ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ *

&* ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...απ΄ το Χαμομιλάκι με πολύ Αγάπη :

· 4th July: Liberty, Liberty, your crown rips up and bites the sky... Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει τους ουρανούς το στέμμα σου. Κώστας Καρυωτάκης
· Τοξικός εφιάλτης στο δήμο Μεσσαπίων
· Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το "Μαζί για το Παιδί" 4th July: Liberty, Liberty, your crown rips up and bites the sky... Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει τους ουρανούς το στέμμα σου. Κώστας Καρυωτάκης
Στο άγαλμα της ελευθερίας που φωτίζει τον κόσμο >_.............από το πράσινο χαμομηλάκιπηγή της πηγής .-...............This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now .- ...........ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑγίου Θωμά 14, Αθήνα 11527τηλ. 210 77 82 281 fax 2107482664 Web: www.mazigiatopaidi.gr .-.................


** To hamomilaki: “4th July: Liberty, Liberty, your crown rips up and bites the sky... Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει τους ουρανούς το στέμμα σου. Κώστας Καρυωτάκης” plus 2 more
• &* 4th July: Liberty, Liberty, your crown rips up and bites the sky... Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει τους ουρανούς το στέμμα σου. Κώστας Καρυωτάκης
• Τοξικός εφιάλτης στο δήμο Μεσσαπίων
• Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το "Μαζί για το Παιδί"
4th July: Liberty, Liberty, your crown rips up and bites the sky... Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει τους ουρανούς το στέμμα σου. Κώστας Καρυωτάκης
Posted: 04 Jul 2009 08:02 AM PDT
** Liberty, Liberty, your crown rips up and bites the sky
Your light, without burning, makes your people blind.
Gold butterflies, the Americans,
estimate how much your divine metal costs.
.
Liberty, Liberty, you will be bought by merchants,
By consortia and Jewish people.
The upcoming generations will read about
This century's enormous debts and sins,
As they compare you to the portrait of Dorian Gray.
.
Liberty, Liberty, you are missed by
Distant forests, tattered gardens,
By those who welcome sadness
As an award of struggle and strain,
And continue their life,
Dead, who are deprived of acknowledgment.
Kostas Karyotakis
Greek poet (30 Οct. 1896 – 21 July 1928)
.
Στο άγαλμα της ελευθερίας που φωτίζει τον κόσμο
.
Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει
τους ουρανούς το στέμμα σου. Το φως σου,
χωρίς να καίει, τυφλώνει το λαό σου.
Πεταλούδες χρυσές οι Αμερικάνοι,
λογαριάζουν, πόσα δολάρια κάνει
σήμερα το υπερούσιο μέταλλό σου.
.
Λευτεριά, Λευτεριά, θα σ' αγοράσουν
έμποροι και κονσόρτια κι εβραίοι.
Είναι πολλά του αιώνος μας τα χρέη,
πολλές οι αμαρτίες, που θα διαβάσουν
οι γενεές, όταν σε παρομοιάσουν
με το προτραίτο του Dorian Gray.
.
Λευτεριά, Λευτεριά, σε νοσταλγούνε,
μακρινά δάση, ρημαγμένοι κήποι,
όσοι άνθρωποι προσδέχονται τη λύπη
σαν έπαθλο του αγώνος, και μοχθούνε,
και τη ζωή τους εξακολουθούνε,
νεκροί που η καθιέρωσις του λείπει.
.
Κώστας Καρυωτάκης
Τοξικός εφιάλτης στο δήμο Μεσσαπίων

Posted: 04 Jul 2009 06:55 AM PDT
Αμέτρητοι τόνοι τοξικά απόβλητα είναι κατά σωρούς πεταμένα -και συνεχίζουν να πετιούνται- σε πευκόφυτους λόφους και υψώματα γύρω από τον κάμπο της Μεσσαπίας, απειλώντας άμεσα ή έμμεσα την υγεία και τη ζωή των ανυποψίαστων κατοίκων.
.

Πρόκειται για στερεά απόβλητα από την επεξεργασία αλουμινίου, τα οποία προέρχονται από τις ένοχες "βιομηχανίες του Ασωπού". Σε πρώτο στάδιο, μεταφέρονται και αποθηκεύονται σε κάποιες "εγκαταστάσεις" βορειοανατολικά της Ν. Αρτάκης. Σε δεύτερο στάδιο, το άκρως επικίνδυνο και δη καρκινογόνο υλικό παραλαμβάνεται από ορισμένα -προφανώς μισθωμένα- φορτηγά και διασκορπίζεται περιφερειακά στην πεδιάδα της Μεσσαπίας, με ιδιαίτερη προτίμηση στις περιοχές της Τριάδας και του Σταυρού και σε επιλεγμένες θέσεις, δίπλα και μέσα σε ρέματα, κατά μήκος δρόμων που έχουν διανοιχτεί για την εξυπηρέτηση των οχημάτων της ΛΑΡΚΟ.

Τα συγκεκριμένα τοξικά υλικά, που είναι πεταμένα άλλοτε χύμα και άλλοτε μέσα σε τεράστια πλαστικά τσουβάλια, έχουν χρώμα γκρίζο ως επί το πλείστον και από απόσταση μοιάζουν με συνηθισμένα μπάζα. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν σκοπίμως επικαλυφτεί και από διάφορα απορρίμματα, κοπριές, ροκανίδια και ποικίλα άλλα άχρηστα υλικά, ώστε να μην κινούν υποψίες στους περαστικούς, που ούτως ή άλλως είναι, δυστυχώς, κατά μεγάλο ποσοστό συμφιλιωμένοι με την εικόνα των σκουπιδιών στο δάσος.
.
Η ύψιστη επικινδυνότητα των αποβλήτων αυτών επιβεβαιώθηκε ήδη και από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από εξέταση δείγματος, στο οποίο το Γενικό Χημείο του Κράτους εντόπισε βαρέα μέταλλα και συγκεκριμένα κάδμιο, νικέλιο, αργίλιο και εξασθενές χρώμιο. -

από το πράσινο χαμομηλάκι
πηγή της πηγής
** ** O AGIOS YAKYNTHOS
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το "Μαζί για το Παιδί"
Posted: 04 Jul 2009 03:17 AM PDT
Αγαπημένο μου χαμομηλάκι,

Αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έκδοση του Λευκώματος αφιερωμένου στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί" ευγενική προσφορά της εταιρείας ΤΙΤΑΝ.-
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Λεωνίδας Κανελλόπουλος", στην Ελευσίνα, οδός Δραγούμη (πλησίον Ι.Κ.Α.), τηλ. 210-55 37 302.

Σε αυτό το link θα βρείτε χάρτη & οδηγίες για το πως θα πάτε:

Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Καννελόπουλος, Ελευσίνα

Χρειάζεται να τιμήσουμε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία δίνοντας το παρόν στην εκδήλωση.-
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί"
** ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Αγίου Θωμά 14, Αθήνα 11527
τηλ. 210 77 82 281 fax 2107482664
Web: http://www.mazigiatopaidi.gr/

σ.σ. Και η δική μας η χαρά είναι μεγάλη που πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση, καθώς 14 παιδιά, μέλη και φίλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη, έχουν προσφέρει τις ζωγραφιές τους για την έκθεση και θα είμαστε όλοι εκεί για να καμαρώσουμε τις δημιουργίες τους! Σας περιμένουμε!
Μαριαλένα, 4/7/2009.

* Με ένα αριστερό κλίκ απάνω στα σήματα ΚΟΚ , διαβάζουμε ...ιστοριούλες !!
&* ** Στα βουνά του Ψηλορείτη, ο Άγιος Υάκινθος: Ο Άγιος της αγάπης, των ερωτευμένων ζευγαριών, και της νεότητας.
Posted: 02 Jul 2009 11:01 PM PDT
Στο δικό μας Μαρτυρολόγιο είναι καταγραμμένο πως, όσο πιο δυνατή
είναι η δίψα ζωής τόσο μικρότερος
ο φόβος του θανάτου. -
ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ

(1998)
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
98 μ.Χ.: Ο εικοσάχρονος Υάκινθος δέχεται πρόθυμα να μαρτυρήσει για την κοινή πίστη, για την αγάπη του στο Θεό!...
.
Ο Άγιος Υάκινθος και οι εορτές του επιδιώκουν να μας ανασύρουν από ένα παρόν δύσκολο και σκοτεινό και να ανοίξουν κάποιες χαραμάδες φωτός. Χαραμάδες προς την αγάπη και τα πολλαπλά της νοήματα, προς ό,τι ψιθυρίζουν η φύση και οι πέτρες του βουνού, προς το Άλλο - την αλήθεια.
Η σημερινή αλήθεια δεν είναι του ανθρώπου.
Νομίζει ότι είναι, έτσι καθώς η ψυχή του παραπαίει ανάμεσα σε νούμερα που συγκλίνουν, ήχους βάρβαρους και τηλεοπτικές εικόνες.
Ο Υάκινθος επιδιώκει να τα αρνηθεί όλα αυτά και να αναληφθεί - ως άγιος πραγματικός στους ουρανούς. Καθώς εκεί θα συναντήσει ό,τι του λειψε κι ό,τι μας λείπει, είναι δίκαιο να τον συνοδεύσει στο ξεκίνημα του η μουσική του Μάνου Χατζηδάκη.
Ο Μάνος ήταν από εκείνους που μας μίλησε - και θα μιλά πάντα - για τα καίρια της ζωής, και αποκρυπτογράφησε, με την ποίηση και τη μουσική του, πολλά από τα μυστικά της. Είναι λάθος να νομισθεί ότι ο Υάκινθος έχει ένα συγκεκριμένο συμβολισμό.
Αυτό που θέλει είναι όσοι τον αγαπήσουν, ποιητές και απλοί άνθρωποι, ζωγράφοι και επιστήμονες, να δουν στο πρόσωπό του τον δικό τους συμβολισμό την δική τους ανέγγιχτη και συχνά ανομολόγητη αλήθεια.
** Ο ΤΕΩΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
(1998)
Την Πρόταση για ανέγερση του ναού του Αγίου Υακίνθου, (φωτο) αποδέχτηκε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου Ανθιμος, τοποθετώντας ο ίδιος τον θεμέλιο λίθο του. Ο ναΐσκος φέρει το σχήμα του κρητικού "μιτάτου", είναι κυκλικός, πέτρινος (σε υψόμετρο 1200μ.), στηριζόμενος στους κανόνες της υστερομινωικής αρχιτεκτονικής, φέρει θόλο στα δύο μέτρα κι άνοιγμα κορυφής με διάμετρο 30 εκ.. Τον σχεδιασμό και την επίβλεψη του όλου πονήματος ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Σταύρος Βιδάλης.
.
ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ
.
Η ιδέα ανέγερσης ενός μικρού ναού, στα βουνά του Ψηλορείτη, όπου θα βρίσκουν στέγη και καταφύγιο τα αισθήματα των νέων, βρήκε σύμφωνους ακριβούς φίλους του πνεύματος. Ο ναΐσκος θα αφιερωθεί στον Αγιο Υάκινθο που στις 3 Ιουλίου του έτους 98 μ.Χ. και επί αυτοκράτορος Τραϊανού, μαρτύρησε για την αγάπη του Χριστού.
Όταν ένας νέος, είκοσι χρονών, μπορεί να υπερασπίζεται μέχρι θανάτου την πίστη του, θα μπορεί ασφαλώς να κάνει το ίδιο και για την πίστη στη μάνα, στην πατρίδα, στο φίλο, στη φίλη, βάζοντας τα αισθήματα της βαθιάς καρδιάς του πάνω απ' όλα, ακόμα και πάνω απ' την εφήμερη ζωή του. Γνωρίζουμε πως ο έρωτας για ό,τι αγαπούμε είναι θείος και πως ο ερωτευμένος έχει δεχτεί την αγάπη του Θεού, πως απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του. Ο Άγιος Υάκινθος, μορφή σεμνή, δίχως τις γνώσεις μιας μακρόβιας εμπειρίας, αλλά φλεγόμενος απ' τη φωτιά του ανίκητου, αποφάσισε να πεθάνει όρθιος, χωρίς δισταγμό. Γιατί στο δικό μας Μαρτυρολόγιο είναι καταγραμμένο πως, όσο πιο δυνατή είναι η δίψα ζωής τόσο μικρότερος ο φόβος του θανάτου.
ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ
(1998)
.
Ο ΑΓΙΟΣ ΥΑΚΙΝΘΟΣ στην Μεγαλόνησο Κρήτη !! «Άνοδος Ανωγείων σημαίνει, εξ Ηρακλείου σεβαστή απόσταση και ένα ξεδίπλωμα φανταστικής ενδοχώρας, που τηνε λούζουν αφρικανικοί αγέρηδες και ένα ατελείωτο μεσογειακό φως. Μια ανοδική πορεία που όταν σταθείς, βλέπεις τους κάμπους να χύνονται ασταμάτητα στις θάλασσες και τα βουνά τα αντικρινά, ερωτικά να ασπάζονται τον ίσκιο...»
MANOS XATZIDAKHS Αύγουστος 1978
.
Σ' αυτό το μπαλκόνι σ' αυτό το χαμόγελο τ' απογεύματα, η μάνα μου το δυσανάγνωστο της πρόσωπο εκθέτει. Κάθεται άκρη στην καρέκλα να μην επιβαρύνει το απόγευμα μ' όλο το βάρος της κατάκοιτης καρδιάς της, ίσα ίσα να υπάρχει σταματημένη μέσα στη ζωή της από μιαν άπνοια τύχης, ίσα ίσα για να αντέξει τώρα της έκπληξής της το σπασμό:Τώρα αποτολμά μια κίνηση παράξενη: λίγο το σώμα ρίχνει εμπρός, το ξαναφέρνει πίσω, βαριά κωπηλασία μνήμης κάνει, γιαλό γιαλό τα δάκρυά της.
Κ.ΔΗΜΟΥΛΑ
(1999)
Για το ζουμπούλι και το μύθο του Υάκινθου
εδώ: πράσινο χαμομηλάκι
Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο ilax σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - stamati se xero pigename mazi sxolio epikinonise mazi mou aimail ilaxselah@yahoo.gr - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/ilax/ .-
&* Καλέ παλιέ μου φίλε και συμμαθητή , στα σίγουρα θα επικοινωνήσω μαζί σου ! Το δικό μου E-Mail είναι : snstam@gmail.com , & stamos01@otenet.gr .- Είχομαι , όλες σου οι επιθυμίες & προσδοκίες διαρκείς δικές μου Ευχές για τα καλύτερα ! http://snsarfara.blogspot.com/ , από stamos1 στις 00:30, 05 Ιουλίου 2009 .-
&* ~~* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο Lion54 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλησπέρα καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/Lion54/
· ** Η περίπτωση Michael Jackson
· Kids insomnia - Όταν ο ύπνος... δεν παίρνει τα παιδιά και... η Matricaria Chamomila, το χαμομηλάκι!!
· Στα βουνά του Ψηλορείτη, ο Άγιος Υάκινθος: Ο Άγιος της αγάπης, των ερωτευμένων ζευγαριών, και της νεότητας.
Η περίπτωση Michael Jackson
Posted: 03 Jul 2009 04:02 AM PDT
Κανείς δεν θα φανταζόταν ότι ο άνθρωπος που κατάφερε
να υποτάξει την φύση δια της τεχνικής, θα κατέληγε
μετά από τόσους αιώνες να ταυτιστεί, ως φύση,
με την τεχνική…
Στην περίπτωση του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον, ενός απολύτως δυστυχισμένου όπως αποδείχτηκε ανθρώπου, αυτοπαγιδευμένου στην εικόνα του ποπ σταρ και θύματος των φαρμακευτικών εταιρειών που εκμεταλλεύτηκαν την ανωριμότητά του και τον χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωο, βλέπουμε καθαρά τις αρνητικές συνέπειες μιας συγκεκριμένης χρήσης του ανθρώπινου σώματος στην εποχή μας.
Στην ουσία, εδώ και καιρό παρακολουθούμε μια διαδικασία ριζικού αυτο-μετασχηματισμού της έννοιας «άνθρωπος», η οποία εξελίσσεται μάλιστα τόσο ραγδαία, ώστε πολλοί να μιλούν πλέον για την επικράτηση ενός νέου ανθρωπολογικού τύπου, του «μετα-ανθρώπου»: είναι εκείνος που μπορεί να επεκτείνει απεριόριστα τις δραστηριότητές του σε χώρο και χρόνο (μέσω του διαδικτύου, για παράδειγμα), να επιδρά δραστικά στην υγεία και στην εμφάνισή του ή στην κληρονομικότητα, να ενσωματώνει ξένα στοιχεία και μηχανήματα στο σώμα του (από οδοντικά εμφυτεύματα μέχρι βηματοδότες και τεχνητά μέλη), να ελέγχει με φαρμακευτικά σκευάσματα την ψυχολογική του διάθεση ή την ερωτική του επιθυμία, κ.ο.κ.
Φαίνεται πως σταδιακά οδηγούμαστε προς την έννοια ενός παλίμψηστου εαυτού, ενός πολυμερούς εαυτού δηλαδή, που ενοικεί μόνο σ’ ένα αενάως επιδιορθούμενο ή τροποποιούμενο –με τη βοήθεια της γενετικής, της νευροφυσιολογίας και της βιοτεχνολογίας– σώμα-κέλυφος.
Πρόκειται για ένα υποκείμενο που έχει σώμα (έχει ως σώμα τον εξοπλισμό που του παρέχει η αγορά, η κατοχή σώματος δηλ. εισάγει ευθύς αμέσως στη συζήτηση μαζί με την εργαλειοποίηση και την εμπορευματικοποίηση της ανθρώπινης φύσης), αλλά δεν είναι σώμα, ακέραιη ψυχοπνευματική ενότητα.
Γιατί η συνείδηση και γενικότερα ό,τι αναφέρεται σ’ αυτό που επί αιώνες ονομάζαμε «ψυχή» καταλήγει σταδιακά, μέσω της ευγονικής, να θεωρείται κάτι το ανύπαρκτο ή το μη απαραίτητο, ένα επιφαινόμενο που καθόλου, βέβαια, δεν προσδιορίζει τον άνθρωπο.
Σ’ έναν μεταχριστιανικό κόσμο, με ανύπαρκτες τις καθολικά δεσμευτικές εκείνες ηθικές αρχές που θα έθεταν όρους και όρια, σ’ έναν κόσμο που δεν πιστεύει πια στην ιερότητα του υπάρχειν και σε μια ευχαριστιακή αποστολή του ανθρώπου πάνω στη γη, το είδος μας αναγνωρίζεται λίγο-πολύ σαν μια ευφυής μηχανή.
Κανείς δεν θα φανταζόταν ότι ο άνθρωπος που κατάφερε να υποτάξει την φύση δια της τεχνικής, θα κατέληγε μετά από τόσους αιώνες να ταυτιστεί, ως φύση, με την τεχνική…
Η περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον μας έδειξε τελικά ότι το να υποδύεται κανείς τον Θεό επιδιώκοντας να βελτιώσει τον εαυτό του (ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος, επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής, παρέμβαση στην φυλετική ταυτότητα ή στον βιολογικό προορισμό, κλπ), μπορεί να υλοποιεί όλες μας τις φαντασιώσεις ως μαθητευόμενων μάγων (ελιξίριο της νεότητας, συνταγή της αθανασίας, κλπ), περιέχει όμως πολλούς και απρόβλεπτους κινδύνους (ο Μάικλ Τζάκσον άρχισε να παίρνει χάπια επειδή δεν μπορούσε να διαγράψει τη μνήμη του παλιού του προσώπου, δήλωσαν οι ψυχολόγοι).
Κι ίσως έχουν δίκιο εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στη θέση του παλιού ρουσσωικού «κοινωνικού συμβολαίου» χρειαζόμαστε πλέον ένα «φυσικό συμβόλαιο», ακόμα πιο διευρυμένο απ’ αυτό που έχει προτείνει ο Μισέλ Σερ: πέρα απ’ τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον, θα πρέπει να θέτει κανόνες και για τη χρήση της ίδιας της ανθρώπινης φύσης. Εδώ, όμως, προκύπτει ένα νέο, αληθινά δυσεπίλυτο πρόβλημα: μετά το λεγόμενο «τέλος των μεγάλων αφηγήσεων» και την περιθωριοποίηση των κυρίαρχων ιδεολογιών, η ηθική και τα όριά της διαστέλλονται ελεύθερα και οποιοσδήποτε περιοριστικός φραγμός παρακάμπτεται σαν μεταφυσική προκατάληψη. Υπ’ αυτή την έννοια ποιος μπορεί να συστήσει εγκράτεια στους γενετιστές, με ποιον ορισμό της ανθρώπινης ταυτότητας και με ποια επιχειρήματα;
Και πώς μπορεί η βιοηθική –αυτός ο νεφελώδης όρος που δεν εκφράζει παρά μια εύκολη μετάθεση ευθυνών και την απουσία πολιτικής βούλησης για έλεγχο της βιοτεχνολογίας εξαιτίας των οικονομικών συμφερόντων που καραδοκούν– να περιορίσει την επιστημονική περιέργεια για να μην έχουμε τερατογενέσεις ή μια νέα, πολλαπλάσιας ισχύος αυτή τη φορά, γενετική Χιροσίμα;
Η περίπτωση Τζάκσον, ενός άντρα που θέλησε ν’ αποκτήσει τα χαρακτηριστικά προσώπου μιας γυναίκας (της Νταϊάνα Ρος που ήταν το ίνδαλμά του), ενός μαύρου που θέλησε να γίνει λευκός, κατέληξε σε μια βάναυσα λεηλατημένη ψυχή, σ’ ένα κακοποιημένο σώμα που κάθε λίγο του έπεφτε η μύτη ή στράβωνε το στόμα του κι επιζούσε με ενέσεις.
Μήπως θα έπρεπε να γίνει αφορμή και για μια ευρύτερη συζήτηση πάνω στα ηθικά προβλήματα της παρέμβασης στην ανθρώπινη φύση;
Δημήτρης Αγγελής περιοδικό manifesto
** Kids insomnia - Όταν ο ύπνος... δεν παίρνει τα παιδιά και... η Matricaria Chamomila, το χαμομηλάκι!!
Posted: 03 Jul 2009 01:03 AM PDT
Της Ελένης Λαζαράτου

Η Ελένη Λαζαράτου είναι επίκουρη καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
ΧΑΜΟΜΗΛΙ, Χαμόμηλο,
Matricaria Chamomila
.
** Το χαμομήλι είναι αντισπασμωδικό, στομαχικό, απολυμαντικό, κατά του κρυολογήματος, κατά των κολικών, κατά των ρευματισμών, κατά των φλογώσεων.
Είναι ακόμα τονωτικό, χωνευτικό, κατά της κράμπας του στομάχου, κατά της ανορεξίας, κατά της δυσκοιλιότητας. Είναι διουρητικό, αντιπυρετικό, κατά της δυσμηνόρροιας, κατά του υστερισμού.
Τα καταπλάσματα με χαμομήλι και το λάδι είναι αντιαρθριτικά και αντιρρευματικά.
Το χαμομήλι είναι κατά της παραλύσεως της γλώσσας. Χρησιμοποιείται σαν έγχυμα (τσάι) σε μισό κιλό βραστό νερό (1-2 ποτήρια την ημέρα) και διπλή δόση για κομπρέσσες και μπάνιο. Συνίσταται για την ανορεξία και την δυσπεψία.
Μια κούπα το βράδυ για την αϋπνία, το άγχος και το στρές. Προσθέστε 200-400 ml στραγγισμένο έγχυμα στο νερό που πλένετε το μωρό το βράδυ πριν κοιμηθεί. Χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική σαν εκχύλισμα, σαν βάμμα για την αϋπνία και την ένταση. Διαλύστε 5-10 σταγόνες βάμματος σε ζεστό νερό για την επιπεφυκίτιδα και τα κουρασμένα μάτια. Γίνεται κρασί χαμομηλιού (30-60 γρ. σε κρασί ενός λίτρου) Σιρόπι χαμομηλιού. Το αιθέριο έλαιό του (1-2 σταγόνες σε ζεστό νερό) για την βαριά ρινικλή καταρροή, το άσθμα, τον κοκκύτη.
ΠΡΟΣΟΧΗ αποφεύγετε την χρήση χαμομηλιού κατά την εγκυμοσύνη, επειδή είναι διεγερτικό της μήτρας
&* Ἀδενοειδεῖς ἐκβλαστήσεις
(κρεατάκια)
Τί εἶναι οἱ ἀδενοειδεῖς ἐκβλαστήσεις (κρεατάκια); Εἶναι μιὰ ἱστικὴ μᾶζα ποὺ ὑπάρχει φυσιολογικὰ στὸ πίσω μέρος τῆς μύτης (ρινοφάρυγξ), πάνω ἀπὸ τὶς ἀμυγδαλές. Πρόκειται γιὰ λεμφαδενοειδῆ ἱστό, ὅπως καὶ τῶν ἀμυγδαλῶν, μὲ κάποιες ἀνατομικὲς διαφορές. Εἶναι ἑπομένως ὄργανο τοῦ ἀμυντικοῦ συστήματος, μέρος ἑνὸς εὐρύτερου σχηματισμοῦ, ποὺ φέρει τὸ ἐντυπωσιακὸ ἰατρικὸ ὄνομα "λεμφώδης δακτύλιος τοῦ Waldayer" (ἀνατομικὰ διακριτὲς ἁθροίσεις λεμφικοῦ ἱστοῦ στὴν περιοχὴ τοῦ φάρυγγος).
Οἱ ἀδενοειδεῖς εἶναι φυσιολογικὰ ἀθέατες στὴν ἀπ' εὐθείας ἐξέτασι, διότι τὶς κρύβει ἡ μαλθακὴ ὑπερῴα. Ὁ γιατρὸς χρησιμοποιεῖ γιὰ νὰ τὶς ἐξετάσῃ εἴτε ἐνδοσκόπιο εἴτε πλαγία ἀκτινογραφία ρινοφάρυγγος.
Τί εἶναι ἀδενοειδῖτις; Μερικὲς φορὲς οἱ ἀδενοειδεῖς μολύνονται, καὶ τότε μιλοῦμε γιὰ ἀδενοειδίτιδα. Ἡ ἀδενοειδῖτις ἀρχίζει συνήθως μὲ μιὰ συνηθισμένη ἴωσι τοῦ ἀνωτέρου ἀναπνευστικοῦ (κοινὸ κρυολόγημα), μὲ δυνατότητα ἐπιμολύνσεως ἀπὸ κοινὰ μικρόβια. Τὰ παιδιὰ μὲ ὑπερτροφία τῶν ἀδενοειδῶν κάνουν εὐκολότερα ἀδενοειδίτιδα, ἡ ὑπερτροφία ὅμως δὲν εἶναι ἀπαραίτητη. Παίζουν ρόλο καὶ παράμετροι τοῦ ἀνοσοποιητικοῦ συστήματος, καθὼς καὶ ἐπιδημιολογικὲς ἰδιότητες τῶν ἰῶν, οἱ ὁποῖοι ὡς γνωστὸν μεταλλάσσονται ἀπὸ χρόνο σὲ χρόνο. Ἡ ἀδενοειδῖτις μπορεῖ νὰ διαρκέσῃ γιὰ λίγες μέρες (ὀξεία) ἢ γιὰ ἑβδομάδες ἢ καὶ μῆνες (χρονία). Στὶς περιπτώσεις αὐτὲς ἡ μύτη βουλώνει ἢ στάζει, δημιουργεῖται ὀπισθορρινικὴ καταρροή, πονοκέφαλος, βήχας κλπ. Οἱ συνηθέστερες ἐπιπλοκὲς τῆς χρονίας ἀδενοειδίτιδος εἶναι ἡ χρονία ὠτῖτις μὲ ὑγρὸ (ἐκκριτική) καὶ ἡ χρονία ρινοκολπῖτις.
Πῶς θεραπεύεται ἡ ἀδενοειδῖτις; Ἡ ὀξεία ἀδενοειδῖτις σπανίως χρειάζεται θεραπεία, πέρα ἀπὸ λίγες πλύσεις μὲ φυσιολογικὸ ὀρό. Ἡ χρονία ἀνταποκρίνεται συνήθως καλὰ στὰ ἀντιβιοτικά, ποὺ χορηγοῦμε ἀπὸ τὸ στόμα. Σὲ περίπτωσι ὅμως ποὺ ἐπιμένει ἢ ἐπανέρχεται ἀφοῦ σταματήσουν τὰ φάρμακα, τότε οἱ ἀδενοειδεῖς πρέπει νὰ ἀφαιρεθοῦν (ἀδενοτομή), προκειμένου νὰ προληφθοῦν ἢ νὰ τεθοῦν οἱ βάσεις γιὰ τὴ θεραπεία ἐπιπλοκῶν, ὅπως ἡ χρονία ὠτῖτις καὶ ἡ χρονία ρινοκολπῖτις.
Τί σημαίνει ὑπερτροφία ἀδενοειδῶν; Στὰ περισσότερα παιδιὰ κάτω τῶν 5 ἐτῶν τὰ κρεατάκια διατηροῦν μεγάλο μέγεθος, ὡς ἀπάντησι στὶς συχνὲς λοιμώξεις τῆς ἡλικίας αὐτῆς. Μὲ τὴν πάροδο τοῦ χρόνου, καὶ καθὼς ὡριμάζει τὸ ἀνοσοποιητικὸ σύστημα τοῦ παιδιοῦ, οἱ ἀδενοειδεῖς φυσιολογικὰ συρρικνώνονται καὶ στὴν ἐφηβία ἔχουν ἤδη ἀσήμαντο μέγεθος. Σὲ ἀρκετὰ ὅμως παιδιὰ οἱ ἀδενοειδεῖς εἴτε μεγαλώνουν ὑπερβολικά, εἴτε δὲν μικραίνουν στὴν ὥρα τους, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ φράσσουν τὴν ὀπισθία δίοδο τῆς μύτης, τὸν ρινοφάρυγγα, ἴσως καὶ τὶς εὐσταχιανὲς σάλπιγγες. Στὴν παρακάτω ἀκτινογραφία διακρίνεται ὁ λόγῳ τῆς ὑπερτροφίας στενωμένος ἀεραγωγὸς τοῦ παιδιοῦ.
Πολὺ συχνὰ ἡ κατάστασι αὐτὴ τῆς ὑπερτροφίας ἐπιπλέκεται μὲ χρονίζουσα λοίμωξι (ἀδενοειδίτιδα). Ἡ ἁπλῆ ὑπερτροφία μπορεῖ νὰ προκαλέσῃ στοματικὴ ἀναπνοή, κακὴ διαμόρφωσι τῆς ὀδοντοστοιχίας, ροχαλητό, κλειστὴ ρινολαλία κλπ. Ἡ χρονίζουσα ἀδενοειδῖτις θὰ προκαλέσῃ σὲ λίγο πυώδη ρινοκολπίτιδα καὶ ἀνιοῦσα μέση ὠτίτιδα, μέσῳ τῆς εὐσταχιανῆς σάλπιγγος.
Πότε σκεπτόμαστε τὴν ἀδενοτομή; -Ὅταν ἡ χρονία ἀδενοειδῖτις ἐπιμένῃ, παρὰ τὴν συντηρητικὴ ἀγωγή. -Ὅταν ἡ ἁπλῆ ὑπερτροφία τῶν ἀδενοειδῶν προκαλῇ στοματικὴ ἀναπνοή, ἀνωμαλίες τοῦ σκελετοῦ τοῦ κρανίου καὶ τῆς ὀδοντοφυΐας (πχ ἀδενοειδὲς προσωπεῖο, στραβὰ δόντια, γοτθικὴ ὑπερῴα), ροχαλητό, παιδικὸ ὑπνοαπνοϊκὸ σύνδρομο κλπ. -Ὅταν ὑπάρχῃ ὑποτροπιάζουσα ὠτίτις ἢ χρονία μέση ὠτίτις μὲ ὑγρὸ (μὲ συνέπεια τὴ βαρηκοΐα) ἢ ἀκόμη χρονία ρινοκολπῖτις.
Πῶς γίνεται ἡ ἀδενοτομή; Ἡ ἐπέμβασι γίνεται διὰ μέσου τοῦ στόματος, μὲ γενικὴ ἀναισθησία, μὲ τὴν ἴδια διαρρύθμισι χειρουργείου, ὅπως καὶ ἡ ἀμυγδαλεκτομή (γι' αὐτὸ οἱ δύο ἐπεμβάσεις μποροῦν νὰ συνδυασθοῦν καλά, ἐφ' ὅσον χρειάζεται). Πρόκειται στὴν πραγματικότητα γιὰ ἀπόξεσι τοῦ ἀδενοειδοῦς ἱστοῦ. Πολλὲς φορὲς χρησιμοποιοῦμε γιὰ τὴν ἀφαίρεσι τὴ διαθερμία ραδιοσυχνοτήτων, ὁπότε ἡ ἀπώλεια αἵματος ἐλαχιστοποιεῖται. Ἡ ἀδενοτομὴ δὲν ἀπαιτεῖ συνήθως διανυκτέρευσι στὸ νοσοκομεῖο καὶ διαρκεῖ περίπου μισὴ ὥρα. Προηγεῖται ὁ κλασσικὸς προεγχειριτικὸς ἔλεγχος γιὰ τὴν ἀσφάλεια κατὰ τὴν ἀναισθησία, καθὼς καὶ προσεκτικὸς ἔλεγχος τῆς καλῆς ἀναπτύξεως τῆς μαλθακῆς ὑπερῴας, ὥστε νὰ μὴν προκύψῃ ἀνεπάρκειά της καὶ ἀνοικτὴ ρινολαλία μετὰ τὴν ἐπέμβασι. Τὰ παιδιὰ δὲν θυμοῦνται τὴ διαδικασία, οὔτε καὶ πονοῦν.
Πότε εἶναι ἡ καταλληλότερη περίοδος γιὰ ἀδενοτομή; Ὅλες οἱ ἐποχὲς εἶναι κατάλληλες, μὲ τὴν προϋπόθεσι ὅτι τὸ παιδὶ δὲν εἶναι κρυωμένο (συνάχι, βήχας, πονόλαιμος, πυρετὸς κλπ). Ἐπειδὴ πολλοὶ γονεῖς θέλουν ὑποσυνείδητα νὰ ἀποφύγουν τὴν ἐπέμβασι, ἀναβάλλουν γιὰ μετὰ ἀπὸ κάτι (μετὰ τὶς ἐξετάσεις, μετὰ τὶς διακοπές, μετὰ τὰ Χριστούγεννα, μετὰ τὸ Πάσχα, μετὰ τὶς ἐκπτώσεις, μετὰ τὶς ἐκλογὲς κλπ), μὲ ἀποτέλεσμα εἴτε νὰ μή λύνωνται ποτὲ τὰ προβλήματα, εἴτε νὰ πέφτουν σὲ ἐποχὴ ἰώσεων (φθινόπωρο-χειμώνας), ὁπότε τὸ παιδὶ δὲν εἶναι ποτὲ ἀρκετὰ καλὰ γιὰ χειρουργεῖο. Στὴν πρᾶξι, ἡ περίοδος μόλις κλείνουν τὰ σχολεῖα θὰ μποροῦσε νὰ θεωρηθῇ ἰδανική, διότι δὲν εἶναι ἐποχὴ ἰώσεων καὶ διότι ἀρχίζουν τὰ θαλάσσια μπάνια, τὰ ὁποῖα βοηθοῦν πάρα πολὺ μετεγχειρητικά.
Ἀμυγδαλίτιδες, ροχαλητὸ καὶ ἄπνοιες
Ἡ Ὠτῖτις στὰ Παιδιά
Χρόνια ὠτολογικὰ προβλήματα
Παιδικὴ Βαρηκοΐα
Ρινίτιδες
Φλεγμονὲς τῶν παραρρινίων (ρινοκολπίτιδες, δηλαδὴ ἱγμορείτιδες κλπ)

Γενικὴ Ἀναισθησία καὶ Παιδί .-

** ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ και ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/blog-post_14.html?zx=f73b27752ce7159a ,

** ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ και ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ . http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/blog-post_18.html?zx=2d697990e8ad2e15 ,

** stamos: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ και ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ . http://snsarfara.blogspot.com/2008/07/stamos.html?zx=795ecdd930fd7302 ,,

** Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ http://snsarfara.blogspot.com/2008/09/blog-post_15.html?zx=a5fcbe0f0110bdae ,

** ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νο 1 , για όλους μας http://snsarfara.blogspot.com/2008/12/blog-post.html?zx=4a8d4e2a5bd9bac , (2008).-

**ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους μας (Νο 2) /= , http://snsarfara.blogspot.com/2008/12/2.html?zx=666eebf862c01465 , (2008).-

** Υγεία για όλους , Ιανουάριος- Φεβρουάριος , 2009 , http://snsarfara.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html?zx=d25ca5ebc8ca04b1 .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2009/03/2009.html?zx=2e216d0b123e4507 , Υγεία για όλους ΄Μάρτιος- Απρίλιος 2009.- .-

** Υγεία για όλους Μάϊος - Ιούνιος 09 -- http://snsarfara.blogspot.com/2009/05/09.html?zx=3c9e0dfa7e6a98c9 , . -

** http://snsarfara.blogspot.com/2009/07/2009.html . Υγεία για όλους Ιόλιος - Αύγουστος 2009.-

** ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ *** , http://snsarfara.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html?zx=91943502a13479b5 .-

** http://mixmysalad.blogspot.com/2009/07/scepticism-and-outrage-follow-pirate.html , Κάτια !!!!!!!

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν είχε Angelo Branduardi: "Vanita di Vanita" απομείνει κανείς για να αντιδράσει”. (Μπέρτολτ Μπρεχτ) .-

&* *** Ζήτησε το blog σου τώρα!!!
Τα πάντα για τα blogs
** Άραγε τι «Πολίτες» θέλουμε; Ένα εκπληκτικό άρθρο του ... http://go.sync.gr/ql5hrgLF .-
** http://www.msnbc.msn.com/id/31684082/ns/technology_and_science-tech_and_gadgets , face book .-
** http://mixmysalad.blogspot.com/2009/07/facebook-why-not-give-your-ex-another.html , katia -GLOBUS.-
Facebook: Why not give your ex another shot?’ ,
** Τάσος Παγκάκης : Είμαι άνθρωπος των Ιδεών και της Επικοινωνίας. Δουλεύω για εταιρίες, πρόσωπα και δημόσια θέματα από το 1988. Προβληματίζομαι για ότι συμβαίνει στις Αγορές, τις Κοινωνίες, την Πολιτική. Ολα συνδέονται, μας επηρεάζουν και μας πάνε (δυστυχώς) πίσω. Γράφω ομιλίες, σχόλια, και ειδήσεις που με διδάσκουν και οι οποίες φέρνουν επικοινωνία με εσάς. Πειραματίζομαι στα social media και εξερευνώ τις νέες ελευθερίες επικοινωνίας που μας παρέχουν. Ανησυχώ αν (και πόσο) σκεφτόμαστε πια και με στεναχωρεί ότι όλοι και όλα βιάζονται!!! ...με τρομερή προχειρότητα. Αυτό είναι το Πρόβλημά μας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: