ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη , 13 Απριλίου 2011 *

  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη , 13  Απριλίου 2011  :

 ~* Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι' αυτό που κάνουμε αλλά και γι' αυτό που δεν κάνουμε. Μολιέρος, 1622-1673, Γάλλος συγγραφέας

~** Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε! Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής,

~** Ποτέ μην επιτρέπεις σε κάποιον να είναι η πρώτη προτεραιότητά σου, ενώ ανέχεσαι να είσαι γι’ αυτόν μια από τις εναλλακτικές του λύσεις.

Ανώνυμος

~** Ποτέ μην ανέχεσαι να σου λέει «όχι» κάποιος που δεν έχει την αρμοδιότητα να σου πει «ναι».

Eleanor Roosevelt, 1884-1962,

Αμερικανίδα, σύζυγος του Φ.Ρούζβελτ

~** -"Η ιστορία θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις αποτρόπαιες πράξεις κάποιων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων"

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

~** Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε.

Ιερός Αυγουστίνος, 354-430 μ.Χ.

~** Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, Αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.-  Κωνσταντίνος Καβάφης, 1868-1933, Ποιητής (από την "

Τα Βίντεο  από ΚΑΝΑΔΑ :
~** http://www.youtube.com/watch?v=_4g0tWtI0Z4   , Στους Καταράκτες του Νιαγάρα !! 2009



** ** http://www.youtube.com/watch?v=s9CN7IL7ihk  , Στο  Τορόντο  - Οντάριο στον Καναδά το 2009 .-



** Επίσκεψη Δρούτσα στο Κάιρο
Σημαντικές συναντήσεις είχε στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Δημήτρης Δρούτσας συζήτησε με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό, τον ομόλογό του, τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, αλλά και τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β'.-

** Πυροβολήθηκε ελεγκτής εισιτηρίων στο Κερατσίνι
Επιβάτης λεωφορείου της ΕΘΕΛ που δεν είχε εισιτήριο πυροβόλησε εν ψυχρώ τον ελεγκτή, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Το νέο Σώμα Ελεγκτών έπιασε δουλειά από τη Δευτέρα με στόχο να μειώσει τη λαθρεπιβίβαση και να αυξήσει τα έσοδα.-
* Την ίδια στιγμή, οι πρώτοι εκατό ελεγκτές συνεχίζουν το έργο τους, έχοντας ως στόχο αφ’ ενός να μειώσουν το ποσοστό εισιτηριοδιαφυγής, το οποίο αγγίζει και το 40%, και αφ’ ετέρου να αυξήσουν και τα έσοδα του ΟΑΣΑ.-


** Απορρίπτουν τον «οδικό χάρτη» οι εξεγερμένοι στην Λυβίη
Το καθεστώς του Μοαμάρ Καντάφι δέχτηκε τον «χάρτη πορείας» που πρότεινε η Αφρικανική Ένωση (AU), αλλά οι αντικαθεστωτικοί τον απέρριψαν, διότι δεν ικανοποιεί το βασικό τους αίτημα, την αποχώρηση του Λίβυου συνταγματάρχη.-

** Έκτακτη σύσκεψη για τα χρέη των νοσοκομείων
Από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ξεκίνησε το σταδιακό εμπάργκο εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού από τους προμηθευτές, καθώς καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις της. Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.-

** Γαλλία: Υπαρκτοί οι κίνδυνοι από τη ραδιενέργεια στην Ευρώπη

* Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη ραδιενέργεια, και ειδικότερα το ραδιενεργό ιώδιο, που εκλύεται από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, δεν είναι πλέον αμελητέοι για την Ευρώπη, αλλά υπαρκτοί και σοβαροί, σύμφωνα με τη γαλλική ανεξάρτητη επιτροπή ραδιενέργειας Commission de Recherche et d΄Information Indépendantes sur la Radioactivité (CRIIRAD).
* Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο μη κυβερνητικός οργανισμός συμβουλεύει τις έγκυες και τα βρέφη να αποφεύγουν την κατανάλωση φρέσκου γάλακτος ή λαχανικών με μεγάλα φύλλα.
* Απαντώντας στις χιλιάδες αιτήσεις από πολίτες που ανησυχούν για τη ραδιενέργεια, η CRIIRAD εξέδωσε μία σειρά πληροφοριών αναφορικά με τους κινδύνους μόλυνσης με ραδιενεργό ιώδιο-131 στην Ευρώπη.

**Έκτακτη προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος

Έκτακτη προσγείωση πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αεροσκάφος της Emirates τύπου Airbus 380, λόγω ιατρικού περιστατικού.
* Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος και για πρώτη φορά το "Ελευθέριος Βενιζέλος" δέχτηκε τέτοιου τύπου αεροσκάφος, καθώς διαθέτει την σχετική πιστοποίηση.

** Συνάντηση Sarkozy - Cameron με θέμα τη Λιβύη
Δείπνο εργασίας με αποκλειστικό θέμα την κρίση στη Λιβύη θα έχουν σήμερα οι ηγέτης της Γαλλίας και της Μ. Βρετανίας, Nicolas Sarkozy και David Cameron, στο οποίο θα εξεταστούν οι μέχρι τώρα ενέργειες αλλά και τα επόμενα βήματα των συμμάχων, όπως αανφέρει το Dow Jones Newswires.
* «Καθώς η ομάδα επαφής συνεδριάζει σήμερα στη Ντόχα του Κατάρ, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε από κοντά τόσο την στρατιωτική επιχείρηση όσο και τις κινήσεις σε ανθρωπιστικό επίπεδο», δήλωσε από το Λονδίνο εκπρόσωπος του Cameron.
* Η συνάντηση πραγματοποιείται μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

** Γερμανία: Απέλαση Λίβυων διπλωμάτων

*Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη την απέλαση πέντε Λίβυων διπλωματών επειδή "άσκησαν πιέσεις σε Λίβυους υπηκόους στη Γερμανία".
* "Ο Λίβυος πρεσβευτής στη Γερμανία κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών όπου ενημερώθηκε ότι πέντε Λίβυοι διπλωμάτες απελαύνονται και πρέπει να εγκαταλείψουν εντός επτά ημερών" τη χώρα, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
* Σύμφωνα με το υπουργείο, "αιτία είναι η άσκηση πιέσεων σε Λίβυους υπηκόους στη Γερμανία".

**Η μάχη με το χρόνο τώρα ξεκινά στη Φουκουσίμα

* Ξεκίνησαν οι εργασίες «αποστράγγισης» των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα, από τα ραδιενεργά ύδατα που έχουν πλημμυρίσει τις εγκαταστάσεις, ωστόσο αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες καθώς πρέπει να γίνει μεταφορά 60.000 τόνων ραδιενεργού νερού το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο αν έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο.
* Ο εκπρόσωπος της υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας, Hidehiko Nishiyama δήλωσε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires.
* Οι αρχές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν μήνες πριν τεθούν υπό έλεγχο οι σχεδόν κατεστραμμένοι αντιδραστήρες και έως ότου σταματήσει πλήρως η έκλυση ραδιενέργειας.

** Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την κρίση στη Λιβύη (upd)


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  
* Την ώρα που διεθνείς αντιπροσωπείες συνεδρίαζουν στη Ντόχα του Κατάρ με θέμα τη Λιβύη, κυβερνητικό αεροσκάφος της Γαλλίας που μεταφέρει 10 μετρικούς τόνους ιατροφαρμακευτικών προμηθειών προσγειώθηκε σήμερα στη βάση των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP.
* Το Airbus μεταφέρει επίσης μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, στην πρώτη τέτοια κίνηση βοήθειας προς τους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης.
* Σήμερα εξάλλου πραγματοποιείται συνάντηση διεθνών αξιωματούχων στη Ντόχα του Κατάρ, στην οποία σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, οι αντικαθεστωτικοί ζήτησαν από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις κατά της πολεμικής μηχανής του συνταγματάρχη Καντάφι, ενώ αναμένεται να ζητήσουν επίσης την παγκόσμια αναγνώριση του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου.
* Την ίδια ώρα, η Γερμανία δεν πιστεύει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα οδηγήσουν σε επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Guido Westerwelle, στο περιθώριο της συνόδου στη Ντόχα του Κατάρ.
* «Δεν βλέπουμε ότι η λύση είναι στρατιωτική», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Μουμάρ Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί. «Η Γερμανία είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Λιβύης», πρόσθεσε.
* Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen, συμφώνησε ότι η πολιτική διευθέτηση αποτελεί τη μοναδική επιλογή. «Ελπίζουμε αυτή η συνάντηση να βοηθήσει στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για την κατάσταση στη Λιβύη και προφανώς δεν υπάρχει στρατιωτική λύση συνεπώς θα πρέπει να ξεκινήσουμε μία πολιτική πρωτοβουλία», δήλωσε ο Rasmussen.

** Ο Βαλέσα θα επισκεφθεί την Τυνησία

* Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα πρόκειται να επισκεφθεί την Τυνησία εντός του μήνα για να εκφράσει τη στήριξή του στον δημοκρατικό μετασχηματισμό της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Βαρσοβία σήμερα Τετάρτη.
*Ο Βαλέσα θα ηγηθεί της πολωνικής αποστολής στην Τυνησία από την 28η ως την 30ή Απριλίου, αναφέρει το ανακοινωθέν του ΥΠΕΞ, που προσθέτει ότι ακόμα διαμορφώνει το λεπτομερειακό πρόγραμμα της επίσκεψης.
* Ο Βαλέσα -τιμηθείς με βραβείο Νομπέλ ειρήνης- ήταν ηγέτης του εργατικού συνδικάτου Αλληλεγγύη, το οποίο μαχόταν εναντίον της κομμουνιστικής κυβέρνησης της Πολωνίας.
* Ορισμένοι αναλυτές συνέκριναν τις πρόσφατες εξεγέρσεις την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη με όσα είχαν συμβεί στην ανατολική Ευρώπη.

**MasterCard Barometer: Στροφή των Ελλήνων στις παραδοσιακές αξίες

Στροφή των Ελλήνων προς τις πλέον διαχρονικές και παραδοσιακές αξίες της ζωής όπως η υγεία και η οικογένεια, αποκαλύπτει η 7η έρευνα MasterCard Barometer που πραγματοποιήθηκε από τη MasterCard και την FOCUS BARI από τον Δεκέμβριο του 2010 έως και το Μάρτιο του 2011. Παράλληλα, διακρίνεται εντονότερη η τάση για συστηματικό έλεγχο των εξόδων, με 8 στους 10 Έλληνες καταναλωτές να δηλώνουν πως παρακολουθούν τα έξοδά τους αρκετά έως πολύ περισσότερο σε σχέση με παλιότερα.

 Αλλαγές στις βασικές προτεραιότητες των Ελλήνων
 Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών φαίνεται ότι δίνει πλέον πολύ μεγαλύτερη σημασία στην υγεία (64%) και την οικογένεια (59%), κατατάσσοντας τες στην κορυφή της λίστας των βασικών προτεραιοτήτων της ζωής τους ενώ η εργασία ακολουθεί με αρκετά χαμηλότερο ποσοστό (36%). Ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι στην παρούσα συγκυρία η εργασία δεν εκλαμβάνεται τόσο ως μέσο προσωπικής καταξίωσης όσο ως μέσο διαβίωσης και εξασφάλισης εισοδήματος. Στις επόμενες θέσεις με αρκετά χαμηλότερα ποσοστά εντοπίζονται οι φίλοι /κοινωνικός περίγυρος (15%) και το περιβάλλον (9%).
 Πιο συγκεκριμένα προκύπτει ότι ενώ ο τομέας της υγείας απασχολεί περισσότερο σε σχέση με παλιότερα, και τα δύο φύλλα εξίσου, διαφοροποιήσεις παρατηρούνται αναφορικά με την οικογένεια και την εργασία. Έτσι, για τους άντρες καταναλωτές ο τομέας που θεωρείται σήμερα ακόμη πιο σημαντικός σε σχέση με παλιότερα είναι εκείνος της επαγγελματικής αποκατάστασης, σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην δημιουργία και διατήρηση της οικογένειας.
 Διαχωρίζοντας τις ηλικιακές ομάδες, η υγεία αποτελεί βασικότατη προτεραιότητα για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (55+) ενώ η ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών δίνει μεγαλύτερη σημασία στην οικογένεια. Στο ίδιο πλαίσιο, οι εργασιακά ενεργές ηλικιακές ομάδες των 25-44 ετών δίνουν στατιστικά μεγαλύτερη βαρύτητα στην εργασία ως μέσο εξασφάλισης των προς το ζην. Τέλος, όσον αφορά στις νεαρότερες ηλικίες των 18-24, οι νεαροί ερωτηθέντες αναφέρουν ότι δίνουν περισσότερη σημασία στους φίλους τους, στη διασκέδαση & στην καριέρα ως μέσο προσωπικής καταξίωσης.
 Λιγότερο σημαντικές Διαστάσεις Ζωής
 Η διασκέδαση απομειώνεται σε αξία για τους Έλληνες σε σχέση με παλιότερα με ποσοστό που αγγίζει το 37%. Η απόκτηση αγαθών και η καριέρα ως μέσο προσωπικής καταξίωσης επίσης αποτελούν συγκριτικά λιγότερο σημαντικές διαστάσεις στην ζωή των ερωτηθέντων και δεν έχουν για αυτούς την ίδια βαρύτητα που είχαν στο παρελθόν. Επιπρόσθετα, σημαντικό είναι και το ποσοστό (25%) όσων αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία παράμετρος στη ζωή τους η οποία να θεωρείται λιγότερο σημαντική σε σχέση με παλιότερα.
 Η τάση μικρότερης βαρύτητας της διασκέδασης αλλά και της καριέρας ως μέσο καταξίωσης, φαίνεται να είναι πιο δυναμική μεταξύ γυναικών, σε σχέση με τους άνδρες, οι οποίοι φαίνεται να έχουν επηρεαστεί λιγότερο συνολικά. Τέλος, παρατηρείται ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι αυτές που δίνουν πλέον λιγότερη σημασία στη διασκέδαση ενώ οι νέοι είναι αυτοί που εμφανίζονται πιο ανεπηρέαστοι δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει διάσταση στη ζωή τους η οποία να μην είναι τόσο σημαντική όσο παλιότερα (31%).
 Παρακολούθηση Εξόδων
Έντονη παρατηρείται η τάση των Ελλήνων καταναλωτών για συστηματική παρακολούθηση των εξόδων τους, με 8 στους 10 να δηλώνουν πως παρακολουθούν τα έξοδα τους αρκετά έως πολύ περισσότερο σε σχέση με παλιότερα. Όσον αφορά στις ηλικιακές διαφοροποιήσεις, οι 45 ετών + παρακολουθούν τα έξοδά τους πολύ περισσότερο σε σχέση με παλιότερα, ενώ οι νεότερες ηλικίες αναφέρουν ότι ελέγχουν τα έξοδά τους αρκετά περισσότερο σε σύγκριση με το παρελθόν.
 Σημαντικότεροι τρόποι Παρακολούθησης των Εξόδων
* Ο  πιο δημοφιλής τρόπος παρακολούθησης των εξόδων με ποσοστό 59% είναι η συστηματική τήρηση συγκεκριμένου προϋπολογισμού για κάθε αγορά που πραγματοποιείται. Ακολουθούν, η χρήση μετρητών έτσι ώστε ο καταναλωτής να μην ξοδέψει παραπάνω χρήματα από αυτά που διαθέτει (41%) αλλά και η μη πραγματοποίηση αγορών πέρα των προγραμματισμένων (38%). Η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ των δύο φύλλων ως προς τον τρόπο ελέγχου των εξόδων είναι η πειθαρχία των γυναικών, οι οποίες όπως δηλώνουν, φροντίζουν σε κάθε αγορά τους να συνάδει με τον αρχικό τους προϋπολογισμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τέλος το γεγονός ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας συμμετέχοντες αποφεύγουν την πραγματοποίηση αγορών που δεν έχουν προγραμματίσει.-Πηγή:: http://www.capital.gr/ .-

** Στις Δ.Ο.Υ. –και όχι ηλεκτρονικά– οι φετινές δηλώσεις!

Δεν είχαν περάσει 24 ώρες από τότε, που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωνε στη Βουλή ότι η διαθεσιμότητα του TAXISNET παρακολουθείται συνεχώς και βρίσκεται στο 98,5% και που το υπουργείο οικονομικών εξέδιδε ανακοίνωση, στην οποία πανηγύριζε για το αυτονόητο, ότι δηλαδή το σύστημα έχει υποδεχθεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις, και το νέο blackout στο πληροφορικό λογισμικό – το οποίο αποκάλυψε το Capitaltax – οδηγεί το οικονομικό επιτελείο στο να καταργήσει στην ουσία για φέτος την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

* Με ανακοίνωση, που εξέδωσε, καθιστά κατ΄ αρχήν άκυρο το υποχρεωτικό της υποβολής μέσω του TAXISNET των δηλώσεων για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,
* «σε περιπτώσεις που καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με το ειδικό δίκτυο TAXISNET ή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των εταιριών (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινοπραξιών, κοινωνιών κλπ) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής για πρώτη φορά της υποβολής των δηλώσεων αυτών μέσω διαδικτύου, παρέχεται η ευχέρεια υποβολής των δηλώσεων αυτών στις Δ.Ο.Υ., εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήξης των δηλώσεων μέσω διαδικτύου».
* Με την πρόβλεψη και τη δυνατότητα αυτή, που δίνει το υπουργείο οικονομικών, οδηγούμαστε πάλι πολλά βήματα πίσω στον τομέα της μεγαλύτερης διαφάνειας και στον περιορισμό της ανθρώπινης παρέμβασης στις συναλλαγές των φορολογουμένων με την εφορία. Κι αυτό, γιατί ουδείς μπορεί να ελέγξει αν και πώς ο κάθε υπόχρεος είχε πράγματι προβλήματα με το σύστημα, ή επιλέγει να δηλώσει δυσλειτουργίες για να υποβάλει τα έντυπα στην εφορία για… δικούς του λόγους.
* Στην ουσία, πάντως, το υπουργείο οικονομικών σηκώνει ψηλά τα χέρια στα ατελείωτα προβλήματα του TAΧISNET, και – αντί να επιχειρήσει να τα λύσει – επιλέγει να ακυρώσει στην πράξη τη λειτουργία του. Επιπλέον, εξακολουθεί να μην αναζητά ευθύνες για τα αλλεπάλληλα black out από το γενικό γραμματέα του ΚΕΠΥΟ, Διομήδη Σπινέλλη ή όποιον άλλο ευθύνεται για την κατάσταση και να μην ενημερώνει τους φορολογούμενους για το τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά προτιμά να δίνει συνεχείς παρατάσεις, προκαλώντας σύγχυση και αναστάτωση στα λογιστήρια των επιχειρήσεων και στα φοροτεχνικά γραφεία. Πέραν της ανωτέρω πρόβλεψης, δόθηκαν και οι εξής παρατάσεις:
 Για τις εκκαθαριστικές δηλώσεις Φ.Π.Α. 2010, μέχρι τις 20 Απριλίου.
* Για τις δηλώσεις εισοδήματος ατομικών επιχειρήσεων ή ελεύθερων επαγγελματιών με βιβλία Γ΄κατηγορίας, ως τις 5 Μαΐου.
* Για δηλώσεις Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ., που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και όσες έχουν αντικείμενο εργασιών την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιρειών κλπ, έως τις 28 Απριλίου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

** Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι έμποροι Ι.Χ. κατά της απόσυρσης
* Μπορεί το μέτρο της απόσυρσης των Ι.Χ. να μην έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον κλάδο του εμπορίου αυτοκινήτων, καθώς το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς οι πωλήσεις συνέχισαν την ελεύθερη πτώση τους, υποχωρώντας κατά 54,4%, ένα τμήμα της αγοράς, όμως, διεκδικεί τη συμμετοχή του στο μέτρο, εκτιμώντας ότι κατ΄ αυτό τον τρόπο η απόσυρση θα γίνει πιο ελκυστική, με οφέλη για όλους. Ο λόγος για το Σύνδεσμο Εμπόρων και Εισαγωγέων Ελλάδος, τα μέλη του οποίου εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ελληνικού Δημοσίου, ακριβώς για αυτό το θέμα. Για ποιο λόγο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

*Το μέτρο της απόσυρσης, όπως έχει ανακοινωθεί, αποκλείει τη χρήση των συγκεκριμένων κινήτρων για την αγορά ελαφρώς μεταχειρισμένων Ι.Χ., ειδικά των εισαγόμενων, τα οποία είναι ίδιων προδιαγραφών με τα καινούρια. Θυμίζουμε ότι τα τέλη ταξινόμησης διαμορφώνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές καυσαερίων, σε συνδυασμό με τα κυβικά. Έτσι, όμως, όπως εφαρμόζεται το μέτρο, ένα εισαγόμενο αυτοκίνητο, που έρχεται ελαφρώς μεταχειρισμένο στην Ελλάδα και είναι κατηγορίας euro 5, δηλαδή ιδίων προδιαγραφών με ένα καινούριο, και πληρώνει τέλος ταξινόμησης – κατά την εισαγωγή του στην Ελλάδα –, δεν μπορεί να αποκτηθεί μέσω της απόσυρσης.

*Το οξύμωρο είναι, σύμφωνα με τους εμπόρους, ότι στην αγορά σήμερα υπάρχουν καινούρια Ι.Χ., αντιρρυπαντικής τεχνολογίας euro 4, τα οποία δηλαδή ρυπαίνουν περισσότερο από τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα euro 5, αλλά συμπεριλαμβάνονται στην απόσυρση. Στο σύνδεσμο εκτιμούν ότι, πέρα από το περιβαλλοντικό ζήτημα, η υπαγωγή αυτής της κατηγορίας οχημάτων στην απόσυρση θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους καταναλωτές να κάνουν χρήση του μέτρου, αφού θα μπορέσουν να αποκτήσουν φθηνότερο Ι.Χ, ωθώντας και τις πωλήσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι άλλες χώρες - ακόμα και η Γερμανία, που είναι χώρα κατασκευής Ι.Χ. -, έχει συμπεριλάβει στη διαδικασία της απόσυρσης και τα μεταχειρισμένα έως δύο ετών, ώστε να στηρίξει τη συνολική αγορά.-
* Πέραν του θέματος της προσφυγής κατά της απόσυρσης, ο συγκεκριμένος σύνδεσμος έχει προσφύγει κατά του ελληνικού Δημοσίου και στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού για το θέμα του φόρου πολυτελείας, που επιβάλλεται δυσανάλογα σε μεταχειρισμένα εισαγωγής και καινούρια και δεν επιβάλλεται καθόλου σε εγχώρια μεταχειρισμένα ! Εκτιμάται ότι η επιτροπή θα ζητήσει σύντομα εξηγήσεις από την κυβέρνηση.-Πηγή:.. : http://www.capital.gr/

** Κλειστές αύριο οι εφορίες Αττικής και Πειραιά

* Για δύο ώρες, από τις 7.30 έως τις 9.30 το πρωί, θα είναι αύριο,  Πέμπτη, ανοιχτές για το κοινό οι εφορίες Αττικής, Πειραιά και νήσων, λόγω της γενικής συνέλευσης, που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος εργαζομένων του υπουργείου οικονομικών.
* Όσοι, λοιπόν, έχετε εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ σας, είτε θα πρέπει να την επισκεφθείτε από πολύ νωρίς, είτε να αναβάλλετε την επίσκεψη για την προσεχή Τετάρτη.-

** Μαθήτρια Λυκείου τραυμάτισε με σουγιά συμμαθήτριά της

* Άγριες καταστάσεις στα σχολεία της πόλης
* Απίστευτο μοιάζει το περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή σε Λύκειο της Καλαμάτας. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί –κάποιοι υποστηρίζουν πως όλα ξεκίνησαν από προσωπικές διαφορές- δύο μαθήτριες 17 ετών η μια, μικρότερη η άλλη, ήρθαν στα χέρια, στο χώρο του σχολείου. Γρήγορα τις χώρισαν, όμως η 17χρονη, μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου, δεν ήθελε να αφήσει το συμβάν να περάσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πήγε στην τάξη, πήρε ένα σουγιά που είχε στην τσάντα της και επιτέθηκε στη συμμαθήτριά της. Την τραυμάτισε στο πόδι και προσπάθησε, κατά τα λεγόμενα, να της επιτεθεί και πάλι, αλλά αποκρούστηκε από την παθούσα. «Είναι γνωστό ότι κουβαλούσε μαζί της σουγιά», δήλωσαν μαθητές.

** Κρουαζιερόπλοια

 * Από ανάγκη και όχι από επιλογή στην Καλαμάτα
** Το κρουαζιερόπλοιο «Minerva» είναι το πρώτο που θα επισκεφθεί φέτος το λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και θα παραμείνει μερικές ώρες. Αναμένεται να δέσει στο λιμάνι το πρωί του Σαββάτου 16 Απριλίου ερχόμενο από Κατάκολο, ενώ θα αναχωρήσει το απόγευμα για Μονεμβασιά. Η επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καλαμάτας δίνει ελπίδες για την ανάπτυξη της περιοχής μας, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα για το άμεσο μέλλον. Οι εταιρείες που διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος των κρουαζιέρων προγραμματίζουν τους προορισμούς τους με ορίζοντα διετίας και σε αυτόν δεν περιλαμβάνεται η Καλαμάτα.

** Γρηγόρης Μασούρας
«Πρώτος στόχος η εισφοροδιαφυγή»
«Το ΙΚΑ είχε πάντα στόχο τον άνθρωπο, γι’ αυτό και είναι το μόνο που λέγεται ίδρυμα, ενώ όλα τα άλλα ασφαλιστικά λέγονται ταμεία. Διότι καλύπτει το πιο αδύναμο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, αυτό που ως μόνο εφόδιο έχει την προσωπική του εργασία. Κέντρο μας είναι ο άνθρωπος και η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής» δηλώνει στο «Θ» ο Γρηγόρης Μασούρας, νέος διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Καλαμάτας.

** Για το βιασμό της 8χρονης ξαδέλφης τους

Μόνο κατά ένα χρόνο μειώθηκε η ποινή στα 2 ανήλικα αδέλφια
Με αρκετές στιγμές έντασης, σε σημείο που να χρειασθεί η επέμβαση της Αστυνομίας και η λήψη αυστηρών μέτρων στην αίθουσα του Δικαστηρίου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο ανήλικων Καλαματιανών που έχουν καταδικασθεί για το βιασμό της ανήλικης ξαδέλφης τους.
Πρωτόδικα, οι ανήλικοι, 17 και 15 χρόνων, είχαν καταδικασθεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων σε 12 και 10 χρόνια αντίστοιχα, με περιορισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα (αναμορφωτήριο). Χθες, το δικαστήριο ανηλίκων αποφάσισε να μειώσει τις ποινές σε 11 χρόνια για τον 17χρονο και 9 χρόνια για τον 15χρονο.

**Σφαγεία

12.000 αμνοερίφια αναμένεται να περάσουν φέτος την πόρτα τους
Πάνω από 12.000 αμνοερίφια αναμένεται να σφαχτούν φέτος στα σφαγεία της Καλαμάτας, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της μονάδας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στις εγκαταστάσεις ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, συνοδευόμενος από το διευθυντή Κτηνιατρικής Περικλή Παπαδόπουλο.

** Νοσοκομείο Καλαμάτας

Προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην Οφθαλμολογική
Να προγραμματίσουν χειρουργεία από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά κάλεσε τους γιατρούς της Οφθαλμολογικής Κλινικής ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, καθώς το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη σε υλικά είναι σε φάση αντιμετώπισης. Αυτό δήλωσε ο ίδιος στο «Θ» σε επικοινωνία που είχαμε χθες.
Όσο για τις προμήθειες στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου, με δεδομένη και την απόφαση των προμηθευτών να διακόψουν την παροχή ορθοπαιδικού υλικού, ο κ. Μπέζος μας είπε ότι αυτή τη στιγμή στην Ορθοπαιδική δεν υπάρχει πρόβλημα.

** KEΔΒ Καλαμάτας

Ακόμη δύο «σειρές» και μετά τι;
Την ανησυχία όλων προκάλεσε το προχθεσινό ρεπορτάζ της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης, βάσει του οποίου σε 6 μήνες θα ανασταλεί η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων Καλαμάτας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορεί να παρέχει αφειδώς διαβεβαιώσεις, έγγραφες και προφορικές, για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΔΒ, αλλά το προχθεσινό ρεπορτάζ ήταν καταλυτικό για την αποκάλυψη των προθέσεων που υπάρχουν ή ενδεχομένως και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί αλλά για λόγους σκοπιμότητας και εξυπηρέτησης άγνωστων συμφερόντων δεν ανακοινώνονται.

**ΓΠΣ Καλαμάτας

Προβλέψεις και ρυθμίσεις της μελέτης
Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι ο Δήμος Καλαμάτας λειτουργεί με μπούσουλα τη… διαύγεια προς όλες τις κατευθύνσεις και δηλώνει πιστή στο δόγμα «όλα στο φως», χθες το μεσημέρι χρειάστηκε να γίνει αγώνας δρόμου από την πλευρά των δημοσιογράφων των τοπικών εφημερίδων προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους την υπογεγραμμένη πλέον απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τ. Αποστολόπουλου, για τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας.
Κι όλα αυτά, διότι, όταν ζητήσαμε από το δήμαρχο Παν. Νίκα ένα αντίγραφο της μελέτης προς ενημέρωση των δημοτών, μας απάντησε ότι αυτό θα το κάνει «όποτε γουστάρει αυτός»!

** Τριφυλία

Καμία σχέση ο Δήμος με τις παρεμβάσεις στον Αγιαννάκη
«Ουδεμία εργασία ή παρέμβαση έγινε στο συγκεκριμένο χώρο από το Δήμο Τριφυλίας» τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, «απαντώντας» σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων» που αναρτήθηκε προχθές στην ιστοσελίδα του, για παρεμβάσεις στον Αγιαννάκη Τριφυλίας. Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, την οποία υπογράφει ο Νίκος Βαλλιάνος, έχει ως εξής: «Μπροστά στα μάτια μικρών μαθητών στρώνεται ο δρόμος για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Μαθητές της έκτης τάξης Δημοτικού επισκέφτηκαν το Σάββατο 2 Απριλίου τον Περιβαλλοντικό Σταθμό του Αγιαννάκη Μεσσηνίας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου τους

**"Mina", "Blauel" και "Corone"

Βραβεία σε τρία βιολογικά ελαιόλαδα από τη Μεσσηνία
Τρία βιολογικά ελαιόλαδα από τη Μεσσηνία απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στο διαγωνισμό Biol Grecia 2011. Πρόκειται για το «Αγρόκτημα Μίνα» από την Εύα, το «Mani Blauel» από τον Πύργο Λεύκτρου και το «Corone Olive Oil» από την Κορώνη.
Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γραφείων του ΣΕΒΙΤΕΛ, πραγματοποιήθηκε η επιλογή των καλύτερων ελληνικών βιολογικών ελαιολάδων που δήλωσαν συμμετοχή, τα οποία στη συνέχεια θα προωθηθούν στην τελική φάση του μεγάλου διεθνούς διαγωνισμού Biol Prize 2011, ο οποίος θα διεξαχθεί τέλη Απριλίου στην Ιταλία.

**ΔΗΠΕΘΕ: Η μετεξέλιξη ενός θεσμού

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ
Υπό το γενικό τίτλο «ΔΗΠΕΘΕ: Η μετεξέλιξη ενός θεσμού» πραγματοποιείται σήμερα ημερίδα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία του υπουργού Παύλου Γερουλάνου. Η συνάντηση φέρνει στον ίδιο χώρο πρώην και νυν στελέχη του θεσμού και εκπροσώπους των πολιτιστικών επιχειρήσεων των Δήμων, προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (όσων απομείνουν) στην εποχή του «Καλλικράτη», ο τρόπος διαχείρισης και διοίκησής τους και το διοικητικό τους σχήμα σε επίπεδο Περιφερειών. Στόχος είναι να ακουστούν και να συζητηθούν προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού. Από το Δήμο Καλαμάτας και το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, στην ημερίδα θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της «Φάρις» Νίκος Μπασακίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Αλέκος Κολλιόπουλος, αντίστοιχα. Ο κ. Κολλιόπουλος θα τοποθετηθεί, μάλιστα, με εισήγηση.
Τις εργασίες της ημερίδας ανοίγει στις 9.00 το πρωί ο υπουργός Τουρισμού και ακολουθούν ομιλίες από τη γενική διευθύντρια Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Ζωή Καζαζάκη και τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Θεάτρου και Χορού του υπουργείου Νίκο Λένο. Τοποθετήσεις θα γίνουν από τους νυν καλλιτεχνικούς διευθυντές των δεκαέξι ΔΗΠΕΘΕ και, μετά τη 1.00 μ.μ., θα γίνουν εισηγήσεις από πρώην καλλιτεχνικούς διευθυντές (Σ. Τσακίρης, Δ. Αβδελιώτης, Β. Αρδίττης, Ν. Αρμάος, Λ. Κονιόρδου, Β. Κυρίτσης, Θ. Μουμουλίδης, Β. Παπαβασιλείου). Οι εργασίες της ημερίδας θα λήξουν στις 4.00 το απόγευμα.

** Σύλλογος Γερμανόφωνων γυναικών

Πασχαλινό παζάρι
Ρούχα, οικιακές συσκευές, βιβλία και είδη διακόσμησης είναι μόνο λίγα από τα αντικείμενα που θα διατίθενται στο παζάρι που διοργανώνει ο Σύλλογος Γερμανόφωνων Γυναικών. Αντικείμενα από πρώτο ή δεύτερο χέρι, σε τιμές παραπάνω από λογικές. Στο παζάρι, που όπως πάντα θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Συλλόγου (Ιωσήφ Ανδρούσης 3, κάτω από την Υπαπαντή), θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αλμυρές και γλυκές γεύσεις από τις γερμανόφωνες χώρες, φτιαγμένες από τις γυναίκες του Συλλόγου. Όλα αυτά το Σάββατο 16 Απριλίου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

** "Αλγόριθμος"

Εκδρομή στην Παναγία τη Λαγκαδιώτισσα
Το προσεχές Σάββατο 16 Απριλίου η Σχολή Πληροφορικής «Αλγόριθμος» (Μεσσήνη) θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκδρομή της. Προορισμός για φέτος είναι το Παρόρι Λακωνίας και η σπηλαιοεκκλησιά της Παναγιάς της Λαγκαδιώτισσας.
Η ιστορική σπηλαιοεκκλησιά του 12ου αιώνα βρίσκεται «προστατευμένη» στην αγκαλιά του Ταϋγέτου, περιτριγυρισμένη από την άγρια ομορφιά της πέτρας και του νερού. Η σπηλαιοεκκλησιά απέχει είκοσι λεπτά πεζοπορίας από το Παρόρι. Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή με τη συντροφιά του ποταμού δεξιά και του βουνού ολόγυρα, πότε να «δωρίζει» τον ίσκιο του στον περιηγητή και πότε να τον τρομάζει. Το τοπίο σε μερικά σημεία θυμίζει έντονα τα Μετέωρα. Η ιστορία έχει καταγράψει πως την ίδια διαδρομή από το Παρόρι στην Παναγιά τη Λαγκαδιώτισσα διέσχισε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος την ημέρα της αναχώρησής του για το ιστορικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη το 1449, προκειμένου να λειτουργηθεί στη σπηλαιοεκκλησιά και να πάρει δύναμη για το μεγάλο ταξίδι.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο έχει αναρτηθεί από τους διοργανωτές της εκδρομής στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.gotoparori.blogspot.com. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 6945 568387 με το διευθυντή της σχολής Γιάννη Λάσκαρη.

** Πριν 94 χρόνια


ΧΘΕΣ περί την 8ην μ.μ. ο Εμμανουήλ Τρανός ετραυματίσθη δια ράβδου εις την κεφαλήν παρ’ αγνώστου εις την πλατείαν Μαυρομιχάλη. Ο Τρανός κτυπηθείς μετέβη αμέσως εις το φαρμακείον του Χρυσοσπάθη, ένθα και επεδέθη το τραύμα του.

 -ΕΙΣ το χωρίον Κατσούρα της επαρχίας Τριφυλίας ο Αρ. Κονίτσης εφόνευσε δια μαχαίρας τον συγχώριόν του Βασίλειον Κωνσταντόπουλον και ετραυμάτισε σοβαρώς εις την κεφαλήν τον Κωνσταντίνον Κωνσταντόπουλον. Επί τόπου μετέβη ο αστυνομικός υποδιευθυντής Τριφυλίας προς σύλληψιν του φονέως.

 -ΕΙΣ Γαργαλιάνους οι Κων. Θειακός, Αγ. Στρατηγός και Ανδρ. Κουβατάς διαρρήξαντες την θύραν της αποθήκης του μονοπωλείου εισήλθον εις αυτήν και αφήρεσαν 35 σακκίδια αντιπερονοσπορίνης. Οι δράσται της κλοπής συνελήφθησαν.

 -ΕΝΤΟΣ της ερχομένης εβδομάδος θα δώση σειράν παραστάσεων εν τω θεάτρω του καφφεζαχαροπλαστείου του Κοσμοπούλου ο εν Κυπαρισσία ευρισκόμενος δραματικός θίασος ο «Ορφεύς» αφικνούμενος τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

** ΕΑΣ Μεσσηνίας

Απαραίτητη η προσκόμιση δικαιολογητικών
για έγκαιρη πληρωμή των ενισχύσεων
Η ΕΑΣ Μεσσηνίας μετά την ανάθεση του έργου της Ενεργοποίησης Δικαιωμάτων έτους 2011 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γνωστοποιεί στους δικαιούχους – παραγωγούς τα κάτωθι:

Όλοι οι παραγωγοί πρέπει να υποβάλουν στην Ένωση την ενιαία αίτηση για τις επιδοτήσεις τους, τη δήλωσή τους για τον ΕΛΓΑ και το έντυπο για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών για το έτος 2011.
Με την υποβολή των στοιχείων αυτών οι δικαιούχοι παραγωγοί διασφαλίζουν την έγκαιρη πληρωμή των ενισχύσεών τους, τη σωστή συμπλήρωση της δήλωσης του ΕΛΓΑ και παράλληλα κατοχυρώνουν την επαγγελματική τους ιδιότητα με το έντυπο εγγραφής τους στο Μητρώο Αγροτών.
Η προσέλευση των παραγωγών στην Ένωση είναι αναγκαία και για όσους δικαιούχους δεν έχουν μεταβολές και έχουν παραλάβει ταχυδρομικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την αίτησή τους, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των στοιχείων τους, τόσο για να βοηθηθούν στην επαλήθευση των στοιχείων της δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής του ΕΛΓΑ όσο και για να αποτυπωθούν με ακρίβεια τα στοιχεία του εντύπου εγγραφής τους στο Μητρώο Αγροτών.
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για τις ενισχύσεις των παραγωγών, οι δηλώσεις για τον ΕΛΓΑ και το έντυπο εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Μαΐου 2011 το αργότερο.
Τονίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής του ΕΛΓΑ είναι υποχρεωτική και όσοι παραγωγοί δεν την υποβάλουν δε θα έχουν ασφαλιστική ενημερότητα και δε θα μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.
Υποχρεωτική εξάλλου είναι και η υποβολή του εντύπου εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών. Όσοι παραγωγοί το συμπληρώσουν με ανακριβή στοιχεία, ή όσοι παραλείψουν να το υποβάλουν έγκαιρα, θα υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.
Η διαδικασία Ενεργοποίησης των Δικαιωμάτων, συμπλήρωση της Δήλωσης του ΕΛΓΑ και του Εντύπου Εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών, δε θα έχει κόστος για τους παραγωγούς. Ο χρόνος έναρξης της παραπάνω διαδικασίας καθώς και το πρόγραμμα ενεργοποίησης δικαιωμάτων θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

** Aθλητικά  σήμερα : Για την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκ -Τσάμπιον Λίγκ  στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για πρόκριση στα Ημιτελικά :
**  http://www.livebet.com/   ,: Εδώ Mπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα όλων των αθλημάτων σ'  όλο τον κόσμο ...σήμερα  και χθές .-

** http://www.fromsport.com/ , Εδώ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ .-
** Σάλκε - Ίντερ,  2-1 ,   (1-0).- ^
** Τόττεναμ - Ρεάλ  Μανδρίτης  0-1 , (0-0).-^  Στο πρώτο αγώνα η Ρεάλ είχε κερδίσει με 4-0 .-  

*** Στο πρωτάθλημα  Μπάσκετ Α1 στο Ελληνικό πρωτάθλημα :
~* Άρης Θεσσαλ. ΑΕΚ Αθηνάν  78-74.-^
** Ηλυσιακό - Μαρούσι 73-62 .-^
~* Ηρακλής Θεσσαλ. - Πανιώνιος 52-59.-^ Η ομάδα του Ηρακλή  υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία του Ελληνικού Μπάσκετ .- ^
** Καβάλα - Ολυμπιακός Πειραιώς 63-92 .-^
~* Κολοσσός Ρόδου - Πανελλήνιος  66-52 .-^
**Παναθηναϊκός -Ίκαρος Καλλιθέας  92-70.-^
~* Περιστέρι -ΠΑΟΚ Θεσσαλον.  77-72 .-^


   ** ΟΙ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ  ΜΑΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ...** ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 :

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/01-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Απρίλιος 2011 *

~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/2-2011.html  . Στο Αγιάζι της Σαββατιάτοκης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 2 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011 *

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/03-2011.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 03 Απριλίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/04-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Απριλίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/05-04-2011.html  . Στο αγιάζι της Τοπικής - Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τρίτη 05-04-2011 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/04/05-2011.html  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης - πληροφόρησης Τρίτη 05 Απριλίου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/06-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Απριλίου 2011.-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/04/7-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/8-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 .-

`~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/04/09-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σαββάτου 09 Απριλίου 2011.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης Ενημέρωσης 10 Απριλίου 2011 * .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/11-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/2011-11.html  , Υγεία για όλους μας Απρίλιος 2011 ,Δευτέρα 11/04/2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/04/12-2011.html  , Στο αγιάζι της πληροφόρησης για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/13-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη , 13 Απριλίου 2011 *

** ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΕΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ :


http://www.youtube.com/watch?v=RMmoFMA_QBQ  , Το 7 μηνών  εγκονάκι μας !!!




**** Αυτοί που μας γράφουν σας τα παρουσιάζουμε :
Sofia Voultepsi προς info
Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» ( www.elzoni.gr ):
--ΔΝΤ: Ήλθε η ώρα να πληρώσετε για τα swaps. Ετοιμαστείτε για νέα μέτρα! περισσότερα…--Το «αντάρτικο» ήταν για το θεαθήναι τοις ανθρώποις περισσότερα…
Πείτε μας την γνώμη σας, τις ιδέες σας και με χαρά θα λάβουμε τις δικές σας ειδήσεις και πληροφορίες.
Υ.Γ. Οι αγαπητοί φίλοι που δεν επιθυμούν την αποστολή ενημερωτικών e-mails από μέρους μας, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσουν με ένα απλό e-mail, το οποίο θα δεχθούμε ευχαρίστως.
Ελεύθερη Ζώνη, Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601 .-

** To hamomilaki

Μπορεί να κάνει δίαιτα το παιδί μου; Should my child go on a diet?

Γιατρούς και νοσοκομεία και στην Ελλάδα «λάδωνε» η Johnson & Johnson Johnson & Johnson Pays $70 Million Dollars in Corruption Charges in Greece, Poland & Romania

Σέρρες: 30χρονος ποδοσφαιριστής αποπλάνησε ανήλικη μέσω internet

Μπορεί να κάνει δίαιτα το παιδί μου; Should my child go on a diet?
Δυστυχώς, τα παραπανίσια κιλά ενός παιδιού δεν γίνονται ύψος... Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια μικρή αλήθεια σε αυτά που έχουμε ακούσει να λένε άνθρωποι παλαιότερων γενεών, κι αυτό είναι ότι, πράγματι,...

Γιατρούς και νοσοκομεία και στην Ελλάδα «λάδωνε» η Johnson & Johnson Johnson & Johnson Pays $70 Million Dollars in Corruption Charges in Greece, Poland & Romania
 Με πρόστιμο 70 εκατομμυρίων δολαρίων καταδικάσθηκε από τις αμερικανικές αρχές η Johnson & Johnson, για δωροδοκίες γιατρών στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και για «λαδώματα»...
 Σέρρες: 30χρονος ποδοσφαιριστής αποπλάνησε ανήλικη μέσω internet
 Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινωνία της πόλη των Σερρών την απίστευτη ιστορία με τον ποδοσφαιριστή που αποπλάνησε 13χρονη κοπέλα παριστάνοντας την καθηγήτρια Μαθηματικών!Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής...

 ** Γειά σας,  ./. FeedBurner Email Subscriptions προς Εμένα
Πρόσφατα ζητήσατε να εγγραφείτε στο

εδώ θα δείτε και να έχετε το προνόμιο
να δέχεστε οποιαδήποτε νέα ανάρτηση
στο email σας! Κάντε κλίκ στο λίνκ
παρακάτω για να ξεκινήσετε:

http://feedburner.google.com/fb/a/mailconfirm?k=pUYUNirbgzowgiHMt-3dbuca2F0 .-
(Αν το παραπάνω λίνκ δεν σας εμφανίζεται clickable τότε κάντε κόπυ και πείστ στον web browser's σας.)


 **24γράμματα
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Τι σημαίνουν οι λέξεις: “σπάω πλάκα”, αστείο, κορόιδο, κ.ά
Αφιέρωμα : “το γέλιο στην Τέχνη και τη Ζωή μας”
20 άρθρα, στις 2 πρώτες σελίδες γεμάτες γέλιο. Το μοναδικό παυσίλυπο στην εποχή του Δ.Ν.Τ.
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Για τη σημασία του γέλιου στη ζωή μας, είναι αρκετό να θυμηθείτε ότι η λέξη γελώ (< Ι.Ε. *gele > λάμπω) είναι ομόρριζη με τη λ. γαλήνη. 24grammata.com
Η λέξη αστείο παράγεται από το άστυ και προσδιόριζε, ήδη, από την εποχή του Αριστοφάνη το λεπτό και εκλεπτυσμένου χιούμορ του αστού. Με παρόμοια σημασία και η λέξη χωρατό < η εύθυμη ιστορία των κατοίκων της χώρας, πόλης. Το γέλιο δε συνδέεται μόνο με την ευθυμία (θυμός: εσωτερικός κόσμος) αλλά και με το σαρκασμό (< κυριολ. σημασία: “το σχίσιμο της σάρκας”) καθώς και με την κοροϊδία (< κορόιδο < κουρόγιδο < κουρεμένο γίδι), για να δηλώνει οτιδήποτε γίνεται περίγελως).
Σπάω πλάκα: Οι πρώτοι δίσκοι φωνογράφου, ονομάζονταν “πλάκες”, ήταν από βακελίτη. Τα νυχτερινά κέντρα διέθεταν φωνόγραφο για τα γλέντια των θαμώνων και μεγάλες ποσότητες πλακών, γιατί ο βακελίτης δεν είχε μεγάλη διάρκεια ζωής και φθειρόταν μέσα σε λίγες μέρες. Την κατάληξη των φθαρμένων πλακών, μάλλον, την υποπτευτήκατε: οι γλεντζέδες τις έσπαζαν, όπως αργότερα θα σπάνε τα πιάτα, και έτσι έμεινε η φράση “σπάω πλάκα”. Περισσότερα στο 24grammata.com
και άλλα 1530 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Δωρεάν e-books (νέα βιβλία)
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση http://www.24grammata.com/ . Μπορείτε να εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα εβδομαδιαία ανανέωση από τα 24γραμματα, στη διεύθυνση http://24grammata.com/?page_id=6 . Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά μηνύματα, μπορείτε να επιβεβαιώστε ότι θέλετε να αφαιρέσετε το email σας από την ενημερωτική λίστα πατώντας εδώ .
24γραμματα© 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Ανάπτυξη από τα 24γραμματα .-24γράμματα < info@24grammata.com    προς Εμένα
* Το μήνυμα επιβεβαιώνει την εγγραφή σου στην ενημερωτική λίστα των 24γράμματα - Ηλεκτρονικό Περιοδικό: Γλώσσα - Ιστορία - Πολιτισμός.  Ευχαριστώ!

**Stamatios shared a link on your Wall.

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/04/12-2011.html  , Στο αγιάζι της πληροφόρησης για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/04/12-2011.html
stamos: Στο αγιάζι της πληροφόρησης για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 *
To see your Wall or to write on Stamatios's Wall, follow the link below:
** http://www.facebook.com/n/?permalink.php&story_fbid=185397974840129&id=1037492258&mid=40e66f5G3dd6e022G1f11ebbG3a&bcode=FqzplKJu&n_m=snstam%40gmail.com  .- Ευχαριστούμε, ...  The Facebook Team

**Υποστήριξε την Greenpeace εύκολα, γρήγορα και έξυπνα!

Συντροφιά με τη Greenpeace και το Πάσχα...
Κάνε δώρα σε εσένα και τους φίλους σου! Γέμισε την κάθε στιγμή με χρώμα και ευαισθησία και γίνε αυτός που θα διαδώσει το μήνυμα για τη σωτηρία του πλανήτη.
Ενίσχυσε τις δράσεις της Greenpeace γιατί το να υποστηρίζεις τη Greenpeace δεν είναι απλά μια άποψη, είναι ένας δημιουργικός τρόπος ζωής!

**Scrapbookers in Greece προς Εμένα
Stamatios Skoulikas
,

Καλώς ορίσατε στο Scrapbookers in Greece! Υπάρχουν 4 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε:
1. Προσκαλέστε τους φίλους σας να γίνουν μέλη:
http://scrapgreece.ning.com/main/invitation/new?xg_source=msg_wel_network
2. Προσθέστε περιεχόμενο:
http://scrapgreece.ning.com/main/index/addContent?xg_source=msg_wel_network
3. Προσθέστε φωτογραφία προφίλ:
http://scrapgreece.ning.com/profiles/settings/editProfileInfo?xg_source=msg_wel_network
4. Πείτε στους οπαδούς σας στο Twitter:
http://twitter.com/home?status=Just+joined+http://scrapgreece.ning.com
Σας ευχαριστούμε!   Scrapbookers in Greece
Αυτή η ιστοσελίδα φτιάχτηκε για να ενώσει όλες τις δημιουργίες scrapbooking των Ελληνίδων ώστε να μπορούμε όλες να μοιραστούμε την τέχνη μας

*Stamatios shared a link on your Wall.

http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/11-2011.html
http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/11-2011.html
ΒΛΑΣΗΣ-VLASIS: Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 *
To see your Wall or to write on Stamatios's Wall, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?permalink.php&story_fbid=167745746612505&id=1037492258&mid=40d5b88G3dd6e022G1f11ebbG3a&bcode=FqzplKJu&n_m=snstam%40gmail.com  .- Ευχαριστούμε,   The Facebook Team

**Ο/Η Konstantinos Manikas έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΝΔ Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά.

Konstantinos Manikas13 Απριλίου 6:31 μ.μ.
Θέμα: Αιθεροβάμονες υπουργοί!
Αιθεροβάμονες υπουργοί!
http://www.facebook.com/l/10ab5iMQoylmPWwxm8pWy04CLsA/maxitikoi-polites.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html ή http://www.facebook.com/l/10ab5QqpYPRbQpuhajYCFbQWYNA/bit.ly/dS5Kff  .-

** Γεια σας, Stamatios,


Ο Vasilis σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook.

 asilis Kavala
 δώ είναι κάποιοι από τους φίλους του Vasilis που ίσως γνωρίζετε και εσείς:

 ΑΔΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ ΚΑΒΑΛΑ-Β

Προσθήκη στους φίλους

Violetta Karezi

Προσθήκη στους φίλους

 ikoc Romanoc

Προσθήκη στους φίλους

ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ

Προσθήκη στους φίλους

 ania Melidou

Προσθήκη στους φίλους

Maria Moudioti

Προσθήκη στους φίλους

 υχαριστούμε,

Η Ομάδα του Facebook
 
** Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.

Milan Papas13 Απριλίου 6:01 μ.μ.
Θέμα: Οι φυλακές του Εμβέρ Χότζα (1996)
Οι φυλακές-κολαστήρια της κομμουνιστικής Αλβανίας
http://www.facebook.com/l/10ab5pvqAHQqJbKR65pPurPX16A/blackblogofcommunism.com/2011/04/13/%ce%bf%ce%b9-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%ad%cf%81-%cf%87%cf%8c%cf%84%ce%b6%ce%b1-1996/  .-

~** THE ELDORADO OF CORRUPTION HARASSES UNILEVER AND PROCTER & GAMBLE‏
The Eldorado of Corruption today fined Procter & Gamble and Unilever a total of €315.2 million for operating a pseudocartel together with Henkel in the market for household laundry powder detergents in eight Fourth Reich countries. Fourth Reich antitrust has been transformed into a terrorist religion, which relies on pseudoeconomic theories that bestow a veneer of objectivity and credibility on Fourth Reich law enforcement practices that actually rely on hunch, whim, and blackmail.
 On all EU antitrust cases, from mergers to price fixing, arbitrary antitrust laws lead to ill-informed juries and bureaucratic abuse. Those laws also create a perverse incentive for entrepreneurs to hold down sales volume, stop innovation, and avoid improvements in price, quality, and service; otherwise, such entrepreneurs could become the next targets of the antitrust terrorists.
 The fine on the two companies includes a 10% reduction for acknowledging the facts and enabling a swift conclusion of the investigation. Henkel got immunity for revealing the cartel to the Eldorado of Corruption. Galileo muttered the phrase Eppur si muove, And yet it moves, after being forced to recant in 1633, before the Inquisition, his belief that the Earth moves around the Sun. Similarly the new inquisition of regulators force executives to admit something they did not do, in order to get smaller penalties. Eppur si muove!
 The three companies are the leading producers of washing powder in Europe. The pseudocartel lasted some three years and aimed at stabilising market positions and at coordinating prices in violation of Fourth Reich and EEA antitrust rules (Article 101 of the EU treaty and Art. 53 of the EEA agreement). This is the third cartel settlement in a year.
 European antitrust laws lead to huge corruption, because government officials ask for kickbacks in order to erase the alleged violation. The standard kickback in EU is 10% of the erased penalty! Many Greek officials were caught on tape asking for the corrupt tithe! Many European political parties make up their election expenses from kickbacks on antitrust cases! This is the worst possible blackmail, where tiptop ethical companies are held hostage by European kleptocrats. Eppur si muove!
 Joaquin Almunia, Vice-President of the Eldorado of Corruption in charge of antitrust, said: By acknowledging their participation in the cartel, the companies enabled the Commission to swiftly conclude its investigation, and for this they got a reduction of the fine. But companies should be under no illusion that the Commission will pursue its relentless fight against cartels, which extract higher prices from consumers than if companies compete fairly and on the merits.
 European antitrust law is wielded most often by favor-seeking businessmen and their kleptocrat allies. Instead of focusing on new and better products, disgruntled rivals try to exploit the law by consorting with kleptocrats. EU officials routinely direct antitrust regulators to bend the rules in pursuit of political ends. In reality, the threat of abusive EC power is far larger than the threat of oligopoly. Eppur si muove!
 The Eldorado of Corruption has adopted a decision settling a cartel investigation and imposing a fine totalling €315.2 million on Procter & Gamble and Unilever. The decision is also addressed to Henkel, but because the company, in 2008, revealed the existence of the cartel to the Eldorado of Corruption it benefitted from full immunity from fines. All three companies are major producers of washing powder and other laundry detergents in Fourth Reich and they must abide by Art 101 of the Fourth Reich Treaty and Art 53 of the EEA Agreement, which ban practices restrictive of competition.
 There is an Antitrust Armageddon in Europe between tiptop companies and Fourth Reich(EU). Eurokleptocrats are willing to do anything in order to get kickbacks from industry leaders. The European antitrust laws have the unfortunate consequence of harming Europeans by chilling innovation and discouraging competition. Instead of protecting competition, EU laws protect competitors who give kickbacks to kleptocrats! Kickback is the lubricant that allows a European industry to run smoothly! No European machinery can run without lubricant! Eppur si muove!
 The cartel concerned powder detergents used in washing machines. The Eldorado of Corruption has pseudoevidence showing that the cartel existed at least between 7 January 2002 and 8 March 2005. The cartel started when the companies implemented an initiative through their trade association to improve the environmental performance of detergent products. The environmental objective, however, did not require them to coordinate prices or other anti-competitive practices. Henkel, Procter & Gamble and Unilever did this on their own initiative and at their own risk.
 When a company is forward-thinking, proactive, innovative, and productive, it will produce good products that customers want to buy. As a result, it will win a large market share. If the company is much better than its competitors, it might win most, or almost all, of the market. This is the case with Microsoft. It has earned its market share by producing good products that customers want to buy.
 The pseudocartel covered Belgium, France, Germany, Greece, Italy, Portugal, Spain and The Netherlands. The decision is addressed to Henkel AG & Co. KGaA, Unilever PLC and Unilever NV, as well as to Procter & Gamble International S.à.r.l. and The Procter & Gamble Company which as parents of the P&G Group are held jointly and severally liable for the conduct of their relevant European subsidiaries.
 If you want to produce something in America or Fourth Reich, you'd better play the game. Contribute to politicians' campaigns, hire their friends, go hat in hand to a hearing, and apologize for your success. In a parasite economy no good deed goes unpunished for long. Kleptocrats, seeing an opportunity to extend their power and rake in some campaign cash and kickbacks, are circling like sharks. When executives don't show up when kleptocrats invite them, all it does is to increase kleptocrats' interest in what executives are doing and why they do not show up.
 TERMS
April 15: Global Tax Revolt Day
October 18: International Day Against Cybercop Brutality
October-18 Mafia: Government of Greece
Parliament of Whores: Congress of USA
Grand Brothel on Syntagma Square: Parliament of Greece
Eldorado of Prostitutes: European Parliament
Eldorado of Corruption: European Commission
Fourth Reich: European Union
Fourthreichians: Citizens of the European Union
OLAF, Office de Lutte Anti-Fraude: European Anti-Fraud Office
Marilizardism: terrorizing dissident bloggers

**Ο/Η Μίνα Γκελντή έστειλε μήνυμα στα μέλη του "ΤΡ.Α.Φ" (Τράπεζα αλληλεγγύης Φιλόζωων).

Μίνα Γκελντή13 Απριλίου 12:44 μ.μ.
Θέμα: Το πρόβλημα με τη λίστα αλληλεγύης διορθώθηκε!
Εδώ τη βλέπετε ΟΛΟΙ... :)
Mπορούμε στη συνέχεια να προσθέσουμε και αλλες επιχειρήσεις φιλόζωων ή φιλόζωους που προσφέρουν υπηρεσίες...
http://www.facebook.com/group.php?gid=126481127364828#!/photo.php?fbid=10150155588258370&set=o.126481127364828&type=1&theater

**Ο/Η Thodoris Doiranlis έστειλε μήνυμα στα μέλη του SOCIAL cafe & SOCIAL de luxe.

Thodoris Doiranlis13 Απριλίου 11:51 π.μ.
Θέμα: Πάμε για τους 1000!!!
Φτάσαμε τους 300! Πάμε για τους 1000!!!!!!!
Μπείτε και κάντε likeeeeeeeee!!!!!!!
http://www.facebook.com/socialinn?ref=mf

** PEOPLE TEND TO CONFUSE TWO DIFFERENT THINGS ABOUT ENVIRONMENT‏

Vaclav Klaus, President of the Czech Republic, notes that people tend to confuse two different things – a necessary protection of the environment (necessary because there is no doubt that we have to take care of our rivers, lakes, seas, forests and air) and an irrational attempt to protect – which means to control – the climate. Klaus is very much in favor of rational efforts when it comes to environmental protection, but he resolutely rejects any attempts to change or – as he frequently hears – to combat the climate.

 Klaus points out the people who had never believed in human freedom, in impersonal forces of the market and in other voluntary forms of human interaction and who had always wanted to control, regulate and mastermind us have been for a long time searching for a simple and sufficiently threatening catastrophe that could justify the implementation of these ambitions of theirs. After having tried various alternative ideas, they came up with the idea of dangerous, man-made global warming. This concept was formulated despite the absence of reliable data evidence, of scientifically proven theories and of their comprehensive testing.
 Rabblerousers bought into this doctrine at the Rio Earth Summit in 1992, fell in love with it and – without waiting for its scientific underpinning – started preparing and implementing economically damaging and freedom endangering measures. They accepted the idea that participating in the global warming game is easy, politically correct and politically profitable, especially when it is obvious that they themselves will not carry the costs of the measures they are advocating and implementing and will not be responsible for their consequences.
 There are plenty of arguments indicating that the real threat is not global warming itself. Klaus asserts the real threat comes when politicians start playing with the climate and with all of us. Environmentalism and global warming alarmism ask for restrictions on carbon dioxide emissions, which would – without a revolution in energy efficiency – substantially increase the costs of energy. This would be devastating because cheap energy is the source of much of our prosperity.
 The Global Warming Doctrine(GWD) asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion into our lives and of government control over us. They tell us how to live, what to do, how to behave, what to consume, what to eat, how to travel, how to spend our holidays and many other things.
 All the necessary arguments relevant for today's debate are well-known and it is difficult to add anything fundamentally new to them. Klaus keeps stressing four basic facts that are intentionally overlooked by the politicians and the media:
 • First, the increase in global temperature, which has been going on in the last three centuries, has been very small, certainly not dangerous. There are many convincing arguments that its future development will follow the same pace.
 • Second, there has been no statistically significant net global warming in the last twelve-thirteen years. The same decrease in temperature happened in the years 1880–1910 and 1940–1978. This is not a proof of the impossibility of another change of temperature in the future but it is a relevant piece of information, totally ignored by the politicians and the media. It shows that there is no correlation between temperature and the increasing atmospheric carbon dioxide.
 • Third, the scientific dispute about the causes of the recent climate change is not over, it continues. There is no scientific consensus in this field. What is more and more evident is that the CO2 is not the main culprit. There are other potential factors. Carbon dioxide constitutes less than 4% of the total of greenhouse gases in the atmosphere (whereas water vapour more than 90%). Of that 4%, mankind contributes a little more than 3%. Three per cent of 4 per cent is 0.12%.
 • Fourth, the idea of a static, unchanging climate is foreign to the history of the Earth. The climate has always been changing and the attempts to fix it just now are entirely irrational. The people have proved to be able to adapt to warmer or cooler temperatures. Better technologies and higher wealth will help them. There is no reason to expect that the people will lose this adaptability just now.
 Rabblerousers, their bureaucrats as well as many eggheads, who accept the GWD and with it the alarmist view of anthropogenic climate changes, probably hope that – by doing so – they are displaying intelligence, virtue and altruism. Some of them even believe they are saving the Earth. We should tell them that they are merely passive players in the hands of pullpeddlers, of producers of green technologies, of agrobusiness firms producing ethanol, of trading firms dealing in carbon emission permits, etc., who make billions at our costs. There is no altruism there. It is a cold-hearted calculation.
 Venitis Law of Environment: The best way to save the environment is vasectomy. Deadly viruses are Gaia's antibiotics against the cancer of overpopulation.

** Ο χρήστης Ο χρήστης amasdeshousse ahmed σχολίασε επίσης τη δραστηριότητα του Adriana de Pinho Pinho.  toujour aussi jolie bacio  Προβολή σχολίων

**  Γειά σου stamos1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο stevechrist σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://cleareye-stevepro/....  http://sprinkle-stevechri/...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/stevechrist/ .-

** Ο/Η Ioanna Baltsaki A έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ioanna Baltsaki... (For Friends).

Ioanna Baltsaki A13 Απριλίου 1:45 π.μ.
2 events για τον επόμενο μήνα πολύ σημαντικά :
 1. ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ: «ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ» "ΑΔΙΟΡΘΩΑΝΑΡΧΙ-" ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ
Τραγουδούν:
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Λιζέτα Καλημέρη
Λάμπρος Καρελάς
Βαγγέλης Κορακάκης
Γιώτα Νέγκα
Γιάνης Ντουνιάς
και Μπάμπης Στόκας
http://www.facebook.com/l/d1965HwAxwMXUx2ufUsSLBsUl_Q/ioannabaltsaki.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html

2. Los maestros del Tango Το Μουσικοχορευτικό Υπερθέαμα του 8ου Φεστιβάλ Tangogreece 13 & 14 Μαΐου 2011 Θέατρο Badminton

Για δυο μοναδικές παραστάσεις παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton 13 και 14 Μαΐου ζωντανά το Tango του σήμερα και του τότε, με 19 χορευτές και μουσικούς επί σκηνής.
http://www.facebook.com/l/d1965wqSRwZaSnNa2Z5PpPd-5Qg/ioannabaltsaki.blogspot.com/2011/04/los-maestros-del-tango-8-tangogreece-13.html

** Μπορεί να κάνει δίαιτα το παιδί μου; Should my child go on a diet?


Γιατρούς και νοσοκομεία και στην Ελλάδα «λάδωνε» η Johnson & Johnson Johnson & Johnson Pays $70 Million Dollars in Corruption Charges in Greece, Poland & Romania

Σέρρες: 30χρονος ποδοσφαιριστής αποπλάνησε ανήλικη μέσω internet

Μπορεί να κάνει δίαιτα το παιδί μου; Should my child go on a diet?

 Δυστυχώς, τα παραπανίσια κιλά ενός παιδιού δεν γίνονται ύψος... Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια μικρή αλήθεια σε αυτά που έχουμε ακούσει να λένε άνθρωποι παλαιότερων γενεών, κι αυτό είναι ότι, πράγματι,...
 Γιατρούς και νοσοκομεία και στην Ελλάδα «λάδωνε» η Johnson & Johnson Johnson & Johnson Pays $70 Million Dollars in Corruption Charges in Greece, Poland & Romania

 Με πρόστιμο 70 εκατομμυρίων δολαρίων καταδικάσθηκε από τις αμερικανικές αρχές η Johnson & Johnson, για δωροδοκίες γιατρών στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και για «λαδώματα»...
 Σέρρες: 30χρονος ποδοσφαιριστής αποπλάνησε ανήλικη μέσω internet

 Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινωνία της πόλη των Σερρών την απίστευτη ιστορία με τον ποδοσφαιριστή που αποπλάνησε 13χρονη κοπέλα παριστάνοντας την καθηγήτρια Μαθηματικών!Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής...

** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο Billys σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://agapametinzoi.blog/...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/Billys/ .-

** Γειά σου stamos1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο gianni4284 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://go.sync.gr/B9o0qZfO
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/gianni4284/  .-

** WE SUPPORT WIKILEAKS‏

We believe that free societies everywhere are best served by journalism that holds governments and corporations to account. We assert that the right to publish is equal to, and the consequence of, the citizen's right to know. While we believe in personal privacy and accept a need for confidentiality, we hold that disclosure in the public interest is paramount. Liberty, accountability and true democratic choice can only be guaranteed by rigorous scrutiny.

 We defend the right to publish the truth responsibly without obstruction and persecution by the state. The primary duty of journalists everywhere is to advance the cause of understanding, not to assist governments and powerful interests in suppressing information, and never to defer to ingrained habits of secrecy.
  With these principles in mind, we declare our support for the publication of documents released through leaks. They have cast significant light on the behaviour of governments and corporations in the modern world. Wikileaks has done the world great service. We strenuously denounce the threats of death and criminal prosecution

of its director for publishing, together with many organisations throughout the world, information that is clearly in the public interest.
   Those in authority routinely oppose such disclosure, as they have done since the struggle to publish the proceedings of the British parliament over 200 years ago right through to the release of the Pentagon Papers. We believe no democracy has ever been harmed by an increase in the public's knowledge and understanding. Therefore,

we, the undersigned, declare our unyielding support for the principles of journalistic inquiry and openness, and condemn the forces that threaten both.
 Article 19, English Pen, International Federation of Journalists, The

Newspaper Guild, OpenDemocracy, Reporters Without Borders, Global Tax Revolt, Basil Venitis, Lisa Appignanesi, John Berger, Fatima Bhutto,

Rachel Billington, Rosie Boycott, Heather Brooke, Noam Chomsky, Patrick Cockburn, Steve Coogan, Jeremy Dear, Molly Dineen, Ariel Dorfman, David Edgar, Daniel Ellsberg, Bill Emmott, Richard Eyre, Woody Harrelson, Sue Hollick, Hugh Hudson, Will Hutton, Helena Kennedy, Imran Khan, Phillip Knightley, Hanif Kureishi, Mike Leigh, Kim Longinotto, Edward McMillan-Scott, Terry McDonell, Michael Moore, Philip Pullman, David Puttnam, Salman Rushdie, Richard Sambrook,

Susan Sarandon, Alexandra Shulman, Tom Stoppard, Oliver Stone, Laura Wade, Marina Warner, AN Wilson
Marilizardism, terrorizing dissident bloggers, has metastasized in many countries. Merciless Marilizard, the culprit of October-18 shock and awe, terrorizes Graecoblogosphere. Accusing dissident bloggers of treason, Graecokleptocrats have manufactured a blood libel in cyberspace, which in turn may incite hatred and violence. The freakish government of Graecokleptocracy, October-18 mafia, is the only government on Earth which robs the computers of its citizens! Infamous CCU is the brutal arm of the government of Graecokleptocracy which terrorizes the cyberspace, robbing computers at gunpoint, perjuring, jailing dissident bloggers, and gagging the truth. CCU of Graecokleptocracy is the most disgusting gang in Fourth Reich(EU).


**/Η Ioanna Baltsaki A έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ioanna Baltsaki... (For Friends).

Ioanna Baltsaki A12 Απριλίου 3:39 μ.μ.
ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.
Προσφορά 5,5€ για κάθε εισιτήριο Cinema στα Village Cinemas για όλο το 2011!
http://www.facebook.com/l/d1965D_uE7wZ837d6Fkg1Fvjx0g/ioannabaltsaki.blogspot.com/2011/04/55-cinema-village-cinemas-2011.html  .-

**Ο/Η Thodoris Doiranlis έστειλε μήνυμα στα μέλη του SOCIAL cafe & SOCIAL de luxe.

Thodoris Doiranlis12 Απριλίου 3:32 μ.μ.
Θέμα: Φίλοι του SOCIAL CAFE & DE LUXE, ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!
Θα χαιρόμασταν πάρα πολυ αν μπείτε και στην ολοκαίνουργια μας σελίδα και κάνατε like!! Είναι μια νέα προσπάθεια κ μια νέα μορφη επικοινωνίας μέσω διαδικτύου! Θα ακολουθήσει και το ιστολογιο μας.
Ερχονται εκπληξεις..Ευχαριστω
www.facebook.com/socialinn 

**HAPPY EGGHEADS AND UPSET TAXPAYERS‏

Eggheads are happy, and taxpayers are openly upset. Kleptocrats left college funding untouched, despite the fact that the ivory tower is soaking in putrid, taxpayer-funded waste. Quite simply, kleptocrats pour hundreds of billions of dollars and euros into our ivy-ensconced institutions every year, but what that has largely produced is atrociously low graduation rates; at-best dubious amounts of learning for those who do graduate; ever-fancier facilities; and rampant tuition inflation that renders a higher education no more affordable to students but keeps colleges fat and happy.

 If politicians won't significantly cut education spending, that has done next to nothing to increase actual learning, then they are not serious about reining in the deficit or cutting government down to size. They are still, sadly, much more concerned about appearing to care about education than doing what needs to be done.
 The main effect of federal student aid programs is not to transfer wealth from taxpayers to students, but from taxpayers to academic institutions. That's because the rise in student subsidies over the decades appears to have fueled inflation in education costs. Tuition and other college costs have soared as subsidies have risen.
 It is matter of supply and demand. More and more citizens have sought a college education, which has pushed prices higher. Ordinarily, such upward pressure would be restrained by consumers' willingness and ability to pay, but as government subsidies have helped absorb tuition increases, the public's budget constraint has been lifted. Federal subsidies are seen by colleges and universities as money that is there for the taking. Tuition is set high enough to capture those funds and whatever else can be extracted from parents.
 Over the past few decades, a vicious cycle has been perpetuated by college policy. Governments increase subsidies for colleges, inflating students' purchasing power, in turn allowing universities to raise tuition, which ultimately increases the demand for more government subsidies.
 Not only would an increase in grant funding not break this vicious cycle, but it would also fail to place pressure on colleges to use resources more efficiently. The dysfunctional college market is an arms race where vast resources are targeted toward non-academic purposes such as athletics, building renovations, and administrative overhead costs in order to compete for students.
 Perhaps most troublesome of all, continuing to increase subsidies for college raises questions of equity. Increasing federal subsidies for higher education, whether in the form of grants or student loans, shifts the responsibility of paying for college from the student, who directly benefits from college, to the taxpayer. Transferring the burden of student loan financing from university graduates to the three-quarters of taxpayers who did not attend college is unjust. Kleptocrats should restructure the grant program so that funding goes directly to students, not to universities, and should limit access to grants after four years of undergraduate work.
 Most top presidents and self-made billionaires dropped out of high school or college! The list includes Bill Gates(Microsoft), Larry Page(Google), Michael Dell(Dell), David Geffen(Geffen Records), Steve Jobs(Apple), Richard Branson(Virgin), Ralph Lauren(Ralph Lauren), Jerry Yang(Yahoo) and Zuckerberg(Facebook). Zuckerberg and Gates went to Harvard. Page and Yang both attended Stanford. Jobs only completed one semester at Reed College in Portland, Oregon. Dell left the University of Texas at 19. Geffen dropped out of three universities before launching his record label. Lauren went to Baruch College in New York City, but left after two years. Branson, a mild dyslexic, never made it out of high school. Ford Motors founder, Henry Ford, never had any formal education, outside his training as a machinist.
 Most college students cheat! Contemporary technology makes college cheating a great deal easier. Students use web-based cheat sites to plagiarize with ease. They use powerful calculators and technical trickery to secretly store equations they will need on tests. They ask to be excused to go to the lavatory then use their cell phone to get outside help. They get answers from a test file or someone who took the test earlier in the day, then store them in easily retrievable form in their Personal Digital Assistants. They also beam answers to one another using their machine's infrared transmission capabilities. Students even use numeric pagers to have answers phoned in while taking his test. In most cases the high tech cheater's confident expectation is that the instructor will be at least one step behind them. The young often take to high tech quicker than adults.
 Despite the abundance of research evidence confirming that cheating is rife, many instructors are still reluctant to acknowledge the full extent of the problem. Most educators want to foster comfort and trust in their classroom; and they want to eliminate obstacles that interfere with the joy of learning. They worry that taking precautions against cheating, might confound these goals. Some reluctantly resolve this tension by trusting their students and hoping that they will repay that trust with honesty. Too often that doesn't work.
 There are many online cheating companies that generate huge profits by creating original essays based on specific instructions provided by cheating students. In the midst of this great recession, business is booming. At busy times, during midterms and finals, a typical cheating company's staff of roughly 50 writers, shadow scholars, is not large enough to satisfy the demands of students who will pay for its work and claim it as their own.
 You would be amazed by the incompetence of students' writing. They misspell the word "desperate" every way you can imagine. And these students truly are desperate. They cannot write a memo, yet they are in graduate school. They really need help. They need help learning and, separately, they need help passing their courses. But they aren't getting it.

 Cheating through commissioning the writing of academic papers results from a combination of factors. They include, among other things, the poor ethics of both cheating students and of the writers doing academic work for a fee; the teachers' unwillingness or incapacity to verify the authenticity and ownership of the work submitted by students; institutionally induced increased class sizes, which make it more difficult for teachers to follow-up on the individual work of students; and the emergence of technology as an enabler of rapid communication and transfer of information anywhere and anytime.
 Even German Defense Minister Karl-Theodor zu Guttenberg cheated in his 2006 law dissertation. One former law professor from Hanover is currently serving three years in prison after he was found guilty of issuing doctoral titles in exchange for bribes and sexual favors in 2009.

 There are many doctorate consultants, who demand anywhere from 10,000 to 30,000 euros to help graduate students with all the formalities and contacts needed in a Ph.D. program, do all the work for them, write their dissertation, and pay kickbacks to some corrupt professors.
 College degrees from all over the world are now forged under the noses of Mexikleptocrats. Santo Domingo Plaza, the historic center of the Mexico City's printing industry, is now its main market for counterfeit documents. For $600, customers from all over the world buy fake college diplomas, including Harvard, and professional licenses in many fields, such as medicine, law, or engineering! The colonial plaza sits across the street from Mexico's Public Education Secretariat, which the pseudodegree salespeople cynically refer to as the competition!
 Venitis Law of Education: There is no direct relationship between education and

schooling. You might be schooled but uneducated, and you might be educated but

unschooled. Schools are concentration camps for the drones of society.

Unschooling is much better than schooling. Internet is the best source of

knowledge and information, replacing schools, libraries, media, parliaments, and

postoffice.

~** Ο/Η Stelios Fraggedakis έστειλε μήνυμα στα μέλη του http://www.facebook.com/l/d2558udnwnhvVlzgXrJEmM_eBLg/www.e-magazino.gr .

 Stelios Fraggedakis7 Απριλίου 12:47 μ.μ.
Θέμα: Το Ελληνικο ντοκιμαντερ για την κριση που δε θα παιξει
http://www.facebook.com/l/d2558bKC8MYBYqi11zCHBXuZdTg/www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/apopseis/debtocracy-xreokratia-to-politeima-tis-elladas-simera-ntokimanter-binteo.html .-

** Ο/Η Gabriel Chatzivasiliou έστειλε μήνυμα στα μέλη του RADIO HAIDARI.

Gabriel Chatzivasiliou7 Απριλίου 12:25 μ.μ.
Θέμα: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ...ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤ
http://www.facebook.com/l/d2558BRvMGdzXSLMjFIfqMERUZA/fortsasports.blogspot.com/
You have 3,781 νέες ειδοποιήσεις. Visit Facebook now to see what's happening with your friends.

** Ο/Η ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΗΓΑΣ έστειλε μήνυμα στα μέλη του "ΤΡ.Α.Φ" (Τράπεζα αλληλεγγύης Φιλόζωων).
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΗΓΑΣ7 Απριλίου 2:58 π.μ.
Θέμα: ΒΡΕΘΗΚΕ!!! Επανιέλ Μπρετόν αρσενικό
Παρακαλώ προωθήστε άμεσα...
ΒΡΕΘΗΚΕ!!!   
Επανιέλ Μπρετόν αρσενικό, στειρωμένο, κανελλί - άσπρο με υφασμάτινο καινούργιο περιλαίμιο γαλάζιο – άσπρο.
  Δεν έχει τσιπάκι, υπακούει σε εντολές και είναι πολύ φιλικός.
  Bρίσκεται στα Άνω Μελίσσια, στην οδό Διονύσου (πάνω από την κλινική Λυράκου).
Πληροφορίες στο τηλ.: 210 8035171, 6944 694.448

** GENOCIDE
Across from the United Nations, they assembled. Greek American Community Leaders, American Scholars, and American Activists to remember the victims of the Greek, Armenian, and Assyrian Genocides perpetrated by Turkey from 1914 till 1923. The 3rd Annual Greek Genocide Commemoration was sponsored by Panthracian Union of America Orpheus and supported by the Hellenic League of America, HLA. This year's event, as always, was held on April 6th the Pan-Hellenic Memorial Day for the Genocide of Thracian Hellenism, which is in remembrance of Black Easter in 1914.

 As in past years, UN workers, Tourists and average day New Yorkers were welcomed at Ralph Bunche Park by placards of reproduced American newspaper accounts of the Greek Genocide and enlarged photos of Enver Pasha and Mustafa Kemal. Those who took interested in the commemoration received an educational pamphlet about the Greek Genocide produced by the Hellenic League of America, HLA. For the second year in a role the event was commenced by the reading of the ancient Orphic Hymn Thanatos by Georgia Nomikos. This year's Master of Ceremonies was past President of Panthracian Union of America Orpheus Ioannis Fidanakis.
 Fidanakis began the event by thanking those in attendance and acknowledging such notable attendees as Bill Theodosakis. Theodosakis has been organizing a Greek Genocide Memorial at Three Hierarchs Church in Brooklyn since the 90s. After which Fidanakis read a statement from Greek MP Dionysia-Theodora Avgerinopoulou who supported the event. Fidanakis made public afterwards of his intentions to draft a letter with the support of the Panthracian Union of America Orpheus to be submitted to the Greek Parliament to raise the question of April 6th official recognition as the day of remembrance for the Genocide of Thracian Hellenism, as the Greek Government did for May 19th in remembrance of the Genocide of Pontian Hellenism back in 1994 and September 14th for Genocide of Asia Minor Hellenism in 1998.
 Speakers this year included such Greek American Community leaders as, Dimitris Molohides the President of the Pan Pontian Federation of USA and Canada and William Samonides the President of the Asia Minor Hellenic American Society, as well as Elias Tsekerides the President of the Federation of Hellenic Societies of Greater New York. In a powerful speech, President Tsekerides, call upon the United States Government to Act now in keeping their promise to recognize the Armenian Genocide, but also to include all the Christian victims, Assyrians, Pontian Greeks, Anatolian Greeks and Thracian Greeks.
 At one point during President Tsekerides speech he stated The Thracian Genocide, like all other Genocides was a systematic torture, massacre and ethnic cleansing of several millions Hellenes (Greeks) perpetrated by the Turks throughout historic THRACE, an area that includes Constantinople (now called Istanbul by the Turks), Eastern Thrace, and the islands of Imvros and Tenedos. During the Byzantine Empire era, Thrace was regarded as an important center of Hellenism. As a result of the conquest of Constantinople there was slaughtering, plundering and flight by the Thracians towards Western Europe and the Balkan countries, as well as forcible islamification for those who remained. Among the people that were forced to change faith the phenomenon of crypto-Christianity was noticed, a phenomenon that is also prevalent in current times.

The true star of the commemoration, however, was Jewish-American Activist and Author Pamela Geller. Geller truly stole the moment with an electrifying speech, in which she muses How can we possibly address a problem if we are afraid to diagnose the problem and say what it is? Hitler himself said it was the template of the Armenian, Greek and Assyrian Genocides that formulated his plan for the Jews during World War Two. Geller continued to publically ask why the Islamic World has not been made to make amends for such a horrible crimes against humanity, while other countries like Germany have for its past crimes.
 Geller commended the efforts of organizers to raise awareness of the Greek Genocide and at one point in her speech stated that people need to see the pictures of the Armenian Genocide, people need to see the picture of the Assyrian Genocide, people need to know what happen. It is Genocide, and when Ab Foxman of the ADL says it shouldn't be a Genocide, Shame on you! You of all people, who know up close and personal what a Genocide is. Geller who has made numerous appearances on network television is the Editor and Publisher of the popular Blog Atlas Shrugs, Executive Director of FDI/SIOA and the author of the book The Post-American Presidency, the Obama Administration's War on America.
 EDITOR'S NOTE

It's very embarrassing that Greek people suffer again, this time not by the Turkish government, but by the Greek government! October 18 confirmed that the Greek government, not the Turkish government, is the enemy of the Greek people! Marilizardist Papandreou of Graecokleptocracy crossed the Rubicon on October 18, 2010, when his Merciless Marilizard destroyed a distinguished professor and dissident blogger, in order to appease Premier Erdogan of Turkey! That�s why the Global Tax Revolt declared October 18 as the International Day Against Cybercop Brutality. http://groups.yahoo.com/group/globaltaxrevolt
 The impunity of the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel on Syntagma Square is the most freakish thing on Earth. Even though they looted many billion euros in kickbacks and churning, not a single Graecokleptocrat has ever gone to jail! They are protected by the parliamentary immunity, and nobody can touch them, no matter what. Moreover, they have the nerve to jail dissident bloggers. It�s a long way from the 300 Spartans of Leonidas! Allons enfants de la Grece!

** LIB THE KIDS‏

The socialistic feature of public schooling that dooms it to fail is that at every level, the system relies on compulsion instead of voluntary consent. The Greek curriculum is politicized to reflect the socialistic cancer of Marilizardist Graecokleptocrats in power. Greece is a deranged Marilizardist country that has been transformed from the cradle of democracy to the cradle of kleptocracy, has a parliament of 300 hookers, forty ministers who are in power to get kickbacks and terrorize dissident bloggers, schools that brainwash kids to hate Turks, brutal cybercops, and hoi polloi addicted to iconolatry, nepotism, jingoism, acrimony, vanity, and statism.

 Marilizardism, terrorizing dissident bloggers, is in cahoots with public schooling to dumb down Greek kids. Standards are continually dumbed down to the least common denominator. The brightest children are not permitted to achieve their potential, the special-needs of individual children are neglected, and the mid-level learners become little more than socialistic cogs in a kleptocratic machine.
 Venitis Law of Education: There is no direct relationship between education and

schooling. You might be schooled but uneducated, and you might be educated but

unschooled. Schools are concentration camps for the drones of society.

Unschooling is much better than schooling. Internet is the best source of

knowledge and information, replacing schools, libraries, media, parliaments, and

postoffice.
 The teachers themselves are constrained by a kleptocratic apparatus that watches their every move. Kleptocrats have long used compulsory schooling, backed by egalitarian ideology, as a means of citizen brainwashing and enslavement. In contrast, a market-based system of schools would adhere to a purely voluntary ethic, financed with private funds, and administered entirely by private enterprise.
 Public schools are filled with eager, fresh-faced youngsters, and prisons contain many rough-looking adults with uninviting personalities. They are both kleptocrat-run facilities where individuals are held for a specific number of years without their consent, at the mercy of their custodians. For years, kleptocrats have been doing their best to further blur the distinction by giving public-school officials the same powers as the warden of San Quentin. There are many abridgments of freedom and invasions of privacy inflicted on children. Children are looking for a Moses to liberate them from the jails of classes, and lead them to the promised land of real life.
 Generations of dumbing-down and educational indoctrination have brainwashed hoi polloi. Perhaps citizens will wake up quickly to their peril, perhaps not. They must be taught the value of freedom. Many do not even know what it is, and many don't put a value on it. Where the Founders had the advantage of the spread of Graecoroman ideas, and a population receptive to them, we have the disadvantage of the decline of those ideas, and a population largely indifferent to or ignorant of them. This is quite an obstacle.
 Many public schools is Fourth Reich(EU) and USA attract deviant teachers, especially paedophiles and child molesters. Instead of concentrating on 3Rs, sexomaniac teachers abuse children, stimulating perverse fantasies and endless masturbation! Much of what is being taught to bewildered young girls and boys in sex-education classes is too graphic and vulgar to be quoted in the media. For that, you can blame the Sexuality Information and Education Council of the United States(SIECUS). The content of sex-education programs is dominated by explicitly graphic SIECUS, which instruct children on how to perform sexual acts, including homosexuality, sadomasochism, ac-dc, 69, and orgies! Their materials promote a socialistic agenda, are highly pornographic, encourage children to be sexually active, transform children to wankers, and are largely devoid of biological and medical information.
 Drugs have no rightful place in schools, where kids are living in their most formative years. User's learning is severely impaired, along with his level of responsibility, such as skipping class, failing to complete assignments, pregnancies, and rudeness. Schooling has produced many abusers whose relationships, reputations, futures, wallets, self-images, and especially grades suffer as a direct result of drugs. Some teachers push drugs to kids! Drug abuse has reached epidemic proportions in all public schools. Drug-infested schools transform kids to junkies!
 Schools dumbdown children. It's ridiculous to jail children in schools for sixteen years! No wonder children revolt violently. Homeschooling is the education of children at home. Homeschooling is a legal option in many places for parents to provide their children with a learning environment as an alternative to publicly-provided schools. Parents cite numerous reasons as motivations to home school, including better academic test results, poor public school environment, improved character, and objections to what is taught locally in public school. It is also an alternative for families living in isolated rural locations or living temporarily abroad. Homeschooling is legal in many countries, especially Australia, Canada, New Zealand, the United Kingdom, and the United States.
 Unschooling is a curriculum-free philosophy of homeschooling. Unschoolers believe that the use of standard curricula and conventional grading methods, as well as other features of traditional schooling, are counterproductive to the goal of maximizing the education of each child. Instead, unschoolers typically allow children to learn through their natural life experiences, including game play, household responsibilities, and social interaction. Exploring activities is often led by the children themselves, facilitated by the adults. Child directed play is a key tenet of the unschooling philosophy.
 We should abolish schooling, to end the ugly and inhuman business of people-shaping and to allow and help people to shape themselves. Learning is not the product of teaching. Learning is the product of the activity of learners. The teacher gives explanations, not learning. If a child is left to himself, he will think more and better. Be wary of saying or doing anything to a child that you would not do to another adult, whose good opinion and affection you valued. Unschooling is based upon and built around the growth of the child and the success that is an inherent part of a self-actualizing life.

LIB THE KIDS

By Basil Venitis

Children locked in all these classes

Dumbing down our kids

Boring teachers with glasses

Unschool now and lib the kids.

Kids are looking for a Moses

To liberate them from all these freaks

To lead them to the promised land of chosen

Unschool now and lib the kids.

   Eager fresh-faced youngsters

Bored to hell and tired lids

Are in classes like gangsters

Unschool now and lib the kids.

 Abolish schooling right now

Abolish all these stupid grids

Fire all these teachers anyhow

Unschool now and lib the kids

** http://skitech.ru//images/mysite.html  .. ?

**Ο/Η Ioanna Baltsaki A έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ioanna Baltsaki... (For Friends).

 Ioanna Baltsaki A13 Απριλίου 8:14 μ.μ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !
 Με μεγάλη μου χαρά θέλω να σας ενημερώσω ότι από σήμερα...σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα γραφεία διοργάνωσης συναυλιών στην ελλάδα θα μπορώ από εδώ και στο εξής να σας ενημερώνω από το blog μου για τις καλύτερες συναυλίες, events, θεατρικές παραστάσεις που θα γίνονται.
 Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά....να ενημερώνεστε από τη νέα ενότητα στο blog.
 Σήμερα όλες οι λεπτομέρειες για τη συναυλίες της Αννας Βίσση την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Κλειστό γήπεδο ΟΑΚΑ.
 http://www.facebook.com/l/10ab5GR3gNkC9n37CCFH9Mm_QgQ/ioannabaltsaki.blogspot.com/search/label/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82%20-%20Events%20-%20%CE%98%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82    .-

** Η Eleni Benetatos σχολίασε τη φωτογραφία σας.
H Eleni έγραψε:
"EUXARHSTW POLH STAMATI MOY!!!!!!!! FILAKIAAAAAAAA KATAPRASINAAAAAAAA APO TO CHICAGO"
Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=2004332235063&set=p.2004332235063&type=1&mid=40fd93dG56358b7cG2aa69a8G9&bcode=ZA0Lemvk&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

**Ο/Η Eleni Benetatos δημοσίευσε στον Τοίχος σας. Ο/H Eleni έγραψε:"K♣A♣L♣H♣S♣P♣E♣R♣A♣ P♣A♣N♣A♣T♣H♣A♣!!!!!!! POLLA PRASINA FILAKIA KATAPRASINAAAAAAAAAAAAA STAMATI MOY!!!!!!!!" Απαντήστε σε αυτό το email για να σχολιάσετε αυτήν τη δημοσίευση. Για να δείτε τον Τοίχο σας και να απαντήσετε σε δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?permalink.php&story_fbid=2004325394892&id=1446349692&mid=40fcfb6G56358b7cG2aa6369G1&bcode=ZA0Lemvk&n_m=stamoskal%40windowslive.com
 Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~** Tα χελιδόνια ξανάρθαν 13-04-2011 : Ακούμε το κάλεμα κελάϊδισμα των  Χελιδονιών που ήρθαν κι΄ έφεραν την Άνοιξη !!
**  http://www.youtube.com/watch?v=jvYJCpz2P_Q  ,





**Η σία ομόνοια σχολίασε τη φωτογραφία σας.
Η σία έγραψε:   " gia ti pragma?"
Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=2004309914505&set=p.2004309914505&type=1&mid=40fcf01G56358b7cG2aa62b6G9&bcode=ZA0Lemvk&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

** Η σία ομόνοια σχολίασε τη φωτογραφία σας.
H σία έγραψε:   ":S"
   Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=2004309914505&set=p.2004309914505&type=1&mid=40fce6eG56358b7cG2aa62b6G9&bcode=ZA0Lemvk&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

** Γεια σας, Stamatios,
Η σία ομόνοια σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Η σία έγραψε: "nambu tuto?"
Δείτε το νήμα σχολίων
Απάντησε σε αυτό το email για να σχολιάσεις αυτόν το σύνδεσμο.
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
** Η Petroula επισήμανε μία φωτογραφία σας στο άλμπουμ "My Top 10 Stalkers".
Για να δείτε τη φωτογραφία, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=1899209690745&set=a.1899209090730.240708.1556752452&mid=40eac5cG56358b7cG2a9e1fbG5&bcode=KjYXoQoR&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

**Ο/Η Chris Sar έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!!!!!!!!! ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΩ!!!!! (PART III).

Chris Sar12 Απριλίου 7:00 μ.μ.
Θέμα: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΑΠΟ 12/04-17/04
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΤΕ ΤΟ SITE http://www.facebook.com/l/d1965wXZAksQCmUDGVqezMOBIBA/WWW.GOUSTARWBOUZOUKIA.GR  KAI ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ!!!!!
ΑΠΟ 12/04 ΕΩΣ 17/04 ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ :
ΤΡΙΤΗ
ΤΣΑΛΙΚΗΣ-ΚΥΑΝΟΣ-ΑΡΣΕΝΙΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ(CARAMELA)
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΤΣΑΛΙΚΗΣ-ΚΥΑΝΟΣ-ΑΡΣΕΝΙΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ (CARAMELA)
ΠΕΜΠΤΗ
ΚΑΡΡΑΣ-ΚΟΚΚΙΝΟΥ-ΙΑΚΩΒΟΥ-ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ(TEATRO)
ΤΣΑΛΙΚΗΣ-ΚΥΑΝΟΣ-ΑΡΣΕΝΙΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ(CARAMELA)
ΑΝΤΖΕΛΑ-ΑΝΤΥΠΑΣ (ΕΜΠΑΤΗ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΑΡΡΑΣ-ΚΟΚΚΙΝΟΥ-ΙΑΚΩΒΟΥ-ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ(TEATRO)
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (ΙΕΡΑ ΘΕΑ)
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (COSMOS STAGE)
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ-ΜΑΡΤΑΚΗΣ-ΦΟΥΡΕΙΡΑ (ΑΝΟΔΟΣ)
ΤΣΑΛΙΚΗΣ-ΚΥΑΝΟΣ-ΑΡΣΕΝΙΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ (CARAMELA)
ΑΝΤΖΕΛΑ-ΑΝΤΥΠΑΣ (ΕΜΠΑΤΗ)
ΜΠΟΥΛΑΣ-ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ-ΣΤΟΚΑΣ-ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ) ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (COSMOS STAGE)
ΑΝΤΖΕΛΑ-ΑΝΤΥΠΑΣ (ΕΜΠΑΤΗ)
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ-ΜΑΡΤΑΚΗΣ-ΦΟΥΡΕΙΡΑ (ΑΝΟΔΟΣ)
ΤΣΑΛΙΚΗΣ-ΚΥΑΝΟΣ-ΑΡΣΕΝΙΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ (CARAMELA)
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΡΕΜΟΣ-ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ(ΔΙΟΓΕΝΗΣ)
ΤΣΑΛΙΚΗΣ-ΚΥΑΝΟΣ-ΑΡΣΕΝΙΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ(CARAMELA)
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ 90ΕΥΡΩ/ΤΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Κ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ MSG ΣΤΟ FACEBOOK Η ΤΗΛ. ΣΤΟ 6933463458(FREE TO GO) H 6971744121 (WHATS UP)
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΧΗΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ....
EΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ CLUB APO 85 ΕΥΡΩ!!!
-Β.E.D (ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ)
-ΑΚΡΩΤΗΡΙ (ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ)
-W(ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ)
-BARAONDA (ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ)
-ALCATRAZ-LIVE SHOW-BACHELOR PARTIES
-STAR LIVE -LIVE SHOW- BACHELOR PARTIES

** Ο/Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ12 Απριλίου 6:05 μ.μ.
Θέμα: ΕΚΠΟΜΠΗ!!
Alexander Spitzing
• ΤΩΡΑ η εκπομπή "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" παρουσιάζοντας νησιώτικα τραγούδια -και όχι μόνο- με τον Αλέξανδρο Σπίτζινγκ
• ΤΗΛ ΕΚΠΟΜΠΗΣ + 30 210-8674331
• ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ .. http://www.facebook.com/l/d1965DSfPO-OSf6yCoSvDVnO5Ag/www.elpar.gr  http://www.facebook.com/l/d19657nOwqz2bW2fRgPoSkLGZxQ/www.ustream.tv/channel/elliko-paradosiako-radiofono  ή απο τους συνδεσμους
http://www.facebook.com/l/d1965vuK3cGJhG93J2sBHpTAQ1A/www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=533  http://www.facebook.com/l/d196590DEAeHSpng8MMzzMLHEmA/listen.onestreaming.com/asx/elpar.asx  http://www.facebook.com/l/d1965Kner2sIbn9bBvoyHbbhwcQ/www.mediabox.gr/live-radio-station/elliniko-paradosiako/
http://www.facebook.com/l/d1965YjDTaxfhptNC9mRx8BYn3w/nextradios.com/media_player.php?station=39http:/  http://www.facebook.com/l/d1965RMt4Ktiu1d6PRWDNSKM3Sw/radiotime.com/WebTuner.aspx?StationId=103082 & http://www.facebook.com/l/d1965cqbdBrhYs4pBue3NW6MpvQ/nextradios.com/media_player.php?station=39  http://www.facebook.com/l/d1965RXwxwquSYvkjtOCfqrC2cg/www.worldtvradio.com/radiotv/stations/station11540.htm
 You have 3,828 νέες ειδοποιήσεις. Visit Facebook now to see what's happening with your friends.

**Γεια σας, Stamatios,

 Apostolos Karamitsos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Ο Apostolos έγραψε: "Είμαστε άξιοι αυτών που ζούμε...."
 Δείτε το νήμα σχολίων
 Απάντησε σε αυτό το email για να σχολιάσεις αυτόν το σύνδεσμο.
 Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

** Ο/Η Δημήτρης Τ. έστειλε μήνυμα στα μέλη του Συνεχίζουμε να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες.
 Δημήτρης Τ.13 Απριλίου 5:24 μ.μ. , Δείτε:
 ** http://eranistis.net/wordpress/?p=13667 , (1).-
** http://eranistis.net/wordpress/?p=13672 , (2).-
Θέμα: Νέο Λύκειο: Μετά το «Νέο Σχολείο» και πριν το «Νέο ΑΕΙ»
Νέο Λύκειο: Μετά το «Νέο Σχολείο» και πριν το «Νέο ΑΕΙ» {ολόκληρη η συνέντευξη τύπου}
http://www.facebook.com/l/10ab544ti10Yps6JQIwvce7kYQQ/eranistis.net/wordpress/?p=13672
"ως προς το διδακτικό προσωπικό:
 ο εκπαιδευτικούς πολύ υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης (το 34.7% των έχουν πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα (μετεκπαίδευση στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, κατοχή δεύτερου πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης Master ή Διδακτορικό) ο την καλύτερη αναλογία μαθητών/διδάσκοντα (8,5:1) ανάμεσα σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.
 ως προς τον αριθμό σχολικών μονάδων:
 ο Στην Ελλάδα λειτουργούν 1297 σχολικές μονάδες Ενιαίων Λυκείων, Αντίστοιχα στην Φιλανδία (πληθ. 5.300.000) λειτουργούν 448 μονάδες και στην Πορτογαλία (πληθ. 10.600.000) 822 μονάδες. Δηλαδή στην Ελλάδα 1 μονάδα ανά 8.700 κατοίκους, στην Φινλανδία 1 ανά 11.900 και στην Πορτογαλία 1 ανά 12.900.
 ως προς το επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής:
 ο πολύ ικανοποιητικό επίπεδο (το 91.4% των Λυκείων διαθέτουν εργαστήρια Φυσική ς-Χημείας, το 97.2% διαθέτει εργαστήρια Πληροφορικής, το σύνολο των υπολογιστών που υπάρχουν στα Λύκεια είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο εκ των οποίων το 91.4% με ευρυζωνική σύνδεση και επίσης) σχεδόν όλα τα Λύκεια (98.5%) εργάζονται με πρωινό ωράριο,"
 Άννα Διαμαντοπούλου: τι αλλάζει στο νέο Λύκειο
http://www.facebook.com/l/10ab5ASNYelXtz31z86Y88AoM6g/eranistis.net/wordpress/?p=13667
 Νέο Λύκειο: Μετά το «Νέο Σχολείο» και πριν το «Νέο ΑΕΙ» {ολόκληρη η συνέντευξη τύπου}
http://www.facebook.com/l/10ab544ti10Yps6JQIwvce7kYQQ/eranistis.net/wordpress/?p=13672

** Ο/Η Eleytherios Morias έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ *2 THE WAY I WANT HELLAS (GREECE) TO BE *2.

 Eleytherios Morias13 Απριλίου 8:20 π.μ.
Θέμα: ΕΠΕΙΓΟΝ
Andromeda Kaissi
KOINOΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!! "ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΙΜΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΝΑΒΑΚΗ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ 424 ΣΤΡ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ, ΚΑΝΑΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 ~** Όταν γελάς , διακινδυνεύεις να περάσεις για ηλίθιος , Όταν κλαις , κινδυνεύεις να περάσεις για συναισθηματικός , Όταν ανοίγεσαι στους άλλους , κινδυνεύεις να μπλεχτείς , Όταν δεχθείς τα συναισθήματά σου , κινδυνεύεις να αποκαλύψεις την ανθρωπιά σου , Όταν εκθέτεις τις ιδέες και τα όνειρα σου στον κόσμο , κινδυνεύεις να τα χάσεις ,Όταν αγαπάς , κινδυνεύεις να μην έχεις ανταπόκριση η αγάπη σου , Όταν ελπίζεις , κινδυνεύεις να πονέσεις , Και όταν δοκιμάζεις , κινδυνεύεις να αποτύχεις .- Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι ελεύθερος .- Το να κρατάς κρυμμένο τον εαυτό σου , να τον χάνεις με τις αυτομειωτικές σου ιδέες , είναι Θάνατος .- Η μεγαλύτερη υποχρέωση σου είναι να γίνεις όλα όσα είσαι όχι μόνο για δικό σου όφελος , αλλά και για όφελος του άλλου. - [ Λεό Μπουσκαλία ] .-

** ** TA ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ (οι φωλιές του στο σπιτικό μας ):
Καλοσορίζοντας τα Χελιδονάκια μας !!!Απρίλιος  2011 !!!!ΑΝΟΙΞΗ!!


http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=3ic_PXeqlpE  ,

http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=B9hRpQwbzkY  ,

http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=dasSCzMOMrI  ,

http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=jvYJCpz2P_Q  ,

~**



** ~** ΔΕΝ θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΑΤΙΜΟΡΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΛΗΣ !


ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ …..ΨΥΧΙΑΤΡΟ ..??????

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .-!!!!
*** Ίσως θα πρέπει ως κοινωνία να επισκεφθούμε συλλήβδην κανέναν ψυχίατρο, για να μας κοιτάξει , λεπτομερώς και επισταμένα…- Είναι δυνατόν να γίνονται και να βλέπουμε κάθε μέρα , τόσα παράξενα και απίθανα γεγονότα , στο ποδόσφαιρο , στα Ολυμπιακά αθλήματα , στους δρόμους , στις πόλεις και τα χωριά μας , στις επαρχίες και να μένουμε αδιάφοροι και αδρανείς ? Που άραγες τον πάνε όλοι τους οι κυβερνώντες αυτόν τον τόπο¨? Είναι δυνατόν να προσάγονται στον ανακριτή οι συνεργοί του Παλαιοκώστα , στην απαγωγή του Γ. Μυλωνά , ενός ανθρώπου που δίνει δουλειά σε χιλιάδες Έλληνες και φέρνει πολύτιμο συνάλλαγμα με τις εξαγωγές του , και μερικά παραχαϊδεμένα που το παίζουν επαναστάτες της καφετερίας και γνώστες των πάντων , όχι μόνον να τους ζητωκραυγάζουν , αλλά και να επιτίθενται με λύσσα , οι κουλτουριάρηδες , στους φρουρούς τους? Είναι δυνατόν ορισμένοι δημοσιογραφικοί κάλαμοι (δημοσιολόγοι), και κάποιοι παράγοντες (ουσιαστικά παραγωντίσκοντες) , να διαμορφώνουν στην κοινή γνώμη κλίμα διεθνούς ανθελληνικής συνωμοσίας , όταν μας πιάνουν στα πράσα να ατιμάζουμε εμείς οι ίδιοι , με τις ντομάτες , την εικόνα της αθλητικής Ελλάδας? Και να εμφανίζουν τους δράστες αυτών των ……κατορθωμάτων περίπου ως εθνικούς ήρωες? Δυστυχώς η φράση « ένα απέραντο φρενοκομείο .» που είπε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής , δεν ισχύει πια μόνο για την πολιτική έκφανση του δημοσίου βίου μας.- Περιγράφει πολύ φοβάμαι , μια γενικευμένη -και κατά τούτο πιο επικίνδυνη- πραγματικότητα .- Όταν ήρωες και ινδάλματα αναγορεύονται οι Παλαιοκώστες , αθλητές σαν την Χαλκιά και προπονητές που πασάρουν ντοπές που σκοτώνουν , όταν υπερασπιστές της εθνικής υπερηφάνειας αναλαμβάνουν μερικές δεκάδες μηχανοκίνητοι κάφροι του Ολυμπιακού ή… « έτοιμοι για όλα ,» , τότε η ρήση του Αμλετ « κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας,», ισχύει στην περίπτωση μας … διευρυμένη. Αναδεικνύεται για μια ΓΕΝΙΚΌΤΕΡΗ ΣΉΨΗ .- Είναι επώδυνο το γεγονός ότι έχουμε τεράστια και αυξανόμενα οικονομικά ελλείμματα . Το χειρότερο όμως είναι ότι βαθαίνει όλο και περισσότερο το ηθικό έλλειμμα της κοινωνίας μας .- Αυτό το έλλειμμα δεν αντιμετωπίζεται με ασκήσεις ….. δημιουργικής λογιστικής . Απαιτεί μακροχρόνια θεραπεία . Γιατί η Αρρώστια είναι αρκετά σοβαρή και βαριά

** Tα σκάνδαλα που παρέπεσαν στα ....αζήτητα ...των ....παραγραφών ...Simens , ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΔΕΗ, ΟΤΕ , ΛΙΜΑΝΙΑ κ.α, Βατοπέδιο , Ομόλογα, Χρηματηστήριο , παραδικαστικό, Δημοπρασίες και Δημόσια έργα , άγιος Βαρθολαμαίος ΙΚΑ , γγ Υπουργείου Πολιτισμού Ζαχοπουλιάδα ,Αναψηκτήριο Μαγγίνα , Αυθαίρετο Σουφλιά ,Ατιμορησίες , Ανεργεία , Φτώχια , Ακρίβεια ,Καταστροφές περουσιών , Φωτιές , κάψημο Αθήνας& Θεσσαλονίκης , κουκουλοφόροι, παρακρατικές οργανώσεις, σκάνδαλο μονής Τοπλού Κρήτης , Ναρκωτικά , Διαδιλώσεις , κλείσιμο επιχειρήσεων , ανεργία!!!κ.π.α. ..... SOS ...SOS!!!!!

** Όλοι μας οφείλομεν να είμαστε ανεκτικοί απέναντι στον πολύχρωμο κόσμο μας , όσο κι αν πολλά από τα χρώματά του δεν εναρμονίζονται μεταξύ τους ή δεν μας αρέσουν , και να μην φροντίζομε να απαλειφθούν όσα δεν μας φαίνεται ότι ταιριάζουν.- snsarfara.- Να μην είμαστε αρνητικοί στην παρέκκλιση και να αναγνωρίζομε το δικαίωμα της επιλογής του καθενός να αναγνωρίζει την ποικιλία των χρωμάτων ή , ακόμη, αν μπορεί , να προσθέτει στον κόσμο το δικό του χρώμα, έστω κι αν αυτό είναι αταίριαστο με άλλα που αρέσουν σε μας .-

** ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΟΔΩΡΕ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...εκεΊ από το Ραμοβούνι Μεσσηνίας και πάνω από το αλογό σου ...  ΠΟΥ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΑ ΣΕ ΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ....Να δεις και να ξαναδείς ...ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ... ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΟΤΗΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ...και ΟΙ ΦΕΛΟΙ ...μαζί με τους Μαϊντανούς τους κλέφτες , απατεώνες και εγκληματίες της Ελλάδας μας !!

**

** Πάρε τα αρματά σου κι΄έλα ,
μήπως και ρθούν στα λογικά τους ,
όλα τα σημερινά  παιδιά τους ,
μέσα σε όλα τούτα τα παράλογα και παράξενα παρατραγουδά τους, 
και σώσουμε την Ελλάδα μας , 
από την υποδούλωση των ξένων τα συμφέροντάτους  !!! stamos 2011 .-

 *** Τετάρτη , 13 Απριλίου 2011... ΖΗΤΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ...ΣΑΣ!


Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, από το Τριμελές Εφετείο.

Ο κ. Μαντέλης είχε κατηγορηθεί για μη υποβολή "Πόθεν Έσχες" το 2006 και το 2007, ενώ ορκωτοί λογιστές είχαν διαπιστώσει αποκλίσεις ανάμεσα στη δήλωσή του και στην πραγματική του περιουσία.

τώρα πάλι θα με πουν λαϊκιστή

μια κοπέλα άνοιξε την μπάρα των μεγαλοεργολαβων και την συνέλαβαν στο Αυτόφωρο

και αυτό το λαμογιο επί Σημίτη είναι έξω

Ο κυνικός κ. Μαντέλης, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια απομόνωσης και σιωπής, βγήκε από την κρυψώνα του - ζει στο μακρινό Μπακού, στις όχθες της Κασπίας, όπου «συμβουλεύει» την κυβέρνηση της νεότευκτης μετασοβιετικής ισλαμικής «Δημοκρατίας» του Αζερμπαϊτζάν- και με θράσος περισσό προσήλθε στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Εξεταστική Επιτροπή και τις πολλές κατηγορίες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Siemens.

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

το βημα εγραφε
Εκεί ομολόγησε προκλητικά, χωρίς αιδώ ή όποια άλλη επιφύλαξη, ότι ελάμβανε χορηγίες από τη γερμανική πολυεθνική και ένας Θεός ξέρει από πόσους άλλους, για την κάλυψη, υποτίθεται, των προεκλογικών δαπανών του. Ο κ. Μαντέλης δεν είναι απλή περίπτωση. Είναι κεντρικό πρόσωπο, με ρόλο πολύ συγκεκριμένο. Διετέλεσε πρόεδρος του ΟΤΕ κατά την επίμαχη περίοδο της νομιμοποίησης της προμήθειας των πρώτων ψηφιακών κέντρων του Οργανισμού, καθώς και υπουργός Μεταφορών, υπεύθυνος για τις τηλεπικοινωνίες, το 1997, όταν «έτρεξαν» οι περιβόητες προγραμματικές συμφωνίες. Και επιπλέον απολάμβανε την πλήρη εμπιστοσύνη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος πέραν των άλλων τού είχε αναθέσει καθήκοντα γραμματέως του Υπουργικού Συμβουλίου. Επί της ουσίας, ο κ. Μαντέλης κλονίζει ακόμη περισσότερο το ήδη πληγωμένο πολιτικό σύστημα. Με τη στάση του επιβεβαιώνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι έχει τελειώσει και όπως πάει κάποια μέρα θα αυτοαναφλεγεί.

Αν δεν υπάρξουν γρήγορα κινήσεις, το μοιραίο θα επέλθει και θα είναι βαρύ και ασήκωτο.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: