ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...
Πηγαίνοντας για το Άγιον Όρος
Οι  γλάροι μας ακολουθούν
Από Ουρανούπολη  στην κορυφή του Άθου
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Χιόνια στο Ταΰγετο από Καλαμάτα
Στην Ι.Κ. Αγίου Γεωργίου "Καρτσωναίϊκα"
Ι.ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ
με  Ιερομόναχο γέροντα Γαβριήλ
κατά κόσμον Ιωάννης Αθαν. Κατσαμπάνης
 
Αν έρθει η χάρις του Θεού, όλοι και όλα αλλάζουν, έλα όμως που, για να έρθει, χρειάζεται πρώτα να ταπεινωθούμε.
~ Για  τέταρτη  ημέρα χωρίς τηλέφωνα και Internet στην περιοχή μας  Τέως Δήμου Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Αποκατάσταση βλάβης σε υπόγειες γραμμές σε βλάβη από κεραυνούς προβλέπεται  16  ή 17  Ιανουαρίου  2017 .-

~   *** Το Γαλάτσι αποχαιρετά τον Θανάση Μπούρα. Σήμερα 12-1-2017 το απόγευμα γύρω στις 18.00 έχασε τη μάχη που έδινε με μεγάλη αξιοπρέπεια εδώ και πολύ καιρό με την επάρατη νόσο ο Θανάσης Μπούρας.Γεννήθηκε στο Γαλάτσι το 1950 με καταγωγή από τα  Αρφαρά Μεσσηνίας.
.Παντρεμένος πατέρας τριών παιδιών από τα οποία απέκτησε δύο εγγόνια. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ως άνθρωπος ,και ως επιστήμονας γιατρός παθολόγος-πνευμονολόγος
Σήμερα 14/01/2017 εορτάζουν:
Αγία Νίνα Ισαπόστολος, Άγιοι Τριάντα Τρεις Πατέρες εν Ραϊθώ αναιρεθέντες
~
Ήχος πλ α' . Τον συνάναρχον λόγον
~  Ως ωραίοι οι πόδες σου οι ζηλώσαντες ακολουθήσαι ταίς τρίβοις των αποστόλων Χριστού, Νίνα σκεύος Παρακλήτου παμφαέστατον’ όθεν τιμώντες σε πιστώς, Γεωργίας φρυκτωρέ φωτόλαμπρε, σε αιτούμεν’ ημών τα σκότη λιταίς σου της αγνωσίας πόρρω σκέδασον.
~*
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
Όσιος Νικόλαος ο Κουρταλιώτης

Όσιος Νικόλαος ο Κουρταλιώτης
 
Όσιος Μελέτιος ο νέος που ασκήτευσε στο όρος της Μυουπόλεως

Όσιος Μελέτιος ο νέος που ασκήτευσε στο ....
 
Οσία Ευανθία

Οσία Ευανθία
 


*** «Μαγική Πελοπόννησος» με διαστημόπλοια, αεροδρόμια και τρένα… 
Θέατρο του παραλόγου χθες μεταξύ Τατούλη και Σπίρτζη
 Επιβατικό - μεταφορικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη ζήτησε ο Τατούλης από τον Σπίρτζη
 Αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας και διαστημική πύλη 
 Τρία θεμελιώδη αναπτυξιακά έργα για την Πελοπόννησο έθεσε σε προτεραιότητα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στην πολύωρη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, η οποία διεξήχθη χθες σε θετικό κλίμα, με τη συμμετοχή της θεματικής αντιπεριφερειάρχη, Κωνσταντίνας Νικολάκου και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.
Πρόκειται για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, με τουριστικό, μεταφορικό και επιβατικό χαρακτήρα, όπου απαιτείται, την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας και τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε χαμηλού κόστους επιβατικό και μεταφορικό, και την άμεση ανάγκη σύστασης εθνικού οργανισμού διαστήματος, ώστε να καταστεί εφικτή η συμμετοχή της χώρας στα ευρωπαϊκά προγράμματα για το διάστημα και η έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα.
Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τις προτεραιότητες αυτές κρίσιμα πολιτικά στοιχήματα, τα οποία αξιοποιούν στρατηγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιφερειακής της οικονομίας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξέφρασε τόσο τη δική του συμφωνία για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου όσο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ήδη συνεργάζεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το σκοπό αυτό. Σημείωσε, μάλιστα, ότι στο συνέδριο που θα διοργανωθεί στην Πελοπόννησο, σε συνέχεια αυτού που είχε πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη, θα συμμετάσχει και το υπουργείο Υποδομών.
Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε, αφενός, ότι είναι ενήμερος για την αύξηση του τουρισμού στην Πελοπόννησο και τον «πρωταθλητισμό» του και, αφετέρου, ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία αναβάθμισης και επέκτασής του.
Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ο υπουργός Υποδομών συμφώνησε με την πρόταση του περιφερειάρχη για την παράλληλη λειτουργία του ως επιβατικού και μεταφορικού χαμηλού κόστους αεροδρομίου, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ την οικονομία της Πελοποννήσου.
Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε, επίσης, να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου και να συνεργαστεί στενά με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, για τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Διαστήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση, επίσης, για σημαντικούς οδικοί άξονες, για τους οποίους ζήτησε ο περιφερειάρχης συνεργασία, ώστε να ενταχθούν στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, και αφορούν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.
Ενδεικτικά, αναφέρονται έργα με ωριμότητα άμεσης ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή στα συγχρηματοδοτούμενα ταμεία, ήτοι η παρέμβαση στον Ισθμό, ο άξονας Δερβενάκια – Μυκήνες, η παράκαμψη Δολιανών, η παράκαμψη Λαγκαδίων, οι άξονες Τσακώνα – Καλό Νερό, Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Γύθειο – Σπάρτη, η ολοκλήρωση της περιμετρικής της Τρίπολης και η αντιπλημμυρική προστασία.  

***  Θανατηφόρο τροχαίο στην Άνθεια! (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
Τροχαίο δυστύχημα συνέβη, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Αθήνας, στο ύψος της Άνθειας. Από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγω, ΙΧ αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Αθήνα,  εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ. Από τη σύγκρουση κατέληξε ο οδηγός του οχήματος, άνδρας γύρω στα 50,  καθώς υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε από τη σύγκρουση. Αν και διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομέιο Καλαμάτας, διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Στο σημείο έσπευσε και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βοήθησε στον απεγκλωβισμό του άτυχου οδηγού.
Video: Θανατηφόρο τροχαίο Μεσσηνία , https://youtu.be/7jRpvZgIvQk .-
 
~ Στην φωτογραφεία μας ό άτυχος , χαρούμενος , φιλήσυχος , εργατικός , κοινωνικός , δημιουργικός , οικογενειάρχης , με συμμετοχικότητα ,αγάπη και ανθρωπιά στην κοινωνία Αρφαρών Γιώργο Διον. Κρέπης ..-- Καλο σου ταξίδι φίλε Γιώργο...Σ ...




ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ  : ~ Ο άτυχος οδηγός που έφυγε από την ζωή , είναι ο συμπατριώτης μας ηλικίας 49  ετών  Γεώργιος Διονυσίου Κρέπης  πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού κάτοικος Αρφαρών .-  Φίλε  Γιώργο καλό σου ταξίδι .- Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Αρφαρών για σένα .- Η νεκρώσιμος ακολουθεία  αύριο  Κυριακή 15-01-2017 και ώρα 16,30  μ.μ. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του . - Σ
~ Σε  ηλικία  90  ετών έφυγε από την επίγεια ζωή η Νίκη  χήρα Αθανασίου Μωραγιάννη .-Η  νεκρώσιμη ακολουθεία Κυριακή  15/01/2017 και ώρα 14.30 από Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών .-  Θερμά συλλυπητήρια στους οικίους της .-

***  Καλαμάτα - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2020, η πρόταση Μάκαρη 
Με την πολύτιμη κληρονομιά από την οργάνωση και την προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2021, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, πρότεινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πόλη να θέσει υποψηφιότητα για "ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα νεολαίας" το 2020.
Όπως τόνισε, η Καλαμάτα με τον αριθμό νέων ανθρώπων που διαθέτει, τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών νεαρής ηλικίας στην προσπάθεια του Κ:21, μπορεί να πετύχει το συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος θα δώσει πολύτιμη πολιτιστική, και όχι μόνο, προστιθέμενη αξία στην πόλη.
Επιχειρώντας να αναλύσει το σκεπτικό της πρότασής του, ο κ. Μάκαρης σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι αν σήμερα υπάρχει μία έξοδος κινδύνου, αυτή είναι οι νέοι. Οι νέοι άνθρωποι έχουν ευτυχώς ανησυχία. Πώς έλεγε ο Σαμαράκης, «όσο υπάρχουν ανήσυχοι άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα», αυτό! Όσο υπάρχουν οι ανήσυχοι νέοι, υπάρχει ελπίδα. Πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης τόσοι νέοι άνθρωποι θα πιστέψουν και θα συνεργαστούν έχοντας τέσσερεις βασικές αρχές: δημιουργία, συμμετοχή, ελεύθερη έκφραση, αλληλεγγύη, με ένα κοινό σκοπό. Να σχεδιάσουν και να κερδίσουν. Να υλοποιήσουν δράσεις και εκδηλώσεις, που αφορούν στη Νεολαία της Καλαμάτας.
Ο ρόλος του Δήμου Καλαμάτας είναι να τους στρέψουμε προς την εξωστρέφεια, να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους υπολοίπους. Έτσι μόνο προχωράμε. Η απονομή του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την πόλη της Καλαμάτας. Φέρνει τους νέους στο προσκήνιο, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητά τους. Οι νέοι σήμερα είναι μπροστά, διεκδικούν το μέλλον τους εκεί που περιμένει η ζωή.
Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας (European Youth Capital) είναι ένας σχετικά νεοσύστατος αλλά εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός. Ο τίτλος της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» δίνεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (European Youth Forum) σε μια ευρωπαϊκή πόλη για ένα ολόκληρο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διοργανώνονται δράσεις για νέους που σχετίζονται με την πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή.
Ως ιδέα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, εκθέσεις, αθλητικές διοργανώσεις, συζητήσεις και διημερίδες), καθώς και συναντήσεις εθελοντικών οργανώσεων νεολαίας από όλη την Ευρώπη σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Στο ΥΠΕΚΑ η ΜΠΕ για το λιγνιτωρυχείο στην Κυπαρισσία 
Στο ΥΠΕΚΑ βρίσκεται ο φάκελος για το λιγνιτωρυχείο που προωθείται να λειτουργήσει στην Κυπαρισσία και οι υπηρεσίες του υπουργείου καλούνται να γνωμοδοτήσουν και αποφασίσουν για την έγκριση ή μη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) λιγνιτωρυχείου έκτασης 268.500 τ.μ., στη θέση «Μεταλλείο Καρτελάς – Αγ.  Κωνσταντίνος – Μαύρη Λίμνα – Αγ. Γεώργιος» Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Δήμου Τριφυλίας, Π.Ε. Μεσσηνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το «θέμα» προχώρησε στα υπουργεία, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Ήδη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, για την αδειοδότησή του,  έχει εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού.
Όλα, πλέον, κρίνονται στο ΥΠΕΚΑ και εκεί, εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, βαρύνουσα σημασία έχει και η θέση που θα λάβουν οι πολιτικοί παράγοντες, δηλαδή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Θυμίζουμε πως στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015, όταν είχε έρθει στη δημοσιότητα το ζήτημα της δημόσιας διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την ΜΠΕ, είχε ξεσπάσει στην Τριφυλία γενικός ξεσηκωμός εναντίον της λειτουργίας λιγνιτωρυχείου.
Κάτοικοι, επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες γης, φίλοι και επισκέπτες των οικισμών Μύλων, Μαύρης Λίμνας (Πλετσέικα), Καρτελά, Μεμί, Κάτω Μπλεμενιάνων της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας και της Τοπικής Κοινότητας Βρυσών κατέθεσαν υπόμνημα με αντιρρήσεις, ερωτήματα και παρατηρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Μεσσηνίας), ενώ υπέβαλαν αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και ενεχείρησαν κείμενο με αντιρρήσεις, ερωτήσεις και παρατηρήσεις προς το Δ.Σ. και το δήμαρχο Τριφυλίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου 2015, ομόφωνα αποφάσισε ότι αρνείται πλήρως την ίδρυση και λειτουργία λιγνιτωρυχείου, καθώς και οποιαδήποτε μελλοντική επένδυση αυτού του αντικειμένου στο Δήμο Τριφυλίας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε συνεδρίασή του στις 16 Φεβρουαρίου 2015, έπειτα από εισήγηση που κατέθεσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, σχετικά με το θέμα της γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ του έργου, ομόφωνα αποφάσισε και γνωμοδότησε αρνητικά επί της ΜΠΕ του έργου.
Οι κάτοικοι της περιοχής, στις έγγραφες αντιδράσεις, την αίτηση και τα υπομνήματά τους, τότε, τόνιζαν και επαναλαμβάνουν και σήμερα προς κάθε κατεύθυνση: «Όχι άλλο κάρβουνο - όχι στο θάψιμο της περιοχής Κυπαρισσίας - μην καταστρέφετε τη ζωή μας - μη βάλετε ταφόπλακα στο μέλλον των παιδιών μας».

***  Η διαχείριση των απορριμμάτων και ο Δήμος Καλαμάτας 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο. Θέμα της συνάντησης ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και οι απόψεις του Δήμου Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος ανέλυσε στον υπουργό τις γνωστές θέσεις του Δήμου Καλαμάτας, όπως έχουν διατυπωθεί με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την προσπάθεια του Δήμου για διαχείριση των απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχθές, κατά τη διαδικασία ελέγχου ο δήμαρχος εξέφρασε απαισιοδοξία όσον αφορά στην προώθηση της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων, λόγω έλλειψης συνεννόησης, καθώς και μεγάλων δυσκολιών όσον αφορά στις αποφάσεις για αύξηση τελών και ρύθμιση της διαδικασίας πληρωμής του εργολάβου κ.λπ.
Υπενθυμίζουμε ότι «κάτι κακό» που, ωστόσο, είναι καλύτερο από το «τίποτα» χαρακτήρισε τη λύση της κεντρικής διαχείρισης που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου (ανάδοχος του σχετικού διαγωνισμού είναι η ΤΕΡΝΑ) και προκρίνει η κυβέρνηση δια του εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, μιλώντας πρόσφατα στη συνδρομητική ιστοσελίδα insidestory και το δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.  Α.Π.

*** Άστατος ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 15/1/2017 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή ασθενείς καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ το απόγευμα οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και αργά το βράδυ τα 6 μποφόρ.
Τις βραδινές ώρες, κυρίως προς το τέλος της ημέρας, στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ΝΑ άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  «Έξοδος 1826»: Μια ταινία για την ελληνική επανάσταση με άρωμα Μεσσηνίας (βίντεο) 
Η ιστορία των παιδιών της Σαμαρίνας που έφυγαν από το χωριό τους για να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, το 1826, «ζωντανεύει» στη μεγάλη οθόνη μέσα από την ανεξάρτητη παραγωγή του Βασίλη Τσικάρα με τίτλο: «Έξοδος 1826» που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα (Κινηματογράφο Αλκυονίς).
Το έργο είναι βασισμένο στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία και είναι η πρώτη ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα, μετά από 46 σχεδόν χρόνια και τον «Παπαφλέσσα» (1971) Τζέιμς Πάρις και  Φίνος Φιλμ με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στον κεντρικό ρόλο.
Η ιστορία
Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα για να πάρει κι άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον σώμα, στη ντάπια του στρατηγού Μακρή.  Έτσι, με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου Ηλία Μανάκα κι άλλους 25 άντρες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους. Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους, μέσα από τα βουνά. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες στο χωριό προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου, την πραγματική αιτία της ξαφνικής φυγής των αντρών τους. Ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος Φρούραρχος της Άρτας Ν. Σερβάν ετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι.
«Παιδιά της Σαμαρίνας»
«Η ιστορία της ταινίας βασίζεται σε άγνωστους ήρωες οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους και το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας αλλά εμείς σήμερα δεν τους γνωρίζουμε. Διότι μαζί με τις μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής επανάστασης συμμετείχαν και πολλοί άνθρωποι οι οποίοι σήμερα μας είναι παντελώς άγνωστοι. Αυτούς τους ήρωες θέλω να αναδείξω μέσα από την ταινία» λέει ο δημιουργός Βασίλης Τσικάρας.
«Εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι πέρα από τους χιλιάδες Μεσολογγίτες που βρίσκονταν εντός των τειχών βρίσκονταν και 2.500 πολεμιστές εκτός της πόλης, τα λεγόμενα τάγματα υπαίθρου, οι οποίοι συνέβαλαν και αυτοί στην έξοδο του Μεσολογγίου την 10η Απριλίου του 1826 στην ηρωική έξοδο των πολιορκημένων. Το δημοτικό τραγούδι το οποίο είναι γνωστό στο ευρύ κοινό έχει φτιαχτεί για τους 120 βλάχους Σαμαρινιώτες οι οποίοι πήγαν να πολεμήσουν στο Μεσολόγγι και κατάφεραν να επιστρέψουν στο χωριό τους μόνο οι 33 και αυτοί ήταν σε πολύ κακή κατάσταση» προσθέτει ο Βασίλης Τσικάρας.
Η παραγωγή είναι ανεξάρτητη και δεν υπήρξε καμία κρατική αρωγή και είχε αίσια έκβαση, με την ουσιαστική υποστήριξη φίλων του θεάτρου «Άρατος», του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, του δήμου Πέλλας και , επιχειρηματιών της περιοχής.
Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης και Μαρία Ανδρούτσου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο – σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής
Εικονοληψία: Παναγιώτης Κράββαρης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Γιώργος Φλέγγας
Script: Κλειώ Λιάβα
Σκηνικά – κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης
Βοηθοί ενδυματολόγοι: Μαριαλένα Χρυσογονίδου, Αθηνά Μπατσίλα
Μουσική σύνθεση – ενορχήστρωση: Κανάρης Κεραμάρης
Επεξεργασία παραδοσιακών: Πάνος Κοσμίδης
Μοντάζ: Γιώργος Φλέγγας, Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Οπτικά εφέ: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μιξάζ – sound design: Κρίτωνας Κιουρτσής, Μυρτώ Χατζηανδρέου
Ηχολήπτης: Σάββας Φωτιάδης
Graphics design: Δημήτρης Παγιάντζας – locolime
Επεξεργασία εικόνας – coloring: Γιώργος Φλέγγας
Doublage: Media world – Γιώργος Σινιόσογλου
Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Βασιλειάδης
Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά
Βοηθοί μακιγιάζ: Αθανασία Μιχαλάκη, Δήμητρα Παπαδοπούλου
Hair styling: Αλίκη Φραγκάκη
Auxiliary staff: Δημήτρης Κουτσιμανής
Διδασκαλία τουρκικών: Γιώργος Σινιόσογλου, Αιμίλιος Μαντάς
Διδασκαλία βλαχικής: Γεράσιμος Γεράσης
Διαδασκαλία ξιφασκίας: Σάκης Παπαδόπουλος
Trailer: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Trailer 2: Γιώργος Φλέγγας
Υπεύθυνη φροντιστηρίου: Μαρία Βλάχου
Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Σκάρπου
Παραγωγή: Aratos Films
Συνεργασία: Δημήτρης Σταμπολής Ο.Π., Promis Media, Δήμος Πέλλας, Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, Θέατρο Άρατος
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Αντώνης Σιώπκας, Χρήστος Μπάτζιος, Βασίλης Τσικάρας, Αγγέλα Βαγιωνά, Ειρήνη Τσιαούση, Κυριάκος Χρυσίδης, Γιάννης Περδίκης, Νίκος Νικολαΐδης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Κώστας Λιόλιος, Μανώλης Σαββίδης, Δημήτρης Δήμου, Ράνια Νικολούλη, Νίνα Μυλωνά, Βασιλική Γραικού, Μαρία Κλεάρχου, Κική Σπύρου, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Μαρία Μουστάκα, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Δημήτρης Θεοδοσιάδης, Δημήτρης Ελιάς, Σάκης Παπαγεωργίου, Κωστής Πεΐτσης, Κώστας Αντωνιάδης, Σταύρος Βαφειάδης, Νίκος Βλαχόπουλος, Βασίλης Βεργινάδης, Χριστίνα Λιόλιου, Μαρία Βλάχου, Αριστείδης Σιναπίδης, Βασίλης Λουλουδόπουλος, Δημήτρης Κύρτσος, Νίκος Ματινέλης, Γιώργος Πεχλιβανίδης, Γιάννης Παπαχριστούδης, Σταύρος Ιωαννίδης, Γιώργος Βαρελάς, Βασίλης Βαρελάς, Αργύρης Ταφραλίδης, Νίκος Ιωαννίδης, Βάιος Λιάππης, Παναγιώτης Νάκος, Σάκης Κολότσιος, Κατερίνα Μπαλάσκα, Αναστασία Θεοδώρου, Ιωάννα Τζαφέρη, Ιωάννης Κυφωνίδης, Κυριάκος Βιολάρης, Γιάννης Λαζαρίδης, Άλκης Γκόσιος. Αντώνης Χαλιάσος, Σεμπάστιαν Τσιφής, Γιάννης Ανδρεόπουλος, Γιάννης Τσιορμπατζής, Βασίλης Πεΐτσης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Θανάσης Τόπης, Παναγιώτης Μπατσικούρας, Στέλιος Βασιλείου, Γιώργος Δήμτσης, Κώστας Σαμπατζής, Φόρης Θεοδοσιάδης, Παύλος Καλπακίδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Απόστολος Ρέλλος, Βασίλης Δεληλάμπου, Νίκος Σαββίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νεκτάριος Βασιλειάδης, Γιώργος Μυλωνάς, Τάρια Ματθαιοπούλου, Γιώργος Μίτιγκας, Γρηγόρης Σωτηριάδης.
Να σημειωθεί τέλος ότι πολλοί από τους παραπάνω ηθοποιούς είναι από τη Νέδουσα, έτσι το άρωμα της Μεσσηνίας είναι έντονο. video1 : https://youtu.be/2PTRB2zkpZ0  .-
Video  2  :  https://youtu.be/lJMbg5USL5c  .-

***  Η τύχη με τους δημοσιογράφους 
Στην προχθεσινή συνεδρίαση και πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Σώματος.
Ο μητροπολίτης, ο δήμαρχος και επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν ευχές για την καινούργια χρονιά.
Το φλουρί βρήκε ο δημοσιογράφος Σταύρος Μαρτίνος, ο οποίος έλαβε ως δώρα ένα δίτομο έργο του Μεσσήνιου συγγραφέα, Διονύση Πιτταρά, και ένα διακοσμητικό.
Επίσης, σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους προσφέρθηκε έκδοση του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο «Απόψεις για τον αγώνα των ενωμένων Ελλήνων κατά των Τούρκων το 1821».   Α.Π. 

***  Έκοψε την πίτα του o Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας 
 
 
Την πίτα του έκοψε χθες το μεσημέρι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, στο εντευκτήριό του, παρουσία δικηγόρων, δικαστικών, υπαλλήλων των δικαστηρίων, καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων.
Τη βασιλόπιτα του Δικηγορικού ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος
ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία και κάθε καλό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο λειτούργημα της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι η αντικειμενική και σωστή απονομή της πρέπει να είναι καθημερινό μέλημα όλων.
Να σημειωθεί πως το φλουρί έτυχε στην προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Γιώτα Μπάλα, το οποίο και αντιστοιχούσε σε μία χρυσή λίρα.

***   “Ecomobility”: Λύσεις από μαθητές στα προβλήματα των πόλεων 
Η εκστρατεία «Ecomobility» 2016-17 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ecocity
  Με τη συμμετοχή και του Δήμου Καλαμάτας
 Με το σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται και η κοινωνία ευαισθητοποιείται» οι μαθητές από Γυμνάσια και Ειδικά Σχολεία όλης της χώρας, που συμμετέχουν στην εκστρατεία του Free Mobility, ετοιμάζονται για μία ακόμα χρονιά να εξετάσουν τα προβλήματα και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, αλλά και λύσεις, για την αναβάθμιση της ποιότητας μετακίνησης και τη βελτίωση των συνθηκών ελεύθερης πρόσβασης στην πόλη τους.
  Από αρχές Φεβρουαρίου
Μάλιστα, με στόχο την αλλαγή των συνθηκών και συνηθειών μετακίνησης στις πόλεις μας, το Ecocity ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης τις εκστρατείες Ecomobility και Free Mobility της νέας περιόδου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σε 30 πόλεις της χώρας από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας, μέλος του Δ.Σ. του Ecocity και καθηγητής ΕΜΠ, Θάνος Βλαστός, αναφέρθηκε στη συμβολή της ενεργοποίησης των εφήβων στην εξέταση προβλημάτων μετακίνησης και στον προσανατολισμό αναμόρφωσης των πόλεων, τονίζοντας τους λόγους ενεργοποίησης των νέων σε παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία στο αστικό περιβάλλον.
Ο γενικός γραμματέας του Ecocity, Πάνος Παπαδάκος, αναφέρθηκε στη διόγκωση των δυσκολιών στις πόλεις που πηγάζουν από την έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των πολιτών, καθώς και από την ανυπαρξία ελέγχου στην παραβατικότητα, που κυριαρχεί στο σύνολο των πόλεων της χώρας.
  Μαθητές από 30 πόλεις
Οι εκδηλώσεις της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν στο δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου, κατά το οποίο ομάδες των μαθητών από 30 πόλεις θα καταθέσουν προτάσεις και λύσεις για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση. Οι νικήτριες ομάδες θα γνωστοποιηθούν στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου.
Η αποστολή του Ecocity με τη νικήτρια ομάδα θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες από την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία σε μήνυμα που έστειλε προς τους μαθητές στην εκδήλωση της Τετάρτης τόνισε: «Η μεγάλη παθογένεια στη χώρα μας, που μετατρέπει σε αληθινό Γολγοθά τις μετακινήσεις στους δρόμους, είναι η μη εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας για την προσβασιμότητα.
Όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς μέσα από τη δουλειά σας, υπάρχουν πολλά προβλήματα προσβασιμότητας στο κέντρο των πόλεων και πάρα πολλές κακοτεχνίες σε χώρους που είναι δήθεν "προσβάσιμοι". Η πρωτοβουλία σας είναι εξαιρετική. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και αν καταφέρουμε να τους γίνει κουλτούρα ο σεβασμός προς τα άτομα με αναπηρία, τότε οι συνάνθρωποί μας θα έχουν μια πιο εύκολη και αξιοπρεπή ζωή».
  Επένδυση στους εφήβους
Ο συντονιστής της εκστρατείας, Θάνος Ζαφειρόπουλος, στην εκδήλωση της Τετάρτης μίλησε για την επένδυση του Ecocity στα τελευταία 14 χρόνια στην καλλιέργεια των εφήβων μας για την προσέγγιση κοινωνικών προβλημάτων, με σκοπό την αποτελεσματική προσέγγιση λύσεων.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ανέφερε το σημαντικό έργο που γίνεται μέσα από τις εκστρατείες Ecomobility και Free Mobility, ενώ τόνισε τη συμπαράσταση και συνεργασία του υπουργείου στην καλλιέργεια των μαθητών για τις λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα των πόλεων.
Παρούσα στην παρουσίαση των νέων εκστρατειών ήταν και η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης της Εκστρατείας Free Mobility, η οποία μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για προσβασιμότητα σε κάθε πόλη της χώρας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Μίλησε για τον σεβασμό που επιδεικνύεται στις ευρωπαϊκές πόλεις, σε αντίθεση με τις δυσκολίες που εμφανίζεται σε κάθε περιοχή της χώρας.
Η Εκστρατεία «Ecomobility 2016-17» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ecocity και είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για την εκστρατεία μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr καθώς και στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/EcomobilityGR.

*** Πήρε το μεγαλύτερο βραβείο για την έρευνα για το μυέλωμα ο Μεσσήνιος Θάνος Δημόπουλος 
Μία σημαντική διάκριση πέτυχε ο Μεσσήνιος καθηγητής Ιατρικής, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, καθώς κατάφερε να πάρει το μεγαλύτερο βραβείο για την έρευνά του για το μυέλωμα. Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο δίνεται από το 1989 από τον ΙΜS για κάθε διεθνή εργασία για το μυέλωμα.
Το βραβείο αποτελεί για τους ερευνητές και την ιατρική επιστήμη μια σπουδαία αναγνώριση στη συνεισφορά τους στην έρευνα για το μυέλωμα. Το βραβείο έχει το όνομα του καθηγητή Waldenstrοm, ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στη θεραπεία του καρκίνου του αίματος.
Ο καθηγητής Ιατρικής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος έχει στο βιογραφικό του και άλλες διεθνείς διακρίσεις, καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί -μαζί με την επίσης καθηγήτρια Ιατρικής Αντωνία Τριχοπούλου- στο διεθνή κατάλογο Thomson Reuters, των επιστημόνων που ασκούν τη σημαντικότερη επιρροή στον τομέα τους.
Το ερευνητικό έργο του κ. Δημόπουλου, καθηγητή Παθολογίας με γνωστικό αντικείμενο την αιματολογία - ογκολογία, «μετράει» περισσότερες από 17.000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Ειδικεύεται στο πολλαπλούν μυέλωμα, μια αρκετά συχνή αιματολογική κακοήθεια (η δεύτερη σε συχνότητα μετά τα λεμφώματα), η οποία προσβάλλει γύρω στους 350 νέους ασθενείς το χρόνο στην Ελλάδα και προκαλεί κυρίως πρόβλημα στα οστά και τη λειτουργία των νεφρών.

***  Το blog “magiacook” της Καλαματιανής Μαρίας Καλογεροπούλου στα 5 επικρατέστερα «Best traditional recipes» 
Ανήκει στην Καλαματιανή youtuber και food blogger, Μαρία Καλογεροπούλου
 Καλαματιανή παρουσία περιλαμβάνει ο διαγωνισμός που διοργανώνει το περιοδικό BHMAGourmet για το διαγωνισμό Food Blog Awards 2016 και, μάλιστα, στα 5 επικρατέστερα blogs με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα στην κατηγορία «Best traditional recipes». Ο λόγος για το blog “magiacook” της Καλαματιανής Μαρίας Καλογεροπούλου, youtuber και food blogger.
Όπως συστήνεται η ίδια: «Ονομάζομαι Μαρία Καλογεροπούλου και είμαι youtuber και food blogger. Δραστηριοποιούμαι ως magiacook. Κύριος στόχος μου είναι η διατήρηση και προβολή των παραδοσιακών συνταγών, ο σεβασμός στην ιερότητα της πρώτης ύλης και των αυθεντικών γεύσεων.
Κατάγομαι από το Τρίκορφο Μεσσηνίας, όπου μεγάλωσα, ενώ οι γονείς μου συνεχίζουν να ζουν στο χωριό.
Γέννημα θρέμμα, λοιπόν, Καλαματιανή, περήφανη για τον τόπο μου, τις παραδόσεις του και τους καρπούς του, προβάλλω μέσα από το blog της magiacook και το κανάλι μου στο youtube τις παραδοσιακές μας συνταγές, τα τοπικά μας προϊόντα, ιστορίες παλιές, μνήμες και παραδοσιακούς τρόπους ζωής».
Να σημειωθεί πως έχει ήδη ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος μεταξύ των 5 φιναλίστ και θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο.
  magiacook
Η magiacook έχει τη δική της ιστοσελίδα, www.magiacook.gr, η οποία περιλαμβάνει συνταγές, ιστορίες και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική παράδοση, ενώ αποτελεί το συνδετικό κρίκο για τη συνολική παρουσία της magiacook στο διαδίκτυο, τόσο στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, pinterest, instagram) όσο και στο youtube.
Η ιστοσελίδα αναβαθμίστηκε πρόσφατα (Δεκέμβριος 2016) , δίνοντας έμφαση στην ευκολία περιήγησης για τους επισκέπτες, τη μεγαλύτερη επικοινωνία μαζί τους και την προσαρμογή της εμφάνισής της προς τις κινητές συσκευές, έτσι ώστε να είναι φιλική προς αυτές (responsive).
Η επισκεψιμότητα είναι κατά μέσο όρο 2.000 προβολές σελίδων την εβδομάδα από 1.000 επισκέπτες, με ανοδική τάση.
Η magiacook δραστηριοποιείται κυρίως στο youtube έχοντας το δικό της κανάλι (www.youtube.com/magiacooktv). Αυτό περιλαμβάνει 41 video, έχει περίπου 2.100 συνδρομητές και 780.000 εμφανίσεις.
Το magiacookTv ξεκίνησε δοκιμαστικά το Μάιο 2012, ενώ από το Σεπτέμβριο 2016 άρχισε δυναμικά η ενεργοποίησή του. 

*** Υποτροφίες ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για σπουδές στο Deree 
Το Deree – The American College of Greece, ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με αποστολή την προσφορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, προσφέρει κάθε χρόνο περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, ώστε να στηρίξει νέους που επιθυμούν  να φοιτήσουν σε αυτό.
Οι υποτροφίες αυτές προέρχονται είτε από δωρεές φίλων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είτε από ίδια κεφάλαια του Κολλεγίου, ενώ οι υποτροφίες ξεπερνούν τις 100 και παρέχονται βάσει οικονομικών ή/και ακαδημαϊκών κριτηρίων, ή/και βάσει καταγωγής. Πέρυσι, ένας στους δύο φοιτητές του Deree έλαβε κάποιας μορφής οικονομική ενίσχυση για τις σπουδές του. Ειδικότερα, προσφέρονται και αρκετές υποτροφίες από κληροδοτήματα σε φοιτητές με καταγωγή από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, π.χ. της Αρκαδίας και της Λακωνίας.
Στο Deree κάθε νεοεισερχόμενος φοιτητής με βαθμό Απολυτηρίου πάνω από 17 δικαιούται ακαδημαϊκή υποτροφία που καλύπτει από 25% έως και 50% των διδάκτρων. Παράλληλα, όμως, προσφέρονται σε περισσότερους από 200 φοιτητές ετησίως θέσεις μερικής απασχόλησης εντός του εκπαιδευτικού οργανισμού ως επιπλέον μορφή στήριξης.
Επιπλέον, προσφέρονται υποτροφίες με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θεσπίστηκε το 2014 στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους και, παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Deree για την απόκτηση  μίας υποειδικότητας (minor).
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υποτροφίες που προσφέρει το Deree, τα κριτήρια υποψηφιότητας, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, κάντε κλικ εδώ.
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φοίτηση στο Deree και τις υποτροφίες; Δηλώστε συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση Deree Visits Kalamata που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 18:00, στο ξενοδοχείο Elite City Resort. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με εκπροσώπους και αποφοίτους του Deree και να ενημερωθείτε για όλα όσα κάνουν το Deree κορυφαία επιλογή σπουδών!

***  Καλαματιανό Καρναβάλι 2017 με παρουσιαστές Φερεντίνο- Πούμπουρα και τρεις συναυλίες 
Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, που πλέον έχει γίνει θεσμός. Χθες, σε αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Καλαμάτας, μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής παρουσίασαν το φετινό πρόγραμμα, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ για ακόμα μια φορά κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτινή για την πόλη εκδήλωση.
Μέχρι χθες τα γκρουπ που είχαν δηλώσει συμμετοχή έφταναν τα 21, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του καρναβαλιού να δηλώσουν το δικό τους.
Να σημειωθεί ότι φέτος δίνεται περισσότερο βάρος στα παιχνίδια, αφού τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε πως πολλά γκρουπ δε συμμετείχαν. Έτσι, φέτος αυτά θα γίνονται από την Παρασκευή έως την Κυριακή, ώστε να εξυπηρετούνται κάποιοι εργαζόμενοι, καθώς και οι μαθητές. Η κορύφωση των παιχνιδιών θα γίνει με εκείνο του «κρυμμένου θησαυρού» στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ ανά πάσα στιγμή οι ομάδες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη βαθμολογία τους, καθώς και για τα επόμενα παιχνίδια, μέσω της ιστοσελίδας.
Το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής, καθώς και εκθετήριο, θα στεγαστούν και φέτος στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Για το κοινό, το πρώτο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 13 Ιανουαρίου, ενώ το εκθετήριο στις 23 του ίδιου μήνα. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί μια μικρή εκδήλωση στο χώρο.
Παράλληλα, μέλημα της Επιτροπής είναι να συμμετάσχουν και σύλλογοι εκτός Καλαμάτας. Έτσι εδώ και μερικές ημέρες άνθρωποί της επισκέπτονται γειτονικά χωριά και ενημερώνουν τους εκεί συλλόγους.
Να σημειωθεί ότι κι αυτό το καρναβάλι αποτελεί μέρος των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, που έχουν προϋπολογισμό 65.000 ευρώ.
Τέλος, σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής: Η έναρξη του Καρναβαλιού θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παρουσιαστής θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα διεξαχθεί συναυλία με τους Walkman the band.
Στις 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση με παρουσιαστεί τον Σάββα Πούμπουρα, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «48 ώρες».
Θα ακολουθήσει ένα ντίσκο πάρτι στις 25 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elite, ενώ η κορύφωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, με τη μεσημεριανή παρέλαση και παρουσιαστή πάλι τον Χρήστο Φερεντίνο, αλλά και συναυλία, κατά πάσα πιθανότητα με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου.
Το επίσημο τέλος του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα δοθεί στις 3 Μαρτίου, οπότε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου θα βραβευτούν οι νικήτριες ομάδες.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους ΕΝΔΕΙΑ!ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;..

~   Άρθρο του Αρχισυντάκτη,
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News υπάρχει φλερτ μεταξύ του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας (που σπανίως πέφτει έξω) στελέχη της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται πρόθυμα να ‘αποτάξουν’ το Ναζισμό και να κάνουν τη στροφή προς τον Εθνικοπατριωτικό χώρο. Αυτό που επιθυμούν, τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι να δημιουργηθεί η αίσθηση πως η Χρυσή Αυγή, έχει τα φόντα να καλύψει ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής ιδεολογίας της Δεξιάς. Το πρόβλημα φυσικά παραμένει η δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Έλληνα, Παύλου Φύσσα.
Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας, Γιώργος Καρατζαφέρης απευθύνει κάλεσμα στη Χρυσή Αυγή, να αφήσει τα μαχαίρια και τα τσεκούρια ώστε να υπάρξει πεδίο συνεννόησης.  «Η Χ.Α είναι σαφές ότι είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα. Όμως έχει μία "πολιτεία" που την κάνει απαγορευτική για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Εγώ ως Καρατζαφέρης θα μπορούσα να συνομιλήσω μαζί τους και να τους πείσω για την αναγκαιότητα υπεράσπισης της ιδεολογίας τους με άλλη πολιτική».
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή και το Νίκο Μιχαλολιάκο είπε τα εξής: «Όπως συνεργάστηκε εκείνος μαζί μου στις νομαρχιακές εκλογές του 2002, όπου τέσσερα στελέχη δικά του ήταν υποψήφια στον συνδυασμό μου. Μεταξύ αυτών, ο Ηλίας Παναγιώταρος, σημερινός βουλευτής της Χ.Α».
«Προτείνω στην Χ.Α να γίνει ελκυστική. Αν παραμείνει στην πολιτική έκφραση που σήμερα περιφέρει είναι καταδικασμένη να μείνει στα ίδια ποσοστά. Αν θέλει ο εθνικοπατριωτικός παράγοντας να γίνει πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να ακολουθήσει ό,τι έκανε ο Τζιανφράνκο Φίνι στην Ιταλία και η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία».
«Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μιλάω με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Δεν αποκλείω ένα κόμμα που έχει ψηφιστεί από 500.000 ανθρώπους» είναι το μότο του Γ. Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ο Νίκος Μιχαλολιάκος φαίνεται να το σκέφτεται αν και δεν έχει καταλήξει ακόμα, ενώ πηγές της Χρυσής Αυγής αναφέρουν πως «Η Χ.Α είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αυτόνομη κάθοδό της. Ακόμη δεν ανταποκρίνεται στο φλερτ».
Όλοι εμείς οι Έλληνες ζούμε τα τελευταία χρόνια σε μία κόλαση. Μία κόλαση που έχει δημιουργηθεί, πρωτίστως με ευθύνη του παλαιοκομματικού συστήματος, που πτώχευσε ηθικά και οικονομικά την Ελλάδα. Η Ελλάδα του μνημονίου απέδειξε την ένδεια των πολιτικών προσώπων.
Αυτή τη στιγμή το δημοσίευμα της RealNews εμφανίζει έναν πολιτικό αρχηγό (τον κο Καρατζαφέρη) να μην δέχεται το γεγονός πως δεν έχει να προσφέρει κάτι στον τόπο, από κοινοβουλευτική θέση. Θυμίζουμε πως κατά το παρελθόν στην τρικομματική, ήταν στην Κυβέρνηση. Δεν ήταν απλά ένα μικρό κόμμα. Μάλιστα θυμίζουμε πως έδωσε και Υπουργούς στην Κυβέρνηση (Γεωργιάδης, Βορίδης). Ο λαός είδε, τι αποφάσεις πήρε και με την ψήφο του τον απέρριψε πολιτικά. Οι δύο Υπουργοί έφυγαν για τη Νέα Δημοκρατία για να διασώσουν την προσωπική τους καριέρα. Είναι πια τόσο μεγάλη η θέληση του κου Καρατζαφέρη για μία καρέκλα που δέχεται να συμπράξει με ένα κόμμα με το οποίο δεν έχει καμία ιδεολογική ταύτιση; Ή μήπως είναι τόσο απελπισμένος, λόγω των δημοσκοπικών ποσοστών του, που θα έκανε συμμαχία με τον οποιονδήποτε; Θα πείτε κάποιοι «εδώ έκανε με το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνηση». Θεωρώ πως οι πολίτες έχουν κρίση και βλέπουν και καταλαβαίνουν ποιος θέλει καρέκλα και ποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει.
Για τη δε Χρυσή Αυγή, αν το ρεπορτάζ της RealNews ισχύει, τότε φαίνεται πως κάποιοι από τα στελέχη επιθυμούν την παραμονή στη Βουλή. Φαίνεται πως τα χρόνια εντός Κοινοβουλίου απέδειξαν την έλλειψη προγράμματος σε βασικά ζητήματα. Έχετε ακούσει εσείς (πέρα από κάποιες φωνές και βρισιές) μία ουσιαστική, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση για τα προβλήματα του τόπου; Mία πρόταση έστω. Για τα οικονομικά ποιο είναι το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής;  Η κρατικοποίηση των πάντων; τα έκανε η Σοβιετική Ένωση αυτά και ο κομμουνισμός κατέρρευσε. Στα Εθνικά τι έχει προτείνει; να ξυπνήσουμε το Μαρμαρωμένο Βασιλιά και να πάρουμε την Πόλη; Ξέρει κανένας από εσάς με ποιες χώρες επιθυμεί συμμαχία η Χρυσή Αυγή; Στην παιδεία τι προτείνει; στον τουρισμό τι προτείνει; Η λίστα είναι ατελείωτη. Ειλικρινά τόσα χρόνια όσο και να ψάξει κανείς, δε θα βρει διότι δεν υπάρχει. Το τονίζω. Μία πρόταση έστω ουσιαστική, ρεαλιστική, εφαρμόσιμη.
Αμφότεροι λοιπόν πολιτικοί φορείς, εάν ισχύει το ρεπορτάζ της RealNews το τονίζω ξανά, δείχνουν την ένδεια λόγου και έργων που έχουν. Δείχνουν επίσης ξεκάθαρα πως το μέλημά τους δεν είναι η Πατρίδα, αλλά η πολιτική τους επιβίωση.
Ελπίζω πως όταν γίνουν οι εκλογές, σύντομα από ότι φαίνεται, ο λαός θα ψηφίσει με σύνεση διότι τώρα δεν διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας, αλλά η επιβίωση όλων ημών.

***  Η Ε.Ε γκαζώνει!Με ''δωροδοκία'' 3,1 δις θα λυθεί το Κυπριακό...

~  Θρίλερ με τις εξελίξεις,να τρέχουν στο Κυπριακό με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αναφέρει πως σε ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού,η Ε.Ε θα διαθέσει 3,1 δις ευρώ.Όπως φαίνεται κάποιοι θέλουν να λυθεί το θέμα γρήγορα αποφεύγοντας ενδεχομένως,να εκφραστεί και η άποωη του Κυπριακού Ελληνισμού.Όπως λοιπόν αναφέρθηκε από πηγές, ο κ. Γιούνκερ, δήλωσε στη Διάσκεψη στη Γενεύη, πως η ΕΕ σε ενδεχόμενο λύσης του Κυπριακού θα διαθέσει το ποσό των 3,1 δισεκ. ευρώ το οποίο θα αντληθεί από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

***  MAΣ ΚΟΥΦΑΝΕ η Γεννηματά! ''Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική''...

~  «Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική. Όμως δεν αισθανθήκαμε ποτέ ενοχικά, αισθανθήκαμε και αισθανόμαστε ότι πράξαμε το εθνικό μας καθήκον απέναντι στη χώρα και τον ελληνικό λαό. Ενοχικά πρέπει να αισθάνονται όσοι έσπειραν τον διχασμό, οι κάθε λογής λαθρέμποροι ιδεών και οι "πραματευτάδες της ψεύτικης ελπίδας"», τόνισε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη της και υπογράμμισε πως ο κινδυνος για ένα 4ο μνημόνιο υπάρχει. Και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι: «στα πρόθυρα μιας επαχθούς νέας συνθηκολόγησης ηττημένου», ενώ «δεν έχει την νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού».

***  O καιρός αύριο!Αλλάζει το σκηνικό!Ξανά χειμώνας...

~  ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-01-2017
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 6 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -04 (ΜΕΙΟΝ 4) ΕΩΣ 08 BAΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 6 ΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ, ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 6 ΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ .
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 6 ΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ Η ΣΠΟΡΑΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΕΝΩ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ .
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 01 ΕΩΣ 07 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

***  NYXTA TO ΨΗΦΙΣΑΝ! ΓΙΑ την ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;...

~  «Νέο Δημόσιο» σε «εύλογο χρονικό διάστημα» προαναγγέλλει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη καθώς οι νομοθετικές αλλαγές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση έχουν περάσει πλέον στο στάδιο της εφαρμογής, όπως τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αξία».
Αυτό, προσθέτει η Υπουργός, θα επιτευχθεί «με τη σύνταξη των οργανογραμμάτων των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους, την κατάρτιση των περιγραμμάτων θέσεων, την επιλογή των προϊσταμένων, το ενιαίο σύστημα κινητικότητας και τα ψηφιακά οργανογράμματα». Εκτιμά επίσης ότι η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων θα έχουν ως αποτέλεσμα την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση ενός Δημοσίου «γρήγορου, ευέλικτου και φιλικού προς τους πολίτες».
«Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή την πολιτική χωρίς εκπτώσεις, ώστε η διοικητική ανασυγκρότηση να γίνει πράξη προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών. Δεν βλέπουμε ευκαιριακά τις μεταρρυθμίσεις, αλλά προσανατολισμένες στον τελικό στόχο», καταλήγει η αρμόδια υπουργός.
Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, αναφέρει ότι «βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου ουσιαστικά γίνεται μια συνολική πολιτική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας», ενώ προσθέτει ότι «ο μεγάλος τελικός στόχος είναι να τεθούν οι σωστές βάσεις προκειμένου να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και να βγει η χώρα από την επιτροπεία στην οποία την καταδίκασαν οι αποτυχημένες συνταγές που ξαναζεσταίνει η ΝΔ».
Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δε μας λέει η Υπουργός. Δεν μας είπε για τη διάταξη στο νέο μισθολόγιο που δίνει διαφορετική κατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια. Εξηγούμαστε.
Έστω ότι έχουμε δύο πτυχιούχους, με το ίδιο πτυχίο, που μπαίνουν στο Δημόσιο. Ο πρώτος θα μπει μέσω ΑΣΕΠ και θα εισαχθεί στο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο (1ο). ο δεύτερος διορίζεται ως σύμβουλος Υπουργού. Αυτός θα εισαχθεί στο δέκατο-τρίτο (13ο) κλιμάκιο! Βλέπετε κάποια αδικία;
H κυβέρνηση πάντως καμία…

***  ΞΕΠΕΡΑΣΕ και το ΠΑΣΟΚ! Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ...

~  Αυξήθηκαν αισθητά,όπως φαίνεται οι μετακλητοί υπάλληλοι, τόσο σε καίριες θέσεις της κυβέρνησης,σε υπουργεία και ΟΤΑ,σύμφωνα με έγγραφα δείχνοντας τα αισχρά ψεύδη της Όλγας Γεροβασίλη.
Πιο συγκεκριμένα από το Δεκέμβριο του 2015 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 198 νέοι μετακλητοί υπάλληλοι προσελήφθησαν φτάνοντας σε σύνολο τους 2.099.
Από πίνακες που κατατέθηκαν στο κοινοβούλιο από την Όλγα Γεροβασίλη προκύπτουν οι εξής πληροφορίες:
Απο τους 2.099 μετακλητούς τον περασμένο Οκτώβριο οι 565 είναι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών, οι 649 απασχολούνται σε Δήμους και Περιφέρειες και οι υπόλοιποι σε υπουργεία.
Στην κυβέρνηση (γραφείο πρωθυπουργού σε Μ. Μαξίμου και Βουλή, υπουργών Επικρατείας, γ.γ. Κυβέρνησης, γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού κλπ) απασχολούνται 164 μετακλητοί μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Νίκος Καρανίκας.
 Στην Βουλή (γραφείο Προέδρου, πρώην προέδρων, γενικού και ειδικού γραμματέα κοινοβουλευτικά κόμματα κλπ) εργάζονται 149 μετακλητοί.
Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού απασχολούσε τους περισσότερους (71) και το Ναυτιλίας τους λιγότερους (9).
Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει 52 μετακλητούς, το εθνικής άμυνας 44, το εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης 69, το Εσωτερικών 70 ενώ το υπουργείο Οικονομικών 35.

***



*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2017
 ~ Ηρακλής-Κέρκυρα (Καυτανζόγλειο Στάδιο)  Αναβλήθηκε .-

 ~* Βέροια-Λεβαδειακός (Δημ. Στάδιο Βέροιας)    2-0 .-^

 ~* Πλατανιάς-Ολυμπιακός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων)  2-2 .-^

Το «διπλό» του Ολυμπιακού που κατέληξε... Χ-αμένοι βαθμοί
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανούσος, Πριντέτα, Σίγκνεβιτς - Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Στάθης, Μενδρινός (74' Μαραγκός), Μουνάφο, Ντεβέσα (68' Γιορέντε), Μανούσος (86' Σίγκνεβιτς), Γιακουμάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (80' Μπουχαλάκης), Μάριν (61' Ανδρούτσος), Μανθάτης (71' Καρντόσο), Φορτούνης, Ιντέγιιιε

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/1
 ~* ΑΕΛ-ΠΑΟΚ  - Αναβλήθηκε

  Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός  4-1  .- ^

~*  Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα  2-0  .- ^ 
Τα γκολ : Σολτάνι στο 22΄ και Γιουνές στο 88΄ 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)                                          
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης - Κοζορώνης
 ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (90΄ Ράνος), Σολτάνι (83΄ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (78΄ Παπαγεωργίου), Βασιλακάκης, Φλίσκας.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος (75΄ Ναδάλες), Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ζάιρο, Ακόστα, Κοζορώνης (64΄ Βιδάλ), Κούτρης, Σκόνδρας, Μαμπουλού (76΄ Κόντε).


 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ  0-0 .- ^
Τα  γκολ : -
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γιώργος Κομίνης
~* η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Ο.Βλαχοδήμος, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Π.Βλαχοδήμος, Λέτο, Μπεργκ
~*  Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πατίτο, Πέκχαρτ .-
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Π.Βλαχοδήμος, Λέτο, Μπεργκ
Στον πάγκο: Στιλ, Ρέις, Χουχούμης, Μπουμάλ, Σάμπα, Χατζηγιοβάννης, Ρινάλντι
ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Πατίτο, Λάζαρος, Πέκχαρτ   
Στον πάγκο: Ανέστης, Μπακάκης, Βάργκας, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αλμέιδα, Μπακασέτας    ~**  55' Κίτρινη κάρτα στον Κολοβέτσιο για φάουλ στον Μπεργκ. ,  57' Κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη.  , 76' Κίτρινη κάρτα στον Λέτο. , 78' Κίτρινη κάρτα στον Μπάρκα για καθυστέρηση. , 85' Κίτρινη κάρτα στον Μάνταλο για μαρκάρισμα στον Βιγιαφάνιες , 85' Κίτρινη κάρτα στον Μάνταλο για μαρκάρισμα στον Βιγιαφάνιες , 90' Κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες και στον Σιμόες. Στα τελευταία λεπτά οι ομάδες έχουν αναλωθεί σε πολλά λάθη και δυνατές μονομαχίες... , 90' Κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες και στον Σιμόες. Στα τελευταία λεπτά οι ομάδες έχουν αναλωθεί σε πολλά λάθη και δυνατές μονομαχίες..., 
~**  68' Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Πέκχαρτ και Λάζαρος εκτός, στις θέσεις τους οι Αλμέιδα και Βάργκας. , 72' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπουμάλ αντί του Βλαχοδήμου. , 76' Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γιόχανσον αντί του Αϊντάρεβιτς. ,
  Ατρόμητος-Πανιώνιος  1-2  .- ^
 ~** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΟΥΤΡΕΧΤΗ 6-5 .- ^                                                                                Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-2, 3-2, 1-1.
Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Ελευθεριάδου 2, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ., Έμολο, Πλευρίτου Β., Μπιανκόνι 1, Σμιτ, Σταματοπούλου.
Ουτρέχτη: Αάρτς, Φαν Ντερ Μόλεν, Γιάνσεν, Χένε Ντ. 3, Φράουενφέλντερ 1, Λόριτσεν, Σρέντερ, Φαν Ρόσουμ, Σμιτς 1, Ντρέβες, Χένε Αμ., Γκέσερικ, Μπούις.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ντουναϊσβάρος επιβλήθηκε με 18-6 της Λιλ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου.
~***  Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ντουναϊσβάρος επιβλήθηκε με 18-6 της Λιλ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου.
Τελική Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 9 (33-15)
2. Ντουναϊσβάρος 6 (36-19)
3. Ουτρέχτη 3 (21-21)
4. Λιλ 0 (13-48)


*** ΑΡΗΣ-ΑΕΚ   77-76
Ο Αρης στον τελικό του Κυπέλλου με νίκη επί της ΑΕΚ
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 46-44, 61-61, 77-76
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6(2), Τσαϊρέλης 3(1), Τζένκινς 12(1), Κάμινγκς 20(1/3β., 5/12διπ., 3/6τρ.), Ζάρας 3(1), Μούρτος, Σίμτσακ 4, Μπάκνερ 11, Γιάνκοβιτς 9, Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10, ΜακΓκράθ 11, Ελονού 7, Σάκοτα 6, Βασιλειάδης 8, Μιλόσεβιτς, Ντίξον 23(2/2β., 3/4διπ., 5/6τρ.), Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 2.

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Σ/Κ  14  και 15  Ιανουαρίου  2017  :
Α '   Τοπική κατηγορία 15η  αγωνιστική  :
Σάββατο  14/01/2017  :
ΑΠΟΛΛΑΝ Καλαμάτας -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  3-1 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  0-2 .-
Α .Ο. ΦΑΡΡΑΙ- Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ  2-0 .- ^ 
Α1  Τοπικό 14η  αγωνιστική  :
Σάββατο  14/01/2017 :
ΝΕΟΣ  ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  1-5  .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.  2-1 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-3  .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  4-2 .- ^
Β΄ Τοπική  κατηγορία  1ος  όμιλος  13η  αγωνιστική :
Σάββατο  14/01/2017 :
Α.Ε ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Αμφειας   2-1 .- ^ 
Α.Ε  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ -Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   1-1 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΠΑΟ ΚΑΛΟ  ΝΕΡΟ  1-1 .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας-ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  1-1 .- ^
Γ΄ κατηγορία ΕΠΣΜ  11η  αγωνιστική :
Δευτέρα 09/01/2017 :
Α.Ο . ΒΕΡΓΑΣ- ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας 3-2 .-^
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Ερασιτεχνών 5η  Φάση :
Τετάρτη  11/01/2017 :
Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ   3-1  .-^  2ος αγώνας

***  Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο Αρφαραίος διαιτητής Γιώργος Κρέπης

~ Τραυματίσθηκε θανάσιμα του μεσημέρι του Σαββάτου 14/01 σε ηλικία 49 χρόνων ο μη εν ενεργεία ρέφερι των Εθνικών κατηγοριών Γιώργος Κρέπης.
Συγκεκριμένα άφησε την τελευταία ζωή στην άσφαλτο στην εθνική οδό Καλαμάτας - Αθήνας, στο ύψος του χωριού Άνθεια, όταν από άγνωστη αιτία το  ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Αθήνα,  εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο στο χωριό του το Αρφαρά, σε ώρα  16.30 στον ίων Θεοδώρων Αρφαρών .- 

***  Σε αγώνες για την 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στο βόλεϊ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Αήττητος ο Ολυμπιακός και στο Βραχάτι, ακουλουθεί ο ΠΑΟΚ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2017
ΠΑΟΚ-Oρεστιάδα 3-0 (25-21, 25-15, 25-22)
Παμβοχαϊκός-Ολυμπιακός 1-3 (17-25, 25-23, 19-25, 21-25)
Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής 3-0 (25-17, 25-10, 25-17)
Κύζικος Νέας Περάμου-ΑΟΠ Κηφισιάς 1-3 (23-25, 22-25, 25-20, 18-25)
Εθνικός Αλεξ.-Ηρακλής Χαλκίδας 3-1 (20-25, 25-21, 25-22, 25-13)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/01/2017
Πάτρα 18:00 Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός


***   ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Σ/Κ  14  και 15  Ιανουαρίου  2017  :
ΚΥΡΙΑΚΗ  15-01-2017 :
Α΄  ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΝΔΡΟΥΣΑ   6-0 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ- ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ   1-2 .- ^
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  1-0 .- ^
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ  1-0 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλία  0-2 .- ^
Α1 ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜ
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης -Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ  0-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου -Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  1-2 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας-Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ 1ος ΟΜΙΛΟΣ 
ΑΕΚ Καλαμάτας-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας  1-1 .- ^
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης  3-0 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ 2ος ΟΜΙΛΟΣ  11η αγωνιστική  
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΗΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ   0-3  .- ^
Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας  2-1 .- ^
Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ -ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  2-0 .- ^
 ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ -ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  3-2 .- ^
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ-Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ 0-2 .- ^
Α.Ε. ΛΟΓΓΑ -Α.Π.Σ. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΑΣ  2-0 .- ^

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜ
Δευτέρα  16-01-2017
Α.Ο.ΛΕΪΚΑ-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας
ΙΚΑΡΟΣ -Α.Ο.ΒΕΡΓΑ
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΩΝΙΑΣ -ΘΗΣΕΑΣ
Τετάρτη 18-01-2017
ΑΡΙΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΕΡΜΗΣ-ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ

***  ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ :
ΑΙΑΝΤΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΦΑΡΡΑΙ
ΑΡΦΑΡΑ -ΑΝΔΡΟΥΣΑ
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-ΔΟΞΑ Καλ 3-0 .-
ΦΑΡΡΑΙ--ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   3-0 .-
ΣΠΕΡΧΟΓΙΑ-ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 2-0 .-
ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ-ΑΡΦΑΡΑ 4-1.-
ΚΟΡΩΝΗ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ 1-7 .-
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ -ΠΕΤΑΛΙΔΙ 3-0 .- α.α.

~** Οι αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής της Euroleague,
Πέμπτη 12/01/2017

 ~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   67-69 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 20-17 , (33-29) , 54-56 , 67-69 .-
VIDEO :
~* Μπαρτσελονα - ΟΣΦΠ 67-69  δ΄ περίοδος 12-01-2017:
~*ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   67-69  δ΄περίοδος 12-1-2017 : https://youtu.be/SKqI21Wf5Qw .-
~*Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός   67-69  ημίχρονο 33-29  12-1-2017: https://youtu.be/zsiHJxqWI-Q .-
~*Μπαρτσελόνα-ΟΣΦΠ  67-69  γ΄ περίοδος 54-56  12-01-2017  :
 https://youtu.be/nxlw8JN9jYI .-

Ούνικς Καζάν - Μπάμπεργκ    63-58  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 46-47, 63-58.Ούνιξ Καζάν (Εβγκένι Πασούτιν): Τζόνσον 3 (1), Αντίποβ 5, Κλαρκ, Λάνγκφορντ 27 (3), Στολ 7 (1), Παρακχούσκι 8, Κλιμένκο, Μπάνιτς, Πανίν, Καϊμακόγλου, Ουίλιαμς 13.Μπάμπεργκ (Αντρέα Τρινκιέρι): Κοζέρ 6, Μέλι 4, Ζήσης 4, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 6, Στρέλνιεκς 13 (2), Βερεμένκο 2, Μίλερ 12 (1), ΜακΝίλ 2, Χίκμαν, Ραντόσεβιτς 6.

Νταρουσάφακα - Μπασκόνια  96-89  .- ^

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε  75-73 .- ^

Παρασκευή 13/01/2017


~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ κ.α. 70-70 παράταση:92-81 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-32, 50-50, 70-70κ.α., 92-81 παρ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόκα (Πορτογαλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ρομάνο (Ισραήλ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2, Νίκολς 3 (1), Ρίβερς 23 (5), Τζέιμς 14, Φώτσης 5 (1), Φελντέιν, Γκάμπριελ 10 (3), Τζεντίλε 15 (1), Μπουρούσης 14, Καλάθης 6.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμας 11 (3), Χάνεϊκατ 11, Μπαλμπάι, Μπράουν 12, Οσμάν 9, Γκρέιντζερ 14 (2), Όμιτς 2, Ερτέλ 15 (2), Πολ, Ντάνστον 7.
Βίντεο από αγώνα  :
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ  κ α  70-70  παρατ   92-81  17η αγων  13/01/2017: https://youtu.be/M4ls-0P8yV0 .-


~ Το πάνω χέρι ο Παναθηναϊκός 
Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τον αέρα της Εφές μετρώντας 13 νίκες σε 22 αναμετρήσεις, ενώ την είχε νικήσει δύο φορές και σε Final Four, το 2000 στη Θεσσαλονίκη και το 2001 στο Παρίσι. Ως γηπεδούχος μετρά επτά νίκες σε εννιά αγώνες. Αναλυτικά:
25/11/1993: Παναθηναϊκός-Εφές 67-82 (Ημιτελικός γύρος)
27/01/1994: Εφές-Παναθηναϊκός 68-59 (Ημιτελικός γύρος)
22/10/1998: Παναθηναϊκός-Εφές 77-63 (Πρώτη φάση)
16/12/1998: Εφές-Παναθηναϊκός 53-80 (Πρώτη φάση)
18/04/2000: Παναθηναϊκός-Εφές 81-71 (Ημιτελικός Final 4 Θεσσαλονίκης)
11/05/2001: Παναθηναϊκός-Εφές 74-66 (Ημιτελικός Final 4 Παρισιού)
06/04/2005: Παναθηναϊκός-Εφές 102-96 (Play offs)
08/04/2005: Εφές-Παναθηναϊκός 75-63 (Play offs)
14/04/2005: Παναθηναϊκός-Εφές 84-76 (Play offs)
08/03/2006: Παναθηναϊκός-Εφές 73-76 (Top 16)
22/03/2006: Εφές-Παναθηναϊκός 56-66 (Top 16)
15/02/2007: Παναθηναϊκός-Εφές 84-57 (Top 16)
08/03/2007: Εφές-Παναθηναϊκός 65-79 (Top 16)
13/02/2008: Εφές-Παναθηναϊκός 74-64 (Top 16)
06/03/2008: Παναθηναϊκός-Εφές 74-65 (Top 16)
11/11/2010: Παναθηναϊκός-Εφές 84-61 (Κανονική Περίοδος)
15/12/2010: Εφές-Παναθηναϊκός 79-78 (Κανονική Περίοδος)
03/01/2013: Εφές-Παναθηναϊκός 78-64 (Top 16)
14/03/2014 Εφές-Παναθηναϊκός 60-65 (Top 16)
12/02/2016 Παναθηναϊκός-Εφές 83-78 (Top 16)
07/04/2016 Εφές-Παναθηναϊκός 91-86 (Top 16)
04/11/2016 Εφές-Παναθηναϊκός 91-83 πρτ. (Κανονική Περίοδος)

~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο  101-64 .- ^

~ Γαλατάσαραϊ - Ζάλγκιρις   87-79 .- ^

~  Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ  80-75 .- ^

***  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ   σε 17  αγωνιστικές
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 13-4 30Ολυμπιακός 12-5 29
Ρεάλ Μαδρίτης 12-5 29
Μπασκόνια 11-6 28
---------------------
Φενερμπαχτσέ 10-7 27
Παναθηναϊκός 10-7 27
Νταρουσάφακα 9-8 26
Ερυθρός Αστέρας 9-8 26
-------------------------
Αναντολού Εφές 8-9 25
Ούνιξ Καζάν 7-10 24
Μπάμπεργκ 7-10 24
Μπαρτσελόνα 7-10 24
Ζαλγκίρις 6-11 23
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-11 23
Γαλατασαράι 5-12 22
Αρμάνι Μιλάνο 4-13 21
***  Προσεχή αγωνιστικές για ελληνικές ομάδες :
~ 18η  αγωνιστική 19  και 20 -01-2017 :
Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκος
Ολυμπιακός-Μπασκόνια
~ 19η  αγωνιστική  24  και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκό; -Μπαρτσελόνα
Μιλάνο -Ολυμπιακός
~ 20η  αγωνιστική  26 και27-01-2017  :
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ


 
 
*** ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αγώνων και αποτελέσματα των Ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στην Euro league του μπάσκετ μπολ περιόδου 2016-2017 :
--------------------------------------
1η αγωνιστική 12 και14-10-2016 :

 Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-65 .- ^
Παναθηναϊκός – Ζαγκλίρις Κάουνας 84-76 .- ^
2η αγωνιστική 20 και 21 -10-2016 :
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές Πίλσεν 90-66 .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-77 .- ^
 3Η αγωνιστική 25 και 26 -10-2016 :
Ολυμπιακός –Μιλάνο 91-81 .- ^
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .- ^
4η αγωνιστική 27 και 28 -10-2016 :
Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .- ^
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .- ^
5η αγωνιστική 03 και 04-11-2016 :
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-81 .- ^
Ανατολού Εφές Πίλσεν- Παναθηναϊκό; Κ.α. 70-70 .- παράτ. 91-83 .- ^
6η αγωνιστική 10 και 11-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Μακαμπι Τ. Α. κ.α. 67-67 παράτ. 83-75 .- ^
 Γαλατάσαράϊ –Ολυμπιακός 89-87 .- ^
 7η αγωνιστική 16-11-2016 :
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52 .- ^
Ρεάλ Μανδρίτης- Παναθηναϊκός 87-84 .- ^
8η αγωνιστική 18-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 .- ^
9η αγωνιστική 24και 25-11-2016 :
Ολυμπιακός –Μακαμπί Τα .Α . 73-80 .- ^
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα 86-80 .- ^
 10η αγωνιστική 02-12-2016 :
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .- ^
 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-57 .- ^
11η αγωνιστική 09-12-2016 :
 Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .- ^
 Παναθηναϊκός-Γαλατάσαράϊ 85-58 .- ^
 12η αγωνιστική : 15 και 16-12-2016 :
Ζαγκλίρις Κάουνες –Ολυμπιακός 75-88 .- ^
Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 81-70 .- ^
13η αγωνιστική 20 και 21 -12-2016 :
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 73-65 .- ^
Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86 .- ^
 14η αγωνιστική 22 και 23-12-2016 :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .- ^
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 69-68 .- ^
15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 :
Ολυμπιακός –Φενέρμπαχτσε 71-62 .- ^
Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός 83-81 .- ^
----------------------------------------
 16η αγωνιστική 06-01-2017 :
Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός 77-69 .- ^
 17η αγωνιστική 12 και 13-01-2017 :
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 67-69 .- ^
Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές Πίλσεν κ.α. 70-70 παράτ. 92-81 .- ^
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
 Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός
 Ολυμπιακός-Μπασκόνια
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
 Μιλάνο- Ολυμπιακός
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017  :
 Ερυθρός Αστέρας –παναθηναϊκός
 Ολυμπιακός –Μπέμπεργκ
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός  
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
 Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες   
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :   
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν                                                                                      
24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
 Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός 
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός 
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός   
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα  
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017    
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ  
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  :  
Παναθηναϊκός-Μιλάνο   
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017 
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης 
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός  
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας                                                                              
  30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός 
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 


~  ~   ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .- 
 ~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5111   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3336   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3339  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.786  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

~**   TA  ΔΙΚΑ ΜΑΣ ανέκδοτα  για σήμερα  :
~* Η δασκάλα στο σχολείο ρωτάει τα παιδια  : 
~**   Εσύ Γιαννάκη αν  έβγαινες με μια κοπέλα από καλή οικογένεια και με πολύ καλή εκπαίδευση , για δείπνο και ήθελες επιγόντος να πας στην τουαλέτα , τι θα έλεγες στην κοπελιά σου ;  - Εγώ κυρία , θα έλεγα ,  μισό λεπτό καλή μου , πάω να κατουρήσω .-   Η  δασκάλα :  Αχ  Γιαννάκη αυτό θα ήταν πολύ αγενές …..  ~ Εσύ Κωστάκη παιδί μου   πως θα το έλεγες ;  ~ Κωστάκης  :  -  Θ α  έλεγα με συγχωρείς καλή μου φίλη αλλά πρέπει να πάω στην τουαλέτα .-   Η  Δασκάλα  :  Ναι κάπως έτσι καλύτερα , γιατί η λέξη τουαλέτα όταν τρως ακούγεται  άσχημα .- ~ Γυρνάει η δασκάλα στον Τοτό  .-  ~ Εσύ Τοτό , …. Τι θα έλεγες στην κοπέλα σου σαν πιο έξυπνος .-  Εγώ  κυρία  θα έλεγα  : Καλή μου  να με συγχωρείς που θα σε εγκαταλείψω , για λίγο , αλλά δυστηχώς πρέπει να εξυπηρετήσω , έναν πολύ καλό μου φίλο , ..που θα σου γνωρίσω αμέσως μετά το φαγητό μας στο σπίτι ….-  
~*Ο  μεθυσμένος και η Μπάργούμαν :  ~**Πάει ένας μεθυσμένος  σε ένα μπαρ .-  Πλησιάζει την μπάργούμαν και της λέει :  Θα μου βάλεις σε παρακαλώ ένα ποτό ;        - Του βάζει το ποτό και αυτός της λέει :   -  Το  ξέρεις ότι είσαι πολύ άσχημη  ;                  ~ Και  αυτή του απαντάει  :   - Και  εσύ το ξέρεις , ότι είσαι πολύ μεθυσμένος  ;    ~ Και αυτός της λέει :   - Ναι ,  αλλα εγώ αύριο δεν θα είμαι  ,, μεθυσμένος  .- 
 ~**  Ο  νεαρός , ο φαρμακοποιός και η κοπέλα του  :  ~ Ένας νεαρός μπαίνει σε ένα φαρμακείο και ξητάει προφυλακτικα  .-  ~ Ο  Φαρμακοποιός ,   ποια συσκευασία θέλεται , ρωτάει  ; έχουμε  με 3  , με 6  , με 9  και με 12  .-  ~ Να  σας πω , λέει ο νεαρός  .  Απόψε έχω ραντεβού με μια φοβερά  καυτή και sexi κοπελάρα .- Θα  φάμε με τους γονείς της και μετα θα βγούμε βόλτα , εγώ με τη κοπέλα  .- ~  Έχω το προαίσθημα πως απόψα τα το κάνουμε .- !! Και  είμαι σίγουρος πως αν αρχίσουμε το  sex δεν θα θέλει να σταματήσει με τίποτα .- Γιαυτό δώσε μου των 12  .- ~ Το  βράδυ έρχεται  ……. Ο νεαρός πηγαίνει στο σπίτι της κοπελιάς και κάθονται στο τραπέζι οικογενειακώς , για το δείπνο  ,….  Ο  νεαρός παρακαλεί να πει αυτός την προσευχή και όλοι τότε συμφωνούν .- Αρχίζει ο νεαρός να μουρμουρίζει για 5  και πλέον λεπτά  .- Η   κοπέλα σκύβει προς το μέρος του και του λέει :  Δεν μου είχες πει ότι είσαι;ι τόσο θρήσκος ;  Και εσύ δεν μου είχες πει ότι ο πατέρας  σου είναι φαρμακοποιός  .- 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: