ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τριήμερο Απόκρεων και καρναβαλιών

 Τριήμερο Απόκρεων και καρναβαλιών  :

Σάββατο 25 , Κυριακή 26  και Καθαροδευτέρα 27 Φεβρουαρίου  2012  :
* * * Σε όλα σχεδόν τα χωριά , πόλεις και κωμοπόλης το τριήμερο του καρναβαλιού γίνοντε διάφορες εκδηλώσεις από πολιτιστικούς φορείς και  Συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση .-
~** ΑΡΦΑΡΑ - KALAMATAS -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Διαδρομές στις γειτονιές των Αρφαρών : 24/02/2012 , : http://www.youtube.com/watch?v=rubkAcpqdcM  ,





** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
Το ποντικάκι μας στην ενημέρωσή μας !
Στο  αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης :
16 δισ. έβγαλαν τα «δημόσια πρόσωπα» από την Ελλάδα σε 2 χρόνια! –
 Στη δημοσιότητα τα ονόματα βουλευτών


Στα 16 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό των δημοσίων προσώπων που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό κατά την κρίσιμη προηγούμενη διετία, σύμφωνα με τους ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, εν αναμονή του καταλόγου με τα ονόματα των βουλευτών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό εντός του 2011. Τον κατάλογο παραδίδει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής. Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε επόμενο στάδιο θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους. Η ΝΔ ζητά την παραίτηση του «εκατομμυριούχου» βουλευτή. Οι αρχηγοί του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, δήλωσαν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα και το θέμα του ενός βουλευτής και το θέμα συνολικά των καταθέσεων πολιτικών στην Ελβετία. Στο μεταξύ, πρόταση νόμου για αλλαγές στον τρόπο ελέγχου του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, κατέθεσαν 75 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη

*** Ειδήσεις News 25/02/2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=e9oyK9eW-SA  ,



~** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση Σάββατο  25  Φεβρουαρίου  2012 :
** Για την Α1 κατηγορία στο Ελληνικό Μπάσκετ  :
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Περιστέρι  74-70 .- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - Άρης Θεσσαλονίκης  85-66 .- ^
Μαρούσι - ΑΓΟ Ρεθύμνου  80-92 .- ^
Ίκαρος Καλλιθέας  - Πανιώνιος  74-64 .- ^
Ηλυσιακός - Παναθηναϊκός   58-90 ,   (35-44)  .- ^  

~** Για την Φούτ μπόλ Λίγκ 2 Foot ball League II :
1ος  όμιλος : Τύρναβος - Εθνικός Γαζώρου  1-0 , (0-0).- ^
2ος όμιλος : Ζάκυνθος - Χανιά  1-0  , (1-0).- ^

~** Για την 1η κατηγορία στο Κυπριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
Απόλλων Λεμεσού - Ομόνοια  Λευκωσίας  2-5  , ( 1-2 ) .- ^ 
ΑΕΚ Λάρνακας  -Άρης Λεμεσού  1-0 , (0-0).- ^
Ολυμπιακός Λευκωσίας - Αλκή Λάρνακας  2-3 , (1-1 ).- ^  
Αναγέννηση Δέριας  - ΑΕΛ   0-1  ,  (0-0).- ^  

~** Προπαιδικό ΕΠΣΜεσσηνίας : 2ος όμιλος :
Α.Ε. Μάνης - Αστέρας Αρφαρών  2-0 .- ^

ΧΡΗΣΙΜΑ Site  :
http://www.seismoi.gr/  .,SEISMOI


** ** http://xandrinaikosfc.blogspot.com/  : ΧΑΝΔΡΙΝΑΙΚΟΣ Π.Σ. 1982.-

~** http://asdanaos.blogspot.com/  , Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

~** http://eranifiliatron.blogspot.com/ / , ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

~** http://www.irakliskal.webs.com/ /, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

~** http://aoiraklis.blogspot.com/  , ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1991.-

~** http://niki-platis.blogspot.com/ /, ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
 
~* http://www.streamhunter.tv/  , Ζωντανό ποδόσφαιρο !


** http://www.atdhe.tv/  ,

** http://www.livebet.com/  / , Ζωντανά αποτελέσματα .-

** http://periferiako.com/  , Αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων .

** http://www.sport-fm.gr/
*
 ~ * http://www.fifa.com/  , FIFA .-


~** http://www.epsmes.gr/results/display_ranking.php?league_id=47 , ΕΠΣ Μεσσηνίας .-

~** http://www.epsmes.gr/  , : ΕΠΣΜεσσηνίας .-

~** http://www.uefa.com/  , OYEΦΑ -UEFA .-

~** http://www.epo.gr/  , ΕΠΟ .-

~** http://www.opap.gr/  , ΟΠΑΠ .-

*** Αποκαλυπτήρια για τον… εκατομμυριούχο

* Τα αποκαλυπτήρια του βουλευτή που έστειλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ αναμένονται ίσως και σήμερα, καθώς έχει εντοπιστεί το ποσό, που στάλθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο εξωτερικό και μένει να μάθει το Κοινοβούλιο το όνομα.
*** Από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή

* Μετά τη διάθεση 24 τόνων πατάτας Νευροκοπίου, 1.110 οικογένειες από την Κατερίνη παρήγγειλαν -σε χρόνο ρεκόρ- άλλους 75 τόνους πατάτες. Η παράδοση θα γίνει το Σάββατο, 3 Μαρτίου.
*** Στο υπουργικό οι μειώσεις μισθών

* Συνεδριάζει, σήμερα το μεσημέρι, το υπουργικό Συμβούλιο με κύριο θέμα τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος. Θα αποφασιστούν οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.
*** Η Ευρωζώνη δοκιμάζει την αντοχή της με το "επιλεκτικό χρεοστάσιο" της Αθήνας

* Αν και σε γνώση της Κυβέρνησης από την περασμένη Παρασκευή, η χθεσινή ανακοίνωση υποβάθμισης σε «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας –σε SD από CC– εκ μέρους της S&P για το διάστημα που θα εξελίσσεται μέσω του PSI η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αποτελεί μία πρωτοφανή δοκιμασία για την Ευρωζώνη και το ευρώ.
 * Είναι η πρώτη φορά που σε μία νομισματική ένωση, όπως είναι αυτή της Ευρωζώνης, μία χώρα περιέρχεται και επισήμως σε χρεοστάσιο, προχωρώντας σε αναδιάρθρωση και διαγραφή χρέους που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών της τάξης του 53%, χωρίς να υποχρεώνεται σε «έξοδο» από το νόμισμα.
 * Για τον λόγο αυτό άλλωστε χθες η κ. Μέρκελ υποστήριξε στην γερμανική Βουλή την έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι ένα ανεξέλγκτο χρεοστάσιο και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες και η ίδια δεν θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για μια τέτοια... περιπέτεια.
 * Η αντίδραση των αγορών σήμερα και τις επόμενες ημέρες παράλληλα με τις συναντήσεις που έχουν δρομολογηθεί στις Βρυξέλλες θα καθορίσουν και το εύρος των παρεμβάσεων της Ευρωζώνης στα επόμενα επεισόδια του σήριαλ αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
 * Άλλωστε οι ημερομηνίες δεν έχουν συμπέσει τυχαία. Αύριο ο κ. Παπαδήμος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για μία συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο, αλλά οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι η αυτή η συνάντηση είναι ο λιγότερο σημαντικός λόγος αυτού του ταξιδιού.
 * Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει ένα εξαιρετικά βαρύ πρόγραμμα συναντήσεων στις οποίες κατά τις ίδιες πληροφορίες θα συνοδεύεται από τον κ. Γιουνκέρ. Οι συναντήσεις αυτές κυρίως θα έχουν να κάνουν με την υλοποίηση του PSI αλλά και τις επαφές με ηγέτες της Ευρωζώνης για θέματα διαχείρισης των αντιδράσεων των αγορών στην πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ευρωζώνης «επιλεκτική χρεοκοπία» (SD) μιας χώρας μέλους της...
 * Παράλληλα ο κ. Γιουνκέρ έχει προαγγείλει την σύγκλιση του Eurogroup την επόμενη ημέρα για να εξετάσει την πορεία του PSI και να δώσει το ΟΚ όσον αφορά την προώθηση των prior actions με τα οποία έχει δεσμευθεί η Αθήνα προκειμένου να «τρέξει» η νέα δανειακή σύμβαση. Ήδη το EFSF –παρά την χθεσινή υποβάθμισή του από την S&P– σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr έχει δρομολογήσει μια σειρά εκδόσεων ομολόγων με τα οποία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις χρηματοδότησης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας...
 * Ο συνδυασμός των ημερομηνιών μέσα στις οποίες «τρέχει» το ελληνικό «επιλεκτικό χρεοστάσιο» (SD) έχει σκόπιμα τεθεί ταυτόχρονα με την νέα δημοπρασία παροχής ρευστότητας για 7ημέρες από την ΕΚΤ και μόλις λίγα 24ωρα πριν από την δεύτερη δημοπρασία (29/2) παροχής ρευστότητας τριετούς διάρκειας από τον κ. Ντράγκι.
 * Το ελληνικό SD βρίσκει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα να έχει στην διάθεσή του «άφθονη» ρευστότητα αν και εφόσον την χρειασθεί για να αντιμετωπίσει τις όποιες αντιδράσεις των αγορών μετά την επισημοποίηση της εισόδου μιας χώρας μέλους της Ευρωζώνης σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας».
 * Αυτό όμως κατά τα φαινόμενα δεν αφορά τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες –κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες– δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα SD ομόλογα του ελληνικού δημοσίου για να συμμετάσχουν στην δημοπρασία της ΕΚΤ. Μπορούν όμως να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους μέσω της ΤτΕ και του EFSF όπως διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ χθές το βράδυ μετά την γνωστοποίηση της υποβάθμισης.
 * Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Υπ. Οικονομικών κ. Βενιζέλος είχε επιμείνει ιδιαίτερα την Παρασκευή στο να εξηγεί στην συνέντευξή του στο ΥΠΟΙΚ ότι ο όρος «επιλεκτική χρεοκοπία» δεν θα πρέπει να μας... τρομάζει. Παράλληλα η «εικόνα» συμπληρώνεται με την δρομολόγηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τις 3 χώρες που βρίσκονται στο πρόγραμμα υποστήριξης (Ελλάδα – Πορτογαλία – Ιρλανδία) που έχει παραγγείλει από την περασμένη εβδομάδα η κα Μέρκελ στον κ. Μπαρόζο.
 * Όπως αποκάλυψε το «Κεφάλαιο» την Παρασκευή είχε συγκληθεί στις Βρυξέλλες έκτακτη σύσκεψη της Κομισιον με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διαμορφώσει μια πρόταση η οποία θα ενεργοποιεί τους κοινοτικούς πόρους ώστε να μειώσει τις συνέπειες της ύφεσης με αιχμή την Ελλάδα.
 * Το πρόβλημα που τέθηκε και συζητήθηκε την Παρασκευή με όλους τους αρμόδιους κοινοτικούς αξιωματούχους παρόντες ήταν η αδυναμία να υπάρξει ομοφωνία για το πώς θα χρησιμοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι καθώς διαπιστώνονται –σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των κοινοτικών αξιωματούχων– αγκυλώσεις των υπηρεσιών και των υπουργείων στην Ελλάδα! Η «εντολή» όμως της κας Μέρκελ ήταν σαφής: το σχέδιο πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι την Σύνοδο Κορυφής σε δύο ημέρες... και έτσι θα γίνει.
 * Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει κληθεί έκτακτη σύσκεψη σήμερα με όλους τους αρμόδιους φορείς στην Αθήνα και με κύρια αναφορά το Υπ. Ανάπτυξης, ώστε να διαμορφωθούν τελικές προτάσεις για την ενεργοποίηση και ξεμπλοκάρισμα προγραμμάτων που θα έχουν να κάνουν με τρία κυρίως μέτωπα στόχους: τα μεγάλα έργα (οδικοί άξονες), μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ενίσχυση της απασχόλησης. Το συνολικό πακέτο των κοινοτικών πόρων που θα μπορούσε να κινητοποιηθεί λέγεται ότι είναι 15 δισ. ευρω αλλά στην συνάντηση της Παρασκευή διαπιστώθηκε ότι μέχρι και το 2013 μπορούν να υλοποιηθούν δράσεις ύψους 7,7 δισ. ευρω.
 * Στο πλαίσιο των κινήσεων αυτών άλλωστε θα γίνει και μία συνάντηση του Πρωθυπουργού αύριο στις Βρυξέλλες με τον κ. Μπαρόζο και τους τέσσερεις συναρμόδιους Επιτρόπους έτσι ώστε την επόμενη ημέρα να ανακοινωθεί στην Σύνοδο Κορυφής ως το πρώτο σχέδιο... ενίσχυσης της αναπτυξιακής διάστασης του νέου δανειακού πακέτου.

***  Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται ΟΕΚ και Εργατική Εστία

* Τη διάθεση της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας μέσα από τη μεταφορά τους στον ΟΑΕΔ προβλέπει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται αυτή τη στιγμή κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
 * Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΕΚ και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας κλείνουν, όπως προβλέπει και το μνημόνιο, οι αρμοδιότητές τους όμως, οι πόροι και το προσωπικό τους μεταφέρονται στον ΟΑΕΔ.
 * Τα προγράμματα των δυο καταργούμενων οργανισμών, εφόσον ανασχεδιαστούν, θα συνεχίσουν να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες γα επιδότηση ενοικίου, επιδότηση δανείου και κοινωνικού τουρισμού.

*** IIF: Θα αργήσει η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

* Οι  μεγάλες τράπεζες δεν θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα σύντομα, δεδομένων των απωλειών που έχουν υποστεί από το PSI, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική Die Welt, επικαλούμενη εμπιστευτική έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) που έχει στην κατοχή της.  * Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο διεθνής τραπεζικός κλάδος μπορεί επίσης να είναι λιγότερο πρόθυμος να δανείσει στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, κατά τους επόμενου μήνες, δεδομένου του ότι οι χώρες αυτές μάχονται να πετύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους τους.

*** Nowotny: Για λίγο καιρό δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ

* Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να σταματήσει να δέχεται ως collateral τα ελληνικά ομόλογα, οφείλεται στην υποβάθμιση της Ελλάδας σε selective default, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ Ewald Nowotny.
 * «Αυτό που έχουμε μόλις δει τώρα, είναι ακριβώς η διαδικασία την οποία είχαμε προβλέψει. Υπάρχει μια κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτό θα είναι για λίγο καιρό», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
 * Και πρόσθεσε πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε φυσικά η Ελλάδα θα προκύψει με χαμηλότερο χρέος και θα υπάρξει αναβάθμιση ξανά.
 * Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω μείωσης του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάτω του 1%, παρά το γεγονός ότι, όπως παραδέχτηκε, το επιτόκιο είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες κεντρικές τράπεζες.
 * «Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω μείωσης, ειδικά σε αυτή την περίοδο», υποστήριξε σε ομιλία του στο Official Monetary and Financial Institutions Forum στο Λονδίνο.
 * Σημειώνεται πως το βασικό επιτόκιο της Fed διαμορφώνεται στο 0-0,25%, επίπεδο στο οποίο παραμένει τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας διατηρείται στο 0,5% τους τελευταίους 35 μήνες.
 * Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος της ΕΚΤ, ανέφερε πως αναμένει ήπια ύφεση στην Ευρωζώνη σε αυτό το έτος, ωστόσο πιστεύει πως ο πληθωρισμός είναι σε πτωτική τροχιά.
 * Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι προοπτικές για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον βελτιωμένες σε σχέση με το δεύτερο μισό του 2011, καθώς οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης είναι σε καλή θέση και θα οδηγήσουν την οικονομική ανάπτυξη.
 * Όσον αφορά την Ελλάδα, σημείωσε πως η λιτότητα δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα, ενώ το κλειδί της επιτυχίας είναι οι άμεσες ξένες επενδύσεις.

*** Ε.Ε.: Προειδοποίηση σε Ελλάδα για την εσωτερική αγορά ενέργειας


* Οχτώ κράτη μέλη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δεν έχουν μεταφέρει στην στο εσωτερικό τους δίκαιο τις οδηγίες της Κομισιόν για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.

 * Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, το άνοιγμα των αγορών ενέργειας στον ανταγωνισμό έχει καίρια σημασία για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της ΕΕ στο σύνολό της.
 * Η αποτελεσματική, διασυνδεδεμένη και διαφανής ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά ενέργειας θα προσφέρει επίσης στους καταναλωτές δυνατότητες επιλογής μεταξύ διαφορετικών εταιρειών εφοδιασμού με φυσικό αέριο ή ηλεκτρική ενέργεια και θα καταστήσει την αγορά προσπελάσιμη σε όλους τους προμηθευτές.
 * Οι οδηγίες για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο της τρίτης δέσμης μέτρων για την ενέργεια έπρεπε να έχουν μεταφερθεί από τα κράτη μέλη στο εσωτερικό τους δίκαιο έως τις 3 Μαρτίου 2011.
 * Έως σήμερα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ισπανία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, η Ρουμανία και η Σλοβακία δεν έχουν ενημερώσει την Επιτροπή σχετικά με τα τυχόν μέτρα μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο για τις δύο οδηγίες, ενώ η Εσθονία δεν το έχει πράξει όσον αφορά την οδηγία για το φυσικό αέριο .
 * Κατά συνέπεια, η Επιτροπή απέστειλε σήμερα 15 αιτιολογημένες γνώμες στα εν λόγω 8 κράτη μέλη, προκειμένου να τα παροτρύνει να συμμορφωθούν με την υποχρέωσή τους που υπέχουν εκ του νόμου. Τα κράτη μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών στη διάθεσή τους για να απαντήσουν. Εάν δεν συμμορφωθούν, η Επιτροπή ενδέχεται να τα παραπέμψει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 ~* Ιστορικό
 * Τον Φεβρουάριο του 2011, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ δήλωσαν ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η εσωτερική αγορά ενέργειας έως το 2014. Για να επιτευχθεί αυτό, έχει ζωτική σημασία η έγκαιρη και πλήρης μεταφορά της ενωσιακής νομοθεσίας για την ενιαία αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο εθνικό δίκαιο.
 * Η τρίτη δέσμη μέτρων για την ενέργεια περιλαμβάνει τις βασικές διατάξεις για την ορθή λειτουργία των αγορών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των νέων κανόνων για τον διαχωρισμό των δικτύων, των κανόνων για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και των εξουσιών των εθνικών ρυθμιστικών αρχών και των κανόνων για τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών λιανικής προς όφελος των καταναλωτών.
 * Οι σχετικές οδηγίες της τρίτης δέσμης μέτρων για την ενέργεια είναι:
 •Η οδηγία σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά φυσικού αερίου (2009/73/ΕΚ)
 •Η οδηγία σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (2009/72/ΕΚ)
 * Η παρούσα διαδικασία επί παραβάσει αφορά τις περιπτώσεις μη κοινοποίησης της μεταφοράς της τρίτης δέσμης μέτρων για την ενέργεια.
 * Ταυτόχρονα, η Επιτροπή διερευνά τα μέτρα που κοινοποιήθηκαν από τα κράτη μέλη που έχουν μεταφέρει μόνο εν μέρει τις οδηγίες στο εσωτερικό τους δίκαιο, και θα αποφασίσει μέσα στους επόμενους μήνες σχετικά με τα προσήκοντα περαιτέρω μέτρα.

***

~**Μεσσηνιακά  και άλλα : Σάββατο , 25/02/2012 :


  *** Παν. Νίκας
~ Πρωτοβουλίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων  * Στην Αθήνα μετέβη προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, όπου κατά σειρά επισκέφθηκε την ΚΕΔΕ, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, το γενικό διευθυντή και πρόεδρο του Δ.Σ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και το γ.γ. του ΥΠΕΚΑ Άρι Αλεξόπουλο.
* Κύριο θέμα των συναντήσεων, με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΚΕΔΕ και το γ.γ. του ΥΠΕΚΑ, ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, στην ενδιάμεση τριετία, μέχρι την ολική διαχείριση.
 * Ο δήμαρχος ζήτησε να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την κατάσταση με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο, αλλά και να υπάρξει εκπροσώπηση της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, η οποία και θα έχει ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη διαχείριση των απορριμμάτων.
* Όπως ανακοινώθηκε, στις προσεχείς ημέρες προγραμματίζεται συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου για το ίδιο θέμα.
* Από την άλλη πλευρά, υπογράφηκε το συμφωνητικό μεταξύ του δημάρχου και του αναδόχου για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης», προϋπολογισμού 72.599,34 ευρώ. Σημειώνεται ότι η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 90 ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.
* Οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα κατασκευασθούν στα παρακάτω σημεία:
-στη διασταύρωση των οδών Ιατροπούλου και Λεωφόρου Σιδηροδρομικού Σταθμού
-στη διασταύρωση των οδών Ψαρών και Σόλωνος
-στη διασταύρωση των οδών Ψαρών και Ξενοφώντος
-επί της οδού Ψαρών –ανατολική πλευρά και νότια του Διοικητηρίου
-επί της οδού Ψαρών –ανατολική πλευρά μπροστά από αύλειο χώρο 24ου Δημοτικού Σχολείου
-επί της οδού Ψαρών –δυτική πλευρά νότια του Super Market «Βασιλόπουλος»
-στη διασταύρωση των οδών Β. Σοφίας και Ασκληπιού
-στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Ασκληπιού
-στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Κανάρη
-στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Αριστοδήμου
-στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Αριστομένους
-στη διασταύρωση των οδών Κεφάλα και Νέδοντος
-στο δυτικό πεζοδρόμιο της Νέδοντος στο ύψος του καταστήματος NEOSET
-στο δυτικό πεζοδρόμιο της Νέδοντος πριν από τη διασταύρωση και νότια από την οδό Κροντήρη.
-στο δυτικό πεζοδρόμιο της Νέδοντος στο ύψος της οδού Αμφείας
-στο δυτικό πεζοδρόμιο της Νέδοντος στο ύψος της Πλατείας Όθωνος
-στη διασταύρωση των οδών Νέδοντος και Τζάννε
-στο ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Νέδοντος στο ύψος των γραφείων της ΔΕΥΑΚ.

*** Νεαροί πυροβολούσαν πινακίδα της Τροχαίας
* «Ξινά» τους βγήκαν τα γέλια που προφανώς έκαναν δύο νεαροί το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν άρχισαν να πυροβολούν πινακίδα «στοπ» στον οικισμό Πλάκας στην Καλαμάτα. Κι αυτό, γιατί χθες ο εισαγγελέας τούς παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με ουκ ολίγες κατηγορίες να τους βαραίνουν.
* Ειδικότερα, μετά από καταγγελία, η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο 22χρονους, προχθές το απόγευμα, επειδή με μία καραμπίνα είχαν κάνει «κόσκινο» με πέντε πυροβολισμούς πινακίδα της Τροχαίας. Από τους πυροβολισμούς, τα σκάγια βρήκαν και παράθυρο μπαλκονόπορτας παρακείμενου σπιτιού, με αποτέλεσμα τη θραύση των κρυστάλλων.
 * Οι δύο δράστες χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο με τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας από κοινού, της απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος και της πρόκλησης επικίνδυνης βλάβης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους.
* Αργά το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Αυτοφώρου, αποφασίσθηκε η αναβολή της υπόθεσης, καθώς απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες και ορίσθηκε νέα ημερομηνία, την 1η Μαρτίου.-  Β.Β.

*** Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία Γυφτέα
~* Βαρύτατες κατηγορίες με ποινές που επισείουν δις ισόβια
 * Εντάλματα σύλληψης, με κατηγορίες που επισείουν ακόμα και δις ισόβια, εκδόθηκαν χθες από την Εισαγγελία Καλαμάτας για την αποτρόπαια δολοφονία του Καλαματιανού επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα.
* Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, οι αστυνομικές αρχές παρέπεμψαν το φάκελο της υπόθεσης στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης των ενταλμάτων κατά δύο ατόμων και συγκεκριμένα του 45χρονου Μεσσήνιου, φίλου του θύματος, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ως ηθικού αυτουργού και ενός Ελληνορωσοπόντιου, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός.
* Παράλληλα, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα τρία άτομα, για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται, ώστε να διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.
 ~* Βαρύτατες κατηγορίες
* Για τον Ελληνορωσοπόντιο, το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε αφορά στις εξής κατηγορίες:
-Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, τελεσθείσα κατά συναυτουργία και με ειδεχθή τρόπο.
-Ληστεία κατά συναυτουργία, τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα, που συνδέεται αιτιωδώς με τη σκοπούμενη θανάτωση του Παναγιώτη Γυφτέα.
-Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, για το όχημα που είχε κλαπεί και είχε χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία.
-Οπλοφορία.
-Οπλοχρησία.
* Για τον 45χρονο Μεσσήνιο, το ένταλμα περιλαμβάνει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, πλην αυτής της διακεκριμένης κλοπής για το αυτοκίνητο.
 ~* Βασανίστηκε αποτρόπαια
* Οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές θεωρούν πως ήταν ένα από τα πιο βίαια και ανατριχιαστικά στην εκτέλεσή τους εγκλήματα, αφού τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αποδεικνύουν ότι το θύμα βασανίστηκε αποτρόπαια από τους δολοφόνους του, προκειμένου να τους αποκαλύψει όσα ζητούσαν.
* Παραμένει, άγνωστο αν τελικά οι δράστες κατάφεραν να πάρουν αυτό που ζητούσαν από το τζιπ «Πόρσε Καγιέν» και το οποίο, όπως είχε εκμυστηρευτεί στον 45χρονο δήθεν φίλο του, φαίνεται πως φυλούσε εκεί ο άτυχος Παναγιώτης Γυφτέας.
* Το ξετύλιγμα της υπόθεσης δολοφονίας άρχισε όταν λίγες ημέρες μετά εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών. Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν συλληφθεί σε Λάρισα και Ασπρόπυργο, ήταν και ο 45χρονος ηθικός αυτουργός, ο οποίος ήταν μέλος της οργάνωσης.
* Οι συνομιλίες που είχαν καταγραφεί τότε για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν στοιχεία και για την υπόθεση της Μεσσηνίας, αφού στο περιθώριο των συνομιλιών βρέθηκε μαγνητοφωνημένο υλικό του 45χρονου που μιλούσε με τον Ελληνορωσοπόντιο και κανόνιζαν την «επίσκεψη» στην Καλαμάτα για τον Παναγιώτη Γυφτέα.
* Χθες βράδυ ανακοινώθηκε και επίσημα από τις αστυνομικές αρχές η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του Παναγιώτη Γυφτέα. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ο 45χρονος ως ηθικός αυτουργός και ένας 39χρονος ως φυσικός αυτουργός, και επισημαίνεται: «Ο 39χρονος, μαζί δυο τουλάχιστον ακόμα άγνωστα άτομα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-2-2011, στον οικισμό “Αγριώματα” Βέργας Μεσσηνίας, ενεργώντας κατ’ εντολή και υπόδειξη του 45χρονου, τραυμάτισαν θανάσιμα το θύμα, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες από τους δράστες, καθώς ο 45χρονος παρείχε σημαντικές πληροφορίες στον 39χρονο σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος.
* Ο 45χρονος, λίγες μέρες μετά την ανθρωποκτονία, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, για υπόθεση ναρκωτικών και από τότε είναι έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο 39χρονός αναζητείται».-
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** ΔΗΠΕΘΕΚ
~* Προκαταρκτική για την πυρκαγιά από εισαγγελέα
 * Σε εμπρησμό από αμέλεια αποδίδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Συνελήφθη, δε, ένα άτομο, το οποίο ήταν υπεύθυνο συνεργείου για εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης που εκτελούνταν στο βόρειο τμήμα του κτηρίου λίγη ώρα πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.
* Ο ηλεκτροσυγκολλητής οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και προς εντοπισμό άλλων συνυπαίτιων, αφού εξετάζονται και οι ευθύνες που μπορεί να είχαν εργαζόμενοι του θεάτρου, και τον άφησε ελεύθερο.
 * Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο ηλεκτροσυγκολλητής εκτελούσε στο πατάρι εργασίες, ωστόσο αποχώρησε από το κτήριο περίπου στη μία μετά το μεσημέρι. Πιθανολογείται ότι κάποια σπίθα ή κομμάτι της ηλεκτροσυγκόλλησης πετάχτηκε σε εύφλεκτο υλικό και άρχισε να σιγοκαίει. Μετά τις 2.30 η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις και έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής.
* Μετά την εντολή του εισαγγελέα θα γίνει προκαταρκτική εξέταση και θα ερευνηθεί αν υπάρχουν και ευθύνες εργαζομένων, οι οποίοι είχαν ήδη φύγει από το κτήριο όταν η φωτιά έγινε αντιληπτή.- Της Βίκυς Βετουλάκη
 ~** Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης
* Από την επόμενη κιόλας ημέρα της πυρκαγιάς στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ η Δημοτική Αρχή έπιασε δουλειά και άρχισε τις εργασίες αποκατάστασης των καμένων χώρων. * Ο δήμαρχος Παν. Νίκας χθες το πρωί σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες έδωσε εντολή:
α. για την άμεση αποκατάσταση της στέγης. Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες κιόλας και θα έχουν ολοκληρωθεί, όπως αναμένεται, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
β. για τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης και την πλήρη αποκατάσταση στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
γ. για έρευνα σε διοικητικό επίπεδο, ώστε να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες στο προσωπικό του Θεάτρου.
* Χθες, μάλιστα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με το δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα.
* Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε προχθές, περίπου στις 2.45 μ.μ., στο κτήριο της Κεντρικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Άμεση και καθοριστική ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, που έδωσαν μάχη για την κατάσβεσή της.
* Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τμήμα της στέγης, καθώς, επίσης, μηχανήματα και εξοπλισμός των βοηθητικών χώρων του Θεάτρου, ενώ διασώθηκε η κεντρική αίθουσα, η σκηνή και το βεστιάριο.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Κινηματογράφος από όλους για όλους

* Ο Παναγιώτης είχε αναλάβει την εικόνα και τον ήχο. Η Άννα προλόγισε τη βραδιά. Η Ελένη, ο Νίκος, ο Δημήτρης, η Κίρκη φρόντισαν ώστε όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ο προτζέκτορας στήθηκε και παραπάνω από σαράντα άτομα συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε Πέμπτη βράδυ, σε κεντρικό σημείο της Στούπας, για την κινηματογραφική προβολή της εβδομάδας. «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου και… το ποπ κορν να γυρίζει.
* Χωρίς εισιτήριο, μόνο από μεράκι και με διάθεση να βρεθούμε και να περάσουμε καλά, συνεχώς πληθαίνουν οι άτυπες ομάδες που διοργανώνουν προβολές κινηματογραφικών ταινιών στη Μεσσηνία. Συνάντησα δύο από αυτές. Στο Καλλιτεχνικό Στέκι, στην Καλαμάτα, ήδη από πέρυσι, οι δυο πρώτες Κυριακές κάθε μήνα είναι αφιερωμένες στην έβδομη τέχνη. Η ομάδα της Στούπας είναι πιο φρέσκια.
* Τους πέτυχα στην πέμπτη τους προβολή. Όλοι μαζί αποφασίζουν ποια ταινία θα παρουσιάσουν, προετοιμάζουν το χώρο, κοινοποιούν τις λεπτομέρειες της προβολής, ενημερώνουν τους φίλους της ομάδας. Βάζουν το σινεμά στη ζωή της Δυτικής Μάνης και φέρνουν στην ίδια αίθουσα ανθρώπους όλων των ηλικιών, διαφόρων εθνικοτήτων, διαφορετικών καταβολών, με ένα βέβαιο κοινό: Την αγάπη για τον κινηματογράφο.
* «Είμαστε όλοι φίλοι, γνωστοί, κάνουμε παρέα», μου είπε η Ελένη, από την ομάδα της Στούπας. Είναι αρχιτέκτων και επέλεξαν με το σύζυγο και τα παιδιά τους τη Μάνη για να ζήσουν.
* «Κάποιοι ψάχνουν πληροφορίες για την ταινία, κάποιοι κάνουν μια προσπάθεια να την κοινοποιήσουν σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, άλλοι ετοιμάζουν το χώρο. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και πάντα υπάρχουν κάποιοι να το τρέχουν, να γυρίζουν, να ψάχνουν, να βοηθούν στη διοργάνωση. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς ώστε να υπάρχει αυτή η προβολή κάθε Πέμπτη. Από την αρχή, είπαμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, όσο και όπου μπορούμε, και να είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Η είσοδος είναι δωρεάν, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, προσπαθούμε λίγο να αποφύγουμε την πεπατημένη των ταινιών που είναι blockbuster, να προτείνουμε κάτι διαφορετικό. Κάποιοι από εμάς είχαμε προηγούμενη εμπειρία από κινηματογραφικές ομάδες. Αλλά ήταν κυρίως μια ευκαιρία να γίνει κάτι στην περιοχή, το οποίο να επιτρέψει μια κοινωνικοποίηση πιο σταθερή».
* Ο Νίκος, φωτογράφος, παίρνει τη σκυτάλη στην κουβέντα. «Είναι νωρίς ακόμα. Βρισκόμαστε μόλις στην πέμπτη προβολή. Έχουμε προσπαθήσει να παίξουμε διαφορετικά είδη. Σύντομα θα ξεκινήσουμε αφιερώματα, θα παίζουμε ταινίες με την ίδια θεματική, σε δύο ή σε τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Ελπίζουμε, όσο περνά ο καιρός, να υπάρχει μια ανταπόκριση και με την έννοια της συζήτησης, του μοιράσματος απόψεων. Το μόνο πρόβλημα, στην παρούσα φάση, είναι ότι δεν έχουμε σταθερό χώρο και υποχρεωτικά παίζουμε μόνο ελληνικές ταινίες με αγγλικούς υπότιτλους ή αγγλικές με ελληνικούς. Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ είναι κυρίως αγγλόφωνοι, ενώ οι Έλληνες δεν ξέρουν όλοι αγγλικά. Είναι ένα τεχνικό θέμα, που σύντομα όμως θα λυθεί και θα προβάλλονται ταινίες και από άλλες χώρες» λέει ο Νίκος.
* Πολυσυλλεκτικό τωόντι το κοινό της κινηματογραφικής ομάδας στη Στούπα. Έλληνες, Άγγλοι, Αυστριακοί, Γερμανοί, Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής, όλων των ηλικιών. Οι νεαρότεροι πιάνουν τις πίσω θέσεις και, στην προβολή που βρέθηκα, είχαν φέρει μαζί τους έναν… κουβά ποπ κορν, που περνούσε από χέρι σε χέρι για να το μοιραστούν όλοι. Μπροστά από το πανί, παστέλια, μανταρίνια από τα ντόπια περιβόλια, γλυκά, προσφέρονται από όλους για όλους.
* «Παρότι έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, κάθε εβδομάδα ο κόσμος είναι και περισσότερος», αναφέρει ο Νίκος. «Κατ’ αρχάς νομίζω ότι έλειπε από την περιοχή μια κινηματογραφική διέξοδος. Μετά, οι όροι με τους οποίους γίνεται εκτιμώνται από τον κόσμο. Δεν υπάρχει κάτι από πίσω, δε γίνεται για το κέρδος, είναι δωρεάν, συμμετέχεις επί ίσοις όροις, ο καθένας μπορεί να προτείνει ταινίες και να πει τη γνώμη του. Σιγά σιγά, με τον καιρό, θα κερδίσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο, είμαι βέβαιος» και μου υπενθυμίζει την ηλεκτρονική διεύθυνση με τα νέα της ομάδας: manifilmclub.blogspot.com.
* Παρών στην προβολή, και ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Μάνης και λυκειάρχης Καρδαμύλης, Χρήστος Κισκήρας. «Νομίζω ότι η περιοχή μας έχει πολλές δυνατότητες, γιατί έχει και φυσικά προσόντα και ιστορικά προσόντα αρκετά, για να έχει πνευματική κίνηση», μου λέει. «Κι όχι μόνο από ανθρώπους που την επέλεξαν για να ζήσουν, αλλά και από τους ντόπιους που αυτή τη στιγμή είναι διασκορπισμένοι. Πιστεύω ότι θα γίνουν κι άλλες τέτοιες κινήσεις, όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά και στο θέατρο και σε άλλες πολιτιστικές εκφράσεις».
* Οι κινηματογραφικές προβολές στο Καλλιτεχνικό Στέκι ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2010. «Η ιδέα ήταν του Γιώργου Μαμώλη, που έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο και έχει γνώσεις για να το στηρίξει. Ερχόμενος από τις σπουδές του μας πρότεινε να κάνουμε αυτή την κίνηση, να ξεκινήσουμε τις προβολές. Μας άρεσε ως ιδέα και το προχωρήσαμε», σημειώνει ο Νίκος Ηλιόπουλος, επικεφαλής του Καλλιτεχνικού Στεκιού.
* «Προσπαθούμε να επιλέγουμε ταινίες με διάφορα θέματα, από διάφορες περιόδους της ιστορίας του κινηματογράφου, από διαφορετικές κινηματογραφικές σχολές. Πάει καλά. Η προβολή ξεκινά στις 7.30 μ.μ. Με το πέρας της προβολής, αρχίζει μια κουβέντα με το κοινό. Όποιος θέλει λέει τη γνώμη του, τι του άρεσε, τι δεν του άρεσε, γίνεται ένας διάλογος ωραίος και δημιουργικός».
* «Η συμμετοχή του κόσμου είναι ζωηρή, κάποιες φορές δύσκολα χωράμε όλοι στο Στέκι», συνεχίζει ο Νίκος Ηλιόπουλος. «Υπάρχει κόσμος που είναι σταθερός, άνθρωποι που έρχονται σε όλες τις προβολές. Συνεχώς έχουμε, όμως, καινούριες εισόδους. Πέρα από ένα κοινό ηλικίας άνω των τριάντα, το ευχάριστο στη συμμετοχή του κόσμου είναι ότι έχουμε και πολλά νέα παιδιά, μαθητές ή τελειόφοιτοι του λυκείου, φοιτητές. Νέους από 18 έως 20 ετών. Μερικά από αυτά τα παιδιά έρχονται πάντα στις προβολές και μας αρέσει, γιατί βλέπουν ταινίες που πιθανόν δεν ξέρουν και επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ψυχαγωγίας, να παρακολουθήσουν κινηματογράφο αντί να πάνε για καφέ».
* «Έλλειψη κινηματογράφου δε θα έλεγα ότι έχουμε στην Καλαμάτα. Υπάρχουν οι τρεις αίθουσες, με mainstream ταινίες, πρώτες προβολές, μια χαρά είναι», σημειώνει. «Πιστεύω ότι οι αντίστοιχες κινήσεις που γίνονται, είναι μέρος της κρίσης προφανώς. Οι προβολές στο Στέκι είναι δωρεάν. Το Στέκι έτσι κι αλλιώς λειτουργεί ανιδιοτελώς, ό,τι συμβαίνει εδώ μέσα είναι δωρεάν και, κατά συνέπεια, και οι προβολές. Ουσιαστικά είναι παρεΐστικες. Έτσι θεωρώ ότι λειτουργούν οι περισσότερες ομάδες που κάνουν προβολές. Χωρίς εισιτήριο. Προσφέρουν την παρέα που έχει ανάγκη ο άνθρωπος, ειδικά στις μέρες μας. Έχει ανάγκη ο άνθρωπος σήμερα να μιλήσει με ένα φίλο του, να βρεθεί κοντά, παρέα με κάποιον άνθρωπο. Παράλληλα, σίγουρα μια κινηματογραφική προβολή σε ταξιδεύει σε έναν άλλον κόσμο και σου δίνει τη δυνατότητα, για δυο –τρεις ώρες μαζί με την κουβέντα, να πάψεις να σκέφτεσαι την καθημερινότητά σου, τα προβλήματά σου, ό,τι σε απασχολεί. Είναι μια διέξοδος».
* Με προσκαλεί στην επόμενη προβολή. Την Κυριακή 11 Μαρτίου το Στέκι θα παρουσιάσει την ταινία «π» του Ντάρεν Αρονόφσκι. Ζεστασιά, φιλικοί άνθρωποι, ωραίες ταινίες, γόνιμες συζητήσεις και… τσιπουράκι στο τέλος, κόντρα στο ψύχος των καιρών. - Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

*** Τριφυλία

~ Κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα τεχνητός ύφαλος και αντιδιαβρωτική προστασία Καλού Νερού  * Να τιναχτούν στον αέρα κινδυνεύουν τα έργα του τεχνητού ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο και η αντιδιαβρωτική προστασία της παραλίας του Καλού Νερού! Τα δύο πολύ σημαντικά για την περιοχή έργα, τόσο για την περιβαλλοντική τους αξία όσο και για την αναπτυξιακή προοπτική της Τριφυλίας, εμπλέκονται και, όπως μάθαμε, αλληλοαναιρούνται, καθιστώντας την υλοποίησή τους, παρά την ωρίμανση μελετών και το προχωρημένο στάδιο των διαδικασιών, από αβέβαιη μέχρι και αδύνατη!
* Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», τις οποίες καταφέραμε να συλλέξουμε, επεξεργαστούμε και διασταυρώσουμε τις προηγούμενες μέρες, ως αιτία της εμπλοκής φέρεται η μετατόπιση του θαλάσσιου χώρου πόντισης του τεχνητού ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο, από τα θαλάσσια όρια (αν είναι «δόκιμος» ο όρος, αλλά κρίνεται αναγκαία η συγκεκριμένη αναφορά για να γίνει κατανοητή η περιοχή) της Κυπαρισσίας στα θαλάσσια όρια της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος και συγκεκριμένα μπροστά – και – στην παραλία του Καλού Νερού.
* Θεωρείται, δε, πως ενδεχομένως το ένα έργο να προσκρούει στην υλοποίηση του άλλου, επειδή είναι «προβληματική» η ταυτόχρονη υλοποίηση δύο λιμενικών έργων στο ίδιο περιβάλλον!
* Πολλά ερωτηματικά ανακύπτουν και για τη «μετατόπιση» πόντισης του τεχνητού ύφαλου! Θυμίζουμε πως την πρωτοβουλία για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου ανέλαβε και έθεσε στο Δήμο Κυπαρισσίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας ο δραστήριος Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων. Μετά από αποφάσεις στο Δ.Σ. και το Ν.Σ. αντίστοιχα, στις 7 Αυγούστου 2008 το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας ενέκρινε ομόφωνα τη σκοπιμότητα και τους όρους της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου: «Μελέτη σκοπιμότητας τοποθέτησης τεχνητού υφάλου στον κόλπο της Κυπαρισσίας».
* Στις 27 Ιανουαρίου 2010 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση, ύψους 130.000 ευρώ, με τίτλο «Μελέτες ωρίμανσης σχεδίου κατασκευής τεχνητού υφάλου στην Κυπαρισσία», μεταξύ ΝΑΜ, Δήμου Κυπαρισσίας και Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας – Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε – ΙΝ.ΑΛ.Ε). Στις 3 Δεκεμβρίου 2010, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Κυπαρισσίας, παρουσιάστηκε η μελέτη κατασκευής του τεχνητού υφάλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο από το διευθυντή του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.), δρα Αργύρη Καλλιανιώτη, βιολόγο – ιχθυολόγο. Στις μελέτες ωρίμανσης του έργου περιλαμβάνονταν: Ιχθυολογική μελέτη, ωκεανογραφική μελέτη, μελέτες λιμενικών έργων και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Είχε, μάλιστα, παρουσιαστεί και χάρτης, όπου φαινόταν η θαλάσσια περιοχή πόντισης του τεχνητού ύφαλου σε απόσταση 2,6 ναυτικών μιλίων βόρεια της Κυπαρισσίας και 200 μ. από την ακτή!
* Στην παραλία του Καλού Νερού, κυρίως, αλλά και σε ολόκληρη την ακτογραμμή του Δήμου Αυλώνος, οι μεγάλοι και έντονοι κυματισμοί, πριν από 3 χρόνια, προκάλεσαν τεράστιες ζημιές διάβρωσης. Η θάλασσα είχε «βγει» στον παραλιακό δρόμο καταστρέφοντας τμήμα αυτού, ενώ προκάλεσε προβλήματα σε ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο του Καλού Νερού.
* Την ίδια εποχή, τις ίδιες μέρες, είχαν προκληθεί αντίστοιχα προβλήματα και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. Μετά από παρεμβάσεις των Δήμων, τότε, η ΝΑΜ είχε συνδράμει, ώστε με την εκπόνηση μελετών να υλοποιηθούν έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας. Μετά από επιτόπια παρουσία του νομάρχη και του αρμόδιου αντινομάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων, μαζί με τη Δημοτική Αρχή Αυλώνος, κι αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες, στις 21-10-2009 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, του Δήμου Αυλώνος και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας - Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, για την εκπόνηση Σχεδίου Αντιδιαβρωτικής Προστασίας Παραλίας Δήμου Αυλώνος. Τη σύνταξη, δηλαδή, μιας ολοκληρωμένης ακτομηχανικής μελέτης, στην οποία θα γινόταν λεπτομερής ανάλυση φαινομένων, όπως προσαμμώσεις - διαβρώσεις ακτών, θα προσδιοριζόταν ο ρυθμός μεταβολής τους και η συχνότητα εμφάνισής τους, ενώ θα προτεινόταν ο ενδεδειγμένος τύπος έργων για την προστασία των ακτών.
* Στις 23 Μαρτίου 2011, το Δ.Σ. Τριφυλίας, με την υπ’ αριθ. απόφαση 85/2011 όρισε εκπροσώπους του στις επιτροπές της Προγραμματικής Σύμβασης για την εκπόνηση σχεδίου αντιδιαβρωτικής προστασίας παραλίας του τ. Δήμου Αυλώνος. Το ίδιο έκανε στις 11 Απριλίου 2011 το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την υπ’ αριθ. απόφαση 89. Ενώ, όπως προαναφέρουμε, οι διαδικασίες για την ένταξη των δύο έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα έχουν προχωρήσει, εσχάτως ανέκυψε «θέμα» με τη χωροθέτηση του τεχνητού ύφαλου, που ίσως να τινάξει και τα δύο έργα στον αέρα!
* Κι αυτό, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε, φέρεται στην ίδια μελέτη, που αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου «Κατασκευή τεχνητού υφάλου σε παράκτια περιοχή του κόλπου Κυπαρισσίας», που βρίσκεται σε απόσταση 2,6 ναυτικών μιλίων βόρεια της Κυπαρισσίας και σε απόσταση 200 μ. από την ακτή, άλλη να είναι η προτεινόμενη θέση πόντισης του τεχνητού υφάλου και άλλη, διαφορετική και «μετατοπισμένη» στο θαλάσσιο χώρο του Καλού Νερού, να είναι αυτή που χωροθετείται! Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Κεντρική πλατεία Καλαμάτας

* Σε 5 ημέρες αρχίζουν τα έργα  * Υπογράφηκε χθες το πρωί η σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα και του αναδόχου κ. Ζώη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν σε πέντε ημέρες, δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων θα είναι Καλαματιανοί.
* Από την άλλη πλευρά, για το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα κάτοικοι συγκέντρωσαν υπογραφές, που στάλθηκαν στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο, με αίτημα να ανασταλεί η εργολαβία, αφενός, για να διασωθεί το μαρμαρόστρωτο έργο στο κέντρο της πλατείας και, αφετέρου, για να διατεθούν τα χρήματα σε άλλες παρεμβάσεις που χρειάζονται οι λαϊκές συνοικίες της πόλης.
** Ωστόσο, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, το αίτημά τους δεν είχε τύχη.
* Πάντως, ο δήμαρχος σημείωσε σε σχετικές του δηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες ότι σέβεται κάθε άποψη για την κεντρική πλατεία, παρατήρησε, ωστόσο, ότι το μαυρόασπρο μαρμαρόστρωτο δεν μπορεί να διατηρηθεί ως έχει, διότι η μεγάλη πλειοψηφία των πλακών είναι σπασμένες, ενώ δεν επιτρέπεται και η αντικατάστασή τους με καινούργιες, γιατί θα είναι ολισθηρές και επικίνδυνες να προξενήσουν ατυχήματα.
* Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν καθορίσει Δήμος και ανάδοχος, η πρώτη φάση του έργου αφορά στην περιοχή από τα αγάλματα μέχρι την οδό Κροντήρη, και η παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% με 80% μέχρι το Πάσχα. Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η ανάπλαση σε τρεις φάσεις στους χώρους όπου είναι «απλωμένα» τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων. Η τελευταία φάση του έργου αφορά στον ελεύθερο χώρο της πλατείας, από την Καίσαρη μέχρι τη Βαλαωρίτου. Μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί και το «ξήλωμα» της Αριστομένους για την εγκατάσταση αγωγού ομβρίων και την κατασκευή καινούργιου οδοστρώματος. Για να εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, όσο καιρό θα είναι κλειστή η Αριστομένους, θα αλλάξει κατεύθυνση η Σιδηροδρομικού Σταθμού.
* Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι, για όσο καιρό διαρκούν τα έργα, οι επαγγελματίες της κεντρικής πλατείας θα απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη.- Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Πριν 94 χρόνια
- Την 1 μεταμεσημβρινήν ώραν της χθες τραγικόν δυστύχημα έλαβεν χώραν εις την οδό Φαρρών. Δύο παιδάκια παρασυρθέντα υπό του κατ’ εκείνην την στιγμήν διερχομένου οχήματος υπό οδηγόν τον Ιωσήφ Μάλλην μεταξύ του Προξενείου του Βελγίου και του πρώην φωτογραφείου Θέμελη ευρέθησαν υπό τους τροχούς διαμελισθέντα. Τα θύματα του τραγικού τούτου δυστυχήματος ονομάζονται το εν Δημ. Γεωργ. Τρουπάκης και το έτερον Κων. Ανδρ. Κούτσης, ήσαν δε ηλικίας αμφότερα 6-7 ετών.
 - ΤΑ θύματα έπαιζον προσπαθούντα να συλλάβουν μίαν προβάταν εντός της προς την οδόν Φαρρών παρόδου και μεταξύ του Προξενείου του Βελγίου και του πρώην φωτογραφείου του Θέμελη. Εξορμήσαντα εκ της παρόδου προς καταδίωξιν της προβάτας ευρέθησαν έμπροσθεν του οχήματος το οποίον κατά μοιραίαν σύμπτωσιν διήρχετο εκείσε κατά την στιγμήν εκείνην. Ο οδηγός του οχήματος εις μάτην προσεπάθησε να συγκρατήση αυτό. Οι δύο εμπρόσθιοι τροχοί του παρέσυρον τα ατυχή θύματα τα οποία και διεμέλισαν.
 -  ΟΙ επιβαίνοντες επί του οχήματος κατήλθον αμέσως και απέσυρον εκ των τροχών τα θύματα, εκ των οποίων ο μεν Δημ. Τρουπάκης μετεφέρθη εις την οικίαν του, ο δε Κωνσταντίνος Κούτσης εις το Στρατιωτικόν Νοσοκομείον όπου του παρέσχον τας πρώτας βοηθείας. Η κατάστασις όμως και αυτού είναι εις άκρον απελπιστική και από ώρας εις ώραν αναμένεται το τέλος του.

~** Kυριακη  26 Φεβρουαρίου  2012  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :
*** Παραδείσια-Τσακώνα
~* Έως Ιούνιο με παράκαμψη, άνοιξη του ’13 κανονικά στην κυκλοφορία
 * Από Μάιο έως Ιούνιο, αν δεν υπάρξουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα με την προσωρινή παράκαμψη στο σημείο της γέφυρας Τ4, και μέσα στην άνοιξη του 2013 θα έχει γίνει η οριστική παράδοση του δρόμου, με ολοκληρωμένη και τη συγκεκριμένη γέφυρα, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο διευθυντής του έργου Νικ. Ντονάς.
* Όσα μας ανέφερε, έρχονται σε αντίθεση με τις τελευταίες ανακοινώσεις που προέβλεπαν την κυκλοφορία με παράκαμψη κατά την περίοδο του Πάσχα και την ολοκλήρωση του έργου έως τον Οκτώβριο.
 * Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει καιρός για άλλες καθυστερήσεις, καθώς το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλλει ρήτρες στην παραχωρησιούχο κοινοπραξία (ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.), που έχει ως στόχο να δώσει στην κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα έως τον Ιούνιο
* Ανέφερε, επίσης, ότι η παράκαμψη θα έχει μήκος 600 με 700 μέτρα και το κόστος της υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Θα υπάρξει, όμως, και κόστος για το χρονικό διάστημα της λειτουργίας της, καθώς θα πρέπει να ελέγχεται η σήμανση – ασφάλιση, αλλά και να παρακολουθείται η κατολίσθηση μέσω ειδικού συστήματος, προκειμένου να δίνονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, αν προκύψουν προβλήματα, και να διακόπτεται άμεσα η κυκλοφορία.
 ~* Γέφυρα και χρονοδιάγραμμα
* Όσον αφορά στα της γέφυρας, έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή των σπονδύλων. Έχουν κατασκευαστεί οι δύο - τρεις σπόνδυλοι στο εργοστάσιο της ΕΜΕΚ στον Ασπρόπυργο και προβλέπεται να ξεκινήσει η ανέγερσή της στο διάστημα από Ιούλιο έως Αύγουστο. Ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο άνοιγμα από Τρίπολη προς Καλαμάτα, που θα είναι από σκυρόδεμα (μπετόν), ενώ θα έχουν στηθεί οι προσωρινοί πύργοι που θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για την ανέγερση των τόξων και, στη συνέχεια, του καταστρώματος.
* Με βάση το χρονοδιάγραμμα, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των τόξων. Σε ένα μήνα θα αρχίσει και η κατασκευή του καταστρώματος. Οι αναρτήρες έχουν ήδη παραγγελθεί και κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Αγγλίας.
* Το διάστημα που θα απαιτηθεί για την ανέγερση υπολογίζεται στους πέντε με έξι μήνες, ενώ θα ακολουθήσει η ανέγερση του καταστρώματος.
 ~* Πού οφείλεται η καθυστέρηση
* Ο διευθυντής του έργου παρατήρησε πως μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ, η χρηματοδότηση του έργου είναι ομαλή και οι εργασίες προχωρούν όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι ο Φεβρουάριος ήταν ιδιαίτερα βαρύς.
* Στο ερώτημα, πού οφείλεται η καθυστέρηση που υπάρχει, απάντησε πως το όλο θέμα ξεκίνησε από το 2009, με την καθυστέρηση παράδοσης των μελετών. Συγκεκριμένα, η μελέτη για τη γέφυρα παραδόθηκε το Μάρτιο του 2009.
* Ένας ακόμη λόγος ήταν η ύπαρξη σωρείας γεωλογικών προβλημάτων, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών, για να προσθέσει ότι η κατασκευάστρια κοινοπραξία Alpine – ΤΕΡΝΑ έχει ήδη εκπονήσει με τη σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας υπηρεσίας περί τις 70 με 80 μελέτες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυπταν κατά τη διάρκειά τους.
* Όμως, ο βασικότερος λόγος καθυστέρησης του έργου ήταν το γεγονός πως από την αρχή υπήρχαν προβλήματα χρηματοδότησης, που οξύνθηκαν από το 2009 και μετά, με αποτέλεσμα «το 2009, το 2010 και το μισό του 2011 να είμαστε σταματημένοι».
* Το πρόβλημα λύθηκε με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, που όμως και αυτή έγινε με καθυστέρηση, καθώς. Ενώ οι ενέργειες για την ένταξη του έργου ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2011, αυτό εντάχθηκε και αποπληρώθηκαν τα οφειλόμενα στην κατασκευάστρια κοινοπραξία στις 17 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά από 8 μήνες περίπου. «Αν το έργο είχε ενταχθεί το Φεβρουάριο και πληρωνόμασταν το Φεβρουάριο, θα ήμασταν οκτώ μήνες μπροστά. Θα είχαμε δώσει την παράκαμψη και ο δρόμος θα κυκλοφορούσε κανονικά και θα ετοιμάζαμε ταυτόχρονα και τη γέφυρα», σχολίασε.
* Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αν υπάρχουν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ίσως δοθεί η παράκαμψη έως και τα τέλη Απριλίου, ενώ έφερε ως παράδειγμα το εξής: ενώ προ ημερών είχε ξεκινήσει η διαδικασία ασφαλτοστρωσίας, σταμάτησε λόγω των δυσμενών συνθηκών. Και συμπλήρωσε: «Τα όποια καλά χρονικά διαστήματα υπήρξαν τον Ιανουάριο, επέτρεψαν να γίνουν ασφαλτικά. Έχουμε ρίξει 20.000 τόνους ασφαλτικά. Είναι υπόθεση και προχωράμε όσο μας το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
* Το μόνο που δεν μπορεί να επιταχυνθεί είναι ο ρυθμός κατασκευής του τόξου της γέφυρας, καθώς ο βηματισμός είναι συγκεκριμένος». -
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** ΔΗΠΕΘΕΚ
~* Λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας!  * Ερωτηματικά εγείρει το γεγονός ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, του οποίου ένα μέρος κάηκε την περασμένη Πέμπτη, δε διέθετε πιστοποιητικά πυρασφάλειας, αν και είναι χώρος που δέχεται δεκάδες θεατές, όπως κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
* Τα παραπάνω τέθηκαν υπό μορφή ερώτησης από τους δύο δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία», Νίκο Φωτέα και Γιάννη Γκλεγκλέ. Μάλιστα, όπως φάνηκε από τη συζήτηση που ακολούθησε, τέτοια πιστοποιητικά δεν υπάρχουν και σε άλλα δημοτικά κτήρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες που υποδέχονται καθημερινά πολίτες.
 * Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κληθείς να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γιάννη Γκλεγκλέ για την ύπαρξη ή όχι πιστοποιητικού πυρασφάλειας στο ΔΗΠΕΘΕΚ, έδειξε να παραδέχεται ότι δεν υπήρχε, λέγοντας ότι στα παλιά κτήρια, όπως του ΔΗΠΕΘΕΚ, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας. Τόνισε, όμως, ότι τα όποια προβλήματα στο θέμα αυτό λύνονταν με τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν στο κτήριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πυρκαγιά την περασμένη Πέμπτη δεν ήταν αποτέλεσμα έλλειψης τέτοιων συστημάτων, αλλά ανθρώπινης αδράνειας και λάθους.
* Εξάλλου, όπως παραδέχτηκε, ακόμη και στο κτήριο του κεντρικού Δημαρχείου υπήρξε στο παρελθόν ανάλογο φαινόμενο, το οποίο όμως δεν πήρε έκταση, διότι εγκαίρως έγινε αντιληπτό από τους παριστάμενους.
* Μετά από αυτή την αντίδραση του δημάρχου, η παράταξη της «Πρωτοπορίας» προέβη στην εξής δήλωση: «Για ακόμη μια φορά ο κ. δήμαρχος, σαν σύγχρονος Δον Κιχώτης, βλέπει παντού κακόβουλη αντιπολίτευση και μικροπολιτική! Στην ερώτησή μας σχετικά με την ύπαρξη ή όχι πιστοποιητικού πυρασφάλειας για το Δημοτικό Θέατρο και τα υπόλοιπα δημοτικά κτήρια, απέφυγε να απαντήσει και, μάλιστα, επικαλέστηκε την ηλικία του κτηρίου, υποκαθιστώντας το νομοθέτη.
* Θα θέλαμε, λοιπόν, να τον πληροφορήσουμε ότι ο νόμος ορίζει την ύπαρξη πιστοποιητικού πυρασφάλειας ασχέτως της παλαιότητας του κτηρίου.
* Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας δε διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, κάτι που είναι υποχρεωτικό, ειδικά για χώρους συνάθροισης κοινού! Αλήθεια, είναι καθ’ όλα νόμιμη η λειτουργία του θεάτρου;
* Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής θα ήταν τεράστιες αν υπήρχαν θύματα. Ας σταματήσει, επιτέλους, ο κ. δήμαρχος να “κρύβεται” πίσω από πυροσβεστήρες και ας κάνει τη δουλειά του!». -
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Νεοχώριο Μάνης
~* Συνδυάζοντας δημιουργικά την παράδοση με τις σύγχρονες επιρροές
 * Βόρεια της Στούπας, πάνω στο ύψωμα με ασύγκριτη θέα, το Νεοχώριο είναι ένα χωριό ζωντανό, που έχει κρατήσει τη νεολαία του και έχει αγκαλιάσει κατοίκους διαφορετικών εθνικοτήτων. Με παραδοσιακά καλντερίμια, πλακόστρωτο σχεδόν στο σύνολό του, το Νεοχώριο διατηρεί τη μανιάτικη αρχιτεκτονική, χωρίς να απορρίπτει ωστόσο τις γόνιμες αλλαγές. Ζεστοί και φιλοξενοι, οι κάτοικοί του μου μίλησαν για το πώς έχει αλλάξει η ζωή τους με το πέρασμα των ετών. Οι γηραιότεροι μοιράστηκαν μαζί μου ιστορίες από το παρελθόν, αλλά και διηγήσεις από αποκριάτικα γλέντια άλλων εποχών. Η ύφεση είναι και εδώ αισθητή και οδηγεί όλο και περισσότερους από τους αλλοδαπούς κατοίκους του χωριού σε επιστροφή στις χώρες τους. Οι ντόπιοι προσπαθούν, όμως, να διατηρούν την αισιοδοξία τους.
 * Πρώτη στάση, στο καφενείο «Ο Φορέας» απέναντι από την εκκλησία του χωριού, το ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Βρήκα μαζί, τον παλιό ιδιοκτήτη Γιώργο Οικονομέα με τον νυν, τον Σπύρο Μπεζιάνη, που ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία πριν από δεκαπέντε χρόνια.
* Ο Γιώργος Οικονομέας είναι θησαυρός. Πηγή θετικής ενέργειας, πρόσχαρος και φιλικός. Αγόρασε το καφενείο από ένα συγγενή του το 1980. Το κράτησε για τριάντα χρόνια.
* «Γίνονταν πολλά γλέντια εδώ παλιά, όταν δεν είχαμε ούτε δρόμο, ούτε ρεύμα. Μόνο με μια λάμπα ήταν γεμάτο το μαγαζί και γλεντάγαμε», μου λέει.
* Τον πατέρα του μπάρμπα Γιώργου τον έλεγαν Ελπιδοφόρο. Φόρο τον φώναζαν οι σύγχρονοί του κι έτσι του έμεινε: Φόρος, Φορέας, εξ ου και το όνομα του καφενείου.
* «Ακόμα και τώρα, όταν μου γράφουν από το εξωτερικό, γράφουν Γεώργιος Φορέας», μου λέει ο Γιώργος Οικονομέας.
* Όσο για τις αλλαγές στο πέρασμα των ετών, «είναι πολλές και γενικές», παρατηρεί. «Επιφυλάσσομαι να εκφράσω τα σοβαρότερα. Καλυτέρευσε η ζωή σε πολλά πράγματα. Πάντα γεωργική περιοχή ήταν το Νιοχώρι. Ο τουρισμός έχει μπει τα τελευταία χρόνια. Αρχίσαμε από Αυστριακούς και Γερμανούς. Εγώ τους πρωτογνώρισα. Τον Μπλάουελ που ήρθε. Εδώ, σε αυτό το μαγαζί, ξεκίνησε την τυποποίηση. Με τσιμεντόλιθους στην αρχή. Δούλεψε μερικά χρόνια εδώ. Το είχε αγοράσει μάλιστα. Όταν είδε ότι στενοχωρήθηκα, του έδωσα το καπάρο και το πήρα. Ευτυχώς, γιατί αυτός αγόρασε την έκταση στον Πύργο και εκεί μπορεί να κάνει καλή δουλειά. Εδώ, θα αποδεικνυόταν πολύ μικρός ο χώρος. Τότε με τον Μπλάουελ, γνώρισα και μια κυρία από την Καλαμάτα. Τη Νίκη Θεόκα. Και θυμάμαι τη συμβουλευόμασταν για τα πάντα. Αν μας έδινε μια συμβουλή, ήταν τόσο οριστική και καλή, που μας ωφελούσε».
* «Τότε άρχισε η ζωή για εμάς στο χωριό», λέει ο Γιώργος Οικονομέας. «Εγώ ήμουν τότε σαράντα χρονών όταν ήρθαν οι πρώτοι ξένοι. Αν πέθαινα τότε, θα ήταν σαν να μην έχω γεννηθεί. Τώρα είμαι ογδόντα. Ήταν σαν να έβγαλα ένα πανεπιστήμιο. Από όλους όσοι ήρθαν εδώ κρατούσα τα καλά. Ειδικά οι συμβουλές του Φριτς [Μπλάουελ] και της Νίκης Θεόκα με βοήθησαν πολύ στη ζωή».
* Πιάνει να μου λέει για έναν Ιταλό βαρώνο που είχε πρώτος αγοράσει σπίτι στο χωριό. Τον είχε σαν πατέρα του. Μετά, θυμάται πώς παντρεύτηκε. «Από αυτές τις πέντε θα διαλέξεις», του είπε ο πατέρας του κι εκείνος επέλεξε τη γυναίκα που είχαν χορέψει μαζί ένα τσάμικο και της είχε πιάσει το χέρι. «Άλλες εποχές. Τότε αγόρια και κορίτσια δεν έβγαιναν για να γνωριστούν. Αφού τα σκέφτομαι τώρα και λέω: Τι γινόταν! Από τύχη ευτυχούσαμε, από τύχη δυστυχούσαμε».
* Γυρίζει η σκέψη σε Απόκριες του παρελθόντος: «Είχαμε ένα έθιμο. Να ντυνόμαστε διάφορες μορφές. Συχνά, οι γυναίκες ντύνονταν άντρες και οι άντρες γυναίκες. Πηγαίναμε από χωριό σε χωριό και γλεντούσαμε. Ήταν το μοναδικό γλέντι, αυτό και όταν γιόρταζε η εκκλησία μας. Τώρα γλεντάμε όποτε θέλουμε», και επιστρέφει στους ξένους που άλλαξαν τα δεδομένα στο Νεοχώρι:
* «Νομίζω ότι ο τουρισμός άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή. Εκείνο το παλιό που έλεγαν, ο ξάδελφος, ο συγγενής μου, αν μέναμε μόνο εκεί, δε θα ήταν καλό. Τώρα, αν έχει ένας μυαλό και δε θέλει να χρησιμοποιεί κάτι που είναι μοντέρνο, είναι πολύ καλύτερα τώρα, που εξελίχθηκε έτσι. Είχαμε στερήσεις τότε».
* Η κρίση έχει φανεί κι εδώ. «Όχι τόσο όσο στις πόλεις, αλλά κι εμείς έχουμε ανασφάλειες, τι θα γίνει αύριο. Έχουμε κι ένα παράπονο με την παραγωγή που έχουμε, το λάδι. Πρώτα ζούσαμε και βγάζαμε και προίκες. Παλιά, όποιος είχε τρεις οκάδες λάδι, πάντρευε καλύτερα την κόρη του. Ήτανε κι από το νόμο, να μην μπορεί ο χωροφύλακας να παίρνει δίχως προίκα μια κοπέλα», λέει ο μπάρμπα Γιώργος.
* «Νοίκιασα το μαγαζί πριν από τέσσερα χρόνια. Πριν δυο χρόνια είχε δουλειά. Είχε κόσμο, είχε κίνηση, είχε οικοδομή, δούλευε. Τώρα με την κρίση έπεσε η οικοδομή, έπεσε η δουλειά, είναι δύσκολα», παρατηρεί ο Σπύρος .
* «Στην Ελλάδα είμαι δεκαπέντε χρόνια. Πριν πάρω το καφενείο, δούλευα σε σούπερ μάρκετ. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά από την άλλη δεν πάνε καλά τα πράγματα. Τα δυο τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη πτώση και μεγάλες αλλαγές. Σε όλα. Είμαστε αβέβαιοι για το μέλλον. Έχω μια κόρη δύο ετών. Θέλω να πιστεύω ότι όταν έρθει στην η ηλικία μου, θα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα».
* Έξω από τον «Φορέα», ο Αλέξης Μπακέας, πρώην επίτροπος και ψάλτης, μου πιάνει την κουβέντα για την εκκλησία του Ευαγγελισμού και τον ιερέα Παναγιώτη Τσιλιγωνέα, εφημέριο στον ναό από το 1930 έως το 1882. Πρόσφερε πολλά στο χωριό, μου λέει και οι υπόλοιποι ντόπιοι συμφωνούν μαζί του. «Ήξερε κάτι γραμματάκια και βοήθησε πολύ. Αυτός ήταν στην αρχή και γιατρός. Ο παπάς έσωσε πολλά ζευγάρια από εγκλήματα τιμής. Ήταν καλός και προοδευτικός. Πρόσφερε πολλά».
* Πολλά θαύματα έχουν γίνει στην εκκλησία του Ευαγγελισμού, συνεχίζει ο Αλέξης Μπακέας. Το πρώτο το 1937, όταν δεν είχε ακόμη αγιογραφηθεί και την έβαφαν. Ένας δεκαοχτάχρονος εργάτης έπεσε από ύψος είκοσι μέτρων, μαζί με τα μαδέρια που τον στήριζαν. Ένιωσε, μου λέει ο Αλέξης Μπακέας, μια δύναμη να τον συγκρατεί και να τον ακουμπά στο δάπεδο.
* Στο καφενείο «Της Πόπης», οι ντόπιοι μαζεμένοι σχολιάζουν την επικαιρότητα.
* Ο 76χρονος Δημήτριος Γιαννουλέας λέει ανέκδοτα για να ευθυμήσουν. Όλοι, και πιο πολύ ο μπάρμπα Δημήτρης, είναι οργισμένοι με τους πολιτικούς.
* «Το χωριό μας είναι σε ωραία θέση», αλλάζει θέμα ο Νικόλαος Ματζουνέας. «Μπορεί να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για να προσεγγίζεις τόσο τη θάλασσα όσο και τα πιο ορεινά χωριά, να δεις τους παλιούς πύργους, έχει πολλά εκκλησάκια. Δυο καφενεία έχει το χωριό, ένα σούπερ μάρκετ, το φούρνο. Παλιά είχε πιο πολλά. Πολλοί ξένοι έχουν αγοράσει χτήματα και έχουν φτιάξει καλά σπίτια. Το καλοκαίρι ειδικά, αλλά και το χειμώνα μένουν πολλοί μόνιμα. Και Εγγλέζοι είναι, και Γερμανοί και Αυστριακοί και Ολλανδοί».
* Ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ, Βαγγέλης Τσουλέας, σημειώνει, όμως, ότι και οι ξένοι έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται. «Πολλοί θέλουν να πουλήσουν. Εγώ ξέρω τέσσερις στην περιοχή μας που πουλάνε το σπίτι τους για να φύγουν, και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Ποιος θα τα πάρει όμως; Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι θα αργήσει πολύ να βελτιωθεί η κατάσταση», λέει.
* Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί τουριστικές υποδομές στην περιοχή. «Πιο πολύ έχουν κάνει επενδύσεις εδώ οι ξένοι, αλλά και αρκετοί ντόπιοι. Τώρα, δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη στασιμότητα, λόγω κρίσης. Δεν υπάρχει οικοδομή, δεν υπάρχει τίποτα. Απ’ ό,τι μαθαίνουμε από τα γραφεία ταξιδίων, ξένο τουρισμό θα έχει φέτος η περιοχή. Αλλά δε θα έχει Έλληνες. Πού να πάνε και με τι χρήματα; Πέρυσι και πρόπερσι οι ξένοι χαλάγανε. Δεν ήταν οι τουρίστες της σαλάτας, που λέγαμε παλαιότερα. Όχι σπατάλη στο φαγητό, όπως κάναμε οι Έλληνες, μετρημένα, αλλά χάλαγαν. Για να δούμε τι θα γίνει φέτος».
* Στην επιστροφή, συναντώ τη θεια –Ελένη στο δρόμο. Με καλωσορίζει και, χωρίς να ρωτά λεπτομέρειες, μου ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της. Έχοντας ενσωματώσει δημιουργικά τις αλλαγές, στο Νεοχώρι μπορεί από τη μια να δεις την κλασική γιαγιά με το τσεμπέρι και, δίπλα, να ακούς από το πυργόσπιτο ρυθμούς τζαζ.- Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

*** Διαφωνούν σε Βελίκα-Χατζή για το κλείσιμο σχολείων

* Αντίθετες στην πρόταση του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νικ. Κλάδη για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων του Δήμου Μεσσήνης, που προβλέπει την κατάργηση των Δημοτικών τους Σχολείων, είναι οι τοπικές κοινωνίες της Βελίκας και του Χατζή.
*  Οι μαθητές της Βελίκας θα πρέπει, σύμφωνα με την πρόταση, να φοιτήσουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, ενώ εκείνοι του Χατζή θα πρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, που θα αναβαθμιστεί από εξαθέσιο σε επταθέσιο.
 * Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Βελίκας Αντ. Μαργιώλης, είναι υπέρ της άποψης να παραμείνει η κατάσταση ως έχει. «Αν το είχαν αφήσει, θα είχε 35 παιδιά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι μαθητές έχασαν φέτος τη μισή σχολική χρονιά με το ζήτημα της μεταφοράς τους. «Αναγκάστηκα ως πρόεδρος να σηκώνομαι από τις 6.00 το πρωί και να μεταφέρω τα παιδιά στα σχολεία τους. Το σχολείο μας τώρα έχει 25 παιδιά. Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι θα γίνει η μεταφορά των μαθητών; Μπορεί η εργαζόμενη μητέρα να ταλαιπωρείται έτσι;».
 ~* Στο Χατζή
* Η πρόεδρος του Χατζή Αντωνία Βαμβακά εξέφρασε και αυτή την αντίθεσή της, παρατηρώντας πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι ό,τι χειρότερο. Πρόσθεσε πως οι μαθητές, ηλικίας από 6-12 ετών, δεν μπορούν να καλύπτουν καθημερινά τέτοιες αποστάσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι εύκολο να ξυπνά ένα μικρό παιδί από τις 6.00 το πρωί, προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στο σχολείο του. Τάχθηκε δε υπέρ της συνέχισης της υφιστάμενης κατάστασης ή, σε διαφορετική περίπτωση, να βρεθεί άλλη λύση στην περιοχή, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι δυνατό τα παιδιά να διανύουν 25 χιλιόμετρα για να μάθουν γράμματα». Ζήτησε, επίσης, να διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τη μεταφορά των μαθητών, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στον αριθμό των μαθητών, λόγω της επιστροφής οικογενειών στο χωριό από την Αθήνα, εξαιτίας της κρίσης.
* Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χατζή, Ιωάννα Σταυροπούλου, ζήτησε επίσης να μείνει ως έχει η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή στο σχολείο φοιτούν 17 παιδιά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, επειδή έχουν αρχίσει πολλοί από τους ετεροδημότες της Αθήνας να επιστρέφουν, λόγω της κρίσης, στα χωριά τους. Μας εξήγησε πως οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες, ο χρόνος που θα απαιτείται είναι επίσης μεγάλος, οι μαθητές είναι ηλικίας 7-12 ετών, οι κίνδυνοι κατά τη μεταφορά τους, ακόμη και την ώρα που θα περιμένουν τα παιδιά να ανοίξει το σχολείο, είναι μεγάλοι, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με το οικονομικό σκέλος για τους γονείς. «Μπορούμε με τέτοια κρίση να καλύπτουμε καθημερινά 50 χιλιόμετρα;», αναρωτήθηκε, ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχει συγκοινωνία. Κατά συνέπεια, οι μαθητές ή θα μεταφέρονται από τους γονείς τους ή από ταξί».
* Εκτός αυτού, συνέχισε, όλοι μας ξέρουμε πως αν θα κλείσει ένα σχολείο, θα ανοίξει μια φυλακή, ένα γκέτο για παρανόμους, που θα βρουν την ευκαιρία να κοιμούνται μέσα στο κτήριο του σχολείου.
 ~* Στο Δημοτικό Συμβούλιο
* Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, όπου εκφράστηκε η διαφωνία του Σώματος ως προς την πρόταση, από όλες τις πτέρυγες.
* Τα μέλη του Συμβουλίου ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σπ. Καμαρινόπουλος. Μεταξύ άλλων, είπε πως η πρόταση του κ. Κλάδη δεν είναι το αποτέλεσμα διαβούλευσης, συναίνεσης και συμμετοχής όλων όσοι σχετίζονται με την εκπαίδευση σε διάλογο, αλλά «απηχεί μόνο τις προσωπικές απόψεις ενός ατόμου, που δεν είναι από την περιοχή».
* Ο κ. Καμαρινόπουλος αντέδρασε με την προτεινόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου της Βαλύρας, καθώς σε 3 χρόνια αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών, ενώ, όσον αφορά στις προτάσεις για συγχώνευση των σχολείων, σημείωσε ότι προχωρούν μόνο όταν υπάρχει η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.
* «Με τη συνολική πρόταση που διατυπώνεται για τη Μεσσηνία», συνέχισε, μειώνονται κατά 30 οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, ενώ θα υπάρξουν περί τις 50 με 60 θέσεις κενές». Κατέληξε, δε, λέγοντας πως σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου οι μεταβολές είναι ελάχιστες «και το τίμημα καλείται να το πληρώσει η Μεσσηνία, επειδή ένα άτομο αποφάσισε να το κάνει χωρίς να ρωτήσει κανέναν».
* Τις απόψεις τους διατύπωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Νικ. Τζώρτζης, Κ. Σπυρόπουλος και Κ. Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τάσος Γραμματικόπουλος, ο πρόεδρος της Βαλύρας Κ. Γεωργακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τάσος Ηλιόπουλος και Γ. Στραβόλαιμος, ο δημοτικός σύμβουλος Φώτ. Πουρναράς και ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος.
 ~* Ελένη Τσέλιου
* Από την πλευρά της, μιλώντας στο «Θάρρος», η αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου εξέφρασε και αυτή την αντίθεσή της. Εστιάσαμε το θέμα στον τρόπο μεταφοράς των μαθητών και όπως είπε, αν η πρόταση τεθεί σε ισχύ από τη νέα χρονιά, θα είναι «επικαιροποιημένη» και η εικόνα των αναγκών που υπάρχουν.
* Όσον αφορά στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών σε γενικότερο επίπεδο, ανέφερε ότι από την αρχή της φετινής χρονιάς διενεργήθηκε διαγωνισμός, όπου κατατέθηκαν κάποιες προσφορές, όμως, στην πορεία, αποσύρθηκαν, αφού προέκυψε ότι υπήρχαν κανονικά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να καλύψουν τις ανάγκες.
* Ωστόσο, παραμένουν αδιάθετα δρομολόγια, έγινε δημοσίευση για κλήση σε διαπραγμάτευση, χωρίς να επιδειχθεί ενδιαφέρον, κάτι που απέδωσε στη χαμηλή τιμή που προβλέπεται, «η οποία, ιδιαίτερα για τα ταξί, είναι υποδεέστερη όσων γράφει το ταξίμετρο».
* Πάντως, η προθεσμία για την υποβολή προσφορών λήγει την Τρίτη, ενώ θεωρείται πιθανό να μην εκδηλωθεί ούτε αυτή τη φορά ενδιαφέρον.
* Απομένει ως λύση η επιδότηση των γονέων, με επίσης χαμηλό ποσό, αν και, όπως τόνισε, στόχος είναι η ασφαλής μεταφορά και εξυπηρέτηση των μαθητών. - Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Τριφυλία

~* Με προβλήματα αλλά και ποιότητα ξεκινούν τα κηπευτικά!
 * Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο πιο «βαρύς» των τελευταίων ετών για την αγροτική παραγωγή στην Τριφυλία. Οι δυναμικοί και προοδευτικοί αγρότες της περιοχής, όμως, παρά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έδωσαν μάχη, το πάλεψαν και ήδη άρχισε η παραγωγή στα πρώιμα κηπευτικά, τα οποία είναι αρίστης ποιότητας και γεύσης!
* Εμείς μιλήσαμε με παραγωγούς από τους δραστήριους Αγροτικούς Συλλόγους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα, αλλά και την ανάγκη συνεταιριστικής οργάνωσης των παραγωγών.
 * Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών: «Ξεκινά δειλά δειλά στην Τριφυλία η συγκομιδή των κηπευτικών. Έχει αρχίσει ήδη σε φασόλια και αγγούρια, όμως γενικά οι παραγωγοί είναι “παγωμένοι”, από τον καιρό, το κρύο και περισσότερο τη συννεφιά, που έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στα φυτά, αλλά και από το πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής, τις άμεσες πληρωμές που απαιτούν τα καταστήματα εφοδίων και τα “κανόνια” που υπάρχουν από επιταγές. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τους παραγωγούς.
* Ξεκίνησε και το φύτεμα των καρπουζιών, που είναι μια καλλιέργεια με μεγάλο κόστος και με αβεβαιότητα για την πώληση. Ο αγροτικός κόσμος είναι φοβισμένος και απογοητευμένος με την κρίση και τη δύσκολη καθημερινότητα και όλοι βαδίζουν με το κεφάλι χαμηλά. Ελπίζουμε να υπάρξει κάποιο φως! Εμείς συνεχίζουμε να παράγουμε, παρά τις δυσκολίες, ποιοτικά και εκλεκτά προϊόντα.
* Όλο λένε ότι θα βοηθήσουν στον πρωτογενή τομέα, αλλά δε βλέπουμε καμία βοήθεια από την Πολιτεία. Ψήφισαν το νόμο, τον Απρίλη του 2011, για το Μητρώο Εμπόρων, που μας διασφάλιζε για να γίνει πιο υγιής η διακίνηση των προϊόντων και να ελεγχθεί η “ψαλίδα” των τιμών, αλλά δεν έχουν το σθένος να το κάνουν».
 * Τέλης Καναβός, Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε στα κηπευτικά, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι είμαστε αποκαρδιωμένοι, γιατί δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε όπως θέλουμε να καλλιεργήσουμε. Δηλαδή, ο περισσότερος κόσμος τα θερμοκήπια τα “μπαλώνει” για να μπορέσει να βγάλει τη χρονιά. Πολύ φοβάμαι ότι το καλοκαίρι που θα χαλάσουν τα νάιλον, γιατί έχουν παραγίνει, δύσκολα θα καλυφθεί όλη έκταση που θα έχει χαλάσει.
* Πρόβλημα είναι, επίσης, ότι δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, γιατί δε δίνουν πιστώσεις οι εταιρείες, η Ένωση, τα καταστήματα. Μας υποχρεώνουν να δώσουμε επιταγές ή γραμμάτια πολύ μικρής διάρκειας, πριν ακόμα αρχίσουμε να συγκομίζουμε και να βγάζουμε εισόδημα. Προβλήματα μεγάλα είναι τα “κανόνια” στην αγορά, ο μη έλεγχος στη διαφορά της τιμής του παραγωγού με την τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής. Προχθές πληροφορηθήκαμε πως οι Κρήτες συνάδελφοι πουλήσανε την ντομάτα 0,40 και το LIDL την είχε 1,70! Πού είναι ο έλεγχος;
* Εμείς, ως παραγωγοί, πρέπει να οργανωθούμε συνεταιριστικά. Συνδικαλιστικά κάτι κάνουμε κουτσά στραβά. Να καταλάβουμε ότι η ισχύς είναι εν τη ενώσει! Να οργανώσουμε τις αγορές μας, κυρίως. Να μειώσουμε το κοστολόγιό μας. Κάναμε μια μικρή προσπάθεια, ο Α.Σ. Φιλιατρών, για τις γεωτρήσεις και έχουμε κατεβάσει το κοστολόγιο σε φοβερά χαμηλές τιμές. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι, όταν οργανωθούμε και αγοράζουμε από κοινού τα εφόδια και όσα χρειάζονται για την καλλιέργειά μας, θα μπορέσουμε να μαζέψουμε και να κατεβάσουμε το καλλιεργητικό κόστος. Διαβάσαμε ότι συνάδελφοι συμφώνησαν με ομάδα καταναλωτών από την Πιερία και κατεβάσανε από 7 ευρώ το δεκάκιλο τις πατάτες στα 2.5 ευρώ. Έτσι αναγκαστήκανε τα σούπερ μάρκετ και ρίξανε τις τιμές. Αυτό μπορούμε και εμείς να το κάνουμε, οργανωμένα όμως. Με απασχολεί πολύ πώς θα μπορέσουμε να οργανώσουμε έναν καταναλωτικό συνεταιρισμό. Έχουμε δυνατότητες, δε θα βάλουμε το κεφάλι κάτω, αλλά είναι ζόρικα τα πράγματα».
 * Παναγιώτης Τσεκούρας, Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: «Έχει ξεκινήσει η πρώιμη παραγωγή στην Τριφυλία με πολλά προβλήματα. Ο φόβος που έχουμε είναι, μέσα στην κρίση και την κοινωνική αναστάτωση, τι θα γίνει με τα προϊόντα μας στις αγορές. Πρέπει να πέσουν οι τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ και στους τόπους που πωλούνται τα προϊόντα μας, για να μπορεί να τα αγοράζει ο καταναλωτής. Ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, είπε ότι η τιμή του καλαθιού της νοικοκυράς πρέπει να πέσει. Δε μας είπε, όμως, ότι το ΦΠΑ έχει πάει στο 23%, ο φόρος του πετρελαίου έχει γίνει δυσβάσταχτος, η ΔΕΗ έχει ακριβύνει πολύ τα τιμολόγια στο αγροτικό και όχι μόνο ρεύμα, οι τιμές στα λιπάσματα, τα γεωργικά εφόδια, τα φάρμακα έχουν ανέβει πολύ, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί στα ύψη. Πώς να καλλιεργήσουμε και πώς αυτό το περιβόητο καλάθι της νοικοκυράς να πέσει; Όταν δεν υπάρχει και έλεγχος στη διακίνηση και την αγορά. Αν του χρόνου έχουμε τις τιμές στους παραγωγούς που έχουμε την περίοδο που διανύουμε, στην Τριφυλία φοβούμαστε πως δε θα έχουμε ούτε τη μισή παραγωγή. Δε θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε αυτά τα πρώιμα και εκλεκτά κηπευτικά που παράγουμε και θα υπάρξει ένα κενό και στην κατανάλωση, με ό,τι κόστος συνεπάγεται και για τον καταναλωτή. Ήθελα να τονίσω ότι τον καταναλωτή δεν τον έχουμε για “αντίπαλο”. Είναι αυτός που μας στηρίζει και αυτός που αγοράζει τα προϊόντα μας. Επομένως, θέλουμε ναι μεν να τα αγοράζει σε καλύτερες τιμές, αλλά και εμείς να βγάζουμε το κόστος παραγωγής. Εκεί παίζει ρόλο και η εμπορία του προϊόντος και οι έλεγχοι».
 * Ηλίας Μπουντουβάς, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων: «Θέλω να σταθώ στο γεγονός που έγινε στην Κατερίνη, και να μας προβληματίσει για το πώς μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά με το συνάνθρωπό μας, το διπλανό μας, τον καταναλωτή. Να πουλήσουμε κατευθείαν και να διώξουμε εμείς το παραεμπόριο που γίνεται με τα αγροτικά προϊόντα. Αυτό που έγινε στην Κατερίνη πρέπει να προβληματίσει και την Πολιτεία, γιατί με αυτό φάνηκε η τεράστια διαφορά που υπάρχει στην τιμή μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Πρέπει να παρέμβει άμεσα στην αγορά και να δημιουργήσει κανόνες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κανόνες και η αγορά λειτουργεί ασύδοτα. Με τα κηπευτικά παλεύουμε. Κάνουμε μεγάλο αγώνα. Φέτος, άνθρωποι που ασχολούνται 20 χρόνια με θερμοκήπια μας λένε πως δεν είχε ξαναγίνει τέτοιος χειμώνας. Δεν είχαμε σχεδόν καθόλου ηλιοφάνεια, είχαμε βροχές και όταν έβγαινε ο ήλιος, είχαμε πάγο. Και άλλες μέρες είχε και βροχές και πάγο και αέρα και όλα μαζί. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, τα φυτά ταλαιπωρήθηκαν, αλλά το παλέψαμε. Είμαστε περήφανοι, όμως, γιατί στην Τριφυλία τα πρώτα θερμοκήπια σε αγγούρι και φασόλι μπήκανε στην παραγωγή και ευελπιστούμε το καλύτερο για τους παραγωγούς». - Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Απόκριες

~* Μεταμφιέστε τους πολιτικούς μας...
 * Πώς θα σας φαινόταν ο Λουκάς Παπαδήμος μεταμφιεσμένος σε «Σούπερμαν»; Ή ο Αντώνης Σαμαράς ως «Ιζνογκούντ»; Τη στολή της «Κοκκινοσκουφίτσας» θα τη δίνατε στη Νάντια Γιαννακοπούλου ή στην Αλέκα Παπαρήγα; Ταιριάζει ο ρόλος του «κουρσάρου» στον Δημήτρη Κουσελά ή του «Γκούφυ» στον Γιώργο Παπανδρέου;
* Βρισκόμαστε στην καρδιά της Αποκριάς και σκεφτήκαμε να ρωτήσουμε τον κόσμο, μέρες που ’ναι, τι θα έντυνε τους Έλληνες πολιτικούς.
 * Αφήνουμε στην κρίση σας τις απαντήσεις- προτάσεις τους:
 ~* Ρούλα
* «Αν υπήρχε στολή μούντζας, αυτή θα έβαζα σε όλους. Κανείς δε διαφέρει για να βάλει διαφορετική στολή. Επίσης, θα έβαζα απέναντι όλους εμάς να τους πετάμε ντομάτες».
 ~* Διαμαντής
* «Δε χρειάζεται να μεταμφιεστούν, είναι από μόνοι τους ήδη καρνάβαλοι».
~* Σταμάτης
* «Εγώ θα έντυνα τον Λουκά Παπαδήμο “Σούπερμαν”, γιατί έτσι τον παρουσιάζουν. Τον Γιώργο Παπανδρέου “Γκούφυ”. Νομίζω δε χρειάζεται εξηγήσεις γιατί επιλέγω αυτή τη στολή.
* Τον Αντώνη Σαμαρά “Ιζνογκούντ”, αφού για αυτόν ισχύει το “θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη”. Την Αλέκα Παπαρήγα “Κοκκινοσκουφίτσα”, γιατί πάλι θα τη φάει ο λύκος.
* Τον Γιώργο Καρατζαφέρη “ναυτάκι» με κοντά παντελονάκια, ποδήλατο - πατίνι και στο χέρι γλειφιτζούρι ή μπαλόνι προαιρετικά.
* Τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα τον έντυνα Ναπολέοντα.
* Τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τι να ντύσεις τον Πάγκαλο... Κλόουν νομίζω, γιατί είναι αστείος.
* Έπειτα, τη Νάντια Γιαννακοπούλου θα την έντυνα “καμαριέρα”.
* Τον Οδυσσέα Βουδούρη “κυανόκρανο του ΟΗΕ”, τον Δημήτρη Κουσελά “Αστερίξ” και, τέλος, τον Γιάννη Λαμπρόπουλο “αγροφύλακα της δεκαετίας του ’40”».
 ~* Ιωάννα
* «Τον Λουκά Παπαδήμο θα τον έντυνα “πρόβατο”, τον Γιώργο Παπανδρέου “κουνελάκι” και τον Αντώνη Σαμαρά “χορεύτρια can can”. Στην Αλέκα Παπαρήγα ταιριάζει στολή καλόγριας. Στον Γιώργο Καρατζαφέρη θα έβαζα στολή Χίτλερ, αν και είναι λίγο χοντρούλης. Στον Ευάγγελο Βενιζέλο θα έβαζα στολή “γουρουνάκι με μήλο στο στόμα”. Στολή μπαλαρίνας με τρίχες στον Θεόδωρο Πάγκαλο. Την Νάντια Γιαννακούλου θα την έντυνα “κουνελάκι play boy”. Τον Οδυσσέα Βουδούρη θα τον έντυνα “ραπανάκι”, τον Δημήτρη Κουσελά “κουρσάρο”, ενώ τον Γιάννη Λαμπρόπουλο “Τζόκερ”».
 ~* Νίκος
* «Στον Λουκά Παπαδήμο θα έδινα μια στολή χαζού, γιατί δέχτηκε να κυβερνήσει ένα καράβι χωρίς τιμόνι. Τον Γιώργο Παπανδρέου θα τον έντυνα Άγιο Βασίλη, γιατί είναι τόσο αληθινός όσο ο Άγιος Βασίλης και τα δώρα του. Τον Αντώνη Σαμαρά “Εφιάλτη” από τους 300 του Λεωνίδα. Την Αλέκα Παπαρήγα “μούμια με ραμμένο στόμα”, γιατί και που το ανοίγει δε λέει κάτι για να βοηθήσει.
* Τον Γιώργο Καρατζαφέρη “χαμαιλέοντα”, γιατί αλλάζει τις απόψεις και τις επιλογές του ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις. Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αν και δεν ξέρω αν θα βρει στολή στο νούμερό του, θα τον έντυνα Gargantoua. Για όποιον δεν κατάλαβε τι είναι ο o gargantouas, ας ψάξει στο google και θα καταλάβει.
* Στον Θεόδωρο Πάγκαλο, αν και θα έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο νούμερο, θα έβαζα τη στολή του Καραγκιόζη, αφού αυτό κάνει τα τελευταία χρόνια στην πολιτική.
* Έπειτα τη Νάντια Γιαννακοπούλου θα την έντυνα “γλάστρα”, σαν αυτές που γεμίζουν τα πάνελ στις πρωινές εκπομπές. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι για να γεμίζουν το χρόνο και να χαμογελούν στην κάμερα.
* Για τον Δημήτρη Κουσελά, τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Γιάννη Λαμπρόπουλο δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι».
 ~* Βίκυ
* «Τον Λουκά Παπαδήμο θα τον έντυνα “σκυλί Δαλματίας”, τον Γιώργο Παπανδρέου “Ζορό”, τον Αντώνη Σαμαρά “Φλινστόουν” και την Αλέκα Παπαρήγα «ποντικίνα». Στον Θεόδωρο Πάγκαλο θα έβαζα μια στολή αρκούδας ενώ στον Ευάγγελο Βενιζέλο μια στολή του Οβελίξ. Στον Δημήτρη Κουσελά θα έβαζα στολή “Γαλάτη”, ενώ για τον Οδυσσέα Βουδούρη δε μου έρχεται κάτι. Τέλος, στη Νάντια Γιαννακοπούλου θα έβαζα στολή “Κοκκινοσκουφίτσας”, αφού νομίζω ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της». - Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***Nίκος Χουντής

~* Αδιέξοδος ο δρόμος των μνημονίων για την Ελλάδα
 * Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, μετά τη συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στο λιγνιτωρυχείο και φορείς και πολίτες της περιοχής, στο καφενείο «Βαρβουτσή» Κορώνη, η διήμερη περιοδεία του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκου Χουντή, στη Μεσσηνία.
* Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κορώνη, έγινε μάλιστα, ομιλία-συζήτηση με θέμα «Η αποτροπή δημιουργίας λιγνιτωρυχείου, τα προβλήματα της περιοχής και οι προοπτικές ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Πυλίας».
 * Τρίς το πρωί ο ευρωβουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, όπου και συζήτησε τα προβλήματα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στους δύο φορείς.
* Τέλος, ο κ. Χουντής παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
* «Η υλοποίηση», σχολίασε, «των αποφάσεων του τελευταίου Eurogroup θα μας οδηγήσει σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα που δεν έχει προηγούμενο, ενώ φέρνει πιο κοντά την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Το τρίπτυχο, πρώτα οι τοκογλύφοι δανειστές, η δημοκρατία στο γύψο και ο κόσμος της εργασίας σε καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλειας, συνιστά το κυρίαρχο δόγμα των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».
* Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «η καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας και η ωμή παρέμβαση στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, μέσω της συγκρότησης του ειδικού λογαριασμού, της μόνιμης επιτροπείας και της απαίτησης για την κατά προτεραιότητα αποπληρωμή του χρέους, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά από τον ελληνικό λαό.
* Στο διαρκή αγώνα για την ανατροπή της κοινωνικά απομονωμένης και πολιτικά απονομιμοποιημένης κυβέρνησης Παπαδήμου, ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του ένα ογκούμενο πανευρωπαϊκό κίνημα συμπαράστασης, που εκδηλώνει την αλληλεγγύη του συνειδητοποιώντας πως ό,τι εφαρμόζεται στη χώρα μας σήμερα ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών αύριο.
* Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι εφικτό η νέα κοινωνική πλειοψηφία που δημιουργείται να εκφρασθεί και στο πολιτικό επίπεδο, διαμορφώνοντας μια εναλλακτική πειστική πρόταση διακυβέρνησης».-
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 --------------------------------------------------------------------------------
~* Ομιλία στην Κυπαρισσία για τις πολιτικές εξελίξεις και την Αριστερά
* Την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζήτησε από την Κυπαρισσία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, τονίζοντας παράλληλα πως άμεσες λύσεις για τη χώρα και τους πολίτες είναι η άρνηση εφαρμογής του Μνημονίου και πληρωμής του χρέους.
* Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απλούς ενεργούς πολίτες, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κανελλάκης», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως οι πολιτικές του πρώτου Μνημονίου απέτυχαν και οδήγησαν το λαό στη εξαθλίωση, ενώ με το δεύτερο Μνημόνιο ολοκληρώνεται η εξαθλίωση και έρχεται ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα και κεκτημένα από τις επιβαλλόμενες πολιτικές, ενώ είπε πως πρέπει να ενισχυθεί το «εμείς», το κίνημα απέναντι στο Μνημόνιο, και να οργανωθεί με ευρύτερες συμμαχίες και αριστερές συνεργασίες. Εξέφρασε, δε, αντιρρήσεις για το ύψος του χρέους, σημειώνοντας πως και εκείνοι μας χρωστάνε και ιδίως η Γερμανία, αλλά η Ελλάδα, δια των πολιτικών και των κυβερνήσεων, δεν τα διεκδικεί.
* Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει ρεαλιστικές λύσεις, όπως η διαπραγμάτευση για τη διαγραφή μέρους του χρέους, η διεκδίκηση οικονομικής αρωγής από την Ε.Ε. και ο έλεγχος του χρημάτων που μας δίδονται.
* Ακολούθησε συζήτηση με ερωταπαντήσεις για την Αριστερά στην Ελλάδα, τις προτάσεις της, την πολιτική της και την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα. Τη συζήτηση συντόνιζαν το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Μαραβελή. - Η.Γ.

*** Περιφέρεια Πελοποννήσου

~* Ανάπτυξη συνεργασίας με κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας
 * Για την ανάπτυξη συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συγκεκριμένη ατζέντα, συμφώνησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με το Γερμανό αναπληρωτή πρέσβη στην Ελλάδα, Guy Feaux De La Croix, μετά τη θετική άποψη που εξέφρασε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Εξωτερικών του εν λόγω κρατιδίου.
* Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία έλαβαν μέρος η πολωνικής καταγωγής σύζυγος του κ. De La Croix, η κα Sophie De La Croix, διπλωματική υπάλληλος της Γερμανικής Πρεσβείας, και ο επιτετραμμένος στη Γερμανική Πρεσβεία Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο πρέσβης εξέφρασε τη χαρά του για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Τατούλη και τόνισε τη φιλική στάση της Γερμανίας απέναντι στους Έλληνες πολίτες.
 * Ο κ. Τατούλης τόνισε από τη μεριά του το κρίσιμο ρόλο της Πελοποννήσου στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Μεσογείου, αλλά πρωτίστως την ανάγκη να γίνει περαιτέρω εμβάθυνση της διαπεριφερειακής συνεργασίας εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρότεινε συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός cluster με σκοπό την εφαρμογή στρατηγικών πολιτικών για την οικονομική ενδυνάμωση των περιφερειακών σχέσεων, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια εποχή νέων δεδομένων για αυτή.
* Τομείς επίσης σημαντικοί, στους οποίους θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, είναι, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και ο πολιτισμός. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει εξωστρεφή δραστηριότητα σε όλους τους τομείς. Μπορούμε και επηρεάζουμε τις εξελίξεις με τις παρεμβάσεις μας, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές» σχολίασε.
* Ανταλλαγές αντιπροσωπειών από τις δύο περιοχές θα πραγματοποιηθούν το Μάιο και το Σεπτέμβρη, με σκοπό τη συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος, τα αποτελέσματα και συμπεράσματα των οποίων θα ανακοινωθούν από τον περιφερειάρχη σε ειδικό forum στην Τρίπολη. Ο κ. Τατούλης πρότεινε, τέλος, η επόμενη Ελληνογερμανική Συνέλευση να λάβει χώρα στην Τρίπολη, με τη σημείωση ότι δε θα αποτελέσει μια ακόμα θεωρητική προσέγγιση, αλλά θα εστιαστεί σε συγκριμένες δράσεις για συγκεκριμένες αποφάσεις και αποτελέσματα. - Πηγή : εφημερίδα "Θάρρος  Καλαμάτας  " .- 2012 .-

*** Πριν 94 χρόνια


- ΔΥΝΑΜΕΙ του Νόμου 755 απηλάθησαν ως επικίνδυνοι εις την ενεργηθησομένην επιστράτευσιν οι Δικηγόροι Κων. Κόκκινος και Παν. Σπηλιώτης και ο έμπορος Κ. Καραθανάσης εκ Κριεκουκίου της Ολυμπίας.
 - ΕΝ τη θέσει Παλαιά Χριστοφιλέικα του Αγίου Φλώρου, οι εκ Βρωμοβρύσεως Ηλ. Θλιμμένος και Παν. Σταυρ. Μπελόκας, ετραυμάτισαν τον Αγροφύλακα Ζουράον ελαφρώς εις την κεφαλήν και εις άλλα μέρη του σώματός του. Εκ των δραστών συνελήφθη ο δεύτερος.
 * Ο Σωτήριος Δ. Δραμάτης κάτοικος Φιλιατρών, πάσχων εκ χρονίου νοσήματος, ηυτοκτόνησεν εντός της οικίας του βληθείς δια περιστρόφου.
 - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ υπό των αστυνομικών οργάνων η Σταυρούλα σύζυγος Ευστρατ. Κοτταρίδου, κατηγορουμένη επί αισχροκερδεία.
 - ΑΠΟΨΕ δίδουν την τιμητικήν τους εσπερίδα δύο συμπαθείς εργάτριαι της σκηνής, αι Κυρίαι Δήμητρα Πλέσσα και Ξένη Πλέσσα, με την αθάνατον ιλαροτραγωδίαν του Ιδομενέως Στρατηγοπούλου «Δον Κιχώτης», ήτις άφησεν εποχήν εις τας Αθήνας. Τόσον η οφειλομένη εκδήλωσις εκτιμήσεως προς τας κυρίας Δήμητρας και Ξένην Πλέσσαν όσον και το άμεριστον έργο το οποίον θα διδαχθή θα προσελκύσουν αθρόον απόψε το θεατρικόν κοινό της πόλεώς μας.

~** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ενημέρωση Κυριακή 26  Φεβρουαρίου  2012 :
~* Για  εξ αναβολής αγώνας στην Σούπερ Λύνκα του Ελληνικού ΠοδοσφαίρουΑΕΚ Αθηνών - ΟΦΗ Ηρακλείου  1-1 .- ^
Τα γκόλ : 55΄Νίκος Λυμπερόπουλος , 66΄Χόρσε Λόπεθ .- ^
Κάρτες:  Κώστας Μανωλάς (2)  κόκκινη , Φαμπιάν Βάργκας , Νίκος Λυμπερόπουλος , Χοσέ Λόπεθ .- ^
Αύριο 27/02/2012 : Αναγέννηση Επανωμής - Καλλιθέα   --  

~** Για την Φούτμπόλ 1 στο ελληνικό ποδόσφαιρο Β΄εθνική :
Θρασύβουλος - Εθνικός Αστέρας  5-0 , ( 1-0).- ^
Αγροτικός Αστέρας - Λάρισα  1-0 , (0-0).- ^
 Φωκικός - Πιερικός  0-2  , (0-2).- ^
Ηρακλής Ψαχνών - Βέροια  0-1 , (0-0).- ^
Καλλονή Μυτιλίνης - Παναχαϊκή 0-1 , (0-1).- ^
Πανσερραϊκός - Βύζας Μεγάρων  1-1 . ( 0-0).- ^

~** Για την Φούτ μπόλ 2 στο ελληνικό ποδόσφαιρο Γ΄ εθνική :
1ος  όμιλος :
Αναγέννηση Σερρών - Αετός Σκύδρας  1-0 , (0-0) .- ^
Απόλλων Καλαμαριάς - Μέγας  Αλέξανδρος Ηράκλειας 1-0 , (1-0) .- ^
Βατανιακός - Τηλυκράτης Λευκάδας  1-0 , (1-0).- ^
Δόξα Κρανούλας - Οικονόμος 1-0 , (1-0) .- ^
Νίκη Βόλου - Πόντιοι Κατερίνης 1-1 , (1-0).- ^
2ος όμιλος :
Απόλλων Σμύρνης - Ηλυησιακός  2-0 , (1-0).- ^ 
Αστέρας Μαγούλας - Ρούβας  2-3 , (1-1).- ^
Κεραυνός Γλυφάδας - Πανηλειακός 2-1 , (1-0).- ^
ΠΑΟ Ρούφ  - Προοδευτική  1-1 , (0-1).- ^
Ρεπό : ΠΣ Καλαμάτα .- ^

~** Για το Κυπριακό πρωτάθλημα 1η κατηγορία :
Εθνικός Άχνας - Ένωση Νέων Παραλιμνίου  1-1 , (1-0) .- ^
Ερμής Αραδίππου - Ανόρθωση  01 , (0-1).- ^

ΑΠΟΕΛ -  Νέα Σαλαμίνα  1-0 , (1-0).- ^

***  Καρναβολικές Εκδηλώσεις στην Μεσσηνία :  
~** Στην Καλαμάτα τριήμερο μουσικής και διασέδασης από τα καταστήματα - μαγαζιά στην οδό - Πεζόδρομος Ιατροπούλου στο κέντρο της Καλαμάτας  με έντονη συμετοχή των νέων και διασκέδαση σε διάρκεια .-
~** Στην Μεσσήνη το τριήμερο  έκλεισε όπως κάθε χρόνο την Καθαρά Δετέρα με παρελάσεις αμάρτων που σατηριζαν κυρίως τα πολιτικά δρώμενα , χωροί , διασκέδαση , και τέλος ο λόγος του καρνάβαλου με το κρέμασμα της γριάς συκούς και το κάψημο του καρνάβαλου ...
~** Επίσης καρναβαλικές εκδηλώσεις έγιναν  στην Νέδουσα Αλαγονίας , στο χωριό Μαθιά  του πρώην Δήμου Πεταλιδίου με τον χωριάτικο γάμο , στην Πύλου , στην Κορώνη , Μεθώνη , Δώριο , Διαβολίτσι , Μελιγαλά κ.λ.π.


*** ΘΕΣΕΙΣ - ΣΚΕΨΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ που μας τις γράφουν και σας τις παρουσιάζουμε :

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: 5,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ!


** Αρχίζει και αποδίδει … οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς: Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.
* Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα…
* κια το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας», δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
* Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.
* Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ – μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους…
* Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. «Κομμένα πια τα δανεικά» λένε οι Γερμανοί, «κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα» λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι «Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα»

~** Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΡΙΑ
1. Ούτε ένα ευρώ νέα επιβάρυνση των πολιτών (Ούτε νέοι φόροι - τέλη, ούτε έμμεσες ή άμεσες αυξήσεις στους υπάρχοντες, ούτε μειώσεις μισθών, συντάξεων και αμοιβών γενικότερα, ούτε οποιασδήποτε μορφής επιβάρυνση σε είδη κατανάλωσης, περιουσίας κλπ).
2. Νομοθετική θέσπιση και απόλυτη εφαρμογή του δόγματος «ο κάθε πολίτης επιβαρύνεται στην κρίση ανάλογα με τις δυνατότητές του». Να πληρώσουν επιτέλους οι μεγάλοι φοροφυγάδες και οι Έλληνες κροίσοι.
3. Προστασία όλων των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ούτε ένα ευρώ συμμετοχή σε φόρους. Ενίσχυση και όχι διάλυση του κοινωνικού κράτους.
4. Κούρεμα στα δάνεια των πολιτών στις τράπεζες ανάλογο με το κούρεμα που υπέστησαν τα εισοδήματα του μέσου πολίτη από μειώσεις μισθών συντάξεων και επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων από την περίοδο υπογραφής του πρώτου Μνημονίου.
5. Υποχρεωτική άμεση τήρηση όλων των υποχρεώσεών του κράτους προς πολίτες και επιχειρήσεις. Επιβολή τόκων και προστίμων σε υπηρεσίες του δημοσίου σε κάθε περίπτωση μη τήρησης υποχρεώσεών τους, ανάλογη με τα πρόστιμα και τους τόκους που πληρώνουν οι πολίτες σε κάθε καθυστέρηση υποχρεώσεών τους (π.χ. επιστροφή φόρου, μη απάντηση σε αίτημα πολίτη ή εταιρίας σε εύλογο χρόνο κλπ).
6. Κούρεμα των αμοιβών (κάθε είδους) όλων των αιρετών (βουλευτές, αυτοδιοίκηση) και διορισμένων δημόσιων λειτουργών (που βρίσκονται σε θέσεις διευθυντικής ευθύνης) σε ποσοστό ίσο με το μέγιστο κούρεμα μισθού δημοσίου υπαλλήλου. Αντίστοιχη μείωση των συντάξεών τους, κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και ενσωμάτωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των βουλευτών στο ασφαλιστικό ταμείο καθενός/μιας αναλόγως την πρότερη επαγγελματική του/της. Άμεση μείωση των εδρών του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε 200.
7. Εκπόνηση δεκαετούς (ή τουλάχιστον πενταετούς) σχεδίου ανάπτυξης, αφού η ανάπτυξη είναι το μόνο αντίδοτο στην κρίση, με παροχή κινήτρων για επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και καθορισμό νόμων και φορολογίας που δεν θα αλλάζουν κάθε λίγο, ώστε να είναι δεδομένο και σταθερό το επενδυτικό περιβάλλον. Εξασφάλιση κονδυλίων για δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, παροχή κινήτρων για ιδιωτικές, προώθηση έρευνας και νέων τεχνολογιών.
8. Προστασία και άρνηση ξεπουλήματος του φυσικού πλούτου της χώρας αφού χωρίς αυτόν η Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα να βρεθεί ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.
9. Καμία υπαναχώρηση σε θέματα Εθνικής Κυριαρχίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και φαλκίδευσης της Δημοκρατίας για οποιοδήποτε τίμημα. Ούτε Επιτρόπους, ούτε περιοδικούς ελέγχους από την Τρόϊκα, ούτε υπαγόρευση σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Υπερασπιζόμαστε το «Ευρωπαϊκό κεκτημένο» που Μέρκελ, Σαρκοζί και επενδυτικά κερδοσκοπικά funds θυσιάζουν στο βωμό συμφερόντων «αγορών» και «πολυεθνικών». ΝΑΙ στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, ΟΧΙ στην Ευρώπη των κερδοσκόπων, των «αγορών» και των Funds.
10. Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση παροχών σε υγεία (με διασφάλιση πραγματικής και ποιοτικής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) και παιδεία.
11. Ουσιαστικός έλεγχος πόθεν έσχες (αναδρομικός για αιρετούς και κατέχοντες δημόσια αξιώματα) σε φυσικά πρόσωπα και εταιρίες για αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ποινική δίωξη και επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο, σε περίπτωση αποδεδειγμένου παράνομου πλουτισμού.
12. Έλεγχος πόθεν έσχες και φορολόγηση για χρήματα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν σε φορολογικούς παραδείσους.

~** Διάταξη από το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος:

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό

των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να

αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε

επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.-

** Κατοχή - Ανακοίνωση ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών 1941-2012 : http://youtu.be/S1Q5priRFdI  ,



~** ΤΙΤΑΝΑΣ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ! Δείτε ποιό θέμα κυνηγά…

** Επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με σκοπό την επείγουσα ποινική διερεύνηση του ζητήματος διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων από την ΤτΕ
 * Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και μέλος της Σ.Ε. της Ενωτικής Κίνησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σκοπός της επίσκεψής του η κατάθεση αιτήματος δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης διαχείρισης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος.
~ Συγκεκριμένα ο κ. Π. Κουρουμπλής ζήτησε να διερευνηθούν α) οι ακριβείς ημερομηνίες αγοράς ομολόγων κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου, β) εάν η ΤτΕ προέβη στην αγορά των ομολόγων στην πρωτογενή ή στη δευτερογενή αγορά και στην περίπτωση που τα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά, η συναλλαγή έγινε στην ονομαστική ή στην τρέχουσα αξία τους και ποιες τράπεζες απήλαξε από το βάρος των ομολόγων σε αυτή την περίπτωση; γ) Τέλος, γιατί δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με τη ζημιά του «κουρέματος» οι μέτοχοι της ΤτΕ αφού τα κέρδη των επενδυτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ αφορούν πρωτίστως τους μετόχους της, ενώ οι διοικήσεις των Ταμείων δεν είχαν σχετική ενημέρωση;
~ Το αίτημα διερεύνησης των ανωτέρω έγινε αποδεκτό και ο κ. Εισαγγελέας δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί της έρευνας τυχόν ευθυνών.
~ Το πλήρες κείμενο του κατατεθέντος εγγράφου προς τον κ. Εισαγγελέα έχει ως ακολούθως:
* «Κύριε Εισαγγελέα, ως πολίτης και ασφαλισμένος, αλλά και ως Βουλευτής επιθυμώ να θέσω υπόψη σας το παρακάτω κρίσιμο ζήτημα και να ζητήσω τη διερεύνησή του, δεδομένου ότι συνιστά απειλή για τα εκατομμύρια συνταξιούχων της χώρας μας. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα Ασφαλιστικά Ταμεία καταθέτουν το μεγαλύτερο ποσό των ενεργητικών διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η ΤτΕ επενδύει αυτά τα κεφάλαια έχοντας η ίδια και οι μέτοχοί της ίδια κέρδη από αυτήν την επενδυτική δραστηριότητα. Είναι γνωστό ότι από τα 18,5 δις ευρώ των Ασφαλιστικών Ταμείων κατατεθειμένα εις ρευστό στην ΤτΕ, η τελευταία επένδυσε σε ομόλογα περίπου 16 δις ευρώ. Παρά τις οχλήσεις μας η Τράπεζα αρνείται να απαντήσει στα κάτωθι κρίσιμα ερωτήματα.
Α)Ποιες ήταν οι χρονικές στιγμές στα τελευταία 4 χρόνια όπου η ΤτΕ προέβη στην αγορά ομολόγων; Γιατί έκανε αυτή την επιλογή, από τη στιγμή που λόγω της στρατηγικής της θέσης γνώριζε για την κρίση, τα ελλείμματα και τον κίνδυνο των συγκριμένων επενδύσεων;
Β)Γιατί αρνείται να απαντήσει εάν αγόρασε τα ομόλογα στην πρωτογενή ή στη δευτερογενή αγορά;
Γ) Γιατί αρνείται να απαντήσει αν – στην περίπτωση που τα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά – τα αγόρασε στην ονομαστική ή στην τρέχουσα αξία τους και ποιες τράπεζες απήλαξε από το βάρος των ομολόγων σε αυτή την περίπτωση;
* Σήμερα αυτά τα ομόλογα κινδυνεύουν να υποστούν κούρεμα σε ποσοστό τουλάχιστον 50%. Από τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος προέβη στην αγορά ομολόγων στη διάρκεια του κρίσιμου αυτού χρονικού διαστήματος και μάλιστα χωρίς καν να ενημερώσει τα Ταμεία – όχι να τα ρωτήσει, αλλά να τα ενημερώσει με δική της πρωτοβουλία - από που απορρέει η υποχρέωση να πληρώσουν τη ζημιά τα Ταμεία με κίνδυνο τη μη καταβολή συντάξεων και παροχών. Γιατί δεν αναλαμβάνουν το κόστος οι μέτοχοι της Τραπέζης Ελλάδος εφόσον η επενδυτική επιλογή ανήκει αποκλειστικά στην ίδια;
* Πιστεύω ότι τα Δ.Σ. των Ταμείων θα προβούν σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον της διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος.
* Ακόμα και αν οι διοικήσεις των Ταμείων δεν προβούν στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από την Τράπεζα της Ελλάδας, είναι προφανές ότι οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν μηνύσεις τόσο κατά των Δ.Σ. των Ταμείων, όσο και κατά της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος.
~**** Κύριε Εισαγγελέα,
* Η απειλή της πείνας και της απόγνωσης συνιστά το πλέον γόνιμο έδαφος κοινωνικής ανάφλεξης την οποία όλοι απευχόμαστε. Αν οι θεσμοί της Δημοκρατίας δεν φανούν ικανοί να αποκαταστήσουν την κοινωνική αδικία και το κοινωνικό έγκλημα που συνιστά η παράνομη απαίτηση της ΤτΕ να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι και τα Ταμεία το κόστος που απορρέει από τις δικές της παράνομες και έκνομες πράξεις και ανέρχεται σε 8 δις ευρώ, τότε υπονομεύουν τον εαυτό τους και τη νομιμοποίηση τους σε μία εποχή που η χώρα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.
* Κατόπιν τούτου ζητώ την άμεση, επείγουσα ποινική διερεύνηση του ζητήματος προκειμένου να υποστούν οι ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί) την παραδειγματική τιμωρία για τις αξιόποινες πράξεις που από τη δικαστική έρευνα ήθελε αποδειχθεί ότι διέπραξαν, προκειμένου να σωθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία διαφορετικά θα οδηγηθούν σε κατάρρευση».

~** Δεν γνωρίζετε Έλληνες, πως αν μισιέστε μεταξύ σας, δεν σας πρέπει λευτεριά;

** “Όχι στην νέα τάξη πραγμάτων” φωνάζετε και πολεμάτε τον αντίχριστο.
 * Και μέσα στην διχόνοια ο Έλληνας τον Έλληνα σταυρώνει... γιατί να μάχεστε, και να πολεμά ο αδελφός με τον αδελφό;
 Δεν γνωρίζετε Έλληνες, πως αν μισιέστε μεταξύ σας, δεν σας πρέπει λευτεριά;
 ~** Το αίμα φέρνει αίμα... η αγάπη ειρήνη.
 ~ Και εμείς ως έλληνες, έχουμε όσια και ιερά.
* Έχουμε Χριστό όλοι στην καρδιά... μα κάποιοι «χριστοί», μας προσφέρουν το λαμπερό σκοτάδι, με τον φθόνο και την υποκρισία τους, κάνοντας σας θεολογικά να στέλνετε στον διάολο ο αδελφός τον αδελφό.
 * Πολλά αυτά που σας χωρίζουν αναμεταξύ σας...
Μα εγώ θα σας πω το ένα... και το ίδιο λέω και στους προδότες δεσπότες της ιερής εκκλησίας μου, που το αίμα μου, το βασιλικό, τους δείχνω…
 γύρισε ο Θεός στην γη !
  και εγώ μαζί του,
Iωάννης Bασιλεύς.

 ~** Ελευθερία Αρβανιτάκη - Ε ρ ω τ ι κ ό : http://youtu.be/8kw4E29-mNs   ,

~** Βίκυ Μοσχολιού - Τα δειλινά - Γ. Ζαμπέτας : http://youtu.be/aYRavq31S4I  ,



~** δεν ξερω ποσο σ'αγαπω-βικυ μοσχολιου : http://youtu.be/3G61lZ6tCxo  ,

~** Ειπα να σβησω τα παλια - Βικυ Μοσχολιου : http://youtu.be/K_sn_lH9TsY ,

~** ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
 * Δωρεάν παιδεία τέλος: «Λουκέτο» στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων
 * Η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων με ημερομηνία 17/2/2012:
 ~* Αγαπητοί συνεργάτες,
* Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 3966/2011 ο ΟΕΔΒ καταργείται οριστικά στις 31-3-2012. Ενόψει της κατάργησης προτείνουμε στους συνεργάτες βιβλιοπώλες, που... έχουν πιστωτικό υπόλοιπο, εντός δέκα ημερών, να προβούν σε νέα παραγγελία βιβλίων ισόποση του πιστωτικού τους (εκκαθάριση του λογαριασμού τους με τον ΟΕΔΒ) διότι η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από τον ΟΕΔΒ είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα.-

** ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
 ~* Γράμμα από το Νότο
 ** ..........Δεν είμαστε όλοι Έλληνες, διότι ούτε εμείς εδώ κάτω στο Νότο των Βαλκανίων δεν είμαστε όλοι της ίδιας ράτσας. Χωριστήκαν τα τσανάκια μας από καιρό. Από την μια μεριά έχουμε τους υποτακτικούς των κομμάτων νέων και νεοεισαγώμενων και από την άλλη τους μοναχικούς που προσπαθούν να σώσουν από τον βομβαρδισμό τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του να φέρεις το ασήκωτο όνομα Έλληνας. Για το λόγο αυτό όταν γράφετε επιστολές συμπαράστασης να βάζετε υποσημειώσεις σε ποιους τις στέλνετε γιατί σε αυτόν τον καφενέ στριμώχθηκαν αγρίως τα παλικάρια από τις αδελφές. Αν το κάνετε για να προλάβετε το τσουνάμι που έρχεται προς τη μεριά σας τότε οι δηλώσεις συμπαράστασης φανερώνουν δειλία να αντιμετωπίσετε τα δικά σας ψηφισμένα εξουσιαστικά γουρούνια. Δηλώνετε φόβο για την πάρτη σας και όχι αλληλεγγύη για μας.
* Το μόνο που μπορείτε να κάνετε μέσα από το φιλεύσπλαχνο φιλελληνικό σας πνεύμα είναι να προστατέψετε από τα νύχια των δήθεν πολιτισμένων συμπολιτών σας τους Έλληνες που μεταναστεύουν για να επιβιώσουν στον δικό σας τόπο. Να γίνετε σύμμαχοι τους στο δικό σας έδαφος και όχι στο δικό μας γιατί αυτές οι συμμαχίες εισαγωγής μάς έχουν ακρωτηριάσει 200 χρόνια τώρα. Να μην αφήνετε κανέναν να τους πει: «Έλληνα, μού χρωστάς». Να υπερασπιστείτε τουλάχιστον αυτόν που μπορείτε και αφήστε εμάς ήσυχους αυτόν τον σκληρό χειμώνα που θα κάνει χρόνια να τελειώσει. Αφήστε μας ήσυχους διότι πρέπει να μάθουμε από την αρχή. Να καθαρίσουμε το τοπίο, να φτιάξουμε καινούργια θεμέλια, να ξεθάψουμε την σφαγιασμένη μας ηθική. Να ξαναγίνουμε Έλληνες, όχι για να μας θεωρείτε φίλους σας, αλλά για να ξαναγίνουμε η έμπνευσή σας.

~** ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
 ~* Γράμμα από το Νότο
 ** Όχι , δεν είμαστε όλοι Έλληνες. Αφήστε μας να λύσουμε τα θέματα μόνοι μας αυτή την φορά. Δεν έχει ανάγκη από γάζες το δέντρο που κόπηκε από την ρίζα. Αφήστε το να βρει τον τρόπο μόνο του να ξαναθεριέψει ή αν δεν έχει γερές ρίζες να εξαφανισθεί για να μην μετατραπεί σε κισσό. Είναι συγκινητικές οι πικετοφορίες και τα κείμενα συμπαράστασης σας μέσω διαδικτύου αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Αργήσατε, Ευρωπαίοι, να κατανοήσετε τι μας φυλούσαν για το τέλος οι δικοί σας εξουσιαστές που έχουν τα τσιράκια τους στην Ελλάδα από την εποχή παλαιών Φιλελλήνων. Εθελοτυφλούσατε και τώρα τα γράμματά σας και οι δηλώσεις σας μοιάζουν με επικήδειο μπροστά σε μία ψαροκασέλα που μας έβαλαν για φέρετρο. Όχι δεν είμαστε όλοι Έλληνες, γιατί εμείς κάνουμε την απάνθρωπη πορεία τώρα και γι’ αυτό αφήστε μας τουλάχιστον την ικανοποίηση να λέμε ότι ο δρόμος αυτός που παγώνει τα πόδια μας είναι αποκλειστικά δικός μας.

 ~** ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ :
~**  "«Αν ο προεστώς σου είναι σφαλερός εις την πολιτείαν και τα έργα του, μη περιεργάζεσαι. Αν όμως είναι σφαλερός κατά την πίστιν, φεύγε και παραίτησέ τον, όχι μόνο αν είναι άνθρωπος, αλλά κάν άγγελος είναι από τον ουρανόν» (Άγ. Νικόδημος Αγιορείτης, Περί συνεχούς Μεταλήψεως,"

~** "«Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα δημοσίως να ελέγχωνται» (Ι. Χρυσόστομος)."

~** "Μην σκανδαλίζεστε όταν ακούτε αυτά που λένε κατά της πίστεως. Αφού αυτοί που τα λένε δεν καταλαβαίνουν την ουσία της… Ε¬σείς να θυμάστε πάντα την βασική αρχή που γνώριζαν πολύ καλά οι πρώτοι χριστιανοί. Αυτοί θεωρούσαν δυστυχισμένο τον άνθρωπο που γνωρίζει όλες τις επιστήμες, δεν γνωρίζει όμως τον Θεό. Και αντίθετα θεωρούσαν μακάριο αυτόν που γνωρίζει τον Θεό, έστω και να μην γνώ¬ριζε απολύτως τίποτα από τα ανθρώπινα. Να φυλάγετε αυτή την αλήθεια σαν το μεγα¬λύτερο θησαυρό της καρδίας σας, προχωράτε ευθεία και μην κοιτάζετε δεξιά και αριστερά. Ας μην μας κάνουν, αυτά που ακούμε κατά της Θρησκείας, να χάνουμε τον προσανατολισμό μας. Να κρατάμε την πίστη μας που είναι αλήθεια αιώνια και αναμφισβήτητη. Αμήν."

~** "ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ Τ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ Ν ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΤΑΛΑΛΕΙ, ΟΥΤΕ Κ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ Η ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙΣ ΑΠΟΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ....."

~** "ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ Κ ΕΝΑΡΕΤΟ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΚΑΚΟ Κ ΠΟΝΗΡΟ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ Σ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΣΗΣΕΙΣ. ΕΣΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΑΚΡΟΘΥΜΕΙ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ, ΔΙΩΞΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΙΣΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ....."

~** "ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ, ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΣΑΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΦΙΔΙΑ, ΩΣΤΕ Κ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΥΧΗ Ν ΑΠΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ...."

~** ""Eγω σας λέγω" είπς ο Κύριος, "αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευεργετείτε όσους σας μισούν, προσεύχεστε για όσους σας βλάπτουν" (Ματθ. 5, 44) Γιατί εδωσε αυτές τις εντολές? Για να σε ελευθερώσει από το μίσος, τη λύπη, την οργή και τη μνησικακία και να σε αξιώσει ν αποκτήσεις την τέλεια αγάπη. Αυτή είναι αδύνατον να την έχει οποιος δεν αγαπάει εξίσου ολους τους ανθρώπους όπως και ο θεος τους αγαπαει ολους εξίσου...."

~** ""Τι αν φυλάξω, θα είμαι αρεστός στον Θεό;" Και απάντησε ο Γέροντας: "Τήρησε αυτά που θα σου παραγγείλω: Όπου κι αν πάς, τον Θεό να΄ χεις μπρος στα μάτια σου πάντοτε. Ό,τι κι αν κάνεις, να στηρίζεται στη μαρτυρία των θείων Γραφών. Και σ΄ όποιον τόπο κι αν κατοικείς, μη μετακινείσαι εύκολα από κει. Αυτές τις τρεις παραγγελίες κράτησέ τες και σώζεσαι". αββάς Αντώνιος Καλημερα φιλοι μου....ο κλυος στενευει ολο κ περισσοτερο φυλαξτε τους εαυτους σας κ τα μελη των οικογενειων σας οσο μπορειτε περισσοτερο...."

~** "Παρατηρήστε εκείνον που αγαπάει το θέλημά του: Δεν έχει ποτέ ειρήνη στην ψυχή του και δεν ευχαριστιέται με τίποτα. Γι' αυτόν όλα γίνονται όπως δεν θα έπρεπε. Όποιος όμως δόθηκε ολοκληρωτικά στο Θέλημα του Θεού, έχει την καθαρή προσευχή και η ψυχή του αγαπάει τον Κύριο.(Άγιος Σιλουανός)"

~**

~** Ειναι εγκληματίες όσοι προσλαμβάνουν παράνομα ξένους εργάτες ή υπαλλήλους για φτηνά χέρια ...
~ Συνεργάτες μας χτές βγήκαν μια βόλτα στα μαγαζιά του Πειραιά κι αυτό που διαπίστωσαν είναι πραγματικά οικτρό, αισχρό κι άκρως ανθελληνικό.Κάτι που φυσικά συμβαίνει σ' όλη την επικράτεια.
~ 7 στα 10 μαγαζιά διατηρούν και συντηρούν αλλοδαπούς (κατα το πλείστον μογγολοασιάτες, πακιστανο-αβγανο-ταλιμπανέζους) τους οποίους βέβαια εχουν στα μετόπισθεν των μαγαζιών τους για να μην φαίνονται σε πρώτη φάση! Και μόλις ο μαγαζάτορας αντιληφθεί οτι ο πελάτης είναι "ακίνδυνος" φωνάζει στον λάθρο μ' ένα τυχαίο ελληνικό (μαϊμου) βέβεια όνομα(!) για την εξυπηρέτησή του !!!!!!!!
*~ Αφου όλοι γνωρίζουν πως το ελληνικό κωλοχανείο-κράτος δεν λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση κι ότι αντ' αυτού λειτουργεί μόνονη τρώικα, η οποία φυσικα δεν νοιάζεται αν εδω ειναι Ελλάδα ή Αβγανιστάν!!! Αυτή ξέρει πως θα τα πάρει απ' το φουκαρά τον έλληνα τον μισθωτό και συνταξιούχο μέχρι και το τελευτειο του σώβρακο για να τον αντικαταστήσει μετά με τους μελαχροινούς αυτούς μπαμπουϊνους ........
~ "Προσέλαβε και εσύ έναν Έλληνα"

~** ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ-ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! : http://youtu.be/RycBgbHn1dY  ,



~** ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
 * Και πιο πολύ μιλάνε ψιθυριστά για το ότι συμφώνησαν πως προτεραιότητα έχει η αποπληρωμή του χρέους και όχι η ζωή των ανθρώπων που ζούν σ' αυτή τη χώρα, χωρίς να δωσουν σημασία ούτε στη στοιχειώδη ανθρωπιά αλλά ούτε καν στο Διεθνές δίκαιο που λεει ακριβώς το αντίθετο. Και μάλιστα δεσμεύτηκαν να το συμπεριλάβουν στο Ελληνικό Σύνταγμα!!
~ Αλλά ο σεβασμός στη νομιμότητα υφίσταται μόνο οταν τους βολεύει.
 * Γι αυτά πανηγυρίζουν; Για την απόλυτη φτωχοποίηση; Για την κατάργηση κι άλλων δικαιωμάτων μας;
~ Για την απόλυτη λεηλασία της ζωής μας;
* Για την ταπείνωση της Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας που άλλοι κέρδισαν με αίμα;
 ~ Εμείς δεν πανηγυρίζουμε καθόλου!
* Βγαίνουμε στο δρόμο και παλεύουμε μεχρι το τελος!
~ Δεν τους πιστευουμε.
* Δεν καταπίνουμε άλλα αισχρά παραμύθια σαν κι αυτά που μας πουλάνε εδω και δυο χρόνια.
~* Τους πετάμε στα μούτρα τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους.
 * Οργανωνόμαστε στα σωματεία, στους συλλόγους, στις επιτροπές, σε καθε κύτταρο κοινής δράσης και κάθε συλλογικότητα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και παλεύουμε μέχρι τη νίκη.
* Αυτο το παιχνίδι θα το χασουν οπωσδήποτε. Ό,τι κι αν κάνουν.
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 5ΜΜ.
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ Η ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

~** ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
 ** Ξερω οτι οι αντιδράσεις εξελίσσονται σε κύματα, όποτε παρά την ανυπομονησία και το θυμό που με πιάνει κι εμένα και όλους, δεν πρεπει να περιμενουμε ευθεία γραμμή και συνεχόμενα ανοδική αντίδραση. Αν ήταν έτσι θα τους είχαμε ξεφορτωθεί από καιρό. Βλέπω ακόμη ότι ΄κάθε κορύφωση είναι πιο ισχυρή από την προηγούμενη. Το επόμενο κύμα θα τους θάψει. Ας είναι όσο πιο γρήγορα.
 * Οπότε μέχρι τότε πείσμα, προετοιμασία, υπομονή, οργάνωση παντού, με κάθε τρόπο κι αλληλεγγύη. Ας μιλήσουμε μεταξύ μας από κοντα. Ας δεσμευτούμε προσωπικά κοιταζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια οτι δεν θα κανουμε πίσω. Αυτη είναι η ουσία που δα δωσει ενέργεια και ρευμα σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα.
 * Δεν απογοητεύομαι με τίποτα. Ακόμη κι αν όλα ήταν εντελώς χάλια-που δεν είναι- υπάρχουν πάντα αυτοί που δεν το βάζουν κάτω ποτέ. Τωρα είναι πολύ περισσότεροι
 * Πείσμα, υπομονή, οργάνωση, προετοιμασία-Το επόμενο κύμα θα τους θάψει..

~** ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
 ~ Πείσμα, υπομονή, οργάνωση, προετοιμασία-Το επόμενο κύμα θα τους θάψει
 ~* Δυσκολο να βρεις μεσα σε 2-3 μερες τι συμβαίνει.
~ Επεισαν τα ΜΜΕ τον κόσμο -που ακόμη ειναι σε σύγχυση και για το τι του συμβαινει και για το τι ακριβώς θέλει- ότι η συμφωνία ήταν λύτρωση, ανάσα ή θρίαμβος; Δεν το νομίζω. Σιγουρα όμως φρεναραν τις αντιδράσεις.
~ Εχει τον έλεγχο η κυβερνηση; Ουτε αυτό το λές παρ'ότι με τα όπλα που διαθέτει ακόμη και σε αναπηρικό καροτσάκι τα καταφέρνει να πυροβολεί στο ψαχνό.
~ Δείλιασε ο λαός ή πέφτει σε ηττοπάθεια όπως θα ήθελαν οι σωτήρες; Θα το δούμε πολύ σύντομα αν και ο βομβαρδισμός θα είναι τόσο βαρύς και άμεσος-79 υπουργικές αποφάσεις με μέτρα ειναι αυτές, δεν τρώγονται με τίποτα- που παρά το σοκ που συνεχίζεται, είναι μάλλον αδύνατο να τον παγώσουν και να τον σωπάσουν. Στην άλλη ζωή δε θαχει δρόμους για να αντιδράσει. Αυτην εδώ έχει μόνο κι εδω θα παλέψει θελει δε θέλει
~ Κατα τα άλλα χθες αυτό που είδαμε ήταν ενα μεγάλο βροχερό συλλαλητήριο . -

~** Φόρος 20% στα ενοίκια και για τον φτωχό και για αυτόν που έχει 3 πολυκατοικίες  250% παραπάνω φόρο θα πληρώσουν όσοι έχουν εισοδήματα μέχρι 16.000 ευρώ
* Ο φόρος 20% στα ενοίκια που προτείνει το ΔΝΤ θα επιβαρύνει περισσότερο τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και θα ωφελήσει τους έχοντες και κατέχοντες.
 * Οπως δήλωσε στο Newsit ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης "η φορολογηση των ακινήτων και δη των μισθωμάτων με συντελεστή 20% θα πλήξει σε κάθε περίπτωση όλους τουςχαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους μικροεπιτηδευματίες που έχουν εισοδήματα από 16.000 και κάτω διότι σε αυτές τις περιπτώσεις η επιβάρυνση που θα έχουν θα ειναι της τάξης του 200% με 250%.
 ~* ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
* Εάν ένας φορολογούμενος έχει μοναδικό εισόδημα 12.000 από τα ενοίκια που εισπράττει ο φόρος που πληρώνει σήμερα είναι 700 ευρώ, ο φόρος που θα πληρώσει με συντελεστή 20% θα είναι 2.400 ευρώ, άρα υπάρχει επιβάρυνση 1700 ευρώ.
 ~* ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
* Εάν έχουμε έναν φορολογούμενο που έχει εισοδήματα 60.000 ευρώ ο φόρος με βάση την κλίμακα είναι 16.420 ευρώ, ο φόρος που θα προκύψει με το 20% ειναι 12.000 ευρώ, άρα είναι οφελειμένος κατά 4.420 ευρώ.
 * "Σε κάθε περίπτωση ευνοούνται οι έχοντες υψηλά εισοδήματα και στέλνουν στα τάρταρα όλους αυτούς που δεν έχουν να βιοποριστούν" λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Μουζάκης και συνεχίζει " είναι τουλάχιστον άδικο για να μη χρησιμοποίησω κάποια άλλη έκφραση. Οσο μεγαλύτερα εισοδήματα έχεις τόσο ευνοικότερη ειναι αυτη η προοπτική. Σκεφτείτε έναν που πλήρωνε 45% φόρο να πληρώνει 20%, σημαίνει πως κερδίζει το 50% του φόρου που πλήρωνε".

~** ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
** Κοντά στην εξιχνίαση της ληστείας 77 αρχαιολογικών θησαυρών από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, βρίσκεται η αστυνομία μετά τη σύλληψη νεαρού Αλβανού, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος συμμορίας που λήστευε κοσμηματοπωλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ οι δύο ληστείες κοσμηματοπωλείων είχαν γίνει πέρυσι σε Ολυμπία και Κρέσταινα.
 * Τα μέλη της οργάνωσης είναι γνωστά στην αστυνομία και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να προκύψουν νέα στοιχεία.
 * Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτυπώματα που βρέθηκαν στο μουσείο αλλά και οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, συνάδουν με το προφίλ του συλληφθέντα.
 * Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενοι οι ύποπτοι - των οποίων τα μουσεία δεν είναι ο "φυσιολογικός" στόχος - να έδρασαν για λογαριασμό κάποιου συλλέκτη.
~* Ομάδα εργασίας συγκροτεί το υπ. Πολιτισμού.
 * Στο μεταξύ, ομάδα εργασίας για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας συγκροτεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, στην Ολυμπία.
 * Η ομάδα θα αξιολογήσει τον κίνδυνο προς τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, θα επανακαθορίσει τη βάση των νέων δεδομένων των μέτρων ασφαλείας, θα αναβαθμίσει τον υφιστάμενο εξοπλισμό και θα εκπαιδεύσει τα μέλη του ΥΠΠΟΤ που χειρίζονται θέματα ασφαλείας.
* Η ομάδα που εποπτεύεται και αναφέρεται σε καθημερινή βάση στη ΓΓ του ΥΠΠΟΤ, Λίνα Μενδώνη, αποτελείται από τους: Τσενέ Σωτήρη (Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., επίτιμος διευθυντής ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων 2004), Φρησίρα Κώστα (Διευθυντής Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων, Ηλεκτρολόγος -Μηχανολόγος), Χαρμαλιά Νίκο (Εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού στην Ομάδα Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Υπομηχανικός), Κουρίνου Ελένη (Έφορος Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως), Κοτταρίδη Αγγελική (Έφορος Αρχαιοτήτων Βεργίνας- Πέλλας) και Καπελώνη-Χούλια Σουζάνα (Διευθύντρια Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών).
 thebest.gr
~** Στην ΄΄γιορτή Φασολάδας και του Ζυμωτού Χωριάτικου Ψωμιού΄΄που θα γίνει στην Ηλεία το Υπουργείο θα δώσει 7.000 Ευρώ για την ενοικίαση της μικροφωνικής εγκατάστασης και την ενοικίαση των καθισμάτων - τραπεζιών για τους επισκέπτες. Αυτό σημαίνει Αγροτική Ανάπτυξη. Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης θα φτάσει τις 24.600 Ευρώ. Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Προδρόμου Καπέλης ΄΄ ο Άγιος Ιωάννης΄΄ πέρυσι έκανε και την ΄΄Γιορτή της Προβατίνας΄΄. Βέβαια τότε το Υπουργείο είχε δώσει 3.000 Ευρώ. Μάλλον τώρα θα γίνει !!!οργανωμένη προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Εκτός από το τραπέζι στους κατοίκους της περιοχής δεν θα ήταν καλύτερα τα χρήματα να δοθούν για την διαφήμιση των φασολιών στο εξωτερικό; Είναι δυνατόν να δίνει χρήματα το Υπουργείο σε εποχή Μνημονίου για να διασκεδάσουν οι κάτοικοι μιας περιοχής την !!! Καθαρά Δευτέρα . Γιατί η εκδήλωση θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου που είναι Καθαρά Δευτέρα , χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στην απόφαση παρά μόνο η ημερομηνία. Καλή σας διασκέδαση.-
~** Και τι γίνεται στην περίπτωση που μια γυναίκα πρέπει να συμβιβαστεί.......Περίπλοκο κα πολύπλοκο......μα καποιες φορές τόσο απλό Όμορφη μέρα σε όλους!!!!♥
** Συμβιβασμος είναι η τεχνη του οριακου σημειου….μεχρι που ακριβως μπορουμε να λυγισουμε πριν σπασουμε…..αν γνωριζεις μεχρι πιο σημειο μπορεις να λυγισεις τοτε εισαι σε θεση να τον διαπραγματευτεις… φυσικα δεν είναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται
** Συμβιβασμοι….υπαρχουν οι μικροτεροι κ οι μεγαλυτεροι….οι δυνατοι κ οι αθορυβοι…είναι δυνατοι επειδη δεν μπορουμε να τους αποφυγουμε κ αθορυβοι επειδη είναι ασυνειδοι η σιωπηροι….. οι υποφερτοι είναι αυτοι που αποδεχομαστε πληρως με σαφη εκ των προτερων γνωση σε τι ακριβως υποκυπτουμε
** Δυστυχως οι επιθυμιες είναι το νομισμα με το οποιο εξαργυρωνεται ο συμβιβασμος

** Με λένε Ελλάδα...
* Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου. Με λίγα λόγια... Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου, ήμουν πτωχή πλην τίμια. Πολέμαγα για να μεγαλώσω. Πολέμαγα για τους Βαλκανικούς. Πολέμαγα για τη μεγάλη ιδέα στη Μικρά Ασία. Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω. Πολέμαγα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν. Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεαν με το παρελθόν.  * Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου. Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς. Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη. Η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ. Τα λαμόγια στην εξουσία. Το Τσοβόλα δώσ' τα όλα. Ο Κοσκωτάς. Οι κοριοί. Το χρηματιστήριο του '99. Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή. Μαζί και οι παπαγάλοι. Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα. Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Οι λαϊκιστές στην εξουσία. Πράσινοι, μπλε και κόκκινοι. Διορίστε, διορίστε, χώστε, φάτε, με ξεσκίσανε φιλαράκι. Οι συνδικαλιστές. Οι ληστοτραπεζίτες. Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι και οι κουλτουριάρηδες της πλάκας υποστηρικτές τους. Οι υπουργοί και οι μίζες. Η Siemens, ο Τσουκάτος, ο Αλογοσκούφης. Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή.
 * Έπιασαν την 17 Νοέμβρη η οποία όμως ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το σύστημα που με τρομοκρατεί φιλαράκι.
 ~* Είμαι μία βιασμένη τρομοκρατημένη.
 * Μου κλωτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκουπίδια , με έχουν κάνει και μένα σκουπίδι. Με κράζουν οι Γερμανοί, με κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης, ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας δήλωσε "μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα"! Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι, διότι εγώ έγινα η πιο βρωμιάρα απ'όλους.
 * Είναι να τρελαίνεσαι, να παραληρείς.. Θα σου έγραφα κι άλλα, είχα πολλά να σου πω, αλλά θέλω να δω τώρα τηλεόραση των εργολάβων και των εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για μένα και ξεχνιέμαι. Αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ. Έχω τα ωραιότερα στήθη που είναι σαν νησιά, τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες, τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά, αλλά δεν με γουστάρει πια κανένας. Διότι είμαι βρώμικη, με βίασαν όλοι. Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας. Τι να σου λέω άλλο φίλε, είμαι εξουθενωμένη..

~** Κλείστε την TV για να δείτε τις ειδήσεις :
 http://youtu.be/42ikiH9Pqmg  ,




 ~** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 …ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α : Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
~ ** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Tr;ith 6 /03/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012


*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .-
 ** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-13-2012.html  , Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/14-2012.html  , Σκέψεις ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/15022012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση 15/02/2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/16-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16-022012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Πέμπτη 16 /02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16022012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 16/02/2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 ,ΘΕΣΕΙΣ ...ΣΚΕΨΕΙΣ ...ΑΠΟΨΕΙΣ .. ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/18-19-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/20022012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 20/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/21022012.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 21/02/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/21-2012.html , Στο Αγιάζι της Καθημερινότητας στην Ενημέρωση , 21/02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Μουσικές Επιλογές Τραγούδια και Μουσική γιά όλους μας : Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 ! .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/22-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/24-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ ..που μας λένε, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 .-
*&*
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τριήμερο Απόκρεων και καρναβαλιών , Σάββατο 25 , Κυριακή 26 και Καθαροδευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 .-

 ** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/28-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/29-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/29-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 .-

 

~** MAΓΚΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ΄ΧΕΙΣ ΨΥΧΗ  : http://youtu.be/HZ1D4zonPZk  ,


~** Η ώρα των Βετεράνων - Εθνική εταιρεία :
http://youtu.be/wHLQX-S6_zU  ,

~* ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ : http://youtu.be/SgLvY_Nv5fs  ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: