ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012

Aυτό  το Σαββατοκύριακο  στην ενημέρωση  4 και 5  Φεβρουαρίου  2012 :

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
* Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** «Θερίζει» την Ευρώπη η κακοκαιρία

* Η κακοκαιρία που πλήττει περιοχές της Ευρώπης τις τελευταίες ημέρες έχει προκάλεσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων. Η Ουκρανία και η Πολωνία είναι οι πλέον πληγείσες χώρες με 138 νεκρούς. Έξι νέοι θάνατοι στη Βουλγαρία, θύματα και στην Ιταλία.
*** Σαρώνει το κύμα ψύχους στην Ουκρανία

* Τουλάχιστον 122 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία από το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα από τις 27 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.
*** Την Κυριακή η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

* Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, η οποία θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, το μεσημέρι της Κυριακής.
*** Ιταλικό πλοίο προσέκρουσε σε προβλήτα

* Ιταλικό πλοίο με 263 επιβάτες και 53μελές πλήρωμα παρασύρθηκε από την καταιγίδα κατά τον απόπλου του από το λιμάνι Τσιβιταβέκια και προσέκρουσε σε προβλήτα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο κύτος, ανακοίνωσε το ιταλικό λιμενικό.
***Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Β. Ελλάδα

* Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι αυτοκινητιστές επιλέξουν να κινηθούν σήμερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αφού σε πολλά σημεία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

*** Tα... αλευρώματα κυριάρχησαν στην γιορτή της Υπαπαντής

* Τα… αλευρώματα των πολιτικών κυριάρχησαν στις προχθεσινές εκδηλώσεις για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της λιτανείας καταγράφηκαν και άλλες μεμονωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενώ ακούστηκαν τα γνωστά συνθήματα προς τους πολιτικούς: «κλέφτες-κλέφτες» ή «η χούντα δεν τελείωσε το ’73, ψωμί-παιδεία-ελευθερία». * Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις άρχισαν παραμονή της εορτής στον εορτάζοντα μητροπολιτικό ναό με Μέγα Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, ενώ προχθές ολοκληρώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κατά τη διάρκειά της, πάντως, υπήρξε πραγματικά εντυπωσιακή η αστυνομική κινητοποίηση για τη «διασφάλιση της τάξης».
 * Το περιστατικό με τα «αλευρώματα» των πολιτικών συνέβη τη στιγμή που η πομπή μπήκε στην Αριστομένους. Τότε η δημοτική υπάλληλος Β.Α. από το πλήθος πέταξε αλεύρι που απλώθηκε σε αρκετούς πολιτικούς, κυρίως όμως σε δημοτικούς συμβούλους, το δήμαρχο Οιχαλίας Φ. Μπάμη, τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλο, το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, ενώ… πήραν και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γ. Γεωργίου. Η νεαρή κοπέλα που πέταξε το αλεύρι έγινε αντιληπτή από το πλήθος των αστυνομικών που συνόδευαν τους επισήμους και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμάτας.
* Σχολιάζοντας τα γεγονότα που συνέβησαν προχθές ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει φτώχεια, ανεργία, και ενδεχομένως κάποιοι άνθρωποι στην απελπισία τους προχωρούν σε συμπεριφορές τέτοιες οι οποίες δημιουργούν προβλήματα. Προσωπικά, τα καταλαβαίνω όλα αυτά. Τα κατανοώ. Εκείνο που με ενοχλεί είναι όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες είναι άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν είναι φτωχοί, άνεργοι, απελπισμένοι. Βρισκόμαστε σε δύσκολη εποχή.
* Δύο χρόνια τώρα κάνω συνεχείς εκκλήσεις: να μη διαλύσουμε την Ελλάδα. Να μη διαλύσουμε τον τόπο μας, να μην προσθέσουμε κι άλλα προβλήματα. Διότι αν εκτοξεύει ο ένας στον άλλο ό,τι βρει, τότε δε θα μείνει τίποτα όρθιο σ’ αυτό τον τόπο. Και κυρίως, ας μείνουν νουνεχείς οι έχοντες. Εργασία, εισοδήματα, ένα βιοτικό επίπεδο. Τι να πουν και οι φτωχοί, κι αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα;».
* Σε ερώτηση για το αν πρόκειται να κινήσει κάποια πειθαρχική διαδικασία εναντίον της δημοτικής υπαλλήλου που πέταξε το αλεύρι ο Δήμος Καλαμάτας, ο κ. Νίκας είπε ότι «υπάρχουν τα της νομοθεσίας. Ως άνθρωπος είμαι της ανοχής γενικά. Προσπαθώ με άλλους τρόπους να βρω σημείο συνεννόησης και συνεργασίας».

*** Λεηλατημένο το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου

~ Καταγγελίες για παραμονή στους χώρους του αλλοδαπών και ναρκομανών
 * Φύλλο και φτερό έχουν κάνει το παλαιό Νοσοκομείο Καλαμάτας οι γνωστοί – άγνωστοι. Δεν υπάρχει μεταλλικό αντικείμενο στους χώρους του (κυρίως ό,τι ήταν από χαλκό και σίδηρο) που να μην έχει εξαφανιστεί.
* Η συγκεκριμένη καταγγελία έφτασε από περίοικους της περιοχής στην εφημερίδα και χθες βρεθήκαμε στους χώρους των κτηρίων, για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της κατάστασης. Απ’ όσα μας είχαν πει οι δημότες, σε σχέση με αυτά που διαπιστώσαμε, η πραγματικότητα δε διέφερε στο παραμικρό. Το κεντρικό κτήριο έχει λεηλατηθεί στην κυριολεξία. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Όπως διαπιστώσαμε, οι χώροι του παλαιού νοσοκομείου αποτελούν σημείο συνάντησης λαθρομεταναστών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών.
 * Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση των ανθρώπων του Δήμου Καλαμάτας και της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι προσανατολίζονται προσεχώς να ανακατασκευάσουν τους χώρους του παλαιού νοσοκομείου για να χτίσουν το νέο δημαρχείο, εν τούτοις δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για τη φύλαξη του χώρου.
* Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες καταγγελίες με αυτές που έγιναν στο «Θ» και μιλούσαν για λεηλασία των κτηρίων και παραμονή στους χώρους του αλλοδαπών και ναρκομανών, έχουν φτάσει και στο Δήμο Καλαμάτας, χωρίς όμως να έχει συμβεί το παραμικρό από την πλευρά του.

***  "Δεν μπαίνει λουκέτο στο στρατόπεδο της Καλαμάτας"

* Ανατροπή των μέχρι σήμερα δεδομένων για το στρατόπεδο της Καλαμάτας είχαμε κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γ. Γεωργίου στην Καλαμάτα, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στην εορτή της Υπαπαντής του Χριστού. * Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παραχώρησε η Μητρόπολη Μεσσηνίας στους επίσημους προσκεκλημένους, ο κ. Γεωργίου υποστήριξε ότι είναι θέμα χρόνου η διαδικασία επαναλειτουργίας του. «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς για την παραπάνω εξέλιξη, γιατί, ως γνωστόν, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες γι’ αυτό το ζήτημα. Το στρατόπεδο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, τους αγώνες των Μεσσηνίων και, βεβαίως, από άποψη υποδομών είναι το καλύτερο που υπάρχει στη χώρα μας. Ήταν μεγάλο λάθος η πορεία κλεισίματός του» σχολίασε.- Α.Π.

*** Διπλό "ψαλίδι" για τους αντιδημάρχους από "Καλλικράτη"

* Τη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων στους ΟΤΑ κατά 35% περίπου, καθώς και την περικοπή των αποδοχών που λαμβάνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και πρόεδροι Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη». * Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι οι παραπάνω αξιωματούχοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, στον α΄ και β΄ βαθμό, δε θα λαμβάνουν αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και από τις επιτροπές που συμμετέχουν.
 ~ Τι θα ισχύσει στη Μεσσηνία
* Σύμφωνα με τα πληθυσμιακά δεδομένα των Δήμων της Μεσσηνίας, ο αριθμός των αντιδημάρχων διαμορφώνεται εφεξής ως ακολούθως: στο Δήμο Καλαμάτας μειώνονται από έξι (6) σε τέσσερις (4). Στο Δήμο Μεσσήνης από επτά (7) που είναι σήμερα σε τρεις (3), στο Δήμο Τριφυλίας από έξι (6) σε τρεις (3), στο Δήμο Πύλου Νέστορος από έξι (6) σε τρεις (3), στο Δήμο Οιχαλίας από πέντε (5) σε δύο (2) και στο Δήμο Δυτικής Μάνης από τέσσερις (4) σε δύο (2)
* Ως μικρή συμβολή των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περικοπή δημόσιων δαπανών στην κρίσιμη οικονομική περίοδο που βιώνει η χώρα, χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών τη συγκεκριμένη διάταξη.
 ~ Οι Δήμοι και τα απορρίμματα
* Επίσης, στο νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών προτείνεται η συγκρότηση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ανά Περιφέρεια, με τη συμμετοχή και των Δήμων, που αναλαμβάνουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της τοπικής αυτοδιοίκησης που ονομάζεται ΑΚΣΙΑ (Αυτοδιοίκηση - Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη).
* Συγκεκριμένα, σε συνέχεια του «Καλλικράτη», το σχέδιο νόμου προσδιορίζει τη συγκρότηση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) ανά Περιφέρεια, μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Οι νέοι Σύνδεσμοι θα είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στα οποία θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας.
* Σκοπός των νέων Συνδέσμων θα είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σύμφωνα με το Περιφερειακό Σχέδιο και ειδικότερα, όπως αναφέρει το σχέδιο νόμου, η εξειδίκευση και υλοποίηση στόχων, όπως η θαλάσσια μεταφορά, η ανάκτηση και διάθεση των αποβλήτων της χωρικής αρμοδιότητάς τους. Δημιουργούνται αντίστοιχοι Σύνδεσμοι στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των νησιωτικών Δήμων.
* Επίσης, προβλέπεται: Μειωμένο Κοινωνικό Τιμολόγιο κατανάλωσης νερού (μέσω ΔΕΥΑ) μέχρι και 50% των χρεώσεων ή ακόμα και απαλλαγή για όσους δημότες έχουν ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε ανήλικο παιδί και κατά 50% για πολυτέκνους και ΑμΕΑ.
 ~* Δηλώσεις Παν. Νίκα
* Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Π. Νίκας, δήλωσε: «Το πολυνομοσχέδιο έφτασε στα χέρια μας μόλις την 1η του μήνα. Για εμάς είναι μια προσπάθεια για τη διόρθωση του “Καλλικράτη”. Όμως, δε διορθώνεται, θέλει κατεδάφιση. Πρέπει να δούμε τη διοικητική οργάνωση της χώρας από την αρχή. Ο “Καλλικράτης” δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτοδιοικητικό μνημόνιο. Η αυτοδιοίκηση σήμερα προσφέρει χειρότερες ποιοτικά υπηρεσίες απ’ ό,τι στο παρελθόν.
* Για τη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων, δεν είναι θεωρώ το θέμα μείζον. Προσωπικά, θα μου άρεσε η διάταξη να έγραφε ότι μέχρι δύο αντιδήμαρχοι θα αμείβονται από το Δήμο Καλαμάτας και, από εκεί και πέρα, μπορεί να είναι κι άλλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, που δε θα επιβαρύνουν το Δήμο. Δεν τη θεωρώ σωστή τη διάταξη.
* Βέβαια, προβλέπονται και άλλα στο πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να συμμαζευτούν ορισμένα πράγματα σ’ αυτό το τερατούργημα, το γονατογράφημα, που λέγεται “Καλλικράτης”. Μάταιος κόπος. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να το δει από την αρχή με κατεδαφιστικό τρόπο».

 *** Ιδιοκτησιακό της Μάνης

~ Ιστορική δικαίωση μετά από υιοθέτηση τροπολογίας  * Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την τροπολογία που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς, την οποία προσυπέγραφαν και οι Λ. Γρηγοράκος και Γρηγ. Νιώτης (ΠΑΣΟΚ), Ι. Λαμπρόπουλος, Γ. Αποστολάκος, και Αθαν. Δαβάκης (Ν.Δ.), Π. Μαρκάκης (ΛΑΟΣ), με την οποία ζητούνταν η άμεση επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Μάνης.
* Μετά την αποδοχή της τροπολογίας για την υπαγωγή της Μάνης στις εξαιρέσεις του άρθρου 62 του Ν. 998/79, ώστε να μην υπάρχει τεκμήριο κυριότητας υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, όπως ήδη ίσχυε για άλλες περιοχές, ο κ. Κουσελάς δήλωσε πως «η ικανοποίηση αυτού του διακομματικού και δίκαιου αιτήματος των Μανιατών έρχεται ως επιστέγασμα πολύχρονων παρεμβάσεων και προσπαθειών μας, τόσο στη Βουλή όσο και έξω από αυτήν.
 * Τροπολογίες, ερωτήσεις και αναφορές είχαν κατατεθεί πολλές μέχρι σήμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
* Σε συνεργασία με τον Λεων. Γρηγοράκο και άλλους βουλευτές και με τη στήριξη συλλόγων και μαζικών φορέων της Μάνης, δουλέψαμε με συνέπεια και συνέχεια, τεκμηριώσαμε το αίτημα και ενημερώσαμε λεπτομερώς την κυβέρνηση.
* Δεν κομματικοποιήσαμε το πρόβλημα. Ενώσαμε δυνάμεις, βάζοντας πάνω από όλα τη Μάνη».
* Ευχαρίστησε δημόσια τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, που υιοθέτησαν την τροπολογία και σημείωσε πως «η υιοθέτησή της λύνει το σοβαρό ιδιοκτησιακό θέμα της Μάνης, που παρά τις προσπάθειες έμενε άλυτο εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και να αποδείξουν το αυτονόητο.
* Επιτέλους, αποκαθίσταται η ιστορική αλήθεια και δικαιώνονται ιστορικά οι Μανιάτες, αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί και επίσημη αναγνώριση από την Πολιτεία ότι η Μάνη ποτέ δεν υποδουλώθηκε, ούτε ενσωματώθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».
 ~ Πανηγυρίζει η «Ευνομία»
* Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ευνομία», Νικ. Μαντάγαρης, σημειώνει ότι «ένας αγώνας δεκαετιών που έδιναν νυχθημερόν κάποιοι Μανιάτες, με σεβασμό στην ιστορία του τόπου τους και του αγώνα των προγόνων τους, βρίσκει επιτέλους δικαίωση».
* Ευχαριστεί πέντε κρατικούς υπαλλήλους, που «δε λύγισαν, αλλά έπραξαν το καθήκον τους», ενώ ευχαριστεί για την πολιτική τους παρέμβαση τους βουλευτές Δημ. Κουσελά και Λεων. Γρηγοράκο, Μιχ. Καρχιμάκη, Γρηγ. Νιότη, Γρηγ. Αποστολάκο, Αθαν. Δαβάκη, Ι. Λαμπρόπουλο, Μάκη Βορίδη, Αθαν. Πλεύρη, Άδωνη Γεωργιάδη και Γρηγ. Ψαριανό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλο, το συνεργάτη του κ. Γρηγοράκου, Γ. Παπαδόπουλο, τα Μέσα Ενημέρωσης της Μεσσηνίας, καθώς και τις μανιάτικες φωνές και εκδόσεις σε όλο τον κόσμο. -

*** Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

~ «Περισσότερο υποφέρουμε από τη λύση, παρά από την κρίση»  * «Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή υποφέρουμε περισσότερο από τη λύση και όχι από την κρίση» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την Καλαμάτα στο πλαίσιο του εορτασμού της Υπαπαντής.
* Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δικαιώθηκε με τα όσα έλεγε για το μνημόνιο και την κρίση, ενώ καταφέρθηκε εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.
* Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πρόβλημα να προκηρυχθούν και πριν από τις 8 Απριλίου, καθώς αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι «καλή ομάδα» και «άξιο καπετάνιο».
 * Ρωτηθείς για υποψηφίους, παρατήρησε ότι υπάρχει πληθώρα προσφοράς και για τα εθνικά ψηφοδέλτια θα επιλεγούν οι καλύτεροι.
~ Το μέλλον
* Ο κ. Μαρκόπουλος ξεκίνησε τη συνέντευξη, επισημαίνοντας ότι διανύουμε περίοδο κατήφειας των πολιτών, η οποία, κατά ορισμένους, όπως είπε, οφείλεται στην κρίση και την ανεργία και γενικότερα στη χειροτέρευση της ζωής όλων. Κατά άλλους, η κατήφεια αυτή οφείλεται στην έλλειψη ελπίδας για το μέλλον.
* Συνεχίζοντας, τόνισε ότι οι μόνοι που μπορούν να εύχονται για λύση είναι οι πολίτες, ενώ οι πολιτικοί οφείλουν να εφαρμόζουν και όχι να εύχονται.
* Ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για δύο διαπιστώσεις της εποχής μας: Πρώτον, ότι η χώρα μας έχει περάσει δυσκολότερες καταστάσεις και τα κατάφερε και, δεύτερον, ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς επιβεβαιώθηκαν όταν έλεγαν ότι η λύση αυτή για την κρίση δεν είναι σωστή. Και εξήγησε: «Το σχέδιο που εφαρμόσθηκε με απόλυτη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, του Γ. Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ψηφίσθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, από το ΛΑΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη, τη “Δημοκρατική Συμμαχία” και την κα Μπακογιάννη, είναι ένα σχέδιο που απέτυχε. Είναι υπεύθυνοι αυτοί που τότε μας μιλούσαν για τη σωτηρία της πατρίδας και σήμερα καμώνονται ότι δεν έχουν ευθύνη, ή ότι δεν κατάλαβαν, ή κάποιοι κινδυνεύουν να περάσουν και από την απέναντι πλευρά».
 ~ Υποψήφιοι
* Στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε ότι το μέλλον είναι το διακύβευμα των επόμενων εκλογών και μόνο αυτές μπορούν να δώσουν ώθηση στην πατρίδα για να βρεθεί λύση.
* Μένοντας στο θέμα των εκλογών, είπε ότι το επόμενο σύνθημα δε θα είναι «τα λεφτά υπάρχουν», αλλά ποιος έχει καλύτερη ομάδα και αξιότερο καπετάνιο.
* Αναφέρθηκε και στο προβάδισμα της Ν.Δ. από τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι έχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, όποιο κι αν είναι, έχει δικαιωθεί στα όσα έλεγε και γνωρίζει καλά τι θα πει στον πολίτη.
Ερωτώμενος από το «Θ» για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, είπε ότι υπάρχει πληθώρα προσφοράς από ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι και πως θα επιλεγούν οι καλύτεροι. Ζήτησε δε απ’ όλους τους υποψηφίους να δουλέψουν με την κοινωνία και τους πολίτες και να μην κάθονται στα γραφεία, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Οι έξυπνοι είναι ήδη έξω στην κοινωνία».
* Τέλος, είπε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και την ατζέντα των διαπραγματεύσεων βάζει η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς, αφού είναι ο μόνος που σήμερα μιλάει ως εν δυνάμει πρωθυπουργός.
* Κλείνοντας, ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει διαβάσει το μνημόνιο, απάντησε πως δεν προλάβαινε να το κάνει σε δύο ημέρες και τους έχει αναλυθεί – παρουσιασθεί από τα οικονομικά στελέχη του κόμματος.

*** Οικολόγοι Πράσινοι

~ Να απορριφθεί η ΜΠΕ για το λιγνιτωρυχείο στη ΝΑ Πυλία  * Εκ μέρους της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου το μέλος Στέφανος Λεων. Κουνιάδος παραχώρησε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του αντιτίθεται στην επένδυση του λιγνιτωρυχείου στην περιοχή Φαλάνθης – Χωματερού.
* Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, οι Οικολόγοι Πράσινοι ενίστανται κατά του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για μια σειρά από λόγους.
 ~ Οι κυριότεροι εκ των οποίων είναι οι εξής:
 * Γενικοί λόγοι
1. Το περιεχόμενο της ΜΠΕ κρίνουμε ότι είναι ανεπαρκές, διότι ασχολείται λεπτομερειακά με δευτερευούσης φύσης και κυρίως τεχνικά θέματα, ενώ δεν ασχολείται καν με τα ουσιώδη θέματα που οφείλει μια επιστημονική ΜΠΕ να ασχοληθεί και ειδικότερα όταν αφορά ορυχείο λιγνίτη.
2. Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο, που είναι προϋπόθεση του νόμου ύπαρξής του και συγκεκριμένα εναλλακτικό σενάριο για τη λειτουργία ΑΠΕ έναντι της κύριας επιλογής.
3. Το περιεχόμενο μιας ΜΠΕ δεν αφορά μόνο στο στενό περιβάλλον του έργου στο οποίο αναφέρεται. Οι επιπτώσεις είναι κατ’ αρχάς τοπικές, αλλά μπορεί να αφορούν στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και γενικότερα το περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο περιβάλλον.
4. Είναι γνωστό ότι ένα ορυχείο έχει κυρίως τοπικής εμβέλειας επιβάρυνση και θα πρέπει να εντοπιστούν οι τοπικές επιπτώσεις και να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα. Όμως, ένα ορυχείο άνθρακα και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ορυχείο λιγνίτη αυτής της περιοχής, έχει περιφερειακές, εθνικές, αλλά συγχρόνως και παγκόσμιες επιπτώσεις.
5. Ελεγκτέο και γεγονός που καθιστά άκυρη τη μελέτη στην περίπτωση αυτής της ΜΠΕ, είναι το ότι ο συντάκτης της κ. Αριστείδης Μπαρούνης, διπλωματούχος μηχανικός Μεταλλείων, είναι ταυτόχρονα συντάκτης της μελέτης και επιβλέπων μηχανικός ολόκληρου ορυχείου, έκτασης 1.800 στρεμμάτων, και ειδικότερα του κρινόμενου ορυχείου των 477 στρεμμάτων. Επιπλέον, έτσι εξηγείται ότι δεν εξετάστηκε η εναλλακτική έως και η αρνητική εκδοχή της λειτουργίας του ορυχείου ως οφείλουν όλες οι ΜΠΕ να εξετάζουν για τα έργα που μελετούν. Εξάλλου, η σύμπτωση μελετητή και επιβλέποντος του έργου δεν παρέχει τα εχέγγυα αμεροληψίας της μελέτης.
 ~ Ειδικοί λόγοι
1. Τοπικοί και περιφερειακοί:
α. Μια ΜΠΕ που αφορά σε ορυχείο οφείλει να έχει ως συνοδευτική μελέτη μια Υδρολογική Μελέτη. Αναφέρεται στη ΜΠΕ ότι το βάθος του κοιτάσματος του κυρίως ορυχείου βρίσκεται σε 40-45 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους. Δεν αναφέρεται καν στην υδρολογική κατάσταση της περιοχής και της εγγύτερα ευρύτερης περιοχής. Αντιπαρέρχεται το θέμα αυτό με μόλις 12 λέξεις.
β. Οι εργασίες του ορυχείου δε θα είναι μόνο τοπικές και οι επιπτώσεις δε θα είναι μόνο τοπικές, που θα αφορούν αποκλειστικά την περιοχή των 500 περίπου στρεμμάτων.
γ. Το ορυχείο απέχει μόλις 300 μέτρα από κατοικημένη περιοχή – οικισμός Φαλάνθης.
δ. Ενώ γίνεται λεπτομερής αναφορά και υπολογισμοί στο ενεργειακό κόστος για την ανόρυξη του λιγνίτη, δε γίνεται καμία απολύτως, έστω και νύξη, για το ενεργειακό κόστος της μεταφοράς εκατομμυρίων τόνων λιγνίτη σε μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, ως και επιστροφής των ίδιων 100 χιλιομέτρων των οχημάτων στο λιγνιτωρυχείο.
* Για τους παραπάνω, και όχι μόνο, λόγους το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο να προχωρήσει σε απόρριψη της ΜΠΕ.

*** Πριν 94 χρόνια

- ΑΡΑΙΑ βροχή καταπεσούσα τας πρωινάς ώρας της προχθές κατέπαυσεν μετ’ ολίγον δια να αφήση τους πολυπληθείς προσκυνητάς οίτινες συνέρρεον αθρόοι εκ των συνοικιών της πόλεώς μας και των περιχώρων να προσέλθουν και να δεηθώσιν προ της αγίας και θαυματουργού εικόνος της Θεομήτορος, της οποίας είχομεν προχθές την επέτειον εορτήν.
 - ΑΠΟ τις 9.30 ήρχισεν η προσέλευσις των επισήμων οίτινες πάντες προσήρχοντο εν επισήμω περιβολή καταλαμβάνοντες την εντός του ναού κατά την οικίαν τάξιν εκάστου προσδιορισμένην θέσιν.
 - Ο διάκοσμος του εσωτερικού του Ναού ήτο εξόχως μεγαλοπρεπής. Η σεπτή εικών έλαμπεν όλη υπό τον χρυσόν μεταξύ απειραρίθμων λαμπάδων. Ο ευρύς χώρος του Ναού ήτο ασφυκτικώς πεπληρωμένος από πλήθος πάσης τάξεως και ηλικίας. Κατά την Θείαν Λειτουργίαν εχοροστάτει ο Σος Επίσκοπος Γυθείου Διονύσιος περιστοιχούμενος υπό όλου του κλήρου της πρωτευούσης και των Αρχιμανδριτών των Μονών του Νομού μας.
 - Η εμφάνισις της εικόνος εις την θύραν του Ναού ήτο κατανυκτική. Ο στρατός παρουσιάζει όπλα και η μουσική παιανίζει εν ω όλος ο κόσμος ο πληρών τον προ του Ναού χώρον αποκαλύπτεται και ευλαβέστατα κάμνει το σημείον του σταυρού.
 - Η πομπή διέρχεται δια των οδών Αριστομένους, Ταϋγέτου και Φαρών και επιστρέφει εις τον Ναόν συνοδευομένη πάντοτε από πλήθος κόσμου εν θρησκευτική ευλαβεία.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του Σαββάτου :

~** Για την Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Εργοτέλης - ΟΦΗ  0-1 (0-1).- ^
Το  γκόλ : 9΄ Φώτης Παπουλής .-
Κάρτες :Λευτέρης Γιαλούσης , Μπόρισλοβ Γιοβάνοβιτς , Βασίλης Κουστιανικούλης (2) κόκκινη  , Σέρχιο Λεάλ , Φώτης Παπούλης , Ματίας Ρικάρντο Βερόν , Στάθης Ταυλαρίδης , Μίρνες Σίσιτς .- ^
Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα  1-2 , (0-2).- ^
Τα γκόλ : 55΄Χρήστος Καλαντζής , 20΄Γιάννης Ζαραδούκας , 42΄Λεάντρο Πεθέρα .-^
Κάρτες : Χαρίδημος Μίχος ,Γιόν Ερίθε , Χρήστος Καλαντζής , Άντι Λίλα (2) κόκκινη , Βάντερσον , Γιάννης Ζαραδούκας ,Τάσος Πάντος .-^    
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός  1-0  , (0-0) .- ^
Το  γκόλ :83΄Πασχάλης Μελισσάς .- ^
Κάρτες :  Γιάννης Αλεξίου , Λουκάς Φαβιάλη , Πασχάλης Μελισσάς , Παναγιώτης Κόρμπος , Δημήτρης Κυριακίδης , Βαγγέλης Κουτσόπουλος , Ζέκα , Βιτόλο , Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος .- ^

~** Για την Α1 στο πρωτάθλημα  στο ελληνικό μπάσκετ :
Περιστέρι - Ολυμπιακός Πειραιώς  55-87 , ( 34-43 ).- ^
Κολοσσός Ρόδου - Ικαρος Καλλιθέας   78-64.- ^
Άρης Θεσσαλονίκης - ΚΑΟΔ  Δράμας  77-70,(37-30).-^
Μαρούσι - Ηλυσιακός  81-89 ,(49-43).-^

~** Για το Κυπριακό πρωτάθλημα :
Άρης Λεμεσού - Ανόρθωσης 1-0 ,(0-0).-^
Ένωση Νέων Παραλιμνίων - ΑΕΚ Λάρνακας 1-0,(1-0).- ^
Εθνικός Άχνας - Απόλλων Λεμεσού 0-1 (0-0).- ^

~** Α΄Τοπικό ερασιτεχνικό ΕΠΣ Μεσσηνίας  20 αγωνιστική :
Μεσσηνιακός Γ.Σ. - Ηρακλής Καλαμάτας 2-0 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά 0-2 .- ^
Ακρίτας Κορώνης - Παναθηναϊκός Καλαμάτας 4-2 .- ^
Α.Ο. Φαραί - Απόλων Καλαμάτας 2-2 .- ^
Α.Ο. Ασπρόχωμα - Α.Ο. Ομόνοια Καλαμάτας 1-0 .-^

~** Για την Β΄τοπική ερασιτεχνική ΕΠΣΜεσσηνίας 18η αγωνιστική :
1ος όμιλος :
ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας -  Α.Ο. Δωρίου 0-3 .-^
Νίκη Πλάτης - Ατρόμητος Πλατύ  1-1 .- ^
Α.Ε. Κυπαρισίας /Ηρακλής - ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας 1-1 .-^
Αστέρας Βαλύρας - Α. Σ. Μάνεση  3-2 .- ^
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Αστέρας Μικρομάνης 2-1 .-^
2ος όμιλος :
Ολυμπιακός Ανάληψης - Τσικλητληρας Πύλου 3-1 .- ^
Θύελλα Χαροκοπιού - Α.Ο. Στενωσιάς 3-1 .- ^
Χανδριναϊκός -Δόξα Καλαμάτας 0-0 .- ^
Νέστωρ Πύλου - Α.Ο. Μιλτιάδης  1-3 .- ^

Για την Γ΄ τοπική ερασιτεχνική της ΕΠΣΜεσσηνίας 16η αγωνιστική :
1ος όμιλος :
Α.Π.Σ. Πανθουριακός - Διαγόρας Κοπανακίου 4-1 .-
Α.Σ. Αμφειθέας - Ολυμπιακός Διαβολιτσίου 3-0 α.α. .-^
2ος όμιλος :
Ίκαρος Καλαμάτας -ΑΠΣ. Δήμου Παπαφλεσσα 0-8 .- ^

Προπαιδικό ΕΠΣΜεσσηνίας Σάββατο 4/02/2012 : 2ος όμιλος :
~ Α.Σ. Δαναός Καλαμάτας - Α.Π.Σ. Αστέρας Αρφαρών 3-1 .- ^
~ Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ε. Μάνης 0-7 .- ^

** Μικτή Μεσσηνίας Νέων - Μικτή Αργολίδος Νέων  1-0 .- ^ (1/02/12).-
**  Μικτή Μεσσηνίας Παίδων - Αργολίδας 1-4 .-^
~** Παλαίμαχοι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ  4-1 .- ^
{αγώνας γιά το κοινωνικό Δημοτικό παντωπολείο  Καλαμάτας }
 ~** Kυριακή 5 Φεβρουαρίου  2012 :
** Για την Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :  
Αστέρας Τρίπολης - Δόξα Δράμας 1-0 .- ^  
Τα γκόλ : 54 ΄ Εμανου΄λ  Περόνε .-^ 
Κάρτες : Φερνάντο Ουσέρο , Δημήτρης Κουρμπέλης , Εμανουέλ Περόνε , Αριστείδης Σοϊλέδης , Λεωνίδας Κυβελίδης .- ^
Παναιτωλικός - Ατρόμητος Αθηνών  1-1 .- ^  
Τα γκόλ : 9΄Ανρί Κουμαρά , 79΄πέν. Κωνσταντίνος Μήτρογλου .- ^
Κάρτες : Αντρέ Ρόκκα , Πήτερ Ντολεζάϊ, Ουϊλιαμ Εντζενγκουέλε κοκκινη , Παύλος Μητρόπουλος , Χουσεϊν Μουμίν , Ελίνη Δημούτσος , Τόμας Γουέϊν , Σωκράτης Φυτανίδης , Κωνσταντίνος Μήτρογλου κόκκινη .- ^  
ΑΕΚ  Αθηνών - Πανιώνιος  1-0.-
Τα γκόλ : 27΄Παντελής Καφές , .- ^ 
Κάρτες : Παντελής Καφές , Λεονάρντο , Σουλεϊμάν Ακίμ Όμο .- ^
Ξάνθη - Άρης Θεσσαλονίκης 0-2 , (0-0) .-
Τα γκόλ :58΄ Χαβιέ Οράσιο Ούμπιντες , 67΄Νέρι Καστίγιο ,   
Κάρτες : Σπύρος Βάλλας (2)  κόκκινη ,Δημήτρης Σαούνης , Νέρι Καστρίγιο , Κωνσταντίνος Καζναφέρης , Νέτο , Μάρκος Βελίδης ,  
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Ολυμπιακός Πειραιώς  0-2 , (0-2) .- ^  
Tα γκόλ : 5΄Τζαμίλ Αμπτούν , 18΄ Κέβιν Μιραλάς ,.- ^
 Κάρτες : Κωνσταντίνος Σταφυλίδης , Παύλος Γκαρσία , Γιώργος Φωτάκης , Κοστίν Λάζαρ (κόκκινη) , Τζαμέλ Αμπτούν , Αριέλ Ιμπαγάσα ,Ραφικ  Τσιμπούρ , .- ^  

~** Για την Δ΄εθνική περιφερειακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
6ος  όμιλος :
Τριταιϊκός - Παναιγειάλιος  0-3 α.α..- ^
Τσιλιβή - Αστέρας Βραχναίϊκών 0-3 α.α. .- ^
Αχαϊκή - Εικοσιμία  3-1 .- ^
Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα 4-2 .- ^
Παμισος Μεσσήνης - Βρασιές 5-1 .- ^
Ολυμπιακός Γυθείου - Αστέρας Αμαλιάδας 1-1 .- ^
ΠΦΟ Πανόπουλο - Θύελλα Πατρών 1-0 .- ^

~** Για το Κυπριακό πρωτάθλημα :
ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ  0-0 , (0-0).- ^ 
 Νέα Σαλαμίνα  -  Ολυμπιακός Λευκωσίας  1-1 , (0-1).-^ 
Ομόνοια Λευκωσίας - Αναγέννηση Δέριας  2-0 , (0-0).-^

~** Για  την Α1 στο πρωτάθλημα Ελλάδας στο μπάσκετ :
Α.Γ.Ο Ρεθύμνου -Καβάλα  80-83 .- ^
Πανιώνιος -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  69-59 .- ^

Ρεπό : Παναθηναϊκός .- ^

~** Γιά την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Μεσσηνίας Κυριακή 5/02/2012 :
Α.Ο. Κυπαρισίας - Α.Ε. Αβίας 1-0 .- ^
Α.Ο. Σπερχογείας - Α.Π.Σ. Αστέρας Αρφαρών  2-2 .- ^ Τα γκόλ  :  
Αίας Καλαμάτας - Τέλος Άγρας  3-3 .- ^

~** Για την Β΄τοπική στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο 5/02/2012 :
1ος όμιλος :
Πανιώνιος Καλαμάτας  - ΠΑΟ Καλού Νερού 3-0 .- ^
Α.Ο. Πατίστα - Α.Σ. Ανδρούσας  ;
2ος όμιλος :
Α.Ο. Βέργας - Α.Ε Λογγάς 0-0 .- ^
Α.Ο. Μεθώνης - ΠΑΟ Καλλιθέας 2-0 .- ^
Παποαφλέσσας Χώρας - Απόλλων Πεταλιδίου 2-2 .- ^

~** Για την Γ΄ τοπική της ΕΠΣΜεσσηνίας  5/02/2012 : 1ος όμιλος :
Α.Ο. Διοδίων - Α.Ο. Πανευαϊκός 2-4 .- ^
Α.Ο. Σελλά - Νέος Άρις Καλαμάτας  0-3 .- ^
Πάμισσος Άριος - Παπαφλέσσας Άμφειας 0-3 α.α. .- ^
Α.Ε. Αιθαίας - Α.Ε. Γαργαλιάνων 1-2 .- ^
 2ος όμιλος :
Κεραυνός Καλαμάτας - Α.Ο. Χατζή 1-2 .- ^
Θησέας Καλαμάτας - ΑΕΚ Καλαμάτας 0-1 .- ^ 
Θύελλα Παραλίας - Α.Ε. Μάνης  3-0 .- ^
ΑΣ. Δαναός - Νέδουσα Αλαγωνίας  Αναβλήθηκε .- ^

*** Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

* Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία διήρκησε περίπου έξι ώρες. Ο Γ. Καρατζαφέρης επισήμανε πως τη Δευτέρα θα υπάρξει συνέχεια.
* Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία διήρκησε περίπου έξι ώρες. Όπως προκύπτει, στη συνάντηση οι πολιτικοί αρχηγοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία και η διαβούλευση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

 * Ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης, φεύγοντας από το Μαξίμου, επισήμανε πως «δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που, εν συνεχεία, θα κατακάψει όλη την Ευρώπη».
* Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνωστοποίησε παράλληλα πως αύριο θα υπάρξει συνέχεια.
 * «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση, που η χώρα δεν αντέχει, κάτι που παλεύω να το αποφύγω», επισήμανε λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνη Σαμαράς προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματός του στη Συγγρού, αμέσως μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
 * Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παπανδρέου παρέμενε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 21:30 θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
 * Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για θέματα, που χειρίστηκε ο ίδιος και το οικονομικό επιτελείο στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας. Στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Κουτρούμανης και ο Τσαρλς Νταλάρα που βρίσκεται στην Αθήνα για την οριστικοποίηση του PSI.
 * Μέσα σε αυτό το φόντο, οι εταίροι εκτοξεύουν ευθέως την απειλή ή συμφωνείτε ή χρεοκοπεί η Ελλάδα.
 * Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε και νέες επαφές με τους επικεφαλής της τρόικας, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο Λ. Παπαδήμος πριν τις επαφές με την τρόικα επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καθώς και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
 * Το κλιμάκιο της τρόικας ήταν ανυποχώρητο από τις αξιώσεις για επώδυνα μέτρα τόσο στις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο όσο και στην κατ' ιδίαν διαβούλευση με τον Λουκά Παπαδήμο.
 * «Η συμφωνία των αρχηγών δεν είναι αυτονόητη, αλλά είναι αναγκαία. Τα ερωτήματα που τίθενται στους αρχηγούς είναι πολύ συγκεκριμένα και πολύ δύσκολα και απολύτως υπαρξιακά. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν δυσκολίες και εξαρτάται από το πώς εμείς θα διαχειριστούμε τα θέματα και το πώς θα ξανασυζητήσουμε με τους εταίρους» δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας με άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η δήλωση αυτή, που έγινε τα ξημερώματα, και αφού είχε ολοκληρωθεί η εξάωρη συνάντηση του πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα, εκφράζει αφ' ενός τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων απέναντι στις συνεχώς διευρυνόμενες απαιτήσεις της τρόικας, και αφ' ετέρου υποδηλώνει και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.
 * Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, στις διαπραγματεύσεις πρέπει να βοηθήσουν και οι αρχηγοί. «Σε τελευταία ανάλυση, υπάρχει η δυνατότητα και αύριο οι αρχηγοί να συνεχίσουν οι ίδιοι εάν θέλουν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Μπορούν να τη δουν την τρόικα και οι αρχηγοί. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την βλέπουν και οι ίδιοι και αρκούνται σε αυτά που θα τους πει ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Οικονομικών», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 * Πάντως, στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, θα είναι παρών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα, που χειρίστηκε ο ίδιος και το οικονομικό επιτελείο στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας.
 * Το Σάββατο οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα συνεχίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους επικεφαλής εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, παρόντων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη.
 * Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος «ανοιχτά είναι δύο μεγάλα ζητήματα, που συνδέονται μεταξύ τους: οι εργασιακές σχέσεις και άρα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είμαστε απολύτως εντός στόχου το 2012, με δεδομένο ότι έχουμε καταγράψει ένα καλό αποτέλεσμα, εντός σχεδόν των προγνώσεών μας, ως προς τον δημοσιονομικό στόχο του 2011».
 * Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης, που είχε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο κ. Βενιζέλος είπε πως «Βρισκόμαστε στην κόψη ξυραφιού», χαρακτηρίζοντας πολύ «σκληρή» και «λεπτή» τη διαπραγμάτευση που γίνεται με τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ υπογράμμισε ότι «όλα πρέπει να τελειώσουν» μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

*** ** Stamatakos διασκεδάζει 5/02/2012 : http://www.youtube.com/watch?v=D1SbNyBg-eg  ,




** Stamatakos en drasi 2012 :
 Ο Μικρός μας Σταματάκος παίζοντας με τον παπού ....!!!
**
http://www.youtube.com/watch?v=rxF_TZDrEsI  ,



** Σταμάτιος εν δράση 5/03 2012 , Παίζοντας ..! :
 http://www.youtube.com/watch?v=F5Xeuq_lpNs  ,




** Σταματάκος ο Τζούνιορ 5/2/2012 παίζοντας ...!  :
 http://www.youtube.com/watch?v=pgG15OPlUaE  ,



    ~*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :


 
 ** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .-
**   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
**** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html , Aυτό  το Σαββατοκύριακο  στην ενημέρωση  4 και 5  Φεβρουαρίου  2012  .-
**


** Όταν  γιορτάζουν οι  Σταμάτιδες  3/02/2012 : Μέσα από τα Βίντεο :
* * Χορός φαγητό διασκέδαση 3/02/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=pQCDuXAw6yk  ,.



** Χορός ξεφάντωμα για εορτάζοντα 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=Dv34d2xtVh4  ,



**** 020 Φαγητό γλέντι και χωρός 3/2/2012 : http://www.youtube.com/watch?v=aU7CVIxdKIU  ,




**023 Σταμάτιος γιορτάζει 3/2/2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=zwOZFVCCXcE  ,



***017 Χορός τραγούδι διασκέδαση 3/2/2011 : http://www.youtube.com/watch?v=k43i82f4kyA  ,



**013 Γιορτάζει ο Σταματάκος μας 3/2/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=XyP9p9vhDV0  ,



** 014 Τραπέζι από Σταματάκο 3/2/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=fKTAj8JCJlI  ,



** 024 ΟΣταμάτης γιορτάζει 3-2-2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=6WOpFUHnCxg  ,



** 019 Χορός ,Διασκέδαση 3/02/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=yU3Ikeb-Ziw  ,



** 021 Τραγούδι και χορός Σταμάτιος 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=IgwcqwE0KrQ  ,



**** Τραπέζι φαγοπότι από εορτάζοντες Παρασκευή 3/02/2012 :


http://www.youtube.com/watch?v=UkGtAL2AY9E  ,



**** Οι Σταμάτιδες στο φαγοπότι 3/02/2012 :


http://www.youtube.com/watch?v=5bHIagGd5gU  ,




** **Stamatinou Arfaron Πέμπτη 2/02/2012:
http://www.youtube.com/watch?v=J3rnGdkRHaY  ,



** Στο Τραπέζι του Μαρίνου 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=HwTzNwNKFEQ  ,



** Σταματινού -Κρασοπούλα Αρφαρών 2012: http://www.youtube.com/watch?v=S4i3Zwnutl0  ,



** Σταματινού στο τραπέζι Μ.Μ. 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=D9PGaIWDvlk  ,



** Βρώμόβρυση -Αρφαρά 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=6XSc3YPPlrY  ,



** Τα SITE με ενδιαφέρον :

~ * http://www.fifa.com/  , FIFA .-

~* http://www.epsmes.gr/results/display_ranking.php?league_id=47  , ΕΠΣ Μεσσηνίας .-

~** http://www.epsmes.gr/  , : ΕΠΣΜεσσηνίας .-

~** http://www.uefa.com/  , OYEΦΑ -UEFA .-

~** http://www.epo.gr/  , ΕΠΟ .-

~** http://www.opap.gr/  , ΟΠΑΠ .-

*** http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/  , ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-

*** http://www.arxaiaithomi.gr/  , ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ .-

*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΛΥΡΑΣ

*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ .-

*** http://valira-messinias.pblogs.gr/  , ΙΘΩΜΑΤΑ .-

*** http://eklisval.blogspot.com/  , Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΒΑΛΥΡΑΣ .-

*** http://dimmerop.blogspot.com/  ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΠΗΣ .-

*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/  , ΒΛΑΣΗΣ ΑΡΦΑΡΑ .-

*** http://thamyrisvalyra.blogspot.com/  ,ΘΥΜΑΡΙΣ ΠΟΛ.ΣΥΛ. ΒΑΛΥΡΑΣ .-

*** http://familykormas.blogspot.com/  ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΜΑ .-

*** http://dsval.blogspot.com/  , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΛΥΡΑΣ .-

*** http://lampainalezimessinias.blogspot.com/  ,ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΛΕΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://meropitopik.blogspot.com/  ,ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://ithominews.blogspot.com/  , ΙΘΩΜΗ ΝΙΟΥΣ .-

*** http://notosspor.blogspot.com/  , ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ .-

*** http://storyval.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .-

*** http://culutreval.blogspot.com/  ,ΒΑΛΥΡΑ –ΠΟΛΚΙΤΙΣΜΟΣ .-

*** http://valped.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ –ΕΚΠ.-ΠΑΙΔΕΙΑ .-

*** http://messiniasblogs.blogspot.com/  , ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .-

*** http://lykeiomeligala.blogspot.com/  , ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ .-

*** http://dipanoskaltsis.blogspot.com/  , ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ .-

*** http://megalopoli.blogspot.com/ , ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ .-

*** http://valta-trifilias.blogspot.com/ , ΒΑΛΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-

*** http://pyrgostrifylias.blogspot.com/  , ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-

*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2 .-

*** http://anodorio.blogspot.com/  , ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ –ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://messiniwn-ithi.blogspot.com/  , ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΗΘΗ .-

*** http://trifylianews.blogspot.com/  , ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-

*** http://www.mmess.gr/  . ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://www.immspartis.gr/  , ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ .-

*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .-

*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://giannislinardos.blogspot.com/  , ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΛΙΝΑΡΔΟΣ .-

*** http://xalkia.blogspot.com/  , ΧΑΛΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://kdavilla.blogspot.com/  , ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΛΑΣ .-

*** http://www.terapad.com/  , ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://davillas.blogspot.com/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ –ΔΑΒΙΛΛΑΙΟΙ .-

*** http://oriniithomi.blogspot.com/  , ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΙΝΟΣ- ΡΕΥΜΑΤΙΑ .-

*** http://tzeferemini.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ-ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ .-
 **  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html .- ARFARA KALAMATAS .-

  **     https://www.facebook.com/pages/ΑΠΣ-Αστέρας-Αρφαρών/242460325812829 : Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011 .-

** http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1446349692  . 1973.-


 ** http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692#!/profile.php?id=1037492258  .- 376 .-

 *** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  .-


*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  .-

*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  .-

*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  .-

*** http://snsarfara.blogspot.com/  .-

*** http://newsmessinia.blogspot.com/2011/09/blog-post_2263.html?spref=fb .-
 
** http://snsarfara.blogspot.com/ , STAMOS – ARFARA- GREECE .- 98 .- (1)


http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  , Stamos-dynami .- 51 (2)

http://stamos-dynami.blogspot.com/  , http://dimmetop.arfara.blogspot. , 46.- (3)

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  , arfara-messinias-stamos 70.- (4)

http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/  , Arfara-Messinias 112.- (5)

http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ARFARA-MESSINIAS 2 .- 58 .- (6)

http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/  , http://arfara-messinias-stamos -2010.- 22.- (7)

http://dimmetoparfara.blogspot.com/  , HTTP://DIMMETOP.ARFARA.BLOGSPOT. COM .- 54.- (8)

http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .- 13.- (9)

http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/  , VLASIOS 56 .- (10)

** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/  , ARFARA-KALAMATAS .- 7.- (11) .-

** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/  , Stamos Arfara Messinias Greece .- 54 .- (12).-

** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/  , Arfara-Messinias Ast;eras Arfaron .- 66 .- (13) .-

** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/  , ASTERAS ARFARON .- 5 .- (14).-

http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/01/arfara-kalamatas-2012.html  , ARFARA KALAMATAS 2012 .- 5 .- (15).-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/  , ΒΛΑΣΗΣ-VLASIS .- 155.- (16).-

**** mas ΓΡΑΦΟΥΝ ...ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ :

 Προς κυβερνώντες Είστε ανίκανοι να ακούσετε την οργή του λαού. Είστε ανίκανοι να δείτε αυτό που έρχεται. Μα πάνω απ’ όλα είστε ένοχοι γιατί κανείς σας δεν λέει το προφανές στους ξένους νταβατζήδες: -Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και επειδή προτιμούμε να ζήσει ο λαός... μας, δεν παίρνετε δεκάρα τσακιστή… Αλλά επειδή τα κόμματά σας συμμετείχαν στην κολασμένη αύξηση του δανεισμό της χώρας, επιλέγετε να συγκαλύψετε το διαχρονικό έγκλημα δολοφονώντας τους πολίτες. Κανείς από σας δεν πιστεύει πως υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βγούμε από την κόλαση με τη συγκεκριμένη συνταγή που εφαρμόζετε. Κανείς σας. Κι όμως κάθε τόσο μας εκβιάζετε με το ίδιο σκατοεπιχείρημα: Θα χρεοκοπήσουμε! Ούτε εδώ λέτε την αλήθεια. Τρέμετε μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και όχι ο λαός. Δεν αργεί όμως η στιγμή που θα τρέμετε τον ίδιο τον λαό-όλους μας...




** «Είναι αυτονόητο ότι δεν έχω καμία αυταπάτη ότι η φωνή μου, φωνή ενός απλού πολίτου αυτής της χώρας , μπορεί να συγκινήσει τους πολιτικούς αρχηγούς που θα συσκεφτούν σήμερα στο “μέγαρο”[τι ειρωνεία για τον συμβολισμό..] Μαξίμου, προκειμένου να αποφασίσουν , όπως αναφέρει πιο κάτω το “nooz.gr”, αν θα μας δολοφονήσουν ή αν θα αυτοκτονήσουμε.. .

Αυτονόητο επίσης να μην μπορεί να συγκινήσει όσους από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν χθες στη συγκέντρωση και χειροκροτούσαν τον κ. Παπανδρέου ο οποίος επαίρεται ότι έσωσε τη χώρα….. [ βλέπε σχετικο link του σημερινού Έθνους]



Και ναι μεν συμπτωματικά[;] βρισκόμαστε στην αρχή του τριωδίου, αλλά η φάρσα της

“σωτηρίας” μας με την εγκληματική ενέργεια του κ.Παπανδρέου , την απο Καστελορίζου αρχόμενη , έχει φτάσει στην ώρα της αναγκαστικής απόρριψης των προσωπείων.

Επειδή όμως η φωνή μας [όπως χθες γράψαμε, βλεπε πιο κάτω mail] μεμονωμένη μπορεί να είναι αδύνατη, ενωμένη όμως με την απολυτή πλειοψηφία του ελληνικού λαού [πλην διαφόρων τυχάρπαστων, μαυραγοριτών και εκείνων που έχουν επενδύσει στην καταστροφή της Ελλάδας ], είναι πιστεύουμε πολύ δυνατή, καλούμε τους κ.κ. Αρχηγούς που στηρίζουν την “Κυβέρνηση” να σκεφτούν για μια έστω στιγμή ότι είναι Έλληνες και να προτιμήσουν τον έντιμον θάνατον απο την εξευτελιστική υποδούλωση.

Αυτό έκαναν πάντα οπι Έλληνες,

Στείλτε σήμερα, τελευταία ευκαιρία, στον διάολο την τρόικα και τον παγκοσμιοποιημενο ιμπεριαλισμό και αμέσως θα έχετε μαζυ σας όχι μόνον ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό αλλά και όλους του ελεύθερους Λαούς του κόσμου.

Και αυτό σημαίνει τεράστια δύναμη και νίκη και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,

Δημήτρης Αλευρομαγειρος

** Τον έλεγχο της περιοχής τους παίρνουν στα χέρια τους οι ενεργοί Πολίτες, κάτοικοι του Σταυρωμένου στο Ρέθυμνο, μετά τον αποτρόπαιο θάνατο μετά βιασμού μιας υπερήλικης γυναίκας.

Οι ενεργοί Πολίτες της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν τα κύματα των λαθρομεταναστών να ρημάζουν τις ζωές και τις περιουσίες τους, μετά από γενική ανοικτή συνέλευση και με δημοκρατικές διαδικασίες, αποφάσισαν να κάνουν ομαδικές περιπολίες..........

πέντε ατόμων, τουλάχιστον μια φορά κάθε εβδομάδα στην περιοχή τους



** Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι, όπως δήλωσαν, να προχωρήσουν έτσι σε πλήρη καταγραφή σύλληψη και παράδοση όλων των λαθρομεταναστών, στην αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκαλεί η στάση του Κράτους, το οποίο σε άλλες περιπτώσεις λόγο μικρότερης αξίας συμβάντων έστελνε στο Ρέθυμνο τις ειδικές δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας, ενώ τώρα που έχουμε δύο νεκρές γυναίκες, δεν γίνεται ούτε καν λόγος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με αποτέλεσμα να έχουν αποθρασυνθεί εντελώς οι λαθρομετανάστες οι οποίοι απειλούν ευθέως τους κατοίκους ότι θα τους κάψουν ακόμη και τα αυτοκίνητα, όπως ανάφεραν οι κάτοικοι κατά την γενική τους συνέλευση.

Είναι πολύ θετικό που ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, λόγο της καταγωγής του από το Ρέθυμνο, φαίνετε να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και πλήρεις γνώστης του αδιεξόδου που βρίσκονται οι κάτοικοι του Ρεθύμνου μετά και τον δεύτερο αυτό θάνατο ηλικιωμένης.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι σε σύνολο 160 μαθητών της περιοχής, το 50% είναι παιδιά λαθρομεταναστών και μεταναστών.





*** Σήμερα είναι η πιο κατάλληλη μέρα να σας θυμίσουμε τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz “Globalization and Its Discontents”, που κυκλοφόρησε το 2002.

Ο Stiglitz δεν είναι κάποιος τυχαίος ή γραφικός…

Ο Joseph Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank και έχει διατελέσει σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρώην πρωθυπουργού μας (του Γ.Α.Π).

** και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;

“Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από …

ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.”

Για να δούμε…συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;

Από ότι φαίνεται μάλλον μπήκαμε στην τελική φάση υλοποίησης του σχεδίου ξεπουλήματος..

**Ο Παπαδήμος λέει το ΒΗΜΑ στις επαφές με την τρόικα, θα επικαλεστεί το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασµάτων υδρογονανθράκων...Οι δανειστές όμως (λέει το ΒΗΜΑ) θα ζητήσουν, τη µεταφορά της κυριότητας των κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας… Άρα ξεπούλημα..

Αλλά στην συνέχεια θα ζούμε μέσα στην χλιδή…μεγαλύτερη απ την φούσκα του Χρηµατιστηρίου το 1999 !!! (τόσο καλά)

Την σκυτάλη πήρε το “ΕΘΝΟΣ” ..

** ” Θησαυρό άνω των 100 δισ. ευρώ κρύβει το υπέδαφος της χώρας”

Το σχετικό άρθρο αναφέρει:

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), η συνολική αξία των μετρημένων μεταλλευτικών αποθεμάτων στη χώρα είναι 79 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα 250-300 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στα τρία Οικόπεδα (Πατραϊκός Κόλπος, Ιωάννινα και Κατάκολο) αξίζουν γύρω στα 20 δισ. ευρώ σε βάθος 15ετίας ή και 20ετίας. Αν, μάλιστα, ληφθούν υπόψη οι εκτιμήσεις επιστημόνων πως κάτω από την Κρήτη υπάρχει κοίτασμα φυσικού αερίου αξίας 300 δισεκατομμυρίων ευρώ -για το οποίο ακόμη δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα σεισμικών ερευνών- τότε η αξία των… εγκάτων της ελληνικής γης φθάνει σε «αστρονομικά» επίπεδα. Το στοίχημα που καλείται να κερδίσει αυτήν τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση είναι η αξιοποίηση του ορυκτού αυτού πλούτου (κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει), για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και θα δείξει τον δρόμο για έξοδο από την ύφεση.”

Έχετε τώρα καμιά αμφιβολία για το ξεπούλημα ;;

Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της κάθε δόσης;

Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας…και τα σενάρια χρεοκοπίας;;

Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα….



*** Ρε Χρυσανθακόπουλε, για ποιά δημοκρατία μιλάς??? Πιστεύεις εσύ κι ο αρχηγός σου σε δημοκρατίες, ή σε φασιστικές δικτατορίες ???

Με ποιά δημοκρατική διαδικασία βρίσκεται ρε το κόμμα σου στην κυβέρνηση σήμερα? Ποιός λαός δημοκρατικά σας τοποθέτησε εκει ρε, για να του πίνετε το αίμα αργά- αργά και με το καλαμάκι ???

Και μην τολμήσεις ρε και βγείς σε καμια πλατεία στη Πάτρα όπως τους προτείνεις στο βίντεο για δημόσιο διάλογο, γιατι σε βλέπουμε να καταλήγεις σε καμιά εντατική απο το πολύ ξύλο ....

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΛΙΓΟ??? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ???

ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΜΕ ΡΕ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΕ!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ (όσοι απομείνουμε) ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ. ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ !!! ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ Θ' ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ, Ε!, ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ .... . ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ .... ΤΑ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ Μ' ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ .....ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ !!!

** «Έξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα», λένε οι Αλβανοί!‏

Είστε ανίκανοι να ακούσετε την οργή του λαού. Είστε ανίκανοι να δείτε αυτό που έρχεται.

Μα πάνω απ’ όλα είστε ένοχοι γιατί κανείς σας δεν λέει το προφανές στους ξένους νταβατζήδες:

-Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και επειδή προτιμούμε να ζήσει ο λαός μας, δεν παίρνετε δεκάρα τσακιστή…

Αλλά επειδή τα κόμματά σας συμμετείχαν στην κολασμένη αύξηση του δανεισμό της χώρας, επιλέγετε να συγκαλύψετε το διαχρονικό έγκλημα δολοφονώντας τους πολίτες.

Κανείς από σας δεν πιστεύει πως υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βγούμε από την κόλαση με τη συγκεκριμένη συνταγή που εφαρμόζετε. Κανείς σας.

Κι όμως κάθε τόσο μας εκβιάζετε με το ίδιο σκατοεπιχείρημα: Θα χρεοκοπήσουμε!

Ούτε εδώ λέτε την αλήθεια. Τρέμετε μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και όχι ο λαός.

Δεν αργεί όμως η στιγμή που θα τρέμετε τον ίδιο τον λαό-όλους μας.

EISTE ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ

ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!

** ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ....

Δίνουν 440.000 ευρώ για σάντουιτς των πολιτικών!

Για το κέτερινγκ των τριών VIP αεροσκαφών με τα οποία πετούν οι κυβερνώντες.



Την ώρα που ο απλός φορολογούμενος αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα στοιχειώδη του έξοδα και η Πολιτεία ζητά συνεχώς την... κατανόηση των πολιτών, η Πολιεμική Αεροπορία αποφάσισε να δώσει το «ευτελές» ποσό των... 440.000 ευρώ για σάντουιτς που θα σερβίρονται στα... VIP σκάφη της, σε διαγωνισμό που θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», o VIP στόλος αποτελείται από τρία αεροσκάφη, που χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όποτε παραστεί ανάγκη. Τα δύο αεροσκάφη εκτελούν δρομολόγια εντός Ευρώπης, ενώ μόνο το ένα εκτελεί υπερατλαντικά ταξίδια.

Το κόστος συντήρησης και καυσίμων για τις πτήσεις αυτές δεν είναι αμελητέο, καθώς κάθε ώρα πτήσης κοστίζει για τον Έλληνα φορολογούμενο 5.000 ευρώ. Το 2010, έγιναν περίπου 134 ώρες πτήσεις και το 2011 140.

Ακόμη κι αν κανείς θεωρήσει ότι οι πτήσεις με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι αναγκαίες, ουδείς μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς υπηρεσίες προσφέρονται στους VIP επιβάτες, εξόδοις φυσικά των Ελλήνων φορολογουμένων, ώστε ο διαγωνισμός για το κέτερινγκ για τα επόμενα δύο έτη να κοστολογείται στα 440.000 ευρώ!

Την ίδια ώρα, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, καθώς από το 2009 μέχρι σήμερα οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 40%, με τις περικοπές να πλήττουν την «καρδιά» του σώματος, δηλαδή το προσωπικό και τη συντήρηση των οπλικών συστημάτων που υπάρχουν.

====================================================================

Σπατάλες στην αυλή του Παπαδήμου

Τι και αν η οικονομία της χώρας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην αμείλικτη ύφεση συμπαρασύροντας τους Έλληνες στην οικονομική εξαθλίωση και την ανέχεια, η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί υπο συνθήκες ευμάρειας σπαταλώντας σημαντικά ποσά ακόμα και για δαπάνες που θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί.



Συγκεκριμένα, το newsbomb.gr παρουσιάζει τρία ενδεικτικά έγγραφα που υπογράφει η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και αποδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει έως και 2.000 ευρώ το μήνα προκειμένου να τρώνε κρουασαν οι υπουργοί στα υπουργικά συμβούλια!

Αναλυτικά:

- Σχεδόν 2.000 ευρώ το μήνα για τα κρουασάν των υπουργών

Πόσο επίπονες είναι οι συνεδριάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων για τα μέλη του; Αν κρίνουμε από το ποσό που διατέθηκε μόνο για το μήνα Οκτώβριο προκειμένου να μην λείψουν οι «μεζέδες» και τα αναψυκτικά από τους υπουργούς, μάλλον το κλίμα δεν είναι και τόσο άσχημο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού εγκρίθηκε «δέσμευση πίστωσης ύψους 1.968 ευρώ… για δαπάνες δημοσίων σχέσεων (είδη κυλικείου για συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου) μηνός Οκτωβρίου 2011».

- Πόσο πληρώνουμε τις απομαγνητοφωνήσεις ομιλιών του πρωθυπουργού;

Μια ακόμα σπατάλη, μεταξύ εκατοντάδων που ανακαλύπτει κανείς στις εγκρίσεις δαπανών του γραφείου του πρωθυπουργού είναι και το κόστος για μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των διαφόρων δηλώσεων.

Συγκεκριμένα η απόφαση της Γραμματείας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 9.11.2011 αναφέρει «εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης 1.968 ευρώ … για μαγνητοφώνηση, άμεση απομαγνητοφώνηση, στοιχειοθεσία σε Η/Υ ομιλιών, δηλώσεων, συνεντεύξεων του κ. Πρωθυπουργού, κατά το μήνα Οκτώβριο 2011».

- Πλήρωσαν για να μεταφράσουν την εισήγηση του πρωθυπουργού στους υπουργούς!

Μια απίστευτη απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι αυτή που εγκρίνει δαπάνη ύψους 744,15 ευρώ «για μετάφραση εισήγησης του κ. πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο». Η απόφαση υπογράφηκε την 4η Νοεμβρίου 2011, δηλαδή 7 μέρες πριν αναλάβει πρωθυπουργός ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

** "Τριώδιο - Προετοιμασία της Σαρακοστής Όταν κάποιος ξεκινάει ένα ταξίδι θα πρέπει να ξέρει που πηγαίνει. Αυτό συμβαίνει και με τη Μεγάλη Σαρακοστή. Πάνω απ΄ όλα η Μ.Σαρακοστή, είναι ένα πνευματικό ταξίδι που προορισμός του είναι το Πάσχα, <<η Εορτή των Εορτών>>. Η νέα ζωή η οποία πρίν δύο χιλιάδες περίπου χρόνια <<ανέτειλε εκ του τάφου>>, προσφέρθηκε σε μας, σε όλους εκείνους που πιστεύουν στο Χριστό. Μας δόθηκε τη μέρα που βαφτιστήκαμε. Έτσι το Πάσχα πανηγυρίζουμε την Ανάσταση του Χριστού σαν γεγονός που έγινε και ακόμη γίνεται σε μας. Γιατί ο καθένας μας έλαβε το δώρο αυτής της νέας ζωής. Είναι ένα δώρο που ριζικά αλλάζει τη διάθεσή μας απέναντι σε κάθε κατάσταση αυτού του κόσμου, ακόμη και απέναντι στο θάνατο. Επιβεβαιώνουμε θριαμβευτικά το: <<νικήθηκε ο θάνατος>>. Φυσικά υπάρχει ακόμα ο θάνατος, είναι σίγουρος, τον αντιμετωπίζουμε, και κάποια μέρα θα έρθει και για μας. Αλλά όλη η πίστη μας είναι ότι με το δικό Του θάνατο ο Χριστός άλλαξε τη φύση ακριβώς του θανάτου. Τόν έκανε πέρασμα - <<διάβαση>>, <<Πάσχα>> - στη βασιλεία του Θεού μεταμορφώνοντας τη δραματικότερη τραγωδία σε αιώνιο θρίαμβο, σε νίκη. Με το <<Θανάτω θάνατον πατήσας>>, μας έκανε μετόχους της Ανάστασής Του. Τέτοια είναι η πίστη της Εκκλησίας μας. Εμείς ξεχνάμε όλα αυτά γιατί είμαστε απασχολημένοι, τόσο βυθισμένοι στις καθημερινές έγνοιες μας, που ξεχνάμε ακόμα και το θάνατο και τελικά, εντελώς αιφνιδιαστικά, μέσα στις <<απολαύσεις της ζωής μας>> μας έρχεται τρομακτικός, αναπόφευκτος, παράλογος. Πραγματικά ζούμε σαν να μην ήρθε ποτέ Εκείνος. Αυτή είναι η μόνη πραγματική αμαρτία, όλων των κατ' όνομα χριστιανών. Αν το αναγνωρίσουμε αυτό, τότε μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι το Πάσχα και γατί χρειάζεται και προϋποθέτει τη Μεγάλη Σαρακοστή. Ολόκληρη η λατρεία της Εκκλησίας μας είναι οργανωμένη γύρω από το Πάσχα, που είναι το Τέλος και που ταυτόχρονα είναι και η Αρχή. Γιά πολλούς από τους χριστιανούς, η Μεγάλη Σαρακοστή αποτελείται από τυπικούς κανόνες που επικρατεί το αρνητικό στοιχείο, όπως η αποχή απο ορισμένα φαγητά. Όμως σκοπός της είναι να <<μαλακώσει>> τη καρδιά μας τόσο, ώστε να μπορεί να αποκτήσει την εμπειρία της κρυμμένης <<δίψας και πείνας>> για επικοινωνία με το Θεό. Αυτή η <<ατμόσφαιρα>> της Μ.Σαρακοστής δημιουργείται βασικά με τη λατρεία, με τους ύμνους του Τριωδίου που οι ιεροί υμνογράφοι, σύνθεσαν και οργάνωσαν όλες τις ακολουθίες, με θαυμαστή κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής. Τό ΤΡΙΩΔΙΟ είναι ένα λειτουργικό βιβλίο που περιλαμβάνει ύμνους και βιβλικά αναγνώσματα γιά την κάθε μέρα της περιόδου της Μ. Σαρακοστής, η οποία αρχίζει με την Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου και τελειώνει με τον Εσπερινό του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου. Η άγνοια των ύμνων του Τριωδίου είναι η βασική αιτία που μας κάνει σιγά σιγά να παραμορφώνουμε τη κατανόηση, το σκοπό και το νόημα της Μεγάλης Σαρακοστής. Πολύ πριν αρχίσει η Μ.Σαρακοστή, η Εκκλησία μας αναγγέλει ότι πλησιάζει και μας καλεί να μπούμε στην περίοδο της προετοιμασίας γι΄αυτήν. Γιατί; Γιατί η Εκκλησία έχει μιά βαθειά ψυχολογική γνώση της ανθρώπινης φύσης. Ξέροντας την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και την τρομακτική <<κοσμικότητα>> της ζωής μας, αναγνωρίζει την αδυναμία μας να αλλάξουμε αυτόματα, να πάμε ξαφνικά από μιά πνευματική ή διανοητική κατάσταση σε μιά άλλη. Έτσι, αρκετά πρίν αρχίσει η ουσιαστική προσπάθεια , η Εκκλησία προκαλεί τη προσοχή μας στη σοβαρότητα της Μ.Σαρακοστής και μας καλεί να σκεφθούμε τη σημασία της. Αυτή η προπαρασκευαστική περίοδος περιλαμβάνει τις Κυριακές: α) Του Τελώνη και του Φαρισαίου, που αναφέρεται στην Ταπείνωση. β) Του Ασώτου, που αναφέρεται στην μετάνοια. γ) Της Απόκρεω, που αναφέρεται στην Τελευταία Κρίση και στη χριστιανική αγάπη και δ) Της Τυροφάγου, ή της Συγγνώμης που θυμόμαστε της εξορία από τον Παράδεισο των Πρωτοπλάστων. ALEXANDER SCHMEMANN-ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ- ΕΚΔΟΣΕΙΣ <<ΑΚΡΙΤΑΣ>>"



** ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ



Μέσα σε δύο χρόνια η χώρα μας έχει στην κυριολεξία εξοντωθεί. Ως παράγων στην ευρύτερη περιοχή έχει γεωπολιτικά αδρανοποιηθεί

Το οικονομικό πρόγραμμα που έχει επιβληθεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα, αντί να οδηγήσει στη «διάσωσή» της, την έχει φέρει στα πρόθυρα της επίσημης χρεοκοπίας. Αντί οι δανειστές να διορθώσουν αυτά που εμφανώς έχουν οδηγήσει μέχρι εδώ, ζητούν και άλλα μέτρα, στην ίδια λογική, που βεβαίως θα οδηγήσουν προς την ίδια κατεύθυνση.



ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΥΛΙΟ. ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΖΑ......EΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.....



Το ποιο κατω σκεπτικο του ΦΙΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ειναι κατα το φτωχο μου μυαλο η λυση του μυστηριου;

Τι εννοω?

οτι εαν βαλουμε την νεα ομαδα των κυριον ΓΛΕΖΟΥ ΘΕΟΔΟΡΑΚΗ,μαζι κ τον κυριο ΔΗΜΑΡΑ τον κυριο ΓΚΛΕΤΣΟ τον κυριο ΚΑΜΕΝΟ δεν τον βαζω ειναι πιο κατω......ολοι μαζι κανουν ενα δυνατο κινημα...πολυ δυνατο!!

Για σκεφτειτε λιγο...........ποσος κοσμος ολοι μαζι ...ενας δυνατος αντιπαλος....ειμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ....μονο με ενα τοσο δυνατο κινημα θα βγει ο κοσμος στο δρομο παλι ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ Κ ΠΙΣΤΗ Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ.........ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ....ΤΩΡΑ ...ΤΩΡΑ.....Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΗ......ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ......ΕΙΡΗΝΙΚΑ....για.......ΣΚΕΦΤΗΤΕ!!......ΜΕΓΑΛΕΙΟ....ΟΜΟΡΦΙΕΣ....ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ......

ΜΟΝΟ ετσι φιλοι μου θα κοψουμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ την θυλια που μας πνιγη σιγα σιγα καθε μερα ολο κ ποιο πολυ........ΓΙ'ΑΥΤΟ Κ ΕΓΩ ΦΙΛΟΙ Κ ΦΙΛΕΣ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΤΡΕΛΗ!!!!!

ΣΤΕΛΝΩ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ.....ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ Κ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ...ΜΑ ΠΑΝΤΑ....ΠΑΝΤΑ.....ΕΙΡΗΝΙΚΑ.....ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ .......ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ......ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ...ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ....ΠΟΣΟΣ......ΜΑ ΠΑΝΤΑ ....ΠΑΝΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ



ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ.....ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΕΤΟ ΠΑΝΤΟΥ....ΠΑΝΤΟΥ.....ΜΠΑΣ Κ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.....ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ....ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΕΝΤΙΜΑ Κ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΝ ΜΑΣ...ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.....



ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΣΚΕΨΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΜΑ...



ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ……Αλλιώς το κουβαδακι σας και σε άλλη παραλία! Ομάδες, ομαδουλες, κινήματα (οι πληροφορίες λένε ότι πάνω από 150 κινήματα-ομάδες υπάρχουν στην Αθήνα και άλλα τόσα στην υπόλοιπη Ελλάδα) ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ; ΤΙΠΟΤΑΑΑ! ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑΑΑ! Βαρέθηκα, κουράστηκα, σιχάθηκα και τον εαυτό μου και όλους εμάς που το παίζουμε …επαναστάτες! Βαρέθηκα να διαβάζω «ξυπνήστε», «ξεσηκωθείτε», δεν πάει άλλο, για προσκλήσεις αντίστασης, για πορείες διαμαρτυρίας, για …απειλές με μπόλικα «θα» …θα σας κρεμάσουμε, …«θα» σας κλείσουμε φυλακή, θα σας πιούμε το αίμα, κλπ, (με τι; Με καλαμάκι;)Να από την μια το ΕΠΑΜ, από την άλλη η ΣΠΙΘΑ, Ο …«ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ» ΚΑΜΜΕΝΟΣ (?) και ένα κάρο ακόμη «αντιστασιακοί» όλοι πασχίζουν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα που αντιστοιχεί στο κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε!

Δηλαδή τι χωρίζει το ΕΠΑΜ από την ΣΠΙΘΑ, τον ΚΑΜΜΕΝΟ, και λοιπούς ; Μπορεί να μου πει κάποιος; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ; Για τον ίδιο σκοπό δεν λέτε ότι παλεύετε; Γιατί δεν ενώνετε τις δυνάμεις σας ; Όλοι σας λέτε, ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε, τι ακριβώς …εννοείτε;

ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΕΓΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ; Να δει και ο λαός κατι πραγματικά καλό; Να πιστέψει ότι κατι δυνατό γίνεται; Να δει μια χαραμάδα ελπίδας και φωτός στο σκοτάδι που έχει καλύψει όλη χώρα;

Δεν βαρεθήκατε επιτέλους τα αρχηγιλίκια; Η είναι για σας ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ; Δηλαδή τι πιστεύετε όλοι σας; Ότι μόνον εσείς μπορείτε να σώσετε την χώρα; ΤΙ ΛΕΕΙ π.χ ο ΚΑΖΑΚΗΣ; Ότι αν είναι να σωθεί η χώρα από άλλους δεν …πιάνεται; Είναι… οφσάιντ; Ρε θα μας τρελάνετε τελείως; Ο λαός υποφέρει τα πάνδεινα και αυτοί παίζουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΟΛΗ στην πλάτη του κάθε Έλληνα ταλαίπωρου;

Κάνει για παράδειγμα μια εκδήλωση η ΣΠΙΘΑ και αντί να συμπαρασταθεί το ΕΠΑΜ απλά κωφεύει! Κάνει το ΕΠΑΜ το ίδιο και κωφεύει η ΣΠΙΘΑ! ΕΤΣΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΤΕ; Η δεν έχετε καταλάβει τι πραγματικά γίνεται η δεν ξέρετε τι σας γίνεται!

Υπαρχει και τρίτη εκδοχή αλλά δεν θελω ούτε καν να την διανοηθώ! Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που θέλουν να δουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ να βγουν μπροστά! Δεν θέλουν και άλλους …αρχηγούς! ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ! Εάν ο σκοπός σας μέσα από την «αντιστασιακή» δράση σας είναι να μπείτε στην βουλή γιατί δεν βγαίνετε ευθέως να το πείτε; Τι φοβάστε; Με την στάση σας και τις ενέργειες σας έχετε δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες για το τι πραγματικά εκπροσωπείτε! ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ και ΣΚΟΠΟΣ!

Κανείς δεν σας υποχρέωσε να σηκώσετε την σημαία της επανάστασης! Μόνοι σας το δηλώσατε και μόνοι σας θα μείνετε εάν δεν γίνεται μια ομάδα που να μας εκπροσωπεί όλους! Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι μόνοι σας κάνετε μια τρύπα στο νερό; Ότι σας έχει γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι η εξουσία; Ότι δεν σας υπολογίζει γιατί είσθε σαν κάκτοι ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ βαθιά ριζωμένοι μέσα στην έρημο, ένας εδω και ένας εκεί στα δυο χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλον που πεισματικά αρνείστε να σχηματίσετε ΟΑΣΗ;

Υ.Γ Δεν ενδιαφέρει εάν οι προθέσεις όλων αυτών είναι καλές. Η γυναίκα του καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, πρέπει και να το δείχνει!ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ…



ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΑΘΑΡΑΠΕΥΤΟΣ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Ν)



** "05/2 Β΄Τιμόθεος γ΄10-15 Συμβουλαὶ πρὸς τὸν Τιμόθεον 10 Σὺ δὲ παρηκολούθηκάς μου τῇ διδασκαλίᾳ, τῇ ἀγωγῇ, τῇ προθέσει, τῇ πίστει, τῇ μακροθυμίᾳ, τῇ ἀγάπῃ, τῇ ὑπομονῇ, 11 τοῖς διωγμοῖς, τοῖς παθήμασιν, οἷά μοι ἐγένοντο ἐν ᾿Αντιοχείᾳ, ἐν ᾿Ικονίῳ, ἐν Λύστροις, οἵους διωγμοὺς ὑπήνεγκα! καὶ ἐκ πάντων με ἐρρύσατο ὁ Κύριος. 12 καὶ πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ διωχθήσονται· 13 πονηροὶ δέ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι. 14 σὺ δὲ μένε ἐν οἷς ἔμαθες καὶ ἐπιστώθης, εἰδὼς παρὰ τίνος ἔμαθες, 15 καὶ ὅτι ἀπὸ βρέφους τὰ ἱερὰ γράμματα οἶδας, τὰ δυνάμενά σε σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ"

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: