ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 3/5/2010 και διάφορα άλλα σήμερα και χθες *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ και διάφορα άλλα σήμερα και χθες 3/5/2010 :


"Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την κρίση" .
Δευτερα, 03 05 2010 10:00 . Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την κρίση ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην οικονομία μετά την ανακοίνωση του πακέτου των σκληρών και επώδυνων οικονομικών μέτρων λιτότητας. "Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα ανταποκριθεί, αλλά χρειάζεται να πεισθεί ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη. Ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Πρέπει να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι "κάθε κρίση έχει τις δικές της δυνατότητες". "Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε αυτήν την κρίση ευκαιρία" τόνισε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρωθυπουργός.

Γ. Παπανδρέου: Πρώτο μέλημα μία πολιτεία ευνομίας
"Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα ανταποκριθεί, αλλά χρειάζεται να πεισθεί ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη. Ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Πρέπει να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού" K.Παπούλιας
" Πρώτο μέλημά μας να δημιουργήσουμε μια πολιτεία ευνομίας. Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι διαλυτικό μιας δημοκρατικής κοινωνίας" ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι είναι μία δύσκολη εποχή αλλά και μία ευκαιρία νέας αρχής που χρειαζόταν ο τόπος.
Βέβαιος ότι όπως κάθε κρίση έτσι και η ελληνική προσφέρει νέες δυνατότητες εμφανίσθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Και η δική μας κρίση προσφέρει δυνατότητες για μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης. Της αλληλεγγύης για όλους αυτούς που υποφέρουν και θα υποφέρουν" είπε χαρακτηριστικά.



Στη Βουλή σήμερα - αύριο το ν/σ με τα έκτακτα μέτρα
Μιλώντας την Κυριακή στο υπουργικό Συμβούλιο, ο Γ. Παπανδρέου,
χαρακτήρισε εθνική "κόκκινη γραμμή" την αποφυγή της χρεοκοπίας και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του να υπηρετήσει το συλλογικό συμφέρον του ελληνικού λαού.
" Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε βήμα πίσω" τόνισε και εκτίμησε ότι στο τέλος της θητείας του " Η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη αλλά αναγεννημένη".

Πάντως σήμερα ή αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα για να συζητηθεί και να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ σε κοινωνικό επίπεδο σημαντικό κραστ-τεστ για την κυβέρνηση θεωρείται και η γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Συνάντηση Παπούλια με Τσίπρα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση εξάλλου και με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: "Ζούμε ιστορικές στιγμές, ζούμε μία βίαιη μεταπολίτευση" και πρόσθεσε "έχουμε όλοι ευθύνη, τα κυβερνητικά μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά και δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας. Δεν πρέπει να υποθηκευτεί το μέλλον των επόμενων γενεών", τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα, ο κ. Κάρολος Παπούλιας, δήλωσε: "Συμμερίζομαι αυτό που λέτε. Είναι ευθύνη όλων μας. Το πρόβλημα είναι όχι μόνο σημερινό, αλλά και από πολλά χρόνια πριν. Ίσως δεν αντιδράσαμε όταν έπρεπε και αφήσαμε το ποτάμι να κυλάει".

Ο κ. Παπούλιας κατέληξε λέγοντας "πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην εξαθλιωθούν οι αδύναμοι".

Υπέρ της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών ο Γ. Καρατζαφέρης
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, πριν τη σύσκεψη της Κ.Ο. του κόμματος του στη Βουλή, για τη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών και το νέο πακέτο μέτρων δήλωσε: "Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως είναι δυνατόν να προσκαλεί ο ανώτατος άρχων τους πολιτικούς αρχηγούς και να εφευρίσκονται προφάσεις για άρνηση της προσκλήσεως. Νομίζω ότι οι καιροί ου μενετοί. Είναι απαραίτητη η παρουσία όλων μας εκεί, ανεξαρτήτως αν κάποιοι από μας διαφωνούν με κάποιους άλλους. Εγώ απευθύνω μια πρόσκληση, έστω και την υστάτη στιγμή να αντιληφθούν ότι αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία".
Όσον αφορά στο πρόγραμμα λιτότητας που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, εξέφρασε την ανησυχία του ότι είναι ατελέσφορο. "Χρειάζονταν άλλες, ουσιαστικότερες και βαθύτερες ενέργειες, πράξεις, σκέψεις και ιδέες πριν καταλήξουμε σε αυτά", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες στον πολιτικό κόσμο, ο οποίος έφερε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και να γίνει γενναία μείωση των αποδοχών των βουλευτών.
"Είπα κατά τη διάρκεια του προϋπολογισμού και επιμένω: 50% μείωση των μισθών και επιστροφή όλων των αυτοκινήτων, όπως εξάλλου εγώ έκανα από την πρώτη στιγμή, για να δώσουμε στο λαό το κίνητρο ότι και οι βουλευτές υποφέρουν και δέχονται κι αυτοί την αλλοίωση του επιπέδου ζωής τους", σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ



ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ για τον νταμπλούχο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ στο ποδόσφαιρο κατακτόντας κύπελλο και πρωταθλημα !!!!!!!!!!!

** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !




***Θέση στην Γερουσία διεκδικεί ο Ελληνοαμερικανός κυβερνήτης της Florida Charlie Christ


Μαϊάμι - Ο ομογενής (ελληνοκυπριακής καταγωγής) Κυβερνήτης της Φλόριδας Τσάρλι Κρίστ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει μία από της δύο έδρες της πολιτείας στην Αμερικανική Γερουσία. Η απόφαση του κ. Κριστ σηματοδοτεί την επίσημη ρήξη του με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, όπου ανήκε πολιτικά αφού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα κατεβεί ως ανεξάρτητος. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, ο κυβερνήτης της Φλόριδα στήριξε τον ρεπουμλικανό υποψήφιο Μακέιν αλλά τελευταία δουλεύει στενά σε συγκεκριμένα νομοσχέδια με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: Greek USA Reporter


*** Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η σχετική φημολογία είναι εντελώς αβάσιμη και προφανέστατα ψευδής. .-

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι επ' ουδενί λόγω τίθεται θέμα οιασδήποτε συζητήσεως περί παραιτήσεως. Είπε δε ότι προσβλέπει στα επόμενα χρόνια στη συνέχιση της ιερής και ζωτικής αποστολής και του έργου της Ιεράς Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με την ίδια πίστη, τον ίδιο ζήλο, τον ίδιο μεθοδικό σχεδιασμό και την ίδια αγάπη, ειδικά τώρα εν όψει των ποικίλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα". Στην ίδια ανακοίνωση αναφερεται ότι "ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ολοκλήρωσε την Τετάρτη πενταήμερο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Ο Αρχιεπίσκοπος έφθασε στο Φανάρι την Παρασκευή 23 Απριλίου, εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, με σκοπό η επίσκεψή του να συμπέσει με την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Την επομένη, ο Αρχιεπίσκοπος παρευρέθη στην επίσημη υποδοχή του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και της ακολουθίας του στο Φανάρι. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και οι Ιεράρχες και κληρικοί που το συνόδευαν, ταξίδεψαν στην Πόλη για τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου στο Νεοχώρι του Βοσπόρου, Mετοχίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Αμέσως μετά την υποδοχή ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συμμετέσχε σε σύσκεψη με τους δύο Πατριάρχες και άλλους Ιεράρχες η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχικό Γραφείο και απέβλεπε στην τελική διευθέτηση εκκρεμών θεμάτων τα οποία σχετίζονται με τις Παλαιστινιακές-Ιορδανικές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Την Κυριακή 25 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νεοχώρι, στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής εξέτασαν τα θέματα και τις προετοιμασίες για την προσεχή Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής". Και η ανακοίνωση καταλήγει με την αναφορά στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στην Αθήνα: "Την επομένη ημέρα, ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στην Αθήνα όπου την Τρίτη 26 Απριλίου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δρούτσα και την Διευθύντρια Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη κυρία Αικατερίνη Μπούρα (πρώην Γενική Πρόξενο στη Νέα Υόρκη). Σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις ο Αρχιεπίσκοπος είχε ουσιαστικές συζητήσεις επί θεμάτων που αφορούν την Ομογένεια και την Γενέτειρα. Τέλος, την ίδια ημέρα, ο Αρχιεπίσκοπος είχε δύο επιπλέον συναντήσεις με τις ομάδες προετοιμασίας του θερινού κατασκηνωτικού προγράμματος του Ιονικού Χωριού."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πανίκος Παναγιώτου



** Thursday, March 31, 2005
Palmer Returning
'24' Will See Palmer Days

By Charles D. Newsome March 31, 2005


The word has just come in from 20th Century Fox Television, the producer of the hit show '24' (Monday, 9:00 PM ET/PT), which earlier today released a statement concerning the return of Dennis Haysbert as David Palmer. According to Robert Cochran, Co-creator and an Executive Producer of the series, both parties have finalized a deal ensuring Haysbert's return. There was also a hint of a possible '24' spinoff off centered around Palmer.


Missing out on the rise in viewers has been Haysbert. His character, David Palmer has been MIA for the whole of the season. In the previous three seasons Palmer has gone from endangered Presidential candidate (Season 1) to embattled President (Season 2). The last time we saw President Palmer, he had decided not to run for re-election as the strain of the Presidency was too much for him.


Cochran wouldn't offer any specifics about Haysbert's return, other then to say that he'll be seen in the final six episodes of this season. The contract agreement couldn't have come any sooner as filming for the final episodes will begin shortly. When asked about what Palmer has been up to, Cochran replied, with a smile, "He's entered a field where he'll be a vital asset to Jack Bauer and his fight to save the day." He also added that the season finale will be a shocking, adrenaline filled conclusion unlike any finales in past seasons.


Also fascinating was the mention that Haysbert could get his own show chornicling the adventures of David Palmer. As you may expect, hardly any details were disclosed, but the press release did state that any possible '24' spinoff would not maintain the same real-time aspect. Now only if the writers can figure out how to bring back Sherry Palmer giving Palmer an adequate nemesis.


Here is a link to the actual news article itself:


Charter Communications: 24 Will See Palmer Days


posted by Charles Newsome at 8:43 AM 0 comments

Tuesday, March 29, 2005
4 pm - 5 pm
4PM - 5PM....
The way I did last week's review, by jotting down thoughts as I watched the episode, made it alot easier for me to remember everything I wanted to say about it, and so I've done it again this week, although not to such a strict timeline as I did last week.
There was something odd about the early scenes, they were extremely heavy on exposition and dialogue which explained what the heck was going on, three entire scenes were dedicated to this sole purpose, now normally the show treating it's audience like idiots with the memory of a fly really annoys me, but for some strange reason it didn't this week. Maybe it was because on first viewing the regular audience was joined by my sister who hasn't seen the show since mid series three, and these scenes meant that she wasn't asking questions thoughout the episode, or maybe it was because of the sense of urgency which seemed to underpin these scenes, or maybe it was because I knew these scenes were coming, and I just let them wash over me. Whatever the reason, they didn't both me as much.
The next thing on my list of things to comment about was the chemistry Curtis and Marianne had in there scenes together, especcially those in the interrogation room, for the first time, two nothing characters came to life for me, the resulting scenes being ones which you couldn't take your eyes off. Up until now, they've both been characters which haven't held much consequence and whoose scenes I've merely tolerated and paid attention to for any important story information. While I'm on the topic of Curtis and Marianne, a comment on the storyline, while the scenes themselves played out well we could all see that it was going to be a trap of some kind, even if Marianne didn't know it, which surprisingly enough lessened the impact when it was revealed it was infact....a trap. It might have been more of a shock if Marianne had escaped and CTU had trailed her to her employers, only for them to kill Marianne and then spring a trap. Or atleast I think so.
Now on to what was the best scene of the episode, Jack's Mission Impossible style skills. I was extremely impressed with the direction of the scene, it could have looked down right ridiculous but it was down well and with quite a bit of flair. Bravo to the director of the episode. The rest of the scene was just as exciting, and even though you knew Behrooz would shoot Navi it really made for great television which you couldn't take your eyes off.
Jack and Tony finding the Terrorist War Room made for intriuging viewing, although I'm surprised that nothing has of yet come from that itself, it was odd that they had found a room mapping out what seemed to be the entire Terrorist Operation and they only gave it a vaguely interested glance instead of carefully studying it to see if there was anything they didn't already know about, or wether indeed the Power Plants is the end of there plans. It could also cause them some continuity headaches in the future if it turns out the Power Plants are indeed not the end of there plans.
The one thing which I really didn't like about this episode was the final scenes between Audrey and Paul, the actor playing Paul really annoys me with his accent (which I still can't figure out what it's meant to be) and it amounted to little more than a soap opera until Jack came bursting in and reminded us that millions of lives hang in the balance.
Overall the episode continued the series steady thickening of the plot and gave us one very memorable action piece, although again the cliffhangers lacked that extra spark which leaves us begging for more.
-----
Send in your thoughts of this episode to review [at] 24fans [dot] com, label the subject field "Episode 10 thoughts", and I'll post the best of them on the site.
-----
posted by Charles Newsome at 10:37 AM 0 comments

Tuesday, March 22, 2005
3 pm - 4 pm
3PM - 4PM....
Previously all my reviews have been retrospective ones with me sitting ay my computer, trying to remember my thoughts on the episodes. This week I thought I would do it a little different, as I wrote down notes while I was watching the episode. Not a clue if it will be any good. To put my comments into context, i'll put the time checks as they appeared during the episode.
3:00:00
Half decent scene with Driscoll and (second in command, name escapes me now) clashing heads over Marianne, but it loses its way with the unnesssaryily confusing dialogue about covering themselves from punishment from Division. It wasn't until the end of this scene that I fully understood what they were talking about. From a storyline point of view, you can expect this to come back to haunt them.
I was surprised to see them have Marianne unconsious for the entirety of this episode, it smacks of bad plot planning, they either had CTU find out see was the mole sooner than they initially intended, or there not exactly sure what she'd have to tell CTU, basically they don't want to deal with it right now.
3:09:00
The actor playing Behrooz really isn't up to the emotional scenes they've been giving him in this episode, he's got two expressions (and that's being kind) a normal bored nothing is going on expression and a oh crap! one, two expressions which he jumps about between. He's also kind of annoyying by now, we can forgive being annoyying, but only if your elisha cuthbert.
They really need some visuals of the nuclear power plants, because currently we feel disconnected and it therefore the threat doesn't have the same immediacy of past threats, however much they remind us how devastating this threat is, so far it's all talk, and Edgar's mother storyline didn't change anything about that.
3:30:00
The CTU command structure looks a bit top heavy with no Marianne or Sarah this episode, we've got lots of people issuing orders (Erin, Second in Command, Heller, The President, Audrey, Jack, Tony, Agent Lee) and not that many people visibly carrying them out.
3:40:00
Walking this episode, it struck me that the President has been in the air for nine hours now, and still hasn't got to where he's going, where ever that is, the moon hopefully. On a more serious note, it's completely ridiculous that the President would be so hesitant to off immunity to Behrooz to save so many American lives, surely it's a no brainer. Sure if it was Navi or someone else, maybe he might have to think twice about it, but a 17 teen year old kid who would probably be shot if he didn't grant the immunity. It's useless padding, nothing more.
3:45:00
The scene between Behrooz and Navi, where Navi is about to Kill Behrooz, is probably the best scene between them so far. The situation vaguely justified the over emotion on Behrooz's face and Navi's frustration and anger were very good to watch.
3:55:00
The final action piece as a well done, especcially after the anti-climax of the raid on Dina's motel room, although it was slightly short, and it would have benefited from only showing the car slide from one angle, instead of cutting between alot of different angles, it really did look like they were different takes.
After a that it was a bit of non-event cliffhanger, I was expecting another action beat, not just some dialogue stating something most of us could work out ourselves and which will most likely be repeated at the beginning of next week's episode. They would have been better to finish the episode with Navi pulling Behrooz through the door way and Dina shouting "BEHROOZ!!......3:59:58....3:59:59....4:00:00". Or atleast I think so. On balance a good episode. although not as good as last week or the week before. It made some plot leaps I'm not entirely sure about to get to where we are now, and the stronger bits were still to spread out with senseless padding for my liking. But they have a good setup for next episode, which if dealt with properly could prove to be one of the better episodes.
-----
Send in your thoughts of this episode to review [at] 24fans [dot] com, label the subject field "Episode 9 thoughts", and I'll post the best of them on the site.
-----
posted by Charles Newsome at 8:04 AM 0 comments



** Κατάθεση Παπαντωνίου για την υπόθεση Siemens .
Δευτερα, 03 05 2010 16:03 .Στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση για τα "μαύρα ταμεία" της ΖΙΜΕΝΣ κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίο ανέφερε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είχε την ουσιαστική ευθύνη για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και κυρίως δεν είχε την ευθύνη ως προς τις προδιαγραφές του συστήματος.


Όπως επίσης κατέθεσε, για την ανάθεση του έργου προκρίθηκαν οι διαδικασίες του Προεδρικού Διατάγματος 284 του 89 για τα εξοπλιστικά προγράμματα, προκειμένου να υπάρξει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην όλη διαδικασία.

Όπως πάντως υπογράμμισε, έγιναν εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με πέντε γύρους προσφορών που κατέληξαν να αποχωρήσει από την διαγωνιστική διαδικασία η TRS και να παραμείνει η SAIKS.


Για την αρχική σύμβαση ο κ Παπαντωνίου, είπε ότι ήταν ισχυρή, ενώ για μια καταγραφή στο Ημερολόγιο του κ Χριστοφοράκου με τη σημείωση "Παπαντωνίου-Τσοχατζόπουλος-Σκανδαλίδης non paper", ανέφερε πως ούτε non paper θυμάται αλλά ούτε και τον κ Χριστοφοράκο γνωρίζει.


Σχολιάζοντας την κατάθεση του μάρτυρα, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, επισήμανε ότι επί των ημερών του κ Παπαντωνίου, το υπουργείο Εθν. Άμυνας προκήρυξε προμήθειες ως υπερεργολάβος άλλων υπουργείων αξιοποιώντας το Προεδρικό Διάταγμα για την προμήθειας πολεμικού υλικού.


Στην περίπτωση του C4-I όμως η προμήθεια δεν αφορούσε πολεμικό υλικό, ούτε και αυστηρά τις ανάγκες του Υπ. Εθνικής Άμυνας.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ Παπαδημούλης σχολιάζοντας την κατάθεση του κ Παπαντωνίου, εκτίμησε ότι εμφανίστηκε απολύτως αλληλέγγυος με τον κ Χρυσοχοΐδη στους χειρισμούς για την ανάθεση του C4-I, ενώ ο κ Παπφίλης από το ΚΚΕ επισήμανε απάντηση του κ Παπαντωνίου στην Εξεταστική, σύμφωνα με την οποία αμερικανοί και βρετανοί πίεζαν τη χώρα μας παραμονή των Αγώνων ότι δεν θα έστελναν τους αθλητές τους στην διοργάνωση αν δεν παίρναμε το C4-I ή σύστημα παρόμοιο με αυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ




****Ο Π. Δούκας στην Εξεταστική για το Βατοπέδι .
Δευτερα, 03 05 2010 21:39 .Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε για τις επίμαχες κτηματικές ανταλλαγές και όλες οι ενέργειες του ήταν σε πλήρη γνώση της τότε κυβέρνησης, είπε τη Δευτέρα ο Πέτρος Δούκας, υφυπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης ΝΔ, καταθέτοντας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Στην εξεταστική κατέθεσαν και ο πρώην εισαγγελέας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς.

"Να εξεταστεί κατά προτεραιότητα"
Τον πρώην διευθυντή του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου κατονόμασε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ως το άτομο που τον Ιούνιο του 2004 ζήτησε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η γνωμοδότηση για τα κτήματα των ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπεδίου.

Ουδέποτε του ζητήθηκε να κάνει κάτι παράνομο, σημείωσε ο ίδιος, ενώ, όσον αφορά στην παράληψή του από τα ψηφοδέλτια στις εκλογές του 2009, ο κ. Δούκας υποστήριξε ότι επελέγη το παρασκήνιο και ο ίδιος δεν μίλησε για να μην πληγώσει την παράταξή του, παρά τα όσα του έσερναν διάφοροι "αρουραίοι της εξουσίας".

Χαρακτηριστικά, παρατηρεί ότι υπήρξε θύμα, αφού έπρεπε να πέσουν οι προβολείς σε κάποιον ώστε να μη στραφούν σε άλλους πιο κομματικά προνομιούχους.

Από την πλευρά του, ο Κ. Καρούτσος (προϊστάμενος τότε των δύο αντιεισαγγελέων Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, οι οποίοι παραιτήθηκαν από την υπόθεση) κατέθεσε ότι όταν ενημερώθηκε από τους Σωτηροπούλου και Κολιούση ότι σκόπευαν να στείλουν τη δικογραφία στη Βουλή, διαπίστωσε βλέποντας τη δικογραφία ότι ήταν ελλιπής.

"Είδα ότι οι καταθέσεις ήταν αχνές. Δηλαδή αν τις στέλναμε έτσι στη Βουλή θα γινόμασταν ρεζίλι, διότι δεν υπήρχαν τα βασικά, δεν υπήρχαν τα έγγραφα, δεν υπήρχαν καθόλου έγγραφα, δεν είχαμε ανοίξει κανέναν λογαριασμό. Το βασικό ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα συμβόλαιο. Τα συμβόλαια είναι εκείνα που αποδεικνύουν, οι ανταλλαγές. Και αναγκάστηκα λοιπόν και τους είπα ότι κάντε αυτές τις ενέργειες για να προχωρήσει η υπόθεση" ανέφερε.

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς ο οποίος επανέλαβε την "εδραία πεποίθησή του" περί "παραπλανηθέντων υπουργών".

Ακόμη, επανέλαβε ότι τρεις φορές δεν έστειλε την δικογραφία στη Βουλή γιατί από την έρευνα δεν προέκυπταν ενδείξεις για ανάμειξη πολιτικών προσώπων, ενώ δήλωσε ότι δεν είχε ποτέ συνάντηση ή συνεννόηση με πολιτικά πρόσωπα.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ




*** Τρία "όχι" και ένα "ναι" για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών .
Δευτερα, 03 05 2010 15:18 .Στον αέρα βρίσκεται η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά, της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα. Υπέρ της συνάντησης των αρχηγών, τάχθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ζητήσει την Παρασκευή τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία και την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Η γγ του ΚΚΕ απέρριψε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ιδέα για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ενώ και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμφανίστηκε αρνητικός. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε ότι είναι υπέρ της σύγκλησης του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

ΝΔ: "Δεν έχει νόημα η σύσκεψη των αργηγών"
Δεν έχει νόημα ενδεχόμενη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μετά την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά την επικοινωνία που είχε με την προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος επισήμανε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμάρας είχε ζητήσει την Παρασκευή τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, πριν όμως την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία και την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Αρνητική η Αλ. Παπαρήγα στη σύγκληση του Συμβουλίου
Την αντίθεση του ΚΚΕ στην πρόταση για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρουσίασε και την πρόταση νόμου την οποία κατέθεσε στη Βουλή η Κ.Ο του κόμματός της για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.

Η κ. Παπαρήγα εξηγώντας την αρνητική της στάση στη σύγκληση του Συμβουλίου τόνισε ότι "αν η πρόσκληση - γιατί στην ουσία είναι πρόταση του πρωθυπουργού, δεν είναι πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας - γινόταν πριν την ανακοίνωση των μέτρων, θα πηγαίναμε".

"Σήμερα αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ενδιαφέρεται να γίνει μία τέτοια σύσκεψη, ίσως όχι για λαϊκή κατανάλωση, αλλά κυρίως για να δώσει ένα μήνυμα στους συμμάχους του και εκβιαστές ταυτόχρονα, ότι παρά τις διαφωνίες στην Ελλάδα γίνεται διάλογος και ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη στα μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε έναν ευτελισμό μιας μορφής διαβούλευσης, η οποία μέχρι τώρα βεβαίως δεν έχει δώσει τίποτα, αλλά που, εν πάση περιπτώσει, αν κρατιόνταν και τα τυπικά προσχήματα θα μπορούσαμε να πάμε".

Το ΚΚΕ, όπως δήλωσε η Αλεκα Παπαρήγα, κατέθεσε πρόταση νόμου για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και ο χρόνος βουλευτικής θητείας -όπως τόνισε- να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του.

Συνάντηση Παπούλια με Τσίπρα
Αρνητικός στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια. Κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διαχειριστεί το θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά κα την πολιτική ηγεσία του τόπου με τροπο επικοινωνιακό, τονίζοντας πως δε μπορεί να αποτελεί ντεκόρ για τη δημιουργία εντυπώσεων συναίνεσης σε προειλημμένες αποφάσεις, όταν αυτή η συναίνεση δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: "Ζούμε ιστορικές στιγμές, ζούμε μία βίαιη μεταπολίτευση" και πρόσθεσε "έχουμε όλοι ευθύνη, τα κυβερνητικά μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά και δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας. Δεν πρέπει να υποθηκευτεί το μέλλον των επόμενων γενεών", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα, ο κ. Κάρολος Παπούλιας, δήλωσε: "Συμμερίζομαι αυτό που λέτε. Είναι ευθύνη όλων μας. Το πρόβλημα είναι όχι μόνο σημερινό, αλλά και από πολλά χρόνια πριν. Ίσως δεν αντιδράσαμε όταν έπρεπε και αφήσαμε το ποτάμι να κυλάει".

Ο κ. Παπούλιας κατέληξε λέγοντας "πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην εξαθλιωθούν οι αδύναμοι".



Υπέρ της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών ο Γ. Καρατζαφέρης
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, πριν τη σύσκεψη της Κ.Ο. του κόμματος του στη Βουλή, για τη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών και το νέο πακέτο μέτρων δήλωσε: "Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως είναι δυνατόν να προσκαλεί ο ανώτατος άρχων τους πολιτικούς αρχηγούς και να εφευρίσκονται προφάσεις για άρνηση της προσκλήσεως. Νομίζω ότι οι καιροί ου μενετοί. Είναι απαραίτητη η παρουσία όλων μας εκεί, ανεξαρτήτως αν κάποιοι από μας διαφωνούν με κάποιους άλλους. Εγώ απευθύνω μια πρόσκληση, έστω και την υστάτη στιγμή να αντιληφθούν ότι αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία".

Όσον αφορά στο πρόγραμμα λιτότητας που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, εξέφρασε την ανησυχία του ότι είναι ατελέσφορο.

"Χρειάζονταν άλλες, ουσιαστικότερες και βαθύτερες ενέργειες, πράξεις, σκέψεις και ιδέες πριν καταλήξουμε σε αυτά", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες στον πολιτικό κόσμο, ο οποίος έφερε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και να γίνει γενναία μείωση των αποδοχών των βουλευτών.

"Είπα κατά τη διάρκεια του προϋπολογισμού και επιμένω: 50% μείωση των μισθών και επιστροφή όλων των αυτοκινήτων, όπως εξάλλου εγώ έκανα από την πρώτη στιγμή, για να δώσουμε στο λαό το κίνητρο ότι και οι βουλευτές υποφέρουν και δέχονται κι αυτοί την αλλοίωση του επιπέδου ζωής τους", σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Tο μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι "μετά τη διαπιστωθείσα άρνηση των πολιτικών αρχηγών να μετάσχουν στο Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να επισκεφθεί τον κ. Παπούλια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο".

Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ/ΜΠΕ


**43χρονη ομογενής στη φυλακή κατηγορούμενη για απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της


Η 43χρονη Σωτηρίου, αρνήθηκε χθες ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας του άνδρα της, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον Δημητράκη, που, όπως είπε, την παρακολουθούσε συνεχώς, την είχε ερωτευτεί και μισούσε τον άνδρα της επειδή ήταν μαζί του. Η Σωτηρίου συνελήφθη δύο μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της και νοσηλεύτηκε καταρχήν σε ψυχιατρική μονάδα, ενώ, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην φυλακή όπου και παραμένει έγκλειστη. Σύμφωνα με τον θεράποντα ψυχολόγο Δρ Ντάνι Σάλιβαν, που εξέτασε αρχικά την Σωτηρίου, η 43χρονη πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη που εκδηλώνεται με έντονα ψυχωτικά επεισόδια. Η ψυχολογική κατάσταση της 43χρονης έχει βελτιωθεί τον τελευταίο καιρό, είπε στο δικαστήριο, ο Δρ Σάλιβαν, ενώ πρόσθεσε ότι η Σωτηρίου ποτέ της δεν εξέφρασε την επιθυμία να κάνει κακό στον σύζυγό της, ακόμα και κατά την διάρκεια των σοβαρών ψυχωτικών της επεισοδίων.

Πηγή: Εφημερίδα "Νέος Κόσμος"



** Ζητούν την απαγόρευση της κλειτοριδεκτομής
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Στο Ντακάρ συναντήθηκαν σήμερα οι βουλευτές 27 αφρικανικών χωρών προκειμένου να προωθήσουν την υιοθέτηση από τον ΟΗΕ ενός ψηφίσματος το οποίο θα απαγορεύει την κλειτοριδεκτομή, τον ακρωτηριασμό δηλαδή των γυναικείων γεννητικών οργάνων ως μία πρακτική αντίθετη προς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία συμμετέχουν ακόμη εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, της Αφρικανικής Ένωσης και αρκετών ΜΚΟ, η αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, Έμμα Μπονίνο, μίλησε ως πρόεδρος της ΜΚΟ οργάνωσης «No Peace without justice» και δήλωσε: «Είναι καιρός να προχωρήσουμε προς τα εμπρός με ένα ειδικό ψήφισμα στον ΟΗΕ που να μπορεί να δώσει νέα ώθηση, μία νέα ελπίδα για τους ακτιβιστές, τις κυβερνήσεις και τους βουλευτές».

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σενεγάλης, μία από τις 19 αφρικανικές χώρες που έχει ψηφίσει νόμο για την απαγόρευση αυτής της κλειτοριδεκτομής, κάλεσε τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στον αγώνα κατά της πρακτικής αυτής, «με την διαπαιδαγώγηση και την προσπάθεια να πείσουν όσους το κάνουν, χωρίς να τους εξαναγκάσουν».


** Έκλεβε τρόφιμα από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Οικονομία φαίνεται πως έκανε ένας υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ο οποίος προμήθευε το σπίτι του με πρώτες ύλες του νοσοκομείου!

Ο υπάλληλος συνελήφθη με την κατηγορία ότι γέμιζε τον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του με τρόφιμα του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν δοχεία με λάδια ίδια με αυτά του νοσοκομείου.

Ο συλληφθείς έγινε αντιληπτός από τον ίδιο τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών για τη δράση του.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και το μεσημέρι οδηγήθηκε με την κατηγορία της κλοπής στον εισαγγελέα Σερρών, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να απολογηθεί.



**Στον ανακριτή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Σε απολογία κλήθηκε για αύριο από την εφέτη ανακρίτρια, Ειρ. Καλού, η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη, που εμπλέκεται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Οι κατηγορίες σε βάρος της αφορούν απλή συνέργεια σε απιστία και σε ψευδή βεβαίωση, καθώς και υπεξαγωγή εγγράφων.

Η κ. Μαντέλη, η οποία είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως μετά την παραίτησή της από τη θέση της είχε πάρει στο σπίτι της έγγραφα για τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.

Η ίδια έχει υποστηρίξει πως πήρε το φάκελο προσωρινά για να τον φωτοτυπήσει, προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της στην ανάκριση.


~** ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :

** Η «πράσινη» άσκηση βοηθά την ψυχολογία μας
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Ακόμη και πέντε λεπτά άσκησης σε ένα «πράσινο μέρος», όπως το πάρκο, μπορούν να συμβάλουν θετικά στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι ο συνδυασμός διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως η ποδηλασία ή το τρέξιμο σε ένα χώρο που επικρατεί το «πράσινο», συντελεί σημαντικά στην ευφορία του ανθρώπου.

Η έρευνα ανάμεσα σε 1250 άτομα που διεξήχθη υπό την αιγίδα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Essex, έδειξε ακόμη ότι εκείνοι που είχαν συχνά άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον, παρουσίαζαν παράλληλα και αυξημένα επίπεδο της αυτοεκτίμησής τους.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental Science and Technology», αναφέρει ότι από την έκθεση αυτή επηρεάζονται περισσότερο οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι εξασκούν διάφορες δραστηριότητες στην εξοχή, συμπεριλαμβανομένων της ποδηλασίας και της ενασχόλησης με την κηπουρική.

Εντυπωσιακό είναι ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε λεπτών από την έναρξη των δραστηριοτήτων αυτών, ενώ με το πέρασμα του χρόνου ο αντίκτυπός τους μειωνόταν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, η «πράσινη» εξάσκηση θα μπορούσε να βοηθήσει σε διάφορες καταστάσεις έντονου στρες ή κατάθλιψης, καθώς αποτελεί ένα πολύ καλό «αγχολυτικό» για τους πάσχοντες.

Τέλος, η μελέτη καταδεικνύει ότι τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο θεαματικά, όταν ο τόπος όπου γυμναζόμαστε ή ασκούμε άλλες ενέργειες περιλαμβάνει και το στοιχείο του νερού (λίμνη, θάλασσα κ.λπ.).

**Ενεκρίθη εμβόλιο κατά του καρκίνου του προστάτη :



Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του προστάτη ενεκρίθη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ. Το εμβόλιο Provenge παρέχεται σε ατομικές δόσεις και μέχρι στιγμής είναι αρκετά ακριβό, καθώς η αξία του αγγίζει τα 93.000 δολάρια.

Το φάρμακο, σύμφωνα με ιατρούς, δεν μπορεί να θεραπεύσει πλήρως την ασθένεια, χρησιμοποιείται ωστόσο για τον περιορισμό της εξάπλωσής της και σε άλλα ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού.

Προς το παρόν, πάντως, το εμβόλιο δεν αναμένεται να καταφθάσει σύντομα στην Ευρώπη, καθώς έχει εκτιμηθεί ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια για την παροχή της αγωγής.



**Σχιζοφρένεια, θεραπεία και έλεγχος
Κυριακή, 2 Μαΐου 2010,

Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος

Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ME THN KAΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Για κάποιους, η λέξη σχιζοφρένεια είναι ίσως οικεία και την έχουν ακούσει ή ακόμα και χρησιμοποιήσει σε κάποια συζήτηση. Από την άλλη, όμως, για εκατομμύρια κοινούς θνητούς, η σχιζοφρένεια είναι μία νόσος που και μόνο η αναφορά σε αυτήν δημιουργεί, τις περισσότερες φορές, περίεργα αισθήματα φοβίας ή/και τρόμου και απομονώνει τους ασθενείς από τον κοινωνικό ιστό, απλά και μόνο, διότι είναι, τραγικά και ανεξήγητα, παρεξηγημένη…

Στην Ελλάδα, περίπου 100.000 ασθενείς, περίπου 100.000 οικογένειες βιώνουν καθημερινά την κοινωνική απόρριψη, το στίγμα και τις διακρίσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής τους ζωής, στη προσπάθεια εξεύρεσης στέγης, στην εργασία, στο σύνολο των κοινωνικών σχέσεων….

Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από προβλήματα στην αντίληψη της πραγματικότητας. Βέβαια, δεν παρατηρείται οργανική βλάβη του νευρικού συστήματος του ασθενούς, πλην όμως όλες οι επιστημονικές εργασίες επί του αντικειμένου αφήνουν να εννοηθεί την ύπαρξη μιας λεπτής νευροφυσιολογικής και χημικής δυσλειτουργίας, μάλλον άγνωστης μέχρι σήμερα. Μάλιστα, με τον όρο σχιζοφρένεια καλύπτεται ένα σύνολο νόσων με διαφορετικούς μηχανισμούς. Για παράδειγμα, υφίστανται τέτοιες χρόνιες ψυχώσεις που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ειδικότερα ούτε ως σχιζοφρένεια αλλά και ούτε ως χρόνια παραληρήματα.

Συνήθως τα άτομα με σχιζοφρένεια έχουν ακουστικές και οπτικές παραισθήσεις, παρανοϊκές ψευδαισθήσεις και αποδιοργανωμένη ομιλία και σκέψη («φυγή ιδεών»), γεγονός που επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση. Τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας συνήθως εμφανίζονται κατά τη νεαρή ηλικία και επηρεάζουν περίπου 0,4%-0,6% του πληθυσμού. Ακόμα, τα άτομα που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή εμφανίζουν έντονη εσωστρέφεια και γενική αποδιοργάνωση του «Εγώ».

Τα αίτια της σχιζοφρένειας δεν έχουν εντοπιστεί πλήρως, αλλά είναι κυρίως βιολογικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φύσεως. Η κυρίως έρευνα που διεξάγεται για τη σχιζοφρένεια εστιάζεται κυρίως στους βιολογικούς/γενετικούς παράγοντες, που φαίνεται πως διαδραματίζουν και τον πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της ψυχικής διαταραχής. Η σχιζοφρένεια σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις θεωρείται ελέγξιμη διαταραχή και, μέσω της κατάλληλης θεραπείας, τα άτομα που πάσχουν έχουν την πιθανότητα να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.


ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Τα άτομα με σχιζοφρένεια δεν μπορούν να εργαστούν;

Μπορούν να εργαστούν, ακόμη και αν έχουν συμπτώματα. Σε μερικούς τομείς, μάλιστα, είναι εξαιρετικά παραγωγικά και δημιουργικά. Η εργασία φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποκατάστασή τους.

Τα άτομα με σχιζοφρένεια είναι βίαια και επικίνδυνα;

Εκ πρώτης όψεως, τα άτομα με ψυχικές ασθένειες δεν είναι περισσότερο επικίνδυνα, εάν συγκριθούν με τον γενικό πληθυσμό. Τα άτομα αυτά, ειδικά εκείνα που πάσχουν από σχιζοφρένεια, ενδέχεται υπό προϋποθέσεις και σε πολύ μικρό ποσοστό να εκδηλώσουν επικίνδυνη συμπεριφορά, η οποία, όμως, κατά κανόνα οφείλεται στην παραμέληση της φαρμακευτικής αγωγής και στην έλλειψη στήριξης και αποδοχής από την οικογένεια και την κοινωνία

Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για τη νόσο;

Η σχιζοφρένεια είναι μία από τις σοβαρότερες χρόνιες ψυχικές νόσους.

Προσβάλλει περίπου 1 στα 100 άτομα χωρίς διάκριση φύλου, κοινωνικού ή οικονομικού στάτους, καταγωγής, πολιτισμικής προέλευσης κ.λπ.. Είναι, με άλλα λόγια, μία οικουμενική νόσος που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε

Τα βασικά της συμπτώματα είναι παραληρητικές ιδέες, ψευδαισθήσεις, δυσκολίες στη σκέψη και τη συγκέντρωση, στα συναισθηματα και γενικά στη συμπεριφορά.

Η αιτιολογία της σχιζοφρένειας δεν είναι πλήρως αποκωδικοποιημένη, αλλά φαίνεται να περιλαμβάνει σημαντικές διαταραχές της εγκεφαλικής χημείας.

Ο ρόλος της γονιδιακής προδιάθεσης παίζει, όπως φαίνεται. σημαντικό ρόλο.

Η οικογένεια και το οικογενειακό περιβάλλον δεν ευθύνονται για την αιτιολογία της σχιζοφρένειας, αλλά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτής.

Το άγχος παίζει ρόλο στην εκδήλωση και παγίωση της ασθένειας, κυρίως όμως στην εξέλιξη της συμπτωματολογίας της.

Η σχιζοφρένεια αντιμετωπίζεται με ειδική φαρμακευτική αγωγή αλλά και σύγχρονες ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι ασφαλή και δεν δημιουργούν εθισμό.

Η διακοπή των φαρμάκων πολλαπλασιάζει, ουσιαστικά, την προοπτική για υποτροπή της νόσου.


ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ

Εφ’ όσον:

Αναγνωρίζεται έγκαιρα

Ο ασθενής λαμβάνει τη φαρμακευτική του αγωγή.

Η οικογένεια συμμετέχει ενεργά και συνειδητά στη θεραπευτική προσπάθεια.

Η κοινωνία αποδέχεται τον ασθενή με αγάπη, όχι με οίκτο, και του προσφέρει ευκαιρίες για ισότιμη αντιμετώπιση.

Δυστυχώς, η σχιζοφρένεια δεν είναι μια ασθένεια που μπορεί να θεραπευτεί. Υπάρχουν όμως τρόποι ελέγχου αυτής, κυρίως με ψυχιατρικά φάρμακα και εξειδικευμένες ψυχοθεραπείες. Τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασθενείς, ανάλογα με τον βαθμό με τον οποίο εκδηλώνεται η νόσος, τους βοηθούν να ξεχωρίζουν τις καταστάσεις που φαντάζονται οι ίδιοι από εκείνες που συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Τα ψυχιατρικά φάρμακα μπορούν, λοιπόν, να επαναφέρουν στον ασθενή τον έλεγχο για αυτά που κάνει και μπορούν επίσης να του επιτρέψουν να σκέφτεται πιο καθαρά, χωρίς να αντιμετωπίζει διλήμματα που τον στρεσάρουν. Με την ατομική ή την ομαδική ψυχοθεραπεία, οι ασθενείς είναι σε θέση να βοηθηθούν στο να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους και την νόσο από την οποία ασθενούν. Παράλληλα, βοηθούνται από τη στοχευμένη θεραπεία στο να βελτιώσουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν με τους άλλους ανθρώπους.

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από το πόσο έντονα εκδηλώνεται η σχιζοφρένεια σε κάθε ασθενή. Το 25% των ασθενών αναρρώνει πλήρως, 25% βελτιώνεται μέτρια και στο 50% των ασθενών η ασθένεια εκδηλώνεται τόσο έντονα, ώστε απαιτεί ειδική περίθαλψη σε ψυχιατρική μονάδα ή ίδρυμα. Χωρίς καθόλου θεραπεία, ένα άτομο που πάσχει από σχιζοφρένεια μπορεί να αποδιοργανωθεί τόσο έντονα, ώστε να μη δύναται καν να ικανοποιήσει από μόνο του τις πιο βασικές του ανάγκες, όπως είναι η τροφή και η ένδυση! Αντίθετα με τις εντυπώσεις που ίσως παίρνουμε, μελέτες έδειξαν πως τα άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια δεν εγκληματούν περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Αντιθέτως, τα άτομα αυτά προτιμούν να αποσύρονται από την κοινωνική ζωή και να απομονώνονται, ενώ, ιδιαίτερα μετά από θεραπεία, οι εκρήξεις βίας είναι μάλλον σπάνιες.

email: theogiannaros@in.gr, και τηλ. 2109340880



*** «Μάστιγα» το αλκοόλ στην Ελλάδα
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Σε «μάστιγα» έχει εξελιχθεί το πρόβλημα της κατανάλωσης αλκοόλ στην Ελλάδα, καθώς εδώ και αρκετό καιρό ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο της ΕΕ.

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, πριν από 20 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην 20ή θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε κατανάλωση αλκοόλ και σήμερα έχει φτάσει στην 8η θέση», ενώ το ποσοστό του πληθυσμού που πίνει αρκετή ποσότητα αλκοόλης, για ορισμένο χρονικό διάστημα, αγγίζει το 90%. Επιπλέον, το 34% των Ελλήνων παραδέχθηκε ότι «μία ή και αρκετές φορές την εβδομάδα» πίνουν πέντε ή και περισσότερα αλκοολούχα ποτά, την ώρα που ο κοινοτικός μέσος όρος δεν ξεπερνά το 29%.

Στις βλαβερές επιπτώσεις της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ θα αναφερθούν αύριο τα μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, σε εκδήλωση με τίτλο: «Αλκοόλ: Όλη η ιατρική πραγματικότητα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 μ.μ., στο Πολυτεχνείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.



*** Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που συνδέεται με την καρδιοπάθεια



Μια πρωτεΐνη στο αίμα συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, ακριβώς όπως η υψηλή πίεση και η χοληστερόλη. Η ανάλυση δεδομένων 79.000 ατόμων έδειξε ότι η πρωτεΐνη, γνωστή ως Lp-PLA2 αυξάνει ακόμη τις πιθανότητες εγκεφαλικού και -συνεπώς- πρόωρου θανάτου.

Παρόλο που είναι γνωστό ότι το κάπνισμα, ο διαβήτης, η υψηλή πίεση και τα υψηλά ποσοστά «κακής» χοληστερόλης προκαλούν καρδιακά επεισόδια, οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν πλήρως τις επιπτώσεις τους. Για τον λόγο αυτό αναζήτησαν επιπρόσθετα αίτια για την εμφάνιση είτε εγκεφαλικών επεισοδίων είτε προβλημάτων με την καρδιά.

Πάντως, οι ερευνητές προσπαθούν πλέον να εφεύρουν φάρμακα που θα «σταματούν» την αναπαραγωγή της πρωτεΐνης αυτής, καθώς, όπως διαπίστωσαν, οι άνθρωποι που είχαν κατεστραμμένες αρτηρίες, παρουσίαζαν παράλληλα και μεγάλα ποσοστά της Lp-PLA2 στο αίμα τους.


*** «Γιατρός» του εγκεφάλου η μεσογειακή διατροφή;



Τα αποτελέσματα μια νέας έρευνας υπέδειξαν πως η μεσογειακή διατροφή να διατηρεί τον εγκέφαλο υγιή, με το πέρασμα των χρόνων.

Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Christy Tangney, από το Πανεπιστήμιο Rush στο Σικάγο, δήλωσε ότι η μεσογειακή διατροφή δίνει έμφαση στα λαχανικά, τα φρούτα, το ψάρι, το ελαιόλαδο, τη χαμηλότερη κατανάλωση κρέατος, τη μέτρια κατανάλωση κρασιού και τα μη επεξεργασμένα δημητριακά.

Αντί να ζητήσουν από ανθρώπους να αποφεύγουν ορισμένες τροφές, η έρευνα ανακάλυψε στοιχεία ότι οι ενήλικες άνω των 65 ετών θα πρέπει να φροντίζουν να περιλαμβάνουν περισσότερο ελαιόλαδο, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους στη διατροφή τους, για να βελτιώσουν τη μνήμη τους και άλλες νοητικές ικανότητες όπως τον εντοπισμό συμβόλων και αριθμών, δήλωσε η Tangney.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 4.000 ενήλικες ηλικίας άνω των 65 ετών που υποβάλλονταν σε τεστ νοητικών ικανοτήτων κάθε τρία χρόνια για διάστημα 15 ετών.

Όσοι είχαν τη μεγαλύτερη απόδοση ακολουθώντας μεσογειακή διατροφή είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν νοητική εξασθένηση. Η Tangney πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δεν θα πρέπει να ξεχνούν πως η άσκηση είναι σημαντικό μέρος της διατήρησης των νοητικών ικανοτήτων.

Πηγή: iatronet.gr





***ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ :

Συνέτριψε 107-59 τον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ πέρασε ο Παναθηναϊκός με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Οι «πράσινοι», σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που διακόπηκε προσωρινά, συνέτριψαν τον Πανιώνιο με 107-59 και έγιναν η τέταρτη ομάδα, που πέρασε στους «4» των πλέι οφ με 2-0 νίκες.

Στην επόμενη φάση η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα κοντραριστεί με τον Πανελλήνιο, που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ.

Μόλις για ένα δεκάλεπτο άντεξε ο Πανιώνιος, ο οποίος στο 10’ βρέθηκε να χάνει με 6 πόντους (24-18). Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το παιχνίδι σε μονόλογο και στο ημίχρονο προηγήθηκε με 20 πόντους διαφορά (48-28).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου μισή ώρα, λόγω ρίξεις αντικειμένων και άρχισε ξανά όταν το στάδιο εκκενώθηκε. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς ξεπερνώντας τους 100 πόντους με το τελικό 107-59.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 28-48, 44-82, 59-107

Πανιώνιος (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ράις 4, Μπράιαντ 12 (1), Ζορόσκι 13 (2), Παπανικολάου 3 (1), Μπορόβνιακ 10, Χαριτόπουλος 10, Γιαννόπουλος 3 (1), Έρτσεγκ 2, Γιάνκοβιτς, Αθηναϊου 2, Έλντερ.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Μπόγρης 3, Τέπιτς 5, Σπανούλης 13 (2), Περπέρογλου 11 (2), Μπατίστ 4, Φώτσης 14 (4), Γιασικεβίτσιους 8 (2), Νίκολας 11 (3), Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 16 (3), Πέκοβιτς 8, Καλάθης 7.



***Πρώτη νίκη ο Παναθηναϊκός, 3-2 σετ τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ :
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Α1 βόλεϊ έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στον πρώτο τελικό 3-2 σετ του «αιώνιου» αντίπαλου Ολυμπιακού, μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 2-0 σετ, επικρατώντας στο πρώτο 25-19 και στο δεύτερο 25-22. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2, αφού νίκησε στο τρίτο με 25-22 και στο τέταρτο 25-16. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα τάι μπρέικ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε με τραυματισμό τον Σωτήρη Πανταλέωντα.

Στο πέμπτο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυναμικά, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να κερδίσει με το τελικό 15-12.

Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν την Πέμπτη 6 Μαΐου στο κλειστό του Ρέντη « Μελίνα Μερκούρη», στο δεύτερο τελικό. Πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί αυτή που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.

Τα σετ: 25-19, 25-22, 22-25, 16-25, 15-12.

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 6 (5/13 επ., 1 μπλοκ, 49% υπ. - 44% άριστες), Ζαγκούμνι 2 (2 μπλοκ), Αγκάμες 26 (20/41 επ., 6 άσοι), Σαμικά 21 (15/30 επ., 3 μπλοκ, 3 άσοι, 50% υπ. - 21% άριστες), Σμαραγδής 7 (6/14 επ., 1 άσο), Πανταλέων 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ, 93% υπ. - 67% άριστες) / Ψάρρας, Ντονάς, Μηνούδης, Χατζηαντωνίου 4 (2/2 επ, 1 άσος, 1 μπλοκ).

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Κούναρι 5 (4/13 επ., 1 άσος, 53% υπ. - 29% άριστες), Τίσερ 7 (4/6 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (5/6 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 8 (3/9 επ., 5 μπλοκ), Μίλκοβιτς 26 (26/43 επ.), Καλντέιρα 9 (7/19 επ., 61% υπ. - 43% άριστες), Στεφάνου (λ, 37% υπ. - 26% άριστες), Σουλτανόπουλος 5 (5/7 επ.), Κυριαζής 1 (1/4 επ., 40% υπ. - 0% άριστες), Κουζούνης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Στέλιος Καζάζης: «Τι να πω, είναι περίεργο. Ο Πανταλέων είχε κάποιο πρόβλημα στο τρίτο σετ, το είχε αντιμετωπίσει και παλιότερα σε ορισμένους αγώνες του Παναθηναϊκού στο εξωτερικό. Ήθελε να πάρει καθαρό αέρα. Όσον αφορά τον αγώνα, (οι παίκτες του Ολυμπιακού) μας πίεσαν εκεί που γνώριζαν ότι έχουμε πρόβλημα. Όλα τα παιδιά, ολόκληρο το τιμ έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Μας αξίζει να κάνουμε τα πάντα για τον τίτλο. Να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».

Γιάννης Καλμαζίδης: «Υπήρξε μεγάλη ένταση, πολλά νεύρα στον αγώνα, έναν τελικό ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Ήμασταν σε αρκετούς τομείς καλύτεροι. Οι αντίπαλοι μας όμως είχαν καλό σερβίς, πήραν και το πέμπτο σετ με άσο. Πρέπει να βρούμε δυνάμεις και να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια. Οι δύο ομάδες έχουν πολλούς παίκτες, σήμερα μας βοήθησε πολύ ο Χρύσανθος Κυριαζής. Αυτά (σ.σ. οι τραυματισμοί) συμβαίνουν σε μία σειρά τελικών και για αυτό λέγεται ομάδα. Χαιρόμαστε όταν υπάρχει κόσμος στο πλευρό μας. Θέλουμε να παίζουμε σε καλή ατμόσφαιρα σε λογικά πλαίσια. Την άλλη φορά μας έκλεψαν την κάμερα και τον υπολογιστή. Δεν χρειάζονται αυτά».


***2-0 και ο Ολυμπιακός, 85-75 τον Άρη
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ πέρασε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι»… σκούπισαν τον Άρη με 2-0 νίκες, αφού επικράτησαν στο «Αλεξάνδρειο» με 85-75. Πλέον, στα ημιτελικά η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα κοντραριστεί με το Μαρούσι, που επικράτησε επίσης με 2-0 νίκες του Κολοσσού Ρόδου.

Ο Άρης για δύο περιόδους ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο υπέρ του 43-36. Όμως στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» αφυπνίστηκαν και με επιμέρους σκορ 17-2 στο 27’ προηγήθηκαν 54-53.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και αντίθετα έχτισε μια διαφορά δέκα πόντων (69-59). Τελικά οι Πειραιώτες έφτασαν στο τελικό 85-75 και «σφράγισαν» το… εισιτήριο για την επόμενη φάση των πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 43-36, 57-60, 75-85

Άρης (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 3(1), Μπετς 10, Γουόλς 8(2), Ρίτσαρνστον 26(3), Χατζηβρέττας, Σκορδίλης 6, Κακιούζης 14(2), Μπάρλος 2, Μάιλς 8(1).

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10(1), Πεν, Τσίλντρες 22(1), Βούισιτς 5, Βασιλόπουλος, Κλέιζα 15(1), Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης, Σχορτσιανίτης 6, Μπέβερλι 6, Τεόντοσιτς 12(3).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ντέιβιντ Μπλατ: «Συγχαρητήρια στον κόουτς Γιαννάκη και τον Ολυμπιακό για τις δύο νίκες. Πιστεύω, όμως, ότι τους δυσκολέψαμε. Τους κάναμε να προσπαθήσουν για να πάρουν τη νίκη και να χρειαστεί να δείξουν την ποιότητα που αναμφισβήτητα διαθέτουν. Είναι μια ομάδα με καλό προπονητή και καλούς παίκτες, που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στις δύσκολες στιγμές ενός παιχνιδιού.

Εμείς θέλαμε πραγματικά να κερδίσουμε και όχι απλώς να δυσκολέψουμε τον Ολυμπιακό. Με αυτό τον στόχο μπήκαμε και γι’ αυτό ξεκινήσαμε τόσο δυνατά. Μετά κουραστήκαμε, οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να μας φθείρουν, δείχνοντας παράλληλα ότι έχουν μία ομάδα με ποιότητα και βάθος.

Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Εύχομαι να πάνε καλά και να πετύχουν. Θα είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ.

Έχω αγαπήσει κάθε μέρα που έχω ζήσει εδώ στον Άρη. Μακάρι να είχα μπορέσει να βοηθήσω την ομάδα να πάει καλύτερα. Πιστεύω ότι βελτίωσα κάποια πράγματα, ίσως όχι αρκετά. Αν είναι να μείνω, θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές, αλλά δεν νομίζω ότι η διοίκηση του συλλόγου θα έχει πρόβλημα να κάνει αυτές τις αλλαγές. Εκτός από αλλαγές, χρειάζεται όμως και διαφορετική φιλοσοφία. Δεν γίνεται να αλλάζουν τρεις προπονητές μέσα σε μια σεζόν. Χρειάζεται διάρκεια, σταθερότητα, ηρεμία, μία πειθαρχημένη προσπάθεια που θα οδηγεί σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, προκειμένου να χτίσεις μια ομάδα όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το μέλλον

Θα ήταν καλό για τον Άρη να είχε του χρόνου έναν παίκτη σαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Έναν παίκτη, του οποίου η περηφάνια που φορά τη φανέλα θα είναι εξίσου μεγάλη με το ταλέντο του. Αυτό είναι που θα πρέπει να σκεφτόμαστε: Παίκτες που θα έχουν τόσο μεγάλη προσωπικότητα, όση και αγωνιστική ποιότητα».

Νίκος Μπάρλος: «Η απόδοσή μας στην αρχή δείχνει πόσο πραγματικά θέλαμε τη νίκη. Όλοι οι παίκτες ήταν έτοιμοι, αλλά ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο δυνατός και κέρδισε το παιχνίδι. Θέλαμε να κερδίσουμε για εμάς, για τη φανέλα που φοράμε και για την υστεροφημία του καθενός. Σε τέτοιες στιγμές μπορείς να πεις χίλιες λέξεις ή μόνο μία πρόταση... Η ζωή προχωρά, όμως. Ατομικά και συνολικά για τον Άρη, ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Όποιοι παίκτες αντέξουν, θα έχουν πολλά κέρδη από αυτή τη χρονιά. Ο Άρης έχει αυτό τον κόσμο που πάντα θα είναι δίπλα του, έχει την ιστορία αυτής της ομάδας. Ο κόσμος του Άρη δεν θα τον αφήσει έτσι».


***Στους «4» το Μαρούσι, 87-72 τον Κολοσσό
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Τις νίκες του στην πρώτη φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ ζευγάρωσε το Μαρούσι. Η ομάδα των Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου μέσα στο «Βενετόκλειο» με 87-72 και πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Από τα πρώτα λεπτά το Μαρούσι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κολοσσό και τα κατάφερε. Στο 16’ η ομάδα των βορείων προαστίων έφτασε στο +14 (42-28), όμως οι Ροδίτες μείωσαν στο 30’ στο καλάθι με το σκορ στο 60-58. Στον επίλογο το Μαρούσι… έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 19-0 και πήρε τη νίκη με το τελικό 87-72.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 41-49, 58-60, 72-87.

Κολοσσός Ρόδου (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 20, Παντελιάδης 9 (1), Βασίλιεβιτς 10 (1), Ζάρας 2, Μανωλόπουλος 2, Ασημακόπουλος 6 (2), Ντόζιερ 5 (1), Χαρίσης 2, Τσάμης 5, Παππάς 5 (1), Μοντς 6.

Μαρούσι (Γιώργος Μπαρτζώκας): Κις 17 (4), Λούκας 7 (2), Πελεκάνος 16 (4) , Μπατής 6 (2), Χόμαν 6, Νάντζφεϊ 1 , Μαυροειδής 7, Καλάθης 8 (2), Κένταλ 9 (1), Καϊμακόγλου 10 (2).


***Στη Γ’ η Ομάδα ΠΣ Καλαμάτα
3 Μαΐου 2010,

**ΝΤΡΟΠΗ !!!Μόνο αυτή η λέξη ...σ΄ αυτούς που έφεραν την έδοξη Ιστορική Μαύρη Θύελλα της Καλαμάτας σε αυτή τη θέση! ...σε αυτή τη κατάντια !!!Η Μαύρη Θύελλα .. έπρεπε και πρέπει να βρίσκεται πάντα στα σαλόνια της Α΄ εθνικής ...στην ΣΟΥΠΕΡ ΛΗΓΚ!!!
Την ήττα με 3-1 από τον Ιωνικό γνώρισε σήμερα η Καλαμάτα, σε παιχνίδι για την 32η αγωνιστική της Β’ Εθνικής και μετά το Αιγάλεω, υποβιβάστηκε και αυτή μαθηματικά στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Για τον Ιωνικό, που συνεχίζει να ελπίζει σε απευθείας παραμονή, πρωταγωνιστής ήταν ο Φουρτάδο, που πέτυχε χατ-τρικ μέσα σε 21 λεπτά!

Η Καλαμάτα προηγήθηκε στο 32’ με τον Κωνσταντόπουλο, ενώ ο Φουρτάδο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με γκολ στο 47’, το 63’ και το 69’.-


*** Στους «4» ο Πανελλήνιος, 80-66 ο ΠΑΟΚ
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Η πρώτη ομάδα που πέρασε στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ έγινε ο Πανελλήνιος. Οι «Ολυμπιονίκες», μετά τη νίκη τους στην Κυψέλη με 71-69, επικράτησαν δεύτερη φορά του ΠΑΟΚ, με 80-66 στην Πυλαία και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Ο επόμενος αντίπαλος του Πανελλήνιου θα αναδειχθεί από το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Πανιώνιος, στο οποίο οι «πράσινοι» προηγούνται με 1-0.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Μαΐου.

Ο Πανελλήνιος έχανε στο ημίχρονο με το σκορ στο 42-37, όμως με δύο επιμέρους σκορ 9-2 αρχικά και 8-2 στη συνέχεια έφτασε στο +10 (54-64). Στο τελευταίο δίλεπτο ο Μανώλης Παπαμακάριος με σουτ τριών πόντων… σκότωσε τον ΠΑΟΚ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 60-74. Έτσι, το τελικό 66-80 έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση στους φιλοξενούμενους, που έκαναν το 2-0 στη σειρά των αγώνων.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 42-37, 52-56, 66-80.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 11 (1), Καφκής, Γκρέγκορι 5 (1), Ταπούτος 5, Χέλιγουελ 2, Ντελινινκάιτις 5, Δεμερτζής, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 13, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 7, Γκετσέφσκι 18 (1).

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 15 (3), Χαραλαμπίδης 12 (2), Καλαϊτζής 4, Όουενς 4, Σμιθ 13 (2), Πέτρουλας, Όστοιτς, Μπλάκνεϊ 15 (1), Κολώκας, Ντέιβις 8 (1), Βουγιούκας 9.



***Με το… δεξί οι Νέοι, 1-0 την Ουγγαρία
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010,


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο της ενδιάμεσης φάσης (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η εθνική ομάδα των Νέων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 1-0 της Ουγγαρίας στο στάδιο «Βάροσι» της Ταταμπάνια της «οικοδέσποινας» και πλέον συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το 1-0 πέτυχε ο Βέλλιος στο 84’, ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Στο 23’ ο Μπιλάτι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ στο 74’ ο Καρέλης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στη δεύτερη αγωνιστική η Ελλάδα θα παίξει με την Πορτογαλία (5/5, 18:00) στο «Γκλόμπαλ Στάντιουμ» του Τέλκι, ενώ η Ουγγαρία θα παίξει με τη Ρουμανία.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου η Πορτογαλία κέρδισε 3-1 τη Ρουμανία. .-

Κίτρινες κάρτες: Κούλκσαρ - Καρέλης, Λαγός, Μάνταλος

Κόκκινες κάρτες: 23΄ Μπάλιτι - 74΄ Καρέλης (2η κίτρινη)

Ουγγαρία (Γκάμπορ Ζάπορ): Κόβατσικ, Νάγκι, Εζλάτι, Πρέκλετ, Κέλεμεν, Μαργκίτικς, Λάντανι (76΄ Ζουκς), Μπάλιτι, Λάτσκοβιτς (9΄ Κούλκσαρ), Σίμον, Μάρκους (76΄ Τίσλερ).

Ελλάδα (Γιώργος Γεωργιάδης): :Λάμπρου, Αποστολόπουλος, Ποτουρίδης, Παπαδόπουλος, Λαγός, Σταμογιάννος (46΄ Μάνταλος), Καραγκούνης, Βασιλείου (70΄ Βέλλιος), Μαχλελής, Καρέλης, Βλαχοδήμος (60΄ Φορτούνης).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιώργος Γεωργιάδης: «Δεν είχαμε καλή απόδοση όσο αγωνιζόμασταν με παίκτη παραπάνω. Αντιθέτως, όταν παίξαμε κι εμείς με δέκα παίκτες ανεβάσαμε την απόδοσή μας και καταφέραμε να πετύχουμε ένα όμορφο γκολ, ύστερα από μία πολύ καλή επιθετική προσπάθεια. Εχουμε, πλέον, μία ημέρα για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι στον καθοριστικό αγώνα της Τετάρτης με την Πορτογαλία».

Απόστολος Βέλλιος: «Ήταν μία σημαντική νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Τελείωσε για εμάς αυτό το ματς, σκεφτόμαστε, πλέον, το επόμενο».

Η βαθμολογία (σε 1 αγώνα)

1. Πορτογαλία 3 (3-1)
2. Ελλάδα 3 (1-0)
3. Ουγγαρία 0 (0-1)
4. Ρουμανία 0 (1-3)


~**ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ :

***INDIGO CREATIVE

Μετά από 4 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, το Δημιουργικό Γραφείο της συζύγου μου αποκτά επιτέλους ψηφιακή στέγη και υπόσταση και ανοίγει τα φτερά του για μεγαλύτερες κατακτήσεις.
Όντας βέβαιος ότι το γραφείο μας μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλές απαιτήσεις, αναρτώ την παρούσα διαφήμιση, δεσμευόμενος (όχι όπως οι πολιτικές περσόνες που μας κυβερνούν lol) ότι δεν θα κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας που μου παρέχεται. Η παρούσα ανάρτηση δε θα επαναληφθεί, όμως παρακαλώ την αγάπη σας να ανεχθεί την ύπαρξη του logo του γραφείου στο blog μου.


Εάν είσαστε επιχειρηματίας και έχετε ανάγκη από οποιουδήποτε είδους γραφιστικής δουλειάς, όπως:
Λογότυπο, εταιρική ταυτότητα,
Έντυπα πάσης φύσεως,
Αφίσσες - Banners,
Κατάλογο,
Περιοδικό, βιβλίο κλπ
επισκευθείτε το site http://www.indigo-creative.gr/ και δείτε τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα από τις δουλειές που έχει αναλάβει το γραφείο μας.
Η ποιότητα της δουλειάς είναι δεδομένα καλή (ευλογάμε τα γένια μας - αλλά μπορείτε να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασιν στην ενότητα ΕΡΓΑΣΙΕΣ).
Η ανταπόκριση άμεση.
Οι τιμές ρεαλιστικές.

Σας περιμένουμε για να συνεργαστούμε.


***Λέτε να γίνουμε Αργεντινή;
3/05/210 :

Πάνος Πικραμένος

Η Αργεντινή υπήρξε το «παιδί θαύμα» της νεοφιλελεύθερης οικονομικής ορθοδοξίας. Ο περονιστής πρόεδρος, Κάρλος Μένεμ, κατά τη δεκαετή θητεία του 1989-1999, ακολουθώντας πιστά την πολιτική του Ρήγκαν και της Θάτσερ, ιδιωτικοποίησε πάνω από 400 κρατικές επιχειρήσεις.

Βιομηχανίες, χαλυβουργίες, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, εκποιήθηκαν αντί χαμηλού τιμήματος, συχνά σε τιμές χαμηλότερες της αξίας τους. Οι προστατευτικοί φραγμοί είχαν καταργηθεί, η εργασιακή νομοθεσία είχε προσαρμοστεί στις νεοφιλελεύθερες επιταγές και το πέζος είχε συνδεθεί με το δολάριο σε μία σταθερή ισοτιμία της τάξης ένα προς ένα. Μάλιστα υπήρχαν σοβαρές σκέψεις για την αντικατάσταση του εθνικού νομίσματος με το δολάριο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας χαρακτήριζε την Αργεντινή ως «οικονομικό θαύμα», ο Μενέμ δεχόταν τα συγχαρητήρια Αμερικανών προέδρων και οικονομικών παραγόντων και όλοι βιάστηκαν να μιλήσουν για μία «αναδυόμενη οικονομία».

Οι ιδιωτικοποιήσεις, όμως, προκάλεσαν την εξάρτηση ολόκληρων κλάδων της οικονομίας της Αργεντινής από οικονομικά κέντρα εκτός χώρας, γεγονός που την κατέστησε εξαιρετικά ευάλωτη, στην κερδοσκοπία και στη «μετανάστευση» των κεφαλαίων.

Η ισχυρή μεσαία τάξη της Αργεντινής, που αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας και της οικονομίας της, σταδιακά διαλύθηκε προς όφελος μίας ολιγάριθμης διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Το 60% του πληθυσμού σε μία δεκαετία βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας με το 55% των εργαζομένων να είναι ανασφάλιστοι.



Ο πρόεδρος Κάρλος Μένεμ ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακός, με... σήμα κατατεθέν τις πλούσιες φαβορίτες του!Παράλληλα, οι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες διοχέτευαν άφθονο χρήμα, το οποίο οι πολιτικοί χρησιμοποιούσαν για να εξυπηρετήσουν το πελατειακό πολιτικό σύστημα, χωρίς, όμως, να λαμβάνουν υπ΄ όψη τους την αύξηση του ελλείμματος και του χρέους.

Η διόγκωση του δημοσίου τομέα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή απεδείχθησαν, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, καρκινώματα για την οικονομία.

Ο πληθωρισμός καταδυνάστευε τη χώρα, οι τιμές, μήνα με το μήνα, αυξάνονταν ραγδαία και οι πολίτες έβλεπαν, ανήμποροι να αντιδράσουν, το νόμισμά τους να χάνει καθημερινά την αξία του.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το χρέος της Αργεντινής ανήλθε στο 41% από 29% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, μεταξύ 1993 και 1998.



Η κρίση στη Βραζιλία και η άνοδος του δολαρίου

Το 1997, η γειτονική Βραζιλία βρέθηκε σε βαθιά κρίση, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την υποτίμηση του βραζιλιάνικου νομίσματος κατά 50% της αρχικής του αξίας. Οι εξαγωγές της Αργεντινής προς τη Βραζιλία εκμηδενίστηκαν, ενώ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εισαγωγές.

Παράλληλα, η άνοδος της τιμής του δολαρίου, με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το αργεντίνικο νόμισμα, κατέστησε τα προϊόντα της Αργεντινής μη ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, πλήττοντας θανάσιμα κάθε κλάδο παραγωγικής δραστηριότητας.

Το 1998, η Αργεντινή είχε φτάσει να δανείζεται από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με επιτόκιο 10,5% και αναγκαστικά κατέφυγε για πρώτη φορά στο ΔΝΤ, ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Το μόνο που κατάφερε, όμως, ήταν να αναβάλει για τρία χρόνια την οριστική στάση πληρωμών και τη χρεοκοπία.

Την ίδια περίοδο, οι επενδυτικές τράπεζες συνέχιζαν να προωθούν το χρέος της χώρας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με ακόμα υψηλότερες αποδόσεις. Προώθησαν ένα Debt Swap (ανταλλαγή χρέους), όπου οι ιδιοκτήτες ομολόγων αποκτούσαν το δικαίωμα να πάρουν νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας με ευνοϊκότερους όρους. Το σκεπτικό ήταν να μεταφερθεί η εξόφληση του χρέους από το 2001 στο 2005. Πράγματι, 30 δισ. δολάρια άλλαξαν διάρκεια ζωής και επτά επενδυτικές τράπεζες εισέπραξαν 100 εκατ. δολάρια σε προμήθειες.

Όμως, μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, η Αργεντινή κατέληξε ξανά χωρίς χρήματα, γιατί οι αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της. Η κυβέρνηση αναγκαστικά κατέφυγε σε ένα δεύτερο δάνειο από το ΔΝΤ. Λίγους μήνες αργότερα, κήρυξε πτώχευση.

Το ξέσπασμα της λαϊκής οργής

Στα τέλη του 2001, η κρίση οδήγησε την κοινωνία σε σημείο ανάφλεξης. Το ξέσπασμα ήλθε, όταν ο κεντροαριστερός ντε λα Ρούα, πνευματικό τέκνο των Τόνι Μπλερ και Μπιλ Κλίντον, απαγόρευσε την ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες, πέραν του ποσού των 250 δολαρίων το μήνα.

Εργάτες, υπάλληλοι και αγρότες μάχονταν στους δρόμους της Αργεντινής και ο Ντε λα Ρούα πρόλαβε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, για να γλυτώσει από την οργή του όχλου.

Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους.

Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.

Ένα ντοκιμαντέρ για την τραγωδία της Αργεντινής

Παρακολουθήστε σε 12 τηλεοπτικά αποσπάσματα την τραγωδία της Αργεντινής στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Μemoria de Saqueo» του Fernando Solanas. Οι ομοιότητες με την ελληνική πραγματικότητα σε ορισμένα σημεία είναι εντυπωσιακές.

Ο Solanas παρουσίασε το ντοκιμαντέρ το 2004, στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Άρκτο.

Η ταινία έλαβε, επίσης, το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο 8ο φεστιβάλ Λατινο-αμερικανικού κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

«Μemoria de Saqueo»

Η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την ανεργία. Ενώ οι κυβερνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες δεσμεύονται και η οργή του λαού ξεσπάει.

Το δημόσιο χρέος, όμως, δεν ήταν κάτι άγνωστο για την Αργεντινή. Η χώρα εξαρτάται από το διεθνή δανεισμό εδώ και δεκαετίες. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει μία ιδιαίτερη εξάρτηση από το διεθνή παράγοντα και έχει δημιουργήσει ολόκληρες τάξεις γραφειοκρατών.

Στις ΗΠΑ, μετά την ήττα στο Βιετνάμ, επικρατούν οι συντηρητικοί. Στην προεδρία βρίσκεται ο Ρ. Ρήγκαν και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας η Μάργκαρετ Θάτσερ. Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού έχει αρχίσει.

Ο πρόεδρος Μένεμ έχει αφήσει τους δανειστές να επιβάλλουν τους όρους τους, ενώ το Κογκρέσο δεν αμφισβήτησε ποτέ τους ληστρικούς όρους του δανεισμού. Ενώ έχει αρχίσει η συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη του χρέους, αυτό εξακολουθεί να διογκώνεται, παράλληλα με την εξαθλίωση μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού, στην οποία οδηγεί η ανεργία.

Είναι η εποχή που μεσουρανεί η θεωρία του «Τέλους της Ιστορίας». Στην Αργεντινή επανεκλέγεται ο λαϊκιστής Κ. Μένεμ. Παρά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, ακολουθεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των συντηρητικών και επιβάλλει υποταγή στο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο. Οι πολιτικές του υπαγορεύονται από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όμως, παρά την επικοινωνιακή καμπάνια του, στο λαό εδραιώνεται όλο και περισσότερο η πεποίθηση ότι προδίδει τους ψηφοφόρους και την πατρίδα.

Η διαφθορά και η υποταγή στο διεθνή παράγοντα γίνονται χαρακτηριστικά του πολιτικού κόσμου της Αργεντινής. Σε αυτό το κλίμα, προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Ο δημόσιος πλούτος της χώρας εκποιείται αντί πινακίου φακής, σε ξένα κεφάλαια και εταιρείες. Η κατάσταση αυτή παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως «προσαρμογή» στις ανάγκες της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και ως «εκσυγχρονισμός» του οικονομικού συστήματος.

Όσοι αντιδρούν σε αυτή την κατάσταση, μιλούν για λεηλασία, μίζες και διαφθορά. Ενώ όλοι βλέπουν πού οδηγείται η χώρα, ο πολιτικός κόσμος, υποταγμένος μέσω της κομματικής πειθαρχίας, δεν αντιδρά. Η Αργεντινή, μία χώρα που εξήγαγε ακόμη και βιομηχανικά προϊόντα, δεν παράγει πια τίποτε. Ζει με δανεικά και εισαγωγές προϊόντων.

Οι πολίτες της Αργεντινής, ανήμποροι να αντιδράσουν, βυθίζονται στη φτώχεια. Ωστόσο, η κυβέρνηση σε μία νεοφιλελεύθερη φρενίτιδα εξακολουθεί να εκποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις με σύνθημα: «Τίποτε από αυτά που ανήκει στο κράτος, δεν θα μείνει στα χέρια του». Οι αγοραστές απαιτούν 150.000 απολύσεις, πράγμα που υπάκουα αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει η κυβέρνηση.

Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν σχεδιαστεί προς όφελος των αγοραστών, οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται, έχουν χρηματοδοτήσει τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων. Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία και πλήττει την κοινωνία της Αργεντινής. Η εργασιακή νομοθεσία αναθεωρείται προς όφελος των εργοδοτών, οι απολύσεις απελευθερώνονται, ενώ οι εργαζόμενοι τρομοκρατημένοι παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Από το 1996, η κοινωνία της Αργεντινής βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού. Οι απεργίες και τα επεισόδια είναι συχνό φαινόμενο, ενώ σημειώνονται και οι πρώτες εξεγέρσεις. Ωστόσο, η ελίτ της εξουσίας, βυθισμένη στη διαφθορά και την εξάρτηση από το διεθνή παράγοντα, εθελοτυφλεί. Η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ εμφανίζονται ενσωματωμένα σε αυτό το σύστημα, που αποκτά ολοένα και περισσότερα μαφιόζικα χαρακτηριστικά.

Ο διεφθαρμένος πολιτικός κόσμος της Αργεντινής εμπλέκεται σε τεράστια σκάνδαλα, που αρχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με λαθρεμπόριο παντός είδους, ακόμη και όπλων, χρυσού και ναρκωτικών.

Η Δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι δεν είναι τυφλή και προκαλεί αγανάκτηση με τις σκανδαλώδεις αποφάσεις της. Η κοινωνία βρίσκεται στο έλεος παντός είδους συμμοριών και οργανωμένων συμφερόντων, που δρουν με την ανοχή των πολιτικών και της Αστυνομίας, που εμπλέκεται και η ίδια σε αρκετά σκάνδαλα.

Σε αυτό το κλίμα σήψης και παρακμής, η Αργεντινή προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στις 20 Δεκεμβρίου 2001, η λαϊκή οργή ξεσπάει. Το τίμημα της νίκης της Αργεντινής ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση είναι 34 νεκροί.



***ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ












Αναρτήθηκε από ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ στις 10:00 μ.μ. 1 σχόλια
Ετικέτες ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΣΟΚ, ΣΑΤΥΡΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΦΡΕΣΚΟΣ, ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ
Έτος 10 μ.ΔΝΤ


Δε φτάνει που έχουμε φορέσει πλερέζες με όλα αυτά που έγιναν και γίνονται στην οικονομία, έχουμε και τον Καν να μας λέει πως το ΔΝΤ πιθανόν να μείνει στην Ελλάδα για 10 χρόνια...

Προσωπικά, συμμερίζομαι την άποψη της πλειοψηφίας που απαισιοδοξεί και πιστεύει ότι ενδεχομένως να σωθεί η χώρα, όχι όμως οι Έλληνες. Σε δέκα χρόνια, ελπίζω εδώ θα είμαστε, θα τα ξαναπούμε…

ΥΓ1. Αληθεύει το γεγονός πως η περικοπή 13ου – 14ου μισθού δεν συμπεριλαμβανόταν στους όρους του ΔΝΤ, αλλά ήταν «ιδέα» της κυβέρνησης;

ΥΓ2. Συγκλονιστικές οι περικοπές στα βουλευτικά επιδόματα… Όπως επίσης συγκλονιστική η απόφαση του Γιωργάκη να τους το προτείνει και όχι να τους το επιβάλλει. Άγαμοι θύται…

ΥΓ3. Τελικά δεν καταργήθηκαν τα επιδόματα, όπως ακουγόταν, αλλά μειώθηκαν. Είμαστε τόσο βλακωδώς χειραγωγήσιμοι, που μόνο «ευχαριστώ» δεν είπαμε…

Πάμε να δούμε στιγμιότυπα από το μέλλον. Δέκα χρόνια αργότερα.













ΑΠΟ :
Αναρτήθηκε από ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ στις 9:40 μ.μ. 0 σχόλια
Ετικέτες DrSEENG, MEDIASOUP, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΑΤΥΡΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ
Άλλαξε ποδήλατο !!!



***03 Μαΐου 2010
Μας δούλευε ο κ. Λοβέρδος στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Περίεργα πράγματα μας είπε ο κ. Λοβέρδος στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Εντοπίσαμε δύο που δείχνουν το δούλεμα που μας κάνουν......

Για την αποζημίωση απολύσεως.
Ο κ. Λοβέρδος ρωτήθηκε αν θα μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης απολύσεως και η απάντησή του ήταν ότι δεν θα μειωθεί το ποσό αλλά θα δοθεί η ευκαιρία να δίνεται η αποζημίωση σε 6 μηνιαίες δόσεις!!!! Οπως το είπε χαρακτηριστικά:
"Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τον εργαζόμενο να δίνει την αποζημίωση σε 6 δόσεις".
Δηλαδή φίλοι μου υπάρχει κανένας από όλους μας που πιστεύει ότι οποιοσδήποτε εργοδότης θα κάτσει να συζητήσει με τον υπό απόλυση εργαζόμενο το αν θα του δώσει την αποζημίωση απολύσεως σε 6 δόσεις αφού πλέον αυτό θα ορίζεται από τον νόμο;

Θα προβλέπει ο νόμος ότι η αποζημίωση μπορεί να δοθεί από τον εργοδότη μέχρι και σε 6 δόσεις. Και ο εργοδότης θα λέει κάτσε να το συζητήσω με τον εργαζόμενο που απολύω να δούμε σε πόσες δόσεις θα την δώσω.......

Καταλαβαίνετε το δούλεμα;

Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Εδώ ο κ. Λοβέρδος μας έστειλε κανονικά. Ολοι γνωρίζουμε ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στηρίζονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) η οποία δείχνει τα κατώτατα όρια των μισθών του ιδιωτικού τομέα.

Κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Λοβέρδο αν θα καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Εκείνος κυριολεκτικά εξοργίστηκε φωνάζοντας ότι αυτό είναι ψέμα. "Πως θα μπορούσαμε" είπε "να καταργήσουμε κάτι το οποίο είναι θεμελιωμένο από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία".
Απλά έδωσε την δική του ερμηνεία και μας είπε: "Η μόνη αλλαγή που θα γίνει θα είναι η εξής: Ολοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει στην κορυφή η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ορίζει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και απο κάτω υπάρχουν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που ορίζουν τους μισθούς των επιμέρους ειδικοτήτων των εργαζομένων και μέχρι σήμερα ίσχυε ότι η μεταβολή μπορούσε να είναι μόνο προς τα πάνω (επί το βέλτιστον όπως είπε χαρακτηριστικά). Τώρα με τις νέες ρυθμίσεις η μεταβολή θα μπορεί να είναι και ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ (επί το χείρων)".

Δηλαδή φίλοι μου θα μπορεί η συλλογική σύμβαση εργασίας παραδείγματος χάριν των υπαλλήλων γραφείου να περιλαμβάνει μισθούς χειρότερους (χαμηλότερους) από αυτούς που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!!!!!!!!!
Αρα ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. πλέον;

Υποτίθεται ότι η Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. υπάρχει για να προστατεύει τους εργαζομένους από την αυθαιρεσία των εργοδοτών γι αυτό και μέχρι τώρα όριζε τους κατώτατους μισθούς που ο εργοδότης δεν είχε το δικαίωμα να παραβεί προς τα κάτω......
Τώρα θα μπορεί να κάνει ότι θέλει και με την οικονομική κρίση και την έκρηξη της ανεργίας που έχει έρθει να δούμε ποιος εργαζόμενος θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί καλύτερες αποδοχές;

Κυριε Υπουργέ δεν αρκεί να δείχνετε εξοργισμένος για να μας εντυπωσιάσετε. Ούτως ή άλλως τα μέτρα που ανακοινώνεται κάθε λίγο και λιγάκι είναι εντυπωσιακά προκλητικά κατά των Ελλήνων εργαζομένων.....
Αναρτήθηκε από ΘΑΝΟΣ στις 23:05 0 σχόλια
Κατηγορία Θέματος Ειδήσεις-Πολιτική, Οικονομικά θέματα
Συμβαίνει τώρα. Χαμός στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από αδιόριστους καθηγητές...


** ΧΑΜΟΣ-ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ...

Δεκάδες αναποδογυρισμένα τραπέζια και γραφεία, σπασμένα τζάμια και μικρής έκτασης επεισόδια ο απολογισμός μέχρι στιγμής των όσων διαδραματίστηκαν πριν...
από λίγο στην ΕΡΤ. Η εκπομπή του Γιάννη Πολίτη δύσκολα θα βγει στην ώρα της γιατί τώρα βρίσκονται εκεί οι αδιόριστοι καθηγητές. Ήδη άνδρες των ΜΑΤ πηγαίνουν προς τους ορόφους του ραδιομεγάρου και απειλούνται νέα επεισόδια. Η Χούκλη αφού δέχθηκε καταιγισμό ύβρεων τώρα πήγε στο γραφείο της...

από το Greece Press News
Αναρτήθηκε από ΘΑΝΟΣ στις 22:58 0 σχόλια
Κατηγορία Θέματος Ειδήσεις-Πολιτική, Ενημέρωση
Πανελλαδικές: Παιδιά, Ψυχραιμία & Χιούμορ!...Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.
Πιστεύω ότι εάν υπήρχε τρόπος να επανεξετάσουμε τις στάσεις μας απέναντι στην τριτοβάθμια Παιδεία σίγουρα θα αλλάζαμε τους δικούς μας στόχους και μαζί τους στόχους των παιδιών μας και δεν θα κατευθύναμε τα παιδιά μας τόσο καταναγκαστικά και δραματικά όπως κάνουμε στο πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ υποβαλλόμενοι σε οικονομικά έξοδα και ψυχοσυναισθηματικούς κόπους που δεν αντισταθμίζονται από την στυγνή πραγματικότητα...

***


Η αλήθεια είναι ότι οι πεποιθήσεις γονιών, συγγενών και παιδιών, δεν μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη και έτσι μια θέση σε ΑΕΙ η σε ΤΕΙ, εξακολουθεί να θεωρείται ως απαραίτητο εισιτήριο για μια αυριανή επιτυχημένη καριέρα στην κοινωνία. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο, αυτή η περίοδος των εξετάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που φέτος ξεκινούν στις 14 Μαϊου στιγματίζει με ψυχοκοινωνικό τραύμα χιλιάδες αγόρια και κορίτσια και μαζί μαμάδες, μπαμπάδες και συγγενείς που "ψήνονται" κυριολεκτικά προσπαθώντας να βρουν το κλειδί που ανοίγει τη "μαγική πόρτα" Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.....

***


Υπάρχει μια συνταγή επιτυχίας, ένας συνδυασμός ψυχολογικής στρατηγικής και τεχνικών που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας ώστε να τα βοηθήσουμε να επιτύχουν; Μετά από δεκαετίες ενασχόλησης με τις εξετάσεις καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μία «ΜΑΓΙΚΗ» συνταγή επιτυχίας ΔΕΝ…υπάρχει, αλλά μπορώ να προτείνω αναπιφύλακτα ότι η προσοχή των παιδιών και των οικογενειών τους χρειάζεται να εστιασθεί σε τρία συγκεκριμένα σημεία:

Στο σπίτι όπου συνιστώ συναισθηματική ανακωχή ανάμεσα σε γονείς, αδέλφια, θείους και θείες γιαγιάδες και παππούδες
Στον εξεταστικό χώρο
Στην ψυχική κατάσταση των παιδιών μετά από κάθε μέρα εξετάσεων, με άλλα λόγια στην προετοιμασία των παιδιών μας να συνεχίσουν στα επόμενα μαθήματα με αισιοδοξία οποιαδήποτε και αν ήταν η επίδοσή τους στο μάθημα στο οποίο εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής.
Ας δούμε το θέμα πιο αναλυτικά….

ΠΑΙΔΙΑ:

α) εντρυφήστε στη μελέτη κάνοντας ένα συνδυασμό εντατικής σπουδής αλλά και ψυχαγωγίας. Ο ανθρωπινός εγκέφαλος έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά και οι ψυχοσυναισθηματικές και ψυχοκοινωνικές μας ανάγκες διαδραματίζουν σημαντικό ρολό στην υπόθεση της επιτυχίας. Ακόμη και το καλύτερο μυαλό, ο πιο δυνατός μαθητής η μαθήτρια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα κουραστεί και τότε είναι απαραίτητο να σταματήσει το παιδί και να επιδιώξει ένα ευχάριστο διάλειμμα.

β) Συχνά, πιο συχνά απ ότι πολλοί νομίζουν υπερβολική μελέτη και επανάληψη... δεν βοήθα! Αφού έχετε διαβάσει όλο το χρόνο, λίγο πριν τις εξετάσεις, αν μου επιτραπεί η έκφραση που πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες μου χρησιμοποιούν, "...ρίξτε το λίγο έξω..."

γ) Μην προσπαθήσετε να "ελέγξετε" τις γνώσεις σας λίγα λεπτά της ώρας πριν την είσοδό σας στον εξεταστικό χώρο. Μέσα στην ένταση της ψυχοσυναισθηματικής σας διέγερσης είναι πολύ πιθανό να σας φανούν όλα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε...ξεχάστε τις φωτεινές εξετάσεις.

δ) Μέσα στον εξεταστικό χώρο φροντίστε να εξοικειωθείτε με πρόσωπα και πράγματα και πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για δροσιά αλλά και για παρηγοριά. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να παλινδρομούμε σε παιδικές ηλικίες μπροστά σε καταστάσεις στρες και άγχους. Διώξτε το άγχος και την ξηροστομία πίνοντας μιά γουλιά νερό.

ε) Όταν σας δοθούν τα θέματα ξεκινήστε με αυτό που ξέρετε καλύτερα. Μην κολλήσετε στο άγνωστο ή δύσκολο για σας θέμα. Απαντώντας το εύκολο που κατέχετε καλά δημιουργείτε στον εαυτό σας την θετική ψυχολογικά αίσθηση ότι κάνετε κάτι δημιουργικό και στη συνέχεια με ανεβασμένο το ηθικό σας καταπιαστείτε με το ή τα δύσκολα θέματα και πάλι πηγαίνοντας προοδευτικά από τα γνωστά στα λιγότερο γνωστά.

στ) Είναι πιθανό για μερικά δευτερόλεπτα να σας φανούν όλα τα θέματα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν σας συμβεί αυτό τότε...χαλαρώστε για μερικά λεπτά, διαβάστε ξανά τα θέματα και ίσως ξαφνιαστείτε με τη συνειδητοποίηση ότι τελικά δεν σας είναι και τόσο άγνωστα...

ζ) Άσχετα με το πώς γράψατε σε ένα συγκεκριμένο μάθημα συνεχίστε τις προσπάθειές σας χωρίς ηττοπάθεια στα υπόλοιπα μαθήματα. Σίγουρα κάθε μάθημα μετρά αλλά εκείνο που τελικά μετράει περισσότερο είναι η δυνατότητα να χειρισθείτε κάθε μάθημα σαν ξεχωριστή οντότητα. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έγραψαν χαμηλά στο πρώτο μάθημα και στη συνέχεια πήγαν πολύ καλά στα υπόλοιπα χωρίς άγχος και ηττοπάθεια με αποτέλεσμα ή να περάσουν σε κάποια από τις αρχικές τους επιλογές.

ΓΟΝΕΙΣ και ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ:

Ας σκύψουμε όλοι μαζί πάνω από τα παιδιά μας με φροντίδα και τρυφερότητα και ας τα δώσουμε να καταλάβουν ότι όχι μονό δεν πολεμούν μονά τους αλλά και ότι η δίκια σας αγάπη δεν εξαρτάται ούτε και κινδυνεύει από μια πιθανή αποτυχία τους. Και κάντε το αυτό με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φάνει ως επιπόλαια και επιφανειακή κάλυψη μιας πραγματικότητας που δεν υπάρχει, ότι δηλαδή είναι ψέμα.

Μην αφήσετε το παιδί σας να πιστέψει ότι αλλά λένε τα χείλη σας και αλλά η κάρδια σας καθώς τις τραγικές συνέπειες αυτής της λαθεμένης, κατά την προσωπική μου γνώμη, τοποθέτησης τεράστιας αξίας στην εισαγωγή σε ένα ΑΕΙ η ΤΕΙ μας την επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τα ΜΜΕ όταν μας ανακοινώνουν ποσά παιδιά κάνουν απόπειρες «αυτοκτονίας» μαθαίνοντας ότι απέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις (πολλά μάλιστα περιστατικά δεν φτάνουν ποτέ για ευνόητους λόγους στα ΜΜΕ…)

Δυστυχώς η οικονομία των αριθμών είναι τέτοια που γνωρίζουμε, εκ των πρότερων, ότι μερικές χιλιάδες παιδιών θα αποτύχουν.

Απαιτείται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή γιατί όταν ένα παιδί επιτυχαίνει έχει διπλή την αίσθηση της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ- πρώτα γιατί απέτυχε και μειώνεται το ΕΓΩ του απέναντι σε συμμαθητές και συμμαθήτριες, και δεύτερον γιατί έχει την υποκειμενική αίσθηση ότι ΠΡΟΔΩΣΕ τους γονείς του ότι δεν στάθηκε άξιο για τους κόπους και τους μόχθους για τα έξοδα και την αγωνιά τους!

Κουράγιο σε σας γονείς και συγγενείς! Παιδιά... καλή επιτυχία με μια δυνατή δόση ψυχραιμίας και χιούμορ!...

Αναρτήθηκε από ΘΑΝΟΣ
Κατηγορία Θέματος Αρθρα κ. Πιπερόπουλου, Θέματα Παιδείας, Κοινωνικά θέματα
02 Μαΐου 2010
Ανακοίνωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας
ΛΑΟΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Ο Παπανδρέου και ο «Τούρκογλου» , απαγόρευσαν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να πετάει στην Ελληνικό Εναέριο Χώρο, και να αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά. Καταργούν τις Σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων και φτιάχνουν, «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» (ΣΥΡΙΖΟΛΑΠΑΔΩΝ) ! Αποφάσισαν, Τουρκοι, Αλβανοί, και Πακιστανοί, να γίνονται αξιωματικοί των Ελληνικών (;) Ενόπλων Δυνάμεων, κόβουν τους μισθούς των αξιωματικών και απαλλοτριώνουν παράνομα την περιουσία του ΠΝ, για να χτίσουν Τζαμί για τους Σιΐτες.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις αξιωματικοί όλων των κλάδων αντιστεκόμενοι στην υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας και τη διάλυση της εθνικής άμυνας της χώρας, θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα, 3 Μαϊου, στις 16:00 το απόγευμα έξω από το σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, στην πρώτη διακλαδική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Λοχαγοί, ταγματάρχες, πλωτάρχες, σμηναγοί , θα συγκεντρωθούν φορώντας κανονικά τις στολές τους, ενωμένοι, - όπως θα πολεμούσαν τον εξωτερικό εχθρό - σε μία σιωπηλή, αλλά και ταυτοχρόνως βροντερή διαμαρτυρία.

Καλούμε το λαό της Αθήνας να στηρίξει με την παρουσία του, την διαμαρτυρία των αξιωματικών του Ελληνικού στρατού, που αντιστέκονται στην υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας και τη διάλυση της εθνικής άμυνας της χώρας.

Ολοι τη Δευτέρα 3 Μαϊου στις 16:00 το απόγευμα στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι.
ΛΑΟΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
.

Η ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Τους λοιδόρησαν και τους κατασυκοφάντησαν. Επιχειρούν αδίστακτα να ευτελίσουν την αυταπάρνηση, την προσφορά και την αυτοθυσία τους. Δε διστάζουν να προσβάλουν τη μνήμη των νεκρών μας ηρώων στον καθημερινό ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο.
Δε θα τους συγχωρήσουν ποτέ ότι αυτοί ορκίστηκαν να φυλάττουν Θερμοπύλες, ενώ οι ίδιοι επέλεξαν να παραδώσουν τα κλειδιά της Κερκόπορτας στη μαφία των κατακτητών.
Πιστοί στο συμβόλαιο της αποδόμησης των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που εκτελούν, επιχειρούν να απλώσουν τα λερωμένα χέρια τους και στο μάχιμο προσωπικό όλων των κλάδων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Είναι τα αδέλφια μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Είναι η θερμοκοιτίδα των καθημερινών μας ηρώων.
Είναι σάρκα απ τη σάρκα μας.
Είμαστε μαζί τους και θα γίνουμε η φωνή τους
Θα είμαστε όλοι εκεί.
ΛΑΟΣ και ΣΤΡΑΤΟΣ ενωμένοι στον αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ


***

Δεν υπάρχουν σχόλια: