ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016 :
                                   Φωτογραφίες από τη Ζάκυνθο
***  "  Η δίκη του Χριστού μας και η καταδίκη του σε θάνατο , υπήρξε έργο του Λαοδικείου " .- {Ο  Ιησούς ενώπιο της Ιουδαϊκής δικαιοσύνης }.-
< Η καταδίκη του Χριστού σε θάνατον , αποτελλεί παράδειγμα δι΄ όλους τους μικρόψυχους  δικαστάς , δια να τους υπενθυμίζη πάντα το πόσον ατιμάζεται και εξευτελίζεται ή έννοια της δικαιοσύνης , όταν ο δικαστής καταπροδίδων την ιδίαν αυτού πεποίθησίν , θυσιάζει το ιερόν αυτής έργον , εις τον βωμό της οιασδήποτε σκοπιμότητας .- > .-
~ < Οι δικαστές οι οποίοι κωφεύουν εις την φωνήν συνειδήσεώς των , εκ φόβου μήπως περιπέσουν εις δυσμένειαν των εκάστοτε τυράννων , δολοφονούν πλήν των κατηγορουμένων και την ιεράν έννοιαν της δικαιοσύνης .> .-
** Ο Μεγάλος αθώος της ιστορίας , ο ευγενικός , ο γλυκύτατος Ιησούς , υπήρξε θύμα του Λαοδικείου , το οποίον υφάρπασε την θανατική καταδίκη του ,  με οχλοκρατικές εκβιάσεις και άσκηση παράνομης ψυχολογικής βίας .-
~ "  αι κεναί του όχλου  φωναί , δεν πρέπει να εισακούωνται , όταν επιθυμούν είτε τον ένοχον εγκλήματος να απολύσουν , είτε τον αθώον να καταδικάσουν. " .-
Είναι αδύνατο να αποκτήση κάποιος τον Ιησού, παρά μόνο με κόπο, με ταπείνωση και ακατάπαυστη προσευχή.
Γεροντικόν

~** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας Οσία Ματρώνα η Χιοπολίτιδα, η θαυματουργή Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γρηγορίου Καλλίδη Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητή, του Πελοποννήσιου
~20 Οκτωβρίου
Γερασίμου του νέου ασκητού, εν Κεφαλληνία (†1581). Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου (†326). Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, Ζεβινά, Νικηφόρου. Εβόρη και Ενόης. Μαναθώς της παρθένου. Οσίου Βασιλείου μητροπολίτου Τραπεζούντας. Οσίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος (1462). 
Σήμερα 20/10/2016 εορτάζουν:
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας, Οσία Ματρώνα η Χιοπολίτιδα, η θαυματουργή, Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητή, του Πελοποννήσιου
 ~ Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Εὐσέβειας τοῖς τρόποις καλλωπιζόμενος, ἀθλητικῆς ἀγλαΐας ὤφθης σοφὲ κοινωνός, πρὸς ἀγῶνας ἀνδρικοὺς παραταξάμενος· ὅθεν ὡς λύχνος φωταυγής, τῶν θαυμάτων τὰς βολάς, ἐκλάμπεις τῇ οἰκουμένῃ, Ἀρτέμιε Ἀθλοφόρε, πρὸς σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν  .-
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Αρτεμίου (προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας) - 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/LWUOhZ0S-rk   .-


Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας - Χρήστος Στύλος© Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
~ Ο Άγιος Αρτέμιος ήταν διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου και ευσεβέστατος χριστιανός. Ο Μέγας Κωνσταντίνος, εκτιμώντας τα ηθικά και πολιτικά του χαρίσματα, του έδωσε το αξίωμα του πατρικίου και τον διόρισε Δούκα και Αυγουστάλιο της Αλεξανδρείας.
Το 357 μ.Χ. πηγαίνει στην Πάτρα, κατ' εντολή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίου, γιου του Μεγάλου Κωνσταντίνου, για να παραλάβει τα σεπτά λείψανα του Αγίου Ανδρέα και να τα ανακομίσει στον νεόκτιστο Ναό των Αγίων αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη (3 Μαρτίου 357 μ.Χ.).
Κατά την διαμονή του στην Πάτρα και με την επίβλεψη του κατασκεύασε υδραγωγείο. Στρατοπεδευμένος στην περιοχή της Μονής Γηροκομείου ελεούσε και βοηθούσε πλήθος αναξιοπαθούντων και κυρίως γερόντων, γεγονός που δικαιολογεί την τοπωνυμία Γηροκομείο.
Όταν, το 363 μ.Χ., ο Αρτέμιος άκουσε ότι ο Ιουλιανός ο Παραβάτης βασάνιζε τους χριστιανούς στην Αντιόχεια, ήλθαν στα χείλη του τα λόγια του ψαλμωδού Δαβίδ προς το Θεό: «Κύριε, πνεύματι ἡγεμονικῷ στήριξόν με» (Ψαλμός Ν' (50), στ. 14). Κύριε, στήριξε με με σκέψεις σταθερές και θέληση ισχυρή, που να κυριαρχεί μέσα μου και να με κατευθύνει στην υπεράσπιση του αγαθού με θάρρος.
Πράγματι, ο Αρτέμιος, με τη δύναμη που του έδωσε ο Θεός, πήγε αμέσως στην Αντιόχεια και με παρρησία ήλεγξε ευθέως τον Ιουλιανό για τις παρανομίες του κατά των χριστιανών. Ο Ιουλιανός, που δεν περίμενε τέτοια στάση από αξιωματούχο, τον συνέλαβε και τον μαστίγωσε αλύπητα. Έπειτα του έσπασε τα κόκαλα με πέτρες, και τελικά τον αποκεφάλισε. Το Ιερό λείψανο του Αρτεμίου παρέλαβε κάποια διακόνισσα, η Αρίστη, που το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη, στο ναό του προφήτου Προδρόμου.
~
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας

Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών
 
Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....

***  Γιούνκερ, Ολάντ και Σουλτς συναντά ο Τσίπρας
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΣύνοδοΓιούνκερ, Ολάντ και Σουλτς συναντά ο Τσίπρας  ~
Κρίσιμες διμερείς συναντήσεις θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Οι επαφές ξεκίνησαν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών. Επίσης, συζητήθηκε ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου, για την αμέσως επόμενη περίοδο, στο ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Επιπλέον, με δεδομένη την σταθερή στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην Κυπριακή Δημοκρατία, συζητήθηκε το Κυπριακό, ως αντικείμενο των συναντήσεων που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με ξένους ηγέτες, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ακολουθούν συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Ο κύκλος επαφών κλείνει με την καγκελάριο Μέρκελ την Παρασκευή.
Στις 16:00, ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί «Ανταλλαγή απόψεων των Ηγετών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς».
Ακολουθεί, στις 17:30, η «Οικογενειακή Φωτογραφία» και στις 17:45 θα συνέλθει η πρώτη συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις 20:00 θα δοθεί δείπνο εργασίας.
Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 9:15, στις 9:30 θα έχει διμερή συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, ενώ η δεύτερη συνεδρία των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνέλθει στις 10:00. Newsroom ΔΟΛ 
 
*** Θα σεβαστεί ο Τραμπ την κάλπη; Η κόρη λέει «ναι», ο ίδιος δεν απαντά
Μας κρατά σε αγωνίαΘα σεβαστεί ο Τραμπ την κάλπη; Η κόρη λέει «ναι», ο ίδιος δεν απαντά  Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ
~ Αν και η κόρη του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου δήλωσε ότι ο πατέρας της θα σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ίδιος την διέψευσε στη διάρκεια της τηλεμαχίας με τη Χίλαρι Κλίντον αφού αρνήθηκε να απαντήσει κατηγορηματικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου.
Η Ιβάνκα Τραμπ είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο πατέρας της θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών, και εάν φανεί ότι έχει χάσει τη μάχη για την προεδρία, θα αναγνωρίσει τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον.
Η μεγαλύτερη κόρη του Τραμπ δήλωσε στη Σύνοδο Κορυφής των Ισχυρότερων Γυναικών, που διοργανώνει το περιοδικό Fortune, ότι ο πατέρας της «πάντα θα κάνει αυτό που είναι το σωστό».
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι «στημένες» και έχει ισχυριστεί - χωρίς την παροχή αποδείξεων - ότι υπάρχει μεγάλη απάτη με τις ψήφους.
Απειλώντας να ανατρέψει έναν βασικό πυλώνα της αμερικανικής δημοκρατίας, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε στο τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ να δεσμευτεί.
Όταν ρωτήθηκε εάν θα δεχόταν το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε: «Θα σας πω τότε. Θα σας κρατήσω σε αγωνία.»  Newsroom ΔΟΛ
 Τραμπ: Είσαι κακιά γυναίκα - Χίλαρι: Είσαι προδότης και μισογύνης
~ Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις εντυπώσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της 3ης και τελευταίας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.
Η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών κέρδισε ποσοστό 52% των θετικών εντυπώσεων των τηλεθεατών, έναντι ποσοστού 39% του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.
Το ντιμπέιτ ξεκίνησε στις 4 ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) και παρουσιαστής ήταν ο Κρις Ουάλας, γνωστός από το Fox News, ο οποίος είναι βραβευμένος με τρία Emmy.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η οικονομία, η μετανάστευση, η ανώτατη δικαιοσύνη και η εξωτερική πολιτική.
Οι δύο υποψήφιοι στην τελική μονομαχία ήταν περισσότερο επιθετικοί, ακολουθώντας όμως διαφορετικές τακτικές. Περισσότερο βέβαια ο Τραμπ, κάτι άλλωστε που τον χαρακτήρισε και στις προηγούμενες δύο τηλεμαχίες.
Ο Τραμπ χαρακτήρισε τρεις φορές την Χίλαρι «κακιά γυναίκα», ενώ η Κλίντον τον είπε «μισογύνη» και «προδότη».
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έριξε όλο το βάρος στο να κατηγορεί την Χίλαρι για ο,τιδήποτε μπορούσε να σκεφτεί, ενώ περισσότερες από 15 ήταν οι φορές που την διέκοψε.
Η Χίλαρι από την πλευρά της προσπαθούσε να αλλάζει θέμα και να πηγαίνει τη συζήτηση εκεί που τη συνέφερε.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Τραμπ ότι δεν ξέρει αν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και ότι αυτό θα το αποφασίσει εκείνη τη στιγμή, προσθέτοντας ότι οι εκλογές αυτές είναι στημένες.
Οι δύο αντίπαλοι «μονομάχησαν» για το ζήτημα της μετανάστευσης με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να υποστηρίζει τον αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων λέγοντας ότι η συνοριοφυλακή θα είναι ισχυρότερη. «Θα χτίσω ένα μεγάλο τείχος.Θα διώξω τα ναρκωτικά. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έρχεται από τα νότια σύνορά μας», είπε χαρακτηριστικά.
Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι θέλει ασφαλή σύνορα και πως αν κάποιος αποδειχθεί παράνομος θα απελαθεί. Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να χωριστούν οικογένειες ενώ οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να βοηθηθούν. «Δεν πρέπει να πληρώνονται λιγότερα από τους υπόλοιπους. Κάτι πρέπει να κάνουμε», είπε η κ. Κλίντον.
Σε σχετική ερώτηση για το θέμα των ισχυρισμών περί σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών από τον Ντόναντ Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος υποστήριξε ότι όλα είναι ψέματα και κατηγόρησε τις καταγγέλλουσες πως «είτε θέλουν να αποκτήσουν φήμη είτε είναι μέλη της καμπάνιας της Χίλαρι». «Δεν έκανα τίποτα και για αυτό δεν χρειάστηκε να ζητήσω ούτε συγγνώμη από την γυναίκα μου», σημείωσε ο Τραμπ.
Στο τρίτο debate τέθηκε και το ζήτημα των wikileaks και των emails της Χίλαρι Κλίντον αλλά και ο ρόλος που διαδραματίζει η Ρωσία στις αμερικανικές εκλογές. Από την πλευρά της η υποψήφια των Δημοκρατικών ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι έχουν χακάρει λογαριασμούς του κράτους και δίνουν πληροφορίες στα wikileaks ενώ υποστήριξε ότι «θα πρέπει ο κ. Τραμπ να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει σχέσεις με τον Πούτιν».
Ο μεγιστάνας απάντησε ότι δεν έχει σχέσεις με τον Πούτιν, ούτε τον έχει ποτέ του συναντήσει, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του θα το κάνει προκειμένου να νικηθεί το ISIS.

***  Η καρδιά του Κινηματογράφου χτυπά στην Καλαμάτα 
Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου το 29ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας. Την οργάνωση έχει αναλάβει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας-Filmhouse, μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Να σημειωθεί ότι οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Δευτέρα και πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», με ελεύθερη είσοδο.
Όπως είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου η Αναστασία Λιόκουρα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, σκοπός του συνεδρίου, που διεξάγεται μια φορά το χρόνο, είναι να παρουσιαστεί στο κοινό η τέχνη του κινηματογράφου, ενώ το φετινό θέμα του είναι ο «έρωτας στον κινηματογράφο».
Τη χαρά της για την πραγματοποίηση του συνεδρίου στην Καλαμάτα εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, η οποία δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα σε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες, ενώ συνεχάρη τα μέλη της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης για τη μέχρι σήμερα πορεία τους.
Τέλος, για το πρόγραμμα που ακολουθεί τις επόμενες ημέρες μίλησαν ο Αντώνης Σταυριανέας και ο Γιώργος Παπαδάκος, οι οποίοι κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει το συνέδριο.
Π.Μπ.
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

17:30 Παρουσίαση βιβλίου («Μπουκαδούρα», Μιαούλη 30)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΗΕυδοξία, ο Μίμης και τα κοράκια (Μυθιστόρημα)
Χαιρετίζουν: Δημήτρης Καλαντίδης, Πρόεδρος Ο.Κ.Λ.Ε., Ανδρέας Τύρος, Πρόεδρος Π.Ε.Κ.Κ.,
Νέστορας Πουλάκος, Εκδότης vakxikon.gr
Μιλούν: Σταύρος Τσακίρης, Σκηνοθέτης, Ειρήνη Σταματοπούλου, Συγγραφέας,
Δήμητρα Πετροπούλου, Θεατρολόγος
Συντονίζει: Μιχάλης Δημητρακόπουλος,Εκπαιδευτικός
19.30 Έναρξη συνεδρίου -υποδοχή προσκεκλημένων και συνέδρων
 Χαιρετισμοί
Αριστείδης Μπαλτάς, υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού
Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Αναστασία Λιόκουρα, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας-Filmhouse
Δημήτρης Καλαντίδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας
 20.00 40 χρόνια Πανελλήνιας Ένωσης
Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.)
  Ομιλητές
Ανδρέας Τύρος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου
Νίνος Φένεκ Μικελίδης, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου
Νέστορας Πουλάκος, γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου
 Προβολή ταινίας
«Οι απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου (Ελλάδα, 1981)
 «….Κινηματογραφώντας νωχελικά την αποκαλυπτική ενηλικίωση ενός ήρωα που μέσα σε ένα καλοκαίρι θα αναγκαστεί να βγει από την ασφάλεια της σκοτεινής του εμμονής και να δει για πρώτη φορά με γυμνό μάτι τη ζωή, ο Γιώργος Πανουσόπουλος κλείνει μέσα στους “Απέναντι” όλες εκείνες τις τυχαίες στιγμές που χάνονται όταν δεν είσαι εκεί για να τις δεις…».
Γιώργος Πανουσόπουλος, σκηνοθέτης
Μπέτυ Λιβανού, ηθοποιός
 ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
10.00 Ο έρωτας στον Κινηματογράφο
 Εισηγήσεις
Σταύρος Τσακίρης, σκηνοθέτης
«Η κινηματογραφική αφήγηση του έρωτα είναι θεατρικά εφικτή; Ένας πλάγιος λόγος για τη σχέση ή απόσταση των δύο τεχνών»
 Άννα Αφεντουλίδου, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας
«Συσχέτιση της εικόνας του ερωτικού σώματος στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία. Ο ρόλος της ερωτικής παρέκκλισης»
 Ειρήνη Σταματοπούλου, θεωρητικός κινηματογράφου
«Ο ερωτισμός ως ταυτότητα και ετερότητα: Ευρωπαϊκός και σύγχρονος αμερικανικός κινηματογράφος»
 Κώστας Καλημέρης, κριτικός Λογοτεχνίας
«Ο έρωτας στον Παρατζάνοφ»
Προβολή βίντεο
Ανθολογία από σημαντικές ερωτικές σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου (20΄)
  Ράνια Αντωνίου, υποψήφια διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
«Η ιδιάζουσα ερωτική σχέση μεταξύ της Tristana και του donLope, μέσα από το φακό του LuisBunuel»
 Κωνσταντίνος Κυριακός, αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας του Θεάτρου και του Ελληνικού Κινηματογράφου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών
«“Η άκρα αριστερά του έρωτα”: Οι ομοφυλόφιλες ταυτότητες στον ελληνικό κινηματογράφο»
 Βασίλης Βαφέας, σκηνοθέτης
«Περί έρωτος και φόβου»
 Γιάννης Σολδάτος, συγγραφέας, σκηνοθέτης
«Ελληνικός κινηματογράφος: Η μετατροπή της κοινωνικής ταινίας σε κοινωνικό μελό, σε “ρεαλιστική” ταινία και, τέλος, σε ταινία σεξ»
 17.00 Εργαστήριο: «Μαθαίνω τον εαυτό μου καλύτερα με ταινίες μικρού μήκους»
Αθανάσιος Τσαπέλης, συντονιστής του Εργαστηρίου, εκπαιδευτικός, επιμορφωτής, πρόεδρος Κινηματογραφικής Λέσχης Κω
 19.30 Τιμητική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για το
βραβευμένο κινηματογραφιστή Σάκη Μανιάτη
 Προβολή ταινίας
Ε, Σταύρο! Ε, Μεχμέτ! του Σάκη Μανιάτη (Ελλάδα, 1979, 23΄)
Η ταινία προβάλλεται πρώτη φορά στην Ελλάδα.
  Προσφωνήσεις
Δέσποινα Πάγκα, ηθοποιός
Δημήτρης Καλαντίδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας
 Προβολή ταινίας
Οι κινηματογραφιστές για τον Σάκη Μανιάτη (70΄)
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη.
  ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
10.00 Επίσκεψη και ξενάγηση των συνέδρων στην κινηματογραφική Καλαμάτα από την Ομάδα «Πάμε Βόλτα»
Είσοδος Ελεύθερη

*** Της άρπαξαν το πορτοφόλι από τα χέρια 
Το πορτοφόλι από τα χέρια μιας 44χρονης άρπαξε το απόγευμα της Δευτέρας στη Μεσσήνη ένας 36χρονος τσιγγάνος μαζί με άλλο άτομο και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες αιφνιδίασαν τη γυναίκα, η οποία μέσα στο πορτοφόλι είχε 33 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
Την υπόθεση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 36χρονο στο χωριό Αριστοδήμειο, ενώ αναζητείται το δεύτερο άτομο.

*** Ξεκίνησε η καταβολή των επιδομάτων στους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας 
Άρχισε χθες η καταβολή των επιδομάτων ύψους 586 ευρώ σε πλημμυροπαθείς από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας. Η Υπηρεσία αυτή εκδίδει επιταγές και οι δικαιούχοι ειδοποιούνται με SMS, για να τις παραλάβουν και να τις καταθέσουν στην τράπεζα όπου διατηρούν λογαριασμό ή να τις εξοφλήσουν.
Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται στη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας, Ταμειακή Υπηρεσία, στον 1ο όροφο του νέου Δημαρχείου (Αθηνών 99), αφού λάβουν ειδοποίηση με SMS, ενώ είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
«Είμαστε ταχύτατοι. Την ταχύτητα μπορείτε να τη δείτε και να τη συγκρίνετε με άλλους Δήμους. Συγκαλέσαμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση και το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή, ενώ μέσα σε ώρες από τη στιγμή που πήραμε την επιταγή από το υπουργείο, ύψους 195.138 ευρώ, για τα επιδόματα των 586 ευρώ, προωθούμε την πληρωμή τους μέχρι εξάντλησης αυτού του ποσού.
Περιμένουμε να έρθει και το υπόλοιπο, ύψους 72.078 ευρώ, για την κάλυψη των 408 συνολικά δικαιούχων, που θα πάρουν το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών», ανέφερε ο δήμαρχος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους.
Ο Π. Νίκας είπε ακόμη ότι θα ακολουθήσει αμέσως μετά η καταβολή επιδομάτων για την αντικατάσταση οικοσκευής, εξατομικευμένα και μέχρι του ποσού των 5.861 ευρώ.

***  Αθώος ο φύλακας για την απόπειρα κλοπής υπολογιστών από το Διοικητήριο 
Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο φύλακας του Διοικητηρίου Καλαμάτας, ο οποίος με τη μαρτυρία συγκατηγορουμένου του είχε δικαστεί ότι μαζί οργάνωσαν την κλοπή υπολογιστών από υπηρεσίες.
Είχε δικασθεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε φυλάκιση 2,5 ετών για την απόπειρα κλοπής και την παράβαση καθήκοντος. Χθες, όμως, αθωώθηκε, ενώ ο συγκατηγορούμενός του, που δεν παρευρέθη στη διαδικασία, έχει ήδη δικασθεί σε φυλάκιση 2 ετών.
  Απόπειρα κλοπής
Το περιστατικό είχε συμβεί στις 17 Αυγούστου 2013. Αστυνομικός κατέθεσε ότι τη νύχτα εκείνη δέχθηκε σήμα για αφαίρεση υλικού από το Διοικητήριο. Όταν πήγε εκεί, εντόπισε τον κατηγορούμενο, που χθες απουσίαζε, στον εξωτερικό χώρο του Διοικητηρίου με χαρτόνια και υπολογιστές σε καρότσι που χρησιμοποιούν οι κλητήρες στο Διοικητήριο.
Ερωτηθείς, απάντησε στην αρχή πως είναι η ιδιότητά του να επισκευάζει υπολογιστές και πως είχε συνεννοηθεί με το θυρωρό να πάρει τους υπολογιστές για επιδιόρθωση. Στη συνέχεια, όμως, είπε πως είχε συνεννοηθεί με το θυρωρό να πάει τα πράγματα σε κατάστημα και να τα πουλήσει.
Ο αστυνομικός είδε υπολογιστές στην είσοδο και πληροφορήθηκε από τον κατηγορούμενο ότι τους είχε μεταφέρει από το υπόγειο.
Ως μάρτυρες κατέθεσαν διευθυντές και αναπληρωτές διευθυντές υπηρεσιών, οι οποίοι ανέφεραν ότι κλήθηκαν από την Αστυνομία να αναγνωρίσουν τους υπολογιστές, που μέχρι την κλοπή λειτουργούσαν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Επίσης, κατέθεσαν μάρτυρες υπέρ του θυρωρού, πως δεν πιστεύουν ότι έχει κάνει τέτοια πράξη, ενώ προσκομίσθηκε και το πόρισμα της ΕΔΕ από την υπηρεσία του που τον αθωώνει.
  Αθώος
Στο πρώτο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, που χθες απουσίαζε και έχει καταδικασθεί για την απόπειρα, είχε υποστηρίξει ότι επισκεπτόταν το ΚΕΠ για κάποιες δουλειές, τον πλησίασε ο φύλακας και εκεί συνεννοήθηκαν να πάρουν τους υπολογιστές. Μάλιστα, του έδωσε και κλειδιά του κτηρίου.
Και χθες, όπως και πρωτόδικα, ο τότε φύλακας αρνήθηκε οποιαδήποτε επαφή, σχέση ή γνωριμία με το συγκατηγορούμενό του και ότι του έδωσε κλειδιά.
Είπε δε, ότι πρώτη φορά τον είδε όταν τον έφερε η Αστυνομία στο σπίτι του εκείνο το βράδυ και τον υπέδειξε ως συνένοχο, λέγοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τα έχει πει όλα αυτά. Σημείωσε ακόμη πως η κλειδοθήκη του κτηρίου είναι σε εμφανές σημείο και πως ο συγκατηγορούμενός του θα μπορούσε να είχε μείνει μέσα πριν κλείσουν οι υπηρεσίες και να βγήκε το βράδυ.
Την απαλλαγή του ζήτησε και η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Πατέρας δύο παιδιών έχασε τη ζωή του στο κυνήγι 
Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό του Ηρακλείου με έναν 57χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή ενώ είχε πάει για κυνήγι. Ο 57χρονος, πατέρας δύο παιδιών, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της περασμένης Κυριακής (16/10) από τις Δαφνές προκειμένου να πάει στο Κυπαρίσσι για κυνήγι.
Οι ώρες όμως περνούσαν και ο 57χρονος δεν επέστρεφε στο σπίτι κι έτσι η οικογένεια του άρχισε να ανησυχεί. Μετά από αρκετές άκαρπες προσπάθειες να τον βρουν στα τηλέφωνα, ξεκίνησαν να τον αναζητούν. Γύρω στις 11 το βράδυ, όπως λένε οι πληροφοφίες, ο πατέρας και σύζυγος εντοπίστηκε νεκρός σε αγροτική έκταση στο Κυπαρίσι.
Πληροφοφίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με τον ιατροδικαστή να αποδίδει τον θάνατο σε παθολογικά αίτια.
Πηγή: www.ekriti.gr

*** Ο καιρός στην Καλαμάτα  σήμερα Πέμπτη 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 20/10/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες πρωινές ώρες και από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-BA διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, προς το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Ξεκινά αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας- Αθήνας 
Μια αεροπορική σύνδεση που είχε διακοπεί πριν πολλά χρόνια, θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2017 και θα ενώσει την Καλαμάτα με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

 ~  Excited to announce the new direct flights from Athens to Kalamata!
Olympic Air, Aegean Airlines' subsidiary, will connect Costa Navarino to the rest of the world with 12 daily direct flights per week from the Athens International Airport to Kalamata International Airport "Captain Vasilis Constantakopoulos", from 1 June.

***  Γιορτή τσικουδιάς στην Καλαμάτα… 
Πολύ επιτυχημένη-μάρτυρας η παρουσία του κόσμου-ήταν η Γιορτή Τσικουδιάς, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας την περασμένη Κυριακή.
Στη γιορτή παρευρέθη μέχρι και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ενώ όσοι επισκέφθηκαν το χώρο γεύθηκαν τσικουδιά και φαγητό, αφού για να πιεις νηστικός πρέπει να την… αντέχεις.
Ο Μανώλης Μετζάκης έπαιξε λύρα και ο Λευτέρης Μαρινάκης λαούτο, όργανα με τα οποία συνόδευσαν το κοινό σε κρητικούς χορούς.  Α.Π. 

***  «Στου χωρισμού τη στράτα…» το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο 
Αφιέρωμα στους Μικρασιάτες
  Μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στους ξεριζωμένους Μικρασιάτες και τον αγώνα που έδωσαν για να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας.
Η εκδήλωση, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Τσαγκαράκη, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Καλαμάτας, είναι μια ιδέα του Τάσου Μπουκουβάλα. Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς, που έχει τίτλο «Στου χωρισμού τη στράτα…», θα παρουσιάσει η 15μελής ορχήστρα «Ρέθυμνος» από την Κρήτη, με μαέστρο τον καθηγητή Μουσικής Ανδρέα Γιακουμάκη. Μαζί τους θα είναι και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με την καθηγήτριά τους Γεωργία Ψαραδέλλη. Θα ακουστούν αστικά τραγούδια της Κρήτης, που είναι γνωστά ως «Μπαχανιώτικα», που αποτελούν τραγούδια όχι γνωστά, ούτε χορευτικά, αλλά κυρίως του καημού.
Ο Τάσος Μπουκουβάλας έκανε γνωστό ότι εμπνεύστηκε από ένα δίσκο του μαέστρου κ. Γιακουμάκη, στο να γράψει κείμενα για τους «προγόνους» μας Μικρασιάτες που ήρθαν στην Ελλάδα και έδωσαν αγώνα για την ένταξη τους στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα «γεννήθηκε» η ιδέα γι’ αυτή την εκδήλωση. Χαρακτήρισε δε αυτή την εκδήλωση ως μια τριπλή ευκαιρία, καθώς θα μνημονευτούν οι πρόγονοί μας Μικρασιάτες, θα ακουστούν τα μη συνηθισμένα αστικά τραγούδια της Κρήτης, από μια αυθεντική ρεθυμνιώτικη ορχήστρα, και, τέλος, μια «μαθήτρια», η καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας κα Ψαραδέλλη, θα συναντήσει ύστερα από 23 χρόνια και θα «παίξει» ξανά μαζί με το «δάσκαλό» της κ. Γιακουμάκη.
Από την πλευρά της, ως εκπρόσωπος του Μορφωτικού Συλλόγου, η Έφη Σπανού δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που ως Σύλλογος θα συμμετάσχουν σ’ αυτή την εκδήλωση, ενώ τόνισε ότι ο Μορφωτικός πάντα στηρίζει τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Την εκδήλωση θα προλογίσουν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ελένη Βολονάκη και η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, Μαρία Τσαγκαράκη.    Του Κώστα Γαζούλη

***  Τροχαία, βλάβες και λίρες τα δημοφιλή σενάρια στην εξαπάτηση ηλικιωμένων 
Τροχαία ατυχήματα, βλάβες στην παροχή ρεύματος ή νερού και χρυσές λίρες κυριαρχούν στα δημοφιλέστερα σενάρια που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να εξαπατήσουν ηλικιωμένους και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Το θέμα απασχολεί έντονα τις αστυνομικές Αρχές, καθώς εγκληματικές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές γραμμές του εξωτερικού, θέτουν στο στόχαστρο ηλικιωμένους, που ενδέχεται να έχουν χρηματικά ποσά στο σπίτι τους, και προσπαθούν να τα αποσπάσουν, χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
"Αυτό που έχει παρατηρηθεί από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πως, παρότι έχουμε αναρτήσει συμβουλές και δελτία Τύπου στο διαδίκτυο, μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων δεν έχει ενημερωθεί για τη σχετική δράση επιτήδειων" επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχαήλ Μαριόλης, αστυνόμος Β΄ του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας. Αναφέρει, παράλληλα, ότι η πλειοψηφία των ηλικιωμένων, που παρακολουθούν τις ενημερωτικές συναντήσεις της Αστυνομίας, δε γνωρίζουν πώς γίνονται οι τηλεφωνικές απάτες, παρά μόνο αν έχουν εμπλακεί σε αυτές οι ίδιοι ή γνωστά σε αυτούς πρόσωπα.
Παρουσιάζοντας τα δημοφιλέστερα σενάρια στις τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους, που εξιχνιάζει η Αστυνομία, γνωστοποιεί ότι στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται τα τροχαία ατυχήματα και οι επείγουσες ανάγκες νοσηλείας. «Εντείνεται πολύ ως περιπτωσιολογία η τηλεφωνική απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου θανατηφόρου ατυχήματος από συγγενικό πρόσωπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες ήδη γνωρίζουν αν κάποιος έχει γιο ή κόρη, του τηλεφωνούν και αναφέρουν ότι το παιδί του έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο, που σκοτώθηκε. Παρουσιάζονται ως αστυνομικοί και ζητούν χρήματα για να φροντίσουν να μην πάει το παιδί των ηλικιωμένων στη φυλακή" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαριόλης και προσθέτει ότι αν οι ηλικιωμένοι συμφωνήσουν, τότε προγραμματίζεται συνάντηση για την παράδοση των χρημάτων.
  "Τραυματιοφορείς", αλλά…
Συχνή είναι και η περίπτωση άγνωστοι να καλούν ηλικιωμένους στο τηλέφωνο και να προσπαθούν να τους πείσουν να τους δώσουν χρήματα, επικαλούμενοι επείγουσα ανάγκη συγγενικού ή φιλικού τους προσώπου, όπως η νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο.
Τα τηλεφωνήματα γίνονται κυρίως το βράδυ, ώστε να προκαλούν αιφνιδιασμό στους ηλικιωμένους και οι επιτήδειοι εμφανίζονται ως τραυματιοφορείς που κρατούν το τηλέφωνο του ατόμου που πρόκειται δήθεν να χειρουργηθεί. Έχουν αναφερθεί, επίσης, περιστατικά κατά τα οποία οι δράστες που τηλεφωνούν, ανάλογα με το φύλο του ατόμου που αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, παρακινούν συνεργάτη ή συνεργάτιδά τους να κλαίει στο τηλέφωνο και να ζητά βοήθεια από τους ηλικιωμένους.
  …και "ηλεκτρολόγοι"
Υπάρχουν, άλλωστε, και εκείνοι που με το πρόσχημα της επισκευής βλαβών δικτύου παροχής ρεύματος ή νερού, εμφανίζονται σε ηλικιωμένους ως τεχνικοί που ζητούν να κάνουν κάποιες εργασίες στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού τους. Τότε αναφέρουν ότι οι εργασίες αυτές θα απαιτήσουν κάποιες ενέργειες που μπορεί να απελευθερώσουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα, τα οποία καταστρέφουν την ταινία ασφαλείας των χαρτονομισμάτων. Για το λόγο αυτό συνιστούν να τυλίγονται τα χαρτονομίσματα σε κάποιο ύφασμα, το οποίο στη συνέχεια παίρνουν εύκολα μόλις αποσπάσουν την προσοχή των ηλικιωμένων, παρακινώντας τους να ελέγξουν αν λειτουργεί ο φούρνος.
  Πωλητές χρυσών λιρών
Σε ένα διαφορετικό σενάριο απάτης, ορισμένοι εμφανίζονται ως πωλητές χρυσών λιρών προσβλέποντας στην πεποίθηση πολλών ότι η λίρα και ο χρυσός έχουν σταθερή αξία και είναι μια καλή επένδυση. Έτσι προσφέρουν πουγκιά με λίρες σε δελεαστική τιμή, ωστόσο μόνο δύο- τρία νομίσματα που δειγματίζουν είναι πραγματικές λίρες και τα υπόλοιπα είναι είτε πενηντάλεπτα, εικοσάλεπτα του ευρώ ή μικρότερα νομίσματα, είτε κάλπικες λίρες.
Σε περιπτώσεις που δε γίνεται τηλεφωνική επικοινωνία, κάποιοι παρουσιάζονται σε ηλικιωμένους δια ζώσης και αναφέρουν ότι είναι φιλικά πρόσωπα των παιδιών τους, που εστάλησαν στους ίδιους για να ζητήσουν χρήματα ώστε να εξοφληθεί κάποιο χρέος.
  Κύριο στοιχείο ο αιφνιδιασμός
Κύριο στοιχείο όλων των παραπάνω σεναρίων είναι ο αιφνιδιασμός, η παρουσίαση κάθε περιστατικού με αληθοφανή τρόπο και η επίκληση μιας έκτακτης κατάστασης στην οποία οι ηλικιωμένοι καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα. Οι δράστες που επικοινωνούν τηλεφωνικά με συνανθρώπους μας δεν τους αφήνουν να κλείσουν το τηλέφωνο και αν εκείνοι το κάνουν, κρατούν τη γραμμή ανοιχτή, ώστε αν στη συνέχεια καλέσουν για επιβεβαίωση τα παιδιά τους, να προσποιηθούν ότι είναι αυτά και τελικά να τους πείσουν" λέει ο κ. Μαριόλης.
Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι οι επιτήδειοι αναφέρουν ότι μιλούν στο κινητό τους εκείνη τη στιγμή με το συγγενικό πρόσωπο των ηλικιωμένων και εκδηλώνουν μεγάλη οικειότητα με τον υποτιθέμενο συνομιλητή τους, ώστε να γίνουν πειστικοί. Αν, πάντως, κάποιος δε δείχνει να πείθεται εξ αρχής, δε χάνουν το χρόνο τους και είτε κλείνουν το τηλέφωνο είτε φεύγουν.
  Τηλεφώνημα από απόκρυψη
ή από γραμμές εξωτερικού
"Σε όσες εγκληματικές οργανώσεις έχουν εξαρθρωθεί, η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που τηλεφωνούν, καλούν με απόκρυψη τηλεφωνικού αριθμού ή χρησιμοποιούν τηλεφωνικές γραμμές του εξωτερικού, που σημαίνει ότι έχουν συνεργάτες εκτός Ελλάδος" σημειώνει και διευκρινίζει ότι για την εξάρθρωση των δραστών μπορεί να γίνει άρση του απορρήτου σε προανακριτικό στάδιο, έρευνα οπτικού υλικού ή υλικού βιντεοσκόπησης και αξιοποίηση περιγραφών των υπόπτων.
Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες να μην εμπιστεύονται αγνώστους που τους τηλεφωνούν ή εμφανίζονται μπροστά τους, να μην κάνουν καμία ενέργεια προτού επικοινωνήσουν με τα συγγενικά τους πρόσωπα από διαφορετικό τηλέφωνο από το σταθερό τους (το οποίο μπορεί να κρατούν ανοιχτό οι δράστες), να έχουν διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς των συγγενών τους, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και να ενημερώνουν τις Αρχές σε περίπτωση απάτης ή απόπειρας απάτης, να μην αφήνουν αγνώστους να εισέρχονται στο σπίτι τους ή αν το κάνουν, να τους παρακολουθούν και να μην τους αφήνουν να κινούνται ανενόχλητοι μέσα στο σπίτι, να μη δέχονται οποιαδήποτε συνάντηση και να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα.
  Η φύλαξη χρημάτων στο σπίτι
λόγω capital controls αύξησε τις απάτες
"Οι δράστες γνωρίζουν πλέον ότι λόγω των capital controls και της περιορισμένης δυνατότητας ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες, πολλοί κρατούν χρήματα στα σπίτια τους. Έτσι τους στοχοποιούν και μάλιστα προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους ζητώντας αρχικά πολύ μεγάλα ποσά ώστε αργότερα να διαπραγματευτούν με το υποψήφιο θύμα και να καταφέρουν να του αποσπάσουν το μέγιστο δυνατό ποσό" σημειώνει ο κ. Μαριόλης και γνωστοποιεί ότι ειδικά στην περιοχή της Πέλλας εξιχνιάστηκαν εντός του 2016 είκοσι τέτοιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά πάνω από 25.000 ευρώ.
"Κάποιοι έχουν γίνει πλέον ειδήμονες στην εξαπάτηση. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τα θύματά τους μπορεί να εκπλήξει πολλές φορές ακόμη και τους αστυνομικούς" προσθέτει.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ολοκληρώνεται και παραδίδεται ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανός 
«Για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνονται και ολοκληρώνονται έργα τα οποία παραδίδονται στους πολίτες. Τα έργα ανήκουν μόνο στους πολίτες» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση του θέματος ολοκλήρωσης του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός.
Ο ίδιος σημείωσε ακολούθως ότι το έργο ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια σε χρόνο ρεκόρ, «τη στιγμή μάλιστα που κανείς δεν το πίστευε. Μην ξεχνάτε τις ανακοινώσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης ότι “ότι το έργο δεν έχει ενταχθεί, ότι το έργο δεν έχει αντίστοιχες πιστώσεις, ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί”».
«Παραλάβαμε ένα έργο φάντασμα, το οποίο ήμασταν υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε, γιατί το ελληνικό Δημόσιο είχε καταβάλει μια τεράστια δαπάνη και θα ήταν προσβολή απέναντι στους συμπολίτες μας και στην ευρύτερη περιοχή, μια αναπτυσσόμενη περιοχή και στον αγροτικό τομέα αλλά και στον τουριστικό τομέα, να μην το ολοκληρώσουμε» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη τη διαδικασία εξυγίανσης που επιτυχώς έφερε εις πέρας η Περιφερειακή Αρχή.
  Εξωπραγματικές οι τιμές αποζημιώσεων
σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις
Ειδική αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων, τονίζοντας ότι, όταν ο ίδιος κατήγγειλε πολύ προσεκτικά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης σύμφωνα με τις οποίες καθορίστηκε η αξία των απαλλοτριώσεων, «σύσσωμη η αντιπολίτευση μας κατηγορούσε, γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε τα χρήματα να πληρωθούν οι απαλλοτριώσεις. Σήμερα, αφού προηγουμένως έκανε στροφή 180 μοιρών, μας κατηγορεί γιατί δαπανήθηκαν τόσα χρήματα».
«Εμείς δε διστάσαμε να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, θεωρώντας ότι οι αποζημιώσεις που προέκυψαν έπειτα από αποφάσεις του Εφετείου ήταν υπερβολικές και προκαλούσαν το δημόσιο συμφέρον. Όταν είχα καταγγείλει δημόσια, σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχαν ως αποτέλεσμα αποφάσεις για εξωπραγματικές αποζημιώσεις, που ποτέ δεν αιτιολογήθηκαν, ουδείς από την αντιπολίτευση είτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα δε συμπαραστάθηκε στην αγωνιώδη κραυγή που έθεσα εκείνη την ώρα» πρόσθεσε. 

***  10 χρόνια στην ταμία για υπεξαίρεση 166.000 ευρώ 
Σε κάθειρξη 10 χρόνων, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, δικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η πρώην ταμίας του  Δήμου Γαργαλιάνων για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Η νεαρή δημοτική υπάλληλος έχει παραδεχθεί το σφάλμα της, χθες δήλωσε μετανιωμένη, ενώ έχει ήδη επιστρέψει το μεγαλύτερο ποσό από τα χρήματα που αφαίρεσε.
Το δικαστήριο της αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά: του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μετάνοιας και της προσπάθειας να άρει τις συνέπειες της πράξης της.
  Ειδική ταμίας
Η συγκεκριμένη υπάλληλος τον Αύγουστο του 2008 ορίσθηκε ειδική ταμίας στο Δήμο Γαργαλιάνων. Λόγω της ιδιότητάς της είχε τη δυνατότητα για καταθέσεις και αναλήψεις χρηματικών ποσών από τους λογαριασμούς που τηρούσαν στις τράπεζες τόσο ο Δήμος όσο και τα νομικά του πρόσωπα, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και η Φιλαρμονική.
Επίσης, είχε στην αρμοδιότητά της τις πληρωμές στους δικαιούχους όλων των χρηματικών ενταλμάτων, τις αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων, αλλά και την έκδοση και υπογραφή τραπεζικών επιταγών.
  Μετανιωμένη
Μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός, και συγκεκριμένα από τις 20 Σεπτεμβρίου έως και τις 16 Οκτωβρίου 2009, η κατηγορούμενη ιδιοποιήθηκε 166.059,22 ευρώ. Οι πράξεις της αποκαλύφθηκαν τυχαία, όταν στις 12 Οκτωβρίου 2009 η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου βρήκε στο γραφείο της κατηγορουμένης τέσσερις αποδείξεις είσπραξης της Εθνικής Τράπεζας Γαργαλιάνων, χωρίς όμως να έχουν εκδοθεί γι’ αυτές χρηματικά εντάλματα. Τότε διατάχθηκε οικονομικός έλεγχος σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση.
Από το Ταμείο του Δήμου είχε πάρει 123.106,07 ευρώ, ενώ είχε αφαιρέσει το υπόλοιπο ποσό από τα νομικά του πρόσωπα.
Από την πρώτη στιγμή η ταμίας παραδέχτηκε τις πράξεις της και δήλωσε μετανιωμένη, όπως έκανε και χθες. Για τις πράξεις της δε, επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους. Μάλιστα, είπε ότι σκοπός της ήταν να επιστρέψει τα χρήματα το συντομότερο δυνατό.
Σήμερα έχει επιστρέψει στο Δήμο περίπου το ποσό των 90.000 ευρώ, ενώ υπήρξε δέσμευση για εκποίηση ενός ακινήτου, προκειμένου να αποπληρωθεί και το υπόλοιπο.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών αύριο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα 
Τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα τελετών «Ν. Πολίτης».
Τους πρωτοετείς φοιτητές θα υποδεχθούν και επίσημα ο αναπληρωτής πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, ο κοσμήτωρ, καθηγητής Αλέξιος Σαββίδης, οι πρόεδροι των δύο τμημάτων, αν. καθηγητής Νικ. Ζαχαριάς (ΤΙΑΔΠΑ) και αν. καθηγητής Βασ. Κωνσταντινόπουλος (Φιλολογίας), μέλη ΔΕΠ και του προσωπικού του Ιδρύματος, καθώς και οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων.
Μετά την τελετή θα παρατεθεί μικρή δεξίωση προς τιμήν των πρωτοετών φοιτητών. 

***  Τα απρόσμενα… 
Προχθές το βράδυ είδα ένα πολύ περίεργο όνειρο. Πρώτη φορά βρισκόμουν ονειρικά στο σπίτι που μεγάλωσα. Δεν ήταν μια απλή επιστροφή. Θαρρώ ότι ήταν μια προσπάθεια επανάληψης της ματαιότητας να νομίζεις ότι επιστρέφεις στο ίδιο καθεστώς, ενώ το πράγμα είναι εντελώς διαφορετικό: επιστρέφεις στη λυπημένη ωραιότητα της αλλαγής που κυρίως πιστοποιείται από την τελεσίδικη απουσία κάποιων δικών σου ανθρώπων. Η θύμηση είναι η μεγάλη αγκαλιά σε ό,τι δεν υπάρχει πια και που βαθιά το ξέρεις.
Και είδα λέει, μέσα στο άδειο σπίτι του ονείρου μου κι ένα ρολόι. Ήταν ένα ρολόι που μου έμαθε τον καιρό με τις δύο διαστάσεις του και τώρα μου μαθαίνει το χρόνο με τις τρεις: παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Στο ίδιο ρολόι είχε μάθει τον καιρό και το σκληρότατο χρόνο και η μητέρα, που δεν υπάρχει πια. Έπαψε ο καιρός της, τελείωσε ο χρόνος της. Όπως δεν υπάρχει και ο πατέρας που κούρδιζε το ρολόι σαν να έφτιαχνε τον καιρό. Και όταν χαλούσε -και χαλούσε όλο και πιο συχνά-, ήταν ο πατέρας που το επιδιόρθωνε, χωρίς ποτέ να μπορέσει να επιδιορθώσει τον καιρό που ολοένα χαλούσε κι έφτανε σακατεμένος στο χρόνο.
Γρανάζια και ελατήρια. Τόσο απλά. Κι όμως μέσα σ’ αυτά τα μικρά ελάσματα, μέσα σ’ αυτά τα μικρά δόντια κομματιάστηκαν τόσες ζωές. Τώρα το ρολόι είναι σταματημένο. Η ώρα που δείχνει είναι μία και πέντε λεπτά. Βράδυ είναι; Μεσημέρι είναι; Πού να ξέρεις. Και γιατί να ξέρεις; Μέσα στο ρολόι η ώρα είναι για πάντα μια και πέντε λεπτά. Βλέπεις, ο καιρός δεν επιδιορθώνεται όταν γίνεται χρόνος. Γι’ αυτό λέω ότι πρέπει να προσέχουμε τέτοιες μέρες τον καιρό. Τώρα που ακόμα τα ρολόγια δεν έχουν παγώσει. Τώρα να τα φτιάχνουμε σωστά, γιατί αλλιώς θα απομείνουμε με την ακινησία μιας ώρας που δε θα ξέρουμε αργότερα αν ήταν βράδυ ή μεσημέρι (και δε θα έχει καμιά σημασία να ξέρουμε) όταν συνέβη. Τέλος πάντων...
Έφυγα από το σπίτι και έμεινε και πάλι μόνο του. Ένα μοναχικό κέλυφος που μπορεί, όμως, να χωρέσει ολόκληρο τον κόσμο. Σαν το μεγάλο κειμήλιο καθρέφτη τα περιέχει όλα. Για πάντα. Επειδή είδε τα πάντα…
Εκεί έχασα απότομα ύψος και επανήλθα στην πραγματικότητα. Είχε ξημερώσει.   Του Αντώνη Πετρογιάννη

 ***  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ για τη μικρή ΜΥΡΤΩ!Βγήκε από το ΚΕΝΤΡΟ...

~  Έντονη συγκίνηση προκλήθηκε χθες στα αποδυτήρια της ΑΕΚ μετά τον αγώνα με τη Λάρισα στο "AEL FC Arena" όταν αντίκρυσαν τη Μυρτώ, το κορίτσι που πριν 4 χρόνια στην Πάρο είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.
Τέσσερα χρόνια πέρασαν τον περασμένο Ιούλιο από την ημέρα που η Μυρτώ κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Πακιστανό στη “Χρυσή Ακτή” της Πάρου. Από εκείνη τη στιγμή παλεύει κάθε μέρα για να αποκαταστήσει την υγεία της.
Η 20χρονη, που μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια, νοσηλεύεται στη Λάρισα, στο κέντρο αποκατάστασης ANIMUS. Χθες βρέθηκε στο AEL FC ARENA για να παρακολουθήσει την αγαπημένη της ΑΕΚ.
Η Μυρτώ με τη μητέρα της φιλοξενήθηκαν σε σουίτα του γηπέδου, καθώς η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ αποδέχτηκε το αίτημα με ενθουσιασμό.
Μετά το τέλος του αγώνα και τη νίκη 2-1 της ΑΕΚ, η 20χρονη, βρέθηκε στα αποδυτήρια και μίλησε με τους προπονητές και τους παίκτες. Φωτογραφήθηκε επίσης με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο.
Σας παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση της ΑΕΚ:
“Μία από τις πιο χαρούμενες στιγμές της τα τελευταία τέσσερα χρόνια έζησε χθες η Μυρτώ, της οποίας η περιπέτεια το 2012 στην Πάρο είχε συνταράξει την κοινή γνώμη. Η άτυχη κοπέλα, που νοσηλεύεται στο κέντρο αποκατάστασης ANIMUS στη Λάρισα, ήταν παρούσα χθες στο AEL FC ARENA και έζησε από κοντά τη νίκη της ΑΕΚ επί της τοπικής ομάδας με 2-1.
Φιλοξενήθηκε από τη διοίκηση της Λάρισας μαζί με τη μητέρα της, Μαρία, σε σουίτα του γηπέδου και πανηγύρισε τα γκολ του Βαγγέλη Πλατέλλα!
Ίσως δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά η Μυρτώ είναι γέννημα-θρέμμα Φιλαδελφειώτισσα και από οικογένεια που παραδοσιακά υποστηρίζει την ΑΕΚ, όπως και η ίδια! Ζήτησε από τη μητέρα της να μεσολαβήσει για να δει την αγαπημένη της ομάδα και η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα!
Μάλιστα, μετά τον αγώνα βρέθηκε και στα αποδυτήρια της ομάδας μας, συνομίλησε και δέχτηκε τις ευχές για ανάρρωση από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Τιμούρ Κετσπάγια και τους παίκτες της ΑΕΚ, ενώ φωτογραφήθηκε με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο.
Ηταν για όλους μία συγκλονιστική εμπειρία ζωής!”

***  ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ και ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ στην ΠΕΝΤΕΛΗ!Σε ΠΑΝΙΚΟ οι κάτοικοι...

~  Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Πεντέλης, από τις τελετές μαύρης μαγείας που όλο και πυκνώνουν.
Οι κάτοικοι βγήκαν από το ‘καβούκι’ τους και μίλησαν ανοικτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Έχουμε γίνει ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο. Προχτές πήγα την κόρη μου για ποδήλατο και γυρίσαμε άρον-άρον γιατί ο Άγιος Σύλας είχε κατακλυστεί με μαυροφορεμένους μαλλιάδες, μπλούζες με πεντάλφες και άλλα αίσχη σατανιστικά! Δεν θέλω το παιδί μου να βλέπει τέτοια πράγματα – είμαστε Χριστιανοί!» είπε ο Μ.Κ κάτοικος Ν.Πεντέλης.
«Βγήκα χτες να πάω για νύχια λίγα στενά πιο κάτω και φοβήθηκα. Είχαν διασκορπιστεί σε παρέες και με κοιτούσαν απειλητικά. Κάρφωναν το βλέμμα τους στον επίχρυσο σταυρό που φοράω. Ένας έβγαλε το πράμα του κι άρχισε να κατουράει το τειχάκι της εκκλησίας!» είπε η Κική, ετών 28.
«Τριγυρνούν με μαύρα κεριά στα χέρια γύρω από το νεκροταφείο».
Κάτοικοι των Άνω Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης παρατηρούν με τρόμο τα φαινόμενα. «Πριν πέσει το σκοτάδι τρέχουμε και κλειδαμπαρωνόμαστε, γιατί μόλις φύγει και ο τελευταίο φως εμφανίζονται όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι με κεριά στα χέρια και σε ομάδες κατεβαίνουν απ’ τα λεωφορεία σε Μελίσσια και Πεντέλη και πηγαίνουν αμίλητοι προς το νεκροταφείο» (Γιάννης Ξ., 45, Άνω Μελίσσια).
Η κυρία Μαριάννα, 65, είχε πάει να ανάψει το καντήλι στον τάφο του συζύγου της και γύρισε πίσω. «Έρχομαι εδώ πέντε χρόνια για να δω τον συγχωρεμένο τον άντρα μου, αλλά πια φοβάμαι. Κάθονται όπου βρούνε γύρω από το νεκροταφείο, άλλοι τριγυρνάνε γύρω-γύρω σαν τις άδικες κατάρες και ανάβουν φωτιές και μιλάνε αλλόκοτα λόγια στα δαιμόνια. Φοβόμαστε πολύ όλοι εδώ».
Δυστυχώς η απομόνωση που έχει η περιοχή και η έλλειψη αστυνόμευσης έχουν διογκώσει το φαινόμενο. Περιμένουμε τις εξελίξεις…

*** Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ για τους 'ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ', τις ΜΚΟ και τη ΜΠΙΖΝΑ του ΑΙΩΝΑ...

~  ‘πρόσφυγες’, λαθρομετανάστες. Μία μεγάλη μπίζνα εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν είναι μόνο τα συμφέροντα των κρατών, που επιθυμούν αλλοίωση του χαρακτήρα της Ευρώπης, δεν είναι μόνο η διέλευση των τζαχαντιστών.
Είναι το μεγάλο κόλπο με τις ΜΚΟ που παίρνουν εκατομμύρια ευρώ, ωθώντας οι ίδιοι στην ουσία τη λαθρομετανάστευση σε απίστευτα ύψη.
το βιντεο που πρεπει να δουν ολοι οι ελληνες | makeleio.gr : https://youtu.be/UI2JcZyyNig   .- 

***  Τα... "γαλλικά" του Παππά στη Βουλή! Αποκαλυπτικό βίντεο...

~ Αίσθηση προκλήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παρακράτος ανομίας», όσον αφορά τους χειρισμούς της απέναντι στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο Γίωργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, πήρε το λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς,  φαίνεται να απευθύνεται σε έναν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και να του λέει: «σιγά ρε πο@@»…, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι η φωνή του ακούγεται από το μικρόφωνο.
Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας, εμφανώς εκνευρισμένος, συνέχιζε τα «γαλλικά» προς την ολομέλεια, αναγκάζοντας τον κ. Κατρούγκαλο να κάνει μια κίνηση με το χέρι του για να τον σταματήσει.
Newsbeast.gr - Κατρούγκαλος: Έχετε θράσος χιλίων πιθήκων ,
https://youtu.be/DBRNs861NVw  .-

***  Αερομαχίες πάνω από τη ΡΩ! Οι Τούρκοι τόλμησαν να τα βάλουν με τους ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ...

~ Εικονική μονομαχία έλαβε χώρα σήμερα πάνω από τη νησίδα της Ρω, αφού στον εθνικό εναέριο χώρο εισέβαλαν τουρκικά μαχητικά τα οποία δεν αποχωρούσαν, με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση τα Ελληνικά, που απογειώθηκαν από την Κρήτη και τελικά τα αναχαίτισαν.
Η Άγκυρα, σταθερή στις προκλήσεις της, έστειλε δύο αεροσκάφη που προχώρησαν σε τρεις σχηματισμούς, δύο εκ των οποίων ανατολικά της Ρόδου.
Συνολικά, 6 μαχητικά F-16 και 1 αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235 παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και σημείωσαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίες στο FIR Αθηνών.

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δεν αφήνουν τίποτα στη ΕΛΛΑΔΑ! Πήραν μέχρι και αυτό...

~  Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν διαβάσαμε την είδηση που μας έρχεται από την Κρήτη και μεταδίδει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη".
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, έχουν αυξηθεί οι κλοπές σπόρων του κρητικού φυτού μαλοτήρα, ένα είδος τσαγιού του βουνού με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και ετοιμάζονται εκτάσεις καλλιέργειας στη Βουλγαρία.

Όπως διαβάζουμε, ενδιαφέρον για το φυτό εκδήλωσαν Γερμανοί επιστήμονες οι οποίοι ανακάλυψαν ότι περιέχει συστατικά που μπορούν να θεραπεύσουν την άνοια και να ενισχύσουν τη μνήμη. Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σπόρος του πωλείται προς 19.000 ευρώ το κιλό.
Ως αποτέλεσμα των ερευνών που έκαναν οι Γερμανοί, έχουν μισθώσει εκτάσεις στη γείτονα χώρα, οι οποίες έχουν ίδιες εδαφικές και κλιματικές συνθήκες με αυτές της Κρήτης, για να παράγουν το φυτό, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν σε φάρμακα.
Ένα προς ένα ό,τι παράγει η χώρα  μας "εξατμίζεται" και μας αφήνουν στεγνούς...

*** Πλησιάζει η ΕΘΝΙΚΗ μας ΕΟΡΤΗ και οι πεσόντες στη Βόρεια Ήπειρο παραμένουν "ΑΤΑΦΟΙ"... 

~ Με σχετική ερώτηση, δώδεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για τους πεσόντες στην Αλβανία από το έπος του '40, οι οποίοι παραμένουν "άταφοι".
Όπως αναφέρεται, οι βουλευτές ψάχνουν απαντήσεις στο γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η απόφαση που πάρθηκε από την μικτή ελληνο-αλβανική επιτροπή, πάνω στο θέμα.
Σας παραθέτουμε το κείμενο της ερώτησης, την οποία μπορεί να δείτε και ΕΔΩ.
" Ανοιχτή παραμένει η εθνική εκκρεμότητα των 7976 "άταφων" πεσόντων στη Βόρεια Ήπειρο κατά το έπος του 1940. Επί 76 χρόνια, διάσπαρτα οστά βρίσκονται στα πεδία των μαχών και σε ομαδικούς τάφους.
Μετά από επίπονους αγώνες, το εθνικό αυτό χρέος φάνηκε να δρομολογείται με τη σχετική συμφωνία στις 09/2/09 μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την αναζήτηση, ταυτοποίηση και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών. Για το σκοπό αυτό συστάθηκε μικτή επιτροπή Ελλάδας και Αλβανίας, η οποία συνεδρίασε μόνο μια φορά έως σήμερα και καμία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν δεν έχει υλοποιηθεί.
Παρά την καθοριστική παρέμβαση του τέως αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλνήων κ. Σούρλα, τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας και ακολούθως τις σχετικές επισημάνεις της Ελληνικής Πολιτείας προς την αλβανική πλευρά, ουδεμία θετική εξέλιξη δεν προέκυψε έως σήμερα.
Στο εθνικό αυτό ζήτημα-χρέος για την Ελλάδα, παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου κ. Μέτα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη γείτονα χώρα.
Επειδή ο σεβασμός στους νεκρούς των μαχών αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό όλων των λαών και των πολιτισμών, ιδίως των Ελλήνων,
Επειδή στενεύουν τα χρονικά περιθώρια άντλησης πληροφοριών από υπερήλικες βορειοηπειρώτες για τους προσωρινούς τάφους των πεσόντων,
Επειδή για την διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίες απαιτείται τήρηση των κανόνων διεθνούς δικαίου και εφαρμογή ων δεσμεύσεων που κάθε μέλος αναλαμβάνει, ιδιαίτερα τώρα που η γειτονική χώρα επιδιώκει την ένταξή της στην ΕΕ και επιζητά την ελληνική βοήθεια,
Ερωτάται ο υπουργός:
1. Γιατί δεν υλοποιήθηκε καμία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τη μικτή ελληνο-αλβανική επιτροπή;
2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να τεθεί εκ νέου και πιο αποτελεσματικά το ζήτημα της δημιουργία στρατιωτικού κοιμητηρίου στην Κορυτσα;".

*** Κίνηση ΜΑΤ της Ρωσίας στο Χαλέπι! Νέα δεδομένα...

~ Τρίωρη παράταση της κατάπαυσης του πυρός στο Χαλέπι αποφασίστηκε από τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις, με σκοπό να μπορέσει ο άμαχος πληθυσμός να εγκαταλείψει την πόλη.
Όπως είχε ανακοίνωσε ο Ρώσος στρατηγός, Σεργκέι Ρουντσκόι: "Στις 20 Οκτωβρίου από τις 08:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, θα εφαρμοστεί μια κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους στην περιοχή του Χαλεπιού. Για αυτό το χρονικό διάστημα, οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ρωσίας και της συριακής κυβέρνησης θα σταματήσουν τις επιδρομές και τις επιθέσεις με άλλα όπλα".
"Μετά από πολλά αιτήματα εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, υπογραμμίζει σε νεότερες δηλώσεις του ο στρατηγός Ρουντσκόι, ελήφθη η απόφαση να παρατείνουμε την κατάπαυση του πυρός για άλλες τρεις ώρες, μέχρι τις 19.00.
Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ και άλλοι παράγοντες θα επηρεάσουν τους ηγέτες των ενόπλων οργανώσεων και θα διασφαλίσουν την απομάκρυνση των ασθενών και των τραυματιών, την έξοδο των αμάχων και των μαχητών από την πόλη".
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι ανά πάση στιγμή έτοιμη να σταματήσει τις επιδρομές, ώστε να μπορέσουν ιατροί να μεταβούν στο σημείο: "Η Ρωσία είναι πρόθυμη να συζητήσει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες ή προτάσεις για την επίλυση της κρίσης στο Χαλέπι".

*** Άφωνοι οι Τούρκοι μπροστά σε αυτή την ανακάλυψη! Δεν πίστευαν στα μάτια τους... (ΕΙΚΟΝΑ)

~  700 δοχεία βρέθηκαν στο πλαίσιο ανασκαφής στην αρχαία ελληνική πόλη Βαθονεία, που βρίσκεται λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη και αποτελεί αριθμό ρεκόρ καθώς, όπως λένε οι ερευνητές, είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένας τόσος μεγάλος αριθμών ευρημάτων σε μία ανασκαφή.

 Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι από την ανάλυση των υπολειμμάτων που υπήρχαν στα δοχεία, ήρθε στο φως ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελούσε ένα "εργοστάσιο" φαρμάκων, αφού,  βρέθηκαν ίχνη από φαρμακευτικές ουσίες για την κατάθλιψη αλλά και για προβλήματα της καρδιάς.
Η ανακάλυψη αυτή ταράζει τους Τούρκους αφού φαίνονται οι ιατρικές και φαρμακευτικές ικανότητες που είχε ο Ελληνισμός από τότε.
"Μερικά από αυτά (σ.σ τα δοχεία)τα συναρμολογούμε, έχουμε όμως ανακαλύψει και γουδιά διαφόρων μεγεθών, σκόνες, καθώς και μία αρχαία σόμπα, από τα οποία μπορούμε να συμπεράνουμε ότι στην περιοχή αυτή υπήρχε ένα κέντρο παραγωγής φαρμάκων.  Καλλιεργούσαν και ειδικά φυτά τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή πολλών φαρμάκων", υπογραμμίζει ο επικεφαλής των ανασκαφών και αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου του Κοτζάελι, Σενγκιούλ Αϊντινγκιούν.

***  ΕΣΚΑΣΕ! ΟΛΑ στο τραπέζι για τις τηλεοπτικές άδειες! Εξέλιξη-φωτιά...

~ Τίποτα δεν είναι σίγουρο για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού όλα θα κριθούν από την απόφαση του ΣτΕ.
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Παραπολιτικά, τόνισε ότι "αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς", ενώ υπογράμμισε ότι σε αυτή την περίπτωση, θα επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης που έχουν πληρώσει οι υπερθεματιστές.

Ο γ.γ. σημείωσε ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να "κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια", αφού απέδειξε ότι μπορεί να παρεμβαίνει σε βασικά ζητήματα.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Την άλλη βδομάδα βγαίνει η ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ...

~  Όλα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου όρισε δύο νέες διασκέψεις για τη συζήτηση περί συνταγματικότητας ή όχι του νόμου Παππά.
Την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθούν οι επίμαχες συσκέψεις και την Τετάρτη αναμένεται διεξαχθεί η ψηφοφορίας, ώστε να βγει η απόφαση.
Η διάσκεψη της Δευτέρας θα ξεκινήσει με την εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας, Γεώργιου Παπαγεωργίου, που τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου.

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Πανεπιστήμιο θα πληρώνει για να κάνουμε ΣΕΞ...

~ Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρόταση του πανεπιστημίου Κόβεντρι, καθώς θέλει να βιντεοσκοπήσει ζευγάρια μεταξύ 18 και 25 ετών να κάνουν σεξ. Δίνει μάλιστα ως αποζημίωση στα ζευγάρια το ποσό των 450 ευρώ.
Στόχος τους είναι να προωθήσουν το ασφαλές σεξ και αυτό που θέλουν να δείξουν είναι ότι το να σταματά ένα ζευγάρι για να βάλει προφυλακτικό δεν είναι κάτι που μπορεί να τους χαλάσει τη διάθεση.
Πάνω από 620 εκατ. Λίρες το χρόνο, δαπανά τοδημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας για να θεραπεύουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αυτό οφείλεται, κατά τους ειδικούς, στο γεγονός τα προφυλακτικά για κάτι καθόλου σέξι.
  Τα φιλμ θα ενταχθούν στο πρότζεκτ «Wrapped» και θα δίδεται σε όσους αγοράζουν τεστ για χλαμύδια.
Ο δρ Κάτι Νιουμπάι, επικεφαλής του πρότζεκτ υποστήριξε: «Ελπίζουμε ότι με αυτό το πρότζεκτ θα μειωθούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς θα αυξηθεί η χρήση προφυλακτικών».

*** Πέθανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης 
Έφυγε από τη ζωή ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης.
Ο περιφερειάρχης άφησε την τελευταία του πνοή στις 03.00 τη νύχτα, στο νοσοκομείο της Ξάνθης που νοσηλευόταν. Το βράδυ της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παυλίδης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε μέχρι το θάνατό του. Ο Περιφερειάρχης αντιμετώπισε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της θητείας του την ασθένεια αν και συνέχισε μέχρι το τέλος να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του. Η κηδεία του θα γίνει στις 16.00 το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη, ενώ από τις 15.00 η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Η πορεία του Γιώργου Παυλίδη
Ο Γιώργος Παυλίδης γεννήθηκε το 1956 ήταν παντρεμένος με την Αθηνά, πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίνας και του Θοδωρή, τον οποίο έχασε μόλις το 2015 σε νεαρή ηλικία ενώ είχε και ένα εγγόνι. Απόφοιτος της Νομικής του ΔΠΘ, εργάστηκε ως δικηγόρος Ξάνθης κυρίως στην ποινική δικηγορία από νεαρή ηλικία, ενώ δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα νομικού και μη περιεχομένου, σε διάφορα νομικά και άλλα έγκυρα έντυπα. Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στην Ξάνθη και επανεξελέγη άλλες δύο φορές διατελώντας στα καθήκοντα από την 01/01/1999 και μέχρι 31/12/2010. Μετά τις πρώτες περιφερειακές εκλογές ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, επικεφαλής της παράταξης ''Περιφερειακή Αναγέννηση'', ενώ στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης με ποσοστό 56% και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος και ιδρυτικός μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας που έχει έδρα την Ορεστιάδα Έβρου από το 2004, Επικεφαλής και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Congress of Local and Regional Authorities of Council of Europe (Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης), μέλος της Μόνιμης και της Θεσμικής Επιτροπής του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, από το 2007 έως το τέλος του 2010, Πρόεδρος της ένωσης 11 Νομαρχιών κατά μήκος της Εγνατίας οδού με την επωνυμία «Εγνατία – Τουρισμός» για την αναπτυξιακή – τουριστική αξιοποίηση της. Την περίοδο 2011 – 2014 διατέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΕΝ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο. Έχει τιμηθεί από πολλούς φορείς για την ως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανήκε πολιτικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ήταν μέλος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, πληροφορούμενος τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δήλωσε: «Ο Γιώργος Παυλίδης, μετά από μια πετυχημένη πορεία στη δικηγορία υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια. Ως Νομάρχης Ξάνθης εμπνεύστηκε και υλοποίησε καινοτόμες ιδέες που τον καταξίωσαν στη θέση αυτή επί μια 12ετία και του έδωσαν πολλές τιμητικές διακρίσεις για τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ποσοστό με το οποίο αναδείχθηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Μάιο του 2014, καταδεικνύει και το πόσο αγαπητός ήταν. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τη θλίψη μου για το χαμό του και τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Ο θάνατος του γιου του που τον συγκλόνισε
Ο Θόδωρος Παυλίδης, άφησε την τελευταία του πνοή ξαφνικά, το Μάιο του 2015. Αισθάνθηκε δυσφορία ενώ ήταν στο σπίτι του στην Ξάνθη, με τη σύζυγό του και το παιδί του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του, από ανακοπή καρδιάς. Ο Θοδωρής Παυλίδης ήταν δικηγόρος με αξιοπρόσεκτη επαγγελματική παρουσία και διατηρούσε το οικογενειακό γραφείο μαζί με την αδερφή του.  Πηγή: xanthi2.gr

*** Στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης ο σχεδιασμός για   την τουριστική αξιοποίηση του σιδηρόδρομου Πελοποννήσου 
Η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου της Πελοποννήσου, στη βάση του σχεδίου της Περιφέρειας για την τουριστική αξιοποίησή του, βρίσκεται στο επίκεντρο του Διεθνούς Συμποσίου με τίτλο «Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη», το οποίο διοργανώνεται στη Ζυρίχη σήμερα 20 και αύριο 21 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το εκεί Πολυτεχνείο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπείται στο Συμπόσιο από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, Ευάγγελο Γιαννακούρα και Άγγελο Παπαγγελόπουλο.
Να σημειωθεί πως το Συμπόσιο υλοποιείται σε συνέχεια της σχετικής συμφωνίας, τον Ιούνιο του 2016, μεταξύ του περιφερειάρχη και του καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και διακεκριμένης προσωπικότητας για τα σιδηροδρομικά δίκτυα, Bernd Scholl.

*** Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές που πλησιάζουν τα 5 εκατομμύρια στο Δήμο Καλαμάτας 
«Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι οφειλές προς το Δήμο Καλαμάτας είναι πολλές και σωρευτικά ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο οι οφειλές από 10.000 ευρώ και πάνω πλησιάζουν τα 5 εκατομμύρια. Οι μεγάλες οφειλές προέρχονται κυρίως από επαγγελματίες που εδραστηριοποιούντο και κάποιοι συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην πόλη», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.
Προσθέτει, δε, ότι «επειδή το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και αφορά όλους, αλλά κυρίως αυτούς που έγκαιρα και συνειδητά εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, στο προσεχές διάστημα θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Αυτές θα είναι σύμφωνες με τα προβλεπόμενα από το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν κάνει διάκριση μεταξύ των οφειλών προς το Δήμο και εκείνων προς το Δημόσιο».
Εμμέσως πλην σαφώς η ανακοίνωση κάνει ειδική αναφορά στο ζήτημα της αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών δημοτών μέσω των μηχανισμών είσπραξης των εφοριών. Έτσι, μέσω των ΔΟΥ θα ελέγχονται τα χρέη προς τους Δήμους και στην περίπτωση που υπάρχουν οφειλές, δε θα δίνουν στους δημότες φορολογική ενημερότητα, ενώ αν το Δημόσιο έχει οφειλές προς τον φορολογούμενο (π.χ. επιστροφή φόρων), θα γίνεται συμψηφισμός.
Στον έκτο χρόνο της κρίσης που πλήττει τη χώρα, πολλοί εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι της περιοχής μας έχουν οφειλές από διάφορες υποχρεώσεις τους, όπως εισφορές από εντάξεις οικοπέδων στο σχέδιο πόλης, οφειλές από μισθώματα δημοτικών αγροτεμαχίων, τέλη άρδευσης γεωργικών καλλιεργειών, πρόστιμα από αυθαίρετα κτίσματα, τέλη από κατασκευές κρασπεδορείθρων, τέλη παρεπιδημούντων (0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων),  καταστημάτων κ.λπ.
Ο Δήμος έχει στα χέρια του ονομαστικές καταστάσεις με βεβαιωτικούς καταλόγους και σύντομα θα κληθεί να παραδώσει τα στοιχεία αυτά στη ΔΟΥ Καλαμάτας. Α.Π.

***  Ξεκίνησε η ηλεκτρονική πρόσβαση της Αστυνομίας στα Ποινικά Μητρώα 
Αυτεπάγγελτα θα μπορεί πλέον να ζητά ηλεκτρονικά αντίγραφα Ποινικού Μητρώου η Αστυνομία. Από τη Δευτέρα τέθηκε σε λειτουργία η διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος “Police On Line” της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα Εθνικού Ποινικού Μητρώου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Έτσι πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν τη δυνατότητα, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης διαδικασίας, να αναζητούν και να ανακτούν αντίγραφα Ποινικού Μητρώου προσώπων για δημόσιο σκοπό.
Αναλυτικά, οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην:
-καταχώρηση αιτήματος από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για Βεβαίωση Ποινικής Κατάστασης
-παρακολούθηση της εξέλιξης του παραπάνω αιτήματος
-αποστολή ποινικού δελτίου από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και
-ανάκτηση ποινικού δελτίου από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τα οφέλη από τη διασύνδεση των δύο συστημάτων είναι πολλαπλά, τόσο για τους πολίτες όσο και για την Αστυνομία, καθώς μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, καταργείται η έντυπη επεξεργασία, ελαχιστοποιούνται οι διοικητικές επιβαρύνσεις, ενώ επιτυγχάνεται ταχύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών.

***  Άρχισαν οι εργασίες στην πρώην Καρδιολογική Κλινική 
Άρχισαν οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτηρίου πρώην Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για τη στέγαση υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας».
Στο σχετικό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 1.364.000 ευρώ, μιας από τις έξι σημαντικές παρεμβάσεις της πρώτης φάσης έργων με πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ανάδοχος ανεδείχθη η εταιρεία Pdl ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 60,20%.
Η πρώην Καρδιολογική Κλινική προορίζεται για Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.

***  Σεμινάριο χοροθεραπείας 
Σεμινάριο χοροθεραπείας με τη Βασιλική Χιλλ θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο, από τις 5.00 έως τις 7.00 το απόγευμα, στην οδό Λακωνικής 14, πλατεία Αγίου Νικολάου (πληροφορίες τηλ. 6942712995).
H χοροθεραπεία είναι μια δημιουργική ψυχοθεραπεία. Το μέσον της είναι η κίνηση, η έκφραση δηλαδή μέσα από το σώμα, το χορό και την κίνηση. Σκοπός της είναι να προσφέρει στο άτομο ένα ασφαλές ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο, όπου μπορεί να εξερευνήσει τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.
Η χοροθεραπεία / κινησιοθεραπεία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και πληθυσμιακές ομάδες. 

***  Ακάθεκτο συνεχίζει τη δράση του το βουλγάρικο κύκλωμα απατεώνων
Πληγή δίχως τέλος έχει γίνει η ιστορία με τις τηλεφωνικές απάτες από Βούλγαρους, οι οποίοι καταφέρνουν - ακόμα και μετά την τόση δημοσιότητα, τα τόσα περιστατικά και τις τόσες συλλήψεις - να εξαπατούν κόσμο σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα.
Στη Μεσσηνία, τα τηλεφωνήματα για δήθεν ατυχήματα συγγενικών προσώπων δεν έχουν σταματήσει στιγμή και Αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αναφέρουν την παραμικρή ενόχληση που δέχονται.
Τη Δευτέρα στην Τρίπολη συνελήφθησαν άλλοι δύο Βούλγαροι, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν 19 άτομα, επιδιώκοντας να αποσπάσουν ποσό που ξεπερνά τα 180.000 ευρώ.
  Το ίδιο σενάριο
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης συνέλαβε δύο Βούλγαρους, ηλικίας 36 και 47 ετών. Μαζί με άλλα μέλη της ομάδας στην οποία ανήκουν αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Το σενάριο που χρησιμοποιούν πάντα ίδιο τα τελευταία χρόνια: τηλεφωνούν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακριβώσουν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, δηλώνουν την ιδιότητα δικηγόρου ή αστυνομικού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη κάποιο παιδί τους ή άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.
  Τους περίμεναν
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένοι Βούλγαροι μαζί με συνεργούς τους από τις 4 έως τις 17 Οκτωβρίου είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν 19 άτομα στην Τρίπολη, με σκοπό να αποσπάσουν 185.000 ευρώ.
Συνεννοήθηκαν δε με άτομο που είχε δεχθεί τα τηλεφωνήματα και προφασίσθηκε ότι θα παραδώσει τα χρήματα που του ζητούσαν.
Όταν οι δύο Βούλγαροι πήγαν στο ραντεβού για να πάρουν τα χρήματα, αναγκάσθηκαν να αντιμετωπίσουν τους αστυνομικούς που τους περίμεναν.
Από την Αστυνομία κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.
Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες και να ενημερώνουν συνεχώς τα ηλικιωμένα άτομα της οικογένειάς τους για τα φαινόμενα απάτης. Συμβουλές προς τους πολίτες είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι πολίτες πρέπει να ενημερώνουν την Αστυνομία ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Μαχητικό αεροσκάφος αναστάτωσε τη Μεσσηνία 
Εδώ και αρκετή ώρα δυνατοί θόρυβοι ακούγονται σε όλη τη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι μαχητικό αεροσκάφος που σπάει το φράγμα του ήχου.

***  Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της ανατολικής όχθης του ποταμού Άρι 
Άρχισαν οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου», μιας από τις 6 σημαντικές παρεμβάσεις της πρώτης φάσης έργων, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Για το έργο αυτό, προϋπολογισμού 378.425,00 ευρώ, ανάδοχος είναι η εταιρεία Alpha Delta Constructions ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 52,03%. Θα δημιουργηθούν πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος και θα αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος του πρωτοελλαδικού μεγάρου των Ακοβίτικων.
Η περιοχή της παρέμβασης είναι η λωρίδα γης που βρίσκεται μεταξύ της κοίτης του ποταμού Άρι και του παράλληλου με αυτόν δρόμου. Διαμορφώνεται μία διαδρομή μήκους 900 μέτρων για αναψυχή και εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος, που αρχίζει από τη γέφυρα του ποταμού στις εκβολές του και καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων.
Όλες οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη είναι ήπιου χαρακτήρα και δε θα ενοχλήσουν στο ελάχιστο το φυσικό περιβάλλον του ποταμού. Η διαδρομή κατασκευάζεται παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο, δημιουργώντας σε μερικά σημεία ένα είδος εξώστη πάνω από τη φυσική διαμόρφωση των πρανών της όχθης. Παράλληλα στη διαδρομή κατασκευάζεται και ένα χωμάτινο μονοπάτι, που απομακρύνεται από τη διαδρομή του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, αφήνοντας κενά τα οποία θα καλυφθούν με φύτευση.
Η διαδρομή του μονοπατιού ακολουθεί το ανάγλυφο του εδάφους, κάνοντας την επικοινωνία με το ποτάμι άμεση.
Στα σημεία της διαδρομής όπου προκύπτουν υψομετρικές διαφορές, θα τοποθετούνται κιγκλιδώματα για την προστασία των χρηστών και η συνέχεια της διαδρομής θα γίνεται με ήπιες κλίσεις. Για τη συγκράτηση του εδάφους που γειτνιάζει με την κοίτη του ποταμού και είναι αρκετά χαλαρό, θα χρησιμοποιηθούν κορμοί δέντρων, οι οποίοι θα πακτωθούν στο έδαφος.
Κατασκευάζονται αρχικά ένας πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος πλάτους 2 μέτρων και μήκους 620 μέτρων και στη συνέχεια ένας πεζόδρομος πλάτους 1,60 μέτρων με μήκος 260 μέτρα, από χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο τύπου κουρασάν, παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο. Επίσης, κατασκευάζεται ένα παραποτάμιο μονοπάτι πλάτους ενός μέτρου και μήκους 130 μέτρων, με διαμόρφωση δαπέδου από στουρνάρι, που εγκιβωτίζεται από κορμούς δέντρων, οι οποίοι τοποθετούνται παράλληλα προς το έδαφος και σταθεροποιούνται με ζώνη σκυροδέματος. Το μονοπάτι διαμορφώνεται παράλληλα με τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, πλησιάζοντας όμως στην κοίτη του ποταμού σε δύο σημεία όπου το φυσικό ανάγλυφο της όχθης του επιτρέπει.

***  Βαριά φορολογία και στον καφέ
Ο νέος φόρος στον καφέ όχι μόνο δεν θα αποδώσει αλλά θα «πονέσει» την κοινωνία!
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες ζουν σε συνθήκες κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat. Για αυτό ακριβώς το λόγο, τα ίδια στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι Έλληνες έχουν μειώσει ακόμα και τις δαπάνες για είδη διατροφής σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Σε αυτό το κοινωνικά εκρηκτικά περιβάλλον έρχεται και ο νέος ΕΦΚ για τον καφέ που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Η επιβολή φόρου του καφέπροβλέπει αύξηση από 2 έως 4 ευρώ στην τιμή του κιλού του προϊόντος και αναλόγως του είδους του.Δεδομένου ότι οι έμμεσοι φόροι και οι φόροι στην κατανάλωση δεν εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά επίτευξης, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι η αναστάτωση ειδικά στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα γίνεται για 40-45 εκατ. ευρώ επιπλέον φορολόγησης.Οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι οι βασικές ομάδες που θα πληγούν.
Και εδώ τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Με περισσότερο από 800 εκατ. ευρώ υπεραπόδοσης των εσόδων στο ενιάμηνο μήπως καθιστούν αυτόν τον φόρο και αχρείαστο και ρίσκο για την αγορά του καφέ;
Άλλωστε, η μείωση της κατανάλωσης του καφέ στο ράφι θα είναι πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Καταναλωτής με μεσαίο, χαμηλό ή πολύ χαμηλό εισόδημα θα κληθεί να πληρώσει τα 200g του ελληνικού καφέ πάνω από 3 ευρώ και την αντίστοιχη συσκευασία του στιγμιαίου σχεδόν 7,5 ευρώ. Η αύξηση είναι σημαντική για ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης που αποτελεί προιόν καθημερινότητας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συνεισφέρει στη στήριξη της λιανικής αγοράς συνολικά και ιδιαίτερα της μικρής λιανικής.
Και δεν είναι μόνο αυτό: η αύξηση ακόμα και του takeaway ροφήματος καφέ δε θα περιοριστεί στα 10-20 λεπτά ανά τεμάχιο (η οποία για 2-3 καφέδες ημερησίως οδηγεί σε υπολογίσιμο επιπλέον κόστος το μήνα) αλλά θα φτάσει τα 40-50 λεπτά.Αυτή η αύξηση σημαίνει ότι θα περάσει σχεδόν ατόφιο στον τελικό καταναλωτή.
Με λίγα λόγια, η αύξηση 50 λεπτών σε takeaway ή σερβιρισμένο καφέ για δυο-τρεις καφέδες την ημέρα οδηγεί σε επιπλέον ετήσιο κόστος μεγαλύτερο των 500 ευρώ! Ένα τέτοιο ποσό δικαιολογεί και την δημιουργίασελίδων κραυγή και θυμού για το νέο φόρο στα socialmedia (π.χ. #ΜαςΚοβουνΤονΚαφε στο facebook).
Δεν είναι τέλος, ανάξιο αναφοράς το γεγονός, ότι η αγορά του καφέ απασχολεί περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους, και η μεγαλύτερη παράπλευρη απώλεια, εκτός από την μείωση της κατανάλωσης, θα είναι η απώλεια ζωτικών θέσεων εργασίας που αφορούν χαμηλόμισθους, πρώην ανέργους και νέους.
Μάλλον όλα αυτά δικαιολογούν και τις φωνές που με διακριτικό τρόπο διαρρέουν ότι μπορεί αυτός ο φόρος να ανακληθεί, αν το επιτρέψουν οι θεσμοί.  Πηγή: zougla.gr

***  Απάτη με μεζονέτα – φάντασμα «χτυπά» και τη Μεσσηνία 
Αφελείς στο «κυνήγι» μιας μεζονέτας… φαντάσματος
   Μετά τη σπείρα των Βουλγάρων οι οποίοι, με πρόσχημα τραυματισμό παιδιού τους ή συγγενικού προσώπου, επιχειρούν να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστα άτομα, προχθές δεχθήκαμε στην εφημερίδα δύο τηλεφωνήματα από παθόντες δημότες για μια απάτη που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια σε άλλες πόλεις της χώρας και έφθασε μέχρι τη Μεσσηνία.
Περιγράφοντάς τη θα λέγαμε ότι διακρίνεται από εφευρετικότητα, άψογο σχεδιασμό και άρτια οργάνωση. Αν σε αυτά προσθέσουμε τη μεγάλη «δεξαμενή» ευκολόπιστων πολιτών, το κόλπο φέρεται να διαθέτει όλα τα συστατικά του τέλειου «εγκλήματος». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα από το 2007 έως σήμερα...
Αν δε σας έχουν πάρει ακόμα, αναμείνατε στο ακουστικό σας. Έως σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν σηκώσει το σταθερό ή το κινητό τους τηλέφωνο για να ακούσουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα που τους ενημερώνει ότι «κέρδισαν μια διώροφη μεζονέτα.
Αν «πατήσουμε το ένα», όπως μας προτρέπει η φωνή, θα μιλήσουμε με μια κυρία (υπάλληλο της μισθωμένης εταιρείας Extra Line) που μας «διευκρινίζει» ότι δεν κερδίσαμε ένα σπίτι, παρά μόνο τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε μια κλήρωση με αυτό ως έπαθλο.
  Μέχρι και… ΑΦΜ
Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να καλέσουμε σε έναν άλλο τηλεφωνικό αριθμό. Παραλείπεται, όμως, μια λεπτομέρεια: πρόκειται για γραμμή υψηλής χρέωσης, 14614 (τα πρώην 090). Εκεί, έπειτα από μια σύντομη αναμονή («λυπούμαστε για την καθυστέρηση, παρακαλώ περιμένετε», κατά την οποία, σύμφωνα με τις αρχικές καταγγελίες, επίσης δεν αναφερόταν το ποσό της χρέωσης), απαντά μια τηλεφωνήτρια, η οποία, αφού ζητάει τα στοιχεία μας -όνομα, αριθμό ταυτότητας, διεύθυνση, μέχρι και... ΑΦΜ- μας δίνει το «χρυσό» κωδικό. Και το «ρολόι» γράφει...
Όπως φαίνεται, κάποιοι έχουν νοικιάσει γραμμή υψηλής χρέωσης μέσω της οποίας πείθουν ανυποψίαστους πολίτες να τους αποκαλύψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια καλά στημένη απάτη. Δυστυχώς, σε τέτοιους καιρούς οικονομικής στενότητας, αυτά τα κρούσματα αυξάνονται. Σήμερα ο κόσμος ελπίζει στο ανέλπιστο. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καχύποπτοι όταν κάποιος μας λέει ότι κερδίσαμε. Πρόκειται πάντα για απάτη και θα βρεθούμε χρεωμένοι. Ποιος χαρίζει σήμερα το οτιδήποτε; Γι’ αυτό αν το επόμενο διάστημα σας καλέσουν για τη… μεζονέτα που κερδίσατε, κλείστε το τηλέφωνο ή καλέστε την Αστυνομία.
Επαναλαμβάνουμε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι πολίτες όταν λαμβάνουν τηλεφωνήματα που τους ζητούν να καλέσουν κάποιον 5ψήφιο αριθμό με σκοπό να μπουν σε διαγωνισμούς/ κληρώσεις για δώρα. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για απάτη με πολύ υψηλές χρεώσεις.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Απάντηση "κόλαφος" από Γιαννόπουλο για τη δεύτερη αποπομπή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ!
Την δική του απάντηση δίνει ο Θανάσης Γιαννόπουλος για την -εκ νέου- αποπομπή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ! Σκληρές εκφράσεις για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.        
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το θέατρο του παραλόγου με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Θανάση Γιαννόπουλο συνεχίζεται, αφού λίγες μέρες μετά τη δικαστική απόφαση που τον επανατοποθετούσε στη θέση του, το υπουργείο Υγείας τον έδιωξε!
Με επιστολή που του επέδωσε δικαστικός επιμελητής, ο πρόεδρος του Κέντρου ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι αποπέμπεται ξανά από τη θέση του!
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος με ανακοίνωσή του απαντά, χρησιμοποιώντας "σκληρή" γλώσσα. Κάνει λόγο για "τραμπουκισμούς", ενώ ακόμη μιλά για "εμμονή" της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας απέναντι στο πρόσωπό του!
Τέλος, να σημειώσουμε πως δηλώνει ξεκάθαρα πως θα ακολουθήσει την οδό της Δικαιοσύνης, μετά την δεύτερη αποπομπή του.
Χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωσή του:
"Η δικαίωση μου από το ΣτΕ πρόσφατα, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αντικατάστασή μου, τον περασμένο Μάιο, που έγινε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της εξαιρετικά τιμητικής και με άκρως επιστημονικά κριτήρια πρότερης τοποθέτησής μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Αποτελεί και την προσωπική επιβράβευση της λειτουργίας μου ως επιστήμονα που από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού, τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια το κανονιστικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας.
Επί των ημερών μου αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία πολύ σοβαρά ζητήματα στο προσφυγικό, στο ζήτημα της γρίπης και στην πρόληψη ενδημικών νόσων γεγονός που λειτούργησε και ως ασπίδα προστασίας στο κοινωνικό σύνολο.
Ωστόσο η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό.
Αγνόησε επίσης, με γνώμονα την εμμονική στάση της στο πρόσωπό μου, το επιστημονικό μου πεδίο και τη διάθεσή μου να συμβάλλω στη προσπάθεια που κάνει η χώρα να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας.
Στα αδιέξοδά της, στα προβλήματά της και την αντισυνταγματική της συμπεριφορά η απάντησή μου θα είναι και πάλι θεσμική.
Η επιστημονική και πολιτική ιστορία μου καθιστούν επιβεβλημένη την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη επιφυλασσόμενος και κάθε άλλης νόμιμης αντίδρασής μου, καθώς θίγονται ευθέως η αξιοπρέπειά μου, η ηθική μου αλλά και η νομική πλευρά ζητημάτων.
Στη παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με λύπη μου διαπιστώνω ότι της περισσεύουν μόνο οι κραυγές και της λείπει το θάρρος. Την βαθύτατα προσβλητική και αντιθεσμική συμπεριφορά της, την παραδίδω στην κρίση της κοινωνίας, αλλά και του Πρωθυπουργού, επί των ημερών του οποίου τοποθετήθηκα στην τιμητική αυτή θέση".
Φωτογραφίες: Eurokinissi

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League  :
Εκτός έδρας «μάχες» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, στο Καραϊσκάκη ο ΟΣΦΠ
1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γ. - Φενέρμπαχτσε

Φέγενορντ - Ζορία Λουχάνσκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 1-1-0 2-1 4

Φέγενορντ (Ολλανδία) 1-0-1 1-1 3

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 1-0-1 1-1 3

Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) 0-1-1 1-2 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός - Αστάνα

Γιούνγκ Μπόις - ΑΠΟΕΛ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 2-0-0 3-1 6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-0-1 1-1 3

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-1-1 0-1 1

Αστάνα (Καζακστάν) 0-1-1 1-2 1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεντ Ετιέν - Καμπάλα

Μάιντς – Αντερλεχτ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μάιντς (Γερμανία) 1-1-0 4-3 4

Άντερλεχτ (Βέλγιο) 1-1-0 4-2 4

Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 0-2-0 2-2 2

Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 0-0-2 3-6 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντάνταλκ - Ζενίτ Αγ.Πετρ.

Αλκμααρ - Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ζενίτ Αγίας Πετρ.(Ρωσία) 2-0-0 9-3 6

Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-1-0 2-1 4

Άλκμααρ (Ολλανδία) 0-1-1 1-6 1

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 0-0-2 3-5 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρόμα - Αούστρια Βιένης

Πλζεν - Άστρα Τζούρτζιου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ρόμα (Ιταλία) 1-1-0 5-1 4

Αούστρια Βιένης (Αυστρία) 1-1-0 3-2 4

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 0-2-0 1-1 2

Άστρα Τζούρτζιου (Ρουμανία) 0-0-2 2-7 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκενκ - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ραπίντ Βιένης – Σασουόλο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Γκενκ (Βέλγιο) 1-0-1 5-4 3

Σασουόλο (Ιταλία) 1-0-1 4-3 3

Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 1-0-1 3-3 3

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 1-0-1 1-3 3

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Θέλτα Βίγκο - Αγιαξ

Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός  2-2 .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Άγιαξ (Ολλανδία) 2-0-0 3-1 6

Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) 1-1-0 3-1 4

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 0-1-1 1-2 1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-0-2 1-4 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ


Σαχτάρ Ντόνετσκ - Γάνδη

Κονιασπόρ - Μπράγκα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-0-0 3-0 6

Γάνδη (Βέλγιο) 1-1-0 3-1 4

Μπράγκα (Πορτογαλία) 0-1-1 1-3 1

Κόνιασπορ (Τουρκία) 0-0-2 0-3 0

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Κράσνονταρ - Σάλκε

Σάλτσμπουργκ – Νις

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Σάλκε (Γερμανία) 2-0-0 4-1 6

Κράσνονταρ (Ρωσία) 2-0-0 6-2 6

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-0-2 1-4 0

Νις (Γαλλία) 0-0-2 2-6 0

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Σλόβαν Λίμπερετς - Φιορεντίνα

Καραμπάχ - ΠΑΟΚ   2-0 .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-1-0 5-1 4

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-1-0 2-1 4

Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-1-1 2-3 1

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 0-1-1 2-6 1

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Χαποέλ Μπερ Σεβά - Σπάρτα Πράγας

Ιντερ - Σαουθάμπτον

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Σαουθάμπτον (Αγγλία) 1-1-0 3-0 4

Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 1-1-0 2-0 4

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 1-0-1 3-4 3

Ίντερ (Ιταλία) 0-0-2 1-5 0

12ος ΟΜΙΛΟΣ

Στεάουα Βουκ. - Ζυρίχη

Οσμανλισπόρ - Βιγιαρεάλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-1-0 3-2 4

Ζυρίχη (Ελβετία) 1-0-1 3-3 3

Οσμανλισπόρ (Τουρκία) 1-0-1 3-2 3

Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία) 0-1-1 1-3 1

***   Αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος! Εξαγριωμένες οι ομάδες...


~ Αναβολή για τις 30 Οκτωβρίου πήρε η πρεμιέρα  της Football League, που αναμενόταν να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου.
Μετά από ένα πολύωρο συμβούλιο, αποφασίστηκε να μετατεθεί η έναρξη, με 11 ομάδες (Καλλιθέα, Απόλλων, Αγροτικός Αστέρας, Λαμία, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα, Αχαρναϊκός, Πανσερραϊκός, ΑΟ Χανιά, και Άρης), να απαιτούν την παραίτηση του προεδρείου του Δ.Σ. και την αντικατάστασή του από πενταμελής επιτροπή.
Εν τέλει, η πρόταση δεν έγινε δεκτή, ωστόσο παραιτήθηκε ο α’ αντιπρόεδρος, Αντώνης Ρέλλας.

~***   Αναλυτικά το πρόγραμμα   του champions league αποτελέσματα και οι βαθμολογίες έχουν ως εξής :
Σούπερ ματς στη Βαρκελώνη: Μπαρτσελόνα-Σίτι
Τετάρτη 19/10/2016 :
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ – Λουντόγκορετς  6-0 , (2-0).-
Παρί Σ.Ζ. – Βασιλεία    3-0  , (1-0) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Παρί Σ.Ζ. 2-1-0 7-2 7
Αρσεναλ 2-1-0 9-1 7
Βασιλεία 0-1-2 1-6 1
Λουντόγκορετς 0-1-1 2-5 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Κιέβου – Μπενφίκα  0-2  , (0-1) .-
Νάπολι – Μπεσίκτας  2-3   , (1-2) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Νάπολι 2-0-1 8-6 6
Μπεσίκτας 1-2-0 5-4 5
Μπενφίκα 1-1-1 5-5 4
Ντιναμό Κιέβου 0-1-2 2-5 1

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι  4-0   ,(1-0) .-
Σέλτικ – Γκλάντμπαχ    0-2  , (0-0).-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα 3-0-0 13-1 9
Μάντσεστερ Σίτι 1-1-1 7-7 4
Γκλάντμπαχ 1-0-2 3-6 3
Σέλτικ 0-1-2 3-12  1

 4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν – Αϊντχόφεν  4-1 , (2-1) .-
Ροστόφ - Ατλέτικο Μαδρίτης  0-1 , (0-0) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0-0 3-0 9
Μπάγερν 2-0-1 9-2  6
Αϊντχόφεν 0-1-2 3-7  1
Ροστόφ 0-1-2  2-8 1

***   Συνοπτικά  τα αποτελέσματα  της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του champions league έχει ως εξής,...  :
Συνέχεια στο Champions League με την 3η αγωνιστική
ΤΡΙΤΗ 18/10/2016 :

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Λεβερκούζεν - Τότεναμ  0-0 ,(0-0) .-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μονακό   1-1 , (1-0).-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Μονακό 1-2-0  4-3 5
Τότεναμ 1-0-1 2-2   4
Λεβερκούζεν 0-2-0 3-3   3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-2-1  3-4  2

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης - Λέγκια Βαρσοβίας   5-1 ,(3-1).-
Σπόρτινγκ Λισ. - Ντόρτμουντ  1-2  ,(0-2) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ντόρτμουντ    2-1-0 10-3  7
Ρεάλ Μαδρίτης   2-1-0   9-4  7
Σπόρτινγκ Λισ. 1-0-2  4-4  3
Λέγκια Βαρσοβίας 0-0-3 1-13 0
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπριζ - Πόρτο    1-2  ,(1-0) .-
Λέστερ - Κοπεγχάγη   1-0  ,(1-0).-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Λέστερ  3-0-0  5-0  9
Κοπεγχάγη 1-1-1 5-2  4
Πόρτο    1-1-1  3-3 4
Μπριζ 0-0-3 1-9 0
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σεβίλη   0-1 ,(0-1) .-
Λιόν - Γιουβέντους    0-1 ,(0-0) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γιουβέντους   2-1-0 5-0 7
Σεβίλη   2-1-0  2-0 7
Λιόν 1-0-2  3-2  3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-0-3  0-8 0
***  Στο Youth Champions League της Κ20  :
~*  ΠΑΟΚ - «Φέρεντς Πούσκας» Ογγαρίας  0-0 .- (19/10/2016)
~ Στον πρώτο αγώνα στην Ουγγαρία , με το χρυσό γκολ του Σταθόπουλου,
δίνει στην ομάδα του ΠΑΟΚ , το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
~ Η Κ20 του ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ με το πρώτο ματς να διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη στις 2/11 και τον επαναλητπικό στην Ολλανδία στις 23/11.
Πρόκριση της Κ20 του ΠΑΟΚ, επόμενος αντίπαλος ο Αγιαξ
~Για τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν οι: Σιαμπάνης, Δοδοντσάκης, Δημητρίου, Παπαθανασίου, Γιαλαμούδης, Μελετίδης, Αηδονίδης (Κυριλλίδης 71'), Χατζηστράβος (52' Παπαδόπουλος), Χατζηδίμπας (Μίσκοβιτς 90'), Σταθόπουλος.

***  «Έφυγε» στα 71 του ο πρώην γκολκίπερ της Λιντς, Γκάρι Σπρέικ
Εικόνα ΑθλητισμόςΤην τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών άφησε ο Γκάρι Σπρέικ, άλλοτε βασικός τερματοφύλακας της Λιντς και συγκεκριμένα στη δεκαετία που τα «παγώνια» μεσουρανούσαν (1960-1970). «Οι σκέψεις όλων στη Λιντς σήμερα είναι με την οικογένεια του Γκάρι Σπρέικ, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος της Championship. Ο Σπρέικ έπαιξε σε περισσότερα από 500 παιχνίδια στην 11χρονη καριέρα του στη Λιντς κάτω από τις οδηγίες του Ντον Ρίβι, όταν ο σύλλογος κατάκτησε το πρωτάθλημα του 1969, το League Cup του 1968 και δύο Κύπελλα Εκθέσεων (πρόγονος του κυπέλλου UEFA) to 1968 kai 1971. Η Λιντς θα τιμήσει τον απελθόντα Ουαλό τερματοφύλακα με την τήρηση ενός λεπτού σιγής πριν το αυριανό ματς για το League Cup εναντίον της Νόριτς.

*** Εκτακτο ΔΣ την Τρίτη για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League
Εικόνα ΑθλητισμόςΤην Τετάρτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Η διοργανώτρια αρχή, που εχθές ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, για αύριο στις 14:00 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς επίσης και οι τρέχουσες εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

*** Αντίο της εθνικής Ελπίδων στα προκριματικά με 3-1 επί της Ουγγαρίας
Εικόνα ΑθλητισμόςΜε νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 η Εθνική Ελπίδων. Το αντιπροσωπευτικό επικράτησε στο Περιστέρι της Ουγγαρίας 3-1, έφτασε στους 13 βαθμούς, απόφυγε την προτελευταία θέση και αν δεν νικήσει η Αλβανία στο Ισραήλ θα είναι τρίτη στον 4ο όμιλο. Για την ελληνική ομάδα σκόραραν οι Δώνης (28΄), Κουλούρης (69΄) και Χαρίσης (83΄), ενώ για τους Μαγυάρους είχε ισοφαρίσει στο 56΄ ο Μέρβο, ο οποίος αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις. Από τον όμιλο προκρίθηκαν Πορτογαλία και Ισραήλ, που κατάκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις αντίστοιχα.

***  Παραιτήθηκε ο Πεδουλάκης από τον Παναθηναϊκό
Δεκτή από τη διοίκησηΠαραιτήθηκε ο Πεδουλάκης από τον Παναθηναϊκό
~  Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού Superfoods ο Αργύρης Πεδουλάκης, μια ημέρα μετά την βαριά ήττα με 88-63 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική της Α1. Ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του στην διοίκηση της «πράσινης» ΚΑΕ, η οποία έγινε δεκτή.
Ο «Άρτζι», ο οποίος μεσούσης της περσινής αγωνιστικής περιόδου είχε αντικαταστήσει τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, μετά τον αποκλεισμό των «πράσινων» στα πλέι οφ της Euroleague από την Λαμποράλ Κούτσα, μέτρησε μόλις τέσσερις επίσημες εμφανίσεις στην τεχνική ηγεσία των Κυπελλούχων Ελλάδας και στη συνέχεια άφησε... ορφανή τη θέση του πρώτου προπονητή.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αιτία της απόφασης του Πεδουλάκη να υποβάλει την παραίτηση του στάθηκε ένας όρος που υπήρχε στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι, τον οποίο οι «πράσινοι» θέλησαν να ενεργοποιήσουν. Συγκεκριμένα, υπήρχε ο όρος της προσθήκης στο τεχνικό επιτελείο ενός προπονητή από το ΝΒΑ που θα αναλάμβανε το επιθετικό κομμάτι της ομάδας, κάτι που είχε παραμεριστεί σε πρώτη φάση...
Ωστόσο, μία μέρα μετά την συντριβή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και ενώ υπήρξε συνάντηση του Πεδουλάκη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να συζητηθεί η απογοητευτική εικόνα των «πράσινων» στο ντέρμπι «αιωνίων» το θέμα επανήλθε, με τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ να ζητά την άμεση υλοποίησή του. Ο Έλληνας τεχνικός δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο και υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή.
Λίγο αργότερα η ΚΑΕ επισημοποίησε και το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών με μία λιτή ανακοίνωση:
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods: «Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού Superfoods υπέβαλε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΚΑΕ. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή».
Ο 52χρονος τεχνικός επέστρεψε πέρσι στους «πράσινους» μετά την απομάκρυνση του Σάσα Τζόρτζεβιτς και η διοίκηση αποφάσισε να τον στηρίξει και φέτος παρά την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.
Τελικά μόλις δύο αγωνιστικές μετά την έναρξη της Basket League, αλλά και μια αγωνιστική μετά το τζάμπολ της Ευρωλίγκα, υπέβαλε την παραίτηση του.
Πλέον μένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στον πάγκο του τριφυλλιού,
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΡΟΣΑ ΡΑΝΤΟΜ-ΠΑΟΚ  93-85  .-
~ Μένοντας από... ενέργεια ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε απόψε στην Πολωνία, για την πρώτη αγωνιστική, στο Γ’ όμιλο, του Champions League, μετά από τρεις παρατάσεις, από τη Ρόσα Ράντομ, με 93-85. Κορυφαίος για τους νικητές Tάιρον Μπράζελτον (36π., 5 ριμπ., 9 ασίστ). Ξεχώρισαν για τον «Δικέφαλο» οι Τζόρνταν Σάιμπερτ (19π., 4 ριμπ., 2 κλ), Κιθ Κλάντον (16π., 9 ριμπ).-
 Ο ΠΑΟΚ «λύγισε» από την... πρωτάρα Ρόσα Ράντομ στην τρίτη παράταση
~ κ. α . και παρατάσεις :  65-65, 71-71, 79-79
Δεκάλεπτα: 15-17, 33-30, 51-50, 65-65, 71-71, 79-79, 93-85
ΡΟΣΑ ΡΑΝΤΟΜ (Bότσιεχ Καμίνσκι): Βίτκα 2, Μπογιανόφσκι 5 (1), Μπράζελτον 36 (4), Μπελ 17 (2), Σοκολόφσκι 12 (1), Ζεγκζούλα, Ανταμς, Μπόναρεκ, Γιέζκε 9 (2), Τζάκσον 12.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης, Τσόχλας 9 (2), Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 3, Γλυνιαδάκης 14, Σάιμπερτ 19 (5), Μπράιαντ 11 (1), Πέινερς 7, Κλάντον 16.

***  Συνεχίζει μόνο με τους άνδρες ο ΑΣ Καλαμάτα Βόλεϊ
Απροσδόκητο τέλος είχε η συνεργασία του ΑΣ Καλαμάτα Βόλεϊ με την γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού, καθώς κάποιες οικονομικές δυσκολίες και διαφωνίες επ’ αυτών που είχαν προκύψει οδήγησαν χθες στην απόφαση του «διαζυγίου». Ο ΜΓΣ θα λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Α2, συνεχίζοντας χωρίς διαφοροποιήσεις την προετοιμασία του, συμπεριλαμβανομένων των δύο φιλικών το Σάββατο στην Αθήνα με τον Πορφύρα και την Κυριακή στην Κόρινθο, όμως οικονομική και εν γένει διαχειριστική ευθύνη επιστρέφει στη διοίκηση του ιστορικού συλλόγου.
Όπως διαβεβαιώνουν οι δύο πλευρές η λύση της συνεργασίας έγινε με φιλικό τρόπο και φαίνεται πως ήταν μονόδρομος, καθώς οι οικονομικές προσδοκίες από χορηγίες και ενισχύσεις δεν επιβεβαιώθηκαν στην πράξη, ενώ τα έξοδα για τη λειτουργία δύο «πρωτοκλασάτων» ομάδων της Α2 είναι υπέρογκα.
Σημειώνεται ότι υπό την «ομπρέλα» του νεοσύστατου Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτα Βόλεϊ θα συνεχίσει σύμφωνα με το πλάνο που είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι η ανδρική ομάδα του ΑΟΚ ’80, που επίσης προετοιμάζεται για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Α2. Οι «Λύκοι» θα λάβουν μέρος το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα στο τουρνουά του Πανερυθραϊκού «Στέλιος Καλαϊτζής», στο οποίο θα συμμετάσχουν επίσης Ολυμπιάδα Πατρών και Εθνικό Πειραιώς.  Χ.Ε.

 *** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ για σήμερα  :
19:45 ΕΡΤ1 Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές  EuroLeague  90-66 .-

20:00 OTE Sport 8 HD Κρασνοντάρ – Σάλκε Europa League

20:00 OTE Sport 7 HD Σλόβαν Λίμπερετς – Φιορεντίνα Europa League

20:00 OTE Sport 6 HD Ίντερ – Σαουθάμπτον Europa League

20:00 OTE Sport 5 HD Θέλτα – Άγιαξ Europa League

20:00 OTE Sport 4 HD Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός Europa League

20:00 OTE Sport 2 HD Καραμπάγκ – ΠΑΟΚ Europa League

20:00 OTE Sport 1 HD Europa League Λεπτό προς λεπτό

21:00 Novasports 3 Μπάμπεργκ - Ούνικς Καζάν EuroLeague

21:05 Novasports 4 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης EuroLeague

21:45 Novasports 5 Νταρουσάφακα - Αρμάνι Μιλάνο EuroLeague

22:05 OTE Sport 4 HD Γιουνγκ Μπόις – ΑΠΟΕΛ Europa League

22:05 OTE Sport 2 HD Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φενέρμπαχτσε Europa League

22:05 OTE Sport 8 HD Ραπίντ Βιέννης – Σασουόλο Europa League

22:05 OTE Sport 7 HD Μάιντς – Άντερλεχτ Europa League

22:05 OTE Sport 6 HD Γκενκ - Αθλέτικ Μπιλμπάο Europa League

22:05 OTE Sport 5 HD Ρόμα - Αούστρια Βιέννης Europa League

22:05 OTE Sport 3 HD Ολυμπιακός – Αστάνα Europa League

***  Επιλέχθηκαν στην 14άδα της εθνικής ανσάμπλ Μυρτώ και Ζωή
Με επιτυχία πέρασαν την πρώτη φάση των τεστ για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας ανσάμπλ οι Μυρτώ Αθανασουλάκη και η Ζωή Πουλοπούλου του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας. Μετά τις προπονήσεις της περασμένης Κυριακής που φιλοξενήθηκαν στον Άγιο Κοσμά συμπεριλήφθηκαν στις 14 αθλήτριες που επιλέχθηκαν, από τις συνολικά 26 που είχαν αρχικά κληθεί απ’ όλη την Ελλάδα.
Με μεγαλύτερη σιγουριά, έχοντας ξεπεράσει το αρχικό τρακ, η Ζωή και η Μυρτώ θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και το προσεχές διήμερο 22-23 στο «σπίτι» των εθνικών ομάδων της ΕΓΟ, διεκδικώντας μια μόνιμη θέση στο ελληνικό ανσάμπλ που έχει χαρίσει στη χώρα μας μεγάλες επιτυχίες και συγκινήσεις.Στο πλευρό τους θα βρίσκεται και αυτή τη φορά η προπονήτριά τους, Χαρά Γιαννακοπούλου.
Τόσο η κλήση και συμμετοχή στη διαδικασία προεπιλογή, όσο και η επιτυχημένη παρουσία στην πρώτη προπόνηση αποτελούν μεγάλη επιτυχία για τις πρωταθλήτριες του ΦΟΚ και τον σύλλογό τους και ευχή όλων είναι να δούμε δύο Καλαματιανά κορίτσια να διαπρέπουν και με την εθνική μας ομάδα…

*** To πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20-21/10)

Πέμπτη, 20/10/2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 90-66, (41-33).-
Τα  δεκάλεπτα :28-16 ,(41-33) ,62-51, 90-66  .-

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Παρασκευή, 21/10

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0 2
Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 2
Παναθηναϊκός 1-0 2
Μπαρτσελόνα 1-0 2
Νταρουσάφακα 1-0 2
Αρμάνι Μιλάνο 1-0 2
Μπασκόνια 1-0 2
Φενερμπαχτσέ 1-0 2
Αναντολού Εφές 0-1 1
Μπάμπεργκ 0-1 1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1 1
Ερυθρός Αστέρας 0-1 1
Ούνιξ Καζάν 0-1 1
Ζαλγκίρις 0-1 1
Ολυμπιακός 0-1 1
Γαλατασαράι 0-1 1

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γ. - Φενέρμπαχτσε
Φέγενορντ - Ζορία Λουχάνσκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 1-1-0 2-1 4
Φέγενορντ (Ολλανδία) 1-0-1 1-1 3
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 1-0-1 1-1 3
Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) 0-1-1 1-2 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός - Αστάνα
Γιούνγκ Μπόις - ΑΠΟΕΛ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 2-0-0 3-1 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-0-1 1-1 3
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-1-1 0-1 1
Αστάνα (Καζακστάν) 0-1-1 1-2 1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεντ Ετιέν - Καμπάλα
Μάιντς – Αντερλεχτ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μάιντς (Γερμανία) 1-1-0 4-3 4
Άντερλεχτ (Βέλγιο) 1-1-0 4-2 4
Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 0-2-0 2-2 2
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 0-0-2 3-6 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντάνταλκ - Ζενίτ Αγ.Πετρ.
Αλκμααρ - Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ζενίτ Αγίας Πετρ.(Ρωσία) 2-0-0 9-3 6
Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-1-0 2-1 4
Άλκμααρ (Ολλανδία) 0-1-1 1-6 1
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 0-0-2 3-5 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρόμα - Αούστρια Βιένης
Πλζεν - Άστρα Τζούρτζιου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρόμα (Ιταλία) 1-1-0 5-1 4
Αούστρια Βιένης (Αυστρία) 1-1-0 3-2 4
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 0-2-0 1-1 2
Άστρα Τζούρτζιου (Ρουμανία) 0-0-2 2-7 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκενκ - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ραπίντ Βιένης – Σασουόλο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γκενκ (Βέλγιο) 1-0-1 5-4 3
Σασουόλο (Ιταλία) 1-0-1 4-3 3
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 1-0-1 3-3 3
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 1-0-1 1-3 3
 
~* «Βαθμός» στη Λιέγη για τον Παναθηναϊκό που... έχασε δικό του ματς
 Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός   2-2 ,(1-2).- ^
Τα  γκόλ :
Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάμπα, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο
Σταντάρ Λιέγης: Ζιλέτ, Ντοσεβί, Σολζ, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ, Σα, Μπελφοντίλ
~12΄ Ο Ιμπάρμπο βγήκε από τα δεξιά, συνέκλινε με εξαιρετική ντρίμπλα, αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα φοβερό, διαγώνιο, φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, έγραψε το 0-1 μέσα στην Λιέγη!
~ 36΄ Νέα γκολάρα για το τριφύλλι! Ιμπάρμπο πάτησε την μπάλα για τον Λέτο, αυτός με την μία την επέστρεψε στον Κολομβιανό, ο οποίος από την κορυφή και το ύψος της περιοχής πιάνει ωραίο σουτ, γράφοντας το 2-0!
~  Ο διαιτητής -μετά από υπόδειξη του επόπτη περιοχής- «ανακαλύπτει» πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουτρουμπή στον Ορλαντό Σα. ΔΕΝ υπάρχει παράβαση, με τον Πορτογάλο φορ να πέφτει μόνος και ουσιαστικά πρόκειται για ΣΟΒΑΡΟ λάθος του ρέφερι. 45+1' ΓΚΟΛ για την Σταντάρ Λιέγης. Ο Εντμίλσον νικά από τα 11 βήματα τον Στιλ και μειώνει σε 1-2  .-
20' Κίτρινη κάρτα στον Λέτο που πήγε "άτσαλα" πάνω στον Σισέ.
«Βαθμός» στη Λιέγη για τον Παναθηναϊκό που... έχασε δικό του ματς
Διαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία)
Κίτρινες: Τρεμπέλ - Λέτο, Σάμπα, Ζέκα (χάνει το επόμενο ματς), Βιγιαφάνες (χάνει το επόμενο ματς), Λεντέσμα
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Ζιλέ, Ντοσεβί (63΄ Μπενζά), Σολτς, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ (72΄ Ενό) , Σα, Μπελφοντίλ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Σάμπα (46΄ Ιβάνοφ), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα (78΄ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74΄ Λουντ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Θέλτα Βίγκο - Αγιαξ 2-2
(29΄ Φοντάς, 82΄ Ορεγιάνα - 22΄ Ζίγεχ, 71΄ Γιουνές)

Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 2-2
(45+1΄πεν. Εντμίλσον, 82΄ Μπελφοντίλ - 12΄,36΄ Ιμπάρμπο)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Γάνδη 5-0
(12΄ Κοβαλένκο, 30΄ Φερέιρα, 46΄ Μπέρναρντ, 75΄ Τάισον, 85΄ Μαλίσεφ)

Κονιασπόρ - Μπράγκα 1-1
(9΄ Μιλόσεβιτς - 55΄ Αχμέντ Χασάν)

9ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Κράσνονταρ - Σάλκε 0-1
(11΄ Κονοπλιάνκα)

Σάλτσμπουργκ – Νις 0-1
(13΄ Πλε)

10ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------

Σλόβαν Λίμπερετς - Φιορεντίνα 1-3 (58΄ Σέβτσικ - 8΄,23΄ Κάλινιτς, 70΄ Μπαμπακάρ)

Καραμπάχ - ΠΑΟΚ 2-0
(56΄ Κιντάνα, 87΄ Αμιργκουλιγιάεφ)
Σε... μπελάδες μπήκε ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την ήττα με 2-0 στο Μπακού για την 3η αγωνιστική του Europa League. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως να νικήσει τους Αζέρους στις 3 Νοεμβρίου στην Τούμπα για να ελπίζει σε πρόκριση. Τα γκολ πέτυχαν οι Κιντάνα (56΄), Αμιργκουλιγιάεφ (87΄).

11ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------

Χαποέλ Μπ.Σεβά - Σπάρτα Πράγας 0-1
(71΄ Πούλκραμπ)

Ιντερ - Σαουθάμπτον 1-1
(67΄ Καντρέβα)

12ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------

Στεάουα Βουκ. - Ζυρίχη 1-1
(86΄ Μούσα Κονέ - 63΄ Γκολούμποβιτς)

Οσμανλισπόρ - Βιγιαρεάλ 2-2
(23΄,24΄ Ρουσέσκου - 56΄ Ντιαγέ, 74΄ Πάτο)


***  Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» Πασκουάλ για τρία χρόνια
Σύμφωνα με τους Ισπανούς
Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» Πασκουάλ για τρία χρόνια
~  Αφού αρχικά η περίπτωση του Τσάβι Πασκουάλ φάνηκε να εγκαταλείπεται από τον Παναθηναϊκό, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, ο «ισχυρός» άνδρας του τριφυλλιού, επανέφερε το όνομα του Ισπανού κόουτς, πρώτο στη λίστα ως αντικαταστάτη του Αργύρη Πεδουλάκη και σύμφωνα με πληροφορίες από ισπανικά ΜΜΕ, ήρθε σε συμφωνία μαζί του για τρία χρόνια!
Μπορεί ο Καταλανός να μην έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τη Βαρκελώνη, ωστόσο, στο «τριφύλλι» συνειδητοποίησαν -ειδικά μετά και την αρνητική τροπή με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους- ότι δεν υπάρχουν και πολλά ισάξια ή καλύτερα ονόματα «ελεύθερα» στην αγορά.
Ο Γιαννακόπουλος «ψάχτηκε» με διάφορες περιπτώσεις από τον Πρίφτη μέχρι τον Σκάιλς, αλλά τα νούμερα του Αμερικανού ήταν απαγορευτικά.
Για τον Πασκουάλ τα δεδομένα ήταν λίγο - πολύ γνωστά: Ο μάνατζερ του, Ζόραν Σάβιτς, βρέθηκε στην Αθήνα, συζήτησε με τη διοίκηση του τριφυλλιού και σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για τριετές «κλειστό» συμβόλαιο έκλεισε γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ ετησίως.






~ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  στα  Ζαγοροχώρια μέσα από  βίντεο : Ομορφιές της Ελλάδας  μας
1.-  Παναγία Μολυβδοσκέπαστη  Αώος Κόνιτσα  16/10/2016:
https://youtu.be/SLC-HJ7Dn-c .-
~*   Ι. Μ. Παναγίας Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσα Αώος 16/10/2016 :
~*   Μπουραζάνι Αώος Κόνιτσα  16/10/2016 :
 https://youtu.be/FH4XzUgTJXo .-
~*Θεία Λειτουργία Παναγία Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσα  16/10/2016: https://youtu.be/wRvg512sRKE , -

~*Ι . Μ.  ΒΕΛΛΑΣ  Καλπάκι   16/10/2016:
 https://youtu.be/CJgfh4qsYEc .-
~*Ι . Μ. ΒΕΛΛΑΣ αφήγηση Αθανασίας διαδρομή από Καλπάκι  16/10/2016: https://youtu.be/iv0soHkvaqU .-

~*Κόνιτσα Μουραζάν Παναγία Μολυβοσκεπαστή 16/10/2016:
~*ΜΟΥΣΕΙΟ Πολέμου 1940-41  Καλπάκι 16/10/2016:
~*ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940-41  Καλπάκι 16/10/2016:
10 ~*Πολεμικό Μουσείο Καλπάκι 16/10/2016:
https://youtu.be/CY_nkLFpWxk .-
~KALPAKI   νεροτριβή  αφοί ΝΤΕΛΛΑ  16/10/2016   : 
~* ΚΑΚΑΒΙΑ Ελληνοαλβανικά σύνορα διαδρομή 16/10/2016 :
 https://youtu.be/BblUlcV5-lY  .-
Διαδρομή Καλπάκι -Κακκαβιά 
Ο Πολεμιστής στρατιώτης (ορειχάλκινο άγαλμα ) σε ύψωμα στο Καλπάκι  
Στο Καλπάκι
13 ~*Βοϊδομάτης π  16/10/2016 :
https://youtu.be/f5flHTOitEY .-
14 ~ Ι. Μ.  Βελλάς Καλπάκι  διαδρομή 16/10/2016 :
 https://youtu.be/FaGn2K29zUk  .-

15 ~ Ι. Μ.. Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης  φτάνοντας 16/10/2016 : https://youtu.be/F1xRjtgNPbo .-

16 ~Κακαβιά Καλπάκι  διαδρομή 16/10/2016 :
https://youtu.be/FF0O0a7PDp8  .-
17 ~^ΚΑΛΠΑΚΙ  ενημέρωση Αθανασία  16-10-2016 :
18 ~ Παναγία Μολυβδοσκέπη Κόνιτσα φεύγοντας 16/10/2016: https://youtu.be/gumJmpKvBlA  .-
19 ~Στρατιωτικό ΜΟΥΣΕΙΟ 1940 41 Καλπάκι  αφήγηση Αθανασία 16/10/2016: https://youtu.be/cVtJ4l-7BPg .-
20 ~Κόνιτσα  διασκέδαση 15/10/2016 :
 https://youtu.be/UuGw0mV1hbY .-
21~*** ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ Μονή Αγίας Παρασκευής  Φαράγγι  Βίκου 15/10/2016: https://youtu.be/ddZ0Lbd5enU .-



22~*** Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης ενημέρωση από Αθανασία 16/10/2016: https://youtu.be/otDH-q96mEo .-
23~***ΚΟΝΙΤΣΑ διαδρομή  βόλτα γνωριμίας ενημέρωση Αθανασία  16/10/2016: https://youtu.be/3qxr_nmg2QM .- 
24~***ΚΟΝΙΤΣΑ γεφύρι ποταμός ΑΩΟΣ  16/10/2016:
 https://youtu.be/0jZJpJsjp7g .-


25~***Κόνιτσα  γεφύρι  διαδρομή πηγαίνοντας  16/10/2016: https://youtu.be/Q9eNwZrKcP0 .-


 
26~*** Κόνιτσα  διαδρομή βόλτα γνωριμίας 16/10/2016 : https://youtu.be/CBPADjKOlLk .-
27~***Κόνιτσα  από ξενοδοχείο ξημερώνοντας  16/10/2016: https://youtu.be/N875m_Uruok .-


28~***Ζαγοροχώρια ενημέρωση Αθανασία 15/10/2016: https://youtu.be/Ao_lzvRo2Qw  .-
29~***ΓΙΑΝΝΕΝΑ ενημέρωση Αθανασίας 15/10/2016: https://youtu.be/OOMjYfUJbKM ..-
30~***Γεφύρι Κόνιτσας  Αώου ποταμού 16/10/2016: https://youtu.be/er9hShOW484 .-
31~***ΑΩΟΣ ποταμός ενημέρωση Αθανασία  15/10/2016: https://youtu.be/Sv899Tay8Ic .-
32~Κόνιτσα  φαγητό διασκέδαση 15/10/2016 :
33~Κόνιτσα  φαγητό μουσική χορός ζωντανή ορχήστρα 15/10/2016: https://youtu.be/NdjFfUFVxUc .-
34~ Κόνιτσα 15/10/2016 φαγητό  ζωντανή μουσική διασκέδαση: https://youtu.be/who_uAvJOtk .-
35~Κόνιτσα βραδιά διασκέδασης 15/10/2016:
36~Κόνιτσα  σουίτα  ξενοδοχείου   ΔΕΝΔΡΟ  16/10/2016: https://youtu.be/rXw_4Xl2pEE  .-
37~ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ φτάνοντας 15/10/2016:
38~ΒΙΤΣΑ  Ζαγοροχώρι διαδρομή   βόλτα 15/10/2016: https://youtu.be/iaAUWtpAnls  .-
~**Βοϊδομάτης π  16/10/2016 :
 https://youtu.be/N0eb1imwSfc   .-     
~**Κόνιτσα  διασκέδαση 15/10/2016 :
https://youtu.be/n6Cdx3GEogs  -
~**Κόνιτσα Μουραζάνι Παναγία Μολυβοσκέπαστή 16/10/2016 : https://youtu.be/C8oTUmRe1u8 .


 
~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
 ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .- 
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 04 Οκτωβρίου  2016  :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 :
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 :
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  : 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016~ :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-08-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-09-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 10  Οκτωβρίου  2016  : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-10-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 08  και 09  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/08-09-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 :  
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016:
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-12-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 14  Οκτωβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-14-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  15 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-15-2016.html .-
~Διήμερη εκδρομή διαδρομή Σ/Κ 15,16 Οκτωβρίου Γιάννενα-Ζαγοροχώρια  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2016/10/1516.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 17 Οκτωβρίου  2016  :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-17-2016.html .-
~  Πρώτη  1η Γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στα Αρφαρά Καλαμάτας Μεσσηνίας  Τρίτη , 18/10/2016  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  18  Οκτωβρίου  2016: 
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-18-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15  και 16  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/15-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 19  Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-19-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~


~ **  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3140 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3143  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.336   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~*  Πρώτη 1η γιορτή Μουσταλευριάς στο ΑΡΦΑΡΑ Σάββατο  08/10/2016:
 https://youtu.be/noGo2EY5Xrs .-

***  Γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στα Αρφαρά Μεσσηνίας!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

~Διήμερη εκδρομή διαδρομή Σ/Κ 15,16 Οκτωβρίου Γιάννενα-Ζαγοροχώρια  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2016/10/1516.html  .-
~











Δεν υπάρχουν σχόλια: