ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2012  :
Το ποντικάκι μας στην ενημέρωση !
*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

*** Μαζικές συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή

* Την αντίθεση τους στα νέα μέτρα του νέου μνημονίου αναμένεται να διατυμπανίσουν σήμερα χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα. Τα εργατικά συνδικάτα  (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) , καλούν τους πολίτες στις 17.00 το απόγευμα στο κεντρικό συλλαλητήριο, μπροστά στη Βουλή (κοινπβούλιο) , ενώ το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, οργανώνει συλλαλητήριο στην Ομόνοια .  
Απο το μεσημέρι ξεκίνησε η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, ενώ διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί από φορείς και οργανώσεις.
 * Χιλιάδες διαδηλωτές και το Σάββατο, πάντως, εξέφρασαν την αντίθεση τους στα νέα αυτά μέτρα με συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η πλατεία Συντάγματος γέμισε το Σάββατο με εργαζόμενους που έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
 * Μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Ομόνοια είχαν κρεμάσει πανό στην Ακρόπολη γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά.


 *** Κοινό άρθρο 7 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


* Την ανάγκη για «ολοκληρωμένες και ριζικές ανατροπές του παραγωγικού μας μοντέλου» τονίζουν με κοινό τους άρθρο επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουν ότι θα πουν «ναι» στη ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο γιατί θεωρούν κομβικό το PSI. * Με κοινό τους άρθρο οι επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Καρανίκας, Συμεών Κεδίκογλου, Ηλίας Μόσιαλος, Γιώργος Ντόλιος, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης και Γιάννης Ραγκούσης τονίζουν την ανάγκη για «ολοκληρωμένες και ριζικές ανατροπές του παραγωγικού μας μοντέλου», αν, όπως αναφέρουν, «δεν θέλουμε να χάσουμε τα πάντα».-


***  Πέθανε η Whitney Houston

~* Νεκρή βρέθηκε στις 3.55 το απόγευμα (ώρα Καλιφόρνια) στο ξενοδοχείο Beverly Hilton.  * Την είδηση επιβέβαιωσαν σήμερα, οι εκπρόσωποι τύπου Jill Fritzo και Kristen Foster δηλώνοντας: "Δυστυχώς είναι αλήθεια. Η Whitney έφυγε από τη ζωή στις 3,55μ.μ. στο ξενοδοχέιο Beverly Hilton όπου βρισκόταν για το ετήσιο πάρτυ που δίνεται πριν από τα βραβεία Grammy και θα πραγματοποιείτο σήμερα."
 ~* Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
 * Βέβαια, το καλοκαίρι του 2011, ο φωτογραφικός φακός των paparazzi είχε συλλάβει τη μεγάλη Αμερικανή τραγουδίστρια, σε πολύ άσχημη κατάσταση εξαιτίας των ναρκωτικών και του ακλοόλ.
 * Λίγο αργότερα, η Whitney μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης προκειμένου να απεξαρτηθεί. Το ίδιο είχε συμβεί και με την κόρη της.
 * Η μεγάλη τραγουδίστρια έφυγε σε ηλικία 48 ετών, αφήνοντας πίσω την 19χρονη Bobbi Kristina, που είχε αποκτήσει από τον γάμο της με τον τραγουδιστή της R&B Bobby Brown.
 * Ο άνθρωπος που την βρήκε στο δωμάτιο της ήταν ο σωματοφύλακας της, Ray, και μάλιστα ακούγεται πως ήταν ξαπλωμένη στην μπανιέρα της.
 * Σύμφωνα με τα sites του εξωτερικού, στο δωμάτιο δεν βρέθηκαν ούτε ναρκωτικά αλλά ούτε και αλκοόλ.
** Λίγα λόγια για την Whitney Houston
 ~ Η Whitney Elizabeth Houston γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1963. Είναι κόρη της Cissy Houston, ξαδέρφη με τις Dionne και Dee Dee Warwick και βαφτιστήρα της μεγάλης Aretha Franklin.
 ~ Η Αμερικανή τραγουδίστρια έχει υπάρξει επίσης ηθοποιός, παραγωγός και μοντέλο και έχει μπει στα Ρεκόρ Guinness για τον μεγάλο αριθμό βραβείων που έχει λάβει τα οποία ήταν πάνω από 400. Τα πιο σημαντικά αυτών είναι 2 Emmie, 6 Grammy, 30 Billboard και 22 American Music Awards.
 ~ Τον Ιούλιο του 1992, παντρεύτηκε τον Bobby Brown με τον οποίο απέκτησαν ένα χρόνο αργότερα την κόρη τους Bobbi Kristina. Από το Σεπτέμβρη του 2006 ήταν σε διάσταση ενώ τον Απρίλιο του 2007 βγήκε το διαζύγιο τους με την ίδια να αναλαμβάνει την κηδεμονία της 14χρονης τότε κόρης τους.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου  2012 :
~* Για την Σούπερ Λίνκ  στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
21η αγωνιστική :
Ατρόμητος Αθηνών - Κέρκυρα  3-1 .- ^
Τα γκόλ : 18΄και  74΄ Εντουάρντο Πρίτο , 37΄ Σωκράτης Φυτανίδης , 29΄Χρήστος Καλαντζής  .- ^
Κάρτες Τόμας Γουέιν ,  Στέλιος Σφακιανάκης , Ηλίας Αναστασάκος , Δημήτρης Κοντοδήμος , Αναστάσιος Αγρίτης , Δημήτριος Γραμμόζης, Χουάν Μαρτίν Εντουάρντο , Γιόν Ερίθε .- ^

Δόξα Δράμα - Παναιτωλικός 2-1 .- ^
Τα γκόλ : 65΄ πεν. Μανουέλ Βίτο Σάντο Λίμα , 82΄Λεωνίδας Κυβελίδης , 62΄ Γιώργος Κούσας .- ^
Κάρτες  : Λεάντρο , Δημήτρης Γελαδάρης , Θοδωρής Τριποτσέρης , Νικόλαος Ψυχογιός , Θωμάς Γκαρακλίδης , Πήτερ Ντολεζάϊ (2) κόκκινη , Χουσεϊν Μουμίν , Ανέστης Αναστασιάδης , Παύλος Μητρόπουλος .- ^

Άρης Θεσσαλονίκης - Εργοτέλης   1-1 .- ^
Tα γκόλ 14΄ Νόε Ακόστα  , 31΄Νίκος Κατσικοκέρης .- ^
Κάρτες :  Νέτο , Γιώργος Κατίδης , Νέρι Καστίγιο , Φίλιπος Δάρλας , Εγκούτου Ολίσε (2) κόκκινη , Γιώργος Σαρρής , Γκεοργκι Σασιασβίλι , Μάριο Μπουντιμίρ .- ^

Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης  0-1 .- ^
Τα γκόλ : 85΄Σερμπαστιάν Μπαρτολίνη ,.- ^  ^
Κάρτες : Λούκας Φαβάλι , Χρήστος Λισγάρας , Γιώργος Ζησόπουλος ,Χακόμο , Σεμπάστιαν Μπαρτολίνη .- ^

Παναθηναϊκός - Ξάνθη  3-0  , (0-0).-
Τα γκόλ : 78΄ Τοτσέ , 89΄ Γιώργος Καραγκούμης , 90+΄Αντώνης Πετρόπουλος .- ^  
Κάρτες : Σίλβα Κλέϊτον ,Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ,Γιώργος Καραγκούνης ,  Πέτρος Μάνταλος , Μαρσελίνο , Μιχάλης Στάσιακ , .- ^ 

~** Για την Δ΄ εθνική περιφερειακό στον 6ο όμιλο στο ποδόσφαιρο :
13η αγωνιστική :
~ Τσιλιβή - Ολυμπιακός Γυθείου 0-3 α.α.  .- ^
~ Θύελλα Πατρών - Τριταιϊκός  3-0 α.α. .- ^
~ Εικοσιμία - Πάμισος 0-1 .- ^
~ Αστέρας Αμαλιάδας - Εράνη Φιλιατρών 3-2 .- ^
~ Ατρόμητος Λάππα - ΠΟΦ Πανόπουλο 0-1 .- ^
~ Διαγόρας Βραχναίϊκων - Αχαϊκή 0-1 .- ^
~ Παναιγιάλειος - Βρασιές  3-2 .- ^

~** Για το Κυπριακό 1η κατηγορία πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο :
Ανόρθωση - ΑΕΛ  0-1 , (0-0).-^
 Αναγέννηση Δέριας  -  Αλκή Λάρνακας 1-2 , (0-0).- ^

~** Για την Α1  στο ελλήνικό πρωτάθλημα του Μπάσκετ :
~ ΚΑΟΔ  Δράμας - Πανιώνιος  71- 62 . - ^
~ Καβάλα - Περιστέρι  81-67 .- ^
~ Ολυμπιακός  Πειραιώς - Παναθηναϊκός  78-77 .- ^


~** Για την Α΄ ερασιτεχνικό ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο ,
21η αγωνιστική:
~ Ηρακλής Καλαμάτας - Α.Ο. Κυπαρισίας  1-2 .- ^
~ Α.Ε. Αβίας - Α.Ο. Φαραί 0-1 .- ^
~ Παναθηναϊκός Καλαμάτας - Α.Ο. Σπερχογείας 1-7 .- ^
~ Τέλος Άγρας - Αστέρας Αρφαρών 1-0 .- ^
~ Απόλλων Καλαμάτας - Α.Ο. Ασπρόχωμα 1-0 .- ^  

~** Για την Β΄τοπική ερασιτεχνικού ΕΠΣΜεσσηνίας : 19η αγωνιστική
1ος όμιλος :
Ατρόμητος Πλατύ - Αστέρας Βαλύρας 2-1 .- ^
Α.Ο. Δωρίου - Πανιώνιος Καλαμάτας 2-0 .- ^ 
ΠΑΟ  Καλό Νερό - Α.Ε. Κυπαρισίας  Ηρακλής 1-1 .- ^  
2ος όμιλος:
* Ολυμπιακός Ανάλυψης - Α.Ο. Βέργας 0-2 .- ^ 
* Α.Ε. Λογγά - Α.Ο. Μεθώνης 1-3 .- ^
* ΠΑΟ Καλλιθέας - Παπαφλέσσας Χώρας 2-1 .- ^  
* Α.Ο. Μιλτιάδης - Απόλλων Πεταλιδίου 3-2 .- ^

~** Για την Γ΄ τοπική στο ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας : 17η αγωνιστική
1ος όμιλος :
Πάμισος Άριος - Α.Σ, Πανθουριακός  0-3  α.α. .- ^
Νέος Άρις Καλαμάτας - Α.Σ.Αμφιθέας  3-2 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας - Α. Ο. Διοδίων  1-1 .- ^
ΑΟ. Πανευαϊκός - Α.Ε. Αιθαίας 2-1 .- ^

2ος όμιλος :
Νέδουσα Αλαγονίας - Θύελλα Παραλίας  4-1 .- ^
ΑΕΚ Καλαμάτας - Κεραυνός Καλαμάτας 1-1 .- ^
Πράσινα Πουλιά - Θησέας Καλαμάτας 1-1 .- ^

~** Προπαιδικό ΕΠΣΜεσσηνίας:
*  Αστέρας Αρφαρών - Α.Ο. Πατίστας 0-9 .-


***  Τα επεισόδια αμαύρωσαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

* Πολίτες, συνδικάτα και φορείς είχαν δώσει ραντεβού έξω από τη Βουλή για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, η οποία όμως διαλύθηκε σχεδόν πριν αρχίσει, λόγω των επεισοδίων και της χρήσης χημικών.
*** Μετρούν διαρροές και δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ

  * Αναβρασμός και πυκνό παρασκήνιο - με εσωκομματικές προεκτάσεις - επικρατεί στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.
 * Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 20 βουλευτές που προτίθενται να καταψηφίσουν τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες ώρες, καθώς "αποκαλύπτονται" πολλοί βουλευτές που δεν είχαν εκδηλώσει νωρίτερα τις προθέσεις τους με δημόσιες τοποθετήσεις, ενώ στους επιτελείς της Κ.Ο. υπάρχει πάντα ο φόβος των "βουβών" βουλευτών - όπως είχε συμβεί στην ψηφοφορία για το πρώτο Μνημόνιο με τον Γ. Δημαρά, τη Σοφία Σακοράφα, τον Β. Οικονόμου και αργότερα τον Β. Παπαχρήστο.-
 ~ Προς ανεξαρτητοποίηση βαδίζει ο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης
 * Με επιστολή του προς τον Γ. Παπανδρέου (του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης), διευκρινίζει ότι, βάζει την συνείδησή του πάνω από οποιαδήποτε κομματικό καθήκον αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι, θα καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση.
 * Επιπλέον αναφέρει ότι θέτει στην διάθεση του προέδρου του Πασοκ την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος διαφορετικά όπως αναφέρει θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως ανεξάρτητος βουλευτής.
 ~* Εννέα 9 τα σίγουρα "όχι"
 ~ * Εκπεφρασμένη είναι, μέχρι στιγμής, η πρόθεση των Λούκας Κατσέλη, Βάσως Παπανδρέου, Χρ. Μαγκούφη, Τ. Μάταντζη, Τ. Δημητρουλόπουλου, Γ. Μιχελογιαννάκη, Οδ. Βουδούρη, Χρ. Κατσούρα, Σπ. Μαργέλη, Θ. Παραστατίδη.
 ~ * Στο μεταίχμιο βρίσκονται Δ. Κουσελάς, Χρύσα Άράπογλου, Μ. Στρατάκης, Γ. Βούρος, Γ. Κασσάρας, Ν. Ζωίδης, Β. Κεγκέρογλου, Δ. Καρύδης, Β. Γιουματζίδης, Γ. Αμοιρίδης. -
* Υπενθυμίζεται ότι τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν Πέμη Ζούνη, Δ. Βαρβαρήγος και Π. Στασινός. "Όχι" θα ψηφίσει και η Άννα Βαγενά, η οποία ορκίστηκε το μεσημέρι ως αντικαταστάτρια της κυρίας Ζούνη.
 * Προβληματισμό δημιουργεί, επίσης, το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές αισθάνονται πίεση από συναδέλφους τους που εκλέγονται στις ίδιες περιφέρειες και έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν, με αποτέλεσμα να σκέπτονται και εκείνοι να πράξουν το ίδιο.
 ~ Λ. Κατσέλη: Γιατί δεν ψηφίζω
 * Δικαιολογώντας την αρνητική της ψήφο, η Λ. Κατσέλη προέβη στην εξής δήλωση: "Η αρνητική μου ψήφος εκφράζει την πεποίθησή μου ότι τα μέτρα αντιστρατεύονται την επιδίωξη εξόδου της χώρας από την κρίση, υπερχρέωσης, που αποτελεί ύψιστο δημόσιο και εθνικό συμφέρον (...) ενώ δεν υπάρχει νομική βάση για αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη, χωρίς τη θέλησή της, η κυβέρνηση επισείει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, για να εκβιάσει την υπερψήφιση μέτρων που είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν τελικά σε αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε, δηλαδή την άτακτη χρεοκοπία".
 ~ Έξι 6 βουλευτές θα απέχουν
 * Πριν από λίγο, την πρόθεσή τους να απέχουν από την ψηφοφορία, ζητώντας εκλογές ή... δημοψήφισμα ("να μιλήσει ο λαός") εκδήλωσαν με επιστολή τους έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Χ. Καστανίδη. Οι υπόλοιποι βουλευτές είναι Ηλ. Θεοδωρίδης, Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος, Λ. Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου και Μαρία Κυριακοπούλου.-
 ~ "Μανιφέστο" από Ραγκούση-Μόσιαλο
 * Υπέρ της ψήφισης τάχθηκαν με κοινό τους άρθρο επτά βουλευτές: Γ. Ραγκούσης, Ηλ. Μόσιαλος, Ηλ. Καρανίκας, Σ. Κεδίκογλου, Φρ. Παρασύρης, Γ. Ντόλιος και Θ. Οικονόμου. Το κείμενό τους ισοδυναμεί με πολιτικό μανιφέστο, στο οποίο τονίζουν ότι "το πολιτικό σύστημα έχει εξαντλήσει τη δυναμική και το ρόλο του" και πως "τα μέτρα, όσο δύσκολα και αν είναι, θα πρέπει να περάσουν και στη συνέχεια θα πρέπει να έρθει μια πολιτική πρόταση που θα αποτελέσει την αφετηρία για την μεγάλη ανατροπή στην στρεβλή λειτουργία του κομματικού συστήματος, το τέλος των πελατειακών δεσμεύσεων που έρχονται από τον παρελθόν και θα απελευθερώσει τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου".
 ~ "Ζυμώνονται" και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου
 * Ανάλογο κείμενο υπογράφουν μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που προέρχονται κυρίως από τη Νεολαία και έχουν δίαυλο επικοινωνίας με την Άννα Διαμαντοπούλου. "Ζητάμε από όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν ναι καθαρά, δυνατά και αποφασιστικά, όπως ταιριάζει σε εκείνους που μάχονται για την πατρίδα και το λαό", αναφέρουν, επικρίνοντας παράλληλα όσους ζητούν εκλογές και προτείνοντας την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
 ~ Παρασκήνιο για τις διαγραφές
 * Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι θα πράξει ο Γ. Παπανδρέου μετά την ψηφοφορία και αν θα προχωρήσει σε διαγραφές. Πληροφορίες θέλουν ένα πυκνό παρασκήνιο να εξελίσσεται και να έχει προεκτάσεις που φτάνουν ως τη μάχη ηγεσίας στο Κίνημα, αφού στελέχη που πρόσκεινται στον Ευ. Βενιζέλο είναι έτοιμα να αντιδράσουν σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποκύψει, όπως λένε, στις πιέσεις "παπανδρεϊκών" να μην απαντήσει με πειθαρχικά μέτρα σε όσους δεν ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση. Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, πάντως, διαμηνύεται ότι η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκε με σαφήνεια στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο.

***  Στο Eurogroup της Τετάρτης κρίνεται η τύχη του νέου μνημονίου

 * Σε νέο Eurogroup, την ερχόμενη Τετάρτη, θα κληθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να εγκρίνουν το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. ευρώ, αφού πρώτα αυτό εξασφαλίσει το «πράσινο φως» της ελληνικής βουλής στην ψηφοφορία της Κυριακής.
 * Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών του συμβουλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker ενημέρωσε πως δεν γίνεται να ληφθεί τώρα απόφαση για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως η ελληνική βουλή θα το εγκρίνει.
 * Ζητούν "έγγραφες, ρητές, ανεπιφύλακτες εγγυήσεις από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων για την υποστήριξη του προγράμματος", είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της συνεδρίασης του συμβουλίου, κάνοντας μάλιστα λόγο για "πολλές αντιρρήσεις" που διατυπώθηκαν από "πολλές χώρες", βασισμένες στο γεγονός πως η Ελλάδα δεν ολοκλήρωσε, σε συνεγασία με την τρόικα, τον κατάλογο των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2012, καθώς παρέμειναν προς διευκρίνιση μέτρα συνολικού ύψους 325 εκατομμυρίων.
 * Την ανάγκη να δοθούν ισχυρές διαβεβαιώσεις από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα για την εφαρμογή του προγράμματος τόνισε με τη σειρά του ο Juncker. Το νέο μνημόνιο είναι η βάση για την επιστροφή του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, ωστόσο η επόμενη δόση του δανείου δεν θα καταβληθεί εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, είπε.
 * "Το PSI πρακτικά ολοκληρώνεται" γνωστοποίησε ο Επίτροπος της Ε.Ε. για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn. Ξεχωριστά, υπογράμμισε πως η Κομισιόν εξετάζει σοβαρά την πρόταση δημιουργίας "ειδικού λογαριασμού" για την Ελλάδα.
 * Μάλιστα, ο J.C. Juncker δήλωσε για το θέμα ότι «έχουμε ως στόχο την ενίσχυση του μηχανισμού παρακολούθησης. Προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση του χρέους από την Ελλάδα».

*** Βενιζέλος: Ναι στα μέτρα πριν από το άνοιγμα των αγορών

 * Μια αναλυτική καταγραφή των όσων θετικών συνεπάγεται η ψήφιση της συμφωνίας για τη δανειακή σύμβαση και των αρνητικών που κρύβει η καταψήφισή της αποτελούσε η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου. "Υπερήφανη χώρα δεν είναι αυτή που αυτοκτονεί, αλλά αυτή που κερδίζει τη μάχη. Πρέπει να κάνουμε κάτι πιο δυνατο, πιο στέρεο και πιο βιώσιμο για τα παιδιά μας", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
 * Υποστήριξε ότι μοναδική λύση για έξοδο από την κρίση είναι η μακρόχρονη δημοσιονομική βιωσιμότητα που εξασφαλίζεται με τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, προσθέτοντας ότι το μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησε η χώρα τα τελευταία χρόνια απέτυχε.
 * Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι το νέο δανειακό πρόγραμμα εντείνει την ύφεση, τόνισε ότι οι εταίροι μας θέλουν να μας μεταφέρουν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που εφαρμόζουν στις χώρες τους και έχουν τη δύναμη να το πράξουν όταν η Ελλάδα δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ενώ επανέλαβε ότι ζητούν δεσμεύσεις για τήρηση του προγράμματος και από την επόμενη Βουλή.
 * Νωρίτερα, σε προηγούμενη παρέμβασή του, ο υπουργός τόνισε πως το Κοινοβούλιο επιβάλλεται να εγκρίνει τους όρους του νέου δανείου και το πακέτο των μεταρρυθμίσεων ως τα μεσάνυχτα και πάντως πριν το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, νωρίς τη Δευτέρα.
 * Μιλώντας σε μια θυελλώδη κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τα μέτρα της μεταρρύθμισης, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires o Βενιζέλος τόνισε ότι, η Βουλή πρέπει να ανάψει το πράσινο φως ως τα μεσάνυχτα, έτσι ώστε τις πρώτες πρωινές ώρες οι αγορές να έχουν λάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί και μπορεί να επιβιώσει.
 * Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομιών της Ελλάδας, η πρώτη προϋπόθεση για το πακέτο ενίσχυσης είναι να δουν οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομίας ότι, πέρασε με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να διασφαλιστούν οι πετεκλογικές προοπτικές.

*** Σήμερα, Κυριακή …του Ασώτου η μάχη στη Βουλή

 * Η ζωή κάνει τα δικά της παιχνίδια: Ανήμερα της… Κυριακής του Ασώτου, τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δίνουν τη μάχη για να περιορίσουν στο ελάχιστο τα «όχι» των βουλευτών τους στο νέο Μνημόνιο.
 * Η καταγραφή των «ασώτων» θα γίνει τα μεσάνυχτα, κατά την ονομαστική ψηφοφορία. Ολες οι πληροφορίες οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο αριθμός τους δεν θα είναι μεγάλος, καθώς στις χθεσινές μαραθώνιες (σχεδόν ολοήμερες) συνεδριάσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων εμφανίσθηκαν περίπου 25-30 βουλευτές (15-20 από ΠΑΣΟΚ και 10 από ΝΔ) να προειδοποιούν ότι θα ψηφίσουν «όχι». -
 ~ Και τα δύο κόμματα έχουν θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.
 * Παρά ταύτα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα μεγαλώσει. Το άσχημο κλίμα στο εσωτερικό της Βουλής πυροδοτείται και από το μέγεθος της συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη εκτός της Βουλής, καθώς ο αριθμός των συγκεντρωμένων εκτιμάται ότι, θυμίζει τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων του περσινού καλοκαιριού. Λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα έγιναν οι πρώτες μικροσυμπλοκές μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών δυνάμεων ενώ έπεσαν και τα πρώτα δακρυγόνα. Την ίδια ώρα έξω από την Βουλή, στην είσοδο που βλέπει στον Άγνωστο Στρατιώτη, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανόλης Γλέζος, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μπουν στην Βουλή, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. Στις 6.00 το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι ο Μ. Γλέζος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών.
 * Στις 19:00 το απόγευμα, ο Μ. Γλέζος μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του Σύριζα, Δ. Παπαδημούλη. Σχεδόν ταυτόχρονα, μπήκε στο χώρο της Βουλής και ο κ. Μ. Θεοδωράκης, ο οποίος επίσης χρειάστηκε ιατρικές υπηρεσίες, λόγω των δακρυγόνων που είχε δεχθεί.
 ~ Ένταση εντός και εκτός Βουλής
 * Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν κινδυνεύει η υπερψήφιση του νέου οικονομικού προγράμματος.
 * Η έγκρισή του θα γίνει με «σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων» και, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, τα «ναι» πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 – που θα είναι.
 * Η προσπάθεια των δύο κομματικών επιτελείων να περιορισθούν οι αρνητικές ψήφοι γίνεται για να μην δοθεί η αίσθηση γενικευμένης ανταρσίας που θα μπορούσε να προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας – και να αξιοποιηθεί αναλόγως από τους δανειστές.
 ~ Ναι, όχι και απουσίες
 * «Ναι» ψηφίζουν, ως κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η «Δημοκρατική Συμμαχία».
 ~ «Όχι» το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΛΑΟΣ.
 * Το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει ο ΛΑΟΣ από την ψηφοφορία, ώστε να μη χρειασθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης … να διαγράψει τους Μ.Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη οι οποίοι θέλουν να δώσουν θετική ψήφο.
 ~ Νέα κοινοβουλευτική ομάδα
 * Να σημειωθεί ότι εάν από το ΠΑΣΟΚ καταψηφίσουν και διαγραφούν περισσότεροι από δέκα βουλευτές, τότε – βάσει Κανονισμού της Βουλής – θα έχουν δικαίωμα να συστήσουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα με πλήρη δικαιώματα.
 * «Λεπτομέρεια» με ιδιαίτερη σημασία, καθώς όλοι οι επίδοξοι αντάρτες ανήκουν στην ίδια τάση του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή στους «παπανδρεϊκούς»-«κοινωνιστές»...
 ~ Νέες ορκωμοσίες
 * Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της (γνωστής ηθοποιού) Αννας Βαγενά και της Μαρίας Κλαυδιανού και του Χρήστου Γκόγκα που θα αναπληρώσουν τους παραιτηθέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πέμη Ζούνη, Δημήτρη Βαρβαρίγου και Παύλου Στασινού. Εντός της ημέρας αναμένεται να προσέλθει στο κοινοβούλιο ο Δημήτρης Σκρέκας για να αναπληρώσει αντίστοιχα τον Χρήστο Λέγκα ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ.
 * Η νέα βουλευτής κ. Βαγενά προτίθεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ψηφίσει «όχι».
 ~ Ενταση με το “καλημέρα”
 * Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Βουλή. Τη στιγμή που ο Ευ.Βενιζέλος μιλούσε για την ανάγκη υπερψήφισης του νέου οικονομικού προγράμματος και παρατηρούσε ότι, στην αντίθετη περίπτωση, η χώρα θα πτωχεύσει, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος …πέταξε το 700σέλιδο προς ψήφιση κείμενο προς την πλευρά του υπουργού, αντιδρώντας, όπως είπε, στον συνεχή εκβιασμό.
 * Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο με τον κ.Βενιζέλο να επικρίνει σε δριμύ ύφος τους βουλευτές της Αριστεράς οι οποίοι, στο μεταξύ, φώναζαν όλοι μαζί, τον πρόεδρο της Βουλής Φ.Πετσάλνικο να χτυπά το κουδούνι για να επανέλθει η τάξη και την Αλέκα Παπαρήγα να ζητά το λόγο.
 ~ “Εκλογές εδώ και τώρα” ζητά ο Καρατζαφέρης
 * Τελικά παρενέβη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ζητώντας … αναβολή της ψηφοφορίας και “εκλογές εδώ και τώρα”!
 ~ Μετά από αρκετά λεπτά της ώρα η ηρεμία επανήλθε. Προς το παρόν…

*** ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ
~ ** Στην Ισλανδία βίωσαν την … χρεοκοπία που φοβόμαστε!‏

~ Στην Ελλάδα σήμερα όλη μέρα ΜΜΕ και πολιτικοί παρουσιάζουν εικόνες από εμπάργκο τροφίμων φαρμάκων και καυσίμων και το αποκαλούν χρεοκοπία. Τερατολογούν για να στηρίξουν Σαμαρά ΓΑΠ και τραπεζίτες.

~ Ας δούμε τι συνέβη σε μια πραγματική πολύ πρόσφατη χρεοκοπία σε ευρωπαϊκό έδαφος.
 ~ Ας το διαβάσουμε το παρακάτω άρθρο σαν βιβλίο οδηγιών manual χρεοκοπίας....
 ~ Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λίγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο.
 ~ Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε. Από τότε αυτό το ελάχιστα γνωστό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης».
 ~ Κατά την διάρκεια που οι ευρωπαϊκές χώρες, η μια μετά την άλλη, απειλούνται από την πτώχευση, η οποία (η πτώχευση) απειλεί την ύπαρξη του Ευρώ, το πέσιμο της οποίας θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες για όλο τον κόσμο, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι Μερκελοσαρκοζύ και τα τσιράκια τους ανά τον κόσμο είναι να γίνει η Ισλανδία παράδειγμα για άλλες χώρες.
~* Ας δούμε γιατί.
 * Η Ισλανδία (πληθυσμός 320 χιλιάδες) ήταν μια από της πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Το 2003 με την τελική επικράτηση του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος όλες οι τράπεζες ιδιωτικοποιήθηκαν και, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι τράπεζες αυτές προσέφεραν το ονλαϊν-μπάνκινκ και με την συνδρομή του χαμηλότερου δυνατού κόστους οι τράπεζες αυτές έδειχναν μεγάλα ποσοστά κερδών.
 * Οι λογαριασμοί, οι οποίοι ονομάστηκαν IceSave, προσέλκυσαν πολλούς μικρούς Βρετανούς και Ολλανδούς επενδυτές. Αλλά παράλληλα με την αύξηση των επενδύσεων αυξανόταν και το εξωτερικό χρέος των τραπεζών.
 * Το 2003 το χρέος της Ισλανδίας ήταν ίσο με το 200% του ΑΕΠ, ενώ το 2007 είχε φτάσει στο 900%. Στην Ελλάδα σήμερα είναι στο 160% Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 έκανε το τελικό χτύπημα. Οι τρεις βασικές τράπεζες της Ισλανδίας ( Landbanki, Kapthing και η Glitnir) πτώχευσαν. Η κρόνα έχασε 85% της αξίας της έναντι του Ευρώ.
 ~* Στο τέλος του χρόνου η Ισλανδία κήρυξε πτώχευση.
 * Η κρίση οδήγησε την Ισλανδία, με την διαδικασία της άμεσης δημοκρατίας, στην αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Ισλανδών μέσον του νέου συντάγματος. Αλλά αυτό επιτεύχθηκε με μεγάλο πόνο.
 ~* Να πως έγινε αυτό.
* Ο πρωθυπουργός της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης συνασπισμού Γκέιρ Χόρντε βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την παροχή δανείου ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο (στο δάνειο) η Βρετανία και η Ολλανδία πρόσθεσαν ακόμα 2.5 δισεκατομμύρια.
 * Η διεθνής οικονομικοί κύκλοι πίεζαν την Ισλανδία για δραστικά μέτρα. Το ΔΝΤ και η ΕΕ ήθελαν να πάρουν το πιο πάνω χρέος «πάνω τους» με επιχείρημα ότι αυτός ο τρόπος είναι ο μόνος για να μπορέσει η Ισλανδία να ξεπληρώσει την Βρετανία και την Ολλανδία.
 * Οι συνεχόμενες διαμαρτυρίες και ταραχές ανάγκασαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί. Οι πρόωρες εκλογές του Απριλίου του 2009 ανέδειξαν στην κυβέρνηση έναν αριστερό συνασπισμό το οποίο καταδίκασε το νεοφιλελεύθερο οικονομικό σύστημα, αλλά αμέσως παραδόθηκε στις απαιτήσεις των δανειστών και έπρεπε -η Ισλανδία- να επιστρέψει συνολικά τρία και πλέον δισεκατομμύρια Ευρώ. Έπρεπε ο κάθε Ισλανδός τα επόμενα 15 χρόνια να πληρώνει 100 Ευρώ κάθε μήνα. Έπρεπε δηλ. ο λαουτζίκος να θυσιαστεί για χρέη κάποιον ιδιωτών προς κάποιους άλλους ιδιώτες. Αυτό ήταν η σταγόνα η οποία υπερχείλισε το ποτήρι.
 * Αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές. Η γνώμη ότι οι Ισλανδοί πρέπει να πληρώνουν για τα λάθη των οικονομικών μονοπωλίων, ότι το σύνολο της χώρας πρέπει να πολιορκείται για αποπληρωμή ιδιωτικών χρεών, άλλαξε την σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικών θεσμών, γεγονός το οποίο τελικά οδήγησε την πολιτική ελίτ της Ισλανδίας να πάρει μέρος του εκλογικού σώματος.
 * Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.
 * Φυσικά η διεθνής κοινότητα αύξησε την πίεση στην Ισλανδία. Η Βρετανία και η Ολλανδία απειλούσαν με σκληρή καταστολή η οποία θα οδηγούσε σε απομόνωση της χώρας. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών.
* Όπως έλεγε ο Γκρίμσον: «Μας έλεγαν αν δεν δεχθούμε τους όρους τους, θα γίνουμε η Κούβα του Βορρά. Ναι, αλλά αν συμφωνούσαμε θα γινόμασταν η Αϊτή του Βορρά».
~* Στην Ελλάδα οι επιλογές είναι Ρουμανία στο ευρώ και Αργεντινή εκτός.
 * Στο δημοψήφισμα του Μαρτίου του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά των πληρωμή των χρεών. Το ΔΝΤ πάγωσε τους δανεισμούς αμέσως. Αλλά η επανάσταση (για την οποία δεν έγραψε κανένα από τα ΜΜΕ, περιλαμβανομένου και του Euronews) δεν πτοήθηκε.
 *  Με την υποστήριξη των οργισμένων πολιτών η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Το Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας Kaupthing Σιγκιζμούντ Έϊναρδσον. Αλλά και πολλοί τραπεζίτες, εγκατέλειψαν εσπευσμένα την χώρα.
 * Όμως οι Ισλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί: αποφάσισαν να υιοθετήσουν νέο σύνταγμα, το οποίο θα απαλλάξει την χώρα από την δύναμη της Διεθνής οικονομίας και των εικονικών νομισμάτων.
 * Για να γραφτεί νέο σύνταγμα ο Λαός της Ισλανδίας εξέλεξε 25 άτομα μεταξύ 522 ενήλικων, οι οποίοι δεν ανήκαν σε κανένα από τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου. Οι αντιπρόσωποι αυτοί έπρεπε να είχαν προταθεί τουλάχιστον από 30 άτομα. Το έγγραφο γράφτηκε μέσα από το διαδίκτυο. Οι πολίτες μπορούσαν να κάνουν προτάσεις και σχόλια, βλέποντας με τα ίδια τους τα μάτια την διαμόρφωση του συντάγματος. Το σύνταγμα το οποίο τελικά γεννήθηκε μέσα από συμμετοχή των πολιτών, θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο προς έγκριση μετά από τις επόμενες εκλογές.
 * όσοι φοβούνται την χρεοκοπία ας ρίξουν μια ματιά στην Ισλανδία όπου μια μικρή χώρα με δύναμη και με σαφήνεια διακηρύσσει ότι ο Λαός τους είναι κυρίαρχος….
 ~ Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις.
 ~  Σήμερα η Ισλανδία των ψαράδων χωρίς τον ορυκτό πλούτο, την Βιομηχανία και τον Γεωργικό τομέα που έχουμε εμείς, έχει ανάπτυξη 3.1% και ανεργία 6.9% το 2011.
 ~ Η Ελλάδα έχει 7% ύφεση και 21% ανεργία

*** Η λεηλασία της Ελλάδας. Προμελετημένο έγκλημα :  * http://youtu.be/Ik6cdZR7YGE ,


***  "Κυριακή του ασώτου υιού – Η αποφυγή της απογνώσεως
* Η αποφυγή της απογνώσεως Μέσα σε λίγους Ευαγγελικούς στίχους, αδελφοί μου, αυτούς που ακούσαμε στο σημερινό ανάγνωσμα, περικλείεται η ουσία της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού. Υποστηρίχθηκε ότι κι αν, κάποτε, εξέλιπαν η Καινή και η Παλαιά Διαθήκη, σωζόταν, όμως, η παραβολή του Ασώτου υιού, θα ήταν αρκετή για να πορευτεί η Εκκλησία στους αιώνες, με ασφάλεια και πνευματική αυτάρκεια. Γιατί η περικοπή αυτή αποκαλύπτει το μέγεθος της αγάπης του Θεού, στο πρόσωπο του Πατέρα, την δύναμη της μετανοίας, που ανοίγει τον δρόμο για τον Παράδεισο, στο πρόσωπο του μικρού υιού, αλλά και την πλάνη της επίπλαστης θρησκευτικότητας και της επηρμένης αυτοδικαίωσης, στο σκληρόκαρδο πρόσωπο του μεγάλου αδελφού, που οδηγεί, μαθηματικά, στην απώλεια. Θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο πρόσωπο του ασώτου υιού. Επαναστάτησε κατά του πατέρα, απαίτησε το μερίδιο της περιουσίας που τού ανήκε, επέβαλε την θέλησή του, χωρίς συζήτηση και έφυγε. Εκεί ξεκινά η περιπέτεια, στη διάρκεια της οποίας ζει με τρόπο που θεωρεί «ελεύθερο», «ανεξάρτητο», «αδέσμευτο» και, τελικά, παγιδεύεται σ’ αυτό που νομίζει «ελευθερία». Χάνει τα πάντα επειδή έζησε «ελεύθερος». Στερείται τα στοιχειώδη, επειδή ένιωσε «ελεύθερος». Υφίσταται απίστευτο προσωπικό εξευτελισμό από τους στυγνούς εκμεταλλευτές του, πληρώνοντας ακριβά την επιλογή της δήθεν ελευθερίας του. Φθάνοντας στον πάτο της προσωπικής του εξαθλίωσης, συγκλονιζόμενος από το μέγεθος της κατάπτωσής του, δύο επιλογές είχε μπροστά του: είτε να ταπεινωθεί και να μετανοήσει, ελκύοντας πάνω του την αγάπη και το έλεος του πατέρα, είτε να βυθιστεί στην απόγνωση, μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο πατέρας θα τού συγχωρούσε την πρότερη συμπεριφορά του. Ευτυχώς για τον ίδιο, επιλέγει το πρώτο. Και με την δύναμη της μετανοίας αποκαθίσταται στην πατρική οικεία. Ο κίνδυνος της απόγνωσης, όμως, αδελφοί μου, για τους ανθρώπους που αμαρτάνουν και μάλιστα σε βαρύτατο βαθμό, είναι υπαρκτός. Ο διάβολος, ο οποίος εργάζεται διαρκώς για την απώλεια της ανθρώπινης ψυχής, ενσπείρει στο νου την αίσθηση, πως είναι τόσο το μέγεθος της αμαρτίας, ώστε δεν υπάρχει περίπτωση ο Θεός να δεχθεί οποιαδήποτε εκδήλωση μετανοίας. Άρα, η μετάνοια είναι περιττή. Δεν υπάρχει σωτηρία. Είναι, όμως, έτσι; Η ασκητική παράδοση της Εκκλησίας μας, που διακρίνεται για την αυστηρότητα, αλλά και τη διάκρισή της, δίδει την απάντηση: «Φυλαχτείτε από την απόγνωση. Αν συμβεί να γλιστρήσετε σε αμαρτία, ακόμα και θανάσιμη, να σπεύσετε προς τον Θεό με μετάνοια και αμέσως να εξομολογηθείτε, ελπίζοντας στο έλεός του. Από τέτοιον άνθρωπο, έστω κι αν πέφτει, ο Κύριος δέχεται την μετάνοια. Ενώ, αν έχει όλες τις αρετές και δεν έχει ταπείνωση, θα χάσει και τις άλλες»1. Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι «δεν υπάρχει αμαρτία μεγαλύτερη από την αγάπη του Θεού! Όσες αμαρτίες και να έχει κάνει ο άνθρωπος, όταν μετανοήσει και εξομολογηθεί, όλες σβήνουν και συγχωρούνται. Μόνον εκείνες που δεν εξομολογείται κανείς και δεν μετανιώνει γι’ αυτές δεν συγχωρούνται. Οι άλλες, που κρεμάει στο πετραχήλι του εξομολόγου, πνίγονται μέσα στον ωκεανό της αγάπης του Θεού και εξαφανίζονται…»2. Ο μεγάλος Ρώσος Ορθόδοξος λογοτέχνης, ο Ντοστογιέφσκι, έχοντας βεβαία την αίσθηση της άπειρης αγάπης του Θεού, συμβουλεύει όσους κινδυνεύουν από το αίσθημα της απόγνωσης: «Τίποτα μη φοβάσαι, ποτέ μη φοβάσαι και μη θλίβεσαι. Μια και μετανοείς όλα θα στα συγχωρέσει ο Θεός. Μα κι ούτε υπάρχει, ούτε μπορεί να γίνει στον κόσμο τέτοιο κρίμα, που να μη το συγχωρέσει ο Κύριος σε εκείνον που μετανοεί αληθινά. Μα κι ούτε μπορεί ο άνθρωπος να κάνει ένα τόσο μεγάλο αμάρτημα που θα μπορούσε να εξαντλήσει την αστείρευτη αγάπη του Θεού… Φρόντιζε μονάχα για τη μετάνοια, για την αδιάκοπη μετάνοια κι όσο για τον φόβο, διώξε τον εντελώς απ’ την καρδιά σου. Πίστευε πως ο Θεός σε αγαπάει τόσο που εσύ ούτε και να το φανταστείς δε μπορείς. Σ’ αγαπάει παρόλο που αμάρτησες. Σ’ αγαπάει μέσα στην αμαρτία σου…» Ας πάρουμε παράδειγμα, λοιπόν, αδελφοί, από την μετάνοια του μικρού υιού της παραβολής, ο οποίος, με τη δύναμή της, αποβάλλοντας την απόγνωση, από άσωτος έγινε ο εκλεκτός. ΑΜΗΝ! Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου"

***  "Κυριακή του ασώτου υιού
- Οι σύγχρονοι άσωτοι Οἱ σύγχρονοι ἄσωτοι (Ομιλία του †Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου) H δευτέρα Κυριακὴ τοῦ Τριῳδίου, ἀγαπητοί μου, ὀνομάζεται Κυριακὴ τοῦ Ἀσώτου, ἀπὸ τὴν περίφημη σχετικὴ παραβολὴ τοῦ Κυρίου, ποὺ χαρακτηρίσθηκε ὡς διαμάντι καὶ κορωνίδα ὅλων τῶν παραβολῶν τῆς ἁγίας Γραφῆς. Εἶνε παραβολὴ - θησαυρός. Κάποιος εἶπε ὅτι, καὶ ἂν ὁ Χριστὸς δὲν ἔκανε καμμιά ἄλλη διδασκαλία, ἀρκοῦσε καὶ μόνο ἡ παραβολὴ αὐτὴ ν᾿ ἀποδείξῃ, ὅτι αὐτὸς ποὺ τὴν εἶπε εἶνε Θεός• μόνο ὁ καρδιογνώστης μποροῦσε νὰ δώσῃ τέτοια ἀκτινογραφία τῆς καρδιᾶς τοῦ ἀποστάτου ἀλλὰ καὶ μετανοημένου ἀνθρώπου• τέτοιο κείμενο δὲν ὑπάρχει ἀλλοῦ στὴν παγκόσμιο φιλολογία. Μέσα στὶς λέξεις της συμπτύσσεται ὅλο τὸ δρᾶμα ἀλλὰ καὶ ἡ λύσις τῆς τραγῳδίας μας. Θὰ ἄξιζε νὰ γίνῃ κτῆμα τῶν σημερινῶν ἀνθρώπων, νὰ ῥιζώσουν σὲ κάθε καρδιὰ οἱ ἀθάνατες ἰδέες της. Τί θησαυρὸ κατέχουμε οἱ Χριστιανοί!Θὰ προσπαθήσουμε νὰ δώσουμε μία ἀμυδρὰ εἰκόνα τοῦ συγχρόνου ἀσώτου. ΑΣΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Οἱ ἄσωτοι, ἀγαπητοί μου, σήμερα εἶνε πολλοί, ἀναρίθμητοι. Ἄσωτοι ὑπάρχουν πρῶτα - πρῶτα μέσ᾽ στὴν οἰκογένεια. Εἶνε τὰ παιδιὰ ἐκεῖνα εὐπόρωνγονέων, ποὺ μαζὶ μὲ διεφθαρμένους συντρόφους σπαταλοῦν ποσὰ φανταστικά. Πόσοι τέτοιοι ἄσωτοι υἱοί , μὲ τὸ πρόσχημα ὅτι σπουδάζουν, αἰώνιοι φοιτηταί, διημερεύουν καὶ διανυ-κτερεύουν σὲ κέντρα ἀκολασίας καὶ σὰν βδέλλες ἀφαιμάζουν τὰ πατρικὰ βαλάντια! Ἐξ αἰτίας τους ἐξανεμίστηκαν περουσίες, διαλύθηκαν οἰκογένειες, κατέβηκαν πρόωρα στὸν τάφο πικραμένοι γονεῖς, ἔσβησαν κοπέλλες ποὺ ἀπατήθηκαν ἀπ᾽ αὐτοὺς καὶ μαράζωσαν.Ἄσωτες ὅμως εἶνε καὶ οἱ ἄμυαλες ἐκεῖνες κόρες , ποὺ περιφρονοῦν τὶς παραδόσεις τῆςὀρθοδόξου οἰκογενείας, ἀποτινάζουν τὸν πατρικὸ ζυγό, βγαίνουν, περιφέρονται ἀργόσχολες, συχνάζουν σὲ κοσμικὰ κέντρα, χασκογελοῦν μὲ τὸν πρῶτο τυχόντα, πίνουν, καπνίζουν,χαρτοπαίζουν, σπαταλοῦν πολύτιμο χρόνο, ποὺ οἱ ἀρχαῖες πρόγονοί τους Ναυσικᾶ καὶ Πηνελόπη διέθεταν γιὰ τὴν εὐπρέπεια τοῦ ἑλληνικοῦ σπιτικοῦ, ποὺ ἔλαμπε ἀπὸ τάξι καὶ καθαρότητα.Ἄσωτα παιδιά, ἀλλὰ καὶ —τὸ θλιβερώτερο—ἄσωτοι γονεῖς! Ἄσωτοι πατέρες, ποὺ μπλέκουν σὲ ἄνομες σχέσεις, λησμονοῦν τὶς ἱερὲς ὑποχρεώσεις τοῦ οἰκογενειάρχου κι ἀφήνουν κλαμένη τὴ σύζυγο, τὸ ἴνδαλμα τῆς νιότης τους, καὶ νηστικὰ τὰ παιδιά τους, γυμνά, ἔκθετα σ᾽ ὅλους τοὺς ἀνέμους τῆς κοινωνικῆς δυστυχίας, μὲ τὸ στίγμα τῆς ἐγκαταλείψεως. Ἄσωτες μητέρες καὶ σύζυγοι, ποὺ μὲ ἐλαφρὰ συνείδησι σπάζουν τὸν ἱερὸδεσμὸ τοῦ γάμου, ῥίχνουν στὸ βοῦρκο τῆς ἀτιμίας τὰ στέφανά τους, καὶ χωρὶς ντροπὴ συζοῦνμὲ ἄλλους ἄντρες. Χιλιάδες οἱ παράνομες συμβιώσεις, ποὺ γκρεμίζουν τὸ θεσμὸ τῆς οἰκογενείας καὶ κλονίζουν τὰ θεμέλια τοῦ γένους.Πατρίδα, θρήνησε γιὰ τοὺς ἀσώτους αὐ-τοὺς υἱοὺς καὶ θυγατέρες σου! ΑΣΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ἄσωτοι στὴν οἰκογένεια, ἀλλὰ καὶ πόσοι ἄσωτοι ὑπάρχουν στὴν εὐρύτερη οἰκογένεια ποὺ λέγεται κοινωνία! Νέα φάλαγγα ἀσώτων. Τέτοιοι εἶνε π.χ. ὅσοιγιὰ μία ματαία ἐπίδειξι στὴ γιορτή τους, γιὰ μία διασκέδασι, γιὰ μία νύκτα κραιπάλης καὶ ὀργίων, οἱ νέοι αὐτοὶ Λούκουλλοι , σπαταλοῦνσὲ καιρὸ γενικῆς οἰκονομικῆς κρίσεως τόσαὅσα θὰ ἔφταναν νὰ θρέψουν γιὰ ἕνα μῆνα ἑκατοντάδες οἰκογένειες. Ἄσωτοι ἐκεῖνοι ποὺ εὔκολα πλουτίζουν καὶ ἀσύνετα σπαταλοῦν·γι᾽ αὐτοὺς ὁ ἀρχαῖος Διογένης ἔλεγε, ὅτι μοιάζουν μὲ τὶς συκὲς ποὺ φυτρώνουν σὲ γκρεμοὺς καὶ δύσβατους τόπους, καὶ τοὺς καρπούς των δὲν γεύονται ἄνθρωποι ἀλλὰ τοὺςτρῶνε τὰ ὄρνεα· ἔτσι καὶ τὶς περιουσίες τῶνἀσώτων αὐτῶν ὄχι ὀρφανὰ καὶ χῆρες ἀλλὰγύναια ἁμαρτωλὰ καὶ σύντροφοι ἔκφυλοι καὶ κόλακες τὶς καταβροχθίζουν, κατὰ τὸ ῥητὸ «Ζεῖ χύτρα, ζῇ φιλία», δηλαδή· Βράζει ἡ χύτρα τοῦ συμφέροντος; διατηρεῖται καὶ ἡ φιλία· ἔπαυσε ἡ χύτρα; ἀμέσως οἱ σύντροφοιτοῦ ἀσώτου κάνουν φτερὰ κ᾽ ἐξαφανίζονται.Ἄσωτοι ἀκόμη εἶνε οἱ ὀκνηροί , ποὺ τίποτακαλὸ δὲν κάνουν γύρω τους. Ἀπ᾽ τὸ πρωὶ λιμνάζουν σὲ καφφενεῖα καὶ φλυαροῦν. Λησμονοῦν τὸ προγονικὸ«χρόνου φείδου» καὶ σπαταλοῦν πολύτιμο χρόνο. Ἄσωτοι καὶ ὅσοι ἐργάζονται μέν, ἀλλὰ τὸ Σαββατοκύριακο ξοδεύουν σὲ διασκεδάσεις ὅ,τι ἔβγαλαν ὅλη τὴν ἑβδομάδα, ποσὰ μὲ τὰ ὁποῖα θὰ ἔχτιζαν πολυκατοικίες. Ἀλλὰ ποῦ ἀφήνει ὁ ἀλκοολισμός, ἡ μέθη; Ἄσωτοι ἀκόμη οἱ θαμῶνες θεαμάτων, οἱ παῖκτες τοῦ τζόγου, οἱ χρῆστεςναρκωτικῶν.Κάποιοι ὅμως ἀσωτεύουν ὄχι μόνο στὴν ὕλη ἀλλὰ καὶ στὸ πνεῦμα, καὶ αὐτοί εἶνε οἱ μεγάλης ὁλκῆς ἄσωτοι. Παράδειγμα οἱ δημοσιογράφοι καὶ συγγραφεῖς ἐκεῖνοι, ποὺ θὰ μποροῦσαν νὰ χρησιμοποιήσουν τὸ τάλαντό τους γιὰ νὰ προβάλουν τὸ καλὸ καὶ νὰ στιγματίσουν τὸ κακό, ἀλλ᾿ αὐτοὶ βυθίζουν τὴν πέννα τους στὴν κοινωνικὴ κοπριὰ καὶ γεμίζουν πε-ριοδικὰ καὶ ἐφημερίδες καὶ μυθιστορήματαμὲ αἰσχρὲς περιγραφές, γιὰ νὰ τὰ διαβάζουνοἱ ἄνθρωποι καὶ νὰ μὴ μείνῃ νέος ἀμόλυντοςστὸν τόπο αὐτόν, ποὺ κάποτε ὑμνοῦσε καὶστεφάνωνε τὴν αἰδῶ καὶ τὴν παρθενία . Με-γάλοι ἄσωτοι καὶ οἱ ἐπιστήμονες ἐκεῖνοι, ποὺχωρὶς Θεὸ ἐρευνοῦν γιὰ νὰ ἐφεύρουν τὰ καταστρεπτικώτερα μηχανήματα, μὲ τὰ ὁποῖα θὰ ἐξοντώσουν τὴν ἀνθρωπότητα…Ἕνας γενικὸς ὁρισμός · Ἄσωτοςεἶνε καὶ λέγεται ὅποιος σπαταλᾷ ὑλικοὺς καὶ πνευμα-τικοὺς θησαυρούς, ἢ δὲν κάνει καλὴ χρῆσιτῶν μικρῶν ἢ μεγάλων ταλάντων, δωρεῶν,προσόντων, δυνάμεων ἐν γένει, ἢ ἀκόμη τῶνεὐκαιριῶν ποὺ τοῦ δίνει καθημερινῶς ἡ ἀγαθότης τοῦ Θεοῦ· ὅποιος δὲν θέτει τὸν ἑαυτότου στὴν ὑπηρεσία τῆς ἀληθείας, τῆς ἀρετῆς,τῆς πίστεως, τοῦ φωτός, τοῦ Χριστοῦ, ἀλλὰζεύεται καὶ σέρνει τὸ ἅρμα τῆς ἀπωλείας. ΑΣΩΤΙΑ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ. Καὶ τώρα ποιός, ἔχοντας ὑπ᾿ ὄψιν αὐτά, μπορεῖ νὰ πῇ, ὅτι ἔθεσε τὸν ἑαυτό του ἀπολύτως στὴν ὑπηρεσία τοῦ καλοῦ; Καὶ ὁ πλέον δίκαιος νομιζόμενος δὲν ἔχει ἆραγε στιγμὲς καὶ ὧρες καὶ ἡμέρες, ποὺ ἀφήνειτὸν ἑαυτό του σὲ χλιαρότητα, ἀδράνεια, ἀδια-φορία; Καὶ μόνο αὐτό; Σὲ πόσες ἄλλες φορὲς ὁ νοῦς δὲν σκέφτηκε τὸ κακό, ἡ καρδιὰ δὲνπόθησε τὸ πονηρό, ἡ γλῶσσα δὲν εἶπε λόγια πικρά, τὰ μάτια δὲν κοίταξαν ἁμαρτωλά, τὰ αὐτιὰ δὲν ἄκουσαν αἰσχρά, τὰ χέρια καὶ τὰπόδια δὲν κινήθηκαν σὲ ἀπαγορευόμενα; Μὴ ἀπατώμεθα, κανείς δὲν εἶνε δίκαιος. Ὅλοι λίγο ἢ πολὺ εἴμαστε στὸν κλοιὸ τῆς ἀσω-τίας, ὅλοι φθείραμε ὑλικὰ καὶ πνευματικὰ κεφάλαια ποὺ ἔδωσε ὁ Πλάστης. Ἂν καθρεπτισθοῦμε στὴν παραβολή, θὰ δοῦμε ἄσωτο ὄχιμόνο τὸ γείτονα, ἀλλὰ κυρίως τὸν ἑαυτό μας·θὰ δοῦμε πῶς μᾶς κατήντησε ὅλους ἡ ἁμαρ-τία καὶ θὰ φρίξουμε· κι ἂν ἔχουμε λίγη μετάνοια, θὰ γονατίσουμε καὶ θὰ ποῦμε μὲ συντριβή· Κύριε! ὣς τώρα ἄλλους μόνο θεωροῦσα καὶ καυτηρίαζα ὡς ἀσώτους· τώρα βλέπω ὅτι πρῶτος ἄσωτος εἶμαι ἐγώ. «Πάτερ, ἥμαρτον εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ἐνώπιόν σου…» (Λουκ. 15,18-19).Σὲ μιὰ πόλι τῆς Ἀγγλίας ἔφθασε ἕνας θίασος γιὰ παραστάσεις. Σὲ ἕναν ἠθοποιό, ποὺ ἔπαιζε τὸ ῥόλο γελωτοποιοῦ, κάποιος ἔδωσε μία ἁγία Γραφὴ καὶ τοῦ ζήτησε, ἐκτὸς παραστάσεως, ἐπὶ πληρωμῇ ν᾿ ἀπαγγείλῃ μὲ τὴν ὡραία φωνή του μεγαλοφώνως τὴν παραβολὴτοῦ Ἀσώτου. Αὐτὸς δέχτηκε. Ἀνέβηκε κάπου ψηλὰ καὶ ἤρχισε τὴν ἀπαγγελία ἀλλὰ μέσα σὲ εἰρωνεῖες τῶν συντρόφων του. Ὅταν εἶ πε τὴ φράσι «…καὶ ἐκεῖ διεσκόρπισε τὴν οὐσί αν αὐτοῦ ζῶν ἀσώτως», ἕνας τοῦ φωνάζει· «Σὰν κ᾽ἐσένα, Γιάννη». Προχωρεῖ πιὸ κάτω, ἀλλὰ καὶσὲ κάθε νέα φράσι οἱ σύντροφοί του τοῦ φώναζαν συνεχῶς· «Σὰν κ᾽ ἐσένα, Γιάννη». Ἄρχισε νὰ ταράζεται. Κι ὅταν πιὰ ἔφθασε στὶς λέξεις«Πάτερ, ἥμαρτον εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ἐνώπιόν σου, καὶ οὐκέτι ἐμὶ ἄξιος κληθῆναι υἱός σου»,συγκλονίστηκε ὁλόκληρος. Ἄρχισε νὰ κλαίῃ,κατέβηκε καὶ ἔτρεξε νὰ γράψῃ γράμμα –σὲ ποιόν; Στὸν πατέρα του! Τί συνέβαινε· ἦταν κι αὐτὸς ἕνας ἄσωτος υἱός, παιδὶ ἑνὸς πλουσί-ου πατέρα τὸν ὁποῖο εἶχε ἐγκαταλείψει, καὶ ἡἱστορία του ἦταν γνωστὴ στὸν θίασο. Ἡ ἀνάγνωσι τῆς παραβολῆς τοῦ ὑπενθύμισε τὴνκατάστασί του καὶ τὸν ἔφερε σὲ μετάνοια. * * * Ἡ παραβολὴ τοῦ Ἀσώτου, ἀγαπητοί μου,εἶνε καὶ δική μας ἱστορία καὶ μᾶς φωνάζει· Ἕωςπότε θὰ ζῆτε μακριὰ καὶ θὰ τρῶτε ξυλοκέρα-τα τοῦ ἀθέου πολιτισμοῦ;…Ἂς ἐπιστρέψουμε μετανοημένοι,στὸν οὐράνιο Πατέρα μας. Καὶ σύ, ἀνθρωπότης, ὁ μεγάλος ἄσωτος, ποὺ ἀποστάτησες ἀπὸ τὸ Θεὸ καὶ σπαταλᾷς πλούτη ἀμύθητα καὶ αἱματοκυλίεσαι φρικτά, τί σκέπτεσαι; Ὅπως μιμήθηκες τὸν Ἄσωτο στὴν ἀποστασία, μιμήσου τον τώρα καὶ στὴν ἐπιστροφή. Ἂν τὰ παιδιά σου ποῦν τὸ «Ἥμαρτον», οὐρανὸς καὶ γῆ θὰ συμφιλιωθοῦν, χοροὶ ἀγγέλων θὰ πανηγυρίζουν· γιατὶ ἡ ἀνθρωπότης ὕστερα ἀπὸ μύριες περιπλανήσεις θὰ εἰσέρχε-ται λυτρωμένη σὲ νέα ζωή, εἰρηνικὴ καὶ μακαρία, τῆς ὁποίας ῥίζα καὶ θεμέλιο θὰ εἶνε ὁ Θεός. Γραπτὴ ὁμιλία στὴν καθαρεύουσα, ποὺ μεταδόθηκε ἀπὸ τὸν ῾Ραδιοφωνικὸ Σταθμὸ Λαρίσσης τὴν 20-2-1949. Γράφει: +Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης"


***  "Σας τυφλώνει ο χρυσός στα σπίτια των πλουσίων και βλέπετε όλα αυτά που έχουν, όμως δε βλέπετε εκείνα που δεν έχουν. Γράφει: Αγιος Αυγουστινος".-

*** Σαββάτο 11, Κυριακή βράδυ , 12/02/2012 Η Αθήνα καίγεται από διαδηλωτές:
http://youtu.be/vWbue00ZP5Y , ΝΤΡΟΠΗ για όλους τους Έλληνες !


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΑΠΌ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ !
ΛΕΜΕ  ΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ! ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΤΗΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΤΤΩΝΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ κ.π.α. !!
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΗΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ !
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ !!

*** Λουκας Παπαδήμος στη βουλή 2012 Κυριακή  12 Φεβρουαρίου 2012 λίγο πρίν την ψηφοφορία για τη νέα δανιακή σύμβαση :
http://youtu.be/lQtQNTYG1jU ,


*** Βουλή Πρωθυπουργός Δευτέρα 13/02/2012 μεσόνυχτα :
http://youtu.be/eMFL7IQ3KKY ,


***Από την  Ψηφοφορία στην Ελληνική βουλή 13/02/2012 :
http://youtu.be/4o471DIuepI ,


*** Ενημέρωση από ΝΕΤ ΤΒ 12/02/2012 :
http://youtu.be/Uk9gJt77R_w ,


*** Ψηφοφορία από ελληνική βουλή 12/02/2012 : 
http://www.youtube.com/watch?v=T0BDFYtRo1w ,


*** Αποτελέσματα πολιτικών εξελήξεψων 12/02/2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=e5plN_ovDKw .


***


*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html   , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
 ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2012 .-

** ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
~* Stamos01 = 1470 Βίντεο , stamatios01=59 βίντεο , vlasiskal= 134 βίντεο .-= Σύνολον 12/02/2012 : 1662 Βίντεο στην βιντεοθηκη μας .-
  
 **  ΔΕΙΤΕ ΤΑstamos01 = 1470 Βίντεο ! .-
 ** Φοβερό video...
http://vimeo.com/34389736



** ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  :
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ! Ζωντανό Θαύμα στο Άγιον όρος με το Τίμιο ξύλο που βυθίζεται, κατόπιν προσευχής, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ένα Θαύμα που αξιζει όλοι να το δούν!
http://youtu.be/vkYbslKXPaI ,



~*** Η Παναγια Σουμελα - ( Ποντιακα ) :
http://youtu.be/TwgEmTSoqC4 ,



** ΒΡΥΣΗ ΜΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ :
http://youtu.be/6C8nERO-UOY ,



Πως οι Ελληνες καταστρεφονται μονοι τους
http://youtu.be/XAAsj1nU27A ,



Συμμοριτοπόλεμος - Έργα και ημέρες του ΚΚΕ
http://youtu.be/S5b8ZAnER6k ,



** http://ecclesianet.blogspot.com/2008/04/blog-post_2328.html

~*** Αχ Ελλάδα Σ'αγαπώ : http://youtu.be/JSIOj_0cPTk ,

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1980610928807.86605.1649217400&type=3  , ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ !!

** Ζητήσατε πόλεμο.....ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ! http://youtu.be/S7FH14Yq-J8  ,

** Διασκέδαση στην Γιάλοβα Πύλου 10/02/2012 : http://www.youtube.com/watch?v=LF4uUS6t3kI  ,



** Χορός Διασκέδαση ΠΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=e21SM1ISXlw  ,



** 014 Τραπέζι από Σταματάκο 3/2/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=fKTAj8JCJlI ,



** 024 ΟΣταμάτης γιορτάζει 3-2-2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=6WOpFUHnCxg ,



** 019 Χορός ,Διασκέδαση 3/02/2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=yU3Ikeb-Ziw ,



** 021 Τραγούδι και χορός Σταμάτιος 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=IgwcqwE0KrQ ,



** ** Χορός φαγητό διασκέδαση 3/02/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=pQCDuXAw6yk ,.



** Χορός ξεφάντωμα για εορτάζοντα 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=Dv34d2xtVh4 ,



** Τραπέζι φαγοπότι από εορτάζοντες 3/02/2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=UkGtAL2AY9E ,



** Οι Σταμάτιδες στο φαγοπότι 3/02/2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=5bHIagGd5gU ,



** ** Στο Τραπέζι του Μαρίνου 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=HwTzNwNKFEQ ,,


** Σταματινού -Κρασοπούλα Αρφαρών 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=S4i3Zwnutl0  ,



~** Aφήγηση για Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών 2012: http://www.youtube.com/watch?v=8kg4Ff14f4Y  ,

  

~** Ι.Ν.Άγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών εντός 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=9FYN1pI117w ,



~*** Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπου Φιλιατρών 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=4CJ4TwsWM3I



~** Περιφορά εικόνας Αγίου Χαραλάμπου Φιλιατρών 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=RA0p3Kl3Lrs  ,



~**Παρέλαση -Περιφορά εικόνας Αγ. Χαραλάμπου Φιλιατρών 201: http://www.youtube.com/watch?v=wnM_71dYxuM  ,



~** Εορταστικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά Μεσσηνίας 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=yfiF6Te-vrE  ,



** Εικόνα 013.avi Ναυμαχία Πύλου αφήγηση 2012: http://youtu.be/cwmJk_xAamY  ,



** Φαγητό και διασκέδαση Γιάλοβα 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=vkE42qGjkY0  ,



** Χορός στη Γιάλοβα Πύλου 10/02/2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=a27rcmTBmU4  ,



**

**** ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ …ΣΚΕΨΕΙΣ …ΑΠΟΨΕΙΣ που μας στέλνουν και σας τις λέμε Γράφοντας … :


** Βουλή - Ψηφοφορία 2ου Μνημονίου & PSI (12 Φεβ. 2012) :

** Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ: "ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ, ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΠΟΥΛΙΑ" ....

~ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ 11.000.000 !!! ΟΧΙΙΙΙΙΙ 199 ΝΑΙ

** http://youtu.be/pGqN8GQUix4  ,



** Χθες η Ελλάδα παραδόθηκε και επίσημα στις διαθέσεις του εγχώριου και διεθνούς τοκογλυφικού κατεστημένου, με την ...βούλα της πλειοψηφίας του σάπιου πολιτικού υπηρετικού προσωπικού που παριστάνει το κοινοβουλευτικό σώμα.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του τόπου να έχουμε χαμηλής ποιότητας κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους.

Είναι όμως πολύ σημαντικό για την επαύριο των εξελίξεων, ότι η χθεσινή απόφαση έχει καταγραφεί στην λαϊκή συνείδηση, σαν ...εσχάτη προδοσία.

Στη σκέψη του κάθε Έλληνα είναι πλέον ΟΛΟΙ τους καταδικασμένοι.

Με μια μόνο χαλαρή από κάποιους, διάθεση κατανόησης αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ. (Απλής κατανόησης ...όχι απαλλαγής).

Για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, οι ευθύνες των ηγετικών ομάδων, των πολιτικών ...νενέκων και του λαού, θα είναι μεγάλες.

Το θεμέλιο της Δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας της χώρας τρίζει και θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθεί...

Οψόμεθα εις Φιλίππους.

** Είπαν ΝΑΙ στο ξεπούλημα – Πέρασε το μνημόνιο της υποταγής

Υπερίσχυσε συντριπτικά το κόμμα του μνημονίου στη μεταμεσονύχτια ψηφοφορία της βουλής. Στα θλιβερά αποκόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) επιβλήθηκε αυστηρή κομματική πειθαρχία και πέρασε η γραμμή των τοκογλύφων. Η αριστερά έπαιξε και πάλι το ρόλο της γλάστρας, κρατώντας χαμηλούς τόνους, την ημέρα που ισοπεδώθηκαν ολοκληρωτικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γραφικότερος όλων ο «κονφερασιέ» των τραπεζιτών Καρατζαφέρης, που την κοπάνησε από την αίθουσα για να διευκολύνει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου (τον άδειασαν όμως οι δύο «εθνικισταράδες» υπουργοί του, Βορίδης και Γεωργιάδης, που παρέμειναν κολλημένοι στις καρέκλες τους και θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο για την αποκόλλησή τους).

Άλλη μία θλιβερή θεατρική παράσταση μόλις ολοκληρώθηκε, με τον ελληνικό λαό μοναδικό απόντα από τις εξελίξεις (γι’ αυτό είχαν φροντίσει όλα τα ανδρείκελα του ελλαδιστάν… βουλευτές, αστυνομία, αναρχικοί κ.ο.κ.). Τίποτα όμως δεν τελειώνει με μία ψηφοφορία και οι αποφάσεις που έλαβε απόψε μία θλιβερή εξουσία σύντομα θα ανατραπούν, μαζί με ολόκληρο το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Ο Αγώνας για Εθνική Ελευθερία συνεχίζεται!

*** Περισσότερα από 15 κτίρια στο Κέντρο της πρωτεύουσας έχουν παραδοθεί στις φλόγες, η πατρίδα μας ήταν έτοιμη να παραδοθεί μέσω του αγγλικού δικαίου στις διαθέσεις των ξένων και οι «εθνοπατέρες» περνούσαν την ώρα τους «ευχάριστα» στο καφενείο της Βουλής και έβλεπαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκός –Ξάνθη 3-0 .-

** Η στιγμή που πέταξε ο Μαυρίκος το μνημόνιο στον Βενιζέλο

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, την στιγμή που πέταξε προς τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας τον ογκώδη τόμο του νομοσχεδίου. Στόχος του βουλευτή ήταν...

ο Ε. Βενιζέλος, τον οποίον δυστυχώς δεν πέτυχε.. Ωραίος ρε Μαυρίκο…

** Ψεύτικα εκβιαστικά-τρομοκρατικά διλλήματα από Παπαδήμιο (Σε βίντεο το αποψινό του διάγγελμα)

Αν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο ΙΙ θα ανοίξει η γη και βγουν τα πτώματα των προγόνων μας να μας φάνε ζωντανούς!!!

Το μνημόνιο είναι η σωτηρία που θα κρατήσει κλειστές τις πύλες της κολάσεως.-

** Κάντε αύριο εκλογές εαν θέλετε να διασωθεί η χώρα. Άνοιξαν οι Πύλες της Κολάσεως.

Η οργή εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος...Δεν υπάρχει αύριο...Στη Ομόνοια λεηλατήθηκε οπλοπωλείο με καραμπίνες...

*** Για ντελίριο τρομοκρατίας και υστερίας από μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε πόλεμο με το λαό της χώρας μιλά από το βήμα της Βουλής πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Τα κυρίαρχα συμφέροντα... μας ετοιμάζουν Ολοκαύτωμα» δηλώνει, τονίζοντας πως η χώρα πρέπει να προχωρήσει τώρα σε αναστολή πληρωμών γιατί τα νέα μέτρα δεν σώζουν από την άτακτη χρεοκοπία, αλλά την φέρνουν πιο κοντά αφού πρώτα θα έχουν εξασφαλιστεί οι πιστωτές.

Επίθεση κατά του Ευ.Βενιζέλου -«παριστάνει τον λέοντα στον ελληνικό λαό, αλλά την όρνιθα απέναντι στους πιστωτές-, και «πυρά» και Σαμαρά -«οι κόκκινες γραμμές έγιναν λευκές κορδέλες»...

** Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΥ ΚΚΕ :

http://youtu.be/WOheR1ix-OY ,



*** Σήμερα η Ελλάδα παραδόθηκε επίσημα στις διαθέσεις του διεθνούς τοκογλυφικού κατεστημένου, με την ...βούλα του σάπιου πολιτικού υπηρετικού προσωπικού που παριστάνει το κοινοβουλευτικό σώμα.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του τόπου, να έχουμε χαμηλής ποιότητας κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους.

Είναι όμως πολύ χαρακτηριστικό, η πρόσφατη απόφαση να περιβάλλεται από τον λαό με την υποψία της ...προδοσίας.

Στη συνείδηση του Έλληνα είναι πλέον ΟΛΟΙ τους καταδικασμένοι.

Με μια ελαφρά διάθεση κατανόησης, αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ.

Απλής κατανόησης και όχι απαλλαγής.

Οψόμεθα ες Φιλίππους.

*** Σαμαράς: Τεράστιος απατεώνας

Λαλεί Πουλί

Για να γλυτώσει δέκα τραπεζίτες στέλνει στον όλεθρο και την καταστροφή δέκα εκατομμύρια Ελληνες πολίτες

Τι να πρωτοπιστέψει κανείς από αυτό τον αλήτη.

Πριν από δυο χρόνια έθετε θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές και τους έλεγε ότι αυτός που θα ψηφήσει το μνημόνιο θα διαγραφεί και όντος μόλις η Μπακογιάννη ψήφισε υπέρ του μνημονίου την διέγραψε αυτομάτως και καλά έκανε τότε

.Σήμερα μετά από δυο χρόνια τα γύρισε όλα τούμπα, θέτει και πάλι θέμα κομματικής πειθαρχίας και απειλεί με διαγραφή από το κόμμα όποιον δεν ψηφήσει υπέρ του μνημονίου “2” το οποίο είναι πιο απεχθές από το πρώτο και με την ψήφηση του οποίου χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία και νομιμοποιείται και το πρώτο μνημόνιο

** Πρόβα χρεοκοπίας κάνουν οι τράπεζες σήμερα προφανώς με την εντολή των διοικήσεών τους αφού έχουν εφοδιάσει με τα ελάχιστα δυνατά ποσά τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές ( Α.Τ.Μ) των καταστημάτων τους .

Κεντρικές τράπεζες στον Πειραιά , στο κέντρο της Αθήνας , στη Νέα Ιωνία, στο Χαλάνδρι και στα Μελίσσια εμφανίζουν μηνύματα που δεν επιτρέπουν αναλήψεις από τους καταθέτες.

Εκεί οδηγεί η ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου στην πλήρη ασυδοσία από πλευρά των τραπεζών και την καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας στο καταθετικό κοινό.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε τα λέει όλα.

Περιμένουμε απάντηση από το γραφείο του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Προβόπουλο.

Πρωτίστως αν έχει δοθεί τέτοια εντολή και φυσικά αναμένουμε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να μας εξηγήσει αν πρόκειται για ανευθυνότητα ή για σύμπτωση που ερεθίζει τη λαϊκή οργή.

** Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα - φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα;

Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα -

φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα;

Ομως το εις την ύπαιθρον λαμβάνον χώραν χέσιμον

τυγχάνει εξαιρέσιμον.

Γεώργιος Σουρής

Τα καλύτερα... των τελευταίων ημερών.

To ποσοστό ανεργίας είναι μεγαλύτερο απ' το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

Σαμαράς: ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απέδειξε ότι είναι ανίκανος

να κυβερνήσει πριν κυβερνήσει.

Ο μεγάλος Λιβανέζος ποιητής Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του "ο Κήπος του Προφήτη" .

To ποίημα εκδόθηκε το 1923 !!! ( λες και ..."προφήτευε" για την Ελλάδα...του σήμερα)

Ιδού ένα απόσπασμα :

"Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.

Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.

Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.

Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.

Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.

Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.

Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.

Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους."

O Κοντομηνάς έκοψε την ραδιοφωνική εκπομπή του Καζάκη‏

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/blog-post_770.html

Χάρτης Εγκληματικότητας‏ http://www.skai.gr/crime

ΧΟΡΩΔΙΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ www.youtube.com/watch_popup?v=P9605V_A6

Έφτασε η ώρα της αλήθειας για την αλυσίδα Carrefour. Η πληρώνει τις οφειλές της ή πτωχεύει http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/02/carrefour_11.html

Πως το ζιβάγκο έγινε γραβάτα και ύστερα επαύλεις. Πως έφυγε το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι από την Ελλάδα. Απολαύστε το: Αρχείο ΕΡΤ: 1974 Ανδρέας Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ Λάρισα http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UxHOdGyxz2M#!

Θανατηφόρος βιολογικός εφιάλτης λόγω περικοπών και ... Λιβύης - Το έκρυψαν http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33875&Itemid=139

**


Δεν υπάρχουν σχόλια: