ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το  κανάλι  της ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Σεπτεμβρίου  2013 .- :

Το εξωκκλήσι  Αγίου Κωνσταντίνου και  Ελένης
στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών
εν πλήρη ανακαίνιση  2013ερέας Παπά- Μιχάλης Ε. Μπούρας )

***
Ο  πρώτος Μητροπολιτικός  Ι.Ναός των Αρφαρών (Νεάπολης)
του Αγίου Βασιλείου στην περιοχ΄η "τραγόραχη" αγίου Βασιλείου
πλήρως  ανακαινισθής  2013 .

*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  πολλά  άλλα :
Μια σπάνια  άποψη  των Αρφαρών Μεσσηνίας  2013

*** Έβαλαν στα σχολεία την κόντρα για την Παιδεία! (βίντεο & φωτογραφίες)         
   ΕΝΤΑΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 
 Προβληματική η πρώτη ημέρα της απογευματινής διδασκαλίας 
 Προβληματική και με αρκετή ένταση αποδείχθηκε η χθεσινή, πρώτη, μέρα εφαρμογής της απόφασης του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ι. Πλατάρου, να αναπληρωθούν το απόγευμα σε παρακείμενες σχολικές μονάδες οι ώρες των μαθημάτων στα υπό κατάληψη σχολεία.
Σύμφωνα με όσα είχαν προγραμματιστεί, οι μαθητές του 2ου Λυκείου θα έκαναν μάθημα στο 18ο Δημοτικό, του 3ου Λυκείου στο Γυμνάσιο Παραλίας, του 4ου στο 4ο Γυμνάσιο, του 6ου στο 16ο Δημοτικό, των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ στο Μουσικό Σχολείο και του 4ου ΕΠΑΛ στο 5ο Γυμνάσιο.
Στις 3.15 ο κ. Πλατάρος βρέθηκε στο Μουσικό Σχολείο, όπου βρίσκονταν γονείς, παρεμποδίζοντας την είσοδο λιγοστών μαθητών και καθηγητών των ΕΠΑΛ στο σχολείο. «Εσείς είστε οι νταραβερτζήδες», ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε και κακοφάνηκε στους παριστάμενους, τους οποίους απείλησε με την προσέλευση της Αστυνομίας ως υπεύθυνος του Δημοσίου. Ανέφερε, επίσης, ότι ο καθένας οφείλει να υπακούει στις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ καταγράφηκε και ένταση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο πρόεδρός του Παν. Κουφαλάκος επισήμανε πως για την κατάσταση που επικρατεί ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική και πρόσθεσε πως η εκπαίδευση δεν είναι μεταφερόμενος θίασος.
Τελικά, ο κ. Πλατάρος αποχώρησε και, όπως έγινε αντιληπτό στη συνέχεια, εις επήκοον όλων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διευθύντρια του σχολείου, Άννα Φραγκιά, από την οποία ζητούσε εξηγήσεις.
Την ίδια ώρα οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη του σχολείου.
Μαθητές και καθηγητές των ΕΠΑΛ αποχώρησαν, ο κ. Πλατάρος επανήλθε και διαπίστωσε ότι το σχολείο τελεί υπό κατάληψη κι όπως μας επισημάνθηκε, αυτό ήταν το αποτέλεσμα των ενεργειών που προηγήθηκαν. 
      
     Στο 4ο Λύκειο
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά και με μικρή συμμετοχή μαθητών, κύλησε η πρώτη μέρα των απογευματινών μαθημάτων του 4ου Λυκείου στο 4ο Γυμνάσιο.
Μικρή ένταση υπήρξε με λίγους γονείς και το λυκειάρχη Ι. Βούρκο, όταν οι πρώτοι του είπαν πως είναι απαράδεκτο να βάζει τους μαθητές στις τάξεις. Ο λυκειάρχης απάντησε ότι είναι εντολή της Διεύθυνσης, υποστηρίζοντας ότι για όλους είναι μια δύσκολη κατάσταση, ενώ τους ρώτησε γιατί δεν αντιδρούν με την κατάληψη…
Σε δηλώσεις του στο «Θάρρος» ο κ. Βούρκος επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους, ενώ όλοι οι καθηγητές του 4ου Λυκείου προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Επίσης, σημείωσε πως ιδιαίτερα προβλήματα και αντιδράσεις δεν υπήρξαν, ενώ η συμμετοχή των μαθητών τις πρώτες ώρες ήταν κάτω από 50%.
  Στο 3ο Λύκειο
Διχασμός ανάμεσα στους μαθητές προκλήθηκε χθες το μεσημέρι, αφού αυτοί του 3ου Λυκείου που πήγαιναν για το μεσημεριανό τους μάθημα στο Γυμνάσιο Παραλίας είχαν απέναντι συμμαθητές τους που έχουν καταλάβει το 3ο Λύκειο.
Ήταν φανερή η αμηχανία γονέων και καθηγητών, που δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Τελικά, οι καθηγητές μπήκαν για μάθημα, αλλά οι μαθητές που ακολούθησαν ήταν ελάχιστοι.
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο, σε κάθε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη για περισσότερες από 3 ημέρες θα παρατείνεται το διδακτικό έτος.Όχι από καθηγητές στην αναπλήρωση μαθημάτων το απόγευμα σε υπό κατάληψη σχολεία (φωτογραφίες & βίντεο) Δείτε εδώ 
Video: 

***  Με διαθεσιμότητα κινδυνεύουν 4 υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλαμάτας         
           Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Με διαθεσιμότητα κινδυνεύουν τέσσερις διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλαμάτας και διαμαρτυρόμενοι χθες οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος στην οδό Φιλελλήνων, το έκλεισαν, αναρτώντας πανό.
Από την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ είχαν αποφασίσει πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση για το θέμα της διαθεσιμότητας 180 υπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα, κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Δευτέρα και Τρίτη πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία, ενώ χθες αργά το βράδυ αναμενόταν η απόφαση της Ομοσπονδίας τους για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
  Διαμαρτυρία
Μιλώντας στο «Θ» η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΙΚΑ Καλαμάτας, Βαγιούλα Αγαδάκου, σημείωσε ότι το ΙΚΑ το τελευταίο διάστημα έχει υποστεί μεγάλη μείωση προσωπικού με τις απολύσεις που έγιναν: «Είχαν πει ότι το ΙΚΑ θα εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα. Στην πορεία, όμως, ενέταξαν κι εμάς και βγήκε η απόφαση ότι 180 άτομα πανελλαδικά της ΥΕ κατηγορίας, καθώς και κάποιες άλλες κατηγορίες κοινωνικών λειτουργών, θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Και έπεται συνέχεια. Στην Καλαμάτα έχουν περιληφθεί 4 άτομα.  Ήμασταν ήδη σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν περιμέναμε, όμως, ότι θα έρθουν τόσο γρήγορα τα άσχημα νέα».
Το μεσημέρι της Δευτέρας κοινοποιήθηκε έγγραφο στο ΙΚΑ, με το οποίο ζητείται οι 4 συγκεκριμένοι υπάλληλοι μέχρι την Πέμπτη να προσκομίσουν δικαιολογητικά για να αξιολογηθούν αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή όχι. Άμεσα έγινε γενική συνέλευση των εργαζομένων και αποφασίσθηκε το κλείσιμο του ΙΚΑ Καλαμάτας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
  «Τώρα περισσεύουμε;»
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Γιαννόπουλος, τόνισε ότι μέχρι πρότινος το ΙΚΑ είχε εξαιρεθεί από το καθεστώς της διαθεσιμότητας, καθώς είχε τεράστια έλλειψη προσωπικού: «Γι’ αυτό και στο ΙΚΑ ήρθαν πολλά άτομα από υπηρεσίες και οργανισμούς που έκλεισαν, όπως ΟΕΚ, ΟΣΕ κ.λπ., προκειμένου να καλύψουν ανάγκες που υπήρχαν. Τώρα θυμήθηκαν ότι περισσεύουμε;». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 2002 οι υπάλληλοι του ΙΚΑ πανελλαδικά ήταν 9.600 και το 2013, με διπλάσια αντικείμενα εργασίας, όπως το ΚΕΠΑ και το ΕΟΠΥΥ, είναι 5.400.
«Δεν περισσεύει κανείς. Αυτό είναι εις βάρος των ασφαλισμένων. Κάποιοι από τους υπαλλήλους είναι εισηγητές συντάξεων. Με αυτό που κάνουν τώρα δυσχεραίνει πολύ η κατάσταση», σχολίασε.
Τέλος, ο γραμματέας του Σωματείου, Παναγιώτης Πούργαλης, εξήγησε ότι από τη διαθεσιμότητα εξαιρούνται μόνο οι πολύτεκνοι και τα ΑμεΑ, όπως και οι γονείς ΑμεΑ. Από τους τέσσερις υπαλλήλους ζητήθηκε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, ενώ υπάρχει ελπίδα για δύο από αυτούς καθώς είναι πολύτεκνοι.
«Πιστεύω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν άλλες κατηγορίες. Με αυτές τις ενέργειες αποδιοργανώνεται το ΙΚΑ. Πέρα από τα προσωπικά προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζόμενους, το ΙΚΑ μένει με λιγοστό προσωπικό και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά για την εξυπηρέτηση των πολιτών  και των συνταξιούχων, αλλά ούτε και για να εισπράξει οφειλές από εργοδοτικές εισφορές, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να βαθαίνει και οι υπάλληλοι να βρίσκονται σε ομηρία, με εξαθλιωμένους μισθούς και με το φόβο των απολύσεων» πρόσθεσε.

***  64 νέες προσλήψεις στο Δήμο Καλαμάτας
 Εκδόθηκε χθες η πρώτη από τις τέσσερις δημόσιες προσκλήσεις που αφορούν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (επιβλέποντες φορείς). Η πρώτη δημόσια πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας. Στο Δήμο Καλαμάτας αντιστοιχούν 64 θέσεις. Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης, ξεκινά αύριο και λήγει στις 11 Οκτωβρίου (ώρα 12η μεσημβρινή), ενώ γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες: -εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ -εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς -εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ -εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ -άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που δεν ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις υπόλοιπες κατηγορίες και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα. Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων. Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr. - 

*** Κάηκε ολοσχερώς χθες το απόγευμα το χάλασμα στη Σανταρόζα

  Ολοσχερώς κάηκε το χάλασμα που βρισκόταν στην οδό Σανταρόζα 31, στην Καλαμάτα, από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 3.35 το απόγευμα. Στο χώρο, ένα εγκαταλελειμμένο και ακατοίκητο σπίτι, που αποτελούσε εστία μόλυνσης στην περιοχή καθώς έβρισκαν εκεί καταφύγιο τρωκτικά, έσπευσαν πέντε οχήματα, με επικεφαλής τον υποδιοικητή Δ. Γεωργανά. Μετά από τεράστιες προσπάθειες οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο παρέμεινε ένα όχημα ως επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Για τα αίτια θα επιληφθεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. - 

 *** Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο          
           Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στην Πύλο η Παναγία η Μυρτιδώτισσα. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Χαρτούμ και Παντός Σουδάν Εμμανουήλ και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, υπό τους παιανισμούς των Φιλαρμονικών του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Λιμενικού Σώματος.
Στο τέλος της λιτανείας ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους παριστάμενους αρχιερείς, ιερείς, τους άρχοντες και το λαό, τονίζοντας: «Η Παναγία η Μυρτιδώτισσα θα δώσει δύναμη, υπομονή και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, έτσι ώστε η πατρίδα μας να δώσει ξανά το παράδειγμα για την ιστορία και τον πολιτισμό της και στους άλλους λαούς».
Στην εορτή, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης, οι πολιτευτές Λ. Φιλιππόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ, σμήναρχος Γ. Δημακογιάννης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
  
*** Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις στα λύκεια της Καλαμάτας         
           Συνεχίζονται σήμερα για 3η ημέρα οι καταλήψεις που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα σε λύκεια της Καλαμάτας. Στο "χορό" των καταλήψεων μπήκαν από σήμερα άλλα  2 Σχολεία . Το μουσικό σχολείο καθώς και το 6ο λύκειο Καλαμάτας.
Συνολικά τα λύκεια που τελούν σήμερα υπό κατάληψη στην Καλαμάτα είναι τα : 1ο,2ο και 4ο ΕΠΑΛ, 2ο λύκειο ,3ο λύκειο ,4ο λύκειο, 6ο λύκειο καθώς και το Μουσικό σχολείο.  -
 
*** Διαμαρτυρία μαθητών και γονιών του Μουσικού σχολείου στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης (βίντεο)
  
    Διαμαρτυρία πραγματοποιήσαν πριν λίγα λεπτά στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας, αντιπροσωπεία μαθητών και γονέων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτα που τελεί από εχθές υπό κατάληψη. Ο Διευθυντής της Β/θμιας κ. Πλατάρος απουσίαζε και κανείς δεν παρέλαβε τα αιτήματα  από τη διαμαρτυρία των μαθητών και των γονιών.
Δείτε στις φωτογραφίες τα αιτήματα των μαθητών του Μουσικού σχολείου.
Video: 

***Κρατούμενοι βρέθηκαν υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης μετά από μήνυση επιχειρηματία            
           Στα κρατητήρια του Α.Τ. Μεσσήνης βρέθηκαν για λίγες ώρες το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης, μέλη της επιτροπής για το πανηγύρι, οι οποίοι επιχείρησαν να σφραγίσουν επιχείρηση λούνα παρκ που λειτουργούσε σε ιδιωτικό χώρο χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες.
Σύμφωνα με όσα είπε στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Ι. Μπρατσιάκος, επιχείρησαν να προσεγγίσουν την επιχείρηση, αλλά επειδή δεν το κατάφεραν, ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας. Μπήκαν στο χώρο, άρχισαν τη σφράγιση και την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας αποσφράγιζε, χωρίς, όπως μας είπε ο κ. Μπρατσιάκος, η Αστυνομία να επέμβει.  Συντάχθηκε πρακτικό σφράγισης και πληροφορήθηκαν πως θα έπρεπε να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να το δώσουν στο διοικητή.
Εκεί, πληροφορήθηκαν ότι έχει ασκηθεί μήνυση σε βάρος τους από τον επιχειρηματία για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία που βάρυνε και τον ίδιο τον κ. Μπρατσιάκο, μιας και σε αυτόν υποβλήθηκε μήνυση.
Οι υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι κάποιες ώρες αργότερα, ενώ ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος υπέβαλε μήνυση κατά του επιχειρηματία για παράνομη λειτουργία.
Τη Δευτέρα, ελήφθη απόφαση αποκατάστασης που σφραγίσματος. Τα μέλη της επιτροπής αρνήθηκαν, τελικά δέχθηκαν κάποιοι αναπληρωματικοί, στους οποίους ασκήθηκε επίσης μήνυση.
Το θέμα είναι, σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μπρατσιάκος, πως «δεν μπορεί να λειτουργήσει ο νόμος από αυτούς που πρέπει να τον επιβάλλουν».   -  

*** Το σύνθημα και το μήνυμα…          
   Βροντερό αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε για μία ακόμα φορά προχθές βράδυ η Καλαμάτα, με μια ογκώδη διαδήλωση που διοργάνωσαν σωματεία της πόλης και στην οποία συμμετείχαν αντιφασίστες και δημοκράτες από διάφορους πολιτικούς χώρους, κυρίως της Αριστεράς (Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, ΜΑΣ, ΠΑΣΕΒΕ και Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και το νοσοκομείο).
Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και τα επαγγελματικά  Σωματεία Ψυκτικών και Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Μεσσηνίας, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι του ΤΕΙ Καλαμάτας ΣΤΕΓ-ΣΔΟ-ΣΕΥΠ, η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Δασκάλων Μεσσηνίας και ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Με το σύνθημα «όλοι μαζί, να σβήσουν οι ναζί», οι εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν και από την οδό Νέδοντος, σταμάτησαν για λίγο κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και συνέχισαν να φωνάζουν πολλά ακόμη συνθήματα.
Οι μπαλκονόπορτες στα γραφεία ήταν κλειστές, αλλά τα φώτα μέσα ανοιχτά, ενώ κάτω από τα γραφεία βρισκόταν αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας.
Όλοι μαζί, λοιπόν, αν το εννοούσαν έτσι όπως το καταλαβαίνουμε, οι προχθεσινοί διαδηλωτές...   Α.Π. 

*** Ακινησία, διάλυση, πείτε το όπως θέλετε...          

 Πολύ μικρή ήταν χθες η συμμετοχή των υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ. Οι υπάλληλοι μετείχαν στις απεργίες σε ποσοστό 6,16%, ενώ ουδείς έκανε απεργία στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.
Υπάρχει κάποιος να μας δώσει μια πειστική απάντηση για την κατάσταση ακινησίας και διάλυσης που βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα, σε εποχές, μάλιστα, που θα έπρεπε να... βράζει ο τόπος;
Α.Π. 


***  «Ταμείο» και «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο         
           Του Ηλία Γιαννόπουλου
 «Ενημέρωση – συζήτηση για τα ζητήματα του Δήμου» είναι το ένα και μοναδικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, που θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεών του στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας.
Εντύπωση και ποικίλα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ σε πάμπολλες συνεδριάσεις του Σώματος, όπως και σε δηλώσεις του δημάρχου προς τα τοπικά ΜΜΕ, έχει αναφερθεί πως «θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής», «θα συνεδριάσει το συμβούλιο για απολογισμό», «η επόμενη συνεδρίαση θα είναι απολογιστική», ουσιαστικά (και όπως ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ορίζει) κάτι τέτοιο από την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Σώματος για την αυριανή συνεδρίαση δεν προκύπτει. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αναρωτιούνται «τι πάει να πει “ενημέρωση – συζήτηση για τα ζητήματα του Δήμου;”». Όπως χαρακτηριστικά είπε στο «Θ» δημοτικός σύμβουλος, «ο κ. δήμαρχος είχε δεσμευθεί, μετά από πολλές αναφορές και ερωτήσεις μας, για πολλά θέματα της διοίκησης, της λειτουργίας και του έργου της Δημοτικής Αρχής, ότι θα κάνει συνεδρίαση για απολογισμό και πάνω σε αυτό είχε τονιστεί από συναδέλφους, ότι ο απολογισμός πρέπει να γίνει όπως προβλέπεται και ορίζει ο νόμος, σε ειδική συνεδρίαση, με προσκαλεσμένους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και τους φορείς του Δήμου. Όχι να γίνει ερήμην της κοινωνίας! Να γίνει απολογισμός πεπραγμένων και συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς και τους δημότες, είχαμε πει και όχι μονόλογος του δημάρχου, που μάλλον αυτό έχει μεθοδευτεί, αλλά δε θα περάσει έτσι. Θα μιλήσουμε στο συμβούλιο για όλους και για όλα, και να μιλήσουν όλοι - και οι φορείς -, για να δούμε πού βρισκόμαστε, πώς είμαστε και πού πάμε. Οι μονόλογοι τέλος!
Δεν ξέρω γιατί κάνουν έτσι το συμβούλιο, αλλά άμα δε γίνει όπως προβλέπεται ο απολογισμός πεπραγμένων, με δημόσιο και ανοιχτό διάλογο, θα είναι μια φιέστα – φιάσκο και θα καταγγελθεί δημόσια!
Τον απολογισμό πεπραγμένων τον προβλέπει συγκεκριμένα ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, πώς γίνεται και είναι δικαίωμα, θεωρώ και υποχρέωση, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και κάθε φορέα, δημότη, κατοίκου ή φορολογουμένου από το Δήμο, να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή».
Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, όπως και οι πολίτες του Δήμου Τριφυλίας, αναμένουν από το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους να αναφερθούν αναλυτικά στον τομέα αρμοδιότητας και ευθύνης τους. Τι βρήκαν και τι οι ίδιοι έκαναν σε αυτά τα τρία χρόνια.
Με ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τι θα πουν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι παρατάξεις της μειοψηφίας, δεδομένου ότι για την κατάσταση του Δήμου και τη λειτουργία του κανένας εξ αυτών δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Με την κύρια ευθύνη να βαρύνει το δήμαρχο και τη συμπολίτευση, που ασκούν τη διοίκηση, αλλά ευθύνη έχει σαφέστατα και η αντιπολίτευση για πράξεις και απραξία των 3 ετών στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Οι δημότες της Τριφυλίας περιμένουν από όλους αλήθειες, υπευθυνότητα, ειλικρινή αυτοκριτική και σοβαρή κριτική και όχι επικοινωνιακά λογύδρια, φραστικά τερτίπια, δημαγωγία και λαϊκισμό! Άλλωστε, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια των 3 ετών είναι συγκεκριμένες, οι παρεμβάσεις είναι συγκεκριμένες, οι θέσεις και ψήφοι όλων των δημοτικών συμβούλων είναι και αυτές συγκεκριμένες για όλα τα θέματα!
Η οικονομική κρίση και ο «Καλλικράτης», πάντως, δεν μπορούν να σταθούν ως σοβαρή και επαρκής δικαιολογία για την κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας και, ουσιαστικά, μόνο φτηνή πρόφαση εν αμαρτίαις θα είναι ενδεχόμενη επίκλησή τους!
Στην αυριανή συνεδρίαση θα γίνει «ταμείο», ενώ αναμένεται πως, εν όψει εκλογών, θα φάνουν θέσεις και αντιθέσεις, ακόμη και με σφοδρές – ίσως – αντιπαραθέσεις και «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», ιδίως στη συμπολίτευση, μεταξύ δημάρχου, αντιδημάρχων και συμβούλων. Από δε την αντιπολίτευση θα φανούν (και) διαθέσεις είτε για «αρχηγιλίκια», είτε για «συμπορεύσεις», είτε χωριστούς δρόμους…  - 

*** Όχι από καθηγητές στην αναπλήρωση μαθημάτων το απόγευμα σε υπό κατάληψη σχολεία (φωτογραφίες & βίντεο)          
  
  
Να εξηγήσει επαρκώς τους λόγους που τον οδήγησαν να αποφασίσει τη διεξαγωγή μαθημάτων τις απογευματινές ώρες για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τελούν υπό κατάληψη, ζήτησαν χθες το πρωί από το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Ι. Πλατάρο, καθηγητές της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.
Οι τελευταίοι προηγουμένως είχαν πάρει μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ.
Οι καθηγητές, με επικεφαλής τον πρόεδρο Β. Γεωργιόπουλο, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην απογευματινή λειτουργία των σχολείων. Ο ίδιος χαρακτήρισε την ενέργεια ως μορφή επιστράτευσης και ζήτησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να προσαρμόσουν οι καθηγητές τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αφού ανατρέπεται το συνηθισμένο τους πρόγραμμα. Από την πλευρά του, ο κ. Πλατάρος επισήμανε πως πρόκειται για προσωρινό μέτρο, χωρίς να μπορεί να αποδείξει στους εκπαιδευτικούς πως προβλέπεται σε κάποιον νόμο, ενώ τους ζήτησε να υπακούσουν στις εντολές που τους δίνονται, ως δημόσιοι υπάλληλοι που είναι.
  Αντιρρήσεις
Ο κ. Γεωργιόπουλος παρατήρησε ότι στην απόφασή του ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επικαλείται λόγους δημόσιου συμφέροντος κι αναρωτήθηκε αν το εκτελεστικό όργανο έχει το δικαίωμα να κρίνει το δημόσιο συμφέρον.
Ζήτησε αναστολή της απόφασης, καθώς και να δοθεί το εύλογο χρονικό διάστημα στους συναδέλφους του να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους
Την αντίδρασή της κατέθεσε η εκπαιδευτικός Νίκη Μπέη, λέγοντας πως ούτε βάρδιες απογευματινές υπάρχουν στα σχολεία, ούτε και επιστρατευμένοι καθηγητές. Έθεσε κι άλλα θέματα, όπως αν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών, αν έχει διασφαλιστεί η ασφάλεια των καθηγητών, και σημείωσε πως με όσα επιχειρούνται να γίνουν, καταστρατηγούνται τα εργασιακά της δικαιώματα.
Ένας άλλος εκπαιδευτικός παρουσίασε το δικό του πρόβλημα, πού θα αφήνει το παιδί του το απόγευμα επειδή και η γυναίκα του είναι εκπαιδευτικός, για να λάβει ως απάντηση πως «είναι δικό σας το πρόβλημα, είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, πρέπει να το λύσετε», απάντηση που αποδοκιμάστηκε σφοδρά από τους παριστάμενους.
«Εσείς το προκαλείτε, όχι εγώ», ήταν η απάντηση του εκπαιδευτικού και ο κ. Πλατάρος είπε πως σέβεται το πρόβλημα του εκπαιδευτικού, λέγοντας πως όλοι έχουν πρόβλημα και υπερβαίνουν το ωράριο.
Προσπαθώντας να εξηγήσει, είπε: «Το μάθημα γίνεται απόγευμα λόγω όχλησης της δημόσιας λειτουργίας. Είμαστε Δημόσιο, δε θα έπρεπε να παρακωλύεται η λειτουργία μας από γραφειοκρατικές διαδικασίες, έχουμε τα πάντα έτοιμα» και πρόσθεσε πως όλα αυτά είναι προσωρινά.
«Ανοίξτε τα σχολεία, δεν είναι θέμα των εκπαιδευτικών που μένουν κλειστά», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος. Να λυθούν τα προβλήματα των μαθητών που έχουν κάνει κατάληψη, ήταν η επισήμανση της κας Μπέη, ενώ ένας άλλος εκπαιδευτικός ανέφερε πως οι ενέργειες του προϊσταμένου είναι τιμωρητικές απέναντι στους καθηγητές που απείργησαν.
Την ελπίδα ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό και θα λυθεί, έστω κι αν τα σχολεία δεν έχουν πλήρη λειτουργικότητα, εξέφρασε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να λάβει ως απάντηση από τον Δ. Κουφόγιαννη πως αν γίνει κάτι τέτοιο, είναι υποκριτικό.
  Υπακοή και ανυπακοή
Επικράτησε ένταση, καθώς ο κ. Πλατάρος ανέφερε ότι βάσει του νόμου η κατάληψη είναι παράνομη, κι επιχείρησε να εκτυπώσει τη σχετική νομοθεσία. Του ζητήθηκε να εκτυπώσει το νόμο για τη μεταφορά του ωραρίου το απόγευμα, ενέργεια για την οποία είπε πως αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη.
Από εκεί και μετά, ο διευθυντής σημείωσε ότι οι καθηγητές είναι υπάλληλοι και οφείλουν να υπακούν τις διαταγές, που είναι συνταγματικές. «Οφείλετε υπακοή, να πάτε να κάνετε μάθημα. Είναι εντολή, οφείλετε να την υπακούσετε. Όποιος θίγεται, ας κάνει αναφορά που θα προωθηθεί κι όχι μήνυση, και την απόφαση, ακόμη και λανθασμένη να είναι, οφείλετε να την υπακούσετε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ του έφερε το παράδειγμα της Αντιγόνης, σημειώνοντας ότι, αν γίνει αυτό που προτείνει ο κ. Πλατάρος, είναι χλευασμός προς το μάθημα.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις κι άλλων εκπαιδευτικών και, τελικά, ο κ. Πλατάρος ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να αποσυρθούν και να επανέλθουν μία ώρα αργότερα, χωρίς την παρουσία των Μέσων Ενημέρωσης, όπως κι έγινε, δίχως όμως να υπάρξει διαφορετικό αποτέλεσμα.
Τέλος, σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για την αναπλήρωση μαθημάτων, τα απογεύματα, σε σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, σε άλλες σχολικές μονάδες, επισημαίνοντας πως «με αυτές τις λογικές προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να τιμωρήσουν τους μαθητές γιατί αγωνίζονται».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
Καταγγελία  της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για την διαταγή που έδωσε στους Διευθυντές και καθηγητές των υπό κατάληψη λυκείων να λειτουργήσουν σε παρακείμενα γυμνάσια και δημοτικά σχολεία σε απογευματινή βάρδια.
Η συγκεκριμένη εντολή:
Α)      Είναι υποκριτική, γιατί γνωρίζουμε ότι για ουσιαστικούς και πρακτικούς λόγους οι μαθητές αδυνατούν να πάρουν μέρος σε απογευματινά μαθήματα. Ως εκπαιδευτικοί αρνούμαστε να εμπαίζουμε τους μαθητές μας, την κοινωνία και τους εαυτούς μας, ότι δήθεν τα σχολεία λειτουργούν ενώ δεν συμβαίνει αυτό.
Β)      Καταστρατηγεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, με δεδομένο ότι απαιτεί από τους καθηγητές να δουλέψουν από τις 15:00 μμ έως τις 22:00 μμ  αδιαφορώντας για τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.
          Η πρακτική αυτή είναι αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντισυναδελφική.
Video: 

 

 

*** League Cup 2013-14
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στον ίδιο όμιλο!
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του 3ου Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», με την κληρωτίδα να έχει κέφια και να στέλνει στον ίδιο όμιλο Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά και τους ΠΑΟΚ, Άρη!
Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τη Νίκη Αιγινίου, συνθέτουν τον πρώτο όμιλο.
Στον 2ο όμιλο, η Κηφισιά συμπληρώνει την τετράδα μαζί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ ο 3ος απαρτίζεται από Λαμία, Παμβοχαϊκό, Παναχαϊκή και Φοίνικα Σύρου.
Οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου καθώς και η καλύτερη δεύτερη, προκρίνονται στο φάιναλ φορ.
Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά οι όμιλοι και το πρόγραμμα του League Cup 2013-14

Α' Όμιλος (Αιγίνιο)

Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου
Π.Α.Ο.Κ.
Α.Σ. Άρης
Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3

Πρόγραμμα:
1η αγωνιστική Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013
Α.Σ.Άρης - Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου
Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Π.Α.Ο.Κ.

2η αγωνιστική Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013Π.Α.Ο.Κ - Α.Σ.Άρης
Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου - Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

3η αγωνιστική Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013Π.Α.Ο.Κ. - Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου
Α.Σ.Άρης - Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Β' Όμιλος (Αθήνα)

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Ο.Κηφισιάς
Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Ε.Κ.

Πρόγραμμα:
1η Αγωνιστική - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
Α.Ε.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Ο.Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2η Αγωνιστική - Σάββατο 5 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Ε.Κ. - Α.Ο.Κηφισιάς

3η Αγωνιστική - Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ε.Κ.
Α.Ο.Κηφισιάς - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Γ΄όμιλος (Βραχάτι)
Γ.Σ.Λαμία
Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός
Γ.Ε.Παναχαϊκή
Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

Πρόγραμμα:
1η Αγωνιστική - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός - Γ.Σ.Λαμία
Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Γ.Ε.Παναχαϊκή

2η Αγωνιστική - Σάββατο 5 Οκτωβρίου
Γ.Ε.Παναχαϊκή - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός
Γ.Σ.Λαμία - Γ.Ε.Φοίνικας Σύρου

3η Αγωνιστική - Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Γ.Ε.Παναχαϊκή - Γ.ΣΛαμία
Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός - Α.Ο.Φοινίκας Σύρου


***Στο Στάδιο με Κόρινθο για το… ξεκίνημα, ενώ ο Οντβόνγκ εξακολουθεί ν’ ανήκει στο σωματείο της Μολδαβίας         
           Στο Δημοτικό Στάδιο επιστρέφει στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Κόρινθο, επιδιώκοντας τη νέα αρχή και το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Καλαμάτας, καθώς βρέθηκε έστω και προσωρινά λύση στο μείζον ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την άδεια λειτουργία των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων. Η λύση ήρθε δια χειρός του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Μανώλη Αγγελάκα, και ύστερα από σχετικό αίτημα του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, που εξασφάλισε προσωρινή άδεια διάρκειας ενός μήνα για το Δημοτικό Στάδιο.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες νωρίς το μεσημέρι ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει…
«Κατόπιν αιτήματος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας για προσωρινή άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, ο Μανώλης Αγγελάκας, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου χορήγησε «άδεια λειτουργίας των παραπάνω εγκαταστάσεων για έναν μήνα από την υπογραφή της παρούσης.
 Επισημαίνουμε ότι μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος», όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο.
Το έγγραφο που υπογράφει ο κ. Αγγελάκας φέρει ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2013 και από τότε μετρά η προθεσμία ενός μηνός.
 Από πλευράς του Φορέα, γίνονται όλες οι ενέργειες για την έκδοση άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι ποτέ μέχρι σήμερα το Δημοτικό Στάδιο δεν είχε λάβει άδεια».
  Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες
Και μπορεί να αποφεύχθηκε το σενάριο νέων περιπετειών, όμως προκειμένου να προλάβουν να καλύψουν τις γηπεδικές «αδυναμίες», οι ιθύνοντες του Αθλητικού Φορέα τρέχουν, ξεκινώντας από χθες το πρωί τις εργασίες που απαιτούνται για την εξασφάλιση της σχετικής άδειας το επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως και να έχει αποτελεί θετική εξέλιξη για την ομάδα της Καλαμάτας, που μπορεί πλέον να προετοιμαστεί κάτω από καλές συνθήκες για ένα ματς που ισοδυναμεί με τελικό.
  «Χάνεται» ο Παύλοβιτς… Αισιοδοξία για Οντβόνγκ
Το θέμα που προέκυψε με το Δημοτικό Στάδιο δεν είναι το μόνο που «ταλαιπωρεί» τη Μαύρη Θύελλα. Το λέμε αυτό γιατί δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ήρθε στην επιφάνεια το θέμα με τη δυσκολία έκδοσης των δελτίων του Μπορίς Οντβόνγκ   και του Στεφάν Παύλοβιτς, που έρχεται να φανερώσει για μία ακόμη φορά τις αδυναμίες οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται στο διοικητικό – οργανωτικό κομμάτι.
Ο Οντβόνγκ εξακολουθεί ν’ ανήκει στο σωματείο της Μολδαβίας όπου αγωνιζόταν πέρυσι και αναμένεται η εκδίκαση της ένστασης που έχει καταθέσει στην ιταλική Ομοσπονδία ο μάνατζέρ του, προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθερία του. Εάν γίνει αυτό, τότε αυτομάτως η Καλαμάτα μπορεί να τον εντάξει μέχρι τα τέλη του μήνα στο ρόστερ της. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να διαπραγματευτεί με το σωματείο της Μολδαβίας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, πιθανότατα μέσω καταβολής χρημάτων, για την εξασφάλιση της συγκατάθεσής του.
Οι ιθύνοντες της Μαύρης Θύελλας αισιοδοξούν ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει αυτό και ελπίζουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια.
Πιο δύσκολα είναι τα δεδομένα για την περίπτωση του Στεφάν Παύλοβιτς, που όπως όλα δείχνουν δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για να εκδοθεί δελτίο και να φορέσει τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας.
Πάντως και εδώ παρατηρείται η κινητοποίηση από την πλευρά της διοίκησης, που γνωρίζει πως οι πιθανότητες αίσιας έκβασης είναι λιγοστές.
  Την επόμενη εβδομάδα ο Γεωργακόπουλος, αργεί ο Κάνιστρας
Τέλος, και όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες εκμεταλλεύτηκαν χθες το ρεπό τους, όμως επιστρέφουν σήμερα με το ραντεβού να είναι διπλό. Νωρίς το πρωί θα γίνει προπόνηση στο στάδιο και στις 4.00 μ.μ. φιλικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο Καλαμάτας, όπου θ’ αγωνιστούν κυρίως παίκτες με μικρή συμμετοχή στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις της ομάδας.
Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αγωνιστεί ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος θ’ ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα με θεραπείες και αυτή την εβδομάδα για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον τετρακέφαλο. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ήταν πάντως καθαρή και από την επόμενη εβδομάδα θ’ αρχίσει ν’ ανεβάζει στροφές. Αντιθέτως όλα δείχνουν ότι θα καθυστερήσει ο Φάνης Κάνιστρας καθώς το πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο φαντάζει λίγο πιο σοβαρό σε σχέση με τον Γεωργακόπουλο.
  Μαθαίνει σήμερα τον αντίπαλο στο Κύπελλο
Διεξάγεται σήμερα στις 4.30 μ.μ. στο γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς το παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα στην Αχαϊκή και το Μεσολόγγι, με τη νικήτρια ομάδα να υποδέχεται στις 13 Οκτωβρίου τη Μαύρη Θύελλα για τη β΄ φάση του 4ου ομίλου   Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
***  Σταύρος Κανελλόπουλος: Πάθος για ποδηλασία (Συνέντευξη)         
    Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΕΥΚΛΗ» ΜΙΛΑ ΣΤΟ «Θ» ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
 Αν όλοι είχαμε το πάθος που έχει ο Σταύρος Κανελλόπουλος για την ποδηλασία, όχι μόνο θα είχαμε βγει από την κρίση, αλλά δε θα είχαμε μπει και ποτέ… Ο πρωταθλητής του «Ευκλή» σε μια μεγάλη συνέντευξη στο «Θάρρος» μοιράζεται το όραμά του για την εκμετάλλευση των ιδανικών συνθηκών που προσφέρει η περιοχή μας για την ανάπτυξη του αθλήματος, το οποίο μπορεί να γίνει όχημα τουριστικής ανάπτυξης. Ζητά τη στήριξη των τοπικών Αρχών και ιδιωτών χορηγών (ιδανικό πόλο θεωρεί την Costa Navarino, όπου θα γίνει τον άλλο μήνα μια σημαντική ποδηλατική συνάντηση) και ρίχνει την ιδέα της διοργάνωσης του Γύρου Μεσσηνίας, που μπορεί να προβάλλει τις ομορφιές του νομού μας σε όλο τον κόσμο.  Ο Σταύρος Κανελλόπουλος μιλά, επίσης, για την επιτυχημένη προσπάθεια του «Ευκλή» που έχει ταξιδέψει την Καλαμάτα σε όλη την Ελλάδα, για την ακαδημία ποδηλασίας που έχει ξεκινήσει υπό την καθοδήγησή του, κάνει την απογοητευτική σύγκριση του αθλήματος ανάμεσα στη χώρα μας και το εξωτερικό, αλλά παραμένει αισιόδοξος και έτοιμος για 10άδες, πολλές φορές και 100άδες ποδηλατικά χιλιόμετρα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Απολαύστε τον…
-Γιατί ποδηλασία και όχι ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος;
Η γνώμη μου είναι πάνω απ’ όλα αθλητισμός. Προσωπικά, επέλεξα την ποδηλασία γιατί μου αρέσει η φύση και τα όμορφα τοπία. Είναι πολύ ευχάριστο να γυμνάζεσαι μέσα στην όμορφη φύση της Ελλάδας και ιδιαίτερα η Καλαμάτα προσφέρεται και λόγω κλίματος. Πας μακριά και χάνεσαι… Ταξιδεύεις… Αυτό σου δίνει μεγάλη αίσθηση ελευθερίας. Γενικά, προτιμώ τα αθλήματα αντοχής και αθλήματα όπου πρέπει να ξεπερνάς συνεχώς τον εαυτό σου και το αποτέλεσμα εξαρτάται, κυρίως, από σένα… Και πολύ απλά ποδηλασία, γιατί μου αρέσουν πολύ τα αγωνιστικά ποδήλατα!
  -Τι σε κρατάει πάνω στη… σέλα τόσα χρόνια;
Η αγάπη για το άθλημα. Μου αρέσουν πολύ οι αγώνες και να βάζω εφικτούς στόχους. Όταν πετύχω ένα στόχο, αμέσως βάζω άλλον και νιώθω σαν να ξεκινώ το ποδήλατο εκείνη τη μέρα…
 -Αξίζει τον κόπο; Υπάρχουν στιγμές που έχεις μετανιώσει γι’ αυτή τη μοναχική επιλογή;
Πάνω από όλα, αξίζει να μπει κάποιος στον αθλητισμό. Οι χαρές και τα συναισθήματα που προσφέρει είναι μοναδικά! Τώρα, το πόσο σοβαρά θα ασχοληθεί κάποιος με την ποδηλασία, είναι καθαρά προσωπικό θέμα και πόσο του αρέσει. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο άθλημα. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και σε γεμίζει, γιατί να μην αξίζει; Εγώ πέρασα πολύ μικρός από πολλά αθλήματα, αλλά σε κανένα δεν «κόλλησα». Υπήρξαν και κάποιες περίοδοι που λόγω κάποιων καταστάσεων δεν μπορούσα να κάνω ποδήλατο. Εκεί καταλάβαινα πόσο μου λείπει και πόσο με γεμίζει.
  -Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά η αγωνιστική ποδηλασία;
Είναι ένα άθλημα στο οποίο, όπως σε όλα, πρέπει να τηρείς κάποιους κανόνες. Η Ελλάδα δεν έχει και τους καλυτέρους και πιο ήρεμους δρόμους και οι οδηγοί πολλές φορές δε σε υπολογίζουν. Άρα, ο ποδηλάτης είναι υποχρεωμένος να προσέχει ιδιαίτερα, να είναι σε θέση να προστατεύει τον εαυτό του και να προβλέπει καταστάσεις. Όλα αποκτιούνται με εμπειρία. Δε χρειάζεται μόνο παιδεία και οδηγική συμπεριφορά από τη μεριά του οδηγού, αλλά και του ποδηλάτη. Προσωπικά, δε θα το χαρακτήριζα επικίνδυνο άθλημα, εφόσον τηρείς κάποιους κανόνες. Από εκεί και πέρα, στο δρόμο που περπατάς μπορεί να συμβεί κάτι κακό από στιγμή σε στιγμή…
 -Καλύτερη και χειρότερη στιγμή της πορείας σου;
Υπάρχουν πολλές καλές στιγμές, αλλά και κακές. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια πολύ μεγάλη απογοήτευση, αλλά νομίζω ότι και η καλύτερη στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα!
  -Η Καλαμάτα τι μειονεκτήματα και τι πλεονεκτήματα έχει για ποδηλασία, αγωνιστική και μη;
Η ποδηλασία στην Καλαμάτα θα μπορούσε κυριολεκτικά να είναι από τα πρώτα αθλήματα. Έχουμε μοναδικές διαδρομές, μεγάλη ποικιλία εδαφών και, φυσικά, κλίμα που θα ζήλευαν πολλοί ξένοι. Με πιάνει… σύγχυση όταν σκέφτομαι ότι σε χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία, που 6 μήνες το χρόνο έχει κρύα και παγωνιές, η ποδηλασία ανθεί. Γνωρίζω αθλητές από τη Γερμανία που έρχονται το Φλεβάρη στην Καλαμάτα για προπόνηση και μου λένε πόσο τυχερός είμαι που μένω εδώ! Δυστυχώς, οι Έλληνες δεν είναι άνθρωποι του αθλητισμού. Σε ταξίδια που έχω κάνει στο εξωτερικό, ο κόσμος κάνει πολύ αθλητισμό. Νομίζω είναι καθαρά θέμα πολιτείας, παιδείας και νοοτροπίας.
Από την άλλη, μοναδικό μειονέκτημα θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ήσυχοι δρόμοι και ο ποδηλάτης είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί και με το παραπάνω τον ΚΟΚ. Πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να προσέχει τον εαυτό του, αλλά και τους γύρω του.
  -Τι μπορεί να γίνει για ν’ αναπτυχθεί περισσότερο στην περιοχή μας;
Φέτος έγινε ένα σημαντικό βήμα. Δημιουργήθηκε μια αξιόλογη ποδηλατική ομάδα, την οποία απαρτίζουν άτομα που ξέρουν το ποδήλατο και είναι χρόνια σε αυτό. Έτσι, όποιος θέλει να ξεκινήσει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει άτομα να τον συμβουλέψουν σωστά. Προς το παρόν, σε αυτή την ομάδα είναι σημαντικό να υπάρχουν αθλητές που φέρνουν καλά αποτελέσματα και διακρίσεις. Έτσι παρακινούν κι άλλους και, φυσικά, ακούγεται περισσότερο το άθλημα. Πρέπει να γίνονται περισσότεροι αγώνες και μέσα στην πόλη, ώστε να γνωρίσει ο κόσμος αλλά και τα μικρά παιδιά το άθλημα. Νομίζω, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, τη στήριξη του Δήμου και τη γενικότερη δράση από εμάς που είμαστε στο χώρο και ξέρουμε το άθλημα, μπορούμε να το ανεβάσουμε ψηλότερα. Δε νομίζω, βέβαια, να γίνουμε ποτέ Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία ή Γερμανία, γιατί είναι και θέμα κουλτούρας και νοοτροπίας. Σίγουρα, όμως, μπορούν να γίνουν βήματα προς τα εμπρός.
  -Συν και πλην του ποδηλατόδρομου της Καλαμάτας;
Εκ του αποτελέσματος είναι ένα έργο το οποίο θεωρείται επιτυχημένο, αφού τον χρησιμοποιούν παρά πολλοί και συνδέει την παραλία με το κέντρο. Προσωπικά, μου αρέσει και τον χρησιμοποιώ.
Μειονέκτημα θεωρώ τα κολωνάκια στο πλάι. Δε θα έπρεπε να είναι σιδερένια, αλλά πλαστικά, καθώς είναι επικίνδυνα, κυρίως για αρχάριους ποδηλάτες. Γενικά, είναι ένα έργο που ανέβασε τη χρήση του ποδηλάτου. Την απογείωσε. Ο κύριος δήμαρχος θα πρέπει να προσπαθήσει να επεκτείνει το δίκτυο των ποδηλατόδρομων. Πολύ θα ήθελα κάποια μέρα να βρεθώ μαζί του και να συζητήσουμε για το ποδήλατο γενικότερα. Καλό θα ήταν να ακούσει και τις απόψεις μας. Η Καλαμάτα είναι μια επίπεδη πόλη, με άριστο κλίμα και θα πρέπει να γεμίσει ποδηλατόδρομους. Αν είναι δυνατόν να συνδέονται τα πάντα με ποδηλατόδρομους. Μπορούμε άνετα να γίνουμε Νο 1 ποδηλατούπολη στην Ελλάδα! Αξίζει πραγματικά! Έχουμε τρομερές δυνατότητες!
  -Τι έχει αποδώσει μέχρι στιγμής η νέα προσπάθεια που ξεκίνησε και παρουσιάστηκε με επισημότητα και εντυπωσιακό τρόπο το Γενάρη;
Νομίζω πως πάμε πολύ καλά και είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε πάει σχεδόν σε όλους τους αγώνες και φέρνουμε καλά αποτελέσματα. Ο «Ευκλής» και η Καλαμάτα έχουν ακουστεί παντού. Την περασμένη Κυριακή πρωταγωνιστήσαμε σε έναν αγώνα που έγινε στην Πτολεμαΐδα. Τα έχασαν οι άνθρωποι εκεί μόλις μας είδαν στην εκκίνηση. Κυριολεκτικά δεν μπορώ να μετρήσω τα μπράβο που έχουμε ακούσει από την αρχή της χρονιάς. Έχουμε φτάσει στην άλλη άκρη της Ελλάδας πολλές φορές για να τρέξουμε σε αγώνες. Όλοι οι καλοί Καλαματιανοί ποδηλάτες είμαστε πλέον μαζί και έχουμε κοινό στόχο. Η Καλαμάτα έχει πλέον καλή ποδηλατική ομάδα και όποιος θέλει να μπει στην ποδηλασία, αγωνιστική και μη, έχει πια ανθρώπους που θα τον κατευθύνουν. Νομίζω, με λίγο μεγαλύτερη στήριξη από την Πολιτεία, θα μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Αισιοδοξώ ότι τα καλυτέρα είναι μπροστά!
  -Ποια ήταν τα αρνητικά;
Δεν έχω δει ουσιαστικά αρνητικά σε αυτήν την προσπάθεια, ίσως μόνο ότι κατάλαβα ότι σε κάποιους ανθρώπους δεν άρεσε και πολύ η δημιουργία αυτής της ομάδας. Ξεκαθάρισε, όμως,  ποιοι έχουν στο αίμα τους την ποδηλασία από όλες τις πλευρές. Ποιοι αγαπούν πραγματικά το ποδήλατο, τους αρέσει να τρέχουν για την Καλαμάτα και να ανεβάζουν την ποδηλασία στην πόλη μας με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν!
Όταν γίνεται κάτι καλό σε μια πόλη της επαρχίας, σε κάποιους δε θα είναι και αρεστό. Εμείς προχωράμε και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε…
 -Ο απλός κόσμος, οι τοπικές αρχές, οι χορηγοί έχουν «εισπράξει» την προσπάθεια; Πόσο τη στηρίζουν;
Όχι, ακόμα δεν έχουμε στήριξη σχεδόν από πουθενά! Δυστυχώς, ζούμε σε δύσκολες εποχές. Δεν κάνουμε μεγάλα όνειρα, αλλά ελπίζουμε να έχουμε μεγαλύτερη γενικότερα στήριξη στο μέλλον. Νομίζω μας αξίζει…
 -Τι σκέψεις υπάρχουν για την επόμενη σεζόν και το μέλλον;
Όταν θα τελειώσει η χρονιά, σίγουρα θα έχουμε να παρουσιάσουμε τεράστια δράση… Πάμε σε όλους τους αγώνες και κοιτάμε δεξιά και αριστερά μήπως προσελκύσουμε χορηγούς, να μπορούμε να πάμε σε κάποιους αγώνες χωρίς πολλά έξοδα, να έχει ο σύλλογος μια μικρή πηγή εσόδων!
Από εκεί και πέρα, οι βασικοί στόχοι είναι οι ίδιοι: βελτίωση του επίπεδου των αθλητών της ομάδας, συμμετοχή σε όλους τους μεγάλους αγώνες, καλά αποτελέσματα σε όσους μπορούμε! Φυσικά, μέσα από τη δράση της ακαδημίας του «Ευκλή» να βγουν και νέοι αθλητές, νέο ποδηλατικό αίμα…
 -Η νέα σχολή ποδηλασίας του «Ευκλή» τι μπορεί να προσφέρει και γιατί να την επιλέξει ένας γονιός ή ένα παιδί;
Η Καλαμάτα, όπως αναφέραμε, είναι επίπεδη, κάτι που ευνοεί τη χρήση του ποδηλάτου. Να σας πω, όμως, ότι όταν ως οδηγοί αυτοκινήτων δεν έχουμε παιδεία και είμαστε απρόσεκτοι, γιατί να έχουμε στο ποδήλατο; Βλέπω πολλούς ποδηλάτες να κινούνται πολύ επικίνδυνα και για τους ίδιους αλλά και για τους οδηγούς των αυτοκινήτων! Ο σκοπός, λοιπόν, είναι ένα παιδί να μπορεί κατ’ αρχάς να χρησιμοποιεί σωστά το ποδήλατο, να μάθει να κινείται με ασφάλεια, όσο δυνατόν, στους πολυσύχναστους δρόμους!
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, να αναφέρω ότι ποδηλατική ακαδημία θα έπρεπε να υπάρχει και για ενήλικες!
  -Τι χρειάζεται ένα παιδί για να ξεκινήσει ποδηλασία με βλέψεις αγωνιστικές;
Χρειάζεται ένα απλό αγωνιστικό ποδήλατο δρόμου και ποδηλατική ενδυμασία, κράνος, ρούχα, παπούτσια κ.λπ. Από εκεί και πέρα, αγάπη για το άθλημα, υπομονή και θέληση!
  -Φοβάσαι την ευθύνη των παιδιών που θ’ αποφασίσουν να έρθουν στην ακαδημία;
Όταν παίρνεις τα ανάλογα και σωστά μέτρα προστασίας, γιατί να φοβάσαι; Ποτέ, όμως, δεν υπάρχει εφησυχασμός, γιατί κίνδυνοι υπάρχουν πάντα και παντού.
  -Γιατί οι γυναίκες είναι πολύ λιγότερες από τους άνδρες στο άθλημα;
-Αυτό συμβαίνει, κυρίως, εδώ στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό το άθλημα ανθεί πραγματικά και στις γυναίκες. Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ σκληρός ο πρωταθλητισμός στην ποδηλασία δρόμου αντοχής για μια γυναίκα. Γενικά, τα αθλήματα αντοχής που απαιτούν πολλές συνεχόμενες ώρες προπόνησης! Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο μαραθώνιο!
  -Στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα; Σε τι επίπεδο βρισκόμαστε σε σχέση με το εξωτερικό;
Στην ποδηλασία δρόμου είμαστε πίσω, όπως γενικά σε όλα τα αθλήματα αντοχής. Δεν υπάρχουν υποδομές και, κυρίως, δε γίνονται αγώνες, όπως στο εξωτερικό, όπου όλα είναι επαγγελματικά ώστε ο ποδηλάτης να ανεβάσει το επίπεδό του. Ειδικά η Καλαμάτα, είναι μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες, κυρίως τουριστικές. Μπορούμε να κάνουμε θαύματα όσον αφορά στο ποδήλατο.
Έχει τύχει ποτέ να παρακολουθήσετε από το euro sport μεγάλους ποδηλατικούς αγώνες, όπως γύρος Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και άλλους; Οι αγώνες προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τις χώρες αυτές! Μέχρι και οι Τούρκοι έχουν ανεβάσει τόσο πολύ τον ποδηλατικό γύρο Τουρκίας, που τον μεταδίδει η συχνότητα του euro sport!! Παρακολουθείς τον αγώνα και ταυτόχρονα βλέπεις άγνωστες ομορφιές της χώρας από τα πλάνα που δείχνουν τα ελικόπτερα! Σκεφτείτε μόνο το εξής: να μπορούσε να γίνει στο μέλλον ένας ποδηλατικός γύρος Μεσσηνίας, αποτελούμενος από 5 ετάπ, που να περνούσαν από όλες τις όμορφες περιοχές, να ήταν πολύ υψηλού επίπεδου οι αγώνες, να συμμετείχαν κορυφαίοι ξένοι αθλητές και ο αγώνας να καλύπτονταν από το εurosport! Εκατομμύρια κόσμος από το εξωτερικό θα ανακάλυπτε τι σημαίνει Καλαμάτα και Μεσσηνία! Σκεφτείτε τα ελικόπτερα να μετέδιδαν πλάνα από Πύλο, Μεθώνη, Μάνη, Ταΰγετο κλπ! Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση; Αλήθεια, πόσοι τα γνωρίζουν αυτά;
  -Η οικονομική κρίση τι επιπτώσεις είχε στην ποδηλασία;
Παρά πολλές, όπως σε όλα τα αθλήματα. Η Ομοσπονδία έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί τα σωματεία. Είναι πολύ δύσκολο κάθε ομάδα να σταθεί στα πόδια της και να βρει χορηγούς. Όλοι οι αθλητές πλέον αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα για το άθλημα.
   
   Who is who
Σταύρος Kανελλόπουλος

Ημερομηνία/τόπος γέννησης: 24/9/84 Μαρούσι Αττικής
Σπουδές: ΤΕΦΑΑ Τρικάλων
Σύλλογοι: Μεσσηνιακός-Κρόνος Νικαίας-Ασκληπιός Τρικάλων-ΠΟ Πατρών-Ευκλής Καλαμάτας
Σημαντικότερες διακρίσεις: Τερματισμός στη μέση της κατάταξης 120 αθλητών στο διεθνή γύρο Αλγερίας 2012-13, 18ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικό χρονόμετρο 2012-δεύτερος στο 3ο ετάπ αντοχής του γύρου Κρήτης 2012, 3 φορές μετάλλιο σε 2 πρωταθλήματα Θεσσαλίας με τον Ασκληπιό Τρικάλων και 1 φέτος με τον «Ευκλή» στο πρωτάθλημα Πελοποννήσου, 2 φορές 3ος και μια φορά 2ος στην ιστορική πανελλήνια ανάβαση Πάρνηθας, 4ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χρονομέτρησης ζευγών 201, και πολλά άλλα μετάλλια, πρωτιές και θέσεις σε 10άδα σε πανελληνίους διασυλλογικούς αγώνες.
Χιλιόμετρα προπόνησης και αγώνων: 25.000 το χρόνο
Ποδηλάτης/αθλητής-πρότυπο: Δεν έχω συγκεκριμένο πρότυπο. Μου αρέσει να παρατηρώ όλους τους αθλητές, ανεξαρτήτως επιπέδου, γιατί από τον οποιονδήποτε μπορείς να πάρεις κάτι και να γίνεις εσύ καλύτερος. Από τους διάσημους επαγγελματίες μού αρέσει πολύ ο φετινός νικητής του γύρου Ιταλίας, ο Ιταλός Βιτσέντζο Νιμπάλι. Στην Ελλάδα έχει στιγματίσει πολύ την πορεία μου ο παλιός και τωρινός Καλαματιανός πρωταθλητής -συναθλητής πλέον- Δημήτρης Δημητρακόπουλος. Είναι ο πρώτος μεγάλος αθλητής που γνώρισα, όταν ξεκίνησα ποδηλασία. Όταν ήμουν μικρός θαύμαζα και μου φαίνονταν απίστευτες έως αδύνατες οι διαδρομές και οι προπονήσεις του, και τώρα τρέχουμε μαζί… Κατά τη γνώμη μου, είναι μεγάλο κεφάλαιο στο μεσσηνιακό αθλητισμό και μου έχει δείξει πολλά με διαφόρους τρόπους. Σε μια άλλη χώρα κι αυτός ίσως ήταν αλλού...
Αγαπημένο ποδήλατο: Το τωρινό μου, Specialized s-works sly4
Αγαπημένη διαδρομή προπόνησης και αγώνας: Σίγουρα οι προπονήσεις προς τη Μάνη, όπως η Καρδαμύλη, το Οίτυλο, η Βάθεια, είναι μοναδικά… Σκληρές ανηφόρες με θέα τη θάλασσα... Ξένοι γνωστοί μου αθλητές που έχουν έρθει για προπόνηση εδώ λένε ότι είμαστε πολύ τυχεροί… Αγώνας δεν υπάρχει συγκεκριμένος… Προτιμώ, βέβαια, τις ανηφορικές διαδρομές. Αν τα πόδια, όμως, γυρίζουν όπως θες, όλοι οι αγώνες είναι αγαπημένοι και το ανάποδο.
Το πιο τρελό ποδηλατικό σου όνειρο: Κάποτε ήταν να αγωνιστώ σε έναν από τους μεγάλους διεθνείς αγώνες, όπως γύρος Γαλλίας-γύρος Ιταλίας-γύρος Ισπανίας. Πολλοί Έλληνες αθλητές θα είχαν τη δυνατότητα, αλλά με τις υποδομές εδώ στην Ελλάδα είσαι χαμένος… Πλέον η επιθυμία μου είναι να παραμείνω στους 10-15 καλυτέρους Έλληνες ποδηλάτες για αρκετό καιρό ακόμα.
 
***
 
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/22-28-2013-29-2013.html , Εκδρομή  Βουλγαρία -  Ρουμανία 22-28  Αυγούστου  2013  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013 ,  Α΄ Μέρος  εκδρομής .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Εκδρομή-Διαδρομές Βουλγαρία -Ρουμανία  29  Αυγούστου  2013 :
Β΄ Μέρος  εκδρομής 22-28 Αυγούστου 2013  στην Βουλγαρία  καί  Ρουμανία : Μέσα  από   Φωτογραφίες και  Βίντεο ....   snstam , stamos01  Arfara  Greece  2013 .-
~ ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013.-
  ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Αυγούστου  2013.-
~
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/31-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  31  Αυγούστου  2013.- 

 ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
Συνοικισμός "Καραγιωργέϊκα" στο Αρφαρά Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας  2013
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
 ~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/78-9-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 7,8 καί  9  Σεπτεμβρίου  2013, Δευτέρα 09- Σεπτεβμρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Όμορφα λόγια  ν΄  αγαπιόμαστε Πέμπτη 12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/14-15-16-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο  14 , 15 καί 16 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου  2013 , ΟΛΑ  ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στον εορτασμό επαιτείου γεγονότων  ΠΗΓΑΔΑΣ  Μελιγαλά.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/22-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...     
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/21-22-23-2013.html , Αθλητικό τριήμερο 21 , 22 καί 23 Σεπτεμβρίου 2013, Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/23-09-2013.html , Επιλέγοντας Διαλέγοντας  Γράφοντας Δευτέρα 23-09-2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/23-2014.html  , Διαλέγω  και  Γράφω  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-

http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/25-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 .-


** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~

*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , www.pospert.gr , www.iatro.gr , www.news.gr  , www.planetgreece.gr , www.piazzadelpo.gr , www.anexartiti.gr , www.aixmi.gr , www.lifo.gr , www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr , www.koutipandoraw.gr , www.thepressproject.gr , www.ebu.ch , www.inthecity.gr , www.readio.gr , www.24h.com.cy ,  www.tvx.gr , www.antassya.gr , www.apela.gr , www.in.gr .-

***
*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :

~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-

 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.


 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   

 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ

www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ

www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ

www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ

www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ

www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ

www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ


 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,? ~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ  

***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     


     ~**     www.dryades-arcadia.gr      .- 

~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-



* http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 









 http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/   , ΠΥΛΟΣ …..

~ ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ !!!

~**  ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).

~** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Χ.Ο. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ….: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.115542495159374.6666.100001108733332&type=1  .-


 ~**  www.ert-archives.gr ,




~** Κ.ΚΑΦΑΣΗΣ : Ψυχή μου καρδιά μου (καψούρης) :

https://www.youtube.com/watch?v=d-saqnGKaS0&feature=player_embedded ,

~** ΒΥΚΗ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ , Δεν ξέρω πόσο  σ΄ αγαπώ :

https://www.youtube.com/watch?v=rvo6VPSCesg&feature=player_embedded ,

~** ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ  , Πώς να σε ξεχάσω :

https://www.youtube.com/watch?v=m-T3jrAlE_s&feature=player_embedded ,

 ~** ΣΤΡΑΤΟΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  , Σε καλούν οι αναμνήσεις :

http://youtu.be/xGwIasEhGVg ,

~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Είμαι από τη Θεσσαλονίκη

https://www.youtube.com/watch?v=2umLgYRlbqU&feature=player_embedded ,

~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Πώς να γελάσουν τα χείλη σου :

https://www.youtube.com/watch?v=7sLZvcLaqrs&feature=player_embedded ,
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: