ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ **

** ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ :
* ΠΡΩΤΑ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ :
~*

Τρεις νεκροί είναι τραγικός απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης δύο Ι.Χ. οχημάτων, που έγινε χθες στις 20:45 στο 360ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Η Τροχαία διεξάγει ανάκριση για τον προσδιορισμό των αιτιών που προκάλεσαν το δυστύ
(25/05/2009 07:10)
Βόμβα μολότοφ έριξαν τα ξημερώματα άγνωστοι στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Δημητρίου 77 στη Θεσσαλονίκη. Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης ενώ οι δράστες αναζητούνται.
(24/05/2009 10:29)
Έναν 37χρονο Αλβανό ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του 20 λαθρομετανάστες, συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Κρυσταλλοπηγής – Φλώρινας καθώς και δύο ακόμη άτομα που με Ι.Χ. αυτοκίνητο διευκόλυναν, ως προπομποί, τη μεταφορά.
(24/05/2009 10:27)
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα σε σούπερ - μάρκετ στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από τα ταμεία άγνωστο ποσό και διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
(23/05/2009 17:21)
Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7:47 το πρωί στην Πύλο, με επίκεντρο 260 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, στο θαλάσσιο χώρο, νότια της Μεθώνης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
(23/05/2009 08:14)
Η αυτοκινητοβιομηχανία FIAT ανακοίνωσε σήμερα ότι το σχέδιο εξαγοράς της γερμανικής Opel προβλέπει την κατάργηση περίπου 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη
(22/05/2009 15:44)
Ζημίες ύψους 375 εκατομμυρίων λιρών (425 εκατ. ευρώ), για το οικονομικό έτος 2008-2009, ανακοίνωσε η British Airways.
(22/05/2009 09:38)
Κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσε τη νύχτα η ΕΛΑΣ. Κατασχέθηκαν 490.000 πακέτα κινεζικής παραγωγής από δύο κοντέινερ που ξεφόρτωσε στη Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά πλοίο με λιβεριανή σημαία.
(22/05/2009 07:33)
Σε τροχιά έθεσε η Ρωσία στρατιωτικό δορυφόρο, από το κοσμοδρόμιο του Πλέσετσκ. Πρόκειται για τον τρίτο στρατιωτικό δορυφόρο που η Ρωσία θέτει σε τροχιά το 2009.
(22/05/2009 07:09)
Πεζός έπεσε θύμα ληστείας στις 3:20 τα ξημερώματα, στην περιοχή της Καλαμαριάς, όταν τον πλησίασαν δύο άγνωστοι και με την απειλή όπλου και συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης, του απέσπασαν τσαντάκι, με 5.000 ευρώ. Της υπόθεσης έχει επιληφθεί η αστυνομία.
(22/05/2009 07:07).-




~*~* ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ …..ΨΥΧΙΑΤΡΟ ..??????
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .-!!!!

Ίσως θα πρέπει ως κοινωνία να επισκεφθούμε συλλήβδην κανέναν ψυχίατρο, για να μας κοιτάξει , λεπτομερώς και επισταμένα…- Είναι δυνατόν να γίνονται και να βλέπουμε κάθε μέρα , τόσα παράξενα και απίθανα γεγονότα , στο ποδόσφαιρο , στα Ολυμπιακά αθλήματα , στους δρόμους , στις πόλεις και τα χωριά μας , στις επαρχίες και να μένουμε αδιάφοροι και αδρανείς ? Που άραγες τον πάνε όλοι τους οι κυβερνώντες αυτόν τον τόπο¨? Είναι δυνατόν να προσάγονται στον ανακριτή οι συνεργοί του Παλαιοκώστα , στην απαγωγή του Γ. Μυλωνά , ενός ανθρώπου που δίνει δουλειά σε χιλιάδες Έλληνες και φέρνει πολύτιμο συνάλλαγμα με τις εξαγωγές του , και μερικά παραχαϊδεμένα που το παίζουν επαναστάτες της καφετερίας και γνώστες των πάντων , όχι μόνον να τους ζητωκραυγάζουν , αλλά και να επιτίθενται με λύσσα , οι κουλτουριάρηδες , στους φρουρούς τους? Είναι δυνατόν ορισμένοι δημοσιογραφικοί κάλαμοι (δημοσιολόγοι), και κάποιοι παράγοντες (ουσιαστικά παραγωντίσκοντες) , να διαμορφώνουν στην κοινή γνώμη κλίμα διεθνούς ανθελληνικής συνωμοσίας , όταν μας πιάνουν στα πράσα να ατιμάζουμε εμείς οι ίδιοι , με τις ντομάτες , την εικόνα της αθλητικής Ελλάδας? Και να εμφανίζουν τους δράστες αυτών των ……κατορθωμάτων περίπου ως εθνικούς ήρωες? Δυστυχώς η φράση « ένα απέραντο φρενοκομείο .» που είπε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής , δεν ισχύει πια μόνο για την πολιτική έκφανση του δημοσίου βίου μας.- Περιγράφει πολύ φοβάμαι , μια γενικευμένη -και κατά τούτο πιο επικίνδυνη- πραγματικότητα .- Όταν ήρωες και ινδάλματα αναγορεύονται οι Παλαιοκώστες , αθλητές σαν την Χαλκιά και προπονητές που πασάρουν ντοπές που σκοτώνουν , όταν υπερασπιστές της εθνικής υπερηφάνειας αναλαμβάνουν μερικές δεκάδες μηχανοκίνητοι κάφροι του Ολυμπιακού ή… « έτοιμοι για όλα ,» , τότε η ρήση του Αμλετ « κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας,», ισχύει στην περίπτωση μας … διευρυμένη. Αναδεικνύεται για μια ΓΕΝΙΚΌΤΕΡΗ ΣΉΨΗ .- Είναι επώδυνο το γεγονός ότι έχουμε τεράστια και αυξανόμενα οικονομικά ελλείμματα . Το χειρότερο όμως είναι ότι βαθαίνει όλο και περισσότερο το ηθικό έλλειμμα της κοινωνίας μας .- Αυτό το έλλειμμα δεν αντιμετωπίζεται με ασκήσεις ….. δημιουργικής λογιστικής . Απαιτεί μακροχρόνια θεραπεία . Γιατί η Αρρώστια είναι αρκετά σοβαρή και βαριά .- http://snsarfara.blospot.com/ , http://sdentist.spaces.live.com/guestbook/,
Σας ευχαριστώ που με ανεχτίκατε έστω και για λίγο .- Ένας άνθρωπος από την Καλαμάτα με εκτίμηση και Αγάπη...!!!!!
~*

Κρίση Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων «πυροδοτεί» το AIDS στην Ακτή Ελεφαντοστού
Μία ασθενής φτάνει σχεδόν αναίσθητη στο νοσοκομείο του Ντανάνε στη βορειοδυτική Ακτή του Ελεφαντοστού. Έχει πόνους στην κοιλιά και οι γιατροί δεν μπορούν να εντοπίσουν το σφυγμό της. Η μαία που την έχει αναλάβει ανακαλύπτει ότι τα κολπικά τοιχώματα της ασθενούς έχουν καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα εκκρίσεων. Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα περιστατικά σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης που έχει αντιμετωπίσει η μαία στα 20 χρόνια της δουλειάς της.
Παρά την άμεση αγωγή που παρέχεται από το προσωπικό
του νοσοκομείου, η ασθενής παθαίνει ανακοπή καρδιάς
και πεθαίνει από σηψαιμία. Ήταν μόλις 13 χρονών.
Ο εμφύλιος πόλεμος και η επακόλουθη κατάρρευση του συστήματος υγείας έχουν προκαλέσει σοβαρή κρίση στον ιατρικό τομέα σε πολλές περιοχές της Ακτής Ελεφαντοστού. Ανταποκρινόμενες στα υψηλά ποσοστά ελονοσίας, υποσιτισμού και άλλων ασθενειών τα τελευταία δύο χρόνια, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αντιμετώπισαν έναν ανησυχητικά υψηλό αριθμό Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων (ΣΜΛ) στα δυτικά της χώρας. Οι λοιμώξεις αυτές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στο αναπαραγωγικό σύστημα και να μεταφέρουν ασθένειες στις πιο νεαρές ηλικίες του πληθυσμού. Παρόλο που οι ασθένειες αυτές είναι δραστικές και από μόνες τους, τα υψηλά τους ποσοστά αποδεικνύουν καθαρά πως ο ιός του HIV εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, καθιστώντας την πρόληψη και τις θεραπευτικές προσπάθειες όλο και πιο επιτακτικές. Η κρίση αυτή των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικών συμπεριφορών, αλλά περισσότερο σύμπτωμα των συνθηκών που έχουν επέλθει από τον πόλεμο, τις εκτοπίσεις και την οικονομική εξαθλίωση. Απ' όταν ξέσπασε η σύγκρουση στην Ακτή Ελεφαντοστού, οι ΓΧΣ ανέφεραν τις καταστροφικές επιπτώσεις που επέφερε στο σύστημα υγείας της χώρας. Από τότε που έπαψαν οι εχθροπραξίες, το 2003, οι ΓΧΣ δήλωναν ότι: «ο εμφύλιος πόλεμος προκάλεσε την πλήρη κατάρρευση του συστήματος υγείας στο δυτικό τμήμα της χώρας». Σήμερα, το Υπουργείο Υγείας και άλλοι θεσμικοί παράγοντες αγωνίζονται να παράγουν έργο σε αυτήν την ασταθή και χωρισμένη στα δύο χώρα. Οι ΓΧΣ δραστηριοποιούνται στη δυτική Ακτή Ελεφαντοστού από το 2003. Δεδομένων των αναγκών και της κατάστασης ανασφάλειας που επικρατεί στην περιοχή, οι αποστολές των ΓΧΣ έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στη δυτική Ακτή Ελεφαντοστού. Παρεμβαίνοντας και στις δύο πλευρές του μετώπου, οι ΓΧΣ λειτουργούν προγράμματα στη Δύση, στο Μπιν Χουγιέ, που βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο, και στο Ντανανέ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του επαναστατικού κινήματος Νέες Δυνάμεις (Forces Nouvelles) με έναν πληθυσμό 350.000 κατοίκων. Σε αυτή την ασταθή περιοχή, κοντά στα σύνορα με τη Λιβερία και τη Γουινέα, οι ΓΧΣ γίνονται καθημερινά μάρτυρες αυτής της έξαρσης των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων.

περισσότερα εδώ .-

~*

Όμορφος Κόσμος Ηθικός, Αγγελικά Πλασμένος ή Κούκλες ΑΜΕΑ
Posted: 24 May 2009 03:58 AM PDT

Ήταν Σάββατο πρωί. Η κυρία Βουλγαρίδα πήγε στην βιτρίνα με τις κούκλες να τις ξεσκονίσει. Άρχισε να βγάζει μία-μία από την θέση της. Ήταν κουκλίτσες από μια σειρά που πουλούσαν στα περίπτερα. Μια κουκλίτσα για κάθε χώρα. Λίγα ευρουλάκια έκανε η κάθε μια, αλλά ήταν περιποιημένες. Φορούσαν την τοπική τους ενδυμασία, μικροκαμωμένες, καλαίσθητες, φτιαγμένες από ένα είδος πορσελάνης.
Το μικρό, το αεικίνητο κοριτσάκι, τις αγαπούσε πολύ αυτές τις κούκλες. Γνώριζε την κάθε μια με το όνομά της και την χώρα της καταγωγής της. Φύλαγε το βιβλιαράκι της κάθε μιας με ευλάβεια.
Η κυρία Βουλγαρίδα, έπιασε την κουκλίτσα από την Ακτή Ελεφαντοστού. Πρόσεχε πολύ, ήξερε την αγάπη που είχε η μικρή γι’ αυτές τις κουκλίτσες.
Της έφυγε μέσα από τα χέρια της. Έπεσε κάτω και διαλύθηκε.
Η μικρή βοηθούσε στις δουλειές. Άκουσε τον θόρυβο. Γύρισε και κοίταξε. Πάγωσε. Ο χρόνος είχε σταματήσει.
Η κυρία Βουλγαρίδα είχε στενοχωρηθεί πολύ, η μικρή όμως πονούσε. Δεν είπαν λέξη. Η μικρή μάζεψε τα κομμάτια. Ο πόνος ήταν ζωγραφισμένος στο προσωπάκι της. Η μικρή πήγε σε μια γωνιά. Κλαίγοντας πήρε τηλέφωνο στον Δημήτριο και του τα είπε όλα.
Μη στενοχωριέσαι κοριτσάκι μου, θα πάρουμε άλλη κουκλίτσα από την Ακτή Ελεφαντοστού. Μη κλαις, μια κούκλα είναι.
Από την άλλη μεριά, σιωπή, δεν ακούστηκε τίποτε και μετά από λίγο, σταθερά, χωρίς κλάμα ακούστηκε το μικρό:
Όχι, Δημήτριε, δεν θέλω να πάρουμε άλλη. Θέλω αν μπορείς να την κάνεις καλά αυτήν. Ξέρω, μια κουκλίτσα είναι κι εσύ είσαι ο πιο καλός κουκλίατρος, άμα μπορείς, θέλω να την κάνεις καλά και άμα γίνεται θέλω να πάρουμε ένα καροτσάκι. Η Ακίσι είναι από την Ακτή Ελεφα~#@ και για μένα είναι όλα τα παιδάκια της Ακτής Ελεφα~#, και άμα γίνεται, άμα γίνεται, να πάρουμε ένα καροτσάκι να πηγαίνω βόλτα την Ακίσι.
Τώρα η Ακίσι μου είναι αμέα και τα αμέα τα φροντίζουμε.
Κατάπια την γλώσσα μου.
Κοίταξα το ρολόι, ήταν Σάββατο, προλάβαινα τα μαγαζιά.
Πήγα σε όλα τα παιγνιδάδικα, μεγάλα και μικρά ψάχνοντας καροτσάκι.
Δεν υπάρχει αναπηρικό καροτσάκι για κούκλες. Δεν υπάρχει κανένα παιγνίδι τέτοιου είδους. Οι βιομηχανίες φτιάχνουν παιγνίδια μόνο για ένα Όμορφο Κόσμο Ηθικό, Αγγελικά Πλασμένο.

Δεν έχουν θέση τα ΑΜΕΑ στον κόσμο των παιδιών.
**** Ο Konstantinos Spatharas έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΑιμοδοσία των Ακροατών του Ράδιο Θεσσαλονίκη.-
Θέμα: Ευχαριστούμε...."649 φιάλες αίμα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε χθεσινή αιμοδοσία.Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας και ελπίζουμε στην επόμενη αιμοδοσία να είστε πάλι μαζί μας...."Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1070972777152&mid=844d71G56358b7cG71bfefG0 ,.-
~* Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ :
Ένας δημοσιογράφος κάνει μια έρευνα για τα μοναστήρια της χώρας του.Μετά λοιπόν από αρκετό χρόνο οδοιπορικού καταλήγει σε μια μόνη,σ`ένα απομακρυσμένο μέρος,όπου δεν πατάει ψυχή.Οι μοναχοί τον υποδέχονται θερμά και τον φιλοξενούν το βράδυ.
Κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα ο δημοσιογράφος σηκώνεται για να πάει στην τουαλέτα. Στο δρόμο ακούει φωνές και βογγητά από ένα κτίριο.Πλησιάζει και μένει άφωνος απ` αυτό που βλέπει.Όλοι οι μοναχοί να στέκονται όρθιοι μπροστά από μια μεγάλη τραπεζαρία,να έχουν βγάλει τις π...ς τους πάνω στο τραπέζι και ένα ποντίκι να τρέχει γύρο γύρο.
Οι φωνές όμως που άκουγε γίνονταν πιο έντονες στο διπλανό δωμάτιο.Μπαίνει μέσα και τι βλέπει.Έναν μοναχό να κάνει έρωτα με μια θεογκόμενα.Ο δημοσιογράφος κουφαίνεται μ` αυτά που βλέπει.
Είναι δυνατό να γίνονται τέτοια πράγματα σ`ένα μοναστήρι,αναρωτιέται,μέχρι που μπαίνει και στο δίπλα δωμάτιο κι εκεί βγαίνει από τα ρούχα του.Βλέπει δύο μοναχούς να έχουν κρεμάσει ένα τρίτο και να τον μαστιγώνουν.
Την επόμενη μέρα πάει έξαλλος να βρει τον ηγούμενο και να του κάνει τα παράπονα του:
Καλά δε ντρέπεστε άγιοι άνθρωποι σαν και σας,που πρέπει να κατευθύνετε τον κόσμο,να κάνετε τέτοια αίσχη κάθε βράδυ!
Και ο ηγούμενος ήρεμα του απαντάει:
Τέκνων μου πρέπει να καταλάβεις ότι είμαστε κι εμείς άνθρωποι και έχουμε κάποιες ανάγκες. Έτσι λοιπόν έχουμε φτιάξει ένα παιχνίδι για τη διασκέδαση μας.
Δηλαδή;Γίνετε πιο κατανοητός.
Να,κάθε βράδυ συγκεντρωνόμαστε όλοι στην τραπεζαρία,βγάζουμε τα όργανά μας έξω και βάζουμε ένα ποντίκι να τρέχει γύρω.Σ`όποιον πάει και σταματήσει,ο τυχερός πάει στο διπλανό δωμάτιο και κάνει έρωτα στην κοπέλα.
Καλά και στο τρίτο δωμάτιο τι κάνετε;
Στο τρίτο δωμάτιο στέλνουμε όποιον προσπάθησε να κλέψει,βάζοντας τυρί πάνω στο πέος του.
Αναρτήθηκε από ΠΡΟΙΤΟΣ .-
~*Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

--------------------------------------------------------------------------------
Δύο αγωνιστικές τιμωρία!
Με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο ΣΕΦ. Κόκκαλης: "Επιτυχής μετάβαση"
Μετά την απολογία της ΚΑΕ Ολυμπιακός το μεσημέρι της Δευτέρας, ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε να τιμωρήσει τους ερυθρόλευκους με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και με πρόστιμο 50.000 ευρώ!

Η ποινή που επιβλήθηκε τελικά στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια που έγιναν στο ΣΕΦ κατά τη διάρκεια του πρώτου τελικού με τον Παναθηναϊκού, ήταν μεγαλύτερη και από την αναμενόμενη. Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που σημαίνει ότι σε περίπτωση που χρειαστεί πέμπτο ματς με τον ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ακροαματική διαδικασία έδωσαν το παρών οι τρεις διαιτητές του αγώνα (Ζαβλανός, Σχινάς και Γκόντας) οι οποίοι κι έδωσαν έγγραφη κατάθεση, κάτι που δε συνηθίζεται.

Σε ό,τι αφορά τον τρίτο τελικό, το ΣΕΦ θα ανοίξει κανονικά τις πόρτες του, αφού πρέπει να περάσουν πέντε ημέρες για να ισχύσει η ποινή. Άλλωστε, το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα εισιτήρια του τρίτου τελικού και το πώς αυτά θα διατεθούν.

Η δήλωση του Σωκράτη Κόκκαλη

"Η συνεργασία και η μετάβαση της ΚΑΕ στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο ήταν πολύ επιτυχής γιατί ο Ολυμπιακός έφτασε να παίζει στα τελικά της Ευρωλίγκα και να χάνει ένα καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος" τόνισε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ αναφέρθηκε... με νόημα και στον πρώτο τελικό των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό:

"Ελπίζω ότι παρά την πρώτη παρατρίχα αποτυχία και με τη βοήθεια κάποιων άλλων στο Ειρήνης και Φιλίας, αυτά τα έχω ζήσει κι εγώ για κάποια χρόνια στο μπάσκετ, θα δώσει τη μάχη η ομάδα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα".

Την Παρασκευή το τρίτο παιχνίδι

Το προεκλογικό τηλεοπτικό debate για τις Ευρωεκλογές προκάλεσε αλλαγή στο πρόγραμμα των τελικών, αφού την Πέμπτη δεν γίνεται να μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 το τρίτο παιχνίδι στις 21:30. Η αρχική σκέψη ήταν να γίνει το παιχνίδι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αλλά το κανάλι του Αμαρουσίου δεν ήταν σύμφωνο, καθώς σε εκείνη την ώρα τα διαφημιστικά πακέτα έχουν χαμηλότερες τιμές, άρα λιγότερα έσοδα.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, το ματς θα γίνει την Παρασκευή στις 21:30. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε και ανακοίνωση για τα εισιτήρια:

~* ~** Ο Theodoros Digenis έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟΝ 902 tv. --------------------Θέμα: ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ 21:30 ΣΤΟΝ 902 TV 34η ΕΚΠΟΜΠΗ 29/05/2009 ΣΧΟΛΗ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΙΚΗ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ) ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ Το δεύτερο αφιέρωμα σε σχολή μουσικής (μπουζουκιού) αναφέρεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Δάφνης και συγκεκριμένα στους μαθητές του δεξιοτέχνη και δασκάλου Νίκου Κατσίκη. Στην πρώτη ώρα βέβαια, ο Νίκος Κατσίκης -ένας από τους σημαντικότερους σημερινούς μπουζουξήδες και από τους τέσσερις βιρτουόζους του σχήματος Ράστ, με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό- παρουσιάζεται, αφηγείται την εικοσαετή πλέον πορεία του και τις συνεργασίες του με κορυφαίους καλλιτέχνες. Επίσης, παίζει συνθέσεις ελλήνων και ξένων δημιουργών παλιών και νέων, Ανατολής και Δύσης. Στη δεύτερη, παίρνει την κιθάρα, αφήνοντας τους μαθητές του, αγόρια και κορίτσια, να συστηθούν, παίζοντας και εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητες και τις γνώσεις τους για το μπουζούκι, το τραγούδι και το λαϊκό πολιτισμό. Μια ακόμα απόδειξη από την εκπομπή Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα με τον Πάρη Μήτσου, ότι την ελπίδα φέρνουν οι «πιτσιρικάδες» που κρύβουν δύναμη, ταλέντο και αλήθεια. Άλλωστε πιτσιρικάδες ήταν στη δεκαετία του ΄50 ο Χιώτης, ο Μπέμπης, ο Σπόρος, ο Αγγέλου, ο Κωστάκης, ο Λάκης και άλλοι που σφράγισαν με την προσφορά τους την υπόθεση «μπουζούκι» και «λαϊκό τραγούδι». Σε επανάληψη την Κυριακή στις 16:30 - 18:30.--------------------Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1101958641955&mid=87d450G56358b7cG73d7bdG0 .-
~* Ο Iakovoy Spiros έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!! (live orthodoxy).--------------------Θέμα: ΣΥΝΟΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ http://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=ArSTg0QrmYE&feature=relatedhttp://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=WrDsYuzlZMI&feature=relatedhttp://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=UjNPDqNF5sw&feature=relatedhttp://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=J0pg5aRuuh8&feature=relatedhttp://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=XDYPuH3msK8&feature=related-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1064807226006&mid=87f5baG56358b7cG73ea94G0 .-
· ~* ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - Ο Γιάννης ο φονιάς .-, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ,0 funny babies , ,- Καύση των νεκρών .- ΝΕΚΡΩΝ, ΠΛΟΥΤΩΝΙ ΚΑΤΑ ΜΕΝΙΠΠΟΥ .0 ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ .-
Great job! You recruited Evangelia Michailidou to the cause ΕΝΩΣΗ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" -TOGETHER FOR CHILDREN. You have recruited 11 people to the cause so far.
Go ahead and thank Evangelia Michailidou now.
Thanks for all that you do,The Causes Team
Recruiting tip: Set your status message for ΕΝΩΣΗ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" -TOGETHER FOR CHILDREN .-
· * Για τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι Τι κάνει ένα παιδί να φύγει από το σπίτι;
· Τα μικρά παιδιά μπορούν να κρυφτούν στα πιο απίθανα μέρη
· Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο εξαφάνισης ανηλίκων στην Ελλάδα
Για τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι Τι κάνει ένα παιδί να φύγει από το σπίτι;
Posted: 27 May 2009 10:01 AM PDT
Οι πρόσφατες έρευνες καθώς και η καθημερινή επικαιρότητα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των παιδιών που φεύγουν από το σπίτι τους με τη θέλησή τους κάθε χρόνο. Τα παιδιά είναι σε προεφηβική ηλικία ή σε εφηβεία, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό. Τα περισσότερα από αυτά επιστρέφουν σπίτι μετά από λίγες ώρες ή μια – δυο μέρες, κάποια – λίγα ευτυχώς - όμως εξαφανίζονται και η τύχη τους αγνοείται.
**8 **Συνήθως πού πηγαίνουν οι έφηβοι που «το σκάνε» από το σπίτι;
.
* «Σε φίλους ή στον σύντροφο. Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα μπορεί να γίνουν τραγικά και επικίνδυνα. Τις περισσότερες φορές κάποιος μεγαλύτερος τους έχει πουλήσει έρωτα και η κατάληξη είναι η προώθηση στην πορνεία. Συνήθως στο εξωτερικό».
.
Τα παιδιά περιφέρονται άσκοπα, ή βρίσκουν καταφύγιο σε χώρους που συχνάζουν συνομήλικοι ή μεγαλύτεροί τους π.χ. internet café ή τέλος καταφεύγουν σε φιλικά ή και συγγενικά σπίτια.
.
Τι κάνει, όμως, ένα παιδί να φύγει από το σπίτι;
Η φυγή είναι μια ακραία έκφραση αντίδρασης του παιδιού στη γενικότερη πίεση που εισπράττει τόσο από την οικογένειά του όσο και από το σχολείο, από την πλευρά δηλαδή των ενηλίκων. Νιώθοντας, λοιπόν ότι αδικείται, ότι κανείς δεν τον καταλαβαίνει, ότι όλοι έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από αυτόν, ο έφηβος ανοίγει την πόρτα και φεύγει από το σπίτι προκαλώντας τους ενήλικες και τιμωρώντας τους μέσα από την ανησυχία που τους δημιουργεί.
Η φυγή, δηλαδή, χρησιμεύει ως όπλο για εκδίκηση για όσα το παιδί αισθάνεται ό,τι έχει υποστεί από τους μεγάλους.
.
Βέβαια, αυτό που υποδηλώνει η φυγή είναι αδυναμία διαλόγου και επικοινωνίας και από τις δύο πλευρές καθώς και κενά στη σχέση που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου και δεν γεφυρώθηκαν.
Οι γονείς, λοιπόν, θα πρέπει να δομήσουν εξαρχής, από την πρώτη παιδική ηλικία έναν δίαυλο επικοινωνιακό με τα παιδιά τους μέσα από τη συζήτηση και τα επιχειρήματα που θα αναπτύσσουν για να εδραιώσουν την άποψή τους αλλά και με την παρότρυνση προς τα παιδιά τους να κάνουν ακριβώς το ίδιο.
Θα πρέπει να ακούμε προσεκτικά όσα μας λένε και όταν οι απόψεις τους και οι επιθυμίες τους είναι μέσα στα πλαίσια του λογικού και του εφικτού, να κάνουμε δεκτά τα αιτήματά τους. Το παιδί πρέπει να νιώθει ότι ο γονιός δεν μιλάει μόνο αλλά και ακούει, δεν επιβάλλει συνεχώς αλλά και αποδέχεται, δεν αρνείται πάντα αλλά και υποχωρεί μερικές φορές.
. Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος, πρέπει να σεβόμαστε κι εμείς το παιδί όπως θέλουμε και πρέπει να μας σέβεται εκείνο. Σε κάθε κρίση και ένταση, πρέπει να επιστρατεύουμε την υπομονή μας και με κατανόηση, αγάπη και επιχειρήματα να προσπαθούμε να επιλύνουμε το πρόβλημα, διδάσκοντας το παιδί ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ξεπερνά τις κρίσεις και να λύνει το πρόβλημα.
. Ο έφηβος θα πρέπει να είναι ενήμερος για τους κινδύνους που τον απειλούν σήμερα, χωρίς, όμως, υπερβολές και υπερμεγενθύνσεις γιατί χάνει την εμπιστοσύνη του στους ενήλικες και την κοινωνία συνολικά, αποκτά απαισιόδοξη και μηδενιστική αντίληψη ενώ συγχρόνως υπεραπλουστεύει τους κινδύνους και τους θεωρεί φανταστικούς και υπερβολικούς.
Θα πρέπει, επίσης, να κατανοήσει ότι η φυγή μεγαλώνει το πρόβλημα που ήδη υπάρχει και δεν το λύνει, ενώ δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο παρόν και το μέλλον του. Όταν κάτι δεν πάει καλά, ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος, η κατάθεση απόψεων και συναισθημάτων, η επιχειρηματολογία και κυρίως η αναγνώριση κι από τις δύο πλευρές, γονιών και παιδιών, ότι ο μόνος στόχος είναι το καλό του παιδιού τώρα και πάντα, και το μοναδικό κίνητρο είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον.
.
Ξεκινώντας από αυτό το σημείο και κρατώντας το συνέχεια στο μυαλό μας, μικροί και μεγάλοι καθόμαστε στο τραπέζι και συζητούμε κρατώντας την πόρτα κλειστή στους κινδύνους και τις απειλές καθώς και στη ρήξη ανάμεσά μας. -πηγή: Το Χαμόγελο του Παιδιού
~* You have invited 0 of 100 friends to ΕΝΩΣΗ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" -TOGETHER FOR CHILDREN.
Invite today's friends now:http://apps.facebook.com/causes/invite_pledges/5444617?m=0a60fd25
Thanks,The Causes Team
---Edit Your Pledges - Cancel Pledge

Τα μικρά παιδιά μπορούν να κρυφτούν στα πιο απίθανα μέρη
Posted: 27 May 2009 08:38 AM PDT

ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΧΑΘΕΙ
. - Μην πανικοβληθείτε.
Η πλειοψηφία των παιδιών βρίσκεται άμεσα. Εάν το παιδί σας είναι μικρό σε ηλικία και χαθεί μέσα στο σπίτι, ψάξτε το σπίτι πολύ προσεχτικά.
ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΕΡΗ.

. **
Απίθανα μέρη που έχουν βρεθεί παιδιά:

- μέσα σε ψυγεία
- μέσα σε ντουλάπες / ντουλάπια - κάτω από έπιπλα - κάτω από σωρό άπλυτων
- μέσα σε παλιά μπαούλα
- μέσα στο αυτοκίνητο
- στο μπάνιο
- σε αποθηκευτικούς χώρους

.

Αν συνεχίσετε να μην βρίσκετε το παιδί καλέστε το 100 ή πηγαίνετε στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας για να κάνετε δήλωση εξαφάνισης. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Δώστε στην αστυνομία όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Απαραίτητα πάρτε μαζί σας μια πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού. Προσέξτε να είναι κοντινή και καθαρή.
.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
περισσότερα στην πηγή: Το Χαμόγελο του Παιδιού

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο εξαφάνισης ανηλίκων στην Ελλάδα
Posted: 27 May 2009 01:32 AM PDT

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ μόλις το 2008 εξαφανίστηκαν 401 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 247 στην Αττική.
Στην πλειοψηφία οι εξαφανίσεις αφορούν κορίτσια.
Από τα κρούσματα που σημειώθηκαν πέρυσι
τα 342 παιδιά βρέθηκαν,
7 ενηλικιώθηκαν ενώ
59 ακόμη αναζητούνται.

E-mail παραλήπτη:
E-mail ή όνομα αποστολέα (λατινικά):

TVXS.gr Project Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο εξαφάνισης ανηλίκων http://www.tvxs.gr/v12538

Κλείσιμο
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
περισσότερα στην πηγή: Το Χαμόγελο του Παιδιού

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο εξαφάνισης ανηλίκων στην Ελλάδα
Posted: 27 May 2009 01:32 AM PDT

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ μόλις το 2008 εξαφανίστηκαν 401 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 247 στην

Αίσια έκβαση είχε το 91% των περιπτώσεων εξαφάνισης ανηλίκων που χειρίστηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν χθες, Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης αλλά και της Αστυνομίας.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έγινε αποδέκτης συνολικά 115 αιτημάτων μέσα στο 2008, από τα οποία μπόρεσε να συνδράμει στα 96, καθώς στα υπόλοιπα 19 συνέτρεχαν σοβαροί νομικοί λόγοι που δεν επέτρεπαν την ανάμειξή του.
Στις 87 από τις 96 περιπτώσεις (91%), τα παιδιά βρέθηκαν, ενώ 9 (9%) αναζητούνται.
Στο πρώτο τετράμηνο του 2009, η βοήθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχει ζητηθεί σε 53 περιπτώσεις από τις οποίες επετράπη να βοηθήσει στις 42, οι 38 από αυτές είχαν αίσια έκβαση, ενώ 4 παιδιά αναζητούνται.
Ελληνικής υπηκοότητας κορίτσια στην εφηβική ηλικία αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό εξαφανίσεων (65% το 2008 και 79% το πρώτο τετράμηνο του 2009) σύμφωνα με τα περιστατικά που χειρίστηκε το «Χαμόγελο». Το 21% των περιπτώσεων του 2008 αφορούν παιδιά υπηκοότητας αλβανικής, ρουμανικής, πολωνικής, βουλγαρικής, βελγικής, αιγυπτιακής, καναδικής, ρωσικής, αιθιοπικής, σομαλικής.
πηγή: TVXS .
You have invited 0 of 100 friends to ΕΝΩΣΗ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" -TOGETHER FOR CHILDREN.
Invite today's friends now:http://apps.facebook.com/causes/invite_pledges/5444617?m=0a60fd25
Thanks,The Causes Team
---Edit Your Pledges - Cancel Pledge
~*Ο Iakovoy Spiros έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!! (live orthodoxy). --------------------Θέμα: ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ http://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=LcQozEQQ9o8http://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=XZoz0lo1KIg&feature=relatedhttp://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=qrlm19tln3c&feature=related-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1152967818188&mid=887863G56358b7cG741fcaG0 .-
~*

Δεν υπάρχουν σχόλια: