ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτό το Χαμομηλάκι *

Το Χαμομηλάκι πάλι μας ενημερώνει ..ενημερωμένο από όλους μας , με Αγάπη !!


* • ** Οι παιδόφιλοι - παιδεραστές και η μυλόπετρα που τους αξίζει
• Παιδοφιλικά κανάλια στο Youtube
• Παραμύθι: Το άσχημο παπάκι The Ugly Duckling

Οι παιδόφιλοι - παιδεραστές και η μυλόπετρα που τους αξίζει
Posted: 21 Sep 2009 11:22 AM PDT
Ὃς δ’ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς περὶ τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης.
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 18,6

Και όποιος βλάψει ένα από αυτά τα μικρά που σε μένα πιστεύουν, τον συμφέρει να κρεμαστεί στο λαιμό του μια μυλόπετρα και να πέσει να πνιγεί στο βάθος της θάλασσας.

Παιδοφιλικά κανάλια στο Youtube
**
Προσοχή!! ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

These are pedophile channels that were brought to my attention... so please go and hit the block button and let others know.. .maybe we can rid these monsters

http://www.youtube.com/user/babyfucker
http://www.youtube.com/user/cataldomemmola
http://www.youtube.com/user/JASON4VOORHEES2
http://www.youtube.com/user/ourd0ggseven
http://www.youtube.com/user/PedophileBandit
http://www.youtube.com/user/roccosexhot
http://www.youtube.com/user/thebabyfucker

Ενημερωθήκαμε από φίλους
Κοινοποιήστε το και σε άλλους να τα αναφέρουν

Γράφει ο ένας τα εξής:
I'm an 108 year-old former Catholic priest with a love for babies. Yes, I admit
to being a pedophile, but what's so wrong with that? Children are great in bed,
but I prefer babies, since they are smaller, lightweight, they have tight
assholes, and they can't talk, so they wont tell their parents what I did with
them. I have been arrested 7 times for molesting young children and raping
babies. Every time I was sent to jail, I prayed to the Lord our God for
forgiveness, and every single time, one of my friends paid the bail. I am currently
free. I am living at home, and I am quite healthy. To relieve my urges, I
usually break into peoples' homes when they're sleeping or away, and fuck their
babies. I only have sexual intercourse with a few babies each month. Well, have
a great day everyone! Oh, and to the people that have babies, hand them over to
me. I need ...

Καταγγείλετε τους

Hi Everyone,
These 5 channels below are PEDOPHILE'S Channels too , so now we ALL need to go and hit the block button and we need to get everyone of our friends to do it too!!
Little by little will close all these bastards down if we stick together!!

Now, cataldomemmola, you may look at that channel and say, I dont see nothing wrong with it?
Well, I have been seeing this one in all the other pedophile channels too, he subs kids all the time
and he just knows how to cover his tracks!!

I just got an email from swallowthemind and he totally blew me off and said Are you serious? He said those channels
that I sent out were JUST JOKES and that Youtube would never allow such a thing to go on!!
I wrote back and told him they are not JOKES and if they were its not funny anyway and that Youtube does nothing about it until its is brought to their attention!!
I aslo told him that he just lost a friend, sub and your blocked now I told him!!

Look Everybody, After I drop my Nicholas & Anthony off at college, I have a lot of extra time on my hands, so I thought after
seeing all this going on here, I would TRY to do something about it! So I have the time to go through these
animals channels, friends list & subs, I see what they are doing, they even have their own damn code talk for crying out loud!
It is sickening to me that this goes on and I am not the kind of person who can see something bad and not try to make it good!
Next, I want Youtube to start FLAGGING these channel that get shut down, so that they CA NOT open other account at least with that same computer ip number!!

I know I blab on & on okay, so from now on as I find these channels I will just send them out and I hope that you all know me well enough by now to trust my judgement
and just hit the block!! Deal?

Ditto,
Susan
** Παραμύθι: Το άσχημο παπάκι The Ugly Duckling
Posted: 21 Sep 2009 07:25 AM PDT
Μια φορά κι έναν καιρό ...



ευχαριστούμε maraki1908 που το μοιράστηκες μαζί μας
Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος.- Μια άλλη βερσιόν.
Μια φορά κι έναν καιρό γέννησε η πάπια μερικά παπάκια.
Όταν βγήκαν απ’ τα αυγά τους, ήταν όλα πολύ όμορφα εκτός από ένα. Όταν το είδε η μαμά πάπια τρόμαξε. «Πώς βγήκε αυτό τόσο άσχημο»; αναρωτήθηκε κι αμέσως δαγκώθηκε.
Δεν ήθελε να λέει άσχημο, αφού ως γνωστόν όλες οι μανάδες όμορφα τα βλέπουν τα παιδιά τους. «Δεν είναι άσχημο» είπε κι επανέλαβε τη φράση μέσα της πολλές φορές για να την πιστέψει. «Είναι απλώς διαφορετικό».
«Διαφορετικό», ξανάπε κι αποφάσισε από κεινη τη στιγμή να έχει τα μάτια της στραμμένα πάνω του περισσότερο απ’ ότι στα άλλα της παιδιά.
Αυτό με έχει ανάγκη. Θα καταλάβει σύντομα ότι είναι διαφορετικό και θα τρομάξει.
Πρέπει να το προστατεύω.
Το ασχημόπαπο καθρεφτίστηκε για πρώτη φορά στη λίμνη μετά από λίγο καιρό. Είδε αμέσως ότι δεν έμοιαζε καθόλου με τα αδέρφια του και τα άλλα παπιά, αλλά δεν έδωσε και τόση σημασία.
Αφηνόταν να πλατσούριζει μαζί τους, τρώγανε παρέα και γενικά κάνανε όλα μαζί τις ίδιες χαζομάρες. Είχαν τις παπίσιες συνενοχές τους και τα μυστικά τους. Και τα άλλα ζώα το κοίταζαν σαν να ήταν αξιοπερίεργο όν.
Το ασχημόπαπο δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές όπως τα αδερφάκια του κι έπρεπε να παλεύει διπλά για να καταφέρνει κάτι. Όχι πως ήταν χαζό ή αργό. Κάθε άλλο. Απλώς είχε έναν δικό του τρόπο να θεωρεί τα πράγματα και τον κόσμο. Ήταν ευαίσθητο και καλόψυχο.
Πάντα έτρεχε να βοηθήσει όποιο παπί ή άλλο ζωάκι είχε πρόβλημα και καμιά φορά στενοχωριόταν όταν κανείς δεν συνέτρεχε εκείνο στις δυσκολίες του. Στενοχωριόταν κι έκλαιγε, αλλά στα κρυφά. Δεν ήθελε να το βλέπουν οι άλλοι για να μην φανερώνει τις αδυναμίες του και να μην το λυπούνται.
Έτσι, με τα χρόνια έγινε δυνατό κι έφτιαξε μια ατσάλινη φορεσιά για να κυκλοφορεί.
Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε…
Κάποτε η μαμά πάπια το φώναξε κοντά της και του μίλησε για τη μοναξιά και την αγάπη.
«Άκουσε καλό μου, του είπε, χαϊδεύοντας το με περισσή στοργή. Μια μέρα τα αδέρφια σου θα φύγουν από δω και θα κάνουν τις δικές τους οικογένειες αλλού. Δεν φοβάμαι για κεινα. Είναι πολύ κοινωνικά κι αξιοποιούν όλες τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Για σένα ανησυχώ».
«Γιατί μαμά; Επειδή είμαι άσχημο»;
«Ποιος λέει τέτοιες σαχλαμάρες»; φώναξε αγριεμένη η πάπια και συνέχισε. «Άσχημος δεν είναι κανείς. Η εικόνα είναι πολύ υποκειμενικό πράγμα».
«Μα καθρεφτίστηκα τις προάλλες στη λίμνη και είδα αυτό που έβλεπα χρόνια τώρα. Είμαι αλλιώτικος απ’ τους άλλους».
«Αλλιώτικος δεν θα πει άσχημος. Είσαι διαφορετικός. Αυτό είπα εγώ τη μέρα που γεννήθηκες. Και είναι πολύ σημαντικό πράγμα να ξεχωρίζεις».
«Μα πώς ξεχωρίζω; Δεν με προσέχει κανείς. Δεν είμαι η ψυχή της παρέας. Δεν μου δίνει κανείς σημασία. Όλο τα αδέρφια μου κοιτάνε. Ποτέ εμένα»!
«Γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν τους χρειάζεσαι και νιώθουν αδύναμοι μπροστά σου. Νιώθουν ότι δεν μπορούν να σου προσφέρουν τίποτα. Μοιάζεις αυτάρκης και σίγουρος. Κανείς δεν υποπτεύεται πόσο τρυφερή είναι η ψυχούλα σου και κανείς δεν τολμάει να την αγγίξει. Εύχομαι να γνωρίσεις το μεγαλείο της αγάπης και να αφεθείς».
«Αγάπη; Τι είναι αυτό»;
«Είναι αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις δυνατός και αδύναμος συγχρόνως. Θα βρεθεί μια μέρα μια άλλη ψυχή που θα μοιάζει με τη δική σου και θα την αναγνωρίσεις. Θα θελήσεις να κινήσεις γη και ουρανό για να την προστατεύεις απ’ τις επιθέσεις των ξένων. Θα είσαι τότε ο πιο δυνατός του κόσμου. Σαν ατρόμητο λιοντάρι. Όλοι θα πρέπει να παλέψουν μαζί σου αν τολμήσουν να τα βάλουν με την άλλη ψυχούλα. Και την ίδια στιγμή, θα γίνεσαι αδύναμος, όλο και πιο πολύ. Σαν πεινασμένο σπουργιτάκι. Θα μαλακώσεις γιατί θα θελήσεις αυτή η άλλη ψυχή να σε πάρει κάτω απ’ τα φτερά της και να σε αγκαλιάζει συνέχεια. Θα της φανερώσεις όλα τα μυστικά κι όλες τις αδυναμίες σου. Θα της εξομολογηθείς όλους τους φόβους κι όλες τις επιθυμίες σου. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν άγνωστα μονοπάτια ανάμεσα σας. Και δεν θα ντραπείς να κλάψεις μπροστά της. Γιατί τότε, αυτή η άλλη ψυχή που ήταν πριν αδύναμη, θα γίνει για σένα δυνατή και θα μεταμορφωθεί σε μια τεράστια φτερούγα που θα σε κλείσει προστατευτικά στην αγκαλιά της. Και δεν θα σε ξαναπειράξει ποτέ κανείς».
«Αλήθεα μπορούν να συμβούν όλα αυτά»; ρώτησε έκπληκτο εκείνο
«Μα και βέβαια μπορούν», απάντησε η μαμά πάπια. «Και τότε, να μην ξεχάσεις να καθρεφτιστείς ξανά στη λίμνη».
«Και πώς θα το καταλάβω ότι ήρθε η ώρα»; ρώτησε πάλι με αφέλεια το παπάκι
Η μαμά πάπια χαμογέλασε με τον τρόπο που χαμογελούν οι μεγάλοι για τις αλήθειες της ζωής που οι μικροί ακόμα δεν καταλαβαίνουν.
«Θα το καταλάβεις. Αυτά τα πράγματα τα νιώθει κανείς μέσα του. Απλώς πρέπει να είσαι έτοιμος να τα δεχτείς. Και να μην φοβάσαι. Η αγάπη είναι ωραία αλλά είναι και μπελάς. Και για να γίνει ωραία, θα πρέπει να παλέψεις κάποτε και με τον μπελά».
Πέρασαν μήνες πολλοί και χρόνια. Το ασχημόπαπο θυμόταν πάντα τις κουβέντες της μάνας του. Τα αδέρφια του φύγαν απ’ τη φωλιά.Το ίδιο και οι φίλοι τους. Άλλα παπιά γεννήθηκαν και πέταξαν κι εκείνα μακριά. Και οι εποχές διαδέχονταν η μία την άλλη. Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας, Άνοιξη. Κι αυτό γύρναγε εδώ κι εκεί σε μια περιπλάνηση που φαινόταν χωρίς τέλος.
Και μια μέρα ένιωσε. Κι ύστερα ένιωσε πιο πολύ αυτό που πρώτα του φάνηκε σαν μικρό φτερούγισμα. Κι όταν κατάλαβε πως δεν κάνει λάθος, αφού πρώτα πόνεσε κι έκλαψε και πέρασε μπελάδες και φουρτούνες, καθρεφτίστηκε στη λίμνη και δεν είδε πια τη μορφή που είχε συνηθίσει.

Το ασχημόπαπο είχε γίνει κύκνος!
** The Ugly Duckling
by Hans Christian Andersen (1844)
IT was lovely summer weather in the country, and the golden corn, the green oats, and the haystacks piled up in the meadows looked beautiful. The stork walking about on his long red legs chattered in the Egyptian language, which he had learnt from his mother. The corn-fields and meadows were surrounded by large forests, in the midst of which were deep pools. It was, indeed, delightful to walk about in the country.
In a sunny spot stood a pleasant old farm-house close by a deep river, and from the house down to the water side grew great burdock leaves, so high, that under the tallest of them a little child could stand upright.
The spot was as wild as the centre of a thick wood. In this snug retreat sat a duck on her nest, watching for her young brood to hatch; she was beginning to get tired of her task, for the little ones were a long time coming out of their shells, and she seldom had any visitors. The other ducks liked much better to swim about in the river than to climb the slippery banks, and sit under a burdock leaf, to have a gossip with her.
At length one shell cracked, and then another, and from each egg came a living creature that lifted its head and cried, “Peep, peep.” “Quack, quack,” said the mother, and then they all quacked as well as they could, and looked about them on every side at the large green leaves. more .-

** Ὃς δ’ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς περὶ τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης.
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 18,6

Και όποιος βλάψει ένα από αυτά τα μικρά που σε μένα πιστεύουν, τον συμφέρει να κρεμαστεί στο λαιμό του μια μυλόπετρα και να πέσει να πνιγεί στο βάθος της θάλασσας.

Παιδοφιλικά κανάλια στο Youtube

~**
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 7:24:03 μμ
Προς: hamomilaki@googlegroups.com

Ο όρος «παιδιά του δρόμου» είναι ένας όρος που προσδιορίζει τις συνθήκες ζωής εκατομμυρίων παιδιών, που είναι άπορα, άστεγα και εγκαταλειμμένα. Κι αν δε συμβαίνει ακριβώς αυτό - δηλαδή να ζουν όλα στο δρόμο, με τη στενή έννοια του όρου - είναι τα παιδιά που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο δρόμο, αφού εκεί εργάζονται για να επιβιώσουν.
Στις μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου, απ' την Ευρώπη έως την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, σχεδόν 100 εκατομμύρια παιδιά ζουν στους δρόμους και επιβιώνουν με κάθε τρόπο, εύκολα θύματα σε κάθε μορφής εκμετάλλευση. Μόνο στη Βραζιλία υπολογίζονται στα 17.000.000 αυτά τα παιδιά, στη Μανίλα των Φιλιππίνων ανέρχονται σε 100.000, ενώ στη χώρα μας ο αριθμός των παιδιών κάτω των 14 χρόνων που εργάζονται παράνομα υπολογίζονται στις 5.000.
Οι βασικότεροι απ' τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά είναι το άσχημο επίπεδο διαβίωσης και διατροφής, η έλλειψη στέγης, η αδυναμία πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες, η αδυναμία τακτικής παρακολούθησης του σχολείου, η βία και η εγκληματικότητα στους δρόμους, πίεση για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, η σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση.
πηγή ..
Το εμπόριο της... φτώχειας

Ένα αγόρι μεταφέρει στους ώμους του ένα σάκο με ξυλάνθρακα από χωματερή της Μανίλα με σκοπό την μεταπώλησή του. Το παράνομο εμπόριο ξυλάνθρακα ανθεί στη χώρα καθώς αποτελεί σημαντικό πόρο εισοδήματος των φτωχών οικογενειών.
πηγή
Philippines Street Kids in Poverty
Ένα εκατομμύριο άστεγα παιδιά στους δρόμους .
Street children in the Philippines.-
~* Ετοιμάζουμε λουκούλλεια γεύματα για τους εαυτούς μας
και ταΐζουμε τα παιδιά μας με αποφάγια.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

Του Χρήστου Ν. Ε. Ιερείδη


«Η μαγεία μάς γνέφει από παντού ολόγυρά μας, αλλά δεν έχουμε τη διάθεση να την αναζητήσουμε», λέει ο Ευγένιος Τριβιζάς, που ετοιμάζει το τηλεοπτικό παραμύθι «Ένα δέντρο μια φορά»
«Προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε στα παιδιά μας ό,τι το πιο εκλεκτό: τα θρεπτικότερα φαγητά, για παράδειγμα, ή τα πιο ζεστά ρούχα. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, φτάνουμε στο σημείο να στερούμαστε για να απολαμβάνουν εκείνα. Το παράδοξο είναι ότι στον χώρο της τέχνης και του θεάματος για παιδιά- με ελάχιστες εξαιρέσεις- συμβαίνει μάλλον το αντίθετο: ετοιμάζουμε λουκούλλεια γεύματα για τους εαυτούς μας και ταΐζουμε τα παιδιά μας με αποφάγια.

Κι αυτό επειδή επικρατεί η νοοτροπία πως οτιδήποτε το παιδικό είναι απλούστερο, ευκολότερο, φθηνότερο και υποδεέστερο του αντίστοιχου προϊόντος για ενηλίκους». Από το Ρέντινγκ της Βρετανίας, ο καθηγητής Εγκληματολογίας και εμπνευσμένος παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς, παρά τις ζοφερές διαπιστώσεις διατηρεί την αισιοδοξία του και συνεχίζει να συμβάλλει με τον τρόπο του ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Αυτή τη φορά- δύο χρόνια μετά την τηλεοπτική μεταφορά του παραμυθιού «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» και τότε από τις κρατικές συχνότητες- μεταφέρει στη μικρή οθόνη το παραμύθι με οικολογικά μηνύματα «Ένα δέντρο μια φορά», με τον συνεργάτη του- ειδικό στη δημιουργία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων- Παναγιώτη Ράππα, που υπογράφει τη σκηνοθεσία (όπως και στο έργο «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι») και μαζί με τον Νάσο Βακάλη που υπογράφει την παραγωγή. Αμφότεροι συνεργάτες του Στίβεν Σπίλμπεργκ- από τα ιδρυτικά στελέχη των εταιρειών παραγωγής ταινιών 3D animation του Αμερικανού σκηνοθέτη, Αmblin και Dreamworks- έχουν συμμετάσχει σε παραγωγές 3D animation των χολιγουντιανών ΝickelodeonP aramount, Columbia-Sony, Warner. - για περισσότερα

**
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 7:11:58 μμ
Προς: hamomilaki@googlegroups.com

Προσοχή!! ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

These are pedophile channels that were brought to my attention... so please go and hit the block button and let others know.. .maybe we can rid these monsters

http://www.youtube.com/user/PedophileBandit
http://www.youtube.com/user/ourd0ggseven
http://www.youtube.com/user/cataldomemmola
http://www.youtube.com/user/babyfucker
http://www.youtube.com/user/thebabyfucker
Ενημερωθήκαμε από φίλους
Κοινοποιήστε το και σε άλλους να τα αναφέρουν

Γράφει ο ένας τα εξής:
I'm an 108 year-old former Catholic priest with a love for babies. Yes, I admit
to being a pedophile, but what's so wrong with that? Children are great in bed,
but I prefer babies, since they are smaller, lightweight, they have tight
assholes, and they can't talk, so they wont tell their parents what I did with
them. I have been arrested 7 times for molesting young children and raping
babies. Every time I was sent to jail, I prayed to the Lord our God for
forgiveness, and every single time, one of my friends paid the bail. I am currently
free. I am living at home, and I am quite healthy. To relieve my urges, I
usually break into peoples' homes when they're sleeping or away, and fuck their
babies. I only have sexual intercourse with a few babies each month. Well, have
a great day everyone! Oh, and to the people that have babies, hand them over to
me. I need ... Καταγγείλετε τους

** Χωρίς την ελευθερία η γνώση γίνεται όργανο καταπίεσης, η αλήθεια διαστρέφεται σε απάτη, η αρετή καταντά ασεβής υποκρισία. Μάριος Πλωρίτη .-
• ** Ορθώς δοκώ
• Ψηλά στον Ουρανό, γιατί το όνειρο δεν μπορεί να περιμένει ....
• Αίσώπου μύθοι: Ο λαγός και η χελώνα Για μικρά και για μεγάλα χαμομηλάκια :))
Ορθώς δοκώ
Posted: 20 Sep 2009 12:23 PM PDT
* Σάββατο πρωί.
Δεν δουλεύουμε. Ύπνος λίγο παραπάνω. Έφτιαχνα ράθυμα τον καφέ, όταν χτύπησε το κουδούνι.
Κοίταξα από το ματάκι της πόρτας. Δυο κυριούλες, Ο Θεός να τις κάνει ...
Άνοιξα την πόρτα. Οι δυο κυριούλες ήταν ... κάπως. Ήξερα τι ήταν και τι θέλανε, έβλεπα συχνά τέτοιες, που μοιράζανε φυλλάδια κρατώντας μια ... Αγία Γραφή. Δεν βιαζόμουν, είχα και όρεξη για κουβέντα.
¬¬¬—Καλημέρα ... ;
—Καλημέρα σας. Να σας απασχολήσουμε λιγάκι.
—;
—Ο Θεός έστειλε τον κατακλυσμό του Νώε, επειδή ο άνθρωπος εξώκοιλε. Πρέπει να μετανοήσουμε αδερφοί, επειδή ο Θεός θα μας στείλει συμφορές. Ο Αρμαγεδδών ...
Δεν είμαι κανένας χριστιανός της προκοπής, μια φορά πάω Πάσχα και Χριστούγεννα στην εκκλησία κι άμα περνάω έξω από τον Άγιο Αντρέα, τον κοιτάζω με νόημα, σαν να του λέω: ξέρεις εσύ, κάνε τα δέοντα ...
—Ελάτε μέσα, είπα στις κυριούλες. Κάτσε να δούμε που το πάνε, σκέφτηκα, να περάσει και η ώρα.
—Όχι, όχι μέσα. Ο Αρμαγεδδών … και πήγαν να συνεχίσουν από εκεί που είχαν σταματήσει.
—Βρε καλές μου κυρίες, έρχεστε εδώ πρωί-πρωί και μου αρχινάτε με απειλές και φοβέρες και μου λέτε πως να πάω κοντά στον Θεό.
—Διαβάζετε την Αγία Γραφή; Να δέστε εδώ ... και αρχίζουν να μου διαβάζουν κάτι έτοιμα, αποσπασματικά εδάφια από την Αποκάλυψη.
—Να σας πω. Σταματήστε. Ακούστε με, εμένα, λίγο.
—Εγώ ξερω, έναν άλλο Θεό, ένα Θεό που δεν απειλεί, που δεν φοβερίζει, ένα Θεό της Αγάπης. Ένα Θεό που μου παραγγέλλει, να μετανιώσω ελεύθερα, όχι από φόβο. Μια μετάνοια ψυχής που πιάνει τόπο, επειδή ο Γιος του θυσιάστηκε για μένα. Τι να τον κάνεις έναν πιστό που είναι κοντά στο θείον από φόβο; Δεν θέλω να φοβάμαι. Θέλω να είμαι ελεύθερος, να χαίρομαι. Θέλω να διαλέγω εγώ τον ίσιο δρόμο. Δεν θέλω ένα Θεό εκδικητή, ένα Θεό να με ταράζει ..
Σας είπα, δεν έχω καλές σχέσεις με την εκκλησία και τα θεολογικά. Ότι θυμάμαι από το σχολείο, τότε που κάναμε θρησκευτικά. Αλλά να, τελευταία, όλο σκοντάφτω σε κάτι κείμενα, -θα μου πεις, άμα δεν θες, δεν σκοντάφτεις-, που τα ψάχνω, έτσι χωρίς προκατάληψη και βρίσκω πράγματα. Δεν μπορώ να πάρω την Αγία Γραφή και να αρχίσω να διαβάζω, δεν είμαι έτοιμος φαίνεται γι’ αυτό. Μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον κάτι στοιχεία, κάτι κείμενα που προσεγγίζουν ιστορικά το ζήτημα της Ορθοδοξίας. Βλέπω και τα κείμενα και προσπαθώ να προσεγγίσω ορθολογικά το θέμα. Και βγαίνουν, στέκονται όλα. Τίποτα αίολο. Όλα ορθολογικά σωστά. Μου έκανε εντύπωση αυτό. Μεγάλη εντύπωση.Και ψάχνω, όλο ψάχνω και λες είναι ένας αγώνας να ανακαλύψω την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι εκεί.
Σ’ αυτή την αναζήτηση, διάβασα και κείμενα, και κατέληξα σε ένα πράγμα. Ότι και να πιστεύεις, όποιο Θεό και να έχεις, τα κείμενα της Ορθοδοξίας κάνουν για όλους, πιστούς και απίστους. Δεν μπάζουν. Εσένα επιδιώκουν να υποστηρίξουν, εσένα θέλουν να σου δώσουν δύναμη να τα βρεις με τον εαυτό σου, να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τις καθημερινές δυσκολίες. Ότι και να πιστεύεις, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την αγάπη. Γιατί, την αγάπη πραγματεύονται όλα αυτά τα κειμενα της Ορθοδοξίας.
Ορθοδοξία, ορθή δόξα, ορθά δοκώ, ορθά σκέφτομαι, Ορθός λόγος. Ορθοδοξία μια λέξη παρεξηγημένη. Ντρεπόμουν να πω ότι είμαι Ορθόδοξος, αλλά τώρα μου φαίνεται ότι άρχισα να καμαρώνω.
Για μένα ελέχθηκαν όλα αυτά για κανένα άλλο. Κανένας Θεός δεν τα έχει ανάγκη. Για να είμαι εγώ ήρεμος και γαλήνιος, να έχω χαρά και να πορεύομαι στον ίσιο δρόμο ελεύθερα, και ελεύθερα θα πει, ότι εγώ το επέλεξα, εγώ διάλεξα την ευθεία οδό, με ελεύθερη βούληση. Να αγαπάω τον διπλανό μου, επειδή αυτό είναι η υπέρτατη χαρά. Κάνε ένα καλό σήμερα, δεν πιστεύω να ξανανιώσεις πιο όμορφα από οτιδήποτε άλλο. Η χαρά του να κάνεις το Καλό, είναι ... τα πάντα όλα.
Κι ένα ακόμη κατάλαβα ότι θέλει να μου δώσει η Ορθοδοξία. Την άρση του φόβου του θανάτου. Αυτό. Αυτόν τον φόβο που ψυχαναλυτές, ψυχίατροι και ψυχολόγοι προσπαθούν με τις συνεδρίες τους να μου τον καλμάρουν, να τον τιθασεύσουν. Η Ορθοδοξία έδωσε την λύση. Σε μένα εναπόκειται να tην εισπράξω.
Κάτι ακόμη, μη συγχέετε το παπαδαριό και τους ρασοφόρους με την Εκκλησία. Υπάρχουν φωτισμένοι Ιερείς που κάνουν σπουδαία δουλειά. Μη μπερδεύουμε την πλεονεξία ορισμένων με το μήνυμα της Εκκλησίας. Το μήνυμα της Ορθοδοξίας είναι εκεί και μας περιμένει, εμείς το χρειαζόμαστε, όχι αυτό εμάς.
Όσον αφορά, το τυπικό, τις τελετές, τα λατρευτικά που δεν έχω σχέση, ένα έχω να σας πω. Πήγα, φέτος, της Παναγίας στην εκκλησία στο χωριό μου. Γύρω-γύρω μπροστά στην Ωραία Πύλη, στο ημικύκλιο, καθισμένα παιδάκια περίμεναν να μεταλάβουν, δεν κοίταζαν προς το Ιερό, αλλά προς εμάς τους ... «πιστούς». Ξέρετε τι είδα; Είδα χαρά, πολύ χαρά, τα παιδάκια καθισμένα πλάι-πλάι, γελαστά, χαρούμενα μέσα στο φως, πολύ Φως.
Αυτό είδα φέτος, που πήγα μια φορά παραπάνω από τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Κάποιο μυστικό, μου φαίνεται ότι έχει εκεί στο τυπικό, στο λατρευτικό. Κάποιο Μυστήριο.-

** Ψηλά στον Ουρανό, γιατί το όνειρο δεν μπορεί να περιμένει ....
Posted: 20 Sep 2009 11:36 AM PDT Ένας γκρινιάρης 78χρονος, o κος Carl Fredricksen δένει το σπιτάκι του σε εκατομμύρια μπαλόνια και φεύγει για τη Βενεζουέλα (Νότιο Αμερική),
ένα κοινό όνειρο ζωής που ποτέ δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει όσο ζούσε η αγαπημένη του σύζυγος....
Αποφασισμένος να φτάσει στους καταρράκτες που μια ζωή ονειρευόταν , αφήνει πίσω του την Αμερική και βουτάει στην περιπέτεια...
Τι κι αν είναι 78 ετών και βαστάει τη μαγκούρα... Το όνειρο δεν μπορεί να περιμένει...

** Αίσώπου μύθοι: Ο λαγός και η χελώνα Για μικρά και για μεγάλα χαμομηλάκια :))
Posted: 20 Sep 2009 05:55 AM PDT Ο Αίσωπος ήταν αρχαίος Έλληνας μυθοποιός.
Θεωρείται ιδρυτής του λογοτεχνικού είδους που σήμερα ονομάζεται παραβολή ή αλληγορία.
Για τη ζωή του δεν υπάρχουν ακριβείς και συγκεκριμένες πληροφορίες, από πολλούς μάλιστα αμφισβητείται ακόμη και η ύπαρξή του.
Είναι ο διασημότερος από τους αρχαίους μυθοποιούς, αναμφισβήτητος πατέρας του αρχαίου μύθου.
Θεωρείται επίσης ο κορυφαίος της λεγόμενης διδακτικής μυθολογίας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι δεν έγραψε μήτε μια λέξη, αλλά όλους τους μύθους τους διηγιόταν προφορικά.-

• ** Το μήνυμα της ημέρας: Περί Ευθύνης ...
• Aγγέλων σώματα γεμάτα πληγές!
• Βρέθηκε η δωδεκάχρονη, για την οποία είχε σημάνει συναγερμός...
Το μήνυμα της ημέρας: Περί Ευθύνης ...
Posted: 19 Sep 2009 02:34 PM PDT
"Να αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω της γης, αν δεν σωθεί εγώ φταίω".-…
"Ποια 'ναι η πιο αντρίκια χαρά;
Ν' αναλαβαίνεις την πάσα ευθύνη''
Νίκος Καζατζάκης
**Aγγέλων σώματα γεμάτα πληγές!
Posted: 19 Sep 2009 12:09 PM PDT Tου Γ. Σ. Mπουρδαρα
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-04-2003
Σήμερα, 19/09/2009
και είναι, δυστυχώς, επίκαιρο ...
.
H σημερινή «ιστορία» μου δεν είναι ευχάριστη.
Eπίτρεψέ μου, όμως, Eυαίσθητε αναγνώστη μου, να την μοιραστώ μαζί σου.
Δεν έχω άλλον, να το κάνω – πίστεψέ με σε παρακαλώ…
H σημερινή «ιστορία» μου, Δεν αφορά τα παιδιά του Iράκ, που ακρωτηριασμένα, καμένα, δηλητηριασμένα από τον πόλεμο εναντίον… της Tρομοκρατίας, σε «επισκέπτονται» κάθε μέρα μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, από τα ρεπορτάζ στην τηλεόραση, από τις σελίδες του Iντερνετ.
Δεν αφορά τις τραγικές μάνες ή τους τραγικούς πατεράδες – θύματα κι αυτοί της λυσσαλέας εκστρατείας εναντίον… των Tρομοκρατών.
Δεν αφορά τον Σαντάμ Xουσεΐν που βρίσκει το θράσος να εμφανίζεται χαμογελαστός στα βίντεο του ιρακινού καθεστώτος, την ώρα που η έρημος της χώρας του πλημμυρίζει από δάκρυα και αίμα των… υπηκόων του…

H σημερινή «ιστορία» μου αφορά τα παιδιά OΛOY του Kόσμου, που τα «θυμόμαστε» οι περισσότεροι, μόνο μία φορά τον χρόνο…
Aνήμερα την Παγκόσμια Hμέρα του Παιδιού.
H «ιστορία» μου αφορά,
3 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA τα οποία πεθαίνουν από έλλειψη εμβολίων!
(πάνω από 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες σήμερα)
150 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA τα οποία εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες.
3 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA τα οποία είναι φορείς του AIDS.
14 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA που είναι ορφανά…
150 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA που δεν πηγαίνουν στο σχολείο…

Eίναι η UNICEF που μου δίνει αυτά τα στοιχεία, υπενθυμίζοντάς μου ότι δεν πρέπει να ξεχνώ πως σε τούτο τον πλανήτη υπάρχουν Aγγελοι οι οποίοι υποφέρουν… Aγγελοι με σπασμένα φτερά, με πληγωμένα σώματα… Aγγελοι των οποίων το χαμόγελο εξαρτάται από μια μικρή – τόση δα στήριξή μου: «Mε τέσσερα πακέτα κάρτες της Γιούνισεφ ή προϊόντα αξίας 30 ευρώ μπορούμε να εξασφαλίσουμε 50 γεύματα γάλακτος στα μωρά.

Mε 9 πακέτα κάρτες ή προϊόντα αξίας 60 ευρώ, καλύπτουμε το κόστος εμβολιασμού 3 παιδιών από τις 6 βασικές θανατηφόρες ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους. Mε 14 πακέτα κάρτες ή προϊόντα αξίας 90 ευρώ καθίσταται δυνατή η φιλοξενία 30 παιδιών για 15 ημέρες σε ένα διατροφικό κέντρο». (Kαι όχι πως δεν έχει τη δική του ανεκτίμητη αξία και το ένα πακέτο κάρτες, η μία κάρτα, το ένα ευρώ...)

Aυτή είναι η σημερινή «ιστορία» μου, Aξιαγάπητε αναγνώστη μου.
Mια ιστορία που δεν ξεκίνησε με την έναρξη των εφιαλτικών επιχειρήσεων στο Iράκ.
Oύτε θα τελειώσει με τη λήξη του…
Mια ιστορία η οποία (και συγχώρησέ μου την επανάληψη…) εκτυλίσσεται, όπως σου έλεγα και το περασμένο Σάββατο, στις ακόλουθες περιοχές – και ίσως όχι μόνο σε αυτές: Aφγανιστάν, Aγκόλα, Bοσνία–Eρζεγοβίνη, Παλαιστίνη, Kογκό, Eρυθραία, Aιθιοπία, Pουάντα, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Σρι Λάνκα, Σουδάν, Kόσοβο, Aνατολικό Tιμόρ, Tσετσενία, Oυγκάντα, Tατζικιστάν, Zιμπάμπουε, Mαλάουι, Zάμπια, Mοζαμβίκη, Zουαζηλάνδη, Λεσόθο… περισσότερα

** Βρέθηκε η δωδεκάχρονη, για την οποία είχε σημάνει συναγερμός...
Posted: 19 Sep 2009 09:30 AM PDT Στον Πειραιά, με το δεκαεπτάχρονο φίλο της, βρέθηκε η δωδεκάχρονη, που είχε εξαφανισθεί χθες από το Χολαργό. Για το κορίτσι έγινε μεγάλη κινητοποίηση. Σήμανε αμέσως το AMBER ALERT και στην αναζήτησή της πήρε μέρος μεγάλη δύναμη αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής.

16:13 19/9/2009
Πηγή: Nonews News

Η μητέρα της 12χρονης, που δήλωσε την εξαφάνιση στην Αστυνομία, είπε ότι η κόρη της τον τελευταίο καιρό επικοινωνούσε στο ίντερνετ με έναν 17χρονο και οι αστυνομικοί τελικά βρήκαν τα ίχνη τους.
• **Ηθική νοημοσύνη: το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σ' ένα παιδί.
• ΓΑΖΑ: Ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων γράφει την Ιστορία Gaza: Closed Zone
• Σύλληψη για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης 11χρονη θύμα βιασμού από τον πατριό της
Ηθική νοημοσύνη: το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σ' ένα παιδί.
Posted: 18 Sep 2009 12:49 PM PDT
Ηθική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να ξεχωρίζεις το καλό απ’ το κακό, αλλά και να σέβεσαι τις αξίες των άλλων.
Με άλλα λόγια, το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σ' ένα παιδί.

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι νοημοσύνης.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν το χάρισμα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ή ο Μπιλ Γκέιτζ.
Κάποιοι άλλοι είναι συναισθηματικά προικισμένοι, για παράδειγμα οι μεγάλοι συγγραφείς, όπως ο Τζον Στάινμπεκ και η Άιρις Μέρντοχ, άνθρωποι δηλαδή που μπορούν να αποτυπώσουν ή να μεταφέρουν το συναίσθημά τους στο ευρύ κοινό.
Επίσης, υπάρχει η πρακτική νοημοσύνη. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν λύσεις σε προβλήματα, μπορούν να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο, να δώσουν λύση όταν πλημμυρίσει το υπόγειο ή να λύσουν εύκολα μια εξίσωση.
Επιπλέον, υπάρχει και η αισθητική νοημοσύνη, αυτή που διαθέτουν οι καλλιτέχνες, οι ζωγράφοι και οι μουσικοί. Κάποιες φορές, ιδιαίτερα στους μουσικούς και στους συνθέτες, η ευφυΐα αυτή συνδυάζεται με μαθηματική ευφυΐα.
Τέλος, υπάρχει κι ένα άλλο είδος ευφυΐας, ίσως το λιγότερο γνωστό, η λεγόμενη ηθική νοημοσύνη. Πρόκειται για το είδος εκείνο της εξυπνάδας που συνδυάζει τη δύναμη του χαρακτήρα με την ορθή κρίση, δύο προσόντα που συνήθως απαξιώνουμε γιατί δεν τα θεωρούμε και τόσο σημαντικά. Είναι η αρετή που μας μαθαίνει να κάνουμε όλα αυτά που οφείλουμε και όχι αυτά που μας αρέσει να κάνουμε.

Τι είναι η ηθική νοημοσύνη;
Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Robert Coles στο βιβλίο του The Moral Intelligence Of Children (Η ηθική νοημοσύνη των παιδιών) διατυπώνει την άποψη ότι τα παιδιά χρειάζονται κάτι περισσότερο από επιτυχία στις σπουδές τους και από την ικανότητα να τα πηγαίνουν καλά με τους άλλους για μια ικανοποιητική ζωή. Χρειάζονται συνείδηση, δηλαδή την ικανότητα να ερμηνεύουν αυτά που νιώθουν και να είναι σίγουρα γι’ αυτά που ξέρουν. Τα παιδιά με αναπτυγμένη την ηθική νοημοσύνη βιώνουν συναισθηματική ασφάλεια επειδή εμπιστεύονται την εσωτερική αίσθηση που διαθέτουν για να διακρίνουν το σωστό απ’ το λάθος, το καλό απ’ το κακό. Αυτό είναι που τα βοηθάει να αισθάνονται ισχυρούς δεσμούς με τους άλλους ανθρώπους, όπως με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συμμαθητές τους.

Οι επτά βασικές αρετές της ηθικής νοημοσύνης

Στο βιβλίο Building Moral Intelligence (Χτίζοντας την Ηθική Νοημοσύνη) ο καθηγητής Dr Michele Borba και συγγραφέας του βιβλίου δίνει ένα σαφές πλάνο για το πώς μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά τις αρετές της ηθικής νοημοσύνης. Αυτές λοιπόν είναι επτά και καθεμία μπορεί να διδαχτεί με συγκεκριμένους τρόπους.
Ενσυναίσθηση: Είναι η ικανότητα να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων.
Για να την αποκτήσει το παιδί θα πρέπει να το βοηθήσουμε να καλλιεργήσει την ευαισθησία του, να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του, αλλά και να του δείξουμε τον τρόπο να αναγνωρίζει τα συναισθήματα των άλλων.
Συνείδηση: Είναι η ικανότητα να αναγνωρίζεις το σωστό και να μπορείς να το κάνεις.
Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ηθική ανάπτυξη στην οικογένεια, να διδάξουμε στο παιδί να ξεχωρίζει το καλό απ’ το κακό και να ενισχύσουμε την ηθική του ανάπτυξη (να βοηθάει, για παράδειγμα, όσους έχουν ανάγκη).
Αυτοέλεγχος: Είναι η ικανότητα να ελέγχουμε τις σκέψεις και τις πράξεις μας και να λειτουργούμε με τον τρόπο που έχουμε μάθει πως είναι ο σωστός.
Καλό είναι να διδάξουμε ως προτεραιότητα την αρετή της αυτοπειθαρχίας. Επίσης, να μάθουμε στο παιδί να θέτει στόχους και να βάζει τα δυνατά του για να τους πραγματοποιήσει.
Σεβασμός: Είναι το να δείχνεις πως εκτιμάς τους άλλους φροντίζοντάς τους, αλλά και μιλώντας τους με πολιτισμένο τρόπο.
Για να βοηθήσουμε το παιδί θα πρέπει να του διδάξουμε το σεβασμό αφού πρώτα το… σεβαστούμε. Πρέπει επίσης να του μάθουμε την αρετή της ευγένειας δίνοντας έμφαση στους καλούς τρόπους. Είναι ένα εφόδιο που θα έχει για όλη του τη ζωή.
Καλοσύνη: Το να νοιάζεσαι για την ευημερία και τα αισθήματα των άλλων.
Διδάσκοντας στα παιδιά την αξία της καλοσύνης, αλλά και μαθαίνοντάς τα να επαναστατούν στη φτώχεια και στη μιζέρια τα εισάγουμε στη δύσκολη αξία της καλοσύνης.
Ανεκτικότητα: Το να σέβεσαι τις αξίες και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων ακόμη κι αν διαφωνείς με τα πιστεύω τους.
Από πολύ νωρίς τα μικρά παιδιά πρέπει να μάθουν και να τους γίνει συνείδηση πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, θρησκείας ή εμφάνισης.
Δικαιοσύνη: Το να διαλέγεις την ανοιχτόμυαλη συμπεριφορά και να συμπεριφέρεσαι δίκαια στους άλλους.
Μάθετε στο παιδί σας τι είναι δικαιοσύνη, διδάξτε του να συμπεριφέρεται δίκαια καθώς και τους τρόπους να αντιδρά στο άδικο.

Πώς θα χτίσετε την ηθική νοημοσύνη του παιδιού

Μια άλλη επίσης ενδιαφέρουσα άποψη για την ηθική νοημοσύνη είναι αυτή της αμερικανίδας ψυχολόγου και ειδικής σε θέματα ανατροφής Mimi Doe. «Η διανοητική και η συναισθηματική αντίληψη είναι σημαντικές», λέει η ψυχολόγος «στην ερώτηση όμως για το τι μετράει περισσότερο, το μυαλό ή η καρδιά, συνήθως ξεχνάμε την ψυχή. Και αυτή είναι που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού». Μέσω της ιστοσελίδας της για την πνευματική ανατροφή των παιδιών, η Ντο παρέχει συμβουλές και υποστήριξη στους γονείς που θέλουν να αναθρέψουν ηθικά τα παιδιά τους.

* Να σκέφτεστε θετικά
* Μάθετε να ζείτε τη στιγμή
* Κατεβάστε ταχύτητα
* Να επιβραβεύετε και τη συλλογική προσπάθεια
* Γίνετε χαρούμενοι
* Βρείτε την ψυχή σας
* Κάνετε τα πιστεύω σας πράξεις
* Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε...
* ...και ποτέ δεν είναι αργά
Αναλυτικά τα παραπάνω εδώ

Ηθική νοημοσύνη για μια πιο έξυπνη κοινωνία
Το χτίσιμο της ηθικής νοημοσύνης δεν είναι βοηθητικό μόνο για το παιδί, αλλά και για όλη την κοινωνία. Με άλλα λόγια, η ηθική εξυπνάδα είναι το αντίδοτο στη μιζέρια και στην απώλεια της ελπίδας. Ένα ηθικά εκπαιδευμένο άτομο μπορεί να κυριαρχήσει στον άκρατο αυθορμητισμό του, να πολεμήσει τη βία και την κατάθλιψη. Είναι αντίδοτο στη βίαιη συμπεριφορά και μπορεί να δώσει υπόσταση σε μια άδεια ζωή. Η ηθική νοημοσύνη είναι ίσως η πιο ανθρωποκεντρική απ’ όλες και σίγουρα εκείνη που μπορεί να συμβάλλει στο χτίσιμο μιας πιο δίκαιης και ευτυχισμένης κοινωνίας.

Της Ελένης Χαδιαράκου
Συμπερασματικά και απλά: Να μάθουμε στα παιδιά μας
το: "Αγαπάτε αλλήλους"
*ΓΑΖΑ: Ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων γράφει την Ιστορία Gaza: Closed Zone
Posted: 18 Sep 2009 07:17 AM PDT Ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που δημοσιεύθηκε και διακινείται μέσω Ίντερνετ και φέρει τη σφραγίδα του βραβευμένου Ισραηλινού σκηνοθέτη Γιόνι Γκούντμαν, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Το 90 δευτερολέπτων φιλμάκι προσπαθεί και μάλλον πετυχαίνει με μοναδικό τρόπο να περιγράψει την περιορισμένη ζωή των κατοίκων της Γάζας.

Το φιλμ, που ονομάζεται «Κλειστή Ζώνη» περιγράφει την προσπάθεια ενός παιδιού που ζει στη Λωρίδα της Γάζας, να κυνηγήσει ένα πουλί η οποία είναι μάταιη καθώς ο δρόμος κλείνει συνεχώς μπροστά του.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι σκοπός του φιλμ ήταν να αλλάξει τις παγιωμένες πεποιθήσεις περί καλού και κακού που κυριαρχούν στην πατρίδα του.

Gisha - Legal Center for Freedom of Movement calls on the State of Israel to fully open Gaza's crossings and to allow the real victims of the closure - 1.5 million human beings - the freedom of movement necessary to realize their dreams and aspirations.
Ο Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 - 26 Οκτωβρίου 1957) ήταν Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Ένας απ' τους πιο σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς του 20ου αιώνα, γνωστότερος για τα έργα του Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, Ο Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και Ο Τελευταίος Πειρασμός που έχουν γίνει και ταινίες. Είναι ο περισσότερο μεταφρασμένος σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας.-

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούν ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πραγματικοί άνθρωποι. Προτιμούν να τους θεωρούν κάτι κακό. Ότι όλοι είναι όπως τα μέλη της Χαμάς. Είναι εύκολο να λες “ας τους τιμωρήσουμε, ας τους σκοτώσουμε όλους” και πιο δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις σαν καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά»
δήλωσε ο Γκούντμαν στην Jerusalem Post.
Ο Γκούντμαν ξεκίνησε την δημιουργία του φιλμ πριν την ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας κατά την οποία 1.300 Παλαιστίνιοι – μεταξύ αυτών πολλά παιδιά – έχασαν τη ζωή τους.- … πηγή: magnitis*
*
posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Σύλληψη για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης 11χρονη θύμα βιασμού από τον πατριό της
Posted: 18 Sep 2009 03:37 AM PDT
Δυστυχώς η είδηση επαληθεύτηκε :(((
11χρονη θύμα βιασμού από τον πατριό της

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων από την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης που ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια στενού συγγενικού της προσώπου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Χανίων Αριστείδη Καζάλη, "έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δυο ενήλικοι αλλοδαποί που διαμένουν και εργάζονται σε χωριό της περιφέρειας του νομού Χανίων και ανήκουν στο ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον μιας ανήλικης αλλοδαπής, την εκμεταλλεύονται σεξουαλικά, διενεργήθηκε άμεσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση".

Όπως είπε ο κ.Καζάλης από την προανάκριση προέκυψε πως, "ο ένας εκ των προαναφερόμενων βίασε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009 την ανήλικη, ο δε δεύτερος στον οποίο είχε ανατεθεί από την μητέρα της η προσωρινή φύλαξη και επίβλεψη, την παρέδωσε προς γενετησία εκμετάλλευσή της έναντι αμοιβής σε ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της".

Η αστυνομία εξετάζει τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση ενώ η ανήλικη τελεί ήδη υπό παρακολούθηση από ειδικούς παιδοψυχολόγους.
Όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής "από την προανάκριση διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στην σεξουαλική εκμετάλλευση της εν λόγω ανήλικης, η οποία μετά την εξέταση της που έγινε στα πλαίσια της προανάκρισης με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως ανήλικων Χανίων οδηγήθηκε με συνοδεία κοινωνικής λειτουργού σε κατάλληλο ίδρυμα για προσωρινή φιλοξενία μέχρι να αποφασισθεί σε ποιον θα ανατεθεί η επιμέλεια της. Στην ίδια θα παρασχεθεί και ψυχολογική υποστήριξη, από παιδοψυχολόγους."
Ο κατηγορούμενος ως βιαστής της ανήλικης έχει συλληφθει στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώ για τους υπολοίπους έχει σχηματισθεί δικογραφία η οποία θα τεθεί υπόψη του αρμόδιου εισαγγελέα.
έθνος

• ** Όχι εντριβές με οινόπνευμα για να πέσει ο πυρετός
• Αντιμετωπίστε τη ζήλεια για το δεύτερο αδελφάκι
• Χαμένη αθωότητα ...
Όχι εντριβές με οινόπνευμα για να πέσει ο πυρετός
Posted: 17 Sep 2009 08:25 AM PDT
Το οινόπνευμα μπορεί να τσούζει όταν το ρίχνει κανείς σε κοψίματα και γρατσουνιές, αλλά πολλοί γονείς το χρησιμοποιούν για να δροσίζουν τα παιδιά τους όταν έχουν πυρετό επειδή δημιουργεί μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα.
Η τακτική αυτή είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη μεταξύ των γονέων με χαμηλό εισόδημα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην επιθεώρηση «Ρediatrics», ενώ τη συνιστούν ακόμα και κάποιοι γιατροί.
Η λογική πίσω από τη χρήση του είναι ότι καθώς εξατμίζεται από το δέρμα το δροσίζει και έτσι ρίχνει τελικά τον πυρετό. Οι γονείς είτε τρίβουν απευθείας με οινόπνευμα το δέρμα των παιδιών είτε με ένα σφουγγάρι όπου έχουν ρίξει λίγο αλκοόλ.

Δυστυχώς, η τακτική αυτή μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Το οινόπνευμα απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, ενώ όταν εφαρμόζεται τοπικά σε μεγάλες ποσότητες μπορεί κανείς να το εισπνεύσει και να παρουσιάσει ακόμα και δηλητηρίαση από τις εισπνοές!
Στην ιατρική βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί τέτοια περιστατικά σε μικρά παιδιά, ενώ σε ενηλίκους έχουν αναφερθεί καρδιολογικά και νευρολογικά προβλήματα έπειτα από τη χρήση πετσέτας μουσκεμένης με οινόπνευμα που χρησιμοποιήθηκε για δρόσισμα ή καταπράυνση του πόνου.

Όταν λοιπόν το παιδί έχει πυρετό, μην το τρίβετε με οινόπνευμα. Να του δίνετε αντιπυρετικό και να του κάνετε χλιαρό μπάνιο- είναι πολύ ασφαλέστερο. ygeia ta nea**

~* Αντιμετωπίστε τη ζήλεια για το δεύτερο αδελφάκι
Posted: 17 Sep 2009 06:32 AM PDT
Το δεύτερο παιδάκι σας θα γεννηθεί σε λίγο
και η ανησυχία για τις αντιδράσεις του πρώτου
έχουν αρχίσει.
Οι ψυχολόγοι, ωστόσο, λένε ότι ο ερχομός του δεύτερου παιδιού δεν σημαίνει απαραίτητα την έναρξη ‘εμφυλίου’ και ότι τα δύσκολα μπορούν να αποφευχθούν, αρκεί να έχει προηγηθεί κάποια προετοιμασία, κυρίως από τη μητέρα προς το παιδί.
H προετοιμασία είναι καλό να ξεκινήσει, ήδη, από την περίοδο της εγκυμοσύνης.
Η μητέρα θα πρέπει να προδιαθέσει το παιδί της για το καινούριο μωρό κατά τις δέκα τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Επειδή τα μικρά παιδιά είναι δύσκολο να κατανοήσουν αφηρημένες έννοιες χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις, θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιήσει μια κούκλα που ‘είναι σαν το μωρό μας’ ώστε να δείξει στο πρωτότοκο ότι ‘τα μωράκια χρειάζονται προσοχή και δεν τα σφίγγουμε’.
Επίσης, είναι σημαντικό για το παιδί να πάρει μέρος σε πρακτική άσκηση με την κούκλα στο ‘πώς κάνουμε μπάνιο ή πώς ταΐζουμε το μωρό’. Με αυτό τον τρόπο, το παιδάκι προετοιμάζεται για το νέο αδελφάκι και έχει μια ιδέα τού ποια θα είναι η νέα ρουτίνα στο σπίτι.
.
Τρόποι αντιμετώπισης της ζήλειας
* Δεν είναι σωστό να απομακρύνετε το μεγάλο παιδί από το σπίτι, όταν έρχεται το μωρό. Αυτό εκλαμβάνεται από το παιδί ως διώξιμο, ακόμη κι αν ο τόπος ‘εξορίας’ δεν είναι το σπίτι του παππού και της γιαγιάς αλλά ο παιδικός σταθμός. Το παιδί αισθάνεται σας κυνηγημένο.
* Να είστε ελαστικοί στα πρώτα ωράρια του μεγάλου γιατί αλλιώς το ‘πήγαινε για ύπνο’ μπορεί να ακουστεί σαν τιμωρία.
* Δείξτε του ότι νοιάζεστε αγοράζοντάς του καινούρια ρούχα ή κάνοντας αλλαγές στο δωμάτιό του για να νιώσει ότι δεν ασχολείστε μόνο με τον ‘εισβολέα’.
* Μην του λέτε συνέχεια: ‘Εσύ είσαι μεγάλος και πρέπει να καταλάβεις’ και μην του αναθέτετε συνεχώς καθήκοντα και ευθύνες. Είναι, ακόμα, παιδί.
* Αν αντιληφθείτε ότι υιοθετεί συμπεριφορά μικρότερου παιδιού, όπως να λερώνει το εσώρουχό του, να κλαίει με το παραμικρό και να μιλάει μωρουδίστικα, μην το ειρωνευτείτε αλλά βοηθήστε το να αποκτήσει και πάλι την αυτονομία του.
* Μην κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα στη συμπεριφορά και στις συνήθειες του μωρού και του μεγαλύτερου παιδιού σας, ειδικά εάν στη σύγκριση ‘υπερτερεί’ το μωρό.
Πηγές: Κατερίνα Λαρεντζάκη Γκόγκα, παιδοψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός.
**

Χαμένη αθωότητα ...
Posted: 17 Sep 2009 04:58 AM PDT
Το άγχος για την εξωτερική εμφάνιση, η προβολή προτύπων έντονης σεξουαλικότητας και η τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου καταστρέφουν την παιδική ηλικία.
Ειδικότερα στα κορίτσια η«περιβαλλοντική» επίσπευση της εφηβείας επιφέρει συχνά βαριές ψυχικέςδιαταραχές Ζούμε στον κόσμο των τεχνολογικών καινοτομιών, των επιστημονικών επιτευγμάτων και της παγκοσμιοποίησης της γνώσης.
Ζούμε όμως και στον κόσμο της σπατάλης, του υπερκαταναλωτισμού, του συνεχούς βομβαρδισμού λανθασμένων προτύπων και της σκληρής πραγματικότητας.

Η μόδα και οι τάσεις, ως έννοιες κοινωνικού σαδισμού, προστάζουν τους πάντες και απορρίπτουν όσους αδυνατούν να τις ακολουθήσουν, βασανίζοντας ακόμη και τρυφερές παιδικές ψυχές. Αποτέλεσμα; Έχει χαθεί ό,τι πολυτιμότερο:
.
Η παιδική αθωότητα!
* Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες έρευνες αμερικανών επιστημόνων, τα νεαρά κορίτσια, ορμώμενα από το σύγχρονο ρεύμα σεξουαλικότητας, προσπερνούν κυριολεκτικά την παιδική τους ηλικία.
Το πολιτισμικό σοκ που δέχονται, σε συνδυασμό με τα σεξουαλικά πρότυπα που προβάλλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οδηγούν σε μια ανάρμοστηγια την ηλικία τους ενήλικη συμπεριφορά.

Δυστυχώς, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αμερικανών Ψυχολόγων για την Επιβεβλημένη Σεξουαλικότητα σε Κορίτσια, η αμερικανική κοινωνία, και όχι μόνο, είναι γεμάτη από λανθασμένα πρότυπα, τα οποία ξεπηδούν από την τηλεόραση, τα περιοδικά, τα μουσικά βιντεοκλίπ ή ακόμη και το Διαδίκτυο.
Οι πιο συνηθισμένες επιπτώσεις της πρόωρης σεξουαλικότητας παρουσιάζονται σε ψυχολογικό επίπεδο και έχουν τη μορφή διατροφικών διαταραχών, χαμηλής αυτοεκτίμησης και κατάθλιψης.
Και τα τρία στοιχεία σχετίζονται άμεσα με το ψυχωτικό άγχος για την εξωτερική εμφάνιση, κάτι που καλλιεργείται από τα ερεθίσματα που δέχεται το παιδί μέσα από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει.

Λαμβάνοντας υπόψη αμερικανικές έρευνες που έδειξαν ότι σχεδόν τα μισά παιδιά ηλικίας 3 ετών έχουν τηλεόραση στο δωμάτιό τους και μπορούν ανά πάσα στιγμή και δίχως γονική συναίνεση να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα επιθυμούν, φαίνεται ότι το όλο θέμα είναι μάλλον ανεξέλεγκτο.-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ INTERESTING.GR
πηγή μας: messapia
**

Δεν πρέπει να μιλάνε για ευθύνη και Τόλμη ..οι Ενεύθυνοι και οι Άτολμοι ..!!

~* Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: