ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016  :
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
 
Εἶπε γέροντας, ὅτι ἡ ταπείνωση, πολλὲς φορές, καὶ χωρὶς κόπο ἔσωσε πολλούς, καὶ εἶναι ἀρκετὴ ἡ μαρτυρία τοῦ Εὐαγγελίου νὰ μᾶς τὸ δείξει ἀπὸ τὴν παραβολὴ τοῦ Τελώνου καὶ τοῦ Ἀσώτου, πῶς σώθηκαν ἤ χάθηκαν μὲ ἕνα μικρὸ λόγον. Λοιπόν, οἱ κόποι τοῦ ἀνθρώπου, ἄν δὲν ἔχουν ταπείνωση, τὸν ἀφανίζουν καὶ τὸν ὁδηγοῦν στὸν χαλασμό, γιατὶ πολλοί, ἀπὸ τοὺς μεγάλους κόπους ποὺ ἔκαναν ἔπεσαν σὲ ὑπερηφάνεια καὶ χάθηκαν, ὅπως ὁ Φαρισαίος.
(Ἐκ τῆς Ἁγιορείτικης Βιβλιοθήκης. Γέροντος Παντελεήμονος Λαυριώτου)

Γεροντικόν
 
 

~ 25 Μαΐου
Μνήμη της τρίτης ευρέσεως της τίμιας κεφαλής του προφήτου και βαπτιστού Ιωάννου Προδρόμου. Μαρτύρων Κελεστίνου (1) και Παγχαρίου. Οσίου Ολβιανού.
(1) Ο άγιος Κελεστίνος άνηκε στην ηρωική φάλαγγα της σταυρικής πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά. Βάδισε και ο ίδιος με θαυμαστή καρτερία το δρόμο του μαρτυρίου. Διακαής του πόθος, ήταν η επικράτηση της αληθινής θρησκείας. Ο πόθος του αυτός τον ώθησε να κηρύττει με παρρησία το Ευαγγέλιο της σωτηρίας και να αγρεύει ψυχές. Οι διαρκείς αγώνες του ενάντια στο ψεύδος στις αιρέσεις και τα μιαρά είδωλα εξόργισαν τούς ιερείς των ειδώλων. Ομολόγησε με σθένος την πίστη του στον αρχηγό της ζωής και του θανάτου και υπέμεινε τα διάφορα βασανιστήρια με θαυμαστή καρτερία, ευχαριστώντας και δοξολογώντας το Θεό πού αξίωσε και εκείνον με το μαρτύριο. Εξοργισμένοι οι σκληροί βασανιστές, καθώς δεν μπόρεσαν να ξεριζώσουν από την ψυχή του το Χριστό, τον θανάτωσαν με πυρακτωμένο σίδερο. ~ 
Σήμερα 26/05/2016 εορτάζουν:
Άγιος Κάρπος ο Απόστολος από τους Εβδομήκοντα, Άγιος Αλφαίος ο Απόστολος, Άγιος Αλέξανδρος από την Θεσσαλονίκη ο Δερβίσης, Άγιος Συνέσιος ο Επίσκοπος

~  Ἦχος γ’. Θείας Πίστεως.
Θείας χάριτος, τῇ κοινωνίᾳ, ἐκοινώνησας, δεσμῶν τῷ Παύλῳ, θεομακάριστε Κάρπε Ἀπόστολε, καὶ κοινωνοὺς θείας δόξης ἀνέδειξας, τοὺς δεξαμένους τὸ φέγγος τῶν λόγων σου. Ὅθεν πρέσβευε, Χριστῷ τῷ Θεῷ πανεύφημε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
~  Απολυτίκιο Αποστόλου Κάρπου - 26 ΜΑΙΟΥ   : https://youtu.be/DmjnPIcBvq8 .-


~Άγιος Αλφαίος ο Απόστολος  Άγιος Αλέξανδρος από την Θεσσαλονίκη ο Δερβίσης  Άγιος Κάρπος ο Απόστολος από τους Εβδομήκοντα, Άγιος Αλφαίος ο Απόστολος, Άγιος Αλέξανδρος από την Θεσσαλονίκη ο Δερβίσης, Άγιος Συνέσιος ο Επίσκοπος  Άγιος Συνέσιος ο Επίσκοπος  Άγιος Αυγουστίνος Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ

Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ
 
Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων
 
Όσιος Ισίδωρος ο μωρός

Όσιος Ισίδωρος ο μωρός
 
Άγιος Σίμων Επίσκοπος Βλαδιμίρ και Σουζδαλίας
~
*** Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα   
Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα και ιδιαιτέρως η ενορία της Αγίας Αικατερίνης, υποδέχθηκαν την ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Το χαριτόβρυτο Εικόνισμα υποδέχθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.
Στη συνέχεια, η Εικόνα με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα.
Ακολούθως, τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Επισκόπου Επιδαύρου.
Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης  Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, καθώς και τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την άδεια κι ευλογία μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος. Παράλληλα, έκανε αναφορά  στο ιστορικό της ενορίας και στις προσπάθειες ανεγέρσεως του νέου Ναού της Αγίας Αικατερίνης.
Ο Θεοφιλέστατος, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι: «Πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμά της στην πίστη και την υπομονή, στηρίζοντας το συνάνθρωπο με αγάπη κι αισθήματα αλληλεγγύης».
Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την αδελφική και συγκινητική του πρόσκληση, αλλά και τον π. Ευθύμιο για την φιλοξενία.
Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

***  "Φρούριο" το Άγιο Όρος για την επίσκεψη του Πούτιν – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - ΒΙΝΤΕΟ


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Άγιο Όρος για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από δέκα χρόνια.  Ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα φτάσει στο Άγιο Όρος με...
ταχύπλοο, ενώ δύο όμοια ταχύπλοα θα τον συνοδεύουν, έτσι ώστε να μην είναι κατανοητό σε ποιο από τα τρία θα επιβαίνει ο Ρώσος Πρόεδρος.  Τα μέτρα ασφαλείας στο Άγιο Όρος είναι δρακόντεια και το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει και ο Ρώσος Πατριάρχης.

***  Γρεβενά: Ζητούσε δανεικά για έξοδα... κηδείας!
Πρόκειται για απάτη, που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2015, ωστόσο εξιχνιάστηκε...
  τώρα από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας οι οποίοι την ερευνούσαν μετά την καταγγελία του θύματος.
Συγκεκριμένα, την 25-11-2015 το απόγευμα ένας 45χρονος κατήγγειλε ότι την ιδία ημέρα το μεσημέρι στα Γρεβενά, του τηλεφώνησε άγνωστη γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως γνωστή του και με το πρόσχημα του θανάτου στενού συγγενικού της προσώπου, τον έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1700 ευρώ, για τα έξοδα της κηδείας.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.
Δυστυχώς τα γραφεία κηδειών σήμερα εργάζονται  και με δόσεις για κηδείες και  μνημόσυνα  !!!
***  Δείτε γιατί έρχεται ο θάνατος για εκατοντάδες χιλιάδες λιόδεντρα ...
http://www.enallaktikos.gr/img55760_e2a2b972ac2a91f272e35e8b0d07b15c_240x180c.jpg
Απόφαση για καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων ελαιόδεντρων στην Απουλία της Νότιας Ιταλίας έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης του χωροκατακτητικού βακτηρίου Xylella fastidiosa.
Το φονικό για τους ελαιώνες βακτήριο, εμφανίστηκε στην Ιταλία πριν από τρία χρόνια και μέχρι σήμερα έχει καταστρέψει σχεδόν δύο εκατομμύρια στρέμματα ελαιόδεντρων στην περιοχή της Απουλίας.
Θεωρείται ως ένα από τα πλέον επικίνδυνα φυτοπαθογόνα του κόσμου, που προσβάλλει πολλά ακόμα είδη φυτών, από τα οπωροφόρα δέντρα, η πικροδάφνη, η λεβάντα και το πολύγαλα. Σήμερα η πλήρης εξάλειψή του θεωρείται αδύνατη.
Το Χ. fastidiosa μεταδίδεται από έντομα που απομυζούν το λεγόμενο ξύλωμα, τα αγγεία που μεταφέρουν νερό από τις ρίζες στα φύλλα. Εγκαθίσταται στα αγγεία αυτά και τα αποφράσσει, απονεκρώνοντας σταδιακά το φυτό.
Λόγω του κινδύνου που μπορεί να ενσκήψει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η Κομισιόν ζήτησε πέρυσι από την Ιταλία να καταστρέψει τα μολυσμένα δέντρα και να δημιουργήσει μηχανισμό παρακολούθησης της κατάστασης.
Η απόφαση της Κομισιόν προκάλεσε την αντίδραση ακτιβιστών και αγροτών που υποστήριξαν ότι η επιδημία δεν οφείλεται στο Xylella. Η ιταλική Δικαιοσύνη «ενέδωσε» διατάσσοντας το Δεκέμβριο του 2015 την αναστολή των μέτρων που είχαν ληφθεί.
Τελικά, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Ευρωδικαστήριο, που έκρινε ότι η λήψη μέτρων είναι σκόπιμη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εφαρμογή τους.
Πηγή: Nature.com, enallaktikos.gr

 ***  Παρουσίαση του νέου αεροσκάφους Cirrus σήμερα στην Καλαμάτα      
Αεροπορική εκδήλωση στην Καλαμάτα συνδιοργανώνει σήμερα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου/Π.Ε. Μεσσηνίας η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σαράντα πέντε ιδιωτικών αεροπλάνων τύπου CIRRUS, που θα έρθουν για πρώτη φορά στη χώρα για το σκοπό αυτό, από όλη την Ευρώπη, μέσω της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus /“COPA”. Μάλιστα, θα γίνει και η υποδοχή του κ. Joe Mcmillen, ο οποίος κάνει το γύρο του κόσμου με ένα Cirrus SR22T.
Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται μια τέτοια διεθνής συνάντηση στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, γεγονός που την εισάγει στο διεθνή τουριστικό-αεροπορικό χάρτη. Όλοι οι ξένοι πιλότοι-επισκέπτες είναι υψηλού βιοτικού επιπέδου και έρχονται με τις οικογένειές τους για να γνωρίσουν την φιλοξενία της χώρας μας.
Παράλληλα, θα διεξαχθούν εκδηλώσεις υποδοχής και αναχώρησης στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας (120 ΠΕΑ) ειδικά για το σκοπό αυτό.
Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης δόθηκε προχθές συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Electra Palace, στην Αθήνα, στην οποία παρευρέθησαν και μίλησαν η κα Αντωνία Μπούζα, περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού, ως εκπρόσωπος Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Χρήστος Λεοντόπουλος, α΄ αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, εκπρόσωπος COPA και Flight Experience Aeroclub, ο κ. Γιώργος Τσιπριάνης, β΄ αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, η κα Παναγοπούλου, πρόεδρος ΚΕΑΔΗΜ, εκπρόσωπος Δήμου Μεσσήνης και ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες ΑΕ.
Στην εισήγησή της η κα Μπούζα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για τη στήριξη και συνδιοργάνωση αυτής της τόσο σημαντικής για τον τουρισμό εκδήλωσης. Επισήμανε, δε, ότι αφορά ένα ιδιαίτερο πεδίο τουρισμού, «που θέλουμε να αναπτύξουμε στον τόπο μας και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, όπου υπάρχουν οι συνθήκες προς τούτο».
Η παρουσία δεκάδων ξένων πιλότων, τόνισε η κα Μπούζα, από όλη την Ευρώπη και η παρουσίαση του νέου αεροσκάφους Cirrus, το αναδεικνύει ως γεγονός διεθνούς εμβέλειας, που θα βοηθήσει δυναμικά την Πελοπόννησο και θα αναδείξει τις προοπτικές που διαγράφονται μέσω της δυναμικής που αναπτύσσει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως πύλη εισόδου.
Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στο ανενεργό μέχρι σήμερα αεροδρόμιο της Τριόδου στο Δήμο Μεσσήνης. Σημείωσε, δε, ότι με το κατάλληλο ενδιαφέρον από την Πολιτεία μπορεί να αποτελέσει το «σπίτι» των αεροσκαφών τέτοιου τύπου και να καταστεί το 1ο αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στη χώρα μας, με σημαντικά οφέλη για την εξέλιξη του αεροπορικού τουρισμού.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Σ Κ Λ Η Ρ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!
https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/05/100933510-172752359-530x298.jpg
Τη στιγμή που η περίοδος της πλασματικής ευημερίας έχει τελειώσει προ πολλού, τόσο η Ελλάδα, όσο και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έρχονται αντιμέτωπες με τη σκληρή πραγματικότητα της λιτότητας. Που, πραγματικά, αποσκοπεί όμως αυτή η λιτότητα και ποια είναι τα τρικ που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των φορολογουμένων;
Παραθέτουμε αποσπάσματα από κείμενο του Aditya Chakrabortty, στον Guardian, που παρότι αφορά την κατάσταση στην Μεγάλη Βρετανία, αποτελεί τον καθρέφτη και της ελληνικής οικονομίας…
«Σχεδόν ο καθένας που σκέφτεται σοβαρά το ζήτημα συμφωνεί ότι ο Τζορτζ Όσμπορν και ο Ντέιβιντ Κάμερον θέλουν να αναμορφώσουν τη Βρετανία. Οι περικοπές των δαπανών, η καταλύοντας του συστήματος υγείας και πολλά άλλα σημάδια βρίσκονται παντού και προμηνύουν ότι μέσα σε μία δεκαετία αναμένεται μία μαζική αλλαγή. Ωστόσο, ακόμη και τώρα δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο μακριά θα μπορούσε να μετατοπιστεί η Βρετανία – και προς ποια κατεύθυνση.
Πάρτε μέτρα λιτότητας, είναι οι λέξεις που θα στιγματίσουν αυτή την κυβέρνηση. Ακόμα και οι πιο έξυπνοι επικριτές της διαπράττουν δύο βασικά λάθη. Το πρώτο είναι να υποθέσουμε ότι θα μείνει μόνο στις περικοπές δαπανών και τις φορολογικές αυξήσεις. Το δεύτερο είναι να πιστέψουμε ότι όλα αυτά πρόκειται να μειώσουν τα ποσά που δανείζεται η χώρα.
https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/05/image2.jpg
Η λιτότητα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό: αποτελεί ένα έργο που μεταφέρει πλούτο από τους φτωχότερους στους πλουσιότερους. Και το πετυχαίνει πολύ αποτελεσματικά: ενώ ένας τυπικός Βρετανός εργαζόμενος εξακολουθεί να κερδίζει λιγότερα σε σχέση τον πληθωρισμό και ακόμα λιγότερα απ’ ό, τι αυτός έβγαζε πριν από το τραπεζικό κραχ, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί από το 2009. Παρόλο που ο Όσμπορν προέβη σε περικοπές κάποιων ειδικών προνομίων, εξακολουθεί να δίνει στους πλούσιους πράγματα που ανήκουν στο βρετανικό δημόσιο».
Ο ύπουλος ρόλος των ιδιωτικοποιήσεων
Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ο Chakrabortty, επισημαίνει: «Η ιδιωτικοποίηση είναι το επίκεντρο πολλών δισεκατομμυρίων λιρών της λιτότητας του Όσμπορν και πολύ σπάνια αναφέρεται είτε από πολιτικούς ή από τον Τύπο.
Στην καλύτερη περίπτωση, η ιδιωτικοποίηση είναι ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος για μια μακροπρόθεσμη απώλεια. Το δημόσιο πωλεί ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του, προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση είσπραξη χρημάτων από την κυβέρνηση. Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, αν ο Όσμπορν πουλήσει σε ιδιώτες το Κτηματολόγιο, τις Εθνικές Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας, το Channel 4 και το Ordnance Survey θα έχει υπό τον έλεγχό του πάνω από 7,7 δισ. λίρες σε μερίσματα και κέρδη για τα επόμενα 50 χρόνια. Σίγουρα, θα έχει χρήματα τώρα, ωστόσο μακροπρόθεσμα θα βγούμε όλοι χαμένοι.
Η ιδιωτικοποίηση του Osborne, όπως και το υπόλοιπο του προγράμματος λιτότητας του, θα του δώσει τη δυνατότητα να μεταφέρουν πλούτο από τους πολίτες σε μια πολύ μικρότερη ομάδα των ιδιωτών επενδυτών. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μόνο περικοπές θέσεων εργασίας, χαμηλότερες αμοιβές, και χειρότερες συνθήκες εργασίας – όπως έχουμε δει σε όλες τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Οι υπόλοιποι από εμάς, τους πελάτες, θα πληρώνουμε υψηλότερους λογαριασμούς και κρυφές επιδοτήσεις. Και η κυβέρνηση; Θα έχει αρκετά μετρητά για να μπορέσει να κάνει κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις προεκλογικά – ώστε να αγοράσει κυριολεκτικά ψήφους.»
Και, συμπληρώνουμε, ότι σε όλα αυτό το βρώμικο παιχνίδι προστίθεται και η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας κάθε χώρας. Και πόσω μάλλον αν τεθούν σε ισχύ οι επικείμενες σκιώδεις συμφωνίες (ΤΤΙΡ, CETA κ.ο.κ), που βρίσκονται προ των πυλών, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε εταιρεία να αναλαμβάνει ουσιαστικά ρόλο κράτους… hellasforce.com

 *** 5 οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία στη Μεσσηνία 

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι 430 παραλίες σε όλη την Ελλάδα που θα αποκτήσουν για το 2016 Γαλάζια Σημαία. Από αυτές, 5 είναι στη Μεσσηνία και ειδικότερα 4 στο Δήμο Καλαμάτας και 1 στο Δήμο Μεσσήνης. Στη γενική κατάταξη η Ελλάδα έρχεται τρίτη στη λίστα παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος σε Γαλάζιες Σημαίες αναδείχθηκε ο Νομός Χαλκιδικής με 52. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις «Γαλάζιες Σημαίες», φέτος βραβεύτηκαν σε όλο τον κόσμο 3.462 ακτές και 660 μαρίνες. Μάλιστα, η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική. Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί, διεθνώς, οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και ως θεσμός ξεκίνησε το 1987. Προκειμένου να αποσπάσει μια ακτή Γαλάζια Σημαία πρέπει να ικανοποιεί 33 κριτήρια ποιότητας, τα οποία σχετίζονται με: καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής προορισμών από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, γεγονός που σημαίνει πως η Ελλάδα φέτος θα προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για τα ύδατα κολύμβησης, που δημοσιεύτηκε σήμερα, καταδεικνύεται ότι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης βελτιωνόταν συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα το 96% των περιοχών κολύμβησης που τελούν υπό παρακολούθηση στην Ε.Ε. να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές ποιότητας των υδάτων το 2015.Αναλυτικά οι Σημαίες σε όλη την Ελλάδα: ΕΒΡΟΣ [2] Δήμος Αλεξανδρούπολης Δημοτική Πλαζ Αλεξ/πολης Κυανή Ακτή ΡΟΔΟΠΗ [4] Δήμος Κομοτηνής Αρωγή Φανάρι/Ιουλία Φανάρι/Camping Μέση ΞΑΝΘΗ [5] Δήμος Τοπείρου Μάγγανα Εράσμιο Δήμος Αβδήρων Άβδηρα/Πόρτο Μόλο Μυρωδάτο Μάνδρα ΚΑΒΑΛΑ [14] Δήμος Θάσου Μακρύαμμος Χρυσή Αμμουδιά 2 Πευκάρι 2 Πρίνος/Δασύλιο 2 Δήμος Νέστου Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1 Δήμος Καβάλας Μπάτης Τόσκα Καλαμίτσα Περιγιάλλι Δήμος Παγγαίου Αμμόλοφοι Νέα Ηρακλείτσα Νέα Πέραμος Σαρακήνα Οφρύνιο/Τούζλα ΣΕΡΡΕΣ [1] Δήμος Αμφίπολης Κυανή Ακτή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ [12] Δήμος Βόλβης Σερραϊκή Ακτή Ασπροβάλτα Παραλία Βρασνών Νέα Βρασνά Πόρτο Φίνο Σταυρός Κεντρική Σταυρός Ανατολική Σταυρός Δυτική Δήμος Θερμαϊκού Αγ. Τριάδα/ΠΙΚΠΑ Νέοι Επιβάτες Περαία Ποταμός ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [52] Δήμος Αριστοτέλη Ιερισσός/Δημοτική 1 Ιερισσός/Δημοτική 2 Ιερισσός/Δημοτική 3 Καμπούδι 1 Καμπούδι 2 Καμπούδι 3 Ουρανούπολη 1 Ουρανούπολη 2 Ουρανούπολη 3 Άγιος Παύλος Πόρτο Άγιο Νέα Ρόδα 2 Στρατώνι Κάμπος Δήμος Σιθωνίας Σάρτη 1 Συκιά Τορώνη Νικήτη 2 Πλατανίτσι Πόρτο Καρράς 1 Πόρτο Καρράς 2 Ελιά 2 Μακριά Λαγγάδα Λαγoμάνδρα Μαρμαράς C Λιβροχιό 1 Μαρμαράς B Αρμενιστής Δήμος Κασσάνδρας Κρυοπηγή 2 Κρυοπηγή 4 Φούρκα Πολύχρονο 3 Χανιώτη 1 Χανιώτη 3 Σάνη 2 Σάνη 3 Δήμος Πολυγύρου Μεταμόρφωση Γερακινή Δήμος Νέας Προποντίδας Ελαιώνας Νέα Ποτίδαια Σωζόπολη/Βεργιά Γεωπονικά-Μυκονιάτικα Νέα Καλλικράτεια Νέα Ηράκλεια Άγιος Μάμας Φλογητά Πορταριά Διονυσίου Νέα Πλάγια Τρίγλια Νέα Ποτίδαια Προποντίδας Νέα Μουδανιά ΠΙΕΡΙΑ [10] Δήμος Κατερίνης Ολυμπιακή Ακτή Παραλία Καλλιθέα Καλλιθέα/Mediterranean Vilage Κορινός Περίσταση Δήμος Δίου-Ολύμπου Λεπτοκαρυά 1 Νέοι Πόροι Πλαταμώνας 1 Σκοτίνα ΛΑΡΙΣΑ [5] Δήμος Τεμπών Νέα Μεσάγγαλα 1 Νέα Μεσάγγαλα 2 Νέα Μεσάγγαλα 3 Δήμος Αγιάς Αγιόκαμπος/Χρυσή Ακτή Στόμιο ΜΑΓΝΗΣΙΑ [12] Δήμος Βόλου Αγριά /Μπάρμπα Θωμάς Άναυρος Αλυκές Αμαρυλίδα Αμφάνων Χρυσή Παναγιά Πλατανίδια Νέα Αγχίαλος 2 Καρνάγιο Δήμος Σκιάθου Κουκουναριές Μάραθα Δήμος Σκοπέλου Αντρίνα ΦΘΙΩΤΙΔΑ [3] Δήμος Στυλίδας Γλύφα Δήμος Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου Καμένα Βούρλα/Γαλήνη Δήμος Λοκρών Σκάλα Αταλάντης ΦΩΚΙΔΑ [8] Δήμος Δωρίδος Ερατεινή Χιλιαδού Σεργούλα Μοναστηράκι Δήμος Δελφών Μαϊάμι Τροκαντερό/Αγκάλι Άγιοι Πάντες Καλαφάτης ΒΟΙΩΤΙΑ [2] Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Άγιος Ισίδωρος Δήμος Τανάγρας Πλάκα Δηλεσίου ΕΥΒΟΙΑ [3] Δήμος Χαλκιδέων Αλυκές Δροσιάς Λευκαντί Αστέρια Χαλκίδας ΑΤΤΙΚΗ [13] Δήμος Μαραθώνα Σχινιάς/Καράβι Δήμος Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Αυλάκι Δήμος Σαρωνικού Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach Λαγονήσι 1/Grand Beach Λαγονήσι 2/Mediterraneo Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Βάρκιζα Αστέρας Βουλιαγμένης Βουλιαγμένη Βούλα A Δήμος Αίγινας Αγ. Μαρίνα Δήμος Πόρου Ασκέλι Δήμος Κυθήρων Κακιά Λαγκάδα Καψάλι ΚΟΡΙΝΘΙΑ [7] Δήμος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων Λουτράκι 1 Λουτράκι 2 Λουτράκι/Μπούτσι Πευκάκια Δήμος Βέλου - Βόχας Βραχάτι Δήμος Σικυωνίων Πευκιάς Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ξυλόκαστρο/Πευκιάς ΑΡΓΟΛΙΔΑ [3] Δήμος Ερμιονίδας Πόρτο Χέλι/Χηνίτσα Δήμος Ναυπλιέων Καραθώνα Τολό ΑΡΚΑΔΙΑ [1] Δήμος Βόρειας Κυνουρίας Καλλιστώ ΛΑΚΩΝΙΑ [12] Δήμος Μονεμβασιάς Νεάπολη Αρχάγγελος Πλύτρα/Παχιάμμος Τηγάνια Μονεμβασιά Πορί Μεγάλη Άμμος Δήμος Ανατολικής Μάνης Σκουτάρι Μαυροβούνι 1 Μαυροβούνι 2 Βαθύ Γύθειο 2/Σελινίτσα ΜΕΣΣΗΝΙΑ [5] Δήμος Καλαμάτας Μικρή Μαντίνεια Ανατολ. Καλαμάτα 1/Ανάσταση Ανατολ. Καλαμάτα 2 / Τέρμα Ναυαρίνου Βέργα-Αλμυρός Δήμος Μεσσήνης Μπούκα ΗΛΕΙΑ [8] Δήμος Πύργου Σκαφιδιά Δήμος Ήλιδας Κουρούτα Δήμος Πηνειού Αρκούδι Βαρθολομιό Γλύφα Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2 Λουτρά Κυλλήνης 1 Λουτρά Κυλλήνης 2 ΑΧΑΙΑ [6] Δήμος Δυτικής Αχαΐας Καλογριά Λακκόπετρα Τηγάνια Δήμος Αιγιαλείας Αλυκή Διγελιώτικα Πούντα ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ [2] Δήμος Ναυπάκτου Ψανή Γρίμποβο ΠΡΕΒΕΖΑ [7] Δήμος Πρέβεζας Κυανή Μονολίθι Τσούκες Πλατάνια Μέγα Άμμος Δήμος Πάργας Λούτσα Βάλτος ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ [2] Δήμος Ηγουμενίτσας Δρέπανο Μέγα Άμμος ΚΕΡΚΥΡΑ [10] Δήμος Κέρκυρας Κομμένο Κοντόκαλι Αλυκές Ποταμού Δασιά Αλμυρός Canal d’Amour Δαφνίλα Άγιος Ιωάννης Περιστερών Κοντόγιαλος Κάβος ΛΕΥΚΑΔΑ [8] Δήμος Λευκάδας Άη Γιάννης Λευκάδα/Γύρα Άγ. Νικήτας-Πευκούλια Κάθισμα 1 Πόρτο Κατσίκι Νυδρί Μικρός Γιαλός/Πόρος Πόντι ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ [12] Δήμος Κεφαλονιάς Πετανοί Πλατύς Γιαλός Μακρύς Γιαλός Άβυθος Λουρδάς Άμμες Σκάλα Αράγια Πόρου Μύρτος Ξι Αγ. Βαρβάρα/Κατελειός Αντίσαμος ΖΑΚΥΝΘΟΣ [15] Δήμος Ζακύνθου Αλυκανάς 1 Αλυκές 1 Άμπουλα Ψαρού Τσιλιβή Μπούκα Άμπουλα Τραγάκι Κατραγάκι Γέρακας Καλαμάκι 1 Καλαμάκι 2 - Λούρος Λαγανάς - Zante Λαγανάς - Αη Σώστης 2- Λιμανάκι Λαγανάς-Κεντρική Λίμνη Κεριού Μπανάνα ΧΑΝΙΑ [29] Δήμος Καντάνου Σελίνου Βουλισμένη Γραμμένο Παχειά Άμμος Χαλίκια Σούγια Δήμος Κισσάμου Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 1 Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 2 Καστέλι/Μαύρος Μόλος-Πλάκα Δήμος Πλατανιά Πλατανιάς/ Πλατανιάς /Λιμανάκι Κολυμβάρι Ραπανιανά Δήμος Χανίων Σταλός Άγιοι Απόστολοι 1 Άγιοι Απόστολοι 2 Χρυσή Ακτή Αγία Μαρίνα Καλαμάκι Μαράθι Σταυρός Άγιος Ονούφριος Καλαθάς Δήμος Αποκορώνου Μαϊστράλι Καλύβες Ξυδά Αλμυρίδα Κυανή Καβρός Καβρός /Eliros Mare Περαστικός ΡΕΘΥΜΝΟ [15] Δήμος Ρεθύμνης Ρέθυμνο 1 Ρέθυμνο 2 Ρέθυμνο 3 Ρέθυμνο 4 /Μυσσίρια Πλατανιάς Β/Ρέθυμνο 6 Αδελιανός Κάμπος Α Πηγιανός Κάμπος Σκαλέτα Δήμος Μυλοποτάμου Πάνορμο/Λίμνη Λιανός Κάβος Λαυρίς Μπαλί Λιβάδι Δήμος Αγίου Βασιλείου Πλακιάς Ροδάκινο Αγ. Γαλήνη/ Ύστερο Βαρκοτόπι Σούδα ΗΡΑΚΛΕΙΟ [17] Δήμος Μαλεβιζίου Ελληνοπεράματα Φόδελε Αμμουδάρα 1 Αμμουδάρα 4 Αμμουδάρα 5 Δήμος Χερσονήσου Λιμένας Χερσονήσου 5 Άγ. Γεώργιος 1 Άγ. Γεώργιος 3 Ανισσαράς Άγ. Γεώργιος 2/Παναγία Ρύζι Δράπανος Ποταμός/ Ποταμός Α Κοκκίνη Χάνι Αγία Πελαγία/Μενόπετρα Καστρί/Creta Maris Δήμος Φαιστού Μάταλα ΛΑΣΙΘΙ [41] Δήμος Αγ. Νικολάου Σπηλιάδα Πόρος 1 Πόρος 2 Ελούντα Πηγαϊδάκια Ελούντας Σχίσμα Ελούντα 1 Δρήρος Χιόνα Πλάκα Χαβάνια 2 Άγιος Νικόλαος 1 Άγιος Νικόλαος 2 Άγιος Νικόλαος 3 Αμμούδι Κιτροπλατεία Άμμος/Μαρίνα Αλμυρός Άμμος/Δημοτική Πήλος Αμμουδάρα Βούλισμα Άγ. Παντελεήμονας Καραβοστάσι Χαβάνια 1 Μιραμπέλλο Δήμος Σητείας Σητεία 1/Γαλλικό Βάι/Φοινικόδασος Κουρεμένος Χιόνα Κάτω Ζάκρος Βουρλιά Ανάληψη Μακρύγιαλος/Λαγκούφα Δήμος Ιεράπετρας Ιεράπετρα 1 /Δημοτική Ιεράπετρα 2 /Δημοτική Αγία Φωτιά Μύρτος Κουτσουνάρι/Άγ. Ιωάννης Κουτσουνάρι 2 Αχλιά Σχινοκαψάλων ΡΟΔΟΣ [28] Δήμος Ρόδου Κιοτάρι 3 Λάρδος 1 Λάρδος 3 Αφάντου 2 Κολύμπια/ Κολύμπια Α - Λιμανάκι Αμμούδες/Φαληράκι Καβουράκια Καλλιθέα Μαντώματα Φαληράκι/Καστράκι Φαληράκι 1 Φαληράκι 2 Φαληράκι 3 Φαληράκι 4 Φαληράκι 5 Ρένη 1 Τριάντα Β Βαγιές/Λαδικό Φαληράκι/Καθαρά Φαληράκι Α Τραουνού Μεγάλος Γιαλός Ανατολικά Ενυδρείου Γαλούνι/Κοκκινόγια Κρεμαστή-Τριάντα Βληχά Λι Πευκών ΚΩΣ [6] Δήμος Κω Γουρνιάτης Τρούλος Άκρο Χελώνας Πευκοκεφαλή /Άγιος Φωκάς Λάμπη Μαρμάρι /Caravia Beach ΘΗΡΑ [4] Δήμος Θήρας Περίσσα Αγ. Γεώργιος Καμάρι 1 Καμάρι 2 ΙΟΣ [3] Δήμος Ιητών Όρμος Μυλοπόταμος Μαγγανάρι ΜΗΛΟΣ [1] Δήμος Μήλου Προβατάς ΣΙΦΝΟΣ [2] Δήμος Σίφνου Καμάρες Πλατύς Γιαλός ΠΑΡΟΣ [5] Δήμος Πάρου Λογαράς Τσερδάκια Πούντα Μάρπησσα/Χρυσή Ακτή Λιβάδια ΝΑΞΟΣ [3] Δήμος Νάξου Αγία Άννα Άγιος Προκόπιος Άγιος Γεώργιος ΣΥΡΟΣ [5] Δήμος Σύρου-Ερμούπολης Γαλησσάς Αζόλιμνος Κίνι Αγκαθωπές Βάρη ΜΥΚΟΝΟΣ [1] Δήμος Μυκόνου Καλαφάτης ΤΗΝΟΣ [1] Δήμος Τήνου Αγ. Φωκάς ΑΝΔΡΟΣ [4] Δήμος Άνδρου Δελαβόγια Αγ. Πέτρος Μπατσί Χρυσή Άμμος ΚΕΑ [1] Δήμος Κέας Κούνδουρος ΣΑΜΟΣ [2] Δήμος Σάμου Δόρυσσα/Ποτοκάκι Γλυκόριζα ΧΙΟΣ [4] Δήμος Χίου Αγ. Φωτεινή Καρφάς Δημοτική Πλαζ Χίου Αγ. Παρασκευή ΛΕΣΒΟΣ [10] Δήμος Λέσβου Τσαμάκια Εφταλού/Άγ. Ανάργυροι Κάγια Άναξος Αγ. Ισίδωρος Μόλυβος Βατερά Κανόνι Θέρμης Πέτρα Νυφίδα ΛΗΜΝΟΣ [4] Δήμος Λήμνου Εβγάτης/Ζεματάς Άγ. Ιωάννης Θάνος Πλατύ ΜΑΡΙΝΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [2] Δήμος Σιθωνίας Μαρίνα Πόρτο Καρράς Δήμος Κασσάνδρας Μαρίνα Σάνη ΑΤΤΙΚΗ [2] Δήμος Λαυρεωτικής Οlympic Μarine Δήμος Παλαιού Φαλήρου Μαρίνα Φλοίσβου ΛΕΥΚΑΔΑ [1] Δήμος Λευκάδας Μαρίνα Λευκάδας ΚΕΡΚΥΡΑ [1] Δήμος Κέρκυρας Μαρίνα Γουβιών ΛΑΣΙΘΙ [1] Δήμος Αγ. Νικολάου Μαρίνα Αγ. Νικολάου ΚΩΣ [1] Δήμος Κω Μαρίνα Κω ΛΕΡΟΣ [1] Δήμος Λέρου Μαρίνα Λέρου - 

***   Ρωσία: «Αυτές είναι οι τουρκικές εταιρείες που προμηθεύουν το ISIS με εξοπλισμό»
http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2016/05/vitali-tsourkin-presvis-rwsias.jpg
– Ζητάει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Τoυρκικές εταιρείες παρέχουν στο ISIS τα συστατικά για να δημιουργούν εκρηκτικούς μηχανισμούς είπε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Σ.Α του ΟΗΕ, Vitaliy Churkin, με επίσημο γράμμα που έστειλε στον Γ.Γ. του οργανισμού.
Ο Β.Τσέρκιν παρέδωσε αναλυτική λίστα όλων των τουρκικών εταιρειών!
Η λίστα περιλαμβάνει τις εξής τουρκικές εταιρείες:
Gültaş Kimya, Marikem Kimyevi Ve Endüstriyel Ürünler, Metkim, EKM Gübre και Diversey Kimya.
Οι εταιρείες αυτές παρέχουν στο ISIS εκρηκτικές ύλες όπως σκόνη αλουμινίου,νιτρικό αμμώνιο καρβαμίδιο σε κόκκους καιυπεροξείδιο του υδρογόνου.
«Ανάλυση των κυρίων χημικών στοιχείων των εκρηκτικών συστατικών πάρθηκαν από τους ισλαμιστές κοντά στις πόλεις Tikrit του Iraq και Kobani της Συρίας. Περαιτέρω έρευνα στις εταιρείες παραγωγής έδειξε ότι ή φτιάχτηκαν στην Τουρκία ή τους προμήθευσαν χωρίς δικαίωμα εξαγωγής» είπε ο Β.Τσούρκιν.
Εκτός από αυτό ηλεκτρονικά στοιχεία των συσκευών ανήκουν στην Αμερικανική εταιρεία Microchip Technology ενώ ανιχνεύτηκαν τρανζίστορς από την σουηδική εταιρεία STMicroelectronics και κινητά τηλέφωνα Nokia 105 RM-908.
Η Ρωσία ξεγυμνώνει εντελώς την Τουρκία απ όλες τις απόψεις.
Πλέον θα απαιτήσει κυρώσεις κατά της Άγκυρας ενώ διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της εφόσον αυτό απαιτηθεί.
Η Τουρκία απομονώνεται πλήρως και η Μόσχα πετυχαίνει τον πρωταρχικό της  σκοπό!
pentapostagma

 *** «Ζωντάνεψε» και φέτος η Μάχη της Καλαμάτας    
Με τη χθεσινή εκδήλωση στο μνημείο τιμής και μνήμης
 Γεμάτη αναμνήσεις ήταν για μία ακόμα χρονιά η χθεσινή εκδήλωση για τη Μάχη της Καλαμάτας, στις 28 Απριλίου του 1941. Εκτός των άλλων, στο μνημείο τιμής και μνήμης παρευρέθησαν οι πρέσβεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλίας, δύο 97χρονοι Βρετανοί που συμμετείχαν στη ελληνική εκστρατεία, Εβραίοι απόγονοι πολεμιστών που ήρθαν πρώτη φορά στην Καλαμάτα, Αυστραλοί και κάτοικοι της πόλης.
Ο πρόεδρος της Αδελφότητας των Απομάχων της Ελληνικής Εκστρατείας 1940-1941, Φρανκ Γκιλ, στρατιώτης του Βασιλικού Σώματος Μηχανικού και αιχμάλωτος πολέμου, μίλησε για τις εικόνες που έρχονται συνεχώς στο μυαλό του, παρότι έχουν περάσει 75 χρόνια από τότε, με τους συμπολεμιστές τους να εκλιπαρούν για βοήθεια ή να έχουν σκοτωθεί.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρέσβεις της Βρετανίας Τζον Κίττμερ και της Αυστραλίας Τζον Γκρίφιν, στρατιωτικό άγημα της Αυστραλίας και πολλοί απόγονοι των πολεμιστών, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν και στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τη γραμματέα της Αδελφότητας των Απομάχων της Ελληνικής Εκστρατείας, Τζάνετ Πάρκιν, που τόνισε ότι «όταν ερχόμαστε στην Καλαμάτα, αισθανόμαστε σαν να ερχόμαστε στο δεύτερο σπίτι μας, τόσο ευπρόσδεκτοι μας κάνετε να αισθανόμαστε ότι είμαστε».
Η Τζάνετ Πάρκιν τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό που στην εκδήλωση συμμετέχουν τα παιδιά και τα εγγόνια των πολεμιστών εκείνης της εποχής, υπογραμμίζοντας ότι αυτό σημαίνει πως η θυσία τους δε θα ξεχαστεί, ενώ ευχαριστίες εξέφρασε για τον Νίκο Ζερβή και τη συνδρομή του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, όπως και για τα μέλη της βρετανικής κοινότητας στην περιοχή μας.
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο και το Δήμο Καλαμάτας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της «για τους ανθρώπους αυτής της υπέροχης πόλης».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην ομιλία του σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα σε όλες τις κρίσιμες περιόδους για την ανθρωπότητα επέλεγε πάντοτε τους συμμάχους της με κριτήρια την ελευθερία και το δίκαιο. Και ειλικρινά είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, ότι δηλαδή και στους δύο παγκοσμίους πολέμους, τις μεγάλες ανθρωποσφαγές του 20ού αιώνα, είμαστε μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Ρωσία, τη Σερβία.
Ιδιαίτερα στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με την απόκρουση των Ιταλών στην Αλβανία, τις μάχες στα οχυρά του Ρούπελ και την Κρήτη, με την Εθνική Αντίσταση, η πατρίδα μας έδωσε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, όπως και οι δικές σας πατρίδες, στο βωμό της ελευθερίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Καρπός του μεγάλου πολέμου υπήρξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, έκφραση της ενότητας των ευρωπαϊκών χωρών, η οποία επιβάλλεται συνεχώς να ενδυναμώνεται, προτάσσοντας τις κοινές αξίες και τα ιδανικά μας, τον κοινό πολιτισμό μας.
Κλείνομε ευλαβικά το γόνυ στους ηρωικούς νεκρούς της Μάχης της Καλαμάτας στα εκατομμύρια νεκρούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν τους ξεχνούμε, αγωνιζόμαστε για τις κοινές αξίες και τα ιδανικά μας. Εργαζόμαστε για την ειρήνη και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Ας είναι αιωνία η μνήμη των αγωνιστών της ελευθερίας, των ηρωικών μας νεκρών».

***  ΗΠΑ-Ευρώπη ξυπνάτε - Η Τουρκία επιτίθεται σε χωρία της Κομπάνι, συντονισμένα με τον ISIS
http://cdn.i24news.tv/upload/cache/front_content_header/upload/image/701b789e12e45ecd4030e1e591aba0a35c3d6af3.png
Σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG), ο τουρκικός στρατός επιτίθενται συντονισμένα μαζί με τις συμμορίες των τζιχαντιστών, εναντίον χωριών του Καντονιού της Ροζάβα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του YPG αναφέρει τα εξής:
«Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον της Ροζάβα συνεχίζονται. Στα πλαίσια αυτών των επιθέσεων, τις 24 Μαΐου βομβαρδίστηκαν τα χωριά της Ziyaret, Bobanê και Yapsê, του καντονιού Κομπάνι.

Τη  ίδια μέρα, μεταξύ 12.00 και 12.30,  συμμορίες του ISIS επιτέθηκαν  από την Τζαραμπλούζ, όπου βρίσκονται, με βαριά όπλα εναντίον του χωριού Qereqozax  και της εκεί γέφυρας.
Την ώρα που οι συμμορίτες ετοιμαζόντουσαν να επιτεθούν εναντίον των δυνάμεών μας, περί την 22:00 της 24ης Μαΐου, οι δυνάμεις μας διενήργησαν επιθετική ενέργεια, προσβάλοντας αποτελεσματικά τις εχθρικές θέσεις.

Επίσης, οι συμμορίες του ISIS επιτέθηκαν την ίδια μέρα, από 13:30 μέχρι τις 14:00, στα ανατολικά του φράγματος Τισρίν, επίθεση που επανέλαβαν και σήμερα, 25 Μαΐου, ώρα 04:30, σε δυο διαφορετικά σημεία στην ίδια περιοχή.»
Από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι οι επιθέσεις του ISIS είναι πολύ πιθανό να σχετίζονται με την επίθεση απελευθέρωσης της Ράκκα και να γίνονται για να στρέψουν την προσοχή των κουρδικών δυνάμεων στο λεγόμενο Δυτικό Μέτωπο.  infognomonpolitics

 ***  Οι μέτοχοι κρατούν το Μέγκα ζωντανό 

Θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στο Mega, καθώς όλοι οι μέτοχοι του ιστορικού καναλιού αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ετσι, το Mega παραμένει στην ζωή με τους μετόχους να καλύπτουν το ποσό και το κανάλι να παραμένει «ζωντανό». Πιο αναλυτικά: 7,5 εκατ. ευρώ θα βάλει ο Φώτης Μπόμπολας, 5 εκατ. ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και άλλα τόσα ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Αναμένεται μάλιστα εντός ολίγου και επίσημη ανακοίνωση για το θέμα του Mega. Πηγή: iefimerida.gr - 

***  Ατύχημα με συρμό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

 Παρ ολίγον τραγωδία στον τερματικό σταθμό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δύο βαγόνια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εκτροχιάστηκαν λίγο μετά τις 20.00, από άγνωστη ακόμα αιτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την αποβίβαση των επιβατών στο σταθμό, γι αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επιστροφής του συρμού προς την Αθήνα. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα για προληπτικούς λόγους, ενώ διεξάγονται έρευνες από τις Αρχές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα. antenna.gr - 

***   Βρέθηκε νεκρή η αγνοούμενη Ελευθερία Αγραφιώτου  
Νεκρή βρέθηκε τριάντα τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνιση της, η εύπορη Αθηναία.
Οι πρώτες πληροφορίες του «Τούνελ» λένε, ότι το πτώμα της Ελευθερίας Αγραφιώτου εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη στο χώρο όπου η εκπομπή βρήκε το αυτοκίνητο της!
Άνδρες της Άμεσης Δράσης βρήκαν τη σορό της άτυχης γυναίκας στο τρίτο επίπεδο υπόγειου γκαράζ, έναν όροφο κάτω από το σημείο που είχε εγκαταλειφθεί το αμάξι  της.
Αξιωματικοί της Ασφάλειας και ιατροδικαστής βρίσκονται  στον τόπο για να διαπιστώσουν από την αυτοψία και την νεκροψία, αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Λίγες μέρες πριν, στις 21 Μαΐου, η αγαπημένη της μητέρα πέθανε χωρίς να δει την μονάκριβη κόρη που ζητούσε…
Η Ελευθερία Αγραφιώτου 69 χρόνων, είχε χαθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου με το αυτοκίνητο της ένα λευκό Opel Corsa.
Είκοσι δύο μέρες μετά, υπάλληλος γνωστού σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, επικοινώνησε με την εκπομπή και ανέφερε ότι στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου γκαράζ βρισκόταν ένα αυτοκίνητο που ταίριαζε με αυτό της αγνοούμενης. Την άλλη μέρα Σάββατο 14 Μαΐου, το αυτοκίνητο βρέθηκε.

*** Χασισοφυτεία μέσα στο Διβάρι καλλιεργούσαν άγνωστοι

Χασισοφυτεία μέσα στη λιμνοθάλασσα του Διβαρίου επιχείρησαν να καλλιεργήσουν άγνωστοι δράστες, αλλά τους πρόλαβαν το… υφάλμυρο νερό και η Δίωξη Ναρκωτικών. Ύστερα από πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας χθες το πρωί ερεύνησαν θαμνώδη περιοχή στο Διβάρι. Σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο οι δράστες είχαν δημιουργήσει 6 κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους και καλλιεργούσαν συνολικά 66 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,20 έως 0,70 μέτρα. Η φυτεία βρισκόταν κοντά σε ρέμα για να υπάρχει νερό, ωστόσο φαίνεται πως κάποια στιγμή εκεί που είχαν δημιουργήσει τη φυτεία μπήκε υφάλμυρο νερό από τη λιμνοθάλασσα, με αποτέλεσμα να καταστρέψει κάποια από τα δενδρύλλια. Οι αστυνομικοί εκρίζωσαν τα φυτά, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία. Β.Β. - 

***  Το μεγάλο σχέδιο εφαρμόζεται! Τελειώνουν οριστικά την Εθνική κυριαρχία...

~ Τρομοκρατεί την διεθνή κοινότητα το νέο άρθρο, του ιταλικού περιοδικού L’Espresso, το οποίο σε συνεργασία με το WikiLeaks του Τζούλιαν Ασάνζ, δημοσίευσαν απόρρητα έγγραφα, σχετικά με τις μυστικές διαπραγματεύσεις για την TISA (Trade in Services Agreement -Διεθνής Συμφωνία Εμπορίου Υπηρεσιών), «αδελφή» συμφωνία της προκλητικής TTIP.
Η νέα συμφωνία, η οποία εξετάζεται υπό άκρα μυστικότητα, λόγω του ακραίου περιεχομένου της, σχεδιάζει «την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες των Ευρωπαίων πολιτών, Αμερικανών καθώς και πολιτών χωρών από την Κόστα Ρίκα έως την Ιαπωνία» σύμφωνα με τον ιταλικό περιοδικό.
Ουσιαστικά, εταιρείες από άλλα κράτη, θα μπορούν να επεμβαίνουν στο κανονιστικό πλαίσιο υπηρεσιών κυρίαρχων κρατών.
Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν 23 καίριους τομείς, από τις τηλεπικοινωνίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, γεγονός που αφήνει τα προσωπικά δεδομένα απροστάτευτα!
Τα τελευταία 3 χρόνια λοιπόν, η Ευρώπη και η Αμερική, από την αρχή επεξεργασίας της TTIP (Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων), έως και σήμερα με την TISA, οδηγούν την παγκόσμια οικονομία σε ακόμη πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσε το περιοδικό, οι συζητήσεις γίνονται στην Γενεύη και συμμετέχουν 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιαπωνία Νότιος Κορέα, Λιχτεστάιν, Μαυρίκιος, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πακιστάν, Παναμάς, Περού, Ελβετία και Τουρκία.
Το εκτενές άρθρο του ιταλικού περιοδικού παρουσιάζει αναλυτικά, όσα κρύβουν τα κράτη και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ ήδη στην Ευρώπη έχουν αρχίσει διαμαρτυρίες πολιτών…

 *** Ο Πουτιν δίνει τις απαντήσεις! Μόνο έτσι θα επιστρέψει η ανάπτυξη...

~ Το πλήγμα που έχει δεχτεί η Ρωσία, ύστερα από τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση με αφορμή την ουκρανική κρίση, είναι έντονο, ωστόσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι αναζητούνται νέες πηγές ανάπτυξης…
Ο πρόεδρος της Ρωσίας  προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν θα επιστρέψει από μόνη της και ότι η χώρα του πρέπει να βρει «νέες πηγές ανάπτυξης», με απώτερο στόχο την αποφυγή οικονομικής στασιμότητας.
Ενώ λοιπόν η Ρωσία διανύει το δεύτερο έτος, οικονομικής ύφεσης, τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρουσιαστή στασιμότητα στην οικονομία της πτώσης και μερική άνοδος.
Βέβαια από την πλευρά του ο Ρώσος ηγέτης, δήλωσε: «Η υπάρχουσα δυναμική δείχνει ότι τα αποθέματα και οι πόροι που έδιναν ώθηση στην οικονομία μας στις αρχές της δεκαετίας του 2000 δεν λειτουργούν πλέον όπως στο παρελθόν».
Στην συνέχεια ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι χρειάζεται η εφαρμογή «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
«Η οικονομική ανάπτυξη δεν θα επιστρέψει από μόνη της. Εάν δεν βρούμε νέες πηγής ανάπτυξης, η εξέλιξη του ΑΕΠ θα παραμείνει κοντά στο επίπεδο του μηδέν και οι δυνατότητές μας στον κοινωνικό τομέα, τον τομέα της Εθνικής Άμυνας και της ασφάλειας και σε άλλους τομείς θα είναι σημαντικά περιορισμένες σε σύγκριση με όσα χρειαζόμαστε προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη της χώρας» τόνισε ο ηγέτης της Ρωσίας, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της οικονομικής πολιτικής της χώρας έως το 2025.
Από την πλευρά τους τα Ρωσικά ΜΜΕ βλέπουν θετικά την διεξαγωγή του εν λόγω συμβουλίου, ενώ σχολιάζουν ότι πρόκειται για μια ενέργεια του Πούτιν, η οποία προβλέπει να τον ευνοήσει στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το 2018.

***  Ενώ εμείς ακυρώσαμε τους επιχειρηματίες, οι Γάλλοι κάνουν μπίζνες!

~  Μία πολύ σημαντική συνάντηση είχε στο Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με επενδυτές της γαλλικής οικονομικής κοινότητας. Στην ουσία, ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με εκπροσώπους των επενδυτών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμαχήσουν οικονομικά με τους Ρώσους.
Αφού τους υποδέχτηκε με θερμότητα ο Ρώσος πρόεδρος, έβγαλε έναν εναρκτήριο λόγο, στον με τον οποίο αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Γαλλία, οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ψυχρανθεί. Παρ' όλα αυτά αναγνώρισε το γεγονός πως παρά τις οικονομικές δυσκολίες, περισσότερες από 500 γαλλικές εταιρίες παραμένουν και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.
Στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της μεταξύ τους οικονομικής συνεργασίας, προκειμένου οι δύο χώρες να ανελιχθούν στην παγκόσμια οικονομική κατάταξη.
Παρά το γεγονός ότι η κρίση χτυπάει σχεδόν όλο το δυτικό κόσμο, η οικονομία της Ρωσίας παραμένει σταθερή και υγιής και μπορεί να στηρίξει τις επενδύσεις των Γάλλων. Οι Γάλλοι ποντάρουν στο ότι θα καταφέρουν να αντιστρέψουν την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας τους, η οποία βιώνει βαθύτατη οικονομική κρίση, όπως και η υπόλοιπη ευρωζώνη.
Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε πως θα κάνει τα πάντα για να διαβεβαιωθεί ότι η Γαλλία θα έχει ένα ευνοϊκό και άνετο περιβάλλον στην Ρωσία.

***  Τα φίμωτρα είναι για τα σκυλιά. Όχι για την ενημέρωση!

~  Η ‘πρώτη φορά αριστερά’ δείχνει τα δημοκρατικά της φρονήματα. Μετά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θεώρησε απόλυτα λογικό, τηλεοπτικές κάμερες ΜΟΝΟ της ΕΡΤ να καλύψουν την εκκένωση της Ειδομένης. Η ΕΡΤ μετά θα δώσει στα υπόλοιπα κανάλια τις εικόνες που εκείνη θα επιλέξει.
Ας θυμηθούμε η νυν κυβέρνηση πόσες και πόσες φορές ‘διερρήγνυε τα ιμάτιά’ της για έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης από μεριάς των πρώην κυβερνόντων. Στην πράξη όμως αποδεικνύει ότι ‘όλοι οι δημοσιογράφοι είναι ίσοι. Απλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από άλλους’.
Όταν ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι, μία μέρα μετά τη ψήφιση των μέτρων, ‘η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι εγκληματική και αντισυνταγματική’ προφανώς είχε στο μυαλό του την πορεία προς μία πιο ‘δημοκρατική δημοκρατία’ (sic). Άραγε τι σκέφτεται για τη νέα 'ελεγχόμενη' ενημέρωση:
Μάλλον η απόφαση για το μονοπώλιο στην ενημέρωση είναι εντελώς τυχαίο και οι Έλληνες απλά σκέφτονται κακοπροαίρετα και καχύποπτα που ανησυχούν από την  εξόφθαλμη μονομέρεια.
Τέλος απλά ας θυμηθούμε ότι είναι ΕΡΤ και όχι ΚΡΤ. Δεν είναι κρατική τηλεόραση. Δεν είναι μαγαζί της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι ελληνική, είναι δημόσια, είναι εθνική. Όποιος τη χρησιμοποιεί ως ‘μαγαζί-γωνία’ κακώς πράττει έτσι.
Μόνο η πολυφωνία μπορεί να οδηγήσει σε σωστή ενημέρωση. Τα φίμωτρα είναι για τα σκυλιά. Όχι για τους δημοσιογράφους.  Τζουγανάτος Διονύσης

*** Οι αποκαλύψεις της μεγάλης δημοσκόπησης του Ανατρεπτικού Δελτίου! (Βίντεο)

~  Στην ενδιαφέρουσα αυτή δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε επίκαιρες και σημαντικές ερωτήσεις, οι οποίες ξεφεύγουν από το καθαρό κομμάτι της πολιτικής και αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας, τις οικονομικές συμμαχίες που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τη χώρα μας, κατά πόσο έχει συνεισφέρει πραγματική  Ε.Ε. στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και πολλά άλλα φλέγοντα ζητήματα.
Πρόκειται για πανελλαδική έρευνα, η οποία διεξήχθη από τις μέχρι και τις 20 μέχρι και τις 23 Μαΐου, μέσω τηλεφώνου.
Δημογραφικά, το δείγμα αποτελείται κατά 51,4% από γυναίκες και κατά 48,6% από άνδρες.
Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το Ανατρεπτικό Δελτίο και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δημοσκόπησης:
Ανατρεπτικό Δελτίο 24-05-16 Part 1  : https://youtu.be/63OuG_ORwnQ  .-
Ανατρεπτικό Δελτίο 24-05-16 Part 2 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ   : https://youtu.be/tXY-gyi5Hcw .-

***  Δέσμευση Μουζάλα! Ανακοίνωσε πότε θα αδειάσει το Ελληνικό από "πρόσφυγες"...

~  Σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, συζητήθηκε το προσφυγικό θέμα και συγκεκριμένα η εκκένωση του Ελληνικού.
Ο κ. Μουζάλας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι το Ελληνικό θα έχει εκκενωθεί από πρόσφυγες μέχρι τις 20 Ιουνίου.
Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει το άδειασμα και του λιμανιού του Πειραιά και οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, όπως σημείωσε ο υπουργός, θα μεταφερθούν σε άλλες δομές.

*** "Προβλέψεις" Λεβέντη! Ημερομηνία εκλογών και τι θέση θα πάρει η ΕΚ... 

~  Ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, "προέβλεψε" όχι μόνο πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά και σε τι θέση θα έρθει το κόμμα του.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το φθινόπωρο του 2016 ο ελληνικός λαός θα οδηγηθεί στις κάλπες και η Ένωση Κεντρώων θα κατακτήσει την τρίτη θέση.
"Δεν θα αντέξει ο λαός πέραν του φθινοπώρου και είναι μεγάλη η πλάνη του κ. Τσίπρα να θεωρεί ότι χωρίς ίχνος επένδυσης και χωρίς επιστροφή καταθέσεων θα μπορούσε να μακροημερεύσει στην εξουσία".
Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι "οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την αξιολόγηση και για τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ που κατά δόσεις θα λάβει η χώρα εκ'των οποίων τα 7,5 δις θα πάνε για εξυπηρέτηση ληγόντων ομολόγων φανερώνουν ότι δεν πατάει στη γη και βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου".
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν παρέλειψε να "χτυπήσει" και την αντιπολίτευση: " Δυστυχώς δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που ζει στον κόσμο της. Στον κόσμο του ζει και ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπόσχεται 2% πλεόνασμα, 4% ανάπτυξη και 123.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο.
 Ξεχνάει ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης ότι όσο μειώνουμε το πλεόνασμα τόσο περισσότερο χρόνο η χώρα θα βρίσκεται στα μνημόνια. Το 4% ανάπτυξη που ονειρεύεται, για να γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, κυβέρνηση 250 βουλευτών και επενδύσεις, συνεπώς οι υπολογισμοί του κ. Μητσοτάκη θυμίζουν την αφίσα του 1989 του πατέρα του που έλεγε 0+0=14. Δεν τα πάει καλά με τα μαθηματικά η οικογένεια Μητσοτάκη."

*** Σε άλλη χώρα είναι πρωθυπουργός; Α. Τσίπρας: "Βγαίνουμε αλώβητοι από δύο κρίσεις"...

~  Ικανοποιημένος (!) δηλώνει ο πρωθυπουργός μετά το Eurogroup, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο στο προσφυγικό θέμα όσο και στο οικονομικό τόνισε ότι "μέσα από τον πυρήνα δύο κρίσεων ταυτόχρονα, της οικονομικής και της προσφυγικής που ήταν πρωτοφανής για τη χώρα μας, βγαίνουμε αλώβητοι, όρθιοι και τώρα αρχίζει ο μεγάλος και δύσκολος αγώνας για να επουλώσουμε τις πληγές που έχουν υποστεί οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας και αυτή είναι μια προσπάθεια για την οποία όλοι αξίζει να καταβάλλουμε τον καλύτερο εαυτό μας".
Σε ότι αφορά το Eurogroup, προφανώς και δήλωσε ότι πετύχαμε μια πολύ καλή συμφωνία (όπως κάθε φορά άλλωστε).
"Πετύχαμε πολύ σημαντική συμφωνία στο Eurogroup. Περιμέναμε τέσσερα χρόνια να υπάρξει μια απόφαση που βάζει έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη και δεσμεύσεις για το χρέος".

***   To ξύλο κάνει το αντίθετο στα παιδιά από ό,τι οι γονείς θέλουν να πετύχουν
http://www.psychologynow.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/field/image/yhgfv_0.jpg?itok=gg0hf08Q
Σύμφωνα με μια νέα μετα-ανάλυση 50 ετών έρευνας από εμπειρογνώμονες στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin και από το Πανεπιστήμιο του Michigan για το «ξύλο» που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους, βρήκαν ότι όσο περισσότερο τιμωρούνται σωματικά τα παιδιά, τόσο πιο πιθανό είναι να αψηφούν τους γονείς τους και να βιώσουν αυξημένη αντι-κοινωνική συμπεριφορά, επιθετικότητα, προβλήματα ψυχικής υγείας και γνωστικές δυσκολίες.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στο περιοδικό Family Psychology, εξετάζει την έρευνα πέντε δεκαετιών που περιλαμβάνει πάνω από 160.000 παιδιά. Οι ερευνητές λένε ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη ανάλυση μέχρι σήμερα όσον αφορά τις επιπτώσεις που σχετίζονται με το «ξύλο» και ειδικότερα όσον αφορά τις επιπτώσεις του «ξύλου» ως ένα ξεχωριστό θέμα σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, οι οποίες και περιελάμβαναν και άλλους τύπους σωματικής τιμωρίας στις αναλύσεις τους.
«Η ανάλυσή μας επικεντρώνεται σε αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναγνώριζαν ως απλά ‘ένα χέρι ξύλο’ και όχι ως μία δυνητικά καταχρηστική συμπεριφορά», λέει η Elizabeth Gershoff, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ανάπτυξης του Ανθρώπου και των Οικογενειακών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin. «Ανακαλύψαμε ότι το ξύλο συνδέεται με ακούσιες αρνητικές συνέπειες και δεν σχετίζεται με πιο άμεσες ή μακροπρόθεσμες συμπεριφορές συμμόρφωσης, οι οποίες και είναι ο στόχος των γονέων όταν πειθαρχούν τα παιδιά τους».
Η Gershoff διαπίστωσε ότι το «ξύλο» (που ορίζεται ως ένα χτύπημα με ανοικτό χέρι στα οπίσθια ή στα άκρα) ήταν σημαντικά συνδεδεμένο με 13 από τις 17 εκβάσεις που εξετάστηκαν, όλες προς την κατεύθυνση των επιζήμιων αποτελεσμάτων.
«Το αποτέλεσμα της μελέτης είναι ότι το ξύλο αυξάνει την πιθανότητα μιας ευρείας ποικιλίας ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων για τα παιδιά. Οι ξυλιές λοιπόν κάνουν το αντίθετο από ό, τι οι γονείς συνήθως θέλουν να πετύχουν», λένε οι ερευνητές.
Οι ερευνητές επίσης εξέτασαν την ύπαρξη κάποιων μακροπρόθεσμων επιπτώσεων και σε ενήλικες τους οποίους είχαν δείρει ως παιδιά. Όσο περισσότερο τους είχαν δείρει, τόσο πιο πιθανό ήταν να επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά και να αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Ήταν επίσης πιο πιθανό να υποστηρίξουν τη σωματική τιμωρία και για τα δικά τους παιδιά, γεγονός που αναδεικνύει έναν από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους οι στάσεις απέναντι στην σωματική τιμωρία πέρασαν από γενιά σε γενιά.
Οι ερευνητές εξέτασαν ένα ευρύ φάσμα μελετών και επισήμαναν ότι το ξύλο σχετίζεται σταθερά με αρνητικά αποτελέσματα σε όλους τους τύπους των μελετών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρησιμοποιούν τις ισχυρότερες μεθοδολογίες, όπως τα πειραματικά σχέδια. Εκτιμάται ότι το 80% των γονέων σε όλο τον κόσμο δέρνουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με μια έκθεση του 2014 της UNICEF. Η Gershoff σημειώνει ότι αυτή η εμμονή με το «ξύλο» ισχύει, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφής απόδειξη των θετικών επιδράσεων από τη χρήση ξύλου και υπάρχουν άφθονες αποδείξεις ότι ενέχει κίνδυνο βλάβης για την συμπεριφορά και την ανάπτυξη των παιδιών.
Τόσο το ξύλο όσο και η σωματική κακοποίηση συνδέθηκαν με τα ίδια επιζήμια αποτελέσματα για τα παιδιά και ρέουν προς την ίδια κατεύθυνση, έχοντας σχεδόν την ίδια ισχύ.
«Εμείς ως κοινωνία αντιλαμβανόμαστε το ξύλο και τη σωματική κακοποίηση ως διακριτές συμπεριφορές», λέει η Gershoff. «Ωστόσο, η έρευνα μας δείχνει, ότι το ξύλο συνδέεται με τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα για το παιδί, όπως η κακοποίηση, απλά σε ένα ελαφρώς μικρότερο βαθμό. Ελπίζουμε ότι η μελέτη μας μπορεί να βοηθήσει να εκπαιδεύσει τους γονείς σχετικά με τις πιθανές βλάβες του να δέρνουν τα παιδιά τους και να τους προτρέψει να δοκιμάσουν θετικές και μη τιμωρητικές μορφές πειθαρχίας».  Πηγή: sciencedaily.com .-

 ***   ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ...Μέρος 1ο
https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/13232980_1691397764446339_6677907632998077516_n.jpg?oh=57f1c4b51f6ce0b3a99febacea1c90a2&oe=57D7AACF
Μετράνε τις μέρες κάποιοι μη χειμερινοί κολυμβητές να φτιάξει ο καιρός για να αρχίσουν το κολύμπι!!!
Τι θα λέγατε να σας μιλήσω για την θεραπευτική δύναμη της θάλασσας και με τι τρόπους.....
ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ λοιπὸν.......
Η θάλασσα είναι το πιο σταθερό οικολογικό περιβάλλον του πλανήτη μας και είναι αυτή που κρατά σταθερό το κλίμα του πλανήτη. Μας προμηθεύει με οξυγόνο, αφού δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα.
Η θαλασσοθεραπεία αφορά τη χρήση του θαλασσινού νερού, καθώς και τα παράγωγα της θάλασσας που παρουσιάζουν θεραπευτικές ιδιότητες, όπως είναι τα φύκια, η λάσπη της θάλασσας και διάφορα άλλα προϊόντα που προέρχονται από αυτήν, για θεραπεία, χαλάρωση και αναζωογόνηση ψυχής – σώματος και μακροζωία!
Η θαλασσοθεραπεία συνδυάζει το μπάνιο σε θαλασσινό νερό, το μασάζ, την κινησιοθεραπεία, την φυσιοθεραπεία, την υγιεινή διατροφή, τη χαλάρωση, τη χρήση προϊόντων που προέρχονται από τη θάλασσα.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Ο Ιπποκράτης ιδρύει στην ιδιαίτερή του πατρίδα την Κω τον 4ο αιώνα π.X. το σημαντικότερο από τα 300 συνολικά Ασκληπιεία της αρχαίας Ελλάδας, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο κυπαρίσσια και πεύκα, όλα δίπλα στη θάλασσα γεμάτα πηγές, δεξαμενές και λουτρά θαλασσινού νερού. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού ήταν γνωστές ήδη από την εποχή του θεμελιωτή της ιατρικής επιστήμης και πατέρα της υδροθεραπείας. Τα ιστορικά συγγράμματα αναφέρουν τη θαλασσοθεραπεία ως μέθοδο αντιμετώπισης ασθενειών, από την εποχή του Ηροδότου και του Ευριπίδη. Το πρώτο κέντρο θαλασσοθεραπείας άνοιξε το 1899 στη Γαλλία. Ο Γάλλος επιστήμονας ο Ρενέ Κουίντον, ανακάλυψε επιστημονικές βάσεις στην αρχαία θεραπεία της θαλασσοθεραπείας. Απέδειξε επιστημονικά ότι το θαλασσινό νερό έχει την ίδια σύσταση µε το πλάσμα του αίματος. Λίγο αργότερα δημιουργήθηκαν τα πρώτα κέντρα θεραπευτικής αγωγής με βάση το θαλασσινό νερό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
1)ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ : Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας, μια και η είσοδος και η έξοδος από το νερό ισοδυναμεί με ένα είδος καρδιαγγειακής γυμναστικής.
2)ΤΟΞΙΝΕΣ :Ευνοείται η αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών από τον οργανισμό.
3)ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς ,που μπορούν να παράγουν αντιβιοτική και αντιβακτηριακή δράση συμβάλλοντας στην ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα συστατικά του θαλασσινού νερού απορροφώνται εύκολα και χρησιμοποιούνται από το σώμα μας, ενώ κολυμπάμε.
4)ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : Οι εισπνοές στη θάλασσα γίνονται πιο βαθιές, οι σφυγμοί μας επιταχύνονται καταπολεμώντας το άσθμα, τη βρογχίτιδα και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.
5)ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: Η έκθεση στον ήλιο(με προσοχή)καθίσταται ευεργετική για ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, ενώ η υπεριώδης ακτινοβολία αποκαθιστά την ξηροδερμία.
6)ΧΑΛΑΡΩΣΗ: Ο ήχος των κυμάτων επηρεάζει τον εγκέφαλο μεταφέροντάς μας σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης του μυαλού και του σώματος. Το μαγνήσιο, το λίθιο και το βρώμιο βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ορισμένων ουσιών στον εγκέφαλο, σεροτονίνη, μελατονίνη, τρυπταμίνη, οι οποίες εμπλέκονται στην παθογένεση πολλών συναισθηματικών διαταραχών.
7)ΑΣΚΗΣΗ: Στο νερό οι μύες καταφέρνουν να εργάζονται δίχως το βάρος του σώματος, οπότε είναι η ιδανική περίπτωση για να ασκηθούμε, χωρίς να καταβάλλουμε ιδιαίτερο κόπο. Ο άνθρωπος μέσα στο νερό αισθάνεται µόνο το 10% του βάρους του! Έτσι μειώνεται και η καταπόνηση των αρθρώσεων που στηρίζουν το σώμα, ισχία, γόνατα, λεκάνη, σπονδυλική στήλη και ταυτόχρονα μειώνεται και η πίεση στους μυς, τένοντες και συνδέσμους.
8) ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΩΝ : Aν το θαλασσινό νερό θερμανθεί στους 38ο βαθμούς Κελσίου, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη θεραπεία διαφόρων μορφών ρευματισμών, αφού βοηθά τις αρθρώσεις να ξαναβρούν την ελαστικότητά τους.
9)ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΫΠΝΙΑΣ :Το θαλασσινό νερό περιέχει πολλά ανόργανα άλατα που δρουν ως φυσικά υπναγωγά, που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου και αντιμετωπίζουν την αϋπνία.
10)ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ : Το δέρμα μας ανακτά τη λάμψη και τη φρεσκάδα του. Tα θαλάσσια άλατα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα το μαγνήσιο ενυδατώνει το δέρμα και βελτιώνει την τραχιά εμφάνιση της επιδερμίδας. Αποκαθιστά το κολλαγόνο.
(Μεταφρασμένο από το βιβλίο που σπούδασα ''Natural Alternative Treatments & Properties )
ΒΟΤΑΝΟ-Γνωσία & ΒΟΤΑΝΟ-ενημέρωση

 *** 

Στην γραμμή Καμμένου ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αλλά σε λίγο πιο χαμηλούς τόνους για το θέμα της συνταγματικότητας της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βούτσης είπε: «Δεν θα το έλεγα όπως ο Πάνος ο Καμμένος, αλλά είναι προβληματικό. Είναι στα όρια», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι οι νησιωτικές περιοχές παντού είναι σε ειδικό καθεστώς και είπε ότι «το καλοκαίρι μας είχε συνταράξει η επιμονή για να ανέβει ειδικά ο ΦΠΑ στα νησιά». Και εξήγησε ότι αυτό γινόταν προφανώς για λόγους ανταγωνισμού από κάποιους που δεν ήθελαν η Ελλάδα να έχει ειδικό καθεστώς  newsit.gr

*** 

 Σε τραγωδία εξελίχθηκε το ραντεβού ενός νεαρού ζευγαριού στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα...
  ένας 22χρονος να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.
Όλα συνέβησαν προχθες τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεαρό ζευγάρι, είχε συναντηθεί αργά τη νύχτα στο γραφείο οικείου προσώπου της νεαρής κοπέλας.
Τα ξημερώματα, ο πατέρας της κοπέλας, μπήκε απροειδοποίητα στο γραφείο και έκανε "τσακωτούς" τους δύο ερωτευμένους. Τότε ο νεαρός, υπό κατάσταση πανικού πήδηξε από το παράθυρο του γραφείου με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.
Ο 22χρονος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι ενώ υπέστη ρήξη σπλήνας και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Εκεί κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του σε μονάδα Εντατικής Θεραπείας και για αυτό, ελλείψει διαθέσιμης κλίνης στο ίδρυμα, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χανίων.
Ο νεαρός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Άγιος Γεώργιος" δίνοντας μάχη για τη ζωή του.  Πηγή: flashnews.gr


*** 


Με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης 54χρονος...
  συνταξιούχος στρατιωτικός, ο οποίς φέρεται να ασελγούσε στις κόρες του.
Ο άνδρας κατηγορείται ότι βίασε επανειλημμένα τις δύο από τις τρεις κόρες του, σήμερα 16 και 14 ετών. Επίσης, σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας, κατέγραφε τις πράξεις του ενώ τις υποχρέωνε να παρακολουθούν κατά τη συνεύρεσή τους πορνογραφικό υλικό με άλλα ανήλικα παιδιά.
Παρουσία ψυχολόγου, τα δυο κορίτσια κατέθεσαν στην ασφάλεια επιβεβαιώνοντας το μαρτύριο που βίωναν στα χέρια του πατέρα τους τα τελευταία χρόνια.
Τα δύο θύματα του 54χρονου εξετάσθηκαν και από τον ιατροδικαστή Μυτιλήνης, ο οποίος θα καταθέσει την έκθεσή του στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον χώρο της αστυνομίας, ο δράστης έχει αποδεχθεί τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες.
Στην οικογένεια υπάρχει ένα ακόμα κορίτσι οκτώ χρονών, για το οποίο δεν υπήρξε καμιά καταγγελία.
Σε βάρος του συνταξιούχου στρατιωτικού, απαγγέλθηκαν οι εξής κατηγορίες: Ασέλγεια μεταξύ συγγενών, αποπλάνηση παιδιών, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατάχρηση σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων.
Την Τετάρτη, ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.
Από τον ανακριτή πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

*** 

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη θα υποδεχτούν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το ερχόμενο Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, στο Άγιον Όρος....
Ο λόγος της επίσκεψης στην αθωνική πολιτεία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν,αλλά και του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας είναι η συμπλήρωση 1000 ετών Ρώσικης παρουσίας στο Περιβόλι της Παναγίας.
  πούτιν
Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο «Περιβόλι της Παναγιάς» αποτελεί από μόνης της ένα ξεχωριστό γεγονός, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης με την παρουσία του, ανάμεσα στους ελάχιστους υψηλά προσκεκλημένους, αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς, που συνεχίζει να διατηρεί με τη ρωσική ηγεσία.
  βλαντιμίρ πούτιν
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη, ότι θα επιστρέψει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ενδεχομένως να παρακολουθήσει τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο για τα πλέι οφ, ενώ την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, θα συνοδεύσει τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο για να υποδεχθούν μαζί την επόμενη μέρα τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα και με την εφημερίδα το «Εθνος της Κυριακής».
Η Μονή Αγίου Παντελεήμονα έχει μετατραπεί σε φρούριο εν όψει της άφιξης Πούτιν, ενώ πληροφορίες από τη Μονή Βατοπεδίου κάνουν λόγο για περίπου 1.000 άτομα από τη Ρωσία που θα φτάσουν αυτές τις μέρες στο Άγιον Όρος.
Τα υπουργεία εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, βρίσκονται σε αλλεπάλληλες συζητήσεις για το καταρτισμό του προγράμματος, καθώς επίσης και τις ελληνικές παρουσίες στον Άθωνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Άγιο Όρος θα μεταβεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

 ***     LIVE NEWS το νέο τηλεοπτικό ενημερωτικό σόου της τηλεόρασης του Ε με τον τηλεθεατή να έχει τον πρώτο λόγο.
Όλες οι εξελίξεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο παρουσιάζονται με σύγχρονη ματιά αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Οι δημοσιογράφοι, οι αναλυτές και οι σχολιαστές, θα ψάχνουν όλες τις πτυχές των θεμάτων της επικαιρότητας φωτίζοντας τις σκοτεινές πλευρές της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και αθλητικής ζωής του τόπου.
Κομβικό ρόλο στην εκπομπή θα έχουν οι πολίτες που θα φιλοξενούνται στο στούντιο και θα διαμορφώνουν την εξέλιξη της εκπομπής, με τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις τους στους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας. Οι τηλεθεατές, από το σπίτι, αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter – facebook – hashtag) θα δίνουν το δικό τους στίγμα καθορίζοντας το LIVE NEWS, σε πραγματικό χρόνο.
HELLAS,GREECE,GRECE,GRIECHENLAND,GRECIA
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δράκος του Αμαρουσίου - (LIVENEWS)(E 25.5.2016) :  https://youtu.be/eBMrEj7KJiE  .-


***  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  :
~** Προβλήματα στους πνεύμονες από τις χωματερές – Μέχρι πέντε χλμ μακριά κινδυνεύετε
 Οι χωματερές αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των πνευμόνων όσων ζουν σε απόσταση έως πέντε χιλιομέτρων από αυτές, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Φραντσέσκα Ματαλόνι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό επιδημιολογίας "International Journal of Epidemiology", μελέτησαν στοιχεία για την υγεία περίπου 242.400 ανθρώπων που ζουν σε απόσταση έως πέντε χλμ. από εννέα χωματερές σκουπιδιών, οι οποίες λειτουργούν εδώ και αρκετές δεκαετίες στην περιοχή του Λάτσιο της κεντρικής Ιταλίας, που περιλαμβάνει και την Ρώμη.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για τις εισαγωγές σε νοσοκομεία, για τη νοσηρότητα και για τη θνησιμότητα των περιοίκων. Ως δείκτης για τη ρύπανση χρησιμοποιήθηκαν οι μετρήσεις του αερίου υδροθείου (σουλφιδίου του υδρογόνου), που εκλύεται από τις χωματερές και είναι αντιπροσωπευτικό και των άλλων ρυπαντών.
Διαπιστώθηκαν αυξημένα περιστατικά αναπνευστικών παθήσεων και καρκίνου των πνευμόνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών, αλλά όχι καρδιαγγειακών. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο «αερομεταφερόμενος» κίνδυνος προέρχεται από την εισπνοή τοξινών, μικροοργανισμών, αερολυμμάτων και άλλων πτητικών ουσιών από τις χωματερές. Επιπλέον, οι τελευταίες μπορεί να επιβαρύνουν το έδαφος και το νερό της περιοχής.
Οι ιταλοί επιστήμονες ανέφεραν ότι τα ευρήματά τους πρέπει να επιβεβαιωθούν από άλλες μελέτες, κυρίως ο αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων, που είναι ένα σχετικά νέο εύρημα.
Πηγή: madata.g

***  Πανικός σε καρδιολογική κλινική, έμεινε χωρίς ρεύμα για μία ώρα
Στο απόλυτο σκοτάδι και τον "πανικό", χωρίς ρεύμα στα χειρουργεία, χωρίς ηλεκτρικό ούτε για την λειτουργία μηχανημάτων από τα οποία εξαρτάται η ζωή ασθενών, όπως αυτών με στεφανιαίες νόσους, μετά από γενικό «μπλακ άουτ» αναγκάστηκε να …λειτουργήσει η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Λάρισας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του
ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, που επικαλείται επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση, με τους γιατρούς που εφημερεύουν να «τρέχουν», προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τους ασθενείς που νοσηλεύονται, μερικοί εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.
Πρώτη αιτία του μπλακ άουτ ήταν μια φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στο κέντρο της Λάρισας, που είχε ως συνέπεια να διακοπεί η παροχή από το δίκτυο ηλεκτρισμού. Την έντονη ανησυχία προκάλεσε όμως το γεγονός ότι ενώ αυτομάτως θα έπρεπε να εκκινήσει η γεννήτρια και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ηλεκτροδότηση της Κλινικής, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, σημαίνοντας «συναγερμό» στον Επιμελητή της Κλινικής, τους εφημερεύοντες ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.
To οξύτερο πρόβλημα από το γενικό «μπλακ άουτ» ρεύματος, που κράτησε περίπου 50 λεπτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δημιουργήθηκε για ασθενείς που «εξαρτώνται» από μηχανήματα, όπως οι νοσηλευόμενοι με στεφανιαίες νόσους, για τους οποίους η ηλεκτροδότηση είναι απολύτως απαραίτητη για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους!
Σύμφωνα με εφημερεύοντες γιατρούς, αρκετοί συνάδελφοί τους, ακόμη κι από αυτούς που βρίσκονταν εκτός εφημερίας, συγκεντρώθηκαν στην Κλινική προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, ενώ οι ίδιοι κάλεσαν την Αστυνομία για να καταγραφεί το περιστατικό, ενώ αναζητήθηκε και Εισαγγελέας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλεκτροδότηση επανήλθε μέσω γεννήτριας, περίπου 50 λεπτά μετά από την διακοπή, ενώ κάνοντας απολογισμό της κατάστασης οι γιατροί είδαν ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, «από καθαρή τύχη» όπως έλεγαν,  αφού όπως αναφέρουν ευτυχώς δεν υπήρχε σε εξέλιξη κάποια επέμβαση την στιγμή της διακοπής, καθώς ούτε τα χειρουργεία του νοσοκομείου είχαν ρεύμα.


***  ΕΟΠΥΥ: Από επιτροπή θα περνούν όσοι θέλουν φάρμακα για εξωσωματική
Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας διευκρινίζει, ότι στο πλαίσιο της ορθολογικότερης χρήσης των φαρμάκων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι Επιτροπές που εξετάζουν τα αντίστοιχα αιτήματα θα εγκρίνουν εφεξής 3.600 μονάδες γοναδοτροπινών ανά προσπάθεια.
Σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση περισσοτέρων μονάδων γοναδοτροπινών θα συμπληρώνεται από τον θεράποντα γιατρό γνωμάτευση, στην οποία θα τεκμηριώνεται επαρκώς η αναγκαιότητα χορήγησης επιπλέον μονάδων, καθώς και η ποσότητα αυτών. Η γνωμάτευση αυτή θα συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο που θα εξετάζεται κάθε φορά από την αρμόδια Επιτροπή. Επισημαίνεται ότι, με βάση τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών
Υγείας του ΕΟΠΥΥ, η ανώτερη δοσολογία γοναδοτροπινών που χορηγούνται ανά προσπάθεια είναι 5.000 IU.
Αναφέρεται επίσης, ότι κατά τη συνταγογράφηση σκευασμάτων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής οι θεράποντες γιατροί θα πρέπει να συνυπολογίζουν τις ποσότητες φαρμάκων που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη προσπάθεια της ίδιας εγκριτικής απόφασης (εφ’ όσον δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους και, βεβαίως, δεν έχει ανοιχθεί η συσκευασία και είναι σε άριστη κατάσταση από πλευράς συντήρησης) και να συνταγογραφούν την υπόλοιπη ποσότητα, μέχρι εκείνη που έχει εγκρίνει η αρμόδια Επιτροπή. Τα φαρμακεία του Οργανισμού δεν θα εκτελούν συνταγές στις οποίες οι θεράποντες γιατροί δεν θα έχουν συνυπολογίσει τις εναπομείνασες ακέραιες ποσότητες. Τέλος, οι ασφαλισμένες οι οποίες καθυστερούν να λάβουν την αγωγή της πρώτης προσπάθειας κάθε εγκριτικής απόφασης και προσέρχονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μετά το πέρας 30 ημερών από τη χορήγηση της έγκρισης θα προσκομίζουν, εκτός από την απόφαση της Επιτροπής, και μία εξέταση β΄χοριακής γοναδοτροπίνης τελευταίου 10ημέρου, ώστε να αποκλείεται το ενδεχόμενο πιθανής εγκυμοσύνης.


 *** ΕΟΦ: Ποιο συμπλήρωμα διατροφής και αντικαρκινικό φάρμακο ανακαλεί

Την ανάκληση του συμπληρώματος διατροφής Dragon Power, λόγω παρουσίας της μη εγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας sildenafil, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Το προϊόν παράγεται από την HongKong Karni Ltd Κίνας, διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής σε συσκευασία 3 καψουλών και διανεμήθηκε από την Ουγγαρία (Debra Net Kft.).
Η απόφαση, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και καλεί τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελλάδα, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.
Παράλληλα, ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση των φαρμακευτικών προϊόντων Taxotere cs sol inf 20mg/1ml btx1vial αριθμού παρτίδας 5F189A & Taxotere cs sol inf 80mg/4ml btx1vial αριθμών παρτίδας 5F199A, 5F219A. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «αστοχία στη διαδικασία πλήρωσης των φιαλιδίων στο εργοστάσιο παραγωγής είχε σαν αποτελέσματα αύξηση της συγκέντρωσης της δραστικής ουσίας (docetaxel)».
Το Taxotere ανήκει στην ομάδα των αντικαρκινικών φαρμάκων που ονομάζονται τοξοειδή και ενδείκνυται για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού, του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, του καρκίνου του προστάτη, του γαστρικού αδενοκαρκινώματος και του καρκίνου κεφαλής-τραχήλου.
Η ντοσεταξέλη (docetaxel) είναι αντινεοπλασματικός παράγοντας που δρα προάγοντας τη συνάθροιση της τουμπουλίνης σε σταθερούς μικροσωληνίσκους και αναστέλλει την αποδόμησή τους, προκαλώντας σημαντική ελάττωση της ελεύθερης τουμπουλίνης.
Η απόφαση, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που διενεργεί η εταιρεία SANOFI-AVENTIS AEBE.
Η εταιρία οφείλει να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της ανάκλησης και να ολοκληρώσει την απόσυρση τους από την αγορά, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.  Πηγή: fimes.gr

***  «Χρυσοί» αντικαρκινικοί κανόνες- Μάθετε πώς να προστατευθείτε!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Έρευνας κατά του Καρκίνου, World Cancer Research, το ένα τρίτο όλων των καρκίνων μπορεί να προληφθεί με απλές επιλογές στον τρόπο ζωής.
 Η διακοπή του καπνίσματος, ο περιορισμός του αλκοόλ και η άσκηση είναι μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των νόσων σύμφωνα με τους ειδικούς.
 Το Συμβούλιο Καρκίνου της Αυστραλίας καλεί το κοινό να αναθεωρήσει τις επιλογές του τρόπου ζωής του, προειδοποιώντας ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθος να νομίζουν ότι τα πάντα προκαλούν καρκίνο ή θα το πάθουν ούτως ή άλλως.
 «Υπάρχει μια κοινή παρερμηνεία ότι τα πάντα προκαλούν καρκίνο. Ωστόσο, τώρα ξέρουμε τουλάχιστον το ένα τρίτο των καρκίνων στην Αυστραλία μπορούν να προληφθούν,» λέει η Καθηγήτρια Sanchia Aranda στη Daily Mail.
 Μετά από μια πρόσφατη μελέτη σε 130.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που με μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και υγιή Δείκτη Μάζας Σώματος υπάρχουν 40 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με τη νόσο.
 Σχεδόν το ήμισυ των θανάτων από καρκίνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, σύμφωνα το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.
 Οι συμμετέχοντες θεωρήθηκαν υγιείς και χαμηλού κινδύνου, εφόσον το αλκοόλ ήταν μέχρι ένα ποτό την ημέρα και είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) μικρότερο από 27,5.
 Μεταξύ των ανδρών, εκείνοι που ήταν ανθυγιεινή ήταν κατά ένα τρίτο πιο πιθανό να διαγνωστεί με μια μορφή της νόσου και 44 τοις εκατό ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν μετά τη διάγνωση στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

***  ΕΦΕΤ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για ασφαλέστερα τρόφιμα
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), την Τρίτη 17/05/2016 στα γραφεία της Πρυτανείας του ΓΠΑ.
Βασικός στόχος είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και των διαθέσιμων πόρων, ώστε να εξασφαλίζεται η παραγωγή ασφαλέστερων και ποιοτικότερων τροφίμων με απώτερο στόχο την προστασία της υγείας και των συμφερόντων του καταναλωτή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ κατά την επιτέλεση του έργου του ως κεντρικού αρμόδιου φορέα για την ασφάλεια των τροφίμων και τη διαμόρφωση διατροφικής πολιτικής, έχει στόχο τη διεύρυνση της επιστημονικής συνεργασίας με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, έχοντας ήδη αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες κατά την εκπόνηση διερευνητικών προγραμμάτων.
Στο πλαίσιο συνέχισης ανάλογων δράσεων με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο ΕΦΕΤ βρίσκει αρωγό το ΓΠΑ, με το οποίο υπάρχει δυνατότητα ανάληψης από κοινού πρωτοβουλιών σε πολλά θεματικά πεδία που σχετίζονται με τα τρόφιμα, με κύριους άξονες συνεργασίας την έρευνα, την εκπαίδευση και ενημέρωση, την αξιοποίηση τεχνογνωσίας και πόρων.
Οι δράσεις που προτίθενται να αναλάβουν ο ΕΦΕΤ και το ΓΠΑ, όπως εξειδικεύονται στο πρωτόκολλο συνεργασίας, είναι οι εξής:
- Η εγκαθίδρυση συνεργασίας σε όλους τους τομείς όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον με γνώμονα την αριστεία και τη γνωσιακή ανάπτυξή τους.
- Η συμμετοχή σε δράσεις πληροφόρησης – ενημέρωσης, εκπαίδευσης – κατάρτισης και έρευνας.
- Η συνεργασία ερευνητών και στελεχών των δύο φορέων για τη διοργάνωση διαλέξεων, παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνητικών σχεδίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων κλπ.
- Η από κοινού αξιοποίηση υποδομών και τεχνογνωσίας.
- Η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας δια της ανταλλαγής επιστημονικών πληροφοριών / στοιχείων, εκπαιδευτικού υλικού, δημοσιευμάτων, τεχνογνωσίας και δεδομένων.
- Η υποβολή κοινών Ερευνητικών Προτάσεων.
- Η οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων εκπαίδευσης – κατάρτισης και πληροφόρησης – ενημέρωσης (π.χ. Workshops, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων κλπ.) με την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων Ιδρυμάτων, Ερευνητικών Φορέων, Φορέων του Δημοσίου ή Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών.
- Η συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης του επιστημονικού έργου προς άμεσο όφελος της κοινωνίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών στρατηγικής συνεργασιών με τοπικές κοινωνίες και εθνικούς φορείς.
- Η υποδοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (πρακτική άσκηση, πτυχιακές και μεταπτυχιακές μελέτες κλπ.) από τον ΕΦΕΤ.
Πηγή: onmed.gr

***   Προσοχή στα σημάδια που αφήνει ο σταφυλόκοκκος στο δέρμα – Ποιοι κινδυνεύουν
Μία λοίμωξη από σταφυλόκοκκο μπορεί να αποδειχτεί ακόμα και θανατηφόρα, αν τα βακτήρια εισβάλλουν βαθύτερα στο σώμα του ασθενούς και εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, τις αρθρώσεις, τα οστά, τους πνεύμονες ή την καρδιά του.
Ο σταφυλόκοκκος είναι επί της ουσίας μια μορφή κοινών βακτηριδίων, που βρίσκονται στο δέρμα των περισσότερων ανθρώπων και συνήθως δεν προκαλούν καμία απολύτως ασθένεια.
Υπάρχουν περισσότερα από 30 είδη βακτηρίων σταφυλόκοκκου που προκαλούν λοιμώξεις, αλλά ο πιο κοινός τύπος της λοίμωξης προκαλείται από το βακτήριο Staphylococcus aureus.
Εάν το βακτήριο εισέλθει στον οργανισμό, είτε μέσω μιας πληγής στο δέρμα, είτε μέσω της αναπνευστικής οδού, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μολύνσεις.
Σταφυλόκοκκος: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
Αν και ο καθένας μπορεί να πάθει μια μόλυνση από σταφυλόκοκκο, ορισμένες καταστάσεις θέτουν κάποιους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι:
~ Νεογέννητα
  • Οι γυναίκες που θηλάζουν
  • Άτομα με διαβήτη
  • Άτομα με πνευμονοπάθεια
  • Άτομα με καρκίνο
  • Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
  • Εκείνοι που κάνουν ενέσιμη χρήση ναρκωτικών ή φαρμάκων
  • Άτομα με τραυματισμούς του δέρματος ή δερματικές διαταραχές
  • Άτομα με χειρουργικές τομές στο σώμα τους
  • Άτομα που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων καθετήρων
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, αφορούν σημάδια από προχωρημένη μόλυνση από σταφυλόκοκκο στο δέρμα ασθενών. Αν έχετε ευαισθησία σε τέτοιες εικόνες, μην προχωρήσετε παρακάτω.
Πώς εκδηλώνεται ο σταφυλόκοκκος στο δέρμα των ασθενών
Τα συμπτώματα της σταφυλοκοκκικής νόσου του δέρματος περιλαμβάνουν αποστήματα με πύον. Πόνος, πρήξιμο και ερυθρότητα στην περιοχή της μόλυνσης είναι συνήθη σημάδια. Εάν η μόλυνση είναι στο αίμα (βακτηριαιμία ή σηψαιμία), τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, και χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπόταση).
σταφυλόκοκκος
σταφυλόκοκκος
σταφυλόκοκκος
σταφυλόκοκκος
http://www.medicinenet.com

***  Ελαιόλαδο, φάρμακο για δυσκοιλιότητα και αυχενικό
Όλοι ξέρουμε ότι το ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής με ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Ας δούμε 10 χρήσεις του ελαιολάδου, εκτός κουζίνας, που δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα υγείας.
1.Δυσκοιλιότητα: 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε βράδι πριν τον ύπνο δρα ως ήπιο ηπακτικό
2.Μέθη: 1 κουταλιά ηρεμεί το στομάχι, απαλύνοντας τη δυσάρεστη αίσθηση που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
3.Κολικοί:1 κουταλιά δρα καταπραυντικά και σπασμολυτικά σε ελαφρούς κολικούς νεφρών.
4.Χοληστερίνη:1-2 κουταλάκια πρωί και βράδυ σκέτο ή ανακατεμένο με φυσικό χυμό λεμονιού περιορίζει την ”οξείδωση» της κακής χοληστερίνης.
5.Αυχενικό σύνδρομο: Εάν το πρόβλημα οφείλεται σε υπερβολική μυική ένταση κάνουμε ελαφρύ μασάζ με χλιαρό μίγμα ελαιολάδου και χαμομηλιού. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μπεν-μαρί προσθέτουμε μία χούφτα χαμομήλι και ανακατεύουμε καλά. Κάνουμε εντριβές στα σημεία του πόνου.
6.Ελαφριά εγκαύματα: Ανακατεύουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο με το ασπράδι ενός αβγού. Μειώνει τον πόνο, προστατεύει το καμένο δέρμα και επιταχύνει την αποκατάστασή του.
7.Ωτίτιδα: Βρέχουμε ένα βαμβάκι με λίγο χλιαρό ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στο αυτί. Ανακουφίζει από τον πόνο και καταπραύνει φλεγμονές και ερεθισμούς.
8.Πόνοι αρθρώσεων: Σε μισό λίτρο ελαιόλαδο προσθέτουμε μία χούφτα φρέσκια ή ξερή μέντα. Το ζεσταίνουμε ελαφρώς και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στην πονεμένη περιοχή. Δρα αναλγητικά και ανακουφίζει από ρευματικούς πόνους.
9.Πόνος στο στομάχι: 1 κουταλιά ανακουφίζει από την υπερέκριση υδροχλωρικού οξέος.
10.Σεξουαλική υποτονικότητα: 1-2 κουταλάκια κάθε πρωί, ανεβάζουν στα ύψη την λίμπιντο.
Πηγη boro

***  ΤΑΞΙΔΙΑ  ...ΒΟΛΤΕΣ ...ΕΚΔΡΟΜΕΣ  ....ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ   :
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ  ΕΞΩΡΜΗΣΕΙΣ     
~***  Ο ιταλικός Νότος σε περιμένει - Μαγική απόδραση στη Νάπολη!
Ετοιμάζεις ταξίδι μοναχά για... πάρτη σου ή για σένα και την παρέα σου; Ο επόμενος μαγικός προορισμός σου, θα πρέπει να είναι η Νάπολη...
Η πόλη του ιταλικού Νότου ανοίγει την αγκαλιά της και είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί για να σας προσφέρει αλησμόνητες συγκινήσεις!
Η πρωτεύουσα της Καμπανίας, αυθεντική κι αυθόρμητη, με πληθωρικό ταπεραμέντο, μοναδικά μνημεία και μια συναρπαστική ιστορία 3.000 χρόνων, η Νάπολη επιφυλάσσει εκπλήξεις στον ανυποψίαστο επισκέπτη. Η πατρίδα της πίτσας, του Βεζούβιου αλλά και της εκθαμβωτικής Σοφία Λόρεν είναι ένας σαγηνευτικός προορισμός που η μοναδικότητά του συνοψίζεται στην παλιά ιταλική παροιμία. «Δες τη Νάπολη και ύστερα μπορείς να πεθάνεις!»
Περιπλανηθείτε περπατώντας στο ιστορικό κέντρο
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις μια πόλη, από το να την περπατήσεις... Μια βόλτα στα στενά του ιστορικού κέντρου της πόλης, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO θα σας σαγηνεύσει...
Πρόκειται για ένα γοητευτικό συνονθύλευμα από γραφικά δρομάκια, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, ενδιαφέροντα κτήρια, μικρομάγαζα, παραδοσιακές πιτσαρίες και υπόγειες στοές. Περπατώντας στην πολύβουη Spaccanapoli, τον κεντρικό στενό δρόμο που χωρίζει την πόλη στα δύο, θα βρείτε σχεδόν σε κάθε γωνιά κι έναν καλό λόγο για να κοντοσταθείτε.
Οπωσδήποτε, επισκεφθείτε τον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό Duomo, που είναι αφιερωμένος στον πολιούχο San Gennaro (Αγιο Ιανουάριο). Στο παρεκκλήσι του φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου και δύο φιαλίδια με το στερεοποιημένο αίμα του (Via Duomo 147). Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να κάνετε μια στάση στην Capella Sansevero, ένα αριστουργηματικό παρεκκλήσι του 17ου αιώνα, για να θαυμάσετε το διάσημο άγαλμα του «Κεκαλυμμένου Χριστού» του Sanmartino (Via Francesco de Sanctis 19/21, www.museosansevero.it).
?imgid=106903394&catid=38719&type=12905
Ενας περίπατος προς τα νότια θα σας οδηγήσει στην Piazza Municipio όπου βρίσκεται το Castel Nuovo, το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο που υπήρξε βασιλική κατοικία αλλά και τόπος διαμονής καλλιτεχνών και διανοουμένων.  
Λίγο παρακάτω στέκει το μεγαλοπρεπές Palazzo Reale που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή έργων τέχνης και επίπλων από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα (Piazza del Plebiscito 1,www.palazzorealenapoli.it), ενώ το διπλανό Τeatro di San Carlo (1737), με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και την τέλεια ακουστική, είναι το καλύτερο μέρος στη Νότια Ιταλία για να δεις μια παράσταση όπερας (Via San Carlo 98, www.teatrosancarlo.it).
Ρομαντικές βόλτες στην πόλη
Απολαύστε έναν περίπατο κατά μήκος του παραλιακού δρόμου από τη Santa Lucia μέχρι τη Mergellina. Ξεκινήστε από τη Via Partenope για να περάσετε απέναντι στη χερσόνησο Megaride όπου βρίσκεται Castel Dell Ovo (Κάστρο του Αυγού), το παλαιότερο κάστρο της Νάπολης που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Από εκεί θα έχετε μοναδική θέα στο Βεζούβιο, καθώς και στις περιοχές Mergellina και Posillipo. Συνεχίστε τη βόλτα σας στη Via Caracciolo, με το πάρκο της Villa Comunale από τη μία πλευρά και τη θάλασσα από την άλλη, και «οργώστε» όλη την παραλιακή οδό που είναι γεμάτη με εστιατόρια που σερβίρουν θαλασσινές νοστιμιές.
Στην άκρη του κόλπου της Νάπολης βρίσκεται το Posillipo, η πιο αριστοκρατική περιοχή της πόλης, με κομψά σπίτια στο λόφο και ωραία σημεία για πανοραμική θέα. Το Castel Sant’Elmo, στο λόφο Vomero, είναι κλασικό σημείο για βόλτες την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Χρονολογείται από το 1275 και βρίσκεται δίπλα στη Μονή του San Martino. Αξίζει να ανεβείτε έως εδώ για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στην πόλη και τον Βεζούβιο (Via Tito Angelini 22).
?imgid=106903395&catid=38719&type=12905
Μυστηριώδης, ατμοσφαιρική βόλτα στην υπόγεια Νάπολη
Αν θελήσετε να ξεφύγετε για λίγο από τον λαμπερό ήλιο και να βιώσετε μια διαφορετική ατμοσφαιρική βόλτα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να περιπλανηθείτε στον συναρπαστικό υπόγειο κόσμο της Νάπολης. Στα 40 μέτρα κάτω από το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα ανακαλύψετε, μεταξύ άλλων, τα ερείπια ενός ελληνορωμαϊκού θεάτρου και μια ρωμαϊκή αγορά με άθικτες προσόψεις μαγαζιών. Οι ξεναγήσεις διαρκούν περίπου δύο ώρες και αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία (www.napolisotterranea.org). Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις κατακόμβες του San Gennaro και του San Gaudioso, τις αρχαιότερες στην Ιταλία (2ος αιώνα), που είναι διακοσμημένες με εξαίσιες παλαιοχριστιανικές τοιχογραφίες (www.catacombedinapoli.it).
Πομπηία - Εκεί που... έδρασε ο Βεζούβιος
Η πλήρωση του ταξιδιού, θα επέλθει αν κι εφόσον επισκεφτείτε τη ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας, η οποία σκεπάστηκε από την καυτή λάβα του Βεζουβίου το 79 μ.Χ. Αξίζει να αφιερώσετε αρκετό από το χρόνο της παραμονής σας στην πόλη για να περιπλανηθείτε στους δρόμους της ξεθαμμένης πόλης, ανάμεσα σε μεγαλοπρεπείς επαύλεις με εξαίσιες διακοσμητικές τοιχογραφίες, καταστήματα, λουτρά και δημόσια κτίρια που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό διατηρημένα. Αν από την άλλη δεν προλαβαίνετε να τα δείτε όλα, δώστε προτεραιότητα στο Αμφιθέατρο, το Μεγάλο Θέατρο, το Ωδείο και τον χώρο της Αγοράς (Forum). Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τις οικίες των Βέτι, του Φαύνου, καθώς και τη Βίλα των Μυστηρίων με τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες. Για να φτάσετε στην Πομπηία (23 χλμ. από τη Νάπολη) θα πάρετε το τρένο της Circumvesuviana ή της Trenitalia (www.pompeiisites.org).
?imgid=106903396&catid=38719&type=12905
Μοναδικά μουσεία
Εφόσον δεν καταφέρετε να επισκεφθείτε την Πομπηία μπορείτε να πάρετε μια... γεύση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης. Εκτός από εκπληκτικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες από την Πομπηία κι άλλες πόλεις που καταστράφηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου, θα δείτε μια σπάνια συλλογή ελληνορωμαϊκών γλυπτών, καθώς και το συναρπαστικό Cabinetto Segreto με μια ιδιαίτερη συλλογή ερωτικών έργων από την Πομπηία και το Herculaneum (Piazza Museo Nazionale 19). Πολύ σημαντικό είναι και το Museo di Capodimonte που στεγάζεται στο ανάκτορο του Καρόλου III και φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης που κατείχε ο ίδιος, μεταξύ των οποίων και μερικά αριστουργήματα των Botticelli, Goya, Tiziano και Caravaggio (Via Miano 2,www.museocapodimonte.beniculturali.it). Οι λάτρεις της σύγχρονης τέχνης θα απολαύσουν τη μόνιμη συλλογή του Museo d’Arte Contemporanea Donnaregina (MADRE) με έργα σημαντικών καλλιτεχνών του 20ού αιώνα όπως οι Jeff Koons, Richard Serra και Anish Kapoor (via Settembrini 79, www.madrenapoli.it).
Αυθεντικές γεύσεις
Ιταλία και γαστρονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ταυτόσημες και συνυφασμένες. Ειδικά η Νάπολη, προσφέρεται για γαστρονομικές... εκρήξεις μιας και είναι η πατρίδα της πίτσας, της σάλτσας Napoletana και της σαλάτας Caprese. Εδώ θα γευτείτε την πιο διάσημη ιταλική πίτσα στην απλούστερη και νοστιμότερη εκδοχή της: τραγανή, ξεροψημένη ζύμη, σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες San Marzano, ντόπια μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Μπορεί η Margherita να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, οι Ναπολιτάνοι όμως λατρεύουν και την pizza marinara (σκόρδο, ρίγανη, ελαιόλαδο και σάλτσα ντομάτας). Η τοπική κουζίνα αγαπά και τα θαλασσινά: polpo affogato (χταπόδι με σάλτσα), zuppa di pesce (ψαρόσουπα) και risotto alla pescatora (με θαλασσινά) είναι μερικές από τις γεύσεις που ξεχωρίζουν. Οι λάτρεις των γλυκών δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στα sfogliatelle (μικρά τραγανά γλυκά με γέμιση από γλυκιά ρικότα) και στα baba με ρούμι.
Κοντινές εξορμήσεις
Αν κι εφόσον η Νάπολη έχει καλύψει τις προσδοκίες σας, τότε μπορείτε να επιβιβαστείτε στο ferry boat με προορισμό κάποιο από τα νησιά του κόλπου της Νάπολης ή την Ακτή Αμάλφι (Costiera Amalfitana). Το διάσημο Capri έχει καθιερωθεί ως νησί της dolce vita, ενώ η λιγότερο τουριστική γειτόνισσά του, η Ischia, φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά και τα ειδυλλιακά ψαροχώρια της. Ανάμεσα στη Νάπολη και το Salerno, η διάσημη ιταλική Ριβιέρα σάς περιμένει για διαδρομές με μαγευτική θέα και διακοπές γεμάτες εμπειρίες. Σμαραγδένια νερά, μεσογειακοί κήποι με ελιές και εσπεριδοειδή, κοσμοπολίτικα λιμάνια αλλά και ήσυχα χωριά γι αυτούς που αναζητούν χαλάρωση και ρομάντζο. Το Sorrento, το Ravello, το Amalfi και το Positano είναι μόνο μερικά από τα μέρη που θα σας εντυπωσιάσουν σε αυτό το ξεχωριστό κομμάτι του ιταλικού Νότου.

***  Μπάλος: Η παραλία με τη ροζ άμμο
Η λιμνοθάλασσα Μπάλος βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο στην Κρήτη, στο ακρωτήρι Γραμβούσα, κοντά στην πόλη Κίσσαμος ή Καστέλλι στο νομό Χανίων.
Η σουρεαλιστική ομορφιά αυτής της παραλίας, μαγεύει όποιον τον επισκέπτεται.
Το μείγμα της αστραφτερής λευκής και ροζ άμμου και των απίστευτων ζωηρών τιρκουάζ νερών της λιμνοθάλασσας, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου και κάθε χρόνο φιγουράρει στις αντίστοιχες λίστες.
upl56fe69b00b79e.jpg
Βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο σημείο του νομού Χανίων, κοντά στην Κίσσαμο σε απόσταση 55 χλμ. από την πόλη των Χανίων και 17 χλμ. από την Κίσσαμο.
upl56fe69b8d8913.jpg
Εχει ρηχή αμμουδιά, η θάλασσα είναι ζεστή με έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά και εκπληκτικό χρώμα στην άμμο που σε πολλά της σημεία, όπως και στο Ελαφονήσι, έχει μία θαυμάσια ροζ απόχρωση που της έχουν προσδώσει τα αμέτρητα σπασμένα κοχύλια.
upl56fe69a0bad7a.jpg
Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία είναι προτιμότερο να μην την επισκεφθείτε του μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, διότι την περίοδο αυτή, πραγματικά κατακλύζεται από πλήθος επισκεπτών, που έρχονται να θαυμάσουν από κοντά τη θαυμάσια παραλία.
upl56fe68ebcbbf7.jpg
Η πιο εύκολη πρόσβαση στον Μπάλο γίνεται με καραβάκι που μπορείτε να πάρετε από την Κίσσαμο και άλλα σημεία του νομού, που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές.
upl56fe6ad80cffc.jpg
Ακόμη αν θέλετε να πάτε με δικό σας μεταφορικό μέσο οδικώς, πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα μεγάλο μέρος του δρόμου είναι άσχημος χωματόδρομος και το τελευταίο χιλιόμετρο θα πρέπει να το καλύψετε με τα πόδια. Βέβαια αν προτιμήσετε αυτό τον τρόπο θα αποζημιωθείτε από το υπέροχο φυσικό τοπίο κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Τέλος ο πιο δύσκολος αλλά και πιο εντυπωσιακός είναι η πεζοπορική διαδρομή διάρκειας τριών ωρών περίπου από την Καλυβιανή.
upl56fe69da3dc9a.jpg
upl56fe6a8ad7ee9.jpg
upl56fe69f4d5d91.jpg
upl56fe6ab39a165.jpg
upl56fe6c0c7042f.jpg

***  Αγκίστρι, απόδραση μια ανάσα από την Αθήνα [φωτό]  
Σχεδόν μια ώρα από τον Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα βρίσκεται το πευκόφυτο αυτό τουριστικό νησί που αποτελεί ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει να κάνει μια σύντομη απόδραση από την πρωτεύουσα.
Το Αγκίστρι βρίσκεται στην καρδιά του Σαρωνικού και αποτελεί έναν μικρό παράδεισο κοντά στην Αθήνα με πλούσια βλάστηση και καταγάλανα νερά όπου το κολύμπι αποτελεί μοναδική εμπειρία. Ο λαμπερός ήλιος, τα καθαρά νερά και οι σκιερές γωνιές αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν έστω για ένα σαββατοκύριακο. Επιπλέον στο Αγκίστρι ο επισκέπτης θα βρει αφενός την ηρεμία και τη γαλήνη που αναζητά αλλά ταυτόχρονα μπορεί να απολαύσει μια έντονη νυχτερινή ζωή.
Το νησί αποτελεί ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικό προορισμό πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα βρουν από παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία μέχρι προσεγμένα εστιατόρια για φρέσκο ψάρι και τουριστικά καταστήματα για τις αγορές τους. Στο Αγκίστρι, όπως αναφέρει το newsbeast.gr θα βρει κανείς ο,τι χρειάζεται για να περάσει από ένα χαλαρό σαββατοκύριακο μέχρι περισσότερες μέρες διακοπών.
Συνήθως οι επισκέπτες του νησιού όταν περάσουν μερικές μέρες εκεί για πρώτη φορά, δένονται με το Αγκίστρι και αποκτούν μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του και έτσι γίνονται μόνιμοι καλοκαιρινοί «θαμώνες». Σε αυτό συμβάλλει σίγουρα η κοντινή του απόσταση από την Αθήνα, ενώ βέβαια η φυσική ομορφιά, οι κρυστάλλινες παραλίες, η γαλήνη και οι φιλόξενοι κάτοικοι που είναι πάντα πρόθυμοι αποτελούν ισχυρά κίνητρα.
Σκάλα, Μεγαλοχώρι και Δραγωνέρα είναι μερικές από τις παραλίες που γοητεύουν τους επισκέπτες και αξίζει να γνωρίσετε κανονίζοντας ένα ταξίδι στο Αγκίστρι. Η Σκάλα είναι αμμουδερή παραλία στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού και εκεί θα βρει κανείς επίσης ταβέρνες για φρέσκο ψάρι ενώ η Δραγωνέρα αποτελεί μια παραλία μέσα στα πεύκα στη δυτική πλευρά του νησιού και έχει βότσαλα. Αποτελεί σίγουρα επιλογή για όσους ψάχνουν παρθένα ομορφιά. Το σίγουρο είναι ότι είτε κάποιος επισκεφτεί το νησί για λίγες ή πολλές μέρες θα του αφήσει μια όμορφη ανάμνηση και θα θέλει να επιστρέψει.
Agistri2Agistri3

***  Μεγανήσι, το όμορφο του Ιονίου
Κάθε νησί του Ιονίου έχει τη δική του ομορφιά και χάρη και γι’ αυτό το λόγο όλα αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.
Έτσι, το όχι και τόσο μεγάλο Μεγανήσι έχει μια θέση στις καρδιές όσων το έχουν επισκεφτεί έστω και μια φορά με την παρθένα ομορφιά του και τις κρυστάλλινες παραλίες του. Βρίσκεται μεταξύ της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας και είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας. Εξ ου και το όνομά του, Μεγανήσι. Το νησί απαντάται σε πλήθος αναφορών από την αρχαιότητα με μια από τις πιο γνωστές, αυτή του Ομήρου ενώ παλιά ονομαζόταν Τάφος ή Ταφιάς και ανήκε στους λεγόμενους Ταφίους Νήσους. Η ιστορία του νησιού έχει δείξει επίσης την κλίση των κατοίκων προς τις τέχνες και τα γράμματα. Το Μεγανήσι αποτελεί μια από τις κρυφές γωνιές του Ιονίου και παρόλο που είναι δεν είναι πολύ γνωστό σε πολλούς, οι επισκέπτες που το προτιμούν, έρχονται αντιμέτωποι με έναν επίγειο παράδεισο.
Σε κοντινή απόδραση από το Νυδρί, το Μεγανήσι προσφέρει ήρεμες και γαλήνιες διακοπές στον επισκέπτη και συνήθως αποτελεί προορισμό των παραθεριστών της Λευκάδας που θέλουν να γνωρίσουν και αυτή τη γωνιά του Ιονίου. Αποτελεί μάλιστα τα τελευταία χρόνια, προορισμό όσων αγαπούν την ιστιοπλοΐα, όπως συμβαίνει βέβαια και με το νησί της Λευκάδας. Μικροσκοπικοί όρμοι με κρυστάλλινα νερά σας περιμένουν για κολύμπι ενώ θα βρείτε διάφορες ακρογιαλιές κατά μήκος του όμορφου νησιού. Από το Σπαρτοχώρι το οποίο βρίσκεται χτισμένο σε ένα λοφώδες σημείο στο Μεγανήσι μπορεί κανείς να απολαύσει μια εξαιρετική θέα με το βλέμμα να χάνεται στο γαλάζιο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, αφού βέβαια ανηφορίσετε περίπου 500 μέτρα. Το Βαθύ από την άλλη είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με καφενεία και ψαροταβέρνες, ιδανικό μέρος για χαλαρό περίπατο.
Το Μεγανήσι προσφέρει επιπλέον καλά οργανωμένα καταλύματα, μέρη με καλό φαγητό και φυσικά φιλόξενους κατοίκους που συμβάλλουν στο να περάσει κανείς μερικές ήρεμες μέρες.
meganhsi1meganhsi2meganhsi3meganhsi5meganhsi4
Πηγή: www.newsbeast.gr 

***   Τα ισοπεδώνουν όλα στην Παιδεία - Σχολείο χωρίς βαθμούς, παρελάσεις και προσευχή
Την κατάργηση των παρελάσεων των μαθητών, του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της υποχρεωτικής προσευχής, προτείνει η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου. Και δεν είναι οι μόνες ρηξικέλευθες προτάσεις της, που προκαλούν αντιδράσεις τόσο από την Εκκλησία όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα. 
Για παράδειγμα, στο Λύκειο τα μόνα υποχρεωτικά μαθήματα για όλους τους μαθητές προτείνεται να είναι τα Αγγλικά και η Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Οι ανατροπές διατρέχουν και τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες και εύλογα το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Για σήμερα έχει προγραμματισθεί σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας υπό τον υπουργό Νίκο Φίλη, στην οποία θα πάρουν μέρος οι επικεφαλής των οργάνων του εθνικού διαλόγου και θα γίνει μία πρώτη μελέτη των προτάσεων της έκθεσης (110 σελίδες) της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε χθες.
Πάντως, οι προτάσεις δεν είναι δεσμευτικές για το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, ήδη κάποιες προκαλούν την αντίδραση της Εκκλησίας και άλλες (καθιέρωση διετούς Λυκείου), κρίνονται ανεφάρμοστες.
Ειδικότερα, οι βασικές πρoτάσεις της Επιτροπής για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι οι εξής:
• Κατάργηση των παρελάσεων των μαθητών, του υποχρεωτικού. εκκλησιασμού και της υποχρεωτικής προσευχής.
• Αμεσος περιορισμός της ύλης κατά τουλάχιστον 20%-30%.
• Κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων στο Γυμνάσιο.
• Αντικατάστασή τους με εργασίες (και εξετάσεις κατά τη διάρκεια του έτους).
• Θεσμοθέτηση των ομαδικών εργασιών ως τρόπου εξέτασης.
• Ενοποίηση των κατευθύνσεων των μαθημάτων και αντίστοιχη ενοποίηση των ειδικοτήτων που διδάσκουν τα μαθήματα.
Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επιπλέον προτείνεται:
• Αναδιοργάνωση σε 4 χρόνια Γυμνάσιο και 2 χρόνια Λύκειο και αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών. Η πρόταση προσιδιάζει με τη δομή του International Baccalaureate (IB) και όπως επισημαίνεται στο κείμενο, απαιτεί τη διοικητική ανασυγκρότηση των σχολικών μονάδων.
• Η Δ΄ Γυμνασίου θα αποτελεί οργανικό μέρος του καινούργιου τετρατάξιου γυμνασίου, αλλά παράλληλα θα είναι και το σημείο όπου θα οριστικοποιείται η απόφαση των μαθητών και των μαθητριών για τη συνέχεια της ακαδημαϊκής τους πορείας.
• Οι μαθητές θα μπορούν να καταρτίσουν το ατομικό τους πρόγραμμα το οποίο θα παρακολουθούν κατά τη διετία του Λυκείου.
• Η διαδικασία στην Α΄ και Β΄ Λυκείου θα είναι ενιαία. Δεν θα υπάρχουν εξετάσεις στην Α΄ Λυκείου, ούτε απορρίψεις ούτε μετεξεταστέοι. Η επίδοση κρίνεται στις τελικές εξετάσεις και το Εθνικό Απολυτήριο Λυκείου.
• Το Εθνικό Απολυτήριο θα χορηγείται ύστερα από γραπτές εξετάσεις στο τέλος της Β΄ Λυκείου. Στον βαθμό του απολυτηρίου θα έχει ιδιαίτερο βάρος η επίδοση σε εκτεταμένο δοκίμιο, το οποίο θα γράφουν οι μαθητές. Επίσης, συμμετοχή έχει η αξιολόγηση εργασιών κατά τη διάρκεια της Γ΄ Λυκείου.
• Τα Αγγλικά και η Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία θα είναι τα κοινά υποχρεωτικά μαθήματα για όλους τους μαθητές στο Λύκειο. Η Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία θα περιλαμβάνει σύγχρονη λογοτεχνία (ελληνική και παγκόσμια), ποίηση, θέατρο, δοκίμιο και παραγωγή γραπτού λόγου.
• Η διδασκαλία των Αγγλικών δεν θα έχει σχέση με τη φροντιστηριακή διδασκαλία των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα, αλλά θα εστιάζεται στην πολιτιστική διάσταση της γλώσσας: λογοτεχνία, δοκίμιο, θέατρο, εφημερίδες και περιοδικά.
• Κατάργηση των βαθμών και αντικατάστασή τους από περιγραφές του προφίλ του μαθητή.
Ως προς την οργάνωση των σχολικών μονάδων προτείνονται εξασφάλιση ισχυρής ηγεσίας στα σχολεία, μεγαλύτερα Γυμνάσια προς την κατεύθυνση της δημιουργίας τετρατάξιων Γυμνασίων (κατά 25% μεγαλύτερα) και τη δημιουργία λιγότερων αλλά πολυπληθέστερων Λυκείων, μερικά από τα οποία θα προέλθουν από συγχωνεύσεις, όπου θα καταστεί δυνατόν να δημιουργηθούν τάξεις με επιλογές μαθημάτων.  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Ξεκίνησαν χθες στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος» οι προπονήσεις αξιολόγησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  
Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος» οι προπονήσεις αξιολόγησης για παιδιά ηλικίας από 9 έως 16 ετών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το γήπεδο Μεσσηνιακού κατέκλεισαν δεκάδες παιδιά από ομάδες της Μεσσηνίας, της Λακωνίας, της Ηλείας και της Ζακύνθου.
Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε προπονήσεις για ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2000, 2001, 2002 και 2003. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές που έλαβαν μέρος στις προπονήσεις προσκόμισαν άδεια συμμετοχής από την ομάδα τους (υπογεγραμμένη από προπονητή ή παράγοντα). Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι Κώστας Λαγωνίδης, διευθυντής Σκάουτινγκ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κώστας Μαλιούφας, μέλος του τεχνικού τιμ της Ακαδημίας του «Δικέφαλου του Βορρά» και Αντώνης Μαυρέας, σκάουτερ του ΠΑΟΚ στην Πελοπόννησο.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις αξιολόγησης για ποδοσφαιριστές γεννηθέντων τα έτη 2004, 2005, 2006 και 2007.
Στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος» διακρίναμε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και τεχνικό διευθυντή της ΕΠΣΜ Άγγελο Σκαφιδά, τον σκάουτερ των μεικτών ομάδων της ΕΠΣΜ Αλέκο Τσατά, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. Η Καλαμάτα, Μανώλη Θεοδώρου, τον Δημήτρη Ζαπρόπουλο, που κάθισε στον πάγκο της Καλαμάτας στα δύο τελευταία ματς του εφετινού πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, καθώς επίσης παράγοντες και προπονητές αρκετών τοπικών ομάδων. 

*** Χθές  ΑΡΗΣ  ΑΕΚ  74-69  .- ^  { 3ος  αγώνας στα πλέϊ οφ για 3η -4η  θέση Α1 στο μπάσκετ :} .- Ο Αρης μείωσε σε «1-2» με νίκη επί της ΑΕΚ στο άδειο Αλεξάνδρειο ,
 Με τιμωρίες οι δύο ομάδες
 Ο Αρης μείωσε σε «1-2» με νίκη επί της ΑΕΚ στο άδειο Αλεξάνδρειο
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 36-30, 49-54, 74-69.
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Σταματόπουλος
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6 (2), Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 7, Φλιώνης 2, Ζάρας 6, Κοέν 11, Μούρτος 3, Σίμτσακ 22, ΜακΝίλ 15 (1).
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Χέρστον 16 (2), Μιλόσεβιτς 8 (2), Κάρτερ 18 (4), Μπράουν 14 (2), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 5, Μωραϊτης, Μαυροειδής 2, Τσαλμπούρης, Ερικ 6.


***  Σήμερα  26/05/2016 ,  Συνέχεια πλέι οφ με
 ΑΕΚ - ΠΑΟ (20:30) και
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (18:15)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:
ΠΕΜΠΤΗ
18:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
20:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
ΠΑΟΚ 7
Παναθηναϊκός 7
ΑΕΚ 5
Πανιώνιος 1




Σέρβος ακραίος και για τον ΠΑΟ, ανακοίνωσε τον Τσίροβιτς

***   Σέρβος ακραίος και για τον ΠΑΟ, ανακοίνωσε τον Τσίροβιτς
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρβου ακραίου Λαζάρ Τσίροβιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο. Ο Τσίροβιτς γεννήθηκε στις 26/2/1992 στην πόλη Κραγκούγεβατς της Σερβίας, έχει ύψος 2 μέτρα και ζυγίζει 75 κιλά.
Οι ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί είναι οι:
2007-2014: Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς
2014-2015: Μπουντβάνσκα Ριβιέρα
2015-2016: Αφιόν Μπελεντιγεσπόρ
 Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, με σταθερή παρουσία σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions league, CEV Cup, Challenge Cup).
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό και ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη φανέλα της ομάδας. Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή να αποτελεί μέλος αυτού του Συλλόγου και ταυτόχρονα ιδανική ευκαιρία για την καριέρα του» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Σέρβου.
«Γνωρίζω τα πάντα για το σύλλογο και για τους οπαδούς της ομάδας, που βρίσκονται πάντα δίπλα της και τη στηρίζουν. Ελπίζω να έχουμε μία πολύ επιτυχημένη χρονιά» πρόσθεσε ο Τσίροβιτς.
Newsroom ΔΟΛ

*** ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ   Σωτήρης Κ. Γεωργούντζος στην ΕΡΑ  Σπόρ Τετάρτη 25-05-2016 15.00-14.00 ώρα Βίντεο :
 
~Σωτήρης Γεωργούντζος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ 25/05/2016: https://youtu.be/PtgmKNWp9Zg .-


~Ο Σωτήρης Γεωργούντζος στην ΕΡΑ σπόρ 25/05/2016: https://youtu.be/IkrK4cILzOc  .-^ 

~Sotiris Georgountzos ΕΡΑ Σπόρ 25/05/2016:
 https://youtu.be/WFtAhQiBFS4 .-

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
ΠΕΜΠΤΗ 26/05/16 18:15 NOVASPORTS 2  Super League play off
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος    2-0   , (2-0 ) .-
Τα  γκόλ :   14  ΄ και 25΄ Αθανασιάδης  ,
Video :
~*  ΠΑΟΚ-Πανιώνιος  τα γκόλ Α΄ Ημίχρονο  2-0  πλέϊ οφ 26/05/2016 : https://youtu.be/eAEBR6byNT8 .-
~ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2ο  γκόλ  25΄ Αθανασιάδη  26/05/2016  πλέϊ οφ : https://youtu.be/Shy3VYy-kVo .-
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Aρκαδίας)
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης (82' Βλάχος), Αργυρόπουλος, Σιώπης (67' Μπλέτσας), Κόρμπος, Μασούρας (80' Πινιώτης), Βιγιάλμπα, Καθάριος και Μπαργκάν.
ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς (64' Χατζηϊσαϊας), Σκόνδρας, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ, Ροντρίγκες (72' Κοροβέσης) και Αθανασιάδης (46' Μπερμπάτοφ).

 Ο πιο κρίσιμος τελικός στο ΣΕΦ: Ολυμπιακός VS Παναθηναϊκός
19:30 OTE Sport 4  Basket League
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (3ος τελικός)  77-72 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-21 , (41-44) , 57-62 , 77-72 .- ^
Βίντεο :
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  17-21    περίοδος 3ος  αγων  26/05/2016: https://youtu.be/eMsREqAobKY .-
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  41-44    Α΄ ημίχρονο 3ος αγών  πλέϊ οφ  26/05/2016 : https://youtu.be/YiSlFGcnmn0 .-
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 57-62 3η περίοδος 3ος αγωνας 26/05/2016 πλέϊ οφ: https://youtu.be/WlegGhAiVus  .-
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 77-72  3ος αγώνας 26/05/2016  πλέϊ οφ  :
 https://youtu.be/W8Cte-1kSNw .-
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Καρακατσούνης, Παναγιώτου
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 22 (3), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 3, Μάντζαρης 2, Χάντερ 7, Στρόμπερι 5 (1), Αγραβάνης 2, Ουόρικ, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 16 (3), Παπανικολάου
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 8, Φώτσης 3 (1), Φελντέιν 17 (3), Καλάθης 15 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα, Παππάς 4, Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 2, Παπαγιάννης 9, Ουίλιαμς 2, Χέινζ

~* Ο Παναθηναϊκός μετρά 10 τίτλους και ο Ολυμπιακός 5 στις μεταξύ τους μονομαχίες σε τελικούς, ενώ οι νίκες είναι 38-30. Η ομάδα με πλεονέκτημα έδρας κατέκτησε τον τίτλο στις 10 από τις 15 φορές.
~ Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Παναγιώτου.








 ~*  Πεδουλάκης: «Δεν παίχτηκε επί ίσοις όροις το ματς»  «Είμαστε ηθικοί νικητές»
Στις αποφάσεις των διαιτητών και κυρίως του Τάσου Πηλοϊδης απέδωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης την αποψινή ήττα του Παναθηναϊκού.
Ο τεχνικός των «πράσινων» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Είμαστε ηθικοί νικητές, το λάβαμε το μήνυμα, δεν παίχθηκε επί ίσοις όροις το ματς», ενώ πρόσθεσε ότι «χάσαμε, γιατί στα τελευταία πέντε λεπτά παίξαμε χωρίς τον leader μας (σ.σ. τον Καλάθη). Αυτό συνέβη, γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ. Πηλοϊδης) τον στοχοποίησε».
«Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μου. Ήταν ηθικοί νικητές. Δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια, το λάβαμε το μήνυμα», είπε αρχικά ο Πεδουλάκης και συνέχισε: «Δεν μιλήσαμε στο προηγούμενο ματς που σημαδεύτηκε ο Γκιστ. Σήμερα σε αυτό το ρόλο ήταν ο Καλάθης και ο Φώτσης. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, και ο Ολυμπιακός βάρεσε 20 βολές. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα, δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν, ούτε την ομάδα μου, ούτε εσάς».
Σε ερώτηση για το αν απόψε χάθηκε μία ευκαιρία, απάντησε: «Δεν χάθηκε μία ευκαιρία, δεν παίχτηκε επί ίσοις όροις το ματς. Ήμασταν καλύτεροι. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι νέα τα παιδιά μας ή όχι. Μας έλειψε πολύ ο Γιώργος ο Παπαγιάννης στα προηγούμενα παιχνίδια. Χάσαμε, γιατί στα τελευταία πέντε λεπτά παίξαμε χωρίς τον leader μας (σ.σ. τον Καλάθη). Αυτό συνέβη, γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ. Πηλοϊδης) τον στοχοποίησε».
Γιαννακόπουλος: «Μόνο πέναλτι δεν έχουμε δει»
Έντονα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών του τρίτου τελικού, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, εκφράζονται από πλευράς Παναθηναϊκού και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να παίρνει θέση.
Ο «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης» ΚΑΕ, ο οποίος αυτή τη φορά δεν ακολούθησε την αποστολή στο φαληρικό στάδιο, πήρε τη «σκυτάλη» των... παραπόνων από τον Αργύρη Πεδουλάκη, τονίζοντας σε δήλωση του ότι: «Το μόνο που δεν έχουμε δει σε αυτή τη σειρά είναι να σφυρίζουν πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού!»
Μάλιστα στις τάξεις του Παναθηναϊκού εκφράζουν «οργή και αγανάκτηση» και κάνουν λόγο «για εντεταλμένη υπηρεσία του κ. Πηλοΐδη και όσα έγιναν στο ΣΕΦ», ενώ ανέφεραν για την αναταραχή που είχε προηγηθεί από τους «ερυθρόλευκους» πριν την κλήρωση των διαιτητών του τρίτου τελικού ότι: «Τελικά ήταν εντάξει ο... ορισμός της ΚΕΔ για την οποία φώναζε η ΚΑΕ Ολυμπιακός; Συγχαρητήρια στους κυρίους Σκινδήλια - Σταυρόπουλο». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ~**   Ένταση μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού για φωτογραφίες με Διαμαντίδη   Ύβρεις, απειλές και αστυνομία!

Ένταση μεταξύ φιλάθλων και οπαδών του Ολυμπιακού επικράτησε κατά την αποχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού από το ΣΕΦ. Αιτία για την έναρξη των διαξιφισμών στάθηκε η πρόθεση κάποιων να φωτογραφηθούν μαζί με τον αρχηγό των «πράσινων», Δημήτρη Διαμαντίδη!
Και αυτό γιατί όταν έγιναν αντιληπτοί από άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού δέχθηκαν ύβρεις, αλλά και απειλές.
Ωστόσο, με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η κατάσταση ελέγχθηκε, με τον Διαμαντίδη να αποχωρεί.  Newsroom ΔΟΛ

~**  Φραστική επίθεση ανέφεραν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα από οπαδούς ΟΣΦΠ 
Έξω από τα αποδυτήρια τους
Το διαιτητικό τρίο του τρίτου τελικού (Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Παναγιώτου), μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, έγραψε στο φύλλο αγώνα τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από δέκα άτομα, τα οποία περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια τους, πριν το παιχνίδι, τονίζοντας την απουσία αστυνομικών δυνάμεων, αλλά επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε σωματική βία.
Παράλληλα, ανέφεραν ότι τα δέκα άτομα τους φώναξαν: «Πουστ..ς ξέραμε που πίνατε καφέ το πρωί», ενώ κατέγραψαν και τους πυρσούς που άναψαν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί στο τέλος του αγώνα.
Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, πως από την πλευρά του Ολυμπιακού, τονίστηκε πως σε ερώτηση των υπεύθυνων της «ερυθρόλευκης» διοίκησης προς τους διαιτητές, απαντήθηκε ότι το συμβάν έγινε εκτός του γηπέδου και όχι στον χώρο των αποδυτηρίων.  Newsroom ΔΟΛ
 ~**  Φόβοι για νοκ-άουτ του Πρίντεζη από τελικούς και... Εθνική
Πελματιαία απονεύρωση
 
Ο πιο δυσάρεστος επίλογος φαίνεται πως γράφεται στον 3ο τελικό για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος περίπου 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, τραυματίστηκε και εγκατέλειψε την αναμέτρηση με την πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου να κάνει λόγο για «πελμαμτιαία απονεύρωση».
Πρόκειται για το πρόβλημα που ταλαιπωρούσε όλη τη χρονιά τον διεθνή φόργουορντ, όμως, εάν επιβεβαιωθεί το πρόβλημα στη μαγνητική τομογραφία, τότε όχι μόνο χάνει το υπόλοιπο των τελικών, αλλά θα τον στερηθεί και η Εθνική ομάδα από το προ Ολυμπιακό τουρνουά.  Newsroom ΔΟΛ
 ~**  Σφαιρόπουλος: «Να μην επηρεάζουμε τη διαιτησία με φωνές»
«Πολύ μεγάλη νίκη»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος «μοίρασε» συγχαρητήρια στη συνέντευξη Τύπου σε παίκτες και κόσμο για το προβάδισμα στη σειρά των τελικών, έκανε λόγο για μία παλικαρίσια νίκη από τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε ότι τα παράπονα του Αργύρη Πεδουλάκη έγιναν για να επηρεάσει τους διαιτητές ενόψει της συνέχειας.
«Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη που μας δίνει προβάδισμα», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Μετά το δεύτερο ματς που κερδίσαμε, φάνηκε ότι ενώ θέλαμε πολύ, είχαμε μια επιπρόσθετη πίεση και άγχος να βρούμε τις λύσεις για να παίξουμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο αφού δεχτήκαμε 44 πόντους, αλλά αυτή μας έδωσε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Στην τέταρτη περίοδο κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους δέκα πόντους και δείξαμε χαρακτήρα. Ο Βασίλης και τα άλλα παιδιά και έδειξαν πόσο μεγάλο μέταλλο έχει η ομάδα. Κάναμε το 2-1, αλλά η συνέχεια είναι δύσκολη. Έχουμε το επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ. Θα είναι δύσκολο. Η πίεση θα μεταφερθεί στο αντίπαλο στρατόπεδο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Συγχαρητήρια στον κόσμο που συμπαραστάθηκε και χωρίς έκτροπα βοήθησε να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι».
Για τον Λοτζέσκι που έπαιξε και στο «2», αλλά και την κατάσταση του Πρίντεζη, είπε: «Ο Λοτζέσκι μας έλειψε πολύ και βλέπουμε πόσο χρήσιμος παίκτης είναι. Δημιουργεί και σκοράρει από το 2 όπου έχει παραπάνω δημιουργία που χρειαζόμαστε, κάτι που βοηθά την ομάδα. Όλους τους μήνες που ήταν εκτός, μας έλειψε πολύ. Ο Πρίντεζης έχει φύγει για να κάνει εξετάσεις. Αύριο το αργότερο θα ξέρουμε. Ζήτησε αλλαγή γιατί μετά από ένα ριμπάουντ έπεσε άσχημα. Δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, αλλά δεν δείχνει να είναι καλά το πόδι του».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα παράπονα του Αργύρη Πεδουλάκη για τη διαιτησία, δήλωσε: «Το να φωνάζουμε τώρα για τη διαιτησία για να επηρεάσουμε δεν είναι σωστό. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, αλλά κι εμείς με τα τρίποντα του Σπανούλη και του Παπαπέτρου και τα επιθετικά ριμπάουντ δεν ήταν θέμα διαιτησίας. Ούτε οι βολές ήταν. Στο δεύτερο ματς που οι βολές ήταν 27-15 εμείς δεν είπαμε τίποτα. Πήγαμε και νικήσαμε».
Τέλος σχολιάζοντας το άγχος των παικτών του, είπε: «Πρέπει να διαχειριστείς κάποιες καταστάσεις. Παίζεις στην έδρα σου και είναι ακόμα μεγαλύτερη η πίεση. Προσπαθήσαμε στην ανάπαυλα και τα τάιμ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο να ηρεμήσουμε την ομάδα και να μην αγχώνεται για να φτάσει στο σκορ. Ημασταν πολύ πιεσμένοι για το αποτέλεσμα. Η επίθεση επηρέαζε την άμυνα Δεχτήκαμε εύκολους πόντους γιατί επιθετικά δεν ήμασταν καλοί. Μέλημα ήταν να ηρεμήσομε τους παίκτες για να πάρουν σωστές αποφάσεις. Μίλησε και η εμπειρία των παικτών και το μέταλλο της ομάδας. Δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε παλικαρίσια νίκη».
Από την πλευρά του ο Ντάνιελ Χάκετ, είπε: «Ήταν μια σκληρή μάχη, όπως και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Υπήρχε μεγάλη πίεση και ένταση και δυσκολευτήκαμε πολύ να περάσουμε μπροστά. Κυνηγούσαμε το σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά στα τελευταία έξι λεπτά βρήκαμε ώθηση από την άμυνα και λύσεις στην επίθεση. Ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) κι ο Ιωάννης (σ.σ. Παπαπέτρου) έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και βρήκαμε τον τρόπο να νικήσουμε».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
20:00 OTE Sport 7
Αναντολού Εφές - Νταρουσάφακα
Τούρκικο πρωτάθλημα μπάσκετ
 



20:30 NOVASPORTS 1  Super League play off
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός  3-1 , (2-0) .- ^
Τα  γκόλ : 5΄ Γιόχανσον ,  39΄ Μπαρμπόσα  ,   54΄ Λέτο  , 69΄ Μπαρμπόσα  .-
  Βίντεο  από αγώνα  :
~ΑΕΚ-ΠΑΟ  3-1  τα γκόλ δηλώσεις στα πλέϊ οφ  26/05/2016 : https://youtu.be/YiA3ZLyx3FA .-
Διαιτητής: Κουκουλάκης
 Κίτρινες: Μπακάκης, Τζανετόπουλος - Μπεργκ, Αμπέντ
 Κόκκινη: Βιγιαφάνες (45+2΄)
ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90+1΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59΄ Μπακάκης), Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ (79΄ Πέκχαρτ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στίλ, Nάνο, Mέστο, Tαυλαρίδης, Mολέδο, Κουτρουμπής (41΄ Λέτο), Zέκα, Λούντ (88΄ Κλωναρίδης), Mπουμάλ (46΄ Αμπέντ), Bιγιαφάνιες, Mπέργκ


 Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:
ΠΕΜΠΤΗΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
ΠΑΟΚ 10
ΑΕΚ 8
Παναθηναϊκός 7
Πανιώνιος 1
Η επόμενη αγωνιστική (29/5/2016)
18:15 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
20:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
 
21:45 OTE Sport 8
Ρέτζο Εμίλια - Αβελίνο
Ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ

***  ΠΑΟ στο ΣΕΦ με… ντόπες από Θανάση και πίστη για νέο διπλό
Φελντέιν: «Μπορούμε ξανά»ΠΑΟ στο ΣΕΦ με… ντόπες από Θανάση και πίστη για νέο διπλό
Την πίστη ότι αυτό που πέτυχαν στην πρεμιέρα των τελικών, μπορούν να επαναλάβουν και στον αυριανό (26/5, 19:30) 3ο αγώνα της σειράς, έχουν παίκτες και τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.
Οι «πράσινοι» μετά τη νίκη τους στο ΣΕΦ, αλλά και την ισοφάριση των Πειραιωτών στο ΟΑΚΑ, θέλουν να φέρουν ξανά τα «πάνω-κάτω» και για το λόγο αυτό ο Θανάσης Γιαννακόπουλος βρέθηκε τόσο στην τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ, όσο κα στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή.
Μοναικό πρόβλημα για τον Αργύρη Πεδουλάκη παραμένει ο τραυματίας, Βλάντο Γιάνκοβιτς, ενώ κεντρικό σύνθημα όλων στο «τριφύλλι» παραμένει το «συγκέντρωση και συσπείρωση».
Φελντέιν: «Μπορούμε να το ξανακάνουμε» 
Ο Τζέιμς Φελντέιν εξέφρασε, στο blog του στον ΕΣΑΚΕ, την πίστη του πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τη νίκη στο ΣΕΦ:
«Έχουμε μπροστά μας το τρίτο παιχνίδι μιας συναρπαστικής σειράς τελικών. Επιστρέφουμε στην έδρα του Ολυμπιακού. Πρέπει να πάμε εκεί και να παίξουμε όπως στον πρώτο αγώνα. Θεωρώ πως και στα δύο παιχνίδια παίξαμε καλά.
Στο δεύτερο ματς είχαμε μια μικρή δυσκολία στο σκοράρισμα, όμως ούτε ο αντίπαλος πέτυχε πολλούς πόντους, όποτε ήταν μια μάχη και για τις δύο ομάδες. Πρέπει να παίξουμε με τη νοοτροπία του πρώτου αγώνα και να φέρουμε το πλεονέκτημα στην έδρα μας. Έχουμε τρεις ευκαιρίες για να πετύχουμε δύο νίκες, αλλά γνωρίζουμε ότι το επόμενο παιχνίδι αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για εμάς.
Στον δεύτερο τελικό ο ο Διαμαντίδης πέτυχε ένα μεγάλο καλάθι. Σε όλο το παιχνίδι δεν πέτυχε ούτε ένα σουτ, αλλά στο τέλος έβαλε το μεγαλύτερο. Στη συνέχεια, ο Σπανούλης έβαλε επίσης ένα δύσκολο σουτ ανεξαρτήτου της παράβασης των βημάτων στην οποία υπέπεσε. Φυσικά και δεν μας αρέσει να χάνουμε με τέτοιο τρόπο, αλλά ξέραμε ότι αυτά τα παιχνίδια θα είναι μάχες και δεν θα είναι εύκολα για εμάς.
Στο τρίτο παιχνίδι πρέπει να μπούμε στο παρκέ με ενέργεια όπως και στα προηγούμενα. Θα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς τον κόσμο στο πλευρό μας, θα είναι όπως στο πρώτο ματς. Μπορούμε να τους κερδίσουμε, όμως. Το κάναμε δύο φορές στην έδρα τους αυτή τη χρονιά, οπότε μπορούμε να το επαναλάβουμε».
Newsroom ΔΟΛ

***   Κόντρα ΓΓΑ - Βασιλακόπουλου περί... πώλησης του ΟΑΚΑ
Με αφορμή το «Νίκος Γκάλης»Κόντρα ΓΓΑ - Βασιλακόπουλου περί... πώλησης του ΟΑΚΑ
~ Με σκληρές εκφράσεις «αντεπιτέθηκε» η ΓΓΑ στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σχετικά με «πώληση» του Ολυμπιακού Σταδίου μπάσκετ (ΟΑΚΑ). Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής διέψευσε τα σενάρια και έκανε λόγο για… ισόβιους παράγοντες που απολαμβάνουν προνόμια.
Η ανακοίνωσή της ΓΓΑ:
«1. Το ΟΑΚΑ δεν πωλείται. Αθλιότητες, σαν αυτές που υπηρέτησε στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια, δεν επαναλαμβάνονται.
2. Το ΟΑΚΑ δεν πωλείται, αξιοποιείται σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Αναμένονται ήδη προτάσεις προς αξιολόγηση και κρίση. Πολιτικές του ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλήματα του παρελθόντος που ουδόλως ενόχλησαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είναι ξένες με την Κυβέρνηση.
3. Οι έμμεσες επιθέσεις στην κορυφαία προσωπικότητα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ ή και άλλους σπουδαίους αθλητές, χάρη των οποίων ισόβιοι παράγοντες απολαμβάνουν προνομίων και αυτάρεσκα σπεύδουν εκ προοιμίου να επιβάλλουν την υστεροφημία τους μέσω της ονοματοδοσίας αθλητικών εγκαταστάσεων, χαρακτηρίζουν –άνευ άλλων σχολίων- τους εμπνευστές τους.
4. Για τους υγιώς σκεπτόμενους και μη λαϊκίζοντες: ο Νίκος Γκάλης αποδέχθηκε την πρόταση της Κυβέρνησης στις 31 Μαρτίου 2016 σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή στη Θεσσαλονίκη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ αποφάσισε ομόφωνα την ονοματοδοσία του κλειστού γυμναστηρίου στις 19 Μαϊου 2016. Επομένως ουδεμία σχέση έχει η κυβερνητική πρωτοβουλία, να αποδώσει στον Νίκο Γκάλη την τιμή που του αρμόζει, με την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ».
ΕΟΚ: «Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού, το ΟΑΚΑ»
Νωρίτερα, η ΕΟΚ είχε κάνει λόγο για πρόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης «από την απαράδεκτη επιχείρηση εκποίησης του ΟΑΚΑ» -όπως τονίζει- κατηγορώντας τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.
Με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αναφέρεται σε «ανυπόστατα και κακόβουλα δημοσιεύματα στα οποία ενεπλάκη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής» σχετικά με την πρόθεση από πλευράς Πολιτείας να ονομαστεί το κλειστό του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης». «Δεν είναι δυνατόν να πωληθεί η Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού, το ΟΑΚΑ» υπογραμμίζει ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα ανυπόστατα και κακόβουλα δημοσιεύματα των τελευταίων 24ωρων, στα οποία ενεπλάκη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, επιβεβαιώνουν την πρόθεσή του να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την απαράδεκτη επιχείρηση εκποίησης του ΟΑΚΑ, εμπλέκοντας σε αυτή την επιχείρηση, την ιστορία της ονοματοδοσίας του.
Η δική μου θέση, που έχει εκφραστεί και στην ΕΟΕ και έχει γίνει αποδεκτή ομόφωνα, είναι ότι όπως δεν είναι δυνατόν να πωληθεί, εκχωρηθεί ή, εκποιηθεί η Ακρόπολη, έτσι δεν είναι δυνατόν να συμβούν αυτά και για την... Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο. Όλα τα άλλα, είναι φτηνά τεχνάσματα, εκ του πονηρού, μέσω των οποίων κάποιοι εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Στο Champions League της FIBA η Κηφισιά  Μαζί με Άρη και ΠΑΟΚ
Στο Champions League της FIBA η Κηφισιά
~ Η Κηφισιά θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην Ιστορία της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού, όπως ανακοίνωσε, έγινε δεκτή απο την FIBA η αίτηση που είχε καταθέσει για μια θέση στο Champions League.
H ομάδα των βορείων προαστίων, που φέτος τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος της Α1, θα είναι η τρίτη ελληνική ομάδα μετά τον Άρη και τον ΠΑΟΚ που θα συμμετάσχει σε αυτή την νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κηφισιάς: «Η ΚΑΕ Κηφισιά βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι άνοιξε η “πόρτα” για τη συμμετοχή της ομάδας μας στο Champions League, η FIBA έκανε δεκτή την Κηφισιά για να αγωνιστεί σαν τρίτη ομάδα της Ελλάδας στη διοργάνωση. Ύστερα από μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, όπου η Κηφισιά κατέκτησε την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, οι κόποι της ομάδας μας ανταμείβονται με την ευκαιρία να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια για πρώτη φορά στην ιστορία της και να διεκδικήσει ακόμη σπουδαιότερες διακρίσεις».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Οι Ελληνες Ολυμπιονίκες καλούν την Πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφαση της για το ΟΑΚΑ     Για το ιδιοκτησιακό καθεστώςΟι Ελληνες Ολυμπιονίκες καλούν την Πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφαση της για το ΟΑΚΑ
~ Θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τις επικείμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΑΚΑ, πήρε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών. Στην σχετική επιστολή τους, οι Ολυμπιονίκες εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για τις εξελίξεις και καλούν την πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφαση της.
Η επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΕΟ, έχει ως εξής:
«Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ο.Α.Κ.Α. οι οποίες είναι προφανές ότι θα επηρεάσουν δυσμενώς την λειτουργία του ως αθλητικό κέντρο.
Κατόπιν διεξοδικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Ο.Α.Κ.Α. και λοιπούς αθλητικούς παράγοντες και δεδομένης της άμεσης σύνδεσής μας με το εν λόγω αθλητικό κέντρο και τους συμβολισμούς του, υπογραμμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο χώρος αυτός είναι συνυφασμένος με την αθλητική ιστορία της χώρας μας και αποτελεί παρακαταθήκη για τον λαό μας στο διηνεκές.
Μεσούσης της δυσμενούς συγκυρίας που η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί ας μην λησμονούμε ότι ο αθλητισμός ανήκει στα κοινωνικά αγαθά που οφείλουμε να διαφυλάξουμε για την νεολαία μας. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την Πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφασή της».  Newsroom ΔΟΛ

~***   Αναβλήθηκαν οι υποθέσεις ΑΕΚ-Μελισσανίδη, ΠΑΟ-Γιαννακόπουλου 
Αποφάσεις της ΕΕΑ
Αναβλήθηκε επ' αόριστον λόγω αποχής των δικηγόρων κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ, η κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη σχετικά με τη σύνθεση του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Το ίδιο έγινε και με την υπόθεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σχετικά με αναφορά της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Σε άλλες αποφάσεις της ΕΕΑ είχαμε:
1. Ακρόαση σωματείου ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και Ι. Σεδαρίδη σχετικά με την πορεία εκκαθάρισης της ΠΑΕ.
Προθεσμία 15 ημερών για κατάθεση υπομνημάτων.
2. Ακρόαση ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Εξ αναβολής)
Η Επιτροπή θεωρεί ύποπτο χειραγώγησης τον ως άνω αγώνα και αποφασίζει την αφαίρεση των δυο ως άνω ομάδων από τον πίνακα των ΠΑΕ που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοση της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλων των άλλων εταιρειών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τον στοιχηματισμό.
3. Ακρόαση ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Εξ αναβολής)
ΑΝΑΒΟΛΗ αορίστως λόγω αποχής των δικηγόρων
4. Ακρόαση ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Εξ αναβολής)
ΑΝΑΒΟΛΗ αορίστως λόγω αποχής των δικηγόρων
5. Ακρόαση ΠΑΕ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.
Η Επιτροπή θεωρεί ύποπτο χειραγώγησης τον ως άνω αγώνα και αποφασίζει την αφαίρεση των δυο ως άνω ομάδων από τον πίνακα των ΠΑΕ που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοση της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλων των άλλων εταιρειών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τον στοιχηματισμό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas = 
Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.731 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.973 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.982  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.682  βίντεο   .-  
 --------------------------------------

  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- 
 -------------------------------------------------------  

             
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 





~

~ Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-11-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12  Μαϊου 2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-12-2016.html .-  

 ~ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ μέσα από φωτογραφίες Σάββατο  14  Μαϊου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/14-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  14 Μαϊου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-14-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  15  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Μαϊου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-16-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17  Μαϊου 2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-17-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  19  Μαϊου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-19-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 19 Μαϊου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-19-2016.html .-
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20  Μαϊου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-20-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Μαϊου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-21-2016.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 21 και 22 Μαϊου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/21-22-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 22 Μαϊου 2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-22-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .-
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-
~ Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-
~                                                                                                                                                 
                                                                  
*** 

**
~Το video αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες σχολικού αφιερώματος για την Επανάσταση του 1821 (ΓΕ.Λ. Καρέα) και δεν έχει καμία οικονομική σκοπιμότητα.
Βίντεο  , Τα σκίτσα είναι του Κώστα Γρηγοριάδη. : 
https://youtu.be/tEur-5x38xg .-
~ Βίντεο , Syrian Citizen Boldly Denounces Fake Refugees and Western Manipulation :  Γυναίκα  από την Συρία αποκαλύπτει και προειδοποιεί , Δεν είναι πρόσφυγες ! Είναι ψεύτες δεν είναι Σύριου !  Οι  Σύριοι έχουν μείνει στην πατρίδα τους και πολεμούν για την Ελευθερία της ! Μην τους λυπάστε ! Στείλτε τους στις πατρίδες του; ! Στείλτε τους στην Τουρκία που προγραμματισμένα τους στέλνει στην Ευρώπη !!     https://youtu.be/qWxrWmaeqOU   .-  ,
 
~ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 25/05/2016: https://youtu.be/r9TX_uQq56c .-

~ΣΥΡΙΖΑ -  ΣΑΚΟΡΑΦΑ  ξεκατίνιασμα 25/05/2016: https://youtu.be/E35MyIiSWuQ .-

~ Παρενόχληση νεαρής από μετανάστες 25/05/2016 : https://youtu.be/VsTRbVbs21Q .-  ~ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕ ΤΟ ΤΑΥΠΕΔ  25/05/2016: https://youtu.be/sVUBIPHHRvY .-

~ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ και τα ΜΝΗΜΕΙΑ  ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ  25/05/2016: https://youtu.be/HKavpscB_Gg .-

~` η Έντιμη διαπραγμάτευσή ΣΥΡΙΖΑ  κόστισε 45  δις  σε όλους μας 25/05/2015: https://youtu.be/GILzfFUvTR8 .-

~ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ και ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ με φόντο την Αδριατική θάλασσα στην Νότια  Ιταλία  στην πόλη Po;ignano a Mare  και με το όνομα  Hotel Grotta  Palazzese Hotel  and Restaurant ,,  video  :

Grotta Palazzese Hotel & Restaurant : https://youtu.be/inNogDXe7CE .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: