ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Νέα γρίπη , Όχι στο πανικό **

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ " Α " Ή ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ :


Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

* Ο κόσμος δεν θα πρέπει " να τρομοκρατείται" με την νέα γρίπη τύπου " Α " , < ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ > κατ ΄αρχάς που ονομάσαμε , όταν προ μηνών ανακοινώθηκαν στο Μεξικό τα πρώτα κρούσματα του Ιού H1N1 .-
* Μπορεί πολύ εύκολα , ασθενείς με συμπτώματα , γριπώδους συνδρομής , ή και εποχιακής γρίπης πολλών & ποικίλων στελεχών του Ιού , που ασφαλώς και θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση διαδρομής της γριπώδους ασθένειάς του και να είναι έτοιμος σε λίγες ημέρες ( ο κάθε ασθενης από γρίπη ) , να επιστρέψει στην εργασία του .-
* Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησηχία ούτε στους γιατρούς , ούτε στους αρρώστους , ούτε στο προσωπικό των Νοσοκομείων μας , ούτε και στο κόσμο γενικά από την αναφερόμμενη πανδημία της Γρίπης " Α " , και του σελέχους H1N1.-
* Είναι όμως , απαραίτητη η λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς και η καθημερινή ενημέρωση από τουςγιατρούς όλων των ειδικοτήτων και από όλους τους συναρμόδιους φορείς .- Επίσης θα πρέπει να γίνεται σωστή ενημέρωση , για την εξέληξη και πορεία της Γρίπης των χοίρων , χωρίς επαναλαμβάνω , του παραμικρού ίχνους πανικού , παρακολουθώντας διαρκώς τις εξελίξεις που υπάρχουν , καθημερνά και σε παγκόσμιο επίπεδο , πάντα με ενημέρωση , που και γίνεται από όλα τα μαζικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνον.-
* Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ , πάντα μας ενημερώνει : Αν ταξιδεύουμε σε προσβεβλημένες περιοχές , εντός ή εκτός συνόρων κρατών ,με επιβεβαιωμένη την συνεχή μετάδοση , από άνθρωπο σε άνθρωπο από το νέο ιό "Α"( H1N1 ) , για την προσασία όλων μας , πάντα συστήνει:

~*<< Πρωκτολογικό Αιμοροίδες
Ορθοσκόπηση Θεραπεία Υπερηχων Περίδεση χωρίς νάρκωση Αιμορραγία
http://www.proctology.gr/ , . >>.-

1.- Σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής Υγιεινής όπως :

α) .- Προσεκτικό πλύσιμο χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι ή καθαρισμό των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα , π.χ. καθαρό οινόπνευμα κ.α. . β).- Κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντηλο , κατά την διάρκεια του βήχα ή και του φτερνίσματος .- & γ).- Αποφυγή επαφής των χεριών μας , με το στόμα , τη μύτη , και τα μάτια , καθώς και χειραψίας για την πρόληψη διασποράς των μικροβίων .-

2 .- Αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού .-

3.- Αποφυγή συνωστισμού .-

4 .- Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια και να αναβάλετε την επιστροφή σας στο χώρο εργασίας σας μέχρι να γίνεται καλά .-

Αν εντός 7 ημερών από την επιστροφή σας παρουσιάσετε :



<< Έχασα Κιλά και Κούραση
Δεκαπέντε Παράγοντες που Σταματούν το Μεταβολισμό. Ξεκίνα Τώρα.
http://www.detoxcenter.gr/ ,
Gabi - Σουτιέν Θηλασμού
Ιδανικό για όλες τις φάσεις της εγκυμοσύνης & του θηλασμού!
http://www.gabi.gr/ , >>

α) .- Πυρετός πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου .-
β).- Βήχα , πόνο στο λαιμό , μυαλγία , κεφαλαλγία , ρινική καταρροή , καιδύσπνοια , θα πρέπει να παραμείνετε στο σπίτι σας και να επικοινωνήσετε άμεσα με το Κέντρο Εέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ )και στα Τηλέφωνα : 210- 52122054 , & 210-5222339 .-



~* Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ " Α " προκαλεί λιγότερους θανάτους από την κοινή Γρίπη :
Ο ιός της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) προκαλεί λιγότερους θανάτους από τον ιό της κοινής, εποχικής γρίπης, αλλά η πανδημία τρομάζει διότι επηρεάζει τα παιδιά και προκαλεί μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα στα κράτη, όπως δήλωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Κάποιοι ασθενείς πεθαίνουν εξαιτίας του ιού Α/ Η1Ν1, αλλά πρόκειται "για ένα πολύ μικρό ποσοστό", εξηγεί ο επικεφαλής της μονάδας ετοιμότητας του ECDC, Ντενίς Κουλομπιέ σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).
Το ποσοστό των θανάτων από τον ιό Α/Η1Ν1 φτάνει το 02,-0,3 τοις χιλίοις, δηλαδή ένα ποσοστό "χαμηλότερο από αυτό της κοινής γρίπης", που προκαλεί τον θάνατο περίπου ενός ασθενή στους χίλιους.
Η βασική διαφορά της κοινής γρίπης από τη νέα γρίπη H1N1 είναι ότι ο ιός Α/Η1Ν1 επηρεάζει το κομμάτι του πληθυσμού που συνήθως δεν κινδυνεύει από τις επιπλοκές της κοινής γρίπης, δηλαδή τα παιδιά, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που αποτελούν τα συνηθισμένα θύματα της κοινής γρίπης, ασθενούν λιγότερο από τη νέα γρίπη.
Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι ο ιός Α/Η1Ν1 είναι μια εξέλιξη του ιού Η1Ν1 που προκάλεσε την πανδημία γρίπης το 1918, ην επονομαζόμενη και ισπανική γρίπη.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αναμένει ένα δεύτερο κύμα γρίπης Α (H1N1) "τις επόμενες εβδομάδες".
Από την εμφάνισή του την άνοιξη ο ιός Α/Η1Ν1 έχει προκαλέσει τον θάνατο το λιγότερο 4.525 ανθρώπων σε 191 χώρες, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Εκτός από τους θανάτους, η περίθαλψη των ανθρώπων με βαριά συμπτώματα γρίπης Α απαιτεί πολυέξοδη θεραπεία που επιβαρύνει τις οικονομίες των κρατών.
Στην Ιταλία ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά της γρίπης Α (Η1Ν1) αρχικά μόνο του ιατρικού προσωπικού, ανακοίνωσε σήμερα ένας υγειονομικός υπεύθυνος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).
"Ο εμβολιασμός του ιατρικού προσωπικού ξεκίνησε σήμερα το πρωί και θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων", ανακοίνωσε ο Εντγκάρντο Βαλέριο, διευθυντής πρόληψης στα δημόσια υγειονομικά ιδρύματα του Μιλάνου.
"Η πανδημία του ιού Η1Ν1 προστίθεται στην εποχική κοινή γρίπη, αλλά οι επιπτώσεις του ιού Η1Ν1 είναι λιγότερο σοβαρές από της κοινής γρίπης. Ο λόγος που εμβολιάζουμε το προσωπικό μας είναι για να αποφύγουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προς το παρόν όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός του κοινού θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου.
ΑΠΕ .

~* ΕΞΗ ( 6 ) ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ της νέας Γρίπης " Α" στην Θεσσαλονίκη :

Έξι νέα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, σε δημοτικό σχολείο του Πανοράματος. Πρόκειται για έξι μαθητές που φοιτούν στην ίδια τάξη και στο ίδιο τμήμα. Έτσι κλείνει από Τετάρτη και για μία εβδομάδα το τρίτο τμήμα της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου. Καθησυχαστικό είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδος, Τζίνα Λεπτοκαρίδου - Λακασά, ο ένας εκ των μαθητών -που βρέθηκε "θετικός"- αποθεραπεύτηκε ήδη και ίσως την Πέμπτη επιστρέψει στο σχολείο.
Σύμφωνα πάντα με την κ. Λεπτοκαρίδου, οι άλλοι πέντε μαθητές (τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι), βρέθηκαν θετικοί στο νέο ιό της γρίπης, που ταυτοποιήθηκε σήμερα.
Για τα νέα κρούσματα οι αρμόδιες Αρχές ενημέρωσαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και πάρθηκε κοινή απόφαση -ύστερα από συνεννόηση και με τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη- για το κλείσιμο της συγκεκριμένης τάξης για μια εβδομάδα. "Τα συμπτώματα των ασθενών είναι ήπια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία", τόνισε η κ. Λεπτοκαρίδου.
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8.-

~*

Δεν υπάρχουν σχόλια: