ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη και TA NEA MAS *

Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη και TA NEA MAS * :



Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Από το ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ : ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ :

·

~** Ένα κορίτσι σε κρίσιμη κατάσταση υγείας χρειάζεται τη βοήθειά μας!

· Βοηθήστε μας να ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε!

· Μαθαίνοντας για τον σεισμό
Ένα κορίτσι σε κρίσιμη κατάσταση υγείας χρειάζεται τη βοήθειά μας!
Posted: 15 Mar 2010 02:42 PM PDT

Αγαπητοί φίλοι
Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη προσφέρει πασχαλινές κάρτες σε συμβολική τιμή 1ευρώ. Η Ένωση που από το 1983 έχει ως αντικείμενο την συμπαράσταση στα παιδιά που πάσχουν από Νεανικό Διαβήτη Τύπου Ι (ινσουλινοεξαρτώμενο), βοηθά με οποιοδήποτε τρόπο το παιδί σε ανάγκη.
Φέτος το Πάσχα, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε ένα διαβητικό κορίτσι ορφανό και άπορο που χρειάζεται βοήθεια.
Το βρήκαμε σε άθλια κατάσταση, σκελετωμένο από την αφαγία και κετοξεωμένο από υπερβολικό ζάχαρο. Δε διαθέτει ούτε τα βασικά για να ζήσει.
Εκτός από τις κάρτες, ζητάμε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο καθένας όπως φαγητό (μακαρόνια, ρύζι, κτλ), σαμπουάν, σαπούνια, κτλ για το κορίτσι αυτό.
Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να ενισχύσει, τον παρακαλούμε να επικοινωνήσει το συντομότερο στα τηλέφωνα 6974492304 κα. Μανέα κ' 6997147667 κα. Συκιώτου ή να αποστείλει e-mail στο peand@live.com.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση.... το Δ.Σ. της ΠΕΑΝΔ

Βοηθήστε παρακαλούμε, το άρρωστο και ορφανό κοριτσάκι που λιώνει η σάρκα του από την ασιτία και νοσηλεύεται σε τραγική κατάσταση, έχοντας αρρύθμιστο διαβήτη, με όποιον τρόπο μπορείτε, για να μην πεθάνει αβοήθητο αυτό και το αδελφάκι του που ζουν μόνα στην Αθήνα, δίχως θέρμανση και τα βασικά για να επιβιώσουν. Η περίπτωση αυτή είναι απολύτως αληθής. Την προσπάθεια συντονίζει η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κα. Σοφία Μανέα.
http://www.hamomilaki.gr

Βοηθήστε μας να ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε!
Posted: 15 Mar 2010 11:23 AM PDT
Από υποσχέσεις, λόγια, παραινέσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια και πρωτοβουλίες, χορτάσαμε χρόνια τώρα. Από έλλειψη έργων, φιλότιμου, μπέσας, εξυπνάδας και ονείρων πάσχουμε ανεπανόρθωτα. Και ευτυχώς που υπάρχουν κάποια "παιδιά" που δε μας αφήνουν στην ησυχία του καναπέ μας, στην αποβλάκωση της τηλεόρασης, στην ευκολία της άρνησης των ευθυνών μας για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Όπως η αναγνώστριά μας, μαθήτρια της πρώτης λυκείου, πούμε το γράμμα της μας αναγκάζει όλους να κοιτάξουμε στον καθρέφτη μας και να αναρωτηθούμε τι απέγιναν τα ιδανικά μας..."Είμαι μαθήτρια της πρώτης λυκείου. Σε 2 χρόνια θα γίνω ενεργός πολίτης αυτής της χώρας. Μιας χώρας που κυριαρχεί η αδικία και η εκμετάλλευση. Μιας χώρας που ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και αδιαφορεί για τους γύρω του. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί,ενωμένοι. Είμαι σίγουρη πως θα καταφέρουμε πολύ σπουδαία πράγματα. Ο κόσμος στον οποίο θέλω να ζήσω είναι διαφορετικός από το σημερινό. Ο κόσμος που ονειρεύομαι είναι δίκαιος, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς παιδιά να υποφέρουν και να πεθαίνουν από την πείνα. Με ανθρώπους που σέβονται το περιβάλλον. Με ανθρώπους που αγωνίζονται για κάτι καλύτερο και δε μένουν θεατές. Βοηθήστε με να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Βοηθήστε εμένα και όλα τα παιδιά του κόσμου να ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε... αγωνιστείτε για μας,για τα παιδιά σας.....για ένα καλύτερο μέλλον... Σας ευχαριστώ."ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010
http://www.hamomilaki.gr

Μαθαίνοντας για τον σεισμό
Posted: 15 Mar 2010 11:12 AM PDT

Οδηγίες για ΑΤΟΜΑ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Εγχειρίδιο ΑΜΕΑ
http://www.hamomilaki.gr



~** ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΝ : Βάλτο στο μπλόκς !! :





** "ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ (BEST TV - Kalamata, Greece)" σας έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com )
Εστάλη:
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 1:39:28 πμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com) Ο Sotiris Georgountzos έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ (BEST TV - Kalamata, Greece).

Θέμα: Βγήκα ....νοκ άουτ!

"Σήμερα, τελικά για λόγους υγείας - καθώς προέκυψε ξαφνικά χθες σοβαρό πρόβλημα με την μέση μου και βγήκα έτσι ....νοκ αουτ - δεν κάναμε εκπομπή! Το «Όλα στη φόρα» θα «παίξει» λοιπόν και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 (πάντα) το βράδυ…!"

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=374117722341&mid=208c25bG3dd6e022G122b90dG0&n_m=snstam%40gmail.com

** Ο ΑΙΩΝΙΑ σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Εκδήλωση μνήμης &τιμής στους Γ.Αυξεντίου &Ε.Παλληκαρίδη από ΔΡΑΣΙΣ

http://www.facebook.com/l/;Κ.Ε.Σ." την Τετάρτη, 17 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ.
Εκδήλωση: Εκδήλωση μνήμης &τιμής στους Γ.Αυξεντίου &Ε.Παλληκαρίδη από ΔΡΑΣΙΣ http://www.facebook.com/l/;Κ.Ε.Σ.
'Ωρα Έναρξης: Τετάρτη, 17 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Τετάρτη, 17 Μαρτίου στις 9:30 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=381002774560&mid=208a9d8G56358b7cG1a59657G7&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook


** Οι δολοφόνοι ζητουν το μισθό τους! Ηθικό stop από το Δήμαρχο Παγγαίου που το αρνειται :
Οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι που ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Τ. Κουκούδη, δήμαρχο Παγγαίου, έχουν ήδη προφυλακιστεί για τις πράξεις τους, αλλά διαμαρτύρονται επειδή σταμάτησε να καταβάλλεται ο μισθός τους. Οι δύο άντρες επικαλούνται μια διάταξη που ορίζει πως ένας δημοτικός υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνεται τη μισή αμοιβή του για όσο καιρό βρίσκεται σε αργία. Ο νέος δήμαρχος, Α. Τσακίρης, βρίσκεται σε ηθικό δίλημμα, καθώς .... δεν υπογράφει για την πληρωμή των κατ’ ομολογία δολοφόνων και κινδυνεύει να καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος. Όπως δήλωσε ο ίδιος “προτιμώ να λερώσω το ποινικό μου μητρώο παρά να πληρώσω αυτά τα χρήματα”.newsblog


** Μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ : Πρόγραμμα για την εξυγίανση της ΕΡΤ επεξεργάζεται η κυβέρνηση συμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η ελάττωση του τέλους ΕΡΤ από το λογαριασμό της ΔΕΗ.Εξάλλου είναι πιθανολογουμενη και μια Ευρωπαική οδηγία για την μείωση των διαφημίσεων που μεταδίδονται από τις δημόσιες τηλεόρασεις αλλά και... το τέλους που εισπράτουν απο τους πολιτες



** Απόλυση για φακελάκι και λουκέτο σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις :
Λουκέτο σε όσους εμπόρους και καταστηματάρχες δεν εκδίδουν αποδείξεις τονίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, σε δηλώσεις του στον Flash 96 σημειώνει ότι θα επανεξεταστούν δηλώσεις ελεύθερων επαγγελματιών που παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.Θεσπίζονται - είπε - βασικοί παράμετροι κοινωνικής δικαιοσύνης με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Τόνισε ότι θα απολύονται όσοι.... εφοριακοί παίρνουν φακελάκι για να μη βεβαιώσουν παρανομίες. -Μεθαύριο θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο και τη Δευτέρα στην ολομέλεια της βουλής.Τροποποιείται το αφορολόγητο για αποδείξεις. Επιστρέφει ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.-Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα. Ως τεκμήρια θα λογίζονται ΙΧ, σκάφη, σπίτια, δίδακτρα και οικιακές βοηθοί. http://www.nooz.gr/economy/louketo-se-osous-den-ekdidoun-apodeikseis .-


** 24ωρη απεργία συμβασιούχων Εγνατίας οδού :
Ο ΣΥ.Σ.Τ.Ε.Ο. καλεί όλους τους συμβασιούχους την Τετάρτη 17 Μαρτίου να συμμετάσχουν στην 24 ωρη απεργία .Καμιά παρουσία στα εργοτάξια και στα γραφεία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιαστούμε αναίτια και χωρίς τεκμηρίωση, στο βωμό της κρίσης.Η συμμετοχή στην απεργία και στην Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα στις 10.30 π.μ. , είναι καθοριστική για το εργασιακό μας μέλλον. Απεργούμε γιατί :Τρείς συμβάσεις έληξαν τον Φεβρουάριο και κανείς μέχρι σήμερα δεν απάντησε υπεύθυνα για το μέλλον αυτών των συμβάσεων.Σε λίγες μέρες λήγουν οι συμβάσεις του Β’ Τριμήνου.Αν και εγκαίρως εδώ και μήνες επισκεφθήκαμε όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους, μέχρι σήμερα καμία υπεύθυνη-επίσημη απάντηση δεν δόθηκε, ούτε για την αξιοποίηση της εταιρείας, ούτε για το εργασιακό μας μέλλον. Απαιτούμε το αυτονόητο :Αξιοποίηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» Αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας των Συμβασιούχων όπως επανειλημμένα δεσμεύτηκε η ηγεσία του υπουργείου. Να μην απαξιωθεί η επένδυση του Ελληνικού λαού στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους για τα ερωτήματα που τους έχουμε θέσει.



** "Λίφτινγκ" στο αγαλμα του Χριστου στο Ριο Ντε Τζανειρο :
Συντήρηση αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλιας για το αγαλμα του Χριστου στο Ριο! Ετσι μπήκαν οι σκαλωσιες και για ενα περιπου χρόνο θα γίνει συντήρηση..


** 18 χρονος κατηγγειλε βιασμό απο 21χρονο συμφοιτητή του στο Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου :
Το βιασμό του με την απειλή όπλου κατήγγειλε φοιτητής στο Κοκκινη Χανι στην Κρήτη! Συμφωνα με την καταγγελία οι δυο νεεοι είχανε βγει να δουν ποδόσφαιρο και στη συνεχεια με την απειλη όπλου ο 21 χρονος...ασέλγησε στον 18χρονο!


***43 Λεπτά το λίτρο είναι το κόστος της βενζίνης :
Με μέση τιμή το 1,40 αυτό σημαίνει πως περίπου 0,8 ευρώ στο λίτρο (εξω τα εξοδα διακινησης και κέρδους) πάει στο δημόσιο! Οι καταγγελίες για λαθρεμπόριο από τους ίδιους τους βενζινοπωλες είναι αρκετες ενω δηλώνουν πως οι Shell και BP αποχώρησαν από την Ελλάδα αφού δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστουν το λαθρεμπόριο που.... γίνεται κατα κόρον στη χώρα μας! Αν το σκεφθείτε σε ένα γεμισμα των 50 λίτρων 40 ευρώ πάνε στο κράτος υπο μορφή φόρωνΕιναι πολλά τα λεφτα που χάνει το δημόσιο τελικά και οι ελεγτικοί μηχανισμοί σχεδόν ανύπαρκτοι!


** Σκανδαλιστικές φωτογραφίες της Barbie... : Η Barbie ειναι και αυτή σαν όλες τις άλλες celebrities.Ακόμα και αν έχει το τέλειο σώμα το τέλειο πρόσωπο και το τέλειο αυτοκίνητο είναι τα πάντα όλα τέλεια.Με τα χρόνια η Barbie εχει φωτογραφηθεί να κάνει πολλά σκανδαλώδη πράγματα σε διάφορες σκανδαλώδεις στάσεις.Και να μερικές από αυτέςΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ Δειτε και αλλες http://allday-news.blogspot.com/2010/03/barbie.html .-


** Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου : Ο Χε Πινγκ Πίνγκ, ο πιο κοντός άνθρωπος του πλανήτη, τον οποίο γνώρισε το ελληνικό κοινό μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή των Ρεκόρ Γκίνες, πέθανε στη Ρώμη σε ηλικία 22 ετών.Ο Πινγκ Πινγκ μπήκε στο νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδες με πόνους στο στήθος και τελικά πέθανε το Σάββατο, όμως ο θάνατός τους ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα.Ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, που είχε ύψος μόλις....74,6 εκατοστά, γεννήθηκε το 1988 στην Κίνα και έπασχε από την γέννησή του από «πρωτογενή δαρβινισμό». Αναγνωρίστηκε επισήμως ως ο πιο κοντός άνθρωπος του πλανήτη το 2008.Το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει τον Χε Πινγκπίνγκ στην τηλεοπτική εκπομπή των Ρεκόρ Γκίνες που προβλήθηκε πριν από λίγους μήνες.stifora.gr



** Στο ιντερνετ το Video από τη 18χρονη φοιτήτρια που εκανε βιζιτες στην Πατρα :
Σάλο, αλλά και προβληματισμό στις διωκτικές αρχές έχει προκαλέσει βίντεο με σκληρό πορνό, που έχει «ανέβει» στο Διαδίκτυο, με πρωταγωνιστές μια φοιτήτρια (η οποία συμμετείχε σε γνωστό ροζ κύκλωμα που έδρασε στην Πάτρα και έναν αστυνομικό (;)! Το ερασιτεχνικό βίντεο.... είχε ήδη κάνει τον γύρο της πόλης από κινητό σε κινητό, προτού κυκλοφορήσει και στο Internet. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει φτάσει και στα χέρια αξιωματικών της Ασφάλειας, οι οποίοι ερευνούν την ταυτότητα του ερωτικού παρτενέρ της κοπέλας που είχε συλληφθεί πριν από μερικούς μήνες να εκδίδεται έναντι αμοιβής.. εσπρεσο .-



** Χαρτί και μολύβι, το τέλος :
Η γραφή μπορεί να εξελιχθεί σε μία παλιομοδίτικη τέχνη στο μέλλον, καθώς τα πληκτρολόγια και οι ηλεκτρονικές συσκευές χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για την γραπτή επικοινωνία, υποστηρίζει δανός ερευνητής."Στο ορατό μέλλον δεν θα χρησιμοποιούμε καν πληκτρολόγια για να γράφουμε", υποστηρίζει ο Γιόχαν Πέτερ Παλουντάν, διευθυντής του Ινστιτούτου Σπουδών του Μέλλοντος της Κοπεγχάγης.Σε δηλώσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα "24Timer", ο Δανός ερευνητής αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρχουν προγράμματα που θααναγνωρίζουν τη φωνή και θα μετατρέπουν αυτομάτως τον προφορικό σε γραπτό λόγο. "Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα εξελιχθεί η τεχνολογία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση", λέει ο Παλουντάν.Επισημαίνει εξάλλου ότι αν και οι γραπτές σημειώσεις για πράγματα που θέλουμε να μην ξεχάσουμε θα εξακολουθήσουν να έχουν πρακτική αξία στην καθημερινή μας ζωή, σύντομα οι συσκευές που χρησιμοποιούν πληκτρολόγια θα είναι πιο κοινές από το στυλό και το χαρτί.Ο καθηγητής Νιλς Έγκελουντ της Δανικής Σχολής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Άαρχους, επισημαίνει επιπλέον ότι ήδη είναι αρκετά δύσκολο να...αποκρυπτογραφήσει γραπτά κείμενα φοιτητών από διάφορους διαγωνισμούς. "Τέτοιο θέμα δεν υπήρχε πριν από 25 χρόνια", λέει ο καθηγητής Έγκελουντ.Αντίστοιχη εμπειρία περιγράφει ο καθηγητής γραφιστικής Χένρικ Μπίρκβιγκ, της Δανικής Σχολής Μέσων Ενημέρωσης και Δημοσιογραφίας. Ένα από τα θέματα που διδάσκει από το 1985 είναι η καλλιγραφία. "Σήμερα πολλοί φοιτητές έχουν δυσκολία στο να ελέγξουν τις κινήσεις τους και κρατούν τις πένες με έναν αλλόκοτο τρόπο. Απλά γιατί δεν έχουν συνηθίσει να γράφουν καθημερινά", εξηγεί ο καθηγητής Μπίγκβιγκ, στην εφημερίδα 24timer.
http://www.nooz.gr/world/to-xarti-kai-to-molivi-anikoun-pleon-sto-parel8on



** Δήλωση του Κώστα Χατζή ενόψει των επικείμενων εκλογών για τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ:
«Τα όσα συνέβησαν στο Έκτακτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010 από κάποιους θερμοκέφαλους δεν τιμούν κανέναν.Στα πλαίσια του κλίματος ενότητας και ομοψυχίας που πρέπει να κυριαρχεί στην Οργάνωσή μας ενόψει και των επικείμενων εκλογών, επικοινώνησα προσωπικά σήμερα με τους δύο συνυποψήφιούς μου. Ο σκοπός της επικοινωνίας αυτής ήταν να...δρομολογηθεί συνάντηση μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία στις εκλογές.Η Οργάνωσή μας βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση όλων των εποχών για αυτήν και θα πρέπει το άνοιγμα της διαδικασίας σε όλα τα μέλη να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να μπορεί να βρεθεί ούτε ένα ψεγάδι σε αυτόν.Ας είμαστε, λοιπόν, ενωμένοι για να ανεβάσουμε την ΟΝΝΕΔ πιο ψηλά!» .-


** Οι δολοφόνοι ζητουν το μισθό τους! Ηθικό stop από το Δήμαρχο Παγγαίου που το αρνειται :
Οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι που ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Τ. Κουκούδη, δήμαρχο Παγγαίου, έχουν ήδη προφυλακιστεί για τις πράξεις τους, αλλά διαμαρτύρονται επειδή σταμάτησε να καταβάλλεται ο μισθός τους. Οι δύο άντρες επικαλούνται μια διάταξη που ορίζει πως ένας δημοτικός υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνεται τη μισή αμοιβή του για όσο καιρό βρίσκεται σε αργία. Ο νέος δήμαρχος, Α. Τσακίρης, βρίσκεται σε ηθικό δίλημμα, καθώς .... δεν υπογράφει για την πληρωμή των κατ’ ομολογία δολοφόνων και κινδυνεύει να καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος. Όπως δήλωσε ο ίδιος “προτιμώ να λερώσω το ποινικό μου μητρώο παρά να πληρώσω αυτά τα χρήματα”.newsblog



** Ανήλικη κατήγγειλε βιασμό 9 μήνες μετά! Κλειστό στόμα λόγω απειλών σε χωριό στην Ευβοια :
Περίεργη υπόθεση βιασμου σε βάρος 17χρονης μαθητριας απασχολεί τις Αστυνομικές αρχές! Ο βιασμός φαίνεται να έγινε ρον Ιουνιο του 2009 αλλά καταγγέλθηκε την περασμένη εβδομάδα! Συμφωνα με... δημοσίευμα της εφημερίδας Ευβοική Γνώμη η ανήλικη είναι μαθητρια σχολείου σε χωριό της Βορειας Ευβοιας και κατηγγειλε ως δράστη 28χρονο συγχωριανό της και οικογενειακό γνωστό!Ετσι συμφωνα με τα όσο καταγγέλει η 17χρονη ο βιασμός έγινε στο σπίτι της μπροστά στα μάτια της μικρότερης αδερφής της αφου ενω έλειπαν οι γονείς της μπήκε στο σπίτι τους! Η 17χρονη δεχόταν απειλες και για αυτό δεν ενημέρωσε τους γονείς της.Ομως φήμες και λογια πισω από την πλάτη των γονιών που διαδόθηκαν στο χωριό τους έβαλαν σε υποψία και ετσι η μαθητρια αποκάλυψε το μυστικό.Με τα όσε είπε η κόρη τους οι γονείς πήγαν στην αστυνομία και υπέβαλαν μήνυση! Σχηματίστηκε δικογραφία και στάλθηκε στον Εισαγγελέα! Η αστυνομία αναζητά τον 28 χρονο ενω παραγγέλθηκε και ιατροδικαστική ερευνα για την κοπέλα .-


** Βέροια: Νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο big brother του Δημαρχείου :
Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο της εγκατάστασης συστήματος παρακολούθησης στο Δημαρχείο Βέροιας, με αυθαίρετη απόφαση της Δημάρχου, χωρίς καν να συζητήσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι Δημοτικοί σύμβουλοι πληροφορήθηκαν την τοποθέτηση του συστήματος από τον κόσμο που ρωτούσε τι συμβαίνει… Ο Δήμος Βέροιας προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος παρακολούθησης με απ’ ευθείας ανάθεση (όπως συνηθίζει….) από επιχείρηση που έχει ...έδρα το Ριζό Σκύδρας…. Όταν ρωτήθηκε η κ. Δήμαρχος αν πήρε προσφορές από αντίστοιχες επιχειρήσεις και καταστήματα της Βέροιας και της Ημαθίας, η κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη απάντησε ότι ο ιδιοκτήτης – προμηθευτής κατάγεται από… Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Βέροιας…. Μια απάντηση που προκάλεσε (ακόμη μια φορά) θυμηδία…. Όμως δεν είναι το μόνο σκάνδαλο η διαδικασία που ακολουθήθηκε… Άλλα λέει η τεχνική έκθεση, άλλα λένε τα τιμολόγια κι άλλα λέει ο Δήμος….. Η τεχνική έκθεση μιλάει για προμήθεια δέκα καμερών… Δέκα κάμερες χρεώνονται στο σχετικό τιμολόγιο. Όμως η Δήμαρχος Βέροιας λέει ότι τοποθετήθηκαν 3 κάμερες, ενώ στην πραγματικότητα τοποθετήθηκαν πέντε!!!! Για όλο αυτό το θολό τοπίο δεν έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση!!! Όπως πάνε τα πράγματα, φαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι σε θέση να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο και απαιτείται παρέμβαση των οργάνων της Πολιτείας…. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και ιδιαίτερα σοβαρά. Τελικά πόσες κάμερες αγόρασε ο Δήμος Βέροιας; Η τεχνική έκθεση λέει ότι χρειάζονται δέκα κάμερες…Η Δήμαρχος Βέροιας απαντώντας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, λέει ότι τοποθετήθηκαν μόνο τρεις κάμερες, στις τρεις εισόδους του Δημαρχείου. Όμως δε λέει την αλήθεια, γιατί υπάρχουν και δύο κάμερες στο εσωτερικό του Δημαρχείου!!! Στο τιμολόγιο φαίνεται ότι ο Δήμος χρεώθηκε και πλήρωσε δέκα κάμερες!!!! Πού βρίσκονατι; Τοποθετήθηκαν κάπου σαν «κρυφές»; Έγινε «κατά λάθος» η χρέωση; Η τεχνική έκθεση λέει ότι η προμήθεια θα γίνει «με ανοικτό διαγωνισμό»… Έγινε αυτός ο διαγωνισμός; Αν έγινε, ποιοι συμμετείχαν; Το βέβαιο είναι ότι δεν έγινε κανένας διαγωνισμός… Από το Νοέμβριο του 2009 που έγινε η προμήθεια, όσες φορές θίχτηκε το ζήτημα, ουδέποτε ειπώθηκε κάτι περί διαγωνισμού…Η Δήμαρχος Βέροιας το είπε ευθέως ότι έκανε απ’ ευθείας ανάθεση (χωρίς να μιλήσει ποτέ μέχρι τώρα για διαγωνισμό…) σε επιχειρηματία που κατάγεται από… Δημοτικό Διαμέρισμα της Βέροιας!!!! Με αυτό το κριτήριο επέλεξε τον προμηθευτή!!!! Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να καταλάβει πόσες κάμερες αγοράστηκαν, πόσες πληρώθηκαν, πόσες τοποθετήθηκαν…. Ένα απίστευτο αλαλούμ!!! Κατά τα άλλα η Δήμαρχος Βέροιας διαμήνυσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι «όποιος τολμήσει να θίξει έστω, οικονομικό ζήτημα, θα τον πάω στον Κατή»…. Είναι εμφανής η απειλή και προφανής η απόπειρα της Δημάρχου Βέροιας να αποθαρρύνει, να εκφοβίσει και να φιμώσει…. Όμως υπάρχουν και άλλα ζητήματα, εξ ίσου σοβαρά στην συγκεκριμένη προμήθεια… Πέραν του ότι ο Δήμος Βέροιας άλλα αγόρασε, άλλα πλήρωσε, άλλα παρέλαβε, άλλα τοποθέτησε, εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα και για τα άλλα είδη που αναφέρονται στο τιμολόγιο της προμήθειας…. Στα δύο τιμολόγια της προμήθειας υπάρχει μια γενική και διόλου διαφωτιστική περιγραφή, χωρίς να αναφέρονται ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά… Υπάρχουν κάμερες που κοστίζουν 50 ευρώ, υπάρχουν και κάμερες που κοστίζουν 500 ευρώ… Ποιες κάμερες πήρε ο Δήμος Βέροιας; Ίδια περιγραφή υπάρχει και το καταγραφικό το οποίο κοστίζει, σύμφωνα με το τιμολόγιο, 2.550 ευρώ… Η περιγραφή του προϊόντος είναι «καταγραφικό 16CH 400 FPS»… Δηλαδή, σαν να λέμε, ένα αυτοκίνητο… Υπάρχουν αυτοκίνητα που κοστίζουν 5.000 ευρώ, υπάρχουν και αυτοκίνητα που κοστίζουν 50.000 ευρώ… Θα αρκούσε ποτέ μια περιγραφή «αυτοκίνητο» για να προσδιοριστεί η αξία του; Η τιμή του καταγραφικού- σύμφωνα με ειδικούς του χώρου εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας- θεωρείται υπερβολική… Αν όμως υποθέσουμε ότι πράγματι κοστίζει τόσο, σημαίνει ότι το συγκεκριμένο «καταγραφικό» έχει πάρα πολλές δυνατότητες, τη στιγμή που αυτές τις τεχνικές δυνατότητες τις διαθέτουν άλλα «καταγραφικά», πολύ φθηνότερα, από αυτό που προμηθεύτηκε ο Δήμος Βέροιας… Μπορεί δηλαδή, το «καταγραφικό», με έναν κωδικό, να συνδεθεί μέσω ίντερνετ με οποιονδήποτε υπολογιστή και να μετατραπεί σε προσωπικό εργαλείο παρακολούθησης!!!! Δηλαδή οποιοσδήποτε στο Δήμο Βέροιας μπορεί, με έναν κωδικό, να ενεργοποιεί το σύστημα παρακολούθησης ακόμη και από το σπίτι του!!! Και βέβαια πιο κοντά σε μια τέτοια δυνατότητα μπορεί να βρίσκεται αυτός που φρόντισε για την προμήθεια του συστήματος…. Η Δήμαρχος Βέροιας λέει ότι το σύστημα παρακολούθησης λειτουργεί όταν το Δημαρχείο είναι κλειστό, αλλά δεν είπε τίποτα για την παραπάνω δυνατότητα του συστήματος… Οι κάμερες που τοποθετήθηκαν δεν έχουν ενδεικτική λυχνία λειτουργίας, άρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν πράγματι λειτουργούν στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα… Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και τα ζητήματα, η κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη δεν έδωσε καμιά απάντηση. Αντίθετα ενοχλήθηκε σφόδρα ακόμη και σε πιο απλά ερωτήματα και βέβαια, λίγο αργότερα έστειλε σαφές μήνυμα…. Ότι θα απαντήσει με μηνύσεις όποιον αφήσει «έστω αιχμή» για οικονομικά ζητήματα… Κι όμως, ο θυμόσοφος λαός λέει ότι «καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται»…. Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης Μακεδονικό Δίκτυο – Verianet.gr

**

~** Grigoris commented on a video of you: « teşekkürler» Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?video%2Fvideo.php&comments&v=406216264288&mid=208a385G3dd6e022G122a82fG1f&n_m=snstam%40gmail.comΑπαντήστε σε αυτό το email για να σχολιάσετε αυτό το βίντεο. Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook



~**** ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ .............


Δεν υπάρχουν σχόλια: