ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  01  Ιουνίου  2013 :
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΙ  ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ γιά  όλους  μας !
 

 *** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :



*** Τα έργα προβληματίζουν τους κατοίκους στο Ιστορικό Κέντρο (Φωτογραφίες)

 
  
Ο ρυθμός υλοποίησης των παρεμβάσεων έχει «πέσει» τις τελευταίες ημέρες λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση. Διαβεβαιώσεις για εξομάλυνση της κατάστασης από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Δημόπουλο
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ένα απέραντο εργοτάξιο έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας. Εργασίες για τη σύνδεσή του με τον πεζόδρομο της Αριστομένους, παρέμβαση στο ναό των Αγίων Αποστόλων για τη δημιουργία αγωγού ομβρίων, ολοκλήρωση των έργων της γ’ φάσης ανάπλασης, πεζοδρομήσεις μιας σειράς δρόμων.
Η τελευταία παρέμβαση, όμως, είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα. Κι αυτό, γιατί, ενώ οι εργασίες στις οδούς Αγίου Παντελεήμονος, Κουμουνδουράκη, Κουτσομητοπούλου και Διός Ιθωμάτα γίνονταν με γοργούς ρυθμούς, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μια σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδό τους. Αιτία, η χρηματοδότηση του έργου, που δεν είναι τόσο ικανοποιητική όσο θα ήθελε ο εργολάβος.
Αποτέλεσμα, εκτός από την οδό Αγίου Παντελεήμονος, της οποίας ένα μεγάλο κομμάτι έχει πεζοδρομηθεί, αν και παρουσιάστηκαν προβλήματα απορροής ομβρίων, οι υπόλοιποι δρόμοι παραμένουν σκαμμένοι, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα σε επαγγελματίες, κατοίκους, αλλά και επισκέπτες.
Το «Θάρρος» μίλησε χθες με ανθρώπους της περιοχής, οι οποίοι και δηλώνουν ικανοποιημένοι με την έναρξη των εργασιών, εν τούτοις διαμαρτύρονται για την πορεία τους.
Μάλιστα, αν ο δήμαρχος Παν. Νίκας δε βρισκόταν στα Ιωάννινα για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, επαγγελματίες θα τον επισκέπτονταν στο Δημαρχείο, για να του εκφράσουν τα παράπονά τους. Βέβαια, εκείνοι με τους οποίους μιλήσαμε παραδέχονται ότι έχουν υλοποιηθεί, εκτός των άλλων, σημαντικά έργα υποδομής, αλλά το πρόβλημα είναι ο χρόνος, μια και φοβούνται ότι δε θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, που είναι μέχρι το Σεπτέμβριο.
Πάντως, από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, παραδέχτηκε την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση, αλλά μας διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί. «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες των δημοτών, αλλά να είναι σίγουροι ότι η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και θα έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής» σχολίασε.

***  Ληστεία με νεκρό σε βενζινάδικο στην Ηλεία
        
Ένοπλη ληστεία με θύμα τον ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων σημειώθηκε, λίγο πριν τις 23:00, στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης, στην Ηλεία.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο δράστης ή οι δράστες  εισέβαλαν στο βενζινάδικο του άτυχου άντρα και αφού αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη, στη συνέχεια τον πυροβόλησαν.
Παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο αν ο δράστης – ή οι δράστες – διέφυγαν πεζοί ή με μηχανή μεγάλου κυβισμού.
Το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων είχε αποτελέσει στόχο ληστών άλλες τρεις  φορές, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα. ΠΗΓΗ: ilialive.gr/ patrisnews.com

*** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :     https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded



*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013 .-
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias/photos_stream ,Φωτογραφίες από  Αρφαρά  Καλαμάτας ....
***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** Κύκλωμα εξαπατούσε τάζοντας επενδύσεις με ανεμογεννήτριες και στην Καλαμάτα
          Κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, εκμεταλλευόμενο το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (Αιολική), εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 41χρονο που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και έναν 22χρονο, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο συνεργοί τους, ηλικίας 43 και 42 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες από τις αρχές του 2012 είχαν προβεί στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα τους την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, έξι περιπτώσεις απάτης στις περιοχές Λειβαδιάς Βοιωτίας, Αυλίδας Εύβοιας, Καλαμάτας και Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά 89.250 ευρώ, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

*** Ασφάλεια και δασοπυρόσβεση στην ατζέντα Δένδια
       
    
Συναντήσεις υπουργού κατά την τριήμερη παραμονή του στο νομό

Στη Μεσσηνία βρίσκεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας, ο οποίος και θα προεδρεύσει σήμερα στις 10.00 το πρωί σύσκεψης στην Καλαμάτα, με αντικείμενο την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.
Η σύσκεψη θα διεξαχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (αίθουσα «Α. Κουμουνδούρος»).
Νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Καλαμάτας και θα συναντηθεί με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Αναλυτικά, στη σημερινή σύσκεψη για θέματα ασφάλειας τουριστικών περιοχών και  δασοπυρόσβεσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο γενικός αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αντιπύραρχος Ηλίας Γιόβας και άλλοι αξιωματικοί. Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων, ο διοικητής 4ης Μεραρχίας, υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των τελωνειακών αρχών, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, των Ενώσεων Ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτορείων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της ΔΕΗ, επαγγελματικών σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, όπως και εκπρόσωποι ΜΚΟ, καθώς και εθελοντικών ομάδων.
Μετά τη σύσκεψη, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, ο υπουργός θα συναντηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν πέρσι κατά την καταδίωξη κακοποιών.
Αργότερα, στις 8.00 το βράδυ, ο κ. Δένδιας θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Belvedere, στη Βέργα.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Μεσσηνία ολοκληρώνεται αύριο, οπότε ο υπουργός θα επισκεφθεί στις 11.30 το πρωί το Δημαρχείο Πύλου - Νέστορος και θα συναντηθεί με το δήμαρχο Δημήτριο Καφαντάρη.

*** Σαν σήμερα ...την 1η Ιουνίου
    
πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΣΥΝΗΛΘΟΝ προχθές εν μία των αιθουσών του Αλεξανδρακείου Νοσοκομείου οι εκτελεσταί του κληροδοτήματος του αειμνήστου Αλεξανδράκη καθ’ ην παρέστησαν και μέλη τινά του Αδελφάτου. Κατά την σύσκεψιν ταύτην, ήτις υπήρξε μακρά, ανεγνωρίσθη παρά  πάντων των συνελθόντων, ότι επιβάλλεται η ταχίστη αναδιωργάνωσις του Αλεξανδρακείου προς πληρεστέραν εξυπηρέτησιν του σκοπού του, προς τούτο δε ελήφθησαν και σχετικαί αποφάσεις, δια των οποίων το ίδρυμα εν μέλλοντι θα δυνηθή να εκπληρώσει τον μέγαν και υψηλόν προορισμόν του και ν’ ανταποκριθή πληρέστερον εις το φιλάνθρωπον έργο του.
-Ο Δήμαρχος Αθηναίων Πάτσης παρεκάλεσε τον Νομάρχην Μεσσηνίας, όπως προκειμένου να κατασκευαθή ο χρυσούς στέφανος δι’ ου θα στεφανωθή ο Πρωθυπουργός Βενιζέλος κατά την επάνοδόν του εκ Παρισίων, συμβάλωσι δι’ εισφορών δια την κατασκευήν αυτού και ο Δήμος Καλαμών ως και αι Κοινότητες του Νομού μας. Κατόπιν τούτου ο Νομάρχης απηύθυνεν αμέσως εγκύκλιον προς τον Δήμαρχον Καλαμών και τους Κοινοτάρχας συνιστών την συμβολήν των εις τον προρρηθέντα εθνικόν σκοπόν.
-ΠΡΟΧΘΕΣ το εσπέρας εν τη γείτονι πόλει Μεσσήνη ηυτοκτόνησε δια βρόγχου η Δήμητρα σύζυγος Δημ. Τσούση πάσχουσα προ πολλού εκ νευρασθενείας.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1495: Η πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι γίνεται από τον μοναχό Τζον Κορ.
1930: Ο Παναθηναϊκός νικά 8-2 τον Ολυμπιακό, στη μεγαλύτερης έκτασης νίκη που έχει πετύχει ποτέ επί του αιώνιου αντιπάλου του.
1962: Θεμελιώνεται το νέο αεροδρόμιο του Ελληνικού.
1967: Κυκλοφορεί το αριστουργηματικό άλμπουμ των Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.
1967: Το καθεστώς των συνταγματαρχών απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και την αναμετάδοση της μουσικής του.
1969: Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο ηχογραφούν το Give Peace a Chance, κατά τη διάρκεια του δεύτερου Bed-In για την Ειρήνη.
Γεννήσεις
1265: 
Ντάντε Αλιγκιέρι, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Δάντης, εθνικός ποιητής της Ιταλίας. («Θεία Κωμωδία») (Θαν. 14/9/1321)   [Αποφθέγματα]
1780: Καρλ Φίλιπ Γκότλιμπ Φον Κλαούζεβιτς, πρώσος στρατιωτικός και θεωρητικός του πολέμου. (Θαν. 16/11/1831)   [Αποφθέγματα]
1940: Κατερίνα Γώγου, ποιήτρια και ηθοποιός. (Θαν. 3/10/1993)
Θάνατοι
1841: Νικολά Απέρ, γάλλος σεφ, που ανακάλυψε τη διατήρηση των τροφών δια της κονσερβοποίησης. (Γεν. 17/11/1749)
1971: Ράινχολντ Νίμπουρ, αμερικανός θεολόγος, από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα. (Γεν. 21/6/1892)
2008: Υβ Σεν Λοράν, Ενρί Ντονά Ματιέ το πραγματικό όνομά του, γάλλος σχεδιαστής μόδας. (Γεν. 1/8/1936)  πηγή: www.sansimera.gr
  
*** Ομιλία και εθελοντική αιμοδοσία στο ΤΕΙ Καλαμάτας
          Με αφορμή την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία και στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο, θα δοθεί ομιλία με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία-Προσφορά του μυελού των Οστών» στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το Τμήμα Περίθαλψης και τους σπουδαστικούς συλλόγους του ΤΕΙ τη Δευτέρα 3  Ιουνίου (12.00-14.00 στην αιθ. Δ:OO5 της ΣΕΥΠ του Ιδρύματος), με προσκεκλημένους επιστημονικά καταρτισμένους ομιλητές.
Την επομένη, δε, οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία (9.00-13.00 στην αιθ. 91) από προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. 
  
   ***  Στο Δημαρχείο Καλαμάτας ο Νίκος Δένδιας (Φωτογραφίες )        και βίντεο
Ολιγόλεπτη συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας έχει αυτή την στιγμή ο  υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε λίγο θα μεταβεί στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος όπου θα γίνει η μεγάλη σύσκεψη.
 
Video: 
 
*** Ηρεμία ζητά ο Νίκας ενόψει του φεστιβάλ της Χ.Α. για να μην πληγεί η τοπική οικονομία την καλοκαιρινή περίοδο
ΨΕΛΛΙΣΜΑΤΑ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
 «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν…»
 Ζήτησε ηρεμία για να μην πληγεί η τοπική οικονομία την καλοκαιρινή περίοδο
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Κάτι πήγε να πει χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, για το επικείμενο φεστιβάλ του κοινοβουλευτικού νεοναζιστικού μορφώματος στην Καλαμάτα, στις αρχές Αυγούστου, αλλά φαίνεται ότι το… ξανασκέφτηκε και αρκέστηκε σε γενικόλογες παρατηρήσεις.
Η αφορμή δόθηκε μιλώντας για τον τουρισμό της κρουαζιέρας που θέλει να αναπτύξει η Καλαμάτα. Ξαφνικά κάνει μία παύση και αρχίζει να υποστηρίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης το φετινό καλοκαίρι να είναι ήσυχο και «να αποφεύγονται οι πολιτικές εκδηλώσεις που προκαλούν».
Κανονικά, αφού έκανε την αρχή, θα έπρεπε να πει στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ότι η βία δεν αρμόζει σε ένα κόμμα μέσα στο κοινοβούλιο, ότι η στάση αυτή είναι - αν μη τι άλλο- αντιδημοκρατική και ότι οι εν λόγω βουλευτές – οπαδοί του Χίτλερ- είναι τρομοκράτες.
Περιμέναμε να μας πει ότι δε συνάδει με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας το «τρόφιμα ή αίμα μόνο για Έλληνες». Αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι ρατσισμός.
Όχι, τίποτα από τα παραπάνω δεν είπε. Αρκέστηκε στα «μπάνια του λαού», κι ότι «θέλει ηρεμία και ησυχία στην πόλη», ώστε να μην πληγεί η τοπική οικονομία. «Το λέω και το απαιτώ», σχολίασε.
Απολογήθηκε, δε, ότι δεν είναι αυτός που έδωσε την άδεια για τη διεξαγωγή του νεοναζιστικού φεστιβάλ (αν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, όπου και συζητήθηκε το θέμα, ψήφισαν «υπέρ»).
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι πληροφορίες θέλουν έναν αριθμό επαγγελματιών της πόλης να έχει θέσει το θέμα στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας τη ματαίωση του φεστιβάλ. Μάλιστα, σε σύσκεψη που έγινε προχθές με πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων, συλλογικοτήτων και εργαζομένων την ώρα που θα συνεδριάζει το επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο θα ζητηθεί να αντιταχθεί στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ. 
 
***  Η Μεσσηνία αδρανεί, ενώ η Ηλεία σχεδιάζει
            Μοντέλο ανάπτυξης για το χρυσό τετράγωνο
Η Ηλεία σχεδιάζει το μέλλον της, ενώ η Μεσσηνία κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέπτη…
 Ένα ή και περισσότερα βήματα μπροστά φαίνεται ότι βρίσκεται η Ηλεία από τη Μεσσηνία. Εκτός από την πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση που κάνουν για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της «Ολυμπίας Οδού», σύμφωνα με τον αρχικό της σχεδιασμό, τη στιγμή που η Μεσσηνία αρκείται σε μεμονωμένες… τουφεκιές στον αέρα, οργανώνουν, σχεδιάζουν, προτείνουν και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν προς υλοποίηση συγκεκριμένα αναπτυξιακά σχέδια. Μάλιστα, μέρος αυτών περιλαμβάνει και περιοχές που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο νομός μας για τη δική του τουριστική ανάπτυξη.
Έτσι, ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την πολύπαθη περιοχή του Καϊάφα και της παραλιακής ζώνης, η οποία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, προτείνουν τα μέλη του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως.
Με βασικό εργαλείο την πιστή εφαρμογή της κοινοτικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας, παρουσίασαν προχθές ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία, την αξιοποίηση και την ανάδειξη της περιοχής, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, εάν υλοποιηθεί, θα αποτελέσει το μέσον για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης στον Καϊάφα.
Τα μέλη της οργάνωσης, στην πλειονότητά τους επιστήμονες με ειδικές γνώσεις σε περιβαλλοντικά θέματα, άδραξαν την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) που συνέταξε το υπουργείο Περιβάλλοντος και η οποία ήδη έχει πάρει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος.
Πρόθεσή τους, το σχέδιο «ανάταξης» του Καϊάφα που εκπόνησαν, όπως αναφέρεται σε χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», να αποτελέσει κομβικό σημείο στη δημόσια διαβούλευση επί της ΕΠΜ, η οποία ξεκινά οσονούπω. Ουσιαστικά, κάνουν ένα βήμα παραπάνω και καταθέτουν ένα σύνολο βελτιωτικών προτάσεων στην ήδη υπάρχουσα ΕΜΠ, η οποία προβλέπει ούτως ή άλλως παρεμβάσεις για την προστασία της περιοχής, με χρήματα του ΕΣΠΑ
«Οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν δεν ήταν επιτυχείς, με αποτέλεσμα, αντί να αναβαθμίζεται, να διολισθαίνει σε περιβαλλοντική και λειτουργική υποβάθμιση. Να θυμίσω ότι το 2004 το σχέδιο ανάπτυξης του Καϊάφα προκάλεσε μεγάλο θόρυβο και ανεκλήθη από τη Βουλή. Το 2007 επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές και έκτοτε έχει υποβαθμιστεί πλήρως. Η φύση της περιοχής δεν επιτρέπει και δε χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις παρά μόνο ανάδειξη», εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου Κ. Αγραπιδάς.
Στις προτάσεις του σχεδίου αξιοποίησης περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία eco – κάμπινγκ με ελαφρές κατασκευές. Επίσης, η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων ξενοδοχειακών και λοιπών εγκαταστάσεων, η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης και η εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του νησιού της Αγ. Αικατερίνης, η αποκατάσταση του κτηρίου της Ιαματικής Πηγής Καϊάφα και επεμβάσεις ώστε να δημιουργηθούν πισίνες λουτροθεραπείας.
Η πρόταση του περιβαλλοντικού συλλόγου εμπεριέχει και μια σειρά από πρότυπες βιοκλιματικές εγκαταστάσεις για την παραλιακή ζώνη, οι οποίες θα βοηθήσουν στην άνοδο της τουριστικής επισκεψιμότητας και ταυτόχρονα θα είναι «περιβαλλοντικά «διαφανείς».
«Τελικός στόχος», συμπληρώνει ο κ. Αγραπιδάς, «η ανάδειξη του Καϊάφα να συμπληρώσει το χρυσό τρίγωνο Αρχαία Ολυμπία – Νέδα – Ναός Επικούριου Απόλλωνα. Το τετράγωνο αυτό θα πολλαπλασιάσει την τουριστική επισκεψιμότητα της περιοχής και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και άμεσα».  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 
*** Συνέλευση καθηγητών για τα προβλήματα του κλάδου
             Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους επρόκειτο να συζητήσουν χθες σε γενική συνέλευση οι καθηγητές μέλη της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, με αφορμή και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για απολύσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
Για σήμερα στις 8.00 το βράδυ έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας από την ΟΛΜΕ.



***  Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «δράκου των Πετραλώνων»     
     Στη δ ημοσιότητα έδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ  τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του «δράκου» των Πετραλώνων, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σαββάτου, για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών.
Ο δράστης είναι ο  Γεωργιάδης Στυλιανός του Βασιλείου και της Δωροθέας, που γεννήθηκε το 1973 στη Νέα Ιωνία Αττικής και κατοικεί στα Πετράλωνα.

***  Ξεκίνησε χθες το έργο της ενεργειακής εξοικονόμησης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξεκίνησε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας το έργο της ενεργειακής εξοικονόμησης που είναι ενταγμένο στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος, προϋπολογισμού 776.130 ευρώ.
Δύο φορτηγά-αυτοκίνητα από Αυστρία, με όλο τον εξοπλισμό των ηλιοθερμικών συστημάτων, έφθασαν το πρωί στο χώρο του νοσοκομείου, όπου ανυψωτικό μηχάνημα-γερανός τα τοποθέτησε στην οροφή. Από την επόμενη εβδομάδα συνεργείο 15-20 ατόμων θα εργάζονται καθημερινά για την ολοκλήρωση του έργου.
Ειδικότερα, στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ είναι ενταγμένη η πρόταση της Διοίκησης του νοσοκομείου με τίτλο «Μερική υποκατάσταση πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια, κατασκευή νέας θερμομόνωσης όπου θα εγκατασταθεί το ηλιακό πεδίο και επέκταση – αναβάθμιση του BΕMS», προϋπολογισμού 776.130 ευρώ.
Σύμφωνα με τις τεχνικές μελέτες, η υλοποίηση του ανωτέρω έργου θα επιφέρει μείωση των δαπανών για αγορά καυσίμων (πετρέλαιο) στο νοσηλευτικό ίδρυμα σε ετήσια βάση που θα προσεγγίζει το 40%. Τουτέστιν, από τα 800.000 ευρώ που χρειάζεται τώρα για αγορά πετρελαίου (θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης) υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 320.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το έργο των ηλιοθερμικών περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός πεδίου ηλιακών συλλεκτών, συνολικής συλλεκτικής επιφάνειας 535 τ.μ., στις στέγες του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το ηλιακό πεδίο θα διασυνδεθεί με ένα δίκτυο μονωμένων σωληνώσεων, το οποίο και θα μεταφέρει το παραγόμενο θερμό νερό από τους ηλιακούς συλλέκτες προς το λεβητοστάσιο. Εκεί θα εγκατασταθούν θερμοδοχεία αποθήκευσης νερού, εντός των οποίων θα αποθηκεύεται το παραγόμενο θερμό νερό από τα ηλιακά.
Η ηλιοθερμική εγκατάσταση θα παρέχει θερμό νερό τόσο για την κεντρική θέρμανση των χώρων του νοσοκομείου (ΘΧ) όσο και για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ)
Οι στόχοι που επιτυγχάνονται με την παραπάνω δράση είναι ότι το νοσοκομείο σταματά σταδιακά να εξαρτάται ενεργειακά από το πετρέλαιο και καθίσταται μερικώς ενεργειακά αυτόνομο. Συμβάλει στη διάδοση της χρήσης ΑΠΕ, ενώ επιτυγχάνεται μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των εκπομπών αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.
Με αφορμή τη χθεσινή εξέλιξη, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος, δήλωσε: «Δύο χρόνια τώρα μαζί με τους συνεργάτες μου δίνουμε καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα, ώστε να ωριμάσουμε προτάσεις και να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε μέσω της μοναδικής χρηματοδοτικής ευκαιρίας των κοινοτικών κονδυλίων. Και θέλω να πιστεύω ότι τα έχουμε πάει καλά. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε υποβάλει στα διάφορα κοινοτικά προγράμματα και αναβαθμίζουν σημαντικά το νοσοκομείο μας και την ποιότητα υπηρεσιών υγείας που αυτό προσφέρει.
Σε δύο μήνες από σήμερα το έργο θα έχει τελειώσει. Το οικονομικό όφελος για το νοσοκομείο θα είναι μεγάλο. Δεν επιτρέπεται στην Καλαμάτα με αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες να πληρώνουμε τόσα χρήματα για την αγορά πετρελαίου. Σε αυτή τη φάση προχωρούμε στη μερική υποκατάστασή του και σε λίγο στην ολική, με την έλευση του φυσικού αερίου. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε ούτε μέρα να πάει χαμένη. Οι καιροί ου μενετοί».

***  Καταγγελίες για κακοδιοίκηση στο Δήμο Καλαμάτας και τα νομικά πρόσωπα
            
Δριμεία επίθεση στο Δήμο Καλαμάτας, που τη συνόδευσε με καταγγελίες για κακοδιοίκηση, εξαπέλυσε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, Χρ. Σταθόπουλος.
Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά: στη δεύτερη, μέσα σε 14 μήνες, μετακίνηση της Σταυρούλας Αγρίου (από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και πρόσφατα στη Διεύθυνση ΚΕΠ), καθώς και στην εκδικητική, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά απέναντι σε παιδαγωγούς των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας, οι οποίοι υπάγονται στο Δημοτικό Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού.
Μίλησε για φαινόμενα μη σωστής αξιοποίησης των υπηρεσιακών στελεχών, σημειώνοντας πως «ουδείς έχει το δικαίωμα να τα απαξιώνει και να τα απενεργοποιεί».
  Μετακίνηση Αγρίου 
Κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε κάθε ένα από αυτά τα φαινόμενα, κι αναφερόμενος στη μετακίνηση της κας Αγρίου, εξέφρασε την άποψη πως δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, εφόσον δεν αξιοποιείται μια πολιτική μηχανικός στο γνωστικό της αντικείμενο. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη θέση θα έπρεπε να καλύπτεται από διοικητικό υπάλληλο κι όχι τεχνικό. Όπως υπογράμμισε: «Πλήττει την υπηρεσιακή και επαγγελματική υπόσταση, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της προσωπικότητας των εργαζομένων και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσωπικότητας, σε συνδυασμό με τις συνταγματικές εγγυήσεις σταδιοδρομίας και εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων». Παρατήρησε, δε, ότι η μετακίνηση έρχεται σε αντίθεση και με το νόμο, που προβλέπει ότι τα στελέχη μπορούν να μετακινούνται από τους κλάδους για τους οποίους διορίστηκαν μόνο σε συναφείς άλλους κλάδους μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα από δύο έως έξι μήνες το ανώτερο.
Παιδικοί Σταθμοί
Η επόμενή του αναφορά σχετιζόταν με την κατάσταση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Όπως κατήγγειλε, Διεύθυνση και Διοίκηση αποφεύγουν να προστατέψουν στελέχη από σκόπιμες συμπεριφορές μητέρας νηπίου που είχαν επαναληφθεί και πέρσι, προσθέτοντας ότι αντί να υπερασπιστούν τα στελέχη, αποφάσισαν να διενεργήσουν Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους.
Υπάρχει παράβαση καθήκοντος και ανικανότητα διοίκησης, αν τουλάχιστον δεν υπάρχει σκοπιμότητα, σημείωσε, λέγοντας πως και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν οι ειδικότητες που πρέπει, επειδή κι εκεί φωτογραφίζουν τους αρεστούς. Επικαλέστηκε, δε, σχετική ομολογία από πλευράς του προέδρου του συγκεκριμένου νομικού προσώπου, Ι. Αδαμόπουλου, παρουσία του σωματείου, πως «θέλει να βάλει τους δικούς του. Αυτή είναι κακή διοίκηση και την καταγγέλλουμε».
Τέλος, σημείωσε πως «ορισμένοι έχουν την άποψη ότι οι υπηρεσίες είναι το μαγαζί τους και μπορούν να τοποθετούν υπαλλήλους που είναι αρεστοί και όχι άριστοι».
Δήλωσε ότι τόσο το Νομαρχιακό Τμήμα όσο και οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν σε όλες τις δημόσιες αρχές, προκειμένου να επέλθει δικαιοσύνη, και σχολίασε: «Κάνουμε προσπάθεια για να αφυπνίσουμε εκείνους που πρέπει, ώστε οι υπηρεσίες να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι το ψηφοθηρικό, ιδίως σε αυτή την περίοδο που ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης. Έχουν την υποχρέωση να λειτουργούν κατά το νόμο. Στην περίοδο της κρίσης είναι πολυτέλεια να απαξιώνουμε τις υπηρεσίες ή τα τεχνικά στελέχη ρίχνοντάς τα στα ΚΕΠ».
Τέλος, ερωτηθείς από το «Θ» γιατί δεν  αντέδρασε νωρίτερα το συνδικαλιστικό όργανο, τουλάχιστον όσον αφορά στη μετακίνηση της κας Αγρίου, απάντησε: «Περιμέναμε ότι ο δήμαρχος θα ανακαλούσε την απόφασή του, για αυτό καθυστερήσαμε. Όμως, δεν είναι ποτέ αργά για να πεις τις αλήθειες».   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  O  Νίκος Δένδιας στο μητροπολίτη Μεσσηνίας (Φωτογραφίες και βίντεο)
    
  
Με το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο έχει συνάντηση  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στα γραφεία της Μητρόπολης.
 Ο υπουργός μετέβη στη Μητρόπολη αμέσως μετά τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού  στο Πεταλίδι.
Αύριο στις 9.30 το πρωί, θα επισκεφθεί το Δημαρχείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, όπου θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος.
Στον υπουργό θα τεθεί το θέμα της ασφάλειας, ιδιαιτέρως σε χωριά που παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα, καθώς και άλλα ζητήματα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο, θα διεξαχθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού, με αντικείμενο τα θέματα ασφάλειας τουριστικών περιοχών και δασοπυρόσβεσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το βράδυ, στις 8.30, ο υπουργός θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, στο κέντρο “Belvedere” στη Βέργα.
Video: 



***Την καταγγελία δασκάλας για επίπληξη λόγω «Κεμάλ» ερευνά το υπουργείο Παιδείας
       
Από το υπουργείο Παιδείας θα ερευνηθεί τελικά εάν ευσταθεί η καταγγελία δασκάλας μουσικής της Ε' τάξης δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης ότι δέχθηκε επίπληξη από τη διευθύντριά της ύστερα από παράπονο γονιού μαθητή για ισλαμική προπαγάνδα, επειδή δίδαξε στα παιδιά το τραγούδι «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.
Το γεγονός ότι είναι πιθανόν διευθύντρια δημοτικού σχολείου να έκρινε ως «ισλαμική προπαγάνδα» ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της χώρας μας, προκάλεσε σοκ στην εκπαιδευτική αλλά και καλλιτεχνική κοινότητα της χώρας.
Στο υπουργείο Παιδείας δεν έχει κατατεθεί ακόμη επίσημα καταγγελία από μέρους της δασκάλας. Ωστόσο σήμερα, Παρασκευή, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου θα ερευνηθεί από τον αρμόδιο διευθυντή εκπαίδευσης αν είναι υπαρκτό το ζήτημα που προέκυψε.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι ο υφυπουργός ενδιαφέρεται «να ελέγξει αντιπαιδαγωγικές και αυταρχικές συμπεριφορές τέτοιου είδους που εκτός των άλλων προδίδουν πολιτιστική ένδεια».
Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την επιστολή της δασκάλας η οποία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου από το βράδυ της Τετάρτης.
Βέβαια άλλες φήμες αναφέρουν ότι οι διαμαρτυρίες του γονιού δεν αφορούσαν τον «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά φωτοτυπία άλλου τραγουδιού που είχε δοθεί στα παιδιά.
Όπως ανέφερε στην επιστολή-καταγγελία η δασκάλα, «γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον 'Κεμάλ' του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου μού ανέλυσε για ποιους λόγους στο Δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα».
Η δασκάλα απευθύνει κάλεσμα σε συναδέλφους της να επικοινωνήσουν μαζί της εάν έχουν να καταγγείλουν ανάλογο περιστατικό, σημειώνοντας:
«Θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους».
Να σημειωθεί πως η ίδια η δασκάλα σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το θέμα, καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.Newsroom ΔΟΛ


***  Το τάμα
 
του Δημήτρη Γιατράκου
 Δεν το ’χα τάμα, αλλά πήγα. Τι το ήθελα, αφού έχω θέμα με τη μέση μου και την επόμενη ημέρα ταξίδι; Πού πήγα, λοιπόν. Στην Παναγιά τη Γιάτρισσα, την Κυριακή, στην κορυφή του Ταϋγέτου. Μ’ έφαγε η περιέργεια. Χρόνια άκουγα για τη θαυματουργή εικόνα της στην κορυφή του βουνού, αλλά ποτέ δεν ταίριαξε να πάω. Άσε που η πραγματική εικόνα, μάθαμε όταν φτάσαμε,  βρίσκεται για λόγους ασφαλείας στη Μητρόπολη Γυθείου και στο μοναστήρι, ανδρομονάστηρο για την ακρίβεια, υπάρχει το αντίγραφό της. Τέλος πάντων, λεπτομέρειες όλα τα παραπάνω μπροστά στο οδοιπορικό και το ψυχόδραμά μου. Γιατί, αφού φτάσαμε στη Μηλιά της μεσσηνιακής Μάνης και ήμαστε στο μπρος -πίσω, ανεβαίνουμε, δεν ανεβαίνουμε, έχοντας κάνει και ρεπορτάζ σχετικά με την ποιότητα του δρόμου, τελικά κάναμε το διάβημα, που μπορεί να απέβαινε και απονενοημένο, λόγω, αφενός του κακοτράχαλου δρόμου, και, αφετέρου, των κυβικών του αυτοκινήτου. Καινούργιο μεν, αλλά 1200 cc το σύνολο.
Στο μέσο, λοιπόν, της διαδρομής, μέσα στα φαράγγια και την αγριότητα του τοπίου, καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει και σήμα στα κινητά τηλέφωνα, οπότε η αδρεναλίνη εκτοξεύτηκε στο ύψος των βουνοκορφών που ανεβαίναμε. «Κι αν μας πιάσει λάστιχο, τι γίνεται;». Κόκαλο εγώ.
Τώρα που γράφω το κείμενο και ξαναφέρνω στο μυαλό μου την ελαφρότητα του εγχειρήματος, βρίσκομαι και πάλι στα πρόθυρα κρίσης πανικού. Κι αυτό, γιατί τα μόνα έμψυχα όντα που συναντήσαμε ήταν κάποια γεράκια, εκτός από τα αγριοκάτσικα. Άνθρωπος πουθενά.
Μετά από μια ώρα, διανύοντας απόσταση έξι μόνο χιλιόμετρων, φτάσαμε στην κορυφή. Ο Λακωνικός απλώθηκε φαρδύς - πλατύς μπροστά μας και στα κλεφτά πίσω, λίγο και ο Μεσσηνιακός. Από την πλευρά της Λακωνίας ο δρόμος είναι κι αυτός με στροφές αλλά ασφαλτοστρωμένος, χρόνια τώρα, που επιτρέπει ακόμη και σε λεωφορεία να ανεβαίνουν! Οι Λάκωνες προνόησαν και κέρδισαν μεγάλο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού. Οι Μεσσήνιοι ολιγωρούν και χάνουν σε ανάπτυξη, γιατί κι άλλα σημεία της Μεσσηνίας, όπως π.χ. ο δρόμος για την Αρχαία Μεσσήνη, είναι «άσ’ τα να πάνε».
Τώρα, βέβαια, είναι θέματα Περιφέρειας. Κύριε Τατούλη μου, βάλε, εν προκειμένω, μπροστά να κατασκευαστεί ο δρόμος για τη Γιάτρισσα κι όταν το κάνεις- το ’ταξα στην Παναγιά -, θα ξανανέβω και θα ανάψω δυο λαμπάδες ίσες με το μπόι μας.Το τάμα


***  Σκοταδισμός
   
του Δημήτρη Γιατράκου
 Διαβάζω ότι γονιός διαμαρτυρήθηκε στο σχολείο ότι δασκάλα της Ε΄ Δημοτικού κάνει ισλαμική προπαγάνδα, γιατί στο μάθημα της Μουσικής αποφάσισε να μάθει στα παιδιά τον «Κεμάλ», το γνωστό τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου.
Σαν να μην έφτανε τούτο, η διευθύντρια του σχολείου μπήκε στην τάξη και μάζεψε τις φωτοτυπίες με το τραγούδι. Στη συνέχεια κάλεσε τη δασκάλα στο γραφείο της για να την επιπλήξει, λέγοντας πως «στο Δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα».
Στην πυρά, λοιπόν, γιατί αυτή είναι το πρώτο κομμάτι της ουσίας, δύο πνευματικοί άνθρωποι που προέβαλαν με τις δημιουργίες τους την Ελλάδα στον κόσμο και το έργο τους θα μείνει κτήμα εσαεί στις επόμενες γενιές των Ελλήνων, στους αιώνες των αιώνων.
Χατζηδάκις, Ελύτης, Θεοδωράκης, Γκάτσος και κάποιοι ακόμη ομότεχνοί τους είναι οι κλασσικοί Νεοέλληνες, οι οποίοι κάνουν εμμέσως πλην σαφώς ισλαμική προπαγάνδα. Αυτοί οι τεράστιοι Έλληνες, που όμοιούς τους στα χρόνια που θα ζήσουμε δε θα ματαδούμε, κατηγορούνται από ανθρώπους που γνωρίζουν, υποτίθεται, πέντε γράμματα ως εθνικοί μειοδότες.
Δυστυχώς, η Ελλάδα ζει έναν πνευματικό μεσαίωνα, χωρίς καμιά δόση υπερβολής. Έχουμε τονίσει πως της οικονομικής κρίσης προηγήθηκε, και εξακολουθεί να υπάρχει, πλήρης έκπτωση αξιών, αρχών και παιδείας, που μας οδήγησαν σε αυτήν. Απ’ όταν έσκασε βγήκαν στον αφρό όλα τα σκατά. Η διευθύντρια φαίνεται ξεκάθαρα σε ποιον ιδεολογικοπολιτικό χώρο ανήκει. Στο χώρο εκείνο που διέπεται από φανατισμό και οι οπαδοί του δε διστάζουν να ξυλοφορτώνουν, να βασανίζουν λαθρομετανάστες και οι βουλευτές του να κουμπουροφέρνουν στη Βουλή. Την ίδια στιγμή τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δεν ομονοούν και κάνουν κι από μια πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για τους δικούς τους πολιτικούς-ψηφοθηρικούς λόγους το καθένα.
Καληνύχτα, Ελλάδα. Δε θα αλλάξεις ποτέ.
  Δυστυχώς, η Ελλάδα ζει έναν πνευματικό μεσαίωνα. Έχουμε τονίσει πως της οικονομικής κρίσης προηγήθηκε, και εξακολουθεί να υπάρχει, πλήρης έκπτωση αξιών, αρχών και παιδείας, που μας οδήγησαν σε αυτήν


***  Ο λύκος που «φυλάει» τα πρόβατα         

Της Μαρίας Νίκα
 Αν μου είχαν αναθέσει τη διεύθυνση μιας εταιρείας και τη χρεοκοπούσα, το σίγουρο είναι ότι θα με έδιωχναν από τη συγκεκριμένη θέση, θα με απέλυαν ή μπορεί ακόμη να με έστελναν και στη Δικαιοσύνη. Αυτό, φυσικά, δε συμβαίνει με τη διακυβέρνηση της χώρας στην οποία ζούμε.
Οι άνθρωποι που την οδήγησαν στο σημερινό σημείο δηλώνουν ότι προσπαθούν να τη σώσουν, να την εξυγιάνουν, να βάλουν τάξη στο χάος, που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Από καιρό ακούω για τα ΤΕΙ. Ότι έχουν γίνει πολλά σε όλη την Ελλάδα, ότι δεν έχουν μόνιμους εκπαιδευτικούς (ποιος φταίει, άραγε, γι’ αυτό;), ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να συντηρηθούν, ότι είναι αναπόφευκτο κάποια τμήματα να κλείσουν.
Και ποιος τα έφτιαξε έτσι; Ποιος άνοιγε από ένα τριτοβάθμιο ίδρυμα σε κάθε νομό (παραλίγο να φτιάξουν και σε κάθε χωριό) για ψηφοθηρικούς λόγους, «χαϊδεύοντας» την εκλογική του περιφέρεια; Ποιος χρησιμοποιούσε την Παιδεία για να παίζει πολιτικά παιχνίδια; Ποιος διόριζε αβέρτα προσωπικό με ρουσφέτια; Ποιοι βουλευτές προστάτευαν επί χρόνια υπαλλήλους - «ανθρώπους τους», που δεν πάταγαν καν στη δουλειά τους; Μήπως αυτοί που σήμερα λένε ότι πρέπει να μπει τάξη;
Τελευταία επανήλθε και το θέμα της ΕΡΤ. Να απολυθούν, λέει, 2.000 άτομα. Και την ΕΡΤ ποιος τη διοικούσε τόσα χρόνια; Μήπως δεν ήταν οι ίδιοι που βρίσκονται στα πράγματα και σήμερα; Αυτοί θα την εξυγιάνουν; Μήπως αντί να την εξυγιάνουν την αποτελειώσουν;
Να τα κλείσουν, λοιπόν, τα κρατικά κανάλια, να εξαφανίσουν όποια αξιοπρέπεια και ποιότητα έχει απομείνει ακόμη στην ελληνική τηλεόραση, τη δημόσια τηλεόραση που εμείς πληρώνουμε. Άλλωστε, τώρα η κυβέρνηση δίνει άδειες σε άλλα κανάλια… ιδιωτικά. Προφανώς, αυτή είναι η αισθητική που θέλει να υπάρχει από εδώ και πέρα… 

*** Κοιτάζοντας από τον καθρέπτη των άλλων…
   
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, ο Ιρλανδός Τζων Μπάνβιλ, βάζει σ’ ένα βιβλίο τον ήρωά του να λέει: «Υπάρχει μέσα μου κάπου βαθιά, όπως πρέπει να υπάρχει μέσα στον καθέναν- έτσι τουλάχιστον ελπίζω, γιατί δε θα ήθελα να το νιώθω μόνο εγώ-, υπάρχει λοιπόν, ένα κομμάτι που αδιαφορεί για οτιδήποτε εκτός από τον εαυτό του». Ίσως γι’ αυτό μου αρέσει ο συγκεκριμένος. Γιατί επιλέγει να μη μασάει τα λόγια του...
Κάνοντας μια βόλτα τις προάλλες στην οδό Ιατροπούλου και βλέποντας τον κόσμο- κυρίως νέους- να πίνει το ποτό ή τον καφέ του, ασυναίσθητα μου ήρθαν στο νου τα παραπάνω λόγια του συγγραφέα.
Το ίδιο αυθόρμητα άρχισα να σκέπτομαι για το DNA τούτης της νέας γενιάς. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι στους δρόμους, αφού αρκετοί εξ αυτών είναι άνεργοι ή ζουν – για πόσο ακόμα;- με τα λεφτά της οικογένειάς τους. Ζωή, δηλαδή, με δανεικά.
Σκέφτηκα ότι η σημερινή γενιά, παρ’ όλα αυτά, έχει βουτήξει για τα καλά στη γούρνα του ναρκισσισμού. Τους έβλεπα να χαζογελούν ή να παίζουν με τα «έξυπνα» κινητά τους και μέσω αυτών να επικοινωνούν με τα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης.
Από την άλλη, όσο κι αν ψάξει κάποιος, θα διαπιστώσει ότι αυτές οι σκέψεις για το «πού το πάει η σημερινή νεολαία» δεν είναι τωρινές, γίνονται εδώ και χρόνια. Και πάντα η ίδια διαπίστωση κυριαρχεί: Οι νέοι ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους.
Το νόμισμα έχει κι άλλη όψη. Τα παραπάνω μπορεί να είναι και υπερβολές. Η νέα γενιά δεν είναι κάτι το ξεχωριστό. Είναι το ίδιο ναρκισσιστική, επιπόλαιη, ανόητη και γεμάτη βεβαιότητες που θα καταρρεύσουν από τη ζωή την ίδια, όσο και οι προηγούμενες.
Από εκεί θα ξεμυτίσουν τα νέα λαμόγια, οι νέοι αμφισβητίες, οι σωστοί γονείς, οι απαράδεκτοι γονείς, οι ηγέτες και οι αδιάφοροι. Απλώς αυτή η γενιά έχει περισσότερα μέσα να δείξει τη γοητευτική της αφέλεια.
Το θετικό είναι πως τα αρνητικά της γενιάς που αποτελεί την καθεστηκυία τάξη είναι τόσο κραυγαλέα, που οι νεότεροι μπορεί να αηδιάσουν προτού τη μιμηθούν. Αν και η Ιστορία άλλο δείχνει: Σε λίγα χρόνια, οι θύτες θα είναι τα θύματα. Και η νοσταλγία, όπως πάντα, θα νικήσει την αλήθεια.
Ο χρόνος, η μνήμη και η πραγματικότητα. Αυτοί οι υπερδραστήριοι διακοσμητές του εσωτερικού μας χώρου, που μετατοπίζουν συνεχώς τα έπιπλα, αλλάζουν διακόσμηση στα δωμάτια, αλλά δεν ξέρουμε αν το αποτέλεσμα είναι πάντα αυτό που θα θέλαμε. Κοιτάζοντας τους άλλους ανθρώπους, ψάχνοντας για τις ιστορίες τους,  έστω και νεότερούς σου, είναι ένα διαρκές μυστήριο. Ψάχνεις να απεικονίσεις τον κόσμο που ζεις. Να εξηγήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό...


***  Αχ και να ξέραμε τι θέλουμε!         

Αυτό το κράτος θα μας τρελάνει! Ενώ προσπαθεί να βάλει τους πολίτες σε τάξη, αυτό είναι σε απόλυτη αταξία.
Εξηγούμαστε. Δηλώσεις έκανε ο δασάρχης Καλαμάτας, σε ρεπορτάζ μας την Κυριακή, για τα νέα πρόστιμα του υπουργείου Περιβάλλοντος σε όσους καθαρίζουν κτήματά τους που έχουν λογγώσει.
Αν το κτήμα σας στη Μεσσηνία έχει αποκτήσει δασική βλάστηση (δηλαδή, αφάνες, πουρνάρια κ.λπ.) σε ποσοστό μεγαλύτερο του 15%, και εσείς την αφαιρέσετε, κινδυνεύετε να σας επιβληθεί πρόστιμο από 2.500 έως 6.500 ευρώ το στρέμμα! Ναι, καλά διαβάσατε.
Και μη θεωρήσετε ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν έχετε κακούς γείτονες, γιατί με την αναζήτηση οποιουδήποτε εγγράφου από το Δασαρχείο οι αεροφωτογραφίες θα προδώσουν τόσο τις δικές σας ενέργειες όσο και τις ενέργειες των γονιών σας ή των παππούδων σας!
Από την άλλη πλευρά, η Πολιτεία προσπαθεί να δώσει κίνητρα στους Έλληνες που έχουν ανεκμετάλλευτα κομμάτια γης, για να ξεκινήσουν εκ νέου να τα αξιοποιούν και να γίνει η μεγάλη επιστροφή στη «μητέρα» γη!
Αυτός, όμως, που αποφάσισε να καλλιεργήσει το εγκαταλελειμμένο κτηματάκι του, είτε για να εξασφαλίσει ένα μικρό εισόδημα σε περίοδο κρίσης (που στην καλύτερη περίπτωση έχει μειωθεί ο μισθός του και στη χειρότερη έχει χάσει τη δουλειά του) είτε για να θρέψει την οικογένειά του, κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τεράστιο πρόστιμο, που, αν δεν πληρώσει, θα καταλήξει στο ταμείο της εφορίας.
Θα μου πείτε και γιατί ένας δασάρχης να μην κάνει λίγο τα «στραβά μάτια». Το έκανε δασάρχης σε ορεινή περιοχή της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα; Κατέληξε με μια ωραιότατη κατηγορία για παράβαση καθήκοντος και τώρα κινδυνεύει να μπει στη λίστα με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και να χάσει τη δουλειά του…
Αυτό, λοιπόν, είναι το κράτος μας που θέλει ευημερία για τους πολίτες του!

 *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ   ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ :


*** Παπαφλέσσεια από τα παλιά… σήμερα στην Καλαμάτα
           
Ελπίδα για σπουδαίο θέαμα και μεγάλες επιδόσεις
 ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΟΥΗΣ ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
 ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
 
Αλλαγή δεδομένων και αισιοδοξία για μία από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών, προέκυψε και χθες από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή των φετινών Παπαφλεσσείων. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά, όταν παρατηρείται η ενεργοποίηση πολλών και σημαντικών φορέων και, κυρίως, ο ερχομός σπουδαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών. Όλα αυτά κάνουν τους διοργανωτές να αισιοδοξούν για σπουδαίο θέαμα και μεγάλες επιδόσεις, ζητώντας από τον κόσμο να ωθήσει προς την κατεύθυνση αυτή με το ζεστό του χειροκρότημα τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα αγωνιστούν σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας.
Μιλώντας για αθλητές, ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό όλων είναι ο δικός μας Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός ΓΣ). Ποιος δε θυμάται την επίδοση του 2007, όταν είχε «προσγειωθεί» στα 8,66 μ., και τώρα θέλει να συνδυάσει την παρουσία του με μια ακόμη μεγάλη επίδοση στο μήκος.
Στον ίδιο αγώνα και ο Γιώργος Τσάκωνας (ΓΑΣ Σκάλας), στη δεύτερη εμφάνισή του στη θερινή περίοδο μετά το 7,91 μ. στο Πεκίνο, που θ’ αναμετρηθεί με τον Τσάτουμα σ’ ένα από τα πλέον «θερμά» και έντονα αγωνίσματα του προγράμματος.
Από εκεί και πέρα, στον ακοντισμό θα μετάσχει ο 7ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων), στο δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, ενώ στα 200 μ. ξεχωρίζει η πρώτη συμμετοχή του Λυκούργου Τσάκωνα του ΓΑΣ Σκάλας. Στο τριπλούν ντεμπούτο θα κάνει η Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων), ενώ στα 400 μ. θα τρέξουν οι Δημήτρης Γράβαλος του Άρη και Πέτρος Κυριακίδης του ΟΣΦΠ, με τον πρώτο να προέρχεται από το 47.21 της Θεσσαλονίκης!
Ο Ανδρέας Δημητράκης (ΑΟ Λασιθίου) θα τρέξει στα 800 μέτρα και η Τόνια Στεργίου (Κούρος Πατρών), μετά το 1,80 μ. στο Γκαλά Γυναικών, θα επιδιώξει να βρει ρυθμό και να πετύχει μια επίδοση κοντά στις δυνατότητές της. Στα 100 μ. θα τρέξουν οι Ιορδάνης Ρουσσάκης (Ελ. Βενιζέλος), Χρήστος Καλαμάρας (ΑΕ Κρανιδίου) και Μανώλης Πατεράκης (Πανελευσινιακός). Ο Πατεράκης, μάλιστα, θα τρέξει και στα 200 μ. μαζί με τον Μιχάλη Δαρδανελιώτη (ΜΕΑΣ Τρίτων).
Η Ολυμπία Πετσούδη (ΠΑΟΚ) θα πάρει θέση στο βατήρα για τα 100 μ. εμπ., εκεί που θα αγωνιστεί και η Ελισάβετ Πεσιρίδου (Αρχέλαος), που στη Φιλοθέη τερμάτισε σε 13.81 (-3,7 μ.) και έδειξε σε θέση να διεκδικήσει το 13.65, που είναι το όριο για το Τάμπερε. Στην Καλαμάτα θα αγωνιστεί και η «χάλκινη» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης στα 100 μ. εμποδίων, Αλίνα Ταλάι από τη Λευκορωσία, η Γερμανίδα Καρολίν Νίτρα με ρεκόρ 12.57 και η Ρωσίδα Γιούλια Κοντάκοβε με 12.78.
Στο τριπλούν των γυναικών θα δούμε την Ιρίνα Γκουμενιουκ με φετινό ρεκόρ 14,02 μ., αλλά και τη Σλοβένα Ρόντιτς, με 14,10 μ. φετινό και 14,47 μ. ατομικό ρεκόρ. Στα 400 μ. ξεχωρίζει ο Βρετανός Λάικ Λένον με 45.23, στο μήκος ο Ρώσος Σεργκέι Πολιάνσκι με 8,01 μ., ενώ στα 100 μ. των γυναικών η Ρωσίδα Ναταλία Ρουσάκοβα με ατομικό ρεκόρ 11.18.
 -Με συντονιστή τον Νίκο Τσώνη
Όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι θεατές στο φετινό μήτινγκ των Παπαφλεσσείων. Δείχνουν ανεβασμένα και πραγματικά είναι, καθώς πολλοί παράγοντες και φορείς, αλλά και αθλητές, έκαναν την υπέρβαση, συγκροτώντας μια εξαιρετική και ισχυρή ομάδα. Μιλάμε για ανθρώπους και φορείς που γνωρίζουν το στίβο και τον αθλητισμό αλλά και επιχειρήσεις, που έδωσαν ώθηση με την στήριξή τους. Αυτοί ή εκπρόσωποί τους, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου στο Elite City Resort, που συντονίστηκε ιδανικά από το Μεσσήνιο δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Νίκο Τσώνη. Ο τελευταίος, όντας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του μήτινγκ, αναφέρθηκε στο ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης και εξήρε τέτοιες διοργανώσεις που γίνονται σε διάφορες γωνιές της χώρας μας.
 -Γιώργος Φουντουλάκης (πρόεδρος Παραολυμπιακής Επιτροπής): «Ευχαριστώ την Οργανωτική Επιτροπή και τον Μεσσηνιακό που για πρώτη φορά φέτος στα “Παπαφλέσσεια” θα συμμετέχουν και αθλητές με αναπηρία. Είχαμε μια πρώτη επαφή πριν από 20 μέρες και είναι μεγάλη χαρά για μας που θα συμμετέχουμε σε δυο αγωνίσματα. Έχουμε δυο αθλητές μας στο άλμα εις μήκος που θα αγωνιστούν κανονικά με τους αθλητές που δεν έχουν αναπηρία και ξεχωριστά θα “κατέβει” μια ομάδα έξι αθλητών σε αγώνα δρόμου. Έχει μεγάλη σημασία για μας αυτό, καθώς δείχνει ότι τον αθλητή που έχει πρόβλημα κι αυτό που δεν έχει δεν τους χωρίζει τίποτε. Έχουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημά μας την επόμενη Πέμπτη και γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να φέρουμε τα πολύ “βαριά” ονόματά μας, αλλά φέραμε πολύ καλούς αθλητές. Είναι μια αρχή συνεργασίας με την πόλη. Ευχαριστούμε  και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Elite, κ. Κάρτσωνα, για τη φιλοξενία και τη στήριξή του. Σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε στην πόλη σας, πανελλήνια πρωταθλήματα που μπορούν να δώσουν στην κοινωνία της Καλαμάτας και της Περιφέρειας την ευκαιρία να δουν τι είναι ο αθλητισμός με αναπηρία. Στη σκέψη μας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού τυφλών που έχουμε κερδίσει ως χώρα - παραμένουμε ορισμένες λεπτομέρειες –, που πιστεύω πως θα γίνει στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή 35 χωρών και 350 αθλητών, για δέκα περίπου ημέρες».
 -Βούλα Κοζομπόλη (αντιπρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών): «Πιστός στο ραντεβού, ο Σύλλογός μας έρχεται για μια ακόμη φορά στην Καλαμάτα στο πλαίσιο των δράσεων που είχαμε προαναγγείλει από τα εγκαίνια της έκθεσης ολυμπιακών ενθυμημάτων. Αυτό το διήμερο στις εκδηλώσεις θα είναι οι Ολυμπιονίκες Νίκος Φυντανίδης (Χρυσό μετάλλιο στις Καταδύσεις), εγώ με δύο συναθλήτριές μου, τις Μωραϊτίδου Εύη και Ελληνάκη Γεωργία (Ασημένιο μετάλλιο στην Υδατοσφαίριση), Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος (ασημένιο μετάλλιο στην Κωπηλασία), Ζυγούρη Βούλα (Ολυμπιονίκης στη Πάλη), Λούδης Κώστας (Ολυμπιονίκης στην Υδατοσφαίριση), Παπακώστας Λάμπρος (Ολυμπιονίκης στο Ύψος), Μπισκιτζή Χρύσα (Ολυμπιονίκης στην Κωπηλασία), Ξυλούρης Νίκος (ολυμπιονίκης στην κολύμβησης). Αύριο (σ.σ σήμερα) θα διοργανωθεί ημερίδα με θέμα τον αθλητικό τουρισμό, που θα αρχίσει στις 12 μ. και ευελπιστούμε αλλά και ευχόμαστε να είναι το εφαλτήριο για την ανάπτυξη του αθλητικού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή που έχει τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και την κατάλληλη γεωγραφική θέση, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Αύριο (σ.σ. σήμερα) το απόγευμα θα διεξαχθεί το διεθνές μίτινγκ “Παπαφλέσσεια”, και με την ευκαιρία θα θέλαμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές, γιατί μεσούσης αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας κατάφεραν να διεξάγουν αυτό το σπουδαίο αθλητικό μήτινγκ.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους δημότες της Καλαμάτας, το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο κ. Νίκα για την υποστήριξη που παρέχει στον αγώνα για τη διατήρηση της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, καθώς και το ξενοδοχείο Elite για τη συνεργασία και τη φιλοξενία του. Σας έχουμε, επίσης, ετοιμάσει μια έκπληξη για αύριο (σ.σ. σήμερα) στο πλαίσιο της ημερίδας μας».
  -Λούης Τσάτουμας (πρωταθλητής μήκους): «Είμαι σε μια καλή προπονητικά κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει όλους τους τραυματισμούς  μου. Για μένα είναι θεσμός να ξεκινάω τον πρώτο αγώνα της σεζόν από την Καλαμάτα, στο “ναό” μου! Μου δίνει πολλή δύναμη για να πάω στη συνέχεια πιο καλά. Όσον αφορά στην επίδοση, δεν μπορώ να μιλήσω με νούμερα. Είναι αναγνωριστικός αγώνας, φυσικά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό γιατί έχω πολύ μεγάλους αντιπάλους Έλληνες και ξένους, όπως κάθε χρόνο στα “Παπαφλέσσεια”, στα οποία έρχεται η “ελίτ” του κλασικού αθλητισμού. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει να μας δώσει δύναμη και κουράγιο και μια μεγάλη επίδοση».
  -Παναγιώτης Αλευράς (αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου): «Τα “Παπαφλέσσεια” είναι μια διεθνής συνάντηση στίβου, ένα κορυφαίο γεγονός για την Καλαμάτα, που έχει γίνει ένα καταξιωμένο αθλητικό γεγονός. Ένας θεσμός που έχει ξεκινήσει το 1995, όμως η ιστορία του ξεκινά από το 1954! Συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς αθλητές, σε μια κρίσιμη οικονομικά εποχή, που πολλές ανάλογες εκδηλώσεις, όπως τα “Βενιζέλεια”, τα “Βαρδινογιάννεια”, δεν τα κατάφεραν. Εμείς φροντίσαμε, με χαμηλό βέβαια προϋπολογισμό, να πετύχουμε, στηρίζοντας για μια ακόμη χρονιά τα “Παπαφλέσσεια”. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύει πως συμβάλλουν στο αθλητικό ιδεώδες και στην προβολή της Μεσσηνίας ως τουριστικού προϊόντος».
  -Γιώργος Νταβουτιάν (αντιπρόεδρος του Μ.Γ.Σ.): «Με χαρά σάς καλωσορίζω κι εγώ και το λέω, διότι προ ολίγων ημερών δε γνωρίζαμε εάν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τους φετινούς αγώνες. Εάν το πετύχαμε αυτό οφείλεται κυρίως σε παράγοντες, όπως είναι οι ΣΕΓΑΣ, Περιφέρεια, Δήμος, Elite, wind, και ανθρώπους που έχουν αναλάβει με προσωπική θυσία να οργανώσουν αυτό το επίτευγμα. Αναπολώ τα “Παπαφλέσσεια” της εποχής μου και βλέπω ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά. Έχουν λάβει πολύ μεγάλη έκταση. Έχουν γίνει διεθνή, ενώ κάποτε ήταν τοπικού ενδιαφέροντος, αργότερα έγιναν παμπελοποννησιακού, σήμερα είναι παγκοσμίου ενδιαφέροντος! Ελπίζω να το καταλάβουν οι συμπολίτες μας και να συμμετέχουν κι αυτοί στη γιορτή του κλασικού αθλητισμού.
Άπτομαι της ευκαιρίας, μιας και έχω τους αρμοδίους φορείς δίπλα μου, να τονίσω ότι προ 10ετίας η Καλαμάτα ήταν το πρότυπο αθλητισμού τουρισμού στην Ελλάδα. Εάν βοηθήσουν λίγο, θα μπορέσουμε να φέρουμε την Καλαμάτα εκεί που της αξίζει. Αναπολώ τις μέρες που έρχονταν Εθνικές ομάδες για να κάνουν την προετοιμασία τους εδώ, γιατί όχι και τώρα και, μάλιστα, σε μια εποχή όπως αυτή που τόσο το έχουμε ανάγκη».
  -Αντώνης Αντωνόπουλος (εκπρόσωπος της χορηγού Εταιρείας Wind): «Η Wind, ως μέγας χορηγός και συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ, με χαρά ανταποκρίθηκε σε τοπικό επίπεδο για να βοηθήσει όσο μπορεί στις δύσκολες στιγμές αυτές που ζούμε, τη διοργάνωση αυτή που γίνεται στην πόλη μας. Μέσω του τοπικού καταστήματος που υπάρχει και προΐσταμαι, έκανε και κάνει, από την αρχή της σεζόν, οτιδήποτε για να βοηθήσει το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού, με το οποίο υπάρχει συνεργασία.
Θα σας μεταφέρω την επιθυμία που υπάρχει από πλευράς εταιρεία, τη νέα σεζόν να αναλάβει εξ ολοκλήρου το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού. Έχει ευαισθησία στον κλασικό αθλητισμό, συμμετέχει σε διάφορους αγώνες, μαραθώνιους και προσπαθούμε από πλευράς εταιρείας να καλλιεργήσουμε όσο μπορούμε τα αγαθά και ιδανικά ιδεώδη που προσφέρει ο κλασικός αθλητισμός».
  -Άντζελα Σκλήκα (μέλος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας): «Ο Δήμος και ο Φορέας καλωσορίζουν την προσπάθεια του Μεσσηνιακού και των άλλων διοργανωτών. Ο Μ.Γ.Σ. είναι ο παλιότερος και σημαντικότερος σύλλογος του τόπου μας. Ο Δήμος Καλαμάτας διαχρονικά στηρίζει όλες τις προσπάθειες του Μεσσηνιακού και παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες που αντιμετωπίζει, προσπαθήσαμε να στηρίξουμε το Σύλλογο σ’ αυτή τη σημαντική διοργάνωση».
  -Γεωργία Γεωργαρά (υπ. Δημ. Σχέσεων του Elite City Resort): «Το Elite City Resort έχει ως στόχο και όραμα να αναδείξει το καλύτερο πρόσωπο της Μεσσηνίας μέσα από υψηλής ποιότητας καταλύματα, γαστρονομία, διασκέδαση και οργάνωση εκδηλώσεων. Πρωταγωνιστές αυτό το τριήμερο είναι οι αθλητές. Ο ρόλος μας ήταν να δράσουμε οργανωτικά. Στηρίζουμε έμπρακτα τις αθλητικές δραστηριότητες και έχουμε ως στόχο την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη Μεσσηνία, και έτσι είμαστε αρωγός και στις δράσεις του τριημέρου.
Το θέμα της ημερίδας που φιλοξενούμε αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα στρατηγικό τουριστικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας και αφορά όλους μας. Παράλληλα, την Κυριακή διοργανώνουμε μαζί με το Σύλλογο Ολυμπιονικών, το ΝΟΚ και τον Αίολο και με τη στήριξη της Ε.Ι.Ο. αγώνες ιστιοπλοΐας. Το Elite φιλοξενεί στις αίθουσές του την έκθεση “Κειμήλια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων”, την οποία έχουν παρακολουθήσει 2050 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μαθητές, που ήταν και ο βασικός στόχος μας».
  -Dobromir Karamarinov (μέλος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου ΕΕΑ και πρόεδρος Βαλκανικής Ένωσης Στίβου): «Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ευχαριστώ τα media και τους διοργανωτές που μετά από δυο χρόνια τα “Παπαφλέσσεια” επανέρχονται στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Έρχομαι τρίτη φορά εδώ και αφού ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τη διοργάνωση, να πω πως βλέπω θέληση και δυνατότητες για μια ακόμη μεγαλύτερη διοργάνωση στην πόλη της Καλαμάτας, όπως ένα Ευρωπαϊκό Συνέδριο, που για το 2015 είναι διαθέσιμο, ως μια πολύ μεγάλη διαφήμιση, όχι μόνο για την πόλη, αλλά ολόκληρη τη χώρα».
  -Γιάννης Καλυβιώτης (τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης): «Στη φετινή διοργάνωση ορισμένοι από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές, αλλά και αξιόλογοι αθλητές από το εξωτερικό θα συμμετέχουν, προσπαθώντας να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Αναμένεται υψηλού επιπέδου συναγωνισμός με ανάλογες διακρίσεις. Τα “Παπαφλέσσεια”, όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά εξελίσσονται παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, έχουμε μια διεύρυνση των δραστηριοτήτων και το τρίωρο αγωνιστικό πρόγραμμα έχει εξελιχθεί σε τριήμερες εκδηλώσεις ποικίλης θεματολογίας. Η πρώτη εκδήλωση έγινε στην κεντρική πλατεία, όπου αθλητές της ακαδημίας του Μεσσηνιακού μέσω επίδειξης αγωνισμάτων προλόγισαν την αυριανή (σ.σ. σημερινή) ημέρα. Πέρα από τους διαχρονικούς διοργανωτές, Μεσσηνιακό, ΣΕΓΑΣ, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Καλαμάτας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, θέλω να αναφέρω τους αξιόλογους και εξαιρετικούς συνεργάτες μας που είναι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, το Elite City Resort. Χωρίς τη συμβολή των χορηγών, όμως, δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Πέρα από τη Wind ευχαριστώ ΟΠΑΠ, λιπαντικά Total, Toyota, Fine Gems Παπαδόπουλος (πρόεδρος Μ.Γ.Σ.), Aegean».
  Παρών στη συνέντευξη ο Γιώργος Μουζάκης
Το «παρών» έδωσε ο πρώτος Παραολυμπιονίκης του 1976, ο Καλαματιανός Γιώργος Μουζάκης με τη σύζυγό του. Ήταν ο πρώτος που έφερε τέτοιες διακρίσεις και χθες είχε στο πλευρό του και τον Καλαματιανό πρωταθλητή του τένις με αμαξίδιο Γιώργο Λαζαρίδη. Οι δυο τους απηύθυναν, επίσης, κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο στάδιο και να στηρίξει τους αθλητές.
  Το σημερινό πρόγραμμα
Ώρα 18.00 100 μ. εμπ. (Γ), Τριπλούν (Γ)
Ώρα 18.15 100 μ. (Α), ακοντισμός (Α)
Ώρα 18.25 100 μ. (Γ)
Ώρα 18.35 Ύψους (Γ), Kids relay
Ώρα 18.50 100 μ. με κινητική αναπηρία
Ώρα 19.00 400 μ. (Α), μήκος (Α)
Ώρα 19.10 800 μ. (Α), σφαιροβολία (Γ)
Ώρα 19.20 1.500 μ. (Γ)
Ώρα 19.30 200 μ. (Γ)
Ώρα 19.40 200 μ. (Α)
Ώρα 19.50 200 μ. (Κ)
Ώρα 19.55 200 μ. (Π)
Ώρα 20.05 1.500 μ. (Π)
Ώρα 20.15 600 μ. (Αγοριών)
Ώρα 20.25 600 μ. (Κοριτσιών)
Ώρα 20.30 400 μ. εμπ. (Π)
 
***  Την Τετάρτη η φιέστα του Μεσσηνιακού
       
 Την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η φιέστα ανόδου του Μεσσηνιακού και το παρών σ’ αυτή αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος του Καλαματιανού Σωματείου Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες στη Μεσσηνία. Οι ιθύνοντες των πρασίνων έχουν κάνει επαφές για τη διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της φιέστας, και σήμερα θα έχουν τις απαντήσεις και παράλληλα την ευχέρεια ν’ ανακοινώσουν το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής που θα περιλαμβάνει το καθιερωμένο σε τέτοιες περιστάσεις φαγοπότι και πολλά ακόμη.
 
 
***  Στα ημιτελικά της Α1 μπάσκετ

**  Εύκολα ή δύσκολα οι «αιώνιοι» έκαναν 2-0 στους ημιτελικούς
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να νικήσει στο ΣΕΦ τον ΑΓΟ Ρεθύμνου με 87-72 κάνοντας έτσι το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών και θέλει άλλη μία νίκη για να προκριθεί στους τελικούς. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Δευτέρα (3/6) στο Ρέθυμνο.
Ο Παναθηναϊκος επικράτησε εύκολα του Πανιωνίου με 81-55, προηγείται με 2-0 στην σειρά των ημιτελικών και αν κερδίσει την προσεχή Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη θα προκριθεί στους τελικούς.
Newsroom ΔΟΛ
 
***   Ανησυχία στον Παναθηναϊκό για την κατάσταση του Λάσμε
Πρόβλημα προέκυψε στον Παναθηναϊκό με τον Στεφάν Λάσμε στη διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο σέντερ από την Γκαμπόν αισθάνθηκε πόνο στον Αχίλλειο τένοντα, χωρίς να υπάρχει υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για την κατάστασή του.
«Ένιωσε έναν πόνο στον αχίλλειο. Θα τον εξετάσουν οι γιατροί και θα δούμε. Ακόμα δεν ξέρουμε. Περιμένουμε ενημέρωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά την αναμέτρηση.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σημείωσε σχετικά με τον αγώνα:
«Ήταν ένας ματς ίδιο με το προηγούμενο. Εμείς δεν μπήκαμε τόσο δυνατά στο ξεκίνμα. Ήταν κάτι αναμενόμενο όμως για εμάς. Το είχαμε συζητήσει» σημείωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε « Όταν αρχίσαμε να παίζουμε την άμυνά μας, νομίζω ότι ήμασταν καταιγιστικοί στην άμυνα. Στην επίθεση θα μπορούσαμε να ήμαστε καλύτεροι. Είχαμε πολύ καλό passing game στο τρίτο δεκάλεπτο και πήραμε την νίκη. Κάναμε συντήρηση και πήραμε αυτό που θέλαμε. Είχαμε ομαδικό πνεύμα και κάναμε πολλά λάθη, αλλά έχουμε και στοιχεία που πρέπει να διορθώσουμε. Ο Πανιώνιος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όλη την σεζόν και φαίνεται».Newsroom ΔΟΛ
 
***  ΚΥΡΙΑΚΗ  2  Ιουνίου  2013 μιά  ημερήσια  διαδρομή στο  κτήμα  Τατοϊου  μέσα από  ερασιτεχνικά Βίντεο :
Το  φυσικό  ερκοντίσιον της Αθήνας κτήμα Τατοϊου  μεταξύ Πεντέλης  και Πάρνηθας (τοπογραφικός Χάρτης)  

Αφηγήσεις - Διαδρομές  - Περιηγήσεις ....με Περιηγητική  Λέσχη  Μεσσήνης ... με ξεναγό τον  κ.  Βασίλη Κουτσαβλή του Συλλόγου "Φίλων Κτήματος  Τατοϊου " www.tatoi.org  , www.kaponeditions.gr ,  e-meil:  info@kaponeditions.gr  , Tel. : 210-9235098 .-
 
Τα Βασιλική Ανάκτωρα σήμερα
Στο  Βασιλικό Κοιμητήριο

~ 725 Τατόΐ   Κολοκοτρώνης  αφήγηση  2013: http://youtu.be/BwN6TDAK64I ,

~ 723  ΤΑΤΟΪ  αφήγηση   1     2013: http://youtu.be/jfVK7c9BGgI ,
~ 724 ΤΑΤΟΪ αφήγηση 2 , 2-6- 2013: : http://youtu.be/8Oa9tXNxUwc ,
~ 726 Διαδρομή Τατόϊ 2-6-2013 : http://youtu.be/EZsZ8ndfJDw ,
~ 722 Τατόϊ  κτήμα  2 -   6  -  2013…¨:http://youtu.be/uex90pLEzO0 ,

~727  Κτήμα  Τατοΐου  α΄ αφήγηση  2013¨: http://youtu.be/z9s1kUjCCiw ,

~730  Κτήμα  Τατοϊου    αφήγηση  2013¨: http://youtu.be/sBw2zEbTg_c ,
 ** Μια  μονοήμερη Εκδρομή  με Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης Κυριακή 2-6-2013 στο  ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ , με το πρόγραμμα : 07.00 ώρα αναχώρηση από  Μεσσήνη , γιά ΑΘΗΝΑ , - ΒΑΡΥΜΠΟΠΗ ,- ΚΤΗΜΑ  ΤΑΤΟΪΟΥ , καί με  ενδιάμεση στάση  γιά καφέ  στο Σπαθοβούνι .- Ο Πρόεδρος  Συλλόγου Φίλων  Κτήματος Τατοϊου , κ. Βασίλης Κουτσαβλής (δικηγόρος) μας ξεναγεί , στο  πρώην Βασιλικό κτήμα από την είσοδο της "Λεύκης" σε μιά  4ωρη πεζοπορία περιήγησης από τα Ανάκτορα  μέχρι  και το Βασιλικό  κοιμητήριο .- Μεσημεριανό γεύμα στην  εξωτική ταβέρνα "ΘΕΑ" στο Τατόϊ  , από το 1946 της κ. Μαρίας Γούναρη (μιά  καταπληκτική πανέμορφη θέα ολόκληρου του  λεκανοπεδίου Αττικής - της ΑΘΗΝΑΣ .- Το  απόγευμα  επίσκξεψη στο καζίνο Πάρνηθας (διαδρομά  με αυτοκόινητο -ανέβασμα , και  με τελεφερίκ  κατάβαση από καζίνο - Regency Casino Mon  Parnes ,  γιά καφέ και για  δοκιμασία της τύχης .-  Επιστροφή  στην Μεσσηνία  μας .-
Μέσα  από τελεφερίκ καζίνου πάρνηθας  η  ΑΘΗΝΑ !..... 2013
 Το σύγχρονο τελεφερίκ από σταθμό  πάρνηθας καζίνου  Μόν Παρνές 2013
 
 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ   2013  : 
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  01  Ιουνίου  2013.-

~ *** ANAΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2013 :



~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~*  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη  1η  Μάη  2013.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 02- Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαΐου 2013 .-
 ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΑΣΧΑ  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη   07- Μαΐου   2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/08-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/09-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/10-2013.html , , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 10 -Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , Το αγιάζι του Σαββάτου στην ενημέρωση 11 Μαΐου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Μαΐου 2013 .-
 ~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html ., Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Μαΐου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  14  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.
~ 
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html  ,Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Μαΐου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html  , Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε Βλέπουμε  Ζούμε  Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα , Παρασκευή 17-05-2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/12013.html , Το  Σαββατιάτικο αγιάζι .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/2013-18-05-19-2013.html ΓΙΟΡΟΒΙΖΙΟΝ 2013 Σάββατο 18-05 ..Το αγιάζι της ..Κυριακή 19 Μαΐου 2013
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/20-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Μαΐου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/21-2013.html, Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  21  Μαΐου   2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/22-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  22 Μαΐου   2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/23-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  23  Μαΐου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.-
~http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Μαΐου 2013  .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/27-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  28  Μαΐου   2013 ,.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-

 ~
 ***

Ο άνθρωπος που σπέρνει σπόρους καλοσύνης,
απολαμβάνει ανεξάντλητη σοδιά....

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2418    video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 944    video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      946    video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4408   Βίντεο ν Αναρτημένα .

*** 
*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :

~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-

 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.


 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   

 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ

www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ

www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ

www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ

www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ

www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ

www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ


 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,? ~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ .-

***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     


     ~**     www.dryades-arcadia.gr      .- 

~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-



* http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 











 http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/   , ΠΥΛΟΣ …..

~ ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ !!!

~**  ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).

~** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Χ.Ο. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ….: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.115542495159374.6666.100001108733332&type=1  .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: