ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 27/04/2010 και τα τοπικά μας *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 27/04/2010 :









** ΑΘΛΗΤΙΚΑ:

Λιόν-Μπάγερν Μονάχου 0-3

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010,

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο «Ζερλάν» ο επαναληπτικός ανάμεσα στη Λιόν και την Μπάγερν Μονάχου, για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.


Οι δύο ομάδες μάχονται για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τους Βαυαρούς να έχουν ελαφρύ προβάδισμα, λόγω της νίκης τους με 1-0 στην «Αλιανζ Αρίνα».

Λιόν-Μπάγερν Μονάχου 0-3


Γκολ:
26' Όλιτς & 65΄& 77΄

Λιόν (Κλοντ Πιελ):
Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Μπουμσόνγκ, Σισοκό, Γκοναλόν, Μακούν, Γκοβού, Ντελγκάδο, Μπαστός, Λόπες

Μπάγερν Μονάχου (Λουίς Φαν Γκάαλ):
Μπουτ, Κοντέντο, Μπάντστουμπερ, Βαν Μπούιτεν, Λαμ, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ, Άλτιντοπ, Μίλερ, Ρόμπεν, Όλιτς



*** η ΜΠΑΓΕΡΝ για 10η φορά στα τελικά του ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗ .-Στο πρώτο αγώνα στο Μόναχο η Μπάγερν είχε κερδίσει με 1-0 .- v>***Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !





***Σύλληψη για ναρκωτικά στην Κω
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010,

Έναν 22χρονο αλλοδαπό συνέλαβαν άνδρες του λιμενικού σώματος στην Κω καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ένα κιλό κάνναβης και 100 γραμμάρια ηρωίνης.

Ο νεαρός κατά την διάρκεια του ελέγχου προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλεσμα να τον καταδιώξουν και τελικά να τον ακινητοποιήσουν σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κω.

Ο αλλοδαπός μετά τη σύλληψη του, παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω όπου παραμένει φρουρούμενος.

Πηγή: Ροδιακή



**Μαθήτρια προσγειώθηκε με την πλάτη πάνω σε παλέτες
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010,

Από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα η 15χρονη μαθήτρια Ο.Μ. από τη Βέροια, κατά τη διάρκεια διασυλλογικών αγώνων στίβου, το Σάββατο 24 Απριλίου, στο Δημοτικό Στάδιο Σκύδρας.

Η κοπέλα, η οποία αγωνιζόταν στο άθλημα του άλματος εις ύψος, υπέστη κάταγμα τρίτου οσφυϊκού σπονδύλου, όταν στο πρώτο άλμα μετακινήθηκαν τα προστατευτικά στρώματα, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με την πλάτη επάνω στις… παλέτες όπου τα είχαν τοποθετήσει…

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρώματα είχαν ανοίξει επικίνδυνα μετά το άλμα που επιχείρησε η προηγούμενη αθλήτρια.

Η 15χρονη αθλήτρια που είναι μαθήτρια της 3ης Γυμνασίου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Έδεσσας, όπου και διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός της.

Για καλή της τύχη, το κάταγμα δεν είναι βαριάς μορφής, σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, αν και μετά τη νοσηλεία θα χρειαστεί η τοποθέτηση ειδικού νάρθηκα για δύο μήνες το λιγότερο….

Πηγή: verianet.gr




** Η ηφαιστειακή τέφρα ταλαιπωρεί ακόμα τους Ισλανδούς
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 22:26

Το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας του Εϊγιαφιατλαγιοκούλ στις παράκτιες περιοχές, το οποίο καθήλωσε τα αεροπλάνα την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλεί εκ νέου το κλείσιμο των αεροδρομίων της χώρας.

«Τη στιγμή που μιλάμε και τα τέσσερα αεροδρόμια έχουν καλυφθεί από το σύννεφο», δήλωσε στο γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, Γιορντίς Γκουντμουντσντότιρ.

«Φαίνεται ότι για όλα τα διεθνή αεροδρόμια, δεν θα υπάρξουν ούτε απογειώσεις ούτε προσγειώσεις απόψε», τόνισε.

Το κύριο αεροδρόμιο της χώρας, το Κεφλαβίκ, έκλεισε από τις 9:00 ώρα Ελλάδας λόγω της υψηλής συγκέντρωσης τέφρας, ενώ το μικρότερο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ έκλεισε λίγο αργότερα.

Στα βόρεια, το αεροδρόμιο του Ακουρέιρι παραμένει ανοιχτό, αλλά υπάρχει κίνδυνος να κλείσει μέσα στη νύχτα, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ισλανδικής Πολιτικής Αεροπορίας.-



***Εκτελέστηκε ο Κινέζος γιατρός - δολοφόνος ανηλίκων
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Εκτελέστηκε διά τουφεκισμού σήμερα ο Ζιενγκ Μίνσενγκ, ο πρώην γιατρός που είχε καταδικαστεί για τις δολοφονίες οκτώ παιδιών στην Κίνα.

Ο Μίνσενγκ, 41 ετών, είχε ομολογήσει ότι στις 23 Μαρτίου μαχαίρωσε εκ προθέσεως μέχρι θανάτου οκτώ παιδιά και τραυμάτισε άλλα πέντε, στην πύλη του πειραματικού πρωτοβάθμιου σχολείου Νάνπινγκ, στην ομώνυμη πόλη της επαρχίας Φούτζιαν.

Ο άγαμος πρώην γιατρός είχε καταδικαστεί σε θάνατο στις 8 Απριλίου, ενώ εκτελέστηκε μετά την επικύρωση της ποινής του από ανώτερο δικαστήριο, ύστερα από την έφεση που άσκησε ο δικηγόρος του στις 20 Απριλίου.

Ο Μίνσενγκ δικαιολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, λέγοντας ότι προέβη στην επίθεση λόγω της απόγνωσης που ένιωθε για τις αποτυχίες του στην επαγγελματική και οικογενειακή του ζωή καθώς και στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Παρόλο που δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι οι αποτυχίες του τον έκαναν να πιστεύει ότι η ζωή του «δεν είχε νόημα».

Η πρόθεση της κυβέρνησης να κατευνάσει την οργή των πολιτών για τα πιο σοβαρά εγκλήματα ίσως να αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την ασυνήθιστα ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης και την εκτέλεση του Ζιενγκ, διαδικασίες που διήρκησαν λιγότερο από έναν μήνα. Οι περισσότερες υποθέσεις δεν οδηγούνται στα δικαστήρια πριν περάσουν μήνες, ωστόσο κάποιες που τυγχάνουν προβολής, όπως οι δολοφονίες και βαριά κακουργήματα, εκδικάζονται με ταχείες διαδικασίες με πρωτοβουλία εισαγγελέων και δικαστηρίων, που τελούν υπό την επίβλεψη αξιωματούχων του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας.

Το Πεκίνο διατηρεί μυστικό τον αριθμό των εκτελέσεων καταδικασθέντων για σοβαρά εγκλήματα στη χώρα, πάντως το Ίδρυμα Ντουί Χουά, που εδρεύει στις ΗΠΑ, εκτιμά ότι στην Κίνα τα τελευταία χρόνια θανατώνονται ετησίως τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι – εκτελέσεις που ξεπερνούν όσες γίνονται συνολικά, παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει περιορίσει την επιβολή της θανατικής ποινής τα τελευταία χρόνια αλλά την εσχάτη των ποινών εξακολουθούν να επισύρουν 68 κακουργήματα, περιλαμβανομένων του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, της εκτεταμένης διαφθοράς και άλλων μη βίαιων εγκλημάτων. -



** Για να κάνεις μια μεγάλη πορεία , πρέπει να κάνεις ένα βήμα !!!

** Στα πλέυ οφ του ελληνικού Μπάσκετ γυναικών ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 2-3 .-( 27/04/2010) .-

*** ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ , ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΤΗΣ UEFΑ :

Πανθρακικός -ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 , για την Super Leagua .-
Πανθρακικός - Πανιώνιος 0-1 , παρομοίως .-
Παναργειακός - Ολυμπιακός Βόλου για το κύπελλο 0-4
Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα 0-3 για το κύπελλο Ελλάδας .-
Καλλιθέα - πΑΝΘΡΑΚΙΚΌς 1-0 ΓΙΑ ΤΟ ΚΎΠΕΛΛΟ Ελλάδας .-

** ΣΕ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ στο Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2009-2010 :

Εθνικός Αστέρας - Πιερικός 1 - 2 .-
Εθνικός - Καλαμάτα 1-0 .-
0λυμπιακός Βόλου - Εθνικός 2-0 .-
Διαγόρας Ρόδου - Εθνικός Αστέρας 3-1 .-
Ηλιούπολης - Δόξα Δράμας 1-1 .-
Ηλιούπολη - Ολυμπιακός Βόλου 1-3 .-
Δόξα Δράμα - Καλαμάτα 3-1 .-
Διαγόρας Ρόδου - Εθνικός 0-2 .-
Εθνικός Αστέρας - Ηλιούπολη 0-1 .-

** Στο σκοτάδι , ανάβουμε ένα κεράκι !!!

** ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2008-2009 :

Διαγόρας Ρόδου - Εθνικός 2-2 .-
Ολυμπιακός Βόλου Ατρόμητος 1-1 .-
Διαγόρας Ρόδου Καλλιθέα 0-0.-
Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1 .-
Ιωνικός - Ατρόμητος 0-1 .-
Καβάλα -Ηλυσιακός 2-0 .-
Ηλυσιακός - Εθνικός 3-2 .-
Κέρκυρα - Κατοριά 1-2 .-
Ιωνικός - Διαγόρας 1-0 .-
Καβάλα -ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 .-
Ηλυσιακός Αγροτικός Αστέρας 3-2 .-
Αναγένιση Καρδίτσας - Καβάλα 3-0 .-
Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 0-1 .-

** Αύριο Τετάρτη 28/04/2010 , για τα Πλέυ - όφ στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , γίνονται οι αγώνες : ΑΕΚ - ΠΑΟΚ & ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ .-




**
Απεργούν οι τεχνικοί του ραδιοφώνου
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Εκκωφαντική σήμερα η «σιωπή» στους ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της χώρας, μετά την απόφαση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας να πραγματοποιήσει 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν μόνο μουσική, ενώ εκπομπές και δελτία ειδήσεων είναι «κομμένα» από τις 6:00 το πρωί.

Κύρια αιτήματα των απεργών είναι η επαναπρόσληψη του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό Rock FM, που απολύθηκε τη Δευτέρα λόγω σωρείας παραβάσεων που διαπίστωσε στην εν λόγω επιχείρηση το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.





***«Καμπάνες» σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς από το ΕΣΡ
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 16:48

Χρηματικά πρόστιμα επέβαλε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς να έχουν την… τιμητική τους.

Αναλυτικά, το ΕΣΡ αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι «Antenna» και την εκπομπή «Next Top Model», με αιτιολογία «τον εξευτελισμό των συμμετεχόντων μοντέλων».

Ωστόσο, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο τηλεοπτικό κανάλι «Star» και την εκπομπή «Φώτης και Μαρία live», επειδή προβλήθηκαν στη μεσημεριανή εκπομπή σκηνές από την ταινία «Στρέλλα», χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη σήμανση.

Στα 15.000 ευρώ αποφασίστηκε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον «Alpha» για προβολή της σειράς «CSI» χωρίς την κατάλληλη σήμανση.

Χρηματική ποινή 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Super FM» του Νομού Πιερίας για προσβολή της προσωπικότητας του αντιδημάρχου, μέσω ειρωνικών σχολίων.

Εξάλλου, απορρίφθηκε η αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ελληνικός FM» του Νομού Καβάλας, «Ιδιωτική Ραδιοφωνία Χρυσούπολη» του Νομού Καβάλας, «Ράδιο Κως Stereo» του Νομού Δωδεκανήσου και «Ηρόδοτος FM» του Νομού Αττικής.

Τέλος, για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κνωσσός FM» του Νομού Ηρακλείου, το ΕΣΡ αποφάσισε ότι δικαιούται να εκπέμπει από τη θέση «Βασιλικό».-



*** Δωρεά «αγάπης» για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Συγκίνηση προκάλεσε στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης η κίνηση μιας ομογενούς, να αφήσει στη διαθήκη της το ποσό των 370.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 258.000 ευρώ) στο Ίδρυμα «Αγάπη», που παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες σε παιδιά της ομογένειας με ειδικές ανάγκες.

Πρόκειται για την Ιωάννα Πανταζή, από το Κένσιγκτον της Μελβούρνης, η οποία, πριν φύγει από τη ζωή, ζήτησε από τους δικηγόρους της, εκτελώντας τη διαθήκη της, να προσφέρουν στο Ίδρυμα «Αγάπη», την ημέρα του εράνου, Κυριακή του Παραλύτου, το ποσό των 370.000 δολαρίων (Αυστραλίας).

Επίσης, το ποσό των 10.000 δολαρίων (Αυστραλίας) προσέφερε η Τράπεζα Κύπρου, 5.000 δολάρια (Αυστραλίας) οι Αδελφοί Αλεξόπουλοι, 2.000 δολάρια (Αυστραλίας) η οικογένεια Ζαμπέλη και άλλοι από το περίσσευμα ή το υστέρημα, με λίγα ή πολλά, ώστε το ποσό του εράνου της προηγούμενης Κυριακής ανήλθε στα 421.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 294.000 ευρώ).


**** Διεγράφει ομόφωνα από την ΝΔ , ο βουλευτής και πρώην υπουργό της ΝΔ από τα Δωδεκάννησσα κος Αριστοτέλης Παυλίδης , από τον πρόεδρο της ΝΔ κο Αντώνη Σαμαρά .-

**τρίτη, 27 απριλίου 2010


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ???
Από την πίσω πόρτα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ τους μισθούς των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ και όποιων άλλων οργανισμών έχουν τη μορφή ΝΠΙΔ!

Επίσης… επιτρέπεται η υπέρβαση κατά 20% (!) του ορίου των αποδοχών, που έχει καθοριστεί ως… ανυπέρβλητο, για τους γενικούς γραμματείς υπουργείων και το οποίο ανέρχεται σε 5.981,40 ευρώ (μεικτά), για τους προέδρους και αντιπροέδρους των Ανεξάρτητων Δοικητικών Αρχών και τους διοικητές και προέδρους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Δηλαδή χωρίζονται σε δύο κατηγορίες οι κατέχοντες υψηλόβαθμες καρέκλες, οι… πληβείοι των 5.981,40 ευρώ (καθαρά γύρω στις 4.200 ευρώ) και οι πατρίκιοι που θα παίρνουν μέχρι και διπλάσια!
Εκτός βέβαια των πολλαπλάσιων που απολαμβάνουν από τις πιστωτικές κάρτες που τους παρέχουν η ΔΕΗ, η ΕΡΤ, η ΔΕΠΑ κ.λπ. ΝΠΙΔ!

Κι όλα αυτά δεν στηρίζονται σε πληροφορίες που είναι στον αέρα. Καταγράφονται λεπτομερέστατα στην υπ’ αριθμ. 2/14924/0022 ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε μάλιστα… πρωταπριλιάτικα (χωρίς να είναι δυστυχώς πρωταπριλιάτικο ψέμα) και… πασχαλιάτικα (για να φάνε με όρεξη το αυγό τους οι πρόεδροι και οι διευθυντές ΝΠΙΔ), την 1η Απριλίου!

Τώρα ξεκαθαρίζεται απόλυτα, διαψεύδοντας η ίδια η κυβέρνηση τον εαυτό της, όταν ανακοινώνοντας την εισοδηματική πολιτική για το 2010 καθόριζε ότι ο μεγαλύτερος μισθός στον δημόσιο τομέα δεν θα υπερβαίνει (μεικτά) τις 5.981,40 ευρώ.

Και ιδού τώρα τα παράθυρα που ανοίγει ο υπουργός Οικονομικών με την ερμηνευτική εγκύκλιο που έστειλε με τον χαρακτηρισμό «ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ» σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου του:
«3. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού, επιτρέπεται υπέρβαση του ορίου που καθορίζεται στην παράγραφο 1 και μέχρι ποσοστού είκοσι τοις εκατό (20%), ανάλογα με τα ειδικά προσόντα ή τις ειδικές συνθήκες απασχόλησης, στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, στον Διοικητή και στον Πρόεδρο ΝΠΔΔ και μέχρι του διπλάσιου του ορίου της παρ. 1, στον Πρόεδρο ή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΝΠΙΔ».

Έπειτα απ’ αυτά τα παράθυρα, που άνοιξε η ίδια κυβέρνηση, το επόμενο βήμα θα είναι να το εκμεταλλευτούν οι δικαστές και μάλιστα νόμιμα, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή όπου το ανώτατο όριο μεικτών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών ή απολαβών είναι οι εκάστοτε μεικτές αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, που έχουν οριστεί από 1-1-2010 σε 8.594,40 ευρώ.

Επομένως δεν μπορεί να παίρνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ κ.ά. ΝΠΙΔ, 5.981,40Χ2 ήτοι 11.962,80 ευρώ και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου 8.594,40 ευρώ. Έτσι δεν είναι, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε Γ. Παπακωνσταντίνου; .-



**Καταρρέει το γεφύρι στα Ρεβελέικα Ηλείας
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Η γέφυρα στην περιοχή Ρεβελέικα Λεπραίου στον Νομό Ηλείας βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Εδώ και αρκετά χρόνια, κάτοικοι, επισκέπτες της περιοχής, τοπικοί παράγοντες και φορείς καταγγέλλουν ότι το ιστορικό γεφύρι έχει πλήρως εγκαταλειφθεί, και, όπως λένε, όποιος το διασχίζει κινδυνεύει να βρεθεί στο φαράγγι.

Το 2007 καταστράφηκε ολοσχερώς το πευκόφυτο δάσος που αποτελούσε και μια κάποια φυσική θωράκιση της γέφυρας, αφού οι ρίζες των δένδρων συγκρατούσαν το χώμα και περιόριζαν τις κατολισθήσεις.

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή επισκέφτηκε τη γέφυρα, την οποία μάλιστα και φωτογράφισε και αποφάσισε να καταθέσει ερώτηση σχετικά με το θέμα αυτό στη Βουλή.

Ο φωτογραφικός φακός της βουλευτή είναι αδιάψευστος μάρτυρας και δείχνει την αποκόλληση μέρους του τσιμεντένιου στηθαίου, η οποία με τη συνεχή διέλευση των οχημάτων επιδεινώνεται. Όπως φαίνεται, ό,τι δεν κατάφεραν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τα οποία σκόπευαν να ανατινάξουν τη γέφυρα, για να ανακόψουν τη δράση των αντιστασιακών οργανώσεων, θα το πετύχουν ο χρόνος και η αδιαφορία της Πολιτείας.


Πηγή: pyrgos-news.blogspot.com



**Δυο στρουθοκάμηλοι έκαναν βόλτα στο Άργος
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της οδού Ηρακλέους στο Άργος, όταν είδαν το πρωί της Τρίτης δύο στρουθοκαμήλους να κόβουν βόλτες στην γειτονιά τους. Τα υψηλόσωμα πουλιά, που είναι μόλις ενός έτους, το είχαν σκάσει από φάρμα, η οποία βρίσκεται πίσω από την περιοχή του Προφήτη Ηλία. Οι κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και ο ιδιοκτήτης της φάρμας έδωσαν μάχη για να πιάσουν τα μεγαλόσωμα και ταχύτατα πτηνά. Μόνο όταν τα εγκλώβισαν στην αυλή ενός σπιτιού κατάφεραν να τα μεταφέρουν πίσω στη φάρμα.

Πηγή: press-argolida.blogspot.com




***Επιπλέον 10 δις από το ΔΝΤ
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχεδιάζει να διαθέσει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, ανεβάζοντας σε 25 δισεκατομμύρια ευρώ το σύνολο της βοήθειάς του προς τη χώρα μας.

Αυτό γράφει η έγκυρη σε οικονομικά ζητήματα βρετανική εφημερίδα «Φαινάνσιαλ Τάιμς».

«Η συνολική βοήθεια του ΔΝΤ θα ανέλθει σε 25 δισεκατομμύρια ευρώ» γράφει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη τραπεζίτες και αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον.

«Η αύξηση κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας του ΔΝΤ θα δοθεί με τη μορφή δανείου σε διάστημα τριών ετών» προσθέτει το συγκεκριμένο άρθρο.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.-




*** Κάλεσμα σε συστράτευση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση
ΤΡΙΤΗ, 27 04 2010
Πατριωτικό καθήκον χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός το να παραδώσει, όπως είπε, περήφανη την Ελλάδα που παρέλαβε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε σε συστράτευση προκειμένου να βγει η χώρα από την κηδεμονία και την επιτήρηση και όπως χαρακτηριστικά είπε, βρισκόμαστε στη δυσκολότερη στιγμή μετά τη μεταπολίτευση. Επέδειξε πυγμή τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αναγεννηθεί η χώρα και να νιώσουν ασφαλείς οι πολίτες και εξήγησε στους βουλευτές τις συνθήκες και την αναγκαιότητα, που επέβαλλαν την προσφυγή της χώρας μας στον μικτό μηχανισμό.

Σε δραματικούς τόνους η ομιλία του Πρωθυπουργού

Αποφασισμένος να πράξει αυτά που πρέπει για την ανάκαμψη της χώρας δήλωσε μιλώντας στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας, και ζήτησε συστράτευση και κοινό αγώνα, από όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ώστε η χώρα να τα καταφέρει πιο δυνατή από την κρίση.

"Παραλάβαμε την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και θα την παραδώσουμε δυνατή, αξιόπιστη, περήφανη και βιώσιμη" τόνισε ο Πρωθυπουργός και δήλωσε προσωπικά αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται στο χρόνο που χρειάζεται για να αναγεννηθεί η χώρα και να νοιώσουν ασφαλείς οι πολίτες."Σήμερα είναι η ώρα να πάμε στην αναγέννηση της πατρίδας. Ή τώρα ή ποτέ. Θα τα καταφέρουμε όμως", πρόσθεσε.
Ασκώντας παράλληλα κριτική σε όσους είναι αρνητικοί στο μηχανισμό στήριξης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει ένα μηχανισμό για να μπορέσει η χώρα να αποφύγει την κατρακύλα στη χρεοκοπία και όπως είπε αυτός ο μηχανισμός στήριξης θα προσφέρει στη χώρα το χρόνο και την ηρεμία για να προωθηθούν οι αλλαγές που χρειάζονται.

"Εάν δεν υπήρχε ο μηχανισμός δεν θα είχαμε πού την κεφαλήν κλίνη", τόνισε ο Πρωθυπουργός.



Σχολιάζοντας, το σύνθημα "έξω από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", ο ίδιος είπε ότι θα μπορούσε να προσυπογράψει και αυτό αλλά και το "έξω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή". Γιατί, όπως είπε, "δεν θέλουμε επιτήρηση". Ωστόσο πρόσθεσε, υπάρχει μια θεμελιακή διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης και όσων συνθηματολογούν, διότι δεν πρόκειται (το ΔΝΤ και η ΕΕ) να φύγουν με τη βία αλλά μόνο όταν μπει η χώρα σε τάξη. Και στο σημείο αυτό εισέπραξε τα πιο θερμά χειροκροτήματα από τους βουλευτές του Κινήματος, τους οποίους κάλεσε να αντισταθούν όλοι μαζί αλλά να αντισταθούν στις παλιές πρακτικές και την ανομία, αναδεικνύοντας παράλληλα ό,τι καλύτερο έχει ο Ελληνισμός.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα περνά τις δυσκολότερές στιγμές από την διδακτορία, έκανε λόγο για πρωτόγνωρες για την Ελλάδα προκλήσεις και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με την τρόικα όλες τις λεπτομέρειες ενός προγράμματος για την επόμενη τριετία και θα προστατεύσει τους αδύναμους.

"Έχουμε αναλάβει ιστορικές ευθύνες και οι πολιτικές μας αποφάσεις θα είναι καθοριστικές", ανέφερε ο Πρωθυπουργός, και κάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει από κοινού τη μάχη με την κυβέρνηση για μια νέα Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του άσκησε δριμύτατη οξεία κριτική στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατηγόρησε ότι με τις πολιτικές της οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

"Άκουσα μια συγγνώμη που ισοδυναμεί με ομολογία αμαρτιών. Και αυτή η συγγνώμη πρόσθεσε αφορούσε το παρελθόν αλλά όχι το παρόν και το μέλλον. Αλλά συγγνώμη, όπως σημαίνει ότι είμαι έτοιμος να αλλάξω, και αυτό ούτε το άκουσα ούτε το είδα", πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ήθελε από την κυβέρνηση να κρύψει κάτω από το χαλί τις αμαρτίες της.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε τη στάση της διεθνής κοινότητας, ως σκωτσέζικο ντους και έκανε μάλιστα λόγο για "ανεύθυνους λαϊκιστές" ακόμα και "εγκάθετους" που δημιουργούν διεθνώς κλίμα εναντίον της χώρας, ωστόσο αναγνώρισε ότι κάποιοι στην Ευρώπη ακόμη δυσπιστούν για τις προθέσεις της χώρας, αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι ότι υπάρχει πλέον η συλλογική ευρωπαϊκή βούληση είπε ο κ. Παπανδρέου.

Παπακωνσταντίνου: Κρίσιμη ημέρα η 19η Μαΐου

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι η Ελλάδα, ζει στιγμές εθνικής επιβίωσης και επισήμανε ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων, καθώς όπως είπε όταν χρωστάς δεν είσαι ελεύθερος.

Οι αριθμοί δείχνουν μια εικόνα κατάρρευσης της χώρας, υπογράμμισε, χαρακτήρισε ιδιαίτερη τη σημερινή συγκυρία και πρόσθεσε, ότι αν και η κυβέρνηση θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να απλώσει τις μεταρρυθμίσεις, αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει καθώς η πίεση των διεθνών αγορών που ποντάρουν κατά της Ελλάδας είναι μεγάλη.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση που γίνεται αυτό το διάστημα με την "τρόϊκα", προανήγγειλε ότι "θα οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τριετές πρόγραμμα" και πρόσθεσε ότι σε αυτό το διάστημα θα γίνει η πιο δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών από την εφαρμογή των οποίων, θα εξαρτηθεί και η συνέχιση της χρηματοδότησης και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

"Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για υπαναχώρηση. Ότι προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης θα εφαρμοστεί απολύτως", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συγκρουστεί με πολύ κόσμο και να μην χαϊδέψει αυτιά, προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές που χρειάζονται.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε κρίσιμη ημέρα την 19η Μαΐου, καθώς, όπως είπε, μέχρι τότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το κείμενο, να έχει συμφωνηθεί, να έχει υπογραφεί και να έχει αρχίσει η εκταμίευση του δανείου, ωστόσο εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατέληξε τονίζοντας ότι εάν κάνουμε εκείνα που υποσχεθήκαμε και για τα οποία μας εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός μέσα σε τρία χρόνια θα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι.
Παπουτσής: "Συντασσόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις"



"Έχουμε πλήρη συνείδηση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, της πλήρους διάλυσης του κρατικού μηχανισμού και των αδιεξόδων που δημιούργησε η ΝΔ, αλλά έχουμε και πλήρη συνείδηση της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλει ο Πρωθυπουργός και όλη η κυβέρνηση τους τελευταίους επτά μήνες", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ, Χρήστος Παπουτσής και τόνισε ότι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν πλήρη συνείδηση της αγωνίας των πολιτών, όσο αποκαλύπτεται "η τραγική κατάσταση που οδήγησε την οικονομία η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής μέχρι να αποδράσει από την εξουσία τον προηγούμενο Σεπτέμβριο".

Ο κ. Παπουτσής διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι το σύνολο της ΚΟ ανεξαιρέτως, έχει στρατευθεί στην προσπάθεια που γίνεται και ανταποκρίνεται με όλες του τις δυνάμεις στο "μεγάλο πατριωτικό προσκλητήριο που απευθύνατε στις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας" και στέκεται στο πλευρό του Πρωθυπουργού, με δημιουργικές παρεμβάσεις, κριτική, σκληρή δουλειά και συνεχή επαφή με τους πολίτες".

Τι είπαν οι βουλευτές

Τη στήριξή τους στον Πρωθυπουργό και στο έργο της κυβέρνησης εξέφρασαν στις ομιλίες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταφέροντας ταυτόχρονα την αγωνία, την ανασφάλεια και το φόβο, όπως είπαν, που διακατέχει τους πολίτες, οι οποίοι παράλληλα αγωνιούν και για τις προοπτικές της χώρας, ενώ απαιτούν τιμωρία των ενόχων για την σημερινή κατάσταση της χώρας.

Οι βουλευτές θεώρησαν ως αναπόφευκτη την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, μερικοί εξ' αυτών όμως είπαν ότι αυτό δεν σημαίνει πως για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν "κόκκινες γραμμές".

Παπανδρέου: "Πατριωτικό καθήκον η σωτηρία της Ελλάδας"


"Είμαστε εμείς που θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα", τόνισε στη δευτερολογία του ο Γιώργος Παπανδρέου και αναφερόμενος στο φόβο που προκαλεί το πέρασμα του ΔΝΤ από άλλες χώρες, δήλωσε ότι το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά τί θα κάνουμε εμείς για να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο και πρόσθεσε ότι η μόνη εγγύηση γι΄αυτό είναι να κάνουμε εμείς τις αλλαγές.

Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε επισημάνσεις βουλευτών του Κινήματος για το αν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε αποτελεί πατριωτικό καθήκον η σωτηρία της Ελλάδας και ότι μπροστά στη βαρβαρότητα η κυβέρνηση επιλέγει την ανθρωπιά και την εξασφάλιση των αδυνάμων.

"Δεν θα πληρώνει ο μικρός και θα απαλλάσσεται ο ισχυρός", επισήμανε και τόνισε πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξει τιμωρία για όσους έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση.
Αντιδράσεις




Απάντηση Παναγιωτόπουλου στην ομιλία Παπανδρέου

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Παπανδρέου κατά του Αντώνη Σαμαρά έδωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως "το ότι ο κ. Σαμαράς είχε την τόλμη να ζητήσει συγγνώμη για τα όποια λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι πράξη ευθύνης και δείγμα νέας πολιτικής συμπεριφοράς που απαιτεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Αντίθετα ο κ. Παπανδρέου δεν έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για τα δεινά που έφερε στη χώρα επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός βλέπει τη διαφορά".

Ο κ. Παναγιωτόπουλος καταλόγισε στον Γ. Παπανδρέου προσωπικές ευθύνες για την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον κατηγόρησε για λαϊκισμό.

"Οι τεράστιες ευθύνες του κ. Παπανδρέου για το ΔΝΤ και τις ψεύτικες προεκλογικές του υποσχέσεις ότι δήθεν τα λεφτά υπάρχουν, δεν καλύπτονται σήμερα με φθηνούς λαϊκισμούς" ,τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σχόλιο ΚΚΕ

"Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν ένα παραλήρημα απειλών προς το λαό και συκοφάντησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Επιβεβαίωσε και πάλι ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να επιβάλλει την πολιτική του κεφαλαίου διά πυρός και σιδήρου. Παρουσίασε με κυνικότητα την προσφυγή στον δανεισμό ΕΕ - ΔΝΤ ως σωτήρια για τη χώρα που ωφελεί όλους, ενώ ωφελεί μόνο την πλουτοκρατία", σχολίασε το ΚΚΕ.

Η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, αλλά και η λιτότητα θα είναι μακράς διάρκειας, σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

"Η σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού αποτελεί μνημείο υποκρισίας και προκλητικότητας. Αλήθεια ποιον μπορεί να πείσει ο κ. Πρωθυπουργός όταν καλεί σε «συστράτευση για να βγει η χώρα από την κηδεμονία»; Δεν ήταν αυτός που παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ; Δεν ήταν η πολιτική που ακολούθησε αυτή που άνοιξε το δρόμο στον μηχανισμό ΔΝΤ-Ε.Ε.; Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, μαζί με τους προκατόχους τους, εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες", τόνισε ο Συνασπσισμός.

Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 – ΑΠΕ/ΜΠΕ


**Εκτός ΝΔ ο Αριστοτέλης Παυλίδης
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 04 2010
Διεγράφη την Τρίτη από μέλος της ΝΔ με αίτημα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην υπουργός και τέως βουλευτής Δωδεκανήσου Αριστοτέλης Παυλίδης, και με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, με το σκεπτικό ότι προκαλεί βλάβη στην παράταξη.



"Προκάλεσε και προκαλεί βλάβη"

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ συνήλθε υπό την προεδρία του προέδρου της Ιωάννη Τραγάκη, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του κόμματος, ο οποίος παρέπεμψε τον κ. Παυλίδη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος του κόμματος της ΝΔ.

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ δηλαδή ότι "με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του, ο κ. Παυλίδης προκάλεσε και προκαλεί βλάβη στην λειτουργία του κόμματος".

Κατόπιν τούτου, με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας διέγραψε οριστικά τον κ. Παυλίδη.

Σήμερα πραγματοποιείται προσυνεδριακή διάσκεψη της ΝΔ στα Δωδεκάνησα όπου ήταν βουλευτής στο παρελθόν ο κ. Παυλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


**
27 APRILIOY 2010

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΛΑΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ q

Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ στην ενότητα ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα τα περνούσατε αν ήσασταν προσκεκλημένοι σ' ένα δείπνο κατά τον 19ο αιώνα σε κάποιο χωριό της Μεσσηνίας; Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε την απάντηση αλλά και να κάνουμε κάποιες δημιουργικές σκέψεις πάνω στην διατροφική κουλτούρα των προγόνων μας!
Σήμερα, όταν μιλάμε για συνταγές μαγειρικής, έρχεται στο νου κάτι σαν το χαρτάκι του γιατρού με τα δυσανάγνωστα γράμματα όπου δίνονται οι ακριβείς οδηγίες για τη δοσολογία του φαρμάκου και είναι αυτή η δοσολογία που καθιστά το φάρμακο ίαμα. Όμως το φαγητό; Είναι σαν το φάρμακο; Γιατί παρακολουθούμε ότι οι σύγχρονες συνταγές μαγειρικής είναι τόσο λεπτομερειακές που πολλές φορές φτάνουν στην υπερβολή. Εν τούτοις, οι παλιές συνταγές σαν αυτές που θα παρουσιάσουμε πιο κάτω είναι πολύ συνοπτικές.
Το γιατί είναι προφανές: σήμερα έχουμε κατακλυσμό συνταγών ενώ στα σπίτια μαγειρεύουν ελάχιστα. Παλιότερα οι συνταγές ήταν σχεδόν σπάνιες και μάλιστα αποκλειστικό προνόμιο των αστών κυριών, ενώ στα σπίτια μαγείρευαν καθημερινά.
Η λαϊκή μαγειρική (ή παραδοσιακή αν προτιμάτε), όπως όλα τα κομμάτια του λαϊκού πολιτισμού, είναι προφορική παράδοση και μεταφερόταν από μάνα σε κόρη, μια και η μαγειρική ήταν γυναικεία υποχρέωση και γυναικεία τέχνη. Ήταν ένα είδος μύησης που άρχιζε από πολύ νωρίς. Τα κοριτσάκια βοηθούσαν τη μητέρα και έτσι άρχιζαν να μαθαίνουν τις βασικές κινήσεις από την τεχνική άποψη, συνήθιζαν, επίσης, δοκιμάζοντας, στο «σταντάρισμα» των γεύσεων. Επιπλέον έρχονταν σε επαφή με τα υλικά, τα προετοίμαζαν, μάθαιναν τα μυστικά τους. Όταν ερχόταν η στιγμή να αναλάβουν την κατσαρόλα ή τη σκάφη του ζυμώματος ή το κάψιμο του φούρνου, ήταν έτοιμες από καιρό. Αυτές οι γυναίκες δεν είχαν στο λεξιλόγιό τους τη λέξη συνταγή. Η συνταγή είναι λόγια προσέγγιση της μαγειρικής και απευθύνεται σε ανθρώπους, όχι μόνο γυναίκες, που δεν έχουν μυηθεί, δεν έχουν μαθητεύσει.
Στην πρώτη περίπτωση, η γυναίκα που μαγειρεύει έχει ενσωματωμένη τη γεύση του συγκεκριμένου φαγητού στον πολιτισμικό της κώδικα. Στη δεύτερη περίπτωση, η ποιότητα της γεύσης επιτυγχάνεται με την τήρηση της αναλογίας, μετρώντας δηλαδή 1 ποτήρι μέλι, μισό ποτήρι ξίδι.
Στην πρώτη περίπτωση, η γυναίκα βάζει τα υλικά χωρίς να τα μετρήσει, δοκιμάζει και προσθέτει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει στη γευστική ποιότητα που γνωρίζει καλά. Επομένως δεν έχει ανάγκη το μέτρημα γιατί η διαρκής επανάληψη, η συσσωρευμένη εμπειρία, κάνει τον υπολογισμό αυτόματο.
Στη δεύτερη περίπτωση, δεν γνωρίζει τη γεύση. Μετράει, τηρεί τη διαδικασία και συναντιέται με το τελικό αποτέλεσμα. Δοκιμάζοντας, το κρίνει και το κατατάσσει.
Η διαφορά είναι σημαντική. Σχετίζεται με την ταυτότητα όπως την τοποθετούν τώρα οι σύγχρονες επιστήμες του ανθρώπου και εισάγει ένα σημαντικό ερώτημα: ποιος ή τι διαμορφώνει το γευστικό απαιτούμενο κάθε ανθρώπινης ομάδας;
Μην έχουμε καμία παρεξήγηση: όχι ότι στη λαϊκή μαγειρική δεν συμβαίνουν αλλαγές και ότι η γεύση των φαγητών είναι ίδια. Καθόλου. Βέβαια δεν έχουν τα φαγητά τη γεύση που είχαν πριν πεντακόσια ή χίλια χρόνια, ούτε καν πριν εκατό. Έχουν όμως την ίδια γευστική ποιότητα. Ανήκουν στην ίδια γευστική κατηγορία.
Η λαϊκή μαγειρική, όταν έρχεται σε επαφή με καινούργια στοιχεία, επιλέγει αυτά που της ταιριάζουν και τα ενσωματώνει με αργές διαδικασίες. Ο χρόνος βοηθάει να αναγνωριστούν και να δοκιμαστούν τα αφομοιώσιμα στοιχεία.
Η έννοια της παράδοσης στις μέρες μας είναι ταυτισμένη με την οπισθοδρόμηση. Δεν ταιριάζει με τον κάλπικο θεό της εποχής, το λάιφ στάιλ. Είναι κρίμα γιατί έτσι οδηγούμαστε σε λάθος εκτιμήσεις. Στην πραγματικότητα η παράδοση έχει δυναμική, μόνον που δεν έχει την υπερβολική ταχύτητα που έχει αναγορευτεί σε υπέρτατη αξία, παρ' όλο που μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις.
Όσο για την έρευνα πάνω στη λαϊκή μαγειρική, τις άγραφες συνταγές, δεν είναι μια απλή διεκπεραιωτική διαδικασία. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να αναγνωρίσεις και να διαβάσεις τους κώδικες. Η συνταγή είναι το σύμπτωμα, η γεύση είναι ο καρπός, αλλά πίσω απ' αυτά υπάρχει η φιλοσοφία που τα στηρίζει και τα διαμορφώνει. Οι κώδικες της γεύσης είναι η ψυχή του φαγητού και του μαγειρέματος επίσης.
Το ίδιο με τις παραδοσιακές συνταγές συμβαίνει και με αυτές από άλλες ιστορικές περιόδους. Και από την αρχαιότητα και από το Βυζάντιο υπάρχουν γραπτές πηγές που περιγράφουν τα υλικά φαγητών, χωρίς όμως δοσολογίες. Ακριβώς όπως και για τις συνταγές της λαϊκής μαγειρικής στις οποίες δίνουμε ζωή εκατό ή διακοσίων ετών. Η μελέτη σε βάθος αποδεικνύει ότι απλά πρόκειται για διαφορετικές φάσεις της ίδιας πολιτισμικής ενότητας. Έχουν κοινούς κώδικες. Επειδή τις αρχαίες και μεταγενέστερες «συνταγές» είναι αδύνατον να τις προσεγγίσουμε μέσα από την προφορικότητα ή τον απόηχό της, φτιάχνουμε τη δοσολογία κατά την προσωπική του ο καθένας εκτίμηση.


Πάμε όμως να δούμε ενδεικτικά, κάποιες ξεχασμένες συνταγές μαγειρικής της παλιάς εποχής, μέσα από τον Μεσσηνιακό τύπο το 1937.

Χοιρομέρι ψητό
Παίρνετε ένα καλό χοιρομέρι και το βάζετε να βράσει συνεχώς τρεις ώρες σε δυνατή φωτιά. Το βράσιμο υπολογίζεται από τη στιγμή που θ’ αρχίζει να κοχλάζει. Αφού βράσει το βάνουμε σ’ ένα ταψί. Το περιχύνουμε με κρασί, το αρωματίζουμε με φύΛλα δάφνης, πιπέρι ακοπάνιστο, και το βάζουμε στο φούρνο, όπου θέλει μισή ώρα να ψηθεί και να σερβιριστεί. (26 Νοεμβρίου 1937, ΘΑΡΡΟΣ, αριθμός φύλλου 12044)

Κροκέτες με πουλί
Παίρνουμε μερικά πουλιά βρασμένα, τα κόβουμε σε πολύ μικρά τεμάχια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μια κουταλιά βούτυρο να κάψει καλά, ρίχνουμε μια κουταλιά αλεύρι να καβουρντιστεί και προσθέτουμε 100 δράμια γάλα, όλο μαζί για να μη κάνει βόλους. Άμα δέσει αυτή η σάλτσα, ρίχνουμε και τα πουλιά και λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για να δέσει καλά.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν τα πλάθουμε κροκέτες. Τα βάζουμε στα αυγά και τη γαλέτα και τα τηγανίζουμε σε αρκετό βούτυρο μαζί με πάχος (λίπος).
Οι κροκέτες αυτές γίνονται επίσης με βραστό κρέας αντί για πουλιά ή και με ψάρι βρασμένο. (27 Νοεμβρίου 1937 , ΘΑΡΡΟΣ, αριθμός φύλλου 12045)
Σούπες
1.Γιαχνίζετε κρεμμύδι με λάδι ή βούτυρο. Ρίχνετε μισή ή μια οκά νερό. Αφού βράσει, κόβετε τα αυγά (2 – 3 αυγά) και τα ρίχνετε μέσα. Όταν σφίξουν, βγάζετε τα αυγά με ένα τρυπητό και μετά ρίχνετε λίγο ρύζι ή καμιά πάστρα. Και αφότου βράσουν, τη σερβίρετε. Η σούπα παίρνει μια όμορφη γεύση και τα αυγά τα τρώτε χωριστά.
2.Παίρνετε αρκετά κόκαλα από το χασάπη. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και μαζί με αυτά ρίχνετε και 2 – 3 πατάτες, λίγο καλαμπόκι (20 – 30 δράμια), καρότα και 2 – 3 γλυκοπατάτες. Σερβίρετε χωριστά τη σούπα και χωριστά τα άλλα. Οι πολύ πλούσιοι ρίχνουν και λίγο χοιρινό κρέας και λίγο βοδινό.
(2 Δεκεμβρίου 1937, ΘΑΡΡΟΣ, αριθμός φύλλου 12049)


Μυαλά με αχιβάδες
Αφού στραγγίσουμε τα μυαλά, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια σε μέγεθος μιας καραμέλας ζάχαρης, τα αλατοπιπερώνουμε λίγο, ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο και παρασκευάζουμε μια σάλτσα Μπεσαμέλ πυκνή την οποία βάζουμε στις αχιβάδες με τον έξής τρόπο: Αλείφουμε τις αχιβάδες από μέσα με λίγο βούτυρο και βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας σάλτσα Μπεσαμέλ, την απλώνουμε, και πάνω της απλώνουμε λίγα μυαλά, τα σκεπάζουμε με δύο κουταλιές Μπεσαμέλ, τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και γαλέτα, τα ραντίζουμε με βούτυρο και τα βάζουμε σε φούρνο δυνατό για 8 – 10 λεπτά να ψηθούν και να πάρουν ξανθό χρώμα από πάνω. Τα σερβίρουμε ως έχουν σε πιατέλα στην οποία πρώτα έχουμε στρώσει μια πετσέτα. (24 Δεκεμβρίου 1937 ΘΑΡΡΟΣ, αριθμός φύλλου 12068)

Το παρακάτω λαογραφικό απόσπασμα είναι από το "ΑΡΧΕΙΟΝ" της Καλαμάτας, με τίτλο: "ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ - ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΙΤΙΚΑ ΖΥΜΩΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΙΑ", υπογράφεται από τον Κώστα Μαρίνη και δημοσιεύτικε τον Δεκέμβριο του 1955 (αρ. φ. 15). Είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό ως προς την διατροφική κουλτούρα της παλιάς εποχής.

Παλιότερα ήταν οι μέρες αργίας τα Δωδεκαήμερα των Χριστουγέννων. Κι όχι μόνο «Τρεις τα Γέννα- Τρεις τα Φώτα…» καθώς το λένε τραγουδιστά, μα 12 ολόκληρες ημέρες. Το προσεπιβεβαιώνει και το όνομά τους που ήταν γιορταστική περίοδος μεγάλη με 3 λαμπρούς αστερισμούς: Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά και Φώτα.
Καθισιό και ανάπαυση, λοιπόν, 12 μέρες μα και διασκέδαση συνάμα. Γιατί χωρίς τη διασκέδαση κυρίως δεν ολοκληρώνεται ο σκοπός της χειμωνιάτικης εργασιακής ανάπαυλας. Η ανάπαυλα καθιερώθηκε για την απαλλαγή του οργανισμού από κάθε λογής καματόγονες ουσίες και συνακόλουθες αναποδιές και χαλάστρες στην ψυχή και στο σώμα. Ο σωματικός κάματος διώχνεται με την αναπαή και το καλό φαγοπότι. Η βαριεστιμάρα της ψυχής με τη διασκέδαση και τα χοροκόπια. η χαρά του γλεντιού να εξουδετερώσει το σαράκι της στεναχώριας, πριν προφτάσει με την ψυχική κατάθλιψη να κάμει χαλάστρες…
«Εκείνα τα χρόνια!» καθώς τονίζουν με νοσταλγία διάφοροι καταχρονίτες, έδιναν κι έπαιρναν τα ξεφαντώματα στο Δωδεκαήμερο διάστημα. Και φυσικά για μεγάλο γλέντι χρειάζεται μεγάλη ετοιμασία. Δεν βγαίνουνε ξεροσφύρι τα πολυήμερα πανηγύρια… Ετοιμάζαν, λοιπόν, εξαιρετικά φαγοπότια. Απήχηση του φροντισιακού κυματισμού τους είναι και τα όσα κάνουμε τώρα. Βέβαια, τις δικές μας ημέρες, δεν παίρνουνε τόση έκταση ούτε και του καιρού εκείνου την ένταση οι ανάλογοι γιορτασμοί μας. Διατηρούνται όμως ως διάθεση κι ούτε μπορούν να λείψουν. Ποιος στραβός δε θέλει τα μάτια του, ποιος γερός δεν αποζητάει το καλό φαγοπότι και τα ξέφρενα γλέντια; Από τη διάθεσή μας όμως ως την πραγμάτωση της επιθυμίας μεσολαβούν κι άλλοι παράγοντες, που κουτσουρεύουνε κάπως και τη διάθεση και την επιθυμία…
Ακόμα και τα ζυμωτά των ημερών γίνονταν εξαιρετικότερα τον καιρό εκείνο. Εξαιρετικότερα και στα γλυκά, και στην κατεργασία, και στα κεντίδια και στα πάντα φανερωνόταν η πολλή τους και ιδιαίτερη φροντίδα. Ανάλογη με την ποιότητά τους ήταν και η ποσότητά τους: Χριστόψωμα, Βασιλόπιτες, Σταυροκουλούρες κτλ. Για όλους τους ανθρώπους - μικρούς και μεγάλους. [...].

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από μαγνητοφωνημένη αφήγηση της Γιαννούλας Γιαννακοπούλου, αγράμματη, γεννημένη το 1907 στην Ιθώμη. Η διήγηση καταγράφτηκε το 1996 και την απομαγνητοφώνηση έκανε η ακούραστη συνεργάτιδα του meropitopik, ερευνήτρια Ευτυχία Τούλιου.

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ. Σφάζαμε το αρνί, πλέναμε τα πατσαλικά, τα γυρίζαμε, βάναμε και το πνευμόνι μέσα, το ζεματάγαμε και δε γλίστραγε μετά για να το κόψουμε. Τα κόβαμε κομματάκια - κομματάκια. Μέσα βάζαμε μπόλικο μάραθο και μπόλικα φρέσκα φύλλα από κρεμμυδάκια. Τσιγαριζόντουσαν χωρίς νερό χωρίς τίποτα. Με το ζουμάκι που έβγαζαν τα ίδια τη φτιάχναμε. Βάζαμε μέσα την καρδούλα, τη σπλήνα, τα γλυκάδια, εκτός από το συκώτι. Τα ποδαράκια, τη μελώνουνε. Και τα έντερα κόβαμε και βάζαμε και την πατσά. Η πατσά είναι μικρά - μικρά κομματάκια που δε φαίνεται.
Το Πάσχα ψέναμε το αρνί σε ταψιά. Τότε κάναμε πολλές γαλατόπιτες και πολλές τυρόπιτες.
ΤΥΡΟΠΙΤΑ: τότε δε τη φτιάχναμε με φύλλα. Πήζαμε το τυρί κι έφευγε το τυρόγαλο όλο και μύρισκε έτσι όπως κόβουμε τη φέτα, το ζυμώναμε μετά, βάζαμε αυγά, αλευράκι, μάραθο, και φτιάχναμε μπαλάκια όπως τους κεφτέδες. Και βάζαμε γύρω - γύρω στο ταψί τα μπαλάκια και πάνω κάναμε με το χέρι μας γουβίτσα και βάζαμε εκεί το βούτυρο κι έλιωνε πάνω και όταν ψήνονταν τα κομμάτια τα βγάζαμε.
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ: βράζαμε το γάλα, βάζαμε αλεύρι μέσα (τότε δεν είχαμε σιμιγδάλια), αυγά, κάναμε ένα χυλό όπως τώρα με το σιμιγδάλι και τη βάναμε στο φούρνο και γινότανε γαλακτομπούρεκο. Δεν είχαμε τότε βανίλιες, ρίχναμε ξύσμα από λεμόνι. Βάναμε βούτυρο, ήταν πολύ νόστιμο. Ενώ τώρα βάνουμε λάδι, βιτάμ και δεν έχουνε γεύση καμία.
ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ: τα κάναμε όπως και τώρα με πορτοκάλι, με μαγιά όπως το ψωμί και με λάδι και τα άλειφε η νοικοκυρά απέξω με αυγό. Αντί για νερό το αλεύρι το ζυμώναμε με λάδι και μαγιά, τα πλάθαμε, τα αφήναμε και σηκωνόντουσαν (φούσκωναν). Πριν τα ρίξουμε στο φούρνο τα αλείφαμε απέξω με αυγό.



Εύκολο φαγητό που κάναμε χωρίς έξοδα ήταν τα τριφτάδια. Βάναμε το νερό πάνω να βράσει, κι ανάλογα τα άτομα που ήμαστε βάναμε αλεύρι (ένα έως μισό κιλό), και ραντίζαμε με νερό το αλεύρι με το χέρι μας και γινότανε τρίμματα. Σαν χοντρός τραχανάς δηλαδή. Και λίγο λαδάκι, και το αλατάκι του και το φτιάχναμε σαν σουπίτσα. Το βράζαμε 10 λεπτά, ώσπου να βράσει το νερό.
ΡΕΓΚΕΣ: Τότε ήταν φτηνές. Άλλοι έπαιρναν ολόκληρη την κασελίτσα. Το πρωί κόβαμε δυο κομμάτια ρέγκα, τη βάναμε στο τηγάνι, τη τηγανίζαμε, κόβαμε και τέσσερα- πέντε αυγά μέσα, το βάναμε στην κατσαρόλα και το παίρναμε στο κτήμα.-




ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ δεν είχαμε τότε να φάμε. Χειροποίητα φτιάναμε. Βάναμε το νερό απάνου να βράσει, ζυμώναμε το ζυμάρι ( νερό- αλάτι- αλεύρι), είχαμε ένα τραπέζι σαν σοφρά και το βάζαμε έτσι γυρτά και τα πλάθαμε με το χέρι. Βράζαμε όχι με κατσαρολικά αλλά με καζάνια. Τρίβαμε μια μυτζήθρα ολόκληρη για εφτά άτομα. Τα φτιαχτά παίρνουν πολλή μυτζήθρα. Βάζαμε βούτυρο στο τηγάνι και όταν έκαιγε πολύ ρίχναμε με το κουτάλι μυτζήθρα και ξεροκαιγότανε. Μούρλια! Ο μπάρμπας μου ο γύφτος (σιδηρουργός) μας έφτιαξε αργότερα μια πατέντα και τα βγάζαμε με μηχάνημα. Δεν καθόμασταν με το χέρι. Ζυμώναμε με τον ίδιο τρόπο το ζυμάρι και είχε μια σωλήνα σιδερένια, είχε κάνει και μια πλάκα από λαμαρίνα κι εφάρμοζε στο κάτω μέρος της σωλήνας. Και είχε πολλές - πολλές τρύπες όπως έχει η κυψούλα (κυψές). Βάναμε το ζυμάρι μέσα κι αποπάνου είχε ένα με βίδες, πως στύβανε τα σταφύλια και πιεζόντουσαν και έβγανε πενήντα μακαρόνια στη στιγμή. Ρίχναμε κι αλευράκι κάτου και τα φτιάχναμε στο λεπτό.
Συνεχίζεται


Πηγές: Γ.Α.Κ. Αρχεία Νομού Μεσσηνίας
Φάκελος Εφημερίδων Μεσσηνίας




***Πρόσω ολοταχώς για τον έκτο συνεχόμενο τίτλο ο Παναθηναϊκός
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010,

Τις βάσεις για την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου τίτλου στην Α1 βόλεϊ γυναικών έβαλε ο Παναθηναϊκός.

Τα κορίτσια του Φλώρου επικράτησαν με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη, στον πρώτο μεταξύ τους τελικό, έκαναν το 1-0 στη σειρά, αποκτώντας έτσι προβάδισμα για το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, οι «πράσινες» έσπασαν και το πλεονέκτημα έδρας της ομάδας του Πειραιά.

Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Πέμπτη, στο κλειστό του Μετς (20:00). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται στις τρεις νίκες.

Tα σετ: 25-17, 25-22, 18-25, 21-25, 8-15.




**Καταθέτει για το πλαστά διαβατήρια ο Λέτο
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010,

Ένας από τους τέσσερις Αργεντινούς ποδοσφαιριστές, που κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για την υπόθεση με τα πλαστά ιταλικά διαβατήρια, είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο.

Ο μέσος του Παναθηναϊκού θα ταξιδέψει στο Μπουένος Άιρες για να καταθέσει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, μαζί με τους Ντιέγκο Πλασέντε (Μπορντό), Χουάν Πάμπλο Καρίθο (Σαραγόσα) και Χουάν Φορλίν (Εσπανιόλ).-


*** Δείτε όλο το σχέδιο Καλλικράτη εδώ
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 10:34 πμ
( " " + _commentsEcho + "");
-->
χωρίς σχόλια
http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_3744.html .-



*** Μήνυση οδηγού για παράνομη κατακράτηση στα διόδια της Ελευσίνας



«Ανήμερα το Πάσχα, η πολυεθνική εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια Ελευσίνας, συνεχίζει την εκφοβιστική τακτική της κατακρατώντας παράνομα τους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης. Συγκεκριμένα , σήμερα Κυριακή του Πάσχα περί τις 5 το απόγευμα, ο Τάσος Παπαδημητρίου, κάτοικος Αγίας Παρασκευής , δήλωσε στην υπάλληλο των διοδίων Ελευσίνας, ότι αρνείται να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων .


Η υπάλληλος παρεμπόδισε τον συμπολίτη μας να περάσει ακόμη και μετά την καταγραφή του αριθμού της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, αρνούμενη να σηκώσει την μπάρα και βάζοντας έναν κώνο πίσω από το αυτοκίνητο του. Ειδοποιήθηκε από την εταιρία η τροχαία. Μετά από παράνομη κατακράτηση περισσότερο της μιάς ώρας, τόσο του Τάσου Παπαδημητρίου, όσο και της γυναίκας του, από τους ανθρώπους της εταιρίας, εδέησε να έρθει η αστυνομία. Ο συμπολίτης μας αφού ελήφθησαν τα στοιχεία του, ζήτησε από τα αστυνομικά όργανα να κάνει μήνυση εναντίον τόσο της υπαλλήλου, του υπευθύνου προϊσταμένου των διοδίων όσο και κατά παντός υπευθύνου για παράνομη κατακράτηση. Μετέβησαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα Μάνδρας. Ο κ. Παπαδημητρίου υπέβαλε την μήνυση του. Εκεί και η εταιρία προέβη σε μήνυση εναντίον του συμπολίτη μας
για συκοφαντική δυσφήμηση !!! Το απύθμενο θράσος του να μηνύεται ο οδηγός, από αυτούς που εμποδίζουν τον συμπολίτη μας να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τους εθνικούς μας δρόμους, θυμίζει την παροιμία: <Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης>. Είναι οι ιδιωτικές πολυεθνικές εταιρίες που σε κάθε μεγάλη έξοδο εκδρομέων δημιουργούν στα διόδια ουρές χιλιομέτρων, επιβαρύνοντας βάναυσα το περιβάλλον με τα καυσαέρια και ταλαιπωρούν καθυστερώντας εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Αυτή την στιγμή αφού κρατήθηκαν μέχρι τις 11 το βράδυ τόσο οι άνθρωποι της εταιρίας, όσο και ο συμπολίτης μας Τάσος Παπαδημητρίου αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος Για μια ακόμη φορά οι ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους δημόσιους δρόμους , που τους έχουμε χιλιοπληρώσει με διόδια από το
1955, με την φορολογία μας, τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, τους φόρους στα καύσιμα, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Δεν δίστασαν να ταλαιπωρήσουν μια ολόκληρη οικογένεια και να κρατήσουν πασχαλιάτικα στο κρατητήριο έναν συμπολίτη μας που έκανε το <έγκλημα> να σηκώσει κεφάλι αρνούμενος να πληρώσει το χαράτσι των διοδίων. Πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του , γιατί αν δεν αντιδράσουμε σε λίγο θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε
ΥΓ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΑΡΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E MAIL ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.


***

ΕΞ 6 ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" :


** ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ :
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με έδρα την Καλαμάτα , ΜΕΣΣΗΝΗΣ με έδρα την Μεσσήνη , ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ με έδρα την Πύλο , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΜΑΝΗΣ με έδρα την Καρδαμύλη, ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με έδρα την Κυπαρισσίας& ΟΙΧΑΛΙΑΣ με έδρα το Μελιγαλά .-



** Στο Δήμο Οιχαλίας , θα ενταχθούν , οι σημερινή Δήμοι : Μελιγαλα , Αρφαρών , Οιχαλίας ,Δωρίου , Ανδανίας και Είρας .-
~** Στο Δήμο Καλαμάτας , εντάσσονται , οι πρώην Δήμοι Καλαμάτας , Θουρίας και Άριος.-
** Στο Δήμο Μεσσήνης , οι πρώην Δήμοι Μεσσήνης , Ανδρούσης , Ιθώμης , Αιπείας , Πεταλιδίου , Βουβράδος , Αριστομένους , και η κοινότητα Τρικόρφου .-
** Στο Δήμο Πύλου και Νέστωρος , οι πρών Δήμοι Πύλου , Νέστορος , Παπαφλέσσα , Χιλιοχωρίων , Μεθώνης , και Κορώνης .-
~** Στο Δήμο Τριφυλίας , οι πρώην Δήμοι Αυλώνος , Αετού ,Κυπαρισσίας , Φιλιατρών , Γαργαλιάνων και κοινότητας Τριπύλας .-
** και ΣΤΟ Δήμο Μεσσηνιακής Μάνης , με τους πρώην Δήμους Αβίας και Λεύκτρου .-



*** ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ για την λειψή Ολυμπία Οδό , από βουλευτές και τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των σημερινών Δήμων του Νομού Μεσσηνίας , καθώς κόβεται ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ Αρχαίας Ολυμπίας και Καλού Νερού .- Συμφωνήθηκε την επόμενη εβδομάδα , να γίνει σύσκεψη στο υπουργείο , με τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δυκτίων κ. Γιάννη Μαγκριώτη .-

*** Ενημέρωση για το έντομο tuta absoluta , που προκαλεί σημαντικές ζημιές κυρίως στις καλλιέργειες ντομάτας , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας στην Κυπαρισσία , με συμμετοχή σε ομιλητές των κ.κ. Κωνσταντίνο Καραμήτρο , Νικόλαο Κουλή , Δημήτρης Παπαχρήστος , Σπύρος Αντωνάτος ,Αντώνης Παρασκευόπουλος , κ.α. .-

~** ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 28/04/2010 , αναλαμβάνει καθήκοντα νέου Διοικητή στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Καλαμάτας , ο νέος διοικητής κ. Γ. Μπέζος , ο οποίος ορκίστηκε χθές το πρωί στην έδρα της 6ης ΔΥΠΕ , στην Πάτρα μαζί με τον ομόλογό του στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτη Μπόζο .- Η παραλαβή του κ. Γ. Μπέζου από τον πρώην κ. Δημοσθένη Σωτηρόπουλο , έγινε παρουσία του κ. Ιωάννη Λαουδιά , ενός εκ των υποδιοικητών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας .-

** Valentina Garcia Romero has posted a video on your wall Video: The Beatles - Hey Jude - Subtitulado en Español
Play video » .-

**Ο Λαγωνικός σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2009-2010". Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=112716535415888&mid=23d584aG3dd6e022G139a323G6&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook .-

**Ο/Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ free download! (ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ "ΔΙΚΤΥΟΥ" EΛΛΗΝΩΝ.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣApril 25, 2010 at 12:04am
Θέμα: ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! (για τα μέλη της Ηλεκτρονικής Βιβλι
Πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι λόγω του ηλίθιου μέτρου να μας κόβει το Facebook την επαφή μας μέσω μηνυμάτων, μετά την συμπλήρωση των 5.000 ατόμων, πολύ πιθανό να μην μπορούμε πλέον να σας ενημερώνουμε για σημαντικές κυκλοφορίες ή νέες λίστες με μαζικά Download βιβλίων http://www.facebook.com/l/b1a46;κ.λ.π.Έχουμε βρει όμως την λύση (για να μην σπάμε το γκρουπ σε κομμάτια) , όλοι σας (αν μπορείτε βέβαια να καλέσετε και τους φίλους σας, ακόμα καλύτερα), να γίνεται μέλη στην κεντρική σελίδα του «ΔΙΚΤΥΟΥ», (να την βάλετε στα αγαπημένα σας και να την επισκέπτεστε συχνά για ενημέρωση), έτσι μπορούμε μέσω των μαζικών ενημερώσεων να σας κρατούμε ενήμερους!όπως γνωρίζεται η πάγια πολιτική του «ΔΙΚΤΥΟΥ» είναι να μην σας γεμίζει το inbox με τόνους μηνυμάτων, άρα όταν βλέπετε κάποια ενημέρωση, θα πρέπει να ενημερώνεστε!Για αυτήν την αναστάτωση σαφώς ευθύνεται το facebook….Για να εισέρθετε στην κεντρική σελίδα του «ΔΙΚΤΥΟΥ», κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο! http://www.facebook.com/pages/ELLENON-DIKTYO/325358313175 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ! (ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ)
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1316047654515&mid=23d5b6dG56358b7cG1c2446dG0&n_m=stamoskal@windowslive.com .-

**Ο/Η ΠΕΝΕΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ 4.

ΠΕΝΕΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣApril 25, 2010 at 12:18am
Θέμα: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ .....ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
Μας οδηγούν σε βιολογική εξόντωση. Ολα τα ανθελληνικά, δολοφονικά μέτρα έχουν σαν στόχο την ελληνική οικογένεια. Αδέρφια μου ΕλληνεςΗ χειρότερη σκλαβιά των τελευταίων 2000 χρόνων άρχισε επίσημα χθές. Μοιάζει με την σκλαβιά που μας επέβαλλαν οι Ρωμαίοι. Κι αυτοί όταν κατέλαβαν την Ελλάδα έδωσαν μια μορφή αυτονομίας στους Ελληνες και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν υπήρχαν σε πολλές ελληνικές πόλεις καν ρωμαϊκές φρουρές. Ετσι κόντεψε να χαθεί το ελληνικό πνεύμα. Να εκλατινιστεί η ψυχή του Ελληνα. Κι αν δεν εμφανιζόταν το κοσμοσωτήριο ευαγγέλιο του Χριστιανισμού που στηρίχθηκε πάνω στο ελληνικό πνεύμα και στην γλώσσα για να εξαπλωθεί, δεν επρόκειτο να εμφανιστεί η Βυζαντινή - Ελληνική αυτοκρατορία και να επανακάμψει ο Ελληνισμός.Ετσι και σήμερα μπαίνουμε σε μια σκλαβιά που ο τρόπος που επιβλήθηκε υποδηλώνει ότι έχει σαν σκοπό την εξαφάνιση του Ελληνα. Μονο με μια διαφορά. Οι Ρωμαίοι προσπάθησαν την εξαφάνιση του Ελληνα μέσω του εκλατινισμού. Η σύγχρονη Νέα Παγκόσμια Τάξη προσπαθεί να εξαφανίσει τον Ελληνα και με βιολογικό τρόπο. Μιλάμε πλεόν για φυσική εξόντωση.Μην αυταπατάσθε αδέρφια. Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν με μια ιδιόρυθμη άλλα το ίδιο σκληρή σκλαβιά κι ας κυματίζει η γαλανόλευκη στην Ακρόπολη και στον Λευκό Πύργο........Εκεί έγκειται και το μεγάλο κόλπο. Ο Ελληνας πρέπει να μην καταλάβει την πορεία της εξαφάνισής του!!! Θα το πάνε σαν τον βάτραχο που αν τον βάλεις σε νερό που σιγά σιγά το ζεσταίνεις στο τέλος τον βράζεις ζωντανό!!!Στην τουρκοκρατία, στην γερμανική κατοχή, και σε άλλες περιόδους που οι Ελληνες βρέθηκαν κάτω από τον ζυγό αλλόφυλων και αλλόθρησκων εχθρών υπήρχε μια μεγάλη διαφορά. Ξέραμε τον εχθρό και τις επιδιώξεις του. Γνωρίζαμε ότι στο τέλος πρέπει να αγωνιστούμε και να ελευθερωθούμε. Κι αυτό το συνάισθημα σε κρατάει ζωντανό. Σε κρατάει άγρυπνο.Σήμερα το Γένος δείχνει να κοιμάται. Τρομερά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας και εμείς τα παρακολουθούμε σχεδόν απαθείς. Διεφθαρμένοι πολιτικοί μας κλέβουν εν ψυχρώ. Τραπεζίτες, ως σύγρονοι τοκογλύφοι, μας εκβιάζουν. Οι πλούσιοι μας έκλεψαν τις οικονομίες στο χρηματιστήριο την στιγμή που μας δούλευε ακόμα κι ο τότε Υπουργός Οικονομικών!!! Η παιδεία αφελληνίζεται και αποχριστιανίζεται μέρα με την ημέρα. Αμφισβητούνται και απειλούνται πλέον τα εδάφη μας. Οι ξένοι ετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι επί του πτώματος της Ελλάδος εποφθαλμιώντας κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή του τόπου μας. Νόμοι μετατρέπουν σε μια νύκτα χιλιάδες αλλοδαπούς σε Ελληνες ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ!!!!!!Αλλά το πιό σημαντικό κατά την γνώμη μου το οποίο και θα επιφέρει και την ολοκληρωτική και βιολογική εξαφάνιση του Γένους μας είναι το ύπουλο και θανατηφόρο χτύπημα στην ελληνική οικογένεια. Το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που ούτως ή άλλως είχαμε, σήμερα γιγαντώνεται και η μείωση πλέον του πληθυσμού θα είναι ραγδαία και αναπόφευκτη.Σας παραθέτω λίγα στατιστικά στοιχεία τα οποία μάλιστα αφορούν την περίοδο 1980 - 2000 και δείχνουν το μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας. Σήμερα φυσικά τα πράγματα είναι πολύ πιο τραγικά.....Το 1980 η Ελλάδα ήταν δεύτερη σε γεννήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (148.134 ), ενώ το 1999 άγγιξε την τελευταία θέση (100.265 ).Το 1999 οι θάνατοι (103.102 ) για πρώτη φορά υπερέβησαν τις γεννήσεις (100.265 ).Από στοιχεία δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας προκύπτει ότι το 33,28% των γεννήσεων που έγιναν εκεί, προέρχονται από αλλοδαπές γυναίκες.Η συμμετοχή αλλοδαπών μαθητών στο Δημοτικό και Γυμνάσιο στα σχολεία των Αθηνών ανέρχεται σε 13.621, δηλαδή σε ποσοστό 18,57% των μαθητών.Η απόδοση των Κλάσεων4 από το έτος 2000 (83.000 ) έως στο 2013 (53.000 ) παρουσιάζει μία υστέρηση 30.000 στρατευσίμων, με τεράστια σημασία και ανυπολόγιστές επιπτώσεις στην άμυνα της Χώρας. Ο πληθυσμός της Ελλάδος το 2025 έχει υπολογισθεί ότι θα διαμορφωθεί στα 13.5 εκατομμύρια, εκ των οποίων οι Έλληνες δεν θα ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια και από αυτούς το 20% θα είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών. Στη χώρα μας έχουμε 100.000 γεννήσεις ετησίως και 200.000 αμβλώσεις. Το 1997 οι γυναίκες που τεκνοποίησαν είχαν σε ποσοστό 45.4% ένα παιδί και το 39% δύο παιδιά, οι δε λοιπές κάτι περισσότερο των δύο.Η προδοτική κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να πλήξει τον μεγάλο εχθρό της παγκοσμιοποίησης. Την ελληνική οικογένεια. Η φτώχεια και η ανεργία που μέρα με την μέρα αυξάνουν και θα αυξάνουν πλέον με ταχύτατους ρυθμούς αλλά και τα ανθελληνικά νομοσχέδια που πλήτουν την πολύτεκνη οικογένεια, θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στην φυσική εξόντωσή μας.Θα σας φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πως σκέφτονται και λειτουργούν οι πουλημένοι πολιτικοί εφαρμόζοντας την πολιτική φυσικής εξόντωσης των Ελλήνων, που τους διατάζει η Νέα Τάξη.....Το υπουργείο (ΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ) παιδείας στον νέο νόμο για το "νέο" σχολείο περικόπτει τα δικαιώματα των πολυτέκνων εκπαιδευτικών!!! Και μάλιστα με το τρελλό επιχείρημα που δείχνει και το μίσος κατά της ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας της υπουργού ότι " το να είσαι πολύτεκνος δεν σημαίνει ότι είσαι και καλός καθηγητής"!! Να σας θυμίσω ότι μέχρι σήμερα ίσχυε ότι μια οικογένεια με 4 παιδιά και 2 γονείς εκπαιδευτικούς δεχόταν ως βοήθεια από το κράτος, τον διορισμό (εκτός ΑΣΕΠ) ΚΑΙ των 2 γονέων σε κοντινό σχολείο του τόπου κατοικίας τους.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://www.facebook.com/l/bf130;koukfamily.blogspot.com/2010/04/blog-post_5433.html
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=424847526336&mid=23d5dd8G3dd6e022G139a594G0&n_m=snstam@gmail.com .-

** Hi Stamatios,Oswaldo Diaz confirmed your friendship on Sonico.
Message on his/her Wall
Suggest friends
View private profile These are some of Oswaldo's friends you might know:

Laudeir De Jesus Goto Da NoeiteAdd friend

Benja ValenzuelaAdd friend

Roberto TarentaAdd friend

Luiz Antonio Dos SantosAdd friend

Ramos Marcial CastroAdd friend

Zoraida Fatima de Sousa RomeroAdd friend

Ruthy Chagas Disk EntulhosAdd friend

Ricardo TenórioAdd friend

Landel JosephAdd friend

Vinicius Fideles SoaresAdd friend

Ronald MendibleAdd friend

Tatiane WeissAdd friend

Paulo Raimundo Do NascimentoAdd friend

Gladys Mabel ToledoAdd friend

Sin Nam ChulAdd friend

Virgilio Fernando Dutra AguiarAdd friend

Maria MunizAdd friend

Rose MoraesAdd friend

Daniela GonzalezAdd friend

Ricardo de PoolAdd friend

Carlos Vicente Chavez ValenciaAdd friend

Zaira RibeiroAdd friend

Fancisco Sheldes AlvesAdd friend

Jair BonfimAdd friend

Katyelly OliveiraAdd friend

Kelly Regiane TrindadeAdd friend

Rosilaine OliveiraAdd friend

Marisa OrtizAdd friend

Gilda PatrocinioAdd friend

Silvana de StapolAdd friend

Wagner Alberto PereiraAdd friend

Cleide NunesAdd friend

Maria Laura PonceAdd friend

Ronald SouzaAdd friend

Francielle NascimentoAdd friend

Juana Elvira MujicaAdd friend

Raquel FatalAdd friend

Wagno AlexandrinoAdd friend

José Benedito Filho ServelinAdd friend

Silvia CamposAdd friend

Ariel CastroAdd friend

Edna DindaAdd friend

Hui Jie HuangAdd friend

Santeros EnvenezuelaAdd friend .-

**Hi Stamatios, Elizabeth Eli has also left a comment on a video you have commented on!! "gran cantante me encanta su musica mil graciassss ,,que tengas un muy bello fin de semana amiga ,,besitos ," To see it, click on the following link:http://www.sonico.com/videos_detail.php?u=40715209&a=754624 Sonico.com ---------------------Save up to 95% on national and international phone calls. USD 5 for free at www.sonico.com/free-5usd-calling-card * You can call from your mobile .-

**Ο Λαγωνικός σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ". Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=202308028787&mid=23d7218G3dd6e022G139ae14G6&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook .-

**Hi Stamatios, Jose Gregorio Hernandez has also left a comment on a video you have commented on!! "Gracias Valentina me gusta esa cancion..." To see it, click on the following link:http://www.sonico.com/videos_detail.php?u=40715209&a=754624 Sonico.com ---------------------Save up to 95% on national and international phone calls. USD 5 for free at www.sonico.com/free-5usd-calling-card * You can call from your mobile .-

~*** Η Rafflezia σας έχει προσκαλέσει στη σημερινή εκδήλωση "2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ". Εκδήλωση: 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ Τύπος: Έρανος'Ωρα Έναρξης: Σήμερα, 25 Απριλίου στις 6:30 μ.μ.Ώρα Λήξης: Τρίτη, 4 Μαΐου στις 11:30 μ.μ. Τοποθεσία: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΊΛΙΟΝ Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=115922838437071&mid=23e65f1G3dd6e022G13a0675G7&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook .-

**Έχεις 10 νέα καθημερινά ταίρια This email was sent by Zoosk. Γεια σου, Σου διαλέξαμε 10 νέα καθημερινά ταίρια. Κάνε κλικ εδώ για να τα γνωρίσεις τώρα. Επίσης, να θυμάσαι ότι μπορείς σε κάθε στιγμή να γνωρίσεις περισσότερα άτομα από τη σελίδα αναζήτησης. Copyright © 2007-2010 Zoosk, 475 Sansome St, San Francisco, CA 94111 USA. Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων .-

**Hi Stamatios, Neydda Ramirez has also left a comment on a video you have commented on!! "gracias ,gracias ...de verdad muy bonita me encanta los Beatles,,,,dios te bendiga" To see it, click on the following link:http://www.sonico.com/videos_detail.php?u=40715209&a=754624 Sonico.com .-

~** angelik1957 publica 2 imagens novas.
Para a homepage Para o meu perfil
A tua conta Netlog: http://pt.netlog.com/mailurl/-YT04NDI2YjEyYWU4MWMwNjNlYTIxOWM1MDhiZGVlODZiMiZtPTQwNjA1MjgxOCZsPTkmZ209MTE4MTg3NzEmdT0lMkZza291bGlrYXNzdGFtYXRpb3M_Se não queres receber mais e-mails da Netlog, clica aqui. If you no longer want to receive these e-mails from Netlog, click here. -


~**Τούρκοι διανοούμενοι και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διοργανώνουν διαδηλώσεις για τη μνήμη των Αρμενίων που φονεύτηκαν την περίοδο 1915-1917

"Μικροί" ζωγράφοι με μεγάλες ανησυχίες

Οι μαθητές αφήνουν μετεξεταστέους τους καθηγητές τους

Τούρκοι διανοούμενοι και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διοργανώνουν διαδηλώσεις για τη μνήμη των Αρμενίων που φονεύτηκαν την περίοδο 1915-1917

Posted: 24 Apr 2010 11:42 AM PDT
Διαδηλώσεις μνήμης στην Κωνσταντινούπολη για τη γενοκτονία των Αρμενίων
Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και Τούρκοι διανοούμενοι οργανώνουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη σειρά διαδηλώσεων για να τιμήσουν τη μνήμη των Αρμενίων που σφαγιάσθηκαν κατά την περίοδο 1915-1917, των πρώτων τέτοιων δημοσίων εκδηλώσεων στη χώρα που απορρίπτει τη θέση της γενοκτονίας..

Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κωνσταντινούπολης οργανώνει το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Χαϊντάρπασά, στην ασιατική πλευρά της πόλης, από όπου αναχώρησε οι πρώτες φάλαγγες εκτοπιζομένων Αρμενίων, για να πουν «ποτέ πια», με την ευκαιρία της 95ης επετείου της αρμενικής γενοκτονίας στην οθωμανική αυτοκρατορία κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Διαδήλωση θα οργανωθεί επίσης στην πλατεία του Τακσίμ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης. Οι διοργανωτές καλούν όλους όσοι συναισθάνονται αυτήν τη «μεγάλη οδύνη» να συμμετάσχουν, σιωπηλοί και ντυμένοι στα μαύρα.
Armenian Genocide: Never Forget
Διανοούμενοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες θα συγκεντρωθούν στο νευραλγικό αυτό κέντρο της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης. Σε δελτίο που διένειμαν οι διοργανωτές γράφουν; «Αυτή η οδύνη είναι δική μας οδύνη και τη ζούμε όλοι. Αυτός ο πόνος είναι ο δικός μας. Αυτό το πένθος ανήκει σε όλους μας» .
«Στις 24 Απριλίου 1915, οι Αρμένιοι άρχισαν να εκδιώκονται. Τους χάσαμε... όσο για τη μεγάλη καταστροφή (medz yeghern, στα αρμενικά) που βαραίνει στη συνείδησή μας, είναι εκεί με όλο το βάρος της», δηλώνουν οι υπογράφοντες το κείμενο, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον όρο «γενοκτονία» .
«Η πρωτοβουλία μας δεν αποτελεί επανάσταση, αλλά είναι η συνεισφορά μας ώστε οι Τούρκοι να έλθουν επιτέλους αντιμέτωποι με την ιστορία τους», δήλωσε ο Τσενγκίς Αλγάν, ένας από τους διοργανωτές.
kathimerini
http://www.hamomilaki.gr/

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
"Μικροί" ζωγράφοι με μεγάλες ανησυχίες
Posted: 24 Apr 2010 10:28 AM PDT
Από τον Πλανήτη Γη, από το Σπίτι μας, ένα σπίτι που -όπως φαίνεται- δεν το φροντίζουμε, από εκεί πηγάζει η ανησυχία και η έμπνευση των παιδιών που συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, στη Θεσσαλονίκη.

“Με αφορμή κάτι που είδα σ' ένα περιοδικό για την τρύπα του όζοντος, σκέφτηκα να ζωγραφίσω τη γη σπασμένη και ένα κοριτσάκι από πάνω της να κλαίει”, μας λέει η Άννα Φαριούχ, μαθήτρια της Β' Τάξης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων.
“Τα πεταμένα μπουκάλια και γυαλιά που συχνά προκαλούν φωτιές με οδήγησαν να φτιάξω τη ζωγραφιά με το μπουκάλι που εκρήγνυται τρομαγμένο. Ανησυχώ τρομερά για το περιβάλλον. Στο σπίτι κάνω ανακύκλωση και μαλώνω την υπόλοιπη οικογένεια για να ακολουθήσει κι αυτή”,
προσθέτει η συμμαθήτριά της Χρύσα Τριανταφύλλου.
Ακόμα εντονότεροι φόβοι φαίνονται στα λόγια της Χριστίνας Καπετάνιου, επίσης μαθήτριας στην ίδια τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου. “Σε μια εκδρομή με τους γονείς μου είδα κομμένα δέντρα και μου δόθηκε η εντύπωση ότι θέλουμε να “φάμε” τη φύση, να την εγκλωβίσουμε και να την καταστρέψουμε. Μέσα από το διαγωνισμό μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω κάτι, να μιλήσω. Αλλά δυστυχώς βλέπω μόνο λόγια”.
Με τη συμμετοχή μαθητών ηλικίας 6-15 ετών από συνολικά 33 χώρες, οι μικροί ζωγράφοι βρήκαν βήμα για να εκφράσουν τους φόβους, τις ανησυχίες, την ελπίδα και την αγάπη τους για το περιβάλλον.
“Αυτό που παρατηρούμε σε θέματα περιβάλλοντος είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός των παιδιών”, δηλώνει η κ. Αναστασία Κυπριανού, καθηγήτρια εικαστικών στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων. Και πράγματι, τα έργα των μαθητριών της Β' τάξης που εμφανίζονται στην έκθεση λένε πολλά για το πώς βλέπουν την σημερινή κατάσταση στον πλανήτη.
Η εναλλαγή αγωνίας και αγάπης για τη φύση είναι παγκόσμια κοινό θέμα. Από τη Ρουμανία ως τον Λίβανο και από την Τουρκία ως την Κίνα, τα παιδιά όλου του “πλανητικού χωριού” φαίνεται ότι μοιράζονται ένα πράγμα: αγαπούν και χαίρονται τη φύση, αλλά ταυτόχρονα στέλνουν και το δικό τους σήμα κινδύνου.
“Οι εκδρομές που οργανώνει το σχολείο σε δάση, οι δενδροφυτεύσεις και άλλα δρώμενα σχετικά με το περιβάλλον συναντούν μεγάλη απήχηση μεταξύ των μαθητών”, παρατηρεί η κ. Κυπριανού.
Απ' ό,τι φαίνεται πάντως, δεν χάθηκαν όλα. “Ανησυχώ, αλλά και αισιοδοξώ. Βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα όμορφα μέρη στον κόσμο, αλλά φοβάμαι πολύ για το μέλλον”, καταλήγει η Χριστίνα. Ποιος ξέρει; Μπορεί η αγωνία των παιδιών να οδηγήσει στην αφύπνιση μερικών, έστω, συνειδήσεων.
Η διεθνής έκθεση ζωγραφικής “Ο Πλανήτης Γη, το Σπίτι μας” διοργανώνεται στα πλαίσια των “Ημερών Έκφρασης και Δημιουργίας 2010” των Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Φιλοξενείται στο Περίπτερο 1 στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μαΐου.
Ώρες λειτουργίας 09:00-14:00 και 17:00-21:00. Παράλληλα με την έκθεση διοργανώνονται καθημερινά εκδηλώσεις διαφόρων φορέων, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κ.α. Διοργανώνονται επισκέψεις και συμμετοχές σχολείων κατόπιν συνεννόησης.
Τηλ. Επικοινωνίας 2310 291720 begin_of_the_skype_highlighting 2310 291720 end_of_the_skype_highlighting.
πηγή...
http://www.hamomilaki.gr/

Οι μαθητές αφήνουν μετεξεταστέους τους καθηγητές τους
Posted: 24 Apr 2010 03:52 AM PDT
Τους καθηγητές τους στο «θρανίο» βάζουν οι μαθητές και τους ζητούν:
* Περισσότερη συζήτηση στην τάξη.
* Σεβασμό στην προσωπικότητά τους και στα μαθητικά τους συμβούλια.
* Χρήση των νέων τεχνολογιών στο μάθημα.
* Η αξιολόγησή τους να αφορά τις επιδόσεις τους και να μην επηρεάζεται από άλλες παραμέτρους.
* Να μην υπάρχει προκατάληψη απέναντί τους με κριτήρια όπως η εμφάνιση, η κατάθεση της γνώμης τους κ.ά.

Μόνο λίγοι καθηγητές είναι έτοιμοι για τις νέες διδακτικές προκλήσεις θεωρεί το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών
Αυτό είναι το «προφίλ» των εκπαιδευτικών όπως το σκιαγραφούν και θα το ήθελαν οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Καλλιθέας, σε έρευνα που διενήργησαν οι καθηγητές τους Νίκος Aναστασάτος, Ουρανία Γράψα, Ευαγγελία Ζαβέα, Λίνα Κεχαγιά, Αννα Ντόκου και Αννα-Μαρία Σιδηροπούλου.
Μάλιστα, οι μαθητές, στην ανοιχτή ερώτηση «τι θα ήθελαν από τους καθηγητές τους», σε ποσοστό 42% δήλωσαν ότι θέλουν περισσότερη συζήτηση στην τάξη και καλύτερη συμπεριφορά, το 17% λιγότερη ύλη και το 14% να γίνεται πιο ενδιαφέρον το μάθημα.
Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές θεωρούν ότι μόνο λίγοι καθηγητές είναι έτοιμοι για τις «νέες διδακτικές προκλήσεις».
Η πλειοψηφία δηλώνει ότι οι συζητήσεις στην τάξη καλύπτουν και θέματα «εκτός του στενού πλαισίου του μαθήματος» και ότι η «αξιολόγησή τους» δεν είναι αντικειμενική.
Πάνω από τους μισούς μαθητές θεωρούν ότι οι καθηγητές τους είναι «μεροληπτικοί» απέναντί τους και ως κύριες αιτίες για τη μεροληπτική συμπεριφορά θεωρούν τη «συμπεριφορά τους» (ζωηροί μαθητές) και τις «επιδόσεις τους» στα μαθήματα (καλοί - κακοί μαθητές).
Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές θεωρούν ότι οι καθηγητές «σέβονται την προσωπικότητά τους».
Γενικά συμπεράσματαΠώς απάντησαν οι ερωτώμενοι
6 στους 10 μαθητές δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που γίνεται το μάθημα και γι’ αυτό προτείνουν για τη βελτίωση της κατάστασης περισσότερη συζήτηση, λιγότερη ύλη και στις ίδιες περίπου αναλογίες τη χρήση νέων τεχνολογιών, ομαδικές εργασίες και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
7 στους 10 μαθητές δηλώνουν ότι πάνε φροντιστήριο.
Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι ξένες γλώσσες και τα ιδιαίτερα φροντιστήρια.
Ως αιτίες για την παρακολούθηση φροντιστηρίων δηλώνουν την επιθυμία για καλύτερες επιδόσεις, τη δυσκολία των μαθημάτων και τα κακογραμμένα βιβλία.
6 στους 10 μαθητές θεωρούν ότι οι καθηγητές είναι μεροληπτικοί απέναντί τους και ως κύρια αιτία της μεροληπτικής συμπεριφοράς των καθηγητών οι μαθητές θεωρούν τη γενικότερη συμπεριφορά τους, τις επιδόσεις τους στα μαθήματα, την ελευθερία της γνώμης, την εξωτερική τους εμφάνιση και την εθνικότητά τους.
4 στους 10 θεωρούν ότι οι καθηγητές σέβονται τα μαθητικά τους συμβούλια, 3 στους 10 έχουν αντίθετη άποψη και 3 στους 10 δεν εκφράζουν γνώμη.
3 στους 10 μαθητές πιστεύουν ότι πολλοί καθηγητές βλέπουν τη δουλειά τους ως λειτούργημα.
περισσότερα: έθνος
http://www.hamomilaki.gr/

**Hi Stamatios,Laura Alejandra Gomez Maldonado confirmed your friendship on Sonico.
Message on his/her Wall
Suggest friends
View private profile .-

**O(A) laura alejandra ... aceitou a tua amizade. Olá stamatios,
O(A) laura alejandra gfomez maldonado aceitou o teu pedido de amizade Recebeste esta notificação porque já és membro do Netlog.A tua conta na Netlog: http://pt.netlog.com/skoulikasstamatiosAtenção! Os links das notificações só são válidos por um mês nos e-mails.

**
Σεξουαλικές ψυχογενείς ανεπάρκειες και διαστροφές - Δονζουανική ψυχοεκστατική σεξουαλικώς παράσταση - Εκστατικός Υπνωτισμός στη θεραπεία ανωμαλιών‏
Από:
x x (therapeiaomofylofilias@gmail.com)
Εστάλη:
Κυριακή, 25 Απριλίου 2010 5:26:52 πμ
Προς:
http://youtube.com/watch?v=Ie4-Yuerqjk
http://youtube.com/user/BAMBOLAromanov Ο ιατρός Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος στο έργο του 1978 ΣΕΞΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΣ ΕΚΣΤΑΣΕΩΣ -ΛΥΣΙΣ ΔΙ' ΕΚΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ συνεκδίδει το προηγούμενο σύγγραμμα του 1969 Ο ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΣ ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΑΝΕΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ ΤΩΝ ΨΥΧΟΝΕΥΡΩΣΕΩΝ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ & ΕΝΔΟΓΕΝΩΝ ΨΥΧΩΣΕΩΝ αναπτύσσοντας την περί εκστάσεως θεωρία & τους επιμέρους κλάδους της, ήτοι την Ψυχοεκστατική Φυσιολογία, την Ψυχοεκστατική Φυσιοπαθολογία, την Ψυχοεκστατική Παθολογοανατομία & την Ψυχοεκστατική Ανατομική του Ανθρώπου.
Τι είναι η έκσταση;
Είναι η απορρόφηση του πνεύματος στην ενατένιση ιδέας (όπως η θεότητα) ή αντικειμένου, ο υπέρτατος θαυμασμός.
Στη Σεξολογία η δι' εκστάσεως επιβολή που χρησιμοποιεί κυρίως την όραση εκ των αισθήσεων, δημιουργεί την απαραίτητη ψυχική έλξη για επαφή με το άλλο φύλο, εξ' ου & ο λαός σωστά λέει: "Ο έρως κινάει από τα μάτια & τελικώς ριζώνει στην καρδιά". Ο συγγραφέας αναφέρει σχετικά στη σελίδα 53: "Εκείνος ο οποίος φταίει εις την έλλειψη ικανότητος προσελκύσεως του άλλου φύλου, είναι εκείνος ο οποίος εμφανίζει την ψυχογενή ανικανότητα. Η γυνή είναι δυνατόν να αντιληφθεί τον βαθμό έλξεως του ανδρός. Από το προσωπείο του καταλαβαίνει την σεξουαλική ψυχογενή ικανότητα του ανδρός διά συσχετίσεις, αφού οι ψυχικές αντιδράσεις, γενικώς, ως γνωστόν εκφράζονται εις το πρόσωπον.
Ουδέποτε ρόλο παίζει η ομορφιά ή ο πλούτος.
Παίζει ρόλο η ψυχική έλξη την οποία παρέχει η δι' εκστάσεως επιβολή.
Πας όστις έχει την περίπτωσιν, έχει ήδη κάνει & το αντίστοιχο προσωπείο. Το της μη δυναμικής σεξουαλικής προσωπικότητας, από το οποίον & δεν έλκεται σεξουαλικώς η γυνή. Φταίει δε διότι δεν παρέχει εις την γυναίκα, όσο & αν την πλησιάσει, & με βοήθεια άλλων, το κίνητρο της διακίνησής της προς ιδική του διέγερση. Δηλαδή η γυναίκα & αν ακόμη πλησιάσει αυτόν που έχει προσβληθεί από ανεπάρκεια δεν θα τον διεγείρει, όση ομορφιά & αν διαθέτει διότι το υπ' αυτής προσληφθέν ερέθισμα, είναι ανεπαρκές, προς διέγερση αμφοτέρων."
Τι είναι η Ψυχονεύρωση ή Νεύρωση;
Είναι η έκσπασις του ανικανοποίητου του πριν προς μίαν α ή ω ανώμαλη ψυχική ή ψυχοσωματική λειτουργία. Η ένταση δε αυτή της διαταραχής του χαρακτήρα με την έναρξη μιας ανωμάλου σεξουαλικής λειτουργίας είναι πολύπλευρος & οφείλεται εις στοιχεία ψυχικά ενός ανικανοποίητου σεξουαλικώς παρελθόντος, το οποίον κατακλύζει ως ιδέα & επικρατεί στο πεδίον της συνειδήσεως. Δηλονότι η διαστροφή εκπηγάζει ψυχοδυναμικά, η δε διαστροφική μορφή, το είδος της διαστροφής, ο θα εκσπάσει, σχετίζεται με την ένταση των προηγούμενων σεξουαλικών στερήσεων, την ψυχική εκτόνωση δηλαδή διά παθολογικής ενέργειας προς απόσβεση του σεξουαλικού άγχους στερήσεως. Τόσο οι σεξουαλικές ψυχογενείς ανεπάρκειες (π.χ. ταχεία εκσπερμάτιση ή ατελής στύση του πέους & της κλειτορίδας ) όσο & οι σεξουαλικές διαστροφές (π.χ. αυνανισμός ή ομοφυλοφιλία) πηγάζουν από τα ίδια αίτια: την ατέλεια της οιδιπόδειας ζωής ή οιδιπόδειου συμπλέγματος, ενός ψυχολογικού συμπλέγματος της παιδικής ηλικίας που χαρακτηρίζεται από σχεδόν ερωτική προσκόλληση του αγοριού στη μητέρα (το αντίστοιχο του κοριτσιού προς τον πατέρα καλείται "σύμπλεγμα της Ηλέκτρας").Σεξουαλικώς επιτυχής δεν υπονοεί ψυχολογικά επιτυχής, εάν δε λύσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Κάποτε το σωματικό εγώ θα καμφθεί. Η αραίωση & η απομάκρυνση από την ψυχολογική σεξουαλική συσχέτιση υποσυνείδητα επιφέρει & τη σωματική σεξουαλική νεύρωση, δηλαδή την πτώση & του σωματικού σεξουαλικού εγώ. Μπορεί η σωματική σεξουαλική ικανοποίηση να μην καμφθεί. Παραμένει όμως το ανώριμο της ψυχοσεξουαλικής εξελίξεως του κατοπινού βίου. Η πάθηση της ψυχής προκαλείται από το ψυχοσωματικό ανικανοποίητο μας. Εδώ ακριβώς έρχεται η δι' εκστάσεως θεραπεία να λύσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα.
Πώς συγκροτείται η ανθρώπινη προσωπικότητα;
Στην ηλικία των 5-6 ετών πρέπει το παιδί να ενστερνισθεί γονεϊκές αξίες & αρετές. Τυχόν εκτροπή υπάρχει εν αρχή επί ψυχολογικής βάσεως. Προεφηβικώς απωθείται. Η έλλειψη ικανότητος προς σύναψη εύκολης ψυχογενούς επαφής μετά του αντιθέτου φύλου στην εφηβεία γεννά είτα σωματική πτώση διά την τέλεια τέλεση της γενετησίου ικανοποιήσεως του ατόμου. Μετ' εφηβικώς δε καταπιέζεται, γι' αυτό & στο ιστορικό ενός ατόμου μετά ψυχογενούς σεξουαλικής ανεπάρκειας συναντούμε πληθώρα πλατωνικών ερώτων & τέλεια απουσία ψυχοδυναμικών τοιούτων, δηλαδή ψυχικής & σωματικής συγχρόνως σεξουαλικής ικανοποιήσεως. Τείνει δε τελικώς ο άνθρωπος αυτός είτε σε σεξουαλική ψυχρότητα είτε σε σεξουαλική διαστροφή.
Η εγκατάσταση της παθητικής ομοφυλοφιλίας εντός 6+ μηνών
Η κατάπτωση του εγώ είναι τέτοια που δε δύναται ο ομοφυλόφιλος να επιδράσει επί της διαστροφής του διά να την αποφύγει. Μόνος του θα κουραστεί. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις επαναφοράς εις το κατά φύσιν από μακροχρόνια προσπάθεια. Η εγκατάσταση της βλάβης είναι σωματική. Είναι άλλο ζήτημα, αν ο ψυχολογικός παράγων διευκολύνει τη ροπή. Σε διάστημα 6+ μηνών διά μερικών ή & περισσότερων παρά φύσιν συνουσιών ακόμα & διά τεχνητού τρόπου, δακτύλους κτλ. λαμβάνει χώρα η πρωκτική εγκατάσταση προς διέγερση ή & διέγερση έτερων δευτερευούσης σημασίας αισθησιακών του σώματος ζωνών (στήθους, μασχάλης κτλ.) Η αίσθηση της ηδονής μεταφέρεται εκ της βαλάνου του πέους προς τη βάση αυτού, είτα κατά το περίνεο (= η περιοχή του κορμιού που αντιστοιχεί στο κάτω στόμιο της πυέλου, δηλαδή της λεκάνης του ανθρώπινου σώματος ή κοιλότητας του νεφρού) & καταλήγει τέλος περί την πρωκτική χώρα. Η επίδραση του σώματος επί της ψυχής είναι τόση όσο περισσότερο διεγείρεται προς αποφορά ηδονιστικών επιτευγμάτων. Ο ομοφυλόφιλος από της στιγμής της διαστροφής του βαδίζει προς μία αποδιοργάνωση ολοταχώς. Το ερέθισμα εγκαθίσταται τοπικά & σαφώς πλέον διαγράφεται ως γνώση πλέον φλοιώδης του εγκεφάλου. Η τάση είναι ξέφρενα υπερσεξουαλική. Ενώ προ της περατώσεως της ψυχοσωματικής αλλαγής έχουν εδραιωθεί το άγχος & η ανασφάλεια, ασυνείδητα τα αποκρύπτει προς απολαβή του εν αρχή ισχυρώς & συνεχώς δρώντος ηδονιστικού ψυχοσωματικού πλέον ερεθίσματος. Την ανασφάλεια, το άγχος & τον ψυχαναγκασμό (= ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το άτομο κυριαρχείται από ιδέα ή εικόνα, παρά τις αντίθετες προσπάθειες του, ψυχολογικός εξαναγκασμός) γεννούν η ανικανοποίητη, ξέφρενη, ανώμαλη, σεξουαλική, με λίγα λόγια τάση & η ανικανότητα προς κοινωνική διά διαφόρους λόγους προσαρμογή.
Υπερευαισθησία & γενετήσιες φοβίες
Είναι γεγονός ότι αν λάβουμε 1 άτομο του οποίου η προσοχή είναι διαταραγμένη & η βουλητική αντίσταση του ελαττωμένη συνεπεία ανωμαλιών αφορωσών τη γενετήσια ζωή του, το άτομο αυτό θα εμφανίσει αντίδραση άγχους εν αρχή, εις πάσα προσπάθεια άλλου να αγγίσει το σώμα του (Διαταραχή της αφής καθ' όλη την έκταση της επιφανείας του σώματος) ή να ατενίσει στιγμιαίως τους οφθαλμούς του. Πας όστις υφίσταται εις τοιαύτη ανωμαλία & είναι ιδεώδης προσωπικότητα (έντονη μετ' εγωτική προσωπικότητα) κάθεται στον περιβάλλοντα χώρο εν προφυλάξει. Δεν εγγίζει κανέναν άλλον & προσπαθεί, όταν κάθεται π.χ. εις τον κινηματογράφο να μην τον εγγίζει ο διπλανός του. Αναπτύσσεται δηλαδή υπερευαισθησία. Είτα το άτομο αυτό θα παρουσιάσει ψυχαναγκασμούς οι οποίοι επιτείνουν, όταν καλώς εγκατασταθούν, το άγχος. Φόβος λόγω υπερεγωτικής προσωπικότητας αντανακλάται κυριότερα διά της οπτικής οδού & χαρακτηρίζεται πάντοτε ως αντίληψη ατόπου σεξουαλικής συμπεριφοράς & αυτοενοχής. Γι' αυτό το λόγο το άτομο διά του βλέμματος του όταν προσκρούει ανέτοιμα εις το βλέμμα των άλλων, αισθάνεται άγχος, το οποίον οδηγεί εις τον ψυχαναγκασμό.
Δονζουανική ψυχοεκστατική σεξουαλικώς παράσταση
οο (άπειρον) -3 -2 -1 0 +1 +2 +3 οο (άπειρον)
Δον Ζουάν καλείται η τέλεια λύση του οιδιπόδειου συμπλέγματος
Εις τη μέση της γραμμής θέτουμε το μηδέν (0) Δεξιά του μηδενός είναι οι δυναμικοί κατά ποσότητα ψυχικής έλξεως του αντιθέτου φύλου. Το +1 σημαίνει μία δύναμη, το +3 π.χ. περισσότερες δυνάμεις προς ψυχική έλξη μετά του αντιθέτου φύλου. Το σημάδι δε αυτό οο σημαίνει άπειρες δυνάμεις ψυχικής σεξουαλικής έλξεως του αντιθέτου φύλου ή Δονζουανική ή ψυχοεκστατική σεξουαλικώς ψυχική ελκτική δυναμικότητα. Τώρα, αριστερά του μηδενός της ανωτέρω περιγραφείσης γραφικής παραστάσεως κείνται οι σεξουαλικώς ανεπαρκείς & οι σεξουαλικώς έχοντες ελαφρά, μέση ή βαρεία διαστροφή.
Το -1 σημειώνεται ως σεξουαλική ψυχογενής ανεπάρκεια. Τόσο διά τον άνδρα όσο & διά τη γυναίκα. Διά να καταστεί ψυχογενώς ανεπαρκής, σημαίνει, ότι εκάμθη το εγώ του εκ πολλαπλών σεξουαλικών ψυχολογικά αποτυχιών (= ψυχοτραυματισμοί) 1η πύλη της σεξουαλικής ψυχογενούς ανεπάρκειας είναι η συνέχιση του αυνανισμού μετά την εφηβεία, που υποδηλώνει προγενεστέρα απουσία ψυχικών συνδέσεων & ανώριμη συσχέτιση μετά του αντιθέτου φύλου & είναι ο 1ος βαθμός ψυχικής αποστάσεως εκ του αντιθέτου φύλου. Το -2 σημειώνεται ως ελαφρά διαστροφή, π.χ. αυνανισμός, πεολειξία, αιδοιολειξία. Το -3, σημειώνεται ως μέση, εις βαθμό διαστροφή. Π.χ. ενεργητική ή παθητική ομοφυλοφιλία, τριβακή ασέλγεια ή τριβαδισμός ή Σαπφισμός (=λεσβιασμός)
Ούτω & τα λοιπά & δι' άλλους αριθμούς. Όπου εις το πλην άπειρον (οο) κείνται ο σαδισμός, μαζοχισμός & τα προστάδια αυτών, ουρολαγνεία & κοπρολαγνεία.
Εκστατικός Υπνωτισμός στη θεραπεία ανωμαλιών
Μέσω της εκστατικής επιβολής με υπνωτισμό, η συνείδηση αποκτά 1 όριο αφυπνίσεως δίκην (= κατά τον τρόπο, κατά τη συνήθεια) shock. Για τη θεραπεία απαιτείται δημιουργία νέου υποσυνειδήτου (= περιοχή της ανθρώπινης ψυχής όπου λανθάνουν παραστάσεις, γνώσεις ή επιθυμίες που η συνείδηση έχει απορρίψει ή απωθήσει, τα κατάβαθα της ψυχής) Ο εγκεφαλικός φλοιός ηρεμεί διά της εκστάσεως, το δε γεγονός της εκστάσεως καταρτίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη της νέας προσωπικότητας της απαλλαγμένης από πάσης νοσηρής διαστάσεως του εγκεφάλου.Συνειδητά τώρα είναι παρά του ασθενούς γνώριμο, ότι εκεί εις το ασυνείδητο (= η εκτός της συνειδήσεως περιοχή του εγώ, το σύνολο των ψυχικών διαδικασιών, που δεν τις συνειδητοποιεί το υποκείμενο) υπάρχει & η χαμένη γνώση της ανωμαλίας του. Τώρα την αποδέχθηκε συνειδητά & την αφομοίωσε εν τη μνήμη του, την καθόρισε εις το ασυνείδητο, τη μετέφερε την ανωμαλία του ως γνώσιν εις το συνειδητό & τώρα εύκολα θα την σβήσει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:http://therapeiaomofylofilias.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΙ' ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ; Άρθρο αναγνώστη: Η ψυχοπαθολογία της πουστοποίησης του άνδρα
http://therapeiaomofylofilias.blogspot.com/2010/04/blog-post_24.html .-

** Ο/Η Nikolakis Lezas έστειλε μήνυμα στα μέλη του ORIENTAL...tsiftetelia LEZASSSSSSSSS.

Nikolakis LezasApril 25, 2010 at 5:23am
Θέμα: EVENT
ΟΙGOLD MAFIA EVENTS ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΙΟΥ Σ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝΔΗΜΟΦΙΛΗ CLUB ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΣΤΟ W CLUB(ΠΡΩΗΝ ΜΑΟ) TO MΠΟΥΚΑΛΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ110 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 6 ΑΤΟΜΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ FREE ΛΙΣΤΑΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ EPIKOINWNISETE MAZI MOU H MESO TOU FACEBOOK....H NAKALESETE STO:6984122701 begin_of_the_skype_highlighting 6984122701 end_of_the_skype_highlighting RONTOGIANNH MARGARITA
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1416846911006&mid=23da599G3dd6e022G139bf03G0&n_m=snstam%40gmail.com .-

**Γεια σου Stamatios,
Ο/Η Costas Vichas θέλει να γίνετε φίλοι στο Facebook.
Costas Vichas
Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook
Respond now:
βαίωση Φίλου
To confirm (or quietly ignore) this request, go to:http://www.facebook.com/n/?reqs.php&mid=23dd4f9G56358b7cG1c27c28G2&n_m=stamoskal%40windowslive.com .-

** Ο/Η Michalis Kalopedis έστειλε μήνυμα στα μέλη του KiprosTV - Supporting the Arts & Culture of Cyprus.

Michalis KalopedisApril 25, 2010 at 8:54am
Θέμα: Updates ~ Events and more...
Hello everyone - I wanted to give you quick update on just a few things.First, about an event that is taking place between the 3rd and 8th of May in Larnaca. It is called Influences and is an Art Exhibition from Greek and Cypriot Artists that will include: Paintings, Illustrations, Installations, Video art/Animation and Photography. KiprosTV is a proud supporter of the event. For more details visit the following facebook event page: http://www.facebook.com/event.php?eid=113433192024089 Also, we received several comments in regards to the website's architecture only being in English. I want to assure you that we are working on it so that in the near future it will be at least bi-lingual and you will have the option to navigate it either in Greek or English.Finally don't forget to check out the latest video on Kipros.TV: http://www.facebook.com/l/fb9be;www.kipros.tv/2010/04/23/cyprus-film-days/ Thank you and have a great rest of your weekend!Michalis Kalopedis
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1119462404592&mid=23ddb24G3dd6e022G139cf3aG0&n_m=snstam%40gmail.com.-

~**~** http://www.atdhe.net , ‘’’’’ ΖΩΝΤΑΝΑ όλοι οι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ “”

~**

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 Από το χαμομηλάκι , ειδήσεις , σημαντικά και ασήμαντα .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 Αυτοί που μας γράφουν με αγάπη πάντα τα ξαναγράφουμε .-

**** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 >_ Αυτοί που μας γράφουν .-

**** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/24042010_24.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/04/2010 .-

~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/panauhnaikos-ao-2010.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΠANAΘHNAIKOS A.O. -Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Νταμπλούχος 2010 .-

~***~! http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , .. Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 Μας γράφουν σήμερα και χθές .-

~**! http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Μας γράφουν σήμερα και χθές

~**! http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/28042010.html , Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 28/04/2010 και τα άλλα .-

~**! http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/panauhnaikos-ao-2010.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠANAΘHNAIKOS A.O. -Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Νταμπλούχος

~**! http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/27042010.html , Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 27/04/2010 και τα τοπικά μας *

~**! http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/26042010.html , Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 26/04/2010 *

~**! http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html , Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 Το λιοντάρι του Πειραιά * και Υγεία για όλους .-

~**! http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/lionof-piraeus.html , Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 Το λιοντάρι του Πειραιά - The lionof Piraeus .-

~**!

~** ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Εθνικός Ύμνος της ΕΛΛΆΔΑ westrock1974 .-

~** Άγιο Φως westrock1974 .-

~** ΑΝΑΣΤΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΘΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΑΥΤΟΥ westrock1974 .-

***

~** http://www.youtube.com/watch?v=Alckuia-pko ,

~** http://www.youtube.com/watch?v=B71Hdiit2P0 ,

~** http://www.youtube.com/watch?v=isBo-xtgNuY ,


~**[capitalistsforever] FINANCIAL HOODWINKS‏

Από:toparb (toparb@yahoo.com)
Εστάλη:Σάββατο, 1 Μαΐου 2010 7:05:56 μμ
Προς:capitalistsforever@yahoogroups.com

There is no suggestion that interest rate swaps, the largest category of OTC financial derivatives, or foreign exchange swaps played any role in the financial meltdown. Yet the kleptocrats' proposals extend regulatory rules for futures to these bank-based products. Wantonly extending futures regulation to swaps applies the wrong tool in the wrong application. The result would be ineffective regulation damaging everything involved.

Individuals and banks should be free to choose what money they use. This is an especially controversial, but absolutely essential, component of a truly free society. The government may not force us to use infinitely-inflatable, green pieces of paper. Historically, when left free from government-dictated currency, the overwhelming choice of individuals has been gold money — which has objective value, a stable quantity, and other qualities that make it an excellent form of money. Interest rates on a gold standard are set by supply and demand in the marketplace; there should be no governmental manipulation of interest rates, and thus no ability of the Federal Reserve to create massive bubbles such as the dot-com and housing bubbles.

Basil Venitis points out that since its inception in 1913, the Federal Reserve has helped to devalue the dollar by 96%. During the recent economic crisis, it has poured trillions of dollars into the economy with no oversight, made secret agreements with foreign banks and governments, and has refused to tell Congress who is getting the money or to give it the details of what deals are being made. We demand full transparency from the central banks..

Play misty to me! Central banks play a confidence game with us. A confidence game is defined as an attempt to defraud a person or group by gaining their confidence. The victim is known as the mark, the trickster is called a confidence man, and any accomplices are known as shills. Confidence men exploit human characteristics such as greed, vanity, honesty, compassion, credulity, and naivete. The common factor is that the mark relies on the good faith of the confidence man.

Central bank's mission to instill confidence in us about the economy while simultaneously instilling confidence in us about the abilities of the central bank itself. Central bankers are almost always publically bullish and hardly ever publically bearish about the economy. The economy always looks good, if not great. If there are some problems, don't worry, the Fed will come to the rescue with truckloads of money, lower interest rates, and easy credit. If things were to get worse, which they won't, the Fed would be able to respond with monetary weapons of mass stimulation.

Central bankers are the people who said that there was no housing bubble, that there was no danger of financial crisis, and then that a financial crisis would not impact the real economy. These are the same people who said they needed a multitrillion dollar bailout of the financial industry, or we would get severe trouble in the economy. They got their bailout, and we got the severe trouble anyways. It is time to bring this game, this confidence game, to an end.

Venitis notes that central bank's artificial creation of credit is the culprit in the business cycle. As the boom turns into bust, the economy tries to readjust itself into a configuration that conforms to consumer preferences. That is why it is so essential for government to stay entirely out of the adjustment process, because arbitrary government behavior can only delay this necessary and healthy process.

Venitis asserts that wages and prices need to be free to fluctuate, so labor and other resources can be swiftly shifted away from bloated, bubble sectors of the economy and into sustainable sectors of the economy where consumers want them. Bailouts obstruct that process by preventing the reallocation of capital into the hands of firms that genuinely cater to consumer demand, and by propping up instead those firms that have deployed resources in ways that do not conform to consumer preferences. Fiscal and monetary stimulus do nothing to address the imbalances in the economy, and indeed only perpetuate them.

There has been much discussion of moral hazard in connection with the flurry of bailouts that began in 2008. Moral hazard refers to people's readiness to act with an artificially elevated level of risk tolerance because they believe that any losses they may incur will be borne by other people. Hence the bailouts will tend to make major market actors even less likely to behave prudently in the future, since if they believe they are likely to be considered too big to fail, they have more reason than ever to believe that they will not be allowed to go out of business, and therefore that they may continue to make risky bets.

Venitis asserts the very existence of a central bank such as the Federal Reserve and ECB aggravates, indeed institutionalizes, moral hazard. Since there is no physical limitation on the creation of paper money, firms know that no natural constraint exists on the power of the central bank to bail them out of any serious trouble. The Central Put is the implied promise that the central bank would intervene to assist the financial sector in the event of a serious downturn. No one has a right to be surprised when market actors behave accordingly.

Everybody's money income is somebody else's cost. In the case of the stupidus stimulus, the administration paid for it through taxation, borrowing, and printing new money. With all three methods the net result was that someone was made better off but only at the expense of someone else. When the government forced up the minimum wage, there was no added amount of production to offset the increase in business costs. Instead, we have seen a record level of teenage unemployment.

Corpfare is corporate welfare, such as subsidies, bailouts, and monopolies, granted by government to davajides, pimps of kleptocrats. Corpfare destroys the level playing field that free markets depend on, creates a corrupt relationship between government authority and special interests, transforms corps to corpses, and is unconstitutional. Even loans by government-sponsored entities constitute another form of subsidy. Zombiecorps, zombie corporations, badly in need of structural reform, but kept alive by state subsidies, badly hamper growth. Basil Venitis figures that at least four trillion euros are wasted on corpfare worldwide every year.

Whenever government tries to force up wages, real purchasing power falls. That is because the negative effects, which are unavoidable when such policies are implemented, will always outweigh the positive effects. While money wages might increase for some people, government has forced up business costs, so less is produced. Consumption ultimately is made possible by more production.

The Restoring American Financial Stability Act of 2010 by Senator Chris Dodd(D–CT) will raise costs across the economy. Americans will suffer higher fees, interest rates, and closing costs and lower rates on savings accounts. Customers with marginal credit scores will have fewer opportunities for credit.

If this bill passes, financial firms will likely move to cities with more favorable regulatory conditions like London or Hong Kong. That will reportedly move hundreds of thousands of financial services jobs overseas—not to mention the restaurateurs, dry cleaners, etc., that will go out of business without those customers there to serve. -


***

*[blowback] POSTPONING THE DAY OF RECKONING

Από:blowback@yahoogroups.com εκ μέρους blowbacknow (blowbacknow@yahoo.com)
Εστάλη:Σάββατο, 1 Μαΐου 2010 7:23:29 μμ
Προς:blowback@yahoogroups.com

Basil Venitis notes that Greece needs the constructive destruction of bankruptcy! Bailout of Greece is a destructive distraction. The default of Greece, a bottomless pit, cannot be avoided. The challenges facing Greece are similar to those that confronted Argentina, which defaulted on $95 billion of debt in 2001. There are a lot of similarities in terms of inflexibility of the currency, capital flight, huge taxes, and the risk of austerity measures leading to a sharp contraction in growth. Greece's financing needs are huge in the coming two years. It needs to prove to the market that it can drastically reduce expenses, taxes, sinecures, and Graecokleptocracy. The markets demand to see at least one Graecokleptocrat in jail!

A bailout does nothing to fix the misguided policies and Graecokleptocracy that have generated Greece's existing debt and ongoing deficits. Bailout merely postpones the day of reckoning. Worse, bailout both rewards Graecokleptocrats' bad past behavior and encourages such behavior in future. Greece will be back for additional bailouts in short order, since a bailout will not fix its underlying problems. Rather than bail out Greece, Fourth Reich and IMF should allow it to default. This will hurt Greece's creditors, but those entities assumed the risk when they loaned to a country long known for its profligate ways and kleptocracy.

Venitis points out market concerns about Greece will ignite a full-blown sovereign debt crisis when they spill over to other eurozone members. Bonds and credit swaps on Spain, Portugal, and Greece are already down at junk levels. Murphy's Law states that anything that can go wrong will go wrong, and it currently applies extraordinarily well to economic policy in the eurozone.

Northern Europeans are more and more confronted by the situation whereby their monetary destiny is decided by kleptocrats they have never elected and by Southern Europeans on whom they have no influence. They are disgusted with Graecokleptocrats, but they have to pay for the myriad robberies of Graecokleptocrats.

Merkel navigates a Graecorescue minefield, making the terms of a rescue so onerous that other eurozone members would never be tempted to follow Greece's lead in seeking aid. She pushes for automatic penalties for future breaches of EU debt rules, with violators forced to give up their voting rights and access to the bloc's cohesion funds. PIGS must adopt the strict budget discipline Germany sees as crucial for the future of eurozone.

Graecorescue is money gone with the wind, because Greece can never return the money back! Graecokleptocrats simply rob and churn the money, forwarding kickbacks and loot to their offshore secret accounts. French Finance Minister Christine Lagarde described the aid proposal as a cocktail of indulgence and great strictness, and in case of default on repayment, France and Germany will immediately put the foot on the brake, in order to cut their losses short. Hans-Werner Sinn, president of the Ifo Institute for Economic Research, asserts Greece would never pay back the loans. Greece is no position to carry out the necessary budgetary rigor to pay Berlin back

Greece might negotiate a restructuring of its debt before missing a payment. This would require investors to take a significant discount on their debt holdings and could include extending maturities. Bondholders might see haircuts of anything from 20 to 40% of the net asset value of their debt positions. The current two-year Greek-German bond yield spread is consistent with a 33% chance of a 40% haircut of Graecobonds.

Greek, European and IMF officials publicly refuse to entertain the idea of Graecorestructuring, because it will trigger a fresh investor panic. Shares in European banks, which have large holdings of Graecobonds, will be dumped. It is absurd that Northern Europeans who have been doing the right things are suddenly going to have to pay up Southern Europeans who have been doing the wrong things, spending huge amounts of money they didn't have, allowing politicians to rob the treasury, and lying about it as well.

Venitis asserts that Greece can easily pay its debt by selling its assets, such as land owned by the government, forests, islands, postoffice, colleges, state buildings, public TV stations, public radio stations, highways, ports, airports, state hospitals, mines, offshore drilling, and many other public services. Everything should be privatized. 90% of public jobs should be eliminated, because they are just sinecures, created in exchange for votes!

Greeks are fed up with all politicians. A range of government policies since the end of dictatorship in 1974 have made them feel powerless and betrayed by a centralized kleptocracy that claims to know what is good for them better than they do themselves. The welfare Graecokleptocracy has created not a feeling of security but a culture of dependency on crumbs and sinecures and a loss of responsibility. The all-powerful Graecokleptocrats are willing to say anything to fool Greeks and do anything to get kickbacks.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out that for 35 years since dictatorship, Pasokleptocrats and Neodemokleptocrats who took turns in running Greece, the most corrupt country on Earth, borrowed as if there were no tomorrow, and they received 200 billion euros in kickbacks from Siemens, JPMorgan, Goldman Sachs, MAN, Daimler, antitrust, military purchases, monasteries, and many more. Through mismanagement, robbery, kickbacks, and nepotism, they drove the cradle of democracy to the brink of bankruptcy with a public debt of 350 billion euros.

Michael Christoforakos, the former president of Siemens Hellas, set a videocamera in his Siemens office, producing DVDs starring 200 Graecokleptocrats, kept at two public notaries. Christoforakos has the tiptop Greek politicians on DVD kowtowing to him for more kickbacks in exchange for lucrative overpriced contracts! The DVDs prove that Premier Costas Simitis, 10 ministers, and 80 MPs of Pasok, Premier Costas Caramanlis, 8 ministers, and 75 MPs of Nea Democratia, and 20 journalists shared two billion euros of kickbacks. Christoforakos, who now lives in Munich, identified John Bartholomew of Nea Democratia and Costas Geitonas of Pasok as the coordinators of kickbacks. Siemens set aside 10% of the revenue it received from state contracts to pay off Nea Democratia and Pasok as part of a bribery system that ran from 1975 to 2007.

The huge Greek debt is not due to spending, but robbing! It's not fair for poor Greeks to pay this debt, but for Graecokleptocrats to return the loot, mission impossible. That's why Greeks revolt against Graecokleptocrats with bombs, molotovs, guns, strikes, and riots! Many revolutionary groups try to overthrow Graecokleptocrats and hang them in front of the Greek Parliament! Most Greeks pray now for a coup!

It is the first time that every Greek is realizing that after years of Graecokleptocracy, it's time to fight back Graecokleptocrats. It's the only hopeful sign, actually. Greece has no choice but to reinvent itself. Reinventing Greece and cleaning up after years of Graecokleptocracy, however, is going to be a task worthy of Hercules. The time has come to pay the bill. And paying that bill, with the economy in the middle of a recession, is going to hurt. Nominal unemployment rate has hit 12%, and the real unemployment rate calculated by Basil Venitis is 25%!

No Graecokleptocrat has ever gone to jail! Venitis asserts that impunity of Graecokleptocrats is the most freakish justice in the world! The most infamous house on Earth is the Greek Parliament, aka the Grand Brothel of Syntagma Square, which houses 300 wild prostitutes, minotaurs that suck the blood of Greeks! It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas to the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel! Allons enfants de la Grece!

The average Greek citizen, forced to accept inferior public services or pay bribes to get around them, is understandably not inclined to pay his or her fair share of taxes. This problem is compounded by a tax system that is arcane, vague, and quite punitive for those who are not prepared to dodge or bribe the tax inspectors, a service that the affluent take disproportionate advantage of.

Greece's debt troubles herald a domino of sovereign defaults in eurozone that could derail an economic recovery. Venitis points out PIGS(Portugal, Italy, Greece, and Spain) account for half the debt of eurozone. PIGS are indeed piggy slave States that create many problems for Fourth Reich(EU), demanding high proportions of the Cohesion Fund, playing dirty games, encouraging political corruption, and spreading the cancer of socialism. Lazy pigs enjoy dolce vita and expect hard-working Britons and Germans to support them! Pigs come to the trough all time!

Venitis notes that Fourth Reich(EU) decided to become the bailout reich, a free-ride area where entitlement spending in PIGS is underwritten by North Fourthreichian taxpayers. Euro will stabilize in the short-term, as investors face reduced uncertainty. However, this locks Fourth Reich on a trajectory to gradual monetary collapse, the path currently being followed by the dollar. Eurogroup chairman Jean-Claude Juncker, premier of Luxembourg, points out the hard-working taxpayers of North eurozone refuse to subsidize the socialistic laziness and dolce vita of South eurozone.

Venitis muses that Papandreou is a Don Quixote who is tilting at the windmills of speculators. Papaconstantinou is a Sancho Panza who helps Papandreou to attack imaginary kallikantzaroi. The quixotic adventures of Papandreou lead nowhere, because he is surrounded by Graecokleptocrats who play farces on him. The cruel practical jokes eventually will lead Don Quixote to a great melancholy.

Papandreou used the loaded gun of EU support mechanism. But now the loaded gun might turn out to be a water pistol! Some concerned Germans have launched a legal challenge at the Constitutional Court, located in Karlsruhe, against the eurozone aid package for Greece agreed by finance ministers. Professor Joachim Starbatty and constitutional lawyer Wilhelm Hankel assert the aid package breaches the EU's Maastricht Treaty! They view the aid package as a subsidy which is forbidden as the interest rate offered is under the market rate for Greek bonds.

Papandreou asserts the big wager is dual, to best make use of the country's inexhaustible potential for the production of wealth, but also to distribute that wealth fairly. But Venitis notes fair distribution means playing Robin Hood, robbing producers with high taxes, a sure way for Greece to go belly up!

Basil Venitis points out Let It Be, a song by The Beatles, is appropriate for the Greek situation. Let Greece go bankrupt, let it be!

When I find myself in times of trouble
Mother Merkel comes to me
Speaking words of wisdom, let it be

And in my hour of darkness
She is standing right in front of me
Speaking words of wisdom, let it be

Let it be, let it be
Let it be, let it be
Whisper words of wisdom
Let it be

And when the broken Greeks
Living in the world agree
There will be an answer, let it be

For though they parted of their money
There is still a chance that they will see
There will be an answer, let it be

Let it be, let it be
Let it be, let it be
Yeah, there will be an answer let it be

Let it be, let it be
Let it be, let it be
Whisper words of wisdom
Let it be

Let it be, let it be
Let it be, yeah, let it be
Whisper words of wisdom
Let it be

And when the night is cloudy
There is still a light that shines on me
Shine on until tomorrow, let it be

I wake up to the sound of euros
Mother Merkel comes to me
Speaking words of wisdom, let it be

Yeah, let it be, let it be
Let it be, yeah, let it be
There will be an answer, let it be

Let it be, let it be
Let it be, yeah, let it be
Whisper words of wisdom
Let it be

__._,_.___
RECENT ACTIVITY:

Δεν υπάρχουν σχόλια: