ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΑRFARA NEWS 2 Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015   :
~
~
" Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας ! "
  
~

~



~



~



~





~






***  Υδροπλάνα από Άγιο Κοσμά προς Πύλο
     
Στις… διαδικασίες ακόμα η λειτουργία τους στην Καλαμάτα
Εδώ και περίπου ένα χρόνο η Δημοτική Αρχή, σε κάθε ευκαιρία με θέμα την περαιτέρω ανάπτυξη της Καλαμάτας, αναφέρεται στις άμεσες ενέργειες που προτίθεται να κάνει, ώστε να λειτουργήσει υδατοδρόμιο στο λιμάνι.
Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο τα δελτία Τύπου από το Δημαρχείο υποστήριζαν ότι ο Δήμος προχωρεί ταχύτατα τις διαδικασίες για τη λειτουργία υδατοδρομίου στην Καλαμάτα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ενέκρινε την προκήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση άδειας χρήσης χερσαίου χώρου, συνοδευόμενης από εκτέλεση έργων, για το σκοπό αυτό.
Ο προς παραχώρηση χώρος αποτελεί τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα και είναι εκτάσεως έως 120 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται δε στο άκρο του βόρειου κρηπιδώματος του λιμένα Καλαμάτας, απέναντι από το Λιμεναρχείο.
Σε αυτόν θα εκτελεστούν από τον παραχωρησιούχο οι αναγκαίες εργασίες, ώστε να λειτουργήσουν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις. Η σχετική προκήρυξη αποστέλλεται άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έλεγχο και όταν ληφθεί η έγκριση, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
Από τότε έχει περάσει ένας χρόνος και για διάφορους λόγους η μόνη πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι ότι προωθείται η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος, για έκδοση άδειας λειτουργίας.
Όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, υπάρχει απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, για τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την έκδοση της άδειας λειτουργίας. «Το αίτημα βρίσκεται στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και περιμένουμε την απόφαση για να προχωρήσουμε. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όσο γίνεται πιο γρήγορα. Βέβαια, υπάρχουν καθυστερήσεις για το πλαίσιο λειτουργίας, αλλά το ενδιαφέρον είναι έντονο από πλευράς εταιρειών».
Από τις δηλώσεις του κ. Βγενή μπορεί να εξάγει κανείς το συμπέρασμα ότι είναι απίθανο να δούμε υδροπλάνο στο λιμάνι της Καλαμάτας φέτος. Αυτό μπορεί να γίνει από του χρόνου.
Από την άλλη πλευρά, σημαντικές υπεραξίες θα έχουν τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας από τη σύσταση και λειτουργία υδατοδρομίων. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), οι άδειες των υδατοδρομίων, που θα εκδοθούν στο όνομα των Οργανισμών Λιμένων, εξασφαλίζουν σημαντική υπεραξία στους ιδιοκτήτες τους.
Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, η δραστηριοποίηση των υδροπλάνων θα προσθέσει μια πρωτοποριακή μεταφορική δυνατότητα στα λιμάνια που θα λειτουργούν υδατοδρόμια, καθιστώντας αυτά πιο ανταγωνιστικά. Τα υδροπλάνα με την ευελιξία τους μπορούν να γίνουν ο συνδετικός κρίκος, που λείπει από το υφιστάμενο συγκοινωνιακό δίκτυο, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτικότερη και ευκολότερη προσβασιμότητα των τουριστών στους προορισμούς διακοπών τους.
Μέχρι στιγμής με πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ έχει αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας. Στη διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Παξούς, Πάτρα, Λαύριο, Αγ. Μαρίνα (Ραφήνα), Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Ακόμη, το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει το ενδεχόμενο για κατασκευή μητροπολιτικού υδατοδρομίου στον Άγιο Κοσμά.
Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, αλλά και των παράκτιων πόλεων και νησιών της χώρας. Ενδεικτικά στην  εκτίμηση του πτητικού έργου υπάρχουν και πτήσεις προς την Πύλο.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη


~
*** Σοκαριστικά απάνθρωπο! Ουκρανοί νεοναζί σταυρώνουν και καίνε Ρωσόφωνο αιχμάλωτο! (ΒΙΝΤΕΟ)
nazis
 Στο βίντεο διακρίνονται οι παραστρατιωτικοί του τάγματος της Αζοφικής να σέρνουν δεμένο το θύμα τους στο έδαφος και να το καθηλώνουν σε ένα σταυρό. Το σταυρό το στηρίζουν σε μια βάση, η οποία αργότερα φλέγεται και ακούγονται μέσα από αυτήν τη φωτιά οι κραυγές του καταδικασμένου ανθρώπου.
Σύμφωνα με ολόκληρη έκθεση που στάλθηκε στη CyberBerkut οι δημιουργοί του φιλμ απειλούν όλους τους "προδότες κατοίκους" της Α.Ουκρανίας με την ίδια τύχη
«Αυτό δεν θα μας κάνει να φοβηθούμε ούτε εμείς ούτε οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας. Αυτό το βίντεο θα είναι η θανατική ποινή για όλα τα μέλη του τάγματος της Αζοφικής, που θα αιχμαλωτιστούν από τώρα, και μετά δεν θα υπάρξει κανένα έλεος. Όσο για τους μαχητές του τάγματος, που τώρα τηρούνται υπό κράτηση από τις αρχές της Νέας Ρωσίας, κανένας από αυτούς δεν θα απελευθερωθεί μετά από αυτό το βίντεο» δήλωσαν με ανακοίνωση οι Ρωσόφωνοι.
Βίντεο , Новости : https://youtu.be/BAoThaFc9LE .-






~
*** Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται ο 26χρονος «μπουρλοτιέρης»
      
Πιθανότατα από εύφλεκτο υγρό η έκρηξη στην Παλαιολόγου
 Με σοβαρά εγκαύματα, αλλά χωρίς κίνδυνο για τη ζωή του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς ο 26χρονος Καλαματιανός που τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι του το βράδυ του Σαββάτου.
Καθώς ο 26χρονος έχει παρελθόν με εκρηκτικές ύλες, οι πυροτεχνουργοί έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι του, αλλά δεν εντόπισαν κάτι. Μία πρώτη εκδοχή που εξετάζεται είναι ότι στο σημείο όπου εκτελούσε εργασίες με τροχό ίσως είχε δοχείο με εύφλεκτο υγρό, το οποίο προκάλεσε την έκρηξη.
Να σημειωθεί ότι στον 26χρονο είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι το Φεβρουάριο, όταν συνελήφθη να κατασκευάζει ισχυρές κροτίδες και να τις ενεργοποιεί με κινητό τηλέφωνο στον κλειστό σκουπιδότοπο των Γιαννιτσανίκων.
  Ίσως εύφλεκτο υγρό
Ένα τέταρτο πριν από τις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου ισχυρή έκρηξη, που προερχόταν από διαμέρισμα σε πάροδο της οδού Παλαιολόγου, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Λακωνικής, ακούστηκε σε  μεγάλο μέρος της πόλης.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Πυροσβεστικής και ένα ασθενοφόρο.
Στο διαμέρισμα εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν ο 26χρονος, μία φίλη του, ένας φίλος του και ένα ζευγάρι αλλοδαπών με τα παιδιά τους. Μάλιστα, η αλλοδαπή κοπέλα είναι έγκυος και από το σοκ της έκρηξης για προληπτικούς λόγους διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, αλλά και τις μαρτυρίες των υπολοίπων, ο 26χρονος σε χώρο που χρησιμοποιεί ως αποθήκη – εργαστήριο χρησιμοποιούσε τροχό για την τοποθέτηση ηχείων σε αυτοκίνητο. Ξαφνικά έγινε η έκρηξη χωρίς οι υπόλοιποι να καταλάβουν το λόγο.
Από την έκρηξη ο 26χρονος υπέστη εγκαύματα σε όλο του το σώμα, διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και το ίδιο βράδυ έφυγε για νοσοκομείο της Αθήνας.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που καταστράφηκαν όλα τα παράθυρα του διαμερίσματος, ενώ τα τζάμια εκτοξεύθηκαν στα γειτονικά σπίτια.
  Με περιοριστικούς όρους
Το σημείο και το διαμέρισμα αποκλείσθηκαν από την Αστυνομία και το πρωί της Κυριακής όλοι οι χώροι ερευνήθηκαν από πυροτεχνουργούς της Ασφάλειας Τρίπολης και αστυνομικούς του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Οι πυροτεχνουργοί δεν εντόπισαν εκρηκτική ύλη και η εκτίμηση είναι ότι πιθανότατα στο χώρο που έκανε τις εργασίες με τροχό να υπήρχε δοχείο με εύφλεκτο υγρό.
Οι αστυνομικοί, ερευνώντας και το υπόλοιπο διαμέρισμα, βρήκαν σε μεταλλική ντουλάπα 34 κροτίδες.
Ο 26χρονος δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές. Τελευταία φορά ήταν στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν στο διαμέρισμα ολόκληρο εργαστήριο παρασκευής κροτίδων και μηχανισμών αυτών, ενώ όλα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, για να εξετασθούν.
Τότε είχαν συλληφθεί ο 26χρονος, η 27χρονη φίλη του, ένας 19χρονος και μια 15χρονη, όταν μεσάνυχτα είχαν σημειωθεί τρεις ισχυρές εκρήξεις στο παλιό σκουπιδότοπο στα Γιαννιτσάνικα.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή, στα οποία επέβαιναν τα 4 άτομα Στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο 26χρονος βρήκαν ένα μεταλλικό κύλινδρο 25 εκατοστών για κατασκευή και ρίψη πυροτεχνημάτων και κροτίδων μεγάλης ισχύος.
Στο σπίτι του 26χρονου, μεταξύ άλλων, είχαν βρει αυτοσχέδιο μηχανισμό συνδεδεμένο με τροποποιημένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει από μακριά έκρηξη. Συγκεκριμένα, το κινητό τηλέφωνο είχε υποστεί ειδική τροποποίηση στην κάρτα sim που περιείχε και ήταν συνδεδεμένο με καλώδια. Επίσης, διάφορα υλικά (θειάφι, νιτρικό κάλλιο, κάρβουνο, τρίμμα ουσίας ανάφλεξης σπίρτου και μαγνήσιο) παρασκευής εκρηκτικών υλών, συνολικού βάρους 3.351,2 γραμμαρίων και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών και πυροτεχνημάτων, και συγκεκριμένα, ξύλινο γουδί, πλαστικό χωνί, πλαστική σέσουλα, κόσκινο.
Τότε στον 26χρονο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της: προμήθειας εκρηκτικών υλών, κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, κατοχής και χρησιμοποίησης αυτοσχέδιων κροτίδων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατοχής όπλου κρότου – αέρος, κατοχής πυρομαχικών κ.ά.
Μάλιστα, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
της Βίκυς Βετουλάκη 


~
***  Στο τραπέζι σημαντικά προβλήματα του Δήμου Καλαμάτας
      
O «ανοιχτός Δήμος» συναντήθηκε με τον αν. υπουργό περιβάλλοντος 
 Αναμένεται επίσκεψη Γιάννη Τσιρώνη το επόμενο διάστημα
 Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», αποτελούμενη από τον επικεφαλής Μανώλη Μάκαρη, τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Αλούπη, Κώστα Γεωργακίλα, Γιάννη Θεοφιλόπουλο, Δημήτρη Φαββατά και τους τοπικούς συμβούλους Ασπροχώματος Νίκο Χριστόπουλο και Βέργας Βαγγέλη Πανταζή, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έθεσε μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας, όπως:
(α) διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο εστιάζοντας στην αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να καθίσταται εφικτή η αποκεντρωμένη διαχείριση από τους Δήμους ή ομάδες Δήμων
(β) διαχείριση και απομάκρυνση της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας και προτάσεις για την επεξεργασία αυτής, που εδώ και πολλά χρόνια έχει εναποτεθεί- και συνεχίζει να εναποτίθεται-σε μεγάλη έκταση στην γύρω περιοχή
(γ) αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από πυρηνελαιουργεία σε συνδυασμό με ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων από τα ελαιουργεία (κατσίγαρος – ελαιοπυρήνας)
(δ) επιτάχυνση πολεοδομικών μελετών Κηπούπολης, Βέργας και Μικρής Μαντίνειας
(ε) οριοθέτηση οικισμών
(στ) δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στο κάμπο του Ασπροχώματος με ανάδειξη και προστασία του ποταμού Άρι και του αρχαιολογικού χώρου στα Ακοβίτικα
(ζ) συνολική αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας και παρακολούθηση των υφιστάμενων επεμβάσεων και αξιολόγησή τους για μελλοντική βελτιστοποίηση
(η) αποκατάσταση και ανάδειξη μονοπατιού παραλίας Βέργας -άνω Βέργας για προσέλκυση τουρισμού
(θ) ΚΥΑ για τη χρήση αιγιαλού.
Ο υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του «Ανοιχτού Δήμου» και υποσχέθηκε να επισκεφτεί σύντομα την Καλαμάτα, για να έχει την άμεση γνώση των προβλημάτων.


~
*** Απολαυστική πεζοπορία στο Μαύρο Λόγγο του όρους Αιγάλεω (φωτογραφίες)
      
Από τον Όμιλο Δράσεων και τον Ορειβατικό Καλαμάτας
 Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
 
 
 
 Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν την Κυριακή όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τον πειρασμό του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού στα Φιλιατρά, που μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας και τους Εσωτερικούς Μετανάστες διοργάνωσαν πεζοπορία στο Μαύρο Λόγγο του όρους Αιγάλεω στην Τριφυλία.
Η πεζοπορία ήταν απολαυστική και άκρως αναζωογονητική, μέσα στην καταπράσινη - παρθένα φύση και, παρά τον όποιο βαθμό δυσκολίας, ανάλογα με το πρόγραμμα ανάβασης που επέλεξε η κάθε ομάδα, η ίδια η εμπειρία της πεζοπορίας και της εξόρμησης στη φύση ήταν η καλύτερη «ανταμοιβή» για τους συμμετέχοντες από την ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας, την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα! Για την πεζοπορία, ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού, στη σελίδα του στο facebook, όπου παρουσιάζει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναφέρει: «Μια ακόμα δράση του Ομίλου στέφθηκε με επιτυχία. Πάρα πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, και συμμετείχε στην πεζοπορία. Η μέρα ήταν ιδανική για περπάτημα και η οργάνωση άψογη (θέλουμε να πιστεύουμε). Αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάβασης, αλλά χωριστήκαμε σε ομάδες, έτσι ώστε η καθεμιά να ακολουθήσει το πρόγραμμα που της ταιριάζει. Μία ομάδα με πολλά άτομα και, κυρίως, ορειβάτες από την Καλαμάτα, ανέβηκαν στην Αγία Βαρβάρα, άλλη ομάδα πεζοπόρησε και δρόμο δρόμο ανέβηκε όλο το βουνό και έφτασε στου Στασινού το σπίτι. Άλλοι περπάτησαν το παλιό μονοπάτι, και άλλοι έφτασαν μέχρι τη Μάλη. Όλοι, όμως, είτε από το δασικό δρόμο είτε από μονοπάτια μέσα στο δάσος, κατέληξαν στου Στασινού, όπου φάγαμε. Και τι δε φάγαμε! Ο Στασινός και η γυναίκα του η Βάσω έβρασαν μια γίδα κι έκαναν τα πάντα για να ευχαριστήσουν πάνω από 150 άτομα, ο Νίκος ο Παναγιωτόπουλος έφερε ένα αγροτικό πράγματα, από γουρουνόπουλα ψητά και σαλάτες μέχρι νερά και κρασιά, η Σούλα έφερε ψωμιά από το φούρνο της, οι εσωτερικοί μετανάστες (βλέπε fb) έφτιαξαν γλυκά και πίτες, οι Στριμπακαίοι έφεραν τυρί μαλιώτικο και όλα τούτα απλώθηκαν σε τραπέζια και μοιράστηκαν σε όλους.
Τέλος, πολλοί ήταν αυτοί που ξάπλωσαν στο χορτάρι, “γειώνοντας” το σώμα τους στη μαλιώτικη γη, απολαμβάνοντας τη γαλήνη του τοπίου και παρατηρώντας ανάποδα τα μεγάλα δέντρα, που αρχίζουν να ντύνονται μετά τη χειμερία νάρκη τους. Εκείνο, όμως, με το οποίο χόρτασαν και ευχαριστήθηκαν σίγουρα όλοι, είναι η αίσθηση της δημιουργίας μιας παρέας, που μοιράστηκε πράγματα, που όλοι αλληλοβοηθήθηκαν στο περπάτημα, που τσούγκρισαν τα (πλαστικά έστω) ποτήρια με το κρασί, που μοιράστηκαν εντυπώσεις, που έγιναν φίλοι, ξεχνώντας για λίγο την οικονομική κρίση και… τα δελτία ειδήσεων.
Ο Όμιλος ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην πεζοπορία, τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας και τους χορηγούς αυτής της δράσης.
-Αν θέλετε κι άλλοι να συμμετέχετε σε ό,τι διοργανώνουμε, δεν έχετε παρά να κάνετε μια εγγραφή στο σύλλογό μας (πέντε ευρώ το χρόνο) και θα σας έρχονται στο κινητό τα μηνύματα των δράσεών μας.
-Γράψτε (με αγάπη) τα σχόλιά σας. Μας “πληρώνουν”, αλλά και μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι».


~
***  Παρεμβάσεις στην καθημερινότητά μας
       
Μην ξαναγράψουμε ότι η Δημοτική Αρχή δε φροντίζει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της, γιατί η πραγματικότητα μας διαψεύδει συνεχώς.
Τώρα, γιατί εμείς θεωρούμε ότι κάποιες ελάχιστες παρεμβάσεις γίνονται επιλεκτικά, αυτό είναι δικό μας πρόβλημα.
Όπως διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, «στο πλαίσιο συντηρήσεων που εκτελεί ο Δήμος Καλαμάτας, συνεργείο αποκαθιστά την πλακόστρωση στην πλατεία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Οι σπασμένες πλάκες αντικαθίστανται με όμοιες, ενώ θα γίνει παρέμβαση και στην είσοδο του 21ου Δημοτικού Σχολείου, ώστε να πάψει να είναι ολισθηρή εκεί η πλακόστρωση».
Οι υπόλοιποι ας περιμένουν...    Α.Π. 


~
***  «Λεφτά υπάρχουν» για μισθό του προέδρου της Κοινωφελούς στο Δήμο Τριφυλίας!
      
720 ευρώ μηνιαία αποζημίωση καλείται να εγκρίνει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο…
 Του Ηλία Γιαννόπουλου
 «Λεφτά υπάρχουν», ως φαίνεται, στο Δήμο Τριφυλίας, αφού στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σώμα καλείται να εγκρίνει την υπ. αριθ. 22/2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας - Πολιτισμού - Αλληλεγγύης - Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας για την καταβολή αποζημίωσης στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Επιχείρησης, ύψους 720 ευρώ μηνιαίως! Μια απόφαση, με θέμα «Καθορισμός αποζημίωσης προέδρου», η οποία ελήφθη σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης και, μάλιστα, ομόφωνα!
Στην αποψινή συνεδρίαση πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι «Συζήτηση επί της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για τα αποθεματικά του Δήμου». Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς πώς την ίδια στιγμή που η Αυτοδιοίκηση «βράζει» και αντιδρά, με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να βγάζουν «πύρινους» λόγους για τις περικοπές πόρων που επέβαλαν με το έτσι θέλω οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, για τους παρακρατηθέντες εδώ και χρόνια πόρους, για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους, για τα τραγικά προβλήματα σε δομές και υπηρεσίες εξαιτίας της έλλειψης πόρων, όπως για την ΠΝΠ- που εξέδωσε η σημερινή κυβέρνηση - μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. αποφάσισε και, μάλιστα, ομόφωνα, από εκείνα τα χρήματα, τα οποία δεν έχει, να διαθέσει 720 ευρώ μηνιαίως για μισθό προέδρου!
Όπως, επίσης, από τη στιγμή που υπάρχει το προηγούμενο της απελθούσης προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία δεν αποδέχθηκε να της καταβάλλεται μισθός - αποζημίωση!
Πώς είναι δυνατόν, αναρωτιούνται οι πολίτες, να μην διατίθεται ούτε ευρώ - σχεδόν - για κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, οι παιδικοί σταθμοί, το Εικαστικό Εργαστήρι κ.ά., με την μόνιμη «επωδό» πως «δεν υπάρχουν λεφτά», και να ζητούνται από γονείς στον παιδικό σταθμό Κυπαρισσίας 5ευρα για την καθαρίστρια, και την ίδια στιγμή να λαμβάνεται απόφαση για να παίρνει μισθό ο πρόεδρος της Επιχείρησης, που προΐσταται πολιτικά αυτών των δομών και υπηρεσιών...
Άραγε, σχολιάζουν καυστικά, από τα ταμειακά διαθέσιμα που θα μεταφερθούν, με την ΠΝΠ, στην ΤτΕ, για την οποία και στο Δήμο Τριφυλίας οι πολιτικοί παράγοντες κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις κατά της σημερινής κυβέρνησης (παρόλο που μέχρι χθες, με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που η Τ.Α. υπέστη τα πάνδεινα, δεν ψέλλιζαν το παραμικρό), θα εξαιρεθούν τα 720 ευρώ για το μισθό του προέδρου της Κοινωφελούς;
Απορίες, ερωτήματα και σχόλια που, βεβαίως και δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο πρόσωπο και την προσωπικότητα του σημερινού προέδρου της Επιχείρησης, αλλά το μισθό του οιουδήποτε φέρει τον τίτλο και την ιδιότητα του προέδρου από σήμερα και στο εξής, μιας και σήμερα καλείται το Σώμα να αποφασίσει για το μισθό - αποζημίωση, αλλά με αναδρομική ισχύ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014, καθώς από το Νοέμβριο ξεκίνησε η θητεία του νυν προέδρου και του νυν Δ.Σ. της Επιχείρησης! 


~
***  Ακόμα μία σύσκεψη στο υπουργείο με άγνωστο αποτέλεσμα για τους αθίγγανους της Αγίας Τριάδος
      
Την επόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα, θα διεξαχθεί σύσκεψη για τους αθιγγάνους της Αγίας Τριάδος, που διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην οποία θα μετάσχουν, πέραν των εκπροσώπων του υπουργείου αυτού, εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Εσωτερικών.
Η διοργάνωση της σύσκεψης έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του δημάρχου στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνο Σκουρλέτη, τη Μεγάλη Τετάρτη.
Υπενθυμίζουμε ότι με έγγραφο που συνέταξε η ειδική επιστήμων Ανδριανή Παπαδοπούλου και υπέγραψε ο Βασίλης Καρύδης, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, η συγκεκριμένη ανεξάρτητη Αρχή παρενέβη πρόσφατα στο θέμα του αυθαίρετου και παράνομου καταυλισμού παραπηγμάτων, τα οποία αθίγγανοι έχουν ανεγείρει βορείως του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρονται τα ακόλουθα εν κατακλείδι: «Ωσότου εξετασθούν και αξιολογηθούν ως προς τα αποτελέσματά τους τα πεπραγμένα μέχρι σήμερα για το εγχείρημα στην Μπιρμπίτα, καθώς και μέχρι να αναζητηθούν σοβαρά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλες οι δυνατές λύσεις διατήρησης της στέγασης του πληθυσμού που σήμερα διαμένει στην Αγία Τριάδα, δηλαδή μέχρι να υιοθετηθεί κεντρικά από την Πολιτεία σχέδιο για τη νόμιμη και μόνιμη στέγαση των κατοίκων της Αγίας Τριάδας χωρίς χαρακτήρα γκέτο, ο Συνήγορος του Πολίτη σας καλεί να απέχετε από κάθε ενέργεια που θα οδηγούσε να καταστούν οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας άστεγοι, να χάσουν τα οποιασδήποτε αξίας, με βάση τα πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας, υπάρχοντά τους και να απωθηθούν ακόμη περισσότερο στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας».  Α.Π.


~
***  Νεαρός τραυματίστηκε ύστερα από σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανάκι στη Ναυαρίνου (φωτογραφίες)
      
Ακόμα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το 3ο σε μια ημέρα , συνέβη στις 8:30 περίπου το βράδυ της Τρίτης στην Καλαμάτα. Πιο συγκεκριμένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι, που οδηγούσε, νεαρός οδηγός delivery, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του νεαρού. Το ατύχημα έγινε στην οδό Ναυαρίνου στο ύψος του παλιού Τελωνείου όταν το αυτοκίνητο που ερχόταν από το Λιμάνι προσπάθησε να στρίψει στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και αυτή τη στιγμή ο νεαρός διακομίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός οδηγός  έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι και δεν διατρέχει κίνδυνο. 


~
***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 29/4/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Καθαρός ουρανός αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης θα μειωθεί σημαντικά.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/


~
***  Απεργία και συγκέντρωση την Παρασκευή για την Εργατική Πρωτομαγιά
      
Πρόσκληση για ενωτικό εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς απηύθυναν χθες εκπρόσωποι φορέων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο εν όψει της κινητοποίησης και της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί εκεί στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, και η φετινή χρονιά είναι δύσκολη τόσο στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά, όσο και στα οικονομικά, και κάλεσε την κυβέρνηση να τελειώσει όσο πιο σύντομα τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η άποψη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ σχετικά με τα προβλήματα στο ασφαλιστικό, πως θα υπάρξουν προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα, που το 2025 δε θα μπορεί να πληρώσει έστω και τις συντάξεις των 360 ευρώ. «Αυτό θα το ζήσουμε νωρίτερα, εκτός κι αν υπάρξουν ριζοσπαστικές κινήσεις την ερχόμενη τριετία, που θα δώσουν προοπτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, είπε πως οι επιχειρήσεις μετατρέπουν τα 8ωρα σε 4ωρα με τον ισχυρισμό του φόβου των 751 ευρώ ως κατώτατου μισθού και προέβλεψε ότι θα υπάρξει μικρή μείωση της ανεργίας τα επόμενα χρόνια, την ίδια ώρα που συνεχίζεται η φυγή των νέων στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.
Επισήμανε ότι πρώτος στόχος όλων είναι η σωτηρία της χώρας και πρόσθεσε πως όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι υπέστησαν μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις τους και έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, υπογραμμίζοντας ότι δε δέχονται άλλες μειώσεις και διεκδικούν ανάπτυξη, απασχόληση, δίκαιη φορολογία και μείωση των τιμών των προϊόντων. «Λέμε όχι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρώπης και θέλουμε επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αποκατάσταση των όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», κατέληξε.
  Τοποθετήσεις
Η πρόεδρος του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, μίλησε για την ημέρα τιμής και μνήμης των εξεγερμένων του εργατικού κινήματος. Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ότι βάλλονται οι άνεργοι και οι γυναίκες στην εργασία, πως δεν προστατεύεται η μητρότητα και πως γίνεται εκμετάλλευση των υπό ανάπτυξη χωρών από τις αναπτυγμένες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία των κυμάτων μεταναστών.
Σε άλλο σημείο τόνισε πως ο αγώνας είναι η μοναδική μορφή πάλης και κατέληξε λέγοντας πως είναι σημαντικό και σπουδαίο το «παρών» στους αγώνες.
Το «παρών» στη συγκέντρωση θα δώσουν, όπως είπε ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Κων. Ηλιόπουλος, και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παλεύουν για την αναδιανομή του πλούτου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΕ Μεσσηνίας, Θαν. Αθανασόπουλος, ζήτησε από τους εργαζομένους να μην ξεχνούν ότι η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνων. «Η ταξικότητα έχει τη σημασία της. Να σφυρηλατήσουμε όλοι την ενότητα των αγώνων, για να υπάρξει και αποτέλεσμα. Υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές, αλλά μπορούμε να βρίσκουμε τα κοινά σημεία που υπάρχουν», σχολίασε.
Η ανατροπή, τόνισε σε άλλο σημείο, θα έλθει μόνο με την πάλη των εργαζομένων και κατέληξε λέγοντας πως θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να σφυρηλατηθεί η ενότητα σε όλα τα Σωματεία.
Εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ της Μεσσηνίας, η Ειρήνη Τούντα χαρακτήρισε την Εργατική Πρωτομαγιά ως ημέρα ιστορικής μνήμης για όλους τους εργαζομένους, στους οποίους δίνει, όπως είπε, μια ευκαιρία αφύπνισης. Πρόσθεσε πως το δικαίωμα στην εργασία βάλλεται και διώκεται από παντού και έφτασε στα σημερινά αποτελέσματα, στο να υπάρχει μια δεύτερη μετανάστευση. Αφού αναφέρθηκε στις οικονομικές συνέπειες που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, πρόσθεσε πως ο αγώνας συνεχίζεται όχι μόνο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά και για το δημόσιο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τελευταίος μίλησε ο οργανωτικός γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Δ. Πράττης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της χώρας, λέγοντας πως «ο πολιτικός εκβιασμός των δανειστών στοχεύει στην πλήρη υποταγή και την ταπείνωση». Ζήτησε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα που γίνεται ως σκληρό και ανελέητο, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε ότι στο ΣΔΟΕ υπάρχουν 150 ελεγκτές που πρέπει να ελέγξουν 15.000 υποθέσεις, θέλοντας να καταδείξει τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό.
Ο κ. Πράττης ζήτησε την επαναφορά των συντάξεων στα προ μνημονίου όρια και κάλεσε κι αυτός, με τη σειρά του, σε συμμετοχή στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.    Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου


~
*** 10 σκυλιά - θύματα από εγκληματική δράση με φόλες...
      
 
 
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η εγκληματική δράση με φόλες στα Φιλιατρά, ενώ τις τελευταίες μέρες θανατώθηκαν κι άλλοι σκύλοι.
Οι δε κάτοικοι της περιοχής είναι σε απόγνωση. Ιδίως οι φιλόζωοι και όσοι έχουν οικόσιτα σκυλιά, νυχθημερόν φοβούνται για το επόμενο κρούσμα.
Για τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στα Φιλιατρά, μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας έγραψε χθες το απόγευμα στη σελίδα της Ομάδας στο facebook: «ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, όπου σε δύο μέρες 10 σκυλιά πέσανε θύματα σε φόλες. Μόνο ένα σώθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που ειδοποιήσανε εμάς και την Αστυνομία. Ευχαριστώ και την Αστυνομία στο τμήμα Φιλιατρών που έδειξε μεγάλη ευαισθησία και που προχωρούν σε έρευνες για να πέσει φως στην υπόθεση. Τα σχόλια δικά σας!».   Η.Γ.


~
***   Η εκκωφαντική σιωπή ξύπνησε την Καλαμάτα (βίντεο)
      
-ΑμεΑ μαζί με μαθητές ζήτησαν να μην είναι ξένοι στην ίδια τους την πόλη
Μια ξεχωριστή διαμαρτυρία αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Κάστρο Καλαμάτας. Παιδιά που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ECOMOBILITY διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί σε δημόσια κτήρια, αλλά και σε άλλα σημεία, στα οποία δεν έχουν πρόσβαση τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η εν λόγω δράση διεξήχθη σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και είχε τίτλο «ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα».
Μαζί με τους μαθητές βρέθηκαν άτομα με μειωμένη όραση, αλλά και παιδιά από το Ειδικό Σχολείο, που κρατούσαν πλακάτ, τα οποία ανέγραφαν: «Θέλω να δω θέατρο», «Θέλω να δω μια συναυλία», «Θέλω να ανέβω στο Κάστρο». Αιτήματα που φαίνονται απλά για το μέσο Καλαματιανό, αλλά αδύνατα με τις υπάρχουσες υποδομές για τα ΑμεΑ.
Μετά τα 10 λεπτά σιωπής, οι μαθητές άκουσαν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω άνθρωποι. Για παράδειγμα, στο Κάστρο θα ήταν εύκολο να μπει μια ράμπα για καροτσάκι και να σχεδιαστεί μια ειδική διαδρομή για τυφλούς.
Επίσης, μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην Καλαμάτα, που πλέον φαίνεται να αλλάζει και να είναι κάπως πιο προσβάσιμη, αφού γίνονται υποδομές. Αυτό, όμως, αφορά μόνο μερικά σημεία. Όπως εξήγησαν, ένα ΑμεΑ δεν μπορεί να μετακινηθεί μόνο του, ούτε καν στην οδό Αναγνωσταρά, αφού συναντά συνεχώς εμπόδια (κάδους ή εμπορεύματα καταστημάτων).
Τέλος, μίλησαν για την παραλία της Καλαμάτας: στο κομμάτι που έχει γίνει ανάπλαση μπορεί ένας τυφλός να περπατήσει, αλλά μετά το «Βυθό» είναι αδύνατο, αφού τα ποδήλατα συνεχίζουν στο πεζοδρόμιο, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για αυτούς.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο σημείο είχε εκφράσει και η Κατερίνα Παπαδοπούλου το παράπονό της. Θέλει να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ Χορού, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού το αναπηρικό της αμαξίδιο δεν μπορεί να φτάσει εκεί.
Video ,  Διαμαρτυρία Καλαμάτα 26/4/2015 : https://youtu.be/MUTRn9KGy9U .-









~
*** Λάτρης της ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ από τις ΗΠΑ βρέθηκε χθες στην πόλη μας
     
Ο Αμερικανός λάτρης της ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ, Bruce Sturzl, επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας, κρατώντας μιαν ανθοδέσμη. Ήθελε να βεβαιωθεί, όπως ανέφερε, ότι οι παραγωγοί ελιάς Καλαμάτας και οι Αρχές του τόπου γνωρίζουν πως στις ΗΠΑ οι καταναλωτές έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τη βρώσιμη ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ.
Ο κ. Sturzl είναι από το San Francisco γνώρισε τις ελιές Καλαμάτας το 1979 και από τότε τις καταναλώνει με μεγάλη ευχαρίστηση. Στην Καλαμάτα βρέθηκε ως επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Costa Neoromantica και, επιθυμώντας να εκφράσει την εκτίμησή του για το προϊόν, βρήκε το Δημαρχείο και έφερε λίγα λουλούδια.
Στον κ. Sturzl προσφέρθηκε ως δώρο ένα βάζο με ελιές Καλαμάτας, μαζί με τις ευχαριστίες των κατοίκων και των παραγωγών της περιοχής για την εμπιστοσύνη του στο υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικό προϊόν μας.


~
***  «Κόκκινος» συναγερμός για τον εξολοθρευτή της ελιάς
     
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σχετική οδηγία στις 20 Απριλίου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες στην ελληνική περιφέρεια, ζητά να ενημερωθούν οι αγρότες, κυρίως οι ελαιοπαραγωγοί, για το επίμαχο πρόβλημα του βακτηρίου που αφανίζει τους ελαιώνες.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, το νέο φυτοπαθογόνο βακτήριο που προσβάλλει τα ελαιόδεντρα είναι πολύ επικίνδυνος οργανισμός καραντίνας, που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Ελλάδα, ωστόσο αποδεκατίζει εδώ και 18 μήνες τα ελαιόδεντρα στην Ιταλία.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν προσβληθεί περισσότερα ίσως από ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα στην περιφέρεια Απουλίας, κοντά στο Λέτσε της Νότιας Ιταλίας, και η ασθένεια εξακολουθεί να επεκτείνεται ταχύτατα βορειότερα, προς την περιοχή του Πρίντεζι.
Το παθογόνο βακτήριο Xylella fastidiosa δρα μαζί με διάφορα είδη μυκήτων του ξύλου και ξυλοφάγα έντομα. Όταν προσβάλλει ένα δένδρο, φράσσει τα αγγεία του ξύλου, προκαλεί καψάλισμα, χλώρωση και μαρασμό στα φύλλα, νέκρωση των κορυφών στα κλαδιά και τελικά ταχεία εξασθένηση και ξήρανση ολόκληρου του δέντρου.
Μεταδίδεται με το πολλαπλασιαστικό υλικό, δηλαδή τα νεαρά δενδρύλλια που προορίζονται για φύτευση, καθώς και με έντομα φορείς, όπως τα τζιτζικάκια. Τα δένδρα που κινδυνεύουν από το βακτήριο είναι πολλά, ανάμεσά τους η ελιά, τα εσπεριδοειδή, η ροδακινιά η αμυγδαλιά.
Η ανάπτυξη του παθογόνου ευνοείται από ήπιο χειμώνα με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία. Η εξάπλωση της ασθένειας ευνοείται από θερμό και ξηρό καλοκαίρι, οπότε τα συμπτώματα γίνονται εντονότερα.
Η αντιμετώπιση βασίζεται σε μέτρα πρόληψης με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου του βακτηρίου καραντίνας στη χώρα μας, καθώς δεν υπάρχει κάποια εγκεκριμένη χημική καταπολέμηση για τον επικίνδυνο οργανισμό.
Όπως επισημαίνεται- μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση, απαιτούνται αυστηροί έλεγχοι στη διακίνηση των φυτικών ειδών που αναφέρονται ως ενδημικά του βακτηρίου. Τα φυτικά είδη και το πολλαπλασιαστικό υλικό πρέπει να είναι πιστοποιημένα και απαλλαγμένα από τα έντομα-φορείς του βακτηρίου.
Στους χώρους αναπαραγωγής φυτών πρέπει να μην επιτρέπεται η είσοδος εντόμων, τα θερμοκήπια να έχουν παντού σήτες, να γίνονται εφαρμογές εντομοκτόνων όταν απαιτείται και να υπάρχει συνεχής επιτήρηση και συχνοί έλεγχοι για τυχόν μόλυνση.
Η απαγόρευση εισόδου δενδρυλλίων ελιάς από περιοχές της Ιταλίας όπου έχει βρεθεί το βακτήριο είναι το πιο σημαντικό μέτρο. Εισαγωγές φυτών πρέπει να γίνονται μόνο από ελεγμένα φυτώρια περιοχών απαλλαγμένων από το βακτήριο. Οι καλλιεργητές πρέπει να ελέγχουν συστηματικά τις καλλιέργειές τους, ώστε αν διαπιστώσουν κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές αρχές και να προμηθεύονται φυτά που φέρουν απαραιτήτως φυτοϋγειονομικό διαβατήριο.
Το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μια κατεξοχήν ελαιοπαραγωγική περιοχή με ενετικούς ελαιώνες, καθώς αποτελεί και πύλη εισόδου από την Ιταλία προς την Ελλάδα.
Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτου, πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου ευρεία σύσκεψη για τη λήψη μέτρων πρόληψης. Κατά τη διάρκειά της περιγράφησαν και αξιολογήθηκαν τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη παρθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε εφαρμογή της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα ενημέρωσης των αγροτών και όσων εμπορεύονται δενδρύλλια, όπως και ενεργοποίησης πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών στα σύνορα της Περιφέρειας, καθώς και των γειτονικών Περιφερειών, Ηπείρου και Αλβανίας. Σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, θα υπάρξουν συνεχείς επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της Περιφέρειας, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του βακτηρίου.
Πηγή: www.paseges.gr .-


~
***   Η ώρα της κρίσης για την ελληνική κυβέρνηση
 Φλαμπουράρης στο «Online» την Τετάρτη 29 Απριλίου

Η ώρα της κρίσης για την ελληνική κυβέρνηση Η ώρα της κρίσης για την ελληνική κυβέρνηση. Η διαπραγμάτευση, οι υποχωρήσεις και οι κόκκινες γραμμές με στόχο τη συμφωνία. Οι εσωκομματικές αντιδράσεις, τα μέτρα και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
O συντονιστής του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης ζωντανά στην εκπομπή «Online» με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, στις 23.20 στο MEGA.
Αμέσως μετά, η μεγάλη δημοσκόπηση του MEGA από την GPO. Τι απαντούν οι πολίτες για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, για την υποβάθμιση του Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και για τους χειρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Στο στούντιο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σε έναν ανοιχτό διάλογο μαζί σας.

~
***  Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1929 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
politikos gamos
Του Στέφανου Μίλεση
 Το συμβόλαιο που συντάχθηκε από τον συμβολαιογράφο Πειραιώς Γ. Βολικάκη έφερε τον αριθμό 1277 και ημερομηνία 7 Ιανουαρίου του 1929! Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο γάμου στην Ελλάδα που έλαβε χώρα στον Πειραιά. Αποτέλεσμα αυτού του συμβολαίου ήταν κατ΄ αρχήν να τιμωρηθεί ο συμβολαιογράφος Πειραιώς που το συνέταξε, από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς κ. Παπαδημητρόπουλο, με εξάμηνη παύση καθηκόντων διότι:
"τόλμησε να επικυρωθεί συμβίωσις ζεύγους, χωρίς τας νομίμους διατυπώσεις και την ανάλογον ιεροτελεστίαν του γάμου!".
Τα στοιχεία του ζευγαριού κρατήθηκαν κρυφά και ουδέποτε αναφέρθηκαν καθώς ο γαμπρός ήταν Έλληνας Γερουσιαστής με καταγωγή από την Σμύρνη, ηλικίας 48 ετών και γνωστός πολιτευτής στην εποχή του. Επρόκειτο μάλιστα για μια μορφή σοβαρή που ουδείς θα ανέμενε να επιχειρήσει ένα τέτοιο τόλμημα. Εκείνη 32 ετών κόρη γνωστής πειραϊκής οικογένειας. Ωστόσο οι εφημερίδες της εποχής αναφέρουν πως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε "συμβολαιογραφικό γάμο" καθώς η κυρία ήταν παντρεμένη με κάποιον ο οποίος έφυγε, στην κυριολεξία εξαφανίσθηκε, χωρίς να της δώσει διαζύγιο αλλά και χωρίς ποτέ ξανά, να κάνει γνωστή την παρουσία του. Εκείνη προκειμένου να εξασφαλίσει το επισφαλές οικονομικό της μέλλον, έπεισε τον ερωτοχτυπημένο Γερουσιαστή να παρουσιαστούν σε συμβολαιογράφο και να συνάψουν το ιστορικό για την Ελλάδα αυτό συμβόλαιο.
"Οι συμβαλλόμενοι αποφασίσαντες να έλθουν εις γάμου κοινωνίαν, αποφασίζουσιν και υπόσχονται αλλήλους τα εξής: Να συμβιώσουν καθ΄ όλους τους συζυγικούς τύπους και όρους εν γνώσει των συνεπειών, ους συνεπάγονται οι νόμοι, εις τοιαύτην κοινήν διαβίωσιν. Να τηρώσιν αμοιβαία συζυγικής πίστην και αφοσίωσιν. Η ετέρα των συμβαλλομένων, θα φέρη από τούδε το επώνυμον του ετέρου συμβαλλομένου. Τουτ΄ αυτό επίσης θέλει τηρηθή και δια τα εκ της τοιαύτης συμβιώσεως γεννηθησόμενα τέκνα, τα οποία αυτοδικαίως θα έχουν όλα των τα κληρονοδικαιώματα επί της περιουσίας αμφοτέρων των συμβαλλομένων. Ομοίως οι συμβαλλόμενοι συμφωνούν, ότι η δι΄ οιανδήποτε λόγον εγκατάλειψις τους ενός ή της άλλης της διαβιώσεως, συνεπάγεται τας προβλεπομένας υπό των νόμων περί διαζυγίων συνεπείας".
Το συμφωνητικό κλείνει με την φράση
 "η συμβίωσις αύτη δύναται να ιερολογηθή εν καιρώ τω δέοντι..."
Το πρώτο αυτό συμβόλαιο θα είχε περάσει απαρατήρητο, καθώς 22 μήνες μετά την σύναψή του το ζευγάρι παρουσιάζονταν κανονικά νυμφευμένο. Μέχρι που ο Εισαγγελέας Πειραιώς κ. Παπαδημητρόπουλος σε έλεγχο που έκανε σε συμβολαιογραφεία του Πειραιά έφτασε και σε αυτό του Βολικάκη. Μόλις ο Εισαγγελέας Πειραιώς έφτασε στο συγκεκριμένο συμβόλαιο, ζήτησε από τον συμβολαιογράφο να ετοιμάσει την απολογία του! Κι αυτό καθώς ο Βολικάκης παρέβηκε το άρθρο 172 του νόμου περί "Οργανισμού των Δικαστηρίων" σύμφωνα με τον οποίο ρητώς απαγορεύονταν η δια συμβολαίων επικύρωση πράξεων που αντιβαίνουν εις τα κρατούντα ήθη και τους νόμους. Και νόμος που να επέτρεπε γάμο με συμβολαιογραφική πράξη δεν υπήρχε! Συνετάχθη δηλαδή παρά το νόμω συμβόλαιο και για αυτό κλήθηκε σε απολογία.
 Ο Βολικάκης όμως που ήταν ένας εξαίρετος συμβολαιογράφος, και καλός μελετητής, στην απολογία του ανέπτυξε τα επιχειρήματά του:
"Οι συμβαλλόμενοι δεν είναι άνθρωποι άγνωστοι, αλλά γνωστοί και γνωστοτέρας σεμνότητος, εκείνου μεν άγοντος ηλικίαν 48 ετών, εκείνης δε 32. Η συμβίωσίς των πριν ή συνταχθή το συμβόλαιον, είχεν αρχίσει και ηθέλησαν να επιβεβαιώσουν αυτήν δια της προβαλλομένης συμβολαιογραφικής πράξεως, εφόσον υπήρχαν πολλαί δυσχέρειαι, δια την τέλεσιν κανονικού γάμου.
Ηθέλησαν άλλως τε αυτοί την σύνταξιν του συμβολαίου, εν γνώσει και των νομίμων συνεπειών, ως εδήλωσαν και τα ανέλαβον. Δεν προσέφυγα δε εις την γνωμάτευσιν του Εισαγγελέως, περί του αν έδει να συνταχθή το συμβόλαιον, διότι δεν εφρόνουν ότι δημιουργείται σκάνδαλον, ως ο νόμος ορίζει, ούτε προς τα ήθη αντέβαινεν, εφόσον επρόκειτο περί απλής υποσχέσεως γάμου".
Με λίγα λόγια ο Βολικάκης μέσα από την απολογία του λέει πως ο νόμος ορίζει οι συμβολαιογράφοι να μην επικυρώνουν πράξεις που είναι ενάντια στα ήθη. Με την συγκεκριμένη πράξη όμως επικύρωνε τυπικά μια κατάσταση γνωστή στην πειραϊκή κοινωνία, δηλαδή πως το συγκεκριμένο ζευγάρι συζούσε ήδη κάτω από την ίδια στέγη, προκαλώντας ήδη τα ήθη της εποχής. Το συμβόλαιο γάμου αντικαθιστούσε τον κανονικό γάμο που λόγω δυσχερειών δεν μπορούσε να τελεστεί. Συνεπώς αποκαθιστούσε τα ήδη διαταραγμένα ήθη!
Δυστυχώς όμως ο Εισαγγελέας δεν πείσθηκε και έτσι πρότεινε την εξάμηνη παύση του συμβολαιογράφου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με την σειρά του επικύρωσε την ποινή.
Κλείνοντας δε την αναφορά μας για αυτόν τον πρώτο πολιτικό γάμο που έγινε όχι σε Δήμαρχο, αλλά σε συμβολαιογράφο, να πούμε πως η επιφυλλίδα των αρθρογράφων που παρουσίαζαν τότε αυτή την πρωτάκουστη για τα ελληνικά δεδομένα είδηση ήταν:
"Ίσως δεν θα αργήσει να έρθει ο καιρός που τους μελλονύμφους αντί του παπά θα τους υποδέχεται ο συμβολαιογράφος!"


~
***  EARTHFLOW: Το ανατριχιαστικό φαινόμενο- Όταν το έδαφος...κινείται!
earth
 To φαινόμενο Εarthflow προκαλείται από ξαφνική ροή λεπτόκοκκων υλικών που έχουν διαποτιστεί με νερό και μετακινούνται σε μορφή χείμαρρου από την έλξη της βαρύτητας. Η ταχύτητά του φαινομένου μπορεί να το κάνει αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει εικόνες σαν αυτές που κατέγραψε το παρακάτω βίντεο. Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα του νερού. Όσο περισσότερο, τόσο γρηγορότερη η ροή του εδάφους.
Βίντεο  , Earth flow Quebec, Canada  : https://youtu.be/TkKibR86ZdE .-






















~
***  Πανίσχυρος πύραυλος στους δρόμους της Μόσχας (ΒΙΝΤΕΟ)
1 topol m
 O πανίσχυρος βαλλιστικός πύραυλος τύπου Topol-M μετετράπη σε έκθεμα λίγο πριν τη μεγάλη παρέλαση στη Μόσχα και οι κάτοικοι έσπευσαν να δούν απο κοντά και να φωτογραφίσουν!
Βίντεο  , Russia: Topol-M intercontinental ballistic missile wheeled through Moscow : https://youtu.be/6ks0iD7ZQ9U .-



The RT-2PM2 Topol-M intercontinental ballistic missile was transported through the streets of Moscow during the early hours of Tuesday morning, as it prepares to take part in an exhibition at the famous VDNKh park and exhibition centre alongside a prototype of the legendary Buran spacecraft. Police were deployed in large numbers to control traffic on the roads and ensure the rocket and its launcher could travel safely from Serpukhov to Moscow.


~
***  ΣΤΑΜΑΤΑ ΡΕΒΙΘΗ: Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ 1896
revithi
Του Στέφανου Μίλεση
Η Μελπομένη Ρεβίθη παρουσιάστηκε από τον ξένο τύπο ως η Ελληνική Μούσα, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα που έτρεξε σε Μαραθώνιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Κάποιοι επικαλούμενοι το πνεύμα των Αγώνων την απέκλεισαν.
Παρουσιάζω ένα μοναδικό κατόρθωμα μιας κοπέλας που ζούσε στον Πειραιά της Μελπομένης Σταμάτας Ρεβίθη. Μόνη της έτρεξε στον Μαραθώνα του 1896 και αποτέλεσε την πρώτη παγκοσμίως, γυναίκα που έτρεξε στο αγώνισμα του Μαραθωνίου. Οι "Αθάνατοι" τότε επικαλούμενοι το πνεύμα των αγώνων (όπως και σήμερα) ακύρωσαν τη συμμετοχή της "διότι δεν ήταν σύμφωνη με το πνεύμα των αγώνων". "Αν με εμποδίζουν τα παπούτσια μου θα τα βγάλω". Δήλωση που είχε κάνει η ίδια η Ρεβίθη στην Εφημερίδα Εστία την 4η Απριλίου του 1896. Και έτσι έκανε αφού απεικονίζεται σε ελεύθερο σχέδιο να κρατάει τα παπούτσια της στο χέρι.
Η Μελπομένη Σταμάτα ΡΕΒΙΘΗ γεννήθηκε το 1866 στην Σύρο αλλά αμέσως μετά την γέννησή της οι γονείς της την έφεραν στον Πειραιά προκειμένου να βρουν δουλειά. Η οικογένειά της ήταν πολύ φτωχή. Και η ίδια μεγαλώνοντας δεν μπόρεσε να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση και ζούσε στην απόλυτη φτώχεια. Νωρίς χάνει τον άντρα της και μένει χήρα και άνεργη με δύο παιδιά. Το πρώτο το χάνει το 1895 ενώ το δεύτερο είναι ακόμα μωρό. Μη μπορώντας ούτε στον Πειραιά να βρει δουλειά, περπατά κάθε μέρα τα 9 χιλιόμετρα που χωρίζουν το σπίτι της από την Ομόνοια, όπου πηγαίνει για να εργαστεί οπουδήποτε. Την απόσταση αυτή την κάνει σχεδόν κάθε μέρα μέχρι που αποκτά τέτοια φυσική κατάσταση ώστε να πηγαίνει 9 χιλιόμετρα στην Αθήνα, να εργάζεται 8 και 12 ώρες και να ξαναγυρνά άλλα 9 χιλιόμετρα πίσω στο σπίτι της στον Πειραιά.
Το περιστατικό που της έβαλε την ιδέα:
Κάποια μέρα το 1896, λίγες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, συναντά έναν δρομέα ο οποίος προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τρέχοντας επί της Πειραιώς και καλύπτοντας σχεδόν με κόπο αυτή την διαδρομή που η Ρεβίθη έκανε καθημερινά για να εργαστεί. Αυτός της βάζει ουσιαστικά την ιδέα ότι αν συμμετάσχει στον Μαραθώνιο, θα τραβήξει πάνω της την προσοχή και τον θαυμασμό και ίσως πετύχει και την επαγγελματική της αποκατάσταση.
Η απάντηση της Ρεβίθη στον Δημοσιογράφο:
Η Ρεβίθη φτάνει την Πέμπτη 9 Απριλίου (ή 28η Μαρτίου με το παλαιό ημερολόγιο που τότε ίσχυε) στην τοποθεσία της εκκίνησης στον Μαραθώνα. Στο σημείο αυτό είχαν την υποχρέωση να συγκεντρωθούν όλοι όσοι θα λάμβαναν μέρος στον Μαραθώνιο. Λέγεται ότι μόλις την είδαν οι δημοσιογράφοι άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις ενώ κάποιος την ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι "μέχρι να τερματίσεις εσύ, θα έχει φύγει από το στάδιο ο κόσμος". Η Ρεβίθη του απάντησε ότι "εσείς οι άνδρες δεν πρέπει να μιλάτε γιατί έχετε χάσει σε όλα τα αθλήματα από τους Αμερικάνους".
Η συμμετοχή της κρίθηκε αντίθετη με το πνεύμα των Αγώνων:
Ωστόσο η συμμετοχή της δεν εγκρίθηκε. Είναι γνωστό ότι και οι αρχαίοι ολυμπιακοί αγώνες ήταν πολεμικοί οπλικοί αγώνες και απαγόρευαν τη συμμετοχή γυναικών. Άλλωστε στους νικητές γκρέμιζαν μέρος των τειχών της πόλης για να δείξουν ότι αν υπάρχουν τέτοιοι στρατιώτες δεν απαιτείται τείχος για να τους προφυλάσσει. Όλα δε τα αγωνίσματα είχαν να κάνουν με την τέχνη του πολέμου και στο πνεύμα αυτό δεν περιλάμβαναν ποτέ παιχνίδια (όπως σήμερα) αλλά μόνο στρατιωτικές δοκιμασίες.
Αλλά και οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν θεμελιωθεί πάνω σε αυτό το πνεύμα από τον Κουμπερτέν, αφού ο ίδιος ποτέ δεν ανέχτηκε την ήττα των Γάλλων από τους Πρώσσους και απέδιδε την ήττα στην κακή φυσική κατάσταση των στρατευμάτων που θα καλυτέρευε, αν τους μετέδιδε το πνεύμα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Τα ιδεώδη για τα οποία μιλούν σήμερα και στο όνομα των οποίων δήθεν αποβάλλουν αθλητές (βλέπε Βούλα Παπαχρήστου) είναι μια ανοησία αφού αυτή η "ευγενής άμιλλα" την οποία επικαλούνται σήμερα, οδηγούσε αθλητές να πεθαίνουν (παγκράτιο, πάλη) προκειμένου να επιτύχουν νίκη. Και η λέξη "αγώνας" ακόμα παραπέμπει στον "άθλο" και όχι στο παιχνίδι (κρίκετ, πινγκ πονγκ, τένις κ.ο.κ.). Αποβολή αθλητού υπήρχε μόνο όταν πετύχαινε νίκη με όχι δίκαια μέσα και όχι με το τι πρέσβευε ιδεολογικά. Άλλωστε στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες δεν αποκλείονταν τα κράτη που δεν είχαν Δημοκρατικό Πολίτευμα αφού λάμβαναν μέρος και η Σπάρτη αλλά και πόλεις που είχαν Τυραννία. Τα δημοκρατικά πιστεύω τ
ων αθλητών ουδέποτε αποτέλεσαν προϋπόθεση συμμετοχής. Έτσι στο πνεύμα αυτό που επικαλούνται σήμερα μερικοί για να αποκλείουν αθλητές, απέκλεισαν και την Ρεβίθη λέγοντας της ότι η αίτηση συμμετοχής της ήταν εκπρόθεσμη. Μάλιστα και ο γηραιός ιερέας του Μαραθώνα Ιωάννης Βελιώτης, αρνήθηκε να την ευλογήσει αν και ευλόγησε όλους τους υπόλοιπους αθλητές.
Το πείσμα και αγωνιστικότητα την οδηγούν στην εκκίνηση:
Αν και οι αθλητές ξεκίνησαν τον Μαραθώνιο την Παρασκευή 10 Απριλίου, στην Ρεβίθη απαγορεύτηκε η συμμετοχή της έστω και ανεπίσημα. Να τρέξει δηλαδή εκτός συναγωνισμού. Η Ρεβίθη δεν το έβαλε κάτω και διανυκτέρευσε στον Μαραθώνα αρνούμενη να φύγει. Την επομένη στις 08.00 το πρωί ξεκίνησε να τρέχει, αφού εξασφάλισε πρώτα υπεύθυνη δήλωση από τον Δήμαρχο, τον Δάσκαλο και τον Ειρηνοδίκη που βεβαίωναν ότι ξεκίνησε από το ίδιο σημείο που ξεκίνησαν και οι Μαραθωνοδρόμοι για να καλύψει την ίδια απόσταση. Η Ρεβίθη άρχισε λοιπόν μόνη της ένα είδος ατομικού Μαραθωνίου και έφτασε τρέχοντας στα Παραπήγματα (σημερινό νοσοκομείο Ευαγγελισμός, κοντά στο Χίλτον) στις 13.30 το μεσημέρι, μετά δηλαδή από 5,5 ώρες. Εκεί την σταμάτησαν Αξιωματικοί του στρατού στους οποίους είχε επιβληθεί να ελέγχουν όσους κατέρχονται προς το Παναθηναϊκό Στάδιο. Αυτός ο έλεγχος καταγράφηκε και έγινε αφορμή να μείνει μέχρι εμάς σήμερα ο χρόνος που χρειάστηκε η Ρεβίθη προκειμένου να φτάσει μέχρι εκεί. Εκεί η Ρεβίθη το
υς είπε ότι θέλει να συναντήσει τον Τιμολέοντα Φιλήμονα (Γενικό Γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής) που βρίσκονταν εντός του Σταδίου. Φαίνεται ότι η Ρεβίθη σκόπευε να κάνει τον ίδιο τον Φιλήμονα αυτόπτη μάρτυρα του Μαραθωνίου της και της εισόδου της στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Όμως οι Αξιωματικοί δεν την άφησαν να συνεχίσει. Την σταμάτησαν ίσως ένα χιλιόμετρο πριν την ολοκλήρωση του Μαραθωνίου, απαγορεύοντας την είσοδο στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ρεβίθη όμως είχε καταφέρει να κάνει αυτό που 8 άντρες αθλητές τότε δεν μπόρεσαν να κάνουν. Από τους 17 άντρες που έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο του 1896 μόνο 9 είχαν τερματίσει και η Ρεβίθη την επόμενη μέρα.
Οκτώ άντρες αθλητές δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που η Μελπομένη Σταμάτα Ρεβίθη πέτυχε μόνη της. Να τερματίσουν στον Μαραθώνιο του 1896
Η συμμετοχή της Ρεβίθη πιστοποιείται από πολλά μέσα της εποχής εκείνης. Η εφημερίδα της Αθήνας Messager d' Athenes (Αγγελιοφόρος των Αθηνών) κάνει λόγο "για μια γυναίκα που είχε δηλώσει συμμετοχή στον Μαραθώνιο και δεν της επετράπη να τρέξει, αλλά τρέχοντας τελικά μόνη της πέτυχε να τερματίσει σε 4,5 ώρες". Ο Ούγγρος "αθάνατος" Franz Kemeny τον ίδιο χρόνο αναφέρει στα γερμανικά ότι "κάποια κυρία Μελπομένη έκανε αίτηση να τρέξει στον Μαραθώνιο και η αίτησή της δεν έγινε δεκτή και τελικά έτρεξε μόνη της". Ο Ούγγρος Ολυμπιονίκης Άλφρεντ Χάγιος, ), επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της Μελπομένης στους Αγώνες. Η εφημερίδα Εστία της 4ης Απριλίου 1896, αναφέρεται επίσης στην "παράξενη γυναίκα, η οποία έχοντας τρέξει λίγες μέρες πριν στον δοκιμαστικό του Μαραθωνίου, σκόπευε να διαγωνιστεί την μεθεπόμενη ημέρα". Σήμερα ήρθε στα γραφεία μας και μας είπε "Αν με εμποδίζουν, θα βγάλω τα παπούτσια μου και θα συνεχίσω ξυπόλητη".
Επίλογος:
Δεν υπάρχει καμιά αναφορά για την ζωή της Ρεβίθη μετά τον Μαραθώνιο. Αν κατάφερε να βρει δουλειά, αν τελικά συνάντησε τον Φιλήμονα ή αν έκανε επίσημα τελικώς την αίτηση για συμμετοχή της. Όπως είπε και ο συγγραφέας Ταρασουλέας, ο οποίος έκανε γνωστή αυτή την ιστορία "η Σταμάτα Ρεβίθη, χάθηκε στην σκόνη της ιστορίας".


~
*** Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
shmaia
Γράφει ο Στέφανος Μίλεσης
Η ύψωση της πρώτης ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη έχει την δική της ιστορία στην οποία εμπλέκεται λίγο ή πολύ και ο Πειραιάς μας, έστω κι αν δεν ήταν σχηματισμένος δήμος ακόμη. Η Ακρόπολη παρέμενε μέχρι και τον Μάρτιο του 1833 υπό τον έλεγχο Τουρκικής Φρουράς, σε μια Αθήνα που ήταν όμως ελεύθερη. Οι ενέργειες του Καπποδίστρια να γίνει η μεταβίβαση της Ακροπόλεως σε ελληνική δύναμη δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα, αφού οι Τούρκοι κατά την προσφιλή τους συνήθεια ανέβαλαν την παράδοση. Οι διαπραγματεύσεις καρποφόρησαν με την άφιξη του Όθωνα και την παρέμβαση των Βαυαρών. Συμφωνήθηκε λοιπόν η Ακρόπολη να παραδοθεί σε Βαυαρούς.
Ένα βαυαρικό τάγμα κινείται από τις 15 Μαρτίου 1833 για τον σκοπό αυτό. Το Τάγμα αυτό φτάνει για στρατωνισμό στην Μονή Δαφνίου και στις 1 Απριλίου 1833 φτάνει στην Αθήνα όπου και αντικρύζει ότι έχει απομείνει από αυτήν, δηλαδή ερείπια. Η μόνη αξιοπρεπής οικία που είχε διασωθεί ήταν του πρόξενου της Ρωσίας Παπαρρηγόπουλου στην Πλάκα, στην οποία διέμεινε ο Όθωνας όταν πρωτομπήκε στην Αθήνα. Όταν ενεφανίσθη το τάγμα στην πόλη οι λιγοστοί κάτοικοι με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, στο ύψος του Θησείου, το υποδέχθησαν με κλάδους ελαίας ενώ στους στρατιώτες έριχναν άνθη και κλαδιά δάφνης.
Για πρώτη φορά οι βαυαροί στρατιώτες έκπληκτοι αντίκρυσαν την Αθήνα. Τότε η πόλη της Αθήνας ήταν ακόμα περιτειχισμένη και είχε 5 πύλες. Πρώτη ήταν λεγομένη πύλη της Ελευσίνας κοντά στο Θησείο, δεύτερη πύλη στην Πατησίων, τρίτη η λεγομένη των Πέντε Αδελφών, τέταρτη πύλη η γνωστή μέχρι σήμερα Πύλη του Αδριανού και τέλος η λεγομένη πύλη του Φαλήρου δυτικά της Ακροπόλεως.
Πρέπει να πούμε ότι αντίθετα με ότι έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι, στην Ακρόπολη δεν ήταν υψωμένη η Τουρκική σημαία, η γνωστή σε όλους ερυθρά ημισέληνος, αλλά η πράσινη σημαία του Προφήτου, αφού ο Οθωμανικός στρατός ήταν μουσουλμανικός και όχι τουρκικός.
Η φτωχή και μόνη Ελλάδα να θυμίσουμε πάλι γιατί πολλοί το έχουμε ξεχάσει, δεν επαναστάτησε κατά ενός κράτους, αλλά κατά μιας αυτοκρατορίας που εκπροσωπούσε σχεδόν όλους τους μουσουλμάνους και που αποτελούσαν τον τότε στρατό κατοχής. Αυτή η Οθωμανική Φρουρά της Ακρόπολης λοιπόν, αποτελούμενη από 250 μουσουλμάνους διαφόρων εθνικοτήτων είχε την όψη ληστών. Το γνωρίζουμε αυτό, όπως και άλλες λεπτομέρειες, από το προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε ο Βαυαρός Ταγματάρχης Πάλλιγγεν (ή Πάλιγκαν) που γράφει ότι «τα ενδύματά των αν και ήσαν άθλια και τετριμμένα οι ίδιοι έφεραν μακρά ισπανικά τυφέκια, επάργυρα πιστόλια και πλατείαι μάχαιραι».
Ο τελευταίος φρούραρχος Τούρκος των Αθηνών ήτο ο Οσμάν Εφένδης, ο οποίος στις 09.00 το πρωί της 1ης Απριλίου, παρέδωσε στους Βαυαρούς την Ακρόπολη και έγινε η ανταλλαγή των έγγραφων συμφωνιών. Οι Τούρκοι ήταν σκυθρωποί και θυμωμένοι και μετά βίας απέδωσαν στρατιωτικό χαιρετισμό στο εισερχόμενο εντός της Ακροπόλεως Βαυαρικό Τάγμα.
Ο Πάλιγγεν τη νύκτα της 1ης Απριλίου, όπως και το υπόλοιπο τάγμα, έστησαν τις σκηνές τους μέσα στην ακρόπολη και ο ίδιος μεταξύ πολλών γράφει:
«Την νύκτα η πανσέληνος επιχύσασα το μελιχρόν φως ανά την αττικήν και τα υπερήφανα ερείπια επαρουσίασε φαντασμαγορικήν εικόνα. Εγώ έστησα την σκηνήν μου υπό τας στήλας του Παρθενώνος. Τμήμα κίονος μοι εχρησίμευσεν ως προσκεφάλαιον και ψίαθος ως στρωμνή. Την νύκτα με ανοικτούς οφθαλμούς εθεώμην έκπληκτος να λαμβάνουν σάρκα όλοι οι πόθοι της νεότητός μου Έβλεπον τον Περικλέα επί της Ακροπόλεως των Αθηνών, τον Σωκράτην μετά των μαθητών του, τον Δημοσθένην και τον Ευριπίδην εισερχομένους εις τον ναόν της Παλλάδος. Ούτω δια μιαν νύκτα έζησα μέσα εςι τον κόσμον του αρχαίου ελληνικού βίου και η νυξ εκείνη υπήρξεν η ευτυχεστέρα της ζωής μου».
Και πολλοί άλλοι Βαυαροί που κρατούσαν ημερολόγια, περιγράφουν αναλόγως τις στιγμές εκείνες όπως ο Χριστόφορος Νεέζερ (1808 - 1883) που ήταν τότε Υπολοχαγός βοηθός και αναπληρωτής του Ταγματάρχη Πάλιγκαν - (απόγονοί του οι γνωστοί μας ηθοποιοί Μαρίκα και Χριστόφορος Νέζερ).
Όμως οι Βαυαροί αν και εκπροσωπούσαν το νέο Ελληνικό Βασίλειο δεν διακατέχονταν από ελληνικό αίσθημα και έτσι δεν σκέφτηκαν ότι όφειλαν να υψώσουν την Ελληνική Σημαία στις επάλξεις της Ακρόπολης. Αυτό όμως το αντελήθηκε ένας Χιώτης Καπετάνιος, που ο Πάλιγγεν τον αναφέρει δυστυχώς απλά ως «Καπετάν Δημήτρης». Αυτός ο Χιώτης καπετάνιος βλέποντας ότι στην Ακρόπολη δεν εκυμάτιζε η Ελληνική Σημαία, πήγε στο πλοίο του που ναυλοχούσε στο λιμάνι του Πειραιά, έλαβε τη σημαία του πλοίου του, ανέβηκε στην Ακρόπολη και άρχισε να ικετεύει τους στρατιώτες ώστε να γίνει η έπαρση της Σημαίας. Ο Πάλιγγεν γράφει ότι ο ίδιος απουσίαζε εκείνη την ώρα αλλά ο βαυαρός υπολοχαγός που τον ανεπλήρωνε (πρόκειται για τον Νέζερ) βρήκε δικαιολογημένο το αίτημα του Χιώτη Πλοιάρχου.
 Πράγματι ο ίδιος ο Καπετάν Δημήτρης εκ Χίου ανύψωσε την σημαία του πλοίου του στον Παρθενώνα ενώ ο γιός του που στέκονταν δίπλα του εφώναζε «Ζήτω η Ελλάς».
Η πρώτη ελληνική σημαία λοιπόν που υψώθηκε στην ελεύθερη Ακρόπολη ήταν στις 2 Απριλίου του 1833, εκ πλοίου ναυλοχούντος στο λιμάνι του Πειραιά, από Χιώτη Πλοίαρχο και επρόκειτο δια σημαία του εμπορικού μας ναυτικού. Τον ίδιο μήνα, Απρίλιο, αλλά μετά από 108 χρόνια, Γερμανοί θα εισβάλλουν (1941) για να κατεβάσουν αυτή την φορά από τον ιστό την ελληνική σημαία.


~
***   Όλη η αλήθεια για το εμφιαλωμένο νερό-ΒΙΝΤΕΟ


nero
Το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι ασφαλέστερο από αυτό της βρύσης, εκτός βέβαια αν κάποιος μένει σε περιοχή όπου το νερό είναι μολυσμένο. Η εναλλακτική: φίλτρα νερού.
 Δείτε το βίντεο The Story of Bottled Water (2010)  : https://youtu.be/Se12y9hSOM0  .-









~
*** Διαβάστε: Γιατί το κολύμπι είναι ο βασιλιάς της άθλησης;
ginaika kolibi
 Κολύμπι: γιατί κάνει καλό στην υγεία μας;
Γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τις ευεργετικές του ιδιότητες, το κολύμπι αποτελούσε προσφιλή ενασχόληση όχι μόνο για τους αρχαίους Έλληνες αλλά και για τους Αιγύπτιους, τους Ασσύριους και τους Ρωμαίους. Τον 17ο αιώνα, το κολύμπι έγινε υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Ιαπωνίας ενώ την ίδια εποχή, οι Άγγλοι, μετέτρεψαν το κολύμπι από άθλημα σε προϊόν μαζικής διασκέδασης, κατασκευάζοντας τις πρώτες οργανωμένες παραλίες και προωθώντας τον θαλάσσιο τουρισμό.
Ως λαός μπορούμε κάλλιστα να υπερηφανευόμαστε για τις κολυμβητικές μας ικανότητες. Ζώντας σε μια χώρα περιστοιχισμένη από θάλασσα, μαθαίνουμε κολύμπι την ίδια εποχή που κάνουμε και τα πρώτα μας βήματα.
Ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, ελάχιστοι είναι εκείνοι που περνούν τα σαββατοκύριακα χωρίς ούτε καν να ρίξουν μια βουτιά σε κοντινές ή πιο μακρινές από τις πόλεις παραλίες. Ακόμη και τις εργάσιμες ημέρες, τα απογεύματα, οι παραλίες της Αττικής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές καθώς γεμίζουν αμέσως μόλις σχολάσουν οι εργαζόμενοι από τις δουλειές τους.
Στη θάλασσα –για τους τολμηρούς χειμερινούς κολυμβητές- ή σε ανοιχτή θερμαινόμενη ή κλειστή πισίνα, το κολύμπι είναι μια αγαπημένη συνήθεια ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα. Επιλέξτε ένα γυμναστήριο με πισίνα ή απευθυνθείτε στο γυμναστήριο του Δήμου σας προκειμένου να μην χάσετε επαφή με το κολύμπι ακόμη και αν η εξωτερική θερμοκρασία αγγίζει το μηδέν. Όσο για τα στιλ κολύμβησης; Είναι τέσσερα και αποτελούν και τα αντίστοιχα ολυμπιακά αγωνίσματα: ελεύθερο, πρόσθιο, πεταλούδα και ύπτιο.
Πόσο μας ωφελεί;
Η πιο ευχάριστη και διασκεδαστική άσκηση που μας θυμίζει τα ατελείωτα παιδικά μας παιχνίδια στο νερό, είναι εξαιρετικά ευεργετική για τον οργανισμό μας. Πέρα από το κάψιμο πολλών θερμίδων και την απώλεια βάρους, το κολύμπι βελτιώνει σημαντικά την καρδιαγγειακή ικανότητα και ενδυναμώνει ώμους, πλάτη, κοιλιακούς, πόδια, χέρια και γλουτούς.
Το κολύμπι είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική γυμναστική, λόγω της αντίστασης που ασκεί το νερό στο σώμα μας. Έτσι κάθε κίνηση που κάνουμε, προφέρει περισσότερα αποτελέσματα από κάθε άλλη άσκηση. Κάνοντας ελεύθερο μπορείτε να κάψετε μέχρι και 700 θερμίδες μέσα σε 1 ώρα. Βέβαια αυτό εξαρτάται κι από το πόσο γρήγορα κολυμπάτε.
Βελτιώνει τη στάση του σώματος και συμβάλλει στην ευελιξία ενώ καταπολεμά παθήσεις όπως η αρθρίτιδα.
Ενδυναμώνει τις λειτουργίες της καρδιάς και των πνευμόνων ενώ δρα σημαντικά στην αποκατάσταση της κίνησης μετά από τραυματισμούς ή σπασίματα. Όσο για τον εξοπλισμό που απαιτείται προκειμένου να ξεκινήσετε να κολυμπάτε; Απαραίτητο είναι ένα μαγιό, ένας ειδικός σκούφος κολύμβησης αν κολυμπάτε σε πισίνα καθώς και ειδικά γυαλιά για να μην ερεθίζονται τα μάτια από το χλώριο της πισίνας.
 Τι πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε τη δική σας ασφάλεια ή του παιδιού σας στη θάλασσα;
-Ελέγξτε το δελτίο καιρού πριν πάτε για κολύμπι, ώστε να μην βρίσκεστε στη θάλασσα αν έχει δυνατό αέρα ή καταιγίδα. Παρόλο που αυτά τα φαινόμενα στην Ελλάδα είναι σπάνια, η παραμονή στη θάλασσα κατά τη διάρκεια καταιγίδας είναι επικίνδυνη, δεδομένου ότι το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.
-Πριν μπείτε στο νερό, ελέγξτε αν υπάρχουν τσούχτρες, μέδουσες, ή άλλοι επικίνδυνοι οργανισμοί στη θάλασσα που το τσίμπημά τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
-Αποφεύγετε να κάνετε βουτιές σε ρηχά νερά.
-Μην κολυμπάτε αν είστε πολύ κουρασμένοι, νιώθετε υπερβολικό κρύο ή ζέστη.
-Μάθετε τα όριά σας στο κολύμπι και σεβαστείτε τα. Μην προσπαθείτε να φθάσετε έναν δυνατότερο και ικανότερο κολυμβητή και μην ενθαρρύνετε το αντίστροφο. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά και τους άπειρους κολυμβητές. Αν φαίνονται κουρασμένοι παροτρύνετέ τους να μείνουν στη στεριά.
-Μην επιχειρείτε να κολυμπήσετε αντίθετα στο ρεύμα. Προσπαθήστε να κολυμπήσετε έξω από αυτό.
-Χρησιμοποιείστε την κοινή λογική όσον αφορά το κολύμπι μετά το φαγητό. Αν έχετε καταναλώσει ένα μεγάλο γεύμα, είναι καλύτερα να αφήσετε να ολοκληρωθεί η πέψη πριν κολυμπήσετε. Επιπλέον, μην μασάτε τσίχλα ή φαγητό όταν κολυμπάτε, είναι επικίνδυνο.
-Στο Αιγαίο η θάλασσα βαθαίνει απότομα. Λίγα βήματα από την ακτή, μπορεί τα νερά να είναι άπατα, επομένως μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους.






~
*** 10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις πριν πας για ύπνο!
woman
 Αν νιώθεις πως έχεις βρικολακιάσει μετρώντας πρόβατα ανεπιτυχώς μάλλον πρέπει να αποφεύγεις τα παρακάτω!
 1.Μη χρησιμοποιείς τον υπολογιστή ή το κινητό σου πριν κοιμηθείς
 Έρευνες δείχνουν πως αν χρησιμοποιείς ηλεκτρονικές συσκευές ή βλέπεις τηλεόραση στο κρεβάτι τότε εύκολα μπορεί να διαταραχθεί ο ύπνος σου. Οι άνθρωποι που κοιμούνται καλά και νιώθουν ξεκούραστοι την επόμενη μέρα, φαίνεται πως δεν χρησιμοποιούν καμία ηλεκτρονική συσκευή και οτιδήποτε που να εκπέμπει φως τουλάχιστον μια ώρα πριν έχουν όνειρα γλυκά..
 2.Παίρνεις συγκεκριμένα φάρμακα
Αν πίνεις επί καθημερινής βάσεως φάρμακα μπορεί να κάνουν τον ύπνο σου άστατο. Να τα κόψεις δεν μπορείς άρα ένα τηλεφώνημα στο γιατρό ίσως βοηθήσει να κοιμάσαι σαν πουλάκι.
 3. Μη στέλνεις μηνύματα και κάνεις κλήσεις πριν τον ύπνο!
Νομίζεις πως ένα μήνυμα είναι καλύτερο από ένα τηλεφώνημα; Κανένα από τα δύο δεν σε σώζει. Όποιο από τα δύο και να κάνεις θα ξυπνάς μέσα στο βράδυ και άντε μετά να δεις ξανά τον κούκλο που σου έκανε πρόταση γάμου στον Πύργο του Άιφελ.
 4.Μην πίνεις καφέ!
Είναι σαν να καταδικάζεις τον ύπνο σου. Για να σκεφτείς διπλά την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις να σε ενημερώσουμε πως ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει 80 με 120 mg καφεΐνη και μπορεί να παραμείνει στο σώμα μέχρι και 12 ώρες.
 5.Ούτε τσάι
Το τσάι περιέχει καφεΐνη. Μιλάμε για το μαύρο- πράσινο- λευκό ή τα φύλλα τσαγιού και όχι για το τσάι βοτάνων χαμομήλι- μέντα. Στο τσάι επειδή δεν είναι τόσο μεγάλη η ποσότητα καφεΐνης τότε μπορείς να το πιεις λίγο μετά το βραδινό σου φαγητό χωρίς να σε επηρεάσει κατά πολύ.
 6.Μην τρως σοκολάτα
Η ύπουλη σοκολάτα έχει και αυτή καφεΐνη και ειδικά η μαύρη. Περιόρισε τις γλυκιές επιδρομές και θα έχεις διπλό καλό. Και θα κοιμάσαι ύπνο βαθύ και θα λειάνεις το έδαφος για το μπικίνι.
 7.Χαλάρωσε επιτέλους
Δεν δίνεις τον χρόνο που πρέπει για να χαλαρώσεις, ''τρέχεις" την μια δραστηριότητα μετά την άλλη χωρίς κανένα διάλειμμα. Πρέπει να παίρνεις ανάσες και να καθαρίζεις το μυαλό σου.
 8.Να αποφεύγεις  πικάντικα ή λιπαρά φαγητά το βράδυ
Αν έχεις ένα μεγάλο γεύμα κοντά στην ώρα του ύπνου δεν θα σε ωφελήσει' και πολύ. Ειδικά αν είναι κάτι πικάντικο ή λιπαρό και πόσο μάλλον αν έχεις φάει μέχρι σκασμού. Για να ολοκληρωθεί σωστά η πέψη χρειάζεσαι περίπου 2 ώρες.
 9. Μην πίνεις αλκοόλ και καπνίζεις
Νομίζεις πως το αλκοόλ σε βοηθάει περισσότερο στο να κοιμηθείς επειδή σε χαλαρώνει. Το πρωί θα ξυπνήσεις με πονοκέφαλο και μπόλικα νεύρα. Όσο αφορά στο κάπνισμα να ξέρεις πως η νικοτίνη προκαλεί διαταράξεις στον ύπνο.
 10. Μην αφήνεις το κατοικίδιο σου στο κρεβάτι
Όσοι μοιράζονται το κρεβάτι τους με ένα γούνινο (όχι σακάκι) φίλο έχουν κακή ποιότητα ύπνου. Επίσης η τρίχα του κατοικίδιου θα μπορούσε να συμβάλει σε αλλεργίες και δυσκολίες στην αναπνοή που θα επηρεάσουν σίγουρα τον ύπνο.


~
***  ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΚΙ: Η μαγική συνταγή που θα δώσει λύση στους πόνους των αρθρώσεων!
ponos1
 Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα στις αρθρώσεις σας και διάφορα μέρη του σώματος, ή απλά θέλετε να κρατάτε τις αρθρώσεις σας σε καλή κατάσταση, η παρακάτω συνταγή θα σας φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη:
1.Θα χρειαστείτε 150γρ. βρώσιμη ζελατίνη για την θεραπεία ενός μήνα, την οποία μπορείτε να προμηθευθείτε από κάθε κατάστημα. 
2.Το βράδυ, χρησιμοποιείστε 5γρ. ζελατίνη και 1/4 του φλιτζανιού κρύο νερό.
3.Ανακινείστε το και αφήστε το έξω από το ψυγείο έως το πρωί. Έτσι η ζελατίνη θα φουσκώσει και μετατραπεί σε ζελέ την νύχτα.
4.Όταν ξυπνήσετε το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα συστατικά (χυμό, μέλι κ.λπ.)
Η θεραπεία διαρκεί για ένα μήνα και θα χρειαστεί να την επαναλάβετε ξανά σε 6 μήνες. 
Πολλά άτομα που είχαν πόνο στις αρθρώσεις ή σε μέρη του σώματός τους (πλάτη, μέση, πόδια κ.α.), μετά το πέρας μιας εβδομάδας που χρησιμοποίησαν την συνταγή αυτή, σταμάτησαν να παραπονιούνται.


~
***   Σαν σήμερα
Τα σημαντικότερα γεγονότα της 29ης Απριλίου στο www.newsbeast.gr .

Σαν σήμερα1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβουνίου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Αλέξιος Α' ο Κομνηνός, νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει από την ιστορία.
  1429: Κατά τον εκατονταετή πόλεμο, η 17χρονη Ιωάννα της Λορένης ή Ζαν ντ' Αρκ, απελευθερώνει την Ορλεάνη από την αγγλική κυριαρχία.
  1707: Τα Κοινοβούλια Αγγλίας και Σκοτίας συνεδριάζουν και αποφασίζουν την ένωση των περιοχών τους, σχηματίζοντας έτσι τη Μεγάλη Βρετανία.
  1903: Μετά από κατολίσθηση, 30.000.000 κυβικά μέτρα βράχων σκοτώνουν 70 ανθρώπους στο Φρανκ της Αλμπέρτα στον Καναδά.
  1916: Στην επανάσταση του Πάσχα, ο στρατιωτικός νόμος στην Ιρλανδία αίρεται και η επανάσταση τελειώνει επισήμως, με την παράδοση των Ιρλανδών εθνικιστών στις βρετανικές αρχές στο Δουβλίνο.
  1933: Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ των ομάδων Έβερτον και Μάντσεστερ Σίτι (3-0) είναι ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου, που οι παίκτες φορούν φανέλες με νούμερα. Η Έβερτον χρησιμοποιεί νούμερα από το 1 μέχρι το 11 και η Σίτι από το 12 μέχρι το 22.
  1941: Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον στρατηγό, Γεώργιο Τσολάκογλου.
  1945: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο γερμανικός στρατός στην Ιταλία παραδίδεται άνευ όρων στους Συμμάχους. Την ίδια μέρα, οι αμερικανοί απελευθερώνουν το στρατόπεδο Νταχάου, ενώ ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύεται τη σύντροφο της ζωής του, Εύα Μπράουν, σε ένα καταφύγιο στο Βερολίνο και ορίζει αντικαταστάτη του το ναύαρχο Καρλ Ντένιτζ.
  1970: Πόλεμος του Βιετνάμ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυνάμεις του Νότιου Βιετνάμ εισβάλλουν στην Καμπότζη για να κυνηγήσουν τους Βιετκόνγκ.
  1994: Στην Ιταλία, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λαμβάνει την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
2005: Ολοκληρώνεται η αποχώρηση των στρατευμάτων της Συρίας από το Λίβανο, μετά από 29 χρόνια κατοχής.
2011:
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παντρεύεται την Κέιτ Μίντλετον.
Γεννήσεις
1818 - Αλέξανδρος Β', τσάρος της Ρωσίας
1863 - Κωνσταντίνος Καβάφης, Έλληνας ποιητής
1901 - Χιροχίτο, αυτοκράτορας της Ιαπωνίας
1917 - Σελέστ Χολμ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1929 - Βάλτερ Κεμπόβσκι, Γερμανός συγγραφέας
1957 - Σοφία Σακοράφα, Ελληνίδα ακοντίστρια και πολιτικός
1957 - Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, Άγγλος ηθοποιός
1958 - Μισέλ Φάιφερ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1970 - Αντρέ Αγκάσι, Αμερικανός αντισφαιριστής
1970 - Ούμα Θέρμαν, Αμερικανίδα ηθοποιός
1984 - Βασίλης Ξανθόπουλος, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
Θάνατοι
1933 - Κωνσταντίνος Καβάφης, Έλληνας ποιητής
1951 - Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν, Αυστριακός φιλόσοφος
1961 - Γιάννης Κορδάτος, Έλληνας κοινωνιολόγος
1980 - Άλφρεντ Χίτσκοκ, Άγγλος σκηνοθέτης
2006 - Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ, Καναδός οικονομολόγος
2008 - Άλμπερτ Χόφμαν, Ελβετός χημικός
2013 - Ανδρέας Ντούζος, Έλληνας ηθοποιός

~
***  Κίνδυνος για διακοπή προμηθειών στα νοσοκομεία
Στα «κάγκελα» οι σύλλογοι των προμηθευτών

Κίνδυνος για διακοπή προμηθειών στα νοσοκομεία Ορατός είναι ο κίνδυνος διακοπής προμηθειών στα νοσοκομεία, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές αναφέρουν οι σύλλογοι των προμηθευτών.
«Από τον Δεκέμβριο του 2014 τα νοσοκομεία του ΕΣΥ προχώρησαν σε πλήρη διακοπή των πληρωμών προς τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν συσσωρευθεί οφειλές νοσοκομείων με συνολικά 14 - 16 μήνες καθυστέρηση», ενώ και οι ιδιωτικές κλινικές έχουν περάσει σε μια ιδιότυπη «στάση πληρωμών», αναφέρουν, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού και Τραυματολογικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού (ΠΑΣΠΥΤΕΝ).
Σημειώνουν, ότι οι παράμετροι μεγέθυνσης του προβλήματος έχουν να κάνουν με το «Κούρεμα» Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου το 2012, το οποίο πρακτικά «έθεσε εκτός αγοράς πολύ μεγάλο αριθμό προμηθευτών και όσοι προμηθευτές παρέμειναν αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα ρευστότητας», την προπληρωμή του εμπορεύματος που απαιτούν οι Οίκοι του εξωτερικού και την πληρωμή ΦΠΑ ο οποίος είναι ανείσπρακτος.
Οι Σύλλογοι προειδοποιούν ότι «θα αναγκαστούν να διακόψουν την προμήθεια των ειδών, που εμπορεύονται προς τα νοσοκομεία, αν αυτά δεν προχωρήσουν άμεσα σε πληρωμές προς τους προμηθευτές».





~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :










~
*** Επιστροφή στις… κούπες για τα τμήματα υποδομών του Εθνικού Μελιγαλά
     
 ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΗΔΗ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ        Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Η σεζόν ολοκληρώθηκε πριν από κάμποσες ημέρες για την ανδρική ομάδα του Εθνικού Μελιγαλά, όμως το ραντεβού στο γήπεδο δόθηκε κανονικά και την περασμένη Κυριακή, για φίλους, διοικούντες, προπονητές, γονείς και αθλητές. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου ραντεβού, δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές της μεγάλης ομάδας, που έκλεισαν τη φετινή τους διαδρομή, αλλά τα παιδιά του προπαιδικού τμήματος, που πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου στον πρώτο όμιλο του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ.
Η αναμέτρηση με τον Νέο Άρι, για την 10η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Μελιγαλά με σκορ 2-0, συνδυάστηκε με την άτυπη γιορτή κατάκτησης του τροπαίου. Ο Εθνικός επανήλθε στο δρόμο των επιτυχιών στις μικρές ηλικίες, ύστερα από περίπου τρία χρόνια και το γεγονός αυτό στάθηκε αρκετό για να φέρει πλατιά χαμόγελα και κυρίως μηνύματα αισιοδοξίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος, με τον Αντιπρόεδρο Λεωνίδα Οικονομίδη και τον τεχνικό σύμβουλο της Ένωσης Άγγελο Σκαφιδά, βρέθηκε την Κυριακή στο γήπεδο του Μελιγαλά, κάνοντας την απονομή του Κυπέλλου στα ταλαντούχα πιτσιρίκια του Αλέκου Δέδε.
Με ικανοποίηση ο προπονητής του προπαιδικού και βασικός εκφραστής της ανασύνταξης των τμημάτων υποδομής του Συλλόγου του Μελιγαλά, που έχει συνοδοιπόρο τον Ηλία Μουρούσια και τους ανθρώπους της διοίκησης αλλά και γονείς, είδε τα ποδοσφαιρικά του τέκνα να μεταφέρουν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της σεζόν μερικά μονάχα από τα στοιχεία που τους έχει αποδώσει, με εμπειρίες και γνώσεις. Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα ο Εθνικός Μελιγαλά έφθασε νούμερα συμμετοχής νεαρών αθλητών πολύ μεγάλα, φθάνοντας διψήφιο νούμερο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κατόρθωσε με πρωτοπόρο τον κ. Δέδε να αποτελεί πρότυπο ποδοσφαιρικής λειτουργίας περιφερειακού σωματείου. Δεν αναφερόμαστε τόσο στα αποτελέσματα  - για την ιστορία να επισημάνουμε ότι ο Εθνικός τελείωσε τις υποχρεώσεις του με επτά νίκες και μόλις μία ήττα, έχοντας 31 γκολ ενεργητικό και 10 παθητικό – όσο κυρίως στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές των υποδομών. Συμπεριφορά που εστιάζεται στον μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού, αλλά κυρίως στη σοβαρότητα και την πειθαρχία που βγάζουν από την πρώτη στιγμή τα παιδιά αυτά. Είναι βέβαιο ότι η επόμενη μέρα ανήκει στους αθλητές των υποδομών του Εθνικού Μελιγαλά, που μπορεί να περιμένει σίγουρα σπουδαία πράγματα. Κι αν κάποιοι μιλήσουν για τη μέτρια ή κακή χρονιά της ανδρικής ομάδας, τους λέμε πολύ απλά ότι οι βάσεις μπαίνουν από τα χαμηλά και αυτές που «τοποθετεί» η διοίκηση του Εθνικού, είναι στέρεες και ελπιδοφόρες.-





~
***  Αλλαγές για τη βία, τα «στημένα» και διευκρίνηση για το «αυτοδιοίκητο»               
Στο νομοσχέδιο ΚοντονήΑλλαγές για τη βία, τα «στημένα» και διευκρίνηση για το «αυτοδιοίκητο»









Σειρά τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο κατά της αθλητικής βίας, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής, στο πλαίσιο της προσέγγισης και θέσεων που του είχαν υποβάλλει γραπτώς η FIFA και η UEFA.
Πιο συγκεκριμένα, για την επιβολή προστίμων για την πρόκληση επεισοδίων και για ρατσιστικές συμπεριφορές, (δικαίωμα που επιφυλάσσει το άρθρο 1 του νομοσχεδίου στον εκάστοτε υπουργό αρμόδιο για τον αθλητισμό), ο κος Κοντονής δήλωσε πως οι κυρώσεις αυτές θα γίνονται κατόπιν της έκφρασης γνώμης εκ μέρους της ΕΛΑΣ και της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ).
Σε περίπτωση δε, που η υπουργική απόφαση θα αφορά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ή τον αποκλεισμό μιας έδρας, η απόφαση θα λαμβάνεται ύστερα από διαβούλευση με την ΕΠΟ και την έκφραση γνώμης της ΔΕΑΒ - ενώ στις περιπτώσεις που υπάρχει το ενδεχόμενο αποκλεισμού ελληνικών ομάδων απ' τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η απόφαση θα λαμβάνεται κατόπιν διαβούλευσης με τις διεθνείς Ομοσπονδίες.
Για το τελευταίο, ο κ. Κοντονής διευκρίνισε πως η FIFA και η UEFA ζητούσαν να έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποκλείσουν ομάδα από διεθνείς διοργανώσεις - κάτι που ο ίδιος δεν κάνει δεκτό, αλλά αποδέχεται μια πρότερη «διαβούλευση» μαζί τους.
Εξάλλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε πως το (ανώτατο) πρόστιμο των 25 εκ. ευρώ που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, θα δικαιούται να το επιβάλλει ο αρμόδιος υπουργός, μονάχα σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης συμμετοχής μιας ομάδας σε διεθνή διοργάνωση, και «ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης», προκειμένου η διάταξη να αποτελέσει αντίβαρο στα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει μια ομάδα αγνοώντας την απαγόρευση.
Το άρθρο 5 του νομοσχεδίου, προβλέπει την επιβολή ανταποδοτικού τέλους 1-3% επί των εισιτηρίων των αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, για την κάλυψη της κρατικής δαπάνης συμμετοχής των δικαστικών λειτουργών σε πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα. Επ' αυτού η ΕΠΟ είχε αντιτάξει το επιχείρημα της «οικονομικής δυσπραγίας και αδυναμίας των μικρών ΠΑΕ να ανταποκριθούν» και ο Σ. Κοντονής δήλωσε πως μελετά το ενδεχόμενο αναβολής της εφαρμογής του μέτρου για μία διετία.
«Μας ζητήθηκε επίσης προσθήκη στο νομοσχέδιο, σχετικά με το χρόνο έκδοσης των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων, σε περίπτωση που είναι τακτικοί δικαστές. Η ΕΠΟ ζήτησε να τεθεί άμεσος χρονικός ορίζοντας, ώστε να μην υπάρχουν ενστάσεις σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί μία απόφαση. Θα προσθέσουμε στο νομοσχέδιο, πως η έκδοση των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων θα εκδίδεται εντός χρονικού ορίζοντα δέκα ημερών», ανέφερε ο υφυπουργός.
Άλλη νομοθετική τροποποίηση, αφορά το άρθρο 7 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την υποχρέωση της ΕΠΟ να διαβιβάζει «αμελητί» στον αρμόδιο υπουργό, τις εκθέσεις που λαμβάνει από την UEFA και την FIFA σχετικά με αγώνες που είναι ύποπτοι χειραγώγησης. Επ' αυτού, η ΕΠΟ ζήτησε να ισχύσει το ίδιο και για πληροφορίες που έρχονται εις γνώση της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, και να ενημερώνεται η ίδια γι' αυτές - κάτι που ο κος Κοντονής έκανε δεκτό.
Για την διάταξη που προβλέπει την υποχρέωση των ομάδων να ορίσουν ως έδρα, γήπεδα που έχουν εγκαταστήσει ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης των κερκίδων, το Ποτάμι χθες είχε αντιπροτείνει να δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες να παίζουν σε γήπεδα που στερούνται τέτοιων συστημάτων, αλλά κεκλεισμένων των θυρών - μέχρι να τα τοποθετήσουν. Ο κος Κοντονής απέρριψε την πρόταση:
«Εμείς θέλουμε οι αγώνες να γίνονται με κόσμο στα γήπεδα - και να περιοριστεί η διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών, μονάχα για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» ανέφερε ο υφυπουργός. «Αν τους δώσουμε τη δυνατότητα που προτείνει το Ποτάμι, δεν θα βάλουν ποτέ το σύστημα. Αυτήν την περίοδο, τα μέγιστα έσοδα εκπορεύονται απ' τις συμβάσεις που υπογράφουν απ' τα τηλεοπτικά δικαιώματα», παρατήρησε ο κος Κοντονής.
Τέλος, ο υφυπουργός αποδέχθηκε χθεσινή πρόταση της Εύης Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), να γίνει αναφορά στην αυτοδιοικητική λειτουργία της ΕΠΟ, και δήλωσε πως «δεν έχει πρόβλημα» να εντάξει σχετική χθεσινή του δήλωση, στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με τη δήλωση, θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, «ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους Κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, των οποίων είναι μέλος η ΕΠΟ».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


~
***  Tο πρόγραμμα  Τρίτη 28 Απριλίου  2015  :
Ο Ολυμπιακός έτρεχε με... 108 και διέλυσε τον Πανιώνιο
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 108-65  .- ^    Τα δεκάλεπτα: 32-17, 51-28, 80-43, 108-65
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Διαμαντής-Παγώνης-Παπαθανασίου
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 6, Χάντερ 10, Ντάνστον 15, Σπανούλης 7 (1), Ντάρντεν 11 (2), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 9, Λαφαγιέτ 1, Λοτζέσκι 18 (4), Αγραβάνης 12 (1), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 12.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κρις Χουγκάζ): Ξανθόπουλος, Πετρόπουλος 2, Βεργίνης 9 2), Σίχεϊ 12 (2), Σπυρόπουλος 2, Στρναντ 7 (1), Οικονομόπουλος, Μπιλλης, Σταμάτης 3, Γεωργιάδης, Κόλεμαν 22, Ταμπς 8 (1).
~


Αρης-Παναθηναϊκός    56-72 .- ^   .-
Τα  δεκάλεπτα  :
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ  : Πηλοϊδης-Ταβουλαρέας-Μητσόπουλος (Τανατζής-Σημεωνίδης)


~
***  Για αλλοίωση των πρακτικών της Σούπερ Λιγκ κάνει λόγο ο ΠΑΟ
  Διαρροή της απόφασης του πρωτοδικείου          
Για αλλοίωση των πρακτικών της Σούπερ Λιγκ κάνει λόγο ο ΠΑΟ
Πιθανή εσκεμμένη αλλοίωση των πρακτικών του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ στις 24 Φεβρουαρίου χαρακτηρίζει μέρος της απόφασης του Πρωτοδικείου, το γεγονός ότι απουσιάζει κομμάτι του φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο, όπως δημοσιοποίησαν οι «πράσινοι».
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λιγκ για να πάρει στα χέρια της αντίγραφα των πρακτικών της συνεδρίασης. Η προσφυγή του «τριφυλλιού» στο Μονομελές Πρωτοδικείο δικαιώθηκε και σήμερα δημοσιοποιήθηκε ένα μέρος της δικαστικής απόφασης, όπου γίνεται λόγος για πιθανώς βάσιμο φόβο του Παναθηναϊκού για εσκεμμένη παραποίηση των πρακτικών, από τα οποία απουσιάζουν φράσεις που φέρονται να επιβαρύνουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει: 
«Περαιτέρω πιθανολογήθηκε ότι συντρέχει επικείμενος κίνδυνος αλλοίωσης του περιεχομένου του αντίγραφου σε ηλεκτρονική μορφή (CD), καθόσον το από 31/3/2015 κείμενο απομαγνητοφώνησης που εστάλη την ανωτέρω ημερομηνία από τους καθού η αίτηση στους αιτούντες, δεν περιλαμβάνει την πλήρη αποτύπωση της ηχητικής καταγραφής που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της ανωτέρω επίμαχης συνεδρίασης, αντιθέτως ελλείπει τουλάχιστον μια ολόκληρη παράγραφος, η οποία έχει δημοσιευτεί στο φύλλο της 7/3/2015 της ημερησίας εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», στην οποία (παράγραφο) περιλαμβάνονται εξυβριστικοί χαρακτηρισμοί του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελου Μαρινάκη σε βάρος του β' αιτούντος, γεγονός από το οποίο πιθανολογείται ο κίνδυνος αλλοίωσης του περιεχομένου της απομαγνητοφώνησης , πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που ο β' καθού στο από 31/3/2015 ανωτέρω έγγραφο που απέστειλε στην α' αιτούσα βεβαιώνει την πιστότητα, ακρίβεια και πληρότητα του συνημμένου κειμένου απομαγνητοφώνησης γεγονός που πιθανολογήθηκε ότι δεν ισχύει, ως ανωτέρω προεκτέθη.
Επομένως, σύμφωνα με τα ανωτέρω εκτεθέντα, δεδομένου ότι πιθανολογείται βάσιμος ο φόβος των αιτούντων περί παραποίησης ή αλλοίωσης του ηχητικού υλικού της απομαγνητοφώνησης εκ μέρους των καθού η αίτηση, συντρέχει επικείμενος λόγος που δικαιολογεί την λήψη ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να μπορέσουν οι αιτούντες προσωρινά να λάβουν το αντίγραφο σε ηλεκτρονική μορφή (CD) των όσων διημείφθησαν στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ. του α' καθού και ως εκ τούτου πρέπει η ανωτέρω προβληθείσα ένσταση των καθού η αίτηση να απορριφθεί».


~
***   ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ  1-2 .- ^
Νίκησε και έμεινε η Κέρκυρα, έχασε και «έπεσε» ο Εργοτέλης
Τα  γκολ  : με τον Χαλκιαδάκη στο 57', με τους Ντιμιτρόφσκι στο 74' και Κόντο στο 78'.-
Διαιτητής: Γ. Κομίνης
 Κίτρινες: Καλέ, Τζίλας - Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης (54΄ Γκέντσογλου), Λουβιόν, Γκορκς (13΄ Λυκογιάννης), Πίτσος, Μπόε, Κανζαφέρης, Καλέ (77΄ Ολαϊτάν), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας
 ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (61΄ Φάμπιο), Γκόμες, Μαρκόφσκι (18΄ Καϊκούτ), Κόντος, Χαβίτο, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος (65΄ Καρντόζο), Ντιόγκο
~
~** Στις αναμετρήσεις της 32ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:Καλλονή-ΟΦΗ 3-0 α.α.
Νίκη Βόλου-Βέροια 0-3 α.α
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-0
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Αστέρας Τρ.-Πανθρακικός 2-1
Λεβαδειακός-Ατρόμητος 2-1
Πλατανιάς-Παναιτωλικός 2-0
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-2
Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-2
~
Η βαθμολογία (32 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 74 -Πρωταθλητής
2. Παναθηναϊκός 62
3. ΠΑΟΚ 61
4. Αστέρας Τρ. 55
5. ΠΑΣ Γιάννινα 52
6. Ατρόμητος 50
7. Ξάνθη 46
. Παναιτωλικός 46
9. Καλλονή 43
. Βέροια 43
. Κέρκυρα 43
11. Πανιώνιος 42
. Λεβαδειακός 40
. Πλατανιάς 40
15. Πανθρακικός 37
16. Εργοτέλης 31
17. ΟΦΗ 13
18. Νίκη Βόλου -6
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


~
****  Για  το κύπελλο Ελλάδας  ημιτελικό του Κυπέλλου επαναλειπτικός :   
Τετάρτη 28/04/2015 :


ΞΑΝΘΗ -ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης   (1ος αγώνας  1-0  για την Ξάνθη)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς -ΑΠΟΛΛΩΝ  Αθηνών   (1ος αγώνας 3-0 για Ολυμπιακό ).-


~
***  Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στο τάι μπρέικ επί του ΠΑΟ      
Στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών  ,
 Αύριο Τετάρτη 29/04/2015  ο 4ος αγώνας
Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στο τάι μπρέικ επί του ΠΑΟ
~ Τα σετ: 25-18, 19-25, 23-25, 25-16, 15-13
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 20 (9/17 επ., 2 άσοι, 9 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 5 (3/10 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 15 (13/30 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 47% υπ. – 32% άριστες), Μπραμπόροβα 18 (14/33 επ., 2 άσοι, 2 μλοκ, 43% υπ. - 29% άριστες), Χριστοδούλου 1 (1 μπλοκ), Νέσοβιτς 15 (14/37 επ., 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (82% υπ. - 59% άριστες) / Κωνσταντίνου, Λαμπρούση 1 (1 άσο), Τέζα 1 (1 άσο), Κοκκινάκη,
Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 7 (5/16 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μεταξά 9 (4/10 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Μερτέκη 6 (6/22 επ., 45% υπ. – 35% άριστες), Χρήστου 10 (9/29 επ., 1 μπλοκ, 47% υπ.. - 42% άριστες), Τσίμα 17 (14/38 επ, 3 μπλοκ, 53% υπ. - 50% άριστες), Πατσέκο 4 (2/5 επ., 2 άσοι), Ρόγκα –λ (40% υπ. – 40% άριστες) / Βίλκου 9 (7/23 επ., 2 άσοι), Παπαδοπούλου 1 (1 άσο), Τσατσούρι, Καββαδία


~
***   ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Πυλαία για τον 3ο τελικό της Α1 Ανδρών 
Στέψη ή παράταση στην αγωνία;  Αύριο Τετάρτη 29-04-2015 στην Πυλαία :
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Πυλαία για τον 3ο τελικό της Α1 Ανδρών
~ 1ος Τελικός (23/04/2015)ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (25-16, 33-31, 20-25, 25-23)
~  2ος Τελικός (26/04/2015)
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-3 (20-25, 25-22, 25-17, 18-25, 6-15)
~ 3ος  Τελικός :


~
*** Κατηγορητήριο και προθεσμία απολογίας για τον Β. Μαρινάκη                   
Απαγόρευση στον ΚομπότηΚατηγορητήριο και προθεσμία απολογίας για τον Β.Μαρινάκη
~ Από το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, πέρασαν το πρωί της Δευτέρας ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θεόδωρος Κουρίδης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Αριστείδης Σταθόπουλος.
Όλοι τους έλαβαν προθεσμία έως τις 2 Ιουνίου 2015 για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση της «Εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.
Αντίθετα, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης που επίσης αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο στην ίδια υπόθεση, πήρε προφορική προθεσμία μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Δημακόπουλου.
Ο δικηγόρος επικαλέστηκε λόγους αρνητικής δημοσιότητας για τον πελάτη του, καθώς η παρουσία δημοσιογράφων θα δημιουργούσε πλήγμα στη δημόσια εικόνα του. Ο κ. Ανδρεάδης, αποδέχτηκε το αίτημα του δικηγόρου και έδωσε κατ' εξαίρεσιν το κατηγορητήριο, όπως και την προφορική προθεσμία στον Βαγγέλη Μαρινάκη για να παραστεί στο γραφείο του στην Ευελπίδων στις αρχές του καλοκαιριού και να απολογηθεί αυτοπροσώπως.
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν τη διεύθυνση της «εγκληματικής οργάνωσης» στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ποδόσφαιρο.
Ο κ. Ανδρεάδης εξερχόμενος του κτιρίου των Δικαστηρίων, αρκέστηκε να πει: «Τελειώσαμε για σήμερα. Ο κ. Μαρινάκης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μέσω του δικηγόρου του». Όταν ρωτήθηκε για το χρονικό περιθώριο που δόθηκε στο πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο ανακριτής παρέπεμψε στον κ. Δημακόπουλο.
Απαγόρευση ενασχόλησης στον Κομπότη!
Για τη μεγάλη υπόθεση, η οποία ερευνήθηκε από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, απολογήθηκε, ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδιακού, Γ. Κομπότης, ο οποίος είναι αντιμέτωπος και με κατηγορία που αφορά τη «δωροδοκία». Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας αφέθηκε ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του (επί 2,5 ώρες) με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης σε αθλητικές δραστηριότητες.
Εξερχόμενος του γραφείου του ανακριτή, ο ίδιος ο κ. Κομπότης δήλωσε στα ΜΜΕ: «Ήρθα εδώ για να δώσω με πάσα ειλικρίνεια τα στοιχεία που ζήτησε ο ανακριτής». Υποστήριξε πως δεν του επιβλήθηκε κάποιος περιοριστικός όρος.
Η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ουσιαστικά σημαίνει πως ο κ. Κομπότης δεν θα έχει δικαίωμα να είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λεβαδειακός (δεν μετέχει στο ΔΣ), ούτε να εκπροσωπεί την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, στην ΕΠΟ ή οπουδήποτε αλλού.
Ο ίδιος περιορισμός είχε επιβληθεί την περασμένη εβδομάδα και σε πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, σε μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και σε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


~`
*** ~* Στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης στο μπάσκετ :
***   Παρασκευή 15- Μαΐου 2015 ,19:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ 


~** Παρασκευή 15- Απριλίου   , 22:00  ΡΕΑΛ -Φενερμπαχτσέ Ούλκερ


~** Κυριακή 17 Απριλίου  2015 : Ο  ΤΕΛΙΚΟΣ .-


~
***  Εκτός πλέι οφ ο ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς αδειοδότηση και ο Πανθρακικός
Απορρίφθηκαν οι εφέσεις τους Εκτός πλέι οφ ο ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς αδειοδότηση και ο Πανθρακικός Απορρίφθηκαν από την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ οι εφέσεις των ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικού, οπότε οι δύο ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας δεν έλαβαν άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα της περιόδου 2015/2016.
Αυτό λοιπόν σημαίνει πως ακόμα και αν ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφαλίσει την είσοδο του στα πλέι οφ (είναι 5ος με 52 βαθμούς) δεν θα αγωνιστεί δεν θα αγωνιστεί, αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη και τη θέση του θα πάρει ο επόμενος στη βαθμολογία. Επίσης και οι δύο ομάδες θα έχουν περιορισμό στις μεταγραφές.
Αντίθετα έγιναν δεκτές οι προσφυγές των άλλων τριών ΠΑΕ που εξετάστηκαν σήμερα και συγκεκριμένα των Πλατανιά, Βέροιας και Λεβαδειακού, οι οποίες αδειοδοτήθηκαν κανονικά.
Η ανακοίνωση:
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης (Ε.Ε.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.
Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο. και ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ.
Δεν έκανε δεκτές τις εφέσεις και δεν χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
*** Α.Π.ΣΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  -  ΕΡΑΝΗ  2-1 :
Έμεινε  στην  Α'  τοπική  κάνοντας  την  ανατροπή  της  χρονιάς !
  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡ5ΩΝ
 
Με την  ανατροπή  της…  χρονιάς  ο  Αστέρας  Αρφαρών  επικράτησε  2-1  της  Εράνης  στο  χθεσινό  μπαράζ  παραμονής  στο  γήπεδο  του  Διαβολιτσίου  και  πανηγύρισε  την  σωτηρία  του  στην  Α'  τοπική  κατηγορία.
Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/7615-asteras-arfaron-erani-2-1-emeine-stin-a-topiki-me-tin-anatropi-tis-xronias

~ Το χθεσινό  μπαράζ  που  διεξήχθη  στο  γήπεδο  του  Διαβολιτσίου,  συγκέντρωσε  πάρα  πολύ  κόσμο  από  όλη  τη  Μεσσηνία,  με  τους  θεατές  να  πλησιάζουν  τους  1000  και  να  έχουν  κατακλύσει  από  νωρίς  κάθε  γωνιά  του  γηπέδου!
~ 
Στα αγωνιστικά  η  Εράνη  προηγήθηκε  στο  10'  με  πλασέ  του  Φρ.
Κεράνη ,   όμως  ο  Αστέρας  που  ήταν  καλύτερος  στο  πρώτο  ημίχρονο  ανέτρεψε  το  εις  βάρος  του  σκορ  πριν  βγει  το  πρώτο  45λεπτο  με  δύο  γκολ  από  στημένες  φάσεις…  Στο  30'  ο  Χαραλαμπόπουλος  με  κεφαλιά  ύστερα  από  κόρνερ  του  Μπούρα  έκανε  το  1-1  και  έξι  λεπτά  αργότερα  ο  Γιαννακόπουλος με κοντινή προβολή ύστερα από κόρνερ του Φέστα έγραψε το τελικό 2-1.-
~ Στο δεύτερο μέρος  η  Φιλιατρινή  ομάδα  έπαιξε  μονότερμα  το Αστέρα  και  έχασε  4-5  κλασικές  ευκαιρίες,  όμως  δεν  έβαλε  το  γκολ που  βάσει  εμφάνισης  δικαιούνταν.  Η  ομάδα  του  Στάθη  Βανικιώτη έπαιξε  μαζική  άμυνα  και  με  αυτοθυσία ,  ψυχή ,  αλλά  και  τύχη  πανηγύρισε  την  παραμονή ,  ενώ  πριν  λίγους  μήνες  όλοι  την  είχαν ξεγραμμένη!
~ Κορυφαίοι των νικητών οι έμπειροι Γιαννακόπουλος, Ζέππος και Τσιλίκος  και  ακόμη  οι  Φέστας  και   Ψωμάρας .
Από την Εράνη ξεχώρισαν οι Κεράνης και Σπυρόπουλος.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Δημήτρη Νίκα
σε ένα δύσκολο ματς. Σωστές ήταν και οι υποδείξεις των βοηθών Αδαμόπουλου και Καρβούνη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Ματθαίος Λίβας, Ματθαίος, Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος, Τσιλίκος, Ζέππος, Γιαννακόπουλος, Καπόγλης (90' Λυμπερόπουλος), Ψωμάρας (63' λ. τρ. Πουλόπουλος 74' Βαλτασάρος), Καρύδης, Φέστας.
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών: Αθανασόπουλος, Μιχαλακόπουλος (46' Γιαννακόπουλος),
Πετρόγιαννης, Μπαστακός, Μπεγλεκτσής, Χότι (46' Κίτος), Κώτσος, Σπυρόπουλος (77' Φλέσσας), Κεράνης, Διονυσόπουλος, Αλμπάν.
Βίντεο  από τον αγώνα ΑΡΦΑΡΑ-ΦΙΛΙΑΤΡΑ  2-1 ,  τα  γκόλ  και φάσεις :
~ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών-Εράνη Φιλιατρών 2-1 μπαράζ 26/04/2015: http://youtu.be/jb0BvuwX2eE ,



~


*** ΣΤΟ  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ερασιτεχνικών Σωματείων Ενώσεων ποδοσφαίρου 2015 φάση προημιτελικών πρόκρισης  ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  -Α.Ο. ΘΗΒΑΣ κ.α  και παράταση  1-1  και στα πέναλτι 7-6  για την ομάδα της Πύλου :
~* Η Πύλος είχε από πολύ παλιά πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεσσηνιακό αθλητισμό, με τον Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα να αφήνει βαριά... κληρονομιά στους συμπατριώτες του.
Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/7593-o-stratigos-tis-pylou-nikos-kakaletris-dinei-to-synthima-rantevoy-ston-teliko

Σχετικά  βίντεο από αγώνα Τε  23 Απριλίου  2015  :
~ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ-Α Ο ΘΗΒΑΣ 1-1 , πεν  7-6 Κύπελλο  Ελλάδας ερασιτεχνών  2015: http://youtu.be/Jg14KqIUV6E ,
~Πρόεδρος Τσκλητήρα Πύλου  2015: http://youtu.be/SeWkxmwzjuE ,
 

 ~
***  O Σαββίδης βάζει τέλος στα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο
sav
 Ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε οριστικά το πότε ο Ιβάν Σαββίδης θα καταθέσει το ποσό των 10, 4 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο για να «σβήσει» το χρέος.
Εγινε γνωστό ότι η ΠΑΕ δεν χρειάζεται να άρει τις 43 προσφυγές στα δικαστήρια. Αρκεί – και θα το κάνει άμεσα- να πάρει ένα χαρτί από το Δικαστήριο που θα βεβαιώνει ότι καμιά δίκη δεν έχει διεξαχθεί και αφορά τα παγωμένα χρέη της. Έτσι με αυτό το χαρτί οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα βρεθούν στην Εφορία. Αυτομάτως στο TAXIS θα εμφανιστεί όλο το ποσό που αφορά το χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο και θα περιλαμβάνει πρωτογενές κεφάλαιο και προσαυξήσεις.
Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη στην Τούμπα η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εκεί θα εγκριθεί το «δάνειο» της Dimera (η εταιρεία που έχει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ). Την επομένη, η ΠΑΕ θα καταθέσει στην Εφορία την αίτηση για να υπαχθεί στη ρύθμιση.
Βάσει του νόμου θα πρέπει μέσα στις επόμενες τρεις μέρες από την κατάθεση της ρύθμισης να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο, δηλαδή τα 10,4 εκατομμύρια ευρώ για να ξεχρεώσει. Έτσι, την προσεχή Τρίτη καταθέτει τη ρύθμιση και τρεις μέρες αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 30 Απριλίου θα καταβάλλει το ποσό στην Εφορία. «Μέχρι το τέλος Απριλίου ο ΠΑΟΚ δε θα χρωστά στο Δημόσιο» είχε πει ο Σαββίδης στους ποδοσφαιριστές της ομάδας πρόσφατα και όλα δείχνουν ότι την τελευταία μέρα του μήνα θα κάνει πράξη αυτή την υπόσχεση.


~
***
~




  ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                        9065  βίντεο   .-
 https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4081.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   393 .-      
@stamos01 ,   http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   


     
~**  ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015                                           ~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .- 
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html
            
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  : ~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .- 
 ~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-  
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html ~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-       ` ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .- 
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .- 
~ Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  20  Απριλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-20-2015.html .- 
~Ημερήσια  εκδρομή -διαδρομή  στα Καλάβρυτα 19-04-2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/19-04-2015.html .-  
~ ΑRFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Απριλίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-21-2015.html .-      
~ARFARA NEWS    ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-22-2015.html .-           
 ~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  22 Απριλίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/22-2015.html .-
   ~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,  Παρασκευή  24  Απριλίου  2015: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-24-2015.html .-
  ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Σάββατο  25  Απριλίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-25-2015.html .  
 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-
 ~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.- 
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-

~ ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-  
~

~
SPILAIA DIROY MANHS
~


Πλύνθινο  σπίτι στο  Αρφαρά Καλαμάτας   2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: