ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά .
 Παρασκευή  14  Δεκεμβρίου 2018, Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~

 
~**  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~


~ **   14 Δεκεμβρίου- Γιορτή σήμερα: Των Αγίων Θύρσου, Λεύκιου και Καλλινίκου

~  Τη μνήμη του Αγ. Θύρσου, Λεύκιου και Καλλινίκου τιμά σήμερα, 14 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.  Οι Άγιοι Θύρσος, Λεύκιος και Καλλίνικος (κατ’ άλλους Κορωνάτος) έζησαν στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ. Κατάγονταν από τη Βιθυνία και κατοικούσαν στην Καισαρεία και ανήκαν όλοι σε διακεκριμένες οικογένειες. Ήταν χαρακτήρες ταπεινοί και αγαπούσαν το Θεό «ἐν ἀγάπῃ ἀνυποκρίτῳ» (Β’ προς Κορινθίους, στ’ 6), δηλαδή με αγάπη πραγματική και ελεύθερη από υποκρισία. Γι’ αυτό απέφευγαν το θόρυβο της δημοσιότητας, αλλά όμως ήταν πασίγνωστοι για τη γεμάτη ελεημοσύνες ζωή τους.
Ο έπαρχος Κουμβρίκιος, φανατικός ειδωλολάτρης, βλέποντας να προοδεύουν οι χριστιανοί, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τους περιορίσει. Αυτή η κατάσταση έκανε το Λεύκιο και πήγε στον έπαρχο. Τον παρακάλεσε να είναι μετριότερος προς τους χριστιανούς. Μόλις το άκουσε αυτό ο Κουμβρίκιος, αμέσως τον συνέλαβε και τον καταδίκασε σε θάνατο. Και το πρωί, έξω από την πόλη τον αποκεφάλισε.  Το γεγονός λύπησε τους χριστιανούς, αλλά άναψε ακόμα περισσότερο τη φλόγα της πίστης προς το Χριστό. Μετά από δύο ημέρες, πήγε άλλος χριστιανός στον έπαρχο, ο Θύρσος. Θαρραλέα του είπε ότι η ειδωλολατρία είναι πλάνη και ότι τελικός νικητής θα είναι ο Χριστός. Αυτά και άλλα πολλά σοφά λόγια του Θύρσου, τα άκουσε και ένας ιερέας των ειδώλων, ο Καλλίνικος. Η ψυχή του φωτίστηκε και δήλωσε ότι είναι χριστιανός. Τότε, επί τόπου ο έπαρχος αποκεφάλισε τον Καλλίνικο και πριόνισε το Θύρσο.  Απολυτίκιον  Ηχος γ’. Την ωραιότητα.  Tην εξαστέλεχον μαρτύρων φάλαγγα, ασμάτων άνθεσιν ανευφημήσωμεν, ως καθαιρέτας του εχθρού και στύλους της ευσεβείας· Θύρσον και Φιλήμονα και στερρόν Απολλώνιον, Αρριανόν Καλλίνικον και τον ένδοξον Λεύκιον· αυτοί γαρ ουρανίων χαρίτων κόσμω πυρσεύουσι την αίγλην.  
~**   Ξερίζωσε το κακό, πριν ανθήσει…

~   Στην  σε σπρώχνει ο παγκάκιστος διάβολος. Σε σπρώχνει, αλλά δεν μπορεί να σε κάνει να αμαρτήσεις, εάν αντίδρασης.   Δεν μπορεί να σε βλάψει, ακόμη κι αν χρόνια σε σκανδαλίζει, εάν έχεις την καρδιά σου κλειστή. Εάν όμως χωρίς αντίδραση δεχθείς κάποια κακή επιθυμία, πού σου σπέρνει, θα σε αιχμαλώτιση και θα σε ρίξει σε βόθρο αμαρτιών.
‘Αλλ’ ίσως να πεις: «Είμαι δυνατός στην πίστη και δεν θα με κυρίευση ή αισχρή επιθυμία, όσο συχνά κι αν την δεχθώ». Αγνοείς, φαίνεται, ότι και την πέτρα ακόμη κομματιάσει πολλές φορές μια ρίζα πού παραμένει. Μη δέχεσαι λοιπόν τον σπόρο της αμαρτίας γιατί θα σου διάλυση την πίστη.  Ξερίζωσε το κακό, πριν άνθηση, μήπως δείχνοντας στην αρχή ραθυμία, αργότερα τιμωρηθείς και δοκιμάσεις το τσεκούρι και την φωτιά. Φρόντισε να θεραπευθείς εγκαίρως, όταν βρίσκεται στην αρχή η βλάβη του ματιού, για να μη γυρεύεις άσκοπα γιατρούς, όταν πλέον έχεις τυφλωθεί. 
***  Αυξομειώσεις και παραλογισμός στις αντικειμενικές αξίες στο Δήμο Τριφυλίας 
Αυξομειώσεις και απόλυτος παραλογισμός επικρατεί με την επιβολή νέων αντικειμενικών αξιών στο Δήμο Τριφυλίας και αυτό διεφάνη στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών για υπολογισμό του ΤΑΠ από 01-01-2019 (εισήγηση προς το Δ.Σ.)».
Η Ο.Ε. κλήθηκε να λάβει απόφαση σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1113/12-06-2018 Απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2192/ τ. Β΄ /12-06-2018 για «Αναπροσαρμογή των τιμών εκκίνησης που προβλέπονται στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 1 της με αριθμ. 1067780/82/Γ0013/09.06.1994 (Β΄ 549) απόφασης υπουργού Οικονομικών για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των με οποιαδήποτε αιτία μεταβιβαζομένων ακινήτων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου όλης της χώρας κατά το αντικειμενικό σύστημα».
Η απόφαση στην Ο.Ε. ελήφθη κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Αλέκου Κουτρουμπή.
Οι τιμές ζώνης πλέον καθορίζονται ως εξής (σε ευρώ ανά τ.μ.): Στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Ζώνη 1 για κτίσματα 950, οικόπεδα 253 και συντελεστής οικοπέδου 0,95 για υπολογισμό ΤΑΠ, Ζώνη 2.1 για κτίσματα 900 και οικόπεδα 233, συντελεστής 0,95, Ζώνη 2.2 για κτίσματα 900 και κτίσματα 205, συντελεστής 0,80, Ζώνη 2.3 για κτίσματα 900 και οικόπεδα 205 και συντελεστής 0,80, Ζώνη 2.4 για κτίσματα 900 και κτίσματα 210 και συντελεστής 0,40, Ζώνη 3 Ροντάκι 750, Ζώνη 4 Μεμί 700, Ζώνη 5 Άνω Πόλη 700 κ.α. Στα Φιλιατρά Ζώνη 1 για κτίσματα 700, συντελεστής  οικοπέδου 1,00 και ΣΑΟ 1,20, Ζώνη 2 για κτίσματα 600, συντελεστής οικοπέδου 0,90 και ΣΑΟ 1,20, Ζώνη 2.1 600 κ.ά.
Στους Γαργαλιάνους οι τιμές Ζώνης είναι από 750 έως και 900 και οι συντελεστές οικοπέδου από 0,30 και 0,40 έως 1,20. Στον Αγρίλη 900 από 750, στη Μάλη 650 από 600, στην Πλάτη 600, στο Χαλαζώνι 750 από 600, στη Βάλτα 450 από 600 και στην Τραγάνα 950.

***   Διάλειμμα… ζωής για τον Αλέξη Χαρίτση 
Μέσα στις σκοτούρες και τα… βάσανα του πρώτου τη τάξει υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσης είχε ένα διάλειμμα… ζωής.
Η σύζυγός του Κατερίνα έφερε στον κόσμο τις προηγούμενες ημέρες ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Εμείς του ευχόμαστε να είναι καλότυχο και να φέρει χαμόγελα και ευτυχία σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες.
Κι όταν κατέβει στην Καλαμάτα ο υπουργός, περιμένουμε και το εθιμικό… κέρασμα.  Α.Π. 

***  Μέγαρο Χορού: Από έργο… άγος, φάρος πολιτισμού 
Όταν στις αρχές του 2007 ο Παναγιώτης Νίκας ανέλαβε τις τύχες του Δήμου Καλαμάτας, τα έβλεπε όλα "μαύρα" για την πορεία υλοποίησης του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Πολλές φορές επικαλέστηκε "ιδιοκτησιακά προβλήματα", "προβλήματα με αδειοδοτήσεις" και άλλα πολλά. Μάλιστα, στις παρεμβάσεις του ήταν τόσο κατηγορηματικός που κάποιος θα πίστευε ότι το έργο ήταν μια μεγαλοπρεπής ιδέα που θα έμενε στα χαρτιά.
Αργότερα τα πράγματα άλλαξαν και φτάσαμε στη χθεσινή μέρα, οπότε, σε μια "πανηγυρική" ατμόσφαιρα, παρουσία του ιδίου, του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Τζαμουράνη και των αντιδημάρχων Γιάννη Μπάκα και Παναγιώτας Ντίντα, έγινε γνωστό ότι το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, έστω και με κάποια χρόνια καθυστέρησης, πήρε το περίφημο πιστοποιητικό αξιολόγησης από τη γερμανική εταιρεία TUV SUD. Πλέον απομένει η αποστολή της θετικής αναφοράς ελέγχου για την πιστοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου, που αποτελεί, πλέον, «φάρο πολιτισμού», όπως τόνισε ο δήμαρχος.
Στις δηλώσεις του ο κ. Νίκας δε στάθηκε φειδωλός στις ευχαριστίες του. Ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, το πολιτικό προσωπικό, ενώ χαρακτήρισε ως άθλο την ολοκλήρωση ενός τόσο απαιτητικού έργου.
Για τη διαχείρισή του αναφέρθηκε και πάλι στην έκθεση της εταιρείας Planet, σχολιάζοντας πως θα πρέπει σύντομα να οριστεί καλλιτεχνικός διευθυντής και, βέβαια, να δημιουργηθεί ένας φορέας για τη διαχείρισή του.
Στη συνέχεια, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, ανέφερε ότι αισθάνεται συγκινημένος και συνάμα ευτυχής. "Είναι η μέρα που πήραμε την πιστοποίηση για το Μέγαρο Χορού, ένα έργο για το οποίο προσωπικά δουλεύω πάνω από 12 χρόνια, 2 χρόνια στην προετοιμασία του και 10 χρόνια στην υλοποίησή του. Ευτυχώς, τα πράγματα κύλησαν ομαλά παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.
Θέλω να υπενθυμίσω ότι πριν από πέντε χρόνια, το 2013, όταν το έργο είχε ολοκληρωθεί, μαζί με το δήμαρχο βρεθήκαμε σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα. Γνωρίζαμε ότι οι ηλεκτρονικοί του εξοπλισμοί δεν είχαν πιστοποιηθεί.
Το δίλημμα ήταν αν έπρεπε να ανοίξει στο κοινό και να γίνονται οι εκδηλώσεις εκείνες που έχουν μέχρι τώρα γίνει ή να το αφήσουμε κλειστό μέχρι να 'κλείσουμε' την εργολαβία.
Πήραμε τότε αυτή τη γενναία απόφαση, κατά την άποψή μου, και ανοίξαμε το Μέγαρο και ο κόσμος το χάρηκε. Έχουν γίνει πάνω από 100 εκδηλώσεις. Βεβαίως, στις εκδηλώσεις εκείνες δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον εξοπλισμό που θέλαμε και όπως τον θέλαμε", είπε.
Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν μόνον τρεις αίθουσες οι οποίες λειτουργούν μ' αυτές τις πολύ υψηλού επιπέδου προδιαγραφές: η κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα και η κεντρική αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, μαζί με την αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας".
Τέλος, ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού θα γίνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο, λίαν προσεχώς, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ασφαλώς και με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού». Και τελείωσε τις δηλώσεις του υποστηρίζοντας: "Μεγαλοπρεπή εγκαίνια, με μεγάλα σχήματα από την Αθήνα και με παρουσία όλων όσοι συνέβαλαν – και του περιφερειάρχη».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Ορκωμοσίες στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, με τη χαρά και τον προβληματισμό να κυριαρχούν 
Συνέχεια σήμερα με 37 μεταπτυχιακούς
Τα πτυχία τους έλαβαν χθες απόφοιτοι του ΤΕΙ Πελοποννήσου και ειδικότερα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.
Στην πρώτη ορκωμοσία το πτυχίο τους έλαβαν 26 άτομα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Παρόντες σε αυτήν ήταν ο πρύτανης του Ιδρύματος Ιωάννης Καπόλος, ο πρόεδρος του Τμήματος Οδυσσέας Σπηλιόπουλος και ο αντιπρόεδρος Στέφανος Γιακουμάτος.

Απευθυνόμενους ο πρύτανης στους πτυχιούχους, τους ευχήθηκε υγεία και να εκπληρώσουν όλους τους στόχους τους, ενώ τους κάλεσε να μην αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο με το Ίδρυμα. Όπως τους είπε, όλοι θα είναι σε αυτό όποτε και να τους χρειαστούν, ασχέτως αν από χθες που έλαβαν το πτυχίο τους η ζωή τους αλλάζει.
Επίσης, κάλεσε τους πτυχιούχους που έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, αφού «η επιστήμη συνεχώς τρέχει».

Ο πρόεδρος του τμήματος μίλησε για μια μέρα χαράς και ικανοποίησης για τους πτυχιούχους, αλλά και τις οικογένειές τους. Επίσης, παρατήρησε ότι ολοκληρώθηκε ένας σημαντικός κύκλος και τώρα υπάρχουν δύο δρόμοι: είτε, δηλαδή, να βγουν στην αγορά εργασίας είτε να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους κάνοντας ένα μεταπτυχιακό, με το τμήμα μάλιστα να έχει ήδη δύο.
Ο αντιπρόεδρος της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ευχήθηκε επίσης στους πτυχιούχους να πετύχουν στη ζωή τους, ενώ αναφερόμενος στα μεταπτυχιακά, είπε ότι υπάρχουν και υποτροφίες για αυτά. Κάλεσε, δε, τους ενδιαφερόμενους να τις αναζητήσουν.
Τέλος, τους κάλεσε να πολεμήσουν, ενώ συνέστησε καλό κουράγιο και να πετύχουν στους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους.
 Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Στις 12.30 ακολούθησε ορκωμοσία για τους πτυχιούχους του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Σε αυτή συμμετείχαν 25 απόφοιτοι της κατεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 40 της Διοίκησης Μονάδων Υγείας Πρόνοιας.

Στη δεύτερη ορκωμοσία παρόντες ήταν ο αντιπρύτανης Γεώργιος Σταθάς, καθώς και πρόεδρος του Τμήματος Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
Ο πρώτος μίλησε για μια λαμπρή γιορτή για τους πτυχιούχους, αφού ολοκλήρωσαν ένα στόχο τους. Όπως είπε, είναι χαρούμενος αλλά και στενοχωρημένος ταυτόχρονα, διότι θα χαθούν τα πρόσωπα των συγκεκριμένων αποφοίτων από το ΤΕΙ, ενώ τους συνέστησε να ευχαριστούν τους γονείς τους, αφού οι δεύτεροι έκαναν θυσίες και είχαν αγωνίες για να φθάσουν στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα. Με τη σειρά του κάλεσε τους πτυχιούχους να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του τμήματος είπε πως η χθεσινή ημέρα είναι το τέλος μιας αρχής, ενώ συνέστησε στους πτυχιούχους να συνεχίσουν τις σπουδές τους, διότι η αγορά εργασίας είναι άκρως ανταγωνιστική και οι δείκτες ανεργίας δείχνουν ότι όσα περισσότερα εφόδια έχει κάποιος, τόσο ευκολότερα θα βρει δουλειά.
Τέλος, κάλεσε τους πτυχιούχους, όταν θελήσουν, να επιστρέψουν στο Ίδρυμα και, γιατί όχι, ως συνάδελφοι σε αυτό.
 Τρίτη ορκωμοσία σήμερα, συνέχεια από εβδομάδα
Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 12.00 θα παραλάβουν το Μεταπτυχιακό τους με τίτλο «Μεταπτυχιακές  Σπουδές στα Χρηματοοικονομικά» 37 άτομα, οι πρώτοι που τον λαμβάνουν.
Τέλος, ορκωμοσίες θα πραγματοποιηθούν και την επόμενη εβδομάδα για τις υπόλοιπες Σχολές του Τμήματος.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

***  Δύο νεαρές έκλεψαν 82χρονο στη Μεσσήνη 
Θύμα κλοπής από δύο γυναίκες έπεσε ένας 82χρονος στη Μεσσήνη, κοντά στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, επί της Καπετάν Κρόμπα στη Μεσσήνη.
Όπως μας κατήγγειλε ο ίδιος, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, περίπου στις 6.00 το απόγευμα, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να κλείσει  την πόρτα του οχήματος, δέχθηκε επίθεση από δύο νεαρές μαυροφορεμένες γυναίκες με ξενική προφορά.
Λίγο πριν φτάσει στο αυτοκίνητό του οι δύο γυναίκες τον είχαν πλησιάσει και τον είχαν ρωτήσει πώς θα πάνε στην πλατεία της Μεσσήνης.
Όπως μας περιέγραψε, η μία γυναίκα μπλόκαρε με το σώμα της την πόρτα του οδηγού  και έσπρωξε τον ηλικιωμένο προς τα μέσα, ενώ του αφαίρεσε το πορτοφόλι του από την αριστερή τσέπη του σακακιού με 150 ευρώ και άλλα έγγραφα.
Ο 82χρονος κυνήγησε τις δύο δράστιδες, αλλά δεν μπόρεσε να τις φθάσει και στη συνέχεια κατήγγειλε την υπόθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

***   «Οι κρατήρες» επέστρεψαν στην Αναγνωσταρά… 
Μπορεί συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας το πρωί της Τετάρτης να έκλεισε «τους κρατήρες» που είχαν δημιουργηθεί λίγο πριν από το Ζουμπούλειο στην οδό Αναγνωσταρά, αλλά αυτό δεν κράτησε ούτε 24 ώρες!
Δυστυχώς, το χθεσινό μας κείμενο επιβεβαιώθηκε και έτσι βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση.
Ας ελπίσουμε άμεσα συνεργείο να επιστρέψει στο σημείο και αυτή τη φορά να βρει μόνιμη λύση. Π.Μπ.

***  Επιτέλους εξομοίωση δημοτικών τελών στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας ! 
Επιτέλους, έστω και προεκλογικά, ελήφθη απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τριφυλίας για το αυτονόητο σχετικά με τα δημοτικά τέλη. Έτσι, στον τελευταίο χρόνο θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής αίρεται η κατάφωρη αδικία της ανισοκατανομής των τελών μεταξύ των τριών μεγάλων πόλεων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων!
Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εξομοιώνονται τα δημοτικά τέλη στις τρεις προαναφερθείσες πόλεις και, αφενός, ικανοποιείται το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» και, αφετέρου, υλοποιείται ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ήδη από το 2011 (έκανε λόγο για αναπροσαρμογή και εξομοίωση των δημοτικών τελών, αλλά αυτή ίσχυσε κατά το ήμισυ από το 2012. Έκτοτε δεν ελήφθη αντίστοιχη απόφαση, ώστε να υλοποιηθεί στο σύνολό της, βεβαίως προσαρμοζόμενη στις συνθήκες της εποχής).
Το ζήτημα των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού προκαλούσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αφού ήταν άδικο κάτοικοι και δημότες του ίδιου Δήμου να πληρώνουν διαφορετικά δημοτικά τέλη για ίδιες υπηρεσίες, οι οποίες ήταν, είναι και πρέπει να είναι ανταποδοτικές για όλους.
Και δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις, πέρασαν χρόνια μέχρι να φτάσει το εκλογικό έτος 2019 για λήψη απόφασης εξομοίωσης των δημοτικών τελών!
Θυμίζουμε πως, από το 2013, μέσα από το «Θ» είχαμε αναρωτηθεί, επειδή η οικονομική κατάσταση των πολιτών τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερεύσει και όντως μια αύξηση είναι επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και μπορεί να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, γιατί δεν πήρε πρωτοβουλία η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να κάνει το αντίστροφο; Αντί για αύξηση στις Δημοτικές Ενότητες που πληρώνουν (ακόμα) λιγότερα, να μειώσουν τα δημοτικά τέλη στις Δημοτικές Ενότητες που τα χρυσοπληρώνουν και δεν απολαμβάνουν κιόλας ανταποδοτικές υπηρεσίες!
Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως πρόταση για μείωση των τελών στις Δημοτικές Ενότητες που έχουν ακριβότερα τέλη, σε σχέση με τις υπόλοιπες, ώστε όλοι να πληρώνουν ίσα, κατέθεσε από το Δεκέμβριο του 2014, στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό 2015, ο Δημήτρης Κουτσούλης.
Εξισορρόπηση των δημοτικών τελών υποσχέθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Κουτσούλη, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015. Από το 2015 που έδωσε την υπόσχεση ο κ. Κατσίβελας παρήλθαν τρία χρόνια και στο μεσοδιάστημα συνέβησαν και συμβαίνουν «πράματα και θάματα» στα δημοτικά δρώμενα, κυρίως εν όψει των εκλογών, τα οποία ίσως και να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην «αναγκαιότητα» λήψης απόφασης για εξομοίωση των δημοτικών τελών. Απόφαση η οποία, πάντως, είναι θετική και ήταν – από χρόνια – επιβεβλημένη!
Στο θέμα «Λήψη απόφασης περί αναπροσαρμογής ή μη του Ενιαίου Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το έτος 2019 (εισήγηση προς το Δ.Σ.)» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η πρόεδρος της Ο.Ε. και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννα Κωνσταντέλου, σημείωσε ότι, όπως και το 2018, ισχύουν και για το 2019 οι μειώσεις για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έπειτα δε από παράπονα και διαμαρτυρίες, προφορικές και γραπτές, για χρέωση τελών σε ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης και εκτός οικισμού, είπε ότι το 2019 η χρέωση σε αυτά θα είναι στο 80% των τελών και όχι στο 100% όπως ήταν μέχρι το 2018. Επίσης, οι αποθήκες και βοηθητικοί χώροι οικιών θα έχουν ίδιο συντελεστή με τις οικίες και οι αποθήκες και βοηθητικοί χώροι καταστημάτων ίδιο συντελεστή με τα καταστήματα. Όσα ακίνητα δεν ηλεκτροδοτούνται και δε χρησιμοποιούνται, δε θα χρεώνονται με δημοτικά τέλη.
«Προχωρήσαμε σε μεταβολή των δημοτικών τελών ώστε να μην υπάρχουν διαφορές μεταξύ των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων» είπε η κα Κωνσταντέλου και ανέφερε ότι για το 2019 στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας οι οικίες πηγαίνουν στο 1,38 από 1,66 και τα καταστήματα στο 2,25 από 2,65. Στη Δ.Κ. Φιλιατρών παραμένει το 1,38 στις οικίες και τα καταστήματα πηγαίνουν στο 2,25 από 2,24 και στους Γαργαλιάνοι οι οικίες στο 1,38 από 1,43 και τα καταστήματα 2,25. Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Μεσσηνία: Συλλήψεις 15 ατόμων σε αστυνομική επιχείρηση 
Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία την Τετάρτη σε άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση. Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 711 άτομα, εκ των οποίων τα 543 ήταν Έλληνες και τα 168 αλλοδαποί, καθώς και σε 564 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 101 άτομα, από τα οποία 54 ήταν ημεδαποί και 47 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 58 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 211 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-Τρεις Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας 48χρονος Έλληνας για καταδικαστικό έγγραφο και συγκεκριμένα για απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας σε 3 χρόνια  φυλάκισης για ναρκωτικά
-Ένας Έλληνας για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
-Τέσσερις Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Έξι αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι εν λόγω δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Β.Β.

***  Σταθμός ΟΣΕ: Κάτι δεν πάει καλά με την ενοικίαση του χώρου… 
Ένα περίεργο σκηνικό έχει στηθεί από τις αρχές Οκτωβρίου στο χώρο που νοικιάζει ο Δήμος Καλαμάτας στις αποθήκες του σταθμού του ΟΣΕ.
Αυτό σίγουρα δεν είναι χριστουγεννιάτικο, καθώς φέτος δε στήθηκε στο σημείο χριστουγεννιάτικο χωριό όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.
 Ιστορικό
Πιάνοντας την ιστορία από την αρχή, βλέπουμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας ενοικίαζε το σημείο για τη χρήση του χωριού.
Μάλιστα, η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του για την περσινή διοργάνωση αναφέρει: «Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, συμφωνητικό μίσθωσης του κτηρίου πρώην αποθήκης του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, για τη φιλοξενία Χριστουγεννιάτικου Χωριού, μεταξύ του Δημάρχου και της χχχχχχχχ, η οποία άσκησε σχετικό της δικαίωμα για εκ νέου υπομίσθωση. Η μίσθωση αφορά μόνο στην περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2017 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2018 και το μίσθωμα ανέρχεται σε 11.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τη μισθώτρια να έχει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό ποιότητα, ώστε να συμβάλει στην προσέλκυση κοινού στην Καλαμάτα.
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό φέτος θα έχει και παγοδρόμιο».
Κάπου εκεί τελειώνει το ζήτημα του χριστουγεννιάτικου χωριού, το οποίο πέρυσι λειτούργησε κανονικά.
Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, η ίδια εκμισθώτρια δημιούργησε ένα αποκριάτικο χωριό, υπό το όνομα «Γειτονιά των χρωμάτων».

Το καλοκαίρι ο χώρος νοικιάστηκε σε ιδιώτη για τη δημιουργία θερινού σινεμά, μια κίνηση σημαντική, που ο κόσμος της Καλαμάτας «αγκάλιασε» και ζωντάνεψε την περιοχή.
Ακολουθεί η ανακοίνωση τότε του Δήμου στην ιστοσελίδα του: «Ξεκινά αύριο, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, η λειτουργία θερινού κινηματογράφου σε υπαίθριο χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα προηγηθεί αγιασμός στις 20.15.
Ο θερινός κινηματογράφος, δυναμικότητας 350 θέσεων καταρχήν, θα έχει είσοδο από την οδό Φραντζή, παραπλεύρως του κεντρικού κτηρίου του σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ θα διαθέτει και χώρο στάθμευσης με είσοδο από την οδό Ξενοφώντος.
Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία θερινού κινηματογράφου είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν συνεννόησης με τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.
Με έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπεγράφη σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση της χρήσης ακάλυπτης έκτασης συνολικού εμβαδού 655 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι όμορη της μεγάλης αποθήκης του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού. Ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν, με δεδομένο ότι, όποιο ποσό εισπράξει ο Δήμος Καλαμάτας, αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη συνολική αναβάθμιση των χώρων του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας.
Στη συνέχεια έγινε διαγωνισμός και από το Δήμαρχο και το νόμιμο εκπρόσωπο της πλειοδότριας εταιρείας χχχχχχχ υπεγράφη σχετικό συμφωνητικό, για τη μίσθωση του υπαίθριου χώρου, που είναι όμορος της αποθήκης, καθώς και μέρους της αποθήκης, προκειμένου να λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε 5 έτη, αφορά δε παραχώρηση για την περίοδο από 01/05 έως 30/09 εκάστου έτους, λόγω της ειδικής χρήσης του μισθίου ως θερινού κινηματογράφου».
Και φθάνουμε στο σήμερα ή, καλύτερα, στον Οκτώβριο. Mε βάση τα παραπάνω δημοσιεύματα, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Καλαμάτας, η μίσθωση τελειώνει κάθε χρόνο στις 30/9 και ο χώρος μπορεί να δοθεί για άλλη χρήση (;).
Από την πρώτη στιγμήόμως, που ανακοινώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, έγινε γνωστό ότι φέτος δε θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο χωριό στο σημείο, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιον, απάντηση που λάβαμε και χθες από τον αντιδήμαρχο Θανάση Ηλιόπουλο.
Μιλώντας, όμως, με τη μισθώτρια του χώρου τα προηγούμενα Χριστούγεννα, μας έδωσε μιαν άλλη εκδοχή, που απέχει πολύ από την άποψη του Δήμου.
Όπως μας είπε, λοιπόν, κάθε χρόνο, όταν τελείωνε η μίσθωση του χώρου, έκανε τυπικά μια αίτηση για τη μίσθωσή του από την ίδια και την επόμενη χρονιά και αυτός της δινόταν. Αυτό έκανε και πέρσι, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Μάλιστα, όταν στις αρχές Οκτωβρίου φέτος πήγε να δει το χώρο, είδε ότι ήταν κατειλημμένος από εγκαταστάσεις που, σύμφωνα με το άλλο μισθωτήριο του Δήμου, δε θα έπρεπε να είναι εκεί.
Όπως μας είπε, επικοινώνησε με το Δήμο, ανέφερε ότι ενδιαφέρεται για τη δημιουργία χωριού, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση, ενώ μέσω δικηγόρου απέστειλε σχετικό έγγραφο, αλλά ακόμα και σήμερα κανείς δεν έχει απαντήσει.
Ο δε χώρος δεν έχει παραδοθεί, ενώ η είσοδος έχει σφραγιστεί και έχει θυροκολληθεί έγγραφο από τη Δημοτική Αστυνομία.
Τελικά, ποια η αλήθεια;
Στο Δήμο είναι τόσο γενναιόδωροι που δε θέλουν  να λάβουν τα πάνω από 10.000 ευρώ που ελάμβαναν από την ενοικίαση του χώρου κατά τη χριστουγεννιάτική περίοδο;
Άραγε, ο χώρος, αν ζητηθεί αύριο από κάποιον, μπορεί να νοικιαστεί ή όχι; Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Φτιάχνουν ενδεκάδα οι υποψήφιοι δήμαρχοι 
Ασφαλώς και ο συνάδελφος Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης είχε δίκιο στο χθεσινό του σχόλιο στο "Θ" ότι κάπου υπάρχει ένας παραλογισμός με τον αριθμό των υποψήφιων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων Καλαμάτας. Μάλιστα, οι φήμες έλεγαν χθες ότι ο αριθμός θα αυξηθεί και μπορεί έτσι να… ισοφαρίσουμε ή να ξεπεράσουμε το Δήμο Χανίων, ο οποίος μετράει ήδη έντεκα υποψήφιους δημάρχους! Α.Π.

***   Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 14/12/2018 προβλέπεται αρχικά άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ νωρίς το πρωί υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***   Το περιζήτητο, συναρπαστικό «Περιβόλι της Γιαγιάς» 
Είναι ο παιδικός σταθμός που όλοι θέλουν να μπουν. Έχει την ιδανικότερη αναλογία νηπιαγωγών - μαθητών, εφαρμόζει το πιο σύγχρονο και συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα παιδιά που «βγαίνουν» από αυτόν διαπρέπουν στη μετέπειτα σχολική τους διαδρομή. Όχι, δεν έχει ακριβά δίδακτρα. Για την ακρίβεια, η φοίτηση σε αυτόν είναι εντελώς δωρεάν. Απλώς υπάρχει ένα πολύ αυστηρό κριτήριο εισόδου. «Για να μπει ένα παιδί, πρέπει να προέρχεται από οικογένεια ιδιαίτερα χαμηλού εισοδήματος», λέει η Ανθή Δοξιάδη, επιστημονική υπεύθυνη του πρότυπου παιδικού σταθμού
«Το Περιβόλι της Γιαγιάς», παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ευσταθίας Κωστοπούλου για τη στήριξη και ενδυνάμωση των οικογενειών της πόλης που βρίσκονται σε παροδική οικονομική και κοινωνική κρίση και των οικογενειών υψηλού κινδύνου (άθλιες στεγαστικές συνθήκες, κακοποίηση, παραμέληση, κ.ά.). Τα παιδιά αυτών των οικογενειών αξίζουν τα καλύτερα και ευτυχώς αυτό το «Περιβόλι» είναι πολύ εύφορο.
«Εδώ μαθαίνουμε κάνοντας», λέει η κα Δοξιάδη, εξηγώντας τη φιλοσοφία του «Περιβολιού». «Αυτή είναι η βασική “γραμμή” του σχολείου. Η μάθηση είναι βιωματική και παιδοκεντρική. Καθημερινά τα παιδιά βγαίνουν στην πόλη, με χάρτη και συγκεκριμένη διαδρομή, πηγαίνουν εκδρομές, κάνουν εργαστήρια, γράφουν τις δικές τους σχολικές γιορτές, όχι τις γνωστές κονσέρβες, παίζουν και μαθαίνουν».
Το πρόγραμμα έχει τις βάσεις του στο ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Head Start από τις ΗΠΑ που είχε αναπτυχθεί για τα παιδιά των γκέτο. Είχε βρεθεί ότι τα παιδιά που το ολοκλήρωναν, μολονότι προέρχονταν από πολύ φτωχές οικογένειες και ζούσαν υπό δυσχερείς συνθήκες, σε μεγάλο ποσοστό κατάφερναν να σπουδάσουν και να ανελιχθούν επαγγελματικά.
«Συνήθως το σχολείο δίνει έμφαση σε αυτά που θέλουν να δουν οι γονείς», λέει στην «Κ» η διευθύντρια του «Περιβολιού» Αδριανή Ρουσσοπούλου. «Εμείς κοιτάμε αυτό που χρειάζεται το παιδί. Τα παιδιά κάνουν τέχνη, παίζουν, κάνουν πράγματα “δύσκολα” ακόμα και για πολύ μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά προσαρμοσμένα στη μορφή παιχνιδιού. Μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα, να τρώνε μόνα τους, να έχουν αυτονομία, να παίρνουν αποφάσεις, ενθαρρύνονται να αναπτύσσουν φιλίες και σχέσεις».
Φέτος στο «Περιβόλι» φιλοξενούνται 60 παιδιά, στα οποία αναλογούν 7 δάσκαλοι. «Σύμφωνα με το νόμο, θα μπορούσαν να είναι μόλις... τρεις», λέει η ίδια. Οι νηπιαγωγοί εποπτεύονται από επιστημονική ομάδα και μετεκπαιδεύονται τακτικά, ενώ τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες ακολουθούν ιδιαίτερο πρόγραμμα ατομικής δουλειάς με δάσκαλο ή ψυχολόγο. Παράλληλα, πραγματοποιούνται δωρεάν εργαστήρια εκπαίδευσης των ανέργων μητέρων.
Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει από «το Περιβόλι της Γιαγιάς» πάνω από 800 παιδιά. «Οι γονείς όχι μόνο βλέπουν αλλαγή στα παιδιά τους, αλλά μια αλλαγή που έχει μεγάλη διάρκεια», λέει η κ. Ρουσσοπούλου. «Οι δάσκαλοί τους στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο μας λένε ότι τα παιδιά από το “Περιβόλι” είναι πολύ δυνατά στο διάβασμα, ότι τα “πιάνουν” πολύ εύκολα».
Ο «ακριβότερος» παιδικός σταθμός της Καλαμάτας είναι εντελώς δωρεάν. «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» φιλοξενεί αποκλειστικά παιδιά οικογενειών με πολύ χαμηλό εισόδημα, παρέχοντας πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Φυσικά, η πίεση από πιο «εύπορες» οικογένειες να γίνουν δεκτά τα παιδιά τους στο “Περιβόλι” είναι σταθερή. «Αυτός ήταν και ο στόχος μας», λέει η κ. Δοξιάδη, «ένας παιδικός σταθμός που όλοι να θέλουν να μπουν».
ΠΗΓΗ: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»- ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

***  «4:48 Ψύχωση», το κύκνειο άσμα της Σάρα Κέιν 
Μετά τις sold out παραστάσεις του Απριλίου η παράσταση “4:48 Ψύχωση” (God, the bastard), το κύκνειο άσμα της Σάρα Κέιν, επιστρέφει στο Bandapart recording studio, Αναγνωσταρά 20, στην Καλαμάτα, καθημερινά από Παρασκευή 21 έως τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, στις 9.1 5μ.μ
Πρόκειται για την συγκλονιστική παρακαταθήκη της Σάρα Κέιν: «Ένα σημείωμα θανάτου», «Ένα ολοκληρωμένο έργο», «Ένα ψυχολογικό παραλήρημα ενός προσώπου πριν από την αυτοκτονία», «Το πιο επιδεικτικό σημείωμα αυτοκτονίας που πρόκειται να διαβάσουμε όσο ζούμε», Ένας «ψυχωγλωσσικός χείμαρρος», “Θραύσματα ενός μυαλού» και «Ελληνική Τραγωδία».
Στον δε προθάλαμο του στούντιο θα παρουσιαστεί η «εγκατάσταση» με τίτλο: “O my people”.
Να σημειωθεί πως τα έσοδα της πρεμιέρας θα διατεθούν για τα Παιδικά Χωριά SOS.
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Προσαρμογή κειμένου, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Γιώργος Ζωντανός
Μουσική: Γιάννης Κουράκος
Ζωντανά επί σκηνής εμφανίζονται οι:
Γιάννης Κουράκος: Κιθάρα Α, φωνητικά
Γιάννης Κάρβελης: Κιθάρα Β
Χρήστος Κοτσομύτης: Ντραμς
Πάνος Χαραλαμπόπουλος: Κιθάρα Γ, φωνητικά
Χορογραφία, κίνηση: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Κονσόλα φώτων: Πάνος Χαραλαμπόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Εύη Βόλγαρη
Teaser Video: Κωνσταντίνος Σταθόπουλος
Τηλ. Κρατήσεων: 6941585941, 6947288435
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

***  Στη δημοσιότητα τα στοιχειά 61χρονου που εξαπατούσε πολίτες 
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ιστοσελίδας 61χρονου ημεδαπού , σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, για έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή.
Πρόκειται για τον:
(επ) ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ (ον) Γεώργιο του Δήμου και της Δέσποινας, γεν. 1957 στο Αιγίνιο Πιερίας.
 

Η προσωπική ιστοσελίδα του 61χρονου είναι η: www . georgepaschalidis . gr .
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 29-05-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων και τον εντοπισμό άλλων παθόντων έκθεσης ή και απάτης, αλλά και την αποτροπή τυχόν τέλεσης των αναφερόμενων αδικημάτων.
Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388353. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

***  Η Βρετανία πριν την επικύρωση της συμφωνίας BREXIT 
 «Η πιο βαθιά πολιτική κρίση από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο» (Reuters)
Σ’ ένα πολιτικό κλίμα που χαρακτηρίστηκε ως «η πιο βαθιά πολιτική κρίση από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» (Dearden –Reuters), θα πρέπει σε λίγες μέρες, στις 11 Δεκεμβρίου, να αποφασίσει η βρετανική Βουλή αν η συμφωνία στην οποία η βρετανίδα Πρωθυπουργός κατάληξε με την ΕΕ σχετικά με το Brexit είναι αποδεκτή. Ως χάος χαρακτήρισαν την κατάσταση πολλοί άλλοι, όπως οι Irish Times, The Guardian, The Washington Post, Opinion /United Kingdom. Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC, με τίτλο Hard Talk (Σκληρή Συζήτηση) που έπαιξε αρκετές μέρες την προηγούμενη εβδομάδα, ο παρουσιαστής είπε στον «ανακρινόμενο», υποστηρικτή του σκληρού, χωρίς συμφωνία Brexit, ότι ίσως χρειάζεται ένα νέο δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός ξανά.
Ο «ανακρινόμενος», βουλευτής των Συντηρητικών και πρώην υπουργός της κυβέρνησης, απάντησε ότι ο λαός αποφάσισε. Ναι, συμφώνησε ο  παρουσιαστής. Ο λαός αποφάσισε. Βασίστηκε όμως σε αυτά που εσείς λέγατε.
«Τώρα ξέρουμε πια είναι η πραγματικότητα», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας και αυτός την κατάσταση ως χάος. «Αυτή είναι μια εξευτελιστική συμφωνία» κατηγορούν τη βρετανίδα Πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, οι «σκληροί», πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το δικό της κόμμα. Και καλούν για επαναδιαπραγμάτευση.
«Αυτή είναι η μόνη συμφωνία», απαντά η ΕΕ με τα πιο επίσημα χείλη.
Στους γραφειοκράτες των Βρυξελών απέδωσαν την ευθύνη για τη βρετανική κρίση οι «σκληροί». Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού την έβγαζε καθαρή και επιστροφή στην εθνική κυριαρχία, στην κυριαρχία δηλαδή του ντόπιου κεφαλαίου αντί του συνασπισμένου ευρωπαϊκού, ήταν η λύση. Μια εύκολη λύση που θα έβαζε όλα τα προβλήματα στο παρελθόν.
Αν, όμως , κάτι έχει φανεί ξεκάθαρα μέσα από τις διαπραγματεύσεις βρετανικής κυβέρνησης και ΕΕ για τους όρους της βρετανικής αποχώρησης, είναι οι τεράστιες δυσκολίες αλλά και τα αξεπέραστε προβλήματα που συνδέονται με αυτή την αποχώρηση. Με κύριο, μεταξύ πολλών, ότι ακόμα και μετά το Brexit, πολύ λίγη θα είναι η «εθνική κυριαρχία» της Βρετανίας.
Το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο του οποίου τη θέληση εκφράζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, επιβάλει στη Βρετανία κυρώσεις ύψους 39 δις Ευρώ. Και αν της βαστά ας αρνηθεί να πληρώσει. Της επιβάλλουν δασμούς, με το τέλος της μεταβατικής περιόδου, σε όσα προϊόντα θα εξάγει στη Ε.Ε.
Πόσο σημαντικό είναι αυτό μπορεί αμέσως να εκτιμηθεί αν λάβει κάποιος υπόψη ότι περίπου το 50% των Βρετανικών εξαγωγών είναι στις χώρες της ΕΕ.
Οι εξαγωγικές της δυνατότητες θα πληγούν θανάσιμα. Δεν είναι τυχαία ο δραματική προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας πριν λίγες μέρες, ότι, σε περίπτωση σκληρού Brexit, «η βρετανική οικονομία θα υφίστατο πλήγμα μεγαλύτερο από την κρίση του 2008». Στο ίδιο μοτίβο και η επικεφαλής του CBI (Συνομοσπονδία της Βρετανικής Βιομηχανίας), προειδοποίησε ότι «οι επιχειρήσεις, οι δουλειές, το βιοτικό επίπεδο, θα κτυπηθούν σκληρά».
Αυτή η κατάσταση, δραματική από μόνη της, θα ανοίξει ταυτόχρονα τον δρόμο της κατά μέτωπο σύγκρουσης της Βρετανίας με την ΕΕ. Ήταν και πάνω σε αυτό τον φόβο που κτίστηκε η ΕΕ.
Έχει ξεχαστεί ότι ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία, αυτή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και η πιθανότητα επανάληψης της, ένας από τους κύριους λόγους που έσπρωξε τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου στην οικοδόμηση μιας κοινής ευρωπαϊκής αγοράς, ώστε να αποκλειστεί η δυνατότητα εμπορικών πολέμων που τόσο εύκολα, αν όχι αναπόφευκτα, μετατρέπονται σε πραγματικούς πολέμους.
Αυτός ήταν ένας από τους στόχους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου όταν ξεκίνησε την προσπάθεια συνένωσης της Ευρώπης σε μια ενιαία αγορά.
Μόνο που το 2008 ανάδειξε, για ακόμα μια φορά στην ιστορία, όπως ανάδειξε και στη μετά το κραχ του 1929 περίοδο, ότι αυτό δεν είναι στο χέρι των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου.
Η ανάπτυξη του καπιταλισμού δημιουργεί τεράστιες αντιφάσεις. Με κύρια τον τεράστιο πλούτο στις μητροπόλεις και την απέραντη φτώχεια στην περιφέρεια, που καθιστά την συντήρηση των μητροπόλεων αδύνατη, την κρίση αναπόφευκτη και μετατρέπει τους πρώην συμμάχους σε αντιπάλους σε ένα αγώνα ζωής και θανάτου.
Αντί σήμερα η Αριστερά να αναδεικνύει  αυτές τις πραγματικότητες, την αδυναμία της καπιταλιστικής Ευρώπης να κρατήσει τις ευρωπαϊκές χώρες μαζί σε μια αρμονική συνύπαρξη, και να παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα, προτείνει την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα και εθνική κυριαρχία, τους όρους δηλαδή που θα ανοίξουν τον δρόμο στους εθνικούς ανταγωνισμούς, στην πολιτική νίκη του εθνικισμού /φασισμού και του πολέμου στο τέλος.
Παρουσιάζει το ευρώ ως τον εχθρό, από το οποίο αν απαλλαχτούμε θα έχουμε βάλει τις βάσεις για ανάπτυξη. Μόνο που το ευρώ δεν είναι ο εχθρός. Το Ευρώ είναι απλά ένα εργαλείο στα χέρια του εχθρού, που δεν είναι τα άλλα έθνη, αλλά το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Και το ελληνικό μαζί.
Το ευρώ είναι απλά το εργαλείο που το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο έχει στα χέρια του για να κανονίζει τα «της οικογένειας του». Για όσους δεν ανήκουν σε αυτή, έχει άλλα εργαλεία ακόμα πιο αποτελεσματικά. Όπως είναι οι δασμοί και γενικά οι αποκλεισμοί των προϊόντων των ανταγωνιστών από την ντόπια αγορά.
Μ’ αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίζει την εκτός «οικογένειας» Βρετανία αλλά και όλους τους άλλους, η ΕΕ όλο και πιο δραστικά, όσο η κρίση επιδεινώνεται.
Τη δυναστεία των πολιτικών λιτότητας πάνω στις ζωές των απλών ανθρώπων, θα αντικαταστήσει η δυναστεία των εθνικών ανταγωνισμών και των εμπορικών πολέμων. Το συνασπισμένο ευρωπαϊκό κεφάλαιο έκανε σαφή την ετοιμότητα του για σύγκρουση μέχρι τέλους με την Βρετανική κυβέρνηση που είναι ομογάλακτη, καθαρόαιμη κυβέρνηση του κεφαλαίου.
Τι θα μπορούσε άραγε να κάνει σε μια ριζοσπαστική κυβέρνηση που θα ανερχόταν στην εξουσία με πρόγραμμα για κατάργηση των μνημονίων;
Μικρό μόνο δείγμα είδαμε στην περίπτωση Σύριζα. Μικρό μόνο δείγμα των διαθέσεων αλλά και δυνατοτήτων τους να τσακίσουν την Ελλάδα στην οποία αναδείχτηκε  στην εξουσία μια κυβέρνηση που τους είχε αμφισβητήσει.
Και αν το δείγμα ήταν μικρό και ήπιο, είναι ακριβώς διότι η Ελλάδα παρέμεινε στην «οικογένεια» και συμβιβάστηκε. Ακριβώς δηλαδή το αντίθετο από ότι παρουσιάζουν οι πολιτικές δυνάμεις που προτείνουν την έξοδο από την ΕΕ ως τη λύση. Το πραγματικό μέγεθος των διαθέσεων και δυνατοτήτων τους θα αποκαλυπτόταν αν η Ελλάδα αποχωρούσε από την «οικογένεια», και ακόμα περισσότερο αν πραγματικά προχωρούσε σε μέτρα ενάντια στο κεφάλαιο και υπέρ των εργαζομένων.
Η απάντηση στα μνημόνια και τις σημερινές πολιτικές των θεσμών της ΕΕ δεν είναι η επιστροφή στην «εθνική κυριαρχία» και η όξυνση των εθνικών ανταγωνισμών που αναπόφευκτα τη συνοδεύουν.
Η απάντηση στα μνημόνια που το ευρωπαϊκό κεφάλαιο θα επιβάλλει στην φρούδα ελπίδα να ξεπεράσει την κρίση, είτε συνασπισμένο στα πλαίσια της ευρωπαϊκής «οικογένειας», είτε κατακερματισμένο, είναι η σύμπηξη κοινού μετώπου των ευρωπαίων εργαζομένων.
Η δράση των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, αλλά και τα αποτελέσματα της, δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες που θα είχε μια τέτοια απάντηση.

***    Φοβάται ο κ. Νίκας τη Δικαιοσύνη; 
Στις 4 Δεκέμβρη επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης η αίτηση που κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου κ. Γιάννη Ορφανό, για την ακύρωση της απόφασης του δημάρχου Παν. Νίκα με την οποία καθαιρέθηκα από τμηματάρχης στο Δήμο Καλαμάτας. Αν και στον κ. Νίκα είχε κοινοποιηθεί αρκετά έγκαιρα η εν λόγω αίτηση ακύρωσης, επέλεξε, προφανώς εσκεμμένα, να μην καταθέσει φάκελο με τις προτάσεις του, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η λήψη απόφασης για τις 7/5/2019!
Η φυγόπονη αυτή στάση - επιλογή του, μου επιβάλλει να υπογραμμίσω και να υπενθυμίσω ότι:
α) Στα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης απορρίφθηκαν τα επιχειρήματά του, ενώ στους συλλογικούς της φορείς δε βρήκαν από κανέναν απήχηση.
β) Είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της χώρας, αιρετός, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία, να συνεχίζει να διώκει αιρετό και μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής του άρθρου 152.
γ) Αν πραγματικά πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος, όφειλε τόσο καιρό να έχει καταθέσει πρόταση αλλαγής, είτε στο υπουργείο είτε στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Μια τέτοια πρόταση που, εάν εφαρμοζόταν, θα ίσχυε και για τους «δικούς του», θα μπορούσε να με βρει σύμφωνο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έκανε, γιατί είναι «λίγος» για να σηκώσει το βάρος της αφαίρεσης του δικαιώματος του δημοσίου υπαλλήλου να ανταποκριθεί στις αυτοδιοικητικές του υποχρεώσεις και γιατί στο παρελθόν εξάντλησε ο ίδιος αυτό το δικαίωμα.
Επαληθεύεται ότι η δίωξή μου είναι πολιτική, κομματική και προσωπική, για να επιτύχει το στόχο του, μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Επειδή ο κ. Νίκας έρχεται από «τα παλιά», ποντάρει στο λαϊκισμό και τις εντυπώσεις. Θα τον καλούσα να «κατέβει από το καλάμι», να αφήσει την ιδιοτελή συμπεριφορά του, που χαρακτηρίζεται από «μεγάλα λόγια», αντιφάσεις και «κωλοτούμπες» και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αυτοδιοίκησης, που απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σταθερή, δίκαιη, ισότιμη και αυτοδιοικητική στάση με επιχειρήματα και προτάσεις.
Να επισημάνω, δε, με αφορμή τα πολλά μεγάλα λόγια που ακούστηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση στήριξής του από τη Ν.Δ. στην Τρίπολη, ότι «τοπικό καθεστώς» στην Περιφέρεια δεν είναι μόνο ο κ. Τατούλης, ότι «η πολιτική επιβίωση πρέπει να γίνεται με κανόνες» και ότι η αγάπη για τους εργαζομένους δεν πρέπει να εκφράζεται μόνο προς τους «δικούς του»! Νίκος Πατσαρίνος
Πολιτικός μηχανικός - δημοτικός υπάλληλος, περιφερειακός σύμβουλος

***   Επιστολή για το Νοσοκομείο Καλαμάτας 

Είναι μετά τα μεσάνυχτα όταν ο Άνθρωπός μου αισθάνεται αφόρητο πόνο στη μέση.
Τον πάμε όπως μπορούμε στο “νοσοκομείο”, καθότι σερνόταν, αφού δεν μπορούσε να περπατήσει μόνος.
Επείγοντα: Μας υποδέχεται μια “ειδικευόμενη” -δε θα πω γιατρός γιατί δεν είναι-…
Αυτό που έκρινε ότι έπρεπε να κάνει, ήταν η χορήγηση παυσίπονων και ηρεμιστικών, για να μη “φωνάζει” και ξυπνήσει τους γύρω, και την ίδια ενδεχομένως και η εναπόθεση του ασθενούς στη μονάδα βραχείας θεραπείας.
Μετά από λίγη ώρα, γύρω στις 3 με 4 το πρωί, ο Άνθρωπός μου δεν μπορεί να σταθεί πουθενά από τον οξύτατο πόνο, που τώρα έχει μεταφερθεί από το ύψος της καρδιάς ως την κάτω κοιλιακή χώρα. Τις πρώτες πρωινές ώρες καλείται η “ειδικευόμενη” να δει τι πάει στραβά με τον ασθενή.
Ο Άνθρωπός μου πονούσε τόσο πολύ που είχε “χάσει” την επαφή με το περιβάλλον, δεν μπορούσε - προφανώς - να μιλήσει λογικά.
Αυτό μάλλον ήταν αρκετό για την “ειδικευόμενη” να χάσει την ψυχραιμία της και να αρχίσει να βρίζει απάνθρωπα και να στέλνει στο διάολο τον ασθενή, λέγοντας πως είναι πολλές οι ώρες που εργάζεται (κρίμα, έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη)… Φεύγει.
Ο ασθενής έμεινε αβοήθητος, με τα παιδιά του για παρέα, να φωνάζει από τους αφόρητους πόνους ως τις 9 με 10…
Είναι η στιγμή που Έρχεται ο παθολόγος και λέει “ο Άνθρωπος χρειάζεται καρδιολόγο επειγόντως, γιατί τον έχετε εδώ;”
Έρχεται ο καρδιολόγος, ο οποίος “ασπρίζει” και αμέσως καταλαβαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και συστήνει αμέσως αξονική τομογραφία. Η κατάσταση όσο προχωρούσε η ώρα, χειροτέρευε.
Όταν ο ασθενής κατευθύνεται προς τον αξονικό τομογράφο χάνει την όποια επαφή είχε με τους γύρω…
Η εξέταση έδειξε ένα μεγάλης έκτασης ανεύρυσμα το οποίο έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως, όχι στο “νοσοκομείο” φυσικά.
Αφού πέρασαν άλλες 4 με 5 ώρες, φεύγουμε με το ασθενοφόρο για τα Γιάννενα - εκεί έκριναν οι αρμόδιοι γραφειοκράτες ότι “έπρεπε” να μεταφερθεί το περιστατικό.
Αφού οι συγγενείς αναγκάστηκαν και μίλησαν με το νούμερο 3 του υπουργείου Υγείας (ΓΓ), η μεταφορά -ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη- αλλάζει πορεία και κατευθύνεται προς το Ιπποκράτειο, και εδώ χρειάστηκε ο γενικός.
Λίγο πριν φτάσουμε, ο Άνθρωπος μας θα αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο…
Και εδώ ρωτάω τους ανθρώπους του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας (διοικητικούς και “γιατρούς”):
Αυτό μπορείτε να προσφέρετε; Αυτό αξίζει στους ασθενείς σας; Αυτό είστε υποχρεωμένοι να κάνετε; Να βρίζετε τους ανθρώπους λίγο πριν “φύγουν”;  Σαράντος Μαλαπάνης

***  Δε γνωρίζουν και δεν μπορούν 
Η απελθούσα Δημοτική Αρχή, αντιδρώντας στις επισημάνσεις μας για τα ζητήματα καθημερινότητας στο Δήμο Μεσσήνης, απέδειξε ότι δε γνωρίζει το μέγεθος και τη διάσταση του προβλήματος. Όταν κάποιος δε γνωρίζει την καθημερινότητα αυτών που υπηρετεί, θεωρώντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι προφανές ότι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αυτοσυγχαίρεται αυτοθαυμαζόμενος!
Η αυριανή Δημοτική Αρχή δε θα κλείσει τα μάτια στο πρόβλημα ασφάλειας που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Δήμου Μεσσήνης. Δε θα κρυφτεί πίσω από άλλες υπηρεσίες και δε θα προσπαθήσει να μεταβιβάσει αλλού τις ευθύνες. Θα δώσει μάχη - πιέζοντας, δρώντας  και απαιτώντας - προκειμένου να επιβάλει μια άλλη λειτουργία στην καθημερινότητα των πολιτών.
Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών μας θα ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης και θα φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό του Δήμου μας. Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος. Ξέρουμε πολύ καλά  ότι λύσεις θα δοθούν μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και κυρίως μέσα από τη συνεχή, συστηματική  και καθημερινή παρακολούθηση της Δημοτικής Αρχής.
Εμείς ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Δεν κρυβόμαστε και δε διστάζουμε, γιατί θέλουμε ένα Δήμο δυνατό και δημιουργικό στον οποίο να μπορείς να ζήσεις και να επενδύσεις.
 Του Γιώργου Αθανασόπουλου
Υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης

*** ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ μας για σήμερα :
~** Μαριάς : Εργαλείο δημιουργίας εφεδρικού εργατικού στρατού για κινεζοποίηση των μισθών το Σύμφωνο ΟΗΕ : https://youtu.be/b2GIKZTyDdo .-
~ Κυριάκος Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 12/12/18 ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ : https://youtu.be/LupRvp6jw70 .-
~** Δημοσκόπηση ALCO, Open- Έλλη Στάη (12/12/18): https://youtu.be/EhlHln_oq5U .-
~*  Κυριάκος Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 13/12/18 ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ: https://youtu.be/vkn7z-WtCfM .-
Γιάννης Λοβέρδος 11-12-2018 : Τι Υπέγραψε ο Τσίπρας στο Μαρακές για τον ΟΗΕ; :  https://youtu.be/FYIaohL6ssQ  .- 
~**    Όλα όσα αλλάζουν για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας
Όλα όσα αλλάζουν για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας
Τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος ΜπαλτσιώτηςΜιλώντας σε σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών και αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο κ. Μπαλτσίωτης είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή δέσμη στοχευμένων μέτρων «που εξορθολογίζουν το νομοθετικό πλαίσιο, ομογενοποιούν και επιταχύνουν τις διαδικασίες πολιτογράφησης, ενώ ταυτόχρονα, ενισχύουν τη διαφάνεια».  ΣυγκεκριμέναΟι υποψήφιοι θα καλούνται να απαντήσουν επιτυχώς σε 20 από τις 30 ερωτήσεις, που θα επιλέγονται ηλεκτρονικά και τυχαία από ένα σύνολο 300 συγκεκριμένων ερωτήσεων, των οποίων οι απαντήσεις θα είναι διαθέσιμες σε σχετική ιστοσελίδα προσβάσιμη σε όλους. Σταδιακά θα διαμορφωθεί ειδικό ενιαίο πανελλαδικά και υποχρεωτικό για όλους τεστ για τη διαπίστωση γνώσης της ελληνικής γλώσσας. Έως τότε, η εξέταση της επάρκειας γνώσης της ελληνικής γλώσσας θα διενεργείται από τις επιτροπές πολιτογράφησης, βάσει οδηγιών και κατευθυντήριων γραμμών που θα παρασχεθούν από επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας. Μειώνεται το παράβολο για πολιτογράφηση από 700 σε 550 ευρώ. Αναστέλλεται η διαδικασία πολιτογράφησης για όσους απουσιάζουν από τη χώρα μέχρι 18 μήνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά διατηρούν βιοτικούς δεσμούς στη χώρα – και επανεξετάζεται η διαδικασία μετά την εκ νέου εγκατάσταση στη χώρα, για διάστημα ισόχρονο με την απουσία τους. Ομογενοποιούνται για πρώτη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες απόδοσης ιθαγένειας, με αποτέλεσμα ο χρόνος εξέτασης να μειώνεται κατά ενάμισι έτος. Όσοι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του πότε ήρθαν στη χώρα, θα εξετάζονται από τις ήδη υπάρχουσες Επιτροπές Πολιτογράφησης, βάσει σαφών οδηγιών που θα εκπορεύονται από το υπουργείο Εσωτερικών. Επιχειρείται να δοθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα των ανιθαγενών Ελλήνων Ρομά.
Ευθυγραμμίζεται η ελληνική νομοθεσία με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την διαδικασία και την παροχή δυνατότητας απόδοσης ιθαγένειας σε ηλικιωμένους, πρόσωπα με νοητική υστέρηση ή βαριά ψυχική ασθένεια, τα οποία έως τώρα αποκλείονταν από τη διαδικασία κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. 
~**   Ποιες οι προϋποθέσεις για την ελληνική ιθαγένεια
Ποιες οι προϋποθέσεις για την ελληνική ιθαγένεια
~  Η εγγραφή του παιδιού στην Α’ δημοτικού σε συνδυασμό με πενταετή νόμιμη διαμονή ενός γονέα πριν από τη γέννησή του είναι οι προϋποθέσεις του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και τη μετανάστευση, που τέθηκε ήδη σε διαβούλευση.  Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, σε περίπτωση που ένα παιδί γεννηθεί πριν ο γονέας κλείσει πέντε έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα (π.χ. εάν το παιδί γεννηθεί όταν ο ένας γονέας έχει από ένα έως τέσσερα χρόνια νόμιμης διαμονής), το δικαίωμα κτήσης της ιθαγένειας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.  Επίσης, ελληνική ιθαγένεια αποκτούν τα παιδιά, των οποίων τουλάχιστον ένας γονέας διαθέτει «ισχυρή» άδεια διαμονής (π.χ. άδεια διαμονής αορίστου χρόνου ή επί μακρόν διαμένοντος). Με το σχέδιο νόμου γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ακύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της σχετικής ρύθμισης στον Ν.3838/2010, σύμφωνα με την οποία το παιδί αποκτούσε ιθαγένεια με τη γέννησή του, εφόσον και οι δύο γονείς ήταν νόμιμοι για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Στο νέο νομοσχέδιο κύριο ρόλο παίζει η εγγραφή στην Α’ δημοτικού σε συνδυασμό με την πενταετή συνεχή διαμονή ενός εκ των γονέων. Κατά τα λοιπά, το νομοθέτημα διατηρεί τους άλλους τρόπους κτήσης της ιθαγένειας, όπως προβλέπονταν στο προηγούμενο σχέδιο νόμου που έφερε την υπογραφή υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτοί οι τρόποι κτήσης ιθαγένειας αφορούν παιδιά που έχουν απολυτήριο λυκείου και είναι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την εννιαετή υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως ορίζεται από το ελληνικό Σύνταγμα ή έχουν ολοκληρώσει το γυμνάσιο και το λύκειο στην Ελλάδα. Κύριος στόχος του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου είναι τα παιδιά των μεταναστών να αποκτούν ιθαγένεια όσο είναι παιδιά, διότι στην ηλικία αυτή- όπως σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών- διαμορφώνεται κοινωνική συνείδηση και κατά συνέπεια εθνική ταυτότητα.
~**   Με έγγραφο του ο Βούτσης γνωστοποιεί σε ποιους θα δίνεται ελληνική ιθαγένεια
Με έγγραφο του ο Βούτσης γνωστοποιεί σε ποιους θα δίνεται ελληνική ιθαγένεια
Σε αλλαγές στο Κώδικα Ιθαγένειας προχωρά η κυβέρνηση αφού με έγγραφο του ο Νίκος Βούτσης που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 24 Μαρτίου, γνωστοποιεί σε ποιους θα δίνεται ελληνική ιθαγένεια.  Από το έγγραφο καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει τάχιστα νομοθετικές πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες και η απόδοση ιθαγένειας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, τροποποιώντας τον Ν. 3838/2010 και λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση του ΣτΕ του 2013 (σ.σ. πρόκειται για τη γνωστή απόφαση που είχε κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν. 3838/2010, γνωστού και ως «νόμου Ραγκούση»).  Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει ότι θα προχωρήσει η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/98/ΕΕ. Πρόκειται για Οδηγία που αφορά στη διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους μέλους.  «Ήδη οι σχετικές διατάξεις του σχεδίου, μετά από κατάλληλη νομοτεχνική επεξεργασία, έχουν προωθηθεί προς το υπουργείο Εξωτερικών, για να διαβιβασθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και αναμένεται η ψήφισή τους με το πρώτο νομοσχέδιο που θα αφορά σε θέματα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης», αναφέρει ο κ. Βούτσης.
Για τα θέματα που αφορούν σε τροποποιήσεις του Κώδικα Μετανάστευσης (προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για εποχιακή εργασία, άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, απόκτηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους κλπ), το υπουργείο Εσωτερικών επίσης επεξεργάζεται τις σχετικές διατάξεις που θα προωθήσει στη Βουλή.  Ειδικότερα, όσον αφορά στην ενσωμάτωση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα τη χορήγηση αδειών διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, ο κ. Βούτσης τονίζει ότι «είναι γνωστή η βούληση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση των σχετικών διατάξεων».
Ο υπουργός χαρακτηρίζει δεδομένη επίσης τη «θέληση της κυβέρνησης για παροχή δυνατότητας επαναφοράς στη νομιμότητα όσων απώλεσαν την άδεια διαμονής τους κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς και για την τακτοποίηση της διαμονής όσων βρίσκονται επί μακρόν στη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτήν».  Ως προς τα ζητήματα της ιθαγένειας, με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, γίνεται γνωστό ότι θα τεθούν υπό επανεξέταση στο σύνολό τους οι διατάξεις περί απόδοσης ιθαγένειας για την τροποποίηση της νομοθεσίας.  Στο σημείο αυτό δε, ο κ. Βούτσης επισημαίνει εξαγγελία της αναπληρώτριας υπουργού αρμόδιας για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, σύμφωνα με την οποία συνιστά προτεραιότητα της κυβέρνησης η απόδοση της ιθαγένειας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, τροποποιώντας το σχετικό άρθρο 1Α του Ν. 3838/2010, λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση 460/2013 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.  Όπως κάνει γνωστό ο υπουργός, με την ίδια τροποποίηση θα καλυφθούν με μεταβατική διάταξη και περιπτώσεις απόδοσης ιθαγένειας που έχουν παραμείνει εκκρεμείς, μετά το πάγωμα των διαδικασιών από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενόψει αναμονής έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ επί του ζητήματος. Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζητώντας να ενημερωθεί ποιες ρυθμίσεις θα προωθήσει η κυβέρνηση για πολίτες τρίτων χωρών και τον Κώδικα Ιθαγένειας. Η βουλευτής θύμιζε στην ερώτησή της ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ετοιμάσει σχέδιο νόμου για να ρυθμίσει εκκρεμή και επείγοντα ζητήματα για τους πολίτες τρίτων χωρών και θα συμπεριελάμβανε και σημαντικές διατάξεις για τον Κώδικα Ιθαγένειας.
***    Θεσσαλονίκη: Έκαναν αγνώριστο τον Αλέξη Τσίπρα… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

`~ Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Οι αντιδράσεις για την επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι διαδοχικές… Από νωρίς σήμερα ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Παλαι ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, πέταξαν μπογιές σε πανό που έχει τοποθετηθεί κοντά στη νότια πύλη της ΔΕΘ και διαφημίζει την ομιλία του πρωθυπουργού.
Παράλληλα κοντά στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, επί της Εγνατίας, τοποθετήθηκε πανό το οποίο αναφέρει: “Μακεδόνες. Ψηλά το κεφάλι. Η αλήθεια θα μιλήσει. Η προδοσία θα σβήσει”.   Μπογιές στις αφίσες του Αλέξη Τσίπρα
Στις 19:30 είναι προγραμματισμένη ομιλία του στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Αλεξάνδρειο, με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό». Με αφορμή την παρουσία και την ομιλία του πρωθυπουργού στην πόλη, προγραμματίζονται δύο συγκεντρώσεις. Στις 19:00 μέλη εθνικιστικών συλλόγων θα κάνουν συγκέντρωση για τη Μακεδονία, στην πλατεία Λευκού Πύργου. Την ίδια ώρα στην Καμαρά, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν αντικρατική – αντικαταπιλιστική συγκέντρωση. Εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ξέσπασε αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με την Κουμουνδούρου να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι στηρίζει τις αντισυγκεντρώσεις εθνικιστών που οργανώνονται στη συμπρωτεύουσα. Πηγή: thestival.gr
***  ΒΟΜΒΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! «Είστε ψεύτες»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Eπίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, εξαιτίας της ανθελληνικής στάσης που κρατάει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα των Σκοπίων. Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ανάρτησε στο twitter απόσπασμα από την ομιλία του κου Μητσοτάκη στο 12ο Συνέδριο του κόμματος του, σχολιάζοντας: «Νδημοκρατες είστε ψεύτες ! Δήθεν αναφέρεστε στην Εθνότητα και γλώσσα όταν δεν αναφέρεται ο αρχηγός σας στο ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΣΑΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΠΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΝΕΤΕ ΟΝΟΜΑ;».




































Νδημοκρατες είστε ψεύτες !Δήθεν αναφέρεστε στην Εθνότητα και γλώσσα όταν δεν αναφέρεται ο αρχηγός σας στο ΙΕΡΟ ΌΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΣΑΣ!ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !ΠΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΆ ΔΙΝΕΤΕ ΌΝΟΜΑ; @ellinikilisi




Aπό τα «πυρά» του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δεν γλύτωσε ούτε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σε δηλώσεις του  απέφυγε ή μπορεί και να … ξέχασε να αναφερθεί στο κρίσιμο θέμα της Μακεδονίας μας:  


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Βελόπουλος «ξεσκεπάζει» τη ΝΔ και τον πρόεδρο της, καθώς, με αποδείξεις έχει αποκαλύψει στον ελληνικό λαό ότι η οποιαδήποτε συμφωνία-στην προκειμένη περίπτωση η Συμφωνία των Πρεσπών- μπορεί να αλλάξει, παρά τα όσα λένε οι νεοδημοκράτες:
***   AΔΙΑΝΟΗΤΟ! Η κυβέρνηση δεν άφησε ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ να παρευρεθούν στην ομιλία του Τσίπρα-ΑΔΕΙΟ το Παλαί Ντε Σπορ- ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ…

Βόμβες, προσαγωγές, διαμαρτυρίες… Απ’όλα έχει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Παλαί Ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.  Αυτό που προκαλεί περισσότερη οργή είναι η εκτίμηση ότι στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού το κοινό είναι όλοι «βαλτοί», καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος σε πολλούς Έλληνες πολίτες. (Αν κατάφερε βέβαια να γεμίσει η αίθουσα). Προβολή εικόνας στο Twitter



Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι αστυνομικοί απαγόρευσαν να εισέλθουν δυο γυναίκες οι οποίες κρατούσαν την ελληνική σημαία και τη εκείνη με τον Ήλιο της Βεργίνας. 
Όπως θα ακούσετε, οι άντρες της Αστυνομίας-ακολουθώντας εντολές- δεν επιτρέπουν στις δυο Ελληνίδες να περάσουν στον χώρο που θα μιλούσε ο πρωθυπουργός.  Φυσικά, δεν περιμένουμε ο Αλέξης Τσίπρας να έχει την υποστήριξη των Μακεδόνων, αφού τα περισσότερα λεωφορεία με πολίτες που έφτασαν για την ομιλία, ήταν από την Αθήνα… Προβολή εικόνας στο Twitter

***  Γίνεται η αρχή! Οι πολιτικοί θέλουν να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ το Ισλάμ σε όλη τη χώρα…

Οι πολιτικοί ηγέτες στην Τσεχική Δημοκρατία έχουν ήδη καταδικάσει έντονα το Ισλάμ και τώρα, οι συζητούν την πλήρη απαγόρευση της θρησκείας.  «Αν κάποιος ζητήσει τη δολοφονία των άπιστων και των Εβραίων, τότε κατέχεται από μια είναι θρησκεία ειρήνης», τονίζει ο βουλευτής Jiri Kobza. Ο ίδιος και το αντιισλαμικό κόμμα του «Ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία», που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο κοινοβούλιο, πιστεύουν ότι το Ισλάμ δεν είναι απλά μια θρησκεία αλλά και μια βίαιη ιδεολογία που πρέπει να απαγορευτεί. «Έχουμε προτείνει να απαγορευτούν όλες οι ιδεολογίες που προωθούν το μίσος και τη βία. Μία από τις ιδεολογίες είναι το Ισλάμ», λέει.
Επισημαίνει ότι οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν ούτε θα ενταχθούν σε μη μουσουλμανικές κοινωνίες και αναφέρει ότι αυτό «δεν είναι μετανάστευση – είναι αποικισμός». Μια ισχυρή δυσπιστία του Ισλάμ υπάρχει σε όλο το πολιτικό φάσμα στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου μόνο το 0,5% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Ακόμη και ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ο οποίος είναι σοσιαλδημοκράτης, καταδίκασε έντονα τη θρησκεία. Μεταξύ άλλων, έχει πει ότι το Ισλάμ απλά δεν ανήκει στην Ευρώπη. Ο Ζέμαν έχει δηλώσει ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες που ήρθαν στην Ευρώπη προήλθαν από μια «κουλτούρα δολοφόνων και θρησκευτικού μίσους».
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Απόφαση του ΣτΕ για τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ…

Με το σκεπτικό ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να ελεγχθεί δικαστικά διότι άπτεται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις πρόσφυγες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 ακόμη Παμμακεδονικών Ενώσεων της ομογένειας (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Μελβούρνη-Βικτώρια), της Κίνησης Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και του δικηγόρου Γεωργίου Κόκκα κατά της συμφωνίας.  Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις, δηλαδή η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ.

***  Απίστευτο: Δείτε τι συνέβη στον τάφο του Αγίου Παϊσίου…

Οι πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας, που σχηματίζουν ουρές για να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, πριν από καιρό έμειναν με ανοιχτό το στόμα.  Τι έγινε; Εσκιμώοι ήρθαν από την Αλάσκα μόνο και μόνο για να προσκυνήσουν τον τάφο του Γέροντα Παϊσίου. Το γκρουπ των περίπου 55 Εσκιμώων επισκέφθηκε πριν από λίγες εβδομάδες το ησυχαστήριο του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη το 1994 ο γνωστότερος σύγχρονος άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, για να το προσκυνήσουν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso (Φεβρουάριος 2018), o αριθμός των επισκεπτών έχει πολλαπλασιαστεί από τότε που το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγιοποίησε τον γέροντα Παΐσιο, 22 χρόνια μετά το θάνατό του.  «Έχουν αυξηθεί οι ημερήσιες εκδρομές από κάθε σημείο του κόσμου. Κυρίως το καλοκαίρι τα πούλμαν είναι δεκάδες σε καθημερινή βάση» υποστηρίζει η κ. Αναστασία, κάτοικος της περιοχής. 
***  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Επανάσταση στη Θεσσαλονίκη ξεσπά! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ…

~  Δύο συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.  Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τον Λευκό Πύργο συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. 
Τα Μέλη την ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες» αντιδρούν παράλληλα και στην παρουσία του Α.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.  Στις διαμαρτυρίες συμμετέχουν η Ελένη Παπαδόπουλου, Υποψήφια Α Θεσσαλονίκης και ο Πολιτευτής της Β΄Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αστέριος Κετικίδης, τους οποίους ευχαριστούμε για το αποκλειστικό υλικό.
 ***  ΤΩΡΑ! Ο Ριχάρδος λύνει τη σιωπή του… (ΒΙΝΤΕΟ)~  Αποφυλακίστηκε πριν από λίγο ο Ριχάρδος από τις φυλακές Ναυπλίου, αφού κατέβαλε την εγγύηση των 200.000 ευρώ.  Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, είπε: «Σας παρακαλώ. Είμαι 15 ημέρες χωρίς να έχω κάνει τίποτα παράνομο. Θέλω να πάω σπίτι μου θέλω να πάω στους ανθρώπους που με αγαπάνε, στα μαγαζιά μου που έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση χωρίς καμία εκμετάλλευση θα σας περιμένουν, για οτιδήποτε άλλο με τους δικηγόρους μου. Νομίζω καταλαβαίνετε» δήλωσε ο γνωστός ενεχυροδανειστής ο οποίος μπήκε στο αυτοκίνητο του Αλέξη Κούγια και αναχώρησαν για Αθήνα. Δείτε το βίντεο από το argonafplia.gr

Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως συναρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκαν επίσης οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.  Στους υπόλοιπους έξι που επίσης αποφυλακίστηκαν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία.  Στη φυλακή παραμένει ο Τούρκος φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος ο οποίος δεν έχει συγκεντρώσει ακόμη το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκισή του.
***   Ξεφτίλα! Ακόμα και ο Ζάεφ τρολάρει τον Καμμένο…

Εμπιστοσύνη έχει ο Ζόραν Ζάεφ στον Πάνο Καμμένο και αυτό ένα πράγμα σημαίνει, όταν έχεις φτάσει στο σημείο να σε παινεύουν οι «εχθροί», τότε είναι λίγα τα πολιτικά … ψωμιά…  Ερωτηθείς σχετικά με δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι θα παραιτηθεί μόλις το Κοινοβούλιο των Σκοπίων ψηφίσει τις συνταγματικές τροπολογίες και αν αυτό θα επηρεάσει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ζάεφ ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην ελληνική κυβέρνηση, στην ελληνική αντιπολίτευση και στον ελληνικό λαό.  «Έχω εμπιστοσύνη και στον Καμμένο, που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στο Κοινοβούλιο, όπως και εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στην “μακεδονική” κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στο Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Ζάεφ.
«Η διαδικασία που βρίσκεται μπροστά μας είναι σοβαρή και ουσιαστική. Ούτε εγώ, ως άνθρωπος που γνωρίζει, μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα επιτύχει στο “μακεδονικό” Κοινοβούλιο, όμως κάνουμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία περί τα μέσα Ιανουαρίου αυτή η διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου και πιστεύω ότι όχι πάνω από δέκα μέρες μετά θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε τις τελικές τροπολογίες», κατέληξε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το “MIA”.
***   Τρέμει ο Μακρόν! Η ΛΕΠΕΝ βγαίνει ΝΙΚΗΤΡΙΑ…

Η επανάσταση των κίτρινων γιλέκων έχει ρίξει κατακόρυφα τη δημοτικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν, με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν την απογοήτευση των Γάλλων για τον πρόεδρο της χώρας.  Απεναντίας, η Μαρί Λεπέν φαίνεται πως παίρνει πίσω το «αίμα» της, αφού το κόμμα της σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση.  Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρί Λεπέν συγκέντρωσε 23,5 τοις εκατό της στήριξης των πολιτών, ενώ το κόμμα του Εμμανουέλ Μαρκόν μόλις 15%.











France (European Election 2019), Ifop poll:
¹
RN-ENF: 23.5%
Μαρί Λεπέν
LREM-ALDE: 15%
Εμμανουέλ Μακρόν
PS/EELV/PCF/G.s-S&D/G-EFA/LEFT: 14%
LR-EPP: 13%
FI-LEFT: 11.5%
DLF-EFDD: 7.5%
UDI-ALDE: 4%
NPA-LEFT: 1.5%
...
¹Scenario: PS+EELV+PCF+G.s list
Field work: 3/12/18 – 4/12/18
Sample size: 1,012




***

*** Αθλητική ενημέρωση :


*** ΣΗΜΕΡΑ , ...Παρασκευή 14-12-2018 Για το Ευρωμπάσκετ Euroleague για την 12η αγωνιστική :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Ντορουσάφακα  75-67 ,(43-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-16 ,  21-16 , 14-21 , 18-14  .-^
Στο Α΄ Ημίχρονο :
~14/24 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 9/13 βολές ο Παναθηναϊκός. 16/27 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 0/2 βολές η Νταρουσάφακα.-
~ 9 ριμπάουντ (8-1) ο Παναθηναϊκός, 14 (10-4) η Νταρουσάφακα.-
11 ασίστ/4 λάθη ο Παναθηναϊκός, 6 ασίστ/10 λάθη η Νταρουσάφακα.-
10 πόντους έχει ο Λάνγκφορντ, από 9 οι Γκιστ, Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό. 8 πόντους έχει ο Έρικ και 6 ο Ντάγκλας, οι πρώτοι σκόρερ της Νταρουσάφακα.-
~*  Κ. Μήτογλου 20 , Γκίστ 15 , Λάκφορντ 12 , Καλάθης 10 , Παππάς 9 , Λάσμε 4 , Τόμας 2 ,Λεκαβίτσιους 2 , Ατετοκούμπο 1 , Παπαγιάννης 0 , Βουγιούκας 0 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-32, 57-53, 75-67. 
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 2, Λάνγκφορντ 12, Παπαγιάννης, Λάσμε 4, Παππάς 9, Γκιστ 15, Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης, Λεκαβίτσιους 2, Καλάθης 10 (12 ασίστ), Μήτογλου 20 (6 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 1 
Νταρουσάφακα (Ερνάκ): ΜακΚάλουμ 11, Κοσούτ, Ντεμίρ, Κιντ, Οζντεμίρογλου, Σαβάς 4, Μπράουν 10, Ντάγκλας 15, Πέινερς 6, Ντίμπλερ 5, Έβανς 6 (7 ριμπ.), Έρικ 10 (10 ριμπ.) .- 
~**  Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Όσοι δεν δίνουν το 100%, δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό»
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε δήλωσή του ξεκαθάρισε πως όσοι δεν δίνουν τα πάντα για την ομάδα δεν έχουν θέση σε αυτή. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπορεί να νίκησε 75-67 την Νταρουσάφακα, πλην όμως δεν… γοήτευσε κανέναν με την απόδοσή του και για μια ακόμα φορά απογοήτευση με την εμφάνισή του. Σε γραπτή του δήλωση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως η εικόνα της ομάδας ήταν απαράδεκτη και πως δεν επιτρέπεται να μην δίνουν άπαντες το 100% για την ομάδα. Μάλιστα ανέφερε πως όσοι δεν το κάνουν, δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό.
«Η εικόνα σήμερα, για άλλη μια φορά, ήταν απαράδεκτη. Σε αυτό το επίπεδο δεν είναι επιτρεπτό κάποιος να μην αφιερώνει το 100% του στην ομάδα. Σωματικά αλλά και ψυχικά. Όσοι δεν το κάνουν, δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Μπάγερν - Ζάλγκιρις  88-84 ,(46-38).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-12 , 28-26 , 17-23 , 25-23 .- ^
Γκραν Κανάρια - Μπούντουτσνοστ  95-85 ,(56-34) .- ^
Τα  δεκάλεπτα 26-20 , 30-14 26-23 , 13-28 .- ^

*** ΧΘΕΣ , ... Για το Ευρωμπάσκετ Euroleague  Πέμπτη 13-12-2018: 
*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .- ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 88-81 , (48-46) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 25-1223-34 , 17-22 , 23-13  .-^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας -ΚΙΜΚΙ  88-74  ,(49-40) .-^
Τα  δεκάλεπτα :  24-17 , 25-23 , 26-13, 13-21 .-^
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ -ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ  92-85 , (40-40).-^
Τα  δεκάλεπτα : 15-21 ,  25-19 , 27-18 , 25-27 .- ^
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  79-81 .-,(41-36) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 17-22, 24-14 , 20-18 , 18-27 .-^
ΡΕΑΛ Μ. - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   92-65 ,(53-30).-^ 
 Τα  δεκάλεπτα : 22-17 , 31-13 , 16-20 , 23-15 .-^

~**  Αποτελέσματα Ελληνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ Euroleague 
Α/ .-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ : 
1η αγωνιστική Πέμπτη 11-10-2-18 : Παναθηναϊκός - Μακαμπί Τ.Α.  89-84 .- !
2η  αγωνιστική  Πέμπτη 16-10-2018 : Μπάγερν Μονάχου -Παναθηναϊκός  80-79 .-
3η αγωνιστική Πέμπτη 18-10-2018 : Παναθηναϊκός - Γκράν Κανάρια 102-87 .- !
4η αγωνιστική : Παρασκευή 26-10-2018: Παναθηναϊκός - Ζαγκλίρις  κ.α. 76-76 ,παράτ.: 83-87 .-^εντός 
5η  αγωνιστική : Παρασκευή 02-11-2018ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  67-72 .-^ 
6η αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^ 
7η αγωνιστική ,Παρασκευή 16-11-2018 : Εφές Ανατολού - Παναθηναϊκός 78-62 .-^
8η αγωνιστική Τετάρτη 21-11-2018 : Παναθηναϊκός -Μπαρτσελόνα  76-70 .-^ 
9η αγωνιστική Παρασκευή 23-11-2018: Μπασκόνια -Παναθηναϊκός  86-77 .-^
10η αγωνιστική Παρασκευή 30-11-2018 : Κίμκι Μ. -Παναθηναϊκός   76-68 .-^ 
11η  αγωνιστική Παρασκευή 07-12-2018: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 69-81 .-^

12η αγωνιστική: Παρασκευή 14-12-2018 : Παναθηναϊκός - Ντορουσάφακα  75-67 .-^ 

~* Οι  επόμενοι αγώνες για Παναθηναϊκό  με την ΡΕΑΛ Μ. εκτός ,με Αρμάνι Μιλάνο εντός ., με ΤΣΣΚΑ  εντός ,. ....... 

Β/.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς :
1η αγωνιστική Παρασκευή 12/10/2018: Χίμκι - Ολυμπιακός  66-87 .- 
2η  αγωνιστική Παρασκευή 17-10-2018 : Μπασκόνια -Ολυμπιακός  80-85 .- 
3η αγωνιστική Παρασκευή 19-10-2018:  Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο  75-99 .-
4η  αγωνιστική: Πέμπτη 25-10-2018: Ολυμπιακός - Μακαμπί Τ.Α.   88-80 .- ^ 
5η αγωνιστική : Πέμπτη 01-11-2018:  ΤΣΣΚΑ Μόσχας -Ολυμπιακός Π.    69-65 .-^  
6η  αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^
7η  αγωνιστική Πέμπτη 15-11-2018 : Ολυμπιακός Π.- Φενέρμπαχτσε 72-73 .-^εντός
8η  αγωνιστική Τρίτη 20-11-2018 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π . 62-72.-^
9η  αγωνιστική Πέμπτη 22-11-2018Ολυμπιακός Π. - Ρεάλ Μ.  88-83 .-^ 
10η αγωνιστική Πέμπτη 29-11-2018 : Ολυμπιακός Π. - Μπούντουκνοστ  90-72 .-^ 
11η αγωνιστική : Πέμπτη 06-12-2018 : ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  83-75 .-^ 
12η αγωνιστική: Πέμπτη 13-12-2018: Ολυμπιακός Π. - Ανατολού Εφές  88-81 .- ^ 

~* Οι  επόμενοι αγώνες για τον Ολυμπιακό με Μπαρτσελόνα εκτός ,με Γκράν Κανάρια εντός , με Ντορουσάφακα  εκτός ,  ...

Η Επόμενη  13η  αγωνιστική Για το Ευρωμπάσκετ Euroleague :
 Τρίτη 18-12-2018 :
Ανατολού Εφές - Μπούντουκνοστ 
ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 
Μπαρτσελόνα -Ολυμπιακός Π .
Γκράν Κανάρια - Μπασκόνια 
Τετάρτη 19-12-2018
Νταρουσάφακα - Ζαγκλίρις 
Μακαμπί Τ.Α. - Κίμκι 
Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν 
Ρεάλ Μ. - Παναθηναϊκός  


*** ΧΘΕΣ ,..για το Europa League στο ποδόσφαιρο :  
ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ  1-3 ,(0-3) .- ^ Αποκλείεται από 32 !!
Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1 ,(0-0) .- ^ Προκρίνεται στους 32 !! 
Τα  γκολ: 60΄ με κεφαλιά Σισέ , 69 ΄Γκιγκέρμε  72΄ Ζαπάτα , 81΄ πεν. Φορτούνης

**  Αναλυτικά ΤΕΛΙΚΑ τα παιχνίδια των 19:55:
Ακισασπόρ-Σταντάρ Λιέγης  0-0 ,( 0-0) .- 
Βιγιαρεάλ-Σπαρτάκ Μόσχας  2-0 ,(1-0)  .- 
Γκενκ-Σάρπσμποργκ  4-0 ,(2-0) .- 
Λάτσιο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης  1-2   ,(0-0) .-
Μαρσέιγ-Απόλλων Λεμεσού 1-3  ,(1-2) .-
Βίντι-Τσέλσι   2-2 ,(1-1) .- 
Μπεσίκτας-Μάλμε  0-1  ,(0-0) .-
Ντιναμό Κιέβου-Γιάμπλονετς 0-1  ,(0-1) .-
ΠΑΟΚ-Μπάτε 1-3 ,(0-3) .- 
Ραπίντ Βιέννης-Ρέιντζερς  1-0 ,( 0-0 ).-
Ρεν-Αστάνα   2-0  ,(0-0) .-  
Σεβίλλη- Κρασνοντάρ  3-0   ,(2-0) .-
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις των 22:00:
ΑΕΚ Λάρνακας-Μπάγερ Λεβερκούζεν  1-4 ,(1-2) .- 
Κοπεγχάγη-Μπορντό  0-1  , (0-0).-
Λειψία-Ρόζεμποργκ  1-1 ,( 0-0) .-
Λουντογκόρετς-Ζυρίχη 1-1 , (1-1) .- 
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Άντερλεχτ  0-0  ,(0-0) .-
Ντουντελάνζ-Μπέτις 0-0  ,(0-0).-
Ολυμπιακός-Μίλαν   3-1 ,(0-0) .-
Σέλτικ-Σάλτσμπουργκ  0-1  ,( 0-0 ).-^ 
Σλάβια Πράγας-Ζενίτ 2-0 .,(2-0) .-
Σπαρτάκ Τρνάβα-Φενερμπαχτσέ 1-0  ,(1-0) .-
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Βόρσκλα Πολτάβα 3-0  , (3-0) .- 
Άρσεναλ-Καραμπάγκ   1-0  , (1-0) .- 


***  Απέκτησε νέα διοίκηση ο Πάμισος Μεσσήνης 
Νέα διοίκηση απέκτησε ο ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στην Τρίτη το βράδυ στο Δημαρχείο Μεσσήνης.
Στο νέο διοικητικό σχήμα των «πρασίνων» της Μεσσήνης συμμετέχουν κάποια μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., παλιοί παράγοντες, καθώς επίσης ορισμένα καινούρια πρόσωπα. Η ανάδειξη νέου Δ.Σ. ήταν το βασικό θέμα της προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Παμίσου Μεσσήνης, ενώ έγιναν ακόμη διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Το νέο Δ. Σ.  του Παμίσου Μεσσήνης καλείται να οδηγήσει τον ιστορικό Σύλλογο μέχρι το τέλος της σεζόν. Μία σεζόν που ξεκίνησε με «τυμπανοκρουσίες» από πλευρές επενδυτών και διοικητικών στελεχών, αλλά στην πορεία δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και έγιναν μαζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.
Το νέο Διοικητικό  Συμβούλιο του Παμίσου Μεσσήνης απαρτίζουν οι εξής: Παναγιώτης  Δρακόπουλος, Δημήτριος Μητρόπουλος, Γεώργιος και Δημήτριος Βλαχάκης, Διονύσιος  Μιχαλόπουλος, Παναγιώτης Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Πέτρος Φαρμάκης, Παναγιώτης Σαραντόπουλος, Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Βασίλειος Ζώης, Παναγιώτης Τσέρτος, Γεώργιο Πετρόπουλος, Διονύσιος Σωτηρόπουλος, Δημήτριος Πλιός, Νικόλαος Γιαννόπουλος, Νικόλαος Κουρής, Γεώργιος Λάζαρης.
Για χθες είχε οριστεί συνάντηση των νεοεκλεγέντων μελών, ώστε να γίνει η συγκρότηση του Δ.Σ. σε Σώμα

***  Το πρόγραμμα  2018-2019 ποδόσφαιρο Σούπερ Λίγκας και τα αποτελέσματα διεξαχθέντων αγώνων μέχρι και 13η αγωνιστική 
1η αγωνιστικής  Σ/Κ/Δ  24, 25, 26/08/2018:  
ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης  1-0 .-^Σα
Παναιτωλικός - Ατρόμητος  1-2 .-^Σα
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛάρισσα  0-1 .- ^ Σα
ΑΕΚ -ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 .- ^ Σα
Ξάνθη-Παναθηναϊκός  0-1 .-^ Κυ
Πανιώνιος- ΟΦΗ  2-2 .- ^ Κυ
Ολυμπιακός- Λεβαδειακός  1-0.-^  Κυ 
Λαμία-Άρης      0-3  .-  Δευ
~* Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ξεκινάει με -6 βαθμούς .-

~**  2η αγωνιστική Σ/Κ/Δ  01, 02, 03/09/2018 :
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ  0-1  .-   ^ Κυ 
Ατρόμητος-Ξάνθη   0-0 .- ^  Σα 
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ   0-1  .-^  Σα 
Παναθηναϊκός-Λαμία  3-1.- ^  Σα 
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα  5-0  .- Κυ
Αρης- ΑΕΛάρισσα   2-0 .- ^  Κυ 
Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης  1-0  .-^ Δευ
Παναιτωλικός-ΟΦΗ  2-1  .- ^ Δευ

3η αγωνιστική  16/09/2018 
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ  1-3 .- Σα 
Ξάνθη-Παναιτωλικός  1-1 .- Σα 
ΑΕΚ-Πανιώνιος  4-0 .- Σα 
Λαμία-Ατρόμητος 0-1 .- Κυ
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 .- Κυ
ΑΕ Λάρισσα -Παναθηναϊκός  1-3 .- Κυ 
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 .-  Κυ 
Αρης-Λεβαδειακός   2-0 .-  Δευ

4η αγωνιστική 23/09/2018  (22., 23 και 24/09/2018)
Ξάνθη-ΟΦΗ  3-0 .-^  Κυ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ   2-0 .-^ Κυ 
Παναιτωλικός-Λαμία  2-2 .- ^  Δευ
Πανιώνιος-Ολυμπιακός  1-0 .-^  Δευ (Ακύρωση κανονικού γκολ Πανιωνίου ως οφσάϊτ).-
Ατρόμητος-ΑΕΛάρισα  2-0 .-^ Σα 
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης  2-0 .-^ Σα 
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  3-0 .-^    κυ
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης  1-0 .-^  Σα 

5η  αγωνιστική 20η   
ΟΦΗ-ΑΕΚ  0-3 .- ^  Σα 
 Λαμία-Ξάνθη  0-0.-^   Δευ 
 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ   0-1 .-^  Κυ 
 ΑΕΛ-Παναιτωλικός  1-0 .-^ Σα 
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος  0-2 .- ^  Κυ 
Λεβαδειακός-Ατρόμητος  0-2 .-^  Κυ 
 Άρης-Αστέρας   2-0  .-^  Κυ 
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα  2-1 .- ^ Σα
6η Αγωνιστική   Σ/Κ/Δ  06 .07 . 08 -10-2018 // 21η 
Λαμία-ΟΦΗ   1-1 .- ^ Κυ  
ΑΕΚ-Ολυμπιακός   1-1 .-^  Κυ  
Ξάνθη-ΑΕΛ   1-0 .-^  Δευ 
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης  2-0 .-^   Κυ 
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός   2-1 .- ^   Σα 
Πανιώνιος-Άρης    1-0  .-^  Σα 
Ατρόμητος Αθηνών -ΠΑΣ Γιάννινα   1-0 .-^ Κυ
Αστέρας Τρίπολης -Παναθηναϊκός  1-1 .- ^  Σα 

 7η  20.21 και 22/10/2018 , Αγωνιστική //22η
ΟΦΗ-Ολυμπιακός  1-0  .-^  Κυ
ΑΕΛ-Λαμία  1-2  .- ^  Σα 
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ  0-2 .-^ Σα 
Λεβαδειακός-Ξάνθη  1-2.- ^ Κυ 
Άρης-ΠΑΟΚ  1-2 .-^ Κυ
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός  0-2  .-^ Σα 
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος  1-0 .-^ Σα 
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης  3-2 .-  Δευ                  
  8η Αγωνιστική 23η 27,28 και 29/10-2018
ΑΕΛ-ΟΦΗ  0-0 .-^ Σα
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης  1-0 .-^ Δευ
Λαμία-Λεβαδειακός  3-2 .-^Σα 
ΑΕΚ-Άρης  4-0 .-^ Κυ
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα  2-1 .-^  Δευ 
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 .-^ Δευ
Παναιτωλικός-Αστέρας  1-1  Κυ 
Πανιώνιος-Ατρόμητος  2-2  Κυ           
9η αγωνιστική Σ/Κ/Δ 02., 03,04/11/2018 : 
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης  0-0 .-^ Σα 
Λεβαδειακός-ΑΕΛ  1-1 .- Σα
Αρης-Ολυμπιακός  0-1 .-^ Κυ
ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία  0-0 .-Σα
Παναθηναϊκός- ΑΕΚ  0-0 .-^ Σα
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη  0-1 .- Δευ
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ  1-1 .- Κυ 
Πανιώνιος-Παναιτωλικός  3-0 .-^ Κυ

10η αγωνιστική 09, 10  και 11/11/2018 :
Λεβαδειακός-ΟΦΗ  2-1 .- ^ Σα 
Απόλλων Σμύρνης-Αρης  1-2 .-^ Δευ 
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 .- ^ Σα 
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  1-1  ,.-^ Κυ  
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης  0-0 .-^  Κυ 
ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2 .-^  Κυ 
Ξάνθη-Πανιώνιος  0-1 .-^ Σα 
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός  2-1 .-^   Κυ 

11η αγωνιστική Σα 24, Κυ 25  και Δευ 26/11/2018: 
ΟΦΗ - Αρης     1-2 .- ^   Κυ 
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός  2-0  .-^  Κυ
Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης  4-1 .-^   Σα 
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛάρισσα   2-0  .-  ^ Σα 
Ατρόμητος - Ολυμπιακός  1-2 .- ^ Κυ 
Πανιώνιος - Λαμία   1-0 .-  Δευ 
Παναιτωλικός - ΑΕΚ  2-1 .-^ Σα  
ΠΑΟΚ - Ξάνθη  2-0  .- ^ Σα
12η Αγωνιστική   Σα 01 , Κυ 02  και Δευ 03-12-2018 :
ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-2 .-
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α1-1 .- ^ 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΟΦΗ  1-1 .-  ^ 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  0-2 .- ^ Κυ
ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1 .-^  Κυ 
ΑΕΚ Αθηνών - ΞΑΝΘΗ  2-0.-^  Κυ 
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  0-1.-^   Δευ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-1.-^  Δευ

13η Αγωνιστική  08. 09 και 10-12-2018:
Αστέρα Τρίπολης -ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 .-^ Σα
ΑΕΚ Αθηνών -ΠΑΣ Λαμία   2-0 .-^ Σα
Ξάνθη -Ολυμπιακός Π.  1-1 .-^  Κυ
ΟΦΗ -Παναθηναϊκός  3-1 .-^  Κυ
Ατρόμητος Αθηνών -Άρις Θεσ/νίκης  4-2 .-^  Κυ
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΑΕΛ Λάρισσα  2-1 .- ^  Κυ
Παναιτωλικός -Απόλλων Σμύρνης  2-1 .-^  Δευ
Πανιώνιος - Λεβαδειακός   1-1 .- ^  Δευ


*** ΑΥΡΙΟ ,...Σάββατο 15-12-2018 για την  Super League :
~* ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 
~*  Άρης - Παναιτωλικός 
~*  Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ  

*** Για την Β΄ εθνική Football League αύριο Σάββατο 25/12/2018 :
*  Δόξα Δράμας - Ηρακλής 

*** Σάββατο 15-12-2018  για την Α1  9η  αγωνιστική  στο Ελληνικό μπάσκετ :
Κολοσσός - Ολυμπιακός 
ΑΕΚ-Λαύριο 
Προμηθέας - Άρης 
Ρέθυμνο - Κύμη 
~ Περιστέρι -Πανιώνιος 
~ Χολαργός - Ηφαιστος 
~ **  και την Κυριακή  16-12-2018
~*  ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 

*** Για το Βόλεϊ μπολ αύριο Σάββατο 15-12-2018  :
*  ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 

*** Για το ΠΟΛΟ  αύριο Σάββατο 15/12/2018:
~  Βουλιαγμένη - Υδραϊκός

***   Πετρούνιας, Κορακάκη και η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού τα βραβεία του ΠΣΑΤ
Τα βραβεία στους καλύτερους αθλητές και την κορυφαία ομάδα της σεζόν (όπως ψηφίστηκαν από τα μέλη του) απένειμε και φέτος ο ΠΣΑΤ. 
~  Τα καθιερωμένα βραβεία για τους κορυφαίους του 2018 απένειμε και φέτος ο ΠΣΑΤ. 
Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε ο καλύτερος αθλητής της χρονιάς, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στους κρίκους να λαμβάνει το έπαθλο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 
Το ίδιο συνέβη και με την κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς που τελειώνει, μια τιμητική διάκριση που κέρδισε η Άννα Κορακάκη. 
Κορυφαία ομάδας της χρονιάς ψηφίστηκε η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ράπτης. 
Το βραβείο για τον κορυφαίο αθλητή με αναπηρία έλαβε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης (κολύμβση), ενώ το αντίστοιχο για τις γυναίκες απονεμήθηκε στην Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, που ασχολείται επίσης με την κολύμβηση, ενώ τιμήθηκε και η Εθνική ομάδα BC3 Μπότσια, ως η καλύτερη ομάδα αθλητών με αναπηρία

Ειδική τιμητική βράβευση έλαβαν οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης και Βασίλης Τοροσίδης που είναι οι μόνοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που ξεπέρασαν τις 100 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, ενώ έγιναν και οι εξής ειδικές βραβεύσεις: 
Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους»: Βασιλική Μιλλούση (γυμναστική) & Κώστας Παπαγεωργίου (πιγκ πογκ) & Βάσω Σκάρα (χάντμπολ) 
Έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς»: Οικογένεια Γούνα (πόλο) 
Τιμητική Διάκριση: ΑΕΚ Μπάσκετ (για την επέτειο των 50 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης), Τάσος Μπουλμέτης (σκηνοθέτης ταινίας 1968), Βασίλης Γεωργίου (δημοσιογράφος) 
Τιμητική Διάκριση: Μεσσηνιακός Γ.Σ. (για τα 130 χρόνια προσφοράς και δράσης) 
Τιμητική Διάκριση: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 
Τιμητική Διάκριση: Special Olympics & Γιάννα Δεσποτοπούλου & Κώστας Τριανταφύλλου 
Τιμητική Διάκριση: Αντώνης Κουνάδης, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών 
Ανερχόμενο Ταλέντο: Ελίνα Τζένγκο (στίβος) 
Ανερχόμενο Ταλέντο: Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία) & Μαρία Κυρίδου (κωπηλασία) 
Ανερχόμενο Ταλέντο: Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (ιστιοπλοΐα)

***
~  ~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 :                                                                                             ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Σάββατο 01  Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .- 
 ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://snsarfara.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .-                                                         ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα από το Αρφαρά .  Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html   .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα  Νέα μας από το Αρφαρά  Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/12/arfara-news-04-2018.html .- 
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης    : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-
 ~** 
 ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά  Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news-06-2018.html  .- 
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα μας από  το Αρφαρά . Παρασκευή  07 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-   
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από Αρφαρά  Σάββατο 08  Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης: https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/12/arfara-news-08-2018.html .-
 ~** 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα μας από το Αρφαρά . Κυριακή 09  Δεκεμβρίου  2018  ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . : https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-                             ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .   https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .  -
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από το Αρφαρά . Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-
~**  Στο αγιάζι της ενημέρωσης ., ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018  :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Πέμπτη 13  Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news_13.html .-  
~** ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά .  Παρασκευή  14  Δεκεμβρίου 2018, Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara.blogspot.com/2018/12/arfara-news_14.html .-
~**                                                                 
  
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018  
~** ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02 Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  από το  Α   έως  και το -Ω  ...... Παρασκευή  02 Νοεμβρίου 2018  : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/blog-post.html .-
~** ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από ΑΡΦΑΡΑ .  Σάββατο  03 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα  Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-
~** ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας  τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-~* * ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Τρίτη  20 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news_19.html     .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά . Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζει της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/11/arfara-news_21.html   .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά . Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .- 
 ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά .  Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news_23.html .-  
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά  Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news-24-2018.html  .-  
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από  Αρφαρά . Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news_25.html   .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα 26  Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης: https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news_26.html      .-  
  ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από Αρφαρά  Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news-27-2018.html     .- 
 ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news_28.html  .- 
~* *ARFARA  NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  από Αρφαρά . Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .     https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news_29.html .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας ,Τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html
~** ~** ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! :https://youtu.be/CUdggLuXc1w .-  


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ    ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: https://twitter.com/stamos01  .-                       1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    Σταματης Σκουλικας  1.527.984 προβολές , Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.- 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947 http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 933.273 προβολές  , Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos, http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. – 1.266.707 προβολές  , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .- https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 
*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .-  Αναρτήθηκε από Stamatios Skoulikas 
7.- https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438&fref=%2Freqs.php&__tn__=%2Cd-Z-R&eid=ARBaDYLYkt_4XgI1MT_h-UIRLEbwKrRoV8Gpt94g6wlMOb1bM16g-dRsYHdt5g9trazQBXkT1Yf5dS_w , .- = Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα .- 

~**  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΆΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ: ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΛΕΣΒΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΌ ΝΑΌ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΌΚΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ – ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ. ΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 06:15 Π.Μ ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20€ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ Ή ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΣ: ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ: 27240-22400 ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: 27220-22448 ΚΙΝ: 6932211205,6932901925,6973396877

Δεν υπάρχουν σχόλια: