ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :
Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  .....
«Αν παραβλέπουμε τα σφάλματα των άλλων, θα παραβλέψει και ο Θεός τα δικά μας» Άγιος Παϊσιος .-
«Οι φιλότιμοι έχουν λεπτή συνείδηση και βοηθιούνται από τον Θεό» Άγιος Γέροντας Παϊσιος .-
 
Τον έσω άνθρωπον θέλει η θεία Χάρις να ενώσης με τον Θεόν και τότε θα γίνης χρήσιμος και εις άλλους.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)



~    Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !











~ Τετάρτη 26/07/2017 ....:
~1 *Αγία Παρασκευή Ανω  ΑΡΦΑΡΑ  26/07/2017 οικία  Κ .Γ .Κοτταρίδη :
~* ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ 26/07/2017:
~*Αγία Παρασκευή Ανω  Αρφαρά 26/07/2017:
~* Άνω ΑΡΦΑΡΑ  Αγία ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 26/07/2017:
https://youtu.be/4oNJNpY5JYM    .-
~5 *Ανω Αρφαρά 26/07/2017:
https://youtu.be/3rsQ9s3L2Ps .-
     ~*Αγία Παρασκευή Ανω  ΑΡΦΑΡΑ  26/07/2017 :
https://youtu.be/BRbHx-BxVeA   .-
~

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
***  Αγία Παρασκευή: Η γιάτρισσα των ματιών ψυχής και σώματος
Η αγιωσύνη είναι μαρτυρία Ιησού Χριστού. Οι άγιοι δηλαδή, με το βίο τους και με το θάνατο τους, μιμούνται, μαρτυρούν και επιβεβαιώνουν το θείο πρόσωπο και το απολυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού, που είναι η διδασκαλία του, τα θαύματά του, το Πάθος και η Ανάστασή του.
Αύτη η μαρτυρία, καθώς γράφει ο Απόστολος, γίνεται «είτε διά ζωής είτε διά θανάτου». Το ίδιο δηλαδή μάρτυρες είναι και εκείνοι που «ξίφει τελειούνται» και εκείνοι που «εν ειρήνη τελειούνται». Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός την μαρτυρία των οσίων ασκητών την ονομάζει «χρονιώτερον και επιπονώτερον μαρτύρων». Αυτό, παράλληλα προς το μαρτύριο του αίματος, είναι το μαρτύριο της συνειδήσεως.
Aλλά στη χορεία των Αγίων της Εκκλησίας είναι πολλοί όχι μόνο όσιοι ασκητές, αλλά και καλλίνικοι μάρτυρες. Αυτοί είναι και λέγονται οσιομάρτυρες. Και τέτοια είναι η αγία οσιομάρτυς Παρασκευή, της όποιας σήμερα η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη. Η αγία Παρασκευή ήταν από τα περίχωρα της Ρώμης, στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου, δηλαδή στα 138 έως 161. Ο πατέρας της λεγότανε Αγάθων και η μητέρα της Πολιτεία, ήσαν δε και οι δύο ευσεβείς χριστιανοί. Αλλά δεν είχαν παιδιά, γι’ αυτό και προσεύχονταν και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει ένα παιδί. Ο Θεός άκουσε την προσευχή των ευσεβών γονέων και γέννησαν ένα κορίτσι. Ήμερα Παρασκευή γεννήθηκε το παιδί και Παρασκευή το είπαν.

Με την προσευχή των γονέων της γεννήθηκε η Παρασκευή και με την προσευχή και τη θεοσέβεια τους ανατράφηκε. Όταν ήλθε σε ηλικία, η Παρασκευή ήταν μια ωραιότατη νέα, πίστευε όμως πως η αληθινή ομορφιά της χριστιανής γυναίκας είναι «ο κρυπτός της καρδίας άνθρωπος», όπως διάβαζε στην πρώτη επιστολή του αποστόλου Πέτρου. Όταν πέθαναν οι γονείς της, η Παρασκευή μοίρασε την περιουσία της και αφιέρωσε τον εαυτό της στο έργο της ιεραποστολής. Οι Εβραίοι τότε την κατηγόρησαν ότι κηρύττει το Χριστό και ότι προσελκύει πολλούς στην Εκκλησία. Οι Εβραίοι πάντα στάθηκαν και μέχρι σήμερα είναι οι πρώτοι εχθροί της Εκκλησίας· δεν μπόρεσαν ακόμα να καταλάβουν ότι πλανήθηκαν στο πρόσωπο του Μεσσία.
Ο ίδιος ο αυτοκράτορας θέλησε να ανακρίνει την αγία Παρασκευή. Βλέποντας την ωραιότητά της και τη σύνεση, της είπε· «Αν θυσιάσεις στους θεούς, θα κερδίσεις πολλά· αλλιώς θα βασανισθεις». Εκείνη σεμνά και σταθερά του απάντησε- «Δεν θα αρνηθώ ποτέ το Χριστό. Οι θεοί σας είναι είδωλα. Ένας είναι ο αληθινός Θεός, εκείνος που δημιούργησε τον ουρανό και τη γη». Όταν οι ισχυροί βλέπουν την αδυναμία τους να μεταπείσουν τους ομολογητές, τότε χρησιμοποιούν τη βία κι αρχίζουν τα βασανιστήρια. Φόρεσαν λοιπόν στην κεφαλή της Αγίας πυρωμένη σιδερένια περικεφαλαία, αλλά δεν έπαθε τίποτε. Την έρριξαν σε βρασμένη πίσσα, αλλά και πάλι δεν έπαθε κακό. Κάποιες σταγόνες πίσσας έπεσαν στα μάτια του βασιλιά και τον τύφλωσαν, αλλά η αγία Παρασκευή τον θεράπευσε.
Ο Αντωνίνος ή Μάρκος Αυρήλιος, καθώς μαρτυρεί και η ιστορία, ήταν κατά τα άλλα αγαθός άνθρωπος, γι’ αυτό, όταν είδε το θαύμα, αφήκεν ελεύθερη την Αγία. Έφυγε λοιπόν η Παρασκευή σε άλλη πόλη κι εκεί συνέχισε το ιεραποστολικό της έργο. Αλλά την συνέλαβαν κι εκεί και την οδήγησαν στο Διοικητή. Όταν εκείνος της πρότεινε να αρνηθεί την πίστη της, εκείνη έκαμε το σταυρό της και με θάρρος ομολόγησε το Χριστό. Έξω από την πόλη σε μια σπηλιά κρυβότανε ανήμερο θηρίο. Εκεί λοιπόν έρριξαν την αγία Παρασκευή, αλλ’ όταν το θηρίο πήγε φυσομανώντας να πέσει επάνω της, εκείνη φύσηξε επάνω του και το θηρίο έμεινε νεκρό. Βλέποντας το θαύμα, ο Διοικητής και οι δήμιοι πίστεψαν, κι αφήκαν πάλι ελεύθερη την αγία Παρασκευή.

Ο Ιησούς Χριστός δεν παρέλειψε να πει για τους Αγίους, που στέλνει να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και οι άνθρωποι τους διώκουν «από πόλεως εις πόλιν». Αυτό πραγματοποιήθηκε και στην αγία Παρασκευή. Σε άλλη πόλη που έφυγε κι εκεί την έπιασαν και πάλι την ανέκριναν και πάλι εκείνη με παρρησία ομολόγησε το Χριστό. Όταν είδαν πως δεν την έπειθαν για να αρνηθεί το Χριστό, την βασάνισαν πάλι και στο τέλος την αποκεφάλισαν. Στην ορθόδοξη εικονογραφία η αγία Παρασκευή, όπως και ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, εικονίζεται να κρατάει σ’ ένα πιάτο τη σφαγμένη κεφαλή της. Και σε μια του ομιλία ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει πως οι άγιοι Μάρτυρες έτσι πρεσβεύουν για μας στο Χριστό, κρατώντας στις παλάμες των τις σφαγμένες κεφαλές των. Αμήν.
+ Μητροπ. Σερβίων και Κοζάνης Διονυσίου, Εικόνες έμψυχοι, Εκδ. Αποστ. Διακονίας, σ. 421-423

~* Τρίτη 25/07/2017 ...:
~*Αγία Παρασκευή Άνω Αρφαρά παραμονή 25/07/2017 Μ  Εσπερινός: https://youtu.be/Ixz_3kMOjww .-
~*Αγία Παρασκευή στο Άνω Αρφαρά 25/07/2017:
 https://youtu.be/qtXZ_VOVI6Q  .-
~*Άνω Αρφαρά Αγία Παρασκευή 25/07/2017:
 https://youtu.be/6eqz0KbhcVU .-
 ~* ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ 25/07/2017 ΠΑΡΑΜΟΝΉ ΕΟΡΤΑΣΜΟΎ Αγίας Παρασκευής: https://youtu.be/YceKERWbItU  .-










Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.gr) Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός - 16ος και 18ος αι. μ.Χ. - Πρωτάτο, Άγιον Όρος      Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια (βλέπε 30 Μαρτίου). Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο (βλέπε 26 Ιουλίου) που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.
Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε.
Αφορμή του μαρτυρίου του στάθηκε ένα ακόμα θαύμα του Αγίου. Κάποτε είχε θεραπεύσει έναν τυφλό, ο οποίος και ανέφερε το γεγονός της θεραπείας του στον βασιλιά, λέγοντάς του ότι τον θεράπευσε ο Παντελέων στο όνομα του Χριστού, στον οποίο και ο ίδιος πλέον πίστευε. Ο βασιλιάς αφού τον άκουσε, αμέσως διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Ο ίδιος ο Παντελέων προσήχθη στον βασιλιά, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του με σκοπό την άρνηση της πίστεώς του.
Ο Άγιος βασανίσθηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις αφού ο Κύριος εμφανίσθηκε μπροστά του με τη μορφή του πνευματικού του Ερμόλαου και του έδωσε θάρρος. Τέλος διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του και τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που τον καλούσε όχι ως Παντελέοντα αλλά ως Παντελεήμονα. Μόλις όμως ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε τέτοιο θαύμα και οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες έγιναν χριστιανοί. Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο. Λέγεται ότι από τη πληγή του δεν έτρεξε αίμα αλλά γάλα και το δέντρο της ελιάς, στο οποίο τον είχαν δέσει καρποφόρησε ξαφνικά.
~* 26 Ιουλίου
Ιερομάρτυρος Ερμολάου (†305) και των συν αυτώ: Ερμήππου και Ερμοκράτους. Οσιομαρτύρων Παρασκευής (1) (†β΄αι.) και Ιερουσαλήμ. Μαρτύρων Αππίωνος και Ωραιοζήλης. Οσίων Γερόντιου, Ιγνατίου του Στειρωνίτου και Συμεών του αρχιμανδρίτου. Ερμολάου του θαυματουργού, του Εγκλείστου.
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς - Λυδία Γουριώτη© (http://lydiagourioti-iconography.blogspot.com) Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr) Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς - Σταύρος Τωνας© (ctonas-agiografies.blogspot.com) Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com) Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr) Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
(1) Η αγία οσιομάρτυς Παρασκευή καταγόταν από την Ρώμη, οι δε γονείς της Αγάθων και Πολιτεία ήταν χριστιανοί. Επειδή όμως ήταν άτεκνοι παρακαλούσαν τον Θεό να τούς χαρίσει ένα παιδί. Πράγματι ο Θεός τους άκουσε και τους χάρισε ένα παιδί. Και επειδή όταν γεννήθηκε ήταν η έκτη ημέρα της εβδομάδος, την ονόμασαν Παρασκευή και από μικρή την αφιέρωσαν στον Θεό. Η Παρασκευή, έλαβε την χριστιανική μόρφωση από την μητέρα της και μάλιστα μελετούσε συνέχεια τα ιερά γράμματα και προσευχόταν πολλές ώρες στην εκκλησία. Μετά τον θάνατο των δικών της μοίρασε όλα της τα υπάρχοντα στους φτωχούς και έγινε μοναχή. Έμεινε εκεί αρκετό χρονικό διάστημα και μετά λαμβάνοντας την ευχή της ηγουμένης βγήκε έξω στον κόσμο και κήρυττε τον Χριστό προσελκύοντας πολύ κόσμο στον χριστιανισμό. Για όλα οδηγήθηκε στον βασιλιά Αντωνίνο ο οποίος θαμπωμένος από την ομορφιά της και την σύνεσή της προσπάθησε να την πείσει να θυσιάσει στα είδωλα και θα της έδινε ότι ήθελε. Η αγία όμως αρνήθηκε και τότε διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Μάλιστα την έβαλαν μέσα σε ένα θερμασμένο λέβητα γεμάτο πίσσα και λάδι. Μόλις έγινε αυτό η αγία φαινόταν να δροσίζεται μέσα σ` αυτό και ο Αντωνίνος εξοργισμένος έδωσε εντολή να θανατωθεί, περνώντας και αυτή στην μεγάλη χορεία των μαρτύρων της εκκλησίας μας. ~
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς - Σκλαβοχωριό, Τήνος
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr) Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
Σήμερα 26/07/2017 εορτάζουν:
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς, Άγιοι Ερμόλαος, Έρμιππος και Ερμοκράτης, Αγία Ωραιοζήλη

 ~  Ἦχος α’.
~   Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασαμένη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ ἀθλοφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Παρασκευής της Οσιομάρτυρος - 26 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/k47QuOVaIrU  .-


~
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
*** Σαν σήμερα 25 /...: Η πρώτη επίσκεψη Πάπα στο Φανάρι μετά το 1054

Σαν σήμερα το 1967 άρχισε η διήμερη επίσκεψη του Πάπα Παύλου ΣΤ΄ στο Φανάρι όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Δύο χρόνια πριν, είχε γίνει η ιστορική συνάντηση των δύο Προκαθημένων στα Ιεροσόλυμα.

Στις 25 Ιουλίου 1967 αφίχθη στην Κωνσταντινούπολη ο ποντίφικας, κι άρχισε η πρώτη επίσκεψη Πάπα στο Κέντρο της Ορθοδοξίας μετά το Σχίσμα του 1054
Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες της εποχής, οι καρδινάλιοι που συνόδευαν του Πάπα του φώναζαν «μπάστα», δηλαδή περίμενε, όταν ο Παύλος ΣΤ’ χωρίς να επηρεάζεται από τα όσα ορίζει το πρωτόκολλο κατέβαινε γρήγορα τη σκάλα του αεροπλάνου για να ασπαστεί τον Πατριάρχη Αθηναγόρα.
Τέσσερις μήνες, αργότερα ο Οικ.Πατριάρχης θα ταξίδευε στο Βατικανό για να γίνει δεκτός από τον Πάπα.

*** Ποιες στιγμές στεκόμαστε υποχρεωτικά όρθιοι στην Θεία Λειτουργία;
Το πόσο και εάν θα καθίσουμε στην Θεία Λειτουργία είναι ένα θέμα που εξαρτάται από διαφόρους παράγοντες.
~ Από την υγεία, την αντοχή, την ασκητικότητα, την πνευματική ωριμότητα, την συμμετοχή, τον ζήλο κ.λπ. κάθε πιστού.
Ας μην λησμονούμε ότι ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης δεν καθόταν ποτέ στην Θεία Λειτουργία.
Και αυτό επειδή ζούσε έντονα τα φοβερά γεγονότα, που διαδραματίζονται κατά την τέλεση της αναιμάκτου μυσταγωγίας.
Εάν λοιπόν κάποιος θέλει να τον μιμηθεί, όχι μόνο δεν κωλύεται, αλλά ασφαλώς είναι αξιέπαινος.
Οι υπόλοιποι, που θέλουν να καθίσουν λόγω κοπώσεως ή για άλλο σοβαρό λόγο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποιες στιγμές κατά τις οποίες επιβάλλεται να στεκόμαστε όρθιοι και ότι μπορούμε να καθόμαστε μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.
Γενικά επιτρέπεται να καθόμαστε περισσότερο στο πρώτο μέρος της Θείας Λειτουργίας, μέχρι δηλαδή την έναρξη του Χερουβικού Ύμνου.
Ωστόσο και σε αυτό το διάστημα υπάρχουν κάποιες στιγμές που θα πρέπει να σηκωθούμε όρθιοι, και αυτές είναι:
α) Η Μικρή Είσοδος, κατά την οποία ο ιερέας περνά από μπροστά μας κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο. Σηκωνόμαστε δείχνοντας τον σεβασμό μας στον λόγο του Θεού. Το ίδιο και στην συνέχεια που ψάλλεται το «Δεύτε προσκυνήσωμεν…». Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε, αφού η Εκκλησίας μας καλεί να προσκυνήσουμε τον Χριστό και καθιστό προσκύνημα δεν γίνεται.
β) Ο Τρισάγιος Ύμνος («Άγιος ο Θεός»).
γ) Η ανάγνωση του Ευαγγελίου.
Στο δεύτερο μέρος της θείας Λειτουργίας, δηλαδή από την έναρξη του Χερουβικού Ύμνου και μετά, το καλύτερο είναι να στεκόμαστε συνέχεια όρθιοι, επειδή αυτό είναι το πιο σημαντικό τμήμα της Θείας Λειτουργίας και περιλαμβάνει τις πλέον ιερές στιγμές, με κορυφαία τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων («Τα σα εκ των σων»).
Όταν περνάνε μπροστά μας τα Τίμια Δώρα στην Μεγάλη Είσοδο, όταν ψάλλεται ο αγγελικός ύμνος «Άγιος, Άγιος, Άγιος, Κύριος Σαβαώθ…», όταν γίνεται ο Καθαγιασμός των Τιμίων Δώρων με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος, όταν βγαίνει η Θεία Κοινωνία στο «Μετά Φόβου», αλλά και μετά στο «Πάντοτε, νυν και αεί…», δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε.
Εάν δεν αντέχουμε, το προτιμότερο είναι να καθίσουμε λίγο πριν την έξοδο της Θείας Κοινωνίας στο «Μετά φόβου», δηλαδή μετά το «Είς άγιος, εις Κύριος…».
Επίσης επιτρέπεται να καθόμαστε οποιαδήποτε και οσηδήποτε ώρα ο Ιερέας κάνει το Κήρυγμα.
~  Εάν για λόγους υγείας και σωματικής αδυναμίας δεν μπορούμε να σταθούμε όρθιοι, η Εκκλησία μας δείχνει κατανόηση.
Κάποτε πήγε μία γυναίκα στον άγιο Αμβρόσιο της Όπτινα και του είπε ότι δεν μπορούσε για λόγους υγείας να κάνει γονυκλισίες.
Ο άγιος της απήντησε: ο Θεός λέει: «Υιέ μου, δός μοι σήν καρδίαν» (Παιδί μου, δώσε μου την καρδιά σου), δεν λέει «δώσε μου τα γόνατά σου»! Έτσι η γυναίκα έφυγε αναπαυμένη.
Θα πρέπει όμως και οι ψάλτες να σέβονται το εκκλησίασμα και να μην παρασύρονται σε μακρόσυρτες ψαλμωδίες, παρατείνοντας δραματικά τον χρόνο εκτελέσεως των λειτουργικών κομματιών, χάριν επιδείξεως, φαινόμενο που δυστυχώς είναι αρκετά συχνό στις εκκλησίες στον κόσμο, συνήθως στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε αντίθεση με την ψαλμωδία στα μοναστήρια, όπου εμφανίζεται πολύ λιγότερο το στοιχείο του ατομισμού κατά την ψαλμωδία.
Επίσης για όσους έχουν δυσκολίες στην ορθοστασία θα συνιστούσαμε να αποφεύγουν τα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, τα οποία δυστυχώς στους εσχάτους καιρούς που ζούμε αυξάνονται και πληθύνονται ατάκτως, καθώς εκεί ο χρόνος ορισμένων στιγμών της θείας Λειτουργίας επιμηκύνεται δραματικώς. Εξαιρείται το ταπεινό Φανάριο, το οποίο χαρακτηρίζεται για το λιτό τυπικό του.

***  Σκάφος με 58 μετανάστες φθάνει στην Πύλο 
Σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου εντοπίστηκε να πλέει σκάφος με 58 μετανάστες.
Αυτή τη στιγμή έχει στηθεί επιχείρηση μεταφοράς του σκάφους στο Λιμάνι της Πύλου, διαδικασία που όπως όλα δείχνουν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι.  Φώτο αρχείου 

***  Ο Ρουβίκωνας έκανε ντου στο προαύλιο της Βουλής 
Μέχρι το περιστύλιο της Βουλής έφτασαν μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» πριν λίγο.
Αμέσως μετά την εισβολή στο προαύλιο της Βουλής, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» με κείμενο της που δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει:
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, για Ηριάννα-Περικλή και  άδειες
Στο θέαμα της αστικής δημοκρατίας, στις ταξικά ιδιοτελείς αφηγήσεις μιας φανταστικής συνταγματικής νομιμότητας υπάρχει αυτό που λέμε "διάκριση εξουσιών". Σε αυτή τη μακρινή ουτοπία λοιπόν, κοινοβούλιο, κυβέρνηση και δικαστές είναι τρία διαφορετικά σώματα, ανεξάρτητα μεταξύ τους, με δικούς τους κανόνες και όρια που καθορίζει το σύνταγμα.
Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που να πιστεύουν όχι μόνο ότι κάτι τέτοιο ισχύει αλλά θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει; Να πιστεύουν δηλαδή ότι η νομοθεσία θα είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση που υλοποιεί τους νόμους και ότι αυτοί που επιβλέπουν αυτούς τους νόμους θα είναι επίσης ανεξάρτητοι; Ούτε στην Ελλάδα ούτε σε κανένα σημείο του κόσμου, οποτεδήποτε, η πολιτική εξουσία δεν θα τριχοτομηθεί αυτοαναιρούμενη σε καπετανάτα ειδικών καθηκόντων. Η πολιτική εξουσία, το κράτος, από όσες κλίκες κι αν αποτελείται, είναι ενιαία και αδιαίρετη ως προς τις στρατηγικές της επιλογές απέναντι στην κοινωνική βάση. Ήταν, είναι και θα είναι μέχρι να την ξεφορτωθούμε μαζί με την οικονομική τάξη με την οποία διαπλέκεται.
Κι αυτό ο σύριζα το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Σαν ένα κόμμα που  ανέκαθεν είχε το ένα πόδι του να πλατσουρίζει στο πεζοδρόμιο και το άλλο του πόδι στέρεα βυθισμένο στον αστικοδημοκρατικό βάλτο, ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού. Επιπλέον ως απόγονος μιας φαντεζί ξεπουλημένης ευρωκομμουνιστικής αριστεράς διατηρεί την παράδοση μιάς συγκινησιακά φορτισμένης δημοκρατικής ρητορικής, γεμάτη με αυθεντικό κοπανιστό αέρα. "Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος" μας έλεγαν και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Κάθε λέξη πράγματι, ακόμα και αυτές που δεν γράφονται αλλά εννοούνται.
Αυτές τις μέρες ζούμε μια ακόμα δημοκρατική σαπουνόπερα με διακύβευμα την υποτιθέμενη "ανεξαρτησία της δικαιοσύνης". Η μεγαλύτερη ειρωνεία ήταν ότι σε αυτό το παιχνίδι όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις, με τον Σύριζα πρώτο, ενέπλεξαν μια διωκόμενη από τους ίδιους, την Ηριάννα που ξαφνικά βρέθηκε όχι μόνο με 13 χρόνια ποινή αλλά και να πρωταγωνιστεί σε ένα έργο που οι διώκτες της μεταμφιέζονται σε υπερασπιστές της. Η φάση με τη χρήση του DNA και τον αντιτρομοκρατικό νόμο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που μας δείχνουν πόσο ενιαία, και χωρίς κανενός είδους διακρίσεις είναι η πολιτική εξουσία.
Η Ηριάννα, όπως και ο Θεοφίλου, όπως και ο Σεϊσίδης, όπως τόσοι άλλοι, καταλήγουν βαθιά στη φυλακή γιατί το κράτος, ικανοποιώντας τις δικές του ανάγκες αλλά και τις διεθνείς πιέσεις, φροντίζει να νομοθετήσει τη χρήση ενός απίθανου πολυεργαλείου ενοχοποίησης, του DNA. Η κυβέρνηση στη συνέχεια μεταφέρει αυτή την πραγματικότητα στους μηχανισμούς καταστολής και οι δικαστές ρίχνουν τις ποινές. Ένα επιτυχημένο κλειστό σύστημα.  Η διάκριση των εξουσιών υπάρχει μόνο και μόνο για μοιραστούν οι ευθύνες, έτσι που τελικά, για την υπόθεση της κάθε Ηριάννας κανείς να μην έχει ευθύνη. Όταν ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να αμφισβητούν ξαφνικά τον τρόπο χρήσης του DNA που ως φάμπρικα κλείνει φυλακή αγωνιστές, δεν μπορούμε παρα να γελάσουμε.Μας κοροϊδεύουν με τον παραδοσιακό τρόπο που το κάνει πάντα η σοσιαλδημοκρατία.
Αλλά η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Πριν καν προλάβει κάποιος (όχι εμείς πάντως), με πίστη στη δημοκρατία να πει "αν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις των δικαστών αλλάξτε το νόμο" βγαίνει ο Κοντονής και ανακοινώνει (για να το πάρει πίσω γρήγορα σαν βρεγμένη αλλά και υπομονετική γάτα) επέκταση του αντιτρομοκρατικού νόμου με οργουελιανές διατάξεις που στοχεύουν απευθείας στο πολιτικό φρόνημα. Και πριν από αυτό οι δικαστικές αρχές έχουν έμπρακτα υιοθετήσει την άτυπη απαίτηση μετάνοιας από τους πολιτικούς κρατούμενους για να τους χορηγήσουν όσα δικαιούνται όλοι οι κρατούμενοι, ανάμεσα στα οποία και οι άδειες. Κάτι που δεν αποφάσισε υποτίθεται κανένα νομοθετικό σώμα, καμιά κυβέρνηση, αλλά παρόλα αυτά δεν κατήγγειλε κανένας τους παρά τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που γίνονται.
Είναι λοιπόν όλοι μαζί. Απέναντι στην κοινωνία και τους αγώνες της. Η σαπουνόπερα περί δικαιοσύνης δεν είναι τίποτα άλλο από πάλη ανάμεσα σε κλίκες που διατρέχουν το κράτος κι έχουν αντίκρυσμα σε μερίδες της αστικής τάξης. Απλά ο Σύριζα θέλει να βάλει πόδι σε ένα παραδοσιακό δεξιό κάστρο νομής εξουσίας και η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται λυσσασμένα να τον εμποδίσει. Και σε αυτή τη μάχη θα εμπλέξουν, είτε ως " υποστηρικτές" είτε ως δήμιοί τους, και αυτούς που τους αντιμάχονται. Για ποιόν, δικαστή, βουλευτή ή υπουργό έχει σημασία που δεκάδες επιστήμονες, ινστιτούτα και πανεπιστήμια έχουν ορίσει την αναξιοπιστία του DNA ως στοιχείο ενοχοποίησης; Για ποιόν έχουν πια σημασία οι προεκλογικές υποσχέσεις για κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου; Για ποιόν τα υποτιθέμενα δικαιώματα;
Αυτό που τους νοιάζει είναι το καθεστώς, ο εαυτός τους. Αυτό που νοιάζει εμάς όμως είναι τα 13 χρόνια φυλακή της Ηριάννας, τα 5 χρόνια φυλακή που έβγαλε ο Θεοφίλου πριν αθωωθεί (ενώ προσπαθούσαν να του φορέσουν και ισόβια)... Μας νοιάζουν τα δικαιώματα των πολιτικών κρατούμενων, το δικαίωμά τους στην άδεια. Μας νοιάζει η σιωπή μιας αμήχανης κοινωνίας, που λίγο αποφασίζει να φωνάξει και ο τροχός ξαφνικά γυρίζει.
Να μην έχει αμφιβολία κανείς. Χωρίς το κύμα αλληλεγγύης ο Θεοφίλου θα είχε ισόβια. Η Ηριάννα δεν θα είχε καμία ελπίδα. Κι αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στη μικροκλίμακα της καταστολής ισχύει για τα πάντα. Ό,τι δεν διεκδικούμε το χάνουμε. Όπου σιωπούμε θαβόμαστε στη σιωπή.
Η Ηριάννα είναι ακόμα φυλακή. Οι πολιτικοί κρατούμενοι ακόμα δεν παίρνουν άδειες.
Και εμείς κάνουμε αυτή την παρέμβαση για να πούμε και στους ανθρώπους της κοινωνικής και ταξικής μας θέσης ότι πρέπει να υψώσουμε τον τόνο της φωνής. Πολύ περισσότερο. Και για την Ηριάννα, και για τους πολιτικούς κρατούμενους και για τα πάντα. Aναρχική ομάδα Ρουβικώνας   iefimerida.gr 

*** Ένα διαφορετικό εξώδικο στην εφορία από επαγγελματία της Καλαμάτας! 
Αρνείται την εγκατάσταση POS και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας! 
     Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.
Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας.
      Εξώδικη δήλωση
Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία έχει ως εξής:
«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:
1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.
Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.
     Ποσοστά από την τράπεζα
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.
2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.
3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.
Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.
Παρ' όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος».
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Προκήρυξη 50 θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στο μεταπτυχιακό «Ηθικής Φιλοσοφίας» 
Πενήντα (50) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στο αντικείμενο «Ηθική Φιλοσοφία» προκηρύσσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 τα τμήματα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Η αίτηση συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο: http://eth-phil.kalamata.uop.gr/aitisi/, ενώ τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2017, είτε αυτοπροσώπως, είτε με συστημένη αλληλογραφία (με ευανάγνωστη σφραγίδα κατάθεσης των ΕΛΤΑ με ημερομηνία μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2017), είτε με courier (ταχυμεταφορά) στη Γραμματεία του Διαπανεπιστημιακού και Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία» (Πληροφορίες: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παλαιό Στρατόπεδο, Τ.Κ. 24.100, Καλαμάτα, τηλ. 27210-65128, e-mail: eth-phil@uop.gr , ιστοσελίδα του προγράμματος http://eth-phil.kalamata.uop.gr/).
Την προκήρυξη και πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα: http://eth-phil.kalamata.uop.gr/prok2017/.

*** Πωλήθηκε το κτήριο Ρεμπουτσάκου στο Κέντρο της Καλαμάτα 
Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, πωλήθηκε το κτήριο Ρεμπουτσάκου στη συμβολή Αριστομένους και Βασιλέως Κωνσταντίνου και σύντομα ξεκινά η αποκατάστασή του.

*** Σεισμοί: πρόγνωση και προστασία 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας, με αφορμή το μεγάλο σεισμό 6,10 ρίχτερ προ ενός μηνός στη Λέσβο και το μεγάλο σεισμό 6,4 ρίχτερ στην Κω, με τραγικά αποτελέσματα τη νεκρή γυναίκα στη Λέσβο, δύο νεκρούς στην Κω, δεκάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτίσματα, σχολεία, υποδομές, ξαναφέρνει στο προσκήνιο το τεράστιο θέμα της προστασίας από τους σεισμούς.
Τι έχει γίνει μέχρι τώρα;
Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας γίνονται πολύ συχνά αρκετά ισχυροί σεισμοί. Ένας ισχυρός σεισμός ανά ενάμιση χρόνο. Το 50% της σεισμικής ενέργειας της Ευρώπης εκλύεται στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, η αντισεισμική προστασία δεν είναι σε προτεραιότητα. Σχέδιο αντιμετώπισης των σεισμών ολοκληρωμένο, αξιόπιστο και εφαρμόσιμο σε όλη τη χώρα δεν έχει εκπονηθεί, αλλά και το όποιο σχέδιο έχει εκπονηθεί δεν εφαρμόζεται. Οι προσεισμικοί έλεγχοι έχουν ατονήσει. Να σημειωθεί ότι από τα 90.000 δημόσια κτήρια μόλις το 15% έχει ελεγχθεί. Υπάρχουν πολλά δημόσια κτήρια που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1985, όταν δεν υπήρχε ο αντισεισμικός κανονισμός, που χρήζουν αντισεισμικής ενίσχυσης. Κανένα τέτοιο έργο δεν έχει ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Με την κατάργηση δε και τις συγχωνεύσεις αρμόδιων φορέων του Δημοσίου, τους προσεισμικούς ελέγχους έχουν αναλάβει οι Δήμοι, των οποίων οι πόροι έχουν περικοπεί και το προσωπικό τους συνεχώς μειώνεται. Υπολειτουργούν οι Υπηρεσίες Αποκατάστασης Ζημιών, Τ.Α.Σ. κ.λπ., που είχαν αρμοδιότητα για μετά το σεισμό.
Τι προτείνουμε; Πολλές είναι οι νέες γνώσεις που η επιστημονική κοινότητα έχει για τα σεισμικά φαινόμενα, αλλά τρία είναι τα σημαντικά συμπεράσματα, τόσο στο επιστημονικό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο, που έχουν πρακτική αξία στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών του σεισμού:
1. Ο βασικός παράγοντας που καθορίζει το πόσο καταστροφικός είναι ένας σεισμός δεν είναι τόσο πολύ το μέγεθός του όσο είναι η εγγύτητα της εστίας του στην κατοικημένη περιοχή.
2. Η ενσωμάτωση κάθε νέας γνώσης στις αντισεισμικές προδιαγραφές των κτηρίων είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη, αλλά πολύ περισσότερο σημαντική είναι τόσο η τήρηση αυτών των προδιαγραφών όσο και η τήρηση μερικών βασικών κανόνων, ανεξάρτητα από αντισεισμικούς κανονισμούς, όπως το κόψιμο υποστυλωμάτων, ή το χτίσιμο πάνω σε μπαζώματα, ή και πολλές άλλες κακοτεχνίες. Επίσης, μια ζημιά που δεν επισκευάζεται έγκαιρα έχει δυσανάλογου μεγέθους καταστροφικά αποτελέσματα.
3. Η πρόγνωση του συγκεκριμένου σεισμού δεν είναι δυνατή. Άρα, πρέπει να λειτουργούμε και να είμαστε έτοιμοι ωσάν ο επόμενος καταστροφικός σεισμός πρόκειται να γίνει κάτω από τα πόδια μας το επόμενο δευτερόλεπτο.
Η καλύτερη πρόγνωση είναι η ετοιμότητα. Για να μη ζήσουμε παρόμοια φαινόμενα, λέμε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να παίρνει αυτά τα μέτρα, ώστε να μειωθούν, όσο γίνεται να ελαχιστοποιηθούν, οι επιπτώσεις και οι συνέπειες που έχουν μεγάλο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, την ίδια μας τη ζωή.
Προτείνουμε άμεσα στην περιοχή μας, στο Δήμο μας:
1. Να ελεγχθούν αντισεισμικά όλα τα δημόσια κτήρια: σχολεία - νηπιαγωγεία - παιδικοί σταθμοί -νοσοκομεία - κέντρα υγείας – εκκλησίες - χώροι συνάθροισης κοινού - χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας της νεολαίας. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που απαρτίζονται από άξιο επιστημονικό προσωπικό, να αναλάβουν τους απαραίτητους ελέγχους. Ο Δήμος να ζητήσει και να διεκδικήσει το επιπλέον τεχνικό προσωπικό, ώστε να διεκπεραιώσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους, αν αυτό που έχει δεν επαρκεί.
Ο Σύλλογός μας μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση και με εθελοντική και ανιδιοτελή εργασία από τα μέλη του.
2. Να γίνει ιδιαίτερη καταγραφή στα κτήρια που χρήζουν ενίσχυσης.
3. Να διεκδικηθούν τα απαραίτητα κονδύλια.
4. Να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα, να γνωρίζουμε ποια κτήρια είναι ασφαλή.
Καλούμε και τους άλλους φορείς της Τριφυλίας να στηρίξουν το αίτημά μας, να το κάνουν δική τους υπόθεση, καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να φέρουν προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να παρθούν οι αποφάσεις από την πλευρά του Δήμου για όλους τους απαραίτητους προσεισμικούς ελέγχους και τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στην περιοχή μας, η οποία είναι στην υψηλότερη κατηγορία επικινδυνότητας για σεισμικά φαινόμενα. 

*** Άστοχη και άδικη παρέμβαση του δημάρχου Καλαμάτας για τις άδειες  
Με έκπληξη διαβάσαμε στο site του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και στον τοπικό Τύπο, στις 25/7/2017, ανακοίνωση του Δήμου, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Με απόφαση του δημάρχου, οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα χορηγούνται μόνο από τον ίδιο για πέντε εργάσιμες ημέρες. Οι όποιες παρεκκλίσεις θα υπάρξουν με εισήγηση των διευθυντών και για απολύτως συγκεκριμένους λόγους και ανάγκες».
Θα θέλαμε να γνωρίσουμε στους δημότες της Καλαμάτας ότι οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν πάντα στις προτεραιότητές τους την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και καμία ενέργειά τους δεν έχει ως σκοπό τη μη εξυπηρέτησή τους. Γι’ αυτό έχουμε λάβει πάντα συγχαρητήρια από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα από το σημερινό δήμαρχο κ. Νίκα, για τις προσπάθειές μας (πρόσφατο παράδειγμα η διαχείριση της κρίσης των σκουπιδιών).
Όσο για τις άδειες των υπαλλήλων που προβλέπονται από το νόμο, οι υπάλληλοι πάντα σε συνεργασία με τους προϊστάμενους και τους διευθυντές του Δήμου, έχουν προχωρήσει σε προγραμματισμό αδειών, ο οποίος έχει λάβει υπ’ όψιν του τις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ οποιαδήποτε δυσλειτουργία.
Οι υπάλληλοι του Δήμου, σε συνάντησή τους στις 24-7-2017, αποφάσισαν ομόφωνα τη διατήρηση του αναφαίρετου δικαιώματός τους για χρήση 10ημερης κανονικής άδειας εντός του μηνός Αυγούστου, τον προγραμματισμό της οποίας θα αναλάβουν οι διευθυντές  και οι τμηματάρχες, οι οποίοι θα είναι και οι υπεύθυνοι  για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών (ποσόστωση και αναπλήρωση), καθώς και συνάντηση του Σωματείου και των διευθυντών με τον κ. δήμαρχο, την οποία και αρνήθηκε.
Δυστυχώς, η άστοχη και άδικη παρέμβαση του δημάρχου, αφού παρακάμπτει  όλους τους προϊσταμένους και τους διευθυντές και αγνοεί τους υπαλλήλους του Δήμου, δημιουργεί εντυπώσεις οι οποίες δεν είναι πραγματικές και μόνο προβλήματα δημιουργούν στις ζωές του προσωπικού και στη λειτουργία του Δήμου.  Εκ του Δ. Σ.

***  Μπ. Βακαλόπουλος: «Εντέλει η δική μου αριστερά είναι μια μοναχική υπόθεση…» 
Πολιτική θα παράξεις γνωρίζοντας ότι κάποιοι θα στενοχωρηθούν... Πολιτική δε θα παράξεις, αν κοιτάς τις ισορροπίες...
Μπάμπης Βακαλόπουλος
Μέλος Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και του Συντονιστικού Πελοποννήσου της ΔΗ.ΣΥ
 Υ.Γ. :
1ον: Όταν ψηφίζεις, 50 γίνεται ποτέ 70;
2ον: Όταν ψηφίζεις ΝΑΙ και ζητάς να συμπεριληφθεί και κάτι άλλο, βγαίνει ΝΑΙ χωρίς το άλλο (κάτι μας δίδαξε ο Τσίπρας!)
3ον: Στα 43 χρόνια οργανωμένης πολιτικής ένταξης έμαθα ότι και το πιο μικρό «κομματικό» θέμα απασχολούσε τον πολιτικό οργανισμό... και όχι 10 άτομα...
4ον: Όταν έφτιαξα το σπίτι μου μετά τους σεισμούς του 1986 (το ισόγειο δεν είχε πολλά προβλήματα), το έφτιαξα από την αρχή, γιατί με παλιά υλικά δε φτιάχνεται τίποτα καινούριο...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δήλωση αποστράτευσης από τη σημερινή κομματική μου στράτευση... όχι όμως από την πολιτική, γιατί, όπως έλεγε ο Λειβαδίτης, «εν τέλει η δική μου αριστερά είναι μια μοναχική υπόθεση...».

***   Νέοι γιατροί σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Μεσσηνίας 
Με νέους γιατρούς ενισχύονται οι μονάδες υγείας στη Μεσσηνία, με αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.
Πρόκειται για 14 νέους γιατρούς οι οποίοι τοποθετούνται σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του νομού.
Ειδικότερα, στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών τοποθετούνται οι γιατροί Μαρία Καλαντζή και Μαρία Σταυροπούλου.
Στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων τοποθετείται ο γιατρός Ζαχαρίας Στάμος.
Σε ό,τι αφορά τα Περιφερειακά Ιατρεία, τοποθετούνται οι εξής γιατροί:
-Περιφερειακό Ιατρείο Πύργου Τριφυλίας: Παναγιωτόπουλος Οδυσσέας.
-Περιφερειακό Ιατρείο: Σπηλιάς Δημητρόπουλος Ευστάθιος.
-Π.Ι. Πλάτσας: Αυδή Καλλιρόη.
-Π.Ι. Δεσύλλα: Κουτραφούρης Ιωάννης
-Π.Ι. Δωρίου: Σερδέλη Αγγελική.
- Π.Ι. Αρστομένη: Σταυριανός Εμμανουήλ
-Π.Ι. Κάτω Μέλπειας: Τζώρτζης Δημήτριος
-Π.Ι. Βαλύρας: Κατσάρας Αντώνιος
- Π.Ι. Κάμπου: Πατελάκης Κωνστανίνος
-Π.Ι. Οιχαλίας: Ταγκαλάκη Αναστασία
- Π.Ι. Κατσαρού: Χρονόπουλος Κωνσταντίνος. 

***  Οι υπεράριθμοι θεατές στο αμφιθέατρο του Κάστρου 
 
Άραγε, υπάρχει επίσημο νούμερο για το πόσους θεατές χωρά το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας;
Το να κάθονται θεατές στα σκαλιά, στο τσιμεντένιο στηθαίο ή να κουβαλούν καρέκλες επειδή δεν υπάρχουν θέσεις, θεωρείται κάτι φυσιολογικό;
Ελέγχει κανείς τον αριθμό των εισιτηρίων που κόβονται στις παραστάσεις ή απλά υπάρχει το σκεπτικό «ας μπουν και ας καθίσουν όπου βρουν»;
Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα Stop στο πόσοι προσέρχονται σε μια εκδήλωση. Είναι τόσο απλό να υπάρχουν τόσα εισιτήρια όσες οι θέσεις των καθημένων!
Απλά ερωτήματα και σκέψεις που αναζητούν απαντήσεις από τους υπευθύνους που διαθέτουν το χώρο και επιτρέπουν στην κάθε παραγωγή να βάζει όσο κόσμο θέλει σε ένα μέρος που έχει στάνταρ αριθμό καθήμενων.
Οι φωτογραφίες είναι από την παράσταση της Κυριακής, οπότε πολλοί αγανάκτησαν από αυτή την κατάσταση…  Π.Μπ.

***  ΣΕΙΟΝΤΑΙ οι ΗΠΑ! Ο Τραμπ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ τους ΔΙΑΦΥΛΙΚΟΥΣ...

~ Mε μια απόφαση-σταθμό ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει σε διαφυλικά πρόσωπα να υπηρετήσουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Με ανάρτηση του στο twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «Έπειτα από διαβουλεύσεις με τους στρατηγούς μου και ειδικούς για στρατιωτικά ζητήματα, σας ενημερώνω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα αποδεχθεί ούτε θα επιτρέψει σε διαφυλικά πρόσωπα να υπηρετούν, με οποιοδήποτε βαθμό, στον στρατό των ΗΠΑ. Ο στρατός μας χρειάζεται να επικεντρωθεί σε μια αποφασιστική και ολοκληρωτική νίκη και δεν μπορεί να επιβαρύνεται με τις τρομερές ιατρικές δαπάνες και τις διαταραχές που θα έφερναν τα διαφυλικά πρόσωπα στον στρατό».

Η απόφαση του προέδρου Τραμπ, βάζει ένα οριστικό τέλος στην προσπάθεια που γινόταν να τερματιστεί η πολιτική μη ένταξης στον στρατό ατόμων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμούς τους, ενώ, να σημειωθεί ότι επί κυβερνήσεως Ομπάμα, είχε αναιρεθεί η απαγόρευση για ελεύθερη στράτευση των διαφυλικών ατόμων.

***  Έξαλλος ο Τραμπ! «Στραγγίξτε τον βάλτο»…

~ Με ένα νέο «τιτίβισμα» ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιον, με αφορμή τη θέση που συνεχίζει να έχει ο ασκούντα χρέη διευθυντή του FBI, Άντριου Μακέιμπ.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, επίσης, στην ανάρτηση του, επισήμανε για άλλη μια φορά την απουσία έρευνας για την Χίλαρι Κλιντον, ενώ, αναφέρθηκε και στη σύζυγο του Μακέιμπ, η οποία ήταν υποψήφια για τη Γερουσία της Βιρτζίνιας και έλαβε δωρεά από τον κυβερνήτη της Πολιτείας, ο οποίος ήταν σύμμαχος της Κλίντον.
«Γιατί δεν αντικατέστησε ο Υ.Δ. (σ.σ. υπουργός Δικαιοσύνης) Σέσιονς τον ασκούντα χρέη διευθυντή του FBI Άντριου Μακέιμπ, φίλο του Κόμεϊ ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έρευνα για την Κλίντον αλλά έλαβε χοντρά δολάρια (700.000) για την πολιτική καριέρα της συζύγου του από τη Χίλαρι Κλίντον και τους εκπροσώπους της. Στραγγίστε τον βάλτο!».


***  Στο στόχαστρο οι ΗΠΑ! Το Ιράν ΑΠΑΝΤΑ…

~ Το Ιράν θα υιοθετήσει αντίποινα ως απάντηση στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να εισαγάγουν νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί.
«Το ιρανικό κοινοβούλιο θα υιοθετήσει, αρχικά, τα δικά του μέτρα για να ανταποκριθεί στις κυρώσεις των ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Ρουχανί και πρόσθεσε: «θα κάνουμε οποιαδήποτε άλλη κίνηση κρίνουμε αναγκαία σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας μας και θα συνεχίσουμε την πορεία μας χωρίς να δώσουμε σημασία στις κυρώσεις και τις πολιτικές  των ΗΠΑ».
Ο ιρανός ηγέτης συμπλήρωσε ότι ο ιρανικός λαός έχει συνηθίσει σε «εχθρότητες της Ουάσινγκτον».
«Τα τελευταία 40 χρόνια, οι Ιρανοί έχουν υποστεί κυρώσεις, πιέσεις, ψευδείς κατηγορίες από Αμερικανούς πολιτικούς και προπαγάνδα», ανέφερε.

***   Eίναι ΚΛΕΦΤΕΣ Προγραμμάτων και Συνθημάτων...(ΒΙΝΤΕΟ)

~    Κυβέρνησε τη μισή αντιπολίτευση. Κυβέρνησε στις πιο παραγωγικές χρονιές της Ελλάδας.
Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο σκοπό της. Όχι μόνο δε βοήθησε την Ελλάδα να δημιουργήσει, αλλά αντίθετα την κατέστρεψε. Κατέστρεψε την παραγωγή, κατέστρεψε τον πρωτογενή τομέα.

Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία ζητά ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού και μάλιστα με θράσος, ο Πρόεδρός της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την παραγωγή.
«Πρώτη προτεραιότητα για εμάς ο πρωτογενής τομέας και ειδικά η αλιεία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ιχθυόσκαλα Καβάλας νωρίτερα σήμερα.
VIDEO : Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα για εμάς ο πρωτογενής τομέας και ειδικά η αλιεία , https://youtu.be/adVR0uRFCQg .-
~ Μόνο που η δήλωση αυτή προκαλεί οργή στους πολίτες.
Με ποιο πρόγραμμα θα το κάνει αυτό η Νέα Δημοκρατία; Με το μνημόνιο; διότι αυτό είναι το μόνο πρόγραμμα που έχει η Νέα Δημοκρατία, μιας και το ψήφισε και φυσικά θα το εφαρμόσει. Άλλωστε ούτε το site της Νέας Δημοκρατίας έχει κάποιο καταγεγραμμένο πρόγραμμα. Μόνο ευχές για αλλαγή της κατάστασης. Μόνο που με ευχές δεν γίνεται δουλειά.
Επειδή λοιπόν δεν έχει πρόγραμμα, αντιγράφει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. Όσοι το έχετε διαβάσει ξέρετε πως έχουμε δίκιο κι όσοι δεν το έχετε διαβάσει σας καλούμε να το κάνετε.
Πόσα χρόνια ο Κ. Βελόπουλος μιλά για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα και την ανάπτυξη της Παραγωγής; Πόσα χρόνια φωνάζει πως χωρίς αυτήν καμιά αλλαγή δε θα δούμε στη ζωή μας;
Το ότι αντιγράφουν είναι κακό. Το ότι δεν μπορούν να το κατανοήσουν είναι το χείριστο. Είναι κακέκτυπα του πρωτοτύπου και σαν το πρωτότυπο τίποτα.
Άλλωστε δεν πιστεύουν στην Παραγωγή. Πιστεύουν στις καρέκλες. Το παρελθόν τους το αποδεικνύει…

***  Νέες υποσχέσεις Τσίπρα! Μας λέει πότε θα... φύγουμε από τα μνημόνια... (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκριματικά Champions League
Ο Ολυμπιακός «άλωσε» το Βελιγράδι, ήττα 2-0 για την ΑΕΚ
*** ΠΑΡΤΙΖΑΝ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-3 .-
Με αποκάλυψη τον Μπεν, που «σκότωσε» την Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι σκοράροντας δις (6΄, 56΄), ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τη Σερβία με 3-1 (10΄ Ταβάμπα - 90΄+ Εμενίκε τα άλλα γκολ) και έχει πια τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στις 2 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 1-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» αιφνιδίασαν τους Σέρβους στο 6΄, όταν ο Μπεν έκλεψε την μπάλα, την άλλαξε με τον Μάριν και νίκησε τον Κλιάιτς, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η Παρτιζάν ισοφάρισε: ο Γιάνκοβιτς γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Ταβάμπα έκανε την προβολή και η μπάλα κόντραρε στον Καπίνο, που είχε πέσει στα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα.
Παραδόξως, όμως, παρά το γρήγορο ρυθμό άλλη φάση στο πρώτο μέρος δεν καταγράφηκε. Ο Ολυμπιακός έλεγχε το παιχνίδι, όμως από το 25΄ και ύστερα οι Σέρβοι πίεσαν αρκετά και οδήγησαν τους αντίπαλους μέσους σε αρκετά «πουλήματα» της μπάλας και κακή κυκλοφορία, αλλά χωρίς να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο.
Ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να αιφνιδιάσει ξανά την Παρτιζάν και τα κατάφερε με ένα καταπληκτικό γκολ, πάλι από τον Μπεν, στο 56ο λεπτό: ο επιθετικός από τις Κομόρες έκανε τις προσποιήσεις από δεξιά στην περιοχή και με έξοχο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία.
Τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους έδωσε ο Εμενίκε (είχε μπει στη θέση του Μπεν!) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, από έξοχη πάσα του Φιγκέιρας, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Να σημειωθεί ότι ο Φορτούνης ένιωσε στομαχικές ενοχλήσεις στη διάρκεια της προθέρμανσης και αποκλείστηκε από την αποστολή, ενώ στο ημίχρονο της αναμέτρησης δημιουργήθηκε ένταση στη φυσούνα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, εξαιτίας των αντικειμένων που πετούσαν από την εξέδρα οπαδοί της Παρτιζάν στους παίκτες του Ολυμπιακού.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταβίντε Μάσα (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εβέρτον, Λεονάρντο - Σιώπης, Φιγκέιρας
 ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Όστοϊτς, Τσίρκοβιτς (73΄ Ν. Μίλετιτς), Ν. Μίλετιτς, Εβέρτον, Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς (82΄ Πάντιτς), Λεονάρντο, Ταβάμπα, Τζούρτζεβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (80΄ Πάρντο), Μάριν (81΄ Ζντιέλαρ), Σεμπά, Μπεν (88΄ Εμενίκε).
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Γιαννιώτης, Βούκοβιτς, Εμενίκε, Ζντιέλαρ, Σισέ, Πάρντο και Σεμπά.
Στον πάγκο για την Παρτιζάν: Στεφάνοβιτς, Μιχάϊλοβιτς, Ζουμά, Γιέβτοβιτς, Ίλιτς, Πάντιτς και Μίλετιτς.
Διαιτητής: Νταβίντε Μάσα (Ιταλία)   Newsroom ΔΟΛ

*** ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  0-2 .- ^
Τα κόρνερ «πρόδωσαν» την ΑΕΚ στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ
Πλέον «βλέπει» Europa League
Από δύο στημένες φάσεις η ΑΕΚ, έχασε με καθαρό σκορ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η υπόθεση πρόκριση στα play off του Champions League έγινε εξαιρετικά δύσκολη. Η «Ένωση» μπροστά στο κοινό της στο ΟΑΚΑ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε 2-0 από τους Ρώσους στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Ο Τζαγκόεφ (45’) και Βερνμπλουμ (56’) τα γκολ για την ΤΣΣΚΑ που είναι αγκαλιά με την πρόκριση.
Από δύο στημένες φάσεις η ΑΕΚ, έχασε με καθαρό σκορ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η υπόθεση πρόκριση στα play off του Champions League έγινε εξαιρετικά δύσκολη.
Η «Ένωση» μπροστά στο κοινό της στο ΟΑΚΑ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε 2-0 από τους Ρώσους για τον 1ο αγώνα του Γ’ προκριματικού γύρου. Ο Τζαγκόεφ (45’) και Βερνμπλουμ (56’) τα γκολ για την ΤΣΣΚΑ που είναι αγκαλιά με την πρόκριση.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της. Την πρώτη καλή ευκαιρία την έχασε στο 19’. Ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ακινφέεφ, αλλά άργησε υπερβολικά και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ να διώξει.
Στο 28’ οι Ρώσοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Βέρνμπλουμ έξω από την περιοχή σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Σιμόες και κατέληξε στο δοκάρι. Κι ενώ το ημίχρονο θα λήξει ισόπαλο, η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε στην τελευταία φάση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Βάσιν έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Τζαγκόεφ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ μπήκε πιο δυνατά και ευδοκίμησε να πετύχει γρήγορα ένα δεύτερο τέρμα. Στο 56’ ο Βιτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Βέρνμπλουμ νίκησε τον Ανέστη κι έκανε το 2-0.
Η ΑΕΚ φάνηκε ότι της στοίχισε το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην επανάληψη ήταν ακίνδυνη επιθετικά.
Διαιτητής: Φριτζ (Γερμανία)
Κάρτες: Πατίτο
 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (60’ Κλωναρίδης), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70’ Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (60’ Αλμέιδα).
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Φερνάντες, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ Τζαγκόεφ (75’ Νάτχο), Γκολοβίν(83’ Μιλάνοφ), Βιτίνιο, Τσαλόφ (87’ Μακάροφ).
Στον πάγκο για την ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Αλμέιδα, Τσόσιτς, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Πατίτο
* Γιακουμάκης και Τρίστασον οι δύο που έμειναν εκτός 18άδας.
Στον πάγκο για την ΤΣΣΚΑ: Πομάζουν, Ιγκνάσεβιτς, Μιλάνοβ, Μακάροβ, Νάτσο, Κούτσαεβ, Ολανάρε  Newsroom ΔΟΛ

***  Στις αποψινές πρώτες συναντήσεις του 3ου προκριματικού γύρου στο Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Παρτιζάν - Ολυμπιακός 1-3
ΑΕΚ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-2
Καραμπάχ - Σερίφ 0-0
Σλάβια Πράγας - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-0
Στέαουα Βουκουρεστίου - Πλζεν 2-2
Βαρντάρ Σκοπίων - Κοπεγχάγη 1-0
Αστάνα - Λέγκια Βαρσοβίας 26/7
Ντιναμό Κιέβου - Γιουνγκ Μπόις 26/7
Σάλτσμπουργκ - Ριέκα 26/7
Χαποέλ Μπερ Σεβά - Λουντογκόρετς 26/7
Βιτορούλ - ΑΠΟΕΛ 26/7
Μάριμπορ - Χαφναρφιόρδουρ 26/7
Νις - Αγιαξ 26/7
Σέλτικ - Ρόζενμποργκ 26/7
Κλαμπ Μπριζ - Μπασακσεχίρ 26/7

***  ΕΠΟ: Νέος αρχιδιαιτητής ο Πορτογάλος Περέιρα  Θα ορίζει τους ρέφερι...
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία μετά από διαβουλεύσεις με την FIFA και την UEFA, ενέκρινε τροποποιήσεις στον κανονισμό Διαιτησίας της ΕΠΟ, οι οποίες συμμορφώνονται με τον κανονισμό για την οργάνωση της διαιτησίας στις ομοσπονδίες μέλη της FIFA και τη σύμβαση διαιτησίας της UEFA.
Ο νέος κανονισμός διαιτησίας καθορίζει μια νέα δομή και σύνθεση της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας. Ένας αλλοδαπός πρόεδρος, ο Βίτορ Μανουέλ ντε Μέλο Περέιρα από την Πορτογαλία, θα προεδρεύσει της νέας κεντρικής επιτροπής διαιτησίας και θα είναι υπεύθυνος για τον ορισμό διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και στο τμήμα διαιτησίας της ΕΠΟ.
Ο Περέιρα διαθέτει πλούσια εμπειρία στη διαιτησία έχοντας διατελέσει διεθνής διαιτητής, πρόεδρος της πορτογαλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, της επιτροπής διαιτησίας των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών και μέλος διαφόρων επιτροπών της FIFA και της UEFA.
Ο 60χρονος έκανε μεγάλη καριέρα τη δεκαετία του '90, όντας διαιτητής Primeira Liga από το 1989 μέχρι το 2002 και διαιτητής FIFA από το 1992 μέχρι το 2002, όταν και κρέμασε τη "σφυρίχτρα" του. Συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα 1998 και 2002 όπου διηύθυνε από δύο αγώνες, ενώ σφύριξε τρία παιχνίδια στο Euro 2000, τον τελικό του Κυπέλλου UEFA 2002, το Super Cup Ευρώπης 2001 και τους τελικούς Κυπέλλου Πορτογαλίας 1995 και 1996.
Το 2011 παρέλαβε το Ειδικό Βραβείο της FIFA για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, ενώ διετέλεσε παρατηρητής της UEFA. Μαζί του στη διοίκηση της ΚΕΔ θα παραμείνουν οι Σταύρος Τριτσώνης, Μιχάλης Κουκουλάκης και Δημήτρης Καλύβας, ενώ ο Κύρος Βασάρας θα αποτελεί τον υπεύθυνο εκπαίδευσης των διαιτητών. Τέλος, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα αναδειχθεί από τις αρχαιρεσίες της Παρασκευής 18ης Αυγούστου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Τελάντερ κατέθεσε προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού Ζητεί ελευθερία και χρήματα
Στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ προσέφυγε ο Ράσμους Τελάντερ κατά του Παναθηναϊκού, με αίτημα να μείνει ελεύθερος και να του επιδικαστεί ποσό 510.000 ευρώ.
Το ποσό αφορά τα χρήματα που του οφείλονται και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι του 2018.
Ο Δανός κεντρικός αμυντικός παραμένει, πάντως, σε συζητήσεις με τη διοίκηση της ΠΑΕ και πρόθεση του είναι διασφαλίσει τα χρήματα του για τη νέα χρονιά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Η FIFA ανακοίνωσε την επιτροπή παρακολούθησης της ΕΠΟ
Επικεφαλής ο Χίμπελ

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, μια μέρα μετά από τη συνάντηση του απεσταλμένου της FIFA στην Ελλάδα και επικεφαλής της επιτροπής εθνικών ομοσπονδιών, Μπιορν Βασάλο, με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ανακοίνωσε τη σύνθεση της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ.
Πρόεδρος της επιτροπής θα είνα ο Χέρμπερ Χίμπελ, δικηγόρος στο επάγγελμα και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστρίας, καθώς και της νομικής επιτροπής της UEFA.
Μέλος της επιτροπής θα είναι ο Ίβαν Βέλα, Διευθυντής Αθλητισμού της Μάλτας, μάνατζερ της ομοσπονδίας της χώρας και Διευθυντής Τοποθεσιών της UEFA. Το έτερο μέλος θα είναι ο Ισπανός με αλβανικές ρίζες Εντουάρντο Ντερβίσι, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής της Επιτροπής Αδειοδότησης της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Η Επιτροπή Παρακολούθησης αρχικά θα επιθεωρήσει τις εργασίες για τις εκλογές της ΕΠΟ την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ακολούθως και για τουλάχιστον 12 μήνες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επιτροπή «θα ελέγχει την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και τη γενικότερη κατάσταση της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένης και της χρηματοδότησης και του μπάτζετ, θα αναφέρει και θα παρέχει συστάσεις σε θέματα λειτουργίας της ΕΠΟ και θα παρακολουθεί τις ενέργειες που θα εκπορεύονται από τις συστάσεις της.
Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα παρέχει στη FIFA και στην UEFA αναφορές τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .-  
 ~  * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-25-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :
Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-26-2017.html .-
~

~     http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5744   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.052  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: