ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 26/04/2010 *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 26/04/2010

** Το 17ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ στον 68ο τελικό κατέκτισε για την τροπαιοθήκη του ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. , κερδίζοντας το Σαββάτο 24/04/2010 τον Άρη Θεσσαλονίκης με 1-0 , στο ΟΑΚΚΑ της Αθήνας ,με γκόλ από ευθύβολο σουτ , έξω από την Μ. περιοχή του Σιφάκη ο Σεμπαστιά Λέτο .-
**Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
**


** Ανασφάλιστη ασφάλεια
25 Απριλίου 2010,

Αντώνης Μπιδέρης




Η σαπίλα και η παρανομία, που βρίσκεται στο παρασκήνιο κάθε μεγάλης αθλητικής φιέστας, ήρθε στο φως μετά τις 15 συλλήψεις «σεκιουριτάδων» που έγιναν στον τελικό του κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη. Άνθρωποι που στρατολογούνται από τον δρόμο και τα γήπεδα, εμφανίζονται σε λίστες με παραπλανητικά στοιχεία, προκειμένου να αναλάβουν την ασφάλεια των γηπέδων για το περιστασιακό μεροκάματο των 20 ή 30 ευρώ.

Μετά την λήξη του τελικού του Σαββάτου, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση προσήχθησαν 40 άτομα, τα οποία δούλευαν για την εταιρεία σεκιούριτι που είχε αναλάβει την ασφάλεια εντός και εκτός του γηπέδου. Από αυτούς κρατήθηκαν οι 15, καθώς δεν είχαν άδεια εργασίας. Το θέμα που ανοίγει είναι πολύ μεγάλο, και αφορά στον τρόπο με τον οποίο περιφρουρούνται τα γήπεδα και οι αγώνες, καθώς οι δημόσιες καταγγελίες από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο χώρο δείχνουν ότι πρόκειται για ένα κύκλωμα που πλουτίζει από τη μαύρη εργασία και, επί της ουσίας, είναι ανίκανο να αποτρέψει τη βία στους αγωνιστικούς χώρους.

Το κόλπο



Η κάθε εταιρεία σεκιούριτι, προκειμένου να είναι σύννομη με τις διατάξεις που αφορούν σε πενθήμερη εργασία, δίνει ρεπό στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που απασχολεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή τις ημέρες που διεξάγεται το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το νόμιμο δυναμικό των εταιρειών να μην επαρκεί για την κάλυψη των αγώνων, και οι υπεύθυνοι, σε πολλές περιπτώσεις, επιδίδονται σε έναν αγώνα εύρεσης ευκαιριακών υπαλλήλων, που ή είναι άνεργοι ή οπαδοί ή κάποιοι που χρειάζονται μια μικρή ενίσχυση του εισοδήματός τους. Αλλά είναι προφανές πως αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της ασφάλειας, δηλαδή ουδέποτε εκπαιδεύτηκαν ή είχαν ανάλογη εμπειρία φύλαξης. Όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός «προσωπικού», που προβλέπεται από την σύμβαση της εταιρείας με την ΕΠΑΕ, τότε συμπληρώνονται οι καταστάσεις με τα ονόματα των υπαλλήλων που δίνονται στην αστυνομία για την είσοδο στο γήπεδο. Όπως θα ακούσετε να καταγγέλλει ο σύμβουλος ασφάλειας Άγγελος Αγραφιώτης, ταυτοποίηση των ονομάτων που βρίσκονται στη λίστα με τα πρόσωπα που βρίσκονται εντός του γηπέδου δεν γίνεται ποτέ, κι έτσι στη θέση των σεκιουριτάδων βρίσκεται ένας πολυάριθμος «στρατός» από ανθρώπους που είναι απλώς περαστικοί ή φανατικοί οπαδοί, οι οποίοι θέλουν να δουν τον αγώνα αλλά να πάρουν και το χαρτζιλίκι τους. -

**Κατάληψη του Υπουργείου Εργασίας από μέλη του ΠΑΜΕ
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010,



Κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου επί της οδού Πειραιώς, πραγματοποιούν εδώ και λίγη ώρα περίπου 30 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ.

Πρόκειται για μέλη του Σωματείου Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, τα οποία αντιδρούν στις αλλαγές που προωθούνται στον ασφαλιστικό και εργασιακό τομέα.

Ο υπουργός Εργασίας δεν βρίσκεται στο γραφείο του, ωστόσο οι καταληψίες δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο, έως ότου τον συναντήσουν από κοντά. Στις 14:30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο η συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με τη ΓΣΕΕ.-

**
Στη Σπάρτη συνελήφθη ο δραπέτης που αναστάτωσε τον Πειραιά
, 26 Απριλίου 2010,



Ένα μήνα μετά την κινηματογραφική του απόδραση από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Δημοτικού Θεάτρου, μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, ο 35χρονος καταζητούμενος συνελήφθη στην Σπάρτη.

Στις 22 Απριλίου, ο δράστης μετέβη στην ασφάλεια Σπάρτης, όπου δήλωσε ότι έχασε την αστυνομική του ταυτότητα και, αφού προσκόμισε πλαστό πιστοποιητικό γέννησης από τον Δήμο Πειραιά, επιχείρησε να εκδώσει νέα ταυτότητα.

Οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι το πιστοποιητικό γέννησης ανήκει σε άλλο πρόσωπο και, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, ζήτησαν από τον 35χρονο να επιστρέψει την επόμενη ημέρα για να παραλάβει τη νέα αστυνομική ταυτότητα.

Όταν ο 35χρονος μετέβη εκ νέου στην ασφάλεια, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σπάρτης, ο οποίος διέταξε τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα Πειραιά.

Ο 35χρονος είχε αναστατώσει τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά όταν, στις 28 Μαρτίου, απέδρασε από τα κρατητήρια χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Είχε αποκολλήσει τα κάγκελα του κελιού σπρώχνοντάς τα με τα πόδια και τα χέρια, βγήκε στο μπαλκόνι του 3ου ορόφου, καταρριχήθηκε από τον εξωτερικό τοίχο, χρησιμοποιώντας για σκοινί κουβέρτες τις οποίες είχε δέσει μεταξύ τους, έφτασε στον φωταγωγό και βγήκε... βόλτα στο λιμάνι του Πειραιά!

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη φρούρηση των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου.


**
Έργα στην εθνική Κορίνθου-Πατρών Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010,



Ταλαιπωρία περιμένει την Τετάρτη τους οδηγούς που θα κινηθούν στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος των Καλαβρύτων, καθώς λόγω έργων ο δρόμος θα κλείσει για δύο ώρες, από τις 15:00 έως τις 17:00.

Η τροχαία θα εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών και τους κόμβους Ακράτας και Αγίου. Μέσα στο εν λόγω χρονικό διάστημα και για περίπου 40 λεπτά της ώρας, θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό, στο ύψος του κόμβου των Καλαβρύτων.

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των Καλαβρύτων (πέραν των ανωτέρω ρυθμίσεων), η κυκλοφορία από Αθήνα προς Καλάβρυτα και από Καλάβρυτα προς Πάτρα θα γίνεται μέσω της ΠΕΟ Κορίνθου - Πατρών από τις 09:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.-

**
Είχε κρύψει ναρκωτικά στο αυτοκίνητό του
26 Απριλίου 2010,



Λαβράκι… έβγαλαν αστυνομικοί που σταμάτησαν στο 38ο χλμ. της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης ένα όχημα για τυχαίο έλεγχο.

Ο οδηγός του ΙΧ είχε επιμελώς κρύψει μία πλαστική φιάλη που περιείχε κοκαΐνη καθαρού βάρους 1,2 γραμμαρίου και μια νάιλον συσκευασία με κάνναβη σε φούντα και σε τρίμματα, συνολικού καθαρού βάρους 4 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά εντόπισαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι και συνέλαβαν τον οδηγό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σπάρτης.


**Σεισμός 4,2R στην Κρήτη
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010,



Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:26 ώρα Ελλάδος, στην Κρήτη.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 60 χιλιόμετρα.



O σεισμός όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Νεάπολη της Κρήτης.-


**
πηγή:
www.zougla.gr .-

Έφτασαν στα χωρικά μας ύδατα με παιδικές βάρκες
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010,


Με παιδικές πλαστικές φουσκωτές βάρκες προσπάθησαν τρεις αλλοδαποί να προσεγγίσουν τις ακτές της Κέρκυρας, προερχόμενοι από την Αλβανία. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το βράδυ στις 23:40. Το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) Κέρκυρας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρειου Στενού Κέρκυρας δύο ύποπτους στόχους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, που εκτελούσε περιπολία, και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για δύο παιδικές πλαστικές φουσκωτές λέμβους, προερχόμενες από τις αλβανικές ακτές, στις οποίες επέβαιναν δύο άνδρες και μια γυναίκα, χωρίς νόμιμα έγγραφα. Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα, παραδόθηκαν στο Συνοριακό Τμήμα Κασσιόπης.

Πηγή: corfupress.com



***Wednesday, 17 March 2010
Tρόμος στους Ολυμπιακούς 2004-Μυθιστόρημα
Το σκοτάδι που άρχισε να απλώνεται μετά την 11 Σεπτεμβρίου επηρεάζει, σιγά-σιγά, ότι σημαντικό ο ελεύθερος κόσμος είχε δημιουργήσει στην ιστορία του . Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το δραματικό χτύπημα στους δίδυμους Πύργους. Ψάχνουν αγωνιωδώς και απεγνωσμένα να ανακαλύψουν στο νέο παγκόσμιο σκηνικό εν δυνάμει και πιθανούς τρομοκρατικούς στόχους και να πάρουν έτσι τα μέτρα τους. Ένας από αυτούς εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και οι ολυμπιακοί αγώνες το 2004 στην Ελλάδα.

Οι Ολυμπιακοί αυτοί θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός παγκοσμίως, με την συγκέντρωση ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, μετά τα δραματικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου 2001 στην Νέα Υόρκη.

Έτσι το ζήτημα της διεξαγωγής ασφαλών ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα μετατράπηκε σε ένα στοίχημα συνεργασίας ολόκληρου του ελευθέρου κόσμου και ικανότητας του να προστατέψει ότι οι από τις προηγούμενες γενιές, δηλαδή στοχαστές, επιστήμονες, φιλόσοφοι ελεύθερα και ανήσυχα πνεύματα, είχαν αφήσει κληρονομιά.

Αν και η σύλληψη πολλών μελών της ελληνικής τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη έχει απομακρύνει μεγάλο μέρος των ανησυχιών, οι πληροφορίες για προετοιμασίες της τρομοκρατίας γενικότερα να κτυπήσει στους αγώνες δεν αφήνει σχεδόν κανένα να ησυχάσει.

Μετά τη κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και της απόσχισης πολλών κρατών που ακολούθησε, αφενός μεν χάθηκε ο έλεγχος στα διασκορπισμένα ραδιενεργά και πυρηνικά. Η μανία με την οποία οι τρομοκράτες ψάχνουν πυρηνικά υλικά, για να φτιάξουν δικές τους αυτοσχέδιες πυρηνικές βόμβες, έγινε αντιληπτή στο κόσμο της αντιτρομοκρατίας και έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό.

Υπό την επίβλεψη του Αμερικανικού Κογκρέσου, διάφορες υπηρεσίες με επικεφαλείς την Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία (FBI) και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών (FEMA), έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα πρόληψης εν όψει των αγώνων αυτών.

Μπορεί τα ολυμπιακά έργα να συνεχίζονται, οι ανησυχίες όμως της παγκόσμιας κοινότητας δεν παύουν. Έχουν να κάνουν κυρίως με τις φήμες για όχι έγκαιρο τελείωμα τους. Τα σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα με τα παράπονα στον παγκόσμιο τύπο έχουν να κάνουν με φημολογούμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των ολυμπιακών έργων θεωρώντας υπεύθυνες για αυτό τις ελληνικές αρχές.

Τα δραματικά γεγονότα, ελληνικές διωκτικές αρχές διεθνείς, ΝΑΤΟ αλλά και τρομοκράτες αρχίζουν να εξελίσσονται την 25 Μαρτίου, τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη ΓΑΔΑ, που είναι φυσικά και αυτή αποδέκτης αυτού του διεθνούς προβληματισμού, μέσα στην ολυμπιακή στρατηγική της έχει δώσει πρωτεύουσα σημασία στον ολοένα και πιο ισχυρά εμφανιζόμενο μουσουλμανικό παράγοντα στην υπόθεση «ασφαλείς ολυμπιακοί αγώνες.

Το διαβόητο Αλβανικό Δίκτυο, που χρόνια τώρα συγκεντρώνει μέσω των πρακτόρων του δικτύου του κάθε φύσεως ραδιολογικές πληροφορίες, απεφάσισε να κλέψει τα ραδιενεργά, από το έδαφος της πρώην Σοβιετικής ένωσης, προκειμένου να μεταφερθούν πάνω στο στόχο τους στους Αγώνες. Η μεταφορά των ραδιενεργών που θα χρησιμοποιηθούν στη τρομοκρατική επίθεση με πλοίο μέσω της θαλάσσιας οδού, κρίθηκε η καλύτερη.
Το πρόβλημα της μεταφοράς τους με ασφάλεια, λύθηκε και ακούει στον όνομα Τalin, ένα μικρό ναυπηγείο στην Μαύρη Θάλασσα, που από λανθασμένες κινήσεις του ιδιοκτήτη του είχε φαλιρίσει και τώρα αυτός ευρίσκεται στη φυλακή.

Το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να συγκεκριμενοποιεί την βοήθεια του με σα από το Distinguished Games αλλά και οι ιρανοί μέσα από τα διαβολικό κόλπο συνεχίζοντας να ξεγελούν τη Διεθνη Επιτροπή Ατομικης Ενέργειας μεθόδευσαν τον βαλιστκο ελεγχο των ραδιενεργών πυραύλων για την Αθηνα.

Η δραματική συνεχεία στο Μυθιστόρημα/Σενάριο Καταστροφής ………..

Print this post .-


**

Γ. Παπανδρέου προς αθλητές ενόργανης: Μας κάνατε υπερήφανους
Κυριακή, 25 Απριλίου 2010,


Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους Έλληνες αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής απέστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Για μια ακόμη φορά οι αθλητές μας, με τις μεγάλες διακρίσεις που κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, μας έκαναν υπερήφανους και μαζί μας υπενθύμισαν ότι, η επίτευξη των στόχων και οι επιτυχίες απαιτούν επίπονη προσπάθεια, συνέπεια και βούληση», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Κατέληξε δε: «Οι επιτυχίες τους, που έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τους Έλληνες, αποτελούν ένα μήνυμα αισιοδοξίας που όλοι έχουμε ανάγκη. Στους αθλητές μας και σε όλους εκείνους που συνέβαλαν σε αυτές τις επιτυχίες εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις».


**

SEXUALITY: Η χαμηλή θερμοκρασία ευνοεί ή βλάπτει τον προστάτη;
Δευ. 26 Απριλίου 2010,


Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Η χαμηλή θερμοκρασία ευνοεί ή βλάπτει τον προστάτη;

Χαράλαμπος: Γιατρέ μου συγχαρητήρια για την στήλη σας. Είμαι 70 ετών και το ερώτημά μου είναι: Τα μπάνια στη θάλασσα από τον Μάιο ωφελούν ή ενοχλούν τον προστάτη; Η χαμηλή θερμοκρασία του νερού είναι βλαπτική; Ευχαριστώ θερμά.

Αγαπητέ,

Χωρίς να μπορούμε να απαντήσουμε επιστημονικά, αφού δεν έχουμε τέτοια μελέτη, θα έλεγα πως οι χειμερινοί κολυμβητές φαίνονται τουλάχιστον πιο υγιείς, και στα πλαίσια αυτά μοιάζει το... βαρόμετρο να είναι υπέρ της κολύμβησης.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.


***Κυριακή, 25 Απριλίου 2010
Γιώργος Γεννηματάς , ένας αυθεντικός οραματιστής



Στις 25 Απριλίου 1994 έφυγε νωρίς απο τη ζωή ένας αυθεντικός οραματιστής, απο τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Γεννηματάς. Του αξίζει νομίζω ένα μικρό αφιέρωμα, καθώς ήταν ένας πολιτικός, που κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση πολιτών απ΄όλο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εκφράζει το είδος εκείνο των πολιτικών ανδρών που έχει ανάγκη ο τόπος για να ξεφύγει απο τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα.-
** ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ! ΘΑΥΜΑΣΑ ! ΑΓΑΠΗΣΑ ! ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ!! stamos01 arfara 2010.-
*** ΤΟΝ ΘΥΜΆΜΑΙ !!! ΣΑΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΏΡΑ , ΌΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ ΜΗΛΟΎΣΕ ΤΟ 1981 και 1985 , ΑΠΌ μιά εξέδρα στην παλιά πλατεία ΑΡΦΑΡΩΝ (σταυροδρόμι) από το καφενείο τότε του ΤΆΣΟΥ Γ. ΑΡΓΥΡΑΚΗ μετέπειτα προέδρου κοινότητας Αρφαρών , να εκφωνή ζεστό , αληθινό , πιστικό , ρεαλιστικό , ελκυστικό και όχι μόνο , πολιτικό ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ λόγο ... με ουσία κ.λ.π .!
** ΕΠΙΣΗΣ όταν τον ΜΑΙΟ του 1985 , Εμφραγματίας εγώ, στο ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ Υγείας στην Αριστοτέλους στην Αθήνα ,μαζί με ην αξέχαστη σύζυγό του ΚΑΤΙΑ , τον τότε Γ.Γραμματέα Γ. Κανελόπουλο και τον δήμαρχο Φιλιτρών ΓΚΟΤΣΗ ,πατέρας τότε τρειών μικρών παιδιών , για το άμεσο ενδιαφέρον και την ανθρωπιά του που έδειξε στο πρόβλημά μου , χωρίς τότε να τον γνώριζα ή να με νώριζε σε προσωπικό επίπεδο .! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΙΘΗΝΟΥ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ !!!!! ΓΕΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ !!!!ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΩ ...Σταμάτης από Αρφαρά Μεσσηνίας 25/04/2010 .-

**


"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ στην ενότητα Επικαιρότητα



Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του "meropitopik", o νέος διευρυμένος Δήμος Μελιγαλά κατά το σχέδιο "Καλλικράτης", έχει αποφασιστεί και απλά αναμένεται η επίσημη ανακοίνωσή του την Tρίτη 27 Απριλίου.
Το νέο Δήμο Μελιγαλά θα αποτελούν οι νυν Δήμοι Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.

Το σύνολο του πληθυσμού του νέου Δήμου Μελιγαλά θα είναι 14.987 κάτοικοι, αφού οι πληθυσμοί των σημερινών δήμων που θα τον απαρτίσουν είναι:
Ανδανίας: 3.284, Δωρίου: 4.069, Είρας: 997, Μελιγαλά: 4.040, Οιχαλίας: 2.797.



Οι αλλαγές που προκύπτουν στο νέο μας Δήμο
Σημαντικές είναι οι αλλαγές που επέρχονται στο εκλογικό σύστημα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιτυχών συνδυασμός στο εξής θα θεωρείται αυτός που πλειοψήφησε με ποσοστό τουλάχιστον πενήντα συν ένα του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων. Για την εκλογή δημοτικών συμβούλων ο εκλογέας θα μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός έως τριών υποψηφίων της εκλογικής περιφέρειας (πρώην δήμου) στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του νέου δήμου.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου του νέου δήμου Μελιγαλά, θα ανέρχονται σε 25.

Για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του. Για πρώτη φορά δίνεται δυνατότητα υποψηφιότητας για θέσεις δημοτικών συμβούλων και σε όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, αντί του 21ου που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ δικαίωμα εκλέγεσθαι αποκτούν και οι ομογενείς και οι νομίμως διαμένοντες αλλοδαποί.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι αντιδήμαρχοι θα είναι υποχρεωμένοι να κατοικούν στον δήμο εκλογής τους.

Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, θα λαμβάνουν αντιμισθία η οποία θα καταβάλλεται από τον δήμο.

Με επιλογή του δημάρχου θα τοποθετούνται οι αντιδήμαρχοι, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται έως 3 (τρεις).

Ο μισθός του νέου Δημάρχου Μελιγαλά θα είναι 3.279 € (θα είναι ισόποσος με το 60% των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου).

Οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 1.640 € και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων θα λαμβάνουν 1.500 €.

Τέλος, θα ανασταλεί οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα του νέου δημάρχου κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Δικό τους προϋπολογισμό θα έχουν οι τοπικές κοινότητες, όπως θα ονομάζονται τα σημερινά τοπικά διαμερίσματα, που βάσει του σχεδίου θα συνενωθούν. Ειδικότερα, για τις τοπικές κοινότητες θα προβλέπεται εκλογή και τοπικών συμβούλων από αυτές. Στις τοπικές κοινότητες θα εκλέγεται ένα μέλος εάν διαθέτουν έως 200 κατοίκους και 3 μέλη για 201 έως 2.000 κατοίκους.


Οι νέες αρμοδιότητες του Δήμου:

Έκδοση οικοδομικών αδειών
Συντήρηση και βελτίωση οδικού δικτύου
Κυκλοφοριακές μελέτες
Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας
Κατασκευή σχολικών κτηρίων
Μεταφορά μαθητών
Έργα γεωργίας, κτηνοτροφίας
Διαχείριση στερεών αποβλήτων
Άδειες λαϊκών αγορών


Τα έσοδα των νέου δήμου

Οι πόροι του νέου δήμου θα προέρχονται από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, το ΦΠΑ και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας σε ποσοστό των συνολικών ετήσιων εισπράξεών τους. Παράλληλα συστήνεται ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν κατόπιν αίτησής τους ΟΤΑ που οι ετήσιες υποχρεώσεις τους ή το συνολικό χρέος τους υπερβαίνουν συγκεκριμένο ποσοστό των τακτικών τους εσόδων. Η χρηματοδότηση του προγράμματος εξυγίανσης θα γίνεται μέσω του Λογαριασμού Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης, που θα συσταθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Τα νέα όργανα που θεσπίζονται και θα λειτουργούν στο νέο Δήμο

Εκτελεστική επιτροπή: Θα αποτελείται από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, είναι συλλογικό συντονιστικό όργανο και παρακολουθεί την εφαρμογή της δημοτικής πολιτικής.
Οικονομική επιτροπή: Θα αποτελείται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και 6-10 μέλη. θα είναι υπεύθυνη για τη συγκρότηση, παρακολούθηση και έλεγχο της οικονομικής λειτουργίας του δήμου.
Επιτροπή ποιότητας ζωής
Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης: γνωμοδοτικό όργανο.
Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης: πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, θα δέχεται καταγγελίες για κακοδιοίκηση στο δήμο.
Συμβούλιο ένταξης μεταναστών: γνωμοδοτικό όργανο, με 5-11 μέλη.

Όσον αφορά τους "μνηστήρες" της θέσης του δημάρχου του νέου Δήμου, δεδομένη θα είναι η υποψηφιότητα της κ. Αλιφέρη Ελένης, νυν δημάρχου Μελιγαλά, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί κι από τον κ. Κωνσταντίνο Δέδε. Από τη πλευρά μας, με ενδιαφέρον αναμένουμε όλες τις υποψηφιότητες, τόσο των υποψήφιων δημάρχων, όσο και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων.-



**Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Schämen Sie sich, Frau Merkel (Ντροπή σας κυρία Μέρκελ)

Η γερμανίδα καγκελάριος κατώτερη των περιστάσεων, προσπαθεί να καθυστερήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα - Δυσφορία για τους γερμανούς απο στελέχη ΔΝΤ- ΕΕ - Απολύσεις στο δημόσιο επιβάλλει το ΔΝΤ- Παπανδρέου: "Το ΔΝΤ δεν θα φύγει με τη βία"
Ακόμα και τα στελέχη του ΔΝΤ και της ΕΕ εκφράζουν ανοικτά τη δυσφορία τους για την καθυστέρηση της Γερμανίας να εγκρίνει την οικονομική βοήθεια προς της Ελλάδα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν έστειλε εμμέσως μήνυμα στη Γερμανίδα καγκελάριο λέγοντας πως με τη βοήθεια "κρίνονται όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας αλλα και της ευρωζώνης και ολόκληρου του κόσμου". Ταυτόχρονα οι υπουργοί οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας τόνιζαν οτι “είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι”.
Η Ευρώπη και η Γερμανία αξίζουν ενα πραγματικό ηγέτη και όχι μια έντρομη γυναίκα η οποία αγνοεί την ιστορική της θέση και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει γατζωμένη στην καγκελαρία της Γερμανίας.
Ακόμα και ο αμερικανός υπουργός οικονομικών ζήτησε απο την τρόικα και τις ελληνικές αρχές “να δράσουν γρήγορα” στη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. κατα την οποία συζητήθηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα για την προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθεί η χρηματοδότηση από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.
Παρόλα αυτα η Αγκελα Μέρκελ προσπαθεί να περισώσει τη διαφαινόμεη ήττα της στις περιφερειακές εκλογές της 9ης Μαϊου, “πνίγοντας” την Ελλάδα και θέλοντας να εμφανιστεί οτι εξυπηρετεί τα εθνικά της συμφέροντα.
Οι γερμανοί προσπαθούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία και ζητούν νέο σχέδιο εκτάκτων μέτρων. Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι να εμφανίσουν στην γερμανική κοινή γνώμη οτι η Ελλάδα πρέπει να πάρει ακόμα σκληρότερα μέτρα και να πείσουν τους ψηφοφόρους τους οτι δεν σπαταλούν τα χρήματα του γερμανικού λαού.
Σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο υπουργός οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε είπε οτι “οι Ελληνες πρέπει να παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα σταθερότητας των δημοσίων οικονομικών τους για το 2011 και το 2012. Το ΔΝΤ είναι αρμόδιο να κάνει την εκτίμηση καθώς παίζει ένα ρόλο – κλειδί” είπε και πρόσθεσε πως η απόφαση για το πότε και πόση οικονομική βοήθεια θα δοθεί στην Ελλάδα θα ληφθεί το νωρίτερο μετά απο 10 μέρες.
Ο υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, τονίζει πως «η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει σε συνθήκες εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της. Γι' αυτό και η υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας θα επιτηρείται αυστηρά. Αν παραβιάζεται, βεβαίως, θα κόβεται η βοήθεια». Προσθέτει πως «εάν πετύχουμε το στόχο επιστροφής της Ελλάδας στην αγορά -και πιστεύω βάσιμα ότι θα το πετύχουμε- η βοήθεια δεν θα κοστίσει τίποτα στο Γερμανό".
Την ίδια ώρα πολύ σκληρά μέτρα ζητά το ΔΝΤ , όπως κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και της 13ης σύνταξης, ελαστικοποίηση και απελευθέρωση απολύσεων, περικοπές στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Αναρτήθηκε από ΠΡΟΙΤΟΣ



**Νιόπλιας: "Ηταν δίκαιη η νίκη"
Σύνταξη/επιμέλεια από τον/την Σπυρος Αμπελακης
, 25 04 2010 00:33
Ο προπονητής των νταμπλούχων Νίκος Νιόπλιας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου Ελλάδας χαρακτήρισε ως δίκαιη τη νίκη του Παναθηναϊκού, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ίδρωσε πολύ η ομάδα του μέχρι να φτάσει στην τελική επικράτηση, ενώ στην απέναντι όχθη ο τεχνικός του Άρη εξέφρασε τη θλίψη του που απογοήτευσαν τόσο κόσμο που ταξίδεψε μαζί τους.
Μεταξύ άλλων είπε ο Νίκος Νιόπλιας: "Ήταν μία δίκαιη νίκη. Ιδρώσαμε πολύ για να την πάρουμε, διότι απέναντί μας ήταν ένας αξιόλογος αντίπαλος. Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο. Ο Αρης μιας πίεσε ψηλά για να μην κάνουμε παιχνίδι, άλλες φορές το κατάφερε, άλλες όχι. Αυτό ήταν το μειονέκτημά τους, διότι κουράστηκαν. Στο β΄ μέρος κυριαρχήσαμε και κάναμε μία σπουδαία νίκη, διότι την πετύχαμε απέναντι σε αξιόλογο αντίπαλο, που ήθελε το τρόπαιο, αλλά δυστυχώς έπεσε στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας για φέτος".

Για την πτώση του Αρη στο β΄ μέρος, ο τεχνικός των "πρασίνων" τόνισε: "Δεν περίμενα να μας πιέσει ψηλά. Σε άλλα ματς έδινε χώρο, αλλά σήμερα μας πίεσε ψηλά και μας δημιούργησε προβλήματα. Ξόδεψε πολλά και το πλήρωσε. Εμείς είμαστε καλή ομάδα, πετύχαμε γκολ κι όλα άλλαξαν. Δεν μπορεί μια ομάδα να πρεσάρει τόσο πολύ".

Για το αν νιώθει δικαιωμένος, είπε: "Κανείς δεν δικαιώνεται με ένα τρόπαιο. Δικαιώνεσαι σε βάθος χρόνου. Είμαι πέντε χρόνια, έχω πολλές επιτυχίες με την εθνική νέων, παρέδωσα πρώτη την ελπίδων και τώρα νταμπλ με τον Παναθηναϊκό". Ο στόχος του Νίκου Νιόπλια είναι "…να μπορέσω να κρατηθώ όσο πιο πολλά χρόνια στην κορυφή. Δεν έγινα ακόμη ο καταξιωμένος. Κάτι έχω, μπορεί ένα ταλέντο κρυφό και να βγει στην πορεία, μπορεί να είμαι μία φωτοβολίδα".

Ο Νίκος Νιόπλιας αναφέρθηκε και για το μέλλον του στον πάγκο του "τριφυλλιού": "Και να μην μείνω δεν με πειράζει. Η ζωή προχωράει, δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Απλά, έκανα το καθήκον μου, απλά".

Επίσης, αναφέρθηκε και στον σκόρερ του "χρυσού" γκολ του τελικού, Σεμπάστιαν Λέτο: "Κέρδισε πολλά από τότε που ήρθαμε σε ρήξη. Του είπα ότι είσαι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, αλλά θα παίζεις όπως θέλω, διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα μαζί μου. Με ευχαριστεί το γεγονός ότι παίζει…και ακόμη περισσότερο".
Και καταλήγοντας είπε με δόση χιούμορ: "Είκοσι δύο άτομα παίζουν μπάλα και στο τέλος το παίρνει ο Ζιλμπέρτο", παραφράζοντας μια ιστορική δήλωση του Γκάρι Λίνεκερ που είχε δηλώσει πριν πολλά χρόνια ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ που παίζουν 22 άτομα και στο τέλος νικάει η Γερμανία.

Εκτορ Ραούλ Κούπερ: «Απογοητεύσαμε τους φίλους μας»"

"Νιώθουμε μεγάλη θλίψη κυρίως για όλο αυτό τον κόσμο που ταξίδεψε και τελικά τον πικράναμε. Εκαναν υπερπροσπάθεια, μια αυτοθυσία για να βρεθούν κοντά στην ομάδα. Είχαμε φιλοδοξίες για τον θεσμό και θέλω να επαναλάβω πόσο πολύ πόνο μας προκαλεί το γεγονός ότι δεν αφιερώσαμε το Κύπελλο σ΄ αυτό τον υπέροχο κόσμο", τόνισε αρχικά ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ και συνέχισε σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος του τελικού: "Κάναμε πολύ καλό πρώτο μέρος. Ισως δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες, δύο - τρεις απ΄ ότι θυμάμαι. Στο β΄ μέρος ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχασε ευκαιρίες, διότι το ματς ήταν κλειστό. Ο Λέτο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, εκεί που έστειλε τη μπάλα δεν πιανόταν. Η ηρεμία που νιώθουμε έχει να κάνει με το ότι τα δώσαμε όλα. Μας έλλειπε λίγο η ένταση, κυρίως στο β΄ μέρος, αλλά επαναλαμβάνω πως ο μεγάλος μας πόνος έχει να κάνει με τον κόσμο. Δυστυχώς μπροστά μας είχαμε μία πολύ δυνατή ομάδα, τον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά δεν θεωρώ ότι ήταν πολύ καλύτερος από εμάς".

Σε ερώτηση που του έγινε, για το τι κρατάει από τον τελικό ενόψει των πλέι οφ, απάντησε: "Πρώτα πρέπει να ανεβάσω το ηθικό των παικτών. Ηταν ένα πολύ ισχυρό κτύπημα για μας. Πρέπει να γίνει γρήγορη αποκατάσταση γιατί ακολουθεί ο Ολυμπιακός. Πρέπει να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι".

Η καθίζηση του Αρη στο β μέρος, σύμφωνα με τον Κούπερ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τραυματισμό του Ναφτί: "Ο Ναφτί αισθάνθηκε ενόχληση, κάτι που σίγουρα έριξε την απόδοσή του, αλλά και την απόδοση της ομάδας στο κέντρο. Πέρα από το σωματικό, η ομάδα έχασε ξεκάθαρα τον τρόπο λειτουργίας που είχε. Αυτό μας δυσκόλεψε να παίξουμε μπάλα, να την περάσουμε μπροστά".


**

Δεν υπάρχουν σχόλια: