ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ...ΞΑΝΑ ΚΤΥΠΑ 2 **

ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ .. ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ !!


ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ...ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ !! << ΑΝΘΡΩΠΙΑ ! >>!, ΑΓΑΠΗ , ΤΙΜΙΟΤΗΣ , .....!!
· ** * Cyber Bullying : η νέα μέθοδος κακοποίησης!
· Γιατί δεν βλεφαρίζουν τα μωρά;
· Νεκρός βρέθηκε ο Andrei Kulagin, Ρώσος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Body of missing Russian rights activist found
Cyber Bullying : η νέα μέθοδος κακοποίησης!
Posted: 23 Jul 2009 01:43 PM PDT
Cyber Bullying : η νέα μέθοδος κακοποίησης! geenagr
Το Cyber Bullying είναι η κακοποίηση μέσω του internet. Στην ουσία είναι η άσκηση ψυχολογικής και λεκτικής κακοποίησης ενός ατόμου και οι μορφές του είναι πάρα πολλές:
· Η αποστολή μηνυμάτων μίσους , για παράδειγμα "Σε μισώ! Όλοι σε μισούν!" προς ένα άτομο είτε επώνυμα είτε ανώνυμα.
· Η έκφραση απειλών της μορφής " Ξέρω που μένεις, δε θα μου γλιτώσεις" ανώνυμα ή επώνυμα.
· Η άσκηση αρνητικής κριτικής προς ένα άτομο. Polls του τύπου "ψηφίστε το πιο χοντρό παιδί του σχολείου κάνοντας κλικ στη φωτογραφία του" είναι μορφή κακοποίησης καθώς προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ατόμων που κατα κάποιο τρόπο "διαγωνίζονται" σε αυτά.
· Η υποκλοπή του password σας και η χρήση του λογαριασμού σας απο τρίτο άτομο, το οποίο μπορεί να στείλει προσβλητικά μηνύματα στους φίλους σας προσποιούμενο εσάς, αλλάζοντας το αρχικό password και κλειδώνοντάς σας έξω απο τον ίδιο σας το λογαριασμό και τέλος το να μοιραστεί το λογαριασμό σας με άλλους.
· To hacking του υπολογιστή ενός ατόμου και η εκούσια αποστολή σε αυτό ιών.
· Η υποκλοπή pin απο κάρτες τραπέζης και η χρήση τους κατα βούληση.
· Το να αρχίσουν κάποια προσβλητική φήμη για ενα άτομο της μορφής " Η Κατερίνα είναι **** και πάει με όποιον βρει".
· Η συζήτηση με ένα άτομο η οποία εμπεριέχει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, για παράδειγμα " Είσαι βλαμμένη και όσα λες είναι *******ες" ανώνυμα ή επώνυμα
· Η αποστολή προκλητικών φωτογραφιών ενός ατόμου σε διάφορα sites χωρίς το ίδιο να το γνωρίζει και να το έχει εγκρίνει.
· Το να προσποιείται κάποιος οτι είναι κάποιος γνωστός του ατόμου ή το να προσποιείται οτι είναι κάποιος άλλος με σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ατόμου και να το κάνει να του εμπιστευτεί μυστικά και άλλες πληροφορίες για τη ζωή του, έτσι ώστε στη συνέχεια να τις κοινοποιήσει.
Εάν έχετε υποστεί κάποιο απο τα παραπάνω, έχετε υποστεί διαδικτυακή κακοποίηση. Πρωτου όμως όμως "θυματοποιήσετε" τον εαυτό σας, λάβετε υπ'οψιν το γεγονός οτι οι πιο πολλοί που δέχονται διαδικτυακή κακοποίηση, είναι άτομα που ασκούν την ίδια μορφή κακοποίησης σε τρίτα άτομα.Η ανωνυμία του internet ή ακόμη το γεγονός της μη ύπαρξης της κατα πρόσωπον επικοινωνίας, δημιουργεί σε πολλά άτομα μια περίεργη αίσθηση ελευθερίας όσον αφορά την έκφραση και τη συμπεριφορά τους. Πολλές φορές έχω γίνει μάρτυρας αυτής της συμπεριφοράς στο YouTube όπου υπάρχει πλήρης ανωνυμία (με τη μορφή comments και μηνυμάτων) αλλά και στο Facebook επώνυμα! Πολύ έντονη είναι η αποστολή επικριτικών και προσβλητικών μηνυμάτων σε applications όπως το social me, το compare people και άλλα... Τα άτομα που ασκούν αυτού του είδους κακοποίησης, είναι άτομα κάθε ηλικίας και κατα κύριο λόγο, υπεράνω πάσης υποψίας. Η πιο συχνή δικαιολογία των ατόμων αυτών είναι οτι "δεν είχαν σκοπό να εκτελέσουν τις απειλές τους και οτι τις έκαναν για πλάκα"! Όμως ΔΕΝ είναι πλάκα...Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σημειώθηκαν αυτοκτονίες μικρών παιδιών και εφήβων οι οποίοι υπέστησαν διαδικτυακή κακοποίηση. Πιο γνωστή είναι η υπόθεση της 13χρονης Megan Meier, η οποία κακοποιήθηκε διαδυκτυακά απο τη γειτόνισσά της Laurey Drew. H Laurey είναι η μητέρα πρώην φίλης της Megan η οποία προσποιήθηκε ένα έφηβο και ερωτευμένο με τη Μegan αγόρι. Σύντομα τα μηνύματα μετατράπηκαν σε μηνύματα μίσους και η Megan , απογοητευμένη , οδηγήθηκε σε αυτοκτονία. Η Laurey είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν, οτι ο σκοπός της πράξης της ήταν να ανακαλύψει αν η Megan διέδιδε άσχημες φήμες για την κόρη της με την οποία είχαν μαλώσει! Εξακολουθείτε να το θεωρείτε πλάκα;Όλοι σίγουρα σκέφτεστε με ποιόν τρόπο μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη διαδικτυακή κακοποίηση προς εσάς τους ίδιους ή προς το παιδί σας.Πρόληψη σε παιδί:Αρχικά περιλαμβάνει τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ οι γονείς των οποίων τα παιδιά χρησιμοποιούν εκτεταμένα τις υπηρεσίες του internet:
· Να μη βάζουν τον υπολογιστή στο δωμάτιο του παιδιού, αλλά στο σαλόνι ή τη κουζίνα, για να μπορούν να ελεγχουν τί κάνουν.
· Να μην αρκούνται στη σύνηθη δικαιολογία: "Δεν έχω ιδέα από υπολογιστές, αλλά το παιδί μου είναι αστέρι". ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν, για να μπορούν να τα ελέγχουν.
· Να κλειδώσουν τα sites στα οποία δεν θέλουν να μπουν τα παιδιά τους.
· Να ελέγχουν τις επαφές των παιδιών τους.
Αντιμετώπιση σε παιδί:Δώστε σημασία στο παιδί σας και στην αλλαγή της συμπεριφοράς του. Δημιουργήστε του την αίσθηση οτι είστε το "καταφύγιό" του και επικεντρωθείτε στην αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι στο "κύρηγμα" όπως κάνουν οι περισσότεροι. Πρόληψη και Αντιμετώπιση στους ενηλίκους:
· Ελεγχτε τις πληροφορίες που μοιράζεστε στα διάφορα sites!
· Μάθετε να χρησιμοποιείτε τις επιλογές block και report abuse που σας δίνουν όλα τα sites.
· Προσέξτε τα e-mails που λαμβάνετε και προωθείτε, ιδιαίτερα τα spam.
· Ψάξτε ανα τακτά διαστήματα το όνομά σας στο Google , για να διαπιστώσετε τί κυκλοφορεί στο internet για το άτομό σας.
Η διαδικτυακή κακοποίηση είναι αξιόποινη πράξη, οπότε μη διστάσετε να απευθυνθείτε στους αρμόδιους εάν πέσετε θύμα αυτής. Και κάτι τελευταίο ... μάθετε να έχετε διαδικτυακή συνείδηση και καλή συμπεριφορά:Προσέξτε τι στέλνετε, τί προωθείτε, τί λέτε και πού κλικάρετε!photo at: learning.ssis.edu.vn-----------------------------------------------------απο ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ


Γιατί δεν βλεφαρίζουν τα μωρά;
Posted: 23 Jul 2009 12:59 AM PDT
Οι γονείς των νεογέννητων μωρών παρατηρούν μερικές φορές ένα ασυνήθιστο φαινόμενο: σπανίως κλείνουν τα ματάκια τους - με εξαίρεση βεβαίως τις ώρες που κοιμούνται.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα νεογέννητα εκτίθενται ξαφνικά σε έναν κόσμο γεμάτο οπτικά ερεθίσματα, καθώς και ότι διαθέτουν πολυάριθμα πρωτόγονα αντανακλαστικά - από το ότι πιπιλάνε οτιδήποτε βάζουν στο στόμα τους έως την προσπάθεια που καταβάλλουν να πιάσουν οτιδήποτε βάζουμε στα χεράκια τους - το να ανοιγοκλείνουν συνέχεια τα ματάκια τους είναι κάτι που μοιάζει λογικό να συμβαίνει. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει πως ο ρυθμός με τον οποίο βλεφαρίζουν τα μωρά είναι μακράν πιο αργός από αυτόν των ενηλίκων, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Σε μία μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση «Annals of Neurology», επιστήμονες κατέγραψαν το αυτόματο (δίχως εξωτερικό ερέθισμα) βλεφάρισμα 269 παιδιών και εφήβων και 179 ενηλίκων. Όπως διαπίστωσαν, τα μωρά βλεφαρίζουν κατά μέσον όρο λιγότερο από δύο φορές το λεπτό, αλλά ο ρυθμός αυτός αυξάνεται σταθερά έως την ηλικία των 14 ή 15 ετών. Οι ενήλικοι βλεφαρίζουν κατά μέσον όρο 10 έως 15 φορές το λεπτό. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μία θεωρία είναι πως επειδή τα μωρά έχουν ατελή όραση διατηρούν καλά ανοικτά τα μάτια τους για να αποτυπώνουν τις εικόνες που τα περιβάλλουν.-
Επειδή, όμως, το βλεφάρισμα είναι μια αυτόματη λειτουργία που χρησιμεύει κυρίως για να καλύπτεται η επιφάνεια των ματιών με δάκρυα και να απομακρύνονται τυχόν σκόνες και απορρίμματα, μία άλλη θεωρία είναι πως τα μάτια των μωρών χρειάζονται λιγότερη εφύγρανση και καθαρισμό επειδή είναι πολύ μικρά - και βεβαίως επειδή τα μωρά περνούν πολλές ώρες το 24ωρο κοιμισμένα.
πηγή

~* Νεκρός βρέθηκε ο Andrei Kulagin, Ρώσος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Body of missing Russian rights activist found
Posted: 22 Jul 2009 11:59 PM PDT
Νεκρός βρέθηκε ο Ρώσος Αντρέι Κουλάγκιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της «Spravedlivost» (Δικαιοσύνης), μιας τοπικής ανθρωπιστικής
οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με το μέλος της «Spravedlivost», Αντρέι Στολμπούνοβ, ο Κουλάγκιν εξαφανίστηκε στις 14 Μαΐου, όταν έφυγε από το σπίτι του αργά τη νύχτα, ύστερα από ένα τηλεφώνημα. Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό ήταν ο ταξιτζής που τον μετέφερε σε ένα συνοικιακό καφέ.
.Σύμφωνα με τον Στολμπούνοβ, ο Κουλάγκιν συνεργαζόταν με το τοπικό υπουργείο Δικαιοσύνης για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κρατουμένων και ο θάνατος του σχετίζεται με αυτούς της ακτιβίστριας Νατάλια Εστεμίροβα και της δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια.
.
Body of missing Russian rights activist found
Wed Jul 22, 2009 3:56pm EDT

MOSCOW (Reuters) - The body of a missing Russian human rights activist has been found, his organization and local officials said Wednesday.
Russia is already investigating last week's killing of Chechen human rights activist Natalia Estemirova, which triggered worldwide outrage.
Andrei Kulagin, who disappeared two months ago, headed the local branch of Spravedlivost (Justice) a human rights organization in the Russian region of Karelia, around 1,000 km (620 miles) north of Moscow.
"The body of Andrei Kulagin, a resident of Petrozavodsk, was discovered on July 10 in a quarry near the Klyuchevaya neighborhood of Petrozavodsk," a source in Karelian law enforcement told Interfax news agency.
The reports made no reference to how Kulagin may have died.
Interfax news agency quoted law enforcement officials as saying Kalugin had a criminal record and was being investigated for misconduct.
Kulagin's body was found in a sand pit near Petrozavodsk. He had been missing since May 14, Spravedlivost's leader, Andrei Stolbunov said in a message on its website Wednesday.
"Human rights activists are the exposed nerves of civil society. They are sharply responsive to injustices and are very often at the front of the fight for other people's rights," Stolbunov wrote, linking the death to that of Estemirova and murdered journalist Anna Politkovskaya.
Stolbunov said Kulagin was last seen after he left his home late at night after receiving a phone call. The last person to see him was the taxi driver who took him to a local cafe.
Stolbunov said he was engaged with the local justice ministry in trying to improve prison conditions.
Stolbunov said Kulagin had headed up the organization's local branch since its creation in 2007 and called for a full investigation into the circumstances surrounding the death.
An image of Kulagin on the website show a man in his late 30s or early 40s. He was married with one daughter.
(Reporting by Conor Sweeney; Editing by Alison Williams)
Reuters
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
.
ΜΚΟ αναστέλλει τη δράση της στη Τσετσενία Δημοσίευση: 18-07-2009 16:48«Η Natalya Estemirova βρισκόταν υπό συνεχή απειλή»Δημοσίευση: 17-07-2009 21:33Σοκαριστικό ρεπορτάζ της δολοφονημένης ακτιβίστριας Νατάλια ΕστεμίροβαΔημοσίευση: 18-07-2009 16:09Κηδεύτηκε στην Τσετσενία η Ρωσίδα ακτιβίστριαΔημοσίευση: 17-07-2009 09:28Παγκόσμια κατακραυγή για την αδικοχαμένη Natalya Estemirova Δημοσίευση: 16-07-2009 20:32ΗΠΑ και ΕΕ καταδικάζουν τη δολοφονία της Ρωσίδας ακτιβίστριαςΔημοσίευση: 16-07-2009 07:53Νεκρή βρέθηκε Ρωσίδα ακτιβίστριαΔημοσίευση: 15-07-2009 19:12Άκυρη η αθώωση των κατηγορούμενων της δολοφονίας ΠολιτκόφσκαγιαΔημοσίευση: 25-06-2009 13:21Ρωσία: Προκλητικές οι επικρίσεις του ΟΑΣΕ για την ετυμηγορία στην υπόθεση ΠολιτκόφσκαγιαΔημοσίευση: 26-02-2009 18:49Δεν ασκεί έφεση στην ετυμηγορία η οικογενεία της ΠολιτκόφσκαγιαΔημοσίευση: 23-02-2009 07:37Άλυτη παραμένει η υπόθεση του φόνου της ΠολιτκόφσκαγιαΔημοσίευση: 20-02-2009 17:24Ρώσος δικαστής ζητάει την επανάληψη της έρευνας στην υπόθεση ΠολιτκόφσκαγιαΔημοσίευση: 20-02-2009 12:11Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το φόνο της ΠολιτκόφσκαγιαΔημοσίευση: 19-02-2009 15:37Δολοφονία δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία Δημοσίευση: 20-01-2009 11:10Στο εδώλιο ορισμένοι από τους δολοφόνους της ΠολιτκόφσκαγιαΔημοσίευση: 17-11-2008 22:14
Ομάδα TVXS

· ~&&&** « ... έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας ... »
· Πανδημία κέρδους
· Θέλει το παιδί ένα εξωτικό ζωάκι; Ρωτήστε τον παιδίατρο πρώτα... Are Exotic Pets Good for Kids?

« ... έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας ... »
Posted: 24 Jul 2009 11:25 AM PDT
«Ζούμε το τέλος μίας εποχής. Το κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης της οικονομίας αμφισβητείται εκ των πραγμάτων, την ώρα που δεν προβάλλεται, με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο, η εναλλακτική πρόταση. Πρόταση για μια ανάπτυξη ενάντια στη φτώχεια, τον αποκλεισμό, την ανεργία, ιδίως των νέων» «Αυτή η κρίση είναι βαθιά. Όχι μόνο γιατί κάποιοι εκπρόσωποι του λαού χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή. Ούτε επειδή διαχρονικές παθογένειες στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης παραμένουν ζωντανές. Η κρίση είναι βαθιά κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας: Κάθε είδους διευκολύνσεις και πελατειακές συμπεριφορές έχουν νομιμοποιηθεί ηθικά, ενώ η επιτυχία αντιμετωπίζεται συχνά ως εξαιρετική ικανότητα ακόμη και αν επήλθε με όρους αναξιοκρατίας».Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

Πανδημία κέρδους
Posted: 24 Jul 2009 10:45 AM PDT
Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα. Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό. Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό. Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα. Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών. Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου. Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!! Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών. Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο. Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως. Μισό εκατομμύριο έναντι 25. Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών; Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί. Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες. Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της. Με την γρίππη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια. Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά. Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό. Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo. Μόνο για τη γρίπη των χοίρων. Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»; Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche. ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú. - Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú; - Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί. - 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες; - Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά. - Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο. Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú. Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ. Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας. Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα. Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμακών σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. " ΄Ετσι απλά... γιατί μου το έστειλαν με μέϊλ. Και ο νοών νοείτω... ΑΣΠΑΣΤΌΣ

~* Θέλει το παιδί ένα εξωτικό ζωάκι; Ρωτήστε τον παιδίατρο πρώτα... Are Exotic Pets Good for Kids?
Posted: 24 Jul 2009 08:39 AM PDT

Τα ερπετά, οι πίθηκοι, τα τρωκτικά, οι σαύρες και άλλα εξωτικά κατοικίδια γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή, αλλά πρέπει να αποθαρρύνονται στα σπίτια με παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών ή ανθρώπους που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, προειδοποιούν αμερικανοί ειδικοί.
.Σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (ΑΑΡ), αν και οι παιδίατροι γνωρίζουν καλά τους σχετιζόμενους με τα κατοικίδια κινδύνους, μόλις το 5% εξ αυτών ενημερώνουν συστηματικά τους γονείς και τα παιδιά για τους κινδύνους αυτούς.
«Τα περισσότερα μη παραδοσιακά κατοικίδια φέρουν κινδύνους για την υγεία των μικρών παιδιών. Γι’ αυτό, η απόκτησή τους πρέπει να αποθαρρύνεται σε σπίτια με μικρά παιδιά», σημειώνεται στην έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου της επιθεωρήσεως «Pediatrics», την οποία εκδίδει η ΑΑΡ.
.Τα περισσότερα ερπετά, λ.χ., είναι φορείς του βακτηρίου της σαλμονέλας, ενώ τα δυνητικά προβλήματα από μη παραδοσιακά κατοικίδια κυμαίνονται από αλλεργικές αντιδράσεις έως την εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων.
.Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των εξωτικών κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 75% από το 1992. Το 2005 εισήχθησαν παράνομα στις ΗΠΑ περίπου 88.000 θηλαστικά, 1,3 εκατομμύρια ερπετά και 203 εκατομμύρια ψάρια.
Η ΑΑΡ κατατάσσει στα μη παραδοσιακά κατοικίδια ερπετά, τρωκτικά, πιθήκους, ακόμα και κοτοπουλάκια, χελώνες, σκατζόχοιρους και σαύρες.
.
Δημοσίευση: 6-10-2008

Question: Are Exotic Pets Good for Kids?
Many parents consider getting exotic pets such as rabbits, hamsters, guinea pig, lizards, and turtles for their kids. But are exotic pets a good choice for children?

Answer:
The short answer: it depends. While there are definitely benefits to pet ownership for kids, parents of younger kids (e.g. preschoolers) may want to think twice about getting an exotic pet for their kids, simply because it may be hard to find a pet that is a good match for young kids. Even with older kids, it can be a challenge to find the right kind of pet. Whether an exotic pet of any sort is a good choice as a pet for your kids depends on several things:
· maturity level of the children
· the type of exotic pet
· expectations for interacting with the pet
· how much parents are willing to take on for basic care and supervision
· concerns over diseases
more
· ~* Η ζωή ξεκινά στα 18!
· Όλες οι εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο
· Το θερμόμετρο στο "κόκκινο" Σάββατο και Κυριακή
· Στο σφυρί Έλληνες ζωγράφοι στη Σύρο
· Συνεχίζεται το φεστιβάλ Κασσάνδρας
· Ο Λάκης Παπαδόπουλος στη Ρεματιά
· Η ζωή του Μπρους Λι σε τριλογία
~*
~* Κυριακή, 26 Ιούλιος 2009
ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΝ**
~* ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΝ …..

· Αγία Παρασκευή
· Ο Εξαπτέρυγος Άγγελος της Αγίας Σοφίας Εμφανίσθηκε μετά από 160 χρόνια
· Ρασοφόρος κατηγορείται για ασέλγεια σε 20χρονο με διανοητικά προβλήματα
Αγία Παρασκευή
Posted: 25 Jul 2009 12:15 PM PDT
Χρόνια Πολλά στα χαμομηλάκιαπου γιορτάζουν σήμερα :).Αγία Παρασκευή ή Παρασκευή η Οσιομάρτυς ή Παρασκευή η Παρθενομάρτυς ή Παρασκευή Αθληφόρος είναι Αγία της Ορθοδόξου και Καθολικής εκκλησίας και θεωρείται προστάτιδα των ματιών. Έζησε στη Ρώμη κατά το 2ο αιώνα και υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί ημερών Αυτοκράτορος Μάρκου Αυρηλίου.
.
Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στην Ρώμη το 117μ.Χ. Οι γονείς της ήταν Έλληνες. Ο πατέρας της, Αγάθων, και η μητέρα της, Πολιτεία, όντας χριστιανοί, όταν γεννήθηκε η Αγία την βάπτισαν και της έδωσαν το όνομα Παρασκευή. Την μεγάλωσαν σύμφωνα με την χριστιανική πίστη και την σπούδασαν αφού είχαν την οικονομική δυνατότητα μιας και ήταν πλούσιοι.
Πολλοί θέλησαν να παντρέψουν την Αγία με τους υιούς τους, τόσο γιατί ήταν μια ενάρετη κοπέλα όσο και γιατί ήταν πλούσια. Η Αγία Παρασκευή, όμως, αρνήθηκε κάθε τέτοια πρόταση, έχοντας αποφασίσει να αφιερώσει την ζωή της στον Ιησού Χριστό.
Όταν ήταν σε ηλικία είκοσι ετών οι γονείς της πέθαναν. Τότε η Αγία έδωσε την περιουσία της στους φτωχούς, στην εκκλησία και σε ένα ίδρυμα, στο οποίο έμεναν χριστιανές κοπέλες που είχαν αφιερωθεί στον Ιησού Χριστό. Εκεί έμεινε για λίγα χρόνια η Αγία Παρασκευή, βοηθώντας στην διάδοση της χριστιανικής πίστης, όπως έκαναν και οι υπόλοιπες συγκάτοικοι της.
Κάποια στιγμή εγκατέλειψε το ίδρυμα αυτό και ξεκίνησε να κηρύττει τον Χριστιανισμό σε διάφορες πόλεις και χωριά της Ιταλίας. Κατά την διάρκεια αυτών των περιοδειών της, έπεισε πολλούς να βαπτιστούν Χριστιανοί. Αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε κάποιους ειδωλολάτρες, οι οποίοι ανέφεραν την δράση της Αγίας Παρασκευής στον, επίσης ειδωλολάτρη, Αντωνίνο, αυτοκράτορα εκείνη την εποχή της Ρώμης.
Με εντολή του Αντωνίνου, συνέλαβαν την Αγία Παρασκευή και την οδήγησαν μπροστά του. Θέλοντας αυτός να την κάνει να απαρνηθεί την χριστιανική πίστη, την υποβάλει στο μαρτύριο της πυρακτωμένης περικεφαλαίας από το οποίο, με την χάρη του Ιησού Χριστού, η Αγία βγήκε σώα. Ακολούθησαν άλλα μαρτύρια, τα οποία η Αγία υπέμενε δοξολογώντας τον Χριστό. Το τελευταίο βασανιστήριο στο οποίο υποβλήθηκε η Αγία ήταν ένα καζάνι στο οποίο έβραζε πίσσα και λάδι. Εκεί έβαλαν την Αγία Παρασκευή η οποία όμως, με την βοήθεια του Θεού, δεν έπαθε τίποτα. Βλέποντας το αυτό ο Αντωνίνος, την προέτρεψε να ρίξει πάνω του πίσσα για να διαπιστώσει ο ίδιος αν καίει. Η πίσσα αυτή τύφλωσε τον αυτοκράτορα ο οποίος πίστεψε τότε στην αληθινή θρησκεία και ζήτησε από την Αγία Παρασκευή να τον βαπτίσει χριστιανό. Εκείνη όχι μόνο τον βάπτισε, αλλά και του θεράπευσε, με την χάρη του Θεού, τα μάτια. Η χάρη να θεραπεύσει τα μάτια, δόθηκε από τον Θεό στην Αγία Παρασκευή και γι’ αυτό τα περισσότερα θαύματα τα της, έχουν σχέση με τα μάτια των χριστιανών που ζητούν την βοήθεια της, τότε αλλά και μέχρι τις μέρες μας.
Η Αγία Παρασκευή συνέχισε μετά την βάπτιση του Αντωνίνου, να κηρύττει τον Λόγο του Θεού ταξιδεύοντας και σε άλλες χώρες εκτός από την Ιταλία. Κηρύττοντας τον Χριστιανισμό και βαπτίζοντας νέους χριστιανούς έφτασε και στην Ελλάδα. Όταν βρέθηκε στα Τέμπη, εκεί που βρίσκεται σήμερα ο ναός της, συννελήφθηκε από τους ειδωλολάτρες και οδηγήθηκε στον άρχοντα της περιοχής που ονομαζόταν Ταράσιος. Στην προσπάθεια του αυτός, να πείσει την Αγία Παρασκευή να εγκαταλείψει την δράση και την πίστη της, άρχισε να την υποβάλει σε φρικτά βασανιστήρια. Με θάρρος και δύναμη τα υπέμενε η Αγία, ενώ κάθε πρωί την έβρισκαν θεραπευμένη από τις πληγές των βασανιστηρίων της προηγούμενης ημέρας. Τελικά ο Ταράσιος διέταξε τον αποκεφαλισμό της και έτσι η Αγία Παρασκευή παρέδωσε την ψυχή της στον Ιησού Χριστό, τον οποίο πίστεψε και κήρυξε σε όλη της την ζωή. Το σώμα της έθαψαν κρυφά κάποιοι χριστιανοί. Στον τάφο της έγιναν πολλά θαύματα, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν πολλοί βοηθήθηκαν από την Αγία Παρασκευή και κυρίως άνθρωποι με παθήσεις στα μάτια.
Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής εορτάζουμε στις 26 Ιουλίου.

Απολυτίκιο της Αγίας Παρασκευής:
Την σπουδήν σου τη κλήσει κατάλληλον, εργασαμένη φερώνυμε, την ομώνυμόν σου πίστιν εις κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευή αθλοφόρε όθεν προχέεις ιάματα, και πρεσβεύεις υπέρ των ψυχών ημών.
Πηγές:
· Ματιά
· Ορθόδοξο Wiki
Ο Εξαπτέρυγος Άγγελος της Αγίας Σοφίας Εμφανίσθηκε μετά από 160 χρόνια
Posted: 25 Jul 2009 10:48 AM PDT


Η συγκλονιστική μορφή του λεγόμενου «εξαπτέρυγου Αγγέλου» της Αγία Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, εμφανίσθηκε μετά από 160 χρόνια σιωπής και απουσίας, μπροστά στα έκπληκτα και συγκινημένα βλέμματα των μελών της ομάδας αναστήλωσης του μοναδικού αυτού θρησκευτικού μνημείου.
Πρόσφατα, κατά τις εργασίες αναστήλωσης της Αγία Σοφίας , οι ειδικοί εντόπισαν τυχαία ένα από αυτά τα μωσαϊκά και μετά από προσεκτικές εργασίες απομάκρυνσης της μάσκας και των 6-7 στρωμάτων γύψου, αποκαλύφθηκε ο άγγελος με τα έξι φτερά. Το μωσαϊκό σε μια πρώτη εκτίμηση πιθανολογείται ότι δημιουργήθηκε τον 9ο ή 14ο αιώνα, ενώ η πραγματική του ηλικία θα καθοριστεί κατόπιν των μελετών που θα κάνουν τα μέλη του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου της Αγίας Σοφίας. Η ανακάλυψη έλαβε τεράστια δημοσιότητα στην Τουρκία και αναμεταδίδεται με εκτενή ρεπορτάζ και σχόλια απο τα ΜΜΕ.** ** Το ιστολόγιο μου : Ξεφυλίζοντας το παρελθόν ………Ο τελευταίος που είχε δει την εικόνα του «Εξαπτέρυγου Αγγέλλου» ήταν ο Ελβετός Αρχιτέκτονας Gaspare Fossati, που είχε διενεργήσει τις εργασίες αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας την περίοδο 1847-1849, κατ’ εντολή του Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αμπντουλμετζίτ. Τότε, ο Fossati και ο αδελφός του ανακάλυψαν και φωτογράφησαν αυτά τα μωσαϊκά που περιλάμβαναν και την μορφή του Αγγέλου (πιθανολογείται ότι το ψηφιδωτό αναπαριστά τον αρχάγγελο Σεραφείμ που προστατεύει το Θρόνο του Θεού). Η μοναδική ανακάλυψη του Fossati δεν συγκίνησε και πολύ τον Σουλτάνο ο οποίος διέταξε το ψηφιδωτό του «Εξαπτέρυγου Αγγέλου» να καλυφθεί ξανά με γύψο και να τοποθετηθούν πάνω του μεταλλικές μάσκες. Οι φωτογραφίες των αδελφών Fossati αποτελούσαν μέχρι σήμερα την μοναδική πηγή απόδειξης του ανεπανάληπτου αυτού μωσαϊκού.

Ο άγγελος με τα έξι φτερά έχει διαστάσεις 1.5 Χ 1 μέτρο, και έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση.
Εμφανίσθηκε ο «Εξαπτέρυγος Άγγελος» της Αγίας Σοφίας μετά από 160 χρόνια μοναξιάς
Ρασοφόρος κατηγορείται για ασέλγεια σε 20χρονο με διανοητικά προβλήματα
Posted: 25 Jul 2009 09:46 AM PDT
25/07/2009 15:49
Την ερχόμενη Τρίτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ένας ρασοφόρος από τη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται ότι αποπλάνησε έναν 20χρονο με διανοητικά προβλήματα και ασέλγησε σε βάρος του.
.
Όπως κατήγγειλαν οι γονείς του 20χρονου, το βράδυ της Παρασκευής ο ρασοφόρος τον παραπλάνησε σε ερημική περιοχή της Στυλίδας, όπου και ικανοποίησε τις ορέξεις του.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ρασοφόρο σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου και τον συνέλαβαν, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου ο εισαγγελέας της Λαμίας άσκησε δίωξη σε βάρος του για κακουργηματικές πράξεις. Εν συνεχεία, οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τρίτη.
star .
~* ~* ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΝ …..

~&*
· Ο εχθρός προ των πυλών
· Ανησυχητικά τα στοιχεία για το παιδικό trafficking στην Ελλάδα Children for sale
· Παιδιά: Όχι στις... διαλέξεις, ναι στη συζήτηση Listen to Your Children
Ο εχθρός προ των πυλών
Posted: 26 Jul 2009 12:01 PM PDT 2009.07.26

~* Πάνε λίγα χρόνια που είχαμε φωνάξει ένα νεαρό να μας φτιάξει την τηλεόραση στο σπίτι. Είχε ένα μαγαζάκι κοντά μας και έφτιαχνε τηλεοράσεις και τέτοια. 23-24 χρονών ήταν. Την άλλη μέρα το πρωί, πηγαίνοντας για την δουλειά, είδα κόσμο μαζεμένο στο μαγαζάκι του.
Πλησίασα. Ο νεαρός ήταν ξαπλωμένος, στο μαγαζάκι του. Έπιανε όλο τον τόπο. Το παιδί ήταν νεκρό.
Υπερβολική δόση είπαν. Άλλοι είπαν ότι κυκλοφόρησε στην πιάτσα καθαρή ηρωίνη.
Πάει το παιδί. Έφυγε.
Τότε, συλλογιστήκαμε όσοι βρεθήκαμε έξω από το μαγαζάκι, ότι τα ναρκωτικά είναι πια έξω από το σπίτι μας.
Δίπλα μας. Έξω από την πόρτα μας.
Σήμερα με φώναξε ένα φίλος να πιούμε καφέ. Ζέστη πρωί Κυριακής, είχαμε ξεμείνει στην Αθήνα που έβραζε. Κουβέντα στην κουβέντα μου έσκασε το παραμύθι: «Γνώρισα μια βουλγάρα, θεά. Πως θα γίνει να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα, να επιδεικνύει τα κάλλη της, να βγάλει κανένα φράγκο να ζήσει η γυναίκα».

Ήξερα χρόνια τον φίλο μου. Νόμιζα ότι τον ήξερα. Έμπαινε στο σπίτι μας κι εγώ στο δικό τους. Τα παιδιά μας έπαιζαν μαζί.Τον ρώτησα, αν αυτό που ήθελε να κάνει το δέχεται η βουλγάρα. Μου είπε ότι είχε μερικούς ενδοιασμούς, μήπως δει την ιστοσελίδα η κόρη της στην Σόφια, αλλά οι αντιστάσεις της ήταν χαλαρές, η ανάγκη μεγάλη, μάνα και κόρη περίμεναν στην πατρίδα να ζήσουν απ’ αυτήν. Είχε έρθει στην Ελλάδα με ένα γραφείο, 2.000 δολάρια της είχε στοιχίσει η «αποκατάσταση». Τα ξεπλήρωσε σταδιακά λέει, δουλεύοντας σε μπαρ της Βάθη.
Εσύ φίλε μου γιατί το κάνεις αυτό; Θέλεις να βγάλεις χρήματα; Όχι, εγώ να βοηθήσω θέλω, αλλά, αν βγάλω και κανένα φράγκο δεν με χαλάει.
Δεν σου φτάνουν τα χρήματα που βγάζεις τον ρώτησα;
Μου φτάνουν, αλλά, γιατί να μη κερδίσω και κανένα φράγκο παραπάνω; Αυτό δεν κάνουν όλοι; Εξ άλλου, ποιο είναι το νόημα της ζωής, παρά να βγάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και να ζούμε με μεγαλύτερη άνεση.
Μα, το νόημα της ζωής είναι να βγάζουμε φράγκα;
Φυσικά! απάντησε, ξέρεις κανένα άλλο νόημα; Κοίταξε γύρω σου, βλέπεις τίποτε άλλο;
Μα, φίλε μου, αυτό που θέλεις να κάνεις με την γυναίκα, είναι trafficking, είναι εμπορία ανθρώπου, είναι εκμετάλλευση.
Μα τι λες, μου λέει; Promotion είναι, τα πάντα promotion είναι, παρουσιάζει το εμπόρευμα της και το πουλάει σε καλή τιμή. Δες το modeling, τι κακό έχει το modeling;
Μα, θα έβαζες την κόρη σου να κάνει αυτή την δουλειά;
Δεν έχω καμιά αντίρρηση, η κόρη μου είναι αρκετά έξυπνη και γνωρίζει πολύ καλά μέχρι που να προχωρήσει.
Η παραπάνω στιχομυθία είναι αληθής πέρα για πέρα, μόνο που είναι η light εκδοχή της, στην πραγματικότητα ελέχθησαν πολύ σοβαρότερα πράγματα. Αλλά δεν έχει νόημα να τα εξιστορήσουμε, καταλάβατε ασφαλώς όλοι τι διαμείφθηκε.
Προσπάθησα να του μιλήσω για τον σκοπό της ζωής, για το χρήμα που θεοποίησε και τις αξίες που έχασε στην πορεία. Με κατηγόρησε ως οπισθοδρομικό, συντηρητικό, παρωχημένων αντιλήψεων άνθρωπο που ζει σε ένα δικό του κόσμο.
Έφυγα, με την ελπίδα, την παράκληση και την ευχή να μη κάνει τίποτε από αυτά που σκέφτεται και να επιδιώξει να χαρεί τις ομορφιές τις ζωής που έχασε στην πορεία.
Συλλογιέμαι όμως, αυτόν τον αξιακό κώδικα που χάθηκε, όπως είπε προχτές ο πρόεδρος και ότι πια αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάπου, κάποια στιγμή.
Συλλογιέμαι, ότι χτύπησε την πόρτα μου. Το σπίτι μου.
Συλλογιέμαι ότι πλέον ο εχθρός είναι προ των πυλών, των δικών μου πυλών.

Ούτε μια στιγμή οι Ρωμαίοι δεν μπορούσαν να σκεφτούν ότι κινδύνευαν από κάποιον, βολεμένοι και γαλήνιοι ότι αυτοί ήταν άτρωτοι, μέχρι που ο Αννίβας τους ξέσκισε στις Κάνες το 216 π. Χ. και βάδισε ενάντια στη Ρώμη και τότε είπαν με απόγνωση:
Hannibal ante portas
~*** Posted: 26 Jul 2009 12:39 AM PDT
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με το παιδικό trafficking στην Ελλάδα που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2008, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Προβλήματα στην εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων για την προστασία των παιδιών και έλλειψη ουσιαστικών και αριθμητικών στοιχείων,
διαπίστωσε η έρευνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, αν και η χώρα μας έχει σημειώσει σχετική πρόοδο σ' ό,τι αφορά το θέμα του παιδικού trafficking, παρουσιάζονται προβλήματα στην εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων για την προστασία των παιδιών, τις οποίες έχει υπογράψει, αλλά και στα «παραθυράκια» του νομοθετικού μας συστήματος.
Οι προαναφερθείσες διεθνείς συνθήκες έχουν μεν υπογραφεί, αλλά δεν έχουν επικυρωθεί από την Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην έρευνα, ενώ στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του trafficking δεν περιλαμβάνονται σαφείς προβλέψεις για τα παιδιά-θύματα σωματεμπορίας.
Χαρακτηριστικό είναι, επιπλέον, το γεγονός ότι, σύμφωνα με την έρευνα, «οι ελληνικές αρχές τείνουν να προσεγγίζουν τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού ως θεωρητικό κείμενο, με περιορισμένη πρακτική εφαρμογή», γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι «ουδεμία από τις Αρχές που συνεισέφεραν με στοιχεία στην παρούσα μελέτη την ανέφεραν στην απάντησή τους».
Αίσθηση προκαλεί, επίσης, η έλλειψη αριθμητικών στοιχείων για τα περιστατικά trafficking που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, κάθε υπουργείο, όπως καταδεικνύεται στην έρευνα, συλλέγει στατιστικά στοιχεία της αρμοδιότητάς του, δυσκολεύοντας, έτσι, την ύπαρξη μιας ξεκάθαρης εικόνας για τις επηρεαζόμενες ομάδες, ενώ παράλληλα, οι ασυμφωνίες σε ότι αφορά τη μεθοδολογία κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα.
Ασάφειες επικρατούν και στο θέμα του προϋπολογισμού των υπουργείων για την υλοποίηση των σχετικών δραστηριοτήτων για τον περιορισμό του trafficking. Επιπλέον, στις σοβαρές ελλείψεις συγκαταλέγεται και η ανυπαρξία ενός μηχανισμού παρακολούθησης του φαινομένου.
Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα στο πρόβλημα του παιδικού trafficking είναι ο ορισμός του κηδεμόνα για τους ανηλίκους. «Τα κέντρα υποδοχής ή προστασίας είναι κατ' αρχάς απρόθυμα να διαδραματίσουν τον ρόλο και ως εκ τούτου, οι ειδικές ανάγκες των αλλοδαπών ασυνόδευτων παιδιών συνήθως δεν εκπληρώνονται».
Εξίσου σοβαρή είναι η απουσία στοιχείων πάνω στο θέμα από πλευράς της πολιτείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την περίοδο 2000-2007, μόνο 3 παιδιά έλαβαν προσωρινή άδεια διαμονής ως θύματα trafficking, ενώ κανένα δεν δέχτηκε ιατρικές, εκπαιδευτικές ή νομικές υπηρεσίες.
Την ίδια περίοδο, μόνο 3 άτομα καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε υποθέσεις παιδικού trafficking, ενώ κανένα από τα παιδιά-θύματα δεν έλαβε χρηματική αποζημίωση.
Τέλος, τα παιδιά που έπεσαν θύματα trafficking και αναγνωρίζονται από την αστυνομία είναι, σύμφωνα με τα επίσημα αυτά στοιχεία, 24 κατά τα έτη 2004-2007, ενώ για τα έτη 2000-2003 δεν είναι καταγεγραμμένο κανένα περιστατικό.
από Ομάδα TVXS

Παιδιά για πούλημα - Children for sale
Dateline goes undercover with a human rights group to expose sex trafficking in Cambodia
It's an exotic vacation destination, with ancient cities, bold colors, legendary temples, remarkable beauty — and horrendous crimes that go on behind closed doors. Children, some as young as 5 years old, are being sold as slaves for sex. It's a shameful secret that's now capturing the attention of the world and the White House, a secret that has been exposed by Dateline's hidden cameras. Dateline ventured into this dark place, where sexual predators can gain access to terrified children for a handful of cash. How could this be happening? And how can it be stopped?
Inside the world of child sex trafficking, each year, by some estimates, hundreds of thousands of girls and boys are bought, sold or kidnapped and then forced to have sex with grown men. Dateline’s investigation leads to the troubled and distant land of Cambodia. We reveal what “tourists,” like one American doctor, may be up to, and we'll take you inside a dramatic operation to rescue the children.
The night clubs of Bangkok and the windows of Amsterdam are among the most well-known destinations in what has become a multibillion-dollar industry: sex tourism. But the business is not all about adult prostitution. There are some places you might never have heard about, notorious places, the kind of places a sexual predator would be willing to travel halfway around the world to reach — destinations like a dusty village in Southeast Asia, where the prey is plentiful and easy to stalk.
more
~*** Παιδιά: Όχι στις... διαλέξεις, ναι στη συζήτηση Listen to Your Children
Posted: 26 Jul 2009 12:22 AM PDT
Εάν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει τις γλωσσικές και εκφραστικές ικανότητές του, φροντίστε να το ακούτε όταν μιλάει και να συζητάτε για ό,τι θέλει.
Αυτό συνιστούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες, οι οποίοι μελέτησαν 275 οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά, από τις οποίες ζήτησαν να βιντεοσκοπήσουν πέντε ολόκληρα 24ωρα από τη ζωή τους με τα παιδιά τους. Όπως γράφουν στην Επιθεώρηση «Ρediatrics», τα παιδιά που συζητούσαν με τους γονείς τους αντί να ακούν απλώς... διαλέξεις, παρουσίαζαν κατά έξι φορές μεγαλύτερη ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας και της ομιλίας.«Το να μιλάνε οι γονείς στα παιδιά ασφαλώς βοηθά στην ανάπτυξη της γλώσσας, αλλά το να προσπαθεί ένα νήπιο να μιλήσει και να συμμετέχει σε συζητήσεις, το βοηθάει πολύ περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Φρέντερικ Ζίμερμαν, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του UCLΑ.
Δημοσίευση: 2-7-2009
Handout: Listen to Your Children
Discipline by Listening
Discipline does not have to mean angry words. It does not have to mean hurt feelings. It does not have to mean physical punishment. It does not have to be a struggle, an argument, or a battle that someone wins. Discipline does not have to happen out of anger. Discipline means teaching children, caring about children, and trying to prevent problems before they happen. It means loving children and helping them grow into responsible adults.
There are many ways to discipline children. One way is to listen to children. Often busy parents fail to listen to and notice their children. When children feel they have something important to say or to show and are repeatedly ignored or tuned out by an insensitive or "too busy" adult, they usually do one of two things:
The child may give up and quit trying. The result is a child who does not communicate well. This stifles the growth of mind, personality, and ability, and prevents the development of self-confidence; or
The child may misbehave (being noisy, fussy, or whiny) to get the attention he or she cannot get in any other way. This behavior will usually get the attention of the adult, but may cause the adult to punish the child as well.
Neither of these reactions is desirable.
How to Listen to Your Children
When a child approaches with a question or comment, stop what you are doing, if possible. Look at the child and listen attentively. If you cannot take the time to listen and answer the question when it is asked, explain and promise her a time when you can do it.
Some children do use questions to gain the attention of the parents. If the child keeps asking the same question over and over, it is useful, after answering the question correctly at least once, to say, "What did I just say?" As the child gives the answer back to you, correct any wrong notions. Then praise him for listening and learning.
Why Listening to Children Is Important
To a child, an attentive ear is more important than a parent's advice. Listening to our children shows them we're interested in them. Research has shown that a major difference between strong and troubled families is the amount of interest that family members show in each others' lives. The more interest shown, the stronger the family generally is.
You don't need a lot of time to do this. Take just a few minutes a day to ask children about their interests, their activities, their friends, and how they are changing and growing. This can go a long way toward making them feel appreciated and valued. Check in with your children daily or at least several times a week. Good times to do this are while you're preparing and eating meals and at bedtime.
Listening to Understand
Many of the angry words that pass between parent and child can be prevented. You can prevent them by understanding better what your children are trying to say and what they are feeling. To do this, you must listen, and you must talk. Working problems out means asking questions and letting children know how you feel while trying to understand your children's problems.
Listening means more than hearing the words someone speaks. It means thinking about the things you hear. Sometimes you listen best when you try to notice the things that are not said. Young children cannot always say what they mean. They may not know how to ask for the things they want. They may not know their own feelings well enough to know what is making them angry or sad. But looking at children when they speak can help you understand. Watch your children as they talk. What you see can help tell you how your children feel.
If you do not understand what your child is trying to say, ask a few questions, but ask them carefully. Make sure your children know that you are concerned—not angry. If your voice is harsh or if you speak hurriedly, children may feel you do not care. Make sure you give your children enough time to speak. Do not rush them. When you let children take their time, you tell them that you respect their feelings. To make sure you have understood, repeat the feelings your children have expressed: "I know that you are angry because we can't visit grandma." "You feel left out when your brothers go to their friend's house, don't you?" Words like these tell your children that you understand.
Explain Your Point of View Calmly
Parents should try to respect their children's feelings. But it is also important that children understand that their parents have a right to their own feelings, too. As a parent, you do not have to like everything that your children do and you may be upset by some of the things they say. Tell your children how you feel about and are affected by what they've done. But try to tell them without anger. Letting children know how you feel helps them begin to understand how their actions affect others.
Working Things Out
After you have talked with your children about a problem, work with them to solve the problem. For instance, give your children a choice and then let them decide. A fussy three-year old can be allowed to choose what he wants to drink: juice or milk. A five-year-old who doesn't pick up her clothes can choose between picking them up or staying in the house for the afternoon. By working with your children, you help them become more responsible and you show respect for their feelings.
Ronald L. Pitzer
Extension Family Sociologist
Listen for chealdrens.


&* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο LoneEagle σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Σε Ευχαριστω πολυ Σταματη Ευχες για μια Καλη Εβδομάδα & για σενα φιλε μουhttp://loneeagle110.blogspot.com/- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/LoneEagle/ .-
~* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο Lion54 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλή εβδομάδα και σε σένα Σταμάτη- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/Lion54/ .-
~*

Κatia Χριστοπουλουέγραψε:
mou aresei polu t epi8eto s!!!!!!!!!!!!!!
Πριν από 1 ημέρα Διαγραφή


Euiέγραψε:
Καλησπέρα Σταμάτη!!! Τι κάνεις??? Σε ευχαριστώ για την αποδοχή!!! Να είσαι καλά!! Καλά να περνάς και καλό απόγευμα!!!
27 Μάιος Διαγραφή


apokara .έγραψε:
Σταμάτη εδώ αρχισαν οι ζέστες εκεί κάτω πώς πάτε απο ζέστη ;
27 Μάιος Διαγραφή


BΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥέγραψε:
Εν θερμώ Αγαπητέ φίλε Σταμάτη,η κουβέντα,θα είναι ,ή υπερβολική, Η κατακρεουργημένη,γι αυτό δεν μιλάμε καθόλου.Το μόνο που κάνω σήμερα είναι να σε καταχωρήσω στο βιβλιο της ψυχής μου. Το κάνω με όλη μου τη δύναμη γιατι στηρίζω τους νέους που έχουν όνειρα.Σταμάτη,να περιμένεις νεα μου.
16 Μάιος Διαγραφή


apokara .έγραψε:
Καλό μήνα Σταμάτη .Εδω βρέχει δεν βλέπω να ψήνουμαι έξωΑπόστολος
1 Μάιος Διαγραφή


BIG BROTHER wraiopoulosέγραψε:
na se kala k kalinixta stamati.
8 Μάρτ. Διαγραφή


MARIA PAPAέγραψε:
'' ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ''''ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ''ΦΙΛΙΑ
1 Μάρτ. Διαγραφή


VICKYέγραψε:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!
25 Φεβρ. Διαγραφή
~* http://www.thouria.gov.gr/ .-
~*


BIG BROTHER wraiopoulosέγραψε:
na se kala k kalinixta stamati.
8 Μάρτ. Διαγραφή


MARIA PAPAέγραψε:
'' ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ''''ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ''ΦΙΛΙΑ
1 Μάρτ. Διαγραφή


VICKYέγραψε:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!
25 Φεβρ. Διαγραφή
~* http://www.thouria.gov.gr/ .-
~*


Rutinéiaέγραψε:
Ola.. tudo de bombjuzz ate logo....
21 Φεβρ. Διαγραφή


Ŧ〶кℓєισ ♥ τσкισ нσтεℓ ƒαи〶Ŧέγραψε:
Hey buddy!Thanks for your invitation!Have a nice night!
20 Φεβρ. Διαγραφή


Μαρία ......έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ..ΜΗ ΤΕΜΠΕΛΑ!!!----Άκη..ντροπή!!!!!--
20 Φεβρ. Διαγραφή


akis gionanέγραψε:
καλησπερα φιλε μου.Ακης Αθηνα τεμπελης
20 Φεβρ. Διαγραφή


ANNITAKI K-έγραψε:
eyxaristo,kalo bradi na exeis,filakia polla polla
15 Φεβρ. Διαγραφή


margarita mέγραψε:
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα
1 Φεβρ. Διαγραφή


Μαρία ......έγραψε:
γεια σου Σταμάτη...καλωσόρισες...χάρηκα που είδα νέα σου...και που με θυμήθηκες...
27 Ιαν. Διαγραφή


Μαρία ......έγραψε:
γεια σου Σταμάτη!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!
24 Δεκ. Διαγραφή
Κοινή χρήση με: Οποιοσδήποτε
~*

Δεν υπάρχουν σχόλια: