ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΙΛΑΚΙ **

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΝΜΗΛΑΚΙ !!!


ΠΡΟΙΤΟΣ: Στη φυλακή μητέρα-έμπορος ναρκωτικών ..............
ΠΡΟΙΤΟΣ: Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών ..........

· Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
· Με την παιδική χαρά τα έχουν βάλει, γιατί εκεί «μπαίνουν οι μαντιλοφορούσες με τα παιδιά τους».
· Το «κλειδί» στη σχέση μας με το παιδί μας: Η άνευ όρων αγάπη, όχι ως επιταγή αλλά ως βίωμα.
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
Posted: 24 Jun 2009 09:51 AM PDT
20 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία
Οι κατηγορούμενοι διακινούσαν το υλικό από:
την Αθήνα,
τη Θεσσαλονίκη,
τη Λάρισα,
την Πτολεμαΐδα,
το Βόλο,
το Ηράκλειο,
τα Χανιά,
την Αμαλιάδα,
τη Νεμέα,
τη Μονεμβασιά,
την Πρέβεζα και
την Κέρκυρα.
Μας μαγάρισαν τα τέρατα :((
Με την παιδική χαρά τα έχουν βάλει, γιατί εκεί «μπαίνουν οι μαντιλοφορούσες με τα παιδιά τους».
Posted: 24 Jun 2009 08:45 AM PDT

Να γκρεμιστεί η παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα ζητάει τώρα η «επιτροπή κατοίκων»
...αν η παιδική χαρά εξακολουθήσει να υπάρχει «μπορεί να γυρίσουν οι Αφγανοί».
Σιντριβάνι στη θέση της παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα ζητά η «επιτροπή κατοίκων», η οποία συλλέγει υπογραφές γι’ αυτό το λόγο. Τον τελευταίο χρόνο, τα μέλη της «επιτροπής» έχουν βάλει στο στόχαστρο την παιδική χαρά όπου εμποδίζουν την είσοδο περίοικων, ενώ τον τελευταίο μήνα μάλιστα την κρατούν κλειδωμένη και φρουρείται με βάρδιες. Αποφασισμένη να μην επιτρέψει να ανοίξει η παιδική χαρά εμφανίζεται η «επιτροπή κατοίκων», τα μέλη της οποίας δεν έχουν διστάσει να διώξουν το φύλακα και να βάλουν λουκέτο τρεις φορές, προκειμένου να μην μπουν μέσα μετανάστες με τα παιδιά τους. Η ίδια «επιτροπή» μάζευε πριν από λίγο καιρό υπογραφές για να «φύγουν οι λαθρομετανάστες από τον Άγιο Παντελεήμονα». Παρά την απομάκρυνση των Αφγανών μεταναστών από την περιοχή, η «επιτροπή» εμφανίζεται ανικανοποίητη και τώρα ζητά το γκρέμισμα της παιδικής χαράς, για να κατασκευαστεί στη θέση της πάρκο με παγκάκια και σιντριβάνι. Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να μπουν οι ίδιοι μέσα στην παιδική χαρά, γιατί εκεί «μπαίνουν οι μαντιλοφορούσες με τα παιδιά τους. Και αυτοί έχουν αρρώστιες», ενώ άλλοι φοβούνται ότι αν η παιδική χαρά εξακολουθήσει να υπάρχει «μπορεί να γυρίσουν οι Αφγανοί». Σύμφωνα με ορισμένους, ο αριθμός των υπογραφών έχει φθάσει τις 3.500. Τα μέλη της «επιτροπής κατοίκων» δηλώνουν ότι: «Έτσι κι αλλιώς, η παιδική χαρά θα παραμείνει για πάντα κλειστή. Θα την περιφρουρούμε για να μην ανοίξει» και μάλιστα εκδηλώνουν τις επόμενες φιλοδοξίες τους, για «καθάρισμα» και της πλατείας Αττικής από τους μετανάστες. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι κάτοικοι την ίδια άποψη. Αρκετοί εκφράζουν την διαφωνία τους επώνυμα, αφού θεωρούν απαραίτητη την παιδική χαρά και σκέφτονται κι αυτοί τη διενέργεια συλλογής υπογραφών για τη διατήρησή της. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η παιδική χαρά παραμένει κλειστή από τις 16 Μαΐου, παρά τις υποσχέσεις του αντιδημάρχου Λ. Σκιαδά και καταγγέλλουν το γεγονός ότι η Πολιτεία ανέχεται την αυτοδικία, καταργώντας τη Δημοκρατία. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου δυο εβδομάδες, όταν ένας κάτοικος της περιοχής μπήκε στην παιδική χαρά μαζί με το παιδί του, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής και φίλων τους συγκεντρώθηκε για να εκφοβίσει τον γονιό ενώ δεν δίστασαν να βιαιοπραγήσουν εις βάρος του.
.....................................................................................................................
Σκέφτηκα τώρα μόλις κάτι και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Αυτή την «επιτροπή κατοίκων» να την εξουσιοδοτήσουμε, όλοι οι Έλληνες, και να πάρει σβάρνα συνοικίες, Δήμους και Κοινότητες.
Μιά άποψη στην Ραφίνα !
Σε όποια παιδική χαρά βλέπει μέσα ξενάκια έτσι απλά να την κλείνει, να την σφραγίζει. Μέλη της «επιτροπής» να τη στήνουν έξω από τα σπίτια τους για να μη βγαίνει κανένα στο δρόμο.
Μέσα όλα, ούτε παιγνίδι, ούτε σχολειό, ούτε τίποτα. Ο κουφεταίνιος άνθρωπος !

Να την προμηθεύσουμε και με κατάλληλες στολές, μελανές κατά προτίμηση για να κοιμόμαστε ήσυχοι οι υπόλοιποι, ότι οι παιδικές χαρές μας θα είναι καθαρές και αμόλυντες.
Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ ...
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Επίθεση "αγανακτισμένων πολιτών" σε γονιό στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα
πηγή: Tvxsπηγή της πηγής: Ελευθεροτυπία
Το «κλειδί» στη σχέση μας με το παιδί μας: Η άνευ όρων αγάπη, όχι ως επιταγή αλλά ως βίωμα.
Posted: 24 Jun 2009 06:35 AM PDT
Η σχέση του κάθε παιδιού με τον γονιό του είναι μία σχέση μοναδική. Όταν η άνευ όρων αγάπη κυριαρχεί, όχι ως επιταγή αλλά ως βίωμα,
τότε εκείνη αποτελεί μία ασπίδα προστασίας
από όσα απειλούν τα παιδιά μας σήμερα.
Ταυτόχρονα, εάν η αγάπη συνοδεύεται από υγιείς και εποικοδομητικές γονεϊκές στάσεις και συμπεριφορές, τότε η ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού ευνοείται. Άλλωστε, σαν συγκοινωνούντα δοχεία, οι απόψεις, οι επιθυμίες και οι φόβοι των ίδιων των γονιών διαπερνούν τον παιδικό ψυχισμό. Πρόκειται για μια σιωπηλή και συνάμα παντοδύναμη επιρροή από τον γονιό προς το παιδί. Έτσι λοιπόν, για εσάς τους γονείς, προτείνουμε: * Μάθετε για τον κόσμο των παιδιών. Διαβάστε, ενημερωθείτε και συζητήστε με άλλους γονείς και ειδικούς για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού από τη γέννησή του έως την έναρξη του σχολείου. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να ανταποκριθείτε καλύτερα στους ταχείς ρυθμούς της ανάπτυξής του και στις νέες ανάγκες που συνεχώς προκύπτουν. * Εμπλακείτε συναισθηματικά κάθε στιγμή μαζί του. Προσπαθήστε να είστε παρόντες στις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού κάθε στιγμή, είτε σας το ζητά ρητά είτε όχι. Η πολλή αγάπη ποτέ δεν έβλαψε. * Επιβραβεύστε την προσπάθειά του. Παρατηρήστε τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού σας και τις θετικές του συμπεριφορές, επιβραβεύοντάς το για την προσπάθειά του να κατακτήσει μία νέα δεξιότητα (π.χ. ομιλία, δημιουργία σχέσεων με συνομήλικα παιδιά), ανεξάρτητα από την έκβαση. Η επιβράβευση ενισχύει τη θετική συμπεριφορά. * Γίνετε θετικό μοντέλο συμπεριφοράς. Αν η δική σας συμπεριφορά επισκιάζεται από συναισθήματα φόβου, απειλής και ανασφάλειας, το πιθανότερο είναι να τα μεταφέρετε και στο παιδί σας, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις επιρροές του περιβάλλοντός του τα πρώτα χρόνια της ζωής του. * Σεβαστείτε την προσωπικότητά του. Κάθε παιδί είναι μοναδικό. Αναγνωρίστε και εκτιμήστε τις ιδιαιτερότητές του, τις ανάγκες του, τις ενδεχόμενες δυσκολίες που μπορεί να παρουσιάσει, τις προτιμήσεις και τις επιλογές του. Αφήστε το ελεύθερο να εκφραστεί, δίχως ασυνείδητα να επιθυμείτε να διαμορφώσετε το δικό σας «ιδεώδες παιδί». * Μην το τιμωρείτε. Άλλο «ελέγχω» και άλλο «καθοδηγώ και πειθαρχώ». Η τιμωρία λέει στο παιδί τι δεν πρέπει να κάνει, δίχως να του μαθαίνει τι είναι καλό να κάνει, καλλιεργώντας του την υποταγή και όχι την ελευθερία της σκέψης. * Δημιουργήστε υγιή όρια. Οι προσδοκίες, οι απαιτήσεις και το πρόγραμμα που θέλετε να καθιερώσετε με το παιδί δεν πρέπει να αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεσή σας. Όσο πιο σταθεροί είστε και όσο πιο δομημένο είναι το περιβάλλον στο οποίο το παιδί ζει, τόσο πιο εύκολα εκείνο θα μάθει τι να περιμένει από εσάς αλλά και από τη ζωή του.
Μυρσίνη Κωστοπούλου ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία
· &* Βραβείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ σε μαθητή
· 40 παληκάρια απ' όλη την Ελλάδα
· Ανάγκαζαν ανήλικους να ζητιανεύουν σε φανάρια της Θεσσαλονίκης
Βραβείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ σε μαθητή
Posted: 25 Jun 2009 12:21 PM PDT
«Να διώξουμε από μέσα μας κάθε προκατάληψη, κάθε στερεότυπο που ενισχύουν τις ρατσιστικές εκφάνσεις και ξενοφοβικές τάσεις».Απόσπασμα από την βραβευθείσαέκθεση του Αιμίλιου Φασουλίδη«Το να ανοίξουμε μόνο την πόρτα μας στους πρόσφυγες δεν φτάνει, γιατί το σώμα τους σίγουρα θα ζεσταθεί, αλλά η καρδιά τους που είναι παγωμένη από τον πόνο πώς θα ζεσταθεί; Χρειάζεται να ανοίξουμε την καρδιά μας στους χειμαζόμενους πρόσφυγες για να ζεστάνουμε τη δική τους. Να τους απαλύνουμε τον πόνο, να τους δώσουμε κουράγιο, να τους συμπαρασταθούμε στις δύσκολες στιγμές τους. Να διώξουμε από μέσα μας κάθε προκατάληψη, κάθε στερεότυπο που ενισχύουν τις ρατσιστικές εκφάνσεις και ξενοφοβικές τάσεις».
Μίλησε για την προσφυγιά, αγγίζοντας τις καρδιές όλων, αν κι ο ίδιος δεν είναι πρόσφυγας.Περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και κατάφερε να συγκινήσει.
Ο λόγος για τον 16χρονο Βολιώτη Μαθητή Αιμίλιο Φασουλίδη, ο οποίος κέρδισε βραβείο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία οργάνωσε πανελλήνιο διαγωνισμό, όπως κάθε χρόνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.Με λόγια που αγγίζουν την καρδιά και που κανένας πολιτικός δεν έχει πει, ο Αιμίλιος κατάφερε να πει μέσα σε δύο σελίδες της έκθεσής τους όσα πρέπει να μάθει η ελληνική κοινωνία για τους πρόσφυγες.Ο 16χρονος τιμήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης –Athens Campus, μαζί με άλλους διακεκριμένους μαθητές απ’ όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό.Ο Αιμίλιος δήλωσε συμμετοχή όταν φοιτούσε στη Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ ήταν ο μοναδικός από τη Μαγνησία που διακρίθηκε, λαμβάνοντας τιμητικό έπαινο, δώρα αλλά και μια υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, στο παράρτημα Αθηνών.Το όνειρο του Αιμίλιου είναι να γίνει φιλόλογος, μιας και αγαπάει τη γνώση αλλά και τα παιδιά, ενώ για τους πρόσφυγες ο ίδιος ζητά από το κράτος να τους συμπεριφέρεται όπως σε όλους τους πολίτες, να κάνει δεκτές τις αιτήσεις τους και να τους δώσει δυνατότητες και ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση.Ο Αιμίλιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, ενώ ο πατέρας του, που είναι εκπαιδευτικός κ. Πανταζής Φασουλίδης υποστήριξε πως «πάντα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να σκέφτονται, να γράφουν. Είμαστε κοντά στα παιδιά, τους μιλάμε και προσπαθούμε να τους καταστήσουμε σωστούς πολίτες».Τέλος να σημειωθεί πως ο 16χρονος Αιμίλιος έχει λάβει βραβείο στον πρόσφατο διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, ενώ πάντα δείχνει ενδιαφέρον σε διαγωνισμούς που προάγουν τη σκέψη.
Από την εφημερίδα ΤαχυδρόμοςΜε λίγα μεστά λόγια, ο 16χρονος Αιμίλιος τα είπε όλα!Αυτοί που κυβερνούν τον τόπο μας και μόνο "σκούπες" βγάζουν, θα διαβάσουν άραγε ποτέ την έκθεση του Αιμίλιου;
Αναρτήθηκε από magnitis στις 2:45 μμ
40 παληκάρια απ' όλη την Ελλάδα
Posted: 25 Jun 2009 12:16 PM PDT

Όλα τα επαγγέλματα, όλες οι ηλικίες, απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, όλες οι κοινωνικές τάξεις.
Μην ξανακούσω ότι είναι άρρωστοι και θέλουν ειδική μεταχείριση.
Μην ξανακούσω.



36 άτομα διώκονται για κακούργημα.
Κακούργημα κι ο βρετανός συλληφθείς στη Λάρισα με 3.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος.
Τρία χιλιάρικα και είναι έξω για να συνεχίσει το γλέντι των γενεθλίων.
Ρε, δεν θέλουμε αγχόνη, δεν θέλουμε θάνατο, φυλακή, όλοι φυλακή, αυτό να γίνει.
Φυλακή να σαπίσουνε.
Κάντε την δουλειά σας ρε γμτ. Δικαστέεεεεες, Πολιτικοίιιιι κάντε τη δουλειά σας μια φορά επί τέλους.
Από 1 μέχρι 10 χρονών παιδάκια τα θύματα.
Από ΕΝΑ μέχρι ΔΕΚΑ χρονών παιδάκια τα θύματα.
Δεν μπορώ να γράψω, δεν μπορώ, και τι να γράψω;;
εεεε, τιιι;;;;
Επιχείρηση - αράχνη: Ποιοι είναι οι 39 Έλληνες παιδόφιλοι
25 Ιουνίου 2009, 07:49
Η επιχείρηση-αράχνη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε στήσει ιστό χιλιομέτρων σε δώδεκα πόλεις της Ελλάδος. Ύστερα από συνεχείς εφόδους σε σπίτια ανυποψίαστων παιδόφιλων οι «ηλεκτρονικοί ράμπο» κατάφεραν να παγιδέψουν και να συλλάβουν είκοσι άτομα και να σχηματίσουν δεκαεννιά δικογραφίες. Ο πόλεμος όμως κατά των ανώμαλων του Διαδικτύου και το ανηλεές κυνηγητό τους συνεχίζεται από τις αστυνομικές αρχές πάντα στο επίπεδο της διεθνούς συνεργασίας... Η επιχείρηση «spider web» (αράχνη του Διαδικτύου) δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους των αξιωματικών για την καθημερινά αυξανόμενη ηθική κατάπτωση μερίδας της κοινωνίας μας, αφού ανάμεσα στους εμπλεκόμενους της υπόθεσης αποδείχθηκε ότι ήταν μεγαλοξενοδόχος, βιομήχανος, καθηγητής Λυκείου, διευθυντής ΟΑΕΔ, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, δικαστικός επιμελητής, πυροσβέστης και οδηγός σε σχολικό ιδιωτικού δημοτικού εκπαιδευτηρίου. Ολοι τους «ευυπόληπτοι» πολίτες, που τη νύχτα «καρφώνονταν» μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών τους και τριγύριζαν στον κυβερνοχώρο για να βρουν και να «κατεβάσουν» διεστραμμένα βίντεο στα οποία εικονίζονταν να κακοποιούνται σεξουαλικά παιδιά ηλικίας από ενός έως δέκα ετών.Αρκετά από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχαν αποθηκεύσει στα κομπιούτερ τους οι δράστες ήταν, όπως προέκυψε, σαδομαζοχιστικού περιεχομένου με τα «άγουρα» σώματα των παιδιών ματωμένα. Γι’ αυτόν το λόγο οι διεστραμμένοι χρήστες «βαφτίστηκαν» από τους αστυνομικούς «νυχτερίδες». Οπως το συγκεκριμένο θηλαστικό που δρα νύχτα και εάν είναι σαρκοφάγος αναζητά… αίμα.Η επιχείρηση, άρχισε ύστερα από ενημέρωση των αστυνομικών από τις γερμανικές αρχές ότι από έρευνές τους προέκυψε πως ανάμεσα στους χιλιάδες χρήστες που εντόπισαν να ανταλλάσσουν από τις 3 Ιουλίου υλικό παιδικής πορνογραφίας με το πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων «Edonkey 2000», βρήκαν και 170 ηλεκτρονικά ίχνη από χρήστες της χώρα μας.Με τη βοήθεια των εταιρειών παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και ανίχνευση των ιχνών, οι αστυνομικοί δεν άργησαν να ανακαλύψουν την ταυτότητα τριάντα εννιά ατόμων που έμεναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πτολεμαΐδα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Αμαλιάδα, Νεμέα, Μονεμβασία, Πρέβεζα και Κέρκυρα.Ετσι, οι άνδρες των δύο τμημάτων της Δίωξης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άρχισαν την μια έφοδο πίσω από την άλλη. Το υλικό που συγκέντρωσαν εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους: Κατασχέθηκαν 87 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί υπολογιστές και μεγάλο πλήθος CD και DVD με υλικό παιδικής πορνογραφίας χωρητικότητας 35.000 GB που ισούται με βίντεο περίπου 200 ωρών και κοντά στις 70.000 φωτογραφίες.
Ο Λευκός Πύργος - παραλία της Θεσσαλονίκης !
Η κοινωνική διαστρωμάτωση των διεστραμμένων παιδόφιλων είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο που προσθέτει γνώσεις στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εγκληματική συμπεριφορά των σύγχρονων δραστών του Διαδικτύου. Μετά την εξάρθρωση του πολυδαίδαλου κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, τα επαγγελματικά και οικογενειακά χαρακτηριστικά των παιδόφιλων έχουν προβληματίσει την αστυνομία και για μία ακόμα φορά έχουν θορυβήσει την κοινή γνώμη.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες ξεχωρίζουν ένας 56χρονος βιομήχανος, ένας 55χρονος καθηγητής Λυκείου, ένας 47χρονος πυροσβέστης και ένας 25χρονος φοιτητής Γεωπονικής. Ανάμεσα σε εκείνους εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία σοκάρει η περίπτωση 29χρονου έφεδρου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, 42χρονου δικαστικού επιμελητή, ενός διευθυντή υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ και ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου ο οποίος μετέφερε μικρά παιδιά.
Μπορεί τρεις από αυτούς, όπως έλεγαν χθες οι αστυνομικοί, να «κάηκαν» από την κατοχή ενός και μόνο αρχείου και να συμπεριλήφθησαν στη μεγάλη δικογραφία, ωστόσο οι υπόλοιποι φαίνεται πως ήταν έντονα εθισμένοι στις αποκρουστικές εικόνες της σεξουαλικής κακοποίησης ενός παιδιού από ενήλικες. Στα κομπιούτερ τους βρέθηκε μεγάλο υλικό αρχείων, ενώ αρκετά από αυτά τα είχαν αποθηκεύσει σε ψηφιακούς δίσκους για να τα παρακολουθούν, πιθανώς, και στην τηλεόρασή τους με τη βοήθεια των σύγχρονων DVD players.
Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του 56χρονου βιομηχάνου που έχει εταιρεία στο Μενίδι. Στο κομπιούτερ του σπιτιού του βρέθηκαν τουλάχιστον 10.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμα έντεκα σκληροί δίσκοι υπολογιστή και ένας ψηφιακός δίσκος με δέκα βίντεο. Με τη συμπεριφορά του, μάλιστα, όπως έλεγαν οι αξιωματικοί, έδειξε ότι ήταν συνειδητοποιημένος θεατής ανάλογων εικόνων διαστροφής. «Οταν τον συναντήσαμε, μας αντιμετώπισε με αέρα και άνεση. Το χαμόγελό του όμως πάγωσε όταν απλά του είπαμε ότι θα ερευνήσουμε τον υπολογιστή του. Ηξερε τι επρόκειτο να βρούμε», τόνιζε συγκεκριμένα χθες αξιωματικός της επιχείρησης.
Ήρεμο βρήκε η αστυνομία και τον 25χρονο φοιτητή της Γεωπονικής στη Νέα Ιωνία, ο οποίος είχε τις περισσότερες συνδέσεις και τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αρχείων από όλους τους υπολοίπους. Ο σπουδαστής τη μέρα ασχολιόταν με δέντρα και τη νύχτα φαίνεται ότι παρακολουθούσε τα βίντεο και μετά τα έσβηνε, αφού στους πέντε σκληρούς δίσκους που κατασχέθηκαν βρέθηκαν μόνο 200 αρχεία.
Εκείνος πάντως που το… χαιρόταν ιδιαίτερα φαίνεται πως ήταν ένας 43χρονος τεχνικός υπολογιστών στο Μαρούσι, αφού στο σπίτι του βρέθηκε, πλην των απαγορευμένων βίντεο, και μια σακούλα με ένα κιλό και τριάντα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (φούντας).
Ενα και μόνο αρχείο βρέθηκε στο κομπιούτερ του 47χρονου πυροσβέστη που μένει στη Νίκαια και υπηρετούσε στο σταθμό Καλλιθέας, άλλο ένα στον υπολογιστή 45χρονου τεχνικού Η/Υ στην Παλλήνη και μόλις τρεις φωτογραφίες στο κομπιούτερ 43χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου στο Μαρούσι. Είναι οι μόνοι που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος.
Εξάλλου, με το ειδικό πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν, ο καθένας μπορούσε να μπει στα αρχεία τους και να πάρει ό,τι επιθυμούσε. Ακόμα και τα σκληρά βίντεο στα οποία εικονίζονταν μικρά αγόρια να είναι δεμένα πισθάγκωνα και να μετέχουν σε σαδομαζοχιστικά όργια.
Ενας τοπογράφος, ένας... παραλίγο φοιτητής, ένας Βρετανός υπήκοος, ένας ομογενής φοιτητής από το Καζακστάν και ένας στρατιώτης έπεσαν στα χέρια των αρχών όταν, έπειτα από έρευνες της επιχείρησης-«αράχνη», βρέθηκε να έχουν γεμάτους τους υπολογιστές τους με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Τα πέντε άτομα, που συνελήφθησαν στη βόρεια Ελλάδα, θα μιλήσουν πλέον με την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για παράβαση των νόμων που σχετίζονται με πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.
Αναλυτικά: Οι αρχές έκαναν δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη. Ένας 22χρονος φοιτητής από το Καζακστάν, ο οποίος έμενε με τη γιαγιά του στον Εύοσμο, εντοπίστηκε από τα «βρόμικα» ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε στο Ιντερνετ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έφτασε στο ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών από την Ιντερπόλ, ο 22χρονος είχε κατεβάσει στον υπολογιστή του το υλικό από τον Ιούλιο του 2007 και λάμβανε σκληρές εικόνες ώς και τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ, ενώ η έρευνα των εισαγγελικών αρχών για το βαθμό εμπλοκής του στο κύκλωμα των παιδόφιλων συνεχίζεται. Σε ένα κελί των φυλακών Κομοτηνής βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή ένας τοπογράφος (31 ετών) από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος κατηγορούμενος για κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν στον υπολογιστή του 160 Gigabyte με επιλήψιμο υλικό! Ο τεράστιος αυτός όγκος δεν άφησε σε εισαγγελέα και ανακριτή κανένα περιθώριο και διέταξαν την προφυλάκιση του 31χρονου μέχρι να δικαστεί.
Στη Λάρισα, εξάλλου, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη ενός Αγγλου ο οποίος αυτές τις μέρες είχε γενέθλια, έκλεινε τα 60 του χρόνια, και για να το γλεντήσει άρχισε να «κατεβάζει» στον υπολογιστή του σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Έως ότου η περίπτωσή του φτάσει στο ακροατήριο και μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η έρευνα για το κύκλωμα, ο Βρετανός αφέθηκε μετά την απολογία του ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ. Ι.Μονή Μεταμόρφωση του ΣΩΤΗΡΑ στην ΚΥΜΗ Εύβοια !!!

Η... ομάδα των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο ανώμαλο κύκλωμα περιλαμβάνει άλλους δύο νεαρούς: έναν από το Βόλο και έναν από την Πτολεμαΐδα. Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι να ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση, αφού το υλικό που βρέθηκε να κατέχουν ήταν μερικά DVD. Εντύπωση προκαλεί ότι πρόκειται για δύο νεαρά παιδιά, όχι μεγαλύτερα των 24 ετών. Ο ένας, παιδί φτωχής οικογένειας, δεν είχε περάσει τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, ενώ ο δεύτερος υπηρετούσε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων εναλλακτική, άοπλη στρατιωτική θητεία.
Οι «Ράμπο» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη εργάτη (31 ετών), τον οποίο εντόπισαν από τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε ανταλλάσσοντας παραβατικό υλικό. Οταν έγινε όμως η έρευνα στο σπίτι του, δεν βρέθηκε τίποτα.
ΤΟ... WHO IS WHO ΤΩΝ 39
Σύμφωνα με τις έρευνες τα 170 ηλεκτρονικά ίχνη διακίνησης παιδικής πορνογραφίας αντιστοιχούσαν
σε συνολικά 39 χρήστες στη χώρα μας εκ των οποίων οι 37 είναι Ελληνες πολίτες και 2 αλλοδαποί (υπηκοότητας Καζακστάν και Βρετανίας) που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Από αυτούς οι 20 συνελήφθησαν μέσα στο πλαίσιο του αυτόφωρου, ενώ για τους υπόλοιπους 19 σχηματίστηκε δικογραφία. Ως και χθες είχαν προφυλακιστεί 5 συνολικά άτομα (από Αθήνα, Κέρκυρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, ένας από κάθε πόλη). Στην παρακάτω λίστα παρουσιάζονται οι ηλικίες και οι ιδιότητες των κατηγορουμένων:
ΠΡΟΙΤΟΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
Συλληφθέντες
1 Παλλήνη: Τεχνικός Η/Υ, 45 ετών
2 Καλλιθέα: Καθηγητής Λυκείου, 55 ετών
3 Ν. Ιωνία: Φοιτητής Γεωπονικής, 25 ετών
4 Ν. Σμύρνη: Φοιτητής Η/Υ, 22 ετών
5 Μαρούσι: Ιδιωτικός υπάλληλος, 43 ετών
6 Χαϊδάρι Τεχνικός Η/Υ, 32 ετών
7 Νίκαια: Πυροσβέστης, 47 ετών
8 Μενίδι: Τεχνικός Η/Υ, 25 ετών
9 Κυψέλη: Βιομήχανος (εταιρεία κατεψυγμένων στο Μενίδι), 56 ετών
10 Καλλιθέα: Φοιτητής Μαθηματικού, 23 ετών
11 Χανιά: Φοιτητής ΕΜΠ, 21 ετών
12 Μενίδι: Οδηγός Σαρακάκη, 40 ετών
13 Κέρκυρα: Ξενοδόχος, 36 ετών
14 Ηράκλειο Κρήτης: Ιδιωτικός υπάλληλος, 39 ετών
15 Αθήνα: Ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων ρούχων, 44 ετών
16 Θεσσαλονίκη: Τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ, 31 ετών
17 Θεσσαλονίκη (υπηκοότητας Καζακστάν): Αεργος, 22 ετών
18 Βόλος: Ανεργος, 20 ετών
19 Λάρισα (υπήκοος Βρετανίας): Ανεργος και μόνιμος κάτοικος, 59 ετών
20 Πτολεμαΐδα: Φοιτητής ΤΕΙ Η/Υ, 24 ετών

ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ !!

Δικογραφία
1 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 37 ετών
2 Αθήνα: Ιδιοκτήτης καφετέριας, 39 ετών
3 Χολαργός: Εφεδρος αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού, 29 ετών
4 Χαλάνδρι: Ιδιοκτήτης καφετέριας, 50 ετών
5 Βριλήσσια: Ιδιωτικός υπάλληλος, 41 ετών
6 Ιλιον: Οδηγός σχολικού ιδιωτικού Δημοτικού στο Χαλάνδρι, 35 ετών
7 Αθήνα: οδηγός ταξί, 52 ετών
8 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 26 ετών
9 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 37 ετών
10 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 35 ετών
11 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 38 ετών
12 Πειραιάς ιδιωτικός υπάλληλος 37 ετών
13 Παπάγου: Διευθυντής ΟΑΕΔ Αχαρνών, 52 ετών
14 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 29 ετών
15 Αμαλιάδα: Δικαστικός επιμελητής, 42 ετών
16 Μονεμβασιά: Ξενοδόχος, 37 ετών
17 Χανιά: Τεχνικός Η/Υ, 33 ετών
18 Ηράκλειο: Φοιτητής ΕΜΠ, 25 ετών
19 Συκιές Θεσσαλονίκης: Εργάτης, 31 ετών
Ανάγκαζαν ανήλικους να ζητιανεύουν σε φανάρια της Θεσσαλονίκης
Posted: 25 Jun 2009 04:25 AM PDT
Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατούνται δύο Βούλγαροι υπήκοοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ανάγκαζαν με απειλές ανήλικους ομοεθνείς τους, να ζητιανεύουν σε φανάρια και να τους παραδίδουν τα χρήματα που συγκέντρωναν.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 44 και 34 ετών, φέρονται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εκμεταλλεύονταν συστηματικά τους δύο ανήλικους, ηλικίας 8 και 11 ετών και έναν ακόμα 27χρονο ομοεθνή τους.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι μετέφεραν τα θύματά τους σε σηματοδότες κεντρικών δρόμων και με απειλές, αλλά και με τη χρήση σωματικής βίας τους ανάγκαζαν να επαιτούν κάθε μέρα. Στη συνέχεια τους υποχρέωναν να τους παραδίδουν όλα τα χρήματα που συγκέντρωναν από τους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων, ενώ σε αντάλλαγμα τους εξασφάλιζαν φαγητό και στέγη.
Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση εκμετάλλευσης των ανήλικων.-kathimerini με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
· &* Γιάννης Ρίτσος: Πρωινό άστρο
· Ημέρα κατά των ναρκωτικών... Πέντε κουβέντες έξω από τα δόντια, Sub specie aeternitatis
· Πύργος: Βίαζε την κόρη του επί 8 χρόνια
Γιάννης Ρίτσος: Πρωινό άστρο
Posted: 26 Jun 2009 12:31 PM PDT
Πρωινό_άστρο.
Αφιερωμένο, στο "μικρό χαμομηλάκι" με όλη μου την αγάπη
Μυρσίνη
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Ημέρα κατά των ναρκωτικών... Πέντε κουβέντες έξω από τα δόντια, Sub specie aeternitatis
Posted: 26 Jun 2009 11:21 AM PDT Νησάκια στην Νότια ΕΥΒΟΙΑ !
Έτσι είπαν για σήμερα, έτσι...
να έχουμε αυτή τη μέρα, να λέμε, να λέμε, να λέμε...
να θυμόμαστε τα παιδιά μας που στις γωνιές πεθαίνουν....
Έτσι όρισαν, όχι πως μια μέρα θα σώσει κάτι αλλά, από το ολότελα...

Βραδιάζει και τίποτα δεν άκουσα ακόμη, και κατά τα φαινόμενα ούτε που πρόκειται κάτι να ειπωθεί.
Συνέβησαν άλλα σήμερα, βλέπετε...

Στο μεταξύ, τα παιδιά έρμαια γυρίζουν στους δρόμους, έρμαια και στη ζωή τους.
Επειδή, χωρίς καμιά τύψη ή έστω ντροπή, δίχως Θεό και αξίες τα αφήνουμε, χωρίς κάτι στην ψυχή και την καρδιά τους να τα στηρίζει.
Και να πει κανείς ότι δεν ξέρουμε;
Να πει κανείς ότι δεν έχουμε υπόβαθρο, ότι δεν έχουμε ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, άπειρα κείμενα για να δώσουμε ΠΑΙΔΕΙΑ στα παιδιά μας;
Τελειώνουν το Λύκειο τα παιδιά, πολλά αριστεύουν και συνεχίζουν τις σπουδές τους, αλλά δεν έχουν ιδέα από το κήρυγμα της Αγάπης του Χριστού, από Πλάτωνα, Αριστοτέλη και Τραγικούς, από το ενιαίο πνεύμα όλων των κλασικών.
Δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από τις αληθινές αξίες που μπορούν να τα στηρίξουν. Και έτσι, χωρίς στηρίγματα, πορεύονται....
Και είναι πολύ θλιβερό να βλέπει ο δάσκαλος θολά μάτια μέσα στις τάξεις και, δυστυχώς, βλέπει πολλά...Γνωρίζουμε, όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν θέλουμε.
Ξεβολεύει η Παιδεία, μας ξεβολεύει.
Βρήκαμε ένα άρθρο για τα ναρκωτικά, για την ΠΡΟΛΗΨΗ, την προστασία των παιδιών μας.
Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα και πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο να το μελετήσουμε όλοι μας
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην Πόλη ...την Κωνσταντινούπολη ...!!

Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τα ναρκωτικά


ΜΕΡΟΣ B’

του Αθανασίου Β. Αβραμίδη, Καρδιολόγου Καθηγητού Παθολογίας τoυ Πανεπιστημίου Αθηνών
Ναι! Υπάρχει λύση. Και πρωταρχικής μάλιστα σημασίας, είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ.Τι είναι όμως η πρόληψη;
Πρόληψη είναι το να προλάβεις ή να προστατεύσεις κάποιον από το να γίνει ευάλωτος ή να θελήσει να γίνει χρήστης.Επίσης να προλάβεις τον ευάλωτο ή τον επιρρεπή, τον «υψηλού κινδύνου», από του να γίνει χρήστης.Ή, να προλάβεις κάποιον τοξικομανή από το να γίνει εγκληματίας, είτε για τη δόση, είτε υπό την επίδραση της ουσίας.Επίσης και το να βοηθήσεις τον αποθεραπευθέντα να επανενταχθεί στην κοινωνία διότι αν αυτό δεν γίνει, ακολουθεί το ξανακύλισμα.Πρόληψη είναι και το να εμποδίσεις εκείνον ο οποίος ως μεσάζοντας, ως «βαποράκι», προσπαθεί να μυήσει άλλους.Για να αποδώσει, πάντως η πρόληψη, πρέπει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους λόγους και τους παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στη ροπή και την τροπή, ή προκαλούν την ψυχική διάθεση και τάση των ανθρώπων προς τα ναρκωτικά, ή τους κάνουν ευάλωτους από αυτά. Τέτοια όμως πρόληψη λυπούμαι που θα το πω, ουδέποτε εφαρμόσθηκε. Αυτά βεβαίως είναι μακροπρόθεσμα, και δυσκόλως κατορθωτά. Όμως, ΠΡΕΠΕΙ.Στο πρόβλημα των ναρκωτικών αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα ο ιατρικός κανόνας: «Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν». Διότι «πρέπει να προλάβεις κάποιον από το θάνατο που καραδοκεί με κάθε επόμενη δόση». Η, είναι το τέρμα μιας «μακράς και επώδυνης αυτοκτονίας», μέσα σε απερίγραπτη δυστυχία, με καταρράκωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και κάθε αξιοπρέπειας. Όμως, πως;… Το θέμα, επομένως, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση................................................................................................................................
Μελετώντας εκείνους που δεν κινδυνεύουν από τα ναρκωτικά, προκύπτει ότι:Οι περισσότεροι άνθρωποι, το 80%, δεν παρουσιάζουν καμία τάση, ροπή ή κλίση προς τα ναρκωτικά, δεν τα χρειάζονται… δεν τα έχουν ανάγκη, ούτε ασχολούνται με αυτά. Τους αφήνουν αδιάφορους. Μελετώντας λοιπόν κανείς τους τέτοιους ανθρώπους, βρίσκει ότι:α) Δεν κινδυνεύουν εκείνοι οι οποίοι έχουν βάλει στη ζωή τους σκοπούς ανώτερους, στόχους υψηλούς (εφικτούς όμως για τις ικανότητές τους) και εργάζονται συνειδητά και με καρδιά για την πραγμάτωσή τους, σέβονται τις ηθικές αξίες, τις παραδόσεις και την οικογένεια, τρέφουν αγάπη προς το συνάνθρωπό τους και συμμετέχουν πρόθυμα σε προσπάθειες για το καλό του διπλανού και για το γενικό καλό, αξιοποιούν δε τον ελεύθερο χρόνο τους για καλύτερη ποιότητα ζωής.Β) Δεν κινδυνεύουν επίσης όσοι, με επιμέλεια και υπομονή εργάζονται για την καλλιέργεια των ικανοτήτων και των προσόντων τους, ώστε να αποκτούν τα εφόδια εκείνα, που θα τους κάνουν ικανούς να κερδίζουν με τις δικές τους δυνάμεις τη ζωή μαθαίνοντας συγχρόνως ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, στον οποίο δεν πετυχαίνεις πάντα. Κερδίζεις αλλά και χάνεις. Και πρέπει να μαθαίνουν οι νέοι μας και να χάνουν στη ζωή. «Το να χάνεις με τρόπο σωστό και λεβέντικα, είναι προσόν, είναι αρετή»!γ) Δεν κινδυνεύουν όσοι έχουν «πυξίδα» και «μπούσουλα» ζωής, και μπορούν να γεμίζουν θετικά τα «πνευματικά και τα ιδεολογικά κενά» του «σύγχρονου πολιτισμού» μας, υπερνικώντας ή διαλύοντας επιτυχώς και τα διάφορα «αδιέξοδα».Χρειάζονται βεβαίως ισχυρές δυνάμεις αντιστάσεως. Και, για να είμαστε ρεαλιστές το ελάχιστο που απαιτείται, είναι η φροντίδα για μία εργασία προς εξασφάλιση των στοιχειωδών, ώστε να μπορεί να ζει κανείς χωρίς να τον «τρώει» η ανασφάλεια. Και να μη φτάνει στην απογοήτευση και στην απόγνωση που είναι κακός σύμβουλος. Ιδίως όταν βλέπει γύρω του να υπερισχύει η ευνοιοκρατία και το «ρουσφέτι», ως μία μεγάλη κοινωνική αδικία εις βάρος των ικανών. Αυτά δε ως το «ελάχιστο»!
............................................................................................................................................Οι προϋποθέσεις γι’ αυτούς οι οποίοι δεν κινδυνεύουν
.................................................................................................................................................. Εύβοια !!!

Συμπεράσματα
Από αυτά προκύπτει άμεση η ανάγκη, να σκύψουμε όλοι στο πρόβλημα με αίσθημα ευθύνης και επίγνωση της σοβαρότητας της καταστάσεως. Και να κηρυχθεί, επί τέλους, το πρόβλημα των ναρκωτικών ως μείζον ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, μεταξύ μάλιστα εκείνων ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. Και να συστρατευθούν οι πλέον κατάλληλοι και ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε πολιτικές τους τοποθετήσεις, οι οποίοι, αιρόμενοι στο Πνεύμα Εθνικής Επιταγής, προς εκπλήρωση χρέους προς την Πατρίδα, θα εργασθούν για τη σωτηρία του Έθνους από τη μάστιγα των ναρκωτικών.Και όχι μόνον αυτά, αλλά:-Να κινητοποιηθούμε και να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας, με σύνεση και συνέπεια.-Να κινητοποιήσουμε και να ζητήσουμε δεσμεύσεις από τους πολιτικούς. Όχι μόνο «λόγια» σε προεκλογικά «μπαλκόνια» για τα ναρκωτικά.-Να ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες.-Να συσπειρωθούμε κατά συνοικίες, ενορίες και γειτονιές.-Να οργανώσουμε ομάδες εγρηγόρσεως και αυτοπροστασίας (Σχολεία, κ.α.).-Να αναπροσαρμοσθεί η «ενημέρωση», αναλόγως των ειδικών αναγκών σε κάθε μέρος, τόπο και ομάδα ανθρώπων.-Να οργανωθεί και αξιοποιηθεί εποικοδομητικώς ο ελεύθερος χρόνος των νέων. Να συστηματοποιηθεί η προσπάθεια για την αγωγή και προαγωγή της υγείας.-Να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικώς και τα αίτια για την επιρρέπεια προς τα ναρκωτικά.-Να αναδιαρθρωθεί η εκπαίδευση, ώστε να γίνει περισσότερο παιδαγωγική προς διαμόρφωση χαρακτήρων και ανθρώπων με υπευθυνότητα στη ζωή και με «χρηστά ήθη».-Να χαραχθεί Εθνική Πολιτική Πρόληψης, για την οποία χρειάζεται νομοθετικό πλαίσιο εναρμονισμένο στη συγκεκριμένη Ελληνική πραγματικότητα.Και ενώ θα τα κάνουμε όλα αυτά, θα ζητούμε –όσοι τέλος πάντων επί πλέον και πιστεύουν – τη βοήθεια και τη Χάρη του Θεού, «την τα ασθενή θεραπεύουσαν και τα ελλείποντα αναπληρούσαν» (Ιακ. κεφ. 5, στ. 16).Πρόκειται δηλαδή για έναν ολομέτωπο αγώνα, στον οποίο χρειάζεται η αξιοποίηση κάθε όπλου που διαθέτει η πολεμική φαρέτρα. Στον πολυμέτωπο δε αυτόν αγώνα, ο πνευματικός οπλισμός … «προς πάντα ωφέλιμος εστιν» (Τιμ. Α’, κεφ.4, στ. 8).Είναι δε βέβαιον ότι, θα φυσούσε ένας καινούργιος αέρας ευνοϊκότερος και στις προσπάθειες για τα ναρκωτικά, εάν, όπως όλα τα προβλήματα, τα βλέπαμε και αυτά, με βάση εκείνο που είπε και ο φιλόσοφος Σπινόζα: SUB SPECIE AETERNITATIS, δηλαδή «υπό το πρίσμα της αιωνιότητος». Διότι τότε, θα ευλογεί και ο Θεός…!
Πύργος: Βίαζε την κόρη του επί 8 χρόνια
Posted: 26 Jun 2009 12:15 PM PDT
26 Ιουνίου 2009, 07:58

Άλλη μία είδηση που συγκλονίζει την κοινωνία του Πύργου. Σύμφωνα με ενός 15χρονου κοριτσιού, π πατέρας της την βίαζε επί 8 χρόνια, δηλαδή από τα 7 της χρόνια!Από την ευαίσθητη ηλικία των 7 ετών, το παιδί ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του ανθρώπου που της χάρισε ζωή και φρόντιζε την ίδια, όσο και τα δύο της αδελφάκια. Χθες όμως δεν άντεξε και αποκάλυψε όλη την αλήθεια στους αστυνομικούς, που έμειναν εμβρόντητοι από τις περιγραφές της.Ο 43χρονος, που είχε την επιμέλεια των τριών παιδιών του, καθώς με τη σύζυγό του ήταν σε διάσταση, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί. Την ίδια ώρα, η κόρη του θα υποβάλλεται στην επώδυνη διαδικασία της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να επιβεβαιωθούν και επιστημονικά τα σημάδια που άφησε ο πατέρας της στο κορμί της.Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι ακόμη και οι συγγενείς του 43χρονου, βρίσκονται στο πλευρό του 15χρονου κοριτσιού.
kafeneio

&* Η ΑΘΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΣτην Αθήνα αφίχθη την 24η Ιουνίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλςξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, Διευθυντή Αναπτυξιακών Έργων του παλαιφάτου Πατριαρχείου.

Την 25η Ιουνίου ο Μακαριώτατος εδέχθη στο Γραφείο του Πατριαρχείου στην Αθήνα τον κ.Φίλιππο Κοσσένα, Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών, ως και τον Εντιμ.κ.Στέφανο Βλαστό, Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον οποίο συζήτησε θέματα αφορώντα στην Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας «Αθανάσιος ο Μέγας». Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Γέροντα Μητροπολίτη Αξώμης κ.Πέτρο, Εκπρόσωπό Του στην Αθήνα, μετέβη στα κεντρικά γραφεία του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κόμματος οπού συνάντησε τον Εξοχ.Πρόεδρο κ.Γεώργιο Παπανδρέου, παρόντων και των συνεργατών αυτού κ.κ.Δόλη, Δρίτσα και Σαμούρη. Ο Μακ. Πατριάρχης ενημέρωσε τον κ.Πρόεδρο για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην αφρικανική ήπειρο, για την λειτουργία των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων του Θρόνου στην Αίγυπτο και τις χώρες της Αφρικής, για την πορεία των εργασιών αποκαταστάσεως της πολυαιωνίου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλιαού Καΐρου και την λειτουργία της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας. Επίσης μετέφερε και τα χαροποιά αισθήματα των αρχηγών των κρατών που ο Μακαριώτατος συναντά επισήμως για την επικοινωνία τους με την Ελλάδα δια του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου. Το απόγευμα η ΑΘΜ επισκέφθηκε τα γραφεία του Μ.Κ.Ο. του Πατριαρχείου « Φως της Αφρικής», όπου ωμίλησε προς τα μέλη του ΔΣ για πρακτικά θέματα και προβλήματα της ιεραποστολής και έδωσε τις σχετικές κατευθύνσεις. Ακόμη εξέφρασε ευχαριστίες προς το ΔΣ για την πολύτιμη συναρωγή του προς την πολυσχιδή δράση της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων, προς τον κ.Θωμά Καρακώστα, Υπεύθυνο Προγραμμάτων και Προγραμματισμού για την συμβολή του στην σύσταση του ΜΚΟ και τέλος προς τον Διευθυντή Αναπτυξιακών Έργων Αρχιμ.κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, για την σύσταση και την εποπτεία της λειτουργίας και των επι μέρους θεμάτων του Οργανισμού.
Αρχιμ.Π.Αράθυμος

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ !!

*** ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ :
EVANGELIA MICHAILIDOU (lia_mic21@hotmail.com )
Εστάλη:
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 9:55:18 πμ

Όπως ανέφεραν προ ημερών οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία,Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας. Guess who?... Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!... Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών. Οι τωρινές 270532 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ. http://www.petitiononline.com/forestgr%20/ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!
Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο iheio σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλησπέρα Σταμάτη!Πάρα πολύ καλή η προσπάθειά σου!Μην σταματήσεις να γράφεις! ;-)- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/iheio/ .-
Η ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ( Η νέα ).!
** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο Lion54 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλή σου μέρα Κάπως έτσι δεν μεγαλώσαμε http://meteoparea.blogspot.com/2009/06/1970.htm- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/Lion54/ .-
** Hi5: You received a new Animated Buzz! from Lunetta Αυτό το email εστάλη από την εφαρμογή PhotoBuzz. -\Lunetta buzzed your photo with an animation. -Check it out! .-
* ΖΗΤΩ την προσοχή σας‏
Από:
kmalika1133 (kmalika1133@prokonto.pl)

Ενδεχομένως να μην γνωρίζετε αυτόν τον αποστολέα.Σήμανση ως ασφαλούςΣήμανση ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία
Εστάλη:
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009 8:44:36 πμ
Προς:
koliopanos@parliament.gr

1 συνημμένο


ΖΗΤΩ την ...pdf (36,2 ΚΒ)

Καλημέρα Πρώτον, ζητώ συγνώμη για την είσοδό σας στο συγκεκριμένο τρόπο ζωής, αλλά αν πάρετε το χρόνο να διαβάσετε μου post θα καταλάβετε ότι δεν έχω άλλη επιλογή. Ως εκ τούτου, να σας παροτρύνω να διαβάσετε προσεκτικά mail μου γιατί νόμιζα ότι λίγες ημέρες πριν από την επαφή με ένα άτομο. Έτσι, σας γράφω για το θέμα αυτό:
Το όνομά μου είναι Koffi MALIKA NANCY, είμαι πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και προσπαθώ να επενδύσουν στοιχείων μου σε μια ξένη χώρα. Στην πραγματικότητα θα κληρονομήσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων από τον πατέρα μου (δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες δολάρια). Πριν από τον θάνατο του πατέρα μου ήταν διευθυντής σε ένα διαμάντι στην πατρίδα μου στο Κονγκό, κατά τη στιγμή της Γενικής Λοράν Ντεζιρέ Καμπιλά, ο οποίος είχε θεωρηθεί ως δικτάτορας εκείνη την εποχή.
Ο πατέρας μου είχε θεωρηθεί κοντά στην πρόεδρο Καμπίλα και τον θάνατο του Προέδρου Καμπίλα, αφήσαμε το Κονγκό για το σπίτι μας εδώ στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Ήρθαμε εδώ ο πατέρας μου είχε κατατεθεί την περιουσία του σε ένα ασφαλές και στη συνέχεια θα κατατεθεί την ασφαλή ασφάλειας σε μια εταιρεία εδώ και διατήρηση στην Ακτή του Ελεφαντοστού για να εξασφαλιστεί το μέλλον των παιδιών μας από τότε που ήταν εδώ στην εξορία . Όταν ο πατέρας μου επέστρεψε στο Κονγκό για την αναζήτηση για άλλα μέλη της οικογένειάς μας, συνελήφθη και φυλακίστηκε. είναι λίγα χρόνια αργότερα από ότι έμαθα από το θάνατό του από έναν στενό φίλο της οικογένειάς μας. Μια άποψη από το λιμάνι της Ραφήνας - Αττικής !!

ΠΡΟΙΤΟΣ: Tα πιο συχνά ψέματα που λένε οι γυναίκες ......
Είναι αναμφισβήτητο ότι όλοι υποκύπτουμε στον πειρασμό να πούμε μερικά ψεματάκια στην αρχή μίας σχέσης.Ο λόγος; Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις στο πρόσωπο, που μας έχει γοητεύσει.Φαίνεται όμως ότι οι γυναίκες,που ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις25 Ιούνιος 2009 3:29 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: 70 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 55.000 στον κόσμο .......

Πριν από το θάνατο του πατέρα μου, που είχε προετοιμαστεί για την κατάθεση των εγγράφων για την ασφαλή το όνομα από τα πιο παλιά από τα παιδιά, και αυτό είναι μου. Τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου που έμεινε μαζί του στο Κονγκό, έχουν χάσει τη ζωή τους πάρα πολύ. Σήμερα ζουν στην Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου να κάνω τις σπουδές μου και από τότε που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές μου στην Πορτογαλία, θα ήθελα επίσης να μου μεταβίβαση κληρονομίας μαζί μου. Γι 'αυτό χρειάζομαι τη βοήθεια ενός ατόμου που ζει στην Πορτογαλία για να βοηθήσει εμένα μου μεταβίβαση ιδιοκτησίας. Είμαι έτοιμη να δώσει το 10% της κληρονομιά μου σε αυτό το άτομο που θα με βοηθήσει στο έργο αυτό και για το λόγο ότι έχω έρθει σε επαφή.
Το υπόλοιπο μου κληρονομιά θα επενδυθούν στην Πορτογαλία, όπως επίσης και την ανάγκη να κατευθύνεται στην Πορτογαλία, επειδή δεν ξέρω πώς λειτουργούν τα πράγματα εκεί. Ελπίζω ότι θα είναι το πρόσωπο που θα ήθελα η συνεργασία μας και για το ότι θα ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή ώστε να μπορέσω να κάνω μια νέα ζωή. Έτσι, εάν θέλετε να σας ρωτήσω απάντηση στο email μου: kmalika01@gmail.com Θα σας δώσω όλες τις λεπτομέρειες και πληροφορίες, αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσεις. Γι 'αυτό περιμένω να ακούσω από σας σύντομα και θα βάλω τα δυνατά μου αφορά. MALIKA NANCY Στα Φιλιατρά - Μεσσηνίας !
&* Ἀδενοειδεῖς ἐκβλαστήσεις
(κρεατάκια)
Τί εἶναι οἱ ἀδενοειδεῖς ἐκβλαστήσεις (κρεατάκια); Εἶναι μιὰ ἱστικὴ μᾶζα ποὺ ὑπάρχει φυσιολογικὰ στὸ πίσω μέρος τῆς μύτης (ρινοφάρυγξ), πάνω ἀπὸ τὶς ἀμυγδαλές. Πρόκειται γιὰ λεμφαδενοειδῆ ἱστό, ὅπως καὶ τῶν ἀμυγδαλῶν, μὲ κάποιες ἀνατομικὲς διαφορές. Εἶναι ἑπομένως ὄργανο τοῦ ἀμυντικοῦ συστήματος, μέρος ἑνὸς εὐρύτερου σχηματισμοῦ, ποὺ φέρει τὸ ἐντυπωσιακὸ ἰατρικὸ ὄνομα "λεμφώδης δακτύλιος τοῦ Waldayer" (ἀνατομικὰ διακριτὲς ἁθροίσεις λεμφικοῦ ἱστοῦ στὴν περιοχὴ τοῦ φάρυγγος).
Οἱ ἀδενοειδεῖς εἶναι φυσιολογικὰ ἀθέατες στὴν ἀπ' εὐθείας ἐξέτασι, διότι τὶς κρύβει ἡ μαλθακὴ ὑπερῴα. Ὁ γιατρὸς χρησιμοποιεῖ γιὰ νὰ τὶς ἐξετάσῃ εἴτε ἐνδοσκόπιο εἴτε πλαγία ἀκτινογραφία ρινοφάρυγγος.
Τί εἶναι ἀδενοειδῖτις; Μερικὲς φορὲς οἱ ἀδενοειδεῖς μολύνονται, καὶ τότε μιλοῦμε γιὰ ἀδενοειδίτιδα. Ἡ ἀδενοειδῖτις ἀρχίζει συνήθως μὲ μιὰ συνηθισμένη ἴωσι τοῦ ἀνωτέρου ἀναπνευστικοῦ (κοινὸ κρυολόγημα), μὲ δυνατότητα ἐπιμολύνσεως ἀπὸ κοινὰ μικρόβια. Τὰ παιδιὰ μὲ ὑπερτροφία τῶν ἀδενοειδῶν κάνουν εὐκολότερα ἀδενοειδίτιδα, ἡ ὑπερτροφία ὅμως δὲν εἶναι ἀπαραίτητη. Παίζουν ρόλο καὶ παράμετροι τοῦ ἀνοσοποιητικοῦ συστήματος, καθὼς καὶ ἐπιδημιολογικὲς ἰδιότητες τῶν ἰῶν, οἱ ὁποῖοι ὡς γνωστὸν μεταλλάσσονται ἀπὸ χρόνο σὲ χρόνο. Ἡ ἀδενοειδῖτις μπορεῖ νὰ διαρκέσῃ γιὰ λίγες μέρες (ὀξεία) ἢ γιὰ ἑβδομάδες ἢ καὶ μῆνες (χρονία). Στὶς περιπτώσεις αὐτὲς ἡ μύτη βουλώνει ἢ στάζει, δημιουργεῖται ὀπισθορρινικὴ καταρροή, πονοκέφαλος, βήχας κλπ. Οἱ συνηθέστερες ἐπιπλοκὲς τῆς χρονίας ἀδενοειδίτιδος εἶναι ἡ χρονία ὠτῖτις μὲ ὑγρὸ (ἐκκριτική) καὶ ἡ χρονία ρινοκολπῖτις.
Πῶς θεραπεύεται ἡ ἀδενοειδῖτις; Ἡ ὀξεία ἀδενοειδῖτις σπανίως χρειάζεται θεραπεία, πέρα ἀπὸ λίγες πλύσεις μὲ φυσιολογικὸ ὀρό. Ἡ χρονία ἀνταποκρίνεται συνήθως καλὰ στὰ ἀντιβιοτικά, ποὺ χορηγοῦμε ἀπὸ τὸ στόμα. Σὲ περίπτωσι ὅμως ποὺ ἐπιμένει ἢ ἐπανέρχεται ἀφοῦ σταματήσουν τὰ φάρμακα, τότε οἱ ἀδενοειδεῖς πρέπει νὰ ἀφαιρεθοῦν (ἀδενοτομή), προκειμένου νὰ προληφθοῦν ἢ νὰ τεθοῦν οἱ βάσεις γιὰ τὴ θεραπεία ἐπιπλοκῶν, ὅπως ἡ χρονία ὠτῖτις καὶ ἡ χρονία ρινοκολπῖτις.
Τί σημαίνει ὑπερτροφία ἀδενοειδῶν; Στὰ περισσότερα παιδιὰ κάτω τῶν 5 ἐτῶν τὰ κρεατάκια διατηροῦν μεγάλο μέγεθος, ὡς ἀπάντησι στὶς συχνὲς λοιμώξεις τῆς ἡλικίας αὐτῆς. Μὲ τὴν πάροδο τοῦ χρόνου, καὶ καθὼς ὡριμάζει τὸ ἀνοσοποιητικὸ σύστημα τοῦ παιδιοῦ, οἱ ἀδενοειδεῖς φυσιολογικὰ συρρικνώνονται καὶ στὴν ἐφηβία ἔχουν ἤδη ἀσήμαντο μέγεθος. Σὲ ἀρκετὰ ὅμως παιδιὰ οἱ ἀδενοειδεῖς εἴτε μεγαλώνουν ὑπερβολικά, εἴτε δὲν μικραίνουν στὴν ὥρα τους, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ φράσσουν τὴν ὀπισθία δίοδο τῆς μύτης, τὸν ρινοφάρυγγα, ἴσως καὶ τὶς εὐσταχιανὲς σάλπιγγες. Στὴν παρακάτω ἀκτινογραφία διακρίνεται ὁ λόγῳ τῆς ὑπερτροφίας στενωμένος ἀεραγωγὸς τοῦ παιδιοῦ.
Πολὺ συχνὰ ἡ κατάστασι αὐτὴ τῆς ὑπερτροφίας ἐπιπλέκεται μὲ χρονίζουσα λοίμωξι (ἀδενοειδίτιδα). Ἡ ἁπλῆ ὑπερτροφία μπορεῖ νὰ προκαλέσῃ στοματικὴ ἀναπνοή, κακὴ διαμόρφωσι τῆς ὀδοντοστοιχίας, ροχαλητό, κλειστὴ ρινολαλία κλπ. Ἡ χρονίζουσα ἀδενοειδῖτις θὰ προκαλέσῃ σὲ λίγο πυώδη ρινοκολπίτιδα καὶ ἀνιοῦσα μέση ὠτίτιδα, μέσῳ τῆς εὐσταχιανῆς σάλπιγγος. Θεόδωρος Τριγκλίδας ηλικίας 98 ετών !!!

Πότε σκεπτόμαστε τὴν ἀδενοτομή; -Ὅταν ἡ χρονία ἀδενοειδῖτις ἐπιμένῃ, παρὰ τὴν συντηρητικὴ ἀγωγή. -Ὅταν ἡ ἁπλῆ ὑπερτροφία τῶν ἀδενοειδῶν προκαλῇ στοματικὴ ἀναπνοή, ἀνωμαλίες τοῦ σκελετοῦ τοῦ κρανίου καὶ τῆς ὀδοντοφυΐας (πχ ἀδενοειδὲς προσωπεῖο, στραβὰ δόντια, γοτθικὴ ὑπερῴα), ροχαλητό, παιδικὸ ὑπνοαπνοϊκὸ σύνδρομο κλπ. -Ὅταν ὑπάρχῃ ὑποτροπιάζουσα ὠτίτις ἢ χρονία μέση ὠτίτις μὲ ὑγρὸ (μὲ συνέπεια τὴ βαρηκοΐα) ἢ ἀκόμη χρονία ρινοκολπῖτις.
Πῶς γίνεται ἡ ἀδενοτομή; Ἡ ἐπέμβασι γίνεται διὰ μέσου τοῦ στόματος, μὲ γενικὴ ἀναισθησία, μὲ τὴν ἴδια διαρρύθμισι χειρουργείου, ὅπως καὶ ἡ ἀμυγδαλεκτομή (γι' αὐτὸ οἱ δύο ἐπεμβάσεις μποροῦν νὰ συνδυασθοῦν καλά, ἐφ' ὅσον χρειάζεται). Πρόκειται στὴν πραγματικότητα γιὰ ἀπόξεσι τοῦ ἀδενοειδοῦς ἱστοῦ. Πολλὲς φορὲς χρησιμοποιοῦμε γιὰ τὴν ἀφαίρεσι τὴ διαθερμία ραδιοσυχνοτήτων, ὁπότε ἡ ἀπώλεια αἵματος ἐλαχιστοποιεῖται. Ἡ ἀδενοτομὴ δὲν ἀπαιτεῖ συνήθως διανυκτέρευσι στὸ νοσοκομεῖο καὶ διαρκεῖ περίπου μισὴ ὥρα. Προηγεῖται ὁ κλασσικὸς προεγχειριτικὸς ἔλεγχος γιὰ τὴν ἀσφάλεια κατὰ τὴν ἀναισθησία, καθὼς καὶ προσεκτικὸς ἔλεγχος τῆς καλῆς ἀναπτύξεως τῆς μαλθακῆς ὑπερῴας, ὥστε νὰ μὴν προκύψῃ ἀνεπάρκειά της καὶ ἀνοικτὴ ρινολαλία μετὰ τὴν ἐπέμβασι. Τὰ παιδιὰ δὲν θυμοῦνται τὴ διαδικασία, οὔτε καὶ πονοῦν.
Πότε εἶναι ἡ καταλληλότερη περίοδος γιὰ ἀδενοτομή; Ὅλες οἱ ἐποχὲς εἶναι κατάλληλες, μὲ τὴν προϋπόθεσι ὅτι τὸ παιδὶ δὲν εἶναι κρυωμένο (συνάχι, βήχας, πονόλαιμος, πυρετὸς κλπ). Ἐπειδὴ πολλοὶ γονεῖς θέλουν ὑποσυνείδητα νὰ ἀποφύγουν τὴν ἐπέμβασι, ἀναβάλλουν γιὰ μετὰ ἀπὸ κάτι (μετὰ τὶς ἐξετάσεις, μετὰ τὶς διακοπές, μετὰ τὰ Χριστούγεννα, μετὰ τὸ Πάσχα, μετὰ τὶς ἐκπτώσεις, μετὰ τὶς ἐκλογὲς κλπ), μὲ ἀποτέλεσμα εἴτε νὰ μή λύνωνται ποτὲ τὰ προβλήματα, εἴτε νὰ πέφτουν σὲ ἐποχὴ ἰώσεων (φθινόπωρο-χειμώνας), ὁπότε τὸ παιδὶ δὲν εἶναι ποτὲ ἀρκετὰ καλὰ γιὰ χειρουργεῖο. Στὴν πρᾶξι, ἡ περίοδος μόλις κλείνουν τὰ σχολεῖα θὰ μποροῦσε νὰ θεωρηθῇ ἰδανική, διότι δὲν εἶναι ἐποχὴ ἰώσεων καὶ διότι ἀρχίζουν τὰ θαλάσσια μπάνια, τὰ ὁποῖα βοηθοῦν πάρα πολὺ μετεγχειρητικά. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ !! Πάντα προσέχουμε για να έχουμε !!
Ἀμυγδαλίτιδες, ροχαλητὸ καὶ ἄπνοιες
Ἡ Ὠτῖτις στὰ Παιδιά
Χρόνια ὠτολογικὰ προβλήματα
Παιδικὴ Βαρηκοΐα
Ρινίτιδες
Φλεγμονὲς τῶν παραρρινίων (ρινοκολπίτιδες, δηλαδὴ ἱγμορείτιδες κλπ)
Γενικὴ Ἀναισθησία καὶ Παιδί
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΩΡΛ Σελίδες Ἐνηλίκων ....... ΠΡΟΙΤΟΣ: Μύθοι και Αλήθειες για την τριχόπτωση !!

** http://pagead2.googlesyndication.com/aclk?sa=l&ai=BzcroBN9FSp-RBoHY_Aay-OyoC6TI1pAB9NqN-QnAjbcBoO8PEAEYASCf5bcUOABQ54ant_v_____AWCt6tSDpAuyAQRudWxsugEKMzAweDI1MF9hc8gBAtoBDGh0dHA6Ly9udWxsL6kCjOLH4v-Rtz6oAwHoA-cG6AOMAugD1wHoA7UE6AOnBfUDAAAABA&num=1&sig=AGiWqtxr1rKgE5sFoUBI3NNs1Bdqz6px9w&client=ca-google-blogger&adurl=http://www.delfinakia.gr .-

&* ** Πώς θα γνωρίζετε αν μια ηλεκτρονική συναλλαγή είναι ασφαλής
Ακολουθούν απαντήσεις
σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Τι είναι μια ασφαλής σύνδεση;
Μια ασφαλής σύνδεση είναι μια κρυπτογραφημένη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της τοποθεσίας web που επισκέπτεστε και του Internet Explorer. Η κρυπτογράφηση παρέχεται μέσω ενός εγγράφου το οποίο παρέχει η τοποθεσία Web και το οποίο ονομάζεται πιστοποιητικό. Όταν αποστέλλετε πληροφορίες στην τοποθεσία Web, αυτές κρυπτογραφούνται στον υπολογιστή σας και αποκρυπτογραφούνται στην τοποθεσία Web. Υπό κανονικές συνθήκες, η ανάγνωση ή η αλλοίωση των πληροφοριών δεν είναι δυνατή κατά την αποστολή τους, ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να ανακαλύψει έναν τρόπο για να σπάσει την κρυπτογράφηση.
Ακόμη και αν η σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σας και της τοποθεσίας Web είναι κρυπτογραφημένη, αυτό δεν εγγυάται ότι η τοποθεσία Web είναι αξιόπιστη. Το ιδιωτικό σας απόρρητο εξακολουθεί να διατρέχει κίνδυνο από τον τρόπο με τον οποίο η τοποθεσία Web χρησιμοποιεί ή διανέμει τις πληροφορίες σας.
Είναι οι ασφαλείς συνδέσεις απόρρητες;
Όχι απαραιτήτως. Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που αποστέλλετε είναι κρυπτογραφημένες (κωδικοποιημένες), ένα ενδιάμεσο μέρος ενδέχεται να μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία Web στην οποία συνδέεστε. Γνωρίζοντας την τοποθεσία στην οποία συνδέεστε, το άλλο μέρος ενδέχεται να διαμορφώσει μια αρκετά ακριβή άποψη του τι κάνετε στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Για παράδειγμα, εάν αναζητάτε νέα εργασία χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή στο χώρο της εργασίας σας, η εταιρεία σας ενδέχεται να παρακολουθεί για λέξεις-κλειδιά σε τοποθεσίες Web ή να διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής των τοποθεσιών που επισκέπτεστε. Εάν αποστέλλετε ένα βιογραφικό σημείωμα σε μια τοποθεσία Web για προσλήψεις, το έγγραφο ενδέχεται να είναι κρυπτογραφημένο, αλλά η εταιρείας σας θα μπορεί να αντιληφθεί ότι αναζητάτε νέα εργασία.
Πώς μπορώ να ξέρω εάν έχω ασφαλή σύνδεση;
Στον Internet Explorer, θα δείτε ένα εικονίδιο κλειδώματος στη γραμμή κατάστασης ασφαλείας. Η γραμμή κατάστασης ασφαλείας βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων.
Το πιστοποιητικό το οποίο χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση της σύνδεσης περιέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του κατόχου ή της εταιρείας της τοποθεσίας Web. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο κλειδαριάς για να προβάλετε την ταυτότητα της τοποθεσίας Web.
Γιατί βλέπω διαφορετικά χρώματα στη γραμμή κατάστασης ασφαλείας;
Όταν επισκέπτεστε μια τοποθεσία web που χρησιμοποιεί ασφαλή σύνδεση, το χρώμα της γραμμής κατάστασης ασφαλείας σας υποδεικνύει εάν το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και εμφανίζει το επίπεδο επικύρωσης που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό πιστοποίησης.
Ο πίνακας που ακολουθεί περιγράφει τη σημασία των χρωμάτων της γραμμής κατάστασης ασφαλείας. Όλα τα .....μετράμε ......τα ζυγίζουμε ...!!1

Χρώμα
Τι σημαίνει
Κόκκινο
Το πιστοποιητικό έχει λήξει, δεν είναι έγκυρο ή περιέχει σφάλμα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα "Πληροφορίες για τα σφάλματα πιστοποιητικών" στα "Σχετικά θέματα".
Κίτρινο
Δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της γνησιότητας του πιστοποιητικού ή της αρχής έκδοσης του πιστοποιητικού που το εξέδωσε. Αυτό μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα με την τοποθεσία web της αρχής έκδοσης του πιστοποιητικού.
Λευκό
Το πιστοποιητικό διαθέτει κανονική επικύρωση. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και της τοποθεσίας web είναι κρυπτογραφημένη. Η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της τοποθεσίας web.
Πράσινο
Το πιστοποιητικό χρησιμοποιεί εκτεταμένη επικύρωση. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και της τοποθεσίας web είναι κρυπτογραφημένη και ότι η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών επιβεβαίωσε ότι η τοποθεσία web ανήκει ή λειτουργεί από επιχείρηση που έχει συσταθεί νομικά σύμφωνα με τη δικαιοδοσία που φαίνεται στο πιστοποιητικό και τη γραμμή κατάστασης ασφαλείας. Η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της τοποθεσίας web.
Χρειάζεται να κάνω αναβάθμιση όλων των ηλεκτρονικών λογαριασμών μου για να χρησιμοποιήσω πιστοποιητικά εκτεταμένης επικύρωσης;
Όχι δεν χρειάζεται ποτέ να ενημερώσετε τον ηλεκτρονικό λογαριασμό σας ή πληροφορίες για να χρησιμοποιήσετε πιστοποιητικά εκτεταμένης επικύρωσης. Ορισμένα e-mail ηλεκτρονικού "ψαρέματος" προσπαθούν να σας παραπλανήσουν να μοιραστείτε πληροφορίες προσωπικής ή οικονομικής φύσης υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται να αναβαθμίσετε το λογαριασμό σας για βελτιωμένη ασφάλεια με πιστοποιητικό εκτεταμένης επικύρωσης.
Ο Internet Explorer υποστηρίζει εκ φύσεως τα πιστοποιητικά εκτεταμένης επικύρωσης και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο πέραν του να επισκεφθείτε μια τοποθεσία web. Εάν η τράπεζά σας χρησιμοποιεί πιστοποιητικό εκτεταμένης επικύρωσης, η γραμμή Διευθύνσεών σας θα είναι πράσινη. Εάν η γραμμή Διευθύνσεων δεν είναι πράσινη, η τοποθεσία web δεν χρησιμοποιεί πιστοποιητικό εκτεταμένης επικύρωσης. ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ .........πρός Κάρυστο !
Τι πρέπει να κάνω εάν πιστεύω ότι μια τοποθεσία Web προσπαθεί να με παραπλανήσει σχετικά με την ταυτότητά της;
Εάν πιστεύετε ότι η τοποθεσία προσπαθεί να σας παραπλανήσει σχετικά με την ταυτότητά της, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρχή έκδοσης πιστοποιητικών το όνομα της οποίας εμφανίζεται στο πιστοποιητικό και στη γραμμή κατάστασης ασφαλείας.
Εάν μια τοποθεσία Web παρέχει ασφαλείς συναλλαγές, αυτό σημαίνει ότι η τοποθεσία Web είναι ασφαλής για χρήση;
Όχι απαραιτήτως. Η ασφαλής (κρυπτογραφημένη) σύνδεση δεν αποτελεί εγγύηση ότι η τοποθεσία είναι ασφαλής για χρήση. Μια ασφαλής σύνδεση σας διασφαλίζει μόνο για την ταυτότητα της τοποθεσίας Web, με βάση τις πληροφορίες που παρασχέθηκαν από τον οργανισμό πιστοποίησης. Θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη το ενδεχόμενο να παρέχετε προσωπικές πληροφορίες μόνο σε τοποθεσίες Web τις οποίες γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Για πληροφορίες σχετικά πώς θα αποφασίζετε εάν μπορείτε να εμπιστευθείτε μια τοποθεσία Web, ανατρέξτε στο θέμα Πότε να αποφασίσετε αν μπορείτε να εμπιστεύεστε μια τοποθεσία web.
Πώς μπορώ να βελτιώσω την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μου;
Αν και στο Web δεν υπάρχει εγγύηση για την ασφάλεια, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα για την προστασία του ηλεκτρονικού απορρήτου ή την ασφάλεια όταν είστε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας τοποθεσίες Web τις οποίες γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Ο Internet Explorer δεν μπορεί να διακρίνει εάν ο κάτοχος μιας τοποθεσίας Web είναι αξιόπιστος. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τοποθεσίες Web τις οποίες έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως ή τις οποίες σας έχουν προτείνει φίλοι ή συγγενείς τους οποίους εμπιστεύεστε. Θα πρέπει επίσης να έχετε ενεργοποιημένο το Φίλτρο SmartScreen του Internet Explorer, για να είναι ευκολότερος ο εντοπισμός δόλιων τοποθεσιών Web. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φίλτρο SmartScreen, ανατρέξτε στο θέμα Φίλτρο SmartScreen: συνήθεις ερωτήσεις.
Τι σημαίνει όταν έχω και ασφαλές και μη ασφαλές (μεικτό) περιεχόμενο;
Το ασφαλές και το μη ασφαλές περιεχόμενο ή μεικτό περιεχόμενο, σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα επιχειρεί να εμφανίσει στοιχεία χρησιμοποιώντας και ασφαλείς (HTTPS/SSL) και μη ασφαλείς (HTTP) συνδέσεις διακομιστή Web. Αυτό συμβαίνει συχνά με ηλεκτρονικά καταστήματα ή τοποθεσίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εμφανίζουν εικόνες, διαφημιστικά πλαίσια ή δέσμες ενεργειών που προέρχονται από ένα διακομιστή ο οποίος δεν είναι ασφαλής.
Ο κίνδυνος από την εμφάνιση μεικτού περιεχομένου είναι ότι μια μη ασφαλής ιστοσελίδα ή δέσμη ενεργειών ενδέχεται να μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες από το ασφαλές περιεχόμενο.
Σημείωση
Ο Internet Explorer
χρησιμοποιεί ένα κρυπτογραφημένο πρωτόκολλο το οποίο ονομάζεται Secure Sockets Layer (SSL) για την πρόσβαση σε ασφαλείς ιστοσελίδες. Σε αυτές τις ιστοσελίδες χρησιμοποιείται το πρόθεμα HTTPS, ενώ στις κανονικές ιστοσελίδες χρησιμοποιείται το πρόθεμα HTTP. -

&*


Στις πηγές του Άρη ποταμού στο Πήδημα - Δήμου Αρφαρών !!
** ΠΡΟΙΤΟΣ: Αρφαρά Μεσσηνίας ......
&* Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009 : Παιδική πορνογραφία, συλλήψεις χρηστών διαδικτύου, Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .-……

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΜΕ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009
ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ..: ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΓΩΝΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ. ΕΔΕΣΣΑΣ !!!
Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ ΘΕΤΤΑΛΙΑΣ
Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009
ΣΤΟ ΦΟΥΝΤΟ Η ΓΙΑΝΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ - ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ...
&* Ομιλείτε Ελληνικά – Καθιερωμένες Λάθος Εκφράσεις στην Ελληνική Γλώσσα
Καθιερωμένες Λάθος Εκφράσεις στην Ελληνική Γλώσσα
Η σωστή χρήση είναι:
Υπέρ το δέον και όχι Υπέρ του Δέοντως
Ανέκαθεν και όχι Απο ανέκαθεν
Δια του λόγου το ασφαλές και όχι Δια του λόγου το Αληθές
Απευθείας Μετάδοση και οχι Ζωντανή Μετάδοση
Μακρόθεν και όχι εκ του Μακρόθεν
Μέτρον Άριστον και όχι Παν Μέτρον Άριστον
Ον ου τύπτει λόγος ουδέ ράβδος και όχι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος
Πνέει τα λοίσθια και όχι πνέει τα ολίσθοια
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και όχι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου
Θεαματική βελτίωση και όχι Ραγδαία Βελτίωση (αλλά Ραγδαία Επιδείνωση)
Εν πάση Περιπτώσει και όχι εν πάσει περιπτώσει
Οι νέες μέθοδοι και όχι οι νέοι μέθοδοι
Οι κοινωνικές παραμέτροι και όχι οι κοινωνικοί παραμέτροι
Η συνέχεια εδώ .........
Καθιερωμένες Λάθος Εκφράσεις στην Ελληνική Γλώσσα
Η σωστή χρήση είναι:

Συνηθισμένα λάθη στην Φωνολογική, κυρίως, απόδοση Λέξεων.
Η σωστή χρήση είναι:
Αμάλγαμα και όχι Αμάγαλμα
Κοινοτοπία και όχι Κοινοτυπία
Μαλδίβες και όχι Μαλβίδες
Παρονομαστής και όχι Παρανομαστής
Πολιομυελίτιδα και όχι Πολιομελίτιδα
Υποθηκοφυλακείο και όχι Υποθηκοφυλάκιο
Οκτώβριος και όχι Οκτώμβριος
Γενεαλογικό και όχι Γενεολογικό
Παλιρροϊκός και όχι Παλλιρροιακός
Ανεξαρτητοποιούμαι και όχι Ανεξαρτοποιούμαι
Καταχωρίζω και όχι Καταχωρώ
Περιθάλπω και όχι Περιθάλπτω
Υποθάλπω και όχι Υποθάλπτω
Παρεμπιμπτόντως και όχι Παρεπιπτόντως κ.λ.π. ........
Βιβλιογραφία: Το λέμε σωστά? Το γράφουμε σωστά? , Ίνα Αναγνωστοπούλου, Λία Μπουσούνη-ΓκέσουραΚυριακή, 21 Ιούνιος 2009
.-
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2600 ΧΡΟΝΩΝ ...... STAMOS - ARFARA , 2009 .-



Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ στην Κεντρική και Βόρεια Ευβοια .!


Βόρεια Εύβοια ! ** << Ότι δεν ανανεώνεται πεθαίνει ! >> .-

&* · ** Hi5: You received a new Animated Buzz! from Lunetta This email was sent by PhotoBuzz. Lunetta buzzed your photo with an animation. Check it out! --- You can unsubscribe from this email at http://www.hi5.com/friend/apps/myapps.do?settings=2461&smid=13000 .-

** ΜΑΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ!!!!
· Για χάρη σου κοιμήθηκα δυο μέρες έξω
· Ένα γλυκό απόγευμα...

ΜΑΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ!!!!
Posted: 27 Jun 2009 08:40 PM PDT
Μη φοβάσαι να είσαι σταθερή μαζί μου. Αυτό θα με κάνει να νιώθω περισσότερη σιγουριά. v Μη με παραχαϊδεύεις. Ξέρω πολύ καλά πως δε χρειάζεται να μου δίνεις οτιδήποτε σου ζητώ. Σε δοκιμάζω για να δω. v Μη με κάνεις να νιώθω μικρότερο απ' ό,τι είμαι. Αυτό με σπρώχνει να παριστάνω καμιά φορά το σπουδαίο. v Μη μου κάνεις παρατηρήσεις μπροστά σε κόσμο, αν μπορείς. Θα προσέξω περισσότερο αυτά που θα μου πεις, αν μου μιλήσεις ήρεμα μια στιγμή που θα είμαστε οι δύο μας. v Μη μου δημιουργείς το συναίσθημα πως τα λάθη μου είναι αμαρτήματα. Μπερδεύονται έτσι μέσα μου όλες οι αξίες που έχω μάθει να αναγνωρίζω. v Μη με προστατεύεις από τις συνέπειες των πράξεων μου. Χρειάζεται καμιά φορά να πάθω, για να μάθω. v Μη δίνεις μεγάλη σημασία στις μικροαδιαθεσίες μου. Καμιά φορά δημιουργούνται για να κερδίσω την προσοχή που ζητούσα. v Μη μου κάνεις συνεχώς παρατηρήσεις, γιατί τότε θα χρειαστεί να προστατεύσω τον εαυτό μου κάνοντας το κουφό. v Μη μου υπόσχεσαι ποτέ. Νιώθω περιφρονημένο όταν δεν κρατάς τις υποσχέσεις σου. v Μην υπερτιμάς την τιμιότητά μου. Συχνά οι απειλές σου με σπρώχνουν στην ψευτιά. v Μην πέφτεις σε αντιφάσεις. Με μπερδεύεις αφάνταστα και με κάνεις να χάνω την πίστη μου σ' εσένα. v Μη με αγνοείς, όταν σου κάνω ερωτήσεις, γιατί θα ανακαλύψεις ότι θ' αρχίσω να παίρνω τις πληροφορίες μου από άλλες πηγές. v Μην προσπαθείς να με κάνεις να πιστέψω πώς είσαι τέλεια ή αλάνθαστη. Είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα, όταν ανακαλύπτω ότι δεν είσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. v Μην προσπαθείς να με κάνεις να πιστέψω πως θα πέσει η υπόληψή σου αν μου ζητήσεις συγνώμη. Μια τίμια αναγνώριση του λάθους σου, μου δημιουργεί πολύ θερμά αισθήματα απέναντί σου. v Μην ξεχνάς πόσο γρήγορα μεγαλώνω. Θα πρέπει να σου είναι δύσκολο να κρατήσεις το ίδιο βήμα με μένα, αλλά προσπάθησε σε παρακαλώ. v Μην ξεχνάς πως δεν μπορώ ν' αναπτυχθώ, χωρίς πολλή κατανόηση και αγάπη. Αυτό, όμως δεν χρειάζεται να το πω, έτσι δεν είναι; v Μη μου λες ποτέ ψέματα.
Αναρτήθηκε από XRYSOULA στις Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2009, 2:57 μμ

Για χάρη σου κοιμήθηκα δυο μέρες έξω
Posted: 27 Jun 2009 08:28 PM PDTΥπάρχει μια διδακτική ιστορία στα "Λακωνικά" του Παυσανία. -Ένας Σπαρτιάτης έρχεται στην Αθήνα. Έχει έναν γνωστό στην Αγορά, ο οποίος κάνει ότι δεν τον βλέπει επί δύο μέρες. -Μετά που έχει ετοιμάσει το σπίτι του, τον καλεί να μείνει εκεί. Ο Σπαρτιάτης κοιτάζει το τακτοποιημένο δωμάτιο και λέει: "Για χάρη σου κοιμήθηκα δυο μέρες έξω". -Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να είναι όλες οι συνθήκες κατάλληλες για να βοηθήσουμε κάποιον. -- Άρα όχι απαγορεύσεις, αλλά βοήθεια. Να μην κλείνουμε τους αρρώστους έξω από τα σπίτια τα βράδια, όπως στον Μεσαίωνα». - Θοδωρής ΚαλλιφατίδηςΣυγγραφέαςΜετανάστης στη ΣουηδίαΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009
για περισσότερα εδώ: ANemos
..................................................................................................................................................
Στοιβάζουν λαθρομετανάστες από Αθήνα και στην Κοζάνη(το κρατητήριο του τμήματος στην Κοζάνη είναι δίπλα από της σκάλες και χωρίς τουαλέτα, ένας χώρος περίπου δυο τετραγωνικά που επικοινωνεί με το πλατύσκαλο του δευτέρου ορόφου χωρίς πόρτα μόνο κάγκελα με ότι συνεπάγεται αυτό, αν υπάρχουν ασθένειες) για περισσότερα εδώ: news.kozaninet
Ένα γλυκό απόγευμα...
Posted: 27 Jun 2009 10:47 AM PDT .-


.- &* ** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - η despina1 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - επίσης Σταμάτη!!!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/despina1/ .-
** ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !!! Αυτόί οι στίχοι αφιαιρωμένοι σε σένα , με αγάπη και Ανθρωπιά , πάντα !! Σταμάτης . http://snsarfara.blogspot.com/ , ** ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΝΑ !! ** ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ :* Μάνα !Ηθελες να μάθω γράμματα Με ξύπνηγες χαράματαπάντα , για να διαβάσω ,Φοβόσουν Μάνα , τη ζωήΚαι ήθελες κάποια στιγμήΚάπου κι εγώ να φτάσω.- Να΄Χω ένα όπλο …δύο φτεράΜουτο ΄λεγες καθημερινάΤο μέλλον μου να φτιάξω ,Να έχω πάντα δύναμηΤη μοίρα μου ν΄αλλάξω ,Να φθγω να πετάξω , και πίστευες ότι μπορώΤον κόσμο να υποτάξω ,Και προς το καλό ,τα πάντα να αλλάξω!!!!Όμως εγώ δεν σ΄άκουσαΓια τα λόγια σου αδιαφόρησαΚι όσο μαθαίνω τη ζωήΑπό το βράδυ ως το πρωί , δουλεια μονάχα , χόρτασα,Για να χαρώ δεν πρόφτασα .- Πίσρτευα ότι η ζωή , είναι ένα ταξίδι ,Που βγάζει , σ΄άλλους ουρανούςσε γαλαξίες φωτεινούςσαν μυθικό παιχνίδισαν ένα παιδικό παιγχνίδι !! Τώρα όμως που μεγάλωσα Τη φαντασία μάλωσα ,Που με είχε μες΄το ψέμα , τι να προφτάσω…. Τι να πώ?Τον ήλιο ψάχνω για να βρώΣτης ερημιάς το ρέμα .- Μάνα ήθελες να μάθω γράμματαΜε ξύπναγες χαράματα ,πάντα , για να διαβάσωκαι ΄γω μανουλα μου γλυκια ,οπου κι αν είσαι τώρα ,χατήρι ποτέ μου δεν σου χάλασα .!!!! stamos 09.-από stamos1 στις 13:22, 29 Ιουνίου 2009 .-

*& Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο malakistan17 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Νασαι καλά Σταμάτη και νάχεις καλή εβδομάδα - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/malakistan17/ .-
&* ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Καλέ μου φίλε ! Αυτά τα όμορφα για σένα με Ανθρωπιά και εκτίμηση ! Σταμάτης . http://snaarfara.blogspot.com/ , Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου δεν μπορεί να καταλάβει και τα λόγια... ΤΟΛΚΙΝ.- Ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης του κόσμου η φύση.Από το πίο απλό ως το πιο περίπλοκο δημιούργημα της περιέχει μία αρμονία και μιά ομορφιάπου με βάση αυτή μπορούμε να ορίσουμε την τελειότητα. m.blancoΑκόμα κι αν ένας άνδρας νικήσει χίλιους εχθρούς σε χίλιες μάχες, αυτός που θα νικήσει τον εαυτό του είναι ο μεγαλύτερος πολεμιστής.2 .Η επαγρύπνηση είναι το μονοπάτι για την αθανασία και η επιπολαιότητα ο δρόμος για τον θάνατο.3. Aυτό που είμαστε είναι αποτέλεσμα των όσων έχουμε σκεφθεί.4. Οποιος δεν έχει πληγή στο χέρι του, μπορεί να αγγίξει άφοβα το δηλητήριο. Δεν υπάρχει κακό γι' αυτόν που δεν κάνει κακό. .....από stamos1 στις 13:29, 29 Ιουνίου 2009

&* Το Όραμα γίνεται πράξη
Posted: 28 Jun 2009 12:33 PM PDT

26 Ιουνίου 2009: Παγκόσμια ημέρα Κατά των ναρκωτικών και κανείς, μα κανείς φορέας, ούτε κρατικός, ούτε ιδιωτικός δεν αναφέρθηκε στη μάστιγα των αιώνων.
Κανένας δημοσιογράφος, κανένα κανάλι, και φυσικά καμιά πολιτεία, κανένα υπουργείο.
Κανένας, εντελώς κανένας.
Τα παιδιά μας πεθαίνουν και κανένας δεν δίνει σημασία.
Πέρυσι, την ίδια μέρα, το Χαμομηλάκι έστελνε ανοιχτή επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο:
Ανοικτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο
Η επιστολή εστάλη ταχυδρομικά σε όλες τις επισκοπές της χώρας μας, σε όλες.Απάντησε μόνο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, όχι οι υπηρεσίες του, αλλά ο ίδιος και μεταξύ άλλων έλεγε: «Το εγχείρημα βεβαίως για Ίδρυση Κέντρου Απεξάρτησης δεν είναι απλό, ούτε φυσικά εξαντλείται στα ευχολόγια μα και ούτε είναι μόνο θέμα της διοικήσεως της Εκκλησίας. Ίδωμεν».
Φέτος, ένα χρόνο μετά, ήσυχα, αθόρυβα, σεμνά επισκέφθηκε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων και ... παρακαλούμε διαβάστε: Στην κατασκύνωση ..!!

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων

To Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με μέλη του Κέντρου, τους γονείς τους και το προσωπικό του προγράμματος τις ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα αντιμετώπισης των ναρκωτικών.
Ο Αρχιεπίσκοπος, που γευμάτισε το μεσημέρι μαζί με τα παιδιά στο Κέντρο, ανακοίνωσε ότι η Εκκλησία θα παραχωρήσει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) οικόπεδο στην Αθήνα και θα καλύψει τα έξοδα για την ανέγερση θεραπευτικού προγράμματος διαμονής εφήβων.
Το πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης σε εφήβους που δεν διαθέτουν οικογενειακή υποστήριξη, βρίσκονται στο δρόμο, προέρχονται από την επαρχία ή έχουν αποφυλακιστεί, καλύπτοντας μια χρόνια και ζωτική ανάγκη στον τομέα αυτό.- Στην κατασκήνωση...!
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συζήτησε με τους εκπροσώπους του Κέντρου τρόπους περαιτέρω συνεργασίας, με στόχο τόσο την παραπομπή προς τα Συμβουλευτικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ των χρηστών που απευθύνονται στις ενορίες όσο και την υποστήριξη της κοινωνικής επανένταξης των ατόμων που απεξαρτώνται. -
* Ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή του (7 Φεβ. 2008), με το σύνολο της Εκκλησίας αρνητικά διακείμενο απέναντί του για της επιλογές του και μια πολιτεία αδιάφορη για τις όποιες επιλογές και πρωτοβουλίες του, όσον αφορά τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, ο Ιερώνυμος κάνει διακριτικά το Όραμα, πράξη.- stamos 2009 .-

**ERE PLAKA: Το Φίδι ο Αδάμ και η Εύα .-
ΠΡΟΙΤΟΣ: Σομαλία: Ακρωτηρίασαν δημόσια κατηγορούμενους για κλοπή .-
** ΠΡΟΙΤΟΣ: 7+1 μυστικά για γερή καρδιά .-
ΠΡΟΙΤΟΣ: Κατασκευάστηκε το πρώτο προσθετικό οστό από ξύλο .-
ΠΡΟΙΤΟΣ: Προσοχή στα αντηλιακά .-

ΠΡΟΙΤΟΣ: Στη φυλακή μητέρα-έμπορος ναρκωτικών .-
Ολόκληρο εργαστήριο παραγωγής και επεξεργασίας κάνναβης είχε στήσει μια 26χρονη Αυστραλή, μητέρα ενός 5χρονου παιδιού,μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η Αστυνομία αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και μετά από έφοδο στο σπίτι της 26χρονης ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις25 Ιούνιος 2009 8:10 πμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Σομαλία: Ακρωτηρίασαν δημόσια κατηγορούμενους για κλοπή .-
ΠΡΟΙΤΟΣ: Στα 78 τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα .-

**&* Γεια σου Stamoskal,
Οι παρακάτω φίλοι σας έχουν γενέθλια αυτή την εβδομάδα. Κάνετε κλικ σε μία από τις παρακάτω συνδέσεις για να επισκεφθείτε το προφίλ τους και να τους αφήσετε σχόλιο ή για να τους στείλετε μήνυμα:
Στείλτε ένα δώρο: http://hi5.com/friend/gifts/home.do?loginToken=-2021609047169993959&email=stamoskal@windowslive.com&channel=bdayemail&smid=20090628_310_7yOCb2IGn3WSxNaGDt8c673694605&categoryId=102 .-
Ευχαριστούμε που γίνατε μέλος του hi5!Η ομάδα hi5
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτά τα email, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.hi5.com/friend/account/optOutOfDigest.do?loginToken=-2021609047169993959&email=stamoskal@windowslive.com
Το hi5 σέβεται την ιδιωτικότητά σας. Εάν έχετε ανησυχίες για την ιδιωτικότητά σας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα περί ιδιωτικότητας του δικτυακού μας τόπου. Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να τον επαναφέρετε κάνοντας κλικ εδώ.-
&* Ο χρήστης xhevdet hasko θέλει να σας προσθέσει στο Windows Live Messenger
Προβολή πρόσκλησης
Προβολή προφίλ
Εάν αποδεχτείτε αυτή την πρόσκληση, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Windows Live Messenger για να συνομιλείτε ηλεκτρονικά.
Αλλάξτε τα άτομα που μπορούν να σας στέλνουν προσκλήσεις και αιτήσεις

Η Microsoft σέβεται τα προσωπικά δεδομένα σας. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.

&* hi5 Μήνυμα από το χρήστη ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
Γεια σου Stamoskal,Έχετε ένα μήνυμα hi5 από το χρήστη ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. Μπορείτε να δείτε το μήνυμα στην ακόλουθη τοποθεσία:Προβολή Μηνύματος»Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας,Η ομάδα hi5
------------------------------------------------------Copyright 2002-2008 hi5 Networks, Inc. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.55 Second Street, Suite 300, San Francisco, CA 94105Πολιτική Απορρήτου Κατάργηση συνδρομής Όροι Υπηρεσιών .-
&*** Οι έγκυες γυναίκες θα κρατούν το "έμβρυο" τους στα χέρια τους!
28 Ιούνιος 2009 :

Μια νέα καινοτομία, που επιτρέπει στις έγκυες γυναίκες να κρατάνε το ίδιο το έμβρυό τους στα χέρια τους, πριν γεννήσουν, σε μορφή κούκλας-προπλάσματος, στις αληθινές διαστάσεις, θα κάνει μάλλον σύντομα τους υπέρηχους να φαντάζουν μάλλον ξεπερασμένοι.Η νέα εφεύρεση αποτελεί προϊόν του βραζιλιάνου σχεδιαστή Χόρχε Λόπες, ο οποίος χρησιμοποιεί μια τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης -γνωστή ως «δημιουργία γρήγορου πρωτοτύπου»- για να δημιουργήσει γύψινα εκμαγεία των εμβρύων, που έχουν βασιστεί σε στοιχεία υπερήχων και τομογραφιών.Τα έμβρυα-μοντέλα θα επιδειχτούν για πρώτη φορά αύριο Σάββατο, σε έκθεση στο Βασιλικό Κολλέγιο Τεχνών του Λονδίνου, σύμφωνα με τους «Τάιμς».Η ανακάλυψη έχει τραβήξει την προσοχή των γιατρών. «Φανταστική εξέλιξη και απολύτως μοναδική», την χαρακτήρισε ο καθηγητής γυναικολογίας του King's College του Λονδίνου Στιούαρτ Κάμπελ, πρωτοπόρος στη διάγνωση μέσω υπερήχων από τη δεκαετία του ΄80.Η νέα τεχνική ήδη δοκιμάζεται σε κλινική του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. «Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς τα πρόσωπα των μητέρων, όταν μπορούν να δουν ολόκληρο το μωρό τους, να καταλάβουν πραγματικά το μέγεθός του», δήλωσε ο 42χρονος δρ. Λόπες.Ο καθηγητής Κάμπελ προτίθεται να χρησιμοποιήσει την τεχνική στη Βρετανία ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους γονείς που περιμένουν παιδί, καθώς επίσης να βοηθήσει εκείνες τις μητέρες που δυσκολεύονται να αναπτύξουν συναισθηματικό δεσμό με το ακόμα αγέννητό παιδί τους. Θα επιτρέψει ακόμα στους γονείς να καταλαβαίνουν καλύτερα τυχόν φυσικές ανωμαλίες που διαγιγνώσκονται κατά την εγκυμοσύνη.- EPTΠηγή: madata.gr .-

~ &* Κατασκήνωση. Διακοπές ή Parking για παιδιά;
Οι υποχρεώσεις των γονέων συνεχίζουν μέχρι να έρθει η πολυπόθητη άδεια διακοπών, αλλά για τα παιδιά ώρα για...ξεφάντωμα! Έναν καλό προορισμό για παιδική ξεγνοιασιά, αποτελούν και οι κατασκηνώσεις που στην χώρα μας πια είναι αρκετές και για όλα τα γούστα.

Σε όλη την Ελλάδα, λειτουργούν Παιδικές Κατασκηνώσεις για όλα τα βαλάντια και για όλες τις απαιτήσεις. Και κρατικές (Υπουργείου Παιδείας– Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας – Δήμων) με δωρεάν 20ήμερη περίπου κατασκηνωτική περίοδο και ιδιωτικές (οι περισσότερες από αυτές είναι συμβεβλημένες με ασφαλιστικά ταμεία).Τα προγράμματα των κατασκηνώσεων είναι πολύ πλούσια. Δραστηριότητες όπως κολύμπι, αθλοπαιδιές, παιχνίδια γνώσεων και περιπέτειας, μέχρι διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού γύρω από τη φωτιά, παραμονή σε σπιτάκια ή σκηνές, χαρίζουν στα παιδιά διασκέδαση και ποικιλία ερεθισμάτων .-

Η ζωή στη φύση είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Πολλές κατασκηνώσεις στέκονται σε αυτό και προσαρμόζουν και το πρόγραμμά τους ανάλογα. Επαφή με ζώα, περίπατοι σε μονοπάτια, εικαστικά με υλικά από την φύση και δραστηριότητες μέσα σε δάση. Ειδικά για τα παιδιά της πόλης, είναι μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουν την καθημερινότητα τους και με έναν άλλο τρόπο…Υπάρχουν παιδιά στην ηλικία των 6 χρόνων, που δεν έχουν στρώσει ποτέ μόνα τους το κρεβάτι τους. Όχι πως είναι κάτι υποχρεωτικό, αλλά τουλάχιστον να μπορούν να το κάνουν. Υπάρχουν παιδιά, που περιμένουν μόνο από την μαμά τους να τους πει τι να φορέσουν. Ίσως η κατασκήνωση είναι ένας τρόπος να δουν πως τα καταφέρνουν και μόνα τους. Είναι ένας τρόπος να ενθαρρύνουν την αυτοπεποίθηση τους και να μάθουν νέα πράγματα.πηγή : http://www.blogger.com/www.paidorama.com .-

Θες Παιδικα Κρεβάτια;
Ψάξε εύκολα & δωρεάν αγγελίες στο νέο ελληνικό site αγοραπωλησιών!
www.AggelioPolis.gr .-

Αδοξο τέλος για τον Μάϊκλ Τζάκσον στις ΗΠΑ ... το ίδαλμα της ΠΟΠ μουσικής ..... 27-09-2009.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: