ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ τα Νέα μας σήμερα και άλλα Τετάρτη, 05- Μαϊου - 2010 *

~** ΕΙΔΗΣΕΙΣ τα Νέα μας σήμερα και άλλα Τετάρτη, 05- Μαϊου - 2010 :

**ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 100.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ κ.λ.π. ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ !! ΓΙΑΤΙ ??????????????/
*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

**Σε τραγωδία κατέληξαν οι σημερινές κινητοποιήσεις με τον θάνατο τριών εργαζομένων, ενός άνδρα και δύο γυναικών, στον τρίτο όροφο υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin, επί της οδού Σταδίου, από φωτιά που εκδηλώθηκε μετά από ρίψη μολότοφ.

Νεκροί είναι η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη ο θάνατος τους, οφείλεται σε ασφυξία.

Η μητέρα ενός εκ των θυμάτων έξω από το κτίριο της Μarfin με σπαραγμό ψυχής μάθαινε για το παιδί της .....

**Η πρώτη σορός ανασύρθηκε λίγο μετά τις 18:10 και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νεκροτομείο Αθηνών ενώ ακολούθησε η μεταφορά και των δυο άλλων σορών.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι νεκροί εγκλωβίστηκαν στον 3ο όροφο του κτιρίου, ενώ οι τραυματίες βρίσκονταν στον 1ο όροφο την ώρα της φωτιάς και κατάφεραν να βγουν στην ταράτσα.




**Στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου μετέβη ο εισαγγελέας, κ. Ορνεράκης, ιατροδικαστής αλλά και ο προόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους στο σημείο.

Κατά την έξοδο του κ. Βγενόπουλου οι άνδρες των ΜΑΤ προπηλάκισαν δημοσιογράφους και προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.



**Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν :

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του εξέφρασε την οδύνη του για τον άδικο χαμό των θυμάτων, απηύθυνε ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και διαβεβαίωσε ότι οι ένοχοι θα ανακαλυφθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
**Για το περιστατικό επίσημες ανακοινώσεις έκαναν ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής, Απόστολος Γεροκώστας, και ο Αττικάρχης, Γρηγόρης Μπαλάκος.



**H ανακοίνωση της Marfin :

Στην οικογένεια της MARFIN θρηνούμε σήμερα για την δολοφονία τριών νεαρών συναδέλφων μας.

Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά. Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα πολιτικά λόγια και τις αντιδικίες σκοπιμότητας ορισμένων πολιτικών στη Βουλή την ώρα που οι σοροί των συναδέλφων μας δεν είχαν αποσυρθεί από το κατάστημά μας που επολιορκείτο ακόμα από τους διαδηλωτές ή και αναρχικούς.

Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ.-


H επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο τράπεζας, στην οδό Σταδίου 23, όπου εντοπίστηκαν τρία άτομα νεκρά (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ενώ άλλα πέντε άτομα (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας) απεγκλωβίστηκαν σώα, από υπερκείμενους ορόφους» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Η στιγμή του απεγκλωβισμού

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:04, όταν επί της οδού Σταδίου εκινείτο ο κύριος όγκος των διαδηλωτών της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.-

**
Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας, πέταξαν μπιτόνι με βενζίνη στο εσωτερικό της και μετά βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες.

Έξι εργαζόμενοι εντός του κτιρίου της τράπεζας εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά. Τέσσερις κατέφυγαν σε μπαλκόνι, από όπου και απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, τα τρία άτομα δεν κατάφεραν να βρουν καταφύγιο και εξέπνευσαν από ασφυξία.-

**Τα τρία άτομα εξέπνευσαν, όταν ο καπνός, με μία αιφνιδιαστική στροφή του αέρα, συγκεντρώθηκε σε συγκεκριμένο σημείο του κτιρίου.

Ο θάνατος των τριών εργαζομένων προσδίδει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης. Η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας στις 15:00 ήταν αυτή της γενικευμένης έντασης με πετροπόλεμο, ρίψεις μολότοφ και συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος και επεισόδια στους γύρω δρόμους και επί της οδού Σταδίου.

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωνε στην Ομοσπονδιακή Βουλή της χώρας της πως το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται στην Ελλάδα, ενώ η εφημερίδα «Χουριέτ» της Τουρκίας τιτλοφορούσε «Εξέγερση στην Ελλάδα».

Μέχρις στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις της Κυβέρνησης επί του τραγικού γεγονότος.

Ο πρόεδρος της Βουλής ενημερώνει τους βουλευτές


Ένταση και φραστικοί διαξιφισμοί επικράτησαν και στην αίθουσα του εθνικού Κοινοβουλίου, όταν ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ανακοίνωσε στο Σώμα τον θάνατο των τριών συμπολιτών μας, κατά τη διάρκεια των σφοδρών επεισοδίων.

Όπως ανακοίνωσε στο Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής, κατά την ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώθηκε ότι στην Αθήνα υπάρχουν τρεις νεκροί.

Η κατάσταση στην Αθήνα φαίνεται ότι ξεφεύγει από κάθε έλεγχο την ώρα που στη Βουλή των Ελλήνων ετοιμάζονται να περάσουν το «νομοθέτημα» για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά τις επιταγές της τρόικας, ΕΕ- ΔΝΤ –ΕΚΤ.

Έκτακτη σύσκεψη στου Μαξίμου

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου των τριών αθώων εργαζομένων της Marfin αλλά και στη θέα των εικόνων που για μία ακόμη φορά έκαναν το γύρο του κόσμου, συνεκλήθη εκτάκτως σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δρομολογηθούν οι κινήσεις της κυβέρνησης.

Κάρολος Παπούλιας : «Η χώρα έφτασε στο χείλος της αβύσσου» :



**«Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά» τόνισε σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα στην Αθήνα.

«Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας», τόνισε ο Πρόεδρος.

«θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο. Το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης, κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Παπανδρέου: Ωμή δολοφονική ενέργεια :



**Συγκλονισμένος από τον θάνατο των τριών τραπεζικών υπαλλήλων δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τον θάνατο των τριών αθώων ως ωμή δολοφονική ενέργεια, στην οποία οδήγησε η ανεξέλεγκτη βία και η ανευθυνότητα. «Είναι ώρα ευθύνης», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, «και πρέπει να γίνει ώρα συναίνεσης».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να δολοφονεί αθώους. «Άλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία» σημείωσε ο πρωθυπουργός, που κάλεσε όλους ανεξαίρετους να καταδικάσουν κάθε μορφή βίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η πατρίδα περνά δύσκολες ώρες και είναι τώρα η ώρα της ευθύνης της προστασίας του πολιτεύματος, της κοινωνικής συνοχής και της ζωής των Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εμμέσως σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ήταν λάθος η μη οργάνωση της συνόδου των αρχηγών -με υπαιτιότητα της αντιπολίτευσης- και τόνισε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει αυτή την σύσκεψη μέσα στις επόμενες ημέρες.

**Α. Σαμαράς: Ζούμε κρίσιμες στιγμές :



« Η ΝΔ έχει αγωνιστεί για τον τόπο και τη Δημοκρατία, αλλά και τις ελπίδες του λαού. Θα πρωταγωνιστήσουμε στη μάχη για την εθνική ενότητα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή για τα σημερινά θλιβερά επεισόδια και τους τρείς νεκρούς.

Ζούμε κρίσιμες στιγμές, τόνισε ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας συντριβή και οδύνη για τα θύματα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι τα γεγονότα δείχνουν ότι τα ακραία φαινόμενα όχι απλώς τρομοκρατούν το λαό, αλλά και δολοφονούν: «Είμαστε όλοι εδώ για να εκφράσουμε τη βούλησή για διασφάλιση της Δημοκρατίας που εκφράζεται με κανόνες και λειτουργεί με θεσμούς. Πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ενότητα. Πρόσθεσε ότι ως σύστημα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας θα πρέπει από κοινού να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να διακηρύξουμε ότι μπορεί να υπάρχει χώρος για διαφωνίες και διαμαρτυρίες, αλλά όχι για βία.

Εμείς είμαστε, σημείωσε, εγγυητές της ομαλότητας, η χώρα έχει περάσει χειρότερα, πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι», είπε ο κ. Σαμαράς.

ΚΚΕ: Προβοκάτσια από φασιστοειδή :



Για ευθεία προβοκάτσια, που ως στόχο έχει να κλείσει τον λαό στο σπίτι του, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στη Βουλή, αμέσως μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού για εθνική συναίνεση και εθνική ομοψυχία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μίλησε ευθέως για οργανωμένο σχέδιο, «από μηχανισμούς που στήνουν προβοκάτσιες κατά του λαϊκού κινήματος», να εμπλέξει τις δυνάμεις του ΚΚΕ και να σταματήσει την αντίδραση στα σκληρά μέτρα.

Το ΚΚΕ επανέλαβε ότι καλεί τον λαό να κατέβει στον δρόμο για να προασπίσει τα δικαιώματά του.

Δηλώσεις Γιώργου Καρατζαφέρη κατά ΚΚΕ :



«Κάποιοι που πόνταραν στο ΧΑΟΣ, πήραν σήμερα μια αιματηρή προκαταβολή. Οι ακραίες φωνές που απέτρεψαν την Σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών και την όποια συνεννόηση, δημιούργησαν ένα ανατρεπτικό υπόστρωμα, που διευκόλυνε την δράση των αντι-εξουσιαστών. Όταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα, η σφαίρα δεν μένει πάντα στην θαλάμη. Απευθύνω έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση. Τώρα πλέον δεν απειλείται μόνο η Οικονομία μας, αλλά ενδεχομένως η Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Ό,τι δεν κατόρθωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα επί Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβυτέρου, το προσπαθεί και πάλι τώρα, επί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου».

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη :



Η πρώτη επίσημη πολιτική αντίδραση, για τα τραγικά γεγονότα της Αθήνας και τον θάνατο των τριών εργαζομένων της Marfin, ήρθε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο χαμό των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων, απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων.

«Εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθιά μας θλίψη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη μας απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο χαμό τους και απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε «την πρωτοφανή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, τη μαζική συμμετοχή, που ήταν οι μεγαλύτερες σε όγκο που έγιναν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες».

«Οικολόγοι Πράσινοι» :



Για τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την απεργιακή πορεία οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση με τίτλο «Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη, το ΔΝΤ και τη βία».

«Για τα σημερινά γεγονότα με τον τραγικό απολογισμό, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η σημερινή έκρηξη μη βίαιης οργής απέναντι στο πολιτικό σύστημα, σκιάζεται από τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν με τραγικό τρόπο. Το να καίγονται άνθρωποι ζωντανοί, δε μπορεί να θεωρηθεί παράπλευρη απώλεια, ούτε αμφισβήτηση κανενός συστήματος. Οδηγεί απλά σε μια κοινωνία που τρώει η ίδια τις σάρκες της και που αδυνατεί να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Η απόρριψη των μέτρων από την κοινωνία, που φάνηκε σήμερα καθαρά, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για εναλλακτική πρόταση διεξόδου και για λογοδοσία όλου του πολιτικού συστήματος..

Πέρα από τα ερωτήματα για τα μέτρα πυρασφάλειας στο μοιραίο κτίριο, για τους λόγους που το συγκεκριμένο κατάστημα είχε μείνει ανοικτό, για το ποιος κερδίζει από τον εμπρησμό των στοιχείων για τα σοβαρά φορολογικά εγκλήματα, νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε και πάλι ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη, πάνω από το Δ.Ν.Τ, πάνω από την τυφλή βίαιη εκτόνωση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους των θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία» :



«Αυτή την ώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά σύνεση, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία», επισημαίνει σε δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσει την βαθύτατη οδύνη του για τον τραγικό χαμό των τριών νέων συνανθρώπων μας.

Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και απαραβίαστη», τονίζει ότι «ουδείς δικαιούται να τη θυσιάζει στο βωμό οιασδήποτε σκοπιμότητας» και προσθέτει ότι «άλλο η θεμιτή διαμαρτυρία και άλλο η ωμή βία που καταλήγει σε δολοφονίες».

Δήλωση Δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη :



«Η πόλη της Αθήνας εκφράζει την οδύνη της για τους τρεις νεκρούς και την οργή της για τη νέα καταστροφή της, από τους γνωστούς-αγνώστους, που σίγουρα δεν είναι οι εργαζόμενοι που μαζικά διαδήλωσαν για τις επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην καθημερινότητά τους.

Αναρωτιέμαι πόσους νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε, πόσες καταστροφές της πόλης πρέπει να ζήσουμε προκειμένου να βρεθεί μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που να πει το μεγάλο όχι σε αυτή την κατάσταση, εξαφανίζοντας τώρα, απόψε το βράδυ, όλους αυτούς τους τρομοκράτες της πόλης μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Καταδικάζει η ΓΣΕΕ την επίθεση :

« Η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μετρά σημαδεύτηκε από τυφλή και προβοκατόρικη βία που οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων.

Οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν καμία σχέση με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν δυναμικά και ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματα τους.

Καταδικάζουμε τους εμπρηστές της τυφλής βίας και των βανδαλισμών που εκ των πραγμάτων υπονομεύουν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων της τυφλής βίας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

** Πεδίο μάχης επίσης και το Σύνταγμα,

~**!!ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ...ΑΓΓΛΟΥΣ !!που, ΚΑΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΤΕΓΚΩΛ Η ΑΓΓΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΓΗ !!ΕΤΡΕΞΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ !!
**Ταξιδιωτική «προειδοποίηση» προς τους Βρετανούς πολίτες :
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,



Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν σε πολυσύχναστο δρόμο της Ν. Αφρικής

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, το Γραφείο Κοινοπολιτείας της Μ. Βρετανίας ενημέρωσε το απόγευμα της Τετάρτης τους Βρετανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα επεισόδια που ακολούθησαν στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αναμένονται εκτεταμένα προβλήματα στις μεταφορές εντός της Ελλάδας και πως όσο διαρκούν οι ταραχές «δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις προς και από οποιοδήποτε ελληνικό αεροδρόμιο».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Οι επισκέπτες πρέπει να περιμένουν συνεχείς απεργίες και διαδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου. Απεργίες και διαδηλώσεις μερικές φορές ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις μεταφορές από και προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών ταξιδιών».
** ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ !! ΟΧΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ... ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ...ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ....!!!!!!!


***Ταξιδιωτική οδηγία από τη Βουλγαρία για την Ελλάδα :
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,




Σύσταση στους Βούλγαρους πολίτες να αποφύγουν να επισκέπτονται την Ελλάδα, που σήμερα παρέλυσε από την γενική απεργία και τα βίαια επεισόδια, εξέδωσε η κυβέρνηση της χώρας.

«Συνιστάται στους Βούλγαρους να αποφύγουν τις επισκέψεις και τα ταξίδια στην Ελλάδα για μικρό χρονικό διάστημα», σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι βουλγαρικοί σιδηρόδρομοι έχουν ήδη ακυρώσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις προς την Ελλάδα, αλλά τα συνοριακά φυλάκια παραμένουν ανοικτά για τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία.
** Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ... , ΣΤΟ ΣΑΝΤΑΣΚΙ κ.λ.π. , ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ...ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!

*** «Εξεγείρεται η Ελλάδα» λέει η Hurriyet :
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,



Για «εξέγερση στην Ελλάδα» κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της Hurriyet, της μεγαλύτερης εφημερίδας στην Τουρκία, παρουσιάζοντας τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στην Αθήνα, με τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που συμφωνήθηκαν με το ΔΝΤ και τη ΕΕ.





**Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΣΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤΑ 50% ....ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

** Τα επεισόδια στην Αθήνα στα διεθνή Μέσα :
05 Μαΐου 2010,



Πρώτη είδηση στα διεθνή Μέσα είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Εκτενείς είναι οι αναφορές στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις δυναμικές διαδηλώσεις, τις βίαιες συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, την αποπνικτική από τα δακρυγόνα ατμόσφαιρα της πόλης και το τραγικό περιστατικό στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.

Το βρετανικό δίκτυο BBC με τίτλο "Τρεις νεκροί καθώς οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα γίνονται βίαιες" μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα με συνεχείς ανταποκρίσεις

** Μεγάλο το πρόβλημα για τον τουριμό στην Ελλάδα τούτο το χρόνο !!!!!


**




Ημέρες Δεκέμβρη του '08 έζησε η Αθήνα
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,


Στα Εξάρχεια ολοκληρώθηκε ο κύκλος έντασης και επεισοδίων που ξεκίνησε νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τους άνδρες των ΜΑΤ να περικυκλώνουν σπίτι στην οδό Ζαΐμη την ώρα που ολόκληρη η περιοχή ήταν ζωσμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 20:00 οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο και έκαναν πολλές προσαγωγές, ενώ κατέσχεσαν αντικείμενα.

Άνδρες των ΜΑΤ είχαν εισβάλει και στο κτίριο του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα στην οδό Τσαμαδού.

Νωρίτερα ομάδα νεαρών εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ Bazaar, που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας, και έκαναν πλιάτσικο.

Για αρκετή ώρα επικρατούσε ένταση και στην οδό Σταδίου, έξω από το κτίριο της Marfin που τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρία άτομα.






**

~** Ειδικές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς στο νομοσχέδιο για τα μέτρα :
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,



Τρεις ειδικές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς περιλαμβάνονται στα δύο νομοσχέδια, τα οποία συγκροτούν τη δέσμη των μέτρων που παρουσίασε η κυβέρνηση στις 2 Μαΐου, και τα οποία ψηφίζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

- Από τη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία δεν καταβάλλονται καθόλου επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, εξαιρούνται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας (λόγω εξάντλησης του ορίου ηλικίας του βαθμού τους, επειδή τερμάτισαν ευδοκίμως την υπηρεσία τους, λόγω προαγωγής νεότερων κ.λπ.).

- Προβλέπεται ρητά ότι όχι μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία, και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.

- Παρέχεται η εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με κοινή απόφασή τους να αναπροσαρμόσουν τα επιδόματα κινδύνου (π.χ. ιπταμένων) λόγω της μείωσης που επέρχεται με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης τους.

Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε οδηγίες στους αρχηγούς των Επιτελείων για την επεξεργασία και άμεση εφαρμογή μέτρων, που διευκολύνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους σε θέματα όπως οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις, το κόστος χρήσης των κατοικιών των μονίμων στελεχών (ΣΟΑ, ΣΟΜΥ), το κόστος πρόσβασης στις εγκαταστάσεις θερινών διακοπών κ.ο.κ.

**

**** ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην Θεσσαλονικη :


Αναβoλή στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,


Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον τρίτο όροφο του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin, επί της οδού Σταδίου και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων οδήγησε την αθλητική ηγεσία στην απόφαση για αναβολή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική των play off της Super League.

Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, όπως ανακοίνωσε η Super League θα διεξαχθεί αύριο την ίδα ώρα (21:15).

Η ανακοίνωση της Super League:

«Η Super League αποφάσισε, σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από την ΕΛ.ΑΣ., να αναβάλλει τη διεξαγωγή του αποψινού αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των αγώνων κατάταξης, λόγω των τραγικών γεγονότων που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο αγώνας, βάσει ΚΑΠ, ορίζεται να διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 6 Μαϊου, την ίδια ώρα (21:15)». -

****Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε να ρημάζετε τις ζωές μας :
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010,
Ελευθέριος Ανευλαβής



«Απ’ τα τσακάλια,
δε γλυτώνεις μ’ εφκές ή παρακάλια»
(Κ. Βάρναλης).

Δεν μας κλέψατε μονό τον ισχνό μισθό μας, που με δικά μας έξοδα μας δίνατε.

Μας ΚΛΕΨΑΤΕ τους πιο ακριβούς θησαυρούς μας, που μέσα στην παλιά κασέλα
κρύβαμε:

Την ελπίδα για το αυριανό σαλπάρισμα, προς μια καινούργια χώρα.
Τα εισιτήρια για το ταξίδι μας, για μια ζωή που μας αξίζει.
Το κρυφό ανεπίδοτο γράμμα στους κυβερνήτες μας, που μας πρόδωσαν.
Τη φωτογραφία του πεθαμένου καπετάνιου μας, να καλαφατίζει ολοκαίνουργο
καράβι, πλησίστιο για το λιμάνι της ελπίδας.
Τη φωτογραφία της γιαγιάς, με τα παραμύθια, για τις όμορφες αλλοτινές μέρες.
Τη χαρά, να βλέπουμε το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας κι όλων των
παιδιών, στο πρωινό ξεμύτισμα του Ήλιου.
Τα μυστικά σχέδια των «επαναστάσεών» μας, για όλα όσα μας πληγώνουν.
Όλες τις ιδανικές μας αυταπάτες, που μας κρατούσαν στη ζωή.

ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ όλα τα υπάρχονταά μας, αντί πινακίου φακής, στις άπληστες αγορές και το αντίτιμό τους το καταχραστήκατε.

ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΛΑΛΟΥΣ, χωρίς τη θεϊκή μας γλώσσα, να ψελλίζουμε γρυλίσματα δήθεν ευρωπαϊκά.

ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΑΤΕ Τ’ ΑΥΤΙΑ, για να μην ακούμε τον απολλώνιο ύμνο μας, πάρα μόνο το τιντίρισμα του άνομου χρυσού σας και το γρύλισμα των αδόντων αιδοίων της τηλετύφλωσης.

ΜΑΣ ΤΥΦΛΩΣΑΤΕ για να μην βλέπουμε τον δικό μας Παρθενώνα, πάρα μόνο τη
γύμνια των χρυσωμένων οπισθίων της παγκοσμιοποιημένης αγοράς σας.

ΜΑΣ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ και με καλοδεχούμενες λέξεις από όλες τις λογοκρισίες. Με κομψές εκφράσεις που δεν ενοχλούν καμία καθεστηκυία τάξη. Να μην λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, και τους κλέφτες κλέφτες.

Τώρα στα σχολεία διδάσκουν:
«Την εποχή των αγενών μετάλλων» (Μ. Αναγνωστάκης).
Την νεοφιλελεύθερη ιστορία του συνωστισμού της Σμύρνης.
Την πολυπολιτισμική αρλούμπα της εκρίζωσης των μύθων και των παραδόσεων ενός λαού που γέννησε τον μύθο και τον έκανε παράδοση.

Μυθοδίαιτος, όμως, είναι ο άνθρωπος. Αδύνατον να ζήσει χωρίς μύθο.

ΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ.
Κι έμεινε ξυλάρμενο μέσα στον ωκεανό του παγκοσμιοποιημένου τίποτα.

Να, έρχονται, οι παγκοσμιοποιημένοι τυμπανιστές:
Του χυδαίου ρυθμού των ορμονών του σεξ (όχι του έρωτα).
Της ασχήμιας των καταναλωτικών παραισθήσεων.
Του βόρβορου των χρηματοπιστωτικών ψευδαισθήσεων.
Της καταφρόνιας των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Οι προγραφείς τεχνοκράτες.
«Οι ληξίαρχοι των ημερών μας» (Μ. Αναγνωστάκης), από την Εσπερία.

Τα ΠΗΡΑΝΕ όλα, τα ΚΛΕΨΑΝΕ όλα, τα ΧΑΛΑΣΑΝΕ όλα.
Αυτοί, των ονείρων οι παγκοσμιοποιημένοι τρομοκράτες.

Ελαύνουν, τα επίλεκτα αγήματα:
Των βιαστών της εθνικής μας συνείδησης.
Των κερδοσκόπων του ιδρώτα του λαού μας, ντόπιων και ξένων.
Των «περάστε αυθέντα» πολιτικατζήδων μας.
Των εκμαυλιστών των οραμάτων μας.
Των δολοφόνων των ονείρων μας.
Των εργολάβων του ξεπουλήματος της χώρας μας

Εμείς, όμως, μήτε το Κουραδονήσι μας σας πουλάμε, αχρείοι της Εσπερίας (ντόπιοι και ξένοι).

Σπουδαγμένοι της Δύσης, περπατάτε πάνω στους μύθους του Ησιόδου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη.
Πατάτε πάνω στους ώμους του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Ηράκλειτου, του Παρμενίδη, του Εμπεδοκλή.
Ζείτε μέσα στο πιθάρι του Σκύλου Διογένη και των άλλων κυνικών.
Γράφετε Ιστορία με τη γραφίδα του Θουκυδίδη.

Και ξεχνάτε, υπερφίαλοι αθέμιστοι (Όμηρος), απόφοιτοι των φώτων της Εσπερίας, πως: Στο ίδιο τούτο το χώμα, ο ίδιος λαός, εδώ και 3.000 χρόνια μιλάει την ίδια γλώσσα και λέει τον ουρανό, ουρανό• τη θάλασσα, θάλασσα• τη γη, γη• τον αέρα, αέρα.

Και δεν μάθατε, σεις, οι πολιτισμένοι της Δύσης, πως:
Πολλοί γαρ πλουτούσι κακοί, αγαθοί δε πένονται.
Αλλ’ ημείς αυτοίς ου διαμειψόμεθα της αρετής τον πλούτον:
μα εμείς δεν θ αλλάξουμε την αρετή με τα δικά τους πλούτη. (Σόλων)

Και δεν περνάει από τον νου σας, σας διαφεύγει, Κήνωνες φύσγοντες: χοντροκοιλαράδες, (Αλκαίος, λυρικός ποιητής από τη Μυτιλήνη) πως:
«Με την αρετή η Ελλάδα, αντιμάχεται την φτώχεια και τη σκλαβιά: Αρετή διαχρεωμένη η Ελλάς την τε πενίην απαμύνεται και την δεσποσύνην» (Ηρόδοτος).

Την αρετή μας την ξεφτίσαμε με τα χρυσοστόλιστα ψιμύθια, που μας πασάρατε. Μα υπάρχει, αλώβητη, η ανάμνησή της.

Κάπου, κρυφά, στη θάλασσα της ψυχής μας, στις θάλασσες της ελληνικής πατρίδας, κάτω από «τον ήλιο τον ηλιάτορά μας», αρμενίζει «το τρελοβάπορο» των Ελλήνων Ανθρώπων.

Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
Χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε

Από τα βάθη φτάνει τους παλιούς καιρούς
Βάσανα ξεφορτώνει και αναστεναγμούς
...
Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
Μπήκαμε μεσ’ στα όλα και περάσαμε. (Ο. Ελύτης).

Γιατί, ευρωπαιοχρυσαγορίτες — Ευρωπαίοι και χρυσά αγόρια (golden boyes για τους αγγλοβαρεμένους και αγορά) και ΗΠΑνθρωποι και ΔΝΤ (Διεθνή Νομισματικά Τέρατα)

στα μέρη τα δικά μας, (σ.σ. στην καθ’ ημάς Ανατολή), κάνει ό,τι ώρα μας αρέσει κι ας λένε τα Γκρήνουιτς, (Ο. Ελύτης). Με μια απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό το «κάνει ό,τι ώρα μας αρέσει»: Η ευαισθησία και η εντιμότητα δεν αγοράζονται, ούτε πωλούνται στην αγορά.

Γιατί, κι άλλοτε, «Όταν σηκώσαμε τη σημαία αναντίον της τυραγνίας»,

Μαζί με τον «αγράμματο» Μακρυγιάννη μας — μακάρι να μπορούσαν να νιώσουν μια λέξη του οι «φωτισμένοι» Δυτικοί.

Μαζί με τον αθυρόστομο-ελευθερόστομο, «κλάστε μου τώρα τον μπούτζον», Καραϊσκάκη μας (Δ. Φωτιάδη, Καραϊσκάκης, σελ. 885), τον δολοφονημένο από τους ξένους και τους ντόπιους σφουγγοκωλάριούς τους.

Μαζί με όλους του πατριώτες Έλληνες, από καταβολής της ιστορίας του λαού μας — κι ας μην έλειψαν οι προδότες, οι ρουφιάνοι, οι δωσίλογοι, οι κάλπηδες, οι πατριδέμποροι. Κι ο Νόμος, «των ανόμων ασπίδα».

Γιατί, και τότε, «Ξέραμε ότι είναι πολλοί... κι έχουν όλα τα μέσα... όμως πολεμούμεν όσο μπορούμεν ανατίον της τυραγνίας». (Μακρυγιάννης).

Γιατί, για τους Έλληνες (όχι για τους μεταμοντέρνους νεοελληναράδες πατριδεμπόρους):

«Ουδέν γλύκιον πατρίδος» (Όμηρος).

«Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ
Μόνον ετούτον αγαπώ» (Ο. Ελύτης).

e-mail: impious@otenet.gr
www.anevlavis.gr

***

** Παναθηναϊκός: Χωρίς εννέα η προπόνηση :
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,



Με εννέα απουσίες πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας.

Συγκεκριμένα, απουσίαζαν οι οκτώ διεθνείς του «τριφυλλιού», οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιμπρίλ Σισέ,Νίκος Σπυρόπουλος, Γεώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζόρβας, Γιούρκας Σεϊταρίδης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης καθώς και ο Σεμπαστιάν Λέτο, που έλαβε ειδική άδεια για να ανανεώσει τη βίζα του.-

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, επιδόθηκαν σε ασκήσεις κατοχής της μπάλας "5-2", ακολούθως εκτέλεσαν ασκήσεις με σέντρες και σουτ, και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Καντέ και Δάρλας, ενώ ο Γκάμπριελ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το πρόγραμμα.

Ο Βραζιλιάνος άσος αύριο αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή προπόνηση συμμετείχαν και έξι ποδοσφαιριστές από την Golden Team, οι Λιόλιος, Ταχμαζίδης, Φέτσης, Σταμπολζίεφ, Ραντοβάνοβιτς και Ταμπάκης.-

****


***05 Μάϊ 2010 , Ανάδειξη της γέφυρας της Μαυροζούμαινας
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ στην ενότητα Επικαιρότητα



Την προστασία και ανάδειξη της διατηρητέας εντυπωσιακής γέφυρας-μνημείου της Μαυροζούμαινας, στο Νεοχώρι Μελιγαλά, σχεδιάζουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και ο Δήμος. Χθες η Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών ενέκρινε τη σκοπιμότητα και τους όρους προγραμματικής σύμβασης για σχέδιο που αφορά το συγκεκριμένο έργο. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 80.000 ευρώ: 60.000 θα βάλει η Νομαρχία και 20.000 ευρώ ο Δήμος. Ο αντινομάρχης Στ. Αναστασόπουλος παρατήρησε πως η ανάδειξη της παλιάς γέφυρας θα γίνει, όταν φτιαχτεί η καινούργια 100 μέτρα πιο κάτω, που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Μολυβιάτη και για την οποία αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια.
Ο Χρ. Ριζάς ενημέρωσε ότι η σύμβαση προβλέπει αρχαιολογική τεκμηρίωση, αρχιτεκτονική και στατική μελέτη της γέφυρας, και σημείωσε πως πρόκειται για σημαντικό αρχιτεκτονικό μνημείο, από τα πιο σπουδαία στο νομό. Πληροφόρησε ότι θα ξηλωθούν η άσφαλτος (από κάτω υπάρχει πλακόστρωτο) και τα σιδερένια διαχωριστικά. Επεσήμανε ότι τη γέφυρα την αναφέρει ο Παυσανίας, είναι 1,5 χιλιόμετρο από την Αρκαδική Πύλη και ολοκληρώθηκε επί Τουρκοκρατίας, ενώ εκεί ενώνονται τα ποτάμια Ξάστερος και Μαυροζούμαινα.
Ο κ। Ριζάς παρατήρησε ότι στόχος είναι το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και στην προγραμματική σύμβαση θα μετέχουν η ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Πηγή: "Ελευθερία"
*** ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΑΣ .- Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΑΙΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ.- ΕΧΩ ΙΔΙΑ ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΘ΄ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1989 ΒΡΗΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ !!!!!!!!!


****«Λουκέτο» στα φαρμακεία στις 6 και 7 Μαΐου :
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,



Κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τον κλάδο των φαρμακοποιών, θα παραμείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα φαρμακεία.

Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως «ο επιχειρούμενος περιορισμός του αριθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους θα επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο και θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη ασφαλιστική περίθαλψη».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του «απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι φαρμακοποιοί από την πολιτεία» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.



***"Σιγά ρε ήρωα Παφίλη"
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,

Δ. Κ.



Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος σύσσωμος καταδίκασε την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στο κέντρο της πόλης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος μια πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση για τα γεγονότα και τη βία που ζήσαμε στους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Δεν άκουσα από τον κύριο Παφίλη να καταδικάζει με άμεσο και ξεκάθαρο τρόπο τη σημερινή βία», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Θανάση Παφίλη.

«Χτυπάτε ανοιχτές πόρτες κύριε Παπανδρέου. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι και καταδικάζουμε πάντα τη βία. Εμάς μας έχουν κάψει για τη στάση μας», απάντησε ο Θανάσης Παφίλης.

(Και από τα μπροστινά έδρανα ακούστηκε η φωνή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης)

«Σιγά ρε ήρωα Παφίλη», φώναξε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο, αλλά έξω απ’ τη Σταδίου, εκείνη την ώρα, οι τρεις νεκροί δικαιούνταν τουλάχιστον λίγο σεβασμό…


**Από χιλιάδες τουρίστες «πνίγηκε» το Κατάκολο!:
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,



Περισσότεροι από 8.500 τουρίστες και 3.000 μέλη των πληρωμάτων, τους οποίους μετέφεραν τέσσερα κρουαζιερόπλοια, κατέφθασαν χθες το πρωί στο Κατάκολο, όπου παρέμειναν πάνω από πέντε ώρες στο λιμάνι της πρωτεύουσας και επισκέφθηκαν τα καταστήματα της περιοχής αλλά και τα αξιοθέατα.

Μολονότι ο αριθμός των τουριστών ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα όσον αφορά την επιβίβαση και την αποβίβαση τους από τα πλοία.

Τα πλοία έδεσαν κανονικά, ενώ ένας μεγάλος αριθμός τουριστών μεταφέρθηκε με λεωφορεία στην Αρχαία Ολυμπία και επισκέφθηκαν το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο.
Εκεί στο Κατάκολο αξίζει να επισκευθούν και το υπέροχο μουσείο τς Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας κ.λ.π. !!!!

***ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ....ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ :

Ένταση σε όλη τη χώρα
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,



Ένταση και επεισόδια νωρίτερα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στην Θεσσαλονίκη,
έγιναν δεκάδες προσαγωγές. Νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και Τράπεζες στην οδό Τσιμισκή, αναποδογύρισαν και έκαψαν κάδους, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα να διασπαστεί η πορεία και να επικρατήσει πανικός μεταξύ των διαδηλωτών.-
Στην συνέχεια οι νεαροί υποχώρησαν στους χώρους γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα αντιεξουσιαστών έχει κάνει κατάληψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου, ενώ με το τέλος της πορείας, επεισόδια εκτυλίχθηκαν και έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και κροτίδων λάμψης.



Συμπλοκές στην Πάτρα

Εκρηκτική ήταν η κατάσταση στην Πάτρα, καθ’ όλη την διάρκεια των συγκεντρώσεων που έγιναν στην πόλη. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Στην συνέχεια οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
**Πηγή: www.axaiatoday.gr

Στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Πάτρας συμμετείχαν και εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι έχουν κατέβει με απορριμματοφόρα και τρακτέρ στους δρόμους.

Δύο τραυματίες στον Βόλο

Επεισόδια σημειώθηκαν και στον Βόλο όταν περίπου 100 άτομα τα οποία ακολουθούσαν την πορεία της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν φθορές σε τράπεζες, ΑΤΜ και καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα όχημα εταιρείας σεκιούριτι.

Τα επεισόδια εντάθηκαν έξω από το κτίριο της Νομαρχίας όπου οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.




Έσπασαν ΑΤΜ στα Γιάννενα

Φθορές σε τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αλλά και στις τζαμαρίες της Αγροτικής Τράπεζας και της Alpha Bank προκάλεσαν διαδηλωτές που συμμετείχαν στις δύο συγκεντρώσεις, ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στα Γιάννενα.

Κέρκυρα: Κατέλαβαν τη νομαρχία

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας προχώρησαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συμμετείχαν στις μαζικές κινητοποιήσεις στην Κέρκυρα.

Κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου και αποδοκίμασαν τους απεργοσπάστες.

Επεισόδια μικρής έκτασης και στη Μυτιλήνη

Επεισόδια μικρής έκτασης υπήρξαν σήμερα το μεσημέρι στη Μυτιλήνη στο κτήριο - έδρα της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη για τα δεδομένα της Μυτιλήνης σημερινή συγκέντρωση επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτήριο της Γραμματείας. Απωθήθηκαν όμως τελικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά από το κτήριο.

**Σχόλιο συγγραφέα,

Αν πρέπει να μάθεις
τη λειτουργία μιας «συσκευής» στη ζωή σου αυτή
θα πρέπει να είναι το σώμα σου, διότι
θα το έχεις μέχρι το τέλος,
δε μπορείς να το αλλάξεις,
χαλάει εύκολα και
δεν έχει εγγύηση στο service.
Θέλει πολύ προσοχή, και λίγες καταχρήσεις.
Πρέπει να μάθεις να το προστατεύεις!
Νίκος Σταμ. Σκούλικας Βιολόγος Παλήνη Αττικής 2010

***1.- Ποιο το αντικείμενο της οικολογίας;
Οικολογία είναι η επιστήμη που μελετά τις σχέσεις των οργανισμών και φυσικά του ανθρώπου με:
- τους αβιοτικούς παράγοντες του περιβάλλοντός τους, δηλαδή το κλίμα (υγρασία, θερμοκρασία , ηλιοφάνεια), τη διαθεσιμότητα θρεπτικών στοιχείων, τη σύσταση του εδάφους, την αλατότητα του νερού κ.ά.
- τους άλλους οργανισμούς που ανήκουν στο ίδιο ή σε διαφορετικό είδος από αυτούς.

**2.- Τι είναι το οικοσύστημα;
Το οικοσύστημα είναι ένα σύστημα μελέτης που περιλαμβάνει:
- τους βιοτικούς παράγοντες μιας περιοχής, δηλαδή το σύνολο των οργανισμών που ζουν σ' αυτήν,
- τους αβιοτικούς παράγοντες της περιοχής και
- το σύνολο των αλληλεπιδράσεων που αναπτύσσονται μεταξύ τους.

3.- Σε ποιες κατηγορίες διακρίνονται οι οργανισμοί με βάση τον τρόπο που αποκτούν την απαιτούμενη για τις ανάγκες τους τροφή;
Οι οργανισμοί που ζουν σε ένα οικοσύστημα διακρίνονται, ανάλογα με τον τρόπο που εξασφαλίζουν την τροφή
τους, σε:
- παραγωγούς,
- καταναλωτές και
- αποικοδομητές.
Επίσης, οι οργανισμοί διακρίνονται σε:
- αυτότροφους αν παράγουν μόνοι τους τις χημικές ουσίες που χρειάζονται για την εξασφάλιση της απαραίτητης ενέργειας
- ετερότροφους αν προσλαμβάνουν με την τροφή τους τις χημικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους.-

**4.- Ποιοι οργανισμοί ονομάζονται παραγωγοί;
Παραγωγοί ονομάζονται οι οργανισμοί που φωτοσυνθέτουν. Κατά τη φωτοσύνθεση δεσμεύουν την ηλιακή ενέργεια και την αξιοποιούν για την παραγωγή γλυκόζης και άλλων υδατανθράκων από απλά ανόργανα μόρια όπως διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Στους παραγωγούς, υπάγονται:
- οι πολυκύτταροι φυτικοί οργανισμοί (όλα τα φυτά),
- τα φύκη και
- τα κυανοβακτήρια
Οι παραγωγοί χαρακτηρίζονται και ως αυτότροφοι οργανισμοί.

5.- Ποιοι οργανισμοί ονομάζονται καταναλωτές;
Οι ετερότροφοι οργανισμοί διακρίνονται σε καταναλωτές και αποικοδομητές.
Καταναλωτές ονομάζουμε τους οργανισμούς που τρέφονται με φυτικούς ή άλλους ζωικούς οργανισμούς.
Στους καταναλωτές ανήκουν οι μονοκύτταροι και οι πολυκύτταροι ζωικοί οργανισμοί.


6.- Σε ποιες υποκατηγορίες διακρίνονται οι καταναλωτές;
Οι καταναλωτές, ανάλογα με "τον αριθμό των βημάτων" που τους χωρίζουν από τους παραγωγούς,
διακρίνονται σε:
- καταναλωτές πρώτης τάξης,
που είναι τα φυτοφάγα ζώα,
- καταναλωτές δεύτερης τάξης, που είναι τα σαρκοφάγα ζώα τα
οποία τρέφονται με φυτοφάγα,
- καταναλωτές τρίτης ή ανώτερης τάξης, που είναι τα
σαρκοφάγα τα οποία τρέφονται με άλλα σαρκοφάγα.

**7.- Πoιoι οργανισμοί ονομάζονται αποικοδομητές; Ποιος ο ρόλος τους σε ένα οικοσύστημα;
Αποικοδομητές ονομάζονται μικροοργανισμοί που μετατρέπουν τη νεκρή οργανική ύλη (φύλλα, καρπούς, απεκκρίσεις, τρίχες, σώματα νεκρών οργανισμών) σε ανόργανη. Στους αποικοδομητές ανήκουν τα βακτήρια του εδάφους και οι μύκητες που τρέφονται με νεκρή οργανική ύλη. Οι αποικοδομητές παίζουν σπουδαίο ρόλο στη λειτουργία του οικοσυστήματος, γιατί η μετατροπή της οργανικής ύλης σε ανόργανη επιτρέπει την επαναχρησιμοποίησή της από τους φυτικούς οργανισμούς. Η ανακύκλωση των διάφορων χημικών στοιχείων, ώστε να είναι αυτά συνεχώς διαθέσιμα στους οργανισμούς ενός οικοσυστήματος, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων.

**8.- Τι ονομάζουμε πληθυσμό, βιοκοινότητα και βιότοπος;
Ονομάζουμε πληθυσμό τους οργανισμούς ενός οικοσυστήματος οι οποίοι ανήκουν στο ίδιο είδος.
Βιοκοινότητα ενός οικοσυστήματος ονομάζουμε το σύνολο των διαφορετικών πληθυσμών που ζουν σε ένα οικοσύστημα, αλλά και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους.
Βιότοπος είναι η περιοχή στην οποία ζει ένας πληθυσμός ή μια βιοκοινότητα.

9.- Πώς επιδρούν οι αβιοτικοί παράγοντες στους πληθυσμούς;
Οι αβιοτικοί παράγοντες ενός οικοσυστήματος βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση με τους βιοτικούς παράγοντες και καθορίζουν τη φύση του αλλά και τη λειτουργία του. Για παράδειγμα, η διαθεσιμότητα του νερού σε ένα οικοσύστημα καθορίζει την ποικιλία των οργανισμών που ζουν σ' αυτό αλλά και τις μεταξύ τους σχέσεις. Μεγάλη βροχόπτωση σε μια περιοχή ευνοεί την αύξηση του πληθυσμού των διαφόρων φυτών και κατ' επέκταση την αύξηση του πληθυσμού των φυτοφάγων ζώων.

10.- Σε ποιες κατηγορίες διακρίνονται τα οικοσυστήματα με βάση τον τρόπο που εξασφαλίζουν την απαιτούμενη για την εύρυθμη λειτουργία τους ενέργεια;
Η διατήρηση των οικοσυστημάτων, απαιτεί συνεχή προσφορά. ενέργειας Ανάλογα με τον τρόπο που εξασφαλίζουν την απαιτούμενη για την εύρυθμη λειτουργία τους ενέργεια τα οικοσυστήματα χαρακτηρίζονται:
- αυτότροφα αν εισάγουν την ενέργεια που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της δομής τους με τη μορφή ηλιακής ακτινοβολίας. Η πλειονότητα των οικοσυστημάτων ανήκει σ' αυτή την κατηγορία.
- ετερότροφα αν εισάγουν την ενέργεια που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της δομής τους με τη μορφή χημικών ενώσεων. Παράδειγμα ετερότροφου οικοσυστήματος είναι μια πόλη, η οποία εισάγει την ενέργεια που χρειάζεται για την επιβίωση των κατοίκων της με τη μορφή των τροφίμων που δεν έχουν παραχθεί σ' αυτήν αλλά σε άλλα αυτότροφα οικοσυστήματα

12.- Πώς ένα οικοσύστημα διατηρεί την ισορροπία του;
Οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων ενός οικοσυστήματος μεταβάλλονται συνεχώς και ποσοτικά και ποιοτικά. Τα οικοσυστήματα όμως χαρακτηρίζονται από την τάση να
διατηρούν σε ισορροπία τις σχέσεις μεταξύ των διάφορων παραγόντων τους. Αυτό επιτυγχάνεται με μηχανισμούς αυτορύθμισης που διαθέτει κάθε οικοσύστημα οι οποίοι το καθιστούν ικανό να επαναφέρει την ισορροπία στις σχέσεις μεταξύ βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων, όποτε μια μεταβολή τείνει να τις απορυθμίσει.

13.- Σε τι συνίσταται η ισορροπία ενός οικοσυστήματος;
Απάντηση:
• Τα οικοσυστήματα έχουν την τάση να διατηρούν σε ισορροπία τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων.
• Η ισορροπία αυτή δεν αντιπροσωπεύει μια στατική κατάσταση αλλά μια δυναμική, γιατί: Οι σχέσεις μεταβάλλονται συνεχώς και ποσοτικά και ποιοτικά. Οι μηχανισμοί όμως αυτορύθμισης που έχει κάθε οικοσύστημα είναι ικανοί να τις επαναφέρουν, οπότε μια μεταβολή τείνει να τις απορρυθμίσει. Π.χ. Ένα λειβάδι φιλοξενεί συγκεκριμένο αριθμό φυτοφάγων ζώων που είναι ανάλογος με την ποσότητα της διαθέσιμης τροφής. Αν όμως για κάποιο λόγο(περιορισμένη πυρκαγιά) μειωθεί η ποσότητα διαθέσιμης τροφής, αναλογικά θα μειωθεί και ο πληθυσμός των φυτοφάγων ζώων, για τα οποία το οικοσύστημα μπορεί να εξασφαλίσει τροφή.

14.- Τι ονομάζουμε ποικιλότητα ενός οικοσυστήματος;
Ο όρος "ποικιλότητα" αναφέρεται στα διαφορετικά είδη οργανισμών που υπάρχουν σε ένα οικοσύστημα. Όσο περισσότερα είδη υπάρχουν σε ένα οικοσύστημα τόσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλότητά του.

15.- Πώς επιδρά η βιοποικιλότητα στη διατήρηση της ισορροπίας ενός οικοσυστήματος;
Αντίθετα με την αίσθηση που έχουμε ότι οι πιο απλές δομές να είναι και οι πιο σταθερές, η αύξηση της ποικιλότητας ενός οικοσυστήματος ενισχύει την ισορροπία του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα οικοσυστήματα με μεγαλύτερη ποικιλότητα παρουσιάζουν και μεγαλύτερη ποικιλία σχέσεων μεταξύ των βιοτικών παραγόντων τους. Έτσι, όποτε μια μεταβολή διαταράσσει την ισορροπία τους, υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι μηχανισμοί αυτορύθμισης που την αποκαθιστούν. Για παράδειγμα, η εξαφάνιση ενός οργανισμού σε ένα οικοσύστημα που υπάρχει μεγάλη ποικιλία οργανισμών δεν απειλεί άμεσα τα είδη που τρέφονται από αυτό γιατί οι εναλλακτικές λύσεις στη διατροφή τους είναι περισσότερες. Αντίθετα, αν σε ένα οικοσύστημα είναι περιορισμένος ο αριθμός των διαφορετικών ειδών που ζουν σ' αυτό, περιορίζεται αναλογικά και το πλήθος των τροφικών σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ τους. Έτσι κάθε διαταραχή της ισορροπίας του οικοσυστήματος που θα προκαλούσε την εξαφάνιση ενός είδους θα απειλούσε άμεσα και την εξαφάνιση του είδους που εξαρτάται τροφικά από αυτό. Για το λόγο αυτό τα φυσικά οικοσύστημα (δάση, λίμνες κτλ), που έχουν μεγαλύτερη ποικιλότητα από τα τεχνικά (καλλιεργούμενοι αγροί, τεχνικές λίμνες κτλ.), είναι και περισσότερο σταθερά

ΝΙΚΟΣ ΣΤ. ΣΚΟΥΛΙΚΑΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ 2010
**(Συνεχίζεται)

~** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
Ο Sotiris σας προσκαλεί στην εκδήλωση " " ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ" ΠΛΑΚΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ" την Παρασκευή, 7 Μαΐου στις 10:00 μ.μ.

Εκδήλωση: " ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ" ΠΛΑΚΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Τύπος: Συναυλία
'Ωρα Έναρξης: Παρασκευή, 7 Μαΐου στις 10:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Παρασκευή, 7 Μαΐου στις 11:55 μ.μ.
Τοποθεσία: ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=123662444313255&mid=24bc84bG3dd6e022G1400a64G7&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

***

**

Ο/Η George Tsoukaladakis έστειλε μήνυμα στα μέλη του Φίλοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

George TsoukaladakisMay 5, 2010 at 10:54pm

Θέμα: ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ... ΤΗΣ ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗΣ...

Σήμερα,
από το πρωί στην Αθήνα, δημιουργηθίκανε λαοθάλασσες ανθρώπων κάθε ηλικίας, από όλες τις γενιές... Ο θυμός και η οργή ήταν αποτυπωμένη, στα πρόσωπα των περισσότερων..
Αυτή η πορεία και και κυρίως το τρομακτικά εκωφαντικό μήνυμα που θα περνούσε είτε στα πολιτικά φερέφωνα που μας κυβερνάνε, είτε στους μεγαλοκαναλάρχες και κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους που ακόμα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κοιμίζουν τη κοινή γνώμη, έπρεπε να ακυρωθεί..
Και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο ήτανε να χυθεί αίμα ΑΘΩΩΝ ανθρώπων, εργαζομένων...(που φυσικά δεν είχαν δικαίωμα ούτε στην απεργία, ούτε στη πυρασφάλεια..) από κάποιους αν όχι προβοκάτορες, σίγουρα ανεγκέφαλους και πλέον δολοφόνους...
Έτσι στα ξαφνικά, τα http://www.facebook.com/l/5ba86;Μ.Μ.Ε. έσπασαν τη στημένη σιωπή τους για να ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΟΥΝ επί της ουσίας τη μεγαλειώδη πορεία σήμερα... Επικεντρώνουν στο θυμικό, γιατί ΟΛΟΙ λυπόμαστε τόσο για τα αθώα θύματα, όσο και για τις οικογένειές τους, αποπροσανατολίζοντας το κόσμο για μια ακόμα φορά..
Σέβομαι και τιμώ τους σημερινούς νεκρούς, και φυσικά τις οικογένειές τους, όμως σας ρωτάω πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα στα ΔΗΜΟΣΙΑ νοσοκομεία, αν δε πληρώσουν για να βρούν κρεββάτι στην εντατική, πόσοι πεθαίνουν ΑΔΙΚΑ στο ΔΗΜΟΣΙΟ οδικό δίκτυο, πόσοι πεθαίνουν γιατί το ανάλγητο κράτος ούτε μεθαδόνη δε χορηγεί στον ασθνενή-ναρκομανή, αν δε τα σκάσει για να μπει σε πρόγραμμα...
Μας αφανίζουν καθημερινά.... Και μέχρι τώρα ούτε που αντιδρούσαμε, με διάφορα άλλοθι... Είτε γιατί είμασταν βολεμένοι, είτε γιατί είχαμε αηδιάσει με το πολιτικό σκηνικό, είτε γιατί μας είχαν καταντήσει άβουλα όντα, είτε, είτε, είτε... Γι αυτό τρομάξανε σήμερα... και γιαυτό, κατεβάζουν το κόσμο που συμετείχε στις 100-150.000, πράγμα που αποτελεί μέγα ψέμα, και το ξέρουν καλά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη..
Όμως μία φορά δε φτάνει, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως μόνο με αναθέματα, δε γίνεται τίποτα.. Με ορόσημο τη σημερινή απεργία την επόμενη φορά να κατέβουμε στους δρόμους ακόμα περισσότεροι, όχι για τίποτε άλλο, αλλά γιατί το οφείλουμε τόσο στους εαυτούς μας όσο κυρίως στις επόμενες γενιές, των οποίων το μέλλον, όχι απλά το υποθηκεύσαμε, αλλά κυριολεκτικά το διαλύσαμε..

ΥΣ το κτίριο του http://www.facebook.com/l/5ba86;Σ.Δ.Ο.Ε. ποιος είχε κέρδος να το κάψει???

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1123037493899&mid=24bca7bG3dd6e022G1400be6G0&n_m=snstam%40gmail.com

** Ο Sotiris σας προσκαλεί στην εκδήλωση " " ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ" ΠΛΑΚΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ" την Παρασκευή, 7 Μαΐου στις 10:00 μ.μ. 
Εκδήλωση: " ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ" ΠΛΑΚΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Τύπος: Συναυλία
'Ωρα Έναρξης: Παρασκευή, 7 Μαΐου στις 10:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Παρασκευή, 7 Μαΐου στις 11:55 μ.μ.
Τοποθεσία: ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ
Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=123662444313255&mid=24bc84bG3dd6e022G1400a64G7&n_m=snstam%40gmail.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
 
** Ο Λαγωνικός σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ.ΟΧΙ ΒΙΑ".
Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=111262348916014&mid=24bc52aG3dd6e022G1400825G6&n_m=snstam%40gmail.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
 
** 

Olá,

Recebeste uma nova mensagem privada do(a) angelik1957

A tua conta Netlog: http://www.netlog.com/skoulikasstamatios
Se não queres receber mais e-mails da Netlog,
clica aqui.
If you no longer want to receive these e-mails from Netlog,
click here.

 
 
*** 

Ο/Η Sotiris Gikas έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ.

Sotiris GikasMay 5, 2010 at 9:55pm

Θέμα: " ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ" ΠΛΑΚΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΕ

Ο Φίλλιπος Πλακιάς σε «Τραγούδια για την άνοιξη»
με καλεσμένους του τον Παντελή Θαλασσινό
την Ειρήνη Τουμπάκη την Πελαγία Μουρούζη
τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου και πολλές εκπλήξεις, και συμμετοχές φίλων γνωστών καλλιτεχνών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2010

http://www.facebook.com/event.php?eid=123662444313255#!/event.php?eid=123662444313255&ref=mf

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1269851028926&mid=24bbf4aG3dd6e022G14003d5G0&n_m=snstam%40gmail.com

 

** Watch Flo Rida ft. T-Pain - Zoosk Girl official HD music video

Γεια σου Stamatios,

Σου διαλέξαμε 10 νέα καθημερινά ταίρια. Κάνε κλικ εδώ για να τα γνωρίσεις τώρα.

Επίσης, να θυμάσαι ότι μπορείς σε κάθε στιγμή να γνωρίσεις περισσότερα άτομα από τη σελίδα αναζήτησης.

*** Olá Stamatios, 
Francisco escolheu um postal para você!
Para vê-lo, simplesmente faça clique aqui:
http://seucartao.sonico.com/view.php?cid=72989015&se=iglesiasfentanes@yahoo.com.br&db=4&t=ecards_sonico&rs=1&ss=1
Se quiser, pode enviar outro cartão eletrónico desde SeuCartao.sonico.com
www.SeuCartao.sonico.com
Obrigado por usar nossos serviços!
Equipe
SeuCartao.sonico.com

**

Ο/Η Νιους ❷❹ Τζι Αρ έστειλε μήνυμα στα μέλη του To LINK για το Δευτερο DVD.

Νιους ❷❹ Τζι ΑρJanuary 1, 1970 at 2:00am

(χωρίς θέμα)

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1209210525179&mid=24bbcb2G3dd6e022G14001dcG0&n_m=snstam%40gmail.com

**

Richie has something to tell you

Subject: hello

Αλλάξτε τα άτομα που μπορούν να σας στέλνουν προσκλήσεις και αιτήσεις

Η Microsoft σέβεται τα προσωπικά δεδομένα σας. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Windows Live

**

Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥΜΠΑ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΠΙΣΤΙΣ-ΕΛΠΙΣ-ΑΓΑΠΗ.

ΜΑΡΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥΜΠΑMay 5, 2010 at 8:43pm

Θέμα: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟ !!!

http://www.facebook.com/l/5ba86;orthodox-world.pblogs.gr/2010/05/kinhsh-gia-panellhnia-olonyhtia-paraklhsh-sthn-theotoko-gia-thn-.html

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1358653899304&mid=24babffG3dd6e022G13ff5abG0&n_m=snstam%40gmail.com

**

Ο/Η Nikos Tsatsakis έστειλε μήνυμα στα μέλη του Φίλοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Nikos TsatsakisMay 5, 2010 at 8:45pm

(χωρίς θέμα)

Μια μικρή πληροφόρηση από το δικηγορικό γραφείο, είναι αισιόδοξο το μήνυμα μετά από εξέταση των πραγμάτων. Όσοι συνάδελφοι έχουν κάνει τις επαφές τους, πριν κλείσουν ραντεβού, για διευκόλυνση τους, ας έχουν μαζεμένα όλα τα έγγραφα από ΟΑΕΔ και τον εκκαθαριστή. Το βασικό είναι το έγγραφο από τον εκκαθαριστή που αναγράφει το ποσόν της αποζημίωσης.

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1376269041401&mid=24bac24G3dd6e022G13ff5c3G0&n_m=snstam%40gmail.com

** Olá Stamatios,
Francisco escolheu um postal para você!
Para vê-lo, simplesmente faça clique aqui:
http://seucartao.sonico.com/view.php?cid=72991494&se=iglesiasfentanes@yahoo.com.br&db=4&t=ecards_sonico&rs=1&ss=1
Se quiser, pode enviar outro cartão eletrónico desde SeuCartao.sonico.com
www.SeuCartao.sonico.com
Obrigado por usar nossos serviços!
Equipe
SeuCartao.sonico.com

**

Ο/Η πενεστας νικηφορος έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΧΙ στην Ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό 4.

πενεστας νικηφοροςMay 5, 2010 at 7:25pm

Θέμα: 3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ...ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ

3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ,ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ .
3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ,ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.....ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ
3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΣΑΧΛΑΜΑΡΕΚ
3 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ,ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΤΥΜΙΝΤΙΑ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ,ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΩ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ
ΘΑ ΜΠΟΚΑΡΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΙΝΤΥΜΙΝΤΙΑ
ΣΤΑ ......ΜΟΥ ΟΛΑ ΡΕ ΚΑΘΗΚΙΑ
ΑΡΚΕΤΑ
ΩΣ ΕΔΩ

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1253253541636&mid=24b9992G3dd6e022G13fea0aG0&n_m=snstam%40gmail.com

** Η Μίνα σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΣΙΑ - ΦΙΛΟΤΙΜΟ? ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ!!".
Η Μίνα λέει, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΙΑ!!!
Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=123271801018787&mid=24b8fc1G56358b7cG1ca1d53G6&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

**

Ο/Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟMay 5, 2010 at 6:16pm

Θέμα: EΚΠΟΜΠΗ

ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣIΛΗ ΣΜΠΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00 - 22:00 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ. ΣΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ http://www.facebook.com/l/3637a;radioargos.gr

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1396857435263&mid=24b899fG56358b7cG1ca185bG0&n_m=stamoskal%40windowslive.com

** Giannis liked ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ 3 ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗΝ MARFIN ΣΤΙΣ 5/5/10 on Facebook and suggested you like it too.
Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?pages%2FOLOI-SE-MIA-SELIDA-EIS-MNEMEN-TON-3-NEKRON-STEN-MARFIN-STIS-5510%2F118181068204544&mid=24b885cG3dd6e022G13fdf2dG4c&n_m=snstam%40gmail.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

**

Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.

Milan PapasMay 5, 2010 at 5:35pm

Θέμα: 3 νεκροί από αναρχοσυμμορίτες στην Αθήνα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και μας αναγκάζει να αφήσουμε την απλή ιστορική έρευνα και να λάβουμε θέση για τα σημερινά τραγικά γεγονότα.

http://www.facebook.com/l/5ba86;blackblogofcommunism.com/2010/05/05/3-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%ae/

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=400030831432&mid=24b7fc2G3dd6e022G13fda0aG0&n_m=snstam%40gmail.com

**

Ο/Η Kostoulas Vassilis έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ.

Kostoulas VassilisMay 5, 2010 at 5:30pm

Θέμα: Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΙΡΑΝΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ -

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ

http://www.facebook.com/l/3637a;www.youtube.com/watch?v=oKLGU3qzYXQ&feature=related

http://www.facebook.com/l/3637a;www.youtube.com/watch?v=uwpzmEG1e5U&feature=related

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1458733951033&mid=24b8158G56358b7cG1ca12c8G0&n_m=stamoskal%40windowslive.com

**


Η Απόλυτη Ξεφτίλα της Σκοπιανής Προπαγάνδας

Κάποτε ένας Βούλγαρος διανοούμενος αναφερόμενος στους Σκοπιανούς , τόνισε:

Ανάμεσα τους το Ψέμα είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν θεωρείται ανήθικο, παρά μόνο ένα δείγμα ευφυίας. Αυτός ανάμεσα τους που θα πιαστεί να ψεύδεται, δεν νιώθει τύψεις ή κάποιο ίχνος ντροπής. Νιώθει μόνο στενοχώρια γιατί δεν ήταν αρκετά έξυπνος, όταν κατασκεύασε αρχικά το ψέμα.

Πιστοί εδώ και δεκαετίες σε αυτό το δόγμα οι Σκοπιανοί, σκοτώνουν το χρόνο τους προσπαθώντας να κατασκεύασουν οτιδήποτε μπορεί να "αποδεικνύει" την ύπαρξη τους ως "μακεδονικό έθνος". Θυμηθείτε ότι σύμφωνα με τους Σκοπιανούς, μόνο ο "ήλιος είναι παλαιότερος" από τους ίδιους!! (αν και αυτό σύντομα το βλέπουμε χλωμό να ισχύει)

Στα πλαίσια αυτής της συγκινητικής προσπάθειας των Σκοπιανών στο να σκορπάνε απλόχερα το γέλιο σε όλον τον πλανήτη, είπαμε να ασχοληθούμε με την τελευταία τους "ανακάλυψη" περί "Μακεδονικού Έθνους ". Μια ανακάλυψη όπως αυτή διαφημίζεται από τους ίδιους τους Σκοπιανούς Προπαγανδιστές.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, είχε δημοσιευτεί από το Βlog μας ένα άρθρο του Χρήστου με τίτλο "1878 – Proclamation of the Temporary Government of Macedonia requesting Unification with Greece", με στοιχεία από το βιβλίο του κου Κ. Δούφλια "Macedonia, Macedonian Struggle, Greece-Macedonia 4000 Years"

Το άρθρο έκανε λόγο για την Επίσημη Διακήρυξη των Μακεδόνων, το έτος 1878 όπου ανακοίνωναν την Προσωρινή Κυβέρνηση της Μακεδονίας και ζητούσαν επιτακτικά Ένωση με την Μητέρα -Ελλάδα. Φυσικά οι εν λόγω Μακεδόνες ουδεμία σχέση είχαν με Σκοπιανούς, όπως οι τελευταίοιπολύ θα ήθελαν.

Η συνέχεια του άρθρου στο History-of-Macedonia.com

**

Ο/Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ - OMAΔA 2 - Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣMay 5, 2010 at 3:47pm

Θέμα: "ΔΙΚΤΥΟ¨ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 3 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ Κ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΑ !ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΘΩΟΥΣ! Απότο συγκεκριμένο κτίριο όπου έχασαν 3 άνθρωπο τη ζωή τους,απεγκλωβίστηκαν από τον ίδιο όροφο άλλα 3 άτομα που είχαν βγει στομπαλκόνι, δύο άνδρες και δύο γυνα...ίκες . Όλα ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι έριξαν στο εσωτερικό του κτιρίου
πολλές βόμβες μολότοφ.Αυτό το πράγμα είναι τουλάχιστον ξεφτίλα για το ελληνικό κράτος!3 άνθρωποισηκώθηκαν το πρωί να πάνε στη δουλειά τους και δεν θα ξαναγυρίσουν γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι βρήκαν ότι ο καλύτερος τρόπος να διαμαρτυρηθούν είναι να κάψουν μια τράπεζα με αθώους εργαζόμενους μέσα!Ρε έχετε τρελαθεί;Σκοτώνετε κόσμο από ..άποψη;Καλύτερα να καθόσασταν στα σπίτια σας αν δεν ξέρετε πώς να
διαδηλώσετε!Είναι δυνατόν να "μάχεστε" υπέρ του δίκαιου του εργάτη
σκοτώνοντας τον;Ουστ ρε! Ούτε πόλεμο να είχαμε! Τρεις νεκροί στην Αθήνα απο φωτιά σε τράπεζα...Δείτε την φωτογραφία ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ του troktikou όπου άνθρωποι είχαν βγει στο μπαλκόνι και φώναζαν.Κάποιοι έλεγαν: "Θα πηδήξουμε για να σωθουμε" ενώ απο κάτω ο κόσμος κοίταζε χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα! ΦΩΤΟ: http://www.facebook.com/l/3637a;1.bp.blogspot.com/_Moz08RhEWgo/S-FlPFPNk9I/AAAAAAAC0_c/PvP3NIYf7Vk/s320/05052010_013_.jpg
http://www.facebook.com/l/3637a;troktiko.blogspot.com/

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1349941161907&mid=24b66a8G56358b7cG1ca0004G0&n_m=stamoskal%40windowslive.com

**

Ο/Η Νιους ❷❹ Τζι Αρ έστειλε μήνυμα στα μέλη του Διαβάζω και εγώ... http://www.facebook.com/l/5ba86;News24.gr.

Νιους ❷❹ Τζι ΑρMay 5, 2010 at 3:28pm

Θέμα: 3 NEKROI στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

SOK............. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ στο http://www.facebook.com/l/5ba86;news24.gr

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=414714887089&mid=24b6591G3dd6e022G13fcaf2G0&n_m=snstam%40gmail.com

***

Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.

Milan PapasMay 5, 2010 at 2:17pm

Θέμα: Η γενοκτονία των Ελλήνων της ΕΣΣΔ, μέρος Γ

Η επαίσχυντη διαταγή του Στάλιν για τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Κριμαίας στο Ουζμπεκιστάν

http://www.facebook.com/l/5ba86;blackblogofcommunism.com/2010/05/05/%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b4-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%bf-3/

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1292959126902&mid=24b5186G3dd6e022G13fc0d2G0&n_m=snstam%40gmail.com

**

Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.

Milan PapasMay 5, 2010 at 1:41pm

Θέμα: Παρουσίαση του βιβλίου «Ματωμένες Μνήμες 1940-1945» στην Α

Τετάρτη 5 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο President

http://www.facebook.com/l/5ba86;blackblogofcommunism.com/2010/05/05/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%c2%ab%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%bd/

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1238933227165&mid=24b493dG3dd6e022G13fbd92G0&n_m=snstam%40gmail.com

**

Ποτέ, μα ποτέ, μη χτυπήσετε παιδί. Ποτέ και για κανένα λόγο, για καμιά αιτία και με καμιά αφορμή.

Posted: 04 May 2010 02:32 PM PDT

Λίγο πριν αναρτήσαμε μερικές ιστορίες παιδικής τιμωρίας :
Θα δείτε πως φέρονται οι μεγάλοι και πως φέρεται ένα παιδί, ακόμη και ένα παιδί που τιμωρήθηκε βάναυσα επανειλημμένα.
Πως η ψυχή ενός παιδιού δεν μπορεί να πάρει τελικά εκδίκηση.
Πως ένα παιδί δεν μπορεί να κρατήσει κακία.

Ακούστε καλά όλοι σας. Όλοι σας.
Ποτέ, μα ποτέ, μη χτυπήσετε παιδί.
Ούτε να το διανοηθείτε.
Ποτέ και για κανένα λόγο, για καμιά αιτία.

Ένα παιδί, όσο μεγάλο και να γίνει, όσα βάσανα, όσες κακουχίες, όσα δεινά να περάσει στη ζωή ... Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει. Πάντα θα το θυμάται. Πάντα θα πονάει.

Το παιδί που χτυπήθηκε στα χέρια,
το παιδί που του τράβηξαν τα μαλλιά,
το παιδί που έφαγε ένα χαστούκι ...
Πάντα θα το ζει και θα πονάει.
Και μη μου πείτε ότι δεν γίνονται τέτοια στις μέρες μας.
Μακάρι να μη γινόντουσαν, μακάρι.

Ξέρετε πόση ανάγκη έχει ένα χάδι στα μαλλιά ένα κορίτσι, μια γυναίκα, ένα αγόρι ή άντρας που του τραβούσαν τα μαλλιά σαν παιδάκι, που του έδιναν σφαλιάρες όταν ήταν παιδάκι;
Ξέρετε πόση ανάγκη ένα τρυφερό άγγιγμα στα μάγουλα ένα κορίτσι, μια γυναίκα, ένα αγόρι ή άντρας που έτρωγε χαστούκια σαν παιδάκι;

Ξέρετε πόσο πόνο νιώθει ένα παιδάκι, ένας έφηβος, ένας ενήλικος που του χτύπησαν τα χεράκια του, τα δαχτυλάκια του με την βέργα ή τον χάρακα όταν ήταν παιδάκι;
Ξέρετε πόσο πόνο νιώθει, όταν αλλάζει ο καιρός, από την οστεοαρθρίτιδα που έπαθε από τα βαρέματα;
Ξέρετε πόσο πόνο νιώθει, όταν απλά κοιτάζει το στραβωμένο δαχτυλάκι του, χτυπημένο ανελέητα με τον χάρακα ή την βέργα, από τον οργισμένο ενήλικο;

Εσύ μεγάλε άντρα, τέρας,
εσύ μεγάλη γυναίκα, λάμια,
σκέψου την βέργα να πέφτει και να ξαναπέφτει στο δικό σου τριχωτό άθλιο χέρι και να τσακίζουν τα δάκτυλα σου. Να ακούς το... κρακ.
Κάθαρμα.
Κτήνος!

Άλλη μια ιστορία τιμωρίας ...

Posted: 04 May 2010 09:36 AM PDT

Αχ, τι τραυματικές εμπειρίες μου θυμίσατε τώρα!

Στις 3 πρώτες τάξεις του Δημοτικού, είχα μια κακούργα δασκάλα, που μάλλον είχε προϋπηρεσία στα Ες-Ες!

Θυμάμαι ότι όταν δεν ξέραμε να απαντήσουμε σε κάποια ερώτηση, μας χαστούκιζε.
Ανάλογα με το πόσα ορθογραφικά λάθη κάναμε στην ορθογραφία, μας έδινε και τον αντίστοιχο αριθμό χαστουκιών! Θυμάστε την Πατριδογνωσία; Αντιγράφαμε από τον πίνακα το μάθημα της Πατριδογνωσίας στο τετράδιο και επειδή πάντα καθυστερούσε πλατειάζοντας στο μάθημα, έπρεπε να καθόμαστε και στο διάλειμμα για να τελειώσουμε την αντιγραφή... πράγμα που σήμαινε ότι χάναμε το διάλειμμα!
Όταν έμπαινε μέσα την επόμενη ώρα, έλεγχε όλα μας τα τετράδια και όποιος είχε κάνει λάθος ή δεν είχε τελειώσει την αντιγραφή, έτρωγε χαστούκι !!!
Είχε μια αγαπημένη μαθήτρια, που ήταν οικογενειακή της φίλη, και όταν έκανε εκείνη λάθη, μας χάριζε τα χαστούκια σε όλους... Προσωπικά, είχα φάει πολλά χαστούκια, αν και ήμουν καλή μαθήτρια, γιατί τότε με τα πολυτονικά και το μυαλό μου στο διάλειμμα, πάντα έκανα λαθάκια (δασεία αντί για ψιλή και τέτοια). Θα μπορούσα να καταλάβω την τιμωρία για μια αταξία, γιατί μιλούσα στην τάξη, έκανα φασαρία, κτλ. Αλλά, τιμωρία επειδή δεν ήξερα το μάθημα ή έκανα λάθος δεν είναι απλά αντιπαιδαγωγικό, είναι απάνθρωπο!
Για να μην αναφέρω την αδικία υπέρ της αγαπημένης της μαθήτριας...
Αυτή την δασκάλα τη μισούσα! Ακόμα και τώρα απορώ με τους γονείς που δεν της έκαναν παρατήρηση και καταγγελία.
Τελικά, μετά από 5 χρόνια, και αφού την είχε και η αδερφή μου, ένας πατέρας την πήγε στην Επιθεώρηση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αφού φυσικά είχε βασανίσει γενιές και γενιές.
Αυτά συνέβαιναν μεταξύ '80-'86 στο 1ο Δημοτικό Καλαμαριάς (στην Θεσσαλονίκη).

Η μόνη εκδίκηση που μπορώ να πω ότι πήρα, χρόνια μετά, ήταν όταν την συναντούσα στον δρόμο και γύριζα το κεφάλι μου από την άλλη. Επειδή έμενε στην γειτονιά μου, την είχα συναντήσει και στο κομμωτήριο κάποιες φορές και απλά την αγνόησα.


domniki 21-05-08, 09:45

Μια ιστορία τιμωρίας ...

Posted: 04 May 2010 09:23 AM PDT

Κι όμως στην Ελλάδα του 2008 και ενώ έχουν βγει νόμοι και "φωνάζουν" όχι στη σωματική τιμωρία των παιδιών η δασκάλα του ανιψιού μου αρνείται να ζήσει τη συγκεκριμένη εποχή και προτιμά να ζει στην εποχή που οι δάσκαλοι συμμόρφωναν τους μαθητές με τον χάρακα!!!
Η όλη ιστορία έχει ως εξής:
Ο ανιψιός μου πηγαίνει στη Γ' Δημοτικού. Η δασκάλα του ζήτησε να έρθει στον πίνακα να λύσει μία άσκηση στα μαθηματικά, αλλά ο μικρός δεν την κατάλαβε. Η δασκάλα θύμωσε και εξευτέλισε (λεκτικά) το παιδί μπροστά σε όλα τα παιδιά του τράβηξε τα μαλλιά με το ένα της χέρι και με το άλλο του τσιμπούσε το μάγουλο του.
Τα παιδιά γελούσαν μαζί του αφού το δικαίωμα το έδωσε η ίδια η δασκάλα γιατί πριν την σωματική τιμωρία που του επέβαλλε υπήρξε η λεκτική κακοποίηση και ο υποβιβασμός της προσωπικότητας του παιδιού. Το παιδί γύρισε σπίτι με κλάμματα και αρνείται να πάει στο σχολείο γιατί θα τον κοροϊδεύουν οι συμμαθητές του και φοβάται μήπως η δασκάλα πάλι τον αρπάξει από το μαλλί.
Δεν ξέρω αλλά όταν το έμαθα νευρίασα τόσο πολύ που είπα της μαμάς του να πάει να πιάσει τη δασκάλα από το μαλλί (υποδειγματικά) και να της πει "εσένα σου αρέσει κάτι τέτοιο; γιατί του παιδιού μου δεν του άρεσε καθόλου".
Δεν ξέρω ίσως είναι και ακραίο αλλά ναι, με έχω ικανή να φτάσω εκεί αν κάποιος ακουμπήσει το παιδί μου.
Τελικά μάθαμε ότι η δασκάλα το έχει σύστημα το τσίμπημα του μάγουλου και το τράβηγμα μαλλιού ως τρόπο συμμόρφωσης των μαθητών της.
Αύριο θα πάει η μαμά του παιδιού να μιλήσει με τη δασκάλα παρουσία του διευθυντή αφού ενημερώθηκε ο ίδιος και θέλει να παραβρίσκεται στη συζήτηση.
Τι να πω... είμαι ακόμη πολλή νευριασμένη και σκέφτομαι πολύ τον ανιψιό μου και το φόβο και εξευτελισμό που ένιωσε και φουντώνω ακόμη περισσότερο.

kiknaki 29-01-09, 00:19



* *** [capitalismos] GERMANY IS THE #1 SOURCE AND GREECE IS THE #1 SINK OF KICKBACKS!‏

Από:

capitalismos (capitalismos@yahoo.com)

Εστάλη:

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010 12:38:37 μμ

Προς:

capitalismos@yahoogroups.com

At the start of a day of debate in the German parliament on the bailout of Graecokleptocrats, Chancellor Angela Merkel made one thing clear in an address to the Bundestag. Merkel hoodwinked this is about nothing less than the future of Fourth Reich and the future of Germany in Fourth Reich! But this is just about the future of Graecokleptocrats, not Greeks, not Germans, and not Europeans. Merkel did not utter a single word about the impunity of Graecokleptocrats!

Adding insult to injury, Merkel defended her about-face on sending help to Graecokleptocrats. Initially, Merkel was against a bailout of Graecokleptocrats. However as pressure built from the rest of Fourth Reich, Merkel changed her tune. She said since Graecokleptocrats had fulfilled all of the conditions Germany had set for approving a bailout package, the decision was appropriate, adding that a hasty decision isn't always a good one.

Merkel said that had Germany not waited for certain preconditions to be fulfilled, such as a concrete spending reduction plan from Graecokleptocrats, it would have sent a signal to other struggling Fourth Reich nations that they could ask and receive a bailout without a concrete plan for addressing the root causes of the problem.

The German euphemism for kickbacks is nuetzliche aufwendungen(NA), useful payments. Corruption scandals at Siemens, MAN, Daimler, and Ferrostaal show that German companies owe some of their success abroad to NA. Germany is the world champion in bribery! NA has transformed Greece to the dumping place of Germany. German companies sell their defective equipment to Greece at double prices of their perfect equipment! Yes, at double prices Greece buys submarines that bend, airplanes that cannot balance, helicopters that fall down, security systems that do not work at all, and useless machines rusting in warehouses! Yes, Greece pays gold for garbage, thanks to NA!

The Christian Democrat premier in Germany's most populous state, North Rhine-Westphalia, is facing a barrage of criticism. CDU officials from the local headquarters in Duesseldorf have admitted sending out letters to companies offering them a personal meeting with premier Juergen Ruettgers for cash. For 6,000 euros, they'd be guaranteed a personal conversation with the state premier or other high-ranking Christian Democrat leaders. You can actually rent Ruettgers, if you've got the cash.

The letters are only the tip of the iceberg. The regional CDU has been cashing in on fixing appointments with the premier for many years. One could also get oneself placed at Ruettgers' table at a dinner party for a five-digit sum. CDU had also offered personal meetings with Stanislaw Tillich, CDU state premier of Saxony, in exchange for party donations of 8,000 euros($10,900).

The practice of sponsoring political parties differs from making a straightforward campaign contribution. While party donations over 10,000 euros($13,500) must be included in a party's accountability report and are not tax-deductable, sponsorship is a corporate business expense and can be written off taxes.

The notion of businesses being able to buy a private audience with a premier smacks of commercialism. It's a fundamental concept of German political parties that one cannot buy access to a politician. There is some support in parliament for more transparency around sponsoring, although it's unlikely to be banned outright. Currently, the discussion is more about regulating the practice than banning it completely.

CDU has made a silly mistake in explicitly asking for money for a meeting. It always leaves a bit of a nasty aftertaste when talks with politicians are paid for. Whether such behavior runs counter to the national party financing law has yet to be investigated by the Federal Administrative Court. Rent-a-Premier initiative has taken place myriad times in Fourth Reich. Aside from that, the donations collected this way have never appeared in political party books.

Merkel does not use high-flying rhetoric or emotive outbursts to work up the crowd. She simply lays out in calm, measured, perhaps even dull terms, her party's platform. There is little to be heard of a grand plan for a shining future. This is pragmatic stuff, which is always what Merkel has been concerned with. She is not a big visionary. She likes to solve the problems of today and not think about visions of the future.

Merkel has learned a lot in terms of body language. She flirts, throws glances and can unsettle even the most powerful statesman with her impish smile. At a gala evening she can be the impressive political diva who's not afraid to show cleavage. Venitis muses that Merkel's cleavage is Germany's weapon of mass distraction! During state ceremonies she's the queen of lions in a boring trouser suit striding energetically along military formations. Her countenance can be strict and rebuking. And she often deliberately neutralizes her femininity with those famous Angela Merkel button jackets.

Venitist Guido Westerwelle, Foreign Minister of Germany and leader of the Free Democrat Party(FDP), considers the aid to Graecokleptocrats a sort of Hartz! Westerwelle points out that calls for an increase in the Hartz IV benefits paid to people unemployed for over 12 months smack of socialism. Those who promise the people effortless prosperity encourage late Roman decadence. Everyone just talks about benefit recipients but the people who pay for everything hardly get noticed. People who work are increasingly becoming the idiots of the nation. Germany needs a completely new start for its welfare state to ensure that people who work get more than people who don't work. Anything else is socialism. Westerwelle wants to shape things and that's why he wants to tell the public the truth.

The Bundesverfassungsgericht, Federal Constitutional Court, located in Karlsruhe, is the German Supreme Court responsible for constitutional matters, with power of judicial review. Karlsruhe might stop the German aid to Graecokleptocrats.

There is a golden German revolving door for the movement of Germanokleptocrats between roles as legislators and regulators and the industries affected by the legislation and regulation and pullpeddlers. An unhealthy relationship develops between the private sector and German government, based on the granting of reciprocated privileges to the detriment of German people, leading to German regulatory capture.

In December 2005, when former German Chancellor Gerhard Schroeder accepted a position at Russian gas company Gazprom shortly after stepping down from his government position, venitists called it a sellout move. Schroeder's support, while still in office, of the controversial Nord Stream pipeline project and Schroeder's move to Gazprom should raise questions in German voters' minds about the real reasons Schroeder was so keen to see this pipeline project launched. Many have wondered why Germany chose to go along with this project. Schroeder realized that he was, in effect, creating his own future place of employment!

Returning the loot is hard to do. Untouchable Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth, those freaks that enjoy absolute impunity and full parliamentary immunity, assert they will never return the 200 billion euros they robbed from the Greek treasury, kickbacks, and churning the nest eggs of poor workers! The loot is safely deposited in secret offshore accounts, and it's very hard to trace it.

Northern Europeans are more and more confronted by the situation whereby their monetary destiny is decided by kleptocrats they have never elected and by Southern Europeans on whom they have no influence. They are disgusted with Graecokleptocrats, but they have to pay for the myriad robberies of Graecokleptocrats. Basil Venitis asserts that bankruptcy would be God's gift to the cradle of democracy, because Greece needs a shock to recover from Graecokleptocracy. And it looks like God will manifest his benevolence pretty soon! A bankruptcy will also bring the much needed revolution to get rid of the huge political corruption.

Graecorescue is money gone with the wind, because Greece can never return the money back! Graecokleptocrats simply rob and churn the money, forwarding kickbacks and loot to their offshore secret accounts. French Finance Minister Christine Lagarde described the aid proposal as a cocktail of indulgence and great strictness, and in case of default on repayment, France and Germany will immediately put the foot on the brake, in order to cut their losses short.

Greece might negotiate a restructuring of its debt before missing a payment. This would require investors to take a significant discount on their debt holdings and could include extending maturities. Bondholders might see haircuts of anything from 20 to 40% of the net asset value of their debt positions. The current two-year Greek-German bond yield spread is consistent with a 33% chance of a 40% haircut of Graecobonds.

Greek, European and IMF officials publicly refuse to entertain the idea of Graecorestructuring, because it will trigger a fresh investor panic. Shares in European banks, which have large holdings of Graecobonds, will be dumped. It is absurd that Northern Europeans who have been doing the right things are suddenly going to have to pay up Southern Europeans who have been doing the wrong things, spending huge amounts of money they didn't have, allowing politicians to rob the treasury, and lying about it as well.

Venitis notes that Greece needs the constructive destruction of bankruptcy! Bailout of Greece is a destructive distraction. The default of Greece, a bottomless pit, cannot be avoided. The challenges facing Greece are similar to those that confronted Argentina, which defaulted on $95 billion of debt in 2001. There are a lot of similarities in terms of inflexibility of the currency, capital flight, huge taxes, and the risk of austerity measures leading to a sharp contraction in growth. Greece's financing needs are huge in the coming two years. It needs to prove to the market that it can drastically reduce expenses, taxes, sinecures, and Graecokleptocracy. The markets demand to see at least one Graecokleptocrat in jail!

Basil Venitis muses that giving euros to Graecokleptocrats is giving gin to alcoholics! Fourth Reich becomes a ginmill! A bailout does nothing to fix the misguided policies and Graecokleptocracy that have generated Greece's existing debt and ongoing deficits. Bailout merely postpones the day of reckoning. Worse, bailout both rewards Graecokleptocrats' bad past behavior and encourages such behavior in future. Greece will be back for additional bailouts in short order, since a bailout will not fix its underlying problem of Graecokleptocracy. Rather than bail out Greece, Fourth Reich and IMF should allow it to default. This will hurt Greece's creditors, but those entities assumed the risk when they loaned to a country long known for its kleptocracy.

Venitis asserts that Greece can easily pay its debt by selling its assets, such as land owned by the government, forests, islands, postoffice, colleges, state buildings, public TV stations, public radio stations, highways, ports, airports, state hospitals, mines, offshore drilling, and many other public services. Everything should be privatized. 90% of public jobs should be eliminated, because they are just sinecures, created in exchange for votes!

Greeks are fed up with all politicians. A range of government policies since the end of dictatorship in 1974 have made them feel powerless and betrayed by a centralized kleptocracy that claims to know what is good for them better than they do themselves. The welfare Graecokleptocracy has created not a feeling of security but a culture of dependency on crumbs and sinecures and a loss of responsibility. The all-powerful Graecokleptocrats are willing to say anything to fool Greeks and do anything to get kickbacks.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out that for 35 years since dictatorship, Pasokleptocrats and Neodemokleptocrats who took turns in running Greece, the most corrupt country on Earth, borrowed as if there were no tomorrow, and they received 200 billion euros in kickbacks from Siemens, JPMorgan, Goldman Sachs, MAN, Daimler, antitrust, military purchases, monasteries, and many more. Through mismanagement, robbery, kickbacks, and nepotism, they drove the cradle of democracy to the brink of bankruptcy with a public debt of 350 billion euros.

Michael Christoforakos, the former president of Siemens Hellas, set a videocamera in his Siemens office, producing DVDs starring 200 Graecokleptocrats, kept at two public notaries. Christoforakos has the tiptop Greek politicians on DVD kowtowing to him for more kickbacks in exchange for lucrative overpriced contracts! The DVDs prove that Premier Costas Simitis, 10 ministers, and 80 MPs of Pasok, Premier Costas Caramanlis, 8 ministers, and 75 MPs of Nea Democratia, and 20 journalists shared two billion euros of kickbacks. Christoforakos, who now lives in Munich, identified John Bartholomew of Nea Democratia and Costas Geitonas of Pasok as the coordinators of kickbacks. Siemens set aside 10% of the revenue it received from state contracts to pay off Nea Democratia and Pasok as part of a bribery system that ran from 1975 to 2007.

The huge Greek debt is not due to spending, but robbing! It's not fair for poor Greeks to pay this debt, but for Graecokleptocrats to return the loot, mission impossible. That's why Greeks revolt against Graecokleptocrats with bombs, molotovs, guns, strikes, and riots! Many revolutionary groups try to overthrow Graecokleptocrats and hang them in front of the Greek Parliament! Most Greeks pray now for a coup!

No Graecokleptocrat has ever gone to jail! Venitis asserts that impunity of Graecokleptocrats is the most freakish justice in the world! The most infamous house on Earth is the Greek Parliament, aka the Grand Brothel of Syntagma Square, which houses 300 wild prostitutes, minotaurs that suck the blood of Greeks! It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas to the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel! Allons enfants de la Grece!

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out Eurokleptocracy, gigaregulation, Antitrust Armageddon, and gigataxation, especially VAT, are the real causes of the European financial meltdown. Democracy in Fourth Reich(EU) has deteriorated to kleptocracy, and Fourthreichians, aka Europeans, are mad as hell. Eurokleptocracy thrives on waste, fraud, abuse,and kickbacks. European Union(EU), aka Fourth Reich, an illegal unvoted confederation, condones the European Commission(EC), aka Eldorado of Corruption, the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, and Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth.

__._,_.___

Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic

Messages in this topic (1)

RECENT ACTIVITY:

· New Members 70

Visit Your Group

*** Watch Flo Rida ft. T-Pain - Zoosk Girl official HD music video

Γεια σου Stamatios,

Σου διαλέξαμε 10 νέα καθημερινά ταίρια. Κάνε κλικ εδώ για να τα γνωρίσεις τώρα.

Επίσης, να θυμάσαι ότι μπορείς σε κάθε στιγμή να γνωρίσεις περισσότερα άτομα από τη σελίδα αναζήτησης.

**

Ο/Η Eleni Xal έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές - Εlectronics Computers.

Eleni XalMay 5, 2010 at 12:13pm

Θέμα: Ενημέρωση Amd Shop

Καλησπέρα σε όλους σας. Λοιπόν ως εξωτερικός συνεργάτης Κέρκυρας του Amd Shop θα θέλαμε να μας πείτε την άποψη σας για την δημιουργία ενός μόνο βιβλίου για το νέο μας λειτουργικό σύστημα Amd Shop Linux Os!!!

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1375467019303&mid=24b34a0G56358b7cG1c9e6a7G0&n_m=stamoskal%40windowslive.com

**

FarmVille

Neighbor Invitation

Zynga

Fani-markela invited you to be their neighbor.


You have 6 message(s) waiting. Click here to view.

**

Ο/Η Νιους ❷❹ Τζι Αρ έστειλε μήνυμα στα μέλη του Διαβάζω και εγώ... http://www.facebook.com/l/5ba86;News24.gr.

Νιους ❷❹ Τζι ΑρMay 5, 2010 at 10:24am

Θέμα: ΧΧΧ... ΔΕΙΤΕ τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

το μονο που θα σκεφθειτε μετα ειναι πως.......

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ...

http://www.facebook.com/l/5ba86;news24.gr

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1299395845125&mid=24b1e04G3dd6e022G13fb0d8G0&n_m=snstam%40gmail.com

** [speakoutforum] LEMMINGS AND OTHER STRANGERS‏

Από:

david_cameron_pm (david_cameron_pm@yahoo.com)

Εστάλη:

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010 10:03:36 πμ

Προς:

speakoutforum@yahoogroups.com

Lemmings are Arctic rodents of poor eyesight, which can drown en masse. Basil Venitis notes that citizens behave like lemmings when
they masochistically vote for kleptocrats. American lemmings vote for Republicans or Democrats. British lemmings vote for Whigs. Greek lemmings vote for Neodemokleptocrats or Pasokleptocrats. Eurolemmings are those who rely on the spinmill of Brussels bromides. Are you a lemming? Are you a victim of taxation and kleptocracy? It's time for soulsearching and vision examination. You need venitism now!

Citizens who want the government out of their wallets, their bedrooms, their businesses, and their lives must vote for venitists. Only venitists try to minimize government and maximize individual liberty. Basil Venitis says it's not a shame to lose an election, but it's a shame to compromise your European values in order to win an election. Obsession with European polls is a sign of weak soul. Whigs are willing to say anything and promise everything in order to win an election. Of course, after the election most promises are conveniently forgotten.

Venitis points out kleptocrats promote phobias and bogeys in order to take the attention of voters away from taxation and kleptocracy, and to have a fantastic opportunity to present themselves as Moses who leads the people to salvation! Rabblerousers make a living out of convincing people that the sky is falling. The essence of statesmanship in a venitist society is just the opposite, helping people understand the facts and proposing real solutions to real problems. You have to know when to stop doing something. Hitler did not know. Mousolini did not know. Eurokleptocrats do not know when to stop looting the producers and fooling all citizens. They do not understand that the parasites and the host die together.

I, David Cameron, descendant of King William IV, leader of Tories, won all three debates. Although the worldwide popularity of debates is particularly evident at this moment in time, it has taken many decades for the tradition to take root around the globe. Even in countries with established histories of campaign debates, the institution remains fragile, wholly dependent on the willingness of candidates to confront their opponents in a live, unscripted setting. As history has shown, this can be a dangerous game for its star players, because debates are more easily lost than won.

America's Kennedy-Nixon debates in 1960 moved debates to the tiptop event on television. Political observers were surprised when Richard Nixon accepted John Kennedy's challenge to a series of four joint TV appearances. Although Nixon considered himself the superior communicator, it was Kennedy who approached the debates more seriously, preparing for the events with long hours of study and intense practice sessions with aides. Kennedy even made sure he had a good tan before the first debate, so that he would not look pale on camera. In the end, John F. Kennedy prevailed as the clear winner, proving the power of live debates. So frightening was this lesson that another 16 years would pass before the American debate tradition resumed with Gerald Ford and Jimmy Carter.

Venitis notes the political parties split voters into two groups, those who are for them and those who are against. There is also a very large group of undecided voters. You can try and win over these guys, but it's difficult to win citizens who are pissed off with kleptocrats. Consultants and opinion pollsters have taken all the spontaneity out of politics. In a deliberately vicious and ruthless campaign a lot of voters turn away in disgust. The abstention might damage bully's opponent more than the bully. The bully could make the race so obnoxious that he could merely discourage people from voting. Bully's deliberately dirty campaign might turn off voters who may vote against him.

The scales will tip toward the party that manages to motivate its supporters to come out and vote for it. The ability of a politician to rally his people decides the election outcome, not his or her ability to woo the supporters of the competition. It works the other way round too. If you manage to keep more of your opponent's voters at home than your own, you take the lead. You could describe this as success through a demobilization of voters. It is not a particularly appetizing procedure but, if it works, it can secure an election win.

Venitis points out public support for democracy is a sensitive resource. If you convince people that they can follow an election on TV without ever having to take part, it will be difficult to win them back. Kleptocrats claim the people are well represented in parliament. But this is an illusion, because those who never vote are not included. The real number of citizens who feel represented in government grows smaller all the time, and this is the main byproduct of kleptocracy.

We have fought a strong and energetic, a positive campaign making the big arguments about the future of this country. The big argument about the future of our economy; here we are in a high end manufacturing business desperate for a Government that wants to help business, wants to get behind business, wants to get our economy growing. And we're the ones who say cut the wasteful spending this year so we don't put up the National Insurance and the jobs tax next year. That jobs tax would be an economy killer, a recovery killer a jobs killer.

We've been wining the big argument on the economy and I believe we've been winning the big argument about how we build a stronger society in our country. Yes we need change, and change isn't just the Government passing laws and issuing regulations and spending money, change is when we recognise we're all in this together and we'll only change our country for the better when we involve everyone. We say to the great social enterprises and charities help us to tackle drug abuse. We say to the private training companies come in and train those people who need to work who could work and yes when we say to those who could work who are offered a job and don't work you cannot go on claiming benefits in Britain under the Conservatives. That's the message that we should be taking.

But you know what? In the end this election isn't about individual politicians it isn't about even individual policies it's about what you're fighting for and we're not really fighting Gordon Brown or Nick Clegg. what we are fighting is disadvantage, is poverty, is unfairness, is the fact that opportunity is blocked in our country. We're fighting the fact that people who do the right thing, who work hard, who save, who play by the rules get hit by the system rather than hurt by the system.

We in this election are fighting for people, we are fighting for the children growing up in homes where nobody works. We're fighting for the couple that want to buy a home but can't afford it. We want to help them. We're fighting for the parents who want to find a good school for their child and are so frustrated the system won't deliver it. We're fighting for the businesses desperate to get their head above water to start making money and start employing people again. We are fighting for the doctor, for the nurse for the teacher covered in red tape who've got a great, great vocation and they want to do the job that they love. That's who we're fighting for, that's who we've got to win it for.

And we are fighting for the pensioners who are worried to walk the streets, for the people who don't want to have to sell their homes to pay for care, who've done the right thing all their lives and want a Government that backs them. That's what we're fighting for. We're fighting for all of those people, people who are crying out for change after thirteen years of a Government that has wrecked so much of our country. Thirteen years of a Government that sold the gold, that wrecked the pension system, that complicated the tax system, that condemned people to a life on benefits, that doubled the national debt, that gave us record youth unemployment, that boasts that it knows how to run an economy but has brought our economy to its knees.

So as you go out in these last few hours remember who we're fighting for; all those people who've been let down by Labour, all those people who want a Government that just believes in some simple principles. The principle of aspiration: that you should be able to make whatever you can of your talents in this country. The principle of responsibility; that we're all in this together and we'll never have a stronger society unless we live up to our own responsibilities. And the principle of giving people power and control over their lives; people in our country are fed up with being bossed and bullied and interfered with by such a top down Government, we say give people more power and control over their lives and they will respond by helping us to build a stronger society. That is what we are fighting for.

__._,_.___

Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic

Messages in this topic (1)

RECENT ACTIVITY:

· New Members 70

Visit Your Group

** [euroliberty] HANG ALL GRAECOKLEPTOCRATS IN FRONT OF THE GREEK PARLIAMENT NOW!‏

Από:

euroliberty (euroliberty@yahoo.com)

Εστάλη:

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010 9:36:40 πμ

Προς:

euroliberty@yahoogroups.com

The Greek strikes expand today Wednesday, as private sector workers join already-striking public workers in their ongoing 48-hour protest Graecokleptocracy and the 23% VAT. Today's strike paralyzes Athens, closing ministries and leaving hospital operating with a bare-bones staff. Domestic flights in Greece were grounded on Tuesday, and cancellations are expected broaden to include international flights on Wednesday. Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

On Tuesday, protestors unfurled banners at the iconic Acropolis monument and public workers went on strike against the planned austerity measures. Thousands protesters, mainly teachers and pensioners, marched through central Athens, demanding that the government stop robbing their wages and pensions. Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

Returning the loot is hard to do. Untouchable Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth, those freaks that enjoy absolute impunity and full parliamentary immunity, assert they will never return the 200 billion euros they robbed from the Greek treasury, kickbacks, and churning the nest eggs of poor workers! The loot is safely deposited in secret offshore accounts, and it's very hard to trace it. Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

Northern Europeans are more and more confronted by the situation whereby their monetary destiny is decided by kleptocrats they have never elected and by Southern Europeans on whom they have no influence. They are disgusted with Graecokleptocrats, but they have to pay for the myriad robberies of Graecokleptocrats. Basil Venitis asserts that bankruptcy would be God's gift to the cradle of democracy, because Greece needs a shock to recover from Graecokleptocracy. And it looks like God will manifest his benevolence pretty soon! A bankruptcy will also bring the much needed revolution to get rid of the huge political corruption. Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

Graecorescue is money gone with the wind, because Greece can never return the money back! Graecokleptocrats simply rob and churn the money, forwarding kickbacks and loot to their offshore secret accounts. French Finance Minister Christine Lagarde described the aid proposal as a cocktail of indulgence and great strictness, and in case of default on repayment, France and Germany will immediately put the foot on the brake, in order to cut their losses short. Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

Greece might negotiate a restructuring of its debt before missing a payment. This would require investors to take a significant discount on their debt holdings and could include extending maturities. Bondholders might see haircuts of anything from 20 to 40% of the net asset value of their debt positions. The current two-year Greek-German bond yield spread is consistent with a 33% chance of a 40% haircut of Graecobonds.

Greek, European and IMF officials publicly refuse to entertain the idea of Graecorestructuring, because it will trigger a fresh investor panic. Shares in European banks, which have large holdings of Graecobonds, will be dumped. It is absurd that Northern Europeans who have been doing the right things are suddenly going to have to pay up Southern Europeans who have been doing the wrong things, spending huge amounts of money they didn't have, allowing politicians to rob the treasury, and lying about it as well. Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

Venitis notes that Greece needs the constructive destruction of bankruptcy! Bailout of Greece is a destructive distraction. The default of Greece, a bottomless pit, cannot be avoided. The challenges facing Greece are similar to those that confronted Argentina, which defaulted on $95 billion of debt in 2001. There are a lot of similarities in terms of inflexibility of the currency, capital flight, huge taxes, and the risk of austerity measures leading to a sharp contraction in growth. Greece's financing needs are huge in the coming two years. It needs to prove to the market that it can drastically reduce expenses, taxes, sinecures, and Graecokleptocracy. The markets demand to see at least one Graecokleptocrat in jail! Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

Basil Venitis muses that giving euros to Graecokleptocrats is giving gin to alcoholics! Fourth Reich becomes a ginmill! A bailout does nothing to fix the misguided policies and Graecokleptocracy that have generated Greece's existing debt and ongoing deficits. Bailout merely postpones the day of reckoning. Worse, bailout both rewards Graecokleptocrats' bad past behavior and encourages such behavior in future. Greece will be back for additional bailouts in short order, since a bailout will not fix its underlying problem of Graecokleptocracy. Rather than bail out Greece, Fourth Reich and IMF should allow it to default. This will hurt Greece's creditors, but those entities assumed the risk when they loaned to a country long known for its kleptocracy. Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

Venitis asserts that Greece can easily pay its debt by selling its assets, such as land owned by the government, forests, islands, postoffice, colleges, state buildings, public TV stations, public radio stations, highways, ports, airports, state hospitals, mines, offshore drilling, and many other public services. Everything should be privatized. 90% of public jobs should be eliminated, because they are just sinecures, created in exchange for votes! Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

Greeks are fed up with all politicians. A range of government policies since the end of dictatorship in 1974 have made them feel powerless and betrayed by a centralized kleptocracy that claims to know what is good for them better than they do themselves. The welfare Graecokleptocracy has created not a feeling of security but a culture of dependency on crumbs and sinecures and a loss of responsibility. The all-powerful Graecokleptocrats are willing to say anything to fool Greeks and do anything to get kickbacks.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out that for 35 years since dictatorship, Pasokleptocrats and Neodemokleptocrats who took turns in running Greece, the most corrupt country on Earth, borrowed as if there were no tomorrow, and they received 200 billion euros in kickbacks from Siemens, JPMorgan, Goldman Sachs, MAN, Daimler, antitrust, military purchases, monasteries, and many more. Through mismanagement, robbery, kickbacks, and nepotism, they drove the cradle of democracy to the brink of bankruptcy with a public debt of 350 billion euros. Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

Michael Christoforakos, the former president of Siemens Hellas, set a videocamera in his Siemens office, producing DVDs starring 200 Graecokleptocrats, kept at two public notaries. Christoforakos has the tiptop Greek politicians on DVD kowtowing to him for more kickbacks in exchange for lucrative overpriced contracts! The DVDs prove that Premier Costas Simitis, 10 ministers, and 80 MPs of Pasok, Premier Costas Caramanlis, 8 ministers, and 75 MPs of Nea Democratia, and 20 journalists shared two billion euros of kickbacks. Christoforakos, who now lives in Munich, identified John Bartholomew of Nea Democratia and Costas Geitonas of Pasok as the coordinators of kickbacks. Siemens set aside 10% of the revenue it received from state contracts to pay off Nea Democratia and Pasok as part of a bribery system that ran from 1975 to 2007. Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

The huge Greek debt is not due to spending, but robbing! It's not fair for poor Greeks to pay this debt, but for Graecokleptocrats to return the loot, mission impossible. That's why Greeks revolt against Graecokleptocrats with bombs, molotovs, guns, strikes, and riots! Many revolutionary groups try to overthrow Graecokleptocrats and hang them in front of the Greek Parliament! Most Greeks pray now for a coup!

It is the first time that every Greek is realizing that after years of Graecokleptocracy, it's time to fight back Graecokleptocrats. It's the only hopeful sign, actually. Greece has no choice but to reinvent itself. Reinventing Greece and cleaning up after years of Graecokleptocracy, however, is going to be a task worthy of Hercules. The time has come to pay the bill. And paying that bill, with the economy in the middle of a recession, is going to hurt. Nominal unemployment rate has hit 12%, and the real unemployment rate calculated by Basil Venitis is 25%! Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!

No Graecokleptocrat has ever gone to jail! Venitis asserts that impunity of Graecokleptocrats is the most freakish justice in the world! The most infamous house on Earth is the Greek Parliament, aka the Grand Brothel of Syntagma Square, which houses 300 wild prostitutes, minotaurs that suck the blood of Greeks! It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas to the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel! Allons enfants de la Grece!

Basil Venitis asserts that VAT is a trademark of slavery and a destruction power of myriad watts. VAT is the main culprit of the Fourthreichian financial meltdown. The Fourthreichian taxation is based on the VAT monstrosity against poor people! The most unfair tax is VAT, the calamity of Fourth Reich(EU); that's why Vatbuster Venitis urges all Fourthreichians to evade this tax of misery as much as possible! Fourthreichians are yoked with a 15-25% VAT, value added tax. In Canada, VAT is only 5%. The burden of VAT falls on final consumers of products. Refusing to pay VAT is a heroic act. Vatwar is here to stay until VAT is abolished.

In Fourth Reich(EU), a small VAT was first enacted in 1967. At that time, Fourth Reich and the United States both confiscated about $0.27 out of every dollar of national income. Since the introduction of the VAT in Fourth Reich, that continent's average tax take has gone from 27% to 41% of GDP, nearly a 50% increase in just four decades. There is currently a minimum VAT rate requirement of 15% to be a member of Fourth Reich, and an average VAT rate of 20%. Meanwhile, the vatless United States still taxes at about the same level as it did in 1967. The experience of Fourth Reich should teach us that the imposition of a VAT is too often the precursor to bigger government. It is simply too easy for politicians to raise a tax that is hidden from citizens.

VAT, aka kleptocrat's grab, is a regressive tax; the poor pay higher percentage of their income. Revenues from VAT are much lower than expected, because they are difficult and costly to administer and collect. Since any double-digit VAT leads many venitists to underground economy, most vatstruck Fourthreichians evade VAT! As a matter of fact, if you are a real patriot, you should boycott shops that charge VAT! VAT is the cacothanasia of Fourth Reich!

Venitis points out the imposition of a VAT is too often the precursor to bigger government. It is simply too easy for kleptocrats to raise a tax that is hidden from citizens. VAT is embedded in the final cost of the goods sold, and is hidden to the consumer. VAT is applied at every stage of consumption, from wholesale to retail. It is passed along until it literally becomes as much an inherent and cloaked component in the price as transportation or raw materials. As a result, countries that have adopted VAT have been sorely tempted to raise the rate over time.

When VATs started out in Europe in the 1960s, they were small, usually less than 5%. Today, the average VAT rate in Europe is 20%. If your country wants to join the European Union, you have to have a minimum VAT rate of 15% so that people won't take retail shopping vacations in your cities. Norway, Denmark, and Sweden win the dubious award of having the world's highest VAT rate at 25%. This floor and ceiling of VAT prices is a clear violation of antitrust laws, price fixing, pure and simple!

Greeks are at war against their government over VAT. Vatmonger Greek government harasses Greeks by pressuring them to demand receipts when they buy products. Greeks who cannot gather many receipts are penalized with more taxes! Venitis asserts that transforming citizens to VAT enforcers is disgusting, undignified, and against basic human freedoms. President Van Rompuy should call vatmonger PM Papandreou on the carpet now.

Venitis muses that Lysistrata has convinced Greek women to not give birth to more vatstrucks! Yes, Greek women have stopped producing babies until VAT is abolished! This is the second strike organized by Lysistrata. The original strike organized by Lysistrata was the sex refusal until the war is over. Now women will give sex, but no babies! If vatmonger Graecokleptocrats want to have offspring, they must abolish VAT, pure and simple!

Vatstrucks are feeling a growing panic as they watch their constitutional republic descend into a vatmonger republic. Mahatma Gandhi's said we should be the change we want to see. Gandhi also said that civil disobedience becomes a sacred duty when the state has become lawless and corrupt. Vatsruckss instinctively understand this which is why grassroots of resistance to VAT are leading to a Gandhi-style civil disobedience movement powerful enough to undo this monstrosity.

Most Herculean tasks of Global Tax Revolt begin with Hercules getting orders from a hidden tape recorder and an envelope of photos of vatmongers and information which explains the war against VAT. The tape always begins with "Good Morning Hercules", explains the situation, and ends with "Your mission, should you decide to accept it", with a brief explanation of the goal of the mission against VAT, along with a reminder that "as always, should you or any of your force be caught or killed, Baz will disavow any knowledge of your actions. At the end of the tape's instructions, Hercules is notified "this tape will self-destruct in five seconds", and smoke emits from the tape and the instructions are destroyed.

Revolt against vatmongers follows a dozen venitist strategies:

1. False Claims of Taxes Paid. Businesses create false invoices for the purchase of inputs they never bought and get bigger deductions for taxes paid than they are entitled to.

2. Credit Claimed for Non-Creditable Purchases. Typically, VATs have a variety of rates and exemptions. For example, basic needs such as food, medicine, and clothing often receive preferential VAT rates or outright exemptions from the tax, as do certain industries considered economically vital or politically sensitive. Businesses that sell both VAT-exempt and non-exempt items have an incentive to allocate the purchase of supplies they use to produce exempt items toward the production of non-exempt items.

3. Bogus Traders. Businesses are set up exclusively to produce VAT invoices so other businesses can claim refunds on taxes they never paid.

4. Hidden Sales. Professional service providers, such as doctors and lawyers, often engage in this kind of heroism. They offer relatively high-value services, but their purchases from other businesses are relatively low cost. They charge their unknowing customers full price and collect the proper amount of VAT on the sale. But to the authorities, they show that they charged a lower price. The service provider forwards to the government less tax than it collected from its customers and pockets the difference.

5. Receipt Exchange. There are many brokers and traders of real and fake receipts.

6. Missing Traders. Many inporters from member States sell products with VAT, and then disappear, without forwarding the VAT to the government.

7. Carousels. A chain of buffer traders can be formed between the original missing importer and the final exporter, helping to blur the link between the final reclaim of VAT and the original importer.

8. Next Seller. If a seller insists on charging VAT, cancel the sale and go to another seller.

9. List. Keep a list of product providers who are willing not to charge VAT.

10. Tradeoff. Barter your vote for a politician's promise to abolish VAT.

11. Explode. Release your anger against VAT to the media and politicians.

12. Critical Mass. Become a firefly that promotes the Global Tax Revolt.

A call to arms! The global vatwar has errupted. Venitis points out vatmongers demand vatstrucks to surrender, but vatstrucks shout the heroic molon-lave of the 300 Spartans of Leonidas and the mighty words of Winston Churchill:

* We shall fight VAT on the seas and shores.

* We shall fight VAT with growing confidence and growing strength.

* We shall defend our land from VAT whatever the cost maybe.

* We shall fight VAT on the beaches.

* We shall fight VAT on the shopping grounds.

* We shall fight VAT in the markets and the streets.

* We shall fight VAT in the shops.

* We shall never surrender to vatmongers.

__._,_.___

Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic

Messages in this topic (1)

** Όνομα:

ελευθεροι bloggers

Κατηγορία:

Κοινού Ενδιαφέροντος - Πολιτική

Περιγραφή:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ! ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
http://www.gopetition.com/online/35740/sign.html
ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΝ BLOG ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ BLOG ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Ιταλοί bloggers αντέδρασαν με σύμπνοια που πρέπει να τη ζηλέψουμε... (διαβάστε περισσότερα)

** Ο Anastasios σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ελευθεροι bloggers".
Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=133174012924&mid=24b03f6G3dd6e022G13fa945G6&n_m=snstam%40gmail.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

*

**


Maria Nieves Ramos Tacoronte
has posted a video on your wall

Video: UN VERDADERO AMOR



Play video »

**


Maria Nieves Ramos Tacoronte
has posted a video on your wall

Video: que especial eres



Play video »

**

Maria Nieves Ramos Tacoronte has posted a video on your wall

Video: Para un amigo especial



Play video »

**


Maria Nieves Ramos Tacoronte
has posted a video on your wall

Video: A Vida é mágica



Play video »

**

Maria Nieves Ramos Tacoronte has posted a video on your wall

Video: Celtic Pan-Flute Pan-Flute.com



Play video »

**

Ο/Η Nikos Katselis έστειλε μήνυμα στα μέλη του Byzantine Music - ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ.

Nikos KatselisMay 5, 2010 at 2:19am

Θέμα: TERRIREM - KABARNOS

NEW TERRIMEM ΒΥ OSTROGVladimir

http://www.facebook.com/l/35346;www.youtube.com/watch?v=gquhL5ZGrPQ

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1261655428441&mid=24aae4dG3dd6e022G13f88b2G0&n_m=snstam%40gmail.com

** Ο Λαγωνικός σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.".
Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=120400837978993&mid=24a7feaG3dd6e022G13f7215G6&n_m=snstam%40gmail.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
 
** 

Ο/Η πενεστας νικηφορος έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΧΙ στην Ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό 4.

πενεστας νικηφοροςMay 4, 2010 at 11:17pm

Θέμα: ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Η ΒΟΛΤΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ
http://www.facebook.com/l/35346;hellenicrevenge.blogspot.com/2010/05/blog-post_1734.html

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1280695590059&mid=24a7e3fG3dd6e022G13f7114G0&n_m=snstam%40gmail.com

 

**

Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.

Milan PapasMay 4, 2010 at 11:10pm

Θέμα: Ξεφτίλα του ΚΚΕ στην Ακρόπολη

http://www.facebook.com/l/35346;blackblogofcommunism.com/2010/05/04/%ce%be%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%af%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7/

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1381972544181&mid=24a7cd6G3dd6e022G13f7005G0&n_m=snstam%40gmail.com

 ** Η Evi σας προσκάλεσε στην εκδήλωση "Νεαρές γυναίκες στις Θετικές Επιστήμες: Ζητήματα και Προοπτικές" αύριο.
Εκδήλωση: Νεαρές γυναίκες στις Θετικές Επιστήμες: Ζητήματα και Προοπτικές
Τύπος: Σεμινάριο
'Ωρα Έναρξης: Αύριο, 05 Μαΐου στις 3:15 π.μ.
Ώρα Λήξης: Σάββατο, 15 Μαΐου στις 6:15 π.μ.
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=118712828158244&mid=24a7a9eG3dd6e022G13f6e62G7&n_m=snstam%40gmail.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

**

**

Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.

Milan PapasMay 4, 2010 at 10:52pm

Θέμα: Η γενοκτονία των Ελλήνων της ΕΣΣΔ, μέρος Β

β) Αρχίζει η Γενοκτονία των Ελλήνων από τον Στάλιν

http://www.facebook.com/l/35346;blackblogofcommunism.com/2010/05/04/%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b4-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%bf-2/

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1369377807436&mid=24a78b0G3dd6e022G13f6ce5G0&n_m=snstam%40gmail.com

** Hey gay,
Akssz4747@hotmail.com A has started a conversation with you.
Click below to view your message:
http://www.flixster.com/conversations/1199022?em.id=2099363915&em.log=ODUwNzU1MjExOzEyNzM2MDA2Nzg5OTg7OWVkODI1Yjk1MDkxYjk4NTBjYzMwZDQ3MjAyOTRmYzc%3D#c=activities&m=email&s=conversation
We'll talk later,
Flixster


****

facebook

Ο/Η Ιθύνων Νους έστειλε μήνυμα στα μέλη του 3 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ,ΑΛΗΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΙΚΟΙ 4.

Ιθύνων ΝουςMay 7, 2010 at 11:00pm

Θέμα: Πασοκρατία..

Μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που έγινε σήμερα στην Βουλή ενάντια στο Σύνταγμα της Χώρας
http://www.facebook..com/l/47cf3;www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1813122

Το ΠΑ..ΣΟΚ κάνει ένα δεύτερο συνταγματικό ατόπιμα.. (διαβάστε σχετικά για την συνταγματικότητα του ψήφου των αλλοδαπών
http://www.facebook.com/l/47cf3;www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=114&artid=311467&dt=24/01/2010 ) στέλνοντας μια εγκύκλιο για να ψηφίσουν και να ψηφιστούν οι αλλοδαποί τρίτων χωρών (όχι της Ε.Ε.) στην Χώρα μας..

Εγκύκλιο για τη συμμετοχή αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας καθώς των ομογενών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην εγκύκλιο με θέμα «Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης» γνωστοποιείται ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου, πώς θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και τι δικαιολογητικά απαιτούνται.

Όπως αναφέρεται, με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β' του Ν.3838/2010 (ΦΕΚ Α΄49) θεσμοθετείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι υπέρ ομογενών και νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών

http://www.facebook.com/l/47cf3;www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1813285

Αυτό σημαίνει ότι όποιος κάτοικος της Ελλάδας διαμένει νόμιμα (δηλαδή πχ ένας λαθρομετανάστης από την Σομαλία , υποβάλει αίτηση ασύλου και μέχρι να εκδικαστεί αυτή , διαμένει νόμιμα) έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι..

Ετοιμαστείτε για να έχετε δημάρχους και αντιδημάρχους αλλοδαπούς σε μερικές περιοχές της Πατρίδας μας..

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1484434591208&mid=24e7004G3dd6e022G1414482G0&n_m=snstam%40gmail.com

**

Francisco Iglesias Fentanes has posted a video on your wall

Video: Julio Iglesias - Me olvide de vivir - letra de la canción



Play video »

** Ο Γιάννης σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "" ΛΑΓΩΝΙΚΟΣ" ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ".
Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=123931337621347&mid=24e6b25G3dd6e022G141412bG6&n_m=snstam%40gmail.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

** Ο Κώστας σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία" την Κυριακή, 9 Μαΐου στις 12:00 μ.μ. 
Εκδήλωση: Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
'Ωρα Έναρξης: Κυριακή, 9 Μαΐου στις 12:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Δευτέρα, 10 Μαΐου στις 3:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Πλ. Σολωμού
Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=119055888121997&mid=24e69deG56358b7cG1cbd41aG7&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
 
** 

Francisco Iglesias Fentanes has posted a video on your wall

Video: Julio Iglesias - Querer y perder



Play video »

 
** 

Francisco Iglesias Fentanes has posted a video on your wall

Video: JULIO IGLESIAS - LA PALOMA (AUDIO ONLY)



Play video »

 
** 

Francisco Iglesias Fentanes has posted a video on your wall

Video: Julio Iglesias - Manuela



Play video »

 
** 

Francisco Iglesias Fentanes has posted a video on your wall

Video: Julio Iglesias - Lo Mejor De Tu Vida (Orginal)



Play video »

 
 
**

Francisco Iglesias Fentanes has posted a video on your wall

Video: Julio Iglesias - Un hombre solo



Play video »

 
 
** 

Χρήστο να το βάλεις και στους Ενωμένους αυτό.
Οπωσδήποτε το Σάββατο βράδυ ή Κυριακή πρωί να το δει ο κόσμος.
Καλή σου μέρα

--- Στις Πέμ., 06/05/10, ο/η Robert Kristian Alm έγραψε:


Από: Robert Kristian Alm
Θέμα: [Exarchias Press] Δελτίο τύπου - Τμήμα του μουντιάλ της Γάζας ο ποδοσφαιρικός αγώνας στην Αθήνα‏
Προς:
Ημερομηνία: Πέμπτη, 6 Μάιος 2010, 12:57



Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Αθήνα, 5 Μαίου 2010


ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ
Το ανυπότακτο πνεύμα του Τσε συναντά την αδούλωτη Παλαιστίνη
Μια γιορτή του ποδοσφαίρου και της αλληλεγγύης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Hasta La Victoria Siempre – Ενα Καράβι Για Τη Γάζα

Δευτέρα, 10 Μαΐου, 5:30μμ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (Πάρκο Βεΐκου)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Τμήμα του «Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 στη Γάζα» θα είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Hasta La Victoria Siempre και την ομάδα της πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ, που θα γίνει τη Δευτέρα 10 Μαΐου, στις 5:30 το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου (πάρκο Βεΐκου).

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Γάζας, αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, αποφάσισαν να οργανώσουν το δικό τους Μουντιάλ. 16 ποδοσφαιρικές ομάδες της Γάζας θα παίξουν με ισάριθμες ομάδες από ξένους που εργάζονται στις διάφορες διεθνείς οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δυο ελληνικές ομάδες στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης: «Θα θέλαμε να είμαστε εκεί και να παίξουμε μαζί σας. Γι’ αυτό θεωρήστε το μεταξύ μας παιχνίδι ως ένα ακόμη παιχνίδι του Μουντιάλ της Γάζας και ελπίζουμε σύντομα να συναντηθούμε, όταν τα πλοία μας θα καταπλεύσουν στη Γάζα, σπάζοντας τη βάρβαρη και παράνομη πολιορκία της».

Εκ μέρους της Hasta La Victoria Siempre, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής Σάββας Κωφίδης δήλωσε:
«Εδώ και δυο περίπου χρόνια (η ψυχή μου θα ‘λεγε, από τότε που γεννήθηκα), συμβαδίζω ιδεολογικά με την «Ηasta la Victoria Siempre», μια κίνηση ανθρωπιστική, πολιτιστική, κοινωνική, μα συνάμα επαναστατική, όπου αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε σε κάθε μικρόβιο που αρρωσταίνει και ευτελίζει τον ανθρώπινο νου και ψυχή, και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε άνθρωπο ή ομάδα που έχουν ανάγκη βοήθειας, σε κάθε γωνιά της Γης.

Δεν θα μπορούσα λοιπόν να απουσιάζω από τη δράση της 10ης Μάη. Θα είμαι εκεί για να υποστηρίξω τον αξιοθαύμαστο αγώνα που συνεχίζει να δίνει το «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ», ενάντια στο στραγγαλισμό της ελεύθερης και ανεξάρτητης συνείδησης ενός καταπιεσμένου λαού που χρόνια αγωνίζεται για την ελευθερία του και ψάχνει τη χαμένη του πατρίδα.
Θα είμαι εκεί, για να ουρλιάξω στους λαούς και τα κράτη που σιωπούν και ανέχονται την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τη διεθνή αδικία, πως Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!!!!!

Θα είμαι εκεί, για να βγάλω μ’ όλη μου τη δύναμη όσο αέρα έχουν τα πνευμόνια μου και να κατευοδώσω τα πανιά του καραβιού για τη Γάζα: ΗASTA LA VICTORIA SIEMPRE».

Εκ μέρους της ποδοσφαιρικής ομάδας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ, ο Αμπντελγκάνι Μαζντί, μετανάστης από το Μαρόκο, δήλωσε:

«Οταν ήρθα στην Ελλάδα σαν οικονομικός μετανάστης, κατάλαβα κι εγώ όπως και άλλοι πολλοί, τι σημαίνει το μεροκάματο στην ξενιτιά, τι είναι εκμετάλλευση, τι είναι ρατσισμός. Το 2008 εγώ κι άλλοι 14 μετανάστες κερδίσαμε τα νόμιμα χαρτιά μας στην Ελλάδα, μετά από απεργία πείνας 26 ημερών, με τον αγώνα μας αλλά κυρίως με την απίστευτη αλληλεγγύη που συναντήσαμε από χιλιάδες Ελληνες και μετανάστες στα Χανιά. Τώρα ξέρω τι σημαίνει αλληλεγγύη. Πόση δύναμη έχει. Θα σταματήσουμε την αλληλεγγύη για τη Γάζα και όλη την Παλαιστίνη, μόνο όταν πάψει η κατοχή. Γιαυτό συμμετέχω σ΄αυτό το ματς. Και στέλνω δύο μηνύματα:

1. Προς το λαό της Γάζας: ΓΑΖΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ" και 2. Προς τους συντρόφους "αντιπάλους" της 10ης Μάη: ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΓΕΡΑ».

Με την Hasta La Victoria Siempre στη συνάντηση της 10ης Μαΐου θα αγωνιστούν οι: Χουάν-Ραμόν Ρότσα, Σάββας Κωφίδης, Ηλίας Ατματζίδης, Ηλίας Πουρσανίδης, Γιώργος Ντράκοβιτς, Κώστας Μπατσινίλας, Κώστας Μουρατίδης, Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Παυλίδης, Ηρακλής Δημητριάδης, Νίκος Κορομηλάς, Μιχάλης Βροχίδης, Περικλής Παπαπαναγής, Σάββας Παπάζογλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Νίκος Μάλιαρης, Τάκης Βαμβακίδης, Τάσος Κάκος.

Με την ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ θα αγωνιστούν μέλη της πρωτοβουλίας, Αραβες μετανάστες από τα Χανιά και την Αθήνα, Παλαιστίνιοι φοιτητές και νέοι από την Παλαιστινιακή Κοινότητα.


Φάντασμα των Εξαρχείων (ExarchiasGhost@gmail.com)
Για το:

--
Ανάρτηση Από τον/την Φάντασμα Των Εξαρχείων. στο Exarchias Press τη 5/06/2010 05:37:00 πμ


Hotmail: Αξιόπιστο email με την ισχυρή προστασία ενάντια στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία που παρέχει η Microsoft. Εγγραφείτε τώρα.

--
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα EPANASTATO των Ομάδων Google.
Για να αναρτήσετε κάτι σε αυτήν την ομάδα, αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato@googlegroups.com.
Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτήν την ομάδα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato+unsubscribe@googlegroups.com.
Για περισσότερες επιλογές, επισκεφθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/epanastato?hl=el.

n       
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα EPANASTATO των Ομάδων Google.
Για να αναρτήσετε κάτι σε αυτήν την ομάδα, αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato@googlegroups.com.
Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτήν την ομάδα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato+unsubscribe@googlegroups.com.
Για περισσότερες επιλογές, επισκεφθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/epanastato?hl=el.
 
** Hi stamatios skoulikas,

jane has posted a comment on your profile

Click the link below to visit your Shtyle.fm profile.

http://www.shtyle.fm/profile.do

Your Shtyle.fm login is snstam@gmail.com

Forgot password? Get it back by visiting
http://www.shtyle.fm/fpasswd.do

Share ringtones, songs, documents with your Shtyle.fm friends. 100MB of online storage space with your account.

Regards,
All of us at Shtyle.fm
 
 
** Hi stamoskal skoulikas ,

jane has posted a comment on your profile

Click the link below to visit your Shtyle.fm profile.

http://www.shtyle.fm/profile.do

Your Shtyle.fm login is stamoskal@windowslive.com

Forgot password? Get it back by visiting
http://www.shtyle.fm/fpasswd.do

Share ringtones, songs, documents with your Shtyle.fm friends. 100MB of online storage space with your account.

Regards,
All of us at Shtyle.fm
 
 
** Ο Γιάννης Λαγωνικός Ελαιοχρωματισμοι άλλαξε το όνομα της ομάδας ΕΤΣΙ ΝΙΚΗΣΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ..ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.... σε ΕΤΣΙ ΝΙΚΗΣΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ.. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ.

Για να δείτε την ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=105170855460&mid=24e43daG56358b7cG1cbb6e0G40&n_m=stamoskal%40windowslive.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
 
** Ο Γιάννης Λαγωνικός Ελαιοχρωματισμοι άλλαξε το όνομα της ομάδας ΕΤΣΙ ΝΙΚΗΣΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ..ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.... σε ΕΤΣΙ ΝΙΚΗΣΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ.. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ.

Για να δείτε την ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=105170855460&mid=24e43d6G3dd6e022G1412858G40&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
 
** 



~** ~** http://www.youtube.com/watch?v=Alckuia-pko ,



~** http://www.youtube.com/watch?v=B71Hdiit2P0 ,



~** http://www.youtube.com/watch?v=isBo-xtgNuY ,


**

Δεν υπάρχουν σχόλια: