ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Πρώτος γύρος Αυτοδιοικητικών Εκλογών ΚΑΛΛΗΚΡΑΤΗ 07/11/2010 *

~** Πρώτος γύρος Αυτοδιοικητικών Εκλογών ΚΑΛΛΗΚΡΑΤΗ 07/11/2010 *
** ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 07/11/2010 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ :
*** Σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ οι υποψήφιοι έφτασασ τις 300.000 !!!!!
Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010


ΩΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ –ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ …
ΤΩΡΑ!


Η ΖΩΗ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΤΑΓΜΑ !

Photobucket
*** Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις εκλογές
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις εκλογές.-
Δεν τους κάνουμε το χατίρι.-
Πάμε στη κάλπη με αίσθημα ευθύνης να ψηφίσουμε ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΑ.-
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
*ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
*ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
*ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
*ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
*ΓΥΝΑΙΚΕΣ
*ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ
*ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟ
*ΑΕΡΓΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
*ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΑ ΚΟΚΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
*ΣΠΙΘΑΜΙΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΨΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
*ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ
*ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ
*ΔΕΥΤΕΡΑΝΤΖΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
*ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ
*ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ
*ΚΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ γενικά ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ {proitos}.-

**Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

**Οδηγίες για τις αυριανές εκλογές
http://puzstasalat.blogspot.com/2010/11/blog-post_4844.html .-
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το απόγευμα. Την επομένη Κυριακή, 14, θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές, όπου δεν θα έχει αναδειχθεί νικητής από την πρώτη Κυριακή, με τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης της διαδικασίας. Πώς ψηφίζουμεΜε την αστυνομική ταυτότητα, ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, ή το διαβατήριό, ή την άδεια οδήγησης, ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Ποιοι ψηφίζουνΨηφίζουν όλοι οι δημότες του νέου δήμου που:
* Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου του 1992.
* Είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του δήμου ή της κοινότητας, που από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα αποτελούν έναν δήμο.Οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά:
* Κατοικούν στην Ελλάδα
* Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή εφόσον έχουν γεννηθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου του 1992.
* Είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του σημερινού δήμου, ή της κοινότητας, όπου κατοικούν ή κατοικούσαν (έως και τις 31 Αυγούστου του 2010)Για τις Περιφέρειες.
Για τις περιφέρειες ψηφίζουν όλοι όσοι θα ψηφίσουν και για τους δήμους εκτός:
* Από τους πολίτες των κρατών - μελών της ΕΕ.
* Τους ομογενείς.
* Τους νόμιμους υπηκόους των τρίτων χωρών.Δεν ψηφίζουν όσοι έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα.
Δεν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν:
* Οι κάτοικοι του εξωτερικού.
* Όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους
* Όσοι διαμένουν, την ημέρα της ψηφοφορίας, σε απόσταση μεγαλύτερης των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζουν και έχουν εφοδιαστεί με την ειδική βεβαίωση (χιλιομετρική απόσταση) από τον δήμο της περιοχής τους.Οι σταυροίΣε κάθε ψηφοδέλτιο αναγράφεται ο αριθμός των σταυρών που πρέπει να συμπληρώσει ο ψηφοφόρος.Σημειώνεται, πάντως, ότι ακόμη και να γίνει λάθος στον αριθμό των σταυρών (δηλαδή, αν σταυρώσουμε επιπλέον αιρετούς), το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο. Απλώς, προσμετράται στον συνδυασμό, χωρίς να προσμετρώνται οι ψήφοι στους συγκεκριμένους συμβούλους του συνδυασμού.
Πού ψηφίζουμε
Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:
* Τον δήμο, όπου κατοικούμε.
* Την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης http://www.ypes.gr/ . -

**ΑΤΤΙΚΗ
Η μητέρα των μαχών
Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Η μάχη των μαχών, αυτή που θα προσδώσει πολιτικό στίγμα και μέγεθος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πραγματοποιείται στην Περιφέρεια της Αττικής.
Οχι μόνον γιατί είναι η πολυπληθέστερη, αλλά γιατί εδώ αναμετρώνται μικροί και μεγάλοι.
Πέντε υποψήφιοι κινούνται στο χώρο της Αριστεράς, δύο έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ΠΑΣΟΚ και υπάρχει ένας οικολόγος. Η Ν.Δ. έριξε στον αγώνα έναν νέο υποψήφιο (Βασίλης Κικίλιας) που αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά. Το δικό του... κοινό θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει ο προβεβλημένος τηλεοπτικά Αδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ, σε μοναχικό αλλά δυναμικό δρόμο οδεύει ο Αλέκος Αλαβάνος. Η Περιφέρεια θα κριθεί από τον εντός ΠΑΣΟΚ νομάρχη Γ. Σγουρό και τον εκτός ΠΑΣΟΚ πρόσφατα λόγω Μνημονίου, Γ. Δημαρά.
Στις εκλογές του 2006 την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς κατέλαβε για το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά με 43,39% αφήνοντας 10% πίσω (33,81%) τον Αργύρη Ντινόπουλο της Ν.Δ. Ρεκόρ σε ποσοστά σημείωσε ο στηριζόμενος από τη Ν.Δ. Λεων. Κουρής στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής με 54,51%. Στη Δυτική Αττική εκλέχτηκε ο Αρισ. Αρκουδάρης του ΠΑΣΟΚ με 48,32%.
Προβάδισμα και στις 5 περιφέρειες της Αττικής είχε το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές του 2009. Μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφτηκε στη Β' Πειραιώς (44,36) και στη συνέχεια στην Αττικής (43,13%). Στη θηριώδη Β' Περιφέρεια της Αθήνας το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 40,21%. Κάτω από 40% «έφερε» στην Α' Αθήνας (35,52%) και στην Α' Πειραιώς (38,84%).
Κάθετη ήταν η πτώση της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών και στη Β' Πειραιώς όπου πήρε αντίστοιχα μόλις 26,63% και 23,07%. Στην Περιφέρεια Αττικής η Ν.Δ. πήρε 29,47%, ενώ ποσοστά που κινήθηκαν πάνω από 30% συγκέντρωσε η Ν.Δ. στην Α' Αθήνας (31,75%) και Α' Πειραιώς (33,02%).
Διψήφια ποσοστά για το ΚΚΕ στη Β' Αθήνας (10,84%) και τη Β' Πειραιώς (12,86%), λίγο κάτω από το δέκα (9,56%) στην Α'Αθήνας και περίπου στο 8% στην Αττικής και Α' Πειραιώς.
Από 7,28% (Β' Αθήνας) το μικρότερο μέχρι 8,23% (Αττικής) το μεγαλύτερο κινήθηκε το ΛΑΟΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει υψηλά ποσοστά (από τα μεγαλύτερα πανελλαδικά) σε Α' Αθηνών (7,97%) και Β' Αθηνών (7,40%). Γύρω στο 5% κυμάνθηκε στις υπόλοιπες περιφέρειες με 5,85% στην Α' Πειραιώς, 5,68% στη Β' Πειραιώς και 4,93% στην Αττικής.
Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγράφουν εδώ τα μεγαλύτερα ποσοστά τους πανελλαδικά με 4,09% στην Α' Αθηνών, 4,32% στη Β'Αθηνών, 3,55% στην Α' και 3,36% στη Β' Πειραιώς και 3,37% στην Αττικής.
Οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΠΑΣΟΚ: 39, Ν.Δ.: 22, ΚΚΕ: 10, ΣΥΡΙΖΑ: 7, ΛΑΟΣ: 7.
Υποψήφιοι περιφερειάρχες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ
(ΠΑΣΟΚ)
Διοικητικό στέλεχος σε τράπεζα, ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό από το 1983 ως πρόεδρος του Μίλωνα.
Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1996, πρόεδρος της Επιτροπής Αρσης Βαρών (1984-1996 και 2000-2005), γεν. γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης βαρών, γ.γ. Αθλητισμού, νομάρχης Αθηνών από το 2002 έως σήμερα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
(Ν.Δ.)
Γιατρός (ειδικότητα ορθοπεδική χειρουργική), 36 ετών
. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (κολύμβηση, βόλεϊ, μπάσκετ), έπαιξε στην εθνική ομάδα μπάσκετ, διετέλεσε σύμβουλος του Νικήτα Κακλαμάνη στο υπουργείο Υγείας (2004-2006), εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθήνας (2006), διετέλεσε πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης και αντιδήμαρχος Αθήνας.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
(ΚΚΕ)
Γεννήθηκε στο Πίτσιο Φθιώτιδας, 56 ετών. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη
, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 1991, γ. γ. Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης από το 2000, γενικός γραμματέας Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδας (1989-1993), ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (ΛΑΟΣ)
Εκδότης-ιστορικός, 38 ετών. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών
απ' όπου πήρε πτυχίο, ανέλαβε χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΛΑΟΣ τον Δεκέμβριο του 2003, υποψήφιος βουλευτής το 2004, βουλευτής το 2007 και το 2009, υποψήφιος νομάρχης το 2006.
ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
(ΣΥΝ, ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)
Καθηγητής Εργατικού και Συνδικαλιστικού Δικαίου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών
. Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εργασίας (1981-1984). Μέλος της Κ.Ε. και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος βουλευτής το 2009.
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
(Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ)
Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Αθηνών, 60 ετών
. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και φυλακίστηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ. Ευρωβουλευτής το 1981 και το 1984 με το ΚΚΕ, το 1989, το 1994 και το 1999 με τον Συνασπισμό. Βουλευτής το 2004 με τον ΣΥΝ και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους πρόεδρός του. Παραιτήθηκε το 2008.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
(Δημοκρατική Αριστερά)
Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός μουσικός παραγωγός, 56 ετών
. Μέλος του Ρήγα Φεραίου στα χρόνια της χούντας. Το 1987 ήταν στην ομάδα που συγκρότησε τον «Αθήνα 9,84». Δημοτικός σύμβουλος Αθήνας το 2006, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και το 2009, προσχωρεί στη Δημοκρατική Αριστερά τον Μάιο του 2010.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
(Ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)
Δημοσιογράφος, 66 ετών. Σπούδασε στη Νομική Αθήνας
, εργάστηκε επί σειρά ετών σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας το 2006, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009. Ετέθη εκτός Κοιν. Ομάδας όταν κατά την ψηφοφορία για το Μνημόνιο ψήφισε «παρών».
ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΚΟΣ
(Οικολόγοι Πράσινοι)
Δικηγόρος, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου
. Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα, όντας στο Παρίσι στην Επιτροπή Στήριξης του Πολυτεχνείου. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, εκπρόσωπος του Πράσινου Κόμματος της Κύπρου «Οικολόγοι-Περιβαλλοντιστές» στην Ελλάδα, από τους εμπνευστές του Βαλκανικού Δικτύου των Πράσινων Κομμάτων.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΓΙΟΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Χημικός-μηχανικός, σπούδασε στο Πολυτεχνείο
. Ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση στη διάρκεια της χούντας, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ απ' όπου αποχώρησε το 1989, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθήνας από το 1982 έως το 1990.-

~** ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ουραγός στη διαχείριση απορριμμάτων
Του ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την περίφημη «γη του Πέλοπα», τα προβλήματα είναι τόσο πολλά και ποικίλα, που συνιστούν άλυτο σταυρόλεξο, αφού πρέπει να συνδυαστούν τα ευρισκόμενα οριζοντίως ορεινά και άγονα με τα κείμενα καθέτως πεδινά και παραγωγικά ή παραθαλάσσια σε ένα κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης.
Μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν και παραμένει η διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς οι πολιτικές του παρελθόντος έχουν καταστήσει την Πελοπόννησο ουραγό μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειών στον τομέα αυτόν.
Οι κάτοικοι και στους πέντε νομούς περιμένουν τα προγράμματα ανάπτυξης, μήπως και ζωντανέψουν οι ορεινές περιοχές των Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας ή εξασφαλιστεί το εισόδημα των αγροτών στις καλλιέργειες των νομών και ανθήσει ο τουρισμός στις παραθαλάσσιες περιοχές. Σε αυτού του είδους την ανάπτυξη θα συντελέσει πολύ η κατασκευή της παραλιακής οδού, που θα συνδέσει το Κιβέρι της Αργολίδας με τη Μονεμβασία, περνώντας παράλληλα από Αστρος και Λεωνίδιο, καθώς και η μετατροπή σε πολιτικό του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης, που αποτελεί κοινό αίτημα εδώ και χρόνια των Αρκαδίας, Αργολίδας και Λακωνίας.
Η Αρκαδία που -ειρήσθω εν παρόδω- όποιο κόμμα και να κυβερνά τη χώρα, λόγω καταγωγής των βουλευτών, αποτελεί την τρίτη «κοινοβουλευτική δύναμη», έχει και τα μεγαλύτερα προβλήματα από τους άλλους νομούς στο οδικό της δίκτυο και μπορεί ο χειμερινός τουρισμός να έχει αναπτυχτεί τα τελευταία χρόνια, όχι όμως ομοιόμορφα.
Οι αγρότες (Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα) ζητούν τη στήριξη των προϊόντων τους από τον διεθνή ανταγωνισμό και αξιοποίηση του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα. Στην Αργολίδα έχουν αρχίσει οι μελέτες, ώστε τα νερά του Ανάβαλου να φτάσουν παντού στο νομό.
Για τη Μεσσηνία το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πληγές στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας από τις μεγάλες πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007 και οι κάτοικοι περιμένουν επί ματαίω την κρατική θαλπωρή στις περιοχές από τις οποίες πέρασε η πύρινη λαίλαπα. *
Υποψήφιοι περιφερειάρχες
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ (Ν.Δ.)
Γεωπόνος, 60 ετών. Γεννήθηκε στην Ελαία Τριφυλίας, Νομάρχης Μεσσηνίας
από το 1998 έως σήμερα (εκλεγμένος τρεις συνεχείς τετραετίες 1998, 2002, 2006). Πρόεδρος της ΕΝΑΕ από το 2007, μέλος του Συμβουλίου από το 2002. Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας της Ν.Δ. (1993-1994), εκλέχτηκε για πρώτη φορά νομαρχιακός σύμβουλος το 1994.
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ (Ανεξάρτητος, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ)
Γιατρός (χειρουργός), 57 ετών. Γεννήθηκε στο Καστρί Κυνουρίας
, σπούδασε στην Ιατρική της Αθήνας. Εκλέχτηκε βουλευτής με τη Ν.Δ. από το 1990 έως το 2009. Διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού από το 2004 έως το 2006. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών (τρεις κόρες, ένας γιος). -

~**Κεντρική Μακεδονία
Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Η μάχη αναμένεται σκληρή με το ΠΑΣΟΚ να ρίχνει στην αρένα, από την κεντρική πολιτική σκηνή, τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη προς αντιμετώπιση του «πληθωρικού» Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Οι βουλευτικές του 2009 πάντως έδωσαν την πρωτιά στο ΠΑΣΟΚ σε όλες τις νομαρχίες εκτός από τα νεοδημοκρατικά «κάστρα» των Σερρών και της Πιερίας.
Η Κεντρική Μακεδονία είναι ο άλλος «πόλος» της Ελλάδας προς Βορράν, η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με σημαντική θέση στα Βαλκάνια και τη Θεσσαλονίκη μητρόπολη και κόσμημα.
Νομάρχης Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με τη σημαία της Ν.Δ. και 48,20% με δεύτερη τη Βούλα Πατουλίδου με 30,66%.
Πράσινες είναι οι Νομαρχίες Πέλλας με τον Μιχάλη Καραμάνη και οι Σέρρες, όπου ύστερα από σκληρό αγώνα μεταξύ του Στέφανου Φωτιάδη (ΠΑΣΟΚ) και του Κωνσταντίνου Παπαπαναγιώτου (Ν.Δ.) τη δεύτερη Κυριακή εκλέχτηκε ο κ. Φωτιάδης με ποσοστό 52,75%.
Γαλάζιες Νομαρχίες είναι η Χαλκιδική με τον Αστέριο Ζωγράφο (46,62%), η Πιερία με τον Γιώργο Παπαστεργίου (49,29%), η Ημαθία με τον Κωνσταντίνο Καραπαναγιωτίδη με το οριακό ποσοστό 42,48%, και το Κιλκίς με τον Ευάγγελο Μπαλάσκα (43,87).
Στις βουλευτικές του 2009 η Ν.Δ. πήρε «κεφάλι» μόνο στους Νομούς Σερρών και Πιερίας, με το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο σε όλους τους υπόλοιπους.
Το μεγαλύτερο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ καταγράφτηκε στον Νομό Ημαθίας (43,32%) και το μικρότερο στις Σέρρες (37,07%). Αντίστροφα, στις Σέρρες η Ν.Δ. κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό της (46,81%) και το μικρότερο στην Ημαθία (37%).
Τα μεγαλύτερα ποσοστά τους πήραν στη Θεσσαλονίκη όλα τα υπόλοιπα κόμματα: το ΚΚΕ (7,56%), ο ΛΑΟΣ (7,47%), ο ΣΥΡΙΖΑ (4,09) και οι Οικολόγοι Πράσινοι (2,38). Το μικρότερο ποσοστό για τον ΛΑΟΣ ήταν στις Σέρρες (5,33%), για το ΚΚΕ στην Πέλλα (4,37%), για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς (2,49%) και για τους Οικολόγους-Πράσινους επίσης στην Πέλλα.
Από τις έδρες της Περιφέρειας, 18 πήρε το ΠΑΣΟΚ και 10 η Ν.Δ.,ο ΛΑΟΣ 2 και από μία το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.-

~** Ανατολική Μακεδονία - Θράκη
Με τον ΛΑΟΣ να έχει αφήσει ελεύθερους τους ψηφοφόρους
του (ποσοστό από 3,25 έως και 6,33%) να αποφασίσουν και τα κόμματα να έχουν ρίξει στη μάχη υποψηφίους που προέρχονται από τα σπλάχνα της Αυτοδιοίκησης, ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι γνωστή η ιδιομορφία της μουσουλμανικής μειονότητας.
* Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται στη βορειοανατολική «εσχατιά» της Ελλάδας με φυσικό σύνορο τον ποταμό Εβρο προς Τουρκία, τη Βουλγαρία στα βόρεια και νότια το Αιγαίο. Εδρα, η Κομοτηνή. Μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι, η Καβάλα, με 63.293 κατοίκους.
Πληθυσμός: 611.067 (απογραφή 2001), με την ιδιομορφία ότι ένα σημαντικό κομμάτι περίπου 140.000 με 145.000 ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα.
Στις προηγούμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης (2006) είχε δημιουργηθεί εδώ η υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης.
Υπερνομάρχης ο γαλάζιος Κωνσταντίνος Τάτσης, με 56,31% από την πρώτη Κυριακή. Δεύτερη η Καραχασάν Γκιουλ-Μπεγιάζ που στήριζε το ΠΑΣΟΚ με 33,19%. Τρίτος ο Δημήτρης Φωτιάδης (ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ) με 4,68%. Ποσοστό 3,26% συγκέντρωσε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος ως ανεξάρτητος.
Η κοινή νομαρχία Εβρου -Ροδόπης βάφτηκε πράσινη από την πρώτη Κυριακή με τον Γιώργο Μηνόπουλο (49,97%). Ακολουθούν: Στέφανος Σπάσης (Ν.Δ.) με 41,25%, Γιώργος Μποτρότσος (ΚΚΕ) με 4,03%, Σταύρος Τσάγκος (ΣΥΝ) με 2,47%.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 πρώτο κόμμα και στις πέντε εκλογικές περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ, με το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ξάνθη (58,73%) και το μικρότερο στη Δράμα με 41,64%.
Η Ν.Δ. πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό της στη Δράμα (41,25%) και το μικρότερο στην Ξάνθη (26,25%).
Μεγαλύτερη καταγεγραμμένη δύναμη για τον ΛΑΟΣ στη Δράμα 6,33%, για το ΚΚΕ στην Καβάλα 6%, για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη 4,57%, για τους Οικολόγους Πράσινους στην Καβάλα 2,03%.
Εδρες: 12 στο ΠΑΣΟΚ,
5 στη Ν.Δ.
Υποψήφιοι περιφερειάρχες
ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ)
Υπάλληλος της ΕΑΣ Ροδόπης. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
. Από το 1994 εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος. Από το 2002 μέχρι σήμερα είναι νομάρχης Ροδόπης. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ (Ν.Δ.)
Είναι δικηγόρος. Δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης
και στη συνέχεια vομαρχιακός σύμβουλος. Από το 1998 μέχρι σήμερα είναι νομάρχης Ξάνθης. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ (ΚΚΕ)
Είναι γεωπόνος. Το 2006 ήταν υποψήφιος υπερνομάρχης
στη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης - Εβρου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ)
Δασολόγος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ
. Ηταν υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, υποψήφιος νομάρχης Ροδόπης και υποψήφιος βουλευτής. Είναι παντρεμένος.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ)
Είναι εικαστικός καλλιτέχνης (σχεδιάζει παιδικά παιχνίδια).
Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Καβάλας.-

~**ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γαλάζια παράδοση, πράσινη ανάκαμψη
Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Περιφέρεια-αίνιγμα η Δυτική Μακεδονία, καθώς εδώ θα δοκιμαστεί το παλαιό και το καινούργιο σε πρόσωπα, με τη Ν.Δ. να στηρίζει τον μέχρι τώρα νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή και το ΠΑΣΟΚ ένα νέο πρόσωπο, τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη.
Οι βουλευτικές του 2009 έδωσαν μια νέα δυναμική στο ΠΑΣΟΚ σε μια περιφέρεια όμως που ανέκαθεν είχε νεοδημοκρατική παράδοση.
Εδώ επίσης χτυπά η καρδια της «ενεργειακής» Ελλάδας. Εδρα η Κοζάνη, επιχειρηματικό κέντρο γούνας η Καστοριά, ανερχόμενες τουριστικά δυνάμεις η Φλώρινα και τα Γρεβενά.
Πολιτικά όλες οι νομαρχίες έχουν χρώμα γαλάζιο με δύο από τους τέσσερις νομάρχες να έχουν συγκεντρώσει το 2006 την απόλυτη πλειοψηφία από τον α' γύρο: 52,94% ο Κωνσταντίνος Λιάντσης στην Καστοριά και 51,43% ο Ιωάννης Βοσκόπουλος στη Φλώρινα. Με ποσοστό 48,43% πήρε τη Νομαρχία Γρεβενών ο Δημοσθένης Κουπτίδης, ενώ με το χαμηλότερο ποσοστό στην περιφέρεια (44,88%) πήγε στη Νομαρχία Κοζάνης ο νυν υποψήφιος Περιφερειάρχης της Ν.Δ. Γεώργιος Δακής.
Οι στηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, όπως και η συνεργασία των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ στις Νομαρχίες Καστοριάς και Γρεβενών έδωσαν ποσοστά που κυμάνθηκαν από 43,68% έως 44,88%.
Στις βουλευτικές του 2009 τα πράγματα ανατρέπονται: Η Ν.Δ. κρατάει τα πρωτεία μόνο στον νομό Καστοριάς όπου το ποσοστό της παραμένει υψηλό (50,3%). Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο στους υπόλοιπους τρεις νομούς με εντυπωσιακή άνοδο στα Γρεβενά όπου αφήνει τη Ν.Δ. πίσω, πάνω από 10 μονάδες (46,91% έναντι 36,64%). Αυτά τα ποσοστά στα Γρεβενά κατέχουν τα άκρα των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς είναι το μεγαλύτερο για το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια και το μικρότερο για τη Ν.Δ. Το μικρότερο ποσοστό για το κυβερνών κόμμα έχει καταγραφεί στην Καστοριά, 34,59%.
Τρίτη δύναμη το ΚΚΕ στους τρεις νομούς (Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας) και ο ΛΑΟΣ στην Καστοριά, όπου... έγραψε και το μεγαλύτερο ποσοστό του: 4,46%.
Ενισχυμένο είναι το ποσοστό του ΚΚΕ στα Γρεβενά με 7,31% και στον αντίποδα η Καστοριά που έδωσε στο ΚΚΕ μόλις 4%.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν στην Καστοριά (3,76%) και το μικρότερο στα Γρεβενά (2,60). Οι Οικολόγοι Πράσινοι πήραν από 1,10% στα Γρεβενά έως 1,55% στη Φλώρινα.
Περίπου 0,50% πήρε ο Συνδυασμός Δημοκρατική Αναγέννηση σε όλους τους νομούς, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυμάνθηκε από 0,18% (Καστοριά) έως 0,38% (Γρεβενά).
Από τις 10 έδρες της περιφέρειες οι 6 πήγαν στο ΠΑΣΟΚ και οι 4 στη Ν.Δ.
Υποψήφιοι περιφερειάρχες
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ (Ν.Δ.)
Φαρμακοποιός, ζει στην Κοζάνη
. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΦ, το 2004-2008. Νομάρχης Κοζάνης από το 2007. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ)
Γεννήθηκε στα Αλώνακια Κοζάνης, είναι γεωπόνος
με ειδίκευση στα φυτά μεγάλης καλλιέργειας και στην οικολογία. Είναι παντρεμένος και έχει δύο μικρές κόρες 6 και 3 ετών.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ (ΚΚΕ)
Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής
Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Ανώτερος υπάλληλος του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, επί σειρά ετών διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου. Διοικητής στο Νοσοκομείο Φλώρινας από το 2002 έως το 2004.
ΠΑΥΛΟΣ ΑΛΤΙΝΗΣ (ΛΑΟΣ)
Δικηγόρος με μεταπτυχιακά στον κλάδο Πολιτικά Θέματα Δυτικής
Ευρώπης. Διετέλεσε νομάρχης Φλώρινας. Ηταν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του 1990 και του 1993.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΗΝΑΣ (ΣΥΝ, Οικολόγοι Πράσινοι)
Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική, αλλά ασχολήθηκε
επαγγελματικά με την ηχοληψία δουλεύοντας ως ηχολήπτης στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και για 12 χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μελωδία». Από το 2008 είναι γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΣΥΝ.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Φωτογράφος. Στέλεχος του ΝΑΡ και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
στις εκλογές του 2009. Εχει διαρκή παρουσία στους αγώνες και τα κινήματα στην περιοχή. Γραμματέας του συλλόγου Ενάντια στις Εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης.-

~** ΚΡΗΤΗ
Πράσινη κυριαρχία, γαλάζια χαρακώματα
Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Στην Κρήτη πολλοί θεωρούν ότι θα είναι έκπληξη αν η Περιφέρεια δεν βαφτεί πράσινη από την πρώτη κιόλας Κυριακή.
Η παράδοση είναι ισχυρότατη και οι αριθμοί «βγαίνουν». Ιδίως, αν μελετήσει κανείς και τις εκλογές του 2009 αλλά και τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης του 2006, παρά το γεγονός ότι η συγκυρία δεν ήταν τότε η καλύτερη για το ΠΑΣΟΚ.
Αν συνυπολογίσει κανείς και την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται η ανεξάρτητη Ντόρα Μπακογιάννη (συνεπικουρούμενη από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη) και η επίσημη Ν.Δ., εύκολα καταλαβαίνει ότι απ' τη διάσταση μεταξύ Γ. Πλακιωτάκη, που κατεβαίνει με την επίσημη σημαία της Ν.Δ., και Δ. Γιαννουλάκη, που χαρακτηρίζεται ανεξάρτητος, ωφελημένος βγαίνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Στ. Αρναουτάκης.
Με μοναδική εξαίρεση τα Χανιά (όπου νομάρχης εξελέγη τη δεύτερη Κυριακή με 52,63% ο υποστηριζόμενοςς από τη Ν.Δ. Γρ. Αρχοντάκης), το ΠΑΣΟΚ πήρε το 2006 από την πρώτη Κυριακή και με πολύ υψηλά ποσοστά τις νομαρχίες.
Ρεκόρ, το «θηριώδες» 62,17% που συγκέντρωσε η Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη στο Ηράκλειο. Ακολούθησαν ο Γ. Παπαδάκης στο Ρέθυμνο με 59,29% και ο Αντ. Στρατάκης με 53,30% στο Λασίθι.
Εξαιρετικά υψηλά ήταν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Πάνω από 50% και στους τέσσερις νομούς. Πρώτος, ο πολυπληθέστερος νομός Ηρακλείου με 62,73% στο ΠΑΣΟΚ και μόλις 23,70% στη Ν.Δ. Ακολουθεί το Λασίθι με 59,37% για το ΠΑΣΟΚ και 27,51% για τη Ν.Δ. Στο Ρέθυμνο πήρε 57,91% και στα Χανιά 51,10%, ενώ η Ν.Δ., αντίστοιχα, 27,41% και 29,74%.
Στο Λασίθι και το Ρέθυμνο την τρίτη θέση κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,84% και 3,90%, ενώ στα Χανιά και στο Ηράκλειο στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,98% και 4,44%. Ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά «έφερε» 4,37% και στο Ηράκλειο 3,71%. Αντίστοιχα, το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση στο Λασίθι πήρε 3,47% και στο Ρέθυμνο 3,75%.
Ψηλά στην Κρήτη βρίσκονται και οι Οικολόγοι Πράσινοι (5η θέση) στο Ηράκλειο με 2,30% και στο Λασίθι με 2,25%.
Οι 16 έδρες της περιφέρειας κατανεμήθηκαν ως εξής: ΠΑΣΟΚ 10, Ν.Δ. 5, ΣΥΡΙΖΑ 1.

~**ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - Υποψήφιοι περιφερειάρχες
Βούλιαξε η υγεία
Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΛΙΒΟΥΡΗ
Πρόβλημα που ζητά άμεση λύση στο νότιο Αιγαίο το συγκοινωνιακό, αλλά και τα σοβαρά ζητήματα στην περίθαλψη του πληθυσμού που συνδέονται και με τις μετακινήσεις ασθενών στα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω και Καλύμνου και τα Κέντρα Υγείας.
Επίσης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε θέματα που αφορούν την Παιδεία, το ενεργειακό και τις υποδομές.
Αναλυτικά:
**Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες κυρίως προς τα μικρά νησιά, αν και επιδοτούμενες, είναι άθλιες. Η «απόσυρση» του πλοίου «ΠΡΩΤΕΥΣ», που εκτελούσε επιδοτούμενα δρομολόγια προς Σύμη και Καστελόριζο, δημιούργησε ήδη σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς των δύο νησιών. Μάλιστα στο Καστελόριζο αναγκάζονται να προμηθεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα από τη γειτονική Τουρκία. Να φανταστεί κανείς ότι την ημέρα των εκλογών οι Καστελοριζιοί που μένουν στη Ρόδο και ψηφίζουν στο ακριτικό Καστελόριζο θα αναγκαστούν να μεταβούν στο νησί τους μέσω Τουρκίας, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
* Σοβαρά και τα προβλήματα υγείας στο νομό Δωδεκανήσου. Το Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού τόσο σε υγειονομικό όσο και σε ιατρικό προσωπικό. Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και των συγγενών τους ακόμα και για την πιο απλή εξέταση, ενώ έντονη είναι και η ανασφάλεια των κατοίκων για την υγεία και την ίδια τη ζωή τους, όταν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.
Ακόμα και ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι όταν βρίσκεται στη Ρόδο δεν νιώθει ασφαλής. Προβλήματα υπάρχουν εκτός από το Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου, και στα υπόλοιπα νοσοκομεία των νησιών Κω, Καλύμνου και Λέρου, αλλά και στα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής.
Παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς τόσο από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ, τα δύο αυτά προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, καθώς ούτε η περιβόητη «νησιωτικότητα», που αναφέρεται ακόμα και στο αναθεωρημένο Σύνταγμα, κατάφερε να δώσει λύσεις. *
Υποψήφιοι περιφερειάρχες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ)
Αρχιτέκτονας, 57 ετών. Νομάρχης Δωδεκανήσου από το 2002 έως σήμερα
. Γεννήθηκε στο Μπαμπαλιό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Από το 1985 διετέλεσε νομάρχης Δωδεκανήσου, αξίωμα το οποίο κατείχε κατά περιόδους μέχρι το 1994. Το 1995 χρημάτισε περιφερειακός διευθυντής Δωδεκανήσου και από το 1996 έως το 2002 ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ (Ν.Δ. ΛΑΟΣ)
Εκπαιδευτικός, 44 ετών. Γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
από τον Απρίλιο του 2004 έως σήμερα. Κατάγεται από τα Πεντεόρια Φωκίδας. Μέλος της Ν.Δ. από το 1981, διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. από το 1994 έως σήμερα και πρώτος σε ψήφους στα συνέδρια του 2001 και 2004.
ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (ΚΚΕ)
Ηθοποιός, διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών
και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ΣΕΗ. Διετέλεσε βουλευτής του κόμματος από το 2007 έως το 2009 και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις εκλογές του 2009 στα Δωδεκάνησα. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1982. Είναι παντρεμένη κι έχει μια κόρη.
ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)
Οικονομολόγος - πολιτικός επιστήμονας, υπάλληλος υπουργείου Οικονομικών
, 60 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μήλο. Εντάχθηκε στην αντιστασιακή οργάνωση «Ρήγας Φεραίος» και διώχθηκε από το καθεστώς της χούντας. Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων το 2002 και 2006. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ (Οικολόγοι Πράσινοι)
Χημικός - περιβαλλοντολόγος. Κατάγεται από τη Σίφνο.
Στέλεχος περιβαλλοντικού κινήματος, επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις εθνικές εκλογές του 2009. Εχει αναπτύξει διεθνή δράση για την οικολογική βιωσιμότητα και το περιβάλλον. -

~**ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - Υποψήφιοι περιφερειάρχες
Μετακινήσεις μέσω... Τουρκίας
Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ
Μια περιφέρεια χωρίς... περιφερειακή αντίληψη είναι αυτή του Βορείου Αιγαίου. Τα ονομαστά τοπικά προϊόντα καταναλώνονται από οποιονδήποτε άλλον εκτός από τους γείτονες. Σαμιώτικα κρασιά δεν βρίσκεις στη Μυτιλήνη, χιώτικο μαστέλο και προϊόντα μαστίχας ούτε που τα ξέρουν στη Σάμο, μυτιληνιό λάδι μήδε στη Λήμνο δεν βρίσκει κανείς...
Αιτία αυτού του παραδείγματος -που όμως αποτελεί απόδειξη της κακοδαιμονίας του Βορείου Αιγαίου- η έλλειψη ενδοεπικοινωνίας των νησιών, παρά τα εκατομμύρια που ξοδεύονται κάθε χρόνο γι' αυτήν. Από νησί σε νησί πάει κανείς μία ή δύο φορές την εβδομάδα με καράβια που σε πάνε όπισθεν ολοταχώς στην εποχή του «Αιολίς» και του «Καραϊσκάκης». Αλλά και η σύνδεση με το κέντρο δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Καράβια (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ηλικίας λίγο πάνω - λίγο κάτω των 35 ετών και αεροπλάνα σε τιμές απίστευτα υψηλές. Ο ανταγωνισμός δεν απέδωσε και οι τιμές τραβούν την ανηφόρα...
Μόνη λύση (;) -παλιότερα λεγόταν για ανέκδοτο αλλά τείνει να γίνει πραγματικότητα-, οι μετακινήσεις από νησί σε νησί και το καλοκαίρι προς τη Βόρεια Ελλάδα να γίνεται μέσω Τουρκίας! Στην Τουρκία, όπου πολλοί κάτοικοι καταφεύγουν και για ψώνια αφού η κρίση έχει κάνει απλησίαστη την αγορά των νησιών.
Σοβαρά τα προβλήματα που δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση και στον τουρισμό. Τα νησιά από την άλλη Ελλάδα τα χωρίζει «ένα Αιγαίο» και οι μετακινήσεις εκτός από ακριβές είναι και πολύωρες, γεμάτες ταλαιπωρία, αφού τα ταχύπλοα τύπου Κρήτης και Κυκλάδων οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου τα ξέρουν μόνο από φωτογραφίες. Η έλλειψη δε μεγάλων ξενοδοχείων (με εξαίρεση τη Σάμο) δεν κάνει τα νησιά ελκυστικά για τις εταιρείες μαζικού τουρισμού.
Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο, το πρόβλημα των προβλημάτων: το δημογραφικό. Ο πληθυσμός ολοένα λιγοστεύει και γερνά με μαθηματική ακρίβεια. Κάποιοι λένε πως σε 50 χρόνια τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα είναι... περίπου ακατοίκητα. Λέτε ακριβώς αυτό να είχε στο νου του ο μακαρίτης Οζάλ όταν έλεγε πως το πρόβλημα του Αιγαίου θα το λύσει η Ιστορία;
Υποψήφιοι περιφερειάρχες
ΝΑΣΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ (ΠΑΣΟΚ)
Γιατρός. Γεννήθηκε στην Πηγή Λέσβου. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
. Γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το διάστημα 1993-1996. Δήμαρχος Μυτιλήνης από το 1999 έως το 2002 και από το 2006 έως σήμερα. Ως πρώην αντιδήμαρχος και αντινομάρχης ασχολήθηκε αρκετά χρόνια ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.
ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
(Ν.Δ.)
Ελαιοκαλλιεργητής, 53 ετών. Γεννήθηκε και ζει στη Μυτιλήνη
. Από νεαρή ηλικία είχε έφεση στον αθλητισμό με σημαντικές διακρίσεις στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και νησιωτικής χώρας της ΕΝΑΕ. Διετέλεσε δήμαρχος Γέρας και είναι νομάρχης Λέσβου από το 2002 έως σήμερα.
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
(ΚΚΕ)
Οικονομολόγος, 70 ετών. Γεννήθηκε στον Πολυχνίτο της Λέσβου
. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Λουβεντού Βελγίου, συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα, υπήρξε μέλος της Γραμματείας των Αντιδικτατορικών Επιτροπών του Εξωτερικού. Διετέλεσε βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ από το 1985 έως το 1996 και ευρωβουλευτής από το 1996 έως το 2004.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΤΟΜΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ)
Πολιτικός μηχανικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Μυτιλήνη
όπου διατηρεί τεχνικό γραφείο. Δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης για τρεις τετραετίες (1979-1990), αντιδήμαρχος επί των τεχνικών έργων τη διετία 1989-1990, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου από την ίδρυσή του. Υποψήφιος νομάρχης στις εκλογές του 2006. ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΡΗΣ (Οικολόγοι Πράσινοι)
Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης
. Γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Χιώτη και μητέρα Ικαριώτισσα. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Ικαρίας και υπηρέτησε ως πρώτος διευθύνων σύμβουλος (1997-2000). Συμμετείχε στη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων για τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής στην Αθήνα από το 1996.
ΙΓΝΑΤΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΣΙΡΕΠΛΗΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη
και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Καλλονής Λέσβου. Με ενεργό συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Δυτικής Λέσβου για την απομάκρυνση του πεδίου βολής στην Αγρα, την προστασία της περιοχής από τα λύματα των γαλακτοβιομηχανιών, το κλείσιμο του κέντρου κράτησης Παγανής. -

~**ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Πέρα από τον τουρισμό
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΪΤΗ
Τα Ιόνια, ή αλλιώς Επτάνησα, με πληθυσμό περίπου 200 χιλιάδες κατοίκους, υποδέχονται λόγω τουρισμού κάθε χρόνο επισκέπτες που ξεπερνούν τον πληθυσμό τους δέκα φορές!
Ομως αυτό το προνομιακό πεδίο οικονομικής δραστηριότητας για τους Επτανήσιους είναι και ο τόπος των μεγαλύτερων προβλημάτων τους.
Ολα αυτά τα χρόνια οι απόπειρες των ντόπιων επιχειρηματιών να τιθασεύσουν προς όφελός τους τις δυνάμεις της αγοράς δεν έφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η μικτή επιχείρηση μελέτης και τουριστικής προβολής (Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων), που συστήθηκε πριν από περίπου μια δεκαετία, ουδέποτε πέτυχε την αναγκαία κεφαλαιακή συγκέντρωση κι έτσι αναγκαστικά κινήθηκε στα ρηχά της απλής συμμετοχής στις τουριστικές εκθέσεις...
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο νόθος «αυτοδιοικητικός» θεσμός τής μέχρι σήμερα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το σύνδρομο της αντιμετώπισης ενός ενιαίου χώρου ως απλώς το άθροισμα των επιμέρους νησιών.
Εύλογη λοιπόν η υστέρηση σε υποδομές σε κάθε νησί ξεχωριστά, αλλά κυρίως σε δράσεις και έργα περιφερειακής συνοχής, έτσι που δημιούργησε σε πολλές περιπτώσεις το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη τοπικιστικών αντανακλαστικών και εσωστρέφειας. Και τούτο παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν ουκ ολίγα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υποτίθεται ότι επινοήθηκαν ακριβώς για να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες.
Η νέα διεθνοποίηση
Σήμερα τα Ιόνια νησιά έχουν να καλύψουν το χαμένο χρόνο
, την ίδια ώρα που θα πρέπει να ανταποκριθούν και στο φλερτ της Ανατολής, που «δεν υπήρχε» πριν από το '90 και τώρα πια εμφανίζεται στην προοπτική των επενδύσεων τύπου Αστακού αλλά και της διέλευσης από τη θάλασσα της Αδριατικής και του Ιονίου των αγωγών φυσικού αερίου.
Ομως όπως και να 'χει, η προοπτική της δημιουργίας ενός στρατηγικού ενδιαφέροντος ενεργειακού μετώπου από τον Αστακό και τις θεσπρωτικές ακτές έως τον αλβανικό Αυλώνα και το Δυρράχιο, προσδίδουν άλλη αξία στο διοικητικό κέντρο των Ιόνιων νησιών, την Κέρκυρα, που θ' αναζητήσει έτσι υποχρεωτικά το νέο της ρόλο. Το γεγονός ότι οι επικείμενες αυτές εξελίξεις συμπίπτουν με τη δημοκρατική αναβάθμιση της διοίκησης στην Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, πιστεύεται από πολλούς ότι μπορεί και να 'ναι ένα καλό παιχνίδι της μοίρας. Μπορεί αυτή τη φορά το στοίχημα να κερδηθεί... *
Υποψήφιοι περιφερειάρχες
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ (ΠΑΣΟΚ)
Τακτικός καθηγητής Χωροταξικού Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 61 ετών
. Γεννήθηκε στο Αργοστόλι. Νομάρχης Ιθάκης -Κεφαλονιάς (1985-1989), γενικός γραμματέας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (1996-1998), γενικός γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ (1998-2001), βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ (Ν.Δ., ΛΑΟΣ)
Γιατρός (ρευματολόγος), μέλος της Ν.Δ. από το 1981
. Χρημάτισε αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας. Πολιτεύεται για πρώτη φορά με τη Ν.Δ. το 1989, εκλέγεται βουλευτής το 1996 και το 2000. Ηταν υποψήφιος επίσης στις εκλογές του 2004. Διοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το 2004 έως το 2006. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΟΥΛΗΣ (ΚΚΕ)
Γιατρός με την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής, 57 ετών
. Γεννήθηκε στους Λιαπάδες Κέρκυρας. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας. Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας από το 1995 έως το 2001. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι)
Πολιτικός μηχανικός, 54 ετών. Γεννήθηκε στα Σβορωνάτα Κεφαλονιάς
. Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αργοστολίου από το 1982 έως το 1994. Νομαρχιακός σύμβουλος από το 1994 έως το 2006, από το 2006 έως σήμερα αντινομάρχης. Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την πρόληψη κατά των ουσιών «Απόπλους».
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (Δημοκρατική Αριστερά)
Πολιτικός μηχανικός, αντινομάρχης Κέρκυρας από το 1996 έως το 1999, δήμαρχος Παρελίων
Κέρκυρας από το 1999 έως το 2006. Μέλος της ΕΑΡ, του ΣΥΝ Κέρκυρας μέχρι την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, του Ομίλου Φίλων Σκοποβολής, της Ενωσης Αμπελουργών και Οινοποιών Κέρκυρας. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ (ανεξάρτητος - αντάρτης ΠΑΣΟΚ)
Δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Κορακιάνα Κέρκυρας
. Το 2008 εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων του Κινήματος. ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΟΝΙΑ) ΛΑΧΑΝΙΩΤΟΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Πρώην ξενοδοχοϋπάλληλος, νυν ελεύθερη επαγγελματίας εργαζόμενη στον τουρισμό
. Ανέπτυξε δράση στο αντιρατσιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, μέλος Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Εργαζόμενοι-Αλληλεγγύη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζακύνθου. -

~** ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αγρια Δύση για δίκτυα, περιβάλλον και μετανάστες
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Με ηλεκτρική καρέκλα χαρακτηρίζεται από πολλούς η θέση του νέου «καλλικρατικού» περιφερειάρχη της Δυτικής Ελλάδας, καθώς τα ζητήματα και τα προβλήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει είναι πολλά και σοβαρά.
Η ουσιαστική απομόνωση της περιοχής από το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο αποκλεισμός της από το δίκτυο του φυσικού αερίου, η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός των χιλιάδων μεταναστών εργατών, η διαχείριση των απορριμμάτων και η προστασία και η διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν τα κύρια θέματα της περιφέρειας που αποτελείται από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.
Στο ζήτημα της διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος η Ηλεία, η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία φιλοξενούν πολύ σημαντικά οικοσυστήματα που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις. Οι σχεδόν καθημερινές παράνομες παρεμβάσεις σε αυτά, η ρύπανση και οι καταπατήσεις παραμένουν ένα άλυτο πρόβλημα που σε ορισμένες περιπτώσεις εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.
Η έλλειψη σχεδίου στη διαχείριση των χιλιάδων μεταναστών που κατακλύζουν το λιμάνι της Πάτρας και τις αγροτικές περιοχές της Ηλείας (Μανωλάδα) και η ανυπαρξία υποδομών για τη φιλοξενία τους, όπως το κέντρο υποδοχής που όλοι πλην των κομμάτων της Αριστεράς αρνούνται, προκαλεί σοβαρά προβλήματα με κοινωνικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία μελλοντικά αναμένεται να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις...
Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι επίσης η «καυτή πατάτα» που επί χρόνια περιφέρεται από χέρι σε χέρι με τους αρμόδιους να υπόσχονται λύσεις και να προγραμματίζουν χωρίς ποτέ να εφαρμόζουν τη λύση. Την ίδια ώρα τα πρόστιμα της Ε.Ε. πέφτουν «βροχή» για τις παράνομες χωματερές. Ο νέος περιφερειάρχης θα πρέπει να βρει τον «μαγικό» τρόπο να πείσει τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν, να θέσει στο περιθώριο τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες και δώσει την οριστική λύση. *
Υποψήφιοι περιφερειάρχες
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ
(ΠΑΣΟΚ)
Υπάλληλος του ΕΟΤ, 51 ετών. Γεννήθηκε στο Καλέντζι Αχαΐας
. Πτυχιούχος Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΙ Πατρών. Βουλευτής Αχαΐας (ΠΑΣΟΚ) το 2004 και 2007. Πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος το 1994, 1998 και 2002, αντινομάρχης από το 1997 έως το 2000 και αναπληρωτής νομάρχης από το 2003 έως το 2004.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
(Ν.Δ.)
Ηλεκτρολόγος μηχανικός, 44 ετών. Από το 1993
ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο. Νομαρχιακός σύμβουλος το 1998, το 2002 οπότε και ορίζεται αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας 2004, 2007 έως σήμερα. Αναπληρωτής διοικητής (2004-2005) του Νοσοκομείου στο Ρίο.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
(ΚΚΕ)
Οικονομολόγος, 53 ετών. Μέλος του τμήματος Οικονομίας της Κεντρικής Επιτροπής
και της Επιτροπής περιοχής της Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Βουλευτής του ΚΚΕ που εκλέγεται στον Νομό Αχαΐας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
(ΛΑΟΣ)
Επαγγελματικός συνεταιριστικός υπάλληλος, 52 ετών
. Γεννήθηκε στο Ισωμα Φάρων Αχαΐας. Σπούδασε ψυχολογία στην Πάντοβα της Ιταλίας. Εκλέχτηκε βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ (1996, 2000, 2004). Το 2009 εκλέγεται βουλευτής με το ΛΑΟΣ. Ιδρυτής της Πατραϊκής Ενωσης Καταναλωτών από το 1995.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ
(ΣΥΡΙΖΑ)
Τεχνολόγος-ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Πάτρας «Αγιος Ανδρέας», 52 ετών
. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στα Βραχναίικα Αχαΐας. Νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας, μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων «Ιπποκράτης». Στέλεχος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ).
ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ
(Δημοκρατική Αριστερά)
Δικηγόρος, 55 ετών. Γεννήθηκε στην Πάτρα
και μεγάλωσε στη συνοικία Αγίων Αποστόλων. Νομαρχιακός σύμβουλος από το 1998, συνιδρυτής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας από το 1986, εκλέχτηκε βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ (2009), από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ που προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Οικολόγοι-Πράσινοι)
Μάχιμος εκπαιδευτικός, με πλούσια δράση και συγγραφικό έργο
σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος. Εχει χρηματίσει πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου. Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Birdlife International.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ
(ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Γεωπόνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ την περίοδο 1989 έως 1994
. Αποχώρησε το 1989 διαφωνώντας με την πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ, εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΙΝ». -

~** ΗΠΕΙΡΟΣ
Ντέρμπι «μεγάλων», φιλοδοξίες «μικρότερων»
Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
«Νυν υπέρ πάντων ο αγών» στην Ηπειρο, όχι μόνον για τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και για τα μικρότερα που κατεβαίνουν με αξιώσεις να καταγράψουν αυξημένες δυνάμεις.
Με εισιτήριο τα υψηλά ποσοστά στις εκλογές τού 2009 και αβαντάζ το ειδικό πολιτικό βάρος του Βαγγέλη Αργύρη στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και την περιοχή, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί δυναμικά την Περιφέρεια.
Η Ν.Δ. ενισχυμένη -στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Καχριμάνη- με τις δυνάμεις του ΛΑΟΣ, επιμένει αυτοδιοικητικά, ρίχνοντας στον αγώνα τον επί οκτώ χρόνια νομάρχη Ιωαννίνων και επί 12 χρόνια δήμαρχο Μετσόβου, δηλαδή έναν άνθρωπο που προέρχεται από τα σπλάχνα των τοπικών κοινωνιών και «πήρε» το 2006 τη Νομαρχία, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό στην Περιφέρεια (53,95%).
Γαλάζιες το 2006 όλες οι Νομαρχίες, εκτός από αυτήν της Πρέβεζας, όπου η συνένωση των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ έδωσε στον Βασίλειο Ιωάννου (52,20%) και τη Νομάρχια. Στην Αρτα, νομάρχης ο Γεώργιος Παπαβασιλείου με 49,49% και στη Θεσπρωτία, ο Βασίλειος Γιόγιακας με 52,31%, και οι δύο με στήριξη της Ν.Δ.
Στις εκλογές του 2009, την πρώτη θέση πήρε το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ηπειρο. Μεγαλύτερο ποσοστό στη Θεσπρωτία (48,76%) και μικρότερο στην Πρέβεζα (42,98). Κάτω από το ποσοστό των 40 μονάδων βρέθηκε η Ν.Δ. και στους τέσσερις νομούς. Μεγαλύτερο ποσοστό στην Αρτα (38,99%) και μικρότερο στα Ιωάννινα (35,13%).
Πρόκειται για τη μοναδική, ίσως, Περιφέρεια που έχει απόλυτη ομοιογένεια αποτελεσμάτων και στους τέσσερις νομούς, από τη δεύτερη μέχρι και την έβδομη θέση. Τρίτη δύναμη το ΚΚΕ, τέταρτη ο ΣΥΡΙΖΑ, πέμπτη ο ΛΑΟΣ, έκτη οι Οικολόγοι Πράσινοι και έβδομη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μεγαλύτερο ποσοστό για το ΚΚΕ στην Πρέβεζα (8,04%) και χαμηλότερο στη Θεσπρωτία (4,60%).
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα Ιωάννινα έχουν δώσει 4,89% και η Θεσπρωτία 3,45%.
Ο ΛΑΟΣ βρίσκεται στην 5η θέση, με κάτι λιγότερο ή περισσότερο από 3%, δηλαδή από 2,58% στην Αρτα έως 3,49% στα Ιωάννινα.
Από τις συνολικά 11 έδρες της Περιφέρειας, το ΠΑΣΟΚ έλαβε τις 7 και η Ν.Δ. τις 4.
Υποψήφιοι περιφερειάρχες
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ (ΠΑΣΟΚ)
Αγρότης-συνεταιριστής, 58 ετών. Βουλευτής από το 1993
μέχρι σήμερα, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων (1974). Διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας (2000-2004) στις κυβερνήσεις Σημίτη κι εκλέχτηκε γ' αντιπρόεδρος της Βουλής τον Οκτώβριο του 2009, έπειτα από πρόταση του πρωθυπουργού.
ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ (Ν.Δ.-ΛΑΟΣ)
Μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος, μηχανικός, 54 ετών
. Γεννήθηκε και διαμένει στα Γιάννενα. Μπαίνει στα αυτοδιοικητικά το 1983, όταν εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Μετσόβου. Στη συνέχεια υπηρετεί για τρεις τετραετίες στο Δήμο Μετσόβου, ως δήμαρχος (1991-2002). Νομάρχης Ιωαννίνων από το 2002 έως σήμερα.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ (ΚΚΕ)
Οικονομολόγος, 52 ετών. Υπάλληλος στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Πρεβέζης
. Εχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος για οκτώ χρόνια στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας. Είναι μέλος του γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ)
Είναι δικηγόρος, 51 ετών. Διαμένει στα Ιωάννινα
και κατάγεται από τους Ραφταναίους Τζουμέρκων. Εχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και έχει αναπτύξει οικολογική δράση στην περιοχή.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΨΑΣ (Δημ. Αριστερά, Οικολόγοι )
Καθηγητής στη Σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ στα Ιωάννινα, 51 ετών
. Γεννήθηκε στο Κεράσοβο Φιλιππιάδας. Σπούδασε τεχνολόγος - μηχανολόγος - μηχανικός στα ΚΑΤΕΕ. Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΝ (2000), νομαρχιακός σύμβουλος (2002), υποψήφιος δήμαρχος Φιλιππιάδας το 2006.
ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Υπάλληλος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 60 ετών. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου
Εργαζομένων και εκπρόσωπος του Συλλόγου στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος από το 1998 ώς το 2002. Ασχολείται με την κτηνοτροφία.-

~**ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η «μάχη» του Κάμπου και οι ρυθμιστές
Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Χρησμός που απαιτεί και δεύτερη ερμηνεία η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οσοι γνωρίζουν καλά την περιοχή, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα πράγματα θα κριθούν στον β' γύρο και η ζυγαριά θα βαρύνει εκεί όπου θα συγκλίνουν τα μικρότερα πολιτικά κόμματα, γεγονός που δίνει πρωτεύοντα ρόλο και στη φυσιογνωμία-προσωπικότητα και διεισδυτικότητα στους υπόλοιπους συνδυασμούς του υποψηφίου.
Αγοραστός από τη Λάρισα ή Παπατόλιας από τον Βόλο, πολιτικός από την κεντρική πολιτική σκηνή ή άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης; Πάντως οι δύο υποψήφιοι έχουν ένα κοινό: είναι αμφότεροι πανεπιστημιακοί, κάτι που κάνει τη διαφορά σε σχέση με άλλες περιφέρειες. «Δυνατός» ο (κυρίαρχος στην αγροτιά του Κάμπου) Βασίλης Μπούτας που αναμένεται να σηκώσει το ήδη υψηλό ποσοστό (9,47% έως 7,49%) του ΚΚΕ, χωρίς να αποτελεί έκπληξη και το διψήφιο νούμερο, ενώ ανοδική τάση εμφανίζει και ο συνδυασμός του Κώστα Πουλάκη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΝ.
Οι 4 νομαρχίες είναι μοιρασμένες: δύο στη Ν.Δ. και δύο στο ΠΑΣΟΚ. Ειδοποιός διαφορά ότι η Ν.Δ. τις κέρδισε από την πρώτη Κυριακή με υψηλά ποσοστά. Στα Τρίκαλα έκανε το ρεκόρ ο Ηλίας Βλαχογιάννης που πήρε με τη μία 54,86% και στη Λάρισα ο Λουκάς Κατσαρός είχε την άνεση του 49,61 από την πρώτη Κυριακή. Οι δύο νομαρχίες της Μαγνησίας και της Καρδίτσας κερδήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στον β' γύρο. Επειτα από σκληρή μάχη τη δεύτερη Κυριακή ο Απόστολος Παπατόλιας πήρε 53,30% στην Μαγνησία και ο Φώτης Αλεξάκος 52,88% στην Καρδίτσα.
Στις εθνικές εκλογές πρώτο κόμμα και στους 4 νομούς ήταν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστά που κυμαίνονται από 45,14% (Τρίκαλα) έως 40,39 (Μαγνησία). Η Ν.Δ. σε όλους τους νομούς πήρε κάτω από 40%. Ανώτερο το 39,88% της Καρδίτσας, κατώτερο το 35,56% της Μαγνησίας.
Ισχυρή δύναμη στην Περιφέρεια το ΚΚΕ, με 7,49% στην Καρδίτσα έως 9,47% στη Λαρισα. Ο ΛΑΟΣ έχει τις λιγότερες δυνάμεις στα Τρίκαλα (3,79%) και τις περισσότερες στη Μαγνησία (5,82%). Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο ενισχυμένος στη Μαγνησία (4,66%) και πιο ισχνός (2,56%) στα Τρίκαλα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πήραν 2,60% στη Μαγνησία και και 1,09% στην Καρδίτσα.
Οι 23 έδρες της Περιφέρειας μοιράστηκαν ως εξής: ΠΑΣΟΚ 11, Ν.Δ. 7, ΚΚΕ 2, ΛΑΟΣ 2, ΣΥΡΙΖΑ 1. -

~** ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μάχη στήθος με στήθος
Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Σταυρόλεξο για δεινούς λύτες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να ξεκινούν σχεδόν μαζί τον αγώνα δρόμου των εκλογών και τα μικρότερα κόμματα με καταξιωμένες προσωπικότητες στο χώρο τους να προσπαθούν να αποσπάσουν ποσοστά από τη μεγάλη πίτα των ψηφοφόρων.
Για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει η «μαγιά» των υψηλών ποσοστών που συγκεντρώθηκαν σε όλους τους νομούς στις τελευταίες εκλογές. Για τη Ν.Δ., οι τρεις, σε σύνολο πέντε νομαρχιών, που είναι γαλάζιες στις αυτοδιοικητικές του 2006.
Αναγνωρίσιμες στην περιοχή οι προσωπικότητες του Γιώργου Μαρίνου (ΚΚΕ), αλλά και του Νίκου Παπανδρέου (ΛΑΟΣ) που στην Ευρυτανία υποστηρίζεται από τις δυνάμεις της Ντόρας Μπακογιάννη. Ανθρωποι που έχουν αγωνιστεί με κινήσεις πολιτών για την περιοχή, οι Νίκος Στουπής και Δέσποινα Σπανούδη.
Στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και οι δύο μονομάχοι, καθώς υποψήφιοι περιφερειάρχες από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι ο νυν νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς και ο νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας. Τα ποσοστά που έφεραν το 2006 σχεδόν ίσα: 52,77% για τον κ. Περγαντά και 52,50% για τον κ. Χειμάρα. Στη Ν.Δ. ανήκουν επίσης η Νομαρχία Φωκίδας με τον Νίκο Φουσέκη, που κατέχει και το υψηλότερο ποσοστό στην περιφέρεια (56,64%), και η Νομαρχία Ευρυτανίας με τον Κωνσταντίνο Κοντογιώργο (51,48%). Το σκορ 3-2 στις νομαρχίες συμπληρώνει η Εύβοια με νικητή τον Αθανάσιο Μπουραντά από το ΠΑΣΟΚ με 42,73%.
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενισχυμένο στην περιφέρεια, αν υπολογίσει κανείς τις εκλογές του 2009. Υψηλότερο ποσοστό στην Ευρυτανία (51,20%) και χαμηλότερο στη Φωκίδα (40,21%). Η Ν.Δ. δεύτερη σε όλους τους νόμους καταγράφει το πιο υψηλό ποσοστό στη Φθιώτιδα με 40,36% και το πιο χαμηλό στη Βοιωτία με 31,08%.
Τρίτη δύναμη σταθερά το ΚΚΕ σε όλους τους νομούς, με ποσοστά που κυμαίνονται από 3,24% στην Ευρυτανία έως 7,30% στη Βοιωτία. Στις επόμενες θέσεις ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, με το χαμηλότερο του ΛΑΟΣ στην Ευρυτανία (2,97%) και το υψηλότερο στην Εύβοια (6,01%). Για τον ΣΥΡΙΖΑ μικρή η ψαλίδα, με 2,27% στην Ευρυτανία και 3,90% και στην Εύβοια και στη Βοιωτία.
Οι 17 έδρες της περιφέρειας μοιράστηκαν ως εξής: ΠΑΣΟΚ 10, Ν.Δ. 5, ΚΚΕ 1, ΛΑΟΣ 1. -

~**

*** ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ....ΟΣΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΤΕ !!:

**Η εσωστρέφεια στην εφηβεία
Posted: 05 Nov 2010 11:10 AM PDT
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του εσωστρεφή εφήβου; Ο έφηβος γενικά χαρακτηρίζεται από παρορμητισμό, ενθουσιασμό, τάση για υπερβολή, εγωκεντρισμό και αυθάδεια. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα ...[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

Το φαρμακείο της γιαγιάς...
Posted: 05 Nov 2010 04:22 AM PDT
Για πολλά περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι Βότανα, λεμόνι, μέλι, μαγειρική σόδα, αλάτι, ξίδι και σκόρδο επιστρατεύονται για να ανακουφίσουν από τον πόνο, να απαλύνουν τον βήχα, να...[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

** Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.

Milan PapasNovember 6, 2010 at 7:42pm
Θέμα: ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τον Στάλιν!
ΠΕΡΙΣΣΟΣ VS ΕΡΤ
Κάτω τα χέρια από τον Στάλιν
Η προβολή δύο ντοκυμαντέρ για τον ηγέτη της ΕΣΣΔ προκάλεσε την οργή του Περισσού που κατηγόρησε τη δημόσια τηλεόραση για παραχάραξη της Ιστορίας, «βρώμικη προπαγάνδα» και την κατήγγειλε ως «φορέα» του «πιο βρώμικου γκεμπελισμού»ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

http://www.facebook.com/l/56841z-Oz42D1gvBMm2uR9BqmZA;blackblogofcommunism.com/2010/11/06/%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%ac%cf%84%cf%89-%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%bd/ .-

** capitalistsforever] UNREASONABLE SEARCHES‏
Libertarian Party Chair Mark Hinkle asserts the Transportation Security Administration(TSA) should end the strip-search machine program immediately. We've reached a point where our government has no qualms about humiliating us. Everyone who cares about civil liberties should be outraged that the Obama administration has shown no respect for travelers' privacy or their right to be free from unreasonable searches. The fact that Hinkle wants to travel on an airplane does not make him a threat, and it does not allow anyone to conduct a warrantless search under his clothing. The Obama administration apparently agrees with the neoconservative philosophy that there are no limits on government power in the areas of security and terrorism.Terrorists win when they provoke our government into overreacting. Apparently they have manipulated our government into chipping away at our rights and privacy. We should not let them get away with it.Overreaction of government might lead Uncle Sam to the miserable level of PIGS, where gangs of police thugs break in the homes of venitists, confiscating computers, and throwing innocent dissidents in jail!American Pilots Association president Dave Bates recently spoke out against the strip-search machines, expressing concern about the possibly harmful radiation they emit.The Electronic Privacy Information Center(EPIC) recently filed the opening brief in its lawsuit against the program. EPIC says that the machines violate the federal Privacy Act, the Religious Freedom Restoration Act, the Video Voyeurism Prevention Act, the Administrative Procedures Act, and the Fourth Amendment. EPIC's president called the program unlawful, invasive, and ineffective.Hinkle ignores the government's assurances that images will not be stored. Regardless of policy, some security personnel will want to store the images, and they will find ways to do it. This is already reported to have happened in Florida, where U.S. Marshalls stored thousands of images from a courthouse scanner.Many airlines are probably relieved to have the federal government assume responsibility for security. But it's the airlines who ought to be responsible, and they should bear the liability for what happens on their flights. Rather than have a one-size-fits-all approach imposed by the government, passengers and airlines should be free to work together to determine what methods and levels of security fit their needs best.Hinkle encourages Americans to call their newly-elected members of Congress and tell them that they don't want this expensive, worthless, intrusive, unconstitutional program.Smart words of venitists are more effective than smart strips and smart bombs of kleptocrats! Mighty words of a charismatic keynote speaker can transform your people to a new dimension of organizational climate, efficiency, self-actualization, enthusiasm, belonging, and motivation. To get such a speaker to your conference, write to keynote.speakers@yahoo.com.-

*** Hi Stamatios, Khaled Khaledmansour commented a photo you like on Gladys Giraldo's album: "ESPECIALMENTE PARA TI," "vi sweet" Check it out at:http://www.sonico.com/login.php?etid=250-byu42&lk=thGawcpio1ww-cfbXQ0Y7uKPW7ZglXC8z_45km1uchs.&ar=zM19kxyZc6bMRMXijn8eMaJZIW46d5SRL7y0l3CB%2FjaRjDXjBLze6So%2FGq4Mr8DPePZKIb7Bnn07FxaYPLCfg%2BbsvcYDvUqcjE%2B2lo%2F4sTwp6szmIBBwN1gNX9NO5oI4 Sonico.com

***Hi Stamatios, Khaled Khaledmansour commented a photo you like on Gladys Giraldo's album: "ESPECIALMENTE PARA TI," "very nice" Check it out at:http://www.sonico.com/login.php?etid=250-byu42&lk=thGawcpio1ww-cfbXQ0Y7uKPW7ZglXC8aGRRiI2XeNM.&ar=zM19kxyZc6bMRMXijn8eMaJZIW46d5SRL7y0l3CB%2FjaRjDXjBLze6So%2FGq4Mr8DPePZKIb7Bnn07FxaYPLCfg%2BbsvcYDvUqcjE%2B2lo%2F4sTwp6szmIBBwN1gNX9NO5oI4 Sonico.com

*** Ο/Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟNovember 6, 2010 at 1:56pm
Θέμα: ΕΚΠΟΜΠΗ!!!
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΜ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ..! ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ http://www.facebook.com/l/568411OEQkz3yKIV1elvEYzUxgQ;www.elpar.gr ή απο τους συνδεσμους http://www.facebook.com/l/56841E6ye3RRW08FG-IwSY9BzaQ;www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=533 http://www.facebook.com/l/56841s9rsOaifGlI1ZNYH1d4yAg;listen.onestreaming.com/asx/elpar.asxhttp://www.facebook.com/l/56841itNWziwjn4CkDr95LJnAdg;24radio.gr/code/station.php?station_id=315 http://www.facebook.com/l/56841p2dD2xfhi6Lgv4x46yQ3sA;www.mediabox.gr/live-radio-station/elliniko-paradosiako/ .-

*** Angelina likes ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΜΕΤΗ on Facebook and suggests you like it too. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?pages%2FNea-Makri-Greece%2FSCHOLE-CHOROU-KATERINA-ZACHMETE%2F121853617853996&mid=33f3471G56358b7cG255a537G4c&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook

*** facebook ... Ο/Η Georgios Farfaras έστειλε μήνυμα στα μέλη του SAFE COSMETICS - ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ.

Georgios FarfarasNovember 6, 2010 at 11:55am
Θέμα: Estee Lauder ροζ κορδέλες και καρκινογόνα στα καλλυντικά
Το ροζ χρώμα είναι πλέον συνώνυμο με την εκστρατεία για την "επίγνωση του καρκίνου του μαστού," και εταιρείες καλλυντικών όπως η Estee Lauder διακηρύσσει την δέσμευσή της για την συνειδητοποίηση καρκίνου του μαστού μέσω της προώθησης σε αφθονία ροζ κορδέλεςΌταν μία στις οκτώ γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, η ευαισθητοποίησης σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση και τις θεραπευτικές επιλογές είναι σημαντική.Αλλά αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από όλα είναι η απομάκρυνση των χημικών ουσιών που συνδέονται με τον καρκίνο από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά - συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών.Μερικά παραδείγματα: η Estee Lauder, Aveda και Clinique περιέχουν χημικές ουσίες που είναι πιθανόν να έχουν μολυνθεί με τον καρκινογόνες ουσίες 1,4-διοξίνη ή φορμαλδεΰδη. Η εταιρεία Bobbi Brown Blush περιέχει διοξείδιο του πυριτίου και διοξείδιο του τιτανίου (που θέτει σε κίνδυνο καρκίνου από την εισπνοή ) και πολλά εμπορικά σήματα ιδιοκτησίας Estee εξακολουθούνν να χρησιμοποιούν συντηρητικά όπως τα «πάραμπενς» (parabens), τα οποία μπορούν να ενεργούν όπως τα οιστρογόνα στον οργανισμό. Υψηλότερες εκθέσεις οιστρογόνων σε όλη γυναίκας της ζωής μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία. Γνωρίζουμε ότι η Estee Lauder, μπορεί να κάνει ασφαλέστερα τα καλλυντικά προϊόντα, όπως στην Aveda όπου έχουν ήδη καταργήσει κάποια επικίνδυνα συστατικά. Ωστόσο, η Estee Lauder πίεσε κατά της νομοθεσίας στην Καλιφόρνια που απαιτεί οι εταιρίες καλλυντικών να κοινοποιούν όταν χρησιμοποιούν χημικές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο και τις ατέλειες γέννησης - ενώ δρομολόγησε ταυτοχρόνως Ροζ Κορδέλα εκστρατείες για την "ευαισθητοποίηση" για τον καρκίνο του μαστού.Ελάτε μαζί μας, ζητώντας από την Estee Lauder, να σταματήσει να αγοράζει καρκινογόνους παράγοντες και διαταράκτες ορμονών από εταιρείες χημικών προϊόντων.Από την εκστρατεία για Ασφαλή Καλλυντικά
http://www.facebook.com/l/56841t9WD3yMU0kSu1I4mh_JCwA;org2.democracyinaction.org/o/5500/p/dia/action/public/?action_KEY=4423 Για την όχι πιστή αντιγραφήΓιώργος Φαρφαράς .-

***Ο/Η Πανδίων Αρκαδικός έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ξεμπρόστιασμα στα λαμόγια των κομμάτων.

Πανδίων ΑρκαδικόςNovember 6, 2010 at 10:53am
Θέμα: Ο Ρόκκο...και τ' αδέλφια του.
Ο ΓΑΠας και η παρεούλα του, πίστεψαν ότι το εκβιαστικό δίλημμα "ψηφίστε με αλλοιώς πάω σε εκλογές" θα τους έβγαινε σε καλό. Αύριο θα διαπιστώσουν το αντίθετο. Από αύριο αρχίζει η αποκαθήλωση τους. Για να γλυτώσει η χώρα, ο λαός και το ΠΑΣΟΚ από αυτούς.-

**Ο/Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟNovember 6, 2010 at 10:21am
Θέμα: EΚΠΟΜΠΗ iiiiiii
ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ.. “ΤΑ ΠΑΓΙΑ…ΠΟΛΛΑ” 10:00-12:00 ΜΕ ΕΝΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΡΟΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ! ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ..! ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΚΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ .
http://www.facebook.com/l/568414uc3-io6m-C4OyEH1vk_cA;www.elpar.gr/ ή απο τους συνδεσμους
http://www.facebook.com/l/56841PnIvk7KRBjlvgiftKR0Weg;www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=533 http://www.facebook.com/l/56841UIZ1YX8BJb3Qx6cAqzhX9Q;listen.onestreaming.com/asx/elpar.asxhttp://www.facebook.com/l/568416HgoAotxDx-b_hYjsqu2_w;24radio.gr/code/station.php?station_id=315
http://www.facebook.com/l/568415tMDgpDbtTo6WOdRVgV8xQ;www.mediabox.gr/live-radio-station/elliniko-paradosiako/


*** This message has been sent to you as the final step to confirm youremail list subscription for the following list: Exandas Documentaries Newsletter To confirm this subscription, please follow the URL below: http://www.exandasdocumentaries.com/dadamail/mail.cgi/n/exandasdocs/stamoskal/windowslive.com/dJSKe3XX54TwQ/ (Click the URL above, or copy and paste the URL into your browser. Doing so will subscribe you to this list.) ----------------------------------------------------------------------- The following is the description given for this list: Περιοδικές ενημερώσεις για νέες παραγωγές, νέα και ειδήσεις,της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου ----------------------------------------------------------------------- This email is part of a Closed-Loop Opt-In system and was sent to protect the privacy of the owner of this email address. Closed-Loop Opt-In confirmation guarantees that only the owner of an email address can subscribe themselvesto this mailing list. Furthermore, the following privacy policy is associated with this list: Δεν θα δώσουμε πουθενά το email σας Please read and understand this privacy policy. Other mechanisms may have been enacted to subscribe email addresses to this list, such asphysical guestbook registrations, verbal agreements, etc. If you did not ask to be subscribed to this particular list, pleasedo not visit the confirmation URL above. The confirmation for subscription will not go through and no other action on your part will be needed. To contact the owner of this email list, please use the address below: exandas@smallplanet.gr > The following physical address is associated with this mailing list: - exandas@smallplanet.gr Mailing List Powered by Dada Mailhttp://www.exandasdocumentaries.com/dadamail/mail.cgi/what_is_dada_mail/ .-

***Ο/Η Michael Fotiades έστειλε μήνυμα στα μέλη του Radio Thessaloniki 94.5fm.

Michael FotiadesNovember 6, 2010 at 7:18am
Θέμα: Λίγο πριν την κάλπη ο Μιχάλης Φωτιάδης και οι συνεργάτ
Λίγο πριν την Κάλπη. Οδηγίες προς ναυτιλομένους και ανασκόπηση της προεκλογικής περιόδου. Σήμερα από τις 10.00 το πρωί στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5FM. Ακούστε ζωντανά την εκπομπή από το διαδίκτυο
http://www.facebook.com/l/568413tNr-uCWm_J-YZeOdVW9-A;rthess.gr/
Δείτε live την Κυριακή τα αποτελέσματα
http://www.facebook.com/l/56841VgE9e-lBl7fyb5j_m4Lk4A;www.ekloges.ypes.gr/
http://www.facebook.com/l/56841rZth-XtcK1aJgP5hALa2Ig;www.nath.gr/default.aspx?page=127

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: