ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014,

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα   20  Ιανουαρίου  2014  :


 
~ Από  το  γάμο μας  Ν- Π(Γ)   09 / 11 / 2013 Φωτογραφίες  , Σ΄ ΤΟΥΤΟ  ΤΟ  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ  ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ    : http://youtu.be/OPgNrq7dGS4 , ΖΩΗ =...ΑΓΑΠΗ  ..ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ..ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ..ΑΝΘΡΩΠΙΑ...ΥΓΕΙΑ ...ΑΓΑΠΗ  ΣΤΟ  ΘΕΟ  ΜΑΣ .... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ .. ΑΛΛΗΛΟΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ...ΣΕΒΑΣΜΟΣ ...ΑΠΛΟΤΗΤΑ  ..ΠΡΟΔΟΣ .... ΕΡΓΑΤΗΚΟΤΗΤΑ ... ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ .. ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ...ΕΥΗΜΕΡΙΑ ...ΚΑΙ  ΕΝΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ -ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ  ΠΑΝΤΑ  ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΚΑΛΟ ....




*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ   και  Άλλα  :

*** Γεωργία Διαμαντοπούλου, η Καλαματιανή του Άμστερνταμ (φωτογραφίες)         
      
Το «Θάρρος» συνεχίζει και αυτή την Κυριακή τις επισκέψεις του στους Καλαματιανούς του εξωτερικού και σήμερα μας ανοίγει την πόρτα της η Γεωργία Διαμαντοπούλου στο Άμστερνταμ.
Η Γεωργία σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ Μάρκετινγκ και Επικοινωνία και έπειτα έκανε ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έζησε στην Αθήνα γύρω στα 10 χρόνια, εργαζόμενη σε διάφορες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, αλλά το 2010 πήρε τη μεγάλη απόφαση της μετανάστευσης.
  -Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Ζω στην Ολλανδία από το Σεπτέμβριο του 2010. Είναι μεγάλη απόφαση το να φύγεις από τη χώρα σου, αλλά πάντα ήθελα να ζήσω για κάποιον καιρό στο εξωτερικό, γεγονός που έκανε την απόφασή μου πιο εύκολη.
  -Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Τον πρώτο χρόνο δυσκολεύτηκα να βρω κάτι. Στην πόλη που ήμουν (Groningen) είναι δύσκολο να βρεις μια θέση, αν δε μιλάς τη γλώσσα. Γι’ αυτό και με το που πήγα εκεί άρχισα μαθήματα ολλανδικών. Στο τέλος του πρώτου χρόνου βρήκα δουλειά. Πλέον ζω στο Άμστερνταμ και δουλεύω σε μια εταιρεία έρευνας αγοράς ως project leader.
  -Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Όταν πρωτοήρθα, όλοι ήταν πολύ θετικοί όταν έλεγα ότι κατάγομαι από την Ελλάδα. Από τα μέσα του 2011 και κατά τη διάρκεια του 2012 η εικόνα άλλαξε εντελώς. Οι Ολλανδοί, επηρεασμένοι από αυτά που έβλεπαν στις ειδήσεις και διάβαζαν στις εφημερίδες, ήταν πολύ καχύποπτοι και αρνητικοί απέναντι στους Έλληνες.
Λίγοι ενδιαφέρονταν να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα και ρωτούσαν αν όλα αυτά που ακούγονται και δυσφημούν την Ελλάδα, ισχύουν στην πραγματικότητα. Τον τελευταίο καιρό η αλήθεια είναι ότι έχουν ηρεμήσει τα πράγματα και οι Ολλανδοί έχουν επιστρέψει στη φυσιολογική τους συμπεριφορά, δηλαδή στο να είναι τυπικοί αλλά συνάμα φιλικοί και ευγενικοί.
Το ολλανδικό κράτος είναι κυριολεκτικά ένα κράτος πρόνοιας και η βοήθεια που μου προσφέρθηκε για να προσαρμοστώ και να επιβιώσω στη χώρα είναι κάτι για το οποίο θα ευγνωμονώ την Ολλανδία για πάντα.
  -Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Θα ήταν χρήσιμο να μεταφέρουμε την οργάνωση, αλλά για μένα πιο σημαντικό θα ήταν να μπορούσα να μεταφέρω το σεβασμό και την αξιοπρέπεια προς την ανθρώπινη υπόσταση στον εργασιακό αλλά και τον κοινωνικό τομέα της ζωής μας, βασικά στην καθημερινότητά μας.
  -Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει, αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι…
Είναι πολλά τα πράγματα που αξίζει να δεις στο Amsterdam, τρία από τα αγαπημένα μου είναι τα εξής: Η θέα της πόλης από τον τελευταίο όροφο της βιβλιοθήκης του Amsterdam. Η περιοχή Jordan (Γιορντάν) με τα πανέμορφα δρομάκια και κανάλια. Η διαδρομή με το καραβάκι από τον κεντρικό σταθμό στην περιοχή του Amsterdam Noord.
  -Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, η θάλασσα και… τα λαλάγγια!
  -Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Κάθε μέρα. Έφυγα για να γυρίσω. Ίσως τώρα να μη φαίνεται πολύ εφικτό, αλλά το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και θα το κάνω.
Των Κώστα Γαζούλη- Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
*** Η οικονομική κρίση περιορίζει το φετινό Καλαματιανό Καρναβάλι (φωτογραφίες)         
      
Τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής αλλά και οι φίλοι του καρναβαλιού, είχαν άλλα σχέδια και όνειρα για το φετινό καρναβάλι, όμως οι υπάρχουσες συνθήκες όπως φαίνεται δεν θα του επιτρέψουν να ανοίξει πιο πολύ τα φτερά του από πέρυσι.
Στην πόλη, εδώ και μέρες είχε διαρρεύσει η είδηση ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι κινδύνευε να ακυρωθεί.
Οι απαντήσεις λοιπόν, αλλά και οι προτάσεις για το πώς θα γίνει φέτος, δόθηκαν χθες στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου της πόλης.
Εκεί στις 12 το μεσημέρι είχαν κληθεί τα γκρουπ για να κάνουν προτάσεις και έτσι να προκύψει το τελικό πρόγραμμα.
Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον από τους καρναβαλιστές, αφού μέχρι την Παρασκευή είχαν δηλώσει συμμετοχή 38 γκρουπ, ενώ πέρυσι έλαβαν μέρος συνολικά 43.
 Το ενδιαφέρον αυτό όμως, είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων- διαφημιζόμενων σε σχέση με πέρυσι, αφού παρά τις προσπάθειες που κάνει η Καρναβαλική Επιτροπή ,όπως ενημέρωσε δεν συνάντησε την ανταπόκριση που περίμενε.
Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα που χρειάζονται για τη διοργάνωση του καρναβαλιού, είναι πάνω κάτω τα ίδια με πέρυσι. Ωστόσο, κάποιοι που παρείχαν υπηρεσίες με χαμηλότερο ή με μηδενικό κόστος, φέτος δεν διατίθενται να το κάνουν. Έτσι, υπάρχει αυτή η απόκλιση, που κάνει το καρναβάλι που όλοι διάβαζαν απαγορευτικό.
Έτσι εκ των πραγμάτων, έπρεπε να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα που είχε κυκλοφορήσει σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, καθώς το παλιό πρόγραμμα απαιτούσε περίπου  70.000 ευρώ, ενώ με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα υπολογίζεται από την Κ.Ε. να συγκεντρωθούν γύρω στις 35.000 ευρώ  μεταξύ των οποίων τα 20.000 ευρώ  θα δοθούν από το Δήμο Καλαμάτας.
Το ερώτημα που τέθηκε στους εκπροσώπους των γκρουπ ήταν αν θέλουν να συμπεριληφθεί το ποσό που δίνει ο Δήμος, ώστε να γίνει κάτι που να φθάσει τα δεδομένα του περσινού καρναβαλιού ή να μη γίνει χρήση των χρημάτων αυτών καθόλου και να γίνει μια εκδήλωση στην πλατεία.
Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των γκρουπ πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις προτάσεις αλλά και τις παρατηρήσεις τους. Μεταξύ άλλων είπαν, ότι καρναβάλι χωρίς παρέλαση δεν είναι καρναβάλι, ενώ κάποιοι πρότειναν να προσφέρει ο κάθε καρναβαλιστής ένα ποσό συμμετοχής, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων.
Τελικά αφού ψήφισαν, κατέληξαν στο ότι θα δεχτούν τα χρήματα του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί μόνο μια παρέλαση και λιγότερες εκδηλώσεις.
Το επόμενο ραντεβού προγραμματίστηκε για το επόμενο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στο ίδιο σημείο, με την ελπίδα πως τα τότε δεδομένα θα είναι καλύτερα.  Π.Μπ.

***  Η δίκη των απαγωγέων του Μάριου Παπαγεωργίου         
           
Λίγες ημέρες μετά το αίσιο τέλος της απαγωγής του 55χρονου επιχειρηματία κ. Μανώλη Καραμολέγκου οι δικαστικές αρχές θα κληθούν να διερευνήσουν μία από τις τρεις αρπαγές - του 17χρονου Μαρσελίνο τον Μάρτιο του 1990 και του Κρητικού επιχειρηματία Γ. Κυπριωτάκη στο Ηράκλειο οι άλλες δύο - που είχαν τραγικό τέλος.
Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στην απαγωγή του Μ. Παπαγεωργίου η ΕΛ.ΑΣ. είχε ειδοποιηθεί πολλές ημέρες αργότερα για την εξαφάνισή του. Η οικογένεια είχε αναθέσει τις «έρευνες» σε έναν 73χρονο «φίλο» που δήλωνε πράκτορας της CIA και ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής.
Περίπου 18 μήνες μετά την εγκληματική επίθεση, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο 26χρονος δολοφονήθηκε από τις πρώτες ώρες της αρπαγής. Παραμένει άγνωστο ωστόσο τι απέγινε παρ' ότι η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του κυρίως στην περιοχή της Νέας Περάμου στην Αττική.
Προ μερικών μηνών μάλιστα είχαν εντοπισθεί ίχνη αίματος που ανήκαν στον Μ. Παπαγεωργίου στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ που οδηγούσε όταν έγινε στόχος αρπαγής. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και άλλα ίχνη DNA, τα οποία όμως δεν ταυτοποιήθηκαν με κανέναν από τους δράστες.
Το χρονικό της απαγωγής 
Στις 9 Αυγούστου 2012 ο 26χρονος αναχώρησε με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του, για το Αίγιο. Τελικά το ΙΧ του εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Είχε συναντήσει τον 72χρονο «οικογενειακό φίλο» Πέτρο Μιχαλεάκο, ο οποίος κατηγορείται ως οργανωτής της απαγωγής.
Την επομένη ένας 57χρονος φίλος του Μιχαλεάκου τηλεφώνησε στη μητέρα του 26χρονου Μάριου αναφέροντας ότι έχουν απαγάγει τον γιο της και απαίτησε λύτρα 620.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του. Οι «επαφές» των απαγωγέων με τη μητέρα συνεχίστηκαν μέχρι τις 17 Αυγούστου 2012 και από τότε ως σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος ζωής του Μ. Παπαγεωργίου.
Όταν η μητέρα του ζητούσε να μιλήσει με το παιδί της, οι απαγωγείς τής έλεγαν: «Το παιδί σου πήγε να προσκυνήσει σε μοναστήρι» ή «Του έχουμε δώσει το τσιγαράκι του και είναι με μια πολύ όμορφη γυναίκα».
Σε κάποια άλλη φάση ανέφεραν ότι «ο γιος σου φεύγει Αμερική...». Από τις έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ο Μ. Παπαγεωργίου εκείνο το βράδυ συνάντησε στη Νέα Σμύρνη τον Μιχαλεάκο και κατευθύνθηκε με το ΙΧ του -άγνωστο κάτω από ποια κατάσταση- προς την περιοχή της Νέας Περάμου.
Στις 16 Οκτωβρίου συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για την απαγωγή αλλά και για απόπειρα -σε δεύτερη φάση- ληστείας της μητέρας του η οποία είχε συγκεντρώσει μεγάλο ποσό για τα λύτρα.
Μερικούς μήνες αργότερα κατηγορήθηκε για την ίδια υπόθεση και η σύζυγος του Π. Μιχαλεάκου ότι είχε συμμετοχή στο σχέδιο.
Ο «φίλος» ήταν ο εγκέφαλος 
Το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών στράφηκε στον Π. Μιχαλεάκο, που ήταν παλιότερα οδηγός στην αμερικανική βάση και οδηγός ταξί. Δήλωνε παντού ότι είχε «υψηλές γνωριμίες» στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Ο 72χρονος, που αρνείται να πει οτιδήποτε διευκρινιστικό για την απαγωγή, είχε στενούς δεσμούς με την οικογένεια, η οποία του έδειχνε αμέριστη εμπιστοσύνη.
Ο Π. Μιχαλεάκος -οι δύο γιοι του είναι αστυνομικοί και εξετάστηκαν ενδελεχώς για την υπόθεση χωρίς να κατηγορηθούν- είχε σειρά γνωριμιών αλλά και συγγενικών σχέσεων με πρώην ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και με πολιτικά πρόσωπα. Φέρεται ακόμη να είχε επαφές με άτομα που είχαν κατηγορηθεί για εγκληματικές πράξεις ενώ υπήρχαν ενδείξεις ότι συμμετείχε σε κύκλωμα τοκογλυφίας.
Επιπλέον είχε διαρκείς σχέσεις με πολλούς εμπόρους αυτοκινήτων λόγω του «πάθους» του με τα ΙΧ. Μάλιστα με τέτοιους -είναι ήδη κατηγορούμενοι- σχεδίασε τη ληστεία σε βάρος της μητέρας του νεαρού.
Στο πλαίσιο δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης εξετάστηκε και ο ρόλος μιας νεαρής υπαλλήλου τραπέζης που είχε προσωπική γνωριμία αλλά και πολλές τηλεφωνικές επαφές με τον άτυχο Μάριο λίγες ώρες πριν από την εξαφάνισή του, χωρίς όμως η μαρτυρία της να βοηθήσει...
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι δύο-τρεις συνεργοί του Π. Μιχαλεάκου στην απαγωγή και πιθανόν στη δολοφονία δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όπως λένε, «αντίθετα με ό,τι έχει αναφερθεί ως σήμερα, είναι πιθανόν να υπάρχουν πρόσωπα στα οποία δεν έχει εστιασθεί το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών και τον ρόλο τους κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό ο οργανωτής της απαγωγής».
Νομικοί επισήμαναν ότι η μη ανεύρεση του Μάριου Παπαγεωργίου δεν αλλάζει την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των εμπλεκομένων. Και αυτό διότι στις προηγούμενες περιπτώσεις εξαφάνισης του επιχειρηματία Θανάση Κοροπιώτη (το 2003), του μικρού Αλεξ στη Βέροια (το 2006) αλλά και τεσσάρων θυμάτων του Θεόφιλου Σεχίδη στη Θάσο το 1996 οι δράστες τιμωρήθηκαν με ισόβια χωρίς ελαφρυντικά, παρ' ότι οι σοροί δεν εντοπίστηκαν. Ενα δεδομένο που ίσως οδηγήσει σε αποκαλύψεις στην επερχόμενη δικαστική διαδικασία... Πηγή: tovima.gr

***  Απαξιώνονται οι δομές υγείας στη Μεσσηνία

Το μείζον θέμα της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας και πρόνοιας στο Δήμο Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κυριάρχησαν δύο απόψεις. Αυτή της Δημοτικής Αρχής και εκείνη των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας υπερασπίστηκε την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, τόνισε ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί παρά να είναι επικουρικός και υπεραμύνθηκε ενός δημόσιου συστήματος υγείας με ευθύνη του κράτους και ενός κοινωνικού κράτους που θα ενισχύει τον τομέα της πρόνοιας. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι με την πολιτική των μνημονίων η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει πέσει δραματικά σε όλες τις δομές υγείας. Επανέλαβε δε, ότι ο Δήμος δεν έχει τους πόρους αλλά και τις δυνατότητες να υποκαταστήσει το κράτος. Βέβαια, με τις δομές που έχει αναπτύξει, με τη βοήθεια, κυρίως, της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αλλά και δεκάδων εθελοντών, προσπαθεί να μειώσει το μέγεθος της καταστροφής στο χώρο της υγείας, αλλά όλα αυτά δεν είναι παρά «ασπιρίνες» και προσπάθειες να κρατηθούν οι όποιες κοινωνικές ισορροπίες. «Δεν είναι δυνατό ο Δήμος Καλαμάτας να βγει με καζάνια στην Αριστομένους και να μοιράζει φαγητό», σχολίασε. Απαντώντας στην κριτική του που του ασκείται για την πολεμική του εναντίον του Κοινωνικού Ιατρείου, τη χαρακτήρισε αδικαιολόγητη, αφού ο Δήμος παραχώρησε κτήριο για τη λειτουργία του, ενώ έχει προβλέψει την παρουσία του και στην υπό κατασκευή καρδιολογική κλινική στο παλαιό νοσοκομείο, όπου χτίζεται το νέο Δημαρχείο. «Θα ήθελα, επιτέλους, χωρίς μεμψιμοιρίες και σκοπιμότητες να αναγνωριστεί ότι από την πλευρά μας γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια, απέναντι σ’ ένα ανεπαρκέστατο κράτος με τεράστια λάθη στην πολιτική υγείας» σχολίασε. Στη συζήτηση έγινε παρέμβαση και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Λ. Πουρναρά, ο οποίος τόνισε ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης και των μνημονίων πολύ σύντομα δε θα υπάρχει δημόσια υγεία τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Σχολιάζοντας την κατάσταση στο νοσοκομείο, μίλησε για μια δευτεροβάθμια μονάδα χωρίς προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτές και παραϊατρικό, η οποία πολύ σύντομα δε θα μπορεί να προσφέρει ούτε τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους πολίτες. Για το λόγο αυτό ζήτησε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι να παραμείνει ενεργός ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, αλλά και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρει. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί τις δημοτικές δομές υγείας μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους και χωρίς καμία μέριμνα για εντατικοποίηση της προσφοράς αλληλεγγύης προς τους πολίτες. Ανέφερε ότι το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο πρέπει να ενισχυθεί, να αυξηθούν οι ημέρες εξυπηρέτησης των δημοτών, αλλά και να υπάρχει σύνδεση με το Αστικό ΚΤΕΛ, ώστε να εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι. Πρόσθεσε, δε, ότι το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με το συσσίτιο, του οποίου οι μερίδες θα πρέπει να αυξηθούν ουσιαστικά. Τέλος, πρότεινε το διπλασιασμό της δημοτικής χρηματοδότησης των δομών υγείας και πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος, τόνισε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, αφού οι πολιτικές της κυβέρνησης, υπό τις οδηγίες της τρόικας, αποδείχτηκε ότι, αντί να θεραπεύουν τους πολίτες, στην ουσία τούς οδηγούν στην εξόντωση. Για το ρόλο της Δημοτικής Αρχής, είπε ότι είναι υποχρεωμένη να μεριμνά για τα προβλήματα των δημοτών της. Αντ’ αυτού, όμως, πράττει το ακριβώς αντίθετο. Ο επικεφαλής του «Δικτύου» μίλησε για θέατρο του παραλόγου, όταν η Δημοτική Αρχή απεμπολεί επί της ουσίας τη βασική της υποχρέωση, η οποία είναι η κοινωνική μέριμνα για τους δημότες της. Επιπλέον, είπε ότι ο δήμαρχος χρησιμοποιεί τις δομές του Δήμου μόνο προς άγρα ψήφων, ενώ προσπαθεί να αποκόψει το Δημοτικό Συμβούλιο από την κοινωνία. «Στη σημερινή συζήτηση θα έπρεπε να ήταν παρόντες διευθυντές υπηρεσιών, συλλόγων και εθελοντικών ομάδων, ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αντί, όμως, η Δημοτική Αρχή να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και να πρωτοστατεί στους όποιους αγώνες, αρκείται μόνο να ευλογάει τα γένια της» σχολίασε ακόμη. Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Ν. Φωτέας μίλησε για εθνική κρίση λόγω της πολιτικής των μνημονίων και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή. Αντίθετα, αυτή με τα έργα της καπηλεύεται προσπάθειες εθελοντών και προσπαθεί να κάνει μικροπολιτική, αντί να ενώσει όλες τις συλλογικότητες και να βοηθήσει έτσι τη ζωή των συμπολιτών μας. Στο τέλος της συζήτησης υπερψηφίσθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει ως ακολούθως: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θεωρεί αναγκαιότητα και ζήτημα πρώτης προτεραιότητας τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων και μέσων, την αναδιοργάνωσή του και κυρίως τη διασφάλιση της εργασίας του προσωπικού, αλλά και την πλήρωση όλων των οργανικών θέσεων σε όλες στις δομές υγείας. Απαιτεί από το κράτος να διαμορφώσει – επιτέλους – μια αξιόπιστη προνοιακή πολιτική, ως έχει υποχρέωση, γιατί η σημερινή κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μείζονα ανθρωπιστική κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της. Ζητεί να καλυφθούν τα κενά τα οποία υπάρχουν και να υποστηριχθούν οι δομές της κοινωνικής Πρόνοιας». Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Υποδεχθείτε τη νέα χρονιά ανανεωμένες και λαμπερές με θεραπείες ομορφιάς         
         
Οι γιορτές μπορεί να τελείωσαν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε λαμπερές και φρέσκες. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και τι καλύτερο θα μπορούσαμε να διαλέξουμε από την αναζωογόνηση του προσώπου μας!
Με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Απόστολου Γαϊτάνη θα δούμε ποια θεραπεία ενδείκνυται ανάλογα με το πρόβλημα και την περιοχή που μας απασχολεί.
  Ρυτίδες μετώπου
Οι οριζόντιες ρυτίδες στην περιοχή του μετώπου σχηματίζονται από τη σύσπαση των μυών που προκαλούν οι εκφράσεις του προσώπου και επιδεινώνονται από την έκθεση στον ήλιο. Τα βαθιά peelings μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα. Μεγαλύτερη διάρκεια έχει η αυτόλογη μεσοθεραπεία ή η χρήση βοτουλινικής τοξίνης (botox), που μειώνει τη σύσπαση των μυών. Το αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση διαρκεί περίπου 1 χρόνο και στη δεύτερη 6 μήνες περίπου.
Συμβουλή: Καλό είναι να φοράτε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και ενυδατική κρέμα με αντιηλιακή προστασία.
  «Πόδι της χήνας»
Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο, με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπές στη φθορά από την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και το άγχος. Οι ρυτίδες που βρίσκονται στο εξωτερικό του ματιού αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια της βοτουλινικής τοξίνης (botox) ή με κάποιο ενέσιμο που γεμίζει δραστικά τις χαραγμένες ρυτίδες. Η θεραπεία με botox επαναλαμβάνεται μετά από 6 μήνες περίπου, οπότε και αρχίζει να υποχωρεί το υλικό από τους μυς.
Συμβουλή: Αποφεύγεται το κάπνισμα και φοράτε συστηματικά κρέμα ματιών.
  Μεσόφρυο
Οι λεπτές γραμμές ανάμεσα στα φρύδια είναι αποτέλεσμα των εκφράσεων του προσώπου και της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Βελτίωση των ρυτίδων προσφέρει η χρήση botox ή άλλων ενέσιμων υλικών, όπως και η χρήση αυτόλογης μεσοθεραπείας.
Συμβουλή: Μην παραλείπετε το αντιηλιακό σας.
  Ρινοχειλικές αύλακες
Προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, τις συσπάσεις που πραγματοποιούνται με τις εκφράσεις του προσώπου, αλλά και με την πάροδο του χρόνου λόγω απώλειας όγκου των ιστών και χαλάρωσης. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με γέμισμα με ενέσιμα υλικά (συνήθως υαλουρονικό οξύ). Σε κάποιες περιπτώσεις συνιστάται η θεραπεία με αυτόλογο λίπος που προέρχεται από το ίδιο το άτομο και εμφυτεύεται στην προβληματική περιοχή.
Συμβουλή: Προτιμάτε να κοιμάστε ανάσκελα.
  -Ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, ενώ βρίσκεται και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης 
 
***  Ψάρι γίγας στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού (φωτογραφίες)         
    
Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε η σημερινή ψαριά για τους ψαράδες του αλιευτικού Αλέξης, αφού κατάφεραν και αλίευσαν ένα καρχαριοειδές μήκους πάνω από ένα μέτρο.
Το εντυπωσιακό ψάρι κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου που εκείνη την ώρα έκανε την βόλτα του στο λιμάνι της Καλαμάτας 
 
***  Ο Δημήτρης Κρανίου δεν ξεχνά την Καλαμάτα…
Πρόσφατα από το «Θάρρος» παρουσιάσαμε ένα μέρος από τη διαδρομή ζωής του Δημήτρη Κρανίου. Διάβασε το κείμενό μας και μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση: «Ακόμα στο γραφείο μου. Περίπου ώρα 1η πρωινή. Νοσταλγούσα την Καλαμάτα, κοίταζα φωτογραφίες του τόπου μας μέσω του facebook. H ματιά μου έπεσε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας. Ένα γνωστό πρόσωπο μου τράβηξε την προσοχή. Ήταν η φωτογραφία μου. Σας ευχαριστώ! Το άρθρο σας είναι πολύ κολακευτικό. Δεν αξίζω τους επαίνους που μου αποδίδονται. Οι φοιτητές μου, από περίπου 60 χώρες του κόσμου, με έχουν διδάξει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Αν και ζω μακριά, είμαι πάντα νοερά συνδεδεμένος με την Καλαμάτα και τα πάτρια εδάφη μας. Η παραλία μας, και ο Μεσσηνιακός κόλπος, φαίνονται τόσο ελκυστικοί προορισμοί ιδιαίτερα αυτές τις χιονισμένες ημέρες στο εξωτερικό. Σας εύχομαι χρόνια πολλά, και την πραγματοποίηση κάθε ονείρου σας. Με πολλή αγάπη, Δημήτρης Κρανίου, Πίτσπουργκ, Πενσυλβάνιας, ΗΠΑ». - 
 
***  Τα μυρμήγκια αποίκισαν το… Διάστημα!

Ενδιαφέρον πείραμα ξεκινά στον ISS με 800 μέλη ενός κοινού είδους
Ένα από τα τελευταία φορτία που έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) περιείχε και 800… μυρμήγκια. Οι αστροναύτες του ISS πριν από λίγα 24ωρα πραγματοποίησαν τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν τα πειράματα με τα μυρμήγκια που στόχο έχουν να δείξουν αν το περιβάλλον μικροβαρύτητας θα μεταβάλει τη συμπεριφορά τους.                      Τα πειράματα:   Η NASA έστειλε στον ISS 800 μυρμήγκια του είδους Tetramorium caespitum, χωρισμένα σε οκτώ κουτάκια που περιέχουν 100 μυρμήγκια έκαστο. Πρόκειται για ένα από τα πιο κοινά είδη μυρμηγκιών και τα βλέπουμε συνήθως να κινούνται στα πεζοδρόμια, στο γκαζόν κλπ.                   Όπως έγινε γνωστό, οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού εξέθεσαν τα μυρμήγκια σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Οι κινήσεις και η συμπεριφορά των μυρμηγκιών παρακολουθούνται και καταγράφονται συνεχώς. Οι ειδικοί θέλουν να διαπιστώσουν αν η έλλειψη βαρύτητας θα μεταβάλει τις συνήθειες και τις συμπεριφορές των μυρμηγκιών. Αν για παράδειγμα, θα υπάρξει μεταβολή στον τρόπο διατροφής τους και ειδικά στο αν θα συνεχίσουν να ακολουθούν τις συνήθεις διαδικασίες συλλογής της τροφής τους.              Ο ρομποτικός στόχος                                              Οι επιστήμονες θέλουν να δουν αν τα μυρμήγκια θα διατηρήσουν τις ίδιες μεθόδους συνεργασίας στην αναζήτηση της τροφής - η πιο κοινή μέθοδος αφορά ομάδες μυρμηγκιών που κινούνται σε ευθεία γραμμή προκειμένου να εξερευνούν  τον μέγιστο δυνατό χώρο για τη συλλογή τροφής.                         Οι οργανωτές του πειράματος ευελπιστούν ότι τα δεδομένα που θα εξαχθούν θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών για τα ρομπότ όπως π.χ ανάπτυξη συνεργατικών συμπεριφορών σε αυτά. Η αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα σε ρομπότ που, π.χ. εισέρχονται σε ερείπια κτιρίων, μπορεί να σώσει τη ζωή των εγκλωβισμένων σε αυτά. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι στο πείραμα θα μετέχουν και μαθητές που θα ενημερώνονται για την εξέλιξή του και θα παρεμβαίνουν με τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.              Το 2012 στον ISS έφτασε ο Τζόνσον Τζάμπερ, μια αράχνη που, όπως αποδείχτηκε, προσαρμόστηκε γρήγορα στη μικροβαρύτητα. Όταν όμως επέστρεψε στη Γη, η αράχνη είχε προβλήματα στις κινήσεις της αφού κάθε φορά που έκανε ένα άλμα έχανε την ισορροπία της - πάντως μετά από μικρό διάστημα επαναπροσαρμόστηκε στις γήινες συνθήκες και άρχισε να κινείται και πάλι φυσιολογικά. ΠΗΓΗ      http://neakeratsiniou  
 
***

***   ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση   :

*** *** ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΣΟΥΠΕΡ  ΛΙΓΚΑ  20η  αγωνιστική Σ/Κ/Δ :
Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Σάββατο 18/1/2014 :
  ~ Παναιτωλικός - Πανθρακικός   3-1  , (0-1 ).- ^
Τα  γκολ  : 4΄ Μ΄Μπό , 54΄  , 83΄  Γ. Θεοδορίδης ,
Διαιτητές  : Σιδηρόπουλος   , Αναστόπουλος  ,  Πετρόπουλος  .
Κάρτες : Ζούνιορ , Μπουντιμίρ  ,
Παναιτωλικός :  Ράφαελ Μπρακάλι 22Ροντρίγκο Γκάλο 38A. Bikey-Amougou 5Γιώργος Κούσας 3Βασίλης Γκόλιας 18Ζούνιορ (38΄) 19Στέλιος Σφακιανάκης 27Μιχάλης Μπακάκης 10Γιώργος Θεοδωρίδης 7Α. Καμαρά 25M. Budimir
Πανθρακικός  : 16Ν. Σέρεμετ (47΄) 32Διονύσης Μακρυδημήτρης 15Π. Μ'Μπο (4΄) 33Αχιλλέας Σαρακατσάνος 2Θανάσης Παπαγεωργίου 84Αντώνης Λαδάκης 3Ζορντάο Ντιόγκο (48΄) 23Ρομέου 20Ν. Μπαϊκαρά 7Χρήστος Τζάνης 99Ιγκόρ
Video  από τον  αγώνα  : 
~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   3 - 1  Τα    γκολ  Θεοδωρίδης  18 - 1 – 2014 : http://youtu.be/86Y8MvpNpdw  

 ~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  στο  ημίχρονο  0 - 1   18 - 01 – 2014  :  http://youtu.be/heA2IhCSHxc ,

~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3 - 1  3ο  γκολ  18 - 01 – 2014 : http://youtu.be/NobPI0rO_pE  .,       

~ Παναιτωλικός -  Πανθρακικός  3 - 1  δηλώσεις   γκόλ  18 - 01 – 2014  : http://youtu.be/cTUu_eu5i1A ,


Ολυμπιακός - Λεβαδειακός   2-0    , (0-0)  .- ^  
Τα  γκολ :  46΄ 54΄Ολαϊταν ,
Διαιτητές : Διαιτητής του αγώνα είναι ο Μαντάκης με βοηθούς τους Βλάσση και Πάστρωμα
Κάρτες : Α. Παπαδόπουλος , Μάντζιος  (2) =κόκκινη , Κώτσιος , Καπό ,-
Η 11άδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Παπάζογλου, Σαβιόλα, Μήτρογλου(Ολαϊτάν), Σάμαρης, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Κάμπελ, Βάις Φουστέρ ) ,
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Μέγερι, Μασάντο, Εντινγκά, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Μπονγκ, Ολαϊτάν
Η 11άδα του Λεβαδειακού: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Πετράτσι, Μάρτινς, Μάντζιος, Κώτσιος, Κονέ(Μάγκας) , Γεωργίου, Καπό, Χαραλάμπους, Ιντζίδης ,
 Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Τσιντώτας, Βασιλείου, Σκέμπης, Νικολακάκης, Μάγκας, Γιάντσης, Ορτέγκα
Τα  Βίντεο  από  αγώνα :
~**  ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2 - 0   το 1ο  γκολ  18/ 1/ 2014  : http://youtu.be/DSLANGuAGbc ,

    ~ ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2 - 0  2ο  γκολ  18 /1 /2014 : http://youtu.be/M_b953ZtqYA   ,

~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2 - 0   δηλώσεις  γκολ  18 - 01 – 2014 : http://youtu.be/RkDqIJG83Uo ,  
 

~  Πανιώνιος - ΠΑΟΚ   2-0  , (1-0) .- ^ Τα  γκόλ : 6΄ Χ. Αραβίδης  , 75΄ Λάσνικ  .
Κάρτες : Λαζάρ ,
Διαιτητές : Σ. Μάνταλος , Λ. Δημητριάδης , Ν.  Φαντόπουλος  .

Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Παντίδος, Κουλουχέρης, Λάζνικ, Αραβίδης, Γιάννου Στον πάγκο για τον Πανιώνιο: Παπαδόπουλος, Πάνος, Μητρόπουλος, Ζαχαράκης, Μπούζας, Καμπάνταης, Ντούνης
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Λάζαρ, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Κίτσιου
Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Γεωργιάδης, Μαντούρο, Λίνο, Σαλπιγγίδης, Κάτσε, Μάρτενς.     

 Τα βίντεο  από αγώνα  :

~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -  ΠΑΟΚ  το  1ο  γκόλ 1 - 0  18/ 01/ 2014 : http://youtu.be/5qpQj12aGwk ,
 
 ~ Πανιώνιος -  ΠΑΟΚ  το  2ο  γκόλ  του   αγώνασ 18 - 01 – 2014: http://youtu.be/3JaXaYfjxVE ,
 
Πανιώνιος  - ΠΑΟΚ  2 - 0  δηλώσεις  γκόλ  18/ 01/ 2014 :  http://youtu.be/q0jI4pMYzC4 ,
 
~
Κυριακή 19/1/2014 :
~  Αρης - Ατρόμητος   0-0  , (0-0) .- ^

Τα  γκολ :
Διαιτητές :Κουκουλάκης  ,  Αλεξέας  ,  Ποντίκης  ,.
Κάρτες : Καραμάνος , Ταυλαρίδης  , Γιαννούλης  ,Νάστος , Ηαρακλής ,  Σουνάς ,Τσουμάνης .-
Αρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Σουνάς(Μαργαρίτης) , Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (Καραγκούνης) , Μανιάς, Ηρακλής (Νταμαρλής) .-
Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (Ναπολεόνη), Παπαδόπουλος (Φάμπιο ) , Νάστος, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος (Μπάλας) , Ούμπιδες, Λαζαρίδης
~    Στον πάγκο του Ατρομήτου : Σηφάκης, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Μπάλλας, Ιγκλέσιας, Αρκούδας, Φάμπιο ,. Τα  βίντεο  του αγώνα  : 
~** ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης  -  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Περιστερίου  Αθήνας  0 - 0 φάσεις  δηλώσεις  19 /1 / 2014 : http://youtu.be/iIDxDssqAT8  ,
 
 ~ Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης  1-2 , (0-1) .-^
Διαιτητής της συνάντησης είναι ο Κύζας (Δράμας) με βοηθούς τους Γκάγκα (Λάρισας) και Γεωργιάδη (Κοζάνης). Τέταρτος ο Αρετόπουλος (Τρικάλων
Κάρτες : Μπαράλες , Σέτι , Κοντοές ,
Τα γκολ  : 39΄ Καράσκο  ,81΄ Πετρόπουλος  ,93΄Λούϊ , 
Η ενδεκάδα του Απόλλωνα: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρεζ, Δεληζήσης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Παντελιάδης, Μίνγκας (Πετρόπουλος) , Λουσέρο (Αμπρόσε), Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ
Στον πάγκο για την ομάδα του Λόρι Σάντσεζ οι Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου, Σόουζα και Άμπροουζ.


 Η ενδεκάδα του Αστέρα: Μπαντής (Ναβάρο), Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο (Σέτι) , Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο, Μπαράλες.
Στον πάγκο για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη οι Γεωργακόπουλος, Ντελγκάδο, Ναβάρο, Γκρατσίνι, Κάφα, Σέτι και Κυριακόπουλος

Τα  βίντεο  από  αγώνα  :
 ~ Απόλλων -Αστέρας Τρίπολης , 1 - 2  1ο  γκόλ  19 - 1 – 2014 : http://youtu.be/miic-RmY1Ac , 


 ~* Απόλλων - Τρίπολη 1 - 2 γκόλ ισοφάρισης 19 - 1 – 2014: http://youtu.be/1MRfKN-TCqU 


   
  ~** Απόλλων -  Αστέρας Τριπ  1 - 2   2o  γκολ  19 - 1 – 2014 : http://youtu.be/TBbo4AZV3sg ,
 
  Εργοτέλης - Ξάνθη   2-2  , (2-1) .-^
Τα  γκόλ : 10΄ , 18΄ Αναστασάκος , 23΄Σολάρι ,  94΄Γούτας ,
Κάρτες : Μπαξεβανίδης , Κάλβο  Τζανακάκης , Κόντες ,Καρντόζο ,
Διαιτητές : Παππάς ,  Ευθυμιάδης  , Καραϊσαρίδης ,  
Ο πάγκος των γηπεδούχων: Καβουσάκης, Κοζορώνης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Κούτρης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς
 Η ενδεκάδα της Ξάνθης: Τσέμα, Μπέρτος, Ντε Γκουζμάν, Τριάδης(Σουάρες ) , Σολτάνι, Βασιλακάκης  (Γκαρσίας) , Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος (Κάλβο) , Βάλλας, Σολάρι.
  Ο πάγκος των φιλοξενούμενων: Κυριακίδης, Γκαρσία, Σουάρες, Τσαμούρης, Ράνος, Κάλβο, Χοσέμι ,
Τα   Βίντεο  από αγώνα  : 
 ~ Εργοτέλης -  Ξάνθη   2ο  γκολ    2 - 2  19 /1 /2014  : http://youtu.be/Q_JKXp8nfVQ
  
~ Εργοτέλης - Ξάνθη  στο  2 - 1   γκόλ  19/ 1 / 2014 : http://youtu.be/mhXNCyRyE3w ,

  ~  Εργοτέλης  - Ξάνθη  Το  1ο  γκόλ  19- 1 – 2014  http://youtu.be/uR3X3RX1ZCY ,
~  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ  2 - 2   2ο  γκολ   19/ 1/ 2014 : http://youtu.be/yKtXLJ2mUTc
 
  ~  ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή   1-2 , (1-0)  .- 
 Τα γκόλ  : 12΄ Ακόστα , 67΄ Λεοζίνιο , 78΄Περόνε , Διαιτητές :Καλογερόπουλος ,  Μπαλτάς ,  Τουμπακάρης ,
Κάρτες : Κυβελίδης , Λίλα ,Ακόστα , Ζακουανί ,Περόνε,   
 ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Σονγκό (Κοροβέσης) , Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Λίλα (Χαρίσης) , Κυβελίδης(Μπέριος) , Στρουνά, Ακόστα.
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Σωτηρίου, Μπέριος, Κρητικός, Ρουμπουλάκου, Κοροβέσης, Γιάκος, Χαρίσης
Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασίαδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Άλβες, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Νιαμπούγιου, Περόνε .
Αναπληρωματικοί για την Καλλονή είναι οι: Σιδεράκης, Φουρλάνος, Φαρία, Βάλιος, Ντάμπος, Καζάκης, Ευαγγελιδάκης.  

 Τα  Βίντεο  από αγώνα  :   
~** Γιάννενα  -  Καλονή  Το  1ο  γκόλ  19 - 1 – 2014  : http://youtu.be/I35zBIWeyrk ,

  ~ Γιάννενα - Καλλονή 1 - 2   γκολ ισοφάρισης 19 - 1 – 2014: http://youtu.be/0wz_4DEbTJA ,

~ ** Γιάννενα  -  Καλονή  1 - 2  2ο  γκολ  Καλονής  19 - 1 – 2014 : http://youtu.be/XolU_Oz5go8    
 
 
~** ΠΑΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΟΝΗ   1 - 2  19/ 1/ 2014  : http://youtu.be/NzECA9uPZF4 ,
    
~Βέροια - Παναθηναϊκός   1-3  , (1-2) .- Τα  γκολ :  2΄Κλωναρίδης  , 10΄ πεν. Μπέν  34΄Ατζαγκούν , 68΄ Μπέργκ  ,
Διαιτητές : Λιαχούδης , Γιωργαράκος , Καρατζίκας ,
Κάρτες : Καπίνο , Μπέργκ , Κλωναρίδης , Μπάρμπας , Καλτσάς ,
Η 11άδα της Βέροιας: Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο, Μπάρμπας, Αποστολόπουλος(Καλτσάς), Μπαργκάν(Γκοντζάλβες ), Γεωργιάδης(Κομόλωφ).-
 Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Αναστασόπουλος, Καλτσάς, Σιόντης, Παυλίδης, Κομόλοφ, Γκονσάλβες, Σισοκό
 Η 11άδα του Παναθηναϊκού: Καπίνο, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης( Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (Δώνης) , Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (Μπαϊράμι), Νάνο, Ρισβάνης, Πράνιτς   
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μπαϊράμι, Δώνης, Καρέλης, Ντίνας

Τα  Βίντεο  από  αγώνα  : 
   ~ ΒΕΡΟΙΑ -  ΠΑΟ  1 - 3  2ο  γκολ  ΠΑΟ  19 - 1 – 2014 : http://youtu.be/Qt1qSAH1egY ,

  ~ ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΟ  1- 3   γκόλ  πεν  ισοφάρισης  19 - 1 – 2014 : http://youtu.be/u2ndjJ7ytsk  ,

  ~ ΒΕΡΟΙΑ -  ΠΑΟ  1 - 3   1ο  γκόλ ΠΑΟ  19 - 1 – 2014  : http://youtu.be/NPWPfMT1hRg  ,

  ~  ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΟ  1 - 3   3ο  γκόλ  ΠΑΟ  19 - 1 – 2014  : http://youtu.be/ziYT1LaATCo ,

   ~ Βέροια - Παναθηναϊκός 1 - 3   δηλώσεις  γκολ  19 - 1 - 2014   1 – 3 : http://youtu.be/_HlCrp3ejrE ,


~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΟΦΗ    0-2  , (0-0) .- ^  
Τα  γκολ : 47΄ Περογαμβράκης , 75΄  Ζε  Εντουάρντο ,
Διαιτητές : Ιωαννίδης  , Ακρίβος  , Κουρομπίλια ,
Κάρτες : ΚαλαΙτζιτς , Περογαμβράκης , Παπάζογλου , Ζορό , Τετέ ,
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πλατανιάς (Ν. Ανααστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Φερνάντες, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης(Μενδρινός) , Κάται(Βλαχοδήμος) , Μπέλιτς, Τόρες

Αναπληρωματικοί για την ομάδα του Πλατανιά είναι οι: Περιστερίδης, Καζναφέρης, Σιώπης, Μενδρινός, Βλαχοδήμος, Ντεντάκης, Σούκιας
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Κάλαιτζιτς, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος(Χόγιος) , Περογαμβράκης(Στάθης) , Παπάζογλου(Ροβίθης) .-
  Στον πάγκο του ΟΦΗ κάθονται οι: Αγριμάκης, Όγιος, Μπανούσης, Βερόν, Ροβίθης, Δαμιανάκης, Στάθης '-
Βίντεο  από αγώνα  :
~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΦΗ 0 - 2    δηλώσεις  γκολ  20 - 01 – 2014 : http://youtu.be/Lo5FOj0Q2jE  .


 *** ΓΙΑ   ΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ  4ος  ΟΜΙΛΟΣ :
 ΠΦΟ Πανοπούλου-Κόρινθος   0-1 .-^
Εθνικός Σαγέικων- Παμβουπρασιακός   0-1 .- ^
Ατρόμητος Αχαΐας-Άρης Αιτωλικού  1-0 .- ^


 Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας-Καλαμάτα   0-1  ,(0-0) .- ^
Τα  γκολ :   67΄ Καλατζής ,  90΄ αποβολή  Τσιμικλή ,    
~ Πενιχρή η προσεύλευση από πλευράς γηπεδούχων, τον τόνο δίνουν οι περίπου 100 εκδρομείς των φιλοξενούμενων!
Ο Γιώργος Χορμής παρατάσσει τον Πανναυπλιακό με τους εξής 11: Μπραϊμλάρι, Μιχαλόπουλος(Λεπτάκης ), Τσακνάκης, Ευθυμίου, Γκολέμης Σ(Διαμαντής)., Καραμάνος, Δρυμούρας, Μουσταφάι, Γκολέμης Η., Γεωργιόπουλος και Κετσεντζόγλου.
Ο Μίλτος Γκόφας επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τους Ρηγανά, Καλογερόπουλο, Λιόλιο(Μπελεβέτης), Καντούτση, Σκαρλάτο, Τσιμικλή, Καραχάλιο, Ζαχαρόπουλο, Ηλιόπουλο (Κωνσταντόπουλο ), Πούτση (Αθανασόπουλος) και Καλαντζή. Στον πάγκο κάθονται οι Αθανασόπουλος, Σοφός, Γεωργακόπουλος, Κολοβούρης, Μπελεβέτης, Κωνσταντόπουλος και Κουντάνης.
Τη συνάντηση έχουν ορισθεί να διευθύνουν οι Κορδολαίμης, Γουργιώτης, Ρούντος (Ανατ. Αττικής).

Video  από αγώνα  :
~**  ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ -   ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0 - 1  19 - 1 – 2014 : http://youtu.be/lpM9UDj60bM
   
  ~ Δηλώσεις  κ  Πέτρου  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ  πρώην  διαιτητού FIFA  19 -1- 2014 :  http://youtu.be/-4lwQ_S5qzY ,
   

Παναρκαδικός-Παναργειακός     1-3 .-  ^34΄Σαλαπάτας ,  20΄Σπανός ,

Video  από αγώνα  :

~*** ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 1 - 3  19/ 01/ 2014: http://youtu.be/KgqQeBMrd98  ,

Μεσολογγίου ΑΕ-Ερμιονίδας   1-1 ,(1-0)  .-^
* 13΄ Τσιούνης ,42΄ δεν δόθηκε  πέν,.  σε  ανατροπή Αγγ. Σαραντόπουλου , 65΄ Βλαχόπουλος

Φωτογραφίες  από  αγώνα  του ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ  με  ΑΧΑΪΚΗ  :

   

   

   

  

   

   


ΑΕ Μεσσηνιακός-Αχαϊκή   3-2  , (1-1)  .- ^  Τα  γκολ  :12 ΄Δημητρακόπουλος , 38΄ Βιτάλης , 60΄ Χελάς , 89΄ ΠΕΝ. Λαμπρόπουλος  ΥΠΈΠΕΣΕ Ο Κυριακόπουλος ,  
Κάρτες : Δημητρακόπουλος  , 90΄ Τσουκάλης .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Τσάκωνας): Κυριακόπουλος, Νινιός, Μπαστακός, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης(Τσουκάλης). Βιτάλι (Πετρόγιανης ), Τσουλάκος και Χελάς. Την 18άδα συμπληρώνουν οι Τσουκάλης, Πετρόγιαννης Κουλουράς, Κόκκαλης, Κουρέας, Πουλάκος και Μπιζίμης
ΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Ζερδεβάς):Χόχολης, Νικολόπουλος (Ντάσος) , Ρέλος, Λαμπρόπουλος, Διακάτος, Τόγιας, Μητρόπουλος(Καζαντζής) , Κυριακόπουλος, Σαμίκης (Μπεκιάρης), Δημητρακόπουλος και Αποσκίτης, ενώ στο πάγκο των αχαιών βρίσκονται και οι Σπανός, Ζουράνης, Ντάσος, Δρακόπουλος, Πετρόπουλος, Καζαντζής και Μπεκιάρης.
Τα  Βίντεο  από  αγώνα  :  

~ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  δηλώσεις  19 / 1 / 2014  : http://youtu.be/wlby2rMrIBk ,

~**    ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  -  ΑΧΑΪΚΗ  3 - 2  γκόλ  19/ 1/ 2014 : http://youtu.be/VD3CxvxOIyw ,
  
~ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ -  ΑΧΑΪΚΗ  3 - 2  19 - 1 - 2014  δηλώσεις  προπονητών : http://youtu.be/Mk6sTfaADdM
 

~ Συνέντευξη -ρεπορτάζ αθλητικογράφου  Σωτήρη Κ.  Γεωργούτζου από  τον  πρώην  Πρόεδρο  της  Μαύρης  Θύελλα  μεγαλοεπιχειρηματία Σταύρο  Παπαδόπουλο , στο  ημίχρονο  του  αγώνα Γ΄ ερασιτεχνικής  εθνικής  κατηγορίας  ποδοσφαίρου  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ  -ΑΧΑΪΚΗΣ  3-2 , στο  γήπεδο  Μεσσηνιακού Καλαμάτας  την Κυριακή  19  -01  -2014  :
Ακολουθεί σχετικό  βίντεο :
~** Συνέντευξη  Σταυρ   Παπαδόπουλου  1ο  μέρος  19 - 01 – 2014 : http://youtu.be/_TJ6WHxApF0 ,


Δόξα Ν. Μανωλάδας-Καραϊσκάκης ΑΕ   2-0 ,(1-0 ) .-^   32΄ Μελετίδης ,  61΄ Γούρμος  , η Α.Ε. Καραϊσκάκη  από 54΄  αγωνίζεται  με  10  παίχτες ,
Η βαθμολογία  :
1 Καραϊσκάκης ΑΕ    18-9     34
2    Ερμιονίδας ΑΕ 20-11   28
3    Παναργειακός 18-11   25
4    Καλαμάτα 23-10   25
5    Αχαϊκή   14-10   23
6    Μεσσηνιακός  18-10   23
7    Κόρινθος 16-11   22
8    Παμβουπρασιακός  10-8     21
9    Παναρκαδικός 13-11   19
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
 10  Δόξα Ν. Μανωλάδας    15-16   17
11  Ατρόμητος Αχαΐας  17-13   16
12  Μεσολογγίου ΑΕ    13-21   11
13  Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας     13-20   11
14  Εθνικός Σαγέικων  9-25     10
15  Άρης Αιτωλικού    7-18     5
16  ΠΦΟ Πανοπούλου  8-28     4
H επόμενη (15η) αγωνιστική (26/1/2014) :
 Κόρινθος  -  Παμβουπρασιακός
Άρης Αιτωλικού-ΠΦΟ Πανοπούλου
Καλαμάτα-Εθνικός Σαγέικων
Παναργειακός-Ατρόμητος Αχαΐας
Ερμιονίδας ΑΕ-Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας
Αχαϊκή-Παναρκαδικός
Καραϊσκάκης ΑΕ-Μεσολογγίου ΑΕ
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Μεσσηνιακός

 
 

 ***

* ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :
22-09-2013  1η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΣΙΛΟΓΚΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
29-09-2013  2η αγων.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^
06-10-2013  3η αγων. : Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^
20-10-2013  4η αγων. :   ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
27-10-2013  5η αγων. : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^
03-11-2013  6η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
10-11-2013  7η αγων. : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^
24-11-2013  8η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^
1-12-2013 : 9η  αγωνιστική : ΑΡΗΣ Αιτωλικού – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-1  .- ^
 8-12-2013  : 10η  αγωνιστική : ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-4 .- ^  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ  3-2 .-
22-12-2013:  11η  αγωνιστική  , ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΧΑΪΚΗ  1-0 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
 05-01-2014 , 12η  αγωνιστική  : ΔΟΞΑ  Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1 .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ  ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ  2-0 .- ^
12-01-2014  , 13Η  αγωνιστική : ΚΑΛΑΜΑΤΑ –Α.Ε. ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  3-0 .- ^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ  - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
19-01-2014 , 14η  αγωνιστική : Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας-Καλαμάτα  0-1 .- ^
ΑΕ Μεσσηνιακός-Αχαϊκή  3-2 .-

26/01/2014 , 15η αγωνιστική  : Καλαμάτα - Εθνικός Σαγέϊκων
Δόξα  Ν. Μανωλάδας - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  


*** 


*** ΓΙΑ  ΤΟ Α΄ ΤΟΠΙΚΟ  στην  Μεσσηνία  αυτό  το  Σ/Κ 
16η  αγωνιστική 1η  2ου  γύρου :
 *** Σάββατο  18 -01-2014   για  το  Α΄ Τοπικό  της ΕΠΣΜεσσηνίας  οι  αγώνες :
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ -Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΘΟΥ   2 - 0 .- ^

Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   0 - 0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ: Νιάρχος, Κ. Φέστας, Σ. Φέστας, Χαραλαμπόπουλος, Μπούρας, Γιαννακούντζος, Γιαννακόπουλος, Κάρτσωνας (53΄Τσιλίκος), Σακκάς, Λυμπιώτης (80΄Κορμπής), Ταχταμπάς (69΄Ματθαίος)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Μπάλας, Αργάνης, Σίνος, Παπαλέξης, Μίντζηρας, Φουρναράκος, Αλεξανδρόπουλος (88΄Μαρούδας), Τζίφας, Μπαλαλάς (84
ο Παπαβασιλόπουλος) Καραγιάννης (60΄Πανταζής)
 


Τα   Βίντεο  από  αγώνα  ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  Καλαμάτας :
  ~ ΑΡΦΑΡΑ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Κ   0 - 0   φάσεις  18 - 1 – 2014  : http://youtu.be/jsFQmJwU9oY   ,


  ~ ΑΡΦΑΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0- 0  18 - 1 - 2014   δηλώσεις  ποδοσφαιριστών : http://youtu.be/DJ_JurvE-Ok ,
     

 
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ    1 - 3 .- ^

*** Κυριακή  19-01-2014 :
ΕΘΝΙΚΟΣ  ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΔΩΡΕΙΟΥ   1 -0 .-^
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  -ΠΑΜΙΣΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ    0- 3 .- ^
ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    0- 1 .-  ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ     1-1 .-^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     0-0 .- ^

   

 ~** ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΗ  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο  του
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ περιόδου 2013-2014  :
1
η  αγωνιστική  5/10/2013 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλ.  -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1.-
2
η  αγωνιστική  12/10/2013 :ΑΡΦΑΡΑ  -ΠΑΜΙΣΟΣ  0-1 .-
3
η  αγωνιστική 20/10/2013 : ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ  0-2 .-
4
η  αγωνιστική 27/10/2013 : ΑΡΦΑΡΑ- Τ. ΑΓΡΑΣ  1-1 .-
5
η  αγωνιστική  2/11/2013: ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 1-1 .- 
6
η αγωνιστική 9/11/2013 : ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
7
η  αγωνιστική 13/11/2013 ΑΡΦΑΡΑ /ΑΠΟΛΛΩΝ Καλ. 1-1.-
8
η αγωνιστική 16/11/2013 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-2 .-
9
η  αγωνιστική 4/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΦΑΡΑΙ   1-0 .- (24/11).-
10
Η  αγωνιστική 1/12/2013 ΑΝΔΡΟΥΣΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-0 .-
11
η  αγωνιστική 8/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΜΕΘΩΝΗ  4-0 .-
12
η αγωνιστική 15/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ-ΔΩΡΙΟ   0-0 .-
13
η  αγωνιστική 22/12/2013 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ –ΑΡΦΑΡΑ  1-0 .-
14
η αγωνιστική 5/1/2014 ΑΡΦΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-0 .-
15
η  αγωνιστική 11/1/2014 ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΡΦΑΡΑ 1-0 .-
16η  αγωνιστική 19-01-2014 
Β΄ Γύρος : ΑΡΦΑΡΑ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας  0-0 .-
με  18  βαθμούς
17η   αγων. 26/01/2014 : ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  -



ΓΙΑ    ΤΟ  Β΄ ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  Σ/Κ   18  και  19 /01 :
Αναλυτικά το πρόγραμμα, οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων και τα διαιτητικά τρίο έχει ως εξής:
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος (15η αγωνιστική)
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ   1 - 0 .- ^
Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ - ΑΠΣ ΑΡΙΣ    4 - 0 .- ^
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ   2 - 2 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ   0 - 0.-^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ    2-1 .- ^

Κυριακή 19/01/2014:
ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ   -
 

Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος (15η αγωνιστική)  
Σάββατο 18/01 :
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ  3-1 .-^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΠΕΤΑΛΙΔΙ   1-0  .-
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ   5-0 .- ^
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ   3-0 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ   3-1 .- ^

Κυριακή 19/01:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ  3-1 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ   1-2  .- ^


*** ΓΙΑ  ΤΟ  Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  της  ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ 18 και 19-01 :
Αναλυτικά το πρόγραμμα σε 1ο,2 ο  & 3ο Όμιλο έχει ως εξής:
Γ΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος     (12η αγωνιστική) Σαββατο  18/01 :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ  1-3 .- ^
Κυριακή 19/01/
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ - Π.Α.Ο.Κ.  . 2-4 .- ^
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ    0-1  .- ^
Γ΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος    (10η αγωνιστική)   Κυριακή 19/01/ 
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ   3-1 .- ^
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ   2-3 .- ^
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ   7-3 .- ^
ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ   3-3 .- ^
Γ΄ Κατηγορία - 3ος Όμιλος   ,  (12η αγωνιστική)  Σάββατο 18/01/
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ   2-0 .- ^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   3-0 .- ^
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   6-2  .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ   2-3 .- ^

Για       το  ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας Σάββατο  18-01-2014  :
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο  ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  6-0 .- ^
Α.Ο.ΔΩΡΙΟ - ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών 3-3 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας -Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  0-2 .- ^
Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ  0-4 .-
ΠΡΑΣΙΝΑ  ΠΟΥΛΙΑ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  4-1 .- ^
Α.Ο.ΠΑΤΟΣΤΑΣ -Α.Ο. ΑΣΠΡ0ΧΩΜΑ 1-5  .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ  - ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου 0-3  α.α. .-^
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου 1-2 .- ^

   ~ ΔΕΙΤΕ  ΤΟ !!! ΒΙΝΤΕΟ :  **  http://youtu.be/Y2-4Z66oP3c  , = Μυθικό σόλο Σωτήρη Γεωργούντζου!


*** Για τους «16» σήμερα με Κύζικο η Καλαμάτα ’80 και αν κερδίσει…Παναθηναϊκός
 
      Την ευκαιρία να γράψει …ιστορία θα έχει τη Δευτέρα η Καλαμάτα ’80, που θα υποδεχθεί στις 7 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας τον Κύζικο Νέας Περάμου, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος της ΕΟΠΕ. Η πρόκληση είναι πραγματικά μεγάλη για την ομάδα που προπονεί ο Παναγιώτης Ντάκουρης, καθώς η ομάδα που θα κερδίσει θα περάσει στους «16» του θεσμού, όπου μάλιστα θα την περιμένει ένας μεγάλος και ιστορικός αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός. Κι ενώ οι παίκτες συνεχίζουν με εντατικό τρόπο την προετοιμασία τους, οι διοικούντες κάνουν ό,τι μπορούν για να προβάλλουν το γεγονός και να προσελκύσουν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στις κερκίδες. Κάτι που δεν θα είναι και τόσο δύσκολο τελικά, καθώς πρόκειται για έναν πραγματικά σημαντικό αγώνα και αν λάβουμε υπόψη το αγκάλιασμα των φιλάθλων στο προηγούμενο κάλεσμα για το ντέρμπι της Α2 με την Καρδίτσα τότε πραγματικά αναμένεται το Κλειστό να γεμίσει ασφυκτικά. Με την ευχή όλων αυτή τη φορά να πανηγυρίσουμε τη νίκη και την πρόκριση! - 

*** Για  το  Ευρωμπάσκετ - Ευρωλίγκα  περασμένης  εβδομάδας  : βίντεο ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  :
  ~ ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  72 - 81   16 - 1 – 2014 : http://youtu.be/CGc7UBmugoE  ,
~  ΟΣΦΠ -  Μπαρτσελόνα  72 - 81    16/ 1/ 2014 : http://youtu.be/dv1n2GtNWHM  
~ Ολυμπιακός  -  Μπαρτσελόνα  72 - 81   16 - 1 – 2014 : http://youtu.be/jTbg-DXFAA0  ,
~** Παναθηναϊκός  - Εφές  Πίλσεν 78 - 64  17 - 01 – 2014 :  http://youtu.be/d6-QyV0U0YI  ,
~** ΠΑΟ -  ΕΦΕΣ  78 - 64    17 /01 /2014 δηλώσεις  Παικτών  Εφές :  http://youtu.be/RyvYWphUoyg   ,
~** ΠΑΟ -  ΕΦΕΣ  64 - 78  δηλώσεις  προπονητών  17 -01 – 2014  :
 http://youtu.be/Mjso-5yi3c4   ,
ΠΑΟ -  ΕΦΕΣ  64 - 78    δηλώσεις  παικτών  ΠΑΟ    17 - 1 – 2014 : http://youtu.be/kiQ13PL4Rww  ,

*** Για  το  πρωτάθλημα  Α1  στο Ελληνικό  Μπάσκετ : Αποτελέσματα 14ης  αγωνιστικής :
14η Αγωνιστική
18/01/2014 Ηλυσιακός Απόλλων Πατρών 67 - 76
18/01/2014 Νέα Κηφισιά Τρίκαλα 97 - 85
18/01/2014 Αρης ΚΑΟ Δράμας 77 - 59
19/01/2014 Πανιώνιος Πανελευσινιακός 92 - 70
19/01/2014 Κολοσσός ΠΑΟΚ 62 - 49
19/01/2014 Ικαρος Χαλκίδας ΑΓΟΡ 89 - 78
20/01/2014 Παναθηναϊκός Ολυμπιακός -

***  Σήμερα Δευτέρα  20/01/2014 και  ώρα  19,30  από Δημόσια  Τηλεόραση 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  για την Α1  στο  Ελληνικό Μπάσκετ στην  14η  αγωνιστική :
Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (19:30)
***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  ΜΠΑΣΚΕΤ  -ΙΣΤΟΡΙΑ -ΤΙΤΛΟΙ   :
EUROLEAGUEΠρωταθλητής Ευρώπης :
1996 , 2000, 2002 , 2007 , 2009 , 2011 , ...   Σύνολον :(6)
ΠΡΩΤΑΛΗΜΑΤΑ ΕΣΑΚΕ  ΕΛΛΑΔΑΣ :Σύνολον : (33)
1945-46 , 1946-47 , 1949-50 , 1950-51 , 1953-54 , 1960-61 , 191-62 , 1966-67 ,1968-69 ,
1970-71 , 1071-72 , 1972-73 , 1973-74 , 1974-75 , 1976-77 , 1979-80 , 1980-81 ,1981-82 ,
1983-84 , 1997-98, 1998-99 , 1999-00 ,2000-01 ,2002-03 , 2003-04 , 2004-05 , 2005-06 ,
2006-07 , 2007-08 ,2008-09 , 2009-10, 2010-11,2012-13 , ....
 ΚΥΠΕΛΛΟ  ΕΛΛΑΔΑΣ : Τίτλοι : Σύνολον :  (14)
 1979 , 1982 , 1983 , 1986 , 1993 , 1996 , 2003 , 2005 ,
2006 ,2007 , 2008 , 2009 , 2012 , 2013 , ....
 ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ  :  1996 , ..

 
 ~   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   58-48 , (27-25) .-  ^
 
Οι δύο «αιώνιοι» έχουν βρεθεί αντίπαλοι 2 φορές φέτος: Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να κερδίζει στο ΣΕΦ με 55-45 και στον ημιτελικό του Κυπέλλου όπου οι Πράσινοι νίκησαν στο ΟΑΚΑ με 67-59 ,.....  
Live ΠΑΟ - Ολυμπιακός (19:30) στην «αιώνια» μάχη του ΟΑΚΑ
  (Φωτογραφία:)   H δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Μπράμος, Κάρι, Μπατίστ, Φώτσης, Ούκιτς, Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Μουν, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Καββαδάς και Κατσίβελης
Τα  δεκάλεπτα  : 17-12 , (27-25) , 41-37 , 58-48 .-
Βίντεο  από  τον  αγώνα  :
~ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 58-48    20-01-2014   για  την 14η  αγωνιστική  στο  πρωτάθλημα  : http://youtu.be/CV7bz8xmz1M  ,
 ~ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 58 - 48  20/ 01/ 2014 : http://youtu.be/AMl38T-VABk ,

~ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ  58 - 48  δηλώσεις  προπονητών  20 - 01 – 2014 : http://youtu.be/W25p2Lpcfo0 ,
~ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ  58 - 48  σχόλια  30/ 01/ 2014 : http://youtu.be/k2yZIQHveM4 ,
 

 

***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  351  φίλοι .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3030    video.-
~   
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1455 video.-
~    
http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1450   video.-
                                             ** Σύνολον   :  5935   βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 590  φίλοι .-

~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  29  Δεκεμβρίου  2013 .-
  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013  
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .-~
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/13-2014.html , Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/01/15-2014.html ; , Ενημέρωση Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/01/16-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 .-
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html ,   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/18-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/19-2014.html , Ενημέρωση της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014.-
 
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα   20  Ιανουαρίου  2014 .-

~ ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
http://www.twitter.com/stamos01/ ,
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 
stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,vlasios  ,
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html  , =Εμπεριέχει Ιστορία  Αρφαρών  και Α.Π.Σ. Αστέρα .-

~
  * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-        
  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.- 
, ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-




***
 
 

4 σχόλια:

Stramatios Skoulikaw είπε...

~ Αιτία όλων των κακών είναι η πλάνη και η έλλειψη γνώσεως Θεού {Μέγας Αντώνιος }
~ Το μεγαλύτερο αμάρτημα και αιτία πολλών επερχόμενων είναι οι κρίσεις και κατακρίσεις του πλησίον μας (...) .-
~ Ο Θεός μας τρία αμαρτήματα δεν συγχωράει , την Απιστία , την Υποκρισία , και την Αχαριστία .-

Stramatios Skoulikaw είπε...

~ Ο νους τυφλώνεται από την Φιλαργυρία , την κενοδοξία και τη ηδονή {Όσιος Ησύχιος ο πρεσβύτερος } .-
~ Τιμιότης σημαίνει , Αλήθεια στην σκέψη , Αλήθεια στα λόγια , Αλήθεια στα έργα (πράξεις) .-(
~ Η Ζωή μας χρειάζεται , εργατικότητα , συμμετοχικότητα , δημιουργικότητα , Αγάπη , Ανθρωπιά , αλληλεγγύη , αλληλοκατανόηση , Αλληλοσεβασμό , Ελπίδα , Πίστη στο δημιουργό μας .... και ...αγάπη στον Θεό μας , στο εαυτόν μας -συνάνθρωπό μας και στο εχθρό μας , ..και ότι περισσεύει αγάπη στα ζώα και τα φυτά .-

Stramatios Skoulikaw είπε...

~ Η σωτηρία της ψυχής σου (μας) είναι υπόθεση δική σου (μας) , αν εσύ δεν νοιάζεσαι για΄ αυτήν ποιος άλλος θα νοιαστεί για σένα ; {Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης } .-
~ Τα ψέματα είναι τρία : Τα κατ΄ ανάγκη , τα κατά συνθήκη και τα ψέματα των αριθμών .-
~ Λέμε πάντα την Αλήθεια για να ...έχουμε το Θεό βοήθεια .-
~ Όταν πεθάνω να μην ΄ρθείς στον τάφο να θρηνήσεις και με τα δάκρυα της ψευτιάς το χώμα να ποτίσεις .-

Stramatios Skoulikaw είπε...

~** Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε.
Ιερός Αυγουστίνος, 354-430 μ.Χ.

~** H ελευθερία χωρίς μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο .-
~** Η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη .- Τζών Φιτζέραλντ Κέννετυ .-

*** Είχα ανάγκη να υπάρχεις . Να βρώ ν΄ακουμπίσω κάπου τη λύπη μου .Σε καιρούς όπου όλα, πρόσωπα , αισθήματα, ιδέες , ήταν ρευστά , χρειαζόμουν μια πέτρα στερεή ν΄ακουμπίσω το χαρτί μου . ....(ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ).-
~* Η σωστή κατανόηση του εαυτού σου , θα προσφέρει αρκετή χειραγωγία , για να εννοήσεις τον Θεό . Μ. Βασίλειος
~* Το καθάρισμα της ψυχής , είναι η περιφρόνηση των ηδονών που προέρχονται από τις αισθήσεις .- Μ. Βασίλειος .
~* Πρόσεχε τον εαυτό σου !!! και μην προσκολληθείς στα θνητά , σαν σε αιώνια , ούτε να περιφρονήσεις τα αιώνια σαν περαστικά . Μ. Βασίλειος .
~* Να μην ονειρεύεσαι τα ανύπαρκτα , αλλά να οικονομείς τα παρόντα για το κοινό συμφέρον Επίσης ο Μ. Βασίλειος .-
~**"Οσο εσυ προσευχεσαι μ ολη σου την ψυχή για εκείνον που σε συκοφάντησε τόσο και ο Θεος πληροφορεί για την αθωοτητα σου οσους σκανδαλιστηκαν εξαιτίας της συκοφαντίας ....."
~ Η ειρήνη είναι η μητέρα όλων των αγαθών και η προϋπόθεση κάθε χαράς .- Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
~ Πολλούς δρόμους μας έδωσε ο Θεός για να πετύχουμε την σωτηρία μας , αρκεί μόνον να μη γινόμαστε αδιάφοροι .- Αγ. Ιωάν. ο Χρυσόστομος .-
~ προσκυνούμεν Πατέρα , Υιόν και Άγιον Πνεύμα ,. φρονούντες ότι οι μεν ιδιότητες είναι χωριστές , η δε Θεότης μία .- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος .-
~ Η ομορφιά και η τάξη της φύσης μας διδάσκουν , ότι υπάρχει Θεός και ότι αυτός δημιούργησε και κυβερνά τα σύμπαντα .- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος .-
~*"Περὶ θλίψεων «Πρέπει νὰ γνωρίζεις ὅτι μέσα στὶς θλίψεις καὶ τὰ παθήματα, στὴν ὑπομονὴ καὶ στὴ πίστη, εἶναι κρυμμένες οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ, ὅπως ἐπίσης καὶ ἡ δόξα καὶ ἡ ἀπόκτηση τῶν οὐρανίων ἀγαθῶν. Γιατί καὶ τὸ σιτάρι, ποὺ σπέρνεται στὴ γῆ, εἶναι ἀνάγκη πρῶτα νὰ δοθεῖ στὴ σήψη καὶ στὴν ἀτιμία, φαινομενικά, καὶ ἔτσι νὰ ἀπολαύσομε τὴν ὀμορφιὰ καὶ τὸν πολλαπλάσιο καρπό του. Ἂν ὅμως δὲν περνοῦσε ἀπὸ τὴ σήψη ἐκείνη καὶ τὴ φαινομενικὴ ἀτιμία, δὲν θὰ ἔβγαζε καρπό. Αὐτὸ λέει καὶ ὁ Ἀπόστολος: «Πρέπει νὰ περάσουμε πολλὲς θλίψεις γιὰ νὰ μποῦμε στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ». Καὶ ὁ Κύριος λέει: «Μὲ τὴν ὑπομονή σας, θὰ σώσετε τὶς ψυχές σας», καί: «στὸν κόσμο θὰ ἔχετε θλίψεις». ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ"
~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."
~ ΄Όπως τα σύννεφα κρύβουν τον ήλιο , έτσι και οι πονηρές σκέψεις σκοτίζουν και καταστρέφουν τον νού .- Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης .
~ Προσοχή ! Η παραμικρή εκτροπή από την αλήθεια ξεκλειδώνει την πόρτα του σπιτιού της ασέβειας .- Άγιος Γρηγόριος Νύσσης .-
~ Μακάριο δεν είναι να γνωρίζεις κάτι περί Θεού , αλλά το να έχεις μέσα σου τον Θεό .- Άγιος Γρηγόριος Νύσσης .-
~ Η πονηρή γνώμη είναι σκοτάδι , ακόμη και χωρίς να γίνει σωματική αμαρτία .! Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος .-

Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, Αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου. Κωνσταντίνος Καβάφης, 1868-1933, Ποιητής (από την "