ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης   :
Τρίτη  6 Δεκεμβρίου 2011
*** http://Twitter.com/stamos01  : stamatis N. Skoulikas Stamos –Arfara- Greecee :






*** ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΣΕ ΛΙΓΕΣ  ΓΡΑΜΜΕΣ :
~** YΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΟ …!!! ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ????
~ Αθήνα
~ Ισραηλινό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για το φυσικό αέριο νοτίως της Kρήτης, περιοχή για την οποία αρκετοί γεωλόγοι θεωρούν ότι παρουσιάζει συγγένεια με τη λεκάνη του «Λεβιάθαν», που περιλαμβάνει τόσο το ομώνυμο κοίτασμα (στο Ισραήλ) όσο και το κοίτασμα «Αφροδίτη» (Οικόπεδο 12 της Κύπρου).
~ Eντός της εβδομάδας καταφθάνουν στην Αθήνα στελέχη της ισραηλινής εταιρείας Anver Oil Exploration, του ομίλου DELEK, που ειδικεύεται στον τομέα των ερευνών υδρογονανθράκων και ο οποίος είναι συνέταιρος με την αμερικανική Noble Energy σχεδόν σε όλα τα επιβεβαιωμένα και μη κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.
~ Το μοναδικό κοίτασμα στο οποίο δενμετέχουν οι Ισραηλινοί είναι το περίφημο Οικόπεδο 12 της Κύπρου, στο οποίοη Noble είναι ο μοναδικός διαχειριστής.
~ Το τελευταίο διάστημα έχουν διατυπωθεί αρκετές εκτιμήσεις σε σχέση με το δυναμικό σε υδρογονάνθρακες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα της Κρήτης.
* Κάποιες εξ αυτών μιλούν για μυθικά νούμερα.
~ Μεγαλύτερη δημοσιότητα έχουν πάρει οι αναλύσεις του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Α. Φώσκολου ο οποίος έχει μιλήσει για πιθανό δυναμικό 20 τρισ. κυβικών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή, όταν τα συνολικά αποδεδειγμένα αποθέματα της Ρωσίας φτάνουν τα 47 τρισ., κυβικά μέτρα.
~ Newsroom ΔΟΛ
~ Ιστορικός συμβιβασμός Γερμανίας και Γαλλίας
** Η Αγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί παρουσίασαν, μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, το σχέδιο για ένα σούπερ Μάαστριχτ. Με αυτό καλούνται να συμφωνήσουν οι 27 της Ε.Ε. - στην ουσία, όμως, οι 17 της Ευρωζώνης...
~ Ψάχνουν ¤2,5 δισ. για να μην πάρουν νέα μέτρα
** Νέα μέτρα ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο καθώς τα έσοδα υπολείπονται των προβλέψεων κατά 5% στο ενδεκάμηνο ενώ είναι εμφανώς μειωμένα εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα του 2010. Τα χαμηλότερα έσοδα ακυρώνουν τη δέσμευση της κυβέρνησης για έλλειμμα στο 9% για το τρέχον έτος...
~ Καταδίκη της Ελλάδας για την απειλή βέτο στα Σκόπια
** Με 15 ψήφους υπέρ και μία κατά, το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας, επειδή η χώρα μας το 2008 είχε απειλήσει με βέτο τυχόν είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. ΥΠΕΞ των Σκοπίων στους Νέους Φακέλους: Η απόφαση μας επιτρέπει να...
**** Αίσιο τέλος στο θρίλερ της 6ης δόσης - Καθυστερεί η νέα σύμβαση
~ Με μια θετική απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ κλείνει και τυπικά το τρίμηνο και πλέον θρίλερ του ελληνικού εσπευσμένου χρεοστασίου για το 2011....
~ Νοκ-άουτ οι αγορές από το χτύπημα της Standard & Poor's
** Οι τιμές των μετοχών κατρακύλησαν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια ενώ την ίδια καθοδική πορεία ακολούθησε και το ευρώ σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα.«Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο» αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές στο Τόκιο «καθώς υπήρχαν μεγάλες...
~ Σαμαράς: Η λύση είναι ένα άλλο φορολογικό σύστημα
** Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι το απαιτούμενο μέσο για να δοθεί ώθηση στο εμπόριο και την οικονομία, δήλωσε μιλώντας σε εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. ...
~ Ελλείψεις υλικών καταγγέλλουν γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων
** Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εξέφρασε χτες την έντονη ανησυχία της για το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς παράλληλα γίνονται εμφανή τα κενά και στο ιατρικό προσωπικό όλης της χώρας, εξ' αιτίας του «παγώματος» των προσλήψεων....
~ «Κατηγορώ» πολιτών κατά Παπανδρέου - προβάδισμα Βενιζέλου
** Μαζική είναι η απόρριψη των τελευταίων επιλογών του πρώην πρωθυπουργού από την κοινή γνώμη, δείχνουν τα στοιχεία της GPO. Ο νυν υπουργός Οικονομικών φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο για την επόμενη ημέρα στο...
~ Βενιζέλος: Να μην παρεξηγήσει την απόφαση η ΠΓΔΜ
** "Αν οι γείτονές μας παρεξηγήσουν το περιεχόμενο της απόφασης, δεν θα ωφελήσουν τον εαυτό τους"...
~ Ανοίγουν τα στόματα στο ΠΑΣΟΚ
** Τις δυνάμεις εντός του ΠΑΣΟΚ απελευθέρωσε με την παρέμβασή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βοήθησε να «ανοίξουν τα στόματα», φέρνοντας κοντύτερα τις...
~** Η ελευθερία χαρακτηρίζει τη ζωή σου Ελληνα,διότι μέσω αυτής αναπνέεις μέσω αυτής γνωρίζεις Θεό,γι΄αυτό οι υπηρέτες του Σιωνιστικού τέρατος,κάνουν το παν ώστε όλοι μέσω της απειλής της φτώχειας,΄μεσω του ψεύδους και της πάταξης δήθεν της φοροδιαφυγής και των λοιπών κοινωνικών προβλημάτων,προσπαθούν να πείσουν το λαό να προσκυνήσει εθελουσίως,κι όχι δυναστικώς [προσέξτε σατανική προσέγκιση ]διότι το σφράγισμα και η καταταγή στο τάγμα Του Μεσσία τους, δεν θα ισχύει,μα με κίνητρο την σωματική επιβίωση και το φόβο του αποκλεισμού!!!!!Τότε όταν κάνουν το πάν μέσω του ψεύδους ,και μεταχειρισθούν ότι ραδιουργία τους υποδείξει το μεγάλο αφεντικό τοποθετήσουν τη θηλειά του σφραγίσματος τέρμα σε έχουν στο αιώνιο τάγμα τους το κρέμασμά σου επιτελέσθει!!!!!!!!
 ~** Εικόνα 024 - STAMATAKOS THE JOUNIOR : http://www.youtube.com/watch?v=-9FoTY-uLCo  ,




                           ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΗΣΣΑ    2011
 ** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Προσήχθη στην ανακρίτρια ο καθηγητής-παιδεραστής

~ Υποστήριξε ότι όσα έκανε ήταν φυσιολογικά * Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη στην ανακρίτρια ο Ν. Σειραγάκης.
 * Η εισαγγελέας Ρεθύμνου Μαρία Δημητριάδου άσκησε ποινική δίωξη στον προπονητή για κατάχρηση ανηλίκων και ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, με τις εισαγγελικές Αρχές να αποφασίζουν, μετά από ειδική εισαγγελική διάταξη, να δώσουν και επίσημα το όνομά του και την Ασφάλεια Ρεθύμνου λίγο αργότερα να δίνει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με το πρόσωπό του.
 * Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Λεχωβίτη, ο 47χρονος παραδέχεται τις πράξεις του παράλληλα όμως θα ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, υποστηρίζοντας ότι ο προπονητής πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή.
 * Κατά την προανακριτική του απολογία ο 47χρονος εκπαιδευτικός, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Rethemnosnews υποστήριξε ότι όλα όσα έκανε ήταν φυσιολογικά και γίνονταν για το καλό των παιδιών και υπήρχε η συναίνεσή τους. Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, τον 47χρονο επισκέφθηκε η σύζυγος με τα παιδιά τους προκειμένου να του ζητήσει να υπογράψει το διαζύγιο τους.
* Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Λεχωβίτη, ο 47χρονος παραδέχεται τις πράξεις του παράλληλα όμως θα ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, υποστηρίζοντας ότι ο προπονητής πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή.
 * Κατά την προανακριτική του απολογία ο 47χρονος εκπαιδευτικός, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Rethemnosnews υποστήριξε ότι όλα όσα έκανε ήταν φυσιολογικά και γίνονταν για το καλό των παιδιών και υπήρχε η συναίνεσή τους. Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, τον 47χρονο επισκέφθηκε η σύζυγος με τα παιδιά τους προκειμένου να του ζητήσει να υπογράψει το διαζύγιο τους.

~** ΤΟΠΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
** Λονδίνο… η Οιχαλία

* Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τσακώνας – Καλαμάτας, στο ύψος της διασταύρωσης προς Κατσαρού, προχώρησαν χθες το πρωί κάτοικοι της Οιχαλίας.  * Εκτός από το δρόμο απέκλεισαν και τις εισόδους των δύο πυρηνελαιουργείων που λειτουργούν στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, θέλοντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη ρύπανση που προκαλεί η λειτουργία τους.
 * Οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ καταδίκασαν και την παντελή απουσία του κράτους.
 * Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δύο πυρηνελαιουργείων υπεραμύνθηκαν της σωστής λειτουργίας των μονάδων τους, υποστηρίζοντας ότι δεν παράγουν αέριους ρύπους.
~ Οι απόψεις των αιρετών
 * Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, οπότε σε συνθήκες… Λονδίνου, λόγω της κάπνας και της λίγης ομίχλης, αποκλείστηκε η κυκλοφορία, παρουσία της Αστυνομίας, που είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα.
 * Ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιπ. Μπάμης, αφού ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των οδηγών, επισήμανε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος διαμαρτυρίας, «καθώς κανείς δε μας καταλαβαίνει και κανείς δε μας ακούει». Επανέλαβε ότι ο Δήμος έχει προσλάβει περιβαλλοντολόγο, που ασχολείται με το θέμα, «αφού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανασάνουν, δεν μπορούν να απλώσουν τα ρούχα τους, που γίνονται μαύρα». Επανέλαβε ότι ο στόχος δεν είναι να κλείσουν τα εργοστάσια, αλλά να σέβονται οι ιδιοκτήτες τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης προβλημάτων υγείας των κατοίκων. Επίσης, προτίθεται να καλέσει σε σύσκεψη τους βιομηχάνους, προκειμένου να συζητηθεί η λήψη μέτρων. Απαντώντας σε ερώτησή μας, είπε πως το βράδυ επιτείνεται η κατάσταση, καθώς τα εργοστάσια επείγονται να τελειώσουν το αντικείμενό τους.
 * Όπως είπε στη συνέχεια, «έχω την ευθύνη, επειδή δέχομαι καθημερινά τις πιέσεις, αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, να κλείσουν τα εργοστάσια. Το λέω με κρύα καρδιά κι εύχομαι να μη συμβεί. Εύχομαι να υπάρξει κατανόηση και από τους βιομηχάνους».
 * Ο πρόεδρος της Σκάλας Νικ. Κανελλόπουλος σχολίασε πως τα όσα αντίκρισαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, είναι καθημερινότητα για τους κατοίκους: «Κάναμε την κινητοποίησή μας επειδή δε μας ακούει κανείς. Δεν είμαστε υπέρ του να κλείσουν οι επιχειρήσεις, αλλά κάτι πρέπει να γίνει».
 * Ο πρόεδρος των Τσουκαλεΐκων, Απόστ. Μπάρδης, παρατήρησε ότι οι κάτοικοι ζητούν τη λήψη μέτρων για τους ίδιους και το περιβάλλον και τη μη λειτουργία άλλης μονάδας.
 * Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Σταυρόπουλος σημείωσε ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και οι κάτοικοι δικαίως διαμαρτύρονται. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του Δήμου, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου που ξεκίνησαν, όπως είπε, το Μάρτιο.
 * Από το Δήμο Οιχαλίας έγινε γνωστό ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει γίνει γνωστό το σύνολο των ενεργειών από πλευράς του σε ελληνικά και ευρωπαϊκά όργανα. Έτσι, αύριο θα γίνει συνάντηση με τα τοπικά διαμερίσματα Σκάλας, Τσουκαλεΐκων, Μελιγαλά και Ανθούσας, όπου θα ανακοινωθεί η πρώτη δέσμη ενεργειών. Τη Δευτέρα δε, θα συγκληθεί σύσκεψη με τους εγκατεστημένους στη ΒΙΠΕ επιχειρηματίες, που θίγονται άμεσα από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, όπου θα ανακοινωθούν τα επόμενα μέτρα.
 * Επίσης, ο Δήμος αναμένει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα τις προσφορές που ζήτησε από εξειδικευμένες εταιρείες για μετρήσεις των πτητικών ενώσεων και των αιωρούμενων σωματιδίων, στις καμινάδες των μονάδων, μετρήσεις που, όπως σημειώνεται, αποτελούν υποχρέωση των επιχειρήσεων με βάση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει.
 * Ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι δεν υπάρχει διαφορά με τους επιχειρηματίες και πρόσθεσε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταψήφισε τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Η διαμαρτυρία του κόσμου, που έχει εξαγριωθεί, είναι δίκαιη, επειδή η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο. Οι επιχειρηματίες πρέπει να συνετιστούν και να λειτουργήσουν σύμφωνα με τη νομοθεσία, γιατί το πρόβλημα δεν είναι το περιβάλλον, αλλά η υγεία των πολιτών, και σε αυτό το θέμα, δε θα κάνουμε εκπτώσεις σε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.
 * «Αν βλέπετε σωστή λειτουργία των μονάδων, όπως εκτίμησε κλιμάκιο της υπηρεσίας περιβάλλοντος, βλέπετε τα αποτελέσματα», παρατήρησε ο αντιδήμαρχος Γ. Κατσαμπάνης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που από το 2005 δεν έχει κατορθώσει να δώσει την άδεια στη μία μονάδα. «Επανειλημμένως, είχαμε ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο να μη δοθούν άδειες, αλλά άποψη όλων ήταν ότι θα διορθωθούν οι επιχειρήσεις και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Ποτέ, παρά τους ελέγχους, αλλά και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, δεν έχουν εισπραχθεί τα χρήματα», σημείωσε.
 ~ Οι κάτοικοι
 * Η Γεωργία Βέργη από το Σταθμό Σκάλας είπε πως ενδιαφέρεται να έχουν ένα καλύτερο αύριο τα εγγόνια και τα παιδιά της, διαφωνώντας με το είδος της κινητοποίησης, και πρότεινε «να τοποθετήσει ο Δήμος κάποια μηχανήματα μπροστά από τις πόρτες του εργοστασίου για να σταματήσουν».
 * «Εδώ και χρόνια έχουν εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ αυτά τα πυρηνελαιουργεία και η ζωή μας έχει γίνει αρκετά δύσκολη. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε και η εικόνα (που βλέπετε) μιλά από μόνη της. Δε ζητάμε να κλείσει κανενός η επιχείρηση, ειδικά τώρα που η ανεργία είναι μεγάλη, αλλά θα πρέπει αυτοί οι κύριοι να συμμορφωθούν και να λειτουργήσουν νόμιμα και να βάλουν τα φίλτρα τους. Θα ζητήσω από τη Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει αν αυτό που εισπνέουμε είναι καρκινογόνο, κι αν δε συμμορφωθούν θα υπάρχουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις», σημείωσε ο Μιχ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας.
 * Έμμετρα μας απάντησε από την πλευρά του ο Γ. Τσιλίκας, κάτοικος Σκάλας. Διάβασε ένα ποίημά του: «Ο ουρανός εμαύρισε/βροχή δε θα μας φέρει/που τόσο ο κόσμος καρτερά, είναι τα μαύρα σύννεφα/που βγαίνουν από τα φουγάρα/που δηλητηριάζουν τα παιδιά/ τον τόπο μας και τη σοδειά. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος/ το κράτος απουσιάζει/και με δηλητήρια καθημερινά/ τον τόπο μας ρημάζει. Τους φόρους δεν τους λησμονεί/ να πληρώσουν κι οι φτωχοί/ η προστασία του παιδιού έχει ξεχαστεί/ τη σκέπασε η νεφοσκεπή.
 ~ Σε αυτό τον τόπο έλαχε/να ζούνε οι χωρικοί/που το κράτος επέτρεψε να τους παίρνουν τη ζωή.
 * Ένα SOS από παιδική φωνή/ να μην πεθάνει πριν γνωρίσει τη ζωή».
 * Ο Αθαν. Μαλεύρης από τη Σκάλα ανέφερε: «Έχουμε αγανακτήσει Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρά μας και τις πόρτες μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα και κάτι πρέπει να γίνει».
 * Αναπνευστικό πρόβλημα έχει ο 82χρονος Ιωάν. Παυλόπουλος, ο οποίος είπε πως δεν μπορεί να ανοίξει τα παράθυρά του: «Να ειδοποιήσετε τον κύριο που πνίγει όλη την περιφέρεια για να καλοπερνά αυτός, ότι αυτό το ομαλό ξεκίνημα θα καταλήξει στο γκρέμισμα. Εκεί θα πάμε».
 * Ο Χρ. Παπαδόπουλος, κάτοικος Σκάλας, είπε πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Η Πολιτεία ζητά από τους πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ε, κι εμείς ζητάμε από την Πολιτεία να μας προστατεύσει. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ζητάμε άμεσες λύσεις, που θα δώσουν οι αρμόδιοι. Κάτι πρέπει να γίνει».
 ~ Στα πυρηνελαιουργεία
 * Οι συγκεντρωθέντες ήραν τον αποκλεισμό και κατευθύνθηκαν προς τα δύο πυρηνελαιουργεία, ξεκινώντας από εκείνο του κ. Ι. Κουραμάνη. Ο επιχειρηματίας υπεραμύνθηκε της σωστής λειτουργίας της μονάδας του, αλλά δέχθηκε εντονότατη κριτική και αμφισβήτηση από τους παριστάμενους.
 * Η ίδια ακριβώς κατάσταση επαναλήφθηκε και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Οικο-ενέργεια. Ο διευθύνων σύμβουλός της Παν. Χατζέλης δήλωσε πως η μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους, αλλά δέχθηκε κι αυτός έντονη κριτική από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι του ζητούσαν πληροφορίες για τη σύσταση του «καπνού» αλλά και για σειρά άλλων θεμάτων.
 * Ο αντιδήμαρχος Γ. Κατσαμπάνης ανέφερε ότι υπάρχει καταγγελία σε βάρος του από τον ιδιοκτήτη της άλλης μονάδας πως λειτουργεί χωρίς άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το 2005. Απάντησε ότι είχε δοθεί αρχικά άδεια από το 2000, με ισχύ έως το 2005. Τον Ιανουάριο του 2005 υπέβαλε αίτηση ανανέωσης στην αρμόδια υπηρεσία της ΝΑ Μεσσηνίας και έλαβε την απάντηση ότι «δικαιούται απάντησης, χωρίς όμως να είναι γνωστό ποια είναι η αρμόδια εταιρεία για την υπογραφή». Αυτό το έγγραφο, σε συνδυασμό με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (την οποία επικαλέστηκε), σημαίνει, όπως είπε, ότι έχουν ανανεωθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ πρόσθεσε ότι έγινε και σύσκεψη στη Ν.Α., από την οποία προέκυψε ότι δεν υπάρχει ευθύνη από πλευράς εταιρείας.
 * Στην επισήμανση που του έγινε για παραβάσεις, απάντησε ότι σε 15 αυτοψίες που διενεργήθηκαν δεν προέκυψε παράβαση για αέριους ρύπους.
 * Στο δε ερώτημα γιατί επιλέχθηκε η ΒΙΠΕ Μελιγαλά για την εγκατάσταση της μονάδας, απάντησε πως αυτή η περιοχή του υποδείχθηκε από το κράτος.
 * Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Σκάλας Νικ. Κανελλόπουλος, κατήγγειλε την απουσία του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων που κατάγονται από την περιοχή. «Όλοι μας θυμούνται για τις ψήφους και όταν έχουμε εγκαίνια. Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά ζητήματα και θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ, καθώς τους έχει κοινοποιηθεί το ψήφισμά μας».
 * Τέλος, από την πλευρά του ο Επαμ. Δρακόπουλος χαρακτήρισε την κινητοποίηση του κόσμου μεγάλη. Παρατήρησε και αυτός την απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζητώντας να στείλει τις υπηρεσίες της, προκειμένου να εξετάσουν τη σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων. «Δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, ούτε ανακριτές, αλλά ούτε και θέλουμε να αντιδικούμε με τους επιχειρηματίες. Ας έρθουν οι υπηρεσίες να μας πουν αν ζούμε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, λιγότερο ειδυλλιακό ή μολυσμένο, να μας απαντήσουν τι περιέχει αυτό που αναπνέουμε. Οι επιχειρηματίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεών τους. Εμείς, όμως, βλέπουμε και βιώνουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.
 * Αμφότεροι παρατήρησαν πως έχει δοθεί και τρίτη άδεια για πυρηνελαιουργείο, ενώ, κατά πληροφορίες, πρόκειται να εγκατασταθεί και τέταρτη. «Έχουμε γίνει η χαβούζα της Μεσσηνίας. Δε γίνεται μονάδα στην Καλαμάτα για να μη θιχτεί η πρωτεύουσα, αλλά σε μια συγκεκριμένη περιοχή με 2-3 χωριά. Διαλύστε τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρακόπουλος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Δεν είμαστε φέουδο κανενός».

** Περιμετρικός Δακτύλιος Καλαμάτας

~ 20 Φλεβάρη 2012 η απόφαση για απαλλοτριώσεις  * Αναβλήθηκε, τελικά, για τις 20 Φεβρουαρίου 2012 η χθεσινή συνεδρίαση στο Εφετείο Καλαμάτας για τις απαλλοτριώσεις στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας.
* Ως γνωστόν, το ελληνικό Δημόσιο ζητά τη μείωση των τιμών των απαλλοτριώσεων και, κυρίως, σε αυτές που αφορούν στις ειδικές αποζημιώσεις.
* Αυτό έγινε κατόπιν αίτησης του Δημοσίου, μια και υπάρχουν επιπλέον αιτήσεις από θιγόμενους ιδιοκτήτες, για τις οποίες δεν υπήρχε έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Έπρεπε, επομένως, το Δημόσιο να αντικρούσει και τα καινούργια αιτήματα που έχουν κατατεθεί.
 * Σήμερα, στο μεταξύ, εξετάζεται ακόμα μια σημαντική υπόθεση για τμήμα του δρόμου στον κόμβο της Σπερχογείας, που αφορά στην αποβολή ενός ιδιοκτήτη.
* Από εκεί και πέρα, χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε δηλώσεις του για την ουσία του θέματος, όπως είναι η υλοποίηση του έργου, είπε τα εξής: «Ο Δήμος Καλαμάτας για τον περιμετρικό δακτύλιο έχει κάνει μεγάλους αγώνες. Πολλοί είναι αυτοί που βοήθησαν για να έχουμε ένα δρόμο που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το έργο έχει “κλειδώσει”.
* Από εκεί και πέρα, ζητήθηκε από το υπουργείο η υπεράσπιση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου στο Εφετείο και δεν είχαμε κανέναν λόγο να αρνηθούμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Τώρα, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα και των αποζημιώσεων, αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, όμως, πρέπει να αγωνίζεται για να γίνει αυτό το έργο».

  ** Τίμησαν Καρέλια, Κωνσταντακόπουλο για Αιμοδυναμικό
* Τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου για την προσφορά τους στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας τίμησε χθες, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, η ενιαία διοίκηση των δύο ιδρυμάτων. Αμέσως μετά την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ακολούθησε ξενάγηση στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, του οποίου ο πανάκριβος εξοπλισμός αγοράστηκε με δωρεές των δύο οικογενειών. Στην είσοδο του χώρου, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο απέναντι από τη Μονάδα Εμφραγμάτων, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας στη μνήμη των Γεωργίου Α. Καρέλια και Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
 * «Πολύ σεμνά και πολύ ταπεινά καταθέτουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης απέναντι σε δύο οικογένειες μεσσηνιακής καταγωγής που έχουν πολλαπλώς και κατ’ επανάληψη στηρίξει τα δύο νοσοκομεία» σημείωσε ο διοικητής των ιδρυμάτων Καλαμάτας - Κυπαρισσίας Γιώργος Μπέζος.
 * Για δύο οικογένειες, που διαχρονικά έχουν βοηθήσει στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. «Με σιωπή, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό στο συνάνθρωπό τους, ξέρουν και τον τιμούν, του συμπαραστέκονται, ανταποκρίνονται στα αιτήματά του» πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος και πρότεινε την ανακήρυξη των οικογενειών Καρέλια - Κωνσταντακόπουλου σε μεγάλους ευεργέτες του τόπου.
 * «Σήμερα που ζούμε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο εθελοντισμός αποκτά μεγάλη αξία και λειτουργώντας συμπληρωματικά με το κράτος συνεισφέρει στη βελτίωση των δυνατοτήτων της χώρας» παρατήρησε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Λαουδιάς. Σημείωσε, επίσης, ότι το υπουργείο Υγείας κάνει προσπάθεια να αξιοποιήσει την περιουσία των Νοσοκομείων, που έχει προέλθει από δωρεές και που για χρόνια έμενε αναξιοποίητη.
 * Αναφερόμενος στην εθελοντική προσφορά ευεργετών, ο υποδιοικητής της ενιαίας διοίκησης των Νοσοκομείων Καλαμάτας – Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπόζος, διάβασε απόσπασμα από τη διαθήκη του Γεωργίου Αλεξόπουλου, ο οποίος το 1932 αποφάσισε να διαθέσει όλη του την ακίνητη και κινητή περιουσία για την ανέγερση νοσοκομείου στην Κυπαρισσία. Με σκοπό, όπως τόνιζε στο κείμενο της διαθήκης, να νοσηλεύει άπορους και φτωχούς αρρώστους Αυλωνίτες, Κυπαρίσσιους, Τριφύλιους. Αν περίσσευαν κλίνες, θα δεχόταν εύπορους και άλλους.
 ~ Εργαστήριο που σώζει ζωές
 * Για δωρεά στο μεσσηνιακό λαό έκανε λόγο ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Σπύρος Ζόμπολος, ενώ αναφέρθηκε στις γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες που καθυστέρησαν τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου περισσότερα από 11 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν με την προσφορά περίπου 80 εκ. δρχ. στη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια. Στην πορεία χρειάστηκαν ακόμη 30 εκ. δρχ., τα οποία αναζητήθηκαν από την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα, ενώ ακολούθησε η προσφορά άλλων 50.000 ευρώ από την οικογένεια Καρέλια, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Αιμοδυναμικού, με τα συμπληρωματικά μηχανήματα που απαιτούνταν.
 * Ο κ.Σπύρος Ζόμπολος επισήμανε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει το Αιμοδυναμικό της Καλαμάτας (στεφανιαιογραφίες, τοποθέτηση στεντ), όσον αφορά στα δημόσια νοσοκομεία, παρέχονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε πανεπιστημιακά. Με θερμά λόγια εκφράστηκαν και οι ασθενείς που έχουν χρησιμοποιήσει το Αιμοδυναμικό, σε ολιγόλεπτο βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Χαρακτήρισαν άψογη τη λειτουργία του και την περίθαλψή τους από το προσωπικό, ενώ δήλωσαν ότι αισθάνονται ασφάλεια και ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν στην Αθήνα για το θέμα υγείας που αντιμετωπίζουν.
 * «Αν η χώρα υπάρχει σήμερα, είναι χάρις στους ευεργέτες» είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στη Βίκυ Καρέλια. Η εκπρόσωπος της οικογένειας αναφέρθηκε στη δραματική, όπως τη χαρακτήρισε, εμπειρία που είχε, όταν ο σύζυγός της Γιώργος Καρέλιας έπαθε το 1976 για πρώτη φορά έμφραγμα. Μίλησε για την αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθεί ασθενοφόρο ώστε να τον μεταφέρουν στην Αθήνα, ενώ θυμήθηκε τη δύσκολη διαδρομή από τον Αχλαδόκαμπο, αφού τελικά βρέθηκε νοσοκομειακό, μέσα στη νύχτα και την ομίχλη Φεβρουάριο μήνα. Και κατέληξε ότι κανείς πρέπει να πάθει ορισμένα πράγματα, για να οξυνθεί η ευαισθησία του.
 * Τιμητική πλακέτα στο γιο του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, Αχιλλέα, απένειμε ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος σημείωσε ότι η προσφορά των δύο οικογενειών πρέπει να βρει μιμητές, ειδικά τώρα που το κράτος αδυνατεί να προσφέρει αυτά που πρέπει. «Η μεγάλη τιμή σήμερα είναι για την κα Καρέλια» είπε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ενώ πρόσθεσε: «Εμείς βοηθήσαμε πολύ λιγότερο σε σχέση με τη δική της προσφορά. Να ευχαριστήσω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου την κα Καρέλια για την προσπάθειά της και που μας επέτρεψε να συνδράμουμε κι εμείς λίγο στην πρωτοβουλία που είχε».
 * Στην προσφορά των δύο οικογενειών και τον εθελοντισμό αναφέρθηκε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ενώ η Αγγελική Ρουμελιώτου, κοινωνική λειτουργός του Κ.Υ. Μεσσήνης και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΚΥΚΑμεΑ, μίλησε για την «Αξία του εθελοντισμού».
 * Τέλος, σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης συγχαίρει το νοσοκομείο και τις οικογένειες Καρέλια - Κωνσταντακόπουλου, ενώ σημειώνει ότι στις 11 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην Κυπαρισσία με θέμα το «θεσμικό πλαίσιο του εθελοντισμού στην Ελλάδα».

~** Στα καλύτερα του κόσμου
~ Το “The Romanos” της Costa Navarino  * Μία ακόμη διάκριση κερδίζει το “The Romanos, a Luxury Collection Resort” στην Costa Navarino, καθώς συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, σύμφωνα με το “Conde Nast Traveller’s Gold List 2012”. To ξενοδοχείο The Romanos Resort βρίσκεται στην κατηγορία “Best Hotels for Leisure Facilities”, μία ακόμη επιβράβευση που συμβάλλει στη συνολική καθιέρωση της Costa Navarino αλλά και της περιοχής της Μεσσηνίας, ανάμεσα στους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο.
 * Το “Conde Nast Traveller’s Gold List” είναι η ετήσια λίστα της διεθνώς καταξιωμένης αγγλικής έκδοσης, οι συντάκτες της οποίας επιλέγουν τα καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως. Αυτή η διάκριση που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε ξενοδοχείο, έρχεται σε συνέχεια της βράβευσης του “The Romanos Resort” ως “Favourite Overseas Leisure Hotel: Europe, Asia Minor and the Russian federation” στον καθιερωμένο θεσμό “Conde Nast Traveller Readers’ Travel Awards 2011” και της συνολικής αναγνώρισης του προορισμού από την έναρξη λειτουργίας το Μάιο του 2010.
 * Το “The Romanos Resort” βρίσκεται στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino στη Μεσσηνία. Η Gold List αναφέρεται χαρακτηριστικά στα deluxe δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου - πολλά από τα οποία διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες καθώς και στο πλήθος εστιατορίων και παροχών που είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες. Ανάμεσα στις επιλογές στο Navarino Dunes είναι το 4.000 τ.μ. Anazoe Spa, με πλήρη σειρά εξειδικευμένων θεραπειών εμπνευσμένων από την αρχαία Ελλάδα, ενώ για τους λάτρεις της δράσης οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν σπορ θαλάσσης όπως windsurfing, kite-surfing, καγιάκ και καταδύσεις, αθλήματα ρακέτας, αλλά και οργανωμένες εκδρομές και διαδρομές για ποδήλατο και πεζοπορία, που αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για την εξερεύνηση της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο The Bay Course, το δεύτερο signature γήπεδο γκολφ στην περιοχή Navarino Bay της Costa Navarino, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο. Μαζί με το πρώτο signature γήπεδο The Dunes Course, δημιουργούν ένα γκολφ προορισμό για όλο το χρόνο.
 * Σε αυτό το περιβάλλον αυθεντικής πολυτέλειας, συγκαταλέγεται και η βραβευμένη για το design Royal Villa Koroni. -

~** Δήμος Τριφυλίας
~ Ξέμειναν τα οχήματα από πετρέλαιο  * Σε απίστευτο βαθμό ξεπεσμού έχει πέσει ο Δήμος Τριφυλίας, καθώς τα οχήματά του, στην Κυπαρισσία τουλάχιστον, χθες έμειναν ακινητοποιημένα. Κι αυτό, επειδή δεν έχουν καύσιμα και κανένας πρατηριούχος δεν τους προμηθεύει, αφού ο Δήμος χρωστάει!
* Από τα δύο απορριμματοφόρα, μόνο το ένα κυκλοφόρησε, όπως μάθαμε, για λίγο το πρωί, για την αποκομιδή των σκουπιδιών από κάδους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και μετά ακινητοποιήθηκε στον «όρχο» των οχημάτων στα παλιά Σφαγεία. Το, δε, δεύτερο δεν κινήθηκε καθόλου, αφού δεν έχει σταγόνα πετρέλαιο.
 * Σήμερα, πιθανότατα, το ένα απορριμματοφόρο θα μπορέσει με το λίγο πετρέλαιο που έχει στο ρεζερβουάρ του να κινηθεί για την αποκομιδή των σκουπιδιών στο κέντρο της πόλης και μόνον. Οι κάδοι στην πόλη αλλά και στις τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας είναι γεμάτοι με σκουπίδια, ενώ σε πολλά σημεία, επειδή για μέρες δεν έχει γίνει αποκομιδή, σκουπίδια υπάρχουν και γύρω από αυτούς.
* Οι δε πολίτες είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι. «Πληρώνουμε δημοτικά τέλη καθαριότητας και μας έχει φάει το σκουπιδαριό και η βρώμα. Πού είναι η ανταποδοτικότητα; Πού πάνε τα λεφτά που τους πληρώνουμε; Στους παχυλούς μισθούς του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του προέδρου του Δ.Σ. και των ειδικών συνεργατών τους; Σαν δε ντρέπονται, αν μην κρατάνε λεφτά για να πληρώνουν τα καύσιμα, αλλά να παίρνουν οι ίδιοι τους μισθούς τους», έλεγε χθες το μεσημέρι κάτοικος γειτονιάς κοντά στην πλατεία της Κυπαρισσίας, δίπλα στο σπίτι του οποίου είναι γεμάτος κάδος με σκουπίδια.
* Θα αναρωτηθείτε, μα, είναι δυνατόν να μην έχουν τα οχήματα πετρέλαιο; Είναι δυνατόν ο Δήμος να μην έχει να πληρώσει τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, ώστε να προμηθεύσουν με πετρέλαιο τα οχήματα; Και, τέλος πάντων, πού πάνε τα λεφτά από τα τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι πολίτες και είναι, εκ του νόμου, ανταποδοτικά; Μήπως για αυτή την κατάντια και το ξεπεσμό, φταίει, πάλι ο κακός «Καλλικράτης», το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, η οικονομική κρίση ή η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ; Φταίνε τα χρέη και οι οφειλές των προηγούμενων δημάρχων και, για την Κυπαρισσία συγκεκριμένα, του κ. Σαμπαζιώτη; Ή μήπως φταίει η οικονομική διαχείριση και διοίκηση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας του κ. Κόλλια;

~** Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δ. Καλαμάτας
~ Ο… Θεός να βάλει το χέρι του, αν βρέξει λίγο παραπάνω  * Η αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Καλαμάτας ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου. Σκοπός ήταν ο καλύτερος συντονισμός των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο Δήμου, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
* Από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε φάνηκε ότι η εμπειρία από το πλημμυρικό φαινόμενο της 20ής Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα ήταν πολύτιμη για τις υπηρεσίες του Δήμου, δεν έγινε όμως… μάθημα, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου, όπως- τουλάχιστον- δικαιολογήθηκε η Δημοτική Αρχή. Δηλαδή, αν υπάρξει κάποιο έντονο ή μεσαίο καιρικό φαινόμενο το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να δούμε και πάλι καταστάσεις σαν κι αυτές πριν από τρεις μήνες περίπου.
 * Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε από την τελευταία πλημμύρα, η απόκριση των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας ήταν άμεση και παρά την ένταση της βροχόπτωσης και του μεγέθους των ζημιών, προχώρησαν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης.
* Έγιναν καθαρισμοί σε δρόμους, φρεάτια, ρέματα, αυτοψίες σε 54 επιχειρήσεις, δόθηκε οικονομική βοήθεια σε νοικοκυριά, καταγράφηκαν οι ζημιές στις καλλιέργειες, κατατέθηκε αίτημα προς την Περιφέρεια ώστε ο Δήμος να κηρυχτεί θεομηνιόπληκτος και να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των επιχειρήσεων μέσω ΕΟΜΜΕΧ. Επιπλέον, με τη βοήθεια δημοτών εγκαταστάθηκε ένας επιπλέον μετεωρολογικός σταθμός στη Νέδουσα, ενώ θα γίνει και εγκατάσταση μετρητικού σταθμού στον ποταμό Νέδοντα.
* Επίσης, Δήμος και ΔΕΥΑΚ συμβάλλουν στη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία υδρογράφου και βροχογράφου στο λατομείο Μπάκα, στην κατασκευή αναβαθμού προστασίας στη γέφυρα στη Νέδουσα και στην εγκατάσταση βροχογράφων στη Νέδουσα και στο Καρβέλι.
* Από την άλλη, όμως, η εργολαβία στη βόρεια πλευρά του νεκροταφείου, περιοχή στην οποία παρουσιάζονται πάντα προβλήματα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, γιατί υπάρχουν κάποια θέματα που δεν έχουν λυθεί. Η δε νέα Είσοδος παραμένει ένα ερωτηματικό για την κατάσταση που θα βρεθεί, ενώ και η οδός Φαρών, μετά την οδό Κρήτης και μέχρι τη Ναυαρίνου, θα πλημμυρίζει, διότι, ενώ έχει καταγραφεί το πρόβλημα, δεν έχει γίνει ακόμη κάτι προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισής του. «Ευελπιστούμε», είπε ο δήμαρχος, «ότι η ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου στην περιοχή θα απαντήσει στα ζητήματα που δημιουργούνται σχεδόν με κάθε βροχόπτωση». Δηλαδή, μετά από αρκετούς μήνες.
* Όσο για τα προβλήματα με το Νέδοντα, έχουν γίνει δύο μελέτες για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, αλλά θα υλοποιηθούν Κύριος οίδε…

~** Εκλογές Επιμελητηρίου
Ψήφισαν 376 στην Κυπαρισσία!
 * Τριακόσια εβδομήντα έξι μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας από την περιοχή της Τριφυλίας έλαβαν μέρος στη χθεσινή πρώτη μέρα των εκλογών. Συμμετοχή (επαγγελματιών και επιχειρηματιών) η οποία κρίνεται ικανοποιητική, λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύουμε ελαιοκομική περίοδο και, βεβαίως, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες σε μεγάλες δυσκολίες και απογοήτευση. Όπως μας είπαν νωρίς χθες το μεσημέρι, από την εκλογική επιτροπή, η διαδικασία κύλησε ομαλά εντός της αιθούσης συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας όπου είχαν στηθεί οι κάλπες. Ωστόσο, απέξω και πολύ περισσότερο έξω από το δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας, το «ψηστήρι» και το «νταραβέρι» χτύπησε κόκκινο.
 * Υποψήφιοι των συνδυασμών, με το κινητό διαρκώς στο χέρι και το αυτί, καλούσαν κόσμο να πάει να ψηφίσει, και οι χειραψίες και τα σφιχταγκαλιάσματα έδωσαν και πήραν!
 * Από νωρίς το πρωί, πάντως, που άνοιξαν οι κάλπες, οι υποψήφιοι πρόεδροι του Επιμελητηρίου εξέφραζαν σε συζητήσεις τους την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επιτυχία των συνδυασμών τους.
 ~ Δηλώσεις υποψηφίων
 * Σε δηλώσεις τους, οι τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους τους οποίους συναντήσαμε χθες το μεσημέρι στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσαν την αναγκαιότητα συμμετοχής των μελών του Επιμελητηρίου και έστειλαν ο καθένας από την πλευρά του, μέσα από το «Θ», το δικό του μήνυμα στους επαγγελματίες - επιχειρηματίες της Μεσσηνίας.
 * Ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Καραμπάτος, σημείωσε: «Είναι μία ευκαιρία σήμερα (σ.σ. χθες) στην Κυπαρισσία και αύριο στην Πύλο (σ.σ. σήμερα) και μετά στην Καλαμάτα, να συμμετέχει η επαγγελματική και επιχειρηματική κοινότητα από τη Μεσσηνία όλη στις εκλογές, διότι θεωρούμε ότι το Επιμελητήριο μπορεί να βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα. Προτεραιότητα για εμάς, αμέσως μετά τις εκλογές και εφόσον μας εμπιστευθούν με την ψήφο τους, είναι να δούμε τι θα κάνουμε με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, να δούμε τι θα κάνουμε με την παράταση εξόφλησης των δανείων (πυροδάνεια και ΤΕΜΠΜΕ που ζητάμε να πάνε πίσω 8 χρόνια), να μειωθούν τα επιτόκια. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμά για εμάς θα είναι καλό, γιατί έχουμε κάνει ένα έργο πολύ μεγάλο και έχουμε μία στρατηγική για το επόμενο διάστημα. Θα περιμένουμε με αγωνία την Πέμπτη να μάθουμε τα αποτελέσματα και μετά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. […] Στην κρίση κανείς μόνος του. Μαζί μπορούμε καλύτερα!».
 * Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Αδαμόπουλος σημείωσε: «Εξελίσσεται ομαλά η εκλογική διαδικασία, υπάρχει προσέλευση του κόσμου. Έχω καλέσει μαζικά τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν δείχνοντας εμπιστοσύνη στον επιμελητηριακό θεσμό. Θεωρώ ότι θα έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και στην Τριφυλία.
 * […] Τα μέλη του Επιμελητηρίου έχουν ακούσει τις προτάσεις και τις θέσεις του κάθε συνδυασμού και θεωρώ ότι τώρα που όλες οι επιχειρήσεις πλήττονται από την οικονομική κρίση και η κυβέρνηση είναι διστακτική στο να πάρει αναπτυξιακά μέτρα, θα πρέπει να κινηθούμε οι επαγγελματίες - επιχειρηματίες με τα συλλογικά μας όργανα και να δούμε πώς μπορούμε να φέρουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας!».
 * Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκούμας είπε: «Η συμμετοχή στις εκλογές είναι αρκετά καλή. Είμαστε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι ο συνδυασμός μας θα νικήσει σε αυτές τις εκλογές. Η νέα πρόταση που κάνουμε, η νέα ομάδα που έχουμε συστήσει και έχουμε κατέβει σε αυτή την εκλογική διαδικασία, θα οδηγήσει το “Νέο Επιμελητήριο” στη νίκη. […] Tα μέλη του Επιμελητηρίου πρέπει να ελπίζουν σε μια καινούργια μέρα. Το Επιμελητήριο αλλάζει σελίδα!».

**

**** KINA 2011 !!!
** APO TIS ANARTHSEIS TOY SEPTEBRIOY 2011 :
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/t-26-2011.html  , Tετάρτη , 26 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/t-26-2011.html  , ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ - ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ! Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 ,.-~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/30-2011.html  , Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 στην ενημέρωση .-

~-- ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Διαλεγμένες Φωτογραφίσεις ..Φωτογραφίες που αρέσουν , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/1-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.- .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/2-3-2011.html  , Aυττό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 , Παρασκευή 2/12/2011.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/5-2011.html  , Πρίν από τα Χριστούγεννα Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/5122011_05.html  , Λόγια Αγάπης Χαράς και Ανθρωπιάς για όλους μας 5/12/2011 Δευτέρα .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/12/5122011_5419.html  , Έρχοντε γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Δευτέρα , 5/12/2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/6-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 .-
**

~** MESSHNIA apo Tsakona 2011 , κατεβαίνοντες τις στροφές της Τσακώνας καταγράφουμε την όμορφη Μεσσηνία μας 6-12-2011 :
** http://www.youtube.com/watch?v=wV3ZsDDly64  




~** ** GEFYRA RIO-ANTIRIO PATRON :
 ** http://www.youtube.com/watch?v=kIvFgg_vqiw  , http://www.youtube.com/watch?v=kIvFgg_vqiw




  ~*** http://youtu.be/lopgIDJ3MZ4  ,,
Die Flippers - Liebe kennt keine Sprache :



** ** Εικόνα 020- ΠΑΤΡΑ ΓΕΦΥΡΑ Χ, ΤΡΙΚΟΥΠΗ 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=RzzAD28dXgI   ,








** Εικόνα 021 - AITOLOAKARNANIA 1 2011 : ,

http://www.youtube.com/watch?v=QRjZb1jjFD8  ,







** Εικόνα 022 - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=xUwN25JvIYI  ,








** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για σήμερα Τρίτη  6-12-2011 :
Για το Τσάμπιονς Λίγκ των ομίλων τελευταία αγωνιστική :
5ος  Όμιλος :
* Τσέλσι - Βαλένθια   3-0  , (2-0).- ^
* Γκένκ - Λεβερκούζεν  1-1  , (1-0).- ^
6ος Όμιλος :
* Ντόρτμουντ - Μαρσέϊγ  2-3  , (2-0).- ^
* Ολυμπιακός Πειραιώς - Άρσεναλ  3-1   , (2-0) .-^   16΄  Ραφίκ Τσιμπούρ , 36΄ Ντέιβιντ Φουστέρ , 89΄Φρανσουά Μοντέστο .- ^
~* Στο Europa League συνεχίζει ο Ολυμπιακός :

*Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 την Άρσεναλ, η απρόσμενη νίκη της Μαρσέιγ στη Γερμανία, καθώς γύρισε το ματς ενώ έχανε με 2-0, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση αφού θα συνεχίσει τελικά στο Europa League. Τα γκολ των ερυθρόλευκων σημείωσαν ο Τζιμπούρ στο 16’, ο Φουστέρ στο 36’, στο 89’ ο Μοντεστό. Η Άρσεναλ είχε μειώσει στο 57’ με τον Μπεναγιόύν.
 Όμιλος 7ος
* ΑΠΟΕΛ   Κύπρος  - Σαχτάρ Ντόντσκ   0-2  , (0-0).- ^
* Πόρτο  - Ζενίτ  0-0   , (0-0) .- ^
8ος Όμιλος :
* Μπαρτσελόνα - Μπάτε  Μπρίσοφ  4-0  , (1-0).- ^
* Βικτόρια Πλζέν -Μίλαν   2-2  , (0-0).- ^
~ Στο Europecup Γιούρικαπ  στο Μπάσκετ :
~ 1ος , Τσιμπόνα - Ντόνετσκ  76-78 .- ^
~ 1ος , Μπεμάκο Νίτρα - Ντόρκεπινκ Ντάλφινς  108- 78 .- ^
~1ος  Φουενλαμπράδα - Ολντενμιόργκ   77-82 .- ^
~ 1ος Γκραβελίν - Χάποελ Ισραήλ   97-74 .- ^
~ 2ος  Κίμκι - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  89-65 .- ^
~ 2ος Αρμία  - Μπεσίκτας  75-77.- ^
~ 2ος , Σολέ - Ρίγα 72-68 .- ^
~ 3ος Νίμπουρκ - Ρουντούπις  80-83 .- ^
~ 3ος Άρης Θεσσαλονίκης -  Γκρόνινγκεν Φλέμς  79-58 .- ^
~ 3ος Γκοβέρλα - Ροάν  63-70 .- ^
~ 4ος Βαλένθια - Ακαντέμικ  83-59 .- ^
~ 4ος Χίμικ  Γιούζνι  - Νίζνι  Νόβγκορο  78-87 .-
~ 4ος Ατομερόμου - Βέντσπιλς  78-79 .- ^
~ 4ος  Βίλερμαν - Οστάνδη  71-50 .- ^
~ 5ος Μπάνβιτ - Γκράν Κανάρια  79-54 .- ^
~ 5ος Ενίσι Κρασνούαρσκ - Σαλό Σαονέ  79- 80 .- ^
~ 5ος Φρανγκφούρτη - Κουμπάν  58-69 .- ^
~ 5ος Μπαμιπιέλκο - Αναβερπ Τζαϊαντς  72-74 .- ^
~ 6ος Λιέτουβος Ρίτας - Λε Μάν  87-49 .- ^
~ 6ος Τριούμφ Λιμπέρστι - Έγκωμης 60-68 .- ^
~ 6ος ΚΡΚΑ - Αζόμας Μαριούπολ  74-70 .- ^
~ 7ος Μίνσκ 2006 - Πινάρ Καρασιγιάκα 70-79 .- ^
~ 7ος Τούρκ Τελέκομ -  Βόννη  81-94 .- ^
~7ος Μπάγερν - Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης  60-72 .- ^
~ 7ος Μπένετον - Τσεντεβίτα  82-68 .- ^
~ 8ος Μπουντούσνοστ - Μόνς  85-78 .- ^
~ 8ος Κεραυνός Στροβόλου - Ορτέζ  67-70 .- ^
~ 8ος Τουρόβ  Ζγκόρζλεκ - Άλμπα  91-87 .- ^
~ 8ος Τσιμπόνα Όλαζ  - Αρτλάντ  90-85 .- ^
**Εικόνα 001.avi ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΗ ΣΑΣ ΒΡΕΙ Η ΣΥΜΦΟΡΑ !! :

 http://www.youtube.com/watch?v=QiA0E9PWcoY ,



***** http://Twitter.com/stamos01  : stamatis N. Skoulikas Stamos –Arfara- Greecee :



ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ! …ΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ! ..ΛΟΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ !!
~** ΤΕΣΕΡΑ Πράγματα Δεν Μπορούν Να Κρυφτούν Για Πολύ Καιρό...Ο Ήλιος Το Φεγγάρι Η Αλήθεια.....και Η ΑΓΑΠΗ!!!!!!!!!!
** ~** ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Με ονομάζετε Κύριο... αλλά δεν με υπακούτε.

Με ονομάζετε Φως... αλλά δεν με βλέπετε.

Με ονομάζετε Οδό... αλλά δεν με ακολουθείτε.

Με ονομάζετε Ζωή... αλλά δεν με επιθυμείτε.
~ * Τα προσωνύμια της Παναγίας
Το όνομα της Παρθένου Μαρίας, το Ιερότερο ανθρώπινο πρόσωπο της Ορθοδοξίας, συνοδεύεται από ένα μεγάλο αριθμό προσωνυμιών που της έχουν δοθεί, κυρίως όμως αποκαλείται: Παναγία, προσωνυμία της Θεοτόκου Μαρίας, από τον 3ο αιώνα ως η Αγιωτέρα από όλους τους Αγίους.
~ Στον Ελληνικό λαό η επωνυμία Παναγία έχει καθιερωθεί ως η συνηθέστερη επίκληση της Θεοτόκου, η οποία συνδυάζεται πολλές φορές και με άλλες προσωνυμίες προς την Κεχαριτωμένη Βασίλισσα του Κόσμου.
** "Να προσέχουμε και το τυπικό μέρος. Να ζούμε τα μυστήρια, ιδιαίτερα το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Σ' αυτά βρίσκεται η Ορθοδοξία. Προσφέρεται ο Χριστός στην Εκκλησία με τα μυστήρια και κυρίως με την Θεία Κοινωνία."
** Άντε μαζέψτε τώρα αν μπορείτε τα ...ανάρχια.

Ακραία μορφή αντίδρασης στις υπερβολές που επιλέξατε για να ταπεινώσετε τους λαούς (εδώ και αλλού), στον βωμό της απόκτησης περισσότερου πλούτου και μεγαλύτερου ελέγχου των μαζών, αλλά και καθορισμού των εξελίξεων.

Σύντομα όμως θα χάσετε τον ...έλεγχο και όσες δυνάμεις καταστολής ρίξετε στην "μάχη" δεν θα φτάνουν. Σύντομα...
** "Όσοι κατηγορούν την Εκκλησία για τα λάθη των εκπροσώπων της, με σκοπό δήθεν να βοηθήσουν για την διόρθωση, κάνουν μεγάλο λάθος. Αυτοί δεν αγαπούν την Εκκλησία. Ούτε, βέβαια τον Χριστό. Τότε αγαπάμε την Εκκλησία, όταν με την προσευχή μας αγκαλιάζουμε κάθε μέλος της και κάνομε ό,τι κάνει ο Χριστός. Θυσιαζόμαστε, αγρυπνούμε, κάνομε το παν, όπως εκείνος, ο οποίος «τις λοιδορίες δεν τις ανταπέδιδε, και όταν έπασχε δεν απειλούσε» (Α' Πετρ. 2,23)."
** "Όποιος ζει τον Χριστό, γίνεται ένα μαζί Του, με την Εκκλησία Του. Ζει μια τρέλα! Η ζωή αυτή είναι διαφορετική απ' τη ζωή των ανθρώπων. Είναι χαρά, είναι φως, είναι αγαλλίαση, είναι ανάταση. Αυτή είναι η ζωή της Εκκλησίας, η ζωή του Ευαγγελίου, η Βασιλεία του Θεού. «Η Βασιλεία του Θεού εντός ημών εστίν» (Λουκ. 17,21). Έρχεται μέσα μας ο Χριστός κι εμείς είμαστε μέσα Του. Και συμβαίνει όπως μ' ένα κομμάτι σίδηρο που τοποθετημένος μες στη φωτιά γίνεται φωτιά και φως. έξω απ' τη φωτιά, πάλι σίδηρος σκοτεινός, σκοτάδι." .-
** "Μέσα στην Εκκλησία, που έχει τα μυστήρια που σώζουν, δεν υπάρχει απελπισία. Μπορεί να είμαστε πολύ αμαρτωλοί. Εξομολογούμαστε, όμως, μας διαβάζει ο παπάς κι έτσι συγχωρούμαστε και προχωρούμε προς την αθανασία, χωρίς καθόλου άγχος, χωρίς καθόλου φόβο. Γ.Π." .-
** "ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ Το σπουδαίο είναι να μπούμε στην Εκκλησία. Να ενωθούμε με τους συνανθρώπους μας, με τις χαρές και τις λύπες όλων. Να τους νιώθουμε δικούς μας, να προσευχόμαστε για όλους, να πονάμε για την σωτηρία τους, να ξεχνάμε τους εαυτούς μας. Να κάνομε το παν γι' αυτούς, όπως ο Χριστός για μας. Μέσα στην Εκκλησία γινόμαστε ένα με κάθε δυστυχισμένο και πονεμένο κι αμαρτωλό. Κανείς δεν πρέπει να θέλει να σωθεί μόνος του, χωρίς να σωθούν και οι άλλοι. Είναι λάθος να προσεύχεται κανείς για τον εαυτό του, για να σωθεί ο ίδιος. Τους άλλους πρέπει να αγαπάμε και να προσευχόμαστε να μη χαθεί κανείς. να μπουν όλοι στην Εκκλησία. Αυτό έχει αξία. Και μ' αυτή την επιθυμία πρέπει να φύγει κανείς απ' τον κόσμο, για να πάει στο μοναστήρι ή στην έρημο."
** Στις 12 σήμερα καλεσμένος της εκπομπής Propaganda θα είναι ο καθηγητής Χρήστος Γούδης. Μαζί του θα μιλήσουμε για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, την οικονομία αλλά και για τον καταραμένο αμερικανό ποιητή Ezra Pound και τις απόψεις του για την τοκογλυφία που σήμερα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Ζωντανή επίσης παρέμβαση από τον πρόεδρο της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας, ο οποίος θα μας μεταφέρει το κλίμα από την χτεσινή πορεία ενάντια στην απόφαση της Χάγης. Και όπως πάντα ειδήσεις και σχόλια από την επικαιρότητα. Συντονιστείτε στο axis radio.
~ Την εκπομπή μπορείτε να ακούσετε σε επανάληψη - όπως και κάθε φορά στις εννέα το βράδυ.
** Οταν σε ένα βράδυ τα ζεις όλα..

όταν σε ένα πρόσωπο βλέπεις τον κόσμο όλο..

όταν σε ένα βλέμμα κάνεις τα μεγαλύτερα ταξίδια..

όταν σε μια αγκαλιά κάνεις τα πιο όμορφα όνειρα..

όταν σε ένα φιλί γεννιέσαι από την αρχή..

Toτε μπορεις να πεις πως ΑΓΑΠΗΣΕΣ & ΑΓΑΠΗΘΗΚΕΣ..♥♥*
• ** Ήρθες πάλι απόψε και δεν σε περίμενα!!!

Και ότι έλεγα πως μετά το τελευταίο σου πέρασμα δεν θα ξαναφανείς...

Μα έτσι όπως έρχεσαι, για μια ακόμα φορά με βρήκες απροετοίμαστο!!

Κάτι πρέπει να γίνει, γιατί ποτέ δεν θα είμαι αρκετά έτοιμος για σένα έτσι όπως περνάς... Και πάντα πιστεύω ότι είναι η τελευταία φορά που εμφανίζεσαι, ότι δεν υπάρχει περίπτωση από εδώ και πέρα, ότι τελείωσε για μένα και είναι πολύ αργά...

Και όμως, πάλι εσύ περνάς όποτε είμαι χαλαρός και δεν σε περιμένω!!!!

Το όνομά σου;;;;; Ευκαιρία!!!! Το όνομά μου Δύναμη και Αντοχή !! Με Αγάπη πολύ και δυναμική !! Αγάπη Ανθρώπινη και Αληθινή ?!!
• ** ΠΟΤΕ μη γυρισεις σε μία παλια σχεση σου! Είναι σαν να διαβάζεις το ίδιο βιβλίο ξανά και ξανά ενώ στην πραγματικότητα ξέρεις πώς θα τελειώσει....
• ~ Στην αγάπη όλα είναι σαν το domino..!!

Μια λάθος κίνηση αρκεί για να ρίξει κάτω ό,τι χτίσαμε...!!!
• ~ Η αξία ενός αισθήματος βρίσκεται στον βαθμό της θυσίας, την οποία είναι διατεθειμένος να κάνει ένας άνθρωπος.........♥♥*

• ~ Αν είσαι λάθος θα το ξανακάνω,

χίλιες φορές μέχρι να πεθάνω

και δεν θα μετανιώσω... ποτέ μου γι' αυτό

Αν είσαι λάθος θα πω δεν πειράζει,

μόνο κοντά σου.. η ζωή μου αλλάζει

και αυτό ειν' αρκετό εσένα ν' αγαπώ.....♥♥*
** ΣΤον έρωτα η γυναίκα αρχίζει χωρίς να δίνει καμμιά υπόσχεση και στο τέλος τα δίνει όλα .-0 άντρας αρχίζει υποσχόμενος και τελικά δεν δίνει τίποτα .-
** Ουδέν υπάρχει ιδανικότερον του έρωτα , όλες οι άλλες απολεύσεις είναι επόμενες , δεύτερες …
** Από τον καιρό του Αδάμ , οι τρελλοί έχουν πάντα την πλειοψηφία .- Κάθε βήμα της ζωής , είναι ένα βήμα προς τον θάνατο …
• ~ Μη με προδώσεις,

λίγη αγάπη σου ζητάω να μου δώσεις...

Μη με προδώσεις,

τα χείλη αυτά που σε φιλούν μην τα πληγώσεις...♥♥*

• ~ Εκεί που δε φαντάζεσαι, κρύβεται η αγάπη...

σε μέρη που δεν έψαξες, και που δεν πήγε ο νους...

εκεί που δε φαντάζεσαι, σε μια γωνιά του χάρτη...

σε όνειρα περίεργα, κρυμμένα απ' τους πολλούς...♥♥*

♪...♫...♪
~ ** "Όταν σας έρχονται λογισμοί, μην προσπαθείτε να τους διώξετε ανοίγοντας ένα λογικό διάλογο μαζί τους. Χτυπάτε τους επάνω στην Πέτρα. Πέτρα είναι ο Χριστός. Το Όνομά Του. Η προσευχή του Ιησού. Δεν είναι στο χέρι σας, να μην τους δεχθείτε. Τους λογισμούς τους διώχνει μόνο το Όνομα του Ιησού.(Στάρετς Βαρσανούφιος)"
** "Με όλους να έχεις αγάπη κι απ' όλους να βρίσκεσαι σε απόσταση. (Αββάς Αρσένιος)"
** "Τη σιωπή να την αγαπάς περισσότερο από το λόγο. Γιατί η σιωπή φέρνει θησαυρό, ενώ η ομιλία τον σκορπίζει.(Αββάς Ησαΐας)"
** "Οι λογισμοί που σου φέρνουν αμηχανία και ταραχή προέρχονται από το διάβολο. Οι κατά Θεόν λογισμοί εμπνέουν σιγουριά και ειρήνη. Πάλεψε και θα τ'αποκτήσεις.(Όσιος Μάρκος)"
** "Αληθινοί θεολόγοι στην Εκκλησία είναι εκείνοι που μισούν τον εαυτό τους(τα πάθη τους)Αν δεν μισήσει κανείς τον εαυτό του εώς θανάτου, δεν μπορεί να είναι μαθητής του Χριστού και διδάσκαλος του λαού.(Γέρων Σωφρόνιος του Έσσεξ)"
** ""ου το εισερχόμενο εις το στόμα κοινοί τον ανθρωπον, αλλά το εκπορευομενον εκ του στόματος τουτο κοινοι τον ανθρωπον....." κατ Ματθ. Κεφ. ΙΕ'"
** "Η απιστία προέρχεται από την υπερηφάνεια. Ο υπερήφανος ισχυρίζεται πως θα γνωρίσει τα πάντα με το νου και την επιστήμη, αλλά η γνώση του Θεού παραμένει ανέφικτη γι'αυτόν, γιατί ο Θεός γνωρίζεται μόνο με την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος.(Άγιος Σιλουανός)".-
~ ** "Όταν η προσευχή-συμβαίνει μερικές φορές-γίνεται χωρίς προσοχή και μηχανικά, μην απογοητεύεσθε. Την ώρα της προσευχής με το όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού αγιάζεται ακόμη και το στόμα μας. (Στάρετς Βαρσανούφιος)"
 ** "Όπως ο σωματοφύλακας του βασιλιά στέκεται στο πλάι του πάντοτε έτοιμος, το ίδιο και η ψυχή πρέπει να είναι σε εγρήγορση απέναντι στο δαίμονα της σαρκικής αμαρτίας.(Αββάς Ποιμήν)"
** "Απόκτησε την εσωτερική ειρήνη και χιλιάδες θα βρουν κοντά σου τη σωτηρία.(Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ)"
** "Ταπείνωσιν να έχεις. Όταν βρέχει, το νερό δεν σταματά εις τις κορφές ή στα βουνά, αλλά κάτω εις την πεδιάδα. Οι ταπεινοί άνθρωποι έχουν χάριν, καρποφορίαν και ευλογίαν.(Γέρων Ιερώνυμος της Αίγινας)"
 ** Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,

ραγιάδες έχεις, μάννα γή, σκυφτούς για το χαράτσι,

κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,

των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,

Και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι•

Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι

Κι οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη!”

Κωστής Παλαμάς


**8-12-2011 ! ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ - ΤΟΠΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ :
~** Δήμος Οιχαλίας

~ Στο Συμβούλιο της Ευρώπης οι κάτοικοι για τα πυρηνελαιουργεία
 * Πραγματοποιήθηκε χθες, όπως είχε προγραμματιστεί, η συνάντηση των προέδρων και μελών Τοπικών Κοινοτήτων Σκάλας, Τσουκαλαιΐκων, Μελιγαλά και Ανθούσας, με το Δήμο Οιχαλίας.
* Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση στα Τοπικά Συμβούλια των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί για τη λειτουργία των δύο πυρηνελαιουργείων, εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, καθώς και η παρουσίαση της πρώτης ομάδας ενεργειών για την οριστική λύση του προβλήματος.
 ~ «Οι ενέργειες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «που συζητήθηκαν είναι:
-Η κατάθεση αίτησης προσωρινής παύσης λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων και
-Η προσφυγή των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την προάσπιση του δικαιώματός τους στην προστασία της υγείας τους.
* Στο Συμβούλιο της Ευρώπης οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων προσφεύγουν κατά εκπροσωπόμενου από την Αιρετή Περιφέρεια, του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και των δύο επιχειρήσεων. Η Αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως διάδοχη κατάσταση της Νομαρχίας Μεσσηνίας, αλλά και υπεύθυνη για την προστασία της υγείας των πολιτών από τη συστηματική ρύπανση του περιβάλλοντος, με σωρεία ενεργειών της, ατομικά και συλλογικά, δεν προστάτευσε τους πολίτες των Τοπικών Κοινοτήτων και δεν προάσπισε τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Πολιτών. Οι επιχειρήσεις, ως φυσικοί υπαίτιοι της συστηματικής μόλυνσης του αερίου και υδάτινου περιβάλλοντος, καταπατούν επί σειρά ετών το δικαίωμα των πολιτών για διαβίωσή τους σε ένα καθαρό περιβάλλον».

** Κατσαρού

~ Πείραμα παλαιοσεισμολογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών
 * Πείραμα παλαιοσεισμολογίας σε περιοχή του δ.δ. Κατσαρού, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ιωάννη Κουκουβέλα, εκτέλεσε το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχετικά με τη μελέτη των σεισμών χαμηλής έντασης που εκδηλώνονται το τελευταίο εξάμηνο του 2011 στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.
* Η επίσκεψη έγινε σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
*  Στόχος της διάνοιξης παλαιοσεισμολογικών τομών είναι να βρεθούν «απολιθωμένοι» ισχυροί σεισμοί που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν σε σεισμικά ρήγματα.
 * Η παλαιοσεισμολογική τομή που διανοίχθηκε, με βάση τα πρώτα στοιχεία που κατέγραψε το κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών, κρίνεται ως ιδιαίτερα ενθαρρυντική στο να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη σεισμικότητα σ’ αυτή την περιοχή, η οποία απασχολεί τους κατοίκους.
* Το κλιμάκιο του Τμήματος Γεωλογίας, που περιλάμβανε πέντε εξειδικευμένους γεωλόγους, συνέλεξε από την τομή δείγματα για χρονολόγηση με διάφορες μεθόδους και δείγματα εδαφών για περαιτέρω αναλύσεις. Στη συνέχεια και μετά από μελέτη των διαφόρων στοιχείων στο εργαστήριο αναμένεται να προκύψει σειρά συμπερασμάτων, τα οποία θα δημοσιευθούν σε διεθνή περιοδικά του χώρου, αλλά και θα δημοσιοποιηθούν μέσω δελτίων Τύπου ή ημερίδων στους κατοίκους της Μεσσηνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία πάντα με το Παράρτημα Πελοποννήσου του ΓΕΩΤΕΕ.

** Ο "δράκος" της Σπάρτης την πάτησε σε ασανσέρ από 2 γυναίκες!
 * Από δύο γυναίκες σε ασανσέρ την πάτησε ο «δράκος» της Σπάρτης! Πρόκειται για έναν 21χρονο Αφγανό, που αργά προχθές το βράδυ συνελήφθη στη Σπάρτη από αστυνομικούς, για ληστεία, απόπειρα ληστείας και απόπειρα ασελγών πράξεων, σε βάρος γυναικών της πόλης.
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λίγες ώρες νωρίτερα, ο 21χρονος είχε επιτεθεί σε δύο γυναίκες, 23 και 29 ετών (με διαφορά μισής ώρας), στο ασανσέρ της πολυκατοικίας που διέμεναν, με σκοπό να αποσπάσει χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς τα υποψήφια θύματά του αντιστάθηκαν. Επιπλέον, προσπάθησε να βιάσει τη μία χωρίς και πάλι να τα καταφέρει.
* Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στις 29 Νοεμβρίου, στον περιφερειακό δρόμο της Σπάρτης, κοντά στο Πανεπιστήμιο της πόλης, είχε επιτεθεί σε 18χρονη φοιτήτρια και είχε αφαιρέσει από την κατοχή της ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ επιχείρησε και τη διάπραξη ασελγών πράξεων. Το τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στη φοιτήτρια.
* Ο δράστης είχε αποφυλακιστεί με όρους, την 20ή Ιανουαρίου 2010, από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, όπου εξέτιε ποινή για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη παραμονή στη χώρα.

** Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

~ Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου
 * Αύριο Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011, έχει προγραμματιστεί, όπως έγινε γνωστό, η εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με τη συμμετοχή της Χορωδίας, του Μουσικού Συνόλου του Δημοτικού Ωδείου, καθώς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.
* Από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το ύψος του φετινού προϋπολογισμού, ο οποίος φτάνει στις 23.000 ευρώ περίπου, και ειδικότερα για τα έξοδα προβολής και διαφήμισης.
* Παράλληλα, αρκετοί πρόεδροι κοινοτήτων εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν προβλέπεται χριστουγεννιάτικος στολισμός για την περιοχή τους.

** Η αυτοάμυνα ως απάντηση σε ανασφάλεια, φόβο, βία

~ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
 * Η αυξημένη εγκληματικότητα δεν είναι ο μόνος λόγος που ωθεί τους πολίτες στην εκμάθηση πολεμικών τεχνών. Πράγματι, ληστείες, διαρρήξεις, επιθέσεις και κλοπές έχουν αλλάξει τη στάση των Καλαματιανών απέναντι στην αυτοάμυνα. Δεν αποτελεί πλέον απλώς εναλλακτική επιλογή άθλησης και καλής υγείας, αλλά ανάγκη, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων.
* Ο λαός μοιάζει, από την άλλη, έτσι κι αλλιώς καταδικασμένος σε συνεχή ανασφάλεια. Ο φόβος –από την πραγματική ή επαπειλούμενη ανεργία, την ανέχεια, την απόλυτη έλλειψη ελέγχου στο τι μέλλει γενέσθαι, τον καταιγισμό αρνητικών μηνυμάτων- είναι καθημερινός άσπονδος «σύντροφος» των πολιτών. Εδώ έρχεται να λειτουργήσει μια άλλη, εξίσου σημαντική, πτυχή των πολεμικών τεχνών. Εκείνη της ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, της αυτεπίγνωσης για τις ίδιες δυνάμεις, της ικανότητας να αποφύγεις το πρόβλημα, εν προκειμένω μιας βίαιης επίθεσης, και να το λύσεις. Όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στην αυτοάμυνα, γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να μάθουν πολεμικές τέχνες, το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων που κάνουν καράτε, τζούντο, κουνγκ φου, πυγμαχία συνεχώς ανεβαίνει.
* Για το φαινόμενο, που στην Καλαμάτα παρουσιάζει έκρηξη την τελευταία διετία, μιλήσαμε με δασκάλους πολεμικών τεχνών και τεχνικών αυτοάμυνας.
 ~ «Η εγκληματικότητα είναι υπαρκτό πρόβλημα»
* Ο Αρμάν Βερντιάν διατηρεί την τελευταία οκταετία τον αθλητικό όμιλο «Βυζαντινός». Ειδικεύεται στις πολεμικές τέχνες. Πυγμαχία, kick boxing, Mai Tai και μεικτές πολεμικές τέχνες (ΜΜΑ). Τα τελευταία δύο χρόνια, λέει, το ενδιαφέρον για την αυτοάμυνα είναι σταθερά ανοδικό.
* «Αυτό που παρατηρώ είναι ότι το τελευταίο διάστημα έρχονται πολλές γυναίκες να μάθουν αυτοάμυνα», σημειώνει ο Αρμάν Βεντριάν. «Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που ετοιμάζουμε ένα τμήμα αποκλειστικά γυναικείο. Είναι πολλά τα περιστατικά που μας αφηγούνται οι πελάτισσές μας. Πρόσφατα ήρθε μια κοπέλα με τον πατέρα της. Την απείλησε κάποιος με σύριγγα για τα χρήματά της. Τρομοκρατήθηκε. Ήρθε σε εμάς για να αισθάνεται βέβαιη ότι θα μπορεί να αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον».
* «Παρότι η Καλαμάτα δεν αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα που έχουν μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, είναι ωστόσο υπαρκτό το πρόβλημα και, οι γυναίκες ειδικά, αλλά και γενικότερα οι Καλαματιανοί, θέλουν να αποκτήσουν την ικανότητα να υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Άλλωστε το βλέπουμε καθημερινά. Έχουν αρχίσει να μπαίνουν στα σπίτια, να κλέβουν. Έχουν αγριέψει οι καταστάσεις. Όσο υπάρχει κρίση και η οικονομία πέφτει, η τρομοκρατία ανεβαίνει», λέει ο Αρμάν Βεντριάν.
* Οι μαθητές του είναι από 3,5 έως 70 ετών, ενώ όλο και πιο πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους να μάθουν αυτοάμυνα.
* «Δε θέλουν αγώνες, δε θέλουν να χτυπήσουν τα παιδιά τους, αλλά να μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις. Φέρνουν τα παιδιά από μικρά, ώστε όταν αργότερα μείνουν μόνα, όταν πάνε για σπουδές π.χ., να μπορούν να πατάνε στα πόδια τους. Το 80% των γονιών λειτουργούν έτσι».
* «Οι πολεμικές τέχνες έχουν να κάνουν με την ψυχολογία, σε βοηθούν να ακονίσεις την αντίληψή σου στο δρόμο και να είσαι ικανός, στη ζωή σου, κατ’ αρχάς να αποφύγεις το πρόβλημα. Αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς. Πώς θα αποφύγουμε το πρόβλημα, όχι πώς θα το λύσουμε. Είμαστε, βέβαια, έτοιμοι και για αυτό, αλλά είναι η τελευταία προσφυγή, όταν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Η αυτοάμυνα που διδάσκουμε αυτό προσφέρει: Δημιουργεί την κατάλληλη ψυχολογία στο άτομο ώστε να αντιμετωπίσει μια βίαιη επίθεση. Δημιουργεί την κατάλληλη αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ώστε να ξέρεις να μιλήσεις κατ’ αρχάς, να καταλάβει αυτός που σου επιτίθεται ότι δεν κάνεις παιχνίδι. Παράλληλα, μαθαίνουμε να αποφεύγουμε τα χτυπήματα, να προστατεύουμε τη ζωή μας και αν κάποιος μας χτυπήσει, να καταφέρουμε να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε. Να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αμυνθούμε. Το πρώτο, όμως, που επιδιώκουμε είναι να αποφύγουμε τη δύσκολη κατάσταση. Στόχος είναι να αποφύγεις τον επιτιθέμενο. Αν δεν μπορείς, να του καταφέρεις πλήγμα που θα τον καθηλώσει, αλλά όχι να τον σκοτώσεις. Μπορεί μέσα στο φόβο μας να χτυπήσουμε κάποιον περισσότερο απ’ ό,τι θα θέλαμε. Εδώ μαθαίνουμε να ελέγχουμε και να κατευθύνουμε τις δυνάμεις μας. Τα χτυπήματά μας είναι χτυπήματα άμυνας».
* Ο Γιάννης Γρίβας, δάσκαλος του τζούντο (επίσης στο grappling και στο ΜΜΑ), υπογραμμίζει τη σημασία του σωστού δασκάλου στην επιλογή της σχολής πολεμικών τεχνών. «Ο δάσκαλος θα σου δώσει τις σωστές αρχές, ώστε να χρησιμοποιείς αυτό που γνωρίζεις σωστά και υπέρ του συνανθρώπου σου, όχι κατά του συνόλου. Γίνεσαι στην πραγματικότητα πιο ήρεμος άνθρωπος, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και ξέρεις πότε και πώς να χρησιμοποιήσεις την τέχνη σου. Ο καθένας πρέπει να είναι σε θέση να μην υπερεκτιμά τις δυνατότητές του και, παράλληλα, να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και να είναι έτοιμος να ενεργήσει. Έχεις αίσθηση και αντίληψη του κινδύνου καλύτερη και μπορείς να διαχειριστείς τα πράγματα. Όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα έρχονται άνθρωποι με στόχο αυτό, να μπορούν να αμυνθούν».
* Στην αύξηση της ανταπόκρισης έχει συμβάλει και η ενημέρωση του κοινού για τις πολεμικές τέχνες, προσθέτει ο Γιάννης Γρίβας. «Παλιά, στη συνείδηση του κόσμου είχε ταυτιστεί, για παράδειγμα, το kick boxing με μια γκάμα ανθρώπων που ήταν μέσα στη νύχτα, σε μαγαζιά, σε προστασία. Τώρα βλέπεις ανθρώπους όλων των ηλικιών και των δύο φύλων να κάνουν πολεμικές τέχνες, καθηγητές, δικηγόροι, γιατροί, αλλά και εργάτες. Απευθύνεται και προσφέρει οφέλη σε όλους».
 ~ «Εκπαίδευση στην αναγνώριση και αποφυγή του κινδύνου»
* Καθαρόαιμη πολεμική τέχνη αυτοάμυνας, το Wing Tsjun ανήκει στην οικογένεια του κουνγκ φου και επινοήθηκε από την Κινέζα μοναχή Μινγκ Μούι πριν από 300 χρόνια. Επειδή δε βασίζεται στη μυική δύναμη του αμυνόμενου αλλά χρησιμοποιεί τη δύναμη του επιτιθέμενου, είναι ιδανική για σωματικά αδύναμους ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά. Ο μοναδικός που διδάσκει Wing Tsjun είναι ο Κώστας Γάλλος στη σχολή του, Φιλοποίμενος 16.
* «Συνήθως ένας επιτιθέμενος πιστεύει ότι είναι δυνατότερος από εμάς, αλλιώς δε θα μπορούσε να μας επιτεθεί. Εκεί το Wing Tsjun αλλάζει τα δεδομένα: εκπαιδεύει σε γρήγορα αντανακλαστικά και έξυπνες τεχνικές κοντινής μάχης με την αίσθηση της αφής», λέει.
* «Στόχος είναι η αναγνώριση και αποφυγή του κινδύνου. Όταν η αποφυγή είναι αδύνατη, οι τεχνικές σε βγάζουν άμεσα από τη δύσκολη κατάσταση. Αποκτάς καλή φυσική κατάσταση, μαθαίνεις να παραμένεις ψύχραιμος και να αντιδράς με χαλαρό, φυσικό τρόπο. Γνωρίζεις το σώμα σου με έναν καινούριο τρόπο και μαθαίνεις να ξεπερνάς τα όριά σου».
* «Υπάρχει ανταπόκριση και λόγω του φόβου για την αύξηση της εγκληματικότητας», σημειώνει Κώστας Γάλλος. «Το βλέπουμε γύρω μας καθημερινά. Τα σπίτια είναι πλέον οχυρά, τα έχουμε θωρακίσει με σιδεριές. Αισθανόμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Υπάρχει φόβος. Δεν μπορούν οι άνθρωποι να κυκλοφορήσουν άνετα έξω. Στην Αθήνα είναι μεγάλο το πρόβλημα. Εδώ είναι ακόμα πιο ήπια τα πράγματα. Μακάρι να παραμείνουν έτσι, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα δούμε και χειρότερα».
* «Από εδώ και πέρα, κάποιες βασικές τεχνικές αυτοάμυνας καλό είναι να τις έχουμε όλοι. Πέρα από επιθυμία για άθληση και καλή φυσική κατάσταση, η αυτοάμυνα γίνεται πλέον ανάγκη», υπογραμμίζει.
* Για τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα αυτοάμυνας, σημειώνει: «Μαθαίνουν μεν αυτοάμυνα, αλλά καλλιεργείται και ο εσωτερικός τους κόσμος. Αποκτούν αυτοπεποίθηση, γνωρίζουν τις δυνάμεις τους, οι κινήσεις γίνονται σίγουρες, μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τις περιστάσεις με υπευθυνότητα. Το bulling στα σχολεία έχει μπει, δυστυχώς, και στην καθημερινότητα της Καλαμάτας. Η αυτοάμυνα βοηθά τα παιδιά όχι να απαντήσουν με χτυπήματα, αλλά να αντιμετωπίσουν πρώτα απ’ όλα εγκεφαλικά, με σίγουρο λόγο και πίστη στον εαυτό τους τις δυσκολίες. Ο σωστός δάσκαλος τους διδάσκει όχι μόνο την πολεμική τέχνη, αλλά και να γίνουν σωστοί άνθρωποι, σωστοί πολίτες».
 ~ «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν»
* Ποιος ιδανικότερος να μιλήσει για το ρόλο του δασκάλου στις πολεμικές τέχνες, από τον Ευθύμιο Μπούρα! Εδώ και 40 χρόνια αθλητής και δάσκαλος Καράτε, από τη σχολή του έχουν βγει δεκάδες πρωταθλητές και πολλές γενιές παιδιών με νου και σώμα υγιή.
* «Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι απλά άθλημα, είναι τρόπος ζωής», λέει ο Ευθύμιος Μπούρας. «Εξασκούν το σώμα, αλλά και το πνεύμα και την ψυχή. Προσφέρουν υγεία, αλλά ταυτόχρονα οδηγούν στην καλλιέργεια του ατόμου. Βοηθούν να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας».
* Έρχονται πολλοί στη σχολή από ανασφάλεια για την καθημερινότητα, παραδέχεται. «Συνήθως δεν το λένε εύκολα ότι φοβούνται, αλλά στην πορεία αλλάζουν. Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το θεραπεύειν», λέει για την αυτοάμυνα. «Ρωτάνε κάποιοι το δάσκαλο: Αν μου έρθει μια γροθιά, τι να κάνω; Μάθε να μην είσαι μπροστά στα γροθιά».
* Στόχος και όνειρό του ήταν πάντα, λέει ο Ευθύμιος Μπούρας, να φτιάξει μαθητές που θα χαίρονται εξίσου το Καράτε όσο αυτός. Προτρέπει τους γονείς να αγκαλιάσουν κάθε μορφή πολεμικής τέχνης, αρκεί να υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον και άνθρωποι.
* «Μάθε να προστατεύεις τη ζωή σου, αλλά και τη ζωή του ανθρώπου που έχει ξεπεράσει τα όριά του».

** Τριφυλία

~ Ενημέρωση Αντ. Παρασκευόπουλου στους αγρότες για τη βροχή!
 * Ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, χρόνια ολόκληρα, είναι ο πιο δυνατός σύμμαχος των αγροτών της περιοχής και σήμερα, μέσα από το «Θ», τους ενημερώνει σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών, δίδοντάς τους χρήσιμες συμβουλές! Όπως σημείωσε, «η βροχή στην ελιά δε δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα, δεν κάνει ζημιά. Απλώς δημιουργεί προβλήματα στη συγκομιδή, αλλά θα ανακουφίσει κιόλας τα ελαιοτριβεία, γιατι έχουν “μπλοκάρει” με την αυξημένη παραγωγή και δημιουργείται μέγα θέμα, γιατί καθυστερεί και η έκθλιψη».
* Παράλληλα, τόνισε: «Το νερό, αυτή την εποχή, καλό κάνει, βροχές θέλουμε, άλλωστε είναι και περίοδος των βροχοπτώσεων. Δύο μήνες δεν είχαμε καθόλου βροχοπτώσεις. Μετά το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο δεν είχαμε, οπότε είναι αναγκαίες οι βροχοπτώσεις και μακάρι να συνεχιστούν».
* Ακολούθως αναφέρθηκε στις καλλιέργειες, σημειώνοντας: «Στα κηπευτικά, στο θερμοκήπιο, οι βροχοπτώσεις δε δημιουργούν προβλήματα, γιατί είναι ελεγχόμενο το περιβάλλον», ενώ για τις υπαίθριες καλλιέργειες είπε: «Δεν υπάρχουν προβλήματα, γιατί, μέχρι τώρα, δεν έχουμε ένταση των φαινομένων».
* Όπως, ωστόσο, πρόσθεσε, «επειδή έχει αυξηθεί η υγρασία στα θερμοκήπια, θα πρέπει οι παραγωγοί να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα, για να ρυθμίσουν το περιβάλλον του θερμοκηπίου, το σωστό αερισμό, να χορηγούν μόνο τις αναγκαίες ποσότητες νερού (να προσέχουν, δηλαδή, τη δόση άρδευσης) και να ελέγχουν καθημερινά τις φυτείες τους. Αν διαπιστώνουν προσβολές από μύκητες ή βακτήρια, από διάφορα παθογόνα, σε συνεργασία με το γεωπόνο - σύμβουλό τους, άμεσα να προβαίνουν στις αναγκαίες επεμβάσεις με τα εγκεκριμένα για την περίπτωση σκευάσματα και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας και των γεωπόνων - συμβούλων».
* Μιλώντας για τα φυλλώδη λαχανικά, είπε: «Θα πρέπει να γίνεται σχολαστική παρακολούθηση της φυτείας για έγκαιρη διαπίστωση των προσβολών», ενώ αναφερόμενος στους παραγωγούς ελαιοκαλλιεργητές, σημείωσε: «Επειδή η βροχή αυτή τυχαίνει να είναι με το ραβδισμό και επειδή δημιουργούνται “πληγές” κατά το ραβδισμό και κατά τη συγκομιδή, προτείνεται, άμεσα, μετά τη διαδικασία της συγκομιδής του ελαιοκάρπου, να γίνονται επεμβάσεις με χαλκούχα σκευάσματα».

** Κρυφό Σχολειό"

~ Δυο βραδιές με Γιάννη Σπανό και Πένυ Ξενάκη
 ~ Στην παρουσίαση θα είναι ο Γιώργος Παπαστεφάνου
 * Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στο ξενοδοχείο Rex τα σεμινάρια-μαθήματα μπουζουκιού (για επαγγελματίες, ερασιτέχνες και αρχάριους) από τη Μουσική Ακαδημία Μπουζουκιού, όπως αυτά είχαν προγραμματιστεί από το «Κρυφό Σχολειό» του Συλλόγου προς Διάδοση της Μουσικής ΝΕΑΝΕΣ και τον Τάκη Λουκαρέα, στις 27 και 28 Νοεμβρίου, με πρώτο δάσκαλο το «βετεράνο» Κωστα Παπαδόπουλο.
* Το βράδυ της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της λήξης των εναρκτήριων για τη Μουσική Ακαδημία Μπουζουκιού μαθημάτων, ο μεγάλος βιρτουόζος πραγματοποίησε συναυλία στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου, με τη συνοδεία του γνωστού Μάριου Κωστόγλου στην κιθάρα και το τραγούδι και την υπέροχη φωνή της Σταυρούλας Μανωλοπούλου.
* Μουσικοί με ιστορία και πολλές περγαμηνές, που οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν, μιας και στο πρόγραμμα της βραδιάς ακούστηκαν μεγάλες επιτυχίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, όπως του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Βαμβακάρη, του Μπαγιαντέρα, του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη και άλλων.
* Στα β΄ σεμινάρια- μαθήματα, που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς, θα διδάξει ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Θανάσης Βάσιλας (μαέστρος στην ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»).
* Στο μεταξύ, το «Κρυφό Σχολειό» συνεχίζει τις δραστηριότητές του στην αίθουσα του Rex, με το μαέστρο Γιάννη Σπανό στο πιάνο και την Πένυ Ξενάκη στο τραγούδι, σε μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη, με τη συνοδεία και άλλων μουσικών. Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί σε δύο βραδιές, τις οποίες θα παρουσιάσει ο Γιώργος Παπαστεφάνου. Την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 9.30.
* για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Τάκη Λουκαρέα, στο κινητό 6973539805.

** Καλαμάτα

~ Μάνα: Επιδίωξή μας στη Ζάκυνθο οι τρεις βαθμοί
 * Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουν στην Καλαμάτα την επικείμενη «εξόρμηση» στη Ζάκυνθο, την Κυριακή, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Football League 2. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή της Μαύρης Θύελλας, Έλβιο Μάνα:
 * «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ζάκυνθος είναι καλή ομάδα, όπως διαπιστώσαμε και στο μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι. Προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα και σίγουρα δεν έχει πολλά περιθώρια για νέα απώλεια στην έδρα της.
 * Είμαστε όμως καλά αγωνιστικά και ψυχολογικά και θα επιδιώξουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς» καταλήγει ο Ελληνοαργεντινός τεχνικός που είχε χθες την ευκαιρία να «τσεκάρει» κατά βάση όσους δεν αγωνίστηκαν την περασμένη Κυριακή με τον Απόλλωνα, σε ένα φιλικό παιχνίδι με τον τοπικό ΑΟ Σπερχογείας. Η Καλαμάτα επικράτησε με 2-3, χάρις στα γκολ που πέτυχαν στο α’ μέρος οι Δασκαλάκης (10’ με σουτ), Νικητόπουλος (30’ με κεφαλιά) και Δρούγας (40’ με ατομική προσπάθεια και πλασέ).
 * Η Σπερχογεία είχε καταφέρει να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 15’ με τον Γιαννίκο, στο 22’ ο Σεφεράσι νικήθηκε από τα 11 βήματα από τον Καλλιντέρη, ενώ στο 65’ μείωσε σε 2-3 ο νεαρός Σταύρου.
 ~ ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ: Μάρης, Μαλλικούρτης, Ντι Μάρκο, Φιλάι, Δουρούμης, Γεωργαντάς, Ζέππος, Γιαννίκος, Μπώκος, Σεφεράσι, Μπούνας (Π. Γιακουμής, Ι. Γιακουμής, ΙΙ. Γιακουμής, Κρίκκας, Σταύρου).
 ~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καλλιντέρης, Σπανός, Ψυχογιόπουλος, Χρυσανθόπουλος, Κουρέας, Νικητόπουλος, Κέρμαλης, Μερκούρης, Δρούγας, Δασκαλάκης, Καρατζανίδης (Βόλος, Μπιζίμης, Δαμουράς, Βεργόπουλος, Παναγιωτάκης, Μωρόγιωργας, Δημόπουλος).
 ~ Σήμερα στο Στάδιο
 * Σήμερα στις 4 μ.μ. η προετοιμασία του μεσσηνιακού συγκροτήματος θα συνεχιστεί στο Στάδιο της Παραλίας, με την επάνοδο και όσων ξεκουράστηκαν χθες, αλλά και του Κουρεντζή που επιστρέφει από ίωση, καθώς και του Κωστή που θα δοκιμάσει το πόδι του. Ο Έλβιο Μάνα και ο συνεργάτης του Νίκος Μουλατσιώτης δεν προτίθενται να ρισκάρουν τη συμμετοχή του και μόνο εφόσον είναι 100% έτοιμος θα τον συμπεριλάβουν στην αποστολή που θ’ αναχωρήσει από το Σάββατο για τη Ζάκυνθο.
 ~ «Σφυρίζει» ο Διώτης
 * Τέλος, χθες ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τον αγώνα της τοπικής μας ομάδας την Κυριακή (3 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου) και είναι ο Κώστας Διώτης από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Θανάση Κολοσιώνη και Γιώργο Σπυριδόπουλο, 4ο τον Χρήστο Κούλη, από την γειτονική Ηλεία, ενώ παρατηρητής ορίστηκε ο Κορίνθιος Παναγιώτης Αργύρης.

** Πριν 94 χρόνια

- ΑΡΚΕΤΑ αμάξια με την χθεσινήν ηλιακάδα εθεάθησαν κατευθυνόμενα προς την εξοχήν, πολλοί δε ανεπαύοντο νωχελώς εις τα καναπεδάκια του αντιβραχίονος.
 - ΠΟΛΛΑΙ οικοδέσποιναι έσπευσαν από τούδε να προμηθευτούν σαπούνι, διότι εμυρίσθησαν ότι εξαντλείται και έτσι θα μείνουν κατά τας εορτάς χωρίς μπουγάδα.
 - ΠΕΡΙ την 8ην εσπερινήν ώραν της προχθές συνεπλάκησαν εν τη ενταύθα πλατεία οι Γρηγόριος Δημάκος, Γεώργιος Σαμπάτης, Αλ. Σαμπάτης, Μιχαήλ Κυριακόπουλος και Ηλίας Κουκάκης. Κατά την συμπλοκήν ερρίφθη και εις πυροβολισμός, ετραυματίσθη δε σοβαρώς εις την κεφαλήν ο Γρηγόριος Δημάκος μεταφερθείς εις την κλινικήν του Σταματοπούλου προς νοσηλείαν. Οι δράσται συλληφθέντες κρατούνται εις την ενταύθα Αστυνομικήν Διεύθυνσιν.
 - ΥΠΟ του Υπουργείου της Συγκοινωνίας προεκηρύχθη επαναληπτική μειοδοτική δημοπρασία δια την συντήρησιν των οδών της περιφερείας Τριφυλίας. Η δημοπρασία ενεργηθήσεται την 17ην Δεκεμβρίου ενταύθα η δε δαπάνη του όλου έργου προϋπελογίσθη εις 91.000 δραχμάς.

~** Μαρτύριο ζει η οικογένεια του εκπαιδευτικού-παιδεραστή

 * Ένα μαρτύριο ζει η οικογένεια του εκπαιδευτικού-παιδεραστή, που έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της μετά τις φρικτές αποκαλύψεις για τον σύζυγο και πατέρα.
* Η οικογένεια αναγκάστηκε να φύγει από το Ρέθυμνο, την πόλη που θα τους θύμιζε πάντα τα «κατορθώματα» του Νίκου Σειρηγάκη. Τα παιδιά του, τα μεγάλα «θύματα» αυτής της τραγωδίας που έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν σχολείο, να φύγουν μακριά από τους φίλους τους, ενώ αυτή η ιστορία θα σημαδέψει για πάντα την ζωή τους.
* Η σύζυγος αυτού του «κτήνους» , βιώνει κι αυτή τον δικό της Γολγοθά. ‘Εκανε αίτηση διαζυγίου κι άραγε κι εκείνη με την σειρά της θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει αυτό που της επιφύλασσε η μοίρα. Να παντρευτεί και να κάνει παιδιά με έναν άνθρωπο «άρρωστο» και επικίνδυνο.
* Ο δικηγόρος της, Ανδρέας Αργυρόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» επισήμανε ότι η γυναίκα παλεύει να προστατεύσει και να επιστρέψει στην κοινωνία τα δύο παιδιά της.

** ΑΝΕΓΕΡΣΗ 10ου ΚΑΙ 26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
* Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 4.417.829,50 €

** Εξοπλισμός υπηρεσιών τροχαίας
* Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Εξοπλισμός υπηρεσιών τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.999.600,00 €.

** ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
* Η Στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στοχεύει αφενός στην υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της πρόληψης και της ανακύκλωσης και αφετέρου στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων υποδομών για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, σύμφωνα με τις αρχές της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

**~** Εικόνα 028 - ΑΓΡΙΝΙΟ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=YAf94k0q0ZY  ,




~** Εικόνα 036 - Παλαιοκαρυά - Τριχονίδα 2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=ihA6ia7v3xU  ,



~** Εικόνα 037 - Λίμνη Τριχονίδα Παραβόλα 2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=qRXJ7OajJ84



~** Εικόνα 038 - Άγιος Γεώργιος (Τραγάνα) Παραβόλας 2011 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=Q55xIIwCIrc  ,



~** Εικόνα 039 - Παραβόλα-Kενούργιο –Παναιτωλιο Αγρινίου 2011 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=FOvroRy5V_E  ,



~*(* Εικόνα 040 - Κάτω Τραγάνα Αγρινίου Καινούργιο 2011 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=9UpkBEwjHXA  ,



~*(* Εικόνα 044 - ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ από ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑ -Ναυπακτία  2011 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=nhqNj_dR3rY  ,



~*(* http://www.gartnerkg.com/  , Austria http://www.meandhome.gr/  , ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΔΩΡΑ

https://www.facebook.com/pages/ΑΓΙΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Ο-ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ/120181594759592  ,

** ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ
~ Κατά το έτος 306 μ.Χ. ο Άγιος Δημήτριος πήρε το στεφάνι του μαρτυρίου. Το δε σώμα του Αγίου ενταφιάστηκε κρυφά από κάποιους πιστούς Χριστιανούς στον τόπο του μαρτυρίου του. Σ' εκείνο το δημόσιο λουτρό, ξεκίνησε να αναβλύζει μύρο από τον τάφο του Αγίου Δημητρίου κι έτσι ο Άγιος πήρε το προσωνύμιο Μυροβλύτης. Μάλιστα όσο περισσότεροι Χριστιανοί έπαιρναν μύρο για ευλογία, τόσο περισσότερο αυτό πλήθαινε αντί να λιγοστεύει.

** ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

http://www.youtube.com/  ¨: http://youtu.be/2qed8YsDvTc  ,



ΨΑΛΤΟΤΡΑΓΟΥΔΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΨΑΛΛΕΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Μια ιεραποστολικη προσπαθεια του ΙΔ παρεκκλησιου Αγιου Θεραποντ...

http://youtu.be/lopgIDJ3MZ4  , Die Flippers - Liebe kennt keine Sprache



** Natassa Theodoridou - Eho Mia Agalia ¨: http://youtu.be/Dgc0HJsHB6c



http://www.youtube.com/

Music video by Natassa Theodoridou performing Eho Mia Agalia. (C) 2006 SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT (GREECE) A.E

** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: «ΤΑ ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ…»

http://www.agioritikovima.gr/

Διηγείται ο Γέροντας. Κάποτε διάβαζα το βίο του Άγιου Σεραφείμ του Σαρώφ και στο σημείο που έλεγε ο Άγιος...

** ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
http://www.agioritikovima.gr/

Σήμερα το πρωϊ βρέθηκα στο Μανταμάδο για κοινωνική υποχρέωση και αντικρίσαμε αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες...

**ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΑΤΑΙ - ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΞΕΝΟΝ - ΜΕΓΑΛΥΝΟΝ

http://www.youtube.com/  , Q : http://youtu.be/v5D7XnGbfdU  ,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ



**Εικόνα 041- ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟ : http://www.youtube.com/watch?v=pGt01laoTwo  ,




Εικόνα 042 - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟ : http://www.youtube.com/watch?v=8yUt9g1kk7k  ,



** Εικόνα 043 - ΑΝΤΙΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ : http://www.youtube.com/watch?v=ZCi7hNaBt9Q  ,



~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: