ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ...ΞΑΝΑ ΚΤΥΠΑ **

*** ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ….ΞΑΝΑ ΚΤΥΠΑ !!!!!


· **Έρευνα – σοκ για τους βιασμούς στη Νότια Αφρική O εξαναγκασμός των γυναικών σε συνουσία είναι αποδεκτός κοινωνικά.
·
Στόν αλησμόνητον πατέρα μου
·
Ας λένε, Μελίνα... ας λένε... όλοι ξέρουμε... ακόμα και αυτοί ... ξέρουν...
Έρευνα – σοκ για τους βιασμούς στη Νότια Αφρική O εξαναγκασμός των γυναικών σε συνουσία είναι αποδεκτός κοινωνικά.
Posted: 21 Jun 2009 08:54 PM PDT
Τα ποσοστά βιασμών στη Νότια Αφρική είναι
από τα υψηλότερα στον κόσμο. Ένα μέρος από αυτά καταγγέλλονται, ενώ μερικά μόνο από αυτά καταλήγουν σε καταδίκη.
.
TV Χωρίς Σύνορα - Αποστολή με email Όλα τα πεδία υποχρεωτικά
E-mail παραλήπτη:
E-mail ή όνομα αποστολέα (λατινικά):
Κωδικός αποστολής[όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]
TVXS.gr Project Έρευνα – σοκ για τους βιασμούς στη Νότια Αφρική http://www.tvxs.gr/v14536


Κλείσιμο
Ένας στους τέσσερις άνδρες στη Νότια Αφρική έχει προβεί στην πράξη του βιασμού, αποκαλύπτει έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της χώρας. Οι μισοί από αυτούς έχουν επιτεθεί σε περισσότερα από ένα θύματα, ενώ τρεις στους τέσσερις που παραδέχτηκαν ότι προχώρησαν στην εν λόγω πράξη, πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίθεση κατά τη διάρκεια της εφηβείας.
Τα ποσοστά βιασμών στη Νότια Αφρική είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Ένα μέρος από αυτά καταγγέλλονται, ενώ μερικά μόνο από αυτά καταλήγουν σε καταδίκη. Η έρευνα – που χρηματοδοτήθηκε από την Βρετανία και πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.738 ανδρών στις επαρχίες KwaZulu-Natal και Ανατολικό Ακρωτήρι – κάνει λόγο για κουλτούρα σεξουαλικής βίας που επικρατεί στη χώρα. Όπως αναφέρεται, πρακτικές όπως είναι ο ομαδικός βιασμός, αποτελούν συχνό φαινόμενο διότι θεωρούνται ως μια μορφή «δεσίματος» μεταξύ των ανδρών. Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι το 73% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίθεση πριν την ηλικία των 20. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της καθηγήτριας Rachel Jewkes, που διεξήγαγε την έρευνα, υπάρχει απόλυτη αναγκαιότητα για αλλαγή της υποβόσκουσας κοινωνικής συμπεριφοράς, που έχει κατά κάποιο τρόπο καλλιεργήσει ένα πρότυπο κατά το οποίο ο εξαναγκασμός των γυναικών σε συνουσία είναι αποδεκτός κοινωνικά. Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Νότια Αφρική συγκεντρώνει τα πλέον υψηλά ποσοστά βιασμών συγκρητικά με τις υπόλοιπες χώρες, η κ. Jewkes υποστηρίζει ότι το φαινόμενο έχει τις ρίζες του – εν μέρει – στο ταραγμένο παρελθόν της χώρας και στον τρόπο με τον οποίο κοινωνικοποιούνται οι άνδρες στη χώρα, ανά τους αιώνες. Πιο συγκεκριμένα, κάνει λόγο για έναν τρόπο κοινωνικοποίησης των ανδρών κατά τον οποίο το πρότυπο της αρρενωπότητας, βασισμένο στην ιδέα της δύναμης και της σκληρότητας, είναι κυρίαρχο. Η δύναμη και η σκληρότητα επιβεβαιώνεται από την χρήση βίας για την κυριαρχία και τον έλεγχο πάνω στη γυναίκα, όπως επίσης και πάνω στον άλλο άνδρα. Αν και όλα τα θύματα βιασμού στην έρευνα ήταν γυναίκες, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης και για τον βιασμό ανδρών. Ένας στους δέκα άνδρες απάντησαν ότι έχουν βιαστεί από άλλον άνδρα, ενώ το 3% των ερωτηθέντων ανδρών είπαν ότι έχουν εξαναγκάσει κάποιον άλλον άνδρα ή αγόρι σε συνουσία. Πολλοί από τους άνδρες που έχουν βιαστεί, ωστόσο, δυσκολεύονται να το αναφέρουν στην αστυνομία καθώς το θέμα της ομοφυλοφιλίας αποτελεί ταμπού. Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες που ασκούν φυσική βία στις γυναίκες έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι θετικοί στον HIV. Επίσης, είναι πιο επιρρεπείς στη μη χρήση προφυλακτικού, καθώς και στο πληρωμένο σεξ. Οι γυναίκες που έχουν βιαστεί από άνδρες άνω των 25 χρόνων έχουν πιθανότητα 1 προς 4 ο βιαστής να είναι θετικός στον HIV. Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής έχει επανειλημμένα δεχτεί κριτικές για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει την κρίση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο το 7% των βιασμών που έχουν αναφερθεί στην αστυνομία εκτιμάται ότι έχει καταλήξει σε καταδίκη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Jacob Zuma, πριν την εκλογή του δικάστηκε για τον βιασμό οικογενειακής φίλης, αλλά τελικά απαλλάχτηκε των κατηγοριών.
Δημοσίευση: 20-06-2009 17:58 από Ομάδα TVXS
Πηγές: Guardian, bbc
Στόν αλησμόνητον πατέρα μου
Posted: 21 Jun 2009 08:36 AM PDT
Ένα παλιό σημειωματάριο γεμάτο εφηβικά ποιήματα, μια συλλογή καρδιάς της Μαρίνας Μόρφυ, που έφυγε στα εικοσιένα της, το 1928, από τον Δάγκειο πυρετό, που θέρισε κυριολεκτικά τους εξασθενημένους από τη φυματίωση νέους ανθρώπους.
Από μάνα σε μάνα, σε μάνα, έφτασε στα χέρια μου το δερματόδετο βυσσινί τετράδιο, γεμάτο συναισθήματα, μνήμες και ελπίδες της Μαρίνας που δεν πρόλαβε ...
της Μαρίνας όμως που, μέσα σε 21 μόλις χρόνια, έζησε, αισθάνθηκε, έγραψε, όσα ελάχιστοι από μας θα μπορέσουμε, ακόμα και αν ζήσουμε τα πενταπλάσιά της χρόνια.
-
Το ποίημα το έγραψε στα 1924, για τον πατέρα της που έφυγε νωρίς...
.
Στον αλησμόνητον πατέρα μου

Πατέρα μου το σπήτι μας θλιμμένο τώρα γέρνει
κι αναστενάζω ράθυμα στα σκότη της νυκτός
στίς στοιχειομέναις πόρταις του στιγμαίς σέ ξαναφέρνει
κι ο πόθος του: πιό γρήγορος να σούναι ο γυρισμός.
.
Απόκοσμος αμίλητος στο νεκρικό κρεβάτι
με το βουβό παράπονο στα χείλη σου τα ωχρά,
φαινόσουν σα ν΄αγνάτευες την ώρα κείνη κάτι,
εμάς που έρημα άφινες στη μαύρη συμφορά.
.
Και το χλωμό σου πρόσωπο, πού αγνό το φως του ηλίου
το φώτιζε ωχροκίτρινο στο μάγο δειλινό
μου φάνηκε σα νάπερνε τα ρόδα τ' Απριλίου
θεία μίαν αίγλη ολόφωτη το φως τ΄αληθινό.
.
Τον τάφο σου στολίσαμε με άνθη μυρωμένα
πού πότισαν τά δάκρυα μας χωρίς φωνή καμμιά
κι ο τάφος σου βαρυόθυμος εθρήνησε για σένα
πού τόσον άωρα α' έκλεινε στην κρύα του αγκαλιά.
.
Πατέρα, βόηθα τ' αρφανά, μάς πρόκανε ο χειμώνας
στο παγωμένο μνήμα σου σάν τί πιά καρτερείς;
Βογγάει ο αγέρας θλιβερά, μουγγρίζει ο ελαιώνας
πατέρα, έλα στό σπίτι σου να μάς γλυκασπαστείς.

Μαρίνα Μόρφυ 1924

Ας λένε, Μελίνα... ας λένε... όλοι ξέρουμε... ακόμα και αυτοί ... ξέρουν...
Posted: 21 Jun 2009 12:11 AM PDT
«Είναι δυνατόν μια ελεύθερη Ελλάδα να είχε επιτρέψει τη μετακίνηση των μαρμάρων
.
«Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνουν για μας τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Είναι η υπερηφάνεια μας, είναι οι θυσίες μας. Είναι το ευγενέστερο σύμβολο τελειότητας. Είναι φόρος τιμής στη δημοκρατική φιλοσοφία. Είναι οι φιλοδοξίες μας και το ίδιο το όνομα μας. Είναι η ουσία της ελληνικότητας. Είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι θεωρούμε όλη την πράξη του Elgin σαν άσχετη προς το παρόν. Λέμε στην Βρετανική Κυβέρνηση: Κρατήσατε αυτά τα γλυπτά για δύο σχεδόν αιώνες. Τα φροντίσατε όσο καλύτερα μπορούσατε, γεγονός για το οποίο και σας ευχαριστούμε. Όμως τώρα στο όνομα της δικαιοσύνης και της ηθικής παρακαλώ δώστε τα πίσω. Ειλικρινά πιστεύω ότι μια τέτοια χειρονομία εκ μέρους Μεγάλης Βρετανίας θα τιμούσε πάντα τ΄ όνομά της. Ευχαριστώ.»
.
(Από το 'Iδρυμα Μελίνα Μερκούρη)
.
ολόκληρος ο λόγος της Μελίνας
Μελίνα: Δεν υπάρχουν Ελγίνεια Μάρμαρα
Υπάρχουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
· Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα;
· Κολυμπώντας στη θάλασσα της διασκέδασης… Κανένα σωστικό μέσο δεν υποκαθιστά την συνεχή επίβλεψη από τους γονείς.
· Παιδιά, σκυλιά, γατιά...
Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα;
Posted: 22 Jun 2009 05:23 AM PDT
Επιστημονικές έρευνες που τονίζουν τη σημαντικότητα του πατέρα, κάνουν λόγο για το πόσο θετικά επιδρά η παρουσία του ακόμη και στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών.
Σύμφωνα με τα πρότυπα της πατριαρχικής οικογένειας, ο πατέρας είναι αυτός που φροντίζει για την (οικονομική κυρίως) ασφάλεια της οικογένειας, ενώ η μητέρα είναι αυτή που ασχολείται πιο πολύ με τα παιδιά, είτε έχει να κάνει με την προσωπική τους φροντίδα, είτε για το διάβασμα.Ο πατέρας είναι το πρόσωπο της εξουσίας και της πειθαρχίας, και η μητέρα καλείται να τον «μαλακώσει» ή να τον επικαλεστεί όταν τα παιδιά για παράδειγμα δεν τρώνε το φαγητό τους ή δεν διαβάζουν.
Ωστόσο, αυτό το καθεστώς οφείλει να αλλάξει! Ακόμα και στα επαγγέλματα που έχουν ταυτιστεί με τη φροντίδα του παιδιού, δύσκολα συναντάται άντρας που έχει αναλάβει για παράδειγμα νηπιαγωγός ή βρεφονηπιοκόμος, ή ακόμη και δάσκαλος δημοτικού. Έτσι, η αγωγή στα πρώτα χρόνια ανάπτυξης (βιολογικής και κοινωνικής) είναι κατά βάση…γένους θηλυκού.
Αυτό το απλό παράδειγμα δείχνει ότι ίσως η κοινωνία δεν εμπιστεύεται τον άντρα για την ανατροφή του παιδιού, κάτι που φαίνεται και στις μέρες μας από το ποιος αποκτά την κηδεμονία των παιδιών μετά από διαζύγιο. Η μήπως αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένα στερεότυπο που έχουν δεχτεί και οι ίδοι οι πατεράδες;
Έρευνες τονίζουν τον πρωταρχικό ρόλο του πατέρα στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Σε ένα οικογενειακό σύστημα, ο πατέρας είναι αυτός που δίνει την «ταυτότητα» της οικογένειας. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, είναι επειδή το παιδί αναζητά στον πρόσωπο του πατέρα όχι μόνο τον προστάτη, αλλά και αυτόν που θα στηρίξει την οικογένεια, και θα την ενδυναμώσει με τη δίκαιη εξουσία του. Για να γίνει αυτό, ο πατέρας πρέπει να είναι ιδανικός, δηλαδή να συνδυάζει τη στοργή με την πειθαρχία, και να μην ανήκει σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες!
1. Ο απών πατέρας: ο πατέρας που έχει αφήσει το έργο της αγωγής του παιδιού αποκλειστικά στη μητέρα
2. Ο αυστηρός πατέρας: ο πατέρας που ζητά από τα παιδιά του να είναι πάντα πρώτα, και σπάνια επιβραβεύει.3. Ο αυταρχικός πατέρας: ο άκαμπτος πατέρας, που επιθυμεί να επιβάλλεται και δεν «ακούει» τις επιθυμίες των παιδιών του.
4. Ο εχθρικός πατέρας: ο πατέρας που εκφράζεται μόνο με ακραίους τρόπους, και συμπεριφέρεται απάνθρωπα.
5. Ο επιεικής πατέρας: ο πατέρας που φοβάται να επιβληθεί, και είναι ανίκανος να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά του.
Ο δημοκρατικός πατέρας: ο ιδανικός πατέρας. Είναι αυτός που σέβεται τα "θέλω" των παιδιών του, αλλά θέτει και όρια στην καθημερινότητά τους. Δεν γίνεται ποτέ αυταρχικός χωρίς αφορμή, και είναι πάντα διαθέσιμος για συζήτηση και επίλυση προβλημάτων.
Αναλύοντας τα είδη πατέρα, ας σκεφτούμε ότιο εχθρικός για παράδειγμα, είναι και εχθρικός σύζυγος, ο αυστηρός πατέρας είναι και αυστηρός σύζυγος, ο απών είναι και απών από τα συζυγικά του καθήκοντα. Με άλλα λόγια, οι πατεράδες που δεν τείνουν προς τη δημοκρατικότητα, μπορούν εύκολα να περιθωριοποιηθούν και να νιώσουν ότι μόνο με τον…δικό τους τρόπο (δηλαδή αυστηρό και απάνθρωπο) μπορούν να θεωρηθούν μέλη της οικογένειας.
Ο πατέρας στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικός. Πλέον οφείλει να στηρίζει τη σύζυγό του που είναι εργαζόμενη, αλλά και να συμμετέχει πιο πολύ στα «καθημερινά του παιδιού», που όμως είναι καθοριστικά για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Το παιδί έχει ανάγκη να βασίζεται σε κάποιον που θα τον/την επιβραβεύει ή θα τον τιμωρεί, για να αρχίσει έτσι οριοθετείται η προσωπικότητά του. Συχνά μάλιστα παρατηρείται σε έρευνες ότι οι ενήλικες που έχουν προβλήματα με πρόσωπα εξουσίας, έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλοντα όπου ο πατέρας άνηκε σε μία από τις 5 κατηγορίες που προαναφέραμε.
Ο ρόλος του πατέρα στην Ελλάδα είναι σε μεταβατική φάση, ή ακόμη να ακολουθήσουμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα;. Πλέον, ενώ στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει άδεια πατρότητας, στη χώρα μας αυτό ισχύει μόνο στον ιδιωτικό τομέα! (σήμερα λέχθηκε πως αυτό, κατά κάποιο τρόπο, θα διορθωθεί).Για παράδειγμα, στην Ελλάδα στο δημόσιο τομέα οι άνδρες δεν δικαιούνται μειωμένο ωράριο, όπως δεν δικαιούνται και οι γυναίκες, αν ο πατέρας βρίσκεται σε γονική άδεια. Στον ιδιωτικό τομέα, ο πατέρας δικαιούται μειωμένο ωράριο, αν η μητέρα δεν κάνει χρήση του. (πηγή: ΚΕΘΙ, Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας)
Για να μπορέσει ο πατέρας να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα τόσο συζυγικά όσο και γονεϊκά, η πολιτεία, η κοινωνία αλλά και η ίδια του η οικογένεια οφείλουν να τον εμπιστευτούν και να τον κάνουν ισότιμο σε ό,τι αφορά την ανατροφή των παιδιών. Διαφορετικά, τα σημερινά παιδιά, θα μεγαλώσουν και θα γίνουν απόντες πατέρες, ενώ οι γυναίκες θα αρκούνται σε ένα σύζυγο που είναι αυστηρός, απών και δεν θα εμπλέκεται όπως πρέπει στο μεγάλωμα των παιδιών και στο σχηματισμό μίας υγειούς και ευτυχισμένης οικογένειας.
Σχετικά Links
Fathers for Justice ( Πατεράδες Υπέρ της Δικαιοσύνης)Κέντρο Ερευνών για Θέματα ΙσότηταςΣύλλογος για την Αποκατάσταση της ΠατρότηταςE.Λ.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ !!!
** Κολυμπώντας στη θάλασσα της διασκέδασης… Κανένα σωστικό μέσο δεν υποκαθιστά την συνεχή επίβλεψη από τους γονείς.
Posted: 22 Jun 2009 04:00 AM PDT
Ασφάλεια για το κολύμπι
· Φροντίστε το παιδί να μην έχει φάει τουλάχιστον 2 ώρες πριν μπει στην πισίνα. Στην περίπτωση που το μωρό σας δείχνει να πεινάει πριν από το μάθημα, μην του δώσετε τίποτε περισσότερο από ένα μικρό μπισκότο ή ένα κομμάτι φρούτου, απλά για να «ξεχάσει» την πείνα του.
· Μην ξεχνάτε την ειδική αδιάβροχη πάνα.
· Φοράτε ειδικές για κολυμβητήριο σαγιονάρες που δεν γλιστρούν (μην επαναπαύεστε βέβαια). Ζητήστε βοήθεια από κάποιον εάν δείτε ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε ισορροπία μπαίνοντας στην πισίνα. Ας σας κρατήσει για λίγο το μωρό.
· Εάν ένα μωρό είναι αδιάθετο για οποιοδήποτε λόγο, δεν υπάρχει λόγος να πάτε στην πισίνα. Ένα μικρό κρύωμα μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια και να δημιουργήσει μια κακή ανάμνηση. Κρατήστε με το μωρό οπτική επαφή έτσι ώστε να νιώθει ασφάλεια. Εάν εσείς είστε χαλαροί, θα είναι και αυτό. Μιλήστε του απαλά, χαρίστε του χάδια.
· Ο εκπαιδευτής θα σας δείχνει ασκήσεις και εσείς θα πρέπει να τις επαναλαμβάνετε. Εάν το μωρό νιώθει άβολα και δυσανασχετεί, δεν χρειάζεται να επιμείνετε. Στην περίπτωση που υπάρχουν παιχνίδια τριγύρω, ίσως του αποσπούν την προσοχή. Χρησιμοποιήστε τα για να του κινήσετε το ενδιαφέρον μέσα στο νερό.
· Όσο το παιδί μεγαλώνει, θα χρησιμοποιεί και ενισχυτικά μέσα, όπως σανίδες, ζώνες πλευστότητας, στην αρχή με εσάς και όταν έρθει η ώρα (μετά τα 2 του χρόνια) χωρίς εσάς μέσα στο νερό.
· Αν έχετε πισίνα στο σπίτι σας φροντίστε να την περιφράξετε πλήρως. Τοποθετήστε πόρτα που κλείνει και ασφαλίζει αυτόματα. Όλες οι πόρτες και τα παράθυρα που οδηγούν στην πισίνα πρέπει να είναι ασφαλή και να εμποδίζουν την πρόσβαση των μικρών παιδιών στην πισίνα. Υπάρχουν συστήματα με τα οποία οι πόρτες έχουν ανιχνευτή κίνησης με συναγερμό που ειδοποιεί όταν κάποιος μπαίνει στον χώρο της πισίνας. Βέβαια προστατευτικά κάγκελα και οι “αποτελεσματικές” πόρτες είναι μέτρα πρόληψης, αλλά δεν μπορούν επ’ουδενί να υποκαταστήσουν την επίβλεψη.Προσέχετε να μην υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες κοντά στην περίφραξη της πισίνας γιατί μπορεί το παιδί να σκαρφαλώσει και να μπει σε αυτό το χώρο.
· Βγάλτε τα παιχνίδια από τον χώρο της πισίνας, γιατί ένα παιδί που παίζει με τα παιχνίδια μπορεί να πέσει στο νερό.
· Να έχετε ένα τηλέφωνο δίπλα στην πισίνα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να αφήσετε μόνο του το παιδί αν κάποιος σας καλέσει. Να έχετε δίπλα στο τηλέφωνο τα νούμερα ανάγκης.
· Φροντίστε να υπάρχει δίπλα στην πισίνα ο εξοπλισμός διάσωσης (σχοινί, κουλούρα κλπ).
Ασφάλεια για το κολύμπι στην θάλασσα
· Να παίζετε μαζί με το παιδί στα ρηχά, μέχρι να εξοικειωθεί στο νερό.
· Μην το αναγκάζετε να μπει στο νερό αν φοβάται.
· Να του επισημαίνετε συνεχώς τους πιθανούς κινδύνους.
· Χρησιμοποιήστε σωσίβιο ή άλλη συσκευή επίπλευσης αν το παιδί δεν ξέρει καλό κολύμπι.
· Κανένα σωστικό μέσο δεν υποκαθιστά την συνεχή επίβλεψη από τους γονείς.
Καλές βουτιές
paidorama
** Παιδιά, σκυλιά, γατιά...
Posted: 21 Jun 2009 09:27 PM PDT
Πολλοί λένε ότι το να έχεις ένα κατοικίδιο είναι σαν να φροντίζεις ένα παιδί. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που υπάρχουν και τα δύο στο ίδιο σπίτι;




Από τη Μελίνα Λεγάκη
~ «Ο σκύλος μάς γλείφει συνέχεια. Ακόμη και το παιδί, ιδίως στο πρόσωπο. Όσο κι αν τον αγαπάμε, δεν γίνεται να πάρουμε το ρίσκο. Το ζώο είναι κινητή εστία μικροβίων και πρέπει να φύγει από το σπίτι. Ασε που φοβάμαι ότι θα δαγκώσει το παιδί», λέει η Χριστίνα Κ. εξηγώντας γιατί ψάχνει καινούργιο σπίτι για τον σκύλο τους. Ωστόσο, η γνώμη του κτηνιάτρου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. «Η συνύπαρξη του παιδιού με ένα ζώο είναι εντελώς ακίνδυνη και ό,τι καλύτερο για τη διαπαιδαγώγησή του», μας λέει ο Γιάννης Πολυζώης. «Εκτός του ότι το παιδί απολαμβάνει τη γνήσια και χωρίς αντάλλαγμα αγάπη που προσφέρουν τα ζώα, ταυτόχρονα μαθαίνει να μοιράζεται και να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά με δυσκολία κοινωνικοποίησης έχουν βοηθηθεί από τα κατοικίδιά τους στο να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους». Επιπλέον, η ύπαρξη ενός ζώου στο σπίτι βοηθά το παιδί να μάθει να αντεπεξέρχεται σε υποχρεώσεις και ευθύνες -από το φαγητό μέχρι την καθημερινή του βόλτα. Τα ζώα, από την άλλη, μοιάζουν να προτιμούν την παρέα των παιδιών από αυτήν των «μεγάλων», τόσο λόγω μεγέθους και όγκου όσο και διότι έχουν την ίδια λαχτάρα για παιχνίδι.
Σχετικά με τις αρρώστιες και την πιθανή μετάδοσή τους στους ευαίσθητους παιδικούς οργανισμούς, ο κτηνίατρος είναι κατηγορηματικός:«Εφόσον γίνεται ορθή κτηνιατρική παρακολούθηση, ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών είναι σχεδόν μηδαμινός. Ακόμη και τα νεογέννητα, που είναι φύσει πιο ευπαθή, δεν κινδυνεύουν από τα εμβολιασμένα κατοικίδια».
Το μόνο που συνιστάται είναι τα βρέφη μέχρι τριών μηνών να μην κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τα κατοικίδια, καθώς ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί πιθανές αλλεργίες.
Τα ζώα πολλές φορές μάλιστα προστατεύουν τους ανθρώπους από ασθένειες, όπως το καλαζάρ. «Οι σκνίπες που ευθύνονται για το μοιραίο τσίμπημα, όταν στον ίδιο χώρο υπάρχει άνθρωπος και σκύλος, προτιμούν τον τελευταίο, προστατεύοντας έτσι τον πρώτο», εξηγεί ο κ. Πολυζώης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τις ζωόφιλες σκνίπες που, ναι μεν προτιμούν το αίμα του ζώου, αλλά ενδέχεται κατά λάθος να τσιμπήσουν και άνθρωπο.
Όσο για την ενδεχόμενη ζήλια του ζώου απέναντι σε ένα παιδί, και δη νεογέννητο, «το μόνο που χρειάζεται είναι οι πρώτες συστάσεις να γίνουν ελεγχόμενα (λουρί για τον σκύλο, αγκαλιά για τη γάτα) και τον πρώτο καιρό να υπάρχει μια διακριτική παρακολούθηση, όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο».Άλλωστε, ο καθένας ξέρει πόσο φιλικό ή μη είναι το ζώο του με τα παιδιά.
Ευχαριστούμε τον κτηνίατρο Γιάννη Πολυζώη για τη βοήθειά του.

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Στάμος - Χαμομηλάκι !!!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ !!! Ο λύκος στην κλίτσα του τσοπάνου ξύνεται ...!!!
ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ ΜΑΚ.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Η Παρασκευή, 19η Ιουνίου ε.ε., απετέλεσε την πρώτη ημέρα της ειρηνικής επισκέψεως του Μακ.Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμου στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Τον Μακ. κ. Ιερώνυμο και τους Σεβ.Μητροπολίτες Ιερισσού κ.Νικόδημο και Άρτης κ.Ιγνάτιο, υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρος Β΄ στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο, όπου εξέφρασε την μεγάλη Του χαρά για την επίσκεψη αυτή.
Ο Μακ.Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο ανεφέρθη στην ανακαίνιση του Πατριαρχικού Μεγάρου, τονίζοντας «συνεχίζω Μακαριώτατε το έργο του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου». Αμέσως μετά ξενάγησε τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του στους χώρους του Πατριαρχείου, ως και στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τον θαυμασμό και ενθουσιασμό του, για το σημαντικό αυτό ανακαινιστικό έργο που επιτελείται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Επίσης, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και συνοδεία Του επισκέφθησαν τον Ιερό Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, όπου την Κυριακή, 21 Ιουνίου, θα τελεσθή Πρωθιεραρχική Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας οι δύο Προκαθήμενοι ανεχώρησαν οδικώς για το Κάϊρο, όπου εκεί θα τους υποδεχθούν τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚ.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ
Στο Καϊρο αφίχθη το απόγευμα της 19ης Ιουνίου ε.ε. ο Μακ.Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καί η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ.
Τους δύο Προκαθημένους υπεδεχθήσαν στην Πατριαρχική Επιτροπεία ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Θεοφιλ. Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικόδημος και ο ιερός κλήρος της αιγυπτιακής πρωτεύουσας . Αμέσως μετέβησαν στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου, εντός της Πατριαρχικής Επιτροπείας, όπου εκεί ο Μακ.Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο μεταξύ άλλων τόνισε «Μακαριώτατε, ο Ναός αυτός έχει εκατοντάδες χρόνια ιστορίας. Απετέλεσε την έδρα σειράς Πατριαρχών σε χρόνους χαλεπούς, οι οποίοι έχουν ενταφιαστεί κιόλας εδώ». Και συνέχισε «Επίσης σ΄ αυτήν εδώ την Αγία Τράπεζα, χειροτονήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως».
Από την πλευρά του ο Μακ.κ. Ιερώνυμος επεσήμανε «Μας εξέπληξε Μακαριώτατε, τόσο εμένα όσο και τους Άγιους Αρχιερείς, η περιποίηση όλων αυτών των κειμηλίων, τα οποία μαρτυρούν την δόξα του παρελθόντος?Πιστεύω πως αυτό είναι ένα μήνυμα στην σύγχρονη εποχή μας, όπου επικρατεί ο ατομισμός και το προσωπικό συμφέρον, όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγωνίζονται» συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος. Ακόμη ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ανέφερε: «Μακαριώτατε, για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσουμε, μάλλον να μας επιτρέψετε να σας συγχαρούμε για όσα έχετε καταφέρει. Ταπεινά να ευχηθούμε ο Θεός να σας ενισχύει με πλούσιες ευλογίες, διότι δεν ξέρουμε τελικά πια θα είναι η τύχη και η πορεία αυτών των ανθρώπων. Αλλά όπως είπε και ο μακαριστός Πατριάρχης Παρθένιος , αυτό που περίπου ακούγεται έτσι απλά, ότι το μέλλον είναι στην Αφρική πλέον. Ευχόμαστε να δώσετε αυτή την μαρτυρία, όσο μπορείτε πιο ζωντανή».
Στην συνέχεια η ΑΘΜ συνοδεύσε τον Αρχιεπίσκοπο στην ανακαινισμένη οικία του Αγίου Νεκταρίου, όπου εκεί ο κ.Ιερώνυμος συγκινημένος είδε από κοντά πολλά προσωπικά αντικείμενα του Αγίου, ενώ στην αίθουσα του θρόνου αντηλλάγησαν τα καθιερωμένα δώρα σε ανάμνηση της επισκέψεως του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Καϊρο.
Την επομένη, 20η Ιουνίου ε.ε. οι Μακ. Πρωθιεράρχες επισκέφθησαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Καϊρου και την Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Καϊρου, όπου εκεί ο Αρχιεπίσκοπος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πανοσιολ.Ηγούμενο Αρχιμ. Νήφωνα και τα νέα παιδιά της Ελληνικής παροικίας τα οποία τον υποδέχθηκαν χτυπώντας ρυθμικά τα τύμπανα.
Εκεί ο κ. Ιερώνυμος κατευθύνθηκε στο Καθολικό του Αγίου Γεωργίου, και αφού προσκύνησε, ενημερώθηκε από τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα για την ιστορία της Μονής.
Στην συνέχεια, επισκέφθηκε τους τάφους των Πατριαρχών όπου ετέλεσε ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου Ζʼ.
Το μεσημέρι ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ.Ιψάννης Αλέξιος Ζέπος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Επίσης επίσημο δείπνο προς τιμήν της ΑΜ παρέθεσαν ο Εντιμ.Πρόεδρος κ.Χρήστος Καβαλής καί τά μέλη της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου.
Κατά την διάρκεια της επισκέψεως στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησαν θέματα που αφορούν την Εξωτερική Ιεραποστολή της Αφρικής.
Τόσο ο Μακ.Πατριάρχης όσο και ο Σεβ.Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, ευχαρίστησαν τον κ.Ιερώνυμο για την βοήθεια που παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην εξωτερική ιεραποστολή, για την οποία ο Μακ.Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο την ιεραποστολή της Αφρικής, η οποία κάνει σπουδαίο έργο στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε».
ΠΡΩΘΙΕΡΑΡΧΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Την Κυριακή, 21η Ιουνίου ε.ε., τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας το Πρωθιεραρχικό Συλλείτουργο από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β΄ και την ΑΜ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο Βʼ.
Στο Πρωθιεραρχικό Συλλείτουργο συμμετείχαν από την Εκκλησία της Ελλάδος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Άρτης κ.Ιγνάτιος και Ιερισσού κ.Νικόδημος και από την Αλεξανδρινή Εκκλησία οι Σεβ.Μητροπολίτες Γέρων Αξώμης κ.Πέτρος, Κένυας κ.Μακάριος, Πηλουσίου κ.Καλλίνικος και Ερμουπόλεως κ.Νικόλαος, ως και οι Θεοφιλ.Επίσκοποι Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ και Κανώπου κ.Σπυρίδων. Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Νιτρίας κ. Νικόδημος και Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος.
Τους εκκλησιαστικούςύμνους απέδωσαν ο Μουσικολ.Άρχων Πρωτοψάλτης του Θρόνου κ.Νικόλαος Κάτσικας και η αραβορθόδοξη χορωδία Καΐρου.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας η ΑΘΜ προσεφώνησε τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο λεγοντας μεταξύ άλλων: « Λίγες ημέρες έχουν περάσει από την μεγάλην και γενέθλιον ημέραν της Εκκλησίας μας την Πεντηκοστήν. Αισθανόμεθα έντονη την ζωντανήν και δροσιστικήν αύραν του Παναγίου Πνεύματος ως μίαν διαρκήν και ανακαινιστικήν παρουσίαν. Είναι η μόνιμος πλέον δια την βιοτήν της Ορθοδόξου Εκκλησίας «Παρουσία» Εκείνου, ο Οποίος υπεσχέθη ότι θα επιστρέψει και θα μείνει κοντά μας, και θα καθοδηγεί μέσα εις τον χρόνον την πορείαν της Εκκλησίας, του ανθρώπου και του κόσμου ! Πόσο ευτυχείς και προνομιούχοι θα πρέπει να αισθανόμεθα μʼ αυτήν την συγκλονιστικήν παρουσίαν του Κυρίου ανάμεσά μας. «ου γαρ εισιν δυο η τρεις συνηγμενοι εις το εμον ονομα εκει ειμι εν μεσω αυτων» (Ματθ. 18, 20)?.Αυτή η επίσημος και ειρηνική (κατά την επικρατούσαν τάξιν και παράδοσιν) επίσκεψις της Μακαριότητός σας ως του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Πρώτου τη τάξει και Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας αυτής, δίδει το στίγμα και την προοπτικήν της συνεχίσεως των αρίστων αδελφικών σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών μας και υπογραμμίζει συγχρόνως την μελλοντικήν συμπόρευσιν και αγαστήν συνεργασίαν ημών, εις θέματα ζωτικά, πανορθόδοξα, διαχριστιανικά κ.α.
Το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας εγκαυχάται εν Κυρίω δια την δισχιλιετή παρουσίαν του. Άλλοτε ημέρες δόξης και μεγαλείων, άλλοτε πάλι επέτρεπε η πρόνοια του Θεού να υποστεί δοκιμασίες και ποικίλες ταλαιπωρίες. Αλλʼόμως έως σήμερα όλοι εμείς οι ταπεινοί διάκονοι του Παλαιφάτου Αλεξανδρινού Θρόνου του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, διατηρούμε αναμμένο το κανδήλι της πίστεως και της ζωής του, πορευόμενοι εν μέσω αντιξοοτήτων και αντικειμε- νικών δυσκολιών τις οποίες ενίοτε παραχωρεί ο Θεός».
Και συνέχισε «Η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, Μακαριώτατε, είναι η παρηγορία των Ελλήνων, που με μια κρυφήν ελπίδαν έφυγαν από την Πατρίδαν δια να εύρουν μίαν καλυτέραν τύχην τύχην. Οι καθημερινές μέριμνες της βιοπάλης, δεν επιτρέπουν πολλές φορές να ευρίσκωνται συγγενείς και φίλοι μαζί, αλλά όλοι συναντώνται εις τον ευλογημένον χώρον της Εκκλησίας και χαίρονται και αναζωπυρώνουν την αγάπην και την φιλίαν των. Και η Ορθόδοξος Εκκλησία εις την Αφρικήν με προσοχήν, με επίγνωσιν της αποστολής της και πολλήν αγάπην, με ευσυνειδησίαν, προσέχει το Ποίμνιόν της, διότι όλοι είναι μέλη του Σώματος του Χριστού, μέλη τίμια και ηγιασμένα».
«Θεωρούμε επιτακτικό χρέος και ανάγκην εσωτερικήν να καταθέσωμε την μαρτυρίαν μας αυτήν δια την πολυσήμαντον βοήθειαν, υλικήν και ηθικήν της αδελφής Εκκλησίας της Ελλάδος δια των τιμίων προσευχών και της συγκαταθέσεώς σας Μακαριώτατε, αλλά και να εκφράσωμε την ευγνωμο- σύνην, την ευχαριστίαν και την αληθινήν ευαρέσκειαν του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας, δια τα όσα η Ελλαδική Εκκλησία ευγενώς, γενναιοφρόνως και φιλαδέλφως μας παρέχει.
Είμεθα πεπεισμένοι ότι διʼ όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέραμε Μακαριώτατε, η σπουδαία διʼ ημάς και την Αλεξανδρινήν Εκκλησίαν βοήθειά σας εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα συνεχισθεί προς δόξαν και μόνον του Ονόματος του αγίου Θεού και του ιερού της Ιεραποστολής έργου, το οποίον Εκείνος καθοδηγεί και ευλογεί με την πλουσίαν χάριν Του!
Η συνείδησις των μεγάλων ποιμαντικών υποχρεώσεων του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου μας υπαγορεύει να προστατεύει τα λογικά πρόβατα του Αρχιποίμενος Ιησού που ευρίσκονται διασκορπισμένα εις την ηλιόφωτον Αφρικήν και που προς χάριν αυτών έχυσε το πανάγιο αίμα Του»
Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αντιφώνηση του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κύριο και πρωταρχικό γνώρισμα ενότητος είναι η κοινή μας πίστη, η πίστη των Αγίων Αποστόλων και των Πατέρων της Εκκλησίας, ο ακρογωνιαίος λίθος που είναι ο Ιησούς Χριστός, το σώμα και το αίμα του οποίου έλαβαμε στο ευλαβικό αυτό συλλείτουργο και αποτελεί το θεμέλιο αλλά και την εγγύηση της διαχρονικής πορείας της Εκκλησίας μέσα στην ανθρώπινη και ιστορική έκφραση της. Συγκλονιστική και συνάμα ουσιαστική προβολή της κοινής μας εκκλησιολογικής παράδοσης είναι η μεταφορά της μυστηριακής αυτής ατμόσφαιρας στην καθημερινότητα εκάστου χριστιανού ανεξαρτήρως χρώματος, γλώσσας και πολιτισμού, είναι η λεγόμενη Λειτουργία μετά την Θεία Λειτουργία, η οντολογική δηλαδ΄γ έκφραση του μηνύματος του Λόγου του Θεού και η πραγμάτωση του σε έργα και πράξεις, σε ορατα σημεία της χάριτος του Σωτήρος Χριστού προς τους ανθρώπους.
Με γνώμονα αυτές τις αρχές, αιώνες τώρα πορεύεται η Αφρικανική Εκκλησία, το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, αποδεικνύοντας μ΄ένα τρόπο τη συνάντηση αυτή του Θεού και ανθρώπου, μέσα από την ιεραποστολική πορεία που χαρακτηρίζει κάθε κληρικό της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σε κάθε γωνία της προκλητικής και δυναμικής Αφρικανικής Ηπείρου».
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Ξενίζει πολλούς Μακαριώτατε, το ποσοστό μείωσης των Χριστιανών στη Δύση και στις αναπτυγμένες βόρειες χώρες, ενώ αντιθέτως προξενεί θαυμασμό η αυξανόμενη διάδοση του Λόγου του Θεού στο φτωχό Νότο, στις λεγόμενες τρίτες χώρες που αναδεικνύονται σε περιβάλλον τεραστίων προκλήσεων για τον επαναπροσδιορισμό του Ιεραποστολικού μηνύματος».
Κατακλείων ο κ.Ιερώνυμος σημείωσε «Ας παρακαλέσουμε άπαντες τον σαρκωμένο αυτόν Λόγο του Ιησού Χριστού να ενισχύει και να καθοδηγεί το μεγάλο όραμα που σας χαρακτηρίζει, Μακαριώτατε Άγιε αδελφέ, για την Αφρικανική γη, το όραμα για την ορθή διάδοση του Ευαγγελικού Λόγου, για την γνήσια μαρτυρία της εφαρμογής της Χριστιανικής πίστης στο πρόσωπο κάθε συνανθρώπου μας, σ΄ ένα όραμα που μετέχουμε εγκάρδια τόσο προσωπικώς, όσο και τα μέλη της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, που θεία χάριτι βρεθήκαμε τις ημέρες αυτές στην Αλεξανδρινή σας εκκλησιαστική οικογένεια».
Επακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών αρχιερατικών εγκολπίων και σταυρών μεταξύ των δύο Προκαθημένων, ως και προσφορά εγκολπίων προς τους παρισταμένους Αρχιερείς. Επίσης ο Πατριάρχης προσέφερε το έμβλημα του Αποστολικού Θρόνου προς τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο, ενώ εκείνος προσέφερε πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη στον περίβλεπτο Καθεδρικό Ναό και επιστήθιο σταυρό στον Προϊστάμενο αυτού Αρχιμ.κ.Παντελεήμονα Αράθυμο.
Στην συνέχεια στην Αίθουσα του Θρόνου του παρακειμένου Πατριαρχικού Μεγάρου η ΑΘΜ ετίμησε τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Ο Πατριάρχης κατά την περικόσμηση προσεφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο ως εξής:
«Μακαριώτατε, οι προκάτοχοι μου Μελέτιος Πηγάς και Κύριλλος Λούκαρης εθέσπισαν τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις τις οποίες αναβίωσε ο μακαριστός Πατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης? Δεχθείτε την ανώτατη τιμητική διάκριση ως ορατή ευλογία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ιδρυτού και προστάτου του Πατριαρχείου μας, και πάντοτε να προσεύχεστε για το Πατριαρχείο μας και το ιερό έργο της Ιεραποστολής. Δεχθείτε επίσης την τιμητική αυτή διάκριση ως ευλογία για την Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδος, και της μητέρας Πατρίδας».
Από την πλευρά του ο Μακ.κ.Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τα τάλαντα των προκατόχων του Πατριαρχών, οι οποίοι με τα χαρίσματα τους υπηρέτησαν και προσέφεραν πολλά στον Πατριαρχικό Θρόνο.
Να αναφερθεί πως η ΑΘΜ ετίμησε αναλόγως και τα Μέλη της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.
Ο Πατριάρχης ετίμησε ακόμη τον παριστάμενο Εξοχ. Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Θεόδωρο Κασσίμη με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικα, για την προσφορά του στην Αλεξανδρινή Εκκλησία, ζητώντας του να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων προς τον Εξοχ. Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, για την στήριξη της ελληνικής κυβερνήσεως.
Τέλος, προσέφερε αναμνηστικό τιμητικό δώρο και στον Διευθύνοντα του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Ρομφαία» κ.Αιμίλιο Πολυγένη.
Ακολούθως ο Σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Μακ.Αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου στην Μεγάλη Πατριαρχική Τράπεζα.
Τις εκδηλώσεις ετίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχ.Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Θεόδωρος Κασσίμης, Εξοχ.Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας κ.Άμπντελ Λαμπίμπ ,στο πρόσωπο του οποίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον Εξοχ.Πρόεδρο της Αιγύπτου κ.Χόσνι Μουμπάρακ για την συναρωγή και προστασία που παρέχει στο Πρεσβυγενές Πατριαρχείο, οι Εξοχ. Πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου στην Αίγυπτο κ.Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος και κ.Κωνσταντίνος Λεοντίου αντιστοίχως, ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Γεώργιος Διακοφωτάκης, ο Εντιμ.Πρόξενος της Ρωσίας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Στέφανος Ταμβάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ.Ιωάννης Σιόκας, εκπρόσωποι παροικιακών φορέων και σύσσωμη η ελληνική ομογένεια, ως και η αραβορθόδοξη κοινότητα, που επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Μακ.κ.Ιερώνυμο.
Τέλος, το βράδυ της ιδίας ημέρας, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών υποδέχθη επισήμως η ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας, με δεξίωση που προσέφερε η Ελληνική Κοινότητα της Μεγάλης Πόλεως.
Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο Maiandros σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάχτε την βάση του μπουκαλιού. δειτε εδω http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_kunena&Itemid=2&func=view&catid=104&id=12920#12920- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/Maiandros/ .-
**Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο imolaos σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ευχαριστώ τα μπανια δεν μας κάνουν να μην εχουμε επαφή.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/imolaos/ .-

** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο takis012 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - καλε μου φιλε πιστευω οτι για την δουλεια σου αξιζεις βραβειο. : http://videakiatl.blogspo/

ελα να το παραλαβειςκαλημερα- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/takis012/ .-
** βραβειοδρομια .-

Μαρινακι παλι τα καταφερες,να με κανεις να χαρω,για την επιλογη σου να βραβευσεις τα videakia,σαν ενα απο τα ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ Blog`s...Σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!!To βραβειο το αφιερωνω στο youtube που μου σταθηκε κτλ,κτλMε την σειρα μου θα βραβευσω 15 ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ blog`s ,αν και πιστευω οτι ολα τα blog`sαξιζουν το βραβειο.1. Εφη πολυ καλη δουλεια : http://tadeefi.wordpress.com/2. Γιατρε μου φιλικοτατα : http://snsarfara.blogspot.com/2009/06/blog-post_17.html?zx=b9ce1c62dacde7df3.Κyri@kos εισαι φιλος απο παλια : http://tomalitisgrias.blogspot.com/4.στη Λυδια και τους γονεις της : http://lydia-tigria.blogspot.com/5.εγω φταιω που το αξιζεις; http://anemodura.blogspot.com/6.απο τα παιδια μου: http://hamomilaki.blogspot.com/ .-χρωσταω εννια …
***Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - η GEFI63 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλημέρα και να είσαι καλά. Πολύ ωραία η δουλειά σου!!!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/GEFI63/ .-

** Την «καλημέρα» μου!Σχετικά με την προκλητική αρνηση των υπευθύνων του Βρετανικού Μουσείου,που είπαν ότι «τα Μάρμαρα δεν θα γυρίσουν ποτέ»,τους παραπέμπω στο άρθρο μου στο blog(που ταιριάζει «γάντι» σε κάθε παρόμοια περίσταση)με τον τίτλο «Η αγγλική βαρβαρότητα στα Επτάνησα κατά το φθινόπωρο του 1821».Έτσι,για να ξέρουν ότι για όσα λένε θα υπάρχει απάντηση. - από dioskouros

&* ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΕΦΗ Γ….:
** ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ! Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ , ΠΑΝΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ! ** ΟΙ ΦΙΛΟΙ , κατατάσονται σε τρείς κατηγορίες : τους περιστασιακούς(ή περαστικούς), τους στενούς (ή ελάχιστα χάνονται ), και τους κολλητούς (ή αχώριστους).- * Οι περιστασιακοί φίλοι είναι οι πιο συχνοί , (στο επαγγελματικό περιβάλλον, στο συμφέρον, στη δημιουργεία προσωπική του αποδοχής κ.α.).- Η φιλία τους δεν είναι δεσμευτική , μ΄αυτούς πάμε βόλτα , κουτσομπολεύουμε , μοιραζόμαστε την αγάπη για το ποδόσφαιρο και για άλλες προσωπικές επιθυμίες , χωρίς αποκάλυψη προσωπικών μιυστικών , κ. α. - * Οι στενοί φίλοι , μοιραζόμαστε μαζί τους τις σκέψεις μας , τα συναισθήματά μας και αισθήματά μας , την παρηγοριά μας (χαρα , λύπη, προβληματισμοί , εντάσεις , έχθρες κ.α ).- Αυτή η φιλία , στηρίζεται στην εντιμότητα , στην ειληκρίνεια , στην αλήθεια , στην αγάπη , στην κατανόηση , στην τιμιότητα και ίσως στην ανθρωπιά .- * Οι κολλητοί φίλοι , είναι οι πιο στενοί από τους στενούς μας φίλους . Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη , δυνατό συναισθηματικό δέσιμο , εντιμότητα , εμπιστοσύνη , αλληλεγγύη , ανθρωπιά , με το σύνολο των καλών ανθρώπινων ιδανικών .- Στάμος Φιλικότατα !!ΣΑΣ ΘΕΩΡΩ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ ! * Ο αλήθινός φίλος ποτέ δεν μαχαιρώνει πισώπλατα , πάντα μαχαιρώνει από μπροστά , στο στήθος .- Σταμάτης Ένας αληθινός σου φίλος ! http://snsarfara.blogspot.com/ , από stamos1 στις 15:44, 23 Ιουνίου 2009 .-

&* ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΑΚΗ….!! :
Καλέ μου φίλε , καλησπέρα ! Σε ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σου ! Στη δουλειά μου δεν λέω ποτέ ΟΧΙ , διότι δεν έχω τελαιώσει με τα ΝΑΙ ! Η απλότητα στη ζωή μας είναι η ουσία της αληθινής Ζωής ! Όποιος δίνει γεμίζει πάντα την καρδούλα του ! Αυτό προσπαθώ παντού και πάντα κάνω ! Πιστεύω ότι τα βραβεία ανοίκουν σε όλους μας ! Τέλος καλέ μου φίλε , ευχόμενος όλες οι προσδοκίες σου να πραγματοποιηθούν , θα κλείσω , με τούτο : **Οι προσωπικές σχέσεις , ουσιαστικά περνάνε μέσα από τρείς -πέντε5 , φάσεις : τη γνωριμία, τον πειραματισμό , -ενδυνάμωση, και την αφομοίωση, - ένωση .- Ο Αριστοτέλης έλεγε: Οι φίλοι είναι πηγή ζωής , αλλά και διέξοδος καταφύγιο σε μια δύσκολη στιγμή .- ** - Η φιλία δεν πρέπει να διαρκεί όσο το συμφέρον , διότι τότε δεν λέγεται φιλία , αλλά ίσως σκυλία .-& Να προσέχουμε , διότι το σάπιο λεμόνι σέπει και το γερό . Κι ΄όταν προσέχουμε , πάντα και θα έχουμε .- Όταν τους φίλους τους διαλέγουμε , ποτέ μας και δεν θα τους πεδεύουμε .- Δείξε μου το φίλο σου για να σου πω πιο,(τι) είσαι . Ο αλήθινός φίλος ποτέ δεν μαχαιρώνει πισώπλατα , πάντα μαχαιρώνει από μπροστά , στο στήθος .- Σταμάτης .. Ευχαριστώ και πάλι που με ανέχτηκες , ....Φιλικότατα ! http://snsarfara.blogspot.com/2009/06/blog-post_1498.html , ΤΟ ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ .!! … από stamos1 στις 15:29, 23 Ιουνίου 2009

AYTO TO BRABEIO ANOIKEI SE OLOUS TOUS BLOGGERS !!

&&& Αξιότιμε Κύριε Σκούλικα Σταμάτη,

Η εταιρία agp surgical + medical δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας, ιατρικών και οδοντιατρικών προϊόντων. Ειδικότερα, εμπορεύεται χειρουργικά και οδοντιατρικά εργαλεία , μονάδες χειρουργείου, αναλώσιμα υλικά και εργονομικά συστήματα καθισμάτων εργασίας.
Γνώμονας της είναι η ποιότητα, η πληρότητα των προϊόντων που προσφέρει, η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών και η επένδυση σε νέες τεχνολογίες για την βελτίωση του τρόπου εκτέλεσης εργασιών και την δημιουργία ενός ασφαλούς για εργασία περιβάλλοντος.
Ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο στα συστήματα καθισμάτων Salli ,φιλοδοξεί να αλλάξει τη συνήθης λανθασμένη καθιστική θέση του Έλληνα , κυρίως στους εργασιακούς χώρους.
Για να ενημερωθείτε περισσότερο για εμάς και τα προϊόντα μας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας μας http://www.agp-sm.gr/
Με εκτίμηση,
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
agp surgical + medical
agp surgical + medical
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΔημητρίου Γληνού 23
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣΤηλ. Επικοινωνίας: 2810 319870
Fax: 2810 318973Web Site: http://www.agp-sm.gr/
E-mail: info@agp-sm.gr

23-06-2009 Τρίτη > :

&* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντήθηκαν το απόγευμα της 23ης Ιουνίου ε.ε. στο Κάιρο ο Εξοχ. Πρόεδρος της Ρωσίας κ.Ντμίτρι Μεντβέντεφ με την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β΄.
Ο Σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου υπεδέχθη τον Ρώσο Πρόεδρο στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Ρώσου ηγέτη στην Αίγυπτο.
Απευθυνόμενος στην ελληνική και την ρωσική, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον υψηλό επισκέπτη για την ιστορία και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην αφρικανική απεραντοσύνη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο, αλλά και την υποστήριξη που απολαμβάνει το παλαίφατο Πατριαρχείο από την Νειλοχώρα και τον Εξοχ.Πρόεδρο κ. Χόσνι Μουμπάρακ.
Από την πλευρά του, ο κ. Μεντβέντεφ τόνισε προς την ΑΘΜ ότι «η Ρωσία στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας», μην παραλείποντας να εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι και η Αίγυπτος έρχεται συναρωγός στην δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική.
Ακόμη, ο Εξοχ. κ.Μεντβέντεφ απηύθυνε πρόσκληση στον μακ.Πατριάρχη να επισκεφθή επίσημα το Κρεμλίνο.
Λίγο πριν αρχίσει η περιήγηση στους χώρους της ελληνορθοδόξου Μονής ο Μακαριώτατος απένειμε στον Ρώσο Πρόεδρο τον Μεγαλόσταυρο μετʼ Αστέρος του Αποστόλου Μάρκου, ενώ, ο κ.Μεντβέντεβ προσέφερε στον Μακ. κ.Θεόδωρο μία πολύτιμη εικόνα του Αγίου Σεργίου Ραντονέζ, του προστάτης της ρωσικής γης.
Ο Εξοχ.Πρόεδρος επισκέφθηκε τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προσεκύνησε την εικόνα και τα άγια λείψανα, περπάτησε μέσα στο ελληνικό κοιμητήριο, φτάνοντας στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου, όπου σύμφωνα με την παράδοση η Αγία Οικογένεια διέμεινε κατά την παραμονή της στην Αίγυπτο, διωκόμενη από τον αιμοσταγή Ηρώδη.
Στην συνάντηση του Μακ.Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Ρώσο Πρόεδρο παρευρέθησαν ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ρωσίας κ. Ιγκόρ Μπογκντάνωφ, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, ο Πανοσιολ.Έξαρχος της Ρωσικής Εκκλησίας στο Κάιρο Αρχιμ.κ.Λεωνίδας Γκορμπατσώφ και ο Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Νήφων Τσαβαρής, Ηγούμενος της περιωνύμου Μονής του Αγίου Γεωργίου. Ν.Κάτσικας.-

** ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΧΑΜΟΜΙΛΑΚΙ …ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ :: To χαμομηλάκι ,....
17 Οκτώβριος, 2008 17:36 , ...... hamomilaki@gmail.com
Καθηγητής είπε...
Αγαπητό χαμομηλάκι για μένα η πιό όμορφη συγκλονιστική στιγμή της ζωής μου ήταν με έναν μαθητή μου. Του ζήτησα λοιπόν και μου έδωσε την άδεια να δημοσιεύσω σε εσάς μια παλαιότερη επιστολή του πού απευθυνόταν προσωπικά σε μένα και που την κρατώ με τρυφερότητα και ευθύνη στην συλλογή μου.Τα σχόλια δικά σας. Μ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;Σεβαστέ μου κ καθηγητά πιστεύω να συμφωνούμε όλοι πως εμείς οι άνθρωποι έχουμε μια ενστικτώδη ανάγκη να ζούμε μέσα στην αγάπη .Να έχουμε γύρο μας ανθρώπους που τους αποκαλούμε γονείς εκπαιδευτικούς φίλους και που είναι αυθεντικοί στο χρόνο. Πληγώνουμε ο ένας τον άλλον μοιραζόμαστε προσωπικές σκέψεις λέμε αστεία κλαίμε γελάμε ζητάμε συγνώμη, κάνουμε σχέδια όνειρα και ο καθένας από εμάς αντικαθρεφτίζει τη μοναδικότητα του άλλου. Γ αυτή την αγάπη θα σας μιλήσω.Και ποιος ξέρειΊσως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδαΊσως εκεί να αρχίζει Η ανθρώπινη ιστορία, που λέμε, (κι η ομορφιά του ανθρώπου….) Αναφέρει ο Γ. ΡΙΤΣΟΣΠρόσφατα επένδυσα την αγάπη μου,την φιλία και τον σεβασμό μου σε σας κ καθηγητά μου.Γιατί στην ποιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου που έχασα έναν εκλεκτό μου άνθρωπο,εσείς στην διάρκεια αυτή με βοηθήσατε να δω τον εαυτό μου χωρίς αυτόν.Αλλά και να αποκτήσω δύναμη.Με βοηθήσατε με τα προτερήματα σας,την πατρική αγάπη και τις άμεσες εμπειρίες σας να βρίσκω εναλλακτικές λύσεις.Με ενθαρρύνατε όχι μόνο στις αποτυχίες μου αλλά μου μεταβιβάσατε γνώσεις αφιλοκερδώς και μια ανθρώπινη τρυφερότητα που με ωθούσε να γίνω κάτι καλύτερο από αυτό που είμαι.Με λίγα λόγια στο πρόσωπο σας έβλεπα έναν αυθεντικό άνθρωπο που ξεχείλιζε από αγάπη για την ζωή τη ζεστασιά το γέλιο την αλληλοβοήθεια. [Ξέρετε σήμερα τα παιδιά δεν είναι τόσο χαζά όσο νομίζετε εσείς οι μεγάλοι.Είναι πολύ πιο έξυπνα από τη δική σας γενιά.Έχουν ενημέρωση από την οικογένεια και από τα ΜΜΕ. Ανταλλάσουν απόψεις.Παραδείγματος χάρη ένα παιδί διαισθάνεται στον χώρο που ζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας, αν ο εκπαιδευτικός είναι αξιαγάπητος αν είναι αυθόρμητος ευχάριστος,η είναι καχύποπτος νοθευμένος και σφραγισμένος μόνο στο σύστημα το εκπαιδευτικό.Και κατά ένα περίεργο τρόπο ενώ τα νιώθουμε δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε γιατί ακολουθούν κατά γράμμα το σάπιο σύστημα της εκπαίδευσης.Δεν μπορώ να δώσω έναν ορισμό στην αγάπη.Οι άνθρωποι που σημαίνουν κάτι δεν βαθμολογούνται με άριστα.Δεν είναι βραβευμένοι δεν είναι πλούσιοι πολιτικοί ούτε διάσημοι.Είναι εκείνοι που θέλω να είμαι κοντά τους για πάντα.Είναι εκείνοι που θα θυμάμαι για πάντα. Είναι εκείνοι που αγαπούν συχνά και μισούν σπάνια. Έχω ζήσει και ζω μέσα στην αγάπη, στη σχέση στοργής και σεβασμού. Μια τέτοια αγάπη ανιδιοτελή απεριόριστη έχω από την οικογένεια μου.Μια άλλη αγάπη έχω από τους φίλους μου.Είναι κάτι που το μοιραζόμαστε χωρίς να το χάνουμε.Είναι η αγάπη που χτίζετε μέσα στο χρόνο και στις πράξεις Αν έχεις αγάπη την προσφέρεις.Αν δεν έχεις δεν προσφέρεις.Κ καθηγητά μαζί σας η διδασκαλία είναι μια μορφή επικοινωνίας με κατανόηση και χαμόγελο.Δεν απορρίπτετε ούτε καταδικάζετε τις όποιες έκτροπες συμπεριφορές των μαθητών και προσπαθείτε να τις κατανοήσετε και να τις ερμηνεύσετε.Η γνώση που προσφέρεται στην τάξη αν και πολύ νεότερος από τους υπόλοιπους συναδέλφους σας προσλαμβάνεται ευχάριστα.Στην τάξη ακούγεται η φωνή όλων των μαθητών και αυτό δείχνει ότι δεν πάσχετε από έλλειψη δημοκρατίας. Και ο διδακτικός τρόπος γίνεται κατανοητός γιατί ζωντανεύει και με τον λόγο του μαθητή.Σκύβετε συχνά για να αφουγκραστείτε τα προσωπικά προβλήματα των μαθητών.Η καρδιά σας απλώνει μαζί με τη γνώση και μας σκεπάζει σε όλη την τάξη.Μας βλέπεις πάνω από όλα ανθρώπους. Ωστόσο στο αυταρχικό σχολείο όπου διδάσκετε πολλοί συνάδελφοι σας ενοχλούνται γιατί ξεφύγατε από το βάρβαρο και γερασμένο σύστημα. Φάνηκε ενδεχομένως και κάποια συνεργατική σύγκρουση.Ακούστηκε για βασικούς κανόνες με περιορισμούς.Σας συνέστησαν να μην είστε ο εαυτό σας, ούτε και τόσο αφελής για να αποφύγετε προφανώς κάποια δυσάρεστη αντιμέτωπη. Αρχίζουν να φαντάζονται διάφορα σενάρια του παραλόγου και νομίζουν ότι το κακό παραμονεύει στη γωνία.Αυτοί είναι οι άνθρωποι οι απαισιόδοξοι και καχύποπτοι. Μετά από αυτό σημειώθηκε φανερή αλλαγή στην ατμόσφαιρα.Εγώ αισθάνομαι την καχυποψία γύρω μου και την σταδιακή απομάκρυνση σας και στα αλήθεια δεν ξέρω τι να πω.Αισθάνομαι όταν σας πλησιάζω στο προαύλιο για να συμμετάσχετε σε κάποιο παιχνίδι η διάλογο να απομακρύνεστε με δεξιοτεχνία και ευγενικά σε τόνο.Συγνώμη ξέχασα να κάνω ένα προσωπικό τηλεφώνημα κλπ. Ωστόσο εγώ συνειδητοποιώ το χειρισμός σας.Αλλά και ότι προσπαθείτε να τσαλακώσετε τα συναισθήματα σας να θάψετε μέσα σας την αφθονία ζωής. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και σας ρώτησα. Γιατί κ καθηγητά όταν σας πλησιάζω κάνετε σαν να με φοβάστε;Σαν να έχω χολέρα; Που έκανα λάθος κύριε;Ακολούθησε μια παρατεταμένη στιγμή σιωπής. Τελικά βρήκατε την αυτοκυριαχεία σας. Λοιπόν μου είπατε κομπιάζοντας δεν είμαι σίγουρος αν κάνω σωστά που θα σου μιλήσω αλλά για να μην πάει αλλού το μυαλό σου θα σου πω τούτο. Πράγματι έχω αλλάξει συμπεριφορά απέναντι σου όπως και στα αλλά παιδιά αλλά δεν ευθύνεστε εσείς γι’ αυτό. Αλλά ποιος; ρώτησα σαστισμένος.Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος παιδί μου. Κάρφωσα το βλέμμα μου στο δικό σας για αρκετή ώρα προσπαθώντας να καταλάβω. Το αμέσως επόμενο λεπτό λύθηκε κάθε απορία μου. Κινδυνεύει η εικόνα μου η αξιοπρέπεια μου, ακόμα και η δουλειά μου αν δεν ακολουθήσω κάποιες αρχές του σχολείο. Μου εξομολογηθήκατε με σκυφτό το κεφάλι. (Λίγο ακόμα να το σκύβατε κ καθηγητά και θα χωνότανε στη γη). Όπως ; Σας ρώτησα. Όπως μου είπατε δεν πρέπει να είμαι φιλικός και εκδηλωτικός μαζί σας γιατί δημιουργεί σύγχυση.Εκεί ήταν που τα έχασα. Σας κοιτάζω με απορία και στεναχώρια. Εγώ που ανατράφηκα με αγκαλιάσματα με αγάπη μου φαίνεται λυπηρό και αινιγματικό το γεγονός να προσέχω την ανθρώπινη επαφή με τον καθηγητή μου τον συμμαθητή μου τον φίλο μου σε σημείο που δεν παραβιάζετε η ατομικότητα και η αξιοπρέπεια μου. Και σας ρωτώ. Δεν είναι ποιο περίεργο να κρύβουμε τα συναισθήματα μας; Να τα δείχνουμε μόνο σε ένα λυπηρό γεγονός; Όπως θάνατο; Καταστροφές και όχι στη ζωή στη χαρά στα παιδιά στα ζώα στη φύση; Δεν είναι περίεργο να ζούμε σε μια κοινωνία αμυντική; Δεν είναι περίεργο να πιστεύουν οι άνθρωποι πως τίποτα δεν είναι τσάμπα, πως δίνουμε για να πάρουμε; Δεν είναι περίεργο να υπάρχουν σχολεία αυταρχικά βάρβαρα γερασμένα; Ένα σχολείο που δεν υποβάλει τη γνώση αλλά την επιβάλει; Ένα σχολείο με ταπεινωμένους φτωχούς ανασφαλείς καθηγητές που βλέπουν το ύψιστο λειτούργημα σαν υπαλληλίκι , που λειτουργούν σαν αναγνώστες και όχι σαν εκπαιδευτικοί με φλόγα για γνώση; Με ανθρώπους ανώριμους να ξεχωρίζουν την αληθινή αγάπη αλλά ώριμους να νιώθουν το κακό, γιατί αυτό τους είναι ποιο οικείο; Δεν σας κούρασαν τόσα στωικά πρόσωπα γύρο σας;Εμένα κ καθηγητά μου προκαλεί πλήξη να συσχετίζομε με αδέξιους πονηρούς ανθρώπους συγχυσμένους απελπισμένους. Είναι μια επιδημία που εξαπλώνεται. Ποτέ οι συνέπειες των πράξεων του ανθρώπου δεν έκρυβαν τόσα ψυχικά τραυματισμένα και μόνα παιδιά. Πιο βίαιους πιο πορωμένους πιο αντικοινωνικούς . Κάποιοι θα πουν πως φταίει η αύξηση βίας έναντι των συνανθρώπων, η «τεχνολογία». Σίγουρα κάτι έχει προκαλέσει αυτήν την αδιαφορία, την ανία, την απομόνωση, και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη ζωή οι περισσότεροι άνθρωποι. Αλλά ότι και να έχει προκαλέσει αυτήν την αλλαγή, πιστεύω πως ο κόσμος μας χρειάζεται πρόθυμους να μείνουν αληθινά άνθρωποι. Με κοινωνικές αξίες που αντιστέκονται αγωνίζονται να κάνουν τη ζωή μας απλή άνετη ευχάριστη. Ανθρώπους που ασπάζονται τη φιλανθρωπία ,την αγάπη. Πιστεύω ακόμα πως δεν πρέπει να επιτρέψετε να εξουσιάζουν τα συναισθήματα σας επειδή δεν το εγκρίνουν οι άλλοι; Και αν πρέπει να αλλάξετε ακολουθήστε το καλύτερο, και ακολουθήστε τη φλόγα που πάει τον άνθρωπο προς τα πάνω, προς το καλό. Υπερασπιστείτε τις πραγματικές αξίες. Όχι άλλο κατεβασμένο κεφάλι. Όχι άλλο ταπεινωμένους Έλληνες εκπαιδευτικούς που μας προκαλούν μόνο οίκτο. Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλειςτούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την ως που να γίνει μια ξένη φορτική λέει ο ΚΑΒΑΦΗΣ(Να ονειρεύεσαι, άνθρωπε ν αγαπάς,ακόμα,κι αν σ’ αυτό σου τ’ όνειρο νιώθεις μόνος η ο κόσμος τα μπερδεύει ημπερδεύεσαι και συ ώρες –ώρες,το έχω ξαναπεί ( οι ταμπέλες ασκούν βία στους ανθρώπους )να ονειρεύεσαι…….Να δέχεσαι αυτό που είσαι χωρίς να( ψάχνεις )Περισσότερο.( τα λόγια ) είναι σιωπήΚαι (η σιωπή είναι όλου του κόσμου οιΚουβέντες να ονειρεύεσαι δάσκαλε, να ονειρεύεσαι και να αγαπάς,να νιώθεις και να δέχεσαι την ανθρώπινη καρδιά που είναι από παιδιά πολλών ανθρώπωνόπως λέει και ο Νικηφόρος Βρεττάκος……Η αγάπη είναι πηγή από την οποία αντλούμε δύναμη για να κερδίζουμε. Με τη διαφορά πως πρέπει να εξασκηθούμε πάνω σε αυτό για να την μετατρέψουμε σε δύναμη όπως έκαναν οι δικοί σας δάσκαλοι. Δυο ρουχαλάκια είχαν όλα κ όλα. Ένα για την Κυριακή, το άλλο στο σκολειό. Αλλά έστεκαν στο ύψος είχαν ηθική ευαισθησία είχαν αρχοντιά, είχαν αγάπη, έγνοια, αγωνία για τους μαθητές τους μέσα και έξω από το σχολείο και το έδειχναν. Και είναι άξιων απορίας το πώς χώραγε σε αυτά τα ρούχα τόση αστείρευτη γνώση καλοσύνη - περηφάνια και αξιοπρέπεια. Ένα πτυχίο ένα ρούχο αλλά πολύ αγάπη. Σήμερα έχουμε πολλά πτυχία αλλά λιγότερους λογικούς. Σήμερα οι έντιμοι θεωρούνται εκτός εποχής . Σήμερα άλλες λέξεις αντικατέστησαν τη λέξη αγάπη και αξιοπρέπεια. Πρόκειται για την διαπλοκή την διαφθορά και την ηθική κατάπτωση που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σαν ένα τεράστιο χταπόδι παντού.Κ καθηγητά αν πιστεύεται ότι μπορείτε να ενισχύσετε τη γνώση με την αγάπη που όλα τα παιδιά οραματίζονται κάντε το. Έτσι θα μας κάνετε ικανούς να βελτιωνόμαστε να προοδεύουμε . Εφοδιάστε μας με αυξημένη ικανότητα υψηλότερα πρότυπα. Δεν σας κούρασαν όλα αυτά τα στωικά πρόσωπα που δεν φανερώνουν τίποτα; Εγώ δεν το αντέχω. Θέλω να αγγίζω ανθρώπους γιατί έτσι ξέρω πως είναι ζωντανοί. Είμαι εδώ είναι εκεί. Γιατί πως αλλιώς να επικυρώσουμε την ύπαρξη μας αν φοβόμαστε να νιώθουμε να ενδιαφερόμαστε να αγγίζουμε το θαύμα της αγάπης; Αυτό είναι το καλύτερο φροντιστήριο για μας τα παιδιά. Αυτό είναι το καλύτερο παιχνίδι στη ζωή. Αυτό είναι ευθύνη υποχρέωση όλων εσάς προς εμάς . Μην περιορίζεται την ανθρωπιά στην ιδιωτική σας ζωή. Η ανθρωπιά μου έλεγε ο πατέρας μου και η αξιοπρέπεια δεν διαβρώνεται στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς, ούτε είναι εκτός εποχής και εκτός κλίματος. (Με αγάπη σμίγουμε τον κόσμο……) λέει οΓ ΡΙΤΣΟΣ Τελειώνοντας το υλικό της σκέψης μου που ύφανα με αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπο σας θέλω να σας αφηγηθώ μια ιστορία που διάβασα σε ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει ( τη μικρή μας πόλη ) που η πιο συγκινητική στιγμή είναι που η μικρή Έλλη πεθαίνει, από φάρμακα. Πηγαίνει στο νεκροταφείο αλλά ο θεός τις είπε. Διάλεξε ένα λόγο σοβαρό και μια μέρα που θες να ξαναγυρίσεις πίσω στη ζωή, κ εγώ θα στη δώσω. Κ αυτή διάλεξε τα δεκατρία τελευταία της γενέθλια που όλοι θα της δείξουν την ουσιαστική αγάπη. Αυτό επιθυμούσε η Έλλη, «Αγάπη». Φοράει το ωραίο φόρεμα φτιάχνει τα μαλλιά της και πλησιάζει τη μαμά της γεμάτη από ευτυχία. Η μαμά της όμως είναι απασχολημένη φτιάχνοντας γλυκά και φαγητό για τον κόσμο. Δεν είχε χρόνο ούτε μια ματιά να της ρίξει . Ούτε ένα χαμόγελο. Πηγαίνει στο γραφείο του πατέρα της αλλά και αυτός ήταν απασχολημένος με την εφημερίδα του που του φέρνει χρήμα. Ο μεγάλος αδελφός στο διπλανό δωμάτιο μιλούσε στο τηλέφωνο και ούτε που πρόσεξε την παρουσία της. Βγαίνει στο δρόμο και κατευθύνεται στο σχολείο. Μπαίνει στη τάξη κάνει δυο βήματα και στέκεται μπροστά από τη καθηγήτρια που βλέποντας την όρθια και χαμογελαστή την εκνεύρισε τόσο που άρχισε με τη γνωστική της υπεροχή τη διδακτική της εξουσία να της τσαλακώνει την αξιοπρέπεια με ύβρεις Όπως «ηλίθια κάτσε κάτω γρήγορα».Μα …….Σκασμός κάτσε κάτω και άκου μπας και γίνεις άνθρωπος. Μα θέλω να με προσέξετε λίγο σήμερα κυρία γιατί έχω τα γενέθλια μου, και έχω ανάγκη μια αγκαλιά, ένα φιλί είπε κλαίγοντας η μικρή στην ασυγκίνητη καθηγήτρια που την κοιτούσε με ένα κενό βλέμμα.Και ξανά γύρισε στο σπίτι.Πήγε στάθηκε στη μέση του δωματίου και λέει Παρακαλώ ας με προσέξει κάποιος;! Μαμά, Μπαμπά, αγγίξτε με, νοιώστε με ακούστε με.Αλλά κανένας δεν το κάνει. Τότε στρέφετε στον θεό και του λέει .Θεέ μου ξέχασα το πόσο δύσκολο είναι να είσαι άνθρωπος.Εδώ κανένας δεν γυρίζει να κοιτάξει τον άλλον.Εδώ περιβάλλομαι από νεκρούς. Πάρτε με από εδώ.Με σεβασμό και αγάπη ο μαθητής σαςΑλέξανδρος ΑνδρικόπουλοςΥΓ Παρακαλώ κ καθηγητά μου διορθώστε τα ανορθόγραφα μου αλλά κρατήστε το σκάλισμα ψυχής όσο και αν πονάει. ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ. ΚΡΑΤΗΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΛΙΣΜΑ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΜΠΟΤ. Ευχαριστώ για την φιλοξενία .Καθηγητής γυμνασίου…………… http://hamomilaki.blogspot.com/ ,

http://www.synaxari.gr/ ,

** Νέα στοιχεία του Internet Explorer 8
Επιταχυντές βοηθούν την αυτοματοποίηση των εργασιών σας, όπως την συμπλήρωση των διευθύνσεων ιστοσελίδων
Ειδοποιήσεις σας ενημερώνουν για τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στους αγαπημένους σας ιστότοπους
Βελτιωμένη περιήγηση με καρτέλες σάς βοηθά στη διαχείριση πολλαπλών καρτελών ταυτόχρονα
Τι σημαίνει "βελτιστοποίηση για καλύτερη χρήση του Google";
Αρχική σελίδα Google που μπορείτε να εξατομικεύσετε
Προεγκατάσταση του Google Toolbar
Χρήση του Google ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης
Επιταχυντές για εύκολη πρόσβαση στο Gmail, το Blogger και άλλους ιστότοπουςΑναρτήθηκε από takis στις 9:55 μμ 1 σχόλια

** Ετικέτες Internet Explorer 8 .-
&*Έχετε αναρωτηθεί αν το Antivirus σας δουλεύει σωστά;; Το παρακάτω είναι ένας ασφαλές τρόπος για να δείτε.Ανοίξτε το Notepad και κάντε copy paste (αντιγραφή επικόλληση ) το παρακάτω :X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*μετά File ->Save διαλέξτε όλους τους τύπους αρχείων(select All Files) και σώστε το ως eicar.com.Αν το Antivirus δεν σας αφήσει να το σώσετε δουλεύει μια χαρά αν όχι προσπαθήστε να τρέξετε το eicar.com αν χτυπήσει το Antivirus τότε όλα καλά αν όχι έχετε μεγάλο πρόβλημα. Το αρχείο eicar.com που δημιουργούμε είναι 100% ασφαλές δεν είναι ιός είναι ένα τεστ αρχείο που το χρησιμοποιεί European Institute for Computer Anti-virus Research (EICAR).
Αναρτήθηκε από takis στις 12:40 πμ 2 σχόλια
Ετικέτες Antivirus TEST

&* Δωρεάν ONLINE έλεγχος για ιούς
Το pc, σε συνεργασία με τα αντιβιoτικά προγράμματα PC-Cillin Antivirus, Panda Antivirus, BitDefender Antivirus, F-Secure Antivirus, McAfee Antivirus, Symantec Antivirus, eTrust Antivirus, Kaspersky Antivirus και Nod32 Antivirus σου παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ONLINE έλεγχο ΟΛΩΝ των αρχείων του Η/Υ σου.
Επίσης, αν θέλεις να ελέγξεις ΕΝΑ μόνο αρχείο που θεωρείς ύποπτο, μπορείς να επισκεφθείς τις ιστοσελίδες VirusTotal (χρησιμοποιεί 38 διαφορετικά προγράμματα για τον έλεγχο του αρχείου) ή
VirusScan (χρησιμοποιεί 20 διαφορετικά προγράμματα για τον έλεγχο του αρχείου) Αν θέλεις να ελέγξεις τον Η/Υ σου ΜΟΝΟ για ύπαρξη αρχείου spyware/adware, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παρακάτω ΔΩΡΕΑΝ ONLINE προγράμματα. Αναρτήθηκε από takis στις 12:21 πμ 0 σχόλια Ετικέτες Δωρεάν ONLINE έλεγχος για ιούς .-

&* ΥΓΕΙΑ ….ΚΑΙ……ΑΝΘΡΩΠΟΣ : { Πάντα προσέχουμε …για να έχουμε !!! & Η ΓΝΩΣΗ είναι δύναμη ! } .-

** ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://www.blogger.com/www.mohaw.gr Υπουργείο Υγείας .http://www.iatronet.gr/ http://www.medlook.net/ http://www.iatros-online.gr// Εύρεση ιατρού.www.opad.gr/doctors/ Ιατροί Συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ (Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου ).www.ygeia.com.cy/http://www.s-n.gr/ Διατροφή - Υγεία - Γυμναστικήhttp://www.bioethics.gr// Εθνική Επιτροπή ΒιοηθικήςΑΛΛΕΡΓΙΕΣ – ΑΣΘΜΑhttp://www.allergy.org.gr/ ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑ - ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ www.greekurology.gr/ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣhttp://www.eligast.gr/ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑwww.gynecology.gr/www.gynmed.gr/http://www.femme.gr/www.thilasmos.gr/ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣwww.dermaline.gr/ www.psorinfo.com/Default.aspx?AreaID=22 ΨωρίασηΔΙΑΒΗΤΗΣwww.hndc.gr/info/default.htmΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑhttp://www.dontia.gr/www.dental-blog.gr/ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑwww.orthopaedic.gr/home.htmΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑhttp://pwww.eye-net.gr/main.asΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑhttp://www.incardiology.gr/http://www.hypertension.gr/http://www.elikar.gr/ΚΑΡΚΙΝΟΣhttp://www.lungcancer.gr/ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝhttp://www.kefalalgia.gr/el/index.htmlhttp://http://www.headaches.gr/ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝhttp://users.forthnet.gr/her/kar/.Περιέχει οδηγίες για πρώτες βοήθειες , κάποιες από τις οποίες , έχουν αλλάξει από το 2005 και δεν έχει ενημερώσει το site ο γιατρός .ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ – ΕΜΒΟΛΙΑ www.geocities.com/zavitsanosgr/help.htmΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑwww.paxysarkia.gr/ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑhttp://www.arthritis.org.gr/http://www.elire.gr/ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗwww.surgeryonline.gr/surgeryΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΨΥΧΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (ΣΤΡΕΣΣ ,ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ κ.λ.π )http://web4health.info/gr/index.shtmlhttp://www.stress.gr/www.depnet.gr/www.depressionanxiety.gr/http://www.ipse.gr/www.prosarmogi.gr/index.htmlwww.iris-health.gr/www.katathlipsi.gr/http://www.isorropia.gr/KATAΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣhttp://www.katagelies.gr/katagelies/component/option,com_loudmouth/task,forum/id,354/Itemid,36/ .-
&* http://videakiatl.blogspot.com/2009/06/blog-post_21.html , ΤΑΚΗΣ .-

&& * 1. Μάρκο Πόλο - Βικιπαίδεια .-
2. Μύθοι του Αισώπου .-
3. Ντολμάδες - συνταγή μαγειρικής Gourmed .-
4. Οι δυο φίλοι και η αρκούδα - Μύθος του Αισώπου - Μύθοι - Έγραψαν ...
5. Το λιοντάρι, η αλεπού και η ελαφίνα - Μύθος του Αισώπου - Μύθοι ...
6. ΑΙΣΩΠΟΣ ΜΥΘΟΙ AESOPE'S FABLES ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΛΥΚΟΣ .-
7. ΑΙΣΩΠΟΣ ΜΥΘΟΙ AESOPE'S FABLES ΛΑΓΟΣ ΧΕΛΩΝΑ.-
8. Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ :: Παιδικά :: Για παιδιά 10 - 12 ετών :: 135 μύθοι ...Μάρκο Πόλο:Ένας μεγάλος εξερευνητής .-

**
Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο bbimbo σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - SPY THE GREEK http://go.sync.gr/F7mGlh4aκαι την καλησπέρα μου..:-)- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/bbimbo/ .-
·

**ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ
· Παιδί και αλκοόλ Oι γονείς δεν θα πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά τους να πίνουν οποιοδήποτε οινοπνευματώδες ποτό μέχρι τα 15 τους χρόνια.
· Το κακομαθημένο μου ...

ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ
Posted: 23 Jun 2009 12:25 PM PDT
Χάθηκαν τα 2 αγγελούδια για το τίποτα στην πισίνα της κατασκήνωσης στην Λάρισα και εξεπλάγησαν οι υπεύθυνοι…
Τι λέτε μωρέ σοβαρά ;;;
Σαν δεν ντρέπεστε ρε γαϊδούρια που εκπλαγήκατε κιόλας…
Σίγουρα ορθά οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν και κρατούνται αλλά οι συνένοχοι δεν θα πάθουν τελικά τίποτα και ακόμα μια φορά θα την βγάλουν καθαρή.
Ποιοι είναι;;;
Αναρωτιέστε;;;
Είναι όλοι και χωρίς εξαίρεση οι κρατικοί κατά τον νόμο ελεγκτές της νόμιμης λειτουργίας των πισίνων κολύμβησης και αυτούς δεν θα τους δείτε ποτέ υπόδικους .
Γιατί αυτοί είναι που υποτίθεται ότι ελέγχουν και υπογράφουν ότι οι όλες οι πισίνες έχουν τον ναυαγοσώστη που επιβάλλεται από τον νόμο και ο όποιος πρέπει να βρίσκεται παρών όλες τις ώρες λειτουργίας της πισίνας.
Αλλά όπως όλοι ξέρουμε και εδώ ακόμα φορά βλέπουμε ότι το καλό μας κράτος λειτουργεί ως συνένοχος του εγκληματιών ιδιοκτητών που για να γλυτώσουν 2-3 μηνιάτικα σε πραγματικό πτυχιούχο ναυαγοσώστη απλά χρεώνουν στα χαρτιά αυτήν την ευθύνη σε κάποιον από το προσωπικό και αυτός συνήθως από ανάγκη το καταπίνει.
Βλέπετε δεν μπορεί το κράτος να κάνει αιφνίδιους ελέγχους και να επιβάλει τον νόμο θα πέσουν μέσα τα βύσματα και θα κάνει πάλι πίσω.
Έχω τύχει σε παρόμοιο έλεγχο σε ξενοδοχείο, ήρθαν οι αρμόδιοι και ρώτησαν ποιος είναι ο ναυαγοσώστης είδαν στα χαρτιά ότι ο γιος του ιδιοκτήτη είναι ο υπεύθυνος ναυαγοσώστης ο οποίος βέβαια ήρθε μετά μισή ώρα φορώντας το κουστούμι του… Και απλά του είπαν ότι θα έπρεπε να ήταν εκεί και φυσικά από κυρώσεις τίποτα…
Ε, είναι δυνατόν μετά να μην πνίγεται ο κόσμος;;;
Το να πάει ένας αρμόδιος να πιει απλά έναν καφέ δίπλα στην πισίνα και να διαπιστώσει αν πραγματικά υπάρχει ενεργός ναυαγοσώστης είναι σενάριο που δύσκολα μπορεί να πάει στο μυαλό των αρμοδίων ε;;;
Το να γίνονται αυτοί οι έλεγχοι σε ανύποπτο χρόνο και να έχουν βαριές κυρώσεις οι παραβάτες ούτε λόγος απ ότι είδα…
Ένα μόνο δεν μπορώ να καταλάβω, πόσα παίρνετε κυρίες και κύριοι αρμόδιοι και κάνετε τα στραβά μάτια και χάνονται 9 χρονά παιδάκια;;;
Πως κοιμάστε το βράδυ όταν χάνονται άνθρωποι όπως οι φίλοι σας και τα παιδιά σας από τις παρατυπίες σας;;;
Πως νιώθετε τώρα που είστε οι κυρίως ηθικά συνένοχοι;;;
Από Δευτέρα-αν δεν έχει γίνει ήδη-θα πάει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα εντολή να ελέγξουν όλες τις πισίνες στους χώρους ευθύνης τους για το αν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και σε κάθε μια από αυτές θα φυλάει σκοπιά κι από ένας υπεύθυνος που θα είναι εκεί να περιμένει τον «έλεγχο» και άντε πάλι έως να χαθούν κι άλλοι.
Ελάχιστοι και μόνο κατά λάθος θα πιαστούν απροετοίμαστοι και θα επιβληθούν κυρώσεις…
Ο αρμόδιοι θα κοιμηθούν και πάλι ήσυχοι αγκαλιά ίσως με τα παιδιά τους, μακριά και χωρίς να ακούν το κλάμα των γονέων που τα έχουν χάσει εξ αιτίας τους και ξέρετε γιατί ;;;
Γιατί θα έχουν κάνει ακόμα μια φορά σωστά το κατά τον νόμο καθήκον τους.
Τα συγχαρητήρια μου κύριοι αρμόδιοι και καλόν ύπνο.
ΦΡΕΣΚΟΣ

Τέσσερα εννεάχρονα μέσα σε δέκα μέρες, τέσσερα :(((
Ένα αγοράκι στον Άλιμο έχασε τη ζωή του
και άλλο ένα κοριτσάκι στα Χανιά χαροπαλεύει

Παιδί και αλκοόλ Oι γονείς δεν θα πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά τους να πίνουν οποιοδήποτε οινοπνευματώδες ποτό μέχρι τα 15 τους χρόνια.
Posted: 23 Jun 2009 11:05 AM PDT
Τα τελευταία χρόνια, πολλά είναι τα κράτη που έχουν απαγορεύσει τη διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους κάτω των 15 ετών με στόχο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κατάχρησης οινοπνευματωδών ποτών από μικρές ηλικίες.
Στην χώρα μας δυστυχώς πολλοί είναι οι γονείς που επιτρέπουν ακόμη και στα μικρά παιδιά τους να δοκιμάσουν κάποιο ποτό, απλώς για να τους «φύγει η ιδέα» χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.
Υπάρχουν γονείς που «αστειευόμενοι» βουτούν την πιπίλα του μωρού σε ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί μιας και που έχουν την εντύπωση ότι το μωρό δεν θα πάθει τίποτε!
Διεθνείς οργανισμοί υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που έχει ακόμη και η πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ σε μικρές ηλικίες. Βάση αυτών, οι γονείς δεν θα πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά τους να πίνουν οποιοδήποτε οινοπνευματώδες ποτό μέχρι τα 15 τους χρόνια.
· Η κατανάλωση αλκοόλ από παιδιά προκαλεί σε αυτά σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης αλλά και συμπεριφοράς. Ακόμη και τα έμβρυα επηρεάζονται με το εάν η μητέρα πίνει, και από την γέννηση τους είναι εμφανή τα προβλήματα.
· Το αλκοόλ προκαλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα, υπερκινητικότητα ή ακόμη και κατάθλιψη.
· Στα παιδιά δεν πρέπει να δίνεται σε καμία περίπτωση, έστω και για δοκιμή οινοπνευματώδες ποτό. Η ποσότητα που προκαλεί τουλάχιστον μέθη και σοβαρή δηλητηρίαση είναι πολύ μικρή.
· Μπορεί η δόση να είναι ελάχιστη, όμως το παιδί νιώθει πως το αλκοόλ είναι κάτι εντελώς άκακο, σαν κάτι συνηθισμένο στη διατροφή του!
Είναι σημαντικό να προσέχουμε που αφήνουμε το ποτό μας, ιδιαίτερα τα ποτά που μπορεί να μοιάζουν με νερό (ρακί, βότκα, τζιν…). Ένα παιδί μπορεί να πάθει δηλητηρίαση ακόμη και με μιά γουλιά απο αυτά τα ποτά.
Φυσικά το ποτό παραμένει επικίνδυνο και μετά το πέρας των 15 χρόνων και γι’ αυτό τα παιδιά πρέπει από μικρά να ενημερώνονται για τις συνέπειες. Σημαντικό ρόλο παίζει και η κατανάλωση που γίνεται από τους ίδιους τους γονείς αφού σε κάθε τομέα αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους.
· Πάνω από 200.000 παιδιά στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τη βία από έναν πατέρα ή μια μητέρα αλκοολική.
· 17% των νέων αγοριών καταναλώνουν αλκοόλ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, ενώ το ποσοστό στα κορίτσια φτάνει το 9%.
Με νομοσχέδιο καθιερώνεται από το 2010 απαγόρευση για τους νέους κάτω των 18 ετών, και απαγόρευση της εισόδου στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Είναι όμως αμφισβητήσιμο όμως αν οι απαγορεύσεις θα φερουν αποτελέσματα αν δεν υπάρχουν έλεγχοι. Επίσης τα παιδιά βρίσκουν τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν γιατί είναι πολύ εύκολο να αγοράσουν αλκοόλ ακόμη και στο περίπτερο της γειτονιάς. -paidorama

Το κακομαθημένο μου ...
Posted: 23 Jun 2009 12:21 AM PDT

Πώς να χειριστείτε ένα κακομαθημένο παιδί
Ποιος δεν έχει γυρίσει το κεφάλι του να δει τη σκηνή με το παιδάκι που κλαίει και χτυπιέται στο πάτωμα του σούπερ μάρκετ για να του αγοράσει η μαμά του τη σοκολάτα που θέλει; Και ποιος δεν έχει κοντοσταθεί για να δει αν η μαμά τελικά θα ενδώσει και θα του αγοράσει αυτό που θέλει; Αυτή και πολλές παρόμοιες σκηνές που εκτυλίσσονται σε εστιατόρια, μαγαζιά, φιλικά σπίτια, την παιδική χαρά, το ίδιο το σπίτι του παιδιού περιγράφουν την εικόνα του κακομαθημένου παιδιού.Το κακομαθημένο παιδί δεν είναι ένα παιδί που το αγαπούν όλοι πάρα πολύ και δεν του χαλάνε χατήρι, αλλά είναι ένας μικρός τύραννος, ένα απείθαρχο παιδί που ξέρει να χειρίζεται τους άλλους και με το οποίο συνήθως είναι δυσάρεστο να συνυπάρχει κανείς για πολύ.Τα χαρακτηριστικά του κακομαθημένου παιδιού
· Δεν ακολουθεί τους κανόνες, δε συμμορφώνεται με λογικές προτάσεις
· Δεν αντιδρά στο 'μη', 'όχι', 'σταμάτα' ή άλλες εντολές
· Διαμαρτύρεται για όλα
· Επιμένει να γίνουν τα πράγματα όπως το ίδιο θέλει
· Έχει άδικες ή υπερβολικές απαιτήσεις από τους άλλους
· Δε σέβεται τα δικαιώματα των άλλων
· Προσπαθεί να ελέγχει τους άλλους
· Νευριάζει εύκολα
· Γκρινιάζει και έχει συχνά ξεσπάσματα θυμού
· Διαρκώς διαμαρτύρεται ότι βαριέται
Γιατί τα παιδιά γίνονται κακομαθημένα;Η βασική αιτία για την οποία ένα παιδί γίνεται κακομαθημένο σχετίζεται με το στυλ διαπαιδαγώγησής του από τους γονείς.Οι υπερβολικά επιεικείς γονείς που τα επιτρέπουν όλα, δε βάζουν όρια, δεν θέτουν και δεν τηρούν συγκεκριμένους κανόνες (αλλά ακόμα κι αν βάλουν εκ των υστέρων, στην απόγνωσή τους, κάποιον κανόνα τον καταπατούν πολύ γρήγορα) και που υποχωρούν στη γκρίνια ή τα ξεσπάσματα θυμού του παιδιού τους, είναι αυτοί που με τη συμπεριφορά τους δημιουργούν ένα κακομαθημένο παιδί.Αν οι γονείς δίνουν από πολύ νωρίς μεγάλη δύναμη στο παιδί και του μαθαίνουν να επικεντρώνεται στον εαυτό του, ευνοώντας την ανάπτυξη του εγωισμού, ενώ παράλληλα δεν του μαθαίνουν να λειτουργεί συνεργατικά και σε ένα ορισμένο πλαίσιο κανόνων που λαμβάνουν υπόψιν τους και τις ανάγκες των άλλων, το παιδί γίνεται κακομαθημένο.Η συμπεριφορά του κακομαθημένου παιδιού έχει αρνητικές συνέπειες μόνο στους γύρω του ή και στον εαυτό του; Πέρα από το γεγονός ότι η συμπεριφορά του κακομαθημένου παιδιού επηρεάζει αρνητικά τους γύρω του, μικρούς και μεγάλους, έχει και αρνητικές συνέπειες για το ίδιο το παιδί.Το κακομαθημένο παιδί μαθαίνει να βασίζεται πάντα στους άλλους για την εκπλήρωση όλων των επιθυμιών του, με αποτέλεσμα να μη μπαίνει ποτέ στον κόπο να προσπαθήσει μόνο του. Με αυτό τον τρόπο όμως δεν αποκτά αυτοπεποίθηση και δε μαθαίνει να βασίζεται στις δυνάμεις του.Ακόμα, το κακομαθημένο παιδί είναι διαρκώς σε κατάσταση εκνευρισμού, διότι μονίμως προσπαθεί να πετύχει κάτι περισσότερο και ξοδεύει πολύ χρόνο προκειμένου να βρει τον δυσλειτουργικό τρόπο να το καταφέρει.Το πολύ κλάμα, τα μούτρα, η γκρίνια και τα ξεσπάσματα που χρησιμοποιεί ως τρόπους για να πετύχει το στόχο του παγιώνονται και μέσα του και αρχίζει να 'βλέπει' τον εαυτό του μέσα από αυτά τα επίκτητα χαρακτηριστικά.Η κοινωνική ζωή του κακομαθημένου παιδιού επίσης υποφέρει, μια που τα άλλα παιδιά δεν έχουν υπομονή μαζί του και τη διάθεση να του κάνουν μονίμως από τα χατήρια. Με αυτό τον τρόπο το κακομαθημένο παιδί όχι μόνο απομονώνεται από τους συνομήλικους, αλλά χάνει μια σημαντική ευκαιρία να εξασκήσει τις κοινωνικές του ικανότητες στην ώρα τους, κάτι που θα φανεί και αργότερα στη ζωή του, όταν θα έχει διαπροσωπικές δυσκολίες ως έφηβος κι ενήλικας.Η πορεία της συμπεριφοράς του κακομαθημένου παιδιούΑν δε γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού, όταν θα φτάσει στη σχολική ηλικία το παιδί αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπο με δυσκολίες που οφείλονται στην κακομαθημένη συμπεριφορά του.Τα κακομαθημένα παιδιά συνήθως είναι αγενή, εγωιστές και αυταρχικά. Τα άλλα παιδιά δε συμπαθούν και δε θέλουν να παίξουν με ένα κακομαθημένο παιδί που δεν ξέρει να συνεργάζεται, τα θέλει όλα δικά του και θυμώνει αν δε γίνει το δικό του.Αλλά και οι ενήλικες δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα κακομαθημένα παιδιά για τους ίδιους λόγους και επιπλέον γιατί έχουν υπερβολικές απαιτήσεις. Ακόμα και οι γονείς φτάνουν σε σημείο να έχουν δυσκολία να αποδεχτούν τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα του παιδιού τους.Επειδή ακριβώς έχουν δυσκολία στις κοινωνικές σχέσεις με τα άλλα παιδιά κι ενήλικες, τα κακομαθημένα παιδιά σύντομα γίνονται δυσαρεστημένα. Συχνά δείχνουν μειωμένη διάθεση και κίνητρα για μάθηση και τα παρατάνε όλα εύκολα.Στην εφηβεία είναι πιθανό να πειραματιστούν με τσιγάρα, αλκοόλ και ναρκωτικά. Γενικότερα, κακομαθαίνοντας ένα παιδί οι γονείς δεν το προετοιμάζουν για τις απαιτήσεις του πραγματικού κόσμου εκτός σπιτιού.Πώς να μην... κακομάθετε το παιδί σας
Βάλτε όρια και κανόνες ανάλογα με την ηλικία του.
Μην αισθάνεστε ενοχές κάνοντας κάτι τέτοιο.
Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά επιζητούν σταθερότητα από τους γονείς τους και συχνά τους τεστάρουν για να διαπιστώσουν αν οι γονείς πράγματι τηρούν αυτά που λένε. Κάτι τέτοιο δημιουργεί αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας στο παιδί.
Δείξτε αγάπη, αλλά σταθερότητα και συνέπεια στις αποφάσεις σας (που θα πρέπει να είναι πάντα λογικές).Οι απαγορεύσεις είναι απαραίτητες από μικρή ηλικία, διότι τα παιδιά αρχικά χρειάζονται τα εξωτερικά 'όχι' και 'μη', μέχρι να μάθουν στον αυτοέλεγχο και την αυτοπειθαρχία.Η συνεργασία του παιδιού με τους γονείς στο θέμα των βασικών κανόνων θα πρέπει ν' αρχίσει ήδη από την προσχολική ηλικία (έτσι το παιδί δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις όταν ξεκινήσει το σχολείο).Μερικές αποφάσεις/κανόνες των ενηλίκων δεν επιδέχονται διαπραγματεύσεις (πχ το παιδί θα πρέπει να κάθεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου στο ειδικό καρεκλάκι ή με ζώνη ασφαλείας).
Άλλες φορές, πάλι, καλό είναι να έχει το παιδί τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δυο πράγματα τα οποία οι γονείς ήδη εγκρίνουν (πχ τι είδους πρωινό να φάει, δημητριακά ή φρυγανιές με μέλι, ή να φορέσει το μπλε ή το καφέ παντελόνι).
Διακρίνετε ανάμεσα στις ανάγκες κι επιθυμίες του παιδιού: οι ανάγκες συμπεριλαμβάνουν την ανακούφιση από το αίσθημα της πείνας, της δίψας, του πόνου και του φόβου και οι γονείς θα πρέπει ν' ανταποκρίνονται άμεσα σε αυτές, ειδικά όταν συνοδεύονται από κλάμα.Όταν το παιδί κλαίει γι' άλλο λόγο συνήθως πρόκειται για επιθυμίες και δεν είναι κάτι σοβαρό. Το κλάμα είναι μια φυσιολογική αντίδραση στην αλλαγή και την απογοήτευση.
Όταν το παιδί κλαίει την ώρα που έχει κι ένα ξέσπασμα θυμού θα πρέπει να το αγνοήσετε. Δείξτε κατανόηση για τα συναισθήματά του (καταλαβαίνω ότι νευρίασες) αλλά μην ενδώσετε να του κάνετε κάποιο παράλογο χατήρι.
Αντιδράστε στο έξτρα κλάμα του παιδιού σας όταν επιμένετε στους βασικούς κανόνες δίνοντας στο παιδί σας περισσότερη αγκαλιά, προσοχή και ποιοτικό χρόνο όταν δεν κλαίει.
Μην επιτρέπετε στα ξεσπάσματα θυμού να λειτουργήσουν (πχ ουρλιαχτά, κλάματα, χτύπημα των ποδιών στο πάτωμα, κράτημα αναπνοής, κλπ.), ενδίδοντας στις απαιτήσεις του παιδιού, απλά αγνοήστέ το.
Μάθετε στο παιδί σας να αντιμετωπίζει τη βαριεστημάρα του και να μάθει να ευχαριστιέται και με τον εαυτό του (εσείς προσφέρετε παιχνίδια, χαρτιά, μπογιές και το παιδί πρέπει να τα απασχοληθεί κάποια στιγμή μόνο του).
Μάθετε στο παιδί σας να έχει υπομονή και να περιμένει.
Μην υπερπροστατεύετε το παιδί σας από τις καθημερινές μικροδυσκολίες, επιτρέψτε του να τις χειριστεί (στην αρχή με τη βοήθειά σας), ώστε να μάθει στη συνέχεια ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται και μόνο του.
Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια .-

** Με αποβολή τιμωρήθηκαν τέσσερις μαθητές σε σχολείο της πόλης Padua,στην Βόρεια Ιταλία,γιατί φωτογράφησαν «γυμνή» την καθηγήτριά τους.Στην πραγματικότητα, η παρέα των 14χρονων τράβηξε φωτογραφία τη δασκάλα της την ώρα της παράδοσης.Στη συνέχεια,όμως,επεξεργάστηκαν την εικόνα στο photoshop και εμφάνισαν την 24χρονη καθηγήτρια με μίνι φούστα και ζαρτιέρες.Οι μαθητές,όμως,δεν σταμάτησαν μόνο εκεί.Δημοσίευσαν τη φωτογραφία στο Facebook, ώστε να δουν όλοι οι συμμαθητές τους το αριστούργημά τους.Για κακή τους τύχη,ωστόσο,το αποκαλυπτικό υλικό έφτασε και μέχρι τον διευθυντή του σχολείου,ο οποίος έστειλε χωρίς δεύτερη σκέψη τους μαθητές…διακοπές.
αναρτήθηκε από ΠΡΟΙΤΟΣ στις 12:45 πμ την 24 Ιουν 2009

Ο/Η stamos-dynami είπε...
Φίλε μου πέρασα να σου πω μιά καλησπέρα ...και να αναφέρω το ευχάριστω για μένα διαβάζοντας τις σελίδες σου ...μένω ενθουσιασμένος ...μα ειληκρινά και με πολύ Θαυμασμό για όλα σου !! Αξίζεις Συγχαρητηρίων και Ευχαρηστηριών για την καθημερινή ενημέρωση και ψυχαγωγία !>-Φίλε μου να είσαι πάντα καλά και πάντα δυνατός .! Φιλικότατα , Σταμάτης από Καλαμάτα .- http://snsarfara.blogspot.com ,
24 Ιούνιος 2009 2:19 μμ.-

**





τα ΚΑΜΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ...!! Ματαιοδοξία ...& Αχαρηστία τους .....!!!για την ΕΛΛΑΔΑ !!

** ** Πώς θα γνωρίζετε αν μια ηλεκτρονική συναλλαγή είναι ασφαλής
Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Τι είναι μια ασφαλής σύνδεση;
Μια ασφαλής σύνδεση είναι μια κρυπτογραφημένη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της τοποθεσίας web που επισκέπτεστε και του Internet Explorer. Η κρυπτογράφηση παρέχεται μέσω ενός εγγράφου το οποίο παρέχει η τοποθεσία Web και το οποίο ονομάζεται πιστοποιητικό. Όταν αποστέλλετε πληροφορίες στην τοποθεσία Web, αυτές κρυπτογραφούνται στον υπολογιστή σας και αποκρυπτογραφούνται στην τοποθεσία Web. Υπό κανονικές συνθήκες, η ανάγνωση ή η αλλοίωση των πληροφοριών δεν είναι δυνατή κατά την αποστολή τους, ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να ανακαλύψει έναν τρόπο για να σπάσει την κρυπτογράφηση.
Ακόμη και αν η σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σας και της τοποθεσίας Web είναι κρυπτογραφημένη, αυτό δεν εγγυάται ότι η τοποθεσία Web είναι αξιόπιστη. Το ιδιωτικό σας απόρρητο εξακολουθεί να διατρέχει κίνδυνο από τον τρόπο με τον οποίο η τοποθεσία Web χρησιμοποιεί ή διανέμει τις πληροφορίες σας.
Είναι οι ασφαλείς συνδέσεις απόρρητες;
Όχι απαραιτήτως. Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που αποστέλλετε είναι κρυπτογραφημένες (κωδικοποιημένες), ένα ενδιάμεσο μέρος ενδέχεται να μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία Web στην οποία συνδέεστε. Γνωρίζοντας την τοποθεσία στην οποία συνδέεστε, το άλλο μέρος ενδέχεται να διαμορφώσει μια αρκετά ακριβή άποψη του τι κάνετε στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Για παράδειγμα, εάν αναζητάτε νέα εργασία χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή στο χώρο της εργασίας σας, η εταιρεία σας ενδέχεται να παρακολουθεί για λέξεις-κλειδιά σε τοποθεσίες Web ή να διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής των τοποθεσιών που επισκέπτεστε. Εάν αποστέλλετε ένα βιογραφικό σημείωμα σε μια τοποθεσία Web για προσλήψεις, το έγγραφο ενδέχεται να είναι κρυπτογραφημένο, αλλά η εταιρείας σας θα μπορεί να αντιληφθεί ότι αναζητάτε νέα εργασία.
Πώς μπορώ να ξέρω εάν έχω ασφαλή σύνδεση;
Στον Internet Explorer, θα δείτε ένα εικονίδιο κλειδώματος στη γραμμή κατάστασης ασφαλείας. Η γραμμή κατάστασης ασφαλείας βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων.
Το πιστοποιητικό το οποίο χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση της σύνδεσης περιέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του κατόχου ή της εταιρείας της τοποθεσίας Web. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο κλειδαριάς για να προβάλετε την ταυτότητα της τοποθεσίας Web.
Γιατί βλέπω διαφορετικά χρώματα στη γραμμή κατάστασης ασφαλείας;
Όταν επισκέπτεστε μια τοποθεσία web που χρησιμοποιεί ασφαλή σύνδεση, το χρώμα της γραμμής κατάστασης ασφαλείας σας υποδεικνύει εάν το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και εμφανίζει το επίπεδο επικύρωσης που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό πιστοποίησης.
Ο πίνακας που ακολουθεί περιγράφει τη σημασία των χρωμάτων της γραμμής κατάστασης ασφαλείας.
Χρώμα
Τι σημαίνει
Κόκκινο
Το πιστοποιητικό έχει λήξει, δεν είναι έγκυρο ή περιέχει σφάλμα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα "Πληροφορίες για τα σφάλματα πιστοποιητικών" στα "Σχετικά θέματα".
Κίτρινο
Δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της γνησιότητας του πιστοποιητικού ή της αρχής έκδοσης του πιστοποιητικού που το εξέδωσε. Αυτό μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα με την τοποθεσία web της αρχής έκδοσης του πιστοποιητικού.
Λευκό
Το πιστοποιητικό διαθέτει κανονική επικύρωση. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και της τοποθεσίας web είναι κρυπτογραφημένη. Η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της τοποθεσίας web.
Πράσινο

Το πιστοποιητικό χρησιμοποιεί εκτεταμένη επικύρωση. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και της τοποθεσίας web είναι κρυπτογραφημένη και ότι η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών επιβεβαίωσε ότι η τοποθεσία web ανήκει ή λειτουργεί από επιχείρηση που έχει συσταθεί νομικά σύμφωνα με τη δικαιοδοσία που φαίνεται στο πιστοποιητικό και τη γραμμή κατάστασης ασφαλείας. Η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της τοποθεσίας web.
Χρειάζεται να κάνω αναβάθμιση όλων των ηλεκτρονικών λογαριασμών μου για να χρησιμοποιήσω πιστοποιητικά εκτεταμένης επικύρωσης;
Όχι δεν χρειάζεται ποτέ να ενημερώσετε τον ηλεκτρονικό λογαριασμό σας ή πληροφορίες για να χρησιμοποιήσετε πιστοποιητικά εκτεταμένης επικύρωσης. Ορισμένα e-mail ηλεκτρονικού "ψαρέματος" προσπαθούν να σας παραπλανήσουν να μοιραστείτε πληροφορίες προσωπικής ή οικονομικής φύσης υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται να αναβαθμίσετε το λογαριασμό σας για βελτιωμένη ασφάλεια με πιστοποιητικό εκτεταμένης επικύρωσης.
Ο Internet Explorer υποστηρίζει εκ φύσεως τα πιστοποιητικά εκτεταμένης επικύρωσης και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο πέραν του να επισκεφθείτε μια τοποθεσία web. Εάν η τράπεζά σας χρησιμοποιεί πιστοποιητικό εκτεταμένης επικύρωσης, η γραμμή Διευθύνσεών σας θα είναι πράσινη. Εάν η γραμμή Διευθύνσεων δεν είναι πράσινη, η τοποθεσία web δεν χρησιμοποιεί πιστοποιητικό εκτεταμένης επικύρωσης.
Τι πρέπει να κάνω εάν πιστεύω ότι μια τοποθεσία Web προσπαθεί να με παραπλανήσει σχετικά με την ταυτότητά της;
Εάν πιστεύετε ότι η τοποθεσία προσπαθεί να σας παραπλανήσει σχετικά με την ταυτότητά της, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρχή έκδοσης πιστοποιητικών το όνομα της οποίας εμφανίζεται στο πιστοποιητικό και στη γραμμή κατάστασης ασφαλείας.
Εάν μια τοποθεσία Web παρέχει ασφαλείς συναλλαγές, αυτό σημαίνει ότι η τοποθεσία Web είναι ασφαλής για χρήση;
Όχι απαραιτήτως. Η ασφαλής (κρυπτογραφημένη) σύνδεση δεν αποτελεί εγγύηση ότι η τοποθεσία είναι ασφαλής για χρήση. Μια ασφαλής σύνδεση σας διασφαλίζει μόνο για την ταυτότητα της τοποθεσίας Web, με βάση τις πληροφορίες που παρασχέθηκαν από τον οργανισμό πιστοποίησης. Θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη το ενδεχόμενο να παρέχετε προσωπικές πληροφορίες μόνο σε τοποθεσίες Web τις οποίες γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Για πληροφορίες σχετικά πώς θα αποφασίζετε εάν μπορείτε να εμπιστευθείτε μια τοποθεσία Web, ανατρέξτε στο θέμα Πότε να αποφασίσετε αν μπορείτε να εμπιστεύεστε μια τοποθεσία web.
Πώς μπορώ να βελτιώσω την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μου;
Αν και στο Web δεν υπάρχει εγγύηση για την ασφάλεια, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα για την προστασία του ηλεκτρονικού απορρήτου ή την ασφάλεια όταν είστε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας τοποθεσίες Web τις οποίες γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Ο Internet Explorer δεν μπορεί να διακρίνει εάν ο κάτοχος μιας τοποθεσίας Web είναι αξιόπιστος. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τοποθεσίες Web τις οποίες έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως ή τις οποίες σας έχουν προτείνει φίλοι ή συγγενείς τους οποίους εμπιστεύεστε. Θα πρέπει επίσης να έχετε ενεργοποιημένο το Φίλτρο SmartScreen του Internet Explorer, για να είναι ευκολότερος ο εντοπισμός δόλιων τοποθεσιών Web. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φίλτρο SmartScreen, ανατρέξτε στο θέμα Φίλτρο SmartScreen: συνήθεις ερωτήσεις.
Τι σημαίνει όταν έχω και ασφαλές και μη ασφαλές (μεικτό) περιεχόμενο;
Το ασφαλές και το μη ασφαλές περιεχόμενο ή μεικτό περιεχόμενο, σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα επιχειρεί να εμφανίσει στοιχεία χρησιμοποιώντας και ασφαλείς (HTTPS/SSL) και μη ασφαλείς (HTTP) συνδέσεις διακομιστή Web. Αυτό συμβαίνει συχνά με ηλεκτρονικά καταστήματα ή τοποθεσίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εμφανίζουν εικόνες, διαφημιστικά πλαίσια ή δέσμες ενεργειών που προέρχονται από ένα διακομιστή ο οποίος δεν είναι ασφαλής.
Ο κίνδυνος από την εμφάνιση μεικτού περιεχομένου είναι ότι μια μη ασφαλής ιστοσελίδα ή δέσμη ενεργειών ενδέχεται να μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες από το ασφαλές περιεχόμενο.
Σημείωση
Ο Internet Explorer χρησιμοποιεί
ένα κρυπτογραφημένο πρωτόκολλο το οποίο ονομάζεται Secure Sockets Layer (SSL) για την πρόσβαση σε ασφαλείς ιστοσελίδες. Σε αυτές τις ιστοσελίδες χρησιμοποιείται το πρόθεμα HTTPS, ενώ στις κανονικές ιστοσελίδες χρησιμοποιείται το πρόθεμα HTTP.
Σχετικά θέματα

** Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο πλημμυρών βρίσκεται ένα στα έξι σπίτια στην Αγγλία,καθώς οι ραγδαίες κλιματικές αλλαγές έχουν αυξήσει τις πιθανότητες ανόδου της στάθμης των υδάτων στα ποτάμια και τις θάλασσες,σύμφωνα με μελέτη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Βρετανίας.Στην έκθεση αυτή τονίζεται έντονα η ανάγκη να αυξηθούν σημαντικά τα κονδύλια που διατίθενται για αντιπλημμυρικά έργα.Η μελέτη που συντάχθηκε με τη στήριξη της κυβέρνησης,αναφέρει ότι οι κλιματικές αλλαγές θα επιφέρουν περισσότερες πλημμύρες και καταιγίδες στα λιμάνια της ανατολικής Αγγλίας και θα αυξήσουν τον κίνδυνο καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας αναφέρει ότι το ετήσιο κόστος από τις καταστροφές λόγω πλημμυρών σε κατοικίες,υποδομές και επιχειρήσεις στην Αγγλία, μπορεί να φτάσει στα 4 δισεκατομμύρια λίρες,από τα 2,5 δισεκατομμύρια που είναι σήμερα, εκτός εάν δαπανηθούν μεγαλύτερα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα. Στην έκθεση αυτή επισημαίνεται ότι περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν και εργάζονται σε περιοχές που κινδυνεύουν από τις πλημμύρες."Τα τελευταία στοιχεία στη Βρετανία για τις κλιματικές αλλαγές δείχνουν ότι ο κίνδυνος πλημμυρών θα εξακολουθήσει να αυξάνεται στο μέλλον,λόγω της ανόδου της στάθμης των θαλασσών και των πιο συχνών και σφοδρών καταιγίδων",δήλωσε ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος,Κρις Σμιθ.Πρόσθεσε δε ότι "υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για το πως θα διαχειριστούμε αυτούς τους κινδύνους για να προστατεύσουμε τους πολίτες,τις κοινότητες,τις επιχειρήσεις και την οικονομία στο μέλλον
αναρτήθηκε από ΠΡΟΙΤΟΣ στις 12:45 πμ την 24 Ιουν 2009

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Μαλλον προπαγανδα ειναι ολα αυτα για να φοβιζουν τον κοσμο,να τον χειραγωγουν.Φαρμακοβιομηχανιες,οικολογοι,παπαρολογοι και ολοι οι πασης φυσεως....γυρολογοι,εχουν στρατολογηθει για να τρομοκρατησουν τον κοσμο.Αρχιζω να πιστευω στους Νεφελιμ του Λιακοπουλου.Ειναι μαλλον πιο πειστικο.
24 Ιούνιος 2009 1:45 πμ

Ο/Η stamos-dynami είπε...
Στην Ιατρική , δεν λέμε ΠΟΤΕ ..ΠΟΤΕ & ΠΟΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ !! Με την αχαρηστία μας , την κακία μας ...κ.λ.π. όλα μπορούν να συμβουν !! Εγώ συμφωνώ !!!!...Σταμάτης - Ένας φίλος σου .-
24 Ιούνιος 2009 2:43 μμ.-

&* τάβλι - ιστορία
ΤΑΒΛΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΜΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" ΤΟΥ ΙΡΑΝ;ΤΑΒΛΙ Σ
Το παλαιότερο επιτραπέζιο παιγνίδι στον κόσμο μαζί με τα 60 κομμάτια που το αποτελούσαν βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στα ερείπια της "καμμένης πόλης" ,στην επαρχία Sistan-Baluchistan του νοτιοανατολικού Ιράν.
Ιρανοί αρχαιολόγοι που εργάζονται στις ανασκαφές υποστηρίζουν ότι το επιτραπέζιο παιγνίδι που ανακάλυψαν είναι ένας από τους προγόνους του ταβλιού. Μάλιστα η ηλικία του υπολογίζεται τουλάχιστον 100-200 χρόνια αρχαιότερη από το βασιλικό παιγνίδι της Ουρ. Αυτό το κάνει να είναι το αρχαιότερο επιτραπέζιο παιγνίδι που έχει βρεθεί. Το παιγνίδι έχει έναν ορθογώνιο άβακα φτιαγμένο από ελεφαντόδοτο μάλλον Ινδικής καταγωγής και είναι διακοσμημένο με ένα σχέδιο φιδιού που το κουλούριασμα του δημιουργεί 20 θέσεις (πάλι παιγνίδι 20 τετραγώνων όπως στις παραδόσεις σε όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής) στις οποίες μετακινούσαν οι παίκτες τα πούλια.
Το υψηλής καλλιτεχνικής αξίας επιτραπέζιο, δείχνει κατά τους αρχαιολόγους και το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο της "καμμένης πόλης" πριν από 5000 χρόνια, αλλά και τις ανεπτυγμένες εμπορικές συναλλαγές με γειτονικούς λαούς.
Τα πούλια - 60 συνολικά - βρέθηκαν μέσα σε ένα δοχείο από τερακότα και είναι φτιαγμένα από πέτρες της περιοχής, όπως αχάτη και τυρκουάζ. Οι εμπειρογνώμονες αναρωτιούνται για το τρόπο που παίζονταν αυτό το επιτραπέζιο και για πιο λόγο είχε 60 πούλια.
Περιμένουμε να δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την ανακάλυψη για να σας ενημερώσουμε.
Είναι σίγουρο ότι αν επιβεβαιωθεί η χρονολόγηση θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στον τρόπο που βλέπουν οι ιστορικοί μέχρι σήμερα την ιστορική διαδρομή των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις νεότερες πληροφορίες που θα φωτίσουν περισσότερες πλευρές αυτής της ανακάλυψης.
http://webmaster.tavliinfo.gr/ .-

**ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΒΑΚΑ 20 Η ΟΠΩΣ ΕΔΩ 30 ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ
Ακόμα κι αν τα παιγνίδια αυτά παίζονταν με ζάρια, αυτά τα ζάρια είναι σε σχήμα πυραμίδας ή τριγωνικά και όχι κύβοι. Ζάρια σε σχήμα κύβου έχουμε πρώτη φορά στην αρχαία Ελλάδα.
Ενώ γράφαμε αυτά τα άρθρα έγινε μια καινούργια σπουδαία ανακάλυψη, αυτή τη φορά στο Ιράν.
ΤΑΒΛΙ ...ένα παιγχνίδι από τα παλιά !!!
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟ ΤΑΒΛΙ.-

** Το Ελληνικό Κράτος και οι Επιστροφές Κλεμμένων Αρχαιοτήτων Η αρχαιοκαπηλία είναι μια εγκληματική πράξη, η οποία έχει ρίζες πού χάνονται στο βάθος τον αιώνων. Χώρες με πλούσια ιστορία, παράδοση και πολιτισμό όπως η Ελλάδα, κυριολεκτικά μαστίζονται απο αυτό το φαινόμενο. Το Ελληνικό κράτος με την συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για την επιστροφή πίσω στην χώρα μας, πολύτιμων αρχαιολογικών ευρημάτων και σε αρκετές περιπτώσεις οι προσπάθειες έχουν καρποφορήσει. Παραθέτουμε μια λίστα με αρχαίους θυσαυρούς της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς που επεστράφησαν στη χώρα μας.
- Η επανάκτηση από την Ελλάδα του Θησαυρού των Αηδονιών, μιας συλλογής πολύτιμων μυκηναϊκών αντικειμένων, κοσμημάτων και σφραγίδων εξαιρετικής τέχνης. Κατάλογος των αντικείμενων αυτών, τα οποία προήλθαν από λαθρανασκαφές στο μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονιών, κοντά στη Νεμέα, δημοσιεύτηκε σε κατάλογο δημοπρασίας με κείμενα του J.Η. Betts και πλούσια εικονογράφηση, στη Νέα Υόρκη το 1993. Χρυσό Στεφάνι απο την Μακεδονία (Photo: New York Times)
- Το χρυσό στεφάνι του 4ου αιώνα πΧ που ανακαλύφθηκε σε τάφο απο την περιοχή της Μακεδονίας. Το στεφάνι βρισκόταν στην συλλογή του Ιδρύματος Γκετύ απο το 1993 . Μετά απο σχεδόν ένα χρόνο διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ίδρυμα επέστρεψε το χρυσό στεφάνι στην Ελλάδα το 2007.
Η συνέχεια εδώ.-

&* &* ΦΑΛΑΚΡΑ ΤΕΛΟΣ :
Η απώλεια μαλλιών στους ανθρώπους, η οποία προκαλείται από την απουσία του γονιδίου Sox2, καθώς και από τις μεταλλάξεις άλλων τριών γονιδίων, μπορεί τελικά να γίνει από μη αναστρέψιμη, απόλυτα αναστρέψιμη, ισχυρίζονται επιστήμονες οι οποίοι κατάφεραν...να δημιουργήσουν καινούργια τριχοθυλάκια, σε περιοχές του κεφαλιού που τα τριχοθυλάκια είχαν καταστραφεί. Η ανθρώπινη κεφαλή είναι εξοπλισμένη με πάνω από 120.000 μικροσκοπικούς τριχοθύλακες, σε καθέναν από τους οποίους μεγαλώνει μία τρίχα. Αυτοί οι τριχοθύλακες δημιουργούνται στην εμβρυϊκή κατάσταση, και εντός της μήτρας, κατά τα πρώτα στάδια της κύησης. Αυτό που έως σήμερα θεωρείτο σίγουρο είναι, το ότι δεν μπορούν να δημιουργηθούν άλλοι τριχοθύλακες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Έτσι, λοιπόν, όταν καταστρέφονται οι ήδη υπάρχοντες τριχοθύλακες, δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Αυτή, τουλάχιστον, έως σήμερα, ήταν η επικρατούσα θεωρία. Ωστόσο ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Goettingen στη Γερμανία, με συμμετοχή γνωστών ελλήνων μοριακών βιολόγων, διαπίστωσε ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο -ονόματι wnt- που παίζει σημαντικό ρόλο στην επούλωση των τραυμάτων, φαίνεται να συμμετέχει και στην δημιουργία νέων τριχοθυλακίων. Στο πείραμα που διεξήγαγε, μικρά τμήματα από την επιδερμίδας αφαιρέθηκαν από ινδικά χοιρίδια και από πιθήκους. Η αφαίρεση αυτή, όπως φάνηκε αργότερα, ενεργοποίησε τη δραστηριότητα αρχέγονων κυττάρων, των γνωστών βλαστοκυττάρων στην περιοχή, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενός εντελώς νέου αριθμού τριχοθυλάκων. Όταν η δράση του συγκεκριμένου γονιδίου εμποδιζόταν, δεν υπήρχε δημιουργία τριχοθυλάκων, αλλά όταν ενισχυόταν, τότε η παραγωγή νέων τριχοθυλάκων αυξανόταν σημαντικά. Στο τέλος τα σημεία στα οποία είχε αφαιρεθεί επιδερμίδα, επανήλθαν στην πρότερη κατάστασή τους, με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. «Αυτό το γεγονός μας έχει δώσει πειστικές αποδείξεις ότι η επιδερμίδα έχει αξιοσημείωτες ικανότητες ολικής ανάπλασης και όχι μόνο εν μέρει επιδιόρθωσης, όπως πιστευόταν μέχρι τώρα». Αυτό το γεγονός οδήγησε τους ειδικούς επιστήμονες στο να εκπονήσουν μία νέα μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών με πολλαπλό, των έως τώρα μεθόδων, αποτέλεσμα, που μαζί με τον γενετικό έλεγχο, ως προς τις προδιαθέσεις για φαλάκρα (Ανδρογενή Αλωπεκία), υπόσχεται και στους έλληνες ενδιαφερομένους, ένα φυσικό, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και εντελώς μόνιμο αποτέλεσμα. Η ως άνω, προαναφερθείσα, μέθοδος, μπορεί να ενισχυθεί και περαιτέρω. Ο λιπώδης ιστός περιέχει τεράστιες ποσότητες μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων. Η συλλογή αυτών των κυττάρων γίνεται από λίπος, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση. Τα κύτταρα, στη συνέχεια, απομονώνονται, επαναχορηγούνται στον ίδιο τον δότη, και οδηγούνται μέσω μαγνητικών πεδίων στην περιοχή που έχουν εξαφανιστεί τα τριχοθυλάκια και η οποία χρήζει θεραπείας.Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγοςanopetra-eleos.blogspot.com .-

***

** ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟ ΤΑΒΛΙ
ΤΑΒΛΙ - ΖΑΡΙΑ - ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ
Ο Παλαμήδης ο τραγικός Ομηρικός ήρωας αναφέρεται συχνά πυκνά σαν ο εφευρέτης ή ο διασκευαστής πολλών επιτραπέζιων παιγνιδιών. Όμως το σημαντικό στην περίπτωση του ταβλιού δεν είναι αν ο Παλαμήδης πρώτος σκέφτηκε και το τάβλι. Σημασία έχει ότι ο Παλαμήδης αναφέρεται σαν ο εφευρέτης των ζαριών. Όπως και να το κάνουμε τάβλι χωρίς ζάρια δεν μπορεί να παιχτεί.
Νομίζω πως το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγετε. Στις αρχαιολογικές ανασκαφές σε όλη την ανατολική μεσόγειο έχουν βρεθεί πολλά ευρήματα επιτραπέζιων παιγνιδιών. Ένα από τα πιο σπουδαία είναι το βασιλικό παιγνίδι της Ουρ, που χρονολογικά το τοποθετούν γύρω στο 2600 π.X. Ένα παιγνίδι που εμένα μου θυμίζει πιο πολύ σκάκι ή ντάμα, τώρα που βλέπουν οι διάφοροι αρθρογράφοι τον πρόγονο του ταβλιού σε ένα παιγνίδι με τετράγωνα, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να μας το εξηγήσουν ποτέ. Αφήνω τη φωτογραφία να μιλήσει από μόνη της.-
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ !!! ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΓΑΡΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: