ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ : Σαββατο 13-02-2010:

** Στήριξη για τη διαχείριση της κρίσης

Ο Kabarnos Panos έστειλε μήνυμα στα μέλη του Kabarnos Nikodimos Byzantine Music.
--------------------
Θέμα: ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ.
Η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Κάθε απόγευμα των ημερών Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης, ολόκληρης της Τεσσαρακοστής μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη, τελείται στους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Λέγεται Απόδειπνο, διότι είναι ακολουθία που γίνεται (κανονικά) μετά το δείπνο, δηλ. είναι ή βραδινή προσευχή του Χριστιανού και Μέγα, λόγω της εκτάσεως του και για να διακρίνεται από το Μικρό Απόδειπνο. Είναι μία ωραιότατη Ακολουθία που περιέχει και το γνωστότατο τροπάριο:
Μεθ ημών ο Θεός γνώτε έθνη και ηττάσθε ότι μεθ ημών ο Θεός, προέρχεται από την ωδή του Ησαΐα, που βρίσκεται στο 9ο κεφάλαιο της Παλαιάς Διαθήκης.
http://www.facebook.com/l/8086f;www.youtube.com/watch?v=asAbZ5Mdgms
--------------------
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1352305975514&mid=1e34447G3dd6e022G10af19fG0

** Στήριξη για τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα μας :
Στήριξη στις κινήσεις Παπανδρέου στη διαχείριση της κρίσης δίνει το 60,7% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Μεγάλο προβάδισμα δίνει στο ΠΑΣΟΚ το Βαρόμετρο της Public Issue.
Στήριξη στις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου ως προς τη διαχείριση της κρίσης δίνει το 60,7% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 51,3% εκτιμά ότι τα μέτρα ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση, το 65% τα θεωρεί απαραίτητα και το 41,1% ανεπαρκή. Επιπλέον, ποσοστό 63,7% εκτιμά ότι οι πολιτικοί έχουν συνολικά την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Παράλληλα, σε άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» από την Public Issue, καταδεικνύεται σαφής κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας ως προς την πρόθεση ψήφου. Το κυβερνών κόμμα έχει ανοίξει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα με τη ΝΔ, προηγούμενο με 48% έναντι 31,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (διαφορά 16,5%). Το ΚΚΕ συγκεντρώνει την προτίμηση του 7,5%, ο ΛΑΟΣ το 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 4,5%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί σταθερό προβάδισμα με 48% έναντι 26% του Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, περίπου ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρούν τη χώρα μας αποδυναμωμένη στο διεθνή χάρτη και μόλις 12% βλέπουν πως η Ελλάδα ισχυροποιήθηκε. «Η κοινωνία εγκρίνει τις οδυνηρές συνέπειες που θα προκύψουν από την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανορθώσει την οικονομία», δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Την ανάγκη νέων μέτρων στον τομέα της οικονομίας προβλέπει με δήλωσή της στη Real News η Βάσω Παπανδρέου, η οποία τάχθηκε υπέρ της διόρθωσης στο Ασφαλιστικό.-

** Βαρυσήμαντη επίσκεψη στη Μόσχα


Τη Μόσχα επισκέπτεται τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι συνομιλίες αναμένεται να κινηθούν γύρω από ολόκληρη τη γκάμα των σχέσεων της χώρας μας με τη Ρωσία.
Τη Μόσχα επισκέπτεται τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η επίσκεψη αναμένεται να καλύψει όλη τη γκάμα των ελληνορωσικών σχέσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού. «Αναμένεται ότι κατά τις συνομιλίες των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου, θα θιγεί ευρύ φάσμα θεμάτων της ρωσοελληνικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της οικονομίας, της ενέργειας και της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με το έως τώρα γνωστό πρόγραμμα των συναντήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τους προέδρους των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής, της Κρατικής Δούμας Μπαρίς Γκριζλόφ και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σεργκέι Μιρόνοφ, τον Πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο.-



** Έκκληση της Κίνας για επίλυση του θέματος των πυρηνικών
Η Κίνα απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των διπλωματικών προσπαθειών» με στόχο την επίλυση του θέματος των πυρηνικών του Ιράν, την ίδια ώρα που οι χώρες της Δύσης ζητούν επιπλέον κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.
Η Κίνα απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των διπλωματικών προσπαθειών» με στόχο την επίλυση του θέματος των πυρηνικών του Ιράν, την ίδια ώρα που οι χώρες της Δύσης ζητούν επιπλέον κυρώσεις κατά της Τεχεράνης. «Ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές να ενισχύσουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μα Ζαοσού. «Σχετικά με το φάκελο των ιρανικών πυρηνικών, η Κίνα σέβεται το διεθνές καθεστώς της μη διάδοσης. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις είναι το μοναδικό και ουσιαστικό μέσο διευθέτησης του προβλήματος», επισήμανε ο ίδιος. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ εξέφρασε επίσης την ελπίδα να επαναληφθούν σύντομα οι συνομιλίες. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε την Τρίτη πως η διεθνής κοινότητα έχει σημειώσει «αρκετά γρήγορη» πρόοδο στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων. Η Κίνα, που διατηρεί στενές οικονομικές σχέσεις με το Ιράν, επιμένει στην επανάληψη του διαλόγου ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση, αν και τρεις φορές, 2006, 2007 και 2008, έχει ψηφίσει υπέρ της επιβολής κυρώσεων από τον ΟΗΕ στο Ιράν. Εν τω μεταξύ, το Ιράν παρήγαγε το πρώτο φορτίο ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20%, ανακοίνωσε ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία της 31ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης ενώπιον πλήθους δεκάδων χιλιάδων Ιρανών στο κέντρο της Τεχεράνης. «Το Ιράν έχει την ικανότητα να εμπλουτίσει ουράνιο κατά 80% , αλλά δεν θα το κάνει», διευκρίνισε ο ιρανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι «πολύ σύντομα η Τεχεράνη θα τριπλασιάσει την παραγωγή εμπλουτισμένου κατά 3,5% ουρανίου». Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «χάνει ευκαιρίες» και «εξυπηρετεί τις βουλήσεις των σιωνιστών» επιτιθέμενος στο Ιράν.

** Συναγερμός στον Έβρο



Η αύξηση της στάθμης των ποταμών Έβρου και Άρδα στη Θράκη έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες αρχές της νομαρχίας Έβρου, ενώ η θραύση των αναχωμάτων έχει προκαλέσει πλημμύρες σε πάνω από 65.000 στρέμμα τα καλλιεργήσιμης γης.
Η αύξηση της στάθμης των ποταμών Έβρου και Άρδα στη Θράκη έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες αρχές της νομαρχίας Έβρου, ενώ η θραύση των αναχωμάτων έχει προκαλέσει πλημμύρες σε πάνω από 65.000 στρέμμα τα καλλιεργήσιμης γης. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Σουφλί αποφασίστηκε να προκληθούν τεχνητές πλημμύρες στον Λαγυνά και την Πέπλο, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης και αποφευχθούν τα χειρότερα. Το πρωί του Σαββάτου η στάθμη των νερών στη γέφυρα του Άρδα μετρήθηκε στα 4 μέτρα, ωστόσο από τη νομαρχία εκτιμούν τη ροή από τα βουλγαρικά φράγματα σε 200 κυβικά το δευτερόλεπτο και ως εκ τούτου ελεγχόμενη. Η στάθμη του Έβρου στο Πύθιο και το Πέταλο έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού (5,85μ. και 6,40μ. αντίστοιχα). Σημειώνεται πως το Σάββατο το πρωί η θραύση του αναχώματος στην Κορνοφωλιά επέφερε πλημμύρα σε περίπου 3.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.-

** Πρόγραμμα αναδάσωσης στις καμένες περιοχές


Την άμεση υλοποίηση προγράμματος αναδάσωσης στις καμένες περιοχές της ανατολικής Αττικής στις οποίες δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια φυσικής αναδάσωσης, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Την άμεση υλοποίηση προγράμματος αναδάσωσης στις καμένες περιοχές της ανατολικής Αττικής στις οποίες δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια φυσικής αναδάσωσης, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία Πράσινου Ταμείου για τη χρηματοδότηση της περιβαλλοντικής πολιτικής, αντικαθιστώντας το ισχύον πλαίσιο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο μέτωπο του νομοσχεδίου με το οποίο τροποποιείται το ισχύον πλαίσιο με στόχο την αποτελεσματική ανάπτυξη του τομέα της ανακύκλωσης. Παρουσιάζοντας τετραετές πρόγραμμα αναδάσωσης 100 χιλιάδων στρεμμάτων στην Αττική, με εκτιμούμενο κόστος που θα ξεπεράσει τα 45 εκατ. ευρώ και για το οποίο οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι, ο υφυπουργός ΠΙΚΑ κ. Θ. Μοραΐτης γνωστοποίησε ότι, την επόμενη εβδομάδα, ξεκινούν εργασίες αναδάσωσης στις διπλοκαμένες και τριπλοκαμένες περιοχές της ανατολικής Αττικής. Στόχος του υπουργείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με επιχειρήσεις, που υλοποιούν δικά τους προγράμματα αναδάσωσης αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις μέχρι την 21η Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας - ώστε η «συμμαχία» πολιτείας, επιχειρηματικού κόσμου, ΜΚΟ και κοινωνίας των πολιτών να προχωρήσει το διήμερο 21ης και 22ης Μαρτίου σε ιστορικά συμβολική πρωτοβουλία στην Πεντέλη. «Η αποδέσμευση των σχετικών χρηματοδοτικών πόρων είναι εφικτή αύριο», τόνισε η υπουργός ΠΕΚΑ, καθώς το αποθεματικό του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ) - το οποίο όπως και ο Ειδικός Φορέας Δασών (ΕΦΔ) αντικαθίσταται από το «Πράσινο Ταμείο» - ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ. Για την υπόλοιπη Ελλάδα, η αναθεώρηση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», το οποίο περιλαμβάνει δράσεις και για τα δάση, θα επιτρέψει στα τέλη Φεβρουαρίου τη συγκεκριμενοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Παράλληλα, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της υλοποίησης του έργου θα αναλάβει κοινοπρακτική ή μη εργολαβία είναι σημαντικό να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Μαρτίου με τον επιχειρηματικό κόσμο. Στόχος του υπουργείου είναι να ενταχθεί στο έργο πέραν της φύτευσης και του ποτίσματος και η φύλαξη των αναδασωμένων εκτάσεων. Διερευνάται επίσης σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το ενδεχόμενο ανάληψης της από αγροφύλακες. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόσο ο κ. Μωραΐτης όσο και η κ. Μπιρμπίλη διευκρίνισαν ότι οι άμεσες εργασίες αναδάσωσης θα γίνουν σε περιοχές στη βάση μελετών που έχουν ολοκληρωθεί από περιφερειακές διεύθυνσης και ότι σε ποσοστό 80% έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες για το σύνολο των 100 χιλιάδων στρεμμάτων στην Αττική. «Δεν θα βάλουμε, απλά, πεύκα. Θέλουμε να βάλουμε και άλλα είδη που υπήρχαν παλιά στην Αττική», τόνισε η Υπουργός ΠΕΚΑ. Το καθεστώς ασάφειας και αδιαφάνειας που επικρατούσε μέχρι σήμερα στον τομέα χρηματοδότησης παρεμβάσεων για την πρόληψη, ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος στοχεύει να καταργήσει το νομοσχέδιο του υπουργείου με το οποίο καταργείται ο ΕΤΕΡΠΣ – «που λειτουργούσε στη βάση πελατειακής λογικής», όπως υπογράμμισε η κ. Μπιρμπίλη - και ο ΕΦΔ, και δημιουργείται το Συμβούλιο Πράσινης Πολιτικής και το Πράσινο Ταμείο, τα οποία θα εποπτεύονται από το ΥΠΕΚΑ. Το πρώτο όργανο - στο οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών - θα εξειδικεύει τις προτεραιότητες της περιβαλλοντικής στρατηγικής και θα εγκρίνει τα σχεδιαζόμενα από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτικά προγράμματα. Το Πράσινο Ταμείο - με νομική μορφή ανωνύμου εταιρίας του ελληνικού δημοσίου - θα σχεδιάζει κατ' εντολή του Συμβουλίου χρηματοδοτικά προγράμματα με δυνητικούς δικαιούχους φορείς του δημοσίου, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και σωματεία ή ενώσεις. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κατάσταση πραγμάτων στον ΕΤΕΡΠΣ, η κ. Μπιρμπίλη είπε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα ο έλεγχος που γίνεται, κατ' εντολή του ΥΠΕΚΑ, για την περίοδο 2005-2009 και διευκρίνισε ότι θα αποπληρωθούν τα έργα για την υλοποίηση των οποίων έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη δόση, ενώ τα υπόλοιπα θα επαναπροκηρυχθούν. Βασική επιδίωξη του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση που προωθεί το ΥΠΕΚΑ είναι να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους Δήμους για να ενεργοποιηθούν καθώς τα τέλη τελικής διάθεσης τα οποία πληρώνουν οι ΟΤΑ στους Φορείς Διαχείρισης θα συνδέονται με τις ποσότητες που απορρίπτει ο κάθε ΟΤΑ, είπε η υπουργός ΠΕΚΑ. Με το νομοσχέδιο ενεργοποιείται ο Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων Προϊόντων, εξασφαλίζονται πόροι για τη λειτουργία του (το 2% των εσόδων του κάθε συστήματος ανακύκλωσης) και στελεχώνεται με αποσπασμένους επιστήμονες και διοικητικούς. Απλοποιούνται, παράλληλα, οι διαδικασίες για την έκδοση των πιστοποιητικών για την ορθή λειτουργία των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης. Η κ. Μπιρμπίλη ενημέρωσε, τέλος, ότι τόσο το προεδρικό διάταγμα «για τα απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις» όσο και η τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος «για τους συσσωρευτές και τις ηλεκτρικές στήλες» βρίσκονται για έλεγχο νομιμότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς και ότι ολοκληρώνεται το προεδρικό διάταγμα για το έντυπο χαρτί και σύντομα θα βρίσκεται σε διαβούλευση.

**




** Ενημέρωση Σαμαρά για επαφές Παπανδρέου-Ερντογάν
Για το περιεχόμενο των επιστολών Παπανδρέου - Ερντογάν ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στη συνάντηση που είχαν στη Ρηγίλλης.
Για το περιεχόμενο των επιστολών Παπανδρέου - Ερντογάν ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στη συνάντηση που είχαν στη Ρηγίλλης. Αμέσως μετά, ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση δήλωσε ότι οι επιστολές Παπανδρέου-Ερντογάν «δεν επεδόθησαν, απλώς ανεγνώσθησαν και αξιολογείται το περιεχόμενό τους, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά». Από την πλευρά του, ο κ. Δρούτσας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πρόσθεσε ότι «ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα σε πλαίσιο και πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής». Είπε ακόμη ότι πήγε για να ενημερώσει αλλά και για να ακούσει τις απόψεις του κ. Σαμαρά. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


**«Ιστορική η ευθύνη που αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ»
Το φλουρί έχει ήδη πέσει στο ΠΑΣΟΚ λόγω κυρίως του βάρους των ευθυνών που για άλλη μια φορά αναλαμβάνει το Κίνημα με τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κοπή της πίτας του κόμματος.
Το φλουρί έχει ήδη πέσει στο ΠΑΣΟΚ λόγω κυρίως του βάρους των ευθυνών που για άλλη μια φορά αναλαμβάνει το Κίνημα με τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κοπή της πίτας του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι το Κίνημα είναι εκείνο που «αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται διεθνώς, αλλά και να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη, την ελληνική οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό, τον αδύναμο». Όπως δήλωσε επίσης, το «Κίνημά μας είναι στην κυβέρνηση, αλλά δεν είναι κυβερνητικό, είναι ένα Κίνημα του λαού». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι και προεκλογικά και μετεκλογικά είχε πει πως το Κίνημα έχει «μεγάλο» και «ουσιαστικό» ρόλο στην παρουσία, τη συμμετοχή, την ενημέρωση και τη διαβούλευση με τον ελληνικό λαό, προκειμένου να γίνουν οι «ιστορικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια». Στη σύντομη εκδήλωση έδωσαν το παρών ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο Γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη, καθώς επίσης μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και υπάλληλοι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Το φλουρί της πίτας έπεσε τελικά σε έναν υπάλληλο του κόμματος.


** Δριμεία κριτική για ΝΔ και Ευρωπαϊκή Ένωση
Σκληρή γλώσσα μετήλθε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τόσο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς της στην οικονομία όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατηγόρησε για ατολμία.
Σκληρή γλώσσα μετήλθε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τόσο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς της στην οικονομία όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατηγόρησε για ατολμία. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κατήφορο, τον οποίο πήρε η χώρα τα τελευταία χρόνια, έναν κατήφορο χωρίς προηγούμενο, για τον οποίο υπάρχουν ιστορικές ευθύνες», ενώ ζήτησε από τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή «να είναι πιο σοβαροί και να μην προκαλούν τον κόσμο», καθώς «απομύζησαν μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο τη χώρα και το κράτος και σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς ίχνος ντροπής και ευαισθησίας, λεηλατώντας μέχρι το παρά πέντε». Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, οι πολιτικές του παρελθόντος αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας. Επίσης, μίλησε για ατολμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «δε στήριξη ούτε την Ελλάδα, ούτε άλλες χώρες που δέχονταν την επίθεση των διεθνών αγορών. Αντίθετα, υπήρξαν προφητείες κατάρρευσης και μη συντονισμός μεταξύ των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Όπως ανέφερε, «υπήρξε απέραντη ‘μετρολογία’ αρμοδίων και αναρμοδίων και τελικά υπονόμευση της ίδιας της ευρωπαϊκής στήριξης». Κατηγόρησε επίσης Ευρωπαίους παράγοντες και όργανα ότι προσπάθησαν να κρύψουν ακόμη και τις δικές τους ευθύνες πίσω από την Ελλάδα και κατονόμασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Eurostat ως τα όργανα εκείνα που επέτρεψαν στην προηγούμενη κυβέρνηση να παραποιεί σκόπιμα τα οικονομικά στοιχεία. Τόνισε δε ότι τα ευρωπαϊκά όργανα καθόλου δεν βοήθησαν την Ελλάδα απέναντι στις διεθνείς αγορές, αλλά ούτε και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει «πειραματόζωο» στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές, ως φυσιολογική συνέπεια των προηγουμένων. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αυτή της Ελλάδας, θα αναγκαζόταν ενδεχομένως στο παρελθόν να καταφύγουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάτι που θα μπορούσε να υποδείξει και σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν έγινε. Επί της παρούσης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «ανάσα ζωής» την απόφαση της Κομισιόν για τη χώρα μας και τόνισε πως θα δοθεί η δυνατότητα και ο χρόνος να εφαρμοστούν οι βαθιές τομές και αλλαγές που είναι απαραίτητες, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και η Ελλάδα να προχωρήσει. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μια απαραίτητη πίστωση εμπιστοσύνης που έδειξε η Ένωση προς τη χώρα μας, καθώς βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι ενώπιον των διεθνών αγορών. «Σήμερα, τόνισε, είναι πατριωτικό καθήκον όλων να αποδείξουμε ότι μπορούμε και ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και πάλι οι εταίροι. Ο δρόμος, πρόσθεσε, είναι μακρύς, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, αρκεί να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε». Εν τω μεταξύ, αναθέρμαναν τη συζήτηση περί εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία οι βολές του Πρωθυπουργού εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Σχετική εισήγηση έκαναν στον κ. Παπανδρέου και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. ΝΔ: «Η δημαγωγία έχει και τα όριά της»«Σε τέτοιες δύσκολες ώρες ο κάθε Έλληνας διερωτάται γιατί ο πρωθυπουργός προτίμησε σήμερα έναν ποταμό ύβρεων κατά της ΝΔ, αντί μιας καθαρής εξήγησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών», σχολίασε για την ομιλία του πρωθυπουργού ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, «οι μεν ύβρεις στοχεύουν στο χθες και απαντώνται - όχι με ανάλογες υβριστικές επιθέσεις - αλλά με στοιχεία, τεκμήρια και αριθμούς: Να του θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τη χώρα το 1981, με το χαμηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Και κατάφερε μέσα σε οκτώ χρόνια να την μετατρέψει στην πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης!». Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως «από τότε δεν συνήλθαμε ποτέ. Μόνο το έτος 2000 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και χωρίς να υπάρχει διεθνής κρίση το χρέος της Ελλάδας ήταν ακόμα πάνω από 110%». Ωστόσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ότι «είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία τα λίγα χρόνια που κυβέρνησε δεν κατάφερε να το μειώσει αισθητά. Και η διεθνής κρίση το ανέβασε πάλι, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες του κόσμου». Καταλήγοντας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε «να σταματήσουν οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Σε κάθε περίπτωση επί του παρόντος ως μεγάλο ζητούμενο παραμένει η πλήρης και καθαρή εξήγηση για το τι συμφωνήθηκε για την Ελλάδα στη Σύνοδο των Βρυξελλών. Κατά τα άλλα, ας πάψει ο κ. Παπανδρέου να αναζητεί άλλοθι στο χθες, για την αβουλία, την ατολμία και την αναβλητικότητά του. Το ΠΑΣΟΚ είναι από τις 4 Οκτωβρίου του 2009 κυβέρνηση του τόπου και αυτή κρίνεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της. Η δημαγωγία έχει και τα όριά της».


** Σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ
Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα συγκληθεί την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Στη συνεδρίαση αυτή θα γίνει και η εκλογή γγ της ΚΟ.
Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα συγκληθεί την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα μιλήσει ο κ. Σαμαράς, ενώ θα γίνει και η εκλογή του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Σημειώνεται ότι υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 22.00, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος.Συνάντηση Σαμαρά-ΔρούτσαΟ πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα σχετικά με το περιεχόμενο των επιστολών Παπανδρέου - Ερντογάν, στη συνάντηση που είχαν στη Ρηγίλλης. Μετά τη συνάντηση, ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, δήλωσε ότι οι επιστολές Παπανδρέου Ερντογάν «δεν επεδόθησαν, απλώς ανεγνώσθησαν και αξιολογείται το περιεχόμενό τους, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά». Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πρόσθεσε ότι «ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα σε πλαίσιο και πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», ενώ είπε ακόμη ότι πήγε για να ενημερώσει αλλά και για να ακούσει τις απόψεις του κ. Σαμαρά.


** Την Τρίτη στην εξεταστική η πλήρης δικογραφία για Siemens
Mε εξώδικη δήλωσή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, ο Γεώργιος Σκαρπέλης, πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ, δηλώνει πρόθυμος να θέσει αμέσως στη διάθεση της επιτροπής αντίγραφο της δικογραφίας.
Mε εξώδικη δήλωσή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, ο Γεώργιος Σκαρπέλης, πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της εταιρείας, δηλώνει πρόθυμος να θέσει αμέσως στη διάθεση της επιτροπής αντίγραφο της δικογραφίας. Ο κ. Σκαρπέλης, δια του συνηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, «επιτίθεται» κατά του ανακριτή της υπόθεσης Νίκου Ζαγοριανού και του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, ότι «λυσσαλέα αντέδρασαν» στο να πάρει ο ίδιος αντίγραφο της δικογραφίας του και αφού χρειάστηκε να εκδοθούν δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Με δεδομένο -όπως πληροφορείται ο κ. Σκαρπέλης- ότι «με διάφορα τερτίπια και προσχήματα μεθοδεύεται η μη αποστολή όλων των εγγράφων στην επιτροπή», δηλώνει πρόθυμος να τα αποστείλει ο ίδιος. Ο πρόεδρος της εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην επιτροπή. Την ίδια ημέρα έχει κληθεί να εξεταστεί ο κ. Μαντζουράνης. Πάντως ο κ. Βαλυράκης, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την αρμόδια ανακρίτρια, πληροφορήθηκε ότι το υλικό θα είναι στη διάθεση της επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη.

**
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !


**** "Συνεχίζουμε να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες." σας έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook...‏
Από: Facebook (notification+ys==02sy@facebookmail.com )

Εστάλη: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010 1:22:23 μμ
Προς: Stamatios Skoulikas (stamoskal@windowslive.com)

Ο Δημήτρης Τ. έστειλε μήνυμα στα μέλη του Συνεχίζουμε να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες.
--------------------
Θέμα: Αποκριάτικη νυχτιά, διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάν
“Ερρέμβαζεν εξηπλωμένος επί της κλίνης του, ο Σπύρος ο Βεργουδής,
πτωχός σπουδαστής, πρωτοετής της φιλοσοφικής σχολής,
όστις και αν ήθελε να εισέλθει εις τον κόσμον δεν είχε τα μέσα.”
[...]
"- Οι μηναρέδες, ναι… σας φαίνεται παράξενο, κυρ Ζαχαρία;
- Θείε, είπε γελών ο τριτεξάδελφος, μηναρέ εις τον στρατόν ονομάζουν την μηνιαίαν φυλάκισιν.

- Α! έκαμεν ο κυρ Ζαχαρίας. Τότε ενδιαφέρει.
Την στιγμήν εκείνην ηκούσθησαν βήματα εις τον πρόδρομον. Ήσαν αι δύο νέαι, επιστρέψασαι από της οδού Ερμού, συνοδευόμεναι υπό των δύο ανεψιαδών.
Εισήλθον ελαφραί, χαρίεσσαι, μετ’ ιδιορρύθμου κομψότητος ενδεδυμέναι, με αλλόκοτους το σχήμα πίλους και με κόκκινα πτερά, η Μελπομένη καστανή, κοντούλα, ευτραφής, χλωμή, αισθηματική, ρωμαντική, η Κυριακούλα, στακτερόξανθος, υψηλή, λιγνή, ισχνή, με ζωηροτάτους ηδυπαθείς οφθαλμούς, οίτινες ήσαν απροσδιορίστου χρώματος κι εφαίνοντο διηγούμενοι μυρίας ιστορίας. Πονηρά, άστατος, είρων, γοητεύουσα με τον τρόπον και απογοητεύουσα με τον λόγον, θωπεύουσα με το βλέμμα και σχίζουσαν με την γλώσσαν, είχε πολλάς δωδεκάδας εργολάβων, εις όλους έδιδεν ελπίδας, και όλους τους επερίπαιζε. "
Καλές Απόκριες!
Ολόκληρο http://www.facebook.com/l/6f421;εδώ:http://eranistis2.wordpress.com/2010/02/13/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1/
--------------------
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1272193277967&mid=1e0889bG56358b7cG185a90eG0&bcode=lANku

** ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ !!!! , 13-15/02/2010 :



** [eurofreedom] FOURTHREICHIAN CANCER OF SOCIALISM‏
Από: eurofreedom@yahoogroups.com εκ μέρους anglograeco (anglograeco@yahoo.com)

Εστάλη: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010 1:57:01 μμ
Προς: eurofreedom@yahoogroups.com

What is the moral code of altruism? Ayn Rand(1905-1982), forerunner of venitism, pointed out the basic principle of altruism is that man has no right to exist for his own sake, that service to others is the only justification of his existence, and that self-sacrifice is his highest moral duty, virtue and value.

Do not confuse altruism with kindness, good will or respect for the rights of others. These are not primaries, but consequences, which, in fact, altruism makes impossible. The irreducible primary of altruism, the basic absolute, is self-sacrifice—which means; self-immolation, self-abnegation, self-denial, self-destruction—which means: the self as a standard of evil, the selfless as a standard of the good.

Do not hide behind such superficialities as whether you should or should not give a dime to a beggar. That is not the issue. The issue is whether you do or do not have the right to exist without giving him that dime. The issue is whether you must keep buying your life, dime by dime, from any beggar who might choose to approach you. The issue is whether the need of others is the first mortgage on your life and the moral purpose of your existence. The issue is whether man is to be regarded as a sacrificial animal. Any man of self-esteem will answer: "No." Altruism says: "Yes."

Venitist Guido Westerwelle, Germany's foreign minister and vice-chancellor, is such a man of self-esteem who would make Ayn Rand very proud. Westerwelle, a man of integrity, remains defiant over controversial comments he made after the social welfare program Hartz IV was declared unconstitutional this week. Westerwelle points out the debate about Hartz IV has socialist elements and that those who promise effortless wealth, are inviting Roman decadence.

Germany's highest court has ordered the government to recalculate the payments it makes under the Hartz IV program for the unemployed. The ruling has triggered a debate about whether to raise benefit payments for children, for example. Venitis cogratulated the court for stopping the spread of the cancer of socialism. This court has a consistent track record for stopping Eurokleptocracy.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out Eurokleptocracy, gigaregulation, Antitrust Armageddon, and gigataxation, especially VAT, are the real causes of the European financial meltdown. Democracy in Fourth Reich(EU) has deteriorated to kleptocracy, and Fourthreichians, aka Europeans, are mad as hell. Starve the beast and join the Global Tax Revolt, http://groups.yahoo.com/group/globaltaxrevolt

Venitis asserts that Eurokleptocracy thrives on waste, fraud, abuse,and kickbacks(WFAK), and wfakked Fourthreichians who don't know what they're talking about. European Union(EU), aka Fourth Reich, an illegal unvoted confederation, condones the European Commission(EC), aka Eldorado of Corruption, the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, and Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth. No Graecokleptocrat has ever gone to jail! Venitis asserts that impunity of Graecokleptocrats is the most freakish justice in the world!

Westerwelle's comments sparked calls for an apology, but Westerwelle is sticking to his guns. Westerwelle asserts those who work must earn more than those who do not. Westerwelle must be allowed to say that in Germany. Everything else is socialism. Westerwelle speaks a language that people understand, and he asks the same questions Ayn Rand asked:

Why is it moral to serve the happiness of others, but not your own? If enjoyment is a value, why is it moral when experienced by others, but immoral when experienced by you? If the sensation of eating a cake is a value, why is it an immoral indulgence in your stomach, but a moral goal for you to achieve in the stomach of others? Why is it immoral for you to desire, but moral for others to do so? Why is it immoral to produce a value and keep it, but moral to give it away? And if it is not moral for you to keep a value, why is it moral for others to accept it? If you are selfless and virtuous when you give it, are they not selfish and vicious when they take it? Does virtue consist of serving vice? Is the moral purpose of those who are good, self-immolation for the sake of those who are evil?

Eurokleptocrats blank out to these questions. Chancellor Merkel as well as coalition partners from the Christian Social Union(CSU) distance themselves from Westerwelle. Germanokleptocrats declare the government is in Germany for all Germans, and everybody has different ways of expressing it.

The secretary general of the CSU, Alexander Dobrindt, claims solidarity is not socialist, it's a basic principle of the German economic system. Social Democrat and premier of the state of Rhineland-Palatinate, Kurt Beck, declares Westerwelle is completely off track and should apologize. He also calls Westerwelle arrogant and claims that Westerwelle's comments are a slap in the face of those who work hard but do not earn enough to live without state benefits.

Green leader Renate Kuenast claims this stirring up of social unrest is undignified for a German foreign minister and vice chancellor. Leftist leader Klaus Ernst says that Merkel has to ask herself whether it's acceptable to have a foreign minister who clearly has problems with some fundamental principles of our constitution. Labor leader Frank Bsriske says Westerwelle is dropping his mask.

We need venitism now! If not now, when?

Venitism is a new libertarian paradigm, introduced by Basil Venitis, which integrates politics, economics, ethics, and spirituality. Venitists follow the Venitis Laws:

Venitis Law of Black Hole: Taxation is armed robbery that feeds the black hole of political corruption; it's the perfect index of corruption and tyranny. Only evil governments tax citizens and companies.

Venitis Law of Constitution: The only purpose of a constitution is to protect citizens from government abuse. Reform treaties of a confederation not voted by the citizens are null and void.

Venitis Law of Democracy: Every democracy is eventually hijacked by rabblerousers, pullpeddlers, clans of kleptocrats, bumptious bugaboos, busybodies, butterbabies, nabobs of nepotism, cranks of cronyism, pusillanimous pussyfooters, riffraffs of rascals, socialist sophists, and machiavellian mafiosi. Democracy tends to kleptocracy. Venitism should replace democracy.

Venitis Law of Depression: Only governments can cause economic depressions and funny money. Lower tax rates, a reduction in the burden of government, and elimination of kleptocracy and VAT are the only way to boost growth.

Venitis Law of Education: There is no direct relationship between education and schooling. You might be schooled but uneducated, and you might be educated but unschooled. Schools are concentration camps for the drones of society. Unschooling is much better than schooling. Internet is the best source of knowledge and information, replacing schools, libraries, media, parliaments, and postoffice.

Venitis Law of Environment: The best way to save the environment is vasectomy. Deadly viruses are Gaia's antibiotics against the cancer of overpopulation.

Venitis Law of Equality: Death is the only equalizer. Egalitarianism brings death to society, transforming citizens to zombies.

Venitis Law of Evolution: The ultimate phase of human evolution is the complete domination of soul.

Venitis Law of Faith: Faith is retarded thinking that keeps you away from God. You have to become faithless, in order to start your journey to God! You have to discover God your own way without intermediaries. God's truth should replace faith.

Venitis Law of Government: The only purpose of government is to protect citizens from criminals. Public services, central banks, and fiat money should be abolished.

Venitis Law of Heroism: Entrepreneurs, innovators, and heretics are the real heroes.

Venitis Law of Insurance: Citizens with proper individual retirement accounts and health savings accounts should be allowed to opt out of State Insurance.

Venitis Law of Intervention: Any government intervention deteriorates an existing trend. Laissez-faire is the only progressive policy.

Venitis Law of Legislature: Parliaments should be abolished, because they continuously create laws that enslave citizens, constraint economic activity, loot producers, reward drones, and encourage political corruption.

Venitis Law of Misery: Throwing money to misery brings more misery. Fighting wild leverage with more leverage is homeopathic repression of reality. A deluge of fiat money brings financial plague and haemorrhage of economy. Real money is tied up to precious metals and strategic metals.

Venitis Law of Patriotism: Patriotism is addiction to local hysteria.

Venitis Law of Property: Governments should not own or regulate any property, including waves. The first individual who improves or cultivates any unclaimed property is entitled to that property. Governments cannot own, allocate, regulate, or manipulate frequency fields and media. Eminent domain is null and void.

Venitis Law of Religion: Religion is spiritual slavery. Church is the business of religion. Religious monopoly turns bishops to ayatollahs, and churches to Sodom and Gomor. Spirituality and metaphysics should replace religion.

Venitis Law of Rule: Anarchy is the rule of gangs, infinitesimal government is the rule of law, and big government is the rule of the cancer of socialism.

Venitis Law of Selfownership: You own your body and your soul, and nobody should dictate what you take in and what you take out. Speech, education, heresy, habeas corpus, military service, mating, healthcare, abortion, cloning, drugs, guns, and euthanasia should be personal choices.

Venitis Law of Style: Your soul needs to resonate with mighty words and unique acts that express your style and destiny. Your government cannot dictate your language, your words, and your culture. Resonate now and sing your song!

Venitis Law of System: The most efficient political system is venitism, where everything is private, there are no taxes at all, there is no parliament, and a powerless infinitesimal government is chosen and supported not by hoi polloi, but by the most generous benefactors.

Venitis Square Law: Political corruption is proportional to the square of the size of the government.

Venitis Tax Law: For each percent of lower taxes, the economy grows by at least four percent more, and the government gets more revenue. Raising tax rates is masochism. Smart stimulus is to cut tax rates. Stupidus stimulus is to increase spending, which stimulates the cancer of socialism!
Από την Ελλάδα για την Κύπρο μας !!! Με Αγάπη πάντα !!
**Stalo Xinari commented on your φωτογραφία:
«hello ;))) episis !!»
Νέα δυνατότητα: Απαντήστε σε αυτό το email για να σχολιάσετε αυτή τη φωτογραφία.
Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&pid=30653968&id=1037492258&mid=1e0b0fdG3dd6e022G108fc4dG9
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook



**ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Σάββατο 13-02-2010:
Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-2 ( 11΄Σκόκο , 46΄Χέρσιν ),
Ξάνθη - ΑΕ Λάρισα 0-1 ( 41΄ Μπλάζεκ ) .-
ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 0-1 43΄ Γιώργος Φωτάκης , κόκκινη Αραμπατζής .-

ΜΠΑΣΚΕΤ (Πρωτάθλημα Λίνκα ) :
Ηλυσιακός - Πανελλήνιος 60- 71 .-
Πανιώνιος - Κολοσσός Ρόδου 83-74 .-
Γ Σ Τρίκαλα 2000 -Γ Σ Ολύμπια Λάρισσας 87-80 .-
Ολυμπιακός Πειραιώς - Καβάλα 92 -72

Στον αγώνα μπάσκετ Α2 , Δάφνη - Ρέθυμνο 76-65 σε κτύπημα από παίχτη του Ρεθύμνου Πασχάλη , άθελα βεβαίως , γύρισε η γλώσσα του μπασκετ-μπωλίστα ,Φώτη Βασσιλόπουλου της Δάφνης , ο παίχτης κινδύνευσε άμεσα και μεταφέρθηκε , απαναφερθείς από την φυσικοθεραπεύτρια , στο νοσοκομείο .-Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή του .-Και ΟΦΗ -Ξάνθη 123-125 μετά από τρείς παρατάσεις .-

Κυριακή , 14-02-2010 :
Παναθηναϊκός - Καβάλα 0-2 τα γκόλ , 68΄& 85΄ Σμολάρεκ { μεγάλη έκπλειξη }!!!!
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Πειραιώς 1-3 , 4΄Λούα -Λούα , 8΄ Άκης Στολτίδης , 32΄Έντερ , 40΄Λούα - Λούα ,
Άρης Θεσσαλ. - Εργοτέλης 2-1 , 2΄Μπέτο , 28΄ Κόκε 46΄ Χέρσιν , Κόκκινη ο Γκαρσία .-
Λεβαδειακός - Ατρόμητος Αθην. 1-1 , 88΄Μπάρκογλου , 91΄Σφακιανάκης
Πανιώνιος -Ηρακλής Θεσσαλ. 0-0

Στη Β΄ εθνική : Π Σ . ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Διαγόρα Ρόδου 1-0

Στο μπάσκετ :
Παναθηναϊκός - Άρης Θεσσαλ.90-56 (43-32) .-
Περιστέρι -ΑΕΚ ( 34-41 ) .-
ΠΑΟΚ - Μαρούσι 84-73 ( 41- 38 ) .-



** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
**Η Diana έγινε θαυμαστής της σελίδας ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΙ/ΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς.
Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?pages%2FAS-MAZEUTOUME-OI-OMORPHOIES-SE-MIA-SELIDA-NA-DOUME-EPTELOUS-POSOI-EIMASTE%2F222455754246&mid=1e05ff0G56358b7cG1858e42G4c&bcode=Gt9q1
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook

**Ο Vasilis Mitropoulos έστειλε μήνυμα στα μέλη του ALEXANDER -ΑΧΑΡΝΩΝ 125-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ-ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
(χωρίς θέμα)
"KYRIAKH TOY AG.BALENTINOY PARTY MASKE STO ALEXANDER SAS PERIMENO FILARAKIA MOY............ALO ALO-TO KORITSI MOU TA SPAEI-EISAI OMORFH POLY-8A SAS TA TRAGOUDHSO TA PANTA OLA...."
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1092271003851&mid=1e0a6fbG3dd6e022G108f4afG0 .-

** Ο Max Charalabopoulos έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΔΩΣΕ ΗΙΤ GR!!!!!
--------------------
Θέμα: ΔΩΣΕ HIT Aλλά Ελληνικά!! <3 href="http://www.facebook.com/n/?inbox% 2Freadmessage.php&t=293385867853&mid=1e09be8G3dd6e022G108edacG0">http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=293385867853&mid=1e09be8G3dd6e022G108edacG0 .-


** Κόντρα στη Βουλή με φόντο την οικονομία
Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε την Παρασκευή στη Βουλή με φόντο την οικονομία και τις τελευταίες εξελίξεις, μια μόλις ημέρα μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και την απόφαση για επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με φόντο την οικονομία και τις τελευταίες εξελίξεις, μια ημέρα μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και την απόφαση για επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και θα βγει από το δύσκολο δημοσιονομικό πρόβλημα που έχει περιέλθει. Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, απέρριψε την πρότασή του για νέα ρύθμιση με φορολογικά κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό, τονίζοντας ότι ήδη η κυβέρνηση προσανατολίστηκε σε παρόμοια ρύθμιση με το φορολογικό νομοσχέδιο, με απαλλαγή του «πόθεν έσχες» και με φορολογία 5%. Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή και αποκλείουν την χώρα μας από το οξυγόνο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσαν να εισρεύσουν και να της δώσουν αναπτυξιακή ανάσα. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αμφισβήτησε ότι με τα νέα μέτρα θα εισπραχθούν 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και επανέλαβε την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα μας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έδωσαν κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων. Αντιπαράθεση για μέτρα και ΟΑΈντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σημειώθηκε στη Βουλή με επίκεντρο, τόσο τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, όσο και την εξέλιξη εκποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο κ. Ρέππας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα σχετικά με τους εργαζόμενους στην πρώην ΟΑ, επανέλαβε ότι ως τις 15 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις μετατάξεις των περίπου 2.400 εργαζομένων, που καταθέσεις τις σχετικές αιτήσεις. «Για τον σκοπό αυτό, οι τρεις ειδικές επιτροπές, που είχαν συσταθεί, εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να ολοκληρώσουν έγκαιρα το έργο τους», είπε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για τις αποζημιώσεις τους και ότι θα καταβληθούν οι συντάξεις τους. Εξάλλου, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα με αφορμή την ανακοίνωση των εταιριών MIG και Aegean ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή μελλοντική συνεργασία «Olympic air» - «Aegean Airlines», προειδοποιώντας ότι «η κυβέρνηση, την κατάλληλη στιγμή, αν χρειαστεί, θα πει τον δικό της πολιτικό λόγο». Από την πλευρά του, ο κ Τσίπρας επέκρινε τα μέτρα της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «αθέτηση όλων των προεκλογικών της δεσμεύσεων» και ζήτησε την άμεση κύρωση της νομοθετικής πράξης για τους εργαζομένους στην ΟΑ, επιρρίπτοντας «εγκληματικές ευθύνες» και στα δύο μεγάλα κόμματα. «Όσο και αν προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη στη ΝΔ, το έγκλημα είναι διαχρονικό. Και η αυλαία αυτού του εγκλήματος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -ΝΔ πέφτει με τον περίφημο γάμο των δύο ανταγωνιστών, που πριν λίγο καιρό πάνω στο πτώμα της Ολυμπιακής, έκαναν τις αερομαχίες τους, ενώ τώρα, παντρεύονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Ρέππας υποστήριξε ότι οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που «εκποίησε έναντι πινακίου φακής» την ΟΑ, αφού προηγουμένως επιχείρησε συστηματικά να την απαξιώσει. Τόνισε ακόμη ότι «σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν υπάρχει περιθώριο για ρυθμίσεις, που διαρριγνύουν την κοινωνική συνοχή», επέκρινε όσους αρκούνται μόνον στη κριτική και πρόσθεσε ότι «ευθύνη και στόχος της κυβέρνησης είναι, όχι να κερδίσει εφήμερες εντυπώσεις, αλλά το παρόν και το μέλλον της χώρας». «Ευτυχώς που νομιμοποιήσατε το μαύρο χρήμα και θα έρθουν πίσω τα λεφτά της Ζίμενς. Μόνο που δεν θα πάνε στα χέρια των φορολογουμένων, αλλά στις τσέπες των τραπεζών», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν ενδιαφέρεται και δεν ασχολείται με το κοινωνικό έλλειμμα, που υπάρχει, αλλά μόνον με το δημοσιονομικό». «Οι εργαζόμενοι δεν είναι στατιστική, αλλά άνθρωποι με ανάγκες και δεν μπορεί να τους πετάτε στο δρόμο. Μη λέτε ότι δεν έχετε σάλιο. Λεφτά βρίσκετε για να πάρετε φρεγάτες. Δεν μπορεί να ξεχνάτε όσα υποσχεθήκατε στους εργαζόμενους και να αποφασίζετε να ακυρώσετε τις ζωές τους. Αποφασίστε σε ποια πλευρά του λόφου είστε. Με την κοινωνία, ή τα μεγάλα συμφέροντα;» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε: «Εμείς επιλέξαμε με ποια πλευρά (σσ. είμαστε). Με τους Έλληνες εκείνους, που μας εμπιστεύτηκαν και μας ψήφισαν. Θα ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης έναντι όλων των εργαζομένων ανάμεσα τους και των εργαζομένων στην ΟΑ. Και θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από τη χρεοκοπία, που οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση του χθες». Σημείωσε δε: «Αν ήταν ποτέ η δική σας παράταξη κυβέρνηση και εσείς πρωθυπουργός και είχατε αυτή την προτεραιότητα, να αντιστρέψετε την πώληση της ΟΑ, τότε οι Έλληνες θα αισθάνονται μάλλον ανακούφιση, για το πώς έταξαν κάθε κόμμα στη θέση του».


** «Ανάσα ζωής» η απόφαση της ΕΕ
«Ανάσα ζωής», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα.
«Ανάσα ζωής», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα δοθεί δυνατότητα και χρόνος ώστε να εφαρμοστούν οι βαθιές τομές και αλλαγές που είναι απαραίτητες, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα κι η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά. Είναι, τόνισε, μια απαραίτητη πίστωση εμπιστοσύνης που έδειξε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, καθώς βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι μπροστά στις διεθνείς αγορές και επέρριψε σοβαρές ευθύνες για αυτό στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες και στην ΕΕ διότι ανέχθηκε αυτές τις πολιτικές τις οποίες μάλιστα και στήριξε. Παράλληλα, όπως τόνισε, η Ένωση εμφανίστηκε άτολμη και δεν στήριξε ούτε την Ελλάδα, ούτε άλλες χώρες, οι οποίες δέχονταν την επίθεση των διεθνών αγορών. Αντίθετα, πρόσθεσε, υπήρξαν προφητείες κατάρρευσης και μη συντονισμός μεταξύ των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε, είπε, απέραντη «μετρολογία» αρμοδίων και αναρμοδίων και τελικά υπονόμευση της ίδιας της ευρωπαϊκής στήριξης. Κατηγόρησε Ευρωπαίους παράγοντες και όργανα ότι προσπάθησαν να κρύψουν ακόμη και τις δικές τους ευθύνες πίσω από την Ελλάδα και κατονόμασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Eurostat, ως τα όργανα εκείνα που επέτρεψαν στην προηγούμενη κυβέρνηση να παραποιεί σκόπιμα τα οικονομικά στοιχεία. Τόνισε, επίσης, ότι τα ευρωπαϊκά όργανα καθόλου δεν βοήθησαν την Ελλάδα απέναντι στις διεθνείς αγορές, αλλά ούτε και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει πειραματόζωο στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές, ως φυσιολογική συνέπεια των προηγουμένων. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως αυτή της Ελλάδας, θα αναγκαζόταν ενδεχομένως στο παρελθόν να καταφύγουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να υποδείξει και σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι το οποίο δεν έγινε. Χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή μέρα, τονίζοντας ότι η μάχη δεν τελείωσε και ότι προετοιμάζεται η ανακτηθείσα αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δοκιμάζεται ταυτόχρονα και η αξιοπιστία της ίδιας της ΕΕ, η οποία πρέπει να συμβάλλει ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, αλλά και τα δικά της λάθη. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε την Οδύσσεια, όπως είπε, την οποία περνάει σήμερα η χώρα και σημείωσε ότι είναι στο δικό μας χέρι να φτάσουμε στην Ιθάκη. Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν γνωρίζουμε τι θα βρούμε στο δρόμο προς την Ιθάκη... Τους Κύκλωπες, τους Λαιστρυγόνες κι όλους τους άλλους. Σήμερα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι πατριωτικό καθήκον όλων να αποδείξουμε ότι μπορούμε και ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και πάλι οι εταίροι. Ο δρόμος, πρόσθεσε, είναι μακρύς, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, αρκεί να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε. Όσα ζούμε σήμερα, είπε, είναι ένα μάθημα για όλους να μην ξαναφτάσουμε ποτέ σε αυτή την κατάσταση και να μην ασκηθεί ποτέ ξανά τέτοια φαύλη διοίκηση, όπως ασκήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κατήφορο τον οποίο πήρε η χώρα τα τελευταία χρόνια, έναν κατήφορο χωρίς προηγούμενο, όπως είπε, για τον οποίο υπάρχουν ιστορικές ευθύνες. Και ζήτησε από τους υπεύθυνους του κατήφορου να είναι πιο σοβαροί και να μην προκαλούν τον κόσμο, ενώ τους κατηγόρησε ότι σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς ίχνος ντροπής και ευαισθησίας, λεηλατώντας μέχρι το παρά πέντε. Όλα αυτά, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τα βρίσκω σε όλες τις συναντήσεις μου και χρησιμοποιούνται ως απόδειξη από τους εταίρους για να πουν για ποιούς λόγους δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες. Ζήτησε από όλους «να φιλοτιμηθούμε» και να υπάρξει η ανάλογη δραστηριοποίηση απέναντι στους εταίρους που μας εμπιστεύονται, προσθέτοντας, όμως, ότι και η ΕΕ δοκιμάζεται απέναντι στις διεθνείς αγορές και δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη δύναμή της. Απαιτείται από όλους, τόνισε ο πρωθυπουργός, συστηματική δουλειά, είναι μια εθνική προσπάθεια και στη μάχη αυτή πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Άλλη επιλογή, υπογράμμισε, δεν υπάρχει. Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γ. Παπανδρέου. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησαν από τον πρωθυπουργό τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΑΣΟΚΠριν από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κινήματος. Σε δήλωση του, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι φέτος το φλουρί έχει πέσει στο ΠΑΣΟΚ «για το βάρος των ευθυνών, που για άλλη μια φορά, και αυτή τη φορά με τη μεγαλύτερη κρίση που περνάει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, αναλαμβάνει το Κίνημά μας», και υπογράμμισε ότι το κόμμα «έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη να βγάλει τη χώρα από ένα πραγματικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται και διεθνώς, αλλά και να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη, την ελληνική οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό, τον αδύναμο». Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη των αλλαγών, τις οποίες χαρακτήρισε «μεγάλες αλλαγές, ιστορικές αλλαγές, αλλαγές που δεν έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, εδώ δεκαετίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο».


** Κριτική στον πρωθυπουργό
Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε σε δηλώσεις του μετά την συνέντευξη Τύπου του Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα και την ευρωπαϊκή στήριξη. Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλους πολιτικούς.
Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε σε δηλώσεις του μετά την συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα μέτρα για την οικονομία και την ευρωπαϊκή στήριξη της Ελλάδας. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί θετικό ότι η ευρωπαϊκή στήριξη θωρακίζει τα ελληνικά ομόλογα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Πέραν τούτου όμως ασκεί κριτική λέγοντας ότι «καλά θα κάνει ο κ. Παπανδρέου να μη βγάζει εκτός ευθυνών, τόσο το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη δική του πρωτοφανή αναβλητικότητα επί τέσσερις μήνες». Παράλληλα προειδοποίησε ότι «σε μια ‘Προκρούστεια’ περιστολή δαπανών δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Διότι δεν περιστέλλει σπατάλες. Ακρωτηριάζει την Οικονομία και τις ζωτικές λειτουργίες της». Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε ότι «σε τέτοιες δύσκολες ώρες ο κάθε Έλληνας διερωτάται, γιατί ο πρωθυπουργός προτίμησε σήμερα έναν ποταμό ύβρεων κατά της ΝΔ, αντί μιας καθαρής εξήγησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών». Παράλληλα, ζήτησε «να σταματήσουν, κατά συνέπεια, οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος, ως μεγάλο ζητούμενο παραμένει η πλήρης και καθαρή εξήγηση για το τι συμφωνήθηκε για την Ελλάδα στη χθεσινή Σύνοδο των Βρυξελλών. Κατά τα άλλα, ας πάψει ο κ. Παπανδρέου να αναζητεί άλλοθι στο χθες, για την αβουλία, την ατολμία και την αναβλητικότητά του. Το ΠΑΣΟΚ είναι, από τις 4 Οκτωβρίου του 2009, κυβέρνηση του τόπου και αυτή κρίνεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της. Η δημαγωγία έχει και τα όριά της».Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ, Γιώργος Αλογοσκούφης, τόνισε στον ΑΝΤ1, ότι στηρίζει τα μέτρα αλλά έχει επιφυλάξεις, ενώ υπογράμμισε ότι το φορολογικό δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και ότι οι 3 μεγάλες τρύπες που θα πρέπει να ελέγχουν είναι τα νοσοκομεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει άδω και 30 χρόνια, υπάρχουν ευθύνες, τόνισε η Μ. Γιαννάκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, αναφορικά με την απόφαση στήριξης της ΕΕ στην χώρα μας.. Ωστόσο, η Λιάνα Κανέλλη, χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ «νταβατζηλίκι», και είπε επίσης ότι είμαστε φιλόξενοι στα κράτη της ευρωζώνης και αφιλόξενοι στους πολίτες μας. Πρόκειται για επιτροπεία χωρίς προηγούμενο, η αλληλεγγύη δεν θα είναι χωρίς ανταλλάγματα, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης.


** Συνάντηση με τους επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων
Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς παρέθεσε δείπνο, στους επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων της Κωνσταντινούπολης.
Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς παρέθεσε δείπνο, στους επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων της Κωνσταντινούπολης. Στο δείπνο ήταν [προσκεκλημένοι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου των Αρμενίων κ. Αράμ Ατεσιάν, ο Αρχιραββίνος κ. Ισάκ Χαλέβα και ο κ. Γιουσούφ Τσετίν, επικεφαλής των Συροϊακωβιτών στην Τουρκία. Η πρωτοβουλία αυτή του Ε. Μπαγίς εντάσσεται στα νέα μέτρα ενίσχυσης των επαφών της τουρκικής κυβέρνησης με τις μη μουσουλμανικές μειονότητες που ζουν στη Τουρκία.

** Στην Αθήνα ο Νίμιτς στις 26 Φεβρουαρίου
Ο Μάθιου Νίμιτς θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου, σχετικά με το θέμα της ονομασίας.
Ο Μάθιου Νίμιτς θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της Γραμματείας του ΟΗΕ, "μετά από πρόσκληση των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα σχετικά με το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, θα ταξιδέψει στην περιοχή αργότερα αυτό το μήνα. Ο πρέσβης κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με αξιωματούχους στα Σκόπια στις 23 και 24 Φεβρουαρίου και με αξιωματούχους στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου".-

**ΛΙΓΟ-ΛΟΓΑ από την Μεσσηνία :


* Εντείνονται οι εσωκομματικές προστριβές στην ΝΔ , και πυροβολούν τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα ,εν όψη των επικείμενων δημοτικών εκλογών .-
* Πέντε ναυάγια " βόμβες" στα παράλια της Μεσσηνίας , με την αναφορά για την απόρριψη τοξικών και ραδιενεργών αποβλήτων στη Μεσσόγειο , όπου επισημαίνται από την οργάνωση SOS γιατην Δυτική Μεσόγειο .-!!!
* Σε μιά μεγάλη χωματερή μετατράπηκε η πολη της Καλαμάτας αυτές τις δύο εβδομάδες , καθώς σταμάτησε να λειτουργεί ο σκουπιδότοπος του Ταϋγέτου , Μαραθόλακα .- Που είναι το κράτος για τα σκουπίδια ; ?
* Ξανα έλα κ. Βαρθολιμαίε !. για να δείς και να απολαύσεις την μεγαλοπρέπεια στους κάδους σκουπιδίων , της πόλης της Καλαμάτας .!!
*" Πόλεμος " κομματαρχών στο ΠΑΣΟΚ στο Νομό Μεσσηνίας εν όωη των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών ! Στο στόχαστρο και ο Διονύσης Αλευράς !!
* Σε τεντωμένο σχοινί ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Κ. Δημήτρης Δράκος , σε μια διαρκή προσπάθεια να κρατήσει σε ισορροπίες μεταξύ του θεσμού που θπηρετεί , και της κομματικής του ιδιότητας ...!
* Πάνω από 15.000 ευρώ θα στοιχήσουν στο δήμο Καλαμάτας οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού για το τρέχων έτος .-
* Τουλάχιστον δύο μήνες εργασιών θα χρειαστούν προκειμένου να λειτουργήσει , έστω , και τμηματικά , το Μέγαρο χωρού στην πόλη της Καλαμάτας !!
* ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ! χαρακτηρίζεται ο δρόμος ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΣΠΑΡΤΗΣ ,λόγω βροχοπτώσεων και κατολισθήσεων βράχων και όχι μόνο ...!
* Η κατάρευση του δρόμου Ρευματιάς - Μάλθης , αποτέλεσε βαρύ επικοινωνιακό πλήγμα για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας , καθώς πρόκειται για δικά της έργα , μόλις δυό χρόνων .-
* Στενάζει η γορά της Μεσσηνίας , από την οικονομική κρίση , αναζητώντας πάντα " ανάσα " ρευστού .!
*

*** ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ με ένα αριστερό κλικ του ποντικιού στο έτος !!!
[απόκρυψη]
πσεΕλληνικές Εκλογές
Εκλογές για Απλή Βουλή,Αναθεωρητική Βουλή,Συντακτική Βουλήκαι Εθνοσυνέλευση
1829 · 1843 · 1844 · 1847 · 1850 · 1853 · 1856 · 1859 · 1861 · 1862 · 1865 · 1868 · 1869 · 1872 · 1873 · 1874 · 1875 · 1879 · 1881 · 1885 · 1887 · 1890 · 1892 · 1895 · 1899 · 1902 · 1905 · 1906 · Αύγουστος 1910 · Νοέμβριος 1910 · 1912 · Μάιος 1915 · Δεκέμβριος 1915 · 1920 · 1923 · 1926 · 1928 · 1932 · 1933 · 1935 · 1936 · 1946 · 1950 · 1951 · 1952 · 1956 · 1958 · 1961 · 1963 · 1964 · 1974 · 1977 · 1981 · 1985 · Ιούνιος 1989 · Νοέμβριος 1989 · 1990 · 1993 · 1996 · 2000 · 2004 · 2007 · 2009

Γερουσιαστικές Εκλογές
1929 · 1932
Ευρωεκλογές
1981 · 1984 · 1989 · 1994 · 1999 · 2004 · 2009
Δημοψηφίσματα
1920 · 1924 · 1935 · 1946 · 1968 · 1973 · 1974
Δημοτικές (μεταπολίτευση)
1975 · 1978 · 1982 · 1986 · 1990 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010
Νομαρχιακές εκλογές
1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 .-

**http://www.youtube.com/watch?v=2ZjovVZapW4 , Σκύλος κοπελιά , Πιο έξυπνος στον κόσμο Dog Kaine Εκτελεί Amazing Dog Κόλπα.-
http://www.youtube.com/watch?v=CSD0-OKTxIo ., Σκύλος- κότα .-
http://www.youtube.com/watch?v=aHS9kbSqHgI , Worlds πιο έξυπνος Dog
http://www.youtube.com/watch?v=xD4MSUbBkto , Κόσμους πιο έξυπνος Dog!
http://www.youtube.com/watch?v=4UoaTak9TDg , Κόσμους πιο έξυπνος Dog Britains Got Tale
http://www.youtube.com/watch?v=bt8U97bUgWo , Το πιο έξυπνο σκυλί που έχω γνωρίσει ποτέ
http://www.youtube.com/watch?v=0X-VlxWMH5U , ευφυέστερο σκυλί έκανε την πιο απίστευτη απόδραση
http://www.youtube.com/watch?v=y8dAzeulssg , Άλμα Από 50 μέτρα ύψος στο νερό.

1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

Ο πόνος και η θλίψη , περνά με τη σιωπή και με το ...χρόνο !
ΤΟ ΚΑΚΟ ανθίζει στην κοινωνία μας , γιατί το επιτρέπουν οι ΚΑΛΟΙ !! Σταμάτης Αρφαρά Καλαμάτας
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com , Arfra-Messinias .- http://snsstamoskal.blogspot.com/ , Arfra – Messinias 2 .- http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/ , Arfara – Messinias 1 – FOTOS .-