ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Aπ΄ το Χαμομηλάκι


Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

** ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ:
Χρόνια Πολλά στα χαμομηλάκια που γιορτάζουν σήμερα :)
Χρόνια Πολλά Σταύρο και Σταυρούλα
:)
· 326 - Η μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ελένη, ανακαλύπτει στην Ιερουσαλήμ τον Τίμιο Σταυρό.
· 628 - Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος εισέρχεται θριαμβευτικά στην Κωνσταντινούπολη, αφού έχει κατατροπώσει τους Πέρσες και ανακτήσει τον Τίμιο Σταυρό.
· περισσότερα
"Σταυρός Αγγέλων η δόξα και των δαιμόνων το τραύμα"

.
Το ιερώτερο σύμβολο του χριστιανισμού είναι ο Τίμιος Σταυρός· η σημαία και το λάβαρο της Εκκλησίας. Μια φορά ήταν όργανο θανατικής εκτελέσεως των κακούργων και των ατίμων, ξύλο καταισχύνης και κατάρας. Από τότε όμως που επάνω σ' αυτόν πέθανε ο αναμάρτητος Σωτήρας του κόσμου, ο Σταυρός έγινε "τίμιον ξύλον". Από τότε το σχήμα του χαράσσεται πάνω στους τάφους των χριστιανών στις κατακόμβες και μετά τους διωγμούς στολίζει τα στέμματα των χριστιανών βασιλέων, υψώνεται επάνω στις εκκλησίες και παντού είναι το φυλακτό και το στολίδι των χριστιανών. Γι' αυτό σήμερα, που γιορτάζομε την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα από την Αγία Ελένη και την ύψωσή του από τον άμβωνα της Εκκλησίας, για να τον δη ο κόσμος, γι' αυτό λοιπόν σήμερα ψάλλει η Εκκλησία· "Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης· Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας...".
περισσότερα εδώ - Ανάρτηση Από τον/την hamomilaki ♀ στο To χαμομηλάκι τη 9/14/2009 11:39:00 π&mu .΄-
~* [hamomilaki:550] [To χαμομηλάκι] SOS - Ακούσαμε ότι ο μικρός Μαρτινόπουλος Βασίλης βρέθηκε!! <...‏
~* [hamomilaki:549] [To χαμομηλάκι] Ψυχογενής βουλιμία, η πείνα του βοός (του βοδιού)
Bulimia...‏

~*Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 6:02:08 μμ
Προς:
hamomilaki@googlegroups.com

Παιδιά και εφήβους «χτυπά» η ανορεξία How we helped our daughter recover from anorexia
Απαρατήρητα και σιωπηλά, κυρίως νεαρές γυναίκες, υποφέρουν από ένα άλλο παρακλάδι της εξάρτησης, τη βουλιμία.
Ο διεθνής ψυχιατρικός όρος «βουλιμία», που στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει πείνα βοός (βους + λιμός =βου-λιμ-ία), δεν έχει τη νεοελληνική έννοια, που είναι υπέρμετρη λαιμαργία, αλλά περιγράφει μια διαταραχή στη συμπεριφορά λήψης τροφής.
Θα νομίζετε ότι ο βουλιμικός είναι ο παχύσαρκος. Κάθε άλλο. Ο βουλιμικός έχει κανονικότατο βάρος και φροντίζει να έχει κανονικό βάρος με ένα ιδιόμορφο και καταστρεπτικό τρόπο, όπως είναι και ο δρόμος που ακολουθεί ο κάθε εξαρτημένος: ο δρόμος της αυτοκαταστροφής.
Ας καθορίσουμε όμως ποιος είναι ο βουλιμικός. Ο βουλιμικός, στη συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 90%), είναι νεαρές γυναίκες, οι οποίες διατηρούν πάντοτε κανονικό βάρος, είναι συνήθως κομψές και φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση.
Επειδή δεν μπορούν να αντισταθούν στα κολοσσιαία γεύματα, που κρυφά καταβροχθίζουν και επειδή πάσει θυσία θέλουν να διατηρήσουν τη σωματική τους κομψότητα, όπως σήμερα υπαγορεύει η γυναικεία μόδα, «ανακαλύπτουν» τον εμετό, τα διουρητικά και τα καθαρτικά. Δηλαδή χαπάκια ή σιρόπια σε μεγάλη ποικιλία, τα οποία σήμερα αντικατέστησαν το γνωστό μας «καθάρσιο», όπως π.χ. το ρετσινόλαδο.
Ποια όμως είναι η απαρχή αυτής της εξελιγμένης μορφής εξάρτησης;
Είναι η δίαιτα ή η νηστεία για εκπλήρωση του διακαούς σκοπού: με τον πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να ανταποκριθούν στην απαίτηση της μόδας για ιδανική σωματική κομψότητα.
Με δίαιτες πείνας υποφέρουν μέρα και νύχτα. Την ημέρα είναι διαρκώς εκνευρισμένοι ή μελαγχολικοί και τη νύχτα υποφέρουν από αϋπνίες και φόβο μην τυχόν και δεν μπορέσουν να κρατήσουν την εξαντλητική τους δίαιτα.
Πράγματι, αργά ή γρήγορα, πριν από το τέλος του διαιτητικού τους προγράμματος ή αμέσως μετά από αυτό, συνήθως νύχτα, «σώμα και ψυχή επαναστατούν» και σαν ναρκομανείς καριέρας, που τους λείπει η δόση τους, για να ικανοποιήσουν το βασανιστήριο της σωματικής και ψυχικής πείνας τους, ορμούν στο ψυγείο, μέσα στο οποίο βρίσκεται το «ναρκωτικό» τους, που είναι πρόχειρο, φθηνό και νόμιμο…
Τότε ακολουθεί ένα όργιο πανδαισίας, ένα απερίγραπτο φαγοπότι. Τεράστιες ποσότητες τροφίμων και ποτών καταβροχθίζονται και χωρίς επιλογή «καθαρίζουν» ό, τι βρουν μπροστά τους. Συχνά τους έρχονται δάκρυα και κοντεύουν να πνιγούν, γιατί δεν είναι δυνατόν να τα καταπιούν τόσο γρήγορα, όσο τους σπρώχνει το πάθος της εξάρτησης.
Σταματούν μόνο όταν γεμίζει το στομάχι τους μέχρι αδιαχώρητου, όταν κοντεύουν να σκάσουν από τη διάταση του στομαχιού τους που τους προκαλεί πόνο. Σταματούν μόνο όταν το υπερπλήρες στομάχι τους πιέζει ασφυκτικά το διάφραγμα και κάθε προσπάθεια αναπνοής συνοδεύεται από περισσότερο πόνο και δυσκολία αναπνοής.
Εκτός από τα πολύ δυσάρεστα αυτά σωματικά συμπτώματα, συνυπάρχουν αμέσως και φοβερά συναισθήματα ενοχής, ντροπής και αποτυχίας με κατάθλιψη. Έτσι, σώμα και ψυχή, αναζητούν τη λύτρωση. Ο δρόμος για την τουαλέτα είναι ήδη προγραμματισμένος. Ο προκαλούμενος εμετός λυτρώνει και ανακουφίζει σώμα και ψυχή από τους πόνους και τα συναισθήματα ενοχής.
Ο δρόμος για τη βουλιμική εξάρτηση έχει ανοίξει. Οι βουλιμικοί παραδίνονται στο φαύλο κύκλο μεταξύ καταβροχθίσματος ανυπολόγιστων ποσοτήτων τροφίμων και επανειλημμένων αυτοπροκαλούμενων εμετών, με καταστρεπτικές σωματικές και ψυχικές συνέπειες. Η κοινωνική απομόνωση και η οικονομική καταστροφή ακολουθούν σύντομα.
Οι σωματικές συνέπειες που προέρχονται από τους αδιάκοπους εμετούς – οι οποίοι, όπως μου ομολογήθηκε από ασθενή μου στην ειδική κλινική που ίδρυσα και διηύθυνα στη Δ. Γερμανία, φτάνανε τις 19 ημερησίως- είναι σοβαρότατες. Οι συνεχείς αυτοί εμετοί οδηγούν στον ερεθισμό του οισοφάγου και της στομαχικής κοιλότητας, από το όξινο περιεχόμενο του στομάχου. Παρουσιάζονται ορμονικές διαταραχές όπως η εμμηνόπαυση, καθώς και ηλεκτρολυτικές.
Επειδή όμως οι βουλιμικοί καριέρας το γνωρίζουν αυτό, παίρνουν και ταυτόχρονα σκευάσματα καλίου για να εξισορροπήσουν την έλλειψή του, που προκαλείται από τους αλλεπάλληλους εμετούς.
Με την εξέλιξη της βουλιμίας, οι αρχικώς προκαλούμενοι εμετοί, γίνονται στη συνέχεια αντανακλαστικοί. Δηλαδή, χωρίς πλέον τη θέλησή τους, οι βουλιμικοί αποβάλλουν με τον αυτόματο εμετό όποια ποσότητα φαγητού εισέρχεται στο στομάχι τους. Φυσικά, ακολουθεί απώλεια βάρους κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα και αρρυθμίες, που φαίνονται σαφώς και στο ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Παράλληλα, οι βουλιμικοί υποφέρουν και ψυχικά, διότι γνωρίζουν βέβαια το παθολογικό της κατάστασής τους και γιʼ αυτό προσπαθούν και καταφέρνουν να μη μαθευτεί. Μηχανεύονται τα πάντα για να μην αντιληφθεί το πρόβλημά τους κανείς, ακόμα και το πολύ στενό περιβάλλον τους.
Προς τα έξω δε φαίνεται τίποτα από την εξάρτησή τους: δεν τρώνε ούτε λαίμαργα ούτε ποσότητες μπροστά στους άλλους. Επιπλέον, έχουν κανονικό σωματικό βάρος. Εάν δεν καταφέρουν να υπερνικήσουν την εξάρτησή τους, ή να την ομολογήσουν στο θεραπευτή ιατρό τους, αποτελούν διαγνωστικό πρόβλημα, που η εξέλιξή του οδηγεί στο θάνατο, συνήθως καρδιακή ανακοπή. Παίρνουν τότε το μυστικό τους στον τάφο.
Τα όργια πανδαισίας προετοιμάζονται με πολύ μεγάλη επιμέλεια και μυστικότητα, όπου καταβροχθίζονται τεράστιες ποσότητες, όπως ήδη ανέφερα, τροφίμων και ποτών, συνήθως τέτοιων που καταπίνονται με ευκολία: σούπες, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, τούρτες, πάστες, κρέμες.
Είναι τόσο προσεκτικοί στην προετοιμασία της οργιαστικής πανδαισίας, ώστε ακόμα και η αγορά των τροφίμων και ποτών δεν πραγματοποιείται μόνο από το κατάστημα τροφίμων της γειτονιάς ή εκεί όπου είναι μόνιμοι πελάτες.
Όταν είναι όλα έτοιμα, κάθονται μόνοι τους, αφού βεβαιωθούν πως δεν μπορεί να τους ενοχλήσει κανείς και το μεγάλο φαγοπότι αρχίζει. Κανείς δεν μπορεί να υποψιαστεί τι συμβαίνει εν συνεχεία μέσα στην κλειδωμένη τουαλέτα.
Από ομολογία παντρεμένης συναδέλφου και ασθενούς, στην κλινική μου, έμαθα πως για πολλά χρόνια, μέχρι που έμεινε έγκυος, μπόρεσε να το κρατήσει μυστικό ακόμα και από το σύζυγό της.
Ζώντας λοιπόν μέσα σ΄ αυτό το ψυχικό μαρτύριο, παρουσιάζονται διακυμάνσεις κατάθλιψης μέχρι τη βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονία, γιατί ο βουλιμικός στην απελπισία του που δεν μπορεί να σπάσει το φαύλο κύκλο μεταξύ καταβροχθίσματος και εμετών, δεν βλέπει πλέον άλλη διέξοδο στο λαβύρινθο της εξάρτησής του.
Η κοινωνική απομόνωση που απαιτεί η προετοιμασία των οργιαστικών αυτών πανδαισιών που ακολουθούνται πάντοτε από εμετούς, απαιτούν το κρύψιμο μέσα στους «τέσσερις τοίχους» των σπιτιών τους. Η σύγχρονη λήψη καθαρτικών και διουρητικών μπορούν να φέρουν σε δύσκολη θέση το βουλιμικό, να προκαλέσουν υποψίες ότι «κάτι δεν πάει καλά».
Φιλικές, κοινωνικές και ερωτικές σχέσεις, αποτελούν επικίνδυνους μάρτυρες και θυσιάζονται στο βωμό της εξάρτησης. Όλη η σκέψη τους και φροντίδα, όπως και κάθε εξαρτημένου ατόμου από άλλες ουσίες, αφιερώνονται στη βουλιμία, σχεδιάζοντας την επόμενη οργιαστική πανδαισία, με πρώτιστη φροντίδα την προμήθεια τεραστίων ποσοτήτων τροφίμων και ποτών, όπως ακριβώς κι άλλοι εξαρτημένοι για τη δόση τους.
Η προμήθεια αυτή των τεραστίων ποσοτήτων, όσο φθηνή κι αν είναι, καταντά να κοστίζει όσο και οι δόσεις ναρκωτικών ή αλκοόλ, γιατί οι ποσότητες με την εξέλιξη της βουλιμίας, όπως και κάθε άλλης εξάρτησης, αυξάνονται όλο και περισσότερο, ώστε να φτάσει ο βουλιμικός να καταστραφεί οικονομικώς.
Αυτό γίνεται κατανοητό, όταν κανείς υπολογίσει πως για τη χρηματοδότηση μιας και μόνο οργιαστικής πανδαισίας, ξοδεύονται χρήματα για τρόφιμα που αντιστοιχούν μέχρι και σε 20 000 θερμίδες, όσες δηλαδή περιέχονται σε 36 περίπου πλάκες κανονικής σοκολάτας.Και επειδή τέτοια μεγάλα φαγοπότια πρέπει τελικά να χρηματοδοτούνται περισσότερες φορές ημερησίως, δεν πρέπει να απορήσουμε γιατί στο τέλος, τους βουλιμικούς μπορεί να μην τους φτάνουν τα εισοδήματά τους.
Δανείζονται τότε χρήματα, χωρίς προοπτική να τα επιστρέψουν, ακριβώς όπως κάνουν και άλλοι εξαρτημένοι. Κλέβουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ, ή κλέβουν ό, τι βρουν μπροστά τους και με τη ρευστοποίηση των κλοπιμαίων χρηματοδοτούν την εξάρτησή τους. Μπορεί να οδηγηθούν ακόμα και στην πορνεία, για την εξασφάλιση του δικού τους «ναρκωτικού», όπως δηλαδή κάνουν όλα τα εξαρτημένα άτομα.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΥΡΩΣΙΚΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑΣ

Στην αρχή της δεκαετίας του 1970, έρχονται τα πρώτα μηνύματα για την εμφάνιση της νευρωσικής βουλιμίας από τις Η.Π.Α. θα περιοριστώ να σας αναφέρω τις εμπειρίες μου από τη Δ. Γερμανία.
Για πρώτη φορά στη γερμανική δημοσιότητα έγινε λόγος το 1983, όταν ο καθηγητής Volker Pudel, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ψυχολογία της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Gφttingen, δημοσίευσε μια αγγελία σʼ ένα γυναικείο περιοδικό, όπου προέτρεπε Δυτικογερμανούς με συμπτώματα βουλιμίας, να προσφερθούν για έρευνα.
Περισσότερες από 600 γραπτές ανταποκρίσεις ήταν το αποτέλεσμα και στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν νεαρές γυναίκες. Η ψυχιατρική πανεπιστημιακή κλινική του Πανεπιστημίου του Μονάχου, σε μια παρόμοια ενέργεια, στις αρχές του 1984, αυτή τη φορά με τη βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δέχτηκε πάνω από 4 500 τηλεφωνικές, γραπτές και προσωπικές ανταποκρίσεις. Στις 30 Ιουνίου με 1 Ιουλίου 1984, στην πανεπιστημιακή κλινική του Μονάχου, έγινε η πρώτη περιφερειακή συνάντηση για άτομα με διαταραχές της συμπεριφοράς στη διατροφή τους. Ο καθηγητής Hippius στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ανέφερε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, η αύξηση των πασχόντων από διαταραχές συμπεριφοράς στη διατροφή, έλαβε τεράστιες διαστάσεις, υπολογίζοντας ότι το 1% περίπου των Δυτικογερμανών παρουσιάζει προβλήματα. Για τις Η.Π.Α. ανέφερε ένα μεγαλύτερο ποσοστό, περίπου το 5% των Αμερικανών.
Ο καθηγητής Pudel πάλι ανέφερε, ότι αν και δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στατιστικά στοιχεία , ο αριθμός των βουλιμικών θα έπρεπε να ήταν πάνω από 500 000.
Το Φεβρουάριο του 1985, στο Bad Oyenhausen, στο ειδικό κέντρο για εξαρτημένα άτομα με διαταραχές της συμπεριφοράς στη διατροφή, κ του οποίου υπήρξα ιδρυτής και διευθυντής, παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο: η δυναμικότητά μας ήταν 42 κλίνες και ενώ είχαμε πληρότητα 100%, είχαμε λίστα αναμονής από 625 γυναίκες και άνδρες, τους 3 πρώτους κιόλας μήνες της λειτουργίας του! Ένα μήνα αργότερα η λίστα έφτασε τις 811 γυναίκες και 28 άνδρες. Όπως απέδειξε αργότερα και η περαιτέρω προσέλευση ασθενών για θεραπεία, η λίστα αυτή αποτελούνταν σχεδόν αποκλειστικά από νεαρές γυναίκες, πράγμα που αποδεικνύει το «γυναικείο» του προβλήματος.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ

>Επειδή οι γυναίκες είναι κυρίως εκείνες που πρέπει να υπακούουν στις προσταγές της μόδας, είναι και εκείνες που συνήθως υποφέρουν στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία της βιομηχανικής ευημερίας. Ο αγώνας για την απόκτηση του ιδανικού σώματος, όπως το επιβάλλουν οι προσταγές της μόδας, βαρύνει κυρίως το γυναικείο φύλο. Η βουλιμία είναι μια αρρώστια της ευημερούσας κοινωνίας, όπου τρόφιμα και ποτά υπάρχουν εν αφθονία.
Στην κοινωνία αυτήν των εδεσμάτων, των μυρίων γαστριμαργικών ποικιλιών, δεν αρμόζει, δεν είναι chic, για τη γυναίκα να απολαμβάνει ποσότητες. Αποτελεί κι αυτό προνόμιο των ανδρών, που δεν πειράζει αν προσέχουν λιγότερο ή και καθόλου τη σιλουέτα τους. Μια κομψή κυρία, στο πλευρό ενός «στρογγυλού» κυρίου, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο.
Η συναισθηματική σύγκρουση μεταξύ αυτοσυγκράτησης και γαστριμαργικών πειρασμών δεν μπορεί να εξισορροπηθεί και εκδηλώνεται με τη διαταραχή της νευρωσικής βουλιμίας.
Η βουλιμία είναι ένα φαινόμενο σχεδόν αποκλειστικό των μεγάλων πόλεων, όπου η κοινωνική απομόνωση, με τις συνθήκες διαβίωσης, είναι τρόπος ζωής. Η αδυναμία για γνήσιες συναισθηματικές σχέσεις, μέσα στη ζωή της μεγάλης πόλης, με τις κατά συνθήκη τυπικές κοινωνικές σχέσεις, αποτελούν σκληρή δοκιμασία για την ψυχική ισορροπία των ανθρώπων των πόλεων.
Οι βουλιμικοί δεν μπορούν να αντέξουν αποχωρισμούς και αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, γιατί δεν μπόρεσαν ποτέ να ανεξαρτητοποιηθούν και να ωριμάσουν ως αυτόνομες προσωπικότητες. Είναι λοιπόν σύνηθες να παρουσιάζονται διαταραχές στη συμπεριφορά της διατροφής σε νεαρές γυναίκες , όταν πρέπει να αποχωριστούν από το πατρικό τους σπίτι, λόγω σπουδών ή μετά από μια ερωτική απογοήτευση.
Ακόμα, σαν περαιτέρω αιτία, αξιολογούνται οι διάφορες αντιφάσεις που διέπουν τη ζωή των νεαρών γυναικών, στη μοντέρνα εποχή μας. Δηλαδή, ενώ η παράδοση απαιτεί μητρότητα, τρυφερότητα και πίστη, η εποχή μας απαιτεί από τη μοντέρνα γυναίκα παράλληλα επαγγελματική επιτυχία, αυτονομία και σεξουαλική απελευθέρωση. Αυτοί οι αντιφατικοί ρόλοι που αναμένονται από τη νεαρή γυναίκα, δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την κάθε προσωπικότητα. Η νευρωσική βουλιμία αποτελεί τη λύση και τη διέξοδο της συναισθηματικής σύγκρουσης, στην αβεβαιότητα των πόλων της.
Γιʼ αυτό το φαγητό αποτελεί δυνατότητα ικανοποίησης, όπως τη βιώσαμε στη νηπιακή μας ηλικία και μας παρηγορεί όταν νιώθουμε εγκατάλειψη ή μοναξιά.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Για την αποκατάσταση των διαταραχών της συμπεριφοράς στη διατροφή μας, πρέπει να παρεκκλίνουμε από τη βασική αρχή της απολύτου αποχής, όπως γίνεται με τη θεραπεία των άλλων εξαρτήσεων. Ενώ δηλαδή μπορούμε να υπάρχουμε, να ζούμε, χωρίς αλκοόλ, καφέ, τσιγάρο, ναρκωτικά και οποιαδήποτε άλλη εξαρτησιογόνο ουσία ή μέσο, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς καθόλου τροφή. Εδώ δηλαδή θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με τον «εχθρο» σε μια ειρηνική συνύπαρξη.
Όπως και σε κάθε άλλη εξάρτηση, θα πρέπει και εδώ να παραδεχθεί ο ασθενής την αρρώστια του, να την αναγνωρίσει ως τέτοια και να δεχτεί το ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τη διεργασία της βιογραφίας του.
Η ανεύρεση της συμβολικής σημασίας της διαταραχής της συμπεριφοράς στη διατροφή του και οι υποσυνείδητες ανάγκες που εξυπηρετεί, αποτελούν πρωταρχικό στόχο.
Πρέπει να αποκαλυφθεί εάν η διαταραχή αποτελεί έκφραση ανικανότητας αντιμετώπισης συναισθηματικών συγκρούσεων, ή αποτελεί έκφραση Ersatz (υποκατάστατο) ικανοποίησης, δηλαδή, ποια ακριβώς αίτια κρύβονται στην κάθε προσωπική περίπτωση. Η βαθιά αυτογνωσία, θα επιτρέψει στον ασθενή να εγκαταλείψει προηγούμενα παθολογικά πρότυπα συμπεριφοράς και να προσπαθήσει να δοκιμάσει νέα πρότυπα που ταιριάζουν σʼ αυτόν. Έτσι θα καταφέρει με τη θεραπεία να αποκτήσει νέα εικόνα για τον εαυτό του και να μην αντλεί στο μέλλον αυτοπεποίθηση μόνο από το ιδανικό βάρος και τη σωματική του εμφάνιση.
Θα πρέπει να μάθει να διαφοροποιεί και να εντοπίζει τα συναισθήματά του. Άγχος, ένταση, στρες, μοναξιά, κ.τ.λ., δε θα πρέπει πλέον να «μπερδεύονται» με την πείνα για τροφή. Δηλαδή, θα πρέπει «ακεφιές» και συναισθηματικές συγκρούσεις να τις αναγνωρίζει, να τις παραδέχεται ως τέτοιες, να τις αντέχει και να τις αλλάζει, όπου είναι δυνατόν.
Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα παθογόνα κοινωνικά αίτια της διαταραχής του και να βρει το δικό του τρόπο προσαρμογής στα κοινωνικά δεδομένα. Μέσα σʼ αυτά, ανήκουν και οι προσταγές της μόδας, που πρέπει να αποκαλύψει και θέσει αντιμέτωπες με άλλες αξίες που θα τον εξυπηρετήσουν καλύτερα για τη σωματική του και ψυχική του ευεξία.
Η θεραπεία των διαταραχών της συμπεριφοράς της διατροφής απαιτεί ένα συνδυασμό διαφορετικών μεθόδων ψυχοθεραπείας και τεχνικών μέσα στα πλαίσια της ομαδικής και ατομικής ψυχοθεραπείας.
Η θεωρητική και πρακτική μου εμπειρία στη θεραπεία και αποκατάσταση ατόμων με διαταραχές συμπεριφοράς στη διατροφή απέδειξαν, ότι εκτός από την ψυχοθεραπεία του βάθους, για το πλήρες θεραπευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητες και διάφορες άλλες ασκήσεις και τεχνικές, όπως, κινησιοθεραπεία (ασκήσεις για να γνωρίσουμε το σώμα μας και τις αντιδράσεις του), ασκήσεις χαλάρωσης, δημιουργική χειροτεχνία, θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές εφαρμογές της διαιτητικής.
πηγή
What is Bulimia?



Bulimia, also called bulimia nervosa, is a psychological eating disorder. Bulimia is characterized by episodes of binge-eating followed by inappropriate methods of weight control (purging). Inappropriate methods of weight control include vomiting, fasting, enemas, excessive use of laxatives and diuretics, or compulsive exercising. Excessive shape and weight concerns are also characteristics of bulimia. A binge is an episode where an individual eats a much larger amount of food than most people would in a similar situation. Binge eating is not a response to intense hunger. It is usually a response to depression, stress, or self esteem issues. During the binge episode, the individual experiences a loss of control. However, the sense of a loss of control is also followed by a short-lived calmness. The calmness is often followed by self-loathing. The cycle of overeating and purging usually becomes an obsession and is repeated often.
Bulimia was only diagnosed as its own eating disorder in the 1980s.
People with bulimia can look perfectly normal. Most of them are of normal weight, and some may be overweight. Women with bulimia tend to be high achievers.
It is often difficult to determine whether a person is suffering from Bulimia. This occurs because bingeing and purging is often done in secret. Also, individuals suffering from Bulimia often deny their condition.
Sufferers consume huge quantities of food. Sometimes up to 20,000 calories at a time. The foods on which they binge tend to be foods labeled as "comfort foods" -- sweet foods, high in calories, or smooth, soft foods like ice cream, cake, and pastry. An individual may binge anywhere from twice a day to several times daily.
A Family Member has an Eating Disorder
If you have a family member that with an Eating Disorder, your family member needs a lot of support. Suggest that your family member see an eating disorder expert. Be prepared for denial, resistance, and even anger. A doctor and/or a counselor can help them battle their eating disorder.
What Causes Bulimia?
There is currently no definite known cause of bulimia. Researchers believe it begins with dissatisfaction of the person's body and extreme concern with body size and shape. Usually individuals suffering from bulimia have low self-esteem, feelings of helplessness and a fear of becoming fat
Medical complications from bulimia
Some of the most common complications of bulimia are:
· Erosion of tooth enamel because of repeated exposure to acidic gastric contents.
· Dental cavities, sensitivity to hot or cold food.
· Swelling and soreness in the salivary glands (from repeated vomiting).
· Stomach Ulcers.
· Ruptures of the stomach and esophagus.
· Abnormal buildup of fluid in the intestines.
· Disruption in the normal bowel release function.
· Electrolyte imbalance.
· Dehydration
· Irregular heartbeat and in severe cases heart attack
· A greater risk for suicidal behavior
· Decrease in libido
Symptoms of Bulimia
Some of the most common symptoms of bulimia are:
· Eating uncontrollably
· Purging
· Strict dieting
· Fasting
· Vigorous exercise
· Vomiting or abusing laxatives or diuretics in an attempt to lose weight.
· Vomiting blood
· Using the bathroom frequently after meals.
· Preoccupation with body weight
· Depression or mood swings. Feeling out of control.
· Swollen glands in neck and face
· Heartburn,
· Bloating,
· Indigestion,
· Constipation
· Irregular periods
· Dental problems
· sore throat
· Weakness
· Exhaustion
· Bloodshot eyes
Risk Factors of Bulimia
There are certain professions where eating orders are more prevalent. Thinness is usually emphasized in these professions. The professions are: modeling, dancing, gymnastics, wrestling, and long-distance running.
Good news about Bulimia
Bulimia can be overcome.
Bulimia Statistics
· Bulimia affects about 10% of college age women in the United States.
· About 10% of individuals diagnosed with bulimia are men.
· 10% of individuals suffering from bulimia will die from either starvation, cardiac arrest, other medical complications, or suicide.
Bulimia in the News
In a new study, Dr. Walter Kaye, a University of Pittsburgh psychiatry professor, has found evidence that bulimic women have altered brain chemistry, possibly from birth, which puts them at higher risk for eating disorders—even long after they’ve recovered from bulimia.
A new study adds to evidence that the eating disorder bulimia springs at least in part from a chemical malfunction in the brain and not merely from excessive desire to remain thin, researchers say. For more information click here
Learn about Anorexia
Books about Bulimia
~*

&~ .

Η γυναίκα μου μού πρότεινε να βγω με άλλη γυναίκα.

ʽΓνωρίζεις πολύ καλά πως την αγαπάςʼ μου είπε μια μέρα ξαφνιάζοντάς με.ʽΗ ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της χρόνο.ʼ
ʽΜα εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώʼ της είπα έντονα.ʽΤο ξέρω. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.ʼ
Η άλλη γυναίκα, την οποία η γυναίκα μου ήθελε να επισκεφθώ, ήταν η μητέρα μου, χήρα εδώ και χρόνια. Όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών με ανάγκαζαν να την επισκέπτομαι αραιά και που.ʼ
Εκείνο το βράδυ της τηλεφώνησα και την προσκάλεσα έξω σε δείπνο και μετά για κινηματογράφο.ʽΤι συμβαίνει; Είσαι καλά;ʼ με ρώτησε.
Η μητέρα μου είναι από τους ανθρώπους που εκλαμβάνει ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ή μια αναπάντεχη πρόσκληση ως αρχή κακών μαντάτων.
ʽΝόμιζα πως θα ήταν καλή ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο μαζίʼ της απάντησα. ʽΟι δυο μας μόνοι… Τί λες;ʼ
Σκέφθηκε λιγάκι και απάντησε: ʽΘα το ήθελα πολύ.ʼ
Εκείνη την Παρασκευή, καθώς οδηγούσα μετά το γραφείο για να πάω να την πάρω, αισθανόμουν περίεργα. Ήταν ο εκνευρισμός που προηγείται ενός ραντεβού… Και πώς τα φέρνει η ζωή, όταν έφθασα στο σπίτι της, παρατήρησα πως και η ίδια ήταν φοβερά συγκινημένη!
Με περίμενε στην πόρτα φορώντας το παλιό καλό παλτό της, είχε περιποιηθεί τα μαλλιά της και ήταν ντυμένη με το φόρεμα με το οποίο είχε εορτάσει την τελευταία επέτειο του γάμου της. Το πρόσωπό της χαμογελούσε, ακτινοβολούσε φως, όπως το πρόσωπο ενός αγγέλου.
ʽΕίπα στις φίλες μου ότι θα βγω με το γιο μου και όλες τους συγκινήθηκανʼ μου είπε καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό μου. ʽΔεν μπορούν να περιμένουν μέχρι αύριο για να μάθουν τα πάντα για τη βραδυνή έξοδό μας.ʼ
Πήγαμε σε ένα εστιατόριο όχι από τα καλά, αλλά με ζεστή ατμόσφαιρα. Η μητέρα μου με έπιασε από το μπράτσο σαν να ήταν ΄Η Πρώτη Κυρία της χώρας.΄Μόλις καθήσαμε, έπρεπε εγώ να της διαβάσω τον κατάλογο με τα φαγητά. Το μόνο που ΄έπιαναν΄ τα μάτια της ήταν κάτι μεγάλες φιγούρες.
Μόλις έφθασα στη μέση του καταλόγου, σήκωσα το πρόσωπό μου. Η μαμά μου καθόταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού και με χάζευε. Ένα νοσταλγικό χαμόγελο πέρασε από τα χείλη της.
ʽΕγώ ήμουν αυτή που σου διάβαζε τον κατάλογο, όταν ήσουν μικρός, θυμάσαι;ʼ
ʽΉρθε η ώρα, λοιπόν, να ξεκουραστείς και να μου επιτρέψεις να σου ανταποδώσω τη χάρηʼ απάντησα.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση, τίποτα το εξαιρετικό, απλά το πώς περνάει ο καθένας μας κάθε μέρα.
Μιλούσαμε για ώρες, που τελικά χάσαμε την ταινία στον κινηματογράφο.ʽΘα βγω μαζί σου την επόμενη φορά, αν μου επιτρέψεις να κάνω εγώ την πρότασηʼ μου είπε η μητέρα μου καθώς την επέστρεφα στο σπίτι. Την φίλησα, την αγκάλιασα.
ʽΠώς πήγε το ραντεβού;ʼ θέλησε να μάθει η γυναίκα μου μόλις μπήκα στο σπίτι εκείνο το βράδυ.ʽΠολύ όμορφα, σ΄ευχαριστώ. Περισσότερο κι απ΄ό,τι περίμενα.ʼ της απάντησα.
Μερικές μέρες αργότερα η μητέρα μου ΄έφυγε΄ από ανακοπή της καρδιάς. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα.
Λίγο καιρό μετά, έλαβα έναν φακέλο από το εστιατόριο όπου είχαμε δειπνήσει η μητέρα μου κι εγώ. Μέσα είχε ένα σημείωμα που έγραφε:
ʽΤο δείπνο είναι προπληρωμένο. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ, κι έτσι πλήρωσα για δύο άτομα, για σένα και τη σύζυγό σου. Δεν θα μπορέσεις ποτέ σου να αισθανθείς τί σήμαινε εκείνη η βραδιά για μένα. Σε αγαπώ!ʼ
Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα τη σπουδαιότητα του να είχα πει εγκαίρως ʽΣΕ ΑΓΑΠΩʼ. Συνειδητοποίησα ακόμη τη σπουδαιότητα του να δίνουμε στους αγαπημένους μας το χρόνο που τους αξίζει. Τίποτα στη ζωή δεν είναι και δεν θα είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια σου. Αφιέρωσε χρόνο σ΄αυτούς που αγαπάς, γιατί αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν.
Εάν ζει η μητέρα σου………. Απόλαυσε τη στιγμή.
Εάν δεν ζει…………………….. Να τη θυμάσαι.
Εάν έχεις μητέρα……………. Προώθησε αυτό το μήνυμα.Αμέσως θα κάνεις κάποιον να αισθανθεί κάτι για κάποια που ξέχασε, για αυτό το υπέροχο ον που αποκαλείται… ΜΗΤΕΡΑ!
Και να θυμάσαι πάντοτε:
Ο χρόνος ποτέ δεν συγχωρεί!
Ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω.
27 Ιουλίου
λογια αγαπης




Λόγια αγάπης...
* 'Όταν με χρόνια με καιρούς θα σβήσει το όνομα μου, θα μείνουν για ενθύμιο τούτα τα γράμματα μου. Να σου θυμίζουν τις στιγμές, της πλήρης ευτυχίας και τις αξέχαστες στιγμές, αυτής της ηλικίας. Για να κοιτάζεις κάποτε στα μαλλιά σου χιόνια, γιατί γοργά διαβήκανε τα παιδικά σου χρόνια.
Χωρίς να βάλω υπογραφή γνωρίζεις ποιος σου γράφει. Αυτός που πάντα σ' αγαπά και δεν θα σε ξεχάσει.
* Η αγάπη είναι δικαίωμα του καθενός, κανείς όμως δεν μπορεί να σου τη στερήσει, θέλει όμως προσοχή! Γι' αυτό αγάπα ότι αξίζει! Μόνο πρόσεχε ότι αξίζει πονάει...!
* Αγάπη, αγάπη, αγάπη μια λέξη που πολλοί άνθρωποι λένε τόσο απλά χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά είναι. Ψάχνουν να βρουν ένα συναίσθημα τόσο δυνατό και τόσο αληθινό μέσα στο μίσος και στην κακία των ανθρώπων που δεν ερωτεύτηκαν ποτέ γιατί αν είχαν νιώσει κάτι έστω για ένα λεπτό τώρα δεν θα υπήρχε μίσος! Αγάπη για μένα είναι κάτι απίστευτο, κάτι μαγικό που σε κάνει να πετάς στα σύννεφα χωρίς να σε νοιάζει τι θα πει ο καθένας που σε βλέπει να ονειροπολείς. Αγάπη είναι να βλέπεις το άλλο σου μισό και να σε πιάνει ένας κόμπος στην καρδιά χωρίς να ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό. Να τον κοιτάζεις στα μάτια και να βυθίζεσαι στον παράδεισο της καρδιάς του, να τον φιλάς και να νιώθεις ότι αυτή η στιγμή δεν θα τελειώσει ποτέ, ότι αυτό το υπέροχο όνειρο που σε σαγηνεύει και σε παρασύρει στα μονοπάτια του μυαλού του, θα κρατήσει μια ζωή γεμάτη εμπιστοσύνη και δύναμη για να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο...
* Αγάπη είναι να'χεις όλο τον ουρανό και να αγαπάς ένα αστέρι. Να'χεις όλο τον ωκεανό και ν'αγαπάς μία σταγόνα. Να'χεις όλο το κόσμο και ν'αγαπάς μόνο έναν: Εσένα!!
_Ψιθύρισα πριν λίγο σ' αγαπώ και το κύμα με τον παφλασμό του μου χαμογέλασε. Ψιθύρισα πριν λίγο σ' αγαπώ και ο ήλιος σταμάτησε τη δύση του. Ψιθύρισα πριν λίγο σ' αγαπώ και τα αστέρια φαίνονται χιλιάδες φορές πιο λαμπερά. Ψιθύρισα πριν λίγο σ' αγαπώ και γέμισα ζωή. Σου ψιθυρίζω τώρα σ' αγαπώ για να θυμάσαι πως μια καρδιά κτυπά επειδή υπάρχεις εσύ.
_Του είπα "Σ' αγαπώ" και εκείνος γέλασε. Του είπα "Σε μισώ" και εκείνος αδιαφόρησε. Του είπα "Φεύγω" και εκείνος έκλαψε. Τον ρώτησα "Γιατί κλαις" και μου είπε "Σ' αγαπώ!!
* Aν νιώσεις σαν να σε παίρνει κάποιος αγκαλιά, μην τρομάξεις! Είναι το αγγελάκι που σου έστειλα για να σε προσέχει όταν κοιμάσαι! Να τ'αγαπάς !
* Χθες βράδυ ήρθε ο Θεός στον ύπνο μου και μου είπε ότι έριξε έναν άγγελο στη γη. Μήπως χτύπησες;
* Ο ήλιος ζεσταίνει τη γη η φωτιά τους ανθρώπους και η αγάπη σου εμένα. Αν κοιμάσαι, άσε με να 'ρθω στο όνειρό σου. Αν διασκεδάζεις, άκουσε το τραγούδι και πιες ένα ποτό και για μένα. Αν σου λείπω έστω και λίγο πες το μου να το ξέρω!
* Σαν πέφτει η νύχτα όλα χάνονται, όλα σκοτεινιάζουν κι όμως κάτι μένει ζωντανό! Μια γλυκιά καληνύχτα! Καληνύχτα λοιπόν ναι η σκέψη μου να ζωντανεύει τα όνειρα σου!
* Σε φαντάζομαι να είσαι χωρίς τη δική μου παρουσία όπως είμαι εγώ χωρίς τη δική σου. Όταν δεν είμαστε μαζί... οι καλύτερες ευχές μου είναι ακόμα για σένα. Εύχομαι να μοιραζόμασταν τις περιπέτειές σου θέλοντας να ενώσουμε τις καρδιές μας, έχοντας ανάγκη να βγάλουμε στην επιφάνεια αυτό που κρατάμε ζεστό μέσα μας. Όταν δεν είμαστε μαζί... φαίνεται πως περνώ τον χρόνο μου ευχόμενη ότι είμαστε παρέα!!!
* Μακάρι να είχα τη δύναμη, να έρθω ένα βράδυ, στο όνειρο σου, να σε πιάσω απ' το χέρι και να περπατήσουμε μαζί να ανεβούμε τις σκάλες του ουρανού και να φτάσουμε ψηλά μέχρι τ' αστέρια. Να ανεβούμε πάνω στο πιο λαμπερό και να μας πάει στο φεγγάρι και εκεί όπως θα βλέπουμε τη γη από ψηλά, να σου πω στη χαρίζω!
* Όταν κλείνω τα μάτια σε ονειρεύομαι σε ονειρεύομαι να με κρατάς αγκαλιά να με φιλάς... Να μ' αγαπάς... Αλλοτε όταν σου μιλάω πετάω, πετάω στον ουρανό με μοναδικό προορισμό εσένα, σου μιλάω και σου λέω ένα πράγμα αγάπη μου σ' αγαπώ, σ' αγαπώ τρελά αληθινά και πολύ-πολύ βαθιά...
* Σε σκέφτομαι συνέχεια και δε μπορώ να κοιμηθώ...! Σε λατρεύω, σε χρειάζομαι, σε νοιάζομαι, σε αγαπώ...!!! Φιλάκια άπειρα στην πιο τέλεια φατσούλα του κόσμου... Την δικιά σου...!!!
* Στα δυο σου μάτια βρήκα τη λάμψη που πάντα έψαχνα. Στα χείλη σου τη γλύκα που αναζητούσα. Στο πρόσωπό σου την ομορφιά της άνοιξης και την καρδιά που ζητούσα!
* Είσαι λουλούδι που όμοιο δεν ζει, λέγεσαι αγάπη μοναδική, σε ποτίζω με όνειρα, ανθίζεις σε κάθε ανάσα, μυρίζεις σε κάθε λέξη, και ζεις όσο χτυπάει η καρδιά μου... Είσαι το φεγγάρι που φλερτάρουν τ' αστέρια, το δειλινό που ερωτοτροπεί ο ήλιος και το όνειρο που πλάθει το κύμα, καθώς το παίρνει η παλίρροια...
* Λένε πως τα αστέρια είναι οι άγγελοι που χαμογελούν και φωτίζουν τη γη. Όταν τα κοίταξα κατάλαβα ότι κάτι τους λείπει... Κάτι που το έχω εγώ... Εσένα να φωτίζει την καρδιά μου!
* Τη στιγμή που θα έχεις στην καρδιά σου αυτό το εξαιρετικό πράγμα που λέγεται αγάπη, και θα νιώσεις το βάθος, την αγαλλίαση και την έκστασή του θα ανακαλύψεις ότι για σένα ο κόσμος μεταμορφώνεται! Έτσι μεταμορφώθηκε και ο κόσμος μου κοντά σου. Σε λατρεύω, θα σε λατρεύω μια ζωή.
* Μέσα στου ονείρου τα ταξίδια όπου εσύ με οδηγείς τράβα μπροστά σε ακολουθώ και μην φοβάσαι κοντά σου θα 'μαι σα χρειαστείς κάτι να έχεις από εμένα κάτι δικό μου να κρατηθείς
* Πάλι του φιλιού σου να ΄χα μια στιγμή μες τα χείλη σαν αλήθεια ακριβή το παράπονο κεντάει στο γαλανό τραγουδάκι που θα 'ρθώ να σου το πω.
* Για 'μένα είσαι το πιο όμορφο τριαντάφυλλο του κόσμου! ʼσε με να γίνω το ύδωρ που θα σε δροσίσει από τη δίψα του έρωτα! Οι ηλιαχτίδες που θα σε ξυπνάνε κάθε πρωί! Το χώμα που θα σε στηρίζει σε όλη σου τη ζωή! Ασε με να σε αγαπήσω για να μπορέσεις να ανθίσεις κι εσύ!!!
* Μωράκι μου κλείσε τα ματάκια σου... άφησε το κορμί και την αθώα σκέψη σου να δοθούν στη μαγεία της νύχτας! Ραντεβού στην πύλη των ονείρων... μην αργήσεις! Καληνύχτα.
* Δειλά να κοιτάζω στο βάθος του δρόμου και να προσμένω τ' ακριβά μάτια σου... Τ' όνομα σου γραμμένο σε μαγικό δαχτυλίδι, ήσουν Ιθάκη και εγώ πάντα στο ταξίδι. Καληνύχτα...
* Από την πρώτη στιγμή που σε είδα σε ερωτεύτηκα, ξέρω ότι αυτό που ξεκινήσαμε δεν θα βγει πουθενά, δεν έχουμε μέλλον, όμως είμαι μαζί σου γιατί σε αγαπάω, γιατί ενώ μπορώ να κρυφτώ από όλο τον κόσμο δεν μπορώ να κρυφτώ από τον ίδιο μου τον εαυτό!
* Καρδούλα μου, όταν μου στέλνεις μήνυμα με κανείς να μοιάζω σαν παγωτό γρανίτα φράουλα έξω απ' το ψυγείο μια καυτή μέρα του Αυγούστου... Πιο απλά... λιώνω!!
* Σε λαχταρούσα από την πρώτη στιγμή που σε είδα. Λαχταρούσα την αγκαλιά σου, τα μαγεμένα σου φιλιά. Εκείνος ο σταθμός είναι ακόμα χαραγμένoς μέσα στο μυαλό μου. Σε ευχαριστώ για τις στιγμές που μου 'χεις χαρίσει. Σ' αγαπάω πολύ i love you!!
* Θα ήθελα να ήμουν σοκολάτα! Να με έγλυφες, να έλιωνα για σένα! Να άγγιζα τα χείλη, τη γλώσσα, το κορμί σου και με τη γεύση μου να γλυκαίνω τη ζωή σου.
* Ότι ωραίο και αν ζω, όσο όμορφη και να είναι η θέα που αντικρίζω, όσο όμορφοι και να είναι οι ήχοι μιας μουσικής, η αξία τους χάνεται αν δεν είσαι εσύ δίπλα μου, σε λατρεύω!
* Θα φύγω με τη σκέψη μου απάνω σου, θα την αφήσω, να πω πως κάτι ξέχασα και να ξαναγυρίσω

Έχω " ε ρ ω τ ε υ θ ε ί "
Έχεις ποτέ φέρει στο μυαλό σου το ερώτημα: «Τώρα έχω ερωτευτεί;». Δεν είναι μία απλή ερώτηση. Αυτό που σε κάποιον φαίνεται ως αγάπη σε κάποιον άλλο φαίνεται ως έλξη. Κάποιοι ερωτεύονται κεραυνοβόλα αρκετές φορές, πολλοί μάλιστα και με κάθε ωραία γυναίκα που γνωρίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται να φέρουν στη μνήμη τους μία περίπτωση που να ένιωσαν ερωτευμένοι. Για να απαντήσουμε στο ερώτημα, λοιπόν, πρέπει πρώτα να διαπιστώσουμε τι είναι έρωτας, πότε αρχίζει και πότε τελειώνει.
Ένα από τα αισθήματα που πολλοί συγχέουν με τον έρωτα είναι το πάθος. Τι είναι πάθος; Ένα πολύ δυνατό, έντονο αίσθημα φυσικής έλξης για ένα άλλο πρόσωπο. Το πάθος έχει κυρίως σεξουαλικό χαρακτήρα. Η έλξη είναι επιφανειακή, βασισμένη σε στιγμιαία. Συχνά, έχουμε πάθος για άτομα τα οποία δεν γνωρίζουμε τόσο καλά, άτομα που ακόμα έχουμε τη δυνατότητα να τα φαντασιωνόμαστε. Οι άνθρωποι συχνά συγχέουν τις λέξεις πάθος και έρωτας. Είναι χαρακτηριστική η έκφραση «ερωτεύτηκε από την πρώτη μάτια». Στην πραγματικότητα το αίσθημα αυτό είναι πάθος και όχι έρωτας. Το πάθος αναφέρεται στη φυσική έλξη και αφορά μόνο αυτή. Για ένα άτομο που το γνωρίζουμε ελάχιστα νιώθουμε μόνο φυσική έλξη. Ο έρωτας είναι κάτι πολύ περισσότερο και αναπτύσσεται στο πλαίσιο μίας σχέσης.
Ο έρωτας βασίζεται στην έγνοια για το άλλο άτομο, τη φιλία, την αφοσίωση και την ειλικρίνεια. Όταν ερωτεύεσαι είναι νιώθεις ένα άτομο σαν κομμάτι του εαυτού σου και μία διαρκή έλξη γι΄αυτό. Ο έρωτας είναι ένα κοινό αίσθημα που μοιράζονται δύο άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ευτυχία του άλλου. Ο έρωτας δεν γνωρίζει ζήλια, έχθρα ή πειραματισμούς. Ο έρωτας είναι ένα θετικό αίσθημα. Αν οδηγείται από απιστία, ζήλια, ανασφάλεια ή κακία τότε δεν πρόκειται για έρωτα αλλά για ένα κακό του αντίγραφο. Έρωτας είναι να παραδίδεις την καρδιά σου σε ένα άλλο άτομο και να νιώθεις την ασφάλεια ότι θα την μεταχειριστεί καλύτερα από ότι εσύ. Οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι έρωτας αλλά έλξη, πάθος, βαθιά φιλία.
Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ότι έχεις ερωτευτεί, υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις που μπορεί να σημαίνουν την αρχή ενός έρωτα. Αν συμφωνείς με 7 από τις 9 προτάσεις τότε πιθανότατα ο φτερωτός θεός σου έχει ρίξει τα βέλη του.

1. Το άτομο για το οποίο νοιάζεσαι σε κάνει να αισθάνεσαι ξεχωριστός-ή και καλά με τον εαυτό σου.
2. Αν και όταν αισθάνεσαι ζήλια αμέσως ξεθυμαίνει. Εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου ότι δεν θα σε προδώσει και δεν θα πληγώσει τη σχέση σας.
3. Ο σύντροφός σου, σου είπε ότι νιώθει τα ίδια βαθιά αισθήματα για σένα και εσύ δεν αμφιβάλλεις γι΄ αυτό.
4. Τίποτα δεν σου δίνει περισσότερη ηρεμία από το να βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου.
5. Όταν μαλώνετε με τον σύντροφό σου, τα ξαναβρίσκετε μέσα σε λίγες ώρες και συμφωνείτε και οι δύο ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να μπορείτε να εκφράζετε τα πραγματικά σας αισθήματα(ακόμα και αν αυτό δημιουργούσε προβλήματα κάποιες φορές).
6. Ο σύντροφός σου ποτέ δεν σου ζητάει να διαλέξεις ανάμεσα σε εκείνον/ η και τις υποχρεώσεις προς την οικογένεια και τους φίλους σου - Όταν εσύ επιλέγεις εκείνον/ η πάντα έχεις ένα καλό λόγο και πάντα είναι δική σου απόφαση και μόνο, και ποτέ υποχρέωση.
7. Ούτε εσύ, ούτε ο σύντροφός σου, νιώθετε την ανάγκη να δοκιμάσετε τα αισθήματα ή την πίστη του άλλου.
8. Είσαι περισσότερο ο «εαυτός σου» όταν είσαι με τον σύντροφό σου παρά όταν είσαι με οποιονδήποτε άλλο.
9. Το σεξ είναι μία αμοιβαία επιθυμία και συμφωνία, χωρίς το παραμικρό ίχνος προσποίησης ή υποχρέωσης.
Δεν κατάλαβες ακόμη αν έχεις ερωτευτεί; Ίσως τότε σου αρκεί να ξέρεις ότι για πολλούς ο έρωτας είναι το πιο όμορφο και αγνό πράγμα στον κόσμο. Δεν τον περιγράφεις, τον ζεις

1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910.
2. Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς:
· Μπαστούνια - Βασιλιάς Δαβίδ
· Κούπες - Καρλομάγνος
· Σπαθιά - Μέγας Αλέξανδρος
· Καρό - Ιούλιος Καίσαρας
3. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321
4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα, σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη. Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα ,τότε ο άνθρωπος πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη. Εάν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη , τότε το άτομο είχε φυσικό θάνατο.
5. «I am.» : Είναι η πιο σύντομη ολοκληρωμένη πρόταση στην Αγγλική γλώσσα.
6. Ερώτηση: Τι συμβαίνει πιο συχνά τον Δεκέμβριο από τους άλλους μήνες? Απάντηση: Σύλληψη
7. Ερώτηση: Αν συλλαβίσεις στα αγγλικά τους αριθμούς, πότε θα βρεις για πρώτη φορά το γράμμα "a"? Απάντηση: One thousand.
8. Ερώτηση: Tι κοινό έχουν, το αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου, η έξοδος κινδύνου και οι εκτυπωτές laser? Απάντηση: Oλα έχουν επινοηθεί από γυναίκες.
9. Ερώτηση: Πιο είναι το μόνο φαγητό που δεν χαλάει? Απάντηση: Το μέλι
10. Στα χρόνια του Shakespeare, τα στρώματα των κρεβατιών κατασκευάζονταν από σχοινιά. Όταν τραβούσαν τα σχοινιά, έσφιγγε το στρώμα και έκανε το κρεβάτι σταθερό, για ύπνο. Έτσι βγήκε η φράση 'goodnight, sleep tight'.
11. Στην Βαβυλώνα 4.000 χρόνια πίσω συνηθιζόταν για τον μήνα μετά τον γάμο, ο πατέρας της νύφης να προσφέρει στον γαμπρό ένα «υδρομέλι» για να πίνει. Το υδρομέλι ήταν μπύρα με μέλι και επειδή το ημερολόγιο τότε βασιζόταν στην σελήνη (moon), ο μήνας αυτός ονομάστηκε honeymoon.
:31 μμ Προσθήκη σχολίου Αναγνωσμένα σχόλια (2) Αποστολή μηνύματος Μόνιμη σύνδεση Προβολή παραπομπών (0) Δημοσίευση ιστολογίου ¨ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ
Ηλίθιες ερωτήσεις
01. Γυρίζεις σπίτι κατάκοπος και σου λένε: Ρίξτε - Ήρθες; - Όχι έρχομαι σε 10 λεπτά!!! 02. Σε παίρνουν τηλέφωνο στο σταθερό:
- Έλα ρε σπίτι είσαι; - Όχι, στο χωράφι και έχω κάνει εκτροπή!!! -03. Σε καφετέρια: - Ένα frappe γλυκό χωρίς... - Χωρίς γάλα; - Όχι χωρίς καλαμάκι!!! 04. Συναντιέσαι με έναν φίλο σου: - Έλα ρε που είσαι; - Εκεί στην απέναντι γωνία!!! 05. Ανάβεις στο θερμοσίφωνο: - Θα κάνεις μπάνιο; - Όχι το άναψα για να καίει ρεύμα!!! 06. Ντύνεσαι και ετοιμάζεσαι να φύγεις, οπότε ακούς: - θα βγεις; - Όχι απλά προβάρω τα ρούχα!!!

-07. Μιλάς για κάνα δεκάλεπτο και στο τέλος σου λέει: - Σοβαρά; - Όχι ρε σε δουλεύω!!! 08. Τρως το φαΐ, ζητάς δεύτερο πιάτο και σου λένε: - Σ' άρεσε; - Όχι! αλλά μη σε προσβάλω!!! 09. Λες στον άλλο ότι βρήκες κοπέλα και σου λέει: - Καλή είναι; - Όχι αλλά μια ψυχή που είναι να βγει... 10. Έρχεται ο υδραυλικός σπίτι και ο ιδιοκτήτης τον ρωτάει: - Ήρθατε για τη βρύση; - Όχι! Να αλλάξω μια λάμπα!!! 11. 12 τη νύχτα, βάζεις πιτζάμες, λες καληνύχτα και πας στο δωμάτιό σου οπότε σε ρωτάνε: - Πας για ύπνο; - Όχι να χτίσω μια οικοδομή!!! 12. Έρχεται 3 η ώρα την νύχτα και σου λέει: - Κοιμάσαι; - Ναι!!! 13. Σου λέει ο άλλος: - Ακούς; - Όχι! τυφλός είμαι! 14. Έχεις πέσει κάτω χτυπημένος μες τα αίματα και σου λέει ο άλλος: - Πονάς; - Όχι ρε καλοπερνάω εδώ κάτω!!! 15. Κάθεσαι σε καφετέρια και περνάει γνωστός: - Α, εδώ κάτσατε; - Όχι, ολογράμματα είμαστε 16. Πας στο βενζινάδικο, κατεβαίνεις από το αμάξι και ανοίγεις το πορτάκι της βενζίνης: - Βενζίνη θέλεις; - Όχι, να το φουλάρω με πορτοκαλάδα. 17. Καλείς κλειδαρά, έρχεται μετά από 40 λεπτά και σε βρίσκει από έξω: - Κλειδώθηκες από έξω; - Όχι, απλά βρίσκω εναλλακτικούς τρόπους να ανοίγω πόρτες.
Αν έχετε κι άλλες τέτοιες ερωτήσεις, αφήστε τες σε ένα σχόλιο και θα τις προσθέσω παραπάνω το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστώ.
4:20 μμ Προσθήκη σχολίου Αναγνωσμένα σχόλια (2) Αποστολή μηνύματος Μόνιμη σύνδεση Προβολή παραπομπών (1) Δημοσίευση ιστολογίου ηλίθιες ερωτήσεις
05 Ιουλίου
Ένα παραμυθάκι... για την αγάπη!!!




Mια φορά κι ένα καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα. Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν. Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ηθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή. Οταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μιά λαμπρή θαλαμηγό. Η Αγάπη τον ρωτάει : «Πλούτε μπορείς να με πάρεις μαζί σου;» «Οχι, δεν μπορώ» απάντησε ο πλούτος. «Εχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα». Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος. «Σε παρακαλώ βοήθησέ με» είπε η Αγάπη. «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω Αγάπη. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου» της απάντησε η Αλαζονία. Η Λύπη ήταν πιό πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από αυτήν βοήθεια. «Λύπη άφησέ με να έρθω μαζί σου» «Ω Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου» είπε η Λύπη. Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία. Ηταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια. Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή. «Αγάπη, έλα προς εδώ.Θα σε πάρω εγώ μαζί μου». Ηταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του. Οταν έφτασαν στην στεριά ο κύριος έφυγε και πήγε στο δρόμο του. Η Αγάπη γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε, ρώτησε τη Γνώση: «Γνώση, ποιός με βοήθησε;» «Ο Χρόνος» της απάντησε η Γνώση. «Ο Χρόνος;» ρώτησε η Αγάπη. «Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;» Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία της είπε: «Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη».





12. Στην αρχαία Αγγλία κανείς δεν επιτρεπόταν να κάνει σεξ εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ. Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή "Fornication Under Consent of the King" (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά).


** ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΑΣ !!!!!!


Είσαι ένα όνομα Είσαι μια εικόνα Δεν σε ξέρω καλά δεν με ξέρεις ακόμα Μας χωρίζουν θάλασσες, στεριέςμα είναι αλήθεια κατάφερες και πέρασες κάθε ασπίδα που είχα .-
Ποια είναι η διαφορά στις γυναίκες στα 8,στα 18, 28, 38 και 48;Στα 8 την πηγαίνεις στο κρεβάτι και της λες ένα παραμύθι.Στα 18 της λες ένα παραμύθι και την πηγαίνεις στο κρεβάτι.Στα 28 δεν υπάρχει λόγος να της πεις κανένα παραμύθι και την πηγαίνεις στο κρεβάτι.Στα 38 σου λέει ένα παραμύθι και σε πηγαίνει στο κρεβάτι.Στα 48 της λες ένα παραμύθι για να αποφύγεις να πας στο κρεβάτι.
Κάποιοι ληστές, αποφασίζουν να παρατήσουν τις μικροκλοπές και να αρχίσουν τα μεγάλα κόλπα: Τράπεζες!
Καταστρώνουν, λοιπόν, ένα ενδελεχές σχέδιο, κάνουν δεκάδες πρόβες και χτυπάνε.
Πράγματι, δίχως πολύ κόπο, καταφέρνουν να μπουν σε μια τράπεζα. Μπροστά τους δεκάδες θυρίδες ασφαλείας.
Ανοίγουν όλο χαρά την πρώτη αλλά το μόνο που βρίσκουν μέσα είναι ένα κύπελλο με κρέμα βανίλια.
-Τι να κάνουμε; λέει ο αρχηγός. Ας την φάμε τουλάχιστον.Τρώνε τη βανίλια και ανοίγουν τη δεύτερη
θυρίδα, πάλι κρέμα βανίλια. Την τρώνε κι αυτή.
Τα ίδια και στις επόμενες...Τρώνε του σκασμού και φεύγουν απογοητευμένοι.
- Τουλάχιστον, δε φύγαμε νηστικοί,μονολογούν.Την άλλη μέρα, τα πρωτοσέλιδα έγραφαν:
Η μεγαλύτερη τράπεζα σπέρματος της Αθήνας, χτυπήθηκε χτες βράδυ από αγνώστους!
Πάει μια στο γιατρό για λίφτινγκ:
ΓΙΑΤΡΟΣ: Θα σας το κάνω, αλλά μετά από 6 μήνες θα 'ρθείτε για τη συνέχεια
ΠΕΛΑΤΙΣΑ: Οχι, το θέλω μία κι έξω. Δεν θέλω να ξανάρχομαι.
ΓΙΑΤΡΟΣ: Υπάρχει μια πιο τελευταία μέθοδος.
Θα σας βάλω μια βίδα στην κορυφή του κρανίου και κάθε φορά που θα βλέπετε μια καινούργια ρυτίδα,
αρκεί ένα μικρό στρίψιμο, τραβιέται το δέρμα κι η ρυτίδα εξαφανίζεται.
ΠΕΛΑΤΙΣΑ: Αυτός είσαι, γιατρέ μου! Πάμε!Μετά από 6 μήνες να 'σου η κυρία πάλι στο γιατρό.
ΓΙΑΤΡΟΣ: Πώς πάμε με τη νέα μέθοδο;
ΠΕΛΑΤΙΣΑ: Απαίσια, γιατρέ μου. Το χειρότερο λάθος της ζωής μου!
ΓΙΑΤΡΟΣ: Γιατί; Τι δεν πάει καλά;
ΠΕΛΑΤΙΣΑ: Να, κοιτάξτε αυτές τις τεράστιες'σακούλες' κάτω απ' τα μάτια μου!
ΓΙΑΤΡΟΣ: Κυρία μου, αυτές δεν είναι'σακούλες', αυτά είναι τα βυζιά σου,κι αμα δεν σταματήσεις να στρίβεις τη βίδα
για ψύλλου πήδημα, όπου να'ναι θα αποκτήσεις και μούσι...
Ενας έλληνας μπαίνει σε μια τράπεζα της Νεας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο.
Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω εργασίας για 2 εβδομάδες και χρειάζεται
οπωσδήποτε να πάρει ένα δάνειο των $5.000.
Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειαστεί ένα είδος ασφάλειας (υποθήκη) για να του χορηγήσει το δάνειο,
έτσι ο Έλληνας βγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μία ολοκαίνουρια
Ferrari, που είναι παρκαρισμένη στην είσοδο της Τράπεζας.
Μέσα σε 10 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, ο Έλληνας παίρνει τα χρήματα και φεύγει.
Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της Τράπεζας και οι υπάλληλοί του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας
έβαλε υποθήκη μία Ferrari των $250.000 για να πάρει δάνειο $5000!!!!!!!!!
Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας.
Δύο βδομάδες αργότερα, ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5000 και τον τόκο, που ανέρχεται στα $15.40.
Ο υπάλληλος του λέει:«Κύριε, είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζά μας, όλα
έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μία απορία.
Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και βρήκαμε ότι είσαστεδισεκατομμυριούχος!
Το περίεργοείναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο...»
Και ο Έλληνας απαντά:«Πες μου ένα άλλο σημείο στη Νέα Υόρκη που θα μπορούσα να αφήσω το
αυτοκίνητό μου για δύο εβδομάδες, χωρίς να πάθει το παραμικρό, και να πληρώσω ΜΟΝΟ $15.40»
Ηταν ένας τύπος που όλα τα φωνήεντα τα αντικαθιστούσε με το α.
Πάει λοιπόν σε ένα ψυχολόγο για να τον βοηθήσει.
Του λέει λοιπόν ο ψυχολόγος:
- Αρχικά νεαρέ μου ηρέμησε και επανέλαβε μετά από μένα... ένα κίτρινο φρούτο!
- 'Ανα κάτρανα φράτα.- Όοοοοοχι...πάμε ξανά... ένα κίτρινο φρούτο.
- 'Ανα κάτρανα φράτα.
- Ένα κίτρινο φρούτο! Επαναλαμβάνει δείχνοντας φανερά εκνευρισμένος ο ψυχολόγος.
- 'Ανα κάτρανα φράτα! επέμενε ο ασθενής.
Αυτό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα όποτε ο ψυχολόγος έξω φρένων πετάγεται
από το κάθισμα του πιάνει τον ασθενή από το γιακά και βγάζοντας το κεφάλι του έξω από το παράθυρο φωνάζει:
- Πες ρε μ****α 'ένα κίτρινο φρούτο'αλλιώς θα σε πετάξω από το παράθυρο!!!
- Μπανάνα! μπανάνα!
Ρωτάει το παιδί τη μάνα:
- Μάνα είναι αλήθεια πως τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός;- Ναι χρυσό μου!
- Μάνα είναι αλήθεια πως τα δώρα μου τα φέρνει ο Άγιος Βασίλης;
- Ναι χρυσό μου!
- Μάνα είναι αλήθεια πως το ψωμί μας το δίνει ο θεούλης;
- Ναι χρυσό μου!
Ε τότε μάνα... τον πατέρα τι τον θέλουμε;
Ο κυρ-Κώστας και η κυρά-Φρόσω είναι παντρεμένοι για 50 χρόνια και έχουν περάσει τα 70.
Όλη του τη ζωή ο κυρ-Κώστας ονειρευόταν ένα ζευγάρι παπούτσια από δέρμα κροκοδείλου
και αποφάσισε ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή για να τα πάρει.
Μπαίνει λοιπόν στο σπίτι του με τα καινούρια του παπούτσια και ρωτάει τη γυναίκα του:
- Λοιπόν γυναίκα βλέπεις κάτι το διαφορετικό επάνω μου;
- Τι το διαφορετικό μπορεί να έχεις Κώστα μου;
Φοράς το ίδιο πουκάμισο όπως πάντα και το ίδιο παντελόνι όπως πάντα...
Ο κυρ-Κώστας δεν το έβαλε κάτω. Πήγε στο υπνοδωμάτιο και έβγαλε όλα του τα ρούχα εκτός
από τα παπούτσια του καιξαναβγήκε έξω.
- Τώρα βλέπει κάτι διαφορετικό επάνω μου;την ξαναρωτά.
- Τι το διαφορετικό Κώστα μου; Κρέμεται προς τα κάτω όπως πάντα.... του απαντά η κυρά-Φρόσω.
Προσβεβλημένος ο κυρ-Κώστας βάζει τις φωνές!
- Ακριβώς! Και ξέρεις γιατί κρέμεται προς τα κάτω; Γιατί κοιτάζει τα καινούρια μου παπούτσια!
- Ε, τότε καλύτερα να αγόραζες καινούργιο καπέλο!
~~~Δυστυχία μου!!!
Πως τα κατάφερα και έσβησα την συνομιλία ο ανεγκέφαλος;
Ξαναγράψτε παιδιά.
Φταίει το Αλτσχάιμερ. - ~~

~Η βίδα λέει στο κατσαβίδι:
-Σφίξε με αγάπη μου. -
~~~Το βούτυρο λέει στο τηγάνι:
-Αγάπη μου για σένα λιώνω. -
~~~Δυο μύγες καθισμένες στο ταβάνι συζητούν. Λέει η μία:
-Δεν τους καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους. Κάνουν τόση φασαρία να φτιάξουν αυτά τα ωραία ταβάνια και μετά περπατάνε στο πάτωμα. -
~~ (πάμε παλι)Στην πτήση της Aegean ΑΘΗΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ οι δυο κινητήρες βγαίνουν εκτός λειτουργίας οπότε λέει ο ένας κυβερνήτης στον άλλο:- "πωπώ χάλασαν οι κινητήρες, πως θα το πούμε στους επιβάτες που κατεβαίνουν για διακοπές";μετά από λίγη σκέψη:-"άστο πάνω μου"(στο μεγάφωνο) "η μηχανή εχάλασε - και τ΄΄ αεροπλάνο πέφτει"και οι επιβάτες με μια φωνή:"έλα - έλα και τ' αροπλάνο πέφτει"!!!!!!!!
~~ Με το Θεό
και τα άγια όλοι έτσι είμαστε
Είναι ο τυπάς και ψάχνει να παρκάρει στο Παγκράτι εδώ και 3 τέταρτα. Ξενερωμένος εντελώς πια κι αφού έχει ρίξει διάφορα «γαλλικά» από τα νεύρα του, αρχίζει: "Θεέ μου... σε παρακαλώ... βοήθησε με να βρω πάρκινγκ. Δεν αντέχω άλλο. Κι εγώ, παρόλο που ήμουν τόσα χρόνια άπιστος θα κάνω τα πάντα για σένα. Θα αλλάξω, θα πηγαίνω κάθε μέρα στην εκκλησία. Σε παρακαλώ κάνε μόλις στρίψω στην γωνία να έχει μια θεσούλα. Σε παρακαλώ..." Μόλις στρίβει λοιπόν στην γωνία, να σου η θεσούλα ελεύθερη. Κοιτάζει ο τυπάς τον ουρανό: "Αστο Θεέ... Βρήκα" . (stamos).-
~~ Θέλω να το κάνουμε μαζί,
θέλω η αδρεναλίνη μου να ανέβει στα ύψη,
τα κορμιά μας να νιώσουν την ηδόνη...
Το καλύτερο πήδημα της ζωής μας...........................
Αχ πόσο θέλω να κάνουμε Bungee Jumping!! .-
~~~ Ένας 80χρονος πάει στο γιατρό για εξέταση σπέρματος και ο γιατρός του δίνει ένα βαζάκι άδειο και του λέει να το φέρει με δείγμα. Την άλλη μέρα πάει ο 80χρονος με το βαζάκι άδειο... - "Τι έγινε; που είναι το δείγμα;" - "Άσε γιατρέ, πολύ ζόρικα τα πράγματα, πρώτα δοκίμασα με το δεξί μου χέρι αλλά τίποτα. Μετά με το αριστερό, αλλά τίποτα. Μετά δοκίμασα και με τα 2 χέρια, αλλά πάλι τίποτα. Φώναξα την γυναίκα μου, δοκίμασε με το δεξί, τίποτα, με το αριστερό τίποτα, δοκίμασε με το στόμα, πάλι τίποτα.." - "Τίποτα;;;;" - "Τίποτα, τίποτα. Φώναξα και την κόρη μου..." - "Και την κόρη σας!!!!", ακούει τρελαμένος ο γιατρός. - "Ναι, τι με τα χέρια, τι με το στόμα, τίποτα! Προσπαθήσανε και οι δύο μαζί, τίποτα. Ε, μετά αναγκαστήκαμε να φωνάξουμε και την γειτόνισσα... - "Την γειτόνισσα;;;;" - "Ναι την καημένη, την λυπήθηκα, 3 ώρες προσπαθούσε, μια με τα χέρια, μια με το στόμα, αλλά τίποτα..." - "Μα είναι φοβερό αυτό που μου λέτε..." - "Ακριβώς γι' αυτό ήρθα γιατρέ. Δώστε μου ένα άλλο βαζάκι, γιατί αυτό δεν ανοίγει με τίποτα..." .-
~~ Ένα ζευγάρι, μικρομεσαίας τάξης, κάνει τα ψώνια του στο supermarket.Περνώντας από το ράφι με τα ποτά, ο άντρας πιάνει ένα μπουκάλι βότκα και τοβάζει στο καλάθι μαζί με τ' άλλα ψώνια.-Τι είναι αυτό???, πετάγεται η σύζυγος.-Εεεε, βότκα.-Και πόσο κάνει???-10 ευρώ.-Είσαι με τα καλά σου, εδώ δεν έχουμε να φάμε καλά-καλά και πας και μουαγοράζεις βότκες??? 'Αστο γρήγορα πίσω.Κατέβασε τα αυτιά ο δικός σου και με βαριά καρδιά επέστρεψε το μπουκάλι στηθέση του.Ολοκλήρωσαν τα ψώνια, κατευθύνθηκαν στο ταμείο να πληρώσουν, όταν ξαφνικά ησύζυγος, αναφώνησε:-Μισό λεπτάκι, κάτι ξέχασα.Και έφυγε τρέχοντας προς τους διαδρόμους για να επιστρέψει σε λίγο με ένακουτάκι στα χέρια.-Τι είναι αυτό??? σειρά του συζύγου να ρωτήσει.-Εεεε, κρέμα προσώπου.-Και πόσο κάνει???-67 ευρώ.-Είσαι σοβαρή? Εμένα δεν με άφησες να πάρω μια βότκα με 10 ευρώ και πήγες κιέδωσες 67 για μια κρέμα?!?!?!-Ε..., να..., για να με βλέπεις πιο όμορφη.-Τι λες μωρή ? Και με 10 ευρώ την ίδια δουλειά θα κάναμε! .-
~~ Καθόταν μια φορά ένας σε ένα πάρκο, κάτω από ένα δέντρο.Ξαφνικά πέφτει επάνω του, ένα χεσμένο πουλάκι.Οικολόγος αυτός, το σκουπίζει και το αφήνει ελεύθερο.Μετά από λίγο, ξαναπέφτει επάνω του, ένα χεσμένο πουλάκι. Το σκουπίζει και αυτό, και το αφήνει.Μετά από λίγη ώρα, πέφτει κι άλλο χεσμένο πουλάκι, τι να κάνει, το σκουπίζει κι εκείνο και το αφήνει.Συνεχίστηκε αυτό καμπόσες φορές ακόμη, μέχρι που ακούστηκε από το δέντρο μια φωνή:"Ρε φίλε μήπως έχεις καθόλου χαρτί , γιατί μου τελείωσαν τα πουλάκια;" .- ~~ Ένας μεθυσμένος κοιτάει μία και της λέει:
-Είσαι άσχημη.
-Και εσύ είσαι μεθυσμένος, απαντάει αυτή.

-Ναι, λέει αυτός, αλλά εγώ αύριο θα είμαι ξεμέθυστος!
~~~ Στη Σταδίου ένας τύπος σταματάει ένα ταξί, μπαίνει βιαστικά μέσα και λέει στο ταξιτζή: - Μεγάλε γρήγορα στη οδό τάδε... Μόλις με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι η γυναίκα μου με απατάει με κάποιον άλλο. Πράγματι ο ταξιτζής πατάει γκάζι και σε λίγο φθάνουν στο σπίτι του. Οπότε ο τύπος λέει στον ταξιτζή: - Ρε μεγάλε δεν ανεβαίνεις και εσύ μαζί μου να σ' έχω για μάρτυρα; Και ανεβαίνουν και οι δυο στο διαμέρισμα του τύπου. Ο τύπος ανοίγει την πόρτα, πηγαίνει στο υπνοδωμάτιο και πραγματικά κάτω από τα σεντόνια είναι η γυναίκα του με κάποιον άντρα. Τραβάει τα σεντόνια και λέει: - Εσύ ποιος είσαι; Και ο εραστής: - Εγώ ποιος είμαι; Εγώ είμαι αυτός που πριν από λίγες μέρες έδωσα στη γυναίκα σου 1.000.000 δρχ. για να εξοφλήσεις το δάνειο του αυτοκινήτου σου. Εγώ είμαι αυτός που κάθε μήνα δίνει στην γυναίκα σου 200.000 για το νοίκι. Εγώ είμαι αυτός που κάθε βδομάδα δίνω λεφτά στην γυναίκα σου για το Super market και για την λαϊκή. Εγώ είμαι αυτός που κάθε βδομάδα δίνω λεφτά στην γυναίκα σου για τα φροντιστήρια των παιδιών σου .... Οπότε ο ταξιτζής πλησιάζει τον απατημένο σύζυγο και του λέει ψιθυριστά: - Ρε αφεντικό, δεν τον σκεπάζουμε τον άνθρωπο μη μας κρυώσει; ~~ Για ξανθές (και όχι μόνο )
* Γιατί μία ξανθιά όταν έκανε ελεύθερη πτώση δεν τράβηξε να ανοίξει το αλεξίπτωτό;Γιατί είχε καλή μέρα και δεν έβρεχε. * Γιατί ο θεός έφτιαξε τις ξανθιές; Για πλάκα. * Γιατί οι ξανθές ανοίγουν το Milko μέσα στα Super Markets;
Γιατί η συσκευασία γράφει επάνω: "ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΔΩ"! * Γιατί οι ξανθιές δεν μπορούν να γράψουν το νούμερο 33; Γιατί δεν ξέρουν ποιο 3 να γράψουν πρώτο! * Γιατί οι ξανθιές έχουν πάντα παγάκια στο ψυγείο τους; Για να το διατηρούν κρύο! * Γιατί οι ξανθιές κάθονται μπροστά σε ένα καθρέφτη με κλειστά τα μάτια; Γιατί θέλουν να δουν πώς είναι όταν κοιμούνται! * Γιατί οι ξανθιές όπου πάνε παίρνουν και το κρεβάτι τους;Γιατί τους είπαν ότι είναι καλές σε αυτό και το πήραν πάνω τους! * Γιατί οι ξανθιές σκαρφαλώνουν πάνω σε γυάλινο τοίχο; Γιατί είναι περίεργες να δουν τι υπάρχει από πίσω! * Γιατί οι ξανθιές συχνάζουν σε χωράφια; Για να το παίζουν καλλιεργημένες. * Γιατί τα ανέκδοτα για τις ξανθιές είναι τόσο σύντομα; Για να μπορούν να τα θυμούνται και οι ίδιες .-
~~~ Ο Τοτός και τα μπαλάκια.......
Στο δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της: 'Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας!'.Στην συνέχεια ρωτάει έναν: 'Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου αλλά έχει και μια ελιά στη μυτούλα του!'. Απαντά ο μαθητής: 'Δεν ξέρω κυρία!'. Και η δασκάλα του λέει: 'Μα είναι η γάτα, την ελιά έβαλα απλά να σε μπερδέψω'. Στην συνέχεια... 'Πέτρο, πες μου εσύ: έχει φτερό, ράμφος και από κάτω ένα κουκούτσι;'.Απαντά ο Πέτρος: 'Πού να ξέρω κυρία, και με κουκούτσι από κάτω; Δύσκολα τα πράγματα!'. Του απαντά η δασκάλα: 'Είναι το πουλί βρε παιδί μου, το κουκούτσι έβαλα έτσι απλά να σε μπερδέψω!'. Κύρια κύρια ¨λέει ο Τοτός να σας ρωτήσω και εγώ κάτι '?............ Εντάξει Τότε λέει ι δασκάλα.......Ξεκινά και λέει λοιπόν: 'Τι είναι μακρύ, είναι κόκκινο και στρογγυλό στην κορυφή, έχει δυο μπάλες από κάτω και αρέσει στις γυναίκες να το βάζουν στο στόμα;'. Τσαντίζεται η δασκάλα και του λέει!: 'Τότε, έξω από την τάξη!!! ΤΩΡΑ!!!'. Ήρεμος της λέει της δασκάλας: 'Όχι κυρία.... είναι το ΚΡΑΓΙΟΝ, τις μπάλες τις έβαλα απλά για να σας μπερδέψω!' .-
~~ Τι είπε το 0 όταν είδε το 8???.....ωραία ζώνη φιλαράκο!!!!!!! .- ~~ Ποιος πέθανε χωρίς ποτέ να γεννηθεί; Ο Αδάμ !! Τι τρώνε οι ανθρωποφάγοι όταν νηστεύουν; Ψαράδες !!! Ένα τούβλο ζυγίζει ένα κιλό και μισό τούβλο. Πόσο ζυγίζει το τούβουλο? Ζυγίζει δύο κιλά , διότι …. ~~~`Πεθαίνει ο Bill Gates και ... Μίαν ωραία πρωία και καθώς οδηγούσε το ελικόπτερο του για να πάει στη δουλειά ο Βασίλειος Πύλας
(κατά κόσμον Bill Gates), τράκαρε με έναν πελεκάνο...
Πάει ο καημένος ο πελεκάνος, απεδήμησε και ο Βασιλάκης
προς Κύριον και Δημιουργόν Του (αν και ποτέ εν βίω δε θα παραδεχόταν για Δημιουργό του άλλον του εαυτού του).
Βρέθηκε λοιπόν ο κύριος Πύλας στις πύλες του παραδείσου.
Ο Άγιος Πέτρος είχε πάει στη Χαλκιδική για Σαββατοκύριακο,
και την ώρα της άφιξης του Βασιλάκη στον επουράνιο κόσμο
έπινε καφεδάκι στο Porto Paradiso (τον τράβηξε το όνομα).
Έτσι ο Βασιλάκης συναντήθηκε αυτοπροσώπως
με τον Δημιουργό του που είχε αναλάβει τη φύλαξη των θυρών.
Μετά τις συστάσεις και αφού πείστηκε ο Μπίλης ότι δεν είναι αυτοδημιούργητος του απευθύνεται η εξής πρόταση:
"Κοίταξε, Μπίλη (έτσι τον αποκαλούσε), είμαι πολύ προβληματισμένος για την απόφαση μου στο αν θα έρθεις μαζί μου στον παράδεισο ή θα πας στην κόλαση.
Στο κάτω κάτω, βοήθησες αφάνταστα την κοινωνία τοποθετώντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σχεδόν σε κάθε σπίτι σε όλον τον κόσμο. Δημιούργησες όμως και αυτά τα τρισάθλια Windows 95.
Θα κάνω κάτι που δεν έχω ξανακάνει.
Για την δικιά σου περίπτωση….
θα σε αφήσω να διαλέξεις που θες να πας!"
"Να 'σαι καλά Κύριε και Δημιουργέ μου
(έτσι τον απεκάλεσε μια και μόνο φορά ο νεοφώτιστος).
Ποια είναι όμως η διαφορά;;;
Και του απάντησε ο Θεός:
"Θα σε αφήσω να επισκεφθείς για λίγο και τις
δυο τοποθεσίες για να διαλέξεις μόνος σου."
"Ναι, αλλά που θα πάω πρώτα;";;
"Θα το αφήσω κι αυτό στην κρίση σου."
"Ωραία, ας πάμε πρώτα στην κόλαση..."
Η κόλαση ήταν μια πανέμορφη αμμώδης παραλία με
κρυστάλλινα νερά.
Υπήρχαν χιλιάδες καλλίγραμμες γυναίκες
που παίζανε στα ρηχά και λιγότερες στα
βαθειά, γελώντας και κουνώντας τα κάλλη τους.
Ο ήλιος έλαμπε και η θερμοκρασία ήταν τέλεια.
Ο Βασιλάκης πολύ ευχαριστήθηκε και σκέφτηκε:
"Αν είναι έτσι η κόλαση πολύ θέλω να δω και τον παράδεισο...
" Πήγε το λοιπόν και στον παράδεισο να δει τι παίζει.
Ωραία ήταν κι εκεί. Ήταν ένα μέρος ψηλά πάνω στα σύγνεφα, αγγελάκια παίζαν και τραγουδούσαν,

ένα μικρό τραβούσε τα πούπουλα ενός άλλου και απόρησε
ο Μπίλης πως δε γύρισε το άλλο να του αστράψει μια.
Λίγο χλιαρά τα είδε τα πράγματα.
Δεν μπορούσε να πει, καλά ήταν,
αλλά η κόλαση του φάνηκε καλύτερη... με πιο πολύ ψαχνό.
Αποφάσισε να πάει στην κόλαση ….
και το είπε και του Δημιουργού του, που πιάσαν και φιλίες
και του πρότεινε να παίξουν και κανένα ταβλάκι καμία φορά.
Πέρασαν οι μέρες, γύρισε ο Άγιος Πέτρος από τα μπάνια με ένα μαυρισματάκι μούρλια, τον είδε κι ο Θεός και ζήλεψε, και δίνει στον εαυτό του άδεια δυο-τρεις μέρες να πάει κι αυτός Χαλκιδική
που άκουσε πολλά από τον Άγιο Πέτρο.
Καθώς κατέβαινε προς τα μέρη μας του 'ρθε η ιδέα να περάσει να πει μια καλημέρα στον Μπίλη και να παίξουν και κανένα ταβλάκι
τώρα που έχει και καιρό.
Φθάνοντας στην κόλαση, βρίσκει τον Μπίλη αλυσιδωμένο
μέσα σε μια σπηλιά, ουρλιάζοντας ανάμεσα στις φλόγες.
Τα διαβολάκια τον ξεροψήνανε και του τραβούσαν τα αυτιά του.
"Πως παν τα κέφια Μπίλη;
Ήρθα για το ταβλάκι που μου 'ταζες πως θα μου ρίξεις στ' αυτιά...."
Και ο Βασίλειος μέσα από κραυγές αγωνίας και πόνου
κατάφερε να του πει:
"Δεν είναι δυνατόν... δεν είναι αυτό που είδα...
Τι έγινε εκείνο... το άλλο μέρος που είχα δει όταν κατέβηκα την πρώτη φορά;..."
Και ο Κύριος:
"Μα..., δεν ξέρεις ;;;; ... Ήταν το screen saver!!!"
Απομακρυνθείτε από το χιούμορ κίνδυνος Θεραπείας .-
~~

~ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

Μια γυναίκα γυρίζει στο σπίτι της το πρωί και όταν ο άντρας της την ρωτάει που ήταν όλη την νύχτα εκείνη του απαντάει ότι κοιμήθηκε στο σπίτι της καλύτερής της φίλης. Ο άντρας τηλεφωνάει σε 10 από τις καλές φίλες της γυναίκας του και καμία δεν του επιβεβαιώνει ότι την προηγουμένη η γυναίκα του κοιμήθηκε εκεί. Ένας άντρας γυρίζει στο σπίτι του το πρωί και όταν η γυναίκα του τον ρωτάει που ήταν όλη την νύχτα εκείνος της απαντάει ότι κοιμήθηκε στο σπίτι του καλύτερού του φίλου. Η γυναίκα τηλεφωνάει σε 10 από τους καλούς φίλους του άντρα της και οι 8 της επιβεβαιώνουν ότι κοιμήθηκε σπίτι τους. Οι 2 επιμένουν ότι ο άντρας της είναι ακόμα εκεί !!! .- ~

~~ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΚΩΤΣΕΖΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ''ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
ΠΟΣΕΣ ΝΟΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ¨¨ΤΡΕΙΣ ΜΙ-ΛΑ-ΡΕ.ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ΄΄΄ΜΠΑΜ.....ΜΠΑΜ...
.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 3 ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ΄΄ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΟ.
ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΥΝ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ΄΄ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ΄΄΄ΦΙΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ ,.-

~~ Τι είναι αυτό που κάνει 39 τικ και ένα τακ;-Μια σαρανταποδαρούσα με ένα ξύλινο πόδι. - ~

~~ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ-ΓΑΡΙΔΑ;
(Εμπεριστατωμένη μελέτη της εξελίξεως της Ελληνικής Γλώσσης)
-Ρε σεις τι γκόμενα-γαρίδα ήταν αυτή; -Εσύ επέμενες να ρθούμε σ´ αυτό το μπάρ να πέσουμε σε μουνστόρμ ενώ τούτο είναι σκέτο καμπιονάτο. -Έπρεπε δηλαδή να πάμε στον αρχιδόκαμπο που επέμενες εσύ; -Ποιος είναι ρε σεις αυτός ο Τζίζας με το μπαζόλι; -Δεν τον θυμάσαι ρε αυτόν τον ενδοπαλαμικό πεοπαλινδρομιστή από το σχολείο που τον θεωρούσαν όλοι Μητσοτάκουλα;
-Α, ρε ελίτη μου μπήκες στην Φιλοσοφική και μου έγινες σκέτος Μπαμπουινιώτης ! -Αυτός δεν είχε εκείνη την αγαρμπομούνα την αδελφή με το αβυζαλέο ντεκολτέ; -Όχι ρε αυτή ήταν η αδελφή εκείνου που στην αρχή το έπαιζε Χατζηγιάννης αλλά μετά εξελίχτηκε σε μεγάλο φακράνα. -Δεν σου είπα να μην πιάνεις στο στόμα σου τον Οτεγιάννη γιατί θα σου ρίξω καμία και θα βρεθείς στο μπαχάλικο εκεί που μαμιούνται οι αράχνες! -Σταματήστε να τσακώνεστε και ρίχτε ένα βλέφαρο σ´ αυτό το αξιαγάμητο μπουζουκομούνι πως τον κουνάει! -Αυτή είναι γνωστό πιθήκι... μόνο που είναι ένα και ένα Milko! -Με τον ξάδελφο της δουλεύαμε στην ίδια εταιρεία και ήτανε το eyefair του διευθυντή μέχρι που μπήκε σε ένα ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής. -Καλά αυτός μας έλεγε ότι έκανε μπαιτίτσουαλ στην Αγγλία! -Καλά ότι θέλει λέει ο καθένας ! -Και ο Liposan που είναι η λεσβιτρίνα της Μαρίας δεν λέει παντού για το πόσο άνδρας είναι ενώ όλοι ξέρουν ότι λαδώνει την μπάμια; -Μάγκες είναι αργάμισυ και εδώ είναι ψόφια τα πράγματα -Δεν πάμε στο σπίτι μου για σάπιγκ ,να δούμε καμιά αμερικλανιά και να φάμε κανένα πούστη με κινέζο που έχει μαγειρέψει η μάνα μου;. -Το σπίτι σου είναι στο LA; -Ναι. -Που ακριβώς; -Μπουρνάζ´ δικέ μου. -Οκεικ ! ~

~ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ γκόμενα-γαρίδα: Κοινώς μια γκόμενα που έχει τρελό σώμα και χάλια μάπα. Κόβεις το κεφάλι και τρως το υπόλοιπο. καμπιονάτο: Παραπέμπει στο ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ωστόσο αναφέρεται σε μια παρέα από γκόμενες που είναι μπάζα, οι λεγόμενες κάμπιες.
τζίζας: 1. Ο Ιησούς Χριστός 2. Κάποιος που η εμφάνισή του θυμίζει τον Ιησού Χριστού. Είναι αξύριστος, έχει μακρυά μαλλιά μέχρι τον ώμο και πολύ πιθανό είναι παρθένος.
μπαζόλι, το: Αναφέρεται σε γυναίκες κατά κύριο λόγο -αλλά και άντρες- οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα θελκτικοί, το αντίθετο μάλιστα. Είναι όρος που χρησιμοποιείται είτε για πολύ άσχημα άτομα είτε για άτομα με ιδόρρυθμο στυλ και ντύσιμο.
Ενδοπαλαμικός πεοπαλινδρομιστής : Επιστημονικότερος ορισμός του μαλάκα... Τον χρησιμοποιούμε συνήθως για να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις πράξεις του συγκεκριμένου. Μητσοτάκουλας: Από το Μητσοτάκης και Δράκουλας = Μητσοτάκουλας. Αυτός που προκαλεί υπερβολική ατυχία στους άλλους, ο υπερβολικά γκαντέμης. Λέγεται και σκέτο Μητσοτάκης. Ελίτης: Υβριδική λέξη που φέρει μέσα της την ελίτ, τον αλήτη και (υποθέτω) τον Ελύτη, δηλαδή το εκλεκτό, το κοινώς μη αποδεκτό και το ποιητικό στοιχείο. Έκφραση την οποία ξεστόμισε κάποτε μέσα στη Βουλή εναντίον της αντιπολίτευσης, ποιος άλλος, ο ελίτης λατίνος εραστής Πολύδωρας. Στο έδρανο της βουλής, ο Πολύδωρας ωρύεται προς την αντιπολίτευση:
- Εσείς δεν είστε αλήτες, είστε ΕΛΙΤΕΣ! Μπαμπουινιώτης: Πρόκειται για τερατώδες ον, κάτι μεταξύ μπαμπουίνου και Μπαμπινιώτη Αβυζαλέο: Ντεκολτέ που, παρόλο το ελπιδοφόρο βάθος του, αποκαλύπτει ένα σχεδόν

επίπεδο στήθος. Το επίθετο απαντά μόνο στο ουδέτερο γένος και σχεδόν αποκλειστικά στη φράση «αβυζαλέο ντεκολτέ». Χατζηγιάννης: Ο τύπος που ασχολείται με το τραγούδι και την κιθάρα του και αυτοαποκαλείται έντεχνος φακράνας: Βγαίνει από τις δύο αγγλικές λέξεις: fuck + run. Αυτός που πηδάει από δω κι από κει, αφού παραμυθιάζει τον ηλίθιο κόσμο με αγάπες και λουλούδια κι όταν κάνει την δουλειά του, εξαφανίζεται τυχαία επειδή ξέχασε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό ή επειδή ο αδελφός του δεν έχει κλειδιά να μπει στο σπίτι κλπ. Οτεγιάννης: Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με την ιδιαίτερα ισχυρή και στενή συνεργασία με τον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα τραγούδια του συχνά λανσάρονται πρώτα ως μέρος διαφήμισης προϊόντων ΟΤΕ και αργότερα ως το περιεχόμενο του αντίστοιχου δίσκου / CD μπαχάλικο, το: Μαγαζί στο οποίο θα βρείτε πληθώρα ετερόκλητων ειδών, όπως βίδες, μπουλόνια, βενζίνη, υλικά οικοδομών, φωτοβολίδες, τρόφιμα κ.α.
μπουζουκομούνι: Γκομενάκι που, στη σχετική κλίμακα, κυμαίνεται από θεόμουνο έως γαμήσιμο με εμφάνιση που αντιστοιχεί σε εργαζόμενη ή θαμώνα νυχτερινών κέντρων διασκέδασης της κατηγορίας: μπουζούκια πιθήκι: Οι γκόμενες που πριν τελειώσουν μια σχέση έχουν ήδη βρει το επόμενο θύμα. Ακριβώς δηλαδή όπως κάνουν τα πιθήκια... Πριν αφήσουν το ένα κλαδί έχουν ήδη γατζωθεί από το άλλο. Οι γκόμενες δηλαδή που δεν έχουν μείνει ποτέ χωρίς σχέση και συνήθως χαρακτηρίζονται από ανασφάλεια και έλλειψη προσωπικότητα ένα κι ένα milko: Φράση η οποία είναι ιδιαιτέρως εύχρηστη όταν κάποιος θέλει να δηλώσει το λιγοστό ή και ανύπαρκτο ύψος ενός άλλου, το οποίο παρομοιάζεται ποσοτικά ως 1 μέτρο και ένα μπουκάλι γνωστού σοκολατούχου ροφήματος άει φερ', eyefair: Εξαιρετικά σημαντική θέση σε εταιρία, αλλά μόνο γι' αυτόν που την κατέχει. Προκύπτει από τη φράση «Άει φερ'» που το εκάστοτε αφεντικό παγίως απευθύνει προς τον υφιστάμενο του. Το παιδί για όλες τις δουλειές. Liposan, ο: Lipo+Ζαν, σημαίνει τον χοντρό Γιάννη. Στη θέση του ονόματος μπαίνει οποιοδήποτε όνομα ανάλογα με την περίσταση. λαδώνω την μπάμια : Είμαι γκέι αργάμιση: Περασμένη ώρα, όταν έχει πάει αργά. [Αγγλιστί: half past late.] σάπινγκ: Η κατάσταση σαπίλας, σήψης, αποσύνθεσης. Προκύπτει απ' το σαπίζω και την κατάληξη ing του αγγλικού γερούνδιου. Στα αγγλικά θα γραφόταν sapping.Το σάπινγκ ενδείκνυται σε βαθείς καναπέδες και πολυθρόνες, με τη βοήθεια παιχνιδομηχανών και ελαφρών ναρκωτικών (μπάφοι). Αμερικλανιά: Η ταινία που συνήθως κάνει μπαμ ότι είναι αμερικάνικη, είτε για το κλασσικό happy end της είτε γιατί είναι υπερπαραγωγή, είτε γιατί είναι πολύ προβλέψιμη. Πολύ πιθανόν να είναι και μια βλακεία. - stamos .- ~~~ - Πώς λέγεται αυτός που χτυπάει ένα γαϊδούρι;
Βαρόνος

Πώς λέγεται ο emo που τον λένε Βασίλη και παίζει;
Playmobill (Play- emo -bill) _.-

Πώς λέγεται το καλό που γίνεται 2 φορές; Καλώδιο !!1
Πώς λέγεται το γυναικείο Viagra; Βρει ΄’άντρα .-
Πώς λέγεται ο χαπακωμένος σκύλος? Speed bull. -

- Πώς λέγεται η αδερφή του Μπρους Λι που είναι πολύ χοντρή; - Στρου μπου λη !

- Πώς λέγεται η αδερφή του Μπρους Λι που είναι πολύ χοντρή;

~`Πώς λέγεται το αμάξι του Ρότσα; - Καρότσα !

- Πώς λέγεται αυτός που δεν έχει ήθος; - Άνηθος !!

- Πώς λέγεται το αντίθετο του "μαχαίρι"; - Μα πόδι !.-

- Πώς λέγεται το αντίθετο του "μαχαίρι";

- Πώς λέγεται ο δύτης που μαζεύει σκουλήκια; - Σκουλικοειδίτης .- !!!

- Πόσες νότες γνωρίζουν οι αστυνομικοί; - τρεις 3 , ΜΗ -ΛΑ -ΡΕ .- !!! ;

~ Πώς λέγονται δύο ίδια κουνούπια; - Κουνουπίδια !!!

- Πώς λέγεται το φαγητό των αλόγων; Ιπποτροφία !!! ~

~ - Πώς λέγεται το φαγητό των αλόγων; - Ιπποτροφία !!!

~~ Πώς λέγεται αυτός που τρώει και χαιρετάει ταυτόχρονα; - Γιατρός .-

- Πώς λέγεται το κλέψιμο των αλόγων; - Υποκλοπή !!.-

~~ Πώς λέγεται αυτός που δεν έχει τζιπ; Ξετσίπωτος !! .- ~

~~ Τι διαφορά έχει ο Πόντιος Πιλάτος από τον Πόντιο Πιλότο; - Ένα γράμμα .- ~

~ - Πώς λέγεται ο καβγάς δυο γουρουνιών; - Χοιριδικία .- ~

~ - Πώς λέγεται το Aφγανιστάν τώρα; ~~ Αφανιστάν .-

- - Πώς λέγεται μια φάλαινα με μαγιό; - Μαγιόρκα .- ~

~ Τι είναι αυτό που είναι πολύ σκοτεινό και έχει μακριά αυτιά; - Το κούνελ .!!.-

- Πώς λέγεται αυτός που καταλαβαίνει με τη μύτη του τον καιρό ? Ρινόκερος !!!.- 1.Πως χρησιμοποιει ο σκωτσεζος το βιαγκρα;-Αρχιζει να το γλειφει κοιταζοντας αν φουσκωνει τιποτα στο σλιπακι του........2.Γιατι η μικρη Αννουλα σκωτωσε τους γονεις της;-Για να παει εκδρομη με το οφανοτροφειο.....3.Πως πεθανε ο ποντιος κηνυγος;Πυροβολησε το πουλι του.....4.Γιατι η αγελαδα εχει μονιμως αποχαυνομαινο βλεμμα;-Ξερεις τι ειναι να σου τραβουν τα βυζια καθε μερα και να σε.....γ....μια φορα το χρονο;5.Γιατι δεν εφαγε ο μικρος Αντρεας απο το Αιγιο την πιτσα που παραγγειλε;-Γιατι ο νεαρος που εφερε την πιτσα δεν βρηκε τον οροφο....

~

~ Πως μπορει να γινη κανεις ηγουμενος;-Να τον γ.......ο προηγουμενος.... Ενας νεαρος θελοντας να κανει μια γενικη ουρων πηγε τα ουρα στον ηλικιωμενο μικροβιολογο της γειτονιας του.Ο γιατρος παιρνει το βαζακι,το κουναει καλα,το κοιτα στον ηλιο και του λεει:-ph οξινο, ειδικο βαρος 1020ερυθρα αιμοσφαιρια δεν ανιχνευονται,αφθονα αλατα οξαλικου ασβεστιου.Ο νεαρος τρελλαθηκε!!!!και τον ρωτα:-Γιατρε πως ειστε τοσο σιγουρος;-Ειναι θεμα πειρας φιλε μου..Ο νεαρος δυσπιστος πηγαινει ουρα σε συγχρονο εργαστηριο και παιρνει τα ιδια αποτελεσματα...Σκεφτεται οτι τυχαια επεσε στο σωστο αποτελεσμα ο ηλικιωμενος γιατρος και αποφασιζει να παει την επομενη ημερα με καινουριο δειγμα προσθετοντας σπερμα....μετα απο μια μ.......α,καθως και λαδι μηχανης.Τα ανακατευει καλα και τα δινει στον ηλικιωμενο,που τα παιρνει τα ξανακοιτα στον ηλιο,και του δινει το αποτελεσμα:-ph οξινο,ειδικο βαρος1020,ερυθρα αιμοσφαιρια δεν ανιχνευονται,αφθονα αλατα οξαλικου ασβεστιου,Μ.........ας ηξερα οτι εισαι,ΛΑΔΙΑ ομως δεν μπορω να καταλαβω απο που χανεις.....

~~ Ο προεδρος του δικαστηριου ρωτα τη 95αχρονη κατηγορουμενη:-Τι εχετε να μας πειτε κατηγορουμενη;-Ηταν πρωινο του Απριλη..καλος καιρος,και πηρα μια καρεκλα και καθησα να απολαυσω τον ηλιο...απο μακρυα ερχοταν ενας νεαρος..._Φοβηθηκατε κατηγορουμενη;-Οχι,Φαινοταν ευγενικος...και...πανεμορφος.Ηρθε και καθησε διπλα μου...Σιγουρα θα ανησυχυσατε υποθετω...-Καθολου.Κολακευτικα...Καθησε διπλα μου και μου επιασε..το στηθος...-Σιγουρα θα βαλατε τις φωνες....-Ομολογω...πως οχι...μου αρεσε μπορω να πω..-Επειτα;Επειτα απλωσε τα χερια του πανω στα ποδια μου..αναστεναξα...-Αυτη τη φορα σιγουρα ζητησατε βοηθεια!!!!!-Αντιθετως μου αρεσε...σηκωσε τη ρομπα μου...εβαλε το χερι του αναμεσα απο τα μπουτια μου....και τρελλαθηκα!!!!!ειχα να αισθανθω ετσι 35 ολοκληρα χρονια!!!απο τοτε που πεθανε ο συγχωρεμενος....-Σιγουρα καλεσατε βοηθεια!!!!Τι λετε καlε...με τη λιγη δυναμη που ειχα λογω ηλικιας σηκωσα τα γερικα μπουτια μου και του φωναξα:ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ....ΕΙΜΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ...Και τοτε αυτος φωναξε!!!!ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΑΑΑΑ !!!!ΠΡΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΑΑΑ !!!Τι να κανω και γω κυριε προεδρε,μπηκα στο σπιτι,Αρπαξα την καραμπινα του συγχωρεμενου, και τον ...καθαρισα τον π......στη....
~~

~~ Τρια ζευγαρια συναντιουνται στην Καραιβικη.Οσο οι κοπελες ψωνιζαν στα μαγαζια,οι αντρες συζητουσαν για το σεξ πινοντας καφεδακι.Οι ηλικιες τους ηταν των 25,των 35 και 45 ετων ....

Κάντε αναρτήσεις πανεύκολα.Ενημερώστε το ιστολόγιό σας από το Gmail ή από την αρχική σελίδα iGoogle που έχετε με το Gadget αναρτήσεων του Blogger

..... ,Ρωτα ο 45αρης τον 25αρη:-το κανετε συχνα;
Εκεινος απαντα:-καθημερινα...και οπου λαχει....Επειτα ρωτα τον 35αρη:-εσεις καθε το κανετε;-Οχι τοσο συχνα,προβληματα με τα παιδια...αγχος απο τη δουλεια....παντως το κανουμε τρεις φορες εβδομαδιαιως...αλλα παντα στην κρεβατοκαμαραγια ευνοητους λογους..Ο 45αρης σιωπουσε οποτε τον ρωτουν οι αλλοι δυο:-εσεις πως...πατε;Και εκεινος απαντα:-6 με 7 φορες ημερησιως διαδροματο.Κοκκαλο οι αλλοι δυο!!!!6 με 7 φορες ημερησιως;;;και διαδροματο;;;;πως ειναι αυτο;Και ο 45αρης απαντα:-Να καθε φορα που συναντιομαστε στο διαδρομο...γυρνα ο ενας στον αλλο και λεει:-Αντε Γ........σου.......

~~ Πως λέγονται οι Μακεδόνες που ψήνουν μπριζόλες; -Θρακομακεδόνες .-

~ ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ VIAGRA?
ΤΣΟΥΤΣΟΥ ΜΠΑΡΟΥΤ!!! .- ~

~~ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ?
1. -ΑΠΟΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜ. - Πώς λέγεται ο Γαλάτης DJ; - Ινδεμίξ ( in the mix).... ~

~~ Πως λέγεται ο Γαλάτης τραβεστί που κάνει πιάτσα;-Συγγρού-Φιξ! ~

~ Πως λέγεται το λεωφορείο που χορεύει συρτάκι;-Zor -bus ! .-~

~~ 1. Εχω ενα βαρελακι που χει 2 λογιων κρασακι..Τι ειναι?
2. 1000μοιργιοι καλογερι σε ενα ρασο τυλιγμενοι..Τι ειναι?
3. Ψηλος Ψηλος καλογερος μα κοκκαλα δεν εχει..Τι ειναι?
4. Τι ειναι αυτο που πεταει και πουλαει πατατακια,γαριδακια τσιγραρα και λειπα?
5. Τι ειναι αυτο που ειναι κιτρονο και καιει..?
6. Πως λεγεται ο κοκορας που φτανει στη ακρη που γκρεμου αλλα δεν πηδαει..?
7. Πως λεγεται το βιβλιο παραπανων στα τουρκικα..?
8. Πως λεγεται ενα συναχομενο ποκεμον..?
9. Πως λεγεται ο κινεζος βελονιστης..?
10. Πως λεγονται τα παιδια της γης?
11. Πως λεγεται αυτος που εχει μια τριχα στο κεφαλι του?
12. Πως λεγεται ο αντας απο τον πλανητη Αρη?
13. Πως νιαρουριζει μια αλβανη πεινασμενη γατα?
14. Πως λεγεται ο ξαδερφος του Μικυ Θεοδορακη?
15. Πως λεγαται το λαδι που αναστεναζει?
16. Πως λεγεται στα ισπανικα ι εκτρωση?
17. Πως λεγεται ο μεθυσμενος Αι Βασιλης?
18. Πως λεγονται οι κατοικοι της Κουβας?
19. Πως λεγεται αυτος που χανει την μπαλα?
20. Πως λενε το ελατηριο στα Γιαπωνεζικα?
21. Πως λεγεται ο κατοικος της Ζημπαμουε?
22. Πως λεγεταια αυτος που κυνηγα τα στρουμφανικα με το φονηκο οπλο?
23. Πως λεγεται η πεταλουδα στα τουρκικα?
24. Πως λεγεται ο δειλος δεινοσαυρος?
25. Πως λεγεταια ενα εντομο μεσα σε ταξι?
26. Πως λεγεται αυτος που βαζει το χερι του στην μπριζα?
1. Αυγουλακι
2. Ροδι
3.Καπνος
4.Περιπτερι
5.pουσταρδα..(χιχιχι)
6.Κοτα
7. Αισιχτηρ ντουλαπ
8.Πικαψου
9.Πινεζος
10.Γηπεδα
11.Παρα τριχα φαλακρος
12.Μαναρι
13.Πεινιαου
14.Γκουφι Θεωδρακης
15.Αχλαδι
16.Αντιος Αμινγκος!
17.Βασιλοπιτα
18.Κουβαδες
19.Χανιμπαλ
20.Τοιοοοιννν
21. Ζημπαμπουινος
22.Δρακουμελ Γκιπσον
23.Εμπριμε Κουλομπ
24.Δηλοσαυρος
25.Εντομεταξυ
26. ΜακακαςΈνα πρωινό πήγαινε ένα παιδάκι συνοδευόμενο από τον πατέρα του στο σχολείο. Καθώς πλησίαζαν είδε το παιδάκι ένα άλογο το οποίο είχε στήση και η μαλαπέρδα έφτανε μέχρι το έδαφος. Τότε το παιδάκι δείχνοντας το παλαμάρι του αλόγου ρωτάει τον πατέρα του: - Μπαμπά τι είναι αυτό; - Ε... χμ... εμ... αυτό παιδί μου είναι ένα "ότι κι ότι". Την επόμενη μέρα το παιδάκι πήγαινε στο σχολείο συνοδευόμενο από τη μητέρα του αυτή τη φορά. Καθώς πλησίαζαν στο σχολείο το παιδάκι είδε πάλι το άλογο σε στήση. Τότε γυρνάει και δείχνοντας τη μαλαπέρδα του αλόγου λέει στη μητέρα του: Ένα πρωινό πήγαινε ένα παιδάκι συνοδευόμενο από τον πατέρα του στο σχολείο. Καθώς πλησίαζαν είδε το παιδάκι ένα άλογο το οποίο είχε στήση και η μαλαπέρδα έφτανε μέχρι το έδαφος. Τότε το παιδάκι δείχνοντας το παλαμάρι του αλόγου ρωτάει τον πατέρα του: - Μπαμπά τι είναι αυτό; - Ε... χμ... εμ... αυτό παιδί μου είναι ένα "ότι κι ότι". Την επόμενη μέρα το παιδάκι πήγαινε στο σχολείο συνοδευόμενο από τη μητέρα του αυτή τη φορά. Καθώς πλησίαζαν στο σχολείο το παιδάκι είδε πάλι το άλογο σε στήση. Τότε γυρνάει και δείχνοντας τη μαλαπέρδα .- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ...ΣΟΦΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ : Ανθολόγιο !!!!


Έτος... 2009.: - www.octapus.gr ,.-

~ Ο Ιδανικόςδάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περασει στην αντίπερα όχθη ο μαθητής του κι όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.-

~ Η Αγάπη δεν είναι δρόμος , είνα συμμετοχή και μοιρασιά.- Το να ζείς με τη φιλοσοφία της αγάπης,είνα η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής.- Ένας άνθρωπος με πολύπλευρο ταλέντο είναι: Δάσκαλος , μαθητής, συγγραφέας , αναγνώστης , ομιλητής , ακροατής , χωρίς να παραμερίζει την διδασκαλία .- Πίστεύω , ότι δεν καταφέρει κανείς ποτέ , να διδάξει τίποτε σε κανέναν.- Αμφισβητώ την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας .- Το μόνο που ξέρω είναι ότι όποιος θέλει να μάθει θα μάθει.- Και ίσως ο δάσκαλος είναι ένας διευκολυντής , κάποιος που απλώνει τα πράγματα μπροστά στους άλλους και τους λέει πόσο ενδιαφέρον και υπέροχο είναι αυτό και τους προσκαλεί να φάνε.-

~ Τιμιότης , σημαίνει , Αλήθεια στη σκάψη , Αλήθεια στα λόγια , Αλήθεια στα έργα.-

~ Ο Άνθρωπος , έχει τρεις μορφές ; ή θα είαι σκουλήκι και θα σέρνεται , ή σαλυγκάρι και θα γλύφει, ή τέλος Αετός και δεν θα πιάνεται.-

~ Τα ψέματα επέίσης είναι τρία : ΤΑ κατ΄ανάγκήν , τα κατα Συνθήκη και τα Ψέματα των άριθμών.- Λέγονται δε :Πρίν από το γάμο , πριν από τις Εκλογές και μετά από το κυνήγι.-

~ Πρέπει το όνειροπου ονομάσουμαι Ζωή , να είναι γλυκύτερο.- Να είναι πρόγευση της αληθινής ζωής στην καθαυτό πατρίδα μας , στην οποία το ζων πνεύμα δεν θα φέρει την άλυσι του σώματος, την σκευοθήκη του χώρου , την μάστιγα των γίνων πόνων και όπου θα το πιέζουν οι πειρασμοί των πολύ μικρών μας αναγκών και επιθυμιών .- Ας φέρουμε με θάρρος και χωρίς γογγυσμό το φορτείο μέχρι τέλους χωρίς να λησμονούμε καθόλου εκείνον τον υψυλότερο σκοπό.- Θα είμαστε γεμάτοι χαρά , άταν θα σημάνουν οι τελευταίες ώρες της ζωής μας, για να αποθέσουμε το φορτίο και να βλέπουμε να φεύγει από επάνω μας κάθε τι το φθαρτό.- sns .-arfara 2009 .- stamos !!!

www.bulgarmark.org, www.noiazomai.net/, www.anthopoleia.gr , www.dimosarfaron.gr ,.-
~`

~~ Κανένας μας δεν πρέπει , να αμφισβητεί τη θρησκευτική ελευθερία του οποιουδήποτε .- Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος λογικός ή άλογος , που να θέλει να επιβάλλει στον άλλον τις δικές του θρησκευτικές ή άλλες απόψεις .- Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα , απόλυτα σεβαστό σε μια δημοκρατική κοινωνία .- Η Πίστης , η ή απιστία , δεν παύει να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός .- Είναι όμως αδιανόητο να φτάνουμε στο άλλο άκρο κι έτσι να φαλκιδεύουμε αντιθέτως τη θρησκευτική ελευθερία των άλλων πολιτών .-
&~― Η θεώρηση της φύσης χαρίζει μια πρόγευση της ουρανίου ευδαιμονίας , μια διαρκή χαρά της ψυχής και μια αρχή για το πλήρες ξεδίψασμά της , που θα είναι η υψηλότερα κορυφή της ανθρώπινης ευτυχίας .- Όσο συμμετέχει σε αυτό η ψυχή , τόσο ξυπνά από μια βαθιά νάρκη που βαδίζει στο φως , λησμονεί τον εαυτόν της και οδηγεί τη ζωή της σε μια ουράνια γη ή σε ένα επίγειο ουρανό .-
&`~―Υγεία είναι :η διαρκής πάλη του οργανισμού κάθε ζωντανού οργανισμού , έναντι της αρρώστιας –της νόσου .- Θάνατος είναι :το τέλος της ζωής .- Αγάπη Σημαίνει να δίνεις .- Ο Άνθρωπος , μόνος του γεννιέται και μόνος του πεθαίνει .- Ότι γεννιέται , πεθαίνει κιόλας .- Όταν δίνεις σίγουρα κάτι παίρνεις .-
$~ Η προσευχή , φαίνεται ότι κατ΄ουσίαν είναι η τάση του πνεύματος προς την άϋλον υπόσταση του κόσμου ..Είναι δυνατόν ακόμη να τον χαρακτηρίσουμε σαν ανύψωση της ψυχής προς τον θεό , σαν εκδήλωση αγάπης και λατρείας προς εκείνον παρά του οποίου προέρχεται το θαύμα αυτό που ονομάζουμε ζωή …Είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να επικοινωνήσει με το αόρατο ον , που είναι ο δημιουργός όλων των όντων , είναι η υπερτάτη σοφία , δύναμη και καλλονή , είναι ο πατέρας και σωτήρας όλων μας . -
#~ Όποιος αγαπάει λίγο , δίνει λίγο . Όποιος αγαπάει περισσότερο δίνει περισσότερο , κι όποιος αγαπάει , πάρα πολύ , τι έχει αντάξιο να δώσει; Δίνει τον εαυτόν του .- Για να σε αγαπούν οι άλλοι , πρέπει πρώτα εσύ να αγαπάς .-Το στεφάνι της αγάπης προς τους φίλους μας ,έχει ξένα σώματα (υπολογισμό , ανταπόδοση , ματαιοδοξία , συναισθηματική αδυναμία , εμπαθή συμπάθεια ),ενώ το στεφάνι της αγάπης μας προς τους εχθρούς , είναι καθαρό .- Οι αληθινοί χριστιανοί , που στην ψυχή τους κατοικεί ο Χριστός , δεν μπορούν πλέον να κάνουν τίποτε άλλο , παρά να αγαπούν όλους τους ανθρώπους , ακόμα και τους εχθρούς . -
&~ ―Τουλάχιστον αν δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά , τουλάχιστον μην πάς προς τα πίσω .- Να προσέχεις το δαίμονα της αδικίας , ποτέ σου να μην τον υποτιμάς .- Ο πνευματικός αγώνας είναι ένας κήπος χωρισμένος σε δύο μέρη . Στον μισό φυτρώνουν αγκάθια , και στον άλλο μισό λουλούδια . Κι΄έχουμε και μια δεξαμενή με νερό , με δύο βρύσες και δύο αυλάκια . Η μία πηγαίνει το νερό στα αγκάθια , και η άλλη στα λουλούδια . Κάθε φορά μία βρύση μπορώ να ανοίξω. Αφήνω τα αγκάθια απότιστα και μαραίνονται, ποτίζω τα λουλούδια και ανθίζουν .- Δεν μπορείς να αγαπήσεις τους ανθρώπους , αν πρώτα δεν αγαπήσεις το θεό .- Μόνο μέσα από την αγάπη προς το Θεό , μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά τους ανθρώπους .- Η αγάπη μας προς το θεό πρέπει να είναι πάρα πολύ μεγάλη και χωρίς να υπάρχει καμία διάσπαση σε άλλα πράγματα .- Στο θεό να διαθέτουμε όλη μας την ενέργεια .- Είναι επίσης , απαραίτητα η αγάπη των δημιουργημάτων , όπως και η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας .- Ο θεός δεν τιμωρεί , Ο άνθρωπος αυτοτιμωρείται , όταν απομακρύνεται από το θεό . Ο Θεός είναι πάντα αγάπη .-
**~
Οι τρεις τύποι των ψηφοφόρων είναι : οι άνετοι , οι αγχωμένοι , και οι κοψοχέριδες . Τα κόμματα είναι τρία , η λογική δεξιά , το λογικό κέντρο και η λογική αριστερά . και τα τρία είναι λογικά παράλογα και ξενόφερτα . ( Στάμος ).-
Οι πολιτικοί και οι γυναίκες , πρέπει να προσέχουν την περιφέρειά τους .- Αν δεν βγει η χοντροί να τραγουδήσει , όλα σβήνουν .- Πεθαίνω για αγάπη και προσφορά , είναι τα επίγεια θαύματα .-Η πνευματικότητα να είναι θυμωμένη και όχι φιμωμένη.-
&~― Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν μια ψυχική αναμόρφωση , ούτε να βρίσκονται σε αγώνα κατά της αμαρτίας , και να ζουν πνευματική ζωή , διότι περιορίζουν όλες τους τις φροντίδες , στο φυσικό πεδίο .- Μπορεί να πει κάποιος σε αυτούς , ότι αυτοί μόνον δέχονται μια βιολογική ανάπτυξη. Είναι η σαρκική στάση των ανθρώπων. Το πνευματικό περιβάλλον του αναγεννηθέντα χριστιανού , στον οποίο ζει και κινείται , είναι ο Θεός .- Και επειδή εις τον θεό , δεν υπάρχει κανένας θάνατος , ο άνθρωπος αυτός δεν γνωρίζει πνευματικό θάνατο .- Το πνευματικό όμως περιβάλλον το μη χριστιανού , στο οποίο ζει και κινείται , και ευρίσκεται , είναι μόνο η ορατή φύση της ύλης , τα φυτά , τα ζώα , και οι άλλοι άνθρωποι .- Επειδή αυτός ο σαρκικός άνθρωπος δεν θέλει να εξελιχθεί προς τα εμπρός , και τα άνω , περιορίζεται στην υλική πλευρά των φυσικών και βιολογικών φαινομένων. Είναι σε μεγάλο βαθμό μαραμένος , χαλασμένος .- Τελικά η ψυχή του δεν φτάνει στη λύτρωση, αλλά καταλήγει στον πνευματικό θάνατο .-
^~~
Η πίστη εις τι υπερφυσικό και στην αθανασία της ψυχής πρέπει να γίνουν δεκτά σαν πραγματικά γεγονότα , που οδηγούν σε δράση και σε αποτελέσματα .- Δεν με ενδιαφέρει , εάν το υπερφυσικό και η αθανασία της ψυχής μπορούν να αποδειχθούν ή όχι , επιστημονικά .- Ενδιαφέρομαι για τις δοξασίες και την πίστην τους ,όλων των ανθρώπων, στο θεό .- Η πίστης στην αθανασία , είναι ένα γεγονός ζωντανό και ζωηρό , που έχει φέρει και εξακολουθεί να φέρνει ανακούφιση και ευτυχία στις μεγάλες μάζες του λαού .-…Η πίστης δια εκείνους που την έχουν , είναι μια ζωντανή πραγματικότητα .- Αν μπορούσαμε να τη επαναφέρουμε , θα ήμασταν ικανοί να λέμε στο άρρωστο κόσμο , τα λόγια του Χριστού μας , …Σήκω , πάρε τα κρεβάτι σου , και περπάτα ,.- 15-09-2009 .- sns.arfara, stamos - Με συναδελφική εκτίμηση.-

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: