ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Το Χαμομιλάκι *

** TO ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ …μας ξετρελαίνει !! Αληθινά το ……Αγαπάμε ! …το μελετάμε !….το αντιγράφουμε !…το .!!!!..

Εγκυμοσύνη; Ετοιμαστείτε... ψυχολογικά
Posted: 23 Oct 2009 04:34 AM PDT

Το «ταξίδι» που ξεκινήσατε θα σας χαρίσει εσωτερικό πλούτο, αλλά θα προκαλέσει και κάποιες ανασφάλειες, οι οποίες τελικά θα μετουσιωθούν σε πολύτιμη γνώση. Δεν θα λείψουν όμως και οι απλές χαρές και συγκινήσεις, που θα σας προσφέρουν οι αγορές -αυτήν τη φορά δεν θα είναι για εσάς!- για να υποδεχτείτε το μωρό σας. Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος πολύ πλούσια σε συγκινήσεις που αναδεύει κρυφές και πολύτιμες πλευρές των σχέσεων του ζευγαριού. Δίνει ευκαιρίες για σχέδια, ονειροπόληση, συντροφικότητα και ευχάριστες αγορές.


Οι εννέα μήνες της κυοφορίας και ο τοκετός δεν θα σας χαρίσουν μόνο ένα παιδί, αλλά θα ρίξουν ένα διαφορετικό φως στα συναισθήματα, τις σχέσεις και την καθημερινότητά σας. Θα ανακαλύψετε άγνωστες δυνάμεις και δυνατότητες στον εαυτό σας, στο σύντροφό σας και τους άλλους, αλλά και νέα δυναμική στην επικοινωνία μαζί τους. Το μικρό πλασματάκι που μεγαλώνει μέσα στο σώμα σας ετοιμάζεται να γεννηθεί αναζητώντας τη δική του αυτονομία, ενώ το ταίρι σας κι εσείς προετοιμάζεστε για τους καινούργιους σας ρόλους.
Η περίοδος αυτή είναι μία μεταβατική περίοδος, ένα γεφύρι ανάμεσα στην παιδικότητα και την ωριμότητα που θα αποκτήσετε με το ρόλο του γονιού. Βέβαια, δεν αποτελεί πανάκεια για προβλήματα υπαρξιακά ή στη σχέση με το έτερό σας ήμισυ ούτε θα πραγματοποιήσει ανεκπλήρωτες προσδοκίες σας. Πρόκειται για μία διεργασία, στην οποία εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, όπως η επικοινωνία με το σύντροφο και το περιβάλλον σας, τα παιδικά σας χρόνια, η σχέση με τη μητέρα σας. Όσο πιο έντιμα κουβεντιάσετε με τον εαυτό σας και ξεκαθαρίσετε -πρώτα από όλα- τη σχέση σας με αυτόν και τις επιθυμίες σας, όσο πιο γρήγορα βεβαιωθείτε ότι πατάτε γερά στα πόδια σας και έχετε κατακτήσει την αυτονομία, τόσο πιο ομαλά θα προχωρήσει η εγκυμοσύνη σας και τόσο πιο διαθέσιμη θα είστε ψυχικά, για να απολαύσετε κάθε πτυχή από το θαύμα που επιτέλους συνέβη και σε εσάς.
Μόλις ο εσωτερικός διάλογος φωτίσει το νου και την καρδιά σας και τα αντιφατικά συναισθήματα -της χαράς και της αγωνίας, της ευτυχίας και του φόβου- σμίξουν δυναμικά για να γίνουν αγάπη για το παιδί που έρχεται, αποδοχή για το σώμα που αλλάζει, εμπιστοσύνη για τον εαυτό σας και αισιοδοξία για το αύριο, η εγκυμοσύνη θα είναι μια ιεροτελεστία ωριμότητας και μια γιορτή για εσάς, το σύντροφό σας, αλλά και για το μωρό, το οποίο με τις κεραίες του πιάνει από τώρα ακόμα και τα πιο κρυφά συναισθήματα και σκέψεις σας. Χαρείτε αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές και ετοιμάστε το έδαφος για να βλαστήσει η σχέση με το παιδί σας. Αφουγκραστείτε τα σκιρτήματά του, κουβεντιάστε του, τραγουδήστε του. Θα σας ακούσει. Φανταστείτε το, για να πραγματοποιηθούν οι ελπίδες σας για το μέλλον.

· Τι να περιμένετε όταν περιμένετε παιδί
Με άλλα λόγια, και για εσάς -όπως και για τις περισσότερες γυναίκες που πληροφορούνται την επικείμενη επίσκεψη του πελαργού- το εντονότερο συναίσθημα θα είναι η χαρά. Μαζί με τα ευχάριστα συναισθήματα όμως θα νιώσετε ίσως και μία γκάμα από δυσάρεστα, όπως είναι η ανησυχία για το μέλλον και το άγχος, αφού η γέννηση ενός παιδιού φέρνει μεγάλες αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής.
· Ορμόνες
Προετοιμαστείτε, λοιπόν, το πρώτο τρίμηνο για συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα κι αναζητήστε τον «ένοχο» στις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας, αφού η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διάθεσή σας.

· Συναισθήματα
Έτσι λοιπόν, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα λείψουν οι φορές που θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε... ένα ρόλερ-κόστερ στο λούνα παρκ. Θα έχετε, δηλαδή, ξαφνικά και έντονα σκαμπανεβάσματα και θα νιώθετε σαν να χάνετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας. Τη μια στιγμή μπορεί να... πετάτε στον έβδομο ουρανό και την άλλη να σας κυριεύει αγωνία για τη διαδικασία του τοκετού ή για τις ικανότητές σας στο ρόλο της μητέρας. Δεν αποκλείεται να ξεσπάτε χωρίς λόγο σε κλάματα ή να αντιμετωπίζετε μικροπράγματα σαν μεγάλες καταστροφές.
· Άγχος
Εκτός από υπερευαίσθητη όμως μπορεί να είστε και αγχώδης. Θα σας πιάνει ενδεχομένως αγωνία για τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος, για την υγεία του μικρού σας ή για το πώς θα τα βγάλετε πέρα με τις ωδίνες του τοκετού ή με τη φροντίδα του μωρού σας ή... ή... ή... Μπορεί μάλιστα να πλάθετε με του νου σας απαισιόδοξα σενάρια και να τρομάζετε στη σκέψη ότι θα ξεχάσετε, ας πούμε, το μωρό στο σούπερ μάρκετ!

· Όνειρα
Οι μέλλουσες μητέρες βλέπουν πολλά και έντονα όνειρα, τα οποία τις ξυπνάνε με κρύο ιδρώτα μέσα στη νύχτα. Τα όνειρα αυτά δεν είναι προφητικά ούτε προμηνύουν κάποιο κακό. Αντανακλούν απλώς το άγχος της γυναίκας που περιμένει παιδί και αποτελούν συνέχεια των σκέψεων ή των ανησυχιών της στη διάρκεια της ημέρας. Άλλοτε πάλι, καθρεφτίζουν τους πιο μύχιους φόβους της που δεν ομολογεί ούτε στον ίδιο της τον εαυτό.
Έτσι, αν τύχει να δείτε κι εσείς ότι, για παράδειγμα, κάνετε κάτι κακό στο μωρό σας, δεν σημαίνει ότι θα το βλάψετε ή ότι θα το βρει κάποιο κακό. Σημαίνει απλώς ότι ανησυχείτε για τους κινδύνους που μπορεί να το απειλήσουν και θέλετε να το προστατέψετε. Είναι φυσιολογικό να φοβάστε το χειρότερο και αυτή η αγωνία σας δείχνει ότι λειτουργεί μια χαρά το μητρικό σας ένστικτο της προστασίας.

· Ανησυχίες
Δεν είναι λίγες όμως και οι μέλλουσες μαμάδες που φοβούνται ότι θα γελοιοποιηθούν στη διάρκεια του τοκετού. Τρομάζουν στην ιδέα ότι θα αρχίσουν να φωνάζουν, ότι δεν θα αντέξουν τον πόνο ή ότι θα αδειάσουν την κύστη ή το έντερό τους μπροστά σε κόσμο. Αυτές οι ανησυχίες είναι φυσιολογικές.
Είναι πιθανό να φοβηθείτε κι εσείς προκαταβολικά ότι μπορεί την ώρα της γέννας να φερθείτε με τρόπο που δεν είναι του χαρακτήρα σας. Να θυμάστε όμως ότι και αυτή είναι μια νορμάλ αντίδραση, την οποία οι γιατροί αντιμετωπίζουν πολύ συχνά. Άλλωστε, ακόμα κι αν... πρωταγωνιστήσετε στο χειρότερο σενάριο ντροπής, όλα θα ξεχαστούν μόλις γεννηθεί το μωρό!

Και η διάθεση έχει τα... τρίμηνά της
Τα κέφια της μέλλουσας μαμάς αλλά και οι αντιδράσεις του συντρόφου της επηρεάζονται από τη χρονική εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

· Πρώτο τρίμηνο
Όταν η εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή, κυριαρχούν ο ενθουσιασμός και η χαρά. Πολλές μέλλουσες μαμάδες περνάνε μια φάση προσαρμογής από τώρα. Το ίδιο συμβαίνει στο ταίρι τους και στα άλλα μέλη της οικογένειας. Η γυναίκα στρέφεται εντός της και παρακολουθεί τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές που της συμβαίνουν. Περνάει -πράγμα φυσιολογικό- από τον ενθουσιασμό στην ανησυχία για το τι πρόκειται να συμβεί. Νιώθει ευάλωτη σε κινδύνους, φοβάται για ενδεχόμενη αποβολή, αλλά ταυτόχρονα αρχίζει να ονειρεύεται το μωρό της. Θα είναι άραγε κοριτσάκι ή αγοράκι, ξανθό ή μελαχρινό, σε ποιον θα μοιάζει...
Η έγκυος δεν έχει πάντα σταθερή διάθεση. Άλλοτε αισθάνεται καλά κι άλλοτε όχι. Οι περισσότερες γυναίκες ομορφαίνουν κατά την κύηση, ακτινοβολούν και είναι γεμάτες ζωή, ενώ κάποιες άλλες ανησυχούν υπερβολικά και βάζουν συχνά τα κλάματα.
Με άλλα λόγια, προετοιμαστείτε για έντονα συναισθήματα, αλλά αν το γνωρίζετε εσείς και ο σύντροφός σας από την αρχή, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να τα διαχειριστείτε. Δεν είναι ποτέ ούτε «σωστά» ούτε «λάθος», γιατί είναι φυσιολογικά. Ωστόσο, υπάρχει καλύτερος ή χειρότερος τρόπος διαχείρισής τους.
Η αντίδραση του συντρόφου

Δεν θα του ήταν καθόλου εύκολο, αν σας έβλεπε να δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε τα έντονα συναισθήματά σας. Αν σας έβλεπε, ας πούμε, να ξεσπάτε σε δάκρυα χωρίς λόγο, θα ένιωθε ανήμπορος να σας βοηθήσει. Μπορεί μάλιστα να πάψει να σας συμπαραστέκεται, ενώ χρειάζεστε και θέλετε την υποστήριξή του ή και να θυμώνει, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να βοηθήσει. Είναι πολύ σημαντικό να κουβεντιάζετε μαζί του και να του εξηγείτε πώς νιώθετε, ώστε να εξασφαλίσετε την υποστήριξη και την καλή επικοινωνία μεταξύ σας. Να του δώσετε να καταλάβει ότι δεν πρέπει να παίρνει προσωπικά τις τυχόν αντιδράσεις σας, γιατί δεν είστε καθόλου θυμωμένη μαζί του. Το καλύτερο που έχει να κάνει από τη μεριά του είναι να σας χαρίσει μια ζεστή, καθησυχαστική αγκαλιά.

· Δεύτερο τρίμηνο
Συναισθηματικά θα είναι μια σχετικά ήρεμη περίοδος. Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα θα υποχωρήσουν, αφού τα ορμονικά σας επίπεδα θα σταθεροποιηθούν. Θα «λάμπετε» και θα νιώθετε ζωντάνια. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιήσετε κι εσείς -όπως οι πιο πολλές υποψήφιες μαμάδες- την ενέργειά σας για να ετοιμάσετε και να διακοσμήσετε την κάμαρα του μικροσκοπικού ενοίκου.
Θα χρειάζεστε τώρα ακόμα περισσότερο τη φροντίδα και την προσοχή του συντρόφου σας, όχι γιατί θα είστε ανήμπορη, αλλά γιατί θα αναζητάτε για εσάς και το μωρό σας σιγουριά και προστασία.
Ο κίνδυνος αποβολής είναι πια πολύ μικρότερος και οι πρώτες κλωτσιές του μικρού σας θα σας πλημμυρίσουν με πρωτόγνωρα συναισθήματα. Θα νιώθετε έντονα πια ότι στο σώμα σας ζει ένα ξεχωριστό πλασματάκι και θα αρχίσετε να βομβαρδίζετε φίλους και γνωστούς με ερωτήσεις γύρω από την εγκυμοσύνη. Το ενδιαφέρον σας θα φουντώσει και για τα σχετικά περιοδικά, ενώ αν είστε σέρφερ του διαδικτύου θα τρυπώνετε σε κάθε ιστοσελίδα που θα σας αποκαλύπτει το μαγικό κόσμο της κύησης.
Η αντίδραση του συντρόφου
Οι κινήσεις του μικρού στην κοιλιά σας θα ενθουσιάσουν και το μέλλοντα μπαμπά του. Θα κατανοήσει την εξάρτησή σας από εκείνον για συναισθηματική κάλυψη δική σας και προστασία για το μωρό. Ο σύντροφός σας -έτσι τουλάχιστον κάνουν οι περισσότεροι υποψήφιοι πατεράδες- θα μοιραστεί την ενεργητικότητα και τη ζωτικότητά σας και θα συμμετάσχει πρόθυμα στις προετοιμασίες σας για τον ερχομό του παιδιού σας. Μην παραξενευτείτε αν τον δείτε να ασχολείται δημιουργικά με ένα του χόμπι ή κάποια εργασία. Και δεν αποκλείεται να πάρει κιλά -όπως εσείς- ή να έχει διάφορα άλλα συμπτώματα εγκυμοσύνης.
Όλα αυτά είναι τρόποι για να διαχειριστείτε και οι δύο το στρες και τις αλλαγές που έχουν αρχίσει να συμβαίνουν.
· Τρίτο τρίμηνο
Η κοιλιά σας θα είναι τώρα πια εμφανέστατη. Θα βρίσκονται συχνά κάποιοι να σας παραχωρήσουν τη θέση τους ή τη σειρά τους στην ουρά. Το πιθανότερο είναι ότι θα δέχεστε τη χειρονομία τους με ευγνωμοσύνη, αν και ορισμένες γυναίκες δυσανασχετούν, προσβάλλονται και θυμώνουν με τέτοιες εκδηλώσεις, επειδή νομίζουν ότι οι άλλοι τις θεωρούν ανήμπορες.
Ωστόσο, όπως θα αυξάνεται το βάρος και το μέγεθός σας, θα μεγαλώνει ταυτόχρονα και η φυσική δυσφορία σας που μπορεί να σας προκαλεί κούραση και εκνευρισμό. Θα δυσκολεύεστε στην κίνηση και στο να βολεύεστε σε μια θέση για να κοιμηθείτε.
Εκείνο που ίσως σας πειράζει όμως περισσότερο είναι ότι δεν θα νιώθετε ελκυστική και σέξι. Γι’ αυτό και θα έχετε ανάγκη από τα χάδια και τα φιλιά του καλού σας για ενθάρρυνση και επιβεβαίωση. Μπορεί ακόμη να έχετε την αίσθηση ότι ο καιρός δεν κυλά με τίποτα. Κάπως έτσι θα νιώθει και ο σύντροφός σας και η ανυπομονησία και των δυο σας για τον τοκετό ολοένα θα μεγαλώνει. Κι όσο πλησιάζει η μεγάλη μέρα, μην παραξενευτείτε αν επιστρέψει ο φόβος σας για τη διαδικασία της γέννας και την υγεία του μωρού.
Η αντίδραση του συντρόφου
Το έτερο ήμισυ όχι μόνο θα μοιράζεται τις αγωνίες σας, αλλά ίσως προσθέτει και τις δικές του. Θα δυσκολεύεται πάντως να κατανοήσει γιατί η αλλαγή στη σιλουέτα σάς έριξε τόσο την αυτοπεποίθηση. Ο ίδιος -καλό είναι να το θυμάστε για να μην αγχώνεστε- εστιάζει στη γέννηση κι όχι στο σώμα σας. Και μάλιστα έχει και δικούς του λόγους να ανησυχεί, γιατί αναρωτιέται κατά πόσο θα του χαρίζετε την τρυφερότητα και το χρόνο σας, όταν γίνετε μητέρα. Κι έτσι τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία του θα σκιάζει η αγωνία.
Συμβουλές
· Προσπαθήσετε να νιώσετε όμορφα με το σώμα σας. Εκμεταλλευτείτε το αψεγάδιαστο δέρμα, τα γερά μαλλιά, τα ρόδινα μάγουλα που αποκτήσατε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αφήστε τους άλλους να δουν τη λάμψη σας!
· Μην ανησυχείτε ιδιαίτερα για τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα ούτε με την ένταση των συναισθημάτων σας. Ας όψονται οι ορμόνες!
· Αν έχετε φόβους, μην τους κρατάτε μέσα σας, αλλά ξορκίστε τους κουβεντιάζοντας με ανθρώπους της εμπιστοσύνης σας. Θα σας καταλάβουν και θα σας βοηθήσουν να τους ξεπεράσετε.
· Να συζητάτε τα πάντα με το σύντροφό σας, για να διατηρήσετε καλή επικοινωνία.
· Καταγράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σε ένα ημερολόγιο.
· Να ακούτε απαλή μουσική για να ηρεμείτε.
· Να κλείνετε τα μάτια και να χαλαρώνετε. Να μεταφέρεστε με τη φαντασία σας σε ένα υπέροχο τοπίο και να αφήνεστε στην ομορφιά του.
Έχει το έμβρυο συναισθήματα;

· Και βέβαια! Το έχουν διαπιστώσει οι ειδικοί. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του στη μήτρα το έμβρυο αντιδρά. Από την όγδοη εβδομάδα κιόλας εκφράζει τι του αρέσει και τι όχι με κλωτσιές και αλλαγές στη στάση του. Από την εικοστή όγδοη εβδομάδα και μετά η αντίληψή του μεταμορφώνει τις φυσικές αντιδράσεις του σε συναισθήματα.
· Το μωράκι σας όμως μπορεί να επηρεαστεί και από τη δική σας διάθεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παροδικές στενοχώριες και τα μικροάγχη σας θα έχουν μόνιμη επίδραση πάνω του. Το χρόνιο όμως στρες ή το άγχος είναι πιθανόν να αφήσουν τα σημάδια τους.
· Το μωράκι σας όμως μπορεί να επηρεαστεί και από τη δική σας διάθεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παροδικές στενοχώριες και τα μικροάγχη σας θα έχουν μόνιμη επίδραση πάνω του. Το χρόνιο όμως στρες ή το άγχος είναι πιθανόν να αφήσουν τα σημάδια τους.
· Το επηρεάζουν όμως και οι χτύποι της καρδιάς, η αναπνοή και η λειτουργία των εσωτερικών σας οργάνων, γιατί το ηρεμούν.
Έρευνες δείχνουν ότι όταν οι γυναίκες ακούν απαλή μουσική και ξεκουράζονται στο τρίτο τρίμηνο, το μωρό -αφού γεννηθεί- συνδέει τη μουσική με την ώρα της ξεκούρασης. Τα έμβρυα μπορούν να ακούσουν μουσική και ιστορίες και να αναγνωρίσουν τη φωνή της μητέρας τους, στην οποία αντιδρούν θετικά όταν έρθουν στον κόσμο.
Με άλλα λόγια, το συναισθηματικό δέσιμο με το μωρό σας αρχίζει από την ενδομήτρια ζωή του, όταν του μιλάτε απαλά και του στέλνετε θετικές σκέψεις. Στην υπέροχη όμως αυτή διαδικασία μπορεί να πάρει μέρος και ο σύντροφός σας.
yourbaby


Όνειρο το σπίτι για Ρομά
Posted: 22 Oct 2009 09:59 PM PDT
Αρνητική πρωτιά κατακτά η Ελλάδα στον τομέα της στέγασης των Ρομά, παρά το δαπανηρό πρόγραμμα των στεγαστικών δανείων που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η έκθεση που συνέταξε το Εθνικό Παρατηρητήριο του Ρατσισμού (HLHR-KEMO / i-RED) στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής έρευνας του Οργανισμού για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (FRA), καταδεικνύει πως η Ελλάδα είναι η χώρα της Ε.Ε. στην οποία οι Ρομά βίωσαν διακρίσεις στον τομέα της στέγασης σε μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλο κράτος-μέλος τα τελευταία πέντε χρόνια (32%).
Την ίδια στιγμή, μόνο το 13% (το μικρότερο ποσοστό από τις χώρες της ΕΕ) γνωρίζει ότι υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει τις διακρίσεις κατά τη μίσθωση ή αγορά διαμερίσματος.
Η έκθεση σκιαγραφεί τον «επίμονο φαύλο κύκλο στερεοτύπων, κρατικής αδράνειας και τοπικής εχθρότητας», που αναπαράγει την περιθωριοποίηση των Ρομά και περιγράφει την, εν πολλοίς, αποτυχία του προγράμματος δανείων - 9.000 δάνεια ύψους έως και 60.000 ευρώ.

Μέχρι 30/01/2009 είχαν εκδοθεί 7.686 αποφάσεις αναγνώρισης στεγαστικής συνδρομής, ενώ 6.151 στεγαστικά δάνεια είχαν απονεμηθεί. «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει υλοποιήσει ένα εξαιρετικά δαπανηρό πρόγραμμα δανείων, χωρίς όμως να έχει μετρήσει τα αποτελέσματά του και χωρίς να μπορεί να αξιολογήσει την επιτυχία του», υπογραμμίζει ο κ. Μίλτος Παύλου, διευθυντής του Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού, κάνοντας λόγο για «μία χαμένη ευκαιρία». Ο ίδιος προσθέτει πως οι περισσότεροι φορείς -όπως το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι- μιλούν για αποτυχία του προγράμματος.
Η έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, αναφέρεται στις «πελατειακές σχέσεις» και τις «μικροπολιτικές πιέσεις» από τις οποίες πάσχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι οποίες φέρουν την κύρια ευθύνη για την προβληματική υλοποίηση του προγράμματος -που είναι «ευάλωτο σε κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση»- χωρίς ταυτόχρονα να αθωώνει την κεντρική διοίκηση.
Η έκθεση στέκεται στην «έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυση του προβλήματος στέγασης των Ρομά» (που εκτιμώνται σε 250.000 - 350.000 άτομα), ενώ τονίζει πως ζουν υπό σοβαρό χωροταξικό και κοινωνικό φυλετικό διαχωρισμό, ενώ το μόνο υπαρκτό κανονιστικό πλαίσιο για τη χωροθέτηση των καταυλισμών τους προωθεί τον διαχωρισμό και την γκετοποίηση.
ΕξώσειςΗ ίδια έκθεση αναφέρεται σε αναγκαστικές εξώσεις (π.χ. Ολυμπιακοί Αγώνες, ανέγερση γηπέδου στον Βοτανικό, Πάτρα πολιτιστική πρωτεύουσα κ.ά.) οι οποίες συνήθως δεν συνοδεύονται από εναλλακτική εγκατάσταση -αν και αυτό αποτελεί προϋπόθεση νομιμότητας μιας έξωσης-, ενώ αν συνοδεύονται, οι οικισμοί είναι διαχωρισμένοι, συχνά με προβλήματα παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
«Ο πολυετής ακραίος κοινωνικο-χωρικός φυλετικός διαχωρισμός των Ρομά έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά εδραιωμένης πραγματικότητας», καταλήγει η έκθεση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ


**Kataptusto Anthelliniko arthro sthn Guardian gia ta klemena glypta tou Parthenona‏
<<ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ πρέπει να επιστρέψουν στη θέση τους ,...!!!>>

Από:
History Of Macedonia Press (historyblog.macedonia@gmail.com )
Εστάλη:
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009 12:52:26 μμ
Προς:
snstam@gmail.com ; snstam@gmail.com
Κατάπτυστο Ανθελληνικό άρθρο στην Guardian για τα κλεμένα γλυπτά του Παρθενώνα….
Ακόμα ένα κατάπτυστο δημοσίευμα απο Βρετανό δημοσιογράφο, ήρθε να προστεθεί στην μακρά λίστα με τα Ανθελληνικά Βρετανικά παραληρήματα, στις απεγνωσμένες προσπάθειες των Βρετανών να αλλάξουν το παγκόσμιο πλέον αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα.
Το άρθρο είναι γραμμένο στην Βρετανική Guardian από τον Simon Jenkins με τον εμπρηστικό τίτλο ”A banana republic police HQ maybe, but not a home for the Elgin marbles” (”http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/oct/22/parthenon-marbles-elgin-athens-acropolis?commentpage=1“). O αρθρογράφος φανερώνει εκτός την φανερή εμπάθεια του, την πλήρη άγνοια σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα και στους αρχαιολογικούς χώρους. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε να προκαλεί ειρωνικότατα σχόλια εναντίον του ακόμα και από τους Βρετανούς αναγνώστες. Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό σχόλιο από αναγνώστη που κυριολεκτικά ξεσκεπάζει την ημιμάθεια και σκοπιμότητα του αρθρογράφου.
Any lawyer can prove anything, and I happen to agree with those who regard the Elgin marbles as legally Britain’s.
How so? As far as I’m concerned, and pretty much the whole of Greece is concerned, the Turks were an occupying force and had no right to give anything away to other nations. Byron said so at the time, too, and was utterly outraged that Elgin had hacked off the frieze. And if you are a restitutionist as you claim, why do you call them the Elgin marbles? They are not the Elgin marbles. He didn’t create them, he stole them.
Αυτή δημοσιολόγε Άγγλε είναι η ΕΛΛΑΔΑ !!!
Ντροπή στους Άγγλους …όχι πλέον για μένα φίλους !!! Stamos from Arfara – Messinias – Hellas Hellenes 2009 .-
H συνέχεια στο History-of-Macedonia.com


Μάθημα ενότητας!!‏
Από:
alkis (anemos521@gmail.com)
Εστάλη:
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009 4:28:40 πμ
Προς:
EPANASTATO (epanastato@googlegroups.com )
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2009/10/blog-post_24.html

Η ταινία «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» αφουγκράζεται την συνταρακτική ιστορία του
Εμφυλίου Πολέμου που δεν έχει νικητές και ηττημένους, παρά μόνο
ανθρώπινες, τραγικές ιστορίες να διηγηθεί.
Χρόνος: οι τελευταίοι μήνες του πολέμου.
Τόπος: ο Γράμμος και το Βίτσι, τα πανέμορφα και ματωμένα βουνά της
Δυτικής Μακεδονίας.

«Δύσκολο να πυροβολήσεις απέναντι όταν ξέρεις ότι εκεί μπορεί να
βρίσκεται ο αδερφός σου».
1949, τρίτη χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου.
Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλες και μικρές μάχες, μέρα και
νύχτα, το αίμα κυλάει ποτάμι.

Μακάρι τα λάθη του παρελθόντος να γίνουν μπροστάρης οδηγός για τα
παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα στην αγνοια.
ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!
η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ από τα παλιά !!!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Ομάδες Google "EPANASTATO" ομάδα.
Για να δημοσιεύσετε σε αυτήν την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato@googlegroups.com
Για να διαγραφείτε από αυτή την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato+unsubscribe@googlegroups.com
Για περισσότερες επιλογές, επισκευθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/epanastato?hl=el
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

** ** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ BLOGS ...ΜΠΛΟΚΣ :
~* Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος καιρός , για να πραγματοποιηθεί κάθε έργο , πρέπει να δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία !
~* http://efimeridavalira.blogspot.com/ ,Βαλύρα Μεσσηνίας .-

~* http://messini-mess.blogspot.com/?zx=4cd9df092a0c3ce3 , Πολίτης Μεσσήνης .-

~* http://www.kalamatablogs.gr/ , Καλαμάτα Μπλόνκς .-

~* http://kpylos.blogspot.com/ , Πύλος -Κώστας .-~* http://pylos-navarino.blogspot.com/ , Πύλος - Ναυβαρίνο .-

~* http://arxaiaithomitosteki.blogspot.com/ , Αρχαία Μεσσήνη ?

~* http://pyrgostrifylias.blogspot.com/ , / Πύργος Τρυφιλλίας .-

~* http://trifylianews.blogspot.com/ , / Τα Νέα της Τρυφιλίας .-

~* http://trifyliakanea.blogspot.com/ . Τριφυλιακά Νέα

~* http://meropitopik.blogspot.com/ ,Μερόπη Μεσσηνίας .-

~* http://radio936.blogspot.com/ , Radio kyparissia 93,6 fm.-

~* http://filiatranews.blogspot.com/ ,Φιλιατρά news.-

~* http://apneagr.blogspot.com/ apneagr;

~* http://www.kalamatablogs.gr/Kopanakinews's%20Weblog/ .- Kopanaki…

~* http://beneas13.blogspot.com/2009/08/blog-post_7247.html , G. Beneas

~* stamos-dynami http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/ , S.N.Scoulikas

** Arfara-Messinias http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/ , Arfara Skoulikas

** STAMOS -ARFARA -GREECE http://snsarfara.blogspot.com/ , center, s.n.skoulikas.-

** Arfara-Messinias 2 http://snsstamoskal.blogspot.com/ stamos1 - stamos01 2008-09.-

** Arfara-Messinias 1 - FOTOS http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/ stamos01 .-

** vlasios http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/ , Stamos Skoulikas Arfara.-

.... από stamos1στις 01:31, 23 Αυγούστου 2009.-

**· http://www.facebook.com/video/video.php?v=1171479880647#/profile.php?id=1037492258&ref=profile , Σταμάτιος .-FACEBOOK, 2009 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ :

**http://snsarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_07.html , Τετάρτη, 7 Οκτώβριος 2009 Από το Κ.Υ.Μελιγαλά Μεσσηνίας*
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Υ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ~<Το παιδί είναι το λουλούδι που ομορφαίνει τη Ζωή! >

http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/10/blog-post_08.html , Πέμπτη, 8 Οκτώβριος 2009 Aπ΄ το Χαμομηλάκι *
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ... ¨" ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ "΄

http://snsarfara.blogspot.com/2009/04/blog-post_26.html , Κυριακή, 26 Απρίλιος 2009 ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ Σοφά Λόγια ~~~

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/10/blog-post.html , Παρασκευή, 9 Οκτώβριος 2009
Διαλέγοντας για μας όμορφα τραγούδια **
ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/10/blog-post_10.html , Σάββατο, 10 Οκτώβριος 2009
Ανέκδοτα και άλλα * ΑΝΕΚΔΟΤΑ & ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ για όλους μας

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/10/blog-post_08.html , Πέμπτη, 8 Οκτώβριος 2009 & 9/10/2009 .
Aπ΄ το Χαμομηλάκι * ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ... ¨" ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ".-

**

~* http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_13.html , Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009…Από τη ζωή των τσοπάνιδων * Από τη ζωή των τσοπάνιδων και των τσελιγκάδων .-

~* http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_540.html ,, Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009 Το παιδί στον Παιδικό Σταθμό* ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

~* http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_06.html , Τρίτη, 6 Οκτώβριος 2009 Για τις Γυναίκες , και το Χαμομηλάκι * ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ...ΜΕ ...ΣΙΛΟΥΕΤΑ

~* http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_05.html , Δευτέρα, 5 Οκτώβριος 2009 Σελίδες από το Χαμομηλάκι * Αδιαφορία πολλών Ρίχτερ και δολοφονική αμέλεια σε Sumatra και Samoa .-

~* http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_04.html , Κυριακή, 4 Οκτώβριος 2009 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ * Από τις σελίδες Χαμομηλάκι

~* http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_03.html , Σάββατο, 3 Οκτώβριος 2009 Άλλες Απόψεις*
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ….ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ …. ΑΛΛΕΣ ΓΡΑΦΕΣ

~* http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_14.html , .... Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 Τα σκάφη και η σκάφη * Το είδα , το διάβασα , μου άρεσε ,και το γράφω ¨! : ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ .-& Ο μούστος και Το τσίπουρο.-

** http://snsarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_16.html , Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009
Τα Νέα μας από την Μεσσηνία *

** http://snsarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_15.html , Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009
Νέα γρίπη , Όχι στο πανικό **

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/10/blog-post.html , Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΙ Ή ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ... ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ SITE ΚΑΙ FACEBOOK .-

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html , Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009
ΑΜΠΕΛΙΩΝΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ * ~* ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ... ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/10/blog-post_17.html , Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 Ταξιδεύοντας στα παλιά *
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ .....Ξαναβλέποντας το παρελθόν !!!

~* http://snsarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ *

** (1) http://www.facebook.com/profile.php?id=100000182113012&ref=profile#/djgrigoris306?ref=mf#wall ..Γρηγόρης Διαμαντόπουλος .-

http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/10/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009
Από τις Σελίδες Χαμομηλάκι *
· ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΣΉΜΕΡΑ :

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/10/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 Τοπικά Νέα και Άλλα *
ΛΙΓΟ-ΛΟΓΑ ..ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ κ. α. 22& 23 -10-2009 .

~*

Δεν υπάρχουν σχόλια: