ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
ΣΆΒΒΑΤΟ  23 ΙΟΥΝΊΟΥ 2918 .
~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~






23 Ιουνίου: Εορτή της Αγίας Αγριππίνας 
Tη μνήμη της Αγίας Αγριππίνας τιμά σήμερα, 23 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Αγριππίνα, γεννήθηκε και μαρτύρησε στη Ρώμη. Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε βαθύτατο χριστιανικό φρόνημα και αφοσιώθηκε στην υπηρεσία του Κυρίου και Λυτρωτού της. Για το λόγο αυτό διέθεσε όλη της την περιουσία για την ανακούφιση των πτωχών και τη θεραπεία των ασθενών.
* Για την αγάπη του ουράνιου Νυμφίου της, απέφυγε το γάμο και προτίμησε να γίνει νύμφη του Χριστού.
Όσες δε φορές είχε ανάγκη, η εκκλησία της Ρώμης, η Αγριππίνα έτρεχε πρώτη να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Όμως η Αγία δεν προσέφερε μόνο υλικά αγαθά αλλά και πνευματικά, διδάσκοντας την χριστιανική πίστη και οδηγώντας στο δρόμο της αλήθειας, πλήθη πλανημένων.
Η θεάρεστη αυτή δράση της Αγρυππίνας δεν ήταν δυνατό να παραμείνει για πολύ καιρό κρυφή. Το 262 μ.Χ., την κατήγγειλαν στις αρχές, ως ανατροπέα της πατροπαράδοτης λατρείας των ειδώλων. Η Αγία αποδέχθηκε τις καταγγελίες και με περισσό θάρρος, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό.
Οι διώκτες της δεν δίστασαν να τη μαστιγώσουν για να κάμψουν το αγωνιστικό της φρόνημα. Όταν κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να μεταπείσουν την Αγριππίνα, την υπέβαλαν σε νέα φρικτά βασανιστήρια.
Το σώμα της Αγίας δεν άντεξε τα μαρτύρια και με μαρτυρικό και ένδοξο τρόπο παρέδωσε την Αγία ψυχή της. Τρεις χριστιανές γυναίκες, η Βάσσα, η Παύλα και η Αγαθονίκη παρέλαβαν το σεπτό σκήνωμά της και μετά από αρκετή περιπλάνηση κατέληξαν, στη Σικελία, όπου και το ενταφίασαν.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείον Πνεύματι, κραταιωθείσα, ηνδραγάθησας, γενναιοφρόνως, Αγριππίνα παρθενίας οσφράδιον όθεν Χριστού δοξασθείσα τη χάριτι, πηγάς θαυμάτων βλυστάνεις τοις πέρασι. Μάρτυς ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αγριππίνας - 23 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/fVCn-QJYo5g .-

~**  Τάμα: Πώς και γιατί γίνεται- Η Παναγία κι οι Άγιοι θέλουν το τάμα σου
~  Αν θέλουμε να δώσουμε ένα σύντομο ορισμό, όπως σημειώνεται και σε βιβλίο της Ι.Μ.Παρακλήτου, μπορούμε να πούμε, ότι τάμα είναι η συνειδητή υπόσχεση κάποιας αγαθής πράξεως η προσφοράς προς τον Θεό, την Παναγία ή τούς Αγίους μας.
*  Είναι γεγονός ότι σχετικά με το θέμα αυτό υπάρχουν πολλές και διάφορες ερμηνείες.
Με το τάμα δεσμεύουμε την συνείδησή μας. Αυτή ακριβώς η συνειδησιακή δέσμευση είναι που κάνει το τάμα να ξεχωρίζει από την απλή πρόθεση ή ακόμα και την σταθερή απόφαση.
Πώς και Πότε μπορούμε να κάνουμε ένα Τάμα;
Αναφορικά δε με το πώς – πότε μπορούμε να κάνουμε ένα τάμα, χρειάζεται να πούμε ότι προϋπόθεση είναι η ήρεμη και ώριμη σκέψη, χωρίς πίεση, εξαναγκασμό, φόβο ή βία και με πλήρη επίγνωση του τί και σε ποιόν υποσχόμαστε.
Δεν μπορούμε επίσης να κάνουμε τάμα που να αφορά άλλα πρόσωπα, ή πράγματα και θέματα που δεν αφορούν άμεσα εμάς. Επίσης δε μπορούν να αναφέρονται σε άλλους χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Προσοχή χρειάζεται και στο αντικείμενο του τάματος, το οποίο θα πρέπει να είναι καλό και άγιο.
Ό,τι είναι ανώφελο και άπρεπο δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο ταμάτων.
Δεν πρέπει επίσης να κάνουμε ένα τάμα, ακόμα και άγιο, αν η εκπλήρωσή του δεν συμβιβάζεται με άλλες σημαντικές υποχρεώσεις της ζωής μας.
Π.Χ.: Μία μητέρα δεν μπορεί να τάξει ένα πολυήμερο προσκύνημα σε ιερό τόπο, αν για την εκπλήρωση του τάματός της πρέπει να αφήσει τα μικρά παιδιά της μόνα και απροστάτευτα.
~  Χρειάζεται επίσης να γνωρίζουμε ότι για να γίνει το τάμα μας ευπρόσδεκτο από τον Θεό πρέπει να είναι καρπός γνήσιας ευλάβειας, να συνοδεύεται από μετάνοια, αγώνα εναντίον τής αμαρτίας και προκοπή της αρετής.
Είναι ανώφελα τα τάματα χωρίς διόρθωση βίου και ελπίδα σωτηρίας.
Εκπλήρωση του Τάματος
Η εκπλήρωση του τάματος χρειάζεται να είναι δυνατή-εφικτή σε χρόνο εύλογο και όχι αόριστα. Τάζοντας κάτι που δεν μπορούμε να το εκπληρώσουμε δείχνουμε ασέβεια και επιπολαιότητα.
Ένα βιβλίο της Π.Δ., ο Εκκλησιαστής, αναφέρει σχετικά:
Όταν τάξεις κάτι στον Θεό μην αργήσεις να το εκπληρώσεις, γιατί δεν αρέσουν στον Θεό οι επιπόλαιοι. Εσύ λοιπόν ό,τι τάξεις να το εκπληρώνεις. Καλύτερα να μην τάξεις, παρά να τάξεις και να μην εκπληρώσεις το τάμα σου (5,3-4).

~** Πότε μοιάζεις με τον Θεό;
~ «Και δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο· σύμφωνα με τη δική του εικόνα τον δημιούργησε». Μήπως όμως δεν πρόσεξες ότι ήταν ελλιπή κι όχι επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που παρουσιάσαμε;
*   «Ας δημιουργήσουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα και κατά τη δι­κή μας ομοίωση». Η απόφαση είχε δύο στοιχεία «κατ’ εικόνα» και «καθ’ ομοίωση».
Η δημιουργία όμως έχει ένα. Πώς εξηγείται αυτό; Μήπως αρχικά σκέφθηκε ο Θεός διαφορετικά, και εκ των υστέρων άλλαξε γνώμη; Μήπως κάποια μετάνοια ακολούθησε ευθύς μετά τη δημιουργία; Μήπως εκφράζεται η αδυναμία του Δημιουργού, που άλ­λα αποφασίζει πιο μπροστά, κι άλλα πραγματοποιεί με­ταγενέστερα;
Ή μήπως κρύβεται κάποια πολυλογία σ’ αυτά τα λόγια; Γιατί αμέσως αυτό λέει· «Ας δημιουργή­σουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με την εικόνα και την ο­μοίωση».
Γιατί, αφού είπε «κατ’ εικόνα», δεν παρέλειψε να προσθέσει: και «καθ’ ομοίωση». Απ’ αυτές όποια ά­ποψη κι αν προτιμήσουμε, θα κατηγορήσουμε το γραφτό λόγο. Γιατί αν λέει το ίδιο πράγμα με δύο όρους, είναι πλεονασμός, το να επαναλαμβάνει δύο φορές τα ίδια.
Αλλά το να λέμε ότι στην Αγία Γραφή υπάρχει λόγος περιττός, είναι φοβερή βλασφημία. Γιατί δεν περιέχει λόγια περιττά. Συνεπώς είναι αναγκαίο να δημιουργήθηκε ο άνθρωπος σύμφωνα με την εικόνα του Θεού και καθ’ ο­μοίωση.
Αλλά γιατί δεν λέει: Και δημιούργησε ο Θεός τον άν­θρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα και κατά την ομοίωση; Αδυνατεί ο Δημιουργός; Είναι άσεβής ο λόγος. Μήπως μετανόησε Εκείνος που δίνει την προσταγή; Α­κόμη πιο βλάσφημο και να το σκεφθείς.
Αλλά μήπως είπε, κι ύστερα μετέβαλε γνώμη; Όχι. Ούτε η Γραφή το λέ­ει, ούτε ο Δημιουργός αδυνατεί, ούτε η αρχική θέληση ματαιώθηκε. Και ποιός είναι ο λόγος της σιωπής; «Ας δημιουργήσουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα και κατά την ομοίωση». Απ’ αυτά τα δύο, το μεν ένα το αποκτάμε κατά την ώρα της δημιουργίας το δε άλλο το πετυχαίνουμε με τη θέληση. Κατά την πρώτη δημιουργία μαζί με μας συνυπάρχει και το ότι έχουμε δημιουργηθεί σύμφωνα με την εικόνα του Θεού.
Το να φθάσουμε να ομοιάσουμε με το Θεό, το πετυχαίνουμε εμείς οι ίδιοι με την ελεύθερη προαίρεση. Κι αυτό το σχετικό με την προαίρεση υπάρχει μέσα μας με τρόπο δυναμικό, το μεταφέρουμε δε στους εαυτούς με τρόπο ενεργητικό. Κι αν δεν έλεγε ο Κύριος εκ των προτέρων, όταν μας δη­μιουργούσε, «ας δημιουργήσουμε» και «κατά την ομοίω­ση», αν δηλαδή δεν μας είχε χαρίσει τη δύναμη να φθάσουμε στο «κατά την ομοίωση», δε θα είχαμε πάρει στην εξουσία μας την ομοίωση προς το Θεό. Τώρα όμως δυνα­μικά μας είχε δημιουργήσει για να μοιάσουμε στο Θεό.
Και με το να μας δίνει τη δύναμη, για να μοιάσουμε στο Θεό, μας αφήνει να γίνουμε οι ίδιοι εργάτες της ομοίωσης προς το Θεό. Κι αυτό έγινε με το σκοπό να αναγγέλλει η αμοιβή τη δουλειά, και για να μην είμαστε σαν τις εικόνες που ζωγραφίζει ο ζωγράφος και βρίσκονται έτσι τυχαία, και τέλος τα αγωνίσματα για τη δική μας εξομοίωση να μην αποδώσουν σε άλλον τον έπαινο.
Γιατί όταν βλέπεις την εικόνα, να είναι φτιαγμένη με ακρίβεια ως προς το πρωτότυπο, δεν επαινείς την εικόνα, αλλά θαυμάζεις το ζωγράφο. Για να είναι, λοιπόν, για μένα ο θαυμασμός κι όχι για κανένα ξένο, άφησε ο Θεός σε μένα, το να γίνω ό­μοιος με το Θεό. Γιατί με το να είμαι λογικός, έχω το κατ’ εικόνα. Γίνομαι όμως καθ’ ομοίωση, με το να γίνω Χρι­στιανός. Γιατί μας παραγγέλλει: «Να γινόσαστε τέλειοι, όπως είναι τέλειος ο ουράνιος Πατέρας σας» (Ματθ. 5, 48).
~  Βλέπεις πού μας αποδίδει ο Κύριος το καθ’ ομοίωση; Στην αγαθότητα, γιατί ανατέλλει τον ήλιο του στους πο­νηρούς και στους αγαθούς και βρέχει για τους δικαίους και για τους άδικους. Αν γίνεις άνθρωπος, που αποστρέφεσαι την πονηρία, αμνησίκακος, που δεν θυμάσαι τη χθε­σινή έχθρα, αν φθάσεις να αγαπάς τους αδελφούς σου και να συμπάσχεις μαζί τους, ομοίασες προς το Θεό.
Αν συγχωρείς τον εχθρό σου μέσα από την καρδιά σου, ομοίασες προς το Θεό. Αν γίνεις για τον αδελφό σου, που έσφαλε σε βάρος σου, τέτοιος που είναι ο Θεός για σένα τον αμαρτωλό, ομοίασες προς το Θεό με την ευσπλαχνία προς τον πλησίον σου.
Συνεπώς έχεις μεν το κατ’ ει­κόνα, με το ότι είσαι λογικός, αλλά μπορείς να γίνεις καθ’ ομοίωση, με το να φορέσεις πάνω σου σαν ένδυμα την αγαθότητα. Απόκτησε αισθήματα συμπάθειας, την αγαθότητα, για να ενδυθείς το Χριστό.
Γιατί με όλα ε­κείνα τα προτερήματα με τα οποία καλλιεργείς μέσα σου τη συμπάθεια, με αυτά ενδύεσαι το Χριστό. Και με την οικειότητά σου προς το Χριστό, γίνεσαι οικείος με το Θεό. Έτσι η διήγηση γίνεται διδασκαλία για την ανθρώπινη ζωή.
«Ας δημιουργήσουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα». Έχω λοιπόν, το κατ’ εικόνα με τη δη­μιουργία. Γίνομαι δε και καθ’ ομοίωση με τη θέλησή μου. Γιατί έδωσε τη δύναμη για το καθ’ ομοίωση. Γιατί αν σε δημιουργούσε και καθ’ ομοίωση, πώς θα φαινόταν η δόξα σου; Και γιατί να έπαιρνες εσύ το στεφάνι της νίκης;
Γιατί αν ο Δημιουργός σού πρόσφερε το παν, με ποιό τρόπο θα ανοιγόταν για σένα η βασιλεία των ουρανών; Τώρα όμως το μεν ένα σου έχει δοθεί, ενώ το άλλο μένει ατελείωτο, ώστε, όταν καταστήσεις τον εαυτό σου τέλειο, να γίνεις άξιος της ανταμοιβής από το Θεό. Και πώς γινόμαστε καθ’ ομοίωση Θεού; Με τη βοήθεια των Ευαγγελίων. Τί είναι ο Χριστιανισμός; Εξομοίωση με το Θεό, κατά το δυνατό στην ανθρώπινη φύση.
Εφόσον αποδέχτηκες να γίνεις Χριστιανός, σπεύσε να αναδειχθείς όμοιος με το Θεό, φόρεσε ως ένδυμα το Χριστό. Αλλά πώς θα τον ενδυθείς, συ που δεν έχεις σφραγισθεί, συ που δεν έχεις λά­βει το Βάπτισμα; Συ που δεν πήρες ακόμη τη στολή της αφθαρσίας; Διώχνεις μακριά την εξομοίωσή σου προς το Θεό.
Αν σου έλεγα· έλα να γίνεις όμοιος με το βασι­λιά, δε θα με θεωρούσες ευεργέτη; Επειδή θέλω να σε κά­νω όμοιο με το Θεό, αποφεύγεις το λόγο που σε θεο­ποιεί, αφού κλείνεις τα αυτιά, για να μην ακούσεις ούτε κι αυτά τα σωτήρια λόγια;
Πηγή: Του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, Περί κατασκευής του ανθρώπου, εκδ. Τέρτιος, σ. 311-317.

~**  Τα γιατί της ζωής…
~  Γιατί, Θεέ μου, να υπάρχουν στιγμές που στεκόμαστε μπροστά σε ένα απέραντο κενό, σε ένα μεγάλο δίλημμα για την ζωή μας;
&* Γιατί, Θεέ μου, να υπάρχουν στιγμές που μετά την πτώση μας να νιώθουμε την δική Σου Ευσπλαχνία και αγάπη να πλημμυρίζει την καρδιά μας, να αρπάζει κάθε κακό και απαισιόδοξο, αντικαθιστώντας το με την γαλήνη Σου;
Γιατί, Θεέ μου, η καρδιά μας να ταλαντεύεται στους δυο αυτούς πόλους, τον χαοτικό και την όμορφη αγκαλιά που μας ανοίγεις;
Την απάντηση μου την δίνεις Εσύ με την παρουσία Σου, με την πατρική Σου αγάπη.
~ Γιατί υπάρχεις Εσύ Θεέ μου που μας δίνεις ευκαιρίες για να μάθουμε να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε στην ζωή μας, να μην χάνουμε την ελπίδα μας, Πέφτουμε για να μάθουμε να απλώνουμε το χέρι μας, το μικρό και αδύναμο, στο δικό Του μεγάλο χέρι που μας σηκώνει ψηλά, μας κάνει να στρέφουμε το βλέμμα μας στον ουρανό.
Οι δοκιμασίες στην ζωή δεν είναι για να μας ρίχνουν κάτω, αλλά για να μας κάνουν πιο δυνατούς στη ζωή, για να προστρέχουμε πιο εύκολα στην αγάπη Του.
Καλή δύναμη σε όλους.

~**  Αγιος Γέροντας Πορφύριος: «Από την κατάθλιψη στη χαρά! Πως;»
~  «Σήμερα συμβαίνει πολλές φορές ο άνθρωπος να αισθάνεται θλίψη, απελπισία, νωθρότητα, τεμπελιά, ακηδία κι όλα τα σατανικά.
*  Να είναι θλιμμένος, να κλαίει, να μελαγχολεί, να μη δίνει σημασία στην οικογένεια του, να ξοδεύει ένα σωρό χρήματα στους ψυχαναλυτές για να πάρει φάρμακα. Αυτά οι άνθρωποι τα λένε «ανασφάλεια». Η θρησκεία μας πιστεύει ότι αυτά είναι πειρασμικά πράγματα.
Ο πόνος είναι μία ψυχική δύναμη που ο Θεός την έβαλε μέσα μας, με προορισμό να κάνει το καλό, την αγάπη, τη χαρά, την προσευχή. Αντ’ αυτού ο διάβολος καταφέρνει και παίρνει την ψυχική αυτή δύναμη από την μπαταρία της ψυχής μας και τη μεταχειρίζεται για κακό, την κάνει κατάθλιψη και φέρνει την ψυχή στην νωθρότητα και στην ακηδία. Βασανίζει τον άνθρωπο, τον κάνει αιχμάλωτο του, τον αρρωσταίνει ψυχικά.
Υπάρχει ένα μυστικό να μεταβάλετε τη σατανική ενέργεια σε καλή. Είναι δύσκολο και χρειάζεται και κάποια προετοιμασία. Προετοιμασία είναι η ταπείνωση. Με την ταπείνωση αποσπάτε τη χάρη του Θεού. Δίνεστε στην αγάπη του Θεού, τη λατρεία Του, στην προσευχή. Αλλά και όλα αν τα κάνετε, τίποτε δεν έχετε καταφέρει, αν δεν έχετε αποκτήσει ταπείνωση.
~   Όλα τα κακά αισθήματα, η ανασφάλεια, η απελπισία, η απογοήτευση, που πάνε να κυριεύσουν την ψυχή, φεύγουν με την ταπείνωση. Αυτός που δεν έχει ταπείνωση, ο εγωιστής, δεν θέλει να του κόψεις το θέλημα, να τον θίξεις, να του κάνεις υποδείξεις. Στενοχωριέται, νευριάζει, αντιδρά, τον κυριεύει η κατάθλιψη.
Η κατάστασις αυτή θεραπεύεται με την χάρη. Πρέπει η ψυχή να στραφεί στην αγάπη του Θεού. Η θεραπεία θα γίνει με το ν’ αγαπήσει τον Θεό με λαχτάρα. Πολλοί άγιοί μας μετέτρεψαν την κατάθλιψη σε χαρά με την αγάπη προς τον Χριστό. Και όταν ενωθείς με τον Θεό και δοθείς σ’ Εκείνον, πάνε όλα τ’ άλλα. Τα ξεχνάς και σώζεσαι.
Η μεγάλη τέχνη, λοιπόν, το μεγάλο μυστικό, για ν’ απαλλαγείς απ’ την κατάθλιψη και όλα τ’ αρνητικά, είναι να δοθείς στην αγάπη του Θεού. Μέσα στην Εκκλησία μας υπάρχει θεραπεία με την αγάπη προς τον Θεό και την προσευχή, αλλά που θα γίνεται με λαχτάρα και πόθο. Αυτό είναι το μυστικό της θεραπείας. Αυτά δέχεται η Εκκλησία μας.»

~**  Ποιος είναι ο λόγος που σήμερα αυξήθηκε τόσο πολύ η αμαρτία;
~ Σας πληροφορώ, αδελφοί μου, ότι αν όλοι συνεργούμε στη σωτηρία των αδελφών μας, με βεβαιότητα γρήγορα πρόκειται να διορθωθούν οι κακοί, και να ελευθερωθούν οι πολιτείες μας από τα κακά και τις αμαρτίες.
*  Διότι, αν ένας μόνο άνθρωπος, που έχει ζήλο θεϊκό στην καρδιά του και αγάπη αδελφική, μπορεί να διορθώσει έναν ολόκληρο λαό, πόσο μάλλον μπορεί να διορθώσει τους αμαρτωλούς τόσο και τόσο πλήθος Χριστιανών, αρκεί μόνο να θελήσουν να αποκτήσουν ζήλο και αδελφική αγάπη στην ψυχή τους;
Αλήθεια! όλη η αιτία της απώλειας των σημερινών αμαρτωλών, και όλη η αιτία, για την οποία σήμερα αυξήθηκε τόσο και βασίλεψε η αμαρτία και ο διάβολος στον κόσμο, δεν είναι άλλη παρά εμείς. Διότι βλέποντας τους αδελφούς μας να αμαρτάνουν φανερά και να κάνουν τόσες κακίες, δεν επιμελούμαστε να πάμε όλοι να τους διορθώσουμε πότε με αδελφικές συμβουλές, και πότε με ελέγχους επιπληκτικούς. Αλλά άλλος άλλην πρόφασιν προφασιζόμενος, όλοι με μιας σιωπούμε, ησυχάζουμε και αφήνουμε τον καθένα να κάνει εκείνα τα κακά, που θέλει και βούλεται. Αυτό το βεβαιώνει ο Χρυσόστομος Ιωάννης λέγοντας:
«Μη λέμε ότι δε μας ενδιαφέρει για τους άλλους, αλλά να δείχνουμε τη φροντίδα που ταιριάζει σε αδελφούς. Εγώ μάλιστα σας υπόσχομαι επακριβώς και εγγυώμαι σε όλους σας, ότι αν εσείς θελήσετε όλοι, όσοι βρίσκεστε παρόντες εδώ, να μοιραστείτε (τη φροντίδα για) τη σωτηρία όσων κατοικούν σ’ αυτή την πόλη, σύντομα θα τη διορθώσετε ολόκληρη…
~  Ας μοιραστούμε λοιπόν (τη φροντίδα για) τη σωτηρία των αδελφών μας. Αρκεί ένας άνθρωπος πεπυρωμένος με ζήλο για να διορθώσει ολόκληρο δήμο. Όταν λοιπόν αυτός δεν είναι ένας, ούτε δυο-τρεις, αλλά τόσο πλήθος, που μπορεί να φροντίσει για τη διόρθωση όσων αμελούν, τότε λοιπόν δε φταίει τίποτε άλλο, που οι περισσότεροι χάνονται και καταπίπτουν, παρά μόνο η δική μας ραθυμία, και όχι η αδυναμία μας. Δεν είναι λοιπόν παράδοξο, όταν μεν βλέπουμε να γίνεται στην αγορά κάποιος καβγάς, να τρέχουμε και να συμφιλιώνουμε τους μαχόμενους -αλλά γιατί να μιλάω για μάχη; Γάιδαρο να δούμε πεσμένο, τρέχουμε να βάλουμε το χέρι μας και να τον σηκώσουμε-, ενώ για τους αδελφούς μας, που χάνονται, να αμελούμε; (Ανδρ. α΄).
Πηγή: Από το βιβλίο «Χρηστοήθεια των Χριστιανών» Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτη

***

***  Χειροπέδες σε πέντε άτομα για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελαία Τριφυλίας 
«Ξινό» βγήκε το ελεύθερο κάμπινγκ που έκαναν την Πέμπτη τρεις  αλλοδαποί και δύο  Έλληνες στην Ελαία Κυπαρισσίας, καθώς συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 4276/2014 (περί τουριστικών υποδομών).
Συνολικά στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, συνελήφθησαν  28 άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν 4 διαρρήξεις.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγιναν έλεγχοι σε 1.038 άτομα, εκ των οποίων τα 774 ήταν Έλληνες και τα 264 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 715 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 182 άτομα, από τα οποία 120 ήταν Έλληνες και 62 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 104 άτομα.
Παράλληλα, βεβαιώθηκαν συνολικά 403 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 4 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
* Ένας 48χρονος γιατί σε έλεγχο που του έκαναν στην περιοχή της Τέντας, οι αστυνομικοί βρήκαν να έχει στην κατοχή του 4,2 γραμμ. χασίς και 12 ναρκωτικά δισκία.
  • Μία 27χρονη, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Οι 2 Έλληνες και οι 3 αλλοδαποί, για ελεύθερο κάμπινγκ στην παραλία της Ελαίας στην Τριφυλία.
  • Τρεις Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δέκα Έλληνες, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
 Εξιχνιάσεις
Παράλληλα, εξιχνιάσθηκαν κλοπές και απόπειρες. Από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, εξιχνιάσθηκε απόπειρα κλοπής που είχε γίνει σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στις 18 Ιουνίου στους Γαργαλιάνους. Άγνωστος μπήκε στο πρακτορείο νύχτα, όμως δεν αφαίρεσε τίποτα. Ωστόσο η δράση του καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης. Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονης, για απόπειρα κλοπής.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκαν άλλες 3 περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά απόπειρα κλοπής από σπίτι γυναίκας στον Άρη Μεσσηνίας. Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι αφού έσπασαν την πόρτα, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου Ρομά.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά κλοπή σε οικόπεδο στον Άγιο Φλώρο. Οι δράστες από περιφραγμένο οικόπεδο, αφαίρεσαν 5 μεγάλες μπαταρίες φωτοβολταϊκών και τρεις κλούβες με χάλκινα εξαρτήματα. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ρομά,  31 και 40 ετών.
Τέλος, εξιχνιάσθηκε και μια περίπτωση κλοπής σε αύλειο χώρο οικίας γυναίκας στον Άμμο Μεσσηνίας. Από τον περιβάλλοντα χώρο αφαίρεσαν δύο μεγάλα χάλκινα καζάνια.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 40χρονου Ρομά για κλοπή.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Η Γαλάζια Νύχτα «κατέβασε» τον κόσμο στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)

Πολύς ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Καλαμάτας το βράδυ της Παρασκευής και βρέθηκε στην παραλία της Καλαμάτας.
Εκεί είχαν στηθεί 3 σημεία όπου ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης έπαιζαν μουσική, ενώ δεν έλειψαν και μουσικά σχήματα είτε στα παραπάνω σημεία είτε στα καταστήματα της οδού Ναυαρίνου, ενώ το 4ο σημείο είχε στηθεί στην παραλία της Μ. Μαντίνειας
Πέρα από τα καταστήματα πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να καθίσουν στην ακτή, με αρκετούς μάλιστα να έχουν οργανωθεί και να έχουν «στήσει» το δικό τους πάρτι.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ευχαριστημένος από την προσέλευση του κόσμου και αφιέρωσε την 3η Γαλάζια Νύχτα στη νεολαία της πόλης.

Video: 





*** Μακεδόνες στον Παναγιώτη Νίκα 
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες και συναντήθηκαν με το δήμαρχο εκπρόσωποι του Συλλόγου Βορειοελλαδιτών Μεσσηνίας.
Ως γνωστόν, ο Σύλλογος Βορειοελλαδιτών έχει ανεγείρει λαμπρό ανδριάντα του Μακεδονομάχου, ο οποίος έχει τοποθετηθεί έμπροσθεν του Διοικητηρίου Καλαμάτας. Στο χώρο του ανδριάντα έχουν σκαλισθεί σε μάρμαρο τα ονόματα περίπου 80 Μεσσηνίων πεσόντων κατά το Μακεδονικό Αγώνα.
Πρόκειται για μνημείο που τιμά τους προγόνους οι οποίοι αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας θα το αναδείξει με εγκατάσταση νυχτερινού φωτισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί άμεσα στο πλαίσιο εκτελούμενης εργολαβίας. Παράλληλα, θα επισκευασθούν τα φθαρμένα μάρμαρα.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης να πραγματοποιηθεί εκδήλωση προσεχώς για το Μακεδονικό Αγώνα και την απελευθέρωση της Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Συλλόγου και του Δήμου Καλαμάτας.

***  Πήγε να κλέψει και του έπεσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του 
Ερήμην δικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Ρομά για κλοπή σε σπίτι στη Σπερχογεία το 2013.
Όπως κατέθεσε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, βρήκαν παράθυρο παραβιασμένο και το σπίτι σε άθλια κατάσταση. Έλειπε μια μαξιλαροθήκη, το ποσό των 1.500 ευρώ και χρυσαφικά. Εκείνο το βράδυ, όπως είπε, δεν κοιμήθηκαν εκεί, αλλά την άλλη μέρα που επέστρεψαν βρήκε στην αυλή της κλειδιά από αυτοκίνητο. Τα παρέδωσε στην Αστυνομία και ταυτοποιήθηκαν ότι ήταν του αυτοκινήτου του κατηγορουμένου.
Ότι είναι δικά του τα κλειδιά παραδέχθηκε και ο κατηγορούμενος τότε στην Αστυνομία, αλλά όχι πως είχε κάνει την κλοπή.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο απλής κλοπής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή.
Β.Β.

***  Με κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο ο Τσίπρας 
Με κόκκινη γραβάτα προσήλθε τελικά ο πρωθυπουργός στη «φιέστα» του Ζαππείου, για τη συμφωνία στο Eurogroup.
«Δυσκολεύομαι λίγο, αλλά...Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται» είπε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο αμήχανα ενώπιον των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
«Φτάνουμε στο τέλος μιας εποχής που πολύ γρήγορα η χώρα θα θέλει να ξεχάσει.
Φτάνουμε στο τέλος του μνημονίου και συνεχίζουμε» είπε ακόμη.
iefimerida.gr 


*** Προσπάθησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση με το ανήλικο παιδί της 
Μια 28χρονη αλλοδαπή συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου της 28χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό της έγγραφο άνηκε σε άλλο πρόσωπο.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών Τσεχίας, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ η 28χρονη συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο επίσης υπέδειξε ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών Τσεχίας, το οποίο και κατασχέθηκε.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Επίσης, χθες το μεσημέρι, συνελήφθη στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 42χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, για κλοπή.

***  Επιτυχημένη αλλά αποπνικτική η κατάσταση στην εκδήλωση των ΚΔΑΠ 
Άκρως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά, ενώ ουσιαστικά σήμανε το τέλος της λειτουργίας  των ΚΔΑΠ για τη φετινή χρονιά.
Η εκδήλωση είχε τίτλο «Τα ΚΔΑΠ στον Ελληνικό Κινηματογράφο» και αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Κάστρο, αλλά η αστάθεια του καιρού ανάγκασε τους ανθρώπους του Δήμου να τη μεταφέρουν στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.
Ωστόσο, η κατάσταση που επικρατούσε στο συγκεκριμένο χώρο ήταν αποπνικτική, μιας και ο κλιματισμός δε λειτουργούσε ομαλά.
Αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες μαθητές και παρευρισκόμενοι να γίνουν μούσκεμα από τη ζέστη.
Άλλοι δημιουργούσαν αυτοσχέδιες βεντάλιες, ενώ πολλοί πέρασαν το μεγαλύτερο διάστημα της εκδήλωσης στο πεζοδρόμιο μην αντέχοντας τις επικρατούσες συνθήκες .
Καλύτερο, λοιπόν, θα ήταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι εκδηλώσεις να αναβάλλονται για άλλη ημερομηνία κι όχι ο κόσμος να υποφέρει από τη ζέστη, σε κλειστό μάλιστα χώρο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας παραβρέθηκε στην εκδήλωση μόλις για μερικά λεπτά. Δε γνωρίζουμε αν αυτό σχετιζόταν με τη ζέστη ή με άλλη δουλειά που τυχόν είχε, αλλά σχολιάστηκε αρνητικά από τους παραβρισκόμενους.
Π.Μπ.

*** Το «φυσάει και δεν κρυώνει» μια ευκατάστατη Τουρκάλα 
Το «φυσάει και δεν κρυώνει» αυτό που έπαθε μια ευκατάστατη υπήκοος Τουρκίας, καθώς η καθυστέρηση μεταβίβασης του σκάφους που πούλησε την έστειλε για τρεις μήνες φυλακή στο Ντουμπάι!
Η απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου η συγκεκριμένη γυναίκα αθωώθηκε για απλή συνέργεια σε παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών.
Όπως εξήγησε και η ίδια, μετά το πραξικόπημα στη χώρα της και τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάσθηκαν, αποφάσισε να πουλήσει το σκάφος που είχε η οικογένειά της. Βρέθηκε αγοραστής, έγινε κανονικά η καταβολή του αντιτίμου, όμως ο αγοραστής ζήτησε να  γίνει πληρεξούσιο σε δικό του άνθρωπο, ώστε να μπορέσει να μεταφέρει το σκάφος στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η διαδικασία για να μεταβιβασθεί στο όνομά του καθυστερούσε.
Τους επόμενους μήνες η κατηγορούμενη μαζί με την κόρη της ταξίδεψαν για λόγους αναψυχής στο Ντουμπάι. Εκεί, όπως περιέγραψε η ίδια, ο έλεγχος στα δικά της χαρτιά κράτησε λίγο παραπάνω, αλλά δεν της είπαν κάτι. Όταν, όμως, ήρθε η ώρα να φύγουν από το Ντουμπάι, συνελήφθη.
Εκεί, λοιπόν, έμαθε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος της, καθώς στο μεσοδιάστημα το σκάφος είχε εντοπισθεί και είχε κατασχεθεί στην Ελλάδα για παράνομη μεταφορά μεταναστών, ενώ στο νηολόγιο φαινόταν ακόμα το όνομά της.
Μέχρι να διευθετηθούν όλα τα νομικά ζητήματα και να εκδοθεί στην Ελλάδα, απ’ όπου είχε εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης, η γυναίκα παρέμεινε στις φυλακές για τρεις μήνες.
Τελικά, με απόφαση του δικαστηρίου χθες αθωώθηκε, καθώς δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να τη συνδέει με την παράνομη πράξη.
Β.Β.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Δείτε το ΕΓΚΛΗΜΑ που ετοιμάζεται να κάνει ο Ν. κοτζιάς στην ΑΟΖ με την Αλβανία… (ΧΑΡΤΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)
{ Συνεχίζει  ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ... Εν  αναμονή εσχάτη προδοσία .. ΕΙΔΙΚΌ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ   για  Α. ΤΣΙΠΡΑ , Π. ΚΑΜΜΕΝΟ , Ν.  ΚΟΝΤΖΙΑ ...κ/λ/π. }.....
~     Ενα τεράστιο έγκλημα ετοιμάζεται να κάνει ο Νίκος Κοτζιάς σε σχέση με τα διαπόντια νησιά του Ιονίου τα οποία μας δίνουν την ΑΟΖ έναντι της Αλβανίας.
Γύρω από την Κέρκυρα υπάρχει 12 μικρά νησιά τα οποία είναι τα εξής:
1. Othonoi
2. Ereikousa
3. Mathraki
4. Diakopo
5. Diaplo
6. Karavi
7. Kastrino
8. Leipso
9. Ostrako
10. Plaka
11. Plateia
12. Tracheia
Όλως περιέργως αυτά τα νησιά είναι άφαντα στο Google Maps:

Η Ελλάδα με βάση την Κέρκυρα και τα υπερπόντια νησιά, θα πρέπει να έχει την ΑΟΖ που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα (γράφημα του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη):

Επιπλέον, η ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία θα πρέπει να είναι η εξής:

Ποιό είναι το πρόβλημα λοιπόν; Ο Νίκος Κοτζιάς, Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, μετά την άρνηση των Αλβανών να γίνει συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σκέφτεται να αποδεχτεί να μη θεωρούνται πλέον ως σημείο εκκίνησης της ΑΟΖ της τα 12 ναυτικά μίλια από τη βραχονησίδα Μπακρέτα βορείως της Κέρκυρας, με την Ελλάδα να μειώνει έτσι την κυριαρχία της κατά 1/4 στο βόρειο Ιόνιο.
Αυτά τα λένε οι ίδιοι οι Αλβανοί, όχι ελληνικά συνωμοσιολογικά σάιτ. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι ένα τεράστιο έγκλημα, αφού στην ουσία θα έχει παραχωρήσει ελληνικό έδαφος (και) στους Αλβανούς.
Δείτε παρακάτω ανάλυση του Κ. Βελόπουλου, Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, για το εν λόγω έγκλημα που ετοιμάζεται, το οποίο είχε αναφέρει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε και άρθρο του την ίδια περίοδο για το θέμα το οποίο είχε δημοσιευτεί από την εφημερίδα Παρασκήνιο:

Επιπλέον, η ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία θα πρέπει να είναι η εξής:

~
Χαρίζουν ΑΟΖ στην Αλβανία; Δυστυχώς, δεν είναι μόνο το Σκοπιανό. Δεν είναι μόνο τα ελληνοτουρκικά. Είναι και το ζήτημα της ΑΟΖ με την Αλβανία. Θέματα που δεν καίνε… μας «έκαψαν». Το αλβανικό κανάλι Top Channel υποστηρίζει ότι έγινε συμφωνία μεταξύ Αθήνας – Τιράνων, η οποία προβλέπει την παραίτηση της Ελλάδος από τα δικαιώματά


*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Τούρκοι χρησιμοποιούν «Μακεδονία», «Θράκη» και «Αιγαίο» για να ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ τα κρασιά τους… (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι Σκοπιανοί είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας σε δεκάδες προϊόντα τους τα οποία εξάγουν σε όλη την Ευρώπη, κι όχι μόνο.
Μετά την κατάπτυστη συμφωνία για το ονοματολογικό έχουν γίνει πολλές αποκαλύψεις για τη χρήση ονομάτων και από άλλες χώρες, τόσο από τη Βουλγαρία όσο κι από την Τουρκία.
Όπως αποκαλύπτει το agrotypos.gr τα εμπορικά ονόματα «Θράκη» και «Αιγαίο» χρησιμοποιούνται από την Βουλγαρία και την Τουρκία αντιστοίχως για να προωθούν τα κρασιά τους στο εξωτερικό.
*   Το θέμα έχει προκαλέσει οργή στον κλάδο και έχουν γίνει συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) τόσο με τον Πρέσβη κ. Λ. Παπακωνσταντινίδη, Γενικό Διευθυντή του ΥΠ.ΕΞ. όσο και με άλλα 6 στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις χρήσεις των ονομάτων «Μακεδονία», «Θράκη» και «Αιγαίο» σε κρασιά που παράγονται στα γειτονικά κράτη.
Φαίνεται ότι με την κυβέρνηση που έχουμε οι γείτονες έχουν καταλάβει ότι εμείς δεν θα αντιδράσουμε και έχουν πάρει αέρα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα γίνει νέα συνάντηση για να αναζητηθούν με την συνδρομή του ΣΕΟ νομικές οδοί και βάσεις για την προστασία του ελληνικού οίνου.
Δείτε ένα βίντεο Σκοπιανών που προωθεί «Μακεδονικά» κρασιά μιας… αρχέγονης χώρας, όπως λένε οι ίδιοι: https://youtu.be/1uZkjoE75XU?t=1  .-

***  ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ!Δίνουμε τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για να εμποδίσουμε τη ΡΩΣΙΑ… (ΒΙΝΤΕΟ)
Κυνική ομολογία του κου Ζαχαριάδη για τον πραγματικό λόγο που συμφώνησαν με τα Σκόπια. Κι από ότι φαίνεται έρχεται και συμφωνία με την Αλβανία.Τα βίντεο είναι ντοκουμέντα.
Δείτε τα βίντεο το μεν πρώτο στις 17-06-2018 : https://youtu.be/inrNl1F0BhA .-
~  Και το άλλο στις 21-06-2018 (το απόσπασμα στο 30,20 και μετά)  : https://youtu.be/jh_M-LOzZ8o .-
Τονίζουμε στη συγκεκριμένη συνέντευξη το κομμάτι που αφορά τις συζητήσεις με την Αλβανία.

***  ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Ακούστε το πρώτο λεπτόhttps://youtu.be/r5McR9WxiK0 αυτού του ΒΙΝΤΕΟ (15/2/2018) καμιά δεκαριά φορές… 
Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα ακούσετε πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα.
Ο Υπουργός Νίκος Παππάς δηλώνει τις σκέψεις των ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ (15/02/2018) για τη Βόρειο Ελλάδα. Αυτά τα είπε πριν τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς.
Τι εννοεί ο κος Παππάς; Mήπως τον αδικούμε και κάνει λόγο για ανάπτυξη μόνο;
Το τονίζουμε διότι κάποιος θα έλεγε (κακοπροαίρετα ίσως) ότι προετοιμάζει κάθοδο Βαλκάνιων λαών στη Μακεδονία .
Δείτε και κρίνετε μόνοι σας.  https://youtu.be/r5McR9WxiK0  .-

 ***  Θεσσαλονίκη: Ο Θερμαϊκός γέμισε με νεκρά ποντίκια

~ Ένα εξαιρετικά δυσάρεστο θέαμα αντίκρυσαν για ακόμα μία φορά κάτοικοι και επισκέπτες στηΘεσσαλονίκη, οι οποίοι έκαναν τη βόλτα τους χθες στην παραλία της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, προχωρώντας από τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου μέχρι και το ύψος της Αριστοτέλους έβλεπαν στην επιφάνεια της θάλασσας του Θερμαϊκού νεκρά ποντίκια
Τις φωτογραφίες ανέβασε μέλος της ομάδας «Θεσσαλονίκη, τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα» στο Facebook γράφοντας: «Παραλία Θεσσαλονίκης 22-6-18 ώρα 12:34. Από τις ομπρέλες ως την πλατεία Αριστοτέλους κάθε είκοσι μέτρα και ένα ποντίκι, τέσσερα στη σειρά».  MSN Έλλας .-

 *** Θεσσαλονίκη: Ο Θερμαϊκός γέμισε με νεκρά ποντίκια
~Ένα εξαιρετικά δυσάρεστο θέαμα αντίκρυσαν για ακόμα μία φορά κάτοικοι και επισκέπτες στηΘεσσαλονίκη, οι οποίοι έκαναν τη βόλτα τους χθες στην παραλία της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, προχωρώντας από τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου μέχρι και το ύψος της Αριστοτέλους έβλεπαν στην επιφάνεια της θάλασσας του Θερμαϊκού νεκρά ποντίκια
Τις φωτογραφίες ανέβασε μέλος της ομάδας «Θεσσαλονίκη, τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα» στο Facebook γράφοντας: «Παραλία Θεσσαλονίκης 22-6-18 ώρα 12:34. Από τις ομπρέλες ως την πλατεία Αριστοτέλους κάθε είκοσι μέτρα και ένα ποντίκι, τέσσερα στη σειρά». MSN Ελλάς

***  Κοτζιάς: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες αντιδρούν σε ένταξη ΠΓΔΜ και Αλβανίας
~  Ενστάσεις για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία προβάλουν σταθερά Ολλανδία και Γαλλία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αφήνοντας να εννοηθεί πως το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα την Αθήνα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.
Μιλώντας στην Ρόδο, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως αρχικά το βορειοευρωπαϊκό μέτωπο περιελάμβανε επίσης το Λουξεμβούργο, την Δανία και την Γερμανία, όμως πλέον το δουκάτο, η Κοπεγχάγη και το Βερολίνο έχουν αποσύρει τις "σκληρές αντιρρήσεις" τους.
Προσέθεσε μάλιστα πως ορισμένες από τις πέντε χώρες έχουν "πρόβλημα και για το NATO", όπου η ΠΓΔΜ επιθυμεί να εισέλθει με βάση την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Κοτζιάς δεν διευκρίνισε για ποιο λόγο οι Βορειοευρωπαίοι αντιτίθενται στην έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας με τις δύο βαλκανικές χώρες. Παλαιότερα είχαν ακουστεί ενστάσεις λόγω φόβων για ανεξέλεγκτη μετανάστευση.
Ο υπουργός τόνισε πως η ύπαρξη του βορειοευρωπαϊκού μπλοκ αποδεικνύει ότι ουδέποτε έγινε ανταλλαγή του Σκοπιανού με ελάφρυνση του χρέους, αφήνοντας αιχμές εναντίον όποιου προωθεί την ιδέα του quid pro quo (χάρη για χάρη). "Μάλλον άγνοια του τι συμβαίνει στον κόσμο και στην Ευρώπη δείχνει αυτό", ανέφερε.  MSN Ελλάς


***

*** ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας από το Α-Ω :

1** Καρκίνος στα νεφρά: Τα συμπτώματα
~  Τα συμπτώματα του καρκίνου των νεφρών εμφανίζονται σε μέρη όπως τα ούρα και η μέση μας—μέρη, δηλαδή, που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των νεφρών.
~ Τα νεφρά μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς φιλτράρουν τις τοξίνες από το αίμα, δημιουργούν τα ούρα, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, αλλά συμβάλλουν και στην δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Ο καρκίνος του νεφρού είναι μέσα στους 10 πιο συνηθισμένους τύπους καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες, αλλά τα συμπτώματά του δεν εμφανίζονται άμεσα. Για την ακρίβεια, ο καρκίνος των νεφρών διαγιγνώσκεται συχνότερα σε άτομα άνω των 60 ετών, πολλές φορές σε κάποια εξέταση ρουτίνας. Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχετε;
Αίμα στα ούρα
Ίσως το πιο κοινό σύμπτωμα να είναι η παρουσία αίματος στα ούρα. Εμφανίζεται σε 40-50% των ασθενών. Ακόμα και μια μικρή σταγόνα αίμα στα ούρα είναι ικανή να αλλάξει το χρώμα τους, συνεπώς πρέπει να προσέχετε. Άλλες πιθανές αιτίες για να συμβαίνει αυτό είναι κάποια λοίμωξη, ή πέτρες στα νεφρά—άρα όποιος κι αν είναι ο λόγος, πρέπει αμέσως να μιλήσετε με τον γιατρό σας.
Πόνος στη μέση
Ο πόνος στην μέση είναι αρκετά συνηθισμένος σε άτομα άνω των 40, τις περισσότερες φορές λόγω προβλημάτων που προκαλεί η ηλικία στην σπονδυλική στήλη. Περίπου το 41% των ασθενών δηλώνουν πως αισθάνονται πόνο στην μέση. Το πόσο ισχυρός είναι ο πόνος διαφέρει σε κάθε περίπτωση, συνεπώς πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας, αναφέροντάς του κι άλλα πιθανά συμπτώματα, για να τον βοηθήσετε να καταλάβει.
Εξόγκωμα στην περιοχή της κοιλιάς
Αν παρατηρήσετε ένα εξόγκωμα στην κοιλιά, στα πλευρά ή στην μέση, αυτό μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου των νεφρών. Περίπου 45% των ασθενών έχουν δηλώσει πως είχαν αυτό το σύμπτωμα, αλλά αυτά τα εξογκώματα δεν είναι εύκολα να τα εντοπίσετε, ειδικά στο πρώτο στάδιο.
Αναιμία και κόπωση
Η κόπωση είναι σημάδι πρακτικά κάθε είδους καρκίνου, ειδικά κατά την διάρκεια της θεραπείας. Οι περισσότεροι ασθενείς συμφωνούν πως η κόπωση είναι ίσως από τα πιο δύσκολα συμπτώματα στην διαχείρισή της. Η κόπωση λόγω καρκίνου είναι ιδιαίτερα έντονη και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινή ζωή.
Ξαφνική απώλεια βάρους
Περίπου 28% των ασθενών έχουν δηλώσει πως παρατήρησαν το σύμπτωμα αυτό. Αυτό συνήθως συμβαίνει γρήγορα, καθώς ο όγκος εξαπλώνεται. Μπορεί να χάσετε ξαφνικά την όρεξή σας για φαγητό.

2**  Καρκίνος του προστάτη: Ποια είναι τα πρώτα σημάδια
~Ο καρκίνος του προστάτη συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα για πολλά χρόνια. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα, η νόσος μπορεί να έχει εξαπλωθεί πέρα από τον προστάτη.
*   Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες μετά τον καρκίνο του δέρματος. Η επιστημονική κοινότητα έχει ενδιαφερθεί για τον καθορισμό του ρόλου της διατροφής στην ανάπτυξη της ασθένειας, ωστόσο, οι μελέτες στον τομέα αυτό είναι σχετικά καινούργιες.
Όταν η ειδική εξέταση αίματος δείξει υψηλά επίπεδα του προστατικού αντιγόνου (PSA), τότε συνήθως οι γιατροί ζητούν τη διενέργεια βιοψίας με βοήθεια υπερήχων, μια διαδικασία που γίνεται με βελόνες μέσω των οποίων λαμβάνονται δείγματα από τον προστάτη.
Τι είναι ο προστάτης και πώς δημιουργείται το πρόβλημα
Ο προστάτης είναι ένας αδένας του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Ο προστάτης παράγει και αποθηκεύει ένα συστατικό του σπέρματος και βρίσκεται στην πύελο, κάτω από την ουροδόχο κύστη και μπροστά από το ορθό. Ο προστάτης περιβάλλει τμήμα της ουρήθρας, του σωλήνα που αδειάζει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη. Ένας υγιής προστάτης είναι περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Λόγω της θέσης του προστάτη, η ροή των ούρων μπορεί να επιβραδυνθεί ή να διακοπεί εάν ο προστάτης αυξηθεί πολύ σε μέγεθος.
Καρκίνος του προστάτη: Πρώιμα συμπτώματα
Δυσκολία στην ούρηση.
Δυσκολία στην έναρξη της ροής των ούρων ή/και στην διακοπή της ροής των ούρων.
Ανάγκη συχνής ούρησης, ιδιαίτερα τη νύχτα.
Ασθενής ροή των ούρων.
Ροή των ούρων που ξεκινά και σταματά.
Πόνος, ή κάψιμο κατά την ούρηση.
Δυσκολία στύσης.
Αίμα στο σπέρμα, ή στα ούρα.
Συχνοί πόνοι στο κάτω μέρος της πλάτης, τους γοφούς, ή τους μηρούς.
Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα του καρκίνου, αλλά πιο συχνά είναι συμπτώματα μη-καρκινικών παθήσεων. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό σας και να κάνετε τις εξετάσεις που εκείνος θα σας συστήσει.
Τι άλλες παθήσεις του προστάτη μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως αυτά;
Καθώς οι άνδρες γερνούν, ο προστάτης τους μπορούν να μεγαλώσει και να μπλοκάρει τη ροή των ούρων ή να παρεμποδίσει τη σεξουαλική λειτουργία. Αυτή η κοινή πάθηση, που ονομάζεται καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ), δεν είναι καρκίνος, αλλά μπορεί να προκαλέσει πολλά από τα ίδια συμπτώματα, όπως ο καρκίνος του προστάτη. Αν και η ΚΥΠ δεν αποτελεί απειλή για τη ζωή του ατόμου, μπορεί να απαιτεί θεραπεία με φάρμακα, ή χειρουργική επέμβαση για να εκμηδενιστούν τα συμπτώματα. Μία μόλυνση, ή φλεγμονή του προστάτη, που ονομάζεται προστατίτιδα, μπορεί επίσης να προκαλέσει πολλά από τα ίδια συμπτώματα, όπως ο καρκίνος του προστάτη.
Μπορεί ο καρκίνος του προστάτη να εντοπιστεί, προτού ένας άνδρας έχει συμπτώματα;
Ναι. Δύο εξετάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένα απολύτως σύμπτωμα.
Η μία είναι η δακτυλική εξέταση, στην οποία ένας γιατρός αισθάνεται τον προστάτη μέσω του ορθού για να εντοπίσει τυχόν σκληρές, ή παραμορφωμένες περιοχές στον προστατικό αδένα.
Η άλλη είναι ένα τεστ αίματος που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση μιας ουσίας που παράγεται από τον προστάτη και ονομάζεται ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA).
Μαζί, αυτές οι δύο εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν πολλούς “σιωπηρούς” καρκίνους του προστάτη, που δεν έχουν προκαλέσει ακόμα συμπτώματα. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι άνδρες άνω των 50 ετών να κάνουν τακτικά αυτές τις εξετάσεις. Αν ο καρκίνος του προστάτη εντοπιστεί εγκαίρως, προτού τα καρκινικά κύτταρα κάνουν μετάσταση, τότε οι πιθανότητες μακροχρόνιας επιβίωσης μετά τη διάγνωση είναι πολύ μεγάλες.
 ~ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ χειρουργική του προστάτη .-
~

***


*** ΑΘΛΗΤΙΚΆ ΝΈΑ :

 
 
***  ΧΘΕΣ 22-06-2018 :
~ ΝΙΓΗΡΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ  2-0 .- ^
Τα  γκολ :  49΄ και  75΄ Μούσα , 81΄ χαμένο πέναλτι από Σίγκουρσον  άουτ .-
~ Ονειρικός Αχμέντ Μούσα για Νιγηρία και… Αργεντινή!
Ο Αφρικανός φορ πέτυχε δύο γκολάρες απέναντι στην Ισλανδία και όχι μόνο σφράγισε τη μεγάλη νίκη της ομάδας του (2-0), η οποία ανέβηκε πλέον στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου, αλλά… έφτιαξε και την παρέα του Λιονέλ Μέσι που έμεινε ολοζώντανη στο «κόλπο» της πρόκρισης.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Νιγηρία (3-5-2): Ουζόχο – Ομερούο, Τροστ Εκόνγκ, Μπαλογκάν – Εντιντί, Ετέμπο (90’ Ιβόμπι), Ιντόγου (46’ Εμπουεχί), Μόουζες, Όμπι Μίκελ – Μούσα, Ιεανάτσο (85’ Ιγκάλο)
Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον – Σαέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρτσον (65’ Ίνγκασον), Μάγκνουσον – Γκίσλασον, Γκούναρσον (87’ Σκούλασον), Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον – Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71’ Σιγκούρνταρσον)
~ Ο 25χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 49’ (μετά από υποδειγματικό αιφνιδιασμό και δικό του υπέροχο κοντρόλ πριν το σουτ) και… κλείδωσε το τρίποντο στο 79’ με τρομερή κούρσα από αριστερά και νέο προσωπικό του τέρμα. Κατώτεροι του αναμενομένου οι Βίκινγκς, δεν μπήκαν σχεδόν ποτέ στο πνεύμα της αναμέτρησης και μάλιστα στο 83’ έχασαν πέναλτι (το κέρδισε το Φινμπόγκασον, το έχασε ο Σίγκουρτσον), το οποίο ίσως να παίξει ρόλο σε τυχόν ισοβαθμίες στο φινάλε…
Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου
Κροατία 6β. (5-0)
Νιγηρία 3β. (2-2)
Ισλανδία 1β. (1-3)
Αργεντινή 1β. (1-4)
Η επόμενη αγωνιστική
Ισλανδία-Κροατία
Νιγηρία-Αργεντινή




 
~ ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ  2-0.-^
~Το  γκολ :  91΄ Κοντίνιο 91' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ο Κοουτίνιο!  , 96΄ 90+7' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, 2-0! Νεϊμάρ .-
Βραζιλία (Τίτε/4-2-3-1): Άλισον, Μαρσέλο, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Καζεμίρο, Παουλίνιο, Γουίλιαν, Κοουτίνιο, Νεϊμάρ, Ζέσους
Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες/5-4-1): Νάβας, Οβιέδο, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Γκαμπόα, Γκουζμάν, Ντουάρτε, Μπράιαν, Βενέγκας, Ουρένια
Αναλυτικά οι συνθέσεις:
Βραζιλία (Τίτε/4-2-3-1): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο, Ζέσους, Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Γουίλιαν (46’ Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68’ Φιρμίνιο), Φάγκνερ
Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες/5-4-1):Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν, Βενέγκας, Γκαμπόα (75’ Κάλβο), Γκούζμαν (83’ Τεγιέντα), Ουρένα (54’ Μπολάνος)
Διαιτητής: Μπγιόρν Κάιπερς
Γήπεδο: Krestovsky Stadium
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

~ ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ   1-2 .- ^
Τα γκολ : 5' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ! 1-0 ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣ! , 52' ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑ!!! 1-1 Η ΕΛΒΕΤΙΑ!, 90' ΓΚΟΛ Η ΕΛΒΕΤΙΑ! 2-1! Σκόρερ ο Σακίρι!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σερβία (4-2-3-1): Στοΐκοβιτς – Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ – Μιλιβόγεβιτς (81’ Ράντονιτς), Μάτιτς – Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (64’ Λιάγιτς) – Μίτροβιτς
Ελβετία (4-2-3-1): Σόμερ – Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Ακαντζί, Ροντρίγκες – Μπεχράμι, Τσάκα – Σακίρι, Τζεμαΐλι (73’ Εμπολό), Ζούμπερ (90’+ Ντρμιτς) – Σεφέροβιτς (46’ Γκαβράνοβιτς)

***   ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 :


 
 
 
 
 
 
 
~* ΒΕΛΓΙΟ  -  ΤΥΝΗΣΙΑ 5-2 .-^
Τα γκολ : 6΄ Χάζαρντ 6' Γκοοοολ! 1-0 το Βέλγιο, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αζάρ. , 16΄ Λουκάκου 16' Γκοοοολ! 2-0 το Βέλγιο, με τον Λουκάκου να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την αντίπαλη περιοχή και να νικάει τον Μποεν Μουσταφά! ,18' Γκοοοολ! 2-1 η Τυνησία. Εκτέλεση φάουλ του Καζρί, ο Μπρον πετάγεται πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά νικάει τον Κουρτουά, για το 2-1!  , 45+3'  Λουκάκου  45'+3" Γκοοοολ! 3-1 το Βέλγιο, με ρον Μενιέ ναβγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Λουκάκου, που δεν έχει πρόβλημα να "σκάψει" τη μπάλα πάνω από τον Μπεν Μουσταφά , 51' Γκοοοολ! 4-1 το Βέλγιο, με τον Αζάρ να βγαίνει πίσω από την πλάτη της άμυνας της Τυνησίας και να νικάει με πλασέ τον Μπεν Μουσταφά, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.90' Γκοοοολ! 5-1 το Βέλγιο, με τον Μπατσουαγί να κάνει την προβολή από τα δεξιά, μετά από σέντρα του Τίλεμανς. , 90'+3' Γκοοοολ! 5-2 η Τυνησία, με τον Καζρί να κάνει το γυριστό σουτ και να νικάει τον Κουρτουά. -
Ας θυμηθούμε ξανά τις αρχικές 11άδες των δύο ομάδων: Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου. Τυνησία: Μπεν Μουσταφά, Μεριά, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Καουί, Σκίρι, Σασί, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Μπαντρί, Μααλούλ, Καζρί.
Στον πάγκο για το Βέλγιο βρίσκονται οι: Βερμαέλεν, Κομπανί, Φελαϊνί, Μινιολέ, Καστέλς, Θόργκαν Αζάρ, Τίλεμανς, Γιανουζάι, Ντεμπελέ, Μπατσουαγί, Τσαντλί και Ντεντόνκερ.
Ενώ αναπληρωματικοί της Τυνησίας είναι οι: Μπεναλουαέν, Χανταντί, Μπεντουί, Μπεν Αμόρ, Καλίλ, Ματλουτί, Σραρφί, Καλιφά, Τσαλελί, Ναγκουέζ, Σλιτί, Χασέν

Εικόνα live21962145/95973.jpg


~* ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΜΕΞΙΚΟ  1-2 .-^
Τα γκολ: 25' Ο Βέλα ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιο και έγραψε το 1-0 , 66 ΄ Έπειτα από ωραία και γρήγορη επίθεση, ο Λοσάνο κουβάλησε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον Τσιτσαρίτο που άδειασε τον δεξιό μπακ των Ασιατών, τον Λι και πλάσαρε ωραία για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και το 50ο προσωπικό με την εθνική. Διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ οι Νοτιοκορεάτες για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. 93 ΄90+3' ΓΚΟΛ για τη Νότια Κορέα! 1-2!Τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Σον, έξω από τη μεγάλη περιοχή, στην αριστερή γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Οτσόα!
Διαιτητής: Τζον Πίτι (Παναμάς).
 Μεξικό (Οσόριο/4-3-3): Οτσόα, -Γκαγιάρδο, Μορένο, Σαλσίδο, Άλβαρες - Ερέρα, Λαγιούν, Γκουαρδάδο - Βέλα, Λοσάνο, Τσιτσαρίτο
 Νότια Κορέα (Τάε-Γιόνγκ/ 4-4-2): Γιο, -Μ. Κιμ, Λι , Γ. Κιμ, Γιανγκ - Κι, Γιου, Μουν, Χουάνγκ - Λι, Σον
 
 ~* ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ   2-1 .- ^
Τα γκολ : 32' ΓΚΟΟΟΟΟΛ η Σουηδία με τον Όλα Τοϊβόνεν που σοκάρει την Γερμανία. Με δεξί πλασέ πάνω από τον Νόιερ από το λάθος του Κροος και το κλέψιμο συν την ασίστ του Κλάεσον.
48' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ο Μάρκο Ρόις ισοφαρίζει για τη Γερμανία από παράλληλη σέντρα του Βέρνερ.  , 90+5' Γκολ η Γερμανία, 2-1! Κρόςς .-
Σουηδία: Όλσεν, Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν
 Γερμανία: Νόιερ, Έκτορ, Ντράξλερ, Κροος, Βέρνερ, Ρόις, Μίλερ Ρούντινγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ρούντι
~ Η Nationalmannschaft, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 82' λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Μπόατενγκ, νίκησε με φάουλ του Κρόος στις καθυστερήσεις. Ο Τοϊβόνεν άνοιξε το σκορ στο 32', ενώ ο Ρόις ισοφάρισε στο 48ο λεπτό

*** ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΡΩΣΙΑ
Πρόγραμμα αγώνων - Αποτελέσματα και Βαθμολογίες:
  1ος Όμιλος
14/06 (Μόσχα) Ρωσία-Σαουδική Αραβία 5-0
15/06 (Εκατέρινμπουργκ) Αίγυπτος-Ουρουγουάη 0-1
19/06 (Αγία Πετρούπολη) Ρωσία-Αίγυπτος 3-1
20/06( Ροστόφ ον Ντον) Ουρουγουάη-Σαουδική Αραβία 1-0
25/06 (Σαμάρα) Ουρουγουάη-Ρωσία
25/06 (Βόλγκογκραντ

1ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Ρωσία
6 ^
8-1
2.
Ουρουγουάη
6 ^
2-0
3.
Αίγυπτος
0
1-4
4.
Σαουδική Αραβία
0
0-6

 1η αγωνιστική (14-15/06)

Ρωσία – Σαουδική Αραβία 5-0
(12′ Γκαζίνσκι, 43′, 90+1′ Τσερίσεβ, 71′ Τζιούμπα, 90+5′ Γκολόβιν)

Αίγυπτος – Ουρουγουάη 0-1
(89′ Χιμένες)

2η αγωνιστική (19-20/06)
Ρωσία – Αίγυπτος  3-1  (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία  1-0  (18:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

3η αγωνιστική (25/06)
Ουρουγουάη – Ρωσία (17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος (17:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)

2ος Όμιλος
15/06 (Αγία Πετρούπολη) Μαρόκο-Ιράν 0-1
15/06 (Σότσι) Πορτογαλία-Ισπανία 3-3
20/06 (Μόσχα) Πορτογαλία-Μαρόκο 1-0
20/06 (Καζάν) Ιράν-Ισπανία 0-1
25/06 (Σαράνσκ) Ιράν-Πορτογαλία
25/06 (Καλίνινγκραντ) Ισπανία-Μαρόκο

Σαουδική Αραβία-Αίγυπτος      

2ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Ιράν
3
1-1
2.
Πορτογαλία
4
4-3
3.
Ισπανία
4
4-3
4.
Μαρόκο
0
0-2

1η αγωνιστική (15/06)

Μαρόκο – Ιράν 0-1
(90+5′ αυτ. Μπουχαντούζ)

Πορτογαλία – Ισπανία 3-3
(4′ πέν., 44′, 88′ Ρονάλντο – 24′ και 55′ Κόστα, 58′ Νάτσο)

2η αγωνιστική (20/06)
Πορτογαλία – Μαρόκο (15:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)
Ιράν – Ισπανία (21:00, Kazan Arena, Καζάν)

3η αγωνιστική (25/06)
Ιράν – Πορτογαλία (21:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)
Ισπανία – Μαρόκο (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)

 3ος Όμιλος
16/06 (Καζάν) Γαλλία-Αυστραλία 2-1
16/06 (Σαράνσκ) Περού-Δανία 0-1
21/06 (Εκατέρινμπουργκ) Γαλλία-Περού 1-0
21/06 (Σαμάρα) Δανία-Αυστραλία  1-1 

 21/06  Γαλλία - Περού 1-0
26/06 Δανία - Γαλλία
26/06 Αυστρία - Περού

3ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Γαλλία
6 ^
3-1
2.
Δανία
4
2-1
3.
Αυστραλία
1
2-3
4.
Περού
0
0-2

1η αγωνιστική (16/06)
Γαλλία – Αυστραλία 2-1
(57′ Γκριεζμάν, 82′ Πογκμπά – 61′ Γέντινακ)
Περού – Δανία 0-1
(59′ Πόουλσεν)
2η αγωνιστική (21/06)
Δανία – Αυστραλία 1-1  (15:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Γαλλία – Περού 1-0 (18:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)
3η αγωνιστική (26/06)
Δανία – Γαλλία (17:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)
Αυστραλία – Περού (17:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)

4ος Όμιλος16/06 (Μόσχα) Αργεντινή-Ισλανδία 1-1
16/06 (Καλίνινγκραντ) Κροατία-Νιγηρία 2-0
21/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Αργεντινή-Κροατία 0-3 
22/06 (Βόλγκογκραντ) Νιγηρία-Ισλανδία 2-0  
26/06 (Αγία Πετρούπολη) Νιγηρία-Αργεντινή
26/06 (Ροστόφ ον Ντον) Ισλανδία-Κροατία


4ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Κροατία
6 ^
5-0
2.
Ισλανδία
1
1-3
3.
Αργεντινή
1
1-4
4.
Νιγηρία
0
0-4

1η αγωνιστική (16/06)
Αργεντινή – Ισλανδία 1-1
(19′ Αγκουέρο / 23′ Φινμπόγκασον)
Κροατία – Νιγηρία 2-0
(32′ αυτ. Ετέμπο, 70′ πεν. Μόντριτς)
2η αγωνιστική (21-22/06)
Αργεντινή – Κροατία (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)
Νιγηρία – Ισλανδία (18:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)
3η αγωνιστική (26/06)
Νιγηρία – Αργεντινή (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Ισλανδία – Κροατία (21:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

 5ος Όμιλος17/06 (Σαμάρα) Κόστα Ρίκα-Σερβία 0-1
17/06 (Ροστόφ ον Ντον) Βραζιλία-Ελβετία 1-1
22/06 (Αγία Πετρούπολη) Βραζιλία-Κόστα Ρίκα  2-0
22/06 (Καλίνινγκραντ) Σερβία-Ελβετία 1-2
27/06 (Μόσχα) Σερβία-Βραζιλία
27/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Ελβετία-Κόστα Ρίκα


5ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Σερβία
3
1-0
2.
Ελβετία
4
3-2
3.
Βραζιλία
4
3-1
4.
Κόστα Ρίκα
0
0-3

1η αγωνιστική (17/06)
Κόστα Ρίκα – Σερβία 0-1
(56′ Κολάροφ)
Βραζιλία – Ελβετία 1-1
(20′ Κουτίνιο, 50′ Ζούμπερ)
2η αγωνιστική (22/06)
Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 2-0  (15:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Σερβία – Ελβετία 1-2  (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)
3η αγωνιστική (27/06)
Σερβία – Βραζιλία (21:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
Ελβετία – Κόστα Ρίκα (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)

6ος Όμιλος
17/06 (Μόσχα) Γερμανία-Μεξικό 0-1
18/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Σουηδία-Νότια Κορέα 1-0
23/06 (Σότσι) Γερμανία-Σουηδία  2-1
23/06 (Ροστόφ ον Ντον) Νότια Κορέα-Μεξικό 1-2
27/06 (Καζάν) Νότια Κορέα-Γερμανία
27/06 (Εκατέρινμπουργκ) Μεξικό-Σουηδία


6ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Μεξικό
6
3-1
2.
Σουηδία
3
2-2
3.
Ν. Κορέα
0
1-3
4.
Γερμανία
3
2-2

1η αγωνιστική (17-18/06)
Γερμανία – Μεξικό 0-1
(35′ Λοθάνο)
Σουηδία – Ν. Κορέα 0-1
(65′ Γκράνκβιστ)
2η αγωνιστική (23/06)
Ν. Κορέα – Μεξικό  1-2  (18:00, Rostov Arena, Ροστόφ)
Γερμανία – Σουηδία  2-1 (21:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)
3η αγωνιστική (27/06)
Ν. Κορέα – Γερμανία (17:00, Kazan Arena, Καζάν)
Μεξικό – Σουηδία (17:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)

7ος Όμιλος
18/06 (Σότσι) Βέλγιο-Παναμάς 3-0
18/06 (Βόλγκογκραντ) Τυνησία-Αγγλία 1-2
23/06 (Μόσχα) Βέλγιο-Τυνησία  5-2
24/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Αγγλία-Παναμάς
28/06 (Καλίνινγκραντ) Αγγλία-Βέλγιο
28/06 (Σαράνσκ) Παναμάς-Τυνησία


7ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Βέλγιο
6^
8-2
2.
Αγγλία
3
2-1
3.
Τυνησία
3
3-7
4.
Παναμάς
0
0-3

1η αγωνιστική (18/06)
Βέλγιο – Παναμάς3-0

(56′ Μέρτενς, 69′, 75′ Λουκάκου)

Τυνησία – Αγγλία 1-2

(35′ Σάσι / 11′, 91′ Κέιν)

2η αγωνιστική (23-24/06)
Βέλγιο – Τυνησία  5-2  (15:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
Αγγλία – Παναμάς (15:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)

3η αγωνιστική (28/06)
Αγγλία – Βέλγιο (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)
Παναμάς – Τυνησία (21:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)


8ος Όμιλος
19/06 (Μόσχα) Πολωνία-Σενεγάλη  1-2
19/06 (Σαράνσκ) Κολομβία-Ιαπωνία 0-1
24/06 (Εκατέρινμπουργκ) Ιαπωνία-Σενεγάλη
24/06 (Καζάν) Πολωνία-Κολομβία
28/06 (Βόλγκογκραντ) Ιαπωνία-Πολωνία
28/06 (Σαμάρα) Σενεγάλη-Κολομβία


8ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Πολωνία
0
1-2
2.
Σενεγάλη
3
2-1
3.
Κολομβία
0
0-1
4.
Ιαπωνία
3
1-0

1η αγωνιστική (19/06)
Κολομβία – Ιαπωνία 0-1 (15:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)
Πολωνία – Σενεγάλη 1-2 (18:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
2η αγωνιστική (24/06)
Ιαπωνία – Σενεγάλη (18:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)
Πολωνία – Κολομβία (21:00, Kazan Arena, Καζάν)
3η αγωνιστική (28/06)
Ιαπωνία – Πολωνία (17:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)
Σενεγάλη – Κολομβία (17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)


Φάση των «16»50. 30/06 (Καζάν) 1ος 3ου ομίλου-2ος 4ου ομίλου
49. 30/06 (Σότσι) 1ος 1ου ομίλου-2ος 2ου ομίλου
51. 01/07 (Μόσχα) 1ος 2ου ομίλου-2ος 1ου ομίλου
52. 01/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) 1ος 4ου ομίλου-2ος 3ου ομίλου
53. 02/07 (Σαμάρα) 1ος 5ου ομίλου-2ος 6ου ομίλου
54. 02/07 (Ροστόφ ον Ντον) 1ος 7ου ομίλου-2ος 8ου ομίλου
55. 03/07 (Αγία Πετρούπολη) 1ος 6ου ομίλου-2ος 5ου ομίλου
56. 03/07 (Μόσχα) 1ος 8ου ομίλου-2ος 7ου ομίλου

Προημιτελικοί
57. 06/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Νικητής 49-Νικητής 50
58. 06/07 (Καζάν) Νικητής 53-Νικητής 54
60. 07/07 (Σαμάρα) Νικητής 55-Νικητής 56
59. 07/07 (Σότσι) Νικητής 51-Νικητής 52

Ημιτελικοί
61. 10/07 (Αγία Πετρούπολη) Νικητής 57-Νικητής 58
62. 11/07 (Μόσχα) Νικητής 59-Νικητής 60

Αγώνας για την τρίτη θέση
63. 14/07 (Αγία Πετρούπολη) Ηττημένος 61-Ηττημένος 62

Τελικός
64. 15/07 (Μόσχα) Νικητής 61-Νικητής 62

 
***   Πρεμιέρα με ήττα για την Καλαμάτα ’80, σήμερα με ΓΕ Ηρακλείου 
Δεν τα κατάφεραν οι Παίδες της Καλαμάτας ’80 στην πρεμιέρα του φάιναλ φορ του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που φιλοξενείται στο Κλειστό του Μοσχάτου. Ηττήθηκαν χθες με 3-0 από τον ισχυρό ΑΣΑ Έβρου, με τα σετ να έχουν αναλυτικά ως εξής: 25-23, 25-20, 25-22.
Τίποτα δεν έχει χαθεί βέβαια, αν στην συνέχεια οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι παίκτες της τοπικής μας ομάδας βγάλουν στον φιλέ τον καλό τους εαυτό, όπως συνέβη στην ημιτελική φάση, όπου απέκλεισαν Ολυμπιακό και ΑΕΚ.
Επόμενος αντίπαλος σήμερα για τους νεαρούς «Λύκους» η ΓΕ Ηρακλείου σε ένα παιχνίδι που θα αρχίσει στις 9 μ.μ.
Την ομάδα Παίδων της Καλαμάτας ’80 απαρτίζουν οι: Παναγιώτη Βλάσση, Δημήτρη Βραχάτη, Ευθύμιο Φράγκο, Σπύρο Χανδρινό, Γιώργο Ψαρρέα (γεν. 2001), Νέστορα Βλάσση, Ανδρέα και Κωνσταντίνο Κλημεντίδη, Αλέξανδρο Μαργέλη, Παναγιώτη Μασούρα, Νίκο Μπιρμπίλη, Νάσο Πλακιά, Γιάννη Ρίζο, Αριστείδη Χανδρινό (2002), Ηλία Μπούνα, Ηρακλή Παπούλια (2003). Προπονητές είναι οι Γιώργος Κουλιέρης και Χρήστος Δημητρακόπουλος.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 23 Ιουνίου
19.00: ΑΣ Ελπίς - ΑΣΑ Έβρος: Χρηστίδης-Οικονομοπούλου
21.00: ΓΕ Ηρακλείου-ΑΟ Καλαμάτα ‘80: Τσίτσικας-Μαυρικίδου
 Κυριακή 24 Ιουνίου
14.00: ΑΟ Καλαμάτα 80 - ΑΣ Ελπίς: Κουτσούλας-Διαμάντης
16.00: ΑΣΑ Έβρος - ΓΕ Ηρακλείου: Καπάνταης-Χρηστίδης.




~    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 13  Ιουνίου  2018: http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_13.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_14.html .-  
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_15.html .-   
~*  ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  16  Ιουνίου  2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Κυριακή 17 Ιουνίου  2018: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Δευτέρα 18 Ιουνίου2018: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΒΟΛΤΕΣ στον κόσμο μας  20 γέφυρες που προκαλούν δέος , ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ,    ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/20-18-2018-2018-arfara.html .-
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωση . Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara-21-2018.html .-
~* ARFARΑ - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 22 Ιουνίου  2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΣΆΒΒΑΤΟ  23 ΙΟΥΝΊΟΥ 2918   : http://snsarfara.blogspot.com/2018/06/arfara-23-2918.html .- .-

~*                                                                                                                       


Κωνσταντινούπολη ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6432 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4146  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.447   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

 

 




Τα  δικά μας βίντεο :
O Π  Καμμένος στη Βουλή 15/06/2018: https://youtu.be/1f-JMztz3a4 .-

Αλήθειες που δεν ακούσατε πουθενα  16/06/2018: https://youtu.be/SqwrJEcuk-k  .-

Ο  υπουργός οικονομικών Σύριζα στη βουλή 15/06/2018: https://youtu.be/6aoKMtYH1vQ  . -
~* Ομιλία  Νο1 αξικου πυροσβέστη Γ. Α . Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: https://youtu.be/8tduzSB42Dk  .-
~*Ομιλία Νο2 αξικου πυροσβέστη Γ Α  Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: https://youtu.be/BrMPSJfAkuw .-
~*Ομιλία Νο3 αξικου πυροσβέστη Γ Α  Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: : https://youtu.be/hfJ-hzJESDY .-
~*Ομιλία Νο4  αξικου πυροσβέστη Γ Α  Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: https://youtu.be/G1omP-m_2bo .-

VIDEO

Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος με καραβάκι  Νο1   2018: 


AGION OROS  ΔΙΆΠΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΑΒΆΚΙ  Νο 2 2018 : 


Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος με καραβάκι  Νο 3   2018: 


~*Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος  1  Ιούνιος 2018: https://youtu.be/eadwHHCH7PQ .-

~*Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος  2 με γέροντα μοναχό Φίλιππο  Ιούνιο 2018: https://youtu.be/zk_TDnxa9dw .-

~*Οδοιπορικό στο Αγιον Όρος   3  ξενάγηση μοναχός Φίλιππος Ιούνιος 2018 : https://youtu.be/eiKY_Wi5Vus .-

~*Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος  4  με ιερομόναχο Φίλιππο Ιούνιο 2018: https://youtu.be/i90PhKC-zSA .-

~*Αποστολή στο Άγιον Όρος  -5-   2018:


~*Αποστολή στο Άγιον Όρος  -6-   2018:


~*Αποστολή στο Άγιον Όρος  -7-   2018:


~* Αποστολή στο Άγιον Όρος  -8-   2018:


~* AGION OROS -9-   2018:

https://youtu.be/vaNzi8F3JQ0 .-


Στα  βαλκάνια όλα γίνοντε για Γερμανικό  έλεγχο  21/06/2018:
Οδηγίες Ε Ε  για Δημοσιγράφους  21/06/2018 : https://youtu.be/qhrcZ-u0zS0 .-
Πέτρος Κωσταντινέας Βουλευτής 22/06/2018 : https://youtu.be/yJhHZBGhuVc .-
Πάνος Καμένος 22/06/2018 Ζάπειο : https://youtu.be/C156Gbk8iUU  .-
 Προσφυγικό Ε. Ε   22/06/2018 : 
Συμφωνία χρέους Τσίπρα  22/06/2018 : https://youtu.be/2OXWFQ01xGY  .-
Γιούχα παντού για τσίπρα 21/06/2018: https://youtu.be/cXGi9kuW8dc .-
Κ  Μητσοτάκης για ονομασία Σκοπίων  2018 :
 https://youtu.be/qNHVKSH3Tm8 .- 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: