ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

EIDHSEIS TA NEA MAS *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 28-02-2010 // 01-03-2010 :
Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ;
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :

** Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια.
Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, την ελληνική ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφ’ όσον είτε ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του, είτε δεν έχει αποκτήσει αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του, είτε είναι άγνωστης ιθαγένειας και εφ’ όσον η αδυναμία διαπίστωσής της δεν οφείλεται σε άρνηση συνεργασίας των γονέων.

Επίσης, η ιθαγένεια αποκτάται αν το παιδί μεταναστών έχει φοιτήσει σε σχολείο στην Ελλάδα.

Παιδί αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια. Χρειάζεται, επίσης, δήλωση και αίτηση των γονέων του για την εγγραφή του στο δημοτολόγιο του δήμου μόνιμης κατοικίας του, που υποβάλλουν οι γονείς του τα επόμενα τρία έτη από τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού.

Η ελληνική ιθαγένεια αποκτάται από τέκνα αλλοδαπών με δήλωση των γονέων τους, μόνον εφ’ όσον και οι δύο γονείς τους διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα.

Πριν από την εγγραφή στο δημοτολόγιο, ο δήμος αποστέλλει αμέσως αντίγραφα των δικαιολογητικών που προσκομίσθηκαν για διασταύρωση με τα στοιχεία που τηρούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες, που παρέχουν τη σχετική επιβεβαίωση. Με την επιβεβαίωση των σχετικών στοιχείων, ο δήμος, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, αποστέλλει την αίτηση και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες της οικείας Περιφέρειας. Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας μέσα σε δύο μήνες από την παραλαβή του φακέλου με πράξη του, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εντέλλεται τον οικείο δήμο να εγγράψει το τέκνο των δηλούντων στο δημοτολόγιό του. Η εγγραφή στο δημοτολόγιο διενεργείται μέσα σε έξι μήνες από την υποβολή της δήλωσης και αίτησης, καταβάλλοντας παράβολο 100 ευρώ στον δήμο.

Τυπικές προϋποθέσεις πολιτογράφησης

Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση θα πρέπει:

α. Να είναι ενήλικος κατά το χρόνο της υποβολής της δήλωσης πολιτογράφησης.

β. Να μην έχει καταδικασθεί αμετάκλητα για αδίκημα που τέλεσε με δόλο κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης ή σε φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους για εγκλήματα προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, ανθρωποκτονίας, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και την διακίνηση ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή οικονομικά εγκλήματα κ.λπ.

γ. Να διαμένει στην Ελλάδα νόμιμα για επτά συνεχή έτη πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης.

δ. Να κατέχει έναν από τους παρακάτω τίτλους νόμιμης διαμονής: άδεια επί μακρόν διαμένοντος, βεβαίωση ή άλλο τίτλο διαμονής που χορηγείται σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δελτίο ή άλλο τίτλο διαμονής που χορηγείται σε μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη ή πολίτη κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας υποβάλλει δήλωση στον δήμο της μόνιμης διαμονής του και αίτηση πολιτογράφησης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται ο δήμος, και στη συνέχεια καλείται σε συνέντευξη ενώπιον της οικείας Επιτροπής Πολιτογράφησης που δημιουργείται σε κάθε Περιφέρεια.

Τέκνα αλλοδαπών που έγιναν Έλληνες, ενώ ήταν ανήλικα, με κοινή δήλωση των γονέων τους ή με την πολιτογράφηση γονέα τους μπορούν να αποβάλουν την ελληνική ιθαγένεια, υποβάλλοντας σχετική δήλωση και αίτηση στον δήμο, του οποίου είναι δημότες, έναν χρόνο μετά την ενηλικίωσή τους.

Συμμετοχή νόμιμων μεταναστών σε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ομογενείς και αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με δικαίωμα ψήφου εφ’ όσον:

1. Έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους

2. Δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για έγκλημα

3. Είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, είναι κάτοχοι άδειας διαμονής αορίστου χρόνου ή δεκαετούς διάρκειας, έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων, είναι κάτοχοι «δελτίων μόνιμης διαμονής», ως μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη ή πολίτη Κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών, έχουν αναγνωρισθεί ως πολιτικοί πρόσφυγες, είναι κάτοχοι ταξιδιωτικών εγγράφων, έχουν τίτλο παραμονής ως ομογενείς και έχουν συμπληρώσει από την χορήγησή του πενταετή συνεχή και νόμιμη παραμονή στη χώρα.

Εγγραφή σε ειδικούς καταλόγους

Τα πρόσωπα που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν οφείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση εγγραφής τους σε ειδικό εκλογικό κατάλογο του δήμου, στον οποίο υπέβαλαν την αίτηση για τη χορήγηση του τίτλου διαμονής τους, εάν κατοικούν μόνιμα εκεί.

Εκλογείς εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών έχουν συμπληρώσει το εικοστό πρώτο έτος της ηλικίας τους μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικοί σύμβουλοι, με την πρόσθετη προϋπόθεση ότι διαθέτουν επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας για την άσκηση των καθηκόντων τους.-


** Αιχμές Τσίπρα για τα κυβερνητικά μέτρα
«Σε βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών οδηγούν τα κυβερνητικά μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Λόταρ Μπίσκι.
*«Σε βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών οδηγούν τα κυβερνητικά μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Λόταρ Μπίσκι που συμμετείχε σε εκδήλωση για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «μπαράζ μυστικής διπλωματίας», καθώς όπως είπε, ό κ. Παπανδρέου αφήνει υπαινιγμούς στη Βουλή και δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται και τι νέα μέτρα προτίθεται να πάρει και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν διεκδικεί δάφνες διαφάνειας. Ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση να βρισκόμασταν δεν θα υπήρχε τόση μυστικοπάθεια είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να ενημερώσει άμεσα τον λαό για το τι μέλλει γενέσθαι, ώστε ο λαός να έχει την τελική επιλογή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας, αν θα ανοίξει τα χαρτιά του ή θα μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή για την επόμενη εβδομάδα αφού πρώτα πραγματοποιήσει τις επισκέψεις του σε ΗΠΑ και Γερμανία. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τις πολιτικές δυνάμεις ως ντεκόρ στις επικοινωνιακές της ανάγκες , ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση, για άλλο πρόγραμμα εξελέγη από τον λαό και άλλο πρόγραμμα εφαρμόζει.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς συζήτησε το Σάββατο και την Κυριακή την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων και σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ όπως είπε, δεν είναι μια κρίση που αφορά μόνο την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό νότο, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο πρώτος σταθμός αυτής της κινητοποίησης θα είναι η 24η Μαρτίου την οποία οι αριστερές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να την μετατρέψουν σε ημέρα απεργιών και άλλων εκδηλώσεων και στη συνέχεια θα είναι η Πρωτομαγιά όπου προγραμματίζονται κοινές δράσεις των αριστερών δυνάμεων του ευρωπαϊκού νότου.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας εκτίμηση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι ότι τα μέτρα που λαμβάνονται όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσουν την κρίση, αντίθετα θα οδηγήσουν σε ύφεση .

Ο κ. Μπίσκι δήλωσε ότι και γερμανικές τράπεζες είναι στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας κατά της Ελλάδας , αλλά και άλλων χωρών ενώ σημείωσε ότι η Γερμανία έχει σήμερα το υψηλότερο χρέος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό είναι πρόβλημα για τον γερμανικό λαό. Για τους λόγους αυτούς , πρόσθεσε, είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα αίτια της κρίσης και να παρουσιάσουμε εναλλακτικές προτάσεις. Θέλουμε είπε ο Γερμανός πολιτικός, την Ευρώπη των ελίτ, να την αντικαταστήσει η Ευρώπη των λαών.

Ο κ. Μπίσκι εξέφρασε την λύπη του για την «κορύφωση της αντιπαράθεσης» μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας με αφορμή και το εξώφυλλο του περιοδικού Focus και πρόσθεσε ότι «δεν υπερασπιζόμαστε την υπεροψία του περιοδικού», και επίσης, είπε ο αγκυλωτός (σ.σ προφανώς αναφέρθηκε σε φωτογραφίες ελληνικών εντύπων) σταυρός δεν είναι το καλύτερο μήνυμα προς τον γερμανικό λαό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα για τις πολεμικές αποζημιώσεις ο κ. Μπίσκι είπε ότι αν και η ενημέρωση του είναι ελλιπής, πιστεύει ότι η Γερμανία χρωστά μια επανόρθωση για ζημιές και θύματα που προκάλεσαν οι Ναζί.

Ο κ. Μπίσκι σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα καλωσόριζε προγράμματα για να μείνει ζωντανή η μνήμη των θυμάτων και επίσης θα καλωσόριζε προγράμματα υποτροφιών για να ζωντανέψει η μνήμη των θυμάτων. Ως Γερμανός, είπε ο κ. Μπίσκι αισθάνομαι υποχρέωση να προσπαθήσω να μείνει ζωντανή η μνήμη των θυμάτων , όπως στο Δίστομο, που είναι ένα κομμάτι της γερμανικής θηριωδίας και πρόσθεσε ότι αναζητεί μια ημερομηνία για να καλέσει στην Γερμανία τον Μανώλη Γλέζο, με τον οποίο συναντήθηκε και συζήτησε το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.


** Στην Αθήνα ο Όλι Ρεν τη Δευτέρα
Στην Αθήνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, για να επιβεβαιώσει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι ικανά να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.
Στην Αθήνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας είναι ικανά να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί και να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά 4% έως το τέλος του 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ρεν θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των συναντήσεων θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Ο. Ρεν στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.


Την αποφασιστικότητα της ΕΕ και ειδικότερα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα αν υπάρξει ανάγκη και αν υπάρξει σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.

Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η ΕΕ μπορεί και θα προβεί στις σωστές ενέργειες, ώστε να διασφαλίσει μια αποτελεσματική απάντηση στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο με την κ. Μέρκελ και στις 9 Μαρτίου στο Λευκό Οίκο με τον κ.Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας ο κ.Ομπάμα ανυπομονεί να συζητήσει με τον κ.Παπανδρέου ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών ζητημάτων. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι μόνιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στις κοινές προσπάθειες για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας τόσο στην περιοχή της όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καμία άλλη χώρα δεν θα πληρώσει τα δικά μας χρέη τόνισε, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα μέσα και έξω από τη χώρα. Η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων είναι θέμα τιμής και υπερηφάνειας».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για βίαιες αλλαγές και αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι κόποι θα πιάσουν τόπο και η χώρα θα βγει από την καταιγίδα με το κεφάλι ψηλά. Άσκησε οξεία κριτική στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι «λιποτάκτησε μπροστά στις ευθύνες της και τώρα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για το πλιάτσικο».-



**Κόντρα Τσίπρα-Καρατζαφέρη στη Βουλή
Κόντρα ξέσπασε την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, στην Ώρα του πρωθυπουργού, ανάμεσα στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη.
Κόντρα ξέσπασε την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, στην Ώρα του πρωθυπουργού, ανάμεσα στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη.

Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι έχει βρει απρόσμενη υποστήριξη στο πρόσωπο του κ. Καρατζαφέρη και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην πολιτική του, παραθέτοντας την στήριξη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ στα ζητήματα κατάργησης του 14ου μισθού, του επαναπατρισμού των μαύρων κεφαλαίων από το εξωτερικό, αλλά και το εγκώμιο προς τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος όπως είπε «θέλει να διαλύσει το ασφαλιστικό».

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ότι «δεν έχει προσχωρήσει ο κ. Καρατζαφέρης στις σοσιαλιστικές ιδέες, κοιτάξτε μη τυχόν και έχετε προσχωρήσει εσείς στην βαρβαρότητα με την πολιτική σας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τόνισε ότι δεν είναι σοσιαλιστής, ούτε φιλελεύθερος, αλλά είναι πατριώτης.

Απαντώντας στο σχόλιο του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «όταν η πατρίδα μου βρίσκεται σε κίνδυνο εγώ πρέπει να προσφέρω. Το προσπάθησα και πέρυσι με τη κυβέρνηση Καραμανλή, δεν με άκουσε. Δεν φταίω εγώ αν τα αυτιά του κ. Παπανδρέου είναι πιο ανοικτά από του κ. Καραμανλή. Το ίδιο θα έκανα με οποιαδήποτε κυβέρνηση βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας». Τώρα καταλαβαίνω τον Αλέκο Αλαβάνο γιατί κοντεύει να πέσει σε κατάθλιψη για τις επιλογές του, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.-



**Συγκρατημένη η κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Συγκρατημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, παρά το «ξέσπασμα» του Θ. Πάγκαλου κατά των Γερμανών. «Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει τύχει οριστικού διακανονισμού, είπε ο πρωθυπουργός.
Συγκρατημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, παρά το «ξέσπασμα» του Θεόδωρου Πάγκαλου κατά των Γερμανών.

«Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει τύχει οριστικού διακανονισμού. Δεν έχουμε παραιτηθεί ποτέ των αξιώσεών μας», είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη, στη Βουλή.

Διευκρίνισε ότι είναι θέμα των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας όμως δεν είναι σημαία ευκαιρίας. «Εάν τώρα το επαναφέραμε θα ήταν εύκολο να ερμηνευτεί από κακόπιστους ότι δείχνουμε αδυναμία. Πολλοί θα έλεγαν ότι κρυβόμαστε πίσω από τις ευθύνες μας και το χρησιμοποιούμε ως άλλοθι», είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Ούτε παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας, ούτε παρασυρόμαστε από επίκαιρα δημοσιεύματα», τόνισε ο πρωθυπουργός και εκδήλωσε τη χαρά του για τη στάση της επίσημης γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, κράτησε σαφώς αποστάσεις από τα ατυχή και προσβλητικά δημοσιεύματα, μέσω του πρέσβη της στην Ελλάδα, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για το εξώφυλλο του περιοδικού Focus. Ο ίδιος έκανε λόγο για μεμονωμένες φωνές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση του πρωθυπουργού και καταφέρθηκε κατά των κομμάτων της Αριστεράς και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο, το να πετάμε πέτρες στη τζαμαρία δεν συνιστά προσφορά» είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάτε και να απαιτήσετε από τη Μέρκελ να μας δώσουν πίσω τα κλεμμένα».

«Δεν πρέπει να πυροδοτούμε ότι μπορεί να αποβεί εις βάρος μας», δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, αν και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Γερμανία έδωσε στην Ελλάδα βοήθεια 16,3 δις για τη ζημία που προκλήθηκε από το ναζισμό. Από πλευράς του ο Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί τον κόσμο σε μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων.

Προϊόν του φόβου του γερμανού φορολογούμενου για την οικονομική κρίση χαρακτήρισε, μέσω του ΑΝΤ1, τα προσβλητικά δημοσιεύματα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής Ένωσης Δημοσιογράφων, Χέντρικ Ζέρνερ. Επέμεινε ότι δεν υπάρχει εχθρότητα, ούτε προκατάληψη για τους Έλληνες.-


**Σε τραγική κατάσταση η Αϊτή
Τέσσερις εβδομάδες μετά το σεισμό που ισοπέδωσε την πρωτεύουσα της Αϊτής, η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση προσπαθώντας να στεγάσει ένα εκατομμύριο αστέγων που ζουν στους δρόμους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.
Τέσσερις εβδομάδες μετά από το φονικό σεισμό που σχεδόν ισοπέδωσε την πρωτεύουσα της Αϊτής, η χώρα βρίσκεται ακόμη σε τραγική κατάσταση προσπαθώντας να στεγάσει το ένα εκατομμύριο αστέγων που ζουν στους δρόμους, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαξ Μπελρίβ.

Ο Μπελρίβ δήλωσε ότι θα χρειαστούν τρία με τέσσερα χρόνια για αυτό το φτωχό κράτος της Καραϊβικής να επανέλθει στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν προ σεισμού και μέχρι δέκα χρόνια για να κατασκευαστούν ξανά οι 250.000 κατοικίες που καταστράφηκαν από το σεισμό των 7 βαθμών Ρίχτερ.

Ο σχεδιασμός για καταυλισμούς και νέα σπίτια δεν θα αργήσει να γίνει και ο αριθμός των προσωρινών καταυλισμών στα περίχωρα της πόλης, όπου ζουν οι περισσότεροι Αϊτινοί σκεπασμένοι με μουσαμάδες ή κομμάτια από ύφασμα αντί κλινοσκεπάσματα, έχει αυξηθεί φτάνοντας σχεδόν τις 500, είπε ο Μπελρίβ.

Ο Μπελρίβ, οικονομολόγος που έγινε πρωθυπουργός μόλις δύο μήνες πριν από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, δήλωσε στο Reuters ότι σε ορισμένες περιοχές οι συνθήκες βελτιώνονται και η διανομή τροφίμων αλλά και οι υγειονομικές παροχές είναι καλύτερες, αλλά η στέγαση παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Οι συνθήκες υγιεινής στους προσωρινούς καταυλισμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν διαθέτουν τουαλέτες ή νερό, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την εποχή των βροχοπτώσεων που απέχει μόλις λίγες εβδομάδες, λέει ο πρωθυπουργός.

Παρότι οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας έχουν εντοπίσει αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων τετάνου και άλλων λοιμωδών ασθενειών, ο Μπελρίβ λέει ότι δεν έχουν υπάρξει επιδημίες. «Θεωρούμε ότι ελέγχουμε τα κρούσματα της όποιας επιδημίας στην Αϊτή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί επιδημίες», τονίζει.

Παράλληλα, ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ κάλεσε τους Αϊτινούς να παραδώσουν στις αρχές τους χιλιάδες εγκληματίες που απέδρασαν από τις φυλακές μετά τον καταστροφικό σεισμό, πριν αυτοί αρχίσουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τις αρχές της Αϊτής, περίπου 5.000 κρατούμενοι απέδρασαν από τις κρατικές φυλακές και άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα, όταν από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου κατέρρευσαν εκατοντάδες κτίρια στο Πορτ-ο-Πρενς.

Οι περισσότεροι από τους δραπέτες πιστεύεται ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι και πολλοί έχουν καταφύγει στην παραλιακή παραγκούπολη Σιτέ Σολέιγ, συγκεντρώνοντας όπλα που πήραν από τους δεσμοφύλακες όταν δραπέτευσαν. Ο Εντμοντ Μιούλετ, επικεφαλής της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή, δήλωσε πως «γενικά η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα είναι σταθερή», κάλεσε όμως τους πολίτες να καταγγείλουν τους εγκληματίες. «Βρίσκονται στους δρόμους. Γνωρίζουμε πως αναδιοργανώνονται. Πρέπει να τους βρούμε πριν δραστηριοποιηθούν», τόνισε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Χιλιάδες κυανόκρανοι βρίσκονται στην Αϊτή από το 2004 για να βοηθήσουν την αστυνομία στα θέματα ασφάλειας. Μετά τον σεισμό έφτασαν στη χώρα χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες για να συμβάλουν στο έργο τους. Ο Μιούλετ κάλεσε τους Αϊτινούς να αναφέρουν στην αστυνομία ή στους κυανόκρανους ό,τι γνωρίζουν για τους δραπέτες. Οι περισσότεροι από τους 3.000 κρατούμενους που δραπέτευσαν από τις κρατικές φυλακές είναι μέλη συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, κυρίως στην Σιτέ Σολέιγ. Στο χάος που επικράτησε μετά τον σεισμό, πολλά δικαστικά αρχεία καταστράφηκαν. Στις κρατικές φυλακές ελάχιστοι φάκελοι κρατουμένων έχουν διασωθεί.

Εξάλλου, ένα ήδη κατεστραμμένο από το σεισμό σούπερ μάρκετ στην πρωτεύουσα κατέρρευσε, ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι και τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες να τους απεγκλωβίσουν, σύμφωνα με τους διασώστες.

«Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν άνθρωποι που το λεηλατούσαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μιρ Βακνέν. «Προσπαθούσα να απαλλαγώ από αυτούς και την ώρα που κατέρρευσε το κτίριο μέσα σε αυτό βρίσκονταν ορισμένοι (από αυτούς)», είπε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι υπήρχαν πέντε με οκτώ άνθρωποι στο κτίριο και τουλάχιστον ένας από αυτούς εντοπίστηκε ζωντανός, αλλά έχει εγκλωβιστεί.

Μεξικανός διασώστης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει δύο ανθρώπους. Ερωτηθείς για το αν είναι ζωντανοί, απάντησε πως «αυτό πρόκειται να μάθουμε».

Το πενταόροφο κτίριο είναι δημοφιλές στους ευκατάστατους Αϊτινούς και ήταν το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της πρωτεύουσας. Υπέστη σημαντικές ζημιές από το φονικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι, αλλά δεν είχε καταρρεύσει.

Ο Βακνέν είπε ότι ένα τμήμα της αποθήκης του σούπερ μάρκετ κατέρρευσε την Τρίτη, ενώ εκείνος βρισκόταν στο χώρο και προσπαθούσε με έναν εκσκαφέα να απομακρύνει τα πτώματα που βρίσκονταν εκεί από το σεισμό.

Δημιουργήθηκε κρατήρας στο έδαφος και φάνηκε ο εκσκαφέας μέσα στους χώρους του σούπερ μάρκετ. «Καθόμουν στον εκσκαφέα όταν έπεσε το τμήμα (της αποθήκης). Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός», δήλωσε και πρόσθεσε ότι κανένα μέλος του συνεργείου του δεν τραυματίστηκε.

Στον τόπο του ατυχήματος βρίσκονταν τουλάχιστον 24 διασώστες, ενώ μέλη του αμερικανικού στρατού και της αστυνομίας των Ηνωμένων Εθνών σφράγισαν την περιοχή.


**Πάνω από 700 νεκροί στη Χιλή
Τουλάχιστον 708 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χιλή από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν το κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας το Σάββατο, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ.
Τουλάχιστον 708 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χιλή από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν το κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας το Σάββατο, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ. «Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αγνοουμένων», πρόσθεσε η πρόεδρος της Χιλής υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Ο υπουργός Άμυνας Φρανσίσκο Βιντάλ δήλωσε από την πλευρά του ότι το Ναυτικό της Χιλής έκανε ένα λάθος μη προειδοποιώντας για τον κίνδυνο τσουνάμι στη Χιλή μετά το σεισμό. «Ένα τμήμα του Ναυτικού έκανε λάθος χθες (σ.σ.: Σάββατο) μη ανακοινώνοντας το παλιρροϊκό κύμα», διευκρίνισε ο υπουργός στον Τύπο κάνοντας λόγο για αρχικό «διαγνωστικό λάθος».

Η ορθή εκτίμηση έγινε τελικά και το σύστημα συναγερμού ενεργοποιήθηκε, «βοηθώντας να σωθούν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άνθρωποι», τόνισε ο υπουργός. «Οι πληθυσμοί ειδοποιήθηκαν και κατευθύνθηκαν στους λόφους».

Η πλειοψηφία των θυμάτων, 541 άνθρωποι, βρίσκονταν στην παραλιακή πόλη Μαουλέ, τουλάχιστον 300 χλμ. νοτίως του Σαντιάγο, μια παράκτια ζώνη που επλήγη από το τσουνάμι.

Μόνο στην παραλιακή πόλη Κοστιτουσιόν έχασαν τη ζωή τους Τουλάχιστον 350 άνθρωποι μετά τον ισχυρό σεισμό, όπως μετέδωσε την Κυριακή η κρατική τηλεόραση. Ορισμένοι θάνατοι προκλήθηκαν όταν σεισμικά κύματα σάρωσαν την πόλη, μετέδωσε η TV Chile, επικαλούμενη αξιωματούχους της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων και κατοίκους της περιοχής.

Εικόνες στην τηλεόραση από το λιμάνι της Κονστιτουσιόν, σχεδόν 350 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, έδειξαν σπίτια κατεστραμμένα από το σεισμό και το τσουνάμι, μεγάλα αλιευτικά σκάφη να έχουν ανατραπεί στη στεριά όπως και πολλά αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα.

Αξιωματούχοι της ίδιας υπηρεσίας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα, πριν από την είδηση για την καταστροφή στην Κονστιτουσιόν, ότι ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό σεισμό, έναν από τους ισχυρότερους των τελευταίων εκατό χρόνων, ξεπερνά τους 400.

Παράλληλα η TV Chile μετέδωσε ότι αεροσκάφη της LAN, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Χιλής, που εκτελούν διεθνείς πτήσεις άρχισαν να προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο. Ο αερολιμένας είχε κλείσει, καθώς οι τερματικοί του σταθμοί υπέστησαν ζημιές, μετά τον ισχυρό σεισμό. Η πλήρης λειτουργία του αναμένεται να αποκατασταθεί ύστερα από 48 ώρες, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές.

Φοβούμενοι τους μετασεισμούς, χιλιάδες πολίτες πέρασαν τη νύχτα του Σαββάτου έξω από τα σπίτια τους, σε πόλεις που υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ ο σεισμός προκάλεσε μεταξύ άλλων προβλήματα στις μεταφορές, στην ηλεκτροδότηση, στην υδροδότηση και άλλες υποδομές.

Ο σεισμός, ένας από τους ισχυρότερους του αιώνα, μεγέθους 8,8 βαθμών, έπληξε τη Χιλή νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στοιχίζοντας τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, διαλύοντας κτίρια και προκαλώντας τσουνάμι, σεισμικά κύματα, που έφθασαν ως την Ιαπωνία, με ύψος 90 εκατοστά, και τη Ρωσία, με ύψος 80 εκατοστά. Εν τω μεταξύ, περίπου 100 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι σε ερείπια κτιρίου στην πόλη Κονσεπσιόν, το οποίο κατέρρευσε από τον σεισμό, δήλωσε ο δήμαρχος.

Ωστόσο, σώοι είναι οι περίπου δέκα Γάλλοι αρχαιολόγοι που βρίσκονταν το Σάββατο στο νησί Ρόμπινσον Κρουσόε, στα ανοικτά της Χιλής, το οποίο επλήγη από τεράστιο κύμα που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός. Η επικοινωνία με τους Γάλλους αρχαιολόγους δεν ήταν δυνατή το Σάββατο, γεγονός που είχε προκαλέσει ανησυχία. Οι Χιλιανοί συνάδελφοί τους (περίπου δέκα) με τους οποίους συμμετείχαν από τις αρχές της εβδομάδας σε υποβρύχιες έρευνες στο νησί για να εντοπίσουν τα απομεινάρια ενός ισπανικού πλοίου του 17ου αιώνα, είναι επίσης καλά.

Μια Χιλιανή φρεγάτα που έφθασε στο νησί για να προσφέρει βοήθεια στους περίπου 600 κατοίκους του, θα παραλάβει τους αρχαιολόγους για να τους μεταφέρει στο Σαντιάγο. Ο απολογισμός των θυμάτων του τεράστιου κύματος που έπληξε το νησί Ρόμπινσον Κρουσόε είναι πέντε νεκροί και έντεκα αγνοούμενοι σύμφωνα με τις αρχές.

Αν και ο χαμηλός, μέχρι στιγμής, απολογισμός των νεκρών θεωρείται μεγάλη εύνοια της τύχης από πολλούς, ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις υποδομές της χώρας, της μεγαλύτερης παραγωγού χαλκού στον κόσμο και μιας από τις πιο σταθερές οικονομίες στη Λατινική Αμερική.

Τα σεισμικά κύματα στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων στο νησί Χουάν Φερνάντες της Χιλής και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην πόλη-λιμάνι Ταλκαουάνο. Στην απέναντι πλευρά του Ειρηνικού, οι αρχές της Ιαπωνίας διέταξαν την εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων από παράκτιες περιοχές, όπως συνέβη και στις νήσους Κουρίλες και στην Καμτσάτκα.

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ δήλωσε ότι επλήγησαν δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι προσπαθούν ακόμα να αποτιμήσουν την «τεράστια ζημιά» που υπέστη η χώρα.

Ο σεισμός θα αποτελέσει την πρώτη πρόκληση για τον συντηρητικό πολιτικό και δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Σεμπαστιάν Πινιέρα, που εξελέγη πρόεδρος τον Ιανουάριο και θα αναλάβει καθήκοντα σε δύο εβδομάδες.

«Ετοιμαζόμαστε για ένα πρόσθετο έργο, ένα έργο που δεν αποτελούσε μέρος του κυβερνητικού μας σχεδίου: την ανάληψη της ευθύνης για την ανοικοδόμηση της χώρας», είπε στους δημοσιογράφους το Σάββατο. «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο έργο και θα χρειαστούμε πόρους».

Ορισμένοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο σεισμός θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην οικονομία της Χιλής, καθώς στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται σημαντικές υποδομές του βιομηχανικού και του αγροτικού τομέα. Αναμένεται πιθανώς να υπάρξουν πιέσεις και στο νόμισμα της χώρας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η βιομηχανία χαλκού έχει αρκετά αποθέματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της παρά την διακοπή της παραγωγής σε δύο μεγάλα μεταλλεία.

Τουλάχιστον 500.000 σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές, όπως και εκατοντάδες δρόμοι, γέφυρες κ.λπ.

Ο σεισμός ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος από το 1900. Το 1960, η Χιλή είχε πληγεί από σεισμό 9,5 βαθμών, έναν από τους μεγαλύτερους που έχει καταγραφεί ποτέ. Κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς την πόλη Βαλδίβια, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 1.655 ανθρώπων και προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε χώρες στον Ειρηνικό στοιχίζοντας άλλες 200 ζωές σε Ιαπωνία, Χαβάη και Φιλιππίνες.

Διεθνής βοήθεια

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τις αρχές της χώρας αυτής στις επιχειρήσεις διάσωσης και ανοικοδόμησης, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα.

Και η Παγκόσμια Τράπεζα, από την πλευρά της, προσφέρθηκε να βοηθήσει τη Χιλή. «Οι σκέψεις μας είναι στο λαό της Χιλής αυτή τη δύσκολη ώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ουάσινγκτον όπου εδρεύει το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. «Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει την κυβέρνηση της Χιλής με κάθε τρόπο που η κυβέρνηση θα κρίνει χρήσιμο», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, στην Ουάσινγκτον η ιντερνετική μηχανή αναζήτησης Google έθεσε στη διάθεση των χρηστών του διαδικτύου μια υπηρεσία που ονομάζει «Ρerson Finder: Chile Earthquake» για να τους βοηθήσει στην αναζήτηση οικείων τους, στον εντοπισμό τους, για να λάβουν ή να προσφέρουν πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά.

Το εργαλείο αυτό που λειτουργεί μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διατίθεται στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση chilepersonfinder.appspot.com. Οι χρήστες μπορούν να δώσουν πληροφορίες για κάποιο πρόσωπο ή να κάνουν έρευνα για να το εντοπίσουν πληκτρολογώντας το όνομά του.

Η εταιρία Google είχε υιοθετήσει την ίδια τακτική και μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου στην Αϊτή με το εργαλείο «Ρerson Finder» για αυτό το σεισμό να διαθέτει σήμερα 58.700 φακέλους προσώπων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε να στείλει έκτακτη βοήθεια τριών εκατομμυρίων ευρώ στη Χιλή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού.

Η Ισπανία, που έχει αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρότεινε να συντονίσει την αποστολή βοήθειας στη Χιλή.

«Η Ισπανία ως η χώρα που έχει αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ» ενεργοποίησε τους μηχανισμούς συντονισμού που υπάρχουν στην ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των καταστροφών, προκειμένου να μπορέσει να σταλεί βοήθεια στη Χιλή μόλις καταγραφούν οι ζημιές που έχουν γίνει και εκτιμηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, ανακοίνωσε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Γι' αυτό το σκοπό η ισπανική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα Κυριακή σε σύσκεψη την ισπανική υπηρεσία ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας.

«Η Ισπανία, στο πλαίσιο της προεδρίας της ΕΕ, είναι διατεθειμένη να προσφέρει, όπως είχε κάνει και στην περίπτωση της Αϊτής, όλα τα μέσα που διαθέτει στην περιοχή για να συντονίσει την παροχή βοήθειας μπροστά σε αυτή τη νέα καταστροφή που έπληξε μία αδερφή χώρα», υπογράμμισε ο υπουργός στην ανακοίνωσή του.

Η κυβέρνηση της Χιλής ζήτησε από τις χώρες που της προσφέρουν βοήθεια μετά το σεισμό να μην στείλουν τίποτα προτού οι χιλιανές υπηρεσίες αρωγής έχουν εκτιμήσει με ακρίβεια τις προτεραιότητες για να μην «εκτραπεί» βοήθεια που ίσως είναι πιο απαραίτητη στην Αϊτή.-


*** * ΑΘΛΗΤΙΚΑ 27-02-2010 Σαββατο : ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 ,
** ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 ( για την Β΄ εθνική ) .-
ΓΙΑ ΤΗΝ Supper Lengau του Ελληνικού πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο :




** ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 0-4 .- ταα γκόλ, 19΄, 71΄ Γιάκομπ , 55΄Κονέ , 58΄ πεν. Μιλάνο .-
** ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0 .- το γκόλ , 12΄Τασιμπούρ .-
** SKONDA ΞΑΝΘΗΣ – ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 0-3 Tα γκόλ , 7΄, 66΄ Βιερίνια και 12΄ Ίβιτς
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΩΛ :
** ΠΑΟΚ - ΚΑΒΑΛΑ ( 39-45 ), 77-84 .-

http://www.myspace.com/nektariakarantzi ,

ΚΥΡΙΑΚΗ , 28 -02 -2010 : για την SUPPER LEGAU ,
** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 1-3 , τα γκόλ:
** ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΕ ΛΑΡΙΣΣΑ 2-0 , 32΄ Ναφτή , 35΄ Κάμπορα ,κόκκινη ο Αλεξάντερ ,
**ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-1 , 12΄ Μπάρκογλου , 39΄ & 71΄Αγκάλη ,58΄Γκοντζάλες , και 86΄ Μπακαγιόκο ,
** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 2-0 , 18΄ Ντάρμπισιρ , 90΄ Μήτρογλου ,
** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-2 , 21΄ πεν. Σισέ , 55΄ Σισέ ,

** ΣTO Ελληνικό Μπάσκετ : Κυριακή 28-02-2010 ,
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 32-28 , ( 58-44 ) , 79-64 , 98-91 .-
~ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΜΑΡΟΥΣΗ 74 - 69 .-
~ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 87-85 .-
~ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΣΑ 90-69 .-
~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 85-87 .-
~ ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 59-64 .-
http://www.youtube.com/watch?v=9NEW-RWP8aw ,,, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ .-

** Ο Max Charalabopoulos έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΔΩΣΕ ΗΙΤ GR!!!!!
Θέμα: THE PARTY IS HERE!!!6/3/2010
"Σάββατο 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 το GREEK EUROVISION FANCLUB σας περιμένει στο CLUB AKRI στις 22.00 Aισχυλου 4 πλατεια Ψυρρή.για να διασκεδάσετε με τους υποψηφίους παρέα !!σε ρυθμούς Εurovision.Προσκλησεις στη διάθεσή σας τιμη 10 ευρω ΜΕ ποτο!Our party!The party of Greek Eurovision fanclub with the participates!enjoy it"
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1370057900274&mid=1f4aae3G3dd6e022G11902e9G0 .-


** Ο Alexander έγινε θαυμαστής της σελίδας AboutBooks.gr- Η ενημερωτική πύλη για το βιβλίο στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς.
Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?pages%2FAboutBooksgr-E-enemerotik-pyle-gia-to-biblio%2F96472908011&mid=1f4a7a7G56358b7cG199a4e3G4c
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook


** Η Filoxenia σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "Filoxenia Catering".
Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=283849586750&mid=1f4a2a1G3dd6e022G118fa5dG6
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook


** Η Stalo Xinari άλλαξε το όνομα της ομάδας theArtConcept σε theArtConcept [aka SXtheMadArtist].
Για να δείτε την ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=26748698055&mid=1f498e7G3dd6e022G118efafG40
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook


** Ο Antonios έγινε θαυμαστής της σελίδας Palyrria στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς.
Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?pages%2FPalyrria%2F47152032933&mid=1f4b92fG56358b7cG199bbddG4c
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook


**Η Barbara ζήτησε να επισημάνει μία από τις φωτογραφίες σας. Χρειάζεται την έγκρισή σας ως κατόχου της φωτογραφίας.
Για να εγκρίνετε το αίτημα αυτό, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?reqs.php&mid=1f4b34dG3dd6e022G1190c04G17
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: