ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ...
~
Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΛΑΜΠΡΟ!
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΗ σελήνη, η οποία μεγαλώνει και πάλι μικραίνει, είναι τύπος του ανθρώπου, ο οποίος άλλοτε πράττει καλά κι άλλοτε αμαρτάνει, και κατόπιν με τη μετάνοια επανέρχεται στην ενάρετη ζωή. Λοιπόν δε χάθηκε ο νους όποιου αμάρτησε, καθώς νομίζουν μερικοί, όπως της σελήνης το σώμα δεν λιγόστεψε, αλλά μόνο το φώς της. Αποκτά λοιπόν πάλι ο άνθρωπος τη λαμπρότητά του με τη μετάνοια, όπως η σελήνη μετά το λιγόστεμά της ξαναντύνεται πάλι το φώς. Γιατί λέει η Γραφή: «Εκείνος πού πιστεύει στο Χριστό, κι αν πεθάνει, θα ζήσει» «και θα γνωρίσει ότι Εγώ ο Κύριος μίλησα και θα το κάνω».
 Ο εμός πόθος, η καύσις της εμής καρδίας, ο θείος μου έρως ο φλογίζων τα σπλάχνα μου διαρκώς, είναι πώς να σωθούν ψυχαί. πώς να προσφερθούν εις τον γλυκύτατον Ιησούν μας θυσίαι λογικαί.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)



~* Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~ 4 Μαρτίου
Γερασίμου οσίου (10 του εν Ιορδάνη (†475). Μαρτύρων Παύλου και Ιουλιανής, των αυταδέλφων (†273). Ακακίου, Κοδράτου και Στρατονίκου των από δημίων, και Κόνωνος.
(1)O όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης γεννήθηκε στη Λυκία τον 7ο αιώνα από ευσεβείς και ταπεινούς γονείς. Σε νεαρή ηλικία ασπάσθηκε την αίρεση των Μονοφυσιτών. Όταν όμως συνάντησε τον άγιο Ευθύμιο, βαθύτατο γνώστη και ερμηνευτή των γραφών, κατάλαβε το σφάλμα του και επέστρεψε στην ορθόδοξη αλήθεια και αφοσιώθηκε στο μοναχικό βίο. Τόση ήταν η αρετή και η γλυκύτητα του, ώστε κατάφερε να τον υπακούουν και τα αγρία ζώα, έχοντας ως υπηρέτες του ένα λιοντάρι κι έναν όνο. Αργότερα ίδρυσε κοντά στον Ιορδάνη ποταμό μεγάλη κοινοβιακή αδελφότητα, όπου και εκοιμήθη εν ειρήνη. ~
Σήμερα 04/03/2017 εορτάζουν:
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης, Άγιοι Παύλος και Ιουλιανή και οι μαζί μ' αυτούς μαρτυρήσαντες Στρατόνικος, Κοδράτος και Ακάκιος οι δήμιοι
~  Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Χριστώ εκ νεότητος, ακολούθησας πιστώς, ζωήν την ισάγγελον, επολιτεύσω σαφώς. Γεράσιμε Όσιε. συ γαρ εν Ιορδάνου, διέλαμψας τη χώρα, θήρα καθυποτάσσεις, τη στερρά σου ασκήσει. Χριστός γαρ ον εδόξασας, λαμπρος σε εθαυμάστωσε.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ :  https://youtu.be/Yq_ZpHkXJ20 .-


~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Θεόδωροι Άγιοι Θεόδωροι Άγιοι Θεόδωροι Άγιοι Θεόδωροι
*** Ο Ιουλιανός ο παραβάτης, γνωρίζοντας ότι οι χριστιανοί καθαρίζονται με τη νηστεία στη πρώτη εβδομάδα της αγίας Σαρακοστής - γι' αυτό την λέμε καθαρά εβδομάδα - θέλησε να τους μολύνει. Διέταξε λοιπόν, κρυφά, όλες οι τροφές στην αγορά να ραντισθούν με αίματα ειδωλολατρικών θυσιών.
Όμως με Θεία ενέργεια, φάνηκε στον ύπνο του τότε Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Ευδόξίου, ο μάρτυρας Θεόδωρος και φανέρωσε το πράγμα. Παρήγγειλε να ενημερωθούν όλοι οι χριστιανοί, να μην αγοράσουν καθόλου τρόφιμα από την αγορά και για να αναπληρώσουν την τροφή να βράσουν σιτάρι και να φάνε τα λεγόμενα κόλλυβα, όπως τα έλεγαν στα Ευχάϊτα. Ετσι και έγινε και ματαιώθηκε ο σκοπός του ειδωλολάτρη αυτοκράτορα. Και το Σάββατο τότε, ο ευσεβής λαός που διαφυλάχθηκε αμόλυντος στην καθαρά εβδομάδα, απέδωσε ευχαριστίες στον μάρτυρα.
Από τότε γύρω στα μέσα του Δ΄ αιώνα, η Εκκλησία τελεί κάθε έτος την ανάμνηση αυτού του γεγονότος σε δόξα Θεού και τιμή του μάρτυρα αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.
Περισσότερα για τον Άγιο Θεόδωρο τον Τήρων μπορείτε να διαβάσετε στις 17 Φεβρουαρίου.

***  Κυριακή της Ορθοδοξίας: Τι ακριβώς γιορτάζουμε;..

~  Την προσεχή Κυριακή, 5 Μαρτίου, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζουμε την ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο , χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843 μ.Χ.).
Αναφερόμαστε στη μεγάλη εικονομαχική έριδα, η οποία συντάραξε κυριολεκτικά την Εκκλησία μας για περισσότερα από εκατό χρόνια.
Το 726 μ.Χ. ο αυτοκράτωρ Λέων ο Γ’ ο Ίσαυρος (717 – 741 μ.Χ.) αποφάσισε να επιφέρει στο κράτος ριζικές μεταρρυθμίσεις. Μια από αυτές ήταν η απαγόρευση προσκύνησης των ιερών εικόνων, επειδή, παίρνοντας αφορμή από ορισμένα ακραία φαινόμενα εικονολατρίας, πίστευε πως η χριστιανική πίστη παρέκλινε στην ειδωλολατρία. Στην ουσία όμως εξέφραζε δικές του ανεικονικές απόψεις, οι οποίες ήταν βαθύτατα επηρεασμένες από την ανεικονική ιουδαϊκή και ισλαμική πίστη. Η αναταραχή ήταν αφάνταστη. Η αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δύο φοβερά αντιμαχόμενες ομάδες, τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες. Οι διώξεις φοβερές. Μεγάλες πατερικές μορφές ανάλαβαν να υπερασπίσουν την ορθόδοξη πίστη. Στα 787 μ.Χ. συγκλήθηκε η Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος, η οποία διατύπωσε με ακρίβεια την οφειλόμενη τιμή στις ιερές εικόνες. Σε αυτή επίσης διευκρινίστηκαν και άλλα δυσνόητα σημεία της χριστιανικής πίστεως, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη αποκρυστάλλωση του ορθοδόξου δόγματος και να ομιλούμε για θρίαμβο της Ορθοδοξίας μας.
Η εικόνα στην Ορθοδοξία μας δεν αποτελεί αντικείμενο λατρείας, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσον τιμής του εικονιζόμενου προσώπου. Ακόμα και ο Χριστός μπορεί να εικονισθεί, διότι έγινε άνθρωπος. Μάλιστα όποιος αρνείται τον εικονισμό του αρνείται ουσιαστικά την ανθρώπινη φύση Του! Οι μεγάλοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας, που αναδείχθηκαν μέσα από τη λαίλαπα της εικονομαχίας, διατύπωσαν το ορθόδοξο δόγμα με προσοχή και ευλάβεια.
Η προσκύνηση της ιερής εικόνας του Χριστού και των άλλων ιερών προσώπων δεν είναι ειδωλολατρία, όπως κατηγορούνταν από τους εικονομάχους, διότι η τιμή δεν απευθύνεται στην ύλη, αλλά στο εικονιζόμενο πρόσωπο, καθότι «η της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει» (Μ.Βασίλειος P . G . 32,149) και «Προσκυνούμεν δε ταις εικόσιν ου τη ύλη προσφέροντες την προσκύνησιν, αλλά δι΄αυτών τοις εν αυταίς εικονιζομένοις» (Ι. Δαμασκ. P . G .94 1356). Η ευλογία και η χάρη που λαμβάνει ο πιστός από την προσκύνηση των ιερών εικόνων δίνεται από το ζωντανό ιερό πρόσωπο και όχι από την ύλη της εικόνας.
Η εικόνα έχει τεράστια ποιμαντική χρησιμότητα. Μια εικόνα, σύμφωνα με γλωσσική έκφραση, αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της εκκλησιαστικής εικονογραφίας οι πιστοί βοηθούνται να αναχθούν στις υψηλές πνευματικές θεωρίες και στο θείον.
Βεβαίως η ηρεμία δεν αποκαταστάθηκε, διότι εξακολουθούσαν να βασιλεύουν εικονομάχοι αυτοκράτορες. Στα 843 η ευσεβής αυτοκράτειρα Θεοδώρα, επίτροπος του ανήλικου γιου της Μιχαήλ του Γ΄, έθεσε τέρμα στην εικονομαχική έριδα και συνετέλεσε στο θρίαμβο της Ορθοδοξίας.
Οι Πατέρες όρισαν να εορτάζεται ο θρίαμβος του ορθοδόξου δόγματος την πρώτη Κυριακή των Νηστειών για να δείξει στους πιστούς πως ο πνευματικός μας αγώνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη για να είναι πραγματικά αποτελεσματικός. Νηστεία και ασκητική ζωή έχουν και άλλες αιρέσεις ή θρησκείες, και μάλιστα με πολύ αυστηρότερους κανόνες άσκησης. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν και να ενωθούν με το Θεό. Η σωτηρία είναι συνώνυμη με την αλήθεια, αντίθετα η πλάνη και το ψεύδος οδηγούν σε αδιέξοδα και εν τέλει στην απώλεια.

***  Χαιρετισμοί της Παναγίας: Τι είναι- Η σημασία τους


Ο () είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές. Μέσα υπάρχουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της για το , την ενανθρώπισή του, το ρόλο της για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της κ.λ.π., αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το και την γι’ αυτό τον αγώνα.
~  Ποιητής των Χαιρετισμών είναι μάλλον ο άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ένας από τους μεγαλύτερους ελληνόγλωσσους ποιητές όλων των εποχών. Το ποίημα είναι μελοποιημένο (έχει μουσική) και ανήκει στο είδος κλασικής μουσικής του Βυζαντίου που λέγεται «κοντάκιο». Έχει 24 στροφές («οίκους»), που αρχίζουν, με τη σειρά, από τα 24 γράμματα της
αλφαβήτου.
Πολύ όμορφοι Χαιρετισμοί έχουν γραφτεί και για πολλούς άλλους αγίους, αλλά οι Χαιρετισμοί της Παναγίας είναι η βασική έμπνευση για όλους τους άλλους που έχουν γραφτεί μετά.
Τον 7ο αιώνα, όταν ο λαός της Κωνσταντινούπολης σώθηκε από την επίθεση των Αβάρων μετά από παρέμβαση της Παναγίας, όλοι έψαλλαν στην Αγία Σοφία τον Ακάθιστο Ύμνο όρθιοι (από εκεί και το όνομά του) και τότε μάλλον γράφτηκε το πασίγνωστο αρχικό τροπάριο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ». Η Ορθόδοξη Εκκλησία ψάλλει τους Χαιρετισμούς κάθε Παρασκευή βράδυ, τις πρώτες 5 εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Για την ακρίβεια, κόβουμε τους Χαιρετισμούς σε 4 κομμάτια (λέγονται «4 στάσεις» και λέμε από ένα κάθε Παρασκευή, ενώ την 5η Παρασκευή λέγεται ολόκληρο το έργο. Τους Χαιρετισμούς τους απαγγέλλει με τη μουσική τους ο ιερέας.
~  Πριν απ’ αυτό, οι ψάλτες έχουν ψάλει ένα άλλο περίφημο μουσικό και ποιητικό έργο, που λέγεται «κανόνας των Χαιρετισμών» (οι κανόνες είναι ένα άλλο είδος βυζαντινής κλασικής μουσικής) και δημιουργός του είναι ένας ακόμη κορυφαίος ποιητής και μουσικός του Βυζαντίου, ο άγιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος.
Πολλοί ορθόδοξοι χριστιανοί μέσα στους αιώνες (και σήμερα) συνηθίζουν να διαβάζουν τους Χαιρετισμούς κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούν, αντί για άλλη προσευχή. Από τις πολλές φορές, συχνά τους μαθαίνουν απ’ έξω. Η συνήθεια αυτή είναι πολύ ωραία και σωστή, αφού οι ορθόδοξοι προτιμούμε να προσευχόμαστε με τις προσευχές της Εκκλησίας, παρά με προσευχές που δημιουργούμε εκείνη τη στιγμή (αν και λέμε στο Θεό και τέτοιες, αυτοσχέδιες, προσευχές).
Ένας λόγος είναι ότι έτσι ο νους μας ξεκουράζεται και μπορεί να γίνει η προσευχή κυρίως με την καρδιά, δηλ. να στραφούμε ψυχικά προς το Θεό, χωρίς να απασχολούμαστε με το να φτιάξουμε εκείνη την ώρα τα λόγια που θα του πούμε. Και φυσικά, όταν διαβάζουμε μια προσευχή από βιβλίο (π.χ. τους Χαιρετισμούς ή ένα παρακλητικό κανόνα), ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να πούμε στην Παναγία, στο Θεό ή σε έναν άγιο – κι εκείνος επίσης το ξέρει (ακόμα κι αν εμείς δεν ξέρουμε τι θέλουμε να του πούμε, εκείνος ξέρει τι υπάρχει στην καρδιά μας και, καθώς στρεφόμαστε προς αυτόν πνευματικά μέσω της προσευχής που διαβάζουμε, είναι σα να του το λέμε).
Βίντεο : Τη Υπερμάχω - agioritikovima.gr  , https://youtu.be/OJpkqK7Gdis.-


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΡΦΑΡΩΝ :
~*  Σε  ηλικία  91  ετών έφυγε από τη ζωή  η Ελένη  χήρα Γ. Κίκου το γένος Παπανικολάου .- Καλό ταξίδι Ελένη . Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Αρφαρών για σένα . Συλλυπητήρια  στους οικίους της  .-

*** «Τροφοδότης» τροχαίων ατυχημάτων χωρίς παρέμβαση ο ισόπεδος κόμβος Σπάρτης 
Δρόμος με ανάποδες κλίσεις
 Τα προβλήματα που υπάρχουν με την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου της Σπάρτης απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, έπειτα από σχετική παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη. Αφορμή ήταν και το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα στην περιοχή.
Περιγράφοντας ο δήμαρχος την κατάσταση τόνισε ότι η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Λεΐκων οδήγησε στην αλλαγή στα χαρακτηριστικά του κόμβου της Σπάρτης, μετατρέποντάς τον ως ισόπεδο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι επειδή η ανάδοχος εταιρεία θα μείνει στην Καλαμάτα μέχρι τον Ιούνιο, θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην πλειοψηφία τους.
Από την άλλη πλευρά, σε επικοινωνία του "Θάρρους" με τον αυτοκινητιστή, μέτοχο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και πρόεδρο του Σωματείου "Άγιος Χριστόφορος", Θεόδωρος Τσιμικλής, μας τόνισε ότι στην περιοχή οι δρόμοι έχουν ανάποδες κλίσεις και αναρωτήθηκε "ποιος παρέδωσε" και "ποιος παρέλαβε" έναν τέτοιο δρόμο.
Σχολίασε, δε, ότι για όποιον δε γνωρίζει την κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. "Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, δυστυχώς θα γίνουν κι άλλα ατυχήματα και πολύ φοβάμαι ότι ορισμένα μπορεί να είναι και πάλι θανατηφόρα".  Α.Π.

*** Την ενοχή δύο παιδιάτρων για το θάνατο του 8χρόνου στην Καλαμάτας πρότεινε η εισαγγελέας 
Την ενοχή για ανθρωποκτονία από αμέλεια της τότε ειδικευόμενης παιδιάτρου που χειρίστηκε το περιστατικό στα Επείγοντα του Νοσοκομείου και του τότε διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής ζήτησε χθες κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας Φωτεινή – Χριστίνα Γκιντώνη, για το ξαφνικό θάνατο ενός 8χρονου αγοριού από παιδικό διαβήτη το Μάιο του 2011.
Αντίθετα, πρότεινε την αθώωση όλων των υπολοίπων (της ιδιώτη παιδιάτρου, τεσσάρων παιδιάτρων, της αναισθησιολόγου και του καρδιολόγου του Νοσοκομείου Καλαμάτας, του γιατρού στον οποίο είχε ανατεθεί η διενέργεια ΕΔΕ και των τότε διοικητών του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας).
Το πρωί η διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ξεκίνησε με την απολογία των υπόλοιπων κατηγορούμενων, ενώ μετά την πρόταση της εισαγγελέως αγόρευσε και ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Βασίλης Δημαρέσης. Λόγω του προχωρημένου της ώρας, όμως, η δίκη διεκόπη και θα συνεχισθεί στις 30 Μαρτίου, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης και πιθανότατα την απόφαση.
  Απολογίες
Υπενθυμίζεται ότι το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έπειτα από αδιαθεσία των προηγούμενων ημερών και εμετό. Διαγνώσθηκε διαβητική κετοξέωση και κατά τη διακομιδή του στην Αθήνα υπέστη εγκεφαλικό οίδημα και ανακοπή και το ασθενοφόρο επέστρεψε στην Καλαμάτα. Μετά τη διασωλήνωσή του και την επαναφορά του από τον καρδιολόγο, έγινε η διακομιδή στην Αθήνα, όμως ύστερα από λίγες ώρες κατέληξε.
Πρώτη απολογήθηκε χθες η παιδίατρος που παρέμεινε στην παιδιατρική κλινική μετά την αναχώρηση του παιδιού για την αρχική διακομιδή και η οποία είχε επικοινωνία με την ειδικευόμενη που το συνόδευε στο ασθενοφόρο, όταν παρουσιάσθηκαν οι επιπλοκές.
Όπως είπε, όταν αποφασίσθηκε η διακομιδή, η κατάσταση του παιδιού ήταν καλή και είχε φροντίσει για όλα ο διευθυντής της κλινικής, ο οποίος λαμβάνει και τις αποφάσεις. Μάλιστα, ανέφερε πως οι τιμές σακχάρου του ήταν ασφαλείς για να γίνει η διακομιδή. Τόνισε πως η κατάσταση του παιδιού δεν μπορούσε να αντιμετωπισθεί στην Καλαμάτα και έπρεπε να διακομισθεί στην Αθήνα.
Ερωτώμενη από την Έδρα για τον ορό με 4 μέρη γλυκόζης που τοποθετήθηκε στο παιδί στα Επείγοντα του νοσοκομείου, η κατηγορούμενη είπε πως αυτό γίνεται σε όλα τα παιδιά που φθάνουν στα Επείγοντα, ενώ στην επισήμανση ότι στην περίπτωση του 8χρονου λόγω του σακχάρου αυτό αντενδείκνυται, απάντησε ότι άμεσα αντικαταστάθηκε από απλό ορό, όταν διαπιστώθηκε υψηλό σάκχαρο και πως δεν είχε προλάβει να πάρει ούτε 2 ml, τονίζοντας πως η ποσότητα αυτή δεν επηρεάζει.
  Ανακοπή
Ακολούθως απολογήθηκε η αναισθησιολόγος, η οποία είπε ότι μαζί με καρδιολόγο είναι αρμόδιοι για την καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Εξήγησε πως την ημέρα εκείνη ήταν στο χειρουργείο και είχε χορηγήσει αναισθησία σε ασθενή, όταν ειδοποιήθηκε από την προηγούμενη κατηγορούμενη για το επείγον περιστατικό του παιδιού. Άφησε, όπως είπε, άλλον αναισθησιολόγο στο χειρουργείο και πήγε στα Επείγοντα, αφού ήλεγξε ότι στην αίθουσα που θα πήγαινε το παιδί υπήρχε όλος ο εξοπλισμός που θα χρειαζόταν. Σημείωσε πως υπήρχε ιδιαίτερη κινητοποίηση για να υποδεχτούν το παιδί και, όταν αυτό έφτασε, άρχισαν να γίνονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, καθώς η κατάστασή του δεν ήταν καλή. Εξήγησε πως το παιδί είχε αραιές αναπνευστικές κινήσεις, ενώ δεν μπορούσε να ψηλαφίσει σφυγμό και οι κόρες των ματιών του έδειχναν πως βρισκόταν σε κώμα. Διαπιστώθηκαν αραιότατες σφίξεις καρδιάς, που σήμαινε ότι το παιδί είχε υποστεί ανακοπή, ενώ χορηγήθηκε ατροπίνη και ξεκίνησε η διασωλήνωσή του. Παράλληλα, ο καρδιολόγος χορήγησε αδρεναλίνη και ξεκίνησε τις μαλάξεις. Η αναισθησιολόγος τόνισε ότι το παιδί ανέκτησε σφυγμό πολύ γρήγορα και επανήλθε η καρδιακή λειτουργία άμεσα και σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του όσον αφορά αυτό τον τομέα, όμως εξακολουθούσε να μην αντιδρά εγκεφαλικά. Ήδη είχε διασωληνωθεί και έπρεπε να διακομιστεί στην Αθήνα, καθώς στην Καλαμάτα δεν υπήρχε Μονάδα Εντατικής για παιδιά. Συμπλήρωσε, δε, ότι υποπτεύθηκαν εγκεφαλικό οίδημα, όμως δεν μπορούσαν να το διαπιστώσουν, καθώς τότε δεν υπήρχε νευροχειρούργος στο νοσοκομείο, ο οποίος είναι ο μόνο αρμόδιος για να μετρήσει την ενδοκρανιακή πίεση και να βαθμονομήσει ένα εγκεφαλικό οίδημα.
Κατά τη διακομιδή στην Αθήνα, η ειδικευόμενη παιδίατρος που ήταν μαζί του έκανε μέτρηση σακχάρου κάθε μία ώρα χωρίς τα αποτελέσματα να είναι ανησυχητικά, ενώ η ίδια στα μισά της διαδρομής χορήγησε ινότροπα, καθώς είχε αρχίσει να πέφτει η πίεση του παιδιού. Στην Αθήνα διαπιστώθηκε ότι το παιδί ήταν σε βαρύ κώμα.
Η αναισθησιολόγος, ολοκληρώνοντας την απολογία της, χαρακτήρισε άδικη την κατηγορία σε βάρος της λέγοντας πως η μαννιτόλη και τα υπέρτονα που κατηγορούνται με τον καρδιολόγο πως δε χρησιμοποίησαν, χορηγούνται εφόσον νευροχειρούργος έχει μετρήσει την ενδοκρανιακή πίεση και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αυτό δεν μπορούσε να γίνει.
  Ανένηψε άμεσα
Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος καρδιολόγος, ο οποίος επίσης είχε ειδοποιηθεί και περίμενε την άφιξη του 8χρονου, είπε στην απολογία του πως όταν έφθασε, δεν υπήρχαν καρδιακοί τόνοι, στην ουσία διαπιστώθηκε ο θάνατός του και ξεκίνησε η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Εξήγησε ότι στα παιδιά που παθαίνουν ανακοπή είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά επιβίωσης, ενώ ο ίδιος είναι καρδιολόγος ενηλίκων και όχι παιδοκαρδιολόγος. Ξεκίνησε, όπως είπε, άμεσα καρδιακές μαλάξεις και χορήγησε αδρεναλίνη. Το παιδί ανένηψε άμεσα και από τον πρώτο κύκλο της αναζωογόνησης και αποκαταστάθηκε πλήρως η καρδιακή λειτουργία με ξεκάθαρους καρδιακούς τόνους, σφίξεις, κανονική πίεση και καρδιογράφημα εντός φυσιολογικών ορίων. Εκεί ο δικός του ρόλος ολοκληρώθηκε.
Ακολούθως εξήγησε ότι η μαννιτόλη δε χορηγείται από καρδιολόγο, αλλά από νευροχειρούργο, καθώς ο πρώτος ούτε τη δοσολογία γνωρίζει, ενώ συμπλήρωσε ότι το φάρμακο αυτό αντενδείκνυται σε περίπτωση ανακοπής, διότι ρίχνει την πίεση και αυτό θα οδηγήσει τον ασθενή σε δεύτερη ανακοπή. Συμπλήρωσε, δε, πως ως καρδιολόγος δεν είχε καμία δικαιοδοσία να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, το οποίο, όπως είπε, είναι αντιποίηση ειδικότητας. Τέλος, είπε ότι στην Αθήνα χορηγήθηκε υπέρτονο στο παιδί, αφού όμως έγινε αξονική εγκεφάλου και μέτρηση ενδοκρανιακής πίεσης.
Καταλήγοντας είπε ότι πρόκειται για το πιο συγκλονιστικό περιστατικό που έχει αντιμετωπίσει, καθώς χάρηκε όταν το παιδί ανένηψε από την ανακοπή και την ευτυχή συγκυρία που ήταν εκεί για να το σώσει, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήταν αρκετό.
Ακολούθως απολογήθηκε ο γιατρός που είχε αναλάβει τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.
  Ένοχοι και αθώοι
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε πως πρόκειται για συγκλονιστικό γεγονός, καθώς τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό αποτέλεσμα ενός υγιούς παιδιού. Αναφερόμενη σε έναν έναν τους κατηγορουμένους, είπε πως δε διαπιστώνει αμέλειες ή σφάλματα στις ενέργειες της ιδιώτη παιδιάτρου, των υπολοίπων παιδιάτρων του νοσοκομείου, της αναισθησιολόγου και του καρδιολόγου και ζήτησε την αθώωσή τους.
Αντίθετα, ζήτησε την ενοχή της ειδικευόμενης παιδιάτρου στα Επείγοντα που χειρίσθηκε το περιστατικό, λέγοντας ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί εκ μέρους της, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη χορήγηση ορού με γλυκόζη. Επίσης, ζήτησε την ενοχή του διευθυντή της Παιδιατρικής, μιλώντας για εσφαλμένους χειρισμούς ως προς τη νοσηλεία και τη θεραπεία του παιδιού. Μάλιστα, είπε ότι δεν έγινε έλεγχος καλίου και νατρίου και ενδεχομένως αυτά να ήταν υπεύθυνα για το εγκεφαλικό οίδημα. Σημείωσε ακόμη πως πράγματι θα έπρεπε να διακομισθεί το παιδί στην Αθήνα, αλλά πρώτα ο συγκεκριμένος γιατρός έπρεπε να έχει σταθεροποιήσει την κατάστασή του.
Τέλος, ζήτησε την αθώωση για παράβαση καθήκοντος του γιατρού που είχε αναλάβει την ΕΔΕ, λέγοντας πως δεν προέκυψε δόλος στις ενέργειές του, όπως και την αθώωση των δύο πρώην διοικητών.   Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Στην Αγία Μαρίνα οι 87 μετανάστες για θεραπευτική αγωγή από το ΚΕΕΛΠΝΟ 
ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ) ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
 Στους εγωισμούς και τις… ανασφάλειές της συνεχίζει να βαδίζει η Μεσσηνία, αγνοώντας πραγματικές ανάγκες που καθημερινά γίνονται και θα γίνονται επιτακτικές. Η τελευταία διάσωση των 87 μεταναστών, το «γαϊτανάκι» ποιος θα… ρίξει τον εγωισμό του και θα διαθέσει προσωρινό χώρο φιλοξενίας, αλλά και η αναγκαστική δραστηριοποίηση χθες, όταν διαπιστώθηκε ότι αρκετοί έχουν μολυνθεί από δερματικό νόσημα και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο… ξεβράκωτος είναι ο «Βασιλιάς».
Κι αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι καραβιές των μεταναστών θα αυξηθούν και προς την περιοχή μας. Ας κάνουμε, επιτέλους, ό,τι δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Η ανοργανωσιά στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών κοστίζει, άλλωστε, περισσότερο. Σήμερα κιόλας πρέπει να υπάρξει συνεννόηση – χωρίς εγωισμούς και συμφέροντα- και να βρεθεί ένας μόνιμος χώρος, ο οποίος θα ετοιμασθεί κατάλληλα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή αυτών των ανθρώπων. Κι όταν θα ειδοποιούνται οι Αρχές ότι εντοπίσθηκαν πρόσφυγες ή μετανάστες, θα ξέρουν ποιοι θα πάνε στρώματα και πού, ποιοι θα ξεκινήσουν να ετοιμάζουν είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό και θα τα πάνε πού. Και κυρίως, μόλις αποβιβάζονται από τα πλοία, ομάδα γιατρών να τους εξετάζει, ώστε και οι ίδιοι να προστατεύονται και να αποκλείεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών.
Από χθες το απόγευμα και όταν όλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα ότι περίπου 30 από τους 87 μετανάστες, με μεγάλη πιθανότητα νόσησης και των υπολοίπων, πάσχουν από δερματικό νόσημα (ψώρα), υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να μεταφερθούν στις δημοτικές κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο, όπου υπό την εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ θα υποβληθούν όλοι σε θεραπευτική αγωγή.
IMG_4807.jpg
  Περιπέτεια
Η περιπέτεια των 87 ανθρώπων (72 ενήλικες και 15 ανήλικοι) ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου, ξημερώματα, από τις ακτές στην Αττάλεια της Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία. Οι δουλέμποροι επιβίβασαν σε ένα ιστιοφόρο 25 μέτρων 48 Πακιστανούς (42 ενήλικοι άντρες και 6 ανήλικα παιδιά), 25 Ιρακινούς (14 άνδρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικα), 7 Ιρανούς (4 άντρες και 3 ανήλικα), 6 Σύρους (3 άνδρες, 3 γυναίκες) και έναν Παλαιστίνιο.
Το βράδυ της Τετάρτης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας δέχθηκε τηλεφώνημα από Ιρακινό που επέβαινε στο σκάφος ότι έχουν μείνει ακυβέρνητοι. Φορτηγό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή ειδοποιήθηκε, τους εντόπισε και τους περισυνέλεξε, ενώ, όπως είπαν οι ίδιοι οι επιβαίνοντες, ο καπετάνιος του πλοίου, όταν σταμάτησαν λόγω μηχανικής βλάβης, επιβιβάσθηκε σε βοηθητική λέμβο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Τα 87 άτομα περισυνελέγησαν από το φορτηγό πλοίο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ τους αποβίβασε στο λιμάνι της Καλαμάτας έπειτα από 12 (!) ώρες και έντονες διαμαρτυρίες του πλοιάρχου, καθώς κανείς δεν του έλεγε πού θα τους αποβιβάσει. Κι αυτό, γιατί ο Δήμος Πύλου- Νέστορος αρχικά έλεγε ότι δεν έχει χώρο για τη φιλοξενία τους, ενώ ακολούθως (μαθαίνοντας την άρνηση του Δήμου Πύλου-Νέστορος) είπε όχι και ο Δήμος Καλαμάτας, πάντα με την πρόφαση ότι δεν υπάρχει χώρος. Αρνητική ήταν και η απάντηση του Δήμου Μεσσήνης.
STM_4341.jpg
  Ψώρα
 Και καθώς είχε ξεκινήσει αυτό το γαϊτανάκι, τη λύση έδωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» στην αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη και οι 87 ταλαιπωρημένοι μετανάστες φιλοξενήθηκαν στο Διοικητήριο για ένα βράδυ. Με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και με ευθύνη του Τμήματος ΠΣΕΑ, τους παρασχέθηκαν στρώματα και γεύματα μέχρι χθες το μεσημέρι, ενώ ξεκίνησε η καταγραφή και η μεταφορά των πρώτων χθες το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Σημαντική ήταν η προσφορά εθελοντών, που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως αρχικά είχαν προγραμματισθεί, καθώς διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι έπασχαν από δερματικό νόσημα. Γιατρός εξέτασε χθες το πρωί τους μετανάστες, διαπιστώνοντας ότι περίπου 30 εξ αυτών και, κυρίως, οι πακιστανικής καταγωγής, πάσχουν από ψώρα. Επίσης, διέγνωσε ότι καθώς έχουν μείνει μαζί στον ίδιο χώρο για αρκετές ημέρες, το πιθανότερο είναι να νοσήσουν όλοι. Αυτό σήμανε συναγερμό και πλέον ήταν αδύνατο να μεταφερθούν όλοι και να παραμείνουν όσοι είχαν ήδη πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί, προκειμένου να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Στο δε Τμήμα ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όπως μας εξήγησε και η προϊσταμένη του Ευγενία Παπαδήμα, από το πρωί υπήρχε συνεννόηση για απολύμανση του χώρου και των κλινοσκεπασμάτων – στρωμάτων αμέσως μόλις θα έφευγαν οι 87.
Το Διοικητήριο και το χώρο που φιλοξενούνταν οι μετανάστες επισκέφθηκε χθες το πρωί ο εκπρόσωπος της «ΛΑ.Ε.» στη Μεσσηνία, Θανάσης Πετράκος, που- μεταξύ άλλων- δήλωσε: «Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συμπεριφορά των δημάρχων του νομού μας, να κάνουν ότι δε βρίσκουν χώρο να φιλοξενήσουν τους δυστυχείς πρόσφυγες. Όπως εύστοχα γράφτηκε σήμερα, ο ξένιος Ζευς διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει στη Μεσσηνία».
STM_4728.jpg
  Στην Αγία Μαρίνα
 Έτσι, με παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή, Παναγιώτη Πούπουζα, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας έκτακτη σύσκεψη, όπου δόθηκε εντολή από το δήμαρχο να παρασχεθεί (πλέον) κάθε βοήθεια, καθώς όλοι έπρεπε να υποβληθούν σε θεραπευτική αγωγή. Ως καταλληλότερος χώρος επιλέχθηκαν οι κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας.
Μάλιστα, τις λεπτομέρειες ανέλαβαν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου. Άμεσα αυτοψία στο χώρο της κατασκήνωσης έκανε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Παν. Πούπουζας, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα βασικά, όπως νερό, θέρμανση κ.ά., ενώ από αργά το απόγευμα ξεκίνησε η μεταφορά τους στον Ταΰγετο, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα.
Εκεί θα παραμείνουν μέχρι να τελειώσει η φαρμακευτική αγωγή που θα ακολουθήσουν, ενώ άμεσα δραστηριοποιήθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ανέλαβε το χειρισμό του ζητήματος που αφορά στη θεραπεία τους.
STM_4633.jpg
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ο καιρός  σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 4/3/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Δε θέλουν με τίποτα να βάλουν μυαλό 
Χθες στην Καλαμάτα έφθασαν 87 μετανάστες και ξαναφάνηκε η ανοργανωσιά που υπάρχει. Για ακόμα μια φορά έψαχναν χώρο, ενώ ο Δήμος θέλησε «να βγάλει την ουρά του απέξω», αφού δεν είναι αυτός υπεύθυνος. Έτσι, ζήσαμε εκ νέου την παρωδία του ποιος και πού πρέπει να βρει ένα χώρο, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν για μερικές ημέρες.
Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε: η γεωγραφική θέση της Καλαμάτας είναι τέτοια που ευνοεί το πέρασμα μεταναστών, ας καθίσουν, λοιπόν, οι εμπλεκόμενοι σε ένα τραπέζι και ας βρουν μία και καλή έναν κατάλληλο χώρο.  Π.Μπ.

***  «Τροφοδότης» τροχαίων ατυχημάτων χωρίς παρέμβαση ο ισόπεδος κόμβος Σπάρτης 
Δρόμος με ανάποδες κλίσεις
 Τα προβλήματα που υπάρχουν με την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου της Σπάρτης απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, έπειτα από σχετική παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη. Αφορμή ήταν και το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα στην περιοχή.
Περιγράφοντας ο δήμαρχος την κατάσταση τόνισε ότι η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Λεΐκων οδήγησε στην αλλαγή στα χαρακτηριστικά του κόμβου της Σπάρτης, μετατρέποντάς τον ως ισόπεδο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι επειδή η ανάδοχος εταιρεία θα μείνει στην Καλαμάτα μέχρι τον Ιούνιο, θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην πλειοψηφία τους.
Από την άλλη πλευρά, σε επικοινωνία του "Θάρρους" με τον αυτοκινητιστή, μέτοχο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και πρόεδρο του Σωματείου "Άγιος Χριστόφορος", Θεόδωρος Τσιμικλής, μας τόνισε ότι στην περιοχή οι δρόμοι έχουν ανάποδες κλίσεις και αναρωτήθηκε "ποιος παρέδωσε" και "ποιος παρέλαβε" έναν τέτοιο δρόμο.
Σχολίασε, δε, ότι για όποιον δε γνωρίζει την κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. "Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, δυστυχώς θα γίνουν κι άλλα ατυχήματα και πολύ φοβάμαι ότι ορισμένα μπορεί να είναι και πάλι θανατηφόρα".  Α.Π.

***  Εγκατάσταση δύο νέων οδοντιατρικών εδρών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας 
Με δύο σύγχρονες και τελευταίας τεχνολογίας οδοντιατρικές έδρες ενισχύθηκε το Τακτικό Οδοντιατρικό Εξωτερικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 15.500 ευρώ, οι οποίες και έρχονται να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του. Ο δε προϋπάρχων εξοπλισμός του ιατρείου θα μεταφερθεί στο Κ.Υ. Μεσσήνης και θα αντικαταστήσει τον εκεί παλαιωμένο εξοπλισμό.
Να σημειωθεί πως η παραλαβή του νέου εξοπλισμού εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της γενικότερης ουσιαστικής αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια.
Ως γνωστόν, το Οδοντιατρικό Εξωτερικό Ιατρείο στελεχώνεται από δύο οδοντιάτρους και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00-13.00).
Ραντεβού κλείνονται μέσω της υπηρεσίας 14500.

*** Διαμαρτυρήθηκαν για τους δασικούς χάρτες στο Σύνταγμα οι Μανιάτες  
Περίπου 1.000 Μανιάτες, από την Αθήνα, το Γύθειο, την Αρεόπολη, τη Στούπα, την Καρδαμύλη και τον Κάμπο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προχθές, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, ζητώντας την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών. Πραγματοποίησαν πορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και διαμαρτυρήθηκαν, καθώς με τη νέα διάταξη περί δασών τα χωράφια τους χαρακτηρίζονται πλέον δασική περιοχή.
Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Άμεση ανάκληση δασικών χαρτών» και «Μολών λαβέ», αλλά και σημαίες με το σταυρό που γράφουν «Νίκη ή Θάνατος» και «Ταν ή επί τας», οι Μανιάτες ζήτησαν την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου.
Ο εκπρόσωπος της «Επιτροπής Αγώνα Μάνης» και παραγωγός βιολογικών προϊόντων από τη Στούπα, Γιώργος Περουτσέας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «Έχουμε πρόβλημα, γιατί περίπου το 80% των εκτάσεων της Μάνης στους χάρτες του 1945 εμφανίζονται ότι είναι αγροτικές περιοχές σήμερα βγαίνουν σαν δασικές περιοχές.
Από το 1979 με μια τροπολογία που είχε ψηφιστεί στη Βουλή δεν μπορούμε να ξελογγώσουμε τα χωράφια χωρίς άδεια από το δασάρχη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται ακαλλιέργητες εκτάσεις. Και σήμερα έρχεται “έμμεσα” το κράτος και μας λέει ότι τα χωράφια μας έχουν χρήση δασική και απαγορεύεται να κάνουμε κάτι άλλο. Μιλάμε ότι γίνεται με έμμεσο τρόπο δήμευση των περιουσιών μας.
Δε μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις των κυβερνητικών κομμάτων. Ζητήσαμε ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, την ερχόμενη εβδομάδα. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε λύση θα ζητήσουμε ραντεβού με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σε λίγες ημέρες θα αποφασίσουμε για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία στην Αρεόπολη και στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Ενστάσεις δεν πρόκειται να κάνουμε, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Δημεύουν περιουσίες για τις οποίες μέχρι σήμερα εισέπρατταν αγροτικές επιδοτήσεις. Εδώ δεν έχουμε ούτε μια σπιθαμή καταπατημένου δάσους».

*** ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ η Ε.Ε ! «Σερβία-Ρωσία συμμαχία, δεν θέλουμε την Ένωση»...

~ Οι Σέρβοι στέλνουν τη ΕΕ στον αγύριστο (για να μην πούμε κάτι βαρύτερο) και το κάνουν φωνάζοντας «Σερβία-Ρωσία συμμαχία, δεν θέλουμε την Ένωση».
Βίντεο : Radikali protiv Federike Mogerini  , https://youtu.be/8LKQ1F9CL58  .-
~  Βλέπετε η Φ.Μογκερίνι,  επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τα Σκόπια επισκέφτηκε τη Σερβία κατ’ εντολή του Βερολίνου. Οι Σέρβοι όμως αντέδρασαν ορθά. Θυμίζουμε πάντως πως η Γερμανία μπλοκάρει τα ενταξιακά κεφάλαια προς τη Σερβία, βάζοντας δύο προϋποθέσεις.
Πρώτον την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως κράτους η οποία θα αναγράφεται στο σύνταγμα της χώρας, και δεύτερον την συμμετοχή στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Η απάντηση ήταν σαφής…

***  Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΡΙΟ στο EPSILON!Mία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ διαφορετική από τις άλλες...

~   Aύριο το μεσημέρι ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει στην εκπομπή ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, στο Κανάλι Ε.
Η συνέντευξή όμως αυτή δε θα είναι σαν τις συνηθισμένες. Δε θα μιλήσει ο πολιτικός ή ο δημοσιογράφος Κ.Βελόπουλος αλλά αντίθετα ο άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο Χριστιανός.
Ο Κ.Βελόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του για την Πατρίδα, την Οικογένεια, τη Θρησκεία, θυμάται το παρελθόν κρίνει το παρόν και ονειρεύεται το μέλλον.
Αυτά, όχι όμως μόνο αυτά, θα τα παρακολουθήσετε αύριο στο Ε, στις 13.40 στην Εκπομπή ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί.
Συντονιστείτε…

***  Ραγδαία εξέλιξη! Επικοινωνία ΡΩΣΙΑΣ με ΝΑΤΟ…

~ Μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης όπου και σταμάτησε η συνεργασία, είναι η πρώτη φορά που Ρώσοι επικοινωνούν με Νατοϊκούς, Την πληροφορία ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ, όπως μεταφέρει η Μόσχα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας, ο Τσέχος Πετρ Πάβελ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό του ρωσικού γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γκερασίμοφ και στη συνομιλία τους σχολίασαν τα «τρέχοντα προβλήματα ασφαλείας, στην προοπτική μιας επανάληψης της στρατιωτικής συνεργασίας, στην αποτροπή επεισοδίων και στη συμμετοχή εκπροσώπων της Συμμαχίας σε διεθνείς εκδηλώσεις που διοργανώνει η Μόσχα», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Όπως δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πηγή προσκείμενη στον στρατηγό Πάβελ, «είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας να έχουν ενεργές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ στρατιωτικών, και αυτές οι γραμμές να παραμείνουν ανοικτές».

*** Mας ρεζιλεύουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! Δεν φαντάζεστε τι έγινε με τον Τσακαλώτο… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

~  Αδυνατούμε να πιστέψουμε όσα έχουμε ζήσει και δει από την κυβέρνηση. Και εκεί που λέμε ότι δεν πρόκειται τίποτα να μας προκαλέσει ξανά έκπληξη, έρχεται το σημερινό γεγονός να μας διαψεύσει.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν.
Δεν θα σας κουράσαμε για το τι είπα, αλλά θα σας παραθέσουμε τις φωτογραφίες.

Ο κος Σαπέν προσπαθεί να μαζέψει καλώδια που κρέμονται από το ταβάνι! Όχι, δεν έμεινε κάποια εργασία στη μέση, ήταν τα καλώδια του προτζέκτορα που κρέμονταν πάνω από τη θέση του Γάλλου υπουργού.
 Ο κος Τσακαλώτος, ατάραχος, παρακολουθεί…


*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! Οργή στους ΝεοΔημοκράτες! Ο Μητσοτάκης «ξέφυγε»...

~   Συνάντηση με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από αίτημα των ιδίων, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Στη συνάντηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε από μια είδους συνέντευξη, σχετικά με το πώς σκοπεύει να βελτιώσει την οικονομία και να φέρει επενδύσεις στη Ελλάδα.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ποια ήταν αυτοί οι οίκοι που ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν τον κο Μητσοτάκη να αναλύει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του.
Τα στελέχη εκπροσωπούσαν funds όπως Deutsche Bank, P imco, Wellington, Goldman Sachs, Blackrock, York, KKR, Soros, Norges, Blackstone, Paulson, Capital, Apollo, Schroder,Moore Capital, Brookfield, Centerbridge.
Τι να πρωτοπιάσουμε και τι να πρωτοσχολιάσουμε.
Γερμανική Deutsche Bank, απόδειξη της δυτικοδουλείας, ας μην ξεχνάμε και την πρόσφατη συνάντηση του «γαλάζιου» προέδρου με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Goldman Sachs, που μαζί με τον Κώστα Σημίτη συνωμότησαν και «έκαψαν» την Ελλάδα. Φυσικά, αυτό είναι ένα δείγμα μόνο για τις δράσεις της τράπεζας.
Blackrock. Ακόμα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης έχουν ομόλογα.
Soros. Ένα όνομα, μια ατελείωτη λίστα με σκάνδαλα. Ο δισεκατομμυριούχος που έχει «μαριονέτες» παντού.
Αυτοί, λοιπόν, μεταξύ άλλων, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το μέλλον της Ελλάδας…
Ο κος Μητσοτάκης, με την άνεση που του δίνει η πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις, εξήγησε με λεπτομέρειες στα «κοράκια» που περιμένουν να ορμήσουν  στη σορό (σορός-Σόρος τυχαίο;) της Ελλάδας, πως θα φέρει την ανάπτυξη, δηλαδή, πως θα τον βοηθήσουν για να ανακάμψει η οικονομία και κατ’επέκταση η χώρα μας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φυσικά, δεν είναι αδαής, γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες «λύνουν και δένουν» παγκοσμίως, αλλά, όχι προς το συμφέρον της Ελλάδας, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν αλλά και στο παρόν.
Και τα παραδείγματα είναι πολλά.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που έχει συναντήσεις με αυτούς που έχουν συμβάλλει στον ξεπεσμό των Ελλήνων πολιτών. Έχει πουλήσει τα πάντα. Έχει ξεπουλήσει μέχρι και την Ακρόπολη, αν σκεφτούμε και τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.
Δε ζούμε στη χώρα μας. Είμαστε ενοικιαστές στην ελληνική γη και μάλιστα, με ακριβότατο ενοίκιο.

*** Οργή ΠΟΥΤΙΝ κατά ΝΑΤΟ! " Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο"...

~   «Η χώρα μας  θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις ένοπλες δυνάμεις της, ενισχύοντας την στρατηγική πυρηνική ασπίδα της και εξοπλίζοντας τις αεροδιαστημικές δυνάμεις, και αυτό είναι είναι μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων μας»,τόνισε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συνεχίζοντας δε υπογράμμισε: «Η ασφάλεια της Ρωσίας και  η προστασία των πολιτών της είναι αναμφισβήτητα σε ασφαλή χέρια. Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν τεράστιες δυνατότητες μάχης, βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα και είναι σε θέση να ενεργούν με σαφήνεια, συνέπεια και σιγουριά αποκρούοντας οποιαδήποτε επίθεση»,στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στο ΝΑΤΟ ενώ διευκρίνησε πως ότι η εκπλήρωση του κρατικού προγράμματος εξοπλισμών αποτελεί άμεση προτεραιότητα.
Ο Ρώσος πρόεδρος έδειξε ξεκάθαρα πως ‘’ελέγχει την κατάσταση’’ τόσο με το ΝΑΤΟ αλλά και με τις ΗΠΑ.

***  EΚΤΑΚΤΟ! ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ...

~  Ο Τραμπ φαίνεται πως ενοχλεί πολλούς και πολλοί προσπαθούν να τον ‘’ρίξουν’’.Αρχικά φαίνεται πως ο ΥΠΕΞ  των  ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον διαφωνεί με τις μειώσεις τις οποίες θέλει ο Τραμπ να εφαρμόσει στον Προϋπολογισμό του STATE DEPARTMENT και θεωρεί πως οι μειώσεις σε επίπεδο 37% είναι απαράδεκτες και τονίζει πως ‘’οι δαπάνες για το υπουργείο και την υπηρεσία διεθνούς υποστήριξης και συνδρομής σε προγράμματα ανά τον κόσμο και σε πολλές χώρες θα πρέπει να διατηρηθούν’’.Επιπρόσθετα εκλέχθηκε ως επικεφαλής της ειδικής διευρευνητικής επιτροπής ένα νομικό τον οποίο αποδέχονται και ρεπουμπλικάνοι και δημοκρατικοί,ο οποίος θα εξετάσει το θέμα ‘’της ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ,καθώς και των σχέσεων στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ με τη Μόσχα’’,όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Αυτό που διαφαίνεται από όλα αυτά είναι πως περιμένουν όλοι τον Τράμπ να κάνει το λάθος,ενώ ο ίδιος έχει αποδειχθεί πιο αξιόπιστος και ειλικρινής από τους περισσότερους πολιτικούς.
Όμως αυτό προφανώς και δεν συμφέρει τους ανταγωνιστές του καθώς  τους κάνει να μοιάζουν χείριστοι και ανίκανοι,αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να τους κάνει να θέλουν να τον ''καθαιρέσουν''.

***  Βουλευτές με ''φέσι'' 700.000 ευρώ!Πλήρωνε μετά ΕΛΛΗΝΑ...

~  Φέσωσαν και φεσώνουν τη Βουλή και οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν και τα δικά τους σπασμένα.Ούτε ένας ούτε δύο,αλλά 49 βουλευτές τόσο πρώην όσο και νυν έχουν λάβει από τον προϋπολογισμό της βουλής δάνεια συνολικού ύψους 700.000 ευρώ τα οποία όμως δεν εξυπηρετούνται.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής,η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στις κινήσεις που προβλέπει ο νόμος και αφορούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Να σημειωθεί πως ενώ έχει δοθεί δυνατότητα για ρύθμιση με 48 δόσεις , μόνο 13 βουλευτές τη χρησιμοποίησαν αλλά φαίνεται μετά την πρώτη δόση,ξέχασαν να πληρώσουν τις επόμενες.
Τα σπασμένα τους πάλι οι Έλληνες πολίτες θα τα πληρώσουν;Φτάνει...

***  ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ! Με Γιλντιρίμ στο Σχιστό για τους 'πρόσφυγες'...

~  Στο Σχιστό βρέθηκε σήμερα μαζί με το Γιάννη Μουζάλα,η Μπαχάρ Μπουσρά κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο Φιλοξενίας ‘’προσφύγων’’ του Σχιστού στα πλαίσια της φιλανθρωπικής της δράσης.
Η κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού,του ανθρώπου που τόλμησε να μιλήσει για 130 δήθεν αμφισβητούμενες βραχονησίδες στο Αιγαίο και απείλησε λέγοντας πως η Τουρκία έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια,αναπτύσσει φιλανθρωπική δράση και βρέθηκε στο Σχιστό προκειμένου να δώσει δώρα στα παιδιά και μίλησε με τις οικογένειες που βρίσκονται εκεί.
Φυσικά ο κύριος Μουζάλας ξέχασε πως οι Τούρκοι μας στέλνουν συνεχώς μετανάστες αθετώντας τη συμφωνία να τους πάρουν πίσω,και πως μας προκαλούν καθημερινά.Αντί λοιπόν να συζητηθούν αυτά,τα οποία είναι ήδη αρκετα ζημιογόνα για τη χώρα μας,πάνε στο Σχιστό για να δείξουν ‘’το φιλανθρωπικό’’ του πράγματος το οποίο φυσικά είναι πάντα καλύτερο από απόσταση.
***  ΒΟΜΒΑ ΣΥΡΙΖΑ! Στρέφονται κατά της ΕΡΤ;..

~  «Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία»,δήλωσε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,Νίκος Ξυδάκης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κρίση του δημοσιογραφικού κλάδου τονίζοντας πως: «υπήρχαν πρόδρομα συμπτώματα που θα έπρεπε να είχαν οσμιστεί οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο»,ενώ συνέχισε λέγοντας:
«Ξεχωρίζει η επανάσταση στα κοινωνικά δίκτυα και ο τρόπος διάχυσης της ενημέρωσης με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ κάνει χρήση ο ίδιος του λογαριασμού του στο twitter».


***  ΧΡΥΣΗ η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ! Μόνο ΚΟΡΥΦΗ για τη χώρα μας...

~  Xρυσή η Κατερίνα Στεφανίδη για ακόμα μία φορά η οποία ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο και μας έκανε να δακρύσουμε από χαρά και περηφάνια.
Η πρωταθλήτρια μας πέρασε τα 4.85μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στο Βελιγράδι!


***  Eθνική ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ! Η Ελλάδα στην ΚΟΡΥΦΗ... 

~  Εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση!
Η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν τη δεύτερη μέρα του34ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι φέρνοντας την Ελλάδα στην κορυφή και χαρίζοντας μας το 28ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.
Συγχαρητήρια!


*** Πανικός και φόβοι για το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ! Πρασίνισε ο ποταμός...

~ Πρασίνισαν αιφνιδίως τα νερά στον ποταμό Βαλίρα και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών,φοβήθηκαν για το χειρότερο και νόμιζαν πως δηλητηριάστηκαν.
Όπως αποδείχθηκε όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς αφού όπως αποδείχθηκε οι αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν αν το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού,μολύνει το ποτάμι,έριξαν μία πράσινη ακίνδυνη χρωστική ουσία που μάλιστα ήταν βιοδιασπώμενη.
Δείτε τις εικόνες:


***


*** Αθλητική ενημέρωση :

~*** Για  την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
ΣΑΒΒΑΤΟ 04/03/2017  :
ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα  1-1  , ( 1-1) .- ^
 
Τα  γκολ : 18΄ ο Γιοβάνοβιτς  , 41΄ ο Κόντε ,
Διαιτητής είναι ο Χρήστος Γκράνας (Θράκης), με βοηθούς τους Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Αϊχάν Χούσκογλου (Θράκης) και τέταρτος ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων).
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ.
Στον πάγκο είναι οι: Κουτογλίδης, Γκόλιας, Γκουλουζάντε, Ρέγες, Ναβάρο και Τσάκο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα, Γιάκος, Κόντε.
Στον πάγκο είναι οι: Περιστερίδης, Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Μπέριος, Ζάιρο, Ναδάλες και Βιδάλ.
VIDEO :
~**ΛΑΡΙΣΑ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ  1-1  δηλώσεις γκολ 04/03/201723η  αγωνιστική: https://youtu.be/dL72RwDupPU .-   

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός   2-0 , (0-0) .- ^

Τα  γκολ : Δ.  Παπαδόπουλος ,  Μαρκόβσκι
Διαιτητής: Τ. ΤίκαςΒοηθοί: Ι. Τουμπακάρης, Α. ΔίπλαρηςΤέταρτος: Α. Τσαμούρης
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Ρότσα, Ροντρίγκες, Κούσας, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ρέι, Λόπες, Μουνιός, Μαρκόβσκι.
Στον πάγκο κάθονται οι: Καβουσάκης, Παπάζογλου, Κλέσιο, Μπράβο, Ρόσα, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος.
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Νιασέ, Μαχαίρας, Βασιλείου, Σίλβα, Γιακουμάκης, Μεντί, Καλτσάς, Ουόν, Καραχάλιος, Μιλιάζες.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Μοσχονάς, Ζεζίνιο, Κουλιμπαλί, Βούρος, Λάτσι, Καψάσκης, Σουμπίνιο.
VIDEO :
~**Παναιτωλικός-Λεβαδειακός  2-0   δηλώσεις γκολ 23η αγων  04/03/2027 : https://youtu.be/HAQcrJbowsM  .-

Παναθηναϊκός - Βέροια  5-0  , (4-0) .-  

Τα  γκολ :18΄πεν., 39΄ , 41΄πεν. ,Μάρκους Μπέργκ , 21΄Βίκτωρ Κλωναρίδης  , 57΄  Βιγιαφάνε ,
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας), α' βοηθός ο Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), β' βοηθός ο Γεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου) και 4ος διαιτητής ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Παναθηναϊκός (4-4-1-1): Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Μπεργκ.
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Στιλ, Χουχούμης, Ρέις, Μπουμάλ, Λέτο, Μέστο, Χατζηγιοβάνης
Η ενδεκάδα της Βέροιας: Λόπεζ, Ασίγκμπα, Κάλβο, Μίλιεβιτς, Σούλε, Αντονιάν, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ, Κάλι, Λινάρδος, Μπαλάφας.
Στον πάγκο της Βέροιας: Καντιμοίρης, Παπαδόπουλος, Τζιώρας, Μπελαϊντ, Χατζί, Μαυρίας, Κωνσταντινίδης.
Βίντεο :
~** ΠΑΟ-ΒΕΡΟΙΑ  Α΄ ήμίχρονο 4-0  τα γκολ 23η αγων  04/03/2017: https://youtu.be/aNyYHuWmufk .-

~ Κυριακή 05/03/2017  :

 Ατρόμητος - Ηρακλής

Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα

Ξάνθη - Πλατανιάς

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Δευτέρα 06/03/2017 :

Πανιώνιος - ΑΕΚ

~** Για την  Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  19η  αγωνιστική στην Football league :
*  Σάββατο 04/03/2017  :
Απόλλων Σμύρνης - Σπάρτη  1-0  .- ^
* Κυριακή 05/03/2017  :
Αιγινιακός - Άρης
~ Παναιγιάλειος -Καλλιθέα
~ Αναγέννηση Καδρίτσας -Πανθρακικός  3-0  α.α. -
~ Αγροτικός Αστέρας -Χανιά
~ Πανσερραϊκός -Τρίκαλα
~ Κισσαμικός -Λαμία
~ Αχαρναϊκός- Πανελευσινιακός
~ Καλλονή -ΟΦΗ

~** Γ΄ Εθνική 3ος όμιλος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  21η  αγωνιστική :
Κυριακή 05/03/2017 :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου -ΧΑΛΚΙΔΑ 
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΜΒΡΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΩΝΙΔΑΣ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΠΑΟ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΘΗΒΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας-ΑΧΑΪΚΗ

~ *** Τοπικό ερασιτεχνικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας  :
Α΄  Τοπικό 21η  αγωνιστική :
Σάββατο 04-03-2017 :
Αναγέννηση Παραλίας-Α.Ε. Αβίας   2-0 .- ^
Α.Ο. Μιλτιάδης -Απόλλων Καλαμάτας  1-3 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Τέλος Άγρας  3-0 .- ^
Κυριακή 05-03-2017  :
Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-3  α.α. ^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ -Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ- Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Α1  Τοπικό ΕΠΣΜ   20η  αγωνιστική  :
Σάββατο  04-03-2017  :
Μεσσηνιακός Γ.Σ.-Απόλλων Πεταλιδίου   1-1  .- ^
Α.Ο. Ασπρόχωμα-Ηρακλής Καλαμάτας   3-2 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας -Ολυμπιακός Ανάληψης  1-1 .- ^
Κυριακή 05-03-2017  :
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
Α.Ο. Ο0ΜΟΝΟΙΑ-Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ

Β΄ Τοπικό ΕΠΣ Μεσσηνίας 1ος  όμιλος  19η  αγωνιστική και 2ος όμιλος 17η  αγωνιστική :
Σάββατο 04-03-2017 :
Αστέρας Βαλύρας-Διαγόρας Κοπανακίου  0-3 .- ^
Α.Ε Μάνης -Δόξα Καλαμάτας  1-0 .- ^
Ατρόμητος Πλατύ- Α.Σ. Θύελλα Μερόπης   2-1 .- ^
~ Πράσινα Πουλιά-Α.Ο. Στενωσιάς  6-1 .- ^
Κυριακή 05-03-2017 :
ΚΑΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ
~ ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ
~ Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ-Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ
~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
~ Α.Π.Σ.ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ-Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ
~ Α.Σ.ΦΥΤΕΙΑΣ -Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ

Γ΄ Τοπικό  18η  αγωνιστική  :
Σάββατο 04-03-2017  :
Νέστωρ Πύλου - ΑΠΣ Αρις   0-1 .- ^
Θησέας Καλαμάτας-Α.Ο. Λεϊκων  1-2 .- ^
Κυριακή  05-03-2017  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ
Α.Ο.ΒΕΡΓΑΣ-Α.Ο. ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ- ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ

***  Για την Α1  στο πρωτάθλημα στο Ελληνικό  μπάσκετ :

Προμηθέας Πατρών - ΑΕΚ 67-86 .-
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-46, 50-69, 67-86
Διαιτητές: Πηλοΐδης-Μπήτης-Συμεωνίδης
 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Βαγγέλης Αγγέλου): Παπαντωνίου, Μπλάσινγκεϊμ 11 (1), Γκίκας 9 (2), Πέττας 2, Φαγιέ 7, Τσάμης, Ντίκερσον, Τζόουνς 11, Τόντιτς 15 (2), Σαρικόπουλος 4, Μουρ 8 (1)
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Μαυροκεφαλίδης 15 (1), Ούκιτς 11 (1), ΜακΓκράθ 8 (2), Ελονού 2, Βασιλειάδης 17 (5), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 12 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Νιούλεϊ 10 (2), Μαυροειδής, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 6

ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 97-86
Τα δεκάλεπτα: 24-26, 43-43, 69-65, 97-86
Διαιτητές: Σώμος, Παναγιώτου, Τζιοπάνος
 ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης 8 (2), Τσόχλας 7 (2), Μαργαρίτης 17 (1), ΜακΦάντεν 20 (4), Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 4, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 19 (2), Κλάντον 20
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Μανωλόπουλος 10 (2), Κάφεϊ 4, Λίποβι 12 (1), Εζιούκου, Μπιρούτα 19, Τσαγκαράκης 11 (2), Πουλιανίτης 2, Μπάρλοου 25 (3), Καλλές 3, Βαρυτιμιάδης

Δόξα Λευκάδας – Κολοσσός Ρόδου 61-62
Τα δεκάλεπτα: 14-14, 30-31, 43-46, 61-62
Διαιτητές: Σταματόπουλος-Ξενικάκης-Λόρτος
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Φώτης Τακιανός): Σκοτ 7(1), Ψαθάς 4, Τσαλδάρης 5(1), Χάρις 17(2), Μάρας 15(2), Δεμερτζής, Ταπούτος 7, Ντόμπλας 6
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 5, Ρέλεφορντ 18(1), Βασιλόπουλος 2, Χολ 12(1), Γεωργαλής 4(1), Αγγελάκος, Αχόνεν 6(2), Ουάτσον 8

Κόροιβος Αμαλιάδας – Απόλλων Πάτρας 71-67
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 42-29, 49-45, 71-67
Διαιτητές: Σχινάς-Πουρσανίδης Γ.-Ψαριανός (Πολιτόπουλος)
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 12, Σταρκς 13, ΜακΚλέλαν 8, Σαχπατζίδης 2, Γκότσερ 26 (10/14σ., 6ρ.), Χατζηνικόλας, Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 11, Μιχάλογλου 4, Σανέ.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χίκι, Μπαρτ 22, Σλαφτσάκης, Καλινόσκι 8, Ρέινς 5, Στόκτον 5, Διαμαντάκος 7, Μπάβτσιτς 9, Κουζέλογλου 7, Τσιάρας 2, Βεργίνης 2

Ρέθυμνο – Κύμη 84-73
Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-34, 59-53, 84-73
Διαιτητές: Καρακατσούνης-Τζαφλέρης-Θεονάς
 ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Κώττας 2, Ραζής, Άρνολντ 19(4), Φιτζπάτρικ 17(5), Γιαννόπουλος 18(4), Χριστοδούλου 1, Σάφτενααρ 5, Τάλτον 18(2), Καμπερίδης 2, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Λέμον Τζούνιορ 2
ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος): Καντί 11(2), Τσούπκοβιτς 2, Κοστόφ 2, Πάλμπλαντ 3(1), Όρτον 16, Τουτζιαράκης 19, Σχίζας 5, Σιγκούνας 6, Σταμάτης 7, Ντίξον 2

~***  Σε  αγώνες της 20ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κόροιβος-Απόλλων Πατρών 71-67
Δόξα Λευκάδας-Κολοσσός Ρόδου 61-62
Ρέθυμνο-Κύμη 84-73
Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ 67-86
ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 97-86
Παναθηναϊκός-Άρης 5/3 (17:00)
Ολυμπιακός-Λαύριο 5/3 (17:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)
==========

1. Ολυμπιακός 37 -19αγ.
. Παναθηναϊκός 37 -19αγ.
3. ΑΕΚ 36
4. ΠΑΟΚ 31
. Κολοσσός Ρόδου 31
6. Άρης 30 -19αγ.
7. Ρέθυμνο 29
8. Τρίκαλα 28
. Προμηθέας Πατρών 28
10. Κόροιβος Αμαλιάδας 27
11. Λαύριο 26 -19αγ.
. Κύμη 26
13. Απόλλων Πατρών 25
14. Δόξα Λευκάδας 23 

***   Αναλυτικά τo πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Euroleague:
Πέμπτη, 2/3/2017 :
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  67-76 .- ^

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  87-84 .- ^

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  74-60  .- ^

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    71-82 , (32-40) .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 13-17 , (32-40) , 45-58 , 71-82 .- ^
Η Μακάμπι θα αγωνιστεί με τους εξής έντεκα: Ραντ, Σίλεϊ, Ζάλμανσον, Λέβι, Μέκελ, Πνίνι, Σέγκεφ, Οχαγιόν, Λάντεσμπεργκ, Αλεξάντερ, Άιβερσον.
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Αθηναίου.
VIDEO:
~**ΜΑΚΑΝΠΙ-ΟΣΦΠ 71-82  24η αγων  2/3/2017:
https://youtu.be/BgRZbiz7IL0 .-
~ΜΑΚΑΜΠΙ-ΟΣΦΠ  71-82  ημίχρονο 32-40 24η  αγων  2/3/2017: https://youtu.be/dTls8JKr3NM .-
~Μακαμπί-Ολυμπιακος 71-82  24η  αγων  2/3/2017:
https://youtu.be/UAnxvG3cLEI  .-
~Μακαμπί-Ολυμπιακος 71-82   3η περίοδος  45-58 24η αγων  2/3/2017: https://youtu.be/4nSsPYm7Cd0 .-
~Μακαμπί Τ Α - ΟΣΦΠ  71-82  1ο  δεκάλοπτο  13-17   24η αγωνισ  2/3/2017: https://youtu.be/14Orj8cnGVo .-

Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  87-74  .- ^

Παρασκευή, 3/3/2017
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  92-99 .- ^

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  77-72 .-

Τα δεκάλεπτα :17-17, (35-33) , 53-53, 77-72 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ-Πέρεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία), Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία)
ΝΤΑΡΟΥΣΦΑΚΑ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουιλμπέκιν 2, Μπατούκ, Ουοναμέικερ 24 (2), Κλάιμπερν 12 (2), Μόερμαν, Αλντεμίρ, Αντερσον 16 (1), Ζίζιτς 9, Μπέρτανς 12(2), Χαραγκόντι 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 23 (4), Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 9(3), Παππάς 7, Φελντέιν 6(2), Γκάμπριελ, Τζεντίλε, Μπουρούσης 10(2), Καλάθης 5.
Βίντεο :
~**ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΠΑΟ  Ημίχρονο 35-33  24η  αγων  3/3/2017: https://youtu.be/7JFYI9g4z_g .-
~** Νταρουσάφακα-ΠΑΟ   1ο δεκάλεπτο  17-17  3/3/2017  24η  αγων: https://youtu.be/9U7nB2upVS4 .-
~**ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΠΑΟ 77-72  24η  αγων  3/3/2017:
https://youtu.be/h3dYggiMCEQ  .-
~**Νταρουσάφακα-ΠΑΟ   77-72  3η περίοδο 53-53  3/3/2017  24η  αγων: https://youtu.be/MKaGFodm6SM .-

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)    61-85  .- ^

***  23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός   67-64 .- ^
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν  83-82 .- ^
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
 Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός  71-82 .- ^
 Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός  77-72 .- ^
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :  
  Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 18-6   42
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 18-6 42

Ολυμπιακός 17-7   41
Φενερμπαχτσέ 16-8   40
------------------------
Παναθηναϊκός 14-10   38

Ερυθρός Αστέρας 14-10 38
Μπασκόνια 13-11 37
Αναντολού Εφές 13-11 37

--------------------------
Νταρουσάφακα 12-12 36

Ζαλγκίρις 10-14  34
Μπαρτσελόνα 9-15  33

Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-16  32
Μπάμπεργκ 8-16  32
Γαλατασαράι       8-16 32
Αρμάνι Μιλάνο 7-17  31
Ούνιξ Καζάν 7-17  31


*** Υπόλοιπο πρόγραμμα αγώνων στο Ευρωμπάσκετ  :
Αγωνιστική ημέρα: 25

09.03. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΓαλατάσαράι
 

09.03. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπασκόνια
 

09.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΠαναθηναϊκός
 

09.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜιλάνο
 

09.03. 22:00ΜπαρτσελόναΟύνικς Καζάν
 

10.03. 20:00Αναντολού ΕφέςΜπάμπεργκ
 

10.03. 21:45ΟλυμπιακόςΝταρουσάφακα
 

10.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 26
16.03. 19:00Αναντολού ΕφέςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
16.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΡεάλ Μαδρίτης
 
16.03. 21:45ΜιλάνοΕρυθρός Αστέρας
 
16.03. 21:45ΜπάμπεργκΦενερμπαχτσέ
 
17.03. 18:00Ούνικς ΚαζάνΖαλγκίρις Κάουνας
 
17.03. 19:00ΝταρουσάφακαΜπαρτσελόνα
 
17.03. 21:00ΟλυμπιακόςΓαλατάσαράι
 
17.03. 22:00ΜπασκόνιαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
Αγωνιστική ημέρα: 27
21.03. 19:45ΦενερμπαχτσέΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
21.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΑναντολού Εφές
 
21.03. 21:00ΜπάμπεργκΜπασκόνια
 
21.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜιλάνο
 
22.03. 18:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΝταρουσάφακα
 
22.03. 20:00ΓαλατάσαράιΟύνικς Καζάν
 
22.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός
 
22.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα
 
Αγωνιστική ημέρα: 28
23.03. 19:30Αναντολού ΕφέςΦενερμπαχτσέ
 
23.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΖαλγκίρις Κάουνας
 
23.03. 21:45ΜιλάνοΜπάμπεργκ
 
23.03. 22:00ΜπασκόνιαΠαναθηναϊκός
 
24.03. 18:00Ούνικς ΚαζάνΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
24.03. 19:15ΝταρουσάφακαΓαλατάσαράι
 
24.03. 21:00ΟλυμπιακόςΡεάλ Μαδρίτης
 
24.03. 22:00ΜπαρτσελόναΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 29
30.03. 20:00Αναντολού ΕφέςΟλυμπιακός
 
30.03. 21:45ΜπάμπεργκΝταρουσάφακα
 
30.03. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
31.03. 20:00ΓαλατάσαράιΜπασκόνια
 
31.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟύνικς Καζάν
 
31.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜιλάνο
 
31.03. 21:45ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
31.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ
 
Αγωνιστική ημέρα: 30
06.04. 20:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
06.04. 21:00ΜπάμπεργκΓαλατάσαράι
 
06.04. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΠαναθηναϊκός
 
06.04. 22:00ΜπασκόνιαΖαλγκίρις Κάουνας
 
07.04. 20:00ΝταρουσάφακαΕρυθρός Αστέρας
 
07.04. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟλυμπιακός
 
07.04. 21:45ΜιλάνοΟύνικς Καζάν
 
07.04. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές
 

***  «Ασημένιος» στο επί κοντώ ο Φιλιππίδης με Πανελλήνιο ρεκόρ
Στο 34ο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Βελιγράδι
Βίντεο : O Κώστας Φιλιππίδης παίρνει το ασημένιο στο άλμα επί κοντώ aνδρών - Belgrade 2017 , https://youtu.be/aEFam6G__1Q  .-

~ Το πρώτο του μετάλλιο σε διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου κατέκτησε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο άλτης του επί κοντώ πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού στο Βελιγράδι (3-5/3) με 5.85μ, που είναι νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού. Το προηγούμενο ήταν δικό του με 5.84μ από τις 21/2/16 στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας. Η Ελλάδα έφθασε έτσι τα 27 μετάλλια στη διοργάνωση.
Ο Έλληνας αθλητής αρχικά πέρασε με την δεύτερη τα 5.35μ και με την πρώτη τα 5.50μ, τα 5.60μ και τα 5.70μ, έκανε μια άκυρη στα 5.75μ, άφησε για τα 5.80μ τα οποία υπερέβη με την 2η προσπάθεια και σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση. Όμως στη συνέχεια κατάφερε να υπερβεί τα 5.85μ με την πρώτη προσπάθεια σημειώνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ και να πάρει το ασημένιο μετάλλιο.
Τα 5.85μ πέρασαν επίσης δύο Πολωνοί αθλητές, ο Πιότρ Λίσεκ που με καλύτερες προσπάθεις πήρε το χρυσό και ο Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι που κατετάγη 3ος. Και οι τρεις αθηλτές είχαν αποτυχημένα άλματα στα 5.90μ. Ο Φιλιππίδης ήταν 4ος το 2013 στο Γκέτεμποργκ και 5ος το 2015 στην Πράγα.
Από την πλευρά του ο Εμμανουήλ Καραλής κατετάγη 11ος με 5.50μ, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 5.60μ. Ο Καραλής που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.35μ και τα 5.50μ, είναι γεννημένος στις 26/11/1986 και σήμερα έγινε 17 ετών και 134 ημερών. Έτσι, έγινε ο νεαρότερος επικοντιστής, που μετέχει ποτέ σε Ευρωπαϊκό κλειστού, Ταυτόχρονα έγινε και ο νεαρότερος Έλληνας αθλητής που έχει πάρει μέρος στη διοργάνωση. Το ατομικό ρεκόρ του Καραλή στον κλειστό είναι 5.70μ.
Συγχαρητήρια υφυπουργού Αθλητισμού
 Τα θερμά του συγχαρητήρια έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στον Κώστα Φιλιππίδη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό του επί κοντώ ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθιλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι. «Ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός έζησε ακόμη μια μεγάλη βραδιά. Καλή συνέχεια στη διοργάνωση σε όλους τους Έλληνες αθλητές που ακολουθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κ Βασιλειάδης.
Η κατάταξη στον τελικό:
1. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.85μ
2. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.85μ (Παν. Ρεκ. Ανδρ.)
3. Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία) 5.85μ
4. Γιαν Κούντλιτσα (Τσεχία) 5.80μ
5. Ράφαελ Χολτσντέπε (Γερμανία) 5.80μ
6. Αξέλ Ζαπέλ (Γαλλία) 5.80μ
7. Ιβάν Χόρβατ (Κροατία) 5.75μ
8. Μάρεκς Αρεντς (Λετονία) 5.60μ
8. Στάνλεϊ Ζόσεφ (Γαλλία) 5.60μ
10. Κέβιν Μεναλντό (Γαλλία) 5.60μ
11. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.50μ
- Φλοριάν Γκαούλ (Γερμανία) Δεν αγωνίστηκε
Τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση:
Ο Κώστας Φιλιππίδης με την 2η θέση στο Βελιγράδι χάρισε στη χώρα μας το 17ο μετάλλιό της στη διοργάνωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κλειστού στίβου (1970-2017). Συγκεκριμένα η χώρα μας έχει 4 χρυσά, 13 ασημένια και 10 χάλκινα μετάλλια.
1 Κατερίνα Θάνου 60μ, 7.15, Στοκχόλμη 1996
1 Άγγελος Παυλακάκης 60μ., 6.55, Βαλένθια 1998
1 Κατερίνα Θάνου 60μ, 7.05, Γάνδη 2000
1 Νίκη Ξάνθου Μήκος, 6.74μ, Βιέννη 2002
2 Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, 1.500μ, 3.46.08, Γκρενόμπλ 1972
2 Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, 60μ, 6.67, Μόναχο 1976
2 Αλέξανδρος Τερζιάν 60μ., 6.51, Παρίσι 1994
2 Κώστας Κουκοδήμος Μήκος, 8.09μ, Παρίσι 1994
2 Αλέξης Αλεξόπουλος 200μ., 21.05, Στοκχόλμη 1996
2 Νίκη Μπακογιάννη Ύψος, 1.96μ, Στοκχόλμη 1996
2 Γιώργος Θεοδωρίδης 60μ., 6.51, Γάνδη 2000
2 Γεωργία Κοκλώνη 60μ., 7.18, Μαδρίτη 2005
2 Στέλλα Πιλάτου Μήκος, 6.64μ, Μαδρίτη 2005
2 Λούης Τσάτουμας Μήκος, 8.02μ, Μπέρμιγχαμ 2007
2 Αντώνης Μάστορας Ύψος, 2.31μ, Πράγα 2015
2 Κατερίνα Στεφανίδη Επί κοντώ, 4.75μ, Πράγα 2015
2 Κώστας Φιλιππίδης Επί κοντώ, 5.85μ, Βελιγράδι 2017
3 Βασίλης Παπαγεωργόπουλος 50μ., 5.82, Γκρενόμπλ 1972
3 Βασίλης Παπαδημητρίου Ύψος, 2.17μ, Ρότερνταμ 1973
3 Γιώργος Παναγιωτόπουλος 200μ., 20.99, Παρίσι 1994
3 Παναγιώτης Παπούλιας 3.000μ., 7.50.80, Στοκχόλμη 1996
3 Σπύρος Βασδέκης Μήκος, 8.03, Στοκχόλμη 1996
3 Όλγα Βασδέκη Τριπλούν, 14.30, Στοκχόλμη 1996
3 Κατερίνα Κόφφα 200μ., 22.86, Βαλένθια 1998
3 Άγγελος Παυλακάκης 60μ., 6.54, Γάνδη 2000
3 Γεωργία Κοκλώνη 60μ., 7.22, Βιέννη 2002
3 Μαρία Καρασταμάτη 60μ, 7.25, Μαδρίτη 2005
Newsroom ΔΟΛ

 
***  ο πρόγραμμα και η βαθμολογία στην Α1   βόλεϊ ανδρών :
ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-1 (25-17, 25-22, 23-25, 25-14)

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/03/2017
Κυψέλη 15:00 Παναθηναϊκός - Ορεστιάδα
«Μιχ. Παρασκευόπουλος» 17:00 Εθνικός - Κύζικος Νέας Περάμου
«Μελ. Μερκούρη» 17:00 Ολυμπιακός - ΑΟΠ Κηφισιάς
«Γ. Τριαντάφυλλος» 18:00 Παμβοχαϊκός - Παναχαϊκή
Κάνηθος 18:00 Ηρακλής Χαλκίδας - Ηρακλής

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)1. Ολυμπιακός 52 54-11
2. ΠΑΟΚ 45 51-20 -19αγ.
3. Παναθηναϊκός 43 49-20
4. Παμβοχαϊκός 32 37-29
5. Εθνικός Αλεξ/λης 30 35-30
6. Φοίνικας Σύρου 30 42-38 -19αγ.
7. Κηφισιά 29 36-34
8. Ηρακλής 28 31-36
9. Ηρακλής Χαλκίδας 11 21-44
10. Παναχαϊκή 10 21-48
11. Κύζικος Νέας Περάμου 10 19-46
12. Ορεστιάδα 7 10-50
Newsroom ΔΟΛ

*** «Χάλκινη» η Παπαχρήστου στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
Στο Βελιγράδι
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν κατά την 2η ημέρα του 34ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και χάρισε στη χώρα μας το 28ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.
Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, στην 3η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό κλειστού, συμμετείχε για 2η φορά σε τελικό και κατάφερε με 14.24μ να πάρει την τρίτη θέση και να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.
Νικήτρια ήταν η Γερμανίδα Κριστίν Γκίερις με 14.37μ στην μοναδική έγκυρη προσπάθειά της, επίδοση που αποτελεί κορυφαία εφετινή επίδοση στην Ευρώπη, ενώ το ασημένιο μετάλιο πήρε η Πορτογαλίδα Πατρίτσια Μαμονά με 14.32μ.
Τα άλματα της παπαχρήστου: 14.04μ, 14.20μ, 14.24μ, 14.17μ, Χ, Χ
Η κατάταξη στον τελικό
1.Κριστίν Γκίερις (Γερμανία) 14.37μ
2.Πατρίτσια Μαμονά (Πορτογαλία) 14.32μ
3.Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14.24μ
4.Άνα Μιχάλσκα Γιαγκάτσιακ (Πολωνία) 14.14μ
5.Άνα Πελετέιρο (Ισπανία) 14.13μ
6.Τζένι Ελμπέ (Γερμανία) 14.12μ
7.Σουζάνα Κόστα (Πορτογαλία) 13.99μ
8.Κριστίνα Μακελά (Φινλανδία) 13.73μ
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στεφανίδη στο Βελιγράδι
«Πέταξε» στα 4,85!

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το φαβορί στο επί κοντώ γυναικών για το χρυσό μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου και το επιβεβαίσε με τον καλύτερο τρόπο. Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα έφθασε στην κορυφή και αυτής της διοργάνωσης με άλμα στα 4.85μ, βελτιώνοτας την κορυφαία φέτος επίδοση στην Ευρώπη.
Παράλληλα κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιπίδη στο επί κοντώ και το χάλκινο της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν και ανέβασε στα 29 την συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στη διοργάνωση.
Η 27χρονη Στεφανίδη, που πρόσθεσε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της με κορυφαία βέβαια το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, άρχισε τις προσπάθειές της από τα 5.55μ τα οποία υπερέβη με την 2η προσπάθεια, συνέχισε στα 4.65μ (με την πρώτη), όπως έκανε και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ η οποία πέρασε και τα 4.70μ, καθώς και τα 4.75μ (όλα με την πρώτη προσπάθεια), ύψη που η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ άφησε για να δοκιμάσει στα 4.80μ.
Η Στεφανίδη ρίσκαρε, αλλά τα κατάφερε να υπερβεί το ύψος όπου η Ρίζιχ αφού απέτυχε άφησε με τη σειρά της το ύψος για τα 4.85μ, τα οποία υπερέβη τελικά μόνο η Στεφανίδη.
Στη συνέχεια δοκίμασε και στα 4.91μ για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (είναι δικό της με 4.90μ), αλλά δεν τα κατάφερε.
Η κατάταξη:
1.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.85μ
2.Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.75μ
3.Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4.55μ
3.Μαρίνα Κιλίπκο (Ουκρανία) 4.55μ
5.Μιχαέλα Μέιγερ (Σουηδία) 4.55μ
6.Λίζα Γκούναρσον (Σουηδία) 4.55μ
6.Μίνα Νικάνεν (Φινλανδία) 4.55μ
8.Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4.40μ
8.Τίνα Σούτεχ (Σλοβενία) 4.40μ
10.Ανίκα Ρόλοφ (Γερμανία) 4.40μ
11.Αντζέλικα Μόσερ (Ελβετία) 4.40μ
12.Ιρίνα Γιακάλτσεβιτς (Λευκορωσία) 4.40μ
13.Ρομάνα Μαλακόβα (Τσεχία) 4.40μ

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (18΄ Γιοβάνοβιτς - 41΄ Κόντε)

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-0 (76΄ Παπαδόπουλος, 84΄ Μαρκόφσκι)

Παναθηναϊκός-Βέροια 5-0 (18΄πεν, 39΄πεν, 41΄ Μπεργκ, 21΄ Κλωναρίδης, 57΄ Βιγιαφάνιες)

ΚΥΡΙΑΚΗ15:00 (Περιστέρι)
Ατρόμητος-Ηρακλής

17:15 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα

17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη-Πλατανιάς

19:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Νέα Σμύρνη)
Πανιώνιος-ΑΕΚ

Η βαθμολογία (σε 22 αγώνες) 1
. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 44
3. Παναθηναϊκός 41 -23αγ.
4. ΠΑΟΚ 40
5. Ξάνθη   36 .
ΑΕΚ 36
7. Πλατανιάς 35
8. Ατρόμητος 32 .
ΠΑΣ Γιάννινα 32 -23αγ.10.
 Παναιτωλικός 26 -23αγ.11.
Κέρκυρα 23 12.
Λάρισα 21 -23αγ.13.
Αστέρας Τρίπολης 20 14.
Λεβαδειακός 17 -23αγ.15.
Ηρακλής 15
16. Βέροια 13 -23αγ.
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

*** «Πάτησε» τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός!
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  3-0  σετ
Τα σετ: 25-14, 26-24, 25-12

~  Σε θρίαμβο μετέτρεψε τον ημιτελικό κυπέλλου  ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και επικρατώντας 3-0, θα διεκδικήσουν αύριο το έβδομο σερί Κύπελλο απέναντι στον Πανναξιακό .-  Μόνο το 2ο σετ είχε… ζουμί.              
~  Χίπε, Γιώτα, Μαλασάι και Λαμπρούση οι κορυφαίες για τις θριαμβεύτριες, οι οποίες έδειξαν ακόμα μια φορά πως είναι ένα... σκαλοπάτι πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι ξένες του Παναθηναϊκού, Ρίτσι και Πολ δεν έκαναν σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα τη διαφορά, ενώ σε πολύ κακό βράδυ βρέθηκε και η Μερτέκη που είχε τραγικό ποσοστό στην επίθεση.

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ τριημέρου :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/03/2017: 10:30 Eurosport 2
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού
Belgrade, Serbia

15:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP 500
Ντουμπάι, ημιτελικά

18:00 Novasports 2HD
ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου  3-1 .-
Volley League

18:00 Novasports 1HD
Ούνικς Καζάν - Αναντολού Εφές  92-99 .-
EuroLeague

18:30 Eurosport 2
Χίμκι - Βαλένθια
Eurocup

19:15 ΕΡΤ2
Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός  77-72 .-
EuroLeague

19:15 Eurosport 1
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού
Belgrade, Serbia

19:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Ντινάμο Δρέσδης - Κάιζερσλαουτερν
Bundesliga 2

21:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Άουγκσμπουργκ - Λειψία
Bundesliga

21:45 Eurosport 2
Ουνικάχα - Μπάγερν Μονάχου
Eurocup

21:45 Novasports 4HD
Μπορντό - Λιόν
Ligue 1

21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Μπέτις - Ρεάλ Σοθιεδάδ
La Liga

22:00 Novasports 3HD
Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  61-85  .-
EuroLeague

22:30 Novasports 1HD
Μορεϊρένσε - Μποαβίστα
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

02:00 COSMOTE SPORT 8 HD
ATP 500
Ακαπούλκο, ημιτελικά

04:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Σαν Αντόνιο Σπερς
ΝΒΑ

06:00 COSMOTE SPORT 8 HD
ATP 500
Ακαπούλκο, ημιτελικά

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/03/2017  :


10:30 Eurosport 2
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού
Belgrade, Serbia\

14:00 COSMOTE SPORT 3 HD
Καρλσρούη - Ανόβερο
Bundesliga 2

14:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Λεγκανές - Γρανάδα
La Liga

14:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ
Premier League

15:00 ΕΡΤ3
Απόλλων Σμύρνης - Σπάρτη  1-0  {στο  94΄} -
Football League

15:00 Novasports 3HD
ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα  1-1 .-
Super League

16:00 COSMOTE SPORT 5 HD
Ρόμα - Νάπολι
Serie A

16:30 COSMOTE SPORT 8 HD
Μάιντς - Βόλφσμπουργκ
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Χόφενχαϊμ - Ίνγκολσταντ
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Κολονία - Μπάγερν Μονάχου
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 2 HD
Ντόρτμουντ - Μπάγερ Λεβερκούζεν
Bundesliga

17:00 Novasports 2HD
Δόξα Λευκάδας - Κολοσσός  61-62 .-
Basket League

17:00 Novasports 2HD
Προμηθέας Πατρών - ΑΕΚ 67-86 .-
 Basket League

17:00 Novasports 2HD
ΠΑΟΚ - Τρίκαλα  97-86 .-
Basket League

17:00 Novasports 2HD
Κόροιβος - Απόλλων Πατρών 71-67 .-
Basket League

17:00 Novasports 2HD
Ρέθυμνο - Κύμη  84-73 .-
Basket League

17:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP 500
Ντουμπάι, τελικός

17:15 Novasports 1HD
Παναιτωλικός - Λεβαδειακός  2-0 .-
Super League

17:15 COSMOTE SPORT 1 HD
Έιμπαρ - Ρεάλ Μαδρίτης
La Liga

18:00 Novasports 3HD
Παρί Σεν Ζερμέν - Νανσί
Ligue 1

19:00 FOX Sports
Georgetown Hoyas - Villanova Wildcats
NCAA

19:00 Eurosport 1
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού
Belgrade, Serbia

19:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Σαμπντόρια - Πεσκάρα
Serie A

19:30 Novasports 2HD
Παναθηναϊκός - Βέροια  5-0 .-
Super League

19:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Γκλάντμπαχ - Σάλκε
Bundesliga

19:30 COSMOTE SPORT 2 HD
Βιγιαρεάλ - Εσπανιόλ
La Liga

19:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Λίβερπουλ - Άρσεναλ
Premier League

20:15 Novasports 3HD
Πόρτο - Νασιονάλ Μαδέιρα
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

21:00 Novasports 1HD
Ντιζόν - Νις
Ligue 1

21:30 FOX Sports
Marquette Golden Eagles - Creighton Bluejays
NCAA

21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Μπαρτσελόνα - Θέλτα
La Liga

21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Μίλαν - Κιέβο
Serie A

22:30 Novasports 3HD
Φεϊρένσε - Μπενφίκα
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

23:00 Eurosport 1
Los Angeles Galaxy - FC Dallas
MLS

01:00 COSMOTE SPORT 5 HD
Κάπο ντ' Ορλάντο - Μπρέσια
Serie A

01:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Φιλαδέλφια 76ερς - Ντιτρόιτ Πίστονς
ΝΒΑ

02:00 FOX Sports
New York Rangers - Montreal Canadiens
NHL

03:15 COSMOTE SPORT 7 HD
Duke - North Carolina
NCAA

03:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Σικάγο Μπουλς - Λος Άντζελες Κλίπερς
ΝΒΑ

05:00 COSMOTE SPORT 8 HD
ATP 500
Ακαπούλκο, τελικός

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/03/2017 :

13:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Σπόρτινγκ Χιχόν - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
La Liga

13:30 COSMOTE SPORT 8 HD
Μπιλμπάο - Ουνικάχα
Liga Endesa

13:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Αταλάντα - Φιορεντίνα
Serie A

14:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Γκρόιτερ Φιρτ - Νυρεμβέργη
Bundesliga 2

15:00 ΕΡΤ3
Αιγινιακός - Άρης
Football League

15:00 Novasports 2HD
Ατρόμητος - Ηρακλής
Super League

15:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Τότεναμ - Έβερτον
Premier League

16:00 Novasports 5HD
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Α1 γυναικών

16:00 COSMOTE SPORT 8 HD
Έμπολι - Τζένοα
Serie A

16:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Τορίνο - Παλέρμο
Serie A

16:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Κάλιαρι - Ίντερ
Serie A

16:00 COSMOTE SPORT 5 HD
Ουντινέζε - Γιουβέντους
Serie A

16:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Φράιμπουργκ
Bundesliga

17:00 Novasports 3HD
Παναθηναϊκός - Άρης
Basket League

17:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Ολυμπιακός - Λαύριο
Basket League

17:15 Novasports 4HD
Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα
Super League

17:15 Novasports 2HD
Ξάνθη - Πλατανιάς
Super League

17:15 COSMOTE SPORT 2 HD
Ατλέτικο Μαδρίτης - Βαλένθια
La Liga

18:00 Eurosport 1
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού
Belgrade, Serbia

18:00 COSMOTE SPORT 1 HD
Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Σίτι
Premier League

18:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Αμβούργο - Χέρτα
Bundesliga

19:30 Novasports 1HD
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League

19:30 COSMOTE SPORT 8 HD
Μπασκόνια - Βαλένθια
Liga Endesa

19:30 COSMOTE SPORT 2 HD
Λας Πάλμας - Οσασούνα
La Liga

20:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Ατλάντα Χοκς - Ιντιάνα Πέισερς
ΝΒΑ

20:45 COSMOTE SPORT 7 HD
Κίελο - Μπαρτσελόνα
Champions League

21:15 COSMOTE SPORT 5 HD
Atlanta Folds of Honor Quik Trip 500
NASCAR Cup Series

21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μάλαγα
La Liga

21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Μπολόνια - Λάτσιο
Serie A

22:00 Novasports 2HD
Μονακό - Ναντ
Ligue 1

22:15 Novasports 3HD
Σπόρτινγκ - Γκιμαράες
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

22:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Νιου Γιορκ Νικς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
ΝΒΑ

00:00 Eurosport 1
Orlando City SC - New York City FC
MLS

ΔΕΥΤΕΡΑ 06/03/2017


11:30 FOX Sports
Νότιος Κορέα - Ισραήλ
World Baseball Classic

19:30 COSMOTE SPORT 8 HD
Φενέρμπαχτσε - Νταρουσάφακα
Super League Τουρκίας

19:30 Novasports 1HD
Πανιώνιος - ΑΕΚ
Super League

21:15 COSMOTE SPORT 7 HD
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ - Στουτγάρδη
Bundesliga 2

21:45 COSMOTE SPORT 8 HD
Καντού - Ρέτζο Εμίλια
Serie A

21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Αλαβές - Σεβίλλη
La Liga

22:00 COSMOTE SPORT 1 HD
Γουέστ Χαμ - Τσέλσι
Premier League

22:00 Novasports 2HD
Εστορίλ - Ρίο Άβε
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

02:30 FOX Sports
Tampa Bay Lightning - New York Rangers
NHL

05:30 FOX Sports
Κινεζική Ταϊπέι - Ισραήλ
World Baseball Classic

05:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Λος Άντζελες Κλίπερς - Μπόστον Σέλτικς
NBA

***

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5206   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3466   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3463 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.135  βίντεο   .-  

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .- 
~** ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~**Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .- 
~**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....
  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ...... : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS , Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας ......  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-09-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή  17 Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ......    :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-17-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html   
~*  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/02/news-21-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-22-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-24-2017.html  .- 
~*  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...υγεία το Α και το Ω  .. Παρασκευή 24  Φεβρουαρίου  2017:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post_24.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-25-2017.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι  της ενημέρωσής μας ......: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-26-2017.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: