ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ *

Παραπολητική.... τα τεκτενόμενα στην Ν.Δ. η Νέα πορεία και η παλιά αμαρτία !
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !


Περιοδείες των υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ (25-10-2009 ).-
Ο Σ. Ξυνίδης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ {24-10-2009} .-
Συνεδρίαση της ΚΠΕ του Συνασπισμού
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού {23,& 24& 25 -0κτώβρη -2009 }.- Οι Πρώτες 100 Ημέρες
Ημέρα 17/100 του Σχεδίου Παπανδρέου Για Ενημέρωση Έξω από τα Δόντια
** www.NewsTime.gr .

~** Δες εδώ: Αστροπελέκια διαγραφών στην ΟΝΝΕΔ του ’87 :
Να την πούμε την Ιστορία ολόκληρη και θα την βρούμε την απάντηση...
.
Το 1984 είναι ένα έτος ορόσημο για την αγωνιστική πορεία της ΟΝΝΕΔ. Ήταν η χρονιά που η Οργάνωση της Νεολαίας της Παράταξης (Γιατί αυτό στην πραγματικότητα ήταν η ΟΝΝΕΔ εκείνη την εποχή) ξεδίπλωσε στο Πανελλήνιο για πρώτη φορά τις τεράστιες οργανωτικές της ικανότητες και μετέφρασε την μαζικοποίηση που είχε επιτευχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την συντριβή του ’81, σε συγκροτημένη πολιτική και εκλογική μάχη με αποκορύφωμα τις ευρωεκλογές του 1984, που η ΟΝΝΕΔ έκανε σχεδόν μόνη της... Από γειτονιά σε γειτονιά κι από χωριό σε χωριό, η ΟΝΝΕΔ ήταν παρούσα δυναμικά και μαζικά ΠΑΝΤΟΥ. Στο δρόμο, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στα στέκια, είχε πάρει κεφάλι κι αντιστεκόταν σε ένα καθεστώς που τα έδινε όλα για να την «κατευνάσει». Ξυλοδαρμούς, διώξεις, κυνηγητά, συλλήψεις, καραμπινιές και «ατυχήματα»! Επιστρατεύτηκαν τα πάντα, αλλά μάταια...
Τι είχε συμβεί; Πως άνοιγαν το ένα μετά το άλλο γραφεία της ΟΝΝΕΔ και στα πιό απίθανα μέρη; Τι είχε ξυπνησει; Το αίσθημα αυτοσυντήρησης της Παράταξης και η διάθεση για προσφορά είχε φέρει την "καύσιμη ύλη". Η ηγεσία της Νεολαίας έδινε τον "σπινθήρα"... Και ήταν η εμπιστοσύνη που είχε δείξει ο Ευάγγελος Αβέρωφ στην Νεολαία της Παράταξης, αυτή που λειτούργησε σαν "καταλύτης". Μια εμπιστοσύνη που του ανταποδόθηκε απλόχερα του ΠΑΠΠΟΥ, με αυτοθυσία και με τρέλα, δημιουργόντας ένα ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με εντονότατα τα πατριωτικά του χαρακτηριστικά ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΒΑΣΗΣ με σαφέστατες ιστορικές αναφορές συνειφασμένες με την αιματηρή ιστορία της Παράταξης. Ένα Κίνημα που τον ακολούθησε παντού και πήγε κι ακόμη παραπέρα... Η μηχανή είχε πάρει μπροστά και μούγκριζε απειλητικά!
Αυτό το κίνημα της ΟΝΝΕΔ έπρεπε να σταματήσει... Ήταν απρόβλεπτο, ήταν επικίνδυνο, μπορούσε ανα πάσα στιγμή να αποτελέσει τον αστάθμητο παράγοντα για εξελίξεις που ΑΠΟ ΤΟΤΕ δρομολογούνταν... Kι ο δρόμος για τα τζάκια, έπρεπε να παραμείνει ανοιχτός... Αυτά τα «τσογλάνια» που νόμιζαν πως θα μπορούσαν να πάρουν την Παράταξη στα χέρια τους δεν ήξεραν τι τους περιμένει...
. Μήπως 'εφτεξα ΜΑΤ και διαδηλώσεις ...με πολλές δικές μας εκδηλώσεις ...φαγητού ?;
Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΝΝΕΔ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΚΑΡΑΒΕΛ",

6 - 7 - 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 1987

. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...
.
"ΕΞΩ Η ΝΤΟΡΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ"

. Κι αν θαρείς πως ξεγελάς... με τα μύρια ψέμματα
πάντα ΞΕΝΗ θα μετράς στα δικά μας βλέματα...
.
ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΕΝΙΑ...
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ...
ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ...
ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ...
ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΜΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ...
ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ, ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ, ΠΟΥ ΔΙΩΧΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΡΘΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ...
ΜΟΝΗ ΤΗΣ...
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ...
ΟΤΑΝ Η ΟΝΝΕΔ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ !
ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΤΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ..ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ Η
ΓΕΝΙΑ...

ΑΠΟ ΤΟΤΕ...

Σήμερα 21, 22-10-2009 :

Περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα ξεκινούν οι διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ, ενώ λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων με βάση την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής. Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε κομματική εκδήλωση στο Πύργο, ενώ την Πέμπτη θα συνομιλήσει με νέους σε εκδήλωση στην Aίγλη του Ζαππείου. Την Ηλεία επισκέπτεται και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους χειμερινούς αγώνες του Βανκούβερ, ενώ από τη βόρεια Ελλάδα αναμένεται να αρχίσει τις περιοδείες του ο Αντώνης Σαμαράς. Την ίδια ώρα, φουντώνουν οι αντιπαραθέσεις των υποψηφίων προέδρων: Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς άφησαν αιχμές εκατέρωθεν χωρίς πάντως να προσωποποιούν τις όποιες καταγγελίες.
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στον «Θέμα 98.9» αναφέρθηκε σε όσους ήταν υπέρ των πρόωρων εκλογών: «Αυτοί που υποστήριξαν και εισηγήθηκαν και υπέδειξαν αν θέλετε τις εκλογές ασφαλώς και έχουν πολιτική ευθύνη» είπε ο κ. Σαμαράς.
Η Ντόρα Μπακογιάννη από το ραδιόφωνο του «Σκάι» είπε από την πλευρά της ότι αυτή δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πάντως στον "Θέμα 98.9" πως κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για διάσπαση: "Οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει οδηγούν σε έναν δρόμο. Aυτόν της ενότητας όλων μας και το κυριότερο στην ανάδειξη ενός ισχυρού, πολιτικά νομιμοποιημένου από την ευρεία βάση αρχηγού, στο πλευρό του οποίου είναι όλοι υποχρεωμένοι να σταθούν". Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι πρέπει να καθιερωθεί θητεία του προέδρου του κόμματος που να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει συμφωνία συνεργασίας του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Νέο πεδίο έντασης οι υπογραφές
Η συλλογή υπογραφών στήριξης τις οποίες πρέπει να καταθέσουν μέχρι το βράδυ της Πέμπτη στη Ρηγίλλης οι διεκδικητές της προεδρίας, αποτελεί το νέο πεδίο έντασης και εκατέρωθεν αιχμηρών υπαινιγμών. Οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Σαμαράς υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται βουλευτές εν ενεργεία για να προστατευθεί η ενότητα του κόμματος, καθώς πληροφορίες φέρουν τη Ντόρα Μπακογιάννη να έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό υπογραφών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Τις 50 υπογραφές μελών του συνεδρίου της ΝΔ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του για τη θέση του Προέδρου του κόμματος ήδη κατέθεσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου.Από το γραφείο του κ. Σαμαρά έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη κατατίθενται οι 50 υπογραφές για την υποψηφιότητά του, χωρίς να υπάρχει ανάμεσα σε αυτές το όνομα κανενός βουλευτή.
Β. Μεϊμαράκης: "Όχι" σε μακρά προεκλογική περίοδο
Ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου μέχρι τις 21 Νοεμβρίου πρότεινε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά από συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με τον Λευτέρη Ζαγορίτη.- Ο κ. Μεϊμαράκης, που άφησε να εννοηθεί ότι στηρίζει την Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτήρισε αποσυσπειρωτική και διαλυτική τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και πρότεινε μεταξύ άλλων οι κατάλογοι με τις νέες εγγραφές μελών να κλείσουν μια εβδομάδα πριν την εκλογή, τα νέα μέλη να εγγράφονται μετά από συστάσεις και να γίνει ανοιχτή συζήτηση για τα αίτια της ήττας στην Κεντρική Επιτροπή.Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε μάλιστα τους τέσσερις υποψηφίους να πάρουν ανοιχτά θέση για τα ζητήματα αυτά.
Ντόρα Μπακογιάννη 34,7%
Αντώνης Σαμαράς 25,8%
Δημ. Αβραμόπουλος 19,8%
Παναγιώτης Ψωμιάδης 9,4%
Δημοσκόπηση MARC για ALPHA
Δυνατότητα υποβολής νέων υποψηφιοτήτων έχει δοθεί μέχρι τις 22 Οκτωβρίου
, ενώ η αναθεώρηση του καταστατικού θα γίνει με ομόφωνη απόφαση των υποψήφιων προέδρων. Υπενθυμίζεται ότι δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA, δίνει σαφές προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη για την αρχηγία της ΝΔ, και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς , ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Σε συνέχεια της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων, η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, που συνεδρίασε την Τρίτη υπό την Προεδρία του Δημήτρη Σιούφα, επικύρωσε τον οριστικό κατάλογο των συνέδρων, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερομένων στη Γραμματεία Οργανωτικού και στη Διεύθυνση Μηχανογράφησης.
Δηλώσεις Δ. Σιούφα
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του έκτακτου συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου Δημήτρης Σιούφας, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στις 17 Οκτωβρίου, ύστερα από συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου ανακοίνωσα ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής απεδέχθη τη συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων για την εκλογή το αργότερο εντός ενός μηνός από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, του νέου Προέδρου από τα μέλη του Κόμματος και τους πολίτες που θέλουν να γίνουν μέλη του Κόμματος.Διευκρίνισα ότι για να γίνει αυτό απαιτούνται καταστατικές αλλαγές. Και ότι αυτές οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν ύστερα από ομόφωνη απόφαση των υποψηφίων για την προεδρία του Κόμματος και πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία και θα εισηγηθεί τις τροποποιήσεις στο Έκτακτο Συνέδριο ώστε να προχωρήσουμε εντός ενός μηνός από το Έκτακτο Συνέδριο στις εκλογές. Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση τόνισα ευθέως ότι δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για τις εκλογές. Δεν μπορούσε, άλλωστε, να γίνει κάτι τέτοιο αφού παρέμεναν σε εκκρεμότητα θέματα προετοιμασίας της οργάνωσης της σχετικής διαδικασίας.Προσθέτω ότι στη συμπληρωματική απόφασή του της 19ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής τονίζει ότι, εφόσον το Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου αποφασίσει την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στην εκλογή Προέδρου του Κόμματος, η σχετική διαδικασία, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες, πλέον διατάξεις, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009.Από όλα αυτά προκύπτουν με σαφήνεια δύο και μόνον δεδομένα: Πρώτον ότι συγκεκριμένη ημερομηνία για τις εκλογές δεν έχει οριστεί και δεύτερον ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009.»Κατά του debate o Π. Ψωμιάδης
Παράλληλα, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα εκφράζει την αντίθεση του στη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, διότι, όπως τονίζει, κάτι τέτοιο θα ανέβαζε, ενδεχομένως τις τηλεθεάσεις των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά μοιραία θα οδηγούσε σε όχι θετική εικόνα τoυ κόμματος. Γι' αυτό το λόγο, προτείνει να διεξαχθεί με την αποκλειστική φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής οποιαδήποτε συζήτηση για την πραγματοποίηση ή όχι debate, όπως και για τη συμφωνία των σχετικών όρων.
Επίσης, με επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΜΘ και το ΕΣΡ,διαμαρτύρεται ότι είναι άνιση η μεταχείριση της δικής του υποψηφιότητας από πολλά ΜΜΕ, καθώς αναφέρονται μόνο σε τρεις υποψηφιότητες και όχι σε τέσσερις.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ
Σχετικά άρθρα: Ντ. Μπακογιάννη: "Να ξαναγίνουμε ισχυρή πλειοψηφική δύναμη στην κοινωνία"Αγώνας δρόμου για τους υποψήφιους προέδρους της Ν.Δ


. Άλλοι φεύγουνε ...κι΄ άλλοι έρχονται!!Είδωμεν ?

Δες εδώ: ΟΝΝΕΔ '84
Αναρτήθηκε από beneas13 στις 07:20 11 σχόλια .-

** Παραπολιτική **

Στελέχη της ΟΝΝΕΔ υπερ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά.

Τα στελέχη που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, επιλέξαμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας εντασσόμενοι στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της χώρας.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίξαμε ενεργά, με απόλυτη πίστη και συνέπεια, τον Πρόεδρο της Παράταξης Κώστα Καραμανλή.
Μέσα από τη Μ.Α.ΚΙ., τη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. και τις Περιφερειακές Οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ, απευθυνθήκαμε σε χιλιάδες νέους και ζητήσαμε να σταθούν δίπλα μας, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και στη διακυβέρνηση της χώρας.
Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών αδικεί τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία.
Γνωρίζουμε ότι λάθη, καθυστερήσεις και συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών που προσέβαλαν τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους οπαδούς μας, δε μπορούσαν να μη ληφθούν υπ’ όψιν την ώρα της κάλπης.
Όμως θεωρούμε ότι αδικείται το έργο που συνετελέσθη και κυρίως, η επιτυχής προσπάθειά μας να καταστήσουμε τη χώρα πραγματικά αδέσμευτη από χρόνιες δουλείες και αγκυλώσεις που την εμπόδιζαν να προχωρήσει σε δρόμους πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας.
Ταυτόχρονα, όμως, πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία μας αποστέλει δια του εκλογικού αποτελέσματος ένα σαφές μήνυμα.
Μας ζητά επίμονα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να διασαφηνίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα και να δεσμευτούμε ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε στοχευμένες πολιτικές που απορρέουν από αυτήν.
Πολιτικές ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές.
Και τότε, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα μας ξαναεμπιστευτεί.
Σε αυτό το αίτημα δηλώνουμε έτοιμοι να απαντήσουμε.
Πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σταθεί γερά στις παραδοσιακές της αρχές και αξίες και επάνω σε αυτές να κτίσει εκ νέου ένα δυνατό και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο που θα αποτελέσει το βασικό όπλο για την αναγέννησή της.
Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για μία μεγάλη, ενωμένη κεντροδεξιά Παράταξη.
Μία Παράταξη κοινωνικά φιλελεύθερη.
Με πίστη στην ελεύθερη οικονομία αλλά μακριά από τις ακρότητες και τις στρεβλώσεις των αγορών.
Με εμπιστοσύνη σε ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη αλλά μακριά από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά που γεννά το κράτος, όταν αναλαμβάνει το ρόλο του επιχειρηματία.
Μία Παράταξη αυθεντικά πατριωτική.
Ικανή να διασφαλίσει την εθνική μας συνοχή έναντι οποιουδήποτε κόστους, χωρίς κορώνες λαϊκισμού και αμετροέπειας.
Μία Παράταξη παραδοσιακά ευρωπαϊκή.
Έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για ουσιαστική συμπόρευση των εθνών που απαρτίζουν την Ε.Ε. και να αποτρέψει τη μετατροπή της σε μία ανεξέλεγκτη, απρόσωπη μηχανή παραγωγής κανονισμών που αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν αριθμούς.
Εν κατακλείδι, μία Παράταξη χωρίς τους ιδεολογικούς αυτισμούς που της επέβαλαν εκείνοι που την πολέμησαν λυσσαλέα και με όλα τα μέσα, ηθικά και ανήθικα, ακόμα και εκ των έσω.
Αποφασισμένη, όχι μόνο να σταματήσει να απολογείται διαρκώς στους παχυλά αμοιβόμενους ψευτοπροοδευτικούς κήνσορες της πολιτικής ορθότητας, αλλά και να τους αντιμετωπίσει στα ίσια στο πεδίο εκείνο που διαθέτει συντριπτική υπεροχή: στο πεδίο των ιδεών και της εφαρμογής τους.
Η Παράταξή μας έχει πρόσωπο και ψυχή.
Απαρτίζεται από όλους εμάς, τους Οννεδίτες και τις Οννεδίτισσες, τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες, αλλά και όλους τους σκεπτόμενους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της Πατρίδας και απαιτούν άμεση ανάκαμψη από τη συνεπέστερη πολιτική δύναμη της χώρας. Αυτούς τους ανθρώπους δε δικαιούμαστε να τους απογοητεύσουμε.
Ούτε δικαιούμαστε να τους στερήσουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν καθολικά και υπεύθυνα, και να επιλέξουν με την ψήφο τους την πορεία που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και η χώρα μας.
Το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες.
Όλοι μαζί.
Σύνεδροι και βάση.
Ιδιαίτερα η βάση.-

Γιατί είναι εκείνη που, χρόνια τώρα, δηλώνει παρούσα στα δύσκολα και δίνει καθημερινούς αγώνες στις τοπικές κοινωνίες, στους εργασιακούς χώρους, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα πεζοδρόμια, αλλά και στο Διαδίκτυο.
Αντιθέτως, μερικοί εξ’ όσων κατείχαν καίριες θέσεις, ούτε προέρχονται από αυτήν, ούτε διατηρούσαν ψυχική επαφή μαζί της.
Είναι, συνεπώς, προφανές, ότι η Παράταξη που εμείς, οι νέοι, ονειρευόμαστε και διεκδικούμε, χρειάζεται και την καθοδήγηση ενός ηγέτη που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες προσδοκίες μας.
Ενός ηγέτη που δε θα διστάζει να ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε αλλότριες και εξωθεσμικές δυνάμεις, εντός και εκτός της χώρας.
«Είναι χρέος μας να θέσουμε τον πήχη ψηλά, αλλά τον πήχη των δικών μας αξιών και των δικών μας προταγμάτων.
Αυτών που ενστερνίζεται η ελληνική κοινωνία, κι αυτών που την εκφράζουν και την αντιπροσωπεύουν».
Τα παραπάνω λόγια δεν είναι δικά μας.
Ανήκουν, όμως, σε ένα στέλεχος που ξεκίνησε την διαδρομή του από την ίδια αφετηρία με εμάς, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ και συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση των αξιών αυτής της Παράταξης, δίπλα σε προσωπικότητες όπως αυτή του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή και του «ευπατρίδη της πολιτικής» Ευάγγελου Αβέρωφ.
Ανήκουν στον Αντώνη Σαμαρά.
Πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι, τούτη την κρίσιμη στιγμή για την Παράταξη και τον τόπο, οφείλει να αναλάβει αυτό το χρέος.
Και του απευθύνουμε, ξανά, προσκλητήριο μάχης, ως Οννεδίτες προς Οννεδίτη.
Καλούμε τον Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Ζητάμε να μπει μπροστά και να δώσει όραμα και ελπίδα σε μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων.
Το οφείλει στην Πατρίδα.
Στην Παράταξη.
Και στον εαυτό του.
.
Γιαννόπουλος Δημήτρης, Μέλος Τ.Ε. ΟΝΝΕΔ Ίλιον

Δασκαλάκης Μάρκος, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Ζωγανάς Νικόλαος, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ

Ηλιόπουλος Θωμάς, Υπεύθυνος Συνδικαλισμού Συντονιστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Καραχάλιου Ερμιόνη, Μέλος Γραμματείας ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΟΝΝΕΔ - Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αγίας Παρασκευής

Κατσίπος Τιμολέων, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ Κοσμάς Τάσος, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Κουτσούκος Σωτήριος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας

Κωτούλας Κώστας, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ

Κωτούλας Φίλιππος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας

Λιθαδιώτης Παναγιώτης, Γραμματέας Ο.Π. ΟΝΝΕΔ Ιστιαίας - Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ιστιαίας

Μαγγλάρας Κώστας, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας

Ματράκας Δημήτριος, Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Χαλκίδας

Μοιρώτσος Άγγελος, Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Αλιβερίου

Μπασακιώτης Σταύρος, Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Τριπόλεως

Παπαγεωργίου Ευδοξία, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ

Παπαδάκης Γεώργιος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου

Παπανικολάου Άγγελος, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Παρασκευάς-Ραδίσης Νικόλας, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Πετράκης Σωτήριος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Πούτος Παναγιώτης, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ

Σαρρής Ιωάννης, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Καβάλας

Τάκης Γεώργιος, Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Δωρίου

Τζούτζας Ιωάννης, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – Πρόεδρος Κ.ΕΦ.Ε. ΟΝΝΕΔ

Τρίκκας Χρήστος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Λευκάδας

Φραγκογιαννάκη Καλλιόπη, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ-Μέλος Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ

Φωτεινός Γιώργος, Αντιπρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας

Χατζής Κώστας, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ευβοίας

Χρυσομάλλης Μιλτιάδης, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

** «Η πρόσφατη εκλογική συντριβή της ΝΔ, ως αποτέλεσμα εσωτερικής κατάρρευσης, αποκάλυψε με δραματικό τρόπο προβλήματα, ελλείμματα και υστερήσεις της κεντροδεξιάς παράταξης, που λιμνάζουν εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες, αν όχι περισσότερο.
Ελλείμματα στην παραγωγή πολιτικής σκέψης και λόγου, προβλήματα ιδεολογικής πολιτικής ταυτότητας, υστερήσεις στην παραγωγή και ανάδειξη πολιτικού προσωπικού. Τα ελλείμματα αυτά, μαζί με τη έλλειψη σαφούς και πλήρους οράματος για την πατρίδα, αποτέλεσαν το ιδεώδες υπόστρωμα για να αναπτυχθούν τα τελευταία χρόνια προσωπικές στάσεις και συμπεριφορές που πλήττουν πλέον και προσβάλλουν καίρια το σκληρό πυρήνα των λόγων ύπαρξης αυτής της παράταξης, που είναι οι αρχές και οι αξίες της.
Σαν στελέχη που αναδειχθήκαμε στους χώρους της ιδεολογικοπολιτικής σύγκρουσης σε εποχές αντίστοιχης εκλογικής συντριβής, και πιο πρόσφατα, σαν στελέχη που συγκροτούμε και ανανεώνουμε την παράταξη και την κοινωνία, σαν στελέχη που συναντηθήκαμε, συνεργασθήκαμε ή και συγκρουσθήκαμε στους χώρους της ιδεολογικοπολιτικής ζύμωσης, δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι μπροστά στην παρακμή και την αποσύνθεση που απειλούν την παράταξη.
Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο μπορούμε τα παραπάνω ελλείμματα και υστερήσεις, συγκροτώντας τελικά ένα ρεύμα σκέψης, στο πλαίσιο των αρχών, ιδεών και αξιών που προσδιορίζουν την ευρύτερη παράταξη. Προτείνουμε τη συγκρότηση ενός δικτύου πολιτών με παρόμοιες ανησυχίες, απόψεις και στάση ζωής, που στόχο θα έχει να παρεμβαίνει σταθερά μεν στο πεδίο της παραγωγής πολιτικής σκέψης και στην ελεύθερη διατύπωση της, και όποτε κρίνει σκόπιμο σε ζητήματα αρχών και αξιών, σημαντικών τόσο για την παράταξη όσο και συνολικά για την πατρίδα.
Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν έχει πρόσκαιρες, συγκυριακές και εμβαλωματικού χαρακτήρα στοχεύσεις, όχι μόνο γιατί δεν θεωρούμε ότι η κρίση της παράταξης μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά αν ιδωθεί ως ζήτημα ηγεσίας ή πολιτικής εκπροσώπησης και μόνο, αλλά και γιατί το πραγματικό ζητούμενο είναι ο τρόπος άσκησης πολιτικής και διοίκησης οποτεδήποτε εκπρόσωποι της παράταξης καλούνται να την ασκήσουν, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Είναι προφανές ότι οι μέχρι σήμερα διαδικασίες και δομές, κομματικές και άλλες, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της εποχής μας και συνέτειναν στη σημερινή κρίση. Χωρίς κομπασμούς και προσπάθεια υποκατάστασης άλλων παράπλευρων δομών και διαδικασιών, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία Δράσης για την Αναγέννηση της Παράταξης και της Πατρίδας μέσα από την πολιτική και απευθυνόμαστε σε όσες δυνάμεις διακατέχονται από την ίδια αγωνία και συμφωνούν στις παραπάνω διαπιστώσεις και στοχεύσεις».

Την παραπάνω ανακοίνωση της «Δράσης για την Αναγέννηση της Παράταξης και της Πατρίδας» την υπογράφουν εκατοντάδες στελέχη της ΟΝΝΕΔ της περιόδου 1974-1990 που συγκεντρώθηκαν χθες στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στην Αθήνα.

Ανάμεσά τους ήταν ο Ευθύμιος Δρόσος, ο Αργύρης Οικονόμου, ο Γιώργος Αναγνωστάκης, ο Δημήτρης Κοντός, ο Δημήτρης Τσιγγούνης, ο Άκης Γεροντόπουλος, ο Διονύσης Καραχάλιος, ο Χρήστος Κουρούσης, ο Θοδωρής Ματάλας, ο Γιώργος Βερναρδάκης, ο Θανάσης Σκορδάς, ο Παύλος Βογιατζής, ο Φίλιππος Ταυρής, ο Ξενοφών Καραγεωργίου και άλλοι πολλοί.
Αναρτήθηκε από beneas13

** ΤΗΝ ΝΔίτσα !!! Θα την καταντήσουν με τη διαδικασία εκλογής που μεθοδεύουν...

Από την ήττα στην ελπίδα ::
Του Αντώνη Σαμαρά
.
Στις δύσκολες ώρες χρειάζονται δύο πράγματα: καθαρό μυαλό και ακμαίο ηθικό: Καθαρό μυαλό, για να καταλάβουμε τι έφταιξε και να το διορθώσουμε γρήγορα…
- Και ηθικό, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορούμε να αντέξουμε τα δύσκολα και να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Μοναδικό μας μέλημα να ξανοστίσουμε τη Νέα Δημοκρατία στα πόδια της, να διαφυλάξουμε πάση θυσία την ενότητά της και να την ξαναβάλουμε σε τροχιά εξουσίας.
Την περασμένη Κυριακή η Νέα Δημοκρατία υπέστη βαριά ήττα. Το ΠΑΣΟΚ πήρε τις ίδιες ακριβώς ψήφους που είχε το 2004! Τρία εκατομμύρια και κάτι… Εμείς, όμως, χάσαμε πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους. Οι μισοί απ' αυτούς έκαναν αποχή. Μας εγκατέλειψαν χωρίς να περάσουν τη «γέφυρα» και να πάνε σε άλλο κόμμα. Πάνω από 500 χιλιάδες ψηφοφόροι της Ν.Δ. πήγαν σπίτι τους, δεν προσχώρησαν κάπου αλλού. Γιατί απομακρύνθηκαν από το κόμμα μας, ενώ παραμένουν στην παράταξη;
Πρώτον, γιατί υποστείλαμε τις σημαίες μας. Νόμισαν κάποιοι ότι «οι ιδεολογίες είναι ξεπερασμένες» πια...
Περίεργος ισχυρισμός: όλα τα σύγχρονα κόμματα σε όλες τις χώρες διακηρύσσουν το ιδεολογικό τους στίγμα πριν απ' όλα και πάνω απ' όλα.
- Η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε διεθνώς. Σήμερα η Σοσιαλδημοκρατία χάνει έδαφος παντού. Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ δεν παραιτήθηκε από την ιδεολογία του.
- Με εμάς συνέβη το ακριβώς αντίθετο: οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού, αλλά εμείς μοιάζαμε να τις έχουμε εγκαταλείψει. Όμως, χωρίς ιδεολογία, χάνεις την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες…
Δεύτερον, η παράταξή μας ένιωθε να χάνει την ταυτότητά της. Επί χρόνια κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ το να είναι κανείς Δεξιός, Συντηρητικός ή Φιλελεύθερος θεωρείτο περίπου «ανάθεμα».
Το 2004 δεν σταμάτησε αυτός ο ιδεολογικός «εκφοβισμός». Συνεχίστηκε καθώς εμείς οι ίδιοι προσπαθούσαμε καθημερινά να αποδείξουμε ότι… δεν ήμασταν Δεξιοί, δεν ήμασταν Συντηρητικοί, δεν ήμασταν Φιλελεύθεροι. Δεν προσπαθήσαμε να εκσυγχρονίσουμε την ιδεολογία μας. Απλώς προσπαθήσαμε να την… κρύψουμε.
Ασφαλώς δεν είμαστε ούτε παλαιο-δεξιοί, ούτε παλαιο-συντηρητικοί, ούτε νέο-φιλελεύθεροι. Αλλά είμαστε με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Που δίνει προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην ευημερία της κοινωνίας, στη δημιουργικότητα των ανθρώπων και στην ισότητα των ευκαιριών.
- Δίνει προτεραιότητα στη διάχυση του εισοδήματος, όχι στην αναδιανομή των… δανεικών.
- Δίνει προτεραιότητα στην αναδιανομή των ευκαιριών και της επιχειρηματικής ισχύος, όχι στη φορολόγηση κάθε παραγωγικής ικμάδας.
- Δίνει προτεραιότητα στη δημοκρατία, όχι στην κομματοκρατία, ούτε στη γραφειοκρατία, ούτε στα καρτέλ…
Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι κάναμε πολλά: Τη μεγάλη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, τη μείωση φορολογίας των μικρομεσαίων, την πώληση της Ολυμπιακής, τα ανοίγματα στη Ρωσία και την Κίνα, το βέτο στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια, την ουσιαστική απόρριψη του Σχεδίου Ανάν.

Μας είπαν, όμως, ότι δεν φαινόμασταν να τα πολυπιστεύουμε, ότι μοιάζαμε σαν να «σερνόμαστε», ότι συχνά αντιδρούσαμε σωστά, αλλά σπανίως δρούσαμε έγκαιρα.
Χάσαμε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ουσιαστικά διακηρύξαμε ότι η Αστυνομία «θα προπηλακίζεται αλλά δεν θα αντιδρά». Και στείλαμε το μήνυμα στους κουκουλοφόρους να κάψουν το κέντρο της πόλης…
Για να μη μας «κακοχαρακτηρίσουν» κάποιοι ακραίοι της Αριστεράς, χάσαμε την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης και μεγάλου πυρήνα των οπαδών της δικής μας παράταξης.
Κι επειδή αρχίσαμε να χάνουμε την ταυτότητά μας ήταν δύσκολο να υπάρξουν εσωτερικές λειτουργίες. Το κόμμα έχει χρόνια να συζητήσει συλλογικά και συντεταγμένα. Κι όταν ένα κόμμα δεν συζητά, χάνει την επαφή με την κοινωνία. Και τελικά χάνει την εμπιστοσύνη της. Κι όταν χρειάζεται την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, για να περάσει τα δύσκολα, η κοινωνία του γυρίζει την πλάτη. Κι όσοι δεν μας γύρισαν την πλάτη απαιτούν άμεσα διόρθωση πορείας: σαφή ταυτότητα, πολιτικές λειτουργίες σύγχρονου κόμματος και γρήγορη διεκδίκηση επανόδου στην εξουσία.
Την «επανίδρυση του κράτους» την υποσχεθήκαμε και δεν την κάναμε. Την επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να την υποσχεθούμε. Πρέπει να την κάνουμε. Άμεσα…
Την επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας: δηλαδή την επιστροφή στην ιδεολογία μας και τη στροφή σ' ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος. Αυτονόητο είναι ότι η επανίδρυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έκφραση του συνόλου των μελών του κόμματος μέσα από τις κάλπες.
Ύστερα από βαριά ήττα χρειάζεται δύο πράγματα: καθαρό μυαλό και ακμαίο ηθικό. Κι ένα τρίτο, που προϋποθέτει τα άλλα δύο: ελπίδα.
Αυτή την ελπίδα οφείλουμε να την προσφέρουμε στην παράταξη - και σ' αυτούς που μας ψήφισαν και σ' αυτούς που απομακρύνθηκαν από μας. Να την προσφέρουμε άμεσα και απερίφραστα.
Όχι αύριο. Τώρα…
.
kathimerini.gr … Αναρτήθηκε από beneas1
* * Οικογενειακή υπόθεση
Κωνσταντίνος Καραμανλής την ίδρυσε…
4 / 10/ 1974

0 Κωστάκης Καραμανλής ο νεότερος την διέλυσε
4 /10 / 2009

*Δε θα βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε μεταξύ των άλλων, σε έξαλλη κατάσταση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Βαγγέλη μη φοβάσαι, δε φέρεις καμιά ευθύνη εσύ... ευτυχώς που πρόλαβες να αφήσεις εγκαίρως και τη Γ. Γραμματεία του κόμματος...


** Πάντως εγώ βρίσκω πιο προωθημένη και εύστοχη, τη δήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη Νέα Δημοκρατία.
Είπε πως ο επόμενος Αρχηγός πρέπει να της αλλάξει ακόμα και το όνομα…
THE END
** Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009
Επανιδρύσαμε το κράτος, ΤΩΡΑ θα επανιδρύσουμε και το κόμμα !
Αρχηγό από τη βάση και άμεση "επανίδρυση" της Ν.Δ.

Ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Καραμανλή...
** Η βάση του κόμματος απαιτεί ενότητα, ιδεολογική θωράκιση και "καθολική επανίδρυση".
Αντώνη το μόνο που εύχομαι είναι η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ να μην είναι σαν αυτή που έκανε ο Καραμανλής στο κράτος... Αναρτήθηκε από beneas13 στις
** Προσωπικότητες
«Εγώ στις 8 Νοεμβρίου φεύγω»
Πολιτεύθηκε χωρίς πολιτική εμπειρία, με το όνομα που κληρονόμησε και την ευφράδεια λόγου του…

Και τώρα… φεύγει !

Και… «γαία πυρί μιχθήτω»
** Πολιτισμός

Η κοινωνία βοά κι αυτοί το χαβά τους
Πάντα έτσι ήταν, ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας, μια κλειστή ροτόντα, που είχαν τους ανθρώπους της παράταξης νεροκουβαλητές και πειθήνια όργανα στα βίτσια και τις ορέξεις τους.
Οι μέρες που διανύουμε μου θυμίζουν Μάρτιο 1987, μέρες 1ου Συνεδρίου ΟΝΝΕΔ, μέρες επιβολής Βουλγαράκη (Ντοράκη), μέρες διαγραφών και διώξεων.
Τότε μπήκε οριστικά η ταφόπλακα στη νεολαία της παράταξης και διεκόπη βίαια η παραγωγή στελεχών, που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία επάνδρωσης της κρατικής μηχανής όταν το κόμμα κατάφερε να δει εξουσία.
Τώρα επιδιώκουν να κάνουν το ίδιο και στο κόμμα, αφήνοντάς το μόνιμα διχασμένο και τραυματισμένο, στερώντας του τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει στη μίζερη μεταπολιτευτική δημοκρατία μας.
Για εξουσία ούτε που να το σκέφτονται, το χρονοντούλαπο της ιστορίας που επικαλέσθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981, θα το βιώσουν τώρα, επί των ημερών του Γεωργίου Παπανδρέου, του αντιπάλου που τόσο χλεύασαν και υποτίμησαν.
Η προσφυγή στο λαό που επικαλούνται, μετά το δεδομένο αποτέλεσμα της μονοήμερης διαδικασίας εκλογής, είναι λόγια και δώρα για τους ιθαγενείς της… ζούγκλας του Αμαζονίου.


Μας έφαγέ και η cosco ?; ..βρε παιδιά ....Φταίει η ΚΙΝΑ ...? Τι έφτεξε ; ? ...
Αφυπνιστείτε την ύστατη στιγμή… Η ηγεσία που θα προκύψει επ’ ουδενί δεν πρέπει να αμφισβητηθεί… Οι καιροί ου μενετοί !
Ο κόσμος της παράταξης απαιτεί, οι πολίτες της χώρας περιμένουν:
Μια διαδικασία εκλογής, ανοικτή στην κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες προβολής στους υποψήφιους, κοινά αποδεκτή και εγγυημένα αδιάβλητη.
Τέλος εκτός από τα διαδικαστικά της εκλογής ας ακούσουμε και κάτι για την Πολιτική και τη Φιλοσοφία που θέλουν να προσδώσουν στη Νέα Δημοκρατία οι μνηστήρες της ηγεσίας...
Το ξεκατίνιασμα των στελεχών στα ΜΜΕ το βλέπουμε, Πολιτική συζήτηση δεν έχουμε δει ακόμα.
Αναρτήθηκε από beneas13

** ΣΤΟ «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί υπάρχει μια μεγάλη αποκάλυψη για την διαδοχή στην ΝΔ… Αποκλειστικά στο πρωτοσέλιδο θέμα του, αποκαλύπτει το «ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΝΤΟΡΑΣ» καθώς επίσης και ότι ακριβώς συζήτησαν ο πρώην πρωθυπουργός και η πρώην ΥΠΕΞ, σ΄ αυτό, το περασμένο Σάββατο το βράδυ –παραμονή των εκλογών- λίγες μόνο ώρες πριν απ’ το μεγάλο ναυάγιο των εκλογών.
ΕΙΝΑΙ ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ για «το σκληρό παζάρι και το πιεστικό μαρκάρισμα της Ντόρας για το δαχτυλίδι της διαδοχής», ενώ υπάρχει ακόμη πλούσιο ρεπορτάζ από τη μάχη διαδοχής της ΝΔ, (σε τρεις σελίδες 4-5 και 9) στο οποίο αποκαλύπτεται τι κάνουν όλοι οι δελφίνοι, ποιοι έχουν βγάλει ήδη τα μαχαίρια, ποιος είναι ο ρόλος που θα παίξουν τα αουτσάιντερ…
Αναρτήθηκε από beneas13
** Αντώνης Σαμαράς:
!! Αν ψήφιζα , θα σε ψήφιζα !!!
Φαίνεται ότι συνεχίζουμε να μη λαμβάνουμε υπόψη τα ξεκάθαρα μηνύματα που στέλνει η βάση των οπαδών μας…

Θέλουμε παράλληλα να πιστεύουμε ότι η επιτροπή συνεδρίου θα αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων…

Η παράταξη της ΝΔ διαθέτει και ιδέες και δύναμη και ανθρώπους για να την πάνε και πάλι ψηλά…
** Πολιτισμός

Ή θα τολμήσετε ή θα βολοδέρνετε στη μιζέρια και την αμφισβήτηση !


Η Αλέκα Παπαρήγα τον χαβάτης !! ...Της φταίει και πάλι ο Θ.Πάγκαλος..!!
. Δυο λόγια για την εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ.
Το ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου 2007 απευθύνθηκε στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών για να εκλέξει τον αρχηγό του.
Μας έδωσε την ευκαιρία να συναποφασίσουμε για τον εν δυνάμει (τότε) Πρωθυπουργό της χώρας.
Η διαδικασία αυτή εδραίωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και διέλυσε κάθε φωνή αμφισβήτησης.
Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους εμπνευστές του εγχειρήματος και έδειξε πόσο μπροστά είναι το ΠΑΣΟΚ στον οργανωτικό τομέα σε σχέση με τη Ν.Δ.
Στη Ν.Δ. μετά την παραίτηση του Κ. Καραμανλή ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου με μια παρωχημένη εκλογική διαδικασία η οποία από μόνη της καταδικάζει την όποια ηγεσία προκύψει, να βαλτώσει στη μιζέρια της αμφισβήτησης και της εσωστρέφειας που θα ακολουθήσει, αφού θα αναδεικνύονται ή θα αποτελούν πρόφαση τα αδύνατα και φθαρτά σημεία και τέτοια υπάρχουν σε όλες τις υποψηφιότητες που ακούγονται μέχρι στιγμής.
Τι κύρος μπορεί να έχει μια ηγεσία που θα προκύψει από ένα περιορισμένο και ελεγχόμενο εκλογικό σώμα, απέναντι σε αυτή που θα έχουν λόγο άνευ διακρίσεων όλοι οι Έλληνες πολίτες;
Η εκλογή του Προέδρου της Ν.Δ. είναι μια κορυφαία στιγμή δημοκρατίας, όχι μόνο για τη Ν.Δ., αλλά και για το πολιτικό μας σύστημα γενικότερα.
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία πρέπει να είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους τους πολίτες, ακόμα και εάν δεν είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελών και Φίλων του Κόμματος.
Κάθε πολίτης που επιθυμεί να ψηφίσει για την εκλογή του Προέδρου της Ν.Δ. πρέπει να γίνεται αποδεκτός.
Τον νέο Πρόεδρο του κόμματος δεν πρέπει να τον επιλέξουν τα γνωστά κομματικά παπαγαλάκια.
Σκεφτείτε το και σώστε το όσο είναι νωρίς ακόμα.
Ο Τολμών Νικά !
Ιδέες. . .
«Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές»


Έφυγε με αξιοπρέπεια .....αλλά όλοι των περιμένουν ......!
** Λέτε αυτός να λείπει για να μας ... ή να είναι συμμαζέψει ...λέτε?:ή τι άλλο ;

Λέτε όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη ....να έχουνε?; ...

** ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ .... και πρός χαλάρωση και ξεξούραση !!! ::
http://www.youtube.com/watch?v=U_KQivOGBlA , Ομηλία Γ.Α.Παπανδρέου :


** http://www.youtube.com/watch?v=qkys0mOSImY, Πανσέληνος – με Χάρης Αλεξίου
** http://www.youtube.com/watch?v=FqQkj86lxro , Εμείς μαζί …** http://www.youtube.com/watch?v=qkys0mOSImY , ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ – ΓΕΜΑΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ** ΠΑΝΣΕΛΙΝΟΣ , Γιάννης Πλούταρχος http://www.youtube.com/watch?v=F5eMQ294eZY ,** ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΚΡΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ με το Γιάννη Πλούταρχο : http://www.youtube.com/watch?v=uqWyxXiDGow ,** ΑΧ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ , με το Γιάννη Πλούταρχο , http://www.youtube.com/watch?v=JNIp7DK3JvA ,** ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ , με την Άννα ΒΎΣΣΗ , http://www.youtube.com/watch?v=1fRNO8jXHeo ,** ΑΝΝΑ ΒΥΣΣΗ , http://www.youtube.com/watch?v=TCum6cj7O5Q, ΔΩΔΕΚΑ ..** BEKOUSE OF YOU ..KELLY CLARKSON http://www.youtube.com/watch?v=pouknrtSUQg ,· ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ , Μιχάλης Χατζηγιάννης …http://www.youtube.com/watch?v=BBmSZ3tDXkI ,** Ετσι σε θέλω , Μιχάλης Χατζηγιάννης : http://www.youtube.com/watch?v=uY2r-WmYIS4 ,** Χαρτορίχτρα : http://www.youtube.com/watch?v=AsXxrz4gqkg , Πάνος Κιάμος Embedding disabled by request ** ΔΕΝ ΕΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , Νότης Σφακιανάκης http://www.youtube.com/watch?v=I_PLHdMNoN8 ,** Δέσποινα Ολύμπιου , ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ , http://www.youtube.com/watch?v=VL2fLdQgzEg .,

**

!** src="http://www.youtube.com/v/FPEJNcnCQME&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
Βάλε τέρμα στην ατιμορησία , την παιδεραστία , την αδικίας , τον εγκληματία , κλέφτη , διαδηλωτή καταστροφέα , και στη κάθε είδους αδικία...κλοπή, κ.α. !! ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΊ ΚΑΙ ΜΗ !!
!** Happy Holidays to all fellow teachers and good night to all other friends Честит празник на всички колеги-учители и приятна вечер на всички останали приятели!



περίεργα και ....~

~ Ανέκδοτο : Οίκος ανοχής (1) :
Ένας επιχειρηματίας αποφάσισε να ανοίξει οίκο ανοχής και σκέφτηκε να βάλει στον πρώτο όροφο μοντέλα, στο δεύτερο νοικοκυρές και στον τρίτο καθηγήτριες.Την πρώτη εβδομάδα τα μοντέλα έβγαλαν 10.000, οι νοικοκυρές 10.000 και οι καθηγήτριες 20.000.Τη δεύτερη εβδομάδα τα μοντέλα έβγαλαν 10.500, οι νοικοκυρές 10.000 και οι καθηγήτριες 30.000.Το αφεντικό τρελάθηκε.Πιάνει και ρωτά έναν πελάτη που ερχόταν ξανά και ξανά: «Γιατί προτιμάς τις καθηγήτριες;»«Ε, την πρώτη μέρα πήγα στα μοντέλα. Όλο "Μη το ένα", "μη το άλλο", "μη θα μου σπάσει κανένα νύχι", "μη θα χαλάσει το σώμα μου".Την άλλη μέρα πήγα στις νοικοκυρές. Αυτές ήταν συνέχεια "Όχι στο κρεβάτι, μόλις το έστρωσα". "Όχι στον καναπέ, είναι καινούριος". "Μην πατάς εδώ, μη θα χαλάσεις εκείνο". Ενώ οι καθηγήτριες στο τέλος σε ρωτάνε: Το καταλάβατε, ή να το ξανακάνουμε για να το εμπεδώσετε;».-


Δάκρυσε και η Αγία Κυριακή ....για την Ήττα της Ν.Δ.!!!
~* Δάκρυσε εικόνα της Αγίας Κυριακής στην Αργολίδα : Μια εικόνα της Αγίας Κυριακής στο βυζαντινό Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το οποίο απέχει από το Ναύπλιο περίπου πέντε (5) χιλιόμετρα δάκρυσε.Η εικόνα της Αγίας Κυριακής είναι φορητή μέσα σε ένα ξύλινο μοναστήρι και είναι αφιέρωμα πιστών, του χωρίου Τσέλου όπου ανήκει και το μοναστήρι, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί από το 1835 και λειτουργεί μόνο στην εορτή της Αγίας.- Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Ιάκωβος ενημερώθηκε αμέσως για το θαυμαστό γεγονός, και ζήτησε η εικόνα να φυλαχθεί σε ασφαλή χώρο και να μελετηθεί από ειδικούς, ώστε να διαγνώσουν τι είναι το υγρό αυτό που τρέχει από τα μάτια της Αγίας Κυριακής.-
*
Ας Πούμε : ΑΓΙΟς Ο θεός ΣΟΥ ...! Κύριε ελέησον εμάς !!! και Δόξαση ο Κύριος !!!!!

ΑΜΗΝ !!!!
Ο Έξυπνος , είναι ο σκύλος , Πάντα Παραδέχεται !!
Ο Πονηρός , είναι η γάτα , Πάντα Δικαιολογείται !
Ο Ηλίθιος , είναι ο γάϊδαρος , Πάντα Επιμέναει !!!!!!!!!!!!!!


04-10-2009 , Σταμάτησαν οι δίκτες του ρολογιού για τον Κωστάκι Καραμανλή ....και πάλι ΑΜΗΝ !!
Η ΙΟΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ....ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και πάλι ΑΜΗΝ!!!!!!!!!!!!!

Η συνέχεια .........
**Έχεις νέο μήνυμα στον πίνακα σου [sync.gr]‏
Από:
noreply@sync.gr ,
Εστάλη:
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 8:24:12 μμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com
Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο dexter1 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Για την δημιουργία ΜΚΟ για τα προβλήματα της Ελλάδοςhttp://www.facebook.com/group.php?gid=288593485452- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/dexter1/

** Hi5: You received a new Animated Buzz! from paul‏
Από:
PhotoBuzz (info@hi5.com)
Εστάλη:
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 12:35:11 μμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com
Hi5: You received a new Animated Buzz! from paul Αυτό το email εστάλη από την εφαρμογή PhotoBuzz. paul buzzed your photo with an animation. Check it out!

ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ που χωρίς λογοκρισίες τις γράφουμε ..χωρίς να υπορτηρίζουμε όλα τα γραφόμενα και αναγραφόμενα : 21-1--2009 Τετάρτη



Η φίμωση στις δημοκρατίες είναι η λάσπη...‏
Από:
alkis (anemos521@gmail.com)
Εστάλη:
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 6:31:41 μμ
Προς:
EPANASTATO (epanastato@googlegroups.com)
http://enomenoiblogers.blogspot.com/Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό η λάσπη δίνει και παίρνει, δεξιάκαι αριστερά.Η ρήση "ρίξε λάσπη, λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει" δεν είναι χωρίςσημασία, ούτε ανεδαφική.Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ακούμπησαν εκεί που πονάειο περισσότερος κόσμος και φάνηκαν ελπιδοφόρες και οι προθέσεις τουειλικρινείς...Όμως η "κριτική" άρχισε από παντού σκληρή και δήθεν αληθινή και μεενδιαφέρον τάχα για το κοινό καλό. Συνήθως κρίνεις τα έργα, όχι τα λόγια...Τα λόγια πάντα είναι αρεστά από όπου και αν προέρχονται όταν λένε αυτάπου θέλεις ν' ακούσεις! Επομένως τι κριτική να κάνεις??Αναμένεις τις πράξεις και τότε αρχίζεις να ελέγχεις και να κρίνεις! Φαίνεται όμως ότι τα λόγια του σημερινού πρωθυπουργού δεν άρεσαν σεκάποια σκοτεινά κυκλώματα, που σαφώς και θα χάσουν την ...πίττα μέσααπό τα χέρια τους, αν υλοποιηθούν!Έτσι ξεκίνησαν ήδη την "κριτική" τους και αν δεν έχουν μεμπτά νακαταγγείλουν, ξέρουν να κατασκευάζουν!Όπως στην υπόθεση του μπλογκ "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" που είναι σαφώς έναμπλογκ φιλοκυβερνητικό, με λόγο όμως που εμπνέει αλήθεια και ήθος!Είδαμε ότι το μπλογκ αυτό έγινε στόχος του αμφίβολου για μένα και"δήθεν" μπλογκ, (καμία σχέση με μπλογκ - απλή δημοσιογραφική φυλλάδαείναι) @τρωκτικού!!Και μάλιστα με ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία που δήθεν εμφάνιζανως πλαστά, τα emails που το "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" δημοσίευσε ωςπροερχόμενα από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου! και μάλιστα απότην ηλεκτρονική διεύθυνση evenizelos34@gmail.com" Έλα όμως, που σε ανύποπτο χρόνο λάβαμε και εμείς emails από την ίδιαδιεύθυνση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, για άσχετο θέμα που καταγγείλαμεμε ένα βίντεο με καψόνια στρατιωτών στο ΣΕΑΠ Κρήτης.Οι απαντήσεις που λάβαμε είναι οι παρακάτω και προέρχονται από το ίδιοπαραπάνω email:evenizelos34@gmail.comΗ φίμωση στις δημοκρατίες είναι η λάσπη!Στις χούντες απλά με ένα "αποφασίζουμε και διατάζουμε" καθάρισαν καιεφαρμόζουν αυτό που το οικονομικό σύστημα επιθυμεί, σε βάρος των λαών.Όμως σε μία δημοκρατία τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Εκεί τοσύστημα πρέπει να βρει τον τρόπο να "καναλάρει" την κοινή γνώμη και ναδιαμορφώσει την πολιτική σκέψη προς την κατεύθυνση που το εξυπηρετείκαι μάλιστα στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασηςτου λόγου, αλλά του δικού του ψεύτικου, συκοφαντικού καικατασκευασμένου λόγου.Έτσι έχει τα "τσιράκια" του, που στην πλειοψηφία τους είναι τα ΜΜΕ καιοι εργολάβοι μεγαλοεκδότες τους καθώς και τα δήθεν δημοσιογραφικά καιενημερωτικά μπλογκ του, για να επιβάλει την άποψή του, να διασύρει, ναυποσκάψει, να σπύρει αμφιβολίες και δυσπιστίες για κάθε τι καλό πουπάει να γίνει, να συκοφαντήσει και γενικά να ρίξει τόνους λάσπης δεξιάκαι αριστερά, με σκοπό να θάψει κάθε ειλικρινή πρόθεση και προσπάθεια,που είναι επικίνδυνη γι' αυτό και απειλεί να το "θίξει"!!--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----

~Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Ομάδες Google "EPANASTATO" ομάδα.-


http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/10/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009
Από τις Σελίδες Χαμομηλάκι *
· ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΣΉΜΕΡΑ :

~ * stamos01 or stamos1 ...2009 Arfara .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: