ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Το Κυριακάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Δεκεμβρίου 2013,

Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 22 Δεκεμβρίου  2013  :

 …32…1..   μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα !!!!!!  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! Οι  προσδοκίες  σας ολόθερμες  Ευχές σε  διάρκεια για  όλους  σας από  όλους  μας !!
°
° ˛˚˛ * _Π_____*
* ˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~
\。
˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚
田田 |門|
••˛•˚ *
¨´`'*°.¸.¨´`'*°.¨´`'*°.¸.
όμορφα Χριστούγεννα για  όλους !!!
Γιορτές γεμάτες  χαρά , υγεία , ευτυχία , Πρόοδο  , Αλληλεγκύη και  Ανθρωπιά  !!!  ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ !!!
Καλημέρα/ …. / Καλησπέρα  για  όλους μας
!!!!!!!!!!!!!!!!!


*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


*** Θα αλλάξει ο πολιτισμικός χάρτης της Μεσσηνίας το 2015          
    
Υπόσχεση της Λίνας Μενδώνη  από το ανάκτορο του Νέστορα 
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
  Αλλαγή του πολιτισμικού χάρτη της Μεσσηνίας το 2015, οπότε ολοκληρώνεται η τέταρτη προγραμματική περίοδος, υποσχέθηκε χθες η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, από το ανάκτορο του Νέστορα στον Εγκλιανό, όπου  συνέχισε την επίσκεψη εργασίας της στη Μεσσηνία που ξεκίνησε την Παρασκευή.
Η κα Μενδώνη ανέφερε πως στη Μεσσηνία υλοποιούνται περί τα τριάντα δύο έργα με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως γνωστοποίησε στη συνέχεια ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημ. Καφαντάρης, το 30% των έργων αφορά στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.
Η γ.γ. δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία των έργων που επισκέφθηκε και ανέφερε ότι για το Μουσείο της Χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.
  Πολύ καλή η πορεία των έργων
Όπως είπε, τα έργα πηγαίνουν πολύ καλά, αλλά δε βρίσκονται όλα στο ίδιο επίπεδο, αφού υπάρχει διαφορετικός χρόνος ένταξης, ενώ υλοποιούνται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, είτε σε επίπεδο τοπικών υπηρεσιών είτε σε επίπεδο κεντρικών διευθύνσεων.
Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα. Μικρά θέματα, περισσότερο επιστημονικού χαρακτήρα, λύνονται επί τόπου, γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένη η παρουσία μας. Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση της τέταρτης προγραμματικής περιόδου το 2015, η Μεσσηνία θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτιστικό χάρτη.
Ήδη είμαστε σε μια πολύ ικανοποιητική πορεία, δεδομένου ότι βρισκόμαστε δύο χρόνια πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος και αρκετά από τα έργα που είχαν αναλάβει οι υπηρεσίες μας ολοκληρώνονται και θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία, στους πολίτες της Μεσσηνίας και τους επισκέπτες».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε: «Οι τομείς πολιτισμός και τουρισμός είναι στενά συνδεδεμένοι. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είτε βρίσκονται σε τοπικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο, έχουν βασικό τους σκοπό την προστασία και ανάδειξη των μνημείων. Στην ουσία, δημιουργούνται εκείνες οι απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να προσελκύσουν ποιοτικό τουρισμό, περισσότερο τουρισμό, ειδικό τουρισμό.
Με αυτή την έννοια, προφανώς ο πολιτισμός συμβάλλει στη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει κάθε τόπος, όπως και η Μεσσηνία.
[…] Η Μεσσηνία είναι ένας τόπος ευλογημένος από την ιστορία. Έχει τόσα πολλά μνημεία και με αυτή την έννοια είναι έντονο το ενδιαφέρον. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένα πρόγραμμα που έχει φτάσει στα όρια της αντοχής του, να υλοποιούνται τριάντα δύο έργα με το συγκεκριμένο προϋπολογισμό, που είναι από τους μεγαλύτερους σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν τόπο πολύ σημαντικό, με σημαντικά μνημεία και ιστορία».
  Μουσείο και Ανάκτορα
Αναφερόμενη στο μουσείο της Χώρας, είπε πως θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πύλου – Νέστορος, που είναι σε εξέλιξη ως προς το γραφειοκρατικό σκέλος, όπου ο Δήμος θα συμβάλει οικονομικά και οι υπηρεσίες του υπουργείου με την τεχνογνωσία, προκειμένου να προετοιμαστεί μελέτη, που θα είναι και το διαβατήριο για την οποιαδήποτε χρηματοδότηση.
Όσον αφορά στο ανάκτορο του Νέστορος, σχολίασε πως βρίσκεται σε πολύ καλή φάση και ήδη οι εργασίες, που ήταν ευθύνη της αρμόδιας Εφορείας, έχουν εξελιχθεί κανονικά, στο βαθμό που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, επειδή εκτελούνται ταυτόχρονα δύο έργα, που θα πρέπει να συνδυαστούν. Η κατασκευή του στεγάστρου πηγαίνει καλά, επομένως δεν έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα.
  Αμέριστο το ενδιαφέρον Σαμαρά
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης ανέφερε πως το 30% των έργων αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορά στη Μεσσηνία, ανήκει στο Δήμο Πύλου – Νέστορος με τα ανάκτορα του Νέστορα, τα κάστρα της Πύλου, της Μεθώνης, της Κορώνης κ.λπ.
«Θα τα δούμε όλα αυτά και θα καταλήξουμε αύριο (σήμερα) το μεσημέρι, στην Κορώνη, όπου στις 27 Δεκεμβρίου δημοπρατείται το έργο της στερέωσης του Κάστρου με 2,5 εκατ. ευρώ.
Θεωρούμε ότι έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στο κομμάτι της ανάδειξης των ιστορικών μνημείων του τόπου μας, γιατί βρήκαμε ώτα ανοιχτά, και αναφέρομαι στην κα Μενδώνη, στο υπουργείο Πολιτισμού, που άκουσε το όραμά μας. Κι εμείς συνεργαστήκαμε, συμβάλλαμε οικονομικά, όπως στο Μουσείο της Χώρας, προκειμένου να έχουμε πολιτισμική υποδομή και να φέρουμε κόσμο. Στόχος δεν είναι να δημιουργούμε μνημεία, αλλά να έχουν ζωή. Άρα, υπάρχει όραμα και προοπτική. Όμως, όλα αυτά δε θα είχαν προχωρήσει, αν δεν είχαμε την ουσιαστική στήριξη του πρωθυπουργού της χώρας Αντ. Σαμαρά, ο οποίος είναι από την Πύλο κι έχει αμέριστο ενδιαφέρον», σημείωσε.
  Στην Αγιασοφιά του Μοριά
και την Ανάληψη Φιλιατρών 
Νωρίτερα το πρωί, η κα Μενδώνη επισκέφθηκε την Αγιασοφιά του Μοριά, όπως έχει χαρακτηριστεί ο ιερός ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Χριστιανούπολη, συνοδευόμενη από στελέχη του υπουργείου, το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά. Εκεί, διαπίστωσαν την πλήρη εξέλιξη ανακατασκευής και αναστήλωσης του θρησκευτικού αυτού μνημείου.
Η κα Μενδώνη έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από τις εργασίες που έχουν γίνει και αναδεικνύουν τη θρησκευτική, ιστορική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική αξία του ναού, ενώ στόχος είναι και η ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τον αρχαιότερο σταυρεπίστεγο ιερό ναό της Ανάληψης του Σωτήρος στα Φιλιατρά, όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας συζήτησε μαζί της για την αναστήλωση των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας, για την οποία υπέγραψε προ ημερών την έγκριση ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε επίσκεψη του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσίγγανου.
Πλέον, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά τις διαδικασίες για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τη δημοπράτησή του, ενώ μίλησαν και για την αναστήλωση του κτηρίου Κάμπρα.

***  Άστεγος στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)
         
 
   
Αναστάτωση προκάλεσε η εικόνα ενός  άνδρα να κοιμάται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτα βρήκαν σήμερα το πρωί έκπληκτοι περαστικοί από το σημείο.
Κάποιοι μάλιστα κάλεσαν και την αστυνομία καθώς ο άνδρας δεν αντιδρούσε και θέλησαν να δουν αν είναι ζωντανός…
Όλη αυτή η εικόνα ήταν  μια εικαστική παρέμβαση του εργαστηρίου γλυπτικής από το καλλιτεχνικό στέκι Καλαμάτας που θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να τονίσουν ότι παρά τα λαμπιόνια τους στολισμούς και το γιορτινό κλίμα υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που καθημερινά υποφέρουν.
Τελικά λίγα λεπτά μετά τις 11 το ομοίωμα απομακρύνθηκε από υπαλλήλους του Δήμου.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας     Video: 


***  Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας με Υπουργική Απόφαση 

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από την 20.12.2013 οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 19.12.2013. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 19.12.2013. Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις: Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων Μη καταβολή τέλους διοδίων. Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά. Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. - 

*** Κέρδισε τις εντυπώσεις και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο          
           
Πριν από μερικές μέρες σάς είχαμε παρουσιάσει το ξεχωριστό δέντρο, από πυροσβεστικές μάνικες, στο κτήριο της Πυροσβεστικής στην Καλαμάτα.
Μέσα από το Facebook το δέντρο αυτό έχει φθάσει παντού, και αν θέλετε να μιλήσουμε με νούμερα, αρέσει σε 4.365 άτομα, ενώ 1.456 το έχουν κοινοποιήσει. Όλα αυτά σε μία μόνο σελίδα, τη FireRescue1. Μπράβο και πάλι στους πυροσβέστες της Καλαμάτας για την ιδέα! Π.Μπ.

***  «Να μιλήσουμε πολιτισμένα…»           
   
Χαμός γίνεται πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την αναπαραγωγή της φράσης του Κρητικού αγρότη προς άνδρα των ΜΑΤ: «Να μιλήσουμε πολιτισμένα, αλλά άμα βγάλεις το ψεκαστήρι επαέ θα σε τελειώσω…».
Η φράση δημοσιοποιήθηκε από το δημοσιογράφο Μάκη Συνοδινό και έχει ήδη συγκεντρώσει πολλά like.       Χ.Χ. 
 
***  Το πόκερ τους έστειλε στα κρατητήρια (φωτογραφίες)  
          
Στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για την  καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες  τις πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα της Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έξι ημεδαποί, ηλικίας 38, 42, 45, 48, 51 και 52 ετών, για την διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
  Ειδικότερα, χθες τις πρωινές ώρες, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα – καφενείο, ιδιοκτησίας του 38χρονου, όπου διαπιστώθηκε να συμμετέχει και να έχει επιτρέψει και στους υπόλοιπους, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με τσόχα, τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «TEXAS POKER HOLD’EM».
  Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  ·      Ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι.
·      Δύο (2) τράπουλες.
·      Τετρακόσιες σαράντα έξι (446) μάρκες, διαφόρων χρωμάτων.
·      Το χρηματικό ποσό των -980- ευρώ, ως προερχόμενο από την διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.
  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
  Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.
  Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν αμείωτα σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
 
***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  Σαββατοκύριακου 21  και  22 Δεκεμβρίου  2013  :

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα 17ης  αγωνιστικής και η βαθμολογία (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA):
Live score: ΟΦΗ-Παναιτωλικός (1-1), Ατρόμητος-Πανθρακικός (17:15), Απόλλων-Ολυμπιακός (19:30)   (Φωτογραφία
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου  2013 : 17η  αγωνιστική Α΄ Γύρος .!:
ΟΦΗ - Παναιτωλικός    2-1 .- ^
Ατρόμητος - Πανθρακικός  3-1 .- ^
Απόλλων - Ολυμπιακός  0-5 .- ^
ΟΦΗ  - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ   2-1   , (1-1)  .- ^ Τα  γκολ :  23΄ Όγιος , 66΄ Παπάζογλου ,   7΄ Καμαρά , .- Διαιτητές  :Διαιτητής του αγώνα ο Μάνταλος, βοηθοί οι Ακρίβος και Δημητριάδης.Κάρτες : Καμαρά , Μελισσας , Στεφανάκος ,Μιλιάζες ,Μπικέϊ  , Παπάζογλου ,Φερνάντες .-
Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζορό, Περογαμβράκης(Μακακούλα), Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς(Λαμπρόπουλος ), Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος(Βερόν).
Στον πάγκο για τον ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν, Δαμιανάκης, Λαμπρόπουλος, Μπανούσης, Μακουκούλα, Στάθης.
Η ενδεκάδα του Παναιτωλικού: Στεφανάκος, Γκάλο, Μπικέι, Μελισσάς, Γκόλιας, Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ(Παπουτσογιαννόπουλος) , Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς.(Σφακιανάκης ), (Γκόλιας ) .-
Στον πάγκο για τον Παναιτωλικό: Μπρακάλι, Καλί, Δάρλας, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογέρης, Πασάς, Σφακιανάκης.
Τα  βίντεο  από  τον  αγώνα /:
ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2- 1 2ο  γκόλ  21- 12- 2013  : http://youtu.be/dgb9GOVfGDQ ,
ΟΦΗ -  Παναιτωλικός  2 - 1  φάσεις  γκόλ  21 /12 /2013 : http://youtu.be/Q_Gnd3-LlHE ,
   

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3-1 , (1-0) .-
Τα  γκολ : 24΄ , 74΄ Τάσος Καραμάνος , 59 ΄ Ιγκόρ  Ντεσόυουζα , 74΄Δ. Παπαδόπουλος  ,
Διαιτητές :Α.  Γιάχος  ,Μ.  Καρσιότης , Α. Καρατζίκας  .-  Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Θανάσης Γιάχος του Συνδέσμου Χίου. -
Κάρτες : Χρήστου , Μπαϊκαρα , .-
Η ενδεκάδα του Ατρόμητου: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Ούμπιδες, Δημούτσος, Γεωργίου(Μπρίτο), Παπαδόπουλος(Πίτου  Γκαρσία) , Μπρίτο (Ναπολεόνι) .-
Ο πάγκος του Γιώργου Παράσχου: Σηφάκης, Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία, Μπάλλας, Φάμπιο, Ναπολεόνι, Μπρίτο. -
Η ενδεκάδα του Πανθρακικού: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Ιγκόρ, Χρήστου, Ζος, Κάσες, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Λαδάκης(Εμπόου ), Σαρακατσάνος(Χασομέρης) .-
Ο πάγκος του Άκη Μάντζιου: Αθανασιάδης, Εμπόου, Τριανταφύλλου, Μακρυδημήτρης, Χασομέρης, Τζάνης, Καθάριος.-
Τα  βίντεο  από αγώνα :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3 -1  21- 12- 2013  δηλώσεις γκόλ  : http://youtu.be/F4w-OBdrQ-o ,
Ατρόμητος - Πανθρακικός  3 - 1 γκόλ ισοφάρισης  21 - 12 – 2013 : http://youtu.be/jELJyZbpNxc ,

Ατρόμητος -  Πανθρακικός 3 - 1  2ο  γκόλ  21 -12 - 013  17η  αγων : http://youtu.be/QwsG8IypUmI ,
Ατρόμητος - Πανθρακικός 3 - 1   3ο  γκόλ  21- 12 -2013 : http://youtu.be/arXLd4g-43E ,
 
Ατρόμητος  - Πανθρακικός  3 -1  1ο γκολ  21 /12 /2013 : http://youtu.be/Kojl5_XYTW8  ,
   

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς 0-5,(0-3) .-^
Τα γκόλ : 26΄ Φουστέρ , 31΄ Μανωλάς , 41΄ Σάμαρης , 63 ΄ 80΄ Σαβιόλα ,
Διαιτητές : Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο M.  Βοσκάκης με βοηθούς τους G.  Σταυρουλάκη και K. Ποντίκη
Κάρτες : Πετρόπουλος , Κανακούδης , Τόρες , Χατζηζήσης, Κόρμος , Φουστέρ ,
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κανακούδης, Κόρμπος (Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Αργυρόπουλος, Γκουέλα(Εγκόλ), Μπάρκογλου(Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Γουμάγιας, Διαμαντής, Παπαζαχαρίας, Τσεμπερίδης, Δημογιάννης, Έγκον, Τσιλιγκίρης.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μασάντο(Ιμπαγάσα ) , Σάμαρης(Μανιάτης) , Φουστέρ, Σιόβας(Ντομίγκες ) , Μανωλάς, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Μπονγκ, Ολαϊτάν.
Αναπληρωματικοί για τους «ερυθρόλευκους» είναι οι: Μέγερι, Μανιάτης, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Σαβιόλα, Σαλίνο, Σέποβιτς.
Τα  βίντεο από αγώνα :
ΑΠΟΛΛΩΝ Α  -  ΟΣΦΠ  0 - 5   τα  γκόλ  21 - 12 – 2013 : http://youtu.be/dp74rpy4xP8
Απόλλων Α  -   ΟΣΦΠ  0 - 5   δηλώσεις  21 - 12 – 2013 : http://youtu.be/IX55OR24JW4 ,
 
·         ΑΠΟΛΛΩΝ  - ΟΣΦΠ  0 - 5  Γκόλ  17η  αγων   21 - 12 – 013 : http://youtu.be/90CUB1hkovI ,
 
Απόλλων Αθην - Ολυμπιακός  Πειρ   0 - 5  1ο  γκόλ  2013 17η  αγων : http://youtu.be/yeZF_kj3uo0 ,
 
Απόλλων -  Ολυμπιακός  0 - 5   2ο  γκόλ  21/ 12/  2013 : http://youtu.be/HgTLYH_OTSI ,


Απόλλων  Α  -   Ολυμπιακος  Π   0 - 5  3ο  γκόλ  21- 12- 013 : http://youtu.be/FnnamEQHSKg ,
 
Απόλλων  - Ολυμπιακος  0 - 5  4ο  γκολ  21 -12 – 2013 :  http://youtu.be/JWuIB_XLVDA,
 

ΑΠΟΛΛΩΝ Α  - ΟΣΦΠ   α΄ ημίχρ   0 -0 3  τα γκολ  17η  αγων   21 -12 -013 : http://youtu.be/tmbdItZFLJ4 ,


Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 :

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός   3-0,(1-0) .- ^

Τα  γκολ :10΄ Κατσικάς , 81΄Τζιόλης ,  83΄Αθανασιάδης ,
Διαιτητές :
Κάρτες : Στοχ,  

Οι ενδεκάδες στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός:
 ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Λαζάρ, Τζιόλης, Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης(Βούκιτς )
 Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Γεωργίου, Σαγκουϊνέτι, Μαρτίνεζ(Μάτζιος), Νικολακάκης, Πετράτζι, Λαμπρόπουλος, Κάντζι, Ορτέγκα, Ροτζέριο  Video :
~ ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3- 0  δηλώσεις  γκόλ  22/ 12/ 2013 : http://youtu.be/PivWo5zal-8 ,

~  ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3 - 0  2ο  γκολ  22/ 12/ 2013 : http://youtu.be/fVcbqKz4BBM ,
 
~ ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός  3- 0   3ο  γκολ  22/ 12/ 2013 : http://youtu.be/UhO0Do2SMaY ,

 





Εύκολα ο Παναιτωλικός τον Πλατανιά στο... κάστρο του
  (Φωτογραφία:)

 

 
Καλλονή - Εργοτέλης  0-0 ,(0-0) .-^
Τα  γκολ : 
Διαιτητές : Χ. Μήτσιος ,Δ.  Τάτσης , Γ.  Καλφόγλου .
Κάρτες : Χωριανόπουλος , Λεοζίνιο ,
Οι ενδεκάδες στο Καλλονή - Εργοτέλης:
Καλλονή (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Γιούκαρης, Λεοζίνιο, Μανούσος, Γιονάν, Περόνε
Εργοτέλης (Πετράκης): Καβουσάκης, Πίτσος, Σαρρής, Μεχία, Τζανακάκης, Καρντόζο, Μπουχαλάκης, Ρομάνο , Μπαντιμπαγκά, Διαμαντάκος, Μπαντιμπαγκά


Η Βέροια «τσίμπησε» βαθμό σαν... νίκη μέσα στην Τρίπολη   (Φωτογραφία
Αστέρας Τρίπολης - Βέροια   0-0 ,(0-0) .-^
Τα γκολ :   - Διαιτητές : Γ,. Δασκολόπουλος ,Φ.  Ελευθερίου ,Ν.  Παστρώμας , Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου) Κάρτες : Κίτρινες: Ζησόπουλος, Ζαραδούκας - Καντιμοίρης, Οστοϊτς, ΜπάρμπαςΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι (46΄ Ζαραδούκας), Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό (75΄ Μπακασέτας), Σέτι, Μπαράλες (33΄ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Καράσκο.ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αποστολόπουλος, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Σιόντης (65΄ Βεργώνης), Όστοϊτς, Ζεζίνιο (76΄ Μάνος), Καλτσάς (+90΄ Σεγκούντο), Μπεν, Παυλίδης, Μπαργκάν.

 
Πρώτη ισοπαλία της Καλλονής στο πρωτάθλημα με τον Εργοτέλη

  (Φωτογραφία)  
Πλατανιάς - Πανιώνιος   1-0, (0-0) .- ^
Τα γκολ : 65 ΄ ΄Μπέλιτς

Διαιτητές : Δ. Δημητρόπουλος  ,Σ.  Γουργιώτης ,  Χρυσούλα Κουρομπύλια ,
Κάρτες : Γουνδουλάκης , Λαμπρόπουλος ,
Οι ενδεκάδες στο Πλατανιάς - Πανιώνιος:
Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Φαϊσκα, Δημήτρης, Φερνάντες, Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τετέ, Μπέλιτς, Τόρες, Γουνδουλάκης(Σιώπης) και Κάταϊ
Πανιώνιος: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Ζαχαράκης, Παντίδος, Κούρντι, Μητρόπουλος, Καμπάνταης, Ντούνης, Κολοβός και Αραβίδης


Ο Αμπέιντ ντύθηκε... πράσινος «Αγιος Βασίλης» και λύγισε την Ξάνθη

  (Φωτογραφία: 
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 2-1 , (1-1) .- ^
Τα  γκολ : 13΄ Τριάδης ,20΄, 54΄ Αμπέϊντ  ,

Διαιτητές :Δ.  Στηλίρας , Η.  Αλεξέας  , Π.  Κωσταράς  , .-
Κάρτες : Μπαξεβάνης , Σολτάνι , Αμπέντ  . Τριανταφιλλόπουλος , Ρισβάνης , Καπίνο ,
  Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος(Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντε(Δώνης), Αμπέιντ, Ζέκα, Ντίνα, Κλωναρίδης, Καρέλης(Πράνιτς )  .- ,
Ξάνθης: Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμα(Σουάρεζ) , Τριάδης, Σολτάνι, Κάλβο(Σολάρι), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Βάλλας, Ντιέ(Mάνταλος ) .-


Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου
ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης 19:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε   17  αγωνιστικές :
1. Ολυμπιακός 49 β.

2. ΠΑΟΚ 39 β.
3. Ατρόμητος  32 β.
4. Παναθηναϊκός 30 β.
5. Αστέρας Τρίπολης  26 β . 6. Ξάνθη 24 β. 7. Παναιτωλικός 21  β.
. Πανθρακικός 21  β.
9. ΠΑΣ Γιάννινα 20 β. -1 αγων. . Πανιώνιος 20 11. Εργοτέλης 20
12. ΟΦΗ  21  β.
. ΑΕΛ Καλλονής 19 β.
14. Λεβαδειακός 17  β.
15. Πλατανιάς Χανίων 18 β. 16. Απόλλων Σμύρνης 14

17.  Βέροια 14 β. 18. Άρης 11β. -1 αγων.
  

*** Α΄  ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  13η  αγωνιστική Σαββατοκύριακο 21 και  22 -12-2013
 ~ Σάββατο 21-12-2013 :
* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  1-0 .-^
* ΕΘΙΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ   3-1 .- ^
* Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ   2-0 .- ^
* ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 2-1 .- ^
~ Κυριακή  22-12-2013 :
- Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης   4-1 .- ^
- ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ 1-0 .- ^
- Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων  1-2 .- ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ   1-0 .- ^

 ***  Β΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας 12η  αγωνιστική :
Σάββατο  21-12-2013 :
Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ/ΗΡΑΚΛΗΣ  - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
ΑΠΣΑΡΙΣ -  ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  0-6  .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  0-0 .- ^
~ ΠΑΠΑΦΛΕΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας 4-1 .- ^
~ Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  Π.Σ.  1-0 .- ^
~ Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης
~ Α.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ    ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ 3-2 .- ^
Κυριακή  22-12-2013 :
- Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας 0-1 .- ^
- ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  1-3 .- ^
- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  2-0 .- ^
 - ΟΞΑ  Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ  Βαλύρας  1-1 .- ^

*** Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ  κατηγορία  ΕΠΣΜεσσηνίας 11η αγωνιστική :
Σαββάτο 21-12-2013 :
* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Πλατύ - Α.Ε. Γαργαλιάνων 1-0 .-^
* ΠΑΟΚ  Καλαμάτας - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου  2-0 .- ^
* Α.Ε.ΜΑΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Καλαμάτας  2-1 .- ^
Κυριακή 22-11-2013 :
- Π.Α.Ο. ΚΑΛΟΥ  ΝΕΡΟΥ - Α.Ο.ΔΙΟΔΙΩΝ  5-1 .- ^
- ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ  Αλαγωνίας 2-0 .- ^
- Α.Ο.ΧΑΤΖΗ - ΑΧΙΛΕΑΣ  Αβραμιού  2-1 .- ^
- ΘΥΕΛΛΑ  Χαροκοπιού - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ  2-1 .- ^
- Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ -ΝΕΣΤΩΡ Πύλου  2-0 .- ^
- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ  3-2 .- ^
- ΑΠΟ  Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ  Καλαμάτας 0-4 .- ^
- ΑΕΚ  Καλαμάτας - ΠΡΑΣΙΝΑ  ΠΟΥΛΙΑ  0-0 .- ^

*** ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Σάββατο  21-12-2013 :
* ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών 6-2 .-^
~**  Στο παιδικό αποτελέσματα Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών με Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ  10-1 , με Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-4 και με ΑΙΑΝΤΑ  Καλαμάτας  1-3 , ......
* Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  1-2 .- ^
* ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -Α.Ο.ΚΥΠΑΕΙΣΣΙΑΣ  1-4 .- ^
- ΠΡΑΣΙΝΑ  ΠΟΥΛΙΑ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ  3-1 .-^
- Α.Ε. ΜΑΝΗΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας
- ΔΟΞΑ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ  3-0 .- ^
~ Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ  Καλαμάτας
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ
~ Α.Ο ΦΑΡΑΙ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.   7-3 .- ^
~* ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  2-3.-^
~* ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-2 .-^
~* ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Αμφειας - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  0-3 α.α. .-^

** ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ  ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ  2-2 .- ^
** ΜΙΚΤΗ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΜΙΚΤΗ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ  4-1 .- ^

** * ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :
22-09-2013  1η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΣΙΛΟΓΚΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
29-09-2013  2η αγων.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^
06-10-2013  3η αγων. : Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^
20-10-2013  4η αγων. :   ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
27-10-2013  5η αγων. : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^
03-11-2013  6η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
10-11-2013  7η αγων. : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^
24-11-2013  8η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^
1-12-2013 : 9η  αγωνιστική :
ΑΡΗΣ Αιτωλικού – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-1  .- ^
 8-12-2013  : 10η  αγωνιστική :
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-4 .- ^  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ  3-2 .-

***  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  στην Γ΄ εθνική του 4ου  Ομίλου Κυριακή 22/12/2013 ,στην 11η αγωνιστική :
* ΠΣ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΧΑΪΚΗ    1-0, (0-0).-^ 96΄ Καλατζής .- ^ Video :
~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΧΑΪΚΗ  1 - 0 22/ 12/ 2013  : http://youtu.be/W68kmJNYy1Q ,

* ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας /Πανόπουλο - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ. 0-1  , (0-1) .-^  27΄  Τσουλάκος ,

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ (Θοδωρής Ανδριόπουλος): Αντωνόπουλος, Γερασιμόπουλος, Σίσκος, Παϊκόπουλος, Κουτελιέρης, Καμαρινός, Κωνσταντινίδης, Τζουμάκας, Λαμπρογεώργος, Λυμπέρης, Παπαθεοδώρου .
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Κατσούλης): Ζησιμάτος, Νινιός, Δασκαλάκης, Μπιμπίρης, Κουρεντζής, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης, Μπεγέτης, Βιτάλι, Τσουλάκος και Χελάς
* ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων - Α.Ε. Μεσολογγίου  2-2 .- ^
* ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ  0-1 .- ^
* ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ  3-0 .- ^
* ΠΑΟ  ΒΑΡΔΑΣ - ΔΟΞΑ Νέας Μανωλάδας  2-0 .- ^
* ΑΤΡΟΜΗΟΣ  Αχαΐας - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 1-1 .- ^
* ΑΡΗΣ  Αιτωλικού - Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ  2-3 .- ^


~*  Η  Βαθμολογία  σε  11α  αγωνιστικές του  4ου  Ομίλου της  Γ΄ Εθνικής  στο  ποδόσφαιρο :
1.- Α.Ε  Καραϊσκάκη  Άρτας  28  βαθμούς .
2.- ΑΧΑΪΚΗ  Πατρών            23  βαθμούς .
3.- ΠΣ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ "Μαύρη Θύελλα"  22 βαθμούς .
4.- Α.Ε. ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ         22 βαθμούς .
5 .- ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ         22  βαθμούς .
6.- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.    20 βαθμούς .
7.- ΚΟΡΙΝΘΟΣ                     19  βαθμούς  .
8.-  ΠΑΟ  ΒΑΡΔΑΣ              17  βαθμούς  .
9.-  ΔΟΞΑ  Ν.  ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 14 βαθμούς
10.- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ   13 βαθμούς .
11.- ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ          13 βαθμούς  .
12 .- ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ        10  βαθμούς  .
13 .- Α.Ε.  ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  10  βαθμούς .
14.- ΑΡΗΣ  Αιτωλικού            6 βαθμούς  .
15.-  ΕΘΝΙΚΟΣ  Σαγέϊκων      5  βαθμούς .
16.- ΑΜΑΛΙΑΔΑ  /ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  4  βαθμούς .-

***  ΓΙΑ  ΤΑ  ΗΜΗΤΕΛΙΚΑ  στο Ελληνικό  Κύπελλο  Μπάσκετ  :
ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   88-79 .- ^
Η  ομάδα  του  Άρη  στον  Τελικό του  Κυπέλλου θα  αντιμετωπίσει  τον  νικητή του  ημιτελικού  της Δευτέρας  23-12-2013  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ    - ???
Αντίστροφη μέτρηση στην «αιώνια μάχη» για τον τελικό

  (Φωτογραφία:) .... Δευτέρα 23 ΔεκεμβρίουΟΑΚΑ 19.30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (Δ.Τ.)
Αναστόπουλος-Σχινάς-Τανατζής (Βιδάλης/Σταύρου) .-
 



 
** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  : http://www.twitter.com/stamos01/ ,
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios  ,
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS  
~ Stamos Arfara Messinias Greece
~ * BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3005    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1395 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1400 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5800 βίντεο αναρτημένα .-
 ~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   .-  
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,   .-

*** ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~ https://www.facebook.com/groups/61086363753/10152048688813754/?notif_t=group_activity ,

****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  : ARFARA - KALAMATAS ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Ενημέρωση Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/14-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  14  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/15-2013.html , Κυριακάτικη  Ενημέρωση  15  Δεκεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html?showComment=1387194481019#c5416169522699252196 , Ενημέρωση  της  Δευτέρας 16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/12/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης 19  Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Δεκεμβρίου  2013 .-
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 .-
  ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/22-2013.html  , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 22 Δεκεμβρίου  2013  .-
~

***  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~

***
***  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2010/12/2010_11.html , Αθλητική  ενημέρωση..αθλητική  Ιστορική αναδρομή ...Αστέρας Αρφαρών 2010 , Σάββατο 11Δεκεμβρίου 2010 .-

~~** ΑΝΑΔΡΟΜΗ :

Το 1999 :,πρωταθλητής Β΄τοπικής ερασιτεχνικής Κατηγορίας Ν. Μεσσηνίας
, με προπονητή τον Ευστάθιο Βανηκιώτη .--

Το 2000 :, Κυπελλούχος Ερασιτεχνικής Κυπέλλου Ν. Μεσσηνίας
, Στον τελικό : ΑΡΦΑΡΑ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 4-2 .- Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Ν. Καράγιαννης , μετέπειτα διατελέσας για δυο συνεχόμενες τετραετίες Δήμαρχος Αρφαρών(2ος Δήμαρχος Καποδηστρικών Δήμων ) , και με προπονητή τον κ. Νικόλαο Μουλατσιώτη .-

Το 2005 :, Πρωταθλητής Α΄ Τοπικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας του Ν. Μεσσηνίας
, με πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Αθαν. Κατσιαμπάνη και Μάριο Παν. Κουτσιουμπό και προπονητή τους : Αντώνη Μαυρέα και Μηνά Κακαλέτρη .-

Το 2006: , Κυπελλούχος ερασιτεχνών Ν. Μεσσηνίας
, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Δημ. Μωραγιώργα , και προπονητές : Αντώνη Μαυρέα ,Μηνά Κακαλέτρη και Κωνσταντίνο Κρητικάκη. .- Στον τελικό : ΑΡΦΑΡΑ – ΠΕΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας 6-0 .-

Α. Π. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ έτος 2007
.

Το 2006 : ,Στην Δ΄εθνική Κατηγορία του περιφερειακού Πρωταθλήματος , στον 6ο όμιλο , με 42 βαθμούς ,ανάμεσα σε 15 ομάδες , κατετάγη έκτος 6ος
.- Πρόεδρος : Αριστείδης Γ. Λαφαζόνος και Βασίλης Περικλή Σακκάς , και προπονητή : Ευστάθιο Βανηκιώτη , Νίκο Μουλατσιώτη και Νίκο Κ. Μπούρα

Το 2007: , Στον 6ο όμιλο του περιφερειακού Πρωταθλήματος Δ΄εθνικής κατηγορίας με 42 βαθμούς κατετάγη 7ος
, με πρόεδρο το Βασίλη Σακκά και προπονητή το κ. Νίκο Μουλατσιώτη .- ―

Το 2008
: , Με πρόεδρο : τον Βασίλη Κλεομένη Σακκά , Αντιπρόεδρο: Σταμ. Ν. Σκούλικα , και προπονητές Αντώνης Μαυρέας , Πολήμερος , και Κωνσταντίνος Μητρογιανόπουλος , μετέχει για Τρίτη εν συνεχόμενη φορά στο περιφερειακό πρωτάθλημα , Δ΄εθνικής με 18 ομάδες από 16 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια .- `
~
Κατετάγη 9ος με 46 βαθμούς.-

Ποδοσφαιρικό δυναμικό Α.Π.Σ.Αστήρ Αρφαρών (Ρόρτερ )- κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2005-2006 : Ποδοσφαιριστές Συλλόγου :

-
Τερματοφύλακες
: Σταματέλος Σπύρος , Τσουλάκος Ηλίας , και Νιάρχος Ν. Γεώργιος .
Άλλοι ποδοσφαιριστές : Βασίλ. Σκαρπαλέζος , Κωστ. Παλαμάρας , Κώστ. Μίντζιρας , Σάκης Αντωναίος ,Παναγ. Γιαννίκος , Φραγκ. Κεράνης , Ηλίας Ν. Καπόγλης , Άγγελος Θεοδωρακόπουλος , Στάθης Γκότσης , Παναγ. Στεφάνου , Σταύρος Τσουλάκος , Βασιλ. Νταγιόπουλος , Γιώρ. Κοντόπουλος , Αργύρης Δικαίος , Κώστας Καραμπάγιας , Γιώργ. Σιψάς , Παναγ. Σολωμός , Βασίλης Κωνσταντόπουλος , Ανδρ. Παπαδόπουλος , Γιώργος Ι. Μπούρας , Θεοδωρ. Ασημακόπουλος , Νίκος Μούργος , Παναγιώτης Γεωργακάς , Ευγένιος Περ. Σακκάς , και Δημ. Γκότσης .-

Ποδοσφαιριστές στη δύναμη του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Αστέρα Αρφαρών , κατά την περίοδο 2006―2007 .-

― Γιώργος Ν. Νιάρχος , Ηλίας Τσουλάκος , Ηλίας Ν. Καπόγλης , Κώστας Μίντζηρας , Φραγκίσκος Κεράνης , Κώστας Καραμπάγιας , Βασίλης Σκαρπαλέζος , Παναγιώτης Στεφάνου , Βασίλης Νταγιόπουλος , Νίκος Μούργος , Γιώργος Ι . Μ πούρας , Μάρκος Φιλάϊ , Παναγιώτης Καραγιάννης
Σπύρος Παπαδάκος , Άγγελος Θεοδωρακόπουλος , Μιχάλης Σκαρπαλέζος , Αργύρης Δικαίος , Διονύσης Αντωναίος, Ηλίας Γεωργακάς ,Ηλίας Ι. Κοτταρίδης , Κώστας Δ. Σακκάς , Παναγιώτης Μπίτσικας , Γιώργος Γκέκας , Αντώνης Δελμαδώρος , Δημήτρης Κουτίβας , Βασίλης Μπακέας , Βασίλης Πανταζής , Σπύρος Παπουτσής , και Παναγιώτης Φαράντος .-

Την Περίοδο 2005 – 2006 το Διοικητικό Συμβούλιο Του ΑΣΤΕΡΑ Αρφαρών αποτελούσαν οι
: Παναγιώτης Δ. Μωρογιώργας(πρόεδρος ), Μαρίνος Π. Κουτσιουμπός ( Ταμίας ), Γιώργος Α. Χριστόπουλος (Γεν. Αρχηγός ), Βασίλης Γ, Σακκάς (Γ. Γραμματέας ), και Μέλη : Αριστείδης Γ.Λαφαζάνος , Ανδρέας Ν. Καράγιαννης ,Ηλίας Α. Καραγιάννης , Κωνσταντίνος Α. Μωραγιάνης,

Την ποδοσφαιρική περίοδο 2006―2007
: το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτιζόταν από τους : Αριστείδη Γ. Λαφαζάνο (πρόεδρο) μετά την παραίτησή του , ο Βασίλης Περ. Σακκάς (πρόεδρος), Κώστας Α. Μωραγιάννης (αντιπρόεδρος ), Βασίλης Γ. Σακκάς (Γ.Γραμματέας), Γιώργος Α. Χριστόπουλος (γ.Αρχηγός ), και Μέλη:Ηλίας Α. Καράγιανης ,Κώστας Ξ. Μωραγιάννης , Βασίλης Π. Σακκάς , Μπούρας Ν. Κώστας,

Την Περίοδο 2007― 2008 το Δ.Σ. είχε την σύνθεση
: πρόεδρος :Βασίλης Αριστ. Σακκά , αντιπρόεδρος : Σταμ. Ν. Σκούλικας (Πρόεδρος του Σωματείου και κατά την περίοδο 1975-1980 και Ταμείας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας το 1980-1982) .   Βασίλη Γ. Σακκά (Γ.Γραμματέα ),Κώστα Αθ. Μωραγιάννη (ταμία ), Ηλία Αριρτοτέλη Καράγιαννη , Δημ. Κων. Σακκά , και Κωστ. Ξερξ. Μωραγιάννη ,Υπεύθυνους οργάνωσης παιδικών τμημάτων ),Γιάννη Γ. Πουλόπουλος (εκπρ. Συλλογ. Αθήνα ).- και Ηλίας Κ. Αγγελής , Κλέαρχος Σταυρ. Λαφαζάνος,, Βασίλης Περ. Σακκάς ,Κώστας Νικ. Μπούρας , Μαρίνος Κουτσιουμπός , Γεώργιος Αριστ. Χριστόπουλος ως μέλη του Α.Π.Σ. Αστέρα Αρφαρών .-

Ποδοσφαιριστές του Α.Π.Σ.Αστέρα Αρφαρών (Ρόστερ) κατά την περίοδο 2007- 2008 : Τσουλάκος Η. , Αλεξανδρόπουλος Αθ. , Νιάρχος Ν. Γ. ,Δελμαδώρος Αντ. , Καριγιάννης Παν. , Γκέγκας Γ., Γκότσης Δ. , Μίτζηρας Κ. , Εκμετζίδης Τάσος , Τσώνης Αλ. , Γιαννίκος Π . , Εμμανουήλ Ν. Εμμανουήλ Ωθ. , Δικαίος Αργ. ,Πανταζής Β. , Παλαμάρας Κ. , Καπόγλης Ν. Η. , Μαντζώρας Π. , Σιψάς Γ. , Σκούλικας Γ Ιωάννης , Φιλάϊ Μάρκ ., Φαράντος …….., Παπαδόπουλος Κ. , .-..Σακκάς Β. Κ. , Μπούρας Ι. Γ. , Κεράνης Φρ. , Φέστας Α. Κ. , Σμυρλής Μ.Α. , .-Σακκάς Π . Ε. , .-

** Ο  Α.Π.Σύλλογος  Αστέρας Αρφαρών  μετά  τον  υποβιβασμότου στο Α΄ τοπικό ερασιτεχνικό από το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ΄ εθνικής , και που δεν  πήρε μέρος  στο πρωτάθλημα  για  διάφορους  λόγους , κυρίως  οικονομικούς  και  Διοικητικούς (παραγόντων) , υποβιβάζεται στην Β΄ τοπική  ερασιτεχνική  κατηγορία  όπου  και  αγωνίζεται  την επόμενη χρονιά καταταγής στην τελική  βαθμολογία  στην πρώτη  πεντάδα .-
** Σήμερα  2010-2010 ποδοσφαιρική περίοδο , πρωτοστατή στην Β΄ τοπική  ερασιτεχνική  κατηγορία στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο , βρισκόμενος  μόνος  πρώτος  στην κορυφή ..
*** ~~ Ομάδες που αγωνίζονται στην Β΄τοπική κατηγορία:

24- Ολυμπιακός Καλαμάτας , 25- Πανευαϊκός Εύας ,26- Α.Ο. Ανδρούσας , 27- Παναθηναϊκός Καλαμάτας , 28- Α.Ε. Σκάλας 29- Πράσινα Πουλιά Καλαμάτας , 30-Νίκη Πλάτης , 31- Ολυμπιακός Διαβολιτσίου , 32- Πάμισος Άριος , 33-Αστέρας Βαλύρας (έχει αγωνιστεί και στη Δ΄εθνική ), 34- Α.Ο. Αιθαίας , 35- Α.Ο.Μάνεση ,36- Ατρόμητος Πλατύ , 37- Διαγόρας Κοπανακίου , 38- Α.Ε.Αβίας ,39- Ηρακλής Καλαμάτας , 40- Ομόνοια Καλαμάτας 41- Α.Ε. Χατζή , 42- Δόξα Καλαμάτας , 43- Α.Ο Καλλιθέα , 44- Α.Ο. Μάνης , 45- Α.Ο. Φοινικούντα , 46- Ερμής Καλαμάτας , 47- Ολυμπιακός Ανάληψης , 48- Α.Ο.Χανδριναϊκός, 49- Α.Ο. Ασπρόχωμα , 50- Αχιλλέας Αβραμιού , 51- Α.Ο. Κορώνης.-



6 σχόλια:

Stramatios Skoulikaw είπε...

** ~*** Και περνούσα τις μέρες μου, με τα χρώματά μου τακτοποιημένα... Με τα όνειρά μου συγυρισμένα... Γιατί έτσι τα έβλεπα. Έτσι νόμιζα. ''
*** Όταν αγαπάς αληθινά δεν καταπιέζεις, δεν επιβάλλεσαι.....την αγάπη σου
τη δείχνεις με το να δώσεις τη συμβουλή σου, να ενδιαφερθείς, να
συζητήσεις με τον άλλον και όχι με το να μην σέβεσαι την ελευθερία του
ατόμου. Εμείς οι άνθρωποι κάνουμε ακριβώς το αντίθετο τις περισσότερες
φορές. Αγαπάμε εγωιστικά φροντίζοντας να ικανοποιούμαι το εγώ μας.

Stramatios Skoulikaw είπε...

― Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος ) .-

Stramatios Skoulikaw είπε...

―Λέγεται , ότι η ενθύμηση του θανάτου , φοβίζει , απογοητεύει τον άνθρωπο , και το κάμνει αδρανή . ( Βενιαμίν Φραγκλίνος ).-

Stramatios Skoulikaw είπε...

― Πρέπει το όνειρο , που ονομάζουμε ζωή , να είναι γλυκύτερο .- Να είναι πρόγευση της αληθινής ζωής στην καθ΄ αυτό πατρίδα μας , στην οποία το ζων πνεύμα δεν θα φέρει την άλυσι του σώματος , την σκευοθήκη του χώρου , την μάστιγα των γήινων πόνων και όπου δεν θα το πιέζουν οι πειρασμοί των πολύ μικρών μας αναγκών και επιθυμιών .- Ας φέρουμε με θάρρος και χωρίς γογγυσμό το φορτίο μέχρι τέλους χωρίς να λησμονούμε καθόλου εκείνον τον υψηλότερο σκοπό .- Θα είμαστε γεμάτοι χαρά , όταν θα σημάνουν οι τελευταίες ΄ώρες της ζωής μας , για να αποθέσουμε το φορτίο και να βλέπουμε να φεύγει από επάνω μας κάθε τι το φθαρτό .- (Κάρολος Γκάους ).-

Stramatios Skoulikaw είπε...

― Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτόν του , τότε δεν μπορεί να βοηθήσει και τους άλλους .-Οι μοναχοί φεύγουν στα όρη για να σώσουν την ψυχή τους ,και αφήνουν όλο το κοινωνικό έργο στους ιερωμένους .-Όταν μιλάνε οι ιερείς, τα λόγια πηγαίνουν στα αυτιά των ανθρώπων , όταν όμως μιλούν οι μοναχοί , τότε τα λόγια πρώτα πηγαίνουν στο αυτί του θεού και μετά φτάνουν στο αυτί του ανθρώπου .- Η ψυχή είναι πολύ βαθιά και μόνο ο θεός τη γνωρίζει . Όταν σε μια χώρα πέσει πολλή αμαρτία , τότε και τα πολιτικά πράγματα πάνε στραβά . Όταν δενόμαστε με πρόσωπα και με πράγματα, αρρωσταίνουμε. (Γέροντας Πορφύριος).

Stramatios Skoulikaw είπε...

―Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει στην αντίπερα όχθη ο μαθητής του κι όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες .-(Νίκος Καζαντζάκης).