ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 26 και 27 Νοεμβρίου 2011

Aυτό  το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση  26  και 27 Νοεμβρίου  2011  :

«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές >>
Général De Gaulle


ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΗ ΣΑΣ ΒΡΕΙ Η ΣΥΜΦΟΡΑ !! :

** http://www.youtube.com/watch?v=QiA0E9PWcoY ,




** *O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-
**** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

** Στο αγιάζι της Ενημέρωσης του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2011 :

~* Τις έγδυσαν για να τις προσλάβουν
* Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν οι ενέργειες και ο αυταρχισμός βαθμοφόρων ιατρών του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι καταπατώντας κάθε έννοια προσωπικής αξιοπρέπειας και παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανονισμούς, βάσει των οποίων διενεργούνται ιατρικές και άλλες εξετάσεις στα Σώματα Ασφαλείας, προχώρησαν στην ταπείνωση υποψηφίων γυναικών για το νομικό τμήμα του Λ.Σ.
* Η σοβαρότατη καταγγελία  έγινε  , από τη συμμετέχουσα Φ. Μάζαρη, αφορά την πρόσφατη διεξαγωγή διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ειδικότητας Νομικού (ανδρών – γυναικών) έτους 2011 .-
*Συνολικά 34 υποψήφιοι επιτυχόντες κλήθηκαν τηλεφωνικώς αλλά και κατόπιν της απόφασης από (8-11-2011 γραπτής ανακοίνωσης) να συμμετάσχουν σε διαδικασία υψομέτρησης, ψυχοτεχνικής δοκιμασίας στις 9-11 2011 και την αμέσως επόμενη ημέρα κλήθηκαν να υποβληθούν σε Υγειονομικές εξετάσεις.-

** Συνεχίζονται οι σεισμοί στην περιοχή Αρφαρών Μεσσηνίας :
** Σεισμική δόνιση σήμερα  26/11/2011  και ώρα 13,45 αισθητή στην περιοχή Αρφαρών Μεσσηνίας μέ αίσθηση βροντής φουρνέλου ....

** Ήρθε η ώρα των χρημάτων...του Σαουδάραβα ...για τον Παναθηναϊκό ! :

*  Ολοκληρώθηκε, όπως αναμενόταν το βράδυ της Παρασκευής ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τους ανθρώπους του Σουλτάν Αλ Σαούντ, ο οποίος πλέον υποχρεούται να βάλει τα 15 εκατ. στα ταμεία του «τριφυλλιού».
 * Πιο συγκεκριμένα όπως προβλέπει το MoU, τρεις μέρες μετά την πραγματοποίηση του ελέγχου, δηλαδή την Τετάρτη, η πλευρά του Σαουδάραβα θα πρέπει να... δείξει τα λεφτά, που έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να προχωρήσει το «deal».
 * Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ στην Ελλάδα, Βλάσης Τσάκας έχει ξεκαθαρίσει πως τα χρήματα που απαιτούνται υπάρχουν από την πλευρά του Αλ Σαούντ, ωστόσο θα χρειαστεί να φανούν, μέσω κλειδαριθμικού σήματος ή εμβάσματος και σε ελληνική τράπεζα.

** «Οι Γερμανοί ενισχύουν την ελληνική οικονομία»

*  Τις αυξημένες αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα επισημαίνει άρθρο της φλαμανδόφωνης εφημερίδας «De Tijd», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, υπό τον τίτλο «Γερμανοί τουρίστες ενισχύουν την ελληνική οικονομία».
 * «Παρά τις τεταμένες σχέσεις που επικρατούν μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας σε πολιτικό επίπεδο, ο μέσος Γερμανός εξακολουθεί να έχει την Ελλάδα στην καρδιά του και να την επισκέπτεται όποτε του δοθεί ευκαιρία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
 * Επιπλέον, παραθέτοντας στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2011, το άρθρο σημειώνει ότι οι αφίξεις Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με πέρυσι, καθώς περίπου 2.000.000 Γερμανοί επέλεξαν να κάνουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα.
 * Όπως εξάλλου σημειώνεται, τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο τουρισμός καταγράφει άνοδο στην Ελλάδα, καθώς την επισκέφθηκαν συνολικά 10,4% περισσότεροι τουρίστες συγκριτικά με πέρυσι.
 * Τέλος, επισημαίνεται ότι δυστυχώς για την Ελλάδα, οι ξένοι τουρίστες ξόδεψαν φέτος λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς τα κατά κεφαλήν έξοδά τους δεν ξεπέρασαν τα 654 ευρώ κατά μέσο όρο.

** «Παντρέψου τον βιαστή σου ή πας φυλακή»

*  Η  Γκιουλνάζ από το Αφγανιστάν βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της.-  Με βάση τους αφγανικούς νόμους το δικαστήριο την έκρινε «ένοχη» και της υπέβαλε την εξής απίστευτη πρόταση : Ή παντρέψου τον βιαστή σου ή κάτσε 12 χρόνια φυλακή !
 * Η γυναίκα που βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της έχει τώρα στην αγκαλιά της και το μωρό του βιαστή της…
 * Η Γκιουλνάζ όσο και αν είπε πως αντιστάθηκε για να μην την βιάσει, την έριξαν στην φυλακή με την κατηγορία της πορνείας και τώρα περιμένει να τελειώσει η ποινή της έχοντας και στην αγκαλιά της το μωρό του βιαστή της. Η ανατριχιαστική πρόταση που έκαναν προς την νέα γυναίκα είναι πως αν παντρευτεί τον βιαστή της θα απελευθερωθεί. Η Γκιουλνάζ λέει πως καθώς δεν έχει άλλη επιλογή, θα αποδεχτεί αυτήν τη πρόταση και έτσι θα βγει από την φυλακή.
 * Η Γκιουλνάζ λέει πως μετά τη αποκάλυψη του βιασμού της, το περιβάλλον της δεν την στήριξε και ότι αισθάνεται τυχερή καθώς έτσι της δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Η Γκιουλνάζ αναφέρει πως στην πατρίδα της πολλές γυναίκες-θύματα βιασμών δολοφονήθηκαν διότι ¨σπίλωσαν τις κοινωνικές αξίες¨ ενώ η ίδια παντρευόμενη με τον βιαστή της διασώζει την τιμή της και θα μπορέσει έτσι και το παιδί της να έχει μια οικογένεια.
 * Η κατάσταση αυτή προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.-

**  ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΑ ...ΛΟΓΙΑ  ΣΟΦΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ :
~ ** "Η απιστία προέρχεται από την υπερηφάνεια. Ο υπερήφανος ισχυρίζεται πως θα γνωρίσει τα πάντα με το νου και την επιστήμη, αλλά η γνώση του Θεού παραμένει ανέφικτη γι'αυτόν, γιατί ο Θεός γνωρίζεται μόνο με την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος.(Άγιος Σιλουανός)"
 ** "Υπαρχουν πολλοι σοβαροι λογοι που με οδηγουν στο να κλεισω οριστικα το Face book..και το blook μου...υπαρχουν ομως και καποιες ψυχες που με κρατανε να μην το κλεισω...η κατασταση ξεφυγε εδω μεσα ....Καληνυχτα σας......"  (Στάμος01)
 ** "Όταν σας έρχονται λογισμοί, μην προσπαθείτε να τους διώξετε ανοίγοντας ένα λογικό διάλογο μαζί τους. Χτυπάτε τους επάνω στην Πέτρα. Πέτρα είναι ο Χριστός. Το Όνομά Του. Η προσευχή του Ιησού. Δεν είναι στο χέρι σας, να μην τους δεχθείτε. Τους λογισμούς τους διώχνει μόνο το Όνομα του Ιησού.(Στάρετς Βαρσανούφιος)"
 ** "Με όλους να έχεις αγάπη κι απ' όλους να βρίσκεσαι σε απόσταση. (Αββάς Αρσένιος)"
 ** "Τη σιωπή να την αγαπάς περισσότερο από το λόγο. Γιατί η σιωπή φέρνει θησαυρό, ενώ η ομιλία τον σκορπίζει.(Αββάς Ησαΐας)"
 ** "Οι λογισμοί που σου φέρνουν αμηχανία και ταραχή προέρχονται από το διάβολο. Οι κατά Θεόν λογισμοί εμπνέουν σιγουριά και ειρήνη. Πάλεψε και θα τ'αποκτήσεις.(Όσιος Μάρκος)"
 ** "Αληθινοί θεολόγοι στην Εκκλησία είναι εκείνοι που μισούν τον εαυτό τους(τα πάθη τους)Αν δεν μισήσει κανείς τον εαυτό του εώς θανάτου, δεν μπορεί να είναι μαθητής του Χριστού και διδάσκαλος του λαού.(Γέρων Σωφρόνιος του Έσσεξ)"
 ** ""ου το εισερχόμενο εις το στόμα κοινοί τον ανθρωπον, αλλά το εκπορευομενον εκ του στόματος τουτο κοινοι τον ανθρωπον....." κατά Ματθ. Κεφ. ΙΕ'"
** ** "Δεν εχει ακομα τελεια αγαπη ουτε βαθεια γνωση της θειας προνοιας εκεινος που σε καιρο πειρασμου δεν κανει υπομονη για οσα λυπηρα του συμβαινουν αλλα αποκοβεται απο την αγαπη των πνευματικων αδελφων...."
** "Φιλαυτια ειναι η εμπαθης και  παραλογη αγαπη προς το σωμα μας!!!! την οποια αντιμαχεται η αγαπη κ εγκρατεια. Εκεινος που εχει τη φιλαυτια ειναι φανερο οτι εχει ολα τα παθη....."


** Μερίδιο από τα κοιτάσματα διεκδικεί η… Κρήτη

* Για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που εκτιμά ότι βρίσκονται κρυμμένα στη θαλάσσια περιοχή, νότια της Κρήτης, θα μιλήσει στις 11.00 το πρωί, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, ο οποίος πολλές φορές έχει τοποθετηθεί, υποστηρίζοντας κατηγορηματικά ότι αν η Ελλάδα εντοπίσει και εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα αυτά, μπορεί να επιλύσει το οικονομικό της πρόβλημα!
 * Τον κ. Φώσκολο προσκάλεσε η Περιφέρεια Κρήτης και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, παρουσία των περιφερειακών συμβούλων, βουλευτών και άλλων φορέων του νησιού.
 * Ο καθηγητής, έχει ετοιμάσει σε τέσσερις μόλις σελίδες περίληψης τους βασικούς άξονες που θα αναλύσει για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν νότια της Κρήτης. Ο δρ.Φώσκολος θα αποδείξει, όχι μόνο πως η Κρήτη μπορεί να σώσει όλη την Ευρώπη, αλλά και πως μπορεί να κερδίζει σε ετήσια βάση περίπου 2,3 δισ.!

** Παίκτης της Superleague πιάστηκε ντοπέ;


* Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα» στην Σαββατιάτικη έκδοσή της, παίκτης του Ατρομήτου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.
 * Ο αγώνας της προηγούμενη Κυριακής ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι είχε λήξει ισόπαλος 1-1.
 * Ο ποδοσφαιριστής θα εξεταστεί ξανά και αν βρεθεί θετικός κινδυνεύει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο ετών από τους αγώνες.

~ ** ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ για σήμερα Σαββάτο 26 -11- 2011 :


**Έκλεισε εργοστάσιο της FIAT στη Σικελία 
**Αναβρασμός στη Λευκωσία για την «καταδίκη» της Ομόνοιας
** «Απόλυτο αλαλούμ με το χαράτσι της ΔΕΗ»
** Συνάντηση Μέρκελ - Αμπντάλα Β’
** Αστυνομική έρευνα- μαμούθ «στη σκιά» ροζ κυκλώματος
** Συναντήσεις Παπαδήμου με αρχηγούς της αντιπολίτευσης
** Η τεχνολογία στην υπηρεσία του σωφρονισμού
** Εγκατέλειψε θύμα τροχαίου ο Νικ Καλάθης
** Πυρ και μανία με τους paparazzi!
** «Θα δημιουργήσουμε μια “θάλασσα φωτιάς” στη Ν. Κορέα»
** Εξετάζει εναλλακτικές ο Ραχόι
** Δεν βλέπει κατάρρευση του ευρώ
** Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «29ου Αγώνα Δρόμου Υγείας»
** Από... Δευτέρα η νέα κυβέρνηση στην Αίγυπτο
** Υποψήφιος βουλευτής με λερωμένο ποινικό μητρώο
** Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό
**  Τον Μάρτιο στις κάλπες οι Ρώσοι
**  Η.Π.Α.: Τραγωδία την ημέρα των Ευχαριστιών
** Με δάνειο θα πληρώσουν συντάξεις και δώρα του ΟΑΕΕ
** Νυχτερινή «επίσκεψη» στον Προαστιακό
** Τις έγδυσαν για να τις προσλάβουν   Πηγή :  Από Zougla.gr - , sns arfara  2011 .-
 
** Η επιστολή Καρατζαφέρη προς τον λαό και τους δανειστές

* Με τίτλο «Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ - Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ», ο Γ. Καρατζαφέρης, στην ανοιχτή επιστολή του προς τον λαό, την οποία κοινοποιεί και στους Ευρωπαίους εταίρους, δεσμεύεται ότι θα στηρίξει το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της.
* «Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσυπογραφής, καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος».
* «Η πολιτική αμετροέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τους δανειστές μας να κινηθούν στα όρια του εκβιασμού: "Ή υπογράφετε ή δεν θα σας εκχωρούμε τη συμφωνηθείσα δια του αρχικού Μνημονίου 6η δόση". Κοινώς, "πτωχεύστε και οδηγηθείτε εκτός Ευρώπης και Ευρώ"».


 ** Ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη ζητά ο Γ.A. Παπανδρέου

* Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, τόνισε την ανάγκη ισχυροποίησης της ενότητάς της Ευρώπης, αλλά και έντασης των αναπτυξιακών επενδύσεων.

** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

~ Σεμπάστιαν Λέτο ..ο πρώτος  σκόρερ  σε γκόλ στο Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου .-
~* Για την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα και αύριο 26-27 /11/2011 στη 10  αγωνιστική  :
~ Πανιώνιος  - Άρης Θεσσαλονίκης  2-1 , (1-0).- ^
Τα γκόλ : 39΄ και  58΄Αντρέ Σέμπρι ,73΄Ντανιέλ Τσέζαρεκ ,  
 Κάρτες : Ναζί Κούσι , Δημήτρης Κολοβός , Δημήτρης Αναστασόπουλος , Ντάτο Κβιρκβέλια ,  Καρίμ Σουλτάνι ,
~ Λεβαδειακός - Δόξα Δράμας   1-0 .- ^  
Τα γκόλ : 56΄Στέλιος Βασιλείου , 
Κάρτες : Λουκάς Φοβάλη ,  Πασχάλης  Μελισσάς , Δημ.  Μαχαίρας , Παναγ. Κόμπας  , Χαράλ. Μπριλλάκης .-
~ Παναθηναϊκός - ΟΦΗ  Ηρακλείου  3-1 ,( 1-0 ) .- ^
 Τα γκόλ : 14΄Ζέκα ,56΄ Σίλβια Κλέιτον ,64΄πεν.  Σεμπάστιαν Λέτο , 57΄πεν. Ζέλικο Καλάϊτσις ,   Κάρτες : Στέφανος Καπίνο ,Σεμπάστιαν  Λέτο , Στο ΠΑΟ : αγωνίστηκαν οι νεαροί Καπίνο , Μαυρίας και Σπύρος Φουρλάνο  .- ^ Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί 1ος στη βαθμολογία !
*  Ο Σεμπάστιαν Λέτο με 11 γκόλ προηγείται στους σκόρερς στη Σούπερ Λίγκ, του ελληνικού πρωταθλήματος !! .- ^
Ξάνθη  - Ατρόμητος Αθηνών  3-0  , (2-0) .- ^
Tα γκόλ : 3΄Μάρκο  Μαρκόφσκι  , 19΄Θοδορής Βασιλακάκης ,47΄ αυτογκόλ , Τόμας Γουέϊν ,
Κάρτες :  Ντάντι , Σπύρος Βάλλας , Γιάννης Σκόνδρας .- ^
Αστέρας Τρίπολης  - Ολυμπιακός Πειραιώς  2-0 , (1-0) .- ^
Τα γκόλ : 41΄ πεν, Μάρτιν Ροτζέριο ,70΄ Εμανουέλ Περόνε , .- ^
Κάρτες :Μάρτιν  Ροζέριο , Χούλιο , Χουανίτο , Χακόμπο , Χρήστος Πιπίνης , Λεάντρο Αλβάρες , Κέβιν Μιραλάς , Μπάλαζ Μέγιερι , Τσιμπούρ , Ντέϊβιν Φουστέρ , Χοσέ Χολέμπας ,.-^
Σα , ~ Εργοτέλης ΔΕΝ -  ΠΑΣ Γιάννινα 2-1  (1-0).- ^
Τα γκόλ : 15΄Μιχ. Φραγκουλάκης , 63΄αυτογκόλ Ηλίας Κότσιος  , 79΄ πεν. Ιμπραήμ Μπακαγιόκο , Κάρτες : Μάριος Μπουντιμίρ , Γιώργος Σαρρής (2)  κόκκινη , ΦΘεμιστ. Τζιμόπουλος , Τόμας Ντε Βινσέντι , Ηλ. Κότσιος , Λεάντρο Μπεθέρα .- ^
Σα , ~ Παναιτωλικός  - ΑΕΚ Αθηνών  0-2  , ( 0-1) .- ^
Τα  γκόλ :  21΄ και  90 ΄  Στίβ Μπέλεκ ,   
Κάρτες : Χαμπίμπ Μπαμογκό , Τραϊανός Δέλλας , Nίκος Καράμπελας  , Γιάννης Κοντοές , Νίκος Γεωργέας .- ^
Σα , ~ ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης -  Κέρκυρα  0-0 .- ^ 
 Κάρτες  : Κων. Σταφυλίδης , Στέφ. Αθανασιάδης , Φλορίν Λόβιν , Γιαν  Χάμπλ , Αμπτούλ Οσμάν , Μάριος Γκαλίνοβιτς .- ^

 ~* Β΄εθνική Φουτ μπόλ Λίγκα στο ποδόσφαιρο , 5η αγωνιστική :
Σα , * Αναγέννηση Γιανιτσών - Πανσεραϊκός  1-1 (0-1) .- ^
Kυ , * Παναχαϊκή - Καλλιθέα  2-1 .-  ^
* ΑΕΛ Λάρισσα - Πιερικός  0-0 .-  ^
* Εθνικός Αστέρας - Βέροια   2-1 .- ^
* Αγροτικός Αστέρας - Πλατανιάς Χανίων  0-1 .- ^ { Ο  Πλατανιάς Χανίων  πρωτοπόρος και αήτητος }.-
* Αναγέννηση Επανωμής - Βύζας Μεγάρων   3-1 .- ^
* Φωκικός - Καλονή ΑΕΛ    0-0 .- ^
* Ηρακλής Ψαχνών - Διαγόρας Γ.Σ.  2-0 .- ^
Δευ, * Θρασύβουλος - Πανθρακικός  ;  28-11-2011

Στην κερκύδα του Δημοτικού Γηπέδου Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2011  ! ~* Στο  ελληνικό Μπάσκετ  Α1  κατηγορία :
Σα , * Ηλυσιακός - Περιστέρι  70-56 .- ^
Σα ,  * Μαρούσι  - Πανιώνιος  67- 69 .- ^
Σα ,  * ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  - Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου  76-71 .- ^
Σα , * Ίκαρος Καλλιθέας -  ΚΑΟΔ Δράμας  76-68 .- ^
Σα ,, * Ολυμπιακός Πειραιώς  - Κολοσσός Ρόδου   93-82  .- ^
* Κυ, ,  * Καβάλα - Παναθηναϊκός  79-70  , ( 42-34 ) .- ^

~** Για την Γ΄ Εθνική Κυριακή 27-11-2011 ,  1η αγωνιστική  1oς όμιλος Football League 2  :
~ Προοδευτική  -Π.Σ. Καλαμάτα 1-1 .- ^  10΄Αλεξανδρόπουλος
~ Πανηλειακός - Α.Ο. Χανιά 1-0 .- ^
~ Ηλυσιακός - Kεραυνός  Γλυφάδας  1-0 .-  ^
~ Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Μαγούλας 3-0 ,-  ^
~ ΠΑΟ  Ρούφ - Α.Ο. Ζάκυνθος  αύριο Δευτέρα 28-11-2011 ;
2ος  Όμιλος : 1η  αγωνιστική ,
* Δόξα Κρανούλας - Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών 1-1 .- ^
* Οικονόμου Τσαριτσάνης - Νίκη Βόλου  0-0 .- ^
* Τιλικράτης - Τύρναβος 0-1 .-  ^
* Βατανιακός  - Απόλλων Καλαμαριάς  0-0 .- ^
* Εθνικός Γαζόρου - Εθνικός Σκύδρας 4-0 .- ^
* Μέγας Αλέξανδρος - Α.Ε Ποντίων 1-0 .- ^

 ~* **Για την Δ΄ εθνική 4η αγωνιστική Κυριακή 27-11-2011 στον 6ο  Όμιλο  :
~ Διαγόρας Βραχναίϊκων -Παναιγιάλειος  0-2 .- ^
~ Ατρόμητος Λάππα - Αστέρας Αμαλιάδας  1-0  .- ^
~ Α.Ο. Εικοσιμίας - Ολυμπιακός Γυθείου  2-4 .- ^
~ Θύελλα Πατρών - Α.Ο. Τσιλιβή  4-0 .- ^
~ Α.Ο Βρασιές - Εράνη Φιλιατρών  0-0 .- ^
~ Τριταιικός - Αχαϊκή   1-1 .-  ^
~ Πάμισος Μεσσήνης - ΠΦΟ Πανόπουλο 1-2 .- ^

~** Για το Κυπριακό Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο :
~ Σα, Ανόρθωση - ΑΕΚ Λάρνακας  0-1 ,  (0-0) .- ^
~Σα,  ΑΕΛ   -  Ολυμπιακός Λευκωσίας  3-2 , (2-0) .- ^
Κυ , * Άλκης Λάρνακας - Εθνικός Άχνας  0-1 (0-0).- ^
* Ένωσης Νέων Παραλιμνίων - ΑΠΟΕΛ  0-2 , (0-0) .- ^
* Ερμής Αριδίππου - Αναγέννησης Δέριας  3-2 , (2-1) .- ^
* Άρης Λεμεσού - Απόλλων Λεμεσου 2-0  , (2-0).- ^
* Ομόνοια Λευκωσίας - Νέα Σαλαμίνα

Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Το παρό και το Μέλλον , 2011   ! ~** Για τη 12η αγωνιστική στην Α΄τοπική Μεσσηνίας Σα και Κυ. 26 και 27 -11-2011 :
* Μεσσηνιακός - Τέλλος Άγρας Γαργαλιάνων  0-0 .^ Σάββατο .-
* ΑΕ . Αβίας - Ηρακλής Καλαμάτας 2-1 .- ^
* Εθνικός Μελιγαλά - Α.Ο. Κυπαρισσίας  2-1 .- ^
* Απόλλων Καλαμάτας - Ολυμπιακός Καλαμάτας  1-2 .- ^
* Παναθηναϊκός Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί  2-3 .- ^
* Ομόνοια Καλαμάτας - Ακρίτας Κορώνης  4-0 .-  Σάββατο .-^
* Αστέρας Αρφαρών - Α.Ο. Ασπρόχωμα 1-0 .- ^ Το γκόλ : ο Γ. Γιαννακούτζος  .-^
* Αίας Καλαμάτας - Α.Ο. Σπερχογείας  1-3 .- ^ Σάββατο .-
Στην βαθμολογία :   Εθνικός Μελιγαλά 30  βαθμούς , Αστέρας Αρφαρώ και Α.Ο. Σπερχογεία με 27  βαθμούς  κ.λ.π. ...

~ Την επόμενη 13η αγωνιστική :
Αίαντας  Καλαμάτας - Αστέρας Αρφαρών
Α.Ο. Φαραί - Εθνικός Μελιγαλά
Ακρίτας  Κορώνης - Απόλλων Καλαμάτας
Ολυμπιακός Καλαμάτας - ΑΕ Αβίας
Α.Ο  Ασπρόχωμα - Παναθηναϊκός Καλαμάτας  κ.λ.π.
~* Για το παιδικό στη Μεσσηνία : 3η  αγωνιστική ,  2ος όμολος :
~ Εθνικός Μελιγαλά - Αστέρας Αρφαρών 3-2 .- ^
** Για την Β΄ Τοπική Μεσσηνίας 1ος Όμιλος 10η αγωνιστική :
~ Α.Ο. Ανδρούσα - Αστέρας Μικρομάνης  1-1 .- ^
~ ΠΑΟ Καλό Νερό -Δωριεύς  Δωρίου  1-5 .- ^
~ Ατρόμητος Πλατύ - Ενωμένα Σωματεία  2-2 .- ^
~ Άρις Καλαμάτας - Πατίστας Καλαμάτας  0-4 .- ^
~ Α.Ο. Μάνεση - Πανιώνιος Καλαλαμάτας  1-0 .- ^
~ Α.Ο. Διαβολιτσίου - Νίκη Πλάτης  3-1 .- ^
~ Αστέρας Βαλύρας - Ηρακλής Κυπαρισσίας  5-0 .-
Στη βαθμολογία : Δωριεύς Δώριου   25  βαθμούς  , Α.Ο. Διαβολιτσίου 23 , Ατρόμητος Πκατύ 19 , Α.Ο. Ανδρούσα 17 βαθμούς ...κ.λ.π.


** Στο 2ο Όμιλο 10η αγωνιστική ,Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2011 :
* Α. Ο. Λογγά - Μυλτιάδης Πύργου Τρυφυλλίας  1-0 ,- ^
* Α.Ο. Στενωσιά - Τσικλητήρας Πύλου  1-0 .- ^
* Α.Ο. Καλλιθέα - Ολυμπιακός Ανάληψης 1-1 .- ^
* Απόλλων Πεταλίδι - Θύελλα Χαροκοπειού  1-0 .- ^
* Νέστωρ Πύλου - Α.Ο. Μεθώνη  0-3 .- ^
* Παπαφλέσσας Χώρας -Α.Ο.  Χανδριναϊκός  2-1 .- ^
* Πάμισος Αγίου Φλώρου- Αρφαρών  ;; που χάθηκε ;;???
Στη  βαθμολογία : Απόλλων Πεταλιδίου 26 βαθμούς , Α.Ο. Μεθώνης 23 βαθμούς  ..κ.λ.π. ..


** Για την Γ΄ τοπική κατηγορία επίσης στο ποδόσφαιρο για την 8η αγωνιστική 26 και 27 Νοεμβρίου 2011 :

1ος Όμιλος :
~ Πανευαϊκός - Ολυμπιακός Διαβολιτσίου  4-0 .- ^
~ Νέος Άρις - Διαγόρας Κοπανάκι  5-0.- ^
~ ΑΕ Γαργαλιάνων -Α.Ο.  Άμφεια  0-3 .- ^
~ Α.Ο. Αμφιθέα - Πάμισος Άριος  5-3 .- ^
~ Α.Ο. Αιθαία - Πανθουριακός  0-0 .- ^
~ Α.Ο. Σελλά -Α.Ο. Διόδια  0-0 .- ^
* Πύραυλος Ζευγολατιού ; ??? πού είναι ;;; ??
Στη  βαθμολογία : Πανθουριακός 22 βαθμούς , Α.Ο. Άμφειας (Γαρδίκι)  19  βαθμούς , Πανευαϊκός 19 βαθμούς


και στο 2ο Όμιλο :
 * ΑΕΚ Καλαμάτας - Παπαφλάσιας Βλαχόπουλου  1-6 .- ^
* Α.Ο Μάνη - Νέδουσα Αλαγονίας  3-1 .- ^
* Α.Ο. Χαντζή - Πράσινα Πουλιά Καλ.  5-0 .- ^
* Κεραυνός Καλαμάτας - Δαναός Καλαμάτας  4-0 .- ^
* Θύελλα Παραλίας - Θησέας  Καλαμάτας  1-2  .- ^
* Ρεπό : Ίκαρος Καλαμάτας .-
* ΠΑΟΚ Καλαμάτας ;; πού βρίσκεται ;;??
Στη  βαθμολογία : Βλαχόπουλο 22 βαθμούς , Χατζή 16  , Κεραυνός Καλαμάτας 13  βαθμούς ..κ.λ.π ..


Α.Π.Σ. Αστέρας  Αρφαρών  1955-2011 , το μέλλον του Συλλόγου , 2011  !
** Την Τρίτη  29-11-2011 στο μπάσκετ για το Europacup:
  ~ ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - Κίκη ;

**   Την Τετάρτη  30-11-2011 για το Europa League στο ποδόσφαιρο :
~ Τόττεναμ - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης ;
~ Ρουμπίν Καζάν -  Σαρόκ Ρόβερς
~ Μπράγκα - Μπέρνινγχαν
~ Σέλτικ - Ατλέντικο Μανδρίτης
~ Ρέν - Ουντνέζε
~  Μέταλιστ - Αούστρια Βιέννης
~ Μάριμπορ -  Κλαμπ Μπρίζ
~ Μάλμε - Αλκμάαρ
~ Βόρσκλα - FC  Κοπεγχάγη
~ Ραπίντ  Βουκουρεστίου -  Χάποελ Τελ Αβίβ
~ Λιέγη - Ανόβερο
~** Επίσης την Τετάρτη  για την Σούπερ Λίγκ σε εξ αναβολής αγώνας : Δόξα Δράμας -Ολυμπιακός Πειραιώς
** Την Πέμπτη  1-12-2011  για το Eurapa  League  στο ποδόσφαιρο  :
* ΑΕΚ  Αθηνών -  Άντερλεχτ 
*  Λοκομοτίβ Μόσχας -  Στούρμ Γκράτς
* Τβέντε - Φούλαμ
* Σάλκε -  Στεάουα  Βουκουρεστίου
* ΑΕΚ Λάρνακας Κύπρου -  Μακαμπί Χάϊφα
*
Στόουκ - Ντιναμό Κιέβου

* Σάλτσμπουργκ  - Παρί  Ζεν Ζερμέν
* Μακανπί Τέλ Αβίβ - Μπεσίκτας
* Σπόρτινγκ Λισσαβώνας -  Ζυρίχη
* Ατλέντικο Μπιλμπάο - Σλόβαν Μπρατισλάβας
* Βασλούϊ - Λάτσιο

Η  ΠΟΛΗ  ΤΗΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2011 ! ~*** ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΑ ...ΣΟΦΩΝ ... :
* ** ..." "«Όταν πονάει κανείς για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο και προσεύχεται, τότε βοηθιούνται οι άνθρωποι, χωρίς να παραβιάζεται το αυτεξούσιο». Γέρων Παϊσιος
 ~** Η αγωγή των παιδιών μας :
** Πριν από 120 χρόνια, ο μεγάλος ιεροκήρυκας της εκκλησίας Κωνσταντίνος Ν. Καλλίνικος, σ' ένα κήρυγμά του περί ανατροφής των παιδιών, είπε και τα εξής: «Ποιος θα μπορούσε να μου δώσει φωνήν Στέντορος, που ν' αντηχήση στα πέρατα του κόσμου και να ανακράξω στους γονείς που αφήνουν την αγωγή των παιδιών τους σε ξένα και πολλές φορές ανεξέλεγκτα χέρια; Ω άνθρωποι, για τα αμάξια σας ζητάτε καλούς οδηγούς, για τα πλοία σας ικανούς κυβερνήτες, για τις επιχειρήσεις σας καλούς διευθυντές, για τα παιδιά σας όμως δεν νοιάζεσθε αν τα οδηγούν κακοί οδηγοί ή τα παιδαγωγούν ανίκανοι παιδαγωγοί; Τα τέκνα σας δηλαδή αξίζουν λιγότερο από τα σκεύη σας και τις δουλειές σας»;
** Αν ζούσε σήμερα ο άνθρωπος αυτός του Θεού, τι θα έλεγε για τους σημερινούς γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σαν πράγματα δευτερεύοντα και τρέχουν να αποκτήσουν χρήματα κ.τ.λ. Σ' αυτό να θυμηθούμε τα λόγια ενός πατέρα πάλιν της Εκκλησίας.
** «Φρόντιζε για το παιδί σου και όχι για τα κτήματα που θα του αφήσεις. Καλλιέργησε την ψυχή του και όλα τ' άλλα βάλτα δεύτερα. Όταν αυτή δεν είναι καλή, τα χρήματα είναι ανώφελα. Όταν η ψυχή του παιδιού αναπτυχθεί κανονικά, η φτώχια δεν μπορεί να προκαλέσει καμιά βλάβη. Θέλεις ν' αφήσεις το παιδί σου πλούσιο; Δίδαξέ το να είναι καλός άνθρωπος».
 .- ** "Όταν η προσευχή-συμβαίνει μερικές φορές-γίνεται χωρίς προσοχή και μηχανικά, μην απογοητεύεσθε. Την ώρα της προσευχής με το όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού αγιάζεται ακόμη και το στόμα μας. (Στάρετς Βαρσανούφιος)"
 ** "Όπως ο σωματοφύλακας του βασιλιά στέκεται στο πλάι του πάντοτε έτοιμος, το ίδιο και η ψυχή πρέπει να είναι σε εγρήγορση απέναντι στο δαίμονα της σαρκικής αμαρτίας.(Αββάς Ποιμήν)"
 ** "Απόκτησε την εσωτερική ειρήνη και χιλιάδες θα βρουν κοντά σου τη σωτηρία.(Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ)"
 ** "Ταπείνωσιν να έχεις. Όταν βρέχει, το νερό δεν σταματά εις τις κορφές ή στα βουνά, αλλά κάτω εις την πεδιάδα. Οι ταπεινοί άνθρωποι έχουν χάριν, καρποφορίαν και ευλογίαν.(Γέρων Ιερώνυμος της Αίγινας)"
** ** "ΒΛΑΣΤΗΜΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ? ΜΗ ΜΙΣΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΒΛΑΣΦΙΜΟ.... ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΛΑΣΤΗΜΗΣΕ, ΜΙΣΗΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΘΕΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΤΟ ΚΑΝΕΙς ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΗΡΙΕΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ, ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ Κ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ Ν ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ...."
 ** "ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΚΡΙΜΑΤΩΝ, ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΓΝΩΟΥΝ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΑΥΤΟΙ, ΟΤΑΝ ΜΕΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΕΥΗΜΕΡΕΙ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΕΚΓΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ. ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ........"
 ** "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ......"
** "Γνησιος φιλος ειναι εκεινος που, στον καιρο του πειρασμου, συμμεριζεται αθορυβα και αταραχα τις θλιψεις, τις αναγκες και τις συμφορες του πλησιον, σαν να ειναι δικες του."
** "Δεν εχει ακομα τελεια αγαπη ουτε βαθεια γνωση της θειας προνοιας εκεινος που σε καιρο πειρασμου δεν κανει υπομονη για οσα λυπηρα του συμβαινουν αλλα αποκοβεται απο την αγαπη των πνευματικων αδελφων...."

**


**** OI  ANARTHSEIS TOY MHNA ... ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 :
**  http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/11/31-10-1-2-2011.html  , Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011 , Τριήμερο Δευτέρας Τρίτη Τετάρτη 31 /10 και 1 , 2 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/11/3-2011.html  , Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011 , Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/4-2011.html  , Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011,Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 στο καθημερινό αγιάζι της ενημέρωσης.-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/5-6-2011.html  , Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 , Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/blog-post.html  , Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Αγιος Πέτρος Κυνουρίας .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/arfara-kalamatas-messinias.html  , Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 , ARFARA KALAMATAS - MESSINIAS σε εικόνες και Βίντεο .-
~ ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/blog-post_08.html  .Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/11/19-20-2011_20.html  , Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου 2011 για όλους μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/11/21-11-2011.html  , Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011, Όλα μαζεμένα ...όλα λυμένα ... όλα μπερδεμένα 21-11-2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/11/22-2011.html  , Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 . Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/11/23-2011.html  , Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 , ΦΘΙΝΩΠΟΡΟ Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/23-11-2011.html  , Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 , ΟΛΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ …ΟΛΛΑ ΜΑΖΟΜΕΝΑ
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/11/24-2011.html  , ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/11/25-2011.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/11/25-2011.html  ., Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/26-27-2011.html  , Aυττό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 26 και 27 Νοεμβρίου 2011 .-
Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ   2011
~** ΣΤΟ  ΑΓΙΑΖΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ :
** Κερδίζεται το... στοίχημα κατασκευής περιμετρικού της Καλαμάτας :
* Σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις του δημάρχου Παν. Νίκα  * Αφού πέρασε από… σαράντα κύματα και η υλοποίησή του κάποια στιγμή φάνταζε ως όνειρο απατηλό, τελικά ο περιμετρικός δακτύλιος της Καλαμάτας, ένα έργο - ανάσα για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, φαίνεται ότι θα κατασκευασθεί.
* Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον κ. Ι. Καρνέση, προϊστάμενο ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών, κερδίζεται ο αγώνας για την κατασκευή ενός έργου, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο για το Δήμο Καλαμάτας και την πόλη που κατασκευάσθηκε ποτέ.
 * «Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη και για ένα πολύ καλό νέο, μπροστά στα υπόλοιπα άσχημα που μας περιτριγυρίζουν», πρόσθεσε.
* Το κόστος ανέρχεται σε 120.000.000 ευρώ, για τις απαλλοτριώσεις έχουν παρακατατεθεί 23.000.000 ευρώ και πολύ σύντομα αρχίζει η κατασκευή της γέφυρας του Νέδοντα.
* Στο μεταξύ, στις 5 Δεκεμβρίου, στο Εφετείο Καλαμάτας, εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης προσδιορισμού του ύψους των απαλλοτριώσεων, και όπως είπε ο κ. Νίκας, θα παραβρεθεί ως μάρτυρας υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου.- Πηγή ενημέρωσης Εφημερίδα "Θάρρος " Καλαμάτας  2011 .-

** Πρεμιέρα ΔΗΠΕΘΕΚ στην Καλαμάτα :  
Ο "Δράκος" καυτηριάζει την αλαζονεία της εξουσίας  * Πρεμιέρα με το παιδικό θεατρικό έργο του Ευγένιου Σβαρτς «Ο Δράκος», που έχει διασκευαστεί από τον Αλέκο Κολλιόπουλο, κάνει αύριο, στις 12.00 το μεσημέρι, το Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας, στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ.
* Το έργο, όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Αλέκος Κολλιόπουλος, ανήκει στην κατηγορία της «χρυσής εποχής του θεάτρου» της Σοβιετικής Ένωσης, 20 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917. Γράφτηκε το 1943, από τον Ευγένιο Σβαρτς, εναντίον του φασισμού και του ολοκληρωτισμού με τη φόρμα του παραμυθιού, αλλά σύντομα απαγορεύτηκε από την τότε ΕΣΣΔ.
 * Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του «Φάρις» Νικ. Μπασακίδης είχε μιλήσει για την αντίσταση, μέσω της τέχνης, στις οικονομικά δύσκολες εποχές. «Επιδίωξή μας είναι η καλλιέργεια και διάδοση της θεατρικής παιδείας στους μικρούς μαθητές, μια προσπάθεια που επιβραβεύεται και ενθαρρύνεται από την πλούσια δραστηριότητα των θεατρικών σχημάτων της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.
* Ο κ. Μπασακίδης ανέφερε ότι το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υπάρχουν οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία τα πρωινά κάθε Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής. Για τις συγκεκριμένες παραστάσεις, η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μειωμένη κατά 20%, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης.
~ Οι συντελεστές
* Ο καλλιτεχνικός διευθυντής ανέφερε ότι το έργο σχετίζεται με την εξουσία και τους υποδοχείς της στον καθέναν, και πρόσθεσε ότι με παραμυθικό τρόπο ο Σβαρτς δείχνει την αναπαραγωγή της εξουσίας και το πώς αυτή καυτηριάζεται στην ενδοσκόπηση του καθενός.
* Ο σκηνοθέτης της παράστασης Περικλής Αλμπάνης μίλησε για το διπλό χρέος που υπάρχει, καθώς διαμορφώνεται μέσα και από αυτό το έργο ο αυριανός ευαισθητοποιημένος θεατής.
* Το έργο, συνέχισε, αντιμετωπίστηκε χωρίς ιδιαιτερότητες κι έχουμε την αίσθηση ότι παίζουμε για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Πρόκειται δε για πολιτικοποιημένο έργο που καυτηριάζει την αλαζονεία της εξουσίας, με φόντο τον έρωτα, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής.
* Για το έργο μίλησαν στη συνέχεια ο Χρ. Λαδάς, που ανέλαβε τα σκηνικά, ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης, που υπέγραψε τη μουσική, οι ηθοποιοί Κων. Λαός, Γ. Τσαπόγας, Τάσος Πολιτόπουλος, Εύη Γιαννακοπούλου και Μαριέτα Αντιβάση. Εκτός από τους παραπάνω, στο έργο παίζουν οι Αλέκος Κολλιόπουλος και Περ. Αλμπάνης.
* Στην παράσταση προβάλλεται και βίντεο, στο οποίο συμμετέχουν οι ερασιτέχνες Διον. Δημόπουλος, Λεων. Θεοδωρακόπουλος, Στράτος Καΐκης, Μιχ. Καραταράκης, Παύλος Κλάδης, Νικ. Κυριακουλάκος, Χρυσάνθη Μαυράκη και Σωτ. Πετρίδης. Τους φωτισμούς καθώς και το βίντεο στη διάρκεια της παράστασης, επιμελείται ο Λεων. Παπαδόπουλος.

** Οδ. Βουδούρης  βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ :  
~ Καλό θα είναι να μην είναι υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου
 * Την εκτίμηση ότι ο Γ. Παπανδρέου «πιθανόν να πιέζεται να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα είναι καλύτερο να μην είναι», εξέφρασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης.
* Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν ξέρει τι προτίθεται να πράξει ο κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αίσθηση ότι δε θα είναι υποψήφιος πρόεδρος. «Αν είναι, θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο θα είναι και με ποιο περιεχόμενο», σχολίασε.
* Η συνέντευξη ξεκίνησε με αναφορά του βουλευτή στο έργο της σημερινής κυβέρνησης, που είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης, η ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης και η αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ, όπως επισήμανε, οι υπουργοί είναι υπόλογοι μόνο στον πρωθυπουργό.
 ~ Ο Παπανδρέου πρέπει  να αναλάβει πρωτοβουλίες
* Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι θέμα ανανέωσης της ηγεσίας τίθεται από το καταστατικό, αφού έληξε η θητεία του κ. Παπανδρέου: «Υπό άλλες συνθήκες θα πηγαίναμε στις κάλπες για εκλογή νέου προέδρου. Όμως, οι συνθήκες δεν είναι συνηθισμένες. Έχουμε στο νου μας την πορεία του κυβερνητικού έργου και αναμένουμε τις πρωτοβουλίες, που πρέπει να κινήσει ο κ. Παπανδρέου. […] Δεν υπάρχει ζήτημα προσώπων, αλλά πολιτικού περιεχομένου».
* Ο κ. Βουδούρης διευκρίνισε πως δεν ανήκει «σε κάποια υποομάδα», για να προσθέσει ότι θα πρέπει προτού ξεκινήσει η ονοματολογία, να υπάρχουν τοποθετήσεις για το πολιτικό περιεχόμενο της κάθε υποψηφιότητας.
* Όσον αφορά στην αξιολόγησή του για την τελευταία διετία, παρατήρησε: «Ό,τι συμβαίνει, είναι η λογική εξέλιξη των στρεβλώσεων που υπάρχουν. […] Όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε είναι αποτέλεσμα ενός πολιτικού συστήματος». Σημείωσε όμως ότι «το ΠΑΣΟΚ πριν από δύο χρόνια παρέλαβε μια ωρολογιακή βόμβα. Κατάφερε να μην εκραγεί, αλλά δεν κατάφερε να την απενεργοποιήσει» και σύστησε αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, που θα πρέπει, όπως είπε, να εκδημοκρατιστεί.
* Έτσι, επανέλαβε τις απόψεις του περί κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας και της εξέτασης της ευθύνης υπουργών από την κοινή δικαιοσύνη, περί ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή, αλλά και πρωθυπουργού – προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την εφαρμογή εκλογικού συστήματος χωρίς σταυρό προτίμησης, σε μονοεδρικές περιφέρειες και με ανοιχτές προκαταρκτικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων, αλλά και τη θέσπιση ορίου στις θητείες των βουλευτών. Τέλος, μίλησε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό.
Δε θα μπορεί να υπάρξει  συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
* Ο Μεσσήνιος βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι μετά τις εκλογές δε θα μπορέσει να υπάρξει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ή του ΛΑΟΣ. Παρατήρησε ότι η σημερινή κατάσταση «είναι για να περάσουμε το δύσκολο κάβο» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πολιτικό πεδίο συνεννόησης. Ανέφερε ότι η κάθε παράταξη θα πρέπει να προσδιορίσει την πρότασή της για την ερχόμενη ημέρα και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ευρύτερο κύκλο, προσεγγίζοντας δυνάμεις μέσα από την κοινωνία, που δεν ανήκουν σε κομματικούς μηχανισμούς.
* Προέβλεψε ότι δε θα υπάρχει μονοκομματικό κυβερνητικό μοντέλο, ενώ διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμμαχήσει με το ΚΚΕ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταλαντευτεί μεταξύ συνεργασίας και μη, αλλά στην παρούσα φάση έχει απομακρυνθεί. Έτσι, άφησε ανοιχτό περιθώριο για συνεργασία με τον κ. Φώτη Κουβέλη, που, όπως είπε, η στάση του λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα, ή και με τους Οικολόγους. Αν μπουν στη Βουλή, συνέχισε, ίσως υπάρξει πεδίο διαλόγου. Υπάρχουν δυνάμεις που δεν εκφράζονται από κόμματα, όπως έγινε και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
~ Δίχτυ προστασίας  για τους ευάλωτους
* Ακολούθως, ανέφερε ότι, ακόμη και στην καλύτερη εξέλιξη, υπάρχουν χρόνια σκληρής λιτότητας που θα ακολουθήσουν. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με τη δημιουργία διχτυού προστασίας. Η πρόταση αυτή αφορά στην εξασφάλιση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και το κόστος της πρότασης αυτής ανέρχεται, όπως είπε, σε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, ανάλογα το ύψος της ενίσχυσης. «Το ποσό δεν είναι ούτε μικρό, αλλά ούτε και τεράστιο, αν σκεφθούμε ότι μπορεί να υπερκαλυφθεί από τη φοροδιαφυγή», επισήμανε.
* Μίλησε, επίσης, για τα όσα διαδραματίστηκαν στις 28 Οκτωβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δε θα κάνει πίσω από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του και δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο, είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό επίπεδο.
~ Ημερίδα  για τον εθελοντισμό
* Τέλος, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ημερίδας στις 4 Δεκεμβρίου, στην Κυπαρισσία, με θέμα το θεσμικό πλαίσιο του εθελοντισμού, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου.

** Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (ένα έργο επί Δημαρχίας Σταύρου Μπένου ) :  

~ Φωτοβολταϊκά στη στέγη της κεντρικής λαχαναγοράς της Καλαμάτας !!  * Στο πλαίσιο της αξιοποίησης των ακινήτων του Δήμου Καλαμάτας με βιοκλιματική αντίληψη, εγκρίθηκε προχθές από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας η διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου της σύμβασης παραχώρησης της διαχείρισης για ορισμένο χρόνο της στέγης ΚΑΚ.
* Σύμφωνα και με τη διακήρυξη, η οποία συντάχθηκε με επιμέλεια μηχανικών του Δήμου, η ΚΑΚ διαθέτει προς ενοικίαση σχεδόν το σύνολο της στέγης, ήτοι 7,8 στρ., για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στοιχείων. Η αναμενόμενη επένδυση θα είναι τουλάχιστον 100 kw, η οποία οικονομικά αποτιμάται περίπου στις 260.000,00 ευρώ.
 * Η σύμβαση παραχώρησης θα έχει ορίζοντα 25ετίας, όσος είναι και ο χρήσιμος χρόνος λειτουργίας των φωτοβολταϊκών στοιχείων. Ο διαγωνισμός θα μείνει ανοιχτός για ένα μήνα για την κατάθεση προτάσεων και ξεκινά την επόμενη Τρίτη.
* Εν τω μεταξύ, ως νόμιμες κρίθηκαν από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, μια σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
* Μεταξύ αυτών: Έγκριση της απόφασης αναφορικά με τη διάλυση της σύμβασης και την οριστική διακοπή των εργασιών εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή φωτεινής σηματοδότησης κόμβων Καλαμάτας». Έγκριση απόφασης για την παραλαβή της μελέτης «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης των οργανικών». Έγκριση απόφασης σχετικά με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την υλοποίηση του έργου «Ανασκαφική έρευνα στη θέση “Παναγίτσα” Αίπειας στην Αρχαία Θουρία».

**ΟΑΣΠ

Ημερίδα για αντισεισμική προστασία στην Καλαμάτα  * Ημερίδα – συνάντηση εργασίας για την πρόληψη και την ετοιμότητα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης από σεισμό θα πραγματοποιηθεί το πρωί της επόμενης Παρασκευής στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καλαμάτας.
* Η ημερίδα διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
* Στόχος είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή εμπειριών, ο εντοπισμός πιθανών αδυναμιών – αναγκών και η παρακολούθηση των εξελίξεων στο χώρο του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού.
 ~ Αντισεισμική πολιτική
* Στην ημερίδα έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, ενώ από την Περιφέρεια έχει ζητηθεί από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών η διευκόλυνση των υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους.
* Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί με χαιρετισμούς, ενώ πρώτος ομιλητής θα είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ, πολιτικός μηχανικός Msc Π. Κέρπελης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Αντισεισμική πολιτική στην Ελλάδα – Ο ρόλος του ΟΑΣΠ».
* Αμέσως μετά η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης και πρόληψης του ΟΑΣΠ, γεωλόγος Msc Χ. Γκουντρομίχου, θα μιλήσει για το σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης, τον «Καλλικράτη» και την πολιτική προστασία.
* Το πρώτο μέρος της ημερίδας θα κλείσει με ομιλία του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Μανώλη Κοβάτση, για την ανασκόπηση των τοπικών δράσεων πολιτικής προστασίας για σεισμό.
* Στις 11.30 θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της συνάντησης, το οποίο θα ανοίξει η και Χ. Γκουντρομίχου, μιλώντας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που αφορά το σεισμό.
* Η προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού του ΟΑΣΠ, πολιτικός μηχανικός Msc Μ. Πανουτσοπούλου, θα αναπτύξει το θέμα «Προσεισμικός έλεγχος κτηρίων».
* Η ημερίδα θα κλείσει με ομιλία του κ. Π. Κέρπελη, για τον προσδιορισμό των χώρων συγκέντρωσης και των χώρων καταυλισμών.
* Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με συζήτηση επί των θεμάτων πολιτικής προστασίας.

**  Αγανάκτηση, θλίψη και σύγχυση για εισφορά

* Η επίσκεψη στην Εφορία δεν είναι ακριβώς… βολτούλα. Η ΔΟΥ δεν αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ιδανικό προορισμό». Ο χρόνος που περνάμε στους διαδρόμους και τις ουρές μπροστά από τα γκισέ της, είναι συνδυασμένος με ψυχρές και μάλλον επώδυνες καταστάσεις, ταυτισμένος με τη στείρα γραφειοκρατία και το άδειασμα της τσέπης. Ειδικά τώρα, με το κομφούζιο περί εισφοράς μέσω ΔΕΗ και τα αθροιζόμενα χαράτσια, είναι τόπος αγανάκτησης και θλίψης. Πέρα από την τετράγωνη λογική του χρήματος, η Εφορία είναι όμως πρωτίστως μια υπηρεσία στην οποία συγκεντρώνονται και συνδιαλλάσσονται άνθρωποι. Άνθρωποι, με τις ίδιες ανάγκες, προβλήματα και χαράτσια στέκονται τόσο μπροστά όσο και πίσω από τα ταμεία.
 ~ Πολίτες: «Δεν πάει άλλο, μας έχουν ξεκάνει»
* Κι ας μου είπε ο πρώτος πολίτης στον οποίο επιδίωξα να πιάσω κουβέντα: «Δεν υπάρχει ανθρώπινη πλευρά στην Εφορία. Τι ψάχνεις να βρεις; Τι ρωτάς; Τα νοιώθουμε, όπως κι εσύ, στο πετσί μας». Δεν πτοήθηκα.
* Οι άνθρωποι στις ουρές της ΔΟΥ Καλαμάτας είναι αμίλητοι και σκεπτικοί. Οι περισσότερες ερωτήσεις αυτή την περίοδο αφορούν στο τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ. Έλα, όμως, που οι υπάλληλοι δεν είναι σε θέση να απαντήσουν.
* Προχωρημένης ηλικίας, με την άνεργη εδώ και χρόνια κόρη του, ο κ. Γιάννης ρωτάει σε όλα τα ταμεία, αλλά δε βρίσκει άκρη. «Ήρθαμε να μάθουμε για το τέλος της ΔΕΗ. Ακούσαμε στην τηλεόραση ότι οι άνεργοι και οι ανάπηροι δεν πληρώνουν. Ήρθαμε εδώ, πιστεύοντας ότι στην Εφορία θα μας πουν τι ισχύει. Αλλά μας στέλνουν στη ΔΕΗ. Μήπως ξέρουν κι αυτοί τι τους γίνεται;».
* Η Μαρίνα, γύρω στα τριάντα, είναι ελεύθερη επαγγελματίας. «Για πρώτη φορά στη ζωή μου», μου λέει, «το τελευταίο τρίμηνο δεν απέδωσα ΦΠΑ. Και μη φανταστείς ότι είναι κανένα σπουδαίο ποσό. Ούτε 300 ευρώ. Αλλά το νιώθω πάνω μου σαν βάρος τόνων. Οι άνθρωποι εδώ προσπαθούν. Αλλά η γραφειοκρατία δε βοηθάει. Θέλω να πληρώσω ΦΠΑ, αλλά δεν μπορώ. Απελπισία».
* Ο κ. Μιχάλης, εργάτης, ένα βήμα πριν από τη σύνταξη, δεν κρατάει τα προσχήματα. Έχει αγανακτήσει και το δείχνει.
* «Μου ήρθε ο “εγκεφαλικός” φόρος. Δεν τον έχω πληρώσει ακόμη, γιατί δεν έχω. Και τώρα, μου στείλανε άλλα χαρτιά και μου ζητάνε να πληρώσω περισσότερα. Πού να τους βρει εγκεφαλικό τους πο@@@@δες! Τι να κάνω; Να τα σπάσω όλα, να τα κάνω λίμπα; Δεν πάει άλλο. Μας έχουν ξεκάνει».
 ~ Εργαζόμενοι: «Δίνουμε μεγάλη μάχη για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο»
* Στα γραφεία της Εφορίας οι εργαζόμενοι δε σηκώνουν κεφάλι. Το προσωπικό έχει μειωθεί στο μισό και οι μισθοί επίσης.
* Στο πρώτο γραφείο που μπήκα, βρέθηκα σε μια μάλλον… σουρεαλιστική σκηνή. Οι δυο γυναίκες υπάλληλοι της Εφορίας πληκτρολογούν με απίστευτη ταχύτητα και στοιβάζουν χαρτιά δίπλα τους, ενώ το τρανζιστοράκι παίζει Καλογιάννη: «Έχουν ρίξει παραγάδι, σας αρέσει η Ελλάδα μις…». Ούτε που με πρόσεξαν. Σε άλλα τμήματα, είχα καλύτερη τύχη.
* «Η ψυχολογική κατάσταση των εργαζομένων της Εφορίας είναι κάτω του μετρίου», μου είπε ένας εφοριακός. «Από τη μία υπάρχει μεγάλη αύξηση της δουλειάς, έχει μειωθεί πολύ το προσωπικό και έχει μειωθεί, επίσης, ο μισθός πάνω από 50%. Ο κόσμος δε φταίει σε τίποτα. Έρχεται εδώ και ταλαιπωρείται, όχι από εμάς. Νόμοι βγαίνουν κατά καιρούς, ο ένας ακυρώνει τον άλλον και δεν ξέρουμε κι εμείς τι απαντήσεις να δώσουμε πολλές φορές. Όπως τώρα με το χαράτσι της ΔΕΗ».
* «Δίνουμε στο Δήμο τις τιμές ζώνης», πετάγεται η διπλανή του, «τις παίρνει ο Δήμος, μας δίνει βεβαίωση και η ΔΕΗ δεν τη δέχεται. Έχουμε σοβαρά προβλήματα. Όπως με αυτούς που είναι με 80% αναπηρία, με αυτούς που είναι μακροχρόνια άνεργοι. Δεν μπορούν να βρουν άκρη πουθενά. Μια απάντηση σαφής δεν υπάρχει. Εν μέρει τους καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους. Αλλά θα πρέπει κι αυτοί να καταλάβουν κι εμάς. Δίνουμε μεγάλη μάχη εδώ πέρα για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».
* «Σε γενικές γραμμές οι Μεσσήνιοι έχουν διατηρήσει τη ψυχραιμία τους. Αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε. Ήδη έχει αρχίσει το κλίμα και αλλάζει προς το χειρότερο. Αν πας να κάτσεις στην ουρά, θα διαπιστώσεις ότι ο καθένας βγάζει από μέσα του ό,τι μπορεί. Θα έρθει η στιγμή που θα αγανακτήσουν και θα ξεσπάσουν. Τόσα χαράτσια το ένα επάνω στο άλλο, με κομμένους μισθούς, κομμένες συντάξεις. Είναι αρκετοί αυτοί που ήδη δεν μπορούν να πληρώσουν», συνεχίζει ο προηγούμενος.
* Σε άλλο γραφείο, αναφέρονται σε μια διαφορετική πτυχή: «Τα ΜΜΕ και ειδικά οι τηλεοράσεις, εμάς, ως κλάδο, μας έχουν ξεφτιλίσει χωρίς λόγο. Θα έχεις ακούσει ότι είμαστε διεφθαρμένοι, ότι κάνουμε λευκές απεργίες. Έχεις δει ποτέ εσύ κάποιος να κάνει λευκή απεργία εδώ μέσα; Δηλαδή, τι; Έρχεται ο άλλος να μας δώσει λεφτά και του λέμε δεν τα παίρνουμε; Έχει μεγάλη ευθύνη η τηλεόραση, και για την ψυχολογία μας ακόμα».
~ Φ. Μαθιόπουλος: «Αναμένονται οι διορθώσεις για τον Ειδικό Φόρο στη ΔΕΗ»
* «Σε ό,τι αφορά το θέμα της λειτουργίας της υπηρεσίας, υπάρχει μεγάλη πίεση, τόσο από τους φορολογούμενους, οι οποίοι είναι απαιτητικοί και με το δίκιο τους, αλλά και λόγω του μεγάλου προβλήματος με το προσωπικό», σημειώνει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Καλαμάτας, Φώτης Μαθιόπουλος. «Μόνο μέσα στο 2011 το προσωπικό μας μειώθηκε κατά 22 άτομα. Η Εφορία Καλαμάτας επί σειρά τριάντα ετών λειτουργούσε με 95 έως 105 άτομα. Σήμερα υπηρετούν σε καθημερινή βάση 38 με 40 υπάλληλοι. Αυτό φέρνει ένταση και στους φορολογούμενους, αλλά και στο προσωπικό, που όχι απλά εξαντλείται, αλλά ξεπερνά τα όριά του. Ειδικά το τμήμα εσόδων αναγκάζεται πολλές φορές να δουλεύει μέχρι τις 6.00 το απόγευμα, χωρίς καμία υπερωρία, με μεγάλη μείωση αποδοχών».
* Οι φορολογούμενοι, λέει ο κ. Μαθιόπουλος, είναι αγανακτισμένοι και με το δίκιο τους: «Έρχονται και ζητούν διευκρινίσεις, ιδιαίτερα για τον Ειδικό Φόρο, το χαράτσι που λέει ο λαός, που επιβάλλεται στη ΔΕΗ. Έχουν δίκιο γιατί δεν υπάρχει κάτι ξεκαθαρισμένο. Περιμένουμε μια εγκύκλιο, να δούμε τι θα γίνει με τη διόρθωση των λαθών. Παρατηρείται να έχουμε πολλές φορές διπλάσια ή πάνω από τα διπλάσια τετραγωνικά από την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων. Παρατηρείται να έχουμε τελείως διαφορετικές τιμές ζώνης από αυτές που είναι στην πραγματικότητα. Ειδικά οι περιοχές Γουλιμίδες, Αγία Τριάδα, Άγιος Σίδερης και πέριξ της Καλαμάτας έχουν μπει με τιμή ζώνης αυτή της Ναυαρίνου, 2.150 το μέτρο. Σε αυτή την περίπτωση, ο φόρος που προκύπτει είναι τουλάχιστον διπλάσιος από εκείνον που αντιστοιχεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Έχουμε κάνει αναφορά στο υπουργείο και ζητάμε να γίνουν αυτές οι διορθώσεις, να προσδιορίζεται η αξία των ακινήτων σύμφωνα με τις διατάξεις περί αντικειμενικού προσδιορισμού και να είναι δίκαιη και αντικειμενική σε όλους».
* Το προφίλ του Μεσσήνιου φορολογούμενου εν καιρώ κρίσης πώς θα το περιγράφατε; «Είναι πραγματικά καταπληκτικό», λέει ο κ. Μαθιόπουλος. «Οι φορολογούμενοι αντιδρούν με μεγάλη ψυχραιμία, ανταποκρίνονται, πληρώνουν τους φόρους. Άνθρωποι πληρώνουν από το υστέρημά τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ήρθε φορολογούμενος στο γραφείο μου, στον οποίο το Ειδικό Τέλος είχε έρθει 350 ευρώ, και μου είπε: Μπορώ να πληρώσω 233 ευρώ. Ο άνθρωπος αυτός έδινε και το τελευταίο ευρώ που είχε. Πραγματικά, του είπαμε να πληρώσει όσο μπορεί. Ο κάθε φορολογούμενος πρέπει να το ξέρει αυτό: Αν του έρθει η δόση και δεν έχει να τα πληρώσει όλα, μπορεί να πληρώσει έναντι, μπορεί να πληρώσει 200, να πληρώσει 300 ευρώ, αλλά στο υπόλοιπο ποσό έχει μια προσαύξηση 1% ανά μήνα καθυστέρησης».
* «Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Μεσσηνίας ανταποκρίνεται στις φορολογικές υποχρεώσεις», προσθέτει. «Ασφαλώς υπάρχει κι ένα κομμάτι που είναι δύσκολο ή δύστροπο. Άλλοι δε θέλουν να πληρώσουν. Υπάρχει και εδώ η φοροδιαφυγή. Υπάρχουν πολίτες που δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ, πολλοί επειδή δεν έχουν, αλλά και άλλοι απλά γιατί δε θέλουν. Εν γένει, όμως, οι Μεσσήνιοι είναι συνεπείς».

** Έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ

~ Διαμαρτυριών συνέχεια για το χαράτσι  * Αποκλεισμένα από νωρίς το πρωί ήταν και χθες τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα. Στον αποκλεισμό, όπου υπήρχαν δύο ξεχωριστά μπλοκ, συμμετείχαν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στελέχη του ΠΑΜΕ, μέλη από το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την «Ανοιχτή Συνέλευση», πολίτες από τις γειτονιές της πόλης, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, αλλά και τη συμπαράστασή τους στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τους πολίτες που συνελήφθησαν την προηγούμενη ημέρα στην Αθήνα και θα δικαστούν για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά της επιβολής του «χαρατσιού».
 * Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας τόνισε σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες: «Ο Δήμος Καλαμάτας και η ΠΕΔ Πελοποννήσου έχουν κάνει τις πιο σημαντικές ενέργειες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και χώρας. Δηλαδή, η Περιφερειακή Ένωση με ομόφωνη απόφασή της έκανε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με το δικό της σκεπτικό, στην κατεύθυνση της υποστήριξης των αδύναμων στρωμάτων του πληθυσμού. Η ΠΕΔ, αφού προηγήθηκε ο Δήμος Καλαμάτας, έκανε εξώδικο εκ μέρους των Δήμων προς τη ΔΕΗ, θυροκολλημένο σε όλα τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, να μην κόψει το ρεύμα πριν εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
* Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση ξαναβλέπει το συγκεκριμένο θέμα, για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας. Δεν υπάρχει άλλη ΠΕΔ στην Ελλάδα που να έχει κάνει αίτηση ακύρωσης και εξώδικα. Προφανώς εμείς δε λέμε στους πολίτες τι να κάνουν και τι όχι, διότι σ’ αυτήν περίπτωση, σε ενδεχόμενο κόψιμο του ρεύματος, θα πρέπει να έχουμε και τον ανάλογο μηχανισμό να τους υποστηρίξουμε, που δεν έχουμε. Έχουμε συνείδηση ότι είμαστε ένας βραχίονας του κράτους και λειτουργούμε στο πλαίσιο που επιτάσσει η συνταγματικά οργανωμένη Πολιτεία μας, με τις ατέλειές της. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις παραπάνω κινήσεις από την πλευρά μας».

** Πριν 94 χρόνια

-  Η αγορά και χθες ήτο πλουσία από μανδαρίνια και πορτοκάλια, τα οποία επωλούντο πολύ φθηνά. Και τούτο διότι καθώς μας έλεγε ένας κηππουρός, ο κόσμος ένεκα του κρύου δεν τα αγοράζει. Επίσης υπήρχον χθες εις την αγοράν και λίγα λοκάνικα τα οποία όμως επωλούντο προς 12 δρχ. κατ’ οκάν. - ΧΘΕΣ ο κοσμάκης συνωστίζετο έξωθι των παντοπωλείων δια να πάρη το ρύζι του. Οι περισσότεροι το φύλαξαν δια αύριο. Θα το φάνε με κρέας και ψωμί.
 - ΠΡΟΧΘΕΣ η Αστυνομική Αρχή συνέλαβε τους Χ. Ηλιόπουλον και Κ. Ηλιόπουλον εξ Ασπροχώματος τους οποίους απέστειλεν εις το Στρατοδικείον, διότι ηρνήθησαν να παραδώσουν το επιταχθέν αραβόσιτον. Καίτοι δε εις τον Εισηγητήν του Στρατοδικείου εδήλωσαν ότι αμέσως θα παραδώσουν τούτον απέφυγαν εν τούτοις να πράξωσι τούτο μέχρι σήμερον. Δια τούτο εζητήθη εκ νέου η σύλληψίς των.
 - ΑΥΡΙΟΝ Κυριακήν ο ιεροκήρυξ Διον. Παπανικολόπουλος θα ομιλήση εν τω ιερώ ναώ του Αγίου Νικολάου κατά την θείαν λειτουργίαν, το δε απόγευμα 4ην μ.μ. εν τω ιερώ ναώ της Αναλήψεως.

** AΠΟ  ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΕ  ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΑΓΑΠΗ : !!
Ο Άγιος Στυλιανός, ο προστάτης των παιδιών και το Χαμομηλάκι
«Κιβωτός αγάπης»: Κοινωνικό Παντοπωλείο Σερρών
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/2011-five-years-hamomilaki.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomila
  Να αγαπάτε τα παιδάκια, να τα προσέχετε και να τα προστατεύετε, όπως κάνει ο Άγιος Στυλιανός, ο προστάτης τους Saint Stylianos Orthodox Children's Charities...
«Κιβωτός αγάπης»: Κοινωνικό Παντοπωλείο Σερρών
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/social-grocery-serres-called-noah-love.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
  Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις δράσεις της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας έχει ως στόχο την προστασία και ενίσχυση εκείνων κυρίως των κοινωνικών ομάδων πού αδυνατούν να εξα­σφαλίσουν τα...
 Η «Εκδρομή της Αγάπης»
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/love-boat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Εκδρομές με εμπειρίες και διδάγματα για παιδιά σε ιδρύματα «Εκδρομή της Αγάπης», μια ομάδα ανθρώπων που αφιερώνουν εθελοντικά τον προσωπικό τους χρόνο στη διοργάνωση εκδρομών για παιδιά...
**Η Κατερινούλα και η Βία κατά των Γυναικών
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/violence-against-women-and-st-catherine.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με...
 «Ντρέπομαι που βλέπω Έλληνες να πεινάνε»
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/ntrepomai-pou-blepw-anthrwpous-na.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 «Τον καιρό του πολέμου στο Ιράκ ένα μεγάλο μέρος της Βαγδάτης κρατήθηκε ζωντανό από τα περίπου 150 φορτηγά με τρόφιμα που έφτασαν από την Ελλάδα. Σήμερα αυτά τα φορτηγά χρειάζονται για την...
**Παιδόφιλοι εντοπίζουν τα θύματά τους με GPS
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/gps.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Μαρία Δημητρίου Νέο τέχνασμα για να εντοπίζουν τα πιθανά τους θύματα ανακάλυψαν παιδόφιλοι, γεγονός που κρούει για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου. Μέσα από τεχνολογίες του τύπου "βρες...
 Ο Ερντογάν για τη σφαγή των Κούρδων το 1930 (και όχι μόνο)
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/gps.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Στην ανατολική επαρχία Ντερσίμ (μετονομάστηκε σε Τούντζελι μετά τις σφαγές) σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14.000 Κούρδοι - κυρίως Αλεβίτες στο θρήσκευμα. Άλλες μαρτυρίες, ωστόσο, ανεβάζουν τον...
Χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την σίτιση απόρων και αστέγων
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/xathikan-ekatommyria-euro-gia-ti-sitisi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Επιστρέφουν αναξιοποίητα στα ταμεία των Βρυξελλών πολλά ευρωπαϊκά χρήματα που θα μπορούσαν να πέσουν στην ελληνική αγορά σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο....
** Αυτοκαταστροφικές τάσεις παιδιών και εφήβων στην εποχή μας

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/suicide-in-teenagers.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Οι ενήλικες έχουν την ευθύνη για τα παιδιά και τους εφήβους. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Το νου μας λοιπόν στα παιδιά. Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά Statistics on suicide in Australia...
«Γράμμα» από έναν αδέσποτο σκύλο!
 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/letter-from-stray-dog.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Μα δεν γεννηθήκαμε όλοι αδέσποτα... πολλά από εμάς μας εγκατέλειψαν γιατί βαρέθηκαν τα χάδια μας... «Έλα παλιόσκυλο» φεύγουμε…!!!…έτσι μου είπε ο μπαμπάς του Ντίνου μου…Αυτή η βόλτα έμοιαζε χωρίς...

Μαθήματα ανθρωπιάς από τον Master Chef Λευτέρη Λαζάρου!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/master-chef.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε, ο Λευτέρης Λαζάρου στέκεται στο πλευρό ανθρώπων που έχουν ανάγκη.. Ο Λευτέρης Λαζάρου δεν συνεργάζεται με συγκεκριμένους φορείς. Ό,τι κάνει, το κάνει...
**Παιδικό Ιστολόγιο: Μωρά Μαμάδες

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/blog-mora-mamades.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
'Οταν γίνεσαι μάνα..... Όταν γίνεσαι μάνα ξεχνάς το εγώ,αφήνεις την γυναικεία ματαιοδοξία σου σε δεύτερη μοίρα.Όταν γίνεσαι μάνα ολόκληρο το 24ωρο σκέφτεσαι και αναπνέεις για το παιδί(ή...
ΗΠΑ: Αυξάνεται ο εκφοβισμός μέσω γραπτών μηνυμάτων
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/text-message-bullying-becoming-more.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Όλο και μεγαλύτερος αριθμός παιδιών στις ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού μέσω γραπτών μηνυμάτων στο κινητό, κάποια έχουν δεχτεί απειλές ή υφίστανται διασπορά φημών εις βάρος...
Σοκ και οργή για την άγρια δολοφονία 13χρονης στην Γαλλία
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/11/13-3xroni-viastike-kai-dolofonithike.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Σοκ έχει προκαλέσει στην Γαλλία το τραγικό τέλος 13χρονης μαθήτριας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από 17χρονο ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό. Οργή για τους...

**ΛΟΓΙΑ   ΑΓΑΠΗΣ , ... ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ .... ΛΟΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ :
~** "Η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΚΡΙNA ΗΓΟΥΜΕΝΗ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ Ευσεβείς πνευματικές σκέψεις
* Για να νικήσει κανείς τα πάθη του πρέπει να κοιτάζει μόνο τον εαυτό του όχι να βλέπει δεξιά κι αριστερά. Πρέπει να προλαβαίνουμε τα πάθη και τα ελαττώματα που ξεφυτρώνουν στην ψυχή μας γιατί αν μεγαλώσουν δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε εύκολα. Το κάθε πάθος που ξεφυτρώνει θέλει πολύ ταπείνωση για να προχωρήσουμε στο μεγαλείο της αγάπης του Θεού, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορεί κανείς να στερεωθεί. Εμάς μας έχει προορίσει ο Θεός για την Άνω Ιερουσαλήμ, για να απολαύσουμε τα αγαθά που ετοίμασε.
* Μόνο εκείνος που ακουμπάει στο Θεό και τον αγαπάει έχει για λίγο την πνευματική ηδονή και μετά αρχίζουν πάλι οι θλίψεις. Όσοι όμως έχουν θεωρία και ο νους τους είναι στον ουρανό, θέλουν να πάνε στην πραγματική τους πατρίδα έχουν πνευματική ευφροσύνη και εμείς, πολύ ευτυχισμένες είμαστε και να ευχαριστούμε τον Θεό, που μας έφερε στη μάνδρα του.
 * Να φυλάμε τα μάτια μας, την ακοή μας και να προσευχόμαστε αδιαλείπτως για να έχουμε τη χάρη του Θεού, γιατί, όσο αγωνιζόμαστε, βάζουμε στην άκρη και δεν θα φοβηθούμε ότι κι αν έρθει.
* Όταν ο άνθρωπος προσεύχεται βλέπει το διάβολο από που έρχεται να τον χτυπήσει. Ενώ όταν είναι ξένοιαστος τρυπώνουν τα δαιμόνια μέσα του καθώς έχει αμέλεια και σκληρότητα και κάνουν σαματά και σκοτίζεται ο άνθρωπος και γίνεται σαν τον Διάβολο.
 * Τα κλειδιά από την πόρτα της ψυχής μας πρέπει να τα 'χουμε στα χέρια. Να μην αμελούμε τα καθήκοντα μας. Να μην δίνουμε σημασία στις επιθυμίες μας (φαγητά, αναπαύσεις κλπ.)."

~  *  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037135244 ,
~ Ένας άντρας, έκανε τη συνηθισμένη του βόλτα περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας λέγοντας την προσευχή του. Ξαφνικά λεει δυνατά:
Θεέ μου σε παρακαλώ, άσε με να σου κάνω μια ευχή!
Τότε μονομιάς, οι ουρανοί σκοτεινιάζουν, σύννεφα απλώνονται από πάνω του και η φωνή του Θεού από το υπερπέραν ακούγεται να λεει:
Επειδή ανέκαθεν προσπαθούσες και ήσουν πιστός σε εμένα με κάθε τρόπο, θα σου δώσω την ευκαιρ...

~ http://ypogeia-drasi.blogspot.com/
~ Λέει η γυναίκα στον άνδρα της:
Έστειλα τον γιο μας να πάρει κιμά και λείπει εδώ και 3 ώρες! Τί να κάνω;
Ξέρω και γω; Κάνε φασολάκια.

~ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/  ,

* Αν Γερμανία και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν δράσουν σύντομα, τότε το τέλος είναι προ των πυλών.
* Η πιθανή κατακρήμνιση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα.... έχει τόσο καταστροφικές συνέπειες που όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες που το χρησιμοποιούν είναι πεπεισμένοι πως ακόμα και χιλιοστά πριν τον γκρεμό, θα βρεθούν νομοθέτες να σώσουν την κατάσταση. Άλλωστε, κανένας εξ αυτών δεν θα ήθελε να είναι υπόλογος στον κόσμο της Ευρώπης ή υπεύθυνος για την αποτυχία του.
 * Αν το ευρώ πάψει να υφίσταται, το παγκόσμιο χάος που θα προκληθεί αναμένεται να είναι χειρότερο από την ύφεση του 2008-09. Η ευρωζώνη θα αποτελούσε, σε μια τέτοια περίπτωση, απομεινάρια σπασμένου –σε χίλια κομμάτια- καθρέφτη, απεικονίζοντας γενικευμένο τραπεζικό πρόβλημα, χώρες σε οικονομική κατάρρευση και δυνατό ιδιωτικό κεφάλαιο που πια θα έβρισκε πάτημα να αναδυθεί, να υπερισχύσει και να ελέγξει τα πράγματα όπως και όσο θέλει.
 * Ο Economist προχωρά και γράφει πως εάν κι εφόσον ανακοινωθεί λήξη του ευρώ τότε ίσως να φτάσουμε να μιλάμε ακόμα και για τέλος της Ενωμένης Ευρώπης όπως την ξέραμε από την γέννησή της και μέχρι σήμερα.
 * Κι αν και όλα τα παραπάνω διαβάζονται με κομμένη την ανάσα, το άρθρο του καταξιωμένου στον οικονομικό χώρο περιοδικού πάει ένα βήμα παραπέρα και λέει ότι, η υπαρκτή απειλή μιας καταστροφής δεν σημαίνει πως, τελικά, κάποιος θα ακούσει την παράκληση και θα τείνει χείρα βοηθείας. Θα μπορούσε να είναι απειλή η οποία θα πραγματοποιηθεί μια και έχουμε να κάνουμε με πεισματάρηδες ηγέτες που αρέσκονται να τραβούν την κατάσταση στα άκρα, χωρίς, ταυτόχρονα να είναι βέβαιη πως μπορούν να δώσουν τη λύση.
 * Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, αυτό που έχει καταφάει το σώμα της ευρωζώνης είναι οι αγορές, οι μανίες και ο πανικός που έχει προκληθεί με –ειρωνικό- σκοπό να μειωθεί ο πανικός αυτός.
 * Μόνη λύση που αναφέρεται ότι θα βοηθούσε είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αν αποφάσιζε να προσφέρει στις τράπεζες απεριόριστη ρευστότητα για όσο χρόνο χρειαστεί έτσι ώστε να αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες.
 * Μέχρι η ΕΚΤ να πάρει την απόφαση αυτή, ο πανικός θα συνεχίσει να υφίσταται και να εξουσιάζει. Σαν τελευταίο παράδειγμα παρουσιάζεται η Ισπανία, όπου, παρόλη τη συντριπτική νίκη του Ραχόι και τη διάθεσή του να κάνει μεταρρυθμίσεις και να ακολουθήσει την οδό της λιτότητας, παραδόξως είδε το κόστος δανεισμού της να αυξάνεται για μια ακόμα φορα.
 * «Η κυρία Μέρκελ και η ΕΚΤ δεν μπορούν να συνεχίσουν να απειλούν ανίσχυρες οικονομίες με έξοδό τους από το ευρώ, σε μια στιγμή, και να διασφαλίζουν τις αγορές υποσχόμενοι τη σωτηρία του ευρώ, την επόμενη. Αν δεν αλλάξει στάση, η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταλάβει ότι ακόμα και το δικό της μέλλον έχει προαποφασισθεί», κλείνει το άρθρο.

~ * "Μην φοβάσε παιδί μου τον σατανά. Δεν έχει τόση δύναμη. Είναι πολύ αδύνατος. Σκόνη είναι και δυσωδία. Αυτός δουλεύει για εμάς. Όταν έρχεται να σε πειράξει μα μην στεναχωριέσαι. Ο θεός τον στέλνει για να στεφανωθείς εσύ. Αυτός πλανά τους ανθρώπους, προπάντων τους εγωιστές και τους υπερήφανους, φοβάται την καθαρή εξομολόγηση, την ταπείνωση την αγάπη. Εκει μόνο δεν χωράει να μπει"

**"Έλεγε ο παπα-Τύχων. Για να βρεις καλό πνευματικό πρέπει να κάνεις τρεις μέρες προσευχή και κατόπιν τι ο Θεός θα φωτίσει. Και στο δρόμο που θα πηγαίνεις να κάνεις προσευχή να τον φωτίσει ο Θεός να σου πει λόγους καλούς."

~ "Έλεγε πάλι. Η κόλαση έχει γεμίσει από ανθρώπους παρθένους – υπερήφανους. Ταπεινό άνθρωπο θέλει ο Θεός."

~ "Έλεγε ακόμη. Πάντοτε να κάνεις ευχή πριν αρχίσεις κάθε εργασία. Να λες « Θεέ μου, δώσε μου δύναμη και φώτιση» και κατόπιν να αρχίσεις την δουλεία σου. Και στο τέλος «δόξα τον Θεό»."

**** Έργα στη διασταύρωση ΠΛΑΤΥ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=luUNHIvS1ms  ,




 **  Ελαιομάζωμα (ράβδισμα ελιών) 2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=YOlINd8esr8  ,



~**  EΡΓΑ Ε.Ο ΑΡΦΑΡΑ 2011 :
** http://www.youtube.com/watch?v=ZLgX2QEzzfE  ,



**  Νέα Ε.Ο. Αρφαρα 2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=YRMVooNdM1k  ,



**  Τα πρόβατα βόσκουν 2011 OIL TREES TO ARFARA MESSINIAS –GREECE : http://www.youtube.com/watch?v=Ucr3kJk7Rs8  ,



**  NEW STREET KALAMATA -TRIPOLIS 2011:
** http://www.youtube.com/watch?v=MJD2k4QICic  ,



~** Φωτογραφίες του Σταματάκου μας !!!
** TA ANEKDOTA MAS :


Δύο μεθυσμένοι
~ Δύο μεθυσμένοι μπαίνουν μέσα σ’ ένα λεωφορείο. Ξαφνικά, φρενάρει το λεωφορείο κι ο ένας μεθυσμένος πέφτει πάνω σ’ ένα Σμηνίτη . - Εσύ είσαι ο εισπράκτορας ;
- Όχι απαντά ο Σμηνίτης, είμαι αεροπόρος !!
~ Και ο μεθυσμένος γυρίζοντας προς το φίλο του :
- Κατέβα ρε μαλάκα, σε αεροπλάνο μπήκαμε !!!
You might also like:

~* Η θεραπεία

~ Μια γυναίκα έρχεται στο σπίτι και λέει στο σύζυγό της:
-«Θυμάσαι εκείνους τους πονοκεφάλους που είχα όλα αυτά τα χρόνια; Λοιπόν, πάνε!!!».
- «Δεν υπάρχουν πλέον πονοκέφαλοι; Τι συνέβη; " ρωτά ο σύζυγος.
~ Η σύζυγός: «η κουμπάρα μας η Βάσω με παρέπεμψε σε έναν υπνωτιστή. Μου είπε να σταθώ μπροστά σε έναν καθρέφτη, να κοιτάζω τον εαυτό μου και επαναλαμβάνω:
- Δεν έχω πονοκέφαλο
_ Δεν έχω πονοκέφαλο,
- Δεν έχω πονοκέφαλο..»
~ «Δούλεψε λοιπόν ! Οι πονοκέφαλοι έχουν φύγει..»
~ «Μα, αυτό είναι υπέροχο!!!!» απαντά ο σύζυγος.
~ Η γυναίκα του λέει τότε: «Ξέρεις, δεν ήσουν πολύ θερμός στο υπνοδωμάτιο τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν πας να συναντήσεις τον υπνωτιστή και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και γι´ αυτό;»
~ Ο σύζυγος συμφωνεί να το δοκιμάσει.
~ Μετά την επίσκεψη του, ο σύζυγος έρχεται σπίτι, σχίζει τα ρούχα του, παίρνει τη γυναίκα του και τη φέρνει στο υπνοδωμάτιο.
- Την βάζει στο κρεβάτι και λέει:
- «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως.»
~ Πηγαίνει στο μπάνιο και επιστρέφει λίγα λεπτά αργότερα και με ένα άλμα στο κρεβάτι, κάνει παθιασμένο έρωτα με τη γυναίκα του όπως ποτέ πριν.
- Η σύζυγός του λέει: «αγόρι μου ήταν υπέροχο!!!»
- Ο σύζυγος λέει: «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως!!!»
- Πηγαίνει ξανά πίσω στο μπάνιο.
- Έρχεται πίσω και το δεύτερο ήταν ακόμα καλύτερο από το πρώτο
- Η γυναίκα κάθεται και το κεφάλι της γυρίζει.
~ Ο σύζυγός της λέει και πάλι: «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως!»
- Με το που το λέει αυτό, πηγαίνει πίσω στο μπάνιο.
~ Αυτή τη φορά, η σύζυγός του τον ακολουθεί αθόρυβα και εκεί, στο μπάνιο, τον βλέπει να στέκεται στον καθρέφτη και να λέει,
- «Αυτή δεν είναι η γυναίκα μου,
- αυτή δεν είναι η γυναίκα μου,
- αυτή δεν είναι η γυναίκα μου..»
~ (Η Κηδεία του θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο)
You might also like:
* Αναρτήθηκε από ΠΡΟΙΤΟΣ

~** ΤΑ ΔΩΡΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΩΝ :
~ Η Μαρία και η Σοφία ήταν γειτόνισσες και "άσπονδες φίλες" και προσπαθούσε η μια να βγάλει τα μάτια της άλλης. Τα σπίτια τους ήταν το ένα απέναντι στο άλλο.
- Μια μέρα λέει η Μαρία στη Σοφία:
~ Να μου πεις πότε είναι τα γενέθλια σου να σου κάνω δώρο κουρτίνες.
- Και γιατί να μου κάνεις δώρο κουρτίνες;
~ Να τις βάλεις στο παράθυρο σου,γιατί βαρέθηκα να βλέπω τον κώλο του άντρα σου στο παράθυρο.
- Εσύ να μου πεις πότε είναι τα γενέθλια σου να σου κάνω δώρο γυαλιά.
~ Γιατί να μου κάνεις δώρο γυαλιά;
- Γιατί ο κώλος που βλέπεις στο παράθυρο δεν είναι του άντρα μου,αλλά του άντρα σου ! τρα σου.

~** ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ;
**** Εικόνα 055 πρό Ι.Μ. Μεταμόρωση Σωτήρος Ναυπάκτου :




** Εικόνα 056 Λυγιάς Ναυπάκτου από Μοναστήρι Σωτήρος :
 http://www.youtube.com/watch?v=69mklLq39dM  ,


  
** Εικόνα 057 Πορεία για Μονή Μεταμόρφωση Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου :

* ** Εικόνα 160  Διασκέδασγη -Τραγουδάει Χρ. Δαβίλλας 29/11/11: http://www.youtube.com/watch?v=AHb767bn-T0  ,




** Εικόνα 003  Τραγούδι Χρ. Δαβίλλα 28-11-2011 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=_LsiBERFgJ8  ,



** Εικόνα 019  PATRA περιοχή Αχαϊας Κλάους :
* http://www.youtube.com/watch?v=BRCRDKimYdM  ,



** Εικόνα 020 Περιμετρική ΠΑΤΡΩΝ αφήγηση για Ναύπακτο : http://www.youtube.com/watch?v=VnYFM34mKus ,



** Εικόνα 021 ΠΑΤΡΑ -ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ αφήγηση 2 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=2DVyQH1eViQ  ,



** Εικόνα 022  Διαβαίνοντας Πάτρα προς Ναύπακτο αφήγηση 3 :
* http://www.youtube.com/watch?v=bTCz0DtX-ws ,



** Εικόνα 023 Γεφυρα ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ αφήγηση :

http://www.youtube.com/watch?v=_nhvFYkM3SI  ,



** 049 Λιμανάκι Ναυπάκου 2011 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=r1-LMEXmzE4  ,



**** Εικόνα 057 Πορεία για Μονή Μεταμόρφωση Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου :
**  http://www.youtube.com/watch?v=ZGDJMnsXD68  ,




**

Δεν υπάρχουν σχόλια: