ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Μαϊου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  27  Μαϊου  2014   :

Στο απόηχο  των  εκλογών ....

***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !









Ιερός Ναός  Αναστάσεως  στο Αρφαρά 2014




*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :





Υποψήφιοι  Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνία 2014











Ι. Ναός Αγίου Κωνσταντίνου  και  Ελένης  Αρφαρών  2014








***  Άρχισε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας η έκδοση των αποτελεσμάτων         
           
Ακόμα και χθες το μεσημέρι κατέφταναν δικαστικοί αντιπρόσωποι και παρέδιδαν εκλογικούς σάκους στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, ενώ στη μία μετά το μεσημέρι δεν είχαν παραδοθεί ακόμη 25-30.
Από το απόγευμα δε, τα εκλογικά συνεργεία του Πρωτοδικείου Καλαμάτας άρχισαν την καταγραφή των αποτελεσμάτων από τα πρακτικά που έχουν παραδώσει οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Η καταγραφή ξεκίνησε από τους τρεις Δήμους που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και είχαμε επαναληπτικές εκλογές (Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Μεσσήνης), με προτεραιότητα, φυσικά, στα αποτελέσματα του Δήμου Μεσσήνης.
  Αναβρασμός
Το χθεσινό πρωινό βρήκε το Πρωτοδικείο Καλαμάτας σε απόλυτη ησυχία, καθώς λίγοι υπάλληλοι είχαν μείνει για να παραλαμβάνουν τα πρακτικά και τους εκλογικούς σάκους από τους δικαστικούς αντιπροσώπους που δεν το είχαν κάνει από το βράδυ.
Σε απόλυτη, όμως, ανησυχία και αναβρασμό ήταν τα επιτελεία των δύο δημοτικών συνδυασμών από τη Μεσσήνη, του κ. Αναστασόπουλου και του κ. Τσώνη, ενώ από νωρίς εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, Βιβή Γιαννακοπούλου, παρατήρησε πως, αν και κόντευε μεσημέρι, δεν είχαν παραδοθεί όλοι οι εκλογικοί σάκοι και απουσίαζαν περίπου 25-30: «Περιμένουμε να παραλάβουμε και τους τελευταίους σάκους για να ξεκινήσει η καταμέτρηση, η οποία πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, κι αυτό χάρη στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το γενικό γραμματέα μας, κ. Κανελλόπουλο, ο οποίος μας προμήθευσε με ειδικό πρόγραμμα και έτσι η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορα».
Ερωτώμενη σχετικά με την ισοψηφία που έδιναν τα αποτελέσματα του Τμήματος Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας στο Δήμο Μεσσήνης, είπε: «Εμείς, ως Πρωτοδικείο, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ισοπαλία, αφού δεν έχουμε μετρήσει ακόμα. Μετά τη δική μας καταμέτρηση θα έχουμε τα αποτελέσματα και τότε θα πούμε αν υπάρχει ισοψηφία ή όχι».
  Η διαδικασία
Όπως προαναφέραμε, τα εκλογικά συνεργεία του Πρωτοδικείου χθες το απόγευμα ξεκίνησαν την καταμέτρηση από τους Δήμους που είχαμε επαναληπτικές εκλογές, με προτεραιότητα στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς όλο το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί εκεί.
Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων γίνεται από τα πρακτικά των δικαστικών αντιπροσώπων και επαλήθευσή τους από τον εκλογικό σάκο, αν κάτι σε αυτά ήταν προβληματικό.
Καθώς οι εκτιμήσεις θέλουν το αποτέλεσμα να είναι οριακό μεταξύ των δύο υποψηφίων του Δήμου Μεσσήνης, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα κατατεθούν αιτήσεις επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Τότε, το Πρωτοδικείο θα προχωρήσει σε άνοιγμα όλων των εκλογικών σάκων, όλων των εκλογικών τμημάτων και θα γίνει επανακαταμέτρηση ψηφοδέλτιο – ψηφοδέλτιο.
Η διαδικασία φυσικά προβλέπει και κατάθεση ενστάσεων από τους ενδιαφερομένους, ενώ η όποια περαιτέρω  διαφορά θα λυθεί ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου (Εκλογοδικείου). Η όποια απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου μπορεί να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι χρονοβόρα και μέχρι την τελική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να απαιτηθούν 1,5-2 χρόνια.
Από την άλλη πλευρά, αν τελικά επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του Τμήματος Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του υπουργείου Εσωτερικών για ισοψηφία των δύο υποψηφίων, τότε η λύση που θα δώσει το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, είναι η κλήρωση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για το ποιος τελικά θα είναι ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης. Και σε αυτή τη διαδικασία, προφανώς, προβλέπεται η κατάθεση αιτήσεων επανακαταμέτρησης, αφού κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο σε ένα τόσο μεγάλο Δήμο να έχει καταγραφεί ισοψηφία των δύο αντιπάλων.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Δήμαρχος Μεσσήνης με μια ψήφο διαφορά ο Στάθης Αναστασόπουλος

  Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των πρακτικών των δικαστικών αντιπροσώπων για τις εκλογές στο Δήμο Μεσσήνης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, σύμφωνα με πληροφορίες μας η καταμέτρηση έκλεισε με μια ψήφο διαφορά υπέρ του Στάθη Αναστασόπουλου. Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει αύριο ή μεθαύριο. - 

*** Μηδενικές καταβολές σε 51χρονη με οφειλές 390.000 ευρώ          
           
Γλύτωσε τα υποθηκευμένα αγροκτήματά του 50χρονος με ρύθμιση στα υπερχρεωμένα
Τα αγροκτήματά του, αν και υποθηκευμένα, τα οποία καλλιεργεί και εξασφαλίζει τα εισοδήματά του, κατάφερε να γλυτώσει 50χρονος με απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, ύστερα από αίτηση για το υπερχρεωμένο νοικοκυριό του. Ο 50χρονος μπήκε σε ευνοϊκή ρύθμιση και έπειτα από τήρησή της για 4 χρόνια, θα απαλλαγεί από την υπόλοιπη οφειλή.
Σε άλλη απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο, ορίσθηκαν μηδενικές καταβολές για 4 χρόνια σε 51χρονη που οφείλει περίπου 390.000 ευρώ, όμως διατάχθηκε εκποίηση της περιουσίας της.
  Γλύτωσε τα κτήματα
Στην πρώτη περίπτωση η αίτηση είχε κατατεθεί από 50χρονο έγγαμο αγρότη, ο οποίος από τις καλλιέργειές του εξασφαλίζει μηνιαίο εισόδημα περίπου 892,07 ευρώ. Η γυναίκα του διατηρούσε κατάστημα, από το οποίο εξασφάλιζε κατά μέσο όρο 671,15 ευρώ το μήνα. Δε διαθέτουν δικό τους σπίτι και μένουν σε νοικιασμένο, καταβάλλοντας ενοίκιο 300 ευρώ το μήνα. Στην κατοχή του έχει 3 αγροκτήματα, συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων και συνολικής εκτιμώμενης αξίας 11.000 ευρώ. Επίσης, διαθέτει ένα αυτοκίνητο χαμηλής εμπορικής αξίας για τις μετακινήσεις του. Οι δε δαπάνες διαβίωσής του καθορίσθηκαν στα 975 ευρώ.
Για δύο δάνεια σε τράπεζες, ο 50χρονος οφείλει 26.679,76 ευρώ και είναι υποθηκευμένα γι’ αυτά δύο αγροκτήματα, συνολική έκτασης περίπου 3 στρεμμάτων.
Το δικαστήριο απεφάνθη ότι έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής, χωρίς δική του υπαιτότητα.
Επίσης, σημαντικό είναι ότι το Ειρηνοδικείο έκρινε πως δεν πρέπει να εκποιηθούν τα υποθηκευμένα αγροκτήματά του, καθώς είναι η κύρια και μοναδική πηγή εισοδήματός του και είναι απαραίτητα για τη διαβίωση του.
Έτσι, το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη του για μια 4ετία, στο διάστημα της οποίας θα καταβάλει κάθε μήνα 70 ευρώ. Στο τέλος της 4ετίας θα έχει καταβάλει 3.360 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ότι μετά την κανονική τήρηση της ρύθμισης, θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο χρέος, που ανέρχεται περίπου σε 23.000 ευρώ.
  Μηδενικές καταβολές
Στη δεύτερη απόφαση, 51χρονη η οποία εργάζεται περιστασιακά συνάπτοντας, μικρές χρονικά, συμβάσεις  ορισμένου χρόνου με Δήμους ή άλλα νομικά πρόσωπα, έχει τον τελευταίο χρόνο μηνιαίο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 206 ευρώ. Ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια, το ανώτερο ετήσιο εισόδημα ήταν περίπου 10.000 ευρώ.
Το δικαστήριο επισημαίνει στην απόφασή του ότι τα εισοδήματά της ήταν μικρότερα από τις ανάγκες διαβίωσης και τις οφειλές της και προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, επιχειρώντας να βρει μια σταθερή εργασία, αλλά και ανακυκλώνοντας την πίστωση που της χορηγούσαν οι τράπεζες, λαμβάνοντας δάνεια από τη μία για να εξοφλήσει την άλλη. Όμως, η προσπάθειά της να ορθοποδήσει οικονομικά απέτυχε κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει να πληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις περίπου 1 χρόνο πριν καταθέσει την αίτηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσής της υπολογίσθηκαν στα 300 ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των οφειλών της από συνολικά 23 δάνεια είναι 389.932,58 ευρώ. Από το ποσό αυτό, για τα 317.288,86 ευρώ υπάρχουν υποθηκευμένα ακίνητα.
Σε οικόπεδο 917 τ.μ. ιδιοκτησίας της υπάρχει διώροφη κατοικία 198 τ.μ., η αξία της οποίας εκτιμήθηκε από ιδιώτη στα 250.000 ευρώ, ενώ το δικαστήριο όρισε την τιμή στα 200.000 ευρώ. Είναι, δε, η κύρια κατοικία της 51χρονης. Επίσης, διαθέτει δύο αγρούς με ελαιόδενδρα, συνολικής έκτασης 16 στρεμμάτων και συνολικής εκτιμώμενης αξίας 81.000 ευρώ, όπως και ένα οικόπεδο 170 τ.μ., που έχει εκτιμηθεί στα 14.107,09 ευρώ.
Το δικαστήριο, τελικά, όρισε μηδενικές καταβολές για 4 χρόνια, καθώς το εισόδημα που έχει δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες διαβίωσης, όμως όρισε την εκποίηση των δύο αγρών και του οικοπέδου για την εν μέρει ικανοποίηση των πιστωτών. Ως ελάχιστο τίμημα όρισε τη σημερινή αντικειμενική τους αξία. Μάλιστα, οι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιουνίου.
Επίσης, τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να ορισθεί νέα δικάσιμος για να ελεγχθεί τυχόν μεταβολή των εισοδημάτων της και να ορισθούν μηνιαίες καταβολές, καθώς η βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης θεωρείται δύσκολη στο εγγύς μέλλον.
Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε ότι για τη διάσωση της κατοικίας της πρέπει σε 4 χρόνια από τώρα και για διάρκεια 20 ετών να καταβάλλει μηνιαίως 708,33 ευρώ. Συνολικά τα 20 χρόνια θα καταβάλλει 170.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό που θα μείνει μετά και την εκποίηση των κτημάτων και του οικοπέδου, η 51χρονη απαλλάσσεται.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ο Σούπερμαν στις κάλπες της Θεσσαλονίκης (βίντεο)         
   
«Εγώ θα σώσω τη χώρα» αναφωνεί ο... Σούπερμαν, ο οποίος ψήφισε στη Θεσσαλονίκη.
Βίντεο στο YouTube δείχνει έναν άνδρα να πηγαίνει σε εκλογικό κέντρο, να μπαίνει στο παραβάν και να ντύνεται Σούπερμαν.
Ο άνδρας ζητά από τους πολίτες να τον ψηφίσουν και περιδιαβαίνει στους διαδρόμους του εκλογικού κέντρου, υπό τους ήχους της μουσικής που συνοδεύει τον διάσημο υπερήρωα.
Στο τέλος διαπιστώνει ότι «όλα είναι υπό έλεγχο», αφού «τυρόπιτες έχει πάντως» το εκλογικό κέντρο.  Newsroom ΔΟΛ  Video:  1.-   http://youtu.be/gyhQX0lnm3s  ,
 
***  Παλιά Καλαμάτα: Δύο σπάνιες αναμνηστικές φωτογραφίες από την παραλία μας         
           
Κι άλλες φορές έχω γράψει σε δημοσιεύματά μου ότι μια φωτογραφία μπορεί να πει «χίλιες λέξεις».
Ο φωτογραφικός φακός του εγκεφάλου μας μπορεί να συγκρατήσει χιλιάδες εικόνες, τις οποίες, όταν ξαναδεί, θυμάται και ξαναγυρίζει ανά πάσα στιγμή πολλά χρόνια πίσω, για να μας θυμίσει πρόσωπα, γεγονότα, εποχές, καταστάσεις, χαρές, λύπες και άλλα συναισθήματα.
Είναι γεγονός ότι η φωτογραφική μνήμη στον άνθρωπο είναι ένα μεγάλο και ανεξερεύνητο μέχρι σήμερα θαύμα, που έχει χαρίσει ο Δημιουργός, κυρίως, στον άνθρωπο.
Το θέμα μας σήμερα είναι δύο πολύ σπάνιες φωτογραφίες, παρμένες στην παραλία, από τον εξαίρετο ερασιτέχνη φωτογράφο, Θ. Κατραμάδο, ο οποίος τα χρόνια εκείνα ήταν διευθυντής στους αλευρόμυλους «Ευαγγελίστρια».
Ο Θ. Κατραμάδος, με τον οποίο συμμετείχαμε σε διάφορες φωτογραφικές εκθέσεις που διοργάνωνε στην πόλη μας η «Λαϊκή Σχολή», είχε μια πρωτότυπη φωτογραφική ιδιορρυθμία.
Του άρεσε να φωτογραφίζει τα διάφορα θέματά του, από ψηλά προς τα κάτω!
Ένα από τα θέματά του που δημοσιεύεται σήμερα είναι «Φθινόπωρο στο Πανελλήνιον».
Και πράγματι, είναι ένα σπάνιο στιγμιότυπο, τραβηγμένο από κατάρτι καραβιού και δείχνει τη νότια πλευρά του τότε κέντρου των Αφών Μαυροειδή, με τα φθινοπωρινά φύλλα των δέντρων πεσμένα κάτω. Χαρακτηριστικά σημεία είναι: τα παλιά σπίτια της τότε περιοχής, τα μικρά δεντράκια του κήπου, το ότι τότε δεν είχαν μπει σιδερένια προστατευτικά κάγκελα στη γωνία του αντιβραχίονα και, τέλος, η πέτρινη κατασκευή του κτηρίου.
Μας μιλάει, λοιπόν, εύγλωττα η φωτογραφία πώς ήταν η τοποθεσία του τότε κέντρου «Πανελλήνιον».
Η άλλη φωτογραφία είναι παρμένη από τη Δυτική Παραλία, με κεντρικό θέμα την εκκλησία «Ανάληψη». Και αυτή τραβηγμένη από ψηλά, δείχνει την εκκλησία του 1958, με τα άχτιστα οικόπεδα γύρω της, την αδιαμόρφωτη πλατεία της, τα διώροφα σπίτια που μετά έγιναν πολυκατοικίες και το ψηλό φουγάρο του εργοστασίου πυρηνελαιουργίας του Λιναρδάκη.
Όλα όσα αναφέρθηκαν σ’ αυτό το μικρό δημοσίευμα, με βάση πάντα τις φωτογραφίες, αναμφισβήτητα αποτελούν για μεν τους σημερινούς νέους μας εικόνες της παλιάς Καλαμάτας και για εμάς, της τρίτης και τέταρτης ηλικίας,  παλιές ιστορικές θύμησες, οι οποίες είναι το οξυγόνο της ζωής μας.   Για την ιστορία της πόλης:    Β.Ι. Μανιάτης

*** Έκτακτα  καιρικά  φαινόμενα στην κεντρική  και Νότια  Κίνα ....με  πλημμύρες , κατολισθήσεις
και  ασταμάτητες  βροχοπτώσεις .- Παρόμοια  καιρικά  φαινόμενα  και  σε  Πολιτείες  στις Η.Π.Α. -

***  Έφυγε από  την  κοινωνία  Αρφαρών ο Γεώργιος Κ. Πράσινος σε  ηληκία  88 ετών ! Καλό  σου  ταξίδι ....!

***  Δημοτικός υπάλληλος τραυμάτισε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο σε εκλογικό κέντρο
 
 Επεισοδιακή ήταν η προχθεσινή νύχτα στην Κυπαρισσία, με δημοτικό υπάλληλο, του οποίου η αδερφή ήταν υποψήφια με τον κ. Κατσίβελα, να επιτίθεται με σιδερένια καρέκλα και να χτυπά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του κ. Ανδρινόπουλου. Μετά το συμβάν και χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με τον υποψήφιο να υποβάλει μήνυση για επικίνδυνη σωματική βλάβη και να κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από τον υπάλληλο, και τον υπάλληλο να υποβάλει μήνυση για εξύβριση. Ο τελευταίος έμεινε στο νοσοκομείο, επειδή, όπως ελέχθη, είχε πίεση, ενώ ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, τραυματισμένος στο πόδι από τη σιδερένια καρέκλα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, Καλαμάτας, καθώς στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υπάρχει ορθοπαιδικός. Για το συμβάν, προέβη χθες το απόγευμα σε δημόσια καταγγελία ο συνδυασμός«Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» του Ευσταθίου Ανδρινόπουλου, η οποία έχει ως εξής: «Οι εκλογές αποτελούν την κορυφαία θεσμική διαδικασία ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης της λαϊκής ετυμηγορίας και, ως εκ τούτου, θεωρούνται γιορτή της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, στην Τριφυλία το βράδυ της β΄ Κυριακής των εκλογών αποδείχτηκε περίτρανα και αποκαλύφθηκε πλήρως το κλίμα τρομοκρατίας και βίας μέσα στο οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές από το συνδυασμό του κ. Κατσίβελα. Ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Τριφυλίας, στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, του οποίου η αδερφή ήταν υποψήφια με τον κ. Κατσίβελα στο Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας και ο ίδιος ήταν υποστηρικτής του συνδυασμού Κατσίβελα, προέβη σε βίαιη επίθεση σε βάρος του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού μας "Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ", Θεόδωρου Γκρίτζαλη, σε εκλογικό τμήμα της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. Ο Θεός βοήθησε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς λίγο έλειψε η σιδερένια καρέκλα, με την οποία ο δημοτικός υπάλληλος επιτέθηκε βίαια στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, να τον χτυπήσει στο κεφάλι. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου και εκτυλίχθησαν σκηνές που δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένη χώρα και μια μικρή τοπική κοινωνία όπως της Κυπαρισσίας, με συγγενείς του δημοτικού υπαλλήλου και υποστηρικτές του κ. Κατσίβελα να βρίζουν και να απειλούν. Καταστάσεις που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, σε μαύρες εποχές της ιστορίας μας. Όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο, είναι απερίγραπτα. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας διακομίσθηκε τη νύχτα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Για το συμβάν της δολοφονικής επίθεσης το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, στην οποία κατέφυγε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας, υποβάλλοντας μήνυση στο δημοτικό υπάλληλο. Καλούμε τον απερχόμενο δήμαρχο Τριφυλίας να πάρει επίσημα θέση, να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση και να πράξει τα δέοντα για το δημοτικό υπάλληλο. Επίσης, καλούμε το νεοεκλεγέντα δήμαρχο να καταδικάσει απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση. Τέλος, ας αναλογιστούν όλοι οι πολίτες της Τριφυλίας, εάν ταιριάζουν στην Τριφυλία τέτοιες πρακτικές, συμπεριφορές και καταστάσεις μαύρων εποχών. Με τραμπουκισμούς, βιαιοπραγίες και δολοφονικές επιθέσεις ξεκίνησε η Τριφυλία;». - 

***  Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)         
     
Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης, αποτελούμενη από -78- δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, χθες (26.5.2014) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης, ένας (1) 37χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες (26.5.2014) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση - έρευνα, σε δασική περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από  -78- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,7 έως 1,2 μέτρα, τα οποία κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσε ο 37χρονος, ενώ στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -32- γραμμαρίων, η οποία επίσης κατασχέθηκε.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 37χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
·         Ποσότητα κάνναβης, βάρους -150,6- γραμμαρίων.
·         Σπόροι κάνναβης, βάρους -3,2- γραμμαρίων.
·         Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
·         Κινητό τηλέφωνο.
·         Αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία-διακίνηση των ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

***   Με μία ψήφο διαφορά επανεκλέγεται δήμαρχος Μεσσήνης ο Στ. Αναστασόπουλος (βίντεο & φωτογραφίες)
         
  
  
    
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Χάρης Χαραλαμπόπουλος και Στασινός Μουτσούλας
*Δείτε εδώ βίντεο & φωτογραφίες από το “θρίλερ” στη Μεσσήνη το βράδυ της Κυριακής 
Παιχνίδι για γερά νεύρα, ντέρμπι, ολονύχτιο θρίλερ, είναι οι χαρακτηρισμοί που θα μπορούσε να προσδώσει κάποιος στα όσα έγιναν την Κυριακή, κατά την επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση στη Μεσσήνη.
Οι δύο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, Στάθης Αναστασόπουλος και Γ. Τσώνης, έδωσαν μια «σκληρή μάχη», με τελικό νικητή και νέο δήμαρχο Μεσσήνης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τον κ. Αναστασόπουλο, με μία ψήφο διαφορά, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των δικαστικών αντιπροσώπων. Η επισημοποίηση του αποτελέσματος αναμένεται σήμερα ή αύριο.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, ο κ. Αναστασόπουλος επικράτησε και πάλι στην περιφέρεια του Δήμου Μεσσήνης, ενώ είχε αρνητικά αποτελέσματα, κυρίως, στη Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης.
Στη Μεσσήνη
Το κλίμα ήταν τελείως διαφορετικό από την προηγούμενη Κυριακή. Εκεί που υπήρχε ενθουσιασμός ήταν ευδιάκριτη η αγωνία (εκλογικό κέντρο Αναστασόπουλου), ενώ από την άλλη πλευρά (εκλογικό κέντρο Τσώνη) ήταν ανάμεικτη η αγωνία με τα χαμόγελα.
Τα αρχικά αποτελέσματα, όπως αυτά μεταδίδονταν από τον προτζέκτορα που είχε τοποθετηθεί στο γραφείο του κ. Αναστασόπουλου και γινόταν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, έδωσαν χαμόγελα αισιοδοξίας. Στις 10.15 το βράδυ, στο 44,12% των τμημάτων, ο κ. Αναστασόπουλος είχε 53,24% και ο κ. Τσώνης 46,76%, ενώ καθοριστικός παράγοντας έμοιαζε να είναι η αποχή, που τη στιγμή εκείνη ήταν στο εξωπραγματικό 81%.
Οι παριστάμενοι άρχισαν να μιλούν για ντέρμπι. «Δεν πάλεψαν, όσοι δε βγήκαν το εγκατέλειψαν και όσοι βγήκαν αδιαφόρησαν. Από εκεί (εκλογικό κέντρο Τσώνη), πανστρατιά», είπε ένας.
Ένας άλλος, άρχισε να λέει ότι «όλοι (ψηφοφόροι) του Σαμπαζιώτη πήγαν στον Τσώνη».
Ένα τέταρτο αργότερα καταγράφεται μικρή υποχώρηση του Γ. Τσώνη και αντίστοιχα μικρή άνοδος για τον Σ. Αναστασόπουλο. Δειλά δειλά αρχίζουν και τα πρώτα χειροκροτήματα για την πρωτιά Αναστασόπουλου στου Δάρα, που, όπως έλεγαν αρκετοί, «είναι δύσκολο τμήμα».
Με καταμετρημένο το 50% των τμημάτων, το αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε 52,41% (Αναστασόπουλος) με 47,59% (Τσώνης). Το αποτέλεσμα δίνει τροφή για σχόλια. «Κοίτα που έγινε ντέρμπι», «οριακά θα την πάρουμε», «Μη φοβάστε, θα κερδίσουμε», ακούγονται.
Η ώρα περνά και η μεταξύ των δύο διεκδικητών διαφορά «ροκανίζεται». Στις 11.02 έντονα είναι τα χειροκροτήματα, αφού ο Στ. Αναστασόπουλος υπερισχύει του Γ. Τσώνη στο 1ο εκλογικό τμήμα Πεταλιδίου (139 έναντι 116).
Μια ελαφρά σύγκρουση δύο αυτοκινήτων αποσπά για λίγο την προσοχή και κατά τις 11.20 ο Σπ. Κοντοθανάσης δηλώνει πως «η Βουφράδα θα δώσει τη νίκη».
Σχεδόν ταυτόχρονα ακούγονται επιφωνήματα απογοήτευσης με τη μετάδοση του αποτελέσματος από τη Μηλίτσα, όπου ο Στ. Αναστασόπουλος έλαβε 72 ψηφοδέλτια έναντι 102 του Γ. Τσώνη.
Ακολουθούν διαδοχικά χειροκροτήματα στις 11.25, οπότε η διαφορά είναι 51,68% υπέρ του Στ. Αναστασόπουλου, με τον Γ. Τσώνη να συγκεντρώνει 48,32%, και να τους χωρίζουν 333 ψήφοι. Τα χειροκροτήματα δυναμώνουν με το αποτέλεσμα από του Βλάσση (74-11 υπέρ του Στ. Αναστασόπουλου) και με το Κουρτάκι (68-24). Χειροκροτήματα ακούγονται και για το 1ο εκλογικό τμήμα Βαλύρας (114-105 υπέρ του Στ. Αναστασόπουλου), για τα Διόδια (128-46), για τα Ζερμπίσια (65-29) και για το Κεφαλινού (68-29).
Με καταμετρημένο το 52% των τμημάτων, στις 11.45, η μεταξύ των δύο διεκδικητών διαφορά ανέρχεται σε 484 ψήφους (52,10%-47,90%). Η διαφορά παραμένει για λίγο διάστημα σταθερή και αρχίζει να μειώνεται στις 12.06, οπότε στο 86,27% των τμημάτων ο Στ. Αναστασόπουλος έχει 51,13% και ο Γ. Τσώνης 48,87%, που μεταφράζεται σε 341 ψήφους υπέρ του πρώτου, ενώ απομένουν 14 ακόμη τμήματα.
Η διαφορά όλο και μικραίνει και φτάνει στο 50,25% έναντι 49,75% και 89 ψήφους.
Οι παριστάμενοι σχολιάζουν συνεχώς τη στάση που επέδειξε ο βουλευτής Δημ. Σαμπαζιώτης, ο οποίος «ακούει τα εξ αμάξης», με εκφράσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν.
«Τέτοια αγωνία δεν την έχουμε ξαναζήσει», σχολίασε ηλικιωμένος που βρισκόταν στην πρώτη σειρά καθισμάτων, κοντά στον τοίχο όπου προβάλλονταν τα αποτελέσματα.
Η ώρα περνά και αναμένονται αποτελέσματα από δύο εκλογικά τμήματα. Το πρώτο που φτάνει, από το 225ο της Μεσσήνης, γίνεται δεκτό με αγαλλίαση, αφού σε αυτό κερδίζει με διαφορά 12 ψήφων ο Γ. Τσώνης. Η διαφορά έχει μειωθεί στις 77 ψήφους και όλοι περιμένουν με αγωνία το τελευταίο αποτέλεσμα, από το 228ο τμήμα της Μεσσήνης. Είναι πλέον 3.00 μετά τα μεσάνυχτα, όταν ανακοινώνεται πως νίκησε ο κ. Αναστασόπουλος με μόλις μία ψήφο διαφορά (107-183).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, ο κ. Αναστασόπουλος έχει συγκεντρώσει συνολικά 9.237 ψήφους έναντι 9.236 του κ. Τσώνη.
Είχαν προηγηθεί πανηγυρισμοί από το γραφείο του κ. Τσώνη, όταν, όπως μάθαμε, η ΝΕΡΙΤ τον ανέδειξε νικητή με 50,01%, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο γραφείο του κ. Αναστασόπουλου νωρίτερα.
Κινητικότητα
Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες και προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τα δύο τελευταία εκλογικά τμήματα, παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα. Όπως ακούστηκε, είχαν σημειωθεί επεισόδια στο ένα από αυτά, όταν κάποιος αναποδογύρισε την κάλπη, έπειτα από ένταση που προκλήθηκε. Όσον αφορά στο ποιος ήταν, οι απόψεις είναι περισσότερες από δύο. Κατά κάποιους ήταν ο αδελφός αιρετού, κατά άλλους ο ίδιος ο αιρετός και κατά τρίτους ο γιος του αιρετού, που για να τον προστατεύσει ο πατέρας του ισχυρίστηκε πως το έκανε ο ίδιος, ενώ κατά μία άλλη άποψη ήταν «αντίπαλος».
Με τον ίδιο τρόπο ακούστηκε πως χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα και η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Στην πραγματικότητα ουδέποτε παρενέβη εισαγγελέας, αλλά και ουδέποτε υπήρξε επέμβαση της Αστυνομίας, που κλήθηκε για απομάκρυνση των συγκεντρωμένων, προκειμένου να συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία.
Τελικά, δεν υπήρξε περιστατικό με την κάλπη, αλλά ένταση και από τις δύο πλευρές των ενδιαφερομένων έξω από το τμήμα το αποτέλεσμα του οποίου θα έκρινε το νικητή. Οι φωνές τους, όμως, ενόχλησαν το δικαστικό αντιπρόσωπο, ο οποίος ζήτησε από την Αστυνομία να απομακρυνθούν, όπως κι έγινε.
Δηλώσεις
Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και σφυρίγματα, ο σημερινός δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος βγαίνει στην οδό Λοχαγού Πετρουλάκη και κάνει την πρώτη του δήλωση. Αφού ευχαρίστησε όλους όσοι αγωνίστηκαν μαζί του, πρόσθεσε: «Ο αγώνας συνεχίζεται, είμαστε νικητές, θα δουλέψουμε δυνατά για το καλό του τόπου. Νικήσαμε τα όσα μας κατηγορούσαν ότι κάναμε».
Καταλήγοντας, ζήτησε από τους συγκεντρωθέντες «να μην προκαλέσουν με τη συμπεριφορά τους, όπως έκαναν πριν από τριάμισι χρόνια. Είμαστε ήρεμη δύναμη»
Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Τσώνης σχολίασε πως «τίποτε δεν έχει τελειώσει», αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ενστάσεων κατά του αποτελέσματος. Λίγη ώρα αργότερα πανηγύρισε κι αυτός με τη σειρά του, όταν πληροφορήθηκε πως από το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου είχε αφαιρεθεί μια ψήφος από εκλογικό τμήμα στη Δ.Ε. Αριστομένους.
Όμως, τις πρωινές ώρες λύθηκε η διαφορά, όταν προέκυψε ότι η αναγραφή των στοιχείων στο τηλεγράφημα ήταν λανθασμένη.
Διαφορετικά αποτελέσματα
Κι από εκεί και μετά, άρχισαν τα παράδοξα. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανακοίνωναν διαφορετικά μεταξύ τους αποτελέσματα, κάτι που έγινε και με τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας που είχε αναλάβει την έκδοση των αποτελεσμάτων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και με τα αποτελέσματα που μετέδιδε το υπουργείο Εσωτερικών. 
~ Βίντεο  : 

*** Ξεκάθαρη επικράτηση του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο
 
Ξεκάθαρο το μήνυμα της κάλπης και των πολιτώνΟ Οδυσσέας Βουδούρης θεωρεί ότι ο νέος περιφερειάρχης δε θα ολοκληρώσει τη θητεία του Του Αντώνη Πετρόγιαννη Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο και την ευρεία διαφορά του Πέτρου Τατούλη από τον Οδυσσέα Βουδούρη, οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι το θέμα του νικητή για τη νέα πενταετία έχει ήδη λήξει. Παρ’ όλα αυτά, ο δεύτερος γύρος έκρυβε κάποιες εκπλήξεις, όχι ως προς το όνομα του νέου περιφερειάρχη, αλλά ως προς το εύρος της νίκης. Θα πρέπει να καταγραφεί ότι ο κ. Τατούλης αύξησε τις ψήφους του κατά 30.000 περίπου (157.672 σε 182.279), ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν είχε καμία ξεκάθαρη στήριξη από τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του, κατάφερε να κερδίσει 45.000 επιπλέον ψηφοφόρους (από 57.417 σε 124.832), βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την εικόνα του, αλλά και τις εντυπώσεις της υποψηφιότητάς του. Μάλιστα, πολλοί τόνιζαν ότι η διαφαινόμενη συντριπτική νίκη του Πέτρου Τατούλη στις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο είχε αρχίσει ήδη να προβληματίζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στους 5 νομούς της Περιφέρειας. Οι αναλύσεις του πρώτου γύρου έδειχναν ότι ο εκλεκτός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κι ενώ οι νομαρχιακές οργανώσεις στην Πελοπόννησο είχαν αντιταχθεί στην επιλογή του, απέδειξε με το ποσοστό που πήρε ότι δε συσπείρωσε τους πολίτες, ούτε και τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ήταν εμφανές σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου και δεν ανεστράφη ποτέ. Έτσι, προϋπέθεταν ότι, ακόμη κι αν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη (σ.σ. προχθές) Κυριακή κατάφερνε να προσελκύσει όλους τους ψηφοφόρους του «αντάρτη» από το ΠΑΣΟΚ, Γ. Δέδε, που τερμάτισε σε απόσταση αναπνοής από τον κ. Βουδούρη, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Οικολόγων, δε θα συγκέντρωνε ούτε το 40% των ψήφων, σε μια Περιφέρεια στην οποία η αποχή κυμάνθηκε πάνω από το 50%! Τούτων δοθέντων, η υποψηφιότητα και το αποτέλεσμα του κ. Βουδούρη κρίνονται ως ικανοποιητικά.ΔηλώσειςΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣΗ Πελοπόννησος θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας μας Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα έφτασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο εκλογικό του κέντρο, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, όπου και μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος. Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Σήμερα (σ.σ. προχθές) δώσατε με τον καλύτερο τρόπο ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, εκεί που δουλεύουν, εκεί που υπάρχει σχέδιο, τότε μόνο μπορούν να πετύχουν. Σήμερα έστειλαν οι Πελοποννήσιοι ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, λέγοντας ότι ο λαϊκισμός, η λασπολογία, δεν μπορεί να έχουν θέση στη χώρα μας, δεν μπορεί να έχουν θέση στη Νέα Ελλάδα, στην ισχυρή Ελλάδα των ισχυρών ευρωπαϊκών Περιφερειών. Σήμερα δώσατε απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν, δήθεν, να προωθήσουν την επαναστατικότητα, ότι εμείς στην Περιφέρεια από το 2010 επιχειρήσαμε τις μεγάλες πολιτικές ανατροπές και σήμερα είμαστε ενισχυμένοι με την ενισχυμένη ετυμηγορία των πολιτών, για να συνεχίσουμε αυτό το έργο που αρχίσαμε. Είμαστε εδώ παρόντες όλοι, γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν μεσσίες, η μόνη δύναμη σε αυτή τη χώρα είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Δείξαμε εμπιστοσύνη σε όλους εσάς και αυτή η εμπιστοσύνη εξοφλήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η σημερινή μας νίκη αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα για όλη τη χώρα ότι πρέπει να σταματήσουν οι αντιδικίες και να συμφωνήσουμε σε βασικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του». «Τηρούμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες» τόνισε τέλος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι Πελοποννήσιοι πολίτες θα ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο την Πελοπόννησο και θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του τόπου μας, όπως έκαναν πάντα, με την ανιδιοτέλεια και τον άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό τους».ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣΗ «Πελοπόννησος Πρώτα» πρόδρομος μιας ευρείας συμμαχίαςΤο σύστημα Τατούλη θα καταρρεύσει πριν από τη λήξη της πενταετίας Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης, σημείωσε: «Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνω ότι την ψήφο τους θα την κάνουμε καθημερινό αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, τους συνεργάτες μου και τους φίλους που δεν ήταν υποψήφιοι. Όλοι συνέβαλαν ενεργά στον αγώνα μας. Όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη των περιφερειακών εκλογών με πίστη και αποφασιστικότητα. Ευχαριστώ όλους όσοι ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώ επίσης όσους ανήκουν στην “Κοινωνία Πρώτα”, ευχαριστώ εξίσου όλους όσοι ανήκουν σε άλλους φορείς ή είναι ανένταχτοι. Με όλους, το τονίζω, με όλους είχαμε μια άψογη και παραδειγματική συνεργασία. Στη διάρκεια αυτής της εκλογικής μάχης πετύχαμε δυο σημαντικούς στόχους. Πρώτον, αναδείξαμε με επιχειρήματα και στοιχεία τη φύση αυτού του κατεστημένου, του συστήματος Τατούλη, που συνδυάζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με μεθόδους αυταρχισμού και υπερσυγκεντρωτισμού. Ένα σύστημα που διαθέτει ισχυρότατα ερείσματα, διότι εξυπηρετεί στο παρασκήνιο μεγάλα συμφέροντα. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα η κατάρρευση αυτού του συστήματος πήρε σήμερα (σ.σ. προχθές) μια αναβολή. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα κατάφερε να αποκρύψει σε μέρος της κοινής γνώμης την πραγματική του φύση. Όμως, τα στοιχεία τα οποία αποκαλύψαμε, οι ατασθαλίες και τα σκάνδαλα τα οποία βαρύνουν το σύστημα Τατούλη, προδιαγράφουν την περαιτέρω συρρίκνωσή του και το τέλος του, το οποίο θα επέλθει και πριν από τη λήξη της πενταετίας. Δεύτερον, σε μια αυτοδιοικητική αναμέτρηση, εξαιρετικά δύσκολη για την αξιωματική αντιπολίτευση, καταφέραμε να συσπειρώσουμε στην Πελοπόννησο σημαντικά περισσότερες δυνάμεις από το μέσον όρο της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτό μας επέτρεψε να είμαστε μια από τις 4 Περιφέρειες όπου η αντιπολίτευση πέρασε στο δεύτερο γύρο. Σ’ αυτόν το δεύτερο γύρο καλέσαμε σε μια ευρεία συστράτευση, με πρόγραμμα την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων, με όρους διαφάνειας και αλληλεγγύης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συμμαχία αποτελεί το μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση, τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Ελλάδα. Αυτή η πολιτική μας πέτυχε ένα σημαντικό βήμα. Σήμερα συγκεντρώσαμε μια ικανή βάση, για να συνεχίσουμε τον αγώνα αποτελεσματικά. Συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, γίνεται πλέον ορατή η ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλουν στη χώρα μας ξένοι παράγοντες. Γίνεται ορατό το μέλλον, όπου ένα μέτωπο με κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα θα βγάλει τον τόπο μας από την κρίση». φωτογραφίες: arcadiaportal.gr - 

***  Ταλαιπωρία, νεύρα και φωνές στο πάρκινγκ του Νέδοντα         
            
Χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου τρόπου διαχείρισης
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η πρακτική για τη Δημοτική Αρχή είναι πλέον κλασική, αφού δεν εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Ο δήμαρχος παίρνει μια απόφαση στο παρά πέντε και ζητά να τεθεί σε ισχύ άμεσα. Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τυχόν δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των πολιτών. Δίχως την πρόνοια να υπάρχει κάποιο εύλογο ενημέρωσης και μετά να προχωρήσει η υλοποίηση του μέτρου.
Έτσι, την περασμένη Πέμπτη ο κ. Νίκας αποφάσισε και την Παρασκευή ενημερώθηκαν οι δημότες, όσοι διάβασαν τον τοπικό Τύπο ή τις διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, ότι τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 26 Μαΐου (σ.σ. χθες) νέος τρόπος διαχείρισης των δημοτικών χώρων στάθμευσης στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα.
«Βασικό χαρακτηριστικό του νέου τρόπου διαχείρισης των χώρων αυτών θα είναι η έκδοση δελτίου εισόδου, όταν το όχημα θα εισέρχεται στο πάρκινγκ και η έκδοση παραστατικού πληρωμής κατά την έξοδο, οπότε θα γίνεται και η καταβολή του αντιτίμου. Η εξόφληση του αντιτίμου είναι δυνατόν να γίνει εναλλακτικά είτε με την προσκόμιση μη ακυρωμένων καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης είτε με την επίδειξη μηνιαίας κάρτας.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι του Τμήματος Ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικών εντέλλονται όπως: α) βρίσκονται 30 λεπτά πριν από την έναρξη λειτουργίας των χώρων στάθμευσης προκειμένου να καταγράφουν τα στοιχεία των οχημάτων που βρίσκονται εντός των χώρων στάθμευσης, β) βρίσκονται 60 λεπτά μετά τη λήξη του χρόνου προκειμένου να ελέγχουν τυχόν παραβάσεις και να εξοφλούν τα παραστατικά πληρωμής», έλεγε η απόφαση.
Χθες, λοιπόν, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι στους υπαίθριους χώρους στάθμευσης του Νέδοντα έγινε της... κακομοίρας. Οδηγοί, αιφνιδιασμένοι από την απόφαση, έβριζαν... θεούς και δαίμονες, σχηματίζοντας μια ατέλειωτη ουρά αυτοκινήτων, οι υπάλληλοι του Δήμου έτρεχαν σαν τρελοί να ενημερώσουν και να μοιράσουν τις ανάλογες κάρτες. Αποτέλεσμα, όπως προείπαμε, ταλαιπωρία, νεύρα και φωνές διαμαρτυρίας... 
 
***  Στη Μανωλάδα ο πρώτος μετανάστης δήμαρχος          
           
Νέος δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην Ηλεία, στο Δήμο όπου ανήκει η Νέα Μανωλάδα, η οποία έγινε γνωστή πανελλαδικά εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων σε βάρος των μεταναστών εργατών γης, είναι ο Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ, γιατρός, μετανάστης από τη Συρία.
Ο Ναμπίλ Μοράντ ζει στα Λεχαινά τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα γιατρό, έχουν μία κόρη και δύο εγγόνια. Ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος επί τρεις θητείες, εκλεγμένος μάλιστα πρώτος σε σταυρούς.
Ο Ναμπίλ Μοράντ αναφέρθηκε στα σχέδιά του για το Δήμο, αλλά και ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του μεγάλου αριθμού των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας.  Α.Π. 
 
***   Με 52,1% νέος δήμαρχος Οιχαλίας ο Αρ. Σταθόπουλος, αντί 47,9 της Π. Γεωργακοπούλου           
             
Στο Δήμο Οιχαλίας, στα 67 εκλογικά τμήματα, ψήφισαν προχθές 9.215 άτομα από τους 20.647 εγγεγραμμένους. Στην κάλπη βρέθηκαν 8.469 έγκυρα ψηφοδέλτια, ενώ η αποχή έφτασε στο 55,37%.
Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Αριστείδης Σταθόπουλος («Δημοτική Υπέρβαση») έλαβε 4.412 ψήφους, ποσοστό 52,10% και είναι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης. Η κα Παναγιώτα Γεωργακοπούλου («Δημοτική Ένωση Οιχαλίας») έλαβε 4.057 ψήφους, ποσοστό 47,90%. Σε σχέση με τον πρώτο γύρο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αύξησε το ποσοστό του κατά 19,4% και η κα Γεωργακοπούλου κατά 22,46%, χωρίς όμως αυτό να σταθεί δυνατό να της δώσει τη νίκη.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Αριστ. Σταθόπουλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «δώσαμε έναν έντιμο αγώνα, έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, στηριζόμενοι πάνω σ’ ένα πρόγραμμα που οι πολίτες υιοθέτησαν.
Σήμερα είναι μία άλλη μέρα και εμείς λέμε ότι όλοι μαζί καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε το μόνο αντίπαλο, που είναι τα προβλήματα των δημοτών. Ο τόπος, μας έχει ανάγκη όλους. Δεν περισσεύει κανείς».
Η δεύτερη της αναμέτρησης, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι την τίμησαν με την ψήφο τους, υπογράμμισε πως  κίνητρό της ήταν η επιθυμία «να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα, ο τόπος που κατοικώ και επενδύω, είναι αυτός του Δήμου Οιχαλίας. Για αυτό το λόγο θα αγωνιστώ από τη θέση μου για ένα καλύτερο Δήμο. Το σύνθημα του συνδυασμού μας ήταν και είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Ο συνδυασμός μας ήταν τριών εβδομάδων, ενώ οι συνυποψήφιοί μου είχαν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, και η θέση που μας έταξαν οι δημότες του Δήμου, αποδεικνύει σε όλους τον τίμιο αγώνα που κάναμε, χωρίς φειγ βολάν στους δρόμους. Από το γεγονός αυτό κέρδισα πολλά. Δεν κέρδισα την τελική μάχη, η οποία ήταν σκληρή ως προς το πρόσωπό μου από τους αντιπάλους μου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν ότι έχασαν από μια γυναίκα, χωρίς μεγάλη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά συνάμα εργατική και ταπεινή. Αυτό το κατάλαβαν όλοι».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
***  Οι νέοι Έλληνες Ευρωβουλευτές (όλα τα ονόματα)         
   
Στο 3,89% οριστικοποιήθηκε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, με ενσωματωμένο και το 100% των ψήφων. Η αποχή ανήλθε στο 40,04%.
~  Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 26,60%, η ΝΔ 22,71%, η Χρυσή Αυγή 9,38%, η Ελιά 8,02 %, το Ποτάμι 6,61%, το ΚΚΕ 6,07% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,47%.
~ Έξι άτομα εκλέγονται με το ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων και η Κωνσταντίνα Κούνεβα που τον Δεκέμβριο του 2008 δέχτηκε επίθεση από δυο άγνωστους άντρες οι οποίοι της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και την ανάγκασαν να το πιει, με αποτέλσμα να καταστραφούν ζωτικά της όργανα.
~  Με τη Ν.Δ εκλέγονται πέντε άτομα ενώ ακολουθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής με το οποίο εκλέγονται 3 ευρωβουλευτές, μεταξύ άλλων και ο πατέρας του άτυχου Γιώργου Φουντούλη, Λάμπρος. Ο άτυχος νέος δολοφονήθηκε μαζί με τον Μάνο Καπελώνη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το Νοέμβριο του 2013 όταν άγνωστοι πλησίασαν προς την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το κόμμα κια πυροβόλισαν εξ επαφής.
~  Με την «Ελιά» εκλέγονται μόλις δύο άτομα, το ίδιο και με το «Ποτάμι». Δύο άτομα στέλνει στην Ευρωβουλή και το Κ.Κ.Ε ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου κατάφεραν να εκλέξουν μόλις ένα άτομο.
~  Διαβάστε αναλυτικά τα ονόματα και τους σταυρούς που παίρνει ο καθένας ξεχωριστά:
ΣΥΡΙΖΑ
1ΓΛΕΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) του Νικολάου155.425
2ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ του Ηλία100.998
3  ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χριστόδουλου  68.654
4  ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Νικόλα60.657
5  ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στέλιου-Παναγιώτη59.978
6  ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρυσόγονου49.210

7  ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου
47.614
8  ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του Δημητρίου
46.430
9  ΜΗΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου
39.679
10  ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ-ΗΛΙΑΣ του Δημοκράτη
35.765
Ν.Δ.
1ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ - ΒΡΥΩΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) του Κυριάκου74.824
2ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Λεωνίδα74.288
3 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κωνσταντίνου73.165
4 ΚΥΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου72.250
5 ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη54.033

6 ΤΖΑΒΕΛΑ ΦΕΡΟΝΙΚΗ (ΝΙΚΗ) του Αθανασίου
46.608
7 ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού
41.314
8 ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ συζ. Αποστόλου
40.381
9 ΡΑΓΙΟΥ - ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) του Θεοφάνη
29.830
10 ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Λεωνίδα
28.653
Χρυσή Αυγή
1  ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Σοφοκλή  30.704
2  ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Γεωργίου  30.557
3  ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου  28.950

4  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Εμμανουήλ  18.395
5  ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Νικολάου  14.811
6  ΓΑΛΕΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου  13.399
7  ΧΑΛΒΑΤΖΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ελευθερίου  12.947
8  ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Ευτυχίου  12.267
9  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - ΓΕΩΡΓΙΑ του Γεωργίου  11.833
10  ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου  11.477
Ελιά
1   ΚΑΪΛΗ ΕΥΑ - ΕΥΔΟΞΙΑ του Αλεξάνδρου 34.951
2   ΚΑΨΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ του Ιωάννη 34.361

3   ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μαρίνου 32.793
4   ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΣΥΛΒΑΝΑ του Σπυρίδωνος 29.804
5   ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ) του Γεωργίου 19.499
6   ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μιχαήλ 13.374
7   ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Στεφάνου 12.896
8   ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αλεξάνδρου 9.025
9   ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΑΦΡΑ (ΑΦΡΟΔΙΤΗ) του Ιμπραήμ 6.628
10   ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του Κωνσταντίνου 5.837
Ποτάμι
1  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αριστοτέλη 24.717
2  ΚΥΡΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Λεωνίδα 10.477

3  ΔΟΣΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αποστόλου 9.759
4  ΟΡΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου 8.473
5  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του Κωνσταντίνου 8.394
6  ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Κωνσταντίνου 7.443
7  ΛΥΔΑΚΗ ΑΝΝΑ του Ανδρέα 7.114
8  ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου 7.050
9  ΒΙΤΩΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ 6.933
10  ΚΙΝΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Παναγιώτη 6.867
ΚΚΕ
1  ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αποστόλου 35.012
2  ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Σγουρού - Κωνσταντίνου 33.695

3  ΡΑΖΟΥ ΛΟΥΙΖΑ του Σπυρογιάννη 12.122
4  ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ του Χρήστου 12.067
5  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνα 11.795
6  ΧΙΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου 10.623
7  ΡΙΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΡΗ) του Ιωάννη 10.064
8  ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ελευθερίου 8.329
9  ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεράσιμου 7.298
10  ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου 6.391
ΑΝΕΛ
1  ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γεωργίου 12.722

2  ΜΑΡΙΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) του Αθανασίου 12.694
3  ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΖΩΗ του Αντωνίου 11.026
4  ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου 10.909
5  ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου 10.697
6  ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ του Γρηγορίου 6.459
7  ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Χρήστου 5.615
8  ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του Ιωάννη 3.996
9  ΚΙΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μιχαήλ 2.311
10  ΖΕΛΗΛΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ (ΜΑΚΗΣ) του Μύρωνος 2.301
πηγή: protothema.gr
 
 *** Δήλωση του Γιώργου Τσώνη μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος         
           
Την ακόλουθη δήλωση έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης , αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας:
"Αναμένουμε την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των 102 Εκλογικών Τμημάτων του Δήμου Μεσσήνης, την οποίαν έχουμε ήδη ζητήσει με αίτησή μας στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας."

~ Υν . : Αναφέρονται πληροφορίες  , ότι  μετά  την καταμέτρηση όλων  των σάκων  102  ε.τ. στο Δήμο  Μεσσήνης η  διαφορά  υπέρ του κ.  Αναστασόπουλου  θα διευρυνθεί με πολλούς  ακόμη  ψήφους  !  ; Είδωμεν ! ΣΝΣ .

***  Πρώτο κόμμα στην πόλη της Καλαμάτας ο ΣΥΡΙΖΑ         
            
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΙΑ
 Αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, πτώση της Ν.Δ.
  Πρώτο κόμμα στην πόλη της Καλαμάτας- στη Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα το υψηλότερο ποσοστό 
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ΛΕΖ... Οι θετικές εντυπώσεις από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα εκφράστηκαν και στην κάλπη
 Η προχθεσινή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία: η Αριστερά κερδίζει για πρώτη φορά την πρώτη θέση, στην ουσία από συστάσεως ελληνικού κράτους. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρόκειται για τη δεύτερη φορά, καθώς είχε προηγηθεί μια πρωτιά τη δεκαετία του ‘80, σε ευρωεκλογές, του άλλοτε πανίσχυρου ιταλικού ΚΚ, ενώ δε θα πρέπει να παραλειφθεί και η πορεία του ΑΚΕΛ στην Κύπρο.
Για αρκετούς αναλυτές, η Αριστερά πλησίασε αρκετά σε μια καταλυτική νίκη που θα έθετε άμεσα θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Μπορεί να μην το κατόρθωσε, αλλά η νίκη της ήταν μεγάλη - η χώρα έχει πάρει γερά τη στροφή προς τα Αριστερά. Χωρίς να ντεραπάρει.
Ξέρω ανθρώπους που δεν πίστευαν ότι θα ζήσουν για να το δουν. Φυσικά, το κοινωνικό τίμημα είναι βαρύ. Κανείς δε θα ευχόταν να δει όλη αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή, ώστε η ανάγκη να στρέψει τόσο κόσμο προς την Αριστερά. Αλλά η Ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και αντιφάσεις.
Η ανυπομονησία δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για τόσο σημαντικές ανατροπές. Πιο κοντά στην κουλτούρα της Αριστεράς είναι η προσέγγιση ότι πρόκειται για μαραθώνιο, έστω και αν το κοινωνικό τίμημα -τα χαμένα δικαιώματα, οι ζωές και οι περιουσίες, το κοινωνικό κράτος που συρρικνώνεται, ο κοινωνικός ιστός που διαρρηγνύεται- είναι βαρύ εξαιτίας αυτής της χρονικής υστέρησης.
Η νικητήρια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα αποτυπώνει, νομίζω, με ώριμο τρόπο αυτή την παραδοχή. Η υπόσχεσή του ότι από αύριο η Αριστερά θα εργαστεί για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής και πατριωτικής συμμαχίας δίνει την υπόσχεση μιας νέας ωριμότητας, μιας ετοιμότητας ποιοτικά ανώτερης σε σχέση με την προηγούμενη πολιτική φάση.
Η παραπάνω εικόνα αποτυπώνεται και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου 2012, απώλεσε σχεδόν οκτώ (8) ποσοστιαίες μονάδες (28,36% Μάιος 2014-36,94% πριν δύο χρόνια). Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε περίπου 2% μέσα στο ίδιο διάστημα (24,20% προχθές).
Αύξηση σημείωσε και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, 11,26% έναντι 8,95% γεγονός που την εδραίωσε καθαρά στην τρίτη θέση. Θετικά ήταν τα μηνύματα για «Ελιά» (8,52%), «Ποτάμι» 5,61%, ΛΑΟΣ 3,13% από 1,42%, ενώ το ΚΚΕ, αν και όμηρο της αγκύλωσής του, σημείωσε άνοδο περίπου 1,5% (4,80% έναντι 3,34%).
  ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Το παράδοξο στο νομό μας είναι ότι η Νέα Δημοκρατία πέτυχε ένα από τα καλύτερα πανελλαδικά αποτελέσματα (31,55%), αλλά ταυτόχρονα είναι και από τις περιοχές όπου είχε μεγάλη διαρροή ψήφων σε σχέση με το 2012 (41,59%).
Αντίθετα, και στη Μεσσηνία, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε αύξηση στα ποσοστά του  σε σχέση με το 2012 (25,04% έναντι 21,55%). Διψήφιο ποσοστό σημείωσε και η Χρυσή Αυγή (10,77%), από τα υψηλότερα στη χώρα. Η «Ελιά», σε σχέση με το πανελλαδικό της ποσοστό, στο νομό μας δεν πήγε καλά (6,60%). Το ΚΚΕ, με πανελλαδικό ποσοστό κοντά στο 6%, στη Μεσσηνία πέτυχε αύξηση (6,11%).
Εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα, βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πρωτιά στην πόλη της Καλαμάτας (27,78%) έναντι της Ν.Δ., που κέρδισε το (26,79%).
Ενδιαφέρον είναι, επίσης, το στοιχείο ότι πίσω από την τρίτη Χρυσή Αυγή ήρθε το ΚΚΕ, με 6,67% και μετά το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη με 6,32 και όχι η «Ελιά», που έλαβε 5,45%.
Με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ βάφτηκε, επίσης, η Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 31,82%, το υψηλότερο ποσοστό του στη Μεσσηνία, ενώ η Ν.Δ. 29,12%.
Τα καλύτερά του ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ τα πέτυχε, πέρα από τη Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα, στις Δημοτικές Ενότητες: Μεθώνης με 29,15%, Φιλιατρών με 28,49%, Νέστορος με 28,43%.
Μεταξύ των καλλικράτειων Δήμων της Μεσσηνίας,  ο ΣΥΡΙΖΑ τα καλύτερα ποσοστά του έχει στους Δήμους: Πύλου-Νέστορος με 27,25% και Καλαμάτας με 26,28%.
Η Νέα Δημοκρατία το υψηλότερο ποσοστό της μεταξύ των καλλικράτειων Δήμων έχει στο Δήμο Οιχαλίας με 35,92%.
 
***  Σελφ σέρβις τα ευρωψηφοδέλτια         
           
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε αρκετά εκλογικά τμήματα. Καθώς τα ευρωψηφοδέλτια στη Μεσσηνία ήταν 39 και σε αρκετά τμήματα υπήρχαν ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, ήταν δύσκολο να φτιάχνονται πακέτα για τους ψηφοφόρους. Έτσι, τα ευρωψηφοδέλτια είχαν απλωθεί πάνω σε θρανία και ο ψηφοφόρος πήγαινε και έπαιρνε όσα ήθελε μόνος του.
Self service κατάσταση, δηλαδή!    Β.Β.  

*** Τα τελικά αποτελέσματα του β΄γύρου στους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38324-telika-peloponnisos
 Τα τελικά αποτελέσματα του β΄γύρου στους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Αλλαγή φρουράς υπήρξε σε αρκετούς από τους 26 δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά και την ολοκλήρωση του β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στους 12 από τους 26 δήμους είχαν εκλεγεί δήμαρχοι από τον πρώτο γύρο (δείτε εδώ), ενώ στους υπόλοιπους 14 έγιναν επαναληπτικές.
Ακολουθούν αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα στους 14 δήμους, που κρίθηκαν στο β΄ γύρο:
 
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Δήμος Ερμιονίδας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     27/27                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   13730
Γραμμένοι:   12821        Εγκυρα:    8403        Ακυρα:     311        Λευκά:     187
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 3 ΣΦΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ                           |  34,83         5 |    4231     50,35      11
 5 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                             |  30,64         4 |    4172     49,65       2
 6 ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                  |  19,68         3 |                          
 4 ΤΟΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                                         |   9,37         1 |                          
 2 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ                    |   4,11         1 |                          
 1 ΤΣΙΧΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ                                     |   1,36         0 |                          
 
ΑΡΚΑΔΙΑ
Δήμος Γορτυνίας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     84/84                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   12362
Γραμμένοι:   26833        Εγκυρα:   10009        Ακυρα:     376        Λευκά:     233
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 2 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                      |  41,28         7 |    5553     55,48      13
 4 ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΧΡΟΝΗ                                                  |  27,95         5 |    4456     44,52       3
 3 ΚΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ                                      |  27,52         5 |                          
 1 ΦΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ                                                  |   3,26         0 |                          
 
Δήμος Μεγαλόπολης
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     70/70                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   11014
Γραμμένοι:   16892        Εγκυρα:    8039        Ακυρα:     321        Λευκά:     166
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 3 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                      |  35,71         5 |    4027     50,09      11
 4 ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                      |  38,71         5 |    4012     49,91       2
 2 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                             |  21,15         3 |                          
 1 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΗΛΙΑ                                   |   4,43         1 |                          
 
Δήμος Νότιας Κυνουρίας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     25/25                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:    9435
Γραμμένοι:   10759        Εγκυρα:    5635        Ακυρα:     185        Λευκά:     108
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 2 ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                        |  45,25         5 |    2846     50,51       8
 4 ΜΑΡΝΕΡΗΣΙΩΑΝΝΗΣτουΗΛΙΑ                                                |  43,57         5 |    2789     49,49       2
 3 ΨΑΡΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ                     |   6,13         1 |                          
 1 ΧΕΙΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                       |   5,05         0 |                          
 
Δήμος Τρίπολης
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    141/141                  Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   47467
Γραμμένοι:   61638        Εγκυρα:   25153        Ακυρα:    1796        Λευκά:    1495
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 6 ΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                         |  21,29         4 |   12648     50,28      20
 5 ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                              |  38,28         8 |   12505     49,72       0
 2 ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                             |  17,83         4 |                          
 3 ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                             |  10,29         2 |                          
 4 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                          |   9,18         2 |                          
 1 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                                 |   3,12         1 |                          
                  
 ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Δήμος Κορινθίων
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    107/107                  Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   57833
Γραμμένοι:   50199        Εγκυρα:   31424        Ακυρα:    1368        Λευκά:    1074
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 3 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ                        |  43,09         7 |   15738     50,08      13
 5 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                               |  41,75         7 |   15686     49,92       3
 4 ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                 |   9,03         2 |                          
 2 ΠΙΕΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                              |   3,62         1 |                          
 1 ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                         |   2,51         0 |                          
 
Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     38/38                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   21883
Γραμμένοι:   18524        Εγκυρα:   11920        Ακυρα:     740        Λευκά:     611
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 2 ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ                           |  32,72         4 |    7261     60,91      12
 5 ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                        |  21,57         3 |    4659     39,09       1
 3 ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                  |  21,16         3 |                          
 4 ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                             |  20,40         3 |                          
 1 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                       |   4,16         1 |                          
 
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     56/56                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   17319
Γραμμένοι:   21689        Εγκυρα:   11894        Ακυρα:     639        Λευκά:     506
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 2 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΝΔΡΕΑ                          |  35,52         5 |    6643     55,85      11
 4 ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                                         |  28,08         4 |    5251     44,15       2
 3 ΖΑΡΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ                                      |  25,97         4 |                          
 5 ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                           |   9,53         1 |                          
 1 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ                            |   0,90         0 |                          
 
Δήμος Σικυωνίων
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     60/60                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   22688
Γραμμένοι:   25258        Εγκυρα:   14798        Ακυρα:     409        Λευκά:     290
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 3 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                     |  48,94         7 |    8215     55,51       9
 4 ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΕΣΤΗ                                         |  43,32         6 |    6583     44,49       4
 2 ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ                                        |   5,33         1 |                          
 1 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                                    |   2,42         0 |                          
 
ΛΑΚΩΝΙΑ
Δήμος Σπάρτης
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    119/119                  Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   35418
Γραμμένοι:   54260        Εγκυρα:   19974        Ακυρα:     670        Λευκά:     364
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 4 ΒΑΛΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                         |  38,66         8 |   11810     59,13      17
 3 ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                           |  48,37        10 |    8164     40,87       3
 5 ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                             |   5,34         1 |                          
 2 ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                  |   4,33         1 |                          
 1 ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                    |   3,30         1 |                          
 
ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Δήμος Δυτικής Μάνης
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     28/29                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:    7258
Γραμμένοι:    9686        Εγκυρα:    4879        Ακυρα:     178        Λευκά:     132
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΜΑΡΑΜΠΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                        |  34,39         4 |    2598     53,25       9
 3 ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ                        |  34,62         4 |    2281     46,75       1
 4 ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ                               |  26,53         3 |                          
 2 ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                        |   4,46         0 |                          
 
 
Δήμος Μεσσήνης
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    101/102                  Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   23885
Γραμμένοι:   38065        Εγκυρα:   18288        Ακυρα:     725        Λευκά:     499
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΤΣΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                            |  29,55         5 |    9156     50,07      15
 2 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                |  44,45         8 |    9132     49,93       1
 5 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                |  20,23         3 |                          
 3 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ    |   4,06         1 |                          
 4 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ             |   1,71         0 |                          
 * Διαβάστε για το εκλογικό θρίλερ στο Δήμο Μεσσήνης εδώ
Δήμος Οιχαλίας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     67/67                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   11753
Γραμμένοι:   20650        Εγκυρα:    8469        Ακυρα:     525        Λευκά:     221
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 3 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ                      |  32,63         5 |    4510     53,25      11
 2 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΦΩΤΙΟΥ                             |  25,44         3 |    3959     46,75       2
 4 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ                                      |  21,78         3 |                          
 1 ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ                   |  15,52         2 |                          
 5 ΡΕΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ                           |   4,63         1 |                          
 
Δήμος Τριφυλίας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     96/96                   Ενημέρωση:   00:20:14               Πληθυσμός:   27926
Γραμμένοι:   34632        Εγκυρα:   14142        Ακυρα:    1034        Λευκά:     879
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                            |-   A' Κυριακή   -|-       Β' Κυριακή -     -|
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           |Ποσοστό     Έδρες |   Ψήφοι   Ποσοστό   Εδρες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 4 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ                     |  48,49         7 |    7575     53,56       9
 1 ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                     |  31,19         4 |    6567     46,44       4
 3 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ               |  16,37         2 |                          
 2 ΚΟΥΚΟΥΜΗΣΣΑΡΑΝΤΟΣτουΧΡΗΣΤΟΥ                              |   3,96         1 |  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38324-telika-peloponnisos

***   Τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38014-dimoi-peloponnisou
Τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας ΠελοποννήσουΣτους μισούς - παρά ένα - από τους 26 δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξελέγησαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή. Στους υπόλοιπους 14 υπάρχουν ακόμα "ανοιχτοί λογαριασμοί" που θα λυθούν στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
 Ειδικότερα από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν δήμαρχοι στην Αργολίδα στους Δήμους Αργους - Μυκηνών, Επιδαύρου και Ναυπλίου, στην Αρκαδία στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στην Κορινθία στους Δήμους Βέλου - Βόχας και Νεμέα, στη Λακωνία στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα και Μονεμβασιάς και στη Μεσσηνία στους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος.
Αντίθετα κάλπες θα ξαναστηθούν την Κυριακή στην Αργολίδα στο Δήμο Ερμιονίδας, στην Αρκαδία στους Δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας και Τρίπολης, στην Κορινθία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Σικυωνίων, στη Λακωνία στο Δήμο Σπάρτης και στη Μεσσηνία στους Δήμους Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας.
Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Δήμος Αργους - Μυκηνών
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    102/102 
Γραμμένοι:   44152     Εγκυρα:   28182     Ακυρα:     727     Λευκά:     227
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                         17207       61,06         25   (Εκλέγεται)
 2 ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                       5931       21,05          9
 3 ΠΛΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ                             4014       14,24          6
 4 ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ                         1030        3,65          1
 
Δήμος Επιδαύρου
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     20/20                 
Γραμμένοι:    9144     Εγκυρα:    6128     Ακυρα:     127     Λευκά:      40
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΚΑΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                       3514       57,34         13  (Εκλέγεται)
 2 ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        2269       37,03          7
 3 ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ                          345        5,63          1
 
Δήμος  Ερμιονίδας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     27/27                 
Γραμμένοι:   12821     Εγκυρα:    8946     Ακυρα:     170     Λευκά:      40
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΦΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ                            3116       34,83          5         (Β' Γύρος)
 2 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                         2741       30,64          4       (Β' Γύρος)
 3 ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                           1761       19,68          3
 4 ΤΟΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                                838        9,37          1
 5 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ                      368        4,11          1
 6 ΤΣΙΧΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ                             122        1,36          0
 
 Δήμος Ναυπλιέων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     65/65                  
Γραμμένοι:   30146     Εγκυρα:   20742     Ακυρα:     453     Λευκά:     116
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                           10812       52,13         20     (Εκλέγεται)
 2 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                    7033       33,91          9
 3 ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ                      1311        6,32          2
 4 ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                       917        4,42          1
 5 ΠΙΝΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ                            669        3,23          1
 
ΑΡΚΑΔΙΑ
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     38/38                  
Γραμμένοι:   15019     Εγκυρα:    8640     Ακυρα:     132     Λευκά:      44
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        4568       52,87         16     (Εκλέγεται)
 2 ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ                              3136       36,30          8
 3 ΓΙΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ                                 620        7,18          2
 4 ΑΔΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                             316        3,66          1
 
Δήμος Γορτυνίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     84/84                  
Γραμμένοι:   26833     Εγκυρα:   13080     Ακυρα:     176     Λευκά:      65
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                       5399       41,28          7   (Β΄ Γύρος)
 2 ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΧΡΟΝΗ                                 3656       27,95          5              (Β΄Γύρος)
 3 ΚΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ                          3599       27,52          5
 4 ΦΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ                                 426        3,26          0
 
Δήμος Μεγαλόπολης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     70/70                  
Γραμμένοι:   16892     Εγκυρα:    8851     Ακυρα:     158     Λευκά:      48
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                           3426       38,71          5            (Β΄ Γύρος)
 2 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                       3161       35,71          5         (Β΄ Γύρος)
 3 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                       1872       21,15          3
 4 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΗΛΙΑ                           392        4,43          1
 
Δήμος Νότιας Κυνουρίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     25/25                 
Γραμμένοι:   10759     Εγκυρα:    5722     Ακυρα:     103     Λευκά:      42
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                         2589       45,25          5         (Β΄ Γύρος)
 2 ΜΑΡΝΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ                                 2493       43,57          5                   (Β΄ Γύρος)
 3 ΨΑΡΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ                       351        6,13          1
 4 ΧΕΙΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                         289        5,05          0
 
Δήμος Τρίπολης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    141/141              
Γραμμένοι:   61638     Εγκυρα:   29811     Ακυρα:     671     Λευκά:     234
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                        11413       38,28          8       (Β΄ Γύρος)
 2 ΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                           6346       21,29          4           (Β΄ Γύρος)
 3 ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                         5316       17,83          4
 4 ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                         3069       10,29          2
 5 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        2738        9,18          2
 6 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                            929        3,12          1
 
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Δήμος Βέλου - Βόχας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     39/39                  
Γραμμένοι:   17850     Εγκυρα:   11263     Ακυρα:     273     Λευκά:     117
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΝΙΒΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ                           5717       50,76         16    (Εκλέγεται)
 2 ΜΑΝΑΒΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                           2189       19,44          5
 3 ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ (ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ              2056       18,25          4
 4 ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ                       1168       10,37          2
 5 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                       133        1,18          0
 
Δήμος Κορινθίων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    107/107              
Γραμμένοι:   50199     Εγκυρα:   33183     Ακυρα:     969     Λευκά:     374
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ                        14298       43,09          7         (Β΄ Γύρος)
 2 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                       13854       41,75          7         (Β΄ Γύρος)
 3 ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                  2997        9,03          2
 4 ΠΙΕΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                        1202        3,62          1
 5 ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                              832        2,51          0
 
Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     38/38                
Γραμμένοι:   18524     Εγκυρα:   13188     Ακυρα:     321     Λευκά:     124
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ                            4315       32,72          4         (Β΄ Γύρος)
 2 ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                2845       21,57          3            (Β΄ Γύρος)
 3 ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                      2790       21,16          3
 4 ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                           2690       20,40          3
 5 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                         548        4,16          1
 
Δήμος Νεμέας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     19/19                   
Γραμμένοι:    7919     Εγκυρα:    5200     Ακυρα:     101     Λευκά:      26
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ                           2723       52,37         13     (Εκλέγεται)
 2 ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                        2399       46,13          8
 3 ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                        78        1,50          0
 
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     56/56           
Γραμμένοι:   21689     Εγκυρα:   13353     Ακυρα:     264     Λευκά:      93
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΝΔΡΕΑ                            4743       35,52          5       (Β΄ Γύρος)
 2 ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                               3749       28,08          4             (Β΄ Γύρος)
 3 ΖΑΡΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ                              3468       25,97          4
 4 ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                        1273        9,53          1
 5 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ                          120        0,90          0
 
Δήμος Σικυωνίων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     60/60           
Γραμμένοι:   25258     Εγκυρα:   15716     Ακυρα:     423     Λευκά:     119
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                      7691       48,94          7   (Β΄ Γύρος)
 2 ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΕΣΤΗ                            6808       43,32          6          (Β΄ Γύρος)
 3 ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ                            837        5,33          1
 4 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                          380        2,42          0
 
ΛΑΚΩΝΙΑ
Δήμος Ανατολικής Μάνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     69/69                  
Γραμμένοι:   22684     Εγκυρα:    9411     Ακυρα:     275     Λευκά:      57
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΝΕΑΡΧΟΥ                              8772       93,21         25      (Εκλέγεται)
 2 ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ                               639        6,79          2
 
Δήμος Ελαφονήσου
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:      3/3              
Γραμμένοι:    1254     Εγκυρα:     910     Ακυρα:      11     Λευκά:       1
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΛΙΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΟΣΜΑ                                471       51,76          8      (Εκλέγεται)
 2 ΨΑΡΟΜΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ                           439       48,24          5
 
Δήμος Ευρώτα
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     52/52          
Γραμμένοι:   23342     Εγκυρα:   11821     Ακυρα:     260     Λευκά:      72
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                            6544       55,36         16      (Εκλέγεται)
 2 ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                             4745       40,14         10
 3 ΚΥΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                              532        4,50          1
 
Δήμος Μονεμβασίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     66/66   
Γραμμένοι:   27832     Εγκυρα:   12191     Ακυρα:     363     Λευκά:      71
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                            9004       73,86         20    (Εκλέγεται)
 2 ΔΟΥΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΣΧΑΛΗ                                 2779       22,80          6
 3 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΗΛΙΑ                             408        3,35          1
 
 
Δήμος Σπάρτης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    119/119               
Γραμμένοι:   54260     Εγκυρα:   21301     Ακυρα:     511     Λευκά:     117
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                      10304       48,37         10   (Β' Γύρος)
 2 ΒΑΛΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                          8234       38,66          8        (Β' Γύρος)
 3 ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                         1138        5,34          1
 4 ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                     923        4,33          1
 5 ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                      702        3,30          1
 
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Δήμος Δυτικής Μάνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     29/29     
Γραμμένοι:   10217     Εγκυρα:    5557     Ακυρα:     121     Λευκά:      38
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ                        1924       34,62          4      (Β' Γύρος)
 2 ΜΑΡΑΜΠΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                            1911       34,39          4           (Β' Γύρος)
 3 ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ                            1474       26,53          3
 4 ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                         248        4,46          0
 
Δήμος Καλαμάτας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    141/141    
Γραμμένοι:   66445     Εγκυρα:   36392     Ακυρα:    1025     Λευκά:     447
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ                           19663       54,03         25   (Εκλέγεται)
 2 ΜΑΚΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) - ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ        8754       24,05          8
 3 ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                        2614        7,18          3
 4 ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                          2247        6,17          2
 5 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                         2003        5,50          2
 6 ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                       1111        3,05          1
 
Δήμος Μεσσήνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    102/102  
Γραμμένοι:   38431     Εγκυρα:   21212     Ακυρα:     386     Λευκά:     120
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                       9428       44,45          8      (Β΄ Γύρος)
 2 ΤΣΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                             6268       29,55          5               (Β΄ Γύρος)
 3 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                       4291       20,23          3
 4 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ                  862        4,06          1
 5 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ                       363        1,71          0
 
Δήμος Οιχαλίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     67/67  
Γραμμένοι:   20650     Εγκυρα:    9647     Ακυρα:     184     Λευκά:      42
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ                       3148       32,63          5         (Β΄ Γύρος)
 2 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΦΩΤΙΟΥ                       2454       25,44          3        (Β΄ Γύρος)
 3 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ                           2101       21,78          3
 4 ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ                   1497       15,52          2
 5 ΡΕΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ                       447        4,63          1
 
Δήμος Πύλου - Νέστορος
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     81/81  
Γραμμένοι:   30369     Εγκυρα:   13959     Ακυρα:     357     Λευκά:     125
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                        7207       51,63         16     (Εκλέγεται)
 2 ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΤΡΥΦΩΝΑ                          3346       23,97          5
 3 ΚΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                               2354       16,86          4
 4 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                        1052        7,54          2
 
Δήμος Τριφυλίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     96/96 
Γραμμένοι:   34632     Εγκυρα:   16883     Ακυρα:     304     Λευκά:     110
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ                          8186       48,49          7             (Β΄ Γύρος)
 2 ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                      5265       31,19          4         (Β΄ Γύρος)
 3 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                    2763       16,37          2
 4 ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                             669        3,96          1 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38014-dimoi-peloponnisou

*** ΕΦΗΜΕΡΊΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ
 
Εχεται κάνει ποτέ τον εαυτό σας το ερώτημα, πώς είναι δυνατον να εχουμε τόσσες πολλές εφημερίδες στην Ελλάδα ;
Πώς είναι δυνατόν με τόσο μικρό πληθυσμό .... με ένα τμήμα πολύ μικρών επιχειρήσεων ...να υποστηρίζει οικονομικά τόσες πολλές εφημερίδες ;
Η κυκλοφορία αυτών των εφημερίδων είναι πολύ μικρή και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να φέρουν μεγάλο εισόδημα . Οι διαφημίσεις είναι πολύ λίγες σε αριθμό σε όλες τις εφημερίδες .... με το μικρό εισόδημα αυτές οι διαφημίσεις φέρνουν .... δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί το κόστος παραγωγής αυτών των εφημερίδων !
Πώς λοιπόν οι εφημερίδες αυτές υποστηρίζονται οικονομικά; Ποιοι είναι αυτοί που της υποστηρίζουν και της χρηματοδοτούν;;; ....από επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις του πολίτευμα ...δηλαδή το κράτος;
Χρηματοδοτούνται από συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων .... αυτοί οι άνθρωποι είναι Έλληνες της Ελλάδας ή Έλληνες από το εξωτερικό;
Ή ελέγχονται οι εφημερίδες μας και χρηματοδοτούνται από μη Έλληνες από το εξωτερικό ;
Όποιες και αν είναι οι απαντήσεις , δεν θα πρέπει εμείς οι Έλληνες να έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων μας ... ποιος ελέγχει ...τι μας λένε για τα σημαντικά και καθημερινά θέματα που αφορούν τη ζωή μας , το λαό μας και τη χώρα μας;
NEWSPAPERS IN GREECE
Have you ever asked your selves the question how come there are so many newspapers in Greece?
How is it possible with such a small population....with a small business section to financially support so many newspapers?
The circulation of these newspapers is very small and therefore not able to bring in much income. The advertisements are very few in number in all the newspapers....with the small income these advertisements bring in....it is not possible to sustain the cost of production of these newspapers!
How then are these newspapers financially supported? Are they supported and financed by government subsides and grants?
Are they financed by big business interests....are these people Greeks in Greece or Greeks from abroad?
Or are our newspapers controlled and financed by non Greeks from abroad?
Whatever the answers, should we Greeks not be entitled to know who owns our newspapers...who controls what we are told about important daily matters which concern our lives, our people and our country?

*** Η «επιστήμη» της κοινωνικής ανισότητας
  ,  Χωρίς σχόλια

ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣ
Κι όμως, εμφανίζει διαχρονική μονιμότητα, επειδή «θεμελιώνεται» σε φυσικούς νόμους, όπως ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής
Δεν είναι συνηθισμένο ένα επιστημονικό περιοδικό -πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το πιο έγκυρο στον κόσμο- να αφιερώνει ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Η επιστήμη της ανισότητας». Και όμως αυτό ακριβώς έκανε, στο τελευταίο τεύχος του, το αμερικανικό «Science», αναδεικνύοντας πλέον σε κεντρικό παγκόσμιο πρόβλημα -ακόμη και από επιστημονική άποψη- τη συνεχώς διευρυνόμενη οικονομική και κοινωνική ανισότητα σε όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη μας.

Το περιοδικό αναγνωρίζει ότι υπέκυψε στη γοητεία του «σούπερ-σταρ» -όπως τον αποκαλεί- κορυφαίου Γάλλου οικονομολόγου Τομά Πικετί, ο οποίος με το ογκώδες πρόσφατο βιβλίο του «Το Κεφάλαιο στον 21ό αιώνα» (που ήδη μεταφράζεται και θα εκδοθεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Πόλις» σε μερικούς μήνες), έχει προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό και αναταραχή.
Το βιβλίο ανατρέχει σε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων για την κατανομή των εισοδημάτων και του πλούτου σε βάθος χρόνου, κυρίως από την Παγκόσμια Βάση Ανωτάτων Εισοδημάτων (World Top Incomes Database), στοιχειοθετώντας πειστικά -πιο πειστικά από ποτέ- ότι η ανισότητα του πλούτου δεν είναι κάποια φαντασίωση ή ιδεολογική εμμονή. Αντίθετα, είναι μια αμείλικτη πραγματικότητα και - το πιο ανησυχητικό- η ανισότητα έχει τάση να χειροτερεύει, καθώς επικρατεί η αυτοκαταστροφική ανταγωνιστική λογική «ο νικητής τα παίρνει όλα» (και οι χαμένοι τίποτα ή ελάχιστα).
Πώς όμως το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό παίρνει το ρίσκο να μιλήσει για «επιστήμη» της ανισότητας; Ο βασικός λόγος είναι ότι ποτέ μέχρι σήμερα ένας ερευνητής δεν είχε καταφέρει (με τη βοήθεια μιας μεγάλης ομάδας συνεργατών) να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο όγκο διαχρονικών στατιστικών δεδομένων σε βάθος περίπου δύο αιώνων και μάλιστα σε πολλές χώρες ταυτόχρονα, τα οποία στοιχεία στοιχειοθετούν την διευρυνόμενη ανισότητα, που υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατίας και της κοινωνίας.
Για τη σημερινή επιστήμη και τεχνολογία, τα άφθονα στατιστικά στοιχεία αντιπροσωπεύουν πραγματική δύναμη και πειθώ, πολύ περισσότερο που ο Πικετί δεν είναι ένας τυχαίος κοινωνικός επιστήμων, αλλά διευθυντής ερευνών και καθηγητής της Σχολής Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (EHESS) και της Σχολής Οικονομικών του Παρισιού.
Το αφιέρωμα του «Science», στο οποίο, πέρα από τον Πικετί, διάφοροι άλλοι συγγραφείς και επιστήμονες καλύπτουν μια ποικιλία διαστάσεων της ανισότητας, δύσκολα μπορεί να συμπυκνωθεί σε λίγες λέξεις. Όμως ακολουθούν επιγραμματικά μερικές βασικές διαπιστώσεις:
- Ο βασικός οικονομικός «νόμος» που εξηγεί την αδιάλειπτη ανισότητα είναι η απλή μαθηματική ανισότητα «r μεγαλύτερο g» (όπου r η απόδοση του κεφαλαίου και g ο ρυθμός ανάπτυξης). Με άλλα λόγια, μακροπρόθεσμα, οι κεφαλαιούχοι, οι ιδιοκτήτες και όσοι ανήκουν στο ανώτερο 1% ή 10% της εισοδηματικής κλίμακας συσσωρεύουν ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο του παραγόμενου πλούτου.
- Μέχρι τον Α ΄Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ευρώπη είχε μεγαλύτερη ανισότητα εισοδημάτων από τις ΗΠΑ, αλλά έκτοτε η κατάσταση έχει αντιστραφεί και στον 21ό αιώνα η ανισότητα στις ΗΠΑ είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη από την ανισότητα στην Ευρώπη. Στην ανισότητα του πλούτου (κινητού και ακίνητου), η Ευρώπη είχε τα πρωτεία έως τη δεκαετία του ΄60, αλλά έκτοτε οι ΗΠΑ εμφανίζουν μεγαλύτερη ανισότητα.
- Οι πόλεμοι, οι υφέσεις και οι άλλες μεγάλες κρίσεις, που καταστρέφουν περιουσίες, τείνουν να μετριάζουν την ανισότητα, ενώ αυτή εντείνεται όταν τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά και ειρηνικά. Αυτό θεωρείται δυσοίωνο γιατί δείχνει ότι η ανισότητα είναι ένα φαινόμενο εγγενές στον τρόπο που «δουλεύει» το τρέχον οικονομικό σύστημα, συνεπώς αυτό χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις (κυρίως μία νέα έντονα προοδευτική φορολογία), ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.
- Διευρύνεται συνεχώς στην παγκόσμια αγορά εργασίας η «ψαλίδα» ζήτησης-προσφοράς ανάμεσα σε όσους έχουν ανώτατη εκπαίδευση και εξειδικευμένες γνώσεις (ιδίως επιστημονικο-τεχνολογικές) και στους μη ειδικευμένους εργαζόμενους, που ξεμένουν όλο και πιο πίσω οικονομικά και κοινωνικά.
- Η ανισότητα δεν μειώνεται, καθώς μια οικονομία ωριμάζει. Αντίθετα, κάθε χώρα που βγαίνει από την υπανάπτυξη (π.χ. Κίνα, Ινδία, Νότια αφρική κ.α.), όσο αναπτύσσεται, γίνεται με τη σειρά της πιο άνιση στο εσωτερικό της, από ό,τι ήταν έως τότε. Από την άλλη, χάρη στην παγκοσμιοποίηση (που συχνά διευκολύνει τις εξαγωγές των αναπτυσσόμενων χωρών), έχει μειωθεί η ανισότητα ανάμεσα στις χώρες.
- Η ανισότητα και η φτώχεια κάνουν κακό στην υγεία και μειώνουν το προσδόκιμο ζωής, δηλαδή κόβουν χρόνια ζωής, κυρίως λόγω των σωματικών επιπτώσεων του στρες. Το πρόβλημα μπορεί να αρχίσει πριν καν γεννηθεί ένα παιδί, ήδη στην μήτρα μιας φτωχής και αγχωμένης εγκύου μητέρας. Το γεγονός αυτό ενισχύει αθόρυβα τον φαύλο κύκλο της φτώχειας και της ανισότητας.
- Από ανθρωπολογική, αρχαιολογική και εξελικτική άποψη, αυξάνουν τα στοιχεία ότι η ανισότητα συνοδεύει την ανθρωπότητα από τα πανάρχαια χρόνια, πριν καν εμφανιστεί η γεωργία (και η συσσώρευση πλεονασμάτων τροφών), ήδη από τότε που οι άνθρωποι ήσαν νομάδες κυνηγοί-συλλέκτες.
- Δεν λείπουν (επίμαχες) επιστημονικές απόψεις ότι η ανισότητα μπορεί να εμφανίζει διαχρονική μονιμότητα, επειδή «θεμελιώνεται» σε φυσικούς νόμους, όπως ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής και της εντροπίας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει συμπερασματικά το "Science", «λίγοι θα αρνούνταν ότι η υπερβολική ανισότητα μπορεί να αποβεί επιζήμια για τις κοινωνίες και τις οικονομίες, αν και τα νέα στοιχεία δεν προσδιορίζουν ένα επιθυμητό επίπεδο (ανισότητας). Δείχνουν όμως ότι οι δυνάμεις που ενισχύουν την ανισότητα - από την ανομοιογενή κατανομή των πόρων ανάμεσα στους αρχαίους κυνηγούς-συλλέκτες έως την απόλυτη δύναμη κερδοφορίας του κεφαλαίου σήμερα- είναι πολλλές και ισχυρές. Εναπόκειται στην κοινωνία να αποφασίσει αν -και πώς- θα τις περιορίσει».  
merisia

***  Ερντογάν στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού: «Στην Ελλάδα εκπαιδεύουν Κούρδους τρομοκράτες»

Επανήλθε στο παλιό και κακοπαιγμένο σενάριο της εκπαίδευσης Κούρδων τρομοκρατών σε στρατόπεδα στην Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν.Παίρνοντας ευκαιρία  από τη συμμετοχή μελών του Λαϊκού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP/C) στα πρόσφατα επεισόδια στη συνοικία Οκμεϊντάν της Κωνσταντινούπολης στα οποία δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων,  ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέφερε τα τουρκικά σενάρια για την ύπαρξη βάσεων της χαρακτηρισμένης από τους Τούρκους ως τρομοκρατικής οργάνωσης επί ελληνικού εδάφους.
«Όλοι ξέρουμε ποιος στηρίζει και προστατεύει αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του DHKP/C είναι στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει να εισέρχονται στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει επιχειρήσεις σε βάρος τους αλλά δεν ξέρουμε γιατί ακόμα λειτουργούν εκεί τα στρατόπεδα» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία ο Ερντογάν συνέχισε: «Όποτε τα πράγματα πήγαιναν καλά εδώ, υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Τουρκία. Κάθε φορά που η Τουρκία προχωρούσε σε οικονομική ανάπτυξη, έγινε στόχος τρομοκρατικών ομάδων ή στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Κάποια σκοτεινά χέρια είτε στην πατρίδα είτε στο εξωτερικό συνεργάστηκαν».
Δεν δίστασε μάλιστα να αναρωτηθεί φωναχτά πώς η Ιαπωνία και η Γερμανία έγιναν οι ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά η Τουρκία δεν τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στον πόλεμο.
Αναφερόμενος, ειδικά, στα όσα συνέβησαν στο πάρκο Γκεζί με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα αιματηρά επεισόδια που τον έφεραν σε δύσκολη θέση ο Τούρκος πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Είναι σαν να πατιέται ένα κουμπί και νόμιμες και παράνομες οργανώσεις διαταράσσουν την ειρήνη. Είναι τόσο προετοιμασμένη αυτή η επίθεση που στοχεύουν ταυτόχρονα στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομία».
Και τα σενάρια αυτά σε ότι αφορά την υποτιθέμενη εκπαίδευση Κούρδων μαχητών στην Ελλάδα, δεν ισχύουν για ένα πολύ απλό λόγο: Ποια είναι η ελληνική κυβέρνηση η οποία θα τολμούσε καν να σκεφτεί το στήσιμο μιας τέτοιας επιχείρησης; 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

***  Φρυκτωρίες: το αρχαιότερο οργανωμένο δίκτυο επικοινωνίας
     Χωρίς σχόλια
Σύμφωνα με τον Αισχύλο, φρυκτωρίες ονομάζονταν οι φωτιές που χρησιμοποιούσαν οι"γνώστες", για να αναγγείλουν μία είδηση. 
Τις φωτιές αυτές τις άναβαν στις κορφές των βουνών και των λόφων, για να μεταδίνουν ειδήσεις, κάτι που θεωρείται ως σύστημα οπτικής επικοινωνίας...
Οι φρυκτωρίες, προέρχονται από την λέξη «Φρυκτός» = ψημένος, καβουρδισμένος, ο δαυλός ή ο πυρσός που φλέγεται, για να κάνουν σήματα και έτσι να μεταδώσουν τις πληροφορίες-ειδήσεις.
Αρχική - Ριζική λέξη : φρύγω < αρχ. φρύγω. Ετυμολογία: [<αρχ. φρυκτωρία < φρυκτωρός] φρύξη, φρυγμός, φρυκτός, φρυκτωρία, φρύγανο, φρυγανιά, φρυγανιέρα, φρυγανίζω, φρυγάνισμα.

Είναι σύνθετη και αποτελείται από τη λέξη φρυκτός που σημαίνει πυρσός και ώρα που σημαίνει φροντίδα, δηλαδή πρόκειται για οπτικό τηλέγραφο, καθώς είναι συστηματική μέθοδος μετάδοσης προσυμφωνημένων μηνυμάτων με χρήση φωτιάς.
Αλλά και ο Ηρόδοτος (Η΄ 98) αναφέρει ότι το ταχυδρομικό σύστημα των Περσών λεγότανε «αγγαρήιον», επειδή εξυπηρετιόταν από «αγγάραυς», δηλαδή, έφιππους αγγελιοφόρους. Από δω και η ετυμολογία της λέξης «αγγαρεία» (υποχρεωτική εργασία χωρίς ιδιαίτερη αμοιβή, καταναγκαστική κατά κάποιο τρόπο) και παράγεται από την αρχαία περσική λέξη “agar”=έφιππος αγγελιοφόρος· (ταχυδρόμος-γραμματοκομιστής).             

«Τοῦτο το δρόμημα τῶν ἵππων καλέουσι Πέρσαι ἀγγαρήιον»
Πληροφορίες γι αυτό τον τρόπο επικοινωνίας έχουμε από τον Όμηρο στηνΙλιάδα, τον Απολλώνιο τοΡόδιο στα Αργοναυτικά, τονΑισχύλο στο δράμαΑγαμέμνων, τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη, τονΕυριπίδη, τον Αριστοφάνη, τον Σέξτο τον Εμπειρικό και τον Αναξίμανδρο.
Σύμφωνα με τον Αισχύλο, όταν το 1184 π.Χ. καταλαμβάνεται η Τροία, ο βασιλιάς των Μυκηνών Αγαμέμνων πληροφορεί τη σύζυγο του Κλυταιμνήστρα με δίκτυο από φωτιές με την παρακάτω σειρά:
Τροία - Ίδη - Έρμαιο Λήμνου - Αθως Αγίου Όρους - Μάκιστο Εύβοιας - Μεσσάπιο της Βοιωτίας - Κιθαιρώνας - Αιγίπλαγκτο - Αραχναίο - Παλάτι των Μυκηνών (βλέπε χάρτη Ελλάδος).
Η απόσταση που καλύφθηκε υπερβαίνει τα 600 χιλιόμετρα. Είναι το πρώτο και αρχαιότερο οργανωμένο δίκτυο επικοινωνίας για το οποίο υπάρχει γραπτή μαρτυρία (Αισχύλου Αγαμέμνων, στίχοι 263-304).
Η έρευνα έχει φέρει στο φως εκτεταμένο δίκτυο φρυκτωριών στην ηπειρωτική αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα. Τα δίκτυα λειτούργησαν για πολλούς αιώνες.
Στην περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας έχουμε τις καμινοβιγλατορίες και το περίφημο"Ωρονόμιο" του Λέοντα του Φιλοσόφου.
Επαμεινώνδας Βλαχογιώργος
mythiki-anazitisi

logiosermis

***   Εθνικό όνειδος: Στην επέτειο της Άλωσης "προσευχή" του Ρ.Τ. Ερντογάν "a la Μωάμεθ Β'" στην Αγ.Σοφία!!!
Τα ψέματα τέλειωσαν και η Τουρκία αδίστακτη και προκλητική προχωρεί και νομότυπα εν μέσω της γενικής ελληνικής αδιαφορίας, στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε μουσουλμανικό τέμενος χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από  ελληνικής πλευράς.
 Αντίθετα στην Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής και του νεοταξισμού, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης "συνωστίζονται" ποιος θα πρωτοφτιάξει τζαμιά, μιναρέδες και άλλα μουσουλμανικά ιδρύματα.
 Εξάλλου ο ίδιος ο γ.γ. "θρησκευμάτων" του Υπουργείου Παιδείας έχει δηλώσει ότι δεν αντέχει να βλέπει άλλες χριστιανικές εκκλησίες στην Ελλάδα - θέλει μόνο τζαμιά από δω και στο εξής!
 Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Habertürk, (3/5), ο ανεξάρτητος βουλευτής της περιοχής του Burdur, Hami Yildirim, κατέθεσε στην τουρκική βουλή σχετικό νομοσχέδιο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εν όψει και της προαναγγελθείσας προσευχής που προτίθεται να κάνει ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, στις 29 Μαΐου επέτειο της Άλωσης, μιμούμενος τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή.
 Έτσι, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα, 80 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο, με το νομοσχέδιο αυτό που κατέθεσε ο Τούρκος βουλευτής επανέρχεται στην μουσουλμανική της ταυτότητα, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι Τούρκοι, αδιαφορώντας για πιθανές διεθνείς αντιδράσεις για την νέα αυτή τουρκική πρόκληση με διεθνείς διαστάσεις. 
 Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει η Habertürk, έχει τρία βασικά άρθρα τα οποία συνοπτικά είναι τα εξής:
 1) Η Αγία Σοφία θα ανοίξει τις πύλες σαν μουσουλμανικό τέμενος στην μουσουλμανική λατρεία.
 2) Η απόφαση της μετατροπής της σε μουσουλμανικό τέμενος  θα τεθεί σε ισχύ άμα την επίσημη  δημοσίευση του νομοσχέδιου.
 3) Η εκτέλεση της απόφασης θα γίνει από το υπουργικό Συμβούλιο. Ο Τούρκος βουλευτής αιτιολογώντας την απόφαση του να καταθέσει το νομοσχέδιο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επικαλέστηκε ιστορικούς λόγους και φυσικά αναφέρθηκε στην ιστορική κίνηση του Μωάμεθ του Πορθητή ο οποίος μόλις εισήρθε νικητής στην Κωνσταντινούπολη κατευθύνθηκε στην Αγία Σοφία και εκεί τέλεσε τη πρώτη μουσουλμανική προσευχή ανακηρύσσοντας το ναό σε μουσουλμανικό τέμενος.
 Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν είναι αποδεκτό να τελούνται μουσουλμανικές προσευχές έξω από την Αγία Σοφία και στον περίγυρο της και να απαγορεύεται οι πιστοί μουσουλμάνοι να εισέρχονται μέσα στον ναό για να προσευχηθούν σύμφωνα με το ισλαμικό τυπικό.
 Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο Τούρκος βουλευτής και για να είμαστε συνεπείς στην ιστορία, γίνεται η κατάθεση αυτού του σχεδίου νόμου σύμφωνα με το οποίο η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης ξαναγίνεται τζαμί και παραδίδεται στους μουσουλμάνους για προσευχή και λατρεία.
 Μάλιστα πρόσθεσε ότι και ο περίγυρος της Αγίας Σοφίας με όλα τα κτίσματα που υπάρχουν θα τεθούν υπό την νέα μουσουλμανική αρχή που θα διοικεί και θα διαχειρίζεται το κτιριακό συγκρότημα του ιστορικού ναού.
 
***  Αμαζόνες: Οι αρχαίες Ελληνίδες που φορούσαν παντελόνια!!!
Διαβάστε ένα ενδιαφέρον κείμενο που μιλάει για μια ομάδα αρχαίων Ελληνίδων οι οποίες φορούσαν παντελόνια, κάτι που ξενίζει τον σύγχρονο μελετητή, αλλά συμφωνεί μόλις βλέπει ένα αρχαίο αττικό αλάβαστρο του 470 π.Χ. το οποίο βρίσκεται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο και το οποίο δείχνει μια αρχαία Ελληνίδα να φορά παντελόνια και ασπίδα!...
Αμαζόνα με παντελόνια και ασπίδα, όπως βλέπουμε σε ένα αττικό αλάβαστρο, (περίπου 470 π.Χ.), το οποίο βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο!.
Φαίνεται απίστευτο. Κι όμως είναι αληθινό!.. Οι αρχαίες Ελληνίδες, που είχαμε συνηθίσει να τις βλέπουμε σε διάφορες παραστάσεις ως φαινομηρίδες με λευκά αραχνοϋφαντα ιμάτια, εν τούτοις, υπήρχαν ορισμένες εξ αυτών που φορούσαν … παντελόνια!!
Όποιος δει έναν αρχαίο αττικό αλάβαστρο του 470 π.Χ., το οποίο βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, θα διαπιστώσει έκπληκτος μία αμαζόνα (*) με παντελόνια και ασπίδα, κάτι που προξενεί κατάπληξη στους σημερινούς Έλληνες και ιδίως τις Ελληνίδες!
Τι ήσαν, όμως, οι Αμαζόνες; Οι Αμαζόνες είναι γυναικείος λαός, που κατά­γονται από το θεό του πολέμου Άρη και από τη Νύμφη Αρμονία. Τοποθετούν το βασίλειο τους στο Βορρά· είτε στις πλαγιές του Καύκασου είτε στη Θράκη είτε στη Νότια Σκυθία (στις κοιλά­δες της αριστερής όχθης του Δούναβη). Κυβερ­νιούνται μόνες, χωρίς βοήθεια κανενός άντρα. Αρχηγός τους είναι μια βασίλισσα. Δεν ανέχο­νται την παρουσία αντρών, παρά μόνο αν είναι δούλοι για υπηρετικές εργασίες. Σύμφωνα με ορισμένες εκδοχές, τραυμάτιζαν τα αρσενικά παιδιά, μόλις γεννιόνταν, κάνοντας τα τυφλά και κουτσά. Σύμφωνα με άλλες εκδοχές τα σκό­τωναν και σε ορισμένες περιόδους ενώνονταν με ξένους, για να διαιωνίσουν το γένος τους κρατώντας μόνο τα παιδιά του θηλυκού φύλου. Από τα παιδιά αυτά έκοβαν ένα στήθος, για να μην ενοχλούνται κατά την εξάσκηση τους στο τόξο ή κατά τη χρήση του δόρατος, και από αυ­τή ακριβώς τη συνήθεια ερμήνευσαν το όνομα τους (α-μαζών: αυτή που δεν έχει στήθος). Το μεγαλύτερο πάθος τους ήταν ο πόλεμος.
Διάφοροι μύθοι διηγούνται τις μάχες που έκα­μαν οι Έλληνες ήρωες εναντίον τους, όπως ο Βελλεροφόντης με εντολή του Ιοβάτη· ο Ηρακλής, που πήρε από τον Ευρυσθέα την εντολή να πάει στις όχθες του θερμόδοντα, στην Καππαδοκία, και εκεί να πάρει τη ζώνητης Ιππολύτης, της βασίλισσας των Αμαζόνων. Η Ιππολύτη είχε δεχτεί, λένε, να παραδώσει τη ζώνη της στον Ηρακλή, η Ήρα όμως, που ζή­λευε τον ήρωα, προκάλεσε στάση ανάμεσα στις Αμαζόνες και ο Ηρακλής αναγκάστηκε να σκο­τώσει την Ιππολύτη και να αποσυρθεί πολεμώ­ντας. Στην εκστρατεία αυτή ο Ηρακλής συνο­δευόταν από τον Θησέα· αυτός άρπαξε μια Αμα­ζόνα, που ονομαζόταν Αντιόπη. Για να πάρουν εκδίκηση για την αρπαγή αυτή, οι Αμαζόνες βά­δισαν εναντίον των Αθηνών και η μάχη δόθηκε μέσα στην ίδια την πόλη· οι Αμαζόνες στρατο­πέδευσαν στο βράχο, ο οποίος αργότερα πήρε το όνομα Άρειος Πάγος (ο βράχος του Άρη). Νι­κήθηκαν από τους Αθηναίους, που αρχηγό είχαν τον Θησέα. Διηγούνται επίσης πως οι Αμαζό­νες είχαν στείλει ένα στράτευμα στην Τροία με αρχηγό τη βασίλισσα τους Πενθεσίλεια, για να βοηθήσουν τον Πρίαμο. Ο Αχιλλέας όμως δεν άργησε να σκοτώσει την Πενθεσίλεια, που το τελευταίο της βλέμμα τον γέμισε φλογερό ερω­τικό πάθος.
Η θεά, που κυρίως τιμούσαν οι Αμαζόνες, ήταν φυσικά η Άρτεμη, της οποίας ο μύθος προ­σφέρει τόσα κοινά σημεία με το είδος ζωής που αποδίδουν στις Αμαζόνες, οι οποίες αγαπούσαν τον πόλεμο και το κυνήγι. Για τον λόγο αυτόν σ' αυτές κάποτε αποδίδουν την ίδρυση της Εφέσου και το χτίσιμο του μεγάλου ναού της Άρτεμης.
[Πηγή pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr]
 
***  Πυρκαγιά στο Σπήλαιο της Γέννησης της Βηθλεέμ!!!
Φωτιά ξέσπασε, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός και το οποίο βρίσκεται στον υπόγειο χώρο της βασιλικής της Γέννησης στη Βηθλεέμ.
Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε πιθανόν από αναμμένο καντήλι και καταστράφηκαν τα καλύματα που βρίσκονται στην Αγία Τράπεζα του προσκηνύματος.
Στον χώρο έχει δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω των καπνών και είναι αμφίβολο αν θα μπορούν σήμερα και αύριο να επισκέπτονται τον Ναό, οι προσκηνυτές.
  http://www.imerisia.gr ,
 
***   Αρχαία γιατρικά με ψωμί!!!
Από την έβδομη ακόμη χιλιετία εμφανίζονται στην ανατολική Μεσόγειο πολιτισμοί που βασίζουν την οικονομία τους στη γεωργία. Συνηθέστερα δημητριακά της περιοχής είναι ο σίτος, ως μονόκοκκος απόγονος αυτοφυούς μορφής, ως δίκοκκος και σκληρός, τέλος ως σπελτοειδής και κοινός, καθώς και η δίστοιχη ή εξάστοιχη κριθή.Στους νεολιθικούς χρόνους ο θερισμός γίνεται με δρεπάνι που φέρει οδόντες από πυριτόλιθο, ενώ αργότερα εδραιώνεται η μεταλλική λεπίδα. Τα στάχυα συγκεντρώνονται σε κυκλικό περιφραγμένο αλώνι και συνθλίβονται με τη βοήθεια πριονωτής πλάκας. Ακολουθεί λίχνισμα και φύλαξη του καρπού, κατά προτίμηση χωρίς προηγουμένη απομάκρυνση του κελύφους.
Η παρασκευή του αλεύρου απαιτεί δύο τουλάχιστον κοσκινίσεις των σπόρων. Σκληρότερα είδη σίτου αποφλοιώνονται με περαιτέρω σύντομη φρύξη σε φούρνο, λειοτρίβηση σε ρηχό ιγδίο και νέα κοσκίνιση. Την πρώτη αυτή φάση καθαρισμού ακολουθεί η κυρίως άλεση, που σύντομα θα εγκαταλείψει τον παλινδρομικό τριπτήρα για να υιοθετήσει την περιστροφική κανονικότητα του χειρομύλου και την αυτόνομη παροχή του υδρομύλου. Προηγούμενη αδρή ομογενοποίηση σε ιγδίο διευκολύνει τις διαδικασίες. Η τελευταία φάση της διεργασίας συνίσταται σε έψηση της ζύμης, αρχικά σε απλούς λάκκους ή επίπεδους βωμούς και κατόπιν σε φούρνους - κατά κύριο λόγο θολωτές πέτρινες κατασκευές αλειμμένες με πηλό. Οι χυλοί θα ληφθούν με βρασμό του αποφλοιωμένου καρπού ή του αλεύρου.
Είδη άρτων
Οι ποιότητες των αρχαιοελληνικών άρτων είναι πολλές. Ο πλακίτης θερμαίνεται σε πυρωμένες πλάκες και ο σποδίτης στη στάχτη, ο τηγανίτης, ο τυρόεις και το λάγανον υπενθυμίζουν αντίστοιχες σύγχρονες γεύσεις, ο άζυμος παρασκευάζεται χωρίς μαγιά και ο σιλιγνίτης από λεπτότατο άλευρο, ο χονδραλεσμένος σεμιδαλίτης και ο ξηρός δίπυρος διακρίνονται για την ανθεκτικότητά τους, ο πιστός προέρχεται από τον κέγχρο. Τέλος, αρτύματα προσδίδουν ποικιλία και άρωμα στον βωλητίνο, πασπαλισμένο με σπόρους μήκωνος, στον στρεπτίκιο, εμποτισμένο με πιπέρι και ελαιόλαδο, στον όμωρο, ζυμωμένο με μέλι και σησάμι, στον αλειφατίτη, πλούσιο σε λιπαρά πρόσθετα. Τα προϊόντα τούτα μιας εξεζητημένης αρτοποιητικής τέχνης θα υμνηθούν από τον Αθήναιο ως ευστόμαχα και διεγερτικά της ορέξεως.
Εύγευστα γιατρικά
Εντάσσοντας τον άρτο, ή και τα άλευρα, στα διατροφικά σχήματα: και τον υπόλοιπο χρόνο να τρέφεται με κρίθινες πίττες και άρτο, τρώγοντας και από τα δύο, ή: να παραμείνει νήστις, εκτός από εψημένο άλευρο, τα ιπποκρατικά κείμενα θα καθιερώσουν τους χυλούς των σιτηρών ως θεμελιώδη διαιτητικά προϊόντα επί ποικίλων ασθενειών: οι χυλοί είναι ποικίλοι … και άλλοτε βλάπτουν και άλλοτε ωφελούν … και η αιτία εν μέρει είναι φανερή και εν μέρει άγνωστη. Εύπεπτα τονωτικά και αβλαβή επουλωτικά μέσα, ή ενίοτε απλά έκδοχα, τούτοι θα αποτελέσουν επί μακρούς αιώνες κυρίαρχο στοιχείο της συνταγογραφίας. Σαφής είναι η προτίμηση στην πτισάνη - την αποφλοιωμένη κριθή: να δώσεις δύο φορές την ημέρα χυλό πτισάνης ψυχρό και λεπτόρρευστο, ή: βράσε σε ύδωρ κονιοποιημένη λινόζωστι, διήθησε τον ζωμό, ανάμιξέ τον με ίση ποσότητα χυλού πτισάνης, και πρόσθεσε ολίγο μέλι στο μίγμα, να το ροφά τρεις φορές την ημέρα.
Ο ευρυμαθής Διοσκουρίδης θα εξάρει τις ιδιότητες της κριθής: το άλευρό της κριθής με σπόρους λινού και τήλι και απήγανο είναι κατάπλασμα χρήσιμο επί εντερικών παθήσεων, δίχως ωστόσο να υποτιμήσει τον σίτο: όταν μασηθεί ή επιτεθεί ως κατάπλασμα ο σίτος ωφελεί τους κυνοδήκτους … το άλευρο του επιτίθεται ως κατάπλασμα με χυλό υοσκυάμου επί ρευματικών και εντερικών παθήσεων, και: το άμυλο … παρασκευάζεται από καθαρό σίτο τριών μηνών που έχει διαβραχεί και πλυθεί με ύδωρ γλυκύ … και όταν αποχυθεί το ύδωρ, τρίβεται … και ψύχεται επάνω σε αχρησιμοποίητα κεραμίδια σε ισχυρότατο ήλιο, ή: ο χόνδρος γίνεται από δίκκοκο σίτο … και απαλύνει τις δερματικές παθήσεις όταν βρασθεί με όξος και χορηγηθεί ως κατάπλασμα … και το κλύσμα και το αφέψημά του είναι κατάλληλα επί πόνων δυσεντερίας.
Κριθάρι για κάθε νόσο
Με παράλληλη πορεία ο συστηματικός Γαληνός σημειώνει ότι: η κριθή έχει πρώτης τάξεως ικανότητα να ξηραίνει και να ψύχει, έχει δε και κάποιες αποκαθαρτικές ιδιότητες … ο δε σίτος ως φάρμακο εξωτερικώς επιτιθέμενο είναι από τα καλύτερα θερμαντικά … και το κατάπλασμα άρτου έχει μεγαλύτερη δραστικότητα απ' αυτό του σίτου, διότι στον άρτο προϋπάρχουν το άλας και η μαγιά.
Συνάμα, ο περισπούδαστος επίγονος του μεγάλου Κώου αφιερώνει ολιγοσέλιδη πραγματεία στις αρετές της πτισάνης: επειδή προσφάτως ευρέθησαν ορισμένοι ιατροί να χρησιμοποιούν σε ασθενείς τους τον χυλό της πτισάνης χωρίς ούτε να προσδιορίζουν ποιοι άρρωστοι πρέπει να δέχονται αυτή την αγωγή και σε ποιους δεν συνιστάται, ούτε να αποφαίνονται για τον τρόπο χορηγήσεως και την δοσολογία ή για τον χρόνο κατά τον οποίο αρμόζει να προσφερθεί το ρόφημα … μου φάνηκε ότι πρέπει να εκθέσω με μεγαλύτερη σαφήνεια όσα είπε ο Ιπποκράτης περί της χρήσεώς της και να τα ερμηνεύσω για τους πολλούς … η πτισάνη είναι πράγμα σύνθετο και ο χυλός παρασκευάζεται από καλώς κονιοποιημένη κριθή και ύδωρ με βρασμό … δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι πρέπει να επιλεγεί άριστο ύδωρ στην παρασκευή της πτισάνης … η ίδια η κριθή, ως έχει, ψύχει και ξηραίνει και διαθέτει κάτι το αποκαθαρτικό και φυσώδες … πρέπει να επιλέγεται η άριστη κριθή που δεν έχει καμία επίκτητη υγρότητα οφειλομένη σε σήψη ή προσμίξεις, και δεν είναι ούτε πολύ νωπή ούτε πολύ παλαιά … λοιπόν καλύτερα να αναφερθούμε στον βρασμό … η ωμή κριθή πρέπει να διαβρέχεται σε ύδωρ εκ των προτέρων, έπειτα να τρίβεται με τα χέρια έως ότου απομακρυνθεί ο λεπτός υμένας, και γι' αυτό τον λόγο τρίβεται ισχυρώς με τα χέρια, ώστε να αποτινάξει όλα τα πίτυρα … και ο βρασμός να γίνεται με τον κατωτέρω τρόπο: πρώτα να βράσει πολύ έντονα και ύστερα σε χαμηλή πύρωση, μέχρις ότου χυλωθεί καλά … είναι δε πρόδηλο ότι η πτισάνη δεν έχει τίποτε το κολλώδες και προσροφητικό, όπως όλα τα γλισχρά υλικά, εφ' όσον όταν χορηγηθεί αποκαθαίρει τον ρύπο του σώματος, αλλά σε κάποιο βαθμό και τον χυμό του φλέγματος που ευρίσκεται στην κοιλιά. ο δυνατός βρασμός και η καλή ανάμιξη των πρώτων υλών απεργάζονται την φαινομενική αυτή γλισχρότητα … η πτισάνη πλεονεκτεί και στο ότι δεν προξενεί καμία αηδία κατά την μάσηση … διότι διέρχεται ευχερώς από τα στοιχειώδη μέρη του θώρακα λόγω των αποκαθαρτικών της ιδιοτήτων … ανακουφίζει δε την δίψα περισσότερο από το ύδωρ, παρ' όλο που η υγρότητά της είναι μικρότερη … γι' αυτό τον λόγο είναι καταλληλότατη για τους υψηλούς πυρετούς, διότι τους αντιτίθεται σε όλα, εφ' όσον ψύχει και υγραίνει και αποκαθαίρει τους χυμούς της σήψεως, και συνάμα είναι πολύ θρεπτική για το σώμα … και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς αντισηπτική δράση ή αναστάτωση του στομάχου … ωστόσο δεν πρέπει να χορηγείται κατά τύχη επί διαφόρων νοσημάτων, αλλά βάσει πολλών προϋποθέσεων … δεν συνιστάται η αυξημένη δόση του ροφήματος επί νόσων ξηρής υφής, διότι αυτές απαιτούν ποτά ισχυρότερα από την πτισάνη για να υγρανθούν περισσότερο … και η πτισάνη δεν προξενεί ουδεμία ωφέλεια αν δεν ληφθούν υπ' όψιν οι ανωτέρω όροι, ενίοτε μάλιστα έχει καταστεί και αιτία θανάτου … οι προϋποθέσεις δε αυτές ισχύουν για τον χυλό, αλλά και για την ίδια την αποφλοιωμένη κριθή.
Φαρμακείο στην... κουζίνα
Κατά τον 4ο αιώνα, άλλωστε, ο αυλικός ιατρός Ορειβάσιος επισημαίνει ότι: και αν ποτέ χρειασθεί κλύσμα, λάβε αφέψημα λινοσπέρμου και πτισάνης και ολίγου άλατος και μέλιτος, και: να τους χορηγείται κατάπλασμα φοινίκων και κλύσμα και να τους δίδεται χυλός σιτηρών, στον οποίο έχει προστεθεί ηδύοσμος, ενώ στους χρόνους του Ιουστινιανού Αλέξανδρος ο Τραλλιανός επαναλαμβάνει: τα επιθέματα του λινοσπέρμου χορηγούνται μόνα ή συχνά βρασμένα σε ύδωρ με κρίθινο άλευρο. Με δράση τεκμηριωμένη από τη θεωρία και επιβεβαιωμένη από την εφαρμογή, οι λησμονημένοι σήμερα χυλοί των σιτηρών θα διατηρήσουν επί μακρόν αξιοσημείωτη θέση στη διαιτητική παράδοση του ελληνορωμαϊκού χώρου.
[Ε. Βαρελά: Eπίκουρος Kαθηγήτρια Tμήματος Xημείας ΑΠΘ - Πηγή: krasodad.blogspot.gr]

***  Παπική Μίτρα και θεός Δαγών!!!
Η παπική «Τιάρα» προήλθε από ένα κωνικό Φρυγικό καπελάκι. Η προέλευση της παπικής τιάρας αποτελεί ένα μυστήριο. Η ίδια η λέξη τιάρα είναι περσική και αφορούσε το στέμμα του «μεγάλου βασιλιά».Η «μίτρα» στον Δυτικό Χριστιανισμό είναι ένα ψηλό καπέλο, που αποτελείται από δύο όμοια τμήματα (το μπροστινό και πίσω) που οδηγούν σε μια κορυφή.
Στην Καθολική Εκκλησία, το δικαίωμα να φορούν τη μίτρα το έχουν οι επίσκοποι και οι ηγούμενοι. Οι Καρδινάλιοι, ακόμα και εκείνοι που δεν είναι επίσκοποι και που έχουν ειδική άδεια από τον Πάπα μπορούν να φορούν την μίτρα.
Υπάρχουν τρεις τύποι Μίτρας που φοριούνται για διαφορετικές περιπτώσεις:
- Η «simplex» (απλή) που είναι κατασκευασμένη από λευκό λινό ή μετάξι και φοριέται σε κηδείες και στη Μεγάλη Παρασκευή.
- Η «pretiosa» (πολύτιμη) που είναι διακοσμημένη με πολύτιμους λίθους και χρυσό και φοριέται τις Κυριακές και τις γιορτές. Αυτός ο τύπος της μίτρας σπάνια διακοσμημένος με πολύτιμους λίθους σήμερα, και τα σχέδια έχουν γίνει πιο ποικίλα.
- Η «auriphrygiata» που είναι από απλό χρυσό ύφασμα ή λευκό μετάξι με χρυσό ή ασήμι και φοριέται από τους επισκόπους κατά τον εορτασμό των μυστηρίων.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πάπας, ο Βενέδικτος ΙΣΤ ' έσπασε την παράδοση και αντικατέστησε την παπική τιάρα, με μια παπική μίτρα και ένα pallium.Στην φωτογραφία με μία μίτρα «pretiosa».
Το παρακάτω προέρχεται από το βιβλίο «Βαβυλωνιακή Μυστηριακή Θρησκεία και Βατικανό» (“Babylon Mystery Religion”) του Ralph Woodrow (εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ).
Ο Ralph Woodrow είναι ευαγγελικός χριστιανός, ομιλητής και συγγραφέας δεκαέξι βιβλίων. Ο Woodrow υποστήριξε στο παρελθόν την διατριβή του 19ου αιώνα του Πρεσβυτεριανού κληρικού Alexander Hislop (1807-65), με τον τίτλο "The Two Babylons" ("Οι Δύο Βαβυλώνες"), σύμφωνα με την οποία ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι μια συγκρητιστική ειδωλολατρική θρησκεία, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο “Babylon Mystery Religion”. Όμως αρκετά χρόνια αργότερα ο Woodrow άλλαξε γνώμη και απέσυρε το έργο του από την κυκλοφορία.
Τα πανάκριβα και πολύπλοκα διακοσμημένα ενδύματα που φορούν οι Πάπες δεν έχουν υιοθετηθεί από το Χριστιανισμό, αλλά αντιγράφηκαν από εκείνα των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Οι ιστορικοί δεν άφησαν αυτό το γεγονός να περάσει απαρατήρητο και η μαρτυρία τους βεβαιώνει ότι «τα ενδύματα του ιερατείου... αποτελούν κληροδότημα της Εθνικής Ρώμης».
Η τιάρα που φορούν οι Πάπες -μολονότι διακοσμήθηκε με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικές εποχές- είναι απαράλλαχτη στο σχήμα με εκείνη που φορούσαν οι «θεοί» ή οι άγγελοι που βλέπουμε στις αρχαίες Ασσυριακές πλάκες. Είναι παρόμοια με εκείνη του Δαγών, του θεού-ψαριού.
Ο Δαγών ήταν στην πραγματικότητα μία μυστηριακή μορφή του Βαβυλωνιακού «σωτήρα». Το όνομα ‘Dagon’ προέρχεται από τη λέξη ‘dag’ (η λέξη αυτή στην Βίβλο μεταφράζεται «ψάρι») και σημαίνει θεός-ψάρι. Μολονότι πηγάζει από την Εθνική λατρεία της Βαβυλώνας, η λατρεία του Δαγών έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στους Φιλισταίους (Κριτές ιστ΄ : 21-30, Α΄ Σαμουήλ ε΄: 5,6).
Ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζεται ο Δαγών στα γλυπτά της Μεσοποταμίας παρουσιάζεται σε αυτή τη μορφή. Ο Layard στο βιβλίο του «Βαβυλώνα και Νινευή», επεξηγεί ότι. «το κεφάλι του ψαριού σχηματίζει μία μήτρα πάνω από το κεφάλι του ανθρώπου, ενώ το λεπιδωτό σώμα του έπεφτε σαν μανδύας προς τα πίσω, αφήνοντας τα χέρια και τα πόδια εκτεθειμένα» Αργότερα, καθώς ο μανδύας αυτός εξελίχθηκε, απέμεινε μόνο το κορυφαίο κομμάτι του σαν μία μήτρα, με τα σαγόνια του ψαριού ελαφρά ανοιγμένα. Σε αρκετά αρχαία νομίσματα της Μάλτας απεικονίζεται ένας Θεός (του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι όμοια με εκείνα του Αιγυπτιακού Όσιρι) φορώντας την ψαροκεφαλή μήτρα χωρίς το σώμα του ψαριού.
Υπάρχει μία μορφολογική σχέση ανάμεσα στην παπική τιάρα και τον «φρυγικό» σκούφο, ο οποίος έγινε παγκόσμιο σύμβολο των ανατολικών λατρειών, αφού φοριόταν από τον Μίθρα, τον Άττι, τους Κάβειρους, τους Διόσκουρους και τους λάτρεις τους. Αργότερα έγινε κάλυμμα κεφαλής για τους μεσαιωνικούς Μασόνους, τους ‘ξεβράκωτους’ (ή «αβράκωτους» - “Sans culotte”- τους Γάλλους επαναστάτες του 1789) και την ίδια την La Liberte. Ο συμβολισμός του είναι μία από τις υπέρτατες πνευματικές επιτεύξεις που παρουσιάζονται επίσης στο λευκό στέμμα του Όσιρι, στον Κόρυμβο του Βούδα, στο εξογκωμένο κρανίο του Shou hsing (κινέζικου θεού) και στην τιάρα του Σίβα και του Πάπα.
O Α. Ironside μας λέει πως ο Πάπας είναι «ο απευθείας διάδοχος του αρχιερέα των Βαβυλωνιακών μυστηρίων και υπηρέτης του θεoύ-ψαριού Δαγών, και γι’ αυτό το λόγο φορά όπως και οι Εθνικοί προκάτοχοί του το δαχτυλίδι του ψαρά». Για άλλη μια φορά στην ανάμιξη της Εθνικής λατρείας με τον Χριστιανισμό, οι ομοιότητες έκαναν την ανάμιξη λιγότερο εμφανή. Σ’ αυτήν την περίπτωση, εφόσον ο απ. Πέτρος ήταν ψαράς, το δαχτυλίδι του θεού-ψαριού με τον τίτλο του Υπέρτατου Ποντίφηκα χαραγμένο πάνω σ’ αυτό, συνδέθηκε με το άτομό του. Αλλά ένα δαχτυλίδι σαν αυτό δεν φορέθηκε ποτέ από τον Πέτρο τον Απόστολο. Κανείς ποτέ δεν υποκλίθηκε για να φιλήσει το δαχτυλίδι του. Είναι πολύ πιθανόν να μην είχε κανένα δαχτυλίδι -γιατί «αργύριον και χρυσίον αυτός δεν είχε»! (Πράξεις γ΄6)(redskywarning.blogspot.gr)
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

***  Γιατί οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος μισεί τους Έλληνες - Μια Ελβετίδα το εξηγεί στο βιβλίο της με τίτλο "Σκυλάνθρωποι"
    Χωρίς σχόλια
Στο γιατί μας συμπεριφέρονται άσχημα οι Ευρωπαίοι και γενικά οι ξένοι θέλησε να απαντήσει μια Ελβετίδα παραθέτοντας τη δική της αφήγηση στο υβριστικό βιβλίο "Σκυλάνθρωποι".
Η Ελβετίδα που θεωρεί τη φυλή των Ελλήνων κυριολεκτικά αφόρητη γι αυτό και τη μισεί δικαιολογεί το μένος λέγοντας πως στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε ψυχικά καταπιεσμένη:
 "Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη ανακαλύψει, εξηγήσει, να μην το είχαν τεκμηριώσει, να μην το είχαν τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες. Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της γνώσης και της σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η γνώση του και η σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη σοφία κάποιου Έλληνα φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρο μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε "Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων".
 Όλη αυτή η ελληνική πραγματικότητα λοιπόν καταστάλαξε στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας ένα φλογερό μίσος για κάθετι ελληνικό και το οποίο θεωρεί πως είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
 "Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ' όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!
 Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος".
 Και κλείνοντας με λίγη ακόμη παράνοια:
 "Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας".   iefimerida
 
*** Ραγδαία η αύξηση της ανεργίας παγκοσμίως
     Χωρίς σχόλια
Ραγδαία αύξηση των ανέργων σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας για το 2013.Ο συνολικός αριθμός των ανέργων παγκοσμίως φτάνει τα 199,8 εκατομμύρια και περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνεργοι έχουν προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες. Η εν λόγω οργάνωση που εδρεύει στη Γενέυη και ανήκει στον ΟΗΕ, αποδίδει την αύξηση της ανεργίας στο γεγονός ότι οι χώρες δεν δημιούργησαν αρκετές θέσεις εργασίας για να απορροφήσουν όλους τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.
Οι άνεργοι είναι 30,6 εκατομμύρια περισσότεροι από ότι πριν την κρίση του 2008
Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι ο πλανήτης έχει τώρα 30,6 εκατομμύρια περισσότερους ανέργους από ότι πριν από την οικονομική κρίση του 2008. Για το 2014 , η έκθεση αναμένεται αύξηση των άνεργων στον κόσμο κατά 3,3 εκατομμύρια. «Μέχρι το 2019 , η ανεργία θα φτάσει τα 213 εκατομμύρια» προβλέπει ο διεθνής οργανισμός , προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να παραμείνει σε γενικές γραμμές στο σημερινό επίπεδο του 6 % μέχρι το 2017».
Που εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας
Η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή είναι οι περιοχές που έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας το 2014 , με αντίστοιχα ποσοστά 12,3 % και 11,1 % .Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το 2014 θα καλύπτει την κεντρική και νότιο - νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπου η ανεργία φτάνει το 8,3% το 2014.
Μετανάστευση λόγω ανεργίας
Επίσης η έκθεση τονίζει και το μείζον θέμα της μετανάστευσης λόγω της ανεργίας επισημαίνοντας ότι 231,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν το 2013 σε άλλη χώρα από αυτή που γεννήθηκαν. Ο δε συνολικός αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 57 εκατομμύρια από το 2000 ενώ το 19 % της αύξησης αυτής έχει σημειωθεί κατά τα τελευταία τρία έτη. Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΟΕ , οι ανεπτυγμένες οικονομίες και η ΕΕ είναι κυρίως αυτές που προσέλκυσαν μετανάστες.
Η μεσαία τάξη έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια
Στην ετήσια έκθεση , οι εμπειρογνώμονες της ΔΟΕ σημειώνουν, επίσης, ότι η μεσαία τάξη έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, στις αναπτυσσόμενες χώρες , μέσω της δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας. Η μεσαία τάξη είναι πλέον το 44,5% του εργατικού δυναμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ πριν από δύο δεκαετίες ήταν το 20% . 
iefimerida.gr

 
***  Πολλοί άνθρωποι λένε ...........η διαφθορά είναι παρούσα σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο!

Εμείς λέμε ... ναι, έχετε δίκιο, αλλά εμείς ως Έλληνες εχουμαι τον πόνο μας γνωρίζοντας ότι λαός και η πατρίδα μας υποφέρουν ... εδώ σε αυτό το θέμα, μιλάμε για τις αδυναμίες μας ... τα σφάλματα μας που πρέπει να διορθωθούν, προκειμένου να επιτευχθεί μια καλύτερη κατάσταση για τον λαό μας ..... την πατρίδα μας .... και τι έγινε; ... γνωρίζοντας ότι η διαφθορά σε διάφορα επίπεδα υπάρχει παντού ..... αυτό δεν μας βοηθά με κανεναν τρόπο ..... εμείς χρειαζόμασται να βάλουμε στην θέσει τα του οίκου μας ...... οι άλλοι έχουν ευθύνη ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!!!

Many people say........... Corruption is present in every country around the world !!!

 We say...yes you are correct, but we as a Hellenes are in pain knowing our people and motherland are suffering... here on this issue we are talking about our weaknesses...our faults that need to be corrected in order to bring about a better situation for our people.....our motherland....SO WHAT? ...knowing that corruption at different levels exists everywhere.....this does not help us in any way.....WE NEED TO PUT OUR OWN HOUSE IN ORDER......OTHERS HAVE A RESPONSIBILITY TO DO THE SAME FOR THEIR OWN !!!!!














***  Γιατι δεν θυμόμαστε τα πρώτα χρόνια της ζωής μας;
Από διάφορες συζητήσεις ανακαλύπτουμε πως δεν σταματούσαμε τα μπουσουλητά, τα χάχανα και τα παιχνίδια. Πού είναι τα δικά μας επιχειρήματα για εμπειρίες που μας αφορούν, και γιατί δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε με τίποτα, βιώματα της βρεφικής και πρώιμης νηπιακής ηλικίας;
 
 
Βγάζαμε άναρθρους ήχους, ξεσπούσαμε σε γοερά κλάματα, στεκόμασταν στα πόδια μας λίγο πριν πέσουμε και πάλι κάτω, όντας πρώτοι σε σκανταλιές και ανεξίτηλες μουτζούρες σε σπίτια γνωστών αγνώστων. Παρότι πρωταγωνιστές, γιατί δεν θυμόμαστε τίποτε απ' όλα αυτά;
Όσο και αν αρκούμαστε στην αφήγηση μίας πρώτης εμπειρίας, ξέρουμε πως δεν θα ξεπεράσει ποτέ την αίγλη μίας προσωπικής ανάμνησης.
Ποια νοητή γραμμή διαχωρίζει άραγε, τα τρία- τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου από τον υπόλοιπο βίο του; Ακόμη και εάν προσπαθήσουμε τώρα να θυμηθούμε κάποιο πρώιμο βίωμα, θα παρατηρήσουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να το επαναφέρουμε στη μνήμη μας. Το φαινόμενο δεν στηρίζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε πλήρη απουσία της μνήμης, αλλά χαρακτηρίζεται από μία σχετική έλλειψη.
Αυτό σημαίνει πως ένα παιδί σε οποιαδήποτε ηλικία είναι ικανό να αποθηκεύει και να ανακαλεί πληροφορίες, που ενδέχεται να επηρεάσουν σε ασυνείδητο επίπεδο την ενηλικίωσή του, παρόλο που σε μεγάλη ηλικία καμία παλιά ανάμνηση δεν μπορεί να επιστρέψει ως υπαρκτό βίωμα. Πολλοί ονομάζουν το φαινόμενο “παιδική αμνησία”. Παρόλο που έχει πραγματοποιηθεί πλήθος ερευνών πάνω στο θέμα, ποιες θεωρίες γίνονται πιο αποδεκτές.
Ο Sigmund Freud ήταν ο πρώτος υποστηρικτής αυτής της ονομασίας, καθώς είχε παρατηρήσει πως ως ενήλικες δεν θυμόμαστε γεγονότα που συνέβησαν κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.
Εκείνο που ουσιαστικά πίστευε ήταν πως οι μνήμες των πρώτων ετών καταστέλλονται επειδή είναι τραυματικές. Η θέση του ωστόσο, αφήνει ανεξήγητο το γιατί δεν θυμόμαστε τουλάχιστον μέρος από τις ευχάριστες εμπειρίες μας. Παρότι θεωρείται παρωχημένη και αρκετά αμφιλεγόμενη, η φροϋδική ερμηνεία αποτέλεσε την πρώτη ολοκληρωμένη επιστημονική απόπειρα επί του θέματος.
Υποστηρίζεται ότι οι πρώτες μνήμες ξεθωριάζουν από την ηλικία των επτά ετών. Πολλοί είναι οι ερευνητές που θεωρούν ότι τα μωρά δεν έχουν επαρκώς ανεπτυγμένο το νευρικό τους σύστημα, ώστε να έχουν αυτοβιογραφική μνήμη. Το μυαλό του νηπίου δεν είναι αρκετά ώριμο διανοητικά σύμφωνα με αυτή την θέση, για να μπορεί να ανακαλεί πρώιμες μνήμες. Τα μέρη του εγκεφάλου που σχετίζονται με την αυτοβιογραφική συνειδητή μνήμη, όπως ο Ιππόκαμπος και ο Προμετωπιαίος Λωβός, δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένα πριν το 3ο ή 4ο έτος.
Πέρα από την βιολογική επεξήγηση, η ελλιπής γλωσσική ανάπτυξη των νηπίων είναι ένας ακόμη λόγος που εξηγεί την παιδική αμνησία. Ένα παιδί, σύμφωνα με αυτή την άποψη, δεν διαθέτει την κατάλληλη γλωσσική ικανότητα να κωδικοποιήσει αυτοβιογραφικές μνήμες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει μετέπειτα ως ενήλικας. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες, από το 5ο έτος και μετά η ομιλία του παιδιού πλησιάζει την ομιλία των ενηλίκων. Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο πείραμα πάνω σε αυτή την λογική, πραγματοποιήθηκε από τις ερευνήτριες Simcock & Hayne στο Πανεπιστήμιο του Otago το 2002.
Οι μελετητές δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό και αξιομνημόνευτο παιχνίδι για νήπια ηλικίας, μέχρι τριών ετών. Μία μαγική μηχανή συρρίκνωσης αντικειμένων ήταν το μεγάλο μηχάνημα με εντυπωσιακούς μοχλούς και κουμπιά που τα παιδιά έπρεπε να μάθουν να χρησιμοποιούν. Το ενδιαφέρον είναι πως...
 οι δύο γυναίκες πραγματοποίησαν παράλληλα, μία δοκιμασία γλωσσικών δεξιοτήτων στα παιδιά. Τα περισσότερα δεν μπορούσαν να πουν πολλά σχετικά με  την εμπειρία τους. Όταν τους έδειξαν φωτογραφίες με τα παιχνίδια του πειράματος, τα αναγνώριζαν με ακρίβεια, αλλά δεν γνώριζαν τις λέξεις για να τα περιγράψουν. Η μνήμη δηλαδή υπήρχε, αλλά οι κατάλληλες λέξεις ήταν εκείνες που έλειπαν για να καταχωρήσουν την μνήμη αυτή στο συνειδητό μέρος.
Η σκέψη ενός νηπίου και ο τρόπος αντίληψης του κόσμου με τα δικά του μάτια βασίζεται σε περιστασιακές μνήμες και απλούς συλλογισμούς, μέχρι το τέταρτο έτος της ζωής του.
Η διαφοροποίηση αυτή από τον κόσμο ενός ενήλικα ίσως, δικαιολογεί την παιδική αμνησία. Η πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη επιστημονική έρευνα σχετικά με το φαινόμενο της Παιδικής Αμνησίας δημοσιοποιήθηκε το 2011 από το περιοδικό Child Development.
Εκατόν σαράντα παιδιά, ηλικίας 3 έως 13 ετών έπρεπε να περιγράψουν τις τρεις παλαιότερες αναμνήσεις τους με τη χρονική σειρά που είχαν συμβεί. Μετά, οι απαντήσεις των παιδιών επαληθεύτηκαν από τους γονείς. Δύο χρόνια αργότερα, το ίδιο δείγμα παιδιών έπρεπε πάλι να απαντήσει στην ίδια ερώτηση. Τελικά, προέκυψε πως τα μικρότερα παιδιά παρουσίασαν μεγαλύτερη ευκολία από τα μεγαλύτερα ως προς την ανάκληση των αναμνήσεων που είχαν από την πρώιμη παιδική ηλικία, αλλά οι απαντήσεις τους διέφεραν κατά τα δύο στάδια της έρευνας παρόλο που η ερώτηση ήταν ίδια. Τα συμπεράσματα έδειξαν πως η ηλικία της πρώτης μνήμης ενός παιδιού αυξάνεται όσο ένα παιδί μεγαλώνει.
Παρόλο λοιπόν, που τα παιδιά δεν θυμούνται τα βιώματά τους, κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, οι πράξεις και τα γεγονότα που ζουν, επηρεάζουν το υπόλοιπο της ζωής τους.
Οι αναμνήσεις μπορεί να μην είναι συνειδητές, αλλά καταγράφονται σε ασυνείδητο επίπεδο που έχει την δύναμη να επηρεάσει την μετέπειτα πορεία του ατόμου. Ας περιγράφουμε με ακριβή και παραστατικό τρόπο τουλάχιστον, στα παιδιά όσα εκείνα δεν θυμούνται... Το πρώτο χτύπημα, την πρώτη κουταλιά, την πρώτη αγκαλιά, τα πρώτα γενέθλια.   πηγή    

***Από ποια στιγμή της ζωής μας αρχίζουμε να βιώνουμε
τον ρατσισμό; (video) -Viral Racismo en México
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z341bBS7oj0  ,
Μπορεί το χρώμα, η διαφορετικότητα, το μη όμοιο, να μειώσει την αξία, την καλοσύνη, την αρετή απέναντι στον συνάνθρωπο;
.

Το πείραμα που ξεκίνησαν οι Αφροαμερικάνοι ψυχολόγοι Kenneth και Mamie Clark στην Αμερική τη δεκαετία του ’30 αποκαλύπτει πολλά.
 Στο τραπέζι υπήρχαν πάντα δυο ίδιες κούκλες με μόνη διαφορά ότι η μία είναι λευκή και η άλλη μαύρη.
Τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις, όπως ποια κούκλα τους αρέσει πιο πολύ, ποια πιστεύουν ότι είναι η καλή και ποια η κακή και ποια πιστεύουν ότι τους μοιάζει.
Βίντεο  : https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z341bBS7oj0#t=16  ,
Ο μεγάλος Ισπανός συγγραφέας και φιλόσοφος, Miguel de Unamuno είχε πει πως: ο ρατσισμός γιατρεύεται ταξιδεύοντας. Ας ταξιδέψουμε κι εμείς στα αθώα λόγια των μικρών παιδιών που συμμετείχαν στο παραπάνω πείραμα αποδεικνύοντας το απίστευτο έγκλημα που συντελείται εις βάρος όλων των παιδιών του κόσμου, όλης της ανθρωπότητας:
Τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό των γονιών, της κοινωνίας, ολόκληρου του συστήματος στερεοτύπων που μας περιβάλλει, περνώντας από γενιά σε γενιά κι ας αναλογιστούμε:
Μπορεί το χρώμα, η διαφορετικότητα, το μη όμοιο, να μειώσει την αξία, την καλοσύνη, την αρετή απέναντι στον συνάνθρωπο;
   
Ο ρατσισμός είναι το πρώτο σκαλοπάτι στην πυραμίδα του μίσους. Ας μην αναγκάσουμε τα παιδιά μας να το ανέβουν....
mommy
Βίντεο  : http://youtu.be/WG7U1QsUd1g  , .-

***  Γιατί είναι υπέροχο να είσαι νήπιο!
You don't have to chew your food because someone
will just cut it into the perfect bite size!

 Δεν χρειάζεται να μασάς το φαγητό σου, αφού η μαμά
στο κόβει πάντα σε μικρές μπουκίτσες.
26 Reasons The Life Of A Toddler Is The Only One Worth Living
1. Υπάρχει πάντα κάποιος μεγάλος πρόθυμος να σπρώχνει το καρότσι σου για να μην περπατήσεις και κουραστείς.
2. Αλλά ακόμα και όταν δεν σε βάζουν πια στο καρότσι, υπάρχει πάντα η λύση της αγκαλιάς, κάθε φορά που κουράζεσαι.


3. Δεν χρειάζεται να μασάς το φαγητό σου, αφού η μαμά στο κόβει πάντα σε μικρές μπουκίτσες.
4. Κανείς δεν σε μαλώνει όταν λερώνεσαι με το φαγητό, ίσα ίσα που θεωρείται αναμενόμενο από σένα. Κάποιες φορές και χαριτωμένο!
5. Κάθε φορά που πας τουαλέτα, κάποιος μεγάλος έρχεται να σε σκουπίσει, ενώ όταν μάθεις να σκουπίζεσαι μόνο σου, σε επιβραβεύουν με δωράκια.
6. Μπορείς να φοράς αποκριάτικες στολές όλο τον χρόνο, χωρίς κανείς να νομίζει ότι είσαι τρελός.
7. Το καλοκαίρι μπορείς να τριγυρνάς στο σπίτι χωρίς να φοράς ρούχα, παπούτσια ή ακόμα και εσώρουχα.
8. Όταν φοράς παπούτσια, υπάρχει πάντα κάποιος δίπλα σου για να σου δένει τα κορδόνια.

9. Όλη την ώρα σε φωτογραφίζουν ή σε τραβούν video, σαν να είσαι super-star.
10. Μπορείς να βλέπεις το αγαπημένο σου dvb πάνω από εκατό φορές και να βάζεις την μαμά να σου διαβάζει το αγαπημένο σου παραμύθι κάθε βράδυ. Κανείς δε θα σε ρωτήσει αν το βαρέθηκες!
11. Πάντα η μαμά έχει κάποιο snack μαζί της, σε περίπτωση που πεινάς.
12. Παίζεις με ένα άγνωστο παιδάκι για πρώτη φορά στην παιδική χαρά και αμέσως γίνεται φίλος σου.
13. Όταν αρρωσταίνεις κανείς δεν φεύγει μακριά σου για να μην κολλήσει, αλλά αντίθετα σε φροντίζουν, σε παίρνουν αγκαλίτσα και σε κανακεύουν.
14. Αν η μαμά και ο μπαμπάς δεν σου κάνουν κάποιο χατίρι, υπάρχει η εγγυημένη λύση του παππού και της γιαγιάς.
15. Όταν σε παίρνει ο ύπνος στο αυτοκίνητο, ο μπαμπάς σε μεταφέρει στο σπίτι αγκαλίτσα.   
Από το Scary mommy

*** Ξέσπασμα του Γιάννη Πρετεντέρη για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Εγώ πιστεύω ότι όποιος ψηφίζει Χρυσή Αυγή είναι...»(ΒΙΝΤΕΟ) var ultimaFecha = '25/5/14'; 25/5/14 Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έκαναν τον δημοσιογράφο αρχικά τα τοποθετηθεί για αυτό: «Η μόνη ουσιαστική ανατροπή είναι ότι για τρίτη συνεχόμενη εκλογική μάχη η Χρυσή Αυγή αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά της» είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης επισημαίνοντας πως η Χρυσή Αυγή «δεν είναι η Χρυσή Αυγή του '12».Στη συνέχεια μίλησε για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ανεβάζοντας τους τόνους στον αντίλογο του κ. Λαφαζάνη: «Γιατί είμαστε όλοι έτοιμοι να δώσουμε συγχωροχάρτι σε ψηφοφόρους που ξεκινήσαν το '12 με τη Χρυσή Αυγή, τον Ιούνιο ξαναψηφίσαν Χρυσή Αυγή και σήμερα είναι 50% περισσότεροι. Θέλετε τη γνώμη μου την προσωπική; Σας το λέω με μεγάλη ευκολία κύριε Λαφαζάνη γιατί το έγραψα χτες στο Βήμα... Εγώ πιστεύω ότι όποιος ψηφίζει Χρυσή Αυγή είναι Χρυσή Αυγή. Η θεωρία ότι ψηφίζω Χρυσή Αυγή, αλλά είμαι αγανακτισμένος, οργισμένος, θυμωμένος, λίγο ΣΥΡΙΖΑ και μετά ψηφίζω Δούρου δε με εκφράζει καθόλου. Όποιος ψηφίζει Χρυσή Αυγή και μάλιστα σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις είναι κάργα Χρυσή Αυγή και συμφωνεί στα βασικά με τη Χρυσή Αυγή» είπε ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνέχισε στον αντίλογο της Ελένης Καλογεροπούλου ότι «υπάρχουν πολλοί παράγοντες όπως είναι η φτώχεια, είναι το θέμα των μεταναστών» απαντώντας ως εξής:«7 εκ. παράγοντες, αλλά το ότι ένας άνθρωπος ψηφίζει σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις Χρυσή Αυγή, συγγνώμη δεν είναι ούτε παραπλανημένος, ούτε καταφρονημένος, ούτε οργισμένος, ούτε θυμωμένος, ούτε μουτρωμένος. Είναι Χρυσή Αυγή. Τελεία»Ελένη Καλογεροπούλου: «Να ρωτήσω κάτι; Εσύ πιστεύεις ότι όλο αυτό το πράγμα που έγινε με τη Χρυσή Αυγή θα έφερνε άλλα αποτελέσματα από αυτά που φανταζόταν η κυβέρνηση;»Γ.Πρετεντέρης: «Δε με νοιάζει. Τι πάει να πει αυτό; Μετράμε την ποινική δίωξη, τι εκλογικό αποτέλεσμα έχει;»Ελένη Καλογεροπούλου: «Επικαλούμαστε την εικόνα και λέμε με τόσα που είδαν έπρεπε ο κόσμος να μην ψηφίσει Χρυσή Αυγή.»Γ. Πρετεντέρης: «Τι λέτε κυρία Καλογεροπούλου, θα κρίνω εγώ τη Δικαιοσύνη με τι ψήφισε ο άλλος στις Ευρωεκλογές;20% Τι με νοιάζει τι έκανε ο κόσμος; Δικαίωμά του. 30% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, το πιστεύετε εσείς;»Δείτε όσα έγιναν: - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/05/blog-post_6217.html#sthash.SnDXUYHB.dpuf ,
Video  : http://youtu.be/su1c2P2Vw3Q

*** Ρομπότ με «ανθρώπινη ηθική»
   , ,  Χωρίς σχόλια

Ο στρατός του μέλλοντος που θα μπορεί να σκοτώνει για το γενικότερο καλό

Φανταστείτε ένα μέλλον όπου αυτόνομα ρομπότ θα παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή ή τον θάνατο μιας ανθρώπινης ύπαρξης και που δεν θα βασίζονται μόνο σε στοιχεία, αλλά και σε ένα προγραμματισμένο ηθικό κώδικα.
Αυτό δεν είναι η πλοκή ενός δυστοπικού μυθιστορήματος. 
Είναι η οδηγία ενός νέου προγράμματος του αμερικανικού Πενταγώνου.
 
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σε συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες πληροφορικής, φιλόσοφους και ειδικούς της ρομποτικής από διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, που θα αντιμετωπίσει το δύσκολο θέμα της «ανθρώπινης ηθικής» και της «ηθικής» των ρομπότ. (ρομποηθική)
 Με αυτό το διεπιστημονικό πρόγραμμα θα προσπαθήσουν να «αποκωδικοποιήσουν» την ανθρώπινη ηθική και να καθορίσουν τα βασικά συστατικά της. Επιχειρούν δηλαδή να αναπτύξουν το περίγραμμα της αιτιολόγησης της ανθρώπινης ηθικής και στη συνέχεια η ερευνητική ομάδα θα επιχειρήσει να προσαρμόσει αυτό το περίγραμμα σε έναν αλγόριθμο, ο οποίος με τη σειρά του θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ένα κατασκεύασμα με τεχνητή νοημοσύνη.
             Δηλαδή η δημιουργία αυτόνομων ρομπότ με ηθική ακεραιότητα και ενσωματωμένη την έννοια της ηθικής και τη δυνατότητα να επιλέξουν το σωστό από το λάθος.
Εάν επιτύχουν στο έργο τους θα δημιουργήσουν μία μορφή τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι σε θέση να επεξεργάζεται αυτόνομα δύσκολες καταστάσεις και να προχωράει σε πολύπλοκες αποφάσεις που υπερβαίνουν τις βασικές εντολές στις οποίες έχουν προγραμματιστεί. Παράλληλα, θα είναι σε θέση να αιτιολογήσουν τις πράξεις τους έναντι των ανθρώπων οι οποίοι θα τα ελέγχουν.
 
Καθώς προχωρούμε σταθερά προς μια στρατιωτική δύναμη που θα αποτελείται από αυτόνομα ρομπότ - μουλάρια, που θα υποστηρίζεται από πεζούς στρατιώτες και drones - γίνεται όλο και πιο σημαντικό να δώσουμε σε αυτά τα μηχανήματα με τεχνητή ευφυΐα - την ικανότητα να λαμβάνουν τη σωστή απόφαση. Ναι, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προσπαθεί να αποφύγει την περίπτωση Skynet πρν αυτό κυριαρχήσει στον κόσμο. Πόσο πολύ λογικό!!!
 
Το έργο αυτό διεξάγεται από ερευνητές από τα πανεπιστήμια Tufts και Brown, και το Rensselaer Polytechnic Institute (ΙΕΤ), με χρηματοδότηση από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, (όπως DARPA) και είναι μια πτέρυγα του Υπουργείου Άμυνας που ασχολείται κυρίως με στρατιωτικά σχέδια.Αν και δεν είμαστε ακόμη στο σημείο όπου στρατιωτικά ρομπότ σαν το BigDog , θα πρέπει να αποφασίσουν ποιους τραυματισμένους στρατιώτες πρέπει να μεταφέρουν από το πεδίο της μάχης, ή τα UAV θα μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους Hellfire ενάντια σε τρομοκράτες χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, είναι πολύ εύκολο να φανταστούμε ένα μέλλον όπου αυτόνομα ρομπότ έχουν αναλάβει την ευθύνη για την πραγματοποίηση αυτού του είδους των ηθικών αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.  
Με λίγα λόγια, είναι καιρός να εξετάσουμε τη σκοπιμότητα της εμφύτευσης των ρομπότ (ή ακριβέστερα τεχνητή νοημοσύνη), με κυκλώματα και υπορουτίνες (υποπρογράμματα εντολών) που μπορούν να αναλύσουν μια κατάσταση και να επιλέξουν τη σωστή απόφαση- ακριβώς όπως ένας άνθρωπος.
 
Όπως μπορείτε πιθανώς να φανταστείτε, αυτό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Επιστημονικά μιλώντας, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τι είναι στην πραγματικότητα η ηθική στον άνθρωπο  - και δημιουργώντας έτσι μια ψηφιακή ηθική στο λογισμικό είναι ουσιαστικά αδύνατο. Κατ 'αρχάς, η έρευνα θα χρησιμοποιήσει θεωρητική (φιλοσοφική) όσο και εμπειρική (πειραματική) έρευνα για να προσπαθήσει να απομονώσει βασικά στοιχεία της ανθρώπινης ηθικής. Αυτά τα ευρήματα στη συνέχεια θα επεκταθούν σε ένα επίσημο ηθικό πλαίσιο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να υλοποιηθεί σε λογισμικό (πιθανώς κάποιου είδους βαθέων νευρωνικών δικτύων).              
Υποθέτοντας ότι θα φτάσουμε τόσο μακρυά και μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί,  το πώς οι άνθρωποι αποφασίζουν το σωστό από το λάθος, οι ερευνητές στη συνέχεια θα πάρουν ένα προηγμένο ρομπότ - κάτι σαν το Atlas ή το BigDog - και θα εμποτίσουν το λογισμικό του με ηθική ακεραιότητα. Ένας από τους ερευνητές που συμμετέχουν στο έργο, ο Selmer Bringsjord στο ΙΕΤ, οραματίζεται αυτά τα ρομπότ να χρησιμοποιούν μια προσέγγιση δύο σταδίων για να αποφασίσουν για το σωστό ή το λάθος.
 
Πρώτον, θα εκτελέσει ένα "αστραπιαίο ηθικό έλεγχο" - απλά πράγματα όπως το "θα πρέπει να σταματήσει και να βοηθήσει αυτόν τον πληγωμένο στρατιώτη; "
Ανάλογα με την κατάσταση, το ρομπότ  στη συνέχεια θα αποφασίσει εάν απαιτείται βαθύτερη ηθική λογική - για παράδειγμα, το ρομπότ πρέπει να σταματήσει να βοηθήσει τον πληγωμένο στρατιώτη, ή θα πρέπει να συνεχίσει με την κύρια αποστολή του, την παροχή ζωτικών πυρομαχικών και προμηθειών στην πρώτη γραμμή, όπου άλλοι στρατιώτες βρίσκονται σε κίνδυνο;
Η «ηθική πυξίδα» των ρομπότ θα επιτρέπει την αυτόνομη αξιολόγηση μίας κατάστασης και θα τα οδηγεί σε κρίσιμες αποφάσεις.
 
Τελικά, βέβαια, αυτό το ηθικολογικό πλαίσιο, θα πρέπει επίσης να ασχοληθεί με δύσκολα θέματα όπως ο φόνος. Έχει το δικαίωμα ένας στρατιώτης -ρομπότ να πυροβολήσει τον εχθρό; Τι θα συμβεί αν ο εχθρός είναι ένα παιδί; Μπορεί ένα αυτόνομο UAV να  ανατινάξει μια ομάδα τρομοκρατών; Τι θα συμβεί αν είναι μόνο 90% σίγουρος ότι είναι τρομοκράτες, με μια πιθανότητα 10% να είναι απλά αθώοι χωρικοί; Τι θα έκανε σε μια τέτοια περίπτωση ένας άνθρωπος-πιλότος UAV - και τα ρομπότ πρέπει μόνο να ταιριάζουν με την ηθική και τις ηθικές δεξιότητες των ανθρώπων, ή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η δική τους σε ένα υψηλότερο επίπεδο;
Σε αυτό το σημείο, φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θα σπάσει τελικά τους περίφημους "Τρεις Νόμους της Ρομποτικής" του Asimov- ο πρώτος εκ των οποίων είναι "Ένα ρομπότ δεν μπορεί να κάνει κακό σε ένα ανθρώπινο ον, ούτε με την αδράνειά του θα επιτρέψει να βλαφτεί ανθρώπινο όν.
 
Θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Από τη μία πλευρά, είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να αντικατασταθούν οι άνθρωποι- στρατιώτες με ρομπότ - αλλά από την άλλη κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ένα Skynet....
Η έναρξη αυτού του έργου σημαίνει ότι θα πρέπει πολύ σύντομα να αποφασίσουμε αν έχει το δικαίωμα ένα ρομπότ να πάρει τη ζωή ενός ανθρώπου.
Φυσικά το εν λόγω πρόγραμμα που αναπτύσσεται για λογαριασμό του Αμερικανικού Ναυτικού, λέγεται ότι προορίζει τέτοιου είδους ρομπότ για το ρόλο του «νοσοκόμου» τα οποία θα συνοδεύουν τους πραγματικούς στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.      

    Ποιός πραγματικά όμως μπορεί να πιστέψει ότι θα μείνουν σε ιατρικό επίπεδο και δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός πραγματικά ανίκητου στρατού που θα αποφασίζει για τη ζωή των άνθρώπων, ή ακόμα χειρότερα ενός παγκόσμιου στρατού με επιλεγμένη κατευθυνόμενη ηθική που θα εκτελεί τις διαταγές μιας παγκόσμιας τυραννικής κυβέρνησης;
 γράφει η Eva Cat για το  thecuriosityofcat
THE CURIOSITY OF CAT

***  ΚΡΥΠΤΕΙΑ: η πρώτη μυστική υπηρεσία της αρχαίας Ελλάδας
  , ,  Χωρίς σχόλια
Η Κρυπτεία  είναι ενας απο τους αρχαιότερους θεσμους που μας έρχεται από την Αρχαία Λακεδαιμονία και είναι σύμφυτη με το στρατιωτικό πνεύμα της πόλης και τις μεγάλες απαιτήσεις εσωτερικής ασφαλείας που υπήρχαν. 
Ήταν η Μυστική Υπηρεσία της εποχής, επιφορτισμένη με τη Φύλαξη της Λακεδαίμονος από εσωτερικούς στην αρχή εχθρούς, όπως οι είλωτες, και αργότερα και από εξωτερικούς εχθρούς.Ήταν η ίδια Ομάδα που μετά από χρόνια παρακολούθησης, εκτέλεσε παραδειγματικά τον Εφιάλτη, ή Επιάλτη, τον Γεφυραίο χωλό (κουτσό στην πιο ... Μυστική Παράδοση) που πρόδωσε στους Πέρσες το μονοπάτι των Θερμοπυλών, με αποτέλεσμα τη σφαγή των 301 Σπαρτιατών και 700 Θεσπιέων.
Το 480 π.Χ. ένας Γεφυραίος, ο γνωστός Επιάλτης, πρόδωσε την Ελλάδα στον ξένο κατακτητή, με αποτέλεσμα να θυσιασθεί η αφρόκρεμα της Ελληνικής νεολαίας. Ο προδότης πληρώθηκε πλουσιοπάροχα από τους Πέρσες, οι οποίοι και του έδωσαν καταφύγιο.
Το 469 π.Χ. μας αναφέρει ο Ηρόδοτος ότι ο Επιάλτης γύρισε στην πατρίδα του όπου και δολοφονήθηκε από κάποιον Αθηνάδη. Ο Ηρόδοτος υποσχέθηκε ότι αργότερα στην ιστορία του θα αποκάλυπτε τα περιστατικά γύρω από αυτή την παραδειγματική τιμωρία.Ποτέ δεν το έκανε... η Κρυπτεία τον προειδοποίησε...
Για 11 ολόκληρα χρόνια η Κρυπτεία διατηρούσε Κλιμάκιο στο Καλλίδρομο, ο Αθηνάδης είχε στήσει μια νέα ζωή εκεί, αλλά περίμενε... η Νέμεσις θα έπρεπε να αποδωθεί. Όπως και έγινε, και η Λακεδαίμονα, πόλη του Λύκου, τον τίμησε ιδιαίτερα για την επιβολή του Νόμου στον προδότη. Η Κρυπτεία είχε μάτια σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.
Κάτι που δεν είναι και τόσο γνωστό στους διάφορους "ερευνητικούς" κύκλους, είναι ότι ο θεσμός της Κρυπτείας ενέπνευσε τον Hasan i Sabbah, γνωστότερου και ως "Γέρος του Βουνού", να ιδρύσει το γνωστό Τάγμα των Hashshashins, ή Ασσασίνων.
Στην Ιαπωνία η κάστα των Ninja έπαιρνε την ίδια εκπαίδευση με τους Λακεδαιμόνιους...

defencenet.gr

***  Die Zeit: «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει επειγόντως πολιτική -Διαφορετικά, κινδυνεύει με διάλυση»
     Χωρίς σχόλια
«Η Ευρώπη χρειάζεται επανεκκίνηση», συμπεραίνει η Die Zeit.  
Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο η γερμανική εφημερίδα προειδοποιεί ότι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κατά τόπους κυβερνήσεις δεν αλλάξουν ριζικά την πολιτική τους, τότε «θα νιώσουν την καυτή ανάσα των ψηφοφόρων ακόμα πιο κοντά στον σβέρκο τους». Και η Βρετανία, ενδεχομένως, να αποχωρήσει από την ΕΕ με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
 Το γεγονός ότι η ακροδεξιά αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη σε δυο από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, τη Βρετανία και τη Γαλλία, καθώς και η σημαντική άνοδος που σημειώνουν τα αντίστοιχα κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο, ανησυχούν ιδιαίτερα τον συντάκτη του άρθρου, ο οποίος διακρίνει μεγάλη διάσταση απόψεων ανάμεσα στους ευρωπαίους πολίτες και τις κυβερνήσεις. 
«Αυτή η δυσαρέσκεια», σημειώνει, «θα διαφανεί και στις εθνικές εκλογές ανά χώρα και, εκ των πραγμάτων, θα μεταβάλει και την ευρύτερη ευρωπαϊκή πολιτική (...) Αυτή η εκλογική απέδειξε ότι οι πολίτες μπορούν να πράξουν εντελώς διαφορετικά, όταν οι κυβερνώντες αρνούνται πεισματικά να αλλάξουν απόψεις».
 Η Zeit φοβάται ενδεχόμενη απόσχιση της Βρετανίας, καθώς πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα αναδεικνύεται το UKIP, ένα κόμμα που ευαγγελίζεται την έξοδο από την ΕΕ. «Το σενάριο αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει εξαγγείλει δημοψήφισμα το 2017 σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση», υπενθυμίζει και τονίζει στη συνέχεια: «Ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας θα ισοδυναμούσε με καταστροφή για το υπόλοιπο κομμάτι της ΕΕ. Το κατανοούν όλοι αυτό;»
 Η γερμανική εφημερίδα προβλέπει ότι μια βρετανική ανταρσία κατά της ΕΕ θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου και στη Γαλλία «η οποία, ούτως ή άλλως, αντιμετωπίζει το ευρώ ως ένα εργαλείο για την επιβολή της γερμανικής ισχύος». Τέλος, πετά το γάντι στη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ, «τη μόνη μαζί με τον Ντέιβιντ Κάμερον», όπως γράφει, «η οποία είναι σε θέση να σταματήσει αυτή τη διαλυτική πορεία. Δεν έχει την παραμικρή διάθεση ως προς αυτό», διαπιστώνει, «θα πρέπει όμως να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις του βρετανού πρωθυπουργού για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της ΕΕ- και να το αποδείξει»
iefimerida

***  Ο Ι. Μαραμπέας νέος δήμαρχος Δυτικής Μάνης με 54,06% έναντι 45,94% του Δ. Γιαννημάρα            
           
Στο Δήμο Δυτικής Μάνης η επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση «έβγαλε» νικητή τον τέως δήμαρχο Λεύκτρου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, Ι. Μαραμπέα, ενώ ο σημερινός δήμαρχος, Δ. Γιαννημάρας, «τερμάτισε» δεύτερος.
Προχθές ψήφισαν 5.499 άτομα έναντι των 10.210 εγγεγραμμένων (αποχή 46,14%) και με βάση τα αποτελέσματα αυτά, ο κ. Μαραμπέας («Εναλλακτική Μανιάτικη Ανανεωτική Συσπείρωση (ΕΜΑΣ)» έλαβε 2.790 ψήφους (54,06%) έναντι 2.371 ψήφων (45,94%) του κ. Γιαννημάρα («Νέα Πνοή για τη Δυτική Μάνη»), αυξάνοντας κατά 19,67% το ποσοστό του, αντί του 11,32% του σημερινού δήμαρχου, σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.
Καθοριστική στη νίκη του κ. Μαραμπέα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ήταν η υποστήριξη του κ. Π. Μπασάκου («Πρώτα η Μάνη»).
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Ι. Μαραμπέας, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κόσμο του Δήμου Δυτικής Μάνης, που μετά την παρένθεση με ξαναεμπιστεύτηκε. Η νίκη ανήκει στον κόσμο και τους συνεργάτες μου. Θα πρέπει να σημειώσω τη συμβουλή του Π. Μπασάκου, με τον οποίο είχαμε διαπιστώσει ότι ο τόπος μας χρειαζόταν μια αλλαγή. Η αλλαγή αυτή έγινε. Θα συνεργαστούμε επειδή πιστεύουμε στην περιοχή, αγαπάμε τους ανθρώπους της και θα παλέψουμε για το καλύτερο».
Λακωνική ήταν η δήλωση του σημερινού δημάρχου, Δ. Γιαννημάρα, ο οποίος ανέφερε: «Ευχαριστώ όλους αυτούς που με ψήφισαν στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Τιμώ και την ψήφο εκείνων που δε με ψήφισαν. Εύχομαι καλή τύχη στον κ. Μαραμπέα και η θητεία του να είναι προς όφελος του τόπου».  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
***  Νέος δήμαρχος Τριφυλίας ο Παναγιώτης Κατσίβελας           
           
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Ο Παναγιώτης Κατσίβελας εξελέγη δήμαρχος Τριφυλίας, τη β΄ Κυριακή, με ποσοστό 53,02%, έναντι 46,98% που συγκέντρωσε ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, από τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων, που παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική σελίδα http://vote2014.gr, στην επαναληπτική ψηφοφορία ψήφισαν 16.055 (46,61%) επί 34.448 εγγεγραμμένων. Τα 14.142 ήταν έγκυρα ψηφοδέλτια  (88,02%), ενώ βρέθηκαν 1.037 άκυρα (6,6% επί των ψηφισάντων) και 876 λευκά (5,46% επί των ψηφισάντων).
Ο συνδυασμός «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» έλαβε 7.498 ψήφους έναντι 6.644 του συνδυασμού «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ», διαφορά 854 ψήφων.
Ανά Δημοτική Ενότητα ο συνδυασμός του κ. Κατσίβελα έλαβε: Αετού 691 ψήφους (54,03%), Αυλώνος 789 (66,75%), Γαργαλιάνων 2.310 (53,02%), Κυπαρισσίας 2.012 (49,96%), Τριπύλης 202 (57,88%) και Φιλιατρών 1.494 (50,68%).
Ο συνδυασμός του κ. Ανδρινόπουλου, ανά Δημοτική Ενότητα, έλαβε: Αετού 588 ψήφους (45,97%), Αυλώνος 393 (33,25%), Γαργαλιάνων 2.047 (46,98%), Κυπαρισσίας 2.015 (50,04%) - έγινε η μεγάλη ανατροπή και πέρασε μπροστά τη β΄ Κυριακή -, Τριπύλης 147 (42,12%) και Φιλιατρών 1.454 (49,32%).
Μεταξύ α΄ και β΄ Κυριακής αξιοσημείωτη είναι η ανατροπή που πέτυχε ο συνδυασμός του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, όπου την α' ο κ. Κατσίβελας ήταν μπροστά με διαφορά 867 ψήφων, αφού έλαβε 2.390 ψήφους και ποσοστό 48,27%, έναντι 1.523 ψήφων και 30,76% του κ. Ανδρινόπουλου, ενώ τη β' ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ήρθε πρώτος!
Το ίδιο συνέβη και στην εκλογική περιφέρεια της πόλης των Φιλιατρών, όπου ο κ. Ανδρινόπουλος ήρθε πρώτος με 1.274 ψήφους και ποσοστό 50,56% έναντι 1.246 ψήφων που έλαβε ο κ. Κατσίβελας με ποσοστό 49,44, ενώ την α' Κυριακή στην πόλη των Φιλιατρών ο κ. Κατσίβελας είχε συγκεντρώσει 1.263 ψήφους και ποσοστό 43,03% έναντι 839 ψήφων και 28,59% του κ. Ανδρινόπουλου.
Ο κ. Κατσίβελας και την α΄ και τη β΄ Κυριακή ήρθε πρώτος στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, όπου τη β΄ έλαβε 2.310 ψήφους και ποσοστό 53,02%, έναντι 2.047 ψήφων που έλαβε ο κ. Ανδρινόπουλος με ποσοστό 46,98%. Την α΄ Κυριακή στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ο κ. Κατσίβελας είχε λάβει 2.231 ψήφους και ποσοστό 46,86%, ενώ ο κ. Ανδρινόπουλος είχε λάβει 1.811 ψήφους και ποσοστό 38,04%.
Στη Δ.Ε. Αυλώνος πρώτος και την α΄ και τη β΄ Κυριακή ήταν ο κ. Κατσίβελας, όπως και στη Δ.Ε. Τριπύλης.
Σε Τοπικές Κοινότητες, μεταξύ α΄ και β΄ Κυριακής σημειώθηκαν ανατροπές, με τις περισσότερες υπέρ του κ. Ανδρινόπουλου, αλλά και ορισμένες υπέρ του κ. Κατσίβελα.
Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης και της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως δείχνουν άλλωστε και τα αποτελέσματα της β΄ Κυριακής, ως ένα υψηλό ποσοστό κινήθηκαν σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των συνδυασμών τους, γι' αυτό και υπάρχει σημαντική αύξηση στα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια μεταξύ α΄ και β΄ Κυριακής. Την α΄ Κυριακή τα άκυρα ήταν 304 (1,76%) και τα λευκά 107 (0,62%), ενώ τη β΄ τα άκυρα εκτινάχτηκαν σε 1.037 (6,46%) και τα λευκά σε 876 (5,46%). Βεβαίως, σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων από τη Ρ.Α.ΚΙ. αλλά και τη Λαϊκή Συσπείρωση, προφανώς, μετατοπίστηκε, υπερψηφίζοντας τον κ. Ανδρινόπουλο, και λιγότεροι ίσως τον κ. Κατσίβελα, ενώ μεταστροφή υπήρξε και μεταξύ των ψηφοφόρων του κ. Κατσίβελα της α΄ Κυριακής προς τον κ. Ανδρινόπουλο τη β΄.
  Παναγιώτης Κατσίβελας
Στην πρώτη του δήλωση, έξω από το εκλογικό του κέντρο στους Γαργαλιάνους, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, με χαρά και εμφανή συγκίνηση ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω το λαό της Τριφυλίας για την επιλογή την οποία έκανε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για τον αγώνα, τον υπέροχο, που δώσαμε μαζί. Αλλά, πάνω απ' όλα, θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους φίλους που μας δείξανε τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους και κάνανε τον αγώνα αυτόν, τον υπέροχο, τον υπέρτατο, για το μέλλον της Τριφυλίας. Νομίζω ότι για την Τριφυλία ξημερώνει μια άλλη μέρα! Μια άλλη μέρα η οποία έχει την ελπίδα, την αισιοδοξία. Σήμερα ξημερώνει μια άλλη μέρα για την Τριφυλία, όπως είπα. Αλλά σήμερα νίκησε και το τριφυλιακό ήθος! Νίκησε και ο τριφυλιακός τρόπος σκέψης, συμπεριφοράς και αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Αλλά αυτό που θέλω να ξέρουν όλοι οι Τριφύλιοι, είναι ότι δεν πρέπει να νιώθει κανείς χαμένος, διότι ξέρουμε και να συμπεριφερόμαστε και με μεγαλοψυχία, αλλά κυρίως να μη χωρίζουμε την κοινωνία μας. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε το αύριο της Τριφυλίας, που της αξίζει, το αύριο των Γαργαλιάνων, των Κοινοτήτων μας, των χωριών μας και, ειλικρινά, είμαστε διατεθειμένοι και έτοιμοι να πέσουμε βαθιά στο ποτάμι, έτσι όπως είχαμε υποσχεθεί και κατά την προεκλογική μας περίοδο.
Ευχαριστώ και πάλι όλους τους συνδημότες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείξανε και να ξέρετε ότι αυτή η στιγμή της χαράς είναι χαρά με ήθος, με μέτρο, και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε προκλήσεις και, κυρίως, να μην προκαλέσουμε τους ανθρώπους που νιώθουνε ηττημένοι. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Όλοι μαζί για το μέλλον της Τριφυλίας!».
  Ευστάθιος Ανδρινόπουλος
Σε μήνυμά του, ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος αναφέρει: «Οι εκλογές τελείωσαν. Ο λαός της Τριφυλίας μίλησε και είναι σεβαστή η απόφασή του. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, οι συνεργάτες μου και εγώ, όλους τους Τριφύλιους, από όλους τους πολιτικούς χώρους, που μας ψήφισαν. Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας είχε να αντιπαλέψει κομματικούς και προσωπικούς μηχανισμούς και άντεξε. Θα συνεχίσει τον αγώνα του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία, για το καλό της Τριφυλίας. Παραμένουμε ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι. Οι συνυποψήφιοί μας της Ρ.Α.ΚΙ και της Λαϊκής Συσπείρωσης απέδειξαν στις επαναληπτικές εκλογές ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει ήταν η καταμέτρηση των δυνάμεών τους και όχι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών.
Οι επικεφαλής τους, συμπαρασύροντας αρκετούς ψηφοφόρους τους, επέλεξαν την εύκολη λύση του λευκού και άκυρου. Βέβαια, αρκετοί ψηφοφόροι των δύο αυτών συνδυασμών, σκεπτόμενοι το συμφέρον του Δήμου μας, φαίνεται να στήριξαν την προσπάθειά μας. Τα πέντε χρόνια που μεσολαβούν είναι πάρα πολλά για να υποστεί η κοινωνία την ίδια αυτοδιοικητική ομάδα που οι επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ και της Λαϊκής Συσπείρωσης κατηγορούσαν συνεχώς. Τα πέντε χρόνια είναι, επίσης, αρκετός χρόνος για να αποκτήσουν πολιτική ωριμότητα και να αντιληφθούν ότι η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι καπρίτσιο, αλλά σύνεση και ρεαλισμός. Συγχαίρω τον κ. Κατσίβελα για τη νίκη του και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του. Του εύχομαι, επίσης, να καταφέρει να αντιπαλέψει τις εσωτερικές συντεχνίες και προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις, να βελτιώσει τη διοικητική ικανότητα των δημοτικών υπηρεσιών και την καθημερινότητα του πολίτη της Τριφυλίας. Όσα, δηλαδή, μας οδήγησαν στην απόφασή μας να ξεχωρίσουμε τη θέση μας και να δημιουργήσουμε τον ανεξάρτητο συνδυασμό “H Τριφυλία αλλάΖΕΙ”. Καλή δύναμη σε όλους, η αγάπη για την Τριφυλία μάς ενώνει».
 
***
 
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Ήχηρη απάντηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και πάει για μπρέικ στο ΟΑΚΑ
*** 2ος  αγώνας : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   89-64 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου-Πηλοΐδης-Φούφης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 10 (2), Σερμαντίνι 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 5 (1), Παπαπέτρου, Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 8 (2), Πρίντεζης 18 (2), Μάντζαρης 11 (3).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 4, Κάρι 3 (1), Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 17, Διαμαντίδης 12 (2), Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8 (1), Ράιτ 2.

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

 http://www.youtube.com/stamos01 ,      3332   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1804   video .-   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1789  video.- 
Σύνολον                                                     6925 βίντεο   .-
 Μεσσηνιακός κάμπος
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2528.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas   
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    574 –













Ο Δήμαρχος  Καλαμάτας Π. Νίκας

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  171.
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,
 Παιδότοπος  Παραλίας  Καλαμάτας
***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-               
~    www.aroma-elladas.gr  ,                            
 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                             
   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .    
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-  
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-    ~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .-  ~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11 Μαΐου 2014,     
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .-                         ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                   
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                          
 http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014  ,  Αυτογραφία  16 /05/2014  .-                                                                                                                                           ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-    http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 , .-
~     http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014  
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-
~    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/18052014-19-2014.html ,  Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 18/05/2014 , Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 .-
~     http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/20-2014.html ,   Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 .-             
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/21-2014.html ,      Ενημέρωση και ειδήσεις Τετάρτη 21 Μαΐου 2014  .-                   
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 22  Μαΐου  2014 .-
~    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  22  Μαϊου  2014  , .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/23-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  23  Μαϊου   2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/2014-26-2014.html  , ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/26-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/27-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  27  Μαΐου  2014  .-


 ***  ΤΡΑΠΕΖΑ  ΘΕΜΑΤΩΝ
ΑΠΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  :
 A΄ ΤΑΞΗ

*** ~ ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
http://www.twitter.com/stamos01/ ,                                     
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,                                                 
Arfara-Messinias 2  ,                                              
stamos-dynami ,                                              
Arfara-Messinias 
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS 
vlasios             
Stamos Arfara Messinias Greece

~* * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-    552  .                                                         
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                      
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-                                                       
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-                                                                
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-         
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
  ~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 .-              
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-                
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .- ~    www.aroma-elladas.gr  .-

~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ
~  http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-                  http://xristianos.gr /      
~    www.aroma-elladas.gr   .-http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-     http://www.defencenet.gr/defence/index.php , ΕΙΔΗΣΕΙΣ      www.astrologos.gr  ,   ΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ .- 
~  http://syllogos-pamisos.blogspot.gr/2014/04/106.html    Σύλλογος  Μεσσήνης –Νησιωτών  ο  ΠΑΜΙΣΟΣ .-                                              
~  http://paovardas.blogspot.gr  , = ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ .-
www.blogtv.gr  , www.tometopo.gr , www.antarsya.gr  www.express.gr   , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  , www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr,                  http://www.kairos.gr , http://www.seismoi.gr , www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.gr ,  http://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr, www.piazzadelpo.gr  , www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr ,  www.apela.gr,www.koutipandoras.gr,                          www.liveu.gr , ΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ .-                                                              
www.sintagespareas.gr, ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ      
~  www.potami.gr  Σταύρος  Θεοδωράκης .- www.epirustv1.gr  = ΗΠΕΙΡΟΣ ΤV1    http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr, ,          
~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr ,  www.batzolis.gr  - http://www.dikisports.blogspot.gr    ,  http://www.twitter.com/stamos01/www.sintagespareas.gr = Οι  συνταγές της παρέας      www.dibidabo.com    , https://www.facebook.com/my.dibidabo , https://twitter.com/mydibidabo  , www.best-ekloges.gr  ,
 http://www.lifo.gr/team/gnomes/45114 , Η Ελληνική Ιστορία www.123playgame.gr  , Δωρεάν  παιχνίδια .-  www.tv-market.gr , Τηλε-αγορές.-
www.furby.gr , =Αναβάθμισης  προγράμματος περιήγησης .-    www.shoptv.gr  ,Τηλαγορές.-
  ~ www.ekloges14.gr , Στο  Κontra Channel .-    
http://messiniaka.blogspot.com/ , ΜΕΣΣΗΝΙΑ.-                          https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -    552   φίλοι. -  www.liveu.gr , Πόπη  Τσαπανίδου   ,  www.oikoshopping.gr  ,  Προϊόντα .-  
 ~ www.rickmers.eu , www.rickmers.com   , http://www.markides.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=75 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑ  https://www.facebook.com/kkontanis
~ ~ Επιτάφιος  στην  ΚΕΡΥΡΑ  : http://youtu.be/iIef5JfP6aI  
 ΑΝΑΣΤΑΣΗ  στην  ΚΕΡΚΥΡΑ  2013 :    http://youtu.be/r-Fb8elIk7g 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: