ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της Ενημέρωσης 
Τετάρτη  25 Νοεμβρίου 2020  .- 

~  ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ! 

ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ !

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ  , ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ! 

Η  ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΜΑΤΑ , ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ , ΚΙ΄ ΑΛΛΟΣ ΣΑΛΑΤΑ ! 





~**  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~




~**   Αγία Αικατερίνη – Γιορτή σήμερα 25 Νοεμβρίου

~  Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης τιμά σήμερα, 25 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Αικατερίνη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας της, ονομαζόταν Κώνστας ή Κέστος, και ήταν άρχοντας της περιοχής όπου και διέθετε πολλά πλούτη. Σε αυτό το περιβάλλον μεγάλωσε η Αγία Αικατερίνη μαθητεύοντας δίπλα στους καλύτερους δασκάλους λόγω της οικονομικής ευμάρειας του πατέρα της και του ανεξάντλητου πνεύματός της.  Έτσι γνώρισε την ελληνική φιλοσοφία, εμαθε γλώσσες και σπούδασε την ιατρική επιστήμη.

Το καλλιεργημένο πνεύμα της, η μεγάλη της ομορφιά και τα πλούτη της οικογένειάς της, την κατέστησαν μια από τις πιο περιζήτητες νύφες της περιοχής της. Θέλοντας να παντρευτεί κάποιον ισάξιό της δεν έκανε δεκτά τα προξενιά που της πήγαιναν. Η μητέρα της προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα αυτό την έστειλε να επισκεφθεί και να συμβουλευτεί έναν χριστιανό ασκητή που ασκήτευε λίγο έξω από την Αλεξάνδρεια. Με τις συμβουλές του ασκητή αλλά και ένα όνειρο που είδε με την Θεοτόκο αποφάσισε να διδαχθεί περισσότερα για τον χριστιανισμό και να βαπτιστεί χριστιανή. Μετά την βάπτισή της είδε στο όνειρό της την Παναγία και τον Χριστό. Η Θεοτόκος της πέρασε στο χέρι ένα δαχτυλίδι και της ζήτησε να έχει μοναδικό νυμφίο τον Υιό Της. Ξυπνώντας είδε το δαχτυλίδι στο δάχτυλό της και κατάλαβε πως δεν ήταν ένα απλό όνειρο. Από τότε αφιέρωσε την ζωή της στον Χριστό και την αληθινή θρησκεία. Όταν επί Μαξεντίου διεξαγόταν διωγμός εναντίον των χριστιανών, η Αγία Αικατερίνη δε φοβήθηκε, αλλά με παρρησία διέδιδε πώς ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος Αληθινός Θεός. Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τον έπαρχο της περιοχής, ο οποίος προσπάθησε με συζητήσεις να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Όταν ο έπαρχος διαπίστωσε την ανωτερότητα των λόγων της Αγίας, συγκάλεσε δημόσια συζήτηση με τους πιο άξιους ρήτορες της Αλεξάνδρειας, τους οποίους όμως η Αγία Αικατερίνη αποστόμωσε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάποιοι από τους συνομιλητές της Αγίας πείστηκαν για τους λόγους της και ασπάστηκαν την Χριστιανική Πίστη. Μπροστά σε αυτή την κατάληξη, ο έπαρχος διέταξε να τη βασανίσουν σκληρά με την ελπίδα πώς η Αγία θα λύγιζε και θα αρνιόταν τον Χριστό. Όμως η Αγία Αικατερίνη έμεινε ακλόνητη στην πίστη της. Στις 25 Νοεμβρίου του 304 μ.Χ. παρέδωσε μαρτυρικά, με αποκεφαλισμό, την ψυχή της στον Κύριο ύστερα από διαταγή του επάρχου. Το άψυχο σώμα της Αγίας μετέφεραν δύο Άγγελοι στο όρος Σινά όπου και βρέθηκε μετά από 4 αιώνες από έναν ασκητή. Ο ασκητής αυτός το μετέφερε στη Μονή όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα μυροβολώντας και κάνοντας Θαύματα. Εορτολόγιο: Αικατερίνη, Αικατερίνα, Κατερίνα, Κατίνα, Κάτια, Ρίνα, Καλοτίνα, Καίτη, Κατερινάκι. Μερκούριος, Μερκούρης, Μέρκουρας, Μάρκορας, Μερκουρία. Απολυτίκιο: Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον. Την πανεύφημον νύμφην Χριστού υμνήσωμεν, Αικατερίναν την θείαν και πολιούχον Σινά, την βοήθειαν ημών και αντίληψιν ότι εφίμωσε λαμπρώς, τους κομψούς των ασέβων, του Πνεύματος τη μαχαίρα, και νυν ως Μάρτυς στεφθείσα, αιτείται πάσι το μέγα έλεος.   https://youtu.be/Bg3hKnx2Iww .- 

~**  Αγία Αικατερίνη και Άγιος Στυλιανός – Γιατί γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Αγία Αικατερίνη και Άγιος Στυλιανός – Γιατί γιορτάζουν σήμερα και αύριο – Δύο Άγιοι της Εκκλησίας μας εορτάζουν σήμερα 25 και αύριο 26 Νοεμβρίου: η Αγία Αικατερίνη και ο Άγιος Στυλιανός  Η Αγία Αικατερίνη καταγόταν από οικογένεια ευγενών της Αλεξάνδρειας, και μαρτύρησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Ήταν ευφυέστατη και φιλομαθής. Ήδη σε ηλικία δέκα οκτώ χρονών κατείχε τις γνώσεις της ελληνικής, ρωμαϊκής και λατινικής φιλολογίας και φιλοσοφίας Ήταν επίσης άρτια καταρτισμένη στα δόγματα της χριστιανικής πίστης. Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr  Όταν επί αυτοκράτορα Μαξιμίνου διεξαγόταν διωγμός εναντίον των χριστιανών, η Αικατερίνη με παρρησία διέδιδε πώς ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος Αληθινός Θεός.  Σύμφωνα με τους θρύλους (παράδοση) και τα Συναξάρια της Αγίας Αικατερίνης, όταν πληροφορήθηκε ο Αυτοκράτορας Μαξιμίνος όσα διαδίδονταν περί των ιδεών της και του τρόπου της ζωής της Αγίας, ανέθεσε σε πενήντα ή κατά άλλους σε εκατόν πενήντα περίφημους ρήτορες, (ο αριθμός χαρακτηρίζει τη ρητορική δεινότητα της Αγίας), να συζητήσουν μαζί της προκειμένου να της αποδείξουν το αβάσιμο και στρεβλό των ιδεών (δοξασιών) της. Αποτέλεσμα όμως υπήρξε το αντίθετο. Η Αικατερίνη με την κομψότητα του λόγου της και των επιχειρημάτων της «εφήμωσε λαμπρώς τους κομψούς των ασεβών, του πνεύματος την μαχαίραν»

~**   Ήταν θέλημα Θεού να σε παντρευτώ ή ας πρόσεχα;

~   Ο γέροντας Θαδδαίος επισημαίνει ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν στον Θεό εμπιστεύονται το θέλημα του Θεού.  Ο Θεός αφήνει να συμβούν στην ζωή μας σημεία ανάλογα με την προαίρεσή μας. Ο Θεός ζητά από μας να έχουμε χαρά, ειρήνη, ταπείνωση και όλες οι επιλογές μας να κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση για να αφηνόμαστε στο θέλημά Του.

Στο ζευγάρι αναφύεται έντονα το ερώτημα: «ήτανε θέλημα Θεού να σε παντρευτώ ή δική μου επιλογή;» . Αν όλα έχουν να κάνουν με τον Θεό γενικά και αδιάκριτα, τότε η ελεύθερη βούλησή μας δεν υφίσταται. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο γέροντας Θαδδαίος ο Θεός μας προίκισε με τον ορθολογισμό, για να μπορούμε να διακρίνουμε το σωστό από το λανθασμένο. Ο Θεός μάς μιλά ακόμη και μέσω της συνειδήσεώς μας. Όμως υπάρχει πάντοτε το θέλημά μας, η επιθυμία μας, η οποία συχνά δεν ακούει ούτε την φωνή του Θεού ούτε επιλέγει μα βάση το τι είναι καλό και τι όχι. Η επιλογή του/ της συζύγου έχει σχέση με το θέλημα του Θεού όταν έχουμε μάθει να διακρίνουμε το θέλημα του Θεού. Όταν είμαστε άνθρωποι χαράς, ταπείνωσης και ειρήνης, τότε μπορούμε να αντέξουμε και τις δυσκολίες του χαρακτήρα του άλλου, διότι στο πρόσωπό του βλέπουμε την παρουσία του Θεού. Όταν δε έχουμε μάθει να υπακούμε ούτε στον Θεό ούτε σ’ αυτούς που μας αγαπούνε, αλλά θεοποιούμε τον εαυτό μας, τότε ακόμη και για τις δικές μας επιλογές, αν αποδειχτούν λανθασμένες, θα ρίξουμε τα βάρη στον Θεό. Δικαιούμαστε ως παιδιά να ζητούμε από τον Θεό Πατέρα να εκπληρώσει τα θελήματά μας. Όμως, αν Τον γνωρίζουμε ή αν προσπαθούμε να Τον μάθουμε, θα Τον εμπιστευθούμε. Δικαιούμαστε αν κάτι δεν πάει καλά στην σχέση μας, να την αφήνουμε. Αν όμως πιστεύουμε στον Θεό, ακόμη και μέσα στην δυσκολία, θα δούμε ότι η σχέση μας δίνεται για να μάθουμε να είμαστε ειρηνικοί και ταπεινοί και να αντλούμε δύναμη από την χαρά της αγάπης και της συγχώρεσης. Δεν είναι το θέλημα του Θεού να παντρευτούμε κάποιον/ κάποια, αλλά το δικό μας θέλημα. Ο Θεός μας δίνει ευκαιρίες, αλλά εμεί αποφασίζουμε ποιον ή ποιαν μας ταιριάζει. Αν πιστεύουμε στον Θεό θα υπερασπιστούμε την απόφασή μας, όχι εγωιστικά, αλλά γιατί αυτός/ αυτή που διαλέξαμε μάς βοηθά να δούμε τον εαυτό μας, την αλήθειά μας, το πόσο Θεό έχουμε στην ζωή μας. Αν αποτύχουμε και δεν αντέχουμε να σηκώνουμε άλλο το βάσανο μιας κακής σχέσης, η Εκκλησία συγκαταβαίνει. Αρκεί να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε τα λάθη μας. Καλό είναι να παλεύουμε με υπομονή να βρούμε τον Θεό μέσα από την αγάπη. Ο Θεός μας βοηθά, αν Τον ζητούμε, να σηκώσουμε τον σταυρό της αγάπης. Αν είμαστε παιδιά του, τότε θα αντέξουμε.

***   ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ : Ο Αγιος Παΐσιος υποκλίνεται στη σοφία της -Τι είπε

~  -Γέροντα, γιατί πολλοί άνθρωποι, ενώ πίστευαν, έχασαν τήν πίστη τους; -Άν δέν προσέχει κανείς στά θέματα τής πίστεως καί τής λατρείας, σιγά-σιγά ξεχνιέται καί μπορεί νά γίνη αναίσθητος, νά φθάση σέ σημείο νά μήν πιστεύη τίποτε.

Μερικοί, Γέροντα, λένε ότι η πίστη τους κλονίζεται, όταν βλέπουν νά υποφέρουν καλοί άνθρωποι.
Ακόμη κι αν κάψη ο Θεός όλους τους καλούς, δεν πρέπει να βάλη κανείς αριστερό λογισμό, αλλά να σκεφθή πως ο Θεός ό,τι κάνει, από αγάπη το κάνει. Ξέρει ο Θεός πώς εργάζεται. Για να επιτρέψη να συμβή κάποιο κακό, κάτι καλύτερο θα βγη.  Γέροντα, σήμερα ακόμη καί τά πιστά παιδιά αμφιταλαντεύονται, γιατί στά σχολεία υπάρχουν καθηγητές πού διδάσκουν τήν αθεΐα. -Γιατί να αμφιταλαντεύωνται; Η Αγία Αικατερίνη δεκαεννιά χρονών ήταν και διακόσιους φιλοσόφους τους αποστόμωσε με την κατά Θεόν γνώση και την σοφία της. Ακόμη και οι Προτεστάντες την έχουν προστάτιδα της επιστήμης. Στα θέματα της πίστεως και στα θέματα της πατρίδος δεν χωράνε υποχωρήσεις πρέπει να είναι κανείς αμετακίνητος, σταθερός. Γέροντα, παλιά προσευχόμουν με πίστη στον Θεό και ό,τι ζητούσα μου το έκανε. Τώρα δεν έχω αυτήν την πίστη. Πού οφείλεται αυτό; -Στην κοσμική λογική που έχεις. Η κοσμική λογική κλονίζει την πίστη. «Εάν έχητε πίστιν και μη διακριθήτε, πάντα όσα εάν αιτήσητε εν τη προσευχή πιστεύοντες, λήψεσθε», είπε ο Κύριος. Όλη η βάση εκεί είναι. Στην πνευματική ζωή κινούμαστε στο θαύμα. Ένα συν δύο δεν κάνει πάντα τρία κάνει και πέντε χιλιάδες και ένα εκατομμύριο! Χρειάζεται καλή διάθεση και φιλότιμο. Γιατί, αν ο άνθρωπος δεν έχη καλή διάθεση, τίποτε δεν καταλαβαίνει. Να, και για την Σταύρωση του Χριστού, τόσες λεπτομέρειες είχαν πει οι Προφήτες- μέχρι και τί θα κάνουν τα ιμάτιά Του, τί θα κάνουν τα χρήματα της προδοσίας, ότι θα αγοράσουν μ αυτά τον αγρό του Κεραμέως, για να θάβουν τους ξένους-, αλλά, οι Εβραίοι πάλι δεν καταλάβαιναν. «Ο δε παράνομος Ιούδας ουκ ηβουλήθη συνιέναι» Από το βιβλίο: «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Ε΄ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ» Στη φωτογραφία αυτή: Ο Γέροντας Παϊσιος στο Κελλί των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά, όπου ασκήτευσε για έξι χρόνια (1958 1964). 

*** ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ  COVID19  ...: 


**Συγκλονιστική περιγραφή 48χρονου γιατρού με  Covid19   23/11/2020: 

https://youtu.be/DCk-5PBbmt8   .-

** Έφυγε από ζωή 46χρονη νοσηλεύτρια από  Covid19   23/11/2020 : 

https://youtu.be/gELqhF2rXKM  .-

** Συγκλονιστική μαρτυρία απόστρατου  Covid19   23/11/2020 : 

https://youtu.be/N9cYrb5Leyg  .-

 ~** Νέο  εμβόλιο κατά Covid19   23/11/2020 :

https://youtu.be/r9yqMjz2K6Y       .-

~** Στη Χαλκίδα  έξω από εκκλησιά  23/11/2020 : 

https://youtu.be/fCtr7-rHEt8  .- 

 ~  Θρήνος για 25χρονο θύμα Covid19  23/11/2020  : 

 https://youtu.be/_4g9mclX_gQ  .- 

~ Νέοι άνθρωποι χάνουν ζωή από  Covid19  23/11/2020 :

https://youtu.be/vPD-HUn_AcI   .-                                                                                 

~ Διασώστης ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ  έχασε τη ζωή από  Covid19    24/11/2020 :  

https://youtu.be/gFWfQCRSP6I  .- 

~* Τραυματιοφορείς με  Covid19   ομολογούν  24/11/2020 : 

https://youtu.be/36Nw3XnUSJU  .-

~

***  Ευκαιρία να φτιάξει λίγο η ψυχολογία
Ευκαιρία να φτιάξει λίγο η ψυχολογία

Συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας στόλιζαν χθες την οδό Αριστομένους, όπως και καταστήματα τις βιτρίνες τους.  Υπάρχει η άποψη ότι δεν είναι εποχές και συνθήκες για στολισμούς και έξοδα, αλλά σίγουρα αυτά βοηθούν, έστω και λίγο, «να φτιάξει» η ψυχολογία του περισσότερου κόσμου, οπότε καλό είναι να γίνονται.  Π.Μπ. 

***  Ξεκίνησε η εγκατάσταση οδοφωτισμού στην εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη
Ξεκίνησε η εγκατάσταση οδοφωτισμού στην εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη

Ξεκίνησε χθες το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού στην 82η εθνική οδό στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη.  Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, που το επισκέφθηκε, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα έργο που περιμέναμε πολλά χρόνια βρίσκεται πλέον σε φάση υλοποίησης, στην εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι ολοκληρωμένο», προσθέτοντας στη συνέχεια: «Κύριο μέλημά μας, ως Περιφερειακή Αρχή, είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό αλλά και στο επαρχιακό μας δίκτυο». Το έργο, προϋπολογισμού 247.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ιδίων πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, βρίσκεται στη φάση κατασκευής και χθες ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον ανάδοχο να επισπεύσει την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου, λόγω και της σημαντικότητάς του για την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

***  Αρνητικά όλα τα μοριακά τεστ που έγιναν στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας
Αρνητικά όλα τα μοριακά τεστ που έγιναν στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα όλων των δειγμάτων των μοριακών τεστ που διενεργήθηκαν την Πέμπτη στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας από τον ΕΟΔΥ.  Υπενθυμίζεται ότι Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ, ύστερα από άμεση ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάση Πετρόπουλου, προέβη την Πέμπτη σε λήψη δειγμάτων από 85 άτομα, δικαστές και εισαγγελείς που υπηρετούν στην Κυπαρισσία, τον πρόεδρο και δικηγόρους-μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, δικαστικούς υπαλλήλους, άτομα που συνεργάζονται με δικαστικές υπηρεσίες, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Α.Τ. Τριφυλίας, όπως και δημοσιογράφους.  Όλα βγήκαν αρνητικά!


***   Το τρένο επιστρέφει στον Πύργο –Σε δεύτερο χρόνο μέχρι την Κυπαρισσία
Το τρένο επιστρέφει στον Πύργο –Σε δεύτερο χρόνο μέχρι την Κυπαρισσία

Τη δημοπράτηση εντός του 2021 του έργου αναβάθμισης και επαναλειτουργίας της γραμμής Πάτρας-Πύργου αποκάλυψε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Αθανάσιος Κοτταράς, μιλώντας στο patrisnews.com, ενώ σε δεύτερο χρόνο από τον Πύργο μέχρι την Κυπαρισσία.  Όπως είπε, στόχος είναι η άμεση επαναλειτουργία της γραμμής τη στιγμή που οι συνθήκες το επιτρέπουν: «Θέλουμε να συνδέσουμε σιδηροδρομικά τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία και τις υπόλοιπες πόλεις της Ηλείας με την Πάτρα και την Αθήνα». Τι θα περιλαμβάνει Η συγκεκριμένη μελέτη, που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, περνά πλέον στην τελική φάση με το έργο να δημοπρατείται το πρώτο τρίμηνο του 2021 και με στόχο την άμεση έναρξη των εργασιών, περιλαμβάνει την ανακαίνιση και αναβάθμιση της υπάρχουσας γραμμής, που είναι ανενεργή σχεδόν μια δεκαετία, μέχρι και τον Πύργο, προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ανακαίνιση των επτά σταθμών από την Κάτω Αχαΐα και συγκεκριμένα στο Λάππα, τη Βάρδα, τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τα Καβάσιλα, τη Γαστούνη και την Αμαλιάδα, συνολικού μήκους 77 χιλιομέτρων και η διάρκεια της διαδρομής θα είναι μία ώρα. Μέχρι Κυπαρισσία Ο κ. Κοτταράς, μάλιστα, προανήγγειλε την επαναλειτουργία σε δεύτερο χρόνο από τον Πύργο μέχρι την Κυπαρισσία: «Το τραίνο μπορεί να γίνει πολύ ανταγωνιστικό με το χρόνο και να επιτρέπει μετακινήσεις γρήγορες και με ασφάλεια και είναι φιλικό στο περιβάλλον. Κοινή διαπίστωση είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος. Με σκληρή δουλειά και αξιοποίηση των χρημάτων θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την εγκαταλελειμμένη εικόνα του δικτύου και να ζωντανέψουμε ξανά αυτές τις υπέροχες διαδρομές, συμβάλλοντας και στην τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου γενικότερα. Θέλουμε και θα καταφέρουμε να επιστρέψει το τραίνο εκεί από όπου ξεκίνησε πριν από 120 χρόνια και να παραδώσουμε στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ένα ασφαλές και γρήγορο μέσο μεταφοράς…». ΠΗΓΗ: ypodomes.com/ του Νίκου Καραγιάννη


***  Θρίλερ με ελληνικό τάνκερ: Χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη στη Σαουδική Αραβία

Θρίλερ με ελληνικό τάνκερ: Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ελληνικό τανκερ χτυπήθηκε απο θαλάσσια νάρκη στη Σαουδική Αραβία. Έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Η έκρηξη χτύπησε το MT Agrari, πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας, ανοιχτά της ατικής Σουκέϊκ.  Περισσότερα σε λίγο…

*** Βίντεο της “Αποστολής” για την 25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών (Βίντεο)

25 Νοεμβρίου: Ο προορισμός της «Αποστολής» είναι η θεοδίδακτη αγάπη και φιλανθρωπία. δηλαδή η ενίσχυση των λιγότερο ευνοουµένων κοινωνικών οµάδων και η βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεώς τους, µέσω της παροχής κάθε δυνατής βοήθειας. Την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών. 25 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών: Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία. Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια, ένα σημάδι ντροπής για όλες μας τις κοινωνίες.  https://youtu.be/w4oJk10NMzo  .- Το σημαντικό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, που δεν γνωρίζει σύνορα, επιλέγει να αναδείξει η «Αποστολή» με μια συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους που σκηνοθετεί ο Γιάννης Αϊβάζης και πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Χαντζής, Χριστίνα Δαλαμάγκα (φωτογραφία – μοντάζ Νίκος Βούλγαρης, βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Φρίγγας, make up sfx Μαργαρίτα Μονέδα, παραγωγή AIKOR PRODUCTIONS). Η ταινία, με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφέρεται στις γυναίκες που πολλές φορές δεν μιλούν γιατί φοβούνται τι θα πει ο κοινωνικός και οικογενειακός περίγυρος, σε αυτές που σωπαίνουν γιατί εξαρτώνται οικονομικά από τον σύζυγό τους, αλλά και σε εκείνες που η αγάπη τις «κρατά» από το να καταγγείλουν τον εφιάλτη που ζουν στα χέρια του συντρόφου τους. Βίντεο της "Αποστολής" για την 25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών (Βίντεο)

Σύμφωνα με στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη γενική γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κατά την περίοδο της καραντίνας του Μαρτίου καταγράφηκε μια δραματική αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας.  «Στην «Αποστολή» «ξεδιπλώνουμε» ένα πρόγραμμα υποστήριξης για γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας, στην οποία οι καταγγέλλουσες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους ειδικούς της οργάνωσής μας για ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη, ειδικά αυτήν την περίοδο που το πρόβλημα φαίνεται να διογκώνεται. Την εποχή της πανδημίας οφείλουμε να θυμόμαστε όσα προσφέρουν οι γυναίκες γιατροί, νοσοκόμες, αστυνομικοί, οι μητέρες κι οι αδελφές μας και οφείλουμε να τις προστατέψουμε από κάθε βία», σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

***  Πρόταση – ΣΟΚ Βελόπουλου: 100 πολιτικοί να εμβολιαστούν πρώτοι για να δούμε τα αποτελέσματα!

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή… 
Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρους της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πραγματοποίησε εκτεταμένη αναφορά στα μείζονα θέματα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες, αναφερόμενος στο τρέχον οικονομικό νομοσχέδιο, την τουρκική προκλητικότητα, την επιτροπή της Θράκης, το εμβόλιο του κορωνοϊού, το ΕΣΡ και την λειτουργία του και φυσικά το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού, που εν μέσω πανδημίας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. https://youtu.be/4KSohEMy53c  .- ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».  Ξεκινώντας θα ήθελα να εκφράσω ένα πολιτικό παράπονο. Δεν γίνεται οι αρχηγοί των κομμάτων να μαθαίνουμε από τους δημοσιογράφους ότι μπορεί να μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. Το σωστό είναι να ενημερώσει ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς και να το κάνει όχι επιλεκτικά προς τον κ. Τσίπρα και την κ. Γεννηματά, αλλά και προς όλους τους άλλους αρχηγούς. Γιατί όταν μιλάμε για πανδημία και ζητούμε εθνική ομοψυχία, απαιτείται να έχουμε κοινή στάση απέναντι σε όλους. Ο πρωθυπουργός μάλλον θα ανακοινώσει το άνοιγμα της αγοράς στις 15 Δεκεμβρίου, το ίδιο έκανε και ο Γάλλος Πρόεδρος ο κ. Μακρόν. Το ίδιο θα κάνει και ο δικός μας πρωθυπουργός, αφού πήρε ευρωπαϊκή έγκριση.  Εκείνο που δεν αντιλαμβάνεται το πολιτικό σύστημα είναι ότι απαιτείται ομόθυμη στήριξη, άποψη και αντίληψη σε περιόδους κρίσης από τους πολιτικούς αρχηγούς. Και είναι δύσκολο να συνομιλούμε για τέτοιου είδους ζητήματα, όταν οι Τούρκοι έχουν στείλει το Όρουτς Ρέις 5,8 ναυτικά μίλια από την Ρόδο. Βλέπουμε ότι τα 12 ναυτικά μίλια έγιναν 8, τα 8 έγιναν 6, τα 6 έχουν γίνει 5,8 και σε λίγο καιρό θα δούμε το Όρουτς Ρέϊς στην Ομόνοια και θα το στολίσουμε με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Σήμερα άκουσα τον Τσαβούσογλου ο οποίος μίλησε για την Θράκη, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί την Τουρκία. Και εμείς έχουμε ακόμα μία αρμόδια επιτροπή, η οποία συστάθηκε από την κ. Μπακογιάννη και βλέπουμε ότι δεν λειτουργεί σωστά. Γιατί όταν στέλνονται emails από κάποια Μουσουλμάνα κυρία (εγώ θα πρέπει να πω ότι θεωρώ τους Μουσουλμάνους της Θράκης αδέλφια μου, γιατί είναι Έλληνες Μουσουλμάνοι) και αυτή η κυρία αναφέρει στα emails ότι είναι εκπρόσωπος της Τουρκικής μειονότητας της Θράκης και αυτά τα emails τα δέχονται τα μέλη της επιτροπής, τότε αυτό είναι εκούσια ενέργεια αναγνώρισης της ύπαρξης Τουρκικής μειονότητας στην Θράκη μας. Είναι πολύ περίεργο επίσης ότι η επιτροπή αυτή λειτουργεί εν κρυπτώ. Η κ. Μπακογιάννη πηγαίνει μόνη της στην Θράκη, χωρίς να ενημερώσει κανέναν στην επιτροπή και συναντά συλλόγους που αυτοπροσδιορίζονται ως «τουρκικοί»! Δεν είναι δυνατόν εκούσια ή ακούσια να αναγνωρίζουμε τέτοιες πρακτικές, που θα μας δημιουργήσουν θέμα στο μέλλον, ιδιαίτερα όταν ο Τσαβούσογλου λέει ότι η Θράκη αποτελεί μείζον ζήτημα για την Τουρκία. Να πάω και στον Υπουργό Εργασίας, τον κ. Βρούτση, τον οποίο εγώ θεωρώ αξιόλογο, αλλά δεν θεωρώ καθόλου αξιόλογη την κυβέρνησή του. Και ο κ. Υπουργός και όλοι σας στη ΝΔ και στελέχη του υπουργείου οικονομικών έκαναν λόγο για ύφεση της οικονομίας στο 4%. Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ λέγαμε ότι η ύφεση θα αγγίξει το 10%. Το έλεγε ο κ. Βιλιάρδος. Σήμερα λοιπόν επισήμως ανακοινώθηκε ότι η ύφεση θα είναι στο 10%. Αυτό σημαίνει ότι είτε είστε ανίκανοι είτε πρέπει να παραιτηθείτε. Ο πολιτικός πρέπει να προσέχει τι λέει και να προλαμβάνει. Και οι υπουργοί σας έχουν γίνει λαλίστατοι, δεν θα πω για τον Γεωργιάδη με τα πανηγύρια και τους χορούς, ούτε για τον Γεραπετρίτη με τις ΜΕΘ, αλλά δεν γίνεται να βγαίνει υπουργός της κυβέρνησης και να λέει ότι θα ανοίξει η αγορά την 1η Δεκεμβρίου. Γιατί τον ακούν και επιχειρηματίες. Και μια επιχείρηση για να επαναλειτουργήσει δεν χρειάζεται μόνο να ανοίξεις την πόρτα. Όσο λιγότερο μιλάς σε περιόδους κρίσης τόσο λιγότερα λάθη κάνεις. Πάμε στο ν/σ. Δεν κατάλαβα γιατί δεν έχετε απαντήσει στο ερώτημα που έχουν υποβάλει επανειλημμένως, σχετικά με το εάν στις ευπαθείς ομάδες έχετε εντάξει και λαθρομετανάστες. Έχουμε κάνει αλλεπάλληλες εκκλήσεις. Και μην επαναλάβετε το γνωστό ψέμα ότι για τους λαθρομετανάστες πληρώνει η ΕΕ, γιατί έχω στα χέρια μου το κείμενο του προϋπολογισμού -και το καταθέτω στα πρακτικά- όπου αναφέρονται τα ποσά που θα δαπανηθούν για τους λαθρομετανάστες. Ξέρετε πόσο μας στοιχίζουν οι λαθρομετανάστες; 564 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ένα επιθετικό drone στοιχίζει 5 εκατ. ευρώ και με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να έχουμε αγοράσει 100 drones και να θωρακίσουμε τη χώρα από τους Τούρκους. Και μιλάμε για χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου! Όχι για χρήματα που δίνει η ΕΕ. Σήμερα η εφημερία ΕΣΤΙΑ σε δημοσίευμά της κάνει αναφορά σε απόρρητη έκθεση της αστυνομίας, που λέει ότι το 25% του πληθυσμού της Αθήνας είναι λαθρομετανάστες. Αυτό δείχνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Και πάμε τώρα στις αντιφάσεις και τα λάθη που έχετε κάνει. Ένας νεαρός με ρώτησε χθες στο αεροπλάνο καθώς ερχόμουν στην Αθήνα, ο κορωναϊός δεν κολλάει στους λαθρομετανάστες και τις διαδηλώσεις αλλά κολλάει στην παρέλαση; Και όλοι ξέρουμε ότι κανείς σας δεν πήγε την 28η Οκτωβρίου να καταθέσει στεφάνι, ούτε ο πρωθυπουργός ούτε κανείς. Ακόμα βλέπουμε ότι στα μέσα μεταφοράς δεν κολλάει, μετά τις 9 το βράδυ κολλάει, στο τζόγκινγκ δεν κολλάει, στο ψάρεμα και στο κυνήγι κολλάει. Στο τζαμί δεν κολλάει, βλέπουμε ότι το τζαμί στο Βοτανικό λειτουργεί κανονικά, και μάλιστα μπαίνουν μέσα χωρίς μάσκες γιατί το θεωρούν ύβρι. Στην Εκκλησία μας κολλάει και μάλιστα σήμερα είδα μια αναφορά στον γερμανικό τύπο, ο οποίο κάνει μια αήθη επίθεση κατά της Ελλάδα, για το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Γιατί οι Γερμανοί είναι προτεστάντες και δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει πίστη. Η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού κ. Μαρία Θεοδωρίδου είπε πως τα εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί από καποιον εθνικό οργανισμό. Τότε λοιπόν εσείς γιατί τα αγοράσατε; Αφού δεν έχουν εγκριθεί πώς πάμε και πληρώνουμε χωρίς να έχουν πάρει καποια έγκριση; Η ίδια πρόεδρος είπε πως οι μάσκες και οι αποστάσεις θα διατηρηθούν και μετά τα εμβόλια και πως δεν έχουν γίνει δοκιμές σε άτομα κάτω των 18 ετών. Και σας ρωτώ: θα πάτε εσείς τα παιδιά σας να κάνουν το εμβόλιο, όταν δεν έχουν γίνει μελέτες για τις επιπτώσεις του εμβολίου; Έχετε εξασφαλίσει 25 εκατ. εμβόλια και εμείς είμαστε 11 εκατ. Και λέτε ότι θα δώσετε τα υπόλοιπα σε άλλες χώρες. Πώς η πτωχευμένη Ελλάδα θα δώσει σε άλλες χώρες; πώς γίνεται αυτό; Βλέπουμε τους παγκόσμιους κολοσσούς να δίνουν χρήματα σε εφημερίδες παγκοσμίως για να προωθήσουν το εμβόλιο. Μα δεν είναι άγιες οι φαρμακευτικές εταιρείες. Pfizer, Glaxo, Novartis λαδώνουν τον κόσμο και εσείς κάνετε ότι δεν το ξέρετε; Είδαμε τις προάλλες την παραίτηση του Στρατή Πλωμαρίτη για λόγους ηθικής και δεοντολογίας, εξ αιτίας του υποχρεωτικού του εμβολίου. Μα ποιοι είστε εσείς που αποφασίζετε για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου όταν οι επιστήμονες αντιδρούν; Γιατί να είναι υποχρεωτικό; Προαιρετικό το αντιλαμβάνομαι. Αν είστε τόσο σίγουροι ότι είναι καλό το εμβόλιο, τότε να μαζευτούν 100 πολιτικοί που το θέλουν τόσο, να το κάνουν, να μπουν σε μία ΜΕΘ CONVID να καθήσουν χωρίς μάσκες και αν παραμείνουν υγιείς να πάμε να το κάνουμε και οι υπόλοιποι. Επίσης, θελω να απαντήσω τον Πορτοσάλτε, που χαρακτήρισε βλαμμένους όσους αντιδρούν, ότι είσαι πολλαπλά βλαμμένος, όταν επιμένεις χωρις να γνωρίζεις τι παρενέργειες μπορεί να έχει αυτό το εμβόλιο. Και το είπε, άλλωστε, και ο Μπιλ Γκέητς ότι το εμβόλιο έχει παρενέργειες. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να προνοήσει ώστε η όποια εταιρεία και οι υπουργοί που επιμένουν να έχουν αστικές και ποινικές ευθύνες, για να αποζημιωθούν όσοι κάνουν το εμβόλιο και αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις παρενέργειες. Οι ευθύνες δεν αφορούν τον Θεό αλλά αυτόν που έφτιαξε το εμβόλιο και αυτόν που επιβάλλει στους άλλους. Στην Pfizer η Αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο 4,7 δισ. δολλάρια για παράνομες πράξεις. Δεν είναι αγία η εταιρεία. Η Δανία απέσυρε το νόμο που προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η Γερμανία έκανε το ίδιο. Και εσείς έχετε βάλει τα παπαγαλάκια να πείσουν τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο ενώ δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειές του. Άλλο έγκλημα που γίνεται… Δεν ντρέπεστε εσείς της ΝΔ να επιτρέπετε να μπαίνουν δημοσιογράφοι σε ΜΕΘ με τις κάμερες, όταν δεν είναι δυνατόν να μπει στη ΜΕΘ ο συγγενής του ασθενούς; Πού είναι το ΕΣΡ των ανέργων και των αχρήστων να παρέμβει, που μόνο σε εμένα ξέρει το ΕΣΡ να κάνει μαγκιές; Μπαίνει ο δημοσιογράφος με την κάμερα μέσα στη ΜΕΘ και δείχνει τους διασωληνωμένους. Μα οι ασθενείς τρομάζουν, καταβάλλονται από άγχος και στρες και ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να ρίξει το ανοσοποιητικό του. Τι χρείαν έχουμε να δείχνουμε τις ΜΕΘ; Πώς μπαίνουν μέσα οι δημοσιογράφοι; Επίσης, να είναι καλά ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά με ενόχλησε το γεγονός ότι έχουμε διαφορετικές αγωγές για τους VIP ασθενείς. Ήρθε από την Αμερική το φάρμακο για τον Αρχιεπίσκοπο και ο απλός μισθωτός, ο συνταξιούχος δεν μπορεί να το έχει; Μόνο ο πολιτικός θα το έχει; Μάθαμε ότι ο κ. Ιερώνυμος πήρε το ίδιο φάρμακο που πήρε και Ντόναλντ Τραμπ. Βγήκαν τις προάλλες οι κλινικάρχες και είπαν ότι δεν έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν περιστατικά Convid. Μα δεν ήταν υποχρεωμένη η κυβέρνηση από τον Μάρτιο, με το πρώτο lockdown, να τους εκπαιδεύσει για ΜΕΘ; Δεν μεριμνάτε. Τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις. Η Γερμανία δεν έχει 3.000 ή 5.000 ΜΕΘ. Έχει 30.000 ΜΕΘ! Και έχει κάνει το εξής: είναι άλλες οι ΜΕΘ που χρησιμοποιούνται για τους ασθενείς Convid και άλλες αυτές που χρησιμοποιούνται για τις άλλες ασθένειες. Κανονικά εδώ έπρεπε να έχουμε 5.000 ΜΕΘ για να είμαστε ασφαλείς όλοι και να μην τρέχουμε τώρα αν ψάχνουμε και να στήνουμε αντίσκηνα για τους ασθενείς. Θέλω να πάω και σε ένα σκάνδαλο που συντελείται εδώ και μία 10ετία. Το Σύνταγμά μας ορίζει ότι πρέπει να έχουμε 5 Ανεξάρτητες Αρχές και εμείς έχουμε 32! Και το συνολικό κόστος τους είναι από 300 εκατ. έως 600 εκατ. το χρόνο! Κάθονται αυτοί οι κύριοι στα γραφεία και πληρώνονται. Μα δεν μπορεί να γίνει μία επιτροπή από όλα τα κόμματα και να αποφασίζει όταν απαιτείται ανάγκη και αυτά τα χρήματα να τα χρησιμοποιήσουμε για να αγοράσουμε αεροσκάφη, ή να κάνουμε ΜΕΘ; 600 άτομα έχει η ΡΑΕ και τα μέλη της στοιχίζουν στο κράτος 400.000 το χρόνο. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στοιχίζει 44.910.000 το χρόνο, το ΑΣΕΠ 20.000.000 το χρόνο, ο Συνήγορος του Πολίτη 28.000.000 το χρόνο. Αν κάθε Ανεξάρτητη Αρχή στοιχίζει κατά μέσο όρο 20.000.000 το χρόνο, αυτό σημαίνει ότι το σύνολό τους στοιχίζει 600.000.000. Με αυτά τα χρήματ όχι ΜΕΘ, όχι αεροπλάνα, τα πάντα θα μπορούσαμε να έχουμε. Να καταργηθούν οι ανεξάρτητες αρχές. Δεν γίνεται να τους πληρώνουμε και να μην δουλεύουν.  Το ΕΣΡ, στην κυριολεξία κάθεται! Και θα σας δώσω στοιχεία. Από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου, στις πρωινές εκπομπές εκπροσωπήθηκαν από τα εθνικής εμβέλειας κανάλια τα κόμματα ως εξής: Στον ΣΚΑΪ η ΝΔ 75 φορές, ο ΣΥΡΙΖΑ 16 φορές, ο ΚΙΝΑΛ 2 εμείς καμμία, στην ΕΡΤ η ΝΔ 37 φορές, ο ΣΥΡΙΖΑ 16, το ΚΙΝΑΛ 5 εμείς 3, στο ΟΡΕΝ η ΝΔ 33, ο ΣΥΡΙΖΑ 24, το ΚΙΝΑΛ 6, εμείς καμμία, στον ΑΝΤ1 η ΝΔ 32, ο ΣΥΡΙΖΑ 15, το ΚΙΝΑΛ μία εμείς καμμία, στο MEGA η ΝΔ 33, ο ΣΥΡΙΖΑ 19, το ΚΙΝΑΛ 5, εμείς καμμία φορά. Δηλαδή συνολικά η ΝΔ εκπροσωπήθηκε 210 φορές, ο ΣΥΡΙΖΑ 90, το ΚΙΝΑΛ 19 και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3 φορές στο διάστημα 20 ημερών. Αυτή είναι η κατάντια της Δημοκρατίας που φτιάξατε και η κατάντια του ΕΣΡ, που δεν δουλεύει και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Τον τελευταίο χρόνο το ΕΣΡ έχει λάβει 102 αποφάσεις, από τις οποίες οι 60 αφορούν εμένα! Δηλ. το ΕΣΡ δουλεύει για εμένα και δεν κάνει κανένα έλεγχο που να αφορά στην πολυφωνία. Και το χειρότερο είναι οι δημοσκοπήσεις, για τις οποίες το ΕΣΡ είναι υπεύθυνο. Πείτε μου πότε έγινε τελευταία φορά έλεγχος από το ΕΣΡ για τις δημοσκοπήσεις; ΠΟΤΕ! Το ΕΣΡ έχει να κάνει απολογισμό από το 2017! Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ΕΣΡ. Αλλά «θα τους πάω αίμα». Δεν γίνεται να παρελαύνει από τα κανάλια μόνο η ΝΔ και κανένα άλλο κόμμα. Και το ωραίο είναι ότι οι κύριο της ΝΔ εδώ μέσα μου λένε κατ’ ιδίαν ότι έχω δίκιο. Μα τότε γιατί δεν κάνετε κάτι; Να σας πω εγώ: δεν αλλάζετε τίποτα είτε γιατί βολεύεστε είτε γιατί το επιβάλλετε εσείς και ακολούθως βολεύεστε. ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ 1:54 ΕΩΣ 2:43 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ – ΑΜΦ/ΣΗ ΑΠΟ 2:44 ΕΩΣ 4:37 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΥΦΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ 5:00 ΕΩΣ 5:53 ΕΠΙΣΥΝΠΑΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ  ΓΙΑ ΜΕΘ – ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΛΑΘΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ 18:13 ΕΩΣ 19:44 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ  ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟ 12:18 ΕΩΣ 14:29 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ  Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ζωντανά στη Βουλή 25/11/2020  https://youtu.be/4KSohEMy53c  .-

***  Θρίλερ με ελληνικό τάνκερ: Χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη στη Σαουδική Αραβία


***    Κορονοϊός LIVE: Θρήνος σε όλη τη χώρα – «Έφυγε» 37χρονος πατέρας τριών παιδιών  Κορονοϊός LIVE: Θρήνος σε όλη τη χώρα – «Έφυγε» 37χρονος πατέρας τριών παιδιώνΚορονοϊός LIVE: Θρήνος σε όλη τη χώρα – «Έφυγε» 37χρονος πατέρας τριών παιδιών

Κορονοϊός LIVE: Θρήνος σε όλη τη χώρα – «Έφυγε» 37χρονος πατέρας τριών παιδιών – Στη Θεσσαλονίκη «παίζεται» η πιο δραματική φάση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού  Σοκ και θλίψη προκαλεί η είδηση πως ένας άνθρωπος, μόλις 37 ετών και πατέρας τριών παιδιών, κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό, αποτελώντας ένα ακόμη τραγικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες.  Όπως αναφέρει το voria.gr, o 37χρονος από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καθώς είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Από την αρχή της πανδημίας, γνωρίζοντας το πρόβλημά του, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς φοβόταν μη  νοσήσει από κορονοϊό.  Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα, με πόνους στο σώμα, έντονο βήχα και πυρετό. Σε συνεννόηση με τον γιατρό του, έγινε η εισαγωγή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου μετά από τεστ διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός σε κορονοϊό. Επί μία εβδομάδα, νοσηλευόταν με παροχή οξυγόνου. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Μέσα σε δύο ημέρες, ο 37χρονος πατέρας δεν άντεξε και έχασε τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου.Αν και η εικόνα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης κατά την εφημερία του την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ήταν ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία, ωστόσο συνεχίζεται η μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ, όπου δεν υπάρχει αποκλιμάκωση. Την ίδια ώρα, και τα χθεσινά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, που ήταν συνολικά 633, που δείχνουν ότι η Βόρεια Ελλάδα δεν έχει μπορέσει παρά τις τρεις και πλέον εβδομάδες lockdown, να δαμάσει τον κορονοϊο, καθώς ο επιδημιολιγικός του ρυθμός παραμένει στη ύψη. Ενδεικτικό της κατάστασης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ένα περιστατικό από το «Παπανικολάου» όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, μέσα σε λίγα λεπτά αφότου άδειασαν τρεις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν εκ νέου από διαφορετικούς ασθενείς κορονοϊού 

~***

***  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ γεγονότων - ειδήσεων από ΒΙΝΤΕΟ

~* ΚΟΥΡΔΟΙ και ΤΡΑΜΠ  ΗΠΑ  18/11/2020 :

https://youtu.be/eByFwjBHiyw   .-  

~*  ΜΠΑΪΝΤΕΝ και ΚΑΜΙΛΑ  ΧΑΡΙΣ στις ΗΠΑ  17/11/2020 : 

https://youtu.be/AjYfKmmCOf4  .-

~* Φονική συμπλοκή Πακιστανών  20/11/2020 : 

https://youtu.be/LhemIz7GlmQ   .-

`~  Κ  Βελόπουλος στην Ελ  Βουλή  20/11/2020 :

https://youtu.be/TQuUms-mzrU  .-

~ Μαχαιροβγάλτες Πακιστανοί στην Ελλάδα σχόλια  20/11/2020 : 

https://youtu.be/IGfYhcyrV08  .- 

 ~ Νησί  ΨΗΛΟΣ ή  Βράχος Κέρκυρας  20/11/ 2020 :

https://youtu.be/lLc5k02QtaU  .- 

 **  Ο Ναυτικός  Αττίλας εφαρμόζει σχέδια του 20/11/2020:

https://youtu.be/6hBKaZ_aAms   .-                      

** Η Επιστολική ψήφος  στις ΗΠΑ    αλλοίωση αποτελέσματος  17/11/2020 : 

https://youtu.be/Le8qxuq0pbo  .-

** Λιμενικο χάλασε  νυχτερινή βόλτα  22/11/2020  :

https://youtu.be/tmguYYifjAk  .-

 ~ Απαγορεύσεις με διακρίσεις για λαθρομετανάστες  23/11/2020 : 

https://youtu.be/TDytWZpYlTo  .-

~ Σε  συνοικιακό ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ   μάσκες και αισχροκέρδεια  23/11/2020 : 

https://youtu.be/Qs9Xu6LYeTg  .-

~ Αρμένιοι  έκαψαν σπίτια για να μη βρουν Αζέροι  22/11/2020:  

 https://youtu.be/seM-mE8zHQk  .-

 ~* Αμερικανός ειδικός ανέφερε  23/11/2020 :

 https://youtu.be/givI0onBSlU  .- 

~*  ΣΧΕΔΙΟ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ τουρκίας  23/11/202Ο : 

https://youtu.be/KyTse7SKkj4 .-

  ~ Σήμερα Πέμπτη 19-11-2020  Νοέμβριος ήρθαν τα 4 εγγόνια του Βασίλη και μετά από απαίτηση του Σταματάκου Βασ. Σ... το τζάκι μας άναψε για πρώτη 1η φορά φέτος!! Καλό φθινόπωρο Καλό χειμώνα να έχουμε όλοι μας Καίγοντας και τον!! Covid19  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219907776458279/   .-                                **Συγκλονιστική περιγραφή 48χρονου γιατρού με  Covid19   23/11/2020: 

https://youtu.be/DCk-5PBbmt8   .-

** Έφυγε από ζωή 46χρονη νοσηλεύτρια από  Covid19   23/11/2020 : 

https://youtu.be/gELqhF2rXKM  .- 

** Συγκλονιστική μαρτυρία απόστρατου  Covid19   23/11/2020 : 

https://youtu.be/N9cYrb5Leyg  .-

~** Νέο  εμβόλιο κατά Covid19   23/11/2020 :

https://youtu.be/r9yqMjz2K6Y       .-

~** Στη Χαλκίδα  έξω από εκκλησιά  23/11/2020 :

https://youtu.be/fCtr7-rHEt8  .-

~  Θρήνος για 25χρονο θύμα Covid19  23/11/2020  :

https://youtu.be/_4g9mclX_gQ  .-

~ Νέοι άνθρωποι χάνουν ζωή από  Covid19  23/11/2020 :

https://youtu.be/vPD-HUn_AcI   .-

 ~ Διασώστης ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ  έχασε τη ζωή από  Covid19    24/11/2020 :

 https://youtu.be/gFWfQCRSP6I  .-

~* Τραυματιοφορείς με  Covid19   ομολογούν  24/11/2020 :

https://youtu.be/36Nw3XnUSJU  .-

~ Δηλώσεις υπουργού Ν. Δ.  Γεραπετρίτη  24-11-2020  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219942289521084/ .-

~ Σχολιάζοντας δηλώσεις Γεραπετρίτη Υπουργού   24-11-202: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219942610929119/  .-

~ Σχολιάζοντας την επικαιρότητα Πάνος Μαυρίδης και καθηγητής Γεραπετρίτης -ΚΑΙ υπουργός  Ν.Δ. 24-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219943091141124/  .-

~ * Σχολιασμοί δημοσιογράφων για λεγόμενα Γεραπετρίτη υπουργού 24-11—2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219944855345228/  .-

~* Σχολιάζοντας υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοίδη  24-11-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219944939987344/  .-

~* Σχολιασμοί 24-11-2020 άθληση ομαδική νέων στη Θεσσαλονίκη εν μέσω Covid19: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219945348917567/  .-

**  Διαδηλώσεις εν μέσω Κορονοιου σχόλια 24-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219945910251600/  .- 

** Σχολιάζοντας την καραντίνα για! Covid19 24-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219946017094271/  .-

** Καταγγελίες για απαράδεκτες εισβολές και προβολές από κανάλια σε μονάδες εντατικής.. Ντροπή!   25-11-2020 από ΜΚΟ: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219948150387602/  .-                                   ~ Διαφορετικές ανακοινώσεις γιατρών για θεραπεία Αρχιεπίσκοπου για! Covid19 στον Ευαγγελισμό 25-11-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219948845404977/ .-

~ Διαφορετικές απόψεις κανάλια και Covid19 σχολιασμοί 25-11-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219949692186146/  .-

 ~ ~* Εντι ΡΑΜΜΑ -ΑΛΒΑΝΙΑ - Ε.Ε.- ΕΛΛΑΔΑ  20/11/2020 :

https://youtu.be/X0qOTx48NoQ   .- 


*** Μετέωρα: Διέσωσαν μοναχό που είχε εγκλωβιστεί στα Μετέωρα – Κόλλησε κορονοϊό τους διασώστες του!

Μετέωρα: Διέσωσαν μοναχό που είχε εγκλωβιστεί στα Μετέωρα – Κόλλησαν κορονοϊό – Μέλη ομάδας διάσωσης που απεγκλώβισαν μοναχό προ ημερών στα Μετέωρα  NEWS – Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, ο μοναχός έχασε την ισορροπία του και παρέμεινε εγκλωβισμένος για αρκετές ώρες στον περίβολο της Μονής του, όπου και εκτελούσε εργασίες. Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr Μετά από αναζήτηση, όταν βρέθηκε κλήθηκαν στο σημείο άντρες της περιοχής για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μοναχός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό! Έτσι, κόλλησε και τους περισσότερους από τους διασώστες του. Την Τετάρτη (25.11.2020) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 16 νέα κρούσματα κορονοϊού στο νομό Τρικάλων.  Πηγή: newsellada.gr

***



*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 


~**ΣΗΜΕΡΑ , 25/11/2020 στο ποδόσφαιρο   Champions  League    4η Αγωνιστική   :
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ   4-0  .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΜΑΤΣΡΣΤΕΡ ΣΙΤΙ  0-1 .- ^ 
ΙΝΤΕΡ - ΡΕΑΛ Μαδρίτης   0-2  .- ^ 
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ   0-2 .- ^
ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ  3-1 .- ^
ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μαδρίτης - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μόσχας  0-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΚΟ ΜΑΡΣΕΙΓ - ΠΟΡΤΟ   0-2 .- ^
ΑΞΙΑΧ - ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ  3-1 .- ^

~** ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  0-0 ,(0-0)   .- ~
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας), με βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας), Άγγελο Κολλιάκο (Αθήνας), ενώ τέταρτος είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθήνας). Διαιτητής VAR ο Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) και AVAR ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής).
~Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος - Γκαρσία, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Τασουλής - Ιγκλέσιας, Μουνάφο - Τιλίκα, Ριέρα, Σίτο - Μπαράλες.   Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι Τσιφτσής, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Κρέσπι, Καστάνο, Γκόμεζ, Κώτσιρας, Άλβαρες, Αλί Μπαμπά.
Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος, 3-4-3): Βέρχουλστ - Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς - Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ, Χουχούμης - Τσιλούλης, Ιωαννίδης, Μπεντινέλι.
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους οι Γιαννακόπουλος, Λαγός, Βάρκας, Μαρκ Φερνάντεθ, Ρώσση, Τσαμπούρης, Μουνιέ, Βιτλής, Κιτόκο.
 
~* *   Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα
Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα-Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Clarin» της Αργεντινής, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών. 

 ~** ΧΘΕΣ  στο ποδόσφαιρο   Champions  League    4η Αγωνιστική  24/11/2020  :

ΚΡΑΝΣΟΝΑΡ - ΣΕΒΙΛΗ    1-2 .- 

ΡΕΝΙΕ - ΤΣΕΛΣΗ   1-2 .- ^

ΛΑΤΣΙΟ - ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης  3-1 .- ^

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ - ΜΠΡΥΣ  3-0 .- ^

ΠΑΡΙ ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ - ΛΕΓΚΙΑ 1-0 .- ^

ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.  - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ  4-1 .- ^ 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ -ΦΕΡΕΝΣΤΣΒΑΡΟΣ 2-1 .- ^ 

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  0-4 .- ^ 


~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  :  

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Μας !! 

1.~ Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 01 Νοεμβρίου  2020     ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8383886848322902473  .- 

2- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα   02  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/3947124920807744332  .-

3.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  03 Νοεμβρίου  2020   :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/8798053289051096616  .-

 4.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  04 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/6920637649873198817  .-

 5.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7804806556475854799  .- 

6.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/6816149062386365746  .- 

7.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/238444435096472498  .-  

8.- Αρφαρά  Μεσσηνίας    Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/7618936864284034836  .- 

9.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7292864674591545841  .- 

10.-  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας Το Α  και το Ω ..  ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους και για όλα  ..  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου 2020:  https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/8639153183263225834/891578008382039345  .-  

11.- Αρφαρά   Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  10  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/6900032432199794218 .- 

12.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 11 Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/4946969007565870017 

13.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  12 Νοεμβρίου  2020  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/1886846350432611275  .-

14.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/7363354278165168927  .-

15.~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  14 Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/3035537040406072572/4241561868834728777  .-   

16 .-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή  15  Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/3359347221496432052

17 ~Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  16 Νοεμβρίου  2020   https://www.blogger.com/blog/post/edit/5308354824682069899/3902454669599402839  .- 

18 ~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη 17 Νοεμβρίου  2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6295557011334354486/5277118940804051682  .-

19.~Αρφαρά Μεσσηνία  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  18 Νοεμβρίου  2020   : https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/1767712485321247325

20.-.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη 19 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/8433303383880747408  .-  

21.-Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/2321342416086533597  .-        

22.-.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 21  Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/205810881926802950  .-  

23 Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή  22 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/6468522409292131429  .-  

24 ~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα  23 Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2865705772525572476  .-

25.- Αρφαρά Μεσσηνίας  η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 24  Νοεμβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/7570796526153025533  .-                                                  

26.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  25 Νοεμβρίου 2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/5937152935256946454  .-    

27.-  


 

~*ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2020  : 

1.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  01  Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/1085161594806063335  .- 

2.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  01 Οκτωβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8947210630002704439  .- 

 3.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο 03 Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/3945385915535895562    .- 

28.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  27 Οκτωβρίου 2020   :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7777659860939029992  .- 

29.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020  :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2102634080065369120  .-

30.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/7648188433423992845  .- 

31.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   το αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  30  Οκτωβρίου 2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/6535361695230097166  .- 

32.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020  :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/737117864827513198  .-  

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: