ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τα νέα μας - οι ειδήσεις μασ , σήμερα - χθές 17 και 18/05/2010 *

Τα νέα μας - οι ειδήσεις μας , σήμερα - χθές 17 και 18/05/2010 :



~** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !


~** Συναντήθηκαν Παπανδρέου-Γκρούεφσκι
Άτυπη συνάντηση στη Μαδρίτη στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Άτυπη συνάντηση στη Μαδρίτη στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εκκρεμότητα της ονομασίας και η κατάσταση στις δύο χώρες. Έγινε λόγος για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ, καθώς και κατά πόσο τα θέματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν «εμπόδιο» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών εξέφρασαν την ελπίδα και τη βούληση να διευθετηθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους στις διαπραγματεύσεις και την ετοιμότητά τους για περαιτέρω απευθείας συναντήσεις, καθώς και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Επιπλέον, οι Γκρούεφσκι και Παπανδρέου αναφέρθηκαν στις προοπτικές της περιοχής και την ανάγκη ενσωμάτωσής της στην ΕΕ.

Από το γραφείο του κ. Γκρούεφσκι ανέφεραν ότι η συνάντηση ήταν «αυθόρμητη» και τη χαρακτήρισαν ως «εγκάρδια». Οι αποστολές της Ελλάδας και της ΠΔΓΜ διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στο περιθώριο της Συνόδου, είχε συναντήσεις και με άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέ, από τον οποίο ζήτησε στήριξη για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.


~** Επιτροπή αξιολόγησης υποψήφιων βουλευτών στη ΝΔ



Τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης για όσους θα θελήσουν στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν ρόλο στην καινούργια ΝΔ.

Τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης για όσους θα θελήσουν στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία χτίζεται από την αρχή πάνω σε γερά θεμέλια, με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους και το ανθρώπινο δυναμικό της, το πολιτικό προσωπικό όλων των επιπέδων ανανεώνεται», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη επιτροπή θα συγκροτήσουν καταξιωμένα στελέχη της παράταξης που θα αξιολογήσουν όλες τις υποψηφιότητες. «Ολοι, μα όλοι θα αξιολογηθούν και θα κριθούν με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει πλούτο. Όσοι την έχουν πονέσει, όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν ρόλο στην καινούργια Νέα Δημοκρατία», τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως πρότεινε μεταξύ άλλων την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη γενίκευση του πόθεν έσχες στους δημόσιους λειτουργούς, το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του κομματικού στελέχους και του επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού, την ανάγκη αναθεωρητικής Βουλής που θα προχωρήσει σε τομές για τη θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος, την άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του «Καλλικράτη».

Ακόμη, τόνισε πως ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης που κλείνουν άμεσα κάποια εσωτερικά μέτωπα και εξαλείφουν προβλήματα που δημιουργούν πόλωση στον ελληνικό λαό.

Η σελίδα έχει γυρίσει, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο Καλλικράτης είπε ότι δεν θα δημιουργήσει καλύτερο κράτος, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά θα δημιουργήσει χειρότερη τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σαμαράς είπε πως το σχέδιο της κυβέρνησης δεν αποτελεί μεταρρύθμιση αλλά συνολική απορρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μίλησε επίσης για αναξιοπιστία της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο υπουργός Εσωτερικών είπε ψέματα, είναι αναξιόπιστος και εξαπάτησε την αυτοδιοίκηση».

Η κοπτοραπτική του ΠΑΣΟΚ κινείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. «Άλλο ψαλίδι χρησιμοποίησε στην Αθήνα για να κόψει τους δήμους και άλλο στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα είπε πως το όλο εγχείρημα θα αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης και τόνισε πως το τελικό σχέδιο είναι κατώτερο των απαιτήσεων. «Οι παλαιές συνταγές μπαγιάτεψαν και δεν οδηγούν πουθενά», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε «το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο του παλαιού και άρρωστου μηχανισμού που τώρα επιχειρεί να αλλάξει».

Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις που απαιτούν έκτακτες λύσεις επισήμανε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για τολμηρές τομές με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία του πολιτικού κόσμου στο σύστημα διακυβέρνησης και στην οικονομία. «Αυτό που ονομάζουμε νέα μεταπολίτευση», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του κόμματός του για αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.





~* * ΛΙΓΟ ΛΟΓΑ :
~** 16 οι Δήμοι στην Νότια Πελοπόννησο , για τον νέο «Καλλικράτη » .-
** Στην Μεσσηνία 6 : , Δήμος Καλαμάτας (70.006 κάτοικοι ), Δήμος Μεσσήνης ( 25.859 κάτοικοι ) , Δήμος Πύλου- Νέστορος ( 21.172 κάτοικοι ) , Δήμος Τριφυλίας ( 31.190 κάτοικοι ) , Δήμος Οιχαλίας ( 11.681 κάτοικοι ) , και Δήμος Δυτικής Μάνης ( 6.658 κάτοικοι) .-
** Στην Αρκαδία 5 : Δήμος Τρίπολης ( 48.568 ), Δήμος Γορτυνίας ( 12.492) , Δήμος Μεγαλόπολης ( 11.044) , & Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ( 11.589 ) .-
** Στην Λακωνία 5 : Δήμος Σπάρτης ( 36.540 ) , Δήμος Ανατολικής Μάνης ( 14.308 ) , Δήμος Ευρώτα ( 19.319) , Δήμος Μονεμβασιάς ( 21.898 ) , Δήμος Ελαφονήσου ( 746 κάτοικοι ) .-
** ¨ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ ¨ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ » !!! από ΤΕΔΚ .-

~**Η Γκερέκου και το βαθύ ΠΑΣΟΚ



Παραιτήθηκε η Γκερέκου αποσύρεται όμως και η πολιτική ευθύνη για να παραχωρήσει τη θέση της στην ευθύνη του “ιδιώτη Τόλη”; Η πολιτική ευθύνη παραμένει ισχυροποιημένη και μάλιστα περισσότερο στραπατσαρισμένη από πριν. Ας αναλογιστούμε όμως μια σύμπτωση, ότι το σκάνδαλο του λαϊκού τραγουδιστή έρχεται λίγες μέρες μετά την (συμβολική) κατεδάφιση ενός άλλου λαϊκού ειδώλου, το παραλιακό κέντρο “Φαντασία”.

Μετά την αμίμητη έκφραση του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, πως τα σκυλάδικα είναι πολιτιστικά κέντρα, το σημερινό ΠΑΣΟΚ περιδινίζεται με μεγάλη ταλάντωση γύρω από το λαϊκίστικο παρελθόν του. Η επιλογή της Άντζελας Γκερέκου σε υπουργική θέση επικρίθηκε μεν από την αρχή αλλά η κατάληξη ήταν πιο πολύ απρόβλεπτη κι αυτό δείχνει πως η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος καθοδηγείται ακόμα από τις εσωκομματικές ισορροπίες. Δηλαδή, πως το λεγόμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα λόγο και ταυτόχρονα είναι ακόμα το βαρίδι που κλυδωνίζει το σκάφος παρόλες τις προσπάθειες του σημερινού αρχηγού να καθαρίσει το κακό παρελθόν του κόμματος.

Κατόπιν όλων τούτων, μου έχει δημιουργηθεί η υποψία πως τα γεγονότα σχετικά με τον Τόλη Βοσκόπουλο ίσως δεν είναι τόσο τυχαία δημιουργημένα. Η σκανδαλώδης φοροδιαφυγή του πιθανότατα είναι ένα επικοινωνιακό όπλο που δημιουργήθηκε μέσα από τους κόλπους της κυβέρνησης για να στείλει μηνύματα στους κατάλληλους αποδέκτες: στις λαϊκίστικες και συντηρητικές φατρίες του κόμματος που αξιώνουν ακόμα να έχουν ενεργό ρόλο στα παρασκήνια. Η Γκερέκου ήταν απλώς το εξιλαστήριο θύμα στον υπόγειο πόλεμο του εσωκομματικού ΠΑΣΟΚ.- Και ο Τόλης Βοσκόπουλος , αδίκως πληρώνει τα αμαρτήματα διαμάχης Βοσκόπουλου - Παπαδημητρίου ( πρώην σύζυγος του Τόλη ) .- ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ σύντομα και από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια !




~**Τρελοκομείο για όλους : Ανέκδοτο για σήμερα !!
Ήταν ένας τρελός μέσα στο τρελοκομείο και συζητούσε με ένα συγγενή του:
~Δε μου λες, το ρολόι σου δουλεύει;
~Βεβαίως.
~Α ναι, τι δουλειά κάνει;




~** ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ !!! και δεν ξεχνάμε τους αδικοχαμένους υπαλλήλους της Τράπεζας Marfin στην ΑΘΗΝΑ ....
~** ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ από τους μεγαλογιατρούς , καθηγητάδες , διευθυντάδες κ.λ.π . σε μεγάλα νοσοκομεία από τα ιατρεία τους θα βγάλλουν λαβράκια φοροδιαφυγής και φακελλάκια της ταξης από 2.000 εως και 7.000 ευρώ , μέσα στα δημόσια νοσοκομεία που οι κύριοι αυτοί , τα χρεισιμοποιούν για παράνομο πλουτισμό σε βάρος των φτωχών ασθενών , κ.π.α. - Ο Θεός για την ανθρωπιά τους ? να τους κάνει πραγματικούς καθηγητάδες και διευθυντάδες ? !!ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ! Θα πρέπει να μάθουν , ότι το πολύ και το καθόλου σκοτώνουν , και πως αν πεσει πείνα , αναργεία και δυστηχία , αυτοί δεν θα υποστούν μόνο κλοπές , σκοτωμούς κ.α. , αλλά θα τους φάνε και τους ίδιους , διότι η πείνα δεν αντέχεται !!!!!!!!!!!!!!Τους ασθενείς από τα νοσοκομεία τους στέλνουν στην(ον) γραμματέα τους στα ιδιωτικά ιατρεία των καθηγητάδων ( ο
θεός να τους κάνει .. ), για να πάρουν επίσημα φακελάκια με νούμερα που σε κάνουν να τρελένεσαι !! και πάλι ΝΤΡΟΠΗ τους !! sns

~** ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ :

~**Οι εχθροί του εμβρύου: Κάπνισμα, αλκοόλ, φάρμακα

Το κάπνισμα

Το τσιγάρο δεν βλάπτει μόνο εσάς. Αυτό το ξέρετε ήδη, αλλά σίγουρα σκέφτεστε -όπως οι περισσότεροι από εμάς- ότι οι ασθένειες περνούν το κατώφλι των άλλων. Η συνήθειά σας, όμως, αυτή επηρεάζει με πολλούς τρόπους το μωράκι σας, γιατί το κάπνισμα:
Δημιουργεί κακής ποιότητας πλακούντα και τον φθείρει νωρίτερα από τη φυσιολογική... ημερομηνία λήξης του. Έτσι, αντί ο πλακούντας να λειτουργεί σαράντα εβδομάδες, στην περίπτωση που καπνίζετε ζει μόνο τριάντα έξι ή το πολύ τριάντα οκτώ. Αν δεν μπορείτε, λοιπόν, να απαρνηθείτε το τσιγάρο, τουλάχιστον μην το αποκρύψετε από το γιατρό σας. Πρέπει να είναι ενημερωμένος, για να παρακολουθεί την κατάσταση του πλακούντα.
Αυξάνει σημαντικά (σχεδόν διπλασιάζει) τον κίνδυνο αποβολής. Περιορίζει την ανάπτυξη του εμβρύου. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα προϊόντα της καύσης του τσιγάρου παράγουν ορισμένες ουσίες στο αναπνευστικό σας σύστημα, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο δεσμεύεται πιο εύκολα από την αιμοσφαιρίνη στο αίμα σας. Έτσι, αντί η αιμοσφαιρίνη να δεσμεύει μόρια οξυγόνου και να τα μεταφέρει στο έμβρυο, για να αναπνέει, δεσμεύει διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να φτάνει λιγότερο οξυγόνο στο παιδί, το οποίο, τελικά, θα γεννηθεί με μικρότερο βάρος από το κανονικό. Φανταστείτε το μωρό σαν ένα φυτό που δεν ποτίζεται καλά, δεν αναπτύσσεται κανονικά και μαραζώνει...
Διπλασιάζει σχεδόν το ενδεχόμενο ενός πρόωρου τοκετού.
Είναι δυνατόν να προκαλέσει συγγενείς δυσπλασίες ή ανωμαλίες στο κεντρικό νευρικό σύστημα του παιδιού.
Ενισχύει τον κίνδυνο θανάτου του παιδιού στην πρώτη εβδομάδα της ζωής του. Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι ακόμα και αν ένα παιδί από καπνίστρια μητέρα γεννηθεί τελικά γερό, μπορεί να παρουσιάσει μειωμένη ικανότητα μάθησης και προβληματική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να λέει ψέματα, να κλέβει και να είναι βίαιο. Φαίνεται, δηλαδή, ότι ο καπνός από το τσιγάρο μακροπρόθεσμα θολώνει τις πνευματικές του δυνατότητες και αμβλύνει την ηθική του. Ίσως θεωρείτε το πόρισμα αυτής της μελέτης κάπως υπερβολικό. Τα επακόλουθα, όμως, του παθητικού καπνίσματος δεν σηκώνουν αμφισβήτηση.
Η παρουσία σας σε χώρους καπνιστών, ακόμη και αν δεν βάζετε το τσιγάρο στο στόμα σας, ενέχει κινδύνους όχι μόνο για εσάς, αλλά και για το μικρό σας. Ο οργανισμός σας απορροφά μεγάλη ποσότητα νικοτίνης, που έχει εξίσου κακή επίδραση στην υγεία. Γι' αυτό, άλλωστε, τα παιδιά, που μεγαλώνουν σε περιβάλλον καπνιστών, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν κάποιο αναπνευστικό νόσημα σε σύγκριση με άλλα, των οποίων οι γονείς δεν καπνίζουν. Αν, λοιπόν, δεν μπορείτε να κόψετε εντελώς το τσιγάρο, τουλάχιστον περιορίστε το στα πέντε τσιγάρα την ημέρα, ως ένδειξη σεβασμού στο πλασματάκι, το οποίο αναπνέει από το οξυγόνο σας.
Το αλκοόλ Τα δύο ποτηράκια που, ίσως, σας αρέσει να απολαμβάνετε καθημερινά, γιατί σας φτιάχνουν τη διάθεση, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη του μικρού σας. Η επίδραση του αλκοόλ στο αγέννητο παιδί είναι ένα σχετικά καινούριο πεδίο έρευνας. Δεν υπάρχει, όμως, αμφιβολία ότι ακόμα και
η μικρή ποσότητα οινοπνεύματος σε καθημερινή βάση -ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, κατά το οποίο συντελείται η οργανογένεση- είναι δυνατόν να του προξενήσει ζημιά. Σύμφωνα με πρόσφατα συμπεράσματα των επιστημόνων, ακόμα και το λίγο αλκοόλ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ενοχοποιηθεί για τη γέννηση λιποβαρούς παιδιού ή για την αύξηση του κινδύνου αποβολής του εμβρύου. Το καθημερινό ποτηράκι κατά την κύηση φαίνεται ότι ευθύνεται και για την υπερβολική υπερκινητικότητα, που θα διακρίνει αργότερα το παιδί. Το οινόπνευμα που είναι ουσία νευρολογική και καταστρέφει τα νεύρα και πολλά κύτταρα του εγκεφάλου, όταν μπαίνει στον οργανισμό σας με το ποτό, περνά πολύ εύκολα μέσα από τον πλακούντα και φτάνει στην κυκλοφορία του αίματος του μικρού σας. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να αντιληφθείτε τους κινδύνους που απειλούν το αναπτυσσόμενο έμβρυο από τη μετάγγιση αυτή, όχι μόνο στους πρώτους μήνες, κατά τους οποίους δημιουργούνται τα όργανά του, αλλά και στους τελευταίους, που χαρακτηρίζονται από τη ραγδαία ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Επιπλέον, το αλκοόλ σε αρκετή ποσότητα δημιουργεί προβλήματα και στον οργανισμό σας, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται οι "ανταλλαγές" που γίνονται μέσω του πλακούντα ανάμεσα σε εσάς και το παιδί. Αλλωστε,
οι μέλλουσες μητέρες, οι οποίες επιμένουν να πίνουν πάνω από δύο "σκληρά" ποτά την ημέρα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να προσβληθεί το μωρό τους από εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο και να υποστεί σοβαρές ανωμαλίες. Ωστόσο, επειδή στην εγκυμοσύνη δεν υπάρχει όριο ασφαλείας για την κατανάλωση αλκοόλ, θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους σας να μην πίνετε καθόλου το πρώτο τρίμηνο, ενώ τους επόμενους μήνες να αρκείστε πού και πού και σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε ένα ποτηράκι κρασί μαζί με το φαγητό σας, αποφεύγοντας συστηματικά τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα οινοπνεύματος.

0ι εχθροί του εμβρύου
Αίτια Κίνδυνοι για το μωρό Συμβουλές
Οινόπνευμα Διαπερνά τον πλακούντα και μπαίνει στο αίμα του εμβρύου. Απαγορεύονται τα οινοπνευματώδη στο πρώτο τρίμηνο. Στο υπόλοιπο της εγκυμοσύνης να αρκείστε πού και πού σε ένα ποτηράκι με το φαγητό.
Κάπνισμα Το παιδί θα γεννηθεί με μικρό βάρος και θα υπάρξουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Να κόψετε το τσιγάρο ή τουλάχιστον να το ελαττώσετε δραστικά! Μακριά (όσο γίνεται) και από χώρους, όπου καπνίζουν άλλοι.
Φάρμακα Μπορεί να βλάψουν το κύημα. Να μην παίρνετε κανένα φάρμακο, χωρίς προσυνεννόηση με το γιατρό.
Χημικές ουσίες
βαφές, ανταύγειες, περμανάντ, απορρυπαντικά, εντομοκτόνα Στο πρώτο τρίμηνο μπορεί να επηρεάσουν το κύημα. Αφήστε τα μαλλιά σας στο φυσικό τους χρώμα! Να πλένετε σχολαστικά τα φρούτα και τα λαχανικά, να μην εισπνέετε χημικές και άλλες ουσίες.
Ακτινογραφίες Ενδέχεται να βλάψουν στο πρώτο τρίμηνο την οργανογένεση. Αποφύγετε τις ακτινογραφίες, ακόμα και του δοντιού, στους πρώτους 13 μήνες.
Ορισμένες τροφές Μπορεί να σας μεταδώσουν τοξοπλάσμωση λιστερίωση ή σαλμονέλα. Μην τρώτε μισοψημένα κρέατα, συκώτι, πατέ, ωμό ψάρι, ωμά ή πολύ μελάτα αβγά.
Βιταμίνες Η βιταμίνη Α σε αλόγιστη δόση μπορεί να προκαλέσει βλάβες. Να μην παίρνετε βιταμίνες, χωρίς την έγκριση του γιατρού.

Τα φάρμακα
Τη συνήθειά σας να παίρνετε για το παραμικρό φάρμακα, ακόμα και μια ασπιρίνη, πρέπει να την εγκαταλείψετε εντελώς. Πολλά από αυτά μπορούν να βλάψουν το αναπτυσσόμενο έμβρυο, ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο. Επειδή, λοιπόν, κρύβουν κινδύνους, δεν θα καταφεύγετε ούτε στο πιο "αθώο" παυσίπονο, αν προηγουμένως δεν συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
πηγή από το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη sns arfara 2010 .-



~** ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ στην ενότητα Τοπική ιστορία
18/05/2010
Ένα αδίκως παραμελημένο βυζαντινό θρησκευτικό μνημείο, ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, βρίσκεται στις παρυφές της βορειοανατολικής πλευράς της πόλης του Μελιγαλά. Το βυζαντινό αυτό μνημείο, δυστυχώς δεν έτυχε μέχρι σήμερα την φροντίδα και συντήρηση που απαιτεί η μακραίωνη ιστορία του, πλην της αντικατάστασης της στέγης του που βρίσκεται σε εξέλιξη και που έχει καταντήσει η ολοκλήρωσή της κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας.
Παράλληλα, δεν έτυχε ούτε της ανάδειξης της ιστορίας του μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστική είναι γι' αυτό η αναφορά που γίνεται από το επίσημο site του δήμου Μελιγαλά (www.meligalas.gov.gr) και που περιορίζεται όλη κι όλη στο: "Άγιοι Ταξιάρχες του 13ου αιώνα, βυζαντινού ρυθμού".



Είναι μάλλον φανερό πως ο ναός ξεκίνησε σαν απλή μονόχωρη εκκλησία με τρούλο στην υστεροβυζαντινή εποχή (και όχι μεταβυζαντινή, έτσι θα λεγόταν αν είχε χτιστεί επί Τουρκοκρατίας) και στη συνέχεια επεκτάθηκε με τα δύο παράπλευρα κτίσματα.
Κατά τη προσωπική μας εκτίμηση, ο ρυθμός του είναι μονόκλιτη βασιλική με θόλο.

Από τη πλευρά του όμως ο πολιτιστικός ιστότοπος "culture.kalamata.gr", εκτιμά πως ο ναός ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του ημισύνθετου σταυροειδούς εγγεγραμμένου ναού με τρούλο, με τρεις ημιεξαγωνικές εξωτερικά κόγχες και μεταγενέστερο νάρθηκα και με νεότερο καμπαναριό στη νότια πλευρά. Το κτίσμα αναφέρει, στεγάζεται με ενιαία δίρριχτη στέγη, τρόπος ιδιαίτερα συνηθισμένος στα μνημεία της Τουρκοκρατίας.
Ο τρούλος του ναού είναι κυλινδρικός με κωνική στέγη και στην επιφάνειά του δημιουργούνται δώδεκα αψιδώματα με πώρινους, ελαφρά έξεργους, ημικιονίσκους στις ακμές.
Στο εσωτερικό διατηρείται κτιστό τέμπλο με γραπτό διάκοσμο λαϊκού ύφους του τέλους του 19ου ή των αρχών του 20ου αι., όπως επίσης και ξύλινος άμβωνας και δεσποτικός θρόνος της ίδιας περιόδου.
Με βάση τα μορφολογικά στοιχεία, εκτιμά ο συγκεκριμένος ιστότοπος, ότι ο ναός μπορεί να χρονολογηθεί στα χρόνια της Β΄ Τουρκοκρατίας, στα μέσα περίπου του 18ου αιώνα.

Ελπίζουμε ότι η εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων, θα ενδιαφερθεί κάποια στιγμή για το μνημείο αυτό που κοσμεί τον τόπο μας, θα το φροντίσει, θα το αναδείξει αλλά και θα μας διαφωτίσει για την ιστορική του διαδρομή και υπόσταση.

Κάτι που επίσης πρέπει να αναφερθεί για τον ναό, είναι ότι εντός του οι προγονοί μας δεν έζησαν μόνο στιγμές θρησκευτικής κατάνυξης αλλά ενίοτε και στιγμές τρόμου κι αίματος. Κατά τον 19ο αι., όταν Μελιγαλάς ήταν έδρα του δήμου Οιχαλίας, ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών λειτουργούσε σαν το μοναδικό εκλογικό τμήμα όλων των χωριών και οικισμών του δήμου. Στα χρόνια όμως τότε, η διενέργειες των εκλογών σπάνια εκτυλίσσονταν ομαλά. Η βία, η νοθεία, η τρομοκρατία, κάποιες φορές και το αίμα, ήταν όροι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τέτοια γεγονότα δυστυχώς δεν έλειψαν ούτε εντός του ναού. Περισσότερο γι' αυτά όμως θα αναφερθούμε σύντομα όταν θα δημοσιεύσουμε την ιστορία του δήμου Οιχαλίας αναλυτικά από το 1836 ως το 1911.

Ένεκα του κενού ιστορικών πηγών κι αναφορών στο παμπάλαιο αυτό μνημείο, ας αφήσουμε το ίδιο να μας μιλήσει μέσα από τις φωτογραφίες του...

¨**









~** Τι προκαλεί τους εφιάλτες μας;



Κάθε βράδυ, στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, πέφτουμε στο κρεβάτι εξαντλημένοι για να βυθιστούμε στο αναζωογονητικό βασίλειο του ύπνου και των ονείρων. Αναζωογονητικό; Όχι πάντα. Συχνά, την όντως αναζωογονητική και χαλαρωτική λειτουργία του ύπνου ανατρέπει η εισβολή του εφιάλτη, των «κακών ονείρων» τα οποία προκαλούν έντονο άγχος ή και πανικό στα θύματά τους. Κάποτε πιστεύαμε ότι αυτοί οι απρόσκλητοι νυχτερινοί εισβολείς ήταν θεόπεμπτοι κομιστές μηνυμάτων ή προειδοποιήσεων για το μέλλον του ονειρευόμενου.

Στην πιο πεζή και ατομικιστική εποχή μας, αντίθετα, ερμηνεύονται ως εκδηλώσεις των ασυνείδητων φόβων και των απωθημένων τραυματικών εμπειριών που βιώσαμε κατά την παιδική μας ηλικία (ψυχαναλυτική ερμηνεία). Σήμερα, όσοι θεωρούν ότι η προσφυγή στο ατομικό ή συλλογικό ασυνείδητο αποτελεί ανεπαρκή εξήγηση της προέλευσης και της επίδρασης των εφιαλτικών ονείρων στη ζωή μας, μπορούν να αναζητήσουν κάποιες πιο αντικειμενικές εξηγήσεις στις εντυπωσιακές έρευνες των σύγχρονων νευροεπιστημών και, μέσα από αυτές, τη «θεραπεία» για τις τακτικές επισκέψεις του εφιάλτη

Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογική σκέψη, ο Ύπνος και τα αδέλφια του τα Όνειρα ήταν παιδιά της θεάς Νυκτός. Προσωποποιώντας τις βασικές λειτουργίες του ύπνου και των ονείρων με αυτό το σκοτεινό γένος, η μυθολογική σκέψη μας υπενθυμίζει όχι μόνο την ερεβώδη προέλευση αλλά και την εγγενή αδιαφάνεια αυτών των φαινομένων.

Ίσως γι’ αυτό χρειάστηκαν πάνω από 2.500 χρόνια για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε τις πρώτες εύλογες μη μυθολογικές εξηγήσεις σχετικά με τη φυσιολογία του ύπνου και τη λειτουργία των ονείρων. Πράγματι, μόνο κατά τα μέσα του εικοστού αιώνα, χάρη στις πρωτοποριακές έρευνες των Aserinski και Kleitman στις ΗΠΑ, ανακαλύψαμε ότι ο καθημερινός κύκλος «ύπνου-εγρήγορσης» δεν αποτελείται από δύο σαφώς διαχωρισμένες φάσεις -κάποιος μπορεί να είναι είτε ξύπνιος είτε κοιμισμένος- αλλά από τουλάχιστον τρεις: ξύπνιος, βαθιά κοιμισμένος και ονειρευόμενος.

Επομένως, τα όνειρα αποτελούν την τρίτη ξεχωριστή κατάσταση της νοητικής μας ζωής. Μια ιδιαίτερη κατάσταση με τις δικές της λειτουργίες, για την εκτέλεση των οποίων απαιτείται η ενεργοποίηση συγκεκριμένων εγκεφαλικών δομών. Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν το ένα τρίτο της ζωής τους κοιμώμενοι, ενώ περίπου το ένα τέταρτο του ύπνου συνοδεύεται από όνειρα. Είναι λοιπόν σαφές ότι τόσο ο ύπνος γενικά όσο και τα όνειρα ειδικότερα αποτελούν έναν ασφαλή δείκτη της καλής βιο-ψυχολογικής μας υγείας.

Η πύλη των ονείρων

Το ότι περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμώμενοι προφανώς αποδεικνύει ότι ο «ύπνος» είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του οργανισμού μας. Πώς, όμως, πραγματοποιείται αυτή η λειτουργία και πώς σχετίζεται με τα όνειρα;

Ο κύκλος ύπνου-αφύπνισης καθοδηγείται από ένα βιολογικό ρολόι, ένα κιρκάδιο στοιχείο, δηλαδή μια ρυθμιστική δομή κρυμμένη στα βάθη του εγκεφάλου, για την ακρίβεια στον υπερχιασματικό πυρήνα του υποθαλάμου. Η δομή αυτή συγχρονίζεται από τις ακτίνες του φωτός και υποδεικνύει στον οργανισμό μας πότε θα πρέπει να κοιμηθεί και πότε να ξυπνήσει.

Ακούγεται αρκετά απλό και μηχανικό, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια εξαιρετικά πολύπλοκη διεργασία που επηρεάζεται και από άλλες μεταβλητές: ψυχολογική διάθεση, κούραση, κοινωνικές ανάγκες, κατανάλωση διεγερτικών ουσιών (π.χ. καφές). Ας δούμε τώρα τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό μας όταν το βράδυ ξαπλώνουμε να κοιμηθούμε.

Το σώμα μας αρχίζει να χαλαρώνει, ο εγκέφαλός μας εισέρχεται σταδιακά στο πρώτο στάδιο του ορθόδοξου ύπνου ή, όπως αποκαλείται, ύπνος όχι REM (Non REM). Πρόκειται για μια μεταβατική κατάσταση κατά την οποία τα εγκεφαλικά μας κύματα αποκτούν μεγαλύτερο εύρος και γίνονται πιο αργοκίνητα (Φάση 1).

Παράλληλα με τη μυϊκή χαλάρωση, την πτώση της θερμοκρασίας και τη μείωση του καρδιακού ρυθμού, σε αυτό το δεύτερο στάδιο, που διαρκεί περισσότερο, η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων μειώνεται ενώ σε αυτά παρεμβάλλονται σύντομα και παράξενα εγκεφαλικά κύματα υψηλότερης συχνότητας (Φάση 2).

Κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη πιο αργοκίνητα κύματα ακόμη μεγαλύτερου εύρους: ο βαθύς ύπνος έχει μόλις αρχίσει (Φάση 3). Η φάση 4 που ακολουθεί αποτελεί συνέχεια της Φάσης 3. Καταγράφονται μόνο πολύ αργά εγκεφαλικά κύματα, όλες οι αναζωογονητικές λειτουργίες του ύπνου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη (Φάση 4).

Και τα όνειρα πότε τα βλέπουμε; Αυτά δεν εμφανίζονται σε κανένα από τα προηγούμενα τέσσερα στάδια του βαθέος ύπνου. Τα όνειρα κάνουν την εμφάνισή τους αποκλειστικά στην επόμενη Φάση 5 που ακολουθεί τις προηγούμενες. Πρόκειται για τη λεγόμενη φάση REM του «παράδοξου ύπνου». Ο ύπνος σε αυτή τη φάση ονομάζεται «παράδοξος» επειδή ένας εγκέφαλος σε σχεδόν πλήρη εγρήγορση συνοδεύει ένα βαθιά κοιμισμένο σώμα (Φάση 5).

Ξαφνικά τα αργά κύματα εξαφανίζονται. Μια έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα συνοδεύει την πλήρη μυϊκή ατονία: η δημιουργία των ασύνδετων μεταξύ τους ονειρικών σκηνών έχει αρχίσει. Τυπικό χαρακτηριστικό αυτής της φάσης REM ή παράδοξου ύπνου είναι οι γρήγορες κινήσεις των ματιών, εξ ου και το ακρωνύμιο REM (Rapid Eye Movements). Και ενώ οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν σε επίπεδο νευρωνικών ομάδων τις ονειρικές σκηνές που βλέπουμε στον ύπνο μας, έχουν, ωστόσο, μια αρκετά σαφή εικόνα των ευρύτερων εγκεφαλικών δομών που ενεργοποιούνται όταν ονειρευόμαστε. Ισως ακούγεται ελάχιστα ποιητικό, η εμφάνιση των πιο ωραίων ή εφιαλτικών μας ονείρων να προϋποθέτει την επιλεκτική ενεργοποίηση-απενεργοποίηση συγκεκριμένων εγκεφαλικών δομών. Ολα όμως δείχνουν ότι ο εγκέφαλος είναι η μοναδική «πύλη» ή ακριβέστερα η μηχανή των ονείρων!




Οταν ο τρόμος εισβάλλει στη νυχτερινή μας ζωή

Η συστηματική έρευνα της «ονειρογόνου» φάσης REM στους ανθρώπους έδειξε ότι αυτή εμφανίζεται ήδη από την εμβρυϊκή ηλικία, ενώ στα νεογέννητα και τα βρέφη καταλαμβάνει το 80% του συνολικού χρόνου που κοιμούνται! Οσο μεγαλώνουμε, η πλούσια σε όνειρα φάση REM στη διάρκεια του ύπνου μειώνεται σταδιακά: από τις 8 ώρες που διαρκεί στα νεογέννητα περιορίζεται στα 60-90 λεπτά στους ενήλικες. Ισως γι’ αυτό τα άτομα που ενοχλούνται συχνότερα από εφιαλτικά όνειρα είναι τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι.

Πράγματι, περίπου το 70% των παιδιών παραπονιούνται για τις άκρως ανησυχαστικές ή και τρομακτικές νυχτερινές επισκέψεις των απειλητικών «φαντασμάτων». Αλλά και μεταξύ των ενηλίκων δεν είναι λίγοι αυτοί που παραδέχονται ότι εξαιτίας των εφιαλτικών ονείρων χάνουν συχνά τον ύπνο τους (περίπου το 5-6 %).

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρωταγωνιστές στους νυχτερινούς εφιάλτες είναι γήινα και όχι απόκοσμα πλάσματα. Οπως διαπιστώθηκε πρόσφατα από σχετικές έρευνες, ακόμη και στα πιο εφιαλτικά όνειρα των παιδιών και των νέων συνήθως η απειλή έχει τη μορφή συνηθισμένων ανθρώπινων πλασμάτων και μόνο σπάνια εμφανίζονται πλάσματα της φαντασίας, όπως π.χ. μάγισσες ή τέρατα. Υπό αυτή την έννοια, οι εφιάλτες μας είναι τόσο τρομακτικοί επειδή, κατά κανόνα, μας φαίνονται απολύτως ρεαλιστικοί!

Οι εφιάλτες μας συνδέονται πάντα με την ονειρογόνο φάση REM και γι’ αυτό θυμόμαστε λεπτομερώς, ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια, ό,τι είδαμε ή αισθανθήκαμε στη διάρκεια ενός τρομακτικού ονείρου. Πώς όμως μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τέτοια επίμονα εφιαλτικά όνειρα;

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει είναι να απωθήσει το τρομαχτικό όνειρο. Οπως συμβαίνει και με όλες τις άλλες ανθρώπινες φοβίες -π.χ. αραχνοφοβία, κυνοφοβία κ.ο.κ.- το να μην αναγνωρίζει κανείς αυτόν τον στοιχειώδη κανόνα έχει πάντα δραματικές συνέπειες: διαιωνίζει και ενισχύει τα αυτοκαταστροφικά αισθήματα φόβου και τρόμου.

Βέβαια, όταν το υποκείμενο των ονείρων βρίσκεται αντιμέτωπο με τους νυχτερινούς εφιάλτες του παρακάμπτει συνήθως τους φόβους του με την απλοϊκή αλλά καθησυχαστική σκέψη ότι «πρόκειται μόνο για ένα όνειρο». Η πλειονότητα των εφήβων, οι τρεις στους τέσσερις σύμφωνα με σχετικές έρευνες, παραδέχτηκαν ότι η «στρατηγική» τους για την αντιμετώπιση των εφιαλτών ήταν να τους λησμονούν το ταχύτερο δυνατόν. Με άλλα λόγια, συνήθως δραπετεύουν από τους φόβους τους χωρίς να δοκιμάσουν να τους αντιμετωπίσουν ή να τους κατανοήσουν.

Για τα περισσότερα άτομα το να έχουν συχνά εφιαλτικά όνειρα φαίνεται απολύτως φυσικό! Μολονότι στα ενήλικα κυρίως άτομα αυτό έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή και την εργασία τους, στα μικρότερα παιδιά η συχνή άρνησή τους να πάνε για ύπνο μπορεί να σχετίζεται με τον φόβο των εφιαλτών. Όποιος όμως, ανεξαρτήτως ηλικίας, υποφέρει από συχνούς εφιάλτες (πάνω από έναν την εβδομάδα) οφείλει οπωσδήποτε να το αντιμετωπίσει.

Μια πρώτη αρκετά απλή μέθοδος είναι αυτή που επινόησε ο Barry Krakov, Αμερικανός ερευνητής που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού. Αυτή η μέθοδος «θεραπείας μέσω φαντασιακής ανάκλησης» (imagery rehearsal therapy), συνίσταται σε μια σειρά από διαδοχικά βήματα. Βήμα πρώτο, το θύμα των συχνών εφιαλτών ανακαλεί στο νου του όλες τις λεπτομέρειες του τρομακτικού ονείρου και τις αποθηκεύει στη μνήμη του: αναβιώνει, ζωγραφίζει και καταγράφει, αν μπορεί, ή διηγείται στους γονείς του την τρομακτική εμπειρία του.

Κατά το δεύτερο βήμα πρέπει να επινοήσει μια διαφορετική κατάληξη του εφιάλτη, η οποία πρέπει να έχει για τον ίδιο «ευτυχές τέλος». Το τρίτο βήμα είναι να επεξεργαστεί στρατηγικές υπέρβασης του φόβου. Επί δύο εβδομάδες θα πρέπει κάθε μέρα για περίπου είκοσι λεπτά να «προβάλλει» μέσα του συνειδητά και με κάθε λεπτομέρεια το τροποποιημένο σενάριο με το ευτυχές τέλος. Αυτό, με κάποιο «μαγικό»τρόπο, επηρεάζει και μεταμορφώνει τους εφιάλτες που βλέπει τη νύχτα: σταδιακά γίνονται λιγότερο απειλητικοί με θετικά αποτελέσματα στη νυχτερινή ανάπαυση του ατόμου.

Απ’ ό,τι φαίνεται η τεχνική αυτή, του τύπου «κάν’ το μόνος σου», έχει συχνά πολύ ευεργετικά αποτελέσματα, αν όμως οι εφιάλτες σας επιμένουν να σας επισκέπτονται συχνά και να σας τρομοκρατούν, τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό ψυχοθεραπευτή. *

Οι ταινίες τρόμου και τα βίαια βιντεοπαιχνίδια προκαλούν εφιάλτες;

Κάποτε οι συμπαθείς και ανήσυχες μαμάδες έλεγαν στα παιδιά τους: «Μη δεις αυτή την ταινία γιατί θα σου προκαλέσει εφιάλτες».

Σήμερα, η κατάσταση είναι πολύ πιο ανεξέλεγκτη, όχι μόνο γιατί οι ταινίες τρόμου προβάλλονται συχνά από την τηλεόραση σε ώρες υψηλής ακροαματικότητας, αλλά κυρίως επειδή κάποια εξαιρετικά βίαια βιντεοπαιχνίδια γοητεύουν το φαντασιακό των περισσότερων παιδιών. Φαινομενικά «αθώα παιχνίδια», που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τον ψυχικό κόσμο των παιδιών, δεν υπόκεινται στον έλεγχο των γονιών.

Ατελείωτες σελίδες έχουν γραφτεί γύρω από αυτό το νέο κοινωνικό φαινόμενο. Και το δυστύχημα είναι ότι ακόμη και μεταξύ των ειδικών που το μελετούν από χρόνια δεν υπάρχει ομοφωνία για το κατά πόσο αυτές οι βίαιες ταινίες ή τα παιχνίδια επηρεάζουν την ομαλή ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, και κατά συνέπεια για το αν τους προκαλούν νυχτερινούς εφιάλτες.

Πλήθος ερευνών υποδεικνύουν ότι τα περισσότερα παιδιά που εκτίθενται καθημερινά επί αρκετές ώρες στη βία της μικρής οθόνης της τηλεόρασης ή του υπολογιστή κοιμούνται λιγότερο ή χειρότερα, ενώ συχνά τρομοκρατούνται από βίαια όνειρα.

Η εμπειρική αυτή διαπίστωση δεν αποτελεί ωστόσο και αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι για τον ταραγμένο ύπνο των παιδιών ευθύνονται αποκλειστικά αυτές οι ταινίες ή τα βιντεοπαιχνίδια. Σημαντική ή και μεγαλύτερη ευθύνη μπορεί να έχει π.χ. η οικογενειακή βία και ανισορροπία που βιώνουν στο σπίτι.

Μια πρόσφατη διάσημη έρευνα του David Foulkes, στο Πανεπιστήμιο Georgia Mental Health Institute της Ατλάντα, φαίνεται να ενισχύει τις παραπάνω επιφυλάξεις σχετικά με την πραγματική επιρροή των βίαιων ταινιών στα παιδιά. Πράγματι, αυτός ο ερευνητής έδειξε σε μια μεγάλη ομάδα παιδιών εναλλάξ μια ιδιαίτερα βίαιη ταινία γουέστερν και μια εντελώς αθώα ταινία. Διαπίστωσε έτσι ότι οι σκηνές βίας του φιλμ γουέστερν δεν επηρέαζαν καθόλου τα όνειρα των παιδιών που συμμετείχαν. Ανάλογα πειράματα έχουν πραγματοποιηθεί και στην Ευρώπη με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Ας κλείσουμε τέλος με ένα παράδοξο που προέκυψε από κάποιες ευρωπαϊκές έρευνες: οι βίαιες ταινίες και τα τρομαχτικά βιντεοπαιχνίδια γεννούν λιγότερους εφιάλτες στον ύπνο των παιδιών απ’ ό,τι η ανάγνωση ενός καλογραμμένου τρομαχτικού βιβλίου!

(Πηγή)




~**ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ :
http://www.sync.gr/stamos1 , Σταμάτιος .-
http://poiisi.ning.com/profiles/blogs/stamos1-2 stamos1 Εργαστήρι .- Stamatios Skoulikas .-
http://snsarfara.blogspot.com/ , STAMOS-ARFARA—GREECE .-
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/ , vlasios .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/ , stamos- dynami.-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/ , Arfra-Messinias .-
http://snsstamoskal.blogspot.com/ , Arfra – Messinias 2 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/ , Arfara – Messinias 1 – FOTOS .-
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1171479880647#/home.php?=home , STAMOs
http://www.youtube.com/stamos01 ,
~** http://my.live.com/ ,
http://picasaweb.google.com/SNstam/Stamos02?authkey=c4yYKCCDPi0# , Picasa, Web Albuums… Διαχείριση Αναρτήσεων.- TOPOGRAPHIES, STAMATIS , .-
http://cid-A49E2CAF07361F5F.home.services.spaces.live.com/messages/ , or http://sdentist.spaces.live.com/feed.rss .-
WWW.NETVIBES.COM/SNSTAM .- stamos.-
http://sdentist.spaces.live.com/messages/fakehandlerpage.aspx ,
http://www.facebook.com/editpicture.php?success=1 , .-
http://www.twitter.com/stamos1/ ,
http://www.unyk.com/Registration/RegistrationMain.asp?JS=1 ,
http://www.slide.com/arrange#blk , http://niannap.slide.com/ , http://asnstamrfara.slide.com/ , slide .- http://www.slide.com/homeview#-pictures ,
http://www.zoosk.com/home.php?from=nav ,
http://www.sonico.com/my_profile_pic.php ,
http://www.shtyle.fm/home.do?_auth_=E2D9456C488E77A142F3CDFE3F7ADE6A , http://www.shtyle.fm/profile.do?userid=12201497 .- http://www.shtyle.fm/uploadPhotos.do?aid=4908493 ,
http://pt.netlog.com/skoulikasstamatios , ** http://pt.netlog.com/ ,
http://www.tagged.com/home.html , http://www.tagged.com/profile.html ,
http://www.panoramio.com/user/3721624 ,
http://www.panoramio.com/upload/ , http://www.hi5.com/friend/profile/displaySameProfile.do?userid=248269545 ,

http://www.sync.gr/stamos1 , όλα τα μηνύματα σου

~~~** http://www.facebook.com/reqs.php , stamatios skoulikas http://www.facebook.com/reqs.php#!/?ref=home , stamatios skoulikas http://www.facebook.com/reqs.php#!/profile.php?ref=profile&id=1446349692 , stamatios skoulikas.-
http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1379744224591#!/?page=1&sk=messages , http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1379744224591#!/?ref=home , http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1379744224591#!/?ref=home ,
http://www.facebook.com/pages/MY-SISTER-SAYS-IF-I-CAN-GET-1-MILLION-FANS-SHE-WILL-NAME-HER-BABY-MEGATRON/363882707201?v=app_4949752878#!/?ref=home .- Stamatios N. Skoulikas
http://www.facebook.com/pages/MY-SISTER-SAYS-IF-I-CAN-GET-1-MILLION-FANS-SHE-WILL-NAME-HER-BABY-MEGATRON/363882707201?v=app_4949752878#!/profile.php?ref=profile&id=1037492258 .- Stamatios N . Skoulikas .- ~** http://www.sonico.com/my_profile_pic.php ,
** http://www.recuperaratuhombre.info/ ,
~** http://www.facebook.com/pages/TZIMPRIL-SISE-O-PROTOS-SKORER/113659028650654?v=wall .-
~** http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/PLATY-KALAMATAS-MESSENIAS/178042726871?ref=nf , Πλατύ Μεσσηνίας
~** http://eu1.badoo.com/0136584106/ , .-
~** http://radicalworld.forumotion.net/profile.forum ,
~** http://www.glitter-graphics.com/ , http://www.publicdff.gr/ ,
http://stelioskazantzidis.blogspot.com/ Στέλιος Καζαντζίδης ,

http://www.anevlavis.gr/ , Ε . Ανεβλαβής ,-

* http://www.lib.uoa.gr/ , Βιβλιοθήκη.

http://bl125w.blu125.mail.live.com/mail/mail.aspx?wa=wsignin1.0&n=1935482089 , www.netstudio.gr/hosting/videohelp.htm ,

*************
~** http://bl125w.blu125.mail.live.com/mail/mail.aspx?wa=wsignin1.0&n=1643167710 ,,



**

ΛΙΓΟ ΛΟΓΑ :
~ ** ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ , η αξιοποίηση η ευρύτερη περιοχή του Νέδοντα , η οποία αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς , και να αναδειχθεί σε ένα πάρκο αναψυχής για όλους τους Καλαματιανούς - Μεσσήνιους και όχι μόνο .-
~** Οκτώ 8 ληστείες κατά τον μήνα Απρίλο 2010 , καταγράφηκαν , στην περιφέρεια Πελοποννήσου , σύμφωνα με τον απολογισμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της περιφέρειας - στον οποίο επίσης αναφέρονται η συλλήψεις 80 ατόμων και σημειώνεται ότι εξαρθρώθηκαν 3 σπείρες διαρρηκτών .- Εξιχνιάστηκαν , 56 κλοπές , 1 απόπειρα ανθρωποκτονίας , 1 περίπτωση απάτης , 1 αδίκημα σε βάρος αστυνομικών , 1 διακεκριμήνη περίπτωση φθοράς , 8 ληστείες , και μία απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου .- Τέλος εξαρθρώθηκε μία σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις οικιών - καταστημάτων και διακεκριμένες κλοπές , 1 που διέπραττε ληστείες σε βάρος τραπεζών και σούπερ μάρκετ , 1 που διέπραττε διαρρήξεις οικιών , και κατασχέθηκαν 3.492 γραμμαρια αποξηραμένης κάνναβης , 143,3 γραμ. ηρωίνης , 5,6 γρ. κοκαϊνης κ.λ.π . -
~** ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ , λόγω ΔΕΗ τα έργα ανάπλασης στην πόλη της Μεσσήνης , καθώς αναμένεται από τη ΔΕΗ να διεκπεραιώσει την θπογειοποίηση του δικτύου της στις περιοχές που συντελείται η ανάπλαση .-
~** ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/05/2010 , και στο παλιό Επιμελητήριο στις 7 μ.μ πραγματοποιήθηκε η συνέχεια των εβδομαδιαίων διλέξεων του καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημείου Αθηνών κ. Κων. Γ. Νιάρχου , από Αρφαρά , με θέμα ; "Τι είναι αλήθεια , κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη .-
~** ΜΕΤΑ από 3 τρεία χρόνια , Συνεδρίασε στην Τρίπολη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (Δευτέρα 17/05/2010 ) και στο πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως , υπό του γενικού γραμματέα κ. Φώτη Χαντζημιχάλη .-
~** Εξ 6 επενδυτικά σχέδια στη Μεσσηνία , συνολικού κόστους 6.419.085,72 ευρώ και επιδοτήσεων 3.850.751,44 ευρώ , με απόφαση της γνωμοδοτικής επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου , για 4 ελαιοτριβεία - και 2 Ξενοδοχεία .-
~** ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ρυθμούς η εταιρεία " ΜΟΡΕΑΣ " συνεχίζει τις εργασίες στην κατασκευή του νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας - Τρίπολης στην περιοχή του νομού Μεσσηνίας από την Τσακώνα μέχρι και το Ασπρόχωμα - Καλαμάτας .-
~** ΒΑΘΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΝΑ η οικοδομή στο νομό Μεσσηνίας , καθώς επίσης κρίση περνούν και όλα τα επαγγέλματα , λόγω έλλειψης χρημάτων από τους καταναλωτές , και παρατηρείται ένα μεγάλο ποσοστό καταστημάτων να εχουν κλείσει ή να είναι έτοιμα να κατεβάσουν τα ρολά τους .-
~** Τέσσερις 4 επενδύσεις της Αρκαδίας στον αναπτυξιακό νόμο , με 2 οινοποιεια και δύο 2 Ξενοδοχεία συνολικού κόστους 4.043.600 ευρώ και επιδοτήσεων 2.425.515 ευρώ , με τον νόμο 3299/04 .-
~** Επτά 7 επενδύσεις στην Λακωνία , συνολικού ύψους 4.996.457,99 ευρώ και επιδοτήσεων 2.996.274,79 ευρώ ....
~** ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΕΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ & ΤΕΙ :

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: