ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Ιουνίου  2017   :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  .....
 
~ * Μια γυναίκα λέει στον Τσόρτσιλ ,  Αν σε είχα άντρα  μου θα σου έδινα δηλητήριο , και εγώ αν σε είχα γυναίκα θα το έπινα{Τσόρτσιλ) .-

~* Ο γλυκομίλητος μπορεί να  θηλάσει  και μια Ίενα .-

~* Ποιο καλά κερδίζουμε κάτι με το χαμόγελο ,παρά με το σπαθί .-

~* Το σπαθί κόπτει τα πάντα  , ,δεν λέει τίποτα , το χαμόγελο είναι μια μικρή καμπύλη , διορθώνει  , .όμως χιλιάδες στραβά πράγματα .-

~* Άμα χαμογελάσεις σε έναν ταραγμένο άνθρωπο , του παίρνεις την ταραχή και τον βάζεις μέσα στον παράδεισο .-

~* Θέλεις να γίνεις πτωχός και εσύ και εγώ Θησαύριζε .-

~*  Θέλεις να γίνεις ζητιάνος  αποθήκευε ,.-

~*  Θέλεις να πεθάνεις από τη πίνα , κλείσε τα μάτια σου και τα αφτιά σου  στην ανθρώπινη και συν ανθρώπινη  δυστυχία .-

 
~* Τίποτα δεν είναι δικό μου , όταν είναι μόνο για τον εαυτό μου .-

~* Τα ανθρώπινα δεν έχουν απολυτότητα .-

~* Τα λάθη των γιατρών τα σκεπάζει το χώμα .-

~* Τα χέρια του κουλού είναι  πιο πολύ-πολύ  καλύτερα από τα χέρια του τσιγκούνη .-
 
 ~ Τα πράγματα βαδίζουν κανονικά , όταν συλλάβουμε το αληθινό νόημα της ζωής .                                      
~ Ο Θεός είναι δίκαιος .  Η  δικαιοσύνη του Θεού  , δεν κάνει λάθη .-                                                    
~ Η  ανθρώπινη δικαιοσύνη είναι διαβλητή , εναλλασσόμενη , ίσως και ψεύτική .-                                
 ~ Ο άρρωστος μπορεί να καταλάβει τον πόνο του άλλου .-                                                                   
~ Οι νέοι είναι καινούργιες μηχανές με παγωμένα λάδια .-                                                                         
~ Οι  νέοι σήμερα , δεν αγαπούν την χαρά του Θεού .-                                                                                     
~ Μακριά από την ηδονή των αμαρτωλών θεαμάτων και κοντά στην γλυκύτητα των γλυκισμάτων .-                                                              
~ Δεν είναι ελευθερία  , «το όλα επιτρέπονται » , αυτό είναι σκλαβιά .-                                               
 ~ Ελευθερία είναι , το όριο της συμπεριφοράς μας .-
~ Η  ελευθερία είναι καλή , όταν οι άνθρωποι  μπορούν να την αξιοποιήσουν , διαφορετικά είναι καταστροφή  .-                                                        

Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Ζωγραφική και Αγιογραφία στην Παραλία Καλαμάτας  23-06-2017  Βίντεο :
~* ΕΚΘΕΣΗ Ζωγραφικής και Αγιογραφίας 23/06/2017:
~*Ζωγραφικής αγιογραφία Καλαμάτας εκθεση 23/06/2017:
~*Αγιογραφία και ζωγραφική Καλαμάτα 23/06/2017:
https://youtu.be/-lyiX7mypvw .-  
~*ΚΑΛΑΜΑΤΑ   βράδυ  από ξενοδοχείο ΦΑΡΑΙ  23/06/2017:
~*Καλαμάτα βράδυ  παραλία 23/06/2017:
~*Παραλία Καλαμάτας γαλάζια  νύχτα  23/06/2017:

Η κοίμηση του Γέροντα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΣτις 12 Ιουλίου (νέο ημερολόγιο) του 1994, Στις 11.30 τη νύχτα, την ησυχία τάραξε μια δυνατή βροντή! Κατόπιν με συνεχείς αστραπές φωτιζόταν όλο το Άγιο Όρος. Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Γέροντας είχε περάσει στην αιωνιότητα.
~ 23 Ιουνίου
Μαρτύρων Αγριππίνης (1) (†253-260), Αριστοκλέους πρεσβυτέρου του Ταμασού, Δημητριανού, Δημητρίου διακόνου, Αθανασίου άναγνώστου, Ευστοχίου πρεσβυτέρου, Γαϊανού και των τέκνων αυτού Πρόβης, Ουρβανού και Λολλίας. Βαρβάρου του Πενταπολίτου, του εν Τρύφω (Βονίτσης — Ξηρομέρου †1562).
(1) Η αγία Αγριππίνα γεννήθηκε και μαρτύρησε στη Ρώμη. Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε βαθύτατο χριστιανικό φρόνημα και αφοσιώθηκε στην υπηρεσία του Κυρίου και Λυτρωτου της. Για το λόγο αυτό διέθεσε όλη της την περιουσία για την ανακούφιση των πτωχών και τη θεραπεία των ασθενών. Για την αγάπη του ουράνιου Νυμφίου της, απέφυγε το γάμο και προτίμησε να γίνει νύμφη του Χριστού. Όσες δε φορές είχε ανάγκη η Εκκλησία της Ρώμης, η Αγριππίνα έτρεχε πρώτη να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Όμως η αγία δεν προσέφερε μόνο υλικά αγαθά αλλά και πνευματικά, διδάσκοντας την χριστιανική πίστη και οδηγώντας στο δρόμο της αλήθειας πλήθη πλανημένων. Η θεάρεστη αυτή δράση της Αγριππίνας δεν ήταν δυνατό να παραμείνει για πολύ καιρό κρυφή. Την κατήγγειλαν στις αρχές, ως ανατροπέα της πατροπαράδοτης λατρείας των ειδώλων. Η αγία αποδέχθηκε τις καταγγελίες και με περισσό θάρρος, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Οι διώκτες της δεν δίστασαν να τη μαστιγώσουν για να κάμψουν το αγωνιστικό της φρόνημα. Όταν κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να την μεταπείσουν, την υπέβαλαν σε νέα φρικτά βασανιστήρια. Το σώμα της αγίας δεν άντεξε τα μαρτύρια και με μαρτυρικό και ένδοξο τρόπο παρέδωσε την Αγία ψυχή της. Τρεις χριστιανές γυναίκες, η Βάσσα, η Παύλα και η Αγαθονίκη παρέλαβαν το σεπτό σκήνωμά της και μετά από αρκετή περιπλάνηση κατέληξαν στη Σικελία, όπου και το ενταφίασαν. ~ 
Σήμερα 23/06/2017 εορτάζουν:
Αγία Αγριππίνα, Άγιοι Αριστοκλής ο πρεσβύτερος, Δημητριανός διάκονος και Αθανάσιος αναγνώστης

~   Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~   Θεῖον Πνεύματι, κραταιωθεῖσα, ἠνδραγάθησας, γενναιοφρόνως, Ἀγριππίνα παρθενίας ὀσφράδιον ὅθεν Χριστοῦ δοξασθεῖσα τὴ χάριτι, πηγᾶς θαυμάτων βλυστάνεις τοὶς πέρασι. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αγριππίνας - 23 ΙΟΥΝΙΟΥ :
https://youtu.be/fVCn-QJYo5g .-


Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 



*** Ξεκινά να ανεβαίνει ο υδράργυρος και στην Καλαμάτα- Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα 
 

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Παρασκευή 23/6/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75% Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.9 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Ψάχνουν λύση… με τα σκουπίδια στους δρόμους της Καλαμάτας 
Όπως ήταν φυσικό, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κυριάρχησε η απεργία των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά και η κατάληψη του αμαξοστασίου από μερίδα εργαζομένων. Οι παρατάξεις της "Αλλαγής" και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ζήτησαν την παρέμβαση του Σώματος, ώστε να μην ισχύσει ο νόμος και να ολοκληρωθούν οι συμβάσεις, όπως και να μετατραπούν σε μόνιμες θέσεις εργασίας.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κράτησε διαφορετική στάση, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση στην πόλη της Καλαμάτας, όπου μια ισχνή μειοψηφία εργαζομένων, ασκώντας "βία", έχει αποκλείσει το χώρο του αμαξοστασίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους και να προχωρήσουν σε καθαρισμό της πόλης.
Ο κ. Νίκας για την "ταμπακέρα" ζήτησε μια μόνιμη λύση με προσλήψεις και με μοριοδότηση των μέχρι σήμερα συμβασιούχων. Πάντως, υπερασπίστηκε τον αρμόδιο υπουργό, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει το Νόμο και το Σύνταγμα, όπου δεν επιτρέπεται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατρέπονται σε αορίστου. Έψεξε, όμως, την κυβέρνηση ότι καλλιέργησε προσδοκίες, τις οποίες δεν μπορούσε να εκπληρώσει.
  Συνάντηση ΚΕΔΕ με υπουργό Εσωτερικών
Στη γενικότερη εικόνα, τώρα, συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ είχε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για το θέμα των συμβασιούχων στους Δήμους, κι ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά κι άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων-παρατασιούχων στην εργασία, για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων, προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός.
Ο  Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε τα εξής: «Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ συζητήσαμε, όπως αντιλαμβάνεστε, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους συμβασιούχους, που βιαίως διεκόπη η εργασιακή τους σχέση. Βλέπετε ότι και το θέμα το οποίο έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, πολύ δε περισσότερο που είμαστε σε καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Συμφωνήσαμε με την ΚΕΔΕ ότι το ζητούμενο είναι πώς το συντομότερο δυνατό θα δρομολογηθούν σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα της καθαριότητας. Αυτό, δηλαδή, το οποίο είχαμε πει και στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας.
Για το μεσοδιάστημα αναζητούμε μία λύση, η οποία θα μπορεί να διασφαλίσει και τους μέχρι τώρα παρατασιούχους. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η λύση πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες πια συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά. Οι δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Πανελλαδικές 2017: Στις 30 Ιουνίου οι βαθμοί 
Την Παρασκευή 30 Ιουνίου ή την Τρίτη 4 Ιουλίου, σύμφωνα με την "Καθημερινή", θα ανακοινωθούν οι επιδόσεις των υποψηφίων που μετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στις εξετάσεις συμμετείχαν 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 από τα γενικά λύκεια, έναντι 82.895 το 2016, και 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ, έναντι 17.803 το 2016. Η αργοπορημένη ανακοίνωση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (πέρυσι έγινε στις 17 Ιουνίου) οφείλεται στην αλλαγή των ημερομηνιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Φέτος άρχισαν στις 6 Ιουνίου, ενώ πέρυσι άρχισαν στις 16 Μαΐου.
Οι υποψήφιοι θα έχουν έτσι περιθώριο ως τις 14 Ιουλίου και αφού μάθουν για τους βαθμούς τους, να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (πέρυσι στις 24 Αυγούστου), χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να περάσουν στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.
  Πρωτιά ανθρωπιστικών, θετικών επιστημών
Οι ανθρωπιστικές και οι θετικές επιστήμες βγήκαν κερδισμένες από την αύξηση του αριθμού των φετινών υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Δε συνέβη το ίδιο με τις σπουδές οικονομίας και πληροφορικής.  Για τη μεγάλη κατηγορία υποψηφίων των ΓΕΛ, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών είναι 32.732, έναντι 29.258 πέρυσι. Είναι, πάντως, εντυπωσιακό ότι οι αριθμοί δείχνουν μείωση των υποψηφίων που στοχεύουν μόνο σε Νομικές και Φιλολογίες, αντίθετα η Ομάδα επελέγη και ως δίοδος για τα Παιδαγωγικά Τμήματα ή τα ΤΕΙ Επιστημών Υγείας.
Στις Θετικές Σπουδές μετείχαν 31.383 υποψήφιοι (28.647 πέρυσι) και στην Ομάδα Θετικών Σπουδών, Οικονομίας και Πληροφορικής 21.793 (21.535 πέρυσι – 3.455 με το παλαιό σύστημα). Η κατανομή των υποψηφίων στα πέντε επιστημονικά πεδία θα γίνει γνωστή μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.
Προς διευκόλυνση των υποψηφίων το Γραφείο Διασύνδεσης του Οικονομικού Παν. Αθηνών θα κάνει ενημέρωση για τα τμήματά του, 1.00 μ.μ. με 3.00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή (πληροφορίες στο 210-82.03.819 και στο mihanografiko@aueb.gr).

***   54χρονος καλλιεργούσε χασισόδεντρα στο μπαλκόνι του 
Έτοιμος για… συγκομιδή ήταν ένας 54χρονος στο Σταυροπήγιο, ο οποίος συνελήφθη χθες για καλλιέργεια ναρκωτικών. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα, ενώ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας, στον οποίο θα απολογηθεί τη Δευτέρα, μετά την προθεσμία που πήρε. Έπειτα από πληροφορίες αστυνομικοί του Τμήματος Δυτικής Μάνης, χθες το πρωί, πήγαν στο Σταυροπήγιο και έκαναν έρευνα στο σπίτι του 54χρονου, όπως και σε διπλανή αποθήκη. Έκπληκτοι δε, είδαν στο μπαλκόνι γλάστρες και βαρέλια, όπου καλλιεργούσε 10 χασισόδεντρα, τα οποία είχαν ύψος 0,30-1,45 μέτρα. Σε έρευνα που ακολούθησε στην αποθήκη, είδαν ότι ο 54χρονος είχε εγκαταστήσει πλήρη εξοπλισμό για υδροπονική καλλιέργεια και καλλιεργούσε χασίς. Βρήκαν άλλα 21 φυτά σε γλάστρες και βαρέλια, τα οποία μεγάλωναν με σύστημα θέρμανσης, εξαερισμό και αέρα. Τα δε φυτά είχαν φτάσει σε ύψος 0,20-1,60 μέτρα. Επίσης, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο ποσότητες κάνναβης, βάρους 623 γραμμαρίων, ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους 333 γραμμαρίων και τον εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας (ηλεκτρικοί μηχανισμοί εξαερισμού-θέρμανσης, λαμπτήρες κ.α.).Β.Β.

*** Τα πυρηνελελαιουργεία μολύνουν περιβάλλον και ανθρώπους 
Το επιβεβαίωσαν μετρήσεις ειδικού ιδιωτικού εργαστηρίου και του «Δημόκριτου»
 Όπου υπάρχει καπνός… υπάρχει και φωτιά
Ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Καλαμάτας- Μεσσήνης και Οιχαλίας είναι αυτό της λειτουργίας πυρηνελαιουργείων και συγκεκριμένα οι ρύποι που εκπέμπουν.
Μέχρι σήμερα πειστήρια του προβλήματος αποτελούσαν η οσμή, αλλά και η εικόνα από αυτά.
Πλέον, όμως, περνάμε σε άλλη φάση, αφού, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, υπάρχουν αποτελέσματα μετρήσεων που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.
Να σημειωθεί εδώ ότι η νομοθεσία είναι πολύ περιορισμένη στο συγκεκριμένο ζήτημα και έτσι οι μετρήσεις αφορούσαν μόνο μέρος των ρύπων, κάτι που πρέπει άμεσα να αλλάξει.
Με τα αποτελέσματα στο χέρι, λοιπόν, η Περιφέρεια προχωρά στο επόμενο στάδιο, για μείωση αρχικά αυτού του φαινόμενου και τελικά λύση του, ενώ ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των εργοστασίων ότι πρέπει άμεσα να προτείνουν λύσεις, διαφορετικά θα τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.
Ειδικότερα, μιλώντας η κα Αλειφέρη για το ζήτημα ανέφερε ότι η Περιφέρεια, αλλά και προσωπικά ο Πέτρος Τατούλης, αναζητά λύσεις για την αντιμετώπιση των οχλήσεων - ρύπανσης που δημιουργείται από τον Κύκλο Εργασιών Ελαιοτριβείων & Πυρηνελαιουργείων.
Έτσι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος», για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  έγιναν οι εξής διαδικασίες: Αρχικά τέθηκαν σε διαδικασία διαβούλευσης τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, ενώ, όπως σημείωσε, τα αποτελέσματα είναι προσβάσιμα σε οποιονδήποτε θέλει μέσω του ιστότοπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μετά τις μετρήσεις του «Δημοκρίτου» και θέλοντας να γίνει σύγκριση, έγινε ανάθεση σε ιδιωτικό διαπιστευμένο κατά ΕΣΥΔ εργαστήριο (σημειώνεται ότι για τις μετρήσεις που διεξήχθησαν δεν υπάρχει αντίστοιχος δημόσιος φορέας) η διενέργεια μετρήσεων στα καμιναέρια του συνόλου των πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας.
Στόχος αυτής της διαδικασίας ήταν να ελεγχθούν, παρουσία και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι εκπομπές των συγκεκριμένων μονάδων βάσει των θεσμοθετημένων ορίων.
Το πρόβλημα, όμως, που αναφέραμε και πιο πάνω και τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, έγκειται στο ότι για τα πυρηνελαιουργεία υπάρχει υποχρέωση τήρησης μόνο συγκεκριμένου ρύπου που αφορά στις σωματιδιακές εκπομπές στα καμιναέρια (όριο 100mg/m3), έτσι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν επίσημα κάποιοι άλλοι ρύποι, κάτι που η Περιφέρεια επιθυμεί να αλλάξει και απευθυνόμενη στα αρμόδια υπουργεία θα το επιχειρήσει.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων του εργαστηρίου επιβεβαίωσαν τα στοιχεία που είχε υποδείξει η ερευνητική εργασία του «Δημοκρίτου» όσον αφορά στις σωματιδιακές εκπομπές των πυρηνελαιουργείων, αφού διαπιστώθηκαν εκπομπές οι οποίες υπερβαίνουν σε σημαντικό βαθμό το θεσμοθετημένο όριο.
Για πρώτη φορά, λοιπόν, όπως είπε η κα Αλειφέρη, υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν τη φύση του προβλήματος, όταν αυτά τα εργοστάσια λειτουργούν.
  Μετά τη διάγνωση ακολουθεί η λύση ή, για αρχή, ο περιορισμός του προβλήματος
Η λύση, προφανώς, δεν είναι εύκολη και δύναται να επιτευχθεί μόνο με συνεργασία όλων των αρμόδιων κρατικών φορέων, αλλά και των ιδιωτών επενδυτών, ανέφερε η κα Αλειφέρη.
Σχετικά με το τι μπορεί να γίνει για το σοβαρό αυτό ζήτημα, θα ξεκινήσουν άμεσα μια σειρά από δράσεις, ώστε να επιτευχθεί σταδιακά η βέλτιστη δυνατή λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Οι δράσεις οι οποίες λαμβάνονται είναι οι εξής:Ήδη έχουν ενημερωθεί όλοι οι πυρηνελαιουργοί για τα αποτελέσματα και θα κληθούν στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, να προβούν βάσει συγκεκριμένου και δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος  στην υποβολή σχεδίου τεχνικής ανασυγκρότησης των συστημάτων αντιρρύπανσης που διαθέτουν, προκειμένου να συμμορφωθούν στο προβλεπόμενο όριο εκπομπής όσον αφορά στις σωματιδιακές εκπομπές τους.
Επίσης, ακολουθείται από την αρμόδια υπηρεσία η διαδικασία για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο πλαίσιο της διαπιστωθείσας  μη συμμόρφωσης.
Έχει ήδη δεσμευθεί χρηματικό ποσό για τη διενέργεια μετρήσεων από διαπιστευμένο εργαστήριο και για τη νέα ελαιοκομική περίοδο.
Σε συνεργασία με το «Δημόκριτο» το διαπιστευμένο εργαστήριο, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, θα συνταχθεί αναλυτικό ενημερωτικό υπόμνημα, το οποίο και θα σταλεί προς τις κεντρικές αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του υπουργείου, προκειμένου να ληφθούν υπόψη και νέα στοιχεία σχετικά με τις εκπομπές των συγκεκριμένων βιομηχανικών μονάδων και να διερευνηθεί άμεσα η επιβολή υποχρέωσης, μέσω συγκεκριμένων θεσμικών παρεμβάσεων (αλλαγή νομοθεσίας  - περιβαλλοντικών όρων), για την επικαιροποίηση – ανανέωση των συστημάτων αντιρρύπανσής τους.
Αναζητείται η δυνατότητα χρηματοδότησης εγκατάστασης σταθμού παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης ενταγμένου στο δίκτυο ΕΔΠΑΡ για την περιοχή του Δ. Οιχαλίας.
  Μείωση της περιόδου λειτουργίας και της περιοχής που εξυπηρετούν
Μεταξύ των δράσεων που η Περιφέρεια έχει αποφασίσει, είναι και η μείωση της περιόδου λειτουργίας αυτών των εργοστασίων. Θα πρέπει, δε, να ζητηθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου να χαρακτηρισθούν ως μονάδες τοπικής εμβέλειας, σε σχέση με τη δυνατότητα διαχείρισης του ελαιοπυρήνα των ελαιουργείων, προκειμένου να περιορισθεί ο χρόνος λειτουργίας των μονάδων ξήρανσης στο χρόνο που απαιτείται για να διαχειριστούν ελαιοπυρήνα που προέρχεται μόνο από ελαιουργεία που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας.
Στο παρόν αίτημα θα συμπεριληφθεί και σχετική αναφορά για τον καθορισμό ορίων μετρήσιμων φυσικοχημικών χαρακτηριστικών ποιότητας του προς διαχείριση διφασικού ελαιοπυρήνα.
  Δικαίωμα του κάθε πολίτη να ζει σε ένα καθαρό περιβάλλον
Κλείνοντας την ενημέρωση για αυτό το θέμα, η κα Αλειφέρη τόνισε ότι και η ίδια αναγνωρίζει από την μία το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών όσον αφορά στη διαβίωσή τους σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από κάθε είδους οχλήσεις. Από την άλλη, όπως είπε, αναγνωρίζει και τη σημαντική συνεισφορά της ελαιοπαραγωγής και των συναφών δραστηριοτήτων στην τοπική και εθνική οικονομία. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***   Ακινητοποιημένο μέχρι 30 Ιουνίου το «Βιτσέντζος Κορνάρος» λόγω βλάβης 
H ΛΑΝΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά μέχρι αποκατάστασης τεχνικής βλάβης.
Ως  εκ  τούτου  τα  δρομολόγια του πλοίου από  22/06/2017 έως  30/06/2017 πρωί  θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

*** Καθαρίστηκαν οι ακτές από την Περιφέρεια- Συνέχεια παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας 
   Για θέματα καθημερινότητας που αφορούν στο Νομό Μεσσηνίας και αρμόδια είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη. Ειδικότερα, ενημέρωσε ότι ο καθαρισμός των ακτών της Μεσσηνίας που ήταν προσβάσιμες από το ειδικό μηχάνημα ολοκληρώθηκε και πλέον θα ακολουθήσει καθαρισμός μέσω μηχανημάτων της Περιφέρειας, αλλά και εργολάβων, σε βλάστηση στο οδικό δίκτυο του νομού. Επίσης, 75.000 ευρώ αποφάσισε να πιστώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας για αντιπυρική προστασία, καθαρίζοντας δασικούς όπως και άλλους δρόμους. Σχετικά με το δρόμο Ασπρόχωμα- Μεσσήνη- Ριζόμυλος, όπου ήδη είναι εργολαβία σε εξέλιξη, αποφασίστηκε να διατεθούν ακόμα 100.000 ευρώ για ασφαλτικά, προκειμένου να διορθωθούν βλάβες που προέκυψαν στο συγκεκριμένο κομμάτι από τις βροχοπτώσεις. Παράλληλα, η κα Αλειφέρη μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην Ε.Ο. Φιλιατρά- Μαραθούπολη και ειδικότερα στο γεφύρι του Λαγκούβαρδου, το οποίο και θα αντιμετωπιστεί με εργολαβία ύψους 245.000 ευρώ. Τέλος, αναφερόμενη στο λιμάνι της Κορώνης, είπε ότι άμεσα θα γίνει τοποθέτηση των φανών στο σημείο, που ουσιαστικά θα ολοκληρώσει τα έργα εκεί. Π.Μπ.

*** Κάθειρξη σε Τριπολιτσιώτη που «άνοιγε» τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας 
Αντί για 7 χρόνια κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο φούρναρης από την Τρίπολη που επί δύο μήνες, το 2015, άνοιγε λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και έκλεβε.
Αν και πλέον έχει αποφυλακισθεί και χθες εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, χωρίς να παραστεί, αρνήθηκε το σύνολο των κλοπών. Μέσω δε του δικηγόρου του παραδέχθηκε μόνο μία κλοπή και μία απόπειρα.
  Ήξερε
Τον Τριπολιτσιώτη «ποντικό» έπιασε ιδιοκτήτης λεωφορείου, ο οποίος, αφού είδε και απόειδε, παραφύλαξε επί 15 νύχτες μέσα στο λεωφορείο και τελικά τον έπιασε «στα πράσα».
Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2015 είχαν καταγραφεί πολλές κλοπές σε σταθμευμένα λεωφορεία απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ. Είχε δε διαπιστωθεί ότι αυτός που έκανε τις κλοπές γνώριζε πώς να ανοίξει ένα λεωφορείο χωρίς να το παραβιάσει ή να σπάσει τζάμι. Οι κλοπές γίνονταν από τη 1.00 έως τις 4.00 τα ξημερώματα.
Βράδυ στις 5 Ιουνίου 2015 και έπειτα από 15 ημέρες που έμενε στο όχημά του, ιδιοκτήτης λεωφορείου είδε από τον καθρέπτη το φούρναρη να προσπαθεί να ανοίξει το πίσω λεωφορείο, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ μετά πήγε στο δικό του, το οποίο επίσης δεν μπόρεσε να ανοίξει. Ο ιδιοκτήτης τότε βγήκε από το λεωφορείο και μαζί με τον ιδιωτικό φύλακα του ΚΤΕΛ τον κυνήγησαν, ενώ ειδοποίησαν και την Αστυνομία.
  Έκλεβε τα κέρματα
Τον συνέλαβαν στο προαύλιο του ναού του Αγ. Ιωάννη. Στο σημείο βρέθηκε και μια σακούλα από αυτές που χρησιμοποιούν οι επιβάτες όταν ζαλίζονται, η οποία ήταν γεμάτη κέρματα. Όπως αποδείχτηκε, είχε ανοίξει άλλο λεωφορείο εκείνο το βράδυ, από το οποίο, όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης, είχε πάρει περίπου 230 ευρώ.
Τότε, είχαν καταγραφεί κλοπές σε λεωφορεία με τον ίδιο τρόπο. Από άλλο είχε κλέψει 240 ευρώ, από άλλο 220 ευρώ, από τρίτο 450 ευρώ και από ένα επόμενο 600 ευρώ. Μάλιστα κάποια λεωφορεία τα είχε ανοίξει ακόμα και δύο φορές, ενώ το ίδιο είχε κάνει και με λεωφορεία στην Τρίπολη.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Επέτειος 191 χρόνων από τη Μάχη της Βέργας 

Με διήμερες εκδηλώσεις, χθες και προχθές, τιμήθηκε η επέτειος των 191 ετών από τη Μάχη της Βέργας. Η ιστορική μάχη δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη θέση Βέργα Αλμυρού, όπου οι Έλληνες νίκησαν το τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ. Χθες το πρωί, μετά την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, αλλά και του δημάρχου Δυτικής Μάνης, Γιάννη Μαραμπέα, έγινε μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, οργανώσεων και κοινού και μεταφορά της Ιεράς Εικόνος «Η Ελπίς των Χριστιανών» στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, όπου δόθηκε η μάχη. Εκεί, μεταξύ άλλων, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση προ του υπάρχοντος ηρώου των πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.






***  Παρουσίαση - κρουαζιέρα στο Πνευματικό Κέντρο «Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό» 
Μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, εκεί που η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, το Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις και οι Εκδόσεις Gutenberg παρουσίασαν στο κοινό το νέο βιβλίο της Γιώτας Αργυροπούλου με τίτλο «Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό».
Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή που αποτελείται από 45 ποιήματα, πολλά από τα οποία η Γιώτα Αργυροπούλου είχε γράψει στο παρελθόν. Ποιήματα γεμάτα Αιγαίο και αναμνήσεις της ποιήτριας από αυτό, ένα πέλαγος που την έχει στιγματίσει, όπως και πολλούς νέους τη δεκαετία του  ’80, αφού αποτελούσε προορισμό και ουσιαστικά συνδυάστηκε με τη νιότη της.
Πλέον η κατάσταση στο Αιγαίο έχει αλλάξει, καθώς έχει γίνει δίοδος μεταναστών και πολλές φορές, μάλιστα, με τραγικό αποτέλεσμα για αυτούς, με χαρακτηριστικές εικόνες μικρών παιδιών να θαλασσοπνίγονται.
Στη χθεσινή εκδήλωση μίλησαν η πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Στέλλα Καρλαύτη, ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Κωστέας και η κριτικός Λογοτεχνίας, Μαρία Στασινοπούλου, ενώ ποιήματα της συλλογής απήγγειλε ο ηθοποιός Αλέκος Κολιόπουλος.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσαν με παραδοσιακή μουσική η Γεωργία Ψαραδέλλη, η Σοφία Δρακοπούλου και ο Κωνσταντίνος Φουντούκης.  Π.Μπ.

***  ΣΦΑΛΙΑΡΑ Μακρόν στον Τσίπρα !  ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΡΟΜΟΣ

~  Ανώμαλη προσγείωση επιφύλαξε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το αποτέλεσμα της συμφωνίας στο Eurogroup.
Οι δυο ηγέτες βρέθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος ναι μεν τόνισε ότι η Ελλάδα πέτυχε μια καλή συμφωνία, αλλά, υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «ακόμα δεν τελειώσαμε».
Το γνωστό χαμόγελο του Αλέξη Τσίπρα πάγωσε στην τελευταία φράση του Μακρόν και το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι ότι «πρέπει να γίνουν από κοινού προσεκτικά βήματα».
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Γαλλίας, κατά τη σύντομη συνομιλία του με τον κο Τσίπρα, εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί τη χώρα μας.

*** ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!  Ένωση ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ-ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

~  Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ρωσικές και τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία.
Τα ΜΜΕ της Τουρκίας, επικαλούμενα δηλώσεις του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρουν ότι αυτή η κίνηση στρατηγικής θα γίνει στο πλαίσιο της συμφωνίας της αποκλιμάκωσης της έντασης.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, «θα έχουμε πιθανότατα πιο εμφανή παρουσία στην περιοχή του Ιντλίμπ με τους Ρώσους. Κυρίως Ρώσοι και Ιρανοί θα αναπτυχθούν γύρω από τη Δαμασκό και επεξεργαζόμαστε έναν μηχανισμό στον οποίο θα μετέχουν Αμερικανοί και η Ιορδανία στα νότια, στην περιοχή Ντεράα».

*** ANAΤΡΟΠΗ! Πάγωσε ο Ράμα! Ο Ερντογάν ΑΚΥΡΩΝΕΙ τα σχέδια για τη Μεγάλη Αλβανια...

~  Τα σχόλια του Τούρκου προέδρου για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» αντικατοπτρίζουν τον φόβο του ότι η ανακατανομή των συνόρων για τους Αλβανούς στα Βαλκάνια, θα ενθάρρυνε τους Κούρδους στη Μέση Ανατολή, αναφέρουν ειδικοί αναλυτές, μιλώντας στο Sputnik.
Τη Δευτέρα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel της Αλβανίας, ότι η Άγκυρα αντιτίθεται στην ιδεολογία της «Μεγάλης Αλβανίας».
«Αυτές είναι κακές ιδέες. Βλέπετε τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ και τη Συρία. Δεν θέλουμε μια τέτοια κρίση στα Βαλκάνια. Είμαστε υπέρ της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των Βαλκανικών χωρών», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, προκαλώντας ωστόσο ερωτήματα, καθώς αυτές οι δηλώσεις του έρχονται σε αντίθεση με τα σχέδια του για τη δημιουργία μιας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Όπως αναφέρει το Sputnik, επικαλούμενο εκτιμήσεις ειδικών, τα λεγόμενα του Ερντογάν υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας στα Βαλκάνια δείχνουν τον φόβο του ότι οι Κούρδοι στην Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ θα μπορούσαν να ενωθούν σε ένα μόνο κράτος.
«Ο Ερντογάν θέλει να κάνει παραλληλισμό με τους Κούρδους. Ίσως, φοβήθηκε από την ιδέα ενός ‘Μεγάλου Κουρδιστάν’, έτσι είναι ενάντια στην ιδέα μιας ‘Μεγάλης Αλβανίας’», αναφέρει η πηγή.
Ο Σλόμπονταν Γιανκόβιτς, αναλυτής του Κέντρου Συντηρητικών Ερευνών του Βελιγραδίου, δήλωσε στο Sputnik ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα από τα τελευταία σχόλια του Ερντογάν. Πιστεύει, όμως, και αυτός, ότι η δήλωση του Ερντογάν σχετικά με την «Μεγάλη Αλβανία» αντικατοπτρίζει το φόβο του για το «Μεγαλύτερο Κουρδιστάν», καθώς υπάρχουν περίπου 15 εκατομμύρια Κούρδοι που ζουν στη νοτιοανατολική Τουρκία.

***  ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον Γ.Αυτιά!  Μία ΒΟΜΒΑ από τις λίγες...

~  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  θα εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στην τηλεόραση του Σκάι το Σάββατο 24 Ιουνίου.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα και θα μιλήσει για ζητήματα που κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να γνωρίζει.
Μη χάσετε άλλη μια αποκαλυπτική τηλεοπτική εμφάνιση του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, το Σάββατο 24/6 στον Γ. ΑΥΤΙΑ στο κανάλι Σκάι.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ!  Αμερικανικά στρατεύματα ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ στα Σκόπια

~   Όπως ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, στρατεύματα των ΗΠΑ θα εισέλθουν στη χώρα για να πάρουν μέρος σε ασκήσεις.
Ειδικότερα, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι τα τμήμα του στρατού των ΗΠΑ θα μπει «ειρηνικά» στη χώρα «για δραστηριότητες κατάρτισης στο πεδίο βολής του Κρίβολακ», σε κοινές ασκήσεις με τις σκοπιανές ένοπλες δυνάμεις.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη κίνηση των ΗΠΑ φέρνει όλο και πιο κοντά  στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και πλέον, είναι στο χέρι της Ελλάδας πως θα διαχειριστεί την κατάσταση με την ονομασία.

***  Απίστευτο αλλά ΑΛΗΘΙΝΟ! Ο Τραμπ επιβεβαιώνει προφητεία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ… (ΒΙΝΤΕΟ)

~   ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία οδεύει προς μια αργή και σταδιακή διάλυση.
Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ και το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού που έδειξε το BREXIT, είναι τα δύο γεγονότα που τρίζουν το οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης.
Και εδώ, θυμόμαστε τη συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Παΐσίου: «Λίγα είναι τα ‘ψωμιά’ της ΕΟΚ, θα τη διαλύσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί»: VIDEO : Άγιος Παΐσιος: «λίγα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ…θα την διαλύσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι»   , https://youtu.be/zC3qyIwrrFI  .-
,

***  ΒΟΜΒΑ Επίσημο τζαμί και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

~  Να ανεγερθούν τα τζαμιά στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Θράκη ζητάει ο αρχηγός του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος BBP, Mustafa Destici.
Με δηλώσεις του, μετά την πρωτοφανή πρόκληση της ανάγνωσης του Κοράνιου μέσα στην Αγία Σοφιά, ο Destici τολμά και επισημαίνει ότι μετά την «κατάληψη» των ανωτέρων περιοχών, κατεδαφίστηκαν τζαμιά τα οποία πρέπει να ανεγερθούν.
Μάλιστα, συνεχίζοντας το παραλήρημα, εντάσσεται με τους Μουσουλμάνους που ασκούν πιέσεις στον Ερντογάν ώστε να τελείται καθημερινά μουσουλμανική τελετή στον ιερό χώρο της Αγ. Σοφιάς.

***

***  Αθλητική ενημέρωση  :

***    Στην 4άδα του Ευρωμπάσκετ οι «τρελές» Ελληνίδες!
Ξαναζούμε μέρες του… '87
Turkey v Greece - Highlights - Quarter-Finals - EuroBasket Women 2017: https://youtu.be/5-YnDa2eJQg  .-


~ Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τις πιο ψυχωμένες στιγμές του αθλητισμού, η Εθνική γυναικών κατάφερε να «διαλύσει» (84-55) την Τουρκία που ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση και να πάρει εκείνη το «εισιτήριο» για την 4άδα του Ευρωμπάσκετ της Πράγας!
- Τι και αν η αρχή ήταν «μουδιασμένη», η «γαλανόλευκη», γύρισε το «τσιπάκι» και απέδειξε ότι αυτή η ομάδα διαθέτει DNA… Γκάλη, Γιαννάκη και τ’ άλλα παιδιά!
- Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον ημιτελικό, που θα είναι η νικήτρια του Γαλλία - Σλοβακία (τζάμπολ στις 20:30).
-  H Εθνική Γυναικών προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «4» της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα «σφράγισε» το εισιτήριο για τα Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα γίνει στην Ισπανία (22-30/9).
- Πρωταγωνίστρια για την Εθνική ήταν η Εβίνα Μάλτση που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την ομάδα της Τουρκίας ξεχώρισε η Χόλινγκσγουρθ με 15 πόντους.
  ~      Η μορφή του αγώνα...
- Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με ένα τρίποντο της Καλτσίδου, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε 11 σερί πόντους. Στο τέλος του δεκαλέπτου, όμως, η τουρκική ομάδα με ένα αντιαθλητικό φάουλ που έκανε έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να μειώσει στους 5 (15-10 στο 10΄).
- Στην δεύτερη περίοδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με ηγέτιδα την Εβίνα Μάλτση μείωσε αρχικά στο πόντο 27-26 (17΄) και στη συνέχεια προσπέρασε για να πάει στα αποδυτήρια με «αέρα» 6 πόντων (36-30).
- Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως στον αγώνα με την Ρωσία, ήταν καταιγιστικό στο 3ο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά με ένα σερί 7-0 πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα διψήφια διαφορά πόντων (30-43 στο 22΄).
- Η Τουρκία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Μάλτση με ακόμα ένα ένα τρίποντο και στην συνέχεια η Λύμουρα, που τελείωσε την αναμέτρηση με 10 ασίστ, ανέβασαν την διαφορά στους 14 (39-53 στο 29΄), για να κλείσει την περίοδο στο +17 (40-57).
- Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική, με την Τουρκία να έχει «παραδώσει τα όπλα» και με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, «καθάρισε» από νωρίς τον αγώνα. Οι Ελληνίδες δεν επανέλαβαν τα λάθη του αγώνα με την Ρωσία, που παραλίγο να τους στοιχίσουν, και παίζοντας μεθοδικά και με τρομερή αυτοπεποίθηση ανέβασαν την διαφορά στους 20, για να πάρουν τελικά την νίκη και την πρόκριση με το εμφατικό 84-55.
Tα δεκάλεπτα: 15-10, 30-36, 40-57, 55-84
Ελλάδα: Σταμολάμπρου 6 (2), Σταμάτη, Λύμουρα 7 (1), Σπυριδοπούλου 3 (1), Μάλτση 26 (3), Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 3 (1), Κοσμά, Σπανού 11, Καλτσίδου 10 (2), Χρηστινάκη 9 (1).
Τουρκία: Μπίλικιτς 2, Τσόρα 1, Τσακίρ 11, Ντεμιρμέν, Τσαγκλάρ 6, Αλμπέν 10, Τσανίτεθ 3, Χόλινσγουορθ 15, Ουνέρ, Σενιουρέκ 1, Κοκσάλ 6.

***  Συγχαρητήρια υφ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη
Συγχαρήτηρια έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στις διεθνείς παίκτριες της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πράγας. «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Εθνική γυναικών για την πρόκρισή της στις «4» καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στην Πράγα.
- Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά επικράτησαν κατά κράτος της Τουρκίας και πήραν πανάξια πρόκριση, επιτυχία που συνιστά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
- Οι ευχές όλων μας είναι με τις διεθνείς μας στην προσπάθειά τους να ανέβουν ακόμα ψηλότερα, κατατάσσοντας πλέον και το γυναικείο μπάσκετ στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Μπράβο σε όλους, αθλήτριες, προπονητές και Ομοσπονδία», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
***  Συγχαρητήρια ανακοίνωση απο ΠΣΑΚ και παλαίμαχους Ολυμπιακού Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στους «4» του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στην Πράγα, εξέδωσαν τόσο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣAK)όσο και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, συγχαίρει την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών, για την πρόκριση της στην ημιτελική φάση του Eurobasket. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα κορίτσια μας έγραψαν ιστορία και πιστεύουμε οτι είναι "φτιαγμένες" για μεγαλύτερα πράγματα. Τα καλύτερα έρχονται... Πολλά μπράβο σε όλες και όλους!»
Η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» παλαιμάχων: «Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού συγχαίρει ξανά την εθνική γυναικών, αυτή τη φορά για την ιστορική πρώτη πρόκρισή της σε ημιτελικά Ευρωμπάσκετ και την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας του 2018.
Μας συγκίνησαν όλους με την αγωνιστικότητά τους, την ομαδικότητά τους και την πίστη τους στη νίκη. Μετά τη Ρωσία και η Τουρκία υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των κοριτσιών μας. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο, σαν οικογένεια, να μας συγκινείτε! Η δύναμή σας είναι μεγάλη!»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   5αρι στο Τζόκερ ξανά στην Καλαμάτα (τα τυχερά νούμερα και η διαλογή) 
Μπορεί στην πρώτη κατηγορία του Τζόκερ να σημειώθηκε ξανά Τζακ- Ποτ αλλά και πάλι βρέθηκε τυχερός από την Καλαμάτα στη δεύτερη κατηγορία.
Ειδικότερα το τυχερό δελτίο παίχθηκε στο πρακτορείο Πατσά και ο ένας από τους δύο τυχερούς της δεύτερης κατηγορίας κερδίζει 57.757,76 ευρώ, ενώ να σημειωθεί ότι τα νούμερα είχαν συμπληρωθεί με τυχαία επιλογή της μηχανής του ΟΠΑΠ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  : Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-13-2017.html .-
~*  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-14-2017.html .-   
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σ/Κ/Δ  17, 18 ΚΑΙ 19 Ιουνίου  2017 :
 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...... τριήμερη έκδοση λόγο τριημέρου απουσίας εκδρομής  στην Ελλάδα μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-17-18-19-2017.html - 

~*  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 20  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-20-2017.html .-  
 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-21-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-22-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Ιουνίου  2017  ~:
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/news-23-2017.html .- 
 
***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
--------------------------- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
-----------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5660   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.957  βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
httpimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~   
 
 Τα  βίντεο μας  για σήμερα  :
 
1~*Ανέκδοτο  Αθανασία 18/ 06/ 2017 Πρέσπες: https://youtu.be/AdXZ-7fnq40 .-
~*Ανέκδοτο Αθανασία  19/06/2017:
~* Ανέκδοτο Δημητράκης  19/06/2017:
~*Ανέκδοτο Χρήστος Δ   19/06/2017:
5~*ΑΝΕΚΔΟΤΟ  κ   Χρήστου  19/06/2017:
~*ΑΝΕΚΔΟΤΑ  Χρήστος  19/06/2017:
~*Ανέκδοτα  2  Γιώργος Δαβίλλας    19/06/2017:
~*Ανέκδοτα  03  19/06/2017:
~*Ανέκδοτα  04 19/06/2017:
10~* ΑΝΕΚΔΟΤΑ από Δημητράκη 19/06/2017: 
https://youtu.be/zyzfBlV5G-4 .- 
~*ΨΑΡΑΔΕΣ χωριό Πρέσπες  18/06/2017:
 https://youtu.be/cHDWhp3wtgQ .-.-
~* ΤΡΙΚΑΛΑ διαδρομή 18/06/2017 033ΤΡΙΚΑΛΑ διαδρομή 18/06/2017 :
 https://youtu.be/AX2qUNcCBY8 .-
~* ΠΡΕΣΠΕΣ χωριό Ψαράδες 18/06/2017:
 https://youtu.be/ks3h61vn6cs  .-    
~*Πρέσπες διαδρομή Ψαράδες 18/06/2017 :
https://youtu.be/eiT7oAvifHk    .-
15~*ΠΡΕΣΠΕΣ 18/06/2017  ΞΕΝΑΓΌΣ:
  https://youtu.be/f8R6gM9ro9g .-
~*Μέτσοβο Λαδόκολα  φαγητό   17/06/2017:
https://youtu.be/7eomielND_c    .-
17 ~*Τραγούδι  4   Αντων  Καλογερόπουλος 19/06/2017:
https://youtu.be/LtSbLDR0f00       .-
~*ΜΕΤΕΩΡΑ 19/06/2017:
https://youtu.be/njHXNyx0gXo .-
 ~*ΜΕΤΕΩΡΑ  2   18/06/2017:
https://youtu.be/WW9u8FGWxks  .-
20~*Μετέωρα εντός Ιερού Ναού Μ. Μετέωρο 19-06-2017:
https://youtu.be/8PyJ2SvQt8Q  .-
~*    Μικρή Πρέσπα  γέφυρα  18/06/2017:
https://youtu.be/y4LoSeu1cM4  .-
~* Καστοριά φαγητό διασκέδαση 18/ 06/ 2017:
https://youtu.be/S70syRtFPR4  .-
~* Καστοριά Μαυριώτισσα  18/ 06/ 2017 εντος ενημέρωση:
https://youtu.be/N_2xb47j5es  .-
~* ΚΑΣΤΟΡΙΑ  διαδρομή πόλης 18/ 06/ 2017:
https://youtu.be/5_geWF6HDZM  .-
25~* Γέφυρα Χ  Τρικούπη Ρίο Αντίρριο  ενημέρωση Αθανασία 18/06/2017: https://youtu.be/SuN3WLyq7xM  .-
~ *ΑΡΤΑ  17/ 06/ 2017 :
~*Γέφυρα Ρίο Αντίρριο  Χρήστος  18/06/2017:
https://youtu.be/h5NPRMB6Z3U   .-
~*Γρεβενά  Καλαμπάκα  διαδρομή 18/06/2017:
 https://youtu.be/am64utTMmD4  .-
~*ΜΕΤΕΩΡΑ  18/06/2017:
https://youtu.be/Q6EwH6tQH0I .-
30~*Μετέωρα  διαδρομές 18/06/2017:
 https://youtu.be/EK7bvjs3gK0 .-
~*ΜΕΤΣΟΒΟ  ενημέρωση  17/06/2017:
 ~*ΜΕΤΣΟΒΟ  διαδρομή 17/06/2017:
 https://youtu.be/eeY1qbBkaIk  .-
~ * Μετέωρα ανεβαίνοντας 18/06/2017:
 https://youtu.be/Z_pxd6wJX0M ,.-

~*Μετέωρα  Καλαμπάκα Τρίκαλα  19/06/2017:
https://youtu.be/uPg905KXU6o  .-
35~ * Ι Μονή Μεγάλο Μετέωρο (Μεταμόρφωσης του Σωτήρος) 19./06./2017:
https://youtu.be/9ekzTllFkOY .-   
 
 

~* Ι Ναός Μεταμόρφωση του Σωτήρος Μ. Μετέωρο 19./06./2017  : https://youtu.be/AGRHo0V9EpQ .-  
~* ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  Καστράκι  Μετέωρα 18/ 06/ 2017:
~*Καστοριά  βράδυ  τραγούδι με Χ. Α.  Δ  17/06/2017 :
~*Καστοριά  βράδυ 5 διασκέδαση γενέθλια    17/06/2017:
40 ~*ΚΑΣΤΟΡΙΑ  5  διασκέδαση 17/06/2017:
   Φωτογραφίες  από Μελιγαλάς  Ν. Μεσσηνίας


Εκκλησάκι Μάϊ-Θανάση  

Δρόμος από κ. πλατεία για Προφήτη Ηλία  

Όταν στα σπίτια δεν υπάρχουν άνθρωποι

41~*ΚΑΣΤΟΡΙΑ  2  διασκέδαση  17/06/2017:
https://youtu.be/JQQtvyCp_3k  .-
~* ΚΑΣΤΟΡΙΑ   διασκέδαση  17/06/2017:
https://youtu.be/fA6O_MbStP0  .-
~* Καστοριά  03  διασκέδαση 17/06/2017:
https://youtu.be/fXSuq0xB1FM .- 
 
 
 ~*  ΚΑΣΤΟΡΙΑ  3 διασκέδαση 17/06/2017 :
45~*Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας  Καστοριά 17/06/2017   : https://youtu.be/EIhBU22eCHA .-
~*Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας  17/06/2017  Καστοριά: https://youtu.be/BHJqMKj6008 .- .-
~*Εγνατία  Καλαμπάκα διαδρομή 18/06/2017:
48~*Καλαμπάκα Μετέωρα ενημέρωση Αθανασία  19/06/2017:
https://youtu.be/pAoEcomqu98  .-
 
                                  Φωτογραφίες από ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 
 
 
 
 
Το  κάστρο  της Καλαμάτας
 
 
 
 
 
ΤΟ  ΚΤΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 
Καλλιρρόη Δημητροπούλου
Δέσποινα Σκούλικα
Αντώνης Δημητρόπουλος  


Δεν υπάρχουν σχόλια: