ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της Ενημέρωσης

Σαββατοκύριακο  5 και  6 Νοεμβρίου  2011 στο αγιάζι της Ενημέρωσης  :
~ ΚΑΛΟ   ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ , ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ  ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ !!!
** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~ «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές >>   Général De Gaulle
~**  «Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes
 ~ «Όσοι λαοί ξεχνούν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν»
*O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  :  " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

** ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11/2011 :

~**  Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση
* 153 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα δώσει το έναυσμα στον Γιώργο Παπανδρέου να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Θετικά ψήφισαν οι 152 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και η Λούκα Κατσέλη, η οποία εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στις 2 προϋποθέσεις που η ίδια είχε θέσει, ενώ μετά το πέρας της συνεδρίασης έγινε γνωστό πως η πρώην υπουργός επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
 * Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν έδωσαν 145 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητες Μιλένα Αποστολάκη και Έλσα Παπαδημητρίου απουσίασαν από την ψηφοφορία.
 * Οι δραματικές εξελίξεις στην ελληνική βουλή έχουν δρομολογήσει και το τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον με τα μεγαλύτερα δίκτυα σε απευθείας σύνδεση με την ελληνική βουλή να μεταδίδουν την εξέλιξη της ψηφοφορίας. Η πρώτη βασική επισήμανση των διεθνών δικτύων ήταν εκτός από την διάσωση του πρωθυπουργού στο τέλος της ψηφοφορίας, η είδηση ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει βραχύ βίο μέχρι τον Φεβρουάριο.
 * Ωστόσο είχε προηγηθεί στις Κάννες η βασική τοποθέτηση των ισχυρών της ευρωζώνης, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει, με το πρόσχημα του δημοψηφίσματος, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αφήνοντας έκθετη την ζώνη του ευρώ στην κερδοσκοπία. Η ηγεσία της Ευρώπης θεωρεί σωστή τη συνταγή της λιτότητας κι επιμένει ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας.

~** «Οι μάσκες έπεσαν - μόνη λύση οι εκλογές»
* «Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της λύσης που προτείναμε. Οι μάσκες έπεσαν. Μόνη λύση οι εκλογές», περιορίστηκε να δηλώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αντιδρώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού. * Απόλυτα απορριπτικός στην πρόταση που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
 * Για τη Νέα Δημοκρατία προϋπόθεση να συμμετάσχει στο εγχείρημα ήταν να αποχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου δεν «βγήκε από το κάδρο», η Συγγρού απορρίπτει όσα εκείνος πρότεινε.

~** Θετικός ο ΛΑΟΣ, απορρίπτουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ
* Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με πολιτικά πρόσωπα που θα έχουν λαϊκή νομιμοποίηση και πολιτική εμπειρία ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ακόμη πιο άγρια μέτρα προέβλεψε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει για εκλογές. * Τη συμφωνία του στο σχέδιο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, υπό την προϋπόθεση αυτή να αποτελείται από πολιτικά πρόσωπα που να έχουν λαϊκή νομιμοποίηση και πολιτική εμπειρία και όχι από τεχνοκράτες. Η κυβέρνηση που θέλετε θα κυβερνήσει ένα με δύο χρόνια και θα επιβάλει τα αγριότερα μέτρα, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα. Το πρόβλημά μας είναι η ασκούμενη πολιτική, την οποία μια κυβέρνηση συνεργασίας θα συνεχίσει, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας που ζήτησε εκ νέου εκλογές.


~** "Ξεκινώ διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας"
* "Η λύση είναι μια. Να στηρίξουμε διακομματικά την συμφωνία για το καλό της χώρας" τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στη Νέα Δημοκρατία", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στη ομιλία του στη Βουλή. * Ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης για να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία του τόπου. Αύριο θα επισκεφθώ τον ΠτΔ για να τον ενημερώσω για τις προθέσεις μου να προχωρήσω σε διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας και να συμφωνήσουμε από κοινού στόχους χρονοδιάγραμμα και πρόσωπα, τη σύνθεση και τον επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης. Πρέπει να προωθηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, που χρειάζονται νηφαλιότητα για να εφαρμοστούν, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στη ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. -

~**Τεράστιο το διεθνές ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Βουλή
Οι δραματικές εξελίξεις στην ελληνική Βουλή δρομολόγησαν το τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, με τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα να βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση με την ελληνική βουλή για να μεταδώσουν την εξέλιξη της ψηφοφορίας. * Η πρώτη βασική επισήμανση των διεθνών δικτύων ήταν εκτός από την διάσωση του πρωθυπουργού στο τέλος της ψηφοφορίας, η είδηση ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει βραχύ βίο μέχρι τον Φεβρουάριο.
 * Ωστόσο, των σημερινών εξελίξεων είχε προηγηθεί στις Κάννες η βασική τοποθέτηση των ισχυρών της ευρωζώνης, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποφύγει, με το πρόσχημα του δημοψηφίσματος, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αφήνοντας έκθετη την ζώνη του ευρώ στην κερδοσκοπία.
 * Σε απευθείας σύνδεση παρακολουθούσαν στις Κάνες οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής την «ταφόπλακα» στο δημοψήφισμα.
 * Το μήνυμα Ομπάμα μετά το τέλος της Συνόδου είχε πρώτο θέμα την Ελλάδα και περιείχε επαίνους με ταυτόχρονη άσκηση πίεσης για κυβέρνηση και μείζονα αντιπολίτευση. Η ηγεσία της Ευρώπης θεωρεί σωστή τη συνταγή της λιτότητας κι επιμένει ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας.

~** Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία
* Τουλάχιστον έξι νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την Ιταλία και μετέτρεψαν τους δρόμους της Γένοβας σε ποτάμια. Ανυπολόγιστες παραμένουν οι υλικές ζημιές .-

~** Πρώτα έκραζαν, μετά στήριξαν
* Εκείνοι οι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και την χειροκροτούσαν, ήταν οι ίδιοι που κατηγορούσαν λίγες ώρες νωρίτερα τον πρωθυπουργό για τις αποφάσεις του.


  ~** Το Ισραήλ αναχαίτισε δύο σκάφη με προορισμό τη Γάζα

* Δύο σκάφη με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας στα οποία επέβαιναν ακτιβιστές που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα αναχαιτίστηκαν την Παρασκευή από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.

~** Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία

* Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Χομς και κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, σύμφωνα με τους ακτιβιστές. -

** **ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ  5/11/2011 :
* Για την Σουπερ Λίγκα στο ποδόσφαιρο , 9η αγωνιστικη :  
~ Πανιώνιος - ΟΦΗ  Ηρακλείου  1-3  , (0-2).- ^ Τα  γκόλ : 26΄και  80΄ Μίρνες  Σλισιτς  , 36΄ Βαγγέλης Μάντζιος , 66΄Νιαζί Κούτσι ,  .- ^
κίτρινες κάρτες :  Έντιν Τσότσαλης , Δημήτρης Σιόβας  , Φανούρης Γονδουλάκης  ,  Ζέλικο Καλάϊτζιτς , Βασίλης Ρόβας , Μίρνες Σίσιτς ,  .- ^
~ Άρης  Θεσσαλονίκης - Ολυμπιακός Πειραιώς  2-3 , (0-2).- ^
 Τα γκόλ:  77΄ Χουάν Τάχα ,  84΄ Ρικάρντο Φατί , 6΄ Ραφίκ Τσιμπούρ , 28΄Φρανσουά Μοντέστο  , 83΄ Ζέν Μακούν , .- ^
Κίτρινες  κάρτες : Κωνσταντίνος  Καζναφέρης , Νέρι Καστίγιο , Βίκτωρας Ιάκομπ , Αριέλ  Ιμπαγιάσα , Πάμπλο Ορμπάθ , Κέβιν Μιραλάς  , Αβραάμ Παπαδόπουλος ,
** Για το Μπάσκετ  Α1  στην Ελλάδα :.- ^
~ Α.Γ.Ο. Ρέθυμνο  - Ολυμπιακός Πειραιώς    84-97 , (43-54).- ^
~ Μαρούσι  - Καβάλα  59-70 .- ^     
~ ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - Ηλυσιακός   80-74  , (50-44).-  ^
** Φιλικό :   ΠΑΣ Γιάννινα - Δόξα Δράμας  0-0 .-  ^

** Για το Κυπριακό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο :
* Ένωση Νέων Παραλιμνίου  -Εθνικός Άχνας  0-0  , (0-0).-  ^
* Ομόνοια Λευκωσίας - Απόλλων Λεμεσού   2-0 , (0-0).-  ^
* ΑΕΛ  - Αναγέννηση Δέριας  1-0 , (1-0).-  ^

** Αύριο Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα Δ΄εθνικής (περιφερειακό ) 1η  αγωνιστική  :
~ Για τις Μεσσηνιακές ομάδες ποδοσφαίρου που μετέχουν :
** ΤΣΙΛΙΒΗ  - ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
** ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΒΡΑΧΝΑΙΪΚΩΝ - ΠΑΜΙΣΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ 

~** Τοπικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο Α΄ κατηγορία  :
* Ολυμπιακός Κάλαμάτας  -  Ασπρόχωμα   2-1 .- ^
* Μεσσηνιακός - Αστέρας Αρφαρών   1-3 .- ^
* Εθνικός Μςλιγαλά - Παναθηναϊκός Καλαμάτας  1-1 .- ^
* Α.Ο. Φαραί - Ακρίτας Κορώνης   3-1  .- ^  { Σημειώθηκαν επισόδεια  ! Ντροπή ! }.-
~ Στη Β΄ Τοπική στο Μεσσηνιακό  ποδόσφαιρο Σάββατο 5/11/2011 , 7η  αγωνιστική και για τον 1ο Όμιλο :
~ Α.Ο. Πατίστας - Πανιώνιος Καλαμάτας  1-0   .- ^
~ ΑΟ Ενωμένα Σωματεία Καλαμάτας - Νίκη Πλάτης  2-0 .- ^
~ ΠΑΟ Καλού Νερού - Α.Ο. Διαβολιτσίου  1-3 .- ^
~ Ατρόμητος Πλατύ - ΑΣ Μάνεση  2-1 .- ^

~* Για τη Γ΄ Τοπική στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρό σήμερα Σάββατο στην 5η αγωνιστική :
Για τον 1ο Όμιλο : Σάββατο 5/11/2011 :
* Διαγόρας Κοπανακίου - Πανθουριακός 1-3.- ^
* Νέος Άρις - ΑΟ. Σελλά   7-1 .- ^
* ΑΕ. Γαργαλιάνων - ΑΕ Αιθαίας   1-2 .- ^

~ Για τον  2ο Όμιλο : Την Τετάρτη 9/11/2011 :
~ ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας - ΑΣ  Δαναός
~ ΑΕΚ  Καλαμάτας - Θησέας Καλαμάτας
~ ΑΕ Μάνης - Θύελλα Παραλίας Καλαμάτας
~ Παπαφλέσσας  Βλαχόπουλου - Ίκαρος  Καλαμάτας

** Για το τοπικό παιδικό στο ποδόσφαιρο : Στο 2ο  Όμιλο :
~ Σπερχογεία - Αστέρας Αρφαρών
~ Άρις Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά
1ος Όμιλος :
~ Εράνη Φιλιατρών -Παπαφλέσσας Χώρας
~ Ακρίτας Κορώνης - Τέλος Άγρας  Γαργαλιάνων
3ος Όμιλος :
~ Α.Ο. Ασαπροχώματος - Ολυμπιακός Καλαμάτας
~ Μεσσηνιακός  - Δόξα  Καλαμάτας
4ος Όμιλος :
~ Πανιώνιος Καλαμάτας - Ομόνοια Καλαμάτας
~ Α.Ε. Μάνης - Α.Ο Πατίστας
5ος Όμιλος :
~ Πάμισος Μεσσήνης - Α.Ο. Φαραί
~ Ηρακλής Καλαμάτας - Πράσινα Πουλιά
** Ρεπό : ανά ομίλους : Δωριέας  Δωρίου . Α.Ο. Κυπαρισσίας , ΑΣ. Δαναός Καλαμάτας , Αίαντας Καλαμάτας , και Απόλλων Καλαμάτας .-

~** Με υποψήφιους στο ΟΑΚΑ ο Τσάκας
Ο Βλάσης Τσάκας έχει παρακολουθήσει από κοντά τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με Ξάνθη, Εργοτέλη, ΠΑΟΚ και θα το επαναλάβει ενάντια στην ΑΕΚ, αλλά αυτή τη φορά σε μπουθ που του παραχώρησαν οι πράσινοι! * Ο εκπρόσωπος του Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ θα κάτσει στο θεωρείο που βρίσκεται πάνω από την οικογενειακή εξέδρα και αναμένεται να έχει μαζί του, υποψηφίους για το... νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού!

 * Σίγουρα μια θέση είναι καλυμμένη από τον Σταύρο Δαϊλάκη, ενώ πολλές πιθανότητες να βρεθεί στο ΟΑΚΑ έχει και ο Αγγελος Δέλλας. Πάντως, δεν αποκλείεται και το ακραίο σενάριο να βρεθούν μαζί με τον μάνατζερ από την Καβάλα και υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του τριφυλλιού. Ομως, αυτό φαντάζει ιδιαίτερα απίθανο!

~** «Ποιος δεν θέλει Λέτο;»

* Toν Σεμπάστιαν Λέτο αποθεώνει ο πρώην προπονητής του στη Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, καθώς ο Ισπανός τεχνικός πίστευε από την αρχή στο ταλέντο του 25χρονου μεσοεπιθετικού. * ΕΙΝΑΙ  σήμερα ο πρώτος σκόρερς με 8  γκόλ σε 8 αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος στην Σουπερ Λίγκα !!
* Ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν ο άνθρωπος που έφερε τον Σεμπάστιαν Λέτο από την Αργεντινή στην Ευρώπη, όταν και ο άσος του Παναθηναϊκού φόρεσε το 2007 τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα _Eξέδρα_ για την ποιότητα του Λέτο, την πίστη που είχαν στο Λίβερπουλ για τις ικανότητές του, ενώ τόνισε πως κάθε προπονητής θα ήθελε έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα του.
 ~ Ποια είναι η άποψή σας για τον Σεμπάστιαν Λέτο ως ποδοσφαιριστή; Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του που ξεχωρίζετε;
 * Εκείνο που μας έκανε εντύπωση όταν αγωνιζόταν στη Λίβερπουλ ήταν, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή με τεράστιες δυνατότητες. Ήταν αρκετά γρήγορος, ιδιαίτερα ικανός στο ένας εναντίον ενός, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και εξαιρετικό σουτ. Πάνω απ΄όλα, όμως, αξίζει να τονιστεί η ικανότητά του να δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Έχει εκπληκτική αίσθηση του παιχνιδιού, είναι τόσο διορατικός που μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα εκεί που δεν το περιμένει κανείς
 ~ Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έκαναν να τον επιλέξετε για τη Λίβερπουλ;
 * Εκτός από όσα προανέφερα, σκεφτήκαμε ότι είχε όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί, και μάλιστα πολύ. Πόσο μάλλον σε ένα πρωτάθλημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως είναι η Πρέμιερ Λιγκ. Τόσο η φυσική κατάστασή του όσο και η τεχνική μάς έδειχναν ότι είχε ενδιαφέρον η περίπτωσή του. Ήταν για μας επένδυση για το μέλλον
 ~ Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι δεν μπόρεσε να συνεχίσει στη Λίβερπουλ;
 * Αυτό ήταν κάτι που δεν εξαρτιόταν από εμάς. Εξάλλου είχε αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια και μάλιστα τα πήγε πολύ καλά. Το κυριότερο πρόβλημα αφορούσε την άδεια εργασίας του και το νομικό καθεστώς που υπάρχει στην Αγγλία. Θα λέγαμε πως, αφού δεν του χορηγήθηκε τους πρώτους μήνες, δεν υπήρχε άλλη λύση από το να τον πουλήσουμε στο εξωτερικό. Ήταν κάτι που δεν είχαμε προβλέψει και αναγκαστικά έπρεπε να δεχθούμε την απόφαση. Αυτό ήταν όλο
 ~ Πώς αξιολογείτε το γεγονός ότι φέτος αγωνίζεται ως επιθετικός και έχει πετύχει οκτώ γκολ σε έξι αγώνες;
 * Ο Λέτο έχει την ποιότητα να διεμβολίζει την αντίπαλη άμυνα. Διαθέτει επίσης εξαιρετικό σουτ, όσα δηλαδή κύρια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας επιθετικός. Φαινόταν ότι μπορεί να σκοράρει. Έχει την αίσθηση του γκολ και η αλήθεια είναι ότι δεν με εκπλήσσει καθόλου που το ακούω. Χαίρομαι πολύ γι αυτόν και νιώθω υπερήφανος. Πραγματικά τον συγχαίρω
 ~ Πιστεύετε πως μπορεί να αγωνιστεί σε μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
 * Αυτό θα ήταν προσωπική του απόφαση. Πιστεύω πως θα του δοθεί η ευκαιρία, επειδή έχει τις απαιτούμενες δυνατότητες. Το τι θα αποφασίσει όμως είναι αμιγώς δική του επιλογή
 ~  Είχατε προτείνει να μπει ως ειδικός όρος στο συμβόλαιό του, σε περίπτωση μεταπώλησής του, η Λίβερπουλ να πάρει το 45%. Τόσο πολύ πιστεύετε στο ταλέντο του;
 * Γνωρίζαμε ότι θα εξελισσόταν ποδοσφαιρικά και απλά θέλαμε να προστατέψουμε τα συμφέροντα της Λίβερπουλ. Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας και αυτό κάναμε
 ~ Θα τον επιλέγατε για την επόμενη ομάδα σας;
 * Κάτι τέτοιο πάντα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Είναι θέμα δυνατοτήτων και επιλογών... Συνήθως λαμβάνεις υπόψη το σύλλογο, το ρόστερ που διαθέτεις, τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτή τη θέση. Θεωρώ όμως πως όχι μόνο εγώ, αλλά οποιοσδήποτε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του έναν ποδοσφαιριστή με τις ικανότητες του Σεμπάστιαν
 * Στην Ελλάδα λένε πως ένας προπονητής μπορεί να αλλάξει έναν ποδοσφαιριστή. Θεωρείτε ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει βρει τον τρόπο να μεταμορφώσει τον Λέτο;
 * Η αλήθεια είναι πως οι προπονητές πάντα προσπαθούμε να συνεργαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα με τους παίκτες μας. Ίσως οφείλεται σε αυτό. Άλλωστε, γνωρίζοντας τον Λέτο, δεν μου προκαλεί εντύπωση
 * Ποια είναι η εικόνα που έχετε εσείς για το ελληνικό πρωτάθλημα; Θα σκεφτόσασταν να έρθετε σε ελληνική ομάδα;
 * Για να είμαι ειλικρινής, τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρόλο που λέγονται και ακούγονται πολλά πράγματα, εξακολουθώ να μελετώ τις προοπτικές που μου παρουσιάζονται για το μέλλον. Είμαι επαγγελματίας, ζω από αυτό και δεν απορρίπτω καμία πρόταση εάν πρώτα δεν αξιολογήσω όλες τις πτυχές της. Βέβαια, δεν το έχω κρύψει ποτέ, πως η προτεραιότητά μου είναι να εργαστώ και πάλι σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ .

~** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11/2011 :
Ποδόσφαιρο Σούπερ Λίγκα 9η αγωνιστιοκή  :
* Εργοτέλης  - Παναιτωλικός  0-0  .- ^  Κίτρινες  : Μπέτο , Λευτέρης Γιαλούσης ,  Ντέιβιντ  Άντι  , Ανρέ Ρόκα  και Παύλος  Μητρόπουλος .-
* Ξάνθη - Κέρκυρα  1-0 .- ^ Το γκόλ : 48΄ Μάρκο Μαρκόφσκι , Κάρτες  : Μάρκο Μαρκόφσκι , Ντάντι  (2) κόκκινη , Δημήτρης Σαούτης  , Ζόντι Βιβιανί , Χρήστος Καλαντζής , Ίβιτσα  Μαϊστόροβιτς , Τουμέρ  Μετίν .- ^
* Αστέρας Τρίπολης -  ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  1-0 .- ^ Το γκόλ : 44΄ Αμανουέλ Περόνε , .- ^ Κάρτες :  Χονανίτο , Χούλι , Θανάσης Κωστούλας  ,Εμμανουήλ Περόνε , Στέλιος Μαλεζάς , Θανάσης Παπάζογλου .- ^
* Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Αθηνών  3-2 , (2-0).- ^ Τα γκόλ : 16΄ και 30΄ Σεμπάστιαν Λέτο , 53΄ Κώστας Κατσουράνης ,  62΄ Στίβ Μπέλεκ , 89΄Λεονάρντο ,         Κάρτες : Mάτε Τζούνιορ Σιμάο , Μπουμσόνγκ , Νίκος Καράμπελας , Κάλα , Παντελής Καφές , Βάργκας    .--
~ Δόξα Δράμας  - Ατρόμητος Αθηνών  ?
~ Λεβαδειακός  - ΠΑΣ Γιάννινα ?

~*** Στην Φούτ μπόλ Λίγκα :
* Πλατανιάς - Πανθρακικός 1-0 .- ^
* Διαγόρας Ρόδου -  Θρασύβουλος  1-0  .- ^
* Καλονή Μυτιλίνης - Καλλιθέα  2-2 .- ^
*  Βύζας Μεγάρων - Πιερικός   1-2 .- ^
~** Για  την Α1  στο Ελληνικό  μπάσκετ :
** Παναθηναϊκός - Ίκαρος 93-58 .- ^

*** Για το Κυπριακό πρωτάθλημα :
~ Νέα  Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ  1-0 , (1-0).- ^
~ Αλκής Λάρνακας - Ολυμπιακός Λευκωσίας  4-2  , (1-2).- ^

~**  Για τη Δ΄ εθνική (περιφερειακό ) στο ποδόσφαιρο 1η  αγωνιστική6ος  Όμιλος :
* Παναιγειάλιος  - Θύελλα Πατρών  1-0 .- ^
* Α.Ο. Εικοσιμίας -  Βρασιές  1-1 .- ^
* Ατρόμητος Λάππα  - Τριταϊκός  0-0 .- ^
* Διαγόρας Βραχναίϊκων - Πάμισος Μεσσήνης  2-2 .- ^
* Αστέρας Αμαλιάδας - Πανόπουλο
* Ολυμπιακός Γυθείου -  Αχαϊκή  0-0 .- ^
* Τσιλιβή  - Εράνη  Φιλιατρών  0-0 .- ^

~** Για την Α΄ τοπική  Μεσσηνίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο :
~ Τέλος Άγρας - Απόλλων Καλαμάτας  2-1.- ^
~ ΑΕ Αβίας - Ομόνοια Καλαμάτας  2-1 .- ^
~ Ηρακλής Καλαμάτας - Αίας Καλαμάτας  3-1 .- ^
~ ΑΟ  Κυπαρισσίας  - ΑΟ. Σπερχογείας  0-0 .- ^

~**


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ΤΟΠΙΚΗ ΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
** Από το Δ.Σ. ο πρόεδρος αν δεν πάρει 50%+1

* Στις εκλογές του Επιμελητηρίου, που κατεβαίνουν τέσσερις συνδυασμοί  * Τέσσερις συνδυασμοί, τελικά, κατατέθηκαν επίσημα για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν 5, 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου.
 * Να σημειωθεί ότι στις εκλογές, αν κάποιος συνδυασμός δεν καταφέρει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία (50 συν 1), τότε πρόεδρος δεν αναλαμβάνει ο επικεφαλής του πρώτου συνδυασμού, αλλά αυτός που θα εκλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.
 * Ειδικότερα, ψηφοδέλτια κατήρτισαν και κατέθεσαν οι συνδυασμοί:
 -«Αγωνιστική, Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία» με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο – Ηλία Ψαλτήρα και σύνολο υποψηφίων 11.
 -«Δημιουργική Μεσσηνία» με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Καραμπάτο και 131 υποψηφίους.
 -«Νέο Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Γκούμα και 88 υποψηφίους.
 -«Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία» με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Αδαμόπουλος με 52 υποψηφίους.

** Τριφυλία
 Απομυθοποίηση της Ισπανίας
 * Για τη συναρπαστική εμπειρία που έζησαν αγρότες από την Τριφυλία στην Αλμερία της Ισπανίας μάς μίλησε χθες το πρωί ο υπεύθυνος του Κέντρου «Δήμητρα» Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσουμάνης.
 * Όπως είπε ο κ. Τσουμάνης, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό ταξίδι που διοργάνωσε ο ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» και συγκεκριμένα το Κέντρο «Δήμητρα» Κυπαρισσίας, που αφορούσε στη μεταφορά 19 παραγωγών θερμοκηπιακών καλλιεργειών από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας στην Αλμερία της Ισπανίας, την περίοδο από 13 έως 27 Οκτώβρη. Οι συμμετέχοντες κάλυπταν όλο το εύρος της Τριφυλίας, μιας και ήταν από την Ελαία ως και την Τραγάνα.
 * «Στόχος», ανέφερε, «του προγράμματος ήταν να καταρτιστούν οι παραγωγοί στις νέες τάσεις που αφορούν στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, στο κέντρο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Ευρώπης, που είναι η Αλμερία, στην οποία καλλιεργούνται 270 χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπίων και ουσιαστικά είναι μια “πλαστική θάλασσα” δίπλα στη θάλασσα, 27 χιλιάδες εκτάρια, τη στιγμή που η δική μας περιοχή έχει 200 - 250 εκτάρια, δηλαδή γύρω στα 2.500 στρέμματα. Το πρώτο σοκ το νιώσαμε με το που πλησιάζαμε να προσγειωθούμε στο αεροδρόμιο της Αλμερία και αντικρίσαμε την εικόνα αυτή». Σχετικά με το πρόγραμμα, αυτό αφορούσε δύο φάσεις: την πρωινή, με επισκέψεις σε θερμοκήπια, ερευνητικά ινστιτούτα, συνεταιρισμούς, εργαστήρια αναλύσεων, εταιρείες εμπορίας και πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρείες πλαστικών. Στη συνέχεια, μετά το μεσημεριανό τους γεύμα, πήγαιναν σε αίθουσα και ακολουθούσε τρίωρη θεωρητική κατάρτιση πάνω σε θέμα που είχαν δει το πρωί. Υπήρχε μία αλληλουχία στο πρόγραμμα, καθώς αυτό που έβλεπαν το πρωί, το ανέλυαν το μεσημέρι και οι συμμετέχοντες έλυναν τις όποιες απορίες είχαν. Η θεωρητική κατάρτιση διήρκεσε 27 ώρες και η πρακτική 45 ώρες, καλύπτοντας όλο το εύρος της παραγωγικής διαδικασίας θερμοκηπιακών καλλιεργειών: από τη στιγμή που γίνεται η παραγωγή, το πώς είναι στημένο ένα θερμοκήπιο, ποια είναι η κατεργασία του εδάφους, ποιες ποικιλίες χρησιμοποιούνται εκεί, ποιες καλλιεργητικές μέθοδοι, πώς το τελικό προϊόν φτάνει στο συνεταιρισμό, απ’ όπου γίνεται η διακίνηση, με ποιο τρόπο γίνεται η διακίνηση. Επισκέφθηκαν, επίσης, δημοπρατήριο, καθώς και ό,τι έχει να κάνει σχέση με εταιρείες που ασχολούνται με αυτά, δηλαδή πώς γίνεται η υποστήριξη του Ισπανού αγρότη στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
 * Κατά τον κ. Τσουμάνη: «Το ταξίδι ήταν πολύ κουραστικό. Λείψαμε από την πατρίδα μισό μήνα περίπου, ήταν έντονες οι απαιτήσεις του προγράμματος, ήταν αρκετά πιεσμένο και θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν πλήρως, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που είχαμε. Αυτό που εισέπραξα από αυτούς είναι ότι αποκόμισαν αρκετά οφέλη και, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις απομυθοποιήθηκαν κάποια πράγματα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο τι είδαμε εκεί, να ξεκινήσω από το θέμα των θερμοκηπίων. Είναι πολύ πιο χαμηλού κόστους οι κατασκευές εκεί. Δεν απαιτείται να έχουν υψηλού κόστους κατασκευές, διότι είναι τέτοιο το κλίμα τους που ούτε θερμαίνουν το χειμώνα ούτε έχουν ισχυρούς ανέμους για να έχουν ακριβού τύπου θερμοκήπια. Είναι πάρα πολύ απλές κατασκευές και πολύ φτηνές. Το πρώτο είναι αυτό. Το δεύτερο, όσον αφορά στην τεχνική καλλιέργειας και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν εκεί, εκτιμώ πως η περιοχή μας είναι τουλάχιστον μία πενταετία - δεκαετία μπροστά! Αυτό που εισπράξαμε είναι ότι έχουν φθηνότερο κόστος παραγωγής από εμάς, διότι προμηθεύονται όλα τα εφόδια μέσω των συνεταιρισμών, των κοπερατίβων. Η τιμή πώλησης των προϊόντων, ανά παραγωγό, είναι πιο χαμηλή απ' ό,τι εδώ, οι ποικιλίες που είδαμε δεν είναι σαν εδώ, χρησιμοποιούν αποκλειστικά ποικιλίες που ζητάει η αγορά της Κεντρικής Ευρώπης, γιατί ουσιαστικά το 80% της παραγωγής τους πηγαίνει στις εξαγωγές (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία). Όλη σχεδόν η διακίνηση των προϊόντων γίνεται μέσω των συνεταιρισμών και η εξήγηση είναι ότι εκεί είναι τόσο μεγάλος ο όγκος της παραγωγής, που ένας μεμονωμένος αγρότης είναι αδύνατο να προωθήσει το προϊόν του.
 * Σχετικά με την πώληση των προϊόντων από τους συνεταιρισμούς στις αγορές και την εμπειρία τους από την επίσκεψη σε δημοπρατήριο: «Η απομυθοποίηση έγκειται στο γεγονός ότι ενώ υπάρχει φτηνό κόστος παραγωγής, τρομερή οργάνωση των παραγωγών και δε μένει προϊόν απούλητο, δε φτάνει η αξία που πρέπει να φτάσει στην τσέπη του Ισπανού παραγωγού. Όπως αντιληφθήκαμε, καθώς όλα γίνονται μέσω του συνεταιρισμού, ο συνεταιρισμός κρατάει το κόστος των εφοδίων, κρατάει το κόστος των φαρμάκων, κρατάει το κόστος της παροχής γεωργικών συμβουλών, κρατάει τις πιστοποιήσεις, κρατάει τις αναλύσεις, κρατάει, κρατάει, κρατάει και στο τέλος αυτό που μένει είναι λιγότερο από αυτό που εισπράττει ο Έλληνας παραγωγός!».
 * Καταλήγοντας, ο κ. Τσουμάνης σημείωσε πως ήταν μεγάλη και συναρπαστική εμπειρία και για τον ίδιο και τους συμμετέχοντες, ενώ σε εκδήλωση διάδοσης των αποτελεσμάτων που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο στο Κέντρο «Δήμητρα» Κυπαρισσίας, θα δοθούν τα τέσσερα πιστοποιητικά στον καθέναν από τους συμμετέχοντες.

** Μείωση των καμένων εκτάσεων φέτος στη Μεσσηνία

 * Η εργατικότητα, η ετοιμότητα, η καλή διαχείριση του προσωπικού και η συνεργασία με τους φορείς συνέβαλαν στη μείωση του αριθμού των καμένων εκτάσεων στη Μεσσηνία τη φετινή αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Βασ. Καπέλιος.
 * Όπως είπε, φέτος υπήρξαν συνολικά 301 συμβάντα, δασικά, αγροτικά και αγροτοδασικά, που έκαψαν συνολικά 788 στρέμματα. Από αυτά, 250 στρέμματα ήταν δασική έκταση και 364 γεωργική, ενώ τα υπόλοιπα ήταν ξερά χόρτα και καλάμια.
 * Ο κ. Καπέλιος ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής σε όλο το νομό, για τη διάθεση και την ετοιμότητά του, ενώ ευχαρίστησε επίσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους ΟΤΑ της Μεσσηνίας, το κλιμάκιο των PZL, που συνέβαλε καθοριστικά στην άμεση αντιμετώπιση πολλών συμβάντων, αλλά και τις εθελοντικές ομάδες για την προσφορά τους. «Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε μια πολύ καλή περίοδο», είπε χαρακτηριστικά.
 * Λεπτομέρειες έδωσε, κατά τη συγκέντρωση του προσωπικού που ακολούθησε, ο υποπυραγός Βασ. Γεωργανάς.
 * Όπως είπε, υπήρξαν περισσότερα συμβάντα σε σχέση με πέρσι, αλλά κάηκαν λιγότερα στρέμματα έκτασης. Ο μεγαλύτερος αριθμός στρεμμάτων που κάηκαν, 444, δηλαδή το 57%, ήταν τον Ιούλιο, ενώ καθημερινά υπήρχαν και αντιμετωπίζονταν περί τα 40 - 49 περιστατικά.
 * Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι 256 πυρκαγιές έκαψαν έκταση μικρότερη από 2 στρέμματα, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των καμένων εντοπίστηκε, κατά σειρά, σε αγροτικές – γεωργικές περιοχές, καλάμια και δασικές περιοχές.
 * Η εκδήλωση των περισσότερων πυρκαγιών έγινε από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα, ενώ, όπως είπε καταλήγοντας, πέρσι είχαν καεί 1.900 στρέμματα.

** Κατσαρού

Αγώνας για διεκδίκηση των αιτημάτων
 * Στη σύσταση επιτροπής που θα διεκδικήσει το χαρακτηρισμό ως σεισμόπληκτων των περιοχών, τη χορήγηση δανείων για την αποκατάσταση των ζημιών, την αποστολή λυομένων, προκειμένου να στεγαστούν οι σεισμόπληκτοι, αλλά και την αναστολή της καταβολής του τέλους ακινήτων στη ΔΕΗ, κατέληξε η χθεσινή γενική συνέλευση των κατοίκων του Κατσαρού που διοργανώθηκε από το Δήμο Οιχαλίας.
 * Όπως προέκυψε από όσα ειπώθηκαν, ακόμη δεν έχει χαρακτηριστεί η περιοχή ως σεισμόπληκτη, αν και υπάρχει η σχετική εισήγηση στα γραφεία των αρμοδίων, που προβλέπει ως τέτοια τις Δημοτικές Ενότητες Μελιγαλά και Οιχαλίας, τη Λάμπαινα Μεσσήνης, αλλά και τη Βρομόβρυση Καλαμάτας.
 * Η διαδικασία ξεκίνησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ανδ. Δημητρακόπουλο να σημειώνει ότι υπάρχει κωλυσιεργία από τις υπηρεσίες ως προς την άφιξη των λυομένων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ναός των Αγίων Θεοδώρων, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει τα λυόμενα να συνδεθούν με τα απαραίτητα δίκτυα υποδομής, με μέριμνα της Πολιτείας.
 ~ Φ. Μπάμης
 * Από την πλευρά του ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης μίλησε για ανύπαρκτο κράτος, κι έκανε λόγο για την ενεργοποίηση της ΣΑΕ 069 για αποζημιώσεις από θεομηνίες ή φυσικά φαινόμενα με το που καταγράφεται δόνηση μεγαλύτερη των 4,6 Ρίχτερ. «Μέχρι τώρα τίποτε από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Τι θα πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε τα τρακτέρ και να κλείσουμε τους δρόμους», αναρωτήθηκε.
 * Ακολούθως, ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περίπου 1.200 δονήσεις και έχουν υποβληθεί περί τις 400 αιτήσεις για έλεγχο, γνωστοποιώντας ωστόσο ότι οι μηχανικοί του ΥΑΣ δεν μπορούν να προσέλθουν να ελέγξουν τις αιτήσεις, λόγω της συνταξιοδότησης δύο οδηγών και της έλλειψης καυσίμων. «Αυτά είναι πρωτάκουστα και δε συμβαίνουν ούτε στις χώρες του τρίτου κόσμου», παρατήρησε και στη συνέχεια εξήρε τη βοήθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μίλησε για την άφιξη λυομένων που υπήρχαν στην περιοχή από θεομηνίες του παρελθόντος μετά από πρωτοβουλία του Δήμου, ενώ έκανε αναφορά στις ενέργειες που έγιναν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
 * Κατά τον ίδιο, απαιτείται η, το ταχύτερο δυνατό, άφιξη 20 νέων λυομένων, καθώς ο χειμώνας έχει ξεκινήσει και τα περισσότερα από όσα έχουν φθάσει στου Κατσαρού είναι σε άσχημη κατάσταση.
*  Ζήτησε να χαρακτηριστεί ο Δήμος σεισμόπληκτος, αλλά και να ζητηθεί από την κυβέρνηση να μην πληρώσουν το «χαράτσι» στη ΔΕΗ για τα ακίνητα οι σεισμόπληκτοι.
 ~ Παν. Αλευράς
 * Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς αναφέρθηκε στις ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας με τις ενημερώσεις των επιστημόνων προς τους κατοίκους και την εγκατάσταση επιπλέον σεισμογράφων. Μίλησε κι αυτός για αδράνεια του υπουργείου ως προς τη μη αποστολή λυομένων, ενώ ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί συνολικά 491 αιτήσεις. Έχουν εξεταστεί 253 και 22 σπίτια, χωρίς να έχει υποβληθεί αίτηση. Από αυτά, τα 39 σπίτια, χαρακτηρίστηκαν ως ακατάλληλα και θα πρέπει να δοθούν άμεσα λυόμενα. Τη Δευτέρα, συνέχισε, θα φθάσουν άλλα δύο, και πρόσθεσε ότι «τα αντανακλαστικά της Πολιτείας είναι αργά».
 * Γνωστοποίησε ακόμη ότι υπάρχει έτοιμη εισήγηση στο αρμόδιο υπουργείο για το χαρακτηρισμό των σεισμόπληκτων περιοχών, που δεν έχει ακόμη υπογραφεί και προβλέπει ως τέτοιες τις Δημοτικές Ενότητες Μελιγαλά και Οιχαλίας, τη Λάμπαινα Μεσσήνης και τη Βρομόβρυση Καλαμάτας. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι θα δοθεί δάνειο για την αποκατάσταση των ζημιών που θα είναι κατά 50% χαριστικό και κατά 50% άτοκο. Πρότεινε την άσκηση πίεσης για την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθούν και οι έλεγχοι και η τοποθέτηση των λυομένων. Τέλος, χαρακτήρισε με τη σειρά του απαράδεκτο να ζητείται η πληρωμή του «χαρατσιού» στη ΔΕΗ.
 ~ Παν. Νίκας
 * «Να μην περιμένουμε πολλά», ήταν η προτροπή του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου Παν Νίκα, ο οποίος άσκησε έντονη αντιπολιτευτική κριτική στην κυβέρνηση. Έφθασε δε στο σημείο να παραλληλίσει την κινητοποίηση του τουρκικού κράτους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον τελευταίο σεισμό στην Τουρκία, αντιπαραβάλλοντας την ανυπαρξία του ελληνικού κράτους στου Κατσαρού. Ζήτησε από το ΤΑΣ να χαρακτηρίσει την περιοχή ως παθούσα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν εύκολη η διαβίωση στα λυόμενα και πρέπει να ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών. Προσφέρθηκε δε να συμμετέχει μαζί με το δήμαρχο Φ. Μπάμη και εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε επίσκεψη στην ΥΑΣ, «για να ξυπνήσει το κράτος και να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες», αλλά και στο υπουργείο.
 ~ Οι κάτοικοι
 * Ο κάτοικος της περιοχής Θαν. Πουλόπουλος έθεσε θέμα αποζημίωσης των παγετόπληκτων ελαιοπαραγωγών, ενώ ο επίσης κάτοικος Ι. Τράγος πρότεινε οι αιρετοί να δώσουν ένα μηνιάτικό τους στους σεισμόπληκτους.
 ~ Σωτ. Παναγιωτόπουλος
 * Ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτ. Παναγιωτόπουλος συμφώνησε με τα αιτήματα, ενώ είπε ότι η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν κάνει αντιπολίτευση. Ανέφερε δε ότι ευθύνεται η κεντρική εξουσία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς θα έπρεπε να ανταποκριθεί τάχιστα στις απαιτήσεις. Επικαλέστηκε και αυτός το παράδειγμα που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα ο κ. Νίκας για την κινητοποίηση του τουρκικού κράτους, ενώ πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις.
 ~ Ελένη Αλειφέρη
 * Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Αλειφέρη σχολίασε πως δεν υφίσταται η δικαιολογία της κρίσης για το κράτος ως προς τη στήριξη των σεισμοπλήκτων. Χαρακτήρισε ως μεγάλη προσβολή το γεγονός ότι δεν υπάρχουν 20 νέα λυόμενα και καλύπτονται οι ανάγκες με λυόμενα εικοσαετίας, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Ανέφερε δε πως δε γνώριζε για την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής και παρατήρησε ότι δεν υπάρχει συνεργασία Δήμου – πολιτών για το ποια περιοχή πρέπει να κηρυχθεί σεισμόπληκτη.
 * Η κα Αλειφέρη πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπής για τη διεκδίκηση των αιτημάτων και τη συντόμευση των διαδικασιών, αλλά και να ζητηθεί η εξαίρεση από το χαράτσι της ΔΕΗ για όσους έχασαν τα σπίτια τους.
 ~ Νέα λυόμενα, σημαίνει αναγνώριση  ως σεισμόπληκτης της περιοχής
 * Τις εμπειρίες του κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Αριστ. Σταθόπουλος, προτείνοντας ταυτόχρονα την ένταξη και του τέως Δήμου Ανδανίας στις σεισμόπληκτες περιοχές.
 ~ Να εξεταστεί η περίπτωση του Σιάμου, όπου υπάρχει και το γνωστό από το 1917 ρήγμα, ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αριστ. Καρούτας.
 * Ο δημοτικός σύμβουλος Σπ. Αδαμόπουλος, μιλώντας με πάθος και ένταση, ανέφερε ότι δε δίνονται νέα λυόμενα, επειδή αυτό θα σήμαινε αυτόματα την αναγνώριση της περιοχής ως σεισμόπληκτης. Πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλά προβλήματα που δε βρήκαν τη λύση τους, επειδή δεν καταπιαστήκαμε με αυτά» και καταλήγοντας, προέτρεψε: «Να είμαστε πρώτα άριστοι στα καθήκοντά μας και μετά να κρίνουμε τους υπερκείμενους».
 * Τη συμπάθεια και τη διάθεση συμπαράστασης του Δήμου Πύλου – Νέστορος μετέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Πετρόπουλος.
 Να μην φύγει η επιτροπή από το υπουργείο
 * Ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Πετράκος δήλωσε πως θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, και πως ο πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί, θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ενώ πρότεινε η επιτροπή που θα συγκροτηθεί να μεταβεί στο υπουργείο και να μην επιστρέψει αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της και αν η περιοχή δε χαρακτηριστεί σεισμόπληκτη.
 * Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγ. Κωτσιόπουλος εξέφρασε τη λύπη του, επειδή το πρόβλημα δεν έχει λυθεί εδώ και τέσσερις μήνες.

**Καλαμάτα

Σύλληψη 28χρονου με μισό κιλό χασίς
 * Ένας 28χρονος Καλαματιανός συνελήφθη χθες το πρωί στην Καλαμάτα να έχει στην κατοχή του κάτι περισσότερο από μισό κιλό χασίς.
 * Μετά από πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνα στο διαμέρισμα του 28χρονου, σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν μία συσκευασία περιέχουσα ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 573 γραμμαρίων.
 * Ο 28χρονος, ο οποίος δεν έχει ξαναπασχολήσει την Αστυνομία για τέτοιο θέμα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

** Από την Ξένη Αραπογιάννη

* Διαλέξεις στη Σουηδία προς τιμήν του M. N. Valmin  ~ Στη Σουηδία μετέβη στα τέλη Οκτωβρίου η διευθύντρια της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, δρ. Ξένη Αραπογιάννη, όπου και έδωσε δύο διαλέξεις προς τιμήν του μεγάλου Σουηδού αρχαιολόγου M. N. Valmin, ο οποίος πραγματοποίησε μεγάλο ανασκαφικό και αρχαιολογικό έργο στη Μεσσηνία από το 1926 έως το 1934.
 ~ Τα αποτελέσματα του έργου του στη Μεσσηνία, άλλωστε, δημοσιεύθηκαν σε δύο σημαντικά βιβλία του: «Η σουηδική αποστολή στη Μεσσηνία» και «Τοπογραφικές μελέτες για την αρχαία Μεσσηνία».
 ~ Η πρώτη διάλεξη της δρος Αραπογιάννη δόθηκε στις 27 Οκτωβρίου στο Asarum της Karlshamn, όπου γεννήθηκε ο M. N. Valmin. Εκεί, κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου Ake-Sven Karlsson, παρουσιάστηκε το ανασκαφικό έργο του Valmin στη Μεσσηνία (Μάλθη, Άγιος Φλώρος, Κορώνη). Μετά το τέλος της διάλεξης, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από το δήμαρχο και τις αρχές της πόλης να επισκεφθούν τη Μάλθη και τη Μεσσηνία, όπως και να συναφθούν πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των Δήμων Οιχαλίας και Karlshamn.
 ~ Στις 28 Οκτωβρίου δόθηκε από τη κα Αραπογιάννη διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Lund, στο οποίο σπούδασε και δίδαξε ως καθηγητής ο
 ~ Valmin. Η πρόσκληση έγινε από το «Κέντρο Γλωσσών και Λογοτεχνίας», Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών, το οποίο είναι μοναδικό στη Β. Ευρώπη, με καθηγητή τον κ. Βασίλη Σαμπατακάκη, που κατάγεται από την Καλαμάτα.
 ~ Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων που παρακολούθησαν τη διάλεξη, ήταν ο κ. Jorker Blomgvist, καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, μαθητής του Valmin.
 ~ Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων ήταν η Ελληνική Πρεσβεία της Σουηδίας με την πολιτιστική σύμβουλο κα Μαργαρίτα Μέλμπεργκ και ο πάντα δραστήριος Μεσσήνιος, Αθανάσιος Ψαρούλης.
 ~ Την κα Αραπογιάννη συνόδευαν οκτώ μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Ακρόπολη της Τριφυλίας» και ο πρόεδρός του, ιατρός Παναγιώτης Μίντζιας.

** Οδυσσέας Βουδούρης

* Ψήφο για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης  ~ Σε δήλωσή του για τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης ανέφερε:
 ~ «Οι πρόσφατες δραματικές εξελίξεις δίνουν ένα τελείως διαφορετικό νόημα στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ψηφοφορία.
 ~ Είναι παράδοξο η Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση και στον επικεφαλής της, όταν αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας.
 * Για να γίνει κατανοητή η επιλογή μου, πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:
 ~ Η διέξοδος από την κρίση επιβάλλει σήμερα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με επικεφαλής πρόσωπο κοινής αποδοχής. Η εναλλακτική επιλογή, δηλαδή η άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ εκκρεμούν ζωτικά θέματα για τη χώρα, εγκυμονεί υψηλό κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης και απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή μας πορεία. Είναι προφανές ότι με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε να οργανωθούν εκλογές χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος στάσης πληρωμών και εξόδου μας από την ευρωζώνη.
 ~ Τυπικά η σημερινή διαδικασία παραμένει “ψήφος εμπιστοσύνης”. Πολιτικά, όμως, μετά και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, δε σημαίνει “εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση”, αλλά αποτελεί εντολή για την άμεση επίτευξη, χωρίς καμία καθυστέρηση, σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ευθύνης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και με νέο επικεφαλής, κοινής αποδοχής. Η σημερινή ψηφοφορία, όποια και να είναι η έκβασή της, κλείνει τον κύκλο αυτής της κυβέρνησης. Να ελπίσουμε ότι θα γίνει με συντεταγμένο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστούν οι θετικότερες δυνατόν εξελίξεις για τη χώρα μας».

** Πέτρος Τατούλης

~ «Έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας η Περιφέρεια»
 * «Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προς τους εκπροσώπους της Γενικής Τράπεζας, με τους οποίους είχε συνάντηση εργασίας χθες, ενώ πρόσθεσε ότι «ακόμα δεν έχουν πλήρως αποτυπώσει το πρόβλημα και πρέπει να αλλάξουν πλήρως κατεύθυνση».
 * Ο κ. Τατούλης έκανε, επίσης, λόγο για αποδιοργάνωση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας και τόνισε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, με τις προσωπικές ευθύνες που έχει, δεν μπορεί να χειριστεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με την εκτίμηση του περιφερειάρχη, η πολιτική κατάσταση της χώρας το τελευταίο διάστημα επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη. «Ο βήχας της Αθήνας σημαίνει μεγάλη καμπάνα για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 * Ο κ. Τατούλης επανέλαβε τη διατυπωμένη εδώ και χρόνια άποψή του για τη στρέβλωση της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντάς την τη «μοναδική κομμουνιστική οικονομία στο διεθνές πολιτικό πεδίο».
 * Ο ίδιος κάλεσε τη Γενική Τράπεζα να στρέψει το ενδιαφέρον της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις Περιφέρειες γενικότερα, μακριά από την παθογένεια της Αθήνας. «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί ένα νέο μοντέλο σκέψης, σύμφωνα με το οποίο μοχλεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά στο ΕΣΠΑ» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
 * Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ, τόνισε ότι η απορροφητικότητα του προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολύ καλή πορεία και για το λόγο αυτό έχουν εξασφαλιστεί πλέον της πρόβλεψης ακόμα 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, σε συνδυασμό με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης και των fast track επενδύσεων, δημιουργούν εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές για την ανάπτυξή της.
 * Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη δημιουργία του χρηματοπιστωτικού εγγυοδοτικού μηχανισμού, θα περιορίσει το επιχειρηματικό ρίσκο των επενδύσεων, δημιουργώντας τις απαραίτητες ασφαλείς συνθήκες και κατ’ αυτό τον τρόπο θα «φύγει μπροστά» όσον αφορά στην ανάπτυξή της, αποτελώντας παράλληλα τον πιλότο και για τις άλλες Περιφέρειες της χώρας.
 * Όσον αφορά στην οικονομική εξασφάλιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, άποψη η οποία έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης και ήδη επεξεργάζονται ανάλογα σχέδια από τους κ.κ. Ρεν και Σόιμπλε. «Μετά την αυτόνομη παρέμβασή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η χώρα καταρρεύσει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας» δήλωσε ο περιφερειάρχης.
 * Ο κ. Τατούλης αντιπαρέβαλε τη σταθερότητα και αξιοπιστία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ανασφάλεια που προκαλείται από την αστάθεια του κεντρικού πολιτικού σκηνικού και τις επιπτώσεις που έχει στο ύψος και την ποιότητα των επενδύσεων.
 * Χαρακτηριστικά, ανέφερε τη βελτίωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων στο ύψος του 38,5% για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, 15% περίπου πάνω από το μέσο όρο της χώρας, και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης.
 * Ο κ. Τατούλης έκανε αναφορά και στην επικείμενη επίσκεψη Κορεατών επενδυτών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της κτηνοτροφίας, της ενέργειας και των σκουπιδιών. Υπάρχουν σχέδια, μάλιστα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, για τη δημιουργία Ελληνοκορεατικού Βιοτεχνικού Πάρκου, για την πιστοποίηση των κορεατικών καινοτομιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

**Κέντρο Υγείας Πύλου


Στο ΕΣΠΑ οι παρεμβάσεις
 ~ Τη βαθιά του ικανοποίηση του για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση των κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών του Κέντρου Υγείας Πύλου» εκφράζει με σχετική του ανακοίνωση ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρης. Πρόκειται, όπως σημειώνει, για έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην περιοχή, με προϋπολογισμό 234.000 ευρώ.
 ~ Η ένταξη στο ΕΣΠΑ υπογράφηκε προχθές από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες η δημοσιοποίηση της σχετικής διακήρυξης για την έναρξη των εργασιών.
 ~ Ο κ. Καφαντάρης ευχαριστεί και το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γ. Μπέζο για την πολύτιμη συνεργασία του στην υποβολή του φακέλου του έργου, αναφέροντας ότι η ευχάριστη εξέλιξη προήλθε κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του δημάρχου Πύλου-Νέστορος και της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 ~ Τέλος, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος ευχαριστεί την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη βοήθεια στη σύνταξη της μελέτης και την ωρίμανση του έργου.΄ Πηγή : Εφημερίδα Θάρρος Καλαμάτας .-

**«Δε μου αρέσει, αλλά με εξασφαλίζει»


* Η επαγγελματική αποκατάσταση, η οικονομική ασφάλεια και η σταθερότητα αποτελούν πλέον τα βασικά κριτήρια επιλογής επαγγέλματος για τους νέους.
 * Όσοι δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο της εισαγωγής τους σε ένα ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, στρέφονται στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (δημόσια ή ιδιωτικά). Αν και οι δυνατότητες που προσφέρουν τα ΙΕΚ είναι πολλές, με περισσότερες από 50 ειδικότητες, τη «μερίδα του λέοντος» φαίνεται να κερδίζουν τα τουριστικά, τα υγειονομικά και τα επαγγέλματα επισιτισμού, καθώς είναι αυτά που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
 * Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, οι ειδικότητες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη άνοδο είναι αυτές που έχουν να κάνουν με τουριστικά και επαγγέλματα που υπάγονται στον χώρο της υγείας και κυρίως τη φυσικοθεραπεία. Ραγδαία είναι, επίσης, η άνοδος στα επισιτιστικά επαγγέλματα, δηλαδή μάγειρες και σεφ, γεγονός που φανερώνει ότι η τηλεοπτική πραγματικότητα εξακολουθεί να παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς οι εκπομπές γύρω από αυτόν τον τομέα έχουν κατακλύσει τα τηλεοπτικά προγράμματα. Σημαντική είναι και η άνοδος των παιδαγωγικών επαγγελμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ινστιτούτο, στο οποίο 80 από τους 220 μαθητές έχουν εγγραφεί για να παρακολουθήσουν τμήματα προσχολικής αγωγής.
 * Αρκετά δημοφιλή σε κορίτσια και αγόρια είναι και τα επαγγέλματα που ασχολούνται με το χώρο της μόδας.
 * Στην αντίπερα όχθη, στην κατηγορία των ειδικοτήτων με τη μεγαλύτερη πτώση στις προτιμήσεις των νέων, ανήκει η γραφιστική, αν και τα «αρνητικά» πρωτεία καταλαμβάνει η πάλαι ποτέ κραταιά ειδικότητα για σπουδές στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης.
 * Ο 18χρονος Κωνσταντίνος επέλεξε να σπουδάσει φυσικοθεραπεία, ενώ μέχρι και την πρώτη τάξη του Λυκείου ήταν ειδικότητα που δεν είχε περάσει καν από το μυαλό του. «Μόνο στην περιοχή μου υπάρχουν τουλάχιστον τρία κέντρα φυσικοθεραπείας και γενικά γνωρίζω πολλά άλλα και σε άλλες περιοχές, οπότε συμπεραίνω ότι ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος προσφέρει δουλειά και ευκαιρίες και για μένα αυτό είναι το ζητούμενο».
 * Ο Μάριος, 18 χρόνων επίσης, επέλεξε να σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα. «Το καλοκαίρι, παρά τη γενικευμένη κρίση, ο τουρισμός στην Ελλάδα είχε αύξηση και αντιστάθηκε. Γενικά, η Ελλάδα θα στηρίζεται πάντα στον τουρισμό. Επομένως ο επαγγελματικός αυτός κλάδος θα προσφέρει ένα σίγουρο εισόδημα. Δε θα ήθελα να σπουδάσω κάτι άλλο που μπορεί να μου άρεσε περισσότερο και τελειώνοντας να έμενα απλώς με ένα χαρτί και να ήμουν στην ανεργία», λέει.
 * Η 19χρονη Σοφία αποφάσισε να σπουδάσει σεφ. Εξηγεί: «Είχα δύο επιλογές σχετικά με το ποια ειδικότητα θα διαλέξω: Τα ΜΜΕ ή τη μαγειρική. Βλέποντας, όμως, από τη μία την κρίση στο χώρο της δημοσιογραφίας και από την άλλη την άνοδο ζήτησης σε σεφ, κατέληξα στο δεύτερο. Μπορεί η μαγειρική να μην ήταν το όνειρό μου, αλλά θα τα καταφέρω να σταδιοδρομήσω».

**35 από το Δήμο Μεσσήνης για την εργασιακή εφεδρεία

* Τριάντα πέντε άτομα, που εργάζονται σήμερα στο Δήμο Μεσσήνης, υπόκεινται στις προϋποθέσεις που θέτουν οι εγκύκλιοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αποκαλούμενη εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με χθεσινές διευκρινίσεις.
 * Σύμφωνα με αυτές, σε ό,τι αφορά το προσωπικό των ΟΤΑ:
 -Τίθεται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα το προσωπικό που διανύει το 53 έτος και συμπληρώνει 33 έτη υπηρεσίας μέχρι τις 31/12/2013.
 -Τίθεται σε εργασιακή εφεδρεία το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) μέχρι τη λύση της σχέσης εργασίας του. Η σχέση εργασίας του ανωτέρω προσωπικού λύεται αυτοδικαίως, όταν συντρέξουν στο πρόσωπό του οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για λήψη πλήρους σύνταξης.
 -Υποχρεωτική συνταξιοδότηση όταν καλυφθούν τα προβλεπόμενα όρια συνταξιοδότησης.
 * Σε ό,τι αφορά το Δήμο Μεσσήνης, στην πρώτη περίπτωση δεν εντάσσεται προσωπικό σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της υπηρεσίας.
 * Στη δεύτερη περίπτωση εντάσσονται 34 άτομα που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ, τέλος, στη τρίτη περίπτωση εντάσσεται ένας υπάλληλος.

** ΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ

* Θα απαντήσουν στο Δήμο Καλαμάτας για το σιδηρόδρομο
 ~ Στον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΟΣΕ προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που εκδήλωσαν οι Γερμανοί επιχειρηματίες.
 ~ Ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΟΣΕ θα πρέπει, σύμφωνα με το υπουργείο, να εξετάσουν τα όσα αναφέρει η σχετική επιστολή του Δήμου Καλαμάτας από τις 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και να απαντήσουν τόσο στο Δήμο όσο και στο υπουργείο για το τι μέλλει γενέσθαι.
 ~ Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του Δήμου Καλαμάτας γινόταν, εκτός των άλλων, αναφορά στην ενοικίαση τμήματος του σταθμού αντί «πινακίου φακής» σε αλβανική εταιρεία.

** Δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα Κ. Μαργέλη

* Για μη πληρωμή του χαρατσιού
 ~ Μόνο τρεις εκπρόσωποι φορέων ανταποκρίθηκαν χθες το πρωί στο κάλεσμα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη, για κοινό μέτωπο, ώστε κανείς πολίτης της Καλαμάτας να μην πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα στη ΔΕΗ.
 ~ Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Λαγανάκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θεόδωρος Μπαζίγος, και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Σταύρος Χριστόπουλος.
 * Νέα συνάντηση
 ~ «Ο Σύλλογος είχε απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε όλους τους φορείς της πόλης, να συμμετέχουμε σε μια συνεδρίαση, ώστε να πάρουμε θέση για το χαράτσι. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας δεν είναι θιασώτης των κινημάτων “Δεν πληρώνω”, άλλωστε έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση, όμως πρέπει να αντιδράσουμε στο εκβιαστικό του χαρατσιού αυτού. Δεν ανεχόμαστε το κράτος να απειλεί το φορολογούμενο πολίτη να πληρώσει ένα φόρο, για να μην του κόψει ένα κοινωνικό αγαθό, το ρεύμα. Αυτό είναι ωμός εκβιασμός. Με λύπη μας είδαμε ότι στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τρεις εκπρόσωποι φορέων. Περιμέναμε και πιστεύω και οι πολίτες μεγαλύτερη συμμετοχή», τόνισε ο κ. Μαργέλης αμέσως μετά τη συνάντηση.
 ~ Επίσης, ανέφερε ότι με τους τρεις εκπροσώπους συζήτησαν και για τα τεράστια λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του χαρατσιού, ενώ αυτά δε διορθώνονται και η ΔΕΗ λέει στους πολίτες να πληρώσουν και θα γίνει διόρθωση στη συνέχεια.
 ~ «Περίμενα ότι η Καλαμάτα θα ακολουθούσε το παράδειγμα του δημάρχου Νέας Ιωνίας, ο οποίος μαζί με άλλους φορείς μπήκαν μπροστά και είπαν στους συμπολίτες τους να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι. Είναι βέβαιο πως με τέτοια τακτική κανείς δε θα τολμούσε να κόψει το ρεύμα κανενός στην Καλαμάτα», σχολίασε ο κ. Μαργέλης, σημειώνοντας ότι θα επαναλάβει την πρόσκληση στους φορείς για νέα συνάντηση.

** Από το Μεικό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας

~ Καταδικάσθηκε Αλβανίδα που μαχαίρωσε το σύζυγό της
 * Σε δέκα χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του συζύγου της, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μία νεαρή υπήκοος Αλβανίας, η οποία φυγοδικεί και χθες δικάστηκε ερήμην από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας. Το μόνο ελαφρυντικό που της αναγνωρίσθηκε ήταν αυτό της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.
* Η 32χρονη Αλβανίδα τον Ιανουάριο του 2003, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο Καλό Νερό, όπου διέμενε προσωρινά με το σύζυγό της, εργαζόμενοι σε ελαιοκαλλιέργειες, κατάφερε από πρόθεση 5 μαχαιριές στο θύμα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.
 * Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν ολοκλήρωσε το έργο της από εξωτερικούς παράγοντες. Του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και του κατάφερε με κουζινομάχαιρο μήκους 22 εκατοστών χτυπήματα στον αριστερό θώρακα, με αποτέλεσμα να πληγεί ο πνεύμονας, στον αυχένα, στο δεξί χέρι, καθώς κι άλλα δύο. Λόγω σοβαρότητας της κατάστασής του, αρχικά διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και, τέλος, στο ΚΑΤ στην Αθήνα.
* Η 32χρονη μετά τη σύλληψή της προφυλακίσθηκε, όμως λίγους μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερη, αφού ο σύζυγός της κατέθεσε… αυτοτραυματισμό, ενώ το 2005 εκδόθηκε εναντίον της ένταλμα σύλληψης, αφού δεν παρουσιάσθηκε στην πρώτη δίκη που είχε ορισθεί και χαρακτηρίσθηκε φυγόδικη. Στη δίκη δεν παρέστη ούτε ο σύζυγος της κατηγορουμένης.
 ~ Της Βίκυς Βετουλάκη
 * Στην κούνια του μωρού
* Συνταξιούχος πλέον αστυνομικός που κατέθεσε χθες στη δίκη, είπε πως το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου του 2003 είχε υπηρεσία και ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Το θύμα με το οποίο μίλησε αρχικά προσπάθησε να καλύψει τη σύζυγό του, λέγοντας ότι τον τραυμάτισε η μαφία, αλλά δεν πείστηκε. Αμέσως μετά το νοσοκομείο μετέβη στο σπίτι του ζευγαριού, το οποίο βρήκε ανακατεμένο και στο πουλόβερ της γυναίκας αίματα. Στην κούνια όπου κοιμόταν το μωρό τους, βρήκε διπλωμένο μέσα στην κουβέρτα το μαχαίρι. Οδήγησαν τη νεαρή Αλβανίδα στο Τμήμα, όπου ομολόγησε την πράξη της. Επίσης, κατέθεσε ότι η ίδια δεν ήταν τραυματισμένη, έδειχνε αδιάφορη για την εξέλιξη της υγείας του άντρα της και ήταν ψύχραιμη.
* Στην κατάθεση του συζύγου που αναγνώσθηκε κατά τη διαδικασία, ανέφερε ότι πριν πάνε στο Καλό Νερό διέμενε με τη σύζυγό του στην Καρδαμύλη. Παραδεχόταν ότι τη ζήλευε παθολογικά και πως αυτός ήταν ο λόγος που έφυγαν από την Καρδαμύλη, χωρίς όμως, όπως έλεγε, να του έχει δώσει δικαίωμα. Μάλιστα, τόνιζε ότι ήθελε να στείλει τη γυναίκα του πίσω στην Αλβανία. Την ημέρα εκείνη έπινε από το απόγευμα και συνολικά είχε καταναλώσει ένα μπουκάλι ουίσκι. Διαπληκτίσθηκε με τη γυναίκα του και, όπως έλεγε, τη χτύπησε, ενώ δε θυμόταν, λόγω του ποτού, αν είχε χτυπήσει και το ανήλικο παιδί τους. Πήρε τηλέφωνο έναν ξάδελφό του ζητώντας του να πάει τη γυναίκα του στην Αλβανία και εκείνη τη στιγμή, όπως είπε, αυτή πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα για να τον φοβίσει. Τον χτύπησε στο σβέρκο και όταν ένιωσε τα αίματα, όπως κατέθετε, της πήρε το μαχαίρι και άρχισε με τα δύο του χέρια να χτυπάει το στήθος του. Η γυναίκα του, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, έκλαιγε, ενώ της είπε να ειδοποιήσει έναν ομοεθνή τους για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο και να πει ότι του επιτέθηκε η μαφία.
 ~ Ένοχη
* Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε φασαρία που άκουσε εκείνο το βράδυ από το ισόγειο όπου διέμενε το ζευγάρι. Βγαίνοντας στη βεράντα, είδε τη γυναίκα στον αύλειο χώρο, η οποία του είπε ότι ο άντρας της είναι μεθυσμένος και σε λίγο θα σταματήσει να φωνάζει. Αργότερα ξανάρχισε η φασαρία και είδαν τη γυναίκα να έχει κάτι στα χέρια, να στέκεται έξω από το παράθυρο του σπιτιού και με αυτό να χτυπάει τον άντρα της.
* Ο ομοεθνής που μετέφερε το θύμα στο νοσοκομείο είπε πως είχαν γνωρισθεί με το ζευγάρι στις ελιές και εκείνο το βράδυ ήταν σε διπλανό από το δικό τους σπίτι. Αφού πήγε εκεί η κατηγορούμενη, τους είπε ότι είχε μπει στο σπίτι τους η μαφία και είχε χτυπήσει τον άντρα της. Όπως κατέθεσε, όταν πήγε σπίτι, τον βρήκε μέσα στα αίματα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το θύμα είχε κλειδωθεί στο σπίτι και του έδωσε την εντύπωση ότι το έκανε για να σωθεί από την κατηγορουμένη. Μάλιστα, τον ρώτησε αν είναι μαζί του και του είπε ότι δε θέλει να έρθει αυτή μαζί στο νοσοκομείο.
* Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο εισαγγελέας κ. Σταύρου έκανε λόγο για σκληρότητα εκτέλεσης της πράξης από την κατηγορουμένη, παραδεχόμενος ωστόσο ότι είχε χτυπηθεί νωρίτερα από το σύζυγό της. Παρά ταύτα, είπε ότι δεν προκύπτει βρασμός ψυχής, αφού δεν τον χτύπησε με το μαχαίρι τη ώρα που τσακώνονταν, αλλά αρκετή ώρα μετά. Είπε, μάλιστα, ότι αυτή καθόταν έξω από το σπίτι και όταν το θύμα άνοιξε το παράθυρο, άρχισε να τον χτυπάει με το μαχαίρι. Για τη δε κατάθεση του συζύγου, είπε πως όσα λέει είναι αντίνομα στη λογική και απλώς προσπάθησε να καλύψει τη γυναίκα του. Ζήτησε καταλήγοντας η κατηγορουμένη να καταδικασθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και να της αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς από το θύμα.

** Σήμερα στο Εργατικό Κέντρο

~ Ομιλία Αλέξη Μητρόπουλου για τις εργασιακές σχέσεις
 * Εκδήλωση με προσκεκλημένο το νομικό - εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σήμερα στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρό του, Αριστομένους 95.
 * Το θέμα της ομιλίας του κ. Μητρόπουλου, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης, είναι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
 * «Εκτός από τις περικοπές, οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει, έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, τις συλλογικές συμβάσεις, τα θέματα διαπραγμάτευσης σχετικά με το ρόλο του ΟΜΕΔ, αλλά επικεντρωνόμαστε κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με συλλογικές συμβάσεις, κλαδικές, ωράρια εργασίας, αποζημιώσεις, αμοιβές κ.λπ. Τελευταία είχαμε και το πολυνομοσχέδιο για το οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση» παρατήρησε ο κ. Τσώνης.
 * Εκ μέρους του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Μεσσηνίας, που συμμετέχει στη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο πρόεδρός του Χρήστος Κορομηλάς παρατήρησε: «Ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι, θα λέγαμε, από τους κορυφαίους του χώρου του, που μπορούν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα. Και δεν έρχεται μόνος του. Φέρνει μαζί του και δύο σημαντικούς ειδικούς επιστήμονες, τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Στάθη Χριστοδουλέλη, ώστε και αυτοί να απαντήσουν σε εξειδικευμένες ερωτήσεις».

** Ελαιοκομικό-Αμπελουργικό Μητρώο

~ Αιτήσεις τροποποίησης ή νέας εγγραφής
 * Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό στους καλλιεργητές, που έχουν μεταβολές στα καταχωρημένα στοιχεία στο ελαιοκομικό και αμπελουργικό μητρώο ή που δεν έχουν υποβάλει μέχρι τώρα δήλωση, ότι μπορούν να υποβάλουν στη Διεύθυνση αίτηση τροποποίησης ή νέας εγγραφής στο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών.
 * Ιδιαίτερα δε στον αμπελουργικό τομέα, για εκτάσεις που έχουν εκριζωθεί ή εγκαταλειφθεί ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και φυτευθεί σε διαφορετική θέση, θα πρέπει με αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του κατόχου να διαγραφεί ή να μεταβληθεί το αμπελοτεμάχιο. Εάν για οποιοδήποτε λόγο (ενοικίαση, θάνατος, πώληση) έχει μεταβληθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αμπελοτεμαχίου, θα πρέπει να γίνει μεταβολή.
 * Οι ενδιαφερόμενοι κατά την υποβολή της αίτησης πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΦΜ και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παρακαλούνται, πριν από την προσέλευσή τους στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, να απευθύνονται στην υπηρεσία για πληροφορίες, τηλ. 2721361209.

** Πριν 94 χρόνια

~ Ο καιρός άρχισε να κρυώνει και κάρβουνα εις την αγοράν ούτε υπάρχουν.
- ΤΟ παζάρι μας χθες είχε όλο μανδαρίνια, πορτοκάλια και λεμόνια. Αι τιμαί ήσαν σχετικώς όχι και πολύ τσουχτερές.
 -ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ότι υπό του Δημάρχου μας Μαυρομιχάλη επανερχομένου ενταύθα θα ζητηθή χορήγησις πιστώσεως παρά του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συνεδρίασιν της προσεχούς Τετάρτης, ίνα διατεθή αύτη δια την καθαριότητα της πόλεως. Δια της πιστώσεως αύτης του Δημοτικού Συμβουλίου θα διορισθούν ειδικοί εργάται, οίτινες θ’ αναλάβουν την καθαριότητα της πόλεως προσωρινώς μέχρι της οριστικής διευθετήσεως του ζητήματος τούτου, υπό του Δήμου επισπευδομένου προς τούτο ένεκα της μεγάλης σπουδαιότητος την οποία ενέχει η καθαριότης της πόλεως.
 -ΣΗΜΕΡΟΝ θα γίνη η δευτέρα διανομή εις τους δελτιούχους από 100 δράμμια αλεύρων παρά των γνωστών πρατηρίων των αλευρεμπόρων προς 1,50 κατ’ οκάν και 135 δράμμια άρτου παρά των αρτοποιών προς 1,25 κατ’ οκάν. Την προσεχή Τρίτην θα γίνη η τρίτη διανομή κατά την αυτήν αναλογίαν.

**

 **** ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :
~** ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 :
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/11/31-10-1-2-2011.html  , Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011 , Τριήμερο Δευτέρας Τρίτη Τετάρτη 31 /10 και 1 , 2 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/11/3-2011.html  , Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011 , Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 στην ενημέρωση .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/4-2011.html  , Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011,Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 στο καθημερινό αγιάζι της ενημέρωσης.-

** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/5-6-2011.html  , Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 , Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-

~**~** Stamatakos and Mali Kina 2011 :
 http://www.youtube.com/watch?v=HsRpd7KnySw ,




~** Mali from Kina and Stamatakos from Greece :
 http://www.youtube.com/watch?v=M534lQFvJu4



** Kalamata Greece :
 http://www.youtube.com/watch?v=j_CwTEI2hZE  ,



**** Kalamata στην πλατεία 2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=Z1wBGH_jOdI




**** Τα περιστέρια , Καλαμάτα στην πλατείαΣάββατο , 5/11/2011
 http://www.youtube.com/watch?v=OIY4rvIB7bc  ,




**** Super market stamatakos 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=swqfdoBJ6ks ,




** Stamatakos Jounior in the super market : http://www.youtube.com/watch?v=XM6NcPj7HgY ,



~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: