ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα  28  Σεπτεμβρίου  2015 :

 Παναγία Γοργοπηγής στην Πρώτη Τριφυλίας 2015

 Παλαιός 1ος Ι. Ναός Παναγία Μαλεβής

 Νέος Ι.Ν. Παναγίας Μαλεβής στον Άγιο Πέτρο  Ν. Αρκαδίας  2015

 Ι.Μ. ΕΛΩΝΗΣ Λεωνίδιο Αρκαδίας  2015






Ανεβαίνοντας για την Ι.Μ. Ελώνης 2015  
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
28 Σεπτεμβρίου
Προφήτου Βαρούχ(1). Μάρτυρος Αλεξάνδρου.Μαρτύρων Αλφειού και Ζωσίμου. Ευσταθίου του Ρωμαίου και Καλλινίκου. Ηλιοδώρου, Μάρκου του ποιμένος, Νέωνος, Νίκωνος, Αλεξάνδρου. Οσίων Χαρίτωνος ομολογητού (†350). Αυξεντίου και Νεοφύτου του Εγκλείστου των εν Κύπρω.
(1)Ο προφήτης Βαρούχ ο Δίκαιος ήταν γιος του Νηρίου, αφοσιωμένος ακόλουθος και γραμματέας του προφήτη Ιερεμία. Ήταν φιλαλήθης και θαρραλέος. Ο Βαρούχ έγραψε με υπαγόρευση τού Ιερεμία, που ήταν φυλακισμένος, προφητείες, με την εντολή να τις διαβάσει στο λαό σε ημέρα νηστείας. Όταν ο βασιλιάς Ιωακείμ πληροφορήθηκε το γεγονός, έριξε τις προφητείες στη φωτιά. Οι προφητείες όμως εκείνες ξαναγράφτηκαν. Ο Βαρούχ φυλακίστηκε για την φιλαλήθη και θαρραλέα γλώσσα του. Ο Βαρούχ στο ομώνυμό του βιβλίο προλέγει καθαρά την ενανθρώπιση του Κυρίου Ιησού Χριστού.
~   28/09 Απολυτίκιο Αγ. Χαρίτωνος - 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/VKBGBLRzpGI?list=PL5BA4C9708F834A74 ,



*** Αρκετά Λύκεια υπό κατάληψη στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 
Μετά από ένα “διάλειμμα” για το Σαββατοκύριακο, οι μαθητές του 6ου Λυκείου και του 4ου ΕΠΑΛ ξαναέκλεισαν τα σχολεία τους, και συνεχίζουν την κατάληψη που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με κύριο αίτημα την κάκιστη κατάσταση του κτηρίου του πρώην Πολυκλαδικού αλλά και τις ελλείψεις σε καθηγητές. Στο “χορό” των καταλήψεων μπήκαν από σήμερα και το 4ο Λύκειο Καλαμάτας για λόγους ελλείψεις καθηγητών καθώς και Τεχνικά Λύκεια της πόλης - 




***  Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας στην Καλαμάτα          
     
Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα θετικά. Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 ξεκινούν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, το οποίο διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτές το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy) - Βουλγαρία, το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) – Ρουμανία και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την Αιγίδα των: Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Στο Συνέδριο έχουν υποβληθεί 172 επιστημονικές εργασίες από 33 χώρες και από τις 5 Ηπείρους. Οι σύνεδροι είναι καθηγητές Πανεπιστημίων και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών.
Οι εργασίες – οι οποίες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ερευνών - πραγματεύονται σχεδόν όλους του τομείς  της οικονομικής επιστήμης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο.
Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη κλπ.
Επίσης, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν τους παραπάνω τομείς και πως αυτοί διαμορφώνονται και επιδρούν σε διαφορετικές χώρες.
Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι διεθνούς κύρους καθηγητές: Λιαργκόβας Παναγιώτης, Χιόνης Διονύσιος και Δρυμπέτας Ευάγγελος με τις αντίστοιχες ομιλίες: «Τα δημοσιονομικά προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα: Τι πήγε στραβά;" , "Μεταρρυθμίσεις και Ανάπτυξη ή ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις" και "Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα: Απαραίτητες συνθήκες ".
Οι σύνεδροι, τον ελεύθερο χρόνο τους θα γνωρίσουν τα μεσσηνιακά παραδοσιακά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή. Την Κυριακή, δε, θα επισκεφτούν την Αρχαία Μεσσήνη.
Μέγας και μοναδικός χορηγός του Συνεδρίου είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ, του οποίου χωρίς την υποστήριξη και χορηγία  δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί με αξιοπρέπεια αυτό το διεθνές γεγονός. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου ELITE. Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.
  Σημαντικά στοιχεία:

•          Το Συνέδριο προέκυψε, οργανώθηκε και υλοποιείται αποκλειστικά από το ΤΕΙ Πελοποννήσου
•          Η ανταπόκριση καθηγητών και ερευνητών από όλο τον κόσμο
•          Ο μεγάλος αριθμός εργασιών που υποβλήθηκαν (172), αλλά και θα παρουσιαστούν (164)
•          Οι ομιλητές είναι πρωτοβάθμιοι καθηγητές από Ελλάδα και εξωτερικό
•          Το 40% των εργασιών είναι από Ελλάδα
•          Συμμετέχουν με εργασίες καθηγητές από 9 ΤΕΙ και από 10 Πανεπιστήμια της Ελλάδας (αφορά τους Έλληνες)
•          Συμμετέχουν με εργασίες καθηγητές από 61 Πανεπιστήμια του εξωτερικού (αφορά τους αλλοδαπούς)
•          Οι συμμετέχοντες είναι από όλο τον κόσμο (Βιετνάμ, Κίνα, ΗΠΑ, Βραζιλία, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Τουρκία, Βαλκάνια, Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, Γαλλία, Αγγλία).
  Αρνητικά στοιχεία
Μέχρι τα παραπάνω είναι όλα καλά και τα στοιχεία αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα του Συνεδρίου, τόσο από επιστημονική άποψη όσο και από οικονομική- τουριστική για την πόλη της Καλαμάτας.
Ενώ όμως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας,  σε κάθε ευκαιρία, διατρανώνουν με δηλώσεις τους, τόσο ο κ. Τατούλης όσο και και ο κ. Νίκας, την ανάγκη και την αξία του συνεδριακού τουρισμού για την περιοχή μας, δεν βρήκαν από τα ταμεία τους ούτε ένα συμβολικό ποσό να διαθέσουν για την ενίσχυση της προσπάθειας. Αν υπήρχαν πανηγύρια και γουρνοπούλες τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά! Είναι κρίμα, όμως, κάθε προσπάθεια που ωφελεί πολλαπλά μια περιοχή, οι θεσμοί της να της γυρίζουν την πλάτη.
Τέλος, αύριο και ώρα 11.30 π.μ.  στην Αίθουσα 33 του ΤΕΙ Πελοποννήσου θα δοθεί συνέντευξη  τύπου από  τον  κ. Δημήτριο  Πετρόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου και Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου με τίτλο   I.CO.D.ECON. 2015 «1st International Conference of Development and Economy».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Το "ΠΟΠ Καλαμάτα" θέλει δουλειά για να δώσει καρπούς         
     
Και εγένετο πράξη ο διακαής πόθος της πλειοψηφίας των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας, για το ΠΟΠ Καλαμάτα. Το θέμα είναι από δω και πέρα τι κάνουμε. Πώς εκμεταλλευόμαστε το παραπάνω γεγονός; Ήδη υπάρχει μια κινητικότητα ενημέρωσης των παραγωγών για το τι σημαίνει η νέα εξέλιξη, πολλά ελαιοτριβεία έχουν δείξει ενδιαφέρον να αλλάξουν τις προδιαγραφές τους ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις παραγωγής ενός προϊόντος ΠΟΠ.
Εκείνο που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, όμως, είναι ότι η γεωγραφική σήμανση ΠΟΠ δεν μπορεί από μόνη της να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν μας και αυτή να έχει διάρκεια στο χρόνο.
Θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρύτερα δίκτυα, στο πλαίσιο ενός τοπικού οράματος και στρατηγικής για την όλη ανάπτυξη της περιοχής όπου εντάσσονται. Αυτό μπορεί να γίνει με συνέργειες μεταξύ παραγωγών και επιχειρήσεων, μεταξύ αγροτικής παραγωγής, πολιτισμικής κληρονομιάς, τουρισμού και άλλων υπηρεσιών.
Το μεσσηνιακό πρωϊνό που πρέπει να προσφέρεται από τα ξενοδοχεία της περιοχής μας, αλλά και οι "Δρόμοι του Λαδιού", που συνδυάζουν γνωριμία με τον τόπο και το ελαιακή και γαστρονομική μας παράδοση, είναι ορισμένα από τα στοιχεία.
Γενικότερα, τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνουν τα προϊόντα ΠΟΠ είναι πολλά, τόσο για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις των τροφίμων και του τουρισμού, όσο και για τους καταναλωτές.
 Κατ’ αρχάς, είναι προϊόντα που έχουν να αφηγηθούν στους καταναλωτές μια «ιστορία»: είναι ιδιαίτερα λόγω της καταγωγής τους και προάγουν την ποικιλομορφία στη γεωργία και στο περιβάλλον. Έπειτα, παρέχουν στους γεωργούς καλύτερες τιμές, μακροπρόθεσμες συμβάσεις με τις επιχειρήσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ δίνουν επίσης κίνητρα στους καλλιεργητές και στις επιχειρήσεις να μείνουν στη γη τους.
Είναι αλήθεια ότι ως χώρα δεν έχουμε αξιοποιήσει πλήρως τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από το καθεστώς των ΠΟΠ της Ε.Ε. Παρά το γεγονός ότι έχουμε καταχωρίσει μεγάλο αριθμό γεωγραφικών ενδείξεων, δεν φαίνεται ο αριθμός αυτός να αντιστοιχεί σε αξία των προϊόντων αυτών στην αγορά. Διερευνώντας τις αιτίες, καταλήγει κανείς στα εξής:
·         Έλλειψη εξωστρέφειας, δηλαδή ελλιπής ή καθόλου σύνδεση των προϊόντων αυτών με ένα ικανοποιητικό μάρκετινγκ. Όμως σε αυτές τις δύο αιτίες συνέτεινε, σε σημαντικό βαθμό θα λέγαμε, και ο ακόλουθος παράγοντας.
·         Ανυπαρξία συλλογικών δομών ή έστω μειωμένη συλλογικότητα στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κατοχύρωση, την αξιοποίηση, την προστασία και τη γενικότερη μέριμνα για τα συμφέροντα αυτών των ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Η αντίληψη των παραγωγών μας ότι η κατοχύρωση μιας ονομασίας ΠΟΠ θα έδινε αυτόματα εμπορευσιμότητα και ικανοποιητική τιμή στον παραγωγό σε συνδυασμό με κάποιες στενά τοπικιστικές αντιλήψεις οδήγησαν στο να κατοχυρώσουμε, σε κάποιες περιπτώσεις, ονομασίες προϊόντων τα οποία παράγονται σε τόσο μικρή κλίμακα, ώστε αδυνατούν να εφοδιάσουν ακόμη και την τοπική αγορά.
Δεν έχει γίνει κατανοητό από τους ενδιαφερόμενους ότι η ονομασία ΠΟΠ έρχεται να «επιβραβεύσει» ή να «επικυρώσει» την εμπορική επιτυχία, την ποιότητα και τη φήμη ενός προϊόντος που έχει ήδη κερδηθεί από το καταναλωτικό κοινό και όχι το αντίστροφο. Ότι δηλαδή πρώτα κατακτάμε τους καταναλωτές και έπειτα κατοχυρώνουμε τα προϊόντα ως ΠΟΠ.
Όπως επίσης δεν έχει αξιολογηθεί ότι, αν τα προϊόντα αυτά δεν συνδυαστούν με μια φιλόδοξη στρατηγική μάρκετινγκ, δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν μια καλύτερη τύχη από άποψη τιμών και μεριδίου αγοράς, όσο «ποιοτικά» ή «παραδοσιακά» κι αν είναι.
Κατανοώντας κανείς τις αιτίες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, αυτόματα αντιλαμβάνεται και τις επιλογές που θα μας κατευθύνουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τα ΠΟΠ προϊόντα μας.  Για την έλλειψη εξωστρέφειας είναι σαφές ότι τα «εργαλεία» υπάρχουν. Αρκεί να υπάρξει η πρωτοβουλία των ιδίων των παραγωγών τους.
Τέλος, όσον αφορά την έλλειψη συλλογικών δομών, για την ηγεσία του Υπουργείου μας, αποτελεί προτεραιότητα η θεσμική κατοχύρωση των «Ομάδων» που προβλέπει ο Καν. 1151/2012 για τα συστήματα  ποιότητας, δηλαδή των ομάδων για την Προστασία και τη Διαχείριση ΠΟΠ προϊόντων και με αυτή την κατεύθυνση η αρμόδια υπηρεσία επεξεργάζεται την πρότασή της.
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι, όσο ικανοποιητικό και υλοποιήσιμο κι αν γίνει το θεσμικό πλαίσιο, δεν πρόκειται να λειτουργήσει και να παραγάγει αποτελέσματα αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον και δραστηριοποίηση των ίδιων των παραγωγών και των μεταποιητών των προϊόντων ΠΟΠ,  που αποτελούν τους δύο βασικότερους κρίκους της αλυσίδας εφοδιασμού. Το δρόμο τον έχουν ήδη ανοίξει χώρες με μεγάλη ιστορία στα ΠΟΠ. Οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***  Κατάτμηση όλων των περιφερειών

Αν νομίζετε ότι οι ειδήσεις βγαίνουν στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, κάνετε λάθος, μας πληροφορεί ο ΒΗΜΑτοδότης. Οι ειδήσεις, σύμφωνα με τη στήλη, βγαίνουν στα «πηγαδάκια» του Υπουργικού. Θέλετε ένα παράδειγμα; Με καμάρι εξήγγειλε σε συναδέλφους του ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής την αλλαγή του εκλογικού νόμου που οσονούπω ετοιμάζει: «Θα κάνω κατάτμηση όλων των περιφερειών. Θα τις σπάσω. Δεν θα υπάρχει εκλογική περιφέρεια με περισσότερους από τρεις βουλευτές. Αυτές τις εντολές έχω...» έλεγε σε συναδέλφους του, μάλλον για να τους προειδοποιήσει τι τους περιμένει. Είπε μάλιστα ότι στις προθέσεις του είναι να μειώσει το πλαφόν του 3% εισαγωγής ενός κόμματος στη Βουλή και θα το κάνει 2%-2,5%. Δεν τον άκουσα βέβαια να δεσμεύεται για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλά μάλλον είναι και αυτό στις προθέσεις του. Αφού, όπως έλεγε, «πήρα εντολή». Α.Π. - 

*** Η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή… 

Φθινόπωρο. Τέλος καλοκαιριού. Ήρθε πάλι αυτή η εποχή όσο και αν δε θέλεις να το παραδεχθείς. Και να το αγνοείς βέβαια δε βοηθάει. Το προσπάθησα. Ξέρεις όμως καλά την αλήθεια. Η ανάλαφρη αυτή εποχή με την έννοια της άπλετης ανεμελιάς, της υποχρεωτικής τεμπελιάς και της παραγωγικής κατά μαγικό τρόπο απραξίας των διακοπών τελείωσε. Όλοι συνδέουμε το καλοκαίρι με κάτι. Εικόνες, γεύσεις, αντικείμενα, αισθήσεις, μυρωδιές, αναμνήσεις. Η λέξη όμως που θυμίζει στους περισσότερους το καλοκαίρι που μόλις πέρασε, καθώς και όλα τα προηγούμενα και φυσικά και τα επόμενα, είναι η θάλασσα. Θάλασσα σημαίνει καλοκαίρι. Δεν σε κάνει μόνο να σκέφτεσαι και να αναπολείς αλλά να νιώθεις και να ονειρεύεσαι. Σε ζωντανεύει αλλά ταυτόχρονα σε ηρεμεί. Σε αναζωογονεί, αλλά την ίδια στιγμή σε χαλαρώνει. Σε ξυπνάει και την ίδια ώρα σε κοιμίζει. Η θάλασσα ξυπνάει όλες τις αισθήσεις Είναι η καλύτερη απάντηση στον Μαμμωνά που διαφεντεύει τα πάντα: το νερό, τον αέρα, τη φωτιά, το χώμα, τα φυτά, τα ζώα, τα ανθρώπινα σώματα και τις ψυχές. Μπορεί ο καιρός να μας τα χαλάει κάπως, αλλά η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή… Α.Π. - 

*** Εντονότατα προβλήματα διάβρωσης από τη θάλασσα αντιμετωπίζει η Τραχήλα

Πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα, πιθανή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σοβαρά γεωτεχνικά προβλήματα, αντιμετωπίζει χρόνια τώρα, η Κοινότητα Τραχήλας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Σε διάφορα σημεία (θέσεις «Πετροπουλέικα», «Μιχαλέικα», «Αργυρέικα» και «Δημουλέικα»), που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Κοινότητας, υπάρχουν υποσκαφές και σπηλαιώσεις από το θαλάσσιο κύμα που συνοδεύονται από καταπτώσεις και δημιουργούν προβλήματα τόσο στον παραλιακό δρόμο, όσο και σε παρακείμενα σπίτια. Στη θέση «Βροχωτά», νότια της οικιστικής περιοχής, εκδηλώνονται καταπτώσεις λόγω υποσκαφών στο δεξί πρανές, πάνω από τον όρμο Χαλκιά, ενώ στη θέση Κακιά Σκάλα του δρόμου Άγιος Δημήτριος – Τραχήλα, διαμορφώνονται υψηλά και απότομα βραχώδη πρανή, που καθιστούν επισφαλή τη διέλευση αυτοκινήτων και πεζών, λόγω περιοδικών καταπτώσεων βραχωδών κομματιών από το εσωτερικό πρανές του δρόμου. Όπως ανέφερε στο «Θάρρος» η πρόεδρος της Κοινότητας Ελένη Μιχαλέα, η κατάσταση είναι απελπιστική με τους νοτιάδες. Κάθε φορά που φυσά νοτιάς, είπε χαρακτηριστικά, βουλιάζουμε, ενώ, με τις βροχές, δεν βγαίνουμε από το χωριό, δεδομένου ότι στη θέση Κακιά Σκάλα, είναι συνεχείς οι κατολισθήσεις. Δεδομένου δε πως το σημείο αυτό βρίσκεται στον μοναδικό δρόμο εισόδου – εξόδου, θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος πρόσβασης, ανέφερε. Η κα Μιχαλέα πρόσθεσε πως μετά τη συνάντηση που είχε η ίδια και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, κλιμάκιο τεχνικών επισκέφθηκε την Κοινότητα και εξέτασε τα προβλήματα που υπάρχουν. Εκπόνησε και σχετική μελέτη αντιμετώπισης , που θα συζητηθεί, κατά πάσα πιθανότητα σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Θα είμαστε εκεί, να δώσουμε το ‘παρών’», σημείωσε.Έκθεση του ΙΓΜΕ Για το θέμα υπάρχει σχετική έκθεση του ΙΓΜΕ, μετά από αίτημα του Δήμου Λεύκτρου το 2002. Σε αυτή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ότι στην περιοχή «Βροχωτά»(όρμος Χαλικιάς), παρατηρούνται εκτεταμένες υποσκαφές , που δημιουργούνται από τη διάβρωση του θαλάσσιου κύματος και επηρεάζουν περισσότερο το δεξί πρανές, λόγω της κατεύθυνσης του κύματος. Στην παραλιακή ζώνη της Τραχήλας βρίσκονται οι θέσεις «Πετροπουλέικα», «Μιχαλέικα», «Αργυρέικα» και «Δημουλέικα» (λιμάνι). Σε ορισμένες θέσεις μόνο ο παραλιακός δρόμος χωρίζει τα σπίτια από την ακτή. Λόγω του προσανατολισμού της ακτής και του μεγάλου ανοίγματος του όρμου, η περιοχή προσβάλλεται από πολύ ισχυρό θαλάσσιο κυματισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του έτους. Οι βραχώδες ακτές κατά μήκος της οικιστικής ζώνης, παρουσιάζουν εκτεταμένες υποσκαφές και σπηλαιώσεις, που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, εισχωρούν σε αρκετή απόσταση από την ακτή, κάτω από τη δομημένη επιφάνεια. Αποτέλεσμα της συνεχούς διάβρωσης των ακτών, είναι η διεύρυνση και επέκταση των υποσκαφών με επακόλουθο την κατακρήμνιση των ακτών και την παραπέρα προσέγγιση της θάλασσας σε σπίτια του οικισμού. Ο ισχυρός κυματισμός και η διάβρωση και κατακρήμνιση των ακτών έχουν δημιουργήσει συνθήκες επικινδυνότητας και στις τέσσερις αυτές θέσεις και αφορούν τόσο την ασφαλή λειτουργία του παρακείμενου δρόμου, όσο και την ασφάλεια παρακείμενων σπιτιών. Στη θέση «Πετροπουλέικα»η οροφή της υποσκαφής βρίσκεται σε βάθος 3 μ. περίπου κάτω από το επίπεδο του υποσκαμμένου παραλιακού δρόμου και η υπόβασή του λειτουργεί ως «γέφυρα». Με δεδομένη την προοδευτική διεύθυνση της υποσκαφής, είναι πολύ πιθανή η απώλεια στήριξης στο τμήμα αυτό. Στη θέση «ΜΙχαλέικα», η μεγάλης κλίμακας εγκατακρήμνιση της ακτής έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της απόστασης της ακτής από τα σπίτια, με αποτέλεσμα αυτά να προσβάλλονται πλέον άμεσα από τον υψηλό θαλάσσιο κυματισμό, που κατακλύει τα ισόγεια των σπιτιών που βρίσκονται σε ύψος 10-12 μ. από τη στάθμη ηρεμίας της θάλασσας. Στη θέση «Αργυρέικα», στο μέσο του παραλιακού δρόμου, έχει κατασκευαστεί προστατευτικός τοίχος από μπετόν. Στο συγκεκριμένο σημείο, τα θεμέλια του τοίχου έχουν υποσκαφεί και το κύμα εισέρχεται σε απόσταση 8 μ. περίπου. Έτσι, είναι πολύ πιθανή η εκδήλωση αστοχίας με την υποχώρηση και ανατροπή τμήματος του τοίχου, με επακόλουθη αστοχία και στον υπάρχοντα δρόμο. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην περιοχή «Δημουλέικα» (λιμάνι) και όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΙΓΜΕ, οι υποσκαφές δημιουργούν ανάλογους κινδύνους εκδήλωσης αστοχιών στον υπερκείμενο δρόμο. Όσον δε αφορά στη θέση «Κακιά Σκάλα», αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, πως ακόμη και κομμάτια βράχου με μικρές διαστάσεις, εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων για τα διερχόμενα οχήματα, ενώ, υπογραμμίζεται ότι το ενεχόμενο εκδήλωσης αστοχιών είναι αφενός πιθανό και αφετέρου μη προβλέψιμο χρονικά, αφού λόγω του μηχανισμού που το διέπει, μπορεί να έχει αιφνίδιο χαρακτήρα.Προτάσεις λήψης μέτρων Η έκθεση προτείνει και τη λήψη μέτρων προστασίας. Στη θέση «Βροχωτά», υπογραμμίζεται πως θεωρείται ασφαλής η διέλευση πεζών μέχρι το εξωτερικό όριο του χωματόδρομου και ειδικά για τα οχήματα, προτείνεται να αποφεύγεται η διέλευσή τους. Θα πρέπει δε να τοποθετηθεί περίφραξη με τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων, ώστε να αποφεύγεται η προσέγγιση περιπατητών στο χείλος του πρανούς, καθώς υπάρχει κίνδυνος πτώσης. Για τις θέσεις στο παραλιακό μέτωπο, προτείνεται η κατασκευή κατάλληλου κυματοθραύστη, που θα ανακόπτει την έντονη κινητική ενέργεια του νερού. Προτείνονται επίσης η επέκταση του προστατευτικού τοίχου από μπετόν προς τα νότια της ακτής μέχρι και τη θέση «Πετροπουλέικα», να γίνει αντιστήριξη των υποσκαμμένων τμημάτων της ακτής, όπου υπάρχει κίνδυνος αστοχιών για το δρόμο, ενώ, στη θέση «Αργυρέικα», θα πρέπει να ενισχυθεί ο τοίχος εξωτερικά με πρόσθετο τοίχο από μπετόν, που θα πρέπει να θεμελιωθεί βαθιά στο υγιές βραχώδες υπόβαθρο. Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ληφθούν στη θέση «Κακιά Σκάλα» στο δρόμο Άγιος Δημήτριος – Τραχήλα, είναι τα εξής: -Ελεγχόμενη κατακρήμνιση επικρεμάμενων κομματιών. -Κατασκευή προστατευτικών τοίχων, το ύψος των οποίων θα καθοριστεί από το ύψος του πρανούς και το πλάτος του δρόμου. -Τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων στα τμήματα του βραχώδους πρανούς που εμφανίζουν ισχυρό κερματισμό για τη συγκράτηση των αποσπώμενων κομματιών -Στερέωση μεγαλύτερων ογκόλιθων που εμφανίζουν κίνδυνο αποκόλλησης με την τοποθέτηση κατάλληλων αγκυρίων. -Κατασκευή στεγάστρου από οπλισμένο σκυρόδεμα στις θέσεις που υπάρχει κίνδυνος καταπτώσεων από πολύ μεγάλο ύψος.Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου - 

*** Διάθεση προϊόντων απευθείας από μικρούς παραγωγούς

Με υπουργική απόφαση σε εφαρμογή του νόμου από τον πρώην υπουργό Τσαυτάρη Λύνει τα χέρια των μικρών παραγωγών η υπουργική απόφαση του κ. Βαγγέλη Αποστόλου που διευκολύνει τη διάθεση τροφίμων οικοτεχνίας. Ειδικότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε εφαρμογή του νόμου Τσαυτάρη, δίνει τη δυνατότητα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σε μικρή κλίμακα. Ο νόμος Τσαυτάρη εισήγαγε για πρώτη φορά τον όρο της οικοτεχνίας ως «μεταποίηση, μικρής κλίμακας, γεωργικών προϊόντων αποκλειστικά ιδίας παραγωγής από τον παραγωγό και την οικογένειά του, στον χώρο της αγροτικής κατοικίας ή της αγροτικής εκμετάλλευσης», με στόχο να αυξηθεί το εισόδημα του αγρότη και να αποκτήσει άμεση ρευστότητα. Στο εξής, αυτά τα μεταποιημένα προϊόντα θα μπορούν να πωλούνται από τον οικοτέχνη στους χώρους του ή σε περιοδικές τοπικές διοργανώσεις (όπως εμποροπανηγύρεις και δημοτικές εκδηλώσεις), σε τοπικές λαϊκές αγορές, σε αγορές παραγωγών (farmers' markets), σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης της τοπικής αγοράς.ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Δικαίωμα οικοτεχνικής παρασκευής μεταποιημένων γεωργικών προϊόντων έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα που είναι επαγγελματίες αγρότες, όπως αυτοί ορίζονται και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους. Στην οικοτεχνική τους δραστηριότητα οι επαγγελματίες αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως πρώτη ύλη γεωργικά προϊόντα με ανώτατο όριο το σύνολο της παραγωγής τους ή, κατ' εξαίρεση και σε μικρές ποσότητες, προϊόντα που παράγονται στα όρια της αγροτικής τους εκμετάλλευσης ή του κτήματος της αγροτικής κατοικίας αλλά δεν είναι δηλωμένα στο ΟΣΔΕ. Όσοι συμμετέχουν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν στην οικοτεχνική τους δραστηριότητα το μέρος της παραγωγής τους που δεν διαθέτουν στον συνεταιρισμό. Με την υπουργική απόφαση του κ. Αποστόλου, η οποία μόλις δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, καθορίζονται οι όροι και οι απαιτήσεις παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, καθώς και οι διαδικασίες καταχώρισης των μονάδων παρασκευής στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ). Για την εγγραφή και την ανανέωση εγγραφής στο ΚΗΜΟ ορίζεται παράβολο δέκα ευρώ.ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝΤα είδη των τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής είναι προϊόντα: δημητριακών, ιδίως απλά αρτοσκευάσματα (π.χ. παξιμάδια κτλ.) και ζυμαρικά με κύριο συστατικό το αλεύρι δημητριακών (π.χ. τραχανάς, χυλοπίτες κτλ.) φυτικής προέλευσης με γλυκαντικές ύλες, ιδίως γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κομπόστες, ζελέ φρούτων, παστέλια με ξηρούς καρπούς με παρθένα ελαιόλαδα και διάφορα αρωματικά φυτά, μπαχαρικά, αιθέρια έλαια, χυμούς φρούτων κ.ά. τρόφιμα σε συσκευασία έως δύο λίτρων διατηρημένα με αλάτι, ξίδι και λάδι τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως επιτραπέζιες ελιές και προϊόντα ελιάς αλείμματα, τουρσιά, σάλτσες διατηρημένα με ξήρανση τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, αρωματικά φυτά γαλακτοκομικά εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην αριθμ. 3724/162303/22.12.2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3438 /Β/2014). Επίσης, στα προϊόντα οικοτεχνίας περιλαμβάνονται και προϊόντα με μέλι και ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, μαστίχα, κρόκο κ.ά. - 

***  Πονοκέφαλοι και προβλήματα στην Οιχαλία

Δεν λείπουν τα προβλήματα και οι…πονοκέφαλοι, το τελευταίο διάστημα, από το δήμαρχο Οιχαλίας, Αριστείδη Σταθόπουλο. Πέρα από τα ποδοσφαιρικά, τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει και εργασιακά. Οικονομικός σύμβουλος που είχε προσλάβει ο δήμος, δηλώνει ότι είναι απλήρωτος για μεγάλο χρονικό διάστημα, και γι’ αυτό κατέφυγε σε δικηγόρο προκειμένου να βρει το δίκιο του. Η υπόθεση απ’ ότι φαίνεται θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και να δούμε ποιος θα βρει το δίκιο του… Α.Π. - 

***   Αγροτικό έβαλε “μπλόκο” στο τρένο στην Καλαμάτα! (φωτογραφίες & βίντεο)         
      
 
 
 
Ένα απρόσμενο εμπόδιο βρήκε ο μηχανοδηγός του τρένου που εκτελεί τα δρομολόγια Καλαμάτα - Μεσσήνη για το πανηγύρι, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Καλαμάτα. Οδηγός αγροτικού οχήματος που μάλλον αγνοούσε ότι αυτή την περίοδο χρησιμοποιούνται και πάλι οι “ράγες” του τρένου, και δεν είναι “διακοσμητικά” στοιχεία όπως συμβαίνει το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, είχε παρκάρει παράνομα πάνω σε αυτές. Έτσι, το τρένο “μπλόκαρε” στο ύψος του Μεγάρου Χορού στην Καλαμάτα λίγο πριν φτάσει στο προορισμό του τον κεντρικό Σταθμό της Πόλης. Χάρις στην άμεση βοήθεια των περαστικών, που “έβαλαν ένα χεράκι” και μετακίνησαν το όχημα που βρισκόταν πάνω στις ράγες, η αμαξοστοιχία συνέχισε κανονικά την πορεία της. Ευτυχώς ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε έγκαιρα το παρκαρισμένο όχημα και δεν είχαμε κάποιο ατύχημα!
Video: Τρένο Καλαμάτα - Μεσσήνη   ,  https://youtu.be/V7gayXCM6pk .-


***   ΒΟΜΒΑ! Ήρθε ο μεγάλος αδερφός στην Ελλάδα
tayt
- Ενοποίηση θα γίνει του ΑΜΚΑ, ΑΦΜ με τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία ενώ σημαντικό είναι και ο διοικητικός κώδικας, μπορεί να συμβάλλει στην επίσης μείωση των προστίμων που δεν εισπράττονται, όπως αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής.
Όπως ακριβώς συμβαίνει και στις ΗΠΑ, οι υπουργοί θέλουν να εξελιχθεί ο ΑΜΚΑ σε μοναδικό αριθμό για τον κάθε πολίτη. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής θα είναι ευκολότερη και θα βοηθά στη διαφάνεια εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών.

*** Ιστορική ανακάλυψη της NASA: Βρέθηκε νερό στον Άρη!
nasa
Δείτε στις 18:30 ώρας Ελλάδας σε απευθείας μετάδοση τη συνέντευξη Τύπου ΕΔΩ
Η NASA προχώρησε σε μία ιστορική ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας για τον "Κόκκινο πλανήτη".
Σύμφωνα με τους ερευνητές της NASA, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα, που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού ύδατος.
H παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί τις καταιγιστικές αποκαλύψεις με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς τώρα αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρχει ζωή στον πλανήτη.
Τώρα εξηγείται και το μυστήριο, πίσω από τις αλλαγές στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, καθώς τα σημάδια που παρατηρούσαν οι επιστήμονες είναι πιθανό να προέρχονται από το τρεχούμενο νερό.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ίχνη αυτά είχαν παρατηρηθεί για πρώτη φορά το 2010, καθώς οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει πως στην επιφάνεια του πλανήτη έρεε αλμυρό νερό, το οποίο όταν η θερμοκρασία πέφτει, στεγνώνει και δημιουργεί «λωρίδες» μήκους μέχρι και 100 μέτρων.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Nasa, ερευνητής λέει: «Υπήρξε ζωή στον Άρη και μπορούμε να το ανακαλύψουμε; Μήπως ξεκίνησε η ζωή στον Άρη; Υπάρχει ακόμα ζωή στον Άρη; Μπορούμε να το διαπιστώσουμε είτε στέλνοντας μηχανήματα είτε ανθρώπους και θα είμαι πολύ χαρούμενος να φτάσει αυτή η ημέρα».
«Σημειώθηκε σφοδρή κλιματική αλλαγή και στέγνωσε από νερό. Υπάρχει μεγάλη υγρασία στον πλανήτη. Αυτές οι ανακαλύψεις είναι πολύ σημαντικές. Δεν είναι ο ξηρός πλανήτης που πιστεύαμε. Βρέθηκε τρεχούμενο νερό στον πλανήτη», προσθέτει δεύτερος ερευνητής.

***  Βόμβα υπουργού: Έρχεται κούρεμα διότι…
erw2
-  Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανοίξει τη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους μέσα στο 2015, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι θετικό.
Επιπλέον, ο ίδιος εκτίμα πως εάν η αξιολόγηση είναι θετική, η οικονομία της χώρας θα επιστρέψει στην ανάπτυξη έως το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Έτσι ο δρόμος για την ελάφρυνση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θ ανοίξει.
Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε στους FT πως αναμένει η αξιολόγηση των πιστωτών να γίνει προς τα τέλη Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, έχει ιδιαίτερη σημασία να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση καθώς αυτό θα ανοίξει τη στρόφιγγα για την εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ του προγράμματος με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου.
Επίσης σημαντικό σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από το τέλος του2015.
Στην περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εφαρμοσθούν οι νέοι κανόνες της Ε.Ε., οι οποίοι θα επιβάλουν «κούρεμα» των καταθέσεων όσων έχουν πάνω από 100.000 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, αναφέρει η εφημερίδα.

*** ΒΟΜΒΑ! Χριστιανοί της Τουρκίας πήραν τα όπλα εναντίον της
sta
-   Στους νεκρούς αντάρτες από τις μάχες μεταξύ ανταρτών και τουρκικού στρατού, βρέθηκαν νεκροί που φορούσαν, χριστιανικό σταυρό στο λαιμό τους ενώ στην Επαρχία Sirnak δέκα Τούρκοι στρατοχωροφύλακες και αξιωματικοί σκοτώθηκαν έναντι των 34 νεκρών που είχαν οι αντάρτες.
Αποσβολωμένοι οι Τούρκοι από την έρευνα των θυμάτων μιας που βρήκαν νεκρούς με μεγάλο σταυρό στο στήθος διότι διαπίστωσαν ότι βρίσκονται και Χριστιανοί ανάμεσα στους αντάρτες που πολεμούν τον τουρκικό στρατό.
Σε αμηχανία είναι οι Τούρκοι καθώς είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε τέτοιο φαινόμενο.

***  ΣΟΚ εκπληρώνεται η προφητεία του Παΐσιου
paisios
-   Τα λόγια του γέροντα Παΐσιου φαίνεται ότι ακολουθούν οι διεθνείς εξελίξεις, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε κίνηση ματ, αλλάζοντας μια για πάντα το παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα.
Πιο αναλυτικά, Ρωσία αποφάσισε να προσθέσει άλλο ένα μέλος στην συμμαχία Ρωσίας, Συρίας, Ιραν και Ιρακ, το οποίο δεν είναι άλλο από την Κίνα. Η συγκεκριμένη κίνηση πρόκειται να δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στους κύκλους της συμμαχίας των Δυτικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Ευρώπη, Τουρκία), αφού η προσθήκη μια δύναμης της τάξεως των 1.5 δις Κινέζων ή όπως έλεγε ο μεγάλος γέροντας «όσοι οι κόκκοι της άμμου», δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Εδώ αξίζει να αναφερθούν τα προφητικά λόγια του Γέροντα Παΐσιου:
«Η Ρωσία δεν θα είναι καθόλου μόνη της στον επερχόμενο Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο! Θα έχει στενούς συμμάχους κι άλλες δυνάμεις της ευρασιατικής ενδοχώρας, αλλά πάνω απ’ όλα την υπερδύναμη της Άπω Ανατολής, δηλαδή την Κίνα, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια στρατού, που θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου»
«Ποια όμως η θέση της Ελλάδας σ’ αυτό το εφιαλτικό διεθνές περιβάλλον; Έχει μέλλον ο ελληνισμός μετά τον Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο; Και, αν ναι, τι είδους μέλλον; Και σ’ αυτό το ερώτημα απάντησε ο Γέροντας Παΐσιος, ο σοφός αυτός του Αγίου Όρους, σχετικά με τις προοπτικές του ελληνικού έθνους μετά την παγκόσμια καταστροφή που, φανερό είναι, πλέον πλησιάζει με ραγδαίο ρυθμό:
"Ο Θεός θα δώσει στην Ελλάδα άξιο βασιλιά! Μετά τους Τούρκους θα πατάξει όλα τα άπιστα έθνη, θα τα καταδιώξει και θα ερημωθεί η Αίγυπτος και θα κατοικηθεί κάθε άλλη πόλη και χώρα, από αυτές που θα καταστραφούν στον πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ και ο καθένας θα γυρίσει στο σπίτι του. Θα διαρκέσει η βασιλεία του 36 έτη και όλοι οι αρχηγοί κρατών θα έλθουν να του δώσουν τη φιλία του"»

***  Πρόσκληση στο Ισραήλ, Νετανιάχου στον Τσίπρα
thle
-  Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου με κύριο θέμα το προσφυγικό και την Συρία.
Στο τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Νετανιάχου όπως επίσης πρόσκληση να επισκεφθεί το Ισραήλ όποτε το επιθυμεί.
Για το τέλος ο Ισραηλινός ομόλογος του, δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα!

***  Αύριο η συνάντηση Τσίπρα με τον ΓΓ του ΟΗΕ
tsipras ohe2
- Με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, θα έχει αύριο Τρίτη 29/09 στις 17:40 (ώρα Αμερικής) ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές και με τους εκπροσώπους της ομογένειας και με τον Νίκο Αναστασιάδη.
Τέλος, θα παρευρεθεί και στη συνάντηση κορυφής, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.

***  Δείτε ολόκληρο τον διάλογο Τσίπρα- Κλίντον (BINTEO)
klinton
-  Ο Μπιλ Κλίντον, δεν έκρυψε τη συμπάθειά του προς την Ελλάδα στη συζήτηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργού, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να συζητήσει με πολιτικούς και όχι τόσο οικονομικούς όρους…
Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπιλ Κλίντον στο βίντεο που ακολουθεί:
Βίντεο  : Ο Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο του Clinton Global Initiative ,
https://youtu.be/yUa-5x6AzGA .-

"Οι εταίροι μας θα πρέπει να υλοποιήσουν την δέσμευσή τους για το χρέος της Ελλάδας, με στόχο να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έρθουν επενδύσεις στην χώρα προκειμένου να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη.

***  Εκτακτο! Τα 6 νησιά στα οποία καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ
nhsia
-   Τα νησιά στα οποία καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ, από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, είναι η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Νάξος, η Πάρος και η Σκιάθος.
Οι συντελεστές των έξι αυτών νησιών θα "εκτοξευθούν" με τον υπερμειωμένο από 6% να πηγαίνει στο 9%, τον χαμηλό από το 9% στο 13%, όπου θα ενταχθούν και τα ξενοδοχεία, και ο βασικός από το 16% στο 23%.

***  ΣΟΚ! Έκλεψαν χρυσό 600 κιλών από την Ολυμπιακή
oly2
-  Απίστευτη απάτη μεγατόνων βλέπει το φως της δημοσιότητας…
600 κιλά χρυσού, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, έκαναν φτερά από την Ολυμπιακή Αεροπορία…
Ολα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2002, όταν μια εταιρεία με έδρα στον Ασπρόπυργο αγόρασε μεγάλη ποσότητα καλωδίων (scrap) του ΟΤΕ, από τα οποία έγινε εξαγωγή χρυσού, λευκόχρυσου και πλατίνας, συνολικού βάρους άνω των 600 κιλών και αξίας άνω του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Μια κοινοπραξία αμερικανικών εταιρειών συμφώνησε να αγοράσει τα ευγενή μέταλλα και να καταβάλει το αντίτιμο. Μια τρίτη εταιρεία, ελληνικών συμφερόντων, ανέλαβε τη μεσιτεία της πώλησης και υπογράφηκε σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό. Ο χρυσός τοποθετήθηκε σε ειδικά κιβώτια στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, τα οποία ελέγχθηκαν και μολυβδοσφραγίσθηκαν από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα. Μεσολαβητής μεταξύ των πωλητών και των αγοραστών ορίστηκε από τους μεσίτες ο H.D., που γεννήθηκε στη Σουηδία και διαμένει στις ΗΠΑ. Οι μεσίτες ασφάλισαν τον χρυσό σε δύο ασφαλιστικούς κολοσσούς, τη LLOYD'S του Λονδίνου και τη βελγική NAVIGA N.V. BELMARINE & HENRI J. MOERKE RKE and Co NV, έναντι 1.650.000 δολαρίων.
Επίσης, ανέλαβαν και τη μεταφορά του χρυσού από τον Ασπρόπυργο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για να αποσταλεί με εμπορική πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στη Φρανκφούρτη. Ως ημερομηνία εξαγωγής ορίστηκε αρχικά η 27η Μαρτίου και στη συνέχεια η 4η Απριλίου. Δύο ημέρες πριν, η αμερικανική κοινοπραξία κατέβαλε προκαταβολή ύψους 900.000 δολαρίων.
Ολα κυλούν σύμφωνα με το πλάνο, ο χρυσός φεύγει από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και οι μεσίτες και οι μεταφορείς υπογράφουν σειρά εγγράφων ότι παραδόθηκε στην Ολυμπιακή για να ταξιδέψει στη Γερμανία. Οταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο γερμανικό αεροδρόμιο, τότε έγινε αντιληπτό ότι ο χρυσός είχε κάνει φτερά.
Ο χρυσός δεν έφτασε ποτέ
Ο πρώτος που το διαπιστώνει, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, είναι ο μεσολαβητής H.D., ο οποίος στέλνει e-mail στον γενικό διευθυντή Εμπορευματικών Μεταφορών, αναφέροντας ότι ο χρυσός που είχε παραδοθεί στην ΟΑ για άμεση μεταφορά στη Φρανκφούρτη δεν έφτασε ποτέ. Σήμανε συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος» και άμεσα ανατέθηκε στον διευθυντή Τομέα Επιχειρησιακής Λειτουργίας να ελέγξει τι είχε συμβεί, ενώ ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες tracing για τον προσδιορισμό της τύχης του φορτίου και εστάλησαν σήματα σε όλους τους σταθμούς εξωτερικού.
Πριν δοθεί χρόνος να αποδώσουν αποτελέσματα οι έρευνες της ΟΑ, ο μεσολαβητής H.D. αποστέλλει και δεύτερο e-mail με το οποίο ζητά επίμονα πληροφορίες για την τύχη του χρυσού και στέλνει πέντε φωτογραφίες των κιβωτίων, καθώς και έγγραφα της φορτωτικής δήλωσης του αποστολέα από τα οποία προέκυπτε ότι υπάλληλος της ΟΑ είχε παραλάβει τον χρυσό.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα η αγοράστρια εταιρεία στέλνει έγγραφο με το οποίο καθιστά την Ολυμπιακή Αεροπορία μοναδική και πλήρως υπεύθυνη για την απώλεια του χρυσού των 1,8 εκατ. ευρώ, τον οποίο ακόμα δεν έχει αποπληρώσει και εγείρει αξιώσεις αποζημίωσης.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών που αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», σε βάρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας είχε στηθεί ένα κόλπο γκρόσο.
Η εταιρεία που είχε αναλάβει τη μεσιτεία της πώλησης των πολύτιμων μετάλλων, με απάτη του μεσολαβητή αμερικανού πολίτη H.D., στελέχη της μεταφορικής εταιρείας αλλά και διεφθαρμένοι υπάλληλοι της Ολυμπιακής που φέρονται να έλαβαν χρηματικά ανταλλάγματα για να πλαστογραφήσουν σειρά εγγράφων (φορτωτική και δήλωση αποστολέα SLI), ακόμα και τον ακτινολογικό έλεγχο των κιβωτίων με τον οποίο «πιστοποιούνταν» η παραλαβή του χρυσού από την ΟΑ ώστε να σκηνοθετήσουν την κινηματογραφική εξαφάνιση του χρυσού των 1,8 εκατ. ευρώ, ο οποίος παραμένει άφαντος δεκατρία χρόνια μετά την απάτη μεγατόνων. Από την προανάκριση της Εισαγγελίας και της Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψαν στοιχεία που δείχνουν ότι δεν παρελήφθησαν ποτέ τα επίμαχα εμπορεύματα, ενώ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στον χώρο παραλαβής εμπορευμάτων της ΟΑ έδειξαν ότι ουδέποτε παρελήφθησαν τα ευγενή μέταλλα και μεγάλο μέρος των εγγράφων αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά.
Ο χρυσός φέρεται να υπεξαιρέθηκε με ευθύνη των οχτώ συνολικά κατηγορούμενους, οι οποίοι πήραν προκαταβολή ύψους 900.000 δολαρίων από την αγοράστρια εταιρεία και στη συνέχεια σκηνοθέτησαν «απώλεια» του χρυσού για να λάβουν αποζημίωση από την ΟΑ και τις ασφαλιστικές εταιρείες, ύψους περίπου 3 εκατ. δολαρίων. Ταυτόχρονα, ο χρυσός των 1,8 εκατ. ευρώ ακόμα δεν έχει βρεθεί.
Την «κομπίνα» φαίνεται να έστησαν στέλεχος της κοινοπραξίας αμερικανικών εταιρειών που αγόρασε τον χρυσό, οι ιδιοκτήτες της ελληνικής εταιρείας που ανάλαβαν τη μεσιτεία της πώλησης, υπάλληλοι της μεταφορικής εταιρείας και της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Επειτα από πάρα πολλές αναβολές της δίκης, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της απάτης-μαμούθ θα καθίσουν στις 30 Νοεμβρίου στο εδώλιο του Ε' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Ενδεικτικό είναι ότι ένας εκ των κατηγορουμένων έχει αποβιώσει, ενώ ορισμένοι φυγοδικούν και άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου ορίου προφυλάκισης από της πράξης.
Αποζημίωση από την ΟΑ
Ομως, ακόμα μία εντυπωσιακή πτυχή της «ληστείας αλά ελληνικά» είναι ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία προέβη σε εξώδικο συμβιβασμό με την αγοράστρια εταιρεία και κατέβαλε μεγάλο ποσό ως αποζημίωση, ενώ η ποινική διαδικασία ήταν σε εξέλιξη και από την έρευνα των ανακριτικών αρχών προέκυπτε απάτη και μάλιστα εγκληματικό σχέδιο σε βάρος της.
Οπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στις 26 Αυγούστου 2005, υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της ΟΑ προέβησαν σε συμφωνία με την αγοράστρια εταιρεία, αμερικανικών συμφερόντων, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι με δική της ευθύνη χάθηκε ο χρυσός. Τα δύο στελέχη του ΔΣ της Ολυμπιακής είχαν εξουσιοδοτήσει δικηγόρους να καταβάλουν το ποσό των 275.000 δολαρίων «σε πλήρη και ολοσχερή εξόφληση όλων των απαιτήσεων της αγοράστριας εταιρείας κατά της ΟΑ, εξαιτίας απώλειας ενός φορτίου πέντε κιβωτίων με κράματα και μέταλλα».
Στο βούλευμα γίνεται μνεία ότι ο εξώδικος συμβιβασμός έγινε τη στιγμή που ο χαμένος θησαυρός ουδέποτε είχε παραδοθεί στην Ολυμπιακή και βέβαια ουδέποτε είχε απολεσθεί, αλλά αντίθετα είχε καταγγελθεί το γεγονός της δήθεν απώλειας.
Στο δικόγραφο επισημαίνεται ότι από το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε κάνει η Ολυμπιακή Αεροπορία προέκυπτε πως ο χρυσός δεν είχε εισέλθει στους χώρους του Εμπορευματικού Σταθμού της ΟΑ. Οπότε, πέραν όλων των οικονομικών απαιτήσεων πολλών εκατομμυρίων που εγείρονται σε βάρος του κρατικού αερομεταφορέα, προκλήθηκε επιπλέον ζημία με την εξωδικαστική αποζημίωση που καταβλήθηκε.
Εντύπωση προκαλεί και η απουσία της ΟΑ από την ποινική διαδικασία, καθώς ουδέποτε μέχρι τώρα η εταιρεία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των κατηγορουμένων, ούτε ήγειρε αξιώσεις ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου για την τεράστια υλική και ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση.
Μόνη παράσταση Πολιτικής Αγωγής έως τώρα είναι εκ των ποινικολόγων Ανδρέα και Αλέξη Αναγνωστάκη ως εκπροσώπων της βελγικής ασφαλιστικής εταιρείας NATEUS NV (διαδόχου της τότε NAVIGA). Μόνο αυτή η βελγική ασφαλιστική ζήτησε στην προδικασία τη χρηματική ικανοποίηση της εταιρείας λόγω της ηθικής, οικονομικής και άλλης βλάβης που υπέστη από τις πράξεις των κατηγορουμένων.
Όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr, ασφαλιστικοί κύκλοι πιστεύουν ότι το εύρος του σκανδάλου είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια δεδομένα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές διωκτικές Αρχές αδυνατούν ακόμα να εντοπίσουν την κλεμμένη μυθώδη ποσότητα χρυσού.

***   Τεράστια πτώση για το χρηματιστήριο Αθηνών
xrhm
-  Με ανύπαρκτο τζίρο ξεκίνησε η εβδομάδα για το χρηματιστήριο Αθηνών διότι μετά βίας έφτασε τα 20 εκατ. ευρώ. Ο λόγος φαίνεται να είναι η έλευση των κλιμακίων καθώς φαίνεται ότι προκαλούν φόβο και ανησυχίες στον κόσμο του χρηματιστηρίου.
"Η αγορά συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής επί της ουσίας, κατάσταση που ενδεχομένως να διατηρηθεί και την εβδομάδα που ξεκινά. Ήτοι, είναι πιθανό ο Γενικός Δείκτης να συσσωρεύει σε ένα στενό εύρος τιμών μεταξύ 660 και 690 μονάδων. Υποστηρικτικά θα μπορούσε να λειτουργήσει και η όποια ανοδική αντίδραση στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς αυτά θα απομακρύνονται από κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις. Στον αντίποδα, οι αντικειμενικές δυσκολίες που εμφανίζει το στοίχημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχουν κυριολεκτικά καθηλώσει τις αποτιμήσεις, οι οποίες αναμένεται να επανέλθουν στο επίκεντρο μετά το τέλος των αυξήσεων κεφαλαίου" τονίζει η Merit Χρηματιστηριακή.
Πτώση του γενικού δείκτη 3.03% στις 654,7 μονάδες ενώ ο FTSE 25 στις 190 μονάδες. Οι μετοχές των τραπεζών φαίνεται να κάνουν ¨βουτιά¨ με την Εθνική να υποχωρεί 12,88% στα 0,453 ευρώ, την Πειραιώς κατά 15,96% στα 0,079 ευρώ, την Alpha να κλείνει στο 16,3% και τα 0,113 ευρώ και την Eurobank με πτώση 19,35% στα 0,025 ευρώ

***  Αυτές είναι οι αλλαγές για τους 400.000 που συνταξιοδοτούνται με 35ετία
syntaksh
-  Αλλαγές έρχονται για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ελεύθερους επαγγελματίες που θα πάρουν σύνταξη με διατάξεις 35ετίας, θα γίνει αύξηση ορίου ηλικίας, όπως ψηφίστηκε τον Αύγουστο.
Πιο συγκεκριμένα πέντε είναι οι αλλαγές για εκείνους που ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992:
1.Αυξάνεται άμεσα, έως 6 μήνες, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, εφόσον συμπληρώνουν μέσα στο 2015 και μετά την ψήφιση του νόμου το 58ο ή το 59ο έτος, αν πρόκειται για μισθωτούς με ασφάλιση σε Δημόσιο, ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών, και το 60ό έτος, αν πρόκειται για ασφαλισμένους στα Ταμεία των ελεύθερων ή ανεξάρτητων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ).
2.Θεσπίζεται όριο ηλικίας για τους παλαιότερους -μέχρι το 1982- ασφαλισμένους, οι οποίοι, ενώ μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου μπορούσαν να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας μόλις συμπλήρωναν την 35ετία, τώρα θα πρέπει να συμπληρώσουν και το 58ο έτος και να συνταξιοδοτηθούν με τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας.
3.Αυξάνεται το όριο ηλικίας για τους ασφαλισμένους (κυρίως του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ) που συμπλήρωσαν 37 έτη έως το 2012 αλλά συμπληρώνουν το 60ό έτος μετά το νέο νόμο.
4.Διατηρείται το παλιό καθεστώς για τον υπολογισμό της σύνταξης για τους εργαζομένους σε ΔΕΚΟ-τράπεζες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα, βάσει των καταστατικών διατάξεων των Ταμείων τους, να δηλώσουν αποχώρηση για σύνταξη στην υπηρεσία τους μέχρι 31/12/2014 και να υποβάλουν την αίτηση συνταξιοδότησης μέσα στο 2015, χωρίς να επηρεαστούν από το νέο τρόπο υπολογισμού.
5.Καταργείται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 25ετία στο Δημόσιο. Μέχρι την ψήφιση του νόμου οι υπάλληλοι μπορούσαν να «κλειδώσουν» την ηλικία αποχώρησής τους με το όριο ηλικίας που ίσχυε όταν συμπλήρωναν την 25ετία.

*** ΣΟΚ! Μόνο επιταγή θα δέχονται οι εφορίες
eforia
-  Μόνο με επιταγή θα εξοφλούνται οι οφειλές των φορολογούμενων που το χρέος τους ξεπερνά τα 200 ευρώ ενώ για πληρωμές προς την εφορία μέσω διαδικτύου δεν θα υπάρχει όριο. Στόχος η μείωση της διακίνησης των πλαστών χρημάτων και η αντιμετώπιση των ληστειών.

***  Έκτακτο! Ανακάλυψαν ρουκετοβόλο στο κρησφύγετο του Πετρακάκου
petrakos
-  Όπλα και ένα ρουκετοβόλου RPG βρήκε θαμμένα η Αντιτρομοκρατική στο μεγάλο έκτασης κρησφύγετο του Γιώργου Πετρακάκου στη Φθιώτιδα.
Η Αντιτρομοκρατική μετά τα νέα στοιχεία εκτιμά πως βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο οπλοστάσιο των Λαϊκών Αγωνιστών.

***  ΒΟΜΒΑ! Οι ΗΠΑ καθοδηγούν τον Τσίπρα
kath
-  Απόρρητο τηλεγράφημα εστάλη στις ΗΠΑ, από τον πρεσβευτή της Ελλάδος, και με το παρείχαν καθοδήγηση στον Τσίπρα για πως πρέπει να κινηθεί απέναντι στο Βερολίνο την διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Συμμαχία θέλει να δημιουργήσουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αν ο πρωθυπουργός υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ η αμερικάνικη πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής επί βάση των συμφωνηθέντων.
Τέλος ο Έλληνας πρεσβευτής δηλώνει πως έχει τακτική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ ο οποίος του μετέφερε εντυπώσεις από συνάντηση Λιου - Σόιμπλε, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα.

***  Βόμβα Moody's για την Ελλάδα
moodys
-   Η Moody's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο «Caa3», αναβαθμίζοντας το outlook σε σταθερό.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σε ανακοίνωση του εξηγεί πως οι βασικοί παράγοντες πίσω από την επιβεβαίωση είναι η έγκριση του 3ου Μνημονίου και η ύπαρξη ενός πολιτικού σχηματισμού, πρόθυμου και ικανού να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που εμπεριέχονται σε αυτό.
Παρόλα αυτά ξεκαθαρίζει πως η αξιολόγηση «Caa3» εξακολουθεί να ενσωματώνει ένα υψηλό επίπεδο κινδύνου λόγω της αδυναμίας των θεσμών της Ελλάδας να φέρουν εις πέρας τους όρους της συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Moody’s είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στην κατηγορία «junk» («σκουπίδια») τον Ιούλιο, λίγο πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τους όρους του τρίτου προγράμματος διάσωσης.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Έρχεται θεομηνία της Αποκάλυψης στην Ελλάδα (BINTEO)
elninio
-  O λόγος για το φαινόμενο El Ninio που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ειρηνικό.
Οι ειδικοί προβλέπουν πως η θερμοκρασία είναι πολύ πιθανό να είναι κατά 2 βαθμούς υψηλότερη από το μέσο όρο. Μια παρόμοια αύξηση της θερμοκρασίας του Ειρηνικού Ωκεανού δεν έχει καταγραφεί παρά 3 φορές κατά τη διάρκεια των 65 τελευταίων ετών: το 1972- 1973, το 1982- 1983, το 1997- 1998.
Το Greek-Weather. Org αναφέρει πως το φαινόμενο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στις δυτικές ακτές της νότιας Αμερικής μέσα στον Ειρηνικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να δέχεται όλη η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ιταλία και η Ελλάδα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Το Ελ Νίνιο, θα κορυφωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα εκείνη τη χρονικό περίοδο να χτυπηθεί από ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις αλλά και πανίσχυρες καταιγίδες. Θα είναι η χρονιά κατά την οποίο η Ελλάδα θα γνωρίσει πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, άκρως επικίνδυνα και καταστροφικά. Ίσως όπως τονίζει να είναι τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών.
Δείτε το βίντεο  ,

***   Ανοιχτός ο Ολάντ σε συνεργασία με Ρωσία και Ιράν για το συριακό ζήτημα
olant
-  Ο Φρανσουά Ολάντ εμφανίστηκε ανοιχτός σε μία ενδεχόμενη συνεργασία με την Ρωσία και το Ιράν με στόχο την επίλυση του συριακού ζητήματος.
Πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλίας διευκρίνισε πως Μόσχα και Τεχεράνη οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασάντ δεν μπορεί να συνιστά μέρος της πολιτικής λύσης.
«Ρωσία και Ιράν επιθυμούν μία πολιτική λύση και είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ μαζί τους. Όμως, είμαι υποχρεωμένος να τους πω ότι η λύση δεν θα “χωρά” τον Ασάντ» είπε χαρακτηριστικά.

***  Ταϊλάνδη: Άνδρας σκότωσε πέντε παιδιά, επειδή έκαναν φασαρία
andras skotwse paidia tailandi
-  Μία απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σε περιοχή της Ταϊλάνδης, όταν ένας 24χρονος άνδρας έσφαξε πέντε μικρά παιδιά, διότι έκαναν θόρυβο και δεν τον άφηναν να κοιμηθεί!
 -  Το συμβάν έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της ασιατικής χώρας και συνέβη στο χωριό Μάε Χονγκ Σον, κοντά στην πόλη Τσανγκ Μέι. Ο νεαρός άνδρας μπήκε μαινόμενος στο σπίτι του γείτονά του, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι 19 ιντσών! Σε κατάσταση αμόκ έσφαξε κυριολεκτικά τα πέντε παιδιά, ενώ τραυμάτισε σοβαρά στο πρόσωπο τη γυναίκα που τα πρόσεχε, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.
Ο 24χρονος υποστήριξε ότι τα παιδιά έκαναν πολύ θόρυβο και αυτό τον ενοχλούσε. Και τα πέντε παιδιά, ήταν μικρότερα από οκτώ χρόνων. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

***   Μωρό που πάσχει από ανεγκεφαλία διαψεύδει τους γιατρούς και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια
mwro
-  Με την πιο σπάνια ασθένεια γεννήθηκε ο μικρός Jaxon Buell ,τον περασμένο Αύγουστο. Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει ότι το μωρό πάσχει από ανεγκεφαλία, από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και ενθάρρυναν τους γονείς να προχωρήσουν σε έκτρωση. Παρόλα αυτά οι γονείς δεν άκουσαν τους γιατρούς και κράτησαν το μωρό τους θέλοντας να κάνουν «ό,τι περνούσε από το χέρι τους» για αυτόν.. Ο μικρός Jaxon Buell έγινε ενός έτους και σήμερα ζει κανονικά με τους γονείς του. Αξίζει να σημειωθεί , ότι η οικογένεια αντιμετωπίζει καθημερινά τον ρατσισμό της κοινωνίας απέναντι στον «διαφορετικό» Jaxon αλλά και επικρίσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε έκτρωση, ώστε το μωρό να «μην βασανίζεται»
mwro1
***  Κι' όμως η μπύρα προστατεύει από το έμφραγμα τις γυναίκες
mpira ginaikes
-   Σε πρωτοφανή ευρήματα κατέληξε επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, όπου διαπιστώθηκε μετά από έρευνα ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μπίρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, αντιμετωπίζουν 30% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα
Υπό ιατρική παρακολούθηση τέθηκαν 1.500 γυναίκες για μια περίοδο 32 ετών.
Οι επιστήμονες συσχέτισαν την κατανάλωση διαφόρων αλκοολούχων ποτών (μπίρας, κρασιού, βότκας κ.α.) με τη συχνότητα εμφάνισης εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη και καρκίνου.
185 γυναίκες υπέστησαν έμφραγμα αυτή τη χρονική περίοδο και 162 εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ 160 εκδήλωσαν διαβήτη και 345 καρκίνο.
Η ανάλυση με τη βοήθεια της στατιστικής, έδειξε πως γενικά η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου αλλά η με μέτρο, υπεύθυνη κατανάλωση μπίρας φαίνεται να προστατεύει από το έμφραγμα.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Scandinavian Journal of Primary Health Care.

*** (Μετεκλογική) Αποτίμηση
voulh
-     Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
1. Επιβεβαίωση της απαξίωσης του Κ.Σ (=Κομματικού Συστήματος. Αυτό που αποκαλείται - ευφημιστικά - Π.Σ = Πολιτικό Σύστημα).
Απόδειξη : Το μεγάλο ποσοστό αποχής (μέσα σε 11 χρόνια διπλασιάστηκε).
Αν προσθέσουμε και - τον επίσης μεγάλο - αριθμό των άκυρων -λευκών, η απογοήτευση μεγαλώνει!.
Επιβάλλεται - ε χ θ έ ς - οι εξουσιαστές μας να αλλάξουν νοοτροπία, συμπεριφορά!.
2. Ο μονοκομματισμός των "μεγάλων" φαίνεται πως μας τελείωσε.
Απόδειξη:
Η συρρίκνωση, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ καθώς και τα μέτρια ποσοστά - περίπου το 1/3 του εκλογικού σώματος που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
3. Ο κόσμος δεν επηρεάζεται όπως άλλοτε.
Απόδειξη:
- Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ από ισοδύναμα, (Δημοσκοπικά), έφτασαν να απέχουν 7,5 μονάδες (;).
- Η Χ.Α σταθερά τρίτη και αυξανόμενη παρά το ότι ήταν υπόδικη (ως εγκληματική οργάνωση;) και την α μ φ ι λ ε γ ό μ ε ν η προεκλογική δήλωση του Αρχηγού της, ότι αναλαμβάνει την "πολιτική ευθύνη" της δολοφονίας.
- Σε νησιά που υπέστησαν πλήγμα από τους πρόσφυγες και τους (λαθρο) μετανάστες ο Σύριζα δεν τραυματίστηκε -τουλάχιστον - στον βαθμό που όλοι ανέμεναν.
- Το Ποτάμι - περιέργως - έπεσε σημαντικά επειδή, προφανώς, η συναινετική θέση του να στηρίξει το όποιο κόμμα θα πρώτευε, θεωρήθηκε ........ αδυναμία.
Αρκετοί σκέφτηκαν: "Γιατί να το ψηφίσω; Για να στηρίξει κάποιον άλλο; Και δεν ψηφίζω - απευθείας - τον "άλλο" να τελειώνουμε;"
- Οι Ανέλ (εφτάψυχοι) διέψευσαν όσους τους θεωρούσαν τελειωμένους και εκτός Βουλής.
- Η μεγάλη έκπληξη προήλθε από την "Ένωση Κεντρώων" που μετά απο πολυετή αγώνα και περιθωριοποίηση, δικαιώθηκαν. Συγχαρητήρια.
- Το ΚΚΕ: Σταθερό, ξεκάθαρο, συνεπές, αλλά αδυνατεί να πείσει στην εποχή μας.
- Το απομεινάδι του ΠΑΣΟΚ και εκείνο της ΔΗΜΑΡ κατάφεραν να συγκρατηθούν και να αυξήσουν κάπως τα ποσοστά τους.
- Η ΝΔ ακολουθεί λάθος δρόμο. Το πρόβλημα της δεν είναι ούτε το πρόσωπο που ηγείται ή η επικοινωνιακή δυσλειτουργία, αλλά: οι εσωτερικές έριδες και κυρίως - η απώλεια τ α υ τ ό τ η τ α ς . Αν δεν αναζητήσει / ανακτήσει την χαμένη της ταυτότητα (=Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός) δεν πρόκειται να δεί άσπρη μέρα.
Οι κεντρο... τέτοιοι αλληθωρισμοί και στοχεύσεις την οδήγησαν σε μετάλλαξη. Αγνώριστη και αναξιόπιστη έγινε.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγαγε νίκη η οποία μπορεί να αποδειχτεί και πύρρειος.
~  Τεράστιες οι ευθύνες του. Στενά τα περιθώρια του Γ! Μνημονίου. Στυγνές οι απαιτήσεις των Δανειστών. Απαιτείται προσεκτική επιλογή συνεργατών. Θυμίζω ότι:
α. Προκάλεσε τις εκλογές του Ιανουαρίου και τις κέρδισε για δύο βασικά λόγους:
Ο κόσμος είχε αγανακτήσει και υποφέρει από τον προηγούμενο Συνεταιρισμό / Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θέλησε να απαλλαγεί .
Υπεσχέθη, πράγματα (τα οποία αθέτησε).
β. Παρά το "όχι" στο Δημοψήφισμα, μετά από λίγο έφερε ένα -χειρότερο - Γ! Μνημόνιο (;).
γ. Κέρδισε τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου (αν και έχασε σημαντικά στελέχη του που αποχώρησαν και δημιούργησαν άλλο κόμμα τη ΛΑΕ) όχι μόνον εξαιτίας της φρεσκάδας και νιότης του ηγέτη του αλλά επειδή: το εκλογικό σώμα:
- απεχθάνεται /αποστρέφεται τα άλλα - πάλαι ποτέ μεγάλα -κόμματα.
- επιθυμεί να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία και σε αυτόν, αφού δόθηκαν επαλαμβανόμενες επι δεκαετίες στους προηγούμενους.
Θεωρώντας ότι - ως νέος - θα μάθει από τα λάθη του.
-ΛΑΕ: Καταποντίστηκε.
Δεν πρόλαβε να οργανωθεί . Επέμεινε στις θέσεις του οι οποίες ήταν και οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσ/κη. Αλλά δεν έπεισε επειδή πρότεινε την επιστροφή στη δραχμή, ενώ η συντριπτική πλειονότητα επιθυμεί στην παραμονή μας στην Ευρωζώνη.
ΥΓ Τα - παρ' ολίγον - 9 κόμματα καλό θα ήταν στις επόμενες εκλογές να γίνουν ..19, προκειμένου: Αφ' ενός να ακούγονται περισσότερες απόψεις, και αφ' ετέρου να υποχρεωθούν να συνεργάζονται αναμεταξύ τους.
Εξυπακούεται πως το όνειδος του bonus των 50 εδρών θα καταργηθεί.

***   Μιχάλης Καρχιμάκης : Αναστοχαστείτε.
gennhmata1
Γράφει ο Μιχάλης Καρχιμάκης
Η αλαζονεία ,η έπαρση ,και η ασέβεια κάποιων της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς απέτρεψαν την δυνατότητα μαζί με την ΔΗΜΑΡ να συγκεντρώσει ο χώρος πάνω από 10%.
Απέτρεψαν την ευκαιρία με την προσβλητική στάση απέναντι στον Παπανδρέου της ανασυγκρότησης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου .
Οι θριαμβολογίες σας είναι το μέτρο της ευθύνης σας.
Ας αναστοχαστείτε ,για το τι απεμπολήθηκε με τους χειρισμούς και την συμπεριφορά σας.

*** "Είμαι πόρνη από τα 15 μου γιατί η μάνα μου, σέρβιρε ζεστό νερό αντί για φαγητό ώστε να κοροϊδέψω την πείνα μου" εξομολογείται η Γιώτα
  porn
-   Είναι τρεις το βράδυ, βρίσκομαι κάπου στα Πατήσια και προσπαθώ απεγνωσμένα να βρω μια οδό και έναν αριθμό που ίσως "κρύβουν" τις απαντήσεις που ψάχνω.
Απόψε είναι το βράδυ που έχω ραντεβού με το άλλο "πρόσωπο" της ζωής.
Έψαχνα 45 λεπτά την οδό που βρισκόταν δίπλα μου και είχα περάσει από αυτή επανειλημμένα !
Φαίνεται είχα πιο πολύ άγχος από τη γυναίκα εκείνη που "ενοικιάζει" το κορμί της για 20 ευρώ και αποφάσισε να κουβεντιάσει μαζί μου στο σπίτι της, μετά τη δουλειά για την "εθιστική κατάρα" της, όπως η ίδια λέει.
Μπαίνοντας στο σπίτι αντίκρισα κάτι που δεν θα περίμενε κανείς. Από τη μία οι πολυθρόνες με τα στρωμένα σεμεδάκια, η τηλεόραση που έπαιζε σαπουνόπερα, οι γλάστες με τα τριαντάφυλλα και από την άλλη οι τοίχοι που έσταζαν υγρασία.
-Γιώτα, καλησπέρα! Πως είσαι;
-Κουρασμένη και κάπως άρρωστη.
-Άρρωστη;
-Τα γνωστά, κρυωμένη. Κάθε βράδυ ο ίδιος βραχνάς, σηκώνομαι στις οχτώ το απόγευμα, φτιάχνω καφέ και φεύγω για τα λημέρια μου. Δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή που να μπορώ να προσέξω τον εαυτό μου.
-Ποια είναι γνωστά λημέρια;
-Η Πατησίων, κοντά στο Γαλάτσι.
-Γιατί βρίσκεσαι εκεί τις νύχτες;
-Είμαι πόρνη. Κάνω αυτή τη δουλειά από τα 15 μου.
-Είχες πολύ δουλειά σήμερα;
-Εφτά πελάτες μέχρι τώρα όπως συνήθως πάνω-κάτω.
~  -Γιατί ξεκίνησες να εκδίδεσαι και μάλιστα από τόσο νεαρή ηλικία;
-Μέχρι τότε θυμάμαι τη μάνα μου να μου σερβίρει βραστό νερό και να μου λέει πως είναι φαγητό για να κοροϊδέψω την πείνα μου. Φορούσα δύο δεξιά παπούτσια και καλοκαιρινά ρούχα, χειμώνα-καλοκαίρι, ότι μας έδινε η εκκλησία δηλαδή. Στα 15 μου λοιπόν, γνώρισα έναν άντρα. Αυτός τότε ήταν 34. Με πήγαινε βόλτες, τρώγαμε σε ταβέρνες, μου αγόραζε ρούχα και ότι άλλο ήθελα. Τον αγάπησα και ως εραστή και ως πατέρα όμως, γιατί δικό μου, δεν είχα ποτέ. Κάποια μέρα μου μίλησε για αυτό το επάγγελμα και ότι αν ήθελα να συνεχίσω να ζω αξιοπρεπώς πρέπει να πηγαίνω με άντρες και τα λεφτά που θα βγάζω να τα μοιραζόμαστε. Συμφώνησα χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν ξαναγύρναγα στο βραστό νερό.
-Πως ήταν η πρώτη φορά;
-Απαίσια έβαλα τα κλάματα, προσπάθησα να φύγω έξω από το σπίτι που δούλευα όμως και πάλι στο μυαλό μου, ήρθε το άγευστο, βραστό νερό. Μετά συνήθισα. Είχα δικά μου λεφτά πλέον.
-Γιατί πορνεία και όχι σκάλες;
-Γιατί όταν μπλέκεις, δύσκολα ξεμπλέκεις. Επίσης στην κλειστή κοινωνία της Καβάλας για όλους πια ήμουν μια πόρνη. Ποιος θα με έπαιρνε για δουλειά;
-Πως κατέληξες στην Αθήνα;
-Η μάνα μου με έφτυνε όταν με έβλεπε στο δρόμο και δεν άντεχα άλλο το υποτιμητικό βλέμμα των ανθρώπων που με ήξεραν από παιδί. Έτσι μάζεψα ότι είχα και ήρθα στην Αθήνα με μία κοπέλα που δουλεύαμε στο ίδιο "σπίτι". Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο πια. Αυτό ξέρω! Άσε που είναι και μια εθιστική κατάρα το εύκολο χρήμα.
-Ποιο είναι το προφίλ των πελατών; Είναι παντρεμένοι, ανύπαντροι, πρωτάρηδες ή αλλοδαποί;
-Από όλα, εκτός των πρωτάρηδων. Δεν έχω πολλούς .
-Πόση ώρα έχει ο κάθε πελάτης και ανάλογα με τι πάει η πληρωμή;
-Δέκα λεπτά με ένα τέταρτο ο κάθε πελάτης. Πληρώνουν από 20 ευρώ και πάνω αναλόγως τι θέλουν. Άμα θέλει να κάτσει είκοσι λεπτά δίνει παραπάνω.
~  -Και αν δεν θέλει να βάλει προφυλακτικό, πόσα παραπάνω δίνει;
-Αν δεν θέλει, δε γίνεται τίποτα.
-Αντιμετωπίζεις προβλήματα με την αστυνομία;
-Ναι! Εμάς χώνουν πάντα μέσα στην φυλακή και τα μεγάλα κεφάλια τη βγάζουν καθαρή. Κλασική ιστορία. Εμείς ένα μεροκάματο βγάζουμε τίμια, δε φερθήκαμε ποτέ άσχημα σε κανέναν.
-Το μετάνιωσες ποτέ που έγινες πόρνη;
-Κάθε φορά που κυκλοφορώ μέρα και βλέπω τους ανθρώπους να χαμογελούν.

*** Ηττήθηκε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό
metan
-    Γράφει ο Δρ Μελέτης Η. Μελετόπουλος
Μπροστά στο πρωτοφανές, ιστορικών διαστάσεων κύμα μετακίνησης πληθυσμών προς τα δυτικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση «κόπηκε» στις εξετάσεις. Στα εύκολα λειτουργεί αποτελεσματικά, στα δύσκολα όμως υπερίσχυσαν οι μικρο-εθνικές λογικές, η περιχαράκωση, η επαρχιωτική λογική.
Φράχτες υψώνονται, εθνικοί στρατοί ενεργοποιούνται, ο καθένας μεριμνά για τον εαυτό του, όλοι αδιαφορούν για όλους και η Συνθήκη Σένγκεν αποτελεί ήδη μνημείο της ευρωπαϊκής ιστορίας. Μεθοριακές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, αφήνονται να μεταβληθούν σε αποθήκες ανθρώπων, με προφανή κίνδυνο αποσταθεροποίησης. Η επί δεκαετίες καλλιεργούμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εξατμίσθηκε. Ο δε ανθρωπισμός έδειξε τα όριά του. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Αλλά δεν είναι μόνον η απαράδεκτη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και η κατάρρευση κάθε απόπειρας συλλογικής αντιμετώπισης του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ήπειρος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι και η εξίσου απαράδεκτη αδράνεια και αδιαφορία μπροστά στην πηγή του προβλήματος.
Οι δυστυχείς που σωρεύονται στα νησιά του Αιγαίου, μετά στον Πειραιά και κατόπιν επιχειρούν να προωθηθούν δυτικά, δεν εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για τουρισμό ή έστω για μία καλύτερη τύχη. Αλλά για να αποφύγουν τον αποκεφαλισμό, τον λιθοβολισμό, την σταύρωση, την υποδούλωση από τους τζιχαντιστές και την επιστροφή στον Μεσαίωνα, και να γλυτώσουν τα παιδιά τους από την δουλεία και τον πόλεμο.
Η μόνη πραγματική λύση του προβλήματος είναι η Δύση (ΗΠΑ και ΕΕ), που διαθέτει πραγματική δύναμη πυρός και οικονομικούς πόρους, πρώτον να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει την αιματοχυσία, να αποκαταστήσει την εθνική ακεραιότητα και κάποιον στοιχειώδη μηχανισμό διακυβέρνησης στην Συρία και στο Ιράκ. Και, δεύτερον, να χρηματοδοτήσει σε πρώτη φάση την επιβίωση και σε δεύτερη φάση την ανάπτυξη των λαών σε αυτές τις χώρες.
Αυτό ασφαλώς προϋποθέτει μία εξωστρεφή στροφή της αμερικανικής πολιτικής, που «έχει καεί με τον χυλό και φυσάει και το γιαούρτι», και την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επίσης σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία ολόκληρου του δυτικού κόσμου με την Ρωσία.
Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία ούτε για αποικιοκρατία, αλλά για την διάσωση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφαλώς την επιβίωση της ίδιας της Ευρώπης.

***  Ντιμπέιτ: Ντίπ για Ντίπ... Μπέιτ (=Δόλωμα)
meimarakis
-   Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου - Σχολιογράφου)
Μεταξύ των άλλων ... "εδεσμάτων" που το ΠΟΜ (=ΠολιτικοΟικονομικοΜιντιακό) κατεστημένο πρόσφερε στους αμφιθυμικούς ιθαγενείς προεκλογικά, είναι και το αμφιλεγόμενο Ντιμπέιτ.
Κάπου πρέπει -κάτι- να άκουσαν, να διάβασαν ή να παρακολούθησαν σε ξένες τηλεοράσεις τα γνωστά δικά μας τηλε- αστέρια, καθώς και οι αλαμπείς - σκοτεινών προδιαγραφών - "αστέρες" των κομματικών μαγειρίων.
Αλλά - φεύ- δεν κατάλαβαν (ή δεν θέλησαν;).
Με αποτέλεσμα το ... "λαμπερό σκηνικό πάνελ" της ΕΡΤ, που φιλοξένησε τους πολιτικούς και τηλεοπτικούς αστέρες, αντί να δίνει την εντύπωση ... αστερόεσσας προεκλογικής, έμοιαζε περισσότερο με μάζωξη ... αστεριών, ήκιστα αστέρινων (!).
Τι προοπτικές έχει τούτος ο Τόπος όταν δεν είναι σε θέση οι καθ' ύλην αρμόδιοι να διοργανώσουν μια στοιχειωδώς αποδοτικά ενημερωτική ανταλλαγή απόψεων και έκθεση θέσεων, παρά τις ώρες που διατέθηκαν;
Είναι κωμικοτραγικό (οι αρμόδιοι, αλλά και η πλειονότητα των πολιτών) να ομιλούν περί: οργάνωσης και διεξαγωγής ντιμπέιτ (debate), να βομβαρδίζεται το πόπολο για ημέρες και, στο τέλος, να εμφανίζεται .... ό,τι είδαμε !!!.....
Α.Ντιμπέιτ Νο 1
Είναι άτοποι (οι παρά ταύτα εύστοχοι) χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν, όπως : Σούπα, Ανιαρό, ΄Ασχετο, Άλλα αντ' άλλων κ.ο.κ., επειδή χαρακτηρίζουν κάτι α ν ύ π α ρ κ τ ο /ως μη γενόμενο!
Αυτό που παρακολουθήσαμε δεν ήταν ντιμπέιτ.
Παράλληλοι μονόλογοι, ή συντομότατες ερωταπαντήσεις ανάμεσα σε παρουσιαστές και πολιτικούς.
Διευκρινίζω ότι Ντιμπέιτ σημαίνει:
Αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Λόγος και Αντίλογος. Επιχείρημα και Αντεπιχείρημα. (Λόγω της προέλευσης της λέξης, μπορούμε να το εκλάβουμε και ως: Ανταλλαγή χτυπημάτων - υπό την έννοια των διαπληκτισμών).
Ελληνιστί σημαίνει: Διάλογος. Δημόσιος διάλογος.
Και επειδή είμαστε υπερβολικοί και ... αιμοδιψείς υιοθετήσαμε / αποδώσαμε τον όρο και ως: Τ η λ ε μ α χ ί α.
Αυτά. Αυτά τα είδατε πουθενά; γιατί εγώ δεν τα είδα.
Το πρώτο λοιπόν Ντιμπέιτ το θεωρώ ως μη γενόμενο, άνευ αντικειμένου, αλλά - το χειρότερο - άνευ αποχρώντος λόγου και στόχευσης.
Προδήλως οι ιθύνοντες δεν διαθέτουν: Ντίπ κατά ντίπ νιονιό και ικανότητες, αφού αντί για ντιμπέιτ μας σέρβιραν: μπέιτ (=Δόλωμα) παραπλανητικού εντυπωσιασμού.
Όμως δεν χρειαζόμαστε δολώματα και δελεασμούς από επαγγελματίες δελεαστές (baiters) προκειμένου να (αποφύγουμε να;) τους ψηφίσουμε!
"Κέρδος": Η διάσωση της "Δημοκρατίας" μας με τον αποκλεισμό συμμετοχής του Κοινοβουλευτικού Κόμματος της Χ.Α, κάτι που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε κάθε πραγματικό δημοκράτη (μη ψηφοφόρο της Χ.Α).
Β.Ντιμπέιτ Νο 2
Πανηγυρίστηκε ως λίαν επιτυχημένο.
Και όντως ήταν συγκριτικά με το 1ο, από ... τηλεοπτικής πλευράς.
Από πλευράς ουσίας μια από τα ίδια, τα αναμενόμενα.
Δεν ακούσαμε συγκεκριμένες, κατατοπιστικές απαντήσεις σε ζητήματα όπως:
Παιδεία. Υγεία. Ανεργία. Φορολογικό Σύστημα. (Λαθρο) Μετανάστευση. Προσφυγικό. Επενδύσεις. Αντιμετώπιση μισθωτών και συνταξιούχων. Πάταξη: καρτέλ, μεσαζόντων, λαθρεμπόρων κ.α.
"Κέρδος": Η σαφής και κατηγορηματική δήλωση ότι υφίσταται αδυναμία μετεκλογικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο "Μεγαλύτερα" Κόμματα(;).
Εκεί όντως καταλάβαμε πολλά, και λυπηθήκαμε περισσότερο.
ΥΓ Αν όμως το εκλογικό αποτέλεσμα τους υποχρεώσει να συνεργαστούν, πως θα το δικαιολογήσουν;
(Σ.Σ Το ξαναείδαμε το έργο με τη συνεργασία - ορκισμένων εχθρών - Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ, όπως και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ).

***  Απίστευτο τι μπορεί να βρίσκεται μέσα στα λουκάνικα
loyk
-  Για το νάτριο, τα λίπη και τα καρυκεύματα το ξέραμε, τα λουκάνικα είναι γεμάτα από αυτά, μια έρευνα όμως αποκάλυψε ότι το αγαπημένο γεύμα πολλών ανθρώπων μπορεί να εμπεριέχει περισσότερα από αυτά που η φαντασία μας θα μπορούσε να προσεγγίσει.
Στην εν λόγω έρευνα που πραγματοποίησε μέσω της Υπηρεσίας Food Safety and Inspection Service, υπήρξαν 38 καταγγελίες φανερώνουν τα… περίεργα αντικείμενα που μπορεί να βρει κανείς μέσα σε ένα λουκάνικο.
Πιο συγκεκριμένα:
-Ένα τεράστιο μυρμήγκι
-Βελόνα που έμοιαζε με βελόνα ένεσης
-Ένα χάπι
-Ένα τεράστιο ασημόψαρο
-Κάτι που έμοιαζε με κάμπια
-Μια τούφα τρίχες
-Ένα κομμάτι ξυραφιού
-Γυαλί και πιθανόν υδράργυρος
-Μια δεκάρα
-Ένα κομμάτι κόκαλο
-Ένα μπλε κομμάτι λάτεξ
-Σκληρά κομμάτια πλαστικού
-Ένα μεταλλικό καλώδιο
Για αυτό την επόμενη φορά, σκεφτείτε καλά από πού θα τα προμηθευτείτε…

***  LIVE: Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου της NASA
nasa2
-  Ένα "σημαντικό επιστημονικό εύρημα" που ανατρέπει όλα όσα ξέραμε, σχετικά με τον Άρη θα ανακοινώσει σήμερα η NASA, σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου που θα αποκαλύψει όλα τα σπουδαία ευρήματα.
Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Τwitter, η NASA γνωστοποιεί ότι σήμερα Δευτέρα, θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για τον πλανήτη Άρη.
«Λύθηκε το μυστήριο του Αρη; Ανακαλύψτε τη Δευτέρα», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της διαστημικής υπηρεσίας, που εξερευνά τον «κόκκινο πλανήτη» από τη δεκαετία του 60.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, και θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου.
Δείτε στις 18:30 ώρας Ελλάδας σε απευθείας μετάδοση το event ΕΔΩ

***  Απίστευτη βεβήλωση των Τούρκων..
vevhlvsh
-  Οι Τούρκοι προχώρησαν σε ακόμα μια βάρβαρη πράξη εναντίον του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που ακόμα και ο τουρκικός τύπος σχολίασε, μιας και υπονομεύει τον τουρκικό τουρισμό. Το θέατρο της Ασπένδου που βρίσκεται στην Αττάλεια, είχε κλείσει για 8 περίπου μήνες, με σκοπό να ανακαινιστεί έτσι ώστε να φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας και Μπαλέτου. Όλοι όμως έμεινα έκπληκτοι όταν άνοιξε διότι είδαν πως στις θέσεις είχαν βάλει πλακάκια κουζίνας στην θέση των παλαιών μαρμάρων. Ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Τουρισμού, Recep Yavuz, εξοργίστηκε με αυτή τη κίνηση χαρακτηρίζοντάς την πολιτιστική τραγωδία.

***  147 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ
elta
-   Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις πρώτες 147 προσλήψεις σε Αθήνα και Πειραιά. Με σημερινή τους ανακοίνωση τα ΕΛΤΑ επισημαίνουν πως θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έξι μηνών, πλήρους απασχόλησης, συνολικού αριθμού 147 ατόμων.
Η προκήρυξη των ΕΛΤΑ αφορά σε 147 προσλήψεις ΔΕ Διανομέων για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών σε Υπηρεσιακές Λειτουργίες Αθήνας -Πειραιά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών.
- Απαιτούμενα προσόντα για την ειδικότητα ΔΕ Διανομέων
- Κύρια προσόντα:
1. οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
2. Άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου, η οποία να είναι σε ισχύ.

***  Προκαλεί το νέο αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού
bmwsuriza
-    Στους καιρούς της ελληνικής λιτότητας και με το 3ο μνημόνιο να αποτελεί πλέον πραγματικότητα, η επιλογή του νέου υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλλέξη Τσίπρα, μάλλον προκαλεί περισσότερο από ότι θα έπρεπε.
Συγκεκριμένα ο κ Τσίπρας έχει αλλάξει 3 διαφορετικά αυτοκίνητα από το 2012 μέχρι σήμερα, με το ένα πιο ακριβό από το προηγούμενο, καθώς ενώ ξεκίνησε με ένα απλό Skoda, στη συνέχεια αποφάσισε να το αλλάξει με ένα Audi, του οποίου την θέση πλέον κατέχει μια πολυτελέστατη BMW.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί η πρότερη μάχη σχετικά με τις βουλευτικές "λιμουζίνες", τι οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε εντόνως όσο ήταν αντιπολίτευση αλλά και τον πρώτο καιρό της θητείας του ως κυβερνών κόμμα.

***  Σκουρλέτης: «Δε θα γίνει άλλη ιδιωτικοποίηση στη ΔΕΗ»
deh
-   Εναλλακτικό σχέδιο θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές ώστε να μην γίνει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.
Η Νέα Δημοκρατία είχε κινήσει τις διαδικασίες για την πώληση του 66% ενώ είχε νομοθετήσει, τον διαχωρισμό της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού ώστε να πουλήσει ποσοστό σε ιδιώτες.
Η κυβέρνηση δεν άφησε τα σχέδια αυτά να υλοποιηθούν όμως στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε, δεσμεύτηκε να ιδιωτικοποίηση την ΑΔΜΗΕ.
«Υπήρχε το αίτημα από τους δανειστές να ιδιωτικοποιηθεί (ο ΑΔΜΗΕ). H βάση αυτού του αιτήματος ήταν ώστε να μην είναι μια θυγατρική της ΔΕΗ, όπως είναι τώρα, αλλά να είναι ένα ιδιωτικός φορέας Η δικιά μας αντιπρόταση είναι ναι, βεβαίως να φτιαχτεί μια ξεχωριστή από τη ΔΕΗ εταιρία διαχείρισης των δικτύων υψηλής τάσης, αλλά αυτή να είναι δημόσια και πολύ περισσότερο να μην πάρουμε από τη ΔΕΗ τα πάγια, δηλάδη αυτά τα δίκτυα που κόστισαν στο λαό δισεκατομμύρια. Δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. (Το Δημόσιο) θα κρατήσει το πλειοψηφικό πακέτο» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

***  Έληξε η κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας
tei athinas
-   Αποχώρησαν από το ΤΕΙ Αθήνας οι καταληψίες, καθώς μετά από 14 ημέρες έληξε η κατάληψη. Υπενθυμίζουμε πως το αίτημα της κατάληψης ήταν να δοθεί εκπαιδευτική αδειοδότηση στον Νίκο Ρωμανό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Μιχάλη Μπρατάκο από σήμερα θα αντικατασταθούν οι διοικητικές λειτουργίες και την Τρίτη θα συνεχιστεί κανονικά η εξεταστική που είχε διακοπεί λόγω της κατάληψης.

*** ΑΝΕΚΔΟΤΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ  :
Ο μπαμπάς του Τοτού λεει στον Τοτό:
- Τοτό, έχεις παρατηρήσει που οι τάξεις του σχολείου, εκτός από την πρώτη και την τελευταία είναι σαν τις μέρες τις βδομάδας;
- Ναι, μπαμπά, λέει ο Τοτός.
Μετά από μερικές μέρες τον ρωτάει ο θείος του:
- Τοτό, τί τάξη πάς;
- Σαββατοκύριακο!

~
Είχε έρθει ο θείος του Τοτού στο σπίτι.
Στο τραπέζι που τρώγανε, ο Τοτός λέει στο θείο του:
- Θείε, να σου πω κάτι;
- Όχι, Τοτό, όταν τρώμε δε μιλάμε. Θα μου το πεις μετά.
Τελειώνουν με το φαγητό.
- Τοτό, τι ήθελες να μου πεις;
- Είχε μια μύγα μες στη σούπα σου!!!!!!!!!!!

~
Γυρνά ο Τοτός:
- Μαμά, μαμά πήγαμε εκδρομή.
Η μαμά περίμενε τον γκόμενο, οπότε πιάνει τον Τοτό και τον χώνει στην ντουλάπα.
Έρχεται ο γκόμενος και αρχίζουν να κάνουν τα γνωστά, όταν ακούγεται η φωνή του μπαμπά του Τοτού:
- Γυναίκα, γύρισα!
Τι να κάνει η γυναίκα, πιάνει και κλείνει και τον γκόμενο στην ίδια ντουλάπα.
Λέει ο Τοτός στον γκόμενο:
- Πολύ σκοτάδι έχει εδώ.
- Το ξέρω, λέει ο γκόμενος.
- Έχω μία μπάλα ποδοσφαίρου και στην πουλάω 60 ευρώ.
- Σιγά μην αγοράσω την μπάλα σου για 60 ευρώ!
- Ο μπαμπάς μου είναι έξω, θες να τον φωνάξω;
- Όχι, θα την αγοράσω!
Δίνει 60 ευρώ στον Τοτό.
- Έχω και μία μπάλα μπάσκετ και την πουλώ 70 ευρώ.
- Καλά, καλά θα την αγοράσω και αυτήν.
Φεύγει ο πατέρας του Τοτού, βγαίνουν και οι δυο από την ντουλάπα.
Το απόγευμα λέει ο πατέρας του Τοτού στον Τοτό:
- Τοτό, πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο;
- Όχι, δεν έχω μπάλα.
- Καλά, πάμε να παίξουμε μπάσκετ.
- Δεν έχω ούτε μπάλα μπάσκετ!
- Καλά, την προηγούμενη βδομάδα δεν σου αγόρασα μπάλες; Τι τις έκανες;
- Τις πούλησα.
- Πόσο;
- 130 ευρώ!
- Τι λες παλιόπαιδο! Κάποια μπαγαποντιά σκάρωσες! Πάμε γρήγορα να εξομολογηθείς.
Πάει τον Τοτό στην εκκλησία, και τον κλείνει στο εξομολογητήριο.
- Πολύ σκοτεινά είναι εδώ μέσα, λέει ο Τοτός.
Και από δίπλα:
- Μην ξαναρχίζεις και εδώ τις ίδιες μαλακίες!

~
Στην τάξη του Τοτού η δασκάλα τους κάνει μάθημα Ελληνικών.
- Σήμερα παιδιά, θα σας λέω ένα γράμμα και εσείς θα μου λέτε μια λέξη που να αρχίζει από αυτό. Εντάξει; Λοιπόν πείτε μου μια λέξη από Μ.
Τα παιδάκια αρχίζουν να φωνάζουν κουνώντας το δάχτυλο τους.
- Κυρία, κυρία!!
- Για πες μας Ελενίτσα.
- Μαχαίρι, κυρία.
- Μπράβο, κοπέλα μου. Κάποιος άλλος τώρα.
- Εγώ, εγώ, φωνάζει ο Τοτός. Μουνί, κυρία.
- Ντροπή σου, Τοτό. Τι πράγματα είναι αυτά που λες, του φωνάζει η δασκάλα.
- Για πείτε μου τώρα μια λέξη από Κ.
- Κυρία, κύρια !!! πάλι τα παιδάκια.
- Για πες μας εσύ, Κωστάκη.
- Καράβι, κυρία.
- Μπράβο, αγόρι μου. Κάποιος άλλος;
- Εγώ, εγώ, φωνάζει ο Τοτός. Κώλος, κυρία.
- Ντροπή σου Τοτό, είσαι αδιόρθωτος, λέει η δασκάλα. Δεν πρόκειται να σε αφήσω να ξαναμιλήσεις σήμερα στην τάξη, γιατί λες όλο βλακείες.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε για πολλή ώρα με τον Τοτό να σηκώνει το χέρι του για να απαντήσει και με την δασκάλα να τον αγνοεί συνεχώς.
Η επίμονη του Τοτού είχε τσαντίσει την δασκάλα, οπότε προς το τέλος της ώρας αποφασίζει να του δώσει μια ευκαιρία να απαντήσει, ώστε να την αφήσει ήσυχη.
- Εντάξει, Τοτό, πες μας μια λέξη από Φ, λέει η δασκάλα σκεπτόμενη ότι είναι αδύνατο να βρει μια πονηρή λέξη που να αρχίζει από αυτό το γράμμα.
- Φούτσα, κυρία, απαντάει αυτός γεμάτος περηφάνια.
- Μα τι λέξη είναι αυτή, λέει η δασκάλα, αυτή δεν σημαίνει τίποτα.
Και ο Τοτός απαντάει:
- Έτσι λέμε, κύρια, την π**τσα στην Φελλοπόννησο.

~
Λέει η κυρία στον Τοτό:
- Τοτό, αν η μαμά σου πάρει μία φούστα με 50 ευρώ, μαι μπλούζα με 90 ευρώ και ένα τζιν με 100 ευρώ, τί μας κάνει;
- Έναν μπαμπά έξαλλο, κυρία!

~
Όλη την προηγούμενη βδομάδα μάθαινε η δασκάλα στα παιδάκια την προπαίδεια, έκαναν κι επανάληψη την Παρασκευή, τους είπε όλους να μελετήσουν στο σπίτι το Σαββατοκύριακο και Δευτέρα πρωί-πρωί σήκωσε τον Τοτό για μάθημα.
-Πες μας Τοτό την προπαίδεια.
-Μάλιστα κυρία!...
...μ, μ, μ.
...μμ, μμ, μμ.
...μμμ, μμμ, μμμ.
Στήνει αυτί η κυρία, ξαναστήνει αυτί, δεν άκουγε παρά ένα μουρμουρητό.
-Πιο δυνατά Τοτό, δεν ακούω τι λες.
-Μάλιστα κυρία!...
...μμμ, μμμ, μμμ.
...μμμμ, μμμμ, μμμμ.
-Τοτό, σου είπα πιο ΔΥΝΑΤΑ!
-Κοιτάξτε κυρία, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα... Τον σκοπό τον ξέρω, τα λόγια δε θυμάμαι καλά.

~
Ρωτάει ο δάσκαλος το Τοτό:
- "Τοτέ, ποιοι έχτισαν τον Παρθενώνα;
Λέει ένας συμμαθητής στο Τοτό, μίας και αυτός δεν ήξερε την απάντηση:
- "Υκτήνος και Καλλικράτης."
Και απαντάει ο Τοτός στο δάσκαλο του, με βεβαιότητα:
- "Το κτήνος και ο Καλλικράτης!"

~
Ρωτάει ο δάσκαλος τα παιδιά:
- "Που κατοικεί ο Χριστός; Πες μας εσύ Ελενίτσα."
- "Στον ουρανό, κύριε."
- "Πες μας εσύ Κωστάκη."
- "Στην καρδιά μας, κύριε."
- "Πες μας εσύ Τοτό."
- "Στην τουαλέτα μας κύριε."
- "Μα τι λες Τοτό!"
- "Μάλιστα κύριε, αφού κάθε πρωί ο μπαμπάς μου πηγαίνει έξω από την τουαλέτα", και φωνάζει:
- "Χριστέ μου! Ακόμα μέσα είσαι;"

~
Η δασκάλα του Τοτού ζήτησε απο τα παιδιά να γράψουν προτάσεις. Έτσι ο Τοτός που δεν ήξερε τι να γράψει σκεφτόταν και δεν του ερχόταν καμία ιδέα. Τότε άνοιξε το ραδιόφωνο κι άκουσε:
- Αντε χέσου.
Το γραψε. Μετά ανοίγει την τηλεόραση που έλεγε:
- Είμαι ο Superman!
Το γράφει κι αυτό. Ύστερα ανοίγει πάλι το ραδιόφωνο κι ακούει:
- Ανέβα στη μηχανάρα μου και φύγαμε!!!
Το γράφει κι αυτό.
Την άλλη μέρα πάει στο σχολείο κι αφού διάβασαν όλα τα παιδιά τις προτάσεις τους ήρθε η σειρά του Τοτού.
- Τοτό, διάβασε μας τις προτάσεις σου, λέει η δασκάλα.
- Αντε χέσου.
- Τοτό ποιος νομίζεις οτι είσαι;
- Είμαι ο Superman!
- Τοτό... θα σε πάω στο διευθυντή...
- Ανέβα στη μηχανάρα μου και φύγαμε!!!

~
Λέει ο δάσκαλος του Τοτού να φέρουν όλοι τα ζωάκια τους την επόμενη μέρα.
Έρχεται η επόμενη μέρα και όλα τα παιδιά φέρνουν τα ζωάκια τους, εκτός από τον Τοτό, που είχε φέρει τον παππού του.
- Γιατί, Τοτό, έφερες τον παππού σου στο σχολείο; ρωτάει ο δάσκαλος.
- Μα ο παππούς μου είναι λευκόαιμος λύκος. Να, δείτε... Παππού, πόσο καιρό έχεις να πας με γυναίκα;
- Τί;;; ρωτά ο παππούς.
- Λέω, πόσο καιρό έχεις να πας με γυναίκα;
- Ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ....

~
O Τοτός λέει στην αδερφή του την Μαιρούλα.
- Μια και λείπουν οι γονείς θέλω να σου ζητήσω κάτι...
- Τι απαντά η Μαιρούλα
- Θέλω να κάνουμε έρωτα
- Τι πράγματα είναι αυτά που λες Τοτό, λέει φανερά σοκαρισμένη η αδερφούλα του
Τέλος πάντων ο Τοτός άρχισε να θερμοπαρακαλάει την Μαιρούλα η οποία κάποια στιγμή μη μπορώντας να χαλάσει χατίρι στον αδερφό της του έκατσε.
Πάνω στην πράξη και ενώ ο Τοτός έδινε τον καλύτερο εαυτό του , ψιθύρισε η Μαιρούλα ξελιγωμένη......
- Τοτό γαμάς πιο καλά απ΄τον μπαμπά..
- Ναι; το ίδιο μου είπε και η μαμά...

~
Η δασκάλα στον μικρό Τοτό:
- Τοτό, αν δεν αρχίσεις να μελετάς, θα στείλω ένα γραμματάκι στον μπαμπά σου.
- Σας συμβουλεύω, κυρία, να μην το κάνετε γιατί η μαμά μου είναι πολύ ζηλιάρα.

~
Μια μέρα πάει ο Τοτός στο σχολείο και η δασκάλα του λέει να βρει στο σπίτι τρεις προτάσεις.
Πάει σπίτι του και ρωτάει τη μαμά του:
- Θα μου πεις μια πρόταση μαμά;
- Ασε με τώρα έχω δουλειά!
Και το γράφει ο Τοτός. Μετά πάει στον αδερφό του που μιλούσε στο τηλέφωνο:
- Θα μου πεις μια πρόταση;
- Ποιον αυτόν τον καράφλα;
Μετά πάει στον πατέρα του που μιλούσε με μια γκόμενα:
- Θα μου πεις μια πρόταση;
- Ανέβα στο μηχανάκι μου μωρό μου και φύγαμε.
Την άλλη μέρα στο σχολείο:
- Τοτό πες μας τις προτάσεις που έγραψες.
- Ασε με ήσυχο έχω δουλειά.
- Τοτό έλα να σε πάω στον διευθυντή.
- Ποιον αυτόν τον καράφλα;
- Τοτό έλα τώρα αμέσως!
- Ανέβα στο μηχανάκι μου μωρό μου και φύγαμε.

~
Ο δάσκαλος εξετάζει τον Τοτό αριθμητική:
- "Τοτό πόσο κάνει 1+1;"
- "Κύριε να πάω στην τουαλέτα;"
- "Να πας Τοτό μου!"
Αφού επέστρεψε:
- "2 κύριε!"
- "Και πόσο κάνει 2+2;"
- "Κύριε να πάω στην τουαλέτα;"
- "Να πας Τοτό μου!"
- "4 κύριε!"
- "Μπράβο Τοτό! Και πόσο κάνει 3+3;"
- "Κύριε να πάω τουαλέτα;
- "Να πας!"
- "Δεν ξέρω κύριε, γιατί ο μανάβης έχει κλείσει!"

~
Μια μέρα πάει ο Τοτός στο σχολείο και η δασκάλα του λέει να βρει στο σπίτι τρεις προτάσεις.
Πάει σπίτι του και ρωτάει τη μαμά του:
- Θα μου πεις μια πρόταση μαμά;
- Aσε με τώρα έχω δουλειά!
Και το γράφει ο Τοτός. Μετά πάει στον αδερφό του που μιλούσε στο τηλέφωνο:
- Θα μου πεις μια πρόταση;
- Ποιον αυτόν τον καράφλα;
Μετά πάει στον πατέρα του που μιλούσε με μια γκόμενα:
- Θα μου πεις μια πρόταση;
- Ανέβα στο μηχανάκι μου μωρό μου και φύγαμε.
Την άλλη μέρα στο σχολείο:
- Τοτό πες μας τις προτάσεις που έγραψες.
- Aσε με ήσυχο έχω δουλειά.
- Τοτό έλα να σε πάω στον διευθυντή.
- Ποιον αυτόν τον καράφλα;
- Τοτό έλα τώρα αμέσως!
- Ανέβα στο μηχανάκι μου μωρό μου και φύγαμε.

~
Λέει στο Τοτό η μητέρα του:
- "Τοτό, έλα μέσα βρέχει!"
Και ο Τοτός απαντάει:
- "Γιατί έξω τι κάνει;"

~
Η κυρία ρωτάει τον Τοτό:
Τοτό, πόσοι είναι οι μαθητές του Χριστού;
Ο Τοτός δεν ήξερε και ο Πέτρος του λέει για να τον βοηθήσει:
Όσες είναι και οι ώρες του ρολογιού.
Τότε ο Τοτός κοιτάει το ρολόι και λέει:
Έντεκα παρά τέταρτο, κυρία!

~
Μια φορά η δασκάλα του Τοτού του είπε να γράψει 3 προτάσεις. Όταν πήγε σπίτι του ρωτάει τη μαμά του που έκανε δουλειές:
- Μαμά πες μου μια πρόταση.
- Ασε με τώρα δεν μπορώ. Ο Τοτός τη γράφει. Μετά πηγαίνει στον αδερφό του που έπαιζε ηλεκτρονικό:
- Αδερφέ μου πες μου μια πρόταση.
- Είμαι ο Μπάτμαν, ο Μπάτμαν, ο Μπάτμαν.
Πάει και τη γράφει. Μετά πηγαίνει στον πατέρα του που μιλούσε στο τηλέφωνο:
- Μπαμπά, πες μου μια πρόταση.
- Ποιον εκείνο το χοντρό με τη φαλάκρα;
Πάει και τη γράφει. Την άλλη μέρα στο σχολείο ρωτάει η δασκάλα τον Τοτό:
- Τοτό έγραψες τις προτάσεις;
- Ναι, κυρία.
- Για πες μου τις.
- Ασε με τώρα δεν μπορώ.
- Τοτό ποιον παριστάνεις;
- Είμαι ο Μπάτμαν, ο Μπάτμαν, ο Μπάτμαν.
- Τοτό θα σε πάω στο διευθυντή.
- Ποιον εκείνο το χοντρό με τη φαλάκρα;

~ ----------------------------------------------------------
Πηγαίνει κάποιος σε ένα μπαρ και βλέπει μια ταμπέλα να γράφει: "Πίσω από το μπαρ, υπάρχει ένα άλογο. Οποίος το κάνει να γελάσει, θα πάρει 5.000.000δρχ. Ρωτάει το μπάρμαν: - "Πού είναι το άλογο; ". Του δείχνει ο μπάρμαν και του λέει: - "Σιγά μην το κάνεις να γελάσει. Κανένας δε μπόρεσε μέχρι τώρα". Φεύγει ο μπάρμαν και σε πέντε λεπτά ακούει το άλογο να γελάει τόσο πολύ, που κόντευε να ψοφήσει. Βγαίνει ο άντρας παίρνει τα λεφτά και φεύγει. Μετά από μια εβδομάδα ο άντρας, ξαναπάει στο μπαρ και βλέπει μια άλλη ταμπέλα να γράφει: - "Πίσω από το μπαρ, υπάρχει ένα άλογο. Όποιος το κάνει να κλάψει, θα πάρει 10.000.000δρχ". - Ρωτάει το μπάρμαν: "Πού είναι το άλογο; ". Του δείχνει ο μπάρμαν και λέει: - "Σιγά να μην το κάνεις και κλάψει. Την πρώτη φορά ήσουν τυχερός". Φεύγει ο μπάρμαν και σε πέντε λεπτά ακούει το άλογο, να έχει αρρωστήσει από το κλάμα. Βγαίνει ο άντρας, παίρνει τα λεφτά και πάει να φύγει. Τον σταματάει ο μπάρμαν και του λέει: - "Δεν με νοιάζει για τα λεφτά, απλά, θέλω να μάθω πως το έκανες την πρώτη φορά να γελάσει και τώρα να κλάψει". Γυρνάει και ο άντρας με σοβαρό ύφος και του λέει: - "Την πρώτη φορά του είπα πως η π**τσα μου, είναι μεγαλύτερη από τη δική του και τώρα του την έδειξα".
~
Πάει το γκαρσόνι για παραγγελία και λέει ο πελάτης: - "Για να δούμε τι καλό έχετε σήμερα" και μυρίζει την γραβάτα του γκαρσονιού. - "Μμμμ... λέει ο πελάτης σήμερα έχετε μοσχαράκι κοκκινιστό. Φέρε μου μια μερίδα". Το γκαρσόνι απόρησε. Την άλλη μέρα ο πελάτης ξαναμυρίζει τη γραβάτα του γκαρσονιού και βλέπει πως μαγείρεψαν στιφάδο και παραγγέλνει μια μερίδα. Την επόμενη μέρα μύρισε τη γραβάτα και παρήγγειλε φασολάκια κλπ. Το γκαρσόνι τσαντίστηκε και την άλλη μέρα, πριν πάει στο μαγαζί λέει στη γυναίκα του τη Μαρία την ιστορία και αυτή βάζει τη γραβάτα του στο μ.... της και του τη δίνει να τη φορέσει. Το βράδυ ο πελάτης μυρίζει τη γραβάτα, την ξαναμυρίζει και λέει στο γκαρσόνι: - "Μα καλά τόσο καιρό γιατί δεν μου έλεγες πως είσαι ο άνδρας της Μαρίας;"
~
Πηγαίνει κάποιος σ έναν ειδικό για να κάνει ένα τατουάζ.
-Τι θέλετε να ζωγραφίσετε και που; τον ρωτάει αυτός
-Θέλω να μου φτιάξεις το σήμα του ευρώ στο πουλί μου!
-Μα καλά, πως πήρατε μια τόσο εκκεντρική απόφαση; απόρησε αυτός.
Για τρεις λόγους
1ον Μου αρέσει να παίζω με τα λεφτά μου.
2ον Θέλω να τα βλέπω να μου αυξάνονται.
Και 3ον Αν καμιά γυναίκα αποφασίσει να μου τα φάει, να το ευχαριστηθώ κιόλας...
~ *Αθλητική  ενημέρωση :
olympiakos arsenal panetoimos
****    Πανέτοιμος δηλώνει ο Ολυμπιακός για το ματς κόντρα στην Άρσεναλ
 Την Τρίτη 29/09/2015  , στις 21:45 ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League. Τόσο η ομάδα του Λονδίνου όσο κι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ακόμη βάλει βαθμό ή βαθμούς στο σακούλι τους και είναι λογικό σήμερα να τα δώσουν όλα για τη νίκη.
Φυσικά, στο Λιμάνι ξέρουν πολύ καλά τις δυσκολίες που κρύβει ένα ματς τόσο υψηλού επιπέδου. Ο Μάρκο Σίλβα έχει προετοιμάσει καταλλήλως την ομάδα του και άπαντες είναι έτοιμοι για να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Βενγκέρ.
Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1 με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού στην άμυνα. Οι Κασάμι και Καμπιάσο θα είναι οι δύο χαφ με τον Ιντέγε να είναι ξανά στην κορυφή, τον Φορτούνη από πίσω του και τους Πάρντο - Σεμπά δεξιά και αριστερά του.
Το σχήμα, βέβαια, μπορεί να μετατραπεί σε 4-3-3 στην περίπτωση που μπει στην 11άδα, ο εξαιρετικός με την Μπάγερν Μονάχου, Σαλίνο. Τότε θα δούμε τον Σεμπά στον πάγκο με τον Βραζιλιάνο να παίρνει θέση στα χαφ και τον Φορτούνη να μετατοπίζεται αριστερά.
Από την πλευρά του ο Αλσατός τεχνικός ετοιμάζει ένα σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Οσπίνα κάτω από τα δοκάρια και τους Μονρεάλ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγερίν στην άμυνα. Ο Κοκλέν έχει κάνει δυο προπονήσεις και θα πάρει θέση δίπλα στον Καθόρλα με τους Εζίλ, Ράμσεϊ και Σάντσες να είναι η τριάδα των επιθετικών χαφ πίσω από τον Γουόλκοτ.
Διαιτητής θα είναι ο... φιλικός προς τις ελληνικές ομάδες και δη του Ολυμπιακού Μπας Νάιχαους, καθώς εκείνος είχε σφυρίξει το 3-1 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Φάληρο το 2011.

 
***   ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  Σ/Κ :
5η αγωνιστική (26-27-28/9/15)
Με ανατροπή στο 90' η ΑΕΚ πέρασε από τη Βέροια
Δευτέρα   28/09/2015  :
  Βέροια - ΑΕΚ  1-2 (1-0) .- ^
Τα γκολ : Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Νέτο στο 32΄, ισοφάρισε ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 49΄ και ο Μπαρμπόσα στο 90 ΄που είχε μπει στο ματς στο 80΄, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη στην εκπνοή.  Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)Κίτρινες: Σιόντης, Πούγγουρας, Ναζλίδης - Σιμόες, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μπαρόχα ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Βεργώνης, Σιόντης, Νέτο (87΄ Γεωργιάδης), Μερεμπασβίλι (77΄ Μαγέφσκι), Αμπντούν (71΄ Κόλα), Ναζλίδης ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (80΄ Μπαρμπόσα), Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (65΄ Πλατέλλας), Μπουονανότε (75΄ Κρισάντους), Βάργκας, Μάνταλος, Αραβίδης
ΒΙΝΤΕΟ : ΒΕΡΟΙΑ-ΑΕΚ  Α ημιχρ, 1-0 γκολ Βέροιας   5η αγων  28/09/2015: https://youtu.be/AEcCm5vOeAw ,
ΒΕΡΟΙΑ-ΑΕΚ  γκολ ισοφάρισης ΑΕΚ 1-1 5η αγων  28/09/2015 :
https://youtu.be/s9LUdclv20U .-

ΒΕΡΟΙΑ-ΑΕΚ 1-2  2ο γκολ ΑΕΚ 5η αγων  28/09/2015 : https://youtu.be/iRr9XdB3_ck .-
ΒΕΡΟΙΑ-ΑΕΚ  1-2  γκολ δηλώσεις    αγων   28/09/2015: https://youtu.be/O_bEq27qpHc
 

 
Η Καλλονή «ξέσπασε» με πεντάρα στον Παναιτωλικό
Σάββατο , Καλλονή-Παναιτωλικός 5-1 .-^
Τα  γκολ  : Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Φώτης Γεωργίου με δύο γκολ (22΄, 27΄), ενώ σκόραραν και οι Ελλακόπουλος (10΄), Αντέτζο (34΄), Μανούσος (62΄). Το «γκολ της τιμής» για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Πάουλο στο 83΄.
Διαιτητής: Η.Σπάθας (Πειραιάς)
Κίτρινες: Γεωργίου, Μανούσος, Κρολ - Ντιέγκο Μπεχαράνο
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ούκα, Καλτσάς, Κεϊτά, Κρολ, Τσαμπούρης (69΄ Μπουρους), Γεωργίου (61΄ Μπαργκάν), Μανούσος, Ελλακόπουλος (32΄ Κλαντρούμπσκι).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πόνσε): Στεφανάκος, Μαρτίνες, Κούσας, Παπάζογλου, Ντιέγκο Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάκος (29΄ Ρομέρο), Ντάνι Μπεχαράνο, Βιγιαφάνιες (65΄ Ουάρντα), Κάπελ, Μαρκόβσκι (54΄ Βασιλείου)
Βίντεο :
  ~ΚΑΛΟΝΗ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5-1    αγων   26/09/2015: https://youtu.be/mCGOiZpBRMw ,

«Διπλό» του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με ανατροπή και γκολ από Μπερμπάτοφ
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ  1-2  , (0-0) .-
Τα  γκολ : Με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα (72΄) ο Μπερμπάτοφ ισοφάρισε και στις καθυστερήσεις ο Μακ χάρισε στους Θεσσαλονικείς την τρίτη σερί νίκη τους και πρώτη μετά από 34 χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο, σε αγώνα της κανονικής περιόδου.
Μεγάλο «διπλό» πήρε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 64΄ από το γκολ του Ούμπιντες, ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα κι έφυγε νικητής με 2-1 επί του Ατρόμητου, που υπέστη την τρίτη διαδοχική του ήττα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Πίτου Γκαρσία, Κιβρακίδης - Γοδόι, Ουσέρο, Γκορμπούνοφ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Κοντοές, Γοδόι, Φυτανίδης, Μ.Στόιτσεφ (46΄ Πίτου Γκαρσία), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ούμπιντες, Μπρίτο (59΄ Λε Ταλέκ), Ναπολεόνι
 ΠΑΟΚ (Ι.Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Μακ, Βίτορ (70΄Σάμπο) Τζιόλης, Κωνσταντινίδης (59΄ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες, Κάτσε, Αθανασιάδης (64΄ Ζάιρο), Πέλκας, Κόστα.
«Διπλό» του ΠΑΟΚ με ανατροπή, νίκες για ΠΑΟ, Λεβαδειακό
~ΒΙΝΤΕΟ  από αγώνα  :
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2 δηλώσεις φάσεις γκολ  5η αγων  27/09/2015: https://youtu.be/JTNgJ8HG3Dk ,
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ Α΄ ημιχρ  0-0 5η αγων   27/09/2015: https://youtu.be/1OOGTYaqDIA ,
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2  το 1ο γκολ    αγων  27/09/2015: https://youtu.be/SebH6MeTB6U ,
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2 2ο γκολ    αγων  27/09/2015 : https://youtu.be/f6WPKzPOxDc ,
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2 γκολ ισοφάρ, 5η αγων  27/09/2015: : https://youtu.be/q5l-PDM_aKs ,
Κτύπημα φάουλ στη μικρή περιοχή 27/09/2015 : https://youtu.be/7iZtl9qM3u0 ,

Ο Ντιγκινί «έσωσε» τον Πανθρακικό στη Νέα Σμύρνη
Πανιώνιος-Πανθρακικός   1-1 .-
Τα γκολ :Με γκολ του Ντιγκινί στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πανθρακικός απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Οι «κυανέρυθροι» είχαν προηγηθεί με γκολ του Καραμάνου στο 38΄, όμως στο φινάλε δέχθηκαν την ισοφάριση και η ομάδα της Κομοτηνής πήρε το δεύτερο βαθμό της στο πρωτάθλημα.
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Μητρόπουλος - Μπαϊκαρά, Μεχία, Σερφά, Νικόλτσης, Ντιγκινί
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Μπουμάλ (71΄ Χαλκιαδάκης), Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (86΄ Σιώπης), Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Καραμάνος, Βιγιάλμπα (77΄ Τασουλής)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Σερφά, Ποτουρίδης, Μεχία, Χαβίτο, Ροτζέριο (65΄ Ηλιάδης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος (52΄ Βάλτερ), Χασομέρης (82΄ Νικόλτσης)
Βίντεο  από τον  αγώνα  :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-1  γκολ ισοφαρ  5η αγων  27/09/2015: https://youtu.be/6aUy5wsI2l0
 ~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-1    αγων   27/09/2015: https://youtu.be/VhWwBid1F8U 

«Κανονιέρης» ο Ολυμπιακός πριν από το «Έμιρεϊτς»
Σάββατο , Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα  5-1 .- ^
Τα  γκολ : Τα γκολ σημείωσαν οι Κασάμι στο 31΄, Φορτούνης στο 32΄, Μποτία στο 42΄, Τζημόπουλος (αυτογκόλ) στο 52΄ και Ντουρμάζ με πέναλτι στο 72΄. Για τους φιλοξενούμενους το «γκολ της τιμής» σημείωσε ο Λίλα στο 86΄.
Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες: Μαζουακού (36`), Σαλίνο (45`+1) - Ακόστα (45`+1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (58` Ερνάνι), Ντουρμάζ, Σεμπά (67` Κολοβός), Ιντέγε (58` Φινμπόγκασον).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (66` Κοζορώνης), Μανιάς, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76` Γιάχος), Μπέριος (57` Σκόνδρας), Ακόστα, Λίλα, Στρούνα, Τσάβες, Νανταλες,
Βίντεο : ~ΟΣΦΠ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 5-1 5η  αγων  26/09/2015: https://youtu.be/GR1fQWa_CkE ,
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 5-1  γκολ 5η αγων  26/09/2015: https://youtu.be/0Ji7qxYsj5A ,

  Αστέρας ήταν ο... Μάντζιος στη νέα νίκη του Λεβαδειακού
Λεβαδειακός- Αστέρας Τρίπολης  2-1 .-
Τα  γκολ : Ο έμπειρος στράικερ άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στην «σφράγισε» τη νίκη στην έναρξη του β' μέρους (50'). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Γιάννου στο 87', αλλά δεν είχε χρόνο για κάτι περισσότερο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιάχιτς, Στάθης - Σανκαρέ, Σκούρταϊ, Μάσα, Κουρμπέλης, Χαμντανί, Ζησόπουλος
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Εντουίν, Μίνγκας (77' Θέος), Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Στάθης, Ναβάρο (58' Γιακουμάκης), Μάρκοβιτς (68' Φαβάλι), Γιάχιτς, Μουλόπουλος, Μάντζιος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (83' Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (59' Μουκάμ), Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (23' Κουρμπέλης), Μάσα, Γιάννου, Σκούρταϊ.
ΒΙΝΤΕΟ  από τον αγώνα  :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1 γκόλ Αστέρα 5η αγων   27/09/2015: https://youtu.be/48xLN_QrDAU ,

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ηρακλής και Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο
 Σάββατο , Ηρακλής-Ξάνθη  1-1 .- ^
Τα  γκολ  : Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 62' με τον Λουσέρο και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 71' με τον Βέλλιο που είχε και δοκάρι λίγο αργότερα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 83' Σολτάντι (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομάνο, Πασάς, Λάζαρ - Φλίσκας, Ερέα
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου, Ρομάνο (67' Κυριακίδης), Μακρής, Τσιλιανίδης (67' Βέλλιος), Λάζαρ, Πασάς (89' Χαντί), Λουκίνας.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπαστεριανός, Ερέα (86' Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Καπετάνος (58' Βασιλακάκης), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (90' Λισγάρας).
Βίντεο :
~ΗΡΑΚΛΗΣ- ΞΑΝΘΗ 1-1    αγων  26/09/2015: https://youtu.be/Ni1OjcL9SGE ,

Κέρδισε τον Πλατανιά αλλά όχι τους... οπαδούς του
Παναθηναϊκός-Πλατανιάς  1-0 .- ^
Το  γκόλ  : Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 45΄+1 ο Ατζαγκούν. Έντονες οι αποδοκιμασίες στο τέλος από τους φιλάθλους των «πρασίνων» προς τον Γιάννη Αναστασίου.
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Σελίν, Κουλιμπαλί
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (57΄ Αμπέντ), Καρέλης (64΄ Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Νάνο (90΄+1 Τριανταφυλλόπουλος), Τελάντερ, Πράνιτς
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Ολιμπά, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς (76΄ Γιακουμάκης), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Ράμος (82΄ Γουνδουλάκης), Κουλιμπαλί, Ντίνας, Βάντερσον, Σελίν, Αποστολόπουλος (56΄ Τσουράκης).
Live Λεβαδειακός - Αστέρας (2-0), Πανιώνιος - Πανθρακικός (1-0), αγχωτική νίκη για ΠΑΟ
VIDEO : ~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0    αγων.  27-09-2015: https://youtu.be/6ekpe64JQ4o ,

*** Η  ΕΠΩΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ  :
6η αγωνιστική (3-4-5/10/15)Καλλονή-Ομάδα Β (Βέροια)
ΑΕΚ-Ατρόμητος
Παναιτωλικός-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Πανθρακικός-Ομάδα Α (Κέρκυρα)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς
Ξάνθη-Παναθηναϊκός

** VIDEO : Από αγώνες Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο Σ/Κ 26 και 27/09/2015 :
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2 δηλώσεις φάσεις γκολ  5η αγων  27/09/2015: https://youtu.be/JTNgJ8HG3Dk ,
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ Α΄ ημιχρ  0-0 5η αγων   27/09/2015: https://youtu.be/1OOGTYaqDIA ,
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2  το 1ο γκολ    αγων  27/09/2015: https://youtu.be/SebH6MeTB6U ,
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2 2ο γκολ    αγων  27/09/2015 : https://youtu.be/f6WPKzPOxDc ,
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2 γκολ ισοφάρ, 5η αγων  27/09/2015: : https://youtu.be/q5l-PDM_aKs ,
Κτύπημα φάουλ στη μικρή περιοχή 27/09/2015 : https://youtu.be/7iZtl9qM3u0 ,
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1 γκόλ Αστέρα 5η αγων   27/09/2015: https://youtu.be/48xLN_QrDAU
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-1  γκολ ισοφαρ  5η αγων  27/09/2015: https://youtu.be/6aUy5wsI2l0 ,
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0    αγων.  27-09-2015: https://youtu.be/6ekpe64JQ4o ,
 ~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-1    αγων   27/09/2015: https://youtu.be/VhWwBid1F8U  ,
~*ΓΚΟΛ από 5η αγωνιστική 26, 27/09/2015: https://youtu.be/bEfqvPQDAhI ,
~*Λεβαδειακός- Αστέρας  2-1  Δηλώσεις    αγων   27/09/2015: https://youtu.be/GRn740PjlBE ,
~*ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1  δηλώσεις γκολ 5η  αγων   27/09/2015: https://youtu.be/v2fZOljD0kQ ,
~* ΠΑΟ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0 δηλώσεις    αγων  27/09/2015: https://youtu.be/De6Btf_NKzs ,


***Στην Football League...ΠΡΕΜΙΕΡΑ :
Δύσκολη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί της Ζακύνθου
Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας (αναλύσεις αγώνων στα links μέσω του www.flnews.gr):
Κέρκυρα - Καλλιθέα 1-0
Λάρισα - Λαμία 3-0
Απόλλων Σμύρνης - Ζάκυνθος 3-2
Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός 0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας - Αγροτικός Αστέρας 0-0
Τρίκαλα - Κισσαμικός 2-2
Πανελευσινιακός - Παναχαϊκή (Αναβλήθηκε)
Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου (Αναβλήθηκε)
Εργοτέλης - Χανιά 28/9 (18:00)

 *** Πρεμιέρα Γ΄ εθνικής  κατηγορίας το Σ/Κ :
1η αγ. 27/09/2015, 16:30-14η αγ. 24/01/2016, 15:00
Ηρακλής Ψαχνών-Παναρκαδικός  0-3 .- ^
Καλαμάτα-Δόξα Ν. Μανωλάδας  1-0 .- ^
Λεβάντε-Κανάρης Νενήτων  0-1 .- ^
Λουτράκι-Βύζας Μεγάρων  2-0 .- ^
Χαλκίδα-Αιολικός 1-0 .- ^
Παναργειακός-Παμβουπρασιακός  2-1 .- ^
Σπάρτη-Ερμιονίδα  1-1 .- ^

  ~*** Η  ΕΠΩΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  :
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Πρόγραμμα 2015-2016

   2η αγ. 4/10/2015, 16:00-15η αγ. 31/1/2016, 15:00
Καλαμάτα-Ηρακλής Ψαχνών
 Παναρκαδικός-Λεβάντε
 Δόξα Ν. Μανωλάδας-Λουτράκι
 Κανάρης Νενήτων-Χαλκίδα
 Βύζας Μεγάρων-Παναργειακός
 Αιολικός-Σπάρτη
 Παμβουπρασιακός-Ερμιονίδα
 
 *** Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ  :
3η αγωνιστική
Σπερχογεία – Μιλτιάδης  1-1 .-
Εθνικός Μ. – Μεσσηνιακός  3-0 .-
Ολυμπιακός Κ. – Πάμισος Μ. 0-4 .-
Σα , Θουρία – Δώριο  5-2 .- ^
Σα  , Διαβολίτσι – Πύλος  0-5  .- ^
Σα , ΑΟ Φαραί – Απόλλων Κ. 1-0 .- ^
Σα  , Ανδρούσα – Αρφαρά  0-1 .- ^
Τ. Άγρας – Κυπαρισσία  1-1  .- ^

***  Η  ΕΠΩΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ  :
4η αγωνιστική Σ/Κ 3 και 4  Οκτωβρίου  2015 :
Εθνικός Μ. – Σπερχογεία
Μιλτιάδης – Ολυμπιακός Κ.
Μεσσηνιακός – Θουρία
Πάμισος Μ. – Διαβολίτσι
Δώριο – ΑΟ Φαραί
Πύλος – Ανδρούσα
Απόλλων Κ. – Κυπαρισσία
Αρφαρά – Τ. Άγρας

*** Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ  27 και  28 / 09 /2015 :
~   1η αγωνιστική
Χώρα – Ομόνοια  1-3 .-^
Ασπρόχωμα – Κεραυνός Κ.  1-1 .- ^
Ηρακλής Κ. – Εράνη Φ.  1-1  .- ^
Κορώνη – Αναγέννηση Π.  3-3 .-^
ΑΕ Αβίας – Μεθώνη  2-0 .-^
Χανδριναϊκός – Αίαντας Κ.  2-1 .-^
Νέος Άρις – Πεταλίδι  3-3 .- ^

*** Η  ΕΠΩΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σ/Κ  3 και 4 /10/2015 :
2η αγωνιστική
Ασπρόχωμα – Χώρα
Ομόνοια – Ηρακλής Κ.
Κεραυνός Κ. – Κορώνη
Εράνη Φ. – ΑΕ Αβίας
Αναγέννηση Π. – Χανδριναϊκός
Μεθώνη – Νέος Άρις
Αίαντας Κ. – Πεταλίδι

*****   Προειδοποίηση Κοντονή σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Αστέρα
Απειλούνται με αποβολή λόγω ΕΠΟΠροειδοποίηση Κοντονή σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Αστέρα
~ Προβλήματα ακόμα και με τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα θα αντιμετωπίσουν οι τρεις ελληνικές ομάδες που έχουν ήδη ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους σε Champions League και Europa League, εφόσον η ΕΠΟ δεν εναρμονιστεί πλήρως με τις επιταγές του νέου αθλητικού νομοσχεδίου! Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στις 17:00 στο γραφείο του, όπου θα δεχτεί τον επικεφαλής της διοίκησης του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζο, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιάκωβο Αγγελίδη και τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Μποροβήλο, θέτοντας άπαντες προ των ευθυνών τους.
Όπως έχει διαμηνύσει ο κ. Κοντονής, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και αποβολής των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εάν η ΕΠΟ συνεχίσει να αδιαφορεί για την εναρμόνιση του καταστατικού της.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός έχει αναφέρει στους τρεις Ευρωπαίους πως «Είτε η ΕΠΟ συμμορφώνεται με τον νόμο, είτε αποβάλλεστε από την Ευρώπη»!
Ο Κ. Κοντονής είναι αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στην εφαρμογή του αθλητικού νόμου και αυτό φαίνεται και από την επείγουσα πρόσκληση που απεύθυνε ο ίδιος στις ομάδες.
Θυμίζουμε πως η ΕΠΟ όχι απλά δεν συμβαδίζει με τον αθλητικό νόμο, αλλά δεν έχει τοποθετήσει καν τακτικούς δικαστές στο Διαιτητικό Δικαστήριο.
Τα είπε και στην ΕΠΟ
 Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Σταύρο Κοντονή για την επανατοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, με τον κ. Κοντονή να τον ευχαριστεί, αλλά και να του επισημαίνει ότι αναμένει από την Ομοσπονδία να εφαρμόσει το νέο αθλητικό νόμο.
Ο Ζακυνθινός πολιτικός εστιάζει ιδιαίτερα στη στελέχωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου με τακτικούς δικαστές, καθώς θεωρεί το θέμα ύψιστης σημασίας, αφού πρόκειται για τον τρίτο και τελικό βαθμό απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης.
Ο κ. Κοντονής τόνισε στον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει επ' αυτού και τον προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα έχει η μη εφαρμογή του νόμου για την Εθνική ομάδα και τους συλλόγους.     Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Χρηματικό πρόστιμο και επιτήρηση από την UEFA στον ΠΑΟ
Γλίτωσε η έδρα

Χρηματικό πρόστιμο και επιτήρηση από την UEFA στον ΠΑΟ
Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε τελικά ο Παναθηναϊκός από την UEFA για όσα έγιναν στον αγώνα με τη Καμπάλα για το Europa League (είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο).
Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν τιμωρήθηκε με ποινή η έδρα του, η οποία όμως δεν θα γλιτώσει αν ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, σύμφωνα με την επίπληξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Στην προπόνηση...Αμετάβλητη έμεινε η κατάσταση στον Παναθηναϊκό όσον αφορά τους τραυματίες.
Η προπόνηση της Παρασκευής ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, καθώς προπονήθηκαν άπαντες πλην των Εσιέν, Κότσαρη (ατομικό πρόγραμμα) και Βέμερ (θεραπεία και γυμναστήριο).
Το πρόγραμμα των «πράσινων» είχε ζέσταμα, πάσες, κατοχή μπάλας και παιχνίδια σε μικρούς χώρους, ενώ το Σάββατο η προπόνηση θα ξεκινήσει στις 17:00.  Newsroom ΔΟΛ

***  Νέος σταθμός ποδηλάτων i-bike στη Θεσσαλονίκη, πότε στην Καλαμάτα; 

Νέο αυτοματοποιημένο σταθμό για κοινόχρηστα ποδήλατα, τον ένατο κατά σειρά, εγκαινίασε στη βόρεια είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Εθνική Τράπεζα, συνεχίζοντας τη χορηγία τής μίσθωσης “i-bike”, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και έχει ήδη σημαντικά μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτά αναφέρει η σχετική είδηση που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και, όπως επισημαίνεται, από το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα έγιναν περισσότερες από 19.000 μισθώσεις ποδηλάτων και διανύθηκαν πάνω από 871.000 “ποδηλατο-χιλιόμετρα”. Παράλληλα, εξοικονομήθηκαν σχεδόν 200 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2), σε σχέση με την ποσότητα που θα είχε παραχθεί, αν οι ίδιες αποστάσεις είχαν διανυθεί με αυτοκίνητο. Πλέον, το “δίκτυο” i-bike χρησιμοποιεί 150 ποδήλατα σε εννέα σταθμούς που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση του συστήματος, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις που διαθέτουν την ανάλογη υποδομή. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις ακριβείς προθέσεις του δημάρχου Καλαμάτας, αλλά πιστεύω πως είναι καιρός να προχωρήσει σε αντίστοιχη ενέργεια. Χ.Χ. - 

***~ «Έκλεισε» η συνεργασία της Μαύρης Θύελλας με Ντάβαρη-Παπαγεωργίου


 
Κάλεσμα συσπείρωσης εν όψει της Κυριακάτικης πρεμιέρας της Γ' Εθνικής με τη Μανωλάδα Παραμένει πρόεδρος ο Γιώργος Ράλλης Εκτός από τους νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Πιέρ Καλαγκάνη και Μάριο Αγγελόπουλο το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση της Καλαμάτας στο Στάδιο της Παραλίας έδωσε και ο Κώστας Ντάβαρης. Η παρουσία του πρώην προέδρου του Πανηλειακού συνοδεύθηκε με την επίσημη γνωστοποίηση της συνεργασίας που δεν θα περιλαμβάνει πάντως διοικητικές αλλαγές. Ο Γιώργος Ράλλης συνεχίζει πρόεδρος, ενώ ο Κώστας Ντάβαρης αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής, ως συνεργάτης και εκπρόσωπος του επιχειρηματία Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος επίσης δραστηριοποιείται στην Ηλεία και εμφανίζεται διατεθειμένος να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια της τοπικής μας για άνοδο στη Football League, μέσα και από την άμεση ενίσχυση του ρόστερ. «Ο Π.Σ. " Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ" ανακοινώνει ότι την προσπάθεια μας συμφωνήθηκε να ενισχύσουν σε κάθε επίπεδο ο Θανάσης Παπαγεωργίου και από την θέση του Τεχνικού Διευθυντή ο Κώστας Ντάβαρης, επιχειρηματίες και παράγοντες με προσφορά στο χώρο και όλοι μαζί πιστεύουμε ότι θα υλοποιήσουμε τα όσα οραματιζόμαστε για την ομάδα» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της Καλαμάτας. Μετά το τέλος της προπόνησης της Πέμπτης που έγινε υπό τις οδηγίες του Κώστα Κλάδη, Ράλλης και Ντάβαρης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους ποδοσφαιριστές. Στο Στάδιο βρέθηκε ακόμη μικρός αριθμός φιλάθλων της Μαύρης Θύελλας, ενώ δημιουργήθηκε κι ένα μεμονωμένο περιστατικό με φραστική επίθεση εναντίον του νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας, που πήγαζε από το παρελθόν και τα παραδοσιακά ντέρμπι με τον Πανηλειακό που λόγω οικονομικών προβλημάτων παραιτήθηκε του δικαιώματος συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι παρωχημένες αυτές αντιπαλότητες του παρελθόντος σίγουρα δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο, ωστόσο είναι γεγονός ότι ο κόσμος μαζί με την ελπίδα που δίνει ο ερχομός των δύο επιχειρηματιών, είναι επιφυλακτικός, συγκρατημένος και δύσπιστος σχετικά με τις προθέσεις των Ντάβαρη-Παπαγεωργίου, αλλά ο χρόνος είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση αν αυτή η συνεργασία είναι για το καλό ή όχι της τοπικής μας ομάδας… Προς το παρόν εκείνο που προέχει είναι το παιχνίδι της Κυριακής για την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής (3ος Όμιλος), με αντίπαλο την ισχυρή Δόξα Νέας Μανωλάδας. Μετά από χρόνια η Μαύρη Θύελλα θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει για έδρα της το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. και η έντονη παρουσία του κόσμου μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τον 12ο παίκτη της ομάδας και γι’ αυτό άλλωστε Ράλλης και Ντάβαρης υπερτόνισαν στις δηλώσεις τους την ανάγκη να αγκαλιάσουν όλοι τη νέα προσπάθεια. Ντάβαρης: Θέλω η ομάδα να πηγαίνει κάθε Κυριακή και να νικάει «Ο καθένας τα λεφτά του τα βάζει όπου του αρέσει» ήταν η απάντηση του Κώστα Ντάβαρη στην ερώτηση γιατί δύο επιχειρηματίες που δεν κατάγονται από τη Μεσσηνία έρχονται να «επενδύσουν» στην ομάδα της Καλαμάτας, εξηγώντας ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν τέτοια κλισέ, ενώ για τη συμφωνία, τα σχέδια και τους στόχους δήλωσε στο «Θ» τα παρακάτω: «Είχαμε μια κουβέντα εδώ και περίπου 2 χρόνια με τον κ. Ράλλη, αυτή τη φορά προχώρησε και πιστεύω να είναι μια καλή λύση αυτή και για την ομάδα και για μας, για όλους. Έχουμε αργήσει, αλλά πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά αν δουλέψουμε όλοι όπως πρέπει. Παίκτες πιστεύω ότι θα έρθουν πολύ καλοί αν χρειάζεται η ομάδα. Θα δούμε με τον προπονητή να μην παίρνουμε πρωτοβουλίες από μόνοι μας. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε όποιον παίκτη χρειάζεται η ομάδα και ό,τι χρειάζεται. Μπορούμε να τους πείσουμε να έρθουν ότι είμαστε ένας καλός σύλλογος, ακόμα κι αν παίζουν σε άλλες ομάδες. Όλες οι κινήσεις θα έχουν γίνει μέχρι τη Δευτέρα. Με τη βοήθεια του κόσμου και τη δική μας κι αν δεν κάνουμε πολλά λάθη πιστεύω θα πιάσουμε το στόχο μας που για την Καλαμάτα δεν μπορεί παρά να είναι η άνοδος και μόνο η άνοδος. Δεν κάνουν τα χρήματα πάντα την ομάδα. Πρέπει να έχεις πείρα, άποψη, τις απαιτούμενες γνώσεις και γνώμη στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δουλέψουμε όλοι για το παιχνίδι της Κυριακής. Η ομάδα έχει κάποιες αδυναμίες, δεν έχει αυτό που πρέπει για πρωταθλητισμό. Όμως μόνο με το θόρυβο, την έντονη παρουσία του κόσμου, τη βοήθεια τη δική μας, τη δύναμη φυσικά των παιδιών της ομάδας και όλων πιστεύω την Κυριακή να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αν έρθει έχουμε πιάσει ένα μεγάλο ποσοστό του στόχου μας. Για να μην παλεύουμε με την πλάτη στον τοίχο πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή σωστά». Ερωτηθείς ο κ. Ντάβαρης για το ενδεχόμενο αντίδρασης του κόσμου, που τον έχει συνδέσει ως (παλιό) πρόεδρο του (ανενεργού) Πανηλειακού, απάντησε: «Δεν μπορεί κανένας να κερδίσει το 100% της Χριστίνας Ελευθεράκη -

***  Για στίβο, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και ποδηλασία στον “Ιστορικό” Μεσσηνιακό 

«Ο Σύλλογός μας έχει συμπληρώσει 127 χρόνια ζωής. Ο στίβος ιδρύθηκε το 1895, η ποδηλασία το 1899, το ποδόσφαιρο το 1909 και το βόλεϊ το 1928» έτσι προλόγισε ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, Τάκης Στασινόπουλος, την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ιδιόκτητου γηπέδου με σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο και να καλέσουν τα παιδιά και τους νέους στον αθλητισμό. Ο Δημήτρης Πουλόπουλος, μέλος του Δ.Σ. και έφορος στίβου μίλησε με το συναίσθημα, «καταθέτοντας» ότι «Κάθε φορά που βρίσκομαι σε αυτό το χώρο, παρόλο που υπηρετώ τον σύλλογο για 50 χρόνια, από το 1963 είμαι αθλητής του συλλόγου, μετά προπονητής και τώρα μέλος της διοίκησης, αισθάνομαι ρίγος και συγκίνηση, γιατί στο μυαλό μου έρχονται οι πραγματικά ιστορικές στιγμές που ζήσαμε σε αυτό το «καρβουνίδι» που έχει γίνει σήμερα γήπεδο ποδοσφαίρου».Στίβος «Ο Μεσσηνιακός πραγματικά έχει ένα πολυπληθέστατο τμήμα στις ακαδημίες στίβου. Είναι πάνω από 250 παιδιά. Θεωρούμε το τμήμα αυτό ένα από τα σπουδαιότερα» είπε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Πουλόπουλος, δίνοντας τη …σκυτάλη στην προπονήτρια στίβου Ελένη Χατζή (παραβρέθηκε μαζί με την Βούλα Κορωνιού), που με τη σειρά της ενημέρωσε για το πρόγραμμα και το τεχνικό τιμ, το οποίο συμπληρώνουν οι Άρις Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλυβιώτης στις ρίψεις, στις ακαδημίες οι Βούλα Κορωνιού, Γιάννα Κοστρίβα, Μαρία Χρονοπούλου, Χαρά Χιουρέα. Τα προγράμματά στο στίβο του ΜΓΣ ξεκινάνε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 4 έως τις 7 μ.μ., ενώ την Τρίτη από τις 5 μέχρι τις 7 μ.μ. Πέμπτη και Σάββατο 10 με 12. Στο αγωνιστικό τμήμα βρίσκεται ο κ. Τριανταφυλλόπουλος καθημερινά από τις 4 μ.μ. ενώ υπάρχει και παράρτημα στη Μεσσήνη που στελεχώνουν γύρω στα 60 παιδιά και έφορος στο τμήμα είναι ο Γιάννης Σταυρόπουλος. Ποδηλασία Εκπροσωπώντας το τμήμα ποδηλασίας και τον προπονητή Κοσμά Νταβουτιάν, ο Νικήτας Παναγιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε χωρίσει τα παιδιά ανάλογα με τις ηλικίες σε τμήματα, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο στόχος μας δεν είναι να γίνουν σώνει και καλά πρωταθλητές, αλλά πρώτα τα παιδιά να μάθουν να κυκλοφορούν στο δρόμο. Οι προπονήσεις γίνονται κυρίως Σάββατο και Κυριακή το μεσημέρι (χειμώνα 3 μ.μ. και το καλοκαίρι αργότερα προς το απόγευμα) σε κλειστούς προστατευμένους χώρους: για τα ποδήλατα δρόμου συναντιόμαστε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην παραλία, δίπλα από τα γήπεδα τένις που είναι προστατεμένο από τα αυτοκίνητα και για την ορεινή ποδηλασία πάνω από το πεδίο βολής». Ποδόσφαιρο Εκ μέρους της ακαδημίας ποδοσφαίρου παραβρέθηκαν ο έφορος Γιάννης Σπαντιδέας και ο προπονητής Παναγιώτης Στάθης (σ.σ. το τιμ συμπληρώνει ο Βαγγέλης Μιχαλόπουλος), ο οποίος είναι ορθοπεδικός στο νοσοκομείο Καλαμάτας, με δίπλωμα προπονητών UEFA B και περιμένει αποτελέσματα εξετάσεων για το UEFA A. Όπως υπερτόνισαν η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, χωρίς οικονομική συνδρομή, ως μια κοινωνική προσφορά του ιστορικού συλλόγου σε μια δύσκολη εποχή. «Οι ακαδημίες του ΜΓΣ επαναλειτουργούν από πέρυσι σοβαρά και προγραμματισμένα, χρησιμοποιώντας και τα δύο μεγάλα όπλα του συλλόγου που είναι η παράδοση του συλλόγου και ότι διαθέτει γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα» τόνισε ο κ. Στάθης, δίνοντας επίσης έμφαση στη φιλοσοφία ανάδειξης όχι μόνο καλών ποδοσφαιριστών, αλλά και καλών πολιτών. Οι προπονήσεις του ποδοσφαίρου διεξάγονται: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 4 μ.μ. και Σάββατο πρωί. Βόλεϊ Ο έφορος του βόλεϊ, Χρήστος Ζερίτης, μετέφερε ότι ο Μεσσηνιακός επαναλειτουργεί ακαδημίες βόλεϊ (την περασμένη 2ετία είχαν συνεργασία με την Καλαμάτα ’80) που «στελεχώνονται από 4 πανάξιους προπονητές, τη Γωγώ Σουρή που είναι και προπονήτρια της γυναικείας ομάδας, η οποία παίζει στο πρωτάθλημα της Α2, τον Παναγιώτη Ντάκουρη γνωστότατος αθλητής, τη Βιβή Τασιοπούλου, παλιά αθλήτρια, την Ελένη Εξηνταβελώνη εν ενεργεία αθλήτρια». Ο ίδιος παρουσίασε το νέο λογότυπο που φιλοτέχνησε ο γνωστός «Σκιτσοφρενής», Κώστας Λούζης, ενώ η Γωγώ Σουρή πρόσθεσε ότι οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στο χώρο του Κλειστού της Παραλίας τις ώρες 6.30-8.30 μ.μ. τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα 10 π.μ.-12 μ. - 
*** *** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Τα  Βίντεο από αθλητικές δραστηριότητες  Τετάρτης  23/09/2015:
~**ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ 1-3    αγων. 22-09-2015  P1040868: https://youtu.be/Nc1Y6ZLxK_4 ,
~**ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-1    αγων   22/09/2015: https://youtu.be/q16oZKVjtyM ,
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0 4η  αγων  22/09/2015https://youtu.be/e6jMUE_h2sw ,
~**ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ 1-3    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/WG7HkZ6K-4A ,
~**Ξάνθη-ΟΣΦΠ  1-3  2  από τα 4 γκολ    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/ctGZD62Q3qs ,
~**Ξάνθη- ΟΣΦΠ 1-3  το 3ο γκολ    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/81B1rGl8QQM  ,
 *~**ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1     αγων  23/09/2015  γκολ σχόλια : https://youtu.be/xUS3Y846uTk ,
~** Αθλητική Τετάρτη 23/09/2015 αγώνες  γκολ σχόλια 4η αγων: https://youtu.be/mYOvdu_yoxM ,

  Και επισήμως Δευτέρα το ντέρμπι Εργοτέλης- ΑΟΧ

***Στο  Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας :
OI ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Οι πρόεδροι των 14 ομάδων της Α1 Τοπικής κατηγορίας είναι οι εξής:
Εράνη Φιλιατρών: Γιάννης Δρακόπουλος
ΑΟ Ασπροχώματος: Χάρης Κωνσταντόπουλος
Ακρίτας Κορώνης: Δημήτρης Σιψάς
Αίαντας Καλαμάτας: Αλέκος Θεοδωρακόπουλος
Ομόνοια: Γιάννης Μανωλόπουλος
ΑΟ Μεθώνης: Ηρακλής Μιχελής
Ηρακλής Καλαμάτας: Ηλίας Κομινάκης
Νέος Άρις: Βασίλης Σπηλιώτης
Κεραυνός Καλαμάτας: Θάνος Καράμπελας (εκτελεί χρέη προέδρου)
Απόλλων Πεταλιδίου: Μιχάλης Αυγουλέας
Παπαφλέσσας Χώρας: Ηλίας Παναγιωτόπουλος
Χανδριναϊκός: Απόστολος Ζωντανός
ΑΕ Αβίας: Γιώργος Κουκούτσης
Αναγέννηση Παραλίας: Παναγιώτης (Τάκης) Σερεμέτης)
 _________________

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Οι προπονητές των 14 ομάδων της Α1 κατηγορίας είναι οι εξής:
Εράνη Φιλιατρών: Δημήτρης Λίτσας
Συνεργάτης: Στασινός Χρονόπουλος
ΑΟ Ασπροχώματος: Τάκης Βούτσας
Ακρίτας Κορώνης: Νίκος Σαββίδης
Αίαντας Καλαμάτας: Γιάννης Σακελλαρόπουλος
Συνεργάτες: Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς
Ομόνοια: Σωτήρης Μπουραντώνης
Συνεργάτης: Αντώνης Αγγελής
ΑΟ Μεθώνης: Παναγιώτης Βλαχογιάννης, Παναγιώτης Μίχος
Ηρακλής Καλαμάτας: Νίκος Μουλατσιώτης
Νέος Άρις: Τάσος Χαρίτος
Κεραυνός Καλαμάτας: Βαγγέλης Σκουρλέτης
Συνεργάτης: Χρήστος Νιάρχος
Απόλλων Πεταλιδίου: Κώστας Πλακουδάκης
Παπαφλέσσας Χώρας: Κώστας Λυμπερόπουλος
Συνεργάτης: Παναγιώτης Κάππος
Χανδριναϊκός: Δημήτρης Μάλαμας
Συνεργάτης: Αργύρης Λιάππας
ΑΕ Αβίας: Διονύσης Πουλής
Αναγέννηση Παραλίας: Γιώργος Μηλίτσης
________________________

ΟΙ ΕΔΡΕΣ
Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιήσουν ως έδρες οι 14 ομάδες της Α1 κατηγορίας είναι τα εξής:
Εράνη Φιλιατρών: Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών (παλιό)
ΑΟ Ασπροχώματος: Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Ακρίτας Κορώνης: Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Αίαντας Καλαμάτας: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ομόνοια: Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Μεθώνης: Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Ηρακλής Καλαμάτας: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Νέος Άρις: Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Κεραυνός Καλαμάτας: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Απόλλων Πεταλιδίου: Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Παπαφλέσσας Χώρας: Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Χανδριναϊκός: Δημοτικό Γήπεδο Πύλου
ΑΕ Αβίας: Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας: Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
*** Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ  :
3η αγωνιστική
Σπερχογεία – Μιλτιάδης  1-1 .-
Εθνικός Μ. – Μεσσηνιακός  3-0 .-
Ολυμπιακός Κ. – Πάμισος Μ. 0-4 .-
Σα , Θουρία – Δώριο  5-2 .- ^
Σα  , Διαβολίτσι – Πύλος  0-5  .- ^
Σα , ΑΟ Φαραί – Απόλλων Κ. 1-0 .- ^
Σα  , Ανδρούσα – Αρφαρά  0-1 .- ^
Τ. Άγρας – Κυπαρισσία  1-1 .-

ΑΝΔΡΟΥΣΑ -ΑΡΦΑΡΑ 0-1 
Γήπεδο Ανδρούσας, 4.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης, πολύ καλοί. 
Στο 34΄0-0. Κεφαλιά Μπαλόπουλου, σε σέντρα Πατσιώτη για Ανδρούσα, μόλις άουτ. 
Ένταση στο γήπεδο στο 40' λεπτό και επεισόδιο Φασουλή - Ζέπου. Τελικά ηρέμησαν τα πνεύματα.  
ΤΕΛΟΣ Α΄ημιχρόνου 0-0 στην Ανδρούδα. 
Ευκαιρία με τον Καρύδη, στο 51΄το Αρφαρά. 
61' ΓΚΟΟΟΟΟΛ 0-1  για το Αρφαρά με τον Γιάννη Καρύδη!!!
66' ΔΟΚΑΡΙ (δεξιά κάθετο) για την Ανδρούσα με σέντρα σουτ Βλαχόπουλου. 
74΄ ωραίο σουτ Πατσιώτη, δύσκολα σε κόρνερ Νιάρχος. 
78' Ζάκκας μόνος του με Νιάρχο, μπλόκαρε δύσκολα ο πορτιέρο του Αστέρα. 
ΤΕΛΟΣ του αγώνα 0-1 νίκησε ο Αστέρας Αρφαρών μέσα στην Ανδρούσα!
Μεγάλα επεισόδια στο γήπεδο με... πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Φασουλή και τον Ζέπο!  
Ευτυχώς ηρέμησαν στη συνέχεια τα πνεύματα...
Μεγάλη νίκη – μισή κατηγορία χθες για τον θαυμάσιο και πάλι Αστέρα Αρφαρών του Στάθη Βανικιώτη με σκορ 1-0 μέσα στην Ανδρούσα επί της πολύ δυναμικής πάντα, ειδικά στην έδρα της, τοπικής ομάδας!
-  «Μελανό» σημείο τα επεισόδια στο τέλος του αγώνα με πρωταγωνιστές τους Μιχάλη Φασουλή και Άκη Ζάππο, οι οποίοι οφείλουν να είναι πια πιο ψύχραιμοι για να μην χαλούν από μόνοι τους την άριστη κατά τα άλλα προπονητική και ποδοσφαιρική τους εικόνα μέσα στα γήπεδα.   
Το 0-1 ήρθε στο  61’ με φοβερό βολέ του φορμαρισμένου Γιάννη Καρύδη – σκεφτείτε τι παικταράς θα ήταν αυτός, αν δεν δούλευε και έκανε έτσι  πιο συχνά προπόνηση -  μέσα από την περιοχή, ένα ακόμη γκολ από τον θαυμάσιο αυτό παίκτη των Αρφαρών.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως στο 66′ σε σέντρα – σουτ του Βλαχόπουλου η μπάλα θα βρει στο κάθετο δεξί δοκάρι του εξαιρετικού και χθες Νιάρχου.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο άριστος και πάλι Κώστας Ψηλοπαναγιώτης (κακώς σταμάτησε τόσο νωρίς από τις Εθνικές κατηγορίες και οφείλει να το ξανασκεφτεί αυτό), με βοηθούς τους Γεωργαντά και Τσοπανάκη.
ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Κρεμμύδας, Ζάκκας, Γκούνης, Μπαλόπουλος, Βλαχόπουλος, Πατσιώτης, Φαράντος, Μουλαβασίλης, Μαραγκούλιας (71′ Βοσνάκης), Καλογερόπουλος (70′ Θεοδοσόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Σ. Φέστας, Κ. Φέστας, Γ. Ι. Μπούρας (90′ λ.τρ. Π. Χαραλαμπόπουλος), Γ. Τσιλίκος, Β. Τσιλίκος (46′ Γιαννακούντζος), Ζέππος, Καπόγλης, Καρύδης, Ψωμάρας (74′ Γιαννακόπουλος), Π. Χαραλαμπόπουλος.

***  Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας :
Η ισοπαλία- σοκ της Κυπαρισσίας (1-1) στους Γαργαλιάνους με τον Τέλο Άγρα στις καθυστερήσεις του αγώνα, γκρέμισε την ομάδα της Αρκαδιάς από την κορυφή της βαθμολογίας της Α’ Τοπικής.
    Έτσι λοιπόν, από τέσσερεις,  μόνο τρεις ομάδες έμειναν στο ρετιρέ της βαθμολογίας στην Α' Τοπική, μετά την 3η αγωνιστική, ο φορμαρισμένος Πάμισος του Αντώνη Μαυρέα που πέρασε σαν σίφουνας και από το ΚΤΕΛ με «τεσσάρα» επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας (0-4), ενώ η Πύλος του Νίκου Κακαλέτρη το Σάββατο έριξε «πεντάρα» (0-5) στον Διαβολίτσι επί του ΑΟΔ και η Θουρία  του Γιώργου Αργυρόπουλου την Κυριακή το απόγευμα και αυτή πέντε γκολ στο Δώριο (5-2) στον Κορδία.
Επίσης την  3η αγωνιστική ξεχώρισε το μεγάλο διπλό το Σάββατο το απόγευμα του Αστέρα Αρφαρών του Στάθη Βανικιώτη μέσα στην Ανδρούσα (0-1), επίσης το Σάββατο η επικράτηση (1-0) του ΑΟ Φαραί στο Στρατόπεδο στο καλαματιανό ντέρμπυ της ουράς επί του Απόλλωνα  και την Κυριακή, η επιστροφή στις νίκες του Εθνικού στον Μελιγαλά επί του Μεσσηνιακού (3-0) και τέλος, το «Χ» στην Σπερχογεία ανάμεσα στον ΑΟΣ και στο Πυργάκι (1-1).  
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική της 3ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής κατηγορίας της Μεσσηνίας έχουν ως εξής:
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
Ανδρούσα - Αστέρας Αρφαρών    0-1
Διαβολίτσι - Τσικλητήρας Πύλου    0-5
Πανθουριακός - Δώριο    5-2
Α.Ο. Φαραί - Απόλλωνας Καλαμάτας    1-0
Τέλλος Αγρας - Κυπαρισσία    1-1
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Πάμισος    0-4
Εθνικός Μελιγαλά - Μεσσηνιακός    3-0
Σπερχογεία - Μιλτιάδης    1-1
-------------------------------------------
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Πάμισος    16-0    9
-. Τσικλητήρας Πύλου    10-2    9
-. Πανθουριακός    9-3    9
4. Κυπαρισσία    6-2    7
5. Εθνικός Μελιγαλά    7-3    6
-. Αστέρας Αρφαρών    5-4    6
7. Μεσσηνιακός    4-4    4
-. Τέλλος Αγρας    3-4    4
9. Ανδρούσα    2-3    3
-. Α.Ο. Φαραί    2-3    3
-. Δώριο    4-8    3
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    4-9    3
13. Σπερχογεία    2-9    2
14. Μιλτιάδης    2-8    1
15. Απόλλωνας Καλαμάτας    2-7    0
16.  Διαβολίτσι    1-10    0.
---------------------------------
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου)
Αστέρας Αρφαρών - Τέλλος Αγρας
Μιλτιάδης - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Εθνικός Μελιγαλά - Σπερχογεία
Απόλλωνας Καλαμάτας - Κυπαρισσία
Τσικλητήρας Πύλου - Ανδρούσα
Δώριο - Α.Ο. Φαραί
Διαβολίτσι - Πάμισος
Μεσσηνιακός – Πανθουριακός.
 

1.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας –ΑΠΣ ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών 3-2 .-
(Κυ , 13/09/2015) {Τα γκολ: Ηλίας Καπόγλης, Γιώργος Γιαννακόπουλος (Αστέρας Αρφαρών)}. Θοδωρής Θεοδωρόπουλος , Βασίλης Τζίφας (Ολυμπιακός Καλαμάτας).
2.-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ-Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-1 .- (Τε 23/09/2015)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Σταμάτης Φέστας, Γιώργος Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος, Καπόγλης, Ζέππος, Γρηγόρης Τσιλίκος, Ψωμάρας (81′ Κάρτσωνας), Κώστας Φέστας, Βασίλης Τσιλίκος (82′ Γιαννακούντζος), Δημ. Καρύδης.
3.-Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 0-1 .- (Σα 26/09/2015)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Σ. Φέστας, Κ. Φέστας, Γ. Ι. Μπούρας (90′ λ.τρ. Π. Χαραλαμπόπουλος), Γ. Τσιλίκος, Β. Τσιλίκος (46′ Γιαννακούντζος), Ζέππος, Καπόγλης, Καρύδης, Ψωμάρας (74′ Γιαννακόπουλος), Π. Χαραλαμπόπουλος.
4.-ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών-ΤΕΛΟΣ Άγρας (Κυ , 04/10/2015)

 ***Στην  2η αγωνιστική :
Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ-Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-1 .- {23/09/2015}
Σαρωτικός στην επανάληψη και παίζοντας και πάλι όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο ο Αστέρας πέτυχε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 του μαχητικού και εξαιρετικού επίσης ΑΟ Διαβολιτσίου, στο Αρφαρά με σκορ 2-1!
Πάντως η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και μόλις στο 7ο λεπτό ο Πάλιας έδωσε την μπάλα στον Δημόπουλο και αυτός με κεφαλιά έκανε το 0-1, εκμεταλλευόμενος μία αδράνεια της άμυνας των «κυανολεύκων».
Η μεγάλη όμως αντεπίθεση – όπως προαναφέραμε – των παικτών του Στάθη Βανικιώτη ουσιαστικά άρχισε στο δεύτερο ημίχρονο και σχετικά νωρίς, στο 53′ ο Γρηγόρης Τσιλίκος με φοβερό φάουλ ισοφάρισε σε 1-1, ανεβάζοντας συνάμα στα ύψη την ψυχολογία όλων στο Αρφαρά και βέβαια και στην κατάμεστη πάλι εξέδρα του γηπέδου του Αστέρα.
Και έτσι, στο 68′ ο Καρύδης με υπέροχο σουτ… αλλά Μπέκαμ, μέσα από την περιοχή «έγραψε» πανηγυρικά το 2-1, σκορ με το οποίο άλλωστε τελείωσε και το ματς. .
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο καλός Λάμιας, με βοηθούς τους Βρυώνη και Ηλιόπουλο. Έντονες φωνές και διαμαρτυρίες για τον Αστέρα για δύο φάσεις πάναλτι, στο 75’ και στο 83’, με την πρώτη να έχουν απόλυτο (πάλι) δίκαιο…
Ένταση μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων είχαμε στο ημίχρονο, χωρίς όμως να ξεφύγει η κατάσταση, χάρη στην παρέμβαση των πιο ψύχραιμων και κυρίως των προπονητών Στάθη Βανικιώτη και Σωτήρη Δημάκη, οι οποίοι διδάσκουν πάντα (και) ήθος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Σταμάτης Φέστας, Γιώργος. Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος, Καπόγλης, Ζέππος, Γρηγόρης Τσιλίκος, Ψωμάρας (81′ Κάρτσωνας), Κώστας Φέστας, Βασίλης Τσιλίκος (82′ Γιαννακούντζος), Καρύδης.
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μερκούρης, Κωστόπουλος, Γερμάνης, Βεργόπουλος, Καστριτσέας (43′ λ.τρ. Παπαλέξης), Δημόπουλος, Δασκαλάκης, Χότζα, Χριστόπουλος (62′ Βουρνάς), Πάλλιας (75′ Θεοδωρόπουλος), Πεϊδης.

***  ΑΝΔΡΟΥΣΑ -ΑΡΦΑΡΑ 0-1
Γήπεδο Ανδρούσας, 4.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης, πολύ καλοί.
...Στο 34΄0-0. Κεφαλιά Μπαλόπουλου, σε σέντρα Πατσιώτη για Ανδρούσα, μόλις άουτ.
Ένταση στο γήπεδο στο 40' λεπτό και επεισόδιο Φασουλή - Ζέπου. Τελικά ηρέμησαν τα πνεύματα.
ΤΕΛΟΣ Α΄ημιχρόνου 0-0 στην Ανδρούδα.
Ευκαιρία με τον Καρύδη, στο 51΄το Αρφαρά.
61' ΓΚΟΟΟΟΟΛ 0-1 για το Αρφαρά με τον Γιάννη Καρύδη!!!
66' ΔΟΚΑΡΙ (δεξιά κάθετο) για την Ανδρούσα με σέντρα σουτ Βλαχόπουλου.
74΄ ωραίο σουτ Πατσιώτη, δύσκολα σε κόρνερ Νιάρχος.
78' Ζάκκας μόνος του με Νιάρχο, μπλόκαρε δύσκολα ο πορτιέρο του Αστέρα.
ΤΕΛΟΣ του αγώνα 0-1 νίκησε ο Αστέρας Αρφαρών μέσα στην Ανδρούσα!
Μεγάλα επεισόδια στο γήπεδο με... πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Φασουλή και τον Ζέπο!
Ευτυχώς ηρέμησαν στη συνέχεια τα πνεύματα...
~ Μεγάλη νίκη – μισή κατηγορία χθες για τον θαυμάσιο και πάλι Αστέρα Αρφαρών του Στάθη Βανικιώτη με σκορ 1-0 μέσα στην Ανδρούσα επί της πολύ δυναμικής πάντα, ειδικά στην έδρα της, τοπικής ομάδας!
- «Μελανό» σημείο τα επεισόδια στο τέλος του αγώνα με πρωταγωνιστές τους Μιχάλη Φασουλή και Άκη Ζάππο, οι οποίοι οφείλουν να είναι πια πιο ψύχραιμοι για να μην χαλούν από μόνοι τους την άριστη κατά τα άλλα προπονητική και ποδοσφαιρική τους εικόνα μέσα στα γήπεδα.
Το 0-1 ήρθε στο 61’ με φοβερό βολέ του φορμαρισμένου Γιάννη Καρύδη – σκεφτείτε τι παικταράς θα ήταν αυτός, αν δεν δούλευε και έκανε έτσι πιο συχνά προπόνηση - μέσα από την περιοχή, ένα ακόμη γκολ από τον θαυμάσιο αυτό παίκτη των Αρφαρών.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως στο 66′ σε σέντρα – σουτ του Βλαχόπουλου η μπάλα θα βρει στο κάθετο δεξί δοκάρι του εξαιρετικού και χθες Νιάρχου.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο άριστος και πάλι Κώστας Ψηλοπαναγιώτης (κακώς σταμάτησε τόσο νωρίς από τις Εθνικές κατηγορίες και οφείλει να το ξανασκεφτεί αυτό), με βοηθούς τους Γεωργαντά και Τσοπανάκη.
ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Κρεμμύδας, Ζάκκας, Γκούνης, Μπαλόπουλος, Βλαχόπουλος, Πατσιώτης, Φαράντος, Μουλαβασίλης, Μαραγκούλιας (71′ Βοσνάκης), Καλογερόπουλος (70′ Θεοδοσόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Σ. Φέστας, Κ. Φέστας, Γ. Ι. Μπούρας (90′ λ.τρ. Π. Χαραλαμπόπουλος), Γ. Τσιλίκος, Β. Τσιλίκος (46′ Γιαννακούντζος), Ζέππος, Καπόγλης, Καρύδης, Ψωμάρας (74′ Γιαννακόπουλος), Π. Χαραλαμπόπουλος.


*** ~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
 ~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .
-~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .
-~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.-
 ~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .-
 ~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~Το  αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/09-2015.html ,~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 11-09 -2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-09-2015.html .-
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-2015.html .-
 ~Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA  NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12  και  13 Σεπτεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/12-13-2015.html .-  ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης στην Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  14  Σεπτεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/14-2015.html .
~ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Σεπτεμβρίου  2015   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-15-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-
 ~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας Διαδρομές  Τρίτη  15 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-       
~ Η  Εφημερίδα  μας  ΑRFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Σεπτεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-16-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα   μας  ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-17-2015.html .-
~Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
~ARFARA NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-18-2015.html .-
~ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ αλλά και ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΝΔΡΕ και ΑΝΕΚΔΟΤΑΣ  : Παρασκευή  18  Σεπτεμβρίου  2015 , http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html .-
~  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  18  Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/18-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Σάββατο  19  Σεπτεμβρίου  2015:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-19-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση  Κυριακή  20  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-20-2015.html .- 
~ Βουλευτικές Εκλογές 20  Σεπτεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/20-2015.html .-
~ Βουλευτικές Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου 2015/ 2ον :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/20-2015-2.html .-
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 21  Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-21-2015.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 19 και20  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/19-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Δευτέρα 21  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/21-2015.html .-
~Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  22 Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-22-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου 2015:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-24-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Σεπτεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/24-2015.html .- ~ Η  Εφημερίδα  μας  Αrfara Νews  Το  αγιάζι στην ενημέρωση  25 Σεπτεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/rfara-ews-25-2015.html .-
~ΕΚΔΡΟΜΗ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην ορεινή Αρκαδία Λακωνίας Σάββατο  26 /09/2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 : https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7613279330500520820#allposts/postNum=0 .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι στην Ενημέρωση  Κυριακή 27  Σεπτεμβρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-27-2015.html .-
~ ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα  28  Σεπτεμβρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-28-2015.html .-
~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 

 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4372 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                               
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2598 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , + Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2579   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9535   βίντεο   .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4558 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.311   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

***  VIDEO  q  ΕΚΔΡΟΜΩΝ στις Ομορφιές της Ελλάδας  μας  :
  Ι Μ  ΛΟΥΚΟΥΣ  διαδρομή από ΑΣΤΡΟ 26/09/2015: https://youtu.be/MR-vPW0j4gM ,
Ι Μ  Παλαιοπαναγιάς Άστρου εντός  Ι Ν  26/09/2015: https://youtu.be/fsaEszePQds ,
Ι Μ  Παναγίας Μαλεβής αρτοκλασία  26/09/2015: https://youtu.be/TmF1Zvi-WDs ,
Ι Μ  ΣΩΤΗΡΟΣ ΛΟΚΟΥΣ ΑΣΤΡΟΥ  26/09/2015: https://youtu.be/K2sBbFB_jmk ,
Ι Μ Μαλεβής  26/09/2015: https://youtu.be/hMreFgWCBac ,
Ι Μ Παλαιοπαναγιάς Κυνουρίας 26/09/2015  διαδρομήhttps://youtu.be/mAhMKQdRpJ0 ,
Ι Μ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗΣ  διαδρομή 26/09/2015: https://youtu.be/MH34dGbCoVs ,
Ι Ν  Παναγίας Μαλεβής  προσκύνημα 26/09/2015: https://youtu.be/y2VyI5NlpXc ,
Ι Ν  Παναγίας Παλαιοπαναγιάς Άστρου  26/09/2015: https://youtu.be/rNsloeJXkRI ,
Ι Ν Παναγίας Παλαιοπαναγιάς  εντός Κυνουρίας 26/09/2015: https://youtu.be/Azd4K98siSA ,
~^ Ι Μ  ΕΛΩΝΗΣ  ανεβαίνοντας  26/09/2015: https://youtu.be/fezhUDazXkM ,
~^ Ι Μ  ΕΛΩΝΗΣ  Λεωνιδίου Αρκαδίας 26/09/2015: https://youtu.be/4F6nxElzpg0 ,
~^ Ι Μ  ΕΛΩΝΗΣ Λεωνιδίου  26/09/2015: https://youtu.be/rN9NKFAqOF4 .-
~^ Ι Μ  ΛΟΥΚΟΥΣ προσκύνημα τίμιου ξύλου  26 /09/ 2015: https://youtu.be/mb49HKLkgNw .-
~^ Ι Μ  ΣΩΤΗΡΟΣ ΛΟΥΚΟΥΣ  ενημέρωση από μοναχή 26/09/2015: https://youtu.be/jOgbLRvvnpw .-
~^ ΚΟΣΜΑ Αρκαδίας αφήγηση φεύγοντας 26/09/2015: https://youtu.be/1BrGpGfFOl0 .-
~ ^ ΚΟΣΜΑΣ  Αρκαδίας Οινομαγειρείο "Ο  ΝΑΥΑΡΧΟΣ" φαγητό 26/09/2015: https://youtu.be/N_NCxVA_RkU .-
~^ ΚΟΣΜΑΣ Ν  Αρκαδίας Πάρνωνας  διαδρομή 26/ 09/ 2015: https://youtu.be/aho5QmxGvys ,
~^ Κοσμάς χωριό Πάρνωνα Αρκαδίας  26/09/2015: ^ Κοσμάς χωριό Πάρνωνα Αρκαδίας  26/09/2015: https://youtu.be/5CHs2auMg0M .-

*** ΒΙΝΤΕΟ  με  ΤΡΑΓΟΥΔΙ -&-  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ :
~* 7 Έντεχνα ελαφρά λαϊκά Ναυτίλος 1-9-2015 P1030881: https://youtu.be/bfKkCjXymUY .-
~ 6  έντεχνα λαϊκά στο ναυτίλο 01/09/2015 1030880 : https://youtu.be/lMs1ZLtciHI .-
~ 5 Ελαφρά έντεχνα λαϊκά στον Ναυτίλο 1-9-015 : https://youtu.be/qWtzI9wSexI ,
~4 Ελαφρό λαϊκά έντεχνα στο Ναυτίλο 1-9-2015: https://youtu.be/9yWKWkxN3GQ .-
~ 3 Έντεχνα  ελαφρολαϊκά στον Ναυτίλο 01/09/2015 : https://youtu.be/gB86Mdud33o .-
~2 Έντεχνα Ελαφρά Λαϊκά στο Ναυτίλο  01/09/2015 : https://youtu.be/HUg94NcfzaY .-
~ 1 ΕΝΤΕΧΝΑ ελαφρά λαϊκά στο Ναυτίλο 1-9-2015 P1030875: https://youtu.be/ZrSHwBXJDTc .-
~7  Ελαφρολαϊκά στην Καλαμάτα Ναυτίλος  18/08 2015: https://youtu.be/0cNNkaw23Zs .-
~6  Ελαφρ5α Λαϊκά τραγούδια στο Ναυτίλο 18/08/2015 : https://youtu.be/LceZusF4hk0 .-
~5  Ελαφρά  λαϊκά τραγούδια  λάϊφ  στον Ναυτύλο 18/08/2015: https://youtu.be/j4zwYUjl9JY .-
~4  Ελαφρολαϊκά τραγούδι μουσική στον Ναυτύλο  18 08 2015: https://youtu.be/SZuSNbd_c5E .-
~ 3  Ελαφρολαϊκά στον Ναυτίλο 18 08 2015: https://youtu.be/nFtc2b2vCMs ,
~ 2  Ελαφρολαϊκά ζωντανά στον Ναυτύλο  18 08 2015 : https://youtu.be/368bCkKfHeg .-
~ 1  Ελαφρολαϊκά τραγούδια  ΝΑΥΤΥΛΟΣ 18 /08/ 2015: https://youtu.be/YTYUO61mPUU .-
~Τραγούδι  διασκέδαση επιστροφής  19/06/2015 : https://youtu.be/8Js3KvIpuB0 ,
~Διασκέδαση στο Λιμποβίσι Αρκαδίας 19/06/2015 :
 https://youtu.be/mUQjC-bJ2IE .-
~ Διασκέδαση στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδιών  1/5/2015: https://youtu.be/Lkt43C2yvGg .-
~Διασκέδαση στις πηγές του Λούσιου Αγία Παρασκευή  1/5/2015: https://youtu.be/WJIr6lXu3EQ .-

*** ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ που  βλέπουμε   :
:http://www.tharrosnews.gr  , www.cretapost.gr , www.in.gr  , www.protothema.gr , www.news.gr , www.voicenews.gr , www.thetoc.gr , www.msn.com , www.rwf.gr  , www.antenna.gr , http://www.ienimerosi.gr , www.tovima.gr www.report24.gr , www.google.com  http://www.defencenet.gr/defence/index.php , www.stoiximan.gr , www.novasports.gr , www.epsmes.gr , www.skai.gr , www.mmess.gr , www.gcontest.gr , www.blogtv.gr , www.karfitsa.gr , www.Capital.gr  ,http://www.ecclesia.gr/greek/synaxaire/synaxari.asp?minas-2&perdey=yes ,  www.digea.gr ,http://sportstonoto.gr , www.Sdna.gr , http://www.tharrosnews.gr         http://www.dikisportts.blogsspot.gr , www.enikos.gr www.tsantiri.gr , www.leonidio.gr , http://www.amarysia.gr  , www.zougla.gr , www.iskra.gr , www.pospertnews.gr , www.nocomments.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.ecclesia.gr  , www.tvmal.gr , http://camvillia.com / , www.veetle.com,  www.atita.gr , www.folders.gr ,  www.elladatv.gr , www.tmstore.gr , www.arcadiaportal.gr , www.LiveU.gr www.google.com/blocked  , www.google.com/password , www.varilux.gr , www.tometopo.gr , www.imerazante.gr , http://xristianos.gr  , http://www.icam.com ,www.mykonoslivetv.com , www.ioanninacity.gr , www.laikoyra.gr , http://www.footballleaguenews.gr  , www.flnews.gr  , www.nerit.gr ,www.kouzinalidl.gr , www.tmstore.gr , www.euro2day.gr , www.Eurivision.gr  , www.diamandino.gr , www.gcontest.gr , http://www.twitter.com/stamos01 , www.erroso.gr , www.epirussport.gr  , www.ionian24.gr , www.trikalaweb.blogspot.gr , http://www.sigmatv.com/shows/anixtigrammi/episodew/5300  http://messiniaka.blosspot.com , www.oikoshopping.gr , www.rickmers.eu , www.buldoza.gr , www.vitorgan.gr , www.thrakinea.gr , http://www.planet-greece.blogspot.com , http://kefaloniamas.gr , http://neakeratsiniou.blogspot.gr , www.kastriacave.gr , http://eartiketts.gr , www.gelita.com , www.collagenpower.gr , www.vrisko.gr , www.epsmes.gr www.sintagespareas.gr , http://www.sportstonoto.gr /  www.du.de , www.rickmers.com ,www.sportdog.gr , http://notosportnews.gr , www.trikalaola.gr ,www.kozan.gr , www.fonh.gr , www.lavera.gr , www.lesvospost.gr , http://www.facebook.com/artion.xristis , www.kerkyrainfo.gr , www.kefaloniapress.gr , www.kathimeriniefimerida.com  , http://www.kalamatajournal.gr , www.abcd.gr , www.patrisnews.gr ,www.aroma-elladas.gr , www.xristianos.gr , www.astrologos.gr , www.spirospero.gr , http://www.kairos.gr , http://www.seismoi.gr , www.express.gr , www.antarsya.gr , www.cybc.com.gr , www.mamakouzina.tv , www.sansimera.gr , www.iatro.gr ,www.pospert.gr , www.piazzadelpo.gr , www.lifo.gr , www.aixmi.gr  ,www.anexartiti.gr , www.pospertnews.gr , www.nocomments.gr  , http://www.adieksodos.gr , www.dikaiologitika.gr , www.politischios.gr , www.news247.gr , www.veetle.com , www.planetgreece.gr , www.lesvosnews.net  , www.efsyn.gr , www.iatropedia.gr , www.trikalaola.gr , http://www.hotelsline.gr www.Seleo.gr ,  www.kathimerini.gr . http://www.tharrosnews.gr    , www.naftemporiki.gr , www.imerisia.gr . www.alfavita.gr , www.proson.gr , www.ekriti.gr  , www.agrocert.gr ,   www.Patrastimes.gr , www.gsae.edu.gr/el , www.ellines.com ,  http://agapienxristou.blogspot.gr , www.eklogika.gr    ,   : http://www.24-ores.com/  , www.asterakia.gr  , www.newrussia.gr  , www.efsyn.gr , http://www.gargalianoionline.g r/ ,
*** ΒΙΝΤΕΟ ομορφιές της Ελλάδας  μας :
~*22 Βουραϊκός με τραινάκι 19/04/2015 P1020061: https://youtu.be/N5ZAZFcwdvc .-
~*21 Διαδρομή με τρενάκι φαράγγι Βουραϊκού 19/04/2015: https://youtu.be/cZL11qmZuao .-
~*20 Βουραϊκός διαδρομή με τρενάκι 19/04/2015:
https://youtu.be/Vw2FxiiKt1o .-
~*19 Βουραϊκός ποταμός και Φαράγγι   διαδρομή με τρενάκι  19/04/2015: https://youtu.be/5KqdVbH771A .-
~* 18 Διαδρομή Καλάβρυτα  Διακοπτό με οδοντωτό 19/04/2015: https://youtu.be/MLeF0KUOp70 .-
~*17 Καλάβρυτα-Βουραϊκός-Διακοφτό/ τραινάκι  19/042015: https://youtu.be/uj7s-uLATRw .-
~16 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ  Σ. Σ.    19/04/2015 P1020051: https://youtu.be/2UOB_1Ki8C8 .-
~* 15 ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ ποταμός και Βουραϊκό φαράγγι 19/04/2015: https://youtu.be/Ern3k5xQTCU .-
~14 α Ο  Χελμός  χιονισμένος 19/04/2015: https://youtu.be/6Y2NHFoKBcU .-
~14 Καλάβρυτα Μονή Αγίας Λαύρας αφήγηση  19/04/2015: https://youtu.be/HePeuAe9zYM .-
~12 Διαδρομή Κλειτορίας- Σπήλαιο Λιμνών - Καλάβρυτα  19/04/2015: https://youtu.be/IAO3tujBP4Q .-
Αρχαιολογικός  χώρος Κορίνθου Αρχαία Κόρινθος 22/03/2015 P1010749: https://youtu.be/SsVfuhtx7Kw .-
Ακροκόρινθος ανεβαίνοντας  22/03/2015: https://youtu.be/FY9uYzjxyhc ,
Αφήνοντας την Ακροκόρινθο  22/03/2015: https://youtu.be/iMSeyNPtwEQ .-
Αρχαιολογικός  χώρος Κορίνθου Αρχαία Κόρινθος 22/03/2015: https://youtu.be/SsVfuhtx7Kw .-
Αρχαιολογικό  Μουσείο Κορίνθου Ακρο-Κόρινθος 22/03/2015: https://youtu.be/RPhHhM1MG98 .-
Ακροκόρινθος  ενημέρωση  από Ι. Κουζής  22/03/2015: https://youtu.be/o05AEiP07-E .-
Ι Μ Αγίου Βλασίου Τρίκορφο Κορινθίας  22/03/2015 P1010752 : https://youtu.be/Pwl-LSEKwhU .-
Ακροκόρινθος ανεβαίνοντας αφήγηση  Ι. Κουζής   22/03/2015 : https://youtu.be/_JKGhwTnoUw .-
Μονή Αγίου Βλασίου Τρίκορφο Κορινθίας  22/03/2015: https://youtu.be/F6H0paoc1dI .-
Αρχαιολογικό μουσείο Ακροκόρινθος Κορίνθου  22/03/2015 : https://youtu.be/RGPHh3GcqZE .-
Γεωργίτση Σπάρτης  διασκέδαση 9/3/2015 : https://youtu.be/RwRoZfl_gH8 .-
Αλευρού Καστόρι Λακωνίας διαδρομή 9/3/2015: https://youtu.be/QRhEVGUWzxQ .-
Γεωργίτσι Σπάρτης  φαγητό διασκέδαση 9/3/2015: https://youtu.be/JziMiALOGOg , Διασκέδαση στο Γεωργίτση  9/3/2015: https://youtu.be/02eqNxCF2xI .-
Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης Αθήνα 08-03-2015 P1010552: https://youtu.be/nmQbHXqHKTc .-
ΑΘΗΝΑ  Θησείο αρχαιολ.   χώρος Ακρόπολης  7/12/2014 : https://youtu.be/gq8QmZCwT9E .-
ΜΟΥΣΕΙΟ Στοά Αττάλου Θησείο Ακρόπολη Αθήνα 7/12/2014: https://youtu.be/eAz9iI4gkCQ .-
3 Φρεγάτα  Ναβαρίνο Νοέμβριος 2014: https://youtu.be/Gm5aneQwlac .-
~* 2 Φρεγάτα  ΝΑΥΑΡΙΝΟ  11/2014: https://youtu.be/CzF1FpQ3_5E .-
~* 1 ΦΡΕΓΑΤΑ ΝΑΥΒΑΡΙΝΟ 11/2014: https://youtu.be/tQTz3kM-wsE .-
Αρχαιολογικό  Μουσείο Αθηνών  Π.Λ.Μ  2013 : https://youtu.be/SUrqoY5M0TI .
Χριστιανούπολη στις πηγές  16/11/2014 P1180576: https://youtu.be/0IQuUND2FUo .-
Χριστιάνοι  φαγητό  16/11/2014 P1180605: https://youtu.be/y20vlO1IGG8 .-
Χριστιάνοι  ενημέρωση  από Μέλπω  16/11/2014 P1180570: https://youtu.be/8vE07kIXMgM .-
Χριστιανούπολη  Φιλιατρά  16/11/2014 P1180622: https://youtu.be/s6tb-Xu-kns ,
Φιλιατρά  Χριστιάνοι  διαδρομή 16/11/2014 P1180574:
 https://youtu.be/w-yKJCdLNVM .-
Η κ   Μέλπω στο μικρόφωνο 16/11/2014  P1180625: https://youtu.be/mgYF_CNx3Mk .-
ΑΜΦΙΠΟΛΗ τύμβος  ανασκαφών σε 1ο  βίντεο 25-10-2014 :
https://youtu.be/-g1lN7yRDos .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: