ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  26  Νοεμβρίου  2013  : 

 Το  καθαρό  στόμα είναι  ο  καθρέφτης της Υγείας  μας !!



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΑ  ΣΤΟΥΣ  ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ !!!


~* Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~*  Αγάπη  σημαίνει ,.... να  δίνεις !!Όταν δίνεις  σίγουρα  και παίρνεις !












Προσέχουμε  για να έχουμε !

*** Υγεία  είναι  η  διαρκής πάλη  και  αγώνας  ενάντια  στην καθημερινότητα  της  Νόσου !

***  Εφτά χρόνια «χαμομηλάκι» - Ο Άγιος Στυλιανός,
ο προστάτης των παιδιών και το «χαμομηλάκι»

Να αγαπάτε τα παιδάκια, να τα προσέχετε
και να τα προστατεύετε,
όπως κάνει ο Άγιος Στυλιανός, ο προστάτης τους  
Saint Stylianos Orthodox Children's Charities
Σήμερα 26 Νοεμβρίου 2013, το Χαμομηλάκι, το ιστολόγιο που είναι αφιερωμένο στα παιδιά, κλείνει εφτά χρόνια από τη μέρα που δημοσίευσε το πρώτο του θέμα.
2006-2013: Εφτά χρόνια Χαμομηλάκι
Σαν σήμερα, την 26η Νοεμβρίου 2006, δημιουργήθηκε αυτή η ιστοσελίδα που έχει σκοπό να ενημερώνει για ό,τι αφορά στο Παιδί.
Όταν ξεκινήσαμε, ελάχιστες ιστοσελίδες ασχολούνταν με το Παιδί. Εφτά χρόνια μετά, γέμισε ο τόπος με πρωτοβουλίες ενημέρωσης, προφύλαξης, προστασίας και αγάπης του Παιδιού.
Καμιά προσπάθεια δεν πάει χαμένη. Γέμισε ο τόπος ιστοσελίδες αλτρουισμού, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.
Σήμερα μεσούσης της οικονομικής κρίσης, οι άνθρωποι αναζητούν πληροφόρηση αγάπης, αξιών και παρακίνηση υποστήριξης του διπλανού μας και αυτό πλέον στην ελληνική περιοχή του διαδικτύου είναι γεγονός.
Ακόμη και ιστολόγια που ασχολούνται με πολιτική θεματολογία, θα καταγγείλουν μια ανάρμοστη συμπεριφορά, θα επικρίνουν το άσχημο και χυδαίο κι αυτό γιατί κουράστηκαν οι πάντες με το κακό και το άθλιο.
.
Μακάρι να γεμίσει ο τόπος Χαμομηλάκια χαρούμενα κι ευτυχισμένα,
επειδή το αύριο είναι δικό τους.
 ---------------------------------------
Να αγαπάτε τα παιδάκια, να τα προσέχετε και να τα προστατεύετε, όπως έκανε -και κάνει- ο Άγιος Στυλιανός ο προστάτης τους, αυτός που στυλώνει, και όπως λέει  ο λαογράφος μας, Δημήτριος Λουκάτος ("Τα φθινοπωρινά"),
"Το όνομά του (από το στύλος που μπορεί να αναφέρεται και σε ασκητικό στυλιτισμό) έδωσε αφορμή να θεωρηθεί ο άγιος "στύλος" προστασίας και υγείας, ιδιαίτερα των άρρωστων παιδιών, αλλά και στηρικτής εγκυμοσύνης των ασθενικών μητέρων, που συνήθως απέβαλλαν. (Τους "στύλωνε" τις γέννες).
Στις θεραπευτικές αυτές ιδιότητες του αγίου συνέβαλε και η Υμνογραφία του:
-Των νεογνών και νηπίων φύλαξ γενόμενος,
εκ πάσης επηρείας και δεινής καχεξίας
αλώβητα τα βρέφη και ασινή διαφύλαττε πάντοτε
και ευτεκνίαν παράσχου, Στυλιανέ...
Ο άγιος Στυλιανός παριστάνεται συνήθως "γέρων μακρυγένης- διχαλογένης", που κρατεί στην αγκαλιά του ένα βρέφος σπαργανωμένο (κατά το παλιό σύστημα) και στο χέρι του χαρτί κατεβατό (ειλητάριον) που γράφει: "Παίδων φύλαξ πέφυκα, Θεού το δώρον" (Κόντογλου, Έκφρασις Α', 1960).
Η παράσταση αυτή είναι από τις πιο εκλαϊκευμένες της αγιογραφίας μας (φορητές, χάρτινες, μεταλλόχρωμες ή χαρακτές) που αναζητούν οι μητέρες για τα παιδιά τους (τις κρεμούν στα κρεβατάκια ή στα καρότσια τους) ή και για τις εγκυμοσύνες τους ("να στυλώσει η γέννα τους") [...] Σέβονται πολύ οι νοικοκυρές τη γιορτή του και δεν κάνουν δουλειές. "Τ' άι- Στυλιανού, όσες έχουν παιδιά, δεν δουλεύουν, για να ζήσουν τα παιδιά τους" (Θράκη 1910) - "Οι μικρομάνες (που έχουν παιδί στην αγκαλιά) δεν δουλεύουν τ' άι-Στυλιανού, για το παιδί τους (Ήπειρος, 1969).
Στα ασθενικά παιδιά φροντίζουν να δίνουν το όνομα Στυλιανός, για να στυλώσουν κι εκείνα και τ' αδρέφια τους. Σε περιόδους βρεφικών επιδημιών τα βαφτιστικά ονόματα Στέλιος (όπως και Στέργιος) παρουσιάζονται συχνότερα. Η ονοματοθεσία αυτή δίνεται κι από πρωτύτερα, σαν υπόσχεση (τάμα) στον άγιο, για να κρατηθεί το παιδί-έμβρυο."
Στην ιστοσελίδα της Φούρκας Κονίτσης, αναφέρουν:
"Προστάτης των βρεφών, γιατί στυλώνει, στηρίζει, μεγαλώνει τα μωρά, γι' αυτό σηκώνουν ύψωμα, μοιράζουν σιτάρι και δεν τσιμπούν (ράβουν) για την υγεία των μωρών. Σε κάθε σπίτι έχουν την εικόνα του και στο σχολείο ακόμα έχουν την εικόνα του, πλάι στην εικόνα των Τριών Ιεραρχών."
Αυτά, λοιπόν, περί αγίου Στυλιανού (στυλώνω= υποστηρίζω κάτι με στύλο/ δυναμώνω, τονώνω) πού 'γινε Στέργιος (στεριώνω=κάνω κάτι στέρεο, σταθερό) και Στέλιος... Και μού 'μεινε η απορία πως συνδέεται το Στέλλα, που σημαίνει στα ιταλικά "αστήρ", κοινώς αστέρι, με το Στέλιος και το Στυλιανός. Βέβαια, "στερέωμα" λέγεται κι ο ουρανός, "το άπειρο διάστημα όπου τα ουράνια σώματα".. Και αστέρια, τα ουράνια σώματα... 
 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και   Άλλα  :

***  Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της 23χρονης τραυματισμένης από την Κυπαρισσία         
           
Φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο, στο τμήμα Βιολογίας είναι η 23χρονη κοπέλα που ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο που συνεπλάκη στο τροχαίο στα  Τέμπη, ένα τροχαίο στο όποιο  έχασε τη ζωή του ένας άνδρας ενώ τραυματίες είναι ακόμα άλλα 13 άτομα.
Για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.

***  Παγκόσμιο πρωτάθλημα Tae Kwon Do το 2014 στην Καλαμάτα!         
    
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, WTF, DR CHUNGWON CHOUE
ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΝΙΚΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΠΡΑΓΑΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Μια σπουδαία διεθνής διοργάνωση αναμένεται να προστεθεί τη νέα χρονιά στο ήδη πλούσιο αθλητικό ημερολόγιο του Δήμου Καλαμάτας. Τη σημασία της υπογράμμισε με τον πλέον πειστικό τρόπο η παρουσία χθες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σύσσωμης της ηγεσίας του παγκόσμιου τάε κβον ντο! Σε μια σπάνια κινητοποίηση που είναι τιμητική ιδιαίτερα στο πρόσωπο του, Τζίμη Παναγιωτόπουλου, το όνομα του οποίου ταυτίζεται με το εν λόγω άθλημα στη Μεσσηνία και όχι μόνο, έδωσαν το «παρών» στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τάε Κβον ντο (WTF), Dr Chungwon Choue, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Πραγαλός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Νίκος Νκολαΐδης και ο γραμματέας τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Μιχάλης Φυσεντζίδης.
Οι ισχυροί άνδρες του τάε κβον ντο, συνοδευόμενοι από τον πολύπειρο Μεσσήνιο δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Νίκο Τσώνη και παρουσία του αντιδημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, συναντήθηκαν χθες στις 3.30 μ.μ. στο Δημαρχείο, με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Ο κ. Νίκας, καλωσόρισε θερμά και πρόσφερε εθιμοτυπικά δώρα στους φιλοξενούμενους, ενώ διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος τάε κβον ντο που θα επιλεγεί να ανατεθεί στην Καλαμάτα και θα διεξαχθεί είτε το Μάρτιο είτε τον Οκτώβριο του 2014, αναγνωρίζοντας τα άμεσα και μακροχρόνια οφέλη που θα έχει για την οικονομία, τον αθλητισμό και την τουριστική προβολή της περιοχής μας.
Τη χαρακτήρισε μάλιστα σαν έναν κρίκο της αλυσίδας των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που διεξάγονται ήδη στην Καλαμάτα, μαζί με αυτές των ιστορικών αγώνων στίβου «Παπαφλέσσεια», του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης που έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία δύο χρονιές στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και του Διεθνούς Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής που διεξάγεται στην πόλη μας για περισσότερο από μια 20ετία.
Από την πλευρά του ο κ. Chungwon Choue -ο οποίος είχε συμμετάσχει το περασμένο 3ήμερο στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής που έγινε στην Αθήνα, όπου επικυρώθηκε η απόφαση να συμπεριληφθεί το τάε κβον ντο σε προσεχείς Παραολυμπιακούς αγώνες και δεν έχασε, καθ’ οδόν για Μεσσηνία, την ευκαιρία να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία- μετέφερε και τη δική του χαρά να βρίσκεται στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο πρόεδρος της WTF, εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του, στους χειρισμούς του ομολόγου του της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κ. Πραγαλού, για την πραγματοποίηση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος –κατά πάσα πιθανότητα της κατηγορίας G1 (βαθμολογούμενο, προολυμπιακό)- στην Καλαμάτα, ενώ τόνισε τη μεγάλη δυναμική του αθλήματος που εκπροσωπεί. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η WTF περιλαμβάνει 205 κράτη-μέλη, με περίπου 70 εκατομμύρια αθλητές σε όλο τον κόσμο, την αναγνώρισή του τάε κβον ντο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την επίσημη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίδνεϋ και εν συνεχεία το 2004 στην Αθήνα, ενώ έκλεισε ευχόμενος καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές το 2016 στο Ρίο.
Βέβαιος για το άψογο αποτέλεσμα που θα φέρει η συνεργασία όλων των πλευρών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Πραγαλός. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα, ωστόσο οι υπεύθυνοι μιλούν για μια διοργάνωση που θα φέρει περίπου 1.300 αθλητές και ακόμη περισσότερους συνοδούς στη Μεσσηνία, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, τον αθλητισμό και τη διεθνή προβολή της περιοχής μας.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 
***  1ο Βραβείο για τη συμμετοχή στην Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (φωτογραφίες)         
    
Στους ρυθμούς της «Μυθικής Πελοποννήσου» κινήθηκε η 29η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που έλαβε μέρος από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου στη Helexpo της Θεσσαλονίκης.
  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με ένα εμπειρικό περίπτερο 80 τ.μ., όπου οι επαγγελματίες τουρισμού είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το τουριστικό κεφάλαιο του προορισμού και να περιηγηθούν σε αυτόν μέσα από τους χώρους προβολής και τις δύο εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας. Στο χώρο φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους περισσότερους από τους 100 φιλοξενούμενους tour operator από χώρες του εξωτερικού.
Στο περίπτερο της Πελοποννήσου υπήρχε χώρος γαστρονομίας, όπου σεφ απ’ όλη την Πελοπόννησο ετοίμασαν και προσέφεραν πελοποννησιακές παραδοσιακές γεύσεις στους επισκέπτες. Σε άλλη πλευρά του περιπτέρου υπήρχε παρουσίαση των ΠΟΠ προϊόντων της Πελοποννήσου, καθώς και ένας εικονικός ελαιώνας.
Σημαντικές ήταν οι επαφές που πραγματοποίησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας και πολιτικούς εκπροσώπους ξένων χωρών. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με το Ρώσο υφυπουργό Τουρισμού, Εβγκένι Πισαρέβσκι, με τον οποίο συζήτησαν τη δυνατότητα δημιουργίας κοινών στοχευμένων δράσεων μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ρωσικής κυβέρνησης για την περαιτέρω αύξηση των Ρώσων επισκεπτών.
Ο Ρώσος υφυπουργός ανέφερε ότι οι Ρώσοι αγαπούν ιδιαίτερα την Πελοπόννησο, την οποία και ο ίδιος επισκέφθηκε ιδιωτικά το καλοκαίρι, και συμφώνησε στη δημιουργία κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών. Ο κ. Πισαρέβσκι στάθηκε, επίσης, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την ανάδειξη και προβολή της διακριτής ταυτότητας του τουριστικού της προϊόντος και κάλεσε τον κ. Πέτρο Τατούλη να επισκεφθεί επίσημα τη Ρωσία. Δήλωσε ακόμη ότι, μετά την επίτευξη του 1 εκατομμυρίου Ρώσων τουριστών, η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει 3,6 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες μέσα στην επόμενη πενταετία, κομμάτι του οποίου πρέπει να κατευθυνθεί και προς την Πελοπόννησο.
Το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφθηκε και ο πρόεδρος των tour operator της Μεγάλης Βρετανίας, Noel Josephides. Μετά την πρόταση της Περιφέρειας στην WTM στο Λονδίνο για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους στην Πελοπόννησο, απάντησε θετικά, ενώ το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο ο CEO του ABTA. Τόνισε, επίσης, ότι οι προκρατήσεις για την Πελοπόννησο, από την αγγλική αγορά, δείχνουν σημαντική αύξηση του επιπέδου 30%. Επιβεβαίωσε δε, για άλλη μια φορά, ότι η Πελοπόννησος αποτελεί τον προορισμό που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.
Η κα Νικολάκου παραβρέθηκε και σε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και αναφέρθηκε σε προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ υπουργείου και Περιφερειών.
Επιπρόσθετα, την περασμένη Παρασκευή οι περισσότεροι από τους 100 φιλοξενούμενους tour operator της έκθεσης δοκίμασαν την πελοποννησιακή κουζίνα σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο περίπτερο της Πελοποννήσου. Ιδιαίτερο χρώμα στην αποστολή της Πελοποννήσου έδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας και οι εθελοντές που ήταν μαζί τους. Διεξήγαγαν, επίσης, διαγωνισμό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Astra Airlines για 6 άτομα στην Καλαμάτα.
Την επομένη πραγματοποιήθηκε το κεντρικό event της έκθεσης στο περίπτερο της Πελοποννήσου, όπου πάνω από 400 άτομα δοκίμασαν το βραβευμένο κοκτέιλ με παραδοσιακά προϊόντα που δημιούργησε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας.
Το περίπτερο της Πελοποννήσου, εκτός από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και το γενικό γραμματέα ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ, Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ο δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Η κα Νικολάκου συζήτησε ακόμη με τον αντιπρόεδρο της Aegean, Ευτύχη Βασιλάκη, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε το περίπτερο, την εμβάθυνση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Τη δυναμική παρουσία της Πελοποννήσου επιβεβαίωσε, τέλος, η απόφαση της διοργανώτριας αρχής ΔΕΘ- HELEXPO να δώσει το 1ο Βραβείο καλύτερης δημιουργίας στην αποστολή της Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παράδοσης του βραβείου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Αναστάσιος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, εξέφρασαν την ευχαριστία τους για τη συμμετοχή της Πελοποννήσου και προσωπικά προς τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, για την αναβάθμιση που προσέφεραν μέσω της πελοποννησιακής συμμετοχής στην όλη διοργάνωση.
 
***  «Καθαρή» η Μεσσηνία από τη μαύρη εργασία, μόνο 4 αδήλωτοι σε 52 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν      
   Με βάση τους ελέγχους που έγιναν το διάστημα 15 Σεπτεμβρίου - 31 Οκτωβρίου  από το υπουργείο Εργασίας για αδήλωτη εργασία, στη Μεσσηνία ελέγχθησαν 52 επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν 696 εργαζόμενοι. Από αυτούς μόνο οι τέσσερις (4) ήταν αδήλωτοι, ποσοστό μόλις 0,57% επί του εθνικού συνόλου. Αντίθετα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρέθηκαν 39 προβληματικές επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 40.272 ευρώ.
Συγκεκριμένα, την πρώτη έκθεση του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» κατά της αδήλωτης εργασίας ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με αυτή, στο συγκεκριμένο διάστημα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 3.931 επιχειρήσεις και από αυτές 371 εντοπίστηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους (ποσοστό 9,44%).
Σε σχέση με το σύνολο των 18.974 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 583 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 3,07%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, ανέρχονται σε 5.967.319 ευρώ.
Από το σύνολο των εργαζομένων οι 16.499 είναι Έλληνες (ποσοστό 86,95%), ενώ οι 2.475 αλλοδαποί (ποσοστό 13,05%). Οι αδήλωτοι Έλληνες εργαζόμενοι στο σύνολο των αδήλωτων εργαζομένων αντιστοιχούν σε ποσοστό 75,47%, ενώ οι αδήλωτοι αλλοδαποί εργαζόμενοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 24,53%.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το σύστημα «Εργάνη» που καταγράφει το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων, «παρουσίασε το μεγαλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων-63.212 τον αριθμό-όχι μόνο για όλο το 2013, αλλά σε σχέση με τα τελευταία 10 χρόνια, αποτυπώνοντας το πολύ μεγάλο ποσοστό συμμόρφωσης των εργοδοτών» ενώ από το υπουργείο επισημαίνεται, τέλος, ότι το Σεπτέμβριο «για πρώτη φορά, μετά από 4 συνεχόμενα χρόνια πτώσης, παρουσίασαν αύξηση τα έσοδα του ΙΚΑ».
Το ερώτημα που γεννάται από τα παραπάνω, είναι πώς, όταν μέσα σε δύο μήνες τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τη «μαύρη» εργασία ανέρχονται σε έξι εκατ. ευρώ, θα προκύψουν τα 600 εκατ. ευρώ, από τα οποία ελπίζει το υπουργείο Εργασίας, με το πλέγμα των αλλαγών που σχεδιάζει στο Ασφαλιστικό, να καλύψει μέρος του δημοσιονομικού κενού.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης
 
***  Η Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας στο Ράδιο Αρβύλα (βίντεο)         
  
Το θέμα της δημιουργίας της Διαστημικής Πύλης στην Καλαμάτα δεν θα μπορούσε να μη σχολιαστεί από το Ράδιο Αρβύλα.     Δείτε το βίντεο πιο κάτω.     Video: 

  

***   Ξεκίνησε η …αντεπίθεση για τα κορίτσια του Ακρίτα!          
    Αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο του βόλεϊ η σαββατιάτικη νίκη του Ακρίτα, μέσα στην Πετρούπολη και μάλιστα, με εκπληκτική ανατροπή, καθώς η καλαματιανή ομάδα είχε βρεθεί να χάνει με 2-0 και τελικά επικράτησε στο τάι μπρέικ, εξασφαλίζοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στον 2ο Όμιλο της Α2 (υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες).
Στα δυσάρεστα είναι πάντως ότι ο Ακρίτας χάνει την Δήμητρα Δημητρακοπούλου, η οποία μετακομίζει για επαγγελματικούς λόγους στο Ντουμπάι.
Η αποχώρησή της περιορίζει ακόμη περισσότερο τις έμπειρες λύσεις που έχουν στα χέρια τους οι προπονητές Μαίρη Τσιριμπή και Κώστας Κουτράκης.
Η καλαματιανή ομάδα δεν παίζει τελικά αύριο τον εξ αναβολής αγώνα με τον ΖΑΟΝ κι έτσι επόμενη αναμέτρηση θα είναι αυτή το προσεχές Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας, με αντίπαλο τον Νηρέα. Μια αναμέτρηση που είναι στα μέτρα του Ακρίτα και θεωρείται κρίσιμο βαθμολογικά, καθώς οι Χιώτισσες είναι και φέτος ανταγωνίστριες στη «μάχη» παραμονής.
Α2 Βολεϊ Γυναικών-2ος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
ΓΣ Ηλιούπολης - Φιλαθλητικός Λαρ. 3-0 (25-22, 25-23, 25-21)
ΓΣ Πετρούπολης - ΑΟ Ακρίτας 2-3 (25-17, 25-23, 20-25, 25-27, 13-15)
Ασκληπιός Τρικάλων - ΖΑΟΝ 0-3 (21-25, 19-25, 22-25)
ΕΑ Λαρίσης - ΑΣΠ Απόλλων 3-0 (25-20, 25-15, 25-21)
Νηρέας Χίου - Ένωση Βύρωνα 2-3 (26-24, 21-25, 28-30, 25-20, 13-15)
Η βαθμολογία
             OMAΔA                                                    AΓ.      ΣΕΤ               BN
1          ΓΣ Ηλιούπολης                                   6          18      3         17
2          ΕΑ Λαρίσης                                            5          15      4         14
3          ΑΟ Τραχώνων                                     4          11      3         10
4          ΓΣ Πετρούπολης                                6          13      12       9
5          ΑΣΠ Απόλλων                                      4          8         7         7
6          ΑΣ Ασκληπιός                                      5          9         13       5
7          Φιλαθλητικός Λαρισ.                     4          6         10       4
8          Ζηρίνειος ΑΟΝ                                    4          5         9         4
9          ΑΟ Ακρίτας                                            4          6         11       3
10       Ένωση Βύρωνα                                  5          6         14       3
11       ΑΣ Νηρέας                                              5          4         15       2
Η επόμενη αγωνιστική, Σάββατο 30/11
Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός    -        ΕΑ Λαρίσης
ΑΣΠ Απόλλων               -    ΓΣ Πετρούπολης
ΑΟ Ακρίτας                  -    ΑΣ Νηρέας
Ένωση Βύρωνα            -    ΑΟ Τραχώνων
Ζηρίνειος ΑΟΝ              -    ΓΣ Ηλιούπολης
 
*** Φυσιολογικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρες με νίκες των φαβορί στην Α ΄ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ          
          ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ… ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Φυσιολογικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με τα φαβορί να φθάνουν σχετικά εύκολα στην επικράτηση. Μιλάμε για την άνετη νίκη του Σπαρτιατικού επί του ΄Ατλαντα, των Δρομέων στη Μεγαλόπολη επί του Πολύβιου και του Παναθηναϊκού επί του Κρόνου, των τριών εκ των τεσσάρων δηλαδή φαβορί για την είσοδο στο Final Four. Από κει και πέρα, σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί η εντός έδρας νίκη της ΑΕΣ επί του ελλιπέστατου Δίωνα Κυπαρισσίας, όμως φαίνεται ότι η ομάδα της Σπάρτης θα χρειαστεί να ανέβει επίπεδο για να καταστεί πιο ανταγωνιστική – κατά πολλούς δείχνει να είναι μία από τις πλέον αδύναμες – όπως σπουδαίο είναι το διπλό της Αναγέννησης μέσα στην Πύλο. Το Καλαματιανό Σωματείο πήρε μια μεγάλη νίκη με  όπλο του την άμυνα, ξεπερνώντας τη σκληρή έδρα του ΝΟΠ αλλά και τη σημαντική απώλεια του Δημητρόπουλου.
Με μια πρώτη ματιά, μολονότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, μπορούμε να αναφερθούν στο μέτριο θέαμα το οποίο είχε η πρεμιέρα, κάτι που είναι ωστόσο λογικό καθώς οι ομάδες είναι ανέτοιμες και το άγχος έπαιξε σημαντικό ρόλο, αλλά και στις δύο ταχύτητες που φαίνεται πως θα υπάρξουν με βάση τη δυναμική των ομάδων. Ακάδημος, Παναθηναϊκός, Δρομείς, Σπαρτιατικός, δείχνουν να είναι αρκετά ισχυροί, υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν τα φόντα να ζητήσουν κάτι περισσότερο από την παραμονή (Αναγέννηση, Κρόνος, Άτλας, ίσως και η ομάδα της Κυπαρισσίας εάν παρουσιαστεί πλήρης στη συνέχεια) και οι υπόλοιπες που θα παλέψουν για τη σωτηρία.
Αξίζει ν’ αναφερθούμε ιδιαίτερα σ’ ένα θέμα το οποίο έχουμε επισημάνει πολλές φορές μέσα από τα μπασκετικά ρεπορτάζ του «Θάρρους». Το γήπεδο της Τέντας αποδείχθηκε επικίνδυνο για τους αθλητές στο ματς της Κυριακής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Κρόνο, και βεβαίως κάτι πρέπει να γίνει προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο κάποιου σοβαρού τραυματισμού, όπως ήταν του Παναγιώτη Αρβανίτη την περυσινή σεζόν. Έξι φορές διεκόπη το ματς προκειμένου να σκουπιστεί ο αγωνιστικός χώρος, που κάποιες φορές έφερνε περισσότερο σε λίμνη. Έπεφτε συνεχώς νερό από το πανί της οροφής και το αποτέλεσμα ήταν να κινδυνεύει η ακεραιότητα των παικτών, που για καλή τους τύχη ολοκλήρωσαν υγιείς την αναμέτρηση.
Αναλυτικότερα η ταυτότητα της 1ης αγωνιστικής με αριθμούς…
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Παναθηναϊκός – Κρόνος 63-51
ΑΕ Σπάρτης – Δίωνας Κυπαρισσίας 44-40
Πολύβιος – ΣΔΥ Τρίπολης 44-67
Σπαρτιατικός – Άτλας 70-49
ΝΟ Πύλου – Αναγέννηση 40-43
Ρεπό: Ακάδημος
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Δρομείς 2
Σπαρτιατικός 2
Παναθηναϊκός 2
Αναγέννηση 2
ΑΕ Σπάρτης 2
Δίων Κυπ. 1
ΝΟ Πύλου 1
Κρόνος 1
Άτλας 1
Πολύβιος 1
Ακάδημος 0
~* Ο Ακάδημος έκανε το ρεπό του στην πρεμιέρα.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(2η – 30 Νοεμβρίου, 1 Δεκεμβρίου)
Κρόνος – Ακάδημος
Δίων Κυπ. – Παναθηναϊκός
Δρομείς – ΑΕ Σπάρτης
Άτλας – Πολύβιος
Αναγέννηση  - Σπαρτιατικός
Ρεπό: ΝΟ Πύλου.
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 63
ΚΡΟΝΟΣ 51

Διαιτ.: Ταβουλαρέας, Σχοινάς
Δεκ.: 19-9, 34-26, 50-38, 63-51.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:  Φωτάκης 14, Γαρίνης 2, Στακιάς, Π. Γερμανός 7(1),Τσαφόλιας 6, Λιοδάκης 3(1), Α. Γερμανός 15(1), Σταθάκης 10, Αναστασόπουλος 6, Σισίου
ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ (Σκιαδάς): Καρκαβίλας 2, Λάγιος, Μπαρελιέρ,Παυλίδης, Σφυρής 15, Παπαδόπουλος 12(2), Παπαδόγιαννης, Λυμπιωτάκος 1, Σπυράκος 15(2), Γιάτρας 6, Τσαουσίδης, Λεφακίνης.
  ΠΟΛΥΒΙΟΣ 44
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ 67

Δεκ.:18-18, 31-30, 34-49, 44-67.
Διαιτ.: Κυριακόπουλος, Καρδαράς
ΠΟΛΥΒΙΟΣ (Ροζακέας): Δαλάτσης 2, Ανδριόπουλος 4(1), Θεοδωρόπουλος 16, Μιχαλόπουλος, Σιδέρης, Γεωργακόπουλος 3(1), Κόκκοτας, Ζύγουρας 6(2), Νάνος 2, Τσίρμπας 2, Παπαδέας 9(1), Ξυπόλιτος.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Νώντας): Πετσούνη 5(1), Νταγιάντης 3, Καλούλι 11(1), Σινανάι, Φραγγέας, Πεζιρκιανίδης 14(2), Παπακώστας 2, Κακουλίδης 9(2), Αγρότης 2, Μπούρης 11(1), Κουτσούγερας 2, Ρεκουνιώτης 8.
 ΝΟ ΠΥΛΟΥ 40
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 43

Δεκ.:11-10,  22-23, 28-34, 40-43.
Διαιτ.: Αναστόπουλος, Μπακετέας
ΝΟ ΠΥΛΟΥ: Ι. Κοκκόρης 2, Κοντόπουλος 4, Ζευγίτης 2, Δ. Διακουμής 6, Ι. Διακουμής, Σταθακόπουλος, Αρβανίτης 7(1), Ανδρικόπουλος 10, Καλογερόπουλος, Γ. Διακουμής 9(1), Δ. Καλδής 2.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Κόνδρας 8, Κουτίβας, Ζάγουρας 2, Τριανταφυλλόπουλος 8(2), Κανάκης, Αναστασόπουλος 1, Σαραντόπουλος 5, Νικολόπουλος 4, Παλαμίδης 15(1).
 ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ 70
ΑΤΛΑΣ 49

Δεκ.: 13-9,  39-25, 56-39, 70-49.
Διαιτ.: Ταβουλαρέας, Χαλουλάκος
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ: Μαμαλάκης 10(2), Θεοδωρόπουλος 5(1), Μανιατάκος 10, Παπαδάκος 19(3), Κοντός 3(1), Αλεξόπουλος 3(1), Αναγνωστάκος 7, Τσαπακίδης, Σταθάκος 13, Γκλέκας.
ΑΤΛΑΣ: Σαρρής, Δεφάκης 4, Παναγιωτόπουλος 8(1), Λυδιώτης 1, Παπαγεωργίου 10(1), Βλαχογιαννόπουλος. Π. Παυλής 2, Μούντανος, Κλεφτόγιαννης, Μουραφέτης 24(3)
  ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ 44
ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 40

Δεκ.:12-10,  21-16, 30-25, 44-40
Διαιτ.: Ταβουλαρέας, Δούβρης
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Ι. Καλλιάνης 9(1), Βεργύρης 6(1), Μπεμπέτσος 6, Κατσίχτης 4, Παναγιωταράκος, Μιχαλάκος 3(1), Καλαποθαράκος 5, Κ. Καλλιάνης 5, Καλομοίρης 6, Οικονομόπουλος
ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Δημόπουλος): Κατσαρελάς 4, Μπουσιούτας 3, Φραγκόγιαννης 3, Γ. Πετρόπουλος, Παντέλης, Μαρούκης 9, Βλάμης 2, Μάνδαλος, Μιχαλόπουλος 6, Ι. Πετρόπουλος 13(3).
 
***  ΓΙΑ  ΤΟ ΤΣΟΜΠΙΟΝ ΛΙΝΓΚ σήμερα  και  Αύριο στην προτελευταία αγωνιστική των ομίλων :

5η Αγωνιστική
26/11/2013 Ζενίτ Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 .-^
26/11/2013 Πόρτο Αούστρια Βιέννης 1-1
26/11/2013 Σέλτικ Μίλαν 0-3
26/11/2013 Αγιαξ Μπαρτσελόνα 2-1
26/11/2013 Στεάουα Βουκουρεστίου Σάλκε 0-0
26/11/2013 Βασιλεία Τσέλσι 1-0
26/11/2013 Αρσεναλ Μαρσέιγ 2-0
26/11/2013 Μπορούσια Ντόρτμουντ Νάπολι 3-1 .-^
27/11/2013 ΤΣΣΚΑ Μόσχας Μπάγερν Μονάχου -
27/11/2013 Μάντσεστερ Σ. Βικτόρια Πλτσεν -
27/11/2013 Αντερλεχτ Μπενφίκα -
27/11/2013 Παρί Σεν Ζερμέν Ολυμπιακός -
27/11/2013 Μπάγερ Λεβερκούζεν Μάντσεστερ Γ. -
27/11/2013 Σαχτάρ Ντόνετσκ Ρεάλ Σοσιεδάδ -
27/11/2013 Ρεάλ Μαδρίτης Γαλατασαράι -
27/11/2013 Γιουβέντους Κοπεγχάγη -


***  Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες, έχουν ως εξής:1ος όμιλος
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 21:45
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 21:45
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μάντσεστερ Γ. 4 6-3 8
Λεβερκούζεν 4 8-5 7
Σαχτάρ Ντόνετσκ 4 3-5 5
Σοσιεδάδ 4 1-5 1
2ος όμιλος
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Γαλατασαράι (Τουρκία) 21:45
Γιουβέντους (Ιταλία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 21:45
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 4 14-4 10
Γαλατασαράι 4 6-10 4
Κοπεγχάγη 4 3-8 4
Γιουβέντους 4 6-7 3
3ος όμιλος
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αντερλεχτ (Βέλγιο) - Μπενφίκα (Πορτογαλία) 21:45
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Παρί Σ.Ζ 4 13-2 10
Ολυμπιακός 4 6-5 7
Μπενφίκα 4 3-5 4
Άντερλεχτ 4 1-11 1
4ος όμιλος
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Μπάγερν (Γερμανία) 19:00
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 21:45
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μπάγερν 4 12-1 12 -Προκρίθηκε
Μάντσεστερ Σ. 4 11-6 9 -Προκρίθηκε
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 6-12 3
Βικτόρια Πλζεν 4 2-12 0
5ος όμιλος
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στεάουα (Ρουμανία) - Σάλκε (Γερμανία) 21:45
Βασιλεία (Ελβετία) - Τσέλσι (Αγγλία) 21:45
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Τσέλσι 4 11-2 9
Σάλκε 4 4-6 6
Βασιλεία 4 4-4 5
Στεάουα Βουκ. 4 2-9 2
6ος όμιλος
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αρσεναλ (Αγγλία) - Μαρσέιγ (Γαλλία) 21:45
Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Νάπολι (Ιταλία) 21:45
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Άρσεναλ 4 6-3 9
Νάπολι 4 7-6 9
Ντόρτμουντ 4 6-4 6
Μαρσέιγ 4 4-10 0
7ος όμιλος
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πόρτο (Πορτογαλία) - Αούστρια (Αυστρία) 21:45
Ζενίτ (Ρωσία) - Ατλέτικο Μαδρίτης   1-1 .- ^ (Ισπανία) 19:00
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Ατλέτικο Μαδρ. 5 13-2 13 -Προκρίθηκε
Ζενίτ Αγ.Πετρ. 5 3-4 6Πόρτο 4 3-4 4
Αούστρια Βιέν. 4 0-8 1
8ος όμιλος
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σέλτικ (Σκοτία) - Μίλαν (Ιταλία) 21:45
Αγιαξ (Ολλανδία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21:45
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μπαρτσελόνα 4 9-2 10 -Προκρίθηκε
Μίλαν 4 5-5 5
Άγιαξ 4 3-7 4
Σέλτικ 4 2-5 3

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΓΙΑ  ΤΟ  ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΝΓΚ   την Πέμπτη 28-11-2013 :

5η Αγωνιστική
28/11/2013 Σαχτέρ Καραγκάντι ΠΑΟΚ -
28/11/2013 Ανζί Σερίφ Τίρασπολ -
28/11/2013 Ρούμπιν Καζάν Μάριμπορ -
28/11/2013 Κούμπαν Κράσνονταρ Σεντ Γκάλεν -
28/11/2013 Γκενκ Ντιναμό Κιέβου -
28/11/2013 Ραπίντ Βιέννης Τουν -
28/11/2013 Σλόβαν Λίμπερετς Φράιμπουργκ -
28/11/2013 Σεβίλη Εστορίλ Πράια -
28/11/2013 Τρόμσο Τότεναμ -
28/11/2013 ΑΖ Αλκμααρ Μακάμπι Χάιφα -
28/11/2013 Λιόν Μπέτις -
28/11/2013 Ριέκα Βιτόρια Γκιμαράες -
28/11/2013 Τραμπζονσπόρ Απόλλων Λεμεσού -
28/11/2013 Λέγκια Βαρσοβίας Λάτσιο -
28/11/2013 Ντνίπρο Παντούρι Τάργκου Ζίου -
28/11/2013 Πάκος Φερέιρα Φιορεντίνα -
28/11/2013 Μπορντό Αϊντραχτ Φρανκφούρτης -
28/11/2013ΑΠΟΕΛ Μακάμπι Τελ Αβίβ -
28/11/2013 Σουόνσι Σίτι Βαλένθια -
28/11/2013 Τσορνομόρετς Οντέσα Ντιναμό Ζάγκρεμπ -
28/11/2013 Λουντογκόρετς Ράζγκραντ Αϊντχόβεν -
28/11/2013 Ελφσμποργκ Σάλτσμπουργκ -
28/11/2013 Εσμπιεργκ Σταντάρ Λιέγης -
28/11/2013 Γουίγκαν Ζούλτε Βάρεγκεμ -

***  Ποια είναι η εταιρία που φέρνει ο Γιαννακόπουλος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κινέζος «συμπαίκτης»
Ποια είναι η εταιρία που φέρνει ο Γιαννακόπουλος στην ΠΑΕ ΠαναθηναϊκόςAθήνα
Μέρα με τη μέρα βγαίνουν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλάνα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αναφορικά με την πιθανή εισοδό του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η κινεζική λοιπόν, εταιρία Hutchison Whampoa Limited φέρεται να είναι ένας από τους «συμπαίκτες».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal o κινεζικός κολοσσός, είναι μία από τις πολλές εταιρείες του ζάμπλουτου Λι Κα Σινγκ που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία και δραστηριοποιείται σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Μία από τις μικρότερες εταιρείες του, η Chi-net, λέγεται ότι έχει συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ για την εξαγωγή φαρμάκων στην Κίνα, όπου το μέγεθος του πληθυσμού αρκεί από μόνο του για να καταδείξει την αύξηση του τζίρου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας της οικογένειας Γιαννακόπουλου.
Μάλιστα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να αποκτήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφού προηγουμένως είχε μετουσιώσει την προφορική συμφωνία του με τους Κινέζους σε γραπτή.
Πάντως πολλές απορίες θα λυθούν στη συνάντησή του προέδρου της «πράσινης» ΚΑΕ με τον Αλαφούζο. Το βασικό αντικείμενο συζήτησης είναι το οικονομικό.   Newsroom ΔΟΛ

***  Ολοένα και πιο κοντινή η κορυφή για τη «Μαύρη Θύελλα»          
   ΜΕ ΤΣΙΜΙΚΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Μπορεί οι τρεις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, δηλαδή Παναργειακός, Αχαϊκή και ΑΕ Καραϊσκάκης να έβγαλαν το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής με επιτυχία και με βαθμούς, ωστόσο για όλους όσοι γνωρίζουν καλά τα δεδομένα, δύσκολα κάποιο από τα σωματεία αυτά θα τραβήξει μέχρι τέλους την πορεία ανόδου. Ο Μίλτος Γκόφας, που το ξέρει άλλωστε από πρώτο χέρι, συνεχώς τονίζει πως βασικός αντίπαλος της Καλαμάτας είναι αυτή τη στιγμή η Ερμιονίδα… «Η διαφορά μας μειώθηκε πλέον στους 3 βαθμούς και να μη ξεχνάμε ότι στο δεύτερο γύρο παίζουμε στην έδρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αιγιώτης τεχνικός λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αμαλιάδα, και είχε κάθε λόγο να χαμογελά λόγω της απώλειας της Ερμιονίδας στον αγώνα με τον Ατρόμητο Αχαΐας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η απόσταση με την κορυφή θα μειωθεί άμεσα, βλέποντας ότι η Μαύρη Θύελλα μπορεί ν’ αναρριχηθεί σ’ αυτή νωρίτερα από ό,τι κάποιοι υπολόγιζαν. Η Ερμιονίδα δεν φαντάζει αχτύπητη, ενώ ο δεύτερος βασικός αντίπαλος της Καλαμάτας, δηλαδή ο Παναρκαδικός, δείχνει ανήμπορος να ξεπεράσει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα, γνωρίζοντας νέα ήττα της Κυριακή στην Άρτα από την ΑΕ Καραϊσκάκης.
Πλέον και με δεδομένο ότι οι συνδιεκδικητές του τίτλου δεν ξεφεύγουν, αλλά κυρίως  τα μηνύματα τα οποία έρχονται μέσα από την ομάδα και τα οποία επικεντρώνονται στην αγωνιστική βελτίωση και την ψυχολογική ανάταση, μπορούμε να μιλάμε με αισιοδοξία για σύντομη άνοδο της ομάδας στο βαθμολογικό πίνακα.
Κι αν οι κινήσεις ενίσχυσης που προανήγγειλε ο κ. Γκόφας κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση και παρθούν αποφάσεις ουσίας με ενδυνάμωση σε δύο – τρία σημεία όπου έχουν φανεί κάποιες αδυναμίες (αναφερόμαστε κυρίως στη δυσκολία ανάπτυξης και δημιουργίας μέσω του άξονα, γιατί είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή οι αντίπαλοι θα δείχνουν πιο έτοιμοι απέναντι στους «δαιμονισμένους» ακραίους Καλαντζή και Καραχάλιο) τότε είναι βέβαιο πως η Καλαμάτα θα έχει αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Β΄ Εθνική.
  Mε Τσιμικλή στο Αιτωλικό
Χαλαρή προπόνηση περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο προχθεσινό ματς, ενώ το υπόλοιπο γκρουπ συμμετείχε σε πιο έντονους ρυθμούς, κυρίως σε παιχνίδια σε μικρούς χώρους.
Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα, αυτό θα είναι κενό, πλην των δύο τερματοφυλάκων Ριγανά και Κολοβούρη – ο Κωνσταντακόπουλος είναι τραυματίας και δεν υπολογίζεται – που θα κάνουν πρόγραμμα ενδυνάμωσης το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο.
Το ευχάριστο είναι πως επιστρέφει ο Παναγιώτης Τσιμικλής, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής και αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας στην Κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη Αιτωλικού. Βεβαίως, πλην του Κωνσταντακόπουλου δεν υπολογίζονται και πάλι οι Μπελεβέτης, Τριανταφυλλάκης, που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους.
  Ικανοποίηση Γκόφα για προσπάθεια και τρίποντο… Μεταγραφές αλλά και αποχωρήσεις το Γενάρη
 Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας και κυρίως το αποτέλεσμα στο ματς με τον Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο, παρουσιάστηκε ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας, Μίλτος Γκόφας, αναφέροντας χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου… «Καταφέραμε και ξεπεράσαμε τον αγωνιστικό χώρο και μια ομάδα που ήταν αρκετά επικίνδυνη. Τα παιδιά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, ήμασταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα και φθάσαμε δίκαια στη νίκη. Θεωρώ ότι πλησιάζουμε στο στόχο μας διευρύνοντας το νικηφόρο σερί μας, κάτι που συνδυάζεται με τη βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Νομίζω ότι βασικός αντίπαλος στην προσπάθεια για την άνοδο θα είναι η Ερμιονίδα, με την οποία βρισκόμαστε πλέον αρκετά κοντά, ενώ έχουμε και το ματς στο δεύτερο γύρο στην έδρα μας», επισήμανε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές που θα γίνουν την προσεχή μεταγραφική περίοδο… «Θα κάνουμε δύο – τρεις προσθήκες, προκειμένου να ενισχυθούμε σε θέσεις – κλειδιά και ψάχνουμε ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να δώσουν λύσεις άμεσα. Δεν μιλάμε για παίκτες που δεν έχουν κίνητρο, αλλά για ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν την προσπάθειά μας», ανέφερε ο κ. Γκόφας, που σε ερώτηση αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται το τελευταίο διάστημα, ανέφερε ότι η ομάδα έχει βρει τη συνταγή νίκης και δεν θέλει να τη χαλάσει. Τόνισε πάντως ότι υπολογίζονται όλοι οι παίκτες, όμως είναι λογικό αυτοί που δεν χωρούν να μπαίνουν αυτομάτως στη λίστα προς αποχώρηση.
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αστέρα Θόδωρος Ανδρεόπουλος στάθηκε στα δύο γρήγορα γκολ του Καλαντζή, θεωρώντας ότι σε αυτά κρίθηκε το ματς, ενώ ο Τάσος Καντούτσης λίγο πολύ έδωσε συνέχεια στα λεγόμενα του κ. Γκόφα και βεβαίως στάθηκε στα γκολ του Χρήστου Καλαντζή.
 
***  Συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση Αλαφούζου-Δ.Γιαννακόπουλου
Για την αγορά της ΠΑΕ
Συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση Αλαφούζου-Δ.Γιαννακόπουλου
Αθήνα
Το μεσημέρι της Πέμπτης θα συναντηθούν ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, προκειμένου ο δεύτερος να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του για την αγορά της ΠΑΕ.
Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την εξαγορά των μετοχών, ενώ στη συνέχεια, γύρω στις 3 το μεσημέρι ο Αλαφούζος έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπουπροκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο και δη τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για τις εξελίξεις.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει απευθύνει πρόσκληση και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ώστε να δώσει το παρόν στη συνέντευξη Τύπου, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν έχει αποδεχθεί ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ.
Κρίνεται την Πέμπτη η συμμετοχή του Φιγκερόα
Μειώνονται ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες συμμετοχής του Λουτσιάνο Φιγκερόα στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το εκτός έδρας ματς της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον Απόλλωνα.
Ο Αργεντινός στράικερ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μηρό (αιμάτωμα) και δεν έχει καταφέρει ακόμη να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Και σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Αναστασίου να μην μπορεί ακόμη να καταστρώσει τα πλάνα του για το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει στη Ριζούπολη.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα περιμένει και τη σημερινή προπόνηση, προκειμένου να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής κι ανάλογα θα πάρει τις αποφάσεις του. Στη διάθεσή του, πάντως, θα βρίσκεται ο Βίκτορας Κλωναρίδης, που εξέτισε την ποινή του.
Εκτός του Φιγκερόα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν στη πρωινή προπόνηση της Τετάρτης και οι Αποστολόπουλος, Μπαϊράμι.
Newsroom ΔΟΛ

***   Το ελληνικό ενδιαφέρον μπορεί να εστιάζεται στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία την Τετάρτη, αλλά στο πρόγραμμα υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια στο Champions League.
Συγκεκριμένα τίποτα δεν έχει κριθεί στον Α' όμιλο πέραν του ότι Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη με το νέο έτος. Οι «κόκκινοι διάβολοι» εξασφαλίζουν την πρόκριση και την πρωτιά με νίκη επί της Λεβερκούζεν στη Γερμανία και ταυτόχρονα αν η Σαχτάρ δεν κερδίσει τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Ντόνετσκ.
Η Ρεάλ δεν έχει εξασφαλίσει καν την πρόκριση στον Β' όμιλο, αλλά «σφραγίζει» την πρωτιά έστω και με ισοπαλία στη Μαδρίτη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ. Η Γιουβέντους έχει ανάγκη τη νίκη απέναντι στην Κοπεγχάγη γνωρίζοντας όμως πως ακόμη κι έτσι θα πρέπει να αποφύγει την ήττα στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία αγωνιστική. Η Κοπεγχάγη έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης έστω και στους «32» του Europa League, αλλά παράλληλα και το δυσκολότερο πρόγραμμα.
Στον Γ' όμιλο η Άντερλεχτ υποδέχεται την Μπενφίκα. Ο Ματίας Σουάρες είναι η μεγάλη απουσία για τους γηπεδούχους, που έχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στους «16» αλλά πιο ρεαλιστικές να συνεχίσουν στο Europa League. Οι «αετοί» της Λισαβόνας δεν κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους για την πρόκριση μετά την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ζόρζε Ζεσούς δεν υπολογίζει στους Καρντόσο και Σικέιρα.
Τέλος στον Δ' όμιλο, Μππάγερν και Σίτι έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», αλλά ακόμη… παίζεται η πρωτιά ανάμεσά τους, όπως και η τρίτη θέση.

1ος όμιλος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 21:45
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 21:45

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μάντσεστερ Γ. 4 6-3 8
Λεβερκούζεν 4 8-5 7
Σαχτάρ Ντόνετσκ 4 3-5 5
Σοσιεδάδ 4 1-5 1

2ος όμιλος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Γαλατασαράι (Τουρκία) 21:45
Γιουβέντους (Ιταλία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 21:45

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 4 14-4 10
Γαλατασαράι 4 6-10 4
Κοπεγχάγη 4 3-8 4
Γιουβέντους 4 6-7 3

3ος όμιλος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αντερλεχτ (Βέλγιο) - Μπενφίκα (Πορτογαλία) 21:45
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Παρί Σ.Ζ 4 13-2 10
Ολυμπιακός 4 6-5 7
Μπενφίκα 4 3-5 4
Άντερλεχτ 4 1-11 1

4ος όμιλος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Μπάγερν (Γερμανία) 19:00
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 21:45

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μπάγερν 4 12-1 12 -Προκρίθηκε
Μάντσεστερ Σ. 4 11-6 9 -Προκρίθηκε
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 6-12 3
Βικτόρια Πλζεν 4 2-12 0
***

~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2905   Video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1348   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1347  video.-
                                             ***   Σύνολο  : 5600   βίντεο ανηρτημένα .-
***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-



*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013 ,.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Ενημέρωση  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013  .-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013 .-
~
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/22-2013.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/23-2013.html , Ενημέρωση Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/11/23-24-2013.html  , Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 23  και  24  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/24-2013.html , Ενημέρωση  της  Κυριακής     24  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/26-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  26  Νοεμβρίου  2013 .- 
 
  * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
, ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~
 

*** 

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2 013 .-

*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , www.pospert.gr , www.iatro.gr , www.news.gr  , www.planetgreece.gr , www.piazzadelpo.gr , www.anexartiti.gr , www.aixmi.gr , www.lifo.gr , www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr , www.koutipandoraw.gr , www.thepressproject.gr , www.ebu.ch , www.inthecity.gr , www.readio.gr , www.24h.com.cy ,  www.tvx.gr , www.antassya.gr , www.apela.gr , www.in.gr .-

** ***     http://youtu.be/0-C8FylJOEc ,   TO PENALTY  XERI  MANIATH  POY DEN EIDAN OI DIAITHTES

Δεν υπάρχουν σχόλια: