ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

τα ΝΕΑ μας - Ειδήσεις σήμερα Κυριακή 16/05/2010 και πολλά άλλα *

~**Σάββατο, 15 Μαΐου 2010
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Αγνώστο στρατιώτη ;


Ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι και να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη(;) λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η εικόνα αυτή στην Τουρκία(;).
Όσες φορές οι Έλληνες πολιτικοί επισκέφτηκαν επίσημα την Άγκυρα, η κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του πρωτοκόλλου της επίσκεψης...

Παρά τις έντονες και συνεχόμενες αντιδράσεις σημαντικού μέρους του ελληνικού Λαού, ο νύν πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου όταν ήταν ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Σημίτη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχαν καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ.

Taxalia

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ & ΤΑ ΤΕΙ 29 & 16 ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΑ ΑΕΙ & ΤΕΙ :




ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΥΠΟΨΙΑΣΤΗΚΑΝ

Μουσικοθεατρική παράσταση

Μονάχα οι μάνες κάτι υποψιάστηκαν τότε που ήμασταν παιδιά. Μονάχα οι μάνες κάτι υποψιάζονται τώρα που μεγαλώσαμε. Πάντα αυτές. Ξεχωριστές, μοναδικές και μοναχικές. Τραβούν το δρόμο τους κάθε στιγμή… το δικό τους δρόμο…
Δεν πρόκειται για εγκώμιο. Τα πράγματα είναι απλά. ”Δεν έχουμε καιρό να δούμε αληθινά ο ένας τον άλλον. Μαμά, γύρισε να κοιταχτούμε!”
Τότε τους χαρίζαμε ζωγραφιές ή λουλούδια κι αυτές χαμογελούσανε. Τώρα που κάτι υποψιαζόμαστε κι εμείς, -κάτι απ’ το μεγαλείο τους- υποκλινόμαστε και σχολιάζουμε με κείμενα των Λόρκα, Πρεβέρ, Ουάιλντ, Ρίτσου, Σικελιανού, Βρεττάκου, Ανούιγ που ερμηνεύει η Ευγενία Πανταζόγλου, και τραγούδια του λαού και όχι μόνο, που ζωντανεύουν επί σκηνής ο Γιάννης Πανταζόγλου με ούτι και πιάνο κι ο Βαίτσης Χαρακοπίδης με κοντραμπάσο. Μπλεγμένα και πλεγμένα με τους πίνακες των Μάρθα Αποστολίδου, Ιρένα Λούκα, … και τα φώτα του Πασχάλη Ξανθόπουλου.
Κάπως έτσι διαγεγραμμένη η πορεία της μάνας που εγκυμονεί, προσαρμόζεται και πορεύεται στη ζωή και στο θάνατο. Γιατί το καθημερινό και τετριμμένο δεν ακυρώνει το μαγικό και μεγαλειώδες!
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Την Κυριακή 09 Μαΐου 2010, ώρα 21.00 στο σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ
(είσοδος 5 ευρώ για την ενίσχυση του μουσείου).
Αναρτήθηκε από Χρήστος Χαρακοπίδης.-

~** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !


~**Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα .
Σαββατο, 15 05 2010

Διεθνής είναι ο απόηχος της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ εκτενείς αναφορές στη φιλική συνάντηση των δύο πρωθυπουργών και στα όσα ανέφεραν στην κοινή συνέντευξη τύπου, κάνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τις προσπάθειες για οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, βλέπουν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες στα σχετικά δημοσιεύματά τους.

Η φιλική ατμόσφαιρα κυριάρχησε μεταξύ των δύο πρωθυπουργών αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, η οποία έχει τίτλο "Ο όρος οικουμενικός δε με ενοχλεί" αναφερόμενη στη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν. "Στην ιστορική επίσκεψη στην Αθήνα υπεγράφησαν 22 συμφωνίες και καταργήθηκε η βίζα για όσους έχουν πράσινη κάρτα."

Για ιστορική συνεργασία με την Αθήνα κάνει λόγο η Ζaman και η Μilliyet μιλά για νέα σελίδα στο Αιγαίο.

Σε σύμβολο ειρήνης πρέπει να αναχθεί το Αιγαίο αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. "Στην ιστορική επίσκεψη της Αθήνας, ο πρωθυπουργός Ερντογάν έκανε έκκληση για μείωση των εξοπλισμών. Τόνισε ότι Αιγαίο δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει και να είναι σύμβολο ειρήνης."

Την τουρκική παροιμία "Οι γείτονες έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον" δανείζεται για τον τίτλο της η Yeni Safak, ενώ η γαλλική Figaro σημειώνει "Ο Ερντογάν στην Αθήνα, ένα μεγάλο βήμα εκ των προτέρων."

"Ο Τούρκος πρωθυπουργός καλεί για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών στην ιστορική επίσκεψη στην Αθήνα" τιτλοφορείται το άρθρο του Guardian.

Στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών εστιάζει η Deutche Welle, η οποία αναφέρει "Ελλάδα και Τουρκία κάνουν σταθερά βήματα για καλύτερες σχέσεις".

Πηγή: ΝΕΤ



~** Συνέντευξη Δ. Δρούτσα στην αυστριακή εφημερίδα KURIER .
Σαββατο, 15 05 2010
Συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα KURIER έδωσε ο ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας. Ο κ. Δρούσας μεταξύ άλλων είπε: "Η Αυστρία μπορεί να είναι σίγουρη ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα όλα τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί εγγύηση για αυτό. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της. Αυτήν θέλουμε τώρα να αποκαταστήσουμε". Για τις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας: "Είναι η απαρχή μιας νέας προσέγγισης. Συνεχίζουμε το πρότυπο που άρχισε ο Γ. Παπανδρέου στην περίοδο από το 1999 έως το 2004 ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος". Για την ΠΓΔΜ: "Η Αθήνα έχει συμβάλει από την πλευρά της, ώστε να είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός. Δυστυχώς, η πλευρά των Σκοπίων δεν έχει τηρήσει μέχρι τώρα ανάλογη εποικοδομητική στάση."

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


~**Με μια ματια

** Σε εξέλιξη, είναι αυτή τη ώρα, φωτιά σε υπόγειο χώρο του κτιριακού συγκροτήματος των ΤΕΙ Πειραιά στη συμβολή των οδών Θηβών και Πέτρου Ράλλη. Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

**Σε εξέλιξη, είναι αυτή τη ώρα, φωτιά σε υπόγειο χώρο του κτιριακού συγκροτήματος των ΤΕΙ Πειραιά στη συμβολή των οδών Θηβών και Πέτρου Ράλλη. Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

** Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν το ελληνικών συμφερόντων πλοίο «Eleni P» υπό σημαία Λιβερίας. Στο πλοίο επιβαίνουν 23 ή 24 άτομα πλήρωμα, δυο εκ των οποίων είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι Φιλιππινέζοι.

** Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε στην περιοχή της Καλλιθέας όταν άγνωστος εντόπισε στην οδό Σαπφούς 44 μέσα σε κάδο απορριμμάτων τεμαχισμένο πτώμα άνδρα νεαρής ηλικίας.

** Με σημαντική πτώση έκλεισε τη συνεδρίαση την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, επηρεασμένο από την πτώση του ευρώ που αντικατοπτρίζει την αγωνία των αγορών για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

** Συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ώστε τα μέλη του να ενημερωθούν από τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, για την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, Τ. Ερντογάν και τις εξελίξεις στο Κυπριακό

** Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις 12 μμ, με τη γ.γ. του ΚΚΕ στο γραφείο του στη Βουλή και την Τρίτη την ίδια ώρα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα.

** Τις θέσεις του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις λαϊκές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σε αντίθεση με την προσπάθεια δυσφήμισης και στοχοποίησής τους, εξέθεσε στον κ. Χρυσοχοΐδη αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.


** Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο νότιο Ιράν, χωρίς να υπάρξουν θύματα σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων Irna.

** Σε δίωρη συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σήμερα, από τις 9 π.μ., ωρομίσθιοι και αδιόριστοι καθηγητές. Οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν την είσοδο του δημαρχείου και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι δημότες.

** Σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση Βαμβακιάς προχώρησαν σήμερα το πρωί, κάτοικοι των δήμων Λευκώνα, Στρυμονικού και Μητρουσίου, αντιδρώντας για το σχέδιο "Καλλικράτη" στην περιοχή τους.

** Οργανώσεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλων χωρών καλούν τους Ευρωπαίους πολίτες σε αποχή από κάθε οικονομική συναλλαγή την 1/03 ώστε με αυτόν τον τρόπο να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις.

** Στο κατάστημα κράτησης των Φυλακών Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου βρέθηκαν από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατασχέθηκαν, σε κοινόχρηστους χώρους κράτησης αλλοδαπών κρατουμένων, ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 25,5 γραμμαρίων

** Εκτοξεύθηκε στο Διάστημα στις 21.20 ώρα Ελλάδας το διαστημικό λεωφορείο "Ατλαντίς" από τον διαστημικό σταθμό Κένεντι στη Φλόριδα των ΗΠΑ, για την 32η και τελευταία αποστολή του που έγκειται στην "τροφοδοσία του "Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού


** Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Tετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ.

** Αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στον κόμβο της Σιάτιστας, από φορείς και κατοίκους του δήμου Σιάτιστας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Καλλικράτης».

** Έληξε η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από τους συμβασιούχους υπαλλήλους των προγραμμάτων stage, με κύριο αίτημα των συμβασιούχων την ανανέωση των συμβάσεων τους.


** «Λόγους πολιτικής συνείδησης» επικαλέστηκε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ, Δημήτρης Παρχαρίδης, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα.

** Παρατείνονται οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων. Οι νέες προθεσμίες αναλόγως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ, ξεκινούν στις 20 Μαΐου.


** Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ στις 17 και 18 Μαΐου, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ


** "Ναυαγεί" η ίδρυση των 4 νέων Περιφερειακών Εφετείων, σε Ηράκλειο, Αγρίνιο, Χαλκίδα, Μυτιλήνη.

** Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομα τα τέσσερα προεδρικά Διατάγματα που είχε καταθέσει o υπουργός Δικαιοσύνης

** Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί με το νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στις 18 Ιουνίου στο Λονδίνο.

** Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, την οποία χαρακτήρισε "ιδιαίτερα εγκάρδια".

** Την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών καθώς οι υπέρογκες δαπάνες δεν μπορούσαν να επιβαρύνουν πλέον τον προϋπολογισμό του υπουργείου.

** Ληστεία με λεία 500 ευρώ, έγινε χθες μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα σε ζαχαροπλαστείο στην περιοχή της Περαίας, από δύο άγνωστους, υπό την απειλή όπλου.

** Απεβίωσε την Τετάρτη, σε ηλικία 78 ετών, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Καθημερινή" Αντώνης Καρκαγιάννης. Ο Αντώνης Καρκαγιάννης γεννήθηκε το 1932 στην Λάρισα.

** Δυο μικρά κορίτσια σκοτώθηκαν όταν χειροβομβίδα εξερράγη ενώ έπαιζαν σε προάστιο της Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Χαζάνα, όπου μικρά παιδιά έπαιζαν σε οικοδομή.

** Κλειστό θα παραμείνει το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μεταξύ Άνω Πατησίων και Ειρήνης την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Μαΐου λόγω εργασιών. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15.

** Κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό ενάντια στο σχέδιο "Καλλικράτης" κάτοικοι και φορείς του δήμου Σοχού, του νομού Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν συμβολικά το πρωί, για περίπου 45 λεπτά, την Εγνατία οδό, στον κόμβο του Προφήτη.

** Δεκάδες πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στη Θεσ/κη, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε 16 περιπτώσεις, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Θεσσαλονίκη. Σε ορισμένες από αυτές, υπήρξαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

** υγεια για όλους :



~* Η δραματική μείωση της χρηματοδότησης εναντίον του AIDS και οι τραγικές επιπτώσεις
Δευτερα, 26 04 2010
Η παγκόσμια υποχώρηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του AIDS ίσως έχει συνέπεια ο ιός HIV να μετατραπεί ξανά σε θανατική ποινή για τους ανθρώπους στον αναπτυσσόμενο κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα 26/4/2010.
Η Διεθνής Συμμαχία για την Ετοιμότητα της Θεραπείας (International Treatment Preparedness Coalition, ITPC) αναφέρει ότι ασθενείς παύουν να δέχονται βοήθεια από σχετικά προγράμματα και τα αποθέματα αντιρετροϊκών φαρμάκων εξαντλούνται λόγω των περικοπών στους κρατικούς προϋπολογισμούς και το "πάγωμα" της χρηματοδότησης από τους μεγάλους χορηγούς, όπως το Σχέδιο Εκτάκτου Ανάγκης για την Ανακούφιση από το AIDS (PEPFAR) του προέδρου των ΗΠΑ και το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας.

"Οι κυβερνήσεις στο Βορρά και στο Νότο δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω το ρολόι και να επιστρέψουμε στις ημέρες όταν το HIV αποτελούσε θανατική ποινή", ανέφερε ο Αντίτι Σάρμα, συντονιστής της έρευνας.

Η έκθεση αναφέρει ότι το Παγκόσμιο Ταμείο θα χρειαζόταν 20 δις δολάρια (14,95 δις ευρώ) τα επόμενα τρία χρόνια για να συμβάλλει στην εκπλήρωση των αναπτυξιακών στόχων του ΟΗΕ για τη χιλιετία, προσθέτει ωστόσο ότι οι χώρες-μέλη του G8 και άλλοι δωρητές προειδοποίησαν πως η συγκέντρωση των απαιτούμενων 13 δις δολαρίων (9,72 δις ευρώ) θα είναι δύσκολη.

"Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, το αποτέλεσμα θα είναι τα δεινά και ο θάνατος για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που ζουν σήμερα με HIV και εκατομμύρια ακόμα που θα προσβληθούν εφέτος και τα επόμενα χρόνια", αναφέρει η έκθεση.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι πολλές δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση σχετικών προγραμμάτων δεν εκπληρώθηκαν ποτέ ή μειώθηκαν δραστικά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το Ταμείο-που είχε δημιουργηθεί με τη στήριξη των κρατών του G8 το 2001- είχε χαρακτηριστεί ως ένας οργανισμός που θα διέθετε 10 δις δολάρια κάθε χρόνο για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων ασθενειών παγκοσμίως, περιλαμβανομένου και του AIDS, αλλά στην πραγματικότητα συγκέντρωνε χρηματοδότηση περίπου 3 δις δολάρια το χρόνο.

Η έκθεση, που εξετάζει σε βάθος την κατάσταση όσον αφορά το AIDS σε Ινδία, Κένυα, Λετονία, Μαλάουι, Σουαζιλάνδη και Βενεζουέλα, κατηγορεί παράλληλα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι "χρησιμοποίησε" την παγκόσμια ύφεση για να μειώσει τη χρηματοδότηση μέσω του PEPFAR αντί να αυξήσει το ποσό που συνέβαλε η κυβέρνησή του, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Οι συνέπειες είναι ήδη ορατές, με τους νέους ασθενείς να απορρίπτονται από τα προγράμματα βοήθειας που σχετίζονται με το PEPFAR στην Αφρική, κατά την έκθεση.

Περίπου 33 εκατ. άνθρωποι σ' όλον τον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον HIV (Human Immunodeficiency Virus, ανθρώπινος ανοσοελλειμματικός ιός) που προκαλεί το AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome, Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας), ενώ πάνω από τους μισούς από τους συνολικά 9,5 εκατ. ανθρώπους που χρειάζονται φάρμακα για την ανάσχεση του AIDS δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προτείνει η θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα να αρχίζει νωρίτερα, ει δυνατόν αμέσως μετά την προσβολή από HIV, ώστε να προστατεύεται η υγεία των φορέων και να αποτρέπεται η εξάπλωση του ιού. Όμως η έκθεση αναφέρει ήδη στον πρόλογό της ότι στην Ουγκάντα, φορείς του ιού δέχονται αρνητική απάντηση όταν ζητούν θεραπεία, διότι δεν έχουν τα υπεσχημένα κεφάλαια.

"Για πρώτη φορά από το 2004, άνδρες και γυναίκες οι οποίοι είναι θετικοί στον HIV και χρειάζονται αντιρετροϊκή θεραπεία αποδιώχνονται εξ αιτίας των περικοπών στη χρηματοδότηση", κατά την έκθεση.

"Ο μεγαλύτερος μας φόβος είναι ότι θα χρειαστεί να δίνουμε με δελτίο περιορισμένες ποσότητες από τα φάρμακα που χρειάζονται οι άνθρωποι οι οποίοι είναι ήδη στο πρόγραμμα. Πώς λες σε μια μητέρα θετική στον HIV ότι δεν μπορεί πια να πάρει τα φάρμακα που χρειάζεται για να μείνει ζωντανή;"

Στην Ινδία, σύμφωνα με την έκθεση, η πρόσβαση σε φάρμακα για το AIDS έχει περιοριστεί δραματικά λόγω των αυστηρών κριτηρίων των κυβερνητικών προγραμμάτων και του υψηλού κόστους τους στην αγορά, ενώ στη Λετονία η κυβέρνηση περιορίζει τον αριθμό των ασθενών στους οποίους παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική αγωγή.

AΠΕ

~* Τον έσωσαν... τα αυτιά του .
Δευτερα, 10 05 2010



Ένα εξάχρονο αγόρι σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη στα... αυτιά του. O μικρός Ming Ming έπεσε από το παράθυρο διαμερίσματος οκταώροφου κτηρίου και βρέθηκε να αιωρείται κρεμάμενο κυριολεκτικά με τα αυτιά του από τις προστατευτικές μπάρες του παραθύρου.
Αυτό που έσωσε το παιδί από την πτώση ήταν το γεγονός ότι το κεφάλι του εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε δύο από τις σιδεριές.

Το αγόρι λέγεται ότι ήταν μόνο του στο σπίτι, ενώ ο παππούς του, που το φύλαγε, είχε "πεταχτεί" σε μία δουλειά. Έτσι έσκυψε από το παράθυρο, για να τον ψάξει, παραπάτησε και έπεσε. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από κάτω, καθώς ο εξάχρονος ούρλιαζε από τον πόνο και τον φόβο του.

Σύντομα, όμως, κατέφθασαν οι διασώστες. Μάλιστα, το κεφάλι του είχε σφηνωθεί τόσο πολύ στα κάγκελα που οι πυροσβέστες χρειάστηκαν ειδικά μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό του.


~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: