ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δρόμος της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας

Ο Δρόμος της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας   : Δευτέρα  19 Σεπτεμβρίου 2011 ,


Φωτογραφία από όμορφο λιμανάκι στο Καψάλι των Κυθήρων snsarfara , stamos01 2011 .

Μιά  άλλη φωτογράφιση , από το Καψάλι των Κυθήρων   , snsarfara stamos01   2011 .-  
*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΙ  ΤΗΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  :
Τοπική Μεσσηνιακή Αθλητική Ενημέρωση :
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  στο Μεσσηνιακό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο .
~~ **  (1η  Αγωνιστική 17 , 18 -9-2011) ,  Αποτελέσματα :
~ Αστέρας  Αρφαρών  -  Α.Ε. Αβίας  1-0 .- Το γκόλ στο 16΄ο Γιώργος Κάρτωνας .-^
Ο Αστέρας Αρφαρών αγωνίστικε με τους : Ματθαίος-Λίβας Παναγιώτης , Φέστας Κώστας , Ματθαίος Αριστοτέλης , Χριστόπουλος Κώστας , Καπόγλης Ηλίας , Χαραλαμπόπουλος Παναγιώτης (65΄ Φωτεινάκης Βασίλης ) , Γιανακούντζος Γεώργος , Φέστας Σταμάτης , Κάρτσωνας Γιώργος , (70΄ Κεράνης Φραγκίσκος ) , Γιανακόπουλος Γιώργος  , Μπούρας Γιώργος ( 85΄ Μπαράϊ Ανέστης ).- Στον πάγκο επίσης κάθησαν : Λυμπερόπουλος Κυριάκος , Τσιλίκος Γρηγόριος , Σακκάς Ευγένιος , Σταθόπουλος Γιάννης .-
** Προπονητής : Παναγιώτης Βούτσας   Πρόεδρος : Γιώργος Χρ. Μπούρας
* Η  Ομάδα του Αστέρα  Αρφαρών μετά από 6 χρόνια , από Δ΄εθνική (περιφερειακό 5 χρόνια ) , Γ΄ τοπική , Β΄ τοπική εθνική (4 χρόνια ) , επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής  κατηγορίας .-
~ Τέλλος Άγρας - Α.Ο. Φαραί  1-1 .-
~ Κορώνη  -  Ολυμπιακός Καλαμάτας  1-2 .-
~ Ασπρόχωμα - Κυπαρισσία  0-2 .-
~ Σπερχογία - Ηρακλής Καλαμάτας 0-0 .-
~ Αίας Καλαμάτας - Μεσσηνιακός  2-2 .-
~ Ομόνοια - Εθνικός Μελιγαλά  0-3 .-
~ Απόλλων Καλαμάτας - Παναθηναϊκός Καλαμάτας  1-0 .-

*** Σε φιλικό παιγχνίδη προετιμασίας :
~* ΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Παναργειακός  3-1 .-

Στην επόμενη  2η  αγωνιστική αγωνίζονται :
~ Ηρακλής Καλαμάτας - Αστέρας Αρφαρών
~ Κορώνη - Τέλλος Άγρας
~ Α.Ο. Φαραί - Ασπρόχωμα
~ Ολυμπιακός Καλαμάτας - Σπερχογεία
~ Κυπαρισσία - Αίας Καλαμάτας
~ Μεσσηνιακός - Ομόνοια
~ Α.Ε. Αβίας - Παναθηναϊκός Καλαμάτας
~ Εθνικός Μελιγαλά -Απόλων Καλαμάτας

** Εγγυητική υπόσχεται ο Τσάκας!
Ο Βλάσης Τσάκας με νέες του δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί μπορεί να παραδώσει εγγυητική επιστολή 220εκ. ευρώ από τον πρίγκιπα! Αύριο θα ξέρετε τα πάντα .
Tι είπε ο κ. Τσάκας ;
~ Παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις και θεωρήσαμε πως ήταν η κατάλληλη συγκυρία για να καταθέσουμε την πρότασή μας η οποία προβλέπει άμεσα 20 εκατ. ευρώ για αύξηση Μ.Κ και στη συνέχεια 50 εκατομμύρια για μεταγραφές και μέχρι 150 για το γήπεδο. Εάν προκύψει πρόβλημα με τον Βοτανικό, θα κάνουμε κάτι άλλο, οτιδήποτε για το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Παίρνοντας το 54% των μετοχών θα προχωρήσουμε σε αύξηση του Μ.Κ και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι.

 ~ Έχουμε ένα επενδυτικό πλάνο και ο Παναθηναϊκός θα είναι το όχημά μας. Η μεγάλη κρίση φέρνει ευκαιρίες και εδώ είμαστε εμείς. Στην Ελλάδα υπάρχει πωλητήριο λόγω της οικονομικής κρίσης. Την Τρίτη θα δώσουμε στη δημοσιότητα μέσω δελτίο Τύπου όλα τα στοιχεία, το βιογραφικό του πρίγκιπα και το πλάνο μας.
 ~ Ο πρίγκιπας ξέρει ποιος είμαι. Η πρόταση από μόνη της δείχνει τη σοβαρότητά της. Υπάρχουν άλλοι που θα πρέπει να την αξιολογήσουν. Δεν σχετίζεται η πρότασή μας με το τελεσίγραφο Βγενόπουλου.
 ~ Μιλάμε για συγκεκριμένο και βαρύ όνομα, δεν είναι κάποιος που μπορεί να μπερδέψεις, όπως λέμε για το Παπαδάκης στην Κρήτη ή το Παπαδόπουλος στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όλοι τον γνωρίζουν και οι κ.κ Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος που έχουν δουλειές στον αραβικό κόσμο. Είναι σαν να λες το όνομα Λάτσης στην Ελλάδα.
 ~ Δεν έχουμε καταθέσει εγγυητική επιστολή, αλλά ο πρίγκιπας είναι διατεθειμένος να καταθέσει οποιοδήποτε έγγραφο, ακόμη και εγγυητική για όλο το ποσό.
 ~ Αγαπώ τους αδελφούς Γιαννακόπουλους από παιδί λόγω μπάσκετ και τους θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Όποιος μπορεί, ακολουθεί .

** Στη... δεύτερη γραμμή ο πρίγκιπας!

~*  Mέχρι να αποδειχθεί η εγκυρότητα της πρότασης που κατέθεσε ο Βλάσης Τσάκας στον Δημήτρη Γόντικα εκ μέρους του πρίγκιπα Σουλτάν ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί το οτιδήποτε. Για να κρίνει τις καταστάσεις βάσει των όσων διαδραματίζονται από το πρωί της Δευτέρας στον Παναθηναϊκό. * Πάντως, το περίεργο της υπόθεσης έχει να κάνει με το πόσο συχνή είναι η επαφή του μάνατζερ από την Θεσσαλονίκη με τον συγκεκριμένο πρίγκηπα. Η ατάκα θα σε πάρω σε λίγο, έχω στην δεύτερη γραμμή τον πρίγκιπα έχει ειπωθεί δεκάδες φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, σε όποιον επιχείρησε να μιλήσει έστω και λίγο μαζί ...
Σημείωση :(1) Αξίζει να σημειωθεί . ότι  η οικογένεια του πρίγκιππα , υπολογίζεται ότι έχει  1τρίς 700 δις  ευρώ σε καταθέσεις ..κ.α. ;
(2) .- Μήπως οι βλέψεις της οικογένειας του πρίγκιπα είναι για επενδύσεις με εξαγορά λιμανιών και αεροδρομίων στο Ηράκλιο της Κρήτης ;


** Λόγκαν: «Ένα με τον ΠΑΟ»

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν θεωρεί ότι έχει ήδη προσαρμοστεί στον Παναθηναϊκό και το μόνο που τον απασχολεί είναι να βελτιωθεί περισσότερο υπό τις οδηγίες του Ζοτς και να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα. ~  Ο Αμερικανός γκαρντ παραχώρησε δηλώσεις σε αθλητική εφημερίδα και μίλησε για τις πρώτες του εικόνες από την παρουσία του στους πράσινους: Ήταν πολύ καλά και ένιωσα άνετα από την αρχή. Το ίδιο συνέβη και στα πρώτα παιχνίδια και ελπίζω να συνεχίσει να είναι έτσι η κατάσταση. Θέλω να γίνω ένα με την ομάδα όσο περνάει ο καιρός και παίζουμε περισσότερα παιχνίδια .

 ~ Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στα πρώτα φιλικά παιχνίδια της ομάδας, στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, και έδειξε ενθουσιασμένος από την νέα περιπέτεια της καριέρας του υπογραμμίζοντας: Ήθελα να ακούω προσεκτικά τις οδηγίες των προπονητών μου, προκειμένου να βοηθήσω όσο μπορώ και να γίνω όσο το δυνατό καλύτερος. Πάντα υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης και ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο. Τα φιλικά ματς είναι για να παίζεις και να γίνεσαι καλύτερος προκειμένου να είσαι έτοιμος στην αρχή της χρονιάς και αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς, ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας .

**

~** ΕΕ: Δεν απαιτούμε περισσότερα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί από την Ελλάδα

Της Riva Froymovich
* ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones)— Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ζητάει περισσότερα από την Ελλάδα από αυτά που η κυβέρνησή της έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της χώρας, όπως υποστήριξε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
* Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη αργότερα σήμερα με στελέχη της τρόικας, συμπλήρωσε ο ίδιος.
* «Δεν απαιτούμε περισσότερα από αυτά που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ελλάδα», δήλωσε ο Amadeu Altafaj Tardio.
 * Πρόσθεσε πως η Επιτροπή δεν έθεσε ποτέ διορία για την επανάληψη της αξιολόγησης της τρόικας, η οποία διεκόπη τις προηγούμενες μέρες.
 * Παράλληλα, σε απάντηση σχετικής ερώτησης δημοσιογράφου, ο Altafaj επεσήμανε πως η ελληνική στατιστική υπηρεσία είναι πλέον αξιόπιστη, έπειτα από την αναμόρφωσή της το Νοέμβριο.
 * Επιπλέον, σε ερώτηση σχετική με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, που έλεγε ότι η φαρμακευτική Roche θα σταματήσει την παράδοση φαρμάκων σε κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδας που δεν έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους, ο Altafaj τόνισε πως το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας καλύπτει τις κρατικές ανάγκες.
 * «Η βοήθεια που παρέχουμε είναι η απαραίτητη για τη χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους. Το πώς κατανέμεται και διαχειρίζεται από τα υπουργεία αποτελεί θέμα εσωτερικής διαχείρισης».
 * «Η Ελλάδα δεν έχει ξεμείνει από χρήματα ακόμη», κατέληξε.


~**  *Lars Feld: Καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

**  ~ Για καταστροφικές συνέπειες σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ προειδοποιεί ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Lars Feld σε προδημοσίευση άρθρου της Berliner Zeitung, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.  ~ Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι αυτό θα αποτελούσε λύση.
 ~ Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε χάος στην ελληνική οικονομία και το χρηματοοικονομική σύστημα, προειδοποιεί ο Feld.
 ~ Ο ίδιος σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και υποστηρίζει το σχέδιο για τους κατόχους ελληνικού χρέους να το ανταλλάξουν με ομόλογα που φέρουν την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στο μισό της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους.
 ~ Ως βασικός πιστωτής της Ελλάδας, το EFSF θα μπορεί να πιέσει την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της, αναφέρει το άρθρο. Ωστόσο, αυτό θα απαιτούσε την ενίσχυση των διαθέσιμων κονδυλίων στο EFSF, προσθέτει ο Feld.

~** Ευρωπαϊκή παρέμβαση για τους τουρκικούς λεονταρισμούς

~* Ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία στην ανατολική Μεσόγειο. Να κόψει τους λεονταρισμούς καλούν την Άγκυρα οι Βρυξέλλες, άμεση έναρξη ερευνών προαναγγέλουν οι Τούρκοι, ενώ το γεωτρύπανο της Noble έχει πιάσει ήδη δουλειά.-
Να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή ενέργεια που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας κάλεσε τη Δευτέρα την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 ~ Απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις απειλές της Άγκυρας στο θέμα των ερευνών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Στέφαν Φούλε δήλωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή πηγή έντασης ή ενέργεια, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση συνοριακών διαφορών».
 ~ Η Μάγια Κοτσίγιαντιτς υπογράμμισε, επίσης, ότι η Επιτροπή έχει τονίσει τη σημασία που έχει η επίτευξη προόδου στην εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με όλα τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εκπρόσωπος του Στέφαν Φούλε τόνισε ότι για την ΕΕ στόχος είναι να επικεντρωθούν οι προσπάθειες των δύο ηγετών στην επίτευξη μιας συνολικής λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό.
 ~ Η ίδια πρόσθεσε ότι όλα τα μέρη πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να διευκολύνουν την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την επίλυση του Κυπριακού.
 ~ Τα τουρκικά… αυτιά, πάντως, δεν δείχνουν να ιδρώνουν ιδιαίτερα από τις διεθνείς εκκλήσεις. «Η Νότια Κύπρος, με το Ισραήλ και μάλιστα με την Ελλάδα, έχουν ανακοινώσει αποκλειστική οικονομική ζώνη και εμείς έχουμε κάνει το ίδιο βήμα με την “ΤΔΒΚ”», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι «πολύ σύντομα, πιθανόν εντός της εβδομάδας» θα ξεκινήσει η Τουρκία έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο.
 ~ Αναχωρώντας για τη Νέα Υόρκη, ο κ. Ερντογάν ρωτήθηκε σχετικά με τις έρευνες και είπε επίσης ότι «στις περιοχές που έχουν ανακοινώσει ως αποκλειστική οικονομική ζώνη έχουμε και διαφορετικές δραστηριότητες. Τόσο οι φρεγάτες μας όσο και η πολεμική μας αεροπορία ελέγχουν συνεχώς την περιοχή».
 ~ Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η ΑΟΖ είναι αμφισβητούμενη. Τους είχαμε πει ότι δεν είναι σωστό να προβούν σε τέτοιο βήμα στην αμφισβητούμενη αυτή περιοχή. Νομίζω ότι μπορούν να αρχίσουν και οι δικές μας εργασίες εκεί».
 ~ Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος δήλωσε ότι οι τουρκικές έρευνες στη Μεσόγειο σε συνεργασία με νορβηγική εταιρεία και με τη συνοδεία πλοίων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μπορούν να ξεκινήσουν εντός μιας εβδομάδας, αφού υπογραφεί η «συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας» μεταξύ Τουρκίας και Κατεχόμενων. Μάλιστα, ο Γιλντίζ υπονόησε ότι η Άγκυρα θα θέσει θέμα θαλάσσιου καθεστώτος της Κύπρου, τονίζοντας ότι η Τουρκία «ξεκινά εργασία για τα ανοιχτά της Κύπρου, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο».
 ~ Εκτόξευσε μάλιστα απειλή και εναντίον της ΕΕ, λέγοντας ότι το πάγωμα των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών μπορεί να επισπευσθεί, αν, όπως είπε, η ΕΕ «προτιμήσει» την Κυπριακή Δημοκρατία, στηρίζοντας τις έρευνές της. Μιλώντας σε διπλωματικούς συντάκτες στην Άγκυρα, ο Γιλντίζ είπε ότι «ανάλογα με τις εξελίξεις, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη συμφωνία περί υφαλοκρηπίδας», σημειώνοντας ότι είναι ήδη έτοιμο το κείμενο της συμφωνίας.
 ~ Αναφερόμενος στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «οι εν λόγω εργασίες είναι αντίθετες προς το διεθνές καθεστώς της περιοχής και το διεθνές δίκαιο» και σημείωσε: «Είναι πρόκληση και προβοκάτσια». Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι «στην πραγματικότητα στόχος τους είναι να ενισχυθεί το καθεστώς της τοπικής διοίκησης Νότιας Κύπρου. Πέρα από την ποιότητα και τα οικονομοτεχνικά του αερίου που υποστηρίζουν ότι έχουν βρει, οι έρευνες αυτές στο συγκεκριμένο σημείο είναι κάτι που δεν συμβαδίζει με τα δικαιώματα της “ΤΔΒΚ” και το ενιαίο της Κύπρου».
 ~ Ο Γιλντίζ είπε πως αρχικά η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας (ΤPΑΟ) θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με νορβηγική εταιρεία, σεισμικές έρευνες και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν οι πλατφόρμες. Ερωτηθείς ποια είναι η νορβηγική εταιρεία, ο Γιλντίζ είπε πως δεν θα ήταν σωστό να αναφέρει το όνομα της εταιρείας και σημείωσε ότι αρχικά ένα σκάφος θα πραγματοποιήσει έρευνες. Ο υπουργός είπε ακόμη πως τα ερευνητικά σκάφη μπορεί να συνοδεύονται από τον τουρκικό στόλο. «Θέλουμε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες που πραγματοποιούνται με την εταιρεία Noble. Εάν δεν συμβεί αυτό, θα δούμε όλοι μαζί τα ζητήματα που σχετίζονται με το θαλάσσιο καθεστώς της Κύπρου», είπε και, ερωτηθείς για το αν η Άγκυρα έχει έλθει σε επαφή με αμερικανική εταιρεία για τις έρευνες αυτές, ανέφερε ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα». Σημείωσε δε πως «υπάρχουν κάποιοι στις ΗΠΑ με τους οποίους συζητάμε».
 ~ Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θαλάσσια περιοχή στην οποία προτίθεται η Τουρκία να κάνει έρευνες, είπε: «στις περιοχές που έχει η “ΤΔΒΚ”». Πρόσθεσε δε ότι «από τεχνική άποψη, δηλαδή από πλευράς πετρελαίου και αερίου, θα γίνουν έρευνες εντός των ορίων που θα καθορίζει η συμφωνία περί υφαλοκρηπίδας».
 ~ Ερωτηθείς αν η έναρξη τουρκικών ερευνών, ως απάντηση στις κυπριακές, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Γιλντίζ είπε ότι «είναι ξεκάθαρη η στάση μας για την περίπτωση που θα δοθεί στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση η προεδρεία της ΕΕ. Το γεγονός ότι θα έχει προηγηθεί η κίνηση αυτή, θα επιταχύνει τη διαδικασία αυτή». Συμπλήρωσε επίσης πως «πρόκειται για σημαντική επιλογή για λογαριασμό της ΕΕ. Θα είναι μία προτίμηση μεταξύ του μεγάλου μεγέθους της Τουρκίας και της τοπικής Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».
 ~ Απαντώντας σε ερώτηση αν πλοία του τουρκικού στόλου θα συνοδεύσουν το ερευνητικό σκάφος, ο Γιλντίζ είπε πως «είναι προφανές ότι η συνοδεία και οι αμοιβαίες εργασίες θα γίνουν από κοινού. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Αλλά θα παρακολουθήσουμε όλοι μαζί τις εξελίξεις». Όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν ρωτώντας «αν μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρξει συνοδεία του στόλου», ο Γιλντίζ είπε «ναι, μπορούμε».
 ~ Στην ερώτηση, τέλος, τι θα γίνει αν κατά τις έρευνες της TPAO στη Μεσόγειο βρεθούν κοιτάσματα, ο Γιλντίζ απάντησε λέγοντας ότι «έχουμε ελπίδες ειδικά για τα ανοιχτά της Αττάλειας, της Μερσίνας και της Κύπρου, αλλά θα ήταν λάθος να γίνει λόγος για υπόσχεση προτού ολοκληρωθούν οι σεισμικές έρευνες».
 ~ Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο «Όμηρος» της αμερικανικής Noble Energy αναμένεται το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας να τρυπήσει για πρώτη φορά στο «Οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Το γεωτρύπανο ήδη «έπιασε δουλειά» και κατεβαίνει προς το βυθό, σε βάθος 1750 μ., σηματοδοτώντας την έναρξη των εργασιών για έρευνες προς εντοπισμό φυσικού αερίου. Υπολογίζεται δε ότι τα αποθέματα στο «Οικόπεδο 12» είναι ανάλογα του ισραηλινού «Ταμάρ», το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που εντοπίστηκαν ποτέ στην περιοχή.
 ~ Σύμφωνα με την Noble Energy, αν εντοπιστεί φυσικό αέριο, μέχρι το 2014 θα είναι δυνατή η πλήρης εκμετάλλευσή του. Γύρω από την πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας υπερίπτανται ισραηλινά μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, ενώ στα ανατολικά της πλατφόρμας έχουν αναπτυχθεί σκάφη του ισραηλινού ναυτικού.
 ~ Η κυπριακή κυβέρνηση, πάντως, ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει, τις πληροφορίες ότι άρχισε η γεώτρηση στο «Οικόπεδο 12». Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Χριστοφίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πολύ υπεύθυνα θα τοποθετηθεί, όταν κρίνει σκόπιμο να το πράξει. Η σοβαρότητα, οι χαμηλοί τόνοι και η εμπιστευτικότητα, είπε ο κ. Χριστοφίδης, είναι παράγοντες χρήσιμοι και σημαντικοί, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη καμπή.
 ~ Ο κ. Χριστοφίδης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι παρέχονται στην εταιρεία όλες οι διευκολύνσεις, ούτως ώστε να αρχίσουν κανονικά οι εργασίες. Επίσης, είπε ότι το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης παρακολουθεί τη θαλάσσια διακίνηση στην περιοχή, προσθέτοντας ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα. Τέλος, επεσήμανε ότι δεν υπήρξε καμία περίεργη κίνηση στην περιοχή.
 ~ Γύρω στις 11:15 το πρωί της Δευτέρας, απογειώθηκε από το ελικοδρόμιο του νέου λιμανιού της Λεμεσού το ελικόπτερο που χρησιμοποιεί η αμερικανική εταιρεία για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την πλατφόρμα του «Οικοπέδου 12». Το ελικόπτερο μετέφερε αριθμό προσωπικού της εταιρείας και κλιμάκιο της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Κύπρου με επικεφαλής τον αξιωματικό του Ναυτικού κ. Πιτηρή, προκειμένου να έχουν ιδία αντίληψη σε σχέση με την πιθανή παρουσία στην περιοχή τουρκικών σκαφών.
 ~ Η επιμονή της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στις έρευνές της για φυσικό αέριο θα επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, «αφού οι έρευνες γίνονται μονόπλευρα», δήλωσε από πλευράς του ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου κατά την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
 ~ «Έχω ήδη πει στον κ. Χριστόφια ότι αν δεν αναβληθούν οι εργασίες, τότε και εμείς (Τ/Κ πλευρά) θα πάρουμε τα δικά μας μέτρα και σίγουρα θα επηρεαστούν και οι διαπραγματεύσεις» είπε ο κ. Έρογλου. Ισχυρίστηκε δε ότι οι εργασίες προχωρούν γιατί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχασε την «αξιοπιστία» του - κατά την έκφρασή του - με την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί και «προσπαθεί με την έρευνα φυσικού αερίου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου».
 ~ Είπε ακόμα ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στέφαν Φούλε, από τον οποίο ζήτησε παρέμβαση για αναβολή των εργασιών για φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι «αν οι εργασίες δεν πραγματοποιηθούν, τότε θα μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη πορεία διαπραγματεύσεων». Ο Έρογλου είπε πως στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ με επίκεντρο το Κυπριακό, καθώς και με αξιωματούχους άλλων χωρών.

~** Στην Γ' Εθνική ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης!

* Η ΕΠΟ αποφάσισε να στείλει τον Ηρακλή στην Football League 2, μία ημέρα προτού εκδικαστεί από εφετείο Αθηνών η κύρια αγωγή του, με την οποία στρέφεται κατά της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για υποβιβασμό του στην Football League! Τι δήλωσε ο Ανδρέα Παντελή στο gazzetta.gr.   * Το Δ.Σ. της ΕΠΟ επικύρωσε το πρακτικό της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας βάσει του οποίου ο Ηρακλής πέφτει στην Football League 2, δηλαδή στην Γ Εθνική. Είναι δε χαρακτηριστικό πως δεν έγινε καμία συζήτηση επί του θέματος.
 * Η συγκεκριμένη απόφαση πάντως πάσχει νομικά, καθώς σύμφωνα με τον ΚΑΠ ομάδα που προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια δεν μετέχει σε αγώνες, μέχρι να αποσυρθεί από αυτά. Ωστόσο η Ομοσπονδία επέλεξε να οδηγήσει τον Ηρακλή στην Football League 2.
 * Πρόκειται για μία σαφώς άκρως αρνητική εξέλιξη για τον γηραιό, μόλις μία ημέρα πριν εκδικαστεί από εφετείο Αθηνών η κύρια αγωγή του. Μία αγωγή με την οποία έχει στραφεί κατά της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ελληνικής Ομοσπονδίας για υποβιβασμό του στην Football League. Και όλα αυτά την ώρα που η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αδειοδοτηθεί και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να παραμείνει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
 *** Παντελή: Η ΕΠΟ δείχνει πανικό και κακία
 * Κληθείς να σχολιάσει τη νέα εξέλιξη στο gazzetta.gr ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, Ανδρέα Παντελή τόνισε αρχικά πως με αυτήν της την κίνηση η ΕΠΟ δείχνει αυτήν την στιγμή τον πανικό αλλά και την κακία της . Συνεχίζοντας επισήμανε ότι ο Ηρακλής δεν έχει άλλο δρόμο. Για εμάς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Είναι δικαίωμά μας. Είναι φανερό πως στην ΕΠΟ δεν υπάρχει δημοκρατία .-

~** Πτώση 2% ο χρυσός

*  Βουτιά 2% σημείωσε ο χρυσός στις συναλλαγές της Δευτέρας για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα τριών εβδομάδων καθώς η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου περιόρισε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.  * Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 35,80 δολ. ή 2% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.778,90 δολ. στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
 * Μεγάλες απώλειες γνώρισαν και τα υπόλοιπα μέταλλα, με το ασήμι Δεκεμβρίου να σημειώνει βουτιά 4,1% στα 39,16 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Δεκεμβρίου έχασε 15 cents ή 3,8% στα 3,78 δολ. η λίβρα.
 * Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε 41,90 δολ. ή 2,3% για να τερματίσει στα 1.772 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου έχασε 20,85 δολ. ή 2,8% κλείνοντας στα 712,10 δολ. ανά ουγγιά.

~**  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ :

ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΜΙΣΘΟΙ ΣΚΛΑΒΙΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΤΩΝΝ ΟΘΟΜΑΝΙΚΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ !!!!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 65 ΔΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ...

~** ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ..ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ :
* ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..... ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΟΡΟΙ..ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ...ΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ....ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.....ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

~** 67η Επέτειος ..... στην πιγάδα του Μελιγαλά Μεσσηνίας Κυριακή  18-9-2011 :

~*  ‎67η επέτειος της γενοκτονίας των κατοίκων του Μελιγαλά από τους συμμορίτες του Άρη Βελουχιώτη και του Νίκου Μπελογιάννη, όπου το ΚΚΕ σφάγιασε άνδρες και κυρίως γυναικόπαιδα, στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία δια της βίας...

Πλήθος κόσμου, μικρών και μεγάλων παραβρέθηκε την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην 67η επέτειο της γενοκτονίας των κατοίκων του Μελιγαλά από τους συμμορίτες του Άρη Βελουχιώτη και του Νίκου Μπελογιάννηγαλά, όπου το ΚΚΕ σφάγιασε άνδρες και κυρίως γυναικόπαιδα, στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία δια της βίας.

 ~ Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως που βρίσκετε στον χώρο του Μνημείου της Πηγάδας. Στην συνέχεια εψάλλει το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των περίπου δύο χιλιάδων σφαγιασθέντων πατριωτών ενώ την Ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο κ. Φώτης Μπέλλος, ο οποίος, αφού επισήμανε ότι με την απελευθέρωση της περιοχής, «οι κομμουνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ βρήκαν πλέον ελεύθερο τον χώρο για πλήρη δράση για τον αντικειμενικό σκοπό τους, που ήταν η κατάληψη της εξουσίας», επισήμανε το ρόλο στη σφαγή «επιφανών» κομμουνιστών: «ήταν εκεί ο Βελουχιώτης… Τον συνόδευε ο Νίκος Μπελογιάννης, που ακόμη προσκυνούν οι Έλληνες κομμουνιστές σαν τον άνθρωπο με το γαρύφαλλο και του έστησαν και μνημείο στην Αθήνα… Αφού περιεργάστηκαν τον συγκεντρωμένο αθώο κόσμο, διέταξαν την εφαρμογή λαϊκών δικαστηρίων».
 ~ Το πέρας της ομιλίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από πατριωτικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων των ΕΔ αλλά και των ΣΑ, ομογενειακά σωματεία, συλλόγους εθνικοφρόνων και βασιλικές οργανώσεις. Για τον ΛΑ.Ο.Σ (το μόνο πολιτικό Κόμμα του Κοινοβουλίου που τίμησε τη θυσία των πατριωτών του Μελιγαλά) κατέθεσε στεφάνι η Νομαρχική Επιτροπή Μεσσηνίας του Κόμματος ενώ τη Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού εκπροσώπησε και κατέθεσε στεφάνι ο Υπεύθυνος της ΝΕ.Ο.Σ Ηλείας, Διαμαντής Καρασούλας

~** Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 19):Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του καθενός να διατηρεί ανενόχλητος τις απόψεις του καθώς επίσης του δικαιώματος να αναζητά και να μεταδίδει πληροφορίες και ιδέες ...

~** Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την διενέργεια δημοψηφισμάτων

Zougla.gr  * Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής Δημοκρατίας με την διενέργεια δημοψηφίσματος».
 * Σημειώνεται ότι με το σχέδιο νόμου αυτό, θεσπίζονται οι βασικές αρχές για την διενέργεια δημοψηφίσματος στο πλαίσιο του Συντάγματος.


~** Ραγδαία αλλαγή στο καιρικό σκηνικό

~  Αλλάζει από αργά το βράδυ της Δευτέρας ο καιρός στη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. υγκεκριμένα τη νύχτα της Δευτέρας σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά. Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. * Σημαντική αλλαγή παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας, που μέχρι την Τετάρτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

 * Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αργά το βράδυ της Δευτέρας θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά.
 * Tην Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.
 * Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, την Τετάρτη. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά το απόγευμα της ίδιας ημέρας και από τα δυτικά.
 * Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα δυτικά και βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.

~**  Η Ιερά Εικόνα της Παναγία της Βουλκανιώτισσας στην Μεσσήνη :
~ Όπως κάθε χρόνο έτσι και  φέτος από την Ιερά Μονή Βουλκάνου , ολονυχτής η θαυματουρ΄γή Ιερά εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας , κατέβηκε στο μετόχη της εκκλησίας της Μεσσήνης , όπου κι΄ έδωσε το εύνασμα για το ξεκίνημα του πανυγηριού της Μεσσήνης ! Βοηθεία μας για όλους μας !! Με φώτιση από την Παναγιά μας ! Και Χρόνια μας Πολλά πάντα με Αγάπη , Αλλυλεγγύη και Ανθρωπιά !

~** Άγνωστες πτυχές της ζωής της Ντίβας

** Το πατρικό της στο Νεοχώριο Μεσσηνίας έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά  * Πριν από τριάντα τέσσερα χρόνια, στις 16 Σεπτεμβρίου 1977, η Μαρία Κάλλας έφυγε από τη ζωή. Η κορυφαία υψίφωνος, η διεθνής Ντίβα της όπερας, εξακολουθεί όμως να δονεί, να εμπνέει, να ξυπνάει πάθη. Η επιρροή της προσωπικότητάς της δε έσβησε με το θάνατό της στο Παρίσι. Δε μετριάστηκε όταν η στάχτη της σκορπίστηκε στο Αιγαίο το 1979. Αντιθέτως, η μαγεία και το μυστήριο της καλλιτεχνικής και προσωπικής της ζωής επηρεάζουν, σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό, ανθρώπους και καταστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μισογκρεμισμένο κέλυφος πετρόχτιστου σπιτιού στο Νεοχώρι Μεσσηνίας θα είχε γκρεμιστεί ολοσχερώς προ πολλού, αν δεν ήταν το πατρικό της Ντίβας.
 * Στο μικρό χωριό του Δήμου Οιχαλίας, οι κάτοικοι ευελπιστούν στην αποκατάσταση του κτίσματος. Στόχος είναι να στεγάσει μουσείο αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, με ντοκουμέντα, ανέκδοτο και αρχειακό υλικό που έχουν συγκεντρώσει. Ο Δήμος υποστηρίζει με θέρμη την αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτηρίου. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διέθεσε, άλλωστε, 100.000 ευρώ για να αγοράσει το ερείπιο από τη μοναδική απόγονο της οικογένειας Καλογεροπούλου. Η εκπόνηση κατ’ αρχάς μελέτης συνεχώς ανακοινώνεται, αλλά δεν έχει επιτευχθεί. Η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν ευνοεί προς αυτή την κατεύθυνση. Εν τω μεταξύ, το θραύσμα του κτίσματος έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά.
 * Από τους ντόπιους γνωρίσαμε όμως και άλλες πτυχές, προσωπικές, πιο ανθρώπινες, για το οικογενειακό ιστορικό της Μαρίας Κάλλας. Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Παυλάκης, έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο αρχείο, με διασταυρωμένα στοιχεία. Για τους υπόλοιπους κατοίκους, οι διηγήσεις για τη Μαρία Κάλλας είναι περισσότερο μακρινές αναμνήσεις ή ιδιότυποι «τοπικοί μύθοι» μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Ούτε αυτή η Ντίβα γλίτωσε από (καλοπροαίρετο ίσως, αλλά) κουτσομπολιό.
 * Ο πατέρας της Μαρίας Κάλλας, Γεώργιος Καλογερόπουλος, ήταν φαρμακοποιός. Γόνος πλούσιας αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε και ζούσε στο Νεοχώριο, ενώ το φαρμακείο του ήταν στο Μελιγαλά. Η μητέρα της, Ευαγγελία Δημητριάδη, είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Τα πρώτα χρόνια της κοινής ζωής του το ζευγάρι ζούσε στο Νεοχώρι. Στο σημερινό ερείπιο γεννήθηκε η πρωτότοκη κόρη Υακίνθη (αργότερα Τζάκι). Όταν η Ευαγγελία ήταν έγκυος στη Μαρία (το 1923), η οικογένεια έφυγε, αρχικά για τον Πειραιά και έπειτα για τη Νέα Υόρκη.
 * «Έφυγαν λόγω πίεσης από την τοπική κοινωνία», μου είπε ο Γιώργος Παυλάκης. Και οι δυο σύζυγοι φέρονται να διατηρούσαν εξωσυζυγικές σχέσεις ή, τουλάχιστον, να «ξενοκοίταζαν». Για τους κατοίκους του Νεοχωρίου, υπεύθυνη για το πρόβλημα θεωρείται αποκλειστικά η σύζυγος.
 * «Ήταν καλοί άνθρωποι, νοικοκυραίοι», μου λέει ένας ντόπιος, για να προσθέσει: «Εγώ, πάντως, πιστεύω πως η Μαρία Κάλλας ήταν πράγματι κόρη του Γιώργου Καλογερόπουλου, παρά τα όσα λέγονταν. Αυτός ήταν ο πατέρας της. Η Μαρία Κάλλας τον αγαπούσε υπερβολικά. Ο ίδιος έλεγε πως η Μαρία ήταν “μαυροζουμενιώτισσα” και προσπάθησε πολλές φορές στην πορεία να τη φέρει στο Νεοχώρι».
 * Χωρίς να επιβεβαιώνει τη φήμη, ο Γιώργος Παυλάκης, πάντως, σημειώνει πως, σύμφωνα με ντοκουμέντα, η Ευαγγελία Δημητριάδη συχνά εκβίαζε τη Μαρία Κάλλας, λέγοντάς της πως θα της αποκαλύψει ένα μυστικό για τον πατέρα της, το οποίο όμως ποτέ δεν της είπε. «Επρόκειτο για κάτι που είχε να κάνει με την ίδια την υπόσταση της Μαρίας», αναφέρει ο κ. Παυλάκης, το οποίο «είχε κάνει την ψυχή της κομμάτια».
 * Φτάνοντας στη Νέα Υόρκη, το ζευγάρι πήρε διαζύγιο. Ο Γεώργιος Καλογερόπουλος και οι απόδημοι Έλληνες της Νέας Υόρκης συγκέντρωσαν, μάλιστα, χρήματα με τα οποία κατασκευάστηκε το υδραγωγείο του Νεοχωρίου.
 * Οι σχέσεις της Ευαγγελίας Δημητριάδη («ήταν μια μποέμισσα, που δύσκολα ταυτιζόταν με την οικογένεια», σημειώνει ο Γιώργος Παυλάκης) με την κόρη της Μαρία διακόπτονται. Ενδεικτικά, οι δυο τους δε μίλησαν από το 1951 έως και το θάνατο της Μαρίας Κάλλας. Στην κηδεία της, η μητέρα της δεν παραβρέθηκε, επικαλούμενη προβλήματα υγείας.
 * Υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον δύο ή τρεις επισκέψεις της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι, με μοναδική απολύτως βέβαιη την επίσκεψή της κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.
 * Η πορεία μάς είναι λίγο - πολύ γνωστή. Η άνοδος και η αποθέωση της υψιφώνου. Συγκλονιστικές ερμηνείες ως «Νόρμα», «Μήδεια», στην «Τόσκα». Ο γάμος με το Μενεγκίνι, η θυελλώδης σχέση με τον Ωνάση, ο θάνατος από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.
 * Από τους Μεσσήνιους συγγενείς της Ντίβας έχει απομείνει μια ανηψιά του πατέρα της, η οποία κληρονόμησε και μεγάλο μέρος της οικογενειακής περιουσίας. Σε αυτή αποτάθηκε ο Δήμος Μελιγαλά και αγόρασε το οικογενειακό κτίσμα έναντι 100.000 ευρώ. Οι ντόπιοι, ο Γιώργος Παυλάκης, αλλά και ο νυν δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, θεωρούν το ποσό «εξωφρενικό».
 * «Η μελέτη για τη δημιουργία μουσείου στο αποκατεστημένο κτήριο είναι κάτι που κυνηγάμε και ελπίζουμε σύντομα να επιτύχουμε», δήλωσε ο κ. Μπάμης. «Η ανάδειξή του είναι απαραίτητη. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την τοπική πολιτιστική μας κληρονομιά, το νήμα που μας συνδέει με τη ζωή της Μαρίας Κάλλας. Ωστόσο, πιστεύω ότι το ποσό που δόθηκε για το ερείπιο είναι εξωφρενικό. Αν ήμουν εγώ στη θέση του προηγούμενου δημάρχου, δε θα προέβαινα σε αυτή την αγορά. Πρόκειται για ιστορική κληρονομιά και θα έπρεπε να δοθεί με απαλλοτρίωση. Θεωρώ πως οι κληρονόμοι της εκμεταλλεύθηκαν την κατάσταση. Με το ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά του θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σημαντικά η αποκατάστασή του».
 * Από τα άγνωστα στοιχεία της ιστορίας είναι ότι, ενώ η απόγονος Καλογεροπούλου δέχθηκε μόνο να πουλήσει το κέλυφος του κτηρίου, ο ιδιοκτήτης του διπλανού κτήματος, Αναστάσιος Στεφάνου δώρισε στο Δήμο την ιδιοκτησία του προς όφελος της δημιουργίας μουσείου.
 * Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παυλάκης σημειώνει ότι η αιτιολογία βάσει της οποίας το κτήριο κηρύχθηκε διατηρητέο, δε σχετίζεται με το γεγονός ότι στέγασε μέρος της ιστορίας της υψιφώνου Μαρίας Κάλλας, αλλά ως δείγμα της ντόπιας αρχιτεκτονικής. Ο δήμαρχος, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι η μελέτη που θα εκπονηθεί θα βασιστεί, παράλληλα με τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτηρίου, κυρίως στο δεδομένο ότι πρόκειται το κτήριο απ’ όπου ξεκίνησε η ιστορία της Μαρίας Κάλλας. Στο ερώτημα πότε υπολογίζει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης του κτηρίου, ο κ. Μπάμης εξέφρασε την ελπίδα ότι η μελέτη θα έχει εκπονηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο!

** Βιβλία; Ούτε για δείγμα

* Σχολικά δεν υπάρχουν ακόμη και στα βιβλιοπωλεία
 ~ Τα βιβλιοπωλεία της Καλαμάτας με τη σειρά έχουν πάρει πολλοί γονείς αυτές τις μέρες, αναζητώντας σχολικά βιβλία για τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τις υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας, τα εγχειρίδια θα αρχίσουν να διανέμονται από τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ για τις φωτοτυπίες που μοιράζονται στους μαθητές, ακούγονται παράπονα για κακή εκτύπωση, μπερδέματα στις σελίδες ή απουσία χρωμάτων στην ύλη των μικρών τάξεων του Δημοτικού, γεγονός που δυσκολεύει την εκπαιδευτική διαδικασία. Ωστόσο, ακόμη και οι γονείς που δέχονται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα σχολικά βιβλία του δημόσιου σχολείου, δεν μπορούν να τα βρουν, καθώς δεν υπάρχουν ούτε στα βιβλιοπωλεία, αφού και αυτά κάνουν τις προμήθειές τους από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων του υπουργείου. Την κατάσταση μας περιέγραψαν χθες βιβλιοπώλες της Καλαμάτας.
 ** Σταύρος Παπαχρήστου
 * «Ο κόσμος ψάχνει, αλλά δεν υπάρχουν»
 ~ «Σχολικά εγχειρίδια. Τα ψάχνει ο κόσμος, αλλά δεν υπάρχουν όλα, μόνο μερικοί τίτλοι. Π.χ. από βιβλία κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου υπάρχουν ελάχιστα. Τα άλλα ψιλο-υπάρχουν. Οι τιμές ξεκινούν από 1 ευρώ και φτάνουν τα 5,50 περίπου. Οι ελλείψεις παρουσιάζονται περισσότερο στα μαθήματα του Λυκείου. Σίγουρα το βιβλίο έχει μικρότερο κόστος από τις φωτοτυπίες. Ο κόσμος, όμως, για τα παιδιά του δεν τσιγκουνεύεται. Αν έχει ανάγκη να τα αγοράσει, θα τα πάρει».
 ** Μίνα Παπουτσή, μητέρα μαθητή
 * «Φωτοτυπίες κακής ποιότητας,  που δε διαβάζονται»
 ~ «Ο γιος μου πηγαίνει στην Α΄ Λυκείου. Τους δίνουν φωτοτυπίες, που δεν είναι καλά εκτυπωμένες και δε “βγάζουν” τα γράμματα. Κάνουν οικονομία στο μελάνι. Τα τυπώνουν, τάχα ότι δώσανε ύλη στα παιδιά. Πολλά από αυτά, θέλουν μικροσκόπιο για να διαβαστούν. Τώρα ρώτησα για βιβλία στο βιβλιοπωλείο, αλλά ψάχνω και περσινά από άλλα παιδιά. Αν δε βρω, θα αγοράσω. Όμως, είναι τόσα πολλά τα έξοδα, που δεν μπορούμε να τα καλύψουμε, γιατί τα παιδιά έχουν και άλλες δραστηριότητες, τις οποίες δε γίνεται να διακόψουμε. Πληρώνουμε κι εκεί, πληρώνουμε και στο σχολείο. Σήμερα μου ζήτησε 16 ευρώ για να πληρώσει τη Δευτέρα το βιβλίο των Αγγλικών στο Λύκειο. Και στα Αγγλικά δε βρίσκεις περσινά βιβλία από άλλα παιδιά, γιατί κάθε τόσο τα αλλάζουν. Κατά τα άλλα, δωρεάν παιδεία».
 ** Κατερίνα Κονταργύρη
 * «Οι λίστες φέτος έχουν μικρύνει κατά πολύ»
 ~ «Πολλοί ρωτάνε για βιβλία, αλλά περισσότερο ρωτούσαν πριν αρχίσει το σχολείο. Τώρα οι δάσκαλοι τους καθησύχασαν, τους είπαν ότι τον Οκτώβρη θα πάρουν τα βιβλία τους, οπότε αρκούνται στις φωτοτυπίες που δίνει το σχολείο. Πάντως, τα σχολικά βιβλία είναι φθηνά, από 1 μέχρι 7-8 ευρώ. Όμως, πολλά δεν τα έχουμε ούτε εμείς. Ζητάμε συνέχεια, αλλά δεν υπάρχουν. Οι γονείς δυσκολεύονται, πολλοί μουρμουράνε κιόλας. Δεν έχουν άδικο, αλλά παρατήρησα ότι, σε σχέση με τις άλλες χρονιές, οι λίστες έχουν μικρύνει πολύ. Και στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία, ακόμη και τα φροντιστήρια αγγλικών βάζουν λιγότερα βιβλία. Εμείς πάλι κάνουμε εκπτώσεις σε τρίτεκνους και πολύτεκνους για όλα τα σχολικά και σε όλους γενικά για βοηθήματα και Αγγλικά».
 ** Λεωνίδας Μακρής
 * «Πέρα από το κόστος  είναι και η ταλαιπωρία»
 ~ «Βιβλία προμηθευόμαστε κι εμείς από εκεί που παίρνουν τα σχολεία. Έχουμε όλοι τον ίδιο προμηθευτή, οπότε υπάρχει έλλειψη και σε μας. Το περσινό στοκ εξαντλείται σιγά σιγά. Λένε ότι θα τα τυπώσουν στα μέσα Οκτώβρη. Ο κόσμος ζητάει, αλλά δε βρίσκει. Πάντως, τα βιβλία είναι πιο φθηνά από τις φωτοτυπίες. Ξεκινούν από 1 ευρώ τα τετράδια εργασιών έως 3 - 4 ευρώ τα κανονικά βιβλία. Σίγουρα υπάρχουν παράπονα, όταν δεν έχει ο άλλος το πρωτότυπο να διαβάσει. Με τις φωτοτυπίες δεν είναι το ίδιο, σε κάποιες περιπτώσεις είναι κακή η εκτύπωση, υπάρχουν προβλήματα και γκρίνια. Το χειρότερο δεν είναι τα χρήματα, αλλά η ταλαιπωρία. Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι με την ανοργανωσιά που υπάρχει παντού, ακόμη και στα σχολεία».
 ** Δήμητρα Δημοπούλου
 * «Οι φωτοτυπίες πιο ακριβές από το βιβλίο»
 ~ «Ο κόσμος ζητάει συνεχώς σχολικά εγχειρίδια, έχει αγχωθεί υπερβολικά. Εμείς προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι τα σχολεία έχουν μεριμνήσει και έχουν δώσει σε φωτοτυπίες τα πρώτα κεφάλαια των σχολικών βιβλίων ή τις πρώτες σελίδες. Όμως οι γονείς αγχώνονται, γιατί, ειδικά τα μικρά παιδιά, που έχουν συνηθίσει στο έγχρωμο εγχειρίδιο, όταν πάνε ξαφνικά στο ασπρόμαυρο δεν μπορούν να δουλέψουν. Λέει, για παράδειγμα, “περιγράψτε την εικόνα”. Στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, παίζουν ρόλο τα χρώματα, τα οποία δε φαίνονται στη φωτοτυπία. Από βιβλία, εμείς δίνουμε περσινά, ό,τι μας έχει μείνει. Δεν υπάρχει καμία πηγή για να προμηθευτείς, αφού όλοι παίρνουν από τον Οργανισμό. Μετά τις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν, αλλά δε θα δοθούν όλα ταυτόχρονα. Για το κράτος είναι μεγάλο έξοδο να βγάζει φωτοτυπίες, όταν ένα βιβλίο Γλώσσας Δημοτικού έκανε 1,25 ευρώ, ενώ οι φωτοτυπίες του πρώτου κεφαλαίου και 20-30 σελίδες, με ένα σπιράλ, πάνε σχεδόν 2 ευρώ. Και δεν είναι έγχρωμες, όπως το βιβλίο. Οι γονείς έχουν εκνευριστεί με την προχειρότητα, πάνε από βιβλιοπωλείο σε βιβλιοπωλείο, οι δάσκαλοι γκρινιάζουν, όλοι είναι παραπονεμένοι».
 ** Λυκούργος Καρολεμέας
 * «Οι γονείς παίρνουν σειρά τα βιβλιοπωλεία»
 ~ «Αυτά που δίνουμε είναι ό,τι είχαμε από πέρυσι. Φέτος, από τους 100 τίτλους που έχουμε ζητήσει, μας έχουν έρθει γύρω στους 10-15. Ο κόσμος παίρνει σειρά τα βιβλιοπωλεία και ψάχνει να βρει στο παιδί του τα βιβλία. Έχουν ξεκινήσει με CD και φωτοτυπίες, ενώ κάνουν βιβλιοδεσίες ένα ένα κεφάλαιο. Υπάρχουν όμως παράπονα για τις φωτοτυπίες, όπως λένε οι γονείς, ότι δεν είναι καλή η εκτύπωση ή ότι μπερδεύονται. Σε μας έρχονται με τις φωτοτυπίες για βιβλιοδεσίες. Μαζί με τα υπόλοιπα, για τη βιβλιοδεσία δεν παίρνουμε χρήματα από τους γονείς. Δημιουργείται πρόβλημα στα παιδιά, που δεν μπορούν να διαβάσουν σωστά τα μαθήματά τους. Επίσης, λόγω έλλειψης βιβλίων, “φεύγουν αγκαλιές” τα βοηθήματα».
 ** Κώστας Λυμπερόπουλος
~ "Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο φροντιστήριο και βοήθημα»
 * «Αρκετός κόσμος ζητάει βιβλία, όμως ο κεντρικός μας τροφοδότης είναι ο Οργανισμός Σχολικών Εκδόσεων. Όταν πάψει να έχει, δεν έχουμε κι εμείς. Από τη στιγμή που στέρεψε η κεντρική δεξαμενή, δουλεύουμε όλοι με αυτά που έχουν μείνει στα ράφια μας. Στα βοηθήματα, επειδή παράγονται και εκδίδονται στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχουμε πρόβλημα. Μακάρι να μπορούσε και το δημόσιο να λειτουργήσει στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα. Δυστυχώς, αυτό είναι ανέφικτο. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται Δημόσιο. Υπάρχει το φροντιστήριο και το βοήθημα. Μέσω αυτών προκόβει ο Έλληνας μαθητής. Και στο ξενόγλωσσο βιβλίο δε βγάζουμε φωτοτυπίες, γιατί αυτό διώκεται ποινικά. Όσο για τις φωτοτυπίες, ο μέσος Έλληνας θα επιβαρυνθεί αρκετά χρήματα, γιατί η εκτύπωση στο φωτοτυπικό χαρτί είναι σαφώς ακριβότερη από τα βιβλία του Οργανισμού. Όλα αυτά θα γυρίσουν μπούμερανγκ κάποια στιγμή, ο μέσος Έλληνας θα τα πληρώσει».

** Δήμος Οιχαλίας

* Eπίταξη λυομένων σκέπτεται ο Φ. Μπάμης  ~ Αποφασισμένος να βρει κάθε τρόπο, προκειμένου να μην ξεχειμωνιάσουν στην ύπαιθρο οι σεισμόπληκτοι, δήλωσε στο «Θ» ο δήμαρχος Οιχαλίας Φ. Μπάμης. Φανερά ενοχλημένος από την αδυναμία του κράτους να χορηγήσει λυόμενα, σύμφωνα με όσα άλλωστε ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου και ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς, ο κ. Μπάμης είπε πως εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της επίταξης.
 ~ «Δεν μπορεί κάποια λυόμενα να χρησιμοποιούνται ως κοτέτσια ή ό,τι άλλο και να υπάρχουν ηλικιωμένοι που επειδή δε θέλουν να φύγουν από την ιδιοκτησία τους, να μένουν σε ένα κουζινάκι. Πρέπει να βρεθεί λύση και θα βρεθεί, έστω κι αν πάω κατηγορούμενος».
~ Από την άλλη πλευρά, μας πληροφόρησε ότι σε επικοινωνία του με γειτονικό δήμαρχο, κατάφερε να εξασφαλίσει κάποιον αριθμό λυομένων, προκειμένου να ανακουφιστούν προσωρινά οι πληγέντες.
~ Πάντως, οι κάτοικοι στην περιοχή αναμένουν με ιδιαίτερη αγωνία την έλευση του κλιμακίου των ειδικών, που θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις, αλλά και του κλιμακίου του ΤΑΣ, για τον έλεγχο της στατικότητας των κτηρίων, διαδικασία που έχει ήδη αργήσει.

** Πανηγύρι Κυπαρισσίας
Πολύς κόσμος, λίγες αγορές...  ~ Ολοκληρώνεται σήμερα η μεγάλη παντριφυλιακή εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας, η οποία και φέτος προσέλκυσε χιλιάδες επισκεπτών, με τις αγορές, ωστόσο, να είναι λίγες. Όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πολίτες από την ευρύτερη περιοχή επισκέφθηκαν τους χώρους όπου εκτείνεται το πανηγύρι, κάνοντας τη βόλτα τους και κάποια ψώνια, διαφόρων ειδών, περιορισμένα όμως και μετά από πολλά παζάρια για την τιμή. Όπως, μάλιστα, μας επεσήμαναν παραγκολόγοι, ο κόσμος ήταν και διστακτικός και δεν είχε χρήματα. Το πανηγύρι αποτελεί, άλλωστε, ένδειξη της οικονομικής και όχι μόνο κατάστασης που βρίσκεται ο κόσμος και φέτος, μέσα στο βαρύ κλίμα των αλλεπάλληλων μέτρων και της αβεβαιότητας για το χειμώνα που θα έρθει, αυτό φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

** Π. Τατούλης

** «Ενεργοποίηση δομών υγιούς επιχειρηματικότητας και εξωστρέφεια»  * Τον κομβικό ρόλο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργάνου, την Παρασκευή, στην Τρίπολη. Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι με τη συνδρομή όλων των μελών του το Δ.Σ. θα αλλάξει πολιτική κατεύθυνση και στόχευση του Ταμείου. «Εφεξής το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης θα συμμετέχει σε προγράμματα με εφαρμοσμένες πολιτικές που θα συνάδουν στο κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
 * Κατά τη συνεδρίαση ενημέρωσε ότι έχουν καλυφθεί όλες οι οφειλές του 2010 και γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου, χαρακτηρίζοντας ως βασικούς πυλώνες, στους οποίους θα στηριχθεί η εφαρμογή του νέου νόμου, την ενεργοποίηση όλων των δομών στην κατεύθυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.
~ Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην πολιτική πρόνοιας, στην οποία βασίζεται το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι «είναι όνειδος για το κράτος οι μόνες δομές πρόνοιας να αποτελούν έργο της Εκκλησίας» και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη που ζήτησε ειδικό κωδικό στην αναμόρφωση του ΕΣΠΑ υπό το χαρακτήρα του «κοινωνικού κωδικού», με στόχο να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο σημαντικούς τομείς, της κοινωνικής συνοχής αλλά και της πολιτικής για κοινωνική πρόνοια.
~ Ακολούθως, μίλησε και για το Ινστιτούτο Μεταφοράς Τεχνολογίας, που ουδέποτε ενεργοποιήθηκε στην Περιφέρεια με ευθύνη των προηγούμενων διοικήσεών του και κατέθεσε τη βούληση της νέας Διοίκησης να καταστεί πρότυπο ψηφιακής περιφέρειας και καινοτομίας στην τεχνολογία..
~ Στοιχεία των πεπραγμένων παρουσίασε ο πρόεδρος του Ταμείου Βασ. Μπάκος, ενώ, ανάμεσα στους άλλους ομιλητές, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ι. Μπουντρούκας αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Μολυβιάτη.
~ Εκτός των άλλων, μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να συγκληθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Μεταφοράς Τεχνολογίας, προκειμένου να δοθούν νέες κατευθύνσεις για την ανάδειξή του και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετάσχει στο συνέδριο καινοτομίας που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη, παρουσιάζοντας εκεί νέες δομές διαβούλευσης της καινοτομίας με παροχή συγκεκριμένων στοιχείων και κατευθύνσεων.

**   Αύριο οι εκλογές της ΠΕΔ

*  Οι υποψήφιοι της Μεσσηνίας από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
 ~ Μόνο οι δήμαρχοι Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρας και Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης δεν είναι υποψήφιοι από πλευράς Μεσσηνίας για κάποιο από τα αξιώματα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, η γενική συνέλευση της οποίας πραγματοποιείται στις 11.00 αύριο το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
~ Σε συνάντηση των δημάρχων της Ν.Δ. στην Τρίπολη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, προέκυψε ότι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ θα είναι από πλευράς Μεσσηνίας οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παν. Νίκας (ο οποίος ενδέχεται να αναδειχθεί και πρόεδρός της), Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Τριφυλίας Κων. Κόλλιας.
 ~ Για το τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου θα είναι ο δήμαρχος Οιχαλίας Φ. Μπάμης. Υποψήφιοι από την υπόλοιπη Πελοπόννησο για το Δ.Σ. της ΠΕΔ, θα είναι οι δήμαρχοι Σπάρτης Στ. Αργειτάκος, Τρίπολης Ι. Σμυρνιώτης, Άργους –Μυκηνών Δημ. Καμπόσος, Ναυπλίου Παν. Αναγνωσταράς και Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.
~ Από πλευράς ΠΑΣΟΚ για τη Μεσσηνία υποψήφιος για το Δ.Σ. θα είναι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πύλου – Νέστορος Τάσος Τσορώνης, ενώ υποψήφιος για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Ι. Χριστόπουλος.
~ Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα στις 3.00 μετά το μεσημέρι. -
Πηγή "Θάρρος Μεσσηνίας " .-

** Στις 3 Οκτωβρίου

* Αντίσταση στην κρίση η εκδήλωση για Μάνη  ~ Ως εκδήλωση αντίστασης στην οικονομική κρίση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που θα διοργανωθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, με θέμα «Μάνη: οικονομική αυτάρκεια, μανιάτικη διατροφή, μεταξοσκώληκας», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
~ Κι αυτό, γιατί, όπως είπε μιλώντας στο «Θ» η «ψυχή» της εκδήλωσης Βούλα Κυριακέα, η Μάνη, στο παρελθόν, έως και τη δεκαετία του ’70, οπότε κατασκευάστηκε ο δρόμος Καλαμάτας – Αρεόπολης, ήταν οικονομικά αυτάρκης, έχοντας τα δικά της προϊόντα, που κράτησαν στη ζωή σε δύσκολες περιόδους (Κατοχή κ.λπ.) τους κατοίκους της. Και μπορεί μεν να έχουν αλλάξει οι συνθήκες ζωής, αλλά με την οικονομική κρίση και με βάση το γεγονός ότι η Μάνη «στάθηκε στα πόδια της», θα μπορούσε να είναι ένας «φάρος» σε αυτή την κατεύθυνση.
 ** Σηροτροφία   (καλλιέργεια μεταξοσκώληκα)
~ Βασικό μέρος της εκδήλωσης είναι και η σηροτροφία. Πριν από 6 χρόνια ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή μαζί της κι ένοιωσε τη «μαγεία» της συγκεκριμένης καλλιέργειας, όπου ξεκινά η ζωή από το αυγό του μεταξοσκώληκα και καταλήγει στο μετάξι, που προκύπτει μετά από κάποια επεξεργασία, ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος και της παρουσίας του κ. Ι. Σαλή, ο οποίος σε πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με το μετάξι στη Μονή Καλογραιών Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα και έκτοτε άρχισε να ασχολείται εντατικά με τη σηροτροφία, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα υλικό, που επίσης θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
~  Εδώ, θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν η σηροτροφία αποτελούσε βασικό συντελεστή της οικονομίας της Καλαμάτας. Έτσι, φιλοδοξία είναι να βρεθεί ένας μικρός μουσειακός – εκθεσιακός χώρος, όπου θα υπάρχουν μεταξοσκώληκες και θα μπορεί το κοινό να παρακολουθεί το θαύμα της δημιουργίας.
~ Η κα Κυριακέα είχε αρχικά τη σκέψη να διοργανωθεί η εκδήλωση στη Στούπα. Όμως, επειδή εκεί δεν υπάρχει δημόσιος χώρος για την παρουσίασή της, αποφασίστηκε να γίνει στην Καλαμάτα.
 ** Αυτονομία σε περίοδο κρίσης
~ Όπως επισήμανε, λόγω της δυσκολίας επικοινωνίας με άλλα αστικά κέντρα έως το ’70, η Μάνη είχε λάδι, σιτάρι, μέλι, αλάτι, κηπευτικά προϊόντα στα σημεία που είχε νερό, κτηνοτροφία εκεί που δεν υπήρχε νερό και ακολουθούσε η ανταλλαγή προϊόντων, ψάρια και ό,τι άλλο. «Οι Μανιάτες της εποχής εκείνης ήταν αυτόνομοι και ελεύθεροι», σημείωσε και πρόσθεσε: «Βλέποντας στα τιμολόγια προμήθειας τροφίμων για το κατάστημά μου σκόρδα από το Ισραήλ, λεμόνια από την Αργεντινή, πατάτες από την Αίγυπτο, καταντράπηκα κι άρχισα να φυτεύω διάφορα αγροτικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια. Συνειδητοποίησα ότι έχουμε πάρει πολύ λάθος δρόμο, ενώ στο πλαίσιο της προσπάθειας συλλογής στοιχείων για την αυτάρκεια της Μάνης, είδα ότι μπορούν να γίνουν πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει να δούμε, αν βάλουμε το μυαλό μας μέσα στο κεφάλι μας, ότι μπορούμε να ζήσουμε και με λίγα».
 * Μανιάτικη διατροφή
~ Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν και δύο βιβλία που έχει γράψει η κα Κυριακέα για τη μανιάτικη διατροφή με παραδοσιακές συνταγές και για τον τρόπο ζωής των κατοίκων στο παρελθόν. Όπως επισήμανε, «έχουμε ξεφύγει από το βασικότερο κανόνα διατροφής, το “τρώμε για να ζούμε, δε ζούμε για να τρώμε”». Παρατήρησε ότι το τετράωρο που θα διαρκέσει η εκδήλωση, είναι η συνισταμένη μιας προσπάθειας πολλών ανθρώπων, που ο καθένας από το μετερίζι του συνέβαλε καθοριστικά. Χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, σημειώνοντας ότι «με το “εγώ” δεν καταφέρνουμε τίποτε άλλο από το να γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας, δεν παράγουμε και τίποτε, όπως κάνει σε αντίθεση ο μεταξοσκώληκας υφαίνοντας το κουκούλι του».
~ Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση θα είναι ανοιχτή το πρωί της Τρίτης 4 Οκτωβρίου για τους μαθητές των σχολείων.
~ Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη του Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης, του περιοδικού Όριον και των εκδόσεων «Αδούλωτη Μάνη».


** Αναζητά ο Στ. Αναστασόπουλος

* Λύση για τη μεταφορά μαθητών  ~ Τη λήψη μέτρων προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών ζήτησε με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.
~ Το έγγραφο συνοδευόταν από το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο γίνεται λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων. Αυτά εστιάζονται:
~ Στη μη μεταφορά παιδιών από Λογγά στο Λύκειο Πεταλιδίου, μετά τη συγχώνευση των λυκειακών τάξεων Λογγά με το Λύκειο Πεταλιδίου, και τη μαζική μετακίνηση παιδιών στο Λύκειο Κορώνης.
 ~ Στα ζητήματα που έχει θέσει με έγγραφό του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαλύρας για το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας.
~ Στο θέμα που υπάρχει με τη μεταφορά των παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο Εύας προς τα χωριά της Καλογερόρραχης και Ελληνοεκκλησιάς, καθώς το λεωφορείο τα αφήνει στην Ανδρούσα, από όπου πρέπει να περιμένουν άλλο λεωφορείο, μόνα τους –και η περίπτωση αφορά παιδιά πρώτης Δημοτικού- προκειμένου να γυρίσουν στο σπίτι τους.
~ Στο έγγραφο της Διευθύντριας του Γυμνασίου Λογγά για τη μεταφορά παιδιών από Βουνάρια – Νέα Κορώνη προς Γυμνάσιο Λογγά, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια από το ΚΤΕΛ και την πληροφορία ότι οι γονείς σκέφτονται να εγγράψουν σε άλλο σχολείο τα παιδιά τους.
* Στο έγγραφο της διευθύντριας Πεταλιδίου ότι δεν πραγματοποιούνται συγκεκριμένα δρομολόγια.
~ Στην αναφορά γονέα, ότι παιδιά του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που, ενώ πέρσι μετακινούνταν με μισθωμένο ταξί από την παραλία Βελίκας, περπατούν φέτος μεγάλη απόσταση έως τη στάση λεωφορείου.
~ Στο έγγραφο του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αριστομένη, ότι τα παιδιά μεταφέρονται με ευθύνη των γονέων τους και όχι με μισθωμένο λεωφορείο και ταξί, όπως πέρυσι.
~ Στα έγγραφα νηπιαγωγών για το πρόβλημα μεταφοράς των νηπίων σε συγκεκριμένες Κοινότητες, αλλά και στην αναφορά γονέων ότι δε μεταφέρονται παιδιά από τη Ρευματιά προς το Μελιγαλά.


** Ο Φ. Κουβέλης στη Μεσσηνία

~ Σε Πύλο και Καλαμάτα στις 25 και 26 Σεπτέμβρη
 * Με πολιτική ομιλία στον πεζόδρομο της Αριστομένους τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, θα τελειώσει η διήμερη περιοδεία στο Νομό Μεσσηνίας του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
 * Ο Φώτης Κουβέλης την Κυριακή 25 του μήνα θα περιοδεύσει στην Πύλο και την Κυπαρισσία και θα έχει συναντήσεις με φορείς, ενώ την επομένη θα βρίσκεται στην πόλη της Καλαμάτας.

**


**** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 :

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html  ,
ΤΡΊΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011 . Ελληνικές Διαδρομές -Ελληνικές ομορφιές -Αξέχαστες περιηγήσεις .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο : Πέμπτη , 15 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Παρασκευή , 16 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~ http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στηνΕΝΗΜΈΡΩΣΗ , Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

~** * http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/09/2011.html  , ΚΥΘΗΡΑ 2011 :
Τα Κύθηρα στο Νομό Λακωνίας , στο νησί της Παγαγιάς της Μυρτιδιώτισσας : Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~* * http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/blog-post_18.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011.-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_19.html  , Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 , Ο Δρόμος της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας .-

*** **ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 :
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/30-7-2011.html  , Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 , Ιερά Μονή Βουλκάνου - Μυστήριο Βάπτισης 30-7-2011 .-
~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  1157 αναρτησεις Βίντεο .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/2011.htmlb  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο Άγιο Όρος , Στο Άγιο Όρος : Στο Περιβίλι της Παναγιάς μας .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/2011.html  , ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/08/12-2011.html  , Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 , Θεατρικη Παράσταση στο κάστρο Καλαμάτας 12 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011 , Το Περιβόλι της Παναγιάς -Άθως σε Φωτογραφίες 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011 ,ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011 , ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 , ΕΚΔΡΟΜΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Αύγουστος 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/18-2011_18.html  , Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/19-2011.html  , Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/20-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/20-8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Σαββατο 20-8-2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011 , Προγραμματισμός Εκδρομών .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ Διαβαίνοντας και Ενημερώνοντας .-

**Λιθουανικές ιστορίες!

~ O Βασίλης Παπαθεοδώρου επέστρεψε από τη Λιθουανία και γράφει τον επίλογο του Ευρωμπάσκετ με 20 εξωαγωνιστικές ιστορίες μικρού μήκους που σημάδεψαν το τουρνουά και τις αναμνήσεις του...
Πάει λοιπόν κι αυτό. Το Ευρωμπάσκετ έφυγε, μα οι αναμνήσεις μένουν. Ξέχωρα από το αποτέλεσμα ή τον στόχο, υπάρχουν πολλά περιστατικά που χαράσονται ανεξίτηλα στο μυαλό όσων έχουν την τύχη να δίνουν το παρών σε τέτοιες αποστολές. Τι θα θυμόμαστε λοιπόν από το δικό μας ταξίδι στη Λιθουανία που διήρκεσε 11 μέρες, δηλαδή από το τζάμπολ της δεύτερης φάσης μέχρι το φινάλε;

 *Πριν και πάνω απ όλη τη... λόξα των Λιθουανών για το μπάσκετ. Αυτό πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Όσες διηγήσεις και να σου κάνουν είναι αδύνατον να συνειδητοποιήσεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν για το μπάσκετ. Μπασκέτες δίπλα στο ποτάμι, ένα φωτεινό διχτάκι να τυλίγει τον πύργο τηλεπικοινωνιών, οι λάμπες στις κολόνες σε σχήμα πορτοκαλί μπάλας, οι σερβιτόρες σε όλα τα εστιατόρια ντυμένες με μπλουζάκια Ευρωμπάσκετ. Αδιανόητο...
 *Το Kaunas Arena και το Siemens Arena του Βίλνιους. Γήπεδα που πιθανότατα δεν θα δούμε ποτέ ξανά στην Ελλάδα καθώς το ΟΑΚΑ, θα αποτελεί το τελευταίο προπύργιο σύγχρονης κλειστής κατασκευής. Το ένα πιο μοντέρνο από το άλλο, εξέδρες δίπλα στις γραμμές, ανέσεις, πάρκινγκ, εστιατόρια, μεσοτοιχία σχεδόν με εμπορικά κέντρα που προσφέρουν τα πάντα.
 *Τον ωραίο καιρό. Όταν στην Αθήνα έσκαγε ο τζίτζικας μέσα Σεπτέμβρη, στο Βίλνιους θέλαμε... μπουφάν. Όχι όμως το σύνηθες κρύο της Λιθουνίας που δεν σε αφήνει να κουνήσεις ρούπι, αλλά μια... ωραία δροσούλα, ιδανική για βόλτα και καφέ.
 * Καφέ; Α ναι! Μπορεί να ήπιαμε μόνο δύο αλλά τους εκτιμήσαμε... έξι φορές περισσότερο από την Ελλάδα. Όσο ακριβώς και η τιμή που προσφέρεται ο καφές στη Λιθουανία. Στα 0,70 λεπτά ο καπουτσίνο, κύριοι... καφετζήδες. Η κλεψιά έχει και όρια...
 *Βεβαίως, η λαμογιά δεν είναι αποκλειστικό ελληνικό προνόμιο. Οι Λιθουανοί ταξιτζήδες καλή ώρα, είναι από άλλο ανέκδοτο. Γύριζαν τις ταρίφες χωρίς να το πάρεις χαμπάρι και πλήρωνες τα μαλλιοκέφαλά σου. Μέχρι που τους ανακάλυψε ο... Ασπρούλιας και έκανε τον ταξιτζή, υπό την απειλή της κλήσης αστυνομίας, να ζητήσει να του δώσει ό,τι έχει εκείνος ευχαρίστηση. Η δικαίωση των... Ασπρουλίστας χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια και ως οδηγός για τους υπόλοιπους...
 *Την ατάκα του Μπουρούση όταν το σκορ με τους Σέρβους άνοιγε ολοένα και περισσότερο. Το γήπεδο ήταν άδειο και οι δημοσιογράφοι στα τρία μέτρα. Γυρνώντας λοιπόν, στον πάγκο με μάτι που γυάλιζε και τον γνωστό αυθορμητισμό που τόσο του έχει κοστίσει στο παρελθόν φώναξε: πάμε, πάμε, δεν σταματάμε τώρα. Θα φάνε... 50 πόντους . Σε ένα σημείο από αυτή την πρόταση λείπει μια λέξη. Ήταν αυτή που δε γράφεται αλλά έκανε όλους τους παγκίτες αλλά και εκπροσώπους του Τύπου να... λυθούν από τα γέλια!
 *Το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ελληνιάδη. Το λάθος της Ομοσπονδίας ήταν η έκδοση διαπίστευσης. Ευτυχώς εξαντλήθηκε εκεί και με τους σωστούς χειρισμούς δεν πήρε διαστάσεις. Η FIBA, στελέχη της οποίας έχουν στοχοποιήσει την Ελλάδα λόγω της κόντρας με τον Βασιλακόπουλο, επέμενε να παραλάβει άνθρωπος της ΕΟΚ την τιμωρία του Ελληνιάδη. Κανείς δεν το έπραξε διότι δεν έχουμε καμία δουλειά με τον κύριο . Και το ότι κανείς δεν μίλησε για το θέμα δεν είναι τυχαίο. Η ομάδα έμεινε ανεπηρέαστη, η φωτιά έσβησε και μόνο ο Ελληνιάδης έμεινε με τη στάμπα του βλαξ για την απερίσκεπτη ενέργειά του.
 *Η διαιτησία του τουρνουά. Ίσως είναι πρωτοφανές στην ιστορία μιας τέτοιας διοργάνωσης να μην έχουν ακουστεί παράπονα για τους ρέφερι, παρά μόνο παρασκηνιακά. Οι διαιτητές πέρασαν σε δεύτερο πλάνο, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους, δεν αλλοίωσαν ή επηρεάσαν αποτέλεσμα, ειδικότερα της τελικής φάσης. Πολύ μεγάλο βήμα προόδου.
 *Τη βραδιά μετά την πρόκριση στο Κάουνας. Σαν μια καλή παρέα, έξι παίκτες της Εθνικής βγήκαν και δοκίμασαν την τύχη τους στο καζίνο. Μόνο ο Βασιλειάδης ήταν... εύστοχος, αλλά τα... καλά αποτελέσματα ακολούθησαν στο γήπεδο. Για αυτό και ξαναβγήκαν πάλι παρέα, όταν οι αγώνες τελείωσαν και το άγχος έφυγε. Είναι παρέα και φαίνεται.
 *Παραμονή του τελικού, σε night club ένας 50άρης με ελάχιστα μαλλιά φέρνει βόλτες στον χορό και μαζεύει όλα τα βλέμματα. Είναι... αυτός; Ένα γρήγορο googlaρισμα στο κινητό για την επιβεβαίωση: Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο. Κάποτε χόρευε τους αντιπάλους και έσταζε τρίποντα, τώρα κάτι... δίμετρες. Δον Ζουάν ο μεγάλος Έπι!
 *Το λάθος στους ύμνους Ρωσίας και Φινλανδίας στο μεταξύ τους παιχνίδι. Και οι δύο ύμνοι που ακούστηκαν ήταν... άσχετοι με τους κανονικούς. Αποτέλεσμα; Οι Ρώσοι έγιναν έξαλλοι, ο ύμνος ξανάπαιξε αλλά πάλι λάθος, μέχρι που την τρίτη φορά έπαιξε κανονικά. Πήραν σειρά οι Φινλανδοί, πάλι τα ίδια. Τόσες ανεπιτυχείς προσπάθειες σε ύμνο δεν έχουν ξαναγίνει. Με τις... πέντε έπαιξε το σωστό!
 *Το πόσο κοντά στο μετάλλιο έφτασε η Εθνική ομάδα... Ένα σουτ, δυο βολές και η Γαλλία θα δήλωνε παραίτηση πριν το επόμενο συναπάντημα με την Ελλάδα. Μια πρόκριση που θα ισούταν με χρυσό μετάλλιο. Ήταν τόσο κοντά το θαύμα κι ας ήταν τόσο μακριά οι δυνατότητες των δύο ομάδων...
 *Το... πόσο πλούσιοι αισθανόμασταν στη Λιθουανία με τα Litas στα χέρια. Ένα ευρώ ήταν 3,4 Litas, όμως αντίστοιχη ήταν και η διαφορά σε όλες τις τιμές. Σύμπτωση: Όσα περνάμε εμείς τώρα, τα πέρασαν οι Λιθουανοί προ τριετίας όταν έφτασαν ένα βήμα από την κατάρρευση. Τι έκαναν; Ανακοίνωσαν ότι κόβουν όλους τους μισθούς όλων των υπαλλήλων στη μέση αλλά και όλες τις τιμές όλων των προϊόντων. Κι έτσι αναστήθηκαν και δυο χρόνια μετά αρχίζουν πάλι να ευημερούν...
 *Τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα στο lobby του ξενοδοχείου που διαμέναμε να δίνει ρεσιτάλ με ελληνικές ατάκες Έλα ρε greek mafia , Θα πιούμε φραπεδάκι το πρωί; και να τσιγκλάει οτιδήποτε αφορούσε τον Ολυμπιακό. Α, και να ψάχνει το dvd του αγώνα Παναθηναϊκού-Μπαρτσελόνα στο Σπόρτιγκ για να δείξει στον γιο του τι έγινε εκείνο το βράδυ της απόλυτης αποθέωσης, αν και αντίπαλος!
 *Τον... αποκλεισμό στο ασανσέρ των Μπουρούση, Καϊμακόγλου, Μαυροειδή. Ξανθόπουλου, Βασιλειάδη, Κουφού ανήμερα του αδιάφορου αγώνα με τη Λιθουανία. Τους άκουσαν όταν άρχισαν να τραγουδούν: Στο ασανσέρ που συναντιώμαστε φανταζόμαστε να συμβαίνουνε τα πιο τρελά !
 *Τους... επιδοτούμενους Σκοπιανούς που ξεκίνησαν 100 από το Αλίτους και στην τελική φάση είχαν γίνει 1.500. Τα τσάρτερ που έβαλε η κυβέρνηση, μιας θεωρητικά φτωχής χώρας, γέμισαν και η ιαχή Ματσεντόνια ακόμα βουίζει στα αυτιά μας...
 *Τα... 630 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο για να δούμε προημιτελικούς, ημιτελικούς, τελικούς... Καθημερινά Βίλνιους-Κάουνας, επειδή η πόλη που φιλοξενούσε τους τελικούς δεν είχε διαθέσιμα ξενοδοχεία. Μάθαμε απ έξω όλες τις λίμνες, τις πινακίδες και τους δρόμους, που κατά τα άλλα, θα παρέχουν τέτοια ασφάλεια στην Ελλάδα σε καμιά 200αριά χρόνια. Ευθεία 105 χιλιόμετρα έχετε δει;
 *Τα παγωτά με τις ονομασίες Καλνιέτις και Κλέιζα . Μείναμε... παγωτό όταν το είδαμε, αλλά είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό της πορτοκαλί τρέλας που επικρατεί στη Λιθουανία. Στον δε εθνικό τους ύμνο, σηκώνονται όρθιοι ακόμα και οι θαμώνες σε ταβέρνες και... ρουλέτες.
 *Τη φυσική ομορφιά του Βίλνιους που... παραπέμπει περισσότερο σε πόλη της δυτικής Ευρώπης και λιγότερο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι κάτοικοι του Κάουνας, τους αποκαλούν νεόπλουτους και... είναι. Πύργοι, ξενοδοχεία πολυτελείας, ωραίοι δρόμοι, καθαριότητα, νυχτερινή ζωή. Κι όταν όλα αυτά συνοδεύονται από ποτάμι, απέραντο πράσινο και ελάχιστο traffic, τότε κάνουν το πακέτο ελκυστικό για κάθε τουρίστα.
 *Τη δήλωση του Ευρωμπάσκετ από τον Κώστας... Κόφους όπως τον αποκαλούσε ο κονφερανσιέ του γηπέδου: Ο Θεός βλέπει κάθε μέρα το όνειρό μου και πιστεύω ότι θα μας στείλει στο Λονδίνο. Ζήτω η Ελλάς ! Ζήτω!

** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ....:
Προσοχή στα light γιαούρτια κατά την εγκυμοσύνη Low-fat yogurt intake when pregnant may lead to child asthma and hay fever

 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/light-low-fat-yogurt-intake-when.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Μελέτη μαρτυρεί ότι συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας στο παιδί. Low-fat yogurt intake when pregnant may lead to child asthma and hay fever «τα λιπαρά του...

Οι δολοφόνοι με τα «κλικς»
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/killers-with-clicks.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Ο Κλεισθένης γράφει: Αν ζητήσουμε από μερικούς ανθρώπους να μας περιγράψουν ένα αιμοδιψή δολοφόνο θα πάρουμε σχεδόν απ’ όλους την ακόλουθη περιγραφή.Ξεμαλλιάρης, αξύριστος, ξεδοντιάρης, βρώμικος,...

 Πέντε λόγοι να του πείτε ένα παραμύθι
 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/5-reasons-to-tell-tale.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
«Disappearance of Childhood», απουσία της παιδικής ηλικίας στα ελληνικά, είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για τα σημερινά, πιο έξυπνα, πιο «σκεπτόμενα» παιδιά, τα οποία όμως εγκαταλείπουν...

 ** LOCK YOUR BELT FOR THE OCTOBER-18 MARKET CRAS
Stocks tumbled and the euro weakened amid expectations October-18 Mafia will fail to qualify for more financial aid needed to avoid default. In a flight to quality, treasuries rose, sending two-year yields to a record low. Myriad bloggers, netizens, bankers, traders, and investors have joined the global boycott against October-18 Mafia, government of Greece, penalizing it for its terror on October 18, 2010. The boycott will stop only when October-18 Mafia apologizes for this disgusting terror.

 Speaking of karma or pure coincidence, October-18 Mafia has cash to operate until October 18, the first anniversary of its terror! October-18 Mafia admits it only has manoeuvring space for basic needs within October! In a show of solidarity to the victims of marilizardism, many traders and investors all over the world sell-short bonds of October 18 Mafia. Short-selling might climax with a crash on the first anniversary of October-18 terror.
 October-18 Mafia's ability to avoid default hangs in the balance as international monitors assess whether October-18 Mafia can meet conditions of rescue loans and Papandreou canceled a planned week-long U.S. junket. The Fourth Reich bailout of the Cradle of Kleptocracy cannot succeed, because the October-18 Mafia continues corruption, Kangaroo Justice, marilizardism, Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers.
 October-18 Mafia is the most disgusting predator of internet on Earth! Civil society was shocked by the brutality and stupidity of the October-18 2010 terror, initiated by the Ministry of Foreign Affairs of the government of Greece. That's why October-18 Mafia is the new name of the government of Greece!
 Accusing dissident bloggers of treason, Graecokleptocrats have manufactured a blood libel in cyberspace, which in turn incites hatred and violence. The freakish October-18 Mafia, is the only government on Earth which robs the computers of its citizens! Infamous CCU is the brutal arm of October-18 mafia which terrorizes the cyberspace, robbing computers and files at gunpoint, perjuring, jailing dissident bloggers, and gagging the truth. CCU of Graecokleptocracy is the most disgusting gang in Fourth Reich.
 The world turned upside down on October 18, 2010. The markets are saying the odds are very high of an October-18 Mafia default. Investors expected more action to resolve the Greek debt crisis or provide economic relief to Europe. http://venitism.blogspot.com
 Traders and investors hate marilizardism. Governments of many repressed countries, such as Greece, use marilizardist tools to manipulate netizens. Marilizard Libel is accusing dissident bloggers of treason. Marilizard Spaghetti is hurling charges against innocent people. Marilizard Tower is a stack of imaginary charges to scare a blogger. Marilizardism is terrorizing dissident bloggers. October 18 is the international day against marilizardism, and October-18 Mafia is the marilizardist government of Greece.
 The October-18 market crash is coming soon! Benchmark indices for Germany, Italy, France and the U.K. declined at least 2 percent. The euro slid 1.5 percent against the yen and depreciated to $1.3650. The Dollar Index, which tracks the U.S. currency versus those of six trading partners, advanced 0.8 percent. The yen appreciated against all of its 16 major counterparts.
 Traders and Investors demand October-18 Mafia to apologize for the October-18 terror. On October 18, 2010, Marilizard of the Greek government went completely insane, and she did not think twice about abusing her ministerial position in destroying me, a dissident blogger, an innocent victim of a wild political witch hunt. Under wild orders, a freakish gang of brutal Graecocybercops broke into my home and into my college office, and robbed at gunpoint my computers, software, files, documents, personal data, personal codes, and personal secrets.
 The wild Graecocybercops locked me, a 65-year old professor in jail for a night, they humiliated me with handcuffs, fingerprints, mugshots, and lies, leaked false information to the media parrots, and initiated sham court proceedings for treason! There was neither pillow nor toilet facility in my jail cell. At night, I had to urinate in a bottle! There was neither toilet paper nor soap in the whole jail facility. I lost my job, and my life is stolen forever by a deranged minister. That's why the Global Tax Revolt declared October 18 as the international day against marilizardism.
 Global Tax Revolt was the first organization to report the October-18 2010 terror to all banks, hedge funds, big investors, traders, and analysts. As a result, the yields of Greek treasury bonds skyrocketted, as no prudent investor was willing to touch them. Marilizard's stupidity cost October-18 Mafia, government of Greece, many billions of euros! The only thing October-18 Mafia got out of this terror is toilet paper in the form of worthless Greek treasury bonds! CCU jail needs toilet paper anyhow!
 Lock your belt for the October-18 market crash! The timing of an October-18 Mafia default remains in the hands of Troika and it is difficult to believe that they will decide to pull the plug at this stage because of the potential impact upon the other troubled sovereigns and the banking sector. Who knows what contingency plans they have prepared behind closed doors. Bundesbank has already decided to establish huge reserves to cover possible risks.
 We will never forget October 18, 2010, the most disgusting terror of Greek government! The expected failure of Greece, which would lead to the bankruptcy of a few Greek banks, would increase the bill dramatically, because ECB is believed to have purchased Greek government bonds for €60 billion. Besides, ECB had spent about €100 billion on refinancing Greek banks. We criticized many times ECB's program of purchasing government bonds issued by ailing eurozone states. In the event of a bankruptcy or even a deferred payment, ECB would be directly affected.
 Nobody trusts a government that committed the October-18 terror. Social Democrats, the main opposition party nationally, extended their 10-year rule in the German capital after beating Merkel's Christian Democrats into second place in yesterday's election. Merkel's Free Democratic coalition partner crashed out of a regional assembly for the fifth time this year, while the Pirate Party won its first-ever seats.
 There is a cyberspace Armageddon between bloggers and the evil forces of marilizardism. The Greek two-year note yield surged 625 basis points, or 6.25 percentage points, to 61.38 percent. The Greek-German 10-year spread widened 190 basis points to 21.22 percentage points. Fuehrer Merkozy knows that only stupid investors would squander their money in a country addicted to kleptocracy, socialism, charge stacking, and marilizardism.
 Global Tax Revolt promotes an international boycott of treasury bonds of Marilizardist governments. The Greek situation could be coming to a head. A 50% haircut will be needed for October-18 Mafia if it doesn't receive additional funding. That could create a domino effect in other PIGS. That's what the market is fearing. There is no way any prudent investor will throw a euro in the Cradle of Kleptocracy, which is infested with marilizardism, the October-18 Mafia, charge stacking, and the cancer of socialism.

http://venitism.blogspot.com

**ANTITRUST IS THE  INQUISITION OF FOURTH REICH
~ Antitrust Commissar Joaquin Almunia claims he has improved the way competition enforcement is carried out at the European Commission and the coordination of European Competition Network (ECN), a network of competition authorities in the European Union.

 * Galileo muttered the phrase Eppur si muove, And yet it moves, after being forced to recant in 1633, before the Inquisition, his belief that the Earth moves around the Sun. Similarly the new inquisition of regulators force executives to admit something they did not do, in order to get smaller penalties. Eppur si muove! http://venitism.blogspot.com
 * Almunia has revised EC Best Practices for antitrust proceedings and for the submission of economic evidence and he has also strengthened the role of the Hearing Officers as guardians of procedural rights. These measures are included in a package that will be adopted in October.
 &* EU antitrust has been transformed into a terrorist religion, which relies on pseudoeconomic theories that bestow a veneer of objectivity and credibility on EU law enforcement practices that actually rely on hunch, whim, and blackmail. There is only one violator of Fourth Reich antitrust, and that's Fourth Reich itself, which does not allow VAT competition, fixing 15% floor of VAT and 25% ceiling of VAT!
 * Almunia points out one innovation introduced by the package is that, in the future, the Statement of Objections will include the set of parameters that EC intends to use to calculate the amount of the fines – in case these are eventually imposed – so parties can make relevant arguments before a final decision is reached. Another innovation is that the Hearing Officers will have a role in resolving disputes when legal-privilege issues arise in EC work. This is an expression of their expanded role into the investigative phase.
 * On all EU antitrust cases, from mergers to price fixing, arbitrary antitrust laws lead to ill-informed juries and bureaucratic abuse. Those laws also create a perverse incentive for entrepreneurs to hold down sales volume, stop innovation, and avoid improvements in price, quality, and service; otherwise, such entrepreneurs could become the next targets of the antitrust terrorists.
 * Almunia is bewildered about the debate on confidentiality and disclosure of information triggered by the Pfleiderer ruling. In 2008, the German competition authority fined three companies for violating EU competition rules. A short time later, another company – Pfleiderer – asked for access to the file to prepare civil actions for damages. The Bundeskartellamt gave only partial access to it, adding that it could not disclose leniency-related information since that would violate its obligations under EU law.
 * In June, the Court decided that there was no EU rule that would justify this refusal. The Court said that it was for national courts to decide on a case-by-case basis, balancing the interests protected by EU law. It added that both protecting the leniency programme and enabling antitrust damages actions were interests protected by EU law.
 * This ruling has been much debated because it has not eliminated the uncertainty as to whether – and to what extent – national competition authorities can protect information received under their leniency regimes. Although the ruling concerns national programs, it may have an impact on the functioning of the ECN and on the leniency programs of all its members, including the Commission.
 * European antitrust laws lead to huge corruption, because government officials ask for kickbacks in order to erase the alleged violation. The standard kickback in EU is 10% of the erased penalty! Many Greek officials were caught on tape asking for the corrupt tithe! Many European political parties make up their election expenses from kickbacks on antitrust cases! This is the worst possible blackmail, where tiptop ethical companies are held hostage by European kleptocrats. Eppur si muove!
 * Almunia declares the Commission is determined to defend its leniency program and the programs of ECN partners. And Almunia has no doubt that he will find the right balance between protecting the effectiveness of cartel enforcement and allowing the victims of a cartel to pursue their legitimate quest for damages. Damage claims often follow the decision of a competition authority; as a consequence, if the authority has an effective leniency program, it will be easier for the victims of a cartel to obtain reparation.
 * European antitrust law is wielded most often by favor-seeking businessmen and their kleptocrat allies. Instead of focusing on new and better products, disgruntled rivals try to exploit the law by consorting with kleptocrats. EU officials routinely direct antitrust regulators to bend the rules in pursuit of political ends. In reality, the threat of abusive EC power is far larger than the threat of oligopoly. Eppur si muove!
 * Almunia notes antitrust tries to catch up the fast pace of technological change, especially in some industries, and the increasing integration of production and supply chains on a global scale. These developments have a dramatic impact on competition control. They demand that Almunia keeps pace with fast-changing and dynamic markets. They also demand that Almunia is always on the lookout for the rise of giant firms or groups of firms that may end up dominating their markets and keeping the door shut for new players.
 * In addition, Almunia's practice shows him that competition patterns are growing in complexity and sophistication; for instance, in certain industries companies are building strategic relations with their partners and competitors which challenge Almunia's control.

**~ Υψομετρικές μετρήσεις χωριών Δήμου Αρφαρών και Μελιγαλά το έτος 2008 .-


1-ΑΡΦΑΡΑ ~: υψόμετρο από την επιφάνεια της θαλάσσης ,.. 98 μέτρα ,

2- Σταματινού: 412 μ. , 3- Βελανιδιά : 462μ. , 4- Άγριλος 376μ . , 5- Βρωμόβρυση : 348 μ. , .- 6- Άγιος Φλώρος : 29 μ. , 7 – Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών : 40 μ. , 8 - Πλατύ : 30 μ. ,

9- Πήδημα : 26 μ. , 10- Άνω Αρφαρά : 760 μ. , 11- Πολιανή : 657 μ. , 12 – Παλιά Άνω Βρωμόβρυση : 982 μ. , 13 – Προφήτης Ηλίας Άνω Αρφαρών : 1022 μ. , ~~* Αριοχώρι : 31 μ . , .-* Ανεμόμυλος : 40 μ. , * Αλώνια 32 μ. , * Ασπροπουλιά : 19 μ. *, * Άνθεια : 25 μ. ,

* Άνω Άμφεια ( Γαρδίκι ) : 316 μ. , * Άμμος : 35 μ . , * Άρης : 24 μ. , * Άκοβος :952 μ . ,

* Οικία Σ.Ν.Σ. Άγιο Κων/νο Αρφαρών : 42 μ. , * Βαλύρα : 44 μ. , * Τσουκαλαίϊκα : 101 μ. ,

* Κατσαρού : 102 μ. , *Σκάλα : 97 μ. , * 
~ 1- ΜΕΛΙΓΑΛΆ : 75 μ. , 2- Κατσαρού : 102 μ. , 3- Ανθούσα : 85 μ. , * Μίλα :289 μ. ,

4 - Νεοχώριον Ιθώμης :68μ., 5- Σολάκι :65 μ. , 6- Μερόπη : 83 μ. , 7 – Οιχαλία : 88 μ. ,

8 – Στενίκλαρο : 81 μ. , 9- Ζευγολατιό : 89 μ. , 10 – Μαντζάρι : 74 μ. , 11- Ανδανία :86 μ. ,

12 – Καλύβια :139 μ. , 13 – Σιάμου : 150 μ. , 14- Πολίχνη : 85 μ . , 15 – Καλλιρρόη : 116 μ. ,

16- Κωνσταντίνοι : 172 μ. , 17 – Δεσσύλλα :218 μ. , 18 – Κεντρικό : 81 μ. , 19 –Μάλτα :88 μ. , .-20- Λουτρό : 105 μ. , 21 – Φίλια : 131 μ. , 22- Αγριλόβουνο : 88 μ. , 23 – Μάνδρα : 122 μ. , .-~~* Σούλι : 582 μ. , 24- Δερβένι : 475 μ. , *** ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ : 103 Μ. , *Παραπούγγι : 160 μ. ,.-* Καρνάσι :509 μ. , * Δασοχώρι :633 μ. * Αγία Θεοδώρα : 602 μ. , * Κάτω Μέλπεια : 162 μ. , .- ~~Κεντρικό: 82 μ ., * Μάλτα : 86 μ. * Μαντζάρι : 73 μ. , * Μάνδρα :125 μ. ,*Ρευμματιά:492 μ. , * * Αγριλόβουνο : 88 μ. , *Στενίκλαρο : 83 μ. , * Ηλέκτρα : 109 μ. , ~Εύα : 53 μ. , ~Σκληρός:918 μ. , ~Αριστοδήμιον : 39 μ. , ~ Λάμπαινα : 66 μ. ,~ Αρσινόη : 307 μ. , ~ Μαυρομμάτι : 394 μ. , ~ Ι. Μ. Άνω Βουλκάνου : 747 μ. , ~ Ι Μ. Βουλκάνου : 700 μ. , .-

**ΚΑΛΑΜΑΤΑ : 30 μ. , Μεσσήνη :18 μ. , Θουρία :27 μ. , Αννδρούσα :120 μ. , Τρίκορφο :394 μ. , .- Κοπανάκι : 182 μ. , Δώριον :162 μ. , Νέδα(Είρα) : 724 μ. , Ανδρίτσαινα : 736 μ. , Βάστα :883 μ.,.- ~~Λεοντάρι :526 μ. , ~Ίσσαρη : 797 μ. ,~* Επικούρειος Απόλλωνας :1134 μ. , ~Σιτοχώρι :395 μ.,~ Κεφαλόβρυση :519 μ., ~ Άνω Δώριον : 605 μ. , ~ Ψάρι :214 μ. , ~ Χρυσοχώρι 219 μ. ,~ Χαλκιάδα : 644 μ. , ~Κόκλα : 151 μ. , ~ Βασιλικό : 124 μ. , ~ Αετός : 422 μ , ~Μάλθη : 351 μ. ,~ Μοναστήρι (Βαριμπόπη ) : 595 μ. , Κοπανάκι :182 μ. , .- :195 ,~ Κλήμα :318 μ. , Δραϊνα : 486 μ. , Ελληνοεκκλησιά (Σιάμαρι ):252 μ. , Μίλα : 298 μ., ^Ρευμματιά : 492 μ., ^ Κεφαλινού :438 μ. , ^Κορομηλιά : 513 μ., ^Μαγγανιακό :380 μ.,

& : ΝΕΔΑ(Είρας) : 724 Μ. , $ :Πέτρα : 839 μ. , $ : Αμπελιώνα :842 μ. , $ :Σκληρού: 918μ., .- $ : Άγιος Σώστης :887 μ., ^Καλογερέσι : 643 μ. , ^*Άνω Μέλπεια :726 μ. , ^Καλογερέσι : 643 μ. , : Σύρριζο : 710 μ. , $ :Στάσιμο : 585 μ. , $ : Κούβελα :841 μ. , $ : Κακαλέτρι :619 μ. ,

& * ~~Ι. Ν. Μεταμόρφωση Σωτήρας Τριφυλίας : 370 μ. , ~~ Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Λεονταρίου Αρκαδίας : 553μ . , ~~Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αγόριανης Λακωνίας : 791 μ. , .-

& : - ΠΥΛΟΣ :40 μ. , -Νήσος Σφακτηρία : 120 μ. , -Ρωμανού :23 μ. , - Κορυφάσιον : 62 μ. ,

- Πύλα : 136 μ. , -Κουκουνάρια: 214 μ., -Ίγκλαινα:193μ., -Κουκουνάρα:216μ. ,- Γλυφάδα:300 μ., -Παπούλια;313 μ., -Μυρσινοχώρι:249 μ. , -Χανδρινού:318 μ. ,- Μαραθούπολη :6 μ. , -.

&: ~ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: 285 μ. , ~Φλόκα : 344 μ. , ~Πύργος Τριφυλίας : 390 μ. , ~Αμπελόφυτο :272 μ. , ~ΧΩΡΑ : 315 Μ. , ~Μουζάκι :479 μ. , ~Μεταξάδα :542 μ. , ~ΧΑΝΤΖΗ:391 μ. ,~Κυνηγού:179 μ. , ~Μεσοχώρι:21 μ. ,~Πήδασος :183 μ. ,~Χωματάδα:164 μ. , ~Καλλιθέα :216 μ. ,

- ~ Καινούριο Χωριό : 65 μ. , ~ΜΕΘΩΝΗ :5 Μ. , ~Φοινίκη :118 μ. , ~Ευαγγελισμός :178 μ., ~

 ~ Λαχανάδα:119 μ. , * Μεταμόρφωση :448 μ. , * Βλαχόπουλο :44 μ. , *Μανιακι;556 μ. , .- - ~* Φλεσιά: 615 μ. , * Παλαιό Λουτρό :508 μ. , *Παπαφλέσσας:643 μ. , * Μηλιώτη:390 μ. , * *Βλάσης:390 μ. , *Κουρτάκη :297 μ. , * Πελεκανάδα : 293 μ. , .-*Ραπτόπουλο : 546 μ. ,

-* Βάλτα : 255μ. , ΦΙΛΙΑΤΡΆ: 69 Μ. , *Χριστιάνοι ή Χριστιανούπολη : 413 μ. , *Πλάτη:306 μ. , * Χαλαζόνι :114 μ. , * Εξωχικό :55 μ , *Περδικονέρι : 371 μ. ,*Κρυονέρι :669 μ. , *Αρτίκι :270 μ.,.- *Βρύσες :253 μ. , *Μουριατάδα :304 μ. , *Φαλακλάδα :73 μ. , *Σπηλιά :87 μ. ,*Στασιό :166 μ

 ~ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ : 26 Μ. , ~Καλό Νερό :22 μ. , ~Ράχες :132 μ. , ~Μύρον :257 μ., ~

~Σιδηρόκαστρο Δ. Αυλώνας :441 μ. , ~Γλυκορρίζι :226 μ. , ~Καμάρι :209 μ. , ~Πολυθέα: 446μ. , ~ Μοναστήρι :587μ. , *~Σελλάς 51 μ. , ~Καλογερέσι :641 μ. , ~Τρυπίλα ~ 722 μ. + ,

~ Λαντζουνάτο : 681 μ. , ~ Ροδιά :423 μ. , ~ Ξηρόκαμπος :300μ. , ~Αρμενιοί :108 μ. , .-

& - ΚΟΡΩΝΗ :38 μ. , - Λεύκη :240 μ., -Φοινικούντα :5μ. , -Ακριτοχώρι :220 μ. , -

* -Καπλάνι:214 μ,. , -*Υάμεια :299 μ. , -Χρυσοκελλαριά :320 μ. , -Βασιλίτσι :157 μ. , -

- * ΧΑΡΟΚΟΠΙΟ : 112 μ. , ~ Φιλάνθη :107 μ. , ~Κόμποι :55 μ., ~Βουνάρια : 80 μ. ,

~Νέα Κορώνη :13 μ., ~Λογγά :106 μ., ~Ανδριανή :274 μ., ~Μηλίτσα :231 μ. , ~Καλλιθέα :216 μ. , ~Παλαιόκαστρο : 539 μ. , ~Κορομηλέα :513 μ. , ~Πλατανόβρυση :449 μ. . ~Κουτίφαρη :458 μ. ,

~ &- ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ :360 μ. , - Παπαφλέσσας :657 μ. ,- Μαργέλιο : 435 μ. , -Μηλιώτη :385 μ. , - Στρέφι :237 μ. , - Δάρας :229 μ., -Στέρνα:237 μ. , -Μάνεση :205 μ. , -Νερόμυλος: 196 μ. ,

-Χαραυγή :328 μ. , -Καρποφόρα :90 μ. , -Πανιπέρι : 200 μ. , .-

& ~ ΠΕΤΑΛΙΔΙ : 9 μ. , ~Καστανιά :290 μ. , ~Καλοχώρι :399μ. ,~Μεσσοπόταμος :342 μ. ,

~Λύκισσα :556 μ., ~Αχλαδοχώρι: 250 μ. , ~Κόκκινο: 534 μ. , ~Τριπύλα :654 μ. , ~Δραϊνα :498μ.,

~Λυκουδέση :597 μ. , ~Κεφαλόβρυσος :573 μ., ~Πουλίτσι :614 μ. , ~ Χράνοι :22 μ. , ~Μηλίτσα :303μ. ,~Ανδριανή :276 μ. , .-

& -Αμπελόκηποι :478 μ. ,- Χανδρινού :319 μ. , -Σουληνάρι:338 μ., - Καλοχώρι: 401 μ. ,

-Μεσοπόταμος:344 μ., -Κρεμμύδια:335μ., -Νεοχώρι :127 μ., -Αβραμιού:82 μ., -Λυκότροφο:74μ.,

- Λευκοχώρα :122μ., -Μαδένα :53μ. , -Καρποφόρα :93 μ. , - Βελίκα :18μ. , - Ανάληψη:28 μ. , - Μαυρομμάτι Μεσσήνης :41 μ. , - Σπιτάλι : 98 μ. , -Πιλαλίστρα :102 μ. , - Καρτερόλι :56 μ. ,

-Πιπερίτσα :13 μ. , -Μικρομάνη:12 μ. , -Αιθαία :64 μ. , -Άμφεια :56 μ. , .-

~& *Ασπρόχωμα :22μ. , ~Αντικάλαμος :27μ. , ~Λαίϊκα:85 μ., ~Παραλία Βέργα :39 μ. , ~Αβία :9μ. , ~Ελαιοχώρι: 518 . , ~Μικρά Μαντίνεια : 149 μ. , ~Κάτω Δολοί :315 μ. , ~ΚΑΜΠΟΣ: 306μ., ~Σταυροπήγιο :374 μ., ~Καρδαμύλη :22μ. ,~Προσήλιο :387 μ. , ~Τσέρια : 616 μ . , .- ~Εξωχώρι :464 μ. , ~Κέντρο :630 μ. , ~Καστανιά :823 μ. , ~Καρυοβούνι :509 μ. , ~Σωτηριάνικα: 317μ. , ~Προάστιον :244 μ. , ~Σαϊδώνα :617 μ. , ~Νεοχώρι Μάνης :211 μ. ,

~Πύργος Μάνης : 261 μ. , Άγιος Νικόλαος :3 μ. , ~ Ρίγκλια :99 μ. , ~Μηλέα :472 μ. , ~

~Πλάτσα 387 μ. , ~Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λεύκτρου :368 μ. ,~Νιμιτσής :518μ. , ~Τραχίλα :5μ.,

~Θαλάμες ;431 μ. , ~Λαγκάδια Μάνης :485 μ. , `Άγιος Νίκων :396 μ. , ~Αλτομιρά :832 μ. , .-

 ~ ΑΛΑΓΟΝΙΑ :731 μ. , *Καρβέλι :642 μ. , *Λαδάς :665 μ. , * Πηγές : 769 μ. , .-   ~*Νέδουσα :711μ., *Πολιανή : 660 μ. , *Άνω Αρφαρά : 757 μ. ,*Άνω Άμφια :315 μ. , *~.-

*Αρσινόη :307 μ , * Μαυρομάτη Ιθώμης:397 μ. , * Ζερμπίσια :368 μ. , * Κεφαλινού :438 μ. ,

*Ρευματιά :490 μ. , *Νέα Αγριλιά : 184 μ. , *Αυλώνα : 599 μ. , *Καλίτσαινα : 438 μ. ,

*Πλατάνια :560 μ. , *Φιγαλία :471 μ. , *Καρυαί :78 μ. , *Πρόδρομος : 374 μ., *Πρασιδάκι :171μ.,

*Ελαία : 15 μ. ,

&~Πολιανή :660 μ. , ~ Άνω Αρφαρά : 757 .μ , ~Άμμος : 35 μ. , ~Αλώνια ; 32 μ. , ~Αριστοδήμειον :37μ. , ~`Λάμπαινα:68 μ. , ~ Καλαμαρά : 34 μ. , `~ Εύα :54μ. , ~Αγριλιά :49 μ. ,

~* Πολυθέα : 427μ. , ~* Αετός :423μ. , ~* Μάλθη : 351 μ. , ~*Μίλα : 298 μ. , ~*Βασιλικό :125 μ., .-~*Πρόδρομος 374 μ. , ~* Αγαλιανή :382 μ. , ~*Βανάδα : 528 μ. , .-
 &~Αρεόπολη : 246 μ. ,- Μαγούλα : 234 μ. , - Ξηροκάμπι : 247 μ. ,- Άγιος Νικόλαος : 397 μ. ,

- ΓΥΘΕΙΟ :113 μ. , -ΜΟΛΑΟΙ :235Μ , -Μονεμβάσια :117μ., - Σκάλα Λακωνίας : 20 μ. , - -Κοσμάς Λακωνίας : 1170 μ. , -Γεράκι :326μ. ,- Λεωνίδιο Αρκαδίας :90 μ. , -Τυρός : 321 μ. ,

-Άστρο Κυνουρίας :37μ., -ΜΎΛΟΙ :23Μ. , -Αχλαδόκαμπος :595 μ. , -

&-ΤΡΙΠΟΛΗ :670 μ. ,- Μεγαλόπολη : 427 μ., -Στάδιο (Τεγέα ):674 μ. , -Ασέα: 825μ., -~Στεμνίτσα¨:1077 μ. , ~Δημητσάνα :925μ. , ~Λαγκάδια :927 μ., ~Βυτίνα :1021 μ. , ~Βαλτετσίνικο :1119 μ. , ~Ανδρίτσαινα:751 μ. , ~Καρύταινα :491 μ. , ~Βλαχερνά : 846 μ. ,

~Ελληνικό(Μουλάτσι ):678 μ. , ~Καλάβρυτα :770 μ. , ~Κλειτορία :517 μ., ~Λεβίδη :864 .μ,

~Γκούρα Κορινθίας : 1015μ. , ~Καστανέα :911μ. , *Ι.Μ.Φιλοσσόφου :704μ., ~Ι.Μ.Τεσσαρόκοντα Μαρτύρων Σπάρτης:491μ.,~Ι.Μ. Αγίας Λαύρας :1132μ., ~Ι.Μ.Μεταμόρφωσης Λουκούς:224μ.,.-~Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ελεήμονα Λιγουριού :334 μ. , ~Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αγόριανης :797 μ. , .- ~Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Λεονταρίου :615μ. ,~Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Χριστιάνων : 522μ., .-Σ. Ν. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: