ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Εναλακτικές μορφές Ενέργειας

** Για δείτε και μια άλλη άποψη για τα ζώδια...

Ο Κριός θα αρχίσει να κουτουλάει το εμπόδιο... θα μπουκάρει σαν οδοστρωτήρας! Χτύπα -χτύπα θα ρίξει το εμπόδιο και θα ασχολείται μετά με το καρούμπαλο μπαίνοντας σε έναν φαύλο και ατέρμονο κύκλο χτύπων του κεφαλιού του στον τοίχο.

Ο Ταύρος θα περιμένει το εμπόδιο να φύγει μόνο του πίνοντας φραπέ σταυροπόδι.. Το
εμπόδιο δε θα φύγει, ο καφές όμως σίγουρα θα τελειώσει.

Ο Δίδυμος θα ψάξει για κάποιον άλλο δρόμο...

Ο Καρκίνος θα επιχειρήσει να τα φτιάξει με το εμπόδιο: Είναι ο σταθμός του προορισμού του, θα το πιάσει με τις δαγκάνες του και θα το κουβαλάει με απίστευτη προσκόλληση και με κίνδυνο να πάθει ασφυξία το εμπόδιο! Στο τέλος όταν το εμπόδιο ξεπεραστεί, θα μελαγχολήσει.

Ο Λέων θα αρχίσει να βρυχάται στο εμπόδιο, για να κάνει στην άκρη... αν φυσικά το εμπόδιο αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί μαζί του.

Η Παρθένος θα αρχίσει να γκρινιάζει στο εμπόδιο, μέχρι αυτό να το βάλει στα πόδια.

Ο Ζυγός θα αρχίσει διπλωματικές συναλλαγές με το εμπόδιο. Στην προσπάθειά του να το ξεπεράσει, θα δημιουργήσει πολλαπλά επιπλέον εμπόδια και μετά θα φρικάρει.

Ο Σκορπιός θα κάτσει ήσυχα, θα επισημάνει τα αδύνατα σημεία του εμποδίου, αλλά δε θα του αρκεί να το εξουδετερώσει. Θα κολλήσει με εμμονή, μέχρι να το καταστρέψει εντελώς ή να καταστραφεί.

Ο Τοξότης θα αρχίσει να φιλοσοφεί την ύπαρξη του εμποδίου, μετά θα αρχίσει να νευριάζει, διότι του στερεί την ελευθερία και του κόβει το δρόμο, μετά θα ξεχαστεί και θα αρχίσει να παίζει με το εμπόδιο κι όταν βαρεθεί, κάτι που του συμβαίνει πολύ εύκολα, θα αρχίσει να το κλωτσάει, χωρίς να λογαριάζει πού βαράει.

Ο Αιγόκερως όταν δει ένα εμπόδιο, θα κοιτάξει να βρει ένα σημείο κατάλληλο για να το πηδήξει και θα φύγει..

Ο Υδροχόος θα βρει στο εμπόδιο κάτι πρωτοποριακό, κάτι θετικό, μετά θα αρχίσει διάλεξη στο εμπόδιο για το αντιδεοντολογικό της ύπαρξής του, και στο τέλος θα εφεύρει ένα καλύτερο εμπόδιο, για να το αντικαταστήσει..... οπότε θα το έχει εξουδετερώσει.

Ο Ιχθύς θα προσπαθήσει να περάσει ή να ξεγλιστρήσει από το εμπόδιο όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Υπάρχει περίπτωση να το ερωτευτεί, λόγω έμφυτης τάσης μαζοχισμού, ή να μην το θεωρήσει εμπόδιο, διότι δεν ξέρει πού πηγαίνει, οπότε μάλλον δε θα ενοχληθεί. -

(1) - Ο υπερχειλισμός των ποταμών και η αδράνεια της Κυβέρνησης ,
(2) - Εξοικονόμηση ενέργειας μηδαμινού κόστους ,
(3) _ Κύρια μηνύματα για τη βιολογική γεωργία ,
(4) - Κύρια μηνύματα για τη βιολογική γεωργία ,
(5) - Ανεξάρτητος Φορέας Υδάτων ,
(6) - Μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική της Ε.Ε. ,



1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ , ΑΤΟΜΙΚΗ , κ.α. μορφές ενέργειας για χρήση από τον άνθρωπο , ) την πέρνουμε , α./ Από την Γή (νερό , γεάνθρακες , ορυκτά ,πετρέλαιο, γεοθερμική ενέργεια από υπόγεια θερμά νερά, κ.α ... ) β./ Από τον Αέρα (Αιολική ενέργεια ) ,Αιολικά πάρκα , γ.- / Από τον Ήλιο ( φωτοβολταϊκά , ....) ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ {ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΆ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενάργειας }.- Υπέρ της κατασκευής του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη¨: , ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο, το οποίο θα καλύπτει με ηλιακή ενέργειας τις ανάγκες 28.000 νοικοκυριών του νομού Αρκαδίας, τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Η Ομοσπονδία ζητεί χαρακτηριστικά από τη Διοίκηση και τη Κυβέρνηση να επισπεύσει την εγκατάσταση νέας ισχύος, ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) κάθε μορφής. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα επισημαίνει τα τελευταία χρόνια με τον πιο δυνατό τρόπο, τις καταστροφικές βιοκλιματικές αλλαγές που έχει επιφέρει στον πλανήτη η αλόγιστη χρήση ρυπογόνων καυσίμων κύρια από τους μεγάλους παγκόσμιους ρυπαντές και όλη η ανθρωπότητα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη έχει προστρέξει στην μείωση ρύπων που πρέπει να είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας, τονίζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. «'Έτσι, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε με ενθουσιασμό τη δημιουργία του πρώτου μεγάλου Φωτοβολταικού (Φ/Β) Πάρκου στη Μεγαλόπολη, ισχύος 50 MW, που πρόκειται να υλοποιήσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θυγατρική, κατά 100%, εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.
Επίσης η Ομοσπονδία δηλώνει αντίθετη σε όποιες προσπάθειες γίνονται για την παρεμπόδιση αυτού του τόσο σημαντικού έργου ΑΠΕ, αφού μάλιστα η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ έχει δεσμευθεί ότι όση έκταση θα καταλάβει το Φ/Β Πάρκο (περίπου 1350 στρέμματα), άλλη τόση θα δενδροφυτεύσει σε δασική περιοχή περί τη Μεγαλόπολη, που κάηκε από τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών. «Θεωρούμε αδικαιολόγητες τις όποιες αντιτιθέμενες προσπάθειες και ιδιαίτερα τις προσφυγές στο ΣΤΕ», τονίζει η Ομοσπονδία, αφού είναι γνωστό ότι το εν λόγω έργο: Έχει εγκριθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Ν. Αρκαδίας και από όλες τις Αρχές και τους κρατικούς φορείς που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Έχει εφοδιαστεί με όλες τις προβλεπόμενες άδειες παραγωγής, εγκατάστασης κλπ. Έχουν καταρριφθεί από την Πανεπιστημιακή κοινότητα ως εντελώς αβάσιμες, οι διάφορες ανεύθυνες δοξασίες περί εκπομπής ραδιενέργειας, περί υπερθέρμανσης του περιβάλλοντος κλπ. Πρόκειται για ένα έργο παραγωγής καθαρής ενέργειας που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή. «Καλούμε καλόπιστα τις όποιες αντίθετες φωνές να αναλογισθούν απλά, τη σημασία και μόνο που έχει για το περιβάλλον η παραγωγή 50MW με μηδενική ρύπανση και να αναλογισθούν τις ευθύνες τους όταν αντιτίθενται σε τέτοιες ενέργειες», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ..-

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΝΕΡΟ : Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας , εργοστάσια αφυδάτωσης και ηλεκτρόλυσης του νερό . ΕΝΕΡΓΕΙΑ , ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ , ΤΟΥΣ ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ , ΤΑ ΡΑΔΙΟΙΣΟΤΟΠΑ , ΡΙΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΟΥΡΑΝΙΟ κ.α. ,
** ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ :

Ειναι μια ενναλλακτική μορφή παραγωγής ενέργειας από την δύναμη κίνησης του ανέμου , που δεν βλάπτει το περιβάλλον .- Αιολικά πάρκα έχουν ήδη αρχίσει και διαφαίνονται σε πάρα πολλές βουνοκορφές στα Ελληνικά βουνά ,νησιών και υπόλοιπης στεραιάς Ελλάδας .- Είναι μια πολύ σημαντική στροφή λύσης στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που με αυξυντικό ρυθμό χρειαζόμαστε.- Το ύψος του κάθε στίλου (πυλώνα)είναι 120 μέτρα και το μήκος του κάθε πτερυγίου του ανεμόμυλου που περιστρέφεται με τη δύναμη του ανέμου , για την παραγωγή ένέργειας , είναι 60 μέτρα .-
~**** ENA ΠΡΟΤΥΠΟ ΧΩΡΙΟ (Βιοκαλιέργειες ) *Μαθήματα χρηστής Διακυβέρνησης προς άπαντες πολιτικούς.* Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά απόσυστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας. Στις δυτικές πλαγιές της Οθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια. Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων. Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο, ακόμα και για πισίνα! Πoιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Πώς μια μειονεκτική περιοχή κατάφερε το «θαύμα»; Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Με ένα διάλειμμα 4 χρόνων, είναι από τότε κοινοτάρχης της Ανάβρας. Η κατάσταση που συνάντησε ήταν απελπιστική. Τα γελάδια, οι χοίροι και τα πρόβατα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό. Στους χωματόδρομους. Δεν υπήρχε πουθενά άσφαλτος. Το χειμώνα περπατούσες μέσα στη λάσπη, το καλοκαίρι η σκόνη σε έπνιγε. «Προτεραιότητά μας ήταν η κατασκευή κτηνοτροφικών πάρκων, για να μπει τέλος στην αναρχία που επικρατούσε. Με φως, νερό και σωστή δόμηση, σταβλίζουν τα ζώα τους το χειμώνα. Τους υπόλοιπους μήνες βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αυτός είναι και ο λόγος που το κρέας τους φημίζεται για την ξεχωριστή γεύση του. Η κτηνοτροφία είναι η πηγή των εισοδημάτων στην Ανάβρα», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας. «Ισως εγώ είμαι ο πιο φτωχός του χωριού, αφού η σύνταξη που παίρνω από τη ΔΕΗ, όπου έφυγα με το βαθμό του επιθεωρητή, κυμαίνεται στα 2.500 ευρώ». *Βάσεις ανάπτυξης*Η πρόοδος συνεχίστηκε με την κατασκευή του σφαγείου βιολογικής γραμμής, το μοναδικό δημόσιο στην Ελλάδα, με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ. Ετσι μπήκε τάξη και δημιουργήθηκε η βάση για την ανάπτυξη της βιοκτηνοτροφίας, με συνέπεια οι παραγωγοί να κερδίζουν σημαντικά ποσά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με χρήματα της οποίας έγιναν οι παραπάνω υποδομές. Ξύπνιος, σχολαστικός και με όραμα ο πρόεδρος παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε κοινοτικό πρόγραμμα και το εκμεταλλεύεται δεόντως. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του, όπως λέει ο ίδιος, είναι ότι κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία των συγχωριανών του. Στην αρχή έφεραν αντιρρήσεις στα σχέδιά του, αλλά με επιμονή και υπομονή τούς έπεισε.Τώρα τους καλεί να δημιουργήσουν τυποποιητήρια για τα προϊόντα τους, ώστε να ολοκληρωθεί το φάσμα της βιολογικής παραγωγής.Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ηθελε έσοδα δικά της.Ετσι, πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa. *Εσοδα*Το ρεύμα το αγοράζει η ΔΕΗ, ενώ η κοινότητα για τη χρήση του χώρου, που της ανήκει, εισπράττει έως και 100.000 ευρώ το χρόνο. Υπό δημοπράτηση βρίσκεται και η ανάπτυξη υδροηλεκτρικού εργοστασίου, από το νερό των πηγών της Ανάβρας. Από εκεί θα εισπράττονται άλλες 100.000 ευρώ.Η επιστροφή στις ρίζες είναι μια σταθερή πολιτική για τον κ. Τσουκαλά. Για να ενισχυθεί κι άλλο ο πληθυσμός, έκανε επέκταση του οικισμού και δίνει οικόπεδα σε άστεγους δημότες στο μισό της αντικειμενικής τους αξίας και με αποπληρωμή σε 5 δόσεις. *Μετανάστες σε... ορεινό παράδεισο*«Δεν μας λείπει τίποτα. Εγώ, παρόλο που γεννήθηκα στην Αθήνα, ήρθα στο χωριό των γονιών μου, μόλις γνώρισα εδώ, κατά τη διάρκεια των διακοπών, το σύζυγό μου τον Παναγιώτη. Κάναμε τρία παιδιά. Δουλεύουμε με τον άνδρα μου φροντίζοντας τα 100 γελάδια που έχουμε.
Πηγαίνουμε γυμναστήριο, πίνουμε τα τσιπουράκια μας στις 5 ταβέρνες του χωριού και αν θέλουμε νυχτερινή ζωή πεταγόμαστε μέχρι τον Δομοκό ή τον Αλμυρό», λέει η Νίκη Μηλιώνη. Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται ασφάλεια με τη μόνιμη παρουσία της αγροτικής γιατρού. Η Ελένη Τριανταφύλλου δέχεται 8 με 9 άτομα καθημερινά στο ιατρείο.Πήγε στην Ανάβρα στις 5 Αυγούστου και για τους επόμενους 9 μήνες που θα μείνει εκεί νιώθει τυχερή που βρέθηκε σε ένα τόσο φιλικό περιβάλλον.Μάλιστα, δεν επιβαρύνεται από την τσέπη της, γιατί μένει σε διαμέρισμα που της παραχώρησε η κοινότητα (όπως και οι τρεις δάσκαλοι).Ο Αποστόλης Καπέλος και ο Πολύζος Κανατούλης είναι δυο νέοι κτηνοτρόφοι.Παίκτες στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού (Α.Ο. ΟΘΡΥΣ), κάθονται στο καφενείο και συζητούν πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΔΟΜΟΚΟ, την ισχυρότερη ομάδα της περιοχής. Περηφανεύονται για την προαγωγή στην Α' Ερασιτεχνική, αλλά και για τα επιτεύγματα του χωριού τους. «Να πάτε να δείτε το περιβαλλοντικό πάρκο», μας λένε.Συναντάμε έναν παράδεισο. Αιωνόβια πλατάνια, σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, με γεφύρια, παιδικές χαρές, πετρόκτιστη διακόσμηση και με τους λαγούς και τα ελάφια να ξεπετάγονται μέσα από τα ξέφωτα, με φόντο τον υδάτινο κόσμο του Ενιππέα (παραπόταμου του Πηνειού). Εδώ κρατάει ακόμα το έθιμο της δρυστέλας, όπου οι νοικοκυραίοι πλένουν ρούχα και χαλιά με τα ορμητικά νερά των πηγών. Μια περιφραγμένη έκταση, συνολικού εμβαδού 240 στρεμμάτων, που αποτελεί ταυτόχρονα και μουσείο παράδοσης. Αλλη μια ευκαιρία για να εισπράττει η κοινότητα έσοδα, καθώς πολλά σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επίσκεψη και αναμένεται να μπει συμβολικό εισιτήριο για τα έξοδα συντήρησής του.Το πλέον μεγαλόπνοο σχέδιο, αυτή την περίοδο, είναι η επικείμενη εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης. Με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ (από ευρωπαϊκά κονδύλια) και με μελέτη από το ΤΕΙ Κοζάνης η Περιφέρεια έχει πει ήδη το «ναι». Ενας κεντρικός λέβητας θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του χωριού και από εκεί θα διοχετεύονται υπόγειοι αγωγοί από τους δρόμους της Ανάβρας με καυτό νερό. Το κάθε σπίτι θα συνδέεται με το σύστημα και θα έχει ολόκληρο το χειμώνα ζεστό νερό και θέρμανση, με μια ελάχιστη επιβάρυνση. Θα λειτουργεί με την καύση βιομάζας (κοπριές των ζώων, ξερά φύλλα, άχυρο κ.ά).-

~****
-ΠΥΡΙΝΙΚΗ μορφή ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ ¨:

**Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει -και μέσω διαδικτύου- η συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια στην Ελλάδα και το κατά πόσο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αντιδραστήρες στην χώρα μας.Κατ' αρχήν τι εννοούμε με αυτό τον όρο; Πυρηνική ή ατομική ονομάζεται η ενέργεια που απελευθερώνεται όταν μετασχηματίζονται ατομικοί πυρήνες. Είναι δηλαδή η δυναμική ενέργεια που είναι εγκλεισμένη στους πυρήνες των ατόμων λόγω της αλληλεπίδρασης των σωματιδίων που τα συνιστούν. Η πυρηνική ενέργεια απελευθερώνεται κατά τη σχάση ή σύντηξη των πυρήνων και εφόσον οι πυρηνικές αντιδράσεις είναι ελεγχόμενες (όπως συμβαίνει στην καρδιά ενός πυρηνικού αντιδραστήρα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ενεργειακές ανάγκες.Σύμφωνα με πόρισμα ομάδας επιστημόνων της Ακαδημίας Αθηνών που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες:"Τα τελευταία χρόνια, οι αυξανόμενες ανάγκες της Ελλάδος σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτονται μόλις οριακά. Η οριακή αυτή κάλυψη των αναγκών της Ελλάδος σε ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να συνεχιστεί επί αρκετό χρονικό διάστημα και μάλιστα είναι πιθανόν να παρουσιαστεί και ενεργειακό έλλειμμα κατά το 2020. Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί ακόμη και μετά την πλήρη αξιοποίηση όλων των πηγών ηλεκτροπαραγωγής που ήδη χρησιμοποιούνται (λιγνίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Ειδικά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανώτατα όρια χρησιμοποιήσεώς των επιβάλλονται και από την ανελαστικότητα των ωρών λειτουργίας των θερμοηλεκτρικών μονάδων.[...]-Κύρια πλεονεκτήματα: Ενεργειακή ασφάλεια και μείωση των αερίων θερμοκηπίου. Η πυρηνική ενέργεια μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα ηλεκτρική ενεργειακή επάρκεια, ενεργειακή ασφάλεια (τα πυρηνικά εργοστάσια μπορούν να αποθηκεύσουν καύσιμο έως 5 έτη), ευελιξία στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (η πυρηνική ενέργεια μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί), διαφοροποίηση καυσίμου για ηλεκτροπαραγωγή, μείωση των αερίων θερμοκηπίου (αντικαθιστώντας τα ορυκτά καύσιμα), μεγαλύτερες ποσότητες και χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.- Κύρια μειονεκτήματα: Ανάγκη διαχείρισης των καταλοίπων και υψηλό αρχικό κόστος πουαπαιτείται για τα συστήματα ασφάλειας και αποτροπής τρομοκρατικών ενεργειών (κίνδυνοιασφάλειας, τρομοκρατίας, διασποράς πυρηνικών υλικών, διαχείρισης ραδιενεργών καταλοίπων, καιυψηλό (2.500-4.500 ευρώ ανά KW) αρχικό κόστος κατασκευής του πυρηνικού σταθμού).[...]Η έντονη σεισμικότητα της Ελλάδος πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε κάθε προγραμματισμό και σχεδιασμό πυρηνικών εργοστασίων, δεν αποτελεί όμως αποτρεπτικό παράγοντα. Υπάρχουν δεκάδες πυρηνικών εργοστασίων σε σαφώς σεισμικές περιοχές (π.χ. στην Καλιφόρνια και Ιαπωνία) χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα. Προφανώς, η σεισμική θωράκιση αυξάνει το κόστος της κατασκευής[...]".Προσωπικά δεν είμαι υπέρ του ενδεχομένου δημιουργίας εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα, από την στιγμή που η χώρα μας έχει ίσως το μεγαλύτερο ηλιακό και αιολικό δυναμικό στην Ευρώπη και μάλιστα επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι θα μπορούσαμε σαν χώρα να εξάγουμε το πλεονάζον ρεύμα, αν αξιοποιούσαμε πλήρως αυτό το δυναμικό.Όσον αφορά την άποψη που εκφράζουν τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, ο κίνδυνος ενεργειακού ελλείμματος κατά το 2020 δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί ακόμη και μετά την πλήρη αξιοποίηση όλων των πηγών ηλεκτροπαραγωγής που ήδη χρησιμοποιούνται, αντικρούονται από πολλές άλλες μελέτες και απόψεις, όπως (εδώ) η άποψη του Αρθούρου Ζερβού, καθηγητή του ΕΜΠ, σχετικά με τις προοπτικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.Επίσης σε άρθρο του κ. Θανάση Γερανίου (καθηγητή του Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του Πανεπιστημίου της Αθήνας) τονίζεται ότι:"Μύθος ότι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες δεν συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου[...]Παρ' ότι στο θέμα των χημικών ρύπων ο πυρηνικός αντιδραστήρας είναι σχεδόν αμέτοχος, στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και στη θερμική μόλυνση της ατμόσφαιρας συμμετέχει και μάλιστα σημαντικά. Διότι, από τη συνολική παραγόμενη ισχύ του αντιδραστήρα, ένα μέρος μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα και δύο σε θερμότητα, που εκλύεται στο περιβάλλον. Άρα, η σχέση προσφερόμενης ενέργειας και θερμικής μόλυνσης του περιβάλλοντος είναι δυσανάλογα επιβαρυντική. Επίσης, όλες οι βοηθητικές μονάδες που απαιτούνται για τη λειτουργία του αντιδραστήρα επιβαρύνουν και αυτές θερμικά την ατμόσφαιρα".Τέλος ένα άλλο ενδιαφέρον άρθρο του Θανάση Αναπολιτάνου (προέδρου του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου) με τίτλο "οι μύθοι για την πυρηνική ενέργεια" βρίσκεται εδώ.Ο καθένας μας πρέπει να ακούσει και τις δύο γνώμες και να διαμορφώσει την δική του άποψη σχετικά με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που μας αφορά όλους μας.Στην δημιουργία του άρθρου χρησιμοποιήθηκαν πηγές από wikipedia και Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. H φωτογραφία είναι από εδώ. - {ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ}.- 17-02-2009.-





~** Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύεται . «ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα» ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο αρμόδιος για το θέμα Υφυπουργός κ. Κ. Κιλτίδης, δήλωσε σήμερα πως «δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να επιτρέψει την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο έδαφός της». Η δέσμευση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Υπουργείο με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου Μ. Τρεμόπουλος, νομικός, η Έλενα Δημητρίου, δικηγόρος και ο Γ. Φαρφαράς, μέλος του ΠΣ των Οικολόγων Πράσινων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρέδωσαν στον κ. Κιλτίδη πολυσέλιδη εισηγητική έκθεση για πρόταση νόμου που θα προβλέπει την απαγόρευση της διακίνησης, καλλιέργειας και γενικά χρήσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην ελληνική επικράτεια.Ο κ. Υφυπουργός παρέλαβε την έκθεση, δηλώνοντας ότι «η έκθεση θα αξιοποιηθεί, ακριβώς γιατί το Υπουργείο προβληματίζεται για τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει ώστε να θωρακιστεί η χώρα από την εισβολή των μεταλλαγμένων». Βασική κατεύθυνση της εισηγητικής έκθεσης είναι η αξιοποίηση και η εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης, η οποία επιτρέπει να λάβουμε εθνικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας εκτός του πλαισίου των διατάξεων του άρθρου 95 της συνθήκης ΕΚ και για την υλοποίηση των αποφάσεων των νομαρχιών όλης της χώρας που έχουν κηρυχθεί ελεύθερες από μεταλλαγμένα. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων, ανέπτυξαν στον υφυπουργό τις θέσεις τους για μια νέα, ποιοτική και βιώσιμη κατεύθυνση της γεωργίας, αλλά και για την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των αγροτών. Η Εκτελεστική Γραμματεία.-
ΝΑΙ ΣΤΑ BLOGS , NAI STO DIALOGO , NAI STHN ANTALLAGH APOPSEON, NAI STA SXOLIA KAI TIS KRISEIS & KATAKRISEIS .... *** H GEFYRA RIO-ANTIRIO στην Πατρα : Ένα έργο ιστορικό για την τεχνολογία του 21ου αιώνα .- Στο βίντεό μας ο οραματισθείς της ζεύξης Ρίο-Αντίριο ...: Το έργο εκτελάσθηκε από Γάλλους και Έλληνες από το 1997- 2004 ,λίγες μέρες πρίν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα ,- Ένα πραγματικό θαύμα της επιστήμης και της Τεχνολογίας .-
-(Video p2010107JPG ).- SNS ARFARA 2009 .- Τα πέλματα , οι βάσεις των πυλώνων στίριξης της γέφυρας , βρήσκονται σε βάθος μέσα στην θάλασσα 60 μέτρων (υποθαλάσσια).- Το πέλμα στήριξης έχει έκταση όσο έχουν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου .-
Tο βάρος του κάκε πέλματος που κατασκευάστηκε στην στεριά , μέσα σε πλωτές πλατφόρμες δεξεμενές ζυγύγει περισσότερο από 70 τόνους με ισχυρότατο οπλισμό τόνων ατσαλοσιδήρου και τσιμέντου (μπετό).- Τα πλωτά μέσα που χρεισημοποιήθησαν , ριμουλκά πλοία και ανυψωτικοί γερανοί τα μεγαλύτερα που εχουν κατασκευαστεί σήμερα .-
ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ
**
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ..... http://go.sync.gr/bSDmKL 14-2-2009 Stamos1.-
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την χρέωση του φυσικού αερίου, για οικιακή χρήση, στην Θεσσαλονίκη. Η τιμή του αερίου στην Θεσσαλονίκη είναι αυτή την στιγμή 0,057779184 euro/kWh χωρίς τους φόρους 9% ενώ στην Αθήνα είναι 0,03781 euro/kWh χωρίς τους φόρους 9%. Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση της τάξης του 52,8%. Δεδομένου ότι και οι δύο εταιρείες πουλάνε το ίδιο ακριβώς προϊόν αλλά και ανήκουν κατά 51% στην ΔΕΠΑ η οποία και τις διαχειρίζεται θα έπρεπε να έχουν την ίδια τιμή. Η καταγγελία μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ στην τηλεόραση και γενικά όλες οι εταιρείες εγκατάστασης αερίου αλλά και οι ΕΠΑ Αθηνών και ΕΠΑ Θεσσαλονίκης μας ενημερώνουν ότι το αέριο είναι 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο μόνο η ΕΠΑ Αθηνών χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο τιμολόγησης τον οποίο και έχει αναρτήσει στην σελίδα της http://www.aerioattikis.gr/index.php?T_Id=A14 Ενώ στην περίπτωση της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης δεν παρέχετε η πληροφόρηση ούτε στην σελίδα αλλά ούτε και στα γραφεία της εταιρείας. Το μόνο που αναφέρεται είναι η τελική τιμή http://www.epathessaloniki.gr/gr/prices.asp Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υπεύθυνο λογιστηρίου κ. Αντώνη Λιόλιο 2310584148 μου ανέφερε ότι η τιμολογιακή πολιτική της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης είναι η παρακάτω: Η τελική τιμή του αερίου ανά κυβικό μέτρο ορίζεται ως η αρχική τιμή αγοράς του αερίου από την ΔΕΠΑ συν ένα παράγοντα νόμιμου κέρδους.Στην ερώτηση μου να μου αναφέρει τα αντίστοιχα ποσά αγοράς και του παράγοντα νόμιμου κέρδους μου είπε ότι αποτελούν εταιρικά στοιχεία και ότι δεν μπορεί να μου τα δώσει. Εν κατακλείδι το φυσικό αέριο είναι κατά 52,8% ακριβότερο στη Θεσσαλονίκη από ότι στην Αθήνα, οι υπάρχοντες πελάτες αλλά και οι υποψήφιοι δεν ενημερώνονται για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και παραπλανόνται από την λανθασμένη ενημέρωση ότι το αέριο είναι κατά 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο ενώ στην πραγματικότητα είναι κατά περίπου 33% πιο ακριβό. Για μια απλή περίπτωση ένα σπίτι 100 τ.μ. το οποίο καταναλώνει 700 κ.μ. το δίμηνο θα πληρώσει στην Αθήνα περίπου 300 ευρώ ενώ στην Θεσσαλονίκη στην ίδια περίπτωση θα πληρώσει 450 - 500 ευρώ χρησιμοποιώντας το ίδιο προϊόν. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με την παραπάνω περίπτωση που σας αναφέρω είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. Κίμων Ζαγκούρης Απ' ότι φαίνεται στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μέτρα και πολλά σταθμά για το καθετί. Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι προσπαθούνε να μας αποτρέψουν από την εναλλακτική ενέργεια. Το μόνο που θέλουν είναι να βγάλουν χρήματα με το παραπάνω.-

~*** Maria Kiriakidu posted an announcement to the cause SAY NO TO NIMETZ PLAN FOR SKOPJE: NO NAME MACEDONIA IN ANY WAY.


----------------

South Australia Premier Mike Rann stressed that “Macedonia is as Greek as the Acropolis”, during a meeting in Thessaloniki with Macedonia-Thrace minister, noting the “efforts we have been making for many years now, since the 1990s, so that the name ‘Republic of Macedonia’ (for FYROM) is not recognised, because no nation should steal the history and symbols of another nation”.

“For all of us who love History, and know History, Macedonia is as Greek as the Acropolis,” said Rann, who was on Sunday presented with the Municipality of Thessaloniki’s highest distinction, the Gold Medal of the City. During the 45-minute meeting, Rann also stressed the strong bonds of frienship between Greece and Australia, and praised the large Greek community that lives and works in his country. In recent years, Rann has spoken at more than 40 events of Greek Australians, and taken party in many Greek community events, the Mayor said, also noting Rann’s substantial contribution to the founding of the Greek Orthodox College and Greek Primary School in Adelaide.

Rann, who was born in Britain and moved with his family to New Zealand at the age of 9, and afterwards to Australia, said that upon arriving in Australia it was the Greek Australians who welcomed him into their homes, opened up their arms to him and helped him better understand the Greek issues. And, of course, “it is Greece that has given an immense gift to Australia and the world, immigration”.


On the FYROM name issue, Rann said: “Greece has given immense support to FYROM and helped it regarding its future accession of the EU. I consider it wrong for any state to usurp and steal the symbol of the civilisation and culture of another peoples”.

Rann further recalled his first visit to the Vergina archaeological site, noting that “there I saw first-hand and realised the true history and origin of Macedonia”. “In Vergina, one can ‘live’ the Greekness of this region, recognising its Greek history, which is not recent but begins in the years of antiquity, and is as certain as are the Old and New Testaments”.

On Greek-Australian relations, he said they were “optimum”, adding that he looked forward to welcoming Greek prime minister Costas Karamanlis in his country, during Karamanlis’ upcoming visit. In closing, Rann said “I promise you that I will continue to fight for the just demands of Greece and Greek Macedonia”.

Rann visited the Royal Tombs at Vergina and was given a tour of the Byzantine Museum before returning to Athens.
----------------

View Announcement - Invite Friends

Thanks,
The Causes Team

Stop receiving emails from this cause
~ ** ΜΕ ΑΠΟΨΗΠαρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009 - 08:33
Οι Προοπτικές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα

Εκτύπωση
Αποθήκευση
Αποστολή
Μέγεθος
Του Αρθούρου Ζερβού

Ένα βιώσιμο ενεργειακά μέλλον είναι δυνατό να συμβεί μόνο αν θα στηριχθεί στην χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και στην Ορθολογική Χρήση της Ενέργειας (ΟΧΕ). Η ΟΧΕ θα μπορούσε να ελαττώσει την κατανάλωση ενέργειας, να μειώσει τις επενδυτικές απαιτήσεις και να βελτιώσει τις ενεργειακές υπηρεσίες. Οι ΑΠΕ αν αποτελέσουν βασικό στόχο ενός νέου ενεργειακού δόγματος, μπορούν να καλύψουν μεγάλο μέρος της ενεργειακής ζήτησης Το πρόβλημα δεν είναι “τεχνικό”. Το ουσιώδες ζήτημα είναι: η υιοθέτηση του στρατηγικού στόχου, η διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών και η διάθεση των αναγκαίων πόρων.

Στην ηλεκτροπαραγωγή οι ΑΠΕ μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Με αιχμή την αιολική ενέργεια την επόμενη δεκαετία και με σημαντική συνεισφορά από την ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά συστήματα), τόσο στις εφαρμογές στα κτίρια τα αμέσως επόμενα χρόνια, όσο και σε εφαρμογές μεγάλης κλίμακας στη συνέχεια οι ΑΠΕ μπορούν να καλύψουν το 33% των ηλεκτρικών αναγκών μέχρι το 2020, το 55% μέχρι το 2030 και το 85% μέχρι το 2050. Για την επίτευξη αυτών των στόχων μικρότερο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο θα πρέπει να παίξουν η χρήση της βιομάζας (κύρια στην συμπαραγωγή), τα μικρά υδροηλεκτρικά, τα ηλιο-θερμικά και η γεωθερμία. Μια τέτοια προοπτική προϋποθέτει μια διαφορετική στρατηγική συνολικά στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Η ευρεία χρήση των ΑΠΕ απαιτεί ένα πολύ πιο ευέλικτο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής με χρήση των υδροηλεκτρικών με δυνατότητα αντλησιοταμίευσης. Οι όποιοι καινούργιοι σταθμοί με συμβατικά καύσιμα πρέπει να είναι ευέλικτοι για να συνεργάζονται αποτελεσματικά με τις ΑΠΕ. Σε αυτή τη λογική πρέπει να αποκλεισθούν οι σταθμοί λιθάνθρακα και τα πυρηνικά. Πρέπει να επεκταθούν και να ενισχυθούν τα δίκτυα και οι διασυνδέσεις τόσο με τον νησιωτικό χώρο, όσο και με τις γειτονικές χώρες.

Στον τομέα των κτιρίων πρέπει να προωθηθούν θεσμικές ρυθμίσεις (κανονισμοί, προδιαγραφές, κλπ.) που θα ενθαρρύνουν ή θα καθιστούν υποχρεωτικές την ενσωμάτωση ενεργητικών ή παθητικών συστημάτων ΑΠΕ (ηλιακών, βιομάζας, γεωθερμίας) και γενικότερα την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Πρέπει να ενισχυθούν ιδιαίτερα, με πριμοδοτήσεις κατά περίπτωση, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός των κτιρίων, οι τεχνολογίες ΑΠΕ για θέρμανση και ψύξη, καθώς και η διαμόρφωση του μικροκλίματος με δενδροφυτεύσεις και άλλους τρόπους που συμβάλλουν στον παθητικό δροσισμό των κτιρίων. Οι ΑΠΕ μπορούν να καλύψουν το 25% των ενεργειακών αναγκών σε θέρμανση και ψύξη μέχρι το 2020, με προοπτική το 60% μέχρι το 2050.

Στον τομέα των μεταφορών πρέπει να ενισχυθεί τόσο η χρήση των βιοκαυσίμων όσο και η χρήση των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι προοπτικές στον τομέα είναι η κάλυψη του 10% των αναγκών μέχρι το 2020 που μπορεί να φθάσει το 60% το 2050.

Οι τεχνολογίες ΑΠΕ υπάρχουν και βελτιώνονται θεαματικά, αυτό που χρειάζεται είναι η βούληση της πολιτείας και της κοινωνίας για μια άλλου τύπου ανάπτυξη. Οι ΑΠΕ δεν είναι “αναγκαίο κακό” για περιβαλλοντικούς λόγους. Μεγάλη διασπορά στο χώρο, ανεξάντλητα συνολικώς αποθέματα, αμελητέες επιπτώσεις στο περιβάλλον, μικρά μεγέθη και ευέλικτη διαχείριση, αύξηση απασχόλησης κλπ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που τις καθιστούν συστατικό στοιχείο μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής, την μόνη μακροπρόθεσμη απάντηση στην πορεία για την βιώσιμη ανάπτυξη.

*Ο Κ. Αρθούρος Ζερβός είναι καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (E.R.E.C.), Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (E.W.E.A) και Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (G.W.E.C)._{

***** Άτομο
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Άτομο του Ηλίου

Μία αναπαράσταση του ατόμου του ηλίου, όπου με ροζ χρώμα απεικονίζεται ο πυρήνας και το ηλεκτρονικό νέφος του με μαύρο χρώμα. Ο πυρήνας (επάνω δεξιά) είναι στην ουσία σφαιρικά συμμετρικός, ενώ σε μεγαλύτερους πυρήνες αυτό δεν ισχύει πάντοτε. Η μαύρη ταινία αναπαριστά το μήκος ενός άνγκστρεμ, που ισούται με 10−10 m ή με 100.000 fm.
Κατάταξη
Το μικρότερο αναγνωρίσιμο τμήμα ενός χημικού στοιχείου

Ιδιότητες
Μάζα: 1.67 × 10-24
ως 4.52 × 10-22 g

Ηλεκτρικό φορτίο: Μηδενικό (ουδέτερο), ή ιοντικό φορτίο
Εύρος διαμέτρου: 31 pm (He) ως 520 pm (Cs)
Συστατικά: Ηλεκτρόνια και ένας συμπαγής ατομικός πυρήνας από πρωτόνια και νετρόνιο

Στη χημεία και φυσική, ένα άτομο (ετυμ. = άτμητο < α στερητ. + τέμνω) είναι το μικρότερο δυνατό σωματίδιο ενός χημικού στοιχείου το οποίο διατηρεί χημικές ιδιότητες. Η λέξη άτομο αρχικά εννοούσε το μικρότερο δυνατό άτμητο σωματίδιο, αλλά στη συνέχεια ο όρος αυτός απέκτησε ειδικό νόημα στην επιστήμη όταν βρέθηκε πως και τα άτομα αποτελούνται από μικρότερα υποατομικά σωματίδια. Τα περισσότερα άτομα αποτελούνται από τρεις τύπους υποατομικών σωματιδίων τα οποία διέπουν τις ιδιότητες των πρώτων: ηλεκτρόνια, τα οποία έχουν αρνητικό φορτίο και έχουν τη μικρότερη μάζα από όλα τα τρία. πρωτόνια, τα οποία έχουν θετικό φορτίο και έχουν μάζα περίπου 1836 φορές μεγαλύτερη από αυτή των ηλεκτρονίων και νετρόνια, τα οποία δε φέρουν φορτίο και έχουν μάζα περίπου 1838 φορές μεγαλύτερη από αυτή των ηλεκτρονίων. Τα πρωτόνια και τα νετρόνια είναι και τα δύο νουκλεόνια και σχηματίζουν τον συμπαγή ατομικό πυρήνα. Τα ηλεκτρόνια σχηματίζουν το πολύ μεγαλύτερης έκτασης ηλεκτρονικό νέφος το οποίο περιβάλλει τον πυρήνα. Τα άτομα διαφέρουν στον αριθμό του κάθε είδους υποατομικών σωματιδίων που περιέχουν. Ο αριθμός των πρώτονιων σε ένα άτομο (ο λεγόμενος ατομικός αριθμός) καθορίζει το στοιχείο του ατόμου. Για ένα συγκεκριμένο στοιχείο, ο αριθμός των νετρονίων δεν είναι μοναδικός ενώ ο αριθμός τους καθορίζει το ισότοπο του συγκεκριμένου στοιχείου. Τα άτομα είναι ηλεκτρικά ουδέτερα αν έχουν ίσο αριθμό πρωτονίων και ηλεκτρονίων. Τα ηλεκτρόνια τα οποία βρίσκονται μακρύτερα από τον πυρήνα μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα γειτονικά άτομα ή ακόμη και να μοιρασθούν μεταξύ τους. Άτομα τα οποία έχουν έλλειμμα ή περίσσεια ηλεκτρονίων ονομάζονται ιόντα. Ο αριθμός των πρωτονίων και νετρονίων στον ατομικό πυρήνα μπορεί επίσης να αλλάζει, μέσω της πυρηνικής σύντηξης ή της πυρηνικής σχάσης. Τα άτομα είναι οι θεμελιώδεις οικοδομικοί λίθοι της χημείας, και διατηρούνται στις χημικές αντιδράσεις. Τα άτομα είναι ικανά να σχηματίζουν μεταξύ τους δεσμούς δίνοντας μόρια και άλλου τύπου χημικά στοιχεία. Τα μόρια αποτελούνται από πολλαπλά άτομα. Για παράδειγμα, ένα μόριο νερού είναι συνδυασμός δύο ατόμων υδρογόνου και ενός ατόμου οξυγόνου. Πίνακας περιεχομένων [Απόκρυψη] 1 Ιδιότητες του ατόμου 1.1 Υποατομικά σωματίδια 1.2 Ηλεκτρονική δομή 1.3 Ιδιότητες του πυρήνα 1.4 Στοιχεία, ισότοπα και ιόντα 1.5 Σθένος και δεσμοί 1.6 Ατομικό φάσμα 2 Άτομα και αντιύλη 3 Άτομα και η Μεγάλη Έκρηξη .-... *** [Επεξεργασία] Ιδιότητες του ατόμου

[Επεξεργασία] Υποατομικά σωματίδια
Παρόλο που το όνομα άτομο δόθηκε τη στιγμή που τα άτομα πιστευόταν πως ήταν αδιαίρετα, τώρα είναι γνωστό πως ένα άτομο μπορεί να διαχωριστεί σε έναν αριθμό μικρότερων συστατικών. Το πρώτο από αυτά που ανακαλύφθηκαν ήταν το αρνητικά φορτισμένο ηλεκτρόνιο, το οποίο εύκολα μπορεί να αποβάλλει ένα άτομο κατά τον ιονισμό του. Τα ηλεκτρόνια περιστρέφονται γύρω από ένα συμπαγή σώμα το οποίο περιέχει όλο το θετικό φορτίο του ατόμου, τον ατομικό πυρήνα. Ο πυρήνας με τη σειρά του αποτελείται από νουκλεόνια: θετικά φορτισμένα πρωτόνια και αφόρτιστα νετρόνια.

Πριν το 1961, τα υποατομικά σωματίδια πιστευόταν πως ήταν μόνο τα πρωτόνια, νετρόνια και ηλεκτρόνια. Ωστόσο, τα πρωτόνια και τα νετρόνια αυτά καθ' αυτά γνωρίζουμε σήμερα πως αποτελούνται από ακόμα μικρότερα σωματίδια, τα λεγόμενα quarks. Επιπλέον, το ηλεκτρόνιο είναι γνωστό πως έχει έναν σχεδόν χωρίς μάζα 'σύντροφο', το νετρίνο. Και τα δύο, ηλεκτρόνιο και νετρίνο, είναι λεπτόνια.

Συνηθέστερα τα άτομα αποτελούνται μόνο από quarks και λεπτόνια πρώτης γενιάς. Το πρωτόνιο αποτελείται από δύο 'πάνω' (up) quarks και ένα 'κάτω' (down), ενώ το νετρόνιο αποτελείται από ένα 'πάνω' και δύο 'κάτω'. Παρόλο που δε συναντιόνται στη συνηθισμένη ύλη, οι άλλες δύο πιο βαρύς γενιές quarks και λεπτονίων μπορούν να παραχθούν σε συγκρούσεις υψηλής ενέργειας.

Το υποατομικά σωματίδια φορείς δυνάμεων, γλουόνια (ή κολλητόνια), είναι επίσης σημαντικά στα άτομα. Τα ηλεκτρόνια παραμένουν στο άτομο λόγω δυνάμεων ηλεκτρομαγνητικής φύσης οι οποίες αναπτύσσονται μεταξύ αυτών και του πυρήνα. Τα πρωτόνια και τα νετρόνια συγκρατούνται μαζί στον πυρήνα με τη βοήθεια των γλουονίων, φορείς της ισχυρής πυρηνικής δύναμης.


[Επεξεργασία] Ηλεκτρονική δομή
Η χημική συμπεριφορά των ατόμων οφείλεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ηλεκτρονίων. Τα ηλεκτρόνια των ατόμων παραμένουν σε προβλέψιμες ηλεκτρονικές δομές. Αυτές οι δομές καθορίζονται από τη κβαντομηχανική συμπεριφορά των ηλεκτρονίων μέσα στο δυναμικό του πυρήνα. Ο κύριος κβαντικός αριθμός καθορίζει συγκεκριμένους ηλεκτρονικούς φλοιούς(ή αλλιώς στοιβάδες) συγκεκριμένης ενέργειας η κάθε μία. Γενικά, όσο μεγαλύτερη είναι η ενέργεια ενός φλοιού τόσο πιο μακριά βρίσκεται από τον πυρήνα. Τα ηλεκτρόνια στον εξώτατο φλοιό ονομάζονται ηλεκτρόνια σθένους και έχουν την μεγαλύτερη επίδραση στην χημική συμπεριφορά του ατόμου. Τα εσωτερικά ηλεκτρόνια, αυτά που δεν ανήκουν δηλαδή στο φλοιό σθένους επίσης παίζουν κάποιο ρόλο, μικρότερης ισχύος όμως λόγω της θωράκισης του θετικά φορτισμένου πυρήνα.

Ένας ηλεκτρονικός φλοιός μπορεί να συγκρατήσει μέχρι 2n2 ηλεκτρόνια, όπου n είναι ο κύριος κβαντικός αριθμός του φλοιού αυτού. Ο τελευταίος (αυτός με το υψηλότερο n) κατηλλημένος φλοιός, ακόμα κι αν αυτός έχει ένα μόνο ηλεκτρόνιο, ονομάζεται φλοιός σθένους. Στην πιο σταθερή θεμελιώδη κατάσταση, τα ηλεκτρόνια ενός ατόμου συμπληρώνουν τους φλοιούς με σειρά αυξανόμενης ενέργειας. Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ένα ηλεκτρόνιο μπορεί να διεγερθεί σε ένα υψηλότερης ενέργειας φλοιό (για παράδειγμα, απορροφώντας ενέργεια από μία εξωτερική πηγή και μεταπηδώντας σε έναν υψηλότερο φλοιό), αφήνοντας μία κενή θέση σε χαμηλότερο φλοιό. Ένα διεγερμένο ηλεκτρόνιο μπορεί τυχαία να μεταπηδήσει σε χαμηλότερο φλοιό, εκπέμποντας ενέργεια ίση με τη διαφορά ενεργειών του αρχικού και τελικού φλοιού, υπό τη μορφή φωτονίων και το άτομο επιστρέφει στη θεμελιώδη κατάσταση.

Εκτός του κυρίως κβαντικού αριθμού, ένα ηλεκτρόνιο χαρακτηρίζεται από άλλους 3 κβαντικούς αριθμούς: τον αζιμουθιακό κβαντικό αριθμό l (ο οποίος περιγράφει την τροχιακή στροφορμή του ηλεκτρονίου), τον μαγνητικό κβαντικό αριθμό m (ο οποίος περιγράφει την διεύθυνση του διανύσματος της στροφορμής), και τον κβαντικό αριθμό του σπιν s (ο οποίος περιγράφει την διεύθυνση της εσωτερικής στροφορμής του ηλεκτρονίου). Για τον συμβολισμό του κβαντικού αριθμού l χρησιμοποιούνται τα γράμματα s, p, d και f τα οποία αντιστοιχούν σε l = 0, 1, 2 και 3 και περιγράφουν τη μορφή του ατομικού τροχιακού. Στα περισσότερα άτομα διαφορετικά l περιγράφουν και καταστάσεις διαφορετικής ενέργειας, μη δηλαδή εκφυλισμένες. Οι διαφορές αυτές καθορίζουν την λεπτή δομή του ατόμου. Διαφορετικά m δίνουν εκφυλισμένες καταστάσεις μόνο στην περίπτωση απουσίας εξωτερικού μαγνητικού πεδίου. Αντίθετα, εμφανίζεται το φαινόμενο Zeeman κατά το οποίο οι εκφυλισμένες καταστάσεις διαχωρίζονται καθορίζοντας έτσι την υπέρλεπτη δομή του ατόμου.


[Επεξεργασία] Ιδιότητες του πυρήναΤα πρωτόνια και νετρόνια όπου αποτελούν τον πυρήνα ονομάζονται νουκλεόνια. Τα νουκλεόνια συγκροτούνται μεταξύ τους στο πυρήνα με την ισχυρή πυρηνική δύναμη.

Οι πυρήνες υπόκεινται σε μετασχηματισμούς όπου μπορούν να μεταβάλλουν τον αριθμό των πρωτονίων και νετρονίων όπου περιέχουν, μία διαδικασία η οποία ονομάζεται ραδιενεργός διάσπαση. Όταν πυρηνικοί μετασχηματισμοί λαμβάνουν χώρα τυχαία, η διαδικασία αυτή ονομάζεται ραδιενέργεια. Οι ραδιενεργές διασπάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με μία σειρά διαφορετικών τρόπων, αλλά ο πιο συνήθης είναι μέσω της διάσπασης άλφα (εκπομπή πυρήνων ηλίου) και διάσπαση βήτα (εκπομπή ηλεκτρονίων). Διασπάσεις στις οποίες συμμετέχουν ηλεκτρόνια ή ποζιτρόνια οφείλονται στην ασθενή πυρηνική αλληλεπίδραση.

Επιπλέον, όπως τα ηλεκτρόνια του ατόμου, τα νουκλεόνια του πυρήνα μπορούν να διεγερθούν σε καταστάσεις υψηλότερης ενέργειας. Ωστόσο, αυτού του είδους οι μεταβάσεις απαιτούν χιλιάδες φορές περισσότερη ενέργεια από ότι οι διεγέρσεις ηλεκτρονίων. Όταν ένας διεγερμένος πυρήνας εκπέμψει ένα φωτόνιο για να επιστρέψει στη θεμελιώδη κατάσταση, το φωτόνιο έχει πολύ υψηλή ενέργεια και ονομάζεται ακτίνες γάμα.

Πυρηνικοί μετασχηματισμοί λαμβάνουν χώρα επίσης σε πυρηνικές αντιδράσεις. Στη πυρηνική σύντηξη, δύο ελαφρύτεροι πυρήνες συνδυάζονται σε έναν βαρύτερο πυρήνα. Στην πυρηνική σχάση, ένας βαρύς πυρήνας διαχωρίζεται σε δύο ή περισσότερους ελαφρύτερους πυρήνες.

Τα άτομα είναι πολύ μικρότερα του μήκους κύματος του φωτός όπου η ανθρώπινη όραση μπορεί να ανιχνεύσει, επομένως τα άτομα δε μπορούν να φανούν με χρήση οπτικού μικροσκοπίου, οποιουδήποτε τύπου. Ωστόσο, υπάρχουν μέθοδοι ανίχνευσης και απεικόνισής της θέσης των ατόμων στην επιφάνεια ενός στερεού σώματος ή ενός λεπτού υμενίου. Οι μέθοδοι αυτοί περιλαμβάνουν: την ηλεκτρονική μικροσκοπία (όπως στην ηλεκτρονική μικροσκοπία σάρωσης φαινομένου σήραγγας (STM)), τη μικροσκοπία ατομικής δύναμης (AFM), το μαγνητικό πυρηνικό συντονισμό (NMR) και τη μικροσκοπία ακτίνων X.

Καθώς το ηλεκτρονικό νέφος δεν έχει αυστηρά καθορισμένα όρια, το μέγεθος του ατόμου δε μπορεί να οριστεί εύκολα. Για άτομα τα οποία μπορούν να σχηματίσουν στερεά κρυσταλλικά πλέγματα, η απόσταση μεταξύ των κέντρων γειτονικών ατόμων μπορεί εύκολα να προσδιοριστεί με χρήση της περίθλασης ακτίνων Χ, δίνοντας μία εκτίμηση για το μέγεθος των ατόμων. Για κάθε άτομο, για την περιγραφή του μεγέθους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ακτίνα στην οποία είναι πιο πιθανό να βρεθούν τα ηλεκτρόνια σθένους. Για παράδειγμα, το μέγεθος του ατόμου του υδρογόνου εκτιμάται περίπου 1.0586×10−10m (διπλάσια τιμή από αυτή της ακτίνας του Bohr). Αναφορικά, το μέγεθος του πρωτονίου (το μοναδικό σωματίδιο στον πυρήνα του υδρογόνου), είναι περίπου 10-15. Δηλαδή, ο λόγος του μεγέθους του ατόμου του υδρογόνου προς το μέγεθος του πυρήνα του είναι περίπου 100.000:1. Αν το άτομο είχε το μέγεθος ενός σταδίου ο πυρήνας θα είχε το μέγεθος ενός σβόλου. Σχεδόν όλη η μάζα του ατόμου βρίσκεται στον πυρήνα του, ωστόσο σχεδόν όλος ο χώρος ενός ατόμου καταλαμβάνεται από τα ηλεκτρόνια του.

Άτομα διαφόρων στοιχείων έχουν διαφορετικά μεγέθη, όμως τα μεγέθη αυτά δεν εξαρτώνται γραμμικά από τη μάζα του ατόμου. Το μέγεθος του είναι σχεδόν το ίδιο εντός των ορίων ενός συντελεστή 2. Ο λόγος είναι ότι τα βαρύτερα στοιχεία έχουν μεγάλο θετικό φορτίο στον πυρήνα, το οποίο έλκει ισχυρά τα ηλεκτρόνια στο κέντρο του πυρήνα. Αυτό συστέλλει το μέγεθος του ηλεκτρικού νέφους και κατά αυτό τον τρόπο, περισσότερα ηλεκτρόνια καταλαμβάνουν μόνο λίγο περισσότερο όγκο.

Η θερμοκρασία μιας συλλογής από άτομα είναι το μέτρο της μέσης κινητικής ενέργειας αυτών. Στους 0 βαθμούς Κέλβιν (θερμοκρασία απόλυτου μηδενός) τα άτομα δεν κινούνται. Καθώς η θερμοκρασία του συστήματος αυξάνεται, η κινητική ενέργεια των σωματιδίων αυξάνεται, οπως επίσης αυξάνεται και η ταχύτητα τους. Σε θερμοκρασία δωματίου, τα άτομα στη φάση του αερίου κινούνται με ταχύτητες 500m/s (ή 1800km/h)


[Επεξεργασία] Στοιχεία, ισότοπα και ιόνταΤα άτομα γενικά κατηγοριοποιούνται βάση του ατομικού τους αριθμού Z, ο οποίος ανταποκρίνεται στον αριθμό των πρωτονίων του ατόμου. Ο ατομικός αριθμός καθορίζει το στοιχείο του ατόμου. Για παράδειγμα, τα άτομα άνθρακα περιέχουν έξι πρωτόνια. Όλα τα άτομα με τον ίδιο ατομικό αριθμό χαρακτηρίζονται από μία σειρά ίδιων φυσικών και χημικών ιδιοτήτων. Τα στοιχεία μπορούν να ταξινομηθούν, όπως στον περιοδικό πίνακα, με σειρά αυξανωμένου ατομικού αριθμού.

Η ατομική μάζα A(ή ατομικός αριθμός, ή αριθμός νουκλεονίων) ενός στοιχείου είναι το άθροισμα των πρωτονίων και των νετρονίων ενός ατόμου, ονομαζόμενη κατ΄ αυτό τον τρόπο λόγω του γεγονότος ότι η μάζα κάθε πρωτονίου ή νετρονίου είναι περίπου ίση με 1 amu. Ο αριθμός των νετρονίων Α-Ζ ενός ατόμου δεν έχει επίδραση στο είδος του στοιχείου. Κάθε στοιχείο έχει διάφορα είδη ατόμων, όλα με τον ίδιο αριθμό πρωτονίων και ηλεκτρονίων αλλά με διαφορετικό αριθμό νετρονίων. Κάθε ένα από αυτά έχει τον ίδιο ατομικό αριθμό αλλά διαφορετική ατομική μάζα. Αυτά τα άτομα ονομάζονται ισότοπα ενός στοιχείου. Γράφοντας το όνομα ενός ισοτόπου, το όνομα του στοιχείου συμπληρώνεται από την ατομική μάζα. Για παράδειγμα, ο άνθρακας-14 περιέχει 6 πρωτόνια και 8 νετρόνια, ενώ έχει ολική ατομική μάζα 14.

Η ατομική μάζα η οποία αναφέρεται σε κάθε στοιχείο του περιοδικού πίνακα είναι ο μέσος όρος των μαζών των ισοτόπων του στοιχείου τα οποία βρίσκονται στη φύση, αντισταθμισμένες με το ποσοστό αφθονίας.

Το απλούστερο άτομο είναι το ισότοπο του υδρογόνου, πρώτιο, το οποίο έχει ατομικό αριθμό 1 και ατομική μάζα 1. Αποτελείται δηλαδή από ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο. Το ισότοπο του υδρογόνου το οποίο αποτελείται επιπλέον από ένα νετρόνιο ονομάζεται δευτέριο ή υδρογόνο-2. Το ισότοπο του υδρογόνου το οποίο αποτελείται από 2 νετρόνια ονομάζεται τρίτιο ή υδρογόνο-3. Το τρίτιο είναι ασταθές και διασπάται με μία διαδικασία η οποία ονομάζεται ραδιενέργεια. Σχεδόν όλα τα ισότοπα κάθε στοιχείου είναι ραδιενεργά και μόνο λίγα ευσταθή. Τα στοιχεία με ατομικό αριθμό 84 (πολώνιο) ή μεγαλύτερο δεν έχουν ευσταθή ισότοπα και είναι όλα ραδιενεργά.

Σχεδόν όλα τα ελαφρύτερα από το ουράνιο (Z=92) στοιχεία έχουν αρκετά ευσταθή ισότοπα ώστε να εμφανιστούν φυσικά στη Γη. Αρκετά στοιχεία τα οποία δε συναντόνται στη Γη έχουν βρεθεί παρόντα σε άστρα. Στοιχεία όπου δε βρίσκονται φυσιολογικά στη φύση έχουν τεχνητα δημιουργηθεί με πυρηνικό βομβαρδισμό. Μέχρι αυτή τη στιγμή (2006), έχουν τεχνητά δημιουργηθεί στοιχεία με ατομικό αριθμό μέχρι και 116. Αυτά τα εξαιρετικά βαριά στοιχεία είναι γενικά πολύ ασταθή και διασπώνται γρήγορα.

Άτομα όπου έχουν χάσει ή κερδίσει ηλεκτρόνια ονομάζονται ατομικά ιόντα (με θετικό (+) είτε με αρνητικό (-) φορτίο, αντίστοιχα)


[Επεξεργασία] Σθένος και δεσμοίΟ αριθμός ηλεκτρονίων στον εξωτερικό φλοιό (το φλοιό σθένους) ενός ατόμου διέπει τη δεσμική συμπεριφορά του. Συνεπώς, στοιχεία με τον ίδιο αριθμό ηλεκτρονίων σθένους ομαδοποιούνται σε στήλες στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων. Τα αλκάλια, αποτελούνται από ένα ηλεκτρόνιο στον εξωτερικό φλοιό, οι αλκαλικές γαίες από δύο, τα αλογόνα από εφτά κτλ.

Κάθε άτομο είναι περισσότερο ευσταθές με συμπληρωμένο το φλοιό σθένους. Κατ' επέκταση άτομα με γεμάτο το φλοιό σθένους (όπως στα ευγενή αέρια) είναι πολύ αδρανή. Αντιθέτως, άτομα με λίγα ηλεκτρόνια στο φλοιό σθένους είναι περισσότερο αντιδρώντα. Επιπλέον, άτομα τα οποία χρειάζονται λίγα μόνο ηλεκτρόνια (όπως τα αλογόνα) για τη συμπλήρωση του φλοιού σθένους είναι επίσης αρκετά αντιδρώντα. Το φθόριο είναι το περισσότερο αντιδρών από όλα τα στοιχεία.

Τα άτομα μπορούν να συμπληρώσουν το φλοιό σθένους μέσω ενός χημικού δεσμού. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Ένα άτομο μπορεί είτε να μοιρασθεί κάποια ηλεκτρόνια με άλλα άτομα (ομοιοπολικός δεσμός), ή να αφαιρέσει ηλεκτρόνια (ή να δώσει) από ένα άλλο άτομο (ετεροπολικός δεσμός). Ο σχηματισμός ενός δεσμού προκαλεί ισχυρή έλξη μεταξύ δύο ατόμων, δημιουργώντας μόρια ή ιοντικές ενώσεις. Υπάρχουν και άλλοι τύποι δεσμών, όπως:

οι μεταλλικοί δεσμοί
οι δεσμοί υδρογόνου
οι δεσμοί Van der Waals

Ουσιαστικά, ο διαχωρισμός μεταξύ των διαφόρων δεσμών προκύπτει από τη διαφορετική ανά περίπτωση λύση της κυμματοσυνάρτησης των ηλεκτρονίων μέσα στο δυναμικό των ατομικών πυρήνων.


[Επεξεργασία] Ατομικό φάσμαΚαθώς κάθε στοιχείο του περιοδικού πίνακα αποτελείται από ένα άτομο μοναδικής δομής με μοναδικό αριθμό πρωτονίων και ηλεκτρονίων, κάθε στοιχείο μπορεί επίσης να περιγραφεί μοναδικά από τις ενέργειες των ατομικών του φλοιών και τον αριθμό των ηλεκτρονίων σε αυτούς. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ένα άτομο βρίσκεται στην κατώτατη ενέργειας θεμελιώδη στάθμη. Καταστάσεις μεγαλύτερης ενέργειας ονομάζονται διεγερμένες καταστάσεις. Ένα ηλεκτρόνιο μπορεί να μεταφερθεί από μία στάθμη χαμηλότερης ενέργειας σε μία υψηλότερης απορροφώντας ένα φωτόνιο με ενέργεια ίση με την διαφορά ενεργειών των δύο σταθμών. Ένα ηλεκτρόνιο σε υψηλής ενέργειας στάθμη μπορεί να επανέλθει σε μια στάθμη χαμηλότερης ενέργειας εκπέμποντας ένα φωτόνιο. Καθώς το κάθε στοιχείο χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες τιμές ενεργειακών επιπέδων, το κάθε άτομο δημιουργεί ένα μοναδικό φάσμα φωτός.

Αν μία συλλογή από άτομα θερμανθεί, τα ηλεκτρόνια τους θα μεταφερθούν σε διεγερμένες καταστάσεις. Όταν αυτά τα άτομα επιστρέψουν στην θεμελιώδη κατάσταση, ένα φάσμα εκπομπής παράγεται. Αν μία συλλογή από άτομα φωτισθεί από φως συνεχούς φάσματος, θα απορροφήσει φωτόνια συγκεκριμένων μόνο μήκη κυμμάτος, ενέργεια ίση με τη διαφορά των ενεργειακών του επιπέδων. Η τελική εικόνα των κενών στο αρχικό φάσμα ονομάζεται φάσμα απορρόφησης.

Στη φασματοσκοπική ανάλυση, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν έναν φασματογράφο για να μελετήσουν τα άτομα στα άστρα και άλλα μακρινά αντικείμενα. Χάρις στις ξεχωριστές φασματικές γραμμές που κάθε στοιχείο παράγει, είναι σε θέση να προβλέψουν τη χημική σύσταση των αντικειμένων που μελετούν.

Το ατομικό φάσμα δε βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στην περιοχή του ορατού ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Για παράδειγμα, οι μεταβάσεις υπέρλεπτης δομής (μαζί με αυτές και η σημαντική γραμμή στα 21cm) παράγουν χαμηλής ενέργειας ραδιοκύμματα. Όταν τα ηλεκτρόνια κοντά στον πυρήνα εκπεμφθούν από το άτομο (για παράδειγμα με χρήση ακτινοβολίας βήτα), άλλα ηλεκτρόνια μεγαλύτερων σταθμών παίρνουν τη θέση των πρώτων εκπέμποντας υψηλής ενέργειας ακτίνες Χ.


[Επεξεργασία] Άτομα και αντιύλη
Η αντιύλη μπορεί επίσης να δημιουργήσει άτομα με τη βοήθεια ποζιτρονίων, αντιπρωτονίων και αντινετρονίων. Καθώς η αντιύλη είναι δύσκολο να παραχθεί και να αποθηκευτεί, μόνο μία μικρή ποσότητα αντιυδρογόνου υπήρξε ποτέ στην Γη. Αυτή παράχθηκε στο CERN κατά τη διάρκεια των πειραμάτων ATHENA και ATRAP με τη χρήση επιβραδυντή αντιπρωτονίων.


[Επεξεργασία] Άτομα και η Μεγάλη Έκρηξη
Στα μοντέλα της Μεγάλης Έκρηξης, η νουκλεοσύνθεση της Μεγάλης Έκρηξης προβλέπει ότι τα πρώτα ένα έως τρία λεπτά δημιουργήθηκε σχεδόν όλη η ατομική μάζα στο σύμπαν. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πυρήνες υδρογόνου και ηλίου σχηματίστηκαν σε αφθονία, αλλά σχεδόν κανένα άλλο στοιχείο βαρύτερο του λιθίου. Το υδρογόνο αποτελεί περίπου το 75% των ατόμων του σύμπαντος, το ήλιο το 24% ενώ το υπόλοιπο 1% ανήκει στα υπόλοιπα στοιχεία. Ωστόσο, παρόλο που πυρήνες (πλήρως ιονισμένα άτομα) σχηματίστηκαν, ουδέτερα άτομα δε μπόρεσαν να σχηματιστούν λόγω υψηλής θερμότητας.

379000 χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, όταν η κοσμική θερμοκρασία είχε πέσει στους περίπου 3000K, οι συνθήκες έγιναν κατάλληλες ώστε οι πυρήνες να συλλάβουν ηλεκτρόνια και έτσι σχηματίστηκαν τα πρώτα ουδέτερα άτομα. Με το σχηματισμό των ατόμων, μόνο φωτόνια συγκεκριμένων ενεργειών μπορούσαν να απορροφηθούν και να εκπεμφθούν. Αυτά τα φωτόνια είναι ακόμα και σήμερα ανιχνεύσιμα στην κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου.

Μετά την αρχική νουκλεοσύνθεση δε δημιουργήθηκαν βαρύτερα στοιχειά παρά μόνο μετά το σχηματισμό των πρώτων άστρων. Σε αυτά τα άστρα έλαβε χώρα η σύντηξη πυρήνων ατόμων προς βαρύτερους πυρήνες. Η παραγωγή των βαρύτερων αυτών πυρήνων τελικά επέτρεψε τον σχηματισμό πλανητών όπως η Γη.-***
*** Θέμα: Telekom Austria: Aιολική ενέργεια στην υπηρεσία της κινητής τηλεφωνίας
Η mobilkom, θυγατρική της Telekom Austria, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου της σταθμού βάσης, που τροφοδοτείται από αιολική ενέργεια. Παράλληλα, η αυστριακή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανέφερε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μετατροπές στο 10% του συνόλου των σταθμών βάσης που έχει εγκαταστήσει στην χώρα, ώστε αυτοί να λειτουργούν με τη βοήθεια της αιολικής ενέργειας. Ο πρώτος αιολικός σταθμός βάσης της mobilkom βρίσκεται στην περιοχή Eibesthal της Κάτω Αυστρίας (Niederoesterreich), ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο άνεμος θα μπορεί να καλύπτει το 80% των συνολικών ενεργειακών απαιτήσεων. Η Telekom Austria άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει παρόμοιους σταθμούς βάσης και σε άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

«Σε λιγότερο από έναν χρόνο, καταφέραμε να σχεδιάσουμε έναν πρωτότυπο σταθμό βάσης, ο οποίος ενσωματώθηκε ήδη στο δίκτυό μας», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Telekom Austria, Boris Nemsic. Το καινοτόμο εγχείρημα της αυστριακής εταιρείας αποτελεί μέρος των περιβαλλοντικών της ενεργειών, που έχουν ως στόχο τη σημαντική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα του αιολικού σταθμού βάσης μπορούν εύκολα να τεθούν σε λειτουργία, όταν υπάρχει αρκετός άνεμος. Το μικρό τους μέγεθος επιτρέπει την εύκολη εγκατάστασή τους τόσο σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, όσο και σε οροφές κτιρίων.-

** O Γιώργος Γκλιόβας ...


** Ο Εφευρέτης των θαυμάτων
Ο Γιώργος Γκιόλβας είναι πυρηνικός φυσικός, μηχανολόγος, εφευρέτης και ερευνητής, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Εφαρμοσμένων Επιστημονι­κών Ερευνών, το οποίο ίδρυσε προ 42 ετών.- Πρόκειται για έναν άνθρωποθρύλο, μια πολυσυζητημένη φιγούρα που έχει ταράξει πολλούς χώρους με τις συ­νεντεύξεις του και τις έρευνες του, και κατά τη γνώμη μου είναι ίσως ο τελευταίος τζέντλεμαν και άνθρωπος της περιπέτειας στην Ελλάδα, κι ένας από τους ανθρώπους που δεν διστάζουν παρ' όλο το κύρος τους και τη μεγάλη ηλικία τους να υποστηρίξουν ανοιχτά τα πιο παράξενα και πρωτοποριακά πράγματα. Φέρεται ως ο εφευρέτης του οπλικού αντιαεροπορικού συστήματος «Άρτεμις», του αυτόματου συστήματος ασφαλείας των σιδηροδρομικών διαβάσεων, πρωτοποριακών μηχανολογικών δράπανων που διέθεσε στους Κινέζους (αφού οι'Ελληνες αδιαφόρησαν), του μεγαλύτερου ειδικά σχεδιασμένου τελεφερίκ του κόσμου στην Αφρική, μιας καινοτομικής συσκευής που αφαιρεί τα χημικά δηλητήρια από τα τσιγάρα, μιας ειδικής συσκευής ακτίνων λέιζερ, και αμέτρητων άλλων απίστευτων εφαρμογών, ενώ με τις μελέτες του στους υποήχους κατάφερε να απαλλάξει τον Ο.Τ.Ε. από το σύνδρομο της λιποθυμίας των τηλεφωνητριών, αλλά και να σχεδιάσει «ηχητικά κανόνια». Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, οι φήμες τον θέλουν να είναι ένα από τα επιζώντα μέλη της πρυτανείας της «Ομάδας Έψιλον», ενώ ο ίδιος γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τις «μυστικές ελληνικές δυνάμεις», τη διεθνή συνωμοσιολογία και τα μυστήρια της αρχαιότητας. Πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέρο­ντες συνομιλητές που έχω την τιμή να γνωρίζω, και μέσα από αυτές τις σελί­δες του ευχόμαστε καλή τύχη στις πε­ριπέτειες του στον κόσμο των θαυμά­των, που συνεχίζονται παρά τη σεβά­σμια ηλικία του..
Όπως γνωρίζουμε είστε πυρηνικός φυσικός και μηχανολόγος, ιδρυτής του θρυλικού Κέντρου Επιστημονι­κών Ερευνών, και ξέρω ότι έχετε ε­πιτύχει πολλές αξιόλογες καινοτο­μίες μέχρι σήμερα. Ασχολούνται πολλοί επιστήμονες με το Κέντρο σας; Και ποια είναι τα βασικά προ­γράμματα των πειραμάτων σας; Το Κέντρο μας σήμερα ημιαπασχολεί 62 επιστήμονες, εκτός του βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού. Τα βασι­κά προγράμματα και πειράματα του Κέ­ντρου αυτή την εποχή είναι τα εξής: 1) Η Φωτοδέσμη ΠλάσματοςBEVATRON, ένα ελληνικό υπερόπλο ακτίνων, 2) η κατασκευή κινητήρα ηλεκτρικής ενέρ­γειας με πρώτη ύλη λειτουργίας τα πυ­ρηνικά απόβλητα σε συνεργασία με τους πυρηνικούς φυσικούς του πανε­πιστημίου της Θράκης που παράγει η­λεκτρική ενέργεια από αυτά, 3) το σύ­στημα VACUM, μια προωθημένη μέ­θοδος δημιουργίας κενού στο μπρο­στινό μέρος ενός σκάφους, πράγμα που θα σημαίνει άμεση φυσική ώθηση α­πό το πίσω μέρος του, 4) η παραγωγή της συσκευής GIOLVA'S SYSTEM2, που αφαιρεί όλα τα βλαβερά χημικά των τσιγάρων, και η διεθνής διάθεση της για συγκέντρωση κεφαλαίων που θα χρηματοδοτήσουν πιο σημαντικές ε­φαρμογές...
Ας τα πάρουμε έναένα. Κατασκευή κινητήρα ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά απόβλητα; Ακούγεται πολύ προωθημένη έρευνα για να έχει γίνει στην Ελλάδα, θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γι' αυτή την εργασία σας;
Κι όμως, είναι σχεδόν πραγματικότητα: κινητήρες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνικά απόβλητα. Κλείσαμε τον κεντρικό διακόπτη της ΔΕΗ στα εργαστήρια μας και όλα τα μηχανήματα μας λειτούργησαν με ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από αυτό το νέο σύστημα. Μέχρι τώρα πληρώναμε 7ΟΟ.ΟΟΟ δρχ. ρεύμα το μήνα, αλλά τώρα απαλλαγήκαμε από αυτό το βάσανο. Ξέρω πως θα προσπαθήσουν να σταματήσουν με κάθε τρόπο τις εργασίες μας αυτές. Συχνά έχει απειληθεί η ζωή μου και η ζωή των συνεργατών μου, αλλά δεν θα καταφέρουν να μας ανακόψουν τα πειράματα. Η κατασκευή για την οποία σας μιλώ είναι τόσο εύκολη, που είναι δυνατόν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες μας να μάθει ένας μηχανικός μέσα σε μια μέρα να την κατασκευάζει και να μπορεί ο καθένας να παράγει ενέργεια για το σπίτι του, το αυτοκίνητο του, το εργοστάσιο του κ.λπ. Έτσι, θα διαδοθεί παντού πριν προλάβει κανείς να την ανακόψει.Έχουμε έτοιμο έναν κινητήρα 500 ίππων με τον οποίο μπορεί να γίνει κίνηση οχήματος με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από μικρή ποσότητα πυρηνικών αποβλήτων, για τα οποία σήμερα δεν ξέρουν πώς να τα ξεφορτωθούν και τα θάβουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να καταστήσουν μια μέρα τον πλανήτη ακατοίκητο. Ηλεκτρική ενέργεια από ακτινοβολία, καταλαβαίνετε ότι οι μέρες του πετρελαίου που η καύση του επίσης καταστρέφει τον πλανήτη είναι μετρημένες.Έχω δώσει όρκο, μια μέρα να αναγκάσω όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια, να πλένουν τα πόδια τους μ' αυτά και να τους είναι άχρηστα για οτιδήποτε άλλο... Οι εχθροί της ανθρωπότητας κατευθύνουν τους επιστήμονες σε έρευνες για άλλου είδους εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, υποτίθεται για να αντικαταστήσουν αυτή του πετρελαίου, αλλά είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν μ' αυτούς τους τρόπους τα τεράστια ποσά ενέργειας που απαιτούνται για τις καθημερινές μηχανικές και τεχνολογικές εφαρμογές της ανθρωπότητας. Οι έρευνες αυτές είναι κατευθυνόμενες για να καθιστούν το πετρέλαιο αναντικατάστατο. Αλλά δεν κοιμούνται όλοι, ξέρετε, κι αυτή τη στιγμη την τεχνογνωσία των εφαρμογών που αναφέρατε την γνωρίζουν πολλοί συνεργάτες επιστήμονες υπό την καθοδήγηση μου, κι έτσι δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί αν εξαφανιστώ εγώ αύριο το πρωϊ... Στοχεύουμε να καταθέσουμε τα αποτελέσματα όλων των εργασιών μας στη διάθεση ενός νέου Ελληνισμού, ανεξάρτητου και «δυναμικού»...
Μιλήστε μας για το VACUM, το οποίο απ' ότι ξέρω ως σχέδιο ξεπερνά κάθε επιστημονική φαντασία... Νομίζω πως το ευρύτερο ζήτημα σχετίζεται και με τα αινιγματικά πειράματα του Τέσλα... Πρόκειται κυρίως για εργασίες πάνω σ' αυτό που ονομάζουμε αντιβαρύτητα. Η επιτυχία της μεθόδου που δημιουργεί εκπληκτική πίεση από το κενό θα σημαίνει π.χ. ιπτάμενα αυτοκίνητα ή διαστημόπλοια μεγάλων ταχυτήτων και αποστάσεων. Έχω ιδία πείρα από τα αποτελέσματα των πειραμάτων του Τέσλα, τον οποίο γνώριζα και προσωπικά. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων του Τέσλα θα τα χρησιμοποιήσω μεταξύ άλλων στο VACUM. Πειραματίζομαι να πετύχω δημιουργία κενού σε ελεύθερη ατμόσφαιρα. Αν επιτευχθεί αυτό το κενό, υπάρχει μια τεράστια δύναμη που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε. Για παράδειγμα, αν από τη μια πλευρά του περιοδικού πετύχουμε να δημιουργήσουμε κενό, η επιφάνεια που θα είναι ελεύθερη η ατμοσφαιρική πίεση, μου δίνει π.χ. 550 κιλά ώθηση, δηλαδή κάθε τετραγωνικό εκατοστό μου δίνει ένα κιλό.
Μιλάμε για απίστευτη προωθητική δύναμη, δεν υπάρχει μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι αύριο το πρωί σηκώνω ένα ολόκληρο διαστημόπλοιο αν θέλω και πιστεύω ότι δουλεύουν άγνωστα σε μας διαστημόπλοια με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με την ικανότητα δημιουργίας κενού, αντιβαρύτητα με δημιουργία κενού όπως αυτό από το οποίο δημιουργούνται οι καταιγίδες και οι τυφώνες,μέσω των ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων της ίδιας της φύσης... δεν τα φτιάχνει κάποιος αυτά, γίνονται μόνα τους. Μιλώντας για τον Τέσλα, όλα τα σχέδια του Τέσλα που είχαν εμπορική αξία, του τα πήραν όλα οι Σιωνιστές και τον άφηναν νηστικό για να μην έχει πόρους να αξιοποιήσει μόνος του καμία δική του καινοτομία, διότι αν είχε τα χρήματα θα έκανε κι αυτός αυτά που κάνουμε εμείς τώρα, ανεξάρτητα. Οι επιστήμονες τους αυτή τη στιγμή έχουν π.χ. το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά το ιατρικό κατεστημένο και οι φαρμακοβιομηχανίες δεν τους αφήνουν να το προ χωρήσουν.Έχω υπόψη μου κάποιο βιολογικό ινστιτούτο, μια ομάδα από τη Σορβόννη, που ανακάλυψε θεραπεία, εμβόλια, τα πάντα, για τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς τα πούλησαν λόγω ανάγκης σ' αυτούς τους λωποδύτες για ένα κομμάτι ψωμί κι αυτοί το θάψανε. Σε πάσης φύσεως εφευρέτες και ερευνητές, δεν πληρώνουν ποτέ μεγάλα ποσά.'Εχουν ειδική εντολή να τους δίνουν ίσαίσα τα προς το ζην, για να τους έχουν συνέχεια στο χέρι, αλλά και γιατί αν τους δώσουν μεγάλα ποσά, θα ανεξαρτοποιηθούν και θα φτιάξουν τις δικές τους μονάδες ερευνών, εφαρμογών και παραγωγής. Είμαι πεπεισμένος ότι πίσω από όλες τις τράπεζες του κόσμου και πίσω από τα πε­ρισσότερα Μ.Μ.Ε., βρίσκονται σιωνιστικές λέσχες, όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες βρίσκονται μπλεγμένοι στα δίχτυα τους. Γi' αυτό και είναι πανίσχυροι αυτή τη στιγμή, προωθώντας μια παγκόσμια σιωνιστική κυβέρνηση.
Ορίστε, καταθέτω έγγραφο του 1976 για πειράματα που είχα κάνει δέκα χρό­νια νωρίτερα αίτησης για χρηματικό ποσό πενήντα εκατομμυρίων, δηλαδή όσα απαιτούνταν για τη συνέχιση των πειραμάτων, τότε που είχαμε ξεμείνει από λεφτά: Αυτόματος λήψις και μετάδοσις ηλεκτρικής ενέργειας δια Φωτοδέσμης Πλάσματος, G. Giolvas2. Ούτε ο στρατός, ούτε η κυβέρνηση δέχθη­κε να δώσει δεκάρα, ενώ παρουσιά­στηκαν όλα τα πειστήρια των εργασιών, για εφαρμογές που θα έβγαζαν την Ελ­λάδα από το τέλμα. Παραθέτω έγγραφο με την υπογραφή του κ. Πέτσου ως Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας το 1982, που αφορά την έγκριση εκ μέρους του Υφυπουργού ενός αρχικού ποσού 18 ε­κατομμυρίων δρχ., για τις εφαρμογές μελετών μου πάνω σε ακτίνες λέιζερ. Όπως βλέπετε, η έκθεση αναφέρει ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολεμικές εφαρμογές, και δεν νομίζω ότι οι σημερινές υπερδυνάμεις διαθέτουν όπλο τέτοιας τρομακτικής ισχύος. Δυστυχώς, ο κ. Πέτσος εκδιώχθηκε από Υφυπουργός δυο εβδομάδες μετά την έγκριση. Παραδόξως, αργότερα, έγινε και η γνωστή δολοφονική απόπειρα από «τρομοκράτες» εναντίον του. Το ΒΕVATRΟΝ, η φωτοδέσμη πλάσματος, θέλει ακόμη 850 εκατομμύρια για να τελειώσει, από τα οποία συγκεντρώνουμε όλο και μεγαλύτερα ποσά για τις εργασίες, κι έχουμε εγκαταστάσεις στον Όλυμπο για να αρχίσουμε τις εφαρμογές. Μπορείς να σκοπεύσεις ολόκληρες πολιτείες από τεράστια απόσταση...
Λέτε ότι γνωρίζετε τις αληθινές κατευθύνσεις των ερευνών του Νίκολα Τέσλα. Ξέρουμε ότι είχε πετύχει τη συλλογή ηλεκτρικής ενέργειας από την ατμόσφαιρα. Τί ξέρετε γι' αυτές τις εφαρμογές;... Έχουμε στα χέρια μας και σχέδια και μηχανήματα που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Τέσλα. Τα σχετικά πειράματα του Τέ­σλα έγιναν πάνω σε δικές μου ιδέες
Σας παραθέτω έγγραφο που κατέθεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 1960, το οποίο αναφέρεται στην παραγωγή συσκευών συλλογής ενέργειας από την ατμόσφαιρα. Το πείραμα του Τέσλα αποσκοπούσε στο να απορροφήσει ηλεκτρική ενέργεια από το διάστημα, η οποία δημιουργείται από την κίνηση των σωματιδίων στο σύμπαν. Πρόκειται για τα λεγόμενα «Στοιχειώδη». Υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό σε σχέση μ' αυτά. Αυτά, ξέρεις, είναι ψυχές. Τα ίδια τα ηλεκτρόνια είναι ψυχές, κατωτέρου επιπέδου. Οι ανώτερες ψυχές ανεβαίνουν σε ανώτερες κλίμακες, μια ψυχή ενός ανεπτυγμένου εγκεφάλου πηγαίνει σε υψηλότερη διάσταση, αυτό συμβολίζουν και οι σκάλες που βλέπεις στις θρησκευτικές εικόνες, αυτά οι Χρι­στιανοί τα ξέρανε από την ελληνική φιλοσοφία. Αλλά υπάρχουν και οι ψυχές, όπως αυτή μιας σαρδέλας ή άλλων πραγμάτων που τρως, που είναι κατωτέρου επιπέδου: όταν πίνεις ένα ποτήρι νερό, παίρνεις ένα εκατομμύριο ψυχές. Αυτές οι ψυχές λέγονται Στοιχειώδη. Υπάρχει ένα είδος «αιθερικής μεμβράνης» γύρω από τον πλανήτη, πάχους γύρω στα τριακόσια χιλιόμετρα, που απο­τελείται από αυτές τις ψυχές. Το ηλεκτρικό ρεύμα, το ρεύμα που καίμε και ανάβουμε τις λάμπες μας, είναι ψυχές. Όλα αυτά που σας λέω συνδέονται με τρομερά πράγματα, τα οποία για να τα αναπτύξω ολοκληρωμένα θα χρεια­στούμε πολλών μηνών κατήχηση, αλλά δεν ήρθε ακόμη και ο καιρός για να μι­λήσουμε ανοιχτά για αυτά τα πράγματα. Όλα συνδέονται.
Μιλήστε μας για τις εργασίες σας πάνω στη φωτοδέσμη πλάσματος και στο ΒΕVATRΟΝ, που συνδέονται με όλα αυτά, αφού όλα συνδέονται...
Υπάρχει άκρως απόρρητο έγγραφο μου προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, της 02/09/76, στο οποίο τους εκθέτω λεπτομέρειες για ασύρματη λήψη και μετάδοση «ηλεκτρικής ενέργειας δια φωτοδέσμης εξ αεριώδους πλάσματος G.G.2»: Πέρα από τις έρευνες μου για νέα ειδικά καύσιμα για μηχανές εσωτερικής και εξωτερικής καύσης, και από τις έρευνες μου περί της κινητικής των μαγνητικών πεδίων και της αύξησης των διαστημικών ταχυτήτων, παρακινήθηκα σε ειδικές έρευνες στο θέμα της ασύρματης λήψης και μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας. Έπειτα από μακροχρόνιες προσπάθειες, διατύπωσα ολόκληρη θεωρία, βάσει της οποίας μπόρεσα να το πετύχω αυτό. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εκπομπής «πειθαρχημένων φωτονίων» με παρεμβολή ειδικού ταλαντευτή παραγωγής φωτός. Το αποτέλεσμα της «πειθαρχίας» αυτής των φωτονίων, είναι η συγκέντρωση όλης της ενέργειας της ακτινοβολίας σε μία «απόλυτη παράλληλο», η οποία χρησιμοποιείται ως αγωγός για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας ηλεκτρονίων δε­δομένου ότι τα κύματα του φωτός είναι ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές του χώρου, όπως και τα ραδιοκύματα. Η μάζα είναι ενέργεια και κάθε μορφή ενέργειας έχει μάζα, υπαγόμενη και αυτή στους νόμους της έλξης των σωμάτων.Έτσι, σε ένα πολύ ισχυρό πεδίο βαρύτητας, το φως δεν μεταδίδεται σε ευθεία γραμμή, αλλά ακολουθεί τη δια­δρομή, την οποία θα ακολουθούσε οποιοδήποτε υλικό σώμα, αν κινούνταν με την ταχύτητα του φωτός. Αλλά επει­δή η ταχύτητα αυτή είναι πολύ μεγάλη, η τροχιά της φωτοδέσμης G.Giolvas 2, εντός των συνηθισμένων πεδίων βαρύτητας όπως είναι το γήινο, προσεγ­γίζει πολύ την ευθεία γραμμή. Αντιθέ­τως, σε πεδία βαρύτητας όπως εκείνα των υπέρπυκνων αστέρων της κατηγο­ρίας των «λευκών νάνων» και των μυ­στηριωδώς παλλόμενων «Ρυlsar», η α­κτινοβολία τους δεν κατορθώνει να δια­φύγει στο διάστημα και ξαναπέφτει στο αστέρι αυτό ή περιστρέφεται γύρω του σαν δορυφόρος. Η «ανάπαλση» μάλι­στα αυτή της ακτινοβολίας των μυστηριωδών τούτων αστεριών, έσωσε στο παρελθόν αφορμή στους αστρονόμους να αναγγείλουν τη δήθεν ανακάλυψη εκπομπών από νοήμονα όντα του δια­στήματος. Γι' αυτόν το λόγο η φωτοδέσμη G.G.2, που είναι «φωτομάζα», με κατάλληλη σύνθεση, καλλιέργεια και εκπομπή της μπορεί να καταστεί ένας Φωτονιοαγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Το συμπέρασμα μου αυτό το επιβεβαίωσα πειραματικά, σε πείραμα της 11/02/69, στο όρος Παρνασσός, όπου με τη φωτοδέσμη μου πραγματοποίησα «ασύρματο ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα» από απόσταση 11 χιλιομέτρων, με α­ποτέλεσμα να λιώσουν τα χιόνια στην κορυφή του όρους αυτού. Επίσης, με τις μεθόδους αυτές, μπορούμε να λαμβάνουμε και να μεταδίδουμε ασύρματα, απεριόριστες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από το διάστημα, από τις αστείρευτες ενερ­γειακές πηγές. Η φωτοδέσμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τρομακτικό στρα­τηγικό όπλο, αφού στη διαδρομή της δη­μιουργεί ακαριαίο θανατηφόρο αποτέ­λεσμα όλων των ζώντων οργανισμών που θα εκτεθούν, αλλά και ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα όταν έρχεται σε επαφή με μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία με­ταβάλλει ακαριαία σε πύρινη λάβα. Ε­πίσης μου παρέχει τη δυνατότητα να προκαλώ εκφόρτιση των καταιγίδων, ε­νώ είναι άπειρες οι εφαρμογές της στη διαστημική επιστήμη...
Έχουμε πληροφορηθεί για την ίδρυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας που επιτέλους θα ασχοληθεί με όλα αυτά. Ποιοί θα είναι οι σκοποί της;...
Η Ανώνυμης Εταιρεία που δημιούργη­σε το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, έχει ως σκοπό την ίδρυση κατάλληλης βιομηχανίας, για παραγωγή αρχικώς των συσκευών που αφαιρούν τα δηλη­τήρια από τα τσιγάρα, προς διεθνή εκ­μετάλλευση και έχουμε διεθνές δί­πλωμα ευρεσιτεχνίας γι' αυτή τη συσκευή για να συγκεντρωθούν απ' αυτές κε­φάλαια για τη χρηματοδότηση άλλων σημαντικών εφαρμογών. Η εταιρεία αυ­τή θα χρηματοδοτεί με τα κέρδη της τα πειράματα του Κέντρου Ερευνών και θα εκμεταλλεύεται όλες τις καινοτομίες του Κέντρου, έτσι ώστε να μην πουληθεί κα­μία στους εχθρούς της Ελλάδας όπως γινόταν δυστυχώς μέχρι σήμερα αλλά και ώστε να δημιουργηθούν βιομηχα­νίες στην Ελλάδα με καινοτομικά προϊ­όντα που δεν θα τα έχει κανείς στον κό­σμο, με αποτέλεσμα να προβληθεί διε­θνώς η χώρα μας επιστημονικά και οι­κονομικά, να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να δημιουργηθούν νέοι χώροι ε­ρευνών, εργασίας και απασχόλησης. Α­πό κατασχεθέντα εργοστάσια της ΕΤΒΑ, υπάρχει ένα στην Κάτω Κηφισιά, 2.600 τετρ. μέτρων, που περνά αυτή τη στιγμή στην κατοχή μας, πλήρη εξοπλι­σμένο, εκεί στήνω το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής της πρώτης ευρεσιτεχνίας του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, και θα ακολουθήσουν άλλες δέκα, εί­ναι έτοιμες, αλλά αναζητούμε νέους οι­κονομικούς πόρους...
Κυκλοφορούν πολλές φήμες για τη μυστική υποστήριξη των εργασιών σας από κύκλους που συνδέονται με τη θρυλική ΟμάδαΈψιλον, την οποία συχνά σας έχουν συνδέ­σει και προσωπικά...
Δεν έχει έρθει ακόμη ο καιρός για να μιλήσουμε ανοιχτά με λεπτομέρειες για όλα αυτά. Οι πληροφορίες μου λένε ό­τι η «Ε» αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 137 εθνικές οργανώσεις. Τα κέντρα τους βρίσκονται σε θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλο, Αθήνα, αλλά και σε πολ­λά μέρη του εξωτερικού (ΗΠΑ, Ν. Αμε­ρική, Αυστρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Αυ­στραλία, κ.ά.). Ακόμη και στην ίδια τη ΝΑSΑ υπάρχουν δύο αντισιωνιστικές οργανώσεις. Οι Εψιλον είναι παντού. Μπορούν αυτή τη στιγμή, να κατασκευ­άσουν απαράμιλλα υπερόπλα ή να το έ­χουν ήδη κάνει. Η Ελλάδα χρειάζεται μόνο δύο απ' αυτά, ένα στον Όλυμπο και ένα στον Ψηλορείτη, και θα είναι τε­λείως απρόσβλητη από κάθε δύναμη, θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα ανε­ξάρτητο κράτος, με δική μας τεχνολο­γία και πλουτοπαραγωγικές πηγές πο­λύ σύντομα....
Και δεν ξέρουμε ούτε την ταυτότη­τα των Έψιλον, αλλά ούτε και ποιοί είναι αυτοί οι εχθροί που έχουν τα πράγματα στα χέρια τους και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια τέτοια έκβαση...
Σας είπα, πίσω από το Διεθνές Τραπε­ζικό Σύστημα και τις μεγάλες εταιρεί­ες που κυβερνούν μεγάλο μέρος του κόσμου, βρίσκεται ο Διεθνής Σιωνισμός. Ετοιμάζουν παγκόσμια σιωνιστική κυ­βέρνηση. Για να αποκωδικοποιήσει κα­νείς τα σχέδια τους, πρέπει να είναι γνώ­στης πολύ ειδικών πληροφοριών. Αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι μια μέ­ρα να επικρατήσουν μόνον αυτοί από τη λευκή φυλή ο «περιούσιος λαός» δηλαδή μόνον οι 610.000 Εβραίοι Σιωνιστές. Αληθινοί Εβραίοι είναι μόνον αυτοί που έχουν στο αίμα τους τα ίχνη μιας ειδικής λέπρας, της «Λέπρας του 4ου Τύπου», που ήταν και η αληθινή αιτία για την οποία εκδιώχθηκαν από την Αίγυπτο. Οι Εβραίοι ξεκίνησαν από την Αίγυπτο και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους Φιλισταίους που ήταν'Ελληνες από την Κρήτη. Ο γιος του Μίνωα, ο Σόλυμος, πολέμησε με τον αδελφό του για το θρόνο και τελικά μετα­νάστευσε με το στρατό του απέ­ναντι, όπου και ίδρυσαν την Παλαι­στίνη και τα Ιεροσόλυμα...
Μάλιστα, οι «αληθινοί Εβραίοι» εί­ναι μόνο 610 χιλιάδες λεπροί, και φυσικά οι αληθινοί Έλληνες είναι εξωγήινοι. Μιλήστε μας ανοιχτά επιτέλους για την εξωγήινη καταγω­γή των Ελλήνων και για την απο­κωδικοποίηση των κειμένων του Α­ριστοτέλη, για την οποία όλοι συ­ζητούν πως είστε ο κύριος γνώστης, φήμες που έφτασαν μέχρι τη ΝΑΣΑ... Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενη­μερώθηκα ότι έχει ανακαλυφθεί «πε­ρικεφαλαία» αστροναύτη, από ένα κρά­μα μετάλλου που κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει, η οποία γράφει με αρ­χαία ελληνικά γράμματα: «Έρχομαι α­πό τη Μεγάλη Ελλάδα στη Μικρή Ελ­λάδα». Έχει χρονολογηθεί με τον άν­θρακα14, ότι είναι ηλικίας 127.000 ε­τών. Ελληνικά γράμματα πριν από 127000 χρόνια! Το είδα με τα μάτια μου. Από πού ήρθε αυτός; Πού είναι η «Μεγάλη Ελλάδα»;
ΟιΈλληνες έχουν εξωγήινη καταγωγή από το ΜΛαγού, της Γαλαξιακής Αυ­τοκρατορίας. Σ' εκείνες τις αστρικές περιοχές έγινε ο «Πόλεμος των Άστρων», όπου το ελληνικό ΜΛαγού πολέμησε με τους στασιαστές του ΑΛαγού, στον οποίο κατοικούν σατανάδες και όχι άν­θρωποι.Έχουν ύψος 1.10, είναι τελεί­ως άτριχοι και πρόκειται για ιδιαιτέρως μοχθηρά όντα. Αυτοί είναι οι αληθινοί εχθροί της ανθρωπότητας και της δια­στημικής Ελληνικής Σποράς. Εδώ ήρ­θαν οι επισκέπτες από το ΜΛαγού και έφτιαξαν τους ανθρώπους με βιολογι­κές μεταλλάξεις. Τους ακολούθησαν οι ΜΛαγού, όπου έφτιαξαν κι αυ­τοί εδώ κάποιες φυλές και υπο­χώρησαν αργότερα στην εσωτερική κοιλότητα της Γης. Όλα αυτά τα αναφέρει ο Αριστοτέλης κώδικα, αν και είναι πολύ δύσκολο να αποκρυπτο­γραφηθούν, ούτε η ΝΑΣΑ δεν μπορεί... Ο ελληνισμός προέρχεται από άλλους πλανήτες. Την πρώτη εξελιγμένη ζωή στη Γη την δημιούργησαν οι Ελληνες από τα άστρα. Η ίδια η Αθηνά ήταν δια­κεκριμένος βιολόγος, οι «θεοί» των Ελ­λήνων έκαναν επεμβάσεις στο γενετι­κό κώδικα. Και υπήρχε ανοικτός δίαυ­λος επικοινωνίας με τα άστρα, για πά­ρα πολλά χρόνια. Μ' αυτές τις επισκέ­ψεις σχετίζεται και το μυστήριο του Α­ριστοτέλη. Τον Αριστοτέλη τον έφερε στη Γη ο πατέρας του όταν ήταν πέντε χρονών. Προσγειώθηκαν εδώ από το ΜΛαγού όταν συνεχιζόταν ακόμη ο πό­λεμος με τον ΑΛαγού. Οι σατανάδες αυτοί τους ακολούθησαν για να κυνη­γήσουν το Νικόμαχο, τον πατέρα του Α­ριστοτέλη. Ο Νικόμαχος προσγειώθη­κε στα Στάγιρα. Όπως ξέρεις, έχω α­ποκρυπτογραφήσει τα «ακατανόητα» κείμενα του Αριστοτέλη που τα έχουν χαρακτηρίσει «παραληρήματα» και «δια­λείψεις» στα οποία υπάρχουν με όλες τις λεπτομέρειες αυτές οι διηγήσεις. Ο Νικόμαχος έγινε με τις «θαυμα­τουργές» γνώσεις του γιατρός του βα­σιλιά Φίλιππου. Ο Αριστοτέλης στάλ­θηκε σε ειδικούς ανθρώπους στην Α­θήνα και αλλού για να διδαχθεί, και α­φού έγραψε μερικά βιβλία με τις γνώ­σεις που απέκτησε, όταν γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος επέστρεψε στη Μα­κεδονία για να αναλάβει τη μόρφωση του. Ο Αριστοτέλης μύησε τον Αλέξαν­δρο, τον έκανε διανοούμενο, τον έκα­νε στρατηγό, του είπε: «ό,τι θέλεις, μπο­ρείς να το κάνεις, έχεις τη δύναμη, αρ­κεί να θέλεις. Όπου υπάρχει θέλω υ­πάρχει και Δρόμος...».
Του έδωσε και έναν γιο του, τον έκανε υπασπιστή του Αλέξανδρου και του είχε δώσει την ο­δηγία: «κάθε πρωί που θα ξυπνάει ο βασιλιάς θα του υπενθυμίζεις γιατί βρί­σκεστε εδώ, ποια είναι η αποστολή σας. Να του λες: μην ξεχνάς βασιλιάς μου γιατί ήρθαμε εδώ...». Μέχρι που μια μέρα ο Αλέξανδρος βαρέθηκε να τον ακούει και τον σκότωσε. Σκότωσε το γιο του Αριστοτέλη. Αυτό για το ο­ποίο τον έστειλε να του υπενθυμίζει: «γιατί κάναμε αυτή την εκστρατεία βα­σιλιά μου; γιατί σε μύησε ο πατέρας μου;...», ήταν το εξής: οι εχθροί που κυνήγησαν τον Αριστοτέλη και τους δικούς του από τα άστρα μέχρις εδώ στη Γη, δέκα εχθρικά διαστημόπλοια, τον ψάχνανε παντού, προσγειώθηκαν στην Ινδία. Αυτά είναι τα Βιμάνας που διη­γούνται στα έπη τους οι Ινδοί. Ο Αλέ­ξανδρος είχε μεταξύ άλλων την εντολή από τον Αριστοτέλη, να συλλάβει έστω και έναν απ' αυτούς και να τον οδηγή­σει στο δάσκαλο του. Ο Αλέξανδρος ύ­στερα από τόση δόξα, tτο ξέχασε, δεν θυμόταν πια το δάσκαλο του, ίσως και να μην βρήκε τελικά ίχνη αυτών, γιατί και αυτοί ήξεραν ότι ο Αλέξανδρος εί­ναι μαθητής του Αριστοτέλη...
Και ποιο είναι το ελληνικό μήνυμα από τα άστρα, που καθοδηγεί αν­θρώπους σαν κι εσάς; Μπορείτε να μας το μεταδώσετε;...
Όταν θέλεις, υπάρχει και δρόμος. Αρ­κεί να πεις θέλω και μπορείς να το κά­νεις. Δεν υπάρχει δεν μπορώ για τον άνθρωπο, ο άνθρωπος κρύβει πάρα πολλές δυνάμεις. «Όπου υπάρχει 0έλω, υπάρχει Δρόμος». Και μην ξεχνάς, όπως λέει ο Ηράκλειτος: «Εάν μη έλπηται, ανέλπιστον ουκ εξευρήσει, ανεξερεύνητον εόν και άπορον...».
Στην αρχαιότηταόπως αναφέρει ο μύθος ο Κρόνος «έτρωγε» τα παιδιά του. Στη σύγχρονη εποχή ο στίχος του ποιητή παρετυμολογώντας τον αρχαιοελληνικό μύθο αναφέρεται στην Ελλάδα που κι αυτή με το δικό της τρόπο... τρώει τα παιδιά της. Οπως το Γεώργιο Γκιόλβα, πυρηνικό φυσικό και κορυφαίο εφευρέτη ο οποίος ξετυλίγοντας το νήμα του χρόνου μονολογεί, αποκαλύπτει και αιφνιδιάζει αναφερόμενος στη μυθοποιημένη από αρκετούς ζωή του...
Ο Γιώργος Γκιόλβας είναι πυρηνικός φυσικός, μηχανολόγος, εφευρέτης και ερευνητής, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Εφαρμοσμένων Επιστημονι­κών Ερευνών, το οποίο ίδρυσε προ 42 ετών. Πρόκειται για έναν άνθρωποθρύλο, μια πολυσυζητημένη φιγούρα που έχει ταράξει πολλούς χώρους με τις συ­νεντεύξεις του και τις έρευνες του, και κατά τη γνώμη μου είναι ίσως ο τελευταίος τζέντλεμαν και άνθρωπος της περιπέτειας στην Ελλάδα, κι ένας από τους ανθρώπους που δεν διστάζουν παρ' όλο το κύρος τους και τη μεγάλη ηλικία τους να υποστηρίξουν ανοιχτά τα πιο παράξενα και πρωτοποριακά πράγματα. Φέρεται ως ο εφευρέτης του οπλικού αντιαεροπορικού συστήματος «Άρτεμις», του αυτόματου συστήματος ασφαλείας των σιδηροδρομικών διαβάσεων, πρωτοποριακών μηχανολογικών δράπανων που διέθεσε στους Κινέζους (αφού οι'Ελληνες αδιαφόρησαν), του μεγαλύτερου ειδικά σχεδιασμένου τελεφερίκ του κόσμου στην Αφρική, μιας καινοτομικής συσκευής που αφαιρεί τα χημικά δηλητήρια από τα τσιγάρα, μιας ειδικής συσκευής ακτίνων λέιζερ, και αμέτρητων άλλων απίστευτων εφαρμογών, ενώ με τις μελέτες του στους υποήχους κατάφερε να απαλλάξει τον Ο.Τ.Ε. από το σύνδρομο της λιποθυμίας των τηλεφωνητριών, αλλά και να σχεδιάσει «ηχητικά κανόνια». Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, οι φήμες τον θέλουν να είναι ένα από τα επιζώντα μέλη της πρυτανείας της «Ομάδας Έψιλον», ενώ ο ίδιος γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τις «μυστικές ελληνικές δυνάμεις», τη διεθνή συνωμοσιολογία και τα μυστήρια της αρχαιότητας. Πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέρο­ντες συνομιλητές που έχω την τιμή να γνωρίζω, και μέσα από αυτές τις σελί­δες του ευχόμαστε καλή τύχη στις πε­ριπέτειες του στον κόσμο των θαυμά­των, που συνεχίζονται παρά τη σεβά­σμια ηλικία του..
Όπως γνωρίζουμε είστε πυρηνικός φυσικός και μηχανολόγος, ιδρυτής του θρυλικού Κέντρου Επιστημονι­κών Ερευνών, και ξέρω ότι έχετε ε­πιτύχει πολλές αξιόλογες καινοτο­μίες μέχρι σήμερα. Ασχολούνται πολλοί επιστήμονες με το Κέντρο σας; Και ποια είναι τα βασικά προ­γράμματα των πειραμάτων σας; Το Κέντρο μας σήμερα ημιαπασχολεί 62 επιστήμονες, εκτός του βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού. Τα βασι­κά προγράμματα και πειράματα του Κέ­ντρου αυτή την εποχή είναι τα εξής: 1) Η Φωτοδέσμη ΠλάσματοςBEVATRON, ένα ελληνικό υπερόπλο ακτίνων, 2) η κατασκευή κινητήρα ηλεκτρικής ενέρ­γειας με πρώτη ύλη λειτουργίας τα πυ­ρηνικά απόβλητα σε συνεργασία με τους πυρηνικούς φυσικούς του πανε­πιστημίου της Θράκης που παράγει η­λεκτρική ενέργεια από αυτά, 3) το σύ­στημα VACUM, μια προωθημένη μέ­θοδος δημιουργίας κενού στο μπρο­στινό μέρος ενός σκάφους, πράγμα που θα σημαίνει άμεση φυσική ώθηση α­πό το πίσω μέρος του, 4) η παραγωγή της συσκευής GIOLVA'S SYSTEM2, που αφαιρεί όλα τα βλαβερά χημικά των τσιγάρων, και η διεθνής διάθεση της για συγκέντρωση κεφαλαίων που θα χρηματοδοτήσουν πιο σημαντικές ε­φαρμογές...
Ας τα πάρουμε έναένα. Κατασκευή κινητήρα ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά απόβλητα; Ακούγεται πολύ προωθημένη έρευνα για να έχει γίνει στην Ελλάδα, θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γι' αυτή την εργασία σας;
Κι όμως, είναι σχεδόν πραγματικότητα: κινητήρες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνικά απόβλητα. Κλείσαμε τον κεντρικό διακόπτη της ΔΕΗ στα εργαστήρια μας και όλα τα μηχανήματα μας λειτούργησαν με ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από αυτό το νέο σύστημα. Μέχρι τώρα πληρώναμε 7ΟΟ.ΟΟΟ δρχ. ρεύμα το μήνα, αλλά τώρα απαλλαγήκαμε από αυτό το βάσανο. Ξέρω πως θα προσπαθήσουν να σταματήσουν με κάθε τρόπο τις εργασίες μας αυτές. Συχνά έχει απειληθεί η ζωή μου και η ζωή των συνεργατών μου, αλλά δεν θα καταφέρουν να μας ανακόψουν τα πειράματα. Η κατασκευή για την οποία σας μιλώ είναι τόσο εύκολη, που είναι δυνατόν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες μας να μάθει ένας μηχανικός μέσα σε μια μέρα να την κατασκευάζει και να μπορεί ο καθένας να παράγει ενέργεια για το σπίτι του, το αυτοκίνητο του, το εργοστάσιο του κ.λπ. Έτσι, θα διαδοθεί παντού πριν προλάβει κανείς να την ανακόψει.Έχουμε έτοιμο έναν κινητήρα 500 ίππων με τον οποίο μπορεί να γίνει κίνηση οχήματος με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από μικρή ποσότητα πυρηνικών αποβλήτων, για τα οποία σήμερα δεν ξέρουν πώς να τα ξεφορτωθούν και τα θάβουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να καταστήσουν μια μέρα τον πλανήτη ακατοίκητο. Ηλεκτρική ενέργεια από ακτινοβολία, καταλαβαίνετε ότι οι μέρες του πετρελαίου που η καύση του επίσης καταστρέφει τον πλανήτη είναι μετρημένες.Έχω δώσει όρκο, μια μέρα να αναγκάσω όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια, να πλένουν τα πόδια τους μ' αυτά και να τους είναι άχρηστα για οτιδήποτε άλλο... Οι εχθροί της ανθρωπότητας κατευθύνουν τους επιστήμονες σε έρευνες για άλλου είδους εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, υποτίθεται για να αντικαταστήσουν αυτή του πετρελαίου, αλλά είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν μ' αυτούς τους τρόπους τα τεράστια ποσά ενέργειας που απαιτούνται για τις καθημερινές μηχανικές και τεχνολογικές εφαρμογές της ανθρωπότητας. Οι έρευνες αυτές είναι κατευθυνόμενες για να καθιστούν το πετρέλαιο αναντικατάστατο. Αλλά δεν κοιμούνται όλοι, ξέρετε, κι αυτή τη στιγμη την τεχνογνωσία των εφαρμογών που αναφέρατε την γνωρίζουν πολλοί συνεργάτες επιστήμονες υπό την καθοδήγηση μου, κι έτσι δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί αν εξαφανιστώ εγώ αύριο το πρωϊ... Στοχεύουμε να καταθέσουμε τα αποτελέσματα όλων των εργασιών μας στη διάθεση ενός νέου Ελληνισμού, ανεξάρτητου και «δυναμικού»...
Μιλήστε μας για το VACUM, το οποίο απ' ότι ξέρω ως σχέδιο ξεπερνά κάθε επιστημονική φαντασία... Νομίζω πως το ευρύτερο ζήτημα σχετίζεται και με τα αινιγματικά πειράματα του Τέσλα... Πρόκειται κυρίως για εργασίες πάνω σ' αυτό που ονομάζουμε αντιβαρύτητα. Η επιτυχία της μεθόδου που δημιουργεί εκπληκτική πίεση από το κενό θα σημαίνει π.χ. ιπτάμενα αυτοκίνητα ή διαστημόπλοια μεγάλων ταχυτήτων και αποστάσεων. Έχω ιδία πείρα από τα αποτελέσματα των πειραμάτων του Τέσλα, τον οποίο γνώριζα και προσωπικά. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων του Τέσλα θα τα χρησιμοποιήσω μεταξύ άλλων στο VACUM. Πειραματίζομαι να πετύχω δημιουργία κενού σε ελεύθερη ατμόσφαιρα. Αν επιτευχθεί αυτό το κενό, υπάρχει μια τεράστια δύναμη που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε. Για παράδειγμα, αν από τη μια πλευρά του περιοδικού πετύχουμε να δημιουργήσουμε κενό, η επιφάνεια που θα είναι ελεύθερη η ατμοσφαιρική πίεση, μου δίνει π.χ. 550 κιλά ώθηση, δηλαδή κάθε τετραγωνικό εκατοστό μου δίνει ένα κιλό.
Μιλάμε για απίστευτη προωθητική δύναμη, δεν υπάρχει μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι αύριο το πρωί σηκώνω ένα ολόκληρο διαστημόπλοιο αν θέλω και πιστεύω ότι δουλεύουν άγνωστα σε μας διαστημόπλοια με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με την ικανότητα δημιουργίας κενού, αντιβαρύτητα με δημιουργία κενού όπως αυτό από το οποίο δημιουργούνται οι καταιγίδες και οι τυφώνες,μέσω των ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων της ίδιας της φύσης... δεν τα φτιάχνει κάποιος αυτά, γίνονται μόνα τους. Μιλώντας για τον Τέσλα, όλα τα σχέδια του Τέσλα που είχαν εμπορική αξία, του τα πήραν όλα οι Σιωνιστές και τον άφηναν νηστικό για να μην έχει πόρους να αξιοποιήσει μόνος του καμία δική του καινοτομία, διότι αν είχε τα χρήματα θα έκανε κι αυτός αυτά που κάνουμε εμείς τώρα, ανεξάρτητα. Οι επιστήμονες τους αυτή τη στιγμή έχουν π.χ. το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά το ιατρικό κατεστημένο και οι φαρμακοβιομηχανίες δεν τους αφήνουν να το προ χωρήσουν.Έχω υπόψη μου κάποιο βιολογικό ινστιτούτο, μια ομάδα από τη Σορβόννη, που ανακάλυψε θεραπεία, εμβόλια, τα πάντα, για τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς τα πούλησαν λόγω ανάγκης σ' αυτούς τους λωποδύτες για ένα κομμάτι ψωμί κι αυτοί το θάψανε. Σε πάσης φύσεως εφευρέτες και ερευνητές, δεν πληρώνουν ποτέ μεγάλα ποσά.'Εχουν ειδική εντολή να τους δίνουν ίσαίσα τα προς το ζην, για να τους έχουν συνέχεια στο χέρι, αλλά και γιατί αν τους δώσουν μεγάλα ποσά, θα ανεξαρτοποιηθούν και θα φτιάξουν τις δικές τους μονάδες ερευνών, εφαρμογών και παραγωγής. Είμαι πεπεισμένος ότι πίσω από όλες τις τράπεζες του κόσμου και πίσω από τα πε­ρισσότερα Μ.Μ.Ε., βρίσκονται σιωνιστικές λέσχες, όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες βρίσκονται μπλεγμένοι στα δίχτυα τους. Γi' αυτό και είναι πανίσχυροι αυτή τη στιγμή, προωθώντας μια παγκόσμια σιωνιστική κυβέρνηση.
Ορίστε, καταθέτω έγγραφο του 1976 για πειράματα που είχα κάνει δέκα χρό­νια νωρίτερα αίτησης για χρηματικό ποσό πενήντα εκατομμυρίων, δηλαδή όσα απαιτούνταν για τη συνέχιση των πειραμάτων, τότε που είχαμε ξεμείνει από λεφτά: Αυτόματος λήψις και μετάδοσις ηλεκτρικής ενέργειας δια Φωτοδέσμης Πλάσματος, G. Giolvas2. Ούτε ο στρατός, ούτε η κυβέρνηση δέχθη­κε να δώσει δεκάρα, ενώ παρουσιά­στηκαν όλα τα πειστήρια των εργασιών, για εφαρμογές που θα έβγαζαν την Ελ­λάδα από το τέλμα. Παραθέτω έγγραφο με την υπογραφή του κ. Πέτσου ως Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας το 1982, που αφορά την έγκριση εκ μέρους του Υφυπουργού ενός αρχικού ποσού 18 ε­κατομμυρίων δρχ., για τις εφαρμογές μελετών μου πάνω σε ακτίνες λέιζερ. Όπως βλέπετε, η έκθεση αναφέρει ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολεμικές εφαρμογές, και δεν νομίζω ότι οι σημερινές υπερδυνάμεις διαθέτουν όπλο τέτοιας τρομακτικής ισχύος. Δυστυχώς, ο κ. Πέτσος εκδιώχθηκε από Υφυπουργός δυο εβδομάδες μετά την έγκριση. Παραδόξως, αργότερα, έγινε και η γνωστή δολοφονική απόπειρα από «τρομοκράτες» εναντίον του. Το ΒΕVATRΟΝ, η φωτοδέσμη πλάσματος, θέλει ακόμη 850 εκατομμύρια για να τελειώσει, από τα οποία συγκεντρώνουμε όλο και μεγαλύτερα ποσά για τις εργασίες, κι έχουμε εγκαταστάσεις στον Όλυμπο για να αρχίσουμε τις εφαρμογές. Μπορείς να σκοπεύσεις ολόκληρες πολιτείες από τεράστια απόσταση...
Λέτε ότι γνωρίζετε τις αληθινές κατευθύνσεις των ερευνών του Νίκολα Τέσλα. Ξέρουμε ότι είχε πετύχει τη συλλογή ηλεκτρικής ενέργειας από την ατμόσφαιρα. Τί ξέρετε γι' αυτές τις εφαρμογές;... Έχουμε στα χέρια μας και σχέδια και μηχανήματα που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Τέσλα. Τα σχετικά πειράματα του Τέ­σλα έγιναν πάνω σε δικές μου ιδέες
Σας παραθέτω έγγραφο που κατέθεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 1960, το οποίο αναφέρεται στην παραγωγή συσκευών συλλογής ενέργειας από την ατμόσφαιρα. Το πείραμα του Τέσλα αποσκοπούσε στο να απορροφήσει ηλεκτρική ενέργεια από το διάστημα, η οποία δημιουργείται από την κίνηση των σωματιδίων στο σύμπαν. Πρόκειται για τα λεγόμενα «Στοιχειώδη». Υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό σε σχέση μ' αυτά. Αυτά, ξέρεις, είναι ψυχές. Τα ίδια τα ηλεκτρόνια είναι ψυχές, κατωτέρου επιπέδου. Οι ανώτερες ψυχές ανεβαίνουν σε ανώτερες κλίμακες, μια ψυχή ενός ανεπτυγμένου εγκεφάλου πηγαίνει σε υψηλότερη διάσταση, αυτό συμβολίζουν και οι σκάλες που βλέπεις στις θρησκευτικές εικόνες, αυτά οι Χρι­στιανοί τα ξέρανε από την ελληνική φιλοσοφία. Αλλά υπάρχουν και οι ψυχές, όπως αυτή μιας σαρδέλας ή άλλων πραγμάτων που τρως, που είναι κατωτέρου επιπέδου: όταν πίνεις ένα ποτήρι νερό, παίρνεις ένα εκατομμύριο ψυχές. Αυτές οι ψυχές λέγονται Στοιχειώδη. Υπάρχει ένα είδος «αιθερικής μεμβράνης» γύρω από τον πλανήτη, πάχους γύρω στα τριακόσια χιλιόμετρα, που απο­τελείται από αυτές τις ψυχές. Το ηλεκτρικό ρεύμα, το ρεύμα που καίμε και ανάβουμε τις λάμπες μας, είναι ψυχές. Όλα αυτά που σας λέω συνδέονται με τρομερά πράγματα, τα οποία για να τα αναπτύξω ολοκληρωμένα θα χρεια­στούμε πολλών μηνών κατήχηση, αλλά δεν ήρθε ακόμη και ο καιρός για να μι­λήσουμε ανοιχτά για αυτά τα πράγματα. Όλα συνδέονται.
Μιλήστε μας για τις εργασίες σας πάνω στη φωτοδέσμη πλάσματος και στο ΒΕVATRΟΝ, που συνδέονται με όλα αυτά, αφού όλα συνδέονται...
Υπάρχει άκρως απόρρητο έγγραφο μου προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, της 02/09/76, στο οποίο τους εκθέτω λεπτομέρειες για ασύρματη λήψη και μετάδοση «ηλεκτρικής ενέργειας δια φωτοδέσμης εξ αεριώδους πλάσματος G.G.2»: Πέρα από τις έρευνες μου για νέα ειδικά καύσιμα για μηχανές εσωτερικής και εξωτερικής καύσης, και από τις έρευνες μου περί της κινητικής των μαγνητικών πεδίων και της αύξησης των διαστημικών ταχυτήτων, παρακινήθηκα σε ειδικές έρευνες στο θέμα της ασύρματης λήψης και μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας. Έπειτα από μακροχρόνιες προσπάθειες, διατύπωσα ολόκληρη θεωρία, βάσει της οποίας μπόρεσα να το πετύχω αυτό. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εκπομπής «πειθαρχημένων φωτονίων» με παρεμβολή ειδικού ταλαντευτή παραγωγής φωτός. Το αποτέλεσμα της «πειθαρχίας» αυτής των φωτονίων, είναι η συγκέντρωση όλης της ενέργειας της ακτινοβολίας σε μία «απόλυτη παράλληλο», η οποία χρησιμοποιείται ως αγωγός για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας ηλεκτρονίων δε­δομένου ότι τα κύματα του φωτός είναι ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές του χώρου, όπως και τα ραδιοκύματα. Η μάζα είναι ενέργεια και κάθε μορφή ενέργειας έχει μάζα, υπαγόμενη και αυτή στους νόμους της έλξης των σωμάτων.Έτσι, σε ένα πολύ ισχυρό πεδίο βαρύτητας, το φως δεν μεταδίδεται σε ευθεία γραμμή, αλλά ακολουθεί τη δια­δρομή, την οποία θα ακολουθούσε οποιοδήποτε υλικό σώμα, αν κινούνταν με την ταχύτητα του φωτός. Αλλά επει­δή η ταχύτητα αυτή είναι πολύ μεγάλη, η τροχιά της φωτοδέσμης G.Giolvas 2, εντός των συνηθισμένων πεδίων βαρύτητας όπως είναι το γήινο, προσεγ­γίζει πολύ την ευθεία γραμμή. Αντιθέ­τως, σε πεδία βαρύτητας όπως εκείνα των υπέρπυκνων αστέρων της κατηγο­ρίας των «λευκών νάνων» και των μυ­στηριωδώς παλλόμενων «Ρυlsar», η α­κτινοβολία τους δεν κατορθώνει να δια­φύγει στο διάστημα και ξαναπέφτει στο αστέρι αυτό ή περιστρέφεται γύρω του σαν δορυφόρος. Η «ανάπαλση» μάλι­στα αυτή της ακτινοβολίας των μυστηριωδών τούτων αστεριών, έσωσε στο παρελθόν αφορμή στους αστρονόμους να αναγγείλουν τη δήθεν ανακάλυψη εκπομπών από νοήμονα όντα του δια­στήματος. Γι' αυτόν το λόγο η φωτοδέσμη G.G.2, που είναι «φωτομάζα», με κατάλληλη σύνθεση, καλλιέργεια και εκπομπή της μπορεί να καταστεί ένας Φωτονιοαγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Το συμπέρασμα μου αυτό το επιβεβαίωσα πειραματικά, σε πείραμα της 11/02/69, στο όρος Παρνασσός, όπου με τη φωτοδέσμη μου πραγματοποίησα «ασύρματο ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα» από απόσταση 11 χιλιομέτρων, με α­ποτέλεσμα να λιώσουν τα χιόνια στην κορυφή του όρους αυτού. Επίσης, με τις μεθόδους αυτές, μπορούμε να λαμβάνουμε και να μεταδίδουμε ασύρματα, απεριόριστες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από το διάστημα, από τις αστείρευτες ενερ­γειακές πηγές. Η φωτοδέσμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τρομακτικό στρα­τηγικό όπλο, αφού στη διαδρομή της δη­μιουργεί ακαριαίο θανατηφόρο αποτέ­λεσμα όλων των ζώντων οργανισμών που θα εκτεθούν, αλλά και ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα όταν έρχεται σε επαφή με μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία με­ταβάλλει ακαριαία σε πύρινη λάβα. Ε­πίσης μου παρέχει τη δυνατότητα να προκαλώ εκφόρτιση των καταιγίδων, ε­νώ είναι άπειρες οι εφαρμογές της στη διαστημική επιστήμη...
Έχουμε πληροφορηθεί για την ίδρυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας που επιτέλους θα ασχοληθεί με όλα αυτά. Ποιοί θα είναι οι σκοποί της;...
Η Ανώνυμης Εταιρεία που δημιούργη­σε το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, έχει ως σκοπό την ίδρυση κατάλληλης βιομηχανίας, για παραγωγή αρχικώς των συσκευών που αφαιρούν τα δηλη­τήρια από τα τσιγάρα, προς διεθνή εκ­μετάλλευση και έχουμε διεθνές δί­πλωμα ευρεσιτεχνίας γι' αυτή τη συσκευή για να συγκεντρωθούν απ' αυτές κε­φάλαια για τη χρηματοδότηση άλλων σημαντικών εφαρμογών. Η εταιρεία αυ­τή θα χρηματοδοτεί με τα κέρδη της τα πειράματα του Κέντρου Ερευνών και θα εκμεταλλεύεται όλες τις καινοτομίες του Κέντρου, έτσι ώστε να μην πουληθεί κα­μία στους εχθρούς της Ελλάδας όπως γινόταν δυστυχώς μέχρι σήμερα αλλά και ώστε να δημιουργηθούν βιομηχα­νίες στην Ελλάδα με καινοτομικά προϊ­όντα που δεν θα τα έχει κανείς στον κό­σμο, με αποτέλεσμα να προβληθεί διε­θνώς η χώρα μας επιστημονικά και οι­κονομικά, να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να δημιουργηθούν νέοι χώροι ε­ρευνών, εργασίας και απασχόλησης. Α­πό κατασχεθέντα εργοστάσια της ΕΤΒΑ, υπάρχει ένα στην Κάτω Κηφισιά, 2.600 τετρ. μέτρων, που περνά αυτή τη στιγμή στην κατοχή μας, πλήρη εξοπλι­σμένο, εκεί στήνω το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής της πρώτης ευρεσιτεχνίας του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, και θα ακολουθήσουν άλλες δέκα, εί­ναι έτοιμες, αλλά αναζητούμε νέους οι­κονομικούς πόρους...
Κυκλοφορούν πολλές φήμες για τη μυστική υποστήριξη των εργασιών σας από κύκλους που συνδέονται με τη θρυλική ΟμάδαΈψιλον, την οποία συχνά σας έχουν συνδέ­σει και προσωπικά...
Δεν έχει έρθει ακόμη ο καιρός για να μιλήσουμε ανοιχτά με λεπτομέρειες για όλα αυτά. Οι πληροφορίες μου λένε ό­τι η «Ε» αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 137 εθνικές οργανώσεις. Τα κέντρα τους βρίσκονται σε θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλο, Αθήνα, αλλά και σε πολ­λά μέρη του εξωτερικού (ΗΠΑ, Ν. Αμε­ρική, Αυστρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Αυ­στραλία, κ.ά.). Ακόμη και στην ίδια τη ΝΑSΑ υπάρχουν δύο αντισιωνιστικές οργανώσεις. Οι Εψιλον είναι παντού. Μπορούν αυτή τη στιγμή, να κατασκευ­άσουν απαράμιλλα υπερόπλα ή να το έ­χουν ήδη κάνει. Η Ελλάδα χρειάζεται μόνο δύο απ' αυτά, ένα στον Όλυμπο και ένα στον Ψηλορείτη, και θα είναι τε­λείως απρόσβλητη από κάθε δύναμη, θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα ανε­ξάρτητο κράτος, με δική μας τεχνολο­γία και πλουτοπαραγωγικές πηγές πο­λύ σύντομα....
Και δεν ξέρουμε ούτε την ταυτότη­τα των Έψιλον, αλλά ούτε και ποιοί είναι αυτοί οι εχθροί που έχουν τα πράγματα στα χέρια τους και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια τέτοια έκβαση...
Σας είπα, πίσω από το Διεθνές Τραπε­ζικό Σύστημα και τις μεγάλες εταιρεί­ες που κυβερνούν μεγάλο μέρος του κόσμου, βρίσκεται ο Διεθνής Σιωνισμός. Ετοιμάζουν παγκόσμια σιωνιστική κυ­βέρνηση. Για να αποκωδικοποιήσει κα­νείς τα σχέδια τους, πρέπει να είναι γνώ­στης πολύ ειδικών πληροφοριών. Αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι μια μέ­ρα να επικρατήσουν μόνον αυτοί από τη λευκή φυλή ο «περιούσιος λαός» δηλαδή μόνον οι 610.000 Εβραίοι Σιωνιστές. Αληθινοί Εβραίοι είναι μόνον αυτοί που έχουν στο αίμα τους τα ίχνη μιας ειδικής λέπρας, της «Λέπρας του 4ου Τύπου», που ήταν και η αληθινή αιτία για την οποία εκδιώχθηκαν από την Αίγυπτο. Οι Εβραίοι ξεκίνησαν από την Αίγυπτο και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους Φιλισταίους που ήταν'Ελληνες από την Κρήτη. Ο γιος του Μίνωα, ο Σόλυμος, πολέμησε με τον αδελφό του για το θρόνο και τελικά μετα­νάστευσε με το στρατό του απέ­ναντι, όπου και ίδρυσαν την Παλαι­στίνη και τα Ιεροσόλυμα...
Μάλιστα, οι «αληθινοί Εβραίοι» εί­ναι μόνο 610 χιλιάδες λεπροί, και φυσικά οι αληθινοί Έλληνες είναι εξωγήινοι. Μιλήστε μας ανοιχτά επιτέλους για την εξωγήινη καταγω­γή των Ελλήνων και για την απο­κωδικοποίηση των κειμένων του Α­ριστοτέλη, για την οποία όλοι συ­ζητούν πως είστε ο κύριος γνώστης, φήμες που έφτασαν μέχρι τη ΝΑΣΑ... Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενη­μερώθηκα ότι έχει ανακαλυφθεί «πε­ρικεφαλαία» αστροναύτη, από ένα κρά­μα μετάλλου που κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει, η οποία γράφει με αρ­χαία ελληνικά γράμματα: «Έρχομαι α­πό τη Μεγάλη Ελλάδα στη Μικρή Ελ­λάδα». Έχει χρονολογηθεί με τον άν­θρακα14, ότι είναι ηλικίας 127.000 ε­τών. Ελληνικά γράμματα πριν από 127000 χρόνια! Το είδα με τα μάτια μου. Από πού ήρθε αυτός; Πού είναι η «Μεγάλη Ελλάδα»;
ΟιΈλληνες έχουν εξωγήινη καταγωγή από το ΜΛαγού, της Γαλαξιακής Αυ­τοκρατορίας. Σ' εκείνες τις αστρικές περιοχές έγινε ο «Πόλεμος των Άστρων», όπου το ελληνικό ΜΛαγού πολέμησε με τους στασιαστές του ΑΛαγού, στον οποίο κατοικούν σατανάδες και όχι άν­θρωποι.Έχουν ύψος 1.10, είναι τελεί­ως άτριχοι και πρόκειται για ιδιαιτέρως μοχθηρά όντα. Αυτοί είναι οι αληθινοί εχθροί της ανθρωπότητας και της δια­στημικής Ελληνικής Σποράς. Εδώ ήρ­θαν οι επισκέπτες από το ΜΛαγού και έφτιαξαν τους ανθρώπους με βιολογι­κές μεταλλάξεις. Τους ακολούθησαν οι ΜΛαγού, όπου έφτιαξαν κι αυ­τοί εδώ κάποιες φυλές και υπο­χώρησαν αργότερα στην εσωτερική κοιλότητα της Γης. Όλα αυτά τα αναφέρει ο Αριστοτέλης κώδικα, αν και είναι πολύ δύσκολο να αποκρυπτο­γραφηθούν, ούτε η ΝΑΣΑ δεν μπορεί... Ο ελληνισμός προέρχεται από άλλους πλανήτες. Την πρώτη εξελιγμένη ζωή στη Γη την δημιούργησαν οι Ελληνες από τα άστρα. Η ίδια η Αθηνά ήταν δια­κεκριμένος βιολόγος, οι «θεοί» των Ελ­λήνων έκαναν επεμβάσεις στο γενετι­κό κώδικα. Και υπήρχε ανοικτός δίαυ­λος επικοινωνίας με τα άστρα, για πά­ρα πολλά χρόνια. Μ' αυτές τις επισκέ­ψεις σχετίζεται και το μυστήριο του Α­ριστοτέλη. Τον Αριστοτέλη τον έφερε στη Γη ο πατέρας του όταν ήταν πέντε χρονών. Προσγειώθηκαν εδώ από το ΜΛαγού όταν συνεχιζόταν ακόμη ο πό­λεμος με τον ΑΛαγού. Οι σατανάδες αυτοί τους ακολούθησαν για να κυνη­γήσουν το Νικόμαχο, τον πατέρα του Α­ριστοτέλη. Ο Νικόμαχος προσγειώθη­κε στα Στάγιρα. Όπως ξέρεις, έχω α­ποκρυπτογραφήσει τα «ακατανόητα» κείμενα του Αριστοτέλη που τα έχουν χαρακτηρίσει «παραληρήματα» και «δια­λείψεις» στα οποία υπάρχουν με όλες τις λεπτομέρειες αυτές οι διηγήσεις. Ο Νικόμαχος έγινε με τις «θαυμα­τουργές» γνώσεις του γιατρός του βα­σιλιά Φίλιππου. Ο Αριστοτέλης στάλ­θηκε σε ειδικούς ανθρώπους στην Α­θήνα και αλλού για να διδαχθεί, και α­φού έγραψε μερικά βιβλία με τις γνώ­σεις που απέκτησε, όταν γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος επέστρεψε στη Μα­κεδονία για να αναλάβει τη μόρφωση του. Ο Αριστοτέλης μύησε τον Αλέξαν­δρο, τον έκανε διανοούμενο, τον έκα­νε στρατηγό, του είπε: «ό,τι θέλεις, μπο­ρείς να το κάνεις, έχεις τη δύναμη, αρ­κεί να θέλεις. Όπου υπάρχει θέλω υ­πάρχει και Δρόμος...».
Του έδωσε και έναν γιο του, τον έκανε υπασπιστή του Αλέξανδρου και του είχε δώσει την ο­δηγία: «κάθε πρωί που θα ξυπνάει ο βασιλιάς θα του υπενθυμίζεις γιατί βρί­σκεστε εδώ, ποια είναι η αποστολή σας. Να του λες: μην ξεχνάς βασιλιάς μου γιατί ήρθαμε εδώ...». Μέχρι που μια μέρα ο Αλέξανδρος βαρέθηκε να τον ακούει και τον σκότωσε. Σκότωσε το γιο του Αριστοτέλη. Αυτό για το ο­ποίο τον έστειλε να του υπενθυμίζει: «γιατί κάναμε αυτή την εκστρατεία βα­σιλιά μου; γιατί σε μύησε ο πατέρας μου;...», ήταν το εξής: οι εχθροί που κυνήγησαν τον Αριστοτέλη και τους δικούς του από τα άστρα μέχρις εδώ στη Γη, δέκα εχθρικά διαστημόπλοια, τον ψάχνανε παντού, προσγειώθηκαν στην Ινδία. Αυτά είναι τα Βιμάνας που διη­γούνται στα έπη τους οι Ινδοί. Ο Αλέ­ξανδρος είχε μεταξύ άλλων την εντολή από τον Αριστοτέλη, να συλλάβει έστω και έναν απ' αυτούς και να τον οδηγή­σει στο δάσκαλο του. Ο Αλέξανδρος ύ­στερα από τόση δόξα, tτο ξέχασε, δεν θυμόταν πια το δάσκαλο του, ίσως και να μην βρήκε τελικά ίχνη αυτών, γιατί και αυτοί ήξεραν ότι ο Αλέξανδρος εί­ναι μαθητής του Αριστοτέλη...
Και ποιο είναι το ελληνικό μήνυμα από τα άστρα, που καθοδηγεί αν­θρώπους σαν κι εσάς; Μπορείτε να μας το μεταδώσετε;...
Όταν θέλεις, υπάρχει και δρόμος. Αρ­κεί να πεις θέλω και μπορείς να το κά­νεις. Δεν υπάρχει δεν μπορώ για τον άνθρωπο, ο άνθρωπος κρύβει πάρα πολλές δυνάμεις. «Όπου υπάρχει 0έλω, υπάρχει Δρόμος». Και μην ξεχνάς, όπως λέει ο Ηράκλειτος: «Εάν μη έλπηται, ανέλπιστον ουκ εξευρήσει, ανεξερεύνητον εόν και άπορον...».
Στην αρχαιότηταόπως αναφέρει ο μύθος ο Κρόνος «έτρωγε» τα παιδιά του. Στη σύγχρονη εποχή ο στίχος του ποιητή παρετυμολογώντας τον αρχαιοελληνικό μύθο αναφέρεται στην Ελλάδα που κι αυτή με το δικό της τρόπο... τρώει τα παιδιά της. Οπως το Γεώργιο Γκιόλβα, πυρηνικό φυσικό και κορυφαίο εφευρέτη ο οποίος ξετυλίγοντας το νήμα του χρόνου μονολογεί, αποκαλύπτει και αιφνιδιάζει αναφερόμενος στη μυθοποιημένη από αρκετούς ζωή του...
~** Τι είναι η Ώρα της Γης
Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα
.- Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης.- Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.-
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα.- Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες.- Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο. -
Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη.- Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον.- Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος.- Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας. -
Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009.- Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής. -
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.- Ευχαριστώ ....Άνθρωπε .!!!!

** Φτιάξ' το μόνος σου! ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ....ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ..
Φτιαξτο μονος σου με φωτοβολταικα (και όχι μόνο)...
Μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ (δες παρακάτω σε αυτή η σελίδα)
Φτιάξε εύκολα ένα φωτοβολταϊκό πάνελ 90-100 Watt! (HOT)
Φωτοβολταικο πάνελ 25 Watt ( ή 45 Watt) με μόλις 65 ευρώ! (ΝΕΟ)
Φωτιστικά κήπου
Απίθανα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά στοιχεία
Φτιάξε μόνος σου μια φορητή ηλεκτρογεννήτρια με φ/β
Φ/β πάνελ 10 Watt/p
Ηλιακός φορτισής για φορητό υπολογιστή (laptop)
Ηλιακός φορτιστής - Ηλιακη ενεργεια για κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες, mp3, ipod κ.α
Μετέτρεψε το ποδήλατό σου σε ηλεκτρικό ποδήλατο (ηλιακό)! (HOT)
Μικρό φωτοβολταικο με 28 ευρώ!
Φτιάξε μόνος σου ένα μικρό ηλιακό πάνελ με μόλις 28 ευρώ!
Πάντα ήθελα να έχω ένα μικρό ηλιακό πάνελ (φωτοβολταϊκό panel) το οποίο θα μπορώ να παίρνω παντού μαζί μου (στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στην εκδρομή και αλλού) για ώρα ανάγκης. Αποφάσισα να κατασκευάσω ένα μικρό φορητό ηλιακό πάνελ μόνος μου, με πολύ χαμηλό κόστος φωτοβολταϊκών.
Για να είναι το πάνελ μικρό σε μέγεθος αλλά και ανθεκτικό στη μεταφορά επέλεξα ηλιακές κυψέλες (φωτοβολταϊκά στοιχεία) με άμορφο πυρίτιο οι οποίες είναι ήδη μέσα σε τζαμάκι και με έτοιμα τα καλώδια εξόδου. Είναι πολύ ανθεκτικές (δεν σπάνε εύκολα) σε σχέση με τις μονοκρυσταλλικές ή πολυκρυσταλλικές που χρησιμοποιούνται στα μεγαλύτερα πάνελ.
Επίσης, η κάθε μία δίνει περίπου 4,5 volt χωρίς φορτίο, σε σχέση με τα 0,5 volt που δίνουν τα κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να χρησιμοποιήσω μόλις τρεις τέτοιες κυψέλες συνδεδεμένες σε σειρά (θετικό-αρνητικό-θετικό-αρνητικό) για να πετύχω περίπου 12 volt που ήταν και ο στόχος μου γι΄ αυτό το πάνελ. Αυτό συνεπάγεται μικρότερο κόστος, μικρότερη επιφάνεια και ευκολία κατασκευής.
Επειδή όμως το ρεύμα που δίνουν είναι περίπου 90mA, χρησιμοποίησα άλλες δύο σειρές των τριών στοιχείων σε παράλληλη σύνδεση με την άλλη σειρά (συνδέοντας τα ελεύθερα αρνητικά των 3 οριζόντιων σειρών μεταξύ τους και τα ελεύθερα θετικά των ίδιων σειρών μεταξύ τους) για να πετύχω περίπου 270mA.
Για την συνδεσμολογία (σχεδιάγραμμα) και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των φ/β κυψελών (στοιχείων), δες τη σελίδα για την κατασκευή ενός πάνελ 10w/p ή 20w/p.
Άρα σύνολο 9 τεμάχια, συνολικό κόστος 27 ευρώ (σήμερα έχουν 3,5 Ευρώ η μία). Ζήτησα να βάλουν στο πακέτο και ένα μέτρο υλικό διασύνδεσης, αν και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω απλό καλώδιο.
Πλαίσιο θα μπορούσα να κατασκευάσω από plexiglass, προτίμησα όμως την εύκολη (αλλά λειτουργική) λύση μιας πλαστικής ...κορνίζας 24χ20cm! Μικρό μέγεθος, ελαφριά και με χαμηλό κόστος: Μόλις 1 έως 3 ευρώ, ανάλογα με την κορνίζα.
Για να μπορώ να συνδέω διάφορες συσκευές, φορτιστές ή επαναφορτιζόμενες μπαταρίες - συσσωρευτές, χρησιμοποίησα ένα βύσμα αντάπτορα αναπτήρα αυτοκινήτου όπως φαίνεται στη φωτογραφία (κόστος ούτε μισό ευρώ από κατάστημα ηλεκτρονικών).
Προμηθεύτηκα και ένα μικρό μετασχηματιστή αναπτήρα αυτοκινήτου με είσοδο 12 volt και έξοδο 1,5 - 3,0 - 4,5 - 6,0 - 7,5 - 9,0 - 12,0 volt. Ο μετασχηματιστής (βλ. φωτογραφία κάτω) συνδέεται στο βύσμα που ανέφερα αμέσως πριν. Έτσι θα μπορώ να συνδέω όλων των ειδών τις συσκευές ή μπαταρίες από 1,5 έως 12 volt χωρίς πρόβλημα.
Η πρώτη δοκιμή ήταν κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ημέρας του Απριλίου, ώρα 15:00. Το μικρό ηλιακό πάνελ στη λιακάδα, χωρίς φορτίο, με το πολύμετρο να δείχνει 12,5 volt και 230 mA! (Update: Μάιος, ώρα 12:00: 13,2 volt και 260 mA).
Μετά τη σύνδεση του μετασχηματιστή στο μικρό ηλιακό πάνελ, το πολύμετρο έδειχνε 12,0 volt από 12,5. Άψογα! Σίγουρα τους καλοκαιρινούς μήνες η απόδοση θα είναι λίγο καλύτερη, αλλά και έτσι είναι μια χαρά! Άλλωστε πάνω από τα 15 volt θα αντιμετώπιζε πρόβλημα ο μετατροπέας.
Η πρώτη πρακτική χρήση ήταν να φορτίσω το κινητό μου χρησιμοποιώντας τον φορτιστή αυτοκινήτου του και η δεύτερη να φορτίσω μερικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Η επόμενη κίνηση θα είναι να χρησιμοποιήσω το ηλιακό πάνελ στον φορητό υπολογιστή (laptop). Αυτό θα πει απεριόριστη (σχεδόν) αυτονομία!
Πιθανές βελτιώσεις του φωτοβολταϊκού πάνελ:
Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κι άλλες σειρές των τριών φωτοβολταϊκών στοιχείων για περισσότερα mA, μεγαλώνοντας απλώς το μέγεθος του ηλιακού πάνελ. Για παράδειγμα, με άλλα 9 φωτοβολταϊκά στοιχεία, το ρεύμα θα έφθανε 540mA στα 12 volt. Ή θα μπορούσα να το κάνω και αναδιπλούμενο για ακόμη μικρότερο μέγεθος!
Παρατήρηση: Με αυτό το πάνελ μπορούμε να φορτίσουμε μπαταρίες μέχρι 9V. Οι 12βολτες μπαταρίες θέλουν τάση φόρτισης χοντρικά πάνω από 14V με φορτίο. Άρα θέλουν ένα πάνελ με 5 κυψέλες σε σειρά και όχι με 3 κυψέλες όπως εδώ. Μπορούμε όμως να λειτουργήσουμε απ΄ ευθείας μια συσκευή 12V, αρκεί να μην έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα (αμπέρ), πχ. ένα ραδιόφωνο ή ένα ανεμιστηράκι 12V.
Καλό θα ήταν να έχω κολλήσει στο θετικό καλώδιο εξόδου και μια δίοδο (από κατάστημα ηλεκτρονικών με μισό ευρώ), για να μην επιστρέφει το ρεύμα από τη μπαταρία στο πάνελ όταν δεν έχει ήλιο.
Έχουν περισσέψει λίγα φ/β στοιχεία CIS. Αν κάποιος φίλος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου εδώ. -


~ ** Οι Κλιματικές αλλαγές και οι μελλοντικές γενιές ..στον κόσμο μας ..:
~~ Σύμφωνα με τα έγγραφα του Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), -ενός επιστημονικού ενδοκυβερνητικού σώματος που αξιολογεί σε επιστημονικό, τεχνικό και κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο τους κινδύνους και τις απειλές από την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από ανθρωπογενείς ενέργειες- οι κλιματικές αλλαγές αναμένονται να επηρεάσουν τις μελλοντικές γενιές σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι επηρεάζουν τις παρούσες.
Τα Ηνωμένα Έθνη προβάλλουν ότι ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει χωρίς καμιά περιβαλλοντική απειλή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα είδος έμμεσης απειλής. Οι θερμοκρασίες μέσα στα επόμενα 100-200 χρόνια θ’ αυξηθούν μέχρι και 4oC. Αυτό συνεπάγεται αύξηση της στάθμης της θάλασσας από 20 μέχρι 80 εκατοστά, έχοντας σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους των χαμηλών σε υψόμετρο περιοχών και νησιών όπως η Ολλανδία, η Θεσσαλονίκη και η Βενετία. Η επικείμενη αύξηση της στάθμης της θάλασσας θ’ αναγκάσει τους κατοίκους των προαναφερθέντων περιοχών να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Σε μερικές περιοχές, η καλλιέργεια δημητριακών και άλλων φυτικών ειδών σίτισης αποτελεί την κύρια πηγή οικονομικών εσόδων. Με την επικείμενη αύξηση της στάθμης της θάλασσας, το έδαφος θα γίνει ακατάλληλο για καλλιέργεια. Έτσι, μπορεί να ειπωθεί ότι θα παρατηρηθεί παραβίαση του δικαιώματος που έχουν οι κάτοικοι της κάθε περιοχής να απολαμβάνουν τ’ αγαθά που τους δίνει η γη τους. Οι πλημμύρες και τ’ άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα παρουσιαστούν λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος, ίσως απειλήσουν εργασιακές εγκαταστάσεις. Αυτό καταλύει το δικαίωμα που έχουν όλοι οι άνθρωποι να εργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον και όχι σε ένα περιβάλλον που απειλείται από ακραίες καιρικές συνθήκες.Ίδιας αξίας δικαιώματα Σύμφωνα με επιστημονικά άρθρα, οι άνθρωποι που ζουν στον 21ο αιώνα ή τον 23ο αιώνα έχουν ίδιας αξίας δικαιώματα και κανένας θετικός εκπτωτικός βαθμός δεν πρέπει να εφαρμοσθεί. Η έννοια θετικός εκπτωτικός βαθμός δηλώνει ότι τα δικαιώματα των ανθρώπων θα πρέπει να υποβαθμίζονται σε αξία και προτεραιότητα όσο ο χρόνος περνά και η χρονική απόσταση από το παρόν μεγαλώνει. Με αυτό το σκεπτικό, θα ήταν πιο εποικοδομητικό να εφαρμοστεί ένας μηδενικός εκπτωτικός βαθμός, αφού τα δικαιώματα όλων των γενεών πρέπει να είναι ίδιας αξίας. Όμως, στην προσπάθεια να προστατευτούν και να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα των επόμενων γενεών, δεν πρέπει τα δικαιώματα των παρόντων γενεών να καταπατηθούν επίσης. Δεν σημαίνει ότι στην προσπάθειά μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές, θα πρέπει να καταπατηθούν τα δικαιώματα των σύγχρονων γενεών. Το γεγονός ότι οι κλιματικές αλλαγές από την καταστροφή του περιβάλλοντος -που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν βρεθούν πιο δραστικές λύσεις αντιμετώπισης- θα επικρατούν σε μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να είναι πιο εκτεθειμένοι στις καταστροφικές τους συνέπειες απ΄ ό,τι τώρα, δεν πρέπει να υποβαθμίζει την αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις σημερινές γενιές. Έτσι, μπορεί να ειπωθεί ότι οι μελλοντικές γενιές δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τις τωρινές και ότι οι τωρινές δεν έχουν περισσότερα από τις μελλοντικές.
«Πράσινος» τρόπος σκέψης ΕΙΝΑΙ απαραίτητο να εφαρμοσθεί ένας «πράσινος» τρόπος σκέψης, έτσι ώστε ν’ αποφευχθεί οποιαδήποτε μείωση στην αξία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στα επόμενα χρόνια. Όμως, ο τρόπος αυτός θα πρέπει να εφαρμοστεί με μεθοδικότητα, προκειμένου να μην απειλεί τα δικά μας δικαιώματα. Για παράδειγμα, σε ιστορικά ξερές περιοχές όπως η Κύπρος, όπου επικρατούν μεγάλες περίοδοι ανομβρίας και όπου οι κλιματικές αλλαγές είναι αναμενόμενο να οξύνουν το πρόβλημα, υπάρχει ανάγκη για σωστή διαχείριση του νερού. Ναι μεν θα ληφθούν μέτρα για να προστατευθεί το δικαίωμα των πολιτών ν’ απολαμβάνουν στο μέλλον το νερό ως φυσικό αγαθό, αλλά αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να παραβιάζουν το δικό μας δικαίωμα. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή σε όλους τους άμεσα συνδεδεμένους τομείς με τις κλιματικές αλλαγές, όπως επίσης στον τομέα του κυκλοφοριακού. Ο τομέας των μέσων μαζικής μεταφοράςΣΤΗΝ Κύπρο υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βελτιωθεί ο τομέας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Από τη μια απολαμβάνουμε στο μέγιστο μερικά δικαιώματα και ευκολίες όσον αφορά τη μετακίνησή μας, αλλά από την άλλη συμβάλλουμε με έμμεσο τρόπο στη μεγέθυνση του προβλήματος. Με αυτό τον τρόπο δεν προστατεύουμε τα δικαιώματα των μελλοντικών γενεών. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο παράδειγμα της φωταγώγησης των κτηρίων και κατά κύριο λόγο των δημοσίων και κυβερνητικών κτηρίων που χρήζουν άμεσης περιβαλλοντικής μεταχείρισης, όσον αφορά την παροχή και κατανάλωση ηλεκτρισμού. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, πριν από μερικούς μήνες στον Τύπο υπήρχε θέμα συζήτησης, κατά πόσο έπρεπε να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης ηλεκτρικού ρεύματος όσον αφορά τη φωταγώγηση του παλατιού του Westminster (Big Ben Tower). Εν κατακλείδι, προστατεύοντας τα δικαιώματα των απογόνων μας προς το περιβάλλον, χωρίς να παραβιάζουμε τα δικά μας προστατεύουμε εμμέσως το περιβάλλον μας, καθώς και την ποιότητα της δικής μας ζωής. Είναι ανήθικο στο βωμό των δικών μας ευκολιών και δικαιωμάτων να θυσιάζονται τα δικαιώματα των επόμενων γενιών, όταν υπάρχει η χρυσή τομή αντιμετώπισης του προβλήματος. Κανένα δικαίωμα των επόμενων γενεών δεν πρέπει να «κρατηθεί» όσον αφορά οποιοδήποτε περιβαλλοντικό θέμα. Τα δικαιώματα των επόμενων γενεών πρέπει να κατοχυρωθούν από μας, όπως τα δικά μας κατοχυρώθηκαν από τους προγόνους μας. Το μέλλον για να υπάρξει, θέλει σαν βάση το παρόν, το οποίο πρέπει να είναι γερό και σταθερό.-

~ * ΦΟΡΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ :

~
Φανταστείτε ότι το μόνο που θα χρειαζόταν για να φορτίσετε το κινητό ή το ipod σας θα ήταν μια απλή κίνηση του χεριού σας, ή μια βόλτα με τα πόδια μέχρι το περίπτερο. Όχι πια μπαταρίες, ούτε αναζήτηση για φορτιστή και πηγή ρεύματος. Και φυσικά λιγότερη ρύπανση για το περιβάλλονΑκούγεται λίγο σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, κι όμως σε μια πρόσφατη έρευνα, που παρουσιάσθηκε στο 237ο εθνικό συνέδριο της American Chemical Society στο Salt Lake City της Utah στις 26 Μαρτίου, επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας ειδικής τεχνολογίας που μετατρέπει τη μηχανική ενέργεια από κινήσεις του σώματος ή ακόμα και από τη ροή του αίματος σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει ένα μεγάλο εύρος ηλεκτρικών συσκευών.Η ιδέα δεν... είναι ιδιαίτερα καινούρια (από το 1980 κυκλοφορούν ρολόγια που το κάνουν αυτό), αλλά η χρήση νανοτεχνολογίας και άλλων νέων επιστημονικών καινοτομιών της έχουν δώσει για πρώτη φορά δυνατότητες που μπορούν να κάνουν τα παραπάνω σενάρια πραγματικότητα. Η συσκευή ονομάστηκε nanogenerator και υλοποιήθηκε στο πολύ γνωστό Georgia Institute of Technology από μια ομάδα ερευνητών υπό την καθοδήγηση του Zhong Lin Wang. Είναι προφανές ότι οι πιθανές εφαρμογές μιας τέτοιας συσκευής είναι αναρίθμητες.Η συσκευή μετατρέπει τις δονήσεις (χαμηλής συχνότητας) που προέρχονται όπως είπαμε από απλές κινήσεις του σώματος, από τους χτύπους της καρδιάς, από την κίνηση του ανέμου και από χίλιες δύο άλλες πηγές, σε ηλεκτρισμό χρησιμοποιώντας νανοίνες από οξείδιο του ψευδαργύρου (ZnO nanowires). Αυτές οι ίνες έχουν πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες, δηλαδή δημιουργούν ηλεκτρική τάση στα άκρα τους αν τους ασκηθεί μηχανική δύναμη. Η διάμετρος και το μήκος μιας τέτοιας ίνας είναι περίπου το 1/5000 και 1/25 από τα αντίστοιχα μιας ανθρώπινης τρίχας.από paideia-gr .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: