ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης   :
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου  2012  .


** «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές.- .... Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές >> .- Général De Gaulle
**  * O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  :
 " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
**  Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : Πέμπτη  26 Ιανουαρίου  2012 . :
Το ποντικάκι μας τα λέει :
*** Μ. Χρυσοχοΐδης: «Λογοδοτώ με δράση και ευθύνη»
* «Λογοδοτώ με δράση και ευθύνη, δεν λιποτακτώ» υποστήριξε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ότι δεν διάβασε το μνημόνιο.
* «Γνώριζα τις βασικές κατευθύνσεις» είπε, σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε αναλυτικά το περιεχόμενο των 2.200 σελίδων του μνημονίου
 * «Χρειάζεται ένα πολιτικό σύστημα που θα υπηρετεί την αλήθεια και τη δικαιοσύνη» είπε σε νέα του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, σημειώνοντας ότι θα κερδίσει τη μάχη που δίνει ώστε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα.
 * «Ο καθένας έχει μια πορεία. Όποιος αμφισβητεί τη δική μου πορεία να το καταθέσει» τόνισε, δηλώνοντας ότι δεν τον αφορά η συζήτηση που γίνεται για πιθανή διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ.
 ~ «Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μείνει λίγοι. Άλλος ένας λιγότερος...» είπε.
 * «Αγωνίζομαι κάθε μέρα να κάνω τη δουλειά μου και στη δουλειά μου είμαι πετυχημένος. Αυτό που έπρεπε να κάνω, και στην παρούσα κυβέρνηση και στην προηγούμενη, στο σύνολό του το έκανα και με το παραπάνω» σημείωσε.

*** Συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν στη Μόσχα
* Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να έχει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα. Χθες ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον Σ. Ιβανόφ.

*** Ράλι στο ΧΑ με τραπεζική "εκτίναξη" 21%
* Εκ νέου ανοδικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Πέμπτη, που "πιάνει" τις 770 μονάδες για πρώτη φορά από τα μέσα Νοεμβρίου.
 * Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκονται εκ νέου οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, με διψήφια ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 30%, ενώ πτωτικά κινοούνται μόνο οι τίτλοι των Τιτάν, Coca-Cola 3E και ΕΛΠΕ.
 * «Η αγορά φαίνεται να έχει δυνάμεις, καθώς υπάρχει αντίστοιχη αύξηση του όγκου συναλλαγών η οποία οφείλεται σε νέες εισροές κυρίως εγχώριων χαρτοφυλακίων, αλλά και στην επανατοποθέτηση κερδών από την γρήγορη κίνηση των τελευταίων ημερών» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.

*** Έφυγε Ζαγοράκης, έρχεται Βρύζας
* Την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑΟΚ υπέβαλε ο Θοδωρής Ζαγοράκης και τη θέση του θα πάρει μέχρι το καλοκαίρι ο Ζήσης Βρύζας. Φεύγω για το καλό της ομάδας , τόνισε ο Ζαγοράκης.-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  ΚΑΙ  ΑΛΛΑ :
*** Eσπασαν το φούρνο του Κωνσταντινέα!
* Ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας διατηρεί φούρνο στην Καλαμάτα και σήμερα όταν πήγε για να εργαστεί τον βρήκε σπασμένο. Πέρσι του τον είχαν βάψει ερυθρόλευκο ! *  Ο ρέφερι σφύριξε για τελευταία φορά στην Ξάνθη και στο παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό. Τέσσερις μέρες μετά το ματς και συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης ο Πέτρος Κωνσταντινέας πήγε στον φούρνο του και βρήκε το τζάμι σπασμένο!
 * Υπενθυμίζουμε πως άγνωστοι είχαν βάψει το αρτοποιείο που διατηρεί ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας στην πόλη της Καλαμάτας κόκκινο και άσπρο με σπρέι, μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα (2-1).-
~ Από  μένα : ΝΤΡΟΠΗ και Καταδίκη σ΄όλους τους δράστες !! Η  ατιμορησία  είναι η αιτία όλων των εγκληματικών ενεργιών σ΄όλους τους τομείς και σ΄όλα τα επίπεδα της κοινωνικής μας ζωής .-

*** Κατά την ψηφοφορία-μπάχαλο προχθες στη Βουλή
Στη  φωτογραφία μας : Κοσελάς , Γιαννακοπούλου , Βουδούρης και ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Μαριέλης   ~ Τρεις οι βουλευτές της Μεσσηνίας, τρεις και οι στάσεις που κράτησαν
 * Διαφορετικές στάσεις κράτησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κατά το προχθεσινό μπάχαλο στη Βουλή, στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
* Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπου καταψηφίστηκε το άρθρο για το ωράριο των φαρμακείων, οδήγησε κάποιους στην εκτίμηση ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν «αντάρτικο», ενώ κατά άλλους οφείλεται σε διαδικαστικούς λόγους, αφού η συγκεκριμένη τροπολογία ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση στο «παρά πέντε».
* Ο Δημήτρης Κουσελάς διαφώνησε με τη δημιουργία δικηγορικών εταιρειών αλλά και με το ωράριο στα φαρμακεία,
*  η Νάντια Γιαννακοπούλου υπερψήφισε τις δύο συγκεκριμένες διατάξεις, ενώ
* ο Οδυσσέας Βουδούρης συμφώνησε με τις δικηγορικές εταιρείες, αλλά διαφώνησε με το ωράριο των φαρμακείων.
 * Και επειδή η χώρα βρίσκεται προ των εκλογών, θα κρατήσουμε το σχόλιο της κας Γιαννακοπούλου, πως «αυτού του είδους οι τακτικισμοί και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δε βοηθούν ούτε την προσωπική μας αξιοπιστία ούτε του κόμματός μας, αλλά κυρίως τη χώρα μας, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο».
 ~ Δ. Κουσελάς
* Ο Δ. Κουσελάς είπε πως είχε ξεκαθαρίσει από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ότι η δημιουργία των δικηγορικών εταιρειών λειτουργεί σε βάρος της περιφέρειας και σε όφελος μεγάλων δικηγορικών γραφείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, χωρίς όφελος για το κοινωνικό σύνολο.
* Όσον αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών, «οδηγεί σε ζούγκλα αθέμιτου και ανεξέλεγκτου ανταγωνισμού, που ευνοεί και πάλι τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο. Κατά τη γνώμη μου, οι αναγκαίες απελευθερώσεις της αγοράς και των επαγγελματιών πρέπει να γίνονται με κανόνες και κριτήρια, να έχουν ως βασική παράμετρο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου. Όταν αυτά δεν πληρούνται, δεν έχουν λόγο ύπαρξης».
* «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, συνέχισε, ότι πριν από την ψήφιση οποιουδήποτε νόμου στη Βουλή, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής διάλογος και να δίνεται η δυνατότητα έκφρασης των απόψεων. Σε ό,τι αφορά το άρθρο για τα φαρμακεία, η ρύθμιση ήρθε την τελευταία στιγμή, χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση».
Νάντια Γιαννακοπούλου
* Η κα Νάντια Γιαννακοπούλου κράτησε διαφορετική στάση και υπερψήφισε τις δύο διατάξεις (για τους δικηγόρους και τις δικηγορικές εταιρείες, καθώς και για τα ωράρια των φαρμακείων). Όπως μας εξήγησε, για την πρώτη διάταξη υπήρξε ρητή διαβεβαίωση από τον κ. Βενιζέλο ότι στην ψήφισή του στο σύνολο τις προσεχείς ημέρες θα έρθει νομοτεχνική βελτίωση – προσθήκη, που θα επιλύει το θέμα των δικηγορικών εταιρειών, σύμφωνα με την οποία «η δικηγορική εταιρεία δύναται να ιδρύει υποκαταστήματα στην ημεδαπή σύμφωνα και με τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων», όπως ισχύει άλλωστε και σήμερα. Με την προσθήκη αυτή αναιρούνται πολλές από τις αρχικές δίκαιες επιφυλάξεις του δικηγορικού κόσμου, αλλά και επειδή υπήρχε πρόβλεψη για εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία των διοικητικών υπαλλήλων σε δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία κ.λπ., που ήδη υποφέρουν από υποστελέχωση, η καταψήφισή του θα σήμαινε καταψήφιση και της συγκεκριμένης εξαίρεσης.
* Τη δεύτερη διάταξη τη θεώρησε επωφελή για τους πολίτες, ενώ «θα εισαχθεί εκ νέου, κατά ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, γιατί καταψηφίστηκε κυρίως για διαδικαστικούς λόγους (επειδή κατατέθηκε τελευταία στιγμή) και όχι για λόγους ουσίας».
* Παρατήρησε πως αυτή την κρίσιμη ώρα απαιτείται νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους. «Δεν μπορεί να έχουμε ψηφίσει αναγκαία μεν, αλλά σκληρά, επώδυνα και άδικα πολλές φορές οριζόντια μέτρα και τώρα, εκ του ασφαλούς, να καταψηφίζουμε ίσης ή μικρότερης βαρύτητας ζητήματα, τη γενική κατεύθυνση των οποίων μάλιστα έχουμε ήδη υπερψηφίσει στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο!»
Οδυσσέας Βουδούρης
* Η αντίδρασή μου ήταν για λόγους καθαρά διαδικαστικούς, εξήγησε ο Οδυσσέας Βουδούρης, λέγοντας: «Θεωρώ ότι δε γίνεται να έρχεται μία τροπολογία λίγα λεπτά πριν από την ψηφοφορία και να πρέπει εκείνη τη στιγμή να καλείσαι να σταθμίσεις τα πάντα».
* Πρόσθεσε ότι «έτσι όπως διάβασα την τροπολογία, μου φάνηκε ως απορρύθμιση κι όχι ως απελευθέρωση. Η απορρύθμιση κινδυνεύει να δημιουργήσει ένα αλαλούμ, που θα στρέφεται εναντίον όλων. Θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να επανέλθει ο υπουργός στο επόμενο νομοσχέδιο, να εισάγει την πρόταση, να μπορέσουμε να τη συζητήσουμε διεξοδικά και να την ψηφίσουμε. Αν εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει η τροπολογία, σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίγει όποτε θέλει, κάτι που δεν είναι το ζητούμενο σε μια απελευθέρωση».
 ~ Δικηγόροι και φαρμακοποιοί
* Ζητήσαμε τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερομένων, των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου.
* Για αλαλούμ και περίεργες κοινοβουλευτικές διαδικασίες έκανε λόγο ο κ. Κων. Μαργέλης. Χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν στο Κοινοβούλιο με τις αλλεπάλληλες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, ως πίεση από εξωθεσμικούς παράγοντες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι βουλευτές να μην ξέρουν τι ψηφίζουν και τι απορρίπτουν.
* Από την πλευρά του, ο κ. Στέφ. Καμινιώτης χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν ως «θετική εξέλιξη. Εκείνο που διακυβευόταν, ήταν το αν θα υπάρξει πρόγραμμα από εφημερίες – διανυκτερεύσεις. Θεωρώ ότι πολλοί συμπολιτευόμενοι βουλευτές καταψήφισαν από την πίεση του κόσμου. Αν άνοιγε ή έκλεινε ο καθένας όποτε ήθελε, δε θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν εφημερεύοντα και διημερεύοντα φαρμακεία. Κάποια στιγμή ο κόσμος εξέφρασε την αγωνία του, την εξέλαβαν και οι βουλευτές και εκεί οφείλεται το συγκεκριμένο αποτέλεσμα».
* Πρόσθεσε δε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Δεν αντιλαμβανόμαστε την πολεμική που ασκεί ο υπουργός απέναντι στα φαρμακεία. Θεωρούμε ότι το αν ανοίγει και κλείνει όποτε θέλει κάποιο φαρμακείο, δε λύνει κάτι σε σχέση με την όλη κατάσταση. Ούτε θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Είναι ένα μέτρο που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη σκοπιμότητά του». Πηγή : εφημερίδα "Θάρρος " Καλαμάτας 2012 .- Χ.Χ. -

*** Aπό ΠΑΣΥ-ΠΑΜΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ  Καλαμάτας :

~ Διαμαρτυρία χθες για το χαράτσι της ΔΕΗ
 * Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ Καλαμάτας, στην οδό Αρτέμιδος, πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη της ΠΑΣΥ, του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, ενάντια στα χαράτσια και τις αυξήσεις.
* Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αύριο στις 10.00 το πρωί με διαμαρτυρία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στην ΑΤΕ της Μεσσήνης, ενώ από τις 15.00 μέχρι τις 17.00, θα γίνει κινητοποίηση στα διόδια, στα Παραδείσια. Για την Κυριακή, στις 10.00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο Ασπρόχωμα.

*** Η λεπτή γραμμή μεταξύ απόγνωσης και αυτοκτονίας
* Είναι η φωνή της απόγνωσης στη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία της ΜΚΟ «Κλίμακα», ενός άνεργου 57χρονου. Τέτοιες φωνές πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό και θα πληθαίνουν όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση.
* Ο ψυχολόγος Άρης Βιόλατζης δείχνει στο web tv του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου εικόνες στον υπολογιστή του από κάποιον άλλον 45άρη που τον πρόλαβαν στο... παραπέντε «πριν περάσει τη θηλιά στον λαιμό του». Θα περιγράψει την συγκλονιστική ιστορία ενός ανθρώπου «σαν εμάς, σαν όλους, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο, που μέσα σε μια νύχτα θα δει τη ζωή του να αλλάζει, λόγω της οικονομικής κρίσης». «Μας πήρε τηλέφωνο απελπισμένος 6 μήνες μετά την απόλυσή του, μισομεθυσμένος και οργισμένος. Χρειάστηκε άμεση κινητοποίηση για να τον σώσουμε».
 * Είναι οι άνθρωποι ηλικιών μεταξύ 40-55 είναι που επικοινωνούν με τη γραμμή της Κλίμακας. Άνθρωποι του ενεργού πληθυσμού που «βούτηξαν» στα χρέη ξαφνικά και έχουν δυσκολία όχι μόνο να τα αποπληρώσουν, αλλά να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.
* Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών τα δύο τελευταία χρόνια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αποδίδεται στη μεγάλη άνοδο της ανεργίας, τη δημιουργία αστέγων και νεόπτωχων. «Νεόπτωχων», «νεοάστεγων», που βλέπει κανείς με γυμνό μάτι στον Κεραμεικό κάθε μέρα, εκεί που μοιράζεται το συσσίτιο από την «Κλίμακα». Πολλοί άστεγοι με πτυχίο και διπλώματα ανωτάτων ιδρυμάτων, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της Αθήνας, όπου σε κάποιες περιοχές του κέντρου είναι περισσότερα τα κλειστά μαγαζιά από εκείνα που λειτουργούν. Οι ταμπέλες «ενοικιάζεται» χαρακτηρίζουν πλέον την αισθητική της πόλης.
* Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των πέντε πρώτων μηνών του 2011 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, το ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών είναι 40% σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
* Το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα ήταν συνολικά 3.661, με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος. Μετά την Αττική, η Κρήτη είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλήσεις στη γραμμή βοήθειας 1018. Σημειώνεται ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περισσότεροι από 20 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Κρήτη, ενώ ακόμη δεν είναι διαθέσιμα τα επίσημα στοιχεία για το 2010.
* Σύμφωνα με ειδικούς, η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, όμως τα αίτια της αυτοκτονίας δεν είναι πάντα, ή μόνο, οικονομικά. Σύμφωνα με ειδικούς Ψυχικής Υγείας, συνήθως συνυπάρχουν, ή προηγούνται, άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη ή προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις. Στην «Κλίμακα» υπογραμμίζουν ότι ενδείξεις υπάρχουν πάντα καλώντας σε «alert» τις οικογένειες. «Υπάρχει πρόληψη» τονίζουν στην οργάνωση και η αντίδραση θα πρέπει να είναι μεγάλη.
* Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) οι οικονομικοί λόγοι ήταν η συνήθης αιτία που άκουγαν οι υπεύθυνοι ψυχολόγοι από το 2007, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο, χρονιά που η κρίση δεν είχε ξεσπάσει ακόμα στην Ελλάδα. Από τότε οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν, για να φτάσουν πέρσι τις 2.500, ενώ όλο και πιο συχνά καλούν άνθρωποι που είναι βουτηγμένοι στα χρέη.
* Μεγάλο άγχος δημιουργείται από τα χρέη σε τράπεζες και από την πίεση στις οποίες προσφεύγουν μέσω των εισπρακτικών εταιρειών οι πιστωτές.-
Γιώργος Κουβαράς  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** "Θέλω να πληρώσω, αλλά δεν έχω"
~ Τόνισε ο οφειλέτης που οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο
 * Ελεύθερος αφέθηκε χθες αργά το απόγευμα ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου που συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης σε χωριό του πρώην Δήμου Αριστομένους για χρέη προς το Δημόσιο, μέχρι την επόμενη Τετάρτη, οπότε και θα εκδικασθεί η υπόθεση στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.
* Χθες το Δικαστήριο, ενώ αρχικά είχε κρίνει επαρκή τον πίνακα χρεών που είχε κατατεθεί στη δικογραφία, στη συνέχεια και λίγο πριν από την αγόρευση του εισαγγελέα, αποφάσισε ότι είναι απαραίτητο να σταλεί από την Εφορία αναλυτικός πίνακας χρεών, όπου θα εμφανίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και ο τρόπος καταβολής κάθε μίας.
 ~ Αυτόφωρο
* Με την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος του ελαιοτριβέα, Κων. Μαλαφάντης, κατέθεσε αυτοτελείς ισχυρισμούς. Ο πρώτος αφορά στην παραγραφή των χρεών τα έτη 2004, 2005 και 2006, λόγω 5ετίας, καθώς και τον ισχυρισμό ότι ανά κατηγορία χρεών (καταβολή ΦΠΑ, καταβολή εισφορών κ.λπ.), κανένα, αν αθροισθεί, δεν ξεπερνά σε ύψος τις 150.000 ευρώ. Γι’ αυτούς τους λόγους ζήτησε την αθώωσή του.
* Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και ήταν ένας εκ των λόγων που ζητήθηκε να σταλεί αναλυτικός πίνακας από την Εφορία.
* Ως πρώτος μάρτυρας κατέθεσε υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ο οποίος σημείωσε ότι η συνολική οφειλή του κατηγορουμένου ανέρχεται σε 383.364,64 ευρώ και αφορούν ομόρρυθμη εταιρεία στην οποία ήταν διαχειριστής. Οι επίδικες οφειλές αφορούν πρόστιμα Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων από το 2004 έως το 2007, εισφορές ΕΛΓΑ που δεν έχουν καταβληθεί 2004-2007, εισφορά δακοκτονίας 2004-2007, απόδοση ΦΠΑ 2006, φορολογία εισοδήματος 2004-2007 και την έκτακτη εισφορά επιχειρήσεων. Επίσης, κατέθεσε ότι στο ΣΔΟΕ η εταιρεία του φαίνεται σε αδράνεια και η τελευταία δήλωση έχει κατατεθεί για το οικ. έτος 2008. Σε ερώτηση της Έδρας απάντησε πως πρόσφατα ο κατηγορούμενος ζήτησε ρύθμιση των χρεών του από την Εφορία, ενώ η προκαταβολή για να μπορεί να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις ανέρχεται περίπου σε 25.000 ευρώ. Τέλος, είπε πως όλα τα χρέη είναι ληξιπρόθεσμα εδώ και ένα χρόνο.
* Ο λογιστής και φίλος του κατηγορουμένου έκανε λόγο για οικονομική εξαθλίωση του επιχειρηματία που έχει άμεση σχέση πλέον με την επιβίωσή του. Κατέθεσε πως θέλει να πληρώσει, αλλά δεν έχει χρήματα. Μίλησε για το ελαιοτριβείο, σημειώνοντας ότι τα έσοδά του είναι σε ελαιόλαδο και πως με τη χαμηλή τιμή του προϊόντος, η επιχείρηση δεν ήταν κερδοφόρα. Επίσης, αναφέρθηκε σε ατύχημα που συνέβη με αυτοκίνητο της εταιρείας, όπου έδωσε αποζημιώσεις 150.000 ευρώ.
* Προσπάθησε, όπως συνέχισε, να ενταχθεί σε ρυθμίσεις, αλλά κάθε χρόνο η οικονομική του κατάσταση χειροτέρευε, ενώ η προκαταβολή πάντοτε ήταν πολύ υψηλή για να μπορέσει να την καταβάλει. Τέλος, σημείωσε ότι συνέταιρος στην εταιρεία είναι ο αδελφός του, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και όλες οι ευθύνες και υποχρεώσεις της επιχείρησης «είχαν πέσει επάνω» στον κατηγορούμενο.
 ~ Απολογία
* Ελαιοτριβέας, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα τέτοιας μορφής που αντιμετωπίζουν όλοι οι ελαιοτριβείς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως και ο ίδιος δεν έχει να πληρώσει ούτε το ρεύμα.
* Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος εξ αρχής τόνισε πως δεν είναι ότι δε θέλει να πληρώσει, αλλά δεν έχει να πληρώσει. Είπε ότι το ελαιοτριβείου έχει κλείσει από το Φεβρουάριο του 2008 και αυτή τη στιγμή είναι άνεργος. «Προσπάθησα να βρω χρήματα να πληρώσω, πήγα σε τράπεζες, αλλά δε μου έδιναν. Μέχρι και σε τοκογλύφους έφτασα», κατέθεσε χαρακτηριστικά. Επίσης, είπε ότι ζήτησε ρύθμιση από την Εφορία, όμως δεν μπορούσε να εξασφαλίσει το ποσό της προκαταβολής, το οποίο ήταν κοντά στις 20.000 ευρώ.
* Αμέσως μετά την απολογία και μετά από διακοπή, ο εισαγγελέας ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, επισημαίνοντας ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν μπορεί να προκύψει ασφαλής κρίση του δικαστηρίου. Το αίτημα έγινε δεκτό από την Έδρα και αποφασίσθηκε να ζητηθούν επιπλέον στοιχεία από την Εφορία. - Β.Β. -

*** Βρέθηκε αποθήκη με κλοπιμαία
~ Εξαρθρώθηκε συμμορία Βουλγάρων που έκανε κλοπές στην Πυλία  * Την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας είχε «ρημάξει» ομάδα 4 Βουλγάρων, οι οποίοι από φέτος τον Ιούνιο και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου είχαν διαπράξει τουλάχιστον δέκα κλοπές σε καταστήματα και οικίες.
* Δύο από αυτούς συνελήφθησαν, ενώ άλλοι δύο αναζητούνται, καθώς και ένας πέμπτος ομοεθνής τους, ο οποίος κατηγορείται ως κλεπταποδόχος.
* Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι στη Χρυσοκελλαριά οι Βούλγαροι διατηρούσαν μία αποθήκη, η οποία ήταν γεμάτη κλοπιμαία.
 ~ Κλοπιμαία
* Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
* Την Τρίτη στην Καλαμάτα συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, ηλικίας 20 και 19 ετών, μετά από ένταλμα του ανακριτή.
* Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 22 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και έναν 36χρονο, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
* Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις Βούλγαροι, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2011 έως και τις 6 Ιανουαρίου, έμπαιναν σε καταστήματα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης και της Φοινικούντας Μεσσηνίας.
* Σε έρευνα που έγινε σε αποθήκη του σπιτιού του 20χρονου και του 22χρονου, στη Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αγροτικών εργαλείων και άλλων αντικειμένων οικιακής χρήσης, κάποια από τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.
* Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις. -

****ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

 
 ~* ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΣΤΑΝΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ....
~* Οι Μανιάτες συσπειρώνονται και παίρνουν το νόμο στα δικά τους χέρια. Οργανώνονται σε ομάδες και δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τόπο τους. Τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών παρά τις συνεχείς συλλήψεις, συνεχίζονται και αναγκάζουν τους Μανιάτες να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνοι τους. ksipnistere.blogspot.com . -


**   -Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω; = Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε, αυτοί μας πηδάνε!
** MΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ .. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΕΙΝΑΜΕ !!
** "Ένας αδελφός ρώτησε τον αββά Μωυσή: «Έστω ότι κάποιος δέρνει τον δούλο του για κάποιο σφάλμα που έκανε• τι θα πει ο δούλος;». Αποκρίθηκε ο γέροντας: «Αν είναι δούλος καλός, θα πει• ‘‘Σπλαχνίσου με έσφαλα’’». «Δεν λέει τίποτε άλλο;» ξαναρώτησε ο αδελφός. «Τίποτε», απάντησε ο γέροντας• «γιατί από τη στιγμή που θα αναγνωρίσει το σφάλμα του και θα πει ότι έσφαλε, αμέσως τον σπλαχνίζεται ο κύριος του»"

*** Ομιλία Σ. Ρομπόλη στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
~ «Λατινική Ευρώπη» θα γίνει η Μεσόγειος
 * Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης, ήταν ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Θέμα της η «οικονομική κρίση και οι προοπτικές διεξόδου της ελληνικής οικονομίας- οι αναπτυξιακές προοπτικές της Πελοποννήσου».
* Σύμφωνα με τον καθηγητή, το περιεχόμενο και η στρατηγική των Μνημονίων δεν επιτυγχάνουν τους υποτιθέμενους στόχους, η μείωση του ελλείμματος επιβραδύνεται και η δεδομένη πλέον αύξηση του δημόσιου χρέους θα οδηγήσει σε μια νέα κρίση χρέους το 2014. Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική οικονομία οδηγείται μέσω του μνημονίου κυριολεκτικά «στα βράχια»!
 * «Με βάση αυτά τα δεδομένα, δηλαδή τα σοβαρά δημοσιονομικά, κοινωνικο-οικονομικά και παραγωγικά προβλήματα τα οποία οι εφαρμοζόμενες πολιτικές έχουν δημιουργήσει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, το κεντρικό ζήτημα που αναδεικνύει αυτή η οικονομική κρίση είναι ο ριζικός αναπροσανατολισμός της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, όχι βέβαια σε όρους ρητορικούς, αλλά σε όρους ουσιαστικούς και μεσο-μακροπρόθεσμους, προκειμένου κατά την περίοδο 2010-2015 να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης των προαναφερόμενων σοβαρών προβλημάτων.
* Το δυσάρεστο, κατά τη γνώμη μας, σ’ αυτή την αναγκαιότητα είναι ότι η προσφυγή στο “μηχανισμό στήριξης” της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μονεταριστικής κατά κύριο λόγο έμπνευσης, κινείται στην κατεύθυνση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας για τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, με αποτέλεσμα η παντελής έλλειψη αναδιανεμητικών και αναπτυξιακών στοιχείων να παρατείνει τις συνθήκες οικονομικής κρίσης και ύφεσης της ελληνικής οικονομίας κατά τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, δημιουργούνται όροι στασιμοπληθωρισμού, κραχ στην αγορά εργασίας με τη σοβαρή αύξηση της ανεργίας και την αποδόμηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
* Όπως σημείωσε ο Σ. Ρομπόλης, «η έξοδος από αυτόν το φαύλο κύκλο θα έρθει στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων πόρων, από μια ριζοσπαστική αναδιανομή του εισοδήματος, από την κήρυξη του πολέμου κατά της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και από έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
* Απαιτείται ο σχεδιασμός μιας αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, που θα είναι διαφορετικός από αυτόν που θέλει να αποδώσει στη χώρα μας το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας Γερμανίας και Γαλλίας. Όπως φαίνεται και από το περιεχόμενό του, στο νέο πλαίσιο του ευρωπαϊκού καταμερισμού εργασίας, η Ελλάδα και οι άλλες μεσογειακές χώρες κατατάσσονται στον πεπετημένο προσανατολισμό των κατασκευών, της ναυτιλίας και του τουρισμού».
* Όπως τέλος επισήμανε, «αυτό που δεν κατανοούν ή δε θέλουν να κατανοήσουν και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως έχει αποδείξει η επιστημονική έρευνα, δε θα επιτευχθεί με απορρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και υποβάθμιση των μισθών, όπως υπαγορεύει το Μνημόνιο.
* Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας απαιτεί αναβάθμιση της παραγωγικής και τεχνολογικής βάσης της ελληνικής οικονομίας, παραγωγή και τυποποίηση νέων προϊόντων, νέα οργάνωση της παραγωγής, καινοτομία και ποιότητα».- Α.Π. -

*** Κ. Κόλλιας
~ Εξοντωτικό το πρόστιμο για ΧΑΔΑ
 * Δριμεία επίθεση, έστω και με κάπως «εύσχημο» τρόπο, εξαπέλυσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, για την απόφαση επιβολής προστίμου και παύσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ Φιλιατρών.
* Μάλιστα, ούτε λίγο - ούτε πολύ, με την όλη συλλογιστική της τοποθέτησής του, ο κ. Κόλλιας είπε πως, ενώ άλλα συζητούσαν με τον περιφερειάρχη για τους ΧΑΔΑ και τη διαχείριση των απορριμμάτων, προφανώς, μετά από καταγγελία αλλά και πιέσεις (!), ο κ. Τατούλης αποφάσισε την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ για τη λειτουργία του ΧΑΔΑ Φιλιατρών και την παύση και αποκατάστασή του από το Δήμο.
* Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την απόφαση «κεραυνό εν αιθρία», συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος θα προσφύγει κατά της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Διοικητικό Δικαστήριο.
* Ενημερώνοντας σχετικά το Σώμα, έκανε λόγο για «βαρύτατο, μη αναμενόμενο και μη παραδεκτό» πρόστιμο, ενώ αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με το οποίο στις 12 Ιουλίου έγινε αυτοψία στο ΧΑΔΑ Φιλιατρών από το Κ.Ε.Π.ΠΕ. και στις 15 Ιουλίου εστάλη στο Δήμο η έκθεση αυτοψίας, ζητώντας τη θέση τους επί των παρατηρήσεων των ευρημάτων τους, τα οποία χαρακτήρισε «πολύ ασήμαντα».
~ Ο Δήμος, με έγγραφό του στις 18 Ιουλίου, απάντησε στην έκθεση του Κ.Ε.Π.ΠΕ.
* Ειδικότερα, υποστήριξε ο δήμαρχος: «Όλως ξαφνικά, στις 18 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης επικαλούμενος διάφορες διατάξεις έβαλε ένα πρόστιμο της τάξεως των 40 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο, εξοντωτικό, και ταυτόχρονα αποφάσισε και το κλείσιμο του ΧΑΔΑ των Φιλιατρών. Κατά της απόφασης, βέβαια, εμείς, όπως είναι φυσικό, θα κάνουμε προσφυγή. Και στην Περιφέρεια για τη νομιμότητα της απόφασης και στο Διοικητικό Δικαστήριο για την ουσία του πράγματος.
* […] Εκείνο που έχει αξία είναι ότι, ενώ έχουμε κουβεντιάσει κατ’ επανάληψη, βρισκόμαστε σε καθημερινό διάλογο με τον περιφερειάρχη και έχουμε συμφωνήσει ότι οι ΧΑΔΑ θα παραμείνουν μέχρι 30 Ιουνίου, έως ότου λήξει η διαδικασία της προσωρινής αποκομιδής μέσω μπαλοποιητή – σας θυμίζω ότι έχουμε φτιάξει μία Επιτροπή η οποία ήδη εργάζεται πάνω σε αυτό –, ως κεραυνός εν αιθρία είχαμε το πρόστιμο.
* […] Οι προφορικές εξηγήσεις του περιφερειάρχη, δεν ξέρω αν είναι εύλογες ή αν δεν είναι, είναι ότι “έκανε εισήγηση το Κ.Ε.Π.ΠΕ. και ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω”.
* […] Ο ΧΑΔΑ των Φιλιατρών είναι από τους καλύτερους ΧΑΔΑ που έχει ο Δήμος μαζί με αυτόν των Γαργαλιάνων! Θεωρώ ότι ασκήθηκε μία πίεση και ασκείται μία πίεση, και το λέω και στα μέλη της Επιτροπής, μη δούμε κι άλλες πιέσεις μπροστά μας, μήπως βρούμε κι άλλες πιέσεις μπροστά μας για να κλείσουμε το θέμα. Εμείς θα προχωρήσουμε στο θέμα αυτό όπως το έχουμε σχεδιάσει. […] Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε κάτω από μία τέτοια ασφυκτική πίεση».
* Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε να διαβαστεί στο Σώμα η έκθεση με τις παρατηρήσεις του Κ.Ε.Π.ΠΕ. και τι απάντησε ο Δήμος, «για να δούμε αν αναίτια το κάνανε αυτό (επιβολή προστίμου και παύση ή όχι).
* Ο δήμαρχος διάβασε τις παρατηρήσεις και σημείωσε: «Άρα, κάπου πατήσανε, δε μας κάνανε την ιστορία αυτή για τον ΧΑΔΑ, ΧΑΔΑ είναι σε όλη την Ελλάδα και δε βάζουν πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα, δεν ήμασταν εμείς συνεπείς σε μερικά πράγματα που θα ’πρεπε να ήμασταν συνεπείς για το ΧΑΔΑ, φταίμε εμείς, εκεί είναι το πρόβλημα, έχει ευθύνες η Δημοτική Αρχή».
* «Στο θέμα των σκουπιδιών είμαστε μόνοι μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, συμπληρώνοντας: «Όλοι αυτοί, περιφερειάρχες, παραπάνω, Αποκεντρωμένη, αιρετοί, θα κρυφτούν. Ήδη κρύβονται και ήδη πετάνε το μπαλάκι, οι ίδιοι που δημιούργησαν το πρόβλημα και το ανέχτηκαν, υπό τη μορφή προστίμων.
~ […] Είναι επιλεκτικά τα πρόστιμα εκεί που πέφτουν».
* Σε παρέμβασή του, ο Θανάσης Πετρόπουλος σημείωσε: «Για το θέμα αυτό αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ανίκανοι είμαστε ως Δήμος. Μου είναι πάρα πολύ εύκολο να κατηγορήσω τον περιφερειάρχη, όλους. Έχω ποτέ κατηγορήσει τον εαυτό μου; Γιατί εγώ είμαι υπεύθυνος. Ποτέ δεν το έχουμε κάνει. Κι εσείς είστε υπεύθυνος τώρα, κύριε δήμαρχε, γιατί μέσα στο χρόνο αυτό που διοικείτε το Δήμο, δεν τρέξατε, έστω τελευταίος στη σειρά των ανίκανων δημάρχων που έχουν περάσει στην Τριφυλία, να κάνετε αυτό που λέει ο νόμος. Λοιπόν, δε μας φταίει ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε ο κάτοικος, ούτε ο Σύλλογος που θα προασπίσει τα περιβαλλοντικά δικαιώματα του κάθε συνανθρώπου μας, που θα κάνει μια καταγγελία γι’ αυτούς τους πραγματικά απερίγραπτους χώρους. Είναι πολιτισμός αυτός; Μπορούμε να τον ανεχτούμε; Επειδή μας βολεύει; Επειδή καλύπτει την ανικανότητά μας;».
* Απαντώντας ο δήμαρχος είπε: «Ο ΧΑΔΑ των Φιλιατρών είναι 45 χρόνια κι έλα εσύ τώρα (σ.σ. απευθυνόμενος στον Πετρόπουλο) και κατηγόρησε τον εαυτό σου κι εμένα, της Κυπαρισσίας 35 χρόνια… Είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή στην Πελοπόννησο που έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες, που ανοίξαμε αυτή την κουβέντα. Άρα, το αν έχουμε ευθύνη, έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία από πολλούς άλλους και προκατόχους μας και σημερινούς».
Η. Γ. -

*** Θόδωρος Αγγελόπουλος
* Πέθανε ο ποιητής των εικόνων
 ~ Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 16.00 από το Α΄ Νεκροταφείο
 * Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Metropolitan άφησε την τελευταία του πνοή o μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας. Ο σκηνοθέτης υπέστη βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί προβληματίστηκαν για το αν θα έπρεπε να υποβληθεί ή όχι σε χειρουργείο.
* Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα ταινίας και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από ιδιωτική μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και τραυματίστηκε ελαφρά.
 * Τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα έχει αναλάβει η Τροχαία Κορυδαλλού, στην οποία πρόκειται να δώσει κατάθεση ο ειδικός φρουρός. Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Τροχαίας, το περιστατικό συνέβη σε μια απόσταση περίπου 30 μέτρων από την έξοδο του πρώτου τούνελ στο δρόμο με κατεύθυνση προς Κερατσίνι, σε ένα επικίνδυνο, όπως το χαρακτηρίζουν, σημείο, λόγω της συχνότητας των τροχαίων ατυχημάτων που γίνονται εκεί. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» θα μπουν οι εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος που βρίσκεται στο τούνελ και ενδεχομένως έχει καταγράψει τη σκηνή του δυστυχήματος
* Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παντελής Καψής με την αναγγελία του θανάτου του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη δήλωσε: «Όλοι πενθούμε για το μεγάλο Έλληνα που με το έργο του τίμησε την πατρίδα μας».
 ~ Διεθνής αναγνώριση
* Όταν ένας σκηνοθέτης, όχι μόνον δε διαβάζει, αλλά ούτε καν μετρά πια τα βιβλία που γράφονται για αυτόν και το έργο του, τότε βρίσκεται στην κορυφή.
* Όταν για λογαριασμό μιας ταινίας, έχει τη δυνατότητα να κτίσει και μετά να γκρεμίσει ένα ολόκληρο χωριό -όπως έκανε με το «Λιβάδι που δακρύζει»-, τότε βρίσκεται στην κορυφή. Στη Γαλλία, για μια και μόνον ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, το «Ταξίδι στα Κύθηρα», έχει γραφεί 600 σελίδων (!) μελέτη για ντοκτορά, η οποία στη συνέχεια εκδόθηκε στο εμπόριο.
* Στην Ιαπωνία έγινε πάταγος όταν οι ταινίες του κυκλοφόρησαν σε ειδική έκδοση DVD, η οποία, εκτός των άλλων, περιείχε απαγγελία -από τις τρεις κόρες του- ποιημάτων που έχει γράψει ο ίδιος.
* Στη βιβλιογραφία που τον αφορά θα βρούμε ακόμα και βιβλία στα κινέζικα (!), ενώ όποτε ανακοίνωνε έστω και μια ιδέα για ταινία, τότε η ταινία αυτομάτως γινόταν γεγονός στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη πολλά χρόνια πριν από την ολοκλήρωσή της, όπως ακριβώς συνέβη με την τελευταία του δημιουργία «Η άλλη θάλασσα», που δυστυχώς θα μείνει ανολοκλήρωτη.
* Αυτό είναι το σημείο όπου εδώ και χρόνια βρισκόταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος που γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Αμπελιώνα Μεσσηνίας, και σπούδασε νομικά και κινηματογράφο στο Παρίσι. Αφού πέρασε από το χώρο της κριτικής (εφημερίδα «Αλλαγή», περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος»), ο σημαντικότερος σύγχρονος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, είχε βραβευθεί με ό,τι σημαντικό υπάρχει στο χώρο του κινηματογράφου: Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών για το «Μια αιωνιότητα και μια ημέρα», μεγάλο βραβείο της επιτροπής για το «Βλέμμα του Οδυσσέα» στο ίδιο φεστιβάλ, Χρυσός Λέων για τον «Μεγαλέξανδρο» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο Αγγελόπουλος έφυγε αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό πολιτισμό. Τον πολιτισμό στον οποίο πίστευε, τον πολιτισμό για τον οποίο στεναχωριόταν τόσο πολύ και μέσα από την καρδιά του για την τωρινή κατάντια του.
* «Ζούμε μια περίοδο που θα την ονόμαζα μοναδική, όχι με την καλή έννοια, αλλά με την αρνητική της» είχε πει πέρσι, τέτοια εποχή, στο «Βήμα» ο Αγγελόπουλος. «Έχω αρκετά χρόνια πίσω μου και τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναζήσει. Ακόμα και στην περίοδο του Εμφυλίου, στην περίοδο της δικτατορίας ή και στην Κατοχή, ακόμα και τότε τα πράγματα είχαν μια δυναμική περίεργη, μια δυναμική υπόγεια, που δούλευε. Υπήρχε μια αντίσταση, υπήρχαν συγκρούσεις με ιδεολογικό περιεχόμενο, υπήρχε η αναζήτηση ενός καλύτερου κόσμου. Όταν είχαμε χούντα, πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει και ότι τα πράγματα θα ανοίξουν. Πιστέψαμε σε αυτό που έμοιαζε ότι πάει να πάει να γίνει και ποτέ δεν έγινε».
* Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος κατόρθωσε να φθάσει σε αυτό το σημείο εξουσίας και αναγνώρισης, καλλιεργώντας υπομονετικά αλλά και πεισματικά τη μοναδική αισθητική και γλώσσα του μέσα από μια σειρά ταινιών που αποτυπώνουν την εικόνα και την Ιστορία της Ελλάδας του. Της Ελλάδας μας. Μιας Ελλάδας που υπάρχει δίπλα μας, αλλά που χωρίς τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου ίσως να μη γνωρίζαμε ποτέ. Της Ελλάδας στην «Αναπαράσταση», της Ελλάδας στο «Θίασο», της Ελλάδας στις «Μέρες του ‘36», της Ελλάδας στο «Μεγαλέξανδρου», στο «Μελισσοκόμο» και στο «Βλέμμα του Οδυσσέα».
-Αναδημοσίευση από το Βήμα on line , και εφημερίδα "Θάρρος " Καλαμάτας  2012 .-

*** Πριν 94 χρόνια
- ΑΓΝΩΣΤΟΙ αφήρεσαν εκ της οικίας του Παρασκευά Παρασκευοπούλου κατοίκου Δραΐνας της Αλιφερίας 845 δραχμάς, ένα τόπι πανί λευκόν 50 πήχεων, εν ωρολόγιον της τσέπης και 5 σάρπες μεταξωτάς. Ως ύποπτοι κατεμηνύθησαν οι Αν. Καθεράπος και Αντ. Ζάρας, κάτοικοι Λόγγου και Θεόδωρος Σούκος, κάτοικος Φαναρίου.
 - ΑΓΝΩΣΤΟΙ αφήρεσαν εκ της οικίας του Νικολάου Παπαζόλη, κατοίκου Καστανιάς, ένα μπαούλο περιέχον εν δίκαννον όπλον, δύο ωρολόγια χρυσά αξίας 500 δραχμών, δύο φωτογραφίας, μίαν στολήν δασοφύλακος, και διάφορα άλλα πράγματα εν όλω αξίας 2.000 δραχμών, ανήκοντα εις τον δασοφύλακα Ν. Παπαλέξην.
 - ΑΓΝΩΣΤΟΙ εις το χωρίον Αγναντέτουρα της Τριφυλίας έκλεψαν εκ του ποιμνίου του Ευστρ. Αλεξοπούλου 11 αίγας και 8 ερίφια.
 - ΥΠΟ του Υπουργείου του Επισιτισμού παρεχωρήθησαν 5.000 οκάδες ορύζης προοριζομέναι δια τον Δήμον Καλαμών και δια τους τέως Δήμους Θουρίας, Αμφείας και Άρεως προς δραχμάς 1,65 εν Πειραιεί.
 - ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σαρδέλες εις κυτία εις το υαλοπωλείον Κ. Θεοδωροπούλου, χονδρικώς και λιανικώς.

*** Γιατί χρεωκόπησε το Ελληνικό Σοβιέτ... :
~ Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο.
 - Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:
* -Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;..
 -Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του....
~ Παίρνει στο τηλέφωνο τον Βενιζέλο (Υπουργό Οικονομίας):
-Βαγγέλη, θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει,μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει; Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μην κάθεται και τα ξύνει.
- Κατάλαβες;
 ~ Μερικές μέρες αργότερα ο Βενιζέλος λέει:
-Έτοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;
-Τι λες ρε Βενιζέλο, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, και με τέτοια τρελά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.
~ Περνάει λίγη ώρα. Τηλέφωνο ο Βενιζέλος:
-Φίλε του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.
-Οοοοοχι ρε Βενιζέλο. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;
~ Την επόμενη μέρα:
-Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6,000 το μήνα.
-Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ρε Βαγγέλη, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ το μήνα.
-Μα τι λές τώρα, αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ.
-Γιατί;;;;;;;
-Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει Βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, Πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα Master ή PHD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία.
~ Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα.


** Παρέμβαση-αναδίπλωση Μπερίσα, στον προσανατολισμό του Πατριωτικού Μετώπου, για επαναδιεθνοποίηση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.
~ Με στόχο να προλάβει τις διαφαινόμενες εξελίξεις από την επαναδιεθνοποίηση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την οποία έχει δρομολογήσει το Πατριωτικό Μέτωπο, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα απέρριψε κατηγορηματικά την άποψη περί ένωσης της χώρας του με το Κόσοβο: «Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον των Αλβανών να σεβαστούν τα υφιστάμενα σύνορα» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σαλί Μπερίσα και πρόσθεσε: «Σ' αυτή τη συγκεκριμένη φάση, το συμφέρον μας είναι να βλέπουμε το κοινό μέλλον μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε επαναπροσδιορισμός των συνόρων σήμερα εγκυμονεί τον κίνδυνο οι Αλβανοί να χάσουν εδάφη και επειδή εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι τα εδάφη είναι αιώνια, αρνούμαι ένα τέτοιο σενάριο», συμπλήρωσε.
~ Η συγκεκριμένη αναφορά του Αλβανού Πρωθυπουργού, σύμφωνα με εκτιμήσεις ουδέτερων διεθνών παρατηρητών, «μυρίζει» πολύ την παγιωμένη αλβανική φοβία για την αυτονόμηση της Βόρειας Ηπείρου, όπως σαφώς προβλέπεται από την εν ισχύ Διεθνή Συμφωνία του 1914.
~ Η επαναδιεθνοποίηση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας (το οποίο ως γνωστό, έχει εγκαταλειφθεί από την ελληνική διπλωματία, και δεν χρησιμοποιήθηκε, όχι για την απόσπαση εδαφών από τη γειτονική χώρα, αλλά ούτε καν για να διασφαλιστούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα και περιουσιακά δικαιώματα στην ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου) καθώς και το έντονο ενδιαφέρον της Ρωσικής διπλωματίας για ανάδειξη του Πρωτοκόλλου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανησυχεί σφόδρα τους Αλβανούς.
~ Το Πατριωτικό Μέτωπο από την πλευρά του, δηλώνει αποφασισμένο να φέρει στην επιφάνεια και σε κάθε του διάσταση το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (νομική, διεθνή, εθνική), δεδομένου τόσο του έντονου ενδιαφέροντος που έχουν δείξει τους τελευταίους μήνες οι Ρώσοι αλλά και των εν ισχύ αποφάσεων οι οποίες έχουν ληφθεί από την Αμερικανική πλευρά, (απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου του 1920).

** ** Πρόληψη καρκίνου τρώγοντας μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι :

* Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου μπλοκάροντας ένα ελαττωματικό γονίδιο που συνδέεται με την ανάπτυξη του όγκου.-
* Μελέτες είχαν αποτυπώσει τις δυνατότητες, του μπρόκολου και άλλων σταυρανθών λαχανικών όπως το κουνουπίδι και το κάρδαμο, να καταπολεμούν τον καρκίνο. Είχαν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων μηνιαίως ωμών όχι μαγειρεμένων λαχανικών της οικογένειας των σταυρανθών (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο) μείωνε τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά σχεδόν 40% συνολικά.
* Το σημαντικότερο είναι ότι οι καπνιστές, κυρίως οι μανιώδεις, μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τα ωμά συγκεκριμένα λαχανικά. Η μείωση του κινδύνου που συσχετίζεται με την κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ωμών λαχανικών το μήνα για τους καπνιστές και τους μανιώδεις καπνιστές, αναλογούσε περίπου στο 40% με 54%.
* Η μείωση του κινδύνου καρκίνου της ουροδόχου κύστης ήταν μεγαλύτερη (73%) μεταξύ των μη καπνιστών που έτρωγαν τρεις ή περισσότερες μερίδες τον μήνα.
* Το μαγείρεμα μειώνει σημαντικά ή καταστρέφει της ισοθειοκυανάτες στα λαχανικά γι’ αυτό και υπογραμμίζεται η κατανάλωσή τους σε ωμή μορφή, προκειμένου να αποκομίσει ο οργανισμός το μέγιστο όφελος.-
* To μπρόκολο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε ισοθειοκυανάτες, (ITC), μια πολύ γνωστή ομάδα παραγόντων που φαίνεται να στοχεύουν και να αποκλείουν το μεταλλαγμένο γονίδιο p53, που συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου.

 * Το γονίδιο p53 κατέχει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση του κυτταρικού κύκλου διατηρώντας τη γενετική σταθερότητα. Το p53 δρα ως μοριακός διακόπτης που ενεργοποιεί μηχανισμό κυτταρικού ελέγχου πριν από τη μετάβαση του κυτταρικού κύκλου από τη φάση G1 στην S και έχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης της μεταγραφής γονιδίων στόχων που τα παράγωγά τους σχετίζονται με την αναστολή του κυτταρικού πολλαπλασιασμού και τη δυνατότητα να επάγει κυτταρική απόπτωση. Όπως φαίνεται να διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση υγιών κυττάρων και την προστασία τους από τον καρκίνο. Όταν αυτό το γονίδιο έχει υποστεί ζημιά ή έχει μεταλλαγεί, σταματά να προσφέρει την ίδια προστασία.-
* Οι μεταλλάξεις αυτές βρίσκονται σε περίπου το ήμισυ όλων των ανθρώπινων καρκίνων.
*  Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ιατρικής Χημείας, ο ερευνητής Xiantao Wang του Πανεπιστημίου Georgetown και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τα αποτελέσματα της ITCS για γονιδίου p53 σε μια ποικιλία των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, του μαστού και του καρκίνου του παχέος εντέρου, στο εργαστήριο.
* Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ισοθειοκυανάτες ITCS ήταν σε θέση να αφαιρούν το ελαττωματικό γονίδιο p53 ενώ αφήνουν την υγιή εκδοχή του γονιδίου και μόνο.

** Έχετε αναιμία; Βάλτε μέλι στην διατροφή σας.
~ Η σιδηροπενική αναιμία οφείλεται συνήθως σε κατανάλωση τροφών που έχουν μικρή περιεκτικότητα σε σίδηρο, καθώς και σε τακτικές απώλειες μικρών ποσοτήτων αίματος, όπως συμβαίνει στις γυναίκες κατά την έμμηνο ρύση. Επίσης μπορεί να παρατηρηθεί κατά την εγκυμοσύνη, επειδή αυξάνονται οι ανάγκες του οργανισμού, καθώς και στην παιδική ηλικία λόγω της μεγάλης και γρήγορης ανάπτυξης του οργανισμού. Άλλα σπανιότερα αίτια περιλαμβάνουν απώλεια αίματος από επιπλοκή κάποιου έλκους του στομάχου ή άλλες αιματολογικές παθήσεις. Ο οργανισμός έχει αποθήκες σιδήρου στο σώμα και γι' αυτό μπορεί να αντισταθεί ένα χρονικό διάστημα στην έλλειψή του. Σύντομα όμως αυτές μπορεί να εξαντληθούν και να παρατηρηθεί η αναιμία.
 ~ Στην πρόληψη της αναιμίας αλλά και στην αντιμετώπισή της παίζουν σοβαρό ρόλο οι διατροφικές επιλογές. 
Από τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζει ο καθένας είναι ότι υπάρχουν τρόφιμα στα οποία ο σίδηρος είναι άμεσα απορροφήσιμος, ενώ υπάρχουν κάποια άλλα στα οποία ο σίδηρος δεν απορροφάται εύκολα, και εκεί χρειάζεται σχετική βοήθεια από τη βιταμίνη C. Επίσης, το ασβέστιο ανταγωνίζεται τον σίδηρο, με αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται πηγή σιδήρου με πηγή ασβεστίου, απορροφάται κυρίως το ασβέστιο .-
Το μέλι
~ H αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια: Στους αιγυπτιακούς παπύρους , πριν από 3.500 χρόνια αναφέρεται το μέλι ως θεραπευτικό μέσο.
~ Στο βιβλίο της ζωής των αρχαίων Ινδών αναφέρεται ότι η ζωή παρατείνεται όταν στη καθημερινή τροφή υπάρχει το γάλα και το μέλι.
~ Το μέλι είναι ένα φυσικό βιολογικό προϊόν, κατευθείαν από τη φύση, και δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία.

* Η ζάχαρη αποτελείται αποκλείστηκα από ζαχαρόζη.
~ Το μέλι περιέχει 180 διαφορετικές ουσίες, οι οποίες διασυνδέονται οργανικά με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς μέχρι τώρα δεν έχει μπορέσει να το φτιάξει τεχνητά παρά τη γνωστή σύνθεση.
~ Το μέλι έχει ανόργανα στοιχεία γνωστά σαν ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο στο μεταβολισμό και στη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου. Η συγκέντρωση των βιταμινών που έχει το μέλι δεν είναι αρκετή για τις ημερήσιες ανάγκες μας, βοηθούν όμως για την απορρόφηση των ζαχάρων.
~ Η κατανάλωση μελιού βοηθάει στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας λόγω του σιδήρου που περιέχει. Μια κουταλιά της σούπας μέλι περιέχει 0,1 mg σιδήρου.
~ Ο συνδυασμός της γύρης με γνήσιο μέλι ελάτου και βασιλικό πολτό είναι από τα καλύτερα συμπληρώματα σιδήρου και είναι αποτελεσματικό για τις παρενέργειες δυσκοιλιότητας που έχουν όλα τα συμπληρώματα σιδήρου της αγοράς. Αν συνδυαστούν με χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, παντζαριου, μήλου και μυρτιλων, τότε εχετε μια βόμβα σιδήρου που κανένα σκεύασμα της αγοράς δεν μπορεί να συναγωνιστεί .-
** Δημητριακά πρωινού με φρούτα και ξηρούς καρπούς και μέλι
~ Τα ολικής άλεσης δημητριακά, και ιδιαίτερα τα εμπλουτισμένα, αποτελούν καλή πηγή σιδήρου. Αν αυτά συνδυαστούν με ξηρούς καρπούς, όπως αυτοί που προαναφέρθηκαν παραπάνω,αυξάνουμε την ποσότητα του σιδήρου. Προσθέτοντας ένα φρούτο, ενισχύεται η απορρόφηση του σιδήρου, λόγω της περιεκτικότητας του φρούτου σε βιταμίνη C. Καλές επιλογές φρούτου, λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, είναι ο χυμός πορτοκάλι, το μανταρίνι ή το ακτινίδιο, ενώ δεν πρέπει να αποκλείονται και τα αποξηραμένα φρούτα επειδή περιέχουν κάποια ποσότητα σιδήρου.
~ Σε αυτό το γεύμα, άνετα μπορεί να προστεθεί λίγη πικρή σοκολάτα ως πηγή σιδήρου. Φυσικά, πολλή προσοχή γιατί περιέχει αρκετές θερμίδες. Ωραίος συνδυασμός είναι επίσης ο ξηρός καρπός με το μέλι, μια και το μέλι περιέχει σχετική ποσότητα σε βιταμίνη C και σίδηρο.
~ Μπανάνα με ξηρούς καρπούς και μέλι
~ Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα φρούτα που περιέχουν κάποια ποσότητα σε σίδηρο. Έτσι, ½ μπανάνα 60-70 γρ. μπορεί να συνδυαστεί με ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, τα οποία περιέχουν επίσης σίδηρο, και να ενισχυθεί η απορρόφηση με το μέλι. Σε αυτό το γεύμα χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα επειδή περιέχει τρόφιμα που προσδίδουν αρκετές θερμίδες .-
~  Παστέλι
~ Το παστέλι συνδυάζει το σουσάμι, το οποίο αποτελεί καλή πηγή σιδήρου, και το μέλι, το οποίο, όπως αναφέρθηκε, περιέχει σίδηρο και βιταμίνη C. Προσοχή όμως επειδή 100 γρ. παστέλι δίνουν 450 θερμίδες. 30 γρ. παστέλι δίνουν ικανοποιητική ποσότητα σε σίδηρο.
~ Ψωμί με ταχίνι και μέλι συνοδευόμενο με φρούτο
~ Το ταχίνι, όπως φαίνεται και από τον πίνακα, αποτελεί καλή πηγή σιδήρου. Συνδυάζεται πολύ καλά με το ψωμί ολικής άλεσης, προκειμένου να αυξηθεί η περιεκτικότητα του γεύματος σε σίδηρο. Το μέλι περιέχει βιταμίνη C και σίδηρο, ενώ με το φρούτο κυρίως ενισχύεται η απορρόφηση του σιδήρου λόγω της βιταμίνης C. Φυσικά, πέρα από το μέλι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μελάσα για όποιον μπορεί την έντονη γεύση της. Η μελάσα περιέχει περισσότερο σίδηρο σε σχέση με το μέλι, αλλά υπολείπεται σε βιταμίνη C.
~ Μέλι στα παιδιά
~ Εάν η διατροφή του παιδιού είναι ελλιπής σε σίδηρο, αυτό µπορεί να εµφανίσει ανεπάρκεια σιδήρου. Η ανεπάρκεια στα παιδιά µπορεί να εµφανισθεί σε διάφορα επίπεδα, από εξαντληµένες αποθήκες σιδήρου έως αναιµία. Η ανεπάρκεια σιδήρου στα παιδιά, η οποία δεν αντιµετωπίζεται θεραπευτικά, µπορεί να προκαλέσει σωµατική και διανοητική καθυστέρηση σε τοµείς όπως το περπάτηµα και η οµιλία.
~ Παχαίνει το μέλι;
- Το μέλι αποδίδει περίπου 4 kcal ανά γραμμάριο, πολύ λιγότερες δηλαδή από άλλο αντίστοιχο λιπαρό γλυκό όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, που αποδίδει περίπου 9 kcal ανά γραμμάριο λίπους που περιέχει. Συνεπώς θα ήταν συστηνόμενη λύση η αντικατάσταση λιπαρών σνακς στο διαιτολόγιο μας (κρουασάν, σοκολάτες κα) με ένα γιαούρτι με μέλι για παράδειγμα. Και λιγότερες θερμίδες παίρνουμε, και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και ικανοποιούμε το αίσθημα της ευχαρίστησης που αποζητούμε από ένα τρόφιμο.

** ΕΝΑΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ …….:
~ Ο αγωνιστής παπα-Χρήστος Ζαρκαδούλας από την Ανατολική Φθιώτιδα, το πρωί της Τετάρτης (26/1/2012) διαδήλωσε μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Λαμία, ενάντια στο χαράτσι. Στο σχετικό ρεπορτάζ δήλωσε σχετικά: "Το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως και το νερό και άλλα αγαθά, είναι απαραίτητα στο λαό. Δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενα εμπορίου, πόσο μάλλον αντικείμενα εκβιασμού...", ενώ συνέχισε: "Απορία μου είναι, γιατί όλοι οι παπάδες δεν είναι στο πλευρό των εργαζομένων. Δίπλα τους, εκεί στους αγώνες τους. [...] Αν οι σημερινοί αγώνες ενταθούν πραγματικά, προς την κατεύθυνση της ανατροπής αυτού του κοινωνικοοικονομικού συστήματος, τότε πραγματικά, οι λαοί όλοι, θα ζήσουν σε έναν άλλο κόσμο. Αλλά, πρέπει πραγματικά οι λαοί να αντιληφθούν, οι εργαζόμενοι να αντιληφθούν, ότι πρέπει οι ίδιοι να γίνουν διαχειριστές του πλούτου τους, οι ίδιοι να αναλάβουν τη διαχείριση αυτών των πραγμάτων που τους αφορούν."
~ Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αυτές οι λιγοστές αλλά γνήσιες φωνές της εκκλησίας, είναι ανάγκη να πληθύνουν και να ορθωθούν, απέναντι σε όσους προτείνουν στο λαό να δεχτεί μοιρολατρικά όσα του ετοιμάζουν οι δυνάστες και οι καταπιεστές του.-

 *** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  για  σήμερα  Πέμπτη  26  Ιανουαρίου  2012 :
* Για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γουοτερπόλο γυναικών στα Ημιτελικά :
* Ελλάδα - Ουγγαρία  14-12 .-
~ Η γυναικεία ομάδα της εθνικής Ελλάδα στον Τελικό του Σαββάτου με αντίπαλο  την ομάδα της Ιταλίας  .-  
~ Ισπανία - Ολλανδία 11-10 .-   {Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  γυναικών , αγώνας γιά την κατάταξη }.-
~ Ιταλία - Ρωσία   13-12 .- ^


* Για το Ευρωμπάσκετ - Ευρωλίγκα Πέμπτη 26/01/2012  :
~ Γαλατά-Σαράϊ - Ολυμπιακός Πειραιώς 69-69 παράταση : 78 -77 .- ^
 ( 5ος όμιλος ).-
~ Μακαμπί Τέλ  Αβίβ - Μπαρτσελόνα  57-71 .-^ ( 8oς όμιλος ).-

** Το Σαββατοκύριακο που έρχεται 28 και 29 /01/2011 για την Σούπερ λίγκα στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
28/01 : ΟΦΗ - Ξάνθη 
28/01 : Πανιώνιος - Κέρκυρα 
28/01/ : Ολυμπιακός Πειραιώς - Εργοτέλης 
29/01 / : Ατρόμητος Αθηνών - Αστέρας Τρίπολης 
29/01 / : Άρης Θεσσαλονίκης - Λεβαδειακός 
29/01/ : Δόξα Δράμας - Παναθηναϊκός 
29/01/ : ΑΕΚ Αθηνών - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 

** Σάββατο 28/01: Τελικός Ευρωπαϊκού στο Γουότερ πόλο των Γυναικών  : ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ  ;

**** ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 2012 :

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html  ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html  , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.- .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html  , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας Δευτέρα , 9-1-2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012 .-
 * * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html  , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Ηλεκτρονική ενημέρωση στο σήμερα : Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/14-15.html  , Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html  , ΌΜΟΡΦΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ : Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/16012012.html  ,Στο δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 16/01/2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012.-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πεμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/20-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/14-20-2012.html  , Αθλητικά της βδομάδας που μας έφησε 14 - 20 Ιανουαρίου 2012 , Παρασκευή 20/01/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/21-22-2012.html  , Άρωμα Σαββατοκύριακου στην ενημέρωση 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/21-01-2012.html  , Άρωμα στο αγιάζι Σαββατιάτικης ενημέρωσης 21 /01 /2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/23-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης ,Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/23-2012.html  , Όλα μαζεμένα ...όλα λυμένα ... όλα μπερδεμένα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Δευτέρα 23 /01/2012 , ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ .-
 ** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/24-2012.html  , Ζωή είναι ωραία αλλά και δύσκολη Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/24-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , : Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 , .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/25-2012.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012.-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/26-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης   :  Πέμπτη 26 Ιανουαρίου  2012  .-
** Δεν πρέπει να λες σ' αγαπώ αν δεν το εννοείς

Αλλα να το εννοείς πρέπει να το λες συνέχεια γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε
** http://newsmessinia.blogspot.com/2012/01/1952.html  .-
ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-

~**

** ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
 ** Διασκέδαση στο σπίτι 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=x5ZrNVR27zE  ,



** Ο Πανάθας διασκεδάζει 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=zYVyXirRREU  ,


** Τραπέζι στου Αντώνη 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=VAUNgvb8z-w


** ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ στου κύρ-Αντώνη 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=zIF79ZM-x5A  .


** My House ...Home Arfara Greece 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=LspWtlB7j80 ,


** Stamatakos Jenoury 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=22Y9tZwrNRI
 

** Πονάει το έμβρυο όταν του κάνουν έκτρωση ?:
http://youtu.be/GauAWGha8lY ,


ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:
http://youtu.be/D6w4VARhJ9A ,


** Σιωπηλή κραυγή Μέρος 2ο :
http://youtu.be/gNPxQ7Yw3oA


Eisai O Teleutaios Mou Stathmos {g+g}:
http://youtu.be/rAj1l7q3jlI ,


***
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  .-
*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  .-
*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  .-
*** http://snsarfara.blogspot.com/   .-
*** http://newsmessinia.blogspot.com/2011/09/blog-post_2263.html?spref=fb  ,
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/  .-
*** http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1446349692  . 1946.-
 ~ http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692#!/profile.php?id=1037492258   .- 376 .-
~ http://www.sync.gr/stamos1  : Φίλοι : 4402 /Σε έχουν φίλο : 1782 .- Eπισκέψεις : 35.823 , Μέλη : 1189 .-
~ http://www.youtube.com/stamos01  .-
Stamos01 , stamatios01 , vlasiskal .-
~ http://snsarfara.blogspot.com/  .-
~ http://www.twitter.com/stamos01/ .- Following : 177,
Followers : 12 , Tweets : 2,714 ,
*** https://www.facebook.com/pages/ΑΠΣ-Αστέρας-Αρφαρών/242460325812829 : Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011 .-
** http://ereplaka.blogspot.com/2009/11/blog-post_90.html  , E RE PLAKA - ANEKDOTA
** http://www.seismoi.gr/  .,SEISMOI


** ** http://xandrinaikosfc.blogspot.com/  : ΧΑΝΔΡΙΝΑΙΚΟΣ Π.Σ. 1982.-

~** http://asdanaos.blogspot.com/  , Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

~** http://eranifiliatron.blogspot.com/  , ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

~** http://www.irakliskal.webs.com/  , ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

~** http://aoiraklis.blogspot.com/  , ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1991.-

~** http://niki-platis.blogspot.com/  , ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ .- http://www.laptops.gr/computers-pc/laptops-notebooks-netbooks.html?gclid=CLa36827za0CFQFItAodqH6hhg

~ * http://www.fifa.com/  , FIFA .-

~*  http://www.epsmes.gr/results/display_ranking.php?league_id=47 , ΕΠΣ Μεσσηνίας .-

~** http://www.epsmes.gr/  , : ΕΠΣΜεσσηνίας .-

~** http://www.uefa.com/  , OYEΦΑ -UEFA .-

~** http://www.epo.gr/  , ΕΠΟ .-

~** http://www.opap.gr/  , ΟΠΑΠ .-

*** http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/  , ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-

*** http://www.arxaiaithomi.gr/  , ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ .-

*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΛΥΡΑΣ

*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ .-

*** http://valira-messinias.pblogs.gr/  , ΙΘΩΜΑΤΑ .-

*** http://eklisval.blogspot.com/  , Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΒΑΛΥΡΑΣ .-

*** http://dimmerop.blogspot.com/  ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΠΗΣ .-

*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/  , ΒΛΑΣΗΣ ΑΡΦΑΡΑ .-

*** http://thamyrisvalyra.blogspot.com/  ,ΘΥΜΑΡΙΣ ΠΟΛ.ΣΥΛ. ΒΑΛΥΡΑΣ .-

*** http://familykormas.blogspot.com/  ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΜΑ .-

*** http://dsval.blogspot.com/  , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΛΥΡΑΣ .-

*** http://lampainalezimessinias.blogspot.com/  ,ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΛΕΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://meropitopik.blogspot.com/  ,ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://ithominews.blogspot.com/  , ΙΘΩΜΗ ΝΙΟΥΣ .-

*** http://notosspor.blogspot.com/ , ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ .-

*** http://storyval.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .-

*** http://culutreval.blogspot.com/  ,ΒΑΛΥΡΑ –ΠΟΛΚΙΤΙΣΜΟΣ .-

*** http://valped.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ –ΕΚΠ.-ΠΑΙΔΕΙΑ .-

*** http://messiniasblogs.blogspot.com/  , ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .-

*** http://lykeiomeligala.blogspot.com/  , ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ .-

*** http://dipanoskaltsis.blogspot.com/  , ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ .-

*** http://megalopoli.blogspot.com/ , ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ .-

*** http://valta-trifilias.blogspot.com/ , ΒΑΛΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-

*** http://pyrgostrifylias.blogspot.com/  , ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-

*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2 .-

*** http://anodorio.blogspot.com/  , ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ –ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://messiniwn-ithi.blogspot.com/  , ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΗΘΗ .-

*** http://trifylianews.blogspot.com/  , ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-

*** http://www.mmess.gr/  . ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://www.immspartis.gr/  , ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ .-

*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .-

*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://giannislinardos.blogspot.com/  , ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΛΙΝΑΡΔΟΣ .-

*** http://xalkia.blogspot.com/  , ΧΑΛΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://kdavilla.blogspot.com/  , ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΛΑΣ .-

*** http://www.terapad.com/  , ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://davillas.blogspot.com/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ –ΔΑΒΙΛΛΑΙΟΙ .-

*** http://oriniithomi.blogspot.com/  , ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΙΝΟΣ- ΡΕΥΜΑΤΙΑ .-

*** http://tzeferemini.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ-ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ .-
*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html .- ARFARA KALAMATAS .-
*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/01/arfara-kalamatas-2012.html#!/2012/01/arfara-kalamatas-2012.html , ARFARA KALAMATAS 2012 
Πέμπτη  26   Ιανουαρίου   2012 : Φωτογραφίες από το  πανέμορφο  Αρφαρά μας .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/27-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 27 Ιανουαρίου  2012 .-

~** YMNOS PANATHINAIKOS : * ~** http://snsarfara.blogspot.com/  , STAMOS – ARFARA- GREECE .- 98
http://youtu.be/NU4FRb0UneE  ,






~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  , Stamos-dynami .- 51

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/  , http://dimmetop.arfara.blogspot.com , 46 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  , arfara-messinias-stamos 70.-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/  , Arfara-Messinias 112.-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ARFARA-MESSINIAS 2 .- 58 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/  , http://arfara-messinias-stamos-2010.. .- 22.-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/  , HTTP://DIMMETOP.ARFARA.BLOGSPOT.COM .- 54.-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/  , ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .- 13.-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/  , VLASIOS 56 .-


** ΥΜΝΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ : http://youtu.be/DORWTPzg6lQ  ,


Δεν υπάρχουν σχόλια: