ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

  Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......
 

Όταν δυστυχούμε είναι φυσικό να πλησιάζουμε το Θεό. Το σπουδαίο και θαυμαστό είναι να μας διακρίνει ευλάβεια όταν ευτυχούμε.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης
  
~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
Άγιος Σταμάτιος
 Άγιος Σταμάτιος ο νεομάρτυρας
~ 3  Φεβρουαρίου
Προφήτου Συμεώνος (1), του δεξαμένου τον Κύριον και Άννης της προφήτιδος (2). Προφήτου Αζαρίου.Μαρτύρων Αδριανού και Ευβούλου, Βλασίου του βουκόλου, Παύλου και Σίμωνος. Νεομαρτύρων Ιωάννου και Σταματίου των αυταδέλφων και Νικολάου, των εκ Σπετσών και εν Χίω μαρτυρησάντων (†1822). Οσίου Κλαυδίου.
(1)O άγιος Συμεών κατοικούσε στο Ιεροσόλυμα και ήταν άνθρωπος δίκαιος και ενάρετος. Για τις αρετές του αυτές το Άγιο Πνεύμα, του είχε αποκαλύψει ότι δεν θα πέθαινε προτού δεχθεί στην αγκαλιά του το Χριστό. Και πράγματι σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού, το Άγιο Πνεύμα τον διέταξε να μεταβεί στο Ναό. Με νεανικό σφρίγος ο Συμεών έφθασε στο Ναό και δέχθηκε ευλαβικά στην αγκαλιά του, τον Χριστό. Τώρα πια μπορούσε να πεθάνει και είπε:«Νυν απολύεις τον δούλον Σου Δέσποτα...» . 2)Η προφήτιδα Άννα ήταν θυγατέρα του Φανουήλ και καταγόταν από τη φυλή του Ασήρ. Νυμφεύθηκε σε νεαρή ηλικία, αλλά επτά χρόνια μετά το γάμο της έμεινε χήρα. Έκτοτε τάχθηκε στην υπηρεσία του Θεού, εγκαταστάθηκε στο Ναό και πέρασε τη υπόλοιπη ζωή της με νηστεία, προσευχή, ανάγνωση και μελέτη των θείων γραφών και έργα φιλανθρωπίας. O πανάγαθος Θεός αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας την αγία ζωή της, της μετέδωσε το προφητικό χάρισμα. Ογδόντα τεσσάρων ετών αξιώθηκε να δει κι εκείνη το Χριστό. Γι` αυτή τη μεγάλη ευεργεσία, η Άννα ευχαρίστησε θερμά το Θεό και προφήτεψε ότι αυτός είναι ο Μεσσίας, τον οποίο όλοι με αγωνία περίμεναν.  ~
Σήμερα 03/02/2017 εορτάζουν:
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα, Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών
~
 ~** Οι Άγιοι Νεομάρτυρες Σταμάτιος, Ιωάννης και Νικόλαος κατάγονταν από τις Σπέτσες και μαρτήρησαν υπέρ του Ονόματος του Χριστού στη Χίο, το έτος 1822 μ.Χ. Από αυτούς οι δύο πρώτοι, ο Σταμάτιος και ο Ιωάννης, ήσαν αδελφοί. Ο πατέρας τους ονομαζόταν Θεόδωρος Γκίνης και η μητέρα τους Ανέζω.
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών  Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών  Άγιος Σταμάτιος
Κατά το έτος 1822 μ.Χ. οι Άγιοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους πέντε ναυτικούς, που ασχολούνταν με το εμπόριο, μεταξύ των οποίων ήταν και ο συναθλητής αυτών Νικόλαος. Η σφοδρή θαλασσοταραχή τους ανάγκασε να προσαράξουν απέναντι από τη Χίο, σε παραλία της Μικρασιατικής γης που ονομαζόταν Τσεσμέ. Αφού εξήλθαν στην ξηρά, φοβούμενοι τους Τούρκους, εμπιστεύτηκαν την ζωή τους σε κάποιον Χριστιανό, τον οποίο παρακάλεσαν να μεριμνήσει, δίδοντάς του αμοιβή για την εξεύρεση υλικών, προκειμένου να επισκευάσουν τα χαλασμένο πλοιάριό τους. Όμως αυτός τους πρόδωσε στον αγά και οδήγησε εναντίων τους, τους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι τους κατεδίωξαν. Από τους επτά οι δύο φονεύθηκαν, άλλοι δε δύο έφυγαν διά θαλάσσης. Οι Οθωμανοί, εξαγριωμένοι, συνέλαβαν τους δύο αδελφούς, Σταμάτιο και Ιωάννη και τον γέροντα πλοίαρχο Νικόλαο. Ο πασάς, αφού τους ανέκρινε, έδωσε εντολή να φυλακίσουν τους δύο αδελφούς και να αποκεφαλίσουν το Νικόλαο στην εκτός του κάστρου πεδιάδα.
Οι Τούρκοι προέτρεπαν το Νικόλαο να αλλαξοπιστήσει, για να γλυτώσει τον θάνατο και να κερδίσει την ζωή, εκείνος όμως απάντησε με θάρρος ότι δεν αρνείται την πίστη του. Έτσι, ομολογώντας τον Χριστό, δέχθηκε το στεφάνι του μαρτυρίου, αφού απέκοψαν την τίμια κεφαλή αυτού.
Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εξισλαμίσουν και τους δύο αδελφούς. Παρά τις μεθοδικές και επίμονες προσπάθειες αυτών, επί επτά συνεχείς ημέρες, δεν κατάφεραν τίποτε. Οι Μάρτυρες βρήκαν την ευκαιρία και απέστειλαν κρυφά έγγραφη την εξομολόγησή τους προς τον Μητροπολίτη Χίου, ο οποίος τους έδωσε την ευλογία του, για να προχωρήσουν προς τον δρόμο του μαρτυρίου με πνευματική ανδρεία. Κοινωνήσαντες δε των Αχράντων Μυστηρίων, των οποίων την αποστολή οικονόμησε ο Επίσκοπος διά γυναικός , ήσαν έτοιμοι για την μεγάλη θυσία. Προσαχθέντες ενώπιον του πασά, διεκήρυξαν και πάλι την ακλόνητη πίστη τους στον Χριστό και πορευόμενοι προς το μαρτύριο φώναξαν προς το πλήθος: «Χριστιανοί είμεθα, για τον Χριστό πηγαίνουμε στον θάνατο». Έτσι δέχθηκαν τους στέφανους του μαρτυρίου, αποκεφαλισθέντες, ο μεν νεομάρτυρας Σταμάτιος σε ηλικία 18 ετών, ο δε νεομάρτυρας Ιωάννης σε ηλικία 22 ετών.
~ Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Τὸν Ὕπερθεον Λόγον σάρκα γενόμενον, ἐνηγκαλίσω ὡς βρέφος ἐν τῷ Ναῷ τοῦ Θεοῦ, Θεοδόχε Συμεὼν Πρεσβῦτα ἔνδοξε, ὅθεν καὶ Ἄννα ἡ σεπτή, ἀνθομολόγησιν αὐτῶ, προσήγαγεν ὠς Προφήτις, ὅθεν ὑμᾶς εὐφημοῦμεν, οἴα Χριστοῦ θείους θεράποντος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Δικαίων Συμεών και Άννας - 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/egXslvAoS-4  .-

~
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Προφήτιδα ΆνναΔίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com)~ Ο Συμεών κατοικούσε στην Ιερουσαλήμ. Ήταν δίκαιος, ευλαβής και φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, που του είχε φανερώσει ότι δε θα πέθαινε πριν δει το Χριστό. Η χαρμόσυνη αυτή πληροφορία τον εμψύχωνε ως τα βαθειά γεράματα του. Τέλος, ακριβώς σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του Ιησού, το Πνεύμα τον πληροφόρησε ότι έπρεπε να πάει στο Ιερό. Ετοιμάστηκε, λοιπόν, με νεανική ζωηρότητα, πήγε εκεί και στάθηκε στην πόρτα, γεμάτος ευχαρίστηση και αγαλλίαση. Μέσα στην προσδοκία αυτή, φάνηκαν να έρχονται ο Ιωσήφ με την Παρθένο, που κρατούσε τον Ιησού. Ο Συμεών, πληροφορημένος από το Πνεύμα ότι το βρέφος αυτό είναι ο Χριστός, τρέχει και παίρνει τον Ιησού στην αγκαλιά του. Τον κρατάει ευλαβικά και, αφού καλά - καλά παρατήρησε το νήπιο και δέχθηκε όλη την ιλαρότητα της θείας μορφής του, ύψωσε το βλέμμα του επάνω και είπε ευχαριστώντας το Θεό: «Νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα, κατά το ρήμα σου εν ειρήνη· ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου, ο ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, φως εις άποκάλυψιν εθνών και δόξαν λάου σου Ισραήλ». Τώρα, δηλαδή, πάρε την ψυχή μου Δέσποτα, σύμφωνα με το λόγο σου, ειρηνικά, διότι τα μάτια μου είδαν αυτόν που θα φέρει τη σωτηρία που ετοίμασες για όλους τους λαούς και θα είναι γι' αυτούς φως, που θα αποκαλύψει τον αληθινό Θεό και θα δοξάσει το λαό σου Ισραήλ.
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος - Ι. Ν. Οσίων Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά, δια χειρός Παναγιώτη Μόσχου (2006 μ.Χ.) Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα
Η Προφήτιδα Άννα ήταν θυγατέρα του Φανουήλ και καταγόταν από τη φυλή του Ασήρ, ογδόου γιου του Ιακώβ. Παντρεύτηκε πολύ νέα, και μετά επτά χρόνια έμεινε χήρα. Από κει και πέρα έζησε μόνη της, χωρίς να έλθει πλέον σε νέο γάμο. Παρηγοριά και ευχαρίστηση της ήταν η προσευχή, η νηστεία, η ανάγνωση των Γραφών, η φιλανθρωπία και η συχνή παρουσία της στο Ιερό σ' όλες τις πρωινές και εσπερινές δεήσεις. Για τον τρόπο αυτό της ζωής της, το Άγιο Πνεύμα μετέδωσε στην Άννα το προφητικό χάρισμα. Αξιώθηκε μάλιστα, αν και 84 ετών τότε να υποδεχθεί στο Ναό μαζί με τον δίκαιο Συμεών, το θείο Βρέφος. Κατά τη συνάντηση εκείνη, η καρδιά της Άννας υπερχάρηκε και σκίρτησε. Πλησίασε, προσκύνησε το παιδί και κατόπιν, αφού ευχαρίστησε και δοξολόγησε και αυτή το Θεό, διακήρυττε ότι ήλθε ο Μεσσίας προς όλους, οι όποιοι ζούσαν περιμένοντας με ειλικρινή ευσέβεια τη λύτρωση του Ισραήλ.
 Προφήτιδα ΆνναΗ μνήμη της Προφήτιδας Άννας επαναλαμβάνεται στις 28 Αυγούστου.
Η Σύναξή τους ετελείτο στο Αποστολείο Ιακώβου του Αδελφοθέου, που ήταν παρεκκλήσιο του ναού της Θεοτόκου Ευουρανιωτίσσης.
Τα Λείψανα του Αγίου Συμεών, άγνωστο πότε, μεταφέρθηκαν από την Παλαιστίνη στην Κωνσταντινούπολη και κατατέθηκαν στο Ναό της Παναγίας των Χαλκοπρατείων, όπου φυλάσσονταν και τα Λείψανα του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου και του Προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Προδρόμου. Από εκεί αφαιρέθηκαν το 1204 μ.Χ., πέντε ημέρες μετά την άλωση της Πόλεως από τους Φράγκους, από τους Βενετούς Πέτρο Steno, Άγγελο Drusiano και Ανδρέα Balduino και μεταφέρθηκαν στη Βενετία. Μετά την αναγνώριση του 1317 μ.Χ. τα Λείψανα τοποθετήθηκαν σε μαρμάρινη σαρκοφάγο, η οποία το 1733 μ.Χ. τοποθετήθηκε κάτω από την Αγία Τράπεζα του προς τιμήν του Ναού, όπου και σήμερα φυλάσσονται.
Λείψανα του Αγίου Συμεών φυλάσσονται επίσης στο Ναό Aix La Chapelle, στο Άαχεν της Γερμανίας.

***  Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 3/2/2017 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Συνεχίζεται κανονικά το πότισμα της ασφάλτου 
Είχαμε γράψει και στο παρελθόν για κάποια μπεκ στην πόλη της Καλαμάτας που έχουν τοποθετηθεί άστοχα.
Αποτέλεσμα του παραπάνω φαινομένου είναι το νερό να ποτίζει την άσφαλτο!
Καλό θα είναι, λοιπόν, κάποια στιγμή η αρμόδια υπηρεσία να ελέγξει τι γίνεται με αυτό ζήτημα.
Η φωτογραφία είναι από τον πεζόδρομο της Αριστομένους: όπως φαίνεται, το νερό έχει ξεχειλίσει και τρέχει…
Δυστυχώς, δεν είναι το μόνο σημείο στο οποίο νερό σπαταλάται έτσι.
Π.Μπ.

*** Εσπερίδες για ασθένειες και εχθρούς της ελιάς 
Εσπερίδες με θέμα «Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών της ελιάς» θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους αντίστοιχα.
Η εσπερίδα στα Φιλιατρά συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας και τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», σήμερα Παρασκευή, στις 6.00 το απόγευμα, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.
Η εσπερίδα στους Γαργαλιάνους συνδιοργανώνεται από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων, την Ομάδα Παραγωγών «Ελαιώνας», τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας και τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», αύριο Σάββατο, επίσης στις 6.00 το απόγευμα, στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Εισηγητές και στις δύο εσπερίδες θα είναι οι ίδιοι διακεκριμένοι επιστήμονες και συγκεκριμένα:
-Τζάμος Ελευθέριος, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, με θέμα «Γλοιοσπόριο & Κερκόσπορα δυο μυκητολογικές ασθένειες – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους»
-Τσιτσιγιάννης Δημήτριος, επίκουρος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Κυκλοκόνιο - λοιπές μυκητολογικές ασθένειες (ίσκα, σηψηρριζίες κ.α) – Καρκίνος ελιάς – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους»
-Παρασκευόπουλος Αντώνιος, γεωπόνος, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, με θέμα «Κυριότεροι εχθροί της ελιάς – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Στις 20 Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός για το «Βασιλικόν» 
Ο Δήμος Καλαμάτας διακηρύσσει ανοικτή δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία με φανερή προφορική διαδικασία προσφορών για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου «Βασιλικόν» ως ξενοδοχείου παραδοσιακού τύπου, με χρονική διάρκεια μίσθωσης 25 έτη.
Το «Βασιλικόν» βρίσκεται μεταξύ των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Σφακτηρίας και είναι διώροφο διατηρητέο κτήριο, εμβαδού (μεικτή επιφάνεια εισόδου α΄ ορόφου, μεσοπατώματος, α΄ ορόφου και δώματος) 413,96 τετραγωνικών μέτρων εντός οικοπέδου επιφάνειας 292,80 τ.μ. και θα χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου.
Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλαμάτας, οδός Αθηνών 99, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) για τη μίσθωση του αναφερόμενου ακινήτου ορίζεται το ποσό των 680 ευρώ μηνιαίως. Η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται στο ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ως κατωτάτου ετησίου μισθώματος πρώτης προσφοράς, ήτοι 816 ευρώ.
Οι εγγυητικές επιστολές απευθύνονται στο Δήμο Καλαμάτας. Επιπλέον, ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει και αξιόχρεο εγγυητή για την υπογραφή των πρακτικών της δημοπρασίας και του συμφωνητικού μίσθωσης.
Οι διαγωνιζόμενοι, πέραν της οικονομικής προσφοράς και της εγγυητικής επιστολής, πρέπει να προσκομίσουν και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 5 της διακήρυξης.
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας και Διαχείρισης Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας (τηλ. 27213 60840-841).

***   Άλλη μια προφυλάκιση μέλους της οργάνωσης που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη 
Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας τσιγγάνος από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι τον Ιούνιο για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως χασισιού και κοκαΐνης.
Έπειτα από 10 μήνες παρακολούθησης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Αττική, Κορινθία και Αρκαδία και συνελήφθησαν 29 άτομα, ενώ τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι ήδη έγκλειστα σε φυλακές της χώρας. Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 546 ονόματα και οι ανακρίσεις συνεχίζονται.
  Προφυλάκιση
Ο τσιγγάνος από το Ζεφύρι, ο οποίος κατηγορείται ότι προμήθευε άτομα της ομάδας με ναρκωτικά, κλήθηκε από τον ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθεί και παρουσιάσθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο. Μετά την απολογία του, όμως, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν σε δίκη. Οι Αρχές κάνουν λόγο για δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ξεκινήσει τη δράση της πολύ πριν από τον Αύγουστο του 2015, οπότε άρχισε η παρακολούθηση υπόπτων και η καταγραφή συνομιλιών, καταλήγοντας στις 29 συλλήψεις.
Οι χιλιάδες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί έχουν καταχωρηθεί σε πάνω από 100 ψηφιακούς δίσκους, με τη συντριπτική πλειοψηφία να παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον.
  Αρχηγός και υπαρχηγός
Σε 37χρονο από τον Ανεμόμυλο αποδίδεται η κατηγορία ότι όχι μόνο ήταν αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά διηύθυνε, κατεύθυνε όλα τα μέλη της, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη, συνομιλούσε με προμηθευτές ναρκωτικών, αλλά και μετείχε ο ίδιος σε μεταφορές ναρκωτικών προς τη Μεσσηνία.
Παράλληλα, οι Αρχές τού αποδίδουν και το ρόλο του εκτιμητή των ποσοτήτων χασισιού που προμηθεύονταν, ενώ διακινούσε και μόνος του ποσότητες ναρκωτικών.
Το ρόλο του υπαρχηγού αποδίδουν σε 33χρονο από την Τρίοδο, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε ξεφύγει με επεισοδιακό τρόπο από το μπλόκο της Βελιγοστής. Μάλιστα, αποδίδουν και σε αυτόν πολύπλευρο ρόλο, σχεδόν ισάξιο με του αρχηγού.
Επίσης, από τον τρόπο που δρούσαν, η μεταφορά των ποσοτήτων κοκαΐνης για την οργάνωση αποδίδεται στον αδελφό του κατηγορούμενου ως αρχηγού, ενώ όταν οι ποσότητες ήταν σημαντικές, λάμβαναν μέρος τρία ή περισσότερα μέλη, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του «προπομπού».
Εκτιμάται ότι από τη συγκεκριμένη ομάδα έχουν διακινηθεί σημαντικές ποσότητες χασίς και κοκαΐνης.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Εκδήλωση στην Καλαμάτα με ομιλητή τον υπουργό Ν. Παππά 
Εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη από το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης. Βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του κόμματος πραγματοποιούν επισκέψεις και ομιλίες σε πολλά σημεία της περιφέρειας, όπως είχε αποφασιστεί προ ημερών στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, όπως ανακονώθηκε, τη Δευτέρα και την Τρίτη, 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017 και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Καλαμάτα το βράδυ της Τρίτης.
Παράλληλα, με αφορμή το γεγονός αυτό, το κόμμα της Κουμουνδούρου κυκλοφορεί 16σέλιδο φυλλάδιο, με πλήρη απολογισμό του κυβερνητικού έργου ανά τομέα και με κεντρικό πολιτικό σύνθημα: «Η σελίδα έχει γυρίσει, προχωράμε μαζί».
Το εν λόγω φυλλάδιο, σύμφωνα με τους συντάκτες του, «παραθέτει μερικές από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τα δύο αυτά χρόνια. Είναι ένας απολογισμός. Αλλά ταυτόχρονα και ένας οδικός χάρτης για τη συνέχεια».
Ξεκινώντας από τους τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης, μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην «πρωτιά» της Ελλάδας στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ με ποσοστό απορρόφησης 100% έναντι 90,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Στη «μάχη» κατά της ανεργίας, οι συντάκτες του φυλλαδίου αναφέρονται στις «θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το 2016, αυξήθηκαν κατά 31,5% σε σχέση με το 2014». Όσον αφορά δε, τις συντάξεις, προτάσσεται το πρόσφατο κυβερνητικό μέτρο, της χορήγησης «έκτακτου βοηθήματος 630 εκ. ευρώ για 1.577.442 συνταξιούχους με αποδοχές κάτω από 850 ευρώ».
Έπεται ο απολογισμός σε Παιδεία -Υγεία -Πολιτισμό: Έτσι, «με τον προϋπολογισμό του 2016 σταμάτησε η συνεχής μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών που ξεκίνησε το 2011 (μείωση πενταετίας 34%)», ενώ για το χώρο της δημόσιας Υγείας επισημαίνεται η διασφάλιση «πρόσβασης στις παροχές Υγείας για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες».
Στον Πολιτισμό, μεταξύ άλλων, «ολοκληρώθηκαν τα έργα προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του ΕΣΠΑ 2007-2013, με απορροφητικότητα πόρων της τάξης του 98%».
Στους τομείς, Πολιτικό σύστημα -δημόσια διοίκηση -αυτοδιοίκηση, γίνεται αναφορά στην ψήφιση της απλής αναλογικής «για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας». Στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κορυφαία γεγονότα αποτελούν η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η ψήφιση του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.
Μεταξύ πολλών δράσεων και μέτρων στους τομείς της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρίσκει κανείς και «τη συγκρότηση Εθνικού Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής κατά του ρατσισμού». Τέλος, ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί, ασφαλώς, η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  H ΤΟΥΡΚΙΑ μας ΣΤΟΧΕΥΕΙ ! Στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ η ΚΩΣ...

~ Έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τεταμένη με τη χώρα μας να δέχεται σφυροκόπημα δηλώσεων.
«Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αλεξιπτωτιστές των ελληνικών ειδικών δυνάμεων χθες έκαναν άσκηση στο νησί της Κω. Η ειρηνευτική Συνθήκη που υπεγράφη το 1947 στο Παρίσι απαγορεύει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στο νησί της Κω, το οποίο έδωσε η Ιταλία στην Ελλάδα υπό τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένο. Γι’ αυτό, αυτή η άσκηση στην Κω είναι ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Μουφτούογλου και καλεί την Ελλάδα να μην  προκαλεί.
Συνεχίζει μάλιστα και απειλεί με αντίποινα. «Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονα Ελλάδα να αποφεύγει μονομερείς και αδιανόητες πράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εντάσεις. Σύμφωνα με τις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μετά απ’ αυτό».

*** ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ!Το ΙΣΛΑΜ συντάσσεται ΜΑΖΙ του! Επόμενος στόχος... η Αντίφα...

~ Μέχρι και το Ισλάμ συνετάχθη με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η κυβέρνηση του Κουβέιτ αποφάσισε να απαγορεύσει τη βίζα σε μετανάστες από 5 χώρες καθώς υπάρχει κίνδυνος εισόδου μουσουλμάνων Τρομοκρατών. Οι χώρες αυτές είναι η Συρία, το Ιράκ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Αξίζει να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το Διάταγμα προσωρινής απαγόρευσης του Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει ‘εμφύλιο’ στις ΗΠΑ και μάλιστα η Αντίφα (αναρχοκομμουνιστές KAI  αναρχοκαπιταλιστές!) έχουν βγει στους δρόμους σε βίαιες, μαζικές διαδηλώσεις και κατηγορούν την κυβέρνηση για Ισλαμοφοβία, ξενοφοβία και ρατσισμό. Καλά διαβάσατε.. αντίφα στις ΗΠΑ.
Όταν τα κάνει η Δύση είναι θανάσιμο αμάρτημα. Τώρα που ισλαμική χώρα προχωρά σε αντίστοιχη πράξη, τι θα πουν τα αριστερίζοντα συστημικά ΜΜΕ;
ΥΓ Θυμίζουμε πως και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διαδήλωση κατά του Τραμπ για το διάταγμά του…

*** ΠΡΟΔΟΣΙΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! Ψήφισε ΥΠΕΡ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ;..

~  Σε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν έπαιξε η είδηση. Μετά από πρωτοβουλία της Τουρκίας, η Επιτροπή του ΟΗΕ για τις ΜΚΟ, έλαβε συστατική απόφαση για την ακύρωση του «συμβουλευτικού καθεστώτος» τριών ΜΚΟ. Αυτές είναι οι :
1) Ο σύλλογος Kimse Yok Mu (Είναι Κανείς Εκεί)
2) Το Ίδρυμα Δημοσιογράφων και Αρθρογράφων (Journalists and Writers Foundation -Gazeteciler ve Yazarlar Vakfi )
3) Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Τουρκίας (Türkiye İşadamlari ve Sanayciler Konfederasyonu - TUSKON), που ο Ερντογάν υποστηρίζει πως υπάγονται στην ‘Τρομοκρατική’ οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν FETÖ.
Το αίτημα της Τουρκίας για παύση της δραστηριότητας της Γκιουλενιστικής οργάνωσης εντός των ορίων του καταστατικού του ΟΗΕ εξετάστηκε από την Επιτροπή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του ΟΗΕ που έπειτα τέθηκε σε ψηφοφορία.
Κατά την ψηφοφορία οι 16 από τις 19 χώρες της επιτροπής, υποστήριξαν το αίτημα της Τουρκίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ισραήλ και η Ουρουγουάη ψήφισαν εναντίον της τουρκικής πρότασης ή απείχαν. Η Ελλάδα από την άλλη απείχε από τις περισσότερες ψηφοφορίες αλλά σε μία συνετάχθη με την Τουρκία.
Όπως φαντάζεστε η στήριξη αυτή της Τουρκίας είναι αξιοπερίεργη αν σκεφτούμε τις σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα, εδώ και αρκετές εβδομάδες και μάλιστα σε μία ψηφοφορία που θα είχαμε σύμπλευση με ΗΠΑ και Ισραήλ. Δεν θα ήμαστε μόνοι. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι χαρακτηριστικό. Επειδή θα σκέφτεστε πού συνταχτήκαμε με την Τουρκία; στην ψηφοφορία κατά του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Αρθρογράφων.
Έτσι δημοκρατική Ελλάδα. Έτσι εξωτερική πολιτική. Μπράβο…

***  Είναι ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ στη Νέα Δημοκρατία που ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ! Θέλουν ΕΞΟΥΣΙΑ, όχι να ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ...

~  Στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης , ΝORTH 98.0, έδωσε συνέντευξη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος επανέλαβε για άλλη μία φορά το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για εκλογές και κάλεσε σε συστράτευση τα κόμματα ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά είπε πως : «Ακόμη και να έχουμε αυτοδυναμία ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξεκαθαρίσει θα αναζητήσουμε και από τα κόμματα ευρωπαϊκού χαρακτήρα ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ , Ποτάμι να κυβερνήσουμε μαζί. Με Υπουργεία στο ίδιο υπουργικό τραπέζι.»

Στην ερώτηση αν η ΝΔ θα μπορούσε να απευθύνει πρόσκληση και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καράογλου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μοιρασμένος σε δραχμολάγνους και ευρωπαϊστές. Σε εκείνους που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα μπορούσε ενδεχομένως, υπάρχουν άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε», ενώ στην ερώτηση γιατί η ΝΔ δεν βάζει πλάτη τώρα στην κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση , απάντησε : «Δεν έχουμε λόγο να βάλουμε πλάτη σε μια κυβέρνηση που παραπαίει».

***  Αποφασίζει και ΔΙΑΤΑΖΕΙ η κυβέρνηση! Μόνα θύματα τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…

~  Δεν κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας και ο Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με τις θεματικές ημέρες που θέλει να επιβάλλει στα σχολεία, για την υποχρεωτική ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίου για την ομοφοβία και τις έμφυλες ταυτότητες.
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), έχει αντιδράσει έντονα και ζητά να αποσυρθεί η υποχρεωτικότητα, λόγω έλλειψης της δέουσας προετοιμασίας.
Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας επιμένει και «πυροδοτεί» την ήδη υπάρχουσα ένταση με δηλώσεις του: «Όλοι οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό υλικό που είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ αλλά και τη δική τους εμπειρία, ώστε σε συνεργασία και με εξωσχολικούς φορείς να προχωρήσουν σε μια πολύμορφη και εις βάθος συζήτηση ενός πλέγματος προβλημάτων που απασχολούν έντονα τους νέους. Τέτοια είναι, π.χ., τα χαμηλής διατροφικής αξίας γεύματα, οι επιπτώσεις μιας καθημερινότητας που συχνά χαρακτηρίζεται από μια διαρκώς διογκούμενη εξάρτηση από ηλεκτρονικά παιχνίδια, το Διαδίκτυο και τα κινητά. Επιπλέον, πρέπει να δοθεί έμφαση ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στα θέματα ισότητας και να στοχαστούν τους λόγους για τους οποίους συνεχίζει η κυριαρχία των στερεοτύπων όπου π.χ. οι άνδρες προβάλλονται ως δυνατοί και σκληροί ενώ οι γυναίκες ως αδύναμες και ευαίσθητες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «Καθημερινή».

*** ΘΡΙΛΕΡ! Το νέο παιχνίδι του Σόιμπλε εις βάρος της Ελλάδας

~ Ένα μυστηριώδες παιχνίδι παίζει πάλι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε συνάντηση στο Βερολίνο, μαζί με τον Πολ Τόμσεν, αλλά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», όμως, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διέψευσε την είδηση με σχετική ανακοίνωση: «Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Δ.Ν.».
Ωστόσο, από το Βερολίνο επιβεβαιώνουν ότι ο Σόιμπλε θα έχει συνάντηση με τον Πολ Τόμσεν.

*** ΕΣΚΑΣΕ σα ΒΟΜΒΑ! ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ τα ΠΑΝΤΑ στην ΕΛΛΑΔΑ...

~  Άλλη μια ριζική αλλαγή στον χώρο των supermarket, μετά το σχέδιο εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» από την «Σκλαβενίτης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα «Κρητικός» παίρνει τον έλεγχο της αλυσίδας της βορείου Ελλάδας, «Γρηγοριάδης».
Και οι δύο εταιρείες είναι ελληνικής φύσεως και όπως αναφέρουν πηγές, επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα σχήμα και ως ώρας, δεν έχει γίνει γνωστό αν η «Κρητικός» θα έχει τον πλήρη έλεγχο τα «Γρηγοριάδης».

*** Επιμένει στο σταθμό Μεταφόρτωσης απορριμμάτων δίπλα στο Νέδοντα η δημοτική αρχή 
…Παρά τις αντιδράσεις
   Την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Περιοχή Προστασίας του Νέδοντα, δίπλα στην περιοχή Νatura και πλησίον αθλητικών εγκαταστάσεων, προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας. Μάλιστα, οργανώνεται συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο Δημαρχιακό Κατάστημα της οδού Αριστομένους 28, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος.
Ο σταθμός μεταφόρτωσης, σύμφωνα με την εισήγηση, σχεδιάζεται να γίνει σε θέση που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ένα τμήμα από το πεδίο βολής), που έχει παραχωρηθεί εδώ και χρόνια στο Δήμο.
Όμως, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο απαγορεύει ξεκάθαρα ανάλογη λειτουργία και δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή και, κατ’ εξαίρεση, αφήνει τη συνέχιση λειτουργίας του πεδίου βολής, διότι μεσοπρόθεσμα η μεταφορά του κρίνεται «ιδιαιτέρως δυσχερής». Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι το ΓΠΣ καλεί το Δήμο να απομακρύνει από την περιοχή ακόμη και τα συνεργεία του, λόγω της ασυμβατότητάς τους με τον προστατευτικό χαρακτήρα του πάρκου του Νέδοντα.
Επίσης, στη συνέχειά της (πάνω από το λατομείο του Μπάκα) το ΓΠΣ προβλέπει Περιοχή Νatura, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δρομολογούμενο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις εργασίες που προβλέπονται από τη μελέτη, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές για να μπορούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου να εκφορτώνουν τα σκουπίδια σε ημιρυμουλκούμενα οχήματα, με προορισμό το χώρο διαχείρισης απορριμμάτων.
Ήδη κάτοικοι, ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή και μέλη συλλόγων και σωματείων αντιδρούν στη χρήση έκτασης στο Νέδοντα για λόγους που θα επιφέρουν αναμφισβήτητη περιβαλλοντική όχληση και ρύπανση, ενώ σε ανακοινώσεις τους, το προηγούμενο διάστημα, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χαρακτήριζαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη «περιβαλλοντική αυθαιρεσία» εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.
Ο κινητός σταθμός θα έχει δυναμικότητα διαχείρισης 100 τόνων απορριμμάτων την ημέρα και η έκταση που αναπτύσσεται η δραστηριότητα είναι 4.000,33 τετραγωνικά μέρα.
Ο συγκεκριμένος χώρος, όπως σημειώνει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη χρήση λόγω της γειτνίασης με το χώρο των συνεργείων του Δήμου.
Επιπλέον, δεν αναμένεται να υπάρξουν οχλήσεις σε παρακείμενες οικίες λόγω του τρόπου μεταφόρτωσης των απορριμμάτων απευθείας από το όχημα μέσω της χοάνης στο press container.
Η προτεινόμενη δραστηριότητα έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με τα προτεινόμενα στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ για την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.
Κατά την εισήγηση, δεν αναμένεται να δημιουργηθούν στραγγίσματα από τη λειτουργία του ΣΜΑ, καθώς η χοάνη θα διαθέτει σκέπαστρο, για την επεξεργασία των στραγγισμάτων που πιθανόν να δημιουργούνται κατά τη διαδικασία πλύσης της χοάνης, θα αναρροφούνται και με βυτιοφόρο θα οδηγούνται στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Καλαμάτας.
Στην περίπτωση της χρήσης του κινητού ΣΜΑ, τα χιλιόμετρα που θα διανύονται καθημερινά μέχρι το χώρο διάθεσης θα είναι 80, άρα συνολικά 200 χιλιόμετρα λιγότερα την ημέρα.
Είναι προφανές το όφελος του Δήμου Καλαμάτας από την εγκατάσταση του κινητού ΣΜΑ, τόσο από άποψη οικονομική όσο και από άποψη εξοικονόμησης του διαθέσιμου  ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού αποκομιδής, το οποίο είναι ήδη αρκετά μειωμένο λόγω της αδυναμίας προσλήψεων. Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ξεκινούν τους αποκλεισμούς δρόμων οι αγρότες της Μεσσηνίας 
Σήμερα Παρασκευή οι αγρότες της Μεσσήνης αλλά και άλλων περιοχών του νομού κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στήνοντας μπλόκο στην Ε.Ο. Καλαμάτας Μεσσήνης.
Το που ακριβώς θα στηθεί ακόμα δεν το έχουν αποφασίσει, με πιθανότερο σημείο να είναι αυτό στον κυκλικό κόμβο προς Αθήνα, ενώ ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και θα κρατήσει για περίπου 3 ώρες.

***  Σ. Φάμελλος: Υλοποιείται η μεγάλη τομή των δασικών χαρτών 
«Έπειτα από πολλά χρόνια καταφέραμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου, το οποίο ήταν και πάγιο αίτημα του χώρου της Αριστεράς και της Οικολογίας, αλλά και όλων των δυνάμεων που διεκδικούσαν το κοινωνικό κεκτημένο στη χώρα μας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τους Γ. Τραπεζιώτη και Πρ. Αγγελόπουλο για την κατάρτιση των δασικών χαρτών, των οποίων έχει ξεκινήσει η ανάρτηση.
«Η διαδικασία προβλεπόταν με νόμους και του 1998 και του 2013, αλλά δεν υπήρχε η πολιτική τόλμη στο πολιτικό σύστημα να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., γιατί μέσα από παρατάσεις και εξυπηρετήσεις ικανοποιούσαν με πελατειακές σχέσεις ένα ακροατήριο, το οποίο όμως παρέμενε έτσι έρμαιο στα χέρια τους. Εμείς προχωρήσαμε σε αυτή τη μεγάλη τομή, με νόμο που καταθέσαμε από τον Μάιο», είπε ο κ. Φάμελλος.
Όπως είπε, με το νέο νόμο δίνεται περιθώριο επιπλέον 15 ημερών για να κατατεθούν αντιρρήσεις, ενώ σε αντίθεση με ό,τι φημολογείται, το τέλος αντιρρήσεων μειώνεται.
«Οι δύο βαθμίδες για τα πρώτα στρέμματα είναι 20 και 40 ευρώ. Όταν μια έκταση ξεπερνάει τα 5 στρέμματα το κόστος είναι στα 135 ευρώ. Υπάρχει ένα μεγάλο τέλος αντιρρήσεων, που ανέρχεται στα 3.600 ευρώ, αλλά μιλάμε για δασικές εκτάσεις πάνω από 300 στρέμματα», σημείωσε ο αν. υπουργός.
Πρόσθεσε επίσης ότι από την υποχρέωση καταβολής τέλους αντιρρήσεων εξαιρούνται όσοι διαμένουν σε περιοχές κατοικίας, σε περιοχές που υπάρχουν οικιστικές πυκνώσεις, ακόμα κι αν δεν είναι στο σχέδιο, σε περιοχές εποικισμού και, τέλος, σε όλες τις περιοχές που οι πράξεις των δασαρχείων τα τελευταία 70 χρόνια έχουν παραχωρήσει ή χαρακτηρίσει την περιοχή. «Άρα όσοι ήδη αντιστοιχούν σε κάποιο λάθος από πλευράς Δημοσίου δε θα πληρώσουν τέλος αντιρρήσεων», υπογράμμισε ο υπουργός.  «Δεν είναι αληθές ότι επιβάλλεται χαράτσι, το αντίθετο, έχουμε μειώσει το κόστος αντιρρήσεων που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε.
 Ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε ότι θα προκύψουν ζητήματα προς επίλυση σε περιοχές που υπάρχει ή έχει εγκαταλειφθεί αγροτική δραστηριότητα. «Κάποιες περιοχές έγιναν αγροί ενώ ήταν δάση, ή άλλες έγιναν δάση ενώ ήταν αγροί επειδή εγκαταλείφθηκαν. Γι' αυτές τις περιπτώσεις, για να ενισχύσουμε την αγροτική παραγωγή, υπάρχει ήδη νομοθεσία για το πώς μπορεί μια έκταση που έχει ήδη εκχερσωθεί, να αγοραστεί νόμιμα από τον αγρότη που την καλλιεργεί, ή να περάσει στη χρήση του και στην κυριότητά του, να μην έχει δηλαδή το βάρος του χαρακτηρισμού.
Εμείς συζητάμε να γίνει ακόμα πιο εύκολη αυτή τη διαδικασία και να μην έχει εφάπαξ ποσό, να πηγαίνει στις 100 δόσεις», ανέφερε σχετικά ο υπουργός, με γνώμονα όπως είπε την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.
«Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια στις περιπτώσεις εμπορικής και οικιστικής αξιοποίησης του δάσους, με καταπατήσεις για βίλες και μεζονέτες, εκεί θα υπερασπιστούμε και το δάσος αυτό καθαυτό ως περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε. Α.Π.

***  Παραβιάζουν τα φανάρια 
Αρκετά είναι τα οχήματα που παραβιάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες στο νέο περιμετρικό δρόμο, στο τμήμα από τον κόμβο της Σπάρτης έως την απόληξή του στην οδό Λακωνικής.
Οι περισσότερες παραβιάσεις γίνονται από οχήματα που βρίσκονται στους παράπλευρους δρόμους. Οι οδηγοί κάνουν ένα απλό τσεκάρισμα ότι δεν έρχεται άλλο όχημα και φεύγουν με κόκκινο, είτε για να εισέλθουν στον περιμετρικό είτε για να τον διασχίσουν, ακόμα και κάθετα, και να περάσουν στον απέναντι δρόμο.  Β.Β.  

*** “Εκτός πρωτοκόλλου” για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα
Για ακόμα μια φορά η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου δεν ήταν μια τυπική παρουσία αφού ο Π.τ.Δ. είναι ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός για την Καλαμάτα.
Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να μιλήσουν μαζί τους και ο ίδιος δεν το αρνήθηκε ενώ κατά τη διάρκεια της περιφοράς πολλές ήταν οι στιγμές που σταματούσε και μιλούσε με κόσμο, κόσμο που γνώριζε από παλιά.
Αμέσως μετά το τέλος της λιτάνευσης της ιεράς εικόνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Αντί για άλλη δήλωση θέλω σήμερα εδώ, στην Καλαμάτα, την πόλη της Παναγίας, και μέσα σ' αυτούς τους ταραγμένους καιρούς για τον λαό μας, την ευρωπαϊκή μας οικογένεια και ολόκληρη την ανθρωπότητα, να επαναλάβω τους στίχους του Μεγαλυναρίου της Υπαπαντής του Κυρίου, «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε. Χρόνια πολλά, η Παναγιά κοντά μας».
Όλα κύλησαν ομαλά ενώ και πριν αναχωρήσει από το Ναό συνομίλησε με κόσμο που περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσει την Εικόνα της Παναγίας.

***  Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα 
Η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Υπαπαντή με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη.
Ο καιρός αν και άστατος στάθηκε σύμμαχος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος προς αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
Στον Όρθρο και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προέστη ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι η συνάντηση με το Θεό και τον συνάνθρωπο αποτελεί την ολοκλήρωση της ζωής του ανθρώπου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.
Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και φιλαρμονικές.
Στην πόλη μας για τον εορτασμό της Υπαπαντής βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, την Ένωση Κεντρώων ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.
Πέρα από την κεντρική διοίκηση το παρών έδωσαν και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο Περιφερειαρχής Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας καθώς και δήμαρχοι από άλλες πόλεις.
Ακόμα στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

***  Κορκονέας: Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο 
Ένταση στη δίκη για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Παραιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Όπως υποστηρίζουν, ο Επ. Κορκονέας δήλωσε στο δικαστήριο "ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο"
Στην παραίτηση τους από τη θέση της υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επαμ. Κορκονέα, από το χέρι του οποίου έχασε τη ζωή του ο 15χρονος τότε Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, προχώρησαν οι δυο συνήγοροί του σήμερα το πρωί, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας, με δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε στο δικαστήριο τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του, με την επίσης συνήγορό του , Βάσω Πανταζή, να προχωρά σε αντίστοιχη ενέργεια, συμφωνώντας στο κώλυμα του συναδέλφου της.
Όπως αναφέρεται στην επίμαχη δήλωση, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στις 23/12/2016 "έκπληκτος, στην κυριολεξία αποσβολωμένος, άκουσα τον κατηγορούμενο να απαντά στην ερώτηση της κας Προέδρου, για το τι έχει να πει για την υπόθεση αυτή και για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ότι είναι αθώος, ότι δεν την δέχεται, αλλά εκτός αυτού «ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ».
Αμέσως μετά, το Δικαστήριο διέκοψε και αμέσως μετά τη διακοπή μετέβην στο χώρο που κρατείτο ο κατηγορούμενος και τον ρώτησα τι είναι αυτό που είπε και γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως είχε κάνει κατ’ επανάληψη στο προηγούμενο Δικαστήριο και στην προανακριτική και ανακριτική του απολογία, και μου απήντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί και μού απαγόρευσε να ζητήσω κι εγώ συγγνώμη, γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά ήταν αντιεξουσιαστής".
Κι ενώ στο παρελθόν ο Αλέξης Κούγιας είχε κρίνει -όπως εξηγεί- πως η υπόθεση αφορούσε σε "μία κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας ή στην ακραία περίπτωση για μία ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο (την οποία άποψη δέχτηκε και η μειοψηφία της Προέδρου, του παλαιότερου Πρωτοδίκη και του ενόρκου της σύνθεσης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου)", μετά από αυτή την εξέλιξη "και επειδή πάντοτε από τότε που βρίσκομαι στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης πρέπει από τη στιγμή που αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου να ταυτίζεται με αυτόν, αδυνατώ να συνεχίσω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου".
Από την πλευρά της, η έδρα του δικαστηρίου μετά την ανάγνωση της επίμαχης δήλωσης ρώτησε τον Επ. Κορκονέα ως προς την επίμαχη τοποθέτησή του. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, ο κατηγορούμενος διευκρίνισε πως ο 15χρονος δεν είναι πια στη ζωή και κατ' επέκταση δεν είναι δυνατόν να ζητήσει συγγνώμη. Παράλληλα, εξήγησε το δικαστήριο ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για ένα νέο συνήγορο και άρα το δικαστήριο θα πρέπει να διορίσει αυτεπάγγελτα τον υπερασπιστή του.
Άμεση ήταν και η αντίδραση της πολιτικής αγωγής, καθώς μία τέτοια εξέλιξη οδηγεί στην περαιτέρω καθυστέρηση της διεξαγωγής της δίκης.
news247.gr

*** 400 άτομα ήταν έτοιμα να κάνουν τον αλβανικό αετό λέει ένας από τους «7» του Μεσολογγίου  
Υποστηρίζει ότι η φωτογραφία αναρτήθηκε χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος

Παραδέχεται ότι ήταν λάθος η κίνησή του αλλά δηλώνει περήφανος που είναι Αλβανός παρότι μεγάλωσε στην Ελλάδα
Αίσθηση προκαλεί ο ισχυρισμός ενός από τους επτά νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν να κάνουν τον αλβανικό αετό στο κέντρο εκπαίδευσης Μεσολογγίου ότι παρόμοια κίνηση ήταν έτοιμοι να κάνουν άλλα 400 άτομα.
«Ποιοι επτά, εδώ είμασταν έτοιμοι να το κάνουμε 400 άτομα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ένας από τους επτά νεοσύλλεκτους που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η φωτογραφία ανέβηκε στα social media χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος και οι υπόλοιποι έξι.
Ωστόσο χαρακτηρίζει λάθος την κίνηση του, αν και συμπληρώνει ότι για τον ίδιο προδοσία θα ήταν αν έβαζε την αλβανική σημαία.
«Έχω μετανιώσει πιο πολύ για τους δίκους μου» δήλωσε ο νεοσύλλεκτος στον οποίο έχει επιβληθεί φυλακή 60 ημερών.
Ο ίδιος δηλώνει επίσης υπερήφανος που είναι Αλβανός αλλά και περήφανος που έκανε τη θητεία του στην Ελλάδα. «Άσχετα που έχω γεννηθεί στην Ελλάδα και που με έχει μεγαλώσει η Ελλάδα, είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός αλλά και περήφανος που έκανα τη θητεία μου εδώ πέρα».  Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο περιστατικό είχε μιλήσει για ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού, που εκφράστηκε πρόσφατα και με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, για τους Τσάμηδες.

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

 

***  Χθες  2/2/2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός  75-90 , (36-56) .-^
 
Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:
21η αγωνιστική
Πέμπτη, 2/2/2017
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)   75-90 , (36-56) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 13-33 , (36-56) , 54-69 , 75-90 .-

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  77-71 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-14 ,36-40 , 60-51 , 77-71 .-

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  89-85 .- ^

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  90-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-21 , 41-43, 66-53 , 90-75 .-

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  89-87 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-24 , 38-51 , 61-73 , 89-87 .- ^

Σήμερα  .....  Παρασκευή, 3/2/2017
Γαλατασαράι (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 15-5 35
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15-6   36
Ολυμπιακός 15-6 36
Φενερμπαχτσέ 14-7   35
------------------
Ερυθρός Αστέρας 12-8 32
Μπασκόνια 12-8 32
Παναθηναϊκός 11-9 31
Νταρουσάφακα 10-11  31
-----------------------------
Ζαλγκίρις         9-12  30
Αναντολού Εφές 9-11 29
Μπαρτσελόνα 8-13  29
Μπάμπεργκ         8-13 29
Ούνιξ Καζάν 7-14  28
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-14  28
Αρμάνι Μιλάνο     7-14 28
Γαλατασαράι 6-14 26
  ***   Το  Υπόλοιπο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετεχόντων ομάδων  στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ :

--------
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^ 
Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017  :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .-^
 Ολυμπιακός –Μπέμπεργκ 83-77 .-^
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός   75-90 .- ^
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός  
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες  
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
 Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
 Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
 Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
 Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 
 *** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 

*** ΠΕΜΠΤΗ 2-2-2017 :  Ολυμπιακός - Άρης (1-1) 1ος  αγώνας κυπέλλου .-
19:30 2ος αγώνας κυπέλλου :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΡΗΣ  2-0 , (0-0) .- ^
 Τα γκολ : 50΄ Σισοκό , 86 ΄ Δημ.  Νικολάου ,
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας), α' βοηθός ο Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), β' βοηθός ο Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας) και 4ος ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Ολυμπιακός: Λεάλι – Παρέδες, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό – Μπουχαλάκης, Μαρτίνς, Ελιουνούσι, Μανθάτης – Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού οι: Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρομαό, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Σεμπά
Άρης: Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα, Νέτο, Ντούνης, Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά, Μπαργκάν
Στον πάγκο του Άρη οι: Διούδης, Κασιάνος, Καρβούνης, Ίλιτς, Παυλίδης, Ανάκογλου, Ιντζίδης.
~* 15' Κίτρινη κάρτα στον Τσουμάνη , 53' Κίτρινη κάρτα στον Καπνίδη για θέατρο , 55' Κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο για τράβηγμα στη φανέλα , 57' Κίτρινη κάρτα στον Ντούνη , Κίτρινη κάρτα στον Φιγκέιρας ,
~**  70' Εκτός ο Μακουτά, μέσα ο Ανάκογλου για τον Άρη, 71' Εκτός ο Ελιουνούσι, μέσα ο Σεμπά για τον Ολυμπιακό ,  75' Εκτός ο Ντούνης, μέσα ο Παυλίδης για τον Άρη , 77' Εκτός ο Μαρτίνς, μέσα ο Ρομαό για τον Ολυμπιακό , 80' Εκτός ο Παρέδες, μέσα ο Φιγκέιρας για τον Ολυμπιακό ,87' Εκτός ο Νέτο, μέσα ο Καρβούνης ,
VIDEO  με το γκολ :
http://www.sport-fm.gr/videos/24083660  . .-
~* ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-4  Κύπελλο 1/2/2017:
https://youtu.be/6ghM-HvXZE8   .-
 ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-4 .- ^
 Ατρόμητος - Λαμία (2-2)  1ος  αγώνας .-
~* Ατρόμητος-Λαμία 2-0 και Γιάννινα-Πλατανιάς 1-2 κύπελλο  1/2/2017:
 https://youtu.be/Fb81-2MofHA  .-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΑΜΙΑ   2-0 .- ^
Πρόκριση για ΑΤΡΟΜΗΤΟ .-
  ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς (0-1)  1ος αγώνας
ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   1-0 .- παράταση  1-2 .-^
ΠΡΟΚΡΙΣΗ για ΠΛΑΤΑΝΙΑ .-
~* ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6-0 Κύπελλο 1/2/2017:
 https://youtu.be/GR6LlJR7mgI  .-
ΑΕΚ - Λεβαδειακός (1-0)  1ος αγώνας .-
ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   6-0 .- ΠΡΟΚΡΙΣΗ για ΑΕΚ .-
 Ολυμπιακός - Άρης (1-1) 1ος  αγώνας κυπέλλου .-
19:30 2ος αγώνας κυπέλλου :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΡΗΣ  2-0 , (0-0) .- ^

Τα ζευγάρια της κλήρωσης για τα προημιτελικά:
  Πλατανιάς-ΑΕΚ
 Ξάνθη ή ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 
 Παναθηναϊκός  -Αστέρας Τρίπολης
~ *Τα πρώτα ματς θα γίνουν 7, 8 και 9/2, ενώ οι επαναληπτικοί στις 28/2 και 1, 2/3.-

~ Τα  βίντεο της ημέρας  ...ΔΕΙΤΕ ΤΑ  ... : 
~*ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ:
https://youtu.be/aJX52fx-ORQ .-
~*  Η ΕΛΛΑΔΑ από το 1897  1978 Δάνειο :
 https://youtu.be/hurE4d5LUQM .-
~** Νησιώτικο
: https://youtu.be/i8nxY6PgW9U .-
~* Σε  μαντινάδες και πεντοζάλι:
https://youtu.be/fedQiDxDvrg .-
~* Το  ραβασάκι :
 https://youtu.be/9IFeAzGDDeU  .-
~* Κ  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 3  2017:
https://youtu.be/86EmjxsRsnI .-
~*  Κυριάκος  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 1  2017 :
 https://youtu.be/agjqSM4Axeg  .-
~ Κ    ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 2   2017:
 https://youtu.be/bVcjQHg2GnI .-
~*Β   ΠΟΥΤΙΝ 2017:
 https://youtu.be/oNT2fT3H2nU  .-
~*Ελληνική Λύση :
 https://youtu.be/NaUhLYTEpMY  .-
~* Μουσουλμάνοι στη Γερμανία:
https://youtu.be/IVLZoZdt5i4  .-
~*Η κατάσταση στα Γερμανικά σχολεία:
 https://youtu.be/XCdTgO0E4ms  .-
~*Παλεύουν για την Ορθόδοξη Πίστη :
 https://youtu.be/K1E9j6Mt9Aw  .-
~* Φοβούνται τους Ρώσους:
 https://youtu.be/c9Hl1JM_iZk  .-
~*Αλήθειες που δεν ακούγοντε:
 https://youtu.be/wQahRnnAkhk .-

~***  Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Παπασταθόπουλο 
Συγχαρητήρια στον Έλληνα ποδοσφαιριστή Σωκράτη Παπασταθόπουλο έδωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής ψηφίστηκε προχθές ως ο καλύτερος αμυντικός στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, αλλά και μέλος της καλύτερης εντεκάδας της Μπουντεσλίγκα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε: «Στην καλύτερη 11άδα της #Bundesliga ψηφίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος! Μπράβο #Sokratis, κάνεις τους Έλληνες περήφανους!», ενώ τουίταρε βίντεο με το γκολ που πέτυχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με την Εθνική εναντίον της Κόστα Ρίκα για τη φάση των «16» στο Μουντιάλ του 2014.
Πώς βρήκε χρόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άραγε; Αυτός πρωί – μεσημέρι - βράδυ ψάχνει αιτίες και δικαιολογίες για εκλογές, πρόλαβε να μάθει και για τον Σωκράτη; Μπράβο του…
Α.Π.

*** Για την Σούπερ Λίγκα Σ/Κ  19η  αγωνιστική :
Σάββατο 4-2-2017  :
ΛΑΡΙΣΣΑ -ΚΕΡΚΥΡΑ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑ"ΙΚΟΣ
Κυριακή 5-2-2017 :
ΑΕΚ-ΒΕΡΟΙΑ
ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΞΑΝΘΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

*** Στο Αλεξάνδρειο ο τελικός του κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη!
~ Επιτέλους... λευκός καπνός! Μετά από αρκετές ημέρες, όπου το θέμα “σερνόταν”, πάρθηκε τελικά η απόφαση ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη να γίνει στο “Nick Galis Hall”, στις 18 Φεβρουαρίου.
Πέρασε από... σαράντα κύματα, ακούστηκε πως θα γίνει σε διάφορες έδρες -χιουμοριστικά γράφτηκε να γίνει και εκτός Ελλάδας- αλλά πάρθηκε τελικά την Παρασκευή η απόφαση από την ΕΟΚ για την έδρα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη. Τόπος διεξαγωγής... η Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο ή Nick Galis Hall.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κάθισε στο ίδιο... τραπέζι με τους εκπρόσωπους των δυο ΚΑΕ, αλλά και της Αστυνομίας. Η επιλογή της Λάρισας απορρίφθηκε, ο Άρης πρότεινε τελικό στο Αλεξάνδρειο, η ΕΟΚ θέλησε να γίνει κλήρωση ανάμεσα στο Ηράκλειο και το ΟΑΚΑ και τελικά τη λύση την έδωσε ο Παναθηναϊκός.
Οι “πράσινοι” συναίνεσαν στην πρόταση του Άρη κι έτσι ο τελικός θα φιλοξενηθεί στο “Nick Galis Hall” το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου.
~*  Κύπελλο Ανδρών: Στο "Αλεξάνδρειο" ο τελικός μετά από συμφωνία των δύο ομάδων.
~* Κύπελλο Ανδρών: Στις 18/2 στις 5μ.μ. (NovaSportsTV) το τζάμπολ του τελικού της διοργάνωσης, Παναθηναϊκός-Άρης

***  Άρης - Παναθηναϊκός, Γιαννακόπουλος: "Πάμε για το έκτο"
~ Το σύνθημα για την κατάκτηση του έκτου σερί Κυπέλλου έδωσε ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με δήλωση του αμέσως μετά την απόφαση της ΕΟΚ να διεξαχθεί ο τελικός με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαιρέτισε την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην έδρα του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει την υποστήριξη των φίλων του απ' όλη την Ελλάδα.
Αναλυτικά:
"Ο Παναθηναϊκός χαιρετίζει την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός στο ιστορικό γήπεδο της Θεσσαλονίκης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μας υποστηρίξουν Παναθηναϊκοί από όλη την Ελλάδα ώστε να πανηγυρίσουμε το 6ο σερί Κύπελλο".

***  Προπόνηση σε Μάνη & Καλαμάτα για τους ποδηλάτες του Παναθηναϊκού! (φωτογραφίες) 
 
 
 
Προπονητικό «καμπ»  στην πανέμορφη μεσσηνιακή Μάνη και την Καλαμάτα πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακό η ομάδα της ποδηλασίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. !
Οι αθλητές του «τριφυλλιού» είχαν την ευκαιρία να "χτίσουν" την αγωνιστική τακτική τους στη σκιά του επιβλητικού Ταΰγετου με την καθοδήγηση του προπονητή τους Κώστα Πανταζή καθώς και να δουλέψουν σε δυο απαιτητικές διαδρομές συνολικής απόστασης 270 χλμ και 3500 μ. υψομετρικής διαφοράς.
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο.  ευχαριστεί θερμά , το συγκρότημα Mythos Villas στη Στούπα Μεσσηνίας για τη φιλοξενία και τον Σταύρο Κανελλόπουλο, αθλητή του «Ευκλή Καλαμάτας» για την βοήθεια και την "ιχνηλασία" στις διαδρομές. Επίσης ευχαριστεί και Νάσο Τριανταφύλλου για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.  Κ. Γαζ.

*** Γ΄ Εθνική   18η αγωνιστική 
Κυριακή 5-2-2017 :
ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου
ΘΗΒΑ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ-ΠΑΜΒΡΟΥΣΙΑΚΟΣ
ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδος-ΕΝΩΣΗΣ Ερμιονίδας
ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
 
***Αναλυτικά το πρόγραμμα της Football League. :
~* Σε Εξ  αναβολής 9η αγωνιστικής Football League :
 
ΧΑΝΙΑ ΣΠΑΡΤΗ    2-2 .- ^
ΑΟ Χανιά (Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης Ντούμος (61? Γεωργακόπουλος), Αποστολόπουλος, Σταματής, Βαρούχας (80? Βανκεβάι).
Σπάρτη (Αντωνίου): Κραβαρίτης Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Κατσίκης (46? Αναστασόπουλος), Κοτσαρίδης, Μπανούσης, Καρτσαμπάς, Οικονόμοπουλος (46? Λώττας), Ροβίθης (77? Καρτσαμπάς), Μπουντόπουλος, Ηλιόπουλος.
Διαιτητής: Λάμπρου (Ευβοίας)

14η  αγωνιστική 
Σάββατο 4-2-2017  :
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης

Κυριακή  5-2-2017 :
ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ
           

15η αγωνιστική

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

ΑΟ Χανιά - Τρίκαλα (15:00)
Σπάρτη - ΟΦΗ (15:00 ΕΡΤ3, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Απόλλων Σμύρνης - Άρης (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Ριζούπολης)
Καλλιθέα - Πανελευσινιακός (15:00, Δημ. Στάδιο Καλλιθέας)
Παναιγιάλειος - Καλλονή (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)
Αν. Καρδίτσας - Αχαρναϊκός (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)
Αγροτικός Αστ. - Κισσαμικός (15:00, Γήπεδο «Δ. Κοντικάκης»)
Αιγινιακός - Πανσερραϊκός (15:00, Δημ. Αιγινίου)
Πανθρακικός - Λαμία ΜΑΤΑΙΩΣΗ

16η αγωνιστική

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

ΑΟ Χανιά - Απόλλων Σμύρνης (15:00 ΕΡΤ3)
ΟΦΗ - Αν. Καρδίτσας (15:00, «Θ. Βαρδινογιάννης»)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
Τρίκαλα - Καλλιθέα (15:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)
Λαμία - Σπάρτη (15:00 ΕΡΤ3, ΔΑΚ Λαμίας)
Πανελευσινιακός - Παναιγιάλειος (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)
Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας (15:00, Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης)
Αχαρναϊκός - Αιγινιακός (15:00, Δημ. Αχαρνών)
Πανσερραϊκός - Κισσαμικός (15:00, Δημ. Σερρών)
Άρης - Πανθρακικός ΜΑΤΑΙΩΣΗ

*** ΤΟΠΙΚΟ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας  Σ/Κ  4 και 5-2-2017 :
Α΄ Τοπικό 18η  αγωνιστική
Σάββατο  4-2-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-Α.Ο.ΦΑΡΡΑΙ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας 
Κυριακή  5-2-2017 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-Α.Ε.ΑΒΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΙΟΛΙΤΣΙ
ΠΑΜΙΣΟΣ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ 

Α1 Τοπικό : 17η αγωνιστική
Σάββατο 4-2-2017 :
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας
Κυριακή 5-2-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ- ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 
 Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.

Β΄ Τοπικό : 1ος όμιλος  16η αγωνιστική
Σάββατο 4-2-2017 :
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας
Α.Ε.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-/ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας
Κυριακή 5-2-2017 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΄Αμφειας - Α.Ε.ΜΑΝΗΣ
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου
Β΄ Τοπικό  2ος όμιλος :  14η αγωνιστική
Σάββατο 4-2-2017 :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού-ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πάμισος Μεσσήνης
Α.Ο.ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ
Κυριακή 5-2-2017 :
Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ- ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ -Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  15η  αγωνιστική
Σάββατο  4-2-2017 :
ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας - ΝΕΣΤΩΡ Πύλου
Κυριακή 5-2-2017 :
Α.Ο.ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας- ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ
Α.Ο.ΛΑΙΪΚΩΝ- ΑΠΣ ΑΡΙΣ
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας- Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-    
  ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
 *** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  

~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5166   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3410   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.948  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια: