ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη   25  Ιουλίου   2012   :


Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Το ποντικάκι μας στην ενημέρωση !  :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
~** Σύμφωνα με στοιχεία του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας: Μειωμένη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στη Μεσσηνία

Σύμφωνα με στοιχεία του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας: Μειωμένη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στη Μεσσηνία * Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας λειτουργεί με 130 αστυνομικούς λιγότερους από την οργανική της δύναμη. Αυτό τονίζει ο Αντώνης Λιακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, στο κείμενο που συνέταξε και δημοσιεύει σήμερα η "Ε". Ο κ. Λιακόπουλος αναφέρει ότι φέτος στη Μεσσηνία αποστρατεύονται 34 αστυνομικοί, 3 θα βγουν στη σύνταξη από μέρα σε μέρα και 10 θα καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα επισημαίνει ότι η ίδρυση του Τμήματος Μεταγωγών έχει μείνει στα χαρτιά.***





**Αεροψεκασμοί σήμερα και αύριο στη Γιάλοβα






Αεροψεκασμοί σήμερα και αύριο στη Γιάλοβα











*** Αυξάνει η κίνηση του "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Αυξάνει  η κίνηση του
* Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν τα δρομολόγια του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος", που πιάνει λιμάνι στην Καλαμάτα κάθε Σάββατο.

Η κίνηση του πλοίου στη γραμμή Καλαμάτα - Κύθηρα - Κίσσαμος χαρακτηρίζεται ικανοποιητική αυτή την περίοδο από τον ναυτιλιακό πράκτορα Βασίλη Μανιάτη.
Το πλοίο δένει στο λιμάνι κάθε Σάββατο, 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και αναχωρεί μισή ώρα αργότερα.
Από το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ταξιδεύουν για Κρήτη και Κύθηρα επιβάτες απ' όλη τη Μεσσηνία αλλά και την Ηλεία και την Αρκαδία. Η κίνηση είναι αυξημένη τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα φέτος. Σε σύγκριση με πέρυσι παρουσιάζεται λίγο μειωμένη, όμως υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για τα επόμενα δρομολόγια, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Μανιάτης οι τιμές για το ταξίδι είναι ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τον Πειραιά. Επιπλέον, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και γειτονικών νομών της Πελοποννήσου επιλέγουν την Καλαμάτα ως κοντινότερη πόλη από τον Πειραιά για να κάνουν οικονομία και στη βενζίνη, πέρα από τα ακτοπλοϊκά.
Οπως πέρυσι έτσι και φέτος παρατηρείται πως με το συγκεκριμένο πλοίο ταξιδεύουν αρκετοί Κρητικοί στην Πελοπόννησο για διακοπές, οι οποίοι δεν έχουν οικογενειακούς ή φιλικούς δεσμούς με την περιοχή. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε έντονα πέρυσι και φέτος συνεχίζεται, σε μικρότερο βέβαια βαθμό, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οσον αφορά στις τιμές, όπως μας είπε ο κ. Μανιάτης, το εισιτήριο για την Κρήτη ανέρχεται σε 24 ευρώ για κάθε επιβάτη και για το επιβατηγό αυτοκίνητο στα 60 ευρώ (διπλάσιο μετ΄ επιστροφής). Αντίστοιχα για Κύθηρα οι τιμές είναι 16 ευρώ το άτομο και 50 ευρώ το αυτοκίνητο. Οπως εξήγησε, από Πειραιά ταξιδεύει κάποιος για Κρήτη μετ' επιστροφής με 63 ευρώ το άτομο και 150 ευρώ το αυτοκίνητο.
Το περασμένο Σάββατο ήρθαν από Κρήτη 35 οχήματα και 145 επιβάτες κι αναχώρησαν 215 επιβάτες και 53 οχήματα. Την αντίστοιχη ημερομηνία πέρυσι είχαν αναχωρήσει 53 οχήματα και 230 άτομα.
Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

*** 14500 για ραντεβού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

14500 για ραντεβού  στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

* Με ανακοίνωση της η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ενημερώνει ότι από Δευτέρα 30 Ιουλίουκάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να κλείσει ραντεβού με τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας μπορεί να καλεί το πενταψήφιο αριθμό 14500 οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου και οποιαδήποτε ημέρα.






***  Βγήκαν από το νερό γιατί … μαύρισε η θάλασσα
Βγήκαν από το νερό γιατί … μαύρισε η θάλασσα
 
* Το ενδεχόμενο ρύπανσης της θάλασσας από φορτηγό πλοίο οδήγησε το ναυαγοσώστη στην απόφαση να βγάλει τους λουόμενους από τη θάλασσα, χθες το μεσημέρι στην Ανατολική Παραλία.


Οι λουόμενοι έμειναν μερικά λεπτά έξω από το νερό μέχρι να… χαθεί από την επιφάνεια της θάλασσας η μαυρίλα, η οποία σύμφωνα με την εκτίμηση του ναυαγοσώστη Νίκου Ρήγανη, προήλθε από φουγάρο φορτηγού πλοίου που είχε δέσει νωρίτερα στη ράδα του λιμανιού. Αυτό μας είπε ο ίδιος εξηγώντας πως έδρασε προληπτικά για την ασφάλεια των λουομένων. Στη συνέχεια ερεύνησε την ευρύτερη περιοχή με το ναυαγοσωστικό σκάφος αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε την μαυρίλα, ενώ έρευνες πραγματοποίησαν και λιμενικοί, με σκάφος και από τη στεριά.  Κ.Δ. , εφημερίδα "Ελκευθερία " Μεσσηνίας 2012 .-

** ** Ο υφυπουργός Αθ. Σκορδάς στο συνέδριο της Αμφικτιονίας
Ο υφυπουργός Αθ. Σκορδάς στο συνέδριο της Αμφικτιονίας

  * Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιος Σκορδάς θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο 9ο συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, στο Costa Navarino, το Σάββατο 28 Ιουλίου.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αμφικτονία, ο Αθανάσιος Ι. Σκορδάς γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1965 στην Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και μιλά Αγγλικά.
Μέχρι σήμερα ήταν γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Επί σειρά ετών εργαζόταν ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.). Υπήρξε εκπρόσωπος των ασφαλιστικών συμβούλων στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης, στην Τεχνική Επιτροπή Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης και στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή Προσαρμογής του Εθνικού Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.
Από το 2004 μέχρι το 2009, ο κ. Σκορδάς διετέλεσε γ.γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, γ.γ. Καταναλωτή, και γ.γ. Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.


*** Ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου Καλαμάτα - Σπάρτη

Ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου Καλαμάτα - Σπάρτη

  * Οριστική αποκατάσταση και όχι "μπαλώματα" θα γίνει, επιτέλους, στα σημεία των κατολισθήσεων - καθιζήσεων στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης. Αυτό επεσήμανε χθες, απαντώντας σε ερώτησή μας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς. Το έργο καθυστέρησε και ο δρόμος εξακολουθεί να παραμένει σε επικινδυνότητα, καθώς χρειάστηκε η εκπόνηση μελέτης από ειδικό γεωτέχνη. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, μέσω της εργολαβίας συντηρήσεων για το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη που παραδόθηκε χθες στο διευθυντή Τεχνικών Εργων Παναγιώτη Γιαννακέα, στο πρώτο επικίνδυνο σημείο μετά την Αρτεμισία, ο τοίχος από την κάτω πλευρά του δρόμου θα ενισχυθεί με ζαρζανέτ και ο δρόμος θα σκαφτεί και θα εξυγιανθεί με οπλισμένο επίχωμα πριν πέσει η άσφαλτος. Στην αμέσως επόμενη στροφή του δρόμου (ακριβώς πάνω από το πρώτο επικίνδυνο σημείο) που παρατηρείται καθίζηση, θα γίνει ορθολογικότερη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και με τις επενδεδυμένες τάφρους θα φεύγουν προς το φυσικό αποδέκτη και δε θα προκαλούν πρόβλημα στην από κάτω πλευρά του δρόμου.
Στο τρίτο επικίνδυνο σημείο μετά το "Τουριστικό" προς τη Λακωνία, θα σκαφτεί ο δρόμος, θα τοποθετηθεί κατάλληλο υλικό που θα συγκρατεί, θα απορροφά τα υπόγεια νερά και για τα επιφανειακά θα βελτιωυθούν οι επενδεδυμένες τάφροι.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και αυτές τις μέρες και να τηρούν τη σήμανση που έχει ενισχυθεί, λόγω της αυξημένης κίνησης της καλοκαιρινής περιόδου.  Γ.Σ.

*** Οι δήμαρχοι θα ζητήσουν από τον υπουργό Εσωτερικών να παραμείνουν ανοιχτοί οι ΧΑΔΑ

 Οι δήμαρχοι θα ζητήσουν από τον υπουργό Εσωτερικών να παραμείνουν  ανοιχτοί οι ΧΑΔΑ


*   Αύριο πιθανότατα θα γίνει η συνάντηση δημάρχων με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Αθήνα, αναφορικά με τα σκουπίδια και τη διαχείρισή τους. Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έθεσε ως βασική προτεραιότητα να βρεθεί ένας τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα 3 ή 4 χρόνια - ενώ κατά τα λεγόμενά του οι δήμαρχοι θα πάνε στη συνάντηση με το δικό τους πακέτο προτάσεων. Το πρώτο και μείζον γι' αυτούς είναι να μείνουν ανοιχτοί οι ΧΑΔΑ, ύστερα από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είπε επίσης ότι οι δήμαρχοι δεν είναι διατεθειμένοι να έχουν ένα Κρανίδι στην περιοχή τους και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποθηκεύουν δεματοποιημένα σκουπίδια. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλα Κρανίδια στην Πελοπόννησο, με χωματερές δεμάτων. Μιλάμε για κομποστοποίηση πάντοτε και για ανακύκλωση. Υπάρχουν τα μηχανήματα, μπορεί να γίνει προμήθεια και σε πολύ σύντομο χρόνο να γίνεται ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων», ανέφερε ο δήμαρχος.

Καταλήγοντας ο Παν. Νίκας είπε ότι θα ζητήσουν και οικονομική συμπαράσταση από τον υπουργό γιατί κάποιοι από τους δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καλαμάτας, χειμάζονται από την κρατική αδιαφορία και τόνισε πως «στη διαχείριση των απορριμμάτων δεν μπορεί να στηρίζεται από το κράτος μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη».  Ν.Κ.

*** Φιλιατρινό φράγμα: Υπεγράφη η απόφαση για τις αποζημιώσεις 
Φιλιατρινό φράγμα: Υπεγράφη η απόφαση για τις αποζημιώσεις


* Την καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο Φιλιατρινό φράγμα υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Η απόφαση αφορά 42 ιδιοκτήτες, το συνολικό ποσό είναι 929.000 ευρώ και υπολογίζεται να καταβληθεί σε 10 με 15 ημέρες.


Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, που έκανε τη σχετική ανακοίνωση, διευκρίνισε ότι για τις ιδιοκτησίες που θα αποζημιωθούν έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις. Παρατήρησε ακόμη ότι το συνολικό ποσό για τις απαλλοτριώσεις του Φιλιατρινού φράγματος είναι 3,5 εκ. ευρώ - πράγμα που σημαίνει πως εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις πάνω από 2,5 εκ. ευρώ!

Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε ότι επιπλέον εγκρίθηκαν αποζημιώσεις για 46 ιδιοκτήτες, για την απώλεια ηρτημένης παραγωγής 2011-2012, ύψους 24.127 ευρώ.

Γ.Σ.




*** Κίνδυνος πλημμύρας στο Πήδημα λόγω γέφυρας



Image

Εγκατάλειψη από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας βιώνουν οι κάτοικοι του Πηδήματος, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές, Β. Μπαρούνης.
Και ίσως έχει δίκιο, αφού μας μίλησε για προβλήματα που αφορούν στον υφιστάμενο επαρχιακό δρόμο από την παλιά εθνική οδό προς το Πήδημα, αλλά και στην προστασία του οικολογικά ευαίσθητου οικοσυστήματος των πηγών του Πηδήματος, από τις οποίες υδρεύεται η Καλαμάτα και, κατά συνέπεια, μεγάλο τμήμα της Μεσσηνίας. Για το τελευταίο δε, διευκρίνισε πως δεν αποτελεί θέμα για αντιπολίτευση, αλλά ζήτημα που πρέπει να συγκεντρώσει την προσοχή όλων των αρμοδίων για τη διαφύλαξή του ως «κόρη οφθαλμού».
Επανέφερε δε πρότασή του, για δημιουργία υδάτινου θεματικού πάρκου στην περιοχή, που θα μπορούσε να ενταχθεί στα αξιοθέατα του Δήμου Καλαμάτας και να αυξήσει τις ημέρες παραμονής τουριστών.
~* Η γέφυρα που μετατοπίστηκε
Η πρώτη διαμαρτυρία αφορά στην αποκοπή της υφιστάμενης επαρχιακής οδού, προς εκτέλεση του αυτοκινητόδρομου Τσακώνας – Καλαμάτας. Το αρχικό σχέδιο, όπως μας είπε, ήταν να κατασκευαστεί γέφυρα στην ευθεία του σημερινού επαρχιακού δρόμου προς το Πήδημα και δίπλα αγωγός για την απορροή ομβρίων.
Όμως, η κατάσταση αντιστράφηκε «και καταλήξαμε να περνάμε εμείς από τον αγωγό ομβρίων, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί ο κόμβος που είχε βελτιωθεί πρόσφατα στην παλιά εθνική οδό».
Επισήμανε τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς στο σημείο που γίνεται η διέλευση των οχημάτων δεν υπάρχει έργο απορροής των ομβρίων.
Πρόσθεσε δε ότι, αφού τελικά δεν κατασκευάστηκε η προβλεπόμενη στο συγκεκριμένο σημείο γέφυρα, η διέλευση των οχημάτων προς το Πήδημα θα γινόταν μέσα από τον παράδρομο που φτιάχτηκε. Ταυτόχρονα, θα κατασκευαζόταν και κόμβος, δίπλα από το πρατήριο καυσίμων Κουτσουμπού. Πριν από το τέλος του 2011, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος Ανδ. Καραγιάννης είχε πει ότι σε ένα μήνα το πρόβλημα θα είχε λυθεί, ενώ «ο δήμαρχος είχε τότε απαιτήσει να ξεβολευτούμε, λέγοντας πως το ζήτημα θα λυθεί σε τρεις μήνες με την κατασκευή του κόμβου, πως δε θα χρειαζόταν να περνάμε μέσα από τον οχετό απορροής των ομβρίων (διαστάσεων 3Χ3 μέτρα) και πως έτσι θα γινόταν άρση της επικινδυνότητας για τα διερχόμενα αυτοκίνητα».
Με βάση τα λεγόμενά του, δεν έχει υπάρξει βελτίωση, ενώ, επικαλούμενος τα αποτελέσματα συνάντησης προχθές το απόγευμα (μετά την παράδοση του αυτοκινητόδρομου στην κυκλοφορία), «προέκυψε ότι είναι αμφίβολο αν στα επόμενα δύο χρόνια έχουμε κόμβο στην περιοχή».
«Ζητάμε», συνέχισε, «από το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα να αναγνωρίσει έμπρακτα ότι και η Κοινότητα Πηδήματος ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας. Ζητάμε να μας λέει την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι, καθώς ο κόσμος δε θέλει άλλα ψέματα, αλλά και να πάρει στις πλάτες του το φορτίο διάνοιξης του δρόμου, γιατί για τις δικές μας είναι πολύ βαρύ».
~* Υδάτινο πάρκο στις πηγές  Του Πηδήματος
Η έκφρασή του αλλάζει όταν αρχίζει να μιλά για το ζήτημα των πηγών και της προστασίας του. Παθιάζεται και αραδιάζει σειρά φωτογραφιών για το πώς ήταν οι πηγές και πώς έγιναν. «Από την εποχή του αείμνηστου νομάρχη Παν. Φωτέα αγωνίζομαι για τη δημιουργία ενός υδάτινου πάρκου στην περιοχή, που θα προστάτευε το χώρο των πηγών του Πηδήματος που υδρεύουν και αρδεύουν τη μισή Μεσσηνία μέσα από ό,τι προβλέπεται για αυτές τις εγκαταστάσεις, θα διασφάλιζε την ποιότητα του νερού, ενώ θα λειτουργούσε και με επιμορφωτικό χαρακτήρα. Μια παρέμβαση, δηλαδή, ανάλογη του μουσείου υδροκίνησης στη Δημητσάνα, που ίσως να περιελάμβανε και ένα αναψυκτήριο για τους επισκέπτες.
Εκτός αυτού, θα μπορούσε να ενταχθεί στα αξιοθέατα της Καλαμάτας και να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιστορία της με το ενετικό Κάστρο, την Αγία Κυριακή και τους μύλους του Κολοκοτρώνη», είπε χαρακτηριστικά.
Ευκαιρίας δοθείσης, σημείωσε: «Εμείς εδώ είμαστε ενάντια στις γεωτρήσεις, επειδή θα μας στερήσουν το νερό. Με βάση στοιχεία του ’97-’98, ο Σύνδεσμος Ύδρευσης αντλούσε 44.000 κυβικά το 24ωρο. Ποια γεώτρηση θα μπορούσε να δώσει τέτοια ποσότητα νερού; Ο “ΜΟΡΕΑΣ” χρησιμοποιεί γεώτρηση για να ποτίζει τα φυτά στα πρανή του αυτοκινητόδρομου, που περνά πάνω από τον Πάμισο και τον Άρι. Γιατί να αντλεί νερό από εκεί, όταν υπάρχει η δυνατότητα λήψης επιφανειακού νερού από τα ποτάμια αυτά, που χύνονται ανεκμετάλλευτα στη θάλασσα; Ποιος είναι εκείνος από τους ειδικούς που θα μας πληροφορήσει υπεύθυνα ότι η γεώτρηση που χρησιμοποιεί ο “ΜΟΡΕΑΣ” δε θα επηρεάσει τα υδάτινα αποθέματα της περιοχής, που υδρεύουν και την Καλαμάτα; Δεν είναι μια καλή ιδέα και για το Δήμο Καλαμάτας να βρει τρόπο να αντλεί τα επιφανειακά νερά του Άρι, για να ποτίζει κηπάρια και παρτέρια, αντί να χρησιμοποιεί τις γεωτρήσεις;
Δεν είναι άδικο να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τη στιγμή που οι ιδιώτες θα πρέπει να βγάζουν άδεια χρήσης για τα πηγάδια και τις γεωτρήσεις τους, προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση του νερού από τον υδροφόρο ορίζοντα, και την ίδια στιγμή η Καλαμάτα να αντλεί νερό από γεώτρηση για να ποτιστούν τα φυτά, χωρίς να ξέρουμε σε ποιο βαθμό αυτό επηρεάζει και την υδάτινη λεκάνη της περιοχής;», είναι τα ερωτήματα που θέτει καταιγιστικά.
Μάλιστα, σημείωσε πως όταν χρησιμοποιείται για την άρδευση νερό από γεώτρηση, στα πηγάδια της περιοχής μειώνεται η στάθμη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ποτιστούν οι όποιες καλλιέργειες.
~* Προστασία των πηγών
Και φυσικά, θεωρεί ως το σημαντικότερο όλων την προστασία της καθαρότητας του νερού των πηγών. Επισημαίνει πως οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με φιλικά μέσα στο περιβάλλον και όχι με τσιμέντα, καθώς από αυτές τις πηγές πίνουν νερό χιλιάδες Μεσσήνιοι. Μίλησε δε για τη μη συζήτηση σε ακροαματική διαδικασία μιας υπόθεσης που είχε ξεκινήσει προ καιρού ο τότε δήμαρχος Ανδ. Καραγιάννης, την οποία χαρακτήρισε ως «αυθαίρετη ενέργεια και περιβαλλοντική καταστροφή». Όπως εξήγησε, «τότε “αλώνιζε” στο χώρο των πηγών μηχάνημα και ο γιατρός Παν. Φερέτος κατέθεσε αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων. Όμως, η υπόθεση δε συζητήθηκε στο δικαστήριο, καθώς, επειδή δεν υπήρχε ούτε μελέτη αλλά ούτε και δημοπρασία, δεν υπήρχε και αντικείμενο συζήτησης».
~* Ανοιχτή πρόσκληση στο δήμαρχο
Απηύθυνε, δε, ανοιχτή πρόσκληση στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα στην περιοχή, παρατηρώντας ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε συμπεριλάβει και σχετική μελέτη, που θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον των κατοίκων.
Υπογράμμισε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι κάτοικοι της περιοχής νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από τη Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας: «Είναι καλά τα έργα βιτρίνας, αλλά ακόμη καλύτερα τα έργα ουσίας, που θα διατηρήσουν την αειφορικότητα του περιβάλλοντος και την έντονη παρουσία του υδάτινου στοιχείου στην περιοχή», ενώ κατέληξε πως το Πήδημα είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται με πέντε καταστήματα για εστίαση και αναψυχή, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα λειτουργούν χωρίς καμία βοήθεια, αλλά με μόνα τους όπλα την «τρέλα» και την ευαισθησία τους.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Ο Θανάσης Μπούρας νέος γραμματέας  της Κ.Ο. της Ν.Δ.
Image




Δια βοής, για πρώτη φορά, εξελέγη ο νέος γραμματέας της ΚΟ της Ν.Δ. Ο Θανάσης Μπούρας, που αποτελούσε προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, θα αντικαταστήσει τον Κώστα Τασούλα στα κομματικά του καθήκοντα.
Ο κ. Μπούρας έχει πλούσια κομματική δράση από το 1974, είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του ΕΚΠΑ, ιδρυτικό στέλεχος της ΔΑΚΕ και υφυπουργός Οικονομικών επί Καραμανλή.


*** Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Image
Συγχώνευση ή ενοποίηση σημαίνει κατάργηση
Κατηγορηματικά αντίθετοι σε ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι οι εργαζόμενοι του δεύτερου, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο, ουσιαστικά και πρακτικά, σημαίνει κατάργηση.
Σημειώνουν, δε, πως οι αντιδράσεις τους θα είναι δυναμικές και οι κινητοποιήσεις τους μαζικές, για αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχόμενου, που θα έχει οδυνηρές συνέπειες στους πολίτες και την υγεία τους!
Ιστορικό
Αμέσως μετά το σχηματισμό και την ορκωμοσία της νέας τρικομματικής κυβέρνησης (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) υπό τον Αντώνη Σαμαρά, στην Τριφυλία άρχισαν να διακινούνται πληροφορίες και να κυκλοφορούν όλο και πιο έντονα φήμες για «ανακατατάξεις» στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τις δομές υγείας της Τριφυλίας.
Θυμίζουμε πως σε σχόλιο στο φύλλο της Παρασκευής 20 Ιουλίου γράψαμε: «Έρχονται “ανακατατάξεις” στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας; Μετά τις δηλώσεις του νέου υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, για “συγχωνεύσεις και ενσωματώσεις δομών υγείας”, έντονες φήμες κυκλοφορούν στην Τριφυλία για ανακατατάξεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε ό,τι αφορά κλινικές, κέντρα υγείας, περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία. Λέτε να δούμε λίαν συντόμως τη “δεύτερη πράξη” στο έργο συρρίκνωσης και, τελικά, υποβάθμισης των δομών υγείας στην Τριφυλία, μετά τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με αυτό της Καλαμάτας;».
Τη Δευτέρα, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το «Έθνος», ήρθε να επιβεβαιώσει τις έντονες φήμες που κυκλοφορούν στην Τριφυλία! Η εφημερίδα παρουσίασε «Το σχέδιο για συγχωνεύσεις νοσοκομείων», τονίζοντας: «Σε φάση υλοποίησης περνά το σχέδιο για τη συνένωση νοσοκομείων. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χαμηλής πληρότητας 50 μονάδων, που προκαλεί οικονομική αιμορραγία. Καταρτίζεται πρόγραμμα εγκατάστασης νέων, εξειδικευμένων νοσηλευτικών μονάδων.
[…] Προς ενοποίηση ή αλλαγή χρήσης οδεύουν 30 νοσηλευτικά ιδρύματα στην περιφέρεια και στην Αττική που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας…».
Μάλιστα, σύμφωνα με πίνακες που παρουσίαζε το «Έθνος», με τα νοσοκομεία που είναι στη λίστα για συγχώνευση, ενοποίηση, κατάργηση, αλλαγή χρήσης κ.ά., το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας φέρεται να έχει το 2011 ποσοστό κάλυψης 49% και στην αξιολόγηση (κλίμακα -5 έως 5) βαθμολογείται με -3!
Δηλώσεις
Όπως είναι φυσικό, στην Τριφυλία και την ευρύτερη περιοχή και δη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, επικρατεί αναστάτωση και ανησυχία, ενώ εργαζόμενοι και πολίτες είναι οργισμένοι με τη διαφαινόμενη πρόθεση (αν δεν είναι ήδη «ειλημμένη» απόφαση, για την οποία μένουν, απλώς, τα τυπικά της διαδικασίας) της κυβέρνησης για περαιτέρω συρρίκνωση, υποβάθμιση και, τελικά, κατάργηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
«Ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ουσιαστικά και πρακτικά σημαίνει κατάργηση», τονίζουν με δηλώσεις του στο «Θ» εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που καλύπτει υγειονομικά την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, της Πυλίας, καθώς και μεγάλο τμήμα της γειτονικής Ηλείας. Μιας περιοχής που ο πληθυσμός της ξεπερνά τις 120 χιλιάδες κατοίκους, με χιλιάδες επισκέπτες, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες και διαρκώς αυξανόμενες τουριστικές επενδύσεις. Μιας περιοχής που απέχει δεκάδες χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και τον Πύργο αντίστοιχα, και ο χρόνος κάλυψης των χιλιομέτρων αυτών μπορεί να αποβεί μοιραίος για τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει ανάγκη υπηρεσιών υγείας!
Με τη «διασύνδεση» επί υπουργίας του Ανδρέα Λοβέρδου άρχισε η συρρίκνωση και υποβάθμιση, με τη συγχώνευση ή ενοποίηση, που φέρεται να προωθείται τώρα, με υπουργό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, αυξάνεται η συρρίκνωση και μεγαλώνει η υποβάθμιση, που πια θα σημαίνει κατάργηση του νοσοκομείου ως έχει και λειτουργεί!
Μιλώντας στο «Θ» η πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Δήμητρα Νικολοπούλου, σημείωσε: «Στο νοσοκομείο και την περιοχή ολόκληρη επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία, που είχαν εκφραστεί, βέβαια, και πολύ πριν, όταν ήρθε το θέμα με τη διασύνδεση. Τώρα έρχεται η συγχώνευση. Με τη συγχώνευση υπάρχει ο φόβος κλεισίματος κλινικών και μεγαλύτερης υποβάθμισης. Δεν ξέρουμε, όμως, πώς θα γίνει και πώς θα είναι το νοσοκομείο μετά τη συγχώνευση. Είναι αβέβαιο το μέλλον του ως μονάδας υγείας και προδιαγράφεται και δυσοίωνο.
[…] Από τότε που μπήκαν στη μέση οι “Σοφοί”, η «Επιτροπή των Σοφών», Λιαρόπουλος – Κυριόπουλος, και όλοι αυτοί οι κύριοι άχρωμοι τεχνοκράτες, και χειρίζονται την υγεία του ασθενή, είμαστε τελειωμένοι. Θεωρώ ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση και η τωρινή την ίδια γραμμή ακολουθούν: παίζουν με τον άνθρωπο και με την υγεία του και παίρνουν αποφάσεις μετά από εισηγήσεις ανθρώπων που φτιάχνουν μόνο νούμερα (που δεν τους βγαίνουν κιόλας) σε χαρτιά και δε λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, του κόσμου, τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
[…] Πρέπει με όλους τους τοπικούς φορείς να αντιδράσουμε και να μην περάσει περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών υγείας. Πρώτα διασύνδεση, τώρα συγχώνευση, μετά έρχεται το κλείσιμο. Δεν πρέπει να περάσει αυτό!».
Με τη σειρά του, ο γιατρός αιματολόγος – επιμελητής στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Σταύρος Χυδεριώτης, τόνισε: «Πιστεύω πως ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση θα είναι μία αποψίλωση και υποβάθμιση, τόσο του Νοσοκομείου όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον τοπικό πληθυσμό. Αυτοί που τα σκέφτονται αυτά και πολύ περισσότερο εκείνοι που τα προωθούν, θα πρέπει να αποδείξουν ότι δε θα μειωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Όταν το αποδείξουν αυτό, τότε θα συνεχίσουμε τον οποιονδήποτε διάλογο».
Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων και προϊσταμένη Χειρουργικής, Σταματία Αλεξοπούλου, σημείωσε: «Η συρρίκνωση και υποβάθμιση του νοσοκομείου ξεκίνησε με τη διασύνδεση και θα συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα με ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση. Με τη μέθοδο της συγχώνευσης ή της ενοποίησης το νοσοκομείο θα μαραζώσει και σε έξι μήνες, ένα χρόνο, θα κλείσει εκ των πραγμάτων. Ήδη δεν εφημερεύουμε όλο το μήνα, ήδη έχουμε πολλές μονήρεις ειδικότητες, γι’ αυτό και έχει “πέσει” το ποσοστό κάλυψης, που εμφανίζεται 49%. Αν, δε, καταργηθεί η αυτοτέλεια του Νομικού Προσώπου του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, τότε αυτομάτως, ουσιαστικά και πρακτικά, καταργείται το νοσοκομείο όπως είναι σήμερα! Αντιδράσαμε, με τις όποιες δυνάμεις μας, στη συγχώνευση και θα αντιδράσουμε σε οιασδήποτε μορφής υποβάθμιση, που θα συνιστά κατάργηση. Το νοσοκομείο έχει μεγάλη προσφορά στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής από την Πύλο μέχρι και τη Ζαχάρω και την Ανδρίτσαινα. Είναι σε κομβικό σημείο αυτής της περιοχής και εξυπηρετεί 120 χιλιάδες κατοίκους…».
Του Ηλία Γιαννόπουλου Πηγή : εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** Eνδιαφέρονται για κρασί και ελαιόλαδο

Image
Αντιπροσωπεία Κινέζων σήμερα στο «Νέστορα» και σε άλλες μονάδες της Τριφυλίας
Κινέζοι που ενδιαφέρονται για την αγορά κρασιού πρόκειται να επισκεφθούν σήμερα τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Νέστωρ» στον Πύργο Τριφυλίας, καθώς και άλλες παραγωγικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής, όπως το οινοποιείο Παναγιωτόπουλου, επίσης στον Πύργο, αλλά και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό των Γαργαλιάνων, αφού ενδιαφέρονται και για ελαιόλαδο.
«Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για εξαγωγή κρασιού στην Κίνα, όμως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αγορά» μας λέει ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Νέστωρ», Σωτήρης Καλογερόπουλος.
«Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες. Η επίσκεψη αυτή των Κινέζων είναι ένα καλό σημάδι, γιατί θα έρθουν να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις μας, τις ποικιλίες, τα κρασιά μας και το τι δυνατότητες έχουμε. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα προκύψει. Ποτέ δεν ξέρεις. Με τη Νάουσα έγινε συμφωνία, γιατί να μη γίνει κάτι και με μας;».
Από τις καλύτερες  η φετινή παραγωγή
Όσον αφορά στην παραγωγή και την ποιότητα, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που είχε πολλά προβλήματα και οι καλλιεργητές ήταν τόσο απογοητευμένοι που απειλούσαν ακόμη και να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους, ο κ. Καλογερόπουλος προβλέπει ότι φέτος θα είναι πολύ καλή.
«Ίσως η φετινή να είναι από τις καλύτερες χρονιές τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, εάν δεν προκύψει τίποτα άσχημο με τις καιρικές συνθήκες, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά, κι αυτό δεν είναι φαινόμενο τοπικό μόνο της Μεσσηνίας. Πέρυσι υπήρχε μια απογοήτευση, επειδή είχε εμφανιστεί και το πρόβλημα του περονόσπορου, η παραγωγή ήταν μειωμένη σε μεγάλο βαθμό, δηλαδή η πτώση είχε φτάσει πάνω από 50% - 60%, αλλά φέτος είναι μια χρονιά διαφορετική, ευτυχώς δεν υπάρχει ούτε περονόσπορος ούτε κάποια άλλη επιδημία».
Συγκομιδή μετά τις 20
Η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 20 Αυγούστου, αλλά για τιμές ακόμη είναι πολύ νωρίς, ώστε να γίνουν εκτιμήσεις. Ωστόσο, ο κ. Καλογερόπουλος βλέπει δύσκολα τα πράγματα, δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, όπως λέει. «Αφού υπάρχει μεγάλη παραγωγή και η αγορά, ιδίως η εσωτερική, είναι πάρα πολύ πιεσμένη, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Η κατάσταση με τις τράπεζες είναι δύσκολη, μετρητά δεν υπάρχουν, είναι όλο αυτό το σύνθετο πράγμα που ξέρετε. Θα δούμε τι θα κάνουμε όμως, εδώ που έχουμε φτάσει, δεν μπορούμε να σταματήσουμε». Της Μαρίας Νίκα

***Αλλαγή-Θουρία

Image
Δεν πρόλαβε να λειτουργήσει και συνέβη το πρώτο ατύχημα

Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν καλά καλά τα «πανηγύρια» για την παράδοση του τμήματος του αυτοκινητόδρομου (Αλλαγή – Θουρία) και χθες το πρωί σημειώθηκε το πρώτο ατύχημα, όταν οδηγός κατέστρεψε την μπάρα των διοδίων, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθεί τραυματισμός.

Από την άλλη πλευρά, πολλές είναι και οι διαμαρτυρίες οδηγών – ορισμένοι, μάλιστα, επικοινώνησαν και με την εφημερίδα μας- που ανέφεραν ότι, επειδή λειτουργεί μόνο ένας σταθμός διοδίων για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων και συνωστισμός.

*** Πριν 94 χρόνια

- ΕΚΕΙ όπου το άπλετον φως εσκόρπιζε την ζωήν, την χαράν και την ευτυχίαν και ήντλει εκείθεν όλην την οικογενειακήν ευτυχίαν η πατρική και μητρική στοργή, αγρία καταιγίς παρέσυρε το φως και ψυχικοί στεναγμοί και θρήνοι γονέων και φιλτάτων εικονίζουσι το βαρύ πένθος.
- Ο Αθανάσιος Γκουζούλης μετά δέκα τέσσαρα έτη που εσκόρπιζε γέλια της ευτυχίας, που εστερέωνε την ελπίδα ενός ευρυτάτου μέλλοντος, υπό οξυτάτης νόσου προσβληθείς απέθανεν. Δεν υπάρχουν εις τα πλήγματα ταύτα της μοίρας λόγοι ικανοί να φέρουν την παρηγορίαν εις αμέτρητον ψυχικόν πόνον γονέων και φιλτάτων συγγενών.
- ΤΟ «Θάρρος» συμμετέχον του αμετρήτου πένθους της οικογενείας του μεγαλεμπόρου Γεωργίου Αθ. Γκουζούλη εύχεται όπως η θεία αντίληψις η τα πάντα διέπουσα και ο χρόνος επιχύσωσι βάλσαμον παρήγορον εκεί όπου η μνήμη πάντοτε θα γεννά τον πόνον και τον στεναγμόν. Έστω δε ελαφρά η γη ήτις καλύπτει εν όνειρον ήδη.
 -ΕΙΣ το παρά την θέσιν Χάνι του Λαγού της Τσερνίτσης δάσος εξερράγη χθες μεγάλη πυρκαϊά. Επί τόπου προς κατάσβεσίν της μετέβη ο εκεί Αστυνομικός Σταθμάρχης μετ’ αρκετών κατοίκων εκ Σιτσόβης.

*** Kρίση αξιών, κρίση εμπιστοσύνης


Οι πρόσφατες εκλογές οδήγησαν σε δημοκρατική νομιμοποίηση της νέας τρικομματικής κυβέρνησης, που διαθέτει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή. Το γεγονός αυτό σε άλλες εποχές θα ήταν επαρκές για να διαμορφώσει, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ευρεία αποδοχή από την κοινωνία, πολύ ευρύτερη από το άθροισμα των ψήφων που πήραν στις εκλογές τα τρία κόμματα που τη συγκρότησαν. Δε γνωρίζομε αν θα είναι αυτή η εξέλιξη των γεγονότων. Κι αυτό, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ισχυρή κρίση αξιών στην κοινωνία μας. Κρίση αξιών που με τη σειρά της μετατρέπεται σε κρίση εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς και την πολιτική γενικότερα. Η κρίση εμπιστοσύνης αυτή εκδηλώθηκε ανάγλυφα και με ένταση τα τελευταία δύο χρόνια, με διάφορες αυτόβουλες πράξεις μεμονωμένων ή ομαδοποιημένων πολιτών.
  Επιχειρώ στη συνέχεια να αναδείξω κάποια από τα στοιχεία αυτής της κρίσης.
 Η κοινοβουλευτική δημοκρατία που προέκυψε με την πτώση της δικτατορίας το 1974 θεμελιώθηκε θεωρητικά με ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό Σύνταγμα, που εναρμόνιζε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών. Αυτή η αφετηρία θα μπορούσε να διατηρήσει υγιές και αποτελεσματικό το πολίτευμα, μέσω της αρμονικής κατανομής αρμοδιοτήτων στις τρεις εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) που προέβλεπε. Έτσι, οι προβλέψεις τους θα ισχυροποιούσαν το κράτος δικαίου και θα άφηναν αδιάφθορες και ακαπήλευτες τις αξίες που περιλάμβανε. Δυστυχώς, η εξέλιξη δεν ήταν αυτή. Το Σύνταγμα αναθεωρήθηκε, ενώ οι λαϊκίστικες πολιτικές σε πολλές περιπτώσεις έβαλαν τις αξίες που εμπεριέχονταν στα άρθρα του σε εισαγωγικά. Φτάσαμε πολλές φορές, δηλαδή, να χρησιμοποιούμε μια λέξη και να εννοούμε σε πρακτικό επίπεδο το ακριβώς αντίθετο από την αρχική σημασία της. Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν χωρίς πολιτική επιλογή και σκοπιμότητες. Πίσω απ’ αυτό τον τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς κρύβονταν μικροπολιτικές στοχεύσεις και ιδιοτέλεια, τουλάχιστον. Η κατάσταση αυτή μεταδόθηκε και διαχύθηκε σε ευρύ πολιτικό φάσμα, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, που έφθαναν μέχρι τους ωφελούμενους πολίτες.
 Όσο χρονικό διάστημα κρατούσε η ευφορία στην οικονομική ζωή, αυτή η κρίση αξιών περνούσε ανεπαίσθητα, ως κάτι μακρινό και αδιάφορο, αφού δε διατάρασσε την ευμάρεια και την καλοζωία που επικρατούσε για τους πολλούς. Σαν τάχα οι αξίες να μην αποτελούσαν από τον ορισμό τους έννοιες διαχρονικές και ενσωματωμένες στην καθημερινή πρακτική του κάθε πολίτη της χώρας μας.
 Η κρίση εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς, και την πολιτική γενικότερα, ήλθε με την οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας. Η «αφύπνιση» από τα οικονομικά μέτρα, που έθιξαν και θίγουν μεγάλες ομάδες πολιτών, μας ανάγκασε να γυρίσουμε τη σκέψη μας στα παλιότερα και να αναζητούμε τους αίτιους, παλιότερους και νεώτερους. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι η γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης που εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους τα τελευταία χρόνια. Μένει, όμως, κάτι που συχνά παραλείπουμε. Να αποδώσουμε, ο καθένας στον εαυτό του, το μερίδιο που του αναλογεί σε αυτή τη μακροχρόνια πορεία που οδηγούσε ολοένα και περισσότερο χρόνο με το χρόνο, στην κρίση αξιών. Υπάρχει το ελαφρυντικό ότι η πολιτική και οι πολιτικοί ασκούν, με τις ενέργειες και συμπεριφορές τους, διαπαιδαγώγηση προς τους πολίτες. Όμως, οι πολίτες, ως ενήλικες, μπορούν, αν θέλουν, να αποκρούουν τα στοιχεία της διαπαιδαγώγησης που έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές τους και τις αυταξίες τους. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς δεν το κάναμε. Ας το επιχειρήσομε τώρα, ποτέ δεν είναι αργά.
 Ξεκινώντας απ’ αυτή την αφετηρία, οι πολίτες, θα μπορούμε να κρίνομε με δικαιότερο τρόπο τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης, συνδέοντάς τες με τις αξίες με τις οποίες σχετίζονται και υπηρετούν. Και αν οι αξίες αυτές είναι οι θεσμικά και εθιμικά προβλεπόμενες από την κοινωνία μας, ας τις αποδεχτούμε, αλλιώς ας επιχειρήσομε να τις αλλάξομε. Εκείνο που είναι απαραίτητο, όμως, είναι το «σπάσιμο» της πορείας κατάπτωσης της χώρας, όπως αυτή αποδίδεται στην έκφραση «όλοι εναντίον όλων». Γιατί αυτή η διαδικασία μάς οδηγεί όλους σε δρόμους καταστροφικούς και χωρίς επιστροφή. Και καλά εμείς οι μεγαλύτεροι στην ηλικία και σε ένα βαθμό συνυπεύθυνοι, η νέα γενιά και εκείνες που θα ακολουθήσουν, τι μας φταίνε;  Του Νίκου Ευστρ. Μαραμπέα


*** Έρκος Οδόντων


Είχε δίκιο

 Σε μια μπαρμπουτιέρα στη Λένορμαν, πριν από καμιά 25αριά χρόνια, όπου σύχναζαν η μεγάλη Σωτηρία Μπέλλου, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και ο Νίκος Νομικός (ο πατέρας της μοντέλας Δούκισσας), ο κυρ Παναγιώτης, ένας μπουκ του ιπποδρόμου, συχνά-πυκνά μού έπλεκε το εγκώμιο του Ανδρέα Παπανδρέου. Αφ’ ενός, επειδή είχε ελεύθερη είσοδο για την εργατιά στο πρώτο πρωινό λεωφορείο, προκειμένου να πηγαίνει στη δουλειά και, αφ’ ετέρου, επειδή ήταν… γκομενιάρης. Ήταν, βλέπετε, η εποχή του ειδυλλίου του με τη Μιμή. Ο κυρ- Παναγιώτης ήταν μπουκ και του Σαλονικιού Στράτου Διονυσίου, ο οποίος ήταν άρρωστος αλογομούρης, όπως και ο τεράστιος Μάνος Κατράκης. Ο Στράτος έμενε σε μια σουίτα στο ξενοδοχείο «Χανδρής», απέναντι από τον παλιό ιππόδρομο, και την ώρα που γίνονταν οι κούρσες τις παρακολουθούσαν παρέα με κιάλια από την πίσω πλευρά.
 Περπατημένος και γνώστης του αντικειμένου, ο κυρ- Παναγιώτης μού έλεγε διάφορες ιστορίες για επώνυμους φυλακόβιους πελάτες του, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, χαρτζιλικώνοντας τους φύλακες του Κορυδαλλού, έβγαιναν μετά τα μεσάνυχτα, άλλοι για μπουζούκια, άλλοι για γυναίκες και ό,τι άλλο βάζει ο νους, και επέστρεφαν πριν από το πρωινό προσκλητήριο.
 Τα τελευταία ηχούσαν περίεργα στ’ αυτιά μου, γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω πως οι φυλακές ήταν «μπάτε σκύλοι αλέστε». Αδύνατον, του έλεγα. Γελούσε και μου απαντούσε πως αυτά είναι αστεία μπροστά στα όσα συμβαίνουν εκεί μέσα…
 Πριν από δυο, τρεις ημέρες τον θυμήθηκα, όταν διάβασα ότι η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού προχώρησε στη δημιουργία πολυτελούς πισίνας με φώτα, μαζί με πετρόχτιστα ποταμάκια και λιμνούλες, αλλά και μπάρμπεκιου, με καμινάδα που ξεπερνά το ύψος του φράχτη των φυλακών για τους τροφίμους του Ψυχιατρείου!
 Το έργο ονομάστηκε «κατασκευή ποτίστρας για ζώα και πτηνά». Στην πισίνα, την οποία τώρα θέλουν να χαλάσουν, μετά την έκταση που πήρε το θέμα, θα μπορούσαν να χαλαρώνουν και να δροσίζονται οι κρατούμενοι με βαριές ποινές και βαριά πορτοφόλια.
 Την ώρα που η κοινωνία έξω βράζει, η κοινωνία των φυλακών έχει μετατραπεί σε Korydallos resort… Είναι δυνατόν ν’ αλλάξει τούτη εδώ τη χώρα; Στην καμία…
 Του Δημήτρη Γιατράκου
***
~**ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Μιλάει on camera για τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ μίλησε η Βούλα Παπαχρήστου, μετά από το ατυχές σχόλιο στο twitter που της στοίχισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.
Η αθλήτρια χαρακτήρισε το σχόλιο ως “ένα κακόγουστο αστείο” που είδε στο facebook και αντέγραψε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την ακροδεξιά όπως της καταλογίζουν.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο:

~** Η ΒΟΥΛΑ  ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ….ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ :



~**Μην λέτε δημόσια ανέκδοτα για ξανθιές, μελαχρινές, καστανές, Κρητικούς, Πελοποννήσιους, Θράκες, Αθηναίους, Σαλονικιούς, νησιώτες, Ποντίους, Θεσσαλούς, Κύπριους, Ηπειρώτες, μετανάστες, τους γείτονές σας, τους αστούς, τη γειτόνισσα που βγαίνει στο μπαλκόνι με τα νυχτικά, τον κουράδα δίπλα με τις πυτζάμες, τους ταξιτζήδες, τον Τοτό, τους κοντούς και τους ψηλούς και βάλτε. Καραδοκούν η πολιτική ορθότητα και η παρέα της κυρίας του "συνωστισμού", που θα προσπαθήσουν να σας σπιλώσουν, να σας ξεφτιλίσουν, να σας διαλύσουν (τώρα που δεν έχουν-ακόμα-γκουλάγκ να σας στείλουν) για αρχή... ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ! ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ, ΓΛΕΝΤΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ, ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΟΜΩΣ! ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!
~ ΥΓ Όλοι αυτοί όμως της πολιτικής ορθότητας, διατηρούν το "δικαίωμα", να βρίζουν το έθνος, τα Θεία, τις παραδόσεις, να καίνε τη σημαία μας... Δεν πάνε να δούνε αν ερχόμαστε, λέω εγώ;
clopy paste από Νίκος Χυδήρογλου

~**Η Ελληνική Κυβέρνηση να αποβάλλει τον Κούβελο από την αποστολή της Εθνικής Ολυμπιακής ομάδας γιατί ο εν λόγω κύριος θα πρέπει πρώτα να πληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις και μετά να συνοδεύει τις αποστολές με την Ελληνική σημαία!!!!!!!!!!!!

~**Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟ 1εκ. ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ :

Ισίδωρος Κούβελος: «Απαγορεύονται οι δηλώσεις που δεν αφορούν τους αγώνες»!!Ποιος μιλάει ο άνθρωπος που ξέχασε να δηλώσει το ένα εκατομμύριο ευρώ στην εφορία του!!ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΒΟΥΛΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΜΑΛΑΚΕΣ?? ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

~**στην ΔΗΜ.ΑΡ. να κοιτάξουν να ασχοληθούν με την βρωμιάρα την Ρεπούση που είναι ρατσίτρια κατά των Ελλήνων και ας αφήσουν την Παπαχρήστου που στο κάτω - κάτω δεν είπε και κάτι λάθος!!!!!!!!!!!!

*** O  πρόεδρος της " ΧΡΥΣΗΣ  ΑΥΓΗΣ "  Νίκος Μιχαλολιάκος  μιλά στην Κοινοβουλευτική του  Ομάδα στο βίντεο που ακξολουθεί  26/07/2012 : ΔΕΙΤΕ ΤΟ : !!!
~** Νίκος Μιχαλολιάκος στην Κ.Ο. 2012 :

http://youtu.be/lipl2dE6lZE ,



** Ντοπέ ο Χονδροκούκης με ουσία για άλογα!

Ντοπέ ο Χονδροκούκης με ουσία για άλογα!
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ για ουσία που χορηγείται σε άλογα! Ανακοίνωσε τη μη συμμετοχή του στο Λονδίνο ο πατέρας του!
Το πρώτο δείγμα του παγκόσμιου πρωταθλητή του ύψους, Δημήτρη Χονδροκούκη ανιχνεύθηκε θετικό από γαλλικό εργαστήριο της WADA. Πάντως, από την πλευρά του ο ΣΕΓΑΣ δεν επιβεβαιώνει το γεγονός, όμως πρόλαβε ο πατέρας του, Κυριάκος, να κάνει γνωστό το περιστατικό και να ανακοινώσει πως ο γιος του δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

 Κάνε εγγραφή στην sportingbet και πάρε μπόνους 100%
 Ο Κυριάκος Χονδροκούκης είναι ο προπονητής του Ελληνα πρωταθλητή και ενημέρωσε πως δεν έχουν καμιά διάθεση να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα του ελέγχου, αν και το θεωρούν εξωπραγματικό. Τέλος, ο πατέρας του αθλητή του Ολυμπιακού παραιτήθηκε από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ.
 Η ανακοίνωση του πατέρα του αθλητή:
 Αξιότιμοι έλληνες φίλαθλοι
 Παίρνουμε την πρωτοβουλία αφού ενημερωθήκαμε σήμερα και εμείς από την ΙΑΑΦ μεσω του ΣΕΓΑΣ 26.7.2012, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου και αθλητής μου Δημήτρης Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη. Αυτή την ανακοίνωση την κάνουμε για να μην διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής η οποιαδήποτε υποψία
 Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή είναι εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου. Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο.
 Είναι γνωστές οι θέσεις μου στο χώρο του στίβου, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στην λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε.
 Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης απαγορευμένης ουσίας από έναν προσφάτως παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών, και μάλιστα προεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο.
 Σε αυτό το παράδοξο, θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να απαντήσουμε, να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συνέβη, αφενός για εμάς ως οικογένεια και αφετέρου για το φίλαθλο κόσμο που με τόση αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει την οικογένεια μου και παρακαλώ θερμά τα Μέσα αλλά και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη του Δημήτρη να σεβαστείτε την προσπάθεια μας να βρούμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα αυτονόητες.
 Ο Δημήτρης δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες , αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής.
 Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας, με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για 14 συναπτά έτη.
 Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής
 Με τιμή
 Κυριάκος Χονδροκούκης .
 ~* Ουσία για άλογα...
 Η στανοζολόλη που βρέθηκε στον Δημήτρη Χονδροκούκη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε φάρμακα που χορηγούνται σε άλογα. Με την ίδια ουσία βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Μπεν Τζόνσον πριν από 20 χρόνια.
 Δύο αποκλεισμοί σε ισάριθμες μέρες
 Πριν καλά - καλά ξεκινήσουν οι Ολυμπιακού Αγώνες του Λονδίνου, η Ελληνική αποστολή μετράει μείον δύο καθώς μετά τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου μετά τα όσα έγραψε στο twitter, ήρθε και ο έλεγχος ντόπινγκ του Δημήτρη Χονδροκούκη που τον θέτει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

*** Πατουλίδου: «Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα»

Πατουλίδου: «Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα»
Ευθύνες στις αρμόδιες αρχές για τη διαχείριση της κατάστασης σχετικά με το θέμα της Βούλας Παπαχρήστου, έριξε η Βούλα Πατουλίδου, η οποία ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το σχόλιο της αθλήτριας ήταν απαράδεκτο και καταδικαστέο.
Πάλι βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας. Οι ιθύνοντες του αθλητισμού θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων υπέρ της χώρας. Δόθηκε βορά σε όλο τον κόσμο η Βούλα, θα μπορούσε να προστατευτεί και να επιπληχθεί και μετά να την αφήσουν να αγωνιστεί. Υπάρχει επιτροπή φίλαθλου ιδιότητας, τύποις υπάρχει; Έπρεπε στην πρώτη της δήλωση να γίνει επίπληξη , ήταν η δήλωσή της στο Mega.


*** .



13. Ευστάθιος ο Στρατηλάτης. Ο Άγιος ήταν ένας πολύ διακεκριμένος στρατηλάτης του Ρωμαϊκού στρατού επί αυτοκρατόρων Τραϊανού και Αδριανού. Πολέμησε μάλιστα με μεγάλο θάρρος τους βάρβαρους Πάρθους. Το ειδωλολατρικό του όνομα ήταν Πλακίδας. Όταν ο αυτοκράτορας έμαθε ότι ο στρατηλάτης του ήταν Χριστιανός, τον κάλεσε να απολογηθεί και να θυσιάσει στα είδωλα. Ο Ευστάθιος όμως παραδέχθηκε την πίστη του και αρνήθηκε να θυσιάσει. Ο Τραϊανός τότε, του αφαίρεσε τα αξιώματά του, τον γελοιοποίησε, του δήμευσε την περιουσία και αφού τον χώρισε από την οικογένειά του, τον έστειλε εξορία. Έπειτα από χρόνια ο Τραϊανός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη στρατιωτική θέση. Θυμήθηκε τον γενναίο στρατηλάτη του και ζήτησε να τον επαναφέρουν στον στρατό. Του έδωσε πίσω τον βαθμό του, την περιουσία του και του επέτρεψε να ενωθεί και πάλι με την οικογένειά του. Ο Ευστάθιος πολέμησε για τον αυτοκράτορα και νίκησε τους εχθρούς του. Στην διάρκεια του πολέμου, ο Αδριανός διαδέχθηκε τον Τραϊανό. Όταν ο Ευστάθιος γύρισε τροπαιούχος πίσω, ο Αδριανός είχε ετοιμάσει γιορτές και παρελάσεις για το νικητή στρατηλάτη. Έπρεπε σύμφωνα με τα καθιερωμένα να προσφερθούν και οι επινίκιες θυσίες στα είδωλα. Ο Ευστάθιος όμως αρνήθηκε να θυσιάσει και πάλι. Τότε ο Αδριανός θύμωσε και διέταξε να βασανισθεί ο Άγιος και η οικογένειά του. Όταν μάλιστα είδε ότι ο Άγιος έμενε ακλόνητος στην θέση του, διέταξε να τον κλείσουν μαζί με την οικογένειά του, μέσα σε ένα μεταλλικό βόδι και να τους ρίξουν στην φωτιά. Αυτό ήταν και το οδυνηρό τέλος του Αγίου και της οικογένειάς του (εορτάζει 20 Σεπτεμβρίου)

14. Άγιοι Θεόδωροι. Θεόδωρος ο Στρατηλάτης (εορτάζει 8 Φεβρουαρίου), Θεόδωρος ο Τύρων (εορτάζει 28 Φεβρουαρίου). Παρόλο που είναι στρατιωτικοί Άγιοι, παλαιότερα οι έγκυες έπαιρναν κόλλυβα από τον εσπερινό των Αγίων, τα έβαζαν κάτω από το μαξιλάρι τους και ονειρεύονταν το φύλο του παιδιού τους. Στην Σκύρο, στην εορτή των Αγίων, κάνουν το ίδιο με το λεγόμενο «αρμερόπιτο» για να δουν ποιον θα παντρευτούν. Φημισμένοι είναι οι Άγιοι και για τα άλογά τους. Ο Άγιος Θεόδωρος που εορτάζεται πάντα το πρώτο Σάββατο της Σαρακοστής, που ανήκει στα Ψυχοσάββατα, συνδυάζεται και με την λατρεία των νεκρών. Η σύνδεση έχει γίνει λόγω του Ψυχοσάββατου αλλά και λόγω της λεγόμενης ημέρας του «θαύματος των κόλλυβων» που σχετίζεται με τον Θεόδωρο Τύρωνα. «Τύρων» σημαίνει «νεοσύλλεκτος» και πράγματι, ο Θεόδωρος ήταν λεγεωνάριος σε μονάδα νεοσυλλέκτων. Με αυτή την ιδιότητά του θα μπορούσε να προστατεύει τα κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Κατά παράδοση, ήταν πολύ δυνατός και γενναίος άνδρας. Μάλιστα ονομάζεται και «δρακοκτόνος», γιατί όντως σκότωσε έναν δράκο που στοίχειωνε μια ολόκληρη πολιτεία.

15. Θεοδώρα η στρατιωτίνα. Ίσως φανεί παράξενο, αλλά και οι γυναίκες που υπηρετούν στον στρατό μπορούν να έχουν μια Αγία στρατιωτίνα για προστάτιδα. Η Θεοδώρα καταγόταν από φτωχή οικογένεια στην περιοχής της Αρκαδίας– Μεσσηνίας. Τότε ήταν καθεστώς ένα αγόρι από κάθε οικογένεια να υπηρετεί για ένα διάστημα στον στρατό της τοπικής μονής. Αν κάποια οικογένεια δεν είχε αγόρι, θα έπρεπε να πληρώσει φόρο στη μονή τόσα χρήματα, όσα η πληρωμή ενός μισθοφόρου. Η οικογένεια της Αγίας όμως ήταν φτωχή, γι’ αυτό και η Θεοδώρα σκέφθηκε να ντυθεί αγόρι και να πάει να υπηρετήσει την θητεία γλιτώνοντας τον φόρο. Έτσι κι έγινε! Έγινε μάλιστα και αξιωματικός. Μόνο που αργότερα κατηγορήθηκε αδίκως ότι αποπλάνησε κάποια κοπέλα. Δικάστηκε και καταδικάστηκε χωρίς να μαρτυρήσει το φύλο της. φώναζε όμως διαρκώς ότι άδικα κατηγορείται. Εκτελέσθηκε, αλλά όταν έγδυσαν το πτώμα, έκπληκτοι οι άνδρες του αποσπάσματος είδαν ότι ήταν γυναίκα, άρα δεν θα μπορούσε να έχει διαπράξει το αδίκημα για το οποίο καταδικάσθηκε. Σήμερα στη Βάστα της Μεγαλόπολης βρίσκεται ναός αφιερωμένος στην Αγία. Μάλιστα, αποτελεί θαυμαστό αξιοθέατο, γιατί 17 δένδρα φυτρώνουν μέσα από τους τοίχους και την σκεπή του ναού (εορτάζει 11 Σεπτεμβρίου).

16. Ιωάννης ο Ρώσος. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν ότι ο θαυματουργός Άγιος ήταν Ρώσος στρατιώτης, που αιχμαλωτίσθηκε και πουλήθηκε ως δούλος κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο, την εποχή του Μεγάλου Πέτρου; Ποιος θα μπορούσε να καταλάβει καλύτερα τον πόνο ενός αιχμαλώτου πολέμου; Ποιος θα μπορούσε να στηρίξει την οικογένεια ενός αγνοουμένου και να δώσει ελπίδα για τον γυρισμό του; Φυσικά ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Αυτός θα πρέπει να θεωρείται ότι προστατεύει τους αιχμαλώτους πολέμου, τους αγνοούμενους και τις οικογένειές τους. Ο Άγιος Ιωάννης πουλήθηκε σαν δούλος από έναν Τάταρο που τον αιχμαλώτισε σε έναν Οθωμανό ίππαρχο. Ο κύριός του τον έφερε στην Καππαδοκία και τον χρησιμοποίησε ως ιπποκόμο. Κατάφερε με την αγιότητά του να κερδίσει την εκτίμηση του κυρίου του αλλά και των άλλων αλλοθρήσκων. Με την Μικρασιατική καταστροφή, το σώμα του μεταφέρθηκε στην Ελλάδα. Θεωρείται από τους πιο θαυματουργούς Αγίους (εορτάζει 27 Μαΐου).

17. Καλλίστρατος ο νεοσύλλεκτος. Ο Άγιος κατατάχθηκε νεοσύλλεκτος στο στρατό. Όταν ανακάλυψαν ότι ήταν Χριστιανός, πέρασε από δίκη και καλέστηκε να θυσιάσει στα είδωλα. Ο Άγιος αρνήθηκε και ρίχθηκε από τους διώκτες του στη θάλασσα μέσα σε ένα σάκο με πέτρες. Από τον βυθό όμως τον ανέσυραν δύο δελφίνια και τον έβγαλαν στην ξηρά. Πολλοί από τους διώκτες του αλλά και από τους στρατιώτες που παρακολούθησαν το γεγονός, ύστερα από διδαχή του Αγίου έγιναν Χριστιανοί. Για να μην υπάρχουν μαρτυρίες για το θαύμα, ο διοικητής της μονάδας διέταξε τον αποκεφαλισμό του Καλλίστρατου και όσων ασπάσθηκαν τον λόγο του Κυρίου (εορτάζει 27 Σεπτεμβρίου).

18. Κωνσταντίνος και Ελένη, οι Ισαπόστολοι και Άγιοι. Ο Άγιος Κωνσταντίνος στα μάτια του λαού θυμίζει τον γνωστό Ρωμαίο αυτοκράτορα. Αυτό που απλώς θέλει να γνωρίσει ο Χριστιανός, είναι ότι ο βασιλιάς ύστερα από ένα όραμα (εν τούτω Νίκα) μεταστράφηκε, ύψωσε λάβαρο με τον σταυρό και οδήγησε τις λεγεώνες του κατά του αντιπάλου του. Φυσικά με την βοήθεια του Θεού νίκησε, σταμάτησε τους διωγμούς των Χριστιανών, κήρυξε την ανεξιθρησκία και έκανε επίσημη θρησκεία του κράτους τον Χριστιανισμό. Για την μητέρα του, Αγία Ελένη, αυτό που θέλει να γνωρίζει είναι: Η μητέρα του Κωνσταντίνου ταξίδεψε στην Παλαιστίνη και ανάσκαψε τον λόφο του Γολγοθά. Εκεί βρήκε τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου και τα καρφιά με τα οποία Τον σταύρωσαν. Η αυτοκράτειρα Ελένη στους Αγίους Τόπους έκτισε πολλές εκκλησίες. Στην ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία μητέρα εμφανίζεται πάντα με τον Άγιο υιό της να κρατούν στην μέση τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου. Η Εκκλησία, όχι μόνο ονόμασε τον Κωνσταντίνο «Μέγα», αλλά σε αυτόν και τη μητέρα του, τους απέδωσε και τον τίτλο των «Ισαποστόλων». Η λατρεία των Ελλήνων, ιδιαίτερα για τον Άγιο Κωνσταντίνο, είναι μεγάλη. Σε αυτό συντελεί και η σύμπτωση του ονόματός του με τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου, τον ήρωα (αλλά αδίκως όχι ακόμα Άγιο) Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Στις προσδοκίες του λαού ο Κωνσταντίνος ταυτίζεται ακόμα και με τον «αναμενόμενο βασιλιά Κωνσταντίνο», που θα πάρει πίσω την Πόλη που έχασε ο Παλαιολόγος. Ο ομώνυμος βασιλιάς στρατηλάτης, μια μέρα θα εμφανισθεί και θα πραγματώσει τα μεγάλα οράματα της φυλής. Στα παραδοσιακά τραγούδια ο «Κωνσταντής» είναι το παλικάρι, ο υιός που κρατά πάντα τον λόγο του, ο νεκρός αδελφός που σηκώνεται από το μνήμα για να φέρει την αδελφή του πίσω, να την δει η μάνα της που πεθαίνει… Το όνομα Κωνσταντίνος σε όλες τις παραλλαγές του (Κωνσταντής, Κώστας, Κώτσος, Κωνσταντίνα, Κωνστάντω κ.λπ.) το συναντάμε το ίδιο συχνά όπως και το Δημήτρης, Γεώργιος, Ιωάννης και Νικόλαος σε όλη την Ελλάδα. Τα «αναστενάρια»: Γνωστά είναι και τα λεγόμενα αναστενάρια που γίνονται προς τιμής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά που δεν αποδέχεται η Εκκλησία (Θα αναφερθούμε σε άλλη κατηγορία για τα αναστενάρια).

19. Λογγίνος ο Εκατόνταρχος. Υπηρετούσε στον Ρωμαϊκό στρατό και ήταν επικεφαλής του αποσπάσματος που σταύρωσε τον Χριστό στο Γολγοθά. Κατά την ώρα της σταύρωσης έγιναν πολλά θαυμαστά και ο Λογγίνος πείσθηκε ότι αυτός που «πέθαινε» ήταν Θεός. Παραιτήθηκε από τον στρατό και διακήρυξε παντού την μαρτυρία του. Στο τέλος εκτελέσθηκε, επί Τιβερίου, αφού συκοφαντήθηκε ως λιποτάκτης. Φυσικά ο πραγματικός λόγος ήταν γιατί ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό (εορτάζει 16 Οκτωβρίου).

20. Μηνάς ο Αιγύπτιος. Παρόλο που είναι στρατιωτικός Άγιος, τιμάται ιδιαίτερα από κτηνοτρόφους. Πολλοί τσοπάνηδες– βοσκοί, την ημέρα της εορτής του«δένουν» ένα ψαλίδι με μαλλί προβάτου και το αφήνουν έξω κρεμασμένο μέχρι τα Χριστούγεννα, «για να έχει κλειστό στόμα, να μην μπορεί να φάει ο λύκος τα πρόβατα», αλλά και«για να κλείσουν τα κακά στόματα στο χωριό». Ταυτόχρονα, από το όνομά του «Μηνάς– μηνώ= παραγγέλω– φανερώνω», πίστευαν ότι ο Άγιος φανέρωνε κλοπιμαία, χαμένα αντικείμενα, αλλά και χαμένα πρόβατα. Φημισμένος είναι ο Άγιος και για το άλογό του. (εορτάζει 11 Νοεμβρίου)

21. Νέστορας ο Άγιος Μάρτυρας. Ο Άγιος Νέστορας με την χάρη του Δημητρίου πάλεψε με ένα, γιγαντιαίων διαστάσεων, αντίπαλο και τον νίκησε. Όταν μαθεύτηκε ότι ο Νέστορας ανήκει στον κύκλο του Δημητρίου, οι αρχές της πόλης διέταξαν την εκτέλεση και των δύο Αγίων (Εορτάζει 26 & 27 Οκτωβρίου).

22. Προκόπιος ή Νεανίας ο Αιλιανός. Ο στρατηλάτης Μεγαλομάρτυρας, ήταν δούκας στην Αλεξάνδρεια και βάδισε με τον στρατό του κατά των Σαρακηνών. Στον δρόμο είδε μέσα στην νύχτα, φωτεινό σταυρό στον ουρανό και μία φωνή που τον καλούσε με το όνομα «Προκόπιο». Την άλλη μέρα έφτιαξε ένα χρυσό σύμβολο, αντίγραφο του Σταυρού που είδε και βάδισε άφοβα κατά των εχθρών. Φυσικά νίκησε. Ο Προκόπιος αφιέρωσε τη νίκη του στον Χριστό και κατέστρεψε τα είδωλα των εθνικών θεών. Γι’ αυτή του την πράξη κατηγορήθηκε ακόμα και από την ίδια του την μητέρα, συνελήφθη από τον Διοκλητιανό, βασανίσθηκε και τελικά αποκεφαλίσθηκε. Ο Άγιος συνοδεύεται από τους Τριβούνους – λεγεωνάριους, Αντίοχο και Νικόστρατο που τον συνόδευσαν στο μαρτύριό του. Και οι τρεις είναι Άγιοι – Μάρτυρες. Ακόμα και η ειδωλολάτρισσα μητέρα του, Θεοδοσία, μαζί με άλλες δώδεκα γυναίκες συγκλητικών, έγιναν και αυτές Χριστιανές και μαρτύρησαν. Κατά άλλους είχε διαταχθεί να διώξει Χριστιανούς, αλλά μετά το θαύμα της εμφάνισης του Σταυρού, δεν το έκανε. Στράφηκε με τον στρατό τους προς την Ιερουσαλήμ όπου την επισκέφθηκε ως προσκυνητής. Πάλι με την παρότρυνση της μητέρας του, ο έπαρχος καταδίωξε τον Προκόπιο και τον συνέλαβε. Ο Άγιος βασανίσθηκε και καλέστηκε να θυσιάσει στα είδωλα. Γι’ αυτόν τον λόγο τον πήγαν με το ζόρι σε έναν εθνικό ναό. Εκεί ο Άγιος προσευχήθηκε και ο ναός γκρεμίσθηκε από σεισμό. Τελικά αποκεφαλίσθηκε (εορτάζει 8 Ιουλίου).

23. Σεβαστιανός, ο Άγιος από τα Μεδιόλανα. Ο Άγιος καταγόταν από διακεκριμένη γενιά και από χριστιανική οικογένεια. Απέκτησε αρχικά την εύνοια του αυτοκράτορα Καρίνου και αργότερα του Διοκλητιανού, που τον έκανε αρχηγό των πραιτοριανών. Ο Σεβαστιανός όμως ήταν φιλάνθρωπος και λόγω της θέσεώς του βοηθούσε και έδινε σε όσους είχαν ανάγκη την προστασία του. Οι κυνηγημένοι Χριστιανοί καθημερινά ευεργετούνταν από αυτόν. Ο πάπας Γάιος μάλιστα του έδωσε τον τίτλο του υπερασπιστή της Εκκλησίας της Ρώμης. Όταν άρχισαν οι διωγμοί όμως, ο Σεβαστιανός δεν μπορούσε να κρύψει την πίστη του. Ο Διοκλητιανός ένιωσε προδομένος από τον αρχηγών των πραιτοριανών του, γι’ αυτό διέταξε την σύλληψη και την εκτέλεσή του. Ο Άγιος στήθηκε σε έναν πάσαλο ή δένδρο και τοξοβολήθηκε. Τα βέλη τρύπησαν το στήθος του και διαπέρασαν το σώμα του παντού. Το κατατρυπημένο από βέλη σώμα του το πήρε μία ευλαβής χριστιανή για να το θάψει. Στον δρόμο όμως ανακάλυψε ότι ο Άγιος ήταν ακόμη ζωντανός. Τον περιποιήθηκε και με την Χάρη του Θεού ο Άγιος Σεβαστιανός σε λίγο καιρό έγινε και πάλι καλά. Ο Άγιος δεν κρύφθηκε όμως, αλλά επεδίωξε να συναντήσει τον Διοκλητιανό και να τον ελέγξει για τους διωγμούς των Χριστιανών. Ο αυτοκράτορας, έκπληκτος από την παρουσία και το θάρρος του Σεβαστιανού, διέταξε και πάλι την σύλληψη και την μαστίγωση του Αγίου μέχρι θανάτου. Έτσι κι έγινε. Ο Άγιος Σεβαστιανός από τότε θεωρείται Άγιος– προστάτης των τοξοτών αλλά και προστάτης όσων στήνονται μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Το θέμα της εκτέλεσης του Αγίου ήταν από τα πιο αγαπημένα θέματα των ζωγράφων της Αναγέννησης και η απεικόνιση θεωρείται σήμερα αρχέτυπη (εορτάζει 18 Δεκεμβρίου).

24. Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες Λεγεωνάριοι. Οι Σαράντα Μάρτυρες ήταν στρατιώτες που υπηρετούσαν στην λεγόμενη Κεραυνοβόλα Λεγεώνα του Λικινίου, που τότε βρισκόταν στη Σεβάστεια. Τους ζητήθηκε να θυσιάσουν στα είδωλα και αυτοί αρνήθηκαν. Τότε ρίχθηκαν στα νερά μιας παγωμένης λίμνης, στην συνέχεια τους έσπασαν τα κόκαλα και τελικά τους έκαψαν σε μεγάλη φωτιά. Αρχικά ήταν 40 οι Μάρτυρες, αλλά ένας από όλους λιποψύχησε και έμειναν 39. Σε αυτούς όμως προστέθηκε ένας ακόμα, ο οποίος βλέποντας την θυσία τους βρήκε θάρρος και διακήρυξε και αυτός την πίστη του στον Κύριο. Αυτός ήταν ο φύλακάς τους. Είναι από τις λίγες γνωστές περιπτώσεις που στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούσαν στις ρωμαϊκές λεγεώνες εκτελέσθηκαν ομαδικά για την πίστη τους. Οι Άγιοι Σαράντα τιμώνται ιδιαίτερα από τους Βορειοηπειρώτες όπου υπάρχει και η ομώνυμη πόλη. Λόγω παρετυμολογίας τάζουν διάφορα στους Αγίους για να μην βγουν σαρανταποδαρούσες, για να μην σκουληκιάσει το ψωμί ή τα τρόφιμα (εορτάζουν 9 Μαρτίου).

25. Φανούριος ο Νεοφανής Μεγαλομάρτυρας. Ο γνωστός μας Άγιος Φανούριος για κάθε είδους φανέρωμα. Κατά τον14ο αιώνα Αγαρηνοί έσκαβαν δίπλα σε ένα παλιό τείχος στη Ρόδο. Εκεί βρέθηκε παλιός χριστιανικός ναός με πολλές εικόνες. Μία από όλες παρουσίαζε ένα νεαρό στρατιωτικό, με πλήρη στολή, ο οποίος κρατούσε σταυρό και λαμπάδα αναμμένη. Γύρω από την κεντρική εικόνα υπήρχαν δώδεκα μικρότερες μα τα μαρτύρια του Αγίου. Ο Μητροπολίτης Νείλος ο Β’ μπόρεσε και διάβασε μια μισοσβησμένη επιγραφή που ανέφερε:«Φανούριος ο Άγιος». Τίποτε άλλο δεν γνωρίζουμε γι’ αυτόν το «νεοφανή» Άγιο, εκτός από τα μετέπειτα θαύματα που αναφέρονται στο όνομά του (εορτάζει 27 Αυγούστου).

Γοβδελάας ο Πέρσης πρίγκιπας. Όχι πολύ γνωστός Άγιος, που λατρεύεται όμως στην Κέρκυρα (εορτάζει 29 Σεπτεμβρίου).

Ευδόκιμος ο Στρατοπεδάρχης. Ήταν στρατοπεδάρχης Καππαδοκίας επί Θεοφίλου αυτοκράτορα Κωνσταντινούπολης (εορτάζει 31 Ιουλίου).

Ευστράτιος. Ανώτερος αξιωματικός του αυτοκρατορικού στρατού. Συνελήφθη μαζί με άλλους αξιωματικούς και στρατιώτες και εκτελέσθηκε (εορτάζει 13 Δεκεμβρίου).

Σέργιος και Βάκχος. Ρωμαίοι αξιωματικοί, διοικητής και υποδιοικητής στρατιωτικής σχολής, επί Μαξιμιανού. Μαρτύρησαν για την πίστη τους.

Σέργιος ο Δίκαιος Μάγιστρος και Βάκχος .(εορτάζουν 28 Ιουνίου και 7 Οκτωβρίου αντίστοιχα).
~**Συγκλονιστικός διάλογος καθηγητή – φοιτητή για το αν υπάρχει ο Θεός

Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, για την σχέση μεταξύ...επιστήμης και πίστης στον Θεό.
~ Διαβάστε με προσοχή τον διάλογο και εξάγετε ο καθένας τα συμπεράσματά του!
Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο......
Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ..
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε νεαρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ.: ο.. .. Θεός..
Καθ.: Σωστά.. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.
Καθ..: Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε.
Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ..: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
Φοιτ: Κύριε καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της. Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...
Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως.. Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ μου;
Φοιτ.: Κύριε, θέλω να καταλήξω ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική...
Καθ..: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτ.: Κύριε καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε καθηγητά, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα, αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου κάτι, κύριε καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.
Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ..
Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: ..
Φοιτ.(προς την τάξη): Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του κ.καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του κ.καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η επιστήμη μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε.. Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά..

Το όνομα του νεαρού φοιτητή ήταν …Άλμπερτ Αινστάιν!

~**Τουρκική Φρεγάτα έφτασε έξω από την Μύκονο...
 ~Σε νέα αμφισβήτηση των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων προχώρησε η Τουρκία σήμερα με τον διάπλου της τουρκικής Φρεγάτας «Gokova” η οποία έφτασε λίγο έξω από τη Μύκονο...
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ:
"Η Τουρκική Φ/Γ «GOKOVA» προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ Ν. Κάσου και Ν. Κρήτης και στη συνέχεια βόρεια Κρήτης σε Διεθνή Ύδατα, εισήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (14:15) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.
Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου και εξήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (18:49) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου με βορειοανατολική πορεία.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του".
defencenet

***  "Τα 3 κακα του πεους :1)Οπου μπαινει τα κανει μουσκεμα2)Δεν εχει μυαλο3)Κανει παρεα με αρχιδια!Το μονο καλο ειναι οτι σηκωνετε παντα για να κατσουν οι κυριες...!!!"
~**Καθημερινές οι επιθέσεις εναντίον αύξηση των ηλικιωμένων παιδί της Ρουμανίας στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας, έπεσε θύμα ληστείας ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Όλγας. Ένα κορίτσι ανήλικος, μπροστά από τη μητέρα του που παρακολουθούσε κάθε κίνηση, του επιτέθηκε και έκλεψε το πορτοφόλι του. Ο γέρος τεθεί σε ψηφοφορία, ορισμένοι οδηγούνται έξω από τον ανήλικο, αλλά απέτυχε να σταματήσει αφού διέφυγε τη λειτουργία. επιθέσεις είναι μόνο οι συντελεστές παραγωγής και πολυκατοικιών. Οι ανήλικοι που φοιτούν σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, στις εγγραφές των παγίδων και των κτιρίων, όπου το θύμα είναι έτοιμος να τραβήξει τα κλειδιά να ανοίξει, και την αντιμετώπιση τσάντα
** «Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία», λέει ο προπονητής της Βούλας

«Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία για τη Βούλα. Πρόκειται για ένα παιδί, για μια 23χρονη αθλήτρια που δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο και είναι άδικο να εμπλέκεται σε τέτοιες πολιτικές ακρότητες...Ήταν ένα αστείο στο Twitter», δηλώνει στο protothema.gr o προπονητής της, Γιώργος Πομάσκι.
Αρχικά φαινόταν να μην υπάρχει πρόθεση από την ΕΟΕ να τεθεί εκτός Αγώνων η Παπαχρήστου, ωστόσο, κατόπιν πιέσεων της κοινής γνώμης, πήρε την απόφαση να την αφήσει εκτός Λονδίνου.
Η αθλήτρια ζήτησε συγγνώμη κι έδωσε εξηγήσεις, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κοπάσει ο θόρυβος.
Από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που δέχεται η Βούλα Παπαχρήστου στην ιστοσελίδα της στο facebook και το Twitter. Τα περισσότερα είναι μηνύματα αγάπης και θαυμασμού προς την Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία βιώνει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα της.
Λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό της, φίλοι της Ελληνίδας αθλήτριας δημιούργησαν γκρουπ συμπαράστασης στο facebook. Με τίτλους «Θέλουμε Παπαχρήστου στο Λονδίνο», «στηρίζουμε τη Βούλα Παπαχρήστου» και «Βούλα Παπαχρήστου είμαστε μαζί σου! Επαναφορά στους αγώνες» εκατοντάδες θαυμαστές της πρωταθλήτριας γράφουν σχόλια υπέρ της, ενώ αποδοκιμάζουν την κίνηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Φυσικά υπάρχει και γκρουπ το οποίο έχει τίτλο «σωστά αποκλείστηκε η Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς» με μονάχα τρεις υποστηρικτές, όταν στα προηγούμενα γκρουπ τα μέλη ξεπερνούν ήδη τους 500.
Στο πλευρό της αθλήτριας με αναφορά της στο twitter τάσσεται και η Φανή Χαλκιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Οι άνθρωποι είναι τόσο γελοίοι και οι αποφάσεις τους ακόμα γελοιότερες. Ντροπή τους!» απευθυνόμενη στους αρμόδιους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής οι οποίοι έκριναν ότι η Βούλά Παπαχρήστου έπρεπε να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Την ίδια ώρα στο twitter τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, εκτός από το Tweet για τα κουνούπια του Νείλου και τους Αφρικανούς μετανάστες της χώρας μας, η αθλήτρια είχε προβεί και σε άλλες ενέργειες που δείχνουν κάποιες πεποιθήσεις της που προβληματίζουν και προκαλούν αντιδράσεις.
Ενώ η αθλήτρια έσπευσε να σβήσει όλες τις αναπαραγωγές ειδήσεων ή φράσεων που σχετίζονται με το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και τις πρόσφατες προσωπικές της ευχές σε βουλευτή του κόμματος, πολλοί χρήστες του Twitter τα αναπαραγάγουν μέχρι και τώρα μέσω φωτογραφιών.
Εκτός από αυτές τις απόψεις της, σχολιάστηκαν αρνητικά και φωτογραφίες της από όπλα και μια πινακίδα που αναγράφει «οι εισβολείς θα πυροβολούνται και θα θάβονται εδώ" αλλά και αναρτήσεις της με λινκ σε βίντεο που έχει απόπειρα αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών με τίτλο "Γ*** τον Κ***τουρκο" έχουν σοκάρει το ελληνικό twitter.
taxydromos


*** Είμαστε απόγονοι Αχαιών, Δωριέων, Ιώνων, Αιολών;


-Ναι. Όλοι τους ήταν Έλληνες... και Έλληνες είμαστε και εμείς. Είμαστε οι Γραικοί, οι γηραιοί δηλαδή, οι αυτόχθονες.
-Έλληνες!
-Ναι, Έλληνες με κάτι παραπάνω από τους αρχαίους μας πατέρες.
-Κάτι μας έλειπε...Το συστατικό της ενότητας μας έλειπε και για αυτό σε όλη την αρχαιότητα αλληλοσκοτωνόμασταν.
-Ναι, αλλά το βρήκαμε, όταν βρήκαμε τον Χριστό. Το φως Του μας ένωσε. Γίναμε αδέρφια και Υιοί Φωτός.
-Επιτέλους ενωθήκαμε!
-Και γίναμε κάτι βαθύτερο και σπουδαιότερο. Γίναμε Χριστιανοί.
-Και κάναμε και την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία Χριστιανική με νέα Χριστιανική πρωτεύουσα!
-Νέα πρωτεύουσα... Νέα Ρώμη!

*** Αχαΐα: Μεγάλο πύρινο μέτωπο κοντά στα χωριά Αχαΐκό και Καμενίτσα 26/07/2012

Αχαΐα: Μεγάλο πύρινο μέτωπο κοντά στα χωριά Αχαΐκό και Καμενίτσα
*Πολύ μεγάλο είναι το πύρινο μέτωπο που καίει αυτή την ώρα δασική έκταση και καλλιεργήσιμη γη στην περιοχή κοντά στην Καμενίτσα, στα Λουσικά Αχαΐας.
* Έχουν κληθεί να συνδράμουν εκτός από τα δύο αεροσκάφη, και υδροφόρες του δήμου Δυμαίων από την Κάτω Αχαΐα, ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικοί οι οποίοι έχουν διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων για να διευκολύνουν τα πυροσβεστικά

*** ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ


* ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 Θέμα: « Απαράδεκτος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλήτριας Παρασκευής Παπαχρήστου»
 Η Βούλα Παπαχρήστου, Ελληνίδα πρωταθλήτρια τριπλούν, αναπαρήγαγε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σκωπτικό σχόλιο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους καθημερινά, το οποίο συλλήβδην, από τα κατεστημένα ΜΜΕ, κρίθηκε ως «ρατσιστικό».
Αυτή η «ετυμηγορία», που υπέθαλψαν με ανακοινώσεις τους υποκριτικά, όλα τα κόμματα της αριστεράς, είχε ως αποτέλεσμα τον πρωτοφανή στα χρονικά του Ολυμπισμού, αποκλεισμό πρωταθλήτριας από τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ίδιας που σε πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής μονίμου μέλους της σε ποινικό αδίκημα, δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ποια φυσικά πρόσωπα και ποιο όργανο αποφάσισε τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας, στερώντας τη χώρα μας από ένα πιθανό μετάλλιο; Με ποια διαδικασία ελήφθη η απόφαση και σε ποια συγκεκριμένη διάταξη βασίστηκε;
2) Με ποιον ερμηνευτικό κανόνα κρίθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε., ότι «…οι δηλώσεις (της) αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού»; Υιοθετεί η Ε.Ο.Ε. τα περί «ρατσιστικού» σχολίου και αν όχι, γιατί την απέβαλε;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
*** Ομάρ ως πότε θα καθόμαστε άπραγοι


* Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Άρχισες πάλι Χουσείν;
- Άλλοι γίνονται ήρωες Ομάρ κι εμείς καθόμαστε εδώ ήσυχα μαζί με τις γυναίκες! Αντί να χτυπάμε αλύπητα τους άπιστους...
- Εδώ είναι Ελλάδα Χουσείν. Ξέχασέ το. Οι Αρχηγοί δεν το θέλουν.
- Και γιατί δεν το θέλουν Ομάρ;
- Δεν μας πέφτει λόγος σ’ αυτό.
- Και τότε γιατί μας έφτιαξαν πολεμιστές; Για να καθόμαστε σαν τις κότες στο κοτέτσι; Ντρέπομαι τ’ αδέρφια μας στα βουνά του Καυκάσου. Στο Αφγανιστάν. Στη Μ. Ανατολή. Παντού πολεμάνε και μόνο εμείς καθόμαστε άπραγοι. Όλοι δοξάζονται κι εμείς αργοπεθαίνουμε παριστάνοντας τους φοβισμένους άνεργους αλήτες.
- Η αποστολή μας είναι αυτή. Να είμαστε εδώ. Να μην κάνουμε τίποτα και να περιμένουμε απλά εντολές. Αυτοί ξέρουν καλύτερα.
- Ναι, αλλά εγώ φλέγομαι. Μας εκπαίδευσαν στο αίμα και στη φωτιά και τώρα μας αφήνουν εδώ να αργοσβήνουμε σαν ντροπιασμένοι απόβλητοι δειλοί. Στην πατρίδα γελάνε μαζί μας.
- Ναι, το ξέρω. Κι εγώ τ’ ακούω κάθε φορά που μιλάω μαζί τους. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
- Οι γυναίκες, οι Πιστές κι εκεί κι εδώ ξέρεις πως μας αντιμετωπίζουν;
- Ξέρω.
- Σαν δειλούς που το έσκασαν τρομαγμένοι από τον πόλεμο για να έρθουν εδώ στην ειρήνη, μέσα σε μια άτιμη χώρα απίστων. Σαν σιχαμένα δειλά σκυλιά που φοβούνται να σηκώσουν το μαχαίρι και να πάρουν κεφάλια απίστων. Ενώ μέχρι κι αυτές πολεμούν.
- Ξέρουμε και οι δυό μας ότι δεν είναι έτσι Ομαρ. Εκπαιδευτήκαμε, είμαστε πολεμιστές και μάθαμε να υπακούμε σε εντολές. Αυτό κάνουμε και τώρα.
- Αυτό πες το όμως στις γυναίκες που δεν θέλουν ούτε να μας βλέπουν και στους άλλους που πολεμάνε και κάθε μέρα σκοτώνουν άπιστους και μας θεωρούνε ως τα δειλά κουτάβια που το έσκασαν από τον πόλεμο. Που ακόμη κι εδώ δεν τολμάμε ούτε ένα κεφάλι άπιστου να πάρουμε.
- Στο ξαναλέω. Ακολουθούμε εντολές. Και πρόσεχε μ’ αυτά που λες μην σ’ ακούσει κανένας και τα μάθουν οι Αρχηγοί γιατί δεν σε βλέπω καθόλου καλά Χουσείν....
- Μόνο σε σένα τα λέω Ομάρ...μόνο σε σένα...
 ************
 Βράδυ...σε κάποιο δωμάτιο του κέντρου της Αθήνας...ο Ομάρ βρίσκεται μπροστά σε έναν άλλον «ομοεθνή» του...
 - Είχαμε κι άλλο «περιστατικό» σήμερα...με τον Χουσείν...έναν της ομάδας μου...
 - Βιάζεται κι αυτός να πολεμήσει τους άπιστους;
 - Ναι....ντρέπεται να κάθεται απόλεμος...ντρέπεται τους δικούς του που πολεμάνε στα μέτωπα παντού...ντρέπεται τις γυναίκες που τον θεωρούνε δειλό...
 - Τον καταλαβαίνω...επιλέχθηκε κι εκπαιδεύτηκε ως Πολεμιστής και τελικά τον έχουν αφήσει εδώ να κάθεται και να μαραζώνει...
 - Για πόσο μπορείς να κρατάς ένα λιοντάρι ακίνητο; Κάποια στιγμή η παρόρμηση να χρησιμοποιήσει τα νύχια και τα δόντια του θα είναι τόσο ισχυρή που θα ακολουθήσει τη φύση του έστω και παραβαίνοντας τις εντολές του αφέντη κι εκπαιδευτή του...
 - Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, έτσι;
 - Ο Χουσείν είναι φίλος κι Αδερφός απ’ τα παλιά...με εμπιστεύεται...θα τον ηρεμήσω...
 - Είναι κι άλλοι σαν αυτόν στην περιοχή ευθύνης σου;
 - Δυστυχώς, ναι...αλλά δεν είναι δειλοί κύριε Συνταγματάρχα...
 - Μην με αποκαλείς έτσι εδώ κύριε Λοχαγέ...το ξέρεις αυτό...εδώ εγώ είμαι ο Αχμέτ κι εσύ ο Ομάρ...
 - Με συγχωρείτε...
 - Το ξέρω πως δεν είναι δειλοί Ομάρ...αλλά δυστυχώς με τα αγρίμια ξέρεις πως δουλεύει το πράγμα...η πειθαρχία εννοώ...
 - Καταλαβαίνω...
 - Πρέπει να «φύγει» ένας για να «συνέλθουν» και να «συνετιστούν» οι υπόλοιποι....
 - Να μην προσπαθήσω να τον ηρεμήσω;
 - Είπες ότι είναι κι άλλοι;
 - Ναι.
 - Ξέρεις τι σημαίνει αυτό Ομάρ;
 - Ίσως είναι ελέγξιμο ακόμη...
 - Ίσως; Κι αν κάποιος σαν αυτόν πάει αυτόβουλα και βάλει καμιά βόμβα στην Αθήνα για να γίνει ήρωας; Έχουν τα «προσόντα» ώστε να «πάρουν μαζί» τους καμιά εκατοστή άπιστους. Αντιλαμβάνεσαι τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο; Αντιλαμβάνεσαι πόσα παίζονται; Πόσα έχουν επενδυθεί πάνω στην υπόθεση «Ελλάδα»;
 - Μάλιστα κύριε Συνταγματάρχα...με συγχωρείτε, Αχμέτ ήθελα να πω...
 - Κάμποσα εκατομμύρια αδέλφια μας περιμένουν να μπουν στην Ελλάδα...για να επιτευχθεί αυτό χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τον «μέγιστο βαθμό ηρεμίας» εδώ μέσα...δεν πρέπει να δοθεί το παραμικρό «δικαίωμα» να μιλήσουν οι άπιστοι για «ισλαμική τρομοκρατική ενέργεια» και να «λάβουν μέτρα»...κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή...θα οδηγούσε στο διωγμό των αδελφών μας από τη χώρα και στο κλείσιμο της «πόρτας εισόδου»....αξίζει να χαθούνε τόσα μεγαλεπήβολα σχέδια για την «εκτόνωση μερικών πολεμιστών» μας Ομάρ;
 - Όχι Αχμετ...έχεις δίκιο...
 - Φρόντισέ το λοιπόν...τελετουργικά...η εκτέλεση, ο θάνατος του γενναίου αλλά ανυπόμονου και πιθανώς ανεξέλεγκτου Αδελφού μας πρέπει να γίνει «θανάσιμο παράδειγμα» για τους υπόλοιπους ώστε να «κάτσουν ήσυχα»....μέχρι να «ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός» μας....όταν θα είμαστε η πλειοψηφία εδώ μέσα, τότε θα έχουν την ευκαιρία για όσους ηρωισμούς ορέγεται η ψυχή τους....τότε θα σφάξουν όσους άπιστους θέλουν...αλλά επ’ ουδενί νωρίτερα...
 - Εντάξει Αχμετ...θα το φροντίσω...απόψε κιόλας....
 (Άλλη μια "μυθοπλασία", ένα ακόμη "παραμυθάκι"...οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική...)  26/07/2012   aegeanhawk.blogspot.gr

*** ΔΟΞΑ 38 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!


* Γράφει η Θάλεια Χούντα

Κοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος.
Τις ημέρες αυτές ο λογισμός μας είναι πάντα στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και στο χώμα της που είναι ποτισμένο με το άγιο αίμα Ελλήνων. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να ξεχάσει ό,τι έγινε και κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τα παλικάρια που πολέμησαν και έπεσαν για την ιδέα της Πατρίδας και κράτησαν ψηλά την Σημαία και τα ιδανικά μας.
Ο Έλληνας στρατιώτης, υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, δεν δίστασε να αγωνιστεί, να δώσει τον υπέρ πάντων Αγώνα και να γράψει άλλη μία λαμπρή σελίδα δόξας, τοποθετώντας τον εαυτό του στο πλούσιο Πάνθεον των Ηρώων.
Το παράδοξο όμως είναι, ότι ενώ όλοι μας αναγνωρίζουμε και τιμούμε τα παιδιά μας αυτά, επισήμως οι μαχητές «δεν υπάρχουν», οι αγνοούμενοι «δεν υπάρχουν» και μαζί με αυτούς «δεν υπάρχει» και το μεγαλείο των πράξεών τους. Πρέπει κάποτε να καταλάβουν, όσοι δεν το επιθυμούν, ότι η Ελλάδα είναι συνέχεια στην καρδιά μας και ο αγώνας αυτός είναι κομμάτι της και τον έχουμε κάνει δικό μας βίωμα και το να μην μιλάνε γι’ αυτόν, δεν μας αλλάζει κάτι.
Είναι 38 έτη τώρα, που η Πατρίδα δοξάστηκε και πάλι από τον Έλληνα για τον Έλληνα και σαν παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο. Η μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ έχει μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία τόσο για την σφοδρότητά της όσο για το πόσο λίγα λιοντάρια αντιμετώπισαν τόσο πολλούς λύκους.
Ελλάδα, γη ηρώων, κάθε θάμνος και μία θυσία, κάθε βράχος και μία δόξα.

*** Ο "καπνός που σκεπάζει τα πάντα";!....


1)"ΥΓ. Δεν ξέρω τι προσβάλει περισσότερο την Ολυμπιακή ιδέα, το γεγονός ότι η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε μια επιπολαιότητα στο τουίτερ ή ότι ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής είχε βγάλει 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό αδήλωτα;

Σε όλο αυτό το ξέσπασμα υποκρισίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ,

την μέρα ακριβώς που έφτασε η τρόικα στην Ελλάδα για να τους δώσει εντολές, κοκκίνισαν από ντροπή με τους 140 χαρακτήρες της Παπαχρήστου στο τουίτερ.

ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ από την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή.

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε το ίδιο αίτημα, θέλοντας να επιβεβαιώσει την θεσμική του υπερευαισθησία σε θέματα ρατσισμού."

http://www.koutipandoras.gr/?p=23492

2) ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 11.5 +3.5 = 15 ΔΙΣ !!!
απο χθες! Ξανά χέρι στης συντάξεις μισθούς κ επιδόματα!
3) Εξαερώνονται 79 ΠΡΟΝΙΑΚΑ επιδόματα δια μαγείας!
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4741104 .-

*** Μειονοτικά σχολεία στην Ελλάδα θέλει η ΔΗΜ.ΑΡ. και προωθεί το αρμόδιο υπουργείο
 KALATZIS GEN GRAMMATEAS THRISKEVMATON** Oι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας και κυρίως η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση αναθέρμανε το ενδιαφέρον των Τιράνων για δημιουργία δίγλωσσων σχολείων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η είδηση ότι παραμένει στην θέση του ως γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου και μετέπειτα προστατευόμενος της Άννας Διαμαντοπούλου Γιώργος Καλαϊτζής "άνοιξε την όρεξη" της αλβανικής πλευράς. Λίγο έλειψε μάλιστα να ανοίξουν στην κυβέρνηση Μπερίσα "σαμπάνιες" όταν ανακοινώθηκε ότι τα καθήκοντα γενικής γραμματείας "Διά βίου Μάθησης" στο ίδιο υπουργείο αναλαμβάνει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της "Δημοκρατικής Αριστεράς" επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας της Ελληνικής Γλώσσας Ελένη Καράτζολα.


* Αμφότεροι σε κατ' ιδίαν συζητήσεις έχουν ταχθεί αμέσως ή εμμέσως υπέρ της διδασκαλίας της αλβανικής γλώσσας στην χώρα μας. Επί υπουργίας μάλιστα της κ. Διαμαντοπούλοου είχαν ξεκινήσει οι πρώτες διερευνητικές επαφές είτε για την λειτουργία αμιγώς αλβανικών σχολείων είτε – το πιθανότερο – για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας στα παιδιά δεύτερης ή τρίτης γενιάς μεταναστών μετά το τέλος  του ωραρίου διδασκαλίας στην Ελληνική δημόσια εκπαίδευση.
~ Το αίτημα ήταν έτοιμο να υποβληθεί από την κυβέρνηση των Τιράνων στα μέσα του
2011, αλλά η πτώση του ενδοτικού συστήματος Παπανδρέου οδήγησε στην -προσωρινή- αναβολή του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η γειτονική χώρα εγείρει το ζήτημα αυτό.
* Τον Αύγουστο του 1999 κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Αλβανία, ο ομόλογός του Παντελί Μάικο το είχε θέσει στην ελληνική πλευρά, για να εισπράξει καταφατική απάντηση από τον Σημίτη, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των εκπροσώπων της Ελληνικής μειονότητας, αφού την ίδια ώρα η αλβανική ηγεσία απαγόρευε την επαναλειτουργία του ελληνικού σχολείου στην Χειμάρρα. Στην συνέχεια και λόγω των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, όπου τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών σχεδόν διπλασιάστηκαν το θέμα ξεχάσθηκε...
* Για να το θυμηθεί ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι σε συναντήσεις που είχε τον Νοέμβριο του 2007 στην Αθήνα με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Σ' αυτές ορθά, κοφτά ο κ. Τόπι ζήτησε να διδάσκεται η μητρική γλώσσα τους στα αλβανόπουλα. Στις ίδιες συναντήσεις ο ανώτατος άρχοντας της γειτονικής χώρας είχε θέσει και θέμα συνταξιοδότησης των Αλβανών εργαζομένων με την αναγνώριση και προσμέτρηση του χρόνου εργασίας (ας πούμε των ενσήμων) που έκαναν  στην πατρίδα τους.
* Αυτό πρακτικά σημαίνει, αν υπολογίσουμε και την παράμετρο ότι οι Αλβανοί είναι από τις λίγες εθνικότητες που διεκδικούν το μίνιμουμ της ασφαλιστικής κάλυψης προκειμένου να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τους οικείους τους, πως αρκετοί από αυτούς τα αμέσως επόμενα χρόνια θα υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης. Σε περίπτωση μάλιστα που γινόταν δεκτό το αίτημα για αναγνώριση της προϋπηρεσίας στην Αλβανία (πανηγύρια που θα έκαναν οι πλαστογράφοι...) τότε το κραχ των ασφαλιστικών ταμείων  θα ήταν ήδη δεδομένο. Ως πρότυπο για την δημιουργία αμιγώς αλβανικών σχολείων προβάλλεται το Σχολείο Αλβανών μεταναστών Καλαμπάκας που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια και στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
* Πρόσφατα στο συγκεκριμένο χώρο που νοικιάζεται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πραγματοποιήθηκε τελετή λήξης του σχολικού έτους. Στην εκδήλωση που ακολούθησε έγιναν σύντομες ομιλίες, οι περισσότερες στα αλβανικά, ενώ ακολούθησαν ποιήματα, χοροί και τραγούδια. Μερικά από αυτά μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες Βορειοηπειρωτών, είχαν ως κύριο θέμα την απελευθέρωση της Τσαμουριάς από τον Ελληνικό ζυγό.
* Αξίζει να σημειωθεί ότι η φερόμενη ως διευθύντρια του "σχολείου" Μερίτα Ιμέρι, αποτελεί ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη των Τσάμηδων και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πρωτοστατήσει σε διαδηλώσεις αλυτρωτικών στοιχείων της Αλβανίας.
* Το βέβαιο είναι ότι αν γίνει αποδεκτό το αλβανικό αίτημα για τα σχολεία, τότε θα έχουμε το εντελώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ήδη, υπάρχουν αυξημένα προβλήματα στις σχέσεις Ελλήνων και Αλβανών μαθητών. Κύρια αιτία η "βιομηχανία" Αλβανών αριστούχων που προωθούν χρόνια τώρα διάφοροι "προοδευτικοί" εκπαιδευτικοί που μοιράζουν απλόχερα υψηλές βαθμολογίες στους αλλοδαπούς. Πράγματι, αλλοεθνείς μαθητές, που καλά-καλά δεν μπορούν να συντάξουν μία σωστή πρόταση στα Ελληνικά, "αμείβοντας" πλουσιοπάροχα με βαθμούς που τα Ελληνόπουλα πρέπει να μοχθήσουν πολύ για να τους πάρουν.
* Φανταστείτε πάντως τι έχει να γίνει σε περίπτωση που τα Αλβανικά θα διδάσκονται έστω και ως πρόσθετα ή προαιρετικά στις ελληνικές αίθουσες. Το επόμενο αίτημα θα είναι από τους Αιγύπτιους, τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς.
http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/metanasteftiko/11313-2012-07-26-11-16-50.html ,.-

***

Αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τον «γάμο» της κόρης του



Το ανθρώπινο δράμα που κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία του συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος βούτηξε από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Τετάρτη το απόγευμα, αποκάλυψε ο ιατροδικαστής που κλήθηκε να κάνει τη νεκροψία του 56χρονου.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο ιατροδικαστής Μανόλης ΜΙχαλοδημητράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Αν και έχω διενεργήσει 20.000 νεκροψίες σε Ελλάδα και Αμερική, δεν έχω τη δύναμη να μπω καν στο νεκροτομείο και να αντικρίσω τη  σορό του άτυχου συνταξιούχου αστυνομικού που έδωσε τέλος στη ζωή του στο Ηράκλειο επειδή δεν είχε την οικονομική άνεση να καλύψει ,ως πατέρας , τις υποχρεώσεις του έναντι του παιδιού του που λογοδόθηκε».
Η υπόθεση γίνεται πιο συγκλονιστική και από την πληροφορία ότι ο συνταξιούχος επέλεξε να αυτοκτονήσει για να εισπράξει η οικογένεια του αποζημίωση από ιδιωτική ασφάλεια που είχε κάνει, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Συντάχθηκε από τον/την Νικη Κατηγορία: ΚΡΗΤΗ
Δημοσιευμένο στις 26 Ιούλιος 2012


***






*** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html  , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

~** ANARTHSEIS - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 :
~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html   , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html  , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .- '
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html  , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
~  ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης ευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-24-2012-2012.htm  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Tίτη 24 Ιουλίου 2012 2012 ,.
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-


~**

ΑΠ[Ο ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
~** ~** Οικογενειακές στιγμές 25/07/2012 :

~* http://youtu.be/ZVjICgKcmcY ,



~** Στο σπίτι 25/07/2012 :
~* http://youtu.be/eN6OaHE549A ,



~** Στιγμές απ΄τη ζωή μας 2012 :
~* http://youtu.be/yVVN8ToJRJg ,



~** Οικογένεια δημιουργία 2012 :

~* http://youtu.be/XzpBBDZpy1o ,



~**Δεν τρώνε μόνο «σπιτικό φαγητό»…


Το μόνο κακό με το «επίκαιρο» ανέκδοτο,

είναι ότι είπε την μισή αλήθεια για τα κουνούπια

του δυτικού Νείλου. Όχι, δεν τρώνε

μόνο «σπιτικό φαγητό», πολλά προτιμούν

... και την «Ελληνική κουζίνα», αφού πράγματι

πολλοί Έλληνες έχουν ήδη αρρωστήσει

από την ασθένεια του Νείλου,

και μάλιστα προ ημερών ένας, πέθανε.

Να αφήσουν λοιπόν τους αφορισμούς

των αθλητριών μας, οι διάφοροι Κούβελοι

και Κουβελήδες και να σταθούν

στην τρομερή αλήθεια, ότι έτσι που πηδάνε

αναξέλεγκτα από τα Σύνορά μας, οι διάφορες φυλές

του Ισραήλ, με τις ευλογίες της ΕΕ του ΟΗΕ

και όλων των ανάξιων Ελλήνων Αλληλέγγυων

γέμισαν την Ελλάδα με αρρώστιες

ξεχασμένες από καιρό. Όπως η Οστρακιά, η Φυματίωση

και ανάμεσα τους και η… ανεκδοτούχα Ασθένεια

του Νείλου. Έ και λίγη ντροπή δεν βλάπτει…

***** The first fig of the season so nice. Aπό τα πρώτα σύκα της συκιάς μας στο Αρφαρά 2012


"Πριν Μιλήσεις...Άκου Πριν Γράψεις...Σκέψου Πριν Πληγώσεις...Νιώσε Πριν Μισήσεις...Αγάπησε Πριν Τα Παρατήσεις...Προσπάθησε Μα Πριν Πεθάνεις...ΖΗΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! ..............ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..!!!!!"



Καταδικασμένο το Γένος μας από όλους. Καταδικασμένοι να μας μας μισούν, επειδή είμαστε Ορθόδοξοι.

... αυτοί οι φράγκοι... πραγματικά σκληρόκαρδοι, πραγματικά βάρβαροι.... Αυτοί δημιούργησαν την αιρετική παπική εκκλησιά με την σημερινή της μορφή. Και αυτή με την σειρά της αλλοιώνοντας την Πίστη των Αγίων Πατέρων μας μετέτρεψαν τον πλανήτη σε επίγεια κόλαση.

**
~** ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΩΤΑ ΛΥΔΙΑ,:

http://youtu.be/QPJ5KTKoi3E ,



~** ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟΣ¨:
http://youtu.be/NAyx5_JPfRU ,



*** ΣΕΡΡΕΣ
http://youtu.be/nOaFKz6Kqkc 
 

 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: