ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... 
Αρσανάς Κωνσταμονίτου Άγιον Όρος
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
2008 μ.Χ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εκοιμήθη, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο
. Αιωνία του η μνήμη  !!  Ο Θεός να τον αναπαύσει  !...
Το καντίλι να το ανάβεις καθαρή και να βάζεις καθαρό λάδι.
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα
28 Ιανουαρίου
Εφραίμ του Σύρου(1) (†373). Μάρτυρος Χάριτος. Οσίων Ιακώβου του ασκητού, Ιακώβου του Ιβηροσκητιώτου και Παλλαδίου του Μεγάλου(2) (†δ΄αι.). Μνήμη πάντων των ερημιτών.
(1)Γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αιώνα στη Νίσιβη της Συρίας από ευσεβείς γονείς, οι οποίοι φρόντισαν ο γιος τους να μεγαλώσει με χριστιανικό ήθος και αρετή. Ανάμεσα στους διδασκάλους του εξέχουσα θέση κατείχε ο επίσκοπος Ιάκωβος, άνδρας μεγάλης θεολογικής και φιλολογικής παιδείας, ο οποίος και τον χειροτόνησε διάκονο. Εκείνος όμως του ζήτησε να μην προβιβασθεί σε ανώτερο βαθμό και προτίμησε τον ασκητικό βίο, αναδειχθείς για την εγκράτεια και τη ζέουσα πίστη του. Προικισμένος με σπάνια ηγετικά χαρίσματα ασκούσε μεγάλη επιρροή στους συμπατριώτες του, γι αυτό και κατέλαβε εξέχουσα θέση στην εκκλησιαστική ζωή του έθνους του. Ο όσιος υπήρξε συγχρόνως ονομαστός ρήτορας και αξιολογότατος συγγραφέας. Οι Σύριοι τον ονόμασαν προφήτη. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 379.
(2) Έζησε το βίο του σ’ ένα μικρό κελί που έκτισε ο ίδιος στο όρος Ίμμη. Εκεί, ο μέγας αυτός ασκητής υποβαλλόταν σε αυστηρή και επίπονη άσκηση και εγκράτεια και ο Θεός του έδωσε το χάρισμα του θαυματουργού. Όταν κάποτε μπροστά στην πόρτα του κελιού του βρέθηκε σφαγμένος κάποιος έμπορος, τον οποίο είχε ληστέψει και σκοτώσει κάποιος ληστής, τότε όλοι καταδίκασαν τον όσιο και τον θεώρησαν υπεύθυνο για το φόνο του εμπόρου. Ο Παλλάδιος τότε προσευχήθηκε στο δίκαιο Θεό και ανάστησε τον έμπορο, ο οποίος υπέδειξε το φονιά του. Έτσι οσιακά τελείωσε η ζωή του.  ~
Σήμερα 28/01/2017 εορτάζουν:
Όσιος Εφραίμ ο Σύρος, Όσιος Παλλάδιος, Όσιος Ιάκωβος ο Ασκητής, Αγία Χάρις
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Ρεῖθρον ἄυλον, ἐν τὴ ψυχή σου, τὸν ζωήρρυτον, πλουτήσας φόβον, κατανύξεως κρατὴρ ἀναδέδειξαι, ὅθεν ἠμᾶς πρὸς ἠθῶν τελειότητα, τοὶς ἱεροίς σου ρυθμίζεις διδάγμασιν. Ἐφραὶμ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Εφραίμ του Σύρου - 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/HCIMOqV-jN8  .-


~** Από 11.30 π.μ. έως 17.00 μ.μ.  στην περιοχή μας ,..είχαμε διακοπή ΔΕΗ ,...ηλεκτρικού ρεύματος (βλάβη ΔΕΗ 10-50) .-

Βίντεο :~ *Γέρο-μουσουλμάνος  νυμφεύεται 12χρονη  2017 :Αυτά θέλουν να εισάγουν στην Ελλάδα μας με τους μετανάστες και πρόσφυγες ?; ΝΤΡΟΠΗ  ! με το γερό-Μπισμπίκη Μουσουλμάνο ! Έξ΄ από ΄δώ κοπρόσκυλα και κτήνη !
https://youtu.be/_LU-OsyOzaQ .-

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....

*** ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! 'ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ' στην ΤΟΥΡΚΙΑ! Σύμφωνες Ρωσία-ΗΠΑ...

~ Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μεταπολεμικό σύνταγμα της Συρίας, με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ, Ρωσίας και Ιράν θα δημιουργηθεί αυτόνομο Κουρδικό κρατίδιο. Το κρατίδιο αυτό θα είναι στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στην Διεθνή Διάσκεψη στην πόλη Αστάνα του Καζακστάν για την Συρία υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ Μόσχας, Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, όπου και αποφασίστηκε να δοθεί αυτονομία στους Κούρδους του της Συρίας του PYD-PKK, για την δημιουργία κουρδικής ανεξάρτητης οντότητας στα σύνορα με τη Τουρκία.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι διαβουλεύσεις για την κουρδική υπόθεση μεταξύ των τριών χωρών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ιράν, έγινε με μυστικότητα χωρίς καν να ρωτήσουν την Τουρκία που είναι άμεσα ενδιαφερομένη ενώ έχει καταδικάσει το PYD-PKK σαν τρομοκρατική οργάνωση.
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα για την ανεξάρτητη αυτή κουρδική εστία θα προβλέπεται και εδαφική έξοδος στην Μεσόγειο από την κουρδική περιοχή του Afrin.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν προκαλέσει πανικό στην Άγκυρα, που βλέπει το ενδεχόμενο να χάσει έδαφος να πλησιάζει όλο και περισσότερο.

*** Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σε βίντεο :
1 ~*Διαδήλωση με μπούρκες κατά Ντόλντ ΤΡΑΜΠ  2017 :
 https://youtu.be/IV99GnQdokc .-
2 ~* Ιδιοκτήτες αλυσίδων Γερμανοί  που εξουδετερώνουν άλλες επιχειρήσεις   :
 https://youtu.be/phwK9KTFTYg .-
3 ~*Διαφήμιση για μετανάστες από τους  Έλληνες κυβερνώντες 2017:
 https://youtu.be/-oCg2uAmgXs .-
4 ~*Η Γεωργία Ολλανδία Ισραήλ Ελλάδα σε  παραγωγή  26/01/2017:
https://youtu.be/zayzuAFbZtk  .-
5 ~ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 2017:
 https://youtu.be/COYElB-usAI .-
6 ~*Ο πνιγμένος από τον Σώρρα πιάνεται  12/01/2017:
 https://youtu.be/vuXw8F9i0to .-
7 ~*Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ PODEMOS Δημοπρασία  και εξώσεις από σπίτια: https://youtu.be/q9B3CCa9Xrw .-
8 ~*ΞΥΛΟ στην Τούρκικη βουλή  11/01/2017:
 https://youtu.be/QO29TtcnObg .- 
 9 ~*Ο νέος πρόεδρος ευρωκοινοβουλίου 2017:
 https://youtu.be/j_Uvi1JYuTw  .-
10 ~* Αποκάλυψη για προσφυγόπουλα  2017:
https://youtu.be/0fJnsZ9-MI4  .-
 11 ~*Γερμανικό κόλπο για κυριαρχία  στα τρόφιμα: 
https://youtu.be/PREIZw9coDc  .-
12 ~*ΒΑΣΙΛΗΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Αγγλίας 2017
: https://youtu.be/GogwR9JmyC8 .-
13 ~ΝΕΟΣ ΕΤΟΣ 28/01/2017 για την ΚΙΝΑ  εκδηλώσεις 2017:
https://youtu.be/6uPqvgPCD2M .-
 14 ~*Ντοκουμέντα CIA  για Ελλάδα -Τουρκία  2017:
 https://youtu.be/vUUw89QLnfo  .-

***  Ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του Κέντρου Επαγγελματικής & Οικογενειακής Υποστήριξης 
 
 
 
 
Το δεύτερο πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS, που είναι το Κέντρο Επαγγελματικής & Οικογενειακής Υποστήριξης, ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του με την τελετή των εγκαινίων και αγιασμού  από τον αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι του Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, αφού το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από αυτό, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, κυρίως, μέλη, εθελοντές και φίλοι των Παιδικών Χωριών SOS.
Η συντονίστρια των Χωριών στην Καλαμάτα, Χαρούλα Χρηστάκη, μίλησε συγκινημένη για το νέο αυτό Κέντρο, που στεγάζεται σε κτήριο που έκανε δωρεά η φαρμακοποιός Παναγιώτα Κανελλέα και «έλαβε σάρκα και οστά» χάρη στη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου.
Από την κεντρική διοίκηση των Χωριών, ο Γιώργος Πρωτόπαπας ευχαρίστησε με τη σειρά του για τη χρηματοδότηση, καθώς, όπως είπε, αν δεν υπήρχε αυτή, δε θα ήταν εφικτό να ξεκινήσει το Κέντρο.
Ένα Κέντρο που, όπως ανέφερε, χωρίζεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά στους γονείς και στόχο έχει την υποστήριξη και την επαγγελματική συμβουλευτική σε άνεργους γονείς που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.  Ο δεύτερος αφορά στα παιδιά αυτών των οικογενειών, με στόχο την υποστήριξη και τη φροντίδα τους. Ειδικότερα, σε καθημερινή βάση τα παιδιά μπορούν να βρίσκονται σε ένα χώρο που είναι ασφαλής και υποστηρικτικός, όπου θα λαμβάνουν υπηρεσίες μαθησιακής υποστήριξης, καθώς και δημιουργικής απασχόλησης.
Από την πλευρά της, η παλιά εθελόντρια και φίλη των Παιδικών Χωριών, αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, έκανε γνωστή την αμηχανία που νιώθει, όταν βρίσκεται σε τέτοιες εκδηλώσεις, αφού κανονικά, όπως είπε, το κράτος θα έπρεπε να έχει λύσει αυτά τα ζήτηματα, και ευχήθηκε όσο περνά ο καιρός να έχει ανάγκη το Κέντρο όλο και λιγότερος κόσμος.
Εκ μέρους του δημάρχου η Αναστασία Μπελογιάννη μετέφερε τη στήριξή του σε αυτό το εγχείρημα, ενώ ανέφερε ότι τα Παιδικά Χωριά είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Πριν κοπεί η κορδέλα στο βήμα βρέθηκε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ξενοφώντας Κάππας, που μετέφερε τις ευχαριστίες του Δ.Σ. προς τους ανθρώπους των Χωριών, ευχαριστίες που, όπως είπε, είναι για την προσφορά τους στην πόλη και ειδικότερα σε ευπαθείς ομάδες, ενώ ενημέρωσε ότι το Ίδρυμα θέλει να βοηθά την Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία.
Στη συνέχεια κόπηκε η κορδέλα της εισόδου και όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους χώρους του Κέντρου, καθώς και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του.  Π.Μπ.

***  Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΟΘΗΚΕ! F-35 ΤΕΛΟΣ! Έγγραφα-Αποκάλυψη... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από τον τομέα της Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, υπό την Προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.  Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Άμυνας  των ΗΠΑ, James Mattis, έδωσε διαταγή για ανάλυση στα σχέδια των Air Force One και F-35 Joint Strike Fighter , δύο μεγάλα προγράμματα τα οποία έχουν δεχτεί σφοδρή κριτική από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ.
Την Πέμπτη ο Mattis  έστειλε δύο μνημόνια στον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας,  Robert Work, για έρευνα στο πρόγραμμα του F-35 Joint Strike Fighter . Στόχος είναι να «αποφασιστούν οι ευκαιρίες που θα μειώσουν σημαντικά το κόστος του  F-35 ώστε να συγχρονιστούν με τα προαπαιτούμενα».-
VIDEO : 3 Mins That PROVE Congress Still Loves The Disastrous $1 TRILLION F-35 Jet    ,  https://youtu.be/D42xhGva-Ac  .-
~  Την ίδια στιγμή, ο Mattis έδωσε εντολή στον Work να «συγκρίνει τις ικανότητες και το κόστος του F-35  με το F/A-18E/F Super Hornet ώστε να αποφασιστούν ποιες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό, αποτελεσματικό με μικρότερο κόστος μαχητικό ως εναλλακτική επιλογή»!
video :  WATCH President Donald Trump Signs 2 Executive Orders And Swears In General Mad Dog Mattis! , https://youtu.be/lmMl-SndrYc .-
~  Μετά την ορκωμοσία του Mattis , ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jeff Davis, κοινοποίησε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας που εξηγούσε το σκοπό  της ξεχωριστής ανάλυσης των προγραμμάτων.
Σκοπός είναι να «ενημερώσουμε τις προγραμματικές και δημοσιονομικές αποφάσεις και να παρέχουμε στον Πρόεδρο προτάσεις σε κριτικές στρατιωτικές ικανότητες».
«Η πράξη αυτή βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις οδηγίες του Προέδρου για ισχυρού και ικανού Στρατού για την άμυνα του έθνους μας» ανέφερε ο Davis στην ανακοίνωση και πρόσθεσε:
«Ταυτίζεται με την προτεραιότητα του Υπουργού για αύξηση της στρατιωτικής ετοιμότητας ενώ θα κερδίσουμε εξοικονόμηση δολ. που πληρώνει ο φορολογούμενος για την άμυνα μας».
Παράλληλα σε ξεχωριστή διαταγή ο Mattis, διατάζει τον Work για ανάλυση του προγράμματος του Air Force One program ώστε να «μειωθεί ουσιαστικά το κόστος ενώ θα έχει τις ίδιες δυνατότητες».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να κατασκευάσει 2 νέα Air Force One  που κοστίζουν $4 δισ μέχρι το 2024, ενώ το F-35 Joint Strike Fighter θα κοστίσει $1 τρισ. για 2,457 μαχητικά μέχρι το 2038.

~ Από τελετή ορκωμοσία και παρέλασης 45ου Προέδρου Η.Π.Α.   PRESITENT ,.. DONALT TRUMP στην 58η  ορκωμοσία Προέδρου   U.S.A ...
~* TRAMB 07 Ουάσιγκτον τελετή παρέλασης ορκωμοσίας 45ου προέδρου ΗΠΑ 20/1/2017: https://youtu.be/UwVntLOkNhY .-


***  Στις ράγες του ΟΣΕ «Μορέας» και υπουργείο 
«Από το ρόδο βγαίνει αγκάθι και από αγκάθι βγαίνει ρόδο», υποστηρίζει η παροιμία. Έτσι, οι περισσότεροι "πανηγυρίσαμε" για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, "δοξάσαμε" την άνεση στην κυκλοφορία και την άμεση σύνδεση με την Αθήνα, "φουσκώσαμε" από ενθουσιασμό γιατί έγινε το… όχημα για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Καλαμάτα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Οι φονικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, όμως, θόλωσαν λίγο τα παραπάνω, καθώς ακόμα και ο Δήμος Καλαμάτας υποστήριξε με φάκελό του ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ευθύνες της αναδόχου εταιρείας. Ωστόσο, μπροστά στους πανηγυρισμούς το θέμα… φαίνεται να ξεχάστηκε. Άλλωστε, πολλούς βολεύει να μη διαθέτουν… μνήμη ελέφαντα όταν υπάρχουν ευθύνες.
Ένα έγγραφο του ΟΣΕ, όμως, με προχθεσινή ημερομηνία… ανάβει και πάλι φωτιές, βγάζοντας στη… σέντρα την ανάδοχο εταιρεία. Ειδικότερα, με έγγραφο που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ ΑΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης, το οποίο απευθύνεται στο υπουργείο Υποδομών, δεδομένου ότι αυτό είναι ο κύριος του έργου του αυτοκινητόδρομου, και κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, στο Δήμο Καλαμάτας, γίνεται αναφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα στο Νομό Μεσσηνίας, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής και σε συνάρτηση με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα.
Μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης, προς εξομάλυνση του προβλήματος και προς αποφυγήν παρόμοιων φαινομένων μελλοντικά, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να κατασκευαστούν νέα τεχνικά και αγωγοί απορροής ομβρίων, εγκάρσια της σιδηροδρομικής γραμμής, ώστε να διευθετηθεί το μείζον ζήτημα των πλημμυρών, που έχουν ως συνέπεια μεγάλες βλάβες τόσο στην υποδομή της σιδηροδρομικής γραμμής όσο και στις παρακείμενες εκτάσεις.
Τα εν λόγω έργα θεωρούμε ότι έπρεπε να έχουν προβλεφθεί, προηγηθεί και πραγματοποιηθεί - από τον αρμόδιο εργολάβο/κατασκευαστή - παράλληλα με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα, καθώς τώρα δε θα είχαμε υποστεί τις δυσάρεστες συνέπειες, με την εμφάνιση σοβαρότατων πλημμυρικών φαινομένων».
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι "ο νέος αυτοκινητόδρομος λειτούργησε αρνητικά- όσον αφορά στις περιοχές στη Θουρία και στον Αντικάλαμο- ως προς την απορροή των ομβρίων από τα τεχνικά της γραμμής που προϋπήρχαν στο σιδηρόδρομο. Τα υφιστάμενα της γραμμής (τα οποία προϋπήρχαν της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου) πλέον δεν επαρκούν για να στείλουν τους όγκους ομβρίων στους αποδέκτες, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται σε συγκεκριμένα σημεία μεγάλες ποσότητες υδάτων και να πλημμυρίζουν εκτάσεις και ιδιωτικές περιουσίες όμορες της γραμμής».
Από τον ΟΣΕ ζητούνται οι ενέργειες του κυρίου του έργου, δηλαδή του υπουργείου Υποδομών, για την άμεση αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων, «με τη σημείωση ότι σε κάθε περίπτωση ο ΟΣΕ είναι πρόθυμος να διευκολύνει τη γρήγορη εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, παρέχοντας άδεια διέλευσης των αγωγών ομβρίων εγκάρσια της σιδηροδρομικής γραμμής (και εντός των ορίων απαλλοτρίωσής του) ή οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί για την ταχύτατη εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο δίκτυό μας».  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Με μία ΥΠΟΓΡΑΦΗ! ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΕΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑΙ! Ο Τραμπ το έκανε...

~  Με ένα Προεδρικό Διάταγμα, με μία υπογραφή, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε χθες το ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων. Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων, το οποίο δημιουργήθηκε με νόμο που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο το 1980, επέτρεψε την υποδοχή στις ΗΠΑ περίπου 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με το ινστιτούτο μελετών Pew.
Με το καλημέρα όμως ο Ντόναλντ Τραμπ, αποδεικνύει πως δεν είναι συμβατικός και κινείται διαφορετικά από τους προκατόχους του. Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Στους πρόσφυγες από τη Συρία --εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα και εξ αυτών 18.000 έχουν μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ μετά το 2011-- απαγορεύεται η είσοδος οριστικά με μόνη εξαίρεση ορισμένους χριστιανούς.
Αναλυτικότερα στη Συρία θα υπάρχει εξαίρεση μόνο για τους Χριστιανούς (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Ορθόδοξοι)
«Θέτω σε εφαρμογή νέα μέτρα ελέγχου για να μείνουν εκτός των ΗΠΑ οι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Δεν τους θέλουμε εδώ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στο Πεντάγωνο για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Αμυνας, Τζέιμς Μάτις. «Θέλουμε να υποδεχόμαστε στη χώρα μας μόνον όσους θα την υποστηρίξουν και αγαπούν βαθιά τον λαό μας».
~* VIDEO : President Trump signs executive orders at Pentagon  , https://youtu.be/FBCnLTN6VeQ  .-
~ Το διάταγμα προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης. -

*** Σταύρος Τσαγκαράκης: «Χάρη στη γυναίκα διαιωνίζεται ο ανθρώπινος πολιτισμός…» 
«Μπορεί να φτάσαμε στον Άρη… αλλά η γυναίκα ακόμα και σήμερα βιώνει έντονα την αυταρχικότητα και το σεξισμό!»
 «Αν γράφω αυτό το βιβλίο με πολύ μεγάλη αγάπη και σεβασμό για τις γυναίκες, είναι για να επισημανθεί αυτό το τραγικό δράμα…»

 Αύριο στις 7.30 το απόγευμα παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα Σταύρου Τσαγκαράκη, «Οι ζωές που δεν έζησαν/Δεκατέσσερις μικρές ιστορίες γυναικών». Ο αγαπημένος, όλων των μαθητών, «δάσκαλος», ύστερα από το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα, «Το όνειρο του καθηγητή» Κλήμη», που «ακουμπούσε» σε ζητήματα της εκπαίδευσης, την οποία για χρόνια «υπηρέτησε», εξιστορεί σε 14 μοναδικά διηγήματα το σιωπηλό δράμα που βιώνουν οι γυναίκες μέσα σε μια πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, το οποίο, παρά τις όποιες βελτιώσεις, εξακολουθεί να υφίσταται στις μέρες μας…
Διάβασα το βιβλίο, με το εξαιρετικό εξώφυλλο που έχει επιμεληθεί η ζωγράφος Φωτεινή Χαμιδιελή, μέσα σε δύο βράδια… χρόνος ρεκόρ για τα δεδομένα μου (ή το γεγονός ότι διάβασα βιβλίο, όπως θα έλεγαν όσοι με γνωρίζουν). Αφορμή η συνέντευξη – «πρόκληση» με το συγγραφέα, πλέον, Σταύρο Τσαγκαράκη… «Πρόκληση» και λίγο… άγχος, για το ότι έπρεπε να γράψω και να πάρω συνέντευξη από το «φιλόλογό» μου στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας…
Αλλά και για έναν ακόμα λόγο… Να δω πώς ένας άνδρας κατανοεί και γράφει τόσο… αληθινά για το γυναικείο «ψυχισμό».
Οι «14 μικρές ιστορίες γυναικών» που περιγράφονται στα διηγήματα του Σταύρου Τσαγκαράκη είναι ιστορίες που όλοι έχουμε ακούσει, διαβάσει, ή για τις οποίες έχουμε υπάρξει μάρτυρες, όταν διαδραματίζονται «δίπλα» μας…
Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες που θα αναζητήσουν τον εαυτό τους ανάμεσα στις «ηρωίδες» του ή θα κατανοήσουν προβλήματα τα οποία ίσως βιώνουν… Απευθύνεται και σε άνδρες, με σκοπό να αναθεωρήσουν τη σχέση τους με τον ανεκτίμητο «θησαυρό» που έχουν δίπλα τους…
Ας αφήσουμε, όμως, τον ίδιο το συγγραφέα να μας μιλήσει για το βιβλίο του…

 -Τι σας οδήγησε στο δεύτερο συγγραφικό σας εγχείρημα να ασχοληθείτε με τα ανθρώπινα συναισθήματα και δη, τις γυναίκες;
Αυτό που με οδήγησε να γράψω αυτό το βιβλίο ήταν η αγάπη, αλλά και ο σεβασμός μου απέναντι στην γυναίκα. Απέναντι στη γυναίκα ως ελεύθερη ύπαρξη, ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας, πέρα από τα θλιβερά στερεότυπα και τις ανόητες προκαταλήψεις. Ήθελα, επίσης, μ’ έναν τρόπο να αποδώσω δικαιοσύνη σε μια ιστορική αδικία. Εννοώ το γεγονός ότι ανέκαθεν η γυναίκα οριζόταν ως «δεύτερο φύλο», όπως αποκαλεί τις γυναίκες η Σιμόν Ντε Μποβουάρ στο σπουδαίο βιβλίο της με τον ίδιο τίτλο.
Σχετικά με τη θέση της γυναίκας και την αντίστοιχη θέση του άντρα στην ιστορία του ανθρώπου, η Άλις Σβάιτσερ, παλιά Γερμανίδα φεμινίστρια, κάνει ένα έξυπνο λογοπαίγνιο. Λέει πως είναι καιρός η “His tory”, δηλαδή η ιστορία του, να γίνει η “Her story”, δηλαδή η ιστορία της… Δυστυχώς, ακόμα στις μέρες μας στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται ο άντρας, καθώς η πατριαρχική δομή της κοινωνίας είναι σε ισχύ, σε κάπως ηπιότερη βεβαίως μορφή… Μια αυταρχική δομή υπό την οποία ζει και υπάρχει η γυναίκα και της οποίας, φυσικά, υφίσταται τις οδυνηρές συνέπειες.
Έγραψα, λοιπόν, αυτό το βιβλίο ακριβώς για να φέρω στο φως αυτές τις συνέπειες. Να προσεγγίσω μέσω της Τέχνης του λόγου τη σκληρή, σκοτεινή και αθέατη πλευρά της ζωής των γυναικών… Να προσπαθήσω, με άλλα λόγια, να κάνω φανερό το προσωπικό τους δράμα, τις διαψεύσεις και τις απογοητεύσεις τους, αλλά κυρίως το εφιαλτικό αίσθημα της ήττας, το οποίο η Evelin Reed, μια σπουδαία Αμερικανίδα ανθρωπολόγος και ακτιβίστρια, θεωρούσε ως υπεύθυνο για τη δυστυχία και τα τραγικά αδιέξοδα των γυναικών.
  -Πώς ένας άνδρας μπορεί να καταλάβει και να γράψει για το γυναικείο «ψυχισμό»;
Δε σου κρύβω ότι την ίδια ερώτηση μου έχουν κάνει αρκετοί αναγνώστες του βιβλίου. Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στο πώς διαπαιδαγωγείται γενικά ο άντρας, ως προς τη σχέση του με τη γυναίκα, ποιες αντιλήψεις έχει διαμορφώσει ως προς την αξία και το κύρος του άλλου φύλου.
Αν διαπαιδαγωγείται με τέτοιον τρόπο ώστε να έχει υιοθετήσει το στερεότυπο του «ισχυρού φύλου», τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κατανοήσει τον ψυχισμό της γυναίκας και να γνωρίσει τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο η γυναίκα εκφράζει τα συναισθήματά της. Και είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι περισσότεροι άντρες, παρά το γεγονός ότι καθημερινά ζουν ανάμεσα σε γυναίκες, εμποδίζονται από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις τους να γνωρίσουν τον εσωτερικό κόσμο τους.
Όσον αφορά στον εαυτό μου, ανέκαθεν βρισκόμουν με το μέρος των ανθρώπων που καταπιέζονται, επομένως και με το μέρος των γυναικών, κάτι που μου επέτρεπε να προσεγγίσω τη γυναικεία ψυχολογία. Να προσεγγίσω, δηλαδή, τη γυναίκα ως ύπαρξη που υφίσταται την καταπίεση σ’ ένα καθεστώς πατριαρχίας…
 -Υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο «ερέθισμα» που σας έκανε να γράψετε αυτές τις 14 ιστορίες των καταπιεσμένων γυναικών;
Το ερέθισμα είναι η ίδια η πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε … Εννοώ αυτά που καθημερινά βλέπουμε και μαθαίνουμε για τις αδικίες σε βάρος των γυναικών, για την άνιση μεταχείριση και την εκμετάλλευσή τους με κάθε τρόπο. Και βεβαίως, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο είναι αυτό που αφορά στις γυναίκες που κακοποιούνται ή βιάζονται. Και πρέπει εδώ να πει κανείς ότι λίγες φορές δικαιώνονται και βρίσκουν συμπαράσταση, όταν καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται για όσα υφίστανται. Αυτό οφείλεται, κατά μεγάλο μέρος, και στις προκαταλήψεις που υπάρχουν σε βάρος των γυναικών. Ότι, δηλαδή, είναι πονηρές, επιπόλαιες, «εύκολες», ότι λένε ψέματα κ.τ.λ.
Ένα άλλο θέμα ήταν και η αντίληψη που επικρατεί για τη γυναίκα- νοικοκυρά. Νομίζω ότι η σημερινή γυναίκα –νοικοκυρά βιώνει ένα αληθινό μαρτύριο, αν σκεφτούμε ότι είναι και εργαζόμενη και μητέρα και σύζυγος. Αν υπολογίσουμε τις ώρες που είναι υποχρεωμένη να «υπηρετεί» όλους τους άλλους, θα βρούμε ότι της μένουν ελάχιστες για να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί.
Ταυτόχρονα, όλο αυτό το φορτίο υποχρεώσεων που σηκώνει την εμποδίζει να έχει μια δραστήρια παρουσία στον κοινωνικό στίβο. Αυτή η κοινωνική παρουσία είναι πάντα υπόθεση των αντρών…
 -Θεωρείτε ότι αυτά τα στερεότυπα, οι αντιλήψεις και οι προκαταλήψεις συνεχίζονται και στις νέες γενιές ή στις μέρες μας η κατάσταση έχει βελτιωθεί;
Η βελτίωση υπάρχει και είναι φανερή, σε επίπεδο οικονομικό και κοινωνικό. Σε επίπεδο σχέσεων, όμως, εξακολουθεί να υφίσταται η ανισότητα, όπως και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Δεν έχουν, βέβαια, την ίδια μορφή και ένταση, όπως πριν από 40 ή 50 χρόνια, όμως ακόμα υπάρχουν… Με βάση το ερώτημα που θέτετε, μπορώ να πω ότι το βιβλίο μου έχει και μια επικαιρότητα, υπό την έννοια ότι, παρά τις εξελίξεις που γνωρίζει η κοινωνία, η στάση της απέναντι στη γυναίκα παραμένει αντιδραστική. Εδώ έχουμε φτάσει στον Άρη, αλλά υπάρχει πάντα και λειτουργεί μια καχυποψία και μια επίμονη αμφισβήτηση της αξίας της. Εξακολουθούν οι άνθρωποι να τη χαρακτηρίζουν μ’ έναν τρόπο προσβλητικό… Οι χυδαιότητες δεν έχουν σταματήσει, τα χυδαία ανέκδοτα παραμένουν πάντα επίκαιρα σε μια ανδρική παρέα. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι παραμένει ένας μηχανισμός καταπίεσης υπόρρητος, αλλά και πολύ φανερός. Παράδειγμα ο τρόπος που κοιτάζουμε μια γυναίκα, ο τρόπος που τη σχολιάζουμε, το «βλέμμα» μας. Υπάρχει ένα βλέμμα υποτιμητικό για μια γυναίκα που περνάει και πρέπει να τη χαρακτηρίσουμε… Με λίγα λόγια, υπάρχει έντονα στις μέρες μας ένας σεξισμός!
  -Μήπως το βιβλίο σας, τελικά, απευθύνεται περισσότερο στους άνδρες;
Απευθύνεται και στους άνδρες οπωσδήποτε… Θα έλεγα ότι είναι μια δοκιμασία γι’ αυτούς. Μπορεί να διαφωνήσουν, μπορεί να αντιδράσουν, αλλά φυσικά μπορεί και να συμφωνήσουν. Μια πιθανή αντίδραση ίσως να την προκαλέσει το γεγονός ότι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και με τις αντιλήψεις που έχουν υιοθετήσει… Αντιμέτωποι με τον τρόπο που οι ίδιοι βλέπουν τη γυναίκα… Πιστεύω, ωστόσο, ότι υπάρχουν άντρες που είναι πολύ ευγενικοί, που στέκονται στο πλευρό των γυναικών τους και τις βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, στο μεγάλωμα των παιδιών… αλλά η πλειοψηφία, τολμώ να το πω, εξακολουθεί να έχει την αίσθηση ότι είναι λίγο πιο πάνω από τις γυναίκες…
Δυστυχώς, διατηρείται μέσα σε εμάς τους άντρες ένα αίσθημα, ας το πούμε, περιφρόνησης ή απαξίωσης της γυναίκας, αποτέλεσμα των ισχυρών στερεότυπων.
Το βιβλίο απευθύνεται και στις γυναίκες εξίσου με τους άνδρες… «Ακουμπά» πάνω σε αόρατες πληγές, για τις οποίες οι γυναίκες δε μιλούν, γιατί ακόμα και αν μιλήσουν, δε θα ακουστούν…
Αν γράφω αυτό το βιβλίο με πολύ μεγάλη αγάπη και σεβασμό για τις γυναίκες, είναι για να επισημανθεί αυτό το τραγικό δράμα… Δε γράφω μια επαναστατική φεμινιστική μπροσούρα που υποστηρίζει τις γυναίκες… Γράφω ως συγγραφέας που οφείλω να αμφισβητήσω την τάξη των πραγμάτων που επικρατεί στις σχέσεις των δύο φύλων… Ως συγγραφέας επιχειρώ, δηλαδή, να ξεσκεπάσω και να φέρω στο φως τα σιωπηλά δράματα που βιώνουν οι γυναίκες. Δράματα, βέβαια, που βασανίζουν και τους ίδιους τους άντρες. Το τραγικό σε όλα αυτά είναι ότι ζευγάρια ερωτευμένα χωρίζουν μέσα σ’ ένα μήνα χωρίς να γνωρίζουν το γιατί. Παντρεμένοι με παιδιά, ευτυχισμένοι, διαλύουν τις οικογένειές τους ξαφνικά, γιατί ακριβώς αγνοούν τι ακριβώς συμβαίνει με τους ίδιους ή αδυνατούν να προσδιορίσουν τις αρνητικές επιρροές που δέχονται από την ίδια τη συντηρητική κοινωνία…
 -Καλύπτετε ιστορίες στο βιβλίο που, αν κάποιος διαβάσει, θα του φανούν οικείες… Τις έχει βιώσει, τις έχει ακούσει, τις ζει στην καθημερινότητα… Γιατί 14 ιστορίες;
Ο αριθμός δεν ήταν 14… Ολοκλήρωσα αρχικά τις 12 ιστορίες… Μετά είναι θέμα το πώς δουλεύει ο κάθε συγγραφέας, πώς αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, υπό ποια οπτική γωνία τα εξετάζει. Δυο ιστορίες μού προέκυψαν μέσα από πραγματικές ιστορίες γυναικών που είχα διαβάσει στον ημερήσιο Τύπο.. Όπως πολύ σωστά είπατε, αυτές τις ιστορίες όλοι τις ζούμε καθημερινά. Γι’ αυτό ακριβώς ξεχωρίζω τις δύο τελευταίες ιστορίες, γιατί είναι αληθινές στο μεγαλύτερο μέρος τους.
  -Οι δικές σας σχέσεις με τις γυναίκες πώς είναι; Είστε σύζυγος, έχετε κόρη…
Πάντα υπήρχε στις σχέσεις μου ο σεβασμός απέναντι στη γυναίκα και η κατανόηση των προβλημάτων της… Αυτό το έζησα πάρα πολύ και με τους μαθητές και τις μαθήτριές μου… Πάντα ήθελα να δώσω μια εικόνα ελευθερίας… Ανέκαθεν πίστευα ότι κάθε γυναίκα πρέπει να έχει το σεβασμό όλων. Ας μην ξεχνάμε ότι χάρη στη γυναίκα διαιωνίζεται ο ανθρώπινος πολιτισμός. Άλλωστε, η ανισότητα και οι διακρίσεις δεν οδηγούν πουθενά.… Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνεται ανάμεσα σ’ ένα «ισχυρό φύλο» και σε ένα «ασθενές φύλο»… Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι η διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει τη γυναίκα. Αν εκτιμήσουμε σωστά αυτή τη διαφορετικότητα, πολλά θα αλλάξουν στις σχέσεις των δύο φύλων…
Όσον αφορά στις σχέσεις μου με τη γυναίκα και την κόρη μου, μπορώ να πω ότι είναι σχέσεις ισοτιμίας. Και οδηγός στις σχέσεις μας αυτές είναι πάντα ο δημοκρατικός διάλογος. Και βεβαίως, απουσίαζαν εντελώς οι προκαταλήψεις και οι όποιες στερεοτυπικές αντιλήψεις, που συνήθως δηλητηριάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.
Τέλος, θα μπορούσα εδώ να πω ότι ένα απλό δείγμα αγάπης και εκτίμησης προς τη γυναίκα μου είναι και το γεγονός ότι το βιβλίο μου το αφιερώνω σε εκείνην.
  -Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του βιβλίου;
Να φέρει στο «φως» την αξία και τη μεγαλοσύνη της γυναίκας… Να αποδείξει ότι η γυναίκα είναι ένα διαμάντι αυτής της ζωής, και πρέπει να αναθεωρήσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντί της. Να κατανοήσουμε ότι είναι μια ελεύθερη ύπαρξη, όπως έχει δικαίωμα… Σκοπεύω, επίσης, σε μια προσέγγιση των δραματικών καταστάσεων που βιώνει η γυναίκα…
Ως συγγραφέας απευθύνομαι στον αναγνώστη ανοίγοντας ένα δρόμο ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει και ο ίδιος, να αναλύσει, να σκεφτεί και να προβληματιστεί για το τι συμβαίνει στον εσωτερικό κόσμο των γυναικών.
Αυτό το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει και τις γυναίκες να αναθεωρήσουν τις σχέσεις με τον εαυτό τους…
 -Τρία χρόνια πλέον μακριά από την εκπαίδευση που «υπηρετήσατε» για χρόνια… Δεύτερο συγγραφικό εγχείρημα… Πώς είναι η ζωή υπό αυτή τη νέα ιδιότητα και πόσο εύκολο είναι σήμερα κάποιος να είναι συγγραφέας;
Πρέπει να υπήρχε από παλιά μια πηγαία επιθυμία … Πάντα αγαπούσα τη Φιλολογία και διάβαζα… Δεν μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο λογοτεχνίας, αν δε διαβάσεις Ιστορία, αν δε διαβάσεις Φιλοσοφία, αν δε διαβάσεις Λογοτεχνία, αν δε διαβάσεις Ψυχολογία… Είχα αυτή την αγάπη και… λίγο την «κλίση» στο να γράφω… Πλέον, βρήκα και περισσότερο χρόνο. Δε θεωρώ ότι είναι εύκολο να γίνει κάποιος συγγραφέας και να διακριθεί ανάμεσα σε δεκάδες φτασμένους συγγραφείς… Δεν έχω κάποια σπουδαία φιλοδοξία. Μου αρκεί να γράφω αυτό που θέλω, με τον τρόπο που θέλω και η πορεία του κάθε βιβλίου, καθώς και η ανταπόκριση των αναγνωστών, θα δείξει το πού μπορείς να πας…
 -Υπάρχει ήδη στο μυαλό σας το επόμενο βιβλίο;
Από τη στιγμή που μπαίνεις στον κόσμο του «συγγραφέα» είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει ένα επόμενο βιβλίο… Πιστεύω ότι όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό υλικό για ένα επόμενο βιβλίο μου.
Του Κώστα Γαζούλη
Παρουσίαση
14 oi zoes.jpg
Το βιβλίο παρουσιάζεται αύριο Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου.
Θα μιλήσουν οι: Βασιλική Σακκά, σχολική σύμβουλος Φιλολόγων Μεσσηνίας και Ευαγγελία Ανδριτσάνου, ψυχοθεραπεύτρια – μεταφράστρια. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Γεωργία Τσαγκαράκη και Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη. Συμμετέχει η πιανίστρια - συνθέτρια Άννα-Μαρία Μουτεβελή
 Λίγα λόγια
30790_103652686346639_3363301_n.jpg
Ο Σταύρος Τσαγκαράκης γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1949. Αποφοίτησε από την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου και το 1967 ήρθε στην Ελλάδα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και από το 1980 μέχρι τον Ιούνιο του 2013 εργάστηκε σε πολλά σχολεία της Μεσσηνίας και τα τελευταία 15 χρόνια στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας, απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Την περίοδο 1983 – 85 ήταν μέλος του Συμβουλίου Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) του Νομού Μεσσηνίας. Τα έτη 1987-88 μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) Τρίπολης.
Αποχαιρέτησε τα σχολεία και τους μαθητές με το βιβλίο «Το όνειρο του καθηγητή Κλήμη», στο οποίο κατέγραψε την εκπαιδευτική του εμπειρία, τις αγωνίες του για την εκπαίδευση και το όνειρό του για ένα άλλο σχολείο.

 
***  Το ρολόι της κεντρικής πλατείας 
Μυστήριο αυτό που συμβαίνει με το ρολόι - δωρεά- στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου και την ώρα που δείχνει. Από τη μία πλευρά, πηγαίνει κατά μία ώρα μπροστά, ενώ από την ανάποδη λειτουργεί σωστά.
Τώρα πώς συμβαίνει αυτό, μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να μας εξηγήσει…  Α.Π. 

*** Παραιτήθηκε ο Μ. Αντωνόπουλος από γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας 
Παραιτήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο γραμματέας του Σώματος, Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», ανοίγοντας θέμα για την ακριβή μεταφορά των τοποθετήσεων των δημοτικών συμβούλων στα πρακτικά, αλλά και την επικύρωση των πρακτικών.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος υποστηρίζει ότι τα πρακτικά των συζητήσεων στο Σώμα περιέχουν κενά και διφορούμενες ερμηνείες. Επίσης, τονίζει ότι πρόσφατα διαπιστώθηκε, όσον αφορά στο θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Νέδοντα, ότι άλλα ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλα έχουν γραφτεί στα πρακτικά.
Την επιστολή παραίτησης του Μιχάλη Αντωνόπουλου ανέγνωσε η προεδρεύουσα, αντιπρόεδρος του Σώματος Μαρία Βεργινάδη, χωρίς να ακολουθήσει καμία αναφορά, σχόλιο ή απάντηση από οποιοδήποτε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ή το δήμαρχο.
Η επιστολή έχει ως εξής:
"Κυρία πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από μια δίχρονη συνεργασία, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Κυρία πρόεδρε, τις τελευταίες συνεδριάσεις, ύστερα από τα συνεχόμενα αιτήματα για την αιτιολογημένη και επιβεβλημένη επικύρωση των πρακτικών, δεν έχετε μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στο αίτημα.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., αμφισβητήθηκε έντονα από συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και δημοτικές παρατάξεις το πρακτικό απόφασης (2/2016) της συνεδρίασης (1/2016) του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα πρακτικά μας αφήνουν κενά, ελλείψεις, ανακολουθίες και διφορούμενες ερμηνείες και, επίσης, προβάλλονται πολλές φορές είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου είτε στα ΜΜΕ που γνωστοποιήθηκε και μάθαμε οι σύμβουλοι ότι άλλο ψηφίζαμε και άλλο έλεγε το πρακτικό.
Το φαινόμενο αυτό της αμφισβήτησης των πρακτικών από δημοτικούς συμβούλους, για ένα σημαντικό τεχνικό έργο που σχετίζεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν είναι αμελητέο ζήτημα.
Τα πρακτικά είναι ευάλωτα σε περίπτωση προσβολής τους, μια και μέχρι σήμερα δεν έχουν τύχη οποιασδήποτε μορφής επικύρωσης.  Κατά την άποψη που έχουμε καταθέσει, θα πρέπει να επικυρώνονται άμεσα στις επόμενες συνεδριάσεις, αφού καθαρογραφτούν και σταλούν, όπως γίνεται και με τις προσκλήσεις των θεμάτων που αφορούν.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει ως προεδρείο να επικυρώσουμε και να υπερψηφίσουμε το νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που θα διευθετούσε με σαφήνεια όλα τα ζητήματα που προκύπτουν με δημοκρατικό τρόπο μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
Επειδή δεν προστατεύεται η ισχύς και η πιστοποίηση των πρακτικών και μπορεί να τύχουν αμφισβήτησης, όπως και έγινε.
Επειδή μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ότι το αξίωμά μου ως γραμματέας δεν έχει να προσφέρει καμιά ουσιαστική η τυπική υπηρεσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους συναδέλφους μου και στους δημότες,
δηλώνω ότι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω ως υπηρεσία στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμοθετημένου οργάνου είναι η παραίτηση από το αξίωμα αυτό και σας καλώ σε κάθε περίπτωση να πράξετε τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία για τα συλλογικά όργανα Α και Β βαθμού των ΟΤΑ».  Α.Π.

*** Παντριφυλιακό συλλαλητήριο με αίτημα την αναστολή των δασικών χαρτών 
Παντριφυλιακό συλλαλητήριο με βασικό αίτημα την αναστολή της διαδικασίας με τους δασικούς χάρτες διεξάγεται σήμερα το πρωί, στις 10.00, στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων, από τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, μετά την απόφαση της ανοιχτής γενική συνέλευσής του το βράδυ της Πέμπτης στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας, συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Με το συλλαλητήριο δίδεται το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα των αγροτών και της κοινωνίας της Τριφυλίας απέναντι στη λαίλαπα της πολιτικής των μνημονίων, τη βαρβαρότητα των μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την εξαθλίωση και τον αφανισμό που υφίστανται. Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής, όλους τους επαγγελματίες, όλους τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλους τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, όλη την κοινωνία, σε ένα ενιαίο, μαζικό και δυναμικό κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, για να αντιπαλέψουν και ανατρέψουν την πολιτική και τα μέτρα που εξαθλιώνουν τον αγροτικό κόσμο και ολόκληρη την κοινωνία.
Αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, έμποροι, επιστήμονες, άνεργοι, άνδρες, γυναίκες, εκπρόσωποι του Δήμου Τριφυλίας, συλλόγων, φορέων, που συμμετείχαν στην ανοιχτή γενική συνέλευση, δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών, που, αντί να επιλύσουν προβλήματα και να βάλουν τάξη, προκαλούν ακόμη περισσότερα και χειρότερα, καταστρέφουν περιουσίες και μόχθους ζωής, εξαφανίζουν αγροτική γη και στερούν εισοδήματα από ανθρώπους και οικογένειες.
Παράλληλα, με το βαρύτατο τέλος για την υποβολή αντιρρήσεων, «χαρατσώνονται» άγρια οι άνθρωποι που με τους δασικούς χάρτες, όπως αναρτήθηκαν, χάνουν περιουσίες και μόχθους των ιδίων και των οικογενειών τους.
Συμπαραστάτης του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων είναι και ο Δήμος Τριφυλίας, όπως τόνισαν σε σύντομους χαιρετισμούς τους ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, καθώς και σύλλογοι και φορείς της Τριφυλίας.
Σήμερα, στο συλλαλητήριο, θα συναποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους για το ασφαλιστικό και φορολογικό, το κόστος παραγωγής και τα άλλα σοβαρά ζητήματα και προβλήματα που υφίστανται εξαιτίας των αλλεπάλληλων μέτρων που τους επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
«Πολεμάγαμε για αξιοπρέπεια. Τώρα πολεμάμε για την επιβίωση. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα. Να βγούμε στους δρόμους για να πιέσουμε και ανατρέψουμε την πολιτική που μας ξεκληρίζει», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης, στη γενική συνέλευση το βράδυ της Πέμπτης. Απ’ την αρχή επισήμανε πως «είναι συνέλευση προσδιορισμού των κινητοποιήσεων. Όλη η Ελλάδα είναι ανάστατη με όλα τα μέτρα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Μέχρι τώρα είχαμε το φορολογικό, το ασφαλιστικό και λέγαμε ότι μας ξεκληρίζουν και θέλουν να μας βγάλουν από τη γη μας. Ήρθε αυτό να το επιβεβαιώσει, το νέο έκτρωμα, κατά την άποψή μας, το λεγόμενο Δασολόγιο, οι δασικοί χάρτες. Ο Σύλλογος διοργανώνει συλλαλητήριο το Σάββατο, στην πλατεία των Γαργαλιάνων, με όλους τους φορείς. Δήμος, Αγροτικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος, όλοι οι φορείς, όλοι μας, γιατί όλοι μας εξαρτιόμαστε από την αγροτική οικονομία. Αν τελειώσει αυτή, χαθήκαμε όλοι. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να πάμε μπροστά με μια ψυχή, μαζικά στον αγώνα, γιατί μόνο ο αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα». Ακολούθως, χαιρέτισαν την εκδήλωση. δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και της κοινωνίας ολόκληρης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος.
Στη συνέχεια αναλύθηκαν διεξοδικά ζητήματα σχετικά με τους δασικούς χάρτες από τον τεχνικό σύμβουλο του Αγροτικού Συλλόγου, πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας, αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό, Νίκο Αναστασόπουλο και τη νομική σύμβουλο του Αγροτικού Συλλόγου, δικηγόρο Βάσω Μαρίνη, όπως και ζητήματα του ασφαλιστικού και φορολογικού από εκπρόσωπο του Συλλόγου Λογιστών.
Σε τοποθετήσεις που έγιναν κατατέθηκε η βούληση όλων για ενωτικό και μαζικό αγώνα που αποτελεί μονόδρομο, ωστόσο εκφράστηκαν προβληματισμοί και διάφορες προτάσεις για τα αιτήματα αλλά και τη μορφή των κινητοποιήσεων, ώστε να μην προκαλείται ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός και, επίσης, να μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.
Ο Κώστας Μίχος επισήμανε ότι η ΕΚΧΑ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, τονίζοντας ότι ουσιαστικά είναι «ιδιώτης» εκείνος που φτιάχνει τους χάρτες.
«Η μήτρα των προβλημάτων είναι η Ε.Ε. Τέρμα και τελεία», σημείωσε ο αγρότης Βασίλης Σπυρόπουλος από τα Φιλιατρά, προσθέτοντας ότι «οι αγρότες και οι άμεσα θιγόμενοι συντοπίτες μας, που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, που είναι οικοδόμοι που δεν έχουν δουλειά, πρέπει όλοι από κοινού με τον αγροτικό κόσμο να στήσουμε αντιστάσεις και να τους ανατρέψουμε, γιατί δεν υπάρχει ελπίδα…».
Ο Νίκος Αθανασόπουλος σημείωσε πως ο αγώνας δεν είναι μόνο των αγροτών, αλλά όλης της κοινωνίας και τόνισε: «Να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και με άλλες μορφές αγώνα σε γραφεία βουλευτών, εφορίες, τράπεζες και ό,τι προκύψει».
Ο Πάνος Παγάνης τόνισε πως πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ ένα αίτημα που έχουν: «Πέρυσι, έπειτα από 45 μέρες, κάποιοι συνάδελφοι στο δρόμο κι εμείς κοντά στις 20 – 25, ένα πράγμα πετύχαμε. Ένα πράγμα που το ζητάγαμε χρόνια εμείς οι αγρότες. Την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας. Και το πετύχαμε με το 50% να έχεις την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, που κανονικά θα έπρεπε να είναι το 70% και το 80%. Φτάσαμε να πάρουμε το 50%. Πάνω σε αυτό το 50% στήθηκε και αυτή η έκπτωση φόρου. Ειδικά τα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας μιλάνε να το χάσουμε και αυτό το 50%, να ξαναγυρίσουμε στο 30%... Πρέπει να καθαρίσει κάπου το θέμα. Ποιος είναι ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και ποιος είναι ετεροεπαγγελματίας».
Ο Γιώργος Μαυροειδής επισήμανε πως όσα υφίστανται είναι απόρροια της πολιτικής της Ε.Ε. σημειώνοντας πως «μόνο μέσα απ’ τον αγώνα και μαζί τ’ άλλα μπλόκα μπορούμε να έχουμε μια κατάκτηση».
Ο Νίκος Αναστασόπουλος επισήμανε ότι «όσα ακούσαμε για ασφαλιστικό και φορολογικό, για δασικούς χάρτες, για κόστος παραγωγής και τα μέτρα, είναι ο επικήδειός μας. Μην έχουμε αυταπάτες, δε θα επιβιώσει κανείς. Χρειάζεται ενότητα και ανατροπή».
«Το βασικό όπλο του αγρότη είναι το τρακτέρ. Οπότε, συνάδελφοι, το Σάββατο στην πλατεία, η πρότασή μας είναι: όσοι έχουν τη δυνατότητα, όλοι στην πλατεία με τα τρακτέρ και εκεί θα αποφασίσουμε!», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης.
Σε ανακοίνωση – κάλεσμα, δε, του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για το σημερινό συλλαλητήριο αναφέρεται: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων ανακοινώνει ότι, μετά την επιτυχημένη συνέλευση της Πέμπτης, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, αποφάσισε ομόφωνα την οργάνωση ενός συλλαλητηρίου για την ανάρτηση των δασικών χαρτών, που θα γίνει το Σάββατο 28-1-2017 και ώρα 10.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων. Όλοι πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρών για να επανεξεταστεί το θέμα του Δασολογίου. Παράλληλα, όπως τονίστηκε στη συνέλευση από λογιστές, τοπογράφους και νομικούς που αναφέρθηκαν στο ασφαλιστικό – φορολογικό, καταλάβαμε λίγο-πολύ όλοι ότι μας περιμένουν μαύρες σημαίες. Συνάδελφοι, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μόνο με αγώνες και αποφασιστικές κινητοποιήσεις μπορούμε να απαντήσουμε στην κυβέρνηση, που μας πηγαίνει για ξεκλήρισμα».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο υπέκλεψε στοιχεία 1.500 πελατών 
Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση υποκλοπής και παράνομης επεξεργασίας δεδομένων και στοιχείων πιστωτικών καρτών, μεγάλου αριθμού Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση πλήθους απατηλών διαδικτυακών συναλλαγών.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 30χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και παράβασης των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα .
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία νομίμου εκπροσώπου εταιρίας, που διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα, σύμφωνα με την οποία τον Οκτώβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε απατηλή ηλεκτρονική αγορά προϊόντων, με χρήση πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία της οποίας είχαν υποκλαπεί από τον κάτοχό της.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του δράστη, ενώ παράλληλα προέκυψε η εμπλοκή του σε πλήθος απατηλών συναλλαγών – παραγγελιών, από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο δράστης, εκμεταλλευόμενος τη θέση εργασίας του σε επιχείρηση, καθώς εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ το καλοκαίρι σε ξενοδοχείο της Σαντορίνης, υπέκλεψε το σύνολο του πελατολογίου, (1.500 άτομα) με τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους, για το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2016.
Από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2016, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των καρτών, προέβη, είτε ο ίδιος, είτε χρησιμοποιώντας τρίτα-παρένθετα πρόσωπα, σε 40 απατηλές συναλλαγές – παραγγελίες προϊόντων, συνολικής αξίας τουλάχιστον 8.000 ευρώ. Οι απατηλές ηλεκτρονικές συναλλαγές, αφορούσαν κυρίως αγορά περιφερειακών ειδών και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Αναφορικά με τα παρένθετα πρόσωπα, διακριβώθηκε πως ο δράστης χρησιμοποιούσε τους λογαριασμούς σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας, τουλάχιστον τριών άλλων ατόμων, τους οποίους προηγουμένως είχε εξαπατήσει για να αποκτήσει τα στοιχεία σύνδεσης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 900 αρχεία με προσωπικά δεδομένα Ελλήνων και αλλοδαπών υπηκόων, στα οποία περιέχονται μεταξύ άλλων και τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών
περιφερειακά είδη και εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (μητρικές πλακέτες, οθόνη, μνήμες RAM , τροφοδοτικό, σκληροί δίσκοι, επεξεργαστές, κάρτα γραφικών, ποντίκι, ακουστικά και σύστημα υδρόψυξης), καθώς και δύο αφαιρούμενοι δίσκοι USB Stick .
Από την μέχρι τώρα έρευνα, ο αριθμός των καρτών που φέρεται να έχει υποκλέψει ο δράστης ανέρχεται στις 1.500, ενώ εκτιμάται ότι τα αρχεία που βρέθηκαν, αφορούν σε τουλάχιστον 1.900 άτομα. Από αυτούς όλους τουλάχιστον 15 άτομα ζημειώθηκαν και πολλοί άλλοι που είχαν σύστημα ειδοποίησης συναλλαγών με sms από τις τράπεζές τους, στα κινητά τους τηλέφωνα, αντιλήφθηκαν εγκαίρως την απάτη σε βάρος τους και αμφισβήτησαν εξίσου εγκαίρως τις συναλλαγές αυτές.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. Οι έρευνες για την διακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητας του συλληφθέντα συνεχίζονται, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ελληνικά Τραπεζικά Ιδρύματα και Εμπόρους Ηλεκτρονικών Καταστημάτων.
Σημειώνεται, ότι η παραπάνω περιγραφόμενη μεθοδολογία δράσης εμπίπτει στην κατηγορία των απατών που διαπράττονται χωρίς τη φυσική παρουσία καρτών πληρωμής (card not present fraud) και εντάσσεται στις συνεχιζόμενες δράσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταπολέμηση των απατών στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου (e – commerce).
Βεβαίως, τονίζεται ότι περιπτώσεις όπως αυτή αποδεικνύουν την επισφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που ακόμα και αν η πλατφόρμα που γίνονται οι συναλλαγές αυτές είναι ασφαλής, όπως στην περίπτωση του ξενοδοχείου που το booking γινόταν ηλεκτρονικά, ο άνθρωπος που το χειριζόταν ήταν κλέφτης.
Δηλαδή στο τέλος ο καταναλωτής βασίζεται στην τιμιότητα ή όχι του υπαλλήλου που βρίσκεται στο ταμείο, όμως στο σημείο αυτό, αξιωματικοί της Δίωξης τονίζουν, ότι πρέπει και το σύστημα επιλογής τέτοιων υπαλλήλων από τις εταιρείες να γίνεται με αυστηρά κριτήρια, να υπογράφονται συμβόλαια εμπιστευτικότητας και να αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες εταιρεία και υπάλληλος στην περίπτωση που κάποιοι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο πελάτη τους διαρρεύσει ή χρησιμοποιηθεί παράνομα.
Ενδεικτικά, οι ίδιοι αξιωματικοί αναρωτιούνται για το πόσο πραγματικά είναι έτοιμη η κοινωνία να χειριστεί την τεχνολογία με ασφάλεια και τις τραπεζικές κάρτες ακόμα και τις κάρτες υγείας που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και εμπεριέχουν πολύ σοβαρά προσωπικά δεδομένα στα αρχεία τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD     Μέσω twitter : @ CyberAlertGR    news247.gr

***  Μηδενικές καταβολές κέρδισε πολύτεκνη οικογένεια για το υπερχρεωμένο της νοικοκυριό 
Μηδενικές καταβολές έως το Μάρτιο του 2019 κέρδισε νεαρό ζευγάρι με 4 παιδιά που προσέφυγε  στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για να ρυθμίσει τις οφειλές του.
Το ζευγάρι κατάφερε, επίσης, να διασώσει την κύρια κατοικία του και από 98.339,7 ευρώ που είναι το σύνολο των οφειλών του, θα πληρώσει 57.666 ευρώ.
  Οφειλές
Πρόκειται για έναν 38χρονο και μια 41χρονη, που έχουν 4 ανήλικα παιδιά. Ο άντρας εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος, αλλά το 2014 απολύθηκε. Η σύζυγός του εξασφαλίζει από τη δουλειά της 250 ευρώ το μήνα, ενώ παίρνει και 175 ευρώ το μήνα επίδομα πολυτεκνίας. Αναγκαστικά συνδράμουν το ζευγάρι οι οικογένειές τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις βιοποριστικές τους ανάγκες. Έχουν δε ένα αγρόκτημα από το οποίο εξασφαλίζουν το ελαιόλαδο που χρειάζονται. Πριν από το 2011 το εισόδημα του ζευγαριού ήταν περίπου 1.500 ευρώ, χωρίς το επίδομα πολυτεκνίας.
Από κοινού έχει οφειλές από δάνεια ύψους 26.231,32 ευρώ, καθώς και 25ετές δάνειο 72.108,38 ευρώ από τον πρώην ΟΕΚ για την αγορά του σπιτιού όπου κατοικεί η οικογένεια, εμβαδού 85 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 72.081,68 ευρώ
 Ρύθμιση
Σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά τους στοιχεία, η γυναίκα έχει την πλήρη κυριότητα  ποσοστού 11,10% ελαιοπεριβόλου με 80 ελαιόδενδρα και ποσοστό 33,33% από ένα οικόπεδο 142 τ.μ.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι από το 2011 το ζευγάρι έχει περιέλθει σε αδυναμία να αποπληρώσει τις οφειλές του.
Παράλληλα, κρίνει πως δε χρειάζεται επανεξέταση της υπόθεσης, καθώς δεν αναμένεται αύξηση των εισοδημάτων του, ενώ σε περίπτωση που κάτι αλλάξει από τα δεδομένα αυτά, οι ίδιοι σε προθεσμία ενός μήνα πρέπει να το γνωστοποιήσουν στη γραμματεία του δικαστηρίου.
Έτσι, αποφασίσθηκε μέχρι το Μάρτιο του 2019 οι καταβολές να είναι μηδενικές, ενώ για τη διάσωση του σπιτιού, από το Μάρτιο του 2019 και για διάστημα 300 μηνών, θα καταβάλλουν ο καθένας 96,11 ευρώ.
Για το υπόλοιπο των οφειλών τους, μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης, απαλλάσσονται.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Μέσα στο Φεβρουάριο ξεκινά η μετακόμιση της Διεύθυνσης Μεταφορών 
Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η μετακόμιση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών από το μισθωμένο κτήριο που στεγάζονται τώρα στη μαρίνα της Καλαμάτας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Η συγκεκριμένη Διεύθυνση είναι η πρώτη που θα επιστρέψει στο Διοικητήριο, μετά τη μετακόμιση των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο.
Για τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα 35.000 ευρώ και στόχος είναι η εξοικονόμηση αυτών των χρημάτων.
Στο ισόγειο του Διοικητηρίου, εκεί που μέχρι πριν από λίγους μήνες στεγαζόταν το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, πιθανότατα θα στεγασθεί τώρα το Τμήμα Διπλωμάτων του υπουργείου Μεταφορών, καθώς είναι μια υπηρεσία που δέχεται μεγάλο όγκο κοινού.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους χώρους που έχουν ελευθερωθεί στο Διοικητήριο, πολλά θα εξαρτηθούν από τη δικαστική «διαμάχη» Περιφέρειας και Δημοσίου για την κυριότητα του κτηρίου.
Πρωτόδικα η Περιφέρεια είχε χάσει την κυριότητα του κτηρίου, όμως έχει ασκήσει έφεση, η οποία εκδικάζεται το Μάιο. Από την απόφαση που θα εκδοθεί τότε θα εξαρτηθεί και το αν το Δημόσιο θα απαιτήσει να στεγάσει κι αυτό δικές του υπηρεσίες που τώρα βρίσκονται σε μισθωμένα κτήρια ή όχι.  Β.Β.

*** Σε 4 ΛΕΠΤΑ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ των ΚΟΜΜΑΤΩΝ για τις 'ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ'... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Καλό είναι να θυμόμαστε διότι ξεχνάμε. Η Ελλάδα αλλάζει το Εκπαιδευτικό της Σύστημα και εντάσσει τη διάκριση του βιολογικού (sex) και του κοινωνικού φύλου (gender) δηλαδή των έμφυλων ταυτοτήτων. Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Κυριάκος Βελόπουλος αποδομεί όλη την αυταρχικότητα του πολιτικού συστήματος.
Δείτε το βίντεο. Κυριάκος Βελόπουλος: Εγκύκλιος στα γυμνάσια για "έμφυλες ταυτότητες" - (ALERT 26.1.2017) , https://youtu.be/VCFwZx4KJF0  .-

Όλη η εγκύκλιος ΕΔΩ.

~ Οι σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις υλοποιούνται στο σύνολό τους στη διάρκεια του σχολικού ωρολογίου προγράμματος. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο πλαίσιο του διδακτικού τους ωραρίου και του ωρολογίου προγράμματος   κάθε τάξης  οργανώνουν δραστηριότητες
 που απευθύνονται στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, οι οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τα περιεχόμενα του Φακέλου Εκπαιδευτικού Υλικού που θα είναι στη διάθεση των σχολείων. Στις μαθησιακές δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνονται εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώνεται με    συζήτηση
 ή άλλη δράση, σύντομα βιωματικά εργαστήρια (έως 6 διδακτικές ώρες) με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου, συζητήσεις στην ομάδα  , σύντομα σχέδια εργασίας ( project) κ.ά. Επιπλέον,
μπορούν να προσκληθούν εκπρόσωποι φορέων  από σχετικό Κατάλογο που έχει συγκροτήσει το ΙΕΠ για τον σκοπό αυτό προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου  ή να υλοποιήσουν σχετικές βιωματικές δραστηριότητες κ.λ.π. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι ακόλουθες δυνατότητες:  α. Για την εφαρμογή των παραπάνω ο Σύλλογος Διδασκόντων μπορεί να μεταβάλει στον βαθμό που χρειάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας, διατηρώντας όμως για κάθε εκπαιδευτικό τον συνολικό αριθμό διδακτικών ωρών που έχει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Κάποιες δράσεις μπορεί να είναι κοινές για περισσότερα από ένα  τμήματα ή και τάξεις του σχολείου, κάποιες άλλες να αναπτύσσονται παράλληλα σε τμήματα ή τάξεις ή και να αφορούν αποκλειστικά ένα τμήμα του σχολείου.
Η επιλογή των δραστηριοτήτων δεν είναι υποχρεωτικό να συνδεθεί με συγκεκριμένες ενότητες
από τα μαθήματα  που διδάσκονται σε κάθε τάξη.  β. Εναλλακτικά,
η διδασκαλία των μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος μπορεί να διατηρηθεί με την προϋπόθεση να δημιουργηθούν οι κατάλληλες διασυνδέσεις και προεκτάσεις με το περιεχόμενο της Θεματικής Εβδομάδας
, αξιοποιώντας  οδηγίες και υλικό από τον Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού, (όπως σχέδια μαθήματος, δραστηριότητες, σύντομα σχέδια εργασίας και βιωματικές δράσεις) που είτε θα    αντικαταστήσουν   τη   διδασκαλία   μιας ενότητας του   μαθήματος  είτε  θα αποτελούν  προέκταση αυτής . Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογος Διδασκόντων συζητά και αποφασίζει με ποιον τρόπο θα υλοποιηθεί η θεματική εβδομάδα λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τους διαθέσιμους πόρους της σχολικής μονάδας. Παράλληλα,   δύνανται    να
  διοργανωθούν    εντός   του   σχολείου   και   απογευματινές  δράσεις ενημέρωσης     και
  ευαισθητοποίησης   των   γονέων   με   τη   συμμετοχή   του   Συλλόγου   Γονέων  και Κηδεμόνων. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί σε εθελοντική βάση. Επισημαίνεται   ότι  αφενός οι μαθητές/τριες υποχρεούνται να παρακολουθούν κανονικά τις δράσεις της εβδομάδας, αφετέρου ότι κατά την υλοποίηση δράσεων
  για   τους   μαθητές/- τριες  από  εκπροσώπους   συνεργαζόμενων   φορέων   η παρουσία του/της  διδάσκοντα/διδάσκουσας κάθε τμήματος είναι
υποχρεωτική . 2. Φάκελος Εκπαιδευτικού Υλικού και  Κατάλογος Φορέων
 Το ΙΕΠ θα υποστηρίξει τη σχολική μονάδα με «Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού». Το περιεχόμενο του φακέλου   περιλαμβάνει   εκπαιδευτικά   προγράμματα   μικρής   διάρκειας
  και   εκπαιδευτικό   υλικό τα οποία  θα μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των
  δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  των μαθητών και μαθητριών
  από   εκπαιδευτικούς του σχολείου. Επιπροσθέτως, έχει διαμορφωθεί με ευθύνη του
  ΙΕΠ κατάλογος φορέων και υπηρεσιών με τους οποίους μπορεί να αναπτύξει συνεργασία
  η σχολική μονάδα στο πλαίσιο υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας.Ο Φάκελος Εκπαιδευτικού Υλικού και ο Κατάλογος Φορέων έχουν αναρτηθεί σε ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα στο ΙΕΠ. 3. Χρόνος υλοποίησης  Η Θεματική Εβδομάδα θα υλοποιηθεί στα Γυμνάσια της χώρας κατά το δεύτερο τετράμηνο του σχολικού έτους . Ο Σύλλογος Διδασκόντων θα επιλέξει ποια από τις εργάσιμες εβδομάδες του δεύτερου τετραμήνου θα αφιερωθεί στη συγκεκριμένη θεματική . Κατά τη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας οι σχετικές δράσεις καλύπτουν όλες τις διδακτικές ώρες του πρωινού ή του εσπερινού σχολικού ωραρίου. 4. Διαδικασίες Σχεδιασμού της Θεματικής Εβδομάδας Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων ενημερώνουν σε ειδική
  συνεδρίαση τους Συλλόγους  Διδασκόντων των σχολείων. Στη συνεδρίαση αυτή ορίζεται Συντονιστική Ομάδα  .Ο .) δύο έως τριών μελών που αναλαμβάνει την ευθύνη

  για τον σχεδιασμό της Θεματικής Εβδομάδας στο σχολείο, αποτελούμενη από
  εκπαιδευτικούς οι oποίοι επιθυμούν να αναλάβουν σχετικές αρμοδιότητες.  Η Σ . Ο . δέχεται ατομικές ή ομαδικές προτάσεις από τους/τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, συμβουλεύεται εφόσον το κρίνει απαραίτητο τους/τις
  Υπευθύνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής 

Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων) ή/και των Συμβουλευτικών Σταθμών

  Νέων και υποβάλλει στο Σύλλογο Διδασκόντων  μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2017

 συγκεκριμένη πρόταση –σχέδιο υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας, υπόδειγμα του οποίου επισυνάπτεται στην παρούσα εγκύκλιο(σε ηλεκτρονική μορφή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ). Εναλλακτικά, ο σχεδιασμός της Θεματικής Εβδομάδας μπορεί να ανατεθεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων στον/στην υποδιευθυντή/ντρια ή στον/στην εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία.Το εγκεκριμένο από τον

 Σύλλογο Διδασκόντων τελικό Σχέδιο Υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας κοινοποιείται   στους/στις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων  και Συμβουλευτικών

 Σταθμών Νέων, καθώς επίσης και στον/στην αρμόδιο/α Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου  έως 10 Φεβρουαρίου 2017 προκειμένου να υπάρξει, ενδεχομένως, ανατροφοδότηση από την πλευρά τους Επισημαίνεται ότι η σύνταξη
  του   Σχεδίου Υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας είναι υποχρεωτική  Όλες οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στο σχολείο κατά τη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας υλοποιούνται χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.  5. Παροχή υποστήριξης σε επίπεδο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Η εν λόγω πρωτοβουλία θα υποστηριχτεί από τους/τις   Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων και των Συμβουλευτικών  Σταθμών Νέων των οικείων Διευθύνσεων  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, οι οποίοι παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στα σχολεία.
   Οι Υπεύθυνοι/ες  Σχολικών Δραστηριοτήτων και Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων συναποφασίζουν για τον τρόπο και τη διαδικασία με την οποία θα παράσχουν την υποστήριξή τους στα σχολεία εφόσον  αυτά τη ζητήσουν. Επιπροσθέτως, οι
  Υπεύθυνοι/ες   Σχολικών Δραστηριοτήτων και των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων, σε
  περίπτωση που προσκληθούν, μπορούν να συμμετέχουν σε ενημερωτικές δράσεις και
  εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων ή και των μαθητών/τριών έκαστης σχολικής μονάδας. 6. Αποτίμηση της εφαρμογής της Θεματικής Εβδομάδας

 Η εφαρμογή της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια της χώρας κατά το σχολικό έτος 2016-17 έχει μεταβατικό χαρακτήρα. Τα αποτελέσματά της θα αποτιμηθούν από το

  ΙΕΠ προκειμένου  να εκτιμηθεί η δυνατότητα διεύρυνσης της εφαρμογής και σε άλλα θεματικά αντικείμενα ή και άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι εμπλεκόμενοι στη δράση θα συμπληρώσουν για το σκοπό αυτό σχετικά ερωτηματολόγια που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ.  Συν.: ένα (1) ηλεκτρονικό αρχείο   word. Εσωτερική διανομή:

1. Γραφείο Υπουργού


 Γραφείο Γ. Γραμματέα


 Γενική Δ/νση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


 Δ/νση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Γ΄ 


Τμήμα


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΒΛΟΥ   

***
*** ΓΕΛΑΝΕ και τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ! Θα μειώσει, ο Μητσοτάκης, τον ΕΝΦΙΑ αλλά...δεν ξέρει πώς...
~  Σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, για τις σκέψεις του πάνω στην αγορά ακινήτων.
«Η ελληνική αγορά ακινήτων» είπε ο κ. Μητσοτάκης «παρουσιάζει μια σειρά από επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να αναστρέψουν τις σημερινές αρνητικές προσδοκίες. Για να μετατραπούν, όμως, οι ευκαιρίες σε έργα απαιτείται άλλη πολιτική που θα υπερβαίνει υφιστάμενα εμπόδια και δεν θα προσθέτει νέα».
Η είδηση λοιπόν είναι ότι «Δεσμεύτηκα για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στην πρώτη διετία, που αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων… Μείωση φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, από 29% και του φόρου στα μερίσματα στο 5%, από 15%».
Πώς θα επιτευχθεί αυτό. Με ένα πρόγραμμα που ακόμα επεξεργάζονται. «Στη Νέα Δημοκρατία, δουλεύουμε σε ένα σχέδιο που θα δώσει στην οικονομία μας ώθηση με σύνθετες πολιτικές κινήτρων, ξένων επενδύσεων, συμπράξεων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα».
Κατά συνέπεια. Η Νέα Δημοκρατία δε θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ (συγκρατήθηκαν στην παροχολογία) αλλά θα τον μειώσει. Πώς θα το πετύχει αυτό… άγνωστο ακόμα. Όχι άγνωστο σε εμάς. Άγνωστο σε αυτούς…

*** ΕΧΟΥΝ και ΘΡΑΣΟΣ!Όχι μόνο δεν κατήργησαν τον ΕΝΦΙΑ αλλά ζήτησαν και...

~ Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Σωκράτης Φάμελλος, του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ. Μόνο που ο κος Φάμελλος, αρχικά τους ΄κούφανε’, τους εξόργισε και φυσικά αποδοκιμάστηκε.
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως "θα πρέπει να επιστρέψουμε σε μια περίοδο δικαιοσύνης και τιμιότητας".
video : Αποδοκιμασίες σε Φάμελλο  , https://youtu.be/wb7lt6852jA .-
~  Εκείνη ακριβώς τη στιγμή οι παρευρισκόμενοι τον αποδοκίμασαν έντονα, με τον ίδιο να σπεύδει να διευκρινίσει πως δεν αναφερόταν στους ιδιοκτήτες ακινήτων.
O δεύτερος γύρος προήλθε όταν ο κος Φάμελλος ζήτησε την δημιουργία μετώπου για να αποκρούσει η κυβέρνηση τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα και φυσικά αποδοκιμάσθηκε εκ νέου.

***  ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ! Η 'ΚΡΥΦΗ' παγίδα που σας απομυζά...

~ Tον κίνδυνο να χρεωθούν άδικα με υπέρογκους φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, άνεργοι, περιστασιακά απασχολούμενοι, ακόμη και άποροι πολίτες. Αυτό θα γίνει αν εφαρμοστούν ως έχουν οι διατάξεις του νόμου 4446/2016 που προβλέπουν την υποχρέωσή τους να καλύπτουν με δαπάνες εξοφληθείσες είτε διά «πλαστικού» ή «ηλεκτρονικού» χρήματος είτε τοις μετρητοίς ποσοστά από 10% έως και 18,75% του ετήσιου εισοδήματός τους.
Το γιατί
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, αιτία είναι το γεγονός ότι το συνολικό ετήσιο εισόδημα το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ποσού δαπάνης που πρέπει να καλύπτεται με ηλεκτρονικές πληρωμές μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το πραγματικά αποκτηθέν, αν τα τεκμήρια προσδιορίζουν το ύψος του σε υψηλότερο επίπεδο.
Το υπουργείο Οικονομικών με τις διατάξεις του άρθρου 68 του ν. 4446/2016 που ισχύουν ήδη από την 1η Ιανουαρίου θέσπισε ισχυρά κίνητρα για τη χρησιμοποίηση των χρεωστικών, των πιστωτικών καρτών και της ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών οι οποίοι αποκτούν εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ή αγροτικές δραστηριότητες.
Τι χρειαζόμαστε...
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 68 του ν. 4446/2016, που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους:
1) Οι φορολογούμενοι οι οποίοι αποκτούν εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, για να δικαιούνται της ετήσιας έκπτωσης φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ, υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν δαπάνες συνολικού ύψους από 10% έως και 18,75% του συνολικού ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος του έτους 2017 με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Ειδικότερα:
- Όσοι έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ πρέπει να καλύψουν το 10% του εισοδήματος αυτού με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ.
- Μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ πρέπει να καλύψουν ποσοστό 10% του τμήματος του εισοδήματός του μέχρι τις 10.000 ευρώ και ποσοστό 15% του τμήματος πάνω από τις 10.000 ευρώ με δαπάνες μέσω καρτών ή για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου μέχρι ποσού 1.900-2.100 ευρώ.
- Για ετήσιο φορολογητέο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ οι φορολογούμενοι πρέπει να καλύψουν ποσοστό 10% του τμήματος εισοδήματός του μέχρι τις 10.000 ευρώ, ποσοστό 15% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τις 10.000 και έως τις 30.000 ευρώ και ποσοστό 20% του τμήματος πάνω από τις 30.000 ευρώ με δαπάνες μέσω καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μεθόδων για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου των 1.800-2.000 ευρώ.
2) Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού δαπάνης με τέτοιου είδους μέσα πληρωμής, ο φορολογούμενος θα επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού.
3) Εξαιρούνται από την υποχρέωση πληρωμής των δαπανών με «πλαστικό χρήμα» ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα οι συνταξιούχοι ηλικίας 70 ετών ή μεγαλύτερης, καθώς και οι ανάπηροι κατά ποσοστό 80% και άνω. Ομως κι αυτές οι κατηγορίες φορολογουμένων υποχρεούνται να καλύπτουν τα παραπάνω ποσοστά με δαπάνες πληρωθείσες με μετρητά, προσκομίζοντας και τις σχετικές αποδείξεις.
Η παγίδα
Οι παραπάνω διατάξεις, λοιπόν, κρύβουν μια μεγάλη παγίδα υπερφορολόγησης. Και συγκεκριμένα κρύβεται πίσω από τη φράση "ετήσιο φορολογητέο εισόδημα".
Ως "ετήσιο φορολογητέο εισόδημα" για τον υπολογισμό του απαιτούμενου ποσού δαπανών το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί είτε με πληρωμές σε "πλαστικό" ή ληεκτρονικό χρήμα, είτε με πληρωμές σε μετρηρά, θα λαμβάνεται υπόψη από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το μεγαλύτερο ποσό μεταξύ:
- του συνολικού δηλούμενου "ετήσιου εισοδήματος" απί μισθωτές υπηρεσίες για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ή από αγροτικές δραστηριότητες για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και
- του προσδιοριζόμενου βάσει τεκμηρίων "ετήσιου εισοδήματος", το οποίο φορολογείται επίσης με βάση την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων.  Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

***  HXHΡΟ «ΝΕΙΝ» ΣΟΙΜΠΛΕ! Θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη;..

~  Η γερμανική Handelsblatt δημοσίευσε άρθρο πως η Ευρωπαική Επιτροπή διαμορφώνει πρόταση για ‘πακετάρισμα’ του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης με ένα νέο χρηματοπιστωτικό εργαλείο, που θα αποκαλείται «Ασφαλές Ευρωπαϊκό Ομόλογο» (European Safe Bond).
Σκοπός των ομολόγων αυτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι να μειώσουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας χωρών της Ευρωζώνης ή τη μετάδοση κρίσεων μέσω των τραπεζών.
Ωστόσο, στη Γερμανία υπάρχουν ήδη αντιδράσεις σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών έχει προειδοποιήσει με επιστολή τον υπουργό, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η πρόταση αυτή αντιστοιχεί με την καθιέρωση «ευρωομολόγων από την πίσω πόρτα».
Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη διαμηνύσει στις Βρυξέλλες ότι είναι αντίθετη με την πρόταση, σύμφωνα πάντα με διπλωμάτες της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όμως, έχει προφανώς τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία έχει συστήσει ομάδα εργασίας που θα δημοσιεύσει έκθεση δύο ημέρες πριν από τη λευκή βίβλο της Κομισιόν, αναφέρει το δημοσίευμα.

***  ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ το ΧΡΕΟΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕ...

~ Η είδηση έχει παίξει ελάχιστα στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Ελάχιστα έπαιξε μία είδηση που στην ουσία αποκαλύπτει ‘κρυφό’ χρέος της χώρας μας, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.
Ο κ. Ντράγκι ανέφερε τις προάλλες  ότι “σε περίπτωση που μία χώρα εγκαταλείψει το ευρω-σύστημα, η κεντρική της τράπεζα θα πρέπει να αποπληρώσει όλες της τις υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…”. Αυτό μεταφράζεται σε, περίπου 73 δις, για την Ελλάδα με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2016 και (για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος) 380 δις ευρώ για την Ιταλία.

Επισήμως το Target 2 είναι το σύστημα πληρωμών του Ευρωσυστήματος μέσω του οποίου πραγματοποιείται “σε συνεχή χρόνο ο ακαθάριστος και αμετάκλητος διακανονισμός των πληρωμών σε ευρώ…”. Πρόκειται (για την Ελλάδα ειδικά) για τα χρήματα που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με σκοπό την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας (ή όποιας άλλης) από το Ευρώ, τότε σύμφωνα με τον κο Ντράγκι τα χρήματα αυτά είναι απαιτητά. Από τη στιγμή που ο έλεγχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας θα βρίσκεται εκ νέου σε ελληνικά χέρια, το χρέος αυτό θα βαρύνει το Ελληνικό Κράτος.
Πρέπει να τονίσουμε πως η δήλωση αυτή του Ντράγκι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλη την Ευρώπη. Αφενός μεν κανείς δε γνωρίζει αν το καταστατικό της ΕΚΤ προβλέπει κάτι τέτοιο. Δεύτερον είναι δεδομένο πως ο Ντράγκι δεν είχε στο μυαλό του την Ελλάδα, αλλά την Ιταλία που έχει μεγάλο χρέος προς τον Target-2 (εφ΄ όσον αυτά που λέει ο Ντράγκι ισχύουν).
Πάντως το ότι από το πουθενά ο Ντράγκι είπε κάτι τέτοιο παρουσιάζεται ως ωμός εκβιασμός προς την Ιταλία και κατ’ επέκταση προς την Ελλάδα, καθώς πληθαίνουν οι φωνές για έξοδο από το Ευρώ.
Σύνολο χρέους δηλαδή, άλλα 73 δις περίπου…

*** ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ στο ΆΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ! Η απόφαση του Δικαστηρίου...

~ Κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους. Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και 45 χρόνια, ως γνωστόν αφορά την προσπάθεια του Πατριαρχείου να επιβάλει την εξουσία του.
Χθες αργά το απόγευμα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσ/κης εξέδωσε απόφαση για τους Εσφιγμενίτες πατέρες.
Αναλυτικά η απόφαση είναι η εξής
Μοναχός Αντύπας (φυσικός αυτουργός) συνολικά 20 έτη κάθειρξη (χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση)
Γέροντας Μεθόδιος (ηθικός αυτουργός) συνολικά 20 έτη κάθειρξη (χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση)
Μοναχός Μαρδάριος συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
Μοναχός Αβραάμ, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
Ιερομόναχος Σάββας, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
Μοναχός Λυσίμαχος, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
Μοναχός Γάϊος, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
Μοναχός Ορέστης, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
Τρείς λαϊκοί που αθωώθηκαν ομόφωνα και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ο Ιερεμόναχος Σάββας σχολίασε με δήλωσή του στο  katanixis.blogspot πως “Πρόκειται ουσιαστικά για δίωξη φρονήματος, αυτές τις παλαιού τύπου διώξεις φρονήματος. Με τη διαφορά πρώτον ότι πρόκειται για τόπον Άγιο, το Άγιον Όρος και δεύτερον, ότι αντί για αυταρχικό καθεστώς, έχουμε αυταρχικό Πατριάρχη”.

*** ΙΜΙΑ! Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ και οι ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ... (Εξομολόγηση Ναυάρχου)

~ Ο ναύαρχος ε.α. Βασίλης Δημητρόπουλος έζησε τα γεγονότα των Ιμίων, όχι στην πρώτη γραμμή της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, αλλά στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, που προετοίμαζε την έξοδο του Στόλου. Τι έγινε τη νύχτα λίγο πριν την έξοδο του στόλου μας στο Αιγαίο;
Ο ναύαρχος ε.α. Βασίλης Δημητρόπουλος μας εξομολογείται:
Ο καιρός ήταν πολύ κακός και οι συνθήκες εργασιών για όλο το προσωπικό του Ναυστάθμου Σαλαμίνας ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς.
Ιδιαίτερα το βράδυ η βροχή ήταν συνεχής και ορισμένες φορές έντονη.
Η εντολή που δόθηκε , όπως ήταν άλλωστε φυσικό, ενεργοποίηση όλων των πλοίων τόσο του στόλου όσο και του ΔΔΜΝ (βοηθητικά πλοία υδροφόρες ,πετρελαιοφόρα ,ρυμουλκά). Μέχρι και τα ρυμουλκά είπε κάποιος αστειευόμενος. Κι όμως, για εμάς δεν ήταν αστείο, αφού γνωρίζουμε τον ρόλο που θα καλούντο να διαδραματίσουν εν ανάγκη.
Την ημέρα εκείνη από τυχαίο γεγονός ένα Αντιτορπιλικό ή Φρεγάτα και μία πυραυλάκατος ενεργοποιείτο ύστερα από τακτική μακροχρόνια ακινησία και ένα αντίστοιχο πλοίο άρχιζε την ακινησία του. Τι κάναμε τότε ; Επιταχύναμε την ενεργοποίηση και διακόψαμε την έναρξη της επισκευής , παρακάμπτοντας πολλούς από τους κανόνες ασφαλείας. Για παράδειγμα στην περιοχή που τα πλοία παραλαμβάνουν πυρομαχικά απαγορεύεται να γίνεται πετρέλευση. Εμείς μετά από εντολή που λάβαμε από τον τμηματάρχη των συνεργείων , στείλαμε το πετρελαιοφόρο στην περιοχή αυτή και την ώρα που γινόταν παραλαβή καυσίμων γινόταν και παραλαβή καυσίμων. Τέτοια παραδείγματα υπήρξαν πάρα πολλά.
Κατά το μεσημέρι πήγαν στο γραφείο του τμηματάρχη όλοι οι μόνιμοι ιδιώτες εργολάβοι που επισκεύαζαν τα πλοία και του ανέφεραν ότι πέραν της επιτάχυνσης των εργασιών θέτουν στη διάθεσή του χωρίς καμία υποχρέωση όλο το δυναμικό τους ταυτόχρονα το σύνολο του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Ναυστάθμου , χωρίς να πουν τίποτα συνέχιζαν τις εργασίες , με στόχο να ενεργοποιηθεί και το τελευταίο ρυμουλκό του Ναυστάθμου.
 Το βράδυ και μέσα στην καταρρακτώδη βροχή ένα τζιπάκι που είχε για τις εσωτερικές μετακινήσεις ο τμηματάρχης των συνεργείων γύριζε , με οδηγό τον ίδιο, και μάζευε υλικά και μηχανήματα των τελευταίων πλοίων που είχα απομείνει στο Ναύσταθμο , τα μετέφερε στα πλοία αυτά και εκεί το προσωπικό των πλοίων χωρίς να τηρεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες μεταφοράς τους , στις περιπτώσεις μεγάλου βάρους , τα παραλάμβανε και τα εγκαθιστούσε μόνο του, μια και το προσωπικό των συνεργείων , ήταν απασχολημένο με την ενεργοποίηση των τελευταίων μονάδων.
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ή ενεργοποίηση ενός μικρού πετρελαιοφόρου που ήταν στην δεξαμενή χωρίς άξονα , και προπέλα και χωρίς να έχουν βαφτεί τα ύφαλά του. Τότε ο τμηματάρχης έφερε μεγάλους μουσαμάδες απομόνωσε το τμήμα που εργαζόταν το προσωπικό που ασχολείτο με την τοποθέτηση του άξονα και της προπέλας και στο υπόλοιπο τμήμα του πλοίου έβαφε το συνεργείο των υφαλοχρωματιστών, όχι βέβαια με την διαδικασία που προβλέπεται ούτε και με το σύνολο των στρώσεων των χρωμάτων που απαιτούνται για την σωστή αντιμετώπιση της ρύπανσης και διάβρωσης των υφάλων του πλοίου. Μόλις τελείωσε όλη η διαδικασία και πριν καλά – καλά στεγνώσει το χρώμα αποδεξαμένισαν το πλοίο .
Γύρω στις 4 τα ξημερώματα αναφέρθηκε, από των τμηματάρχη των συνεργείων, η ολοκλήρωση απόδοσης σε ενέργεια όλων των πλοίων , στον Διοικητή και τον Τεχνικό Διευθυντή του Ναυστάθμου , και ότι για την όλη προσπάθεια παραμερίστηκαν βασικοί κανόνες ασφάλειας αλλά ιδιαίτερα της μη τήρησης των προβλεπόμενων τεχνικών μεθόδων στην απόδοση του μικρού πετρελαιοφόρου ,με το δεδομένο ότι μετά τον επανάπλου του πλοίου θα επαναλαμβάνετο η διαδικασία κατά τα προβλεπόμενα , γεγονός που θα επιβάρυνε το ΠΝ με πρόσθετο επισκευαστικό κόστος διαδικασία αυτή, λέγοντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη του συνόλου αυτών των ενεργειών του . Τότε και οι δύο μαζί του απάντησαν ότι την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι και όταν στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Ναύαρχος ΔΔΜΝ και αυτός με τη σειρά του αφενός μεν συνεχάρη το προσωπικό του Ναυστάθμου αφετέρου δε είπε ότι την ευθύνη , αν υπάρχει τέτοια , την αναλαμβάνει ο ίδιος.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας στην οποία συνέβαλαν όλοι , προσωπικό Ναυστάθμου και Πλοίων , ήταν ότι το πρωί που ξημέρωσε δεν έβλεπες πολεμικό καράβι στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας . Χαριτολογώντας είπαμε «ούτε λέπι δεν έμεινε» .
Υστερόγραφο
Οι τελευταίοι Κυβερνήτες Αντιτορπιλλικών με τους οποίους ήλθα σε επαφή μέσα στα πλοία τους , γύρω στις 3 τα ξημερώματα , οπότε και απέπλευσαν , ήταν ο Αντιπλοίαρχος Δημοσθένης Πλαμαντούρας του «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και ο Αντιπλοίαρχος Δημήτρης Μούτος του «ΚΙΜΩΝ»
Τα πρόσωπα που αναφέρονται:
Τμηματάρχης Συνεργείων : Αντιπλοίαρχος Βασίλης Δημητρόπουλος
Τεχνικός Διευθυντής Ναυστάθμου Σαλαμίνος : Πλοίαρχος Ηλίας Παδουβάς
Διοικητής: Αρχιπλοίαρχος Νίκος Κατσαρός
 ΠΗΓΗ:onalert.gr

***  ΤΡΟΜΟΣ στους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ των ΗΠΑ! 'ΠΟΛΕΜΟΣ' κατά του ΤΡΑΜΠ...

~  O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται να εισέλθουν στις ΗΠΑ άνθρωποι από τις 7 χώρες με τα μεγαλύτερα κρούσματα τρομοκρατίας,για 90 μέρες.
Έτσι όπως τονίζεται στο διατάγμα μέχρι οι Αρχές «έχουν στην κατοχή τους όλες τις πληροφορίες ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας»,πολίτες από Συρία, Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Σομαλία, Υεμένη και Λιβύη μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ.
Σε σύγχυση βρίσκονται και υπάλληλοι της Google.
«Είναι οδυνηρό να βλέπουμε ότι για ορισμένους συναδέλφους μας αυτό το διάταγμα έχει επώδυνες συνέπειες», υποστηρίζει ο κ. Πιτσάι στο ενημερωτικό του σημείωμα και προσθέτει ότι «πάντα μιλούσαμε δημοσίως για τις θέσεις μας αναφορικά με τη μετανάστευση και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».
«Ανησυχούμε για τις συνέπειες αυτής της απόφασης και άλλων παρόμοιων που μπορεί να υπάρξουν και έχουν τη δυνατότητα να θέσουν περιορισμούς στους υπαλλήλους της εταιρείας και στις οικογένειές τους ή να αποτελέσουν ένα «τείχος» το οποίο θα εμποδίσει πραγματικά ταλέντα να εισέλθουν στις ΗΠΑ»,είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Google.

***  ΣΟΚ στις ΗΠΑ! Επίθεση στον ΤΡΑΜΠ διότι θέλει καταγραφή των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ...

~   Θυμάστε τη Μαντλίν Ολμπράιντ, την πολεμοκάπηλη πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ; Επανήλθε, στο προσκήνιο, με tweet στο οποίο δηλώνει την επιθυμία της να γίνει μουσουλμάνα, ως αντίθεση στην επιδίωξη του Ντόναλντ Τραμπ να αναγκαστούν όλοι οι μουσουλμάνοι των ΗΠΑ, να το δηλώσουν στο κράτος.


«Μεγάλωσα καθολική, έγινε Επισκοπιανή και ανακάλυψα αργότερα πως η οικογένειά μου ήταν Εβραίοι. Είμαι έτοιμη να εγγραφώ ως μουσουλμάνα σε ένδειξη αλληλεγγύης. Η Αμερική πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για τους ανθρώπους από κάθε θρησκεία και υπόβαθρο».

***  ΡΑΠΙΣΜΑ κατά του ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Βυθίζεται όλο και περισσότερο η ΤΟΥΡΚΙΑ...

~ Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τα αξιόγραφα του δημοσίου της Τουρκίας στην κατηγορία BB+ (από BBB-), υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες για την πολιτική σταθερότητα και τη νομισματική πολιτική στην αναπτυσσόμενη χώρα.
Ο Fitch σημειώνει ότι οι εξελίξεις «στην πολιτική και στην ασφάλεια υπονόμευσαν τις οικονομικές επιδόσεις και την ανεξαρτησία των θεσμών» της Τουρκίας.
Η υποβάθμιση του τουρκικού κρατικού αξιόχρεου σημειώθηκε μόλις μερικές ώρες αφότου ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's εξέπληξε τους επενδυτές, υποβαθμίζοντας την προοπτική της οικονομίας της Τουρκίας σε «αρνητική» από «σταθερή».
Αμφότεροι οι οίκοι αξιολόγησης εξέφρασαν ανησυχία για την πολιτική αστάθεια στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, αλλά και για τις πιέσεις της Άγκυρας στην κεντρική τράπεζα.
Σημειώνεται ότι, η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει περίπου 8% ήδη φέτος. Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, αλλά όχι αρκετά ώστε να εμποδίσει τη συνεχιζόμενη υποχώρηση του τουρκικού νομίσματος.  Πηγή enikonomia

***  ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ της ΕΝΤΑΣΗΣ!Μας απειλεί ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας! Θέλουν 'Θερμό Επεισόδιο';..


***   Η ΜΕΙ τη λέει στον ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ''ΜΑΖΕΨΟΥ''...

~ "Τώρα είναι σημαντικό η Τουρκία να υποστηρίξει αυτή τη δημοκρατία διατηρώντας το κράτος δικαίου και υποστηρίζοντας τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα", είπε η Τερέζα Μέι μετά την συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Τόνισε επίσης πόσο περήφανη είναι που η Βρετανία στάθηκε δίπλα στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του αποτυχήμενου πραξικοπήματος.
Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι το Κυπριακό, η συνεργασία κατά της τρομοκρατίας και οι διμερείς σχέσεις.

*** Προϊόν ΘΑΝΑΤΟΣ στα LIDL!Αποσύρεται από τα ράφια...

~ To Lidl ανακαλεί προϊόν,καθώς όπως έγινε γνωστό  κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος μπορεί να προκαλέσει «ιδιαίτερα επώδυνα κρούσματα γαστρεντερίτιδας».Την είδηση μετέδωσε και  πριν από λίγο το γερμανικό focus.de.
Ως ώρας δεν είναι γνωστό για το αν το προϊόν αυτό υπάρχει και σε κάποιο κατάστημα Lidl στην Ελλάδα.
ΙΔΟΥ το προϊόν που ανακαλείται:

~  Δείτε το άρθρο από το focus.de ΕΔΩ

*** ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΝΟΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ...

~ Είναι γνωστό πως οι ταγοί δεν πρέπει να ασκούν μόνο πολιτική αλλά οφείλουν να παραδειγματίζουν, να δρουν παιδευτικά.
Δυστυχώς τόσο οι πράξεις, όσο και η προσβλητική συμπεριφορά τους στο Κοινοβούλιο  είναι εντελώς διαφορετική.
Οι κυνομαχίες, οι οποίες μετατρέπουν το Κοινοβούλιο σε .... ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, διεξάγονται παρουσία μαθητών από διάφορα σχολεία της Επικράτειας, αλλά και του Ελληνικού λαού, τηλεοπτικά. Είναι κρίμα να βασανίζονται τα παιδιά ταξιδεύοντας πολλά χιλιόμετρα για να έρθουν σε (άμεση) επαφή με πεζοδρομιακές /λιμανίσιες - επιχειρηματολογικών προδιαγραφών; - ύβρεις των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ μας. (Σ.Σ  Άλλωστε το θέαμα είναι ακατάλληλο ακόμη και για ενηλίκους).
Προτείνω: την κατάργηση του θεσμού της "Βουλής των Εφήβων".
Σε περίπτωση όμως που επιμένουν σε αυτού του είδους διαπαιδαγώγηση, ίσως να αποδώσουν καλύτερα τα εξής:
- Υποχρεωτική διακοπή των μαθημάτων την ώρα των κυνοκαυγάδων, ώστε να μη χάνεται ούτε λέξη από τα εκεί λεγόμενα .
- Έκδοση σχολικού εγχειριδίου - κάθε χρόνο - εμπλουτισμένου με  την νέα ύλη υβρεολόγιου και χυδαιότητας.
- Καθιέρωση  -  αντί πχ  του μαθήματος των θρησκευτικών, το οποίο τείνει άλλωστε να καταργηθεί - μαθήματος :"ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Αγωγής",  τύπου παλαιάς, προπολεμικής      συμπεριφοράς  καραγωγέων.
- Αλλαγή ώρας  μετάδοσης  των συνεδριάσεων (μεσημέρι) ώστε το κανάλι της Βουλής να έχει και αυξημένα έσοδα.
Όπως είναι γνωστό ότι τα ιδιωτικά κανάλια τα μεσημέρια έχουν τις κουτσομπολίστικες εκπομπές τους, τα ΚΑΤΙΝΑΔΙΚΑ (όπως τα αποκαλώ).
Αν λοιπόν μπει μια σφήνα με: κοκορομαχίες, κυνομαχίες, βρισιές, ξεμπροστιάσματα, αλληλοσπαραγμούς και χυδαιότητες ανήκουστες , πόσοι νομίζετε ότι θα επιλέξουν να βλέπουν τα ΚΑΤΙΝΑΔΙΚΑ; Ελάχιστοι.
(Σ.Σ. Ιδού ένας επιπλέον τρόπος - μέσω  ανταγωνισμού - να πληγεί καίρια /εξοντωτικά η ιδιωτική πρωτοβουλία , ώστε να επικρατήσει ο ποθητός , από την Κυβέρνηση Κρατισμός).
 - Αφού δεν μπορούμε πλέον να αλλάξουμε την ΕΘΝΟΓΟΝΙΚΗ Κυνοβουλευτική συμπεριφορά, ας επωφεληθούμε από αυτή εφαρμόζοντας το "ουδέν κακόν, αμιγές καλού ". Πώς; Με ένα νέο "Στοίχημα  προβλέψεων " ώστε το πειναλέο αξιοθρήνητο Κράτος μας να εξοικονομήσει νέους πόρους .
Το "Ποιός θα συγκρουστεί με ποιόν; Ποιός , ή ποιά θα επικρατήσει; Τίνος, και σε τι έκταση, θα βγουν τα ατομικά και οικογενειακά άπλυτα στη φόρα ",  θα ερεθίσουν αφάνταστα το ενδιαφέρον του νοήμονος κοινού και επομένως αύξηση της τηλεθέασης.
Δηλ. κρατικά έσοδα.
ΥΓ Επειδή η αισθητική μας υποφέρει, κατακλύζεται από λύματα ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ, ας προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε (πολίτες και Κράτος) αυτό το νέο "ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ  ΚΥΝΟΣΤΟΙΧΗΜΑ" προκειμένου να ανακουφιστεί τουλάχιστον η τσέπη μας !.
 του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου   (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

*** ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ...

~  Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 "Ενός κακού μύρια έπονται".
Βαρύς ο χειμώνας. Πολλές οι χιονοπτώσεις. Αφάνταστη η ταλαιπωρία από το κρύο, την αδυναμία μετακινήσεων, την έλλειψη ηλεκτρικού και νερού. Καταστροφές καλλιεργειών. Ολιγωρία αρμοδίων, οι οποίοι μιλούν - ως συνήθως - για ...ακραία καιρικά φαινόμενα.
Άρα ευθύνεται, αποκλειστικά ο κακός μας ο καιρός, και καθόλου οι ίδιοι (!).
Αναμένονται τα παρεπόμενα: πλημμύρες και ανατιμήσεις προϊόντων.
Και οι μεν πρώτες θα έρθουν αναπόφευκτα και δικαιολογημένα, ως φυσικό φαινόμενο - συνακόλουθο.
Οι εξωφρενικές όμως ανατιμήσεις των αγροτικών προϊόντων δεν είναι ούτε φυσιολογικές, ούτε δικαιολογημένες. Το νοήμον κοινό .... αδιαμαρτύρητα επειδή το έχουν πείσει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργεί ο νόμος προσφοράς και ζήτησης, ανεξάρτητα  από το ύψος των τιμών.
Αβασάνιστα υιοθετείται. Ισχύει -κακώς - σε κάθε περίπτωση.
Αναμασιέται /μηρυκάζεται συνεχώς, ίσως επειδή τα αιγοπρόβατα /πόπολο το έχουν καταπιεί βιαστικά και αμάσητα.
Χωρίς να αναρωτηθούν (μάλλον επειδή είναι ..."Δημοκράτες προοδευτικοί" και πιστεύουν στην ισότητα !....)γιατί θα πρέπει μετά τα χιόνια να υποστούν ανεπίτρεπτες ανατιμήσεις προϊόντων, τις οποίες μόνον οι έχοντες μπορούν να αντιμετωπίσουν.
Οι υπόλοιποι; Ας πεινάσουν κι από πάνω, αφού στερήθηκαν τη θέρμανση -και όχι μόνον!
Το πρόβλημα δεν είναι η σπάνις των αγαθών/ προϊόντων.
Είναι η ανήκουστη (από 100 - 500% επάνω το ζαρζαβατικά !!!)                                            Α ι σ χ ρ ο κ έ ρ δ ε ι α  !!!
Δεν αντιλαμβάνομαι (αυτό που καταλαβαίνουν και ασπάζονται τόσο οι Κρατούντες /η Πολιτεία , όσο και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών) γιατί κάτι  που σπανίζει - και είναι είδος πρώτης ανάγκης - θα πρέπει σκανδαλωδώς να υπερτιμηθεί.
Αν πχ ένας πωλητής έχει 10 κιλά μήλα προς 1 ευρώ το κιλό και πωλήσει τα 8, θα του μείνουν τα 2 κιλά.
Αν προσέλθουν 6 ενδιαφερόμενοι αγοραστές, σωστό είναι να τα δώσει στους 2 πρώτους με την κανονική τιμή του 1 ευρώ το κιλό. Οι 4 άλλοι απλώς δεν θα πάρουν. Επειδή τελείωσαν, δεν υπάρχουν. Τόσο απλό.
Αν όμως τα πουλήσει προς 3 ευρώ το κιλό διαπράττει : Αισχροκέρδεια, επειδή εκμεταλλεύεται την συγκυρία /έλλειψη για να κερδίσει υπερβολικά, και όχι να εξυπηρετήσει τους αγοραστές. Και, φυσικά, ευνοεί τους έχοντες σε βάρος των μη εχόντων.  (Σ.Σ Η τυχόν επίκληση των αυξήσεων από μέρους των παραγωγών δεν ευσταθεί, γιατί αφ' ενός  επιδοτούνται για τις όποιες καταστροφές σοδειάς υφίστανται,  αφ' ετέρου το μεγαλύτερο μέρος κέρδους από τις επιβαρύνσεις πηγαίνει -κυρίως- στους μεσάζοντες και -δευτερευόντως - στους πωλητές των προϊόντων.
 Κατά την ίδια λογική θα έπρεπε οι αεροπορικές εταιρίες να αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων τους όταν υπάρχει μείωση πτήσεων - λόγω πχ κακοκαιρίας ή απεργιών - ώστε να βγάλουν τα σπασμένα / την απώλεια των εσόδων).
ΥΓ Οι παλαιότεροι θα νοσταλγήσουν την περίφημη Αγορανομία που επόπτευε /ήλεγχε τις τιμές και τις ανατιμήσεις.
      Ο θεσμός κρίθηκε ... αναχρονιστικός, αυταρχικός από τους θλιβερούς "Προοδευτικούς της οπισθοδρόμησης και της δημοκρατικότητας". Τον κατήργησαν τότε!....
       Καιρός να τον επαναφέρουν και να τον αυστηροποιήσουν, προκειμένου να προστατεύσουν βασικά τους αναξιοπαθούντες χαμηλόμισθους , συνταξιούχους , ανέργους. (Για τους οποίους υποτίθεται πως -λεκτικά τουλάχιστον - νοιάζονται ιδιαίτερα).

***


*** Αθλητική ενημέρωση :
 
 
 ***  Αναλυτικά οι διαιτητές και βοηθοί της 18ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2017
15:00 Ηρακλής-ΑΕΛ   1-1 .- ^

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τάτσης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
19:30 Ξάνθη-ΑΕΚ
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καραβασίλης (Καβάλας)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2017


 15:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Πάτρας (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Κοσικίδης (Αθηνών)
17:15 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Ρούσος Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
17:15 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
17:15 Πλατανιάς-Κέρκυρα Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κωνστάντιος (Εύβοιας)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
19:30 Βέροια-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)


 
*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2017 :
  ~* Ηρακλής-ΑΕΛ 1-1 .-^

Τα γκολ: (43΄αυτ. Ρέντζας - 10΄ Ρέντζας)
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Στάμου, Γροντής, Δώνης, / Φάρκας, Ικάουνιεξ, Θεοδωρόπουλος
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρος (69’ Καραγκούνης), Δώνης, Γροντής (89’ Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Μοντέιρο (60’ Περόνε), Λεοζίνιο, Πασάς
 ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Τίκο, Φάρκας, Ρεντζάς, Λελογκονόλο, Αναστασόπουλος (84’ Φατιόν), Ναζλίδης, Ικαούνιεξ (46’ Γκαγιέχο), Τσακοπίνο (57’ Αβραάμ).
  
~*  Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος  1-1 .- ^

 
Τα γκολ : στο 44’ ο Μάσα , 46΄ ο Ταπόκο .-
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (84' Δημούτσος), Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (61' Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια (74' Ιωαννίδης), Μανιάς.
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου (λ.τ. 46' Ταπόκο), Ρισβάνης, Β. Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Φούντας (88' Καθάριος), Μασούρας (69' Μαχμούτοβιτς).

~*    Ξάνθη-ΑΕΚ  0-0 , (0-0) .-^

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2017 :
«Απόστολος Νικολαΐδης» 15:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
Δημοτικό Περιστερίου 17:15 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικού 17:15 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ
Δημοτικό Περιβολίων 17:15 Πλατανιάς-Κέρκυρα
Δημοτικό Βέροιας 19:30 Βέροια-Ολυμπιακός

***   ΣΤΗΝ    Football League 13η αγωνιστική
Σάββατο  28-01-2017   :

~*  ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης -ΟΦΗ  1-0  .- ^ {το γκολ  στο 11ο λεπτό με τον Μιλούνοβιτς } .-

***  Για  την Γ΄ Εθνική :
Τετάρτη 25-01-2017 :

Θήβα-Αστέρας Αμαλιάδας  2-0  .-^

*** Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  :
΄Σάββατο 28-01-2017 :
~*  ΛΑΥΡΙΟ-ΑΕΚ  84-87 .- ^

Δεκάλεπτα: 25-25, 35-41, 64-67, 84-87. 
Λαύριο (Σερέλης): Νίξον 19 (7 ασίστ), Χάμιλτον 11, Πάντερ 28, Έβανς 7 (5 ριμπ.), Γκρέι 9, Στεφανίδης 3, Αθανασούλας, Περράκης, Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 1, Μπολντς 6. 
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 16 (7 ασίστ), ΜακΓκραθ 5, Ελονού 4, Σάκοτα 13 (4 ριμπ.), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 17, Λαρεντζάκης 19 (7 ριμπ.), Σκουλίδας, Γουίλιαμς 9 (7 ριμπ.), Τσαλμπούρης 2. 
Διαιτητές: Μάνος, Παναγιώτου, Βαρδάλος. 
~*   ΚΟΛΟΣΣΟΣ -ΠΑΟΚ 73-68 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 23-36, 43-50, 73-68
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 7, Ρέλεφορντ 15 (3), Βασιλόπουλος 14 (3), Χολ 28 (2), Λιάπης, Τσούκου, Γεωργαλλής, Αγγελάκος, Άχονεν, Παπαδάκης, Γουάτσον 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 5 (1), Μαργαρίτης 4, Σάιμπερτ 9 (2), Πέινερς 12 (2), Κλάντον 8, Χρυσικόπουλος 12 (1), Τσόχλας 9 (1), ΜακΦάντεν 3, Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 2.

~* ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών -ΤΡΙΚΑΛΑ  68-73 .-^

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 36-35, 54-57, 68-73

~* ΑΡΗΣ- ΡΕΘΥΜΝΟ  23-10  .- ^

 Τα δεκάλεπτα: 23-6, 23-20, 29-14, 23-10
Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον, Ξανθόπουλος 4, Τσαϊρέλης 7, Τζένκινς 13(3/4β., 2/4διπ., 2/5τρ.), Κάμινγκς 6(1), Ζάρας 9(3/3τρ.), Μούρτος 4, Σίμτσακ 12(2/2β., 5/6διπ.), Γιάνκοβιτς 10(1/1β., 3/5διπ., 1/3τρ.), Καββαδάς 18(4/6β., 7/8διπ., 5ριμπ.), Ντραγκίσεβιτς 12(1/1β., 4/4διπ., 1/2τρ.).
Ρέθυμνο CRETAN KINGS (Κωνσταντινίδης): Κώττας, Ράζης, Χριστοδούλου 7, Άρνολντ 9, Φιτζπάτρικ, Σαφτενάαρ 4, Τάλτον 8(1), Καμπερίδης 5(1), Κράβιτς 7, Γιόσεφ.

~*
ΔΕΥΤΕΡΑ 30-01-2017  :

 
~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 


*** Αποτελέσματα αγώνων στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ :

Παρασκευή, 27/1/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 80-77 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 25-24 , 42-35 , 65-52 , 80-77  .- ^

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  66-69 .- ^

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  63-83  .- ^

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  83-77 , (41-32).-
Τα  δεκάλεπτα : 24-13 , (41-32) , 65-56 , 83-77.-
VIDEO
~ ΟΣΦΠ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  83-77  20η αγων  27/01/2017:
~Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ 83-77    27/01/2017  20η  αγωνιστική:
https://youtu.be/e3XZLLiLIPc  .-

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 94-89 .- ^

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ   σε  20 αγωνιστικές

 Ν-Η Β.
* ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15-5 35
*Ρεάλ Μαδρίτης 15-5 35
 * Ολυμπιακός 14-6 34  
*Φενερμπαχτσέ 13-7 33
----------------------------
*Ερυθρός Αστέρας 12-8 32
* Μπασκόνια 12-8 32
*Παναθηναϊκός 11-9 31
*Νταρουσάφακα 10-10 30 
----------------------------
* Μπαρτσελόνα 8-12 28
 * Αναντολού Εφές 9-11 28
* Ούνιξ Καζάν 7-13 27 
* Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-13 27
*Ζαλγκίρις 8-12 28
* Μπάμπεργκ 7-13 27
*Γαλατασαράι 6-14 26
*Αρμάνι Μιλάνο 6-14 26


   *** Το  Υπόλοιπο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετεχόντων ομάδων  στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ :

--------
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^ 
Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017  :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .-^
 Ολυμπιακός –Μπέμπεργκ 83-77 .-^
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός  
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες  
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
 Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
 Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
 Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
 Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 

  ~** Σε αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

       Α΄ ΑΓΩΝΑΣ Β΄ ΑΓΩΝΑΣ
Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0 31/01
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 1-0 1/02
Λαμία-Ατρόμητος 2-2 1/02
Αστέρας Τρίπολης-Τρίκαλα 2-0 1-0
Άρης-Ολυμπιακός 1-1 2/02
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0 4-1
Κισσαμικός-Παναθηναϊκός 0-3 1/02
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 1/02
ΤΕΤΑΡΤΗ (01/02/2017)
15:00 Κισσαμικός-Παναθηναϊκός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων) (0-3)

***  Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου για τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ

Έξι ενδιαφέροντα ματς για την 17η αγωνιστική
Μέσα η Αναγέννηση Παραλίας, έξω ο Πανθουριακός
Η Αναγέννηση Παραλίας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, «κοντράρεται» σήμερα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι της  17ης Αγωνιστικής.
Ακόμη, ο Πανθουριακός που «συγκατοικεί» με την «Μπάρτσα» στη δεύτερη θέση, δοκιμάζεται στο Διαβολίτσι με την τοπική ομάδα. Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα τέσσερα ματς του σημερινού  προγράμματος. Συγκεκριμένα, ο Απόλλων Καλαμάτας φιλοξενεί τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, η ΑΕ Αβίας «συγκρούεται» με τον ΑΣ Ανδρούσας στο «ντέρμπι ουραγών», ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας υποδέχεται τον ουραγό Αστέρα Αρφαρών, ενώ ο ΑΟ Φαραί αντιμετωπίζει τον Εθνικό Μελιγαλά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – Τ. ΑΓΡΑΣ  1-0 .- ^
Επιστροφή στις νίκες (μετά τη βαριά ήττα από τον Πανθουριακό) θέλει κόντρα στον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων ο Απόλλων Καλαμάτας. Ο προπονητής Παναγιώτης Μπιζίμης προβληματίζεται  για τη συμμετοχή των Γιάννη Παυλάκου και Ηλία Μπιζίμη (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Στους «ερυθρόλευκους» των Γαργαλιάνων τώρα, ο τεχνικός Σπύρος Τσίκινης και ο συνεργάτης του Νίκος Τσέκερης θα έχουν στη διάθεσή τους  και τον Λυκούργο Ν. Ανδρώνη (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί). Καινούρια πρόσωπα στο «ρόστερ» της τριφυλιακής ομάδας οι Θεόδωρος Ανεστόπουλος και Νίκος Πατσιώτης. Στον αντίποδα αποχώρησε από τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων ο μεσοεπιθετικός Αλέξανδρος Ερέκι (συνεχίζει στην ομάδα Φ.Κ. Μπίλλις – Β΄ Εθνικής Αλβανίας).

ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ  0-1 .- ^
Μονόδρομος είναι η νίκη για την ΑΕ Αβίας στο σημερινό κρίσιμο εντός έδρας αγώνα με τον ΑΣ Ανδρούσας, για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.
Ο προπονητής Διονύσης Πουλής έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους».
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει η ομάδα της Ανδρούσας, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής  Στάθης Βανικιώτης δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τον «πορτιέρο» Κώστα Κοσμά (κτύπησε στο προηγούμενο ματς με τον ΑΟ Κυπαρισσίας).
Από τον ΑΣ Ανδρούσας αποχώρησε ο έμπειρος αμυντικός Σπύρος Πιχιγιόνι.

ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΘΟΥΡΙΑ 1-5 .-^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον φορμαρισμένο Πανθουριακό ο ΑΟ Διαβολιτσίου. Ο προπονητής Κώστας Λαμπρόπουλος στα πλάνα που ετοιμάζει δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία του Θάνου Θεοδωρόπουλου (τιμωρημένος).
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις επιτυχίες θέλει η ομάδα της Θουρίας, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση. Ο τεχνικός Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Φραγκίσκος Κεράνης δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΡΦΑΡΑ  3-0  .-^ α.α.
Επιστροφή στις νίκες (μετά την ήττα από την Αναγέννηση Παραλίας) θα επιδιώξει   κόντρα στον Αστέρα Αρφαρών ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας. Ο τεχνικός  Κώστας Στυλιανόπουλος και ο συνεργάτης του Γιάννης Σουρέλης για τη συνέχεια του πρωταθλήματος μπορούν να υπολογίζουν στην παρουσία και του νεαρού χαφ Γιώργου Ζώτου (επέστρεψε στις εκδηλώσεις της ομάδας). Τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα  για τον Μιλτιάδη ο αμυντικός Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Ο Αστέρας Αρφαρών που παραμένει καθηλωμένος στην ουρά θα «κυνηγήσει» βαθμό ή βαθμούς. Την ομάδα των Αρφαρών θα «κουτσάρει» (μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Βούτσα κάποιος έμπειρος ποδοσφαιριστής.

ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ.
«Πάνοπλος» υποδέχεται τον Εθνικό Μελιγαλά ο ΑΟ Φαραί, καθώς ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής  έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο. Η Καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να προσθέσει μία ακόμη  νίκη στο ενεργητικό της, συνεχίζοντας έτσι την  ανοδική της πορεία. Ένα καλό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» το συγκρότημα του Μελιγαλά, παραμένοντας έτσι στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Ο προπονητής Γιάννης Αντωνόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.
Να προσθέσει μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό της θα επιδιώξει η Αναγέννηση Παραλίας σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ώστε να διατηρηθεί στη δεύτερη  θέση. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος  αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Με στόχο μία αξιόλογη εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» για ν’ απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικό Λάκης Σπάλλας δεν αποκλείεται να δώσει  χρόνο συμμετοχής και στο νεοαποκτηθέντα επιθετικό Κυριάκο Πουλάκο (προέρχεται από τον Π.Σ. Η Καλαμάτα).
Δύσκολη δε είναι η συμμετοχή του νεαρού μεσοεπιθτικού Νίκου Αναγνωστόπουλου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).

Οι διαιτητές των συναντήσεων της 17ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
 Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Στ. Λάμιας, Φ. Κασκάνης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – ΑΣ Ανδρούσας: Ηλ. Αλεξέας, Σ. Αθανασοπούλου, Χρ. Γεωργαντάς
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Πανθουριακός: Δ. Νίκας, Στ. Τσαούση, Δ. Σταύρου
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Αστέρας Αρφαρών: Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Απ. Καυκάς
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Εθνικός Μελιγαλά: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Δ. Γιαννακλής, Ε. Μπασιλάρης
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Δ. Πλακογιάννης, Ν. Τσίρμπας, Αν. Τσουκάλη

Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΟ Κυπαρισσίας: Γ. Μπλάνας, Σ. Αθανασοπούλου, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών: Ηλ. Αλεξέας, Αν. Τσουκάλη, Μ. Μανιατέας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 16 αγώνες)
1. Καλαμάτα      39-8                41
2. Θουρία 43-11               36
-. Αναγέννηση Παρ.  29-13               36
4. Πάμισος Μεσ.      38-17       31
5. Μιλτιάδης    22-18       28
6. ΑΟ Κυπαρισσίας   19-17       26
7. Εθνικός Μελ.       20-19       25
8. ΑΟ Φαραί     22-17       23
9. ΑΟ Διαβολιτσίου 15-17        19
-. Απόλλων Καλ.       17-26       19
11. Εράνη Φιλ.   18-31       18
12. Ολυμπιακός Καλ. 17-23       16
13. Τ. Άγρας     19-35       12
14. Ανδρούσα   9-26                11
15. ΑΕ Αβίας    11-33       7
16. Αρφαρά       11-38       5

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kρίσιμοι αγώνες σε Μεσσήνη, Σουληνάρι και Άρι
Ο ΑΟ Σπερχογείας δοκιμάζεται στη Χώρα
Ο ΑΟ Σπερχογείας που οδηγεί σταθερά την «κούρσα» στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας, δοκιμάζεται σήμερα με τον Παπαφλέσσα στη Χώρα, για την  16η αγωνιστική. Ακόμη ο Χανδριναϊκός αντιμετωπίζει την Ομόνοια που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ο Ολυμπιακός Ανάληψης «συγκρούεται» με τον Αστέρα Μικρομάνης στο «ντέρμπι των νεοφώτιστων», ενώ ο Νέος Άρις περιμένει τον ΑΟ Ασπροχώματος.

ΑΝΑΛΗΨΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.  -
Τρίτος σερί εντός έδρας αγώνας (προηγήθηκαν εκείνοι κόντρα σε Μεσσηνιακό, ΑΟ Σπερχογείας) για τον Ολυμπιακό Ανάληψης, καθώς αντιμετωπίζει τον Αστέρα Μικρομάνης. Οι «ερυθρόλευκοι» της Ανάληψης βλέπουν μόνο νίκη  για ν’ απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Στον πάγκο των ερυθρολεύκων επέστρεψε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος (είχε παραιτηθεί στις αρχές Ιανουαρίου) και θ’ αντικαταστήσει τον Αλέκο Τσατά (διέκοψε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό Ανάληψης στα μέσα της εβδομάδας).
Χωρίς τον Παύλο Παυλόπουλο (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί ο Αστέρας Μικρομάνης. Ο τεχνικός  Μιχάλης Σκαρπαλέζος (συνεχίζει κανονικά στον πάγκο καθώς η παραίτηση που υπέβαλλε μετά το ματς με τον Ηρακλή Καλαμάτας δεν έγινε δεκτή). Η ομάδα της Μικρομάνης (προέρχεται από τρεις σερί ήττες) θέλει επιστροφή στις επιτυχίες.

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ  1-2 .-^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στην Ομόνοια ο Χανδριναϊκός για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη  ζώνη της Α1 κατηγορίας. Ο τεχνικός Δημήτρης Μάλαμας, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η Καλαματιανή ομάδα για να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή. Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του Μιχάλης  Παυλάκης θα έχουν στη διάθεσή τους και τον έμπειρο αμυντικό Σταύρο Σώκαλη (εξέτισε την ποινή του).

ΧΩΡΑ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  3-2 .- ^
Επιστροφή στις νίκες (μετά το «Χ» κόντρα στο Μεσσηνιακό) θέλει στο σημερινό αγώνα με τον ΑΟ Σπερχογείας ο Παπαφλέσσας Χώρας. Ο τεχνικός Δημήτρης Λίτσας και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πως έχουν δύσκολο έργο, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν. Βέβαια «ποντάρουν» πολλά και στον παράγοντα έδρα. Τελευταία προσθήκη στο «ρόστερ» της τριφυλιακής ομάδας ο μέσος Παναγιώτης Κυριακόπουλος (προέρχεται από τον Μιλτιάδη  Πύργου Τριφυλίας. Αντίθετα, παρελθόν για τον Παπαφλέσσα  Χώρας αποτελεί ο αμυντικός Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.
Στην ομάδα της Σπερχογείας τώρα ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του νεαρού επιθετικού Σταύρου Αγγελή (απουσίασε από τον προηγούμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό Ανάληψης λόγω ασθενείας).
Ο ΑΟ Σπερχογείας που δίνει το τέταρτο σερί εκτός έδρας ματς (μετά από εκείνα κόντρα σε Ομόνοια, Ηρακλή Καλαμάτας, Ολυμπιακό Ανάληψης), θέλει νίκη με καλή εμφάνιση, παραμένοντας έτσι μόνος του στο «ρετιρέ».

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  0-3 .- ^
Χωρίς τον Γρηγόρη Κωστόπουλο (τιμωρημένος) φιλοξενεί τον φορμαρισμένο ΑΟ Ασπροχώματος  ο Νέος Άρις, που «καίγεται» για νίκη στην προσπάθεια που κάνει για αποφυγή του υποβιβασμού. Δεν αποκλείεται  να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο νεοαποκτηθείς επιθετικός, Γιώργος Καρούμπας (προέρχεται από την ΑΕ Μάνης).
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Ασπροχώματος. Ο προπονητής Βαγγέλης Σκουρλέτης προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Στάθη Γιαννακόπουλου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό). Νοκ άουτ είναι ο Γιώργος Χατζηπαναγιώτης (τραυματίας).
Από τον ΑΟ Ασπροχώματος αποχώρησε ο Παναγιώτης Δικτάκης (συνεχίζει στον Παπαφλέσσα Άμφειας).

Οι διαιτητές των ματς της 16ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας που διεξάγονται σήμερα και αύριο με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Αστέρας Μικρομάνης: Ηλ. Νικολόπουλος, Δ. Σταυρόπουλος, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Ομόνοια: Ν. Γκούμας, Γ. Νιάρχος, Αρ. Κυριόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – ΑΟ Σπερχογείας: Ηλ. Σκόρδος, Δ. Τσακόπουλος, Ερ. Τζεμάλι
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – ΑΟ Ασπροχώματος: Δ. Πλακογιάννης, Γ. Μιχαλόπουλος, Αθ. Παπαϊωάννου

Κυριακή  29 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ηρακλής Καλαμάτας: Δ. Νίκας, Β. Βρυώνης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Μεσσηνιακός: Δ. Πλακογιάννης, Ν. Τσίρμπας, Ε. Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Δωριέας Δωρίου: Ν. Γκούμας, Δ. Ταβουλαρέας, Γ. Γαλακούτης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 15 αγώνες)
1. ΑΟ Σπερχογείας 28-9 36
2. Ομόνοια      32-14               33
3. Αίαντας Καλ.      18-14       26
4. Ασπρόχωμα 27-15      25
5. Δώριο  21-16       24
-. Ηρακλής Καλ. 21-18   24
7.  Κορώνη      28-28       22
8. Χανδριναϊκός      22-25       17
9. Πεταλίδι      18-27       16
-. Αστέρας Μ.         16-20       16
-. Χώρα   18-29       16
12. Μεσσηνιακός    11-17       14
-. Ανάληψη     14-21       14
14. Νέος Άρις 12-33       5
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ

 Τέσσερα ματς σήμερα για τους 2 ομίλους
Ο ΑΟ Μεθώνης υποδέχεται τον ΑΟ Φυτειάς
Ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, ΑΟ Μεθώνης, υποδέχεται σήμερα τον ΑΟ Φυτειάς, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.
Ακόμη, ο ΑΟ Πατίστα φιλοξενεί τον ΠΑΟ Καλλιθέας.
Στον 1ο όμιλο και για την 15η αγωνιστική, ο Αστέρας Βαλύρας περιμένει τον ΠΑΟ Καλού Νερού, ενώ ο Ατρόμητος Πλατέος κοντράρεται» με την ΑΕΚ Καλαμάτας.

Οι διαιτητές των αγώνων στους 2 ομίλους
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, αλλά και της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:

Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – ΠΑΟ Καλού Νερού  0-0 .- ^ : Β. Βρυώνης, Μ. Μανιατέας, Δ. Τάγαρης
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΕΚ Καλαμάτας  1-0 .-^ : Ηλ. Ρέκκας, Ε. Τσαούση, Μ. Ζέρβα
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Φυτειάς  1-0 .-^  : Ευστ. Ζαρακοβίτης, Χ. Τσοπανάκης, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Καλλιθέας 0-2.-^   : Β. Σακκάς, Κ. Βοσνάκης, Θ. Τζιαμουράνης

Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Στενωσιάς: Ι. Κουτσαναστάσης, Γ. Μιχαλόπουλος, Δ. Τάγαρης
Ώρα 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Πανευαϊκός: Στ. Λάμιας, Δ. Σταύρου, Γ. Ρουμελιώτης
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Κεραυνός Καλαμάτας: Χρ. Γεωργαντάς, Π. Κομπιλίρης, Ε. Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΕ Γαργαλιάνων: Ηλ. Σκόρδος, Δ. Σταυρόπουλος, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Πανιώνιος: Φ. Κασκάνης, Χ. Τσοπανάκης, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Θύελλα Χαρακοπιού: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ερβ. Τζεμάλι, Β. – Ε. Ρηγοπούλου
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Μ. Ζέρβα, Γ. Ρουμελιώτης
Ρεπό: Διαγόρας Κοπανακίου.


 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ

Oι διαιτητές των ματς της 14ης αγωνιστικής 
Οι διαιτητές που ορίστηκαν να «σφυρίξουν» τα ματς της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται την  Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, είναι οι εξής:

Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 9.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων: Δ. Σταυρόπουλος, Αθ. Παπαϊωάννου, Γ. Βανικιώτης
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας: Γ. Νιάρχος, Π. Βασιλοπούλου, Στ. Μπότη
Ώρα 12.00 μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Θύελλα Παραλίας: Δ. Γιαννακλής, Θ. Τζιαμουράνης, Μ. – Χ. Αγγελή
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας: Β. Σακκάς, Αντ. Μιχαλόπουλος, Γ. Σκαρπέτης

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου – 5.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας – ΑΟ Νέδουσα: Κ. Αντωνόπουλος, Ηλ. Ρηγόπουλος, Στ. Μπότη
Ρεπό: Νέστορας Πύλου.


***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 06:15 Eurosport 2
Australian Open
Μονό αγοριών, τελικός

10:30
Eurosport 1
Australian Open
Μονό γυναικών, τελικός

14:00 COSMOTE SPORT 3 HD
Βούρτσμπουργκερ Κίκερς - Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Bundesliga 2

14:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Βιγιαρεάλ - Γρανάδα
La Liga

14:30 Novasports 1HD
Λίβερπουλ - Γουλβς
Κύπελλο Αγγλίας

15:00 ΕΡΤ3
Άρης - ΟΦΗ
Football League

15:00 Novasports 3HD
Ηρακλής - ΑΕΛ
Super League

16:30 COSMOTE SPORT 5 HD
Βόλφσμπουργκ - Άουγκσμπουργκ
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Λειψία - Χόφενχαϊμ
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 8 HD
Τσιβιτανόβα - Πιατσέντζα
Coppa Italia Final-4 - Ημιτελικά

16:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Ντάρμσταντ - Κολονία
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 6 HD
Ίνγκολσταντ - Αμβούργο
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Βέρντερ - Μπάγερν Μονάχου
Bundesliga

17:00 Novasports 5HD
Τσέλσι - Μπρέντφορντ
Κύπελλο Αγγλίας

17:00 Novasports 2HD
Δόξα Λευκάδας - Προμηθέας
Basket League

17:00 Novasports 2HD
Κολοσσός - ΠΑΟΚ
Basket League

17:00 Novasports 2HD
Απόλλων Πατρών - Τρίκαλα
Basket League

17:00 Novasports 2HD
Κόροιβος - Κύμη
Basket League

17:00 Novasports 2HD
Λαύριο - ΑΕΚ
Basket League

17:00 Novasports 4HD
Άρης - Ρέθυμνο
Basket League

17:15 Novasports 1HD
Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος
Super League

17:15 COSMOTE SPORT 2 HD
Αλαβές - Ατλέτικο Μαδρίτης
La Liga

18:00 Novasports 3HD
Λιόν - Λιλ
Ligue 1

19:00 COSMOTE SPORT 8 HD
Τρεντίνο - Μόντενα
Coppa Italia Final-4 - Ημιτελικά

19:00 COSMOTE SPORT 1 HD
Λάτσιο - Κιέβο
Serie A

19:30 Novasports 4HD
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
League Cup Final-4 - Τελικός

19:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Γκλάντμπαχ
Bundesliga

19:30 COSMOTE SPORT 2 HD
Έιμπαρ - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
La Liga

19:30 Novasports 1HD
Σαουθάμπτον - Άρσεναλ
Κύπελλο Αγγλίας

19:30 Novasports 2HD
Ξάνθη - ΑΕΚ
Super League

20:15 Novasports 5HD
Εστορίλ - Πόρτο
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

21:00 Novasports 3HD
Ρεν - Ναντ
Ligue 1

21:30 FOX Sports
Creighton Bluejays - DePaul Blue Demons
NCAA

21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Λεγκανές - Θέλτα
La Liga

21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Ίντερ - Πεσκάρα
Serie A

22:30 Novasports 1HD
Σπόρτινγκ - Πάσος Φερέιρα
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

02:00 FOX Sports
All-Star Skills
NHL

03:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Λος Άντζελες Κλίπερς
ΝΒΑ

*** 

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
  ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας .....
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-24-2017.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-26-2017-26-1.html  .-  

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-27-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/news-28-2017.html  .

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5151   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3380   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.903  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  


Δεν υπάρχουν σχόλια: